Athlenda

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ.. ( 2 )



Νεκρή πόλη θυμίζει η πρωτεύουσα της Καταλανίας μετά το χτεσινό αποκλεισμό της ποδοσφαιρικής Μπαρτσελόνα. αλλά εμάς δε μας νοιάζουν αυτά...




Χθές είχαμε γεμάτη μέρα. Βόλτα στο θρυλικό Παλάου Σαν Τζόρντι και στο Παλάου Μπλαουγκράνα, όπου συναντήσαμε και τον Βίκτορ Σάδα. Μιλήσαμε λίγο, όχι για μπάσκετ.  Πολύ ενδιαφέρον είχε η κουβέντα με τον –κάργα μπασκετικό- φίλο μας Χουάν, τον οποίο είχαμε γνωρίσει στο Γαλάτσι, στο πλαίσιο του ματς ΑΕΚ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (εποχή Τόμπι Μπέηλι..). Πρώην μέλος των Boixos Nois, μεγαλωμένος με τις αναμνήσεις του Έπι, του Χιμένεθ, του Σολοθάμπαλ και του Νόρις. Λίγα από τα ενδιαφέροντα που μας είπε..


« Το ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ έχει δεχτεί μεγάλο χτύπημα από την κρίση. Πολλές ομάδες χρωστάνε τρελά ποσά, τίποτα πραγματικά δεν έχει βγεί πρός τα έξω. Κοίτα τη κοινωνία μας φίλε. Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση, δε θα μπορούσε στο μπάσκετ να είναι όλα μια χαρά..Το ισπανικό πρωτάθλημα ήταν το δυνατότερο γιατί είχε πραγματικά καλές ομάδες στις χαμηλές θέσεις. Αυτές τώρα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Όπως και οι αντίστοιχες που έρχονται από κάτω. Κοίτα την Εστουντιάντες. Ξέρεις τι σημαίνει Εστουντιάντες.. Με 10χιλ. κόσμο σε κάθε ματς.»


« Σεβόμαστε πολύ τον Ολυμπιακό. Σπουδαίο σύνολο, πολύ καλή άμυνα. Τρομακτική βελτίωση μέσα στη χρονιά. Εμείς μπορεί να έχουμε πρόβλημα απέναντι σε μια δυνατή άμυνα όπως αυτή των Ελλήνων. Η Μπαρτσελόνα είναι μέτρια επιθετικά φέτος και έχει κοστίσει σε αρκετά ματς με μεγάλα κενά διαστήματα Παίζουμε όμως πολύ καλή άμυνα φίλε. Θα μου επιτρέψεις,(ξέρει τη σχέση του ελληνικού μπάσκετ με τον όρο άμυνα) τη καλύτερη στην Ευρώπη. Γι’αυτό λοιπόν θα σου πω ότι πιστεύω δύσκολα μεν, ότι θα περάσουμε στον τελικό.»


                                           Από το μουσείο του Καμπ νού..

« Θα σου πω straight ότι προτιμώ τη ΤΣΣΚΑ αντίπαλο. ‘Όχι δε φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό (γέλια) απλά πιστεύω είναι η πιό δύσκολη ομάδα στο να της επιβληθείς με το μυαλό σου. Οι Ρώσοι ήταν η καλύτερη ομάδα μέχρι τώρα. Αλλά τους προτιμώ από τον Ομπράντοβιτς.. Είναι αυτό το ‘ ένα’ ματς. Σε μια σειρά πλέη-οφς πιστεύω η Μπαρτσελόνα θα κέρδιζε φέτος τους Ελληνες..(καλά Χουάν, μη φάς..)»

ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η Μπαρτσελόνα παίζει τη σεζόν μέσα στο επόμενο δίμηνο, αλλά η διοίκηση έχει στην άκρη του μυαλού της την επόμενη μέρα, καθώς το καλοκαίρι αρκετά σημαντικά κομμάτια του παζλ μένουν χωρίς συμβόλαιο. Το μεγαλύτερο πλήγμα ίσως έχει να κάνει με επικείμενη αποχώρηση του Εραζεμ Λόρμπεκ. Ο Σλοβένος είναι ο πιό σταθερός παίκτης της ομάδας φέτος και πρώτος σκόρερ της. Πρώτος σκόρερ στην ομάδα του Ναβάρο.. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς έχει ξεκαθαρίσει ότι τον υπολογίζει στο ρόστερ των Σπέρς (που ενδεχομένως να χάσουν τον Ντάνκαν) και ο Λόρμπεκ ξέρει ότι πρόκειται για μοναδική ευκαιρία να αγωνιστεί «από κεί». Άλλωστε μετά από 3 χρόνια στη Βαρκελώνη ίσως θέλει μια αλλαγή, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή καριέρα του. 



Μη τρελαίνεστε.. Το μπροστά μας πόδι είναι κάτω από το σκαλί. Είπαμε ψηλό παιδί ο Σάδα, αλλά όχι και έτσι..


Ο Σλοβένος σταρ δε θα είναι το μόνο κενό στη φρονλάιν των Μπλαουγκράνα. Ελεύθερος μένει ο Εν’Ντόνγκ αλλά και ο Φράν Βάσκεθ με τον οποίο έχει δημιουργηθεί το μεγαλύτερο θέμα. Η Μπαρτσελόνα δε θα ματώσει οικονομικά για να τον κρατήσει. Η επιλογή του Ορλάντο (θυμάστε, ήταν λότερι πικ..) πάντα υπάρχει με τον τζένεραλ μάνατζερ των Ματζι, Ότις Σμιθ να έχει μιλήσει με τον παίκτη και να του δηλώνει πώς τον υπολογίζει. Ο ίδιος ο Βασκεθ βέβαια τις προάλλες συζητούσε για το πόσο ωραία του φαίνεται η επιστροφή στη Μάλαγα.. Αντε βρες άκρη. Βάσικά, ότι πεί η γυναίκα θα γίνει..


Έτσι ο Πασκουάλ πιθανό να χάσει τους 3 καλύτερους παίκτες της φροντλάιν του καθώς με συμβόλαιο μένουν ο Πέροβιτς και ο Ουάλας, για τον οποίο έχουν εκφραστεί κάποια παράπονα τελευταία. Αυτός που έχει καλή τύχη να ανανεώσει είναι ο Βίκτωρ Σάδα, γέννημα-θρέμμα Καταλανός που βρίσκεται στο τόπο του σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, με μακρύτερο ταξίδι αυτό στη διπλανή Τζιρόνα και στη τότε πολύ καλή ομάδα του Πέσιτς και των Μακντόναλντ-Μίντλεντον. Το τετραετές του τελειώνει το καλοκαίρι και υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές για ανανέωση, καθώς ο Σάδα κάνει αρκετά καλή σεζόν, ενώ γενικά μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια του συμβολαίου του απέδωσε πολύ καλά φτάνοντυας μέχρι την Εθνική. Αντίθετα με τη φρόντκορτ, οι Καταλανοί είναι γεμάτοι στις θέσεις των πλαγίων  με Ναβάρο, Μάικλ, Ινγκλς, Έηντσον (εικάζεται ότι θα ξεκινά σταθερά πλέον στο «3»), όλοι με συμβόλαιο. Αυτό που συζητιέται γιατί απλά η διοίκηση το έχει αφήσει να διαρρεύσει για δικούς της λόγους, είναι η πρόταση που ετοιμάζει η Μπάρτσα στον Ιλιασόβα για να ρεφάρει τις απουσίες της φροντλάιν. Ο Τούρκος είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο τη λάτρεία του για την ομάδα και τη πόλη. Εμ, στο Μιλγουόκι που έμπλεξες...

Υ.Γ. Κάποιο ,καλόπαιδο πάντως ισχυρίζεται πως αν, λέμε αν... στραβώσει του Σάδα, ο Ντορόν Πέρκινς είναι έτοιμος..

Υ.Γ2. Από αύριο κανονικά σε σχεδόν καθημερινή βάση..










2 σχόλια:

  1. όσο ήσουν στη Βαρκελώνη η Barca έχασε πρωτάθλημα και CL ή είναι ιδέα μου? :)

    PS: άψογα και τα 2 άρθρα. Σε ζηλεύουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παρατήρησα και εγώ φιλαράκι.. Έχω αρχίσει και αναθεωρώ τη προοπτική του ταξιδιού στη Σιένα για τους τελικούς..

      Διαγραφή