Athlenda

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΑΝΗΦΟΡΟΣ..



Έτσι λέγεται ο δρόμος προς την κορυφή.. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δε κατάφεραν να πάρουν τη νίκη που θα τους "έβγαζε" μπροστά και τώρα το μπαλάκι του άγχους βρίσκεται στα χέρια τους..



O Παναθηναϊκός βρέθηκε πολύ κοντά στο να βιώσει μια κατάσταση αντίστοιχη με αυτή που βίωσε ο Ολυμπιακός στον Φόρουμ της Λομβαρδίας. Πολύ κοντά.. Αντέδρασε όμως και κέρδισε κάτι που ίσως του φανεί χρήσιμο στη συνέχεια. Η νέα έκδοση της ΕΑ7, αυτή δηλ. του TOP-16, ξεσηκώνει εικόνες όντως από την θρυλική Παλά Έστρα και τη Μοντεπάσκι των τελευταίων χρόνων, κυρίως όσον αφορά το agressiveness στο αμυντικό κομμάτι (ο Μπάνκι, ως άλλος.. Τομ Θίμποντο, ήταν υπεύθυνος για αυτό στη Σιένα) αλλά η αλήθεια είναι ότι απέχει αισθητά ακόμα σε αποτελεσματικότητα στις συνεργασίες και στην transition offense από τη "χρυσή ομάδα" της Τοσκάνης που σάρωσε τους τίτλους στην Ιταλία.


-Θέλω να δώσω ένα credit στον Μπάνκι για μια ακόμα φορά. Την Πέμπτη το βράδυ είδαμε την πλήρη απενεργοποίηση της πράσινης pick & roll offense. Ο Ιταλός κόουτς έχει δημιουργήσει τη δική του αμυντική παράδοση απέναντι στις ελληνικές pick & roll-based επιθέσεις, καθώς την τελευταία διετία τόσο απέναντι στον Ολυμπιακό όσο και στον Παναθηναϊκό είδαμε αρκετές καλές σκέψεις και προετοιμασία με έμφαση στη λεπτομέρεια από μέρους του. Αν θυμάστε έχει να επιδείξει πολύ καλές αμυντικές παραστάσεις με διάφορου τρόπους/επιλογές και αυτό λέει κάτι.. Έχουμε δεί την περίφημη 3-2 ζώνη με τον Μος στο κέντρο απέναντι στο κεντρικό pick n'roll του Ολυμπιακού, μεικτές άμυνες με αλλαγή από χώρου σε προσωπική, καταστάσεις καθαρού 2 εναντίον 2 ή ζώνες προσαρμογής.. Απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδας, ο Ιταλός έπιασε το μάξιμουμ απέναντι στο βαρύ σασί της πράσινης επίθεσης επιλέγοντας προσωπική άμυνα και διαφορετική αντιμετώπιση ανάλογα με τον σκρίνερ και φυσικά τον δικό του, αμυνόμενο ψηλό σε συνάρτηση πάντα με τη θέση του play στο παρκέ. Είδαμε να παίζει hedge out με τον Μέλι στον πράσινο δημιουργό, ένα πολύ ενεργητικό help& recover (που πολλές φορές ερχόταν στα όρια αλλαγής δίνοντας χώρο για drive και περιμένοντας "πίσω" ) με τον Σάμιουελς, hedge με τον Λαβάλ στο κεντρικό pick n'roll και "πίσω" (δίνοντας και πάλι το πράσινο για drive) στο side pick n' roll. Το Μιλάνο είναι μια ομάδα που βρίσκει ρυθμό από την άμυνα της ενώ το αμυντικό της rotation είναι μάλλον το ταχύτερο στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει νομίζω πιο γρήγορη ομάδα στις περιστροφές αυτή τη στιγμή, ειδικά όταν ο Μος βρίσκεται σε μια από τις 2 θέσεις των φόργουορντς..


-Και όμως, θα μου πείτε.. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε το αρκετά καλό για τα στάνταρντς του νούμερο των 75 πόντων σημειώνοντας 49 στο 2ο ημίχρονο. Σαφώς. Αλλά με ποιό τρόπο..? Και ναι, έχει σημασία αυτό και μάλιστα μεγάλη, εαν κάποιος αναρωτιέται. Κυρίως για το τι μπορούμε να δούμε στη συνέχεια από την ελληνική ομάδα. Με τον Διαμαντίδη στο χειρότερο φετινό του παιχνίδι, η αποτελεσματική λειτουργία στο μισό γήπεδο πήγε βόλτα στη.. Vittorio Emanuele και η ελληνική ομάδα κρατήθηκε στη ζωή από "πόντους ενέργειας". Hustle plays, δεύτερες ευκαιρίες και ανοιχτό γήπεδο. Αυτές ήταν οι πηγές παραγωγικότητας των πρασίνων με πρωταγωνιστές το αμερικανικό δίδυμο των Γκιστ-Ράιτ. Το θέμα είναι, μπορεί να βασιστεί ο Παναθηναϊκός σε έναν τέτοιο "τρόπο" επίθεσης? Μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει σταθερά στο παραγωγικό του κομμάτι σε τόσο μεγάλο βαθμό? Σαφώς και όχι. Ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει τους αντιπάλους στο μισό γήπεδο, στο "πεδίο" που η ομάδα έχει δουλευτεί για να το κάνει, με ναυαρχίδα το execution του Διαμαντίδη. Αυτή είναι η φύση της. Είμαι σίγουρος ότι το προπονητικό επιτελείο λοιπόν προβληματίστηκε  από το επιθετικό κομμάτι της ομάδας περισσότερο από ότι νομίζουν μερικοί..


Ζακ Ράιτ έκανε ένα αρκετά θετικό ντεμπούτο με την ομάδα, ξεχωρίζοντας μαζί με τον Τζέημς Γκιστ ειδικά εαν αναλογιστούμε την εικόνα των υπολοίπων (η τριάδα των Διαμαντίδη-Ούκιτς-Λάσμε "έγραψε" 3/18σ.) Για να είμαστε ακριβείς βέβαια, είχε ένα πολύ θετικό individual (ατομικό δηλαδή..) performance γιατί ήταν φανερό ότι στην πράσινη επίθεση η παρουσία του μπέρδεψε. Δεν ήταν λίγες οι φορές που στα drives του εκάστοτε πράσινου "πλάγιου" ο Ράιτ, είτε από εντολή (οπότε ήταν αδούλευτος ο συγχρονισμός και η απόσταση) είτε από τη φύση του και ατομική πρωτοβουλία (το παιδί δεν μπορεί να απειλήσει από μακριά και είναι φυσιολογικό να νιώθει νευρικός περιμένοντας περιφερειακά μια πάσα στο split out) έκοβε στη ρακέτα πέφτοντας πάνω ή κόβοντας τον δρόμο του συμπαίκτη του, γεμίζοντας παράλληλα το ζωγραφιστό την ώρα που ο slasher προσπαθούσε να πατήσει εκεί. Ήταν λάθος λοιπόν ο χώρος του στην επίθεση, κάτι που σωστά άλλαξε ο Αργύρης Πεδουλάκης στο χθεσινό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη, τοποθετώντας τον Αμερικανό στη base line όπου είναι πιο αποτελεσματικός, "κρύβοντας" παράλληλα την περιφερειακή του αδυναμία στο σουτ. Ο Ράιτ λοιπόν προσέφερε φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο που ο Παναθηναϊκός δεν είχε μέχρι τώρα. Όχι οργανωμένη transition offense αλλά καθαρά προσωπικές φάσεις όπου έβλεπε το κενό και "έμπαινε" σαν τριπλουνίστας. Αυτό είναι το παιχνίδι του και γενικότερα η εμφάνιση του στο Μεντιολάνουμ ήταν καθ'εικόνα και κατ'ομοίωσιν του mini-report που είχαμε κάνει για τον παίκτη. Ο Πεδουλάκης δε του έδωσε καθόλου pick'n rolls (γιατί τα ελληνικά media της άποψης των..highlights του youtube ή στην καλύτερη των 2 αγώνων που έχουν παρακολουθήσει βάφτισαν τον Ράιτ pick'n roll PG..η διαφορά του Hoopfellas είναι ότι οι παίκτες "σκανάρονται" σχεδόν κάθε εβδομάδα, χρόνια τώρα στη δική μας scouting database με συνεχή παρακολούθηση) αλλά αντίθετα προσπάθησε μέσα και από ανάλογο supporting cast στο παρκέ να του δώσει καταστάσεις ένας με έναν ώστε να πάει μέχρι μέσα και φυσικά το πράσινο φώς να "ψάξει" προσωπικές φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο οι οποίες ευελπιστεί ότι θα σηκώσουν το σκόρ της ομάδας, κάτι που χρειάζεται σε μεγάλο βαθμό ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια. Ο Ράιτ λοιπόν δε θα αλλάξει κάτι στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας στο οποίο αυτή πονούσε αλλά κάλυψε αποτελεσματικά το κενό (γιατί περί κενού πρόκειται) του Ούκιτς. Σας είχα γράψει ότι οι δυό τους δεν έχουν λειτουργικότητα ως μπακόρτ "μαζί". Δεν θα είναι πολλές λοιπόν οι φορές νομίζω που θα παίζουν και οι δύο καλά.. Η λειτουργικότητα ήταν θέμα άλλωστε από την αρχή της χρονιάς για αυτό και ο Αργύρης Πεδουλάκης αποφάσισε να κλείσει το ροτέησιον κόβοντας παίκτες από τον σκληρό πυρήνα.


-Ουσιαστικά η ελληνική ομάδα μετά το μαρτυρικό πρώτο 20λεπτο, προσπάθησε να επιστρέψει και να βάλει πίεση στους γηπεδούχους, κομμάτι στο οποίο είναι ευάλωτοι και αποδεδειγμένα δε μπορούν να διαχειριστούν εύκολα με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον προημιτελικό-τραγωδία στο κύπελλο με τη Σάσσαρι. Γενικά ο Παναθηναϊκός βελτίωσε πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο. Κυρίως τις μεταβιβάσεις του απέναντι σε μια ομάδα που βάζει συνεχώς χέρια πάνω στη μπάλα, αμύνεται με ένταση και αλλοιώνει τα passing lanes του αντιπάλου κλείνοντας τον χώρο στο μισό γήπεδο.Μη ξεχνάμε ότι η ομάδα του Μπάνκι αναγκάζει τον αντίπαλο σε περίπου 20 λάθη ανά ματς και εκεί όδευε και ο Παναθηναϊκός με τα 10 του πρώτου ημιχρόνου. Τελικά τελείωσε με 12, σπουδαία βελτίωση δηλ στο δεύτερο μισό η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιστροφή και παράλληλα νούμερο σημαντικό μιας και οι πράσινοι είχαν δείξει ανησυχητικά δείγματα τελευταία εδώ.  Επίσης βελτιώθηκε η αμυντική συμπεριφορά απέναντι στην τακτική του Μπάνκι να ψάχνει το τρίποντο στην αδύνατη πλευρά σε συνέχεια όπως πολύ θετικό ήταν ότι περιορίστηκαν με μεγάλη επιτυχία οι "απομονώσεις" των αντιπάλων περιφερειακών ειδικά από τον άξονα όπου ο πράσινος που μάρκαρε σε απόσταση μιας πάσας έπαιζε πολύ κλειστά δίπλα σχεδόν στον αμυνόμενο της μπάλας, ώστε να αποσοβήσει περίπτωση ντράιβ.


Overall όμως έχω αρκετές ενστάσεις για το performance του Παναθηναϊκού στην άμυνα, το οποίο θα χαρακτήριζα μέτριο με βάση τις δυνατότητες της ελληνικής ομάδας σε αυτό το κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε την αίσθηση ότι δεν είχε διαβάσει/αποτυπώσει  καλά τα προσωπικά χαρακτηριστικά κάθε παίκτη. Μπορεί φυσικά να ήταν και θέμα συγκέντρωσης, αυτό δε μπορώ να το γνωρίζω. Έβλεπα προκλητικά "τζόγο" στον Μέλι ο οποίος είναι πολύ καλύτερος σουτέρ του 29% που δείχνει το ποσοστό του στην Ευρωλίγκα (στην Ιταλία έχει 37% για παράδειγμα..), βοήθεια δις στη strong side σε έναν παίκτη που σουτάρει αποκλειστικά "σε θέση" όπως ο Τσερέλα (στον οποίο ο Μπάνκι έχει δώσει ρόλο αντίστοιχο με αυτόν του Καραρέτο στη Τοσκάνη), αδράνεια στα καλά σουτ του Μος από τις γωνίες έστω και εαν δε τιμωρήθηκε η ελληνική ομάδα, παρά μόνο μια φορά από εκεί. Το κομμάτι όμως που θα υπογραμμίσω γιατί θεωρώ σε μεγάλο ποσοστό υπεύθυνο για την ήττα είναι η άμυνα στο ποστ. Από το 1ο λεπτό ήταν κακός ο Παναθηναϊκός εκεί, στην 1 in-4 out διάταξη (high low με Μέλι στο "4" και πάσα από το φτερό με τον Κανγκούρ σε διαφορετικό σχηματισμό)  του Μπάνκι με τον Σάμιουελς να είναι καταπληκτικός στο παιχνίδι θέσης κλειδώνοντας στη πλάτη του τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Ειδικά ο Γκιστ φαινόταν σαν ..παιδάκι στην πλάτη του Τζαμαϊκανού χάνοντας το 90% από τις μάχες θέσης χαμηλά, οι οποίες κατά τη γνώμη μου κόστισαν εν τέλει την ολοκληρωτική επιστροφή. Απλά προσέξτε πως κερδίζει στο positioning τους ψηλούς του ΠΑΟ που παλεύουν να βγούν μπροστά του, ειδικά τον Γκιστ ο οποίος στο καλύτερο επιθετικό του παιχνίδι (21π. 8/12σ. εξαιρετικός μέσα-έξω και με μεγάλη διάθεση και για πρώτη φορά ίσως, σταθερό χέρι) υστέρησε στο αμυντικό κομμάτι, ακόμα και όταν ανέβηκε στην πρώτη γραμμή ψηλά. Αντίθετα καλό βαθμό θα πρέπει να βάλουμε στη πράσινη άμυνα πάνω στους αριστερόχειρες σταρ του Μπάνκι, Χάκετ (βγήκε εκτός ρυθμού με τα γρήγορα φάουλ) και Λάνγκφορντ (δεν τον άφησαν να επιτεθεί πάνω  στην άμυνα από έξω προς τα μέσα, κομμάτι στο οποίο είναι πολύ αποτελεσματικός).

-Καταλαβαίνετε ότι όλα πλέον κρέμονται από μια κλωστή. Η ομάδα που θα κάνει το "λάθος" εντός θα την πληρώσει και αυτή με το διπλό θα βγεί μπροστά. Το Μιλάνο βρίσκεται μεν στη 2η θέση αλλά έχει Φενέρ, Ολυμπιακό και Μάλαγα εκτός αν και νομίζω ότι μπορεί να πάρει το "παραπάνω" στο ματς εντός με τη Μπάρτσα (η οποία θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο).. Ο Παναθηναϊκός "κυκλώνει" τα ματς με τις ομάδες της Τουρκίας, την Ουνικάχα (εντός) και φυσικά τη Λαμποράλ. Με τα τωρινά δεδομένα και όπως πηγαίνει το πράγμα,ένα "λάθος" σε αυτή τη σειρά παιχνιδιών μπορεί να κοστίσει.. Αυτά τα ματς έχουν μπροστά το ΠΡΕΠΕΙ. Το επόμενο "ΕΞΤΡΑ" είναι αυτό στη Βαρκελώνη. Μέχρι τότε ο Αργύρης Πεδουλάκης θα πρέπει να εντάξει τον Ράητ, οριοθετώντας το χώρο του στο μισό γήπεδο και να αυξήσει ελεγχόμενα τις φάσεις της ομάδας του σε καταστάσεις ανοιχτού γηπέδου ώστε να ανεβάσει το σκορ της κοντά στους 75 πόντους. Και όλα αυτά γαρνιρισμένα με μπόλικη πίεση (για όλους τους διεκδικητές πλέον..). Αλλά αυτές οι ομάδες δημιουργήθηκαν μέσα από αυτό το καθεστώς. Να δούμε ποιος θα το διαχειριστεί καλύτερα..

Υ.Γ: Aποδοκιμάστηκε ο Αντώνης Φώτσης από τους οπαδούς της ΕΑ7.. Αναμενόμενο καθώς κατηγορήθηκε για έλλειψη κινήτρου στη θητεία του στο Μιλάνο όντας σε παρατεταμένη χαμηλή πτήση ενώ πέρυσι η επιθυμία του να εγκαταλείψει το καράβι και να επιστρέψει στην  Αθήνα..


O Oλυμπιακός είχε να διαχειριστεί τη ξαφνική απουσία του Βασίλη Σπανούλη. Σημαντικό. Τέτοιοι "κεραυνοί" μπορούν να σε επηρεάσουν σοβαρά αλλά και να σε συσπειρώσουν (αν και το χρονικό σημείο της απώλειας ευνοούσε μάλλον το πρώτο γιατί η ομάδα δεν είχε το χρόνο να το "απορροφήσει" και να προετοιμαστεί). Από την άλλη θέλω να σταθώ λίγο -για δεύτερη φορά σήμερα- στη στάση των μίντια, του στυλ "επιτυχία παρά την απουσία το αποτέλεσμα" ή "στάθηκε αξιοπρεπέστατα.." Δεν υπάρχουν αυτά κύριοι. Ο Ολυμπιακός παραμένει καλύτερη ομάδα με ή χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη από τη Φενέρμπαχτσε στη παρούσα φάση και θετικό αποτέλεσμα θα ήταν μόνο το διπλό. Με ή χωρίς τον ηγέτη του υπερέχει κατά πολύ σε βασικά κομμάτια όπως η ταχύτητα σε αντίδραση ή εκτέλεση και κυρίως η συνοχή. Δεν έπαιζε με κανένα μεγαθήριο αλλά με μια ομάδα που στοχεύει να φτάσει στο επίπεδο των δικών του αυτοματισμών σύντομα. Το μόνο τέτοιο (μεγαθήριο) στη τούρκικη πλευρά είναι ο προπονητής της Φενέρ. Ούτε καν η σπουδαία έδρα της.. Τίποτα άλλο.


-Και στο συγκεκριμένο ματς θα σταθώ στο κομμάτι της άμυνας για την ελληνική ομάδα. Κομμάτι που στοίχισε τη νίκη κατά τη γνώμη μου, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι η επίθεση των ερυθρολεύκων ήταν ιδιαίτερα καλή (το αντίθετο θα έλεγα, απέναντι σε μια άμυνα που παλεύει περισσότερο με αλχημείες και με τα τρικς του προπονητή της). Ο Ολυμπιακός δέχθηκε σχεδόν 80π. χωρίς να ματώσει από 1.) τη δημιουργία του Πρέλντιτς και 2.) το σκόρ του Μπογκντάνοβιτς, τους βασικούς πυλώνες της επίθεσης του Ομπράντοβιτς. Και μάλιστα από μια ομάδα που δεν έχει σκόρ από την περιφέρεια.. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε χαμηλό παίκτη (όπως στο 1ο ματς) στον Κροάτη και μάτσαρε το μέγεθος και την ικανότητα στη δημιουργία στο ποστ του Πρέλντζιτς με τον Περπέρογλου. Το ερυθρόλευκο παθητικό όμως ανέβηκε ψηλά από την λάθος ομαδική προσέγγιση πάνω στην περίπτωση του Μακάλεμπ κατά κύριο λόγο και έπειτα του Λίνας Κλέιζα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης "σωστά" επέλεξαν να παίξουν κρατώντας τον ψηλό "πίσω" στα πικ του Αμερικανού power guard όμως ήταν τόσο παθητικοί περιμένοντας τον, με συνέπεια η "βόμβα" της Φενέρ να διαβάζει το κορμί του αμυνόμενου και να πηγαίνει προς τα μέσα κερδίζοντας το πλεονέκτημα με την ορμή του απέναντι σε έναν χωρίς ισορροπία αντίπαλο ψηλό. Πλήρης αποτυχία θα έλεγα εδώ. Ακόμα και στην κρίσιμη φάση των τελευταίων 20'', οι ερυθρόλευκοι αφήνουν προκλητικά έναν ζεστό παίκτη (18 πόντων με 4/5σ. και 10/12 προσωπικές εκείνη τη στιγμή) μόνο στα 4 και κάτι μέτρα. Ναι, κατανοώ ότι τον Μακάλεμπ θα τον παίξεις "πίσω" και θα τον περιμένεις, όμως το επίπεδο της έντασης σου θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να μπορεί να αποκρούσει την επίθεση του. Πατήματα σαν του Αμερικανού δεν υπάρχουν στην Ευρώπη, όπως και το finishing ability του,μη γελιόμαστε.. Αντίθετα με τον Κλέιζα το λάθος στην προσέγγιση ήταν ότι από την αρχή οι ερυθρόλευκοι δεν έκαναν προσπάθεια να τον βγάλουν "εκτός". Είτε με δυνατά φάουλ είτε αμυνόμενος με στόχο να μη πάρει τη μπάλα στα καλά του στοιχεία. Ο Κλέιζα έπαιξε πάνω στην άμυνα του Ολυμπιακού με το γνωστό μέσα-έξω παιχνίδι του, τα "4" του Μπαρτζώκα παίρνουν χαμηλό βαθμό εδώ.


-Και πάλι ο Στράτος Περπέρογλου κουβάλησε στο ξεκίνημα την επίθεση του Ολυμπιακού παίζοντας απέναντι σε κάθε είδους αμυνόμενο και κάνοντας μια άκρως πειστική παρουσίαση του πολύπλευρου επιθετικού ταλέντου δηλ. της multiple offense όπως χαρακτηρίζουμε εδώ το επιθετικό του παιχνίδι. Ποστ απέναντι σε γκαρντ, ντρίμπλα και ντράιβ απέναντι σε ψηλό, midrange game, εκτέλεση μετά από ντρίμπλα από την περιφέρεια και ότι άλλο βάζει ο νους σας.. Δίπλα του ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος κουβάλησε την ομάδα στο εκτελεστικό και δημιουργικό κομμάτι, βρίσκοντας πολύ χώρο απέναντι στην άμυνα των Μακάλεμπ-Ονάν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το δίδυμο Περπέρογλου-Σλούκα (συν τον Λοτζέσκι) αποτελεί το δυνατό χαρτί των ερυθρολεύκων ως supporting cast στον Σπανούλη φέτος με την ικανότητα τους να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους (ο Πρίντεζης έχει εκτελεστικό ρόλο) και να εκτελέσουν με διάφορους τρόπους. Ειδικά το mentality των δύο Ελλήνων δεν εντοπίζεται εύκολα αλλού στη λίγκα, σε παίκτες που τις περισσότερες φορές βγαίνουν από πίσω.. Οι δυό τους προσέφεραν 34 πόντους με 11/20σ. και 6 τελικές. Δυστυχώς το δικό τους supporting cast την Παρασκευή κινήθηκε σε χαμηλά νούμερα.. Ο Ολυμπιακός δε τιμώρησε μια άμυνα που λόγω σημαντικών αδυναμιών στο προσωπικό αμυντικό κομμάτι τζογάρει πολύ με τον αντίπαλο δίνοντας περιφερειακό και midrange παιχνίδι ώστε να προστατέψει το ζωγραφιστό της. Αναγκάζεται ο Ομπράντοβιτς να καταφύγει σε αυτή την τακτική.. Είναι πλέον σαφές..


-Νομίζω οι περισσότεροι θα παρατηρήσατε ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας προσπάθησε να βρεί λειτουργικότητα στη γεμάτη παίκτες φροντκόρτ του με διάφορα σχήματα αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Ειδικά τη στιγμή που έχεις υπογράψει δύο παίκτες (έστω και εαν ο Σερμαντίνι δεν ήταν στη 12αδα) "πάνω" σε δύο άλλους που αποτελούν καλοκαιρινές επιλογές του. Είναι δεδομένο ότι ο Μούν θα έπεφτε πάνω στον Πετγουέη και ότι ο Σερμαντίνι θα ακύρωνε τον Μπέγκιτς. Τα σχήματα της Φενέρ με τον Μπιέλιτσα στο "5" και τον Κλέιζα στο "4" εν πρώτης όψεως βοηθούσαν στο να δούμε από τους ερυθρόλευκους μια απάντηση με τον Μούν ή τον Πέτγουεη π.χ. στο "5" αλλά αυτό σε βάθος χρόνου δε φαινόταν πολύ λειτουργικό. Το tweet του Αμερικανού έδειξε ότι βρίσκεται πνευματικά εκτός κλίματος σε μια περίοδο που στην ..από εδώ μεριά η ατμόσφαιρα είναι πολεμική. Εκτός αυτού το να ακυρώνεις δύο επιλογές σου κρατώντας 4 συμβόλαια για δύο θέσεις στο ροτέησιον είναι υπερβολή, η οποία δε δείχνει υγεία. Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν από ότι όλα δείχνουν θα πορευθούν με τους Σερμαντίνι-Πέτγουεη. Το θέμα είναι ότι όταν ο Ντάνστον αφήνει το παρκέ η ελληνική ομάδα εμφανίζει αδυναμία να τελειώσει φάσεις από το "5" (ο Σίμονς είναι καλός σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού, όχι για αυτό σε τοπ-επίπεδο) και εδώ περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να προσθέσει ο Σερμαντίνι.. Στο ματς της Πόλης μου έμεινε η αίσθηση ότι η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να περάσει περισσότερες μπάλες στον Ντάνστον απέναντι σε έναν αντίπαλο που πόναγε αμυντικά χαμηλά. 


-Για τους ερυθρόλευκους το ματς της επόμενης εβδομάδας απέναντι στην Αρμάνι στο ΣΕΦ είναι πρόωρος τελικός. Αποτελεί must. Θεωρώ πως υπάρχει το πλαίσιο να κάνει ένα καλό ματς ο Ολυμπιακός απέναντι στην ομάδα του Μπάνκι. Ακόμα και εαν δεν έχει στη διάθεση της τον Βασίλη Σπανούλη. Το κίνητρό χτυπάει κόκκινο άλλωστε, ειδικά μετά από το αποτέλεσμα του πρώτου ματς. Ως επί το πλείστον οι ερυθρόλευκοι, όπως και ο Παναθηναϊκός, θα παίξουν το μεγαλύτερο μέρος της πρόκρισης εντός. Τα παιχνίδια με Μιλάνο και Παναθηναϊκό είναι κομβικά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία μπορεί να βρεί το "εξτραδάκι" που χρειάζεται στη Μάλαγα με την Ουνικάχα..

Υ.Γ1: Στο τσακ τη γλίτωσε η ΤΣΣΚΑ.. Αν και η λογική λέει ότι η Μπαρτσελόνα είναι η ομάδα που βρίσκεται σήμερα πιο κοντά στο Μιλάνο, ο Πασούτιν την έχει ματσάρει καλά στο παρελθόν, κρατώντας μάλιστα στα χέρια του πιο αδύνατα χαρτιά. Τότε κρατούσε το τιμόνι της Ούνιξ και είχε βγάλει από το μανίκι του τον "άσσο" που λέγεται Τζαγουάη, αλλάζοντας τη δομή της επίθεσης του και δίνοντας συνεχώς τη μπάλα στο ποστ στον Αυστραλό. Τότε η ομάδα του Καζάν έδωσε μια καλή σειρά στους Καταλανούς και μια μεταγραφή στον Τζαγουάη την επόμενη σεζόν στη Μπαρτσελόνα.. Αν περάσει η Κούμπαν, θα είναι ενδιαφέρον..



131 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως με το πρόγραμμα που απομένει και με νορμάλ (σχετικά) αποτελέσματασ βλέπω 4απλη ισοβαθμία ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, Αρμάνι, Φενέρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερες,η νεα εκδοση της αρμανι μιαζει ολο και περισσοτερο με γκολντεν στειτ της ευρωλιγκας,αυτο το σαμιουελς ο πιτινο προσπαθουσε να το κανει παιχτη στο λουιβιλ το 2010-μαλιστα βλεπω και τωρινη του εκδοση στα χερια του πιτινο φετος τον μοντρεζ χαρελ ενα παιχτη με πολυ αθλητικα προσοντα αλλα σχετικα ατεχνος και κοντος(2.03) για παουερ φοργουορντ στο nba.Εχω την εντyπωση για τον ολυμπιακο οτι εδιωξε λαθος ξενο,σιγουρα ο μουν δεν ειχε μεγαλη διαθεση να προσαρμοστει αλλα σε βαθος χρονου και ματς θα του χρειαζοταν ειδικα σε καταστασεις οπου ο μπαρτζωκας θα τον εβαζε στο 3,αν ειναι ο κολινς να ρισκαρει τοοοσο πολυ στην αμυνα και να ειναι εξαφανησμενος στην επιθεση ε τοτε ο παπαπετρου δικαιουτε χρονο στο ροτεισον,ειναι παιχτης με μελλον καλο σουτ και νομιζω οτι μπορει να κατεβει στο 2 τωρα που ο σπανουλης ειναι off.Α και επειδη το ξεχασα με την ευρωλιγκα,ερχεται το march madness σε 2εβδομαδες ,απ οσα βλεπω ψηφιζω σιαρκιους ,ο εννις ειναι ο καλυτερος κουμανταδορος χαλαρα φετος οτι ο μπερκ περσυ για το μισιγκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα ακη πλουσια σιενα ειναι το ονειρο τους να γινουν.....αλλα χρειαζονται εμενα και σωστες επιλογες-λαβρακια απο ιταλια.....stonerook

      Διαγραφή
    2. Καλημερες αρχηγε,λογο μπανκι θα μπορουσες να το πεις αλλα για να μιασουν περισσοτερο στη σιενα θα πρεπει πρωτο να εχουν ενα τοσο γατο προεδρο οσο ειναι ο μινουτσι(που θα τον μοσχοπουλησει τον γκριν;;) και δευτερον οι φιλαθλοι τους να μην ειναι τοοοσο μπλαζε και κυριλε,οι οπαδοι της σιενα ειναι φοβερα εκνευριστικοι και φωνακλαδες...Καποτε ο σκουντης ειχε εξηστορισει ενα περιστατικο οπου ο παο ειχε κανει διπλo στην ιταλια σε πλει οφ για F4 και στο τελος καποιοι πηγαν να μανουριασουν με παικτες του παο -εκει ο δημητρης παπανικολαου ξεστομησε την ιστορικη ατακα σε ενα ιταλο''Αστο μεγαλε με γραβατα και κοστουμι δεν εδειρε κανεις''.

      Διαγραφή
    3. δικιο εχεις με αρμανι προεδρο που πας....στο γηπεδο της σιενα στα καλα παιχνιδια εβριζαν,εφτυναν,απειλουσαν.......ηταν πραγματικη εδρα.....αποψε γι αυτους που τους αρεσει το καλο μπασκετ και αντεχουν το ξενυχτι εχει το μενου ιντιανα-γκολντεν στειτ και χιουστον-μαιαμι..μυριζει πλει οφ...stonerook

      Διαγραφή
    4. Άκη οι Ουόριορς της Ευρώπης είναι η Σάσσαρι, όχι η Αρμάνι. Είχα ξεκινήσει μετά το κύπελλο Ιταλίας να γράψω κάτι τέτοιο αλλά κάηκε..

      Διαγραφή
  3. ρε Άκη ,κανε μας καμια αναλυση για τη March Madness τη φετινη,για μας που δεν προλαβαμε να παρουμε χαμπαρι τι εγινε φετος στη ρεγκιουλαρ σιζον,ποιες ομαδες και παιχτες να προσεξουμε ενοψει του τουρνουα,ποιοι πανε για λοτερι πικς κλπ,μη μας πετας ενα Σιρακιουζ και μας αφηνεις ετσι...
    Deafheaven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A,o Μοντροζ Χαρελ,περυσι που τον εβλεπα μου θυμιζε εναν πιο κοντο Τσαρλς Σακλεφορντ μαγκες...
    Deafheaven

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χαρελ φιλε θυμιζει εντονα το ντερικ φα'ι'βορς της γιουτα,εαν μπορεις να το συγκρινεις με παιχτη nba,βεβαια ειναι 2.03 και οχι 2.08 οπως ο παιχτης του τζορτζια τεκ.Κλασσικα εδω για αναλυσεις http://espn.go.com/mens-college-basketball/.

      Διαγραφή
  5. Δημήτρη, φοβερή η ανάλυση σου (όπως πάντα). Μπράβο!!!
    Διδάσκεις Μπάσκετ. Συνέχισε έτσι, σε χρειαζόμαστε.
    Ρε ο άνθρωπος (Ζοτς), τι έκανε πάλι?
    http://www.youtube.com/watch?v=w_v7JGFqAmM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1. Κατά πόσο νομίζεις οτι η απόδοση του Ράϊτ επέδρασε στην κάκιστη παρουσία του Διαμαντίδη και τελικά η τελευταία επίθεση απο τα χέρια του Αμερικανού γκάρντ ήταν ανάγκη ή επιλογή;
    2.Θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα δεν πρόκειται να τερματίσει με μηδέν παθητικό. Οι συνεχόμενες νίκες σε κάποιο βαθμό "κοιμίζουν" οπότε κάποια θα προκύψει ειδικά αν ο Πασκουάλ αποφασίσει να δώσει περισσότερο χρόνο στον πάγκο του για να ξεκουράσει εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Το θέμα είναι ποιός θα είναι ο "τυχερός"!
    3. Άν οι ξένοι του Ολυμπιακού συνεχίσουν τις χαμηλές πτήσεις στα ματς μακριά απο το ΣΕΦ μήπως θα ήταν θεμιτό να πάρουν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής οι νεαροί Έλληνες (Κατσίβελης, Αγραβάνης, Καββαδάς;
    Jim...Keep up the good work

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ο Διαμαντιδης και προτου μπει ο Ραιτ ηταν κακιστος..ισα-ισα στο τελος που ξυπνησε καπως ηταν και Ο ραιτ μεσα...

      nikos

      Διαγραφή
    2. Φιλε ανωνυμε απο τη στιγμη που δεν ειχε ταιμ ουτ για να παει η επαναφορα στο αντιπαλο γηπεδο τοτε ο σωστα την πηρε ο Ραιτ οντας ο μοναδικος απο την ομαδα μας (πλην του υγειους Ουκιτς) που μπορουσε απο την επαναφορα μας να φτασει στο αντιπαλο καλαθι σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα...Εκει θυμηθηκα το απιθανο coast to coast απο τον Λογκαν στην τελευταια φαση της 1ης περιοδου στον ημιτελικο με τσσκα το 2012 στην Πολη και μετα την σφαγη και με επιασαν παλι τα ψυχολογικα μου...χαχα!
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
  7. Jim σε "διαβαζω" τα τελευταια 2 χρονια, και πιο συγκεκριμενα εχω διαβασει ολα τα αρθρα σου (και εδω αλλα και στο basketblog) αλλα πρωτη φορα γραφω σχολιο στο site, καταρχην συγχαρητηρια για την εξαιρετικη δουλεια που κανεις, και κατα δευτερον για τον φετινο παναθηναικο εχω να πω πως δεν μπορει μια ομαδα να "διατυμπανιζει" στην αρχη της σεζον πως παει για το 7ο και να μην εχει εναν δευτερο οργανωτη πισω απο τον διαμαντιδη,οχι απαραιτητα με quarterback-defending skills (οπως γραφεις και εσυ) π.χ. calathes/markovic αλλα να διακατεχεται απο το χαρακτηριστικο του pass first (οπως γραφεις και εσυ). Eπισης δεν γινεται η ιδια ομαδα να μην εχει ενα δευτερο πενταρι πισω απο τον Lasme που να παιζει με πλατη, οπως ηταν π.χ ο σχορτσανιτης (ακομα δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο εφυγε το καλοκαιρι και ηρθε στην θεση του ο μαυροκεφαλιδης ο οποιος ουτε πενταρι ειναι ουτε ειναι φθηνοτερος του "σοφο".). Και πιστευω πως αν ηταν ο "σοφο" τα μισα απο τα παιχνιδια που εχει χασει φετος ο Παναθηναικος θα μπορουσε να τα κερδισει διοτι θα επειρνε απο το low-post παιχνιδι του "σοφο" του ποντους που χρειαζονταν για να κερδισει καποια ματς και ειμαι της αποψης πως θα μιλουσαμε απο αλλη βαση τωρα για τον Παναθηναικο.

    ΥΓ: Για μενα η λυση ραιτ ειναι ημιμετρο και οσο θα βοηθησει θα το κανει τωρα, οταν σφιξουν τα λουρια θα αποδειχθει λυση banks (μακαρι να βγω ψευτης, θελω την προσωπικη σου αποψη παντως πανω στο θεμα). Και κατι ακομα, ασχετο με ολα τα παραπανω, αν ηταν να διαλεξεις αναμεσα σε dubljevic,doellman & aguillar ποιον θα διαλεγες και γιατι???

    ΥΓ1: Προσωπικα θα διαλεγα dubljevic

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ_ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Κωνσταντίνε. Ωραία τα λες (γράφεις..) Να διαλέξω για ποια ομάδα? Το κυριότερο ξέχασες..

      Διαγραφή
    2. π.χ.για τον παναθηναικο.....

      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ_ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

      Διαγραφή
  8. Καλησπερα σε ολους. Ειχα την τυχη την περασμενη Πεμπτη να ειμαι στο Forum και να δω απο κοντα το ματσακι.Δυστυχως ο ΠΑΟ επρεπε να επιβαλει απο την αρχη το ρυθμο του ,αλλα βρεθηκε να ακολουθει ,γεγονος που του στοιχισε. Ομαδα που χτιζεται και δεν εχει ακομα το winning mentality οφειλεις να την πιανεις απο το λαιμο απο το πρωτο δευτερολεπτο. Εκει κριθηκε το ματς για μενα.
    Τρομερη εμφανιση απο τον Γκιστ επιθετικα που μεχρι καποια στιγμη κραταγε μονος του τον Παναθηναικο. Ειχε ομως εμφανως προβλημα αμυντικα. Θετικο σιγουρα και το ντεμπουτο του Ραιτ που ομως χρειαζεται χρονο για να αφομοιωσει συστηματα κλπ.Τρομερα το παθος και η ενταση που βγαζει η Αρμανι στην αμυνα. Στη βραδια της μπορει πιστευω να βγαλει εκτος ρυθμου οποιαδηποτε ομαδα. Ειδικα ο Μος ειναι το κατι αλλο! Αν καταφερει και τερματισει στη δευτερη θεση του ομιλου(οχι εντελως απιθανο), πραγματικα θα πεθανει στο παρκε για να περασει στο Φ4 και να παιξει δυο νοκ αουτ ματς στο σπιτι της. Η δουλεια του Μπανκι ειναι πλεον εμφανης και η ομαδα του απο δω και στο εξης δεν μπορει παρα να βελτιωνεται. Τζιμ εσυ πως τη βλεπεις τη δουλεια για την Αρμανι??

    Υ.Γ. Χαιρετισματα στα παιδια απο Γερμανια και Βρυξελλες που εκαναν τοσα χιλιομετρα για να βρεθουν στο Φορουμ να δουνε την ομαδα!


    Cool Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βλεποντας το σχολιο σου για τα media, μου ηρθε αμεσως στο μυαλο ο Ασπρουλιας που τον χαρακτηρισε εξαιρετικο pick n roll παικτη τον Ραιτ. Καλα κρασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. απολαυστικοςςςςςς.
    θα συμφωνησε για τα μεντια: αυτο το πραμα του ομπραντοβιτσ επρεπε να το κερδισουμε και χωρις τον σπανουλη. αλλα πως οταν ο κολινσ με τον μουν πετουσαν χαρταετο? επεισης αυτος ο κακομοιρης ο πριντεζης γιατι ξεχνιεται καθε φορα?

    παμε για τελικο την πεμπτη: οπου ηττα σε πεταει απεξω

    υ.γ. αυτος ο κατσιβελης ειναι αιωνια τραυματιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειδα το ματς της Κυριακης του Παναθηναικου και μου εκανε εντυπωση οτι δεν επαιξε καθολου το διδυμο Ραιτ - Παππας μαζι. Αν πειραμε τον Ραιτ για να παιξει πιο γρηγορο τεμπο η ομαδα τοτε ο ιδανικος παρτενερ ειναι ο Παππας που ειναι πολυ καλος στο ανοικτο γηπεδο και γρηγορος και επισης θα μπορουν να ξεκουραζουν μαζι το διδυμο του σετ παιχνιδιου Διαμαντιδη - Ουκιτς. Ειναι νωρις βεβαια ακομα και ο Παππας δεν εχει βρει τον εαυτο του. Για να δουμε τη συνεχεια..
    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διαφωνώ με την προσέγγισή σου ότι ο ΠΑΟ πρέπει να παίζει στο μισό γήπεδο και ότι αυτή είναι η φύση της. Οι ομάδα είναι πλούσια σε παίκτες με αθλητικά προσόντα (Γκίστ, Λάσμε, Φώτσης, Ματσιούλις, Μπράμος, Παππάς, Γιάνκοβιτς κλπ) που μπορούν να μετατρέψουν την πίεση στην άμυνα σε πρωτεύων ή δευτερεύων αιφνιδιασμό. (Κανένας από τους παραπάνω πλην του Λιθουανού δεν ποστάρει απλά έχουν δουλευτεί πολύ από τον Πεδούλα σε σετ επιθέσεις). Η ομάδα δεν είχε τον γκαρντ που να παίξει σε αυτό το ρυθμό . Ο Πεδούλας πέτυχε διάνα με τον Ράιτ και η ομάδα θα μπορεί να χτυπάει στο transition, βάζοντας μία άλλη διάσταση στην επίθεσή της. Ο Διαμαντίδης πρέπει να παίζει λιγότερο (σετ παιχνίδι) όμως η ομάδα πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να προσαρμόσει το στυλ της σε πιο γρήγορο ρυθμό στην επίθεση. Αυτή την στιγμή ο χωρίς φρεσκάδα Διαμαντίδης είναι σαν βαρίδι για την ομάδα. Αν μαζί με τον Ούκιτς ήταν μέτριοι και όχι αρνητικοί η ομάδα θα είχε κερδίσει. Πρέπει να γίνει καλύτερη διαχείριση του Διαμαντίδη σε θέματα χρόνου συμμετοχής, μην τον ξεζουμίζουμε τσάμπα. Για τον Ολυμπιακό κρίμα γιατί έχει έλληνες παικταράδες, αλλά ξένους για γέλια. Η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει αφού οι συνεχόμενες λάθος επιλογές (Μουν χοχοχο,Κόλινς χοχοχο, Πετγουέι χοχοχο, αντικατάσταση Μπέγκιτς με τον Γεωργιανο χοχοχο) έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό και στον απλό παρατηρητή. Η αντίστροφη μέτρηση για τον Μπαρτζώκα θεωρώ ότι έχει αρχίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρνητικος δεν ηταν ο ΔΔ μην λες οτι θελεις.9 φαουλ κερδισε ολη η αμυνα ηταν πανω του προσαρμοσμενη.Μπορει να μην ηταν οπως αλλες φορες, αλλα αρνητικος δεν ηταν,ειδικα στο δευτερο ημιχρονο.Ο Ουκιτς ναι ηταν ειχε και αρνητικο pir.Στο δευτερο ημιχρονο ο ΔΔ επαιξε καλυτερα και ειδικα στην αμυνα.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δεν θυμάσαι πόσα λάθη έκανε. 0 ριμπάουντ 0/5 τρίποντα 6 λάθη αν δεν με απατά αν η μνήμη. Από τα 4 λάθη του δεχθήκαμε ισάριθμους αιφνιδιασμούς. Αρα χαμένες 4 επιθέσεις με 50% επιτυχίας 4 πόντοι και άλλοι 8 από τους αντιπάλους σύνολο 12 πόντους μείον. Το παιχνίδι χάθηκε από την κακή του απόδοση, μόνο κερδισμένα φάουλ είχε, είναι κρίμα να τον βλέπεις όπως είπα πιο πάνω ξεζουμισμένο να μπουρδουκλώνεται...

      Διαγραφή
    3. Ο ΔΔ δεν ήταν τόσο "ξεζουμισμένος", όσο καλά κλεισμένος...πάντα, μα πάντα όμως τόσο τα PGs όσο και τα φτερά της άμυνας της ΕΑ7 κοίταγαν την πάσα του ΔΔ. Άρα έφτυνε αίμα να φτάσει/πάρει τη μπάλα, και μετά είχε τουλάχιστον 2 παίκτες να κοιτάνε που θα κοιτάξει και προς τα που θα κινηθεί. Εκεί ακριβώς θες το παίκτη που θα ξεκουράσει το ΔΔ και θα κάνει τα ίδια -περίπου- πράγματα....

      Διαγραφή
    4. σωστα 3.14.βαλε ομως και τους 6 ποντους,3 κλεψιματα και μονο 2 ασιστ.Αρνητικος δεν ηταν σιγουρα δεν ηταν ομως και ο ΔΔ.Ο Αντωνης τα λεει καλυτερα,τον κλεισαν τελεια οι Ιταλοι για αυτο οι λιγες ασιστ και τα πολλα λαθη στο πρωτο ημιχρονο.

      Διαγραφή
    5. gogos1974 έγραψες!!!!!!!!!!! αμάν, ήμαρτον και έλεος με την "πανάκεια", το θέσφατο και απαραβίαστο κλειστό ροτέησον, το σετ παιχνίδι και τα εμμονικά κοουτσαρίσματα/κολλήματα, είτε σε λένε Ζοτς είτε Πέδουλα. Αληθινά τεράστιος προπονητής είναι αυτός που μπορεί να προσαρμόζεται στον αγώνα και τον εκάστοτε αντίπαλο. Και το πάω και παρακάτω: Δεν βγαίνουν τα ματς απ ποστ απ και δε συμμαζεύεται με ομάδες τύπου Μακάμπι, Τσεεσκα, Μπαρτσελόνα δηλ. βαρύτερες, ψηλότερες, πληθωρικότερες! Τρέξε, χτύπα, χρησιμοποίησε την αθλητικοτητα, αλτικότητα και εσχάτως έκδηλη ταχύτητα σου με την έλευση του Ράιτ και βάλε στο παιχνίδι ξανά τον Παππά . Ράιτ, Παππάς, Μπράμος, Γκιστ, Λάσμε, Φώτσης και φυσικά Ούκιτς αν συνέλθει.... εκεί που κολλάς κόντρα στα ψηλότερα και βαρύτερα κορμιά και βρίσκεις τοίχο στο σετ παιχνίδι, άνοιξε λίγο τα καμινέτα, σανίδωσε λιγάκι τα γκάζια και θα πάρεις ευκολότερους πόντους και ανάσες ψυχολογικές για να συνεχίσεις το ανελέητο κορ α κορ στην άμυνα.
      Σπήλιος.

      Διαγραφή
  13. Καλημέρα σε όλους.
    Νομίζω ότι μετά και τα αποτελέσματα και την εικόνα των ομάδων και της περασμένης εβδομάδας κι ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τα play off, η εικόνα στην Ευρωλίγκα έχει ως εξής :

    Οι 3 ομάδες που ξεχωρίζουν και πρέπει να θεωρούνται γκραν φαβορί για το F4 είναι οι Μπάρτσα, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ. Πέρα από τις όποιες αδυναμίες τους, τις ατυχίες από τραυματισμούς, τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και τις επιφυλάξεις που συνοδεύουν την κάθε μια, είναι σαφές ότι η ποιότητά τους είναι ένα σκαλί πάνω από όλους τους υπόλοιπους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάνε μαρς στο F4. Φαίνεται, όμως, δύσκολο να αποκλειστούν από χειρότερες ομάδες σε σειρά best of 5.

    Επομένως, η 4η θέση για το F4, θα παιχτεί μεταξύ της ομάδας που θα καταταγεί 2η στον όμιλο των ελληνικών ομάδων και της Μακάμπι. Εδώ όποιο κι αν είναι το ζευγάρι οι πιθανότητες είναι 50-50. Και όποιος προκριθεί από αυτή τη σειρά θα είναι το απόλυτο αουτσάιντερ στο Μιλάνο.

    Αυτή είναι η εικόνα μέχρι τώρα και πιστεύω ότι πλέον έχουμε ασφαλές δείγμα. Οι ελληνικές ομάδες έχουν θέση στα play off αλλά απέχουν από το να θεωρηθούν ικανές να πάνε μέχρι τέλους. Τα ματς της προηγούμενης εβδομάδας ήταν χαρακτηριστικά. Και για τους δύο υπήρχε τεράστια ευκαιρία να πάρουν κεφάλι για την 2η θέση κερδίζοντας εκτός έδρας δύο από τους ανταγωνιστές τους. Απέτυχαν και οι δύο. Για λίγο, αλλά απέτυχαν.

    Και οι δύο είχαν ευκαιρία να διορθώσουν κάποιες από τις κακοτεχνίες των ρόστερ τους αλλά οι επιλογές τους είναι συζητήσιμες. Είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάει σε αλλαγή του Κόλινς και όχι να παρακαλάει γονατιστός στο παρά 1’ τον Σερμαντίνι να επιστρέψει. Ο ΠΑΟ πήρε έναν παίκτη που μπορεί να μπερδέψει και να μπερδευτεί.

    Την εβδομάδα που διανύουμε υπάρχει ένας τελικός για τον Ολυμπιακό. Το ματς στο ΣΕΦ με την Αρμάνι. Η συγκυρία δεν είναι καλή για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Ενδεχομένως, να χρειαστεί να παραταχθεί απέναντι σε μια πολύ δυνατή back court με μόνο δύο μόνο παίκτες. Τον Μάντζαρη και τον Σλούκα. Ο Σπανούλης ταλαιπωρείται από τραυματισμό και ο Κόλινς είναι αλλού για αλλού.

    Ο ΠΑΟ οφείλει να καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες το ματς με την Λαμποράλ και να πάει την επόμενη εβδομάδα στην Πόλη να κερδίσει την Εφές. Μετά έρχεται και ο δικός του τελικός με την Φενέρ του Ζοτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @77
      φιλαρακι μου...νομιζω οτι εισαι αδικος με τον κολινς.
      τι ακριβως δεν σου αρεσει απο αυτον?
      ψηλο γκαρ γρηγορο με σουταρα και καλο ντραιβ.με αμυνα δυνατη και εξυπνη. ειναι οτι ακριβως χρειαζοταν ο ολυμπιακος στη θεση αυτου του μετριοτατου λο.
      επισης λες οτι πρεπει να καθαρισει ο παο την καχα.
      προφανως ξεχνας επιδεικτικά οτι η καχα εχει φερει τον σουπερ σταρ του NBA λαμαρ οντομ...η αλλιως η βομβα στο ευρωπαικο μπασκετ που εγραφαν και ελεγαν οι πραγματικοι γνωστες του μπασκετ.
      μετα μου λες οτι το ροστερ του ολυμπιακου εχει κακοτεχνιες.
      ε..εισαι εμπαθης ετσι? εχει κακοτεχνιες το ροστερ του ολυμπιακου?
      καταρχην...για να μαθαίνετε μπασκετακι....το ροστερ του ολυμπιακου ειναι πιο αθλητικο απο περυσι.
      ο σιμονς ειναι τρομεραα αθλητικος,μαζευει τα ριμπαουντ σαν στραγαλια και οταν παρει την μπαλα κατω απο το καλαθι, σκύβεις μην σου'ρθει η πετρα.
      επισης ο πετγουει,εχει μπει εκατον εικοσι εφτα φορες στο τοπ 10 των καλυτερων φασεων της αγωνιστικής. ο αντιτς τοσα χρονια εδω δεν μπηκε ουτε μια φορα.αρα ο πετγουει ειναι παιχταρα και ο αλλος γατακι.
      καταλαβες? ασε που εχει και καλη φωνη.
      gskordak

      Διαγραφή
    2. @gskordak
      Τα ‘χεις πάρει κρανίο, ε; Δεν σ’ αδικώ. Στον Ολυμπιακό φέτος συμβαίνουν περίεργα πράγματα. ΟΚ, μειωμένο budget, ψώνια από χαμηλότερα ράφια, άλλες εποχές. Αλλά, ρε φίλε, εδώ μιλάμε για ακατανόητες κινήσεις. Πρέπει να τελειώσει πια η καραμέλα του χαμηλού budget. Μπορεί να μην φτάνει στα λεφτά της ΤΣΣΚΑ, της Μπάρτσα, της Ρεάλ, της Φενέρ κλπ. Αλλά δεν το λες και budget της πείνας. Γιατί μόνο με budget πείνας δικαιολογείται επιλογή παίκτη Κόλινς. Και να σου πω και κάτι. Στο ματς στο ΟΑΚΑ στο πρωτάθλημα που τον είδα να χασμουριέται στον πάγκο, κατάλαβα ότι αυτός δεν πρόκειται να παίξει.
      Αλλά εντάξει. Τον πήρανε. Έκαναν λάθος. Δεν χάλασε ο κόσμος. Γιατί δεν τον άλλαξαν πριν τον β’ γύρο του top-16; Δεν τον είδαν; Δεν κατάλαβαν ότι δεν κάνει; Δεν διαπίστωσαν ότι χρειάζονται άλλα πράγματα; Αντ’ αυτού πέφτουν στα γόνατα και παρακαλούν τον Σερμαντίνι να επιστρέψει.
      Μετά χτυπάει ο Πέτγουεϊ και επικρατεί πανικός. Να βρουν γρήγορα παίκτη. Και βρίσκουν. Τον Μουν. Μηδέν εις το πηλίκο, κι εδώ. Δεν τα καταλαβαίνω αυτά.
      Η αλήθεια είναι (αυτό ισχύει και για τους δύο αιώνιους) ότι με τα λεφτά που διέθεσαν φέτος θα μπορούσαν να έχουν αρκετά καλύτερες ομάδες. Πιο ανταγωνιστικές, πιο γεμάτες.
      Πώς σου φάνηκε η αντίδραση του Ζοτς με τον Μπιέλιτσα;

      Διαγραφή
    3. @77
      μπιελιτσα ε?
      χμ..μιλαμε για τον παικτη που του εκλεψε την μπαλα ο κυριος μαυροκεφαλιδης και την καρφωσε? για αυτον μιλας? μαλιστα.
      απλα...μετα το παιχνιδι φενερ παο εγραψα οτι ο μπιελιτσα τελικα θα ειναι μπιελιτσα.τι αλλο να πω?
      οτι ο ομπραντοβιτς ξερει να κρινει σωστα και κανει αυτο που πρεπει ? αυτο το ξερει και η κυρα ματουλα.
      gskordak

      Διαγραφή
    4. @gskordak
      Καλημέρα φίλε.

      Δεν ξέρω τι ξέρει η κυρά Ματούλα αλλά ο Ζοτς στην προκειμένη περίπτωση υπέπεσε σε μέγα σφάλμα. Είναι αδιανόητο να συμπεριφέρεσαι με τέτοιον τρόπο σε παίκτη σου δημοσίως. Δεν είναι δυνατό να αντιδράς μ’ αυτόν τον τρόπο λες και βρίσκεσαι στα τέλη των 90’s σε ομάδα της ΕΣΚΑ. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ακόμα και από τον Ομπράντοβιτς ο οποίος ούτε το αλάθητο έχει ούτε του συγχωρούνται τα πάντα.

      Η μαγκιά δεν είναι να διασύρεις έναν παίκτη μπροστά σε κάποιες χιλιάδες ανθρώπους. Η μαγκιά δεν είναι να δίνεις show την ώρα του αγώνα και να ξεφτιλίζεις έναν συνεργάτη σου έστω κι αν αυτός είναι υφιστάμενός σου. Όποιος κι αν είσαι, όπως κι αν λέγεσαι οφείλεις να σέβεσαι καταρχήν την προσωπικότητα του καθενός. Δηλ. την επόμενη φορά τι θα κάνει αν στραβώσει με τον Πρέτζλιτς. Θα τον βάλει να κάνει γύρους μέχρι να τελειώσει το ματς; Είμαστε σοβαροί; Αυτά δεν τα έκανε ούτε ο Ιωαννίδης πριν από 20 χρόνια.

      Αυτού του είδους τα προβλήματα δεν λύνονται παρουσία κοινού. Τα λάθη δεν διορθώνονται με επίδειξη δύναμης και επιβολής. Ας του τα ‘χωνε στα αποδυτήρια ή στην προπόνηση ή ας εξέφραζε την δυσαρέσκειά του μετά το ματς στη συνέντευξη τύπου ή ας τον τιμωρούσε παραδειγματικά. Τα ‘χει κάνει και στο παρελθόν. Στα 13 χρόνια του στον ΠΑΟ είχε έρθει σε κόντρες με κάποιους παίκτες, είχε κράξει δημοσίως άλλους, τον έχουμε δει να κατσιαδιάζει παίρνοντας το γνωστό μελιτζανί χρώμα. Αλλά δεν τον είδαμε ποτέ να ξεφτιλίζει δημοσίως κανέναν. Με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στον Μπιέλιτσα, το πιθανότερο είναι ότι θα τον «χάσει».

      Και μην ακούσω τα γνωστά «ξέρει τι κάνει ο άρχοντας» και «προσπαθεί να σοκάρει την ομάδα με τεχνητές εντάσεις». Όλα έχουν και τα όριά τους. Κάθε πράξη πρέπει να κρίνεται με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από το ποιος την κάνει. Γι’ αυτό δεν αντέχω τους διθυράμβους για την φοβερή έμπνευση του Ζοτς. Φαντάζομαι ότι τα σχόλια θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε παρόμοιο περιστατικό με πρωταγωνιστές τον Πασκουάλ και τον Παπανικολάου.

      Τον Ομπράντοβιτς τον εκτιμήσαμε, πέρα από την τεράστια προπονητική του αξία, και για άλλα στοιχεία της προσωπικότητάς του. Από ό,τι φαίνεται ο Ζοτς έχει χάσει την υπομονή του. Και χάνει τον έλεγχο και του εαυτού του και της ομάδας. Δείγμα εκνευρισμού και έλλειψης υπομονής.

      Διαγραφή
    5. Διόρθωση: ο Ιωαννίδης έκανε πολύ χειρότερα πράγματα, και δημόσια, και εντός και εκτός time-out κλπ κλπ. Εδώ ακόμα και ο Ντούντα βρίζει και χειρονομεί χειρότερα (και με χειρότερο ύφος) εδώ και αρκετά χρόνια...

      Διαγραφή
    6. Ρε Αντώνη, δεν σε πιάνω.
      Ακόμη κι αν τα έχουν κάνει κι άλλοι (που δεν το νομίζω), τι σημαίνει αυτό; Ότι δικαιολογείται η αντίδραση του Ζοτς;
      Ο Ιωαννίδης έχει πετάξει μπουκάλι στο Σιγάλα και νομίζω μια σφαλιάρα στον Λυπηρίδη. Και αυτά πριν 20-25 χρόνια!!! Αλλά πες μου. Τότε, δεν τον είχες κρίνει; Δεν είχες πει «τι κάνει ο καραγκιόζης»; Δεν είχες μπει στην θέση του παίκτη και να αναρωτηθείς πώς θα αντιδρούσες εσύ;
      Κι ο Ίβκοβιτς. Μπορεί να βρίζει και να χειρονομεί. Sorry, αλλά αυτά τα κάνουν οι περισσότεροι. Άλλο αυτό κι άλλο το να πηγαίνεις καροτσάκι έναν παίκτη σου μέχρι τα αποδυτήρια. Να τον διασύρεις δημόσια.
      Τα πράγματα είναι απλά. Ο Ζοτς δεν είναι μηχανή και κάνει λάθη. Ε, η συμπεριφορά στον Μπιέλιτσα είναι λάθος ανεξάρτητα από τον αν θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα.

      Διαγραφή
    7. Μη φτάσουμε τώρα και στο άλλο άκρο, αυτό της ηθικολογίας...Αν ο παίκτης είναι έξυπνος θα έχει καταλάβει ότι αυτό το σκηνικό είναι για το καλό του, δεν τον χρησιμοποίησε δα ο Ομπράντοβιτς για να κάνει σόου μπροστά στον κόσμο. Δεν το έχει ανάγκη, άλλωστε. Οταν σου μιλάει ο προπονητής σου ( ο στρατηγός) κι εσύ τον γράφεις αρχίζοντας κουβεντούλα με συμπαίκτη ( με το λοχία), τότε η θέση σου είναι στο ντους, ούτε καν στον πάγκο. Το αυτονόητο του έκανε πενηνταράκια ο Ομπράντοβιτς, "γελοιοποιώντας" τον. Δεν του έθιξε δα και το είναι. Μην ποινικοποιήσουμε τώρα και το αλατοπίπερο του αθλητισμού...Τέτοια σκηνικά δεν κάνουν κακό σε κανένα, έχουν και την πλάκα τους. Εδώ ο Ζοτς αποκάλεσε την ομάδα του 2009, με ΤΙΣ προσωπικότητες, ένα τσούρμο ηλιθίων που δεν σέβεται τον κόσμο και τη φανέλα που φοράει. Σιγά μην κολλούσε στο γατάκι τον Μπιέλιτσα τώρα...

      Διαγραφή
    8. Δεν δικαιολογώ τίποτα, πολλές φορές βλέποντας τον Ζοτς και πως μίλαγε σε παίκτες του ΠΑΟ, έλεγα "τώρα θα του σκάσει μπουκέτο ο x/y/z και θα του πει να πα να γ@#$#@$ει". Διόρθωσα αυτό που είπες περί "χειρότερων", καθώς (α) κατά δημόσια παραδοχή παικτών, βοηθών κλπ, ο Ιωαννίδης ήταν ο ορισμός του "σπασαρχίδα" και μέγιστος υβριστής (και χειροδίκης σε πολλές περιπτώσεις -δηλαδή αν ήμουν ο Σιγάλας θα τον είχα στείλει νοσοκομείο, και ας πάει στο διάολο η καριέρα στον ΟΣΦΠ), και (β) ο Ντούντα μιλάει, βρίζει, χειρονομεί και έχει τέτοιο ύφος που σε κάνει κουρέλι και χωρίς να σε χτυπάει. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτοί, απλώς αυτοί είναι οι κορυφαίοι και λέω ότι ακόμα και οι κορυφαίοι δεν είναι με το "σεις" και με το "σας".

      Επί του προκειμένου, είναι καθαρά θέμα πειθαρχίας. Για τον Ζοτς ας πούμε, όλοι όσοι μεγάλοι έχουν βριστεί μαζί του (από Αλβέρτη μέχρι Σάρας και όλοι οι ενδιάμεσοι) έχουν δηλώσει ότι, μπορεί να βρίστηκαν, να τους "μείωσε" και να τους έθιξε μέσα στο παιχνίδι, αλλά π.χ. μετά το βράδυ πήγαν για μπύρες, τους εξήγησε τι και πως, και κατάλαβαν αν έχει δίκιο.

      Και πάλι, δεν δικαιολογώ τίποτα, όπως είπα σε αντίστοιχη περίπτωση εγώ θα τον είχα σαπίσει στο ξύλο. Απλώς παραθέτω γεγονότα...

      Διαγραφή
    9. @pensierix
      Δεν έχω σκοπό να ηθικολογήσω ούτε να δώσω «ποινικές» διαστάσεις σε πράξεις ενός επαγγελματία.
      Αλλά να με συγχωρείς. Δεν είναι το αλατοπίπερο του αθλητισμού ο δημόσιος εξευτελισμός ενός αθλητή από τον προπονητή του. Και στέκομαι ιδιαίτερα στο θέμα, ακριβώς λόγω αυτού που γράφεις. Ο Ζοτς δεν έχει ανάγκη από ψευτομαγκιές για να επιβεβαιωθεί ή να επιβληθεί στους παίκτες του. Το παράδειγμα με την ομάδα του 2009 είναι ατυχές. Άλλο είναι να χρησιμοποιείς την γλώσσα και να προκαλείς προφορικά τους παίκτες σου. Κι άλλο, να ρεζιλεύεις μπροστά σε τόσο κόσμο έναν συνεργάτη σου ακόμα κι αν πρόκειται για υφιστάμενό σου.

      @Antony Marinos
      Ο Σάρας κι ο Αλβέρτης (κι άλλοι ενδεχομένως) έχουν βριστεί με τον Ζοτς. Αλλά όλα αυτά δεν τα είδαμε εμείς. Έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες. Και σωστά. Ο Ζοτς δεν έθιξε δημόσια ούτε τον Σάρας ούτε τον Αλβέρτη. Οι κόντρες, οι διαφωνίες και οι διαφορές είναι μέσα στο πρόγραμμα. Και η σύγκρουση που φτάνει στα άκρα είναι φυσιολογικό φαινόμενο. Αλλά αυτά είτε λύνονται είτε όχι χωρίς θεατές.

      Διαγραφή
    10. Πολύ ενδιαφέρουσα η κουβέντα περί Ομπράντοβιτς και το εαν έπραξε σωστά. Αυτός ξέρει μέσα του εαν έπρεπε να δράσει έτσι ή οχι. Έχει χάσει παίκτες στο παρελθόν γιατί άφησε λίγο τα λουριά βέβαια (Εθνική Σερβίας).. Εγώ θεωρώ ότι θέλησε (με την καλή έννοια) να "ταπεινώσει" τον Μπιέλιτσα. Ο παίκτης -και ιδιαίτερα ένας τόσο καλός όπως ο Μπιέλιτσα- οφείλει να είναι ταπεινός. Η κουβέντα βέβαια αυτή μπορεί να αποτελέσει ξεχωριστή ανάρτηση.. Στο Euroland έβγαλα νωρίτερα το πως έφτασε μέχρι εκεί ο Ζοτς, όπως μου το μετέφεραν από τον Τουρκία.


      http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=135539%3Awhy-zots-did-react-like-this-with-bjelica&catid=266%3Aeuroland&Itemid=286

      Διαγραφή
    11. Θα ήθελα πάντως να ακούσω και άλλες απόψεις..

      Διαγραφή
    12. Nothing personal with Nemanja, it was just an example.

      Ωραία ως δικαιολογία. Μάλλον θέλει να χρυσώσει το χάπι στον Μπιέλιτσα ή κατάλαβε ότι ξεπέρασε τα όρια. Άκου τίποτα προσωπικό.

      Ξαναρωτάω τους φίλους που διαφωνούν μαζί μου. Αλλάξτε τους πρωταγωνιστές και βάλτε στην θέση τους τον Πασκουάλ και τον Παπανικολάου. Ποια θα ήταν η άποψή σας; Θα λέγατε τα ίδια; Ή μήπως θα διαβάζαμε «έλα μωρέ με τον φλώρο τον Πασκουάλ. Ποιος νομίζει ότι είναι; Ούτε μια Ευρωλίγκα δεν έχει πάρει και ο Παπ έχει ήδη 2. Τι να του πει ο Ισπανός που βγάζει το κόμπλεξ του απέναντι στο ελληνικό μπάσκετ.»

      Για να δούμε αν κρίνουμε με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Για να δούμε αν κρίνουμε την πράξη αυτή καθεαυτή ή αν κρίνουμε με βάση το ποιος την έκανε.

      Διαγραφή
    13. @ 77

      ΟΚ, είναι προφανές ότι βλέπουμε το ίδιο σκηνικό από διαφορετική σκοπιά και από ένα σημείο και μετά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τον χαρακτήρα του καθενός, τις αρχές του κτλ οπότε η επιχειρηματολογία πάει κι αυτή να κάνει ντους παρέα με τον Μπιέλιτσα. :) Εκεί που εσύ βλέπεις "δημόσιο εξευτελισμό" του παίκτη και ψευτομαγκιά Ομπράντοβιτς εγώ βλέπω απλά ένα αστείο σκηνικό μεταξύ ενός προπονητή που τα σέρνει κι ενός παίκτη που είναι εκτός τόπου και χρόνου και τον τρώει ο ποπουδάκος του για καψώνι. Αν διαθέτει την εξυπνάδα να αντιληφθεί ότι τιμωρήθηκε ( με ακραίο τρόπο) η συμπεριφορά του και όχι ο Μπιέλιτσα, τότε έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει μεγάλος παίκτης. Στη θέση του θα αναρωτιόμουν γιατί ο προπονητής μου ( που τυχαίνει να είναι και κάποιος ονόματι Ομπράντοβιτς) αναγκάστηκε να μου συμπεριφερθεί σα να ήμουν παιδάκι του Δημοτικού που δεν κάθεται φρόνιμα και που έχει φάτσα τύπου " κύριε, ο άλλος με πείραξε πρώτος".

      Διαγραφή
    14. το θεμα ειναι που το εκανε.
      δεν το εκανε σε ενα παιδακι που ξεκινα ως ταλεντακι για να του κοψει τη φορα.
      αλλα το εκανε σε ενα παιδι που εχει ξεκινησει με διθυραμβους εχει μεινει στασιμο εδω και 3-4 χρονια και απ'οτι φαινεται ο λογος που μενει στασιμος ειναι το κακο του μυαλουδακι.
      κανοντας λοιπον αυτην την κινηση ο μελιντζανοκεφαλος,προσπαθει να τον σοκαρει να τον αφυπνίσει για το δικο του το καλο...γιατι προφανως τον πιστευει σαν παικτη.
      αν λοιπον αυτος δεν καταλαβει και συνεχισει αυτο το τροπαριο,η επομενη θα ειναι να του πει...στο καλο και η παναγια μαζι σου
      gskordak

      Διαγραφή
    15. Και ναι, αν ο Πασκουάλ να έπραττε το ίδιο σε ανάλογο σκηνικό, εγώ θα καταλάβαινα τη στάση του. Οταν είσαι ο στρατηγός πρέπει να σφίγγεις τα λουριά και να χρησιμοποιείς τέτοια περιστατικά για να στέλνεις μήνυμα και στους υπόλοιπους. Εδώ κάνω κουμάντο εγώ, οι κανόνες είναι αυτοί κι όποιος τους παραβιάζει θα πηγαίνει για ντουσάκι προκειμένου να συνέλθει.

      Διαγραφή
    16. Για την ιστορία, ο Μπιέλιτσα ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά του από τον Ζοτς..

      Διαγραφή
    17. O Πασκουάλ έχει μια ευρωλίγκα 77 όχι καμία.. Αλλά δεν έχει καμία σημασία, ο σωστά σκεπτόμενος θα κατανοούσε ότι υπήρχε λόγος για να κάνει κάτι τέτοιο στον Παπ. Ο "Ελληνάρας" θα κυνηγούσε φαντάσματα και ναι, με εκφράσεις "ποιός είναι ο Πασκουάλ" και τέτοια.

      Bou Gatsas3

      Διαγραφή
    18. @77
      ξεχασε το
      οποιος προσπαθησε να κρατησει ομαδα με συζητησουλες εφυγε νυχτα.
      οι ομαδες δεν ειναι συλλογοι κοινωνικης συμφιλιωσης.ενας μιλαει ενας αποφασιζει και οποιος δεν γουσταρει παει αλλου.
      σε μια ομαδα για να παει καλα αυτο ειναι το μοντελο.
      ολα τα αλλα ειναι παραμυθια
      αυτος ειναι και ο λογος που ομαδες με πολλες βεντετες συνηθvς αποτυγχανουν.
      gskordak

      Διαγραφή
    19. Δεν διαφωνώ ότι ο Μπιέλιτσα μπορεί να ήταν αδιάφορος, ότι ο Ζοτς ενδιαφέρεται πραγματικά να βελτιώσει τον παίκτη, ότι προσπαθεί να κρατήσει τα λουριά, ότι θέλει να παραδειγματίσει τους υπόλοιπους, ότι θέλει να στείλει μηνύματα σε πολλούς, ότι θέλει να κάνει σαφές ότι αυτός είναι το αφεντικό. Όλα σωστά και αποδεκτά.
      Η διαφωνία μου είναι στον τρόπο. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να πετύχει αυτό που θέλει ο Ομπράντοβιτς. Και το ‘χει κάνει στο παρελθόν άπειρες φορές με απόλυτα επιτυχημένο τρόπο.
      Και πιστέψτε με δεν τελείωσα το Κολλέγιο (αν και από εκεί έχουν ξεφυτρώσει μερικά από τα μεγαλύτερα λαμόγια της τελευταίας 20ετίας), δεν συχνάζω στα κατηχητικά, στην εκκλησία πάω κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα (εκτός από γάμους, κηδείες και βαφτίσια), δεν γουστάρω τους καθωσπρεπισμούς, δεν μ’ αρέσουν οι γλοιώδεις τυπικές ευγένειες (μάλλον θρασύ θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου) και άλλα τέτοια κυριλίκια. Και βρίζω και εκρήξεις έχω και νεύρα και από όλα.
      Αλλά δεν ανέχομαι τον δημόσιο εξευτελισμό. Δεν μπορώ να κάνω αποδεκτή μια συμπεριφορά, σε οποιονδήποτε χώρο, από οποιονδήποτε άνθρωπο, σε οποιαδήποτε στιγμή που θα θίγει την αξιοπρέπεια κάποιου άλλου ανθρώπου. Για μένα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι σοβαρή υπόθεση για να την προσπερνώ θεωρώντας την μέρος της δουλειάς ή αστειάκι που θα ξεχαστεί την άλλη μέρα ή είδος τιμωρίας ή μέσο παραδειγματισμού.

      Διαγραφή
    20. Όπως προείπα, αν ήμουν στη θέση του Μπιέλιτσα, πιθανότατα να είχα αντιδράσει πολύ άσχημα (ίσως βρήκα την δικαιολογία που δεν έκανα μεγάλη καριέρα !!!). Από την άλλη όμως, κατανοώ πλήρως το γιατί, πως και πότε το έκανε ο Ζοτς. Και όπως φαίνεται το κατάλαβε και ο ίδιος ο Μπιέλιτσα. Και δεν το είχα καν σκεφτεί από την πλευρά της στασιμότητας που ανέφερε ο gskordak....

      Και ναι, τα ίδια -και χειρότερα- θα έπρεπε να κάνει ο Πασκουάλ στον Παπανικολάου, ή αντίστοιχα ο RG στον π.χ. Παππά, αν του είχε κάνει κάτι αντίστοιχο...

      Διαγραφή
    21. @Bou Gatsas3

      Έχεις δίκιο. Του την έφαγα την Ευρωλίγκα του Τσάβι!!!

      Διαγραφή
    22. @antnony marinos
      Αντωνη ο πασκουαλ δεν θα μπορουσε να το κανει στον παπανικολαου στην προκειμενη και ο λογος ειναι οτι ειχε ηδη καταλαβει το λαθος του και εβαλε τα κλαματα.
      εκτος αυτου ειναι ενα παιδι που δουλευει σαν τρελος.
      για τον παππα που λες...100% συμφωνω οπως και για τον κατσιβελη θα προσθεσω.
      γενικα σημασια εχει να καταλαβαινει ο παικτης το λαθος και να δουλευει και ο μπιελιτσα φαινεται οτι δεν καταλαβαινει χριστο και προσπαθησε να του βαρεσει το τελευταιο καμπανακι.
      gskordak

      Διαγραφή
    23. "Ταπείνωση" -με την καλή έννοια- θέλει ο Ζοτς παιδιά. Είναι η βάση για να προχωρήσει η ομάδα και η δουλειά του. Διέκρινε ότι ο Μπιέλιτσα έκανε δύο πειθαρχικά παραπτώματα σε διάστημα δευτερολέπτων (πέσιμο σε Μακάλεμπ, γράψιμο σε Ζοτς) και πήρε την άγουσα. Είναι λεπτή η γραμμή.. Δε ξέρω γιατί αλλά θυμήθηκα και ένα διαφορετικής φύσεως περιστατικό, αυτό με την κλωτσιά του Μπατίστ στη Σλοβένια. Όταν μετά το χτύπημα ο Μάικ το "έπαιζε" ανήξερος, ο Ομπράντοβιτς τον έστειλε επιδεικτικά να ζητήσει συγνώμη. Τον ξεμπρόστιασε ουσιαστικά.

      Διαγραφή
    24. @gskordak

      κανένας προπονητής δε διώχνει παίκτη του από το γήπεδο για το οποιοδήποτε αγωνιστικό λάθος. Ο Μπιέλιτσα τιμωρήθηκε για πειθαρχικό παράπτωμα. Μπες στο λινκ του Euroland που παρέθεσα πιο πάνω στη κουβέντα.. Προπονητής που θα έστελνε έτσι παίκτη για λάθος αγωνιστική απόφαση είναι για δέσιμο..

      Διαγραφή
    25. @77
      δεν εχει να κανει με καθωσπρεπεισμούς.
      πιστεψε...ειναι δυσκολο για καποιον που δεν εχει παιξει να το καταλαβει,αλλα καποιος που εχει παιξει σε ομαδα ειτε παιδοεφηβικα ειτε αντρικο σε χαμηλοτερες κατηγοριες το καταλαβαινει αμεσως γιατι απλα εχει βρεθει και αυτος σε αντιστοιχες καταστασεις και ΠΑΝΤΑ ειχε δικιο ο προπονητης.
      εχω ακουσει παναγιες εγω αγορι μου απο προπονητες ουκ ολιγες
      gskordak

      Διαγραφή
    26. @jim
      μα οταν λεω για το κακο του το μυαλο αυτο εννοω.οχι οτι οταν κανει ενα λαθος στο γηπεδο τον στελνεις αποδυτήρια.
      αλλα οταν η συμπερηφορα του δεν ειναι σωστη.
      και του μπιελιτσα προφανως δεν ειναι σωστη γενικοτερα!!!
      απλα εκει βρηκε την αφορμη να τον σοκαρει.
      gskordak

      Διαγραφή
    27. @Jim
      Ότι ζήτησε συγνώμη ο Μπιέλιτσα ήταν αναμενόμενο. Περίμενες, μήπως, το αντίστροφο;

      Το επεισόδιο με τον Μπατίστ είναι τελείως διαφορετικής φύσης. Ο Μάικ πάτησε στο κεφάλι τον Όζμπολτ!!! Μιλάμε για 100% αντιαθλητική και αντισυναδελφική συμπεριφορά. Και ο Ζοτς έδειξε το μεγαλείο του ως όφειλε. Υπερασπίστηκε το πρεστίζ το δικό του, του συλλόγου, της διοργάνωσης, του αθλήματος και του ίδιου του Μπατίστ. Και φυσικά πήρε τα εύσημα που του άξιζαν. Δεν νομίζω ότι υπήρξε κανείς που να είχε ενστάσεις. Και, μεταξύ μας, δεν ξεμπρόστιασε τον παίκτη. Του υπέδειξε το λάθος του και τον υποχρέωσε να απολογηθεί. Ξεμπρόστιασμα θα ήταν αν ο παίκτης εξακολουθούσε να κάνει το παγώνι ενώ ο τηλεοπτικός φακός έχει καταγράψει τα πάντα καθαρά.

      Διαγραφή
    28. @77
      Και εμένα δεν μου αρέσουν τέτοιες ακραίες διδακτικές τεχνικές (γιατί έτσι και μόνο την αντιλαμβάνομαι από τον Ζοτς) αλλά πιστεύω όπως παρατήρησε και ένας φίλος παραπάνω ότι απο τη μία οφείλονται στο γεγονός ότι πιστεύει πολύ τον Μπιέλιτσα και θέλει να τον βοηθήσει να πάρει πλέον τη σωστή κατεύθυνση στη καριέρα του. Το έχει καταλάβει και ο ίδιος ο πάικτης.

      Από την άλλη όπως ανέφεται και στο κείμενο της ανάρτησης που παρέθεσε ο Jim και κακώς δεν συμπεριέλαβες στο απόσπασμα που χρησιμοποίησες : “the problem was ego...”
      Αρκετές φορές στο επιθετικό παιχνίδι της Φενέρ έως τώρα παρατηρούνται ιδιαίτερα εγωιστικές επιλογές που προφανώς ο Ζοτς επιθυμεί να εξαλείψει άμεσα. Σε αυτή την κατεύθυνση με αυτή την ακραία αντίδραση προς έναν παίκτη που προσωπικά πιστεύω ότι διατηρεί πολύ καλή σχέση και είναι συμπατριώτης του δείχνει σε όλη την ομάδα πόσο σημαντικό είναι για αυτόν οι παίκτες του να ακολουθούν το πλάνο πάνω στο οποίο δουλεύουν.

      Όταν τιμωρείς αυστηρά τον χειρότερο σου μαθητή δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια παραδειγματισμού για τους υπόλοιπους και ο μαθητής συνεχίζει (κακώς) να περιθωριοποιείται. Αντίθετα όταν τιμωρείς αυστηρά έναν από του καλούς μαθητές αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τον παραδειγματισμό του υπόλοιπου group.

      Απο εκεί και πέρα θεωρώ απολύτως άδικη τη σύγκριση των αντιδράσεων των Ζοτς και Ντούντα με αυτές του Ιωαννίδη. Ο άνθρωπός ήταν από άλλο ανέκδοτο, σε διαφορετική εποχή βέβαια, αλλά καμία σχέση με επαγγελματική διαχείριση παικτών και ομάδας. Πάλι καλά που δεν σήκωσε κανα 3-4 Ευρωπαϊκά γιατί θα δημιουργούσε και σχολή...

      Dali.S

      Διαγραφή
    29. @gskordak
      Ε, τι λες; Να μην έχω πατήσει παρκέ ποτέ; Να μην έχω ακούσει χριστοπαναγίες; Να μην τρέχω σαν τον Βέγγο γύρω από το γήπεδο για ένα λάθος; Να μην έχω πάρει κάμψεις; Tα ‘χω φάει κι εγώ στη μάπα. Αλλά ξέρεις τότε ήταν της μόδας. Το πρότυπο του καλού προπονητή ήταν το στυλ Ιωαννίδη. Όποιος δεν γαμοσταύριζε ήταν φλούφλης. Όποιος δεν το ‘παιζε στρατιωτική πειθαρχεία και τα συναφή ήταν ακατάλληλος. Και μιλάμε για παιδο-εφηβικά και σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Και τότε από μέσα μου έλεγα «Καλά, πόσο παπάρας είναι ο κόουτς; Δεν καταλαβαίνει ότι έτσι με κομπλάρει; Μικρό παιδί είμαι.»

      Διαγραφή
    30. Ο Ομπράντοβιτς, πέρα από τις προπονητικές του ικανότητες, έγινε αυτό που έγινε και γιατί σε θέματα διαχείρισης συνόλου και ψυχολογίας είναι μακράν το νούμερο ένα. α) Δεν είναι κομπλεξάρας, β) δεν έχει βγάλει στη σέντρα παίκτη χωρίς λόγο ποτέ, για να καλύψει τον κώλο του ή για να κάνει επίδειξη δύναμης γ) αναλαμβάνει τις ευθύνες του και κυρίως δ) δεν είναι άδικος. Απόδειξη, στα τόσα χρόνια καριέρας, έχοντας κοουτσάρει ΤΙΣ προσωπικότητες κι έχοντας εξαντλήσει τις αποχρώσεις του μελιτζανί, ελάχιστοι παίκτες έχουν να που κάτι το μεμπτό για τον Σέρβο.

      Κανονικά θα έπρεπε να συζητάμε για το αν έκανε καλά που επέτρεψε στον Μπιέλιτσα να κάνει ντους με ζεστό νερό ή αν θα έπρεπε να τον αφήσει στα κρύα του λουτρού για να στανιάρει.

      :)

      Διαγραφή
    31. @jim
      τωρα διαβασα και το λινκ.
      .....το αλλο με τον τοτο το ξερεις?
      και γιατι λοιπον δεν εστειλε και τον μακαλεμπ?
      αρα λοιπον του τα'χε μαζεμενα.
      gskordak

      Διαγραφή
    32. @77
      ε τοτε τι μου λες μωρε?
      σιγα μην κομπλαρει η λαουρα ο μπιελιτσα.
      ρε αυτος ηθελε να τον διωξει απο το γηπεδο απο τοτε στη φαση με το μαυροκεφαλιδη.ειμαι σιγουρος. και το κραταγε μεχρι που ηρθε η στιγμη και λιγο πριν παθει το εγκεφαλικο τον εστειλε
      gskordak

      Διαγραφή
    33. @Dali.S
      Διάβασε τί γράφει πιο πάνω ο Jim. Το πρόβλημα δεν ήταν η λάθος απόφαση μέσα στο ματς. Ήταν το πειθαρχικό παράπτωμα.
      @gskordak
      Με την ευκαιρία, ο Μπιέλιτσα είναι ο MVP της φετινής Φενέρ. Έτσι νομίζω. Ο Πρέτλτζιτς και ο Μπογκντάνοβιτς τον τελευταίο μήνα, ίσως και παραπάνω, αγνοούνται. Ο Κλέιζα είναι μία έτσι δύο γιουβέτσι. Ο Μακάλεμπ προσπαθεί φιλότιμα αλλά απέχει από τον pg που θέλει ο Ζοτς. Ο Ζόριτς άστα να πάνε. Οπότε, βελτιωμένος ή όχι, ρόμπα ή όχι από τον Λουκά είναι ο καλύτερος της ομάδας.

      Διαγραφή
    34. @77
      Εσύ δλδ πως αντιλαμβάνεσαι το πειθαρχικό παράπτωμα κατα τη διάρκεια ενός μπασκετικού αγώνα???
      Έχωντας δεί ολοκληρωμένη τη φάση της περίπτωσης που συζητάμε, γιατι αν δεν την έχεις δεί ολοκληρωμένη μην το συζητάμε καν.

      Dali.S

      Διαγραφή
    35. @Dali.S
      Τίποτα περισσότερο από αυτό που έγραψε ο Jim : ''Διέκρινε ότι ο Μπιέλιτσα έκανε δύο πειθαρχικά παραπτώματα σε διάστημα δευτερολέπτων (πέσιμο σε Μακάλεμπ, γράψιμο σε Ζοτς) και πήρε την άγουσα.''

      Διαγραφή
    36. @77
      δεν ξερω αν ειναι mvp και να σου πω την αληθεια οποτε τον βλεπω το ιδιο πραγμα βλεπω,ομως ειμαι σιγουρος οτι πιστευει στις δυνατοτητες του και θα προσπαθησει να τις βγαλει.
      αν δεν το καταφερει θα φταιει μονο ο μπιελιτσα.
      ομως να σου πω κατι......δεν εχει ψυχη αυτο το παιδι μεσα του καθολου.
      αυτη ειναι η εικονα του στα ματια μου.
      gskordak

      Διαγραφή
    37. @77
      είναι το γνωστό ζήτημα μεταξύ αιτίας και αφορμής...

      Dali.S

      Διαγραφή
    38. @gskordak
      Να σου πω την αλήθεια, κι εγώ περίμενα περισσότερα σε σχέση με αυτά που έδειχνε πριν από 3 χρόνια. Ακόμα κι έτσι, ξεχωρίζει από την φετινή Φενέρ. Ίσως κι αυτό να εξηγεί την μέτρια πορεία της ομάδας. Και ναι, είναι λίγο soft. Χωρίς νεύρο.
      @Dali.S
      Πιάσ' το αυγό και κούρευτο. Πάντως, την έχω δει την φάση. Φαντάζεσαι να έχω γράψει τόσα και να μην την είχα δει; Με τις πέτρες θα με παίρνατε.

      Διαγραφή
    39. Ο Ζοτς έστειλε τον Μπιέλιτσα στον...αγύριστο όπως μάθαμε από την δημοσίευση του Τζιμ γιατί 1.προφανώς έκανε μια παρορμητική ενέργεια στο αγωνιστικό κομμάτι βάζοντας πάνω το ΕΓΩ και κάτω την ΟΜΑΔΑ και 2.γιατί έγραψε στα @@ του το "αφεντικό" της ομάδας και συνεπώς τους άγραφους κανόνες που τη διέπουν για να λειτουργεί ομαλά.
      Πολύ καλά έκανε ο Ομπράντοβιτς ώστε να δείξει ότι πάνω από την ομάδα δεν μπαίνει η προσωπικότητα κανενός...
      Τώρα πώς το έχετε τραβήξει κάποιοι το θέμα δε μπορώ να καταλάβω.
      Από τη συνολική πορεία της καριέρας του Μπιέλιτσα(πραγματικά καμία σχέση με το θέμα και το περιστατικό),μέχρι την αυταρχικότητα των προπονητών στις ερασιτεχνικές ακαδημίες,το δημόσιο εξευτελισμό του Μπιέλιτσα και το "σόου" του brand name Ομπράντοβιτς

      Διαγραφή
    40. Συμφωνω απολυτα με τον "77".
      Ποτε ο δημοσιος εξευτελισμος δεν πρεπει να χρησιμοποιειται ως μεσο νουθεσιας. Οταν κατεφευγεις σε τετοιες πρακτικες τοτε το προβλημα το εχεις εσυ και οχι ο καθε Μπιελιτσα.

      Διαγραφή
    41. Συμφωνώ με 77.

      Αψυχολόγητη κίνηση εντελώς του Ζοτς. Δεν έχει κάνει παρόμοια κίνηση ποτέ. Δεν θα μου κάνει εντύπωση να τον χάσει εντελώς το παίχτη.

      Ίδωμεν, είναι μεγάλος νικητής ο Ζοτς και σίγουρα κάτι ξέρει παραπάνω.

      Διαγραφή
  14. Για το ματς στο Medio μπορούμε εύκολα να γενικεύσουμε και να πούμε ότι ήταν στην πραγματικότητα δύο ματς: ένα στο 1ο ημίχρονο που ήταν για +30 για την ΕΑ7, και ένα στο 2ο ημίχρονο που θα έκανε +20 ο ΠΑΟ. Στο 1ο τα πάντα γινόντουσαν σωστά από τους ιταλούς (και εύστοχα) και τα πάντα λάθος για τον ΠΑΟ. Στο 2ο είδαμε τον πραγματικό ΠΑΟ και μια ιταλική ομάδα που την είχε πιάσει σύγκρυο. Δεν ξέρω αν είναι εσκεμμένη επιλογή του RG να μην έχουμε το ίδιο επίπεδο έντασης στο 1ο ημίχρονο (λόγω αντοχών ?), αλλά αν (αν...) μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό (ίδια ένταση σε όλο το παιχνίδι), θεωρώ ότι θα είχαμε το πολύ μία ήττα φέτος στην Ευρώπη. Βέβαια, όλοι ξέρουμε την απόσταση από την θεωρία στη πράξη...

    Για τον Wright προφανώς και δεν είναι pass-first το παιδί, προφανώς και δεν ήξερε καν τα συστήματα του ΠΑΟ, προφανώς και δεν έχει καθόλου εμπιστοσύνη στο σουτ του (ή απλά δεν ήθελε να ρισκάρει στην πρώτη του εμφάνιση), αλλά σίγουρα μπορεί να δώσει στον ΠΑΟ εύκολους πόντους, ακόμα και αν αυτοί είναι προσωπικά transition plays που βασίζονται στην ικανότητα του παίκτη και όχι της ομάδας. Κάτι που δεν έχει ο Παππάς, ούτε ο Ukic, αλλά είχε π.χ. ο Logan. Δεν είναι του επιπέδου του McCaleb βέβαια, αλλά έλειπε από τον ΠΑΟ. Πόσο όμως αυτό θα βοηθήσει, θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια, για την ώρα είναι θετικό το πρόσημο.

    Όπως λέει και ένας φίλος πιο πάνω, οι ισοβαθμίες φαίνονται όλο και πιο πιθανές, οπότε (α) ο ΟΣΦΠ έχει να καλύψει μεγάλη διαφορά, τουλάχιστον κράτησε τη διαφορά με τη Φενέρ, (β) εμείς κρατήσαμε τη διαφορά με την ΕΑ7, αλλά έχουμε ακόμα το ματς στο ΣΕΦ, που επίσης θα μετρήσει....τίποτα δεν έχει τελειώσει, ούτε με κατάταξη ούτε με την πρόκριση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω είναι επιλογή το παιχνίδι να ξεκινάει, για εμάς, στο δεύτερο ημίχρονο, επειδή -ναι- δεν έχουμε τις απαιτούμενες ανάσες.

      Το πιθανότερο είναι να κάνουν συντήρηση δυνάμεων για τους πραγματικούς τελικούς...

      Διαγραφή
  15. Κρίμα πάντως αν αποκλειστούν οι δυο ελληνικές ομάδες γιατί με λίγο καλύτερη στελέχωση στο ρόστερ τους θα μπορούσαν να ήταν και φέτος ελληνικό το τρόπαιο

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://www.youtube.com/watch?v=P11oX_LqysU&feature=youtu.be

    θελω σχολιο για την τιμωρια ζοτς σε μπιελιτσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα δεις προσεκτικα ολη την φαση παει να του κανει παρατηρηση ο ζοτς χωρις καν να εχει προθεση να τον κανει αλλαγη κι αυτος τον γραφει και μιλαει με τον μακκαλεμπ οποτε αυτα ο ζοτς δεν τα σηκωνει και για μενα καλα τον κανει.......
      ο μπιελιτσα και ο καθε μπιελιτσα οσο ταλεντο και να εχει αυτην την στιγμη δεν εχει καταφερει τιποτα στην καριερα του αντιθετα με τον ζοτς που ειναι μακραν ο κορυφαιος στην ευρωπη......
      φυσικα για μενα το ιδιο επρεπε να κανει και με τον μακκαλεμπ αλλα πιθανον να την πληρωσε ο μπιελιτσα γιατι αυτος εκανε το λαθος και μετα δεν ακουσε τις παρατηρησεις του.....

      οι μεγαλοι προπονητες δεν πανε στις ομαδες να αποκτησουν συμπαθειες αλλα τιτλους και πολλες φορες γινονται δυσαρεστοι σε καποιους να σου θυμισω την εμμονη του φανη χριστοδουλου εναντιον του ιβκοβιτς αλλα ολοι κρινονται με αυτα που εχουν καταφερει οποτε οι τιτλοι του ζοτς και του ντουντα μιλανε απο μονοι τους......

      Διαγραφή
  17. Θα ηθελα να ηξερα τι σκεφτονται οι Αγγελοπουλοι τωρα που βλεπουν οτι ο Ολυμπιακος χωρις το Σπανουλη ειναι μια πιο λογικη και στρωτη ομαδα.Ο πολυ σοβαρος και αποτελεσματικος Σλουκας ασφυκτια παρουσια Σπανουλη. Ο Ολυμπιακος θα μπορουσε οντως να διεκδικησει το three-peat αν τα 2+ εκατ. ευρω που παιρνει ειχαν δαπανηθει για να αποκτηθει ενας top class center κι ενα ακομα καλο γκαρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κραταγες χάις, υπέγραφες εναν τοπ ψηλό με πλάτη, μη σου πω εφερνες και σερχιο ροντριγκεθ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν αγοράζεται η προσωπικότητα και οι παραστάσεις του kill Bill. Όταν πάρει ο Ροντρίγκεθ και οι άλλοι τις ευρωλίγκες του Σπάνουλη το ξανασυζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. γραφεται συχνα για την κακη στελεχωση παο-οσφπ και οτι σε αυτη οφειλεται η σχετικα μετρια παρουσια τους ως τωρα.με τα λεφτα που δινουν δηλαδη θα μπορουσαν να ειχαν παει καλυτερα.

    γιατι βγαζουμε ομως εξω απο την κουβεντα τις ατυχιες και τους τραυματισμους?

    το ιδιο απορροφα η μπαρτσα εναν τραυματισμο και το ιδιο οι ελληνικες ομαδες?ή δε παιζει ρολο αυτο?

    το ιδιο ειναι να χασει για ολη τη σεζον ο οσφπ το λο και το ιδιο η μπαρτσα τον ολεσον?το ιδιο ο παο τον ουκιτς , που παιζει χωρις ποδια, και το ιδιο η τσσκα που εχει την πολυτελεια να αφηνει στο περιθωριο τον παργκο?

    μη λεμε το προφανες, το ευκολο, αυτο που φαινεται με τη μια!
    το να εχεις μεγαλο μπατζετ δε σημανει απλα οτι παιρνεις περισσοτερους και ποιοτικοτερους παικτες αλλα και οτι εισαι πιο ανθεκτικος στην ατυχια!!το 2009 ο παο εχασε στη κρισιμη χρονικη στιγμη των 8 (με την δευτερη καλυτερη ομαδα της χρονιας τοτε, τη σιενα) το μητσο και ουτε που επηρεαστηκε!!!!ειχε σπαν, σαρας ντρου απο πισω, τι να καταλαβει?και ποιον εχασε ε?το διαμαντιδη!!!!!
    θα επηρεαστει φετος η ρεαλ που της λειπει ο καρολ?

    ναι, θα μπορουσε ο πεδουλακης να πει οχι στον ΔΓ και να μην παρει μαυρο/μαικ.ομοιως ο μπαρτζωκας να ειχε παρει καλυτερους ξενους!!!ο πεδουλακης ομως δεν ειναι (οχι ζοτς ουτε καν ντουντα) πασκουαλ να εχει ακομα το κυρος για κατι τετοιο!!ο μπαρτζωκας ναι, δεν εχει καταληξει ακομα στους ξενους του αλλα ποιος κοουτς απο τους τοπ εχει 100% στις επιλογες που κανει αναμεσα σε ασημους παικτες?ποιος απο τους τοπ κοουτς ομως ξεθαψε φετος εναν λοτζεσκι?ποιος?ποιος κληθηκε να παιξει με εναν ντανστον απο καποια βαρεζε της ιταλιας?ο,τι εδιωξε και δε χρειαζοταν η ρεαλ στο 5 το καλοκαιρι το πηρε ο μπαρτζωκας!!!

    εχετε καταλαβει οτι παιζουμε πλεον με τα αποφαγια των αλλων ομαδων, με ο,τι παραγουμε και ο,τι ξεθαψουμε απο την ευρωπαικη αγορα?

    οι πεδουλακης-μπαρτζωκας δεν εχουν κανει περισσοτερα λαθη απο αυτα που εχουν κανει αλλοι καλυτεροι κοουτς αλλων πλουσιοτερων ομαδων!!να μιλησουμε για το επος της φενερ?για το μπλατ (που τον θεωρω απιστευτο κοουτς) που εχει παρει κατι λαντσμπεργκ, κατι ραις στο τελ αβιβ, που ειχε τον ταιους για διωξιμο μεχρι που τραυματιστηκε ο τζειμς και που του σωσε τα προσχηματα ο μπλου που ξαναρχισε το μπασκετ?
    τι διαφορετικο εκανε ο πεδουλας με το μπατιστ απο την ανοχη που δειχνει ο λασο με το ρεγιες?που τον εχουν στη μαδριτη λες και ειναι κανα τοτεμ.......


    και μια προβλεψη,

    απο δω και περα θα μετρησει και η δυναμικη καθε ομαδας!!ναι, η αρμανι τα παει καλα αλλα θα αντεξει?η φανελα των παο-οσφπ μπορει να παιξει ρολο και αυτο αποτελει παραγοντα που για μενα θα παιξει το ρολο του πλεον!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο σχόλιο. Πράγματι, ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ με τα τωρινά οικονομικά τους δεδομένα δύσκολα μπορούν να ξεπεράσουν απουσίες τόσο σημαντικών παιχτών όπως ο Ουκιτς και ο Λω. Δυστυχώς, χωρίς μεγάλα μπάτζετ δύσκολα μπορείς να διατηρηθείς στο τοπ επίπεδο της Ευρωλίγκας (μόνο σεζόν-πυροτεχνήματα μπορείς να κάνεις, αν σου κάτσουν όλα τέλεια).

      Διαγραφή
    2. Ψύχραιμη αποτύπωση της πραγματικότητας, συμφωνώ 100%.

      Διαγραφή
  21. Jim ο τίτλος του κειμένου είναι ο αντιπροσωπευτικότερος για την κατάσταση που βιώνουν και θα βιώσουν τις επόμενες εβδομάδες οι ομάδες μας.

    Ο Παναθηναικός αρχικά πρέπει να διαφυλάξει την έδρα του - νομίζω θα το κάνει - (Λαμποράλ-Φενέρ-Μάλαγα) και να πάει για το ένα διπλό που θα του δώσει την πρόκριση. Με δεύτερο διπλό θα πάρει και το πλεονέκτημα της έδρας. Αγωνιστικά συνεχίζει να παίζει τακτικά "σωστό" μπάσκετ αλλά στο κομμάτι της ανάπτυξης η ομάδα του Παναθηναικού είναι μονοδιάστατη δηλαδή παίρνει σκορ ή με τρίποντα ή με καρφώματα. Παιχνίδι μέσης απόστασης άφαντο. Ο Ράιτ είναι καλός παίκτης και προσωπικά πιστέυω ότι άν ήταν όσον καιρό είναι ο Ούκιτς στην ομάδα,ενάμιση χρόνο, θα είχε βοηθήσει καλύτερα τον Παναθηναικό.

    Για τον Ολυμπιακό θεωρητικά τα πράγματα είναι δυσκολότερα. ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει την χωρίς άγχος Μιλάνο με απώντα ή λαβωμένο τον αρχηγό του.Αν συμβεί αυτό έχει στα 2 κολλητα εκτός εδράς(Μάλαγα-Εφές) να καθαρίσει την πρόκριση και με τον Παναθηναικό να παίξει την κατάταξη του. Αγωνιστικά νομίζω ότι παραμένει πιο θελκτικός στο μάτι από τον Παναθηναικό αλλά έχει χάσει αυτό που του έδιναν πέρυσι οι δύο ξένοι που έφυγαν(Χάινς-Άντιτς) και το οποιο δεν μετράται σε καμμία στατιστική κατηγορία. ΚΑΡΔΙΑ λέγεται. Για τον Λο δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι είναι πασιφανές ότι λείπει περισσότερο.

    Η αίσθηση μου είναι ότι η Μπαρτσελόνα,Αρμάνι έχουν τον πρώτο λόγο και η Μάλαγα είναι το μεγάλο αουτσάιντερ. Τελευταία αγωνιστική θα γίνει μάχη ίσως και για την πρόκριση εκτός και αν την προσεχή εβδομάδα έχουμε εκπλήξεις σε Βαρκελώνη,Πειραιά,Αθήνα.

    Συνέχισε τις εύστοχες αναλύσεις και την καλή παρέα που μας κρατάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Σούλη, να'σαι καλά. Να σου πω την αλήθεια φοβάμαι λίγο τη Φενέρ..

      Διαγραφή
  22. (Μ)

    Καλησπέρα σε όλους.

    Κάτι για πολύ λίγους, The Rocket...unleashed!

    http://www.youtube.com/watch?v=98wtcD9cx88
    http://www.youtube.com/watch?v=5GMIrDjdbDk&feature=youtu.be

    Γιατί... φαινόμενα δεν είναι μόνον o 3D, ο Messi ή ο.Schumacher!
    Καλή διασκέδαση σε όσους πιστούς του συγκεκριμένου αθλήματος!
    Οι λοιποί, παρακαλώ προσπεράστε από την δεξιά λωρίδα του δρόμου, γιατί η... ρουκέτα καταλαμβάνει την αριστερή!

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. rooooooooonnnnnnnnniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeee και τα μυαλά μας στα κάγκελα

      Διαγραφή
  23. Εξαιρετική ανάλυση κ πάλι, μπράβο Τζίμ.
    Πρέπει να σου πω οτι άκουσα τον Κουφό να μιλάει για τον πρώην παίκτη του τον Ράϊτ και νομίζω οτι τον έχεις αδικήσει λίγο, εγώ πιστεύω οτι έχει έρθει για να δώσει πράγματα που έδινε ο Ούκιτς πέρυσι στον Πάο. Νομίζω αν μάθει την ομάδα γρήγορα θα μπορεί να βοηθήσει πολύ στην άμυνα και να σπρώξει σε πρωτέυοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμό κάτι που λείπει πολύ. Είδα την προγούμενη ευδομάδα τους Warriors να κάνουν πλάκα στο Garden (και το μισό Garden να φωνάζει fire Woodson), νομίζω ο Blake ήταν τρομερή κίνηση απο πλευράς GSW. Ο Κάρυ υπέροχος αλλά οτι μπορούσε ο Blake να κρατήσει τον ΙΔΙΟ ρυθμό για κανα 15λεπτο χωρίς Κάρυ και να εκτελέσει κι όλας (νομίζω έβαλε 2/2 τρίποντα), με εντυπωσίασε και τους περιμένω να πάνε πολύ μακριά λόγω αυτού και μόνο του πράγματος. Βέβαια είμαστε κ εμείς της πλάκας, αστείοι κυριολεκτικά αλλά κ πάλι τρομεροι οι GSW. Θέλω την άποψη σου γι αυτούς.
    Χαιρεισμούς
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα δάσκαλε, σε περίμενα..! Ελπίζω να πέρασες/να περνάς καλά. Τι εφεύρεση είναι αυτό, που τον αδικώ? Ίσα ίσα εννοείτε ότι σε βάθος χρόνου ο Ράιτ μπορεί να κάνει πράγματα που κάνει ο Ούκιτς, καλύτερα μπορώ να σου πω μάλιστα. Η ένσταση μου έγκειται στο ότι δε μπορούν να παίξουν μαζί (τουλάχιστον σε αρκετά λεπτά). Σε τέτοιες περιπτώσεις κοιτάς συνήθως να βελτιώσεις αυτό που σου λείπει. Ε λοιπόν η δημιουργία δε βελτιώθηκε αυτό είναι δεδομένο. Την άποψη μου τη ξέρεις για τους Ουόριορς. Έχουν το πακέτο ακόμα και να πάρουν τη Δύση. Από το καλοκαίρι έχω πεί ότι εφόσον μείνουν υγιείς μπορούν να πάρουν τη Δυτική περιφέρεια. Οι Νικς.. Άστο. Κλαίω.. Για πες, ατμόσφαιρα στο Γκάρντεν..? Γιούχα?

      Διαγραφή
    2. Καλά ντε μην φωνάζεις ακου εφευρεση, απλά εννοώ οτι έχεις αν το έπαιρνες πάνω σου απ ότι καταλαβαίνω μάλλον δεν θα πήγαινες σε λύση Ραϊτ, αλλά νομίζω οτι ο Πεδουλακης μάλλον ξέρει οτι με τον περιορισμό του μπάτζετ δεν μπορεί να πάρει δευτερο δημιουργό και θα ζησει ή θα πεθάνει με τον Μήτσο. Έβαλε ποιο πάνω την ανάγκη να αντικαταστήσει τον Ρόκο. Στην ΝΥ πέρασα τέλεια, αλλά τώρα ευρώπη, Μάιο πάλι αλλα τότε ούτε οι μεν ούτε οι δε (Νετς) θα παίζουν. Ατμόσφαιρα ήταν τρομερή στο ματς με το Ντάλλας, εκεί που το πήγαμε στο τέλος αλλά μας το πήρε ο Dirk. Όλοι φώνζαν να εμψυχώσουν και ακόμα και η γυναίκα μου (άσχετη απ το μπάσκετ) ενθουσιαστηκε. Αλλά κι αυτή τι άμυνα στο τέλος, δεν καταλαβαίνω ρε παιδί μου τόσα εκατομμύρια παίρνουν δεν ξέρουν οτι αυτός δεν πρέπει να πάρει την μπάλα; έλεος! Μα το θέο όλη εξέδρα απ την πλευρά μου φώναζε deny Dirk! τουλάχιστον 15 άτομα το φωνάζαμε.. Τώρα με τους GSW ατμόσφαιρα χάλια, οι μισοί έφυγαν στο τέλος του 3ου όλο το νοτιοδυτικό κομμάτι φώναζε στο 4ο "fire woodson" ρυθμικά και η γυναίκα μου μου είπε στο τέλος "Μου φένεται θα γίνω Νετς" και με σκότωσε. Μένει και 15 λεπτά απ το Barclays center κατάλαβες... Εν το μεταξύ είναι σοκαριστικό πόσο δεν αλλάζει η προσέγγιση τους έιτε είναι 20 μπροστά είτε 20 πίσω... Εκεί όλο iso ton Melo κι αγιος ο θεός, η μπάλλα στον Melo, post στο πλάι στα 4 μέτρα, φόρα και μπουκα (και στο τέλος τάπα η λάθος), σε δυο βράδυα να έγινε 30 φορές; btw μου έκανε καλή εντύπωση ο Hardaway Junior, απλά δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέση είναι. Πίστευω ούτε ο ίδιος ξέρει...
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    3. Ρε φίλε μου μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις ομάδα στο NBA. Οταν έλεγες για Garden θα πρέπει να διευκρινίζεις πιο Garden είναι, αφού το πιο γνωστό είναι το Boston Garden.
      Ομάδα που έχει μέσα τον Melo είναι μαθηματικά βέβαιο ότι πάει για φούντο, όσο καλός παίκτης και να είναι.
      Ετσι γινόταν και στους Ντένβερ έτσι γίνεται και τώρα.
      Θα ήταν ευχής έργο για την ομάδα σόυ να έφευγε το καλοκαίρι.
      Από την εποχή του μεγάλου Γιούιν έχεις να πάρεις τα πάνω σου.
      Ποιος καυμένος είδε όνειρο και κάνανε πολυετές στον Στουνταμάιρ και παίρνει 21 εκ$ και του χρόνου23.5εκ$.
      Είναι δυνατον ο Chandler να παίρνει 14εκ$?
      Αν δεν αλλάξει ριζικά το management stuff δεν πρόκειται να κάνει τιποτα η Νέα Υόρκη.
      Όσο για την ομάδα μου τους Μπόστον τουλαχιστον διώξαμε με 1 χρόνο καθυστέρηση τα παπούδια(Γκαρνετ-Πιρς) και με καλά draft θα έρθουν και καλύτερες μέρες

      Koth

      Διαγραφή
    4. GO SPURS GO.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟΝ Danny Granger ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΤΙΤΑΝΑΣ ΝΤΑΝΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ 5ο.

      Διαγραφή
    5. Γειά σου Koth,
      Για το Garden νόμιζα οτι ήταν ξεκάθαρο απ τα συμφραζόμενα αφού μιλούσα για NY. Τον Μέλο τον αδικείς λίγο νομίζω, έχει κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά για αμερικανό πιστεύω και μεγάλο δείκτη εφυίας. Αλλά άμα έχεις τσίρκο γύρω σου...Το πρόβλημα των Νικς απο τότεπου τους θυμάμαι (και τους θυμάμαι απ το πρώτο live match που τους είδα το 1993) είναι η ατμόσφαιρα γύρω τους, ένα trade να κάνουν αμέσως μιλάνε όλοι για πρωτάθλήμα,αυτό είναι κάτι που άλλες ομάδες (πλην των Λέηκερς ίσως) δεν το έχουν....
      "Ατσα Νικολιτς"

      Διαγραφή
    6. Όταν λέμε Γκάρντεν εννοούμε το Μάντισον.. Είναι η πιο φημισμένη αρένα στον πλανήτη χωρίς συζήτηση παιδιά. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.. Με τον Ντόλαν στο κουμάντο δύσκολα θα κάνουν το "μπαμ" οι Νικς..

      Διαγραφή
  24. μια ομορφη αναλυση των καινουργιων πραγματων που βλεπουμε και θα δουμε απο τους αιωνιους.. http://euroleague.sport24.gr/article/2671843/o_neos_olympiakos_kai_o_neos_panathhnaikos.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Deite olous tous agwnes tou NBA shmera sto http://24livestream.blogspot.gr/ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΑΙ Η ΠΑΙΧΤΑΡΑ,ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΟΥ ΟΥΙΛΙ ΟΥΩΡΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗΝ ΒΙΡΤΟΥΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ''ΨΥΧΑΣΘΕΝΗΣ'' , ΑΛΛΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ.ΜΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΥΠΟ ΤΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.....ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΨΑΧΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ 2ο ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΚΑΡΝΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θυμάσαι Χρήστο..?

      http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=130048:keep-an-eye-on&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

      Διαγραφή
    2. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ.

      Διαγραφή
  27. Jim πως θα σου φαινόταν αν είχε πάρει ο Ολυμπιακός τον Ράιτ?

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δεδομένο ότι το παιχνίδι του Ολυμπιακού θα έδινε περισσότερες ευκαιρίες στον Ράητ να βάλει τα δυνατά του κομμάτια στο παρκέ. Για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ειδικά νομίζω θα ήταν καλή επιλογή για τους ερυθρόλευκους.

      Διαγραφή
    2. Πιστεύεις ότι τον απέρριψε ο Μπαρτζώκας, είτε προ Κόλινς είτε όταν κατάλαβε (αν κατάλαβε) ότι δεν του κάνει ο Κόλλινς, ή απλά ποτέ δεν ασχολήθηκε με την περίπτωση του? Θεωρώ τον Ράητ ότι πιο κοντά στον Λω με βάση τα χρήματα που θα κόστιζε η μεταγραφή του και την χρονική περίοδο της μεταγραφής. Απλά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού θα ταίριαζε και θα τον απορροφούσε πιο γρήγορα ενώ στον Παναθηναϊκό θα μπερδευτεί και αυτός και η ομάδα. Ποια, η έστω και πολύ πρόωρη, πρόβλεψη σου για την τελική κατάταξη στον όμιλο μας?

      zio7

      Διαγραφή
  28. Καλησπερες,δημητρη επειδη ερχεται το march madness και καποια παιδια ισως δεν φθασουν μακρια στο τουρνουα θα ηθελα τη γνωμη σου για το μακ ντερμοντ του κρειτον(πρωτος σκορερ σε ολο το τουρνουα) που σαν παιχτης εχει φθασει τα 22 και η μεταβαση του στην επαγγελματικη λιγκα ειναι λιγο θολη και του κλιντ καπελα της σαλον που δεν εχω ιδεα τι σο'ι' παιχτης ειναι και δεν τον εχω δει ουτε μια φορα να aγωνιζεται(απο βιντεο στο youtube λιγα συμπερασματα βγαζεις ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σχετικα με το γνωστο σκηνικο Ζοτς-Μπιελιτσα.
    Εμενα μου κακοφανηκε πολυ η κινηση του Ζοτς.
    Απο καθε αποψη. Και κυριως για παρτη του. Δε εχω υπαρξει μελος ομαδας, δεν εχω ιδεα απο μυρωδια αποδυτηριων ή απο το τι εστι προπονητης, Αλλα το να βλεπω τον καλυτερο προπονητη να "πιανει απο το αυτι" εναν επαγγελματια παικτη και να τον "πηγαινει στη γνωνια" μου εκανε πολυ αλγεινη εντυπωση.
    Καθε δημοσια διαμποπευση παντα μου καθεται στο λαιμο. Δε βρισκω τιποτε καλο στο να εκθετεις εναν επαγγελματια δημοσια επειδη δεν κανει καλα τη δουλεια του ή δεν ακολουθει τις εντολες σου σωστα.

    Και με το συμπαθειο, αλλα η πραξη καθευτη μου βγαζει προβλημα για το για το Ζοτς και οχι για τον Μπιελιτσα ή τον καθε Μπιελιτσα.
    Τετοια θεματα λυνονται ΜΕΣΑ στην ομαδα. Οταν τα βγαζεις εξω και κανεις επιδειξη δυναμης τοτε κατι δε δουλευει σωστα.. Νομιζω οτι ο Ζοτς εχει μπλεξει στη Φενερ.
    Στο τελος μαλλον θα τα καταφερει κι εκει, αλλα τετοιες συμπεριφορες δειχνουν οτι δυσκολευεται περισσοτερο απο οτι εχει συνηθησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γεια σου ρε Τζιμ,εξαιρετική ανάλυση,τι άλλο να πούμε.,,,
    Ο Πάο είναι λίγο μπερδεμένος θαρρώ στο στιλ που θέλει να χαράξει..Ο Πεδουλάκης αντί να ψάξει να βελτιώσει την επίθεση του στο μισό γήπεδο είτε με έναν καλύτερο οργανωτή είτε βάζοντας plays στο παιχνίδι του επιλέγει να τονώσει την παραγωγικότητα του με καθαρό transition running όταν παίρνει την ευκαιρία ο Ράιτ.

    Από την άλλη ο Όσφπ δείχνει σύγχυση στην επιλογή των παικτών και στην οχύρωση του ρόστερ.Ο Μπαρτζώκας είναι master στη διαχείριση του rotation και την αξιοποίηση του διαθέσιμου έμψυχοχυ δυναμικού αλλά φαίνεται να χάνει λίγο τον μπούσουλα στην κατεύθυνση του κλεισίματος του ρόστερ.Μετά τα αρκετά χτυπήματα των τραυματισμών(με βασικό φυσικά τον Λο) και τα "στοιχήματα" στις καλοκαιρινές προσθήκες του,είχα αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός ταλαιπωρείται να τα βγάλει πέρα με 7,βία 8 παίκτες...
    Ε,λίγα έχει αλλάξει από τότε που έπεσε στο καναβάτσο στο Μιλάνο και πρέπει να βρει πλεύση. Το κυριότερο πρόβλημα του Ολυμπιακού εκτός από την αδυναμία αμυντικής αποτελεσματικότητας αυτή την Παρασκευή ήταν η έλλειψη επιθετικών επιλογών και pick n roll offense.Εν τη απουσία Σπανούλη(ενώ πλέον δεν υπάρχει η ένεση Λο που προσφέρει ευρεία γκάμα λύσεων επιθετικά σε εκτέλεση-δημιουργία και κυκλοφορία της μπάλας) η ομάδα δεν είχε ούτε τον go-to guy(εδώ ο Περπέρογλου ανέλαβε το ρόλο με πολύ καλή απόδοση) αλλά ούτε και τις ολοκληρωμένες συνεργασίες κοντού-ψηλού με τον Σλούκα να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι(εκτέλεση,προσωπική φάση,ενέργεια,άμυνα) αλλά να μη μπορεί να βγει μπροστά ως πλήρης playmaking guard και πασέρ.
    Και πάλι εμφανές το κενό του Ολυμπιακού στη θέση 4 όπου στα μάτια μου δεν υπάρχει παίκτης πίσω από τον Πρίντεζη που να μπορεί να λειτουργήσει ομαλά με το σύνολο στην half-court offense (όπως πχ.έκανε ο Πέρο που βοηθούσε πολύ και στο spacing της ομάδας αλλά και στα ριμπάουντ).
    Η ομάδα πασχίζει εν γένει να βρει και πόντους από το 5..Για να δούμε αν μπορεί ο Σερμαντίνι ως ένας πολύ καλός finisher να δώσει λύσεις στο κομμάτι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρε μπαγάσα Peris.
    Για τον Κόλινς, τίποτα; Καμία αναφορά; Ούτε μια κουβέντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα... Όταν πεις κι εσύ κάτι για την Αρμάνι Μιλάνο μπορεί να το σκεφτώ... ;)
      Δεν αναφέρθηκα ούτως ή άλλως σε παίκτες ατομικά πάντως και θα ήταν και περιττό να πω ότι ήταν πολύ κακός αφού ήταν ολοφάνερο.Θα τον δούμε και στη συνέχεια ακόμα περισσότερο...Βέβαια είναι και άλλο να τον έχεις δίπλα στον Σπανούλη να είναι η ασπίδα του,κι άλλο να πρέπει να παίξει μαζί με τον Μάντζαρη ή τους Λοτζέσκι-Περπέρογλου.

      Διαγραφή
  33. Από το επίσημο κανάλι των Detroit Pistons στο youtube:Unforgettable Moments: The Jordan rules. Εξαιρετικό. Πως σταματήσαν τα κακά παιδιά τον Jordan το 89 και το 90. Ανάμεσα στα άλλα μαρκάρισμα από το Rodman και το ότι τον οδηγούσαν στη ρακέτα ανάμεσα στα θηρία ή τον ανάγκαζαν να σουτάρει υπό πολύ κακές συνθήκες. (Βρε τι μας θυμίζουν όλα αυτά..) Βέβαια τις σειρές τις τελείωνε με over 30 πόντους και πάλι ο Jordan..Στον 7ο αγώνα του 90 κάποιος οπαδός κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε : Maybe next year Michael! και που να ξερε τι θα επακολουθούσε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ιστορίες του στυλ Μισή Νίκη και άλλα τέτοια δεν υπάρχουν στο ΤΟΡ16 κύριοι.Ή νικάς ή πας σπίτι σου.5 μη πω 6 ομάδες διεκδικούν 4 θέσεις.Ουτε ο Παναθηναικός που άργησε να ξυπνήσει έπεισε ούτε ο Ολυμπιακός που κυνηγούσε σε όλο τον αγώνα έπεισε.

    Από τη μία η πράσινη έχουν καλο σχετικά πρόγραμμα με 3 εντός που πρέπει να τους πάρει όπως και δήποτε και με Εφές έξω.Από την αλλή ο Ολυμπιακός έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα.Γενικώς όλοι από ότι βλέπω θα φτύσουν αίμα για να περάσουν

    Υ.Γ Εξαιρετική ανάλυση για ακόμα μία φορά Τζιμ.Αλλά πες μου,το καλοκαίρι που λογικά Ούκιτς και Κάρυ αποχωρούν η περίπτωση του σχετικά φθηνού Οχαγιόν για την περιφέρεια πώς σου φαίνεται;

    Υ.Γ Κόλλινς;Μουν;-Κινήσεις πανικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. χωρις σπανουλη αυριο!!! mission imposible?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσα-ίσα. Πρώτον η ομάδα θα συσπειρωθεί και θα παίξει πολύ καλά. Δεύτερον, ο Σπανούλης τελευταία ήταν κακός (πιθανότατα λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει) οπότε περισσότερο μπέρδευε την ομάδα παρά την βοηθούσε.

      Για μένα το ματς είναι άσος ξερός, με μεγάλη εμφάνιση των Σλούκα-Περπερογλου-Πριντ-Ντανστον-Λοτζεσκυ.

      Διαγραφή
  36. http://www.superbasket.gr/permalink/206956.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αν όντως «η διαφορά του Hoopfellas είναι ότι οι παίκτες "σκανάρονται" σχεδόν κάθε εβδομάδα, χρόνια τώρα στη δική μας scouting database με συνεχή παρακολούθηση», η scouting database χρειάζεται επισκευή … Εξ αφορμής της ανωτέρω φράσης, κάποιες επισημάνεις (προσοχή ! ακολουθεί σεντόνι υπέρδιπλο - τα μπινελίκια και οι κατάρες θα είναι πλήρως κατανοητά) :

    Ντορον Περκινς: είχα βαρεθεί να ακούω για το ντόπερμαν, που είναι ό,τι ακριβώς λείπει από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και να βιαστούν να τον πάρουν, μην τους προλάβει κανείς άλλος. Η πορεία του μετά την Μακάμπι (όπου, λόγω σοβαρού τραυματισμού, έμεινε καιρό έξω): πήγε στην Καντού, από εκεί στο Ντόνετσκ, μετά στο κινεζικό πρωτάθλημα, και τελικά έφτασε επιτέλους η στιγμή να τον δούμε στον Ολυμπιακό, μεταγραφή που έγινε δεκτή με ενθουσιασμό «Ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά σε μεγάλο χτύπημα, με την ενδεχόμενη υπογραφή του Ντορόν Πέρκινς, προσθέτοντας έτσι ένα πραγματικό ντόμπερμαν στην περιφέρεια και την αμυντική τους γραμμή, μια ολοκαίνουργια «πανοπλία» για τον Βασίλη Σπανούλη.. Το Hoopfellas γράφει για τον παίκτη-πούλεν του… Εν κατακλείδι οι ερυθρόλευκοι έκαναν μια από τις καλύτερες επιλογές την προκειμένη στιγμή. Δεν έχω καμία αμφιβολία.» (http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/02/blog-post_18.html). Κι αντί για το ντόπερμαν που περιμέναμε να δούμε, είδαμε τελικά εμφανίσεις που τον κατατάσσουν εύκολα μεταξύ των χειρότερων μεταγραφών της ιστορίας του Ολυμπιακού: έπαιξε σε 7 παιχνίδια στο πρωτάθλημα (μ.ο. συμμετοχής 13 λεπτά) και 5 παιχνίδια στην ευρωλίγκα (μ.ο. συμμετοχής 5 λεπτά), έφτασε να χάσει την θέση του από τον Κατσίβελη και τελικά αποδεσμεύτηκε πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα, και από εκεί πήγε στην Μπεσικτας (να ληφθεί υπόψη, ότι πέρυσι η Μπεσικτας τερμάτισε 12η, μία θέση πάνω από τις ομάδες που υποβιβάστηκαν, και φέτος είναι 9η, κάτι σαν τον ΑΓΟΡ της Τουρκίας δηλαδή).

    Βελίτσκοβιτς : από τον Αύγουστο του 2012 ακόμα προβαλλόταν στο blog σαν μια τύπου σίγουρη επένδυση και ότι έπρεπε ο Παναθηναϊκός να τον πάρει, ακόμα κι αν χρειαζόταν χρόνο να επανέλθει στο 100% από τον τραυματισμό του (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/08/blog-post_17.html). Η δική του πορεία: τέλειωσε την σεζόν 2012-2013 στην Μέγκα Βιζούρα και μετά συνέχισε στην Μπάμπεργκ, όπου έπαιξε σε 8 παιχνίδια για το πρωτάθλημα (μ.ο. συμμετοχής 15,5 λεπτά) και στατιστικά 4,4 πόντους, με 41% 2π., 27,3% 3π, 57,1% 1π.), 4,3 ριμπ. και 4,8 ranking, και σε 5 παιχνίδια για την ευρωλίγκα (μ.ο. συμμετοχής 19,8 λεπτά) και στατιστικά 7,2 πόντους, με 46,7% 2π., 8,3% 3π, 83,3% 1π.), 2,8 ριμπ. και 5 ranking. Πριν λίγες ημέρες έλυσε την συνεργασία του με την Μπάμπεργκ και επέστρεψε στην Μέγκα Βιζούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήστου μνήμης είναι και τα άρθρα για τον Ντόρσεϊ και τον Λο, με χαρακτηριστικό τίτλο, όσον αφορά τον Λο «Λάθος παίχτης Νο2» (Λάθος παίχτης Νο1 ήταν ο Ντόρσεϊ), και φράσεις για highlight, όσον αφορά τον Ντόρσεϊ, «Κατά τη γνώμη μας ο Τζοϋ Ντόρσι δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ψηλός που ήθελε ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή.» (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html) και όσον αφορά τον Λο «Σαφώς και ο Λό δεν είναι κακός παίκτης, σε καμία περίπτωση. Το αντίθετο. Σαφώς όμως - όπως και ο Ντόρσι - δεν είναι το κομμάτι του πλάζ που θα βελτιώσει το φετινό Ολυμπιακό. Θα δυσκολευτεί να λειτουργήσει δίπλα στον Σπανούλη γιατί δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να σου δώσει πράγματα χωρίς τη μπάλα στα χέρια. …Αν το hoopfellas είχε το μάνατζμεντ του Ολυμπιακού … θα ακολουθούσε την ίδια γραμμή μέχρι τέλους, δηλ. θα ''αγαπούσε'' τον Λούκας (τον κάθε..Λούκας και το κάθε νέο παιδί που θέλει πραγματικά υπομονή) σε βαθμό ανανέωσης συμβολαίου» (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/01/2_15.html). Αν κάποιος έχει απορία σε ποιον Λούκας αναφέρεται το άρθρο, δεν πρόκειται για τον Τζαμόν Λούκας, αλλά για τον Kalin Lucas, που πέρασε και δεν ακούμπησε από τον Ολυμπιακό, ήταν μεταξύ των προτεινόμενων «κελεπουριών». (http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/07/made-in-usa2-gerrod-henderson1.html), και ο οποίος θεωρείτο καλύτερη περίπτωση έναντι του Λο «Καλός παίκτης ο Λο, αλλά θα προτιμούσα τον Κάιλιν Λούκας. Χωρίς πολύ σκέψη..»
      ‘Η αν θυμηθούμε την άποψη για την μεταγραφή του Γκετσεβίτσιους στον Ολυμπιακό: «Οι ερυθρόλευκοι έχουν επενδύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια στη Λιθουανική σχολή (Μασιγιάουσκας, Κλέιζα, Σειμπούτις) όμως κάτι μας λέει ότι ο Γκεσεβίτσιους θα αποτελέσει την πιό ουσιαστική και προσοδοφόρα κίνησή τους από τη Βαλτική..» (http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/08/euro-signs-martynas-gecevicius.html)

      Ή την άποψη για το θέμα της ανταλλαγής Πάνκο με Γκιστ «Το Ηοοpfellas δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετο σε αυτό το σενάριο δηλ. της ανταλλαγής. Ο Γκιστ δεν είναι ο παίκτης που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, σε καμία περίπτωση» (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/12/blog-post_20.html).
      Ή η κριτική για τον Ούκιτς, που από την ημέρα της απόκτησής του από τον Παναθηναϊκό και, έκτοτε, σε κάθε ευκαιρία, συγκέντρωνε τα πυρά της στήλης (και, φυσικά, κριτήριο δεν μπορεί να είναι ο φετινός Ούκιτς, με το πρόβλημα και στους 2 αχίλλειους, που κάνει μία ή και καμία προπόνηση μέσα στην βδομάδα, αλλά ο περσινός, που, σίγουρα χρειάστηκε τον χρόνο του για να προσαρμοστεί, αλλά από τον περυσινό τελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και μετά, όπου ανακηρύχθηκε mvp του τελικού, με 18 πόντους και 3/4 3π, εμφάνισε τεράστια βελτίωση, και ήταν, ίσως, ο mvp του Παναθηναϊκού στους τελικούς των playoffs, με 13 πόντους μ.ο., 55% στα 3π., και τεράστια συμμετοχή στην αμυντική δουλειά πάνω στον Σπανούλη)

      Διαγραφή
    2. Και μην βιαστεί κανείς να πει, ότι οι κρίσεις για τους προαναφερόμενους παίχτες είχαν βασιστεί σε ό,τι αυτοί είχαν δείξει μέχρι τότε. Γιατί, υποτίθεται ότι αυτός που έχει διατυπώσει αυτές τις κρίσεις, «βλέπει» πράγματα, όσον αφορά τους παίχτες (δυνατότητες και αδυναμίες), τις ομάδες (τι τους λείπει, τι χρειάζονται, ποια είναι τα δυνατά τους στοιχεία, ποιος ο τρόπος παιχνιδιού τους), που δεν τα «βλέπουν» όλοι. Αν στην πορεία, όμως, η κρίση αυτή, όχι απλά δεν επαληθευτεί, αλλά διαψευστεί πανηγυρικά και αποδειχτεί ότι ήταν εντελώς λάθος, κι αν αυτό δεν συμβεί σε μία μεμονωμένη περίπτωση, που απλώς έτυχε, αλλά επανειλημμένως, τότε, προφανώς, ο αρθρογράφος μάλλον δεν «βλέπει» τόσα πολλά όσο νομίζει ο ίδιος και όσο έχει πείσει και άλλους ότι «βλέπει». Είναι, επίσης, εντυπωσιακή η βεβαιότητα με την οποία διατυπώνονται οι κρίσεις. Αυτό το «σε καμία περίπτωση» που συνοδεύει τις απόψεις του αρθρογράφου, «χτυπάει» κάπως άσχημα, στα όρια της αλαζονείας. Αν όποιος διατυπώνει μία κρίση, κρατάει και μια «πισινή», δεν υποβαθμίζει το κύρος του. Αντιθέτως, είναι ένδειξη σοβαρότητας. Σίγουρα, βέβαια, στον αντίποδα, υπάρχουν και περιπτώσεις, στις οποίες η κρίση του επαληθεύτηκε. Αν κάποιος θέλει να θυμάται μόνο αυτές, με γεια του και χαρά του. Προσωπικά, πάντως, σχόλια, του στυλ «μας μαθαίνεις μπάσκετ», «μακάρι να σε διαβάσουν οι ομάδες μας, για να πάρουν τους σωστούς παίχτες», ενθουσιασμός όταν η ομάδα παίρνει παίχτη που έχει εκθειάσει ο αρθρογράφος, και απογοήτευση όταν γράφει ότι ο παίχτης που αποκτάται δεν είναι αυτό που χρειαζόταν η ομάδα, και μία αντιμετώπιση σαν να είναι απέναντι κάποιος γκουρού του μπάσκετ, πραγματικά με ξεπερνούν. Διαβάζω με ενδιαφέρον το blog, ξεφεύγει από τα τετριμμένα και τα άνευ αξίας οπαδικά, είναι πάρα πολύ καλό να βλέπεις διάφορες και διαφορετικές απόψεις, κρίσεις και τοποθετήσεις, αλλά μέχρι εκεί. Ο οποιοσδήποτε αρθρογράφος, θεατής των πραγμάτων και θεωρητικός αναλυτής, δεν ξέρει περισσότερα από επαγγελματίες προπονητές, με χρόνια εμπειρίας στην πλάτη τους, που «βλέπουν» και ζουν τα πράγματα από μέσα κι όχι από την τηλεόραση ή την εξέδρα, και στους οποίους οι ιδιοκτήτες των ομάδων έχουν εμπιστευτεί να διαχειριστούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

      Διαγραφή
    3. Φαίνεται πως κάποιος από το περιβάλλον μεγάλης ομάδας θέλει να εκφράσει δημόσια την γνώμη του έστω και ανώνυμα..Είμαστε μπασκετικοί συνεπώς οφείλουμε να αποδεχόμαστε την καλοπροαίρετη και μελλοντικά δημιουργική κριτική.
      Και το δηλώνω εγω που είμαι εθισμένος με τον Jim και το δημιουργημα του από την πρώτη στιγμή.

      Γιωργος Γκρενόμπλ

      Διαγραφή
    4. Χωρίς καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον Τζιμ α) έχει γράψει ουκ ολίγες φορές ότι αλίμονο αν επαγγελματικές ομάδες περίμεναν τη δική του κρίση για να επιλέξουν παίκτες και β) έχει τα @@ τουλάχιστον να μην κάνει διπλωματικές αναλύσεις τύπου " δεν με πείθει ο παίκτης, αλλά μπορεί και να βγει". Γράφει ό,τι πιστεύει χωρίς περιστροφές, παίρνει το "ρίσκο" κι επιτρέπει κατά συνέπεια στον καθένα ( από τον γνώστη του αθλήματος μέχρι τον αδαή) να του τρίψει στη μούρη μια άστοχη κρίση, αφού τα γραπτά μένουν.

      Διαγραφή
    5. θα συμφωνησω με την πλειοψηφια αυτων που γραφει ο φιλος ανωνυμος. Σιγουρα καλο το scouting αλλα πaiζουν τοσα πολλα ρολο στο αν θα δεσει ενας παιχτης με μια ομαδα που ειναι αδυνατο να τα υπολογισεις. Και ακομα και τοτε μπορει να πεσεις εξω. Κανεις ομως δεν εχει το αλαθητο, εκτος απο εμενα που δεν πεφτω ποτε εξω, οποτε δεν χρειαζεται να ειμαστε αυστηροι ουτε να περιμενουμε καποιον στη γωνια επειδη και μονο ειπε την αποψη του. Συμφωνω βεβαιως οτι τα τυπακια του στυλ ¨Jim μαθε μας μπασκετ¨ και τα συναφη ειναι καπως... Περαν ομως απο τις αποψεις του Jim τις οποιες διαβαζω ανελλειπως, ακομα περισσοτερο με ενδιαφερουν οι αποψεις της κοινοτητας, οι οποιες ειναι και ο βασικος λογος που επισκεπτομαι συχνοτατα το συγκεκριμενο blog.
      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    6. Και για να ρίξω και λίγο πιπέρι στη συζήτηση, αν το σταφ του Παναθηναϊκού πχ ήταν μπλόγκερ εδώ και ενάμιση χρόνο, θα μπορούσα εγώ ο αδαής να του τρίψω στη μούρη τουλάχιστον 5-6 κρίσεις (Μπανκς, Κίτσεν, Αρμστρονγκ, Καπόνο, Πάνκο κοκ) στις οποίες διαψεύστηκε πανηγυρικά.

      :)

      Διαγραφή
    7. Ρωτάω τον ανώνυμο που στάζει δηλητήριο πιο πάνω (προφανώςείναι από αυτούς που έγραφαν ότι ναναι στα μεγάλα σάιτς, νομίζω όλοι καταλάβατε) αν υπάρχει κάτι καλύτερο στη χώρα από το Hoopfellas τα τελευταία χρόνια? Αντικειμενικά όχι. "Σε καμία περίπτωση" ανώνυμε. Σκέψου ότι και εσύ το διαβάζεις συνεχώς από ότι φαίνεται. Αυτό τα λέει όλα. Το παράπονο μου Τζιμ είναι ότι θα ήθελα λίγο περισσότερο Σαλόνικα στο ρεπερτόριο σου.keep in mind

      BOU GATSAS3

      Διαγραφή
    8. Τι να πει και ο μπαρτζωκας που εχει ακυρώσει ο ίδιος 4-5 δικές του μεταγραφές. Αυτός κι αν έπρεπε να ακούσει Κράξιμο
      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    9. ελα φιλε ανωνυμε τη λες στο Jim για τις λαθος κρισεις του σε καποιους παικτες και δε τη λες στις ιδιες τις ομαδες που πανε και τους αγοραζουν και δινουν ενα τσουβαλι λεφτα.
      αυτοι ειναι αμπαλοι οχι ο Jim και εμεις.

      μηπως τον εχεις για κανα περιεργο να μη μπορει να βγει μετα να πει οτι εκανε λαθος εκτιμηση;
      διαβασε τον σε ολα που γραφει και οχι αποσπασματικα.


      οσον αφορα τους παικτες που ανεφερες δεν ειχε και εντελως αδικο οπως εχεις στο μυαλο σου.
      ειδες κανα Περκινς να παιξει σε συνεχομενα παιχνιδια για να τον κρινεις;
      θα μου πεις ξερει ο προπονητης,ναι δε διαφωνω αλλα αφου ξερει γιατι τον αγορασε;καταλαβαινεις τι λεω.
      ο Βελιτσκοβιτς ξερουμε ολοι τι μεγαλο ταλεντο ηταν.
      επαιρνες το ρισκο του χιαστου και της χαμηλης αυτοπεποιθησης του παικτη και με λιγα χρηματα αν δεχοταν,τον αγοραζες.τα κανουν αυτα οι μεγαλες ομαδες ,δε χανεις και πολλα.μηπως τους Μπανκς,Καπονο,Παουελ,Κιτσεν,Μουν,Μπεγκιτς και αλλους τους αφησαν απληρωτους;
      τoν γκετσεβιτσιους δε μπορεις να τον πεις κακο παικτη.
      ειναι αλλο αν ο Ολυμπιακος εβγαλε μπροστα τα δικα του παιδια Σλουκα,Μαντζαρη,Κατσιβελη τοτε και με Σπανουλη,Λο ηδη στο ροστερ.
      εσυ εχεις το Γκετσεβιτσιους καπως στο μυαλο σου και αυτος εχει παρει τοσες κουπες και μεταλια,εστω και δεκατος παικτης που δεν θα δουν αλλοι ουτε στον υπνο τους.και μιλαμε για παικτη που ειναι μονο 26 χρονων.
      ο ουκιτς δεν ειναι παικτης για 800.000 και διετες συμβολαιο σε μια ομαδα που κτιζεται απο την αρχη.βεβαια δε θα δεχοταν αλλιως να ερθει αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.
      ο ουκιτς απο τοτε που εχει ερθει εκανε καλα παιχνιδια στο δευτερο περσινο μισο της χρονιας και ειδικα στα παιχνιδια με Ολυμπιακο που δε μπορουν να τον μαρκαρουν με Σπανουλη.
      λες να ειναι στον Παο ευχαριστημενοι με Ουκιτς;

      και κατι τελευταιο για αυτο που λες για τους επαγγελματιες προπονητες και τους αρθγραφους.
      τα λαθη που εχουν γινει τα τελευταια 2 καλοκαιρια σε Ολυμπιακο,Παο ειναι μεγαλα παρολο που το πρωτο καλοκαιρι ο Παο ειχε δικαιολογια αφου εκτιζε απο την αρχη.
      ειναι αλλο η αναλυση των δυνατων και αδυνατων σημειων καποιου παικτη και αλλο τι τελικα θα υπερισχυσει στο τελος βαση του περιβαλλοντος,του προπονητη,του ροστερ,του συστηματος,των στοχων και αλλων.
      αλλα καποιος που ξερει εστω και λιγο μπασκετ δε θα εφερνε στη Ελλαδα παικτες οπως ο Κιτσεν,Μουν,Μαυροειδη,Πανκο στα 33-34,Παουελ,
      Μπεγκιτς,Σιμονς,Πετγουει στον πρωταθλητη Ευρωπης(μια ανασα απο την ισοφαριση του ρεκορ της Γιουγκοπλαστικα),
      Μαυροκεφαλιδη αντι Σοφο(ειχε συμβολαιο).
      ο Μπαρτζωκας εχει παρει 15 παικτες δεν εχει πετυχει παικτη δυο σεζον, εκτος του ετοιμου Περπερογλου,και το ξερεις.
      ο Πεδουλακης εχει ματι στους παικτες και ξερει να παιρνει τοσα χρονια απο τους Αμερικανους το μαξιμουμ αλλα δε μπορουμε να μη μιλαμε για τις λαθος επιλογες που εχει κανει μαζι με τη διοικηση αυτο το καλοκαιρι.
      οσο για τις επιτυχιες που εχουν οι ομαδες με κακο σκαουτινγκ στους ξενους παικτες,μη ξεχνας οτι στις δυο ομαδες υπαρχουν Σπανουλης,Διαμαντιδη και κατα καποιο τροπο οι τιτλοι γραφουν το ονομα τους τα τελευταια 10 χρονια.

      παντως δε ζητησαμε τη δουλεια του τεχνικου διευθηντη απο τις ομαδες και απλα κρινουμε αλλοτε σωστα και αλλοτε λαθος αυτο που βλεπουμε.

      WILKINS

      Διαγραφή
    10. Έχουν λογοκριθεί σχόλιά μου (στα όρια όχι της ειρωνίας,αλλά της εναντίωσής μου στο ρόλο του Δ.Κ.). Ενώ αναρωτιέμαι εάν έχουν μπλοκαριστεί και στη σελίδα FB αναγνώστες που του επιτίθονταν εξίσου,με προφανή επιχειρηματολογία...
      Αλλά να υπάρχουν "απλοί αναγνώστες" και να κάθονται να αιτιολογούν τις λανθασμένες αναφορές για Λο,Ντόρσεϋ,Ούκιτς,Γκιστ κτλ προφανώς μας ξεπερνάει.

      Δεν χρειαζόμαστε ΟΠΑΔΟΥΣ ιστολόγων κι ιστολογίων.
      ΟΠΑΔΟΙ όποιοι το θέλουμε,είμαστε στις ομάδες μας...

      Υ.γ. Τονίζω τα λανθασμένα σημεία που κάνουν το παρόν ιστολόγιο να δείχνει ιδιοτελές:

      1/ χρήση ορολογίας που δείχνει "αμερικανική παιδεία" λες και είναι αυτό που μας λείπει για να μάθουμε μπάσκετ

      2/ αποσαφήνιση της ιδιότητας του ιστολόγου και του ρόλου του ιστολογίου.Είναι επαγγελματίας;Προσπορίζεται από το μπάσκετ;Ή από την προπονητική;Ή από την οικονομική διαχείριση (κοινώς management) παιχτών; τί απ΄όλα; (Και δε χρειάζεται για μιαν ακόμη φορά ΕΙΡΩΝΕΙΑ). Το ιστολόγιο ασχολείται μόνο με την επικαιρότητα; Με τις 2 μεγάλες ελληνικές ομάδες και την Ευρωλίγκα; Με τί ακριβώς; Διότι αν ήταν ένας απλός εραστής του αθλήματος,τότε θα διαβάζαμε και για Eurocup..και για NCAA,ακόμη και για άλλες ηπείρους (ρε,εδώ κοτζάμ Μεξικό κατέκτησε το Παναμερικανικό και οι Φιλιππίνες προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο - γεγονόταν αξιοπρόσεκτα και σίγουρα άξια μιας κάποιας ειδικής προβολής)

      Να 'στε καλά

      Διαγραφή
  38. Γεια σου Jim,
    συγχαρητήρια για το άρθρο. γεια σας bloggers

    1.Μετά το τέλος του τοπ16 πριν τα play off οι ομάδες έχουν δικαίωμα για άλλη μεταγραφή? Αν ναι πως θα σας φαινόταν ο Μπέγκιτς για Παναθηναικό? Δεν μου αρέσει σαν παίκτης καθόλου αλλά πιστεύω για 5-10 λεπτά μπορεί να βοηθήσει και να δώσει τουλάχιστον κάποιες σκληρές άμυνες σε ψηλούς για να μην αναλώνεται ο Γκιστ.
    2. Εϊδα έναν αγώνα Ερυθρός Αστέρας - Μέγα Βυζούρα. Τι παιχτούρα είναι αυτός ο Μίσιτς? Απίστευτες ασίστ. Πιστεύω ακριβώς αυτό που λείπει στον Παναθηναικό. Ξέρει κανείς ποιο είναι το κασέ του?
    3. Πιστεύω ο Πεδουλάκης πρέπει να δουλέψει λίγο πάνω στην πεντάδα Ράιτ, Πάππάς, Μπράμος, Γκιστ, Λάσμε: πίεση σε όλο το γήπεδο και παιχνίδι στο transition.

    Μιλτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε το Μισιτς αν δεν κανω λαθος τον εχει καπαρωσει ο Ιβκοβιτς για την Εφες απο του χρονου

      Διαγραφή
    2. Μισιτς=πουλέν του τζιμ καιρό τώρα. Δε τον έχει καπαρώσει κανείς απλά λόγω μάνατζερ είναι κοντά από ότι είχε γράψει ο τζιμ

      Διαγραφή
  39. Πολύ σημαντικό παιχνίδι και δύσκολο απόψε για τον Ολυμπιακό.
    Ίσως το κρισιμότερο ματς αν συνυπολογίσουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού,τον ανταγωνισμό με τον αντίπαλο,το χρονικό σημείο του αγώνα,το ΠΡΕΠΕΙ της νίκης.
    Ο Ολυμπιακός καλείται να παραταχθεί χωρίς τον ηγέτη του σε ένα ματς που παίζει στην έδρα του και καλείται να κερδίσει οπωσδήποτε γιατί με ήττα μάλλον θα αποχαιρετήσει οριστικά τη διεκδίκηση της 2ης θέσης ενώ θα έχει ένα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά του για να πάρει την πρόκριση.
    Είδαμε στην Πόλη την περασμένη βδομάδα ότι οι ερυθρόλευκοι χωρίς τον Σπανούλη είχαν θέμα στο να πιαστούν από κάπου και να δημιουργήσουν καταστάσεις επιθετικά.Καλούνται μερικοί παίκτες να κάνουν την υπέρβαση(πρώτα και κύρια οι 2 πιτσιρικάδες περιφερειακοί
    που πρέπει πλέον να βγουν μπροστά με επιτυχία) και να ξεμπλοκάρουν στην επίθεση τον Ολυμπιακό.Νομίζω ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεκινήσει σήμερα από τη σωστή άμυνα.Έχει να αντιμετωπίσει μια ομάδα στην οποία πρέπει να δώσει μεγάλη έμφαση στα defensive stops των περιφερειακών της και να μην την αφήσει να "πατήσει" και να βρει ρυθμό.Ο Μπαρτζώκας έχει δουλειά εδώ στο να χαράξει μια σωστή τακτική αντιμετώπισης απέναντι στην Αρμάνι.
    Ομοίως πρέπει επιθετικά να αποφύγει τα λάθη(που είναι εύκολα με την πιεστική άμυνα της Αρμάνι και την εξαιρετική της διάταξη) που θα δώσουν στους Ιταλούς την ευκαιρία να τρέξουν το γήπεδο και να κάνουν το παιχνίδι τους.Νομίζω ότι οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να ψάξουν να ανοίξουν το ρυθμό και να βρουν πόντους στο ανοιχτό γήπεδο εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους και την ενδεχομένως μεγαλύτερη δίψα τους για τη νίκη.Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μπρα-ντε-φερ μεταξύ των 2 ομάδων και των 2 πάγκων που νομίζω θα κριθεί εν πολλοίς στην ένταση που θα βγάλουν οι 2 ομάδες στο παρκέ και την ατομική απόδοση κομβικών παικτών των 2 ομάδων.(ο Όσφπ θα χρειαστεί πραγματική βοήθεια από τους παίκτες που θα πάρου ρόλο στο rotation,δεν έχει πολλά περιθώρια χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τζιμ σε διαβάζω καιρό και πρώτη φορά αφήνω σχόλιο,παρατηρώ οτι το ευρωπαικό μπάσκετ αλάζει και εμείς μένουμε πίσω.Πιστεύεις οτι είναι μόνο θέμα χρημάτων η νοοτροπίας και υποδομών;Θα ήταν καλό ενα άρθρο προβληματισμού για το ελληνικό μπάσκετ.Φιλικά Αντώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα και από εμένα.

    Δυο λόγια για τα σημερινά παιχνίδια.

    ΟΣΦΠ - Armani

    Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες, αλλά όχι δίχως αύριο για την πρόκριση. Αν ο ΟΣΦΠ κερδίσει σήμερα παραμένει τρίτος και ισόβαθμος της Armani, και συνεχίζει να ελπίζει για τη δεύτερη θέση. Αν χάσει, λέει "άντε γειά" στη δεύτερη θέση εκτός απίθανου απροόπτου, και αυτόματα η Armani γίνεται το μεγάλο φαβορί για τη 2η θέση, δεδομένου ότι με νίκη της, ο ΟΣΦΠ θα χρειάζεται τρεις νίκες παραπάνω από την Armani με 5 εναπομείναντες αγώνες. Να θυμίσω ότι η Armani έχει να δώσει 4 αγώνες εκτός έδρας (και με τον σημερινό) ακόμα, ενώ οι ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, Fener 3 και η Malaga μόλις 2 εκτός έδρας.

    Όπως είναι πλέον πασίγνωστο, η Armani έιναι πολύ σκληρή ομάδα, και χρειάζεται να επιστρατεύσει ο αντίπαλός της 40 λεπτά ενέργεια, συγκέντρωση και πολύ καλή άμυνα, ειδικά στους περιφερειακούς της που καταφεύγουν με επιτυχία στο τρίποντο, με την ίδια ευκολία που οι μαιμούδες κατεβάζουν τις μπανάνες από τα δέντρα. Ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει πλήρως, πώς κατάφερε αυτός ο ΠΑΟ να πετύχει 49 πόντους σε ένα ημίχρονο σε αυτή την άμυνα στο Μιλάνο. Προσωπικά, πιστεύω ότι άσχετα με το αν θα αγωνιστεί τελικά ο Langford σήμερα, το να κερδίσει ο ΟΣΦΠ (χωρίς VSpan και Law) με 30+ πόντους θα ισοδυναμεί με μεγαλύτερη έκπληξη και από το "Κυριακάτικο Ξὐπνημα" του 0-3 στο Καραισκάκη. Η Armani θα έχει και τον Gentile στη σύνθεση της, αλλά το θετικό για τον ΟΣΦΠ είναι η παρουσία του Petway, που δεν είχε στον πρώτο αγώνα, που θα δώσει ισορροπία, κυρίως αμυντικα, σε όλες τις γραμμές της ομάδας.

    Στόχος του ΟΣΦΠ να νικήσει έστω και με 1 πόντο, αλλά αν στην πορεία του αγώνα προκύψει, να παλέψει και για μεγαλύτερες διαφορές, που μπορεί να παίξουν ρόλο σε πιθανές τριπλές και τετραπλές ισοβαθμίες. Στο σημερινό παιχνίδι απαγορεύονται η χαλάρωση σε όλο τον αγώνα, και τα προγνωστικά για τον νικητή. Ο ΟΣΦΠ πρέπει να νικήσει για να μην τρέχει, όπως ο Γιάννης στο Αμέρικα, μετά για την προκριση του.

    Συνέχεια στο μέρος Β.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μέρος Β

    Με την ευκαιρία, πώς τα φέρνει καμιά φορά η τύχη. Ο ΟΣΦΠ έκανε δύο συνεχόμενες ήττες από άμεσους ανταγωνιστές του, και παρόλα αυτά, είναι ακόμα τρίτος, μπροστά και από τις δύο αυτές ομάδες (βέβαια με ισοβαθμία).

    Partizan - Bayern

    Πραγματικό ντέρμπι, που ΠΡΕΠΕΙ να κερδίσει η Bayern για να έχει ελπίδες να προκριθεί ως τέταρτη. Ντέρμπι γιατί η έδρα της Partizan είναι καυτή, και η CSKA δεν κατάφερε να περάσει αλώβητη από εκεί.

    Barca - Fenerbahce

    Η Barca δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση (άσχετα αν λέμε ότι έχει εξασφαλίσει την 1η θέση του ομίλου), συνεπώς δεν μπορεί να είναι αδιάφορη σήμερα, ειδικά παίζοντας εντός έδρας. Εξάλλου, και πέρσι το ίδιο είχε γίνει στον όμιλο της, και έπαιξε σημαντικό ρόλο, χάρη στις νίκες της μέχρι το τέλος, στην πρόκριση του ΟΣΦΠ ως 2ος. Και στο Efes - Barca, είδαμε όλοι πόσο αδιάφορη ήταν η Barca. Η Fener θα προσπαθήσει να πάρει κάτι καλό από αυτό το παιχνίδι, αλλά θα είναι έκπληξη για μένα αν καταφέρει να πάρει το διπλό στην Ισπανία. Θα έλεγα, θα ήταν καλύτερα να το αφήσει για τον ΟΣΦΠ την άλλη εβδομάδα ;-). H Barca με νίκη σήμερα, προκρίνεται και μαθηματικά, οπότε ο δρόμος για αυτήν θεωρώ ότι είναι... one way. Καλείται λοιπόν ο Obradovic σήμερα να παραβιάσει τη σήμανση και τον ΚΟΚ, αν θέλει να κερδίσει.

    Τελικά, για τον ΟΣΦΠ και την Fener οι σημερινοί αγώνες είναι μάλλον mission impossible όπως θα έλεγε και ο Peter Graves, αλλά και για τις δύο ομάδες, μπορεί να γίνουν, υπό κάποιες βέβαια προυποθέσεις, mission possible.

    Για το θέμα του Obradovic, επιτρέψτε μου να μην πάρω θέση, γιατί δεν έχω δει το περιστατικό, και θα ήταν άδικο και για τους δύο να κρίνω υπό αυτές τις συνθήκες.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Όσον αφορά τα σχόλια ενός Ανώνυμου προς τον Jim, ο καθένας μας έχει δικαίωμα να έχει γνώμη και να την διατυπώνει, και πρέπει να την σεβόμαστε άσχετα αν συμφωνούμε με αυτή ή όχι. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Ανώνυμος ὲδωσε κάποια παραδείγματα, για λάθος, όπως αποδείχτηκε, κρίσεις του Jim για ορισμένους παίκτες, αλλά κανείς μας δεν μπορεί να είναι αλάνθαστος, και ήταν μόνο γνώμες του Jim, που δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα επιβεβαιωθούν. Εξάλλου, ακόμα και προπονητές υψηλότατου επιπέδου, όπως ο Ivkovic κάνουν ενίοτε λάθη σε επιλογές παικτών (π.χ. Lucas και Howard). Επίσης, είναι πολύ δυσκολο (αν όχι αδύνατο) για οποιονδήποτε να γνωρίζει πώς θα τα πάει κάποιος παίκτης σε κάποια ομάδα, από την πλευρά της χημείας, άμεσης κατανόησης του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας αλλά και αυτών που θα του ζητήσει ο προπονητής να κάνει στους άγωνες. Αυτά ουσιαστικά είναι στοιχεία που δεν τα ξέρουν ούτε οι ίδιοι ο προπονητές, όταν παιρνουν έναν παίκτη στην ομάδα τους. Το να ξέρουν τί μπορεί να κάνει ο παίκτης, δεν συνάδει απαραίτητα με τα τρία παραπάνω στοιχεία που κρίνουν σε μεγάλο βαθμό αν θα είναι επιτυχημένη η παρουσία του παίκτη στην ομάδα. Δεν ύπαρχει καλύτερο παράδειγμα για αυτά τα στοιχεία, από του Kapono στον ΠΑΟ, που ναι μεν είναι εξαιρετικός σουτέρ, αλλά στα τρία στοιχεία παραπάνω, απέτυχε και συνεπώς άδικα μεν, δεδομένα δε, χρεώθηκε ως αποτυχία επιλογής στον προπονητή της ομάδας. Όσα βίντεο του παίκτη και να δει ο προπονητής, αν δεν τον δει στις προπονήσεις και τους αγώνες της ομάδας, δεν μπορεί να έχει εικόνα για το αν πραγματικά ο παίκτης αυτός μπορεί να προσφέρει με βάση τη φιλοσοφία του προπονητή και της ομάδας. Αν σε αυτά προσθέσετε και τον χαρακτήρα του εκάστοτε παίκτη, που διαπιστώνει κανείς σχεδόν πάντα κατόπιν εορτής (π.χ. Moon), τότε...

    Συνεπώς ο Jim μπορεί μόνο να κάνει υποθέσεις για το αν θα ταίριαζε ένας παίκτης σε μια ομάδα, με βάση τα στοιχεία του παίκτη και της ομάδας, και γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμάς, πώς να το κάνει αυτό. Από εκεί και πέρα, αν π.χ. ο Kapono θα ταίριαζε στην φιλοσοφία του ΠΑΟ, δεν θα μπορούσε ποτέ να το ξέρει, εκτός αν ήταν μέσα στη ομάδα και στις προπονήσεις της. Και ο Kapono δεν ήταν παλτό για να λέμε ότι δεν θα ταίριαζε έτσι και αλλιώς στην ομάδα.

    Στην τελική, μην πυροβολείτε τον μαέστρο της φιλαρμονικής ορχήστρας του Hoopfellas. Αφήστε την ορχήστρα να εκτελεί το πρόγραμμα της, και απολαύστε το χωρίς να παραδίνετε ... έλεγχο απόδοσης στο τέλος του τριμήνου.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή