Athlenda

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

NBA POWER RANKINGS


Μπήκαμε στη τελική ευθεία της σεζόν και τα μπράτσα έχουν σφίξει. Μάχες επί μαχών. Οι ομάδες με στόχο τα δίνουν όλα, οι αδιάφορες πάνε άκλαυτες.. Αίμα και άμμος στην Πασίφικ (..ή αλλιώς τοπικό του L.A.) και Ατλάντικ  για την πρωτιά. Βλέποντας τις ισορροπίες αυτή τη στιγμή κρίνουμε ότι στα πλέη-οφς θα γίνει πόλεμος!


1.)  SAN ANTONIO SPURS (39-14) : Παίζουν το καλύτερο μπάσκετ στη λίγκα, καιρό τώρα. Το hoopfellas δεν ασχολήθηκε τυχαία μαζί τους πρόσφατα. Η ισορροπημένη "έξυπνη" επίθεσή τους -με εξιδείκευση και ένταξη περισσότερων όπλων πλέον- μοιάζει ασταμάτητη. Ο καλύτερος πάγκος στο πρωτάθλημα, παίζουν με 10+ παίκτες κάθε βράδυ ξεκουράζοντας σημαντικά τα βασικά τους όπλα. Όλοι πλέον περιμένουν τα πλέη οφς γιατί το περσινό σόκ είναι ακόμα νωπό..


2.)  CHICAGO BULLS (43-13) : Υπάρχει θέμα με τον Ρόουζ είναι φανερό πλέον. Είναι βέβαια τόσο καλά δουλεμένη ομάδα και με βάθος που καραφέρνει να διατηρεί το καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα, ευνοούμενοι από τη κοιλιά των Χίτ.


3.) OKLAHOMA CITY THUNDERS (40-15) : Πάνω που τους ετοιμάζαμε για το Νο1 έκαν απανωτές ήττες και πλέον έχουν συγκάτοικο στη κορυφή της Δύσης. Απέδειξαν την κλάση τους πάντως σε απανωτά ντέρμπι κορυφής. Ακόμα και μετά από τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα τους, παραμένουν η ομάδα που δείχνει πιό κοντά στους τελικούς του πρωταθλήματος τώρα, σε σχέση με κάθε άλλη στο πρωτάθλημα.


4.)  MIAMI HEAT (39-15) : Έχουν δεχτεί απανωτά χαστούκια και μένει να δούμε πόσο μπορεί να κλονιστεί η αυτοπεποίθηση τους. Η Οκλαχόμα με τη Βοστόνη (έξω) αλλά και το Μέμφις (μέσα) τους ξεγύμνωσαν με δυνατή περιφερειακή άμυνα και υπεροχή στη ρακέτα. Ο Σπόελστρα προσπαθεί να φρεσκάρει την ομάδα του βάζοντας τον Τουριάφ μπροστά από τον Αντονι στο ροτέησιον και δινοντας χρόνο στον Τέρελ Χάρις στα γκαρντ αλλά ακόμα δεν έχει φανει βελτίωση. Αυτοί που πόνταραν άφοβα πάνω τους για τη κατάκτηση του τίτλου, έχουν πλέον δεύτερες σκέψεις ενώ έχει δυσκολέψει σημαντικά και η πρωτιά στην Ανατολή.

5.)  INDIANA PACERS (34-21) : H Ιντιάνα ξεχαρβάλωσε το Μαϊάμι και την Οκλαχόμα υπερέχοντας κατά κράτος στο ριμπάουντ και επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό της. Ο Γκρέηντζερ έχει ανεβάσει στροφές ενώ ο Μπαρμπόσα δίνει με σταθερότητα σκοράρισμα από τον πάγκο. Έχουν ποιότητα και όσο περνάει η σεζόν φαίνεται.



6.)  BOSTON CELTICS (30-24) : Με δυνατό ντεμαράζ πήραν τη κορυφή της Ατλάντικ παρ'ότι έπαιξαν ένα διάστημα χωρίς τον Ρέη Άλεν. Ο Ρίβερς κάνει σπουδαία δουλειά με ότι έχει στα χέρια του, βάζοντας τη "Φίλι" από κάτω.  Η άμυνα τους είναι " Α class", ο Πίρς παίζει πάλι στα γνωστά του επίπεδα και ο Ρόντο είναι το απόλυτο κουμάντο κάνοντας εκπληκτική σεζόν. Εχουν την πιό αναιμική επίθεση από κάθε ομάδα-πλεη οφ όμως, ενώ η τρύπα στο "5" τους ψαλιδίζει μεγάλο μέρος από τις ελπίδες τους για να προχωρήσουν βαθιά στη ποστ σίζον.


7.)  MEMPHIS GRIZLIES ( 32-23) : Όλο το ΝΒΑ ρίχνει κλεφτές ματιές στο σερί των Γκρίζλις και οι μνήμες από την περσινή περίοδο ξυπνούν. Μπορούν να παίξουν οποιονδήποτε, οπουδήποτε. Εξαιρετικός ο Ο'Μάγιο, ένας από τους κύριους λόγους που η ομάδα του Χόλινς έχει ανεβάσει επίπεδο στο παιχνίδι της.



8.)  L.A. LAKERS (35-22 ) : Μη σας γελάει το ότι σκαρφάλωσαν ψηλότερα στη Δύση. Το πρόγραμμα τους ήταν σχετικά εύκολο. Έχουν 1.) προβλήματα στη φροντκορτ με τα μυαλά..του Μπάινουμ και τη νωθρότητα του Γκαζόλ 2.) χάσει την ένταση που τους διέκρινε στην άμυνα. Ο Σέσιονς  τους έχει δώσει φρεσκάδα στην περιφέρεια και αποτελεί μια από τις καλύτερες κινήσεις της μεταγραφικής περιόδου.


9.) L.A. CLIPPERS (34-22) : Πέρασαν μινι κρίση αλλά παραμένουν στη διεκδίκηση της πρωτιάς για την Πασίφικ. Ο Ντελ Νέγκρο έχει βάλει τον Ράντι Φόη δίπλα στον Πόλ και φέρνει από τον πάγκο τον -σταθερά διψήφιο- νεαποκτηθή Γιάνγκ και τους Κένιον Μάρτιν-Μπλέντσο. Τους λείπει απίστευτα ο Μπίλαπς, δε μετράνε το ίδιο χωρίς αυτόν.

10.) HOUSTON ROCKETS (30-25 ) :  Από τις πιό μπασκτικές ομάδες στη λίγκα. Ανέβηκαν την περιόδο που όλοι περίμεναν ότι θα πέσουν χωρίς τους Μάρτιν-Λόουρι, δύο από τους τρείς καλύτερους παίκτες τους. Ο Ντράγκιτς κάνει εκπληκτικά πράγματα, ο Κόρτνεη Λι έχει ανεβάσει το παιχνίδι του και ο Κάμπι έδωσε άλλη οντότητα στην άμυνα τους. Πλέον κάθε ματς είναι τελικός καθώς μπορούν εύκολα να πλασαριστούν αρκετά ψηλά ή να μείνουν εκτός ποστ σίζον..


11.) NEW YORK KNICKS (29-27 ) : Τέλος ο Λίν, έξω ο Αμάρε αλλά οι Νικς έχουν προπονητή και κατεύθυνση και αυτό φάνηκε από το 1ο ματς. Η άμυνά τους είναι αισθητά βελτιωμένη (πιό πιεστική, με παγίδες στο μισό γήπεδο, εκπληκτικός ο Τσάντλερ) ενώ στην επίθεση υπάρχουν αρχές και μπορούν πραγματικά να συμμετέχουν όλοι. Ετσι λειτουργεί ανεξαρτήτως προσώπων. Χωρίς τον Αμάρε, ο Γούντσον έβαλε τον Καρμέλο στο "4" (φανερά απελευθερωμένος, παίζει καλύτερα έχοντας περισσότερο χώρο χωρίς τον STAT) και τον Φιλντς στο "3", στριμόχνωντας τον Σούμπερτ στη πεντάδα που κάνει εκπληκτική δουλειά σε άμυνα-επίθεση. Υπάρχει πίεση γιατί οι Μπακς έχουν κολλήσει πίσω τους αλλά οι Νικς παίζουν καλό μπάσκετ και έχουν ρυθμό.

12.) ATLANTA HAWKS (34-23 ) : Αρκετά καλοί για μπούν στα πλέη οφς αλλά και λίγο ανάλλατοι για να απειλήσουν τους από πάνω. Εχουν ποιότητα. Περιμένουν το θαύμα με την επιστροφή του Χόρφορντ, που θα τους κάνει άλλη ομάδα, αλλά γενικά υπάρχει η αντίληψη ότι δε θα ρισκάρουν μιας και -σωματικά- δεν θα είναι έτοιμος.


13.) MILWAUKEE BUCKS (27-28): Έχουν κολλήσει στη πλάτη των Νικς και παλεύουν για το Νο8 της Ανατολής. Το δίδυμο Ιλιασόβα-Τζένκινς είναι "καυτό", ο Έλις έχει και πολύ καλά και μέτρια ματς ενώ λαβράκι αποτελεί ο Ούντοχ που έχει μια βασική διαφορά από τον Μπόγκουτ. Αγωνίζεται.. Οι Μπακς έχουν καλή ομάδα αν και φαίνεται στο παιχνίδι τους τώρα η απουσία του Ντελφίνο.


14.) PHOENIX SUNS (29-27) : Παλεύουν σκυλιασμένα κάθε παιχνίδι καταβάλλοντας μεγάλη  προσπάθεια για να μπούν στα πλέη-οφς. Ο Ρέντ θυμίζει το τοπ γκαν του Μιλγουόκι και μαζί τον Σάνον Μπράουν "γαζώνουν" από τα φτερά. Η υπόθεση Νας βρίσκεται ακόμα στο προσκήνιο, γεγονός αν μη τι άλλο που δε βοηθά σε επίπεδο συγκέντρωσης.



15.) ORLANDO MAGIC (33-23) : Πολύ μαυρίλα.. Κανείς δε κατάλαβε το τάιμινγκ της δήλωσης του Βαν Γκαντι για τα τρυφερά.. αισθήματα του Χάουαρντ.



16.) UTAH JAZZ (29-27) :  Βρίσκονται μέσα στο κόλπο, "χοντρά" κιόλας αλλά θα πρέπει να πάρουν κάποια ματς στο δρόμο για να βρεθούν στη ποστ σίζουν. Η τριάδα Τζέφερσον-Μίλσαπ-Χέηγουορντ είναι όλα τα λεφτά. Μας αρέσει ο τρόπος που χειρίζεται ο Κόρμπιν τον Καντέρ ο οποίος του χρόνου θα είναι σημαντική δύναμη στο "5".

17.) DENVER NUGGETS (30-26) : Μετά το τρέηντ  του Νένε ξέμειναν από παιχνίδι και σημείο αναφοράς στο ποστ. Η επίθεσή τους (Νο1 στη λίγκα) παράγει σκορ από τα δυνατά τους πόδια και μέσω της ταχύτητάς τους που είναι εντυπωσιακή. Οι τραυματισμοί (Γκαλινάρι, Μοζγκόφ, Αντερσεν) τους έχουν επηρεάσει σημαντικά. Η νίκη εντός επί των Σανς τους κράτησε στον αφρό.

18.) PHILADELPHIA 76ers (29-26 ) : Ξεφούσκωσαν και έχασαν σημαντικό έδαφος μαζί και τα ηνία της Ατλάντικ. Η ομάδα αντιμετωπίζει σημαντικό επιθετικό πρόβλημα, είναι φανερό. Παρ'όλα αυτά διατηρούν τη καλύτερη άμυνα στη λίγκα.

19.) DALLAS MAVERICS (31-26) : Οι Μαβς βγάζουν μια κούραση τον τελευταίο καιρό. Συνεχίζουν να παίζουν την καλύτερη άμυνα στη Δύση αλλά η απουσία του Κίντ έχει αποδιοργανώσει την επίθεσή τους. Θα είναι το πιό δύσκολο ματσάρισμα για οποιονδήποτε "γηπεδούχο" στον 1ο γύρο, αρκεί αυτό που βλέπουμε τώρα να είναι εξοικονόμηση ενέργειας και όχι άδειο ντεπόζιτο..


 20.) PORTLANT TRAIL BRAZERS (27-30 ) : Για έναν οργανισμό σε διαδικασία αναδόμησης το να κερδίζεις έναν παίκτη είναι σημαντικότερο από το να κερδίζεις κάποια ματς. Οι Μπλέηζερς  το κατάφεραν με τον Χίκσον..

21.) DETROIT PISTONS (21-34) : Οι Πίστονς δεν είναι τόσο κακοί ή τουλάχιστον τόσο αδιάφοροι όσο μια ομάδα με αντίστοιχο ρεκόρ σε αυτή τη φάση της χρονιάς. Ο Μονροέ είναι ένας από τους πιό μπασκετικούς ψηλούς της λίγκας. Σημαντική άνοδος για τους Μαξίελ-Γκόρντον. Το υλικό υπάρχει. Με μια-δύο σωστές επιλογές τα "Πιστόνια" μπορούν να είναι απρόσμενα ψηλά και πάλι, σε 2 χρόνια.


22.) NEW JERSEY NETS ( 20-37 ) : Ο Ουάλας έχει "κολλήσει" και παίζει καλά αλλά όλη έχουν το ίδιο πράγμα στο μυαλό. Πόσο καλύτερη θα ήταν αυτή η ομάδα με τον Ντουάητ Χάουαρντ..? Αλλά μάλλον από το καλοκαίρι δε θα έχουν καν Ντερόν..

23.) MINESOTA TIMBERWOLVES (25-32) : No Rubio, no party.. Χωρίς το μαγικό άγγιγμα του Ισπανού η επίθεση των Γούλβς δεν δείχνει το ίδιο καλή.

24.) TORONTO RAPTORS (20-36) : Ο Καλντερόν μοιράζει και οι Ντε Ρόζαν-Μπαρνιάνι σκοράρουν. Νίκη-ήττα δεν έχει σημασία. Ετοιμαστείτε για  μεγάλες αλλαγές το καλοκαίρι..

25.) GOLDEN STATE WARRIORS (22-33) : Κατέρρευσαν μετά το τρέηντ. 'Εχασαν τον Έλις, ενώ οι Κάρι-Μπογκουτ είναι εκτός. Κρίμα που για μια ακόμη φορά η παικτούρα.. Ντέηβιντ Λι έχει μπλέξει σε μια τέτοια κατάσταση. Το μεγαλύτερο κέρδος της ανταλλαγής είναι η προώθηση του Κλέη Τόμπσον στο "2" που μπορεί πραγματικά να σκοράρει.

26.) SACRAMENTO KINGS (19-37) : Κακή ομάδα, ενδιαφέροντες νέοι παίκτες που κάποιος πρέπει να τους βάλει να παίξουν σωστά..

27.) CLEVELAND CAVALIERS (18-35) : Κάνουμε καμιά νίκη που και που για το ξεκόζι.. Περιοδεύων θίασος στο κυνήγι του πικ..


28.) NEW ORLEAN HORNETS (15-41) :  Ο Ερικ Γκόρντον γύρισε με αποτέλεσμα να φτιάξει λίγο το κλίμα στους Χόρνετς αλλά η αλήθεια είναι ότι θέλουν πολύ δουλειά το καλοκαίρι για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί..

29.) WASHINGHTON WIZZARDS (12-44) : Προσπαθούν απεγνωσμένα να ανταγωνιστούν τους Μπομπκατς αλλά έχουν πέσει σε αχτύπητη περίπτωση. Θετικό ότι παίζουν με σταρτερ τους Σεραφέν-Βέσελι, ετοιμάζοντας τους για του χρόνου. Ειδικά ο Γάλλος είναι αρκετά καλός.

30.) CHARLOTTE BOBCATS (7-47) : Αγαπούλα, πούλα.. Αλλιώς θα πάει τσάμπα το πικ..


Υ.Γ. Όσοι δεν είδατε το σημερινό Νικς-Μπούλς, κατεβάστε το άμεσα.. Α Μ Ε Σ Α , για να δείτε τι σημαίνει ανατολικό μπάσκετ, μάχη σώμα με σώμα και να ματώνεις για κάθε πόντο..

11 σχόλια:

  1. Τα περιμεναμε πως κ πως!Απογοητευση ο τραυματισμος του ρουμπιο.φοβεροι οι σπερς αλλα κατι μου λεει οτι δυσκολα θα περασουν το β γυρο.το μεμφις εχει πολλες δυνατοτητες

    ΥΓ το αγαπουλα παει για τον τζορνταν?χαχα

    ΥΓ2 ειδα το νεα υορκη σικαγο απιστευτο ματς μεγαλη σειρα αν βρεθουν στον πρωτο γυρο αν κ θεωρω οτι το σικαγο ευκολα δυσκολα θα περασει

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΠ ΟΜΑΔΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΙΛΙΑ ΕΚΤΟΣ ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ.ΤΟ ΝΤΑΛΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΠΛΕΥΟΦΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

    MARTINAS7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pws vlepeis lakers, celtics kai spurs? xtypane thunder kai miami? kati leipei sto rose kai fanike apo tis xamenes voles methn ny.. oso kalos kai an einai den exei stofa... ti les? epishs mono o durant kai wade plhsiazoun kobe...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά φίλε.. Όσον αφορά Λέηκερς κ Σέλτικς παρατηρώ ότι τους λείπει αυτό το "κάτι" για να κάνουν το παραπάνω στη ποστ σίζον. Υπολείπονται σημαντικά σε ενέργεια για να ανταγωνιστούν νεότερες κ εξίσου ποιοτικές ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για τους Σπέρς (στα πλέη οφς δεν θα μπορούν να παίζουν με το ίδιο ευρύ ροτέησιον) αλλά ακά τα ψέμματα η Δύση (εαν αποφύγεις μια δυο συγκεκριμένες ομάδες) είναι πιό βατή.. Ο Ρόουζ είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, όχι κορυφαίος "closer" για εμένα. Φέτος στη ποστ σίζον θα έχει τις ευκαιρίες του να το αλλάξει αυτό..

      Διαγραφή
  4. a kai sygxarhthria gia mia akoma fora... bravo pou grafeis kai pio syxna...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ.. Γενικά θα γράφουμε συχνότερα πλέον, αν όχι σε καθημερινή βάση..

      Διαγραφή
  5. Congrats για την αναλυση, πολυ καλη. Μπορεις να εκφερεις γνωμη για Lakers και να εξηγησεις πως μια ομαδα με τοσο ταλεντο παιζει με συστημα "μπανανα"? Τελειως παιδικη χαρα.


    Μανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ ρε Μάνο, να'σαι καλά.. Οι Λέηκερς περνούν μια μεταβατική περίοδο. Από τη τριγωνική επίθεση σε μια πιό σετ πικ εν ρολ επίθεση, με περισσότερη εστίαση στον Κόμπε. Δεν είναι παιδική χαρά. Το πιό ανησυχητικό γεγονός είναι ότι η άμυνα τους δεν έχει την ίδια ενέργεια πλέον. Σε αυτήν στηρίχτηκαν όλη τη σεζόν και τώρα είναι αγνώριστοι. Ασχέτου κατάταξης και έδρας είναι ομάδες με τις οποίες μπορούν να τα βγάλουν πέρα και άλλες που λόγω ενέργειας δε μπορούν να ακολουθήσουν. Μόνο το σκληρό αμυντικό μοντέλο που έδειξαν κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν μπορεί να επιβιώσει σε αυτά τα πολύ απαιτητικά πλέη οφς.

      Διαγραφή
  6. Κανεις και ενα σχολειο για Byron Mullins (bobcats C)? Αρχιζω και πιστευω οτι χαθηκε μεγαλο κελεπουρι για το ελληνικο πρωταθλημα και για την ομαδα μου τον πανιωνιο πιο συγκεκριμενα.

    Ευχαριστω Μανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολλά προσόντα Μάνο, στην Α1 θα έκανε παπάδες. Στη Σάρλοτ έχει βρεί καμμένη γη και αποδίδει, είναι μακράν ο καλύτερος ψηλός τους. Καλά χέρια και ποικιλία στα τελειώματα, θέλει δουλίτσα στην άμυνα και στο ριμπάουντ (είναι καλύτερος φέτος). Πάντως και ο Στίβενσον καλός είναι, δε νομίζω να έχεις παράπονο..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε Jim για τα δεδομενα της Α1 ειναι δυναμιτης αλλα μπορει να βελτιωθει σε πολλους τομεις και να εξελιχθει σε κατι πολυ καλο. Το πιο σημαντικο ειναι οτι εχει συμβολαιο για 2 χρονια και μπορουν να τον δουλεψουν. Ιδωμεν.

      Μανος

      Διαγραφή