Athlenda

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

East Gritty Basketball


Στην εποχή που το trend των Pace & Space επιθέσεων έχει κατακλύσει τον πλανήτη του μπάσκετ, οι Cleveland Cavaliers πάτησαν στη κορυφή του κόσμου με ένα φυσικό, brutal, one on one παιχνίδι εστιάζοντας στις βασικές αρχές του κοινωνιολογικού φαινομένου που ονομάζεται “παραδοσιακό ανατολικό μπάσκετ”. Το Hoopfellas κάνει το δικό του σχόλιο για τους τελικούς του ΝΒΑ..






Παραδοσιακά, παιδιά που μεγάλωσαν στη Καλιφόρνια όπως ο Ρέτζι Μίλερ ή ο Ρέι Άλεν έμαθαν να σουτάρουν καταπληκτικά τη μπάλα.



Η Νέα Υόρκη (ειδικά συνοικίες όπως το Χάρλεμ ή το Μπρονξ) παράγουν παιδιά που προσανατολίζονται σε ένα πιο drive to the hoop στυλ παιχνίδι με έμφαση στη σκληράδα και την άμυνα. Δε μπορείς να επιβιώσεις αλλιώς παίζοντας στα playgrounds “παιχνίδια τιμής”. Μάλιστα, αυτά τα φημισμένα ανοιχτά γήπεδα χαρακτηρίζονται ως η μήτρα που εξάγει ball dominants guards της Ανατολικής ακτής όπως ο Μάρμπερι, ο Άιβερσον ή ο Σεμπάστιαν Τέλφερ..


Στο κακόφημο Compton του L.A μεγάλωσε ο Πολ Πιρς, την εποχή του Show time των Lakers. Το βλέπεις στο μπάσκετ του, στον τρόπο που σουτάρει ή πασάρει, την αυτοπεποίθηση η οποία τον χαρακτήριζε (γαρνιρισμένη με το σκληροτράχηλο DNA της συνοικίας του) και έκανε πολλούς αντιπάλους στο σύγχρονο ΝΒΑ να προσκυνήσουν.


Στις κεντρικές πολιτείες ισχύουν άλλοι νόμοι. Ιντιανάπολις, Ουισκόνσιν. Αγροτικές περιοχές με έντονο το στοιχείο των λευκών δημογραφικά. Οld school μπασκετική κουλτούρα που περνάει με υπερηφάνεια από γενιά σε γενιά και προσαρμόζεται στις επιταγές νίκης του σύγχρονου μπάσκετ κάθε φορά. Η αγωνιστική φιλοσοφία (που ξεκίνησε από τα πολύ παλαιά χρόνια) των λευκών προπονητών οι οποίοι σχεδιάζουν συστήματα βασισμένα πάνω στις δεξιότητες λευκών αθλητών τηρείται με θρησκευτική ευλάβεια στις σημερινές ομάδες. Fundamental μπάσκετ με έμφαση στο ομαδικό παιχνίδι και παραγωγή πόντων μέσα από τη συνεργασία τη στιγμή που καταδικάζεται ως αιρετικό το heroball και η βασισμένη σε one on ena και αθλητικά προσόντα-επίθεση..


Ηοοsiers..



Συναισθηματικά δε σας το έχω κρύψει ότι θα ήθελα να δω τους Ουόριορς να κάνουν το repeat, νιώθοντας ενδόμυχα ένοχος ως κάποιος που έχει γαλουχήσει τις μπασκετικές του αρχές μέσα σε αυτό που λέμε ανατολικό μπάσκετ. Είναι το μπάσκετ που μου αρέσει και υποστηρίζω γιατί απλά μεγάλωσα θαυμάζοντας ομάδες όπως οι Πίστονς, οι Μπούλς, οι Νικς του Ράιλι ή οι Πέϊσερς. Απλά κάποιες φορές, με ή χωρίς λόγο και πολύ αυθόρμητα, συμπαθείς πρόσωπα και φογούρες περισσότερο. Και σε μια προσωποκεντρική λίγκα όπως το ΝΒΑ αυτό σε κατευθύνει ως φίλαθλο/οπαδό. Το Return to innosence-βγαλμένο από την εποχή των samurai μπάσκετ του Κάρι είχε στα μάτια μου περισσότερη γοητεία από τον Robocop-αστυνομικό του μέλλοντος Λεμπρόν. Σε αυτούς όμως τους τελικούς, ο Τζέημς και οι Καβαλίερς επέβαλλαν τον δικό τους νόμο στηριζόμενοι σε βασικές αρχές της Ανατολικής οι οποίες του άνοιξαν τον δρόμο για να φτάσουν πανάξια στον τίτλο. Η Ανατολή είναι εδώ..

Πως φτάσαμε όμως στη μεγάλη ανατροπή..;


-To δίδυμο Κάρι-Γκριν αποτέλεσε τον αποτελεσματικότερο Pick & Roll συνδυασμό της λίγκας στη κανονική περίοδο. Οι δύο τους έστηναν 11.5 PnRs ανά παιχνίδι με μέση παραγωγικότητα 1.24 Points per position (No1). Στα 6 πρώτα ματς της σειράς των τελικών οι δύο σταρ των “Πολεμιστών” είχαν στήσει μετά βίας 40 μόνο τέτοιες καταστάσεις απέναντι σε μια ομάδα οι οποία είχε τα εργαλεία να αμυνθεί απέναντι τους (0.625 PPP) . Το Κλίβελαντ αντιμετώπισε σημαντικό -σε επίπεδο αμυντικών συγχρονισμών- πρόβλημα στους δύο πρώτους τελικούς ώστε να προσαρμοστεί στη δράση και τα Flare screens που δουλεύει το Golden State μακριά από τη μπάλα. Δεν υπήρχε καλή επικοινωνία και αυτό οδηγούσε συνεχώς σε backdoor layups για τους περυσινούς πρωταθλητές. Σταδιακά οι Καβαλίερς προσαρμόστηκαν και βελτίωσαν σημαντικά τη συμπεριφορά τους σε αυτό κομμάτι. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ενώ στα δύο πρώτα ματς οι Ουόριορς εκτέλεσαν το 28% της επίθεσης τους μέσα από τέτοιες καταστάσεις (με ποσοστό επιτυχίας 69%) από το τρίτο ματς και μετά το νούμερο αυτό έπεσε στο 21% (με 50% επιτυχίας).


Η αστοχία του H. Barnes άλλαξε τις αποστάσεις εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ. Ουσιαστικά άλλαξε το πλαίσιο του φημισμένου spacing των Ουόριορς. Η φύση του παιχνιδιού του Barnes (3 & D SF/PF) λειτουργεί ως βασικό υποστηρικτικό κομμάτι, ζωτικής σημασίας, στη δυνατότητα που έχει ο Κερ να παίζει με το μέγεθος και να χαμηλώνει προτάσσοντας τη γνωστή πλέον ως Death Lineup που έκανε την ομάδα του ακατανίκητη. Με τον προπονητή του Golden State να τοποθετεί στην αδύνατη πλευρά τους Τhompson (γωνία) και Barnes (45 μοίρες) , οι Καβς βρήκαν την ευκαιρία τους τζογάροντας με τον αντίπαλο SF/PF. O γκαρντ (JR Smith συνήθως) που έλεγχε τους δύο παίχτες της αδύνατης πλευράς έμενε κολλημένος στη μηχανή-Τόμπσον και άφηνε ανοιχτή πάσα και σουτ στο Barnes κατευθύνοντας νοητά τη μπάλα στην επίθεση του αντιπάλου. Δυστυχώς για τον Κερ, ούτε ο Λίβινγκστον ούτε ο Ιγκουοντάλα μπορούσαν να ευστοχήσουν με συνέπεια σε τέτοιες καταστάσεις ώστε να αλλάξουν τον σχηματισμό της άμυνας των Καβς. Σε αυτό το επίπεδο, η απογοήτευση του χαμένου ελεύθερου σουτ σε σειρά απλά σε τσακίζει...


-Η παρουσία του απόλυτου All around παίχτη που λέγεται Lebron James άλλαξε τους συσχετισμούς στο παρκέ αποτελώντας τον πυλώνα στο compact οικοδόμημα του Lue. Έχοντας στη διάθεση του το premium μετανθρωπιστικό καλούδι της σύγχρονης μπασκετικής γενετικής, ο προπονητής των Καβς στήριξε πάνω στο αγωνιστικό στυλ του ηγέτη του τη φιλοσοφία του στην αντιμετώπιση μιας επίθεσης που απλά έδειξε τη τελευταία διετία ότι δεν αντιμετωπίζεται. Με τα λεπτά του Λοβ να μειώνονται στο rotation, το Κλίβελαντ ήταν πιο έτοιμο να αμυνθεί. Καλύτερη transition άμυνα (οποιoσδήποτε Cavalier μάρκαρε οποιονδήποτε αντίπαλο κατά τη διάρκεια της μετάβασης, χωρίς τη πίεση του να φτάσει ο καθένας σε συγκεκριμένη αμυντική θέση), “αλλαγές” χωρίς τρωτά σημεία και τραβηγμένες miss match καταστάσεις. Αυτό κατευθείαν είχε επιρροή στο αμυντικό τους performance.

  1. Eλέγχεις τη μπάλα
  2. Ελέγχεις το στιγμιαίο σκοράρισμα των Warriors (βασικό τους όπλο)
  3. Ελέγχεις τον ρυθμό

Καλώς ήρθατε στην Ανατολική ακτή..


Κομβικός παίχτης στη σειρά για τους Cavs ήταν (σε αυτό το κομμάτι) ο Τristan Thompson. Η περιφερειακή του άμυνα (ειδικά στα close outs των wings του Κερ) και η μαχητικότητα του στο ζωγραφιστό ήταν καταλυτική στην υποστήριξη αυτής της στρατηγικής. Τα δε δύο αμυντικά plays που στιγμάτισαν τον τελικό παίρνουν τη δική τους θέση στο πάνθεον της βίβλου των ..μετόπισθεν.


Το μπλοκ του Λεμπρόν στον Ιγκουοντάλα είναι εικόνα από την άγρια φύση και τον κύκλο της ζωής. Είναι το λιοντάρι που κατασπαράζει το ελάφι.. Πολύ brutal, πολύ κυνικό και αιμοσταγές σε σημείο σοκαριστικό. Μια εικόνα βγαλμένη από τη μάχη της ζούγκλας, της στέπας, των ωκεανών που αφήνει τον αφημένο στις ανέσεις του πολιτισμένο κόσμο με το στόμα ανοιχτό..




Το δεύτερο σημαντικό αμυντικό play είναι η άμυνα του Love στον Κάρι στο ένας εναντίον ενός του τελευταίου λεπτού. Ναι από τον Λοβ, την αμυντική πληγή των Καβς. Μανιασμένη, ωθούμενη από το ένστικτο της επιβίωσης αμυντικής προσπάθεια..


Οι Καβς ήταν η ομάδα που σημάδεψε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα τον Κάρι φέτος στα playoffs. O παίχτης του σούπερ σταρ των Ουόριορς ανέβαινε συνεχώς ως screener (δείγμα της πολυμορφικής, compact φύσης του Κλίβελαντ) στους Λεμπρόν Ίρβινγκ εμπλέκοντας τον σύγχρονο “μάγο” του ΝΒΑ σε δυσάρεστες για αυτόν αμυντικές καταστάσεις καθώς έπρεπε να επιλέξει μια μεταξύ μιας αλλαγής η οποία δε τον ευνοούσε και μια καθυστέρησης από το recover μετά το σκρινάρισμα που οδηγούσε σε drive & kicks για τον αντίπαλο. Ο James υπομονετικά (και στη βάση της επίθεση προσωπικής φάσης που λάνσαραν οι Καβς) έψαχνε τη κατάλληλη κατάσταση μέσα από screen και rescreens με τους συμπαίχτες του να δημιουργούν δράσεις στη strong side για να να τραβήξουν τον καλύτερο κάθε φορά help defender του αντιπάλου μακριά από τον Τζέημς ο οποίος διάβαζε και αποφάσιζε τη κατεύθυνση που θα ακολουθήσει.


-Οι Ουόριος έπαιξαν αρκετά καλή άμυνα στον έβδομο τελικό απαντώντας σχεδόν κάθε φορά στα defensive stops του αντιπάλου με ανάλογα δικά τους. Όμως δε κατάφεραν , με κανέναν τρόπο να ξεκλειδώσουν το ζωγραφιστό. Εκτέλεσαν μόλις 13 προσωπικές και σταδιακά, οι καλύτεροι, πιο έτοιμοι σε φυσικό επίπεδο και πιο ξεκούραστοι Καβς τους μετέτρεψαν σε perimeter oriented ομάδα. Ο Γκριν ήταν καταπληκτικός. Συγκινητικός. Έπαιξε σε super star level κάνοντας τα πάντα στο παρκέ. Στο έκτο ματς ο Κερ έπεσε στη παγίδα του Lue ψάχνοντας το miss match στην αλλαγή μετά από PnR, με τον Γκριν απέναντι σε περιφερειακό των Καβς. Όμως αυτές οι καταστάσεις απέναντι σε μια ομάδα με αυτά τα αμυντικά rotations όπως οι Καβς δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Ο Γκριν έπρεπε κατά τη ταπεινή μου γνώμη να μένει ψηλά λειτουργώντας ως playmaker όταν η μπάλα έβγαινε από τα χέρια του ball handler. Εύφημος μνεία στον καταπληκτικό Kyrie Irving. Oι φανατικοί αναγνώστες της σελίδας ξέρετε πόσο τον πιστεύω (Duke product, σωστή παιδεία, σκέψη και ανάπλαση μπασκετικού χαρακτήρα) από τις αναφορές σε αυτόν πριν το MVP του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ισπανίας. Ο μεγαλύτερος ακροβάτης στα contested layups στο σύγχρονο μπάσκετ ήταν αυτός που είχε το δηλητήριο που έλειπε από την απόλυτη μηχανή-Λεμπρόν Τζέημς για λύσει τον γόρδιο δεσμό στη σειρά.. Ο MVP πίσω από τον μεγάλο, αλτρουιστή MVP. Και δίπλα τους η ομάδα. Μετά το χθεσινό μπορούμε όλοι να βροντοφωνάξουμε..


Ζήτω το Ανατολικό μπάσκετ..!






349 σχόλια:

  1. δεν μπορουμε σιγουρα να μειωσουμε την επιτυχια των cavs ή να μην παραδεχθουμε την supernatural φυση του lebron, πιστευω ομως οτι οι warriors χαλασαν την αυτοσυγκεντρωση τους μετα απο το 3-1 και το περιστατικο green-james, ασχοληθηκαν περισσοτερο απ οσο επρεπε - η λιγκα παντα οδηγει σε <> οταν υπαρχουν πολυ ισοδυναμες δυναμεις οποτε εγινε το 3-1 4-3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον Παναθηναικό πάλι τίποτα; Φτάσαμε 20/6 και ούτε μια αναφορά δηλαδή έλεος. Προσωπικά αυτό είναι το τελευταίο μου ποστ στο μπλογκ αφού η κατεύθυνση που έχει πάρει είναι λίγο πολύ προφανής. Αντίο..
    Saras13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θες να σου γράψει ρε φίλε για τον Παναθηναϊκό; Αν και όταν πάρουμε κανένα παίχτη, θα γράψει. Πρότεινε ήδη τον Γκρέιντζερ. Εδώ δεν ασχολούνται αυτοί που πρέπει με την ομάδα και θες να ασχολείται κάθε μέρα ο Τζιμ;
      Στην τελική δεν είναι μπλογκ του Παναθηναϊκού, είναι ένα μπλογκ γενικά γύρω από το μπάσκετ οπότε δεν μπορούμε να έχουμε την απαίτηση να γράφει μόνο για την ομάδα μας.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Saras 13,

      ποια είναι η κατεύθυνση που έχει πάρει το μπλογκ??

      γιατί στα τελευταία 5 άρθρα έχουμε:

      1 για nba,
      1 για Ολυμπιακό,
      1 για παίκτες οικονομικούς από usa
      1 για Εθνική,
      1 για Παναθηναικό,

      δεδομένης και της ηρεμίας που επικρατεί στα του Παναθηναικού...

      Προσωπικά δε βλέπω κάποια κατεύθυνση, αν εσύ έχεις αυτήν την γνώμη αν μπορείς υποστήριξέ την με κάποια επιχειρήματα.

      Φιλικά,
      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    3. Και τι είναι, υπάλληλος σου να γράφει ό,τι του παραγγέλνεις;;; Στο καλό και ελπίζω να το τηρήσεις, αν και το πιθανότερο να επιστρέψεις με άλλο nickname. Έγραψε την πρόταση του για τον Γκρέιντζερ, τι θέλεις να γράψει... ορισμένοι είστε αηδιαστικά κολλημένοι.

      Σπύρος Μπιμπίλαπς

      Διαγραφή
    4. Ο,τι να 'ναι..

      Alan(i)13

      Διαγραφή
    5. Πεδουλακη, βαλε το αλάρμ να ξυπνησεις πρωϊ να κοιταξεις για κανα παιχτη ...

      Διαγραφή
    6. Αντιος αμιγκος

      Διαγραφή
  3. Jim δεν εχω κατι σαν αυτο με την ανατολικη Γερμανια και τους κατασκοπους αλλα φιλε...

    RESPECT!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικό άρθρο Τζιμ για ένα ιστορικό ματς-σειρά.Άξιοι πρωταθλητές αναμφίβολα οι cavs και μπράβο τους.Βέβαια η αξία του ηττημενου δίνει δόξα στον νικητή και εν προκειμένω ενισχύει τον μύθο του lebron που οδηγεί σε υπερβολές που ευτυχώς εσύ δεν έπεσες... 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιας και θεωρω το ΝΒΑ τελείως ελεγχόμενο κεντρικά, τι βλέπεις να γράφει το σενάριο για το άμεσο μέλλον?Θα συνεχιστεί για κάποια χρόνια ακόμα το ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ-ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ προσπαθώντας να φτιάξουν το νεο Λεικερς-Σελτικς, ή θα φτιαχτεί μια άλλη ομάδα στη Δυση με πυλώνα το Ντουραντ για να έχουμε μονομαχίες ντουράντ-λεμπρον?Και αν βλέπεις το δευτερο, πιστευεις θα είναι η Οκλαχομά αυτή η ομάδα ή αλλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξύπνησαν και εγώ 4:30 το πρωι για να δω το τελος όμως το Pc μου είχε προβλημα(δεν άναβε η οθόνη).
    Ετσι περιορίστηκαν στην περιγραφή του sportfm.
    Σαν οπαδός του Ανατολικού μπασκετ, πρωτα detroit και μετα celtics ήμουν με Λεμπρον, τον πιο ολοκληρωμένο σύγχρονο παικτη.
    Τζιμ πιστεύεις οτι ο τραυματισμός του Bogut επαιξε σημαντικό ρολο?
    Τι πιστεύεις οτι θα κανει του χρονου ο Λεμπρον?
    Θα μείνει ή θα παει για άλλο πρωτάθλημα με αλλη ομαδα.
    Για Ντουράντ τι παιζει? Μπορεί να παει στους Γουόριορς?
    Το άρθρο σου φανταστικο για άλλη μια φορά

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ το παρακολούθησα ως ουδέτερος. Αλλά ειλικρινά... Υπάρχει κανείς που είδε στο τέλος αυτό το συκγλονιστικό ξέσπασμα του Λεμπρόν και των υπολοίπων και δεν του ήρθαν δάκρυα στα μάτια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εγω. Τι να κανω, δε συγκινουμαι με τα δακρυα ζαμπλουτων αθλητων. Απολαμβανω τα παιχνιδια τους αλλα μεχρι εκει.

      Διαγραφή
  8. Εγώ το παρακολούθησα ως ουδέτερος. Αλλά ειλικρινά... Υπάρχει κανείς που είδε στο τέλος αυτό το συκγλονιστικό ξέσπασμα του Λεμπρόν και των υπολοίπων και δεν του ήρθαν δάκρυα στα μάτια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jim πιστευεις ο Sean Kilpartick μπορει να σταθει στην Euroleague ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να σταθεί σε μια ομάδα χωρίς απαιτήσεις και σιγά σιγά να κάνει το βήμα παραπάνω.

      Διαγραφή
  10. Καποια προβατα διαβασαν το τουιτ του Ντιλεινι και γραφουν πως ερχεται στο οακα! Μα τι προβατα θεε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τρελανε μας ρε ντιλεινι!!

      Διαγραφή
    2. Οταν πεινας πολυ βλεπεις διαφορες ψευδαισθησεις!χεχε Αστους να ονειρευονται αστακους, αφου με μαριδακι θα τη βγαλουν και θα πουν κ ευχαριστω! Τα hunger games τωρα ξεκινουν! Εμεις ευτυχως δεν εχουμε τετοια προβληματα.

      Διαγραφή
  11. Ο βασιλιάς Λεμπρόν, γεννήθηκε για να εκπληρώσει το πεπρωμένο. Ανήκει πλέον στο Πάνθεον των παικτών του ΝΒΑ. Το Κλίβελαντ, αυτή η πολύπαθη και ΄φτωχή΄πόλη, μπορεί πλέον να περπατά με το κεφάλι ψηλά! Τεράστια η σημασία και ο συμβολισμός αυτού του κατορθώματος του γίγαντα Λεμπρόν. Έπρεπε να τραβήξει όσα έχει τραβήξει για να γίνει ο Μεσσίας του Κλίβελαντ. Πραγματικά πλέον είναι ο Dominator of NBA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ φτωχή πόλη το Κλίβελαντ.
      Αφού να φανταστείς βγήκανε Κλιβεντιανοί πάστορες στην
      Αγιά Τριάδα του Πειραιά, να μαζέψουν τα δισεκατομμύρια
      που θα δώσουν στο Λεμπρόν Τζέιμς.

      Διαγραφή
  12. Ο Παναθηναικός είναι πόλύ κοντά σε συμφωνία με τον Jon Diebler της Εφες..Μπορεί και αύριο να ανακοινωθεί..

    Εξάστερος αγανακτησμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως γκενεν ατο??

      Πατρικιος Ογκουνσοτιος ο Μεγας

      Διαγραφή
    2. Πφφφ...σταματήστε να γράφετε ό,τι να 'ναι. Σιγά μην πάρει ο Πεδουλάκης παίχτη που να είναι τόσο τρύπα στην άμυνα και ο οποίος να πιάνει και θέση ξένου-μη κοινοτικού.

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά είναι ο Ντίμπλερ, έχει σουτ που δεν έχει κανένας στο 1-2-3 από τους παρόντες και με Καλάθη και αθλητικό σέντερ θα είναι δίκοπο μαχαίρι το τι θα επιλέξει να κλείσει ο αντίπαλος προπονητής.

      Σπύρος Μπιμπίλαπς

      Διαγραφή
    4. Ε καλά ρε 10:56, δεν είδες ότι Μπαρτζωκίζει τελευταία ο Αργύρης; Μετά τους Ντρέιπερ και Σίνγκλετον είπε να πάρει και τον Μπρόκχοφ, ή τουλάχιστον έναν που να του μοιάζει, και βρήκε τον Ντίμπλερ. Μην ξαφνιαστείς ακόμα κι αν πάρει Ντόελμαν, κι ας είναι σοφτ αμυντικά.

      Διαγραφή
    5. Αμα περιμενεις με κατι γυρολόγους σαν τον Ντιμπλερ να κανεις ομαδα αστα να πανε.Για Πανεωνιο καλος είναι.

      Διαγραφή
  13. Εξαιρετικο κειμενο για αλλη μια φορα Τζιμ, ενα ευχαριστω για οσα μας χαριζεις δεν αρκει.

    Στα του NBA, εξαιρετικος James, εδειξε cojones για να φτασει τη σειρα στο game 7 και εν τελει στο τιτλο. Επηρεασμενοι απο την κουραση, τις αποβολες, τα νευρα και τους τραυματισμους οι Πολεμιστες. Ειμαι ο μοναδικος που πιστευει οτι οι Warriors εχασαν το πρωταθλημα απο την αποκτηση του Βαρεχαο; Με τοσες καταρες που εχει φαει απο τους Ελληνες, που να στεριωσει ομαδα μαζι του.. Και η αδικια ειναι πως αυτος θα παρει δαχτυλιδι λογω των ματς που επαιξε με τους Cavaliers. Αλητη Βαρεχαο!

    Φοβερο 1ο ημιχρονο στην Ισπανια, αιμα κι αμμος..

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποια ειναι η γνωμη σου τζιμ στο οτι πολλοι πιστευουν οτι ο Ιρβινγκ ειναι ο mvp των τελικων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να είμαι ο Τζιμ, θα πω τη γνώμη μου γι' αυτό που ρωτάς κα μετά θα περιμένουμε κι οι δυο τον Τζιμ να μας πει τη δικιά του.

      Ο ΜVP είναι ένα πράγμα, και ο παίκτης-κλειδί είναι ένα άλλο. Το 2011 πχ στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα είχε πει ο Πασκουάλ, και πολύ σωστά, ότι "ο Διαμαντίδης ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της σειράς, και ο Καλάθης ήταν ο παίκτης-κλειδί. Κάνε την αναλογία. Αν νικούσαν οι Γουόριορς ποντάρω πως ΜVP θα έβγαινε ο Γκριν, γιατί στα παιχνίδια που έπαιξε κανένας άλλος παίκτης της ομάδας του δε φάνηκε πιο πολύτιμος από αυτόν. Στους Καβς, αντίθετα, όσο κομβικός κι αν ήταν ο Ίρβινγκ, ο Λεμπρόν έκανε πράγματα πέραν του ανθρωπίνως δυνατού. Ο Ίρβινγκ θα έβγαινε MVP αν σε όλη τη διάρκεια της σειράς ήταν ο καλύτερος. Και ναι, σε όλη τη διάρκεια της σειράς ήταν τέλειος. Κάποιος άλλος όμως ήταν τελειότερος.

      Σκέψου μόνο ότι ο Λεμπρόν τέλειωσε τη σειρά πρώτος σε όλα τα ατομικά στατιστικά και από τις δυο ομάδες.

      Αυτά τα ολίγα.

      Διαγραφή
    2. Καταρχην ποιοι ειναι αυτοι οι πολλοι που το λενε; Εγω δεν εχω δει κανεναν

      Διαβασα πολλους ομως αστερες του παρελθοντος στο ΝΒΑ να λενε μετα το game 6 πως ακομα και αν ΧΑΣΕΙ το Cleveland θα πρεπει να το παρει ο Lebron.
      Ο Kyrie (μεγαλη μου αδυναμια) εκανε φοβερη σειρα.
      ΑΛΛΑ σε συνολικα στατιστικα
      1ος σε ποντους; Lebron!
      1ος σε ασσιστ; Lebron!
      1ος σε ριμπαουντ; Lebron!
      1ος σε κοψιματα; Lebron!
      1ος σε κλεψιματα; Lebron!

      Εν τελει
      Αν υπαρχουν πολλοι που το θεωρουν αυτο, μαλλον δεν ειναι τους τελικους

      Επαναλαμβανω, o Kyrie ηταν καταπληκτικος

      Διαγραφή
  15. η ρεαλ κανει παρτυ και ακομα η τεταρτη περιοδος δν εχει ξεκινησει....ανετα το 2-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ που δεν είμαι fan του NBA (απο ασχετοσύνη, όχι απο άποψη) και δεν ενθουσιάστηκα καθόλου απο το το μπάσκετ "η μπάλα στον LBJ κι ό,τι κάτσει" πραγματικά υποκλίθηκα χθες, σχεδόν ξέχασα οτι αντιπαθώ τους Warriors και απλά θαύμασα το πόσο πολύ το ήθελε ο Lebron. Φοβερή και η άμυνα του Love στη φάση του Steph. Άξιζε το ξενύχτι, άνετα. Και τι ωραία εικόνα, να γίνεται η απονομή στην έδρα του αντιπάλου χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα και με τον κόσμο να μένει στη θέση του. Το αντάλαζα χωρίς δεύτερη σκέψη για όλες τις "καυτές" έδρες της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε, πόσο με εκφράζει αυτό το σχόλιο. Ακριβώς τα ίδια πράγματα σκεφτόμουνα.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
  17. Καλο που πηρε το μαθημα της αυτη η μαστιγα του μπασκετ που λεγεται warriors.Ωρα να κοψουν λιγη απο την ποζερια τους οι splash. Με τον Μπλατ στον παγκο και οχι τον κολλητο του κυρ Λεμπρον ισως να το ειχαν παρει πιο γρηγορα οι Καβς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πανω κατω τα ειχαμε πει. Oι GSW παραπατουσαν στα play-offs. Ζοριστηκαν με τους Blazers, αυτοκτονησαν οι Thunder οταν αποφασισαν να παιξουν οι 2 τους αστερες μονοι τους και ολοι σας, καθαρισε ο Lebron.
    O LEbron δικαιωσε πληρως τον χαρακτηρισμο βασιλιας, πηρε το πρωταθλημα σαν underdog (σε αντιθεση με οσους ελεγαν οτι το επαιρνε λογω Wade-Bosh στους Ηeat) και εδωσε αθλητικη χαρα στην πολη του μετα απο 50 χρονια. Πολλοι θα συνεχισουν να αμφισβητουν, οπως αμφισβητειται και ο Jordan ο ιδιος.
    Για μενα ο Lebron ειναι στο top-3 μαζι με Jordan-Magic, απο οσους εχω εικονα (εννοειται οτι κατι Wilt/Russell και Robertson δεν εχω δει).

    O Steph πεφτει θυμα του τρελου marketing που του γινεται. Βγηκε πρωτη φορα ομοφωνα MVP πραγμα που δεν εχει καταφερει ουτε ο MJ...

    Ειναι μαγευτικος σουτερ και με την μπαλα στα χερια, αλλα εχει φτασει 28 χρονων, και εχει κανει 2 καλες χρονιες ολες και ολες, στην καλυτερη ομαδα του NBA. Την πρωτη πηρε το πρωταθλημα κοντα στους λειψους Cavs με τον ιδιο ωσει παροντα και το MVO να καταληγει σε παικτη που ερχεται απο τον παγκο, την αλλη το εχασε απο 3-1, δυο φορες μεσα στο σπιτι του, παροτι πηρε βοηθεια απο συμπαικτες.

    Ακουσαμε πολλα μεσα στην σεζον (πως ο Curry ειναι εφαμιλος του Jordan και αλλα τετοια γραφικα).

    Ας κανει ο Steph μια 6ετια 7ετια σε υψηλα standards και το ξανασυζηταμε. Δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να το κανει, απλα θυμιζω πως ολοι οι μεγαλοι αστερες κυριαρχησαν για 10+ χρονια. ο Steph κυριαρχει (;) 2.

    Επιαης θελω να θυμισω οτι το μπασκετ εχει επιθεση και αμυνα. Αν ειχε μονο επιθεση και ο Ραντουλιτσα θα ηταν απο τα καλυτερα σεντερ που εχουμε δει ποτε στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΕ SHOT,ΣΤΟ THE BLOCK!!!


    ΝΙΚ ΤΗΕ FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΜΠΑΡΤΣΑ TOY ΧΡΟΝΟΥ.....


    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Toυ Βαρεχάο η κατάρα είναι τελικά μεγαλύτερη από του Καούν. Α ρε Νικόλα σαββατογεννημένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Παναθηναικός περιμένει τον Σίγκλετον,που του έριξε ξεκάθαρα πόρτα,για να εξαντλήσει τις πιθανότητες να τα αρπάξει πιό χοντρά από καμμιά ομαδούλα της ευρωλίγκας που έχει δυνατούς σπόνσορες.
    Αν δεν βρεθεί το κορόιδο που θα πληρώσει υπεραξία για τον χθεσινό φραγκοφονιά στην Ευρώπη,ίσως πεί ναί στον Παναθηναικό.
    Ω μοντιέ κανταντιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εφόσον έπαιρνε τις ευρωλίγκες ο Παναθηναικός
    και ο ΟΣΦΠ δεν σταύρωνε νίκη στην Α1 ούτε με την
    Ολύμπιά Λάρισας,το μπάσκετ γιά μάς ήταν μπασκετάκι.
    Εφόσον πάλι ο μέγας αρχηγός και παικταράς Σπανούλης,
    δεν έπιασε στο ΝΒΑ για μάς το ΝΒΑ είναι πανηγυράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πολυ Σπανουλη βλεπει ο Ιρβινγκ. 1με1 ,side step και 3p απο τις 45°.Ο Bill το ειχε κανει απο το 14 στον ημιτελικο. Ασε μας ρε Kyrie...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απαντήσεις
    1. Βασικα το χε κανει και το 12 στον ημιτελικο...

      Διαγραφή
  26. ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΛΕΜΠΡΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ALL AROUND ΠΑΙΚΤΗΣ,ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ(ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ)ΑΝΤΕΞΕΙ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ,ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΜΙΛΑΜΕ
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΡΕΚΟΡ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ(ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ).Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΝΒΑ.ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΤΖΙΜ,ΑΝ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΣ(ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ OSCAR ROBERTSON,JERRY WEST KAI BILL RUSSELL) ΠΙΣΤΕΥΩ OTI TO ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΝΒΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ.

    ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ALL AROUND,ANΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου και εγω αυτο πιστευω οτι το επιπεδο του νβα ειδικα τελη δεκαετιας 80 μεχρι τελη δεκαετιας 90 ηταν πολυ υψηλοτερο.τωρα για το ποιος ειναι ο καλυτερος ολων των εποχων καλο θα ηταν να σταματησουμε να το συζηταμε και να συγκρινουμε οχι τιποτα αλλο αλλα στο τελος θα πεσει φωτια να μας καψει ο ΘΕΟΣ του μπασκετ ηταν ειναι και θα ειναι ενας και ονομαζεται ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ!!!

      Διαγραφή
    2. ΟΚ, ναι, αλλά ο Λεμπρόν έχει μέσο όρο καριέρας 27-28 πόντους.
      Ο Διαμαντίδης έχει 9.
      Δε συγκρίνω απόλυτα νούμερα, αλλά καταλαβαίνεις ότι πάνω από all arround, ο Λεμπρόν είναι απίστευτος σκόρερ.

      Αν θες να βρεις ανάλογο του Διαμαντίδη, ξέρω γω, ψάξε τον Τζέισον Κιντ.


      Κατά τα άλλα, είμαι φανατικ Λεμπρόν.
      Αλλά ο Τζόρτναν είναι μπασκετικό αξίωμα.

      Διαγραφή
    3. 12:00 μ.μ. ειναι δυνατον να κρινεις απο τους ποντους ποιος ειναι καλυτερος;;ο ΔΔ δεν επαιρνε καν προσπαθειες μονο οταν ειχε αναγκη η ομαδα εβγαινε μπροστα.Οι πρωτιες του σε πολλες κατηγοριες μιλανε απο μονες του,συν το οτι βγηκε 6 φορες καλυτερος αμυντικος.Περαν αυτων γιατι πρεπει να κανετε συγκρισεις με παιχτες του ΝΒΑ;;

      Διαγραφή
    4. @1:45
      Καλά, όταν είναι να κρίνω τον καλύτερο, ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ πρώτα από όλα θα κοιτάξω τους πόντους. Όχι μόνο, αλλά πρώτα από όλα.

      Στην προκειμένη δεν μπήκα στη διαδικασία να κρίνω τον καλύτερο, απλά έκανα ένα σχόλιο στην ανεδαφική παρομοίωση του Λεμπρόν με τον ΔΔ.
      Δεν ξέρω τι σε χάλασε.

      Διαγραφή
    5. ΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

      ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΤΖΕΙΣΟΝ ΚΙΝΤ ΗΤΑΝ ΑΠ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΑΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ?ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ?

      NIK THE FREAK

      Διαγραφή
    6. Ο φιλος απο πανω που λεει οτι κοιταει πρωτα τους ποντους εχει απολυτο δικιο!νομιζω παιδια οτι χανουμε λιγο την ουσια του αθληματος ολα ειναι χρησιμα και τα ριμπαουντ και οι ασσιστ και η αμυνα αλλα το αθλημα ονομαζεται basket και οχι rebound η assist η defence η block.ο σκοπος του παιχνιδιου ειναι να μπει η μαμημενη η μπαλα μεσα στο καλαθακι.τα συστηματα που εχουν εφευρει ολοι οι σπουδαιοι κοουτς σε ολο το κοσμο με πρωτους και καλυτερους τους μεγαλους προπονητες του ncaa τα σκριν οι πασες οι ντριπλες οι ατελειωτες ωρες ατομικης και ομαδικης προπονησης σκοπο εχουν να μπαινει η μπαλιτσα μεσα.φιλικα σας το λεω καπου εχετε χαθει και θεωρω οτι ευθυνη σε αυτο εχουν και καποιες δημοσιογραφαρες που το παιζουν και ειδημονες χαχαχα.

      Διαγραφή
    7. 1)Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ!

      2)ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ
      ΚΑΙ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΝΑ ΓΚΟΛ,ΔΩΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΣΑ,ΠΑΙΞΕΙΣ ΑΜΥΝΑ.ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ(FOOTBALL)EINAI NA BΑΖΕΙΣ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ!!!!

      3)SORRY ΠΟΥ ΣΤΟ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ.ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ(ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΥΣΙΑ) ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΝΑ ΜΗ ΜΠΕΙ Η ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ.

      NIK THE FREAK

      Διαγραφή
    8. Καλημερα φιλε μου.πρωτον νομιζω οτι δεν καταλαβες το πνευμα του σχολιου μου.δευτερον δεν χρειαζοταν να γινεις ειρωνικος κουβεντουλα κανουμε.τριτον μπορει οντως να μην ξερω να βλεπω μπασκετ και να ειμαι αμπαλος και η παρουσια μου στο μπλογκ που τοσο σε ενοχλει να εχει στοχο να μαθω λιγα πραγματα για το μπασκετ!απο τα γραφομενα σου παντως μπορω να υποθεσω οτι αγαπησες το μπασκετ λογω παιχτων οπως ο σιγαλας που ηταν φοβερος αμυντικος και οπως ο παπαλουκας που ηταν φοβερος πασερ,εγω ο αμπαλος το αγαπησα λογω γκαλη και πετροβιτς που ειχαν το ταλεντο να βαζουν οπως γουσταραν τη μπαλιτσα στο πλεκτο.ελπιζω μονο αν στο μελλον εμφανιστει κανενας παιχτης με ταλεντο που θα μπορει να βαζει 25-30 ποντους να μην τον βγαλετε εσεις οι γνωστες αμπαλο επειδη δεν θα παιζει αμυνα!α και επισης επειδη αν δεν κανω λαθος αν κανω ζητω συγγνωμη εισαι παο οπως και εγω φανταζομαι θα τρεμεις στην ιδεα να μας φερει ο προεδρος κανενα ντιλεινι και θα προτιμας με τα χιλια πανγκος.πανγκος και τα μυαλα στα καγκελα θα δινει πιο πολλες ασσιστ!!!και για να μην υπαρχει παρεξηγηση ο κυριος λογος που μπαινω στο μπλογκ ειναι η πολυ καλη δουλεια και οι γνωσεις του αρθρογραφου.

      Διαγραφή
    9. Του συνέκρινα τον Διαμαντίδη με τον Κιντ, έναν εκ των μεγαλύτερων triple-doubler όλων των εποχών, και τον χάλασε γιατί ο Κιντ λέει δεν ήταν λέει καλός ριμπάουντερ. Και μας κάνει και μαθήματα για μπάσκετ.
      (επίσης, ο Κιντ έχει μέσο όρο καριέρας 0,3 τάπες, ο ΔΔ 0,4. Φοβερή διαφορά.)

      Τέλος, αν φτάσουμε στο επίπεδο να πιστεύουμε ότι τα σκριν του Χάινς είναι σημαντικότερα από τα σουτ του Ντε Κολό, μάλλον η σελίδα κάνει κάτι λάθος.
      Ο λόγος που ο Τζιμ δεν αναφέρεται τόσο συχνά στο πόσους πόντους και με ποιους τρόπους σκοράρει ο κάθε Ντε Κολό αυτού το κόσμου, αλλά προτιμάει να αναφέρει στα πόσα σκριν βάζει ο Χάινς, δεν είναι γιατί οι πόντοι του Ντε Κολό είναι ασήμαντοι, αλλά γιατί ξέρει ότι για αυτούς διαβάζουμε κι αλλού.

      Διαγραφή
  27. Η καλύτερη κοινωνιολογικομπασκετκή εισαγωγή ever. Respect

    Μαριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα Jim.
    Δεν ξέρω αν κρίνεις και πώς την μεταγραφική
    ανομβρία στον Παναθηναικό κι αν έχεις ακούσει
    κάτι συγκεκριμένο για παίκτες ή για στρατηγική.
    Και εννοώ ποιές αγορές θα κτυπήσει και σε ποιές
    θέσεις θα πάρει παίκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ας περιμένουμε λίγο για να κρίνουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Υπομονή υπάρχει μεγάλη Jim.
    Αλλωστε τα πρωταθλήματα αρχίζουν τον Οκτώβρη.
    Αν είναι αποφασισμένοι να ενισχυθούν σοβαρά
    και όχι όπως τα τελευταία δύο χρόνια,είτε αριθμητικά,είτε ποιοτικά,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
    Αλλωστε ένα πάνσοφο Ελληνικό ρητό λέει,πώς
    γελάει καλύτερα,όποιος γελάει τελευταίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γειά σου άρχοντα Conway. Παρακολουθώ το hoopfellas από το 2010. Πρώτη φορά σχολιάζω. Να είσαι πάντα καλά. Τα δέοντα στη σύζυγο. Μας έχεις αναβαθμίσει επίπεδα. Μας έχεις μάθει μπάσκετ.Τι να λέμε τώρα. Απορία. Θα έπαιρνες πακέτο Ροτσέσκι-Εμπάκουε στον Παναθηναϊκό και ένα τριάρι να αμύνεται και στην πίσω ζώνη άμυνας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γεια σε ολη την παρεα.Ωραια αναλυση εκανες Τζιμαρα.
    Η Οκλαχομα εδειξε το δρομο στο πως μπορεις να κοντραρεις στα ισα την καλοδουλεμενη μηχανη των Ουοριορς.Αλλαγες στην αμυνα,επιθεση στο ζωγραφιστο με μπασιματα και πολυ ενας με εναν.Πιο πριν και το Πορτλαντ τους εβαλε δυσκολα ,μια ομαδα που τους μοιαζει αρκετα.Γενικα ο δρομος προς το ριπιτ ηταν πολυ δυσκολος.

    Για παρει το Κλιβελαντ τον τιτλο συνεβησαν διαφορα μικρα πραγματα που καθορισαν το τελικο 3-4.Απ το ψιλοαδειασμα του Γκολντεν στειτ για να σπασουν το ρεκορ,την ανακοινωση των Λεικερς οτι πρωτος του χρονου θα ειναι ο Γουολτον,τον τραυματισμο του Καρι,του Μπογκουτ,την αποβολη του Γκριν απ το πεμπτο παιχνιδι μεχρι και τον τραυματισμο του Λοβ που αποδειχθηκε το κομβικο σημειο για να γυρισει η σειρα.


    Επισης αυτο που εγραψες Τζιμ επαιξε καταλυτικο ρολο,η αγωνιστικη πτωση του Μπαρνς στα 3 τελευταια παιχνιδια.Σουταρε 3 στα 15 τριποντα και συνολικα 5 στα 32 εντος πεδιας.Σημαντικος παικτης για να ανοιγει το γηπεδο η ομαδα του και να αλωνιζουν οι αλλοι τρεις.Επισης εκανε μεγαλες εμφανισεις ο Τομπσον και ειδικα με την αμυνα του.

    Το χειροτερο στον αθλητισμο ειναι η αλαζονεια.Και εδειξαν εστω και λιγη απ αυτη οι Ουοριορς.Γελακια,υποτιμηση του αντιπαλου και αντιαθλητικα,ειδικα με Οκλαχομα,του στυλ οτι γουσταρουμε κανουμε.Απ την αλλη η ανηλεης κριτικη στον Λεμπρον μετα απο καθε αποτυχια ηταν ικανη να τον πεισμωσει
    τοσο,ωστε να γυρισει τη σειρα.Αυτη η χαζη συγκριση με τον Τζορνταν που ειναι εμφανες οτι τον εχει επηρεασει αρκετα
    στην καριερα του παρολο που εχει πετυχει παρα πολλα.Ετσι προχθες βγαινει και λεει οτι δεν ειμαι ουτε Τζορνταν ουτε Αλι αλλα ειμαι ενας αθλητης που δουλευει πολλες ωρες.Αυτο ηταν,γυρισε το μυαλο του εκεινη τη στιγμη και επαιξε σαν πραγματικος Λεμπρον στα τρια τελευταια.Επαιξε ακριβως αυτο που μπορει.Ατελειωτο διαβασμα και οργανωση του παιχνιδιου και κτυπημα στο ζωγραφιστο με τα μπασιματα του.Επεσε και σε φαση που ηταν ευστοχος πισω απ τα 5-6 μετρα και το πιο βασικο αφηνε τον πραγματικο MVP της σειρας να χυνει τονους δηλητηριο
    στο παρκε.Παντα βλεπαμε οτι ο Ερβινγκ ειναι πολυ καλος παικτης.Σιγουρα εχει τα καλυτερα τελειωματα στα μπασιματα και εχει και καλο σουτ.Στους τελικους ομως εδειξε οτι ειναι μεγαλος νικητης.Εβαλε ολα τα κρισιμα καλαθια με προσωπικες φασεις και ροκανιζε αργα αλλα σταθερα το ηθικο των Ουοριορς που δεν ειχαν αντιδοτο για να τον αντιμετωπισουν οταν εκαιγε η μπαλα.Αυτο επειδη ειναι γατος ο Λεμπρον το διαβασε και τον αφησε να κανει το παιχνιδι του,πολλες φορες χωρις να αλλαξουν ουτε πασα.Μεγαλοι MVP και οι δυο.Ο ενας πρωτος σε ποντους,ριμπ,ασιστ,κλεψιματα και ο αλλος κλατς,ο τελειος συνδιασμος.

    συνεχιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τυχερος ειναι φετος ο Λεμπρον που πηρε πρωταθλημα.Το αξιζε και η τυχη του το εδωσε,γιατι εχει ριξει πολυ δουλεια στο παιχνιδι του ειδικα στο διαβασμα των καταστασεων.Αν δεν το επαιρνε θα ακουγε για αλλη μια φορα τα γραφικα σχολια οτι δεν ειναι Τζορνταν.Τα ιδια που θα ακουει και ο Καρι απο εδω και περα καθε φορα που θα αποτυγχανει.Τυχερο το Κλιβελαντ γιατι δεν επαιξε με Οκλαχομα,με την οποια δεν ματσαρε καλα.Με τους Ουοριορς μετα τον τραυματισμο του Λοβ ματσαραν καλα στα χαμηλα σχηματα.Επισης ειναι τυχεροι γιατι δε θα πληρωσουν πολυ,οτι εδιωξαν το ρουκι συμβολαιο του 21 χρονων τωρα Ουιγκινς(γυρω στα 6 εκατ) με μο περσι 20 ποντους για να παρει Λοβ με 20 εκατομυρια και να κανουν το χατηρι του Λεμπρον και να χτυπησουν πρωταθλημα επιτοπου.Και με ελευθερο τον Ολντριτζ την επομενη σεζον.Τωρα δεν μπορεις να τους πεις τιποτα παρολο που εχασαν μεσα απ τα χερια τους μεγαλο σκορερ για 10-12 χρονια ενω πηραν παικτη που σε 13 παιχνιδια τελικων φετος και περσι(τραυματιας)δεν προσφερε σχεδον τιποτα.Παλι καλα που επαιξε μια μεγαλη αμυνα και γλιτωσε το να γινει ο αποδιοπομπαιος τραγος της ομαδος του.

    Οι Ουοριορς θα μπουν δυνατα για Ντουραντ αλλα κανονικα πρεπει να παει Ανατολη γιατι η δυναμικοτητα των δυο περιφερειων ειναι χαωδης.Αν μεινει εκει που ειναι ο Ντουραντ δεν ξερω αν θα παρει πρωταθλημα.Ειναι στιγμες που συγκρουονται με τον Ουεστμπρουκ και ισως χρειαζονται και οι δυο ενα αλλο μειγμα παρολο που τους εχουν ταλαιπωρησει οι ατυχιες.Φετος που ηταν υγιεις για ενα ματς δεν πηγαν τελικο και ισως δεν πηραν και το πρωταθλημα.Για τα επομενα 5-6 χρονια το Κλιβελαντ θα ειναι ξεκουραστα τελικο οταν οι αλλοι απεναντι θα δινουν μαχες απ τις πρωτες σειρες.Εκτος αν αλλαξει κατι δραματικα και πανε καλοι παικτες στην ανατολη ή κανουν το μπαμ καποιες ομαδες.

    ΥΓ.Μακαρι ο Παπαγιαννης να επιλεχθει στον πρωτο γυρο.Εχει τεραστιες δυνατοτητες αυτο το παιδι και πρεπει να παει να δουλεψει εκει και ο πρωτος γυρος λεει πολλα για καποιο ντραφτ και ας μην εισαι στους δεκα-εικοσι πρωτους.Αν ειχε παιχνιδια ευρωλιγκας αντι του Κουζμιτς,θα τον εβρισκαν συνεχεια με αλει ουπ πασες ο Καλαθης και ο 3D,και θα βοηθουσε πολυ την ομαδα του και σιγουρα μετα θα τον επελεγαν πιο ψηλα στο ντραφτ.Για μενα οποιος τον παρει απο 24 νουμερο και πανω θα ειναι κλεψια και ελπιζω να μην διαψευστω.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα παιδια
    Δημήτρη συγχαρητήρια για το κείμενο ,ειδικα η εισαγωγη εχει μια συναισθηματικη χροιά που νομιζω αντανακλά παραπάνω σε όποιους μεγαλώσαμε με το ΝΒΑ των 90ς.
    -Για το ΝΒΑ δε μπορω να κανω πολλα σχόλια γιατι φετος δε μπορεσα να παρακολουθησω παρα λιγους αγώνες κι αυτους με το ζορι λογω ωρας...Νομίζω ομως οτι το μοντέλο της κανονικής περιόδου αρχίζει να μετράει αντίστροφα ,κι αυτο γιατι δε προσφέρει εμπορικά οσα το ΝΒΑ των 90ς αφου οι σταρ εχουν λιγοστεψει και πολλα απ τα παιχνιδια ειναι αδιαφορα και απο μπασκετ δε λενε πολλα.Οι παικτες διαμαρτυρονται για το φορτο τωαν αγωνων,αλλα οπως δηλωσε κι ο Τζορνταν "αν θέλουν να πληρωνονται οσα πληρώνονται θα παιζουν 82 αγώνες,αν κοψουν τους αγωνες θα κοπουν και οι απολαβες τους..." οπότε δημιουργείται ενας φαυλος κυκλος που βλαπτει το ΝΒΑ και προβλέπω δραστική αλλαγή μεσα στην επόμενη πενταετία
    -Για τους τελικούς φάνηκε οτι το κυνηγι των ρεκορ σπάνια βαγινει σε καλό,απο τη στιγμη δε που οι Γουοριορς ειχαν το περσινο πρωταθλημα και η διψα του ΛεΜπρον κα παρει πρωταθλημα στους Καβς φάνηκε μεγαλύτερη.
    Ηταν προφανές πως απο τη στιγμη που οι Γουοριορς εχαναν ευκαιριες να τελειωσουν τα χερια και το μυαλο θα βαραιναν επικινδυνα.(και επειδη θέλω να το γράψω,ελεος με την τάπα του αιώνα απο τον Λεμπρον,ο Ιγκουονταλα εχει χάσει το βηματισμό του και ηδη βλέπει τα χερια του Λεμπρον απο πανω του,και καταλαβαινοντας οτι δεν εχει καθαρο λει απ προσπαθει με μια προσποιηση-ζειμπεκικο να παρει την επαφη ,αλλα ο Λεμπρον δεν κατεβαζει τα χερια του και βρισκει τη μπαλα σχεδον με τον καρπο.Ωραιο κοψιμο και επιδειξη αθλητικων προσοντων αλλα και πολυ κακη επιλογη του επιθετικού)

    -Για το θέμα των μεταγραφών νομιζω οτι σαν φάνς εχουμε πεσει θυματα,πρωτον του περσινου κακου σχεδιασμου του ΠΑΟ που ακομα συζητάμε και δευτερον των φημων που βγαζουν τα γραφεια των παικτων,κι ετσι πριν καλα καλα τελειωσουν τα πρωταθληματα περιμενουμε μα κλεισουν τα ροστερ της επομενης σεζον.
    Νομιζω οτι στον ΠΑΟ περιμενουν και το αποτελεσμα του ντραφτ για να δουν τι θα κανουν με ψηλο.Λιγη υπομονη ακομα.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γιαι δεν κοιταμε Pollonara για 3αρι , ειναι και κοινοτικος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο ΠΑΟ αν ειναι να παει για κανα λαχειο αμερικανακι για combo guard γιατι δεν κοιταει τον Pullen που ξερει πλεον καλα την Ευρωπη , εχει τριποντο φωτια και δεν ειναι και τραγικος στο court vision ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε ταπεινη μου αποψη ειναι οτι και ο πουλεν λαχειο ειναι μονο που ειναι λαχειο που εχει κληρωσει και δεν εχει πιασει ουτε τον ληγοντα

      Διαγραφή
    2. Γιατι την επομενη μερα θα εχει "Ο Γαυρος" εξωφυλλο με τιτλο "θελανε Ανταμς και...ΠΗΡΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΕΝ"

      Διαγραφή
  37. Τζιμ έχω κολλήσει με το θετικό σου σχόλιο για Ντίμπλερ πριν μερικές ημέρες. Είπες καλά λόγια με την προϋπόθεση να πλαισιωθεί σωστά. Ακούω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ΠΑΟ, είναι ελεύθερος.

    Pikulin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με περίπου 2.2 φέρνεις έναν πακετάκι Γκρέηντζερ Ντίμπλερ Τάιους μούρλια. Και ανεβαίνεις 1 επίπεδο.

      Διαγραφή
  38. Οπως είπε και ενας φιλος παραπανω, ακουσαμε πολλα φετος για τον καρυ και τον συγκριναν με τον τζορνταν εχοντας μια καλη χρονια. Το να πρωταγωνιστεις 10-15 χρόνια ειναι ικανοτητα, το να πρωταγωνιστεις μια χρονια ειναι στατιστικη πιθανοτητα(βλέπε Μπουρουσης).
    Για τον βασιλια λε μπρον τι να πεις. Ειμαστε τυχεροι που τον βλεπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Haters gonna hate.
    Ότι και να γίνει.

    Αλλά το χουνέρι που έπαθαν οι εν Ελλάδι haters το 2016 θα τους μείνει χαραγμένο για πάντα.

    Ευρωλίγκα ο Μίλος!
    Στα καπάκια διπλό μπάζερ μπίτερ ο Κill Bill μέσα στο ΟΑΚΑ.
    Και στο τέλος μυθικές παραστάσεις και πρωτάθλημα από τον King James!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μιλος και ο James καλως κατεκτησαν οτι κατεκτησαν και ειδικα για τον δευτερο χαρηκα. Για τον Μπιλ απλα γελαμε με το ποσο το χαρηκατε... Ηταν φανερο σε ολους τους φιλαθλους, ανεξαρτητως οπαδικης προτιμησης, οτι φετος βγαλατε κομπλεξ και πονο μιας 10ετιας! Ξερεις τι ειναι να κανει τρομερους τελικους ο αρχηγος σου, που για 6 χρονια ηταν ο καλυτερος παικτης του αιωνιου στα ντερμπι; Ξερεις τι ειναι να παιρνει αλλη διασταση η εννοια "εχτισε ουρανοξιστη με τα τουβλα του" για μια 6ετια; Ξερεις τι ειναι να χαιρεστε που ο αιωνιος δυναστης σας Διαμαντιδης, εφτασε τα 36+ για να χασει με τετοιο τροπο απο τον Βασιλακη και να θεωρειτε πως ειναι και επιτευγμα αυτο; Ή νομιζετε πως δεν καταλαβαμε την ανακουφιση σας οταν ειδατε πως τελικα ο ΔΔ δεν θα σας ξεπερασει σε τιτλους;

      Το μονο που πραγματικα θα μας μεινει απο αυτην την χρονια ειναι οτι συνειδητοποιησαμε ποσο πονο ειχαμε προκαλεσει στον "Kill Bill" και στους φιλαθλους του Ολυμπιακου...

      Διαγραφή
    2. 6 χρόνια, 3 πρωταθλήματα.

      Πάλι λάθος στα έγραψε η πράσινη;


      Κατά τα άλλα, haters gonna hate.

      Διαγραφή
    3. 6 χρονια, 3 πρωταθληματα, ο καλυτερος παικτης μας ομως (με εξαιρεση φετος).

      Κατα τα αλλα, αποθεωσε εσυ τον αιωνιο MVP μας. Σαν χθες θυμαμαι που παρακαλουσαμε να βαλετε μεσα τον Σπανουλη.

      Διαγραφή
    4. Ότι δηλ. οι haters Τεόντοσιτς, Σπανούλη και ΛεΜπρον ταυτίζονται, ας πούμε. Ή ότι, αν τα αποτελέσματα ήταν αντίθετα, δε θα είχαν πιεί φαρμάκι, αντίστοιχα, οι haters Ομπράντοβιτς, Διαμαντίδη, Κάρι. Εντάξει, ο καθένας τα ερμηνεύει όπως θέλει τα πράγματα, δεν τίθεται θέμα.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    5. Τελικά το πρωτάθλημα της τυρόπιτας έχει σημασία; Κοίτα να δεις τι μαθαίνεις! Εγώ πάλι το χαρίζω στο Βασιλακόπουλο, τον Κορομηλά και τον Τόμυ.

      Εκεί πάντως που μετράει, ο Σπανουλης εκανε τη χειροτερη σεζον της ζωης του. Και ο Ολυμπιακός τη χειρότερη της δεκαετίας. Ουπς, ξέχασα! Έτσι κι αλλιως μόλις μια δεκαετία υφίσταται το τμήμα μπασκετ του Ολυμπιακού. [Ως γνωστόν, σύμφωνα με τους Προέδρους και τους ακόλουθους αυτών, ο Ολυμπιακός έχει 2 ευρωπαϊκά, 1 κύπελλο και 3 πρωταθλήματα σύνολο.]

      Διαγραφή
    6. @1:53
      Ποιοι είναι οι haters του Διαμαντίδη και του Ομπράντοβιτς; Έχει γραφτεί ένα άρθρο επικριτικό για αυτούς; Βρες μου ένα και τα ξαναλέμε.

      @2:08
      Απρόσμενο. Στα 34 το να κάνει τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του. Ποιος να το περίμενε. Haters gonna hate λοιπόν.
      Πάντως και οι μεγαλύτεροι haters του Σπανούλη, σπάνια τολμούσαν να αρθρώσουν λόγο για τα πεπραγμένα του στην ευρωλίγκα. Επικεντρωνόταν στα εν Ελλάδι. Τώρα που τους πήρε και το πρωτάθλημα της τυρόπιτας, πρέπει να πόνεσαν πάρα μα πάρα πολύ.

      υγ
      Πρωτάθλημα της τυρόπιτας. Χαίρομαι που συμφωνείς.
      Ξέρεις από που έχει βγει αυτό; Από τότε που είχαν πιάσει Ζαβλανό και Παπαδόπουλο να τα λένε κρυφά, κι η πράσινη προπογάνδα έλεγε ότι απλά πάνε στο ίδιο τυροπιτάδικο.
      Χαίρομαι που έστω και καθυστερημένα παραδέχεσαι κάποια πράγματα.

      Διαγραφή
    7. Δεν ξέρω τί πονεσε τους haters του Σπανουλη. Θα πρέπει να ρωτησεις κάποιον εξ αυτών να σου πει. Είναι εύκολο να τους βρεις, οι περισσότεροι κατοικοεδρεύουν στο ΣΕΦ. Είναι κωμικοτραγικό ότι έπρεπε να φτάσουμε 2016 -δηλαδη μετά από 6 χρονια στον Ολυμπιακό, με 2 EL και συμμετοχη σε εναν ακομη τελικο EL - για να φτασουν ορισμενοι (οχι ολοι!) Ολυμπιακοι να εκτιμησουν καπως τον Σπανουλη. Πρέπει να κάνει άγαλμα στον Πεδουλάκη ο Μπιλ για αυτη τη λυτρωση που του προσφερε φέτος.

      ΥΓ Τα έχει πει απο το 2012 η διοικηση της ομαδας του Ολυμπιακου φιλε: το πρωταθλημα ειναι στημενο. Από τότε, 3 πρωταθληματα ο ΟΣΦΠ, 2 ο ΠΑΟ. Λογικα του χρονου θα το παρει ο ΠΑΟ, για την ισορροπία του πράγματος -για να μην πονηρευτει κανεις και ψυλλιαστει τι συμβαινει.

      Διαγραφή
    8. oπως ειπε ο Σπαν στον ΟΤΕ ο κοσμος τους χαρηκε πιο πολυ το πρωταθλημα απο την ευρωλιγκα,οσο για την τυροπιτα και τον Μανο ισχυει οσο ισχυει οτι ειδανε τον Τομι με πρασινη φορμα.Υ.Γ τωρα εγινε Μανος γιατι παλια λεγανε οτι ηταν ο ΔΓ.Τζιμ δεν βριζω.

      Διαγραφή
    9. 3.38 Ενα;;; χιλιαδες γραψατε,με το κορυφαιο οτι ο ΔΔ εκανε καριερα χαρη στους γκρι οπως και ο Ζοτς.

      Διαγραφή
    10. @4:44
      Για να σου φρεσκάρω τη μνήμη

      @3:38
      Ένα άρθρο βρες μου. Ένα.

      @4:13
      Δε θα διαφωνήσω στο ότι υπάρχουν βλάκες στο ΣΕΦ που τρώνε αμάσητη την προπαγάνδα των contra gazzetta και σια.

      Διαγραφή
    11. 5:23 Οι πηγές σου ειναι ο...Πρωταθλητής του Θεμου? Μιλάμε για σοβαρό έντυπο, όχι αστεία!

      Διαγραφή
    12. το άλλο με το χρώμα της γραβάτας εκείνου του τύπου της εοκ μου το θυμίζεις να ευθυμίσω λίγο, που πέρασε το τριήμερο και γύρισα στη δουλειά

      Διαγραφή
    13. Ότι δηλ. υπάρχουν μόνο haters του Σπαν κι όχι του ΔΔ. Ή ότι αρχικά εννοούσες μόνο δημοσιογράφους και μας ζητάς άρθρα. Κι ότι, ας πούμε, δεν ηθελες απλως να προβοκαρεις, αλλά να κάνεις σοβαρή κουβέντα. Γουατεβα...

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    14. Τύποι που δε γουστάρουν, που αντιπαθούν, που δεν τους αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του ΔΔ και τα σχετικά προφανώς και υπάρχουν.
      Τύποι που να έχουν αφιερώσει όλη την ενασχόλησή τους στα σπορ με το να τον κράζουν, όχι δεν υπάρχουν.
      Αντιθέτως υπάρχουν άπειρη που κάθε φορά που παίζει ο Ολυμπιακός ή η εθνική μέχρι πέρσι, κάθονται στον καναπέ του και μετράνε πόσα λάθη έκανε ή πόσες τάπες έφαγε.

      Και εκτός από τους οπαδούς haters υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι haters. Οι οποίοι προφανώς εκφράζουν ένα ρεύμα που υπάρχει μεταξύ των πελατών τους.
      Για κάποιο λόγο λοιπόν δε βρήκες τελικά κάποιο άρθρο που να κράζει τον ΔΔ.

      Αλλά τι να λέμε τώρα. Οπαδοί, διοίκηση, νυν προπονητές, πρώην προπονητές, νυν βοηθοί, πρώην βοηθοί, επίσημοι και ανεπίσημοι δημοσιογράφοι, εφημερίδες, site.
      Ότι είναι πράσινο σ αυτή τη χώρα, κοιμάται και ξυπνάει με την έγνοια του Σπανούλη.

      υγ
      Κάτι μου λέει, ότι κάποιος έκλαψε και για Μίλος και για Σπανούλη και για Λεμπρόν.

      @6:07
      Σοβαρό ή αστείο, οι φωτογραφίες είναι φωτογραφίες.
      Και σε ρωτάω απλά: αμφισβητείς το γεγονός;

      Διαγραφή
    15. @beny
      Ναι, το καταλάβαμε ότι γύρισες στη δουλειά.

      Διαγραφή
    16. *Αντιθέτως υπάρχουν άπειροι που κάθε φορά που παίζει ο Ολυμπιακός ή η εθνική μέχρι πέρσι, κάθονται στον καναπέ του και μετράνε πόσα λάθη έκανε ή πόσες τάπες έφαγε ο Σπανούλης.

      Διαγραφή
  40. Ο Κάρι δεν έχει κάνει μια χρονιά. Είναι πρωταθλητής και τα τρία χρόνια ο καλύτερος παίχτης του πλανήτη. Έχει σπάσει κάθε πιθανό και απίθανο ρεκόρ. Απλά ο Λεμπρόν έχει τη τύχη να έχει δίπλα του τον δεύτερο καλύτερο παίχτη στον κόσμο στη θέση του Κάρι, τον Ίρβινγκ που έκρινε τον τίτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν ΗΤΑΝ πρωταθλητής. ΉΤΑΝ.

      Κάποια στιγμή πάντως θα πρέπει ακόμα και οι μεγαλύτεροι φανς του Κάρρυ να αναρωτηθούν γιατί στους τελικούς εμφανίζεται τόσο χειρότερος από ότι στη regular.
      Και να αναρωτηθούν επίσης γιατί βγαίνουν μπροστά τα παιδιά με τα μπράτσα. Πέρσι ο Αντρέ και φέτος ο Γκριν.

      Γιατί καλή η φινέτσα, καλή η τεχνική, ωραία τα ακροβατικά, αλλά το μπάσκετ είναι άθλημα επαφής και δύναμης.
      Και σε αυτό το άθλημα θα κερδίζουν πάντα αυτοί που θα συνδυάζουν το ταλέντο με τη δύναμη, την ταχύτητα και την έκρηξη.

      Διαγραφή
    2. Ο Curry εχει κανει 2 καλες χρονιες. Την 14/15 και την 15/16
      Την σεζον 13/14 οι GSW βγηκαν 6οι στην περιφερεια και αποκλειστηκαν στον 1ο γυρο. O Durant εκεινη την χρονια ειχε διαλυσει τα κοντερ.

      Σε καμια περιπτωση δεν ηταν ουτε ο κορυφαιος PG εκεινης της χρονιας, αλλωστε δεν συμπεριληφθηκε ουτε στην Starting line-up award team Ηταν ο Paul. Σιγουρα λοιπον δεν ηταν ο καλυτερος παικτης εκεινης της σεζον, με το MVP να πηγαινει δικαιως στον KD.

      Ο Curry εχει κανει μαγικα πραγματα τις τελευταιες 2 χρονιες, στην ΚΑΝΟΝΙΚΗ διαρκεια. Δεν τον μειωνει σαν παικτη. Αλλα για να αρχισει να μπανει στα club των μεγαλων παικτων πρεπει να δειξει διαρκεια (ειναι ηδη 28 και εχει κανει 2 καλες χρονιες) και να κανει και την διαφορα στα play-offs.

      Καθε συγκριση με Lebron, Κοbe κτλ, προς το παρον ειναι πολυ πρωιμη

      Διαγραφή
  41. 1:54 π.μ. γελαει καλυτερα αυτος που γελαει τελευταιος αυτο σκεφτομαι και εγω,αστους να κραζουν ακομη δεν κριθηκε κατι και οι αλλοι ονειρευονται τιτλους χωρις να ξερουν τι θα κανουν οι αντιπαλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα, η εισαγωγή του άρθρου (χαρλεμ κλπ.) είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει εδώ και χρόνια. Συγχαρητήρια κύριε Κατσιώνη.

    Punk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. τζιμ,υπάρχει περίπτωση λεικερς να πάρουν κάποιον σουπερστάρ τύπου λεμπρόν ,ντουράντ?δεν αναφέρομαι σε γουεστμπρουκ ,γιατί θα ναι άσχημη κίνηση..θα επιδιώξουν να επιστρέψουν οι λέικερς δηλαδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ο λεμπρον φυγει ( που δεν υπαρχει περιπτωση) θα κανουν κινηση οι lakers για να τν αποκτησουν

      Διαγραφή
    2. το θεμα ειναι ..εχουν πιθανότητες?

      Διαγραφή
  44. In Pedoulakis we trust.
    Just that.
    Why many words are poverty.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Πεδουλάκη μην τον κλαις — αυτος θα πάει Λας Βεγκας
      με το λουρί στη μεση του, με το πουγκί στην τσέπη

      Να τος πετιέται αποξαρχής κι αγριεύει και ξοδεύει
      και αγκιστρώνει τον ψηλό με το σχοινί του ατζέντη!

      Διαγραφή
    2. το σκότωσες ρε φίλε...

      Διαγραφή
  45. Free agent o Μόερμαν διαβάζω. Ισχύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να ισχύει τι μ'αυτό ;;;;
      Δεν υπάρχει η λέξη Panathinaikos b.c γι'αυτούς
      τους παίκτες στο λεξιλόγιο και στους λογαριασμούς τών καταθέσεων τους.
      Τον έχουν τσιμπήσει τα τρωκτικά της euroleague.
      Bλέπε κάθε ευρωάτιτλη ομάδα της Τουρκίας,με προεξέχουσα τη Φενέρ του Ζέλικο,που έχει πάρει
      προσωπικά το φετινό κάζο.

      Διαγραφή
    2. Να δω ποιον θα πρωτοπάρει. Μόερμαν, Κουζμίνσκας..

      Διαγραφή
  46. Εντωμεταξύ με την έλευση Περάσοβιτς όντως Τζιμ ετοιμάζονται αλλαγές σημαντικές σε επίπεδο ρόστερ. Ντίμπλερ, Μπατούκ (Νταρουσάφακα), Μπράουν, Τάιους, Κρίστιτς χαιρέτησαν. Άντε ρε Γκρέηντζερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Και το όνομα αυτού jon Diebler..
    Θέμα ωρών η ανακοίνωση της Καε Παναθηναικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αστειο κατανταει βαρετο πλεον...
      Φιλικα
      Γιαννης Μπραχαμι..

      Διαγραφή
    2. Εγω ακουσα οτι σκαει απο λεπτο σε λεπτο ανακοινωση για Νοβιτσκι. Το κλεβουμε απο Γουοριορς....

      Διαγραφή
  48. Ο Curry στην κανονικη διαρκεια του πρωταθληματος ηταν απλα απιστευτος.Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ειχε εναν τραυματισμο στα play off που πιθανον να τον εβγαλε εκτος ρυθμού.Για μενα ειναι ο καλυτερος αυτη τη στιγμη.
    Αν ισχυει για Μπραουν, Ταιους ειναι ο,τι πρεπει για Παναθηναικο:πολυ καλοι παιχτες που ταιριαζουν και μαλλον προσιτοι οικονομικα(?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Διάβαζα μόλις κάτι δηλώσεις του Μιλος. Μεταξυ αλλων ελεγε πως περασε "5 υπεροχα χρονια στην Αθηνα".

    Και αναρωτηθηκα: 5 χρονια στον Ολυμπιακο δεν έμαθε πως είναι η ομάδα του Πειραιά; Του το κρυβανε; Ντρεπονται να το πουν ως και στους παίχτες της ομάδας;

    Τελικα "Εδω (εκει, παραπερα...) ειναι Πειραιας" ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αθήνα, Πειραιάς, Γλυφάδα.
      Εσύ πάντως είσαι γραφικός όσο κι η Σαντορίνη.

      Διαγραφή
    2. πέντε χρόνια φάπας πέρασε ο μύλος και του έμειναν αξέχαστα. μετά πέρασε το losing mentality και στη μόσχα

      Διαγραφή
    3. Μπαινει από τότε που έφυγε ο "Μύλος" και πήγε στο Μόσχα, σου έκανε ανακαίνιση στο σβέρκο. Μέτρα τα λόγια σου λοιπόν.

      Διαγραφή
    4. Καθαρά, μάγκικα και αθηναϊκά.

      Διαγραφή
    5. Καλα ας ειχε ο ΠΑΟ το προ 2012 μπατζετ και θα σου ελεγα τι θα θεωρουνταν σημερα ο Μιλος στο ευρωπαικο μπασκετ...λειπει η γατα και χορευουν τα ποντικια...

      μην ξεχασουν να του φερουν κι αλλον παικταρα επιπεδου Ντε Κολο ομως

      Διαγραφή
    6. Ο Οσφπ με το μπατζετ στο οποιο αναφερεσαι την γλεντησε 3 φορες την Τζεσικα; Προφανως οχι..Απλα εσεις ΔΕΝ ΤΟ` ΧΕΤΕ με αυτο τον τροπο.Παρ` το αποφαση.Αν καποτε πατε σε μπατζετ 25-30 μυρια ΙΣΩΣ κατι να κανετε.

      Διαγραφή
    7. Κι η γιαγιά μου αν ήταν σαν τον Λεμπρόν θα τον κέρδιζε τον Μίλος.

      Η αλήθεια είναι μια και γράφεται χωρίς αν.
      Από τότε που παίζει στη Ρωσία, η σχέση του με τον ΠΑΟ είναι ένα ατελείωτο πάρτι.

      Διαγραφή
    8. @1:22
      ο Οσφπ "γλεντησε" την ΤΣΣΚΑ σε μονα παιχνιδια, ο ΠΑΟ χανει σε σειρες αγωνων.Την τελευταια φορα που βρεθηκαμε σε μονο παιχνιδι με την ΤΣΣΚΑ βιωσαμε την μεγαλυτερη σφαγη σε F4 των τελευταιων ετων.Οχι οτι περιμενω να καταλαβεις τη διαφορα.


      @9:48
      Mαζεψε τοσες φαπες την τετραετια 2007-2011 που θελει ακομα αρκετα χρονακια να "παρταρει" ή να κλεβει παιχνιδια οπως το 2012 για να ξεπερασει τους εφιαλτες του.Βεβαια τωρα παιζει σε σοβαρη ομαδα και οχι στον αιωνιο τριτοδευτερο της Ελλαδας

      Διαγραφή
    9. Πρώτον γελάμε με τη σφαγή του 2012.
      Δεύτερον γελάμε που σας έχει κλέψει ο Μίλος, αλλά εσείς τον κερδίζατε καθαρά.
      Τρίτον, ο Μίλος απέκτησε ρόλο στον οσφπ το 2009. Άρα δυο χρονάκια έχανε, και από τότε σας κερδίζει 5 χρονάκια, όπου σας πετύχει.
      Τέταρτον, για να καταλάβετε το μέγεθος της πελατειακής σας σχέση, τις τελευταίες 5 σεζόν, τις τρεις έχετε αποκλειστεί από τον Μίλος και την ομάδα του. Πάρτι τεραστίων διαστάσεων έχει στήσει ο Σέρβος στο Διαμαντίδη και την παρέα του.

      Διαγραφή
    10. Με Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ, Ζελέζνικ.
      Από το 2007, από το 2011, από το 2004.

      Από όπου και να το δεις.
      Σας έχει 9-2 στην ευρωλίγκα.
      Πάρτυ με τα μουσικής.

      Διαγραφή
    11. @11:01
      Χαλαρωσε και απολαυσε το. Ο Μιλος ειναι καλλιτεχνης παντου♥♥♥

      Διαγραφή
    12. Α τωρα μετραμε μονο την Ευρωλιγκα?
      Καλα τι περιμενα απο ανθρωπους που μιλανε για επταετιες,τριετιες, back to back πρωταθληματα Ελλαδας...

      Ρε το δυναστη Μιλος που διεκδικησε 9 τιτλους απεναντι στον ΠΑΟ και εχασε τους 7 και επι των ημερων του η ΤΣΣΚΑ καταφερε να παρει τροπαιο με προπονητη εναν απο τους αρχιτεκτονες της φαπας...

      Αναμεσα στους δυο, ποιος εφυγε κακην κακως απο την Ελλαδα, ο Διαμαντιδης ή ο Μιλος ο δυναστης?

      Διαγραφή
    13. @12:49
      Γιατι ζηταγε κανενας τον ΔΔ; Εδω γελαμε!

      Διαγραφή
    14. Κακήν κακώς από την Ελλάδα εννοείς ότι τα έσκασε η ΤΣΣΚΑ στον ΟΣΦΠ και σε αυτόν για να τον πάρει;

      Επίσης συγγνώμη που δίνω βαρύτητα στην ευρωλίγκα έναντι της Α1. Έγκλημα.

      Ότι μετράς τους τίτλους που πήρες εις βάρος του όταν ήταν 20 χρονών, μου δείχνει πολύ απλά ότι έχεις πλήρη επίγνωση της πελατειακής σχέσης που έχεις αναπτύξει με τον Μίλος.
      3 αποκλεισμοί σε 5 χρόνια δεν είναι και λίγοι.

      Μόνο πάρτι.

      υγ
      Μπορεί ο Μίλος να αφήσει τον ΔΔ να κερδίσει στο φιλικό. Όπως τον άφησε και πέρσι στην ευρωλίγκα και γλυτώσατε μια ακόμα σκούπα.

      Διαγραφή
    15. @1:01

      Οχι, ποτε κανενας.Το παιδι ηταν ασχετο.
      Για να καταλαβετε ομως οι ολυμπιακοι με τι κανετε πλακα, οι νικες-ηττες του Μιλος απεναντι στον ΠΑΟ στην καριερα του , αν θυμαμαι καλα βρισκονται σε απολυτη ισορροπια (22-22).
      Σκεφτειτε δηλαδη αν κανει τεραστια παρταρα απεναντι στον ΠΑΟ τα τελευταια χρονια, το ακριβως ιδιο παρτυ εκανε ο ΠΑΟ στον Ολυμπιακο του Μιλος.

      Ή μηπως μιλαω με οπαδους της ΤΣΣΚΑ?

      Διαγραφή
    16. @1:10
      Ενω ο Μιλος που απεκλεισε τον Διαμαντιδη αφου εκεινος πατησε τα 33 και μετα απο ολικο ρεκτιφιε ειναι πιο δικαιο απο το να μετραμε τους τιτλους του 2008.Φοβερη λογικη.


      Κακην κακως απο την Ελλαδα εννοω το οτι τον βριζατε σαν αχρηστο και Τρελοντοσιτς.Εσεις οι ιδιοι.


      Οσο για το οτι μετρας σαν αποκλεισμο την σφαγη του 2012 δειχνει το ποιον σου.

      Διαγραφή
    17. Καταρχήν αν θες να μιλήσεις με οπαδούς, θα σου πω κάτι απλό:
      the party is over.
      Πάρε πρώτα κάποιο πρωτάθλημα σε οποιοδήποτε ομαδικό σπορ, ανδρών ή γυναικών, κι ύστερα έλα να ανοίξεις οπαδικές αντιπαραθέσεις.

      Αφήνοτας στην άκρη λοιπόν αυτά, η συζήτηση ξεκινάει από τον beny που λέει:«πέντε χρόνια φάπας πέρασε ο μύλος και του έμειναν αξέχαστα. μετά πέρασε το losing mentality και στη μόσχα»

      Εμείς το μόνο που κάναμε είναι να καταρρίψουμε άλλον έναν πράσινο μύθο και να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
      Κανείς δεν είπε τίποτα παραπάνω από την αλήθεια.
      Ο Μίλος στην ΤΣΣΚΑ κόβει μονίμως τιμολόγιο στον ΠΑΟ και στον Διαμαντίδη.
      Γιατί χαλιέσαι με την αλήθεια;

      Διαγραφή
    18. Εχεις δικιο. Πρεπει ολες οι ομαδες να βρουν προεδρους να φερνουν καραβια σαν το Noor, να βγαζουν ωραια παχια φραγκα, να αγοραζουν ετοιμες πρωταθλητριες ομαδες και να τους αλαλζουν σημα & φανελα για να καρπωνονται τους τιτλους τους και να κανουν και μαχαιροβγαλτες του υποκοσμου προεδρους των ερασιτεχνικων τμηματων.

      Αυτος ειναι ο δρομος της επιτυχιας.

      ΥΓ Εσυ πρεπει να αποφασισεις τελικα, υποστηριζεις ομαδα απο τον πειραια ή απο την αθηνα? χτες δεν μου απαντησες

      Διαγραφή
  50. O Moerman εμεινε ελευθερος.Ας σπευσει ο ΠΑΟ για να ξεκινησει από καπου.Στα καμπ του Ιουλιου αποκλειεται να βρεις καλυτερο και να εχει Ευρωπαικη προιστορια.Και το Λας βεγκας παει αργα αφου είναι 10-20 Ιουλιου.
    Ελευθερος μενει και ο Μπραουν που είναι και αυτος πολύ καλη περιπτωση.Και οι δυο καλοι σκορερ και κατεβαζουν ριμπαουντ.Ελπιζω να μην σκέφτονται ουτε κατά διανοια να βγαλουν την χρονια με Γκιστ Φωτση.
    Ο Ντιμπλερ όπως και ο Τζανινγκ ενώ είναι πολύ καλοι σουτερ είναι μονοδιάστατοι παικτες γι αυτό δεν στεριωσαν καπου.
    Φαινεται πως βγαινει και ο Κοπονεν στην αγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο που τα ξερουμε ολα αυτα φιλε μου?

      Διαγραφή
    2. Φιλε απο που διάβασες οτι βγαίνει ο κοπονεν στην αγορά ;προσωπική αδυναμία και τέλειο fit για ολυμπιακο .

      Ευχαριστω
      Soc_ele

      Διαγραφή
    3. Από που φαίνεται ότι βγαίνει ο Κοπονεν στην αγορά;; Φοβερός παίκτης...

      Διαγραφή
    4. Δεν εχω κατι δεδομενο,το σιγουρο είναι όπως ειχα διαβασει οτι δεν είναι ικανοποιημένος από τον ρολο του και ψαχνεται.Πριν ερθει ο Ιβάνοβιτς ηταν ακομη χειροτερα.
      Με τον Ιβάνοβιτς επανηλθε αλλα ερχεται από τον παγκο
      Εχει Σβεντ και Ραις μπροστα του,διδυμο που δεν σπαει με τιποτα.Ακουγεται για διαφορες ομαδες και η Κιμκι βλεπει περιφερειακούς παικτες αρα οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια.
      Εάν ειχε κατι καλο στα χερια του θα εφευγε.
      Εχει συμβολαιο παντως μαλλον ένα χρονο ακομη,οποτε τον βολευει να κανει εφέτος ένα νέο τριετες και τσιμπαει λιγο πανω από 1 εκ.

      Διαγραφή
    5. Αρα δεν εχεις ιδεα, καμια πληροφορια, και εικαζεις.

      Καλο θα ηταν να μην γραφουμε εικασιες ως δεδομενα.

      Διαγραφή
  51. Aφρο έχουμε κανένα νέο για Πάο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. δεν υπάρχει χώρος γιά diebler στο Παναθηναϊκό εφόσον στη θέση του υπάρχουν ήδη παίκτες (παπάς, feldeyne). ο παίκτης δεν είναι ούτε SF ούτε καν GF. είναι απλά ένα ψηλό SG.
    το τριάρι που θα είναι βασικός του χρόνου θα πρέπει να είναι 3&D και να μπορεί να παίζει και στην πίσω γραμμή άμυνας, να έχει post παιχνίδι και να πηγαίνει και στα ριμπάουντ, καμία σχέση με diebler δλδ.
    ο janning θα μπορούσε να έρθει γιατί έχει και στοιχεία PG, έχει δημιουργικό παιχνίδι και απειλεί από μακρυα αλλά η άμυνά του είναι πολύ soft όπως άλλωστε και του diebler.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. η πρώτη μεταγραφή γιά φέτος θα είναι η επάνοδος ενός πολύ καλού παίκτη που ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα και βοήθησε να ραφτεί το έκτο αστέρι στη φανέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιαν.......;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. Πρωτος σκορερ του ΠΑΟ εκεινη τη σεζον στην Α1 νομιζω ηταν ο Νικολας παντως και δευτερος ο Περπερογλου που μαλλον εννοεις ;-)

      Διαγραφή
    3. Χμ τωρα που το ξανακοιταζω, σε συνολικους ποντους (και οχι ανα αγωνα) ηταν ο Περπερογλου οντως!

      Θα προτιμουσα Βουγιουκα πισω παντως!

      Διαγραφή
    4. Η λογική λέει ότι αναφέρεσαι, αν φυσικά δεν τρολάρεις, σε Βουγιούκα. Σε αυτή την περίπτωση σημαίνει ότι φεύγει ο Παπαγιάννης. Μάνατζερ του Βουγιούκα είναι ο Λώτσος πάντως, οπότε χλωμό.

      Διαγραφή
    5. Μήπως είναι και 32 χρονών ;;;

      Διαγραφή
    6. Φίλε έφυγε ο Στράτος και παρέλυσε το κράτος !!!

      Διαγραφή
    7. μόλις έγινε 31. χρειαζόμαστε το σκορ και το ποστ παιχνίδι του. εντάξει, δεν είναι γρήγορος στην άμυνα ώστε να κυνηγάει τους κοντούς γυρω - γύρω αλλά το ζωγραφιστό το προστατεύει μιά χαρά.
      ο λώτσος πάντως έχει δηλώσει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Παναθηναϊκό (μέχρι να τον πυροβολήσει ο ΔΠΓ χαχαχα)

      Διαγραφή
    8. Μμμ, δυσκολευεται φαινεται ο Αρτζι να βρει παιχτη στυλ Ματσιουλις και το γυρισε στον Περπερογλου.

      Απιθανο, εκτος κι αν του σκασει απο 800 και πανω για τα επομενα 3 χρονια.

      Διαγραφή
    9. Τα εχουν παρει τοσοι αμπαλοι αυτα τα λεφτα γιατι οχι και ο Στρατος που ξερουμε τι παικτης ειναι;
      Μακαρι, αλλα δεν το βλεπω.

      Διαγραφή
    10. Θα ηταν ευχης εργον να επεστρεφε ο Περπερογλου.Βασικα ηταν λαθος τεραστιο που ειχε φυγει.Ειχε κάθε προθεση να μεινει και ηταν στον αερα 40 μερες.Η ομαδα δεν ειχε κανενα πρόβλημα να τον πληρωσει και επιθυμουσε να τον κρατησει.Ο Πεδουλάκης όμως ξεκαθαρισε πως δεν τον υπολογιζε για βασικη επιλογή,εφερε μαλιστα και το πουλεν του τον Γιαννοπουλο και ετσι ψαχτηκε για αλλου και σωθηκε γιατι εκανε πολύ καλη καριερα μετα.
      Εάν ειχε παραμεινει θα ηταν ενας σημαντικος παικτης κορμου.Οπως και ο Καιμακογλου που ηθελε να μεινει σαν τρελος αλλα του εδωσαν διπλασια χρηματα πρωτα η Γαλατα και δυο μερες μετα η Ουνικς.
      Νομιζω πως και η διοικηση και ο Καιμακογλου το παλεψαν οσο μπορουσαν.Και ο Πεδουλάκης νομιζω ηταν θετικος στην παραμονή του.
      Τελικα τα χρονια περασαν και εμεις ακομη 3αρι να μακροημερευσει δεν ειδαμε,ο δε Στρατος εγινε περιζήτητος.
      Λογω πειρας και επειδή είναι Ελλην λυνει τον γορδιο δεσμο και στέκεται αψογα σαν διδυμο με τον Βασιλη.
      Να μια ευκαιρια να διορθωσει ο Πεδουλάκης εκεινο το λαθος του.
      Και για τον Στρατο αυτή τη στιγμη μια συνεργασια με τον Πεδουλακη θα ηταν καλη γιατι ο Αργυρης ξερει πως θα τον χρησιμοποιησει.

      Διαγραφή
    11. Η ομαδα δεν χρειαζετε παιχτη με τα δικα του χαρακτηριστα.Ο ΒΧ εχει παρομοια και πολυ μεγαλυτερο ταβανι.
      Οποτε μακρυα και αγαπημενοι,γνωμη μου βεβαια

      Διαγραφή
  54. Τον εχει λοκαρει ο Ζοτς αυτον (Μοερμαν) , ξεχνα τον....
    Γιαννης Μπραχαμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. καθε φορα που μπαινω εδω και δε βλεπω το προσωπακι της Σοφιας σκοτεινιαζει ο κοσμος μου
    Αφρο "γηρνα πισο ή εστο τειλεφονα"
    κρεμομαστε απο τα σαρκωδη χειλη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώσε τηλέφωνο!
      Μα δεν ξέρω τίποτα τι να γράψω; Αν δεν προκύψει απάντηση του Σίγκλετον τις επόμενες ημέρες δεν βλέπω να έχουμε κάποια εξέλιξη. Μετά το ντράφτ και μετά και το πρώτο summer league ίσως φτάσουμε. Μέχρι στιγμής η μοναδική ομάδα που έχει κινηθεί σοβαρά είναι η Μακάμπι (άσχετα αν αυτό που φτιάχνει θα γίνει ομάδα) και αυτό πληρώνοντας υπεραξίες.
      Από το να κλείναμε παίχτη με nba option out για Ιούλιο (όπως λένε ότι ζητούν οι περισσότεροι) και να τον χάναμε προτιμώ να περιμένουν και να γίνουν σωστές κινήσεις.

      Διαγραφή
    2. Ο παίχτης που ειπώθηκε οτι κοιταμε απο Τουρκία ξερεις ποιος ειναι?
      Μάνος

      Διαγραφή
  56. Ντρεηπερ οπωσδηποτε. Πολυ σημαντικος στο μπασκετ Πεδουλακη.
    Επισης μακαρι να εχει δικιο ο φιλος πιο πανω και να υπαρχει θεμα Περπερογλου. Πολυ καλος παικτης. Δεν καταλαβα ποτε γιατι τον αφησε να φυγει ο Παναθηναικος. Αν παρει και Ιαν ακομα καλυτερα. Μετα τα πραγματα απλοποιουνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς εννοούσε τον Βουγιούκα.
      Αλλά ο beny πέφτει στα περισσότερα έξω,για να
      μην πώ σε όλα,οπότε δεν ξέρεις τι γίνεται.

      Διαγραφή
  57. Ο επόμενος Lebron, λέγεται Lejohn (Antetokounmpo).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Oneiro tha itan na erxontan o Derrick Brown ston PAO. Poli kalos paixtis. Opws kai o Alex Tyus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ονειρο ειναι οποιος ειναι σκουρος, πηδαει ψηλα και κανει εντυπωσιακα καρφωματα. Μετα αρχιζουμε να λεμε για γρηγορα ποδια και PnR για να φαινεται πιο ψαγμενη η αποψη μας.

      Διαγραφή
  59. Μπαρτζώκας
    Ντιλέινι
    Κλαβέρ
    Μπαρτσελόνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πάει ο Μπαρτζώκας στη Βαρκελώνη,βάλε και
      τον Σίγκλετον στο πακετάκι.
      Θα παιχτεί και του Ολεσον με τον Μπρόκχοφ.

      Διαγραφή
  60. Τζιμ κάποιο πρώτο σχόλιο για τις εώς τώρα μεταγραφές της ΑΕΚ;Ουίλιαμσ,Ιβάνοβιτε,Ντίξον,Όουενς,Βασιλειαδης και Λαρεντζάκης.Θα δούμε κάτι καλύτερο φέτος;

    Mikar21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφού μέχρι το σεπτέμβρη θα έχουν αλλάξει όλους τους ξένους τι να κάθεται να σου λέει

      Διαγραφή
    2. Ο Ντίξον είναι παικταράς.

      Διαγραφή
  61. Και συ φίλε Beny γράφεις και πιστεύεις ότι η ομάδα σου θα πάρει το 7ο.Έτσι είναι όλοι οι οπαδοί με τις ομάδες τους.

    Mikar21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοίτα σου εύχομαι ολόψυχα να ξαναγίνετε μεγάλη ομάδα και να ξαναπάρετε πρωτάθλημα και να ξαναπάτε σε ευρωπαΊκό τελικό. είσαστε σε καλό δρόμο και πιστευω πως με τη συνολική άνοδο του ελληνικού μπάσκετ θα πάρετε κα΄ποια wild card ή θα μπείτε σε μελλοντικο expansion

      Διαγραφή
    2. Ματιές των Χοκς στον Αγραβάνη
      http://www.gazzetta.gr/basketball/article/940551/maties-ton-hoks-ston-agravani

      Μεχρι και τον Αγρα ζαχαρωνουν εκει στο Αμερικα! Εσεις με ποιον θα κατεβαινετε;Με το 26χρονο ``ταλεντο`` που δεν εχει παιξει μια φορα Εθνικη; Μα ειναι να γελαει κανεις!

      Πατατρακης

      Διαγραφή
    3. Kathesai kai apantas ston Beny Beny... tststs

      Διαγραφή
    4. Πατατρακη για νεο μας το λες οτι ο ΔΓ πήρε 15χρονους τότε Λουτζηδες, Κονιαρεους και Χαραλαμποπουλους αντί να κτυπήσει ΚΑΙ τον Παπαπετρου πχ που είναι βαζελακι όπως ο Ματζαρης????
      Πήρε και τον Παπαγιαννη για μόστρα ενώ ξέραμε ολοι οτι το μυαλό του θα ειναι κάθε χρόνο μα καθε χρονο, στα draft και στο ΝΒΑ.
      Ασε μας στο πόνο μας και μη μας προκαλείς γιατί θα την πληρώσεις εσύ ως παράπλευρη απώλεια.

      Διαγραφή
    5. Στον Παπαπέτρου ειχε κανει προταση ο ΠΑΟ τοτε και εκεινος την ειχε απορριψει για να μεινει στο κολλεγιο. Τελικα ο Ολυμπιακος του εδωσε περισσοτερα και τον πηρε.

      Παντως ως τωρα δεν εχει δικαιωσει τη μεγαλη επενδυση που έγινε.

      Διαγραφή
    6. Τι εννοείς "μεγάλη επένδυση";

      Διαγραφή
    7. Πολλά χρηματα

      Διαγραφή
    8. Πόσα ρε παιδί μου; Το κατάλαβα ότι μιλάς για χρήματα.

      Διαγραφή
    9. Αν θυμάμαι καλά, 5ετές με 1,2 εκ συνολικά. Κατα ΜΟ, από 240.000 τη σεζον (προφανως κλιμακωτα τα ειχαν βαλει). Πολλά λεφτά για νεαρό.

      Διαγραφή
    10. Τα χρηματα που πηρε απο την πωληση Παπανικολαου εγιναν επενδυση στον Παπι. Λογικη κινηση.

      Διαγραφή
    11. Μας κάνεις πλάκα ε;
      Παίρνει 3-4 κατοστάρικα ο κάθε πουθενάς Αμερικάνος και είναι μεγάλη επένδυση τα 240 χιλιάρικα σε Έλληνα παίκτη με τα προσόντα του Παπαπέτρου;
      Ο ΠΑΟ θα αναγκαστεί να δώσει φέτος τα διπλά λεφτά για να κρατήσει τον Γιάνκοβιτς στο ρόστερ του.

      Διαγραφή
    12. Οχι δεν κανω πλακα. Θεωρω πως ως τωρα, τα 3 πρωτα χρονια του συμβολαιου του, δεν εχει δικαιωσει τις προσδοκιες και την επένδυση που έκανε η ομάδα γι αυτον. Πιθανόν να το κάνει στο μέλλον, ίσως και από την προσεχη σεζον. Ως τωρα παντως εχει παρει πολλα λεφτα, λεφτά που δεν νομιζω να εχει παρει τα τελευταια χρονια κανενας νεαρος Ελληνας παιχτης.

      Ο Γιανκοβιτς αν και 4 χρονια μεγαλυτερος έπαιρνε λιγοτερα απο τον Παπαπετρου -καπου 170.000. Λογικο δεν ειναι σε οποια ομαδα κι αν παει τωρα να παρει καπου τα διπλα?

      Διαγραφή
    13. Ο παναθηναϊκος ειχε ηδη τον χαραλαμποπουλο οταν ηρθε ο παπαπετρου στον οσφπ. Εκεινο το καλοκαιρι λοιπον ο παναθηναϊκος διαλεξε μεταξυ γιανκοβιτς-παπαπετρου να παρει τον 1ο που ηταν πιο ετοιμος να προσφερει αμεσα. Αυτα προς αποκατασταση της αληθειας

      Διαγραφή
  62. Η εντολή έχει δοθεί από το Γιαννακόπουλο.
    " Μη βιάζεστε.Πάρτε τους καλύτερους κι εγώ είμαι εδώ "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εντολή έχει δοθεί από το Γιαννακόπουλο.
      " Μη βιάζεστε.Πάρτε όποιον να ναι κι εγώ είμαι εδώ, μαζί με τα δικτυακά μου τρολ που θα πείσουν ότι πήραμε τους καλύτερους "

      Διαγραφή
    2. 10:50

      Σε Παναθηναικούς αναφέρεσαι.
      Οχι σε οπαδούς που τη μιά βρίζουν εμμετικά κάποιον τεράστιο παικτη (Σπανούλη) κι όταν έρθει στην ομάδα τους τον προσκυνάνε καλύτερα από Θεό.
      Τους χειρότερους πήρε ο Πανθηναικός φέτος πλήν του φιλότιμου Φελντέιν και του Μίρο που μας βγήκε
      μάπα το καρπούζι, αλλά ποιός το περίμενε ;
      Μη μας το παίζετε και ειδήμονες εσείς που λέγατε το μπάσκετ μπασκετάκι όσο τα σηκώναμε και μόλις κάνατε ομάδα θυμηθήκατε πώς υπάρχει σαν άθλημα
      και μεταφερθήκατε μαζικά από το Καραισκάκης για
      τα πανηγύρια, αφού βρίζατε μέχρι τα μπάτζερ μπίτερ
      τον Σπανούλη.

      Διαγραφή
    3. Πάβλοβιτς 10 χρόνια NBAer.
      Εδώ το διάβαζα. Όχι στο ΣΕΦ.

      Διαγραφή
    4. Από μειοψηφία το διάβασες.
      Για Πάβλοβιτς περιμέναμε να δούμε τι κέφια
      θα έχει.
      Δεν είχε και πάπαλα.
      Απέδειξε πώς ήταν συνταξιούχος.
      Για Μπίρτς επίσης περιμένουμε, με τα στοιχεία
      που έδειξε να είναι υπέρ του αν δουλευτεί σωστά.
      Ποτέ ο πραγματικός Παναθηναικός φίλαθλος δεν θα
      κρίνει ένθεν κακείθεν αν δεν δεί πρώτα στο
      γήπεδο την "πραμάτεια", άγνωστων ή σε κατιούσα
      παικτών.

      Διαγραφή
  63. Τρομερα φιλικα προς τιμην του Διαμαντιδη τον Σεπτεμβρη αλλά ... ξεχασαν να καλεσουν τον Ζοτς??????

    Γιατί????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοεις τη Φενερ??? Μα καλεσαν τα μεγαλυτερα σε ιστορία/τιτλους κλαμπς της Ευρωπης. Τι δουλεια έχει η ατιτλη Φενερ?

      Διαγραφή
  64. ΜΑΓΚΕΣ Κ ΜΑΓΚΙΣΕΣ Ο ΠΑΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΙΓΚΛΕΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ.Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΚΛΕΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΚΑΡΟ ΓΟΥΑΙΤ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΚΑΡΟ ΓΟΥΑΙΤ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΝΒΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ.ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σίγκλετον τι θα κάνει είναι το θέμα!

      Διαγραφή
    2. Κρατά μικρό καλάθι για το τελευταίο ...

      Soc_ele

      Διαγραφή
  65. Η Φενέρ δεν ενδιαφέρεται για Μόερμαν. Μόνο Μακάμπι και Κίμκι. Και μόνο απαγορευτικός δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλημέρα
    Σταχυολογόντας τις μπασκετικές ειδήσεις
    -Ο Κρστιτς κοντα στη Γαλατα με τον Αταμαν.ΠΟλυ ενδιαφερουσα μεταγραφη(με την κακη εννοια)και μαλλον συμφερουσα για τους αντιπαλους της,αφου θα παρει λογικα ενα τεραστιο συμβολαιο δυσαναλογο της τωρινης του αξιας...Εξελιξεις θα ερθουν και με το Λασμε
    -Ο Κατσικαρης ειπε καποια ενδιαφεροντα πραγματα για την εθνικη

    " Υπάρχουν τέσσερις αντίπαλοι. ξέρουμε ακριβώς ποιοι είναι και γι’ αυτό έγιναν οι κλήσεις που έγιναν. Επίσης, θα φτιάξουμε μια δωδεκάδα πάνω στους αντιπάλους αυτούς".

    Για ο Σλουκα "Θα του δώσουμε την ξεκούραση που χρειάζεται αλλά αν χρειαστεί να τον περιμένω και να παίξει με μια προπόνηση. θα το κάνω. Ξέρουμε πως είναι, κάνει την αποθεραπεία του. Αυτό θέλει ξεκούραση σε πρώτη φάση".

    Αυτα νομιζω αξιζουν μιας κουβεντας.Πειμενω αυριο να παρω μια γευση απ αυτη την Εθνικη(με την κωλοωρα που εβαλαν τον αγωνα να δω πως θα τον δω..)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι ο Κρστιτς βρισκει ακομα συμβολαια σε ομαδες Ευρωλιγκας ειναι το μεγαλυτερο κρεντιτ σε αυτον τον απιθανο τον Μισκο.

      Επειδη ομως ο Μισκο δουλευει σε δυαδες, ποιος αλλος μπορει να ειναι στο "πακετο" με Κρστιτς?

      Για Λασμε, ας θυμηθουμε λιγο οτι φετος το 1ο ματς της Ευρωλιγκας ειναι εξισου σημαντικο με το 30ο. Θελετε να δωσετε θεση βασικου σεντερ σε εναν παιχτη που δεν ξερουμε ποτε θα ξαναπαιξει ακριβως?

      Ο Κατσικαρης ειπε νομιζω τα αυτονοητα, ετσι αντιμετωπιζεις ενα τετοιο τουρνουα, αν και σε περιπτωση προκρισης (απιθανο) θα πρεπει να διαχειριστεις μετα αυτους που θα αφησεις για να παρεις αλλους.... αν και στην προκειμενη δεν τιθεται θεμα, τους καλυτερους διαθεσιμους πηρε ετσι κι αλλιως.

      Διαγραφή
    2. Υπερβολή αυτό για τον Κρστιτς,πριν 1 χρόνο στα πλέοφ της Ευρωλίγκας είχε 16 πόντους μ.ο και 23 στην αξιολόγηση. Πέρασε ένας χρόνος βέβαια χωρίς να παίξει,αλλά αν δεν μπορεί να παίξει κάποιον ρόλο σε ομάδα Ευρωλίγκας ένας παίκτης με τόση ποιότητα,τότε ποιος μπορεί? Ο Μπόγρης?...(Σόρυ Γιώργο)

      Ο Μπουρούσης αποκάλυψε οτι περιμένει ΝΒΑ και αν δεν βγει τότε θα κοιτάξει τι έχει στα χέρια του από Ευρώπη λέγοντας οτι μπορεί να έρθει και στην Ελλάδα.
      Κρίνοντας από το ύφος του και το οτι δεν έχει βγει κάτι προς τα έξω στα μεταγραφικά του Πάο πιθανολογώ πως έχει γίνει κρούση και ο παίκτης θα το σκεφτεί σοβαρά όταν έρθει η ώρα.

      Ενδιαφέροντα πράγματα...

      Διαγραφή
    3. Για να συμπληρώσω τον Περη, πέρσι στην ίδια ομάδα με τον Λάσμε ήταν και τα συμπεράσματα βγήκαν αβίαστα.

      Έμεινε ένα χρόνο έξω βέβαια. Θα δούμε σε τι κατάσταση είναι.

      Διαγραφή
    4. Αν και ακουγεται καπως αστειο ,ο Μπουρουσης θα μπρουσε να προσφερει ειδικα στη ρεγκιουλαρ σιζον σε ομαδα του ΝΒΑ(ειδικα σε νεανικη ομαδα) αφου το μπασκετικο του iq,το μεγεθς του και το μπασκετικο του ενστικτο υπερκαλυπτουν τις φυσικες αδυναμιες του και πληρωνονται καλα στο ΝΒΑ(εδω πηγε καλα ο λιγοτερο ταλαντουχος Αντιτς κανοντας παρομοια πραγματα).Το ζητημα ειναι θα μπορει να προσαρμοστει ψυχοσωματικα στη ρουτινα του ΝΒΑ στην ηλικια του.

      Για τον Κριστιτς ,οποια και να'ταν η αξια του ειναι ενας σακατεμενος παικτης που στη τελευταια του σεζον παρα τη τρομερη του αντιληψη του παιχνιδιου σωματικα δε μπορουσε με τιποτα να ανταποκριθει στην ενταση.Και ειναι και σεντερ με μποι 2.13 που κανει τα ποδια του πιο ευαλωτα.Οποιος τον παρει θα πληρωσει περισοτερο απο οτι θα παρει στο γηπεδο κι αυτον ειναι γεγονος που δε χωραει πολυ αμφισβητηση.

      no_closure

      Διαγραφή
    5. Περη, επρεπε η ρημαδα η Ευρωλιγκανα δημοσιευει τα ρημαδια τα -/+ και μετα τους αγωνες, ακομα δεν καταλαβα γιατι τα κρυβουν, και τοτε θα γελαγαμε με τον Κρστιτς. Ηδη απο την τελευταια χρονια στη Μοσχα ο τυπος ηταν προκλητικη τρυπα στην αμυνα.
      Δε θα επρεπε να εκπλησσομαι που τον χτυπαει ο Αταμαν.

      Αυτο με το Λασμε του ανωνυμου δεν το καταλαβα.

      Διαγραφή
  67. Άντε να δούμε! Ο Ντρέιπερ είπε όχι στον ΠΑΟ!

    http://www.sport-fm.gr/article/basket/oxi-ntreiper-ston-panathinaiko/3177291

    ΑπάντησηΔιαγραφή