Athlenda

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

EUROLEAGUE 2013-14 ( 3): FROM HELL..



Ο Παναθηναϊκός απέδρασε από την κόλαση του Βελιγραδίου και το -15 με ηλεκτροσόκ που του προσέφερε η «μπασκετική αλητεία» του Νίκου Παππά..  Από τη κόλαση που δημιούργησε ο ίδιος ξέφυγε και ο Ολυμπιακός απέναντι στο ανάχωμα του Πέσιτς. Σαν τσόφλι από αυγό καθάρισε ο Ζοτς την ΤΣΣΚΑ, προβληματισμός στη Μόσχα. Το Hoopfellas γράφει για τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της 3ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα..



Πάμε να κάνουμε την καθιερωμένη μας βόλτα στα γήπεδα της Ευρωλίγκας και για αυτήν εβδομάδα όπου έχουμε πολλά να πούμε..

ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΚΑΡΙΟΛΙΚΙΑ..ΚΡΕΣΠΙΛΙΚΙΑ


Ήταν πραγματικά απερίγραπτο αυτό που έβλεπα τη Παρασκευή το βράδυ από τη Μοντεπάσκι στη Πολωνία. Ότι και να σας γράψω ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα της εικόνας.. Οι Πολωνοί έστησαν γρήγορα μια ζώνη  και ο τρόπος διάσπασης (ή μάλλον ο τρόπος αντίδρασης σε αυτά που ακολούθησαν) που διάλεξε ο Μάρκο Κρέσπι ήταν απλά παιδικός. Η Μοντεπάσκι έσπασε όλα τα κοντέρ καθώς πρέπει να ήταν η πρώτη ομάδα σε αυτό το επίπεδο που δεν έβαλε ούτε μια φορά στο 40λεπτο τη μπάλα στο ποστ (έτσι ρε παιδί μου, για το ξεκόζι..) σουτάροντας αφειδώς τρίποντα λες και έπαιζαν ρολόι. Η επιμονή σε αυτό τον τρόπο επίθεσης ήταν απλά εκνευριστική (η μόνη απόπειρα με σκρίν του Χάκετ στον πόιντ ψηλά, όταν και ο έγχρωμος σταρ κέρδισε την αλλαγή και κλείδωσε χαμηλά δε συνοδεύτηκε καν από πάσα..). Ο Ντάνιελ Χάκετ, η σημασία του οποίου στο τωρινό σύνολο είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του.. Τζόρνταν στους  Μπουλς των πρώτων ετών, διάλεξε να πασάρει συνεχώς τη μπάλα για ισορροπήσει λίγο την κατάσταση αλλά αυτό γύρισε μπούμερανγκ. Σκεφτείτε ότι ο ηγέτης των πρωταθλητών Ιταλίας έκανε την πρώτη του απόπειρα σουτ στο..19ο λεπτό (ένα εύστοχο τζαμπ σου μετά από εισαγωγή στη base line από τα 6 μέτρα). Εν ολίγοις το θέαμα των Ιταλών –μετά τον θρίαμβο επί της Μπολόνια- ήταν οικτρό καθώς είναι φανερό ότι (με τραυματία τον Σπένσερ Νέλσον και τον Κάρτερ να μοιράζεται στις δύο θέσεις των φόργουορντς) μόνο δύο αθλητές παίζουν σωστό μπάσκετ μέσα στη πλημμύρα. Ο Χάκετ και ο Ρες. Αυτό δε μειώνει καθόλου βέβαια τη νίκη των Πολωνών (αρκετά καλός ο Εγιένγκα) που κυριάρχησαν στο ζωγραφιστό απέναντι σε μια ομάδα που προσπαθεί να παίξει κάτι ανάλογο με πέρυσι αλλά χωρίς το πυρηνικό όπλο Μπόμπι Μπράουν και τον lock down defender Μος συν τον Κανγκούρ, το αποτέλεσμα είναι για πολύ κλάμα.. Με αυτά και μ’αυτά, η Μοντεπάσκι είναι με το ένα πόδι εκτός από την τρίτη αγωνιστική.. (θα ήταν και με τα δύο εάν η Μπάγερν περνούσε από το Φάληρο).

ΜΑΤΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ


Το καλοκαίρι σας είχα μιλήσει για τον πόλεμο της Λοκομοτίβ με τη Μακάμπι σε ξεχωριστή ανάρτηση. Το κλίμα ήταν μυστήριο. Βασικά η όλη ατμόσφαιρα καθαρά αγωνιστικά ευνοούσε τον Μπλατ, ο οποίος πήγαινε ξαφνικά στο Κράσνονταρ σαν σούπερ αουτσάιντερ απέναντι στην πολύ καλή Λοκομοτίβ του Πασούτιν. Έλα όμως που ο Αμερικανοισραηλινός κόουτς ξέρει να μαγειρεύει τέτοιες καταστάσεις.. Και αυτό φάνηκε από τη στιγμή που απέσυρε σχεδόν με το καλημέρα τον Οχαγιόν βλέποντας ότι οι αντιδράσεις του (αρκετού για τα ρωσικά δεδομένα) κόσμου μπορούσαν να αλλάξουν το ψυχολογικό status του παιχνιδιού. Κάπως έτσι η Μακάμπι πέρασε εύκολα και στο σιγανό από μια πολύ δυνατή έδρα. Με ροτέησιον 7 παικτών, πολύ καλή άμυνα, κυριαρχία στο ζωγραφιστό και τις διεκδικούμενες μπάλες, σωστά δομημένο επιθετικό πλάνο στο μισό γήπεδο. Οι Ισραηλινοί  έστησαν πολλές ποστ καταστάσεις είτε με back/cross screens στον Σμιθ (αρκετά αποτελεσματικός) είτε με τη γνωστή 4 out-1 in επίθεση για τον Σχορτσανίτη (με τον Μπλού να βάζει πολύ πίεση στην άμυνα απαγορεύοντας κάθετη βοήθεια)τον οποίο ο Μπλατ άφηνε μέσα γιατί με την παρουσία του ο Πασούτιν κρατούσε εκτός του Χέντριξ και άφηνε μέσα τον Μάριτς (23’), κέρδος τεράστιο για την άμυνα της Μακάμπι. Το δίδυμο Χίκμαν-Ίνγκλς έκανε όλη τη δουλειά, ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι, τρέχοντας αρκετά plays και διαβάζοντας μις ματς. Η Λοκομοτίβ από την άλλη έπεσε στο κακό βράδυ της νέας στο θεσμό ομάδας. Είναι αρκετά καλό σύνολο και έχει πολύ ικανό προπονητή, αυτό κρατείστε το. Της λείπει όμως ο πικ εν ρολ γκαρντ (ειδιά από τη στιγμή που βασίζεται σε τέτοιου είδους επίθεση με τον εξαιρετικό σε αυτό το κομμάτι Χέντριξ). Δεν υπάρχει τέτοιος στο ρόστερ. Με τον Καλάθη πίσω οι Ρώσοι θεωρώ πως θα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη του θεσμού αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβηκε..

ΒΙΑΣΜΟΣ..


Δεν έχω να πω πολλά πράγματα για το υποτιθέμενο –για όλους μας- ντέρμπι της Φενέρ με την ΤΣΣΚΑ. Έχω πεί πόσο άσχημα παίζουν οι Ρώσοι από την αρχή φέτος. Προχθές έβγαζε μάτι το πόσο πιο έτοιμη ήταν η ομάδα του Ομπράντοβιτς ψυχολογικά να παίξει ένα τέτοιο ματς.  Μη γελιέστε με τον τρόπο που καρατομεί η τουρκική ομάδα τους αντιπάλους της στη σεζόν. Ακόμα βρίσκεται στη φάση δόμησης του παιχνιδιού της. Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι ο Σέρβος mastermind έχει καταφέρει να πείσει τους παίκτες του να πιστέψουν σε αυτό που δουλεύουν καθημερινά στο γήπεδο και κατ’επέκταση στον εαυτό τους. Αυτή η αύρα βγάζει το αποτέλεσμα που βλέπεται στη παρούσα στιγμή και την ηλεκτρίζουσα ατμόσφαιρα στο γήπεδο μιας και το κοινό το λαμβάνει και συμμετέχει.


Ο Ομπράντοβιτς έκανε τα δικά του.. Του στυλ «να δεις τι σού’χω για μετά» εκπλήσσοντας αντίπαλο και εαυτόν (θα πω εγώ) με την αποτελεσματικότητα των επιλογών στη χάραξη της στρατηγικής του ματς. Επέλεξε λοιπόν να παίξει «μέσα» (κρατώντας πίσω) τον εκάστοτε ψηλό του στα πικ των wings ΤΣΣΚΑ, Ουίμς και Μίτσοβ παίζοντας παράλληλα under στις καταστάσεις που τον σκριν γινόταν από τη γραμμή του τριπόντου και πίσω και over (ο αμυντικός πάνω από το σκριν και αυτό όχι πάντα) στα side στα οποία ο δημιουργός πατούσε άμεσα στην ακτίνα των 5.5 μέτρων από το καλάθι, δίνοντας –πολύ τζογαδόρικα είναι αλήθεια- πολλές ευκαιρίες εκτέλεσης από μέση απόσταση. Την ίδια τακτική διάλεξε και με τον Πάργκο, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένος να μη χάσει μέσα από το ζωγραφιστό απαγορεύοντας κάθε είδους lay ups. Ετοίμασε παράλληλα άμυνα hedge out για τον Τεόντοσιτς έχοντας δουλέψει πολύ την αμυντική του αντίδραση στη κάθετη πάσα του Σέρβου βαθιά στη ρακέτα. Ουσιαστικά κατεύθυνε τη μπάλα και αμύνθηκε εκεί που ήθελε αυτός.


Επιθετικά ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο χτίσιμο αυτής της διαφοράς ήταν ο φοβερός στο ξεκίνημα Νεμάνια Μπιέλιτσα, κλειδί του Ζοτς στο επιθετικό κομμάτι. Με οδηγό το Ευρωμπάσκετ και τη χρήση του παίκτη από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς (θυμάστε πόσο είχαμε μιλήσει για αυτό μιας και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό καταστάσεων που έστηναν οι Σέρβοι ξεκινούσε από συνεργασίες Μπιέλιτσα-Κριστιτς στο φτερό) ο Ομπράντοβιτς τράβηξε τον Νεμάνια ως δημιουργό στην «πλευρά» με εντολή να κερδίσει αλλαγή (είτε με Κάουν είτε Κρίστιτς) την οποία θα ακολουθήσει iso κατάσταση με τους 4 συμπαίκτες του μαζεμένους απέναντι. Λόγω της ικανότητας του Κριάπα και τους Χάινς (για μέσα-έξω άμυνα) η ΤΣΣΚΑ αλλάζει συνεχώς σε τέτοιες περιπτώσεις, με τον Μπιέλιτσα να έχει εντολή να τιμωρήσει με σουτ διαφορετική αντίδραση της άμυνας. Επίσης η Φενέρ τιμώρησε την αμυντική αδυναμία των Ρώσων φέτος να αμυνθούν στα πικ σε δεύτερο χρόνο στο τρανζίσιον, στήνοντας πολλά από αυτά με κύριο δημιουργό της ομάδας (Πρέλντζιτς).


Εν κατακλείδι ο Ζοτς γνωρίζει ότι η ομάδα του θέλει δουλειά και είχε κυκλώσει αυτά τα δύο εντός έδρας ματς (με Μπάρτσα, ΤΣΣΚΑ) για να αλλάξει το ψυχολογικό στάτους των παικτών του φέρνοντας στα μάτια τους την ταμπέλα “BELIEVE”. Το πραγματικά μεγάλο κέρδος είναι αυτό. Η Φενέρ έχει αδυναμίες της οποίες μακιγιάρει ο Σέρβος με πιο χαρακτηριστικό κομμάτι τη χρήση αρκετής ζώνης (ενεργητικής είναι αλήθεια) την οποία βάζει και βγάζει στο playbook του παίζοντας με το μυαλό του αντιπάλου με στόχο απλά να μην τον αφήσει να βρεί ρυθμό. Για την ΤΣΣΚΑ τα πράγματα είναι σκούρα, μιας και η εικόνα είναι τραγική. Το μπακόρτ δεν έχει συνοχή και δύσκολα θα αποκτήσει σε μέγιστο βαθμό χωρίς κάποια εξτρεμιστική αλλαγή. Βαριά, παρωχημένη, μπλαζέ.. Αυτή είναι η ομάδα σου κόουτς Ετόρε αυτή τη στιγμή. Δε κρύβω ότι το ..play με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας ήταν τουβλάρισμα κάθε είδους από την περιφέρει και..επιθετικό ριμπάουντ του Χάινς (..)! Σκεφτείτε το μέγεθος της πλημμύρας..  Για τους Ρώσους θα αναφερθούμε πάλι σύντομα. Περιμένω κάποια πράγματα/εξελίξεις , μπορεί να τα διαβάσετε εδώ και σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα.. Ξέρω τι σας λέω..

ΔΕ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ..ΠΕΣΙΤΣ


Δύο λόγια για το ΣΕΦ όπου οι ερυθρόλευκοι ανεξήγητα κλείδωσαν πνευματικά σε ματς που βρισκόταν σε σημείο όπου φυσιολογικά ο αντίπαλος παραδίδεται από τα συνεχή χτυπήματα του ανώτερου έως το 25’ Ολυμπιακού.. Βέβαια οι Βαυαροί πάτησαν ΣΕΦ με το ψυχολογικό αβαντάζ του αήττητου φέτος αουτσάιντερ. Καλή κατάσταση δηλαδή για τον Πέσιτς..

-Και οι δύο ομάδες έχουν δομηθεί και δουλευτεί για να τρέχουν το γήπεδο και να παίρνουν πόντους στο τρανζίσιον, με τη βασική διαφορά ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης παίζουν πολύ καλά το τρανζίσιον συνεργασίας σε αντίθεση με τους Βαυαρούς που στηρίζονται  στην κάλυψη μέτρων με ντρίμπλα με βασικό όπλο στη φαρέτρα τα καταπληκτικά πόδια και επιτάχυνση του Ντιλέηνι που μπορούν να «σπάσουν» τις γραμμές άμυνας σε τέτοιες καταστάσεις.  Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι έχουν πληθώρα επιλογών που βασίζονται στη συνεργασία έχοντας δομήσει την τελευταία διετία μια από τις πιο αποτελεσματικές transition offenses ανά την Ευρώπη.


Σε αυτό το κομμάτι εντυπωσίασε ο Ματ Λοτζέσκι λειτουργώντας ως finisher στο ανοιχτό γήπεδο –με πολύ έξυπνες τοποθετήσεις του κορμιού του- κυρίως μέσα από συνεργασίες με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, στοιχείο που έχω παρατηρήσει από ξεκίνημα της σεζόν και δεν είναι τυχαίο λόγω του ότι ο Μάντζαρης είναι ο γκαρντ των ερυθρολεύκων που βγάζει πιο γρήγορα από όλους τη μπάλα από τα χέρια του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν σκεφτείτε ότι ο Λοτζέσκι ως finisher δεν είναι ο παίκτης –με το athleticism- που θα πάρει τη μπάλα βαθιά στη ρακέτα για να τελειώασει (όπως ο Πρίντεζης π.χ.) αλλά τη θέλει σε πρώτο χρόνο για να «διαβάσει». Και σε τέτοιες καταστάσεις η άμεση σκαστή πάσα του Μάντζαρη προς τον Αμερικανό είναι σημαντική για την περαιτέρω εξέλιξη.

-Από την άλλη είδα αδυναμίες και των δύο ομάδων να αμυνθούν στο συγκεκριμένο κομμάτι επίθεσης.  Ειδικά οι ερυθρόλευκοι βάσει των στάνταρντς τους ήταν αποκαρδιωτικοί  επιτρέποντας  στη μπάλα να φτάνει μέχρι το καλάθι ακόμα και στις περιπτώσεις που  σε αρχική διάταξη είχαν 5 παίκτες πίσω από αυτή (κομμάτι που πρέπει να προβληματίσει). Σας το γράφω αυτό γιατί σωστά θα σκεφτείτε ότι έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θέλησε να υποστηρίξει –ίσως με υπεράνω ζήλο για τη συγκεκριμένη κατάσταση- την επίθεση του με επιθετικό ριμπάουντ.


-Ο Πέσιτς έφτασε πολύ κοντά. Επεδίωξε να στείλει  τους δημιουργούς του Ολυμπιακού μακριά από το σκριν κρατώντας τους με τη μπάλα στην «πλευρά» δίνοντας ουσιαστικά μόνη επιλογή το ντράιβ στο δημιουργό το ντράιβ πάνω σε μια άμυνα που περιμένει. Μάλιστα  μπόρεσε να υποστηρίξει τέτοιου είδους άμυνα καλύτερα με τα σχήματα στα οποία στο «2» είχε τον αθλητικό Τέηλορ ή τον Ντζέντοβιτς, οι οποίοι «έβγαιναν» μπροστά από το «4» του Ολυμπιακού στη base line (αρχή της συγκεκριμένης άμυνας). Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως του έλειψε περισσότερο από κάθε άλλο φέτος ο τραυματίας Ντιόν Τόμπσον, με τον οποίο η φροντκόρτ της Μπάγερν θα κέρδιζε σε ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στο ζωγραφιστό.


-Ο Ντάνστον από την άλλη έκανε μεν ένα πραγματικά καλό παιχνίδι και επιβραβεύτηκε με τον τίτλο του ΜVP της αγωνιστικής αλλά δεν πρέπει να υπερεκτιμηθεί ακόμα. Η άμυνα του θέλει και άλλο δουλειά, ήταν φανερό (και προχθές) ότι ειδικά στην pn roll defense δεν έχει τους χρόνους αντίδρασης του Χάινς (και ποιος τους έχει θα μου πείτε..) για αυτό και το παιδί πρέπει να «προστατευθεί». Βρίσκεται σε ένα περιβάλλον με παίκτες κλάσης δίπλα του που μπορούν να τον ανεβάσουν επίπεδο και προσωπικά μέχρι τώρα θεωρώ πολύ ικανοποιητική την απόδοση του όντας η βασική επιλογή στο «5», δικαιώνοντας τον προπονητή του. Το «θέμα» για τον Ολυμπιακό τώρα είναι η δεύτερη επιλογή, δηλ. ο Μπέγκιτς και όχι ο Σίμονς για τον οποίο ακόμα πιστεύω ότι λόγω ιδιοσυγκρασίας και ρόλου (αρχικά 3ος σέντερ στο ροτέησιον) ότι θα του ταιριάζει να ξεκινά ως στάρτερ. Το κλειδί όμως είναι η γρήγορη ένταξη του Μπέγκιτς ώστε να αναβαθμιστεί η φροντκόρτ που έχασε (ελλείψει  Πετγουέη) τη μάχη ψηλά από τους μαχητικούς Βαυαρούς και αν δεν ήταν και ο Πρίντεζης να «γράψει» το ασυνήθιστο νούμερο των 12 ριμπάουντς πιθανόν να είχαμε άλλον νικητή. Ο Συριανός φόργουορντ μαζί με τον συνήθη ύποπτο Σλούκα ξεκόλλησαν το κάρο από τη λάσπη και τους πιστώνεται ένα μεγάλο μερίδιο της νίκης, όπως και στον εξαιρετικό Μάντζαρη που επανέφερε το κομπιουτεράιζντ παιχνίδι του με 0 λάθη (12π. 4/5 τρ.) σε σχεδόν 22’..

-Ακούω γκρίνιες για τον Σπανούλη με το πρόσχημα ότι η ομάδα παίζει καλύτερα με αυτόν και ο ίδιος έμεινε πάλι έξω στα τελευταία λεπτά. Ψυχραιμία.. Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός αναπτύσσεται σαν ομάδα. Γιατί οι δύο Ευρωλίγκες δε σημαίνουν..ταβάνι. Η ομάδα έχει νέα παιδιά που ζητάνε και μπορούν να κερδίσουν αναβαθμισμένο ρόλο και μαζί τους θα βελτιωθεί και όλο το σύνολο. Αυτό δε σημαίνει ότι ο αρχηγός είναι «κατώτερος» ή ότι η ομάδα τον χρειάζεται λιγότερο. Πιστέψτε με είναι διαφορετικά ΜΕ τον Σπανούλη, ακόμα και όταν βρίσκεται στον πάγκο.  Δεν είναι λοιπόν πρόβλημα αυτό. Αντίθετα τα μείζονα θέματα σε επίπεδο ρόλων και ροτέησιον για τους ερυθρόλευκους είναι η επανένταξη του Λο και ο Μπέγκιτς..

ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΛΑΣΗ..


Ειλικρινά νομίζω ότι δε μπορούσα να βρώ τίτλο να αρμόζει καλύτερα στο ματς της Παρασκευής.. Οι πράσινοι πέτυχαν μια νίκη που μπορεί να αποτελέσει σταθμό για την μετέπειτα φετινή τους πορεία, μιας και το συγκεκριμένο παιχνίδι έβγαλε στο πιάτο πλεονεκτήματα και αδυναμίες με τον πιο εμφατικό τρόπο..

-Εξήγηση για τα δύο διαφορετικά πρόσωπα και την απόκλιση στην ποιότητα του performance του Παναθηναϊκού μεταξύ 1ου και  2ου ημιχρόνου?

Οι πράσινοι πραγματικά στα πρώτα 20 λεπτά έβλεπαν εικόνες βιβλικής καταστροφής γύρω τους.. Βράχια και βουνά να γκρεμίζονται, τσουνάμια και άλλα τέτοια στην πιο κατηφορική έδρα της διοργάνωσης η οποία, ναι, μπορεί να μετατρέψει μια ομάδα συγκεκριμένων δυνατοτήτων σε πολεμική μηχανή. Γιατί όλα αυτά? Ο Παναθηναϊκός που χτίζεται δεν έχει ακόμα την ικανότητα να ελέγξει την ορμή του αντιπάλου ειδικά σε ένα τέτοιο περιβάλλον (είχα αναφερθεί σχετικά και μετά το ματς του Βίλνιους, σε μια  διαφορετική ατμόσφαιρα αλλά με κοινά στοιχεία..ορμής). Δυσκολεύεται να χειραγωγήσει τον αντίπαλο σε μια τέτοια κατάσταση. Αυτό οφείλεται  σαφώς στο ότι η ομάδα δεν είναι έτοιμη να παρουσιάσει την επίδοση που στοχεύει ο προπονητής της στο αμυντικό κομμάτι και με αυτή αφετηρία να χτίσει το παιχνίδι της, ειδικά σε μια τέτοια έδρα.  Για πολλούς λόγους..  


Αγωνιστική ανετοιμότητα, χρονικό σημείο της σεζόν, αθλητικό κομμάτι σε διάπλαση, μπακόρτ που φείδεται σε σύνολο δυνατά πόδια, πνευμόνια και αμυντικά ένστικτα ώστε να ελέγξει τη μπάλα και παίξει με το κορμί και την επαφή, ενσωμάτωση νέων παικτών διαφορετικής κατεύθυνσης που έχουν μειώσει την ένταση και την προσήλωση στα μετόπισθεν.. ? Ναι, πολλά από αυτά. Το θέμα είναι τι και σε ποιο χρονικό διάστημα μπορούν οι πρωταθλητές Ελλάδος να βελτιώσουν,  ώστε να μπορούν να σταδιακά να αυξήσουν σαν σύνολο το χρόνο υψηλής έντασης της άμυνας.

Από πού να αρχίσω..? Low post άμυνα? Απαράδεκτη. Transition defense..? Ανύπαρκτη, έκανε τους αντιπάλους περιφερειακούς να μοιάζουν πως πετούν φλόγες από τα πόδια.. Ειδικά ο Μπλάζιτς ο οποίος εκτέλεσε υποδειγματικό στο ανοιχτό γήπεδο. Ένα σπλιτ άουτ του Σκίλμπ ή του Τζένκινς, μια έξτρα πάσα ή εξαγωγή της μπάλας από το ποστ ήταν ικανή να επιφέρει ανισορροπία στην άμυνα. Αυτό προσωπικά το θεωρώ θέμα μυαλού, τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη ομάδα που ακόμα και εάν δουλεύει για να φτάσει στο επιθυμητό φυσικό επίπεδο δε δικαιολογείται να παρουσιάζει τέτοια εικόνα. Κάπως έτσι πήγε στο βρόντο η σωστή επιλογή του Πεδουλάκη να παρατάξει τον Μπατίστ στο ξεκίνημα ώστε να τραβήξει τον Μαριάνοβιτς έξω από τη ρακέτα και παράλληλα να προστατεύσει τον Λάσμε από τη φθορά νωρίς.


-Αυτό που κράτησα όμως, για τον απλούστατο λόγο ότι δε μου άρεσε, ήταν ότι οι Σέρβοι επιβλήθηκαν σε φυσικό επίπεδο της ελληνικής ομάδας. Σε ένα πραγματικά αντρικό παιχνίδι, πίεσαν, πήγαν πολύ στην επαφή, κέρδισαν ματώνοντας τις διεκδικούμενες μπάλες, με λίγα λόγια «έδειραν» τους πράσινους οι οποίοι πιστέψτε με δε το έχουν συνηθίσει αυτό. Πρόκειται για στοιχείο που χαρακτήριζε τον Παναθηναϊκό του Αργύρη Πεδουλάκη πέρυσι όλη τη σεζόν και αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της φιλοσοφίας του συνόλου μαζί με την half court offense. Ο Ράντονιτς πίεσε ψηλά με τα γκαρντς του κάνοντας τους περιφερειακούς του αντιπάλου να νιώσουν αυτή τη πίεση, ιδιαίτερα τον Διαμαντίδη γνωρίζοντας ότι κάθε επαφή/κραδασμός θα μειώνει και τις ανάσες του αρχηγού των πρασίνων.  Ουσιαστικά ο στόχος ήταν να τραβήξουν τον αντίπαλο μακριά από το καλάθι της στην προσωπική πάντα άμυνα. Αντίθετα στη ζώνη 2-3 του ο Ράντονιτς «έδινε» διαδρόμους που οδηγούσαν πάνω στον Μαριάνοβιτς συνεχώς..

-Στο δεύτερο ημίχρονο τα κόζια άλλαξαν. Ο Παναθηναϊκός μπήκε για να κερδίσει την προσωπική φάση και να σπάσει το ψυχολογικό προφίλ που είχε χτίσει οι αντίπαλος στα πρώτα 20’. Το «λίφτινγκ» περιλάμβανε τους Παππά-Μαυροκεφαλίδη σε αποστολή να «δαγκώσουν» αμυντικά για να μείνουν στο παρκέ, τον Διαμαντίδη να παίζει φλότ τον Νέλσον σε βαθμό που ουσιαστικά φαινόταν ως νταμπλ τιμ στον ψηλό του Ερ. Αστέρα ενώ στα πικ του Σκιλμπ οι πράσινοι επέλεγαν switch με σκοπό να τον βάλουν α παίξει με τον Γκιστ όπου έχανε το πλεονέκτημα του μεγέθους. Ήταν φανερό ότι κάτι άλλαζε στην ατμόσφαιρα. Και ως γνωστόν για τους αναγνώστες της σελίδας, ο Ράντονιτς δεν είναι αυθεντία στα PLAN B..


-Παρ’όλα αυτά η κανονιά από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ήρθε στο 32’.. Με το σκορ στο 62-48 και το πράσινο παθητικό στα φάουλ να φτάνει τα 4 (έναντι 0 του αντιπάλου) ο Πεδουλάκης, αφού χαμήλωνε και ..χαμήλωνε, βρήκε το ιδανικό αμυντικό σχήμα με Γκίστ-Μασιούλις στη φροντκορτ και του Μπράμος-Παππά δίπλα στον Διαμαντίδη. Εκεί πραγματικά η ελληνική ομάδα κατάφερε να πιέσει πραγματικά τη μπάλα για πρώτη φορά στο παιχνίδι, σε όλα τα σημεία της άμυνας της κερδίζοντας μπάλες και ευκαιρίες στο τρανζίσιον. Τζογαδόρικο σχήμα βάσει του πως έπαιζε ο αντίπαλος αλλά όχι βάση της εικόνας του ματς που γύριζε μόνο με κάτι εξτρεμιστικό που θα προκαλούσε ηλεκτροσόκ..

-Αυτά που είδατε τη Παρασκευή το βράδυ από τον Νίκο Παππά στο παρκέ της Πιονίρ είναι το καλύτερο δείγμα της διαφορετικότητας των στοιχείων αυτού του παίκτη σε σχέση με το γενικότερο σύνολο της σχολής μας. Στο Βελιγράδι θα έχουν δεί παλιότερα τέτοιους παίκτες. Με αυτό το θράσος και την «αγωνιστική/μπασκετική αλητεία» που μπορεί να λυγίσει μια τέτοια ατμόσφαιρα. Όχι, ο Παππάς δεν έγινε ο παίκτης  που θα βελτιώσει το αγωνιστικό προφίλ των πρασίνων ή θα λύσει τα προβλήματα του μπακόρτ. Προσωπικά τολμώ να πω ότι θα είναι λάθος να αλλάξει ο ρόλος του, τα λεπτά του στο παρκέ. Ναι, ο Παππάς των 24π. (7/11σ.-8/10 προσωπικές) του Βελιγραδίου πιθανόν να ξαναπαίξει ενάμιση λεπτό όπως με τη Λαμποράλ.. Στο χέρι του είναι να χρησιμοποιήσει σωστά την παράσταση της Πιονίρ και να συνεχίσει να αποδεικνύει και όχι να ζητάει.. Είναι αρκετά έξυπνος ώστε να έχει πάρει πρέφα τι γίνεται και τι πρέπει να γίνει..

Όσον αφορά τον Δημήτρη Διαμαντίδη.. Ο χτυπημένος, κουρασμένος και γεμάτος ..τούβλα (2/11) γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν ο παίκτης που μαζί με τον καθοριστικό Μασιούλις έκριναν το ματς, όταν αυτό πήγε στο..χειρουργείο.  Ενδεικτικό του τι ζητά η ομάδα από τον ηγέτη της φέτος, χαρακτηριστικό που έχουμε αναλύσει πολλάκις εδώ μέσα. Απόφαση, εξειδίκευση στο μισό γήπεδο, την ικανότητα του ως closer.. Αυτά θα πάνε την ομάδα «παραπάνω», θα την κάνουν να ξεχωρίσει στη λεπτομέρεια. Όχι ο ίδιος ο Διαμαντίδης αλλά αυτές οι συγκεκριμένες ικανότητες του. Ειδικά τα αμυντικά του αντανακλαστικά γύρισαν οριστικά το ματς την Παρασκευή.. Και κάτι τελευταίο. Ο 25% σε δίποντα-τρίποντα και 58% σε προσωπικές αρχηγός μοιράζει 8.3 τελικές στα 3 πρώτα ματς της διοργάνωσης..

Σας περιμένω στη σελίδα μας στο Facebook..

122 σχόλια:

  1. Γειά σου ρε τζιμαρα
    Χάρμα οφθαλμών

    Είσαι, τελικώς, ΆΠΑΙΧΤΟΣ... Κάτι σαν την ομάδα να πούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου ρε τζιμαρα
    Χάρμα οφθαλμών

    Είσαι, τελικώς, ΆΠΑΙΧΤΟΣ... Κάτι σαν την ομάδα να πούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εξαιρετικος. μαρέσει που έχει πλέον περισσότερο κι άλλα ματς. σούπερ τζιμάρα.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που θα σημειώσω εγώ -αφού η θάλασσα μεταξύ 5 και 20 ήταν εμφανέστατη και πολύ βαθιά- είναι η διαφορά στην νοοτροπία και στο physicality που έβγαλε η συγκεκριμένη 5αδα στο γύρισμα από το -15. Είχα βαρεθεί να βλέπω τους κόκκινους να σπρώχνουν, να χτυπάνε, να κοντράρουν και τελικά να κερδίζουν φάσεις στο physical παιχνίδι. Όταν είδα φλόγα, δύναμη, τσαμπουκά και τον Παππά να παίζει έτσι, τότε είπα "εδώ είμαστε"...Όλα τα υπόλοιπα είναι δείγμα του πόσο ανέτοιμος είναι ο ΠΑΟ αυτή τη στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περίμενα ιδιαίτερο σχολιασμό για την σεζόν που κάνει μέχρι τώρα ο Curry.
    Προσπαθεί πολύ αλλά κάτι δεν του βγανει, νομίζω πως οι επιθέσεις που έχουν σαν βασικό άξονα τον αμερικάνο πρέπει να έχουν χρονική εφαρμογή κάτω απο 15-14 seconds. Επίσης βλέπω πως κάπου κολλάει το πράμα στις αλλαγές όταν ο Φώτσης παίρνει κοντίτερο παίχτη, αυτά τα προς τα πίσω βηματάκια θυμίζουν άλλο άθλημα, μακάρι να προστατευτεί αυτό το σημείο της άμυνας γιατί κρίμα είναι να εκτίθεται με αυτόν τον τρόπο ένας τόσο χρήσιμος παίχτης.

    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως το αιτιολογείς για Κάρι..? Ο Αμερικανός είναι executive shooter, μπορεί να σουτάρει και στα 4 και στα 14 και στα 24''.. Απλά είναι 34, κάποια παιχνίδια θα βγαίνουν κάποια όχι.. Είναι λάθος να επικεντρώνεστε σε αυτόν που μάλιστα ήταν εξαιρετικός στα δύο πρώτα ματς..

      Διαγραφή
    2. 7.28 λεπτα επαιξε ο Καρι μην τον κρινετε ως αχρηστο, με τοσο λιγο χρονο.Πεστα Jim.

      Διαγραφή
    3. Οχι κανείς δεν τον έκρινε άχρηστο, απλά προσπαθώ να καταλάβω και δίνω ιδέες για το πως μπορεί να φτάσει σε top performance.

      MarKeZ

      Διαγραφή
  6. Τζιμ σε ευχαριστούμε για ακόμη μια πολλή 'ζουμερά' χορταστική ανάρτηση.... έχω ερώτηση..... βασικά όχι μόνο μία...... ας ξεκινήσω... πιστεύεις ότι ο Βλάντο δε θα μπορούσε να βοηθήσει την Παρασκευή ? είναι γρήγορος έχει έφεση στο ριμπάουντ και ίσως να μπορούσε να ξεκουράσει το Διαμαντίδη στο κατέβασμα της μπάλας (τον λυπήθηκε η ψυχή μου το Μήτσο πολύ ξύλο και αν κ καλό είναι να μην ασχολούμαστε με αυτό το θέμα, νομίζω πως η διαιτήρια παρά σφύριξε έδρα). Μπορεί ο Παππάς αν δουλέψει να αναπτύξει τις αντίστοιχες ικανότητες του Διαμαντίδη όπως τις αναφέρεις ? Και τελευταίο άφησα το θέμα της άμυνας ..... θα ήταν πολύ παιδικό να υποθέσουμε ότι Γκιστ Λάσμε εφόσον έκαναν ας το πούμε ένα καλό συμβόλαιο κάπως έχουν επαναπαυτεί ? Με τη λογική ότι δεν έχουν να αποδείξουν πλέον κάτι και έτσι δεν σκοτώνονται κιόλας.....εν τέλει πόσο πιθανό είναι να μην καταφέρει τελικά φέτος ο ΠΑΟ να παίξει την περσινή άμυνα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. .... ευτυχώς που το σχόλιο ανέβηκε βράδυ και θα έχω δικαιολογία γιατί η σύνταξή μου σε ορισμένα σημέια βγάζει μάτι χιχιχιι

      Διαγραφή
    2. Καλώς την.. Θεωρώ ότι ο Βλάντο μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο παίκτη αλλά όχι, δεν ήταν έτοιμος για τέτοιο ματς να παίξει "1".. Στο φτερό ναι, πόιντ όχι ακόμα, τουλάχιστον όπως εξελίχτηκε το ματς. Για Γκιστ-Λάσμε θα το δούμε. Τίποτα δεν είναι παιδικό αλλά Ναταλία θεωρώ ότι είσαι επηρεασμένη από το περυσινό finish.. Δε μπορούν να παίζουν έτσι όλη τη σεζόν..

      Διαγραφή
  7. Τζιμ πιστευεις οτι η αθλητικη καθοδος του Διαμαντιδη εφθυννεται για την γενικη αστοχια του στην αρχη της σεζον; Θεωρεις οτι μολις βρει ρυθμο και πατησει θα αρχισει να ειναι πιο ευστοχος; Χρειαζομαστε τα σουτ του αρχηγου μας για το σκορ και για πολλους ακομα λογους....
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, σίγουρα θα είναι πιο εύστοχος από το 25-25-58 που έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή σε 2π.-3π.-1π... Θα βελτιωθεί μόλις ισορροπήσει γενικότερα η επίθεση σου δηλ. γίνει πιο συγκεκριμένη.

      Διαγραφή
  8. Τζιμ πολυ εραια αναλυση. Εχω μια απορια. Γιατι ο Πεδουλακης δε βαζει καρυ-Διαμαντιδη να παιζουν inside game? ολο γυρω-γυρω η μπαλα και 3ποντο....!!!Ειδικα ο 3D την εχει την δυεισδυση και το εχει αποδειξει.......γιατι δε το κανει?? Ποια η γνωμη σου?
    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν εννοείς παιχνίδι στο ποστ, οι πράσινοι στηρίζονται σε Μασιούλις-Μπατίστ και πιθανόν Λουκά. Το drive από την άλλη είναι θέμα συνολικής λειτουργίας. Ο Διαμαντίδης πλέον θα μπεί σε τέτοια διαδικασία κυρίως για να δημιουργήσει. Μπουκαδόρους έχεις..(Παππάς, Ούκιτς)

      Διαγραφή
    2. αυτος ο αποστολιδης που πηρε ο παο τι παικτης ειναι?υπαρχει περιπτωση να βοηθησει την περιφερειακη αμυνα?

      Διαγραφή
  9. χορταστικο τζιμ πραγματικα.....το πρωτο μερος ας μην το σχολιασουμε τα υποψιαζομασταν μαζι απο το καλοκαιρι....ο πεδουλακης αν ενσωματωσει παππα-βλαντο -καρι σε αυτο που εκανε περσι στους τελικους με οσφπ με την αμυνα-τερας θα ξεκινησει ως πρωτο φαβορι για μιλανο.....ο ολυμπιακος ωραιο μπασκετ παιζει αλλα μου μοιαζει σοφτ,αν μπεγκιτς ή σιμονς δεν πιασουν θα χει τεραστιο προβλημα απεναντι σε σκληρες ομαδες.....για ζοτς τα ξερουμε,τα περιμεναμε μπορει λιγο αργοτερα αλλα επειδη τον εχουμε ζησει στην ελλαδα υποψιαζομαι οτι δεν τον πολυνοιαζει η ευρωλιγκα σε πρωτη φαση αλλα η αναπτυξη γενικα του κλαμπ και το πρωταθλημα ωστε του χρονου με δυο ποιοτικες προσθηκες να τα σαρωσει ολα.....στην τσσκα ο μεσινα θα κανει αλλαγες ετσι?πρεπει να απαλλαγει απο τον τεοντοσιτς δεν υπαρχει αλλη λυση........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα κάπταιν.. Θα αναλάβεις..? Τραγική εικόνα..

      Διαγραφή
    2. το πρωι αναλαμβανω και κανω διπλο στο πεζαρο το βραδυ.....πραγματικα απαραδεκτο σαν θεαμα κατι πρεπει να αλλαξει....μαθαινεις τιποτα?.....stonerook

      Διαγραφή
    3. Θα δούμε.. Σήμερα αν δε νικήσει η ομάδα κάτι μπορεί να βγεί..

      Διαγραφή
  10. Απο τα καλητερα τελευταια ποστ σου που εχω διαβασει. Αυτος ο παππας ελλειψε απο εθνικη ...ο τυπος οταν κανει μπουκες ειναι μαγικος..
    Ματσιουλης γκιστ βγαλανε πολυ ενεργεια και σιγα σιγα θα βρισκουν τις ανασες τους και οι υπολοιποι για να τραβηξουμε σε αμυνα περισσοτερο!!!
    Και βεβαια λειπει ο ουκιτς και λειπει το ξυλο που εριχνε..
    Η μεγαλη απογοητευση ειναι η μπαρτσα ασυνδετη και παροτι αθλητικη σε θεσεις 3 και 5 ειναι αργη σαν ομαδα.μια απο τα ιδια για τσσκ που ο μεσινα φαινεται να εχει αφησει τον καλο του εαυτο στην αλλη ακρη του ατλαντικου. Δεν ξερω τι λειπει αλλα ειναι παθετικ να βλεπεις τους ρωσους να παιχζουν αυτο το μπασκετ με αυτα τα ονοματα που εχουν... η ερωτηση ποιος θα οργανωνει το παιχνιδι τους που ειχα κανει το καλοκαιρι μαλλον δεν θα απαντηθει ποτε.. ειδα τον κρισιτς στο 4??? η κανω λαθος??
    Ο ολυμπιακος μπορει να μν εχει σοβαρους αντιπαλους( η μπαρτσα εχασε αποο καποιους γαλλους ) αλλα δειχνει οτι παει τρενο και ακομη δεν εχει μπει ο λο στην εξισωση ενω και ο σιμονς φαινεται οτι χανει λαδια και μαλλον θα παει συνεργειο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Κρις.. Να'σαι καλά. Ο Κρίστιτς από πέρυσι παίζει "4" σε σχήμα με τον Κάουν ενώ φέτος που ο Μεσίνα τον ταιριάζει με τον Χάινς κινείται σε πολλά plays ψηλά στην επίθεση (πρόσωπο) αν και στην άμυνα μαρκάρει το αντίστοιχο "5".

      Διαγραφή
  11. Απαντήσεις
    1. Γεια σου Τζιμ αυτο με τα 5αρια το ειχα ξαναρωτησει πριν λιγο καιρο...οταν ο Γκιστ παιζει 4 συνηθως κινειται αυτος στην φροντ λαιν ενω το 5αρι (Μπατιστ-Λουκας) ειναι στο χαι ποστ..Πως το εξηγεις αυτο...Επισης ειναι η ιδεα μου η με την εισοδο του Λουκα το spacing βελτιωθηκε κατακορυφα;
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. Δεν έχει σημασία, μπορεί να είναι η διάταξη έτσι (ο Χάινς π.χ. ως "5" έπαιζε στο φάουλ και ο Πρίντεζης χαμηλά) σε συγκεκριμένα plays.. Ο Λουκάς ανέβασε τον ψηλό του αντιπάλου 2 βήματα πιο πάνω, απείλησε, πήρε 2 φάουλ σε προσποίηση και ξεκίνημα ντράιβ. Προσωπικά τον θέλω να μην παίζει μόνο στα 5 μέτρα αλλά και στο ποστ όπου έχει σπουδαίο ρεπερτόριο..

      Διαγραφή
  12. Ο Παππάς μπορεί να σκοράρει στο μισό γήπεδο; Μπορεί ο Παναθηναϊκός να αποκλείσει τη Ρύτας; Μπορεί ο Παππάς να αρχίσει να σκοράρει στο μισό γήπεδο αρκετά γρήγορα, ώστε ο ΠΑΟ αφού αποκλείσει τη Ρύτας, να πάρει αντί του Κάρρυ (ωραίος παίκτης, αλλά), τον captain Cook;

    Μπορεί κάποια καλή ομάδα να ξυπνήσει και να πάρει τον κάπταιν Cook; ΤΣΚΑ, Φενέρ, εσάς κοιτάω.

    Ο Μεσίνα θέλει μια υγειή δόση small ball νομίζω. Χάινς, ρυάπα, Ουίμς, Πάργκο, κι έναν point guard. Πες με μονομανή Τζιμ.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι αυτό που λέμε σουτέρ μέσα από σύστημα Ody.. Μπορεί να σκοράρει αλλά με τον δικό του τρόπο που δε ξέρω πόσο θα βοηθήσει αυτή τη στιγμή την ομάδα.. Συμφωνώ απόλυτα για ΤΣΣΚΑ..

      Διαγραφή
    2. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα έβγαλε σχεδόν όλες τις φάσεις από το transition. Η ερώτηση είναι περισσότερο, αν μπορεί η ομάδα να δημιουργήσει pnr καταστάσεις ή iso που να μπορεί να τα εκμεταλλευτεί για να βγάλει τα σουτ του.

      Δεν είχα δει το παιχνίδι της Ρύτας με την Μακάμπι και τώρα που μ' έπιασε ο θρήνος με τον Κουκ ξαναείδα τη στατιστική.

      Παναγία μου.

      Η Ρύτας έβαλε 24 καλάθια σε όλο τον αγώνα (16 και 8 τρίποντα). Ο Κουκ έβαλε τα 4.
      'Εδωσε και 10 ασσίστ.

      10 ασσίστ είναι τεράστιο νούμερο για ευρωλίγκα από μόνο του. Και ο τύπος έφτιαξε τα μισά καλάθια της υπόλοιπης ομάδας του; Αυτό είναι τερατώδες.
      Που μπορώ να κατεβάσω το παιχνίδι;

      Ody

      Διαγραφή
    3. παντως το προβλημα με την τσσκα δεν νομιζω οτι ειναι μονο προβλημα παικτων...το βασικο της προβλημα ειναι οτι ειναι πολυ βαρια ομαδα ειδικα με κριστς-καουν στην πενταδα...λες και ο μεσινα δεν ακολουθει την ταση της εποχης...συμφωνω απολυτα με ody..χριαπα,χαιντς,ουιμς,παργκο και...point guard οχι απαραιτητα πρωτης κλασης π.χ κουκ,ερτελ ή στην τελικη τον ζηση(μην βαρατε)...χειροτερα απο τεοντοσιτς δεν γινεται παντως....stonerook

      Διαγραφή
    4. ody τα εχει η ευρωλιγκα τα ματς κανε ενα λογαριασμο εκει, δε ξερω αν τα εχει δωρεαν , εγω που εχω το ετησιο πακετο μου τα εχει παντως ολα τα ματς κ σε επαναληψη. Ριξε μια ματια δεν εχεις να χασεις τιποτε

      http://www.euroleague.livebasketball.tv/

      Διαγραφή
    5. Αν πατήσεις register for free κάνεις έναν απλό λογαριασμό και από ότι βλέπω μπορείς να βλέπεις τα παιχνίδια αφού έχουν τελειώσει.Πολύ καλό! :)
      Νόμιζα ότι για να δεις οποιοδήποτε βίντεο θέλει χρήματα...αλλά λογικά είναι μόνο για τα live.

      Διαγραφή
    6. Στην αρχική σελίδα περίς κάνεις register?

      ΘΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ πολύ παιδιά, πάω να το δοκιμάσω.

      Stonerook, νομίζω πως ο Cook σαν δημιουργός είναι από τους κορυφαίους στη διοργάνωση. Καμιά σχέση με Ερτέλ, Ζήσηδες κτλ.

      Ody

      Διαγραφή
  13. και κατι αλλο οι δυο της στρασμπουργκ που θα αποκλειστει αζινκα και ντιοτ θα απασχολησουν παρα πολυ τις τοπ ομαδες που θα συνεχισουν......ντιοτ ειναι η λυση για την τσσκα....ξυπνα εκτωρ.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. -Αν κρίνω από τις περσινές και όχι μόνο συνήθειες Πεδουλάκη, πιστεύω πως θα προσλάβει τον κατάλληλο γκαρντ που του λείπει πριν το Δεκέμβρη.
    -Θεωρώ πως ο ΠΑΟ ακόμα δεν έχει δείξει τίποτα από τις φετινές του δυνατότητες, είναι ακόμα πολύ πίσω σε πολλά, όπως τα έγραψες Jim. Στην άμυνα θα ανέβει πολύ η ομάδα, μόλις γεμίσει το ντεπόζιτο των παιχτών. Τακτικά θέλει πολύ δουλειά, αλλά για τη δουλειά είσαι σίγουρος με τον Άρτζι.
    -Επιθετικά περιμένω να εξελιχθεί σε βασικό όπλο ο Λουκάς, που όντως ακόμα δεν αξιοποιείται σε όλο του το ρεπερτόριο, μάλλον επειδή δεν έχει πατήσει καλά η άμυνα της ομάδας και ψάχνει εκεί τα κατάλληλα σχήματα.
    -Να σημειώσω ότι από το καλοκαίρι φαίνεται πως Γκιστ έχει βάλει στη φαρέτρα του παιχνίδι με πλάτη που πέρσι δεν υπήρχε καν.
    -Ο Παππάς δεν έκανε κάτι περίεργο, ήταν ο Παππάς. Απλά δεν είναι έτοιμος να κάνει πολλά με κάθε αντίπαλο γιατί ακόμα χτίζει την ποικιλία στο παιχνίδι του. Δεν νομίζω πάντως πως θα γίνει ποτέ play-maker, αλλά ας συνεχίσει τα φροντιστήρια, θα τον βοηθήσουν. Το κρύο αίμα του και η στόφα του παίχτη μεγάλων αγώνων είναι γνωστά από χρόνια και σε αυτά ποντάρει πρωτίστως ο εργοδότης του.
    -Από τώρα ανανέωση στον Μπράμο.
    Ο Σίλμπ ήταν έτοιμος για πολύ μεγάλη ομάδα, γιατί έχασε 1 χρόνο;!
    -Και άλλα πολλά που δεν προλαβαίνω. ΤΣΣΚΑ φαινόταν από τα μπετά ότι θα γελάμε με τη φούσκα που θα σκάσει. Φενερ/Ζοτς και Ρεαλ για μενα τα μεγαλα φαβορι για κουπα φετος.
    -Καμπανακι αγαπης: Ο Σλουκας μπορει να γινει από του ςκαλύτερους Ευρωπαίους PG, χρειάζεται άμεσα πολύ χρόνο για να αναπνεύσει. Να πάρει μια ομάδα πάνω του.
    -Jim, θέλω ένα αφιέρωμα περί μηχανισμού σουτ, με διαφορετικά παραδείγματα. Και να μου εξηγήσεις πώς ο Ρούντι και ο Ναβάρο πετάνε τη μπάλα σαν πέτρα στη θάλασσα και κατεβάζοντας μάλιστα τα χέρια αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με όλα όσα είπες και ειδικά στο τελευταίο σου point θα ήθελα και εγώ μια πιο καλύτερη ανάλυση. Νομίζω είναι και θέμα προπόνησης, όσο πιο πολλά σουτ την μέρα κάνουνε τόσο πιο πολύ αυτοματοποιείται και η διαδικασία με αποτέλεσμα να γίνεται αυτό το speed up και εμείς να βλέπουμε ότι αυτοί πετάνε πέτρες στον γιαλό ενώ στην πραγματικότητα έχουν κάνει ένα (για τα δικά τους δεδομένα βέβαια) καλό σουτ.

      Διαγραφή
  15. Μπράβο ρε Τζιμάρα, απόλαυση όπως πάντα.
    Ερυθρός Αστεράς - ΠΑΟ: φτιάχνει χαρακτήρα μέ τέτοια ματς, ατσαλώνει που λέει κι ένας άλλος. ο RG γίνεται το αφεντικό της ομάδας, ο Παππάς έκανε τρομερή εμφάνιση, η τάπα που κάνει πάνω στο Τζένκινς δείχνει το πνεύμα no lose. Ματσιούλης επίσης κορυφαίος, ο κόουτς των Σέρβων απογοήτευση, δεν τον έχεις κι εσύ σε πολύ εκτίμηση από ότι κατάλαβα.
    ΟΣΦΠ - Μπάγερν: Πολύ καλή η Μπάγερν, Πέσιστ να είναι καλά ο άνθρωπος (αν θυμάμαι χειρουργήθηκε στο έντερο) γιατί με αυτό το απίστευτο μαλλί βγαλμένο από τα 70ς στα δικά μου μάτια είναι φυσιογνωμία! Πολύ καλές πικνρολ εκτελέσεις η Μπάγερν, χαλαρή άμυνα του Ολυμπιακού, ο Λοτζέσκι ξέρει τα βασικά και με το παραπάνω, ο Ματζαρης είναι ίσως η κορυφαία μεταγραφη και τον βλέπω πως πιστευει το σουτ του και κυνηγάει να πάρει τα σουτ. Σλούκας πολύ ανεβασμένος από το καλοκαίρι, η εθνική του έκανε καλό! Σίμονς καλός για τρίτος ψηλός, εγω θα τον περιμένω.
    Μπάρτσελόνα - Ναντέρ: Τι έγινε ρε παιδιά; Μια τρύπα στο 4 σαν το πηγάδι που έπινε νερό το χωριό μου για 40 χρόνια. Ο Λάμπε αργά πόδια, ο Αμπρίνες μόνο σουτ και υφάκι κι από πόδια κι αυτός να μην τα λέω, ελάχιστη δημιουργία από την περιφέρια, μόνο ο Ναβάρο, που δεν μπορεί ο άνθρωπος, θέλει ένα τεσσάρι με γρηγορα πόδια και έναν δημιουργό στο 1-2, ένας Σπανούλης ρε παιδι μου! Ο Παπ προσπαθεί άλλα δεν τον εκμεταλεύονται, δεν υπάρχει ένας μπουκαδόρος να κάνει το σπλιτ αουτ στον Παπ. Δε βγαινει η χρονιά με τα αεροπλανικά του Χουέρτας και το πικνρολ με Τόμιτς για να δημιουργήσει αυτός από το χάι ποστ.
    Φενέρ - ΤΣΣΚΑ: Η περιφέρια του Έττορε μοιάζει με τόνο Ρίο Μάρε! Πιο τρυφερή κι από την καρδιά ενός μαρουλιού! Όμως ο Ζοτς τους πήγε εκεί που ήθελε. Εξουδετέρωσε Πάργκο και Γουίμς (ήτανε και σε κακή μέρα ο τελευταίος) αλλά όπως λες όταν τους έδωσε σουτ από τα 5-6 μέτρα, γιατί δεν είδαμε από πιο νωρίς λίγο Φρίτσον; Ο Μίτσοφ καλός παίκτης, χωρίς αυτόν στην άμυνα είχε τρικυμμία η ΤΣΣΚΑ και πνιγόταν από τους παικταράδες Μπογντάνοβιτς, Πρεζλιτς. Α ναι, κι ο Κρίστιτς μία από τόνος Ρίο Μάρε, όταν αντί να καρφώσει πάει να κάνει ανάποδο λει απ, και το χάνει ήθελα να σπάσω το pc. Έλεος ρεεε... Τέτοιο κορμί και να το σπαταλάς... Απόλαυση να βλέπω Μακκαλεμπ να είναι αφηνιασμένος! Τι έκανε πάλι το παιδί, μιλάμε παίζει 2 φορές πιο γρήγορα από πέρυσι. Δεν μπου αρεσει ο Κλέιζα, πολύ πεσμένος σωματικά, δεν μπορεί να σταθεί έτσι στο 4, πιο πολύ προς το 3 παει αλλά δεν έχει τα πόδια, δεν μου αρέσει, από την άλλη ο Μπιέλιτσα τρομερός όσο δεν τον είχε πιάει ο Χάινς, Κριάπα. Όπως το λές Τζιμ, μεγάλη επιτυχία να πάρει ο Ζοτς αυτά τα 2 παιχνίδια, τους έβαλε στο τριπάκι ότι είναι ανάμεσα στο κορυφαίους.

    Κάιλ γύρνα πίσω!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα & καλή εβδομάδα σε όλους.
    Μερικά σχόλια για ορισμένες ομάδες της Ευρωλίγκας.

    ΤΣΣΚΑ : Η τελευταία παρατήρηση του Jim «Περιμένω κάποια πράγματα/εξελίξεις, μπορεί να τα διαβάσετε εδώ και σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα..», είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
    Ποιές είναι οι προθέσεις των Ρώσων; Η σέρβικη παροικία, η οποία κατηγορήθηκε πολύ μετά το περσινό φιάσκο στο Λονδίνο, θα παραμείνει αναλλοίωτη ή όχι; Το καλοκαίρι η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ έμπλεξε σε παλινωδίες και ήξεις αφήξεις σχετικά με την παραμονή ή όχι του Τεόντοσιτς (κυρίως) και του Κρίστιτς. Τελικά, κι αφού πρόσθεσαν στο ρόστερ τους Πάργκο και Χάινς, αποφάσισαν να δώσουν μία ακόμη ευκαιρία στους δύο Σέρβους απορρίπτοντας προτάσεις από άλλες ομάδες (Φενέρ). Είναι φανερό από τη μια μεριά ότι οι δύο παίκτες δεν κολλάνε με αυτούς που αποκτήθηκαν και από την άλλη είναι εκτός γενικού κλίματος της ομάδας. Σαν να κάνουν αγγαρεία δείχνουν. Οι όποιες αλλαγές, λοιπόν, εστιάζονται σ’ αυτούς τους δύο. Θα προσπαθήσουν στην ΤΣΣΚΑ να διορθώσουν τα λάθη του καλοκαιριού ή θα πετάξουν άλλη μια χρονιά στο βρόντο; Θα πάρει τις μεγάλες αποφάσεις ο Μεσίνα ή θα περιμένει στωικά να ολοκληρωθεί μια ακόμη χρονιά-βατερλώ και να πάει στο πλευρό του Πόποβιτς; Αν φύγουν οι δύο Σέρβοι πού θα πάνε και πώς θα επηρεάσουν το status της διοργάνωσης; Από την διαδικασία της επανεξέτασης του ρόστερ δεν θα εξαιρούσα τον Ουΐμς. Ίσως αυτός θεωρηθεί ο αδύναμος κρίκος.

    ΓΑΛΑΤΑ : Οι Τούρκοι, μετά τις ατυχίες με Μαρκοϊσβίλι και Τζαγουάι, αλλάζουν κατά πολύ τη μορφή του ρόστερ τους. Κι αν για τον Μπενσά-Μονσού η επιλογή μπορεί να χαρακτηριστεί σωστή, η επιλογή του Χέρστον μόνο ιδανική δεν δείχνει. Ο άτυχος Γεωργιανός ήταν άλλου τύπου παίκτης που προσέφερε μια σχετική ισορροπία (παρά το αταίριαστο δίδυμο Αρόγιο-Γκόρντον) στη Γαλατά. Μπορεί ο Χέρστον να είναι καλός παίκτης, έμπειρος στα μονοπάτια της Ευρωλίγκας και γνωρίζεις τι μπορεί να προσφέρει αλλά είναι τελείως διαφορετικός παίκτης από τον προκάτοχό του. Ο Αταμάν, λοιπόν, έχει πλέον να ταιριάξει 3 φύσει επιθετικούς παίκτες που θέλουν προσπάθειες. Εκρηκτικό το μίγμα, αν μη τι άλλο.

    ΕΦΕΣ : Μετά την αυτοκτονία στο Μπάμπεργκ φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάτι της λείπει. Ο Γκόρντον ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα και δίνει τον απαιτούμενο χαρακτήρα στην ομάδα (αλήθεια ο Μεσίνα, και όχι μόνο, γιατί δεν ασχολήθηκε μαζί του το καλοκαίρι;) αλλά δείχνει μόνος. Ίσως μια προσθήκη πριν το top-16 να αλλάξει το status της ομάδας η οποία για την ώρα φαίνεται να έχει χαμηλό ταβάνι.

    ΣΙΕΝΑ : Όπως τα περιέγραψε ο Jim και ακόμη χειρότερα. Προβλέπω πριν το top-16 να στηθεί ένα μεγάλο party γύρω από τον Χάκετ. Έχουν σκοπό στην Τοσκάνη να τον αφήσουν; Θα γλιτώσουν το υπόλοιπο του συμβολαίου του σε μια χαμένη χρονιά…

    ΜΙΛΑΝΟ : Πήρε και τον Λαβάλ αλλά αν δεν αλλάξει τον Τζέρελς με έναν άλλου τύπου pg δεν υπάρχει σωτηρία. Η ομάδα με back court Τζέρελς-Λάγκφορντ απλά δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ αξιώσεων. Καλές οι προσθήκες στην front court αλλά θα πάνε χαμένες αν δεν θυσιαστεί ο Αμερικανός pg.

    ΜΑΛΑΓΑ : Έχει ξεκινήσει πολύ καλά, το ρόστερ είναι σωστά δομημένο και δημιουργεί προσδοκίες για τη συνέχεια. Ένα θεματάκι με την προσαρμογή του Γκρέινζερ υπάρχει αλλά πιστεύω ότι ο Πλάθα θα την βρεί την άκρη. Υπολογίσιμη, λοιπόν, μετά από χρόνια και καλύτερη του αναμενομένου.

    ΡΕΑΛ : Δεν ψαρώνω από το express και τις τριαντάρες που ρίχνει δεξιά κι αριστερά. Μπορεί να έχει θαμπώσει με τις πυραυλοκίνητες εμφανίσεις της αλλά το πρόωρο φθινοπωρινό φορμάρισμα δεν εξασφαλίζει και πολλά. Δείχνει, πάντως, πιο έτοιμη από ποτέ.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αυτος ο αποστολιδης που πηρε ο ΠΑΟ πιστευεις μπορει να ενισχυσει την περιφερειακη αμυνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το moto του ήταν και παραμένει "η ομάδα είναι πάνω από όλους, γιατί όταν νικά όλοι γινόμαστε καλύτεροι παίκτες", ενώ στην All Star πεντάδα της καριέρας του, θα έπαιζαν "ο Άντονι Πάρκερ, ο Μποντιρόγκα, ο Νίκολα Βούιτσις... Μια στιγμή. Πρέπει να κάνω μια αλλαγή, γιατί πρέπει να βάλω τον Διαμαντίδη, άρα θα χρειαστεί να μετακινήσω λίγο τον Μποντιρόγκα". Και πού θα έδινε τα ηνία αυτής της ομάδα; "Στον Ζέλικο (Ομπράντοβιτς), με την προϋπόθεση φυσικά, να συμφωνούσε να αναλάβει αυτό το γκρουπ των τρελών ανθρώπων. Εδώ που τα λέμε βέβαια, μια χαρά δουλειά θα έκανε γιατί και εκείνος δεν είναι ακριβώς ήρεμος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ο Σαρας εδωσε την συνεντευξη.Αν την βρω θα δωσω λινγκ.

      Διαγραφή
  19. Ερώτηση τροφή για κουβέντα. Με τα τωρινά δεδομένα σε ποια θέση (εφόσον γίνει) νομίζετε θα είναι η πρώτη προσθήκη ή αλλαγή ΟΣΦΠ-ΠΑΟ φέτος?

    Sotos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο πιθανό είναι η θέση σέντερ του Όσφπ.(ή και το 4)
      Από την άλλη η περιφέρεια του Πάο.Φυσικά παίζει και ο αστάθμητος παράγοντας των τραυματισμών.Έτσι όπως βλέπω τα πράγματα δεν θα δούμε σε καμία περίπτωση τόσες αλλαγές όσες πέρσι στις δικές μας ομάδες...

      Διαγραφή
  20. http://euroleague.sport24.gr/article/2486698/saras_den_kserw_na_kanw_tipota_allo.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θέλω να δώ την αντίδραση της Φενέρ και σε ένα δύσκολο εκτός έδρας.

    Πολύ θετική η αντίδραση του ΠΑΟ στο βελιγράδη. Δεν νομίζω να υπάρχει θέμα επανάπαυσης στα συμβόλαια απο Λάσμε και Γκιστ. Ο ένας προέρχεται απο τραυματισμό και ψάχνει ρυθμό και ο άλλος δείχνει την απαραίτητη διάθεση.

    Καλύτερος απο πέρσι ο ΟΣΦΠ. Γεμάτο ρόστερ και πλέον έχουν δοθεί αναβαθμισμένοι ρόλοι στους περισσότερους. Τα κενά διαστήματα είναι αναμενόμενα αυτή τη περίοδο. Καλά τώρα το πήρα χαμπάρι ότι ο Simmons ήταν no15 του draft το 2005. Δεν έχει βρεί ρυθμό αλλά ειδικά σε ριμπάουν και άμυνα πρέπει να δώσει άμεσα περισσότερα.

    Ερώτηση: Έχει κανείς καμία πρόταση για αλλαγή του Batiste στο Fantasy? Όριο 50 credit. Σκέφτομαι τον Milko Bjelica. Ξανά στην ομάδα αλλά έκανε πολύ καλή αρχή στο Vilnius. Σαφώς δυσκολότερα βέβαια τα πράγματα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως αν σε ενδιαφέρει να αυξήσεις τα credits τσέκαρε τον Vladimir Dragicevic. Κοστίζει 45 και πρέπει να κάνει -8 για να βγεις χαμένος.

      Διαγραφή
    2. then u frans!
      Ναι ωραία πρόταση, δεν το είχα υπόψη μου.
      Βλέπω είναι και στους most bought αυτής της εβδομάδας.
      Η ομάδα μου βολοδέρνει μέχρι στιγμής (ούτε για σωτηρία δεν είμαι) και πρέπει να αρχίσω να παίρνω περισσότερους πόντους απο τους ψηλούς.

      Dali.S

      Διαγραφή
    3. kana allo kalo 5ari-4ari paizei??

      Διαγραφή
  22. Στο Φενέρ-Τσσκα πολλά με λίγα...πλασματικό φυσικά το σκορ,η διαφορά τωνν 26 ήρθε και έδεσε στο τέλος.Εδώ που τα λέμε τους ήθελε τους Τούρκους το βαρέλι(σόρυ το καλάθι) στην αρχή με αποτέλεσμα να χτίσουν διαφορά και να γείρουν το γήπεδο προς την πλευρά τους.Από την άλλη η Τσσκα είχε πρόβλημα περισσότερο αμυντικά παρά επιθετικά.Η υπερβολικά multiple offense των Τούρκων τους ζάλισε και αποπροσανατόλσιε την αμυντική τους αντίδραση.Πολλά καλάθια παθητικό από 1ον1,και απομονωμένα πικ ν ρολ μεταξύ των παικτών της Φενέρ.Ο Ζοτς έχει την ευτυχία να διαθέτει στην ομάδα του παίκτες με εξαιρετική ικανότητα στο ballhandling και την προσωπική φάση ανεξαρτήτως θέσεως.Οι επιθέσεις δεν έτρεχαν από floor general αλλά μοιράζονταν μεταξύ ΜακΚάλεμπ,Μπογκντάνοβιτς,Πρέλντζιτς,Μπιέλιτσα,Κλέιζα και όλα αυτά με μεγάλη επιτυχία(η αμφιβολία όλων μας πριν από λίγο καιρό.).Η Φενέρ είναι αυτή τη στιγμή σίγουρα η πιο έξυπνη ομάδα της διοργάνωσης,με την έννοια(πέραν του ότι στο τιμόνι έχει τον πιο πονηρό κόουτς και καλύτερο στις προσαρμογές του εκάστοτε ματς) οτι πηγαίνει το κάθε παιχνίδι στην κατεύθυνση που θέλει και μπορεί να κερδίσει με κάθε τρόπο εκμεταλλευόμενη τα ατού της.Η ομάδα έδειξε έντονη τάση στο τρανζίσιον παιχνίδι όταν όμως έπρεπε.Με λίγα λόγια δεν έτρεχε απλά για να τρέχει,ούτε όμως φρέναρε τις προυποθέσεις όταν είχε.Και στα 2 περασμένα ντέρμπι εκμεταλλεύτηκε ουκ ολίγες φορές τους 2 θεριστές της στο ανοιχτό γήπεδο αξιοποιώντας τα κλεψίματα της στο έπακρον.Δηλαδή ή τελείωνε τις φάσεις με σίγουρους πόντους στον αιφνιδιασμό είτε επέλεγε κάθε φορά στο μισό γήπεδο τον καλύτερο τρόπο επίθεσης.Well done Zots....Αμυντικά σε πολύ καλό επίπεδο η ομαδική λειτουργία παρότι πιθανολογώ θα παρουσιάσει προβλήματα απέναντι σε ορισμένους αντιπάλους στη συνέχεια της χρονιάς όσον αφορά περιφερειακόυς μπόμπερ ή το καθαρό πικ ν ρολ.(λόγω παικτών.)special tribute στον Sipahi.Φοβερή ωριμότητα και ετοιμότητα πνευματικά-σωματικά για την ηλικία του.
    Η Τσσκα από την άλλη έπεσε στο καναβάτσο,θα είμαι λίγο πιο επιεικής σε σχέση με άλλες κριτικές.Παρά το τραγικό αποτέλεσμα μου φαίνεται ότι δουλεύει σε πιο καλή κατεύθυνση από πέρσι,αλλά αυτή τη στιγμή είναι υπερβολικά αμοντάριστη(είναι άλλωστε πολύ νωρίς).Τα σοβαρότερα θέματα η αμυντική της λειτουργία(οι περιφερειακοί της θυμίζουν την Ελλάδα του ευρωμπάσκετ στη συμπεριφορά τους με τον Τζάκσον να είναι μόνη όαση) με τις αλληλοκαλύψεις να μην υφίστανται και το 2ο η ύπαρξη της κατάλληλης χημείας στο teamwork.Βλέπω ότι γίνεται προσπάθεια να απεμπλακεί η ομάδα από την υπερβολική εξάρτηση από Τεόντοσιτς και στο παιχνίδι των πασών από ψηλό σε ψηλό με επιμονή.Παρ'όλα αυτά δεν υπάρχουν αυτοματισμοί,η επίθεση είναι πολύ στατική(πρόβλημα που υπάρχει από πέρσι και είναι αρκετά ανησυχητικό) και τα όπλα δεν αξιοποιούνται κατάλληλα.Ο Κρστιτς βολοδέρνει στο χάι ποστ όπου ναι μεν μπορεί να απειλήσει αλλά δεν εκδηλώνει το πλήρες του ρεπερτόριο(παρουσιάζεται βαρύς από το Ευρωμπάσκετ-ευτυχώς υπάρχει βάθος στο 5 για να προστατευτεί),ενώ ο Πάργκο δεν έχει βρει ακόμα το ρόλο του.Παρουσιάζεται πάντως πολύ ισορροπημένος(βέβαια αν πλήρωσες τον Πάργκο για να παίζει τόσο παθητικά-τζάμπα λεφτά-πληρώνεις και τα αμυντικά του προβλήματα) και δεν εκβιάζει την επιθετική του απελευθέρωση.Πρέπει πάντως να ξεκολλήσει το επιθετικό τρανζίσιον των Ρώσων(που το αμελούν αδίκως μιας και έχουν μερικά ανάλογα όπλα-ρίχνουν το ρυθμό των επιθέσεων υπερβολικά).Μην ξεχνάμε πάντως πως δεν υπάρχει ελέω Βοροντσέβιτς δεύτερο 4άρι πίσω από Κριάπα και ο Κρστιτς πάει και αναγκαστικά εκεί.Στη VTB είδαμε και τον Μίτσοβ αυτό το ΣΚ.
    Θέλει πολλή δουλειά η Τσσκα και στο spacing και σε όλη τη χημεία της.Το backcourt φαίνεται να μην ταιριάζει κι εκεί έγκειται το στοίχημα του Μεσίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Μπάρτσα από την άλλη έχει καλύτερη χημεία αλλά έχει έλλειψη καυσίμων.Θέλει δημιουργία.(θα ήταν καλό να εκμεταλλευτεί περισσότερο τον Βραζιλιάνο στο τρέξιμο.)Βάζει πολύ και τον Παπ με τη μπάλα στα χέρια σε κάτι που δεν ανταποκρίνεται ως τώρα.Υπάρχει κινητικότητα αλλά τα σχήματα δεν είναι mobile με τον Λάμπε στο 4.Έτσι όπως είναι τα πράγματα θα προτιμούσα τον Νάχμπαρ.Σημαντική θα είναι η ένεση του Λόρμπεκ(σε θέματα χημείας-επιθετικών αποστάσεων-προβλήματος στο 4) και του Όλεσον(ώστε να φέρει ενέργεια-και πιο δραστικό παιχνίδι κατοχής από την περιφέρεια ειδικά αυτή τη στιγμή που ο Ναβάρο φθίνει...)
      ΥΓ. Ο Ντόρσει δεν θυμίζει το αμυντικό τέρας του Οσφπ.Λίγο μπλαζέ και λίγο πιο βαρύς στα πόδια μου φαίνεται...

      Διαγραφή
  23. Ακούω προγνωστικά
    Μπάρτσα Τσσκα
    Ναντέρ Μπούντι
    Παρτίζαν Φενέρ
    Μπάμπεργκ Αρμάνι
    Μπάγερν Μάλαγα
    Σιένα ΟΣΦΠ
    Ρίτας Μακάμπι
    ΠΑΟ ΛΟΚΟ
    Κάχα-Ερυθρός

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ξεκινάω Μπάρτσα-Μπούντι-Παρτίζαν-Αρμάνι-Μάλαγα-ΟΣΦΠ-Μακάμπι-ΠΑΟ-και η έκπληξη ερυθρός για νίκες.

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τσσκα ναντερ φενερ αρμανι μπαγερν οσφπ μακαμπι παο καχα

      κατσίκι

      Διαγραφή
  25. Μαζί σου Peris, ο Τζόι δεν είναι στα καλά του, αλλά και ποιος ψηλός της Μπάρτσα είναι έτσι όπως παίζει... Ακόμη και ο Παπ δε βγάζει την "υγεια" που έβγαζε στον Ολυμπιακό... Ο Νάχμπαρ δεν κάνει τη δουλειά, πέρυσι είχε γύρω στα 10-12 σουτ εντός πεδιάς σε κάθε παιχνίδι μεσο όρο, δε βρίσκει ρυθμό με 2-3 σουτ... Χαμένο στοίχημα... Ξενέρα τα αργά πόδια του Αμπρίνες, έχει μέλλον αυτό το παιδί, αλλά θέλει κάτω το κεφάλι...
    ΤΣΣΚΑ με τρομερές μονάδες και κακή χημεία στην μπακορτ, ειδικά ο Τζάκσον δεν κολλάει με τίποτα... Ο Πάργκο δεν βρίσκει χώρο να κάνει το παιχνίδι του, όπως λες πληρώνεις εκατομμύρια για δουλειά που θα έκανες με... κατοστάρικα. Εγώ πιστεύω πως ο Τζάκσον παίρνει πόδι, βάζεις ένα γκαρντ τύπου Κουκ και η ομάδα ισορροπεί... Αλλιώς για να εκμεταλευτείς Πάργκο ανοιγεις το παιχνίδι για να βρει χώρους να τρέξει, αλλά δεν τον βλέπω ορεξάτο για αλλαγή ρυθμού το Μεσίνα...
    Η Ρεάλ είναι αναπάντεχα καλή, απορίας άξιο τι θα γίνει Γενάρη-Φλεβάρη. Εγώ δεν πιστεύω σε αυτήν την ομάδα... Κι ας πετάει φωτιές για την ώρα... Δεν είναι σε όμιλο με ομάδες με @@... Είδομεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Αμπρίνες έχει σπουδαία φόντα,αλλά θέλει και δουλειά.Πολύ αθλητικός,καλός σουτέρ αλλά χρειάζεται βελτίωση σε βασικά πράγματα όπως η άμυνα και παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια.Η Τσσκα σίγουρα κάτι θέλει και είναι δύσκολο να το απαντήσουμε με σιγουριά.Μπορεί να μην είναι μόνο θέμα προσώπων.Εγώ και πάλι έτσι όπως είναι η περιφέρεια δεν πιστεύω ότι είναι ο Τζάκσον το θέμα.Νομίζω ότι το δίδυμο Μίλος-Πάργκο είναι πολύ βαρύ.Πρέπει να προσπαθήσει ο Μεσίνα να το γυρίσει μπούμερανγκ και να εκμεταλλευτεί το ταλέντο τους.Ο Αμερικανός θέλει χώρους και το tempo δε τον βοηθά.
      Η Ρεάλ φίλε τα λέγαμε και πριν ξεκινήσει η χρονιά ότι είναι πιο έτοιμη από όλους.Έτοιμος κορμός για ομάδα που σάρωσε στην ACB και έφτασε στην πηγή στην Ευρωλίγκα,ευκαιρία να δέσει καλύτερα(Μίροτιτς όλο και πιο έτοιμος-Σέρχιο στην καλύτερη φάση της καριέρας του να οργιάζει-Ρούντι στη 2η χρονιά του στην Ευρώπη με όλα τα φόντα να ανέβει κι άλλο-γενικά πρόσεξε σε τι φάση βρίσκονται οι περισσότεροι πρώτοι παίκτες της) μετά και τις καλές προσθήκες.Αν μπορέσει όταν πρέπει να αποδώσει σοβαρά και καλά στο σετ παιχνίδι δεν της λείπει τίποτα.Εδώ που τα λέμε και πέρσι έφτασε κοντά αλλά έπεσε πάνω στο φοβερό μέταλλο του πρωταθλητή.Το σίγουρο είναι ότι θα πάει τρένο μέχρι τους 8 γιατί είναι η ομάδα με τις πιο σωστές επιλογές και πληρότητα.Εκεί αλλάζουν τα πράγματα και παίζουν πολλά ρόλο...

      Διαγραφή
  26. FC Barcelona vs. CSKA Moscow : Τεράστιο ματς. Όποιος χάσει μπαίνει σε περιπέτειες. Οι δύο προπονητές είναι υπό μεγάλη πίεση και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι ρίσκο.

    JSF Nanterre vs. Budivelnik Kiev : Σημαντικό ματς για την πρόκριση στο top-16. Οι Γάλλοι έρχονται με φόρα από το έπος της Βαρκελώνης ενώ οι Ουκρανοί δείχνουν πολύ ανταγωνιστικοί. Λόγω momentum δίνω προβάδισμα στους γηπεδούχους.

    Partizan NIS Belgrade vs. Fenerbahce Ulker : Κράμερ εναντίον Κράμερ. Για να δούμε τη Φενέρ εκτός έδρας απέναντι σε μία σκληροτράχηλη ομάδα. Καθόλου εύκολο βράδυ για τον Ζοτς. Επειδή, όμως, η διαφορά ποιότητας είναι δεδομένη και η συγκυρία τους ευνοεί θα ποντάρω στους Τούρκους.

    Brose Baskets vs. EA7 Emporio Armani : Αφού κέρδισαν την προηγούμενη εβδομάδα την Εφές γιατί να μην το επαναλάβουν με την άνευρη Αρμάνι. Μεγάλο φαβορί οι Γερμανοί.

    Anadolu Efes Istanbul vs. Zalgiris Kaunas : Δύσκολα οι Λιθουανοί θα απειλήσουν τους Τούρκους. Η ομάδα του Μαχμούντι ψάχνεται ακόμη αλλά δεν μπορεί να πάθει τέτοιο στραπάτσο. Ειδικά μετά την αυτοκτονία στο Μπάμπεργκ.

    Strasbourg vs. Real Madrid : Ταρίφα νο 4 για τους Μαδριλένους.

    Stelmet Zielona Gora vs. Galatasaray Liv Hospital : Οι Τούρκοι έχουν ευκαιρία να συνέλθουν μετά τη σφαλιάρα στη Μάλαγα. Αλλά έχουν 2 καινούργιους παίκτες και οι Πολωνοί δεν είναι για πέταμα. Παρόλα αυτά, εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν το ματς.

    FC Bayern Munich vs. Unicaja Malaga : Σούπερ ντέρμπι για την 2η θέση του ομίλου. Σε καλή φόρμα και οι δύο, με καλούς προπονητές και καθαρές φιλοσοφίες. Λόγω εμπειρίας στην διοργάνωση θα πάρω τους Ισπανούς.

    Montepaschi Siena vs. Olympiacos Piraeus : Λογικά ο Ολυμπιακός θα κάνει μία ωραία βόλτα στην Τοσκάνη. Τα χάλια της Σιένα είναι τόσο απερίγραπτα που και να θέλουν οι ερυθρόλευκοι δεν χάνουν.

    Lietuvos Rytas Vilnius vs. Maccabi Electra : Πονηρό ματς. Κρίσιμο για τους Λιθουανούς αφού με 2η συνεχόμενη εντός έδρας ήττα μάλλον χάνουν το τρένο. Οι Ισραηλινοί συνήλθαν από τους κλυδωνισμούς κάνοντας μία εμφατική νίκη στο Κούμπαν. Δύσκολο να προβλέψει κανείς αν πρόκειται για ολική ανάκαμψη ή για έκλαμψη. Ρίσκο η επιλογή και δεν το παίρνω.

    Panathinaikos Athens vs. Lokomotiv Kuban : Στο Ηράκλειο τελειώνει η «εξορία» των πράσινων. Η Κούμπαν πήρε ένα καλό μάθημα για την διοργάνωση από μια παλιοσειρά τη Μακάμπι. Τώρα είναι πιο υποψιασμένη. Από την άλλη, αν ο ΠΑΟ, έστω κι ανέτοιμος, δεν παίρνει αυτά τα ματς στην έδρα του τότε…

    Laboral Kutxa Vitoria vs. Crvena Zvezda Telekom : Περίεργο ματς. Η Λαμποράλ είναι ή του ύψους ή του βάθους. Είναι ικανή να πετάξει στα σκουπίδια το διπλό στο Βίλνιους. Αλλά και οι Σέρβοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Αν πάνε στο 0-4 τότε αντίο top-16. Πού θα κάτσει η μπίλια; Εγώ, πάντως, δεν μπορώ να προβλέψω.

    Υ.Γ. Θυμίζω ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι οι Ίβκοβιτς, Κατσικάρης, Πιανιτζιάνι, Ιβάνοβιτς.
    Υ.Γ. 1 Ο Καλάθης δυσκολεύεται να βρει χρόνο και ρόλο στους Γκρίζλις. Ξέρω, είναι πρόωρο αλλά μήπως σκεφτεί να επιστρέψει στην Ευρώπη και μάλιστα πριν την ολοκλήρωση της σεζόν;

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκφράζεις έναν ανομολόγητο πόθο (για Καλάθη) με επιστροφή προς Αθήνα μεριά ή μιλάς για ταξίδι μέχρι τη Ρώσικη πρωτεύουσα? Όπως και να έχει είναι πολύ αρχή ακόμη και δεν νομίζω να έχει καν στο μυαλό του το θέμα της επιστροφής.

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Είναι μία ιντριγκαδόρικη απορία.
      Στ' αλήθεια ούτε εγώ πιστεύω ότι θα γυρίσει. Ούτε, καν, το καλοκαίρι. Θα το παλέψει μέχρι τέλους.
      Πάντως, σκέψου σε πόσες ομάδες θα ταίριαζε αν αποφάσιζε να επιστρέψει. Φαντάσου την Μπάρτσα με το Νικ αντί ή μαζί με το Χουέρτας και την ΤΣΣΚΑ αντί του Πάργκο ή του Μίλος.
      Μούρλια θα ήταν, έτσι; Για τον ΠΑΟ δεν συζητώ γιατί είναι πολλά τα λεφτά.

      77

      Διαγραφή
  27. τζιμ κάνε καμια ανάρτηση για προπονητή της χρονιάς.Νομίζω πως το δείγμα είναι αξιόπιστο ήδη.Ψηφίζω πεδουλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ειναι πολυ νωρις να βγαλουμε συμπερασματα για την φετινη ευρωλιγκα.
    απλα λιγα δειγματα και αυτα δεν ειναι ασφαλη.
    ομως...αυτο που πρεπει να τονισω και δεν ειναι καθολου καλο για τις ελληνικες ομαδες,ειναι οτι ομαδες που ηταν παραδοσιακα γκραν φαβορες οπως η μπαρτσα και η τσσκα,πλεον αρχιζουν και πετανε απο πανω τους αυτο το πεπλο,το οποιο πιστεψτε με θα τους απαλλαξει απο μεγαλα βαρη και μπελαδες.
    @jim
    αυτη η φωτο που εχεις βαλει για τον κρεσπι - τζερι λιουις,δεν υπαρχει ρε αδερφε.
    που το βρηκες αυτο το πραγμα?
    ειναι που ειναι μπιζουδακι,ηρθε και εδεσε η ποζα.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα και το φωνάζω εδώ και καιρό. Είναι πολύ νωρίς. Καλή η οπτική σου για Μπάρτσα και ΤΣΣΚΑ. Αλλά σκέψου ότι με τα χάλια που έχουν και αν συνεχίσουν έτσι, ούτε play-off δεν πρόκεται να πάνε. Υποψιάζομαι ότι όποιος χάσει αυτή την εβδομάδα θα έχει θέμα προπονητή. Και ξέρεις ότι ο Ντούντα παραμονεύει.

      77

      Διαγραφή
  29. Στην Βαρκελώνη έχουν αρχίσει την γκρίνια για τον Παπ.
    Τί παίκτη νόμιζαν ότι πήραν; Τί περίμεναν δηλ. να πάρει τα ηνία της ομάδας από τον λαβωμένο Ναβάρο; Στην Μπάρτσα φαίνεται να έχουν χάσει την μπάλα και βλέπω τον Πασκουάλ να παίζει το κεφάλι του την Παρασκευή.
    Ανεξάρτητα από όλα αυτά, η φετινή χρονιά είναι τεράστια εμπειρία για τον Παπανικολάου. Κυρίως, για την διαχείριση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και της πίεσης.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος αν πιστεύανε ότι ο Παπ είναι Πητ Μάικλ. Η μέρα με τη νύχτα, ο ένας σκόρερ από τα γεννοφάσκια του, ο άλλος ακόμη εξελισσόμενος αστέρας με πολλές ελλείψεις στο παιχνίδι του, αλλά τρομερή ενέργεια και μέλλον... Καλός σποτ σουτερ και καλά κοψίματα προς τη ρακέτα για δυναμικά τελειώματα αλλά όχι Πητ...
      Όπως τα λες 77, την παρασκευή αν η Μπάρτσα χάσει, πάει ο Πασκουάλ... Αν χάσει η ΤΣΣΚΑ μικρότερος κίνδυνος αλλά ορατός να χαιρετήσει ο Εττορε..
      Πάντως απολαμβάνω που RG και Μπαρτζώ μοιάζουν ακλόνητοι παρά τις αναταράξεις!

      Διαγραφή
    2. @77
      κοιτα,οταν βλεπεις το λαμπε στο 4,τοτε υποθετεις οτι πηρε τον παπανικολαου για γκαρ.
      πλακα πλακα αυτο που εχει ο πασκουαλ με τα υψη ειναι μεγαλο φετιχ,παροτι εχει παρει ενα πυγμαιο αμερικανο γκαρ (ο θεος να τον κανει)
      gskordak

      Διαγραφή
    3. Αν είναι φετίχ του Πασκουάλ, του Μεσίνα τί είναι; Βίτσιο;
      Εδώ είδαμε πεντάδα την περασμένη εβδομάδα με Μίλος-Μίτσοβ-Κριάπα-Κρίστιτς-Χάινς. Και ο Πασκουάλ με Σάδα-Αμπρίνες-Νάχμπαρ-Λάμπε-Ντόρσι. Δεν ξέρω τί έχουν πάθει και οι δυο τους. Από το καλοκαίρι φαινόταν ότι έχουν πάρει τη στροφή πολύ ανοιχτά και θα βρουν. Ώρες ώρες και ειδικά για τον Μεσίνα, πιστεύω ότι προκαλεί τους Ρώσους να τον στείλουν από εκεί που 'ρθε. Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω.
      Δεν συμφωνείς ότι όποιος χάσει την Παρασκευή θα έχει θέμα;

      77

      Διαγραφή
    4. @77
      βασικα αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι στην επομενη φαση ο ομιλος του οσφπ θα ειναι μεγαλο ροντεο..με ρεαλ μπαρτσα η τσσκα...χεσε μεσα πολυχρονη....
      gskordak

      Διαγραφή
    5. @gskordak
      Τη Ρεάλ δύσκολα θα την έχει στον όμιλο του top-16. Αν και οι δύο πάρουν τις πρώτες θέσεις των ομίλων τους στην regular season (που είναι και το πιθανότερο), τότε δεν θα είναι μαζί.
      Αντίθετα, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ διασταυρωθούν στο top-16. Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο ΟΣΦΠ θα πάρει την 1η θέση του ομίλου του, τότε για να έχει μαζί του τον ΠΑΟ θα πρέπει οι πράσινοι να τερματίσουν είτε 2οι είτε 4οι στον δικό τους.
      Ανεξάρτητα από τις διασταυρώσεις, θα ήθελα (από πολλές απόψεις) να δω μια σειρά play-off (best of 5) μεταξύ των αιωνίων με έπαθλο τη συμμετοχή στο F4. Και ξέρεις, σ' αυτήν την περίπτωση τα μεταξύ τους ματς στη φετινή σεζόν μπορεί να φτάσουν ακόμη και τα 13!!! 2 για την regular season του πρωταθλήματος + 1 για το κύπελλο Ελλάδας + 5 (max.) για τα play-off της Ευρωλίγκας + 5 (max.) για τους τελικούς των play-off του πρωταθλήματος.

      77

      Διαγραφή
    6. @77
      ναι εχεις δικιο.ειναι α ομιλοσ με γ .αρα παει με φενερ τσσκα η μπαρτσα.
      οχι ρε συ αν παιξουν οι δυο τους πλει οφς θα γινει πολεμος.
      το ενα παιχνιδι σε φ4 αντεχεται αλλα τετοια σειρα θα εχει κυανοκρανους μεσα.
      gskordak

      Διαγραφή
    7. Κυανόκρανους έχει μόνο στα ματς που γίνονται στις ελληνικές διοργανώσεις. Στην Ευρωλίγκα δεν έχει τέτοια. Δεν σου έχει κάνει εντύπωση ότι τόσα χρόνια σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ δεν γίνεται το παραμικρό; Αν εξαιρέσεις την περσινή κουταμάρα με τους υπεράριθμους στο OAKA τότε επεισόδια με την έννοια που όλοι ξέρουμε δεν γίνονται.
      Θα δεις, λοιπόν, πώς θα κάτσουν σαν κυρίες του κατηχητικού και οι μεν και οι δε. Θυμάσαι στο Βερολίνο το 2009 πώς έκατσαν σαν Παναγίες; Και δεν ήταν η γερμανική αστυνομία ο μόνος λόγος.
      Play-off best of 5, λοιπόν, να γουστάρουμε.
      Άντε και για να σου κάνω τη χάρη επειδή σε βλέπω να ψιλοχαλιέσαι, ως δεύτερη επιλογή παίρνω για τον ΠΑΟ σειρά play-off με τη Φενέρ και για τον ΟΣΦΠ παίρνω Ρεάλ.
      Όχι κι άσχημα, ε;

      77

      Διαγραφή
    8. @77
      εγω θυμαμαι τελ αβιβ και σαραγοσα.
      ασε,.καλυτερα χωριστα παρα μαζι
      gskordak

      Διαγραφή
  30. http://euroleague.sport24.gr/article/2488382/epishma_laval_sthn_milano.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρε παίδες γιατί δε βρίσκω τη hoopfellas league στο fantasy; Τώρα κατάφερα να ανακαλύψω πως παίζεται αυτή η ιστορία και έχει σίγουρα ενδιαφέρον... Τζιμάρα, πού υπάρχεις και δε σε βρίσκωωω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και τωρα που το βρήκα, που είναι ο κωδικόοοοςςςςς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε Nap, αν και άργησες...
      PRIVATE LEAGUE: Hoopfellas
      PASSWORD: Jimconway

      77

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ 77! Τώρα μαθαίνω το άθλημα, ευκαιρία να εκπαιδευτω για... του χρόνου!

      Διαγραφή
    3. Να 'σαι καλά, Nap.
      Αν φορτσάρεις ίσως καλύψεις το χαμένο έδαφος των 3 πρώτων αγωνιστικών. Δεν έχω πολυασχοληθεί με το fantasy. Απλά έφτιαξα μία ομάδα, κάνω τις αλλαγές κάθε εβδομάδα και παρακολουθώ την εξέλιξη. Υπάρχουν άλλα παιδιά στο blog που το κατέχουν πολύ καλά και κάνουν και προτάσεις. Κοίτα παρακάτω το Νίκο που κάνει σούπερ ανάλυση και προτάσεις.
      Καλή τύχη!!!

      77

      Διαγραφή
  33. τα ίδια έλεγαν και για μπλατ.. κανένας δε θα φύγει, ούτε πασκουάλ ούτε μεσίνα. είναι πολύ νωρίς, όσο και να ιντριγκάρει η περίπτωση ντούντα

    ΠΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα σε όλους!

    Θέλετε να πούμε λίγο για το EL Fantasy? Ξεκινάω πρώτος.

    PG: Λίγες επιλογές γενικά. Στα υψηλά credits υπάρχουν McCalebb και Diamantidis, που για μένα προσωπικά είναι τα δύο PG που θα ήθελα στην ομάδα μου μακροπρόθεσμα. Δεν τους αγοράζω ακόμα όμως, περιμένω να τους βρω στις εκπτώσεις. Στα μεσαία credits υπάρχουν ο Arroyo, φτηνός για αυτά που μπορεί να δώσει πιστεύω και με Zielona έχει την ευκαιρία για καλό παιχνίδι, ο Rodriguez που μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί πολύ safe επιλογή, αλλά λόγω μέτριου χρόνου συμμετοχής και πληθώρας αστέρων στην ομάδα έχει χαμηλό ταβάνι, ο Omar Cook που παρότι είναι πολύ καλός παίκτης επίσης για μένα έχει χαμηλό ταβάνι στο Fantasy, γιατί δεν παίρνει πολλά σουτ και δεν μπουκάρει για να κερδίσει φάουλς. Τέλος ο Planinic, που είναι μεγάλος πειρασμός σε αυτά τα credits και τον περιμένω σύντομα να ξεσπάσει. Στα πιο χαμηλά πατώματα, υπάρχουν οι δύο της Unicaja, Calloway kai Granger, το πρόβλημα με αυτούς είναι ότι δεν ξέρεις κάθε φορά ποιος από τους δύο θα πάρει περισσότερο χρόνο και θα διακριθεί συν το γεγονός ότι παίζουν εκτός με τη Bayern, που κάθε άλλο παρά εύκολη ομάδα αποδεικνύεται. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τους διόσκουρους της Lokomotiv, Bykov και Kalnietis, ελαφρά προτίμηση έχω για τον Kalnietis, αλλά με αντίπαλο Παναθηναϊκό εκτός ρισκάρει κανείς αν εμπιστευτεί κάποιον παίκτη. Τέλος με αρκετό ρίσκο, περιμένω το Wright της Brose να αρχίσει να συνεισφέρει στην ομάδα σύμφωνα με την αξία του και να πάρει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Στα 31 credits όμως, νομίζω ότι αξίζει να πάρει κανείς αυτό το ρίσκο.

    Συμπερασματικά, γι' αυτή την αγωνιστική λοιπόν (έχοντας κοιτάξει και το προσεχές πρόγραμμα) θα επιλέξω στην καλύτερη ομάδα μου, Arroyo και Rodriguez. Επιπλέον επιλογές που θα χρησιμοποιήσω σε άλλες ομάδες είναι οι Planinic και Wright.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεχίζω με τους SG/SF.

      Ένα πολύ μεγάλο δίλημμα που έχω είναι αν πρέπει να πουλήσω το Hackett. Eίναι μέχρι τώρα κολώνα στην ομάδα μου αλλά στα 94 credits και με αντίπαλο το Μάντζαρη, το σκέφτομαι σοβαρά. Στα πολύ υψηλά credits προφανώς είναι αρκετά καλές επιλογές, οι Ingles, Νοcioni και Bogdanovic. Aπό τους 3 προτιμώ το Nocioni, τόσο γιατί λόγω πιθανών απουσιών στην ομάδα του θα είναι για μια ακόμα φορά ο go-to-guy, όσο και γιατί έχει ακόμα credits να δώσει. Όσον αφορά το Delaney, με έχει εντυπωσιάσει σαν παίκτης, όμως τον θεωρώ αρκετά υπερτιμημένο στο Fantasy και δεν πιστεύω ότι θα διατηρηθεί σε αυτή την τιμή, Άλλη επιλογή που πιθανότατα θα τιμήσω αυτή την εβδομάδα είναι ο Langford, που δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση και είναι πολύ σημαντικός για την Armani. Καλή επιλογή και ο Preldzic που φαίνεται να αποτελεί σημαντικό γρανάζι στην ομάδα του Ζοτς και έχει να δώσει ακόμα credits, αν και η Fener έχει δύο συνεχόμενα ματς με τις πιο αργές ομάδες της διοργάνωσης ως τώρα, την Partizan και την Nanterre. Προχωρώντας σε πιο λογικά credits, υπάρχει ο Schilb που είναι must για το παιχνίδι ως κολώνα της ομάδας του σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, o Σπανούλης και ο Νavarro σε ελκυστικές για την αξία τους τιμές (προσωπικά όμως δε θα τους αγοράσω ακόμα). Τέλος σε πιο χαμηλά credits, ο Bogdanovic (της Partizan) έχει να δώσει credits αλλά είναι ασταθής λόγω ηλικίας και η ομάδα του παίζει σε σχετικά χαμηλό ρυθμό. Ο Summers από την άλλη δείχνει να ξυπνάει και δείχνει καλή επιλογή με αντίπαλο τη Nanterre και είναι ίσως η καλύτερη επιλογή στα χαμηλά credits (με δύο επιφυλάξεις όμως: και η Nanterre παίζει σε σχετικά χαμηλό τέμπο και επίσης ο επόμενος αντίπαλος της Budivelnik είναι η Barcelona οπότε πιθανόν να χρειαστεί να ξοδέψετε μια αλλαγή την επόμενη εβδομάδα).
      Άλλες φτηνές επιλογές που εμπεριέχουν το ανάλογο ρίσκο είναι ο Kinsey και o Eyenga. Τέλος όποιος έχει πρόβλημα μα credits και αν επιβεβαιωθεί η απουσία του Curry, ας κοιτάξει και τον Παππά στα 21 credits.

      Συμπερασματικά για αυτή την αγωνιστική επιλέγω Nocioni, Langford, Schilb και Preldzic για όσους έχουν αφθονία σε credits, αλλά επίσης κρατώ παίκτες όπως ο Summers και ο Παππάς για χαμηλότερα βαλάντια.

      Διαγραφή
    2. Και τελειώνω με τους PF/C.

      Πουλάω όπου μπορώ τον Ajinca, γιατί απέναντι στη Ρεάλ το ματς μυρίζει blow out (είναι και επιρρεπής στα φάουλ). Δεν εμπιστεύομαι πλήρως τους Hendrix και Brown απέναντι στον Παναθηναϊκο - δε με φτάνουν οι αλλαγές να τους πουλήσω παντού, αλλά δε θα τους αγόραζα. Ελκυστική η τιμή του Tomic για την αξία του, αλλά με αντίπαλο την CSKA δεν τον επιλέγω - οι αντίπαλες frontlines στα παιχνίδια της CSKA μέχρι τώρα δε διακρίθηκαν. Δε με πείθει ο Bryant, ο οποίος παρόλο που έδωσε σκορ τις δυο πρώτες αγωνιστικές με εύκολους αντιπάλους, δεν ήταν σταθερός κατά τη διάρκεια των αγώνων και έκανε τα στατιστικά του σε 3λεπτα ξεσπάσματα. Επίσης η επιστροφή του Thompson πιθανόν να του στερήσει κάποιο χρόνο και το ίδιο ισχύει για τον Troutman. Η καλύτερη επιλογή της αγωνιστικής δείχνει να είναι ο Dunston, λόγω momentum, προσεχούς προγράμματος και δυνατότητας να δώσει credits. Καλή επιλογή δείχνει και ο Lavrinovic που είναι πολύ σημαντικός για τη Budivelnik, με την επιφύλαξη ότι παίζει την επόμενη αγωνιστική με τη Barcelona. Επόμενη επιλογή ο Vazquez, του οποίου ο χρόνος συμμετοχής και ο ρόλος θα είναι αναβαθμισμένος με την απουσία του Caner-Medley. Eπίσης επιλέγω το Marjanovic και δε με αποθαρρύνει το γεγονός ότι είχε μικρό χρόνο συμμετοχής με τον Παναθηναϊκό, ματσάρει πολύ καλύτερα αμυντικά με τους ψηλούς της Laboral οπότε πιθανότατα ο χρόνος συμμετοχής του και η συνεισφορά του στο παιχνίδι θα ανέβουν και πάλι. Σε χαμηλότερες τιμές υπάρχει ο Dragisevic της Zielona Gora που αντιμετωπίζει την αποδεκατισμένη frontline της Galata και έχει credits να δώσει. Τέλος σε ελκυστικές τιμές βρίσκουμε κάποιους από τους καλύτερους ψηλούς της περσινής Euroleague, συγκεκριμένα τους Khryapa, James και Μπουρούση. Από αυτούς, προς το παρόν επιλέγω μόνο το James, o οποίος κάνει καλές εμφανίσεις στο εγχώριο πρωτάθλημα και είναι θέμα χρόνου να τις επαναλάβει και στην Euroleague. O Κhryapa απορρίπτεται προς το παρόν λόγω Barcelona και μπάχαλου στη χημεία της CSKA και ο Μπουρούσης γιατί δεν έχει βρει ακόμα σημαντικό ρόλο στη Ρεάλ.

      Συμπερασματικά, γι' αυτή την αγωνιστική επιλέγω κυρίως Dunston, Lavrinovic, Vazquez και Marjanovic. Σε κάποιες ομάδες θα χρησιμοποιήσω και τους Dragisevic και James.

      Διαγραφή
    3. Κάθισα και έγραψα τα παραπάνω σεντόνια, τόσο για να συνεισφέρω τη γνώμη μου, όσο και για να ακούσω άλλες απόψεις που πιθανόν να αλλάξουν τη δική μου.

      Οπότε περιμένω σχόλια!

      Διαγραφή
    4. τα λες καλά και ωραία αλλά απο τη στιγμή που μόνο 3 αλλαγές προβλέπονται πως θα τους πάρεις όλους αυτούς?
      προσωπικά έχω καταφέρει να φτάσω τα 650$ και η ομάδα μου είναι οι: kalnietis, calloway, schilb, preldzic, nocioni, bogdanovic bogdan, azinca, marianovic, kaun, hendrix
      αυτά, με τις αλλαγές της εβδομάδας καθώς δεν είχα προβλέψει το πολύ κακό παιχνίδι της τσσκα και του καούν, αλλά προς το παρρόν δεν μπορώ να τον αλλάξω.

      Διαγραφή
    5. Πολύ καλή είναι η ομάδα σου! Έχεις κάνει τις αλλαγές ή όχι? Αν όχι, με βάση αυτά που γράφω παραπάνω, ο Kaun θα ήταν ο πρώτος που θα άλλαζα στη θέση σου.

      Προσωπικά προφανώς δε θα καταφέρω να πάρω όλες τις επιλογές μου σε μια ομάδα. Η δική μου καλύτερη έχει 660 credits, αλλά όπως είπες υπάρχει το όριο των 3 αλλαγών. Από την άλλη είναι χρήσιμο να ξέρεις τις πιο δυνατές επιλογές σου σε όλες τις θέσεις, τα υπέρ και τα κατά τους, ώστε να σταθμίσεις τις κινήσεις σου. Επίσης αν έχεις παραπάνω από μία ομάδες που είναι κοντά μεταξύ τους, μπορείς διασπείρεις τις επιλογές και τα αντίστοιχα ρίσκα.

      To κείμενο φυσικά γράφτηκε υπό το πρίσμα των δικών μου ομάδων και των διλημμάτων που έχω, αλλά ελπίζω να βοηθήσει και κάποιους άλλους και γενικά να κάνουμε διάλογο.

      Διαγραφή
    6. rikste miamatia k ston pocius opos k ton leloupe. Episis shawn james k lasme kostizoun 45 8a kanoun ksepasma opou na nai...

      Διαγραφή
  35. θα κανω ενα σχολιο για την γουαλντ καρτν που διαβασα οτι η ελλαδα θα εχει σχεδον σιγουρα, και αναρωτιεμαι γιατι ο βασιλακο ακουει τα εξαμαξης...???
    τον κατηγορουμε σχεδον για τα παντα ενω εγω βλεπω οτι συνεχεια προσπαθει να κανει κατι για να βοηθησει το ελληνικο μπασκετ.
    Οταν περναγε ο λογος του βγαζαμε και τριτη ομαδα στην ευρωπη.. ή δεν θυμαμαι καλα?? ενω πλεον ουτε λογος για τετοια περιπτωση..
    Αντιθετα του χρεωνουμε τα παντα ακομη και για τον μακαρονα.. που βεβαια οποιον και να επαιρνε αν δεν πετυχαινε το ιδιο θα γινοταν. μπορει καποιος να μου πει λοιπον τους λογους που σε οτι διαβαζω θα τον βρω να αναφερεται σαν ο διαολος του ελληνικου μπασκετ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποδείξεις δεν θα βρέις ποτε για τα "εγκλήματα" που τυχον μπορεί να έχει κάνει στο Ελληνικό μπάσκετ. Εφόσον είναι η κεφαλή της ομοσπονδίας θα δεχτεί τα πυρά σε περιόδους κρίσεις.Και φυσικό είναι.

      Επειδή όμως συνήθως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά , και οι μουρμούρες σχετικά με το άτομό του αυξάνονται αρηθμητικά χρόνο με το χρόνο δεν μπορούμε να μην τις λάβουμε υπ'όψη.

      Όσον αφορά την wild card σε κανένα βαθμό δεν την έχουμε στο τσεπάκι μας.Και έχω ξαναεκφράσει την άποψη πως καλό θα ήταν να μην την πάρουμε κιόλας προκειμένου να ετοιμαστεί και να γίνει σωστή δουλειά στην ομάδα μέχρι την επόμενη διοργάνωση με έναν καλό προπονητή.

      Ο Βασιλακόπουλος μπορεί να έχει ύστερα από τόσες δεκαετίες γνωριμίες και άκρες σε όλο τον κόσμο του μπάσκετ και αυτό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ομοσπονδιακού συγκροτήματος αλλα το κακό είναι πως κατα καιρούς ανακατευεται σε θέματα που δεν άπτονται τον αρμηδιοτήτων του δημιουργώντας έτσι μια εικόνα "Καίσαρα" στο Ελληνικό μπάσκετ.

      Στο παρελθόν υπήρξαν πολλά περιστατικά αλλά ας μείνουμε στο πιο πρόσφατο.Το τελευταίο καζο με τον Τρινκιέρι (ο οποίος είναι δική του επιλογή) , με τους βοηθούς που η ομοσπονδία τους επέλεξε , τις παρεμβάσεις στα θέματα Καλάθη , Βουγιούκα είναι οτι πιο χαρακτηριστικό.

      Προσωπικά ως κόουτς δεν θα δεχόμουν παρεμβάσεις στο έργο μου.Θέλω αυτους για βοηθούς,αυτούς τους παίχτες κλπ κλπ.Ο Τρινκιέρι οχι μονο δεν το ξεκαθάρισε αλλά αλλα έκανε και δημοσίως εμφανές το γεγονός πως έπρεπε να λαμβάνει την γνώμη του Βασιλακόπουλου προτου προχωρήσει.

      Το να βοηθήσει την Εθνική ομάδα να πάει σε ένα τουρνουα είναι δώρο άδωρο όταν ο ίδιος παρεμβαίνει στο αγωνιστικό της κομμάτι και στην δουλειά του εκάστοτε προπονητή.

      Η παρουσια πλέον τρίτης ομάδας της χώρας στην Ευρωλίγκα εκτος του οτι θεωρώ πως είναι ανούσια (εδω λέμε για διάφορες ομάδες που κακώς αγωνίζονται μονο και μονο λόγω συμβολαίου και οχι για αγωνιστικούς λόγους) είναι και δίκαιη βάσει της εικόνας του πρωταθλήματός μας.

      Διάoλο μπορεί να μην τον πεις αλλα το δαχτυλάκι του όλο και καπου το βάζει κατα καιρούς...

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. wraio post tmc γιατι δεν ειχα καταλαβει τον λογο που παρα πολλοι τον κατηγορουνε για το ενα και το αλλο χωρις βεβαια να λενε τι εχει κανει .. το θεμα κοουτς ειναι πολυ δυσκολο και μπορει να σου κατσει μπορει και οχι, δεν νομιζω οτι υπαρχει συνταγη επιτυχιας...

      Διαγραφή
  36. Jimαρα τι φαση παιχτηκε χτες με τον Iggy;;;32π με 7/11 3π και τρελες ασιστ πισω απο την πλατη;;;Τι εγινε του εδειξε τα κολπα του ο Στεφανακης;Περα απο την πλακα αν συνεχισει ετσι η τριαδα Curry-Thompson-Iguodala πανε να σπασουνε μεγαλα ρεκορ τριποντων...Ιδωμεν...
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή έκατσα και ελιδα το ματς (δις) πρέπει να σημειωθεί πως η Φιλαδέλφεια τον flotαρε πολύ προκλητικά...Εντάξει πρεπει να έχεις και φεγγάρι για να κάνεις τέτοια εμφάνιση (φάνηκε από την τρελή πάσα πίσω από την πλάτη στον Lee).
      Στο δέυτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε καταντήσει απλά παιδική χαρά αφού το τρένο είχε πια χαθεί και το παιχνίδι απελευθερώθηκε πολύ.

      Το κακό για την ομάδα (GSW) είναι πως βασίζονται υπερβολικά στο σούτ τους...Υπερβολικά όμως...Δεν μπορώ να μετρήσω πλέον τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν σε transition offence και τις τελείωσαν με τρίποντο.Αλλες επιτυχημένες άλλες οχι.Για set επιθέσεις ας μην τα συζητάμε καλύτερα.Μακαρι να μην μας κοστίσει στο μέλλον γιατι τα μόνα safy plays είναι "δώστε τη μπάλα στο Stephen"...

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. O Kάρι είναι ο καλύτερος σκόρινγκ γκαρντ στο ΝΒΑ TMC. Αλλά θέλει Ίγκι-Λι και νομίζω Μπόγκατ για το παραπάνω βήμα.

      Mike

      Διαγραφή
    3. Mike ,

      Οχι μονο χρειάζεται αυτούς που ανέφερες αλλα και έναν αξιόπιστο back-up του Curry.Ο Jack πέρυσι τον πλαισίωνε ιδανικά.

      Το οτι ο Curry είναι δολοφόνος δεν τίθεται θέμα.Η ομάδα όμως χωλαίνει όταν βρίσκεται στο πάγκο για ανάσες.Οι Douglas και Bazemore δεν έχουν ούτε την εκτελεστική δεινότητα ούτε την δημιουργία του Curry και αυτό σε βάθος χρόνου θα κοστίσει...

      Τον Bogut ακόμη δεν τον έχουν βάλει για τα καλά στην εξίσωση της ομάδας , ίσως διοτι βασίζεται πολύ στην περιφέρεια ή και λόγω της δυνατότητας του Lee να επιτίθεται με διάφορους τρόπους (post,drive etc)

      Καλό δείγμα θα είναι το σημερινό ματς με Μινεσότα αφού οι Love-Pekovic συγκροτούν καλό δίδυμο ψηλών και οι πολεμιστές θα δοκιμαστούν σοβαρά.

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. Όντως, έχεις πολύ δίκιο για Τζάκ, το έχει σημειώσει και ο Τζιμ. Νομίζω θα το πάρει το ματς με τη Μινεσότα. Αυτοί οι Νικς με έχουν απογοητεύσει.

      Mike

      Διαγραφή
    5. Ντάγκλας καμία σχέση δυστυχώς με Τζακ

      Mike

      Διαγραφή
    6. mi ksexnate fetos apo ton pagko 8a erxetai o eksairetikos ( k poli kalo project) barnes...Tromera mats sta play offs perisi.

      sorry gia ta greeklish eimai sti douleia k to pc edo de ipostirizei ellinika

      Διαγραφή
  37. Παίξτε άσσο καρφί Παρτίζαν

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σκέπτομαι αλλά πολύ άφοβα το λες ρε μάνο..

      Mike

      Διαγραφή
    2. Θα πάρει κρυάδα η σούπερ φενέρ και απότομη προσγείωση. Μη σου πω ότι δεν τον χαλάει τον Ζοτς Mike

      Μάνος

      Διαγραφή
  38. http://euroleague.sport24.gr/article/2490401/suntoma_100_etoimos_o_lasme.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Φρέσκο άρθρο του Τζιμ..

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=130048:keep-an-eye-on&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΄Λοιπόν, γαμώ τα άρθρα, θυμίζει εποχές λίστας του μπλογκ. Ο Σμιθ Τζιμάρα έχει γίνει αγαπημένο θέμα συζήτησης στη παρέα μου από τότε που έγραψες για αυτόν. Τον παρακολουθώ συχνά, τα νούμερα του, πολύ δυνατός. Το βινρεάκι μεν του άρθρου με το κάρφωμα του Ουόρεν με το ματς στο πόντο είναι φοβερό, κάτι από ουίλ μπάινουμ!

    Lazio32

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πολύ καλό, ψαγμένο. Ήμουν ΣΕΦ τη Πέμπτη, ο Ντιλέηνι ξεκινούσε και άφηνε χιλιόμετρα πίσω συμπαίκτες και αντιπάλους. Αν βελτιώσει λίγο το τελείωμα θα είναι σούπερ γιατί εκτός των άλλων παίζει όντως άμυνα.
    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός ο Ντιλέινι δε λέω, αλλά κάνει ένα εκνευριστικό θέατρο (από την εξέδρα φάνηκε πολύ καθαρά) σε κάθε επαφή και τινάζεται σα να τον χτυπάει ρεύμα με αποτέλεσμα να κερδίζει λιγότερα φάουλ από όσα αξίζει αφού οι διαιτητές τον παίρνουν στο ψιλό. Πρέπει να στρώσει λίγο χαρακτήρα...

      Διαγραφή
  42. o pedoulakis afou ton kseroume tetoia epoxh ksekina tis allages de mporei na diavasei to arthro tou jimara sto basketblog na paroume kana tetoio paixtara..;; episis jim grapse kana arthraki me metagrafologia sxetika me pao kai an pisteueis oti tha kinithoume gia paixti pou legane to kalokairi..thanks kai sorry gia ta greeklisk guys..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 20pts ο Σμιθ +5ασίστ. 20pts+13 reb ο Γιαρού, νίκες και οι δύο. Έβγε Τζιμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΤΖΙΜΑΡΑ καλησπερα,
    Εξαιρετικο το αρθρο σου οπως και στο basketblog και θα θελα τη γνωμη σου οπως και ολων των παιδιων για τους παιχτες που παιζουν στην Ελλαδα και που μπορουν να κανουν το παραπανω βημα..Θυμαμαι περυσι σε ειχα ρωτησει για τον παπαντωνιου και μου ειχες πει δεν κανει και βγηκες σωστος..
    Απο Ελληνες: Σταματης,Καββαδας,Χρυσικοπουλος,Τσαιρελλης,Μπογρης,Κασελακης,Κονιαρης,Μποχωριδης,Λαρεντζακης,Βεζενκοφ,Μουρτος
    Απο Ξενους :Μακκολουμ,Φαγιε,Ντι Τζει Κουπερ,Χαρτ,Προυιτ,Γκαμπριελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν πατρινός και έχοντας παρακολουθήσει τα μισά παιχνίδια του Απόλλωνα πέρσι μπορώ να σου πω πως ο Μακ Κόλουμ μας έκατσε λαχείο. Της τελευταίας στιγμής. Και με 20 χιλιάρικα περίπου από όσο ξέρω..
      Καλός πάιχτης αλλά δε θα μου λείψει. Αν κάποιον έπρεπε να έχει τσιμπήσει ο Πανιώνιος ήταν ο Keaton Grant, το δυάρι τα κάνω όλα και συμφέρω - αυτός μου λείπει, αλλά δυστυχώς πρόλαβαν οι Γερμανοί.
      σορυ peris...

      Διαγραφή
    2. Φίλε τι να σου πω,για να το λες θα ξέρεις καλύτερα ως Πατρινιός...εγώ δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για κανέναν από τους 2.
      Η ομάδα μου πολύ ασταθής και σε αυτό συνεισφέρει το παιχνίδι του Μακκόλουμ.Πάντως στα νούμερα είναι πρώτος...

      Διαγραφή
    3. Όσο για τον φίλο από πάνω,μερικοί που αναφέρεις είναι πολύ μικροί για να κριθούν και άλλοι έχουν δείξει ότι δεν μπορούν να βγάλουν κάτι παραπάνω.Εγω θα σταθώ στον Τσαιρέλη που προοδεύει σταθερά και πιστεύω θα απασχολήσει τους 2 αιωνίους από το νέο έτος(αν και θα μπορούσε ήδη να έχει απασχολήσει)...
      Ανταποκρίνεται πολύ καλά στις ανάγκες του σύγχρονου μπάσκετ και θα μπορούσε να αποτελέσει έναν καλό ρολίστα και στις πιο μεγάλες ομάδες.Για να δούμε κατά πόσο θα ξεπεταχτεί ακόμα.

      Διαγραφή
  45. αγωνιστική για πολλά συμπεράσματα αυτό το διήμερο.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. jim με τετοια αρθρα απογειωνεις τις γνωσεις μας και το παιχνιδι. ευγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. χωρις βεβαια να παραβλεπουμε το επιπεδο των σχολιαστων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλή ομάδα η Λοκομοτίβ Κούμπαν, με αξιόλογο προπονητή και εξαιρετική πορεία τα τελευταία χρόνια. Διαβάζω ότι έχει το 4ο ή 5ο πιο υψηλό budget στην Ευρωλίγκα γύρω στα 20εκ. Πώς γίνεται αυτό; Ουσιαστικά οι παίκτες που θεωρούνται ενεργοί στο rotation της ομάδας είναι 8. Ουΐλιαμς, Καλνιέτις, Μπίκοφ, Σίμον, Γιασάιτις, Μπράουν, Χέντριξ και Μάριτς. Όλοι αυτοί και ο προπονητής κοστίζουν 20 εκ.; Σαν πολλά δεν είναι; Αν ισχύουν αυτά τα ποσά, τότε ο πρόεδρός της (ο μεγιστάνας Αντρέϊ Φεντίτσεφ) εκτός από πλούσιος είναι και μέγιστο κορόιδο.
    Εκτός και αν σαν καλός Ρώσος μεγιστάνας χρησιμοποιεί την ομάδα ως ένα ωραιότατο πλυντήριο...

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @77
      παντα στα ρωσικα λεφτα υπολογιζεται και το κωλοκρυοσημο,το οποιο ανερχεται σε 50-70% πανω στην τιμη.τοσο κρυο που θα φανε πρεπει να πληρωθει.κατσε ντε!!
      gskordak

      Διαγραφή
    2. Και το κωλοκρυόσημο να βάλεις, 20 εκ. δεν βγαίνουν, ρε gskordak. Δηλ. στο Γιασάιτις πόσα δίνουν; Στον Μάριτς;
      Στον Καλάθη έδιναν πέρσι περίπου 1 εκ. Ε, τί διάολο πόσα κοστίζουν οι υπόλοιποι; Θα τρελαθούμε;

      77

      Διαγραφή
  49. -αν ο λασμε κανει τα περσινα ο παο θα παει πολυ μακρια σε ολες τις διοργανωσεις!!αν οχι, τοτε τρομακτικα δυσκολα τα πραγματα για παο!

    -ο οσφπ θα παει καρφι σε α γυρο και τοπ16.μετα δε ξερω πώς θα αναπληρωθουν το ασταματητο τρεχαλητο του παπ, οι ηρωισμοι του χαινς και τα φαρμακερα σουτ του αντιτς.

    -οι καθε λογης αμερικανοι που παιζουν σε διαφορες ομαδες της ευρωπης θα κληθουν να δικαιολογησουν τις προσδοκιες μολις παιξουν στο τοπ επιπεδο.το να παιζεις σε μια μικρη ομαδα της γαλλιας και της γερμανιας ή ακομα και της ιταλιας δε σου εξασφαλιζει σε καμια περιπτωση οτι πηγαινοντας σε μια καλη ομαδα της ευρωλιγκα θα κανεις τα ιδια.....ειναι μεγαλη η διαφορα επιπεδου, πιεσης και ανταγωνισμου!!και φυσικα ειναι και θεμα χημειας και συγκυριων η καλη αποδοση σε μια ομαδα.τρανο παραδειγμα ο λασμε, που απο γυρολογος εγινε αμυντικος της χρονιας στον παο του πεδουλακη.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λάσμε είναι, όντως, πολύ σημαντικός και για τον φετινό ΠΑΟ. Σωστά τα λες. Αλλά λάβε υπόψη σου ότι φέτος θα διαβάσουν καλύτερα το παιχνίδι του οι αντίπαλοι. Οπότε, όσο καλός και αν είναι ο Γκαμπονέζος πρέπει να υπάρξουν και άλλες σταθερές στο παιχνίδι της ομάδας. Τα εργαλεία υπάρχουν (σε αντίθεση με πέρσι). Μένει να αξιοποιηθούν.
      Για τον ΟΣΦΠ αυτό που θα μετρήσει είναι το ίδιο που αναφέρεις στην τρίτη παράγραφο. Κατά πόσο δηλ. οι νέοι ξένοι θα ανταποκριθούν όταν θα σφίξουν τα γάλατα. Τώρα είναι όλα φαίνονται μια χαρά. Αλλά το στάδιο που διανύουμε είναι αναγνωριστικό, τουλάχιστον για ομάδες με τις φιλοδοξίες και την ποιότητα του ΟΛυμπιακού.

      77

      Διαγραφή