Athlenda

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

To Claver or not..?



Οι ελληνικές ομάδες στη δίνη του μεταγραφικού πυρετού.. Μπουρούσης, Γκριν, Κλαβέρ και επικοινωνιακός "πόλεμος" στη προσπάθεια για την ανεύρεση του (δω)δεκαψήφιου κωδικού ο οποίος ανοίγει τη καλά ασφαλισμένη πόρτα της ισορροπίας, της λειτουργικότητας και του βάθους σε επίπεδο στελέχωσης των ρόστερ. Το Hoopfellas δίνει το στίγμα του..


Πολλά είδαμε και πολλά έχουμε ακόμα να δούμε..



Ξεκινάμε από τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές συμφώνησαν με τον Έρικ Γκριν κλείνοντας το backcourt τους για τη νέα σεζόν. Καλός παίχτης, καλός σκόρερ και “δικό μας” παιδί μιας και έπαιζε στη Μοντεπάσκι (οπότε καταλαβαίνετε ότι όταν έρθει η ώρα της ανάλυσης θα μάθετε μέχρι και πόσες φορές αλλάζει πλευρό τη νύχτα που κοιμάται..) τη σεζόν 2013-14. Μάλιστα με τους “γκουρού” της μεσαιωνικής καστρούπολης (το παρεάκι μου στη πόλη) είχαμε διαθέσει ώρες και ώρες προς συζήτηση για τον συγκεκριμένο παίχτη όπως παραδοσιακά για τους περισσότερους Αμερικανούς γκαρντ που υπέγραφαν στη Τοσκάνη τα ωραία εκείνα χρόνια ζώντας με το όνειρο της έλευσης ενός καινούργιου "μεσσία" στα πρότυπα του Μακιντάιρ..


Καλό θα είναι βέβαια (γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν δύναται να αξιολογήσει το πραγματικό status του κάθε αθλητή στην αγορά) να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, τα οποία φυσικά δεν έχουν να κάνουν με την αγωνιστική αξία του παίχτη. Τα όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες περί οικονομικής υπέρβασης και βόμβας μοιάζουν με ανέκδοτα. Όπως αντίστοιχα ανέκδοτα ακούσαμε και πέρυσι από τη πλευρά του Παναθηναϊκού σε 1-2 περιπτώσεις (βλέπετε, είμαι πολύ διπλωμάτης, οι δημόσιες σχέσεις είναι το φόρτε μου..). Η έκφραση μου βέβαια δεν είναι καθόλου υποτιμητική (δεν είναι στο χαρακτήρα αυτής εδώ της σελίδας άλλωστε). Το επικοινωνιακό παιχνίδι είναι σημαντικό και οι ομάδες είναι “υποχρεωμένες” να ενεργούν έτσι. Όμως το Hoopfellas είναι ανεξάρτητο κρατίδιο και συνορεύει (διαδικτυακά)  με την Ελλάδα.. Η αξία του Γκριν αυτή τη στιγμή στο χρηματιστήριο κυμαίνεται γύρω στις 650 χιλιάδες (μάξιμουμ 700) και θεωρώ πολύ δύσκολο για αυτή τη διοίκηση του Ολυμπιακού (η οποία ενεργεί με μέτρο και σωστά κατ'εμέ στις διαπραγματεύσεις τις πληρώνοντας ως επί το πλείστον σωστά τις περισσότερες φορές) να έχει ανέβει στα ποσά που ακούγονται. Οικονομική υπέρβαση λοιπόν θα υπήρχε εφόσον οι ερυθρόλευκοι είχαν αρχικά προγραμματίσει να επενδύσουν ένα ποσό της τάξεως των 500 χιλιάδων για τον παίχτη της θέσης αυτής. Όμως (σε αντίθεση με τον παίχτη της θέσης “4” που ψάχνουν) στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει γιατί τότε δε θα σήκωναν καν τα μάτια τους να δουν την υπόθεση Ρότσεστι όπου υπήρξε πραγματικό ενδιαφέρον (όμως η Μακάμπι περιμένει κάποιον που θα πληρώσει buy out και νομίζω θα περιμένει πολύ..).


Έτσι έχουν λοιπόν τα πράγματα. Για την αγωνιστική αξία και το fit του ταλαντούχου σκόρερ Έρικ Γκριν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού θα μιλήσουμε άλλη φορά. Απλά έκρινα σωστό να σχολιάσουμε το “περιτύλιγμα” που τον συνοδεύει μέσω αρκετών ελληνικών media σε μια περίοδο όπου ο αντίπαλος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με μερικές ηχηρές κινήσεις. Αλλά οι εντυπώσεις είναι ..εντυπώσεις για όσους βλέπουν το άθλημα ρεαλιστικά. Κανείς δεν είπε άλλωστε ότι μια κίνηση χαμηλού κόστους δε μπορεί να αποδειχθεί χρυσάφι σε αντίθεση με την έλευση ενός ακριβού, καυτού ονόματος της αγοράς. Ο Ολυμπιακός πλέον πρέπει να αποφασίσει σχετικά με την τελευταία προσθήκη στη γραμμή ψηλών. Του Ουάιτ έχει μπερδέψει λίγο (υποψήφιος για μετακίνηση που θα κάνει αίσθηση στην Ευρώπη εάν δε βρει συμβόλαιο στην Αμερική..). Παράλληλα υπάρχει μια διστακτικότητα σχετικά με τον δανεισμό του Μιλουτίνοβ που τροφοδοτήθηκε από το καλό προολυμπιακό τουρνουά των Παπαπέτρου-Αγραβάνη. Προσωπικά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός  πρέπει τον Καββαδά και να προσθέσει έναν Αμερικανό PF πίσω από τον Πρίντεζη. Από το περιβάλλον του διεθνούς σέντερ πάντως ακούγεται ότι ο παίχτης προτιμάει να παίξει έχοντας ρόλο τη νέα σεζόν για αυτό και κοιτάζει ζεστά τη περίπτωση του Άρη ο οποίος του προσφέρει ικανοποιητικά χρήματα και διετές συμβόλαιο. Κλείνοντας θα ήθελα να συμπληρώσω και αυτό αναφορικά με τη τελευταία κίνηση που απομένει στη γραμμή ψηλών του Ολυμπιακού (εννοώ αυτή του ξένου παίχτη). Οι ερυθρόλευκοι απλά θα πρέπει να φανταστούν τα ..χειρότερα (ενδεχόμενη απουσία των Πρίντεζη-Γιάνγκ μέσα στη σεζόν, δηλαδή των καλύτερων ψηλών τους) για να καταλήξουν στη καλύτερη και πιο λειτουργική λύση που θα κάνει τη frontcourt πραγματικά δυνατή και έτοιμη να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που πιθανόν να σου φέρει αυτή η μακρά σεζόν..


To Claver or not..?


To Claver.. Όταν βρίσκεσαι σε ένα σημείο όπου ο παίχτης έχει αποδεχθεί τη πρόταση σου (αλλά ταυτόχρονα και ο Μπουρούσης, οπότε το κόστος ξεπερνά τον αρχικό σου σχεδιασμό) τότε.. βάζεις το δάχτυλο στο μέλι. Εδώ θα πρέπει να κάνει την οικονομική υπέρβαση ο Παναθηναϊκός (εφόσον υπάρχει η σκέψη για τέτοια αν χρειαστεί) για κάτι το οποίο είναι καλό ώστε να δώσει ώθηση στο παιχνίδι της ομάδας. Για να μη μπερδεύεστε, ο Κλαβέρ δεν είναι η “υπέρβαση” σε όρους individual status δηλαδή αξιολογώντας την αξία του ως μονάδα. Είναι αναμφίβολα ένας ποιοτικός παίχτης-ρόλων, από τους πολύ καλούς στο ευρωπαϊκό στερέωμα αυτή τη στιγμή (και αυτοί είναι που σε σηκώνουν μέχρι τα ματς-τίτλων). Η υπέρβαση έγκειται στον τρόπο που ο συγκεκριμένος παίχτης θα ανεβάσει τον δείκτη λειτουργικότητας και συνοχής του συνόλου μπαίνοντας στο ρόστερ που χτίζει αυτό το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός. Στη κοινοτική αγορά δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες επιλογές. Για αυτό και τις τελευταίες ώρες βγαίνει προς τα έξω η ιδέα της απόκτησης δύο κοινοτικών στις θέσεις “3” (που μπορεί πλέον άνετα να είναι και swingman) και “4”. Τον Κλαβέρ η σελίδα τον είχε στοχεύσει επίσημα την άνοιξη (για αυτό και κάποια πράγματα που διαβάζετε μέσα στη σεζόν έχουν σημασία)..





Η απόκτηση του είναι ζωτικής σημασίας γιατί ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει τις 4 θέσεις Αμερικανών. Σε αντίθετη περίπτωση οι πράσινοι θα μπορούσαν να βρουν πιο οικονομικό παίχτη για αυτόν τον ρόλο από την Αμερική αν και ο Κλαβέρ φέρνει κι άλλα πράγματα τα οποία είμαι σίγουρος πως αρέσουν. Για παράδειγμα, πέρυσι ανταποκρίθηκε αγωνιστικά σε μια defense oriented ομάδα Έλληνα προπονητή και σε ένα αμυντικό πλαίσιο με κοινά σημεία σε σχέση με αυτό που θα συναντήσει στο ΟΑΚΑ. Γνώμη μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να επιδιώξει μέχρι τα δικά του όρια τη συμφωνία με τον Κλαβέρ, αναλαμβάνοντας το παραπάνω κόστος που συμπίπτει με τη ταυτόχρονη ένταξη του Γιάννη Μπουρούση στην ομάδα. Το μόνο τροχοπέδη αυτή τη στιγμή ίσως είναι η διάθεση του παίχτη για μονοετές συμβόλαιο όμως για αυτό θεωρώ ότι θα βρεθεί φόρμουλα. Αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση είναι “ζωντανή”. Αυτό που έχει διαρρεύσει είναι ότι η ελληνική ομάδα, μετά τη ραγδαία εξέλιξη της υπόθεσης του Γιάννη Μπουρούση, ενημέρωσε ότι η αρχική πρόταση προς τον παίχτη (περίπου στο 1.1 ετησίως) την οποία ο Ισπανός φέρεται να έχει αποδεχτεί θα μειωθεί κατά 200 χιλιάδες και αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει με τα νέα δεδομένα. Σύμμαχος των πρασίνων ο μέχρι τώρα έντονος σκεπτικισμός του παίχτη για μετακίνηση στη Τουρκία και οι απαιτήσεις της Βαλένθια εντός ισπανικών συνόρων. Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός πιέζει τον Κλαβέρ και δεν αποκλείεται γρήγορα να έχουμε εξελίξεις.


Το όφελος της απόκτησης Μπουρούση..


Ο Μπουρούσης αποτελεί σπουδαία κίνηση σε πολλά επίπεδα για τον Παναθηναϊκό. Κατά τη γνώμη μου το αγωνιστικό ίσως πρέπει να περάσει λίγο πιο πίσω. Επικοινωνιακά ήταν ένα από τα πιο δυνατά χτυπήματα τα οποία θα μπορούσε να καταφέρει η διοίκηση των πρασίνων τη συγκεκριμένη off season. Mετά τις υπογραφές των Σίνγκλετον και Τζέημς, ο ερχομός του Μπουρούση πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ότι ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι “δυνατός παίχτης” στην αγορά, γεγονός πολύ πιο σημαντικό από ότι φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος μιας και αλλάζει τον τρόπο που βλέπουν το κλαμπ αρκετοί νεότεροι και μη ξένοι αθλητές. Το είχε πολύ ανάγκη αυτό ο Παναθηναϊκός πλέον για να δικαιολογήσει το ότι το brand παραμένει στην “ελίτ” του ευρωπαϊκού μπάσκετ και δεν έχει σκοπό να το κουνήσει από εκεί..


Με κάθε ειλικρίνεια θας σας πω ότι, ειδικά με τη τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα στην υπόθεση του Έλληνα σέντερ (αν και η σελίδα σας είχε πει ότι ο Μπουρούσης έχει πρόταση από το ΝΒΑ στα χέρια του αλλά σίγουρα δε τον ικανοποιεί), σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο θα ήμουν οκ ακόμα και εάν οι πράσινοι δεν υπέγραφαν τον πρώην ψηλό της Λαμποράλ. Δε θα ήταν η καταστροφή. Πίστευα μάλιστα αρκετά στο εναλλακτικό πλάνο το οποίο στα χέρια του κόουτς Πεδουλάκη μου έμοιαζε λειτουργικό με αρκετή δόση ευελιξίας ως προς τη διαχείριση του ρόστερ. Ένας πιο compact Παναθηναϊκός. Το παράδειγμα της φετινής ΤΣΣΚΑ είναι χαρακτηριστικό άλλωστε..

-Σίνγκλετον και Γκιστ στο “5” (με τρίτη λύση τα post up λεπτά του Βουγιούκα).

-Κλαβέρ στο “4” και “προσαρμογή” με τον Θανάση Αντετοκούνμπο σε ρόλο Φλοράν Πιετριούς από πίσω. Έχει όλα τα στοιχεία να ανταποκριθεί ο Έλληνας φόργουορντ σε έναν τέτοιο ρόλο άμεσα και ειδικά τώρα που το επιθετικό του παιχνίδι είναι ακατέργαστο για αυτό το επίπεδο. Πιθανόν θα ανέπνεε καλύτερο εκεί.. (συν Φώτση).

-Χαραλαμπόπουλος και Γιάνκοβιτς στο “3” . Έχεις Κλαβέρ (ως Big-3, μεγάλο συν στο κομμάτι του ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση, στο μισό πάντα γήπεδο σε σχήματα που πάντα παίζει ο κόουτς για να ρίξει το τέμπο και να ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία παίρνοντας το τιμόνι του ρυθμού), Θανάση, Βλαδίμηρο συν τις 3-guard lineups πίσω από τον starter Χαραλαμπόπουλο ο οποίος φέτος πρέπει πραγματικά να παίξει (όχι όπως τις προηγούμενες σεζόν..). Σκόπιμο “κενό” που θα δώσει τον απαιτούμενο χώρο στο νεαρό φόργουορντ του Παναθηναϊκού και κυρίως θα κρατήσει ψηλά το επίπεδο του εσωτερικού ανταγωνισμού και αυτόματα των προπονήσεων μιας και η χαραμάδα φωτός στη θέση επιτρέπει σε μερικούς παίχτες να ελπίζουν βάσιμα σε αυξημένο χρόνο και ρόλο στο rotation.

-Κοινοτικός PG. Σας έχω υπογραμμίσει πολλάκις τα τελευταία χρόνια πως το ποιοτικό status του back up-PG δίνει μια καλή εικόνα για τη συνολική ποιότητα του ρόστερ μιας ομάδας σε αυτό το επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα PnR-PG με δημιουργία και περιφερειακή εκτέλεση στο μισό γήπεδο (ιδανικά και με μέγεθος αλλά αυτό το χαρακτηριστικό μένει πιο πίσω στην αξιολόγηση των κριτηρίων για την κίνηση αυτή). Όταν η ομάδα χρειαστεί σιγουριά, το επιθετικό της παιχνίδι θα πάει “εκεί” (γνώρισμα του κόουτς) και ένας τέτοιος playmaker σε σετ καταστάσεις θα είναι πολύτιμος. Όπως τονίσαμε στη κουβέντα μας, φοβάμαι ότι ο κόουτς μπορεί να “παρασυρθεί” από την ικανότητα του Feldeine ως off guard να τρέξει τέτοιες καταστάσεις από τη θέση “2” (στη Καντού έπαιρνε αρκετά λεπτά στο “1” με τον Τζόνσον-Όντομ στο “2” παρότι στο αρχικό depth chart ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού ξεκινούσε ως PG όταν στη starting lineup δεν βρισκόταν ο Τζεντίλε) και να τον παντρέψει με τον Τζέημς στο backcourt. Δεν είμαι αρνητικός στο ότι μπορεί να δουλέψει κάτι τέτοιο. Όμως εμπεριέχει ρίσκο. Και σε αυτό το επίπεδο ο recruiter πρέπει να ελαχιστοποιεί κάθε πιθανότητα ρίσκου καθώς εάν το βρεις μπροστά σου μέσα στη σεζόν θα έχει χάσει πολλά περισσότερα (αναφορικά με το συνολικό παιχνίδι) από απλά μια “αλλαγή” ή αναγκαστική προσθήκη παίχτη..


Ας μη γελιόμαστε όμως.. Ο Μπουρούσης φέρνει ποιότητα και προσωπικότητα την οποία απεγνωσμένα χρειάζονται οι πράσινοι σε αυτή τη περίοδο και είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν στα μεγάλα παιχνίδια της σεζόν. Θυμηθείτε λίγο τον Μπουρούση να παίζει στο Βερολίνο απέναντι στο καλύτερο δίδυμο σέντερ της Ευρωλίγκας (Vesely-Udoh). Ταξιδέψτε το μυαλό σας επίσης στη σειρά των playoffs της EL και το performance των πρασίνων απέναντι στη Λαμποράλ ή τη σειρά των τελικών της Α1. Ο Μπουρούσης φέρνει μια ποιοτική αναβάθμιση. Μια γερή ένεση ποιότητας και leadership που θα χρειαστούν οι πράσινοι εντός και εκτός παρκέ χωρίς πλέον το Νο13 τριγύρω.. Για αυτό είναι πολύ βασικό να κρατήσει υγιές το μυαλό του ακόμα και όταν δε βρίσκεται σε περίοδο φόρμας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό σε έναν ηγέτη ο οποίος πιθανόν θα αποτελέσει τη “φωνή των αποδυτηρίων”. Σίγουρα αυτή η θετική σκέψη θα βοηθήσει και τον ίδιο αγωνιστικά ώστε να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες προσαρμογής σε ένα πλαίσιο παιχνιδιού τελείως διαφορετικό από αυτό στο οποίο διέπρεψε πέρυσι στη Βασκονία. Για τον Μπουρούση και το fit του στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού θα τα πούμε αναλυτικά κάποια στιγμή (γιατί έχω να μας δώσω αρκετή τροφή για συζήτηση) όμως στη παρούσα φάση και με το ρόστερ να απέχει 2 ή 3 κινήσεις από το να πάρει τη τελική του μορφή θέλω να σημειώσω αυτό:


Η απόκτηση του Μπουρούση πιθανόν να άλλαξε πράγματα στη σκέψη του Αργύρη Πεδουλάκη αναφορικά με τον σχεδιασμό ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση με το πλαίσιο αξιοποίησης κάθε παίχτη (ειδικά ενός τόσο σημαντικού μέλους του hard core της ομάδας). Τολμώ να πω ότι εφόσον ο κόουτς του Παναθηναϊκού δε προσθέσει PG στο ρόστερ, έχει αποφασίσει να κινηθεί στη κατεύθυνση των Περάσοβιτς-Κατσικάρη όσον αφορά τη χρησιμοποίηση του Μπουρούση μέσα στο αγωνιστικό πλαίσιο του Παναθηναϊκού, παίζοντας τον μαζί με Point guards τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένα δημιουργικά ένστικτα (ο ίδιος ο Τζέημς πέρυσι στη Λαμποράλ, ο distributor Μάντζαρης φέτος στην Εθνική) ώστε να αξιοποιήσει τη δεξιότητα του ψηλού στη δημιουργία και του δώσει με την ευκαιρία περισσότερες μπάλες στα χέρια. Όμως αυτό προϋποθέτει μια motion επίθεση και λιγότερο Pick & Roll based.

Το πράγμα αρχίζει και γίνεται ενδιαφέρον..




Υ.Γ: O Άρης αποφάσισε να δώσει χρόνο στον Μακνίλ να αποφασίσει, δείγμα του πόσο σημαντικός είναι ο συγκεκριμένος αθλητής για την ομάδα. Οι κιτρινόμαυροι έχουν καταθέσει τη τελική τους πρόταση (200.000) και περιμένουν μιας και ο παίχτης μετράει ήδη μια χρονιά (και μάλιστα άκρως επιτυχημένη) στο σύστημα του κόουτς Πρίφτη και φέρνει leadership και στις δύο πλευρές του παρκέ. Επιμένω εδώ ότι σε περίπτωση που στραβώσει το πράγμα, ο Τόνι Κρόκερ (SF) θα ήταν εξαιρετική λύση αν και μαθαίνω ότι έχει 2 τουλάχιστον προτάσεις με καλά λεφτά από ομάδες της Ευρώπης (η μια είναι ιταλική). Ο Δημήτρης Πρίφτης έχει ψηλά στη λίστα για τη θέση του PG τον Κουίν Κουκ, πρωταθλητή με τους Blue Devils του Σιζέφσκι πέρυσι. Ο Κούκ μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική επιλογή μέσα σε ένα καλά δουλεμένο και με σωστά μοιρασμένους ρόλους σύνολο (όπου θα αφοσιωθεί σε αυτά που ξέρει να κάνει καλά) και λάθος εάν του ζητηθεί να βγει από το αγωνιστικό του καλούπι και να οδηγήσει την ομάδα στο σκοράρισμα. Team player, παραγωγικός σε καταστάσεις transition (οπότε μπορεί να υποστηρίξει το στυλ μπάσκετ του Άρη), υψηλό IQ, ικανός στο κομμάτι της απόφασης. Κάνει συγκεκριμένα πράγματα αλλά τα εκτελεί καλά και φέρνει ενέργεια. Θα χρειαστεί δίπλα του παίχτες που μπορούν να βάλουν τη μπάλα στο καλάθι και να τρέξουν μαζί του.

Υ.Γ1: Έκκληση στον κόουτς Ζντοβτς. Πάρε ακόμα έναν PG..!

Υ.Γ2: Πολύ καλό SL από τον Ντέντμον. Και από τον Ron Baker επίσης.. Δύο από τις τελευταίες αναρτήσεις της σελίδας. Επίσης ο Maurice Ndour βρήκε συμβόλαιο (διετές) στους Νικς. Όχι άσχημα έτσι..;



Y.Γ3: Για κάποιο λόγο πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα θα έχει παραπάνω από 1-2 “παιδιά της σελίδας” στο φετινό ρόστερ. Έτσι, από ένστικτο..

379 σχόλια:

  1. Τo Claver λέω εγώ!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχετε δει πόσο ψηλά πηδάει ο Κλαβέρ; Πραγματικά τρομακτικός...

      Διαγραφή
  2. Ο παίχτης στα πρότυπα του Τζιμ για το μπακ απ του Καλάθη υπάρχει εκεί έξω και όταν λέω εκεί έξω εννοώ τη φετινή λίστα του Ιρλανδού καθηγητή στο Hoopfellas. Είναι ο Νίκολα Λαπροβιτόλα. Πικ εν ρολ δημιουργός, καλός σουτέρ τριών πόντων, καλός αμυντικός και με μέγεθος. Οικονομικότατος επίσης. Κύριε Πεδουλάκη τι λέτε?

    Τζέρεμι Μπένθαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν έχει κοινοτικο διαβατήριο, εγώ προσωπικά συμφωνώ. Μου αρέσει το στιλ του.

      Διαγραφή
    2. 26.9% στο τριποντο περσυ στο Eurocup

      Διαγραφή
    3. 40% τρίποντο καριερας.
      47% στη Φλαμενγκο πρόπερσι.
      Για 7ος ξένος στην Ευρώπη ειναι λυσαρα και πολυτέλεια.

      Διαγραφή
    4. An exei koinwtiko diavathrio leme ne!!!

      Διαγραφή
  3. σύμφωνα με τους (σχεδόν πάντα) έγκυρους σέρβους,ο κλαβέρ είναι κοντά στον παναθηναϊκό. μακάρι
    https://twitter.com/doubledouble14/status/753533111187767296

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jim η Ρεαλ θα κινηθει και για αλλο γκαρντ μετα την φυγη του Τσασο....πηρε Ντρειπερ,ο Καμπατσο μαλλον θα συνεχισει δανεικος...τι πιστευεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο σε εμένα αρέσει ως 3αρι ο Φελντέϊν;
    Δεν έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με Λοτζέσκι;

    ΜΑHATABURI KARIKELAIDONIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προν απο λιγο στη ερα σπορ ειπαν οτι συμφωνησε με παο..αναμενουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην ερασπορ είπαν πως συμφώνησαν Παο-Κλαβέρ.Επίσης τζιμ γνώμη για Μαρκοισβίλι αντί Βλάντο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα με χάλαγε για παίκτη με χαμηλότερο budget... Ίσως είναι λίγο αργός αλλά μου φαίνεται ότι θα ταίριαζε στην φιλοσοφία του πεδουλάκη... αναμένουμε και απάντηση από Jim

      Διαγραφή
  8. Με προβληματιζει το γεγονός οτι ο Claver θέλει μονοετές...άρα ενδεχομένως να μην έχει κίνητρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φέτος μονοετές είχε και μάλιστα στα ορεινά της Ρωσίας. Δεν ήταν καλός ή δεν πήγε F4;

      Γαστόνος

      Διαγραφή
    2. Στα νοτια της ρωσιας φιλτατε. Το κρασνονταρ ειναι στο στο ιδιο γεωγραφικο μηκος με τη ρουμανια

      Διαγραφή
  9. Ενα θα πω. Όταν εισαι ο Παναθηναϊκός, και ετοιμάζεσαι να κλείσεις τέτοιον παίκτη, απο την στιγμή που εχει συμφωνήσει μαζί σου, ΔΕΝ γινεται να χαλάσει η δουλεια για 200.000. Δεν τα βάζω απο την τσέπη μου φυσικα, αλλα δεν μιλαμε για φυσικα πρόσωπα, αλλα για εταιρειες. Τα βρίσκετε στο 1 εκατ και ολοι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά, αν μείνει με δεύτερο pg πίσω από τον Καλάθη τον James ο Παναθηναϊκός θα πέσει πολύ γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σύμφωνα με την ΕΡΑ σπορ πριν απο λίγο ο Παναθηναϊκός τα βρήκε με τον Βίκτορ Κλαβέρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Τολμώ να πω ότι εφόσον ο κόουτς του Παναθηναϊκού δε προσθέσει PG στο ρόστερ, έχει αποφασίσει να κινηθεί στη κατεύθυνση των Περάσοβιτς-Κατσικάρη όσον αφορά τη χρησιμοποίηση του Μπουρούση μέσα στο αγωνιστικό πλαίσιο του Παναθηναϊκού, παίζοντας τον μαζί με Point guards τα οποία δεν έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένα δημιουργικά ένστικτα (ο ίδιος ο Τζέημς πέρυσι στη Λαμποράλ, ο distributor Μάντζαρης φέτος στην Εθνική) ώστε να αξιοποιήσει τη δεξιότητα του ψηλού στη δημιουργία και του δώσει με την ευκαιρία περισσότερες μπάλες στα χέρια. Όμως αυτό προϋποθέτει μια motion επίθεση και λιγότερο Pick & Roll based."
    Τζιμ μπορείς να μου εξηγήσεις αυτό το σημείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι ο Jim αλλά θα προσπαθήσω να σου απαντήσω. Σε ομάδες που οι pg δεν έχουν ικανοποιητικά playmaking abilities, δεν είναι κλασικοί οργανωτές δηλαδή (στυλ Καλάθη, Τεόντοσιτς κλπ. you know what i mean), υπάρχει η τάση να δίνουν τις μπάλες σε ψηλό που είναι καλός στο να διαβάζει τις φάσεις (όπως είναι ο Μπουρούσης ή παλιότερα ο Βούισιτς) και να λειτουργεί αυτός σαν playmaker ρακέτας. Να αποφασίζει δηλαδή αν θα πάρει την επίθεση αυτός ή αν θα κάνει split out για τρίποντο ή αν θα παίξει πάσα σε κοψίματα των wings και ούτω καθ εξής.
      Αυτό εικάζουμε ότι σκέφτεται ο Πεδουλάκης. Να μην πάρει άλλο pg και να πάει με Καλάθη και Τζέιμς, να ταιριάξει το δίδυμο της Λαμποράλ, και σε αυτά τα σχήματα που δεν θα υπάρχει ο κλασικός δημιουργός να λειτουργεί ως βασικός δημιουργός και decision maker ο Μπουρούσης και όχι ο pg. Αυτό. Για μένα αυτό θα κάνει ο Άρτζι. Για να δουλέψει κάτι τέτοιο υπαρχει η προϋπόθεση η ομάδα να σκοτώνει από το τρίποντο για να πιάσουν τα splits που είναι ο πυλώνας αυτής της νοοτροπίας.

      Διαγραφή
    2. playmaking από το 5 και όχι από τον άσσο.
      Όμως τα συστήματα που μπορεί να "διαλέξει" το 5 δεν είναι τα ίδια.
      Βασίλης

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ παιδιά...

      Διαγραφή
    4. Όχι δεν είναι τα ίδια.Επίσης όμως μερικές φορές είναι και πιο αποτελεσματικά γιατί έχοντας το 5 στην κορυφή και τους γκαρντ στις γωνίες, δημιουργούνται ανισορροπίες στην άμυνα του αντιπάλου.

      Διαγραφή
    5. Ειναι σαφες οτι θα απογαλακτιστει η ομαδα απο το αυστηρο pick and roll παιχνιδι και αν δεν το κανει θα εχει προβλημα.Αυτο ειναι το μεγαλο στοιχημα του Πεδουλακη φετος ανεξαρτητως κινησεων. Φυσικα αν παρει Κλαβερ δεν πρεπει να τον υπολογιζει υπερ το δεον στο 3 γιατι πρεπει να σκαει και η μπαλα κατω στο παρκε και το ψιλοφοβαμαι.

      Ο Μαρκοισβιλι μου αρεσει..Αναμφιβολα εχει ανεβει πολυ ο πηχυς φετος απο τους πρασινους.Οι οποιοι εκτος απο τον Κλαβερ θα πρεπει να εστιασουν σοβαρα πλεον στο 3αρι τους...Καλος ο Μαρκοισβιλι αλλα πρεπει να παρθουν σαφεις αποφασεις.Νομιζω οτι η εκβαση με Κλαβερ θα κρινει και το μελλον του Γιανκοβιτς..

      Διαγραφή
    6. Να βοηθήσω (ίσως) περνώντας από τη θεωρία, που παρέθεσαν παραπάνω οι συνσχολιαστές, στην πράξη:

      1) Kaha - Limoges
      https://www.youtube.com/watch?v=7k759sbm6vw
      (δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω καλύτερο ή μεγαλύτερο βίντεο για τον συγκεκριμένο αγώνα -αν κανείς μπορεί να βοηθήσει, είναι ενδεικτικός του τί σημαίνει motion επίθεση της Λαμποράλ, αλλά δυστυχώς δεν περιέχει καμία από τις δημιουργίες του Μπουρού)

      2) Kaha - Khimki (Χίμκι)
      https://www.youtube.com/watch?v=aMuEVMBojTw
      (το μόνο βίντεο με τον πλήρη αγώνα που μπόρεσα να εντοπίσω - Motion κίνηση και Μπουρού)

      3) ΠΑΟ - Κάχα
      https://www.youtube.com/watch?v=5876AFUJ9nA
      https://www.youtube.com/watch?v=QE62YmbpYyU
      (Σόρρυ, δεν φταίω εγώ αν σ' αυτόν τον αγώνα έκανε παππάδες ο Μπουρού στη δημιουργία...)

      Ελπίζω να βοήθησα... :-)

      Διαγραφή
  13. αν δεν κανω λαθος του χρονου τελειωνει το buy out της βαλενθια,αρα ο Κλαβερ μπορει να παει κανονικα ως ελευθερος σε Ισπανικη ομαδα...γιαυτο ειναι καλυτερα να υπαρχει διετες η εστω ενα 1+1 και να εχει το πρωτο λογο ο Παναθηναικος...παντως οτι αι να λεμε μακαρι να ερθει...ειναι παικταρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί δεν κοιτάζει τον Κοζέρ ο ΠΑΟ? Νομιζω μενει ελευθερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι ειναι σακαταμενος δυστυχως και SG που ειναι η μονη θεση που ειναι κομπλε

      Διαγραφή
  15. Καλησπερα θεωρω απαραιτητο να παρουμε κομπο γκαρντ και μαλιστα υψηλου επιπεδου με τριποντο που θα σκοτωνει!εχω εμπιστοσυνη στον αργυρη και ειμαι πραγματικα αισιοδοξος και για τις επομενες κινησεις.οσο για το κλαβερ μακαρι η φημολογια να βγει αληθινη και να τον παρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σκεφτόμουν τον Claver και ήθελα να μπω στο blog να διαβάσω κάποιο απο τα παλιά σου άρθρα για τον παίκτη .
    Και βλέπω "To Claver or not " !!! Τι άλλο να ζητήσω ...

    Δεν μπορω να καταλάβω πάντως το σκεπτικό με τους 2 κοινοτικούς στην θέση 3 και ουσιαστικά χωρίς άλλο PG (ο Μποχωρίδης εξακολουθώ να πιστεύω είναι περίπτωση Κατσίβελη, δεν θα κάνει ποτε το βήμα παραπάνω ) . Μου φαίνεται ρίσκο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Daskalos13

      Mια μικρή διόρθωση. Οι δύο παίκτες δεν έχουν καμία σχέση, ούτε ηλικιακά, ούτε καν σε παραστάσεις. Ας μην ξενάμε ότι ο Κάτσι έχει και δύο πρωταθλήματα Ευρώπης...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  17. καλησπερα Τζιμ, γνωριζουμε το υψος των συμβολαιων Τζειμς και Σιγκλετον? Περιμενουμε αναλυση για Γκριν, επισης μας χρωστας την προταση σου για back-up 4, οι Ολυμπιακοι της σελιδας διαμαρτυρονται!
    Nick the Greek

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Παιδια μπήκε και η νταρουσαφακα στο κολπο με κλαβερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μέχρι πόσα χρήματα θα ήταν διατεθειμένες να δώσουν Ρεάλ/Μπάρτσα για τον Κλαβέρ;
    Γνώμη μου, ότι αν έρθει ο παίκτης το συμβόλαιό του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον διετές κλειστό. Και ας βάλουν ένα buy out για το επόμενο καλοκαίρι σε λογικά νούμερα αλλά και συμφέροντα για την ομάδα, έτσι ώστε αν φύγει μετά από ένα χρόνο να βγάλουν τουλάχιστον 500.000€ από το buy out. Ας το ψάξουν βέβαια, γιατί νομίζω ότι ακόμα και 700.000-800.000€ θα έδιναν οι δύο μεγάλες ισπανικές ομάδες για τον παίκτη. Και εντάξει, λίγο πάνω λίγο κάτω θα τα βρούνε την ώρα των διαπραγματεύσεων. Το θέμα είναι να βγει διπλά κερδισμένος ο Παναθηναϊκός από αυτή την κατάσταση, ώστε να βγάλει τουλάχιστον καλά χρήματα σε περίπτωση που ο Κλαβέρ θελήσει να φύγει μετά τον πρώτο χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απαντήσεις
    1. Τι διπλωματικο θριλερ ρε παιχτουρα,ανατριχιασα εστελνα μια δηλωση βλεπω αυτο τωρα και ξεχασα τα παντα.....

      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
  21. Jim-Αφρό πείτε μας τι γίνεται με κλαβερ..παιδιά ξέρει κανείς ποιος το έβγαλε απο την ΕΡΑ σπορ..;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στα 900 για μονοετές, 1.1 ετησίως για διετές η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Ισπανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mind Games και απο τη διοικηση!!
      Με οποιον δασκαλο καθησεις...:P

      Μακαρι να κλεισει.

      Διαγραφή
    2. πολύ σωστή η τακτική του παναθηναϊκού,γνωρίζοντας ότι του χρόνου δεν ισχύει η ρήτρα της βαλένθια προσπαθεί με παραπάνω χρήματα να τον πείσει να μείνει παραπάνω. ας του χώσουν κανά buyout 800 χιλιάρικα του χρόνου,αν η επιστροφή του στην ισπανία είναι το πρόβλημα και θα συμφωνήσουν πιστεύω. οι ισπανοί μέχρι αυτό το ποσό δίνουν. εδώ για τον παπανικολάου 1.5 έδωσαν κι ένω έληγε το συμβόλαιό του τον επόμενο χρόνο...

      Διαγραφή
  23. τι μπηκε και η νταρουσαφακα??καληνυχτα τοτε ασ μη χασομεραγαμε καλα να παθουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η Νταρουσάφακα θα του προτείνει άνετα πάνω απο ενάμιση εκατομμύριο.
    Επίσης άλλο να σε ζητά ο Μπλάτ για την καινούργια του ομάδα κι άλλο ο Πεδουλάκης σε έναν παναθηναϊκό χωρίς τον ΔΔ.
    Ο μόνος σύμμαχος του παο είναι οι τρομοκρατικές ενέργειες στην Πόλη.
    Δεν ξέρω κατα πόσο τον τρομάζουν για να επηρεάσουν την τελική απόφασή του.
    Αν έχει κι οικογένεια ειδικά ακόμη περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το καλύτερο ανέκδοτο (νομίζω) είναι ο James των 150.000 πέρσι (και με κακό προς μέτριο final4) να παίρνει φέτος 6 ή 7 φορές πάνω χρήματα. Αυτός κι αν είναι υπερτιμημένος με βάση την πραγματική του αξία στην αγορά... Τουλάχιστον ο Green έχει γίνει Draft και έχει φτάσει στο σημείο να υπογράψει 3ετες συμβόλαιο στο ΝΒΑ, άσχετα αν έπαιξε αργότερα σε D-league ή με 10ημερα στο ΝΒΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερτιμημενος δεν ξερω αν ειναι, παντως σιγουρα εχει αποδειξει οτι μπορει να σταθει το υψηλο επιπεδο πιεσης και απαιτησεων της Εuroleague. Ο Green απο την αλλη δεν εχει αποδειξει κατι τετοιο, οποτε ας περιμενουμε για να τον αποθεωσουμε και να τον συγκρινουμε με καποιον δοκιμασμενο σε αυτην την λιγκα. Διαφωνεις; Γιατι ως υπεροπλο ειχε ερθει και ο Williams απο την D-League και εκανε τσισακια στα κρισιμα...

      Διαγραφή
    2. Αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα πίστευε το.Στο γήπεδο θα φανούν όλα.

      Διαγραφή
    3. πιο υπερεκτιμημενος απο τον γκριν δεν μπορει να ειναι ποτε ο τζειμς.
      πρωτα απ ολα μιλαμε για ευρωπαικο μπασκετ. στο ευρωπαικο μπασκετ ο ενας ηρθε στην σιενα που εκεινη την χρονια δεν μπορουσε να κανει νικη ουτε στην ευρωλιγκα ουτε στο γιουροκαπ και δεν εδειξε τιποτα
      αντιθετα ο τζειμς 1,5 χρονο στην ευρωλιγκα δειχνει οτι ανηκει στους κορυφαιους της διοργανωσης
      αν το κριτηριο σου ειναι η dleague παρε τον ελιοτ γουιλιαμς που ηταν σαφως ανωτερος παικτης απο τον γκριν 6 ασιστ ανα παιχνιδι δεν κανει ο γκριν ουτε στα πιο τρελα του ονειρα

      Διαγραφή
  26. ναι.. ισχυει ομως το συμφωνησαν της ερα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Jim-Αφρό απο αυτά που γνωρίζετε μέχρι τωρα σε τι φάση βρισκόμαστε...;;έχει βάση αυτό που έβγαλε η ΕΡΑ σπορ..;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Chema de Lucas ‏@chemadelucas 20 λεπτά

    Darussafaka Dogus isn't interested in Víctor Claver. They have Moerman and Harangody in 4 spot

    Άντε βγάλε άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εάν ακολουθήσουμε την υπόθεση ότι ο παίχτης δεν είναι ιδιαίτερα ζεστός να μετακομίσει στη Πόλη (θα το είχε κάνει με την Αναντολού) τότε η πρόταση της Νταρουσάφακα μπαίνει από κάτω (εκτός και εάν η συγκεκριμένη συνοικία βρίσκεται στη Κυανή ακτή και δε το γνωρίζω..). Οι Τούρκοι έχουν πολύ καλή τύχη εφόσον ο λόγος που διακόπηκαν οι συζητήσεις Κλαβέρ-Αναντολού αφορούσε το χρονικό διάστημα της συνεργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σε πιάνω Τζιμ, η τελευταία σου πρόταση είναι υποθετική ή πραγματική;

      Διαγραφή
    2. Βεβαια και η Νταρουσαφακα εχει ηδη Μοερμαν και Χαρανγκοντι...

      Διαγραφή
    3. Πρωτον ειναι δυσκολο να πιασεις τον Τζιμ μεσα απτο PC και δευτερον ειναι φυσικη ακολουθια η υποθεση που κανει..Καλυπτει ολες τις παραμετρους θεωρητικως..

      Διαγραφή
  30. Ο Ουαϊτ ειναι το plan B σε περιπτωση που αρνηθει ο Κλαβερ ή οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισως να ειναι ο Ουαιτ αλλα εχουμε κλησει τις 4 θεσεις ξενων.Οποτε παμε σε κοινοτικο εκτος και αν παρει διαβατηριο καποιος

      Διαγραφή
    2. Έχω την εντύπωση ότι ο Κλαβέρ έκλεισε.

      Διαγραφή
  31. Σε ενα υποτιθεμενο τελευταιο τριλεπτο ρε Jim ποσο μπορουν να ηδονιζου τον Αργυρη τα χερια της πενταδας Σιγκλετον-Γκιστ-Κλαβερ-Φελντιν-Νικ.;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί τα ματς πηγαίνουν στο ένας εναντίον ενός. Η άμυνα σου πρέπει να είναι πεδίο μάχης..

      Διαγραφή
  32. Ολόσωστος. Δίνεις ρέστα αυτήν την περίοδο.
    Σαφώς και πρέπει να έρθει ο Κλαβέρ.
    Μετά κρατάμε τον Γιάνκοβιτς και ψάχνουμε κοινοτικό pg (ο Ροτσέσκι που έχει γραφτεί κατά κόρον αποτελεί καλή).

    Το θέμα είναι όμως τι θα γίνει γιατί ακούγεται η πιθανότητα απόκτησης και κοινοτικού τριαριού. Αν γίνει αυτό πάμε και για 7ο (σημειολογία;;;) ξένο ή μένουμε με 6 και χωρίς άλλο γκάρντ;

    Μπορεί ο Μποχωρίδης να κάνει το βήμα παραπάνω και να παίξει ένα δεκάλεπτο στην euroleague φέτος; Τι θα γίνει με το παιδί; Οι τραυματισμοί τον έχουν εξαφανίσει. Κρίμα για το Ελληνικό μπάσκετ να μην εξελιχθεί όπως πρέπει.

    Εγώ είμαι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει εγγενείς αδυναμίες. Ήταν πολύ κρίσιμο το διάστημα που έχασε πέρυσι στην αρχή της σεζόν όταν και η ομάδα έμεινε με τρία γκαρντ.

      Διαγραφή
  33. Jim ούτε εγώ σε πιάνω...υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες.;;;Αφρό άσε τα μπάνια και εμφανίσου..καιγομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Chema de Lucas @chemadelucas 23 λεπτάΠριν
    Darussafaka Dogus isn't interested in Víctor Claver. They have Moerman and Harangody in 4 spot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η Νταρουσαφακα εχει στο Ροστερ της Μπερτανς,Αντερσον,Μπατουκ,Χαραγκοντι,Μερμαν.
    Δηλαδη 5 forward.
    Ο Κλαβερ θα γινει ο εκτος?
    Δεν ξερω κατα ποσο αληθευει οτι ενδιαφερονται οι Τουρκοι.
    Προσωπικα θεωρω οτι αν συμφωνησει ο Κλαβερ με τον Παναθηναικο,κρατωντας τον Βλαντο, η ομαδα εχει πολυ καλο και ισορροπημενο ροστερ ενω δινεται ακομη μια μεγαλη ευκαιρια στον Γιανκοβιτς να αποδειξει οτι αξιζει να βρισκεται εδω και επισης ο δρομος για τον Χαραλαμποπουλο ειναι ανοιχτος.Δεν ειμαι σιγουρος αν ο Παναθηναικος χρειαζεται απαραιτητα PG.Παντως αν το κανει θα αποκτησει παικτη για λιγα λεπτα στο παρκε.Μη ξεχναμε οτι και ο Μποχωριδης θα μπορει να δωσει 5-6 λεπτα ξεκουρασης στον Καλαθη εχοντας διπλα του Τζειμς ή Παππα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μπέρτανς(dairis bertans) που πήρε η νταρουσάφακα δεν είναι forward. κοντός είναι κι έπαιζε στην μπιλμπάο

      αυτός που λες εσύ είναι ο davis bertans που έπαιζε πέρσι στην λαμποράλ. πάει σαν αντόνιο κατά 99%

      Διαγραφή
    2. Ο,τι να ναι...
      Ο Μπατουκ και ο Αντερσον ειναι φτερα και 2αριζουν, ο Μπερτανς ειναι ο Νταιρις, οχι ο Νταβις, κομπο ειναι ο ανθρωπος.

      Διαγραφή
  36. Jim ούτε εγώ σε πιάνω...στην ΕΡΑ ξανά επανέλαβαν την ίδια πληροφορία..είμαστε πραγματικά κοντά ή υπάρχει δρόμος ακόμα..;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το παω παρακάτω και ας με πειτε τρελλο, τρολ, βλαμμένο, χαβαλέ οτιδηποτε. Θα ερθει πολύ δυνατο χτύπημα στα guards: Darius Adams. Εχει κλείσει. Υπο την αίρεση οτι δε θα βρει συμβολαιο στο ΝΒΑ. Καλή πηγή. Το μέλλον θα δείξει αν θα φαω άδικα το κραξιμο σας. Ας το συζητησουμε θεωρητικά σα roster.

    The Beaver has spoken

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Παναθηναϊκο μιλας τωρα; Και για Ολυμπιακο να μιλας ομως ειναι εξισου απιθανο...

      Διαγραφή
    2. Αν έρθει ο Άνταμς, φεύγει Φελντέιν δηλαδή αλλιώς δε βγαίνει..

      Διαγραφή
    3. Γενικα δεν πιστευω οτι θα παμε σε τοσο ακριβη λυση στα γκαρντ, αν παμε για γκαρντ δλδ. Αλλα σε περιπτωση που ισχυει φιλε unknown ο Ανταμς εχει παρει βουλγαρικο διαβατηριο

      Διαγραφή
  38. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Aris/o-prifths-exei-ksexwrisei-ton-koyk.4171276.html

    Βγάζει είδηση ο Jim και την βάζουν στα sites μετά από λίγα λεπτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Νομιζω οτι ο Κλαβερ θα λυσει τα χερια του RG.
    Καλυπτει και τις 2 θεσεις των forwards και εναρμονιζεται
    με τα θελω του προπονητη.Παντως πρεπει να προσεχθει οτι ο Κλαβερ δεν ειναι σταρ.Ειναι απλα ενα ρολιστας πολυτελειας.
    Ο Χανγκα θα μεινει στην Λαμποραλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χάνγκα έχει συμβόλαιο με την Λαμποράλ και από τον Κεχερέτα παίχτη παίρνεις μόνο αν σου πιει το αίμα.

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα, ισχύουν αυτά που έχει γράψει ο Conway για τον Κλαβέρ, περιμένουμε νεότερα αργότερα.
    Σήμερα μου είπαν ότι έγινε επίσημα πρόταση στον Οκάρο χωρίς να έχω κάτι παραπάνω γι' αυτό το θέμα. Έχω την εντύπωση ότι μετά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις με τον Κλαβέρ πίστεψαν ότι τελείωσε αρνητικά αλλά η πλευρά του παίχτη επανήλθε σήμερα το πρωί και από νωρίς το απόγευμα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις. 50-50 κατά τη γνώμη μου να γίνει η μεταγραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή δεν τα βρήκαν στο οικονομικό? Τα 200 χιλιάρικα δηλαδή είναι το πρόβλημα?

      Διαγραφή
    2. ΑΦΡΟ εχω την εντυπωση αφοσον ο παιχτης επικοινωνησε σημερα μετα την χτεσινη αρνητικη τροπη σημαινει οτι σκεφτεται να ερθει..Με βαση αυτα που γραφεις θεωρω οτι υπαρχουν παραπανω πιθανοτητες να ερθει απο 50-50..Αλλιως θα μας εγραφε..

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι δεν είναι τόσο στο οικονομικό όσο στη διάρκεια, η ομάδα πιέζει για διετές και η πλευρά του παίχτη μόνο για ένα.
      Προσωπικά με βάσει τις κινήσεις που έχουν ήδη γίνει, θα είμαι ευχαριστημένη και με τον Οκάρο.

      Διαγραφή
  41. Υπάρχει η αίσθηση πως ο Παναθηναϊκός ψώνισε ως τώρα απ’ το σούπερ μάρκετ. Ψηλό ράφι μεν, αλλά σούπερ μάρκετ: 3/3 περιπτώσεις (κι αν γίνει του Κλαβέρ πάμε για 4/4), παίκτες που έρχονται απ’ την καλύτερή τους ατομικά σεζόν και τοποθετήθηκαν στο ψηλό ράφι διπλασιάζοντας (και τριπλασιάζοντας…) τις απαιτήσεις τους, παίκτες που λογικά θα περίμενες να εξαργυρώσουν την ατομική τους πρόοδο με ένα μεγάλο συμβόλαιο προς Τουρκία ή Ρωσία μεριά. Η προσδοκία ήταν, αντίθετα, πως ως ομάδα της οικονομικά κατεστραμμένης Ελλάδας ο Παναθηναϊκός δεν θα πλήρωνε υπεραξίες σε σούπερ μάρκετ - και τι σούπερ μάρκετ, Ντελικατέσεν - αλλά θα απευθυνόταν σε ψαγμένους, ανεξάρτητους παραγωγούς. Βλέπε Λάσμε, Γκιστ, Ματσιούλις. Ήταν γνωστό όμως και πως ακόμα και χωρίς αύξηση μπάτζετ η ομάδα είχε διαθέσιμο χρήμα: Ραντούλιτσα, Δ.Δ., παλιό συμβόλαιο Φώτση, Γουίλιαμς κλπ. Σίγουρα κάποιοι πληρώθηκαν και βαπορίσιοι, κι ας μην ήταν - με εξαίρεση τον Μπουρούση, που κατέστη αναγκαίος, ως Έλλην, μετά τη μάλλον απρόσμενη (από φέτος, μάλλον για το 2017 το περιμέναμε) απώλεια του Παπαγιάννη - οι μοναδικές λύσεις. Ίσως ούτε κι οι ιδανικές λύσεις. Αλλά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, πάλι, πως πρόκειται για λύσεις ποιότητας. Και ειδικά στη νέα Ευρωλίγκα, όπου ένα σωρό περσινοί αστέρες την έκαναν για ΝΒΑ, ίσως αποδειχτούν ακόμη πιο καθοριστικοί. Αυτό, λοιπόν, που συνέβη φέτος, να πάει ο Παναθηναϊκός και να υπογράψει παίκτες που έρχονται απ’ την peak σεζόν τους, έχει να συμβεί απ’ τις μέρες του Ομπράντοβιτς. Κι είναι, ασχέτως αν πιάσουν ή όχι ο κάθε Τζέιμς κι ο κάθε Σίνγκλετον, το πιο σπουδαίο, γιατί συνιστά έμπρακτη απόδειξη πως η κινητήρια δύναμη, τα φράγκα της οικογένειας, είναι εδώ και θα συνεχίσουν και στη μετά Διαμαντίδη εποχή να ταΐζουν το τέρας (γιατί τέρας είναι, ακόμα και με τα αυξημένα έσοδα της νέας Ευρωλίγκας ο Παναθηναϊκός, όπως κι ο Ολυμπιακός, συνεχίζει να ζημιώνει μερικά εκατομμύρια ετησίως το αφεντικό του). Όλα τα άλλα, πόσο γέμισαν ή όχι τα κενά του ρόστερ, αν είναι προτιμότερος ο Οκάρο ή ο Κλαβέρ, θα τα βρει η υπηρεσία. Υπάρχει προπονητής, αυτός διαλέγει παίκτες, παίρνει το βάρος της ευθύνης κι αυτός εν τέλει θα κριθεί. Αρκεί επιτέλους να βγάλει (ο προπονητής) μια ολόκληρη χρονιά. Γιατί το μόνο που έχει απομείνει να κάνει ο Τράκης είναι να σταματήσει τα αψυχολόγητα με τις αντικαταστάσεις προπονητών, ασχέτως της συναισθηματικής συγκυρίας μετά από μια αποτυχία. Τέταρτη σερί χρονιά θα είναι πολύ. Ειδικά για Παναθηναϊκό, που αλλιώς έχει μάθει…


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός φίλε. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που οι βασικές τρύπες έκλεισαν νωρίς, πριν το κύμα φυγής προς ΝΒΑ που θα άνοιγε πόρτες για καλύτερα συμβόλαια στους παίκτες που αποκτήθηκαν.

      Διαγραφή
  42. Μην ψαρώνετε με το sportdog, μια ερώτηση είχε γίνει και τίποτα παραπάνω για τον Κόπονεν αφού απάντησαν αρνητικά αμέσως. Είχαν αποφασίσει να μην κρατήσουν τον Ντράγκιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εκτος και αν φυγει ο Φελντειν, δεν βρισκω αλλο λογο να παρουμε τον Ανταμς (well, περα απο το οτι ειναι παικταρα...)... Ειναι η μονη θεση που ειμαστε γεματοι. Παππας, Φελντειν, Τζειμς που παιζει και στο 2... Περισσοτερο ενα καθοροαιμο 1 θελουμε με συνεπεια στο τριποντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Και γιατί λίγο μετά τον Κλαβερ;ελεος σταματηστε το τρολαρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πριν λιγο ακουσα τον δημητρη τον κοντο και αν καταλαβα καλα μαλλον παμε για 7 ξενους και αυτη τη στιγμη μαλλον πιο πιθανο ο οκαρο παρα ο κλαβερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ειπε πιο συγκεκριμενα? Κρατανε χαμηλα το μπαλακι για Κλαβερ πιστευω, για να το παρουσιασουν σαν μπαμ αν κατσει. αυτον προσπαθουν να φερουν. Για Γκαρντ ειπε τπτ?

      Διαγραφή
    2. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις. Δεν ξέρω που βγήκε και το είπε αλλά προφανώς προσπαθεί να κρατήσει τον πήχη χαμηλά αν δεν κλείσει ο παίχτης.

      Διαγραφή
    3. Στο ραδιοφωνο βγηκε αφρο για γκαρντ συγκεκριμενα δεν ακουσα κατι δεν τον ακουσα και απο την αρχη.και εγω αυτο πιστευω για κλαβερ οτι κραταει χαμηλα τη μπαλα.

      Διαγραφή
  46. Θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι με Οκαρο Αφρο αν δεν χρειαζόταν να κοπεί ο Φελντειν..
    Γτ δεν το λέει κανείς αυτό;;;
    Απορω..
    Θα σε φάνε στα γκαρντς..
    Εκτός κ ξέρουν πως θα βγάλουν διαβατήριο στον Τζειμς.
    Αλλιώς είναι αδικαιολόγητο.
    Και κρίμα κ για το Δομηνικανο βεβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jimoplikte εσύ;

      Δεν θα κοπεί ο Φελντέιν, το πολύ πολύ να παραμείνει στην ομάδα για την Ευρωλίγκα και βλέπουμε.
      Απ' ότι ξέρω προσπαθούν να βγάλουν διαβατήριο σε κάποιον παίχτη.

      Διαγραφή
    2. Ο James παει για γεωργιανο διαβατηριο.

      Διαγραφή
    3. Οχι μωρό μου δεν είμαι εγώ.
      Εγώ πρώτα σ'αγαπάω και μετά σε ρωτάω :)))))

      JB

      Διαγραφή
    4. Όχι οχιιι ο Jimοπληκτος!!

      Διαγραφή
    5. 9:42

      Φιλαράκι έχω φιάξει σχολή και μπερδεύεται
      ο κόσμος και το κουκλί μας η Αφρο.
      Σας έχω βάλει για τα καλά στο κόλπο
      και έχετε μάθει καλό μπασκετάκι.
      Κι όλα αυτά τζάμπα για τα αδέλφια μου.

      JB

      Διαγραφή
  47. Άφρο, δε θα ήταν συμφέρον να προτείνουμε ένα διετές αλλά με buy out 600-700 χιλιάδες € για το επόμενο καλοκαίρι, ώστε τουλάχιστον αν χάσουμε τον Κλαβέρ να βγάλουμε κάποια καλά χρήματα; Ή δεν το δέχεται ο Κλαβέρ αυτό; Γνωρίζεις; Τι άποψη έχεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αφρό μέχρι το βράδυ ενημέρωσε μας αν έχεις κάποιο νεότερο στοιχείο...βέβαια με αυτά που άκουσα απο τον κοντό στο ραδιόφωνο δύσκολο τα πράγματα..αν και τον συγκεκριμένο δν τον μετράω και πολύ όχι γιατί δν έχεις τις πληροφορίες(όλες τις έχεις και μάλιστα πρώτος)αλλά γιατί θεωρώ ότι παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια..και δημοσιογράφος που έχει τις ειδήσεις και δεν τις δίνει για μένα δεν λέγεται δημοσιογράφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μας προλάβουν οι εξελίξεις. Περιμένουμε νέα!

      Διαγραφή
    2. τι εννοείς αφρο?

      Διαγραφή
    3. Πότε?? Αφρο κοντευω να χωρισω με την κοπελα μου γιατι μπαινω ολη μερα hoopfellas και στα αθλητικα σάιτ :P

      Διαγραφή
    4. Μένο να της δώσεις ρεπό. Εγώ έτσι κάνω όταν έχει Ευρωλίγκα χαχα μιας και είναι εντελώς άμπαλος.

      Διαγραφή
  49. jim ποια η γνώμη σου για νικολς στο 4 για οσφπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι άσχημη επιλογή, το αντίθετο. Ποιοτικός παίχτης-ρόλων. Όχι στις τοπ επιλογές αλλά και όχι ευκαταφρόνητη. Χρήσιμος.

      Διαγραφή
  50. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩ ΑΠΟ
    ΕΔΩ ΤΟΝ ΒΙΚΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΛΑΒΕΡ ;;;
    ========================================================

    Βίκτωρα 1+1 χρόνο το λιγότερο με όψιον της ομάδας
    ο δεύτερος χρόνος ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και με buy out για να
    μην νιώθεις φυλακισμένος.
    Ελα με το φιλαράκι σου τον Κρίς τον Σύγκλινο να πάρετε
    ότι δεν πήρατε φέτος στο φάιναλ φόρ.
    Σε αγαπάμε και σε γουστάρουμε αν και είσαι
    ψιλοσκ@τόφατσας : ))
    Kι επειδή είσαι μόρτης άκου και το καλύτερο.
    Αν σηκώσουμε φέτος το ΕΒΔΟΜΟ του χρόνου η όψιον θα είναι
    δική σου !!!!
    Αν μάς ξεφύγει και πάρουμε μόνο νταμπλ απέναντι στα
    καλά παιδιά από το συντριβάνι, πασαλιμάνι anyway,
    θα μπορέσεις να φύγεις μόνο αν καλύψει η ομάδα που θα σε θέλει το 70% του φετινού συμβολαίου σου.
    Οσα βάλεις παραπάνω τόσα θα χάσουν παραπάνω οι Σπανιόλοι !
    Δεν ξέρω αν με πιάνεις.
    Η επιλογή δική σου αδελφέ.
    Το ΟΑΚΑ θα είναι τίγκα συνεχώς και σου έχουμε βγάλει
    και ποιηματάκι.

    ΓΕΙΑΣΟΥ ΒΙΚΤΩΡΑ ΚΛΑΒΕΡ
    ΑΛΛΑΧΤΟΥΣ ΤΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ !

    YΓ Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όταν μιλάει ο Τζιμόπληκτος
    εκ μέρους του ΤΙΤΑΝΑ !!

    Jim...οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. αν θελει οπωσδηποτε 1 χρονο συμβολαιο ο παικτης σημαινει οτι δεν πολυθελει να ερθει στον παναθηναικο και τον βλεπει σαν μια παρενθεση οποτε καλα κανει η διοικηση και ζητανε μονο διετες προς το παρον
    βεβαια η αποκτηση του Κλαβερ δυναμωνει αρκετα την ομαδα αρκει να εχει ορεξη να παιξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ειπα να δω πως τα πηγε στα στατιστικα στη σιενα ο γκριν παραλληλα με το χακετ...κ θυμηθηκα τι εκανε ο χακετ εκεινη τη χρονια...κ τι εχει παθει εκτοτε...
    ο πεδουλακης δυστυχως εχει πολυ δυσκολο εργο, λογω μη υπαρξης πλεον α γυρου, βλ. προσαρμογη ομαδας
    Basilsta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφρο ισχύει ότι έγινε πρόταση στον Μαρκοισβιλι?

      Διαγραφή
    2. Ήξερα ότι είχε προταθεί πριν τρεις εβδομάδες αλλά όχι ότι ενδιαφερόμαστε. Από τα σάιτ το έμαθα σήμερα. Μπορεί να ισχύει δεν ξέρω.

      Διαγραφή
  53. Αφρό εννοείς για σήμερα το βράδυ τις εξελίξεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί να μάθουμε και σήμερα. Δεν έχω κάτι νεότερο εγώ πάντως.

      Διαγραφή
  54. Keep Calm ... and sign, the Φ@kiNg contract!!!

    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πρεπει να κλεισουν αμεσα τον Κλαβερ για ενα χρονο αν αυτο ειναι το προβλημα.Οποιον και να παρει μπορει να του φυγει του χρονου για NBA οπως ο Τζειμς,ο Σινγκλετον και ο Γουαιτ.Σιγουρα ειναι ευκαιρια να τον αποκτησεις για δυο σεζον αλλα αν κολλαει εκει ας βαλουν ρητρα να εχουν τον τελευταιο λογο του χρονου,οπως η Μπαρτσα με Παπανικολαου και Ολυμπιακο περσι.Στη τελικη μπορει να θελει ο ανθρωπος να γυρισει σπιτι του.Ας τον παρουν φετος να κολλησει σωστα την ομαδα και βλεπουμε του χρονου οπως και με Τζειμς,Σινγκλετον.Αμα εχεις σωστο σκαουτινγκ,πλανο και λεφτα ξαναβρισκεις 4 παικτες καλους.

    Αυτα που μπορει να δωσει αμεσα στην ομαδα ειναι σημαντικα.Τα σχηματα με Κλαβερ,Γκιστ,Σινγκλετον ή
    Χαραλαμποπουλο,Κλαβερ,Γκιστ(Σινγκλετον) ή Κλαβερ,Γκιστ,Μπουρουση ηδονιζουν...Αξιζει να δουμε φετος μια καλα δομημενη ομαδα.Θα εχει τα παντα και στις δυο πλευρες του γηπεδου.Καλο τρανζισιον,αμυνα που θα σε πνιγει,προσωπικες φασεις και 7-8 παικτες με πανω απο 35% στο τριποντο που θα κανουν το γηπεδο διπλο για τις αντιπαλες αμυνες.

    Πονταρω στον Γιαννακοπουλο να κανει την καλη κινηση να φερει τον Κλαβερ στον Παο.Εχει δωσει τοσα σε τοσους ασχετους ολα αυτα τα χρονια,με αυτον θα πιασουν τοπο τα λεφτα του.Εστω και μονο για φετος πρεπει να ερθει ωστε να κολλησει σωστα την ομαδα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο Οκάρο Ουάιτ έπεισε τους Χιτ και σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα του Μαϊάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αν οντως υπέγραψε ο Οκαρο στο Μαιαμι ίσως είναι μονόδρομος ή υπέρβαση πλέον Αφρό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ρε θα τρελαθουμε φετος με τις μεταγραφες ο κοντος τωρα ειπε οτι αφου στραβωσε με οκαρο παμε φουλ για τον κλαβερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ε ρε γαμω την εμμονη των αμερικανων με τα μη εγγυημενα συμβολαια.

    Οκ ρε Οκαρο, τσουρεκια μας τα εκανες, κατσε τωρα να κανεις training camp και απο Οκτωβρη παλι πισω να παιζεις Γιουροκαπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα όσα έχουν διαδραματιστεί μέχρι σήμερα δε θα πόνταρα στο ότι ο Οκάρο θα υπέγραφε στον Ολυμπιακό εφόσον γύριζε Ευρώπη..

      Διαγραφή
  60. Παπαθεοδωρου τωρα μολις εγραψε οτι εκλεισε ο Κλαβερ. Τον πιστευουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Κάνει ντου για Κλαβερ ο ΠΑΟ!!!ΕΕΕΕΕΕρχεταιιι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Εκλεισε ο Βικτωρας!!! Αλλες 2 κινησεις κ ειναστε ετοιμοι..
    Νικος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αφρό τωρα μονόδρομος ο κλαβερ...;;τι λες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. πάω αεροδρόμιοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ναιιιιιιιιιιι ρε παιχταρα....ναιιιιιι ρε πρόεδρε.......ναι ρε εξάστερο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τρελαινομαιιιι με τον Βικτορ Μουνιοθ.... απο υην χαρα μου λεω λαθος τα ονοματαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κατσε ρε μενιο και ο βικτωρ καυλερ καλος ειναι.Περιμενετε ομως πρωτα να ανακοινωθει.

      Διαγραφή
  67. Πρέπει να γίνει λαική κινητοποίηση ώστε να συνεχίσει 1 χρόνο ακόμη ο Διαμαντίδης.

    Η ομάδα που φτιάχνεται χτυπάει κούπα και πρέπει να μην λείπει ο Μητσάρας.Ας βοηθήσει μετά την 1 φάση της ευρωλίγκας αν δεν θέλει να είναι απο την αρχή.

    Η ομάδα θα τον χρειάζεται και θα είναι μεγάλη βοήθεια έστω και για 10 λεπτά.Και με αυτόν στο ρόστερ θα το πάρουμε για πλάκα.

    ΥΓ.Δεν πιστεύω να τα χαλάσουμε στα λεφτά θα το κάνει για την ομάδα γιατί πάνω απο όλα βάζει την φανέλλα και το έχει αποδείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε, ακριβώς αυτό σκέφτομαι. Δε γίνεται να λείπει ο Μητσάρας του χρόνου. Έναν χρόνο ακόμα, έναν. Και μετά ας σταματήσει.
      ΔΔ λοιπόν και κλείσαμε στα γκαρντ!

      Διαγραφή
  68. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/foylarei-gia-klaver-o-panathhnaikos.4171182.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. τι frontline θεε μου... ειναι αυτη απο τις 3 καλυτερες μαζι με ρεαλ και τσσκα... ονειρο ζωω μην με ξυπνατε νικη η ομαδα της πολης μου 3-0 πας γιαννεναααα ρεεε και μεταγραφαρα η ομαδα μπασκετ αν ισχυουν τα οσα γραφονται...


    Monkey D. Luffy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Η ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ FRONT LINE ΤΗΣ EUROLEAGUE!!!!!!!!!!!!!
    ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΜΕΣΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΔΓ ΑΝΟΙΞΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Προς Run TMC (από το προηγούμενο άρθρο)

    Για το β, πιστεύω ότι όπως και πέρσι, στο 1 θα είναι οι Ακέτιος και Μάντζι και στο δύο ο VSpan με backup του τον Πράσινο (καθαρά στο 2, αφού είναι κυρίως εκτελεστής). Με τον Αθηναίου να κλείνει τυχόν τρύπες ή προβλήματα και στο 1 και στο 2, όταν και αν χρειαστεί. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότί δεν μπορεί να υπάρξουν άλλοι συνδυασμοί στα guard (ακόμα και 3-guard σχήματα), αλλά φαντάζομαι ότι συνήθως θα ισχύουν τα παραπάνω.

    Αν δεν κάνω λάθος ο Ακέτιος ήταν συμπαίκτης του Πράσινου στη Σιένα, οπότε δεν θα έχουν καί ανάγκη προσαρμογής ή πρόβλημα χημείας.

    Ένα μικρό και σχετικά παλιό scouting report (μέχρι να έχουμε το κανονικό από τον Jim :-) για τον Πράσινο μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

    https://www.youtube.com/watch?v=WhzwLXF7fVA&feature=player_embedded

    Απ' ότι καταλαβαίνω έχει βελτιώσει το strength του και φαίνεται ότι πλέον επιχειρεί λίγο περισσότερο να κάνει drives από τα δεξιά, απ' ότι στο παρελθόν. Τουλάχιστον αυτή η εντύπωση μου δίνεται...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Κλαβερ και τα μυαλα στα καγκελα.. πραγματικα αλλη ομαδα ο παο με αυτον, αν και ο οκαρο δεν με χαλαγε καθολου!!
    Για μενα στο 3 δεν θελουμε παιχτη αφου ανετα ο κλαβερος μπορει να παιξει εκει, ενω υπαρχει και η λυσει με 3 γκαρντ.. + ο χαραλαμποπουλος.. παμε για ενα γκαρντ ακομη και ειμαστε σουπερ..
    Ο τζειμς σιγουρα πηρε λεφτα που μαλλον δεν αξιζει ΑΛΛΑ !! ξερει την ευρωλιγκα ξερει το ελληνικο πρωταθλημα , ξερει τον παο ..
    Τωρα το αν ο πεδουλακης θα μπορει να παρει πραγματα απο αυτον ειναι αλλο θεμα.. ολα στο γηπεδο..
    Μαγκες η διοικηση εκανε την δουλεια της, τωρα ηρθε η ωρα η δικη μας για τα διαρκειας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. αφρο-jim ισχυει για κλαβερ....αν δεν το διαβασω απο σας δεν πιστευω τπτ...αφρο πες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. μιλάει και με νταρουσαφακα...λογικά αυριο θα ξεκαθαρισει...δυσκολος ανταγωνισμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μιλάει με καμία Νταρουσάφακα. Ο Κλαβέρ αυτή τη στιγμή στέλνει υπογεγραμμένα συμβόλαια.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
  75. ενταξει λογικο τα μμε να γραφουν υπερβολες για τον γκριν και τον καθε γκριν, ειναι δυνατον ομως να γραφουν οι οπαδοι τους οτι πηραν τον καλυτερο σουτερ της ευρωπης;;,αλλοι να ευχαριστουνε για την υπερβαση τους προεδρους και αλλες χοντραδες;;;Ουτε οταν πηρανε τον παιχταρα Χακετ δεν εγραφαν υπερβολες.Με 33% στο τριποντο ειναι και απο ασιστ το ρεκορ του ειναι μολις δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Μετά από σκληρό πόκερ φέρεται ότι έχουμε προφορική συμφωνία. "Ετοιμάζονται τα συμβόλαια" μας έστειλαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Λοιπον Jim, εχεις budget 6-7 μιρια για να φτιαξεις την ομαδα hoopfellas με μια λειτουργικη 12αδα.
    Πρωταθλημα: ελληνικο (ισχυουν 4 & 2 ξενοι)
    Ευρωπη: eurocup ή champions league με provision για euroleague
    Εισαι general manager, αρα παιρνεις και coach, assistant και λοιπα.
    Ειμαι σιγουρος πως το εχεις ηδη στο μυαλο σου.

    Με εκτιμηση,
    Τακης

    Υ.γ. Αυτονοητο το οποιος θελει και το εχει μου δινει τηνδικη του 12αδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πω εγώ έστω ότι μιλάμε για μια ελληνική ομάδα και θέλει 6 Έλληνες και ισάριθμους ξένους. Θα έπαιρνα στο 1 Κατσίβελη και Κούπερ, στο 2 τον Έντουιν Τζάκσον και τον Λαρεντζάκη και ως 5ο γκαρντ τον Ξανθόπουλο. Στο 3 θα πήγαινα με την αδυναμία μου, τον Μπράμο και τον Σιλμπ. Θα έπαιρνα 5 ψηλούς, εκ των οποίων δυο 4αρια, δυο 5αρια και ένας tweener. Βουγιούκας και Τζεφ Άντριεν ως τα δυο 5αρια, Καϊμακόγλου και Ντούμπλιεβιτς στο 4 και ο tweener o Κόρι Τζέφερσον. Προπονητή θα έπαιρνα τον Σούλη Μαρκόπουλο με βοηθό, γιατί όχι, τον γιο του, Χάρη, ή τον Σωτήρη Μανωλόπουλο.
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Στάθης

      Διαγραφή
    2. Loipon Taki meta apo vathia periskepsi kai anazitisi s parousiazo tin idaniki kat eme omada sto plaisio pou evales panta.

      Pg Vander Blue, Kevin Pangos
      Sg Kyle Kuric, Theodoros Zaras, Dimitrios Stamatis
      Sf Shawn Dawson, Thanasis Antetokounmpo
      Pf Kyle Wiltjer, Michalis Tsairelis
      C Alex Stepheson,Ian Vougioukas,Zach Auguste

      + To poulen m ton Przemek Karnowski otan epistrepsei apo ton traumatismo t gia 7o kseno

      Proponitis: Ego (den empisteuomai kanenan allo me to dimiourgima m)

      Voithos Proponiti: O ksaderfos m (para tin megali t enasxolisi den kserei polla apo basket. Mollatauta tha einai xrisimos na me stamataei apo to na kano Ioannidi)

      PS. Marc Kuban me xreiazesai alla den to ksereis

      PM

      Διαγραφή
    3. αυτους συν τον κονιαρη για τριτο ποιντ και τον μητογλου για το σουτ και αναλαμβανω ρολο βοηθου/αεροσακου. Ισως παρω και το αμυντικο κομματι..

      Διαγραφή
  78. Φανταστικά νεα για την ομάδα μας!!! Και που να δούμε και τον κλεισμένο guard με αρχικά DA..dream roster γράφεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκτος του οικονομικου, που θα χωρεσει? ειναι και ξενος! ποιος θα πρωτοπαιζει? εκτος και αν φυγει ο φελντειν!

      Διαγραφή
  79. κλιμακωτά πάνε τα μπαμ στον παναθηναϊκό. λέτε να αφήσει κι άλλο ακόμα μεγαλύτερο από τον κλαβέρ για το τέλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Jim, έχεις κάποιες προτάσεις για κοινοτικό point στον Παναθηναικό, εκτός του Πάνγκος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Απεργία πείνας έξω από το οακα για να συνεχίσει ο αρχηγός ένα χρόνο ακόμα και τέλος.
    Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η δυναμική της ομάδας στην φετινή off season. Όταν έχεις ήδη υπογράψει Σινγκλετον Μπορουση και Τζέιμς σε βλέπει με άλλο μάτι ο Κλαβερ και ο κάθε Κλαβερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη κουβέντα φίλος. Ισχύει αυτό. Σε βλέπουν αλλιώς τώρα.

      Διαγραφή
  82. Jim, είσαι όαση ρε φίλε.. Να μαζέψουμε ρευστό εδώ μέσα, να σε κλείσουμε σε ένα δωμάτιο (με όλες τις ανέσεις) και να γράφεις όλη μέρα για μπάσκετ.. Slave of the new world!
    Να πούμε κι ένα ευχαριστώ στην Άφρο που αντί να μας γράψει στα απόκρυφά της μετά το κράξιμο που την έριξαν (ορισμένοι) εδώ μέσα, συνεχίζει κ είναι άκρως αποκαλυπτική..

    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. εχετε σκεφτει γιατι ο κοντος δεν λεει πολλα για τον κλαβερ μεχρι να κλεισει η υποθεση;;δεν υπαρχει περιπτωση η Βαλενθια να ριξει τις απαιτησεις της στην ισπανια και εκει που ζητουσε 3μυρια να τον δωσει με 500.000 στον μπαρτζω η στο λασο;;σου λεει απο τα ολοτελα και τα 500 καλα ειναι.Λεω εγω τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον μιλούσαμε για αμερικανική ομάδα, άρα αυστηρά "μπίζνα" το ενδεχόμενο θα ήταν πολύ πιθανό. Στη Βαλένθια είναι φανερό πάντως ότι δε θα ήθελαν να τον δώσουν σε "άμεσο" ανταγωνιστή (δηλ. τοπ ομάδα Ισπανίας). Ελπίζω να έχουμε γρήγορα ανακοινώσεις γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις τα δεδομένα αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Διατηρούμε θετική σκέψη. Νομίζω ότι το Κλαβέρ-ΠΑΟ είναι καλό fit και για τις δύο πλευρές.

      Διαγραφή
    2. δεν την λες και αμεσο ανταγωνιστη την Βαλενθια,ουτε καν στην ευρωλιγκα δεν ειναι οσο για την Ισπανια 4-5 καταληγει σχεδον καθε χρονο.

      Διαγραφή
  84. Μάγκες, δεν ξέρω αν έχει κάποια βάση αυτό που γράφετε κάποιοι για Άνταμς αλλά δε νομίζω ότι είναι ακριβώς ο γκαρντ που χρειαζόμαστε.
    Αυτός σε κάθε παιχνίδι σουτάρει μόνος του γύρω στα 7-7,5 τρίποντα μέσο όρο. Κι μη νομίζετε ότι είναι πάντα τόσο εύστοχος όσο ήταν με τον Παναθηναϊκό. Στα πλει οφ και στο φάιναλ 4 έκανε τα καλύτερα του παιχνίδια. Υπήρχαν και παιχνίδια φέτος στην Ευρωλίγκα που είχε στα τρίποντα 1/6, 0/7, 2/8, 2/9, 3/12. Γενικά το παρακάνει μερικές φορές. Στο φάιναλ φορ σούταρε μόνος του 25 τρίποντα σε δύο παιχνίδια! (ήταν ιδιαίτερα εύστοχος όμως η αλήθεια είναι)
    Προσωπικά θα προτιμούσα κάποιον πιο κοντρολαρισμένο γκαρντ, κάποιον που θα παίζει πιο πολύ με το μυαλό παρά με το ένστικτο. Ο Κόπονεν ας πούμε θα ήταν ιδανικός για μένα, αν τον άφηνε η Κίμκι. Ή ο Σλούκας που όμως έχει συμβόλαιο. Θέλουμε νομίζω κάποιον πιο εγκεφαλικό γκαρντ από τον Άνταμς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις για τον Παναθηναϊκό οπότε είναι άσκοπο να το συζητάμε. Τζιμάρα η βραδιά μας στο Hoopfellas σήμερα ήταν από τις καλύτερες off season βραδιές ever.

      Manos

      Διαγραφή
    2. Όντως Μάνο, βρίσκομαι έξω με παρέα για τσίπουρα και κάθε πέντε λεπτά στο κινητό. Βιώνω την απόλυτη κοινωνική κατά κραυγή. Αλλά δεν πειράζει, hoopfellικος για πάντα

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς της ίδιας άποψης είμαι και εγώ. Ο Άνταμς θα έκανε την ομάδα μπου...λο. Δεν είναι παίκτης ομάδας. Η τέλεια περίπτωση θα ήταν ο ένας και μοναδικός Δημήτρης Διαμαντίδης, αλλά αφού αυτό δεν γίνεται, στο φτωχό μου το μυαλό έρχεται ένα άλλο όνομα. Νίκος Ζήσης.

      Διαγραφή
  85. O Παναθηναϊκός αν κλείσει και Κλαβερ κανει δυναμικο comeback. Καλοκαιρινο τουλαχιστον σιγουρα. Αν βαλουμε κιολας κάτω τα νούμερα θα δούμε οτι δεν έχει υπάρξει κάποια τρομερή οικονομική υπέρβαση αγωνιστικου μπατζετ. Συγκριτικά και με περυσι ακόμα και με κλαβέρ περίπου στα ίδια θα είναι και αναλογως τον 6ο ξενο θα εξαρτηθει το μεγεθος της υπέρβασης.
    Γενικα ο ΠΑΟ εχανε περυσι μεγαλο μερος του μπατζετ σε Φωτση, Ραντουλιτσα,Σαλε.
    Πιο Αναλυτικα εξοικονομεί:
    Ραντουλιτσα 1 εκ
    Διαμαντιδης 0,9
    Φωτσης επαιρνε περιπου 1 λογικα θα ανανεωσει κοντα στα 0,4-> 0,6εκ οφελος
    Παβλοβιτς 0,3
    Κουζμιτς+Παπατζον περι τα 0,4 εκ
    Γιανκοβιτς +0,3
    Απο πεδουλα λογικα θα κερδιζει κανα 600αρι μιας και σαλε ηταν φερελπις και Σερβος και επαιρνε αρκετα
    Οποτε 4,1εκ απο εδω

    Τελος αν μετρησουμε Ουιλιαμς, Χεινς,Χαντερ προκυπτει ενα ποσο κοντα στις 600.000 ενω υπάρχει και το 500αρικο απο Παπαγιαννη. + καποια αυξηση απο εσοδα ευρωλιγκας.
    -0,4 απο αυξηση φελντειν και μικροαυξησεις παππα, χαραλαμπο, μποχωριδη
    [θεωρητικα υπαρχει και αυξηση φορολογιας 8% στα μικτα συμβολαια, αλλα δεν ξερω κατα ποσο επηρεαζει οντως την ΚΑΕ αυτο]

    Ως τωρα εχει δωσει
    Μπορουση 1,3
    Τζειμς 0,9
    Σινγκλετον [αυτο λιγο στον αερα αν ξερει καποιος καλυτερα το αλλαζουμε] 0,7
    Κλαβερ αν κλεισει περι το 1 εκ
    ->3,9 εκ.
    Οποτε ας θεωρησουμε καταχρηστικα οτι τα λεφτα παπαγιαννη + εξτρα εξοδα ευρωλιγκας πανε για να καλυψουν την αυξημενη φορολογια [γενικα οι κερδοφοροι ισολογισμοι της ΚΑΕ θετουν ερωτηματα στο τι γινεται με την φορολογια. Θεωρητικα παντως περυσι καθαρο αγωνιστικο μπατζετ+προπονητη γυρω στα 8,8 εκ. με μικτο συντελεστ 45% πηγαινε 16. εκ συνολο. φετος για το ιδιο μπατζετ εχουμε συντελεστη 53%-> 18,7 εκ συνολικο. Με αστερισκο αν το 53% αφορα μονο τα νεα συμβολαια που τοτε θα βγαινει μαλλον στα 17.6 εκ

    Αν λοιπον διατηρηθει το ιδιο αγωνισιτκο μπατζετ[παιχτες και προπονητικο τιμ]

    Ο παο διαθετει τωρα 400.000 για 1 κοινοτικο. που λογικα η θα ειναι 3αρι η Ασος. 6ος ελληνας λογικα μποχωριδης ή θανασης κουμπο αν ερθει ευρωπη και δεν συνεχισει να χαραμιζεται στα development league

    Eρωτησεις/Παρατηρησεις
    1. Λογικα εφοσον ερθει κλαβερ ο ΠΑΟ δεν θα παρει καθαρο 5αρι και θα παει με Μπουρουση,Γκιστ,Σινγκλετον,Κλαβερ, Φωτση 5αδα ψηλων. [πως να χωρεσει κιολας αλλος]
    2. Jim Αν επρεπε να παρεις 1 κοινοτικο ακομα,υποθετω θα παιρνες πλει μεικερ και οχι 3αρι;
    3. Ο Φωτσης θα ανανεωσει σιγουρα; ή θα τον πιασουν τα μισθοφορικα του;

    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.Εννοείται κλείνει κοινοτικό pg και αφήνεις το 3 σε Βασίλη-Βλάντο
      3.Ο Φώτσης ανανέωσε πρώτος πρώτος

      Run TMC

      Διαγραφή
  86. Και καθώς τελειώνει αυτή η μπασκετική και απόλυτη off season βραδιά αναρωτιέμαι αν τελικά το μπάσκετ παραμένει άθλημα των κοντών ή των ψηλών. Με τον Κλαβέρ η frontline της φετινής σεζόν άνετα μπαίνει σε σύγκριση (τουλάχιστον σε επίπεδο μονάδων) με τις χρυσές frontline της εποχής των παχιών αγελάδων, με τα πολλά λεφτά και τις χαμηλές φορολογίες. Εκεί που πέρσι είχαμε Κούζμιτς, Χάντερ και Ραντούλιτσα φετος θα πάμε με παίκτες με εμπειρία από Φ4, ΝΒΑ και τον Γκιστ που είναι χρόνια στην ομάδα και έχει δείξει τι μπορεί να κάνει.
    Παρόλα αυτά και με τον κίνδυνο να χαρακτηριστούμε αχόρταγοι slash αχάριστοι, η περιφέρεια μας με μια πρώτη ανάγνωση φαντάζει ρίσκο. Παππάς και Φελντέιν πρέπει να παρουσιαστούν μια σκάλα πιο πάνω και πιο σταθεροί (ειδικά ο Δομινικανός) για να έχει το ρόστερ ισορροπία.
    Απομέινει βέβαια και η μεταγραφή slash ανανέωση (σε περίπτωση Γιάνκοβιτς) στο "3" και ίσως ο κοινοτικός pg για να κλείσει το ρόστερ και να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.
    Σε κάθε περίπτωση, τέτοια off season έχουμε καιρό να ζήσουμε στο ΟΑΚΑ, οι προσδοκίες θα είναι μεγάλες και εύχομαι όλοι να παρουσιαστούν ανάλογοι των περιστάσεων.
    Πέρα από τους παίκτες, και ο προπονητής καλείται να παρουσιάσει με το υλικό που έχει κάτι σαφώς πιο αναβαθμισμένο απο το σύνολο που παρουσίασε τη σεζόν 13-14. Οι συνθήκες είναι με το μέρος του και πιστεύω μεγάλη μάζα των φιλάθλων πιστεύει στις δυνατότητες του κόουτς Πεδουλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνησω ότι και ο παππας και ο φελντειν θα πρεπει να ανεβουν επιπεδο αλλα οχι και να λεμε τον παππα πιο σταθερο απο τον φελντειν που ηταν ο πιο σταθερος παιχτης περυσι...

      Διαγραφή
    2. Μάλλον ο φίλος Madness τονιζει πως ο Φελεντειν ψιλοκόλησε με τον ερχομό Γουιλιαμς κα Χεινς και ξαναανέβηκε επι Πεδουλάκη και στους τελικούς

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Που τον ειδατε ανεβασμενο στους τελικους? Τραγικος ηταν, μας έκαψε σε άμυνα & επιθεση.

      Κορδελα και πωληση

      Διαγραφή
  87. Εκτιμωντας οτι ο Βικτωρας ειναι μαλλον ηδη πρασινος,γιατι εαν ο Δ.Γ αποφασισει κατι απλα δεν υπαρχει περιπτωση να μην το κανει,η λυση του Μαρκοισβιλι ειναι ιδανικη για 3αρι για πολλους λογους.Εμπειρος παικτης οτι πρεπει για 15 λεπτα και καλος σουτερ,χωρις να κοβει δρομο απο τον Χαραλαμποπουλο.Η μονη αντιστοιχη αλλα καλυτερη επιλογη θα ηταν ο Μιτσοφ
    Απο εκει και περα σκεφτομαι πως σε αυτο το πολυ καλο ροστερ δεν θα υπηρχε καλυτερος παικτης να το συμπληρωσει απο τον Κωστα Σλουκα.Η ομαδα απο τωρα πρεπει σιγα σιγα να ριξει γεφυρες ωστε αργα η γρηγορα ο Σλουκας να ερθει στην ομαδα της καρδιας του,με σημα το τριφυλι.
    Εδω να συμπληρωσω κατι που δεν εχει γραφτει.Οταν η βασικη τετραδα ειναι τοσο δυνατη,τοτε και ο Αντωνης Φωτσης θα ειναι εξισου σημαντικος σαν 5ος ψηλος.Γιατι θα επωμιστει και θα αφοσιωθει ακριβως στον ρολο που πρεπει και θα κανει συντηρηση με αποτελεσμα να προσφερει πολλα..Ως 4ος ψηλος θα ταλαιπωρηθει
    Και ας τσιμπησει και τον Μιτογλου η ομαδα.6ος ψηλος εφετος ,στη θεση του Αντωνη του χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Και κλαβερ, μαλιστα ψιλοκαλες κινησεις η παναθα!!!α απο οσο ξερω το κερασακι στη τουρτα μπαινει τελευταιο για να δουμε τι αλλο μπορει να μας περιμενει.προς αποφυγιν παρεξηγησεως δεν εχω καποια πληροφορια απλα μια λογικη σκεψη κανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. καλημερα παιδες!

    3 παρατηρησεις του στυλ κουβεντα να γινεται.

    1. τετοιες μεταγραφες ο Παναθηναικος δεν εκανε ουτε στα χρονια της κυριαρχιας του. Και εξηγουμαι. Αυτη την στιγμη ο βαζελος κλεινει/εχει κλεισει 4 παικτες που ηταν 5δατοι περυσι στις ομαδες τους, και τις οδηγησαν στο Φ4. Το γεγονος ειναι ακομα πιο εντυπωσιακο αν σκεφτει κανεις πως το καταφερε παρολο που ειναι σε φαση πτωτικη τα τελευταια χρονια και διχως να δωσει τα τρελα λεφτα (οπως θα εκανε μια νεοπλουτη τουρκικη ομαδα για παραδειγμα). Ναι, πληρωσε καποια υπεραξια, αλλα αυτο ειναι αναμενομενο απο την στιγμη που μιλαμε για παικτες που τους θελουν οι μισες ομαδες της ευρωλιγκα.

    2. Ακουω και διαβαζω για Μητογλου, Ογκαστ, Θαναση Αντε. Κατ εμε αυτα τα παιδια εχουν μελλον και εχουν ισως και θεση στην εθνικη ομαδα. Αλλα δεν νομιζω οτι εχουν θεση σε Ολυμπιακο κ Παναθηναικο ΤΩΡΑ. Ειναι νεαροι, ακατεργαστοι, απειροι σε επιπεδο ευρωλιγκα και πρωταθλητισμου. Κατ εμε, πρεπει να δουλεψουν με καλους προπονητες και να παρουν πολυ αγωνιστικο χρονο για να εξελιχθουν. Θα χαιρομουν να τους εβλεπα σε Αρη και Παοκ η' αντιστοιχες ομαδες που θα τους προσφερουν ο,τι χρειαζονται προκειμενου να ψηθουν. Το να ακουω τον Ογκαστ να ερθει για 6ος ψηλος στον βαζελο πχ, ειναι απλα λυπηρο.

    3. Τοσες ομαδες (μεταξυ των οποιων και οι 2 ελληνικες) ψαχνονται για 3/4αρια , ευελικτους ψηλους κοκ. Αναρωτιεμαι λοιπον που εχει χαθει εκεινη η ψυχη ο Ερτσεγκ... Εχει καποιος ιδεα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Είναι σουρεαλιστικό να σκέφτεσαι και να γράφεις για μπάσκετ μετά το χθεσινό μακελειό στη Νίκαια αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος απ’ το να συνεχίσουμε να ζούμε. Παρά το ότι πλέον ο τρόμος έχει ριζώσει για τα καλά στον ψυχισμό των απλών ανθρώπων και επηρεάζει τις ζωές τους.

    Ο Παναθηναϊκός όντως κάνει υπέρβαση. Όχι οικονομική αφού το budget διατηρείται στα περσινά επίπεδα κι εδώ είναι το εντυπωσιακό της υπόθεσης. Ότι δηλ. με τα ίδια λεφτά φτιάχνει ένα απείρως ανταγωνιστικότερο ρόστερ με παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στο τρόπο που παίζεται το παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Η υπέρβαση έχει να κάνει με την φιλοσοφία, τον τρόπο και την μέθοδο. Εξαιρετική δουλειά από όλους.

    Με την απόκτηση του Μπουρούση και την αναμενόμενη του Κλαβέρ σχηματοποιείται το ρόστερ της ερχόμενης σεζόν. Είναι φυσιολογικός ο ενθουσιασμός που επικρατεί στις τάξεις των φίλων του ΠΑΟ από την off season που θα ολοκληρωθεί με 1-2 συμπληρωματικές κινήσεις. Έπειτα από αρκετό καιρό βλέπουμε έναν άρτιο σχεδιασμό να εκτελείται μεθοδικά, εναλλακτικές λύσεις να υπάρχουν, το budget να κατανέμεται σωστά και οι κινήσεις να είναι μελετημένες. Αυτό που πρέπει να κυριαρχήσει τώρα είναι η αυτοσυγκράτηση. Όχι πάλι φανφάρες, μεγάλα λόγια και υπερβολές απ’ την ΚΑΕ. Ας μην ξεχνάμε ότι και φέτος η ομάδα θα έχει αρκετά νέα πρόσωπα, παίκτες αναβαθμισμένους και νέο στυλ παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή. Ούτε 7ο, ούτε F4, ούτε τίποτα. Όλα στην πορεία.

    Η Ευρωλίγκα φέτος δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή όπου αρκετά top clubs πάτωσαν. Οι περισσότεροι θα είναι βελτιωμένοι. Δεν πάμε βόλτα στο λιβάδι. Δεν υπάρχουν πολλές Αρμάνι, ευτυχώς για την λίγκα και το άθλημα.

    Ο Πεδουλάκης έχει μια σειρά από στόχους μπροστά του.

    α) Μπουρούσης. Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις και άλλες τόσες παράμετροι που θα κρίνουν την αγωνιστική του εικόνα. Όποιος περιμένει χρονιά αντίστοιχη της περσινής ας αλλάξει πλευρό. Ούτε ο παίκτης θα έχει τον ίδιο ρόλο, ούτε η ομάδα έχει ανάγκη τον διαστημικό Μπουρούση. Αυτό πρέπει πρώτος απ’ όλους να το καταλάβει ο ίδιος ο παίκτης. Σημαντικός παράγοντας η ισορροπία του στα πάνω – κάτω της σεζόν. Μόνη του έγνοια πρέπει να είναι το μπάσκετ.
    β) Τζέιμς. Το παιδί θα ενταχθεί σ’ ένα διαφορετικό πλαίσιο απ’ αυτό της Λαμποράλ. Πιστεύω ότι μπορεί να προσαρμοστεί αλλά θα πάρει χρόνο. Φυσικά και η ομάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τα προσόντα του χωρίς να τον ευνουχίσει.
    γ) Χαραλαμπόπουλος. Φέτος ήρθε η ώρα του, θα έχει επιτέλους ρόλο και χρόνο. Θέλει αρκετή δουλειά και επιμονή απ’ τον ίδιο. Η χρονιά θα είναι δύσκολη και επίπονη αλλά φαίνεται ότι τον πιστεύουν. Πρέπει να κάνει το βήμα μπροστά.
    δ) Παππάς. Η τελευταία του ευκαιρία να σταθεί. Πλέον, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Θέλω να δω το πόσο ώριμα θα αντιδράσει αν σε κάποιο κομμάτι της περιόδου είναι ντεφορμέ και μείνει πίσω στο rotation. Στη συνέντευξη προχθές φάνηκε πιο ώριμος αλλά τα ‘χουμε διαβάσει και παλιά αυτά. Καλό θα ήταν, πάντως, να περιορίσει την δημόσια έκθεσή του.
    ε) Γκιστ. Όλοι περιμένουν να θαυμάσουν πάλι τον καλό Γκιστ. Πέρσι και πρόπερσι φορτώθηκε υπερβολικά. Φέτος, υπάρχουν οι συνθήκες για να θυμηθούμε τις καλές του μέρες.
    στ) Καλάθης. Έχει ήδη αρχίσει η αμφισβήτηση από πέρσι. Είναι ο ηγέτης της ομάδας, ο πιο ακριβοπληρωμένος και πολλά βασίζονται πάνω του. Δεν είναι, όμως, Διαμαντίδης, δεν θα γίνει ποτέ και δεν πρέπει να του το ζητάμε κιόλας.

    Με βάση τα όσα γράφονται αναζητούνται 2 παίκτες (αν κλείσει τελικά ο Κλαβέρ). Απ’ αυτούς ο 1 μόνο θα ‘ναι κοινοτικός κι ο άλλος Έλληνας. Γνώμη μου είναι ότι δεν χωράει στην ομάδα κι άλλος γκαρντ. Ο Τζέιμς μπορεί να παίξει στον ‘’1’’ την ώρα που ο Νικ θα ‘ναι εκτός. Συχνά, οι πάρα πολλές λύσεις λειτουργούν το ίδιο αναποτελεσματικά με τις ελάχιστες.

    Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον coach, θεωρώ δεδομένο ότι όλες οι επιλογές είναι δικές του και είμαι αισιόδοξος ότι θα φτιάξει καλή ομάδα.

    Επιτέλους επιστρέψαμε στην κανονικότητα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πλεον 77 ειμαστε κανονικη ομαδα....εχω την εντυπωση οτι το κλειδι φετος δεν θα ειναι οι νεοφερμενοι,ουτε τα βαρια χαρτια γκιστ,καλαθης ή ο κοουτς....το αν ο παναθηναικος θα κανει το βημα παραπανω δηλαδη να χτυπησει με αξιωσεις το εβδομο θα ναι οι χαραλαμποπουλος και παππας....πρεπει ο μικρος να κανει το βημα παραπανω οπως λες και ο παππας να βρει το ρολο του....αυτα τα δυο απλα θα απογειωσουν την ομαδα καθως οι αλλοι θα δωσουν οτι εχουν να δωσουν αργα ή γρηγορα....ακομα και ο μποχωριδης (αν δεν παρουμε γκαρντ)πρεπει να βοηθησει επιτελους...
      Υ.Γ πλακα πλακα λεγαμε για αποδυναμωμενη ευρωλιγκα και αντι γι αυτο εχουμε πλεον 4 γκραν φαβορι(αιωνιοι και φενερ,τσσκα) για φαιναλ φορ και επονται δυνατες μακαμπι,τουρκικες και ολο και καμια εκπληξη στην πορεια......stonerook

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα παίδες,

      Επιστρέφουμε στην κανονικότητα για μένα λόγω των εξής :

      α) Δεν υπάρχει πλέον ο ΔΔ προκειμένου να ρίχνουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί και να τα περιμένουμε πάλι όλα από αυτόν. Πλέον η σελίδα γύρισε.Πρέπει να προχωρήσουμε.
      β) Υπάρχει κανονικός προπονητής και όχι μαθετευόμενοι μάγοι.
      γ) Ο Πέδουλας παλιότερα είχε να αντιμετωπίσει και την αθρόα απομάκρυνση/απόσυρση παλιών κομματιών οπότε τα rebuilding δεν ήταν μέρος της κανονικότητας.
      δ) Ο πρόεδρος μετά από μια μακρά περίοδο λαθών τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο επικοινωνιακό "δείχνει" να διορθώνεται...Νομίζω όλοι οι πρόεδροι των δύο αιωνίων στα πρώτα τους χρόνια είτε πέταγαν τζάμπα λεφτά είτε έχαναν επικοινωνιακά.
      ε) Το μοναδικό συμβόλαιο-βραχνάς ήταν μονο του Νικ οπότε υπήρχε πρόσφορο έδαφος (διαθέσιμο χρήμα) για μεταγραφές.
      στ)Το ρόστερ δείχνει πιο γεμάτο οπότε δεν θα χρειάζεται να στύβουμε τον κάθε Γκίστ και τον κάθε Καλάθη μέσα στη σεζόν προκειμένου να είναι πιο φρέσκοι για το φίνις.

      Το οτι κάνουμε καλές και σωστές μεταγραφές είναι ένα θετικό κομμάτι , όμως ας είμαστε προσγειωμένοι και ας περιμένουμε να δούμε την ταυτότητα που θα έχει η ομάδα στην μετα-ΔΔ εποχή.

      Όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν ενισχυθεί και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει ο Κόουτς Μπ στη μπάρτσα. Εαν ρίξουμε μια ματιά στις γραμμές ψηλών των υπολοίπων ομάδων θα μας πιάσει ίλιγγος.Ρεαλ , Τσσκα , Φενέρ , Ολυμπιακός , Παο , Μακάμπι , Γαλατά κλπ.Το ίδιο θα παιχτεί και στα γκάρντ λίαν συντόμως.

      Προβλέπεται πολύ ενδιαφέρουσα Ευρωλίγκα...

      Run TMC

      Διαγραφή
    3. Άνθρωποι είμαστε πολλά συμβαίνουν.
      Αν - κούφια να ειναι η ωρα - σου κτυπήσει ενας εκ των Καλαθη και Τζειμς.
      Αν ο Παππάς δεν έχει μεστωσει κι αρχίσει τα δικα του.
      Αν ο Φελντειν μπερδευτεί με την προσθήκη Τζέιμς που ειναι κόμπο, οπως μπερδεύτηκε - δηθεν - με Γουίλιαμς.
      Σε κάποια απο τις παραπάνω περιπτώσεις τι θα κανεις;;;;;
      Πάλι με τρια γκαρντ, πάλι στην ξεφτίλα, παλι στα οξυγονα και στη σφαλιάρα πριν πάρεις λαχείο το Γενάρη.
      Και μη μου πει κάνεις τα ιδια εχουν όλοι.
      Γιατι στα στρείδια μου τι κανουν οι άλλοι.
      Στα μεζεα μου που λέει κι ο φιλόσοφος, αν κτυπήσει ο Γιουλ και ξεβρακωθεί η Ρεαλ οπως ξεβρακωθηκε περσι.
      Εγώ εχω να δώ φάιναλ φορ 5 χρόνια κι εχω κανει μάγκα στην Ελλάδα τα βήματα :)) και τα μπατζινγκ τζαμπινγκ.
      Και στο κατω κατω ο ΟΣΦΠ πχ εχει τέσσερις παιγμενους και δοκιμασμενους play και με τον Γκριν πεντε.
      Ακόμα κι ο Αθηναίου παίζει στα δύσκολα, οχι όμως ο Μποχωριδης.
      Εχω πισω απο τον Καλαθη που βλέπει το καλαθι σαν κουμπότρυπα τον Τζέιμς, που τον πήρα για άλλη δουλειά αποκλειστικά κι οχι να μου κατεβάζει τη μπάλα.
      Αρα θελω καλό και σουταραδικο pg οπωσδήποτε για να κάνει ο Τζέιμς ξεκούραστος αυτό που πρέπει.
      Να ξετρυπαει τις μαζορετες και να ευλογαει τις τσιρλιντερς :)))

      ΥΓ Δεν θέλω να ξαναδικαιωθω εις βάρος της λατρείας.
      Κι ουτε να κάνουν φέτος οτι ΑΚΡΙΒΩΣ τους έλεγα στο δισελιδο πέρσι!
      Λεφτά δίνεις.
      Μαθε να τα δινεις σωστά οπως σου αξιζει.
      Οπερ και εγένετο.

      JB

      Διαγραφή
    4. JB έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σου, λέμε τώρα, πως παίζει να μην έχεις επαφή σοβαρή με το άθλημα;

      Διαγραφή
    5. JB τον εθες ακομη το Μπογρη που μας ειχε πρηξει το συκωτακι μας οτι ειναι απαραιτητος στο νεο ΠΑΟ?

      Διαγραφή
  91. Καλημέρα σε όλους,

    περιμένουμε τα συμβόλαια για τον Κλαβέρ οπότε για την επόμενη μεταγραφή έχουμε τα εξής δεδομένα:

    - Πάνε σε γκαρντ κοινοτικό και παραμένει ο Γιάνκοβιτς ή έρχεται ο Θανάσης (αν ξεκολλήσει από τα μη εγγυημένα συμβόλαια που θα τον στείλουν με μαθηματική ακρίβεια στη dleague).
    - Πάνε σε swingman (2-3), μένει στα γκαρντ ο Μποχωρίδης και βλέπουμε αργότερα αν χρειάζεται έξτρα προσθήκη.
    - Πάνε για pg και swingman και ο Φελντέιν μόνο στην Ευρωλίγκα.

    Πιστεύω ότι ο Γιάνκοβιτς με RG θα παίζει ελάχιστα (λόγω της εξαιρετικά κακής του άμυνας) οπότε να δώσουν συμβόλαιο κοντά στις 600χιλ που ήθελε νομίζω ότι θα είναι λάθος. Σαφώς πληρώνεις υπεραξίες για Έλληνες αλλά γι' αυτούς που θα παίζουν.
    Ένας παίχτης κοινοτικός που θα μου άρεσε να δω στην ομάδα και έχω αναφέρει ξανά παλιότερα είναι ο Πονιτκα. Πρόβλημα το σουτ του που δεν είναι σταθερό αλλά στα υπόλοιπα είναι εξαιρετικός. Τον προτιμώ από παίχτες σαν τον Μαρκοισβιλι που ναι μεν έχουν καλύτερο σουτ αλλά έχουν πιάσει το ταβάνι τους. Ο Πονίτκα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.
    Θα γίνει μια τελευταία προσπάθεια και για τον Ζήση μιλώντας με την Μπάμπεργκ αλλά απ' όσο ξέρω δεν το συζητά ο Τρινκιέρι να τον αφήσουν.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρες..

      Άφρο προφανώς εννοείς Αμερικανό wing στο τρίτο σενάριο. Αλλιώς δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να βγει "εκτός" ο Αμερικανός Φελντέιν για να πάρεις κοινοτικό..

      Διαγραφή
    2. Θα του πει ο Ζήσης (αν καίγεται να έρθει κι οχι αν του κάτσει)... " κοουτς θελω να γυρίσω πατρίδα γιατι μπάφιασα στην ξενητεια και δεν θα αποδώσω"
      Και θα του πει ο Τρινκερ Γιαλουμπ "θα σε κρατησω με το ζορι να φυλας τις εξέδρες";;

      Είναι ικανός ο μπουκλακιας να σταματήσει τον πύραυλο που ετοιμάζεται στο καναβεραλ για τον ΕΒΔΟΜΟ ουρανό ;
      I think not baby.

      JB

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστουμε για την ενημερωση.

      - Θεωρω πως ο Φελντειν πρεπει να μεινει στο κανονικο ροστερ της ομαδας. Τον στηριξες περυσι που ηταν ''πρωταρης'' στο τοπ επιπεδο, περιμενεις φετος να εμφανιστει πιο δυνατος. Επισης, ειναι παικτης ψυχολογιας. Εξαφανιστηκε οταν μπηκε στο ροτεισιον ο Γουιλιαμς, θα σβησει αν τον κρατησεις μονο για Ευρωπη και δεν νιωθει σιγουρια.

      - Εγω θα εδινα μια ακομη ευκαιρια στον Βλαντο αλλα Αφρο και Τζιμ know best.

      - Με το σημειο (2) που εγραψα ως δεδομενο, θα πηγαινα για κοινοτικο pg και τον Μαρκοισβιλι μονο για ευρωλιγκα. Συμφωνω οτι εχει πιασει το ταβανι του, αλλα στην ευρωλιγκα θα χρειαστεις το τριποντο του, την εμπειρια του και τον τσαμπουκα του, σε μια θεση (3) που οι υπολοιποι παικτες σου ειναι λιγο πιο σοφτ. Για το ελληνικο πρωταθλημα δεν εχεις τοσο μεγαλο προβλημα. Το να παρεις εναν παικτη χωρις αξιοπιστο σουτ δεν το χρειαζεσαι. Εχεις αλλους που κανουν πολλα πραγματα καλα, αλλα υστερουν στο σουτ. Πρεπει να δυναμωσεις στο περιφερειακο σουτ.

      Διαγραφή
    4. Άφρο ξες τι σκέψεις υπάρχουν στην ομάδα για Μποχωρίδη; Θα είναι ο πέμπτος γκαρντ και ότι βγει, υπάρχει περίπτωση να πάει δανεικός κάπου για να πάρει χοντρά λεπτά συμμετοχής;;

      Διαγραφή
  92. Ola ta fanoun mesa sto gipedo... Perimenete na deite prwta ean tha apodwsoun oi metagrafes. Kai poso tha apodwsoun.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mpravo re Tom megali sofistia eipes.
      Oi paiktes apodidoun sto gipedo.
      Pwwwwww re megale mas koufanes.
      San metagrafes mporoume na tous krinoume h tha parexigithoun oi epistimones adelfoi sou???

      Bob

      Διαγραφή
    2. κοιτα ο παναθηναικος δεν εχει στοιχηματα στην ομαδα του για να δει αν θα αποδωσουν...στοιχηματα ειναι ο μπιρτς,ο γκριν που ειναι φτηνοι παικτες καθως και στοιχημα ειναι πως θα επανελθει ο γιανγκ απο τον τραυματισμο....stonerook

      Διαγραφή
    3. Ρε φίλε Tom, και μόνο που στο σκεπτικό σου οι συγκεκριμένοι παίκτες αποτελόυν ρίσκο, με τα τωρινά μάλιστα δεδομένα σε Ευρωλίγκα και Παναθηναϊκό, αυτοτρολάρεσαι. Όσο καιρό διαβάζω τα σχόλια σου, βλέπεις πάντα to ποτήρι μισοάδειο. Πως μπορείς κι ασχολείσαι με κάτι που σου βγάζει τόση μιζέρια;

      Διαγραφή
    4. Tom, το σκεφτεσαι να πάρεις διαρκείας στο ΟΑΚΑ φέτος ή όχι;

      Διαγραφή
  93. ΑΦΡΟΞΥΛΑΝΘΗ
    ==============

    Αφροξυλανθη ζάχαρη
    Αφροξυλανθη μέλι
    Αφρουλα μου κρύο νερό
    κορμί για τσιφτετέλι :)

    Τι έγινε Αφρο ;;;;
    Πήραμε Λασμε, βλέπε Σιγκλετον;;
    Και πάμε για Γιονας, βλέπε Κλαβερ;;;
    Σε πιο σύγχρονες και all arround εκδόσεις ;
    Πόσα χρόνια μπροστά είναι ο Τζιμοπληκτος ως επίμονος κηπουρός ;; ( καθότι ποτιζω ανυδρα χωραφια:)) )

    Έκανε δουλειά η γραφή απο το hoopfellas και τα δισελιδα ;
    Κάτσε και θα δεις πως θα αντικατασταθεί κι ο ΜΗΤΣΟΣ.
    Ήδη ήρθε ο ενας πεφτουλας διακορεφτηρας :)

    JB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ο Λαπροβιτόλα έχει διαβατήριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Jim ΑΦρο τι πιθανότητες δίνεις το κερασάκι στην τούρτα να είναι ο Darius Adams? Διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο και έχει καλή σχέση με Μπουρούση James. Μετακινείται ο feldein για λίγα λεπτά στο τρία και Ο υπόλοιπος χρόνος καλύπτεται από τον Χαραλαμποπουλο μαζι με το λίγο χρόνο του Claver. Δίνεται και η δυνατότητα για την ανάπτυξη του Βασίλη, χώρις ανταγωνισμό στη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι δεν χωράει τέτοιος παίχτης στην ομάδα αυτή τη στιγμή, θα δημιουργηθούν προβλήματα. Ένα καθαρό pg θέλουμε ακόμα στα γκαρντ που να παίζει pick n' roll.
      Δεν ξέρω τι λέει ο Conway.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα...
      Ο Ροτσεστι υπαρχει γραμμενος παντως στο μπλοκακι του RG....

      Διαγραφή
  96. αφρο τι ξερεις για pg....το κοιτανε η' τωρα με τον κλαβερ θα το αφησουνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. jim εσυ τι γνωριζεις για γκαρντ στο παο...κινειται η' οχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή