Athlenda

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ! ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ Η ΝΤΕΡΙΚ ΡΟΟΥΖ..



 Σόκ στη πόλη των ανέμων χθές το βράδυ στο εναρκτήριο παιχνίδι των πλέη-οφς, με τον Ντέρικ Ρόουζ να τραυματίζεται (ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο) και να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν και τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, γεγονός που στιγμάτισε τη πρώτη μέρα των αγώνων.


                           
                                                                    Χε,χε,χε..

 Οκ.. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι φίλοι των Μπούλς είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τη σκέψη ότι ο Ντέρικ Ρόουζ πιθανόν να συνεχίσει να έχει προβληματάκια τραυματισμών στη ποστ σίζον και να μπαινοβγαίνει στο ρόστερ με την ελπίδα να είναι όσο το δυνατόν πιό έτοιμος σε μια ενδεχόμενη σειρά με τους Χίτ. Αλλά το χθεσινό και ο τρόπος που προήλθε το κακό, στο πρώτο κιόλας ματς σόκαραν πολύ κόσμο.. Ξημερώθηκα μπαίνοντας σε διάφορα φόρουμ οπαδών των Μπούλς. Επικρατεί κατήφεια και ένα ...μένος για τον Τομ Θίμποντο ο οποίος κατηγορείται ότι άφησε τον καταπονημένο σταρ της ομάδας μέσα στα τελευταία λεπτά ενός ματς που ήδη είχε κριθεί , χωρίς λόγο. Ατυχία, αλλά όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Οι Μπουλς άλλωστε απέδειξαν φέτος ότι είναι ομάδα τίτλου ακόμα και χωρίς τον Ρόουζ. Σίγουρα όμως στα πλεη-οφς στερούνται πλέον το star quality του φτεροπόδαρου γκαρντ και όλοι ξέρουμε σε αυτούς τους αγώνες πόσο μετρά η ύπαρξη τέτοιων παικτών. Στα περισσότερα γραφεία στοιχημάτων η απόδοση των Χίτ πλέον για τον τίτλο στην Ανατολή έπεσε κατακόρυφα, όπως και αυτή των Σέλτικς που από μερικούς λογίζονται ως φαβορί για να αντιμετωπίσουν στον 3ο γύρο το Μαϊάμι. Μη πάμε μακριά όμως γιατί η Βοστόνη ξεκινά μια πολύ δύσκολη σειρά σήμερα ενώ οι Μπουλς αναμένεται να συσπειρωθούν μετά από αυτό που συνέβει..


Το πρώτο ματς στο United Center ήταν μονόλογος για το Σικάγο το οποίο "έπνιξε" με τη καλή του άμυνα την αναιμική επίθεση των Σίξερς. Εκπληκτικό παιχνίδι από τον Ριπ Χάμιλτον (19π. 6/7σ) ο οποίος αποκτήθηκε για αυτά τα ματς που ξεκινάνε τώρα, τόσο σε σκόρ όσο και δημιουργία, στο γνωστό του παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Τη γνώμη μας τη ξέρετε για τον Ριπ. Μακράν το καλύτερο παιχνίδι χωρίς τη μπάλα τα τελευταία 10-12 χρόνια στη λίγκα. Τώρα οι Μπούλς θα τον χρειαστούν ακόμα περισσότερο, όπως και το δίδυμο Ουότσον-Λούκας στο "1". Οι Σίξερς δεν είχαν σπίθα. Ναι υπήρχε διάθεση να τρέξουν, να βάλουν τα κορμιά τους δυνατά στην άμυνα αλλά με τον Λούις Ουίλιαμς να συνεχίζει τη παράδοση "μαύρων βραδιών" απέναντι στους Μπούλς δεν είχαν τύχη. Δεν είχαν καθόλου "δηλητήριο" απέναντι σε μια ομάδα με πολύ καλή άμυνα, σεμιναριακό spacing στην επίθεση (για αυτό και παίρνουν αρκετούς πόντους από διάφορούς παίκτες) και υπεροχή στο ριμπάουντ. Μένει να δούμε ποιός από τους δύο αντιπάλους θα διαχειρίστεί καλύτερα τα συναισθήματα που αποκόμισε από τον τραυματισμό του Ρόουζ..

ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΣ ΛΕΜΠΡΟΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ..




Στο Μαϊάμι οι Νικς έκαναν τη χειρότερη εμφάνισή τους φέτος (γιατί επί Ντ'Αντόνι έχω δεί και χειρότερες..). Σούταραν άθλια από την αρχή μένοντας μέσα στο παιχνίδι εξ αιτίας της πολυ καλής εμφάνισης του Μπάιρον Ντέηβις τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά. Ο Σπόελστρα ξεκίνησε τον Χάσλεμ πάνω στον Αμάρε και τον Μπός στον Τσάντλερ (7!! λάθη στο 1ο ημίχρονο), πίεσε τη μπάλα σημαδεύοντας το πρόβλημα των Νικς στον "άσσο" και βρήκε ελεύθερα σουτ με τον Μπατίερ και τον Μίλερ απέναντι σε μια άμυνα που ''έκλεινε'' επιδεικτικά φοβούμενη τις διεισδύσεις των Λεμπρον-Ουέηντ. Ο πρώτος παρεπιμπτόντως ήταν ασυγκράτητος.


 Για να δούμε εάν θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά που έδειναν τη σειρά ως τη πιό κοντινή στο σουίπ. Μελανό σημείο και εδώ ο τραυματισμός του Ιμαν Σούμπερτ (ρήξη χιαστού και μηνίσκου) ο οποίος μένει έξω για 6-8 μήνες..

ΝΤΟΥΡΑΝΤ-ΝΤΟΥΡΑΝΤ..




 Ειλικρινά έτσι όπως πήγε το ματς στην Οκλαχόμα, δεν έδινε πολλές πιθανότητες στη γηπεδούχο ομάδα στο τέλος. Θεωρώ επίσης ότι τέτοια ματς δείχνουν που θα πάει η σειρά. Η Οκλαχόμα με πολύ δύσκολο καλάθι του Κέβιν Ντουράντ 1.5'' πριν τη λήξη πήρε τεράστια νίκη απέναντι σε ένα αναμενόμενα ατσαλωμένο Ντάλας. Το ότι η ομάδα του Σκοτ  Μπρούκς κέρδισε ένα κλειστό ματς, με τη ψυχολογία στο μέρος του αντιπάλου (αυτοχαρακτηριζόμενου μάλιστα ως άρχοντα του clutch) λέει πολλά. Εκπληκτικό ματς από τους Ιμπάκα-Χάρντεν, καλός ο Ουέστμπρούκ εξαιρετικός ο Τέρι από την άλλη που δείχνει πόσο τεράστιος παίκτης είναι ώντας πάντα έτοιμος σε τέτοια παιχνίδια. Το δεύτερο παιχνίδι είναι σημαντικό αλλά ανεξαρτήτου αποτελέσματος θεωρώ το τρίτο κομβικό..

FACE YOURSELF..




 Τα γράψαμε προχθές. Η Ιντιάνα παλεύει με τον εαυτό της απέναντι σε μια ομάδα λιγότερη ποιοτική και "βαθιά" αλλά με περισσότερη εμπειρία στη ποστ σίζον. Φαινόταν από την αρχή η γκαζόζα.. Η επίθεση των Πέησερς δε ρόλαρε με το παρατεταμένο ντεφορφάρισμα του Κόλισον (ο Φόγκελ ξεκίνησε ,όπως είχε δηλώσει, τον Χίλ) ενώ αμυντικά υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με την undersized lineup των Μάτζικ που παρέταξαν τον Γκλεν Ντέηβις στο "5" (χτυπώντας με ντράιβ από ψηλά τον Χίμπερτ, ο οποίος έγραψε 9! μπλόκ) και τους Αντερσον-Τούρκογλου στα φόργουορντ. Η Ιντιάνα φοβόταν την ήττα και αυτός είναι ο χειρότερος συνοδός στη ποστ σίζον. Ακόμα και στο τέλος που είχε ένα μικρό προβάδισμα "γονάτισε" όταν ο Τζέησον Ρίτσαρτσον έγραψε άφοβα 2/2 τρίποντα. Πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον Βαν Γκάντι, που μη ξεχναμε τερμάτισε τη ρέγκιουλαρ σίζον με ένα σύνολο διαλυμένο ψυχολογικά. Μπορούν να το ξανακάνουν οι Μάτζικ..?

5 σχόλια:

  1. σε αναμονή του 1ου ματς των λεηκερς θα πω οτι το ντενβερ ειναι σουπερ επικινδυνη ομαδα με πολυ δυναμη και λυσεις στη περιφερεια οπου η αμυνα χωρις αρτεστ δε θα ειναι το ιδιο δυνατη.ελπιζω στον μπαρνς για το μαρκαρισμα του γκαλιναρι και στον κομπε να μπει ζεστος στη σειρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. jim geia sou apo germania-dusseldorf!oi provlepseis mou gia ton prwto gyro!
    bulls 4-2
    heat 4-1
    hawks 4-3
    magic 4-2

    lakers 4-1
    jazz 4-2
    clippers 4-3
    thunder 4-1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ Ο ΡΟΟΥΖ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ.ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΤ ΦΟΡΓ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

    JOHNY Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λοιπον μαγκες τελος ροουζ για φετος...τελος πρωταθλημα για το σικαγο...αυτη ειναι η αληθεια δυστυχως...το κακο φαινοταν ολη τη χρονια και εδειχνε τα σημαδια του για το τι επροκειτο να συμβει στα πλει οφ,δυστυχως σε αυτο συνεβαλε στα μεγιστα ο τιμποντο...αδιανοητο να αφησει μεσα τον ροουζ οταν ηδη ειχε κριθει το ματς...ηταν εγκλημα και το πληρωσε με το χειροτερο τροπο...και εμεις πονεσαμε πολυ...βεβαια οι μπουλς καθολη τη σεζον εδειξαν οτι μπορουν και χωρις τον ροουζ αλλα πλεον δεν μπορουν να πανε πολυ μακρια...το καλυτερο πλεον ειναι να φτασουν στα τελικα της ανατολης αλλα με ευκολο αποκλεισμο απο τους χιτ...το ενδιαμεσο να αποκλειστουν στο δευτερο γυρο απο τους σελτικς λεω γω..το χειροτερο να μην περασουν καν τους σιξερς πραγμα που δε το πιστευω σχεδον καθολου...
    υ.γ 1 φιλε τζονυ να σου θυμησω οτι ο ροουζ ειναι μολις 24 και οχι 34 για να τον τελειωνεις τοσο ευκολα...απλα φετος δεν ειναι η χρονια του...
    υ.γ 2 ευχομαι τη δυση να την παρει η θαντερ φετος και αν βρει στους τελικους τη λεπρα να την σκουπισει...

    ΚΥΡΙΑΚΟΣ 23 (το αυθεντικο 23 και οχι το μουφα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου Κυριάκο original 23.. Οι Μπούλς παρά τις αντιξοότητες θα είναι σκληρό καρύδι για όλους, ομάδα πολύ δύσκολο να την βάλεις κάτω. Βέβαια για να προχωρήσεις βαθιά στη ποστ σίζον χρειαζόσουν απαραίτητα τον Ρόουζ. Όσο για το υ.γ.2.. Η ομάδα που θα βγάλει έξω τους Χίτ θα γίνει αυτόματα ομάδα όλης της Αμερικής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή