Athlenda

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Eίναι ο Καρμέλο Άντονι ο καλύτερος “closer” στο άθλημα? (ρε μήπως είναι τελικά..?)


Η εκπληκτική παράσταση που έδωσε ο Καρμέλο Άντονι τη Κυριακή στο Γκάρντεν σε ένα ματς ζωής και θανάτου για την ομάδα του, απέναντι σε μια από τις πιο δυνατές αμυντικές ομάδες της λίγκας (Μπούλς) τράβηξε πολλά βλέμματα και έδωσε τροφή για συζητήσεις.


Σε ένα κλασσικό Ανατολικό ντέρμπι από τα παλιά, με άμυνες μπετόν απέναντι στις οποίες έπρεπε να φτύσεις αίμα και δουλέψεις πολύ για κάθε πόντο που θα σκοράρεις, ο σταρ των Νικς έστυσε ένα απίστευτο σκηνικό με τα εκπληκτικά του σουτ που έκριναν το παιχνίδι, στο τέλος της κανονικής διάρκειας και στη παράταση, με τον Λουόλ Ντένγκ να παίζει σχεδόν τέλεια άμυνα πάνω TOY ( http://www.youtube.com/watch?v=LOqE93oM8qI&feature=relmfu ). Σε μια φωτό μάλιστα φαίνεται καθαρά ότι στο νικητήριο σουτ του Μέλο, τα δάχτυλα του Ντένγκ ακουμπάνε στα ρουθούνια του αντιπάλου του! Ο Άντονι είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους επιθετικούς παίκτες στο άθλημα σήμερα. Τολμώ να πω ο καλύτερος σε επίθεση μισού γηπέδου και ειδικά από μέση απόσταση και μέσα. Έχει ίσως το καλύτερο midrange game στη λίγκα (μαζί με τον Κόμπι) ενώ στο ποστ είναι πραγματικό πυρηνικό όπλο. Είναι φανερό ότι χωρίς τον Αμάρε παίζει καλύτερα, έχοντας περισσότερο χώρο δράσης στο κομμάτι του γηπέδου που αναφέραμε και αποτελεί το σημείο υπεροχής του. Γι’αυτό σοφά ο Γούντσον τον έβαλε στο «4», τακτική που εξυπηρετεί και την άμυνα που παίζει (πολύ πιεστική με παγίδες στο μισό γήπεδο).


Μια στατιστική έρευνα από το Elias Sports Bureau, προσπάθησε να αναδείξει τον καλύτερο closer στη λίγκα, καταμετρώντας όλα τα σουτ που παίρνουν οι go to guy του πρωταθλήματος στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα κάθε κλειστού αγώνα τα τελευταία 10 χρόνια. Το αποτέλεσμα αφορούσε αθλητές που έχουν αναλάβει την ευθύνη σε τουλάχιστον 20 τέτοιες περιπτώσεις και είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Ο Καρμέλο βρίσκεται μακράν στην 1η θέση σε αποτελεσματικότητα, έχοντας ευστοχήσει  σε 24 από τα 52 τέτοια «βαριά» σουτ (ποσοστό 46.2%). Τα 24 εύστοχα σουτ υπολείπονται μόνο των 26 του Κόμπι Μπράιαντ, οποίος όμως έχει πάρει 86 προσπάθειες (ποσοστό 30.2%)… Σίγουρα στη λίγκα υπάρχουν πολλοί και καλοί closers.O Κόμπι, που κουβαλάει μια ιδιαίτερη φήμη για την ικανότητα του αυτή στο τέλος των παιχνιδιών, ο Πολ Πίρς, ο Νοβίτσκι, οι Ρέυ Αλεν και Τζινόμπιλι, ο Ουέηντ και ο Κρίς Πόλ ή ο Στιβ Νας. Όμως η αδιαμφισβήτητη αυτή αποτελεσματικότητα του Αντονι σίγουρα κάτι λέει.. Η δικιά μας ψήφος πάντως έχει κλείσει για τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον. Ακόμα και σήμερα θα παίρναμε Μπιλαπς, έστω και αν τα έτη έχουν περάσει. Στο χωριό μου άλλωστε λένε, « μαλλί μπαμπάκι,….τζαμπ σουτ φαρμάκι…»

20 σχόλια:

  1. wraio thema gia basketikh syzhthsh.loipon egw tha parw kobe.. nomizw auth tou h ikanothta diathrei to onoma tou sth idia protah me to ''kalyteros paikths'' tou kosmou se arketa arthra pleon.kobe..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απολαυστικός as always. εγώ θα πάρω jordan (άσε μας ρε Kobe)... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και γω τζερυ ουεστ..ρε παλοκ για τωρα μιλαμε! εγω θα παρω ουεηντ.και φυσι΄κα μαρεσει που στο θεμα δεν υπαρχει κανενας λεμπρον!οποιαδηποτε αναφορα του ειναι για γελοια.αντιθετα ο φλας ξελασπωνει το μαιαμι οταν χρειαστει με μεγαλη επιτυχια

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ray allen

    σωστός ο martinas7

    ο καλύτερος σουτέρ που έχει βγει ποτέ. Πρέπει να έχει και αυτός εξαιρετικό ποσοστό στα 'βαριά' σουτ σίγουρα.

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΘΕΩΡΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΚΑΙ Ο ΠΙΡΣ.ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΛΟΑ ΣΟΥΤ.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ (ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΟΛΟΙ) ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΖΙΜ, ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΟ CLUTCH PLAYER?

    ZURICH,SWITZERLAND

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. « μαλλί μπαμπάκι,….τζαμπ σουτ φαρμάκι…» χαχαχα καλο!! παιδια δε νομιζω οτι οσο παιζει ο κομπε μπορουμε να μιλαμε για αυτο το θεμα αναφεροντας και αλλους.ο μπραιαντ κακα τα ψεματα ειναι ο παιχτης που σκορπιζει τον περισσοτερο φοβο σε τετοιες περιπτωσεις στον αντιπαλο τα τελευταια χρονια.σπουδαιος διαχρονικα και ο ρομπερτ χορι.

    JOHNY Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος Κομπε, ποιος Καρμέλο? Ενας είναι ο παίκτης που κερδίζει τα συμβολαιά του αποκλειστικά και μόνο σαν closer
    .....Αντωνης Φωτσης...βλακεια στο ματι, μισανοιχτο στραβόστομα, αργο σήκωμα μπάλας ξεκινώντας απο χαμηλά (απο το ύψος των όρχεων συγκεκριμενα...τυχαιο?...δε νομιζω) και απέραντη αναισθησία στο release. Ποσοστο επιτυχίας του αντώνη στα βαρια σουτ? Περίπου οσο τον κομπεδοκαρμελων στις βολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. mano profanws kaneis plaka..

    MARTINAS7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Chris Paul να οργανώνει για την τελευταία επίθεση και το σουτ ας το πάρει κιο Μπελινέλλης

    Superfly Zebra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. chris paul kai apo emena.o typos einai diastimikh katsarida.tha mpei mesa tha trabhxtei elafra pisw me soutaki apo ta 3 metra kai telos

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε μανο.. οχι ρε μανο.. θες να αραδειασω τα ανεκδοτα που λεγονται για τον λεμπρον οσον αφορα την αποδοση του στη 4η περιοδο?

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανως και κανω πλακιτσα αλλα αραδιασε τα ανεκδοτακια να γουσταρουμε λιγο. Για μενα the top closers are: Kobe, mr bigshot, the truth and Horry.

      Manos

      Διαγραφή
  12. Από τους σημερινούς, Στιβ Νας.. Χέρι αλφάδι, μυαλό ξυράφι. Αν πάμε λίγο πίσω.. Tonny Kukoc for three!!!!

    TEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. anekdota me lebron..



    LeBron James was just traded to the Florida Panthers. He should be wildly successful, since in the NHL, there are only 3 periods.

    I saw LeBron before the game and I asked for $1. He gave me 75 cents. I said where’s the rest? He replied i don’t have a 4th quarter.

    What’s the difference between Saturn and LeBron James? Saturn has rings.

    Why did LeBron James get an automatic transmission in his Lamborghini? He’s not good in the clutch.

    Why didn’t LeBron James go to college? Because he can’t pass the finals.

    What does LeBron James have in common with a fabric store? Neither carries any hardware.

    Apple is coming out with a LeBron James iPhone. But it only vibrates because it has no rings.

    Why does LeBron only get served boneless buffalo wings? Because he has a tendency to choke.

    Tomorrow is Lebron James day, everyone gets to leave work 12 minutes early.

    The haters woke up today with their same lives, just as LeBron woke up today with the same no. of championships they have.

    If Lebron wanted a ring, he should have stayed in Cleveland and bought one from Terelle Pryor.

    What’s the difference between Mike Tyson and Lebron? Tyson never bit off more than he could chew.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή