Athlenda

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η καρδιά του κτήνους..


Σε ένα ματς στο οποίο δεν είχαν το πάνω χέρι, ο Παναθηναϊκός και ο Στεφάν Λάσμε απλά αρνήθηκαν να χάσουν.. Ο Γκαμπονέζος ξεπέρασε τις δυνάμεις του στο επιθετικό κομμάτι με παρτενέρ τον εξαιρετικό Ούκιτς και τα ..φαντάσματα του ΟΑΚΑ που θυμίζει το παλιό Boston Garden πλέον σε αυτά τα ματς. «Ήττα» από αυτές που σε κάνουν να νιώθεις χαζός για τον Ολυμπιακό που μετά την τελευταία στροφή βρισκόταν τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά. Τίποτα δεν έχει τελειώσει.. Aντίθετα τώρα όλα αρχίζουν..



Ο παραλληλισμός φυσικά με το θρυλικό Boston Garden έχει να κάνει με τα φαντάσματα που βγαίνουν σε αυτά τα μεγάλα ματς με τον αιώνιο αντίπαλο και το αόρατο ψυχολογικό τοίχος που πολεμούν οι ερυθρόλευκοι. Είναι φανερό πλέον (ξεκάθαρο θα έλεγα εάν κοιτάξουμε τον ηγέτη της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη) ότι ο πρωταθλητής Ευρώπης  προσπαθεί να ξορκίσει αυτά τα φαντάσματα. Ειδικά στα τελευταία λεπτά όπου ο Παναθηναϊκός δείχνει πιο σίγουρος, πιο έτοιμος να τελειώσει το ματς. Been there, done that..


Πάμε να δούμε τι είδαμε από τους δύο αντιπάλους τη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ..


-Ο Αργύρης Πεδουλάκης χώρισε την επίθεση της ομάδας του σε δύο κεφάλαια/κατηγορίες, με κάποιες «προσαρμογές» που αφορούσαν καθαρά τη φύση του αντιπάλου και τους δικούς του «στόχους» σε αυτό το κομμάτι. Αυτές οι δύο κατηγορίες/τρόποι ανάπτυξης ήταν:

1.) Post  up παιχνίδι με τα γκαρντς

2.) Pick & roll offense στην οποία οι πράσινοι παρουσίασαν –και όσον αφορά τις καταστάσεις κεντρικού  pickn roll που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία- δύο διαφορετικές διατάξεις: 2i) μια στην οποία οι πράσινοι ανοίγουν χώρους και αδειάζουν τη ρακέτα για  τον δημιουργό και τον εκτελεστή 2ii) και μια άλλη στην οποία προσέθεσε στη διάταξη τη μετακίνηση του Ματσιούλις στο χαμηλό post (ουσιαστικά στη καρδιά της ρακέτας) στοχεύοντας είτε σε κάθετη πάσα στον Λιθουανό σε πρώτο χρόνο μετά το σκριν ψηλά είτε στο να ανοίξει χώρους με το κορμί του Ματσιούλις για τον δημιουργό, φτιάχνοντας καταστάσεις ώστε να περάσει μέχρι μέσα.


Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έτρεξε pickn roll offense στο 65% των κατοχών της στο μισό γήπεδο, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι αφορά σε μεγάλο ποσοστό καταστάσεις ποστ κυρίως με τα γκαρντς (Ούκιτς, Διαμαντίδη), plays τα οποία χρησιμοποιεί πολύ ο Παναθηναϊκός στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ειδικά όταν ο Διαμαντίδης ήταν εκτός παρκέ οι πράσινοι έπαιξαν πολύ στο ποστ με τον Ούκιτς , χρησιμοποιώντας μάλιστα όταν η μπάλα βρισκόταν χαμηλά, ένα cross screen ψηλά για τον Κάρι ώστε να υπάρξουν καταστάσεις για εξωτερική πάσα και σουτ αλλά και μια ball screen offense για τον Ραμέλ Κάρι.


Αυτό που υπογράμμισα ήταν ότι οι γηπεδούχοι για ένα μεγάλο μέρος στο πρώτο ημίχρονο άλλαξαν χρόνους εκτέλεσης, γεγονός  το οποίο ήταν προϊόν έλλειψης υπομονής, «τελειώνοντας» γρήγορα (βιαστικά θα έλεγα..) πολλές επιθέσεις. Αξιοπρόσεκτο επίσης το γεγονός ότι ο κόουτς των πρασίνων επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει μαζί τους Λάσμε-Γκιστ  κάτι που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με το γεγονός ότι ο Αμερικανός φόργουορντ δεν ήταν η βασική επιλογή στο μαρκάρισμα του Σπανούλη και έτσι χρησιμοποιήθηκε στο «5» για να πάει πάνω του ως «αλλαγή» (από τη στιγμή που δε κρίθηκε έτοιμος να βγεί στη πρώτη γραμμή σε αρχική διάταξη) αλλά ίσως και για να μην δώσει στον αντίπαλο το πλεονέκτημα του «τζόγου» στην άμυνα με το «4» του Παναθηναϊκού. Εξ ου και τα 33’ του Αντώνη Φώτση, που ακόμα και  βραδιές που έχει ¼ 3π. βάζει πίεση στην αντίπαλη άμυνα.


-Στο αμυντικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός είχε να διαχειριστεί την κατάσταση του Γκιστ που όπως έγραψα παραπάνω, δεν ήταν στο 100% ώστε να βγεί από την αρχή ψηλά πάνω στον Σπανούλη. Αυτό ήταν ευκαιρία για να φανεί κάτι το οποίο θέλω να σχολιάσω καιρό. Η τεράστια επιτυχία της άμυνας του Παναθηναϊκού πάνω στο υπερόπλο του αντιπάλου δεν έχει να κάνει με πρόσωπα. Δεν είναι ο Γκιστ, ο Ούκιτς ή ο Κάρι.. Το αποτέλεσμα είναι 100% προϊόν ομαδικής λειτουργίας και της συνολικά εξαιρετικής ομαδικής συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία έχει για παράδειγμα ο Λάσμε που έχει παίξει τον Σπανούλη ένας με έναν καταστάσεις  μετά από «αλλαγή», ισάριθμές ή και περισσότερες από τον Γκιστ που είναι ο παίκτης που βγαίνει πάνω του αρχικά. Το ματς της Πέμπτης ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας καλά στημένης-διαβασμένης άμυνας. Στο κεντρικό pick & roll με τον V-Span για παράδειγμα (που οι ερυθρόλευκοι χρησιμοποίησαν λιγότερο αυτή τη φορά) ο Λάσμε περιμένει να «πάρει» την αλλαγή και ο Διαμαντίδης καλύπτει συνεχώς την αντίθετη ντρίμπλα που χρησιμοποιεί ο γκαρντ των ερυθρολεύκων, παίζοντας «μέσα» και τζογάροντας με το σούτ του πόιντ. Ουσιαστικά ο Σπανούλης έχει μπροστά του μια μεμβράνη τριων κορμιών (αν λάβουμε υπόψη τον Κάρι ή Ούκιτς που είναι πάνω του) , με τους παίκτες των «άκρων» να έχουν σύμμαχο το τεράστιο wingspan, ικανό να κλέψει κάθε πάσα στη περιφέρεια.


Σημαντικά σημεία στο αμυντικό κομμάτι..   1.) Η πολύ καλή άμυνα των Λάσμε (κυρίως) και Φώτση «μπροστά»από τους Ντάνστον-Πρίντεζη αντίστοιχα, κατάσταση στην οποία οι δύο πράσινοι ψηλοί ήταν πολύ μαχητικοί/ενεργητικοί.  Ιδιαίτερα η συμπεριφορά του Γκαμπονέζου εδώ ανάγκαζε τους ερυθρόλευκους να ψάχνουν συνεχώς την κατά μήκος πάσα από το φτερό στην αδύνατη πλευρά και να ποντάρουν στο να χτυπήσουν είτε με σουτ είτε πάνω στα close outs. Επιτρέψτε μου να πω ότι οι πράσινοι κατεύθυναν τη μπάλα εκεί με την άμυνα τους. 2.) ο –σε κακή επιθετικά βραδιά- Γιόνας Ματσιούλις ήταν πολύ καλός στη πίσω γραμμή άμυνας με την μοναδική του ικανότητα να βγαίνει μπροστά από τη μπάλα όταν αυτή «ταξιδεύει» μετά τη πάσα. Ο Λιθουανός  βοήθησε σημαντικά στο 2ο ημίχρονο τον Παναθηναϊκό στην άμυνα πάνω στον Περπέρογλου (κομμάτι στο οποίο είχε αποτύχει ο Μπράμος στα πρώτα 20’) κολλώντας πάνω στον Έλληνα φόργουορντ ώστε να μη κερδίσει χώρο ούτε καν για το fade away του..

Αντίθετα εκεί που υστέρησαν οι γηπεδούχοι σε μεγάλο βαθμό ήταν το ριμπάουντ (κυρίως το αμυντικό) καθώς δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν μακριά από το καλάθι τους Ντάνστον-Σίμονς. Σίγουρα η κατάσταση του Γκιστ όπως και η δίψα των ερυθρολεύκων έπαιξαν ρόλο εδώ. Μη ξεχνάτε ότι είναι ένα κομμάτι στο οποίο ο Παναθηναϊκός συνήθως υπερέχει. . Δε το έκανε τη Πέμπτη όμως και αυτό ήταν εκ των βασικών λόγων που ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο κοντά στη νίκη μετά την τελευταία στροφή..


-Για τον Ολυμπιακό.. Θα εστιάσω στο ότι μετά από πολύ καιρό είδα «αντίδραση» σε ματς του ΟΑΚΑ. Μιλάω για το κομμάτι της τακτικής από την άποψη ότι ο Ολυμπιακός είχε ετοιμάσει καταστάσεις έτσι ώστε να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό ως κατεύθυνση δηλ. κάτι που δεν είχε συμβεί στα τελευταία ματς στα οποία οι ερυθρόλευκοι μου έδιναν την εντύπωση (συνεχίζω να αναφέρομαι στο κομμάτι της τακτικής) ότι έπαιρναν φόρα και χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο.. Και για να είμαι ειλικρινής όλη αυτή η προσέγγιση και η υπομονή σε κάτι που ο αντίπαλος αποδεδειγμένα είχε απενεργοποιήσει, μου έκανε λίγο εγωιστική.


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε ετοιμάσει σωστά το πλάνο του παιχνιδιού. Σωστά και ρεαλιστικά. Δεν είναι εύκολο κύριοι να «πατήσεις» τον Παναθηναϊκό στο τρανζίσιον. Μια άμυνα με τέτοια ικανότητα στο να ελέγχει τη μπάλα και να κλείνει το γήπεδο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης εστίασαν σε διαφορετικά κομμάτια του παιχνιδιού.

-Ο Ολυμπιακός διαφοροποίησε την κατεύθυνση τις επίθεσης του. Ή μάλλον έβαλε κατεύθυνση στην επίθεση γιατί τα προηγούμενα δείγματα στο ΟΑΚΑ δεν ήταν αντιπροσωπευτικά της ποιότητας αυτής της ομάδας στο συγκεκριμένο κομμάτι.  Σωστά οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν στοχεύοντας  να περάσουν με υπομονή τη μπάλα μέσα στη ρακέτα ακόμα και όταν ο αντίπαλος αμυνόταν σκυλιασμένα μπροστά από τη μπάλα, αλλάζοντας τις γωνίες πάσας. Ο κόουτς Μπαρτζώκας στόχευσε το ζωγραφιστό με άξονα τον Ντάνστον. Του άδειασε τη ρακέτα στέλνοντας σε πολλά plays τους Περπέρογλου-Πρίντεζη στην αδύνατη πλευρά (για να αποφύγει βοήθεια από ψηλό κορμί), ανεβάζοντας τον ψηλά για συνεχόμενη σκριν επιδιώκοντας να κατέβει χαμηλά με την «αλλαγή». Θεωρώ ότι θα έπρεπε να επιμείνει στο τέλος περισσότερο σε αυτή τη τακτική με τον Αμερικανό. Την ώρα της κρίσεως (τελευταίο τρίλεπτο) ο Ολυμπιακός έψαξε δύο φορές τον Ντάνστον, μια με σκαστή πάσα του Πρίντεζη από τη base line η οποία «κόπηκε» και μια στη πλάτη της άμυνας που κατέληξε σε κάρφωμα. Ο Αμερικανός είναι μια μεγάλη φυσική δύναμη στο παρκέ και σε ένα τέτοιο ματς εξαντλείς κάθε περιθώριο για να την εκμεταλλευτείς ειδικά τη στιγμή που η περιφέρεια σου είναι άστοχη.


Ο Ολυμπιακός στηρίχτηκε αρκετά σε μια ball screen offense για τον εκάστοτε πλάγιο επιλογής, θέλοντας να δημιουργήσει κίνηση στην επίθεση του και να αποβάλλει τη στατικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η τακτική να αφήσει η ομάδα στην άκρη ένα από τα βασικά της άρματα (pick & roll) καθώς τελείωσε με αυτό τον τρόπο, λιγότερο από το 35% των κατοχών της στο μισό γήπεδο. Βασικά το «έβαλε» στο playbook ζεστά μόνο στη 3η περίοδο όταν επεδίωξε να βάλει τον Σπανούλη στην επίθεση της ομάδας.

Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων  ενώ προσεγγίζει σωστά το πνευματικό κομμάτι της αποστολής  του, δε μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση σε βάθος χρόνου. Ενώ λοιπόν μπαίνει βγάζοντας γρήγορα τη μπάλα από τα χέρια του (μη δίνοντας την ευκαιρία στην άμυνα να δυναμώσει με τη ντρίμπλα του) και λειτουργεί πολλές φορές ακόμα και ως ball mover, περιμένοντας να έρθει το παιχνίδι σε αυτόν, σταδιακά λειτουργεί ατομικά , κάτι που είναι φυσικό σε νορμάλ πλαίσια για έναν τόσο ικανό παίκτη, αλλά με λάθος τρόπο. Το κακό είναι ότι αυτή του η προσπάθεια να νικήσει τα δικά του φαντάσματα επηρεάζει και την υπόλοιπη ομάδα. Ακόμα και τον προπονητή του.. Προσωπικά θεωρώ ότι όσο η λύτρωση του Ολυμπιακού ταυτίζεται με αυτή του αρχηγού του, η ομάδα δύσκολα θα καταφέρει να νικήσει το Νέμεσι της..


-Δεύτερος πυλώνας στην ερυθρόλευκη επίθεση ήταν η versatile offense του Στράτου Περπέρογλου. Ειδικά στο ποστ έκανε παπάδες. Όταν η πράσινη άμυνα του έκοψε το «γύρισμα» στο ζωγραφιστό αυτός απάντησε με fade away. Ο Μπαρτζώκας του έδωσε φάσεις πάνω στα close outs, όπου ο Έλληνας φόργουορντ προσπάθησε να χτυπήσει με ρήγμα και πάσα, αλλά και σε ball screen επίθεση.  Γιατί έμεινε έξω «πολύ» ώρα? Δε θα  χρεώσω τον κόουτς Μπαρτζώκα εδώ. Ο Λοτζέσκι ήταν καλός, κουβαλώντας σε μεγάλο βαθμό την ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι. Η επίθεση των ερυθρολεύκων μπορεί να ρολάρει όταν «αποφασίζει» ο Αμερικανός. Είναι όμως τέτοιο το βάθος στα γκαρντς και το στυλ της ομάδας που θέλει να πιέσει τη μπάλα και να βρεί γήπεδο που σχήματα με ένα καθαρό γκαρντ και τον Λοτζέσκι στο «2» δε βρίσκουν πολύ χρόνο (δοκιμάστηκε με Κατσίβελη-Περπέρογλου δίπλα του).

-Μου άρεσε το γεγονός ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας  πήγε βαθιά στο ροτέησιον. Έβγαλε τον Κατσίβελη νωρίς που έχει προσόντα να παίξει τέτοια ματς απλά πρέπει να παίξει χωρίς την πίεση του δικού του πάγκου (λάθος=αλλαγή) και ο ίδιος να γίνει πιο θρασύς. Έχει πολλά να δουλέψει βέβαια. Ένα από αυτά είναι η αμυντική συμπεριφορά του στο ποστ. Εδώ αναφέρομαι συνολικά στα γκαρντς του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός ποστάρει τον Ολυμπιακό με τα γκαρντς περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρώπη, με τους Διαμαντίδη-Ούκιτς. Ο μόνος ερυθρόλευκος περιφερειακός που είναι πραγματικά έτοιμος να παίξει άμυνα στο ποστ είναι ο Κόλινς, ο οποίος βέβαια χρειάζεται πολύ βίντεο για να προσεγγίσει σωστά και να μάθει τα μυστικά της άμυνας στον Διαμαντίδη, ο οποίος μετέτρεψε τη διάθεση/θέληση και ενέργεια του δυναμικού αντιπάλου σε κερδισμένα φάουλ..


-Αυτό που δημιουργεί ερωτηματικά και νομίζω προβλημάτισε είναι η αδυναμία της ομάδας να «τελειώσει» το ματς. Παρακολουθούσα το ματς με φίλους και τη στιγμή που εξέφραζα τη σκέψη μου ότι ο Ολυμπιακός έδειχνε πιο κοντά στο να είναι η ομάδα που θα βάλει το 1 ή τα 2 σουτ που θα κρίνουν το ματς, ο Σλούκας έγραφε το 55-59. Σε εκείνο το σημείο η μπίλια έδειχνε Ολυμπιακός. Δε μιλώ φυσικά για τη –μικρή- διαφορά αλλά για την overall εικόνα. Και όμως η αδυναμία των φιλοξενούμενων να τελειώσουν το ματς ήταν χαρακτηριστική. Αντίθετα οι γηπεδούχοι έβγαζαν μια σιγουριά, μεγαλύτερη πίστη στις δυνάμεις τους. Από ένα σημείο και μετά έπειθαν περισσότερο ότι θα πάρουν τη σωστή απόφαση. Και μη ξεχνάτε ότι απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν μια από τις παραδοσιακά καλύτερες closing teams τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη..


-Σε προσωπικό επίπεδο ο Στεφάν Λάσμε ήταν ο καλύτερος παίκτης του παρκέ. Έγραψα από την αρχή ότι αυτό που δίνει στο επιθετικό κομμάτι είναι πάνω από τις δυνάμεις του. Τη Πέμπτη ήταν clutch..  (18π. 6/9 2π.-6/6 προσωπικές, 5 ριμπ.) Μαζί του και ο Ρόκο Ούκιτς. Έχουμε γράψει ότι  οι πράσινοι θα φαίνονται (και θα είναι) πολύ καλύτερη στις καλές βραδιές του Κροάτη, ο οποίος στο ντέρμπι είχε πολύ καλές επιλογές. Από την άλλη πλευρά το καυτό ξεκίνημα του Περπέρογλου δεν είχε συνέχεια ενώ θετικός ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης και στις δύο πλευρές του παρκέ με καθαρό μυαλό στις αποφάσεις του.


-Για τις δύο ομάδες ακολουθεί η αγωνιστική της υπέρβασης στην Ευρωλίγκα. Αυτό καλούνται να κάνουν στα εκτός έδρας παιχνίδια που έρχονται απέναντι στους κατευθείαν ανταγωνιστές τους. Δύσκολα ματς πραγματικά με πολύ ..ψωμί στο κομμάτι της τακτικής. Ο Παναθηναϊκός προσθέτει τον Ράιτ, ο οποίος είναι «πνευμόνι» για το μπακόρτ, προσδοκώντας να φέρει την πολυπόθητη δράση στη περιφέρεια. Σήμερα στη Ν.Σμύρνη ήταν οκ. Άλλωστε το επίπεδο του είναι τέτοιο που στην Α1 δε θα έχει πρόβλημα. Μένει να δούμε πως θα λειτουργήσει το μπακόρτ του Πεδουλάκη στην Ευρωλίγκα.. Ο Ολυμπιακός από την άλλη βάζει τον Μούν, ο οποίος έχω την αίσθηση ότι μπορεί να προσφέρει αρκετά, ακόμα και να στείλει τον Πρίντεζη στον πάγκο για κάποια παραπάνω λεπτά. Το αξιόπιστο περιφερειακό του σουτ είναι «κλειδί» για τον τρόπο που είναι δομημένη η ερυθρόλευκη επίθεση. Στα ματς αυτά λοιπόν θα έχουμε ντεμπούτο και για τους δύο στην Ευρωλίγκα, σε συνθήκες μάλιστα πλήρους ανταγωνισμού.  Η ομάδα που θα καταφέρει να κάνει το διπλό παίρνει κεφάλι..

Υ.Γ: Eίναι η ώρα του Παππά(?) Η μοίρα τα έφερε έτσι  ώστε ο τραυματισμός του Κάρι να τον φέρει μπροστά. Θα λείψει το σούτ του Αμερικανού από τον πάγκου και τα plays πρέπει να διαφοροποιηθούν λίγο με τον Παππά που δεν είναι τόσο ικανός στη ball-screen offense αλλά έχει εξαιρετικές slashing abilities.


Υ.Γ1: Απάντηση στα μηνύματα που έλαβα αυτή την εβδομάδα. Ναι, ο Πιτ Μάικλ (εως και πέρυσι γιατί τα χρόνια περνούν..) θα ήταν ιδανικός για το μπάσκετ που παίζει ο Πεδουλάκης. Ίσως το κομμάτι που έλειπε για το δισκοπότηρο.. Αμυντικά και επιθετικά ως centerpiece της επίθεσης στο μισό γήπεδο (ποστ, midrange, παιχνίδι χωρίς τη μπάλα, προσωπική φάση) αλλά αυτή η κουβέντα είναι καθαρά θεωρητική. Ο Παναθηναϊκός είναι γεμάτος στο «3» (η πιο γεμάτη θέση της ομάδας)και ο –αγαπημένος του Πεδουλάκη- Πιτ (έμεινε ελεύθερος από τη Μούρθια)που έχει μεγαλώσει πια, δεν «έπαιξε» ούτε θα παίξει (με αυτά τα δεδομένα τουλάχιστον) για τους πράσινους..

Υ.Γ2: Για όσους δε το είδαν στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook.. Ο Τζίμι Μπάρον κοσμούσε τις λίστες μας αρχές καλοκαιριού του 2012 (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/07/2012-1.html ) όταν έπαιζε για ψίχουλα στη Λάγκουν Άρο.. Τον είχαμε χαρακτηρίσει ως «Κάρολ των φτωχών». Η Ρεάλ φέρεται να προσφέρει πλέον 100 χιλιάρικα στη Ρόμα ως buy out και 50 (!) χιλιάδες το μήνα στον παίκτη.. Αμέ..


315 σχόλια:

  1. jim vlepeis ton wright ikano k etoimo n antimetwpisei tpuraulokinhta guard ths arman?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει δυνατά πόδια ο Ράιτ το είπαμε αλλά με τον Λάνγκφορντ θα δυσκολευτεί πολύ. Θα επέλεγα Μπράμος εκεί..

      Διαγραφή
  2. Με βάση την εικόνα κούρασης που μου βγάζει ο Παναθηναϊκός στα τελευταία παιχνίδια, συν την απουσία του Κάρι και την ανετοιμότητα του Γκιστ, μου φαίνεται σχεδόν αδύνατο να καταφέρει να κερδίσει στο Μιλάνο.

    Πανίακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ δύσκολο ματς απέναντι σε μια ομάδα που αμύνεται το ίδιο αποτελεσματικά με τους πράσινους.

      Διαγραφή
  3. Τζιμ ειδα λιγο τον ραιτ σε κατι βιντεακια και τα σχολια που εγραψες...
    Τον χρειαζομασταν εναν τετοιο παικτη... Θεωρω οτι με τα δυνατα του ποδια
    και την αμυνα του στα αντιπαλα guard θα μπορει ο πεδουλακης να παιξει
    ποιο αφοβα πλεον με Λουκα και Μπατιστ στην Ευρωπη... χωρις να περιμενει τον Γκιστ-Λασμε να βγουν μπροστα για να μπαλωσουν τα αδυνατα και αργα ψηλα μας guards... 

    Βλεπεις κατι τετοιο να γινεται ? or οι χρονοι του Μπατιστ και Μαυροκεφαλιδη θα παραμεινουν οι ιδιοι? Βασικα το ροτεισον προσωπικα στο 4-5 πρεπει να ανοιξει λιγο και με Γκιστ ψηλο ανετοιμο ακομα... θα ηθελα να το δω...








    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά Delk. Στη παρούσα φάση η προσθήκη Ράητ δε θα αλλάξει τους χρόνους Μπατίστ-Μαυροκεφαλίδη. Λογική και έξυπνη η σκέψη σου αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος της μικρής συμμετοχής τους.

      Διαγραφή
    2. και ποιός είναι Jim? Νομίζω ότι Μπατιστ δεν αντέχει και ο Μαύρο δεν έχει νεύρο στο παιχνίι του + ότι είναι πιο αργός από Λάσμε-Γκίστ
      Andreas Kremm

      Διαγραφή
  4. Παιδιά ο ράητ μπορεί να βοηθήσει σε συγκεκριμένα κομμάτια. σήμερα επιθετικά ήταν μόνος του ψηλά, καμία άμυνα και σκόραρε 9 με 2/7 δίποντα 5/10 βολές. Μέτριος αλλά υπάρχει το ελαφρυντικό του ντεμπούτου αν και δεν έχει αυτό να κάνει με το σουτ του. Όποιος είδε τι έκανε ο Μακόλουμ στον Γκιστ καταλαβαίνει ότι όλη αυτή η ιστορία με τον Σπανούλη έχει υπερεκτιμηθεί. Και με τον Γκιστ ίσως αντίστοιχα. Ο Μακόλουμ έκανε πλάκα.

    JOHNY Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποτε ξανα εφαγε ο Παο 27 ποντους απο εναν παιχτη στην γιουρολινγκ;;απλα δεν πιεσαν αμυντικα σημερα οι πρασινοι.Υπαρχει ο φοβος του τραυματισμου της κουρασης.Γενικα αγγαρεια κανουν στους αγωνες της Α1.

      Διαγραφή
    2. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ 25 ΜΕ 26 ΠΟΝΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΙΧΤΗ Ο ΠΑΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΜΑΛΑΓΑ, ΟΠΟΥ ΕΛΛΟΙΠΕ Ο ΓΚΙΣΤ, ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΒΑΣΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ Ο ΤΖΙΜ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝ ΕΙΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΝ ΓΚΙΣΤ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΙΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    3. Δεν έχει καμία σχέση ως παίχτης ο Σπανούλης με τον ΜακΚολουμ. Ο δεύτερος μπορεί να τα βάζει από παντού, ακόμα και με κολλημένο τον αντίπαλο πάνω του. Ο Σπαν έχει άλλες αρετές ως παιχτης και ως προσωπικότητα, αλλά δεν είναι σκόρερ τύπου Ναβάρο ή έστω τύπου Λανγκφορντ, ΜακΚολουμ, κλπ.

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα του παιχνιδιου τα γραψαμε ποτε οποτε θα γραψω για την επομενη μερα.

    παλευουμε να βρουμε πως θα μοιρασουμε τον χρονο/ρολους μετα τον λο. Ο κολινς δυστηχως δεν δειχνει να κανει για αυτο το επιπεδο. εχει μια τρελα/ελλειψη κινδυνου η οποια ομως ποιο πολυ κακο κανει παρα καλο. το παιδι τωρα ηρθε και ειναι δυσκολο να καταλαβει το τι συμβαινει στην ομαδα συν οτι πρεπει να παιξει για το συμβολαιο του.

    Εαν ημου εγω- ο γνωστος τυχαρπαστιδης- θα περναγα τον σλουκα σστον ασσο, τον λοτζεσκι στο δυο (κατι που το κανει σε καποιο βαθμο) και τωρα το προβλημα: στο τρια ποιος? εχουμε 2 επιλογες ειτε τον παπαπετρου ειτε τον μουν. ο μικρος εχει χασει εδαφος λογο τραυματισμων αλλα εχει το κορμι να επιβιωσει στην αμυνα και το σουτ να μην ειναι τρυπα στην επιθεση. ο μουν ειναι ποιο ετοιμος παικτης αλλα εχει τα ιδια θεματα με τον κολινσ με την διαφορα οτι στο 3 δεν θα φαινεται τοσο πολυ.

    κεφαλαιο σπανουλης (επειδη ψυχανεμιζομαι οτι θα κοπιαρουν και αλλοι τον μπουχου). πρεπει να τον βοηθησει να μπει στο παιχνιδι. αυτη την φορα τον φυλαγε ο τραυματιας-δεν κανω προπονησεις- ουκιτσ-δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να παμε στο 2 με 2 και οχι κατευθειαν στο 1 με 1.
    Δευτερον χρησιμοποιησε την αλλαγη που θα σου δωσουν.
    Α) παρε βασιλακη το πικ και την αλλαγη σπασε την μπαλα στο φτερο και τροφοδοτησε τον ψηλο απο εκει παιζωντας εσυ weak
    Β) παρε εσυ το πικ αλλα παρε και δευτερο πικ ν ποπ απο 4ρι σου
    κλπ κλπ 7 ατομα ειναι κατι θα μπορουν να σκεφτουν καλητερο απο εμενα.

    αποφασισε να πεθανεις απο το 3ποντο του γκιστ( ο ομπραντοβιτσ μαλακας ηταν? ). κανε παγιδα το ποστ του κοντου. θες με το 5ρι και το 4ρι σου να καλυπτει τον λασμε. θες με το 4ρι κατευθειαν. οπως τους βολευει! αλλα σπαστους το ρημαδι το ποσταρισμα απο τους κοντους.ας βαλει τον φωτση και εας παει ο φωτσης στην αλλαγη πανω στον σπανουλη

    and last but not least grow cohones amigos στο +4 δεν παιζεις γυρω γυρω ολοι σε ποιον θα κατσει η καυτη πατατα. σηκωνεσαι και το μπουμπουνας.

    υ.γ. μαρεσει το μυαλο του μικρου. ειναι λιγοτερο χαρισματικος απο τον σλουκα επιθετικα αλλα καταφερνει παντα να ειναι ποιο θετικος. το pull and shot που εκανε στον λασμε δεν πρεπει να το εχει ξανακανει ουτε σε προπονηση στα παιδικα του περιστεριου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πανεμορφο ποστ που θα πρεπει να το διαβασω αρκετες φορες ωστε να μαθω ολα.. οχι απλα διαβασω αλλα να παθω..
    Θα ξεκινησω πρωτα με τον μπαρον , και γενικα τους παιχτες (αγνωστους για εμας) που γραφεις.. προσπαθω λοιπον να τους ακολουθω και να βλεπω πως τα πανε και αν τελικα πεφτεις μεσα ή γραφεις φουμαρα.. με το που ακουσα την προταση της ρεαλ σε θυμηθηκα.. ρε φιλε αφου σε διαβαζουν αρκετοι απο το τεαμ των πρασινων γιατι δεν τους ψαχνουν τους παιχτες που γραφεις??? και ειδικα παιχτες οπως τον μπαρον που ειναι ευκολο να τους ακολουθησεις...
    Επισης για πεδουλακη.. εχει δικιο για πολλα.. για τραυματισμους , ανετοιμοτητα παιχτων κτλ κτλ.. αλλα οταν στην αρχη της χρονιας βλεπεις οτι ο ουκιτς ειναι κουτσος τοτε τον αλλαζεις..
    επισης ο παο ηταν απο τις λιγες ομαδες που ειχανε ετοιμο ολο τον κορμο .. ολοι οι παιχτες μεινανε, οποτε τα περι καμμενης γης δεν υπαρχουν στον 2ο χρονο του αρτζι στην ομαδα..
    Ειναι φυσιολογικο και επομενο οταν ο ουκιτς ειναι καλα και παιρνει την μπαλα εκει που θελει αυτος και οχι να περιμενει στην γωνια για τριποντο.. οτι η ομαδα θα παει καλα.
    Ο μακολουμ καλο παιχτακι ε?? γιατι οχι του χρονου να τον πιασουμε απο το χερι να ερθει στην πρασινη οικογενεια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πεδουλακης αμεσως μολις εγινε γνωστη η κατασταση του Ουκιτς ζητησε παιχτη...οχι αλλαγη αλλα προσθηκη...Η διοικηση αρνηθηκε...και δεν ηταν η πρωτη φορα.Και το καλοκαιρι του το αρνηθηκανε ενω με δικη τους πρωτοβουλια εδωσαν την τελευταια θεση ξενου που ειχαμε στον Μπατιστ...Τριτο οχι ηρθε παλι τα χριστουγεννα πριν την εναρξη της 2ης φασης...

      Διαγραφή
    2. Να'σαι καλά chris. Ο Μακόλουμ ενδιαφέρει ήδη πολύ κόσμο..

      Διαγραφή
    3. θανο αν η διοικηση το αρνηθηκε για παιχτη .. τοτε πασο και τοτε και βεβαια ο κοουτς πολεμαει με οτι εχει.. και εννοειται οτι δεν χωραει κριτικη στο προσωπο του...
      Για τον μπατιστ ειναι γνωστο οτι η διοικηση το επεβαλε και νομιζω καλα εκανε..
      Αλλα κατα ποσο του αρνηθηκε προσθηκη ενω την προηγουμενη χρονια του αλλαξανε ολους τους ξενους που ειχε παρει δεν ειμαι σιγουρος.. εχω τις αμφιβολιες μου.
      Γενικα δεν εχω θεμα με το μπατζετ τις ομαδος.. ειναι μια χαρα και σιγουρα ειναι καλητερα απο το τιποτα., γιατι δεν υπαρχει περιπτωση να μπει καποιος σε ενα αθλημα που τα εσοδα του ειναι μηδαμινα...

      Διαγραφή
    4. Jim, αυτό που είχε γραφτεί για ΜακΚολουμ και Λαμποράλ, ισχύει;

      Διαγραφή
  8. @jim
    μπράβο φιλαράκι..
    ήταν τόσο μεστή η ανάλυση που ότι και να προσθέσω θα είναι περιττό.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.youtube.com/watch?v=jNjhtanhMNQ#t=202

    Na doun thn #1 fash autoi pou lene oti o Mexri einai ampalos ...

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jim σχετικα με τον Pete Michael,ετσι εντελως υποθετικα.. πιστευεις οτι θα μπορουσε να παιξει ως 4 στον Παναθηναικο?κ να παιζε περισσοτερη ωρα ο Γκιστ στο 5 οπως στο προσφατο παιχνιδι με τον Ολυμπιακο?ειναι φανερο πλεον οτι ο Πεδουλακης δε πολυπιστευει στους Μαυροκεφαλιδη,Μπατιστ..κ με τρεις ψηλους Λασμε-Γκιστ-Φωτση για το 4-5 δε ξερω κατα ποσο βγαινει η χρονια..

    η γνωμη σου για τον Πιερ Τζακσον της Φενερ?να χει δυο αμερικανους περιφερειακους(υπαρχει κ ο Μακαλεμπ)κ με υψος κιολας κατω του 1,80,δεν ειναι κατι που το συνηθιζε ο Ζοτς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Υποθετικά πάντα.. Ο Μάικλ παίζει και στις δύο θέσεις θέσεις των forwards. Για την ομάδα του Πεδουλάκη -που αρέσκεται να παίζει στο ποστ με το "3"- θα ήταν ταμάμ. Τώρα όμως τα χρόνια πέρασαν. Όχι ότι δε το λέει η καρδιά του βέβαια. Απλά δεν είναι ο καλύτερος φόργουορντ στην Ευρώπη πλέον, αυτό είναι σαφές συν ότι τα καλά του παιχνίδια σε μια σεζόν θα είναι λιγότερα. Για τον Τζάκσον απάντησα μόλις από κάτω στον Άκη..

      Διαγραφή
  11. Καλησπερες,απο οτι φενεται ο ομπραντοβιτς θα τα παιξει ολα για ολα με ολυμπιακο,ο πιερ τζακσον που πειρε εκανε ματσαρες στη D-league με 29 ποντους μ.ο και 58 σε ενα ματς αρχες φλεβαρη!!Στο baylor ειχε περιπου 20 ποντους μ.ο και μπηκε 42(αλλη μια καλη επιλογη της φιλαδελφεια φετος) στο ντραφτ,αρκετες ομαδες nba σκεφτονταν να το τσημπησουν τελευταια-προλαβαν ομως οι τουρκοι που τον πληρωσαν αδρα,ισως η μεταγραφη που θα ανεβασει τη περιφερεια της φενερ και θα την βαλει 4αδα,η πλακα θα ειναι να πεσει πανω στο μεσινα,θα αρχησουν να βγαινουν φαντασματα στη μοσχα...Δημητρη θα ηθελα την αποψη σου αν θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άκη.. Ο Τζάκσον ήταν πρώτη μούρη στις καλοκαιρινές μας λίστες ( http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/07/made-in-usa-2013.html ) και μάλιστα είχα επαινέσει την ASVEL όταν τον είχε υπογράψει αρχικά. Τον πιστεύω από ότι θα διαβάσεις. Δε θα τον υπέγραφα όμως στη Φενέρ. Δεν είναι αυτό που θέλει φίλε η ομάδα τώρα και δεν είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσει. Το ίδιο είχα πεί εάν θυμάσαι και για τον εξαιρετικό Τζέηκομπ Πούλεν όταν υπέγραφα στη Μπάρτσα. Όσο καλός και εαν είναι ένας παίκτης, το περιβάλλον στο οποίο θα τον βάλεις παίζει τον πρώτο ρόλο. Μεσίνα vs Ζοτς στους "8" θα είναι ότι καλύτερο για τη λίγκα, θέλω πολύ να το δώ αυτή τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ παίζει καλύτερα και η Φενέρ δεν έχει τον ενθουσιασμό που είχε.

      Διαγραφή
  12. WARNING:ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΕΝΤΟΝΙ...Όποιος θέλει απλά το προσπερνάει.Αν και ο Τζιμ τα είπε όλα και έγραψε μια πολύ ωραία και πλήρη ανάρτηση,είχα κρατήσει ήδη μερικά πράγματα και είπα να τα μοιραστώ με όποιον θέλει.
    Πολύ χορταστικό και όμορφο παιχνίδι.
    Ξεκινώντας με τα του ρυθμού:
    Ο Μπαρτζώκας κάπως αναπάντεχα θα έλεγα,είχε σαφή πρόθεση να παίξει αυστηρά στο μισό γήπεδο το παιχνίδι.Οι ερυθρόλευκοι σπάνια έψαξαν το τρανζίσιον και τον αιφνιδιασμό και δεν έτρεξαν το γήπεδο φρενάροντας επιδεικτικά πολλές φορές ώστε να εκδηλώσουν επίθεση σε σετ αποφασισμένοι να πάνε στα μέτρα και τους κανόνες του αντιπάλου τους,ελέγχοντας τις κατοχές τους,οχυρώνοντας το ριμπάουντ και με σκοπό να μην πετάξουν τις επιθέσεις του στα σκουπίδια.
    Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν έψαξαν τρόπους να διασπάσουν την φοβερά οργανωμένη και συμπαγή άμυνα των πρασίνων που τους βραχυκυκλώνει επιθετικά.Ο Μπαρτζώκας έριξε ιδέες στο παρκέ,είχε ένα πλάνο,αλλά τελικά δεν κατάφερε να επιτύχει πλήρως το στόχο του.Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν την τάση αμέσως μετά το σκριν στη μπάλα να μετατοπίσουν το βάρος της επίθεσης αλλάζοντας αμέσως πάσα μετά το σκριν με στόχο να πιάσουν τους πράσινους σε ελαφρώς λιγότερο έτοιμη αμυντική διάταξη.(με την έννοια ότι η άμυνα του Πάο στο αντίπαλο πικ ν ρολ,αμύνεται με αλλαγές και συγκάλυψη-βοήθεια από τους υπόλοιπους παίκτες)
    Πέτυχαν ως ένα σημείο να βρουν μερικά σουτ με πολλές πάσες στην επίθεση τους και αναζήτηση του ελεύθερου παίκτη στη weak side,όμως ήταν τέτοια η αμυντική αντίδραση των παικτών του Παναθηναικού που ανάγκαζε τους ερυθρόλευκους να αλλάζουν συνεχώς πλέυση στην επίθεση τους και καθυστερώντας το χρόνο εκτέλεσης.Η άμυνα των πρασίνων όπως πάντα πιστή στην τακτική των αλλαγών.Είναι φανερό ότι έχει βρεθεί η κατάλληλη αντιμετώπιση απέναντι στον Σπανούλη με τις αλλαγές στα σκριν και συνήθως με παίκτες μεγαλόσωμους αλλά με γρήγορα πόδια και αθλητικά προσόντα.Τα switch κατά κανόνα εμποδίζουν την διείσδυση του παίκτη που παίρνει το σκριν σε πρώτο χρόνο,δηλαδή αυτό που χαρακτηρίζει τον Λαρισαίο γκαρντ-την κίνηση που τον χαρακτηρίζει.
    Σωστά οι Πειραιώτες αποφορτίστηκαν από τη δημιουργική εξάρτηση του Έλληνα γκαρντ και έδωσαν βάρος στην εκδήλωση επίθεσης με στόχο να χτυπήσει κάθε φορά το πιο "μελανό" σημείο της αντίπαλης άμυνας(αν και σπανίως υπάρχει τέτοιο στον Πάο).Μεγάλο μέρος των αποφάσεων πέρασε στον Μάντζαρη.Η άμυνα του Παναθηναικού έχει το χαρακτηριστικό ότι σε "περιμένει" κατά κάποιον τρόπο μέσα.Είναι συχνά άμυνα χώρου με απλωμένα χέρια και κλεισμένα passing lanes,δηλαδή σπάνια θα πιέσει τη μπάλα και θα "σπρώξει" πίσω τα αντίπαλα γκαρντ.Ο Μάντζαρης λοιπόν,είναι μάλλον ο καταλληλότερος στο κομμάτι αυτό να μοιράσει τη μπάλα και να πάρει τις αποφάσεις με το low mistake basketball και την ψυχραιμία που τον χαρακτηρίζει σαν ball mover.Είδαμε ποστ με τον Περπέρογλου(όπου πήρε λίγο την ταυτότητα του Μπράμου με τα fade away του-εκεί ήρθε το στοπ του Γιόνας με τον πραγματικά ταυρένιο κορμό του),ανάλογες φάσεις σε μικρότερη συχνότητα με τους 3 σέντερ του Ολυμπιακού,σουτ σε αστραπιαία ταχύτητα από τον Λοτζέσκι μετά τη μετακίνηση της μπάλας,και προσπάθεια συνεχών πασών κοντά στο καλάθι όταν ο Σλούκας ήταν ο ddecision maker προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει λίγο την αντίπαλη άμυνα και να βγάλει ξεμαρκάριστη προσπάθεια.Θαρρώ πως ο Όσφπ κατευθύνθηκε έξυπνα(πήρε ωραία βοήθεια από Κατσίβελη που λειτουργεί πολύ καλά ως ball mover επιθετικά) στο κομμάτι αλλά σε ένα σημείο δεν είχε τα εργαλεία να ολοκληρώσει τη σκέψη του.Για παράδειγμα είδαμε την Μπαρτσελόνα στο 1ο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ να βγάζει από τα νερά της την άμυνα του Άρτζι διαθέτοντας έναν εξαρετικό post player και passer στο 5 και ένα καθαρά stretch-4 στο παρκέ με αποτέλεσμα να μπορεί να ανοίγει την άμυνα και να βρίσκει επιλογές έχοντας και έναν παίκτη σαν τον Χουέρτας(καλό να επιτίθεται στα closeout ή να εκμεταλλεύεται τα miss match με ψηλότερους) σε καλή βραδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντίθετα ο Ολυμπιακός δεν έχει το σούπερ ρόστερ σε ορισμένα σημεία λοιπόν και όταν ο Σπανούλης δεν μπορεί να δράσει όπως πρέπει και θέλει(με τη μπάλα στα χέρια και off the screen είτε με σουτ-σε κάθετα σκριν-,είτε με πάσα στο ρολάρισμα του ψηλού,είτε με διείσδυση σε 1ο χρόνο-που απενεργοποιούνται εν μέρει με τις αλλαγές και την ύπαρξη 2 ή 3 παικτών κοντά του) τότε έχει σαφές πρόβλημα.Κάπως έτσι εξηγείται η επίμονη χρησιμοποίηση του Πετγουει που έφερε προβλήματα στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας(3 λάθη κατάφερε να κάνει ο Αντύπας..) αλλά ήταν ένα ρίσκο που έπρεπε να παρθεί ως πιο αξιόπιστη περιφερειακή απειλή από Πρίντεζη και ως οχύρωση των ριμπάου σε αυτό το set tempo που πήγε το παιχνίδι.Ένα λάθος για μένα του Μπαρτζώκα ήταν η εμμονή στον Ντάνστον.Από τη στιγμή που η λέξη πικ ν ρολ(με αρχή και τέλος) ήταν άγνωστη για τον Ολυμπιακό στο συγκεκριμένο παιχνίδι,ο Αμερικανός έχανε την κύρια μορφή δράσης του και θα μπορούσαν να παίξουν περισσότερο ο Σίμονς και ο Μπέγκιτς που δείχναν πιο δυνατοί στο ριμπάουντ και ταιριάζαν στην αμυντική προσέγγιση του Όσφπ στο παιχνίδι.

      Διαγραφή
    2. Οι πράσινοι κλασικά στηρίχθηκαν απόλυτα στην pick and roll offense τους και επεδίωξαν ποστάρισμα κυρίως με τους 2 περιφερειακούς τους ψηλούς.
      Ο Ολυμπιακός επέλεξε και πάλι να αμυνθεί με τον σέντερ να τραβιέται και να μένει πίσω ώστε να αναχαιτίσει το πικ ν ρολ και την πάσα στον ψηλό για το τελείωμα τζογάροντας στο σουτ του κοντού.Σίγουρα μια σωστή τακτική να αντιμετωπίσεις τον Διαμαντίδη και τις βουτιές του Λάσμε στο καλάθι.
      Ο Διαμαντίδης έκανε κατ'εμέ ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι παράγοντας φάσεις συνεχώς και δείχνοντας φοβερή ικανότητα να απεγκλωβιστεί και να δημιουργήσει χώρο για τον εαυτό του μπροστά από το σκριν μοιράζοντας τη μπάλα(με split out στις περισσότερες περιπτώσεις) στα φτερά σε φοβερό timing και με απίστευτη ακρίβεια(βγάζοντας λαγούς από το καπέλο δηλαδή) απεγκλωβίζοντας έτσι την επίθεση του Πάο και βρίσκοντας λύσεις ώστε να γυρίσει σωστά η μπάλα.
      Οι πράσινοι πιάστηκαν από το εξαιρετικό performance του Λάσμε.Ήταν κομβική η συνεισφορά του Γκαμπονέζου στο κομμάτι του σκοραρίσματος.Ο MVP του παιχνιδιού έδωσε πνοή με τα πολλά midrange σουτάκια του δίνοντας βοήθειες 1.στην εκδήλωση ποστ γκέιμ του Πάο ώστε ο αντίπαλος να μη στέλνει βοήθεια με τον σέντερ στον εκάστοτε παίκτη του Πάο(ΔΔ-Ούκιτς-Μασιούλις) χαμηλά απειλώντας από το χάι-ποστ και 2.δίνοντας δικούς του πόντους με τα τελειώματα του γύρω από το ζωγραφιστό και αναγκάζοντας το 5άρι του Όσφπ να βγει λίγο από το κέντρο της ρακέτας,δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Διαμαντίδη να έχει μεγαλύτερη ελευθερία ή ακόμα και να τελειώσει μόνος του μέχρι μέσα.Ήταν μεγάλη ανάσα οι 18 πόντοι του Γκαμπονέζου από τη στιγμή που δεν πήρε τα κλασικά έτοιμα καλάθια για να τελειώσει μόνος,αλλά σκόραρε από δικά του τελειώματα με πίεση,από μέση απόσταση,από επ.ριμπάουντ κλπ.
      Ο Παναθηναικός δεν έδειξε κάποια έκπληξη στο επιθετικό κομμάτι.Δεν έβγαλε έξτρα παίκτη στο rotation,δεν έβγαλε από το μανίκι κάποιο play ή κάποια κατάσταση που δεν έχουμε ξαναδεί.
      Παρ'όλα αυτά βρήκε x-factors στο παιχνίδι που έβαλαν λίγη ποικιλία στο παιχνίδι του.Η ομάδα λειτούργησε θετικά σε περιπτώσεις που ο αρχηγός της δεν ήταν στο παρκέ με τον Ούκιτς να δίνει το απρόβλεπτο στην επίθεση του και να τσουλάει την ομάδα.Ο Κροάτης βρήκε πάτημα,από το γεγονός ότι ο Όσφπ λανθασμένα του έδωσε χώρο για να βρει τον τρόπο να επιτεθεί στο καλάθι(αμυνόμενος στο πικ με τον ίδιο τρόπο που έκανε στον ΔΔ τους Ούκιτς-Κάρυ).Ο άσος των πρασίνων έκανε μακράν το καλύτερο του ματς φέτος μπαίνοντας με αύρα νικητή και no fear sense,βλέποντας με αυτοπεποίθηση το καλάθι,ενώ ήταν εμφανώς ξεμπλοκαρισμένος επιθετικά και δεν "πάγωσε" ως συνήθως την κυκλοφορία της μπάλας,αλλάζοντας γρήγορα πάσες και συμβάλλοντας στην ταχεία εναλλαγή της μπάλας στην επίθεση των γηπεδούχων.
      Ο Όσφπ ενώ πήγε πολύ καλά στο κομμάτι της έντασης στην άμυνα και στην τακτική απέναντι στο πικ ν ρολ του Διαμαντίδη,(περίμενα να δω περισσότερο Μπέγκιτς,σε ρόλο που είχε αναλάβει ανάλογα από τον Λάσο στον περσινό τελικό στα πικ του Σπανούλη) δεν έδειξε την ίδια ετοιμότητα στις περιστροφές και οι πράσινοι προσπάθησαν έντονα να το εκμεταλλευτούν με περιφερειακή κυκλοφορία και ψάχνοντας έντονα την έξτρα πάσα για το ελεύθερο σουτ.Ομοίως είδαμε πολύ παιχνίδι από μέσα προς τα έξω,είτε με ποστάρισμα και πάσα στην περιφέρεια(όπου εδώ έπαιξε καταλυτικό ρόλο η ύπαρξη Φώτση για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρκέ βοηθώντας στο spacing της ομάδας του Πεδουλάκη), είτε με διεισδύσεις και σπάσιμο της μπάλας προς τα έξω ή με μπάσιμο παίκτη και κόψιμο άλλου προς το καλάθι(κυρίως με Μασιούλις και από την άλλη Γκιστ-Λάσμε).

      Διαγραφή
    3. Ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην εν τέλει ψυχολογική αδυναμία και έλλειψη σωστών επιλογών στο τέλος απότ ους φιλοξενούμενους.Αντίθετα ο Παναθηναικός έμπαινε με απίστευτα μεγαλύτερο winning mentality και η αύρα ορισμένων παικτών του στο παιχνίδι έβγαζαν αυτό το refuse to lose,σε μια φάση όπου περίμενες ο Όσφπ να πάρει το πάνω χέρι με το πλεονέκτημα του απλωμένου rotation και της πιο φρέσκιας 5άδας.Γνώμη μου ότι ο Πάο είχε το μεγάλο πλεονέκτημα να έχει ως σημείο αναφοράς 2-3 παίκτες στα κρίσιμα και έναν άξονα πικ ν ρολ που του έδωσε ζυγισμένες επιλογές,αντίθετα με τον Ολυμπιακό που μόλις έφτανε στην πηγή,κοντοστεκόταν μπροστά στο δίλημμα και την επιλογή κάποιου play να πιαστεί.Η δικιά μου ιδέα ήταν ότι βιάστηκε να κάψει το χαρί του post νωρίς στο ματς,και δεν είχε ένα τέτοιο ασφαλές play να πιαστεί με τον αρχηγό του κλειδαμπαρωμένο και ανήμπορο να αποτελέσει τον μοχλό επίθεσης.
      Σημειωματάριο παικτών..:
      -Ντάξει..φυσικά ξεκινάμε με τον Στέφανο.Απλά Lasme intensity...Άμυνα απίστευτη όπου και να βρεθεί,έτοιμος να μαρκάρει και να καλύψει παντού(άντε και συγχωρείται για την post defense του) ενώ η θέληση του για νίκη τον έσπρωξε σε πολλά μεγάλα καλάθια με την υπογραφή του.
      -Φώτσης,απλά επαγγελματίας...παίρνω πίσω ότι είχα πει για τη μεταγραφή του παλαιότερα και τις αμφιβολίες που είχα.Το θέλγητρο 2 ψηλών ευκίνητων και ικανών να έχουν γρήγορες σωματικές αντιδράσεις και να μην έχουν βαρύ κορμί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην 5άδα σου ήταν κάτι που δεν μπορούσε να περάσει και να το αμελήσεις..
      -Μπράμος-Μασιούλις πάντα λίρα εκατό...Πολύ καλοί κυρίως στην ομαδική άμυνα.Και οι 2 με σημαντικές επεμβάσεις σε κλεψίματα ως help defenders.
      -Μου αρέσει πολύ ο Κόλινς.Για τον ρόλο που αναλαμβάνει κυρίως...Πολύ καλός αμυντικός.Εξαιρετικός στην άμυνα στο ποστ,πολύ καλό body control και θετικός στο κομμάτι των αποφάσεων στην επίθεση.Μακάρι να τον πετύχαινε πέρσι αντί για τον Πέρκινς η ελληνική ομάδα.Μπορεί ο παίκτης να δώσει σε κομμάτια,καλείται να προσαρμοστεί λίγο στις απαιτήσεις σε μερικά θέματα...Έκανε 3 φάουλ μόνο με τις επαφές στον Διαμαντίδη που τον ψάρευε πανεύκολα.
      -Μάντζαρης,μακράν ο πιο οικονομικός παίκτης που μπορείς να βρεις..αξιοζήλευτο εργαλείο-πραγματικά σούπερ άμυνα,ιδίως στον προσωπικό του αντίπαλο.
      -Ο Σλούκας πρέπει να κάνει ένα κλικ.Ενώ έχει δείξει μια βελτίωση σε personal skills όπως footwork,επαφή με το καλάθι δε βγαίνει μπροστά ψυχολογικά κυρίως να βοηθήσει και να γίνει πραγματικά αξιόλογος και ολοκληρωμένος δημιουργός.
      -Ο Σίμονς πολύ δυνατός στο ριμπάουντ,εξαρετικό σώμα για το σύγχρονο μπάσκετ..Μακάρι να μπορούσε να τελειώσει καλύτερα μερικές φάσεις,έχει θέμα στο finishing.
      Σόρυ για το τρομακτικά μακροσκελές κείμενο.

      Διαγραφή
    4. Welcome to the Champions League ...

      MANOS

      Διαγραφή
    5. Φίλε peris παρότι το κείμενο σου ηταν μεγάλο, αντίστοιχων διαστάσεων με του Αλέξη του Κυνηγού, παρολα αυτά δέν κούρασε καθόλου και το "κατάπια" με ευχαρίστηση. Συνέχισε έτσι.

      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    6. Νομιζω οτι πλεον δυσκολο να βγαλουν λαγους οι 2 κοουτς και ειδικα απο την στιγμη που στον παο παιζουν συγκεκριμενοι παιχτες συγκεκριμενο μπασκετ. Εκπληξεις τυπου ουκιτς ειναι αναμενομενες αφου ολοι οι παιχτες στο ροστερ του παο αλλα και του ολυμπιακου μπορουνε να σου κανουν την ζημια.. Σαν πρωτη 5αδα ο παο βρισκεται αναμεσα στις 3,4 καλητερες της ευρωπης.. τα δυσκολα αρχιζουν οταν πρεπει να κοιταξουμε στον παγκο..
      κομβικο παιχνιδι λοιπον το ματσακι που περασε αλλα το ιδιο σημαντικο και το παιχνιδι με το μιλανο.
      Νομιζω οτι πρεπει να δειξουμε για το τι μπορουμε να κανουμε και που μπορουμε να φτασουμε.. ουσιαστικα εχουμε εκτος του ολυμπιακου και της καινουργιας μιλανο στην πρωτη αγωνιστικη εχουμε χασει τα υπολοιπα ματς με τους δυνατους του ομιλου.. ευκαιρια να αρχισουμε να ρεφαρουμε!!

      Διαγραφή
    7. μπράβο στο κουράγιο σου που έγραψες τόσο μεγάλο κείμενο (μπράβο και και σε εμάς που είχαμε το κουράγιο να το διαβάσουμε, χαχαχα). Γενικά συμφωνούμε, αλλά δεν νομίζεις και εσύ ότι ο Μάντζαρης πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω σε τέτοια ματς; Πράγματι είναι πολύ καλός και "οικονομικός" παίχτης, αλλά νομίζω ότι αυτό δεν αρκεί για να τον κάνει πρωταγωνιστή σε αυτό το επίπεδο. Εσύ Τζιμ τι άποψη έχεις;
      Μίμης

      Διαγραφή
  13. Εχω διαβασει το αρθρο αλλα δεν θυμομουν οτι ειχες τον τζακσον στη λιστα ουτε οτι τον ειχε τσιμπησειι η βιλερμπαν,ο C.J. LESLIE ειταν καλη πρωτη υλη- μου εκανε ενυπωση που δεν επιασε αν και στους νικς αν και ολα πανε στραβα φετος εκτος απ το μικρο χαρνταγουε'ι'...Τωρα ποσο θα δεσει δεν ξερω,ποιο πολυ μου κολλαει απ το μακαλεμπ στα πλανα του ζοτς. Ομολογω οτι δεν αντεχω πια να βλεπω τους πιστονς φετος,αντα αυτου το σαββατο ειδα το ντερμπι του μισιγκαν(σπαρτανς-γουλβερινς) και λιγο απ το ντιουκ-συρακιους,απ οτι φενεται το συρακιους εχει παραδοση στους ποιντ γκαρντ -ο εννις μιαζει πολυ ποιο επιπεδατος απ το σμαρτ και το γρυφο απ την αυστραλια(εξαμ) ενω παιχτες οπως ο ροντνε'ι' χουντ ο καναδος σταουσκας και ο ρομπινσον τζουνιορ δειχνουν ποσο βαθος θα εχει αυτο το ντραφτ,χωρις ομως να υπαρχει ενας σταρ οπως ντουραντ η' ροουζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελα βρε ακη! δηλαδη τους γουοριορς με τους πιστονς δεν θα τους δεις;
      ασχετο ο ρουμπιο με πεισερς εκανε παπαδες (μαζι με λοβ)

      ΑΚ-47

      Διαγραφή
  14. Foveros o Jim, me kalupses apoluta !

    Otan eipes gia ton Gist-5ari " ίσως και για να μην δώσει στον αντίπαλο το πλεονέκτημα του «τζόγου» στην άμυνα με το «4» του Παναθηναϊκού"

    Fovero ontws ! Den to eixa skeftei.

    Sumfwnw apoluta gia thn underexploitation tou Dunston, einai underated genika pisteuw.

    Kati pou den diavazw genika einai oti to shoot tou Lasme apo ta 4-5 metra apotelei polu sovaro kai aksiopisto oplo pia. Kai exei kanei megalh proodo genika s'auta ta shoot opws stis prwsopikes. Otan exeis above the rim dunamh KAI aksiopisto shoot, exeis kapoia sigoura plays, eite apo post tou guard h tou Maciulis kai pasa ston Lasme sta 5 metra, eite pick'n'roll/pop ! (Eee, ean eixe eite post, eite 3ponto tha milagame gia NBA kai isws all-star !)

    Paizei rwlo sthn eksafanhsh tou Mavrou kai tou Battist ;


    Kalh analush kai edw
    http://euroleague.sport24.gr/article/2654952/h_video-analysh_toy_panathhnaikos-olympiakos.html

    Thanks Jim, mas mathaineis basket kathe fora !

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλησπερα σε ολους
    κατ αρχας ο Παο ειναι τυχερος που σε μια δυσκολη περιοδο για την ομαδα
    εχει αντιμετωπισει τον Ολυμπιακο τρεις συνεχομενες φορες στην εδρα του.
    οσον αφορα το προχθεσινο παιχνιδι δεν το εχασε ουτε ο Σπανουλης,ουτε ο Λοτζεσκι ουτε κανενας αλλος παικτης αλλα το εχασε καθαρα ο Μπαρτωκας.
    σε πρωτη φαση εξαφανισε τον καλυτερο σε αποδοση παικτη του τον Περπερογλου.μετα απο μια εξαιρετικη πρωτη περιοδο τον ξεχασε στον παγκο στη δευτερη περιοδο.
    στο δευτερο ημιχρονο προσπαθησε να ποσταρει κανα δυο φορες,τη μια πηρε και φαουλ απο τον Μασιουλις, και αυτο ηταν ολο.
    τον αφησε και επαιξε μονο 18 λεπτα.κατι αναλογο συνεβη και με Πριντεζη.

    επειτα αφηνει απροστατευτο τον Σπανουλη.ενω ξερει οτι του χαλανε το μυαλο με τις αλλαγες στα σκριν τον αφηνει να παιρνει κατι σουτ απο τα 7 μετρα μπροστα στα τερατα αμυντικους Λασμε και Γκιστ ενω μπορει αντι να σουταρει να οργανωσει,να διαβασει καποια μις ματς και να ταισει τον Ντανστον που φαινεται κοντρολαρισμενος παικτης και μπορει στην τελικη να κερδισει καποια φαουλ κατω απο το καλαθι.
    και τελος ηταν λαθος η επιλογη να δωσει τη τελευταια επιθεση να την οργανωσει ο Λοτζεσκι.αν ο Βελγος ηταν στημενος στη γωνια ειχε περισσοτερες πιθανοτητες να το βαλει,εστω και υπο πιεση,μετα απο μπασιμο και πασα του Σπανουλη.
    τα επιθετικα ριμπαουντ τα πηρε ο Ολυμπιακος γιατι στο μεγαλυτερο μερος του παιχνιδιου οι ψηλοι του Παο μαρκαραν στην περιφερεια και ο Διαμαντιδης και ειδικα ο Μασιουλις ηταν πανω στους ψηλους και συγκεκριμενα στο πενταρι μετα τις αλλαγες.

    οσον αφορα τον Παναθηναικο εχω καιρο να δω ομαδα με τοσο μικρο επιθετικο ταλεντο.κρατιεται και κερδιζει με την αμυνα του και τη φανελα.
    βεβαια η αμυνα που παιζει ειναι σπουδαια αλλα καποιος πρεπει να βαλει και τη μπαλα στο καλαθι.
    μεγαλο λαθος της ομαδος να μην παρουν πιο πριν εναν περιφερειακο ωστε να αναρρωσει πληρως ο Ουκιτς απο τον τραυματισμο.
    μπορει να τον κραζουμε που και που αλλα ηταν σημαντικο γραναζι της ομαδος στο περσινο δευτερο μισο της σεζον και λειπει πολυ φετος ειδικα με τις ελλειψεις που εχει σε δυναμικο στην περιφερεια.
    και τελος να πω ενα μπραβο σε Πεδουλακη και Διαμαντιδη που καταφεραν να ενταξουν τον Λασμε στην επιθεση.
    ηταν κριμα τοσα χρονια να παιζει μονο αμυνα και να περιμενει κανα καρφωμα για να σκοραρει.
    ειναι πολυ καλος στο pnr,εχει ωραιο σουτακι απο τα 4-5 μετρα και ειναι και ευστοχος στις βολες.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Wilkins.. Και όμως εαν είχε (με λιγότερα χρήματα από αυτά που ξόδεψε) έναν δημιουργό στο μισό γήπεδο ακόμα και έναν ποστ ψηλό θα έβλεπες άλλα πράγματα..

      Διαγραφή
    2. Σωστός Wilkins...
      Λίγο αυστηρό σε βρίσκω απέναντι στον Μπαρτζώκα.Είναι τέτοια η μορφή του ρόστερ και το στιλ στο οποίο έχει μάθει η ομάδα που το άνοιγμα του rotation είναι κανόνας και περιπτώσεις σαν αυτή με τον Περπέρογλου είναι λογικό να συμβούν.

      Όσον αφορά αυτό που λες για Πάο..("οσον αφορα τον Παναθηναικο εχω καιρο να δω ομαδα με τοσο μικρο επιθετικο ταλεντο.κρατιεται και κερδιζει με την αμυνα του και τη φανελα").
      Η γνώμη μου είναι ότι δεν λείπει το ταλέντο από τον Πάο επιθετικά.Η κίνηση και το παιχνίδι της ομάδας συνολικά είναι πολύ περιορισμένο επιθετικά..
      Δες τα 4 γκαρντ.Κανένας εκτός από τον παλιό Διαμαντίδη,δεν έγινε γνωστός από την άμυνα του,αλλά βγάζουν το ψωμί τους καθαρά από την επίθεση.Τα 5άρια σου(Μπατίστ,Μαυροκεφαλίδης) είναι παίκτες με αρκετές ικανότητες.Ίσως οι φόργουορντ δεν είναι οι παίκτες με το ταλέντο σε θέματα τεχνικής κατάρτισης και σκοράρισμα αλλά δεν μπορείς να πεις οτι υστερούν σε άλλα βασικά θέματα ώστε να σου δίνουν επιλογές(σουτ,ποστ,επαφή με το καλάθι κλπ.)

      Διαγραφή
    3. δικιο εχεις peris ισως να ειμαι λιγο αυστηρος.
      κατ αρχας ωραια αναλυση για το παιχνιδι κανατε εσυ και ο Jim.
      για Μπαρτζωκα οτι κριτικη και να κανω δε ξεχνω οτι ειναι ο πρωτος Ελληνας προπονητης που πηρε ευρωλιγκα.
      και το εκανε αυτο με ψηλο Αμερικανο τον τουριστα τον Παουελ στη θεση του Ντορσει.
      τι γινεται ομως.σε πρωτη φαση δε μου αρεσε η συνεντευξη τυπου που εδωσε μετα τον αγωνα.αν δε μαθει και αυτος απο τα λαθη του και την αλλη φορα παλι κατι αλλο θα φταιει.
      συμφωνω με αυτο που εγραψες οτι βιαστηκε να καψει το παιχνιδι στο ποστ νωρις.αυτο ηθελα να πω σε σχεση με Περπερογλου.
      οσον αφορα την τελευταια επιθεση και 0 στα 20 να εχει ο Σπανουλης θα του δωσεις τη μπαλα να στησει την επιθεση χωρις να ειναι απαραιτητο να παρει και το σουτ.

      για Παο θα συμφωνησω με τον Jim οτι με εναν κοντο και εναν ψηλο με ποστ παιχνιδι θα βλεπαμε αλλα πραγματα.
      στην αναφορα που εκανα μιλαω για τους 8 παικτες του ροτεσιον
      και οχι για Παππα,Γιανκοβιτς,Μαυροκεφαλιδη,Μπατιστ.
      σιγουρα και οι 8 ειναι εξυπνοι παικτες που με μεσα τον 3D μπορουν να διαβασουν την αντιπαλη αμυνα και τα μις ματς.
      συμφωνω οτι ειναι γνωστες των βασικων στην επιθεση και πανω απ ολα ειναι προθυμοι να θυσιασουν τις προσωπικες επιδοσεις για το καλο της ομαδος.
      αλλα χωρις τον 3D μεσα ειναι στιγμες που νιωθεις οτι δε μπορει κανενας να παρει τη μπαλα να τη βαλει στο καλαθι ειτε με σουτ,ειτε με μπασιμο ειτε να δημιουργησει καποια φαση για τον συμπαικτη του και η ομαδα συνηθως κολαει ακομα και στο ελληνικο πρωταθλημα.
      μπασιματα και σουτ(με εξαιρεση το χερα τον Καρι) ειναι σε σχετικα μετριο επιπεδο σε αντιθεση με τα pnr που στηνει ο Διαμαντιδης και ειναι απο τα κορυφαια.

      WILKINS



      .

      Διαγραφή
  16. Jimara έγραψες! Ανάλυση σε βάθος, σαν να ξαναβλέπω το ματς μπροστά μου...
    Θα επιχειρήσω μερικές σκόρπιες διαπιστώσεις που αφορούν ερωτήματα που θέτεις ή έχεις θέσει σε προηγούμενα άρθρα.
    1) Στο ερώτημά σου Ράιτ ή Τζέτερ σε προηγούμενο άρθρο ήθελα να σου γράψω ότι ο Πεδουλάκης σαν 1ο κριτήριο βάζει την άμυνα. Ό,τι κι αν ψάχνει από έναν παίχτη αν αυτός είναι αμυντική τρύπα δύσκολα μπαίνει στο rotation του. Αν αυτοί οι 2 που έγραψες ήταν πραγματικά οι διαθέσιμοι, τότε η επιλογή του Αργύρη ήταν προφανής. Η νεκροψία θα δείξει και μάλιστα πρέπει να το δείξει πάνω στο Λάγκφορντ άμεσα...
    2) Για το ματς της Πέμπτης γράφεις πώς "οι γηπεδούχοι για ένα μεγάλο μέρος στο πρώτο ημίχρονο άλλαξαν χρόνους εκτέλεσης, γεγονός το οποίο ήταν προϊόν έλλειψης υπομονής, «τελειώνοντας» γρήγορα (βιαστικά θα έλεγα..) πολλές επιθέσεις."
    Συμφωνώ ότι έγινε, το διαπίστωσα κι εγώ. Διαφωνώ για την έλλειψη υπομονής και θεωρώ ότι είναι κατεύθυνση από τον Πεδουλάκη. Είναι απάντηση στις κατηγορίες για "αντιμπάσκετ" και στην αναμονή των αντιπάλων για 24άρες επιθέσεις. Την εκτέλεση με την πρώτη πάσα τη βλέπω καιρό κυρίως με εκφραστή τον Κάρι. Εδώ θα πρέπει να θυμηθούμε το Φορντ του Περιστερίου στην Ευρωλίγκα που έβαζε 2 φορές από 10 πόντους σε 2 τρίλεπτα με επιθέσεις "ίσα που κατεβήκανε όλοι"...
    3) Έχω ξαναγράψει: Υπάρχουν 5-6 ψηλοί στην Ευρώπη που μπορούν να παίξουν με επιτυχία τον περιφερειακό στα πόδια (και το Σπανούλη). Ο Παναθηναϊκός έχει τους 3! Το πρόβλημα του Σπανούλη είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν είναι καλός ο Ούκιτς. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ότι εξαρτάται από το πρόβλημα του Σπανούλη...
    4) Τι έγινε στο 55-59; Γιατί δεν τελείωσε το ματς ο Ολυμπιακός;
    Η εκτίμηση μου είναι σαφής: Στο 37' ο Μπαρτζώκας βγάζει Μάντζαρη, βάζει Σπανούλη χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί. Μάλλον επειδή πρέπει να βάλει τον ηγέτη του στα κρίσιμα, μήπως χάσει το ματς χωρίς Σπανούλη και τα ακούει για κανένα τρίμηνο. Έτσι έχασε την καλή άμυνα πάνω στο Διαμαντίδη (Μάντζαρης, Κόλινς και λίγο Κατσίβελης τον έπαιζαν μέχρι τότε). Στο 37' τον παίζει για 1η φορά ο Σλούκας και ο εξουσθενωμένος ΔΔ ξεκινάει τους περίπατους στη ρακέτα. Λάθος του Μπαρτζώκα εδώ. Σκέφτεται ότι θα κερδίσει το ματς με την επίθεση, ενώ μέχρι τότε κέρδιζε με την άμυνα. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούσα ότι σε πολλά επιθετικά plays προσπαθεί να προσομοιάσει στον ΠΑΟ (αναφέρομαι κυρίως στις post up επιθέσεις). Παρεπιπτόντως με την είσοδο του Σπανούλη, ταυτόχρονα ο Πεδουλάκης έβαλε μέσα τον Ούκιτς σαν αντι-Σπανούλη. Τον είχε ξεχάσει λίγο έξω ο Αργύρης ενώ ήταν θετικότατος και ίσως να μην τον έβαζε για μερικές φάσεις ακόμα, συναισθανόμενος και το ιατρικό του πρόβλημα. Ασυναίσθητα ίσως αλλά αυτή ήταν η στιγμή που κρίθηκε το ματς! Ούκιτς διεισδύει, πάσα Λάσμε, καλάθι 57-59. Επόμενη φάση Ούκιτς διείσδυση 59-59. Εύκολοι πόντοι που έψαχνε ο ΠΑΟ που πήρε το ματς χωρίς μεγάλο σουτ.
    ΥΓ: Καταλύτης της νίκης βέβαια ο Λάσμε, μην το ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ catapult..
      1.) Και εγώ κοιτάζω το αμυντικό κομμάτι φίλε αλλά δεν είναι πάντα έτσι.. η χημεία είναι το παν. Όχι τι πραγματικά θέλεις αλλά τι μπορείς να "κολλήσεις"..
      2.) Επιμένω, ήταν θέμα υπομονής. Αναφέρομαι στο μισό γήπεδο όχι σε καταστάσεις τρανζίσιον. Παρασύρθηκε ο Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει κανένα αντιμπάσκετ όταν παίζεις αργά.. Η ΤΣΣΚΑ είναι η πιο low pace ομάδα, παίζει "αντιμπάσκετ"?
      3.) Τους 2. Αν βάζεις και τον Φώτση, συγνώμη αλλά κάνεις μεγάλο λάθος.
      Σίγουρα έχει "δεύτερες σκέψεις" ο Μπαρτζώκας για το ροτέησιον στο μπακόρτ τα τελευταία λεπτά. Πίστεψε στον Σπανούλη, δε του βγήκε όντως..

      Διαγραφή
    2. Καταρχήν συγχαρητήρια για την ανάλυση. Θεωρώ ότι το ματς κρίθηκε στις ανορθόδοξες επιθέσεις του Ολυμπιακού στο τέλος και την αδυναμία του να βάλει την μπάλα στο καλάθι - έτσι ώστε να πάρει τουλάχιστον κάποιο φάουλ. Από την άλλη όμως, τα σουτ για 3πόντα δεν ήταν κακά, ειδικά εκείνο του Πρίντεζη. Τώρα θα μιλάγαμε για άλλο αποτέλεσμα.

      Jim, θα σου βάλω δύσκολα. Τι θα κάνατε στη θέση του Σπανούλη; Βλεποντας το παιχνίδι του Πανιωνίου, τείνω να πιστέψω ότι το να παίζει ο Σπαν isolation με τον Γκίστ δεν είναι κακή ιδέα...

      Διαγραφή
    3. 1) Jim αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ξέρουμε πώς επιλέγει ο Πεδουλάκης. Μπορεί όλοι να βλέπουμε τα γκαρντ να πηγαίνουν στην 4η περίοδο ασθμαίνοντας και σημαντικά κολλήματα στην επίθεση αλλά ο Πεδουλάκης πάλι τα καλύτερα αμυντικά skills θα διάλεγε.
      2) Οι Ολυμπιακοί καταλογίζουν αντιμπάσκετ. Όχι μόνο σχόλια φίλων του αλλά και άρθρα δημοσιογράφων φίλα προσκείμενων αθλητικών μέσων.
      3) Εγώ το Φώτση τον βλέπω να ανταπεξέρχεται στις αλλαγές των σκριν, καλό hedge out, μπορεί να μείνει πάνω στο γκαρντ μέχρι τέλους. Τον θυμάμαι σε καταστάσεις πάνω σε Σπανούλη και Ναβάρο φέτος. Μπορεί να κάνω λάθος και να τον βοηθά όλο το αμυντικό στήσιμο της ομάδας. Αυτό που δεν είναι διαπραγματεύσιμο είναι ότι ο Πεδουλάκης τον εμπιστεύεται στην άμυνα. Ήρθε και πήρε απευθείας σημαντικό χρόνο στο rotation.

      @ Φίλε Petran911 τα 3ποντα μπορεί να είναι καλά σουτ αλλά δεν παύουν να είναι 3ποντα. Όταν τελικά 9 στις 10 χάνεις επειδή στο τέλος είσαι άστοχος προφανώς και μιλάμε για αυτό το αποτέλεσμα. Προφανώς αν έμπαινε το χ ψ σουτ θα μιλάγαμε για διαφορετικό παιχνίδι. Κατ' εμέ ο Ολυμπιακός έκανε σωστή επίθεση στο 59-61 του Ντάνστον και εννοώ τη μπακ ντορ σε ψηλό (και κυρίως τον Ντάνστον) όταν τον παίζει από μπροστά το 3άρι (Μασιούλις - Μπράμος) μετά τις πρώτες αλλαγές. Με τους ψηλούς έξω και τα 3άρια να παίζουν από μπροστά, το ζωγραφιστό μένει άδειο και ακόμα συζητάμε αν έμπαινε το τάδε σουτ...

      Διαγραφή
  17. Γειά σου "Μικρέ"
    Απόλαυση το άρθρο σου όπως πάντα, είμαι NY (απόψε θα δώ ΝΥΚ-Dallas κ την Παρ/υη ΝΥΚ-GSW) και το άρθρο με τον πρωϊνό καφε ήταν ότι πρέπει... Για τον ΠΑΟ θα πω οτι ο Wright ήτνα επιτακτική ανάγκη, έιχα ξεχάσει πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ροκο, και αν το rotation ανοίξει στους 9 τότε θα βοηθήσει πολύ, απλά νίκη στην Αρμάνι είναι μάλλον αδύνατη με Κάρι έξω..., ο ΟΣΦΠ έχει την ευκαιρία την άλλη αγωνιστική που είχαι ο Πάο στη Μάλαγα αν το κάνει στην Φενέρ η δεύτερη θέση είναι δικιά του.
    Χαιρετισμούς
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυττο το "είχαι" βγάζει μάτι, ειλικρινά δεν ξέρω πως το έγραψα...

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Διαφωνώ φίλε για το Αρμάνι - ΠΑΟ. Βλέπω 2πλό μαρς. Νομίζω ότι του ταιριάζει πολύ αυτή η ομάδα. Στο ΟΑΚΑ την αποσυντόνισε πλήρως χωρίς να είναι εξαιρετικός. Έκαναν max 2 πάσες σε κάθε τους επίθεση. Αν καταλάβουν στον Παναθηναϊκό ότι αυτό είναι ένα απ' τα ματς της χρονιάς η Αρμάνι δεν περνάει τους 65. Βλέπουμε...

      Διαγραφή
    4. Μακάρι αγαπητέ,
      Απλά φοβάμαι την έλλειψη σουτ χωρίς Κάρι, και το γεγονός οτι ο Wright δεν ξέρει την ομάδα οπότε δεν ξέρω πόσο μπορεί να παίξει.. με τα πόδια του Ρόκο σε κακή κατάσταση, και τον Λάνγκφορντ εκεί ζορίζει το πράγμα. Νομίζω η μάλαγα ήταν πιο καλή ευκαιρία... Αλλά μπορεί και μακάρι να το πάρει.
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    5. @Άτσα

      Προφέσορα μας έτρεξαν τα σάλια.. Γκάρντεν δύο ημέρες, μεγαλεία..! Κλαίμε βέβαια για τη κατάντια των Νικς και τα "μαγικά" του Ντόλαν. Καλά να περάσεις φιλαράκι (που αυτό είναι δεδομένο..)!

      PS: Μπρούκλυν δεν έχει..? Ή μένουμε Μανχάταν και σνομπάρουμε τους από κεί..?

      Διαγραφή
    6. Όχι φίλε Μπρούκλυν μένω, στο parκ slope και ήθελα πολύ να πάω γιατί περνάω κάθε μέρα απο Barclays center κ ήθελα να δω Πολ Πηρς (δεν τον έχω δει live ποτε...)αλλά όλη την ευδομάδα ταξιδέυουν και φεύγω Σάββατο... damn...
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    7. btw μας αρρώστησε ο Dirk εχτές... όλο το Β άποντος νομίζω και μια φάση ένα σουτ και τέλος... λάθος άμυνα νομίζω και απ τον Καρμέλο πάντως έπρεπε να παίξουν deny, ο Dirk είναι τόσο ψηλός που δεν μπορείς να τον σταματήσεις να σουτάρει, θα σουτάρει απο πάνω σου...
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα σε όλους.
    Η ανάλυση του Jim μετά από μεγάλα ματς έχει γίνει πλέον must για κάθε μύστη. Διαβάζοντας την ανάρτηση διαπίστωσα ότι τελικά είδα το 1/10 του ματς.
    Τα υπόλοιπα 9/10 τα είδα σήμερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ρε συ 77, μη μου το χαλάς!! εγώ σε θεωρούσα από τους γνώστες του αθλήματος, μην πας να μας το παίξεις άμπαλος!!!

      Διαγραφή
  19. Jim, για άλλη μια φορά, πολύ ενδιαφέρουσα κριτική του αγώνα και με αρκετούς προβληματισμούς για τις δύο ομάδες. Νομίζω ότι εξαιρετικά σημαντική παρατήρηση είναι η παρακάτω.

    (Προσωπικά θεωρώ ότι όσο η λύτρωση του Ολυμπιακού ταυτίζεται με αυτή του αρχηγού του, η ομάδα δύσκολα θα καταφέρει να νικήσει το Νέμεσι της.)

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να'σαι καλά ρε 77.. Αν και είμαι σίγουρος ότι είδες τη Πέμπτη πολλά παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν ειχε γινει ο αγωνας στο Ελλαντα με το ιδιο σκορ με τα ιδια φαουλ τι θα ακουγαμε παλι.Τωρα ολοι μοκο,αν και παλι κατι ακουστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να ποιος είναι ο Παναθηναϊκός

    http://www.youtube.com/watch?v=HKjkLfvUVtE#t=199

    Εξαφάνισε και αυτό το σχόλιό μου Jim γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. epic ουτε ο παπουτσελης δεν θα το σφυριζε αυτο

      Διαγραφή
    2. 2.27 τουλαχιστον εδω δεν εγινε αλλοιωση αποτελεσματος οπως εγινε στο ΠΑΟΚ-γαυρος.Στα 12 δευτερα κανατε φαουλ που δεν δωθηκε κλεψατε και πηρατε την νικη,στο καλαθι η διαφορα,Εδω ειμαστε 6 ποντους μπροστα στα 0.40.Ο ιδιος διαιτητης περσι με την ληξη εδωσε τεχνικη ποινη στον ΔΔ και χασαμε,φετος τουλαχιστον το λαθος του δεν αλλοιωσε αποτελεσμα.17 | 02 | 2014 18:47
      Αλλοίωση αποτελέσματος στην Πυλαία!

      Ο μη καταλογισμός του φάουλ στον Ντι Τζέι Κούπερ από τον Μπράιαν Ντάνστον στα 12’’ πριν το τέλος στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό οδήγησαν στην αλλοίωση του αποτελέσματος στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Α1, σύμφωνα με ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ.

      Διαγραφή
    3. Εγώ βλέπω μπάσκετ από το 1974, ε τέτοιο σφύριγμα εάν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα!

      Διαγραφή
    4. Αυτό ούτε ο Μάνος δεν θα το έδινε!
      Δυστυχώς γύρισε το μπάσκετ πολλές δεκαετίες πίσω!

      Διαγραφή
    5. Όντως τέτοια αλητεία ούτε ο Μάνος δεν θα τολμούσε να σφυρίξει!
      NIKOS B.

      Διαγραφή
    6. LEONIDA ρε συ εισαι ασχετος μαλλον, δεν ξερεις ποιος ειναι αυτος και τον αναφερεις;;δικο σας ειναι φιλε δες εδω το πεναλτι που εδωσε ενα μετρο εξω απο την περιοχη χαχαχαχα ρε ασχετε παρε να χεις,http://www.youtube.com/watch?v=TvJDYiIvThM

      Διαγραφή
    7. ανωνυμε εδω βλεπουμε μια φαση του παο ουτε για οσφπ λεμε ουτε τιποτα τετοιο ... πως την βλεπεις; ολα νταξει;


      οοοοο πια...

      Διαγραφή
    8. ξερω πολυ καλα ποιος ειναι ο παπουτσελης, ειναι της ιδιας κοπιας με αυτον που ειδε το επιθετικο. Ασε που εγω μεγαλωσα με ντεταρι, καπετανιο με πιστολια και τιγρη να πηγαινει την αεκ τρενο. οπως θυμαμαι οτι η πρωτη μου μεγαλη χαρα ειχε ερθει απο το μπασκετ: τελ αβιβ 1994 και εγω 15 χρονων.

      Διαγραφή
  23. Μιλανε οι γαυροι για διαιτησια.Αυτοι που ειχαν πριν κατι αγωνιστικες 9 κιτρινες ολοι μαζι ενω στις αλλες ομαδες ολοι οι παιχτες εχουν ηδη πανω απο 20 ο καθενας.Σας το βουλωσαν οι διαιτητες στο μπασκετ στην ευρωπη.Βουλωστε το τωρα, 18 βολες εναντι 6 ακομη και τα φαουλ ηταν υπερ μας.Αμπασκετοι.Κλαψτε,τα φαντασματα θα επιστρεφουν και ο νομος του ΟΑΚΑ θα παιρνει εκδικηση για οτι κανετε σε ολα τα αθληματα.Σορυ Τζιμ αλλα προκαλουν.ΑΚΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟ.ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑΙΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στεγνό καθάρισμα

    http://www.youtube.com/watch?v=R2GfyH76HfM

    Η απόλυτη ξεφτίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ξεφτiλα ειναι ολη δικη σας; που εχετε να νικησετε 4 αγωνιστικες σε Ελλαδα και ευρωπη και τωρα λετε οτι σας αδικησαν.Οι καταρες στον ΔΔ ειναι απαραιτητες καθε φορα αλλιως δεν γινεται παιχνιδι,ξεφτιλισμενοι.Ο Συριγος ειναι γνωστος αντιπαναθηναικος μπορει να λεει οτι θελει. .

      Διαγραφή
  25. παντως μια καλη λυση για τον ολυμπιακο στα παιχνιδια με τον Παναθηναικο,θα ηταν να κανουν εναν κύκλο γυρω απο τη σεντρα πριν το παιχνιδι και να αρχισουν.....με λενε Βασιλη....και ο Βασιλης ειναι ενταξει.....με λενε Κωστα ....και ο Κωστας ειναι ενταξει.....kok
    ισως ετσι να μπορουσαν να ξεπερασουν το χεσιμο που τρωνε.
    αλλιως....απο το χερι και στον Τζακ Νικολσον.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως ρε φίλε, ένα group therapy θα τους βοηθούσε :)

      Αν και νομίζω ότι, όπως είπε και ο RG, δεν είναι ούτε μαγικά, ούτε mind games ούτε -τόσο- τα ψυχολογικά του Λαθούλη. Μελέτη του παιχνιδιού, επιλογή παικτών για υλοποίηση του πλάνου και προετοιμασία ομάδας και παικτών...κάτι δηλαδή που δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής ο Μπαρτζω, φαίνεται να το προσπαθεί τώρα τελευταία...

      Διαγραφή
    2. εγω νομιζω οτι πρεπει να ανεβουν υα λεπτα του μπργκιτς απο 4 σε 8 πως το βλεπετε αυτο; αν μη τη αλλο ο Ο.Σ.Φ.Π εχει βαθος στον παγκο του...

      Α.Κ.74.

      Διαγραφή
  26. Ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε τον Πανιώνιο (64-69) στην πέμπτη συνεχόμενη ήττα του σε Ελλάδα & Ευρώπη, αλλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε πως δεν έχει παράπονο απ' τους παίκτες του.


    Οι Σφαιρόπουλος & Κάρτερ για την ήττα απ' τον Παναθηναϊκό








    σε: "«Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κοντά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα, αλλά ήμασταν κοντά. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορές, όμως, και πάλι καταφέραμε να τις καλύψουμε και να παραμείνουμε μέσα στο ματς. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σήμερα (23/2). Ήμασταν ανταγωνιστικοί, φτάσαμε έως το τέλος κι είμαστε ικανοποιημένοι απ' την προσπάθεια, που καταβάλαμε» είπε στη συνέντευξη Τύπου της 19ης αγωνιστικής της Α1 ο 47χρονος προπονητής του Πανιωνίου. Απ' την πλευρά του, ο Μαρκ Κάρτερ σχολίασε: «Το ματς ήταν πολύ σκληρό κι απ' τις δύο ομάδες. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ και δώσαμε πολλές δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο να σκοράρει. Παλέψαμε να ανατρέψουμε το σκορ, αλλά σ' αυτή την προσπάθειά,μας ξοδέψαμε πολλή ενέργεια. Είναι δύσκολο απέναντι σ' ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός να πετύχεις κάτι τέτοιο».

    Διάβασε περισσότερα στο: Οι Σφαιρόπουλος & Κάρτερ για την ήττα απ' τον Παναθηναϊκό | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, είμαι πλέον σίγουρος ότι του Κατσουράνη ήταν οφ σαιντ και του Παπουτσέλη μπενάλντι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μα τον Παπουτσέλη βρε Λεωνίδα???? χαχαχαχαχαχαχα.Τελικά εισαι μπασκετικός και μόνο.Να σαι καλά πρωί πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Βεβαια περσυ στο "κλεψιμο" του Αθηναιου στο ΔΔ13 με τον ιδιο διαιτητη μπροστα στη φαση , που εκρινε και το αποτελεσμα ηταν ολα μελι-γαλα ετσι?

    ΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3.26 περσι εννοεις οτι ο Πουρσανιδης διαμορφωσε αποτελεσμα δινοντας τεχνικη ποινη στον ΔΔ.ενω πριν του ειχαν κανει φαουλ που δεν σφυριχτηκε.Χασαμε περσι απο αυτην την αποφαση,τουλαχιστον φετος δεν εκρινε αποτελεσμα το λαθος σφυριγμα.

      Διαγραφή
  30. @jim
    πες τι βλεπεις για το θρυλο σημερα
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://prasinanea.gr/basket/a1/article2661115.ece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τραγικό και αψυχολόγητο σφύριγμα στη Νεα Σμυρνη προχτες. Μπορεί να μην έκρινε το παιχνίδι (μιας και αν μετρουσε το γκολ φαουλ θα πηγαινε στους -3, 45'' πριν τη λήξη), αλλά έδειξε την αγωνιώδη προσπάθεια του ρεφερι να προστατεψει τον ΟΣΦΠ από το να χάσει τη δευτερη θεση της Α1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Τζιμ τι ανέβασες στο Facebook?
    παίζει ο Μπογκντάνοβιτς για Παναθηναϊκό???????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ανεβασε φιλε;μιας και δεν εχω facebook......!

      Διαγραφή
    2. "Ο Μπογκντάνοβιτς βάσει συμφωνίας θα μείνει στην ομάδα έναν ακόμα χρόνο. Πρέπει να σταματήσει να ταλαντεύεται. Να γίνει σταθερή προσωπικότητα και να επιστρέψει στο κλαμπ ότι αυτό έχει επενδύσει σε αυτόν. Μετά μπορεί να φύγει για τον Παναθηναϊκό, τη Φενέρ ή το ΝΒΑ.."

      "Ντούλε" Βουγιόσεβιτς..

      Διαγραφή
  34. Ο Μακ Κόλουμ τοποθετήθηκε για την επίμαχη φάση που χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στο φινάλε του ματς του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό και… έβαλε σε όλους τα γυαλιά!

    Αντί να βγει μπροστά στην κάμερα του Novasports και να κατηγορήσει τους διαιτητές, ο Μακ Κόλουμ προτίμησε να πει πως και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη.

    «Όχι, όχι, όχι δεν ήταν επιθετικό φάουλ. Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Δεν έκρινε αυτή η φάση τον αγώνα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Όπως οι παίκτες κάνουν λάθη,έτσι κάνουν κ οι διαιτητές.Αν εμείς κάναμε λιγότερα ή ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι μπορούσαμε να νικήσουμε»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. σ'ευχαριστω γιαννη!ενταξει,δεν λεει και κατι αυτο...!θα τα δουμε το καλοκαιρι αυτα....παντως το παιδι απο την σελιδα trifillakia.gr,ο οποιος εχει πεσει μεσα στα περισσοτερα μεταγραφικα του παναθηναικου,εχει πει οτι θα εχουμε πολυ 'θερμο' καλοκαιρι φετος...!!!για να δουμε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. http://www.eurohoops.net/el/2014/02/flopping-el/43167

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ποσες βλακειες εχει γραψει.ραδιο αρβυλα

      Διαγραφή
  37. προσωπικα θεωρω λιγο τραβηγμενη την κριτικη που δεχεται ο σπανουλης για την αποδοση του απεναντι στον παο.

    -εχει μπροστα του γκιστ και στην αλλαγη λασμε!!!ποιος θα τα βγαζε περα σε κρισιμο ματς απεναντι σε αυτους τους 2?

    -εχει απεναντι του μια απο τις καλυτερες αμυνες της ευρωπης και μαλιστα ειδικα σχεδιασμενη για να τον αναχαιτησει.

    -δεν εχει διπλα του σοβαρο στηριγμα!!!θυμηθειτε ποσο πιο ευκολα αντιμετωπιζει ο παο τον οσφπ απο τον περσινο τελικο κυπελλου, που ηταν και το τελευταιο ματς του υγιους λο!!!!

    καλοι οι πιτσιρικαδες αλλα λο δεν ειναι ακομα.ο αμερικανος απορροφουσε ολους τους κραδασμους, τετοια παιχτουρα ηταν.

    -συνεπεια του προηγουμενου ειναι να αναλαμβανει εκεινος τα δυσκολα οταν αρχιζουν τα ζορικα.βλεπουμε πολλες φορες τους παικτες του οσφπ να κανουν απενενοημενες κινησεις στα τελευταια λεπτα.λογικο ειναι λοιπον το βαρος μιας κρισιμης επιθεσης να την φορτωνεται ο αρχηγος.απο το να κανει αλει ουπ πασες ο σλουκας ή να σουταρει τριποντα ο πριντεζης καλυτερα ο σπανουλης σουτ απο το σπιτι του μιας και δυσκολα θα πατησει ρακετα.

    δε λεω οτι ο σπανουλης δικαιολογειται με τετοιες εμφανισεις βασει της κλασης του, απλα υποστηριζω οτι ειναι εξαιρετικα δυσκολο γι αυτον , αλλα και για οποιονδηποτε, να ανταποκριθει!!!!

    ο ναβαρο τις προαλλες αποντος εφυγε απο το οακα και πριν προλαβει καποιος να απαντησει ας αναρωτηθει τι ειναι ικανος ο ναβαρο να κανει απεναντι στον παο με συμπαικτες που θα αμοιβονται στο 1/3 απο αυτα που παιρνουν........ολα παιζουν το ρολο τους!!!

    σχετικα με το ματς στο μιλανο,

    εκει ο παο πρεπει να ματωσει για να φυγει με διπλο.πριν το ξεκινημα του τοπ 16 υποστηριζα οτι πρεπει να τα κανει πολυ μπαχαλο ο μπανκι, ο οποιος εχει μια σοβαροτητα ως κοουτς, με τετοιο μπατζετ, και τετοιες προσθηκες, για να παει στραφι η πορεια των ιταλων στο τοπ16 και δεν τον εχω ικανο για κατι τετοιο.

    πολλη δυνατη περιφερεια, καλα 4αρακια, ο λαουαλ να δεσποζει στο 5,καλος παγκος, καλος προπονητης, τι αλλο να θελει μια νεα ομαδα?οκ, η φανελα εχει ελαφρυνει τα τελευταια χρονια, χημεια μεγαλη δεν υπαρχει , ελλειμα εμπειριας υφισταται αλλα μη τα θελουμε και ολα!!!

    για μενα, ο παναθηναικος πρεπει να χτυπησει στο τελευταιο.να μπει και να τα δωσει ολα στο πρωτο δεκαλεπτο και να σπασει το τσαμπουκα των ιταλων με το ξυλο, τις επαφες και την αμυνα.σε διαφορετικη περιπτωση οι ιταλοι παιρνουν αερα και αντε να τους σταματησεις!!!με τον οσφπ ηταν σχεδον ισοπαλια στο ημιχρονο και στο β μερος εγραψαν +30!!!!και τη φενερ στο τελος την καθαρισαν!!!αν τους δωσεις το περιθωριο να πιστεψουν οτι μπορουν να χτυπησουν το ματς , με τον ενθουσιασμο τους ειναι ικανοι να σε καταστρεψουν!!!!

    χαμηλος ρυθμος, ταισμα του ραιτ και του μασιουλις στο ποστ και σε μαυροκεφαλιδη, ο οποιος απεναντι σε μελι και ουαλας μπορει να κανει carrer high!!οκ, παιζει και ο καγκουρ αλλα το παραβλεπω.....
    και φυσικα γκιστ πανω σε λαγκφορντ!!!να μην παρει ανασα!!!αν σταματησουμε αυτον και κερδισουμε τις κατοχες μεσω των περισσοτερων ριμπς και των λιγων λαθων τοτε παμε στο 5-3 και με καχα να κανουμε το 6-3!!ετσι απλα....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. "προσωπικα θεωρω λιγο τραβηγμενη την κριτικη που δεχεται ο σπανουλης για την αποδοση του απεναντι στον παο.

    -εχει μπροστα του γκιστ και στην αλλαγη λασμε!!!ποιος θα τα βγαζε περα σε κρισιμο ματς απεναντι σε αυτους τους 2?"

    O Mακόλουμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γι αυτο προσθεσα το "σε κρισιμο ματς"...............

      ΣΜ

      Διαγραφή
    2. Στο παιχνιδι με Πανιωνιο δεν ειδα τον Λασμε να βγαινει για βοηθεια στο Μακολουμ. Και αυτο γιατι ο Μακολουμ συνηθως δεν επαιρνε σκριν αλλα πηγαινε σε καταστασεις isolation παιρνωντας πρώτος τη μπάλα. Ενα πράγμα που λειπει απο τον ΟΣΦΠ (Ισως το εχει ο Μπεγκιτς είναι το σουτ απο μεση αποσταση με το 5άρι). Ο Σπανουλης τον εχει τον Γκιστ στα ποδια, το θεμα ειναι να μη βρει δευτερο εμποδιο. Αρα πρεπει καπως να ανοιξει η αμυνα του ΠΑΟ, πραγμα που θα μπορουσε να γινει με ενα σεντερ τυπου Μπουρουση, ο οποιος εχει το σουτακι απο μεση αποσταση. Βεβαια αυτη ειναι η ιδεα μου...

      Διαγραφή
    3. Πάντα να λαμβάνετε υπόψη σας και την απόσταση που πρέπει να δημιουργήσει ο επιτιθέμενος από τον αμυνόμενο, όταν ο αμυνόμενος λέγεται Gist ή Lasme, δηλαδή πέρα από τα γρήγορα πόδια -για να ακολουθήσει στο παρκέ- έχει πολύ μεγαλύτερο άλμα και εκρηκτικότητα, μεγαλύτερο wing span και εκπληκτικό timing για να φτάσει τη στιγμή που πρέπει στην μπάλα (ειδικά ο Lasme). Δεν αρκεί απλά να "τον περάσει στα πόδια"....

      Διαγραφή
    4. Σίγουρα. Εγώ παρατήρησα τον Μακολουμ ο οποίος δεν έπαιρνε σκριν, αλλά σκόραρε με μπασίματα από δεξιά. Ο Λάσμε δεν έβγαινε σε βοήθεια. Αντίθετα, αυτό κάνει όταν ο Σπαν περνά τον Γκίστ η παίρνει σκριν.Η λύση σε αυτό το πρόβλημα ίσως είναι ένα pick and pop με σουτάκι από τον ψηλό του Ολυμπιακού. Ιδανικός για κάτι τέτοιο θα ήταν ο Μπουρούσης αλλά και ο Σέρμα το έχει το σουτάκι..

      Διαγραφή
  39. Καλημέρα σε όλους.
    Η εβδομάδα που τρέχει είναι κολασμένη για τις ελληνικές ομάδες. Τα ματς που έχουν μπροστά τους είναι κομβικά αφού θα καθορίσουν τους στόχους τους στο top-16. Οι ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση και τις θέσεις 2-4 είναι 5: ΠΑΟ, Ολυμπιακός, Αρμάνι με 4-3 και Φενέρ, Μάλαγα με 3-4. Στον β’ γύρο οι 3 πρώτες έχουν 3 ματς εντός και 4 εκτός ενώ οι 2 τελευταίες 4 ματς εντός και 3 εκτός. Αύριο και μεθαύριο παίζουν οι 4 από αυτές μεταξύ τους. Οπότε, όποιος κάνει διπλό σχεδόν κλειδώνει την πρόκριση και μετατρέπεται σε φαβορί για την 2η θέση. Η λογική λέει ότι οι 8 νίκες είναι αρκετές για την πρόκριση και οι 9 ίσως δώσουν και την 2η θέση.

    Ο ΠΑΟ πάει στο Μιλάνο για να αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη και βελτιωμένη Αρμάνι. Η αλήθεια είναι ότι οι Ιταλοί από την μια δείχνουν πολύ καλύτεροι από την regular season αλλά από την άλλη δεν έχουν κάνει τίποτα παραπάνω από το να προστατέψουν το αήττητο της έδρας τους. Μάλιστα, έχουν χάσει τεράστια ευκαιρία να κάνουν το διπλό με την Εφές που θα τους έβαζε οδηγούς στην κούρσα. Κάνουν κάποια καλά ματς στην Ευρωλίγκα αλλά ταυτόχρονα χάνουν το κύπελλο Ιταλίας μέσα στο σπίτι τους. Προσωπικά, με έχουν μπερδέψει πολύ με αποτέλεσμα να είμαι επιφυλακτικός ως προς τις προοπτικές τους. Το ματς, λοιπόν, είναι ευκαιρία και για τους δύο. Crash test κανονικό. Κι ο ΠΑΟ, πέρα από τη Λαμποράλ, δεν έχει κάνει την μεγάλη εκτός έδρας νίκη που θα του έδινε άλλον αέρα. Σαν και την περσινή στο Κάουνας, για παράδειγμα. Ιδού, λοιπόν, η ευκαιρία. Να δούμε αν το πάθημα στη Μάλαγα έγινε μάθημα.

    Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να τελειώσει τη Φενέρ. Σε περίπτωση που τα καταφέρει θα έχει δουλέψει και για τους άλλους (ΠΑΟ και Αρμάνι). Το ματς για τους Τούρκους είναι do or die αφού αν χάσουν θα πάνε στο 3-5 και θα έχουν μπροστά τους βουνό να ανέβουν. Σ’ αυτό το ματς υπάρχει μια παράμετρος που ίσως κρίνει αρκετά. Οι 2 νέοι παίκτες των Τούρκων και κατά πόσο αυτοί μπορούν να καλύψουν μέρος των αδυναμιών που έχει δείξει η ομάδα του Ζοτς. Από την άλλη ο Ολυμπιακός παίζει το 2ο συνεχόμενο δύσκολο ματς σε μια σειρά 4 αγώνων που θα κρίνουν την τύχη του στην διοργάνωση. Ακολουθούν η Αρμάνι στο ΣΕΦ και το ταξίδι στην Βαρκελώνη. Περιμένουμε, λοιπόν, με αγωνία να δούμε την αντίδραση της ομάδας μετά το ΟΑΚΑ και το κατά πόσο θα ανταπεξέλθει στην πίεση που θα ασκηθεί από το γήπεδο και από το αυξημένο κίνητρο των αντιπάλων.

    Η Μάλαγα, με τις λιγότερες πιθανότητες πάντως, πάει στην Βιτόρια. Η Λαμποράλ έχει μία νίκη στο top-16, αυτή στο ματς των δύο ομάδων στον α’ γύρο. Ε, ας κάνει και την δεύτερη τώρα (με την αύρα και του Όντομ, αν παίξει) ώστε να ξεφορτωθούμε την ομάδα του Πλάθα μια και καλή.
    Νομίζω ότι αν τα ματς έρθουν ως εξής : ΑΡΜΑΝΙ-ΠΑΟ 1, ΦΕΝΕΡ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2, ΛΑΜΠΟΡΑΛ-ΜΑΛΑΓΑ 1, θα γνωρίζουμε τους 4 που θα προκριθούν (Μπάρτσα-Ολυμπιακός-Αρμάνι-ΠΑΟ) και θα ψάχνουμε μόνο τη σειρά. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έχουμε κάθε εβδομάδα μάχες μέχρις εσχάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτσε ρε συ,με τα αποτελέσματα που δίνεις πάει ο Πάο 4-4 και η Φενέρ 3-5 και μένουν άλλες 6 αγωνιστικές....
      Πώς δηλαδή τελειώνει η υπόθεση? Σαν να βιάζεσαι λίγο...Κάθε εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη μέχρι να έρθει η επόμενη.

      Διαγραφή
    2. Κοίτα το πρόγραμμα που ακουλουθεί και θα καταλάβεις. Η Φενέρ, αν χάσει μεθαύριο, θα χρειαστεί 5 νίκες σε 6 ματς για να ελπίζει. Έχει τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, την Αρμάνι εντός και θα υστερεί στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό. Δεν λέω ότι αποκλείεται να τα καταφέρει αλλά όπως και να το δεις είναι βουνό.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα, συμφωνώ ότι τα ματς είναι κομβικά. Έχω δει την Αρμάνι στο ΟΑΚΑ και δε μου προκύπτει πουθενά ότι τον έχει τον Παναθηναϊκό. Δεν τους πάνε καθόλου τα ματσαρίσματα, το στυλ παιχνιδιού, δεν ξέρω κι εγώ τι. Πάντως ήταν τόσο τραγική που δεν πίστευα πως έριξε 30 στον Ολυμπιακό (δεν είδα το ματς). Αν ο Παναθηναϊκός κατέβει για do or die ματς με το μαχαίρι στα δόντια τότε ΑΡΜΑΝΙ-ΠΑΟ 2 και άνετα. ΦΕΝΕΡ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι μεγάλο ερωτηματικό. Τη μάχη των πάγκων τη βλέπω χαμένη από το Μπαρτζώκα. Όλα εξαρτώνται από το σουτ του Ολυμπιακού και το Βασίλη. Αλλιώς κατηφόρα...
      ΥΓ: Κάχα - Μάλαγα συμφωνώ στον 1 με Λαμάρ...

      Διαγραφή
    4. ΟΚ,πρόσεξε με...
      Μετά από αυτό μένουν 6 αγωνιστικές.
      Φενέρ και Πάο έχουν στο πρόγραμμα:
      2 ίδια ακριβώς ματς(Μάλαγα-Μπάρτσα)
      2 αντίστροφα ματς σε έδρες(Εφές-Λαμποράλ/καμία ουσιαστική διαφορά πάντως)
      Η Φενέρ έχει Αρμάνι ΕΝΤΟΣ,ο Πάο έχει Όσφπ ΕΚΤΟΣ
      Και το μεταξύ τους παιχνίδι στο Οάκα.

      Οπότε δεν βρίσκω καμία λογική σε αυτό που είπες.Σκέψου ότι η Φενέρ νικάει στο Οάκα(που ούτε λέω ότι είναι εύκολο να γίνει,ούτε το πιστεύω), έχουμε ισορροπία και πλεονέκτημα στους Τούρκους.
      Τώρα ξαναδες τι έγραψες και προσπάθησε να παραδεχτείς ρε φίλε ότι υπερέβαλες κάπως...
      "Νομίζω ότι αν τα ματς έρθουν ως εξής : ΑΡΜΑΝΙ-ΠΑΟ 1, ΦΕΝΕΡ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2, ΛΑΜΠΟΡΑΛ-ΜΑΛΑΓΑ 1, θα γνωρίζουμε τους 4 που θα προκριθούν (Μπάρτσα-Ολυμπιακός-Αρμάνι-ΠΑΟ) και θα ψάχνουμε μόνο τη σειρά."
      Αν είναι μόνο δική μου ιδέα ότι δεν στέκει και τόσο αυτό τότε,ΟΚ πάω πάσο.

      Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου,δεν λέω ότι έχω αντίθετη άποψη για τις ομάδες που θα περάσουν.Σε αυτές τις 4 ποντάρω όπως και να ρθουν τα αποτελέσματα της βδομάδας.
      Αντιθέτως στέκομαι στην ορθότητα και το λογικό άλμα του συλλογισμού.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα Peris.

      Φίλε, δεν καταλαβαίνω. Διαφωνείς για να διαφωνείς;

      Στέκομαι στην τελευταία σου φράση «Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, δεν λέω ότι έχω αντίθετη άποψη για τις ομάδες που θα περάσουν. Σε αυτές τις 4 ποντάρω όπως και να ‘ρθουν τα αποτελέσματα της βδομάδας.
      Αντιθέτως στέκομαι στην ορθότητα και το λογικό άλμα του συλλογισμού.»

      Δηλ. δεν διαφωνείς στην εκτίμηση που κάνω αλλά στον τρόπο που καταλήγω σ’ αυτήν. Λες και υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταλήξεις. Ο μόνος τρόπος είναι να προβλέψεις ότι θα συμβούν κάποια αποτελέσματα και κατά συνέπεια την σειρά κατάταξης των ομάδων. Έτσι δεν είναι;

      Θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Είναι σαν να μου λες ότι ο μισθός σου είναι 1.000€ και εκτιμάς ότι προς το τέλος του μήνα δεν θα σου έχει μείνει δεκάρα τσακιστή. Ε, ποιός άλλος τρόπος υπάρχει να καταλήξεις σ’ αυτήν την εκτίμηση εκτός από το ότι τα μηνιαία έξοδά σου θα είναι ίσα ή μεγαλύτερα από τον μισθό σου; Εκτός κι αν βάλουμε στα ενδεχόμενα να σε ληστέψουν όταν κάνεις ανάληψη από το ΑΤΜ ή να πας να τα παίξεις στο καζίνο.

      Υ.Γ. Δεν αρκεί να κοιτάς το πρόγραμμα αλλά και τη σειρά των αγώνων. Έχει κι αυτή τη σημασία της.

      Διαγραφή
    6. Καλή σου μέρα και σένα 77..

      ΠΡΟΒΛΕΨΗ μου είναι ότι θα περάσουν αυτοί οι 4.
      Δεν μπορώ όμως να δεχθώ ότι υπάρχει λογική σε αυτό που είπες(αυτό που έβαλα μέσα σε εισαγωγικά.)
      Δηλαδή αν έρθουν τα αποτελέσματα που είπες έχουν τελειώσει τα πράγματα...Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω...Έχουμε μπει ώρα τώρα σε ανούσιο διάλογο.Απλά τίποτα δεν κρίνεται-καθορίζεται κατ'εμέ από τόσο νωρίς και τόσο τελεσίδικα όσο το προσδιόρισες σε αυτές τις περιπτώσεις από τη στιγμή που είναι τόσο εύθραυστες οι διαφορές και οι ισορροπίες..

      Διαγραφή
  40. και σερμαντινι ο ολυμπιακος!!!εχει ροστερ 20 παιχτων σχεδον!που θα τους βαλει ολους αυτους;;;;;και το προβλημα φαινεται πιο πολυ στα γκαρντ και οχι τοσο στους ψηλους,οπου εκει αν χρειαζοταν κατι,ειναι ενας που να παιζει με πλατη,να εχει ποστ παιχνιδι...ο σερμαντινι δεν εχει τετοιο προσον παντως....!αυτοι ξερουν....(;;)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ο αντι-Λο. Η επιλογή του Κόλινς είναι εντελώς άστοχη και εφόσον δεν διορθωθεί με άλλου τύπου παίκτη τότε το ταβάνι της ομάδας είναι χαμηλό για φέτος. Είναι ολοφάνερη η έλλειψη του Λο και μεγάλο το κενό στους τομείς του παιχνιδιού που κάλυπτε ο Αμερικανός.
      Αντ' αυτού, βλέπουμε να συνεχίζεται η συλλογή 4αριών και 5αριών, καταβάλλοντας μάλιστα και buy out για έναν παίκτη που δεν θα κάνει την διαφορά. Εκτός κι αν νομίζουν στον Ολυμπιακό ότι με τον Σερμαντίνι θα ανέβει επίπεδο η ομάδα.
      Αλλά αυτοί έχουν τα γένια, αυτοί έχουν και τα χτένια!!!

      Διαγραφή
    2. Ανευ λογου και ουσιας κινηση αν γινει τελικα...Τζιμαρα θελω τη γνωμη σου για το σκεπτικο του μπαρτζωκα σε αυτη την κινηση...Παντως με λασμε-γκιστ εχει προβλημα οπως φανηκε περυσι...Οποτε για ευρωπη τον θελει...Τι θα του προσφερει παραπανω απο τον μπεγκιτς?

      Διαγραφή
    3. Άνευ λόγου από πλευράς πληρότητας στη θέση,αυτό δε σημαίνει ότι ο παίκτης μπορεί να βοηθήσει πολύ την ομάδα.Το περίεργο στη φάση είναι ότι τον είχε,τον έδωσε και τον ξαναπήρε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο(τραυματισμό κλπ.).Μάλλον ο Μπέγκιτς πάει για κάψιμο...Ο Γεωργιανός πολύ βελτιωμένος,εξελίξιμος,sevenfooter με γρήγορες αντιδράσεις,πολύ καλή ικανότητα στα ριμπάουντ και πολύ καλή επαφή με το καλάθι.Δεν έχει παιχνίδι στο ποστ,αλλά και ο Μπέγκιτς που ψιλοείχε,ήταν τόσο αργές οι αντιδράσεις του και η εγρήγορση του που φαίνεται πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
      Καλή κίνηση για μένα και θα φανεί στην πορεία...
      Τώρα αυτό που ειπώθηκε για τελείως άστοχη κίνηση Κόλινς δεν ξέρω από που προκύπτει(από πουθενά ίσως?)
      Αντι-Λο δεν βρίσκεις με ψίχουλα,και ο Μπαρτζώκας πήγε σε παίκτη με μικρό όνομα και αγοραστική αξία αλλά κάποια στάνταρ πράγματα σε πολύ καλό επίπεδο(άμυνα,ένταση,ριμπάουντ) ποντάροντας προφανώς σε κάποιους παίκτες να ανέβουν.Δεν έχει και άλλη επιλογή..Έτσι αποφάσισε να συνεχίσει και μένει να δούμε τι κέρδη μπορεί να βγάλει.

      Διαγραφή
    4. Peris, εγώ έγραψα για την εντελώς (μα εντελώς) άστοχη επιλογή του Κόλινς.
      Είναι δεδομένο ότι Λο Νο 2 ήταν αδύνατον να βρει ο Μπαρτζώκας. Άλλο αυτό, όμως, και άλλο να πάρεις παίκτη που δεν κολλάει με την υπόλοιπη ομάδα και δεν ταιριάζει με το στυλ που θες να παίξεις. Ο Κόλινς μπορεί να είναι γενικά καλός παίκτης αλλά από ό,τι έχει δείξει μέχρι τώρα δεν κάνει γι’ αυτό το επίπεδο και γι’ αυτά που θέλει ο Ολυμπιακός. Το δείγμα είναι αρκετό για να κρίνουμε. Δημιουργία μηδέν. Αντίληψη μηδέν. Συγκέντρωση μηδέν. Ταχύτητα μηδέν. Προσωπικότητα μηδέν.
      Λες, άμυνα, ένταση, ριμπάουντ σε πολύ καλό επίπεδο. Μάλιστα. Πού τα είδες αυτά; Σε ποιό ματς ο Κόλινς τα έκανε καλά; Με την Κηφισιά; Με τον Πανιώνιο; Με τον ΠΑΟΚ; Για το ΟΑΚΑ και την Ευρωλίγκα, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Αν εσένα σ’ αρέσει, ΟΚ.
      Τώρα για το κόστος. Εδώ πάει και σκάει buy out για να πάρει τον Σερμαντίνι, του δίνει μάλλον καλό συμβόλαιο (θυμάσαι τι ζητούσε το καλοκαίρι ο Γκιόργκι;), θα αποδεσμεύσει τον Μπέγκιτς (με αποζημίωση αφού έχει βαρύ συμβόλαιο) εκτός κι αν τρελάθηκαν και τον κρατήσουν. Κι όλα αυτά για έναν παίκτη που δεν προορίζεται να κάνει την διαφορά και θα είναι δευτερότριτος πίσω από τον Ντάνστον. Ε, δεν μπορούσαν να βρουν έναν πιο ταιριαστό παίκτη από τον Κόλινς λόγω χρημάτων;

      Διαγραφή
    5. Προσωπικα θεωρω αστοχη τελειως την μεταγραφη σερμαντινι...Να επαιρνε ψηλο με πλατη το καταλαβαινω...Αλλα να παιρνει ψηλο που μοιαζει πολυ με μπεγκιτς και λιγο με σιμμονς γιατι?Ηθελε το ενδιαμεσο τους??Μαζεψε 20 παιχτες ο μπαρτζωκας...Γενικα ειμαι της γνωμης λιγα και καλα, οχι πολλα και οτι να ναι...Επρεπε να παρει καλυτερο αντι-λο, και ψηλο με πλατη...Ανταυτου εχει 4 4αρια και 5 5αρια,και κανενα ψηλο με πλατη...Και κανενα 4αρι με σουτ...Ισως μονο ο μουν εξελιχτει ετσι...Παντως ο μπαρτζωκας νομιζω τα εχει αγχωθει και το μεταδιδει στην ομαδα αυτο...

      Διαγραφή
    6. χαιρετω την παρεα.
      οπως ειναι ο Ολυμπιακος φετος του χρειαζεται ο Σερμαντινι.
      ειναι γρηγορος στα ποδια,παιζει καλα στις αλλαγες και το χετζ αουτ και ειναι καλυτερος σε σχεση με τα αλλα πενταρια της ομαδος στο pnr αφου βουταει πιο γρηγορα στο καλαθι.
      προσφερε περσι στην κατακτηση της ευρωλιγκας καθως στα πρωτα 2 λεπτα αντικαθιστουσε τον τουριστα τον Παουελ.
      καλυτερος απο τον Ντανστον συνολικα δεν ειναι αλλα θα δωσει το κατι διαφορετικο στη γραμμη ψηλων.
      ομως η αληθεια ειναι οτι φετος ο Σερμαντινι δυσκολα θα μπορεσει να αντιμετωπισει τους ψηλους της Μπαρτσα,Ρεαλ,Τσσκα σε καποιο F4.
      ο Κολινς δε μου γεμιζει και πολυ το ματι.θα δωσει βεβαια υψος και φρεσκα ποδια στην περιφερεια κατι που χρειαζεται αφου εκτος του Λο ειναι και λιγο πεσμενος ο Σλουκας.
      ομως δεν εχω δει εως τωρα κατι ενθαρυντικο εκτος απο τη θεληση του να παιξει αμυνα και το θαρος-θρασος να δειξει κατι οταν εχει την μπαλα.ποιο πολυ μου μοιαζει αναλωσιμος,να παρει λιγα λεπτα συμμετοχης,να παιξει αμυνα,να φορτωθει με φαουλ και να μπουν μετα οι αλλοι κοντοι,ξεκουραστοι,να τραβηξουν την ομαδα.
      τελος παντων θα κανουμε λογαριασμο στο τελος για ολους.
      αυτο που μου κανει εντυπωση στον Ολυμπιακο ειναι οτι την τελευταια διετια εχουν παρει 15 παικτες και οι καλυτεροι ειναι οι γνωστοι Σπανουλης,Μαντζαρης,Πριντεζης,Σλουκας,Λο και ο ετοιμος Περπερογλου.

      WILKINS

      Διαγραφή
    7. Όχι,φυσικά όταν αναφέρομαι σε έναν παίκτη παίρνω ως κριτήριο τι έχω δει από αυτόν σε σοβαρά παιχνίδια και σε επίπεδο Ευρωλίγκα και όχι εννοείται με Κηφισιές και Πανιωνάκια.
      Τον βλέπω σαν ένα παίκτη που είναι πραγματικά πολύ καλός αμυντικός overall,αυτό με την αντίληψη,την προσωπικότητα,τη συγκέντρωση κλπ. του παιχνιδιού δεν το ασπάζομαι σαν γνώμη.Μια χαρά μου φαίνεται ο παίκτης και έχει κάποιες συγκεκριμένες αρετές που μπορούν να σου δώσουν κάτι.Παιχνίδι χαμηλά με λόου ποστ,low mistake μπάσκετ,καλό έλγχο του σώματος του και των επιλογών του.Φυσικά έχει αδιαμφισβήτητα συγκεκριμένο ταβάνι και δυνατότητες στην επίθεση,αλλά εξακολουθώ να τον θεωρώ καλή κίνηση.Τ'ωρα σε αυτό που λες με τα χρήματα δε μπορώ να εκφέρω ασφαλή γνώμη.Ναι,ενδεχομένως είχαν κάποια παραπάνω χρήματα να δώσουν σε παίκτη και συμφωνώ κι εγώ πως αν υπήρχε κάτι πολύ καλό για να βοηθήσει αντί του Λο θα έπρεπε να το χτυπήσει γιατί η ομάδα έχασε το ατού της πολύ καλής περιφέρειας που είχε και χρειάζεται ένας παίκτης με πρωτοβουλίες όσο ο Σπανούλης δεν μπορεί να τραβήξει και ο Σλούκας δεν κάνει το step up.Αλλά αν η αγορά δε σου δίνει και τόσες δυνατότητες και η επιλογή σου δεν θα είναι ασφαλής ούτως η άλλως,δε διαφωνώ στο να χτυπήσεις παίκτη με λιγότερο οικονομικό ρίσκο που βλέπεις κάποια πράγματα πάνω του και να ποντάρεις σε κάποια άλλα θέματα.(4άρια-5άρια-νέους παίκτες κλπ.) Όλα επιλογές είναι και άλλοτε σου βγαίνουν,άλλοτε όχι.Μπορεί να έχεις και δίκιο και η περιφέρεια του Όσφπ να δείξει στην πορεία πολύ φτωχή,μπορεί όμως να δώσει πράγματα και ο Κόλινς και ο Σερμαντίνι και να αποδειχθούν προσθήκες με συνεισφορά.

      Διαγραφή
    8. Γράφεις :
      «αυτό με την αντίληψη, την προσωπικότητα, τη συγκέντρωση κλπ. του παιχνιδιού δεν το ασπάζομαι σαν γνώμη. Μια χαρά μου φαίνεται ο παίκτης και έχει κάποιες συγκεκριμένες αρετές που μπορούν να σου δώσουν κάτι. Παιχνίδι χαμηλά με λόου ποστ, low mistake μπάσκετ, καλό έλεγχο του σώματος του και των επιλογών του.»
      Δεν ασπάζεσαι την γνώμη αλλά δεν μου γράφεις σε ποιο ματς είδες πράγματα που πείθουν για το αντίθετο. Επίσης, δεν μου γράφεις σε ποιο ματς τον είδες να ποστάρει. Και παιχνίδι low mistake. Οι συμμετοχές του είναι συνήθως ολιγόλεπτες και χωρίς φάσεις που να δημιουργεί. Πώς να κάνει το λάθος; Στο κατέβασμα της μπάλας; Και, τελικά, λάθη δεν είναι μόνο αυτά που καταγράφονται ως turnovers στην στατιστική. Λάθη είναι μια κακή επιλογή στην επίθεση, λάθη είναι να χάνεις περιστροφές, λάθη είναι να μπαίνεις στο ΟΑΚΑ και να κάνεις 4 φάουλ σε 3’. Το τελευταίο πάει για τον καλό έλεγχο του σώματος και την συγκέντρωση.
      Η γνώμη μου, λοιπόν, είναι ότι ο Κόλινς μέχρι τώρα (δεν ξέρω, μπορεί να μας δείξει άλλα πράγματα στο μέλλον αν και δεν το πιστεύω) δείχνει ότι είναι ένας παίκτης που δεν μπορεί να σταθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας και να καλύψει τομείς που χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Δεν μπορεί δηλ. να είναι βασικός μοχλός του παιχνιδιού της ομάδας. Ενδεχομένως, να τα κατάφερνε σε άλλη ομάδα αλλά μόνο ως ρολίστας.
      Δεν νομίζω ότι αυτό χρειαζόταν ο Ολυμπιακός μετά την απώλεια του Λο.

      Διαγραφή
    9. "Δεν ασπάζεσαι την γνώμη αλλά δεν μου γράφεις σε ποιο ματς είδες πράγματα που πείθουν για το αντίθετο. Επίσης, δεν μου γράφεις σε ποιο ματς τον είδες να ποστάρει."
      Δηλαδή πώς ακριβώς να εξηγήσω κάτι τέτοιο? 'Στο τάδε ματς έπαιξε με πλάτη.."? Είναι κάτι που λέω με βάση τις πολύ μικρές συμμετοχές του.To είδα σε ελάχιστες φάσεις και το διέκρινα από τον τρόπο που παίζει.
      Βλέπω ότι έχει πράγματα να δώσει...Μπορεί να μην είναι ικανός δημιουργός αλλά βλέπω στο παιχνίδι του σωστή προσέγγιση και καλή ματιά στο παρκέ,αντίληψη...
      Άμα είχε προσφέρει ήδη,δε θα το συζητούσαμε καν.Λέω ότι έχω προσέξει πάνω του καλά στοιχεία και πιστεύω ότι θα βοηθήσει.
      Σαφώς,Λο δεν είναι με τίποτα.Ξαναλέω όμως,όταν δεν δύνασαι να δαπανήσεις ένα άλφα ποσό χρημάτων για να φέρεις παίκτη που ίσως είναι πιο ποιοτικός επιθετικά(και αποτελεί τζόγο,δεν βρίσκεις κάθε μέρα παίκτη που σου βγαίνει),πας σε μια επιλογή που σε καλύπτει σε συγκεκριμένα πράγματα και δεν αποτελεί σπατάλη.
      Tα 4 φάουλ είναι προιόν άγνοιας του τι σημαίνει μπάσκετ Ευρωλίγκας,Διαμαντίδης κλπ..Δεν σημαίνει ότι δεν ελέγχει το σώμα του,ή δεν είναι συγκεντρωμένος...
      Θα φανεί στην πορεία,περιττό να το συζητάμε.

      Διαγραφή
  41. Επειδή οι ομάδες μας μιλάνε συχνά για τα ταξίδια και την κούραση που αυτά προκαλούν, παραθέτω το παρακάτω, από την συνέντευξη του Trinkieri στο Euroleague Greece.

    http://euroleague.sport24.gr/article/2661081/o_trinkieri_sto_euroleague_greece.html

    (Οκτώ ημέρες στο δρόμο -και στον αέρα

    Ζητήσαμε να μάθουμε ποιο ήταν το πιο μεγάλο ταξίδι που έκανε η Ούνιξ, έως τώρα; "Ξεκινήσαμε ξημερώματα Σαββάτου, στις 04.00 με προορισμό τη Μόσχα, όπου μείναμε 3 1/2 ώρες, πριν πάμε στο Βερολίνο. Εκεί, μας περίμενε λεωφορείο, για να μας μεταφέρει στο Zgorzelec της Πολωνίας. Φτάσαμε έπειτα από 2 1/2 ώρες, είχαμε ένα γρήγορο γεύμα, πριν αποσυρθούμε στα δωμάτια μας και δώσουμε ραντεβού λίγες ώρες αργότερα, για προπόνηση. Το επόμενο πρωί, ημέρα Τρίτη, κάναμε shootaround, μετά είχαμε το παιχνίδι (για τη VTB United League, εναντίον της Τουρόφ), επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και το πρωί της Δευτέρας φύγαμε για τη Ζιελόνα Γκόρα, με λεωφορείο -απόσταση διάρκειας 2 1/2 ωρών.

    Μείναμε εκεί δυο ημέρες, παραμονή του ματς -την Τετάρτη- κάναμε προπόνηση, ανήμερα σουτ και μετά είχαμε το παιχνίδι με τη Ζιελόνα Γκόρα. Την επομένη φύγαμε για το Βερολίνο (απόσταση 2 1/2 ωρών), όπου η Άλμπα μας είχε παραχωρήσει ευγενικά το γήπεδο της για να κάνουμε τη δουλειά μας. την Παρασκευή το πρωί "πετάξαμε" για τη Μόσχα (πτήση διάρκειας τριών ωρών), μείναμε πέντε ώρες στο αεροδρόμιο και έπειτα επιβιβαστήκαμε στο αεροπλάνο για το Κρασνογιάρσκ, ομάδα που αντιμετωπίζαμε για τη VTB United League. Προσγειωθήκαμε στις 07.00 -για... εσάς 12 το μεσημέρι, αφού αυτή η πόλη είναι στη Σιβηρία και υπάρχει μια αρκετά μεγάλη διαφορά. Προλάβαμε να ξεκουραστούμε για λίγες ώρες, πριν φάμε πρωινό και μεσημεριανό μαζί και πάμε για το παιχνίδι.

    Το θετικό είναι ότι μετρήσαμε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς. Το ταξίδι βέβαια, δεν είχε ολοκληρωθεί. Έπρεπε να επιστρέψουμε στο Καζάν. Η πτήση ήταν 5 ώρες, αλλά υπήρχε χιονοθύελλα, καθυστερήσαμε να φτάσουμε στη Μόσχα και χάσαμε την ανταπόκριση. Περιμέναμε άλλες έξι ώρες -αυτή τη φορά σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο- και το βράδυ επιστρέψαμε στη βάση μας. Διάρκεια ταξιδιού; Οκτώ ημέρες".)

    Κουράζεσε να το διαβάζεις, φαντάζεστε να είχατε να το πραγματοποιήσετε κιόλας? Μήπως να το "φαξάραμε" στις ομάδες μας, υπόψιν των προπονητικών επιτελείων?

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rodeo road trip... Μάθε τι είναι και μετά έλα μίλα, οκ;

      Ody

      Διαγραφή
  42. Ο Παο και ο Ολυμπιακός έχουν από 3 παιχνίδια εντός. Ο Παο εντός με Λαμποραλ-Φενέρ Μαλαγα(και 4 εκτός με Αρμάνι-Εφές-Μπάρτσα-Οσφπ).
    Από αυτά πρέπει να πάρει και τα 3 εντός και οποσδήποτε ένα εκτός.

    Ο Οσφπ έχει εντός(Αρμάνι-Λαμποραλ-Παο) και εκτός(Φενερ-Μπάρτσα-Εφες-Μάλαγα). Τα ίδια ισχύουν και για Ολυμπιακό. ¨Ετσι στο τέλος κυνηγούν από 4-3 τώρα, το 8-6 ή το 9-5(το οποίο δίνει σίγουρα 2η θέση)

    Όποιος από τους 2 φύγει αυτή την αγωνιστικη νικητής γίνεται αυτόματα φαβορί για 2η θέση.

    Αν χάσουν και οι 2 τότε μπαίνει στο παιχνίδι χοντρά και η Φενερ η οποία θα πάει στο 4-4 και θα έχει 3 εντός(Μάλαγα-Αρμάνι-Εφές) και 3 εκτός(Μπάρτσα-Παο-Λαμποραλ). Σε περίπτωση που νικήσει στην Πόλη όλα τα εντός και Λαμποράλ έξω θα πάει στο 8-6 οπότε είναι μέσα σε όλα.

    Επίσης θεωρώ ότι το παιχνίδι του Παο με Φενέρ είναι πολύ πονηρό και λόγω Ζοτς και δύσκολο μιας και οι Τούρκοι θα τα δώσουν όλα αφού πολύ δύσκολα θα πάρουν διπλό στη ΒΑρκελώνη.

    Αν νικήσει μόνο ο Οσφπ τότε έιναι καραφαβορί για 2η θέση και η Φενέρ στο καναβάτσο.
    Αν νικήσει μόνο ο Παο αύριο τότε με 5-3 και η Αρμάνι με 4-4 και μετά με Οφπ στο σεφ στο 4-5 και αντίο ζωή και με κακή ψυχολογία. Βέβαια έχει προτελευταία αγωνιστική στο μιλάνο τη Μπάρτσα(μπορέι να είναι αδιάφορη) και τελευταία την Μάλαγα εκτός(επίσης μπορεί να είναι αδιάφορη)

    Ισως σας κούρασα με τα παραπάνω αλλά όπως λέει και ο Peris είναι πολύ νωρίς ακόμα να κάνουμε υποθέσεις και να βγάζουμε κομπιουτεράκια γιατί μπορεί να σου τύχει κάποιος βαρβάτος τραυματισμός και να αλλάξει μονομιάς όλο το σκηνικό.

    Αύριο στο ΜΙλάνο(καλή παράδοση ο Παο με ιταλικές εκτός) θα πρέπει να πιέσει πολύ στην άμυνα, να κατεβάσει τους Ιταλούς κάτω από τους 70 πόντους, να ανοίξει λίγο το rotation και να πάρει σκόρ από πολλούς.

    Ο Ολυμπιακός σε Σερμαντίνι τα έχει κάνει κουλουβάχατα. Ενώ τον είχε πέρσι, θα μπορούσε να τον είχε υπογράψει το καλοκαίρι με τα λεφτά που ζητούσε(γύρω στα 600 χιλ) πήγε και πήρε τον Μπέγκιτς με 800χιλ. και τώρα αποζημιώνει την Σαραγόσα και πληρώνει και τον Σερμαντίνι μέχρι το τέλος της σεζόν.
    Μετά φωνάζουν οι Αγγελοπουλαίοι για το ενεργειακό κόστος στη Χαλυβουργική! Κούνια που μας κούναγε.
    Ο Σερμαντίνι για μένα μια χαρά ήταν πέρσι και στην Ευρώπη πέρσι βοήθησε πολύ(ειδικά στο F4)
    Τώρα ο Μούν τι θα κάνει ας τον δούμε. Πάντως έχει πολύ μεγάλο ρόστερ και συμφωνώ με κάποιον προυγούμενο ότι ο Μπαρτζώκας έχει πολύ άγχος.

    Προβλέπω πάντως στο Σεφ τελευτάια αγωνιστική να παίζονται όλα και την νίκη να την θέλει πιο πολύ ο Παο

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εγω παλι βλεπω επιθετικο φαουλ του Μακολουμ πανω στο σουτ,οπου ακουγεται το σφηριγμα.Η γνωστη προεκταση του αριστερου χεριου πανω στον Γκιστ.
    Φαινεται καθαρα απο την πισω καμερα.
    Επισης,επειδη ακουγεται σφηριγμα πανω στην προσπαθεια,κολλησε σε ολους οτι ''αντι για καλαθι και φαουλ''.
    Μα αν δεν εδινε επιθετικο,ειναι μονο καλαθι,οχι φαουλ.Η μονη επαφη των δυο,προκαλειται απο το αριστερο χερι του Μακολουμ.

    Αρα,σε περιπτωση που δεν εδινε επιθετικο,ειναι ο ΠΑΟ στο +4 και με κατοχη στα 46 δευτερα.Ουτε το Μαιαμι δε μας κερδιζει σε αυτο το σημειο.

    Τελος,επειδη αμεσως γλυστρα ο Ουκιτς κι ο Πανιωνιος παιρνει τη μπαλα,κερδιζει φαουλ ο Μακολουμ για βολες στα 40 δευτερα (6 σευτερα μετα) απο καθαρη ταπα του Λασμε.
    Εκει ομως η νοβα no replay χεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδή άν νικάγανε ο ΠΑΟΚ και ο Πανιώνιος τους Ολυμπιακό και Παο τι θα γινόταν δηλαδή? Δεν θα βλέπαμε αυτούς τους 2 στον τελικό?

      Διαγραφή
    2. Φιλε το πιστευεις οτι ''ηθελα'' να κερδισει ο Πανιωνιος; Και καθε ομαδα που παιζουμε στην Α1,ενω παντα ειμαι ΠΑΟ,μου βγαινει ενα κατι για τους ''μικρους'',(παντα σε ολα τα σπορ ειμαι με το αουτσαιντερ,με εξαιρεση ολα τα χρονια τον Φεντερερ).Ποτε δε θα ειμαι πχ Βραζιλια στο μουντιαλ.

      Οκ,χαιρομαι για την ομαδα μου,αλλα οταν φτανουν ομαδες με τοση διαφορα στο μπατζετ κοντα,μου βγαινει και μια στενοχωριτσα που δεν το καταφεραν.Οπως πχ ο ΚΑΟΔ που εχασε τη βολη στο τελος.
      Ισως γιατι θυμαμαι ακομα να ερχεται ο δυνατος Αρης και ΠΑΟΚ στον Ταφο κι εγω να προσπαθω με Σκροπολιθα για το θαυμα.

      Επειδη,ειμαι τωρα στην αλλη πλευρα,του λεφτα στο μπατζετ,δε σημαινει οτι δε θυμαμαι και το αναποδο.

      Τελος,διαφωνω καθετα με τιτλους και πρωτοσελιδα του στυλ,''ξεφτιλησε τον Αρη'',οπως πχ στον τελικο του κυπελλου.
      Το μεγαλο ονομα και η ιστορια ειναι εκει,αλλα το μπατζετ ειναι μικροτερο αποσα παιρνει ο Γιανκοβιτς (250χιλ).
      Μου κανει ψευτομαγκια.Αυριο μεθαυριο,λεμε τωρα,φευγουν τα λεφτα και παιζεις και συ με σταρ τον Χαραλαμποπουλο..

      Εννοειται και ΠΑΟΚ με αυτο το μεγαλο λαθος στο τελος με ΟΣΦΠ ακομα χειροτερα.

      Διαγραφή
    3. Ωραία....Αν αυτό το πράγμα που λες είναι επιθετικό,ο Διαμαντίδης θα έπρεπε να βγαίνει με 5 επιθετικά στην 1η περίοδο σε κάθε ματς..

      Διαγραφή
    4. Φιλε peris,
      αν εχεις δει Διαμαντιδη,στα λιγα λευαπς που κανει ετσι και αλλιως,τελειωνει τη φαση κρατωντας την μπαλα ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ,προσπαθωντας να μεινει λιγο στο αερα.Δεν τελειωνει οπως ο Μακολουμ ή πχ ο Ουκιτς.
      Αρα κρινω ακυρο το σχολιο.
      (τοσοι παιχτες τελειωνουν δυναμικα με το 1 χερι και βρηκες για παραδειγμα τον ΔΔ,για 20 επιθετικα ανα ματς;).Ασε που θελει 10 ματς για να κανει 20 μπασιματα για τελειωμα στον αερα,εστω και ολα να ειναι φαουλ lol.

      Οσο για τη φαση,το λινκ του βιντεο ειναι καπου πανω,βαλτο και παγωσε την εικονα γυρω στα 1.11 2,24 και 3.25
      Εγω σαν διαιτητης θα το αφηνα για τη ροη του ματς και μονο.Καλαθι χωρις φαουλ αμυντικο βεβαια.

      Διαγραφή
    5. Το σχόλιο δεν αφορά το τελείωμα του λέι απ(?), μιλάω για το τσεκάρισμα με το χέρι στο ξεμαρκάρισμα όταν παίρνει το σκριν.Για εκεί μιλάει ο ΑΝ_9:36 αν δεν κάνω λάθος..Τι σχέση έχει το τελείωμα της φάσης?

      Διαγραφή
    6. Οκ,απλα μιλουσαμε για κατι συγκεκριμενο,που ειναι το ελευθερο χερι στο λευ απ με τη γνωστη κινηση.

      Παρε το λινκ και κοιτα απο 1.09 την κινηση του αριστερου χεριου ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που τελειωνει το δευτερο βημα και παει για το λευαπ.Ειναι κατευθειαν πανω στον Γκιστ,που αν παγωσεις στο 1.10 θα δεις το χερι του Γκιστ εντελως ορθιο,ακριβως 90 μοιρες απο το εδαφος .
      Και ταυτοχρονα ακουγεται και η κριση του Συριγου ειναι ''αν υπαρχει κατι,ειναι καλαθι και φαουλ'' .Ελεος.

      Το φαουλ σφηριχτηκε (τουλαχιστον ακουστηκε) πανω στο σουτ,οχι στο τσεκιν στην αρχη της διεισδυσης.

      Τωρα αν θες να μιλησεις για τσεκιν ΔΔ ή γενικως,πολυ απλα δε θελω να μπω στη διαδικασια (φιλικα).Μεγαλα θεματα και εχω γραψει 5 μνμ για μια και μονο φαση ηδη,μενω στο σχολιο αυτης μονο τωρα.

      Διαγραφή
    7. Όπα,δε διάβασα καλά το 1ο σχόλιο,λέει για επιθετικό φάουλ στο τελείωμα όπου ο παίκτης απλώνει το χέρι(καλά επ.φάουλ δεν υπάρχει πουθενά,τι να συζητάμε τώρα...).
      Ναι,σόρρυ,έχεις δίκιο τότε,αυτό που είπα για ΔΔ δεν έχει βάση,νόμιζα ότι αναφέρεται στο ξεκίνημα της φάσης και το μικρό ακούμπημα του χεριού του Μακκόλουμ στο ξεπέταγμα του.
      Τώρα όσο για το αμυντικό,ναι μάλλον επίσης δεν υπάρχει πέρα από μια μικρή επαφή στο ξεκίνημα,ενώ δε φαίνεται και καθαρά αν υπάρχει φαουλ στο τέλος όπου αφήνει τη μπαλα γιατί στο τελευταίο πλάνο είναι μπροστά ο διαιτητής,αν και από τις υπόλοιπες λήψεις δε φαίνεται κάπου φάουλ του Γκιστ. Η ουσία είναι ότι σε μία φάση που χιλιοβλέπεις σε παιχνίδια και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επιθετικό φάουλ(ούτε αμυντικό-διατηρώ μικρή επιφύλαξη για το τέλος της φάσης) οι διαιτητές έκαναν απίστευτη εφεύρεση που δεν ξέρω κι εγώ τι νόημα είχε.
      Τώρα το αν θα κέρδιζε ο Πάο ή όχι,ντάξει...Προφανώς δύσκολα θα το έχανε το παιχνίδι,αλλά οκ,εμένα δεν με ηρεμεί αυτό όταν κάθομαι να δω ένα παιχνιδάκι(και μάλιστα παίζει η ομάδα μου) και οι διαιτητές επηρεάζουν σε κομβικά σημεία την εξέλιξη τους και σε τέτοια εξόφθαλμα περιστατικά.

      Διαγραφή
    8. Κοίτα γενικά η κίνηση που κάνουν όλοι για να προστατεψουν την μπάλα στο τέλος είναι φάουλ όταν το χερι ξεπερνά την κατακόρυφο. Όμως σαυτη τη φάση ο γκιστ δεν έχει προλάβει να σηκωθεί για τάπα και έτσι ο μακόλουμ ουσιαστικά δεν τον βρίσκει. Αλλά ακόμα και να τον έβρισκε ένα τέτοιο σφύριγμα είναι έξω από το κλίμα του αγώνα. Απλα αυτή η κίνηση βάσει κανονισμών είναι φάουλ γενικά.

      Διαγραφή
  44. o Mπαρτζωκας γελουσε ειρωνικα σε ερωτησεις δημοσιογραφων για της φημες περι μεταγραφων,μαλιστα ειπε οτι ειναι 'γελοια τα οσα ακουγονται' δηλωνοντας αγνοια.Οι Αγγελοπουλοι πετανε κοσμο στον δρομο αλλα οι μεταγραφες καλα κρατουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. οι ομαδες που θα περασουν στους 8 μπορουν να κανουν νεα μεταγραφη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πιο ξεχειλωμένο budget από αυτό του φετινού Ολυμπιακού δεν έχω ξαναδεί! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερει καποιος να μας πει ποσο εχει φτασει το μπατζετ του φετινου Ολυμπιακου; Νομιζω οτι ειναι απο τα μεγαλυτερα φετινα στην Ευρωλιγκα. Αν ειναι ετσι και δεν παρει Ευρωλιγκα κατα τη γνωμη μου ειναι μεγαλη αποτυχια.
      Κώστας Β.

      Διαγραφή
  47. Deite ola ta matsakia apo to magiko kosmo tou NBA shmera sto http://24livestream.blogspot.gr/ !!
    Nikolas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. einai me pliromi etsi.mphka kai zitaei logariasmo kartas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο ΠΑΟ έχει 7-1 τον ΟΣΦΠ. Σ' όλες αυτές τις νίκες του ΠΑΟ δεν έπαιξε ο ΛΟ ή έπαιξε τραυματίας ή άρρωστος.
    Η απουσία του ΛΟ είναι η αιτία των νικών του ΠΑΟ.Ο Λο απελευθερώνε και έκανε καλύτερο τον Σπανούλη και το αντίθετο. Με το Λο ο ΟΣΦΠ έιχε σταθερή επιθετική παραγωγή από την περιφέρεια την οποία ουδείς από το υπάρχον ροστερ μπορεί να αναπληρώσει. Ο Λο έδινε άλλη ψυχολογία και στους υπόλοιπους περιφερειακούς του ΟΣΦΠ οι οποίοι δεν μπορούν και δεν έχουν το τάλεντο να ανταποκριθούν στο ρόλο του 2ου επιθετικού γκαρντ. Επίσης ο Λο είναι και εξαιρετικά ικανός αμυντικός. Ο ΟΣΦΠ έπρεπε να πάρει αντικατάστατη του Λο επιθετικό γκαρντ και όχι ένα ακόμη παίκτη στο 1 χωρίς επιθετικό παιχνίδι. Έχει πλέον 4 γκαρντ που έχουν σχεδόν τον ίδιο ρόλο. Η κάθοδος του Λοτζεσκι στο 2 δεν την βλεπω να αποδίδει διότι πολύ δύσκολα θα βρεθεί καλή λειτουργία και ταυτοχρόνη συμμετοχή με άσσο το Σπανούλη. τα περί ψυχολογίας μεγενθύνονται διότι ο ΟΣΦΠ έχει μόνο το Σπανούλη να απειλεί κλείνεται και τέλος. Η επιθετική συγκομιδή πόντων του ΟΣΦΠ περί του 80-90 πόντους επιτυγχάνεται σε παιγνίδι ανοιχτό το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις μεγάλεσ ομάδες που υποχρεωτικά θα είναι σετ παιχνίδια. Τεράστιο σφάλμα η αντικατάσταση με αμυντικό γκαρντ αντί επιθετικού του Λο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο περυσινο τελικο του κυπελλου δεν επαιζε κανονικα ο λο??

      Διαγραφή
    2. Ο ΛΟ μαλλον το παρακανε με τη σουπερμαντολινη περυσι,οπου αν και καλος παιχτης anyway,εμοιαζε με τον Κρις Πολ στον Γιουρολιγκ τελικο.Πρεπει ναχει πια προβληματα με συκωτια,νεφρα,who knows.
      Παντως δεν εχει ακουστει τιποτα για εγχειρηση καποιου ειδους και ο ιδιος ο Μπαρτσωκας δεν εχει ιδεα λεει τι εχει ο παιχτης.
      Αν λοιπον θες επεμβαση πχ στο γονατο ,την κανεις και το μαθαινουμε,αν δε θες επεμβαση,κανεις θεραπειες που δε θελουν 10 μηνες (αλλιωςσυμφερει η επεμβαση να ξεμπερδευεις) και αν ηθελε μονο θεραπειες για 1-2-3 μηνες δε θα πηγαινε για διακοπη συμβολαιου,θα τον περιμενες για το κρισιμο τελευταιο διαστημα.
      Αν καποιος ξερει κατι αλλο ας το πει,ετσι κι αλλιως σπεκουλες κανουμε.

      Διαγραφή
    3. 1.26 μη λες οτι θες.

      Και εγχειρηση εκανε και εσυ δεν την εμαθες.

      http://www.paraskhnio.gr/to-titivisma-toy-lo-apo-to-krevati-t/

      Απορω γαιτι κανεις τετοια σχολια οταν εσυ ο ιδιος δεν ξερεις τι σου γινεται.

      Διαγραφή
  50. Φίλε 2:51 τα είπες όλα...
    Μια «τρελή» σκέψη για τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα Παναθηναϊκού Ολυμπιακού.
    Ο Πεδουλάκης ενώ η ομάδα του έχει 3 φάουλ αποφασίζει να κάνει ακόμα ένα και για να κόψει δευτερόλεπτα από την τελευταία επίθεση του ολυμπιακού αλλά και για να παίξει με το μυαλό του Μπαρτζώκα. Τι εννοώ? Γίνεται το φάουλ και μετά έχουμε ταιμ αουτ, στο οποίο ο μεν Μπαρτζώκας φοβούμενος ότι ο παναθηναϊκός θα κάνει φάουλ δίνει την μπάλα στον Λοτζεσκι ως τον πιο σίγουρο την δεδομένη στιγμή στις βολές και ο δε Πεδουλακης περιμένοντας ανάλογα με τον παίκτη που θα πάρει την μπάλα να αποφασίσει αν θα κάνει φάουλ ή όχι. Πιστεύω αν η μπάλα δεν ήταν στον Λοτζέσκι ίσως και να έκανε φάουλ ο Παναθηναικός

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κομματάρα του Τζιμ για Παρτίζαν-Ερυθρός
    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=135274:2014-02-26-23-58-48&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Καλησπέρα στα παιδιά.. Πολύ μεγάλα ματς το διήμερο για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα. Είναι από αυτά που δείχνουν ποιος μπορεί να φτάσει μέχρι τέλους. Σήμερα το τεστ είναι πολύ δυνατό για τον Παναθηναϊκό απέναντι σε μια πολύ καλή αμυντικά ομάδα. Είναι ερωτηματικό πως θα αντιδράσει η επίθεση του. Όπως και η επίθεση των Λομβαρδών απέναντι στην επίσης δυνατή ελληνική άμυνα. Λέω Μπράμος στον Λάνγκφορντ. Αν και ο Πεδουλάκης πιθανόν να ανεβάσει ψηλά τον Γκιστ όπως συνηθίζει. Το ποστ δε θα είναι εύκολο για Μασιούλις όταν στη πλάτη του βρίσκεται ο Μος (πολύ ενδιαφέρον ντουέτο, από τα δυνατότερα "3" στην Ευρώπη). Περιμένω ετοιμότητα, προσωπική και ομαδική ευθύνη για τα iso των περιφερειακών της EA7 στο αμυντικό κομμάτι. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βάλει δύσκολα στην επίθεση τους, αυτό είναι δεδομένο.. Η νίκη μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για το φάιναλ φορ δεδομένου του ότι οι πράσινοι θα πατήσουν στη 2η θέση (μόνοι σε περίπτωση που ηττηθεί ο ΟΣΦΠ αύριο στη Πόλη). Για αυτό και κάνω το παρών σχόλιο. Το βράδυ περισσότερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @JIM
    Δημητρη..ξερεις αν θα παρει και αλλο πενταρι ο ολυμπιακος?
    νομιζω οτι με μονο 5-6 πενταρια ειναι επιφοβο.
    να παρουμε κανα δυο ακομα να εχουμε να αλλαζουμε.
    υπαρχουν τραυματισμοι,σεισμοι μετεωριτες...δεν ξερεις τι γινεται καμια φορα
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ολυμπιακος δεν αγοραζει παικτες επειδη τους χρειαζεται. Εχει πλεον περασει στο επομενο σταδιο. Τους αγοραζει ωστε να μην μπορουν να τους αγορασουν οι ανταγωνιστες του...
      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι είναι πολύ πετυχημένο το σχόλιο, και ίσως το σχόλιο της ημέρας για την καλαθοσφαίριση. Ειδικά οι μετεωρίτες...

      Με την ευκαιρία, επιτρέψτε μου να προσθέσω ένα σχόλιο για άλλο άθλημα, που δεν είναι δικό μου, και το διάβασα σήμερα στα αγγλικά (καθώς ήταν από τιτίβισμα) και έχει ως εξής σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά:

      (Η τελευταία φορά που ο ΟΣΦΠ νίκησε την Manc U, ήταν το 350 π.χ. με σκορ 2-1. Ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας πέτυχαν τα γκολ για τους Έλληνες, ενώ o Giggs έβαλε το γκολ της τιμής για την United.)

      Noorudean

      http://www.sport24.gr/stiles/football-philosopher/h_sezon_poy_toys_allazei_epipedo.2664290.html

      Αν αυτό δεν είναι το σχόλιο της χρονιάς, τότε δεν ξέρω ποιό είναι.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  54. Χαχαχα.. Όντως, ο Ολυμπιακός ακυρώνει τις δικές του αρχικές επιλογές. Βέβαια, το θέμα είναι να βελτιωθεί η ομάδα. Από τη στιγμή που υπάρχει η οικονομική άνεση και η διοίκηση μάλιστα δίνει το ελεύθερο για συνεχείς προσθήκες στο ρόστερ, εμάς δε μας πέφτει λόγος. Πάντως τα λεφτά για Σέρμα κατ'εμέ ήταν πολλά. Ήταν σε πλεονεκτική θέση ο παίκτης και τα τσέπωσε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @jim
      Δημητρη...εχουμε και λεμε....
      1 μπεγκιτς + 1 σιμονς + 1 καββαδας + 1 σερμαντινι....καβατζωσαμε τα 250-300 χιλιαρικα της διαφορας με τον χαινς ?
      η μαλλον λαθος...η σωστη ερωτηση ειναι...καβατζωσαμε το 1250-1300 που ηθελε ο χαινς?
      δεν εχω κανει τη σουμα γιατι δεν ξερω ta ποσα,αλλα μαλλον το καταφεραμε να το ξεπερασουμε.
      γιατι το λεω αυτο? γιατι πριν καν αρχισει η χρονια...εχω πει οτι αυτη η κινηση να μην δοθει το ποσο στον χαινς,θα το πληρωσει ο ολυμπιακος διπλο και χωρις να λυσει το προβλημα του.
      δυστυχως νομιζω οτι καπως ετσι ειναι....
      gskordak

      Διαγραφή
    2. Οχι φιλε μου, ο Χαϊνς δεν εμενε οσα κι αν του'δινε ο Ολυμπιακος.

      Η ΤΣΚΑ ειχε παντα τον τελευταιο λογο. Καθε φορα που ο Ολυμπιακος ανεβαινε, ανεβαινε και η ΤΣΚΑ και η διαφορα εμενε σταθερη εκει κοντα στα 300χιλ. Ηταν χαμενος απο χερι ο Ολυμπιακος στην περιπτωση του Χαϊνς.

      Διαγραφή
  55. Καλησπέρα σε όλους.

    Πολύ σημαντική αυτή η αγωνιστική και για τους δύο ομίλους. Αν και πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμα για... κομπιουτεράκια, υπάρχουν στο σημερινό πρόγραμμα τρεις αγώνες που μπορεί να κρίνουν αρκετά πράγματα. Οι αγώνες αυτοί είναι Armani - ΠΑΟ, Kutxa - Malaga, για τον δικό μας όμιλο, και Maccabi - Galatasaray.για τον άλλο.

    Armani - ΠΑΟ

    Δεδομένου του -30 του ΟΣΦΠ, και του αγώνα ΟΣΦΠ -ΠΑΟ στην τελευταία αγωνιστική, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ΟΣΦΠ επιθυμεί νίκη του ΠΑΟ. Το παιχνίδι δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό του πρώτου γύρου, δεδομένου ότι αφενος ο Hackett ( 12.1 pts, 3.9 rebs, 4.3 as, 1 st, 6.2 κερδισμένα foul και 15.4 στο PIR) έχει προσαρμοστεί πλήρως στην νέα του ομάδα και αποτελεί πλέον κλειδί για την ολοφάνερη βελτίωση της Armani στο TOP-16, αφετέρου θα παίζει στην έδρα της, στην οποία έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι είναι το αφεντικό σε όλους τους αγώνες της στο TOP-16. Η Armani πλέον, είναι μια πολύ σκληρή ομάδα στην άμυνα, βγάζοντας τεράστιες ποσότητες ενέργειας στο παρκέ, και απαιτεί 40 λεπτά συγκέντρωσης, ενέργειας και πολύ υψηλού επιπέδου άμυνα για να αντιμετωπιστεί. Αν ο ΠΑΟ κατέβει να αγωνιστεί όπως με τη Malaga, η ήττα είναι δεδομένη. Στην επίθεση η Armani μπορεί να μοιάζει κάπως με τη Malaga, λόγω τριπόντων και κυρίως 1-1 επιλογών, αλλά σε καμία περίτπωση δεν είναι τόσο γρήγορη όσο η Malaga (στην έδρα της) στο transition παιχνίδι (όπως διαπίστωσαν τόσο η Fenerbahce όσο και o ΠΑΟ, αλλά και ο ΟΣΦΠ στην κανονική περίοδο). Αν όμως βρουν ρυθμό οι Langford, Jerrels και Hackett (όπως έγινε με τον ΟΣΦΠ) αλλά και ο Gentile (που δεν έπαιξε με τον ΟΣΦΠ), μπορούν να σε καταστρέψουν, όπως οι Caner-Medley, Toolson και Granger της Malaga τον ΠΑΟ. Στην άμυνα όμως δεν έχει καμία σχέση με τη Malaga. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στο TOP-16 η Malaga δέχεται 76.6 πόντους (9η), ενώ η Armani μόλις 69.3 (4η πίσω μόνο από τον ΠΑO, την CSKA και την Barca).

    http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Clubs&seasonmode=Single&seasoncode=E2013&phasetypecode=TS%20%20%20%20%20%20%20%20&cat=Score&agg=PerGameReverse

    Ερωτηματικό είναι αν θα μπορέσει να προσφέρει τα απαιτούμενα ο Wright, και ο βαθμός στον οποίο θα λείψει ο Curry από τον ΠΑΟ (που έχει στο TOP-16 9.6 pts, 2,1 rebs, 0.9 ass, 0.3 st και στο PIR 7.9. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ομάδα μας, όχι μόνο γιατί είναι Ελληνική ομάδα, αλλά και γιατί ταυτόχρονα θα βοηθήσει εκτός από την ίδια, και τον ΟΣΦΠ (και τον Obradovic :-)) ).

    Συνέχεια στο μέρος Β.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μέρος Β

    Kutxa - Malaga

    Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Malaga πρέπει να περάσει οπωσδήποτε από εκεί, γιατί οι άλλες διεκδικήτριες ομάδες έχουν ήδη περάσει (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, Barca και Efes) ή θα περάσουν σίγουρα (Armani, Fenerbahce). Αν δεν υπήρχε στο ρόστερ της Kutxa ο Lamar, δεν θα ασχολούνταν κανείς με αυτό το παιχνίδι, καθώς θα ήταν σίγουρη η νίκη της Malaga. Με αυτόν μέσα, απομένει να δούμε αν τα δεδομένα θα αλλάξουν για την Kutxa ή όχι. Ερωτηματικό επίσης η αστάθεια της Malaga στα εκτός έδρας παιχνίδια έχοντας νικήσει Efes, χάσει πολύ δύσκολα από την Barca, και σχετικά εύκολα από ΟΣΦΠ και Armani.

    Maccabi - Galatasaray

    Και εδώ τα πράγματα είναι απλά. Αν η Galata χάσει τελειώνουν και οι ελπίδες της για την τρίτη θέση, καθώς με την Maccabi στο 6-3 και την Galata στο 3-5 (και με δύο νίκες της Maccabi στα μεταξύ τους παιχνίδια), θα είναι πρακτικά αδύνατο να κάνει, με 6 αγώνες εναπομείναντες, η Galata 4 νίκες παραπάνω από την Μaccabi για να την περάσει στη βαθμολογία. Και φυσικά θα χάσει έδαφος και στη μάχη για την τέταρτη θέση. Οι δύο ομάδες στο TOP-16 είναι πολύ κοντά στους μέσους όρους πόντων σε άμυνα και επίθεση, με την Maccabi να έχει 1 πόντο παραπάνω σε άμυνα και επίθεση από την Galata. Η σημασία του αγώνα αφορά και τις Ελληνικές ομάδες καθώς, αν κάποια από αυτές βγει 2η στον όμιλο μας, σίγουρα θα ήθελε να μπορούσε να επιλέξει ποιά από τις δύο της ταιριάζει καλύτερα, και μπορεί π.χ. να είναι προτιμότερη η Galata από την Maccabi ακόμα και με πλεονέκτημα έδρας (όπως π.χ. η Efes για τον ΟΣΦΠ πέρσι).

    Για τα παιχνίδια της Παρασκευής θα επανέλθω κάποια στιγμή αύριο.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. καλησπερα και απο μενα.
    ο Ολυμπιακος εχει 5 σεντερ,3 τεσσαρια,3 τριαρια και 5 κοντους δηλαδη εχει 16 παικτες.στα οικογενειακα διπλα θα πεφτουν κορμια.ειναι περιπου σα να εχει 2 ομαδες με τους 9 παικτες να ειναι πανω απο 2.02.εχει πολυ πλακα
    παντως χρειαζοταν ενα ψηλο με γρηγορα ποδια για να βοηθησει στο pnr τους κοντους και ειδικα το Σπανουλη,οπως θα βοηθησει και στην αμυνα.
    απλα δε ξερω μεχρι που θα παει με αυτους τους παικτες και με δυσκολο αντιπαλο στα πλει οφ ειδικα αν δε παρει τη δευτερη θεση οπου θα εχει και μειονεκτημα εδρας.
    αυριο αν κερδισει τη Φενερ θα ειναι πολυ μεγαλη νικη την καταληλη στιγμη και θα ειναι νικη κλειδι για τη δευτερη θεση.

    το ιδιο και σημερα για Παο.παιχνιδι κλειδι για τη δευτερη θεση
    αφου αυτος αν κερδισει θα εχει και πλεονεκτημα σε τριπλη ισοβαθμια η΄ σε διπλη με μεσα στην ισοβαθμια τη Μιλανο.
    η Μιλανο αν παει F4 θα ειναι επικινδυνη μεσα στην εδρα της.
    χωρις δημιουργια στο παιχνιδι της με πολλα σκοτωμενα σουτ και πολλα 1-1 αλλα οι παικτες γραφουν με πρωτο στο γαζωμα τον Λανγκφορντ.αμυνα ειναι αρκετα καλη ομαδα,ειδικα στη περιφερεια με Μος,Χακετ.
    μπορει να κανω λαθος αλλα πιστευω οτι μπορει να τη σταματησει με την αμυνα του και με αλλαγες στα σκριν.επιθεση δε ξερω τι θα κανει ο Παο.
    σημερα πρεπει να ανεβει και ο Φωτσης.χρωσταει μια καλη εμφανιση με μερικα τριποντα και πιο καλη αμυνα εναντια στη παλια του ομαδα.
    οπως χρωσταει και ο Λανγκφορντ ενα κακο παιχνιδι.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. To εκνευριστικό με τον φετινό Παναθηναϊκό είναι ότι, είτε παίζει με την Ουνικάχα είτε με τη Ρεάλ, η "ανησυχία" είναι πάνω-κάτω η ίδια. Με άλλα λόγια, δεν σου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη σαν ομάδα. Μπορεί να κερδίσει στη Μαδρίτη, χωρίς να θεωρηθεί αποτέλεσμα-έκπληξη, και να χάσει στο χαλαρό στη Μάλαγα με φυσιολογικότατο τρόπο. Δεν έχει μια σταθερά, να μπορείς να πεις ότι μέχρι αυτό το επίπεδο ομάδων τις έχει με μια νορμάλ εμφάνιση κι από εκεί και πάνω χρειάζεται το κάτι παραπάνω, υπερβάσεις κοκ. Πχ σήμερα στο Μιλάνο. Αν χάσει με κάτω τα χέρια θα θεωρηθεί έκπληξη; Η' αν κερδίσει, θα είναι κάτι αναπάντεχο, μη αναμενόμενο;

    ΥΓ
    Για να έχουμε τύχη, πρέπει η ήδη προβληματική επίθεση να βρει από αλλού τουλάχιστον τους 8-10 πόντους του Κάρυ και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ, αν και ίσως το "καμία εμπιστοσύνη" είναι λιγάκι βαρύ. Νομίζω περισσότερο είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος για το τί θα παρουσιάσει σε κάθε παιχνίδι η ομάδα, και μπορεί να είναι ή του ύψους ή του βάθους (εκτός αν πρόκειται για τον ΟΣΦΠ :-) ).

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  59. Deite to krisimo mats tou pao sto milano ka8ws kai ola ta mats tis euroleague shmera sto http://24livestream.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. (Χ)

    Και λίγο χιούμορ.

    Μετά από πολύ και ώριμη σκέψη, αποφάσισα ότι έχει δίκιο ο σχολιαστής που είπε ότι περνάω γραμμές, οπότε περνάω σήμερα μόνο 3, παρακάτω (γιατί είναι βαριές και αν περάσω περισσότερες κινδυνεύω να κατηγορηθώ και για... δυσπεψία των αναγνωστών), και όποιος δεν τις υιοθετήσει, μαύρος Ο.Φ.Η. που τον έφαγε.

    _______________________________________________________

    _______________________________________________________

    _______________________________________________________


    Το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν μεγέθους... μαξιλαροθήκης. Αύριο λέω να περάσω και κανένα σχόλιο μεγέθους μαντηλιού τσέπης, για να κλείσετε το σετ με τα είδη προικός!

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. καλα η μπαρτσελονα με εναν ψηλο ευρωλιγκα δεν προκειται να παρει.... ο ντορσευ δεν μπορει το παλικαρι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 1ο δεκάλεπτο, Διαμαντίδης 3 λάθη 0 ασσίστ. Δεν πάμε καλά, έχουν περιορίσει τον χώρο δράσης του 3D. Λείπει ο Κάρι για να μας ξεκολλήσει. Ο Ούκιτς βαράει τρίποντα στο γάμο του καραγκιόζη.

    Για να δούμε στο β

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω τα λεγα αλλα τα ζωα εδω μεσα λεγανε τα δικα τους.
      Ενας μαλακοπιτουρας ανωνυμος και ενασ βλακας el greco

      Διαγραφή
  63. Απλα δεν μπορει σαν ομαδα ο παο
    Δεν μπορει
    Επιθετικα ομαδα της πλακας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Jim και λοιποι φιλοι μια λεξη μου ερχεται μονο για αυτο που καταφερε η Εφες...Μπουταλαδες!
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. γενικως οι ελληνικες ομαδες φετος δεν το εχουν ο παο που κερδιζει για την πλακα του τον ολυμπιακο χανει ανετα απο μια ομαδα που δεν ειναι ουτε καν διεκδικητρια του τιτλου που ο ολυμπιακος απο την ιδια εχασε για 30 ποντους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. πως εξηγειται ενας προπονητης που απεναντι στον δις πρωταθλητη ευρωπης κοουτσαρει με βαθμο 11 με αριστα το 10 αλλα στα περισσοτερα εκτος εδρας ματς της ευρωλιγκας κοουτσαρει με βαθμο 4-5 ? ειναι ενα παγκοσμιο επιστημονικο φαινομενο .
    ο διαμαντιδης πραγματοποιει το χειροτερο ημιχρονο ολοκληρης της μπασκετικης του καριερας σε σημειο μαλιστα να προκαλει οικτο και λυπηση ...
    για τον ουκιτς δεδομενου του τραυματισμου του μπορουμε να πουμε οτι η χρονια εχει τελειωσει .
    οσο για τον μπατιστ πρεπει να φανουμε γενναιοι και να τον αφησουμε μονιμα εκτος δωδεκαδας ωστε να παρουμε παικτη . ο οσφπ εχει παρει μια ντουζινα παικτες για να διορθωσει τα λαθη . δεν χωρανε συναισθηματισμοι πια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ποσο μα ποσο μαλ...σμενα πρεπει να ειστε για να κανετε αυτην την τελευταια επιθεση. Μπραβο που δεν αλλαξε στην τελευταια φαση τον εντελως ακινδυνο απο μακρια ραιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. α) Ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο έχασε με κάτω τα χέρια.
    β) Ο Μήτσος ήταν σε κακή βραδιά.
    γ) Η ομάδα έδειξε μέταλλο με την παρολίγον ανατροπή.
    δ) Ο Ράιτ θα βοηθήσει.

    4 διαφορετικοί τρόποι για να δει κανείς το δέντρο. Το δάσος είναι κάπου εκεί στην τέταρτη θέση, για την οποία θα παλέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και το πιο πιθανο και θα ειναι και σχεδον βεβαιο αν κερδισει η φενερ αυριο ειδικα και αν παρει την διαφορα απο τον ολυμπιακο οτι αυτη η 4η θεση θα παικτει αναμεσα σε παναθηναικο και ολυμπιακο.......

      Διαγραφή
    2. καλα περιμενε να χασει πρωτα ο ολυμπιακος..μην βιαζεσαι να χαρεις..

      Διαγραφή
    3. μακαρι να κερδισει ο ολυμπιακος και να αφησει την φενερ στο 3-5... τον ολυμπιακο τον εχει ο πεδουλακης δεν αγχωνομαι....

      Διαγραφή
  69. Και 4οι να έρθουμε έχει κανείς την εντύπωση ότι με το μπάσκετ που παίζουμε θα φτάσουμε στο f4? Το ταβάνι του RG είναι να κερδίζει τον Ολυμπιακό...απογοήτευση σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Πολλοί από εδώ θα πρέπει να αρχίσετε να κάνετε σεξ γιατί οι πολλές οι λαλακίες βλάπτουν.Ακόμα θα ήταν καλό να μην μεταφέρετε τα προσωπικά προβλήματα της καθημερινότητας σας σε ένα υγιές blog που παλεύει να κρατηθεί στη σαπίλα του internet σήμερα αλλά και σ'ένα άθλημα όπως το μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ αραγε κανεις?
      Και δεν εννοω με το χερι

      Διαγραφή
    2. Φίλε είσαι μεγάλος! Σ ευχαριστώ πάρα πολύ που επιτέλους κάποιος το έγραψε αυτό! Και για το Blog, αλλά κ για το άθλημα. Μη το κάνουμε το blog σαν να διαβάζουμε comments κάτω απo αναρτήσεις ιστοσελίδων στο facebook.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον,είμαι σε καλά επίπεδα!

      Διαγραφή
    4. Ωραια
      Next level with humans then

      Διαγραφή
    5. @Dr.Linus Ε,δεν άντεξα,παρακολουθώ κάθε μέρα το μπλογκ,γράφω μια στο τόσο αλλά παραπάει πια..Έχουν χάσει το νόημα του αθλήματος.Προφάνως οι περισσότεροι δεν έχουν παίξει και ομαδικό άθλημα ποτέ ώστε να καταλάβουν οι 2 ομάδες παίζουν μπάσκετ και όχι μια.Ακόμα,δέχομαι το γεγονός ότι έχει γίνει λάθος στο recruiting (και αυτό πληρώνουμε) μαζί με τις ατυχίες των τραυματισμών αλλά τι να κάνουμε δεν θα πεθάνουμε.Δεχτείτε το γεγονός αντί να κλαίγεστε,να κατηγορείτε όποιος θεωρείτε ότι σας φταίει.

      Διαγραφή
  71. Πρεπει να καταλαβουν οι οπαδοι της ομαδας οτι η χρονια στην ευρωλιγκα ειναι χαμενη,πολυ απλα γιατι με προπονητη τον Πεδουλακη ειναι απιθανο να κανει κατι.Οι λογοι πολλοι και ορατοι σε ολους..ανυπαρκτα συστηματα στην επιθεση,λαθη στελεχωσης του ροστερ και διαχειρισης του,ανυπαρκτη προσωπικοτητα..Ο Πεδουλακης ειναι πολυ πιθανο να παρει και παλι το νταμπλ,ομως η αποτυχια στην ευρωλιγκα θα τον οδηγησει στην εξοδο..Για το καλοκαιρι του '12 και για τις τοτε συνθηκες ηταν σωστη η επιλογη του απο τον Δημητρη.Ομως εχει ορια κι αυτα εξαντλουνται στα ελληνικα συνορα.15 χρονια μετα,θα 'χει την τυχη του Σουμποτιτς,που πηρε κι αυτος δυο σερι τιτλους(τον πρωτο μετα απο 14 χρονια,τον δευτερο μεσα στο σεφ),ομως κριθηκε ανεπαρκης για το βημα παραπανω(αποκλεισμοι απο Μιλανο και Τιμσιστεμ σε Κορατς και Ευρωλιγκα αντιστοιχα)..Οποτε ο Δημητρης σε συνεργασια με τους ανθρωπους της ομαδας θα κληθει να παρει την πιο σημαντικη αποφαση,δηλαδη ποιος θα ειναι ο νεος προπονητης που θα κληθει να οδηγησει την ομαδα στο κυνηγι του 7ου αστεριου..Κι εδω καπου μπορει να βοηθησει λιγο ο Τζιμ γραφοντας την αποψη του,οταν ερθει η ωρα..Προσωπικα εκτιμω τον Φλεμινγκ,τον Πλαθα και τον Ραντονιτς..Βεβαια ολοι ζουμε για να ξαναδουμε τον Ζοτς στον παγκο,αλλα απο τη στιγμη που εχει αλλα 2 χρονια συμβολαιο το ξεχναμε(εκτος κι αν σκασει η τουρκικη οικονομια)...ΤΟΜ ΚΑΠΠΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Εγώ θα είαι ικανοποιημένος αν και φέτος πάρουμε το πρωτάθλημα. Κακά τα ψέμματα φάνηκε από την αρχή(από τη Λιέτουβας) ότι στην Ευρωλίγκα δεν θα πάμε μακριά.
    Ας κάνουμε ταμείο τον Ιούνιο(μετά την 2η κούπα στην Ελλάδα) για το τι θα πρέπει να κάνουμε του χρόνου.
    Προυπόθεση είναι να μείνει ο Πεδουλάκης. Για το budget που έχει μια χαρά είναι.
    Διαμαντίδης-Αντιούκιτς-Ράιτ
    Μπράμος-Παππάς(με πολυ δουλεια)
    Μασιούλις-Γιάνκοβιτς(με πολυ δουλεια)
    Φώτσης-Γκιστ
    Λάσμε

    χρειαζόμαστε ποστ 5αρι(Βουγιούκας), δεν θα με χάλαγε και ο Καιμακόγλου
    Θα πρέπει να τα σπρώξουμε στον αντικαταστατη του Ουκιτς που θα είναι και ο μελλοντικός αντικαταστάτης του 3D

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. η μιλανο σ αυτην την φαση εχει εντος 5-0 εχοντας κερδισει τον ολυμπιακο με 30 ποντους,την φενερ,την μαλαγα,τον παναθηναικο και την καχα ουσιαστικα απο αυτες που θα παλεψουν για 4αδα τις εχει νικησει ολες εντος και η σημερινη της νικη ηταν η πιο δυσκολη απ ολες.... σημερα σουταρε παλι με 50% ενω σε σχεση με το ματς με τον ολυμπιακο σημερα ειχε και τον τζεντιλε ενω με τον ολυμπιακο ηταν ανετοιμος και ο μος που ερχοταν απο τραυματισμο....
    ο παναθηναικος λογω των κακων της αρμανι εμφανισεων εκτος πιστευω την εβαλε απο κατω στην μαχη της 4αδας λογω διαφορων κατι που δεν μπορει να κανει ο ολυμπιακος που πρεπει να ψαξει περισσοτερες νικες απο την αρμανι στην συνεχεια.... επισης σε 3πλη ισοβαθμια παναθηναικου-ολυμπιακου-αρμανι πιθανον ο ολυμπιακος να ειναι τελευταιος σε τετοια περιπτωση..... εμενα περισσοτερο σ αυτην την φαση με φοβιζει η φενερ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι φιλε πολυ καλα τα λες..μετα απο αυτο ο παο εβαλε απο κατω την αρμανι..ρε την παλευετε???εγκεφαλικα αναπηροι ειστε???

      Διαγραφή
    2. ρε βλακακο η αρμανι δεν εχει κανει κανενα αποτελεσμα υπερβαση μεχρι στιγμης που να την κανει να εχει πλεονεκτημα εναντι του παναθηναικου(αν προστατεψει φυσικα την εδρα του) αντιθετα εχασε στην εφες που μπορει να περασει ο παναθηναικος ( η αρμανι εχει κερδισει εντος ολυμπιακο το εχει κανει και ο παναθηναικος,την λαμποραλ (την εχει κερδισει εκτος ο παναθηναικος) και την μαλαγα και την φενερ που τις εχει εντος ο παναθηναικος.....)..... η αρμανι θα παρει πλεονεκτημα αν κερδισει τον ολυμπιακο την επομενη αγωνιστικη που δεν ειναι απιθανο εδω του εριξε 30 ποντους με απουσιες.......

      Διαγραφή
  74. Μάγκες μέτρησα το ρεκόρ μας στην Ευρωλίγκα με Πεδούλα και είναι 26-21
    ΜΠΑΡΤΣΑ 40-9
    ΟΣΦΠ 36-12
    ΡΕΑΛ 37 -9
    ΤΣΣΚΑ 37-10
    ΜΑΚΑΜΠΙ 30-15
    ΜΑΛΑΓΑ 24-18

    Έχουμε χάσει 21 φορές τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή?????
    Πραγματικά αν θεωρούμε ότι όντως είμαστε για κούπα είναι αριθμοί αυτοί ρε παιδιά??? Θεωρώ ότι οι ήττες αυτές είναι παααάρα πολλές και πλέον είναι 2 χρόνια στην ομάδα. Οι υπόλοιποι πως το βλέπετε δηλαδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ασχετοι του φορουμ και οι φανατικοι βλακες μιλανε για κουπα.
      Οσοι ξερουν απο το αθλημα απλα καταλαβαινουν και δεν μιλανε.
      Τον πεδουλακη των εχουν σωσει οι νικες επι του ολυμπιακου

      Διαγραφή
    2. Ενδιαφερον... ευχαριστω φιλε μου.

      Διαγραφή
  75. Μολις εβγαλε τον Ουκιτς η ομαδα απογειωθηκε και γυρισε απο το -18. Αν δεν επαιζε και στο πρωτο ημιχρονο θα ειχαμε το ματς ανετα. Κριμα. Η Αρμανι να σημειωσω οτι ειναι αητητη στην εδρα της, δεν ειναι καμια τυχαια ομαδα.
    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχασε μονο απο την Ρεαλ με 7 ποντους στον πρωτο γυρο. Οταν ακομη ηταν στην συναρμολογηση.

      Διαγραφή
    2. Δεν εχει σχεση ο Ουκιτς...

      Η χαμηλη ενεργεια στην αμυνα στο 1ο μερος ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ του Παναθηναϊκου δεν ειναι αποτελεσμα συμπτωσης ή κακης φορμας καποιων παικτων, αλλα ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ του προπονητικου team.

      Διαγραφή
  76. Αντε παλι θα αρχισει η Πεδουλακειαδα.
    Εγω μια ερωτησουλα εχω, με το παρον ροστερ, ποσο καλυτερα θα τα πηγαινε ενας αλλος απο τους προπονητες της Ευρωλιγκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.το παρον ροστερ ποιος το διαλεξε?
      2.ειπαμε τζιζ κανει να κανεις κριτικη στον πεδουλα και τον παο.Μην τυχον και ματιασου ε την ομαδα.Τζιζ τζιζ

      Διαγραφή
    2. ψιτ τις εξυπνιστικες απαντησεις αλλου.
      τα σοβαρα τωρα, ο Πεδουλακης εχει ορια, ταβανι που λεμε, τουλαχιστον αυτη τη στιγμη. Γι αυτο και δε διαλεξε ολο το ροστερ. Εκτος αν εσυ νομιζεις οτι οι διοικησεις δεν εχουν λογο στις μεταγραφες.

      Διαγραφή
  77. Δυστηχως εχει ταβανι ο παο.
    Το τοπ8 ειναι το μαξιμουμ και στοχος για την ομαδα.
    Μην παραμυθιαζομαστε με την ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. μιλησε ποτε η διοικηση του παναθηναικου ρε παντογνωστες για κουπα? ο στοχος που εχει τεθει ειναι το φαιναλ4 αν δεν το καταφερει ο πεδουλακης θα κριθει γι αυτο το καλοκαιρι οχι τωρα στη μεση της χρονιας ολα τα αλλα ειναι λογια να αγαπιομαστε.....
    ο μαιος ειναι κοντα και ενα ειναι σιγουρο μεχρι στιγμης ο παναθηναικος φετος εχει ηδη εναν τιτλο ο ολυμπιακος ειναι ατιτλος αυτο ειναι δεδομενο και οχι θεωριες και υποθεσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μέτα, πάντως, και από αυτό το ματς και αφήνοντας στην άκρη ρόστερ, τραυματισμούς και λοιπά χιλιοειπωμένα, ακόμα και ο μεγαλύτερος "πεδουλακολάτρης" θα απορούσε γιατί η ομάδα σε πάρα πολλά παιχνίδια ,ακόμα και σε κομβικά που η συγκέντρωση είναι εκ των πραγμάτων στο μάξιμουμ, ουσιαστικά δεν μπαίνει στο γήπεδο, της παίρνει ένα ημίχρονο για να καταλάβει τι γίνεται και κυνηγάει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στην επανάληψη, χωρίς συνήθως ( και φυσιολογικά) να τα καταφέρνει. Αν ήταν ένα-δυο τα παιχνίδια που υπήρξε αυτή η εικόνα, πάσο, συμβαίνει σε όλες τις ομάδες αυτό. Εδώ μιλάμε για σειρά αγώνων και δεν χρειάζεται καν να σκαλίσει κανείς τη μνήμη του για να αραδιάσει παιχνίδια τάλε κουάλε με το αποψινό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι Γαλατη μου, δεν εχουμε ροστερ. Ο Ουκιτς ειναι παρων 1/20 παιχνιδια αναλογα με το πως θα να τα ποδια του τη μερα του αγωνα (δικα του λογια)
      Ο ΔΔ μονος του και στα 34 τι να κανει? ειδικα οταν αντιμετωπιζεται σωστα απο τις αντιπαλες ομαδες, ποσα λαθη εκανε αποψε? Δεν υπαρχει αντι-ΔΔ να τον ξεκουραζει, ο Καρυ ειναι οξω.
      Γιατι Γαλατη μου δεν εχουμε αλλο 5αρι εκτος του Λασμε, βγηκε με φαουλ ο Λασμε μας πηραν ενα τα ριμπαουντ στα κρισιμα λεπτα.

      Παππας και Γιανκοβιτς ειναι ανετοιμοι ακομη.

      Ο Πεδουλακης δεν ειναι χαζος, το ροστερ του αμυντικα ειναι πολυ καλυτερο απο οτι επιθετικα, ζει και πεθαινει με την αμυνα, απλα πραματα.
      Ισως ο Ραιτ να βοηθησει, αλλα φοβαμαι η απωλεια του Καρυ και η κουραση του Λασμε θα ειναι προβλημα.

      Θα μου πεις, και γιατι ο Πεδουλακης διαλεξε αυτο το ροστερ? Γιατι επειδη ακριβως ειναι Πεδουλακης δεχεται και τις επιλογες της διοικησης (Μπατιστ, Κινεζο πχ) και γιατι η διοικηση εχει συγκεκριμενο μπατζετ. Οταν τα λεγαμε οτι ο Μπατιστ θα ειναι πληγη για την ομαδα, μιλαγαν εδω για ποιοτικα δεκαλεπτα... Ουτε τριλεπτα ομως δε μπορει.

      Α, επισης, η Αρμανι μια χαρα ομαδα και εχει κινητρο το Φαιναλ Φορ στην εδρα της ετσι?

      Διαγραφή
    2. Να στο πω εγω πολυ απλα...

      Απλουστατα γιατι ο Πεδουλακης ξερει πολυ καλα οτι η ομαδα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ 40'.

      Διαλεγει λοιπον να παιζει σε χαμηλο τεμπο ενεργειας στο 1ο μερος ετσι ωστε να μπορει να εχει την ενεργεια να χτυπησει το παιγνιδι στο τελος. Αν ο Παναθηναϊκος τυχαινει να ειναι κοντα στο σκορ, τοτε αυτο το σκεφτικο εχει πιθανοτητες πειτυχιας, αν οχι τα δινουν ολα κι οτι βγει. Αν ο Παναθηναϊκος επαιζε την αμυνα που αρχιζει και παιζει στο 3ο δεκαλεπτο απο την αρχη του παιγνιδιου τοτε θα εμενε απο φαουλ και δυναμεις στο τελος και θα τελειωνε τα πιο πολλα παιγνιδια με 20αρες στην πλατη του.

      Η μεταγραφη του Ραϊτ αποσκοπει ως μεγαλο βαθμο και σ' αυτο, δηλ. να αυξησει την ενεργεια και την πιεση στο 1ο μισο.

      Διαγραφή
  80. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=180&seasoncode=E2013#!boxscore Η Αρμανι παλι στο τριποντο ειχε 50% με 11/22 και 41% στα διποντα 13/31 Εμεις 50% στα διποντα (21/42) .5/23 τριποντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. σκαστε μαλακισμενα καθε φορα που χανουμε σας φταιει ο προπονητης,.Ο γαυρος ξεφτιλιστηκε εκει μεσα,δεν εβριζαν τον προπονητη ομως ετσι οι γαυροι,Τι να κανουμε οταν οι αλλοι ειχαν 72% στο τριποντο στο πρωτο 20λεπτο,ο προπονητης σας φταιει οταν ο Λασμε καρφωνει στο σιδερο η οταν ο Μητσος εκανε ενα κακο παιχνιδι η μηπως δεν εφταιξε ο Ματσιουλης οταν εχανε λειαπ.Ο Λασμε ηταν κακος χρεωθηκε νωρις με φαουλ και παπαλα το παιχνιδι.Φταιει η διοικηση που δεν πηρε πενταρι κανονικο.Στο μονο που φταιει ειναι που δεν απαιτει,εκει φταιει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλακισμενο εισαι εσυ..σκασε να πεις στην οικογενεια σου οχι εδω..σε αυτους που σου εμαθαν να μιλας ετσι..

      Διαγραφή
  82. Καποιοι εχουν μπερδεψει τα πραγματα..εχασε ο ο οσφπ μεσα στο μιλανο με 30 ποντους.. και τι σχεση εχει αυτο δλδ?? και ο γαυρος στον πρωτο γυρο ηταν χωρις να χασει πουθενα!!! ασχετα πραγμτα!!
    Το παιχνιδι χαθηκε γιατι παιξαμε μονο ενα ημιχρονο.. ο αρχηγος ηταν στην χειροτερη του μερα!! ο λασμε δεν βοηθησε οσο μπορουσε λογω φαουλ..
    Επιθετικα ειμαστε χαλια, ανετα θα μπορουσαμε να ειχαμε φτασει τους ιταλους ακομη και να τους περασουμε σε πολλα σημεια του αγωνα αλλα στην επιθεση κολλουσαμε!!!
    Μας λειπει ο καρυ, ενας κιλλερ που εχει το σουτ!! να υποθεσω οτι τον νεο στο 1 δεν θα τον δουμε ε?? οποτε παλι ο διαμαντιδης θα λιωνει στο παρκε..
    Οσο μπορουμε φετος ψηλοτερα και απο του χρονου συμμαζεμα στο ροστερ... πολυ φαπα ομως ρε παιδι μου.. και μαλιστα απο ομαδες τραγικες (δεν μιλλαω για την μιλλανο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η εικονα μας αλλαξε καπως οταν μπηκε ο ραιτ.. ειδικα στην επιθεση οπου επιτελους τρεξαμε!!! στην αμυνα εκτος απο το ριμπαουντ νομιζω ηταν τρυπα ο ραιτ και δεν ηταν λιγες οι φορες που πηγε να δωσει βοηθεια και αφηνε τον παιχτη του.. χαρακτηριστηκη η φαση που του βαζει τις φωνες ο αρχηγος!!!

      Διαγραφή
    2. Ο Ραϊτ, ενω ηταν καλος στο τρανζισιον, κατεστρεψε τις πιο πολλες προσπαθειες του Διαμαντιδη στο σετ παιγνιδι.

      Γενικα με τον ερχομο του Ραϊτ και τον πιθανολογουμενο αρκετα μεγαλο χρονο συμμετοχης του, πρεπει να επανακαθοριστει ο ρολος του Διαμαντιδη αλλα και ολης της ομαδας.

      Μπορει ολη η ομαδα σ' αυτη τη φαση να παιζει σε δυο mode δηλ. και τρανζισιον και σετ παιγνιδι? Αυτο αυξανει το βαθμο πολυπλοκοτητας συν το γεγονος οτι τετοιου ειδους αλλαγες στον τροπο παιγνιδιου δεν ειναι ευκολο να γινουν στη μεση του top-16.

      Διαγραφή
  83. Η ομαδα παιζει βασει της προσωπικοτητας,του ταλεντου,της πειρας και της ενεργειας των Διαμαντιδη,Φωτση,Λασμε,Ουκιτς,Μασιουλις,Μπραμου,Καρι..Αυτοι μπορουν στην Ελλαδα να κυριαρχουν πολυ απλα επειδη ο Ολυμπιακος εχει αντιστοιχα τρεις παικτες να αντιπαραταξει(Σπανουλης,Περπερογλου,Λο)..Για παραδειγμα το διδυμο Γκιστ-Λασμε ειναι το καλυτερο στο ελληνικο πρωταθλημα κι απο τα καλυτερα στην Ευρωπη..Ομως,οσον αφορα το κεφαλαιο ''προπονητης'' υπαρχει μαυρη τρυπα..Ο Πεδουλακης,οπως κι ολοι οι Ελληνες προπονητες ειναι ειδικοι στον τομεα της αμυνας και στην καταστροφη του παιχνιδιου του αντιπαλου,αλλα στο κομματι της επιθεσης υστερουν απελπιστικα σε σχεση με τους Ευρωπαιους συναδελφους τους..Ολοι τους δινουν ελευθερια στους καλους τους παικτες να παρουν οσες επιθεσεις θελουν εξω απο συστηματα και τακτικες,ωστε σε περιπτωση αποτυχιας να 'χουν ευκολη τη δικαιολογια...Δειτε για παραδειγμα τον Πανιωνιο του διαφημισμενου Σφαιροπουλου..Η μπαλα στον Μακαλουμ και στον Καρτερ κι αγιος ο Θεος.Στα τελευταια 7 λεπτα εναντιον μας την Κυριακη επαιζε το συστημα ''ενας εναντιον πεντε''..Για να μην μιλησουμε για τον παπα της ασχετοσυνης Γιαννακη(καλο ειναι να ρωτησετε παικτες του Ολυμπιακου που δουλεψαν μαζι του να σας μιλησουν για την προπονητικη του επαρκεια)..Ο Πεδουλακης εχτισε σχεδον απο το μηδεν τον Παναθηναικο της νεας εποχης,ομως ειναι φανερο πως με την αμυνα,το παθος και την αυτοθυσια δεν μπορεις να πας μακρια στην ευρωλιγκα,ουτε να προκαλεσεις το θαυμασμο με το παιχνιδι σου,ουτε να γινεις παραδειγμα προς μιμηση απο τους αντιπαλους..Η ομαδα ειναι ενα υβριδιο του Πανιωνιου του Τζουροβιτς και του Ρεθυμνου του Κουφου..Καθε ομαδα εκφραζει την προσωπικοτητα του προπονητη της κι αυτη τη στιγμη ο Παναθηναικος βγαζει μια μαχητικοτητα(χαρακτηριστικο γνωρισμα του Πεδουλακη σαν παικτη),αλλα μεχρι εκει.Οι ομαδες που μενουν στην ιστορια διακρινονται για την επιθετικη τους φιλοσοφια κυριως και δευτερευοντως για το ποσο καλη αμυνα επαιζαν(που ολες επρεπε να παιξουν για να εχουν περισσοτερη ωρα την μπαλα αυτες παρα ο αντιπαλος,ωστε να επιβαλλουν το παιχνιδι τους)..Επομενως,το καλοκαιρι θα 'ναι αρκετο θερμο αφου η διοικηση θα κληθει να παρει τρεις μεγαλες αποφασεις..Κοουτς,ασος και πενταρι..Υ.Γ.Επειδη ακουω συχνα τον Πεδουλακη να λεει οτι ''την εμπειρια την περπατας'' κι επειδη η διοικηση εφερε Παππα και Γιανκοβιτς για να αποτελεσουν την επομενη μερα,καλο ειναι να θυμισω οτι ο Ζοτς τους ταλαντουχους Ελληνες που αποκτουσε η ομαδα τους εβρισκε αμεσως ρολο και τους εδινε χρονο συμμετοχης(βλ.Τσαρτσαρης,Σπανουλης,Διαμαντιδης,Περπερογλου)και οπως συνεβαινε και με τους υπολοιπους παικτες μετα τον Ιανουαριο ηταν πλεον ετοιμοι για καθε προκληση..Αλλα,ειπαμε απαιτειται προσωπικοτητα και φιλοσοφια απο μερους του προπονητη..ΤΟΜ ΚΑΠΠΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνησω εως ενα σημειο.
      Τα μεγαλυτερα ορια στον Πεδουλακη τα θετει η ιδια η διοικηση.
      Να τα δουμε λιγο τα πραγματα ψυχραιμα, το εργο του ΔΓ ηταν και ειναι εξαιρετικα δυσκολο γιατι επρεπε να αντικαταστησει μια αυτοκρατορια απο το 0 και με μειωμενο μπατζετ.
      Κατω απο αυτο το πρισμα ο Πεδουλακης και η διοικηση τα πανε περιφημα, γιατι ενω εκαναν ριζικη ανανεωση εχουν μεινει και στο παιχνιδι των τιτλων και νικουν τον "αιωνιο" αντιπαλο.

      Εκ των πραγματων δε γινεται να ξεκινας απο το 0 και να θες να διεκδικεις Ευρωλιγκα μετα απο 1 χρονο. Βασικα εαν δεν διακρινοταν ο Ολυμπιακος στην Ευρωπη, τα πραγματα θα ηταν πολυ πιο χαλαρα για τον Παο και τον Πεδουλακη. Αυτη η πιεση ομως των δυο συνεχομενων Ευρωπαικων απο τον Ολυ, σε συνδοιασμο με την κριση στο ποδοσφαιρο δεν αφηνουν τον ΠΑΟ να κτισει σιγα σιγα απο το μηδεν αλλα εχει δημιουργησει απαιτησεις για επιτυχιες.

      Ε, οκ, οτι μπορουν κανουν οι ανθρωποι. Το να τους θεωρεις αποτυχημενους γιατι ενω κτιζουν απο την αρχη πρεπει ταυτοχρονα να παρουν τα ευρωπαικα πρωτεια απο τον ΟΣΠΦ ειναι τρελλο, ετσι?

      Προσωπικα λοιπον, δε νομιζω οτι κανει κατι κακα ο ΠΑΟ, εκτος απο το να κοιταει περισσοτερο τι κανει ο Ολυμπιακος απο το τι πρεπει να κανει ο ιδιος. Δε ξερω και τι πλανο εχουν, σιγουρα ολα αυτα που λεμε τα εχουν σκεφθει πρωτα οι ιδιοι.

      Και παλι νομιζω οτι οι Ευρωλιγκες του Ολυ ειναι μεγαλυτερο προβλημα για τον ΠΑΟ απο οτι ο Αργυρης Πεδουλακης.

      Διαγραφή
    2. Και παλι νομιζω οτι οι Ευρωλιγκες του Ολυ ειναι μεγαλυτερο προβλημα για τον ΠΑΟ απο οτι ο Αργυρης Πεδουλακης.
      oti pio sosto exo diabasi

      Διαγραφή