Athlenda

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ..



Το Hoopfellas γράφει για το τι "είδε" από τις ελληνικές ομάδες σε Βαρκελώνη και Πόλη και κάνει το δικό του preview για την αγωνιστική-φωτιά που έρχεται. Η επιστροφή του Ζοτς και η ανασύνταξη του Ολυμπιακού..



Τετάρτη σήμερα, όπως καταλαβαίνετε για να μην έχει ανέβει τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα η συνηθισμένη ανάλυση υπήρχε λόγος και αυτός ήταν ένα ταξίδι που με έβγαλε εκτός προγράμματος. Αυτά συμβαίνουν στις σελίδες που τις "τρέχει" αποκλειστικά ένα άτομο (είναι επιλογή μου άλλωστε να είναι αυστηρά προσωπική η σελίδα του Hoopfellas) και για αυτό θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από όλους εσάς που περιμένατε (πίστευα έστω τη τελευταία στιγμή να βρώ χρόνο αλλά..)

Επιλέγω σε αυτή την ανάρτηση να κάνουμε μια πιο ευρεία συζήτηση που θα περικλείει (αρχικά με το δικό μου κομμάτι) και το τεχνικό κομμάτι των αγώνων σε Πόλη και Βαρκελώνη αλλά και μια ματιά στα ματς αυτής της αγωνιστικής. Για πάμε..

ΠΟΛΗ

Ντεμπούτο για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη (και τον Δημήτρη Πρίφτη φυσικά) σε ένα ματς-φωτιά για τον Παναθηναϊκό δηλ. υπό συνθήκες διόλου ευνοϊκές. Η ανάγκη για νίκη είναι κακός σύμβουλος, ειδικά όταν το timing της αλλαγής είναι τέτοιο που δεν δίνει στο νέο προπονητή τη δυνατότητα να ελέγξει πολλά πράγματα σε βάθος (με δική του παρέμβαση) γιατί πολύ απλά η ομάδα έχει δημιουργήσει κάποιους κώδικες επικοινωνίας μέσα από πολύ δουλειά, οι οποίοι λογικό είναι να ενεργοποιούνται αυτόματα σε συγκεκριμένες καταστάσεις ανεξάρτητα από τη θα ζητήσει ο νέος κόουτς, σε αυτό το μικρό διάστημα (μέχρι δηλ. να αρχίσει να δουλεύει και να εισπράττει από τις δικές του σταθερές). Σίγουρα λοιπόν υπάρχουν δικαιολογίες..


..γιατί το μπάσκετ που είδαμε στην Πόλη από τις δύο ομάδες ήταν απλά τραγικό. Αυτό το γράφει κάποιος που -όπως οι παλιότεροι αναγνώστες θα γνωρίζουν- μπορεί να βρεί σπάνια ομορφιά σε αγώνες που λήγουν 57-55.. Μιλάω για ποιότητα μπάσκετ και συνεργασίας σε κάθε έκφραση μιας ομάδας στο παρκέ. Βεβαίως ότι και να σας πω εγώ ή ο καθένας σαν και εμένα, σημασία έχει ότι ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς και έμεινε ζωντανός. Έχει την ευκαιρία του.. Αυτό μετράει αυτή τη στιγμή.

Τι είδαμε λοιπόν από τον Παναθηναϊκό του Αλβέρτη? Ποιες οι μικρές αλλαγές (γιατί τέτοιες μπορούμε να δούμε σε μικρό χρονικό διάστημα) οι καλύτερα "τάσεις" (?) γιατί για να φθάσουμε στην "αλλαγή" απαιτείται παραπάνω χρόνος..


Ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο ότι θα προσπαθήσει να χτίσει πάνω στην αμυντική προίκα που άφησε ο Αργύρης Πεδουλάκης στο 1.5 χρόνο εργασίας του στην ομάδα. Αυτή η "σταθερά" πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία και υπογραμμίζω ότι δεν είναι εύκολο παρά την παρουσία του διδύμου Πρίφτη-Μανωλόπουλου (εξαιρετικοί σε αυτό το κομμάτι). Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα διατηρήσουν πολλές από τις defensive tactics του προκατόχου στον πάγκο, στο αμυντικό κομμάτι. Προσωπική άμυνα (δε λέω αυστηρά γιατί ο Πρίφτης μπορεί να βάλει κάτι καινούργιο..) "αλλαγές" τις οποίες υποδεικνύει άλλωστε η "σωματοδομή" του ρόστερ, κατεύθυνση στην αντίπαλη επίθεση. Οι πράσινοι επέλεξαν έναν από τους καλύτερους break-screeners στην Ευρώπη (Μασιούλις) για να κυνηγήσει τον Βασιλειάδη στην ball-screen offense των Τούρκων, εκμεταλλεύτηκε αμυνόμενος στο pick 'n roll το ότι οι δημιουργοί της Εφές δε μπορούν να τον "ματώσουν" με περιφερειακό σουτ και ασφάλισε το κομμάτι του ριμπάουντ (όπου η ελληνική ομάδα κυριάρχησε).


Σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το επιθετικό κομμάτι όπου διακυρήχθησαν αλλαγές. Το εαν θα συμβούν κιόλας θα το δούμε και θα το κρίνουμε στο άμεσο μέλλον, όχι φυσικά από το 1ο ή 2ο ματς. Αυτό που διέγνωσα είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί περισσότερη κίνηση στην επίθεση μισού γηπέδου με στόχο αυτή να γίνει λιγότερο στατική και προβλέψιμη. Είδαμε σε συγκεκριμένο play 3 κάθετα σκρινς, που καλό θα είναι -στο δικό μου σάπιο μυαλό- να μη λειτουργήσουν μόνο ως "εισαγωγή" για pick 'n roll καταστάσεις. Διέκρινα επίσης περισσότερη στοχοποίηση back screen καταστάσεων, ιδιαίτερα για εκτέλεση με τον Αντώνη Φώτση, είτε η ομάδα έπαιζε iso είτε post επίθεση (θα τα βάλει περισσότερο στο playbook τέτοια σουτ το νέο επιτελείο), screen the screener καταστάσεις και μια "τάση" για μετατόπιση του βάρους από τον άξονα σε side pick'n roll. Το τι θα κρατήσουμε από όλα αυτά θα φανεί στη πορεία. Υπάρχει σίγουρα η διάθεση να αρχίσει η ομάδα να αναπτύσσεται πιο γρήγορα (ίσως σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται τα απαγορευτικά για σετ παιχνίδι σχήματα με Ράιτ-Ούκιτς μαζί) και ακόμα και στο μισό γήπεδο να χτυπήσει στην "εξέλιξη" μιας κατάστασης (αυτό που σας έλεγα για την "εισαγωγή" πιο πάνω..) και όχι στο τελευταίο χρονικά κομμάτι που καταλήγει το play. Όπως γίνεται κατανοητό ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να αυξήσει το τέμπο του ελεγχόμενα, κατάσταση που θα σημάνει μικρότερη εξάρτηση από τον μοναδικό πραγματικό δημιουργό και ηγέτη του, Δημήτρη Διαμαντίδη. Τώρα εαν είναι δυνατή αυτή η μετάβαση τώρα και το πόσο αποτελεσματική μπορεί αυτή να είναι, αποτελεί άλλο θέμα..

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Μου άρεσε ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη.. Σαν πλάνο και κατεύθυνση ήταν σωστά προετοιμασμένος από τον προπονητή του. Για αυτό και υπάρχει ίσως κάπου η αίσθηση της χαμένης ευκαιρίας όσον αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι.. Είναι αλήθεια ότι πήγαν στραβά πολλά πράγματα που δεν έδωσαν την ευκαιρία στους ερυθρόλευκους να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω στο Παλάου Μπλαουγκράνα.


Χωρίς δύο πυλώνες της επιθετικής έκφρασης (Σπανούλη-Πρίντεζη) και τους Περπέρογλου-Λοτζέσκι κυριολεκτικά να τα σπάνε (ειδικά ο "Πέρπε" τα έκανε ..συντρίμμια) η ελληνική ομάδα στηρίχτηκε στο αμυντικό κομμάτι στο οποίο το performance της ήταν αρκετά ικανοποιητικό με έντονη τη σφραγίδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Έλληνας κόουτς στόχευσε να πιέσει σημαντικά τη μπάλα και ειδικότερα τα γκαρντς του αντιπάλου, αρχικά στο μισό γήπεδο και αργότερα απλώνοντας την άμυνα του στα 4/4, φρεσκάροντας συνεχώς την περιφέρεια του γνωρίζοντας ότι χρειάζονται "πόδια" για κάτι τέτοιο (και ο Ολυμπιακός τα έχει). Ο κόουτς Μπαρτζώκας είχε ετοιμάσει μια match-up press άμυνα, η οποία δυσκόλεψε αρκετά τον Πασκουάλ και βοήθησε τον Ολυμπιακό να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού σε ένα διάστημα που οι Καταλανοί προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Η διάταξη σε αυτή την άμυνα θυμίζει ουσιαστικά man to man press (άλλωστε στην εισαγωγή της μπάλας υπάρχει προσωπική άμυνα). Κλειδί στην αμυντική αυτή κατάσταση ο Μπρεντ Πέτγουεη, ο οποίος από το "4" ως μπαλαντέρ πήγαινε για παγίδα στη πλευρά της μπάλας. Συνήθως σε αυτό τον τύπο άμυνας επιλέγεις τον πιο αθλητικό σου παίκτη (ειδικά όταν αυτός έχει μέγεθος) για να παγιδεύσει και να αναχαιτίσει πάσες. Μάλιστα βοήθησε το γεγονός ότι ο Αμερικανός του Ολυμπιακού μάρκαρε τον αισθητά πιο αργό Λόρμπεκ. Η πίεση αυτή δυσκόλεψε σημαντικά τον Πασκουάλ που προσπάθησε να σπάσει το press με μακρινή εισαγωγική πάσα, χρησιμοποιώντας τον Λόρμπεκ ως "σκαλοπάτι". Το θετικό για την ομάδα του Μπαρτζώκα πάντως είναι ότι περιόρισε από ένα διάστημα και μετά τη δράση του Χουέρτας, η ικανότητα του οποίου να αποφασίσει και να εκτελεί εν κινήσει στο pick'n roll είχε δημιουργήσει πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο.


Επιθετικά υπήρχε η κατεύθυνση να μετατραπεί το μειονέκτημα των big lineups (Ντάνστον στο "4") τις οποίες ίσως επέβαλλε η απουσία του Πρίντεζη, σε πλεονέκτημα. Είδαμε προσπάθεια να χτυπήσουν οι ερυθρόλευκοι με τον Σερμαντίνι στην εισαγωγή στο τρανζίσιον και γενικότερα από τον άξονα στο μισό γήπεδο, όμως σταδιακά οι χώροι έκλεισαν (καλή close out άμυνα από τη Μπαρτσελόνα) και σ'αυτό έπαιξε ρόλο η κακή βραδιά των Περπέρογλου (κυρίως) και Λοτζέσκι. Χωρίς σκορ από αυτούς τους δύο δε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να περιμένει κάτι παραπάνω..


Το σημείο που άλλαξε το status του ματς ήταν ο τραυματισμός του Ντάνστον, στο 26ο περίπου λεπτό. Η match up press άμυνα του Ολυμπιακού έχει βγάλει εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους και οι φιλοξενούμενοι παλεύουν να πάρουν κεφάλι. Από την πρώτη φάση φάνηκε πόσο πιο ευάλωτοι αμυντικά ήταν οι πρωταθλητές Ευρώπης χωρίς τον Αμερικανό. Γενικά ο Ολυμπιακός "χάνει" χωρίς τον Ντάνστον και στις δύο πλευρές του παρκέ.. Η ικανότητα του Όλεσον να σκοράρει πάνω σε άμυνα ήρθε να "τελειώσει" του ερυθρόλευκους. Ο καλοπροπονημένος Αμερικανός (από τους πιο καλοπροπονημένους περιφερειακούς σε τέτοιο επίπεδο) ήταν εξαιρετικός τόσο στο αμυντικό (ο Περπέρογλου αδυνατούσε να τον νικήσει στο ποστ) όσο και στο επιθετικό κομμάτι και νομίζω ότι ο τίτλος του MVP του ανήκει σε μια βραδιά που η Μπαρτσελόνα ανησύχησε πραγματικά. Ίσως εαν οι ερυθρόλευκοι είχαν τον Πρίντεζη (με γνώμονα ότι πονούσαν πολύ στο "4") να είχαν καλύτερη τύχη..

ΚΑΙ ΤΩΡΑ..?


Δύο πολύ κρίσιμα ματς.. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο τη Φενέρ και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Φυσικά κανείς δε γελιέται.. Το ματς αυτό δεν είναι γιορτή αλλά πόλεμος. Ο Ομπράντοβιτς πολύ θα θέλει να μοιράσει δάκρυα συγκίνησης, με τη παρουσία του, στους οπαδούς του Παναθηναϊκού αφαιρώντας κομμάτι της "πολεμικής" διάθεσης από την κερκίδα, στη προσπάθεια του να φύγει με το ροζ φύλλο και ένα καλά κρυμμένο χαμόγελο.. Το παιχνίδι λοιπόν είναι δύσκολο. Οι πράσινοι θα πρέπει να περιορίσουν τη δημιουργία του Πρέλντζιτς, να μην αφήσουν uncontested shot στον Μπογκντάνοβιτς (ειλικρινά δε ξέρω εαν θα πρέπει να ρισκάρει πάλι με περιφερειακό τύπου Ούκιτς ο Παναθηναϊκός..) και χώρο για να βάλουν την ταχύτητα τους στο παρκέ οι Μακάλεμπ-Μπιέλιτσα. Η Φενέρ είναι ομάδα με σημαντικό "θέμα" στο αμυντικό τρανζίσιον και εκεί οι γηπεδούχοι μπορεί να βρούν σίγουρα πόντους. Ο Ζοτς θα τζογάρει στην άμυνα του στο μισό γήπεδο, θα "δώσει" σουτ κατ'επιλογή του σε συγκεκριμένους παίκτες. Πρέπει να είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός. Το παιχνίδι είναι 50-50. Ο Παναθηναϊκός του Πεδουλάκη θα είχε προβάδισμα κατά τη γνώμη μου. Τώρα όμως η κατάσταση που βιώνει η ομάδα είναι πολύ διαφορετική, ελπίζουμε να ανταποκριθεί, όμως δεν είναι εύκολο σίγουρα. Ματς-κλειδί και για τους Τούρκους που με νίκη αλλάζουν τελείως το στάτους τους και κοιτούν πραγματικά ψηλά..


Ο Ολυμπιακός ψάχνει το restart από την άλλη. Και -ανεξάρτητα από ότι έγινε πριν δύο εβδομάδες με τον Παναθηναϊκό- η Λαμποράλ προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Νομίζω είναι καλό να "μπεί" ο Σπανούλης σε ένα τέτοιο ματς. Η ομάδα τον χρειάζεται. Οι ερυθρόλευκοι δείχνουν ότι ψάχνουν το "καλό μπάσκετ", βρίσκονται κοντά αλλά δε το έχουν στα χέρια τους, τουλάχιστον ακόμα. Μια πραγματικά καλή εμφάνιση μπορεί να αλλάξει την τροχιά τους σε αυτό το σημείο της σεζόν όπου η ομάδα θα πολεμήσει για την πρόκριση και πρέπει να δείξει πραγματικά hard-caliber προφίλ. Οι Βάσκοι είναι μια μέτρια αμυντικά ομάδα (ειδικά στο τρανζίσιον) και οι γηπεδούχοι μπορούν να βρούν καλές ματιές στο καλάθι τόσο από την περιφέρεια όσο και μέσα στο καλάθι. Χρειάζεται όμως "σκληράδα".. Το δυνατό φάουλ, η φανατισμένη άμυνα, το πάθος για μια διεκδικούμενη μπάλα ακόμα και σε χρονικό σημείο που αυτή δε κρίνει πολλά.. Αυτά τα στοιχεία θα γυρίσουν τον διακόπτη. Καθαρά αγωνιστικά ή αν θέλετε σε τεχνικό επίπεδο ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την ομάδα του Σκαριόλο..

Σε αυτό το κομμάτι της σεζόν βγαίνει "μπροστά" αυτός που δε φοβάται να χάσει.. Μη το ξεχνάτε ποτέ..

Υ.Γ: «Μοιάζει με κακόγουστο αστείο το να προπονεί άλλη ομάδα ο Ζοτς... Πρέπει το συντομότερο να επιστρέψει μια για πάντα στο σπίτι του, ώστε να ολοκληρωθεί ο στόχος του να ξεπεράσουμε την Ρεάλ σε ευρωπαϊκούς τίτλους»  

Προς συζήτηση..









197 σχόλια:

  1. Δυσκολη μερα αυριο και για τους παιχτες λογω της must-win καταστασης, απεναντι σε μια δυνατη ομαδα, αλλα και για τον κοσμο που θα δει τον Ζοτς παλι. Πιστευω αυτο που θα γινει αυριο στο ΟΑΚΑ, δεν εχει ξαναγινει, και θα το ξαναδουμε στο τελευταιο ματσ του Διαμαντιδη.

    Σιγουρα θα ειναι ενα παιχνιδι που θα μεινει στην ιστορια και θα το θυμουνται ολοι οι Παναθηναικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Τζιμ..Στο μοναδικο που διαφωνω απ' οσα γραφεις για το αυριανο ματς ειναι πως με τον Πεδουλακη θα ειμασταν φαβορι.Με τον Μητσο να παιζει 30' με τον Ηλυσιακο και χωρις τρανζισιον παιχνιδι,το ματς θα κυλουσε οπως στον πρωτο γυρο κι επειδη και παλι ο Παππας θα 'βλεπε το ματς σαν θεατης,οταν θα χρειαζομασταν καποια ντραιβ απεναντι στα δυσκαμπτα κορμια της Φενερ,θα βγαιναμε οριστικα νοκ-αουτ απο το φ8..Τουλαχιστον τωρα μπορει να αιφνιδιασουμε με καποια τρυκ τον Ζοτς.Τελος παντων ο Πεδουλακης ειναι παρελθον κι αυριο παιζουμε ενα ματς διχως αυριο.Κι αν απουσιασουν οι Γκιστ,Καρι γινεται ακομα δυσκολοτερο.....Οσον αφορα στη δηλωση του ΔΓ εχω να πω οτι η ειναι μια δηλωση ενθουσιασμου η ο καπνος που σηκωθηκε κρυβει και φωτια απο κατω.Προσωπικα πιστευω οτι ο ΔΓ εννοει καθε λεξη αυτης της δηλωσης και θα ηθελε αν ηταν δυνατον ακομα κι αυριο τον Ζοτς πισω..Φαινεται απο δυσκολο ως αδυνατο,αλλα ποτε μη λες ποτε στη ζωη..Υ.Γ1.Ερχεται κι ο Γιλντιριμ μαζι με τη Φενερ..ενδιαφερον...Υ.Γ.2 Τελικα λες εκεινη η δηλωση του Ντουλε για τον Μπογκντανοβιτς να μην ηταν τοσο αθωα τελικα;....ΚΑΠΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια δηλωση για τον Μπογκντανοβιτς, ρε?Εξηγησου..

      Διαγραφή
  3. Και βεβαια ειναι και το αρθρο του Κογκαλιδη στο ebasket.gr που ερχεται να τρελλανει κοσμο..αν επιβεβεαιωθει θα 'χει κανει την επιτυχια της χρονιας στο μπασκετικο ρεπορταζ..ας περιμενουμε γιατι το καλοκαιρι ειναι μακρια..ΚΑΠΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεις να μας δωσεις ενα λινκ απο το αρθρο?

      Διαγραφή
    2. http://tinyurl.com/qhtnsgh

      Αδερφέ δεν τον παρακολουθώ συνειδητά τον Κογκαλίδη για να έχω άποψη αν συνηθίζει τις πιστολιές στον αέρα ή όχι, αλλά να μη σου λέω καλύτερα τι έχουν ακούσει τα αυτιά μου τον τελευταίο καιρό.

      Και το περασμένο καλοκαίρι δεν ξαναρχόταν ο Ζοτς;

      Και κάπου ενδιάμεσα ο Γκέρσον;

      Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, φίλος Παναθηναϊκός, μπασκετικός και επαγγελματικά ενεπλεγμένος με τους πάγκους της Α1 (γι' αυτό και ποτέ δε θα τον κατονομάσω) μου έλεγε εν μέσω φραπολογίας πως ο Κατσικάρης είναι ήδη συμφωνημένος και κλεισμένος για το καλοκαίρι με βοηθούς τους Πρίφτη και Μανωλόπουλο. Ο λόγος που δεν ήρθε τώρα είναι διότι ο ίδιος, λέει, δε θέλει να "καεί" σε μια ενδεχόμενη αστοχία της φετινής χρονιάς.
      Όπου "καεί" = το ενδεχόμενο απώλειας του πρωταθλήματος.

      Παρότι τον εκτιμώ και τον σέβομαι τον φίλο, η πληροφορία του μπήκε από το ένα και βγήκε από το άλλο αυτί μου.

      Όσο για τον Ομπράντοβιτς, φέτος μπορεί να άργησε να υπογράψει και να βρήκε πολλά τετελεσμένα στην αγορά, μα το καλοκαίρι του '14 θα βγει να ψωνίσει για λογαριασμό της Φενέρ με κάμποσα μύρια στην τσέπη και, φυσικά, όλη η μπασκετική αγορά το περιμένει από τώρα. Μιλάμε για μύρια που πλέον οι ελληνικές ομάδες μόνο σε άθροισμα μπορούν να δουν. Βάστα λοιπόν μη χάσουμε και παίκτες σε αυτό το παζάρι.

      Διαγραφή
  4. Μια παρατήρηση : Όσο κι αν δεν αρέσει σε μερικούς φίλους (γράφτηκαν πολλά στην προ-προηγούμενη ανάρτηση), ο Ομπράντοβιτς θα ήταν καλύτερο (για εμάς) να βρει απέναντί του έναν προπονητή. Ο Φράγκι μπορεί να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ άπειρος και αντιμετωπίζει ένα πληγωμένο θηρίο...Μακάρι να βρει τρόπο να του βάλει δύσκολα, γιατί αλλιώς θα υπάρχει πρόβλημα.

    υ.γ. Να ζητήσουμε (εκτός της νίκης) και τη διαφορά;

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειναι ΜΠΑ δεν βλεπω και προκριση
      Ζητουμενο δεν ειναι μονο η νικη.δυστηχως ετσι οπως τα καναμε ειναι απαραιτητο να παρουμε και την διαφορα

      Διαγραφή
  5. Μονο το ΥΓ σου θα σχολιασω.."ασχολιαστο", το ζακι, παραμονες του αγωνα..ωραια στηριξη στους ανθρωπους που καλεις να σου βγαλουν το φιδι απο την τρυπα!Εκτος πια, κι αν "εχει" τοσο καλα τα επικοινωνιακα τρικς του Ομπραντοβιτς, που στοχευει αλλου η δηλωση..
    Κατα τ'αλλα, συγχαρητηρια για την αναλυση..
    Θανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος Ζακι ρε λιχνο;;Ζακι και στα μουτρα σου,αι στα διαλα πια με το καθε παλαβο

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 9.31 , είσαι και εσύ πονεμένος και μένεις στις προσφωνήσεις του στυλ ''ζάκι''.Δεν πειράζει θα συνηθίσει τον πόνο.

      Διαγραφή
  6. Οσο για το "να ξεπερασουμε τους τιτλους της ρεαλ", σε παραπεμπω στο "πιστευω"..η αλλιως "δε θελω να το παρει η Ρεαλ"..

    Θανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τις δηλωσεις ζελικο τις ειδατε;;την απαντηση που εδωσε στον γιαννακοπουλο;;τον ευχαριστω για οσα ειπε και θα τα συζητησουμε απο κοντα αυτα!!σαν να αφηνει ανοιχτα τα ενδεχομενα....!αυτος δεν ηταν που δεν γουσταρε τον γιαννακοπουλο,αυτος δεν ειναι που δεν μιλαει με γιαννακοπουλο,οπως υποστηριζαν τοσοι και τοσοι;;;τωρα θα μιλησουνε απο κοντα;;;οπως βλεπετε,μια χαρα σχεσει εχουν οι δυο τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η δηλωση του Ντουλε Βουγιοσεβιτς αφορουσε το μελλον του Μπογκντανοβιτς κι υπαρχει στο hoopfellas facebook κλικαροντας στη βαση της σελιδας σε παλαιοτερες αναρτησεις του 2014..Στο ebasket.gr ο Κογκαλιδης γραφει πως ο Ζοτς το καλοκαιρι θα επιστρεψει..Τελος παντων,ολα αυτα ειναι ωραια για συζητηση,αλλα οπως ειπα το καλοκαιρι ειναι μακρια και το μονο σιγουρο ειναι οτι αυριο εχουμε αγωνα και μαλιστα πολυ δυσκολο και σε αγωνιστικο και σε εξωαγωνιστικο επιπεδο..ΚΑΠΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παλικάρι με εφές ο Λάσμε Τζιμ, 12 ριμπάουντ. Αύριο δύσκολα φίλε. Δε τους φοβάμαι σαν ομάδα τους Τούρκους αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο Ζοτς θα χάσει από τον Φράγκι ειδικά σε ματς τέτοιας σημασίας.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραιο αρθρο Τζιμαρα...

    Πιστευω οτι με Πεδουλακη θα ειχαμε περισσοτερες πιθανοτητες να κερδισουμε αυριο...Αλλα επισης πιστευω οτι με εφες θα χαναμε και εκει θα χανονταν ολα....

    Παντως το αρθρο το περιμενα πως και πως...Να σαι καλα να γραφεις παντα ετσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σημερα βλεποντας τον Ζοτς να αγκαλιαζει τον ΔΓ σαν να ηταν ο μικρος αδελφος του (βιντεο στο gazzeta) λυθηκαν ολες οι αποριες για την σχεση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Tζιμ με κάλυψες απόυτα...
    Χαίρομαι που σιγά σιγά αρχίζω και καταλαβαίνω περισσότερα για το άθλημα.Το οτι οι αρχικές μου σκέψεις συμπίπτουν με αυτές που μας παραδίδεις γραπτά αργότερα είναι μεγάλη προσωπική σου επιτυχία(γιατί μέσα από τα άρθρα σου έχεις προσφέρει γνώση και καλύτερη inside the game ματιά στους αναγνώστες σου).
    Πώς είναι πλέον τα πράγματα...Ο Πάο είναι σε καθεστώς αβεβαιότητας και σε μια φάση που θα φανεί από τη μία πόσο ισχυροί ήταν οι δεσμοί που είχε δημιουργήσει ο Άρτζι σε αυτή την ομάδα και από την άλλη πόσο μπορούν να κοστίσουν τα κενά στη στελέχωση και οι μετριότητες στο επιθετικό χτίσιμο.Για μένα είναι καθοριστικό το αυριανό ματς όπου θα συμφωνήσω ότι είναι πολύ αμφίρροπο.Φόβος μου είναι ότι ο Ζοτς στην παρούσα κατάσταση του Πάο έχει μια περίπτωση από τις αγαπημένες του.Έναν αντίπαλο με δεδομένες πληγές τις οποίες πρέπει να αποκρυπτογραφήσει και να χτυπήσει.Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση που θα έρθει από τον πάγκο των πρασίνων.
    Όσο για τον Οσφπ μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το παιχνίδι του και η ετοιμότητα,η ποιότητα του μπάσκετ ακόμα και χωρίς τους 2 frontmen στην επίθεση του. Νομίζω πως οι ερυθρόλευκοι έχουν κάτι πολύ συγκεκριμένο μπροστά τους.Με τις επιστροφές τους και την επανένταξη του αρχηγού αρχής γενομένης από μεθαύριο,η ομάδα μπορεί αν κρατήσεις τα βασικά της και ακολουθήσει τις αρχές της να παίξει τα τελευταία της χαρτιά για την πρόκριση με το πάνω χέρι.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη βαθμολογική θέση,όπου δεν συγχωρούνται τα λάθη...


    Το ΥΓ. μου φάνηκε πραγματικά πολύ "τυράκι" και παραμύθι....(μας δίνει και τα δικαιώματα το παρελθόν του Τράκη να κάνουμε υποθέσεις για αερολογίες και οπαδιλίκια..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο Τζιμ,
    Ευχαριστώ για την ανάρτηση, στα γρήγορα να σου πω οτι ο ΠΑΟ δεν θα πάρεινομίζω το ματς με την Φενερ, με Πεδουλάκη θα το έπαιρνε αλλά αυτό το προπονητικό σχήμα μπορεί να το μπερδέψει ο Ζοτς πολύ και δεν πιστέυω οτι μπορούν οι Αλβέρτης,Πρίφτης, Μανωλόπουλος να έχουν γρήγορες και αποφασιστικές αντιδράσεις σε αυτόν τον αγώνα. Δεν το είχα σχολιάσει αλλά ο Γιαννακόπουλος έκανε τεράστιο λάθος που έδιωξε τον Πεδουλάκη τώρα. Θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Επίσης ο ανηψιός δεν θα δουλέψει ποτέ γι αυτόν τον Γιαννακόπουλο είμαι απόλυτα σίγουρος. Τέλος κ εμένα μου άρεσε ο Ολυμπιακός αλλά νομίζω Λοζέτσκι Πετγουέι κ Ντάνστον δεν μπορούνε να είναι και οι 3 πρωταγωνιστές σε "contender" τουλάχιστον όχι σε νυν πρωταθλήτη, θα ήταν προτιμότερο να ήταν σε underdog. Όπως είχα πει στην αρχή της χρονιάς: πολλά στοιχήματα μαζεμένα...
    Χαιρετισμούς
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3/3 πέτυχες ρε Άτσα!!
      Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου.
      Ο Πετγουέι είναι σίγουρα διαφορετική περίπτωση απο τους άλλους δύο. Πήρε φέτος αρκετές ευκαιρίες λόγω τραυμτατισμών και αλλαγών (βέβαια και ο δικός του τραυματισμός τον κράτησε πίσω) αλλά δεν κατάφερε ν κάνει το βήμα για το παραπάνω επίπεδο. Αντίθετα Λοτζέσκι και Ντάνστον είναι πολύ καλό υλικό για τον ΟΣΦΠ του επόμενου χρόνου...

      Υ.Γ Στη φωτό του gazzetta ο Ζότς μου φαίνεται σαν να τον κοιτάει με λύπηση τον δημητράκη. Αν έβαζα λεζάντα θα ήτανε "Δεν έρχομαι σε αυτόν τον ΠΑΟ δημητράκηηηη". Εσείς τι λέτε για λεζάντα??

      ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΕ!!

      Διαγραφή
    2. Oτι εισαι μ@@@κας,ωραια λεζαντα σου ταιριαζει απολυτα.

      Διαγραφή
  14. """"Επίσης ο ανηψιός δεν θα δουλέψει ποτέ γι αυτόν τον Γιαννακόπουλο είμαι απόλυτα σίγουρος""""""????? TI ENNOEIS???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοώ φίλε ανώνυμε οτι Ομπράντοβιτς δεν έχει ανάγκη κανένα να του βγάζει πρωτοσέλιδα μετα απο νίκες "αργύρη βρες τη λύση" ή όπως ποιο παλιά αυτό με τις φανέλες... Δεν θέλω να κάνω τον προστάτη του πεδουλάκη αλλά πρέπει να είσαι πολύ άσχετος απο μπάσκετ για να απολύεις αυτόν που σου πήρε Double μετά απο χαμένο πρωτάθλήμα και κόντρα στον πρωταθλητή ευρώπης, έχοντας φτιάξει μια ομάδα κυριολεκτικά απ το μηδέν, επειδή δεν πήγαινε τραίνο και αφού είχε πάρει το κύπελλο στην δεύτερη χρονιά. Δεν το έχει ο Ζοτς ανάγκη και δεν θα το κάνει, απλά.
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  15. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/597540/tet-tet-giannakopoyloy-me-ton-omprantovits-vid-pics

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. υπαρχει κατι στο παιχνιδι του ολυμπιακου που θελω να το συζητησουμε. ειναι φαινομενο πλεον:
    στα πρωτα 5 λεπτα εφαρμοζουμε το πλανο που εχουμε σχεδιασει πριν το παιχνιδι (που ειναι συνηθως εξυπνο και σωστο και μπραβο στο μπαρτζωκα). εεε δεν παιζει να το ξαναχρησιμοποιησουμε στο υπολοιπο του παιχνιδιου. δεν "ειμαστε κυνικοι" στην χρησιμοποιησει του πλανου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αυτο που θα συμβει αυριο στο οακα δεν θα εχει ξαναγινει σε ολοκληρη την παγκοσμια ιστορια του αθλητισμου σε οποιοδηποτε αθλημα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μου αρεσε πολυ το σχολιο σου για τα πλει του παο και που τουλαχιστον προσπαθησαμε να βαλουμε στο παιχνιδι μας!!
    Το οτι δεν ψαξαμε για συμβολαιο σε κοουτς με προοπτικη μετα το καλοκαιρι κατι λεει!! Δεν ξερω αν ειναι για τον σερβο αλλα σιγουρα θα ειναι για κατι καλο και μαλλον για κοουτς που δεν ειναι ελευθερος!!! Σιγουρακι αυτο..
    Και ο ζοτς εκανε κατι δηλωσεις περιεργες για το σπιτι του το οακα κτλ κτλ που ομως δεν σημαινουν και πολλα!!!
    Θα διαφωνησω ομως οτι θα ειχαμε διαφορετικηη τυχη στο ματσακι αν στον παγκο καθοταν ο πεδουλαρας!!! Σε τοσους αγωνες φετος εχουμε μπει πολυ ασχημα και μετα παλευαμε να γυρισουμε τις διαφορες!!!
    Ποσες φορες εχουμε πει εδω το κακο διαβασμα αγωνων και την κακη διαχειριση μεσα στους αγωνες ειδικα το πρωτο 20 λεπτο???
    Αν βαλουμε και οτι οι ματσιουλης και διαμαντης θα ειχανε ενα 25 λεπτακι απο το ελληνικο ματς τοτε δενει το γλυκο!!
    Μεγαλο ρολο θα παιξει η συμμετοχη του καρυ και σε τι κατασταση θα ειναι (ο γκιστ ειναι οριστικα οφ).
    Αν παρουμε τα ριμπαουντ και κλεισουμε το τριποντο για τους τουρκους το παιχνιδι εχει τελειωσει πριν αρχισει!!!
    Ο ομπρα χωρις τον ιτουδη μοιαζει λιγο εξω απο τα νερα του!!! ισως και να μου φαινεται, αλλα νομιζω χωρις τον κουμπαρο του ειναι μισος!!!
    Αντε και καλη μας επιτυχια και βεβαια με ολες τις βραβευσεις κτλ κτλ να μην ξεχασουμε και τον αγωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ζοτς δεν έχει ξεκινήσει και τόσο καλά με τη Φενέρ, αλλά ακόμα και με Πεδουλάκη θα ήταν δύσκολο το ματσάκι, κυρίως λόγω της κακής επιθετικής λειτουργίας της πανάθας. Σχετικά με τον Ιτούδη, ο ζοτς είχε επιτυχίες και πριν τη συνεργασία τους!!

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. με τον αρτζι στο παγκο δεν θα ειχαμε καμια ελπιδα για τουσ 8 θα ειχαμε χασει απο εφεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δε μπορώ πάντως να καταλάβω σε τι εξυπηρετει η δήλωση του Γιαννακόπουλου πριν το ματς της σεζόν

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @jim
    συμφωνοι...ο ολυμπιακος χανει χωρις τον ντανστον...αλλα αδερφε μου αγαπημενε,γραψε μου και κατι για τον κολινς.θα πεσει φωτια να μας καψει.
    εχει μπει και με το μιλανο και με τη μπαρτσελονα και εχει τεραστια ζημια.
    με το μιλανο στο χειροτερο χρονικο σημει στο τελος του ημιχρονου εχει βαλει μονος του τους ιταλους μεσα στο παιχνιδι και απο το -14 πηγε στο -6.
    με τη μπαρτσελονα 2 φορες μπηκε μεσα και απο το +2 για τον ολυμπιακο πηγε στο -12.
    αυτα τα πραγματα δεν ειναι τυχαια.
    οχι μονο ειναι κακος αλλα επηρεάζει και αρνητικά ολη την υπολοιπη ομαδα καθως πλεον φαινεται ξεκαθαρα οτι δεν του εχουν καμια εμπιστοσυνη οι συμπαίκτες του.
    υ.γ
    αυτο το κομματι για τον πεδουλακη τι το ηθελες?
    ολο το προηγουμενο ποστ εγινε πρασινα νεα διαβαζοντας για αυτο.
    τωρα παλι τα ιδια...
    απο τα 40 μηνυματα τα 35 ειναι τετοιου περιεχομενου.
    φιλια
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @jim
    στη φωτο που εχεις βαλει στο fb η λεζαντα ειναι η εξης.....
    φιλαρακιιι, μηπως εχεις ενα κατοσταρικοοοοο?????
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καλημερα.....σημερα νομιζω οτι δεν υπαρχει αλλο αποτελεσμα περα απο την νικη του παναθηναικου,η φενερ αλλωστε θα παρει αλλα παιχνιδια....οσο για τον ζοτς προβλεψη μου ειναι οτι ποτε δεν θα ξαναειναι προπονητης στον παναθηναικο....θα κανει ομως οτι εκανε ο πατ ραιλι στους χιτ και τωρα ο φιλ τζακσον με τους νικς ....θα γυρισει σε αλλο ποστο στον παναθηναικο....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. νομίζω θα εξαντλήσει το συμβόλαιο με φενέρ στόουρουκ. και μετά βλέπουμε.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Ο Μπογκντάνοβιτς βάσει συμφωνίας θα μείνει στην ομάδα έναν ακόμα χρόνο. Πρέπει να σταματήσει να ταλαντεύεται. Να γίνει σταθερή προσωπικότητα και να επιστρέψει στο κλαμπ ότι αυτό έχει επενδύσει σε αυτόν. Μετά μπορεί να φύγει για τον Παναθηναϊκό, τη Φενέρ ή το ΝΒΑ.."

    "Ντούλε" Βουγιόσεβιτς..
    Αυτη ειναι η δηλωση που λεει ο φιλος, που πραγματικα δεν σημαινει κατι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα σε όλα τα παιδιά.
    Μερικά σε τίτλους :

    1. Η υπόθεση επιστροφής του Ζοτς στον ΠΑΟ στη σωστή της βάση από την κουρούνα :
    http://www.allstarkourouna.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html

    2. Ρώτησε κάποιος δημοσιογράφος τον Ιτούδη αν θα ήθελε να είναι παρών στο σημερινό ιδιαίτερο ματς στο ΟΑΚΑ. Και αυτός απάντησε ότι θα το ήθελε αλλά είναι αδύνατον λόγω χρόνου και απόστασης. Διπλωματική απάντηση. Ακόμα κι αν μπορούσε δεν θα ερχόταν…

    3. Τέλος ο Όντομ από Λαμποράλ. Φίλε Μάνο, γλίτωσα το μοναχισμό στο Άγιο Όρος!!!

    4. Εκτός ο Λάγκφορντ μέχρι το τέλος του top 16. Θυμίζω ότι η Αρμάνι έχει ματς με Μάλαγα και Φενέρ εκτός.

    5. Όσο σημαντικό είναι το σημερινό ματς ΠΑΟ-ΦΕΝΕΡ άλλο τόσο (ίσως και περισσότερο) είναι και το αυριανό ΜΑΛΑΓΑ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ.

    6. Ο Πρίντεζης παίζει δύο μήνες με ραγισμένο πλευρό και δεν το είχε πάρει πρέφα το ιατρικό team της ομάδας του!!!

    7. Τις τελευταίες μέρες και ενόψει της επιστροφής του Ζοτς στο ΟΑΚΑ έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις για γνωστές ή άγνωστες ιστορίες της 13χρονης παρουσίας του Σέρβου στην Ελλάδα. Το καλύτερο που διάβασα αφορά ένα περιστατικό που διαδραματίστηκε σε ένα μπαρ του Κολωνακίου όπου η ομάδα γιόρταζε κάποια μεγάλη νίκη ή τίτλο. Ε, όλοι ήταν μέσα στην τρελή χαρά και έπιναν ποτάμια από αλκοόλ. Μιλάμε για την απόλυτη ευθυμία. Κάποια στιγμή μέσα στην παραζάλη του ποτού, ο Ζοτς αντιλαμβάνεται τον Μήτσο να μην βρίσκεται στην ίδια κατάσταση νιρβάνα και να πίνει την λεμονάδα του!!! Και του πετάει την μυθική ατάκα δίνοντάς του ένα ποτήρι ουΐσκι: «Drink, ρε μ@@@@α, drink!!!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @77
      εχω αρχισει να πιστευω οτι το μαλαισιανο μποινγκ το ψαχνει το ιατρικο τιμ του ολυμπιακου.
      gskordak

      Διαγραφή
  28. http://www.ebasket.gr/2014/03/%CF%84%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Ομπράντοβιτς επιστρέφει σπίτι του και θα γίνει κι ένας αγώνας μπάσκετ. Κομβικό το ματς, ο Ζοτς μπορεί να "εκμεταλλευτεί" την ατμόσφαιρα και να φύγει με άνετο διπλό, ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω προσώπων, με τον Πεδουλάκη θα κερδίζαμε κτλ κτλ, αλλά αυτά είναι τρίχες μπροστά στο ρημάδι το συναίσθημα. Καλές οι αναλύσεις, τα στατιστικά, οι τακτικές,η βαθμολογία του ομίλου κτλ, αλλά κάποιες φορές επιβάλλεται να περάσουν σε τρίτη μοιρά. 13 χρόνια είναι αυτά, γεμάτα "ιστορίες" ( νίκες, ήττες, περιστατικά κοκ), δεν τα προσπερνάς με μια πλακέτα και μια αναμνηστική φωτογραφία γιατί έχουμε και αγώνα... Στα κάτω-κάτω της γραφής, αν είναι να πέσουμε και στον άκρατο "συναισθηματισμό", ας είναι για προσωπικότητες αυτού του βεληνεκούς. Λίγο "μελό" δεν κάνει κακό σε κανέναν, άλλωστε. Κομμάτι του αθλητισμού είναι κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που λες για μελό ρε pensierix και διαβάζοντας το «σπαρακτικό» κάλεσμα του ΔΓ στον Ζοτς για να επιστρέψει, μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι ενός τραγουδιού του Παύλου Σιδηρόπουλου. Πάμε, λοιπόν, πίσω στο καλοκαίρι του 2012. Στο ρόλο αυτού που απευθύνει τα παρακάτω στιχάκια στον Ζοτς, ας βάλει ο καθένας όποιον νομίζει…

      Μου 'πες θα φύγω χτες το βράδυ ξαφνικά
      Απλώς κουράστηκα, δε φταίω για ολ' αυτά
      Θεέ μου δε θέλει, το βλέπω καθαρά
      Κι όλα, γίνανε Θεέ μου τόσο, μα τόσο ξαφνικά

      Σηκώθηκα μονάχος το πρωί
      Χωρίς καφέ, χωρίς τσιγάρο και ψυχή
      Θεέ μου το ξέρω, τώρα είμαι μοναχός
      Κι όμως, θα γυρίσει πάλι, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς

      Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ
      Στο λέω μπορούσα να περιμένω, και μπορώ
      Βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ
      Τώρα πες μου ποιον, πες μου ποιον θα' χεις να τα λες.

      Διαγραφή
    2. Ωραίος 77...Και για το αλαφρύνουμε ( τρίζουν τα κόκκαλα του Παύλου τώρα), στο καπάκι το ντουέτο Βίσση-Καρβέλα:

      Έφτασε η ώρα που φοβόμαστε,
      σαν 2 ξένοι πια θα συναντιόμαστε εγώ κι εσύ
      Έφτασε η ώρα μας να κλάψουμε,
      τέλος στο βιβλίο μας να γράψουμε.
      Μα πες μου ότι είναι ψέματα όλα,
      πες μου ότι είναι ψέματα..

      Εμείς, δεν μπορεί να χωρίσουμε
      εμείς μια ζωή θ’ αγαπιόμαστε
      εμείς δεν μπορεί να τελειώσουμε έτσι
      κάπως, κάπου, κάποιο λάθος κάνουμε εμείς.

      ΥΓ
      Ελπίζω να βρήκαν που ήταν το λάθος και να ξανασμίξουν τα δυο τους, ε...Η' είμαστε συναισθηματικοί τύποι ή δεν είμαστε!

      :)

      Διαγραφή
    3. Ρε φίλε, με τελείωσες. Είπαμε να το ελαφρύνουμε αλλά έσυ του άλλεξες τον αδόξαστο!!!
      Έβαλες στην ίδια πρόταση τον Παύλο με το σαχλοζεύγαρο;

      Διαγραφή
  30. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

    Η ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΖΟΤΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ Δ.Γ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΖΟΤΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΕΝΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΦΥΓΕ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΩ, ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Η ΦΕΝΕΡ ΣΗΚΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ΧΛΩΜΟ)...

    ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΦΕΝΕΡ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...Ο ΟΣΦΠ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΑΝ, ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΙΝΣ, ΜΟΥΝ, ΠΕΤ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΟ...ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΕΦΕΣ...ΑΝ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ) ΘΕΜΑ...

    ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΝΑΙ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ, ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ? ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟΤΥΧΙΑ...Ο ΟΣΦΠ ΚΙΝΔΘΝΕΥΕΙ ΝΑ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ...ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΣΠΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΙΝΤ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ: ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ...

    ΕΙΔΩΜΕΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΜΑΛΑΓΑ ΜΠΑΡΤΣΑ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ.1: Ο ΚΟΛΛΙΝΣ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ...ΑΙΦΝΗΣ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ...ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ...
    Ή ΠΑΙΧΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ (ΤΥΠΟΥ ΝΤΙΛΕΙΝΙ) Ή ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ...
    ΥΓ.2: Ο ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΣΠΑΝ...
    ΥΓ.3: ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ, Ο ΠΑΟ ΕΚΑΝΕ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ζεν και ο σερβος να ερχοταν τωρα τιποτα δεν θα μπορουσε να αλλαξει.. πως να αλλαζε αλλωστε μεσα σε 2 βδομαδες!!! και μαλιστα οταν του λειπου 2 βασικοτατα εργαλεια οπως ο γκιστ και ο καρυ. Για σμρ θελουμε το καλο σουτ του καρυ, αλλιως θελουμε μπραμος ματσιουλης φωτσης να κανουν το παιχνιδι της ζωης τους απο το τριποντο για να τραβηξουνε το σκορ!!!
      Το καλο ειναι οτι ο ραιτ δινει περιπου 10-12 ποντους και κραταει την επιθεση

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΡΙΣ,

      ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΖΟΤΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ...ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ...ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΥΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΟ (ΟΧΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ)...ΤΕΣΠΑ...ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ...

      ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΤΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΣ...ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΦΕΝΕΡ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΖΩΡΙΖΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ"...ΑΠΛΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΑ ΠΑΙΔΟΥΛΑΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ, ΜΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΠΛΗΝ ΦΩΤΣΗ)...

      ΑΥΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ...

      ΕΙΔΩΜΕΝ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  31. σωστος ο ΖΕΝ,ειναι καθαρα επικοινωνιακο κολπο η επιστροφη Ζοτς.
    ετσι ο Δ.Γ.τιμαει εναν θρυλο της ιστοριας της ομαδος,φτιαχνει τους οπαδους με μια υποτιθεμενη επιστροφη και προσπαθει μαζι με την σημερινη ατμοσφαιρα να λυγισει τη φενερ.
    αυξανει δηλαδη τις πιθανοτητες να παρει το παιχνιδι,το οποιο ειναι κομβικο.
    οπως εγινε περσι με Μπατιστ που ηταν ο 6ος παικτης του Παο.

    ξερει ο Ζοτς τι παιζει αλλα ειναι ανθρωπος και θα λυγισει και μαζι του θα λυγισει ολη η ομαδα.
    ασχετα ομως αν κερδισει η' χασει , θα ζησει αποψε την απολυτη αποθεωση και θα βγει κερδισμενος.θα δουν με λιγα λογια διοικηση,οπαδοι,παικτες της Φενερ ποιον εχουν προπονητη τουλαχιστον οσοι δεν εχουν καταλαβει ακομα.

    ο Ομπραντοβιτς ειναι πολυ δυσκολο να ξαναγυρισει πισω.εχουν αλλαξει τα πραγματα στη χωρα και λογικα θα κινουμαστε σε μετρια επιπεδα μπατζετ.
    του αξιζει ομως αποψε η απολυτη αποθεωση για την σπουδαια προσφορα
    του στον Παο και στο Ελληνικο μπασκετ.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θα ηθελα το σχολιο σου ως προς τον αρθρογραφο και οχι ως προς την ουσια αυτων που λεει. Δεν τον γνωρίζω καθολου. Ειναι σοβαρος?

    http://www.ebasket.gr/2014/03/%CF%84%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B1/

    graz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον θυμαμαι απο το basketblog (δεν ξερω αν γραφει εκει ακομα),,,ειχε γραψει καποια στιγμη το καλοκαιρι του 2012 οτι ο Καββαδας ειχε κλεισει στον Παναθηναικο(μετα απο πολλους μηνες σιριαλ και πολλες αλλαγες σεναριων)...Απο τοτε δεν τον εμπιστευομαι....Βεβαια τωρα μπορει να εχει δικιο(αν και θεωρω δυσκολο ο ζοτς να αφησει ομαδα πριν τελειωσει το συμβολαιο του,,λογω χαρακτηρα),,,το μελλον θα δειξει....

      Διαγραφή
    2. Μόνο τον τίτλο του να διαβάσεις καταλαβαίνεις επίπεδο

      Διαγραφή
    3. Ο τύπος έχει γράψει σε κείμενο του ότι οι διαιτητές ευνόησαν τον ΠΑΟ σε ματς με τον ΟΣΦΠ επειδή δεν άφησαν το πλεονέκτημα και σφύριξαν φάουλ σε αιφνιδιασμό που έφευγαν 2 παίκτες με έναν του ΠΑΟ. Όταν τον ρώτησα σε mail σε ποιον κανονισμό του μπάσκετ έχει δει τη λέξη πλεονέκτημα μου απάντησε ότι μπορεί να μην υπάρχει στους κανονισμούς αλλά το λένε στα σεμινάρια οι διαιτητές και ότι αν τα παρακολουθούσα όπως αυτός θα το ήξερα. Απλά κάθε φορά (από τις δεκάδες) που βλέπω αυτό το σφύριγμα σε κάθε ευρωπαικό ματς οποιασδήποτε ομάδας θυμάμαι τι είπε και γελάω.

      Αλέξανδρος

      Διαγραφή
    4. Για σοβαρό τον κόβω, ενίοτε "αιρετικό" ( συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του) και ό,τι έχει να γράψει το γράφει χωρίς περιστροφές και μισόλογα. Ας του αναγνωρίσουμε τουλάχιστον ότι το έκανε επώνυμα, τη στιγμή που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πετάξει την "πληροφορία" σε μια ανώνυμη στήλη, για να πάρει "ανώδυνα" κλικς.

      Διαγραφή
  33. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/597820/htypise-o-perperogloy
    Εκτός και ο Περπέρογλου???
    Περονόσπορος έπεσε??
    Flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περπεροσορος

      α χα καλό ε;

      Διαγραφή
    2. H θλάση,(από τα λίγα που ξέρω ) έχω την εντύπωση είναι τραυματισμός ο οποίος μπορεί να προκληθεί από υπερβολική κόπωση και πίεση.Και η αλήθεια είναι ότι ο Πέρπε,για την ηλικία του και τα στάνταρ της έντασης,της ενέργειας και της εκγύμνασης του σε όλη του την καριέρα είχε αγωνιστεί υπέρ το δέον τον τελευταίο καιρό και με "φορτωμένο" ρόλο...Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να έχει σημασία αυτό.

      Διαγραφή
    3. den antexete h poly h ntopa

      Διαγραφή
  34. 41 ποντακια σε 20 λεπτα δεν ειναι και ασχημα ε?? αλλους14 για να φτασουμε τα σκορ σε 40 λεπτα επι πεδουλακη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. kris σκασε ρε βλακα,σημασια εχει η νικη μας,ακομη τον Πεδουλακη αναφερεις,αν σε βρισω τωρα θα φταιω εγω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 71ειναι ο μ.ο επι Πεδουλακη απλα σε 2-3 τελευταια παιχνιδια επεσε η επιθεση μας.Παιζουμε καλα η μου φαινεται???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Aπιστευτο ροτεισον και διαχειρηση απο το τιμ, δεν ξερω ποιος εκανε οτι εκανε αλλα το εκανε καλα!!!
    Και οπως ειχα πει θελαμε ποντους και τριποντα απο μπραμο φωτση ματσιουλης για να ανοιξουμε τους τουρκους που σιγουρα θα κλεινοντουσαν μεσα!!!
    Επιτελους ειδαμε μπασκετακι και επιτελους δεν πονεσανε τα ματακια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Για την ιστορία : Παππάς, Γιάνκοβιτς DNP, Λουκάς 0:51 (σε παιχνίδι που έλειπε ο Gist και ο Lasme είχε γρήγορα πρόβλημα με φάουλ, έτσι;)

    Για το παιχνίδι πιο μετά. Obradovic δεν σχολιάζω, τι να λέμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρηστο εννοειται οτι οι συγκεκριμενοι παιχτες δεν μπορουνε απλα να μπουνε και να αρχιζουνε να παιζουνε οταν ΟΛΗ την υπολοιπη χρονια κοιτανε απο τον παγκο.. ο χρονος που παιρνουν στο ελληνικο επρεπε να οτν παιρνουν απο την αρχη της χρονιας και οχι τωρα!!!
      Αλλα ειδα δεν ανεφερες μπατιστ τον χρονο που ειχε και την προσφορα που ειχε!!!! Οχι μονο εδωσε ανασες στον λασμε αλλα εδωσε ξυλο , ποντους και ριμπαουντ!!!
      Αν επαιζαν και οι υπολοιποι που ανεφερες τοτε το τιμ θα ηταν οι μαγοι με τα δωρα και οχι απλοι ανθρωποι!!!
      Και ξεχνας επισης οτι ο μπραμος ηταν καυτος και δεν υπηρχε λογος να παιξει ο γιανκο... εδω υπηρχαν παιχνιδια που δεν βλεποντουσαν 5 αδατοι και ομως παιζαμε 40 λεπτα με αυτους!!!

      Διαγραφή
    2. Συνονόματε (υποθετικά, δεν ξέρω), εγώ συμφωνώ μαζί σου για τα περι Γιάνκοβιτς και Παππά και συμφωνώ και οτι ο Πεδουλάκης θα έπρεπε να τους έχει δώσει περισσότερο χρόνο, όχι για το δικό τους καλό αλλά κυρίως για το καλό της ομάδας. Και προφανώς αυτή τη στιγμή τα παιδιά δεν μπορούν να προσφέρουν. Αλλά σε ερωτώ το εξής : Εφόσον φτάσαμε ως εδώ, με τον Παππά, τον Γιάνκοβιτς και τον Λουκά DNP, τον Διαμαντίδη να παίζει 32 λεπτά και την παρτίδα να την παίζουμε στο πόσο καλά ξύπνησε ο Μπράμος (γιατι γι'αυτό κέρδισε ο ΠΑΟ, μη γελιόμαστε), απο που προκύπτει η ανάγκη για αλλαγή στον πάγκο; Αυτό δεν έκανε και πριν ο ΠΑΟ; Εγώ δεν βλέπω τίποτα διαφορετικό, για την ακρίβεια, βλέπω έναν ελαφρύ αποσυντονισμό στην άμυνα και μια γενικότερη χαλαρουίτα με πολλά drives απο τον Wright κυρίως (που ποιός τον έφερε είπαμε;). Αν εξαιρέσεις αυτά, ήταν ένα τυπικό παιχνίδι του φετινού Παναθηναϊκού. Αναφορικά δε με τον Batiste, μιας και μου το υπενθύμισες, να σου υπενθυμίσω κι εγώ πόσα λεπτά θα έπαιρνε ο Batiste αν στη δωδεκάδα ήταν ο Gist;

      Μιας και σε πέτυχα όμως, και πάντα διάβαζα τα posts σου με ενδιαφέρον, νομίζω οτι υπερβάλεις λίγο στον θυμό σου για την ήττα απο την Kutxa και γενικότερα για τη φετινή εικόνα. Σε καταλαβαίνω, κι εγώ έχω θυμώσει πολύ φέτος, αρχικά με την καλοκαιρινή στελέχωση (Λουκάς, Ping, Batiste, 0 guards, 0 post ψηλοί), έπειτα με την χλωμή εικόνα των πρώτων δύο μηνών, προσφάτως με την ακόμα χλωμότερη εικόνα κλπ κλπ. Αλλά ρε φιλαράκι, δεν διορθώνεις το ένα λάθος με ένα άλλο λάθος. Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο να βάλεις τον Τότη τον Φυλακούρη να βγάζεις λόγους για λιοντάρια και κολοκοτρώνηδες και πάμε γερά, στο μπάσκετ ο προπονητής επηρεάζει το κάθε play, δεν παίζει έτσι το πράγμα. Αυτή είναι η αντίρηση μου σε αυτά που γράφεις, συν οτι βλέπεις πράγματα που περισσότερο θέλεις να δεις παρά πραγματικά ισχύουν (φοβερό rotation, έ όχι ρε συ chris, φοβερό rotation 8 παικτών;).

      Αυτά, πάντα φιλικά

      Διαγραφή
    3. Ναι σωστα χρηστος και εγω!! rotation οχι μονο παιχτων αλλα και χρονου του καθε παιχτη στο παρκε , αυτο εννοουσα, θυμισου ποσο εμενε μεσα ο ουικιτς ο λασμε και ο αρχηγος!! και μαλιστα συνεχομενα χωρις ανασες!! Επισης στην εξισωση λειπει ο γκιστ και ο καρυ!! και ναι νικησαμε γιατι ο μπραμος πηρε το οπλο του καρυ στο σκοραρισμα!! Επειδη εχω παιξει μπασκετ την αγεχ χαλκιδος, οταν ακομη επαιζε στο ερασιτεχνικο ξερω τι σημαινει να αλλαζεις κοουτς!! ποσο μαλλον οταν με αυτον που εχεις ,χανεις συνεχεια και χανεις απο ομαδες καφενεια!!!
      Σωστα ειπες τον ραιτ τον πηρε ο αρτζι οπως και τον γκιστ και τον λασμε, το θεμα ειναι πως τους χρησιμοποιει!!! Γιατι δεν πιστευω με τπτ οτι θα αφηνε τον ραιτ να τρεξει!!
      Ο μπατιστ απο το πρωτο γκειμ του αλβερτη πηρε χρονο και οχι μολις βγηκε ο γκιστ!!!
      Γενικα συμφωνω μαζι σου αλλα οι μικρες λεπτομερειες αυτων που λεμε κανουνε τοσο διαφορετικα αυτα που πιστευουμε!!!
      Δηλαδη νομιζεις οτι θα κερδιζαμε την φενερ και μαλιστα με αυτη την διαφορα αν στον παγκο ηταν ο αρτζι?? εγω πιστευω οχι...
      Αν ξαναδεις τον αγωνα θα προσεξεις αρκετες διαφορες σε τεχνικα κομματια οπως πλαινα πικ αλλα ή μεγαλυτερη για μενα ειναι η ψυχολογια!!! Δες πως παιζει ο φωτσης.. δες τον μπατιστ.. δες τον μπραμο!!!
      Μπορει να κανω λαθος μπορει να τα βλεπω ετσι γιατι θελω να τα βλεπω, τουλαχιστον μας εμεινε η νικη και η διαφορα, οποτε συνεχιζουμε και βλεπουμε..
      Αυτο που ειπε ο αλβερτης για τους 5,6 ποντους επιπλεον σε καθε 20 λεπτο το εκανε.. οπως και το οτι θα προσπαθησουμε να τρεξουμε το εκανε, αυτα κραταω

      Διαγραφή
  39. Wright ο μεγαλος σουτερ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. auto se enoxlise esena e?otan ton piuran ikseran oti exei ekei adinamia.ta alla pou kanei mesa sto gipedo de xalane e?provato

      Διαγραφή
    2. Αστειακι ηταν...Ο Ραιτ μ αρεσει πολυ σαν παικτης μεχρι στιγμης!!
      Αλλα αυο το σουτ του ειναι χειροτερο και απο του Λασμε...

      Διαγραφή
  40. Επιτελους ειδαμε λιγο μπασκετ...76 ποντους στο πιο κρισιμο μεχρι το επομενο ματς...

    Επρεπε να ειχε γινει η αλλαγη κοουτς πιο νωρις για να μπορεσουν να ενσωματωθουν στο ροτεισον και οι υπολοιποι παιχτες(στα θεωρητικα πιο ευκολα ματς δηλαδη...)Τωρα ειναι δυσκολο εφοσον δεν εχουν βρει ρυθμο μεσα στη σαιζον,,να βρουν τωρα...

    Μπατιστ αρκετα καλος σημερα,,αν και επιθετικα δεν μπορει αρκετα πραγματα...

    Επισης μεγαλη νικη και χωρις 2 σημαντικοτατους παιχτες(Γκιστ-Καρυ)....

    Πολυ σημαντικο ρολο επαιξε και η ξεκουραση βασικων παιχτων στο Δευτεριατικο ματς...

    Λασμε εμφανως κουρασμενος,,ο επομενος που θα χρειαστει ξεκουραση...

    Και να σημειωσω οτι επιτελους οι παιχτες θα παιζουν οταν ειναι πραγματικα υγιης(βλ.Καρυ-Γκιστ),,Χωρις δηλαδη βιασυνες και με κινδουνους υποτροπων...

    Και βεβαια καλυφθηκε και η διαφορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πραγματικα δεν με νοιαζει να περασουμε Ή να σηκωσουμε ακομη μια κουπα στην ελλαδα.. αλλωστε φετος ηδη σηκωσαμε το κυπελλο και δεν το θυμαται κανενας!!!
      Θελω να βλεπω μπασκετ, θελω να βλεπω διαφορετικα σχηματα και πραγματα, να αλλαζουμε ρυθμο και οχι να παιζουμε μονοτονα !! οι τιτλοι θα ερθουν , αλλα οσο παιζουμε αντι μπασκετ και οσο ο κοουτς το μονο που τον νοιαζει ειναι να ΜΗΝ χασει για να μην χασει την καρεκλα του οχι δεν θα ερθουν τιτλοι αλλα ο κοσμος θα ξεχασει γιατι αγαπησε αυτη την ομαδα!!

      Διαγραφή
    2. Να παιζουμε μπασκετ Chris...Το πιο σημαντικο απο ολα...Να ειναι υγιης η ομαδα και να παιζουνε ολοι(Το επομενο στοιχημα)...Ετσι θα χτιστει ομαδα...ΟΧΙ με ξεζουμισματα σε συγκεκριμενους παιχτες(φοβουμενος την θεση του),,με παιχτες τραυματιες,,με παιχτες να μην εχουν αποθεραπευτει πληρως...

      Διαγραφή
  41. Λάσμε , Ούκιτς άφαντοι , σούπερ Φώτσης σούπερ Μπράμος , Ματσιούλις μέτριος , πολύ καλός ο Ράητ , αναγεννημένος ο Μπατιστ , στα γνωστά επίπεδα ο Διαμαντίδης.
    Το σχήμα με Ράητ , ΔΔ στα gard δούλεψε μια χαρά τελικά.
    Flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μεγάλη νίκη του ΠΑΟ σήμερα. Δεν την περίμενα είναι η αλήθεια, αυτή η Φενέρ του ανηψιού μου έχει τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση... Χρειάζεται ένα p'n'r point guard, αλλά νομίζω οτι του χρόνου θα κάνει σπουδαία πράγματα.
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 31 pir o 3D το καλυτερο παιχνιδι του για φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΔΔ ξεκουραστηκε τη Δευτερα...Φαινεται ποσο ρολο επαιξε αυτο...

      Διαγραφή
  44. «Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη βραδιά είναι για εμένα. Είστε οι καλύτεροι! Σας αγαπώ πάρα, πάρα, πάρα, πάρα πολύ! Σας ευχαριστώ!».

    Α, έγινε κι ένα ματς στο ενδιάμεσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον εγώ είμαι αθεράπευτα ρομαντικός και ευσυγκίνητος, αλλά να διαβάζεις για Αλβερτοπεδουλακομπατιστοραιτομπράμους τη στιγμή που είχαμε την τύχη να ζήσουμε μια από τις πιο έντονες συναισθηματικά βραδιές στην ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού, γεμάτη όμορφες εικόνες-"γαλόνια" στη φανέλα, ομολογώ ότι μου φαίνεται εκτός τόπου και χρόνου.

      Διαγραφή
  45. Σαινια και παντογνωστες του μπασκετ τωρα που ο αμπαλος αλβερτης καθεται στο παγκο και εχει 3/3 τι εχετε να πειτε?
    Ασε που βλεπουμε την ομαδα να θελει να τρεξει και να παει και σε γρηγορες επιθεσεις.
    Αλλα ξεχασα με τον πεδουλακη θα μασταν ακομα καλυτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εννοειται πως οτι βλεπουμε δεν ειναι μονο αλβερτης, αλλωστε νομιζω οτι αυτος εχει μεριδιο μονο στην διαχειριση των αγωνων και οχι στην προπονηση, εννοειται οτι η αμυνα ειναι πεδουλακης, εννοειται οτι δεν πρεπει να βγαλουμε βιαστικα συμπερασματα, αλλα σημερα την χαρηκα την ομαδα!!!

      Διαγραφή
    2. Τον Ραιτ τον πηραμε συμφωνα με τον Πεδουλακη, ρε παντογνωστες για να βαλουμε στο παιχνιδι μας τον αιφνιδιασμο,μαλιστα ειχε πει ¨"ειναι κριμα να εχουμε την καλυτερη αμυνα και δεν μπορουμε να τρεξουμε",μαλιστα τονισε οτι φετος ειμαστε αργοι επειδη τραυματιστηκε ο Ουκιτς.Με την ελευση Ραιτ θα εβαζε στο 2 τον Παππα και θα ξεκουραζε τον ΔΔ,αμ δε 31.41 παλι επαιξε.Το ξεχασατεεεεε;;;;;;;

      Διαγραφή
    3. Ο ΔΔ την Δευτερα ποσο επαιξε??Ποσο θα επαιζε με Πεδουλακη??Αναρωτησου και καταλαβε...

      Διαγραφή
    4. Κανεις λαθος και με Πεδουλακη ο ΔΔ στην Α1 ηταν εκτος σε καποια παιχνιδια,αυτο ειναι κατι που το βρισκεις ευκολα στο Εσακε.Απλα με Πεδουλακη στα δυσκολα τον εβαζε μεσα.Μην ξεχνας οτι ο Ουκιτς ανεβηκε καπως τελευταια,8 ποντους σημερα εβαλε.Τι να πουν και οι παιχτες στην Ισπανια.Ο ΔΔ δεν μπορει τελευταια, ειχε και το προβλημα στον ωμο.Ελεος πια να συγκρινετε παντου τον Πεδουλακη.ΦΤΑΝΕΙ.Δειξτε λιγο σεβασμο,σταματηστε να τον μειωνετε.

      Διαγραφή
    5. υ.γ oχι εκτος σε ολο τον αγωνα (ηθελα να πω, απλα επαιζε λιγοτερο).

      Διαγραφή
    6. 4.12 η αλλαξε πλευρο η ξυπνα.
      Ο πεδουλακης οντως πηρε τον ραιτ.
      Και τι ειδαμε οσο τον ειχε.εστω και στους λιγους αγωνες.Παλι επιθεσεις μετα το 18 δευτερο ,ο παπας μηδεν χρονο, ο διαμαντιδης να λιωνει και ο ουκιτς συνεχεια στο παρκε λες και ειναι η γκομενα μας.
      Το μονο που περιμενω να δω απο τον αλβερτη να δωσει οπως και στην ελλαδα χρονο σε παππα κυριως και μαυροκεφαλιδη.Κατα τα αλλα για αρχη καλα παει το γραμμα

      Διαγραφή
    7. Mια χαρα ειναι ολοι. ΔΔ, Ουκιτς, Φωτσης δεν το συζηταμε. Ειναι μεγαλοι παικτες. Αλλα και οι υπολοιποι καλοι ειναι. Σιγα σιγα θα στρωσουν. Αυτος που δημιουργουσε το προβλημα εφυγε.

      Διαγραφή
    8. Εσύ ακόμη κοιμάσε..

      Διαγραφή
    9. κοιμασΑΙ.. ξενος εισαι;

      Διαγραφή
  46. xilia bravo sto palikari ton alverti!aksizei polla sigxaritiria pragmatika.einai terastios.an exei pistosi xronou tha ginei tromeros proponitis.einai kai panathinaikos oso kaneis!sinexise ti skliri doulia re maga fragi se stirizoume!!!mitsos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Να πω και κατι περι ζοτς-παο...Μεγαλειωδεις στιγμες σημερα....Αξεχαστες...

    Αλλα η σημερινη μερα μου εδειξε οτι ο ζοτς δεν προκειται να ξαναγυρισει ως προπονητης στον παο...Δεν ξερω αν γυρισει σε καποιο αλλο ποστο αργοτερα,,αλλα ως προπονητης απο σημερα το θεωρω απιθανο...Ας κοιταξει λοιπον ο ΔΓ να χτισει την ομαδα απο το καλοκαιρι και μετα με εναν νεο και φιλοδοξο προπονητη...
    Πριν το ματς θεωρουσα την επιστροφη ζοτς πολυ δυσκολη λογω του οτι θα επρεπε να αθετησει τον λογο του,,και στην διοικηση αλλα και στους παιχτες που επεισε να ερθουν ή να υπογραψουν επεκταση συμβολαιαου...Το θεωρουσα εφικτο αν μονο του στραβωσει εντελως η χρονια στην Ευρωπη και στην Τουρκια...Τωρα απλα το βλεπω αδυνατο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην είναι αδύνατο. Θα γυρίσει, αργά ή γρήγορα, εδώ είναι το σπίτι του.

      Διαγραφή
    2. ο τροπος που αποφευγει τον τρακη ειναι ενδεικτικο του οτι δεν γυρναει.

      Διαγραφή
    3. Που ειδες να τον αποφευγει? Αριστες σχεσεις εχουν

      Διαγραφή
    4. ρε Λεωνιδα οτι θελεις βλεπεις,χαχαχα,εδω ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥ,το βιντεο του gazzeta το δειχνει καθαρα και με κοντινο πλανο και εσυ λες οτι τον αποφευγει.

      Διαγραφή
  49. Τόσα χρόνια που παρακολουθώ Mac Caleb δεν έχω ξαναδεί να του βάζουν τόσο βίαιο φρένο, όπως αυτό που του έβαλε ο Ράιτ. Πραγματικά πολύ γρήγορα πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτο σε προηγουμενο ποστ εγραψα οτι αξιζει να μεινει ο ραιτ.. μπορει να μην ηταν ο ιδανικος παιχτης για τωρα αφου ουτε μπορει να φιαξει παιχνιδι οπως το θελουμε ουτε εχει το σουτ για να τρομαξει, αλλα ειναι φθηνος, γουσταρει να παιζει για παο, ειναι τρομερος αμυντικος , εχει γρηγορα ποδια και στην επιθεση μπορει να δωσει ταχυτητα και ριμπαουντ.
      Οποτε αν μεινει για αντι ουκιτς (αν και δεν εχει καμια σχεση με τον κροατη) και φερουμε εναν νεοτερο καρυ και εναν ασσο αλλα με οτι δεν εχει ο ραιτ θα ειμαστε για μεγαλα πραγματα!!!

      Διαγραφή
    2. poios rait re paidia na meinei hrthe o rait kai apo to proto mats pire 10 prospatheies ayto ginetai giati sthn epithesi hmaste h pio adoyleyth omada sthn eyroliga tha ginotane ayto pote se omada toy zots h sth barca poy exei epithetika plays; oxi bebaia pare gia paradeigma ton lagfornt kai balton twra sth barca tha parei pote 10 epitheseis; an einai dynaton na leme na meinei o rait

      Διαγραφή
  50. Καλημέρα.
    Το χθεσινό ματς έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά την υποδοχή του Ζοτς και το δεύτερο το αμιγώς αγωνιστικό.

    ΥΠΟΔΟΧΗ ΖΟΤΣ
    Ο τρόπος που ο σύλλογος υποδέχτηκε τον Ζοτς ήταν αντάξιος του μεγαλείου του κόουτς. Δεν νομίζω να έχει υπάρξει στο παρελθόν παρόμοια κατάσταση στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η χθεσινή βραδιά παίρνει αυτοδίκαια θέση δίπλα στα 6 λάβαρα που κρέμονται στο ταβάνι του ΟΑΚΑ. Χθες, ο ΠΑΟ έραψε το 7ο αστέρι στη φανέλα του χωρίς να σηκώσει κούπα. Ο οργανισμός που λέγεται «PAO B.C.» έζησε μια από τις συγκλονιστικότερες στιγμές στην ιστορία του και απέδειξε ότι όταν το επιθυμεί μπορεί να σταθεί και να ξεπεράσει το ύψος των περιστάσεων.

    ΤΟ ΜΑΤΣ
    Η ομάδα πήρε τη νίκη παίζοντας όπως ξέρει και έχει μάθει εδώ και 1,5 χρόνο. Το τεχνικό team επέλεξε σοφά την σιγουριά και απέφυγε τα ρίσκα. Πόνταρε σε όσα έχει μάθει να κάνει η ομάδα γιατί απλά δεν γινόταν διαφορετικά. Το ‘χω ξαναπεί. Η ομάδα αυτή, με τη στελέχωση που υπάρχει, χτίστηκε για να υπηρετεί συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, προπονήθηκε γι’ αυτό και θα ζήσει ή θα πεθάνει μ’ αυτό. Είναι απόλυτα κατανοητή η προσπάθεια για κάποιες επιμέρους αλλαγές αλλά η βάση της φιλοσοφίας δεν θα αλλάξει γιατί αυτό είναι απλά αδύνατο. Η μόνη μεταβολή αφορά το ψυχοπνευματικό κομμάτι.
    Τίποτα διαφορετικό, λοιπόν, δεν είδαμε. Σφιχτό rotation 8 παικτών (και λόγω απουσίας των Γκιστ-Κάρι), ίδια αμυντική τακτική και ένταση, επίθεση με πολλά μακρινά σουτ και ένα 5λεπτο γρήγορου τέμπο στο β’ δεκάλεπτο με πρωταγωνιστή τον Ράιτ (αλλά κι αυτό το είδαμε στα πρώτα ματς του Αμερικανού με την προηγούμενη τεχνική ηγεσία), καθόλου παιχνίδι στο post, έμφαση στο set παιχνίδι και η μπάλα στον Διαμαντίδη όταν κρίνονταν τα πάντα.
    Η επιθετική επίδοση της ομάδας δεν αλλάζει την εικόνα. Ο ΠΑΟ έφτασε τους 76 πόντους λόγω του μεγάλου ποσοστού στα τρίποντα που οφείλεται αποκλειστικά στην εκπληκτική εμφάνιση του Μπράμος ο οποίος ήταν σούπερ και στην άμυνα πάνω στον Μπογκντάνοβιτς. Και στο παρελθόν η ομάδα ξεπερνούσε του 70 πόντους όταν είχε 45% στα τρίποντα. Όταν τα σουτ δεν μπαίνουν υπάρχει πρόβλημα λόγω περιορισμένων εναλλακτικών επιλογών.
    Η κρισιμότητα του ματς επέβαλε τα DNP του Παππά, του Γιάνκοβιτς και το σκάρτο 1’ του Λουκά. Επίσης, αν δεν απουσίαζε ο Γκιστ δεν θα βλέπαμε τόσο πολύ τον Μπατίστ ο οποίος φάνηκε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ματς στην αρχή αλλά μετά έμεινε εκτός.
    Η ομάδα κέρδισε ένα κρίσιμο ματς χωρίς τον Γκιστ, χωρίς τον Κάρι και με τον Λάσμε ουσιαστικά εκτός αγώνα (Jim, επιμένω ότι ο Στεφάν δεν είναι καλά φέτος). Μεγάλο παράσημο. Ευτύχησε, όμως, να έχει σε μεγάλο βράδυ τον Μπράμος, σε οργιώδη κατάσταση τον Φώτση (μέχρι και 5 τον είδαμε) και πολύ καλό τον Διαμαντίδη στο β’ μέρος που το ματς πήγε στον ρυθμό που τον βολεύει.
    Η Φενέρ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν είναι ακόμα ομάδα Ζοτς. Βαριά και αργή στην άμυνα, χωρίς συγκεκριμένες κατευθύνσεις στην επίθεση με πολλή ατομική προσπάθεια, χωρίς γκαρντ, χωρίς σέντερ, χωρίς συνοχή. Αν προσθέσει κανείς και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα των Πρέτζλιτς και Μπογκντάνοβιτς τότε η Φενέρ μετατρέπεται σε μια μέτρια ομάδα για τις απαιτήσεις της Ευρωλίγκας.

    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ
    Για τον ΠΑΟ δεν αλλάζει κάτι. Εκτός του ότι πήρε και την διαφορά που ήθελε. Χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη στο ΟΑΚΑ με τη Μάλαγα και ένα διπλό σε Βαρκελώνη ή ΣΕΦ για να είναι εξασφαλισμένος. Ενδεχομένως, να του φτάσει και μόνο η νίκη επί της Μάλαγα αλλά αυτό προϋποθέτει ευνοϊκούς συνδυασμούς αποτελεσμάτων. Η Φενέρ δεν έχει αποκλειστεί. Έχει καλό πρόγραμμα και με ένα εφικτό 3/3 θα είναι σχεδόν σίγουρα στα play off. Το σημερνό Μάλαγα-Μπάρτσα είναι πολύ πιο κρίσιμο από ό,τι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και θα διαφωνήσω στο ότι ο Πάο έπαιξε αυστηρά σετ και καθόλου ποστ παιχνίδι(άλλο παιχνίδι είδαμε?), συμφωνώ ότι η ομάδα ασφαλώς και έχει την ίδια φιλοσοφία και βασίζεται πάνω στο ίδιο χτίσιμο(θα ήταν παράδοξο άλλωστε να αλλάξει) με κάποιες μικρές "άτεχνες" πινελιές.

      Όσο για τη Φενέρ νομίζω ότι δεν είναι σύγχρονη ομάδα και δεν ανταποκρίνεται στα πρέπει του Ευρωπαικού μπάσκετ αυτή τη στιγμή.Δεν ξέρω αν αυτό αποτελεί και αγκάθι του Ζοτς στο θέμα recruiting και γενικότερης αντίληψης πάνω στο άθλημα και τις αλλαγές του(γιατί πάντα όσο τεράστιος και να σαι πρέπει να προσαρμόζεσαι στα νέα δεδομένα),αλλά είναι από τις ομάδες που φαίνεται ότι το πρόβλημα της είναι καθαρά στη στελέχωση και όχι στο πως πάει να παίξει.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα, peris.
      Για το σετ παιχνίδι έγραψα ότι μοναδική εξαίρεση ήταν 5' στο β' δεκάλεπτο όταν μπήκε ο Ράιτ. Στο β' ημίχρονο για παράδειγμα το ματς πήγε στο 5-5 αυστηρά. Διαφωνείς;
      Για την απουσία post up. Ρε μπαγάσα, ποιός πόσταρε και δεν τον πήρα πρέφα; Ο Μασιούλις σε 1-2 φάσεις στην αρχή (θυμάμαι ένα καλάθι κόντρα στον Μπιέλιτσα) και μετά τίποτα. Είδες εσύ κάτι άλλο;
      Για εξηγήσου για το ''άτεχνες πινελιές''.

      Διαγραφή
  51. Πολύ σημαντική νίκη και με τη διαφορά δική μας. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή, αν και πολλοί ονειρεύονται ήδη το διπλό επί της Μπάρτσα (τρώγοντας ανοίγει η όρεξη λένε..).

    Απ΄την άλλη μεριά όμως δεν είδαμε και πολλές διαφορές σε σχέση με την εποχή πεδουλάκη. Σφιχτό ροτέησον (νομίζω ΄'οτι Μπράμος και Φώτσης έπαιξαν όλο το δεύτερο ημίχρονο;;;), αρκετά λάθη και υψηλό μεν σκορ, αλλά κυρίως λόγω της ευστοχίας στα τρίποντα. Βέβαια δεν περίμενα να αλλάξει κάτι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ώρα που τα έγραφα δεν είχα δει ακόμα την (πιο ναλυτική) ανάρτηση του 77...

      Διαγραφή
  52. Καταρχην κανενα απο τα τριποντα του μπραμου που μπηκανε δεν ηταν σκοτωμενο!!! τα 2 που εχασε ηταν και τα μονα που απλα πεταξε την μπαλα και μαλιστα το ενα δεν βρηκε καν στεφανη!!!
    Το να λεμε οτι νικησαμε γιατι ειχαμε μπραμο και μονο ειναι αστειο, με την ιδια λογικη και η φενερ μας ειχε νικησει γιατι ειχε καποιον που σκοραρε απο το τριποντο..
    Θελαμε καποιον να εκτελεσει οπως ο καρυ και μετα απο πολυ καιρο ο μπραμος πηρε το οπλο του.. θα μπορουσε να ειναι ο λιθουανος θα μπορουσε να ειναι ο φωτσης!!! Ειναι φυσιολογικο οτι θελαμε το καλο τριποντο αφου η φενερ θα κλεινοτανε μεσα στην ρακετα οπως εκανε και στο πρωτο παιχνιδι... η διαφορα ειναι οτι ανα διαστηματα τους τρεξαμε και τα βαρια κορμια τους δεν μπορεσανε να ακολουθησουν!!!
    Ο φωτσης κατι εχει παθει!! οχι μονο ειναι βελτιωμενος αλλα παιζει και για τον γκιστ!!! μινι απαντηση λοιπον σε οσους τον λεγανε τελειωμενο!!!
    Η φενερ απο την αλλη προσπαθησε να χτυπησει μεσα απο την ρακετα και με επιθετικα ριμπαουντ να βγαλει δευτερες επιθεσεις που ομως κατεληγαν σε κακες ατομικες ενεργειες...
    Η απουσια γκιστ και τα γρηγορα φαουλ του λασμε οπως και η αδυναμια του τελευταιου να αντεξει το ξυλο απο μεγαλα κορμια, μας χαλασε την σφιχτη αμυνα και εδωσε μερικους ευκολους ποντους ειτε απο ντριβε ειτε κατω απο το καλαθι.
    Ο τζακσον ακομη δεν εχει προσαρμοστει και αντι να βοηθησει ηταν τρυπα στην αμυνα και επιθετικα η φενερ επαιζε με 4. Νομιζω οτι ο σερβος υποτιμησε το σουτ μας (και καλα εκανε) και μας αφησε να σουταρουμε και αυτο πληγωσε την φενερ. Παντως ο αρχηγος εφιαξε αρκετες καταστασεις στο καλαθι αλλα υπηρχε ενα γενικο μπερδεμα και καποιοι παιχτες δεν ηταν στις θεσεις που επρεπε. Ο λασμε αρκετες φορες ηταν εκτος θεσηςκαι δεν περιμενε την μπαλα.
    Να ποσταρουμε τα βαρια 3 αρια της φενερ ηταν αδυνατο οποτε το ποστ παιχνιδι εδωσε την θεση του στο ντριβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικα ο Μπραμος ειναι παιχτης ρυθμου, που αρεσκεται στο γρηγορο παιχνιδι. Νομιζω οτι χτες ο γρηγορος ρυθμος της ομαδας τον βοηθησε παρα πολυ στο να βρει ψυχολογια και να κανει αυτο που εκανε. Αν τον βαλεις να ριξει τριποντο σε αργη 5 εναντιον 5 επιθεση το πιο πιθανο ειναι οτι θα το σκεφτει πολυ το τριποντο, και οπως συμβαινει συνηθως οταν σκεφτεσαι κατι πολυ... @@.
      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    2. Νομιζω οτι τελικα ο ραιτ μπορει να αλλαξει πολλα στην ομαδα και ας μην ηταν αυτο που ψαχναμε, και ας ηρθε απο σποντα, αφου ο πρωτος στοχος μας δεν γινοταν να ερθει.. ειναι επιλογη του αρτζι αλλα αμφιβαλλω αν θα ειχε το ελευθερο που εχει τωρα να τρεξει και να τρεξει και τους υπολοιπους μαζι του..
      Ο μπραμος ηταν σε κακη κατασταση και οπως ειπες ψηλο σκεφτοτανε το σουτ και εδεινε πασες.. χθες αφου βρηκε ρυθμο ηταν ασταματητος!! Περιμενω να δω πως θα παιξουμε και με καρυ μεσα αφου θα δωσει πολλες βοηθειες στην επιθεση.

      Διαγραφή
  53. Προβλέπω ότι το ζήτημα της επιστροφής του Ζοτς θα μετατραπεί σε ψύχωση μετά τον Μάιο. Ειδικότερα αν η ομάδα δεν καταφέρει να εκπληρώσει τους αγωνιστικούς της στόχους (π.χ. να χάσει το πρωτάθλημα) το θέμα θα πάρει τεράστιες διαστάσεις.

    Η δήλωση-πρόσκληση του ΔΓ προς τον Ομπράντοβιτς κήρυξε και επίσημα την έναρξη αυτής της συζήτησης και έδωσε αφορμή για τις πρώτες «εχθροπραξίες». Ήδη, ορισμένοι δημοσιογράφοι έχουν ξεκινήσει να πλειοδοτούν σε αποκλειστικές πληροφορίες από ανώνυμες αλλά αξιόπιστες πηγές. Άλλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει έδαφος επαναπροσέγγισης. Άλλοι το πάνε παραπέρα και θεωρούν δεδομένη την επιστροφή. Άλλοι δεν θεωρούν πιθανό να ξαναδούμε τον Ζοτς στον πάγκο του ΠΑΟ. Και κάποιοι άλλοι αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο.
    Δεν ξέρω ποιόν εξυπηρετεί η συζήτηση αυτή η οποία μάλιστα έχει αρχίσει πρόωρα και ενώ η ομάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν και ο Ζοτς διανύει τον πρώτο χρόνο της θητείας του στην Τουρκία. Είναι φυσιολογικό οι φίλαθλοι της ομάδας να είναι σε αναμμένα κάρβουνα και μόνο με την σκέψη να ξαναδούν τον Ομπράντοβιτς να φορά την πράσινη φόρμα.

    Αλλά, ρε παιδιά, ας χαλαρώσουμε λίγο. Έχουμε φτάσει σε σημείο να ψάχνουμε την σημειολογία και τον συμβολισμό σε κάθε απλή κίνηση ή χειρονομία ή λέξη που μπορεί να κάνουν ή να πουν οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι. Πώς έπιασε από το μπράτσο ο ένας τον άλλο, γιατί του ψιθύρισε στο αυτί, τι σημαίνει το «θα δούμε», πού και πότε φάγανε, γιατί πήρε αγκαζέ ο ένας τον άλλον και περπάτησαν στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ, γιατί έκλαψε, γιατί δεν έκλαψε, γιατί μίλησε ελληνικά κλπ.
    Η χθεσινή εικόνα (κάτι σαν μυσταγωγία) ήταν πρωτόγνωρη για όλους και συναισθηματικά φορτισμένη. Τα δεδομένα της υπόθεσης είναι γνωστά. Όποιος βάλει την λογική του σε λειτουργία θα καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα. Όλα τα υπόλοιπα είναι και δευτερεύοντα και ανούσια.

    Υ.Γ. Πολλά διάβασα και άκουσα τελευταία για την τεράστια προσφορά του Ζοτς στον ΠΑΟ και στο ελληνικό μπάσκετ. Και δικαίως του αποδόθηκαν οι τιμές που του άξιζαν. Πουθενά, όμως, δεν διάβασα να γίνεται αναφορά και στην συμβολή που είχαν ο ΠΑΟ (κυρίως) αλλά και το εγχώριο μπασκετικό συνάφι στην εκτόξευση της καριέρας του Ομπράντοβιτς και στην δημιουργία του φοβερού του μύθου. Οι σχέσεις αυτού του είδους είναι πάντα αμφίδρομες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιστροφη Ζοτς θα ειναι ο σανος για μασημα του επομενου εξαμηνου για ολα τα προβατακια.
      Η Τουρκια ειναι μια αγορα που ριχνει τρελο χρημα στο μπασκετ και θα ριξει ακομα περισσοτερα στο μελλον. Το Ελληνικο μπασκετ ειναι στη δύση του, πεφτουν λιγα χρηματα και θα πεσουν ακομα λιγοτερα στο μελλον. Αυτα τα ξερει καλα ο Ομπραντοβιτς. Αν δεν ειναι εντελως μαλακας εννοειται οτι θα κατσει Τουρκια που ειναι και τα λεφτα. Ελπιζω να μη πεταχτει κανενας ρομαντικος και να μου πει οτι εδω ειναι το σπιτι του και αλλες τετοιες αηδιες. Επαγγελματιας ειναι ο ανθρωπος..
      Κωστας Β.

      Διαγραφή
    2. Αμα δηλαδη γυρίσει θα ναι "εντελώς μαλάκας"? Να πας να τον μουτζωξεις τοτε, face to face, αφου το πιστευεις. Οταν εμεινε επι Σπορτιγκ ήταν "εντελως μαλακας"? Σε δικαιωνει η μετεπειτα ιστορια...Ή μηπως η χρυση Τουρκια δεν εχει οικονομικά θεματα και ενδεχομενως σε 1-2 χρονια να ειναι κι αυτη φαλιρισμενη (και με καμια δικτατορια επιπλεον)?

      Ποια είναι η Φενερ ως μεγεθος -ακομα και με τα τρελα λεφτα -σε συγκριση με τον ΠΑΟ?

      Αν ένας τοπ κοουτς (Ζοτς, Μεσινα, Μπλατ, Πασκουαλ) προτιμαει πχ την Μακαμπι ή τον Παο του μετριου μπατζετ αντι πχ να παει στη Λοκομοτιβ Κουμπαν ή μεθαύριο στην Φουφουτοβιτς Καζακσταν με το χρυσο μπατζετ είναι "εντελως μαλακας"?

      Το αν θα γυρισει ο Ζοτς δεν το γνωριζουμε ουτε βεβαιως να το προεξοφλησουμε μπορουμε. Πιθανον να μη γινει. Και μονο ομως ο κρυος ιδρωτας που εχει πιασει τους Ολυμπιακους αλλά και μερικους "Παναθηναϊκους" ή "ανεξαρτητους" που νομιζαν πως θα πορευτει και ο ΠΑΟ με τη φτηνια και τη μιζερια που πορευονται πλεον στον Πειραια, αξιζει την ολη φιλολογια. Αξια ανεκτιμητη!

      Διαγραφή
    3. Ο Ζοτς σε δηλώσεις του στον τουρκικό τύπο απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον ΠΑΟ.
      http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10601&subid=2&pubid=129678493

      Ξέρω, ξέρω. Και τι να έλεγε ο άνθρωπος τέτοια εποχή; Δηλώνει αυτά που πρέπει.

      Δεν είναι μόνο τα λεφτά το θέμα, παιδιά. Ασφαλώς και παίζουν ρόλο αλλά δεν είναι το μοναδικό κριτήριο. Ο Ζοτς είναι πανέξυπνος άνθρωπος και άψογος επαγγελματίας. Γνωρίζει καλά ότι στον ΠΑΟ έχει ολοκληρώσει έναν τεράστιο κύκλο και έχει ανοίξει έναν καινούργιο στην Φενέρ. Δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Τουρκία αν δεν εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για να πετύχει και εκεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψει την μάχη και να φύγει ως αποτυχημένος. Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εισπράξει και από τους Τούρκους την καθολική αναγνώριση.
      Αλλά είναι και κάτι άλλο. Ο Ομπράντοβιτς έχει (προ πολλού) συνειδητοποιήσει ότι οι συνθήκες στην Ελλάδα και στον ΠΑΟ δεν τον ευνοούν για να επαναλάβει τα κατορθώματα του παρελθόντος. Και όπου «συνθήκες» ο καθένας μπορεί να βάλει ό,τι καταλαβαίνει. Μέσα θα πέσει ούτως ή άλλως.

      Υ.Γ. Όλοι όσοι συγκροτούν τον μπασκετικό ΠΑΟ (παράγοντες, παίκτες, προπονητές, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι κλπ) πρέπει να καταλάβουν ένα πράγμα. Δεν γίνεται από τη μια, να επαίρονται για το μεγαλείο του συλλόγου και να καμαρώνουν για την πιο επιτυχημένη ευρωπαϊκή ομάδα την τελευταία 20ετία. Και από την άλλη, να μην μπορούν να πάνε παραπέρα εξαρτώντας το μέλλον τους από τον Ζοτς θεωρώντας ότι μόνο μ’ αυτόν μπορούν να ονειρεύονται μεγαλεία και επιτυχίες.

      Διαγραφή
    4. 77, συμφωνώ ότι δύσκολα θα φύγει απο Φενέρ αν πρώτα δεν πετύχει εκεί (εστω, να τους βαλει σε μια τροχιά καταξιωσης). Μπορεί και να κάτσει και 5 και 10 χρόνια, ποιος ξέρει; Αν και, πέρα από το οικονομικό περιβάλλον, υπάρχει και το κοινωνικό και σε αυτό της Τουρκίας δεν νομίζω να τρελαίνεται. Άσε που σε λίγο βλέπω να απαγορεύεται και το αλκοόλ εκεί, που θα πίνει τα chivas του? :P

      Φυσικά και υπάρχει παρόν και μέλλον στον ΠΑΟ ακόμα και με άλλα πρόσωπα, αυτό έλειπε. Άλλωστε, ο κόσμος του ΠΑΟ εξακολουθεί να κατακλύζει το ΟΑΚΑ, να στηρίζει με πάθος και να πιστεύει στην ομάδα και μετά το 2012 που έφυγε ο Ζοτς. Μαλιστα πήρε >4.000 διαρκείας φέτος (πολλά περισσότερα και από αυτά του back2back πρωταθλητή Ευρώπης). Σου δείχνει αυτό πως είναι κολλημένος στο παρελθόν και πως δεν μπορεί να πάει παραπέρα;

      Ωστόσο, μια μικρή υποσημείωση: Αν δεν πάμε ούτε φέτος ΦΦ (που προσωπικά δεν το αποκλείω, ίσα ίσα ελπίζω ακόμα!), θα έχουμε 2/2 χρονιές εκτός. Αν συνεχιστεί αυτό άλλες μια-δυο χρονιές, ίσως τότε να αρχίσει ο κόσμος να απογοητεύεται.

      μια πράσινη

      Διαγραφή
    5. Γράφω για οικειοθελή αποχώρηση και όχι για αναγκαστική. Αν στην Τουρκία οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις ή μια πιθανή οικονομική κατάρρευση τον οδηγήσουν στην έξοδο είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί και πάντως δεν εξαρτάται από τον ίδιο.

      Τώρα για τα διαρκείας και τον κόσμο στο ΟΑΚΑ. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τον συνειρμό σου. Πιθανολογώ ότι εννοείς ότι αφού ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, πιστεύει σ’ αυτήν ακόμα και τώρα που δεν υπάρχει Ζοτς. Σωστά; Αν σε ερμηνεύω σωστά, απλά διαφωνώ με το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγεις.

      Τελικά, αυτό που υποστηρίζω είναι το εξής : Ο Ζοτς είναι ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης όλων των εποχών. Κι αυτό το κατάφερε κατά την διάρκεια της 13χρονης παρουσίας του στον πάγκο του ΠΑΟ. Επίσης, ο ΠΑΟ είναι η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την τελευταία 15ετία. Κι αυτό το πέτυχε με τον Ομπράντοβιτς καθοδηγητή. Αλλά, αυτές οι δύο παραδοχές δεν καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η συνύπαρξη ΠΑΟ-Ζοτς είναι η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για την διατήρηση της ομάδας στην ελίτ της Ευρώπης. Ε, όσο πιο γρήγορα γίνει κατανοητό αυτό, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσει η ομάδα να κοιτάξει το μέλλον.

      Διαγραφή
    6. Μπορεί να μην γυρίσει πίσω ο Zeljco μας επιτρέπεις όμως να τον γουστάρουμε και να τον θέλουμε πίσω? Όχι για τους τίτλους (μόνο) άλλα γιατί αυτός μας έμαθε μπάσκετ, μας άλλαξε νοοτροπία, μας έκανε υπερήφανους, μας μεγάλωσε..Ό Παναθηναικός θα υπάρχει και χωρίς Ομπράντοβιτς, αλλά παράλληλα θα υπάρχει το συναίσθημα του Παιδιού που χάνει τον πατέρα του, ομαθητής τον δάσκαλο..Άσε να κρατήσει ρε 77 λίγο, έστω και αν είναι "παραμύθι"..τόσα χρόνια το ζούμε εμείς οι Πράσινοι

      Διαγραφή
    7. @ 77: Nαι, αυτό που υπέθεσες εννοούσα. Πως το ότι ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια, ειδικά το περασμένο καλοκαίρι (όταν υπερδιπλασίασε τα διαρκείας σε σχέση με το καλοκαίρι του '12 που ήταν όλοι μουδιασμένοι και απογοητευμένοι) έδειξε την πίστη στην ομάδα. Επικρατούσε μεγάλη αισιοδοξία, μιλάγαμε ολοι για ΦΦ, ακόμα και για κούπα. Και όλα έχοντας στον πάγκο τον άπειρο και χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές Πεδουλάκη, όχι δηλαδή με κανέναν προπονητή με πολύχρονη παρουσία στην Ευρωλίγκα. Αν δεν έδειχνε αυτό πίστη στην ομάδα στη μετά-Ζοτς εποχή, τί άλλο θα δείχνει;

      Και συμπληρώνοντας, με αφορμη και τα πολύ σωστά που έγραψε (ως συνήθως) ο pansierix λίγο παρακάτω, το ότι λατρεύουμε το Ζοτς και τον θέλουμε πίσω, δεν είναι γιατί δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλοι προπονητές με τους οποίους θα μπορούσαμε να επιτυχουμε. Φυσικά και υπάρχουν. Θα μπορούσα εύκολα να απαριθμήσω αρκετούς, άλλα μεγαλύτερα ονόματα, άλλα ανερχόμενα, που αν κάτσουν στον πάγκο μας μπορούν να πάνε καλά και φυσικά θα έχουν μεγάλη στήριξη από όλους. Αλλά ο Ζελικο για μας τους Παναθηναϊκούς δεν είναι απλά ο καλύτερος προπονητής, είναι πολλά παραπάνω. Σκέψου έναν παραλληλισμό: να έχεις ζήσει απίστευτα ευτυχισμένα χρόνια με τον έρωτα της ζωής σου, να χωρίζεις από κάποιες χαζομάρες/φθορά/λεπτομέρειες, χωρίς να πάψετε ποτέ να αγαπιόσαστε. Και τελοσπάντων, κουτσά στραβά να το χωνεύεις, να συνεχίζεις τη ζωή σου χωρίς να μεμψιμοιρείς, κάνοντας νέες σχέσεις που πάνε έτσι κι έτσι, χωρίς να σε ενθουσιάζουν ούτε να σε πολυγεμίζουν, παρά τη διάθεση να προχωρήσεις στη ζωή σου. Και μετά να ξανασυναντιέστε με το μεγάλο σου έρωτα, να λύνετε τις παρεξηγήσεις, να είστε μια χαρά μες στα μέλια και να σκέφτεστε "τι κάνουμε χώρια, γιατί δεν είμαστε μαζί για το υπόλοιπο της ζωής μας;". Κι εκεί που τα σκέφτεσαι αυτά, να έρχεται κάποιος να σου λέει, "μα υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που μπορεί στο μέλλον να κάνεις σχέση μαζί τους, γιατί συνεχίζεις και θέλεις αυτόν τον συγκεκριμένο;" Είναι ερώτηση αυτή; Η απάντηση είναι "γιατί τον αγαπάω πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ και αυτός το ίδιο εμένα".

      Αν δεν το νιώθεις αυτό, σεβαστό. Απλά προσπάθησε να καταλάβεις πως πολλοί από εμάς προσεγγίζουμε με πολύ, πάρα πολύ συναίσθημα την περίπτωση Ζοτς.

      μια πράσινη

      Διαγραφή
    8. Το να μην αλλάξω ούτε κόμμα και να προσυπογράψω το σχόλιό της πράσινης είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο. Τον ίδιο έρωτα ζούμε, απλά εγώ βγήκα με τη ντουντούκα να το φωνάξω χοντροκομμένα ενώ αυτή έγραψε ραβασάκι από τα λίγα.

      :)

      Διαγραφή
    9. Κι επειδή "φρίκαρα" τον 77 με προηγούμενη μουσική επιλογή, όπως λέει και ο τίτλος του ποστ αλλά και ο Αγγελάκας:

      Δεν πειράζει που δε σου `ρθε η ζαριά
      τζογάρισες στο όνειρο κι είσαι έτοιμος για όλα.
      Το λέει κι ένα τραγούδι που μας μάθαιναν παλιά…
      ο χαμένος τα παίρνει όλα.

      Διαγραφή
    10. @pensierix
      Τώρα μάλιστα, ρε φίλε!!! Το 'φταιξες!!!

      Διαγραφή
    11. @μια πράσινη
      Ωραίος ο παραλληλισμός με την σχέση αλλά νομίζω ότι τα πράγματα είναι πιο ψυχρά από όσο νομίζεις. Καταρχήν, κι εγώ είμαι συναισθηματικά δεμένος με τον Ζοτς ως φίλαθλος του ΠΑΟ. Κοίτα τι έγραψα για την υποδοχή και το μεγαλείο του.
      Αλλά επειδή θεωρώ ότι όταν μιλάμε για business ο συναισθηματισμός πάντα έρχεται δεύτερος, θα το έθετα αλλιώς. Είναι σαν να δουλεύεις σε μία εταιρεία 13 χρόνια, έχεις ανελιχθεί, έχεις αναλάβει ευθύνες, αισθάνεσαι απαραίτητος, εισπράττεις μονίμως επαίνους, ανεβαίνεις στην ιεραρχία, αυξάνονται ραγδαία οι αποδοχές σου, ο εργοδότης σου εκφράζει κάθε τόσο την ευγνωμοσύνη του και γενικά είσαι σε ένα ιδανικό περιβάλλον για να δουλεύεις. Είσαι π.χ. ο Διευθύνων Σύμβουλος και επί των ημερών σου η εταιρεία έχει γιγαντωθεί και χτυπάει στα ίσια ξένους ανταγωνιστές.
      Απολύτως φυσικά, μετά από 13 χρόνια επέρχεται φθορά στις σχέσεις, μικρά γεγονότα που μεγαλοποιούνται, αφορμές που δεν περνούν απαρατήρητες και γενικά νιώθεις ότι μένεις στάσιμος. Έχεις ολοκληρώσει τον κύκλο σου και σου φαίνεται ότι βαλτώνεις. Θέλεις ανανέωση. Αποφασίζεις, μην έχοντας οικονομικό πρόβλημα, να αποχωρήσεις μένοντας ένα χρόνο άνεργος. Μετά την αγρανάπαυση από επιλογή βγαίνεις στην αγορά και ακούς προτάσεις. Διαλέγεις την καλύτερη και συνεχίζεις την σταδιοδρομία σου.
      Και ξαφνικά ακούς, μαθαίνεις, διαβάζεις ότι η εταιρεία που δούλευες περιμένει να επιστρέψεις. Δεν βρίσκει κανένα ισάξιο αντικαταστάτη, επιλέγει πρόσκαιρες λύσεις και περιμένει εσένα για να ξανανοίξει τα φτερά της.
      Ε, πες μου τώρα. Έχει ελπίδα αυτή η επιχείρηση να δει άσπρη μέρα;

      Διαγραφή
    12. Ο παραλληλισμός της ΚΑΕ ΠΑΟ με μια οποιαδήποτε εταιρία εξ'ορισμού δεν στέκει, γιατί ο λόγος που ο μπασκετικός ΠΑΟ μεγαλούργησε ήταν ακριβώς επειδή οι ιδιοκτήτες της δεν την είδαν ποτέ ούτε τη διαχειρίστηκαν ως κανονική εταιρία. Ως γνωστόν, κάθε εταιρία έχει σκοπό το κέρδος για τους μετόχους της, ενώ ο Παναθηναϊκός έμπαινε μέσα δεκάδες εκατομμύρια επί χρόνια προκειμένου η οικογένεια Γιαννακόπουλου να εισπράττει την ευτυχία να τον βλέπει να θριαμβεύει και τους φίλους του να παραληρούν εκστασιασμένοι. Δεν νομίζω να υπάρχει στον κόσμο εταιρία πχ αναψυκτικών που να συνεχίζει να ζημιώνεται μόνο και μόνο για να λένε οι καταναλωτές "πολύ ωραία πορτοκαλάδα πουλάνε αυτοί". Άρα, σίγουρα, δεν πρόκειται για "just business" όπως γράφεις, αλλά για μια ιστορία καψούρας, τρέλας, πόρωσης και γι'αυτό όχι μόνο χωράει και παραχωράει συναίσθημα, αλλά θα έλεγα πως οποιαδήποτε άλλη, πιο ψυχρή προσέγγιση, είναι ασύμβατη με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό έτσι όπως τον γνωρίζουμε τα τελευταία 26 χρόνια που ιδιοκτήτες του είναι η οικογένεια Γιαννακόπουλου.

      ΥΓ Ωστόσο, κι επειδή νομίζω πως αντιλαμβάνομαι την ανησυχία σου, μήπως η σκέψη/πόθος που εχει εκφράσει και η διοίκηση και ο κόσμος για επιστροφή του κορυφαιου, "φρενάρει" το παρόν και τη βραχυπρόθεσμη προοπτική της ομάδας, θα σου πω το εξής: μετά τον κορυφαίο της Ευρώπης, πολυνίκη, πολυτροπαιούχο, κλπ Ζοτς, στην ομάδα ήρθε ένας μέτριος, χωρίς ιδαίτερες περγαμηνές, προπονητής, που στα 20 χρόνια προπονητικής καριέρας η τοπ του στιγμή ήταν τελικός Κόρατς με το Μακεδονικό πριν 10 χρόνια και κατά τα άλλα μέτριες πορείες στην Α1 με διαφορες ομάδες. Παρολη αυτή την -θα μπορούσε κανείς να πει σοκαριστική για τον κόσμο -μετάβαση, ο προπονητής στηριχτηκε, χειροκροτήθηκε, άκουσε και γκρίνιες αλλά τελικά μέσα σε λίγους μήνες αποθεώθηκε από χιλιάδες κόσμου αλλά και από τη διοίκηση (σε σημείο ο πρόεδρος να πει το φοβερά γενναιόδωρο "ο 2ος καλύτερος κόουτς στην Ευρώπη!) και προικοδοτήθηκε με αύξηση μπάτζετ και πολλές και καλές μεταγραφες. Δηλαδή, όχι μόνο δεν μπήκε εμπόδιο τυχόν νοσταλγία των μεγαλείων του παρελθόντος από τον κόσμο και τη διοίκηση, αλλά ίσα ίσα η νέα, κάπως πιο μίζερη, εποχή αντιμετωπίστηκε με στήριξη (+γεμάτο γήπεδο, διαρκείας, κλπ). Και αυτή η στήριξη έφερε καρπούς, μια πολύ καλή σεζόν και 3 τίτλους απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Ως εκεί μπορούσε άλλωστε με αυτή την επιλογή προπονητή.

      Μόλις πρόσφατα δε, υπήρξε νέος προπονητής, που, αν και χαίρει μεγάλης αγάπης και εκτίμησης ως παίχτης-μύθος, δεν έχει καν δίπλωμα προπονητικής και ούτε έχει φυσικά προπονήσει ούτε ομάδα εφηβικού. Κι αυτός όμως, στηρίχτηκε και χειροκροτήθηκε και πιστεύω θα συνεχίσει να στηρίζεται. Άρα λοιπόν, αν μη τι άλλο, κανείς δεν μπορεί να πει πως "το φάντασμα του Ζελικο" βάζει στη ζυγαριά όλους τους επόμενους οπότε κόβει τα φτερά από την ομάδα. Ίσα ίσα που ο κόσμος, αλλά και η διοίκηση δείχνει να έχει βάλει χαμηλά τον πήχυ και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Και για να είμαστε ειλικρινείς, αν δεν υπήρχε ο παίχτης Διαμαντίδης, ούτε που θα μας περνούσε από το μυαλό να διεκδικούμε ΦΦ και τίτλους με Πεδουλάκη ή Φρανκυ ή δεν ξερω γω ποιον αντίστοιχο προπονητή.

      Αν όμως θες να μου πεις πως αντί για την επιλογή Πεδουλάκη (και βεβαίως αυτή του Φρανκυ) έπρεπε εξ'αρχής να πάμε σε λύση καταξιωμένου στην Ευρώπη κόουτς, ώστε να συνεχίσει η ομάδα να διεκδικεί παρουσίες σε ΦΦ και ευρωλίγκες, θα συμφωνήσω. Έπρεπε η ομάδα αμέσως μετά τη φυγή Ζοτς να προσλάβει έναν Μπλατ, έναν Πασκουαλ, εναν Μεσινα ή ξερωγω έναν τοπ αμερικάνο κόουτς από το κολλεγιακό. Δεν ξέρω αν είναι διατεθειμένη η ομάδα να πορευτεί έτσι. Ενάμισι χρόνο τώρα, δε δείχνει τέτοια διάθεση, αλλά δε νομίζω πως ο λόγος είναι γιατί περιμένει να έρθει πίσω ο Ζοτς ως μαρμαρωμένος βασιλιάς, αλλά γιατί δεν θέλει/μπορεί να διαθέσει τόσα χρήματα. Οπότε, οι απαιτήσεις μου εμένα προσωπικά, προσαρμόζονται ανάλογα και δεν την ψέγω.

      μια πράσινη

      Διαγραφή
    13. @μια πράσινη
      ΟΚ, διαφωνούμε. Είναι ξεκάθαρο. Επειδή, όμως, μ’ ενδιαφέρει ο τρόπος που το βλέπεις θέλω να προσθέσω μερικά σημεία.
      1. Ο παραλληλισμός με την εταιρεία είναι σωστός. Μιλάω για παραλληλισμό, έτσι. Το πώς προσδιορίζεις τον σκοπό δεν αλλάζει την ουσία. Οι εταιρείες στοχεύουν στο οικονομικό αποτέλεσμα και ο ΠΑΟ στο αθλητικό. Αλλά, όταν οι Γιαννακόπουλοι αποφάσισαν να αφήσουν στην πάντα τον παρορμητισμό τους και σταμάτησαν να λειτουργούν ως ταύροι εν υαλοπωλείο άλλαξε η μοίρα της ομάδας. Εμπιστεύτηκαν τους ειδικούς, μοίρασαν ρόλους, ανέθεσαν αρμοδιότητες, οργάνωσαν το τμήμα και καρπώθηκαν τα αποτελέσματα που τώρα συζητάμε. Και σ’ αυτή τους την στροφή ο Ζοτς ήταν ο μπροστάρης.
      2. Αυτό που συνέβη με τον Πεδουλάκη, μόνο στήριξη δεν μου φάνηκε. Το αντίθετο θα έλεγα. Είναι φυσικό, τον πρώτο καιρό, οι συγκρίσεις με τον Ζοτς να είναι στην ημερήσια διάταξη. Αλλά ο τρόπος και η ένταση της κριτικής στον Άρτζι ξεπέρασε κάθε όριο. Και μιλάω για την μάζα που σκεπάζει τα πάντα και διαμορφώνει κλίμα.
      3. Δεν μπορεί ένας σύλλογος του μεγέθους του ΠΑΟ να ταυτίζει την επιτυχία με τον Ομπράντοβιτς. Να συναρτά το μέλλον του με έναν άνθρωπο όποιος κι αν είναι αυτός. Αυτό το σύμπλεγμα πρέπει να ξεπεραστεί. Αν θέλει και μπορεί, ας επιστρέψει. Μέχρι τότε, η ομάδα οφείλει να συνεχίζει και να μην επιστρέφει στον Ζοτς σε κάθε δυσκολία.
      4. Και μία συμβουλή : Μην ταυτίζεσαι τόσο πολύ με ανθρώπους που κάνουν την δουλειά τους και σε διασκεδάζουν. Μην επενδύεις συναισθηματικά σε πράγματα που δεν αποτελούν προτεραιότητες στη ζωή. Ο ΠΑΟ και το μπάσκετ είναι απλά το χόμπι μας.

      Διαγραφή
  54. Δώστε στον ΔΔ φάουλ και βολές! Προς στιγμήν ,νόμιζα ότι έβλεπα παιχνίδι του Εσακε..Ζοτς, δεν σε χάλασε τώρα που ήσουν απέναντι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4.53 εισαι απλα γελοιος,λες και ειναι κακο να κερδιζεις φαουλ η βολες.Το ξυλο πληρωνεται φιλε ξερεις,Ολη η αμυνα πανω του,Ο Φραγκουλης σας κερδιζει περισσοτερες βολες και φαουλ, αυτο ομως δεν σε χαλαει ετσι ισα ισα το χαιρεσαι;;

      Διαγραφή
  55. Θελεις να πεις οτι του εδιναν φαουλ χωρις να γινονται; ή μηπως υπαρχει μεγιστος αριθμος φαουλ που μπορει να παρει ενας παικτης ανεξαρτητα απο το πως τον παιζει η αμυνα; φαε σανο γαυρε.. Συνεχισε με τον Κολλινς και το Λοτζεσκι εσυ. Α και κατι αλλο.. Πως και δε βρηκαν οι γιατροι σας το σπασμενο πλευρο του Πριντεζη; Στραβοι ειναι; Ή μηπως εχουν κοψει οι Αγγελοπουλοι τις πολλες εξετασεις για να κανουν οικονομια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μην καθεσαι κι ασχολεισαι με τις μπαρουφες που αμολαει ο καθε πουθενας καρπαζιερ..Δεν τους χαλαει τοσα χρονια που παριστανουν τους γκεστ σταρς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θελω να ρωτησω ολους αυτους που σχολιαζουν αρνητικα τα χθεσινα αν ποτε εζησαν τετοιες καταστασεις?...και μετα αναρωτιωμαστε γιατι γυρω μας η κατασταση ειναι ετσι...

      Διαγραφή
  57. Ο κόσμος τίμησε τον Ομπράντοβιτς, εξέφρασε σε κόσμια πλαίσια την επιθύμια του να τον ξαναδεί στον πάγκο και στη συνέχεια υποστήριξε την ομάδα του, όπως κάνει κάθε φορά άλλωστε. Τα περι αμνοεριφίων, σανού, σήριαλ κτλ είναι υποτίμηση της νοημοσύνης του μέσου φιλάθλου και τίποτε παραπάνω.. Λες και αυτός που πάει στο ΟΑΚΑ δεν ξέρει ότι ο Ζοτς έχει συμβόλαιο και ότι το μπάτζετ της ομάδας του είναι κατώτερο ( αλλά όχι της πλάκας, μη τρελαθούμε κιόλας) από αυτό της Φενέρ. Σε λίγο θα "ποινικοποιήσουμε" το να ονειρεύεται αυτός ο έρμος ο κοσμάκης, γιατί στον επαγγελματικό αθλητισμό δε χωράνε συναισθηματισμοί και όλα είναι θέμα μπάτζετ, συμβολαίων και μπόνους. Ας είναι, αλλά στα @@ μας, στην τελική.

    Αργά ή γρήγορα ο Σέρβος θα επιστρέψει ( εκτίμηση-διαίσθηση-ευσεβής πόθος), ούτε τα χρόνια τον έχουν πάρει ούτε απαγορεύεται ένας δεύτερος κύκλος με αυτόν στο τιμόνι. Μακάρι να γίνει γρήγορα, θα ήταν ιδανικός στο χτίσιμο της ομάδας στην μετά Διαμαντίδη ( με ενοχλεί και μόνο που το γράφω) εποχή, αλλά και να μη γίνει αμέσως, δεν βλέπω που θα βλάψει την ομάδα το να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού ( της διοίκησης, του απλού φιλάθλου) η επιστροφή του Ζοτς. Εδώ έφυγε και η ομάδα κουτσά στραβά μπήκε σε ένα δρόμο, θα μας πάει πίσω αν επιθυμούμε μια μέρα να τον ξαναδούμε στον σωστό πάγκο του ΟΑΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. "Δεν φεύγω από τη Φενέρμπαχτσε, έχουμε ξεκινήσει μία δουλειά και έχω μάθει στη ζωή μου να ολοκληρώνω τα πρότζεκτ. Δεν γυρνάω στον Παναθηναϊκό", κατέληξε ο Ζοτς...
    Καλα θα κανουμε και εμεις να ασχοληθουμε με την δικη μας ομαδα. Πιο πολυ με ενδιαφερει να βρουμε τον επομενο Διαμαντιδη η να ενισχυσουμε την ομαδα με καλους παικτες παρα με εναν καλο προπονητη. Καλοι οι προπονητες αλλα στο τελος της ημερας οι παικτες ειναι αυτοι που παιζουν μπασκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο επόμενος Διαμαντίδης θα είναι εντελώς μαλάκας να έρθει στον Παναθηναϊκό αντί να πάει στη Φενέρ, τη Λοκομοτιβ, την Αστανα Καζακσταν ή σε όποια τελοσπαντων ομάδα δίνει τόσα λεφτα. Εμείς εδώ, Μαρντι Κολινς, Ντερουιν Κιτσεν, Αντυ Πανκο, Πεδουλακη, Σφαιροπουλο και γενικά φτηνές λυσεις. Γιατι, ως γνωστον, ένας τοπ παιχτης πρεπει να ειναι εντελως μαλακας να αφήσει τέτοιες ομάδες κελεπουρια για να έρθει στον πτωχο ΠΑΟ. Και όποιος πιστευει πως μπορεί στο μελλον ενας τοπ παιχταρας να προτιμησει τον ΠΑΟ αντι των αλλων κολοσσων ειναι προβατο που τρωει αμασητο το σανο που του σερβιρει ο ΔΓ και οι δημοσιογραφοι.

      Διαγραφή
    2. Εννοειται οτι ο Παο θα πρπει να κινηθει με φτηνους παιχτες - κελεπουρια. Οι εποχες με τα πολλα λεφτα εχουν περασει. Τωρα σειρα εχει το καλο scouting. Το αν ενας παικτης-ονομα θα ερθει στον Παναθηναικο με λιγα λεφτα(αν θα ειναι δηλαδη μαλακας) φαινεται απο το ροστερ του φετινου Παναθηναικου ποσους παικτες-ονοματα εχει. Μπορει να σε χαλαει αλλα ειναι η πικρη αληθεια. Και καλο θα ειναι να ξεπερασεις την πρωην γκομενα - Ομπραντοβιτς. Παει τελειωσε ειναι καιρος να κοιταξεις μπροστα

      Διαγραφή
    3. Eιναι φθηνοι οι παικτες του Παναθηναϊκου; εισαι σοβαρος; Ειναι φθηνος ο ΔΔ; Ο Ουκιτς; Ειναι φθηνος ο Λασμε; ειναι φθηνος ο Γκιστ;Δινεις πολλα χρηματα.Λιγοτερα απο αλλους αλλα πολλα.Μια χαρα παικτες ερχονται με αυτο το μπατζετ. Το αν ειναι μαλακες ή οχι ειναι αλλο θεμα. Πχ ο Μασιουλις δεχτηκε να μεινει με προκλητικα χαμηλο συμβολαιο γιατι περναει καλα εδω.Αλλο να κανεις βολτα στην Κηφισια κι αλλο στο Κρασνονταρ ας πουμε. Ο καθενας λοιπον σταθμιζει τις αναγκες του και αποφασιζει. Παντως ακομα δεν εισαι γαυρος να δινεις πενταροδεκαρες. Αν η διοικηση εχει αυτη τη διαθεση για το μελλον αλλαζει το πραγμα. Αν εχεις τετοια πληροφορηση παω πασο.

      Διαγραφή
    4. Κώστα Β, πρέπει να ξεπεράσεις τον έρωτά σου για Πεδουλάκη. Η ομάδα έχει προπονητικό τημ τους Φρανκυ-Πρίφτη-Μανωλόπουλο, κι έτσι θα πορευτεί.

      Επίσης, θα πρέπει να χωνέψεις πως η οικογενεια Γιαννακόπουλου έχει διακαη ποθο την επιστροφη του Ομπραντοβιτς όσο γίνεται πιο συντομα. Μπορει να ειναι σε λιγους μηνες ή σε 1-2 χρονια, αλλά θα τον φερει πισω. Ξερω ειναι δυσκολοχωνευτο, αλλα αν δεν το αντεχεις ως σκεψη μπορει να πας να αγορασεις εσυ τις μετοχες του Παναθηναικου και να βαλεις απαγορευτικο στην επιστροφη του. Εως τοτε, χωνεψε το και προχωρα παραπερα.

      Διαγραφή
    5. Και για να μιλήσω χωρίς ειρωνίες και κόντρες, να ενας που θα μπορουσε να γινει ο διαδοχος του Διαμαντιδη:

      http://www.youtube.com/watch?v=aHuTnAFNJQM

      Διαγραφή
    6. Προς ανωνυμο 3.43. Βασικα εγω μιλησα για παικτες - ονοματα και οτι δεν υπαρχει πλεον το μπατζετ για να ερθουν στον Παναθηναικο. Τετοιους παικτες δεν εχουμε αυτη τη στιγμη στο ροστερ αλλα ουτε και θα εχουμε στο μελλον. Εκτος αν ουκιτς - λασμε γκιστ ειναι παικτες-ονοματα της Ευρωλιγκας(και οι συγκεκριμενοι ειναι τα μεγαλυτερα ονοματα μας αυτη τη στιγμη...) Πλεον θα ερχονται μεταγραφες και θα πρεπει να διαβαζουμε τον Τζιμ για να καταλαβουμε αν οι παικτες μπορουν να προσφερουν αφου κατα πασα πιθανοτητα δεν θα τους εχουμε ξανακουσει...
      προς ανωνυμο 6.28 Φιλαρακι σε ποιο σημειο ακριβως εγω αναφερθηκα στον Πεδουλακη που μου λες οτι ειναι ο ερωτας μου; Και αν θα γυρισει σε 1-2 χρονια τοτε οκ εσυ περιμενε και τα λεμε σε 2 χρονια

      Διαγραφή
    7. Ο Bogdanovits μακαρι να ερθει στον παναθηναικο, ειναι πολυ εξελιξιμος παικτης. Απο οτι ακουγεται υπαρχει ενδιαφερον απο τον ιδιο για πιθανη μεταγραφη. Ιδωμεν

      Διαγραφή
  59. Βλεπω τον ολυμπιακο με την καχα, και ρωταω τωρα εγω... πως καταφεραμε να χασουμε απο αυτο το τσιρκο????!!!!
    Μπραβο στον ολυμπιακο που παροτι με απουσιες χτυπαει το παιχνιδι ανετα και παιζει ωραιο μπασκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Όσο βλέπω την Κάχα με Ολυμπιακό τόσο μου φαίνεται ότι κάτσαμε και χάσαμε είτε για να διώξουμε Πεδουλάκη είτε ο Δημητράκης το είχε παίξει στο παράνομο.
    Αν είναι δυνατόν να χάσουμε από αυτό το τουρλουμπούκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε εμας ηταν ακομη στο παιχνιδι,τωρα πια δεν εχουν κινητρο,μολις εμειναν πισω τελειωσαν σημερα,Η τελευταια ομαδα της α1 σημερα θα επαιζε καλυτερα.Αδιαφοροι ομαδα ειναι πλεον τι περιμενες.Με εμας σκυλιασαν,εμεις παιζαμε με πλαζε υφος και ειδαμε τι εγινε.Ξυπνησαμε οταν η διαφορα ξεφυγε.

      Διαγραφή
    2. @@αδιαφορη ομαδα

      Διαγραφή
  61. Το καλύτερο μέχρι στιγμής παιχνίδι του Μάρντυ Κόλινς με το Ολυμπιακό. (μέχρι βέβαια το επόμενο).
    Flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Τωρα οι αμπαλοι και οι εραστες του πεδουλα και του ουκιτς καταλαβαινουν γιατι ο πεδουλακης επρεπεα παρει δρομο.
    Σχεδον 30ποντοι τρωει στο ποπο η ομαδαρα της λαμποραλ.Και ο ΠΑΟ εχασε πανευκολα απο αυτην την ομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. axxaxa θεος, δεν νομιζω οτι ηταν μονο θεμα πεδουλακη αλλα κατι επρεπε να αλλαξει, και το να αλλαξει ολη η ομαδα ειναι δυσκολο οποτε ο κοουτς ειναι ο επομενος. Μακαρι να συνεχισουμε καλα , και αν ερθουν και τα αποτελεσματα γιατι οχι και 3η θεση???!!!

      Διαγραφή
    2. Κρις σαν να εισαι πιο λογικος τελευταια.Η ομαδα ειναι ακομη ομαδα του Πεδουλακη ακομη και ο Ραιτ ηταν επιλογη του,για αιφνιδιασμο τ στο παιχνιδι μας.Ισως το σοκ της απολυσης του να βοηθησε την ομαδα ψυχολογικα.

      Διαγραφή
    3. Ετσι όπως το λες... και αν χάσει ο ΠΑΟ το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό θα προτείνεις εσύ να τον ξαναπροσλάβουμε τον Πέδουλα με τιμές σωτήρα;

      Διαγραφή
  63. εχει τρελαθει ο πλαθα.... μετα τον ομπρα νομιζω οτι ειναι ο πιο τρελος στον παγκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Μας κοψοχόλιασε η Αρμάνι αλλά το πήρε στο τέλος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πως καταφεραμε να χασουμε απο αυτο το μπ}%%}{λο με ξεπερνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτοκτονησαμε φετος, επρεπε να ειμαστε για δευτερη θεση αλλα τεσπα. Το θεμα ειναι να παρουμε ενα ματσακι στα παιχνιδια που μενουν.. η μπαρτσα και μετα την σημερινη της νικη θα ειναι αδιαφορη οποτε γιατι να μην την χτυπησουμε???
      Εννοειται πως με νικη vs την μαλαγα εχουμε την τριτη νικη αλλα ειναι περιεργη ομαδα και την φοβαμαι.

      Διαγραφή
    2. Δεν εισαι ακομα ετοιμος να νικησεις μπαρτσα ειδικα εκει μεσα.
      Πραγματικα οπως την ειδα σημερα εναντιον της μαλαγα, αν καταφερεις να την χτυπησεις στα ισια ,θα ειναι μεγαλος αθλος.
      Ολα γινονται στον αθλητισμο απλα πιστευω δεν ειμαστε ετοιμη ομαδα για να παρουμε εκει τ νικη

      Διαγραφή
    3. pano δεν το λεω με βαση τα αποτελεσματα που εχουμε φερει που μπορει να ειναι και παραπλανητικα αλλα στο γεγονος οτι ισως να μην μπει δυνατα στο παιχνιδι!!! μονο και μονο για αυτο, εχουμε και την ψυχολογια...
      Νομιζω οτι η μπαρτσα εχει απο τα πιο πληρη ροστερ ειδικα στο 5 μπορει να παιξει οπως θελει!!!

      Διαγραφή
  66. Το άσχημο παιχνίδι της μοίρας για τον Έλληνα κόουτς που θα μπορούσε το καλοκαίρι να είχε δώσει μία άλλη προοπτική στην καριέρα του. Τι ακριβώς έγινε πριν μερικούς μήνες.

    Καμιά φορά η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια. Κι αυτό συνέβη και με τονΑργυρή Πεδουλάκη που το καλοκαίρι αρνήθηκε πρόταση από την Αρμάνι Μιλάνο για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

    Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπήκε καν στη διαδικασία να συζητήσει με την ιταλική ομάδα και, παρόλο που δεν είχε ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιο του με τους Πράσινους, προτίμησε να απορρίψει το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή στο εξωτερικό.

    Ο Πεδουλάκης ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει στον πάγκο του Τριφυλλιού (όπως και τελικά έγινε) με μεγάλο στόχο να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στους τρεις τίτλους. Τελικά, τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως τα περίμενε και πριν λίγες μέρες, στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς, αποχώρησε από το Τριφύλλι.

    Αν μπορούσε ο Πεδουλάκης να γυρίσει το χρόνο πίσω, θα έπαιρνε άραγε την ίδια απόφαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο Πεδουλακης πηγαινε Μιλανο τοτε δεν θα χε περασει ουτε TOP-16...

      Διαγραφή
    2. 5.10 για αυτο κερδισε με 0-3 τον πρωταθλητη ευρωπης;;;,αντε καημενε ξυπνα.Αν ειχε αυτο το υλικο ο Πεδουλας θα εκανε θαυματα.

      Διαγραφή
    3. Bλεπω τον Πεδουλακη να παιζει για ολους τους μεγαλους παγκους την επομενη χρονια. Μακαμπι, Ρεαλ, ΤΣΣΚΑ θα διασταυρωσουν τα ξιφη τους για το ποιος θα τον πρωτοπαρει.Κι ας μεινει ο Παναθηναϊκος με τον Αλβερτη ή τον Ομπραντοβιτς. Το μπασκετ προχωραει. Και το μελλον ανηκει στον Πεδουλακη.

      Διαγραφή
    4. Αν ηταν ο πεδουλακης στο μιλανο δεν θακατεβαζε ομαδα πλην του μελι και του μος γιατι δεν παιζει κανεις αλλος αμυνα ,τουλαχιστον απο οσους αρχησαν την σεζον σε αυτη και οχι με τις μεταγραφες.
      Οποτε λανγκφορντ τζερελς τζεντιλε κτλ κτλ θα βλεπαν παγκο και θα αγωνιζοντουσαν στο ιταλικο και μονο:)
      Τα γατακια θελουν και ευρωλιγκα
      Που πατε ρε καρμιρηδες χωρις αμυνα

      Διαγραφή
  67. Ενα ολοκληρο συστημα εχει χασει τον υπνο του. Τι θα γινει αν επιστρεψει ο Ομπραντοβιτς στον Παναθηναϊκο; Τερμα οι αλλαγες παικτων. Τερμα τα διαφορα κατσικια που μοσχοπουλιουνται ως πιθανοι σωτηρες (την περασμενη χρονια υπηρξαν αρκετοι). Λογικα θα ακολουθησει και ο Ολυμπιακος παιρνοντας εναν πιο σοβαρο προπονητη. Θα κοπουν κι εκει οι διαφοροι απιθανοι Κολλινς, Μουν, Περκινς κλπ. Απο τη μεταγραφολογια θα πρεπει να περασουμε στο κανονικο μπασκετ. Δηλ σε σταθερα ροστερ (ακριβα ή φθηνα, πετυχημενα ή λιγοτερο επιτυχη, δεν εχει και τοση σημασια) που θα δουλευουν με σοβαρους προπονητες και θα βελτιωνονται για να πετυχουν ενα αποτελεσμα. Αν παει καλα η χρονια θα το πετυχαινουν αν οχι θα δοκιμαζουν την επομενη. Αλλα τι δουλεια θα κανουν τοτε οι καθε λογης μανατζερς; Κλεφτες θα γινουν; Κακος ο ΔΔ που δε διαπραγματευεται καν κι εχει το μανατζερ μονο για τα τυπικα. Καλοι ειναι μονο οι παικτες που προτεινονται στις ομαδες απο τα γραφεια και τους φτιαχνουν το προφιλ δημοσιογραφοι - γραφεια τυπου. Δε λεω οτι ο Ομπραντοβιτς θα γυρισει πισω.Δε λεω επισης οτι δεν εκανε λαθη στις επιλογες των παικτων. Απλως δεν ηταν του χεριου κανενος. Ηταν αυτοφωτος και γι'αυτο απο το συστημα που ασχολειται παρασιτικα με το μπασκετ (οχι παικτες, οχι προπονητες αλλα με καποιο απροσδιοριστο τροπο 'του χωρου') ειναι ανεπιθυμητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας δουλεύεις; Ο τύπος έχει κάνει πλούσιο το μισο βελιγράδι, έχοντας φέρει κάθε ανάπηρο και κουτσό σερβάκι που υπήρχε στη παρτιζάν και γελάγε και το παρδαλό κατσίκι

      Διαγραφή
    2. Πιθανως.Τι εβγαλε το εγχωριο συστημα απο αυτο;

      Διαγραφή
    3. Εκτός από τον Κέτσμαν, που ήρθε γιατί πήγαινε πακέτο με τον Πέκοβιτς λόγω μάνατζερ, και τον Τέπιτς, που εκείνη την εποχή ήταν από τα πιο χοτ μεταγραφικά ονόματα ( ας σηκώσει χεράκι όποιος τότε τον θεωρούσε κακή επιλογή-επένδυση), ποιά άλλα κουτσά σερβάκια έχει φέρει ο τύπος; Το μόνο που μας μένει να διαβάσουμε είναι ότι ο Ομπράντοβιτς άλλαζε και 4-5 παίκτες μέσα στη σαιζόν για να κάνει τα χατήρια των μάνατζερς.

      Διαγραφή
    4. Δε διαφωνω. Δεχτηκα το επιχειρημα του για να συνεχισει την κουβεντα ωστε να του εξηγησω ποιος ειναι ο λογος που μας τα εχουν κανει τσουρεκια τοσες μερες οι 'ρεαλιστες' στα μπλογκς. Ολο το ζητημα ειναι τα λεφτα. Ο Ζοτς αποφασιζει μονος του (σωστα ή λαθος). Δεν εχει σχεσεις με το 'χωρο' , δεν κανει αλλαγες παικτων, πρεσβευει ενα μπασκετ που η αρχη της ομαδας ειναι ο προπονητης κι οχι οι παικτες. Δεν τους βολευει. Αν δεν υπαρχει κινηση στην αγορα παικτων ειναι μικροτερος ο τζιρος.

      Διαγραφή
    5. Ο ένας λέει ότι ο Ζοτς έκανε το χατήρι του Μάνατζερ (κετσμαν) και ο άλλος ότι δεν κάνει το χατήρι κανενός. Ποιόν να πιστεψω εγώ;

      Διαγραφή
    6. Δεν πειραζει.Οποιος καταλαβε, καταλαβε. Δεν ειναι και τοσο σημαντικο στο κατω κατω. Απλως ερμηνευουμε την οργανωμενη αντιδραση στο ενδεχομενο επιστροφης του απο μεριδα 'Παναθηναϊκων'.

      Διαγραφή
    7. Εγώ δεν έγραψα πουθενά ότι ο Ζοτς έκανε χατήρι σε μάνατζερ, ούτε μπορώ να ξέρω αν το έκανε ποτέ και με ποιόν. Απλά από το σχόλιο του ανώνυμου φαινόταν λες και από τον Παναθηναϊκό έχει περάσει η μισή άμπαλη Σερβία εξαιτίας του Ομπράντοβιτς, κάτι που είναι αναληθές. Αυτό που είναι γνωστό τοις πάσι είναι ότι Πέκοβιτς-Κέτσμαν είχαν τον ίδιο μάνατζερ ( αν θυμάμαι καλά, την αλεπού τον Ραζνάτοβιτς) και ότι αν ο Παναθηναϊκός ήθελε τον Μαυροβούνιο, έπρεπε να τους πάρει πακέτο. Αυτά.

      Διαγραφή
    8. Σωστα.Το Ραζνατοβιτς εχει.

      Διαγραφή
  68. Mεσα στον ολο πανικο ξεχναμε την εμφανηση παπαπετρου!!! Κανονικος μπομπερ ο τυπος με το απολυτο σε σιποντα και τριποντα!! Γρηγορα ποδια, καλο κορμι (καλητερο του γιανκο) πολυ καλος τακτικα και χωρις κανενα τρακ!! οτι επιθεση μπορουσε την πηρε και δεν διστασε σε κανενα σουτ !!!
    Χασαμε μια επενδυση για το μελλον ?? μαλλον ναι και ειδικα οταν προκειται για ελληνα που πλεον δυσκολα βρησκεις παιχτες με το ταλεντο του.
    Ο γιανκοβιτς τελικα εχει μεινει πισω ?? ή δεν ειναι καν για επιπεδο παναθηναικου??? Ο παπαπετρου ειναι μια ωραιοτατη απαντηση προς τον πεδουλακη για το αν επρεπε να βαζει τους νεους στα παιχνιδια η οχι.
    Θα επιμεινω για τον βενζε του αρη που φαινεται να ειναι το επομενο μπιγκ θινγκ του ελληνικου μπασκετ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελεος ρε κρις ενα παιχνιδι εκανε το παιδακι με την αδιαφορη κουτσα και ξαφνικα εγινε ετοιμος παιχτης εδω στην α1 εχει 4 ποντους ανα παιχνιδι,επαιξαν αμυνα οι ισπανοι χτες και δεν το ειδαμε;;;Αμαρκαριστος τα βαζε ολα σαν σε προπονηση.Ετσι ξερω και εγω,ασε που τον εβαλε μεσα οταν πηραν διαφορα.Ο Παο πως να βαλει τους νεους οταν η διαφορα κρινεται στον ποντο.Υποτιθεται οτι ξερεις και μπασκετ.

      Διαγραφή
    2. επειδη ξερω μπασκετ για αυτο στο λεω, το παιχνιδι μπορει να ειχε κριθει, αλλα ευρωπαικος αγωνας ειναι ευρωπαικος, και δεν επαιζε μπροστα σε 10 ατομα ετσι??? επαιζε σε χιλιαδες!! και μιλλαμε για ενα αμουστακο παιδι!!! Και δες λιγο τα σουτ του, μερικα βγηκανε ελευθερα αλλα σε καποια ειχε κρεμασμενο αντιπαλο πανω του, αν θες στο ποσταρω να τα δεις!! Το θεμα ειναι οτι δεν φοβηθηκε πατησε παρκε και επαιξε αυτο που ξερει!!
      Ετοιμος παιχτης δεν ειναι αλλα πιο ετοιμος που φανηκε απο τοιν γιανκο!!! τουλαχιστον ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ το τονισα αυτο!!!
      Και μια που λεμε για την κουτσα.. αυτη ηταν που μας εκανε γιο γιο , ναι και τοτε αδιαφορη ητανε, αλλα μια χαρα εδιωξε τον πεδουλακα.
      Μην βλεπεις τους ποντους και μην βλεπεις το παιχνιδι ως αδιαφορο, προσπαθησε λιγο να δεις το μπιγκ πικτσουρ!!! 18 χρονος που επαιζε σαν να παιζει χρονια σε αυτο το επιπεδο, ξανασυγκρινε με τον φετινο γιανικο , ξανατονιζω τον ΦΕΤΙΝΟ γιανκο και πες μου ποιος φανηκε ποιο ετοιμος!!!

      Διαγραφή
    3. 94 το Μαρτη ειναι γεννημενος,ψυχολογικα δεν ξερω αν ειναι ετοιμος μπορει να χει και αγνοια κινδυνου,στην Α1 ειναι οπως ειναι δηλαδη κατω του μετριου.Αλλο να κερδιζει η ομαδα σου με 15 ποντους και αλλο να φοβασαι την καθε σου κινηση μην τυχον απο δικο σου λαθος κρεμασεις την ομαδα σου η οποια ειναι κοντα στο σκορ με τον αντιπαλο.Οσο για την Κουτσα μαζι μας δεν ηταν αδιαφορη μην τρελαθουμε επαιζε το τελευταιο της χαρτι,δευτερο παιχνιδι στον 2 γυρο μην τρελαθουμε.Εμεις ημασταν χαλια και τους καναμε σπουδαιους.

      Διαγραφή
    4. Katevike me 10 paixtes xtes h Lamboral toso endiaferon eixe.

      Διαγραφή
    5. Μια χαρα παιχνιδι εκανε ο παπαπετρου
      Μπραβο του.Ολα τα αλλα ειναι μαλακιες.
      Ειτε με μιση ομαδα ειτε οχι η κουτσα ειναι ισπανικη και δεν μπορει κανεις 20 χρονος να μπει ετσι ανετα χωρις εμπειριες να παιξει τοσο καλα.Μακαρι να εχει συνεχεια το παιδι ,που φαινεται θα εχει γιατι εχει ολο το πακετο.

      Διαγραφή
    6. 7:12 και με τον παο κατεβηκε με δεκα.Αλλα τοτε βαβα το κανατε λογω πεδουλα.Μας ειχατε πρηξει τα παπαρια και γιατι εφυγε ο αργυρης και ποσο αδικαιολογητα ηταν.
      Τωρα αυτο το μπουρδελο που εχανε με 30 απο την τριτη περιοδο εγινε ομαδιτσα.Βρε πως αλλαζουν οι καιροι και πως χανουν η κερδιζουν αξια ομαδες και προσωπα.
      Και μην ξεχναμε μαγκας και αδικημενος ο πεδουλακης.
      Τυχερος και αψητος ο παπαπετρου

      Διαγραφή
    7. οταν γινατε μπουρδελο μεσα στο μιλανο ρε ξεφτιλες ειπε κανεις τπτ;;τριανταρα φαγατε η μηπως εισαστε αδιαφοροι εσεις τοτε χαχαχα γελασαμε.Ειπαμε εμεις παιξαμε αθλια με την Κουτσα ενω εσεις ειστε ομαδαρα. και τους διαλυσατε.ΑΝΤΕ ΗΛΙΘΙΕ ΓΑΒΡΕ

      Διαγραφή
    8. O Παπαπετρου ακομη θελει χρονια για να αποδειξει τι μπορει να προσφερει κανεις δεν τον ειπε τυχερο το παιδι φαινεται οτι εχει μελλον.Ο Πεδουλακης εχει αποδειξει ποιος ειναι.Μιλανε οι παιχτες του για αυτον και αυτα που εχει πετυχει π.χ ο Πητ Μαικλ του μπλεκει το εγκωμιο οταν αναφερεται σε αυτον,Αν νομιζεις εσυ οτι ο γαβρος ειναι υπερομαδα και οτι η Κουτσα χτες δεν ηταν αδιαφορη δικαιωμα σου.Τοσο σου κοβει,ο Σκαριολο ειπε οτι ειναι δυσκολο να βρουν κινητρο οι παιχτες του τωρα πια.Μολις εμειναν πισω παρεδωσαν το πνευμα.Αλλα ειπαμε οι γαβροι εχουν υπερομαδα,τι γαβρος, τι αλλαζονας. ενα και το αυτο.

      Διαγραφή
  69. την παρασκευη ο παπαπετρου εξεθεσε τον μπαρτζωκα οχι για την επιθεση (που εδειξε οτι δεν θα ηταν τρυπα ) αλλα γιατι στην αμυνα σταθηκε αξιοπρεπεστατα.

    ο μικρος εχει κορμι,τριπλα και σουτ (αθλητικος προσπαθει να γινει) και δεν εχει παιχνιδια.

    Ο ετερος μικρος ενω ειναι καλητερος επιθετικα του μαντζαρη και εχει καλητερο κορμι για την αμυνα, δειχνει να πασχει απο μια πλυμμηρα του στυλ"τι ρολο βαραω εγω εδω περα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες μήπως το παιχνίδι του ΟΣΦΠ με τον Άρη την περασμένη Δευτέρα??

      Dali.S

      Διαγραφή
  70. μαλλον ξεχνας οτι ο ολυμπιακος ειχε τον περπε και τον λοντζε σε αυτη την θεση τοσο καιρο.. και ειδικα ο περπερογλου ηταν σε φορμα, οποτε ηταν δυσκολο να παιξει ο 19 χρονος.. το ιδιο και για τον γιανκ που ενω ηταν και πιο ετοιμος παιχτης υποθετικα παντα, ειχε μπροστα του τον ματσιου και τον μπραμο!!! Το θεμα ειναι οτι ο ενας μπηκε μεσα και φανηκε δουλεμενος και ετοιμος ενω ο γιανκο ακομη και για τριποντο το σκεφτεται.. δεν εχει ψυχολογια και παιχνιδια και φαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Θυμησου παντως τι παιχνιδι ειχε κανει περσι ο Γιανκοβιτς με το γαυρο. Δεν ξερω γιατι εμφανιζεται σε τετοια κατασταση φετος. Φανταζομαι οτι το προπονητικο team θα εχει αποψη. Ο Μπραμος παντως εχει κανει φοβερα βηματα προοδου και δεν εννοω μονο στο σουτ. Ακομα και την ντριπλα του εχει βελτιωσει. Και σωματικα ειναι σκετο σιδερο. Τον εβλεπα με την Μπαρτσελονα να μαρκαρει τον Τομιτς μετα τις αλλαγες. Δεν μπορουσε καν να τον κουνησει ο Τομιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι σωστος εχει βελτιωσει αρκετα σημεια του παιχνιδιου του ο γιανκο αλλα μαλλον λογο απραξιας δειχνει αυτο που δειχνει. Και σωματικα δεν εχει δεσει καθολου, υπομονη να παρει χρονο τουλαχιστον στο ελληνικο μπας και λυθει

      Διαγραφή
    2. Η συνεχής προπονηση βελτιώνει τους παίκτες, αλλά ακόμα περισσότερο τους βελτιώνουν οι αγώνες, οπότε οι παίκτες που δε έχουν συμμετοχή μένουν πίσω σε πάρα πολλούς τομείς. Σκεφτείτε ότι αλλού παίζουν περισσότερα από 80 ματς των 48 λεπτών...δεν παρακολουθώ ΝΒΑ, δεν παρακολουθώ ΝΒΑ, αλλά δεν είναι και τόσο βλάκες σε κάποια πράγματα...
      Μιμης

      Διαγραφή
  72. Παρολο που τα μπηξα και γω οταν ο Ζοτς μιλησε ελληνικα.... και θεωρω τη προχθεσινη βραβευση μια χρυση στιγμη στην στοριας του Παναθηναικου μας, νομιζω οτι πρεπει να μπει ενα τελος στη Ζοτσιαδα.

    Ασχετα αν τον θελουμε ή οχι πισω στην ομαδα, αυτα τα "κολληματα" δεν αρμοζουν σε σωματεια τετοιου μεγεθους και αποτελουν και τροχοπεδη στην προσπαθεια του συλλογου για ενα νεο ξεκινημα.

    Ο ανθρωπος αποτελει παρελθον για την ομαδα 2 χρονια τωρα, αυτη τη στιγμη δουλευει αλλου. Ας το παρουμε αποφαση πια.
    Το μπασκετ δε σταματα ουτε αρχιζει στο Ζελικο. Ουτε η ιστορια του Παναθηναικου.
    Δε γινεται να κανεις σχεδια βασισμενος στις ευχες "αχ και να γυριζε ο Ζοτς" ουτε στις συγκρισεις "κανεις δεν ειναι Ζοτς, τι να μας κλασει (με το συμπαθειο) ο καθε Πεδουλακης".

    Καταννοω οτι οταν επι 13 χρονια η μοιρα της ομαδας σου ειναι συνδεδεμενη με τον καλυτερο προπονητη, ο αποχωρισμος ειναι δυσκολος.
    Αλλα επιτελους, μετα και το προχθεσινο, ας προχωρησουμε χωρις να σκεφτομαστε "κι αν ο Ζοτς θελει να γυρισει?".

    Χρειαζομαστε ενα καθαρο ξεκινημα, που πιθανως να μας στοιχισει σε τιτλους. Αν ο Ζοτς δεν ειναι διαθεσιμος το καλοκαιρι, θα πρεπει να επενδυσουμε σε αλλον μαστορα και να του δωσουμε πιστωση χρονου κι οχι να αρχισουν οι Πεδουλακειαδες του στυλ "δεν θα γινει ποτε "Ζοτς".
    Ουτε να επιλεγουμς αναλωσιμο προπονητη ωστε αν τυχον ο Ζοτς το αποφασισει να γυρισει πισω να μπορουμε να το διωξουμε ευκολα.
    2 χρονια την κλαψαμε την "χαμενη μας αγαπη", φτανει. Η ζωη συνεχιζεται.

    υ.γ.
    δε ξερω τι παιζει στα αποδυτηρια, αλλα αγωνιστικα ειδα οτι ακριβως βλεπαμε επι Πεδουλακη, απλα τα τριποντα εμπαιναν χθες.
    το να λεμε οτι ο προπονητης Φρανκυ αλλαξε το παιχνιδι της ομαδας ειναι αστειο. εξαλλου στα ταιμ αουτ του τα ψιθυριζε ο Μανωλοπουλος (οπως φανηκε και απο την τιβι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Φρέσκο μεταγραφικό του Τζιμ

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=136224:maccabi-targets-cedevitas-nolan-smith&catid=266:euroland&Itemid=286

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Προς 77 (μιας και για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να βάλω το σχόλιό μου κάτω από το δικό σου):

    Για το #2 : Δεν ξέρω, εγώ μεταφέρω τη δική μου αίσθηση, όπως την ένιωθα κυρίως στο γήπεδο. Αυτό βέβαια καμιά φορά είναι και τυχαίο κι έχει να κάνει και πού είναι η θέση σου στο ΟΑΚΑ και τι ακούς από τους γύρω σου.

    Για το #3 Συμφωνούμε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ταυτίζεται η επιτυχία με ένα πρόσωπο, είτε αυτό λέγεται Ομπραντοβιτς είτε Διαμαντίδης είτε Γιαννακόπουλος είτε οποιοσδήποτε άλλος. Γι'αυτό και έγραψα πως αν ο ΠΑΟ θέλει να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις στην Ευρώπη θα πρέπει να επενδύσει σε έναν πολύ καλό προπονητή που να έχει δείξει αξιόλογα πράγματα (τίτλους, χτισίματα ομάδων, καλό μπάσκετ, κλπ) επί χρόνια στο υψηλό επίπεδο.

    #4 Τι άλλο παρά συναισθηματική μπορεί να είναι η σχέση ενός οπαδού με την ομάδα που αγαπάει και ακολουθάει; Εκτός αν είναι υπάλληλός της ή έχει κάποιου άλλου είδους επαγγελματικό όφελος. Εγώ, όπως και χιλιάδες φίλοι, επενδύουμε συναισθηματα, αλλά και χρόνο και χρήμα (διαρκείας, ταξίδια για αγωνες, κλπ) προκειμένου να ζούμε τις "χαρές και τις λύπες" που προσφέρει το να είσαι οπαδός και φίλαθλος. Βεβαίως, το πόσο παθιάζεται και αρρωσταίνει κανείς έχει να κάνει με το βαθμό της πόρωσής του. Κάποιοι μπορεί να ασχολούνται μια φορά στο τόσο, άλλοι περισσότερο και άλλοι κάθε μέρα. Γούστα είναι αυτά :)

    μια πράσινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Η καλητερη αναλυση των αγωνων μεχρι τωρα των 2 ελληνικων ομαδων!! http://euroleague.sport24.gr/article/2702521/ta_tria_vhmata_toy_pao_kai_h_xronikh_alysida_toy_osfp.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Στην επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ στο ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Παρασκευή (28/3, 9.45 μ.μ.) κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη έχουν επικεντρωθεί στον Παναθηναϊκό. Πονάει ακόμη ο Δημήτρης Διαμαντίδης στον ώμο.Ο Γκιστ επέστρεψε στις προπονήσεις το Σάββατο (22/3) μετά από απουσία δύο εβδομάδων λόγω θλάσης στους δεξιούς οπίσθιους μηριαίους ακολούθησε ένα μέρος του προγράμματος και, ασφαλώς, δεν υπολογίζεται για τον αγώνα κόντρα στον Ίκαρο στην Χαλκίδα την Κυριακή (23/3). Οι προσπάθειες των «πρασίνων» και του ίδιου του 28χρόνου Αμερικανού φόργουορντ, έχουν επικεντρωθεί στο να είναι έτοιμος ο Γκιστ για την συνάντηση της Βαρκελώνης για την 12η αγωνιστική του «Τοπ 16» της Ευρωλίγκας. Συνάντηση, στην οποία ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να… σπάσει το αήττητο των «Μπλαουγκράνα» στο «Τοπ 16», για να κάνει «άλμα» πρόκρισης στα πλέι οφ.Στο μεταξύ, ο Διαμαντίδης δεν έχει ξεπεράσει εντελώς τον τραυματισμό του στον ώμο, που χρονολογείται από την παραμονή του ματς κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα (6/3), αλλά… σφίγγοντας τα δόντια και με θεραπευτική αγωγή, έχει καταφέρει να μην απουσιάσει από τα κρίσιμα ματς για την Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε βεβαια χρειαζομασταν να παιξουν τραυματιες παιχτες για να νικησουμε το θηριο κουτσα.
      Που δεν το καναμε....

      Διαγραφή
  77. Καλησπέρα σε όλη τη συμμορία της γιάφκας.

    Είπα να απουσιάσω λίγες ημέρες από τη γιάφκα, παίρνοντας άδεια από τη... σημαία, για να ξεκουραστώ λιγάκι από το Gourmet γεύμα που ετοίμασα την περασμένη εβδομάδα, αλλά βλέποντας από τη δράση των μελών της γιάφκας, ότι λείπει μόνο μια λατέρνα, η φτώχεια και λίγο φιλότιμο, για να είστε έτοιμοι για τα... πανηγύρια, αναγκάστηκα να πάρω και πάλι το όπλο μου για να επιβάλλω την τάξη στην οργάνωση! (Χ)

    Πολύ ενδιαφέρουσα η 11η αγωνιστική ημέρα της Euroleague.

    Στη συνέχεια, παραθέτω λίγα πράγματα για εκείνους τους αγώνες που είτε είδα ολόκληρους, είτε εν μέρει, λόγω ταύτισης των ωρών διεξαγωγής σε κάποιους αγώνες.

    Zalgiris - Kuban

    Πολύ καλό παιχνίδι, με μεγάλο σασπένς στο τέλος και την Kuban να επικρατεί με μισό καλάθι, και με τη νίκη της αυτή να παραμένει ως ένας από τους μνηστήρες της τέταρτης θέσης.

    Real - CSKA

    Όταν την περασμένη εβδομάδα έγραφα ότι η Real έμπλεξε με την ήττα της στο Μόναχο, δεν γνώριζα φυσικά ότι στις επόμενες ημέρες, θα τραυματίζονταν ουσιαστικά ο μοναδικός πραγματικός point-guard της CSKA, ο λέγομαι Τεό, συνεπώς πίστευα ότι η CSKA θα μπορούσε να χτυπήσει το παιχνίδι στη Μαδρίτη και να θέσει πολύ γερά τις βάσεις για την κατάληψη της 1η θέσης. Επίσης εν μέρει, πόνταρα και στη μη χρησιμοποίηση ή έστω κακή εμφάνιση λόγω του τραυματισμού του στο Μόναχο, του Rudy (που θύμηζε λίγο εκείνον του Simmons στο ώμο). Και στα δύο έπεσα βέβαια έξω, αν και το παιχνίδι (όσοι το παρακολουθήσαμε) μας αποζημίωσε.

    Εδώ οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στην Euroleague που κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να βάλει το σημαντικότερο παιχνίδι όλου του TOP-16, στον άλλο όμιλο, ακριβώς την ίδια ώρα με αυτό του ΠΑΟ, αναγκάζοντας με να έχω τα μάτια μου στη Μαδρίτη και τα αυτιά μου στο ΟΑΚΑ, κάτι σαν τον Τιραμόλα (για τους παλιούς). Ήθελα να ήξερα, αυτόν που φτιάχνει το πρόγραμμα των αγώνων στην Euroleague, τον πληρώνουν? (Ε)(Χ)

    Εκπληκτικό παιχνίδι πολύ υψηλής ποιότητος, σε κάποια διαστήματα πραγματική διαφήμιση του αθλήματος, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ για περίπου 3 δεκάλεπτα, και την CSKA να "αντέχει" και να είναι μέσα στο παίχνίδι μεχρι το 34ο λεπτό. Χρειάστηκε να κάνει το παιχνίδι της ζωής του ο τραυματίας (με μπανταρισμένο τον αριστερό του ώμο) Rudy με 28pt, 3 as, 4 st και PIR 33 (ο MVP της αγωνιστικής) και ο κούκος της Real εξαιρετικά τον... σερβιτόρο με 8 τελικές πάσες (4,9 μέσο όρο στο TOP-16) για να κάμψει την αντίσταση της λαβωμένης CSKA στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. ΠΑΟ - Fener

    Το πιό... αδιάφορο παιχνίδι της αγωνιστικής (Χ), καθώς η επιστροφή του Βασιλιά Obradovic, επισκίασε κάθε άλλο γεγονός σε αυτόν τον αγώνα. Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο για τον αγώνα, καθώς έχει καλυφθεί εκτεταμμένως ήδη. Αυή τη φορά, τους άσσους (βλέπε Μπράμο) στα μανίκια τους είχε ο Φράγκι, ενώ ο Ζοτς τους ξέχασε στην Πόλη. Για τον ΠΑΟ, θα κρατήσω μόνο την θετική και πολύ υψηλή ψυχολογία των παικτών, στους οποίους έδωσε άλλο αέρα η αλλαγή του προπονητικού επιτελείου, τον πραγματικό αυτή τη φορά 3D και την θετική συμμετοχή του Batiste για 18 λεπτά.

    Όσον αφορά το ζήτημα του... μαδήματος της μαργαρίτας - θα επιστρέψει, δεν θα επιστρέψει, αφενός υπάρχουν πολύ πιό σημαντικά πράγματα στη ζωή, όπως το παρακάτω

    http://www.superbasket.gr/permalink/211843.html

    αφετέρου, άντε, θα σας πω εγώ τί θα κάνει, μπας και μου χωρέσει το παντελόνι που αυτή τη στιγμή δεν μου κάνει, όπως με καταντήσατε. Ο Ζοτς λοιπόν, θα επιστρέψει... ως συνταξιούχος, και θα βρεθεί να τα πίνει στο Bar το Teenagers (όχι το Ναυάγιο), σαν teenager, με... Άγιους (όπως ο Roger Moore). (Χ)

    Partizan - Maccabi

    Πραγματική αυτοκτονία για την Maccabi, που ενώ προηγούνταν με 9 πόντους στο ημίχρονο, κατάφερε να χάσει με 11 στο δεύτερο (αυτό και αν ήταν κατόρθωμα), και μαζί και τις όποιες πιθανότητες για τη δεύτερη προνομιούχο θέση. Γιατί, ακόμη και με την νίκη της Real επί της CSKA, αν νικούσε με +7 στο Ισραήλ, θα ήταν πάλι από πάνω, έστω και ισόβαθμη. Δεν γνωρίζω τί συνέβει σε αυτό το παιχνίδι γιατί βέβαια δεν το παρακολούθησα, και έπεσα τελείως έξω στην πρόβλεψη μου. Θεωρώ την Maccabi αρκετά καλύτερη ομάδα από την Partizan, νικούσε με 9 στο ημίχρονο, είχε το κίνητρο της 2ης θέσης και ήταν και υποψιασμένη από την ήττα της CSKA στο ίδιο γήπεδο, συνεπώς ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα το αποτέλεσμα. Τώρα...

    Galatasaray - Bayern

    Αναμενόμενη η νίκη της Galata, ως η πιό έμπειρη από τις δύο ομάδες. Τώρα πλέον, με τις Real και CSKA ισόβαθμες (και με ίδιο +- πόντων στις νίκες τους), και τρεις ομάδες στο (5-6) για την Πηνελόπη (συγνώμη, τέταρτη θέση ήθελα να πω), μόνο η... καφετζού Γεωργία Βασιλειάδου, με το μαγικό της φλυτζάνι, θα μπορούσε να μαντέψει τί μέλλει γενέσθαι στον άλλο όμιλο, για τις θέσεις 1, 2 και 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. ΟΣΦΠ - Kutxa

    Μετά το επιτυχημένο ριφιφί στο... κοσμηματοπωλείο του ΟΑΚΑ πριν από δύο εβδομάδες, η Kutxa επιχείρησε άλλο ένα στο αντίστοιχο του ΣΕΦ. Δυστυχώς για αυτήν, ο ΟΣΦΠ (γνωστός και ως - πες μου τον τραυματισμό σου να σου πω ποιός είμαι), είχε καλύτερη προστασία στο κοσμηματοπωλείο του, και ο κλέφτης (Kutxa) πιάστηκε στα πράσσα, πριν ολοκληρώσει την ληστεία. Στο παιχνίδι-τελικός αυτό, ο ΟΣΦΠ έκανε κατάδυση από το βατήρα των 10 μέτρων και πήρε βαθμό άριστα.

    Στο παιχνίδι αυτό ήταν η πρώτη φορά (από όσο θυμάμαι) που μου άρεσαν και τα τρία 5 της ομάδας, και ειδικά ο Sherma και ο Simmons. Ειδικά ο δεύτερος απέδειξε πόσο σημαντικό είναι το χειροκρότημα των θεατών προς τους παίκτες της ομάδας. Όταν στο πρώτο ημίχρονο έχασε τα δύο άχαστα σουτ, και μετά βγήκε έξω, ο κόσμος τον χειροκρότησε. Αποτέλεσμα? Δέκα πόντοι στο δεύτερο ημίχρονο με πολύ καλή εμφάνιση στα 11 λεπτά που έπαιξε συνολικά. Τουλάχιστον αυτόν δεν τον χάσαμε ακόμα, όπως φαινομενικά, τον Collins. Πολύ σημαντική η παρουσία του αρχηγού, που έδωσε φτερά στην ομάδα (και πιστεύω βοήθησε σημαντικά και στο αμυντικό κομμάτι). Σε υψηλά επίπεδα οι Pet και Ματ, και μακάρι να συνεχίσουν έτσι. Επίσης, μου άρεσε ο Κατσίβελης που είχε 2 κοψίματα, και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει, ειδικά στην άμυνα.

    Άφησα για το τέλος δύο παίκτες που πραγματικά με έχει εκπλήξει η βελτίωση τους σε όλους τους τομείς, τον Παπ και τον Μάντζαρη.

    Ο πρώτος ήταν εξαιρετικός επιθετικά χθες, βάζοντας και ένα απίστευτο τρίποντο από τα 8 μέτρα στο τέλος του χρόνου (μου θύμισε το 5ο του VSpan στον τελικό πέρσι). Για εμένα, η σημαντικότερη κίνηση της ομάδας το περσινό καλοκαίρι, καθώς τον είχα σταμπάρει στις μικρές εθνικές (δεν θυμάμαι αν ήταν νέων ή εφήβων), που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, θυμίζοντας μου τον Παπ της Barca (και λόγω της θέσης που παίζουν), και τον ήθελα πολύ στην ομάδα. Τρία ζήτω λοιπόν, για τους Προέδρους της ομάδας μας, για την κίνηση τους αυτή!

    Ο δεύτερος, αν δεν το καταλάβατε ακόμα, στα τελευταία τρία παιχνίδια με Armani, Barca και Kutxa, έχει απίστευτο μέσο όρο στα rebounds και στις τελικες πάσες, περίπου 6,3 (19 συνολικά σε κάθε κατηγορία)! Είναι εκπληκτικά αυτά που κάνει στο γήπεδο, και δεν ξέρω αν τελικά έχει ταβάνι στην βελτίωση και απόδοσή του. Κύριοι Πρόεδροι, αύριο κιόλας, δεκαετές συμβόλαιο! (Χ)

    Δύο πραγματάκια - λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ομάδα, είναι:

    1) Σημαντιή η βελτίωση του Bryant στις βολές. Αν δει και πως τις εκτελούν οι VSpan και Πριντ (χωρίς να βιάζονται και με υπομονή και σκέψη), θα γίνει ακόμα πιό εύστοχος.

    2) Ένα χαρακτηριστικό της ομάδας τις χρονιές 2011-2013 ήταν ότι σε περίπτωση αιφνιδιασμού του αντίπαλου, υπήρχε ο Παπ ή ο Hines (ή και οι δύο μαζί, όπως στη φάση της χρονιάς για την Euroleague πέρσι στον τελικό πάνω στον Mirotic) που έτρεχαν στην άμυνα και τουλάχιστον επιχειρούσαν να κόψουν τον επιτιθέμενο. Φέτος δεν έχουμε αυτούς τους παίκτες, αλλά έχουμε τουλαχιστον τους Πετ, Κατσίβελη, Παπ και ενίοτε τους Σλουκ και Ματ, που γενικά έχουν τα σωματικά προσόντα και άλλα στοιχεία (ταχύτητα, άλμα, εκρηκτικότητα, κλπ) και νομίζω ότι μπορούν μέχρι κάποιο σημείο να καλύψουν τους προαναφέρθεντες παίκτες σε αυτόν τον τομέα. Γιατί δεν τους εκμεταλλευόμαστε σε αυτό το στοιχείο όταν είναι μέσα στον αγώνα κάποιοι από αυτούς, και συνήθως οι αιφνιδιασμοί των αντιπάλων καταλήγουν σε εύκολο καλάθι? Εκτός από την αποτροπή του καλαθιού, μια τέτοια ενέργεια όπως αυτή στον περσινό τελικό στον Mirotic, ανεβάζει την ψυχολογία των παικτών και μπλοκάρει ψυχολογικά, έστω και προσωρινά, τους αντίπαλους, όπως έγινε στον περσινό τελικό, και μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό στοιχείο για την εξασφάλιση νικών σε κρίσιμα παιχνίδια. Η Barca φέτος με τον Παπ είναι πολύ δυνατή στο σημείο αυτό, που έχει επίδραση και στη συνολική της αμυντική λειτουργία. Αν το είχε κάνει αυτό η CSKA με τον Hines στη Μαδρίτη (που δέχτηκε πολλούς αιφνιδιασμούς από κλεψίματα στους κατά συνθήκην point-guard της CSKA) ίσως επικρατούσε στο παιχνίδι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Malaga -Barca

    Είδα μόνο το τελευταίο δεκάλεπτο, και όποιος νομίζει ότι η Barca θα είναι αδιάφορη με τον ΠΑΟ την άλλη εβδομάδα, αν πρόσεχε. Η αδιάφορη χθες Barca, παίζοντας στο ρελαντί, έκανε πλάκα στην Malaga επικρατώντας και στα 4 δεκάλεπτα, και μάλιστα σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα με τα δεύτερα. Χαρακτηριστικό της... αδιαφορίας της ήταν ότι στο 36ο λεπτό, και με το σκορ στο 56-74, o Dorsey κυλίστηκε, με πάθος αλλά Hines στο +18 του ΟΣΦΠ 1 λεπτό πριν το τέλος του ημιτελικού του final-four πέρσι, στο παρκέ με ένα παίκτη της Malaga για να διεκδικήσει μια μπάλα, ενώ η Barca ήταν στο +18 με 3,5 λεπτά να απομένουν. Τόση αδιαφορία...

    Armani - Efes

    Παρομοίως και εδώ είδα ενα μέρος από το 4ο δεκάλεπτο του αγώνα. Η Armani θα πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα στο μπόι του Jerrells, που με δύο τρίποντα φωτιά, από τα 7,5 μέτρα στα τελευταία λεπτά του αγώνα, έριξε στο καναβάτσο την πολύ καλή χθες Efes.

    Να σημειώσω ότι επίσης όταν πρόβλεψα την σίγουρη 2η θέση της Armani, δεν ήξερα φυσικά ότι θα τραυματίζονταν ο κούκος της (Langford). Χθες έδειξε σίγουρα επιρρεασμένη από το γεγονός αυτό, και αν δεν ήταν η αδιάφορη Efes μπορεί και να έχαναν. Με τον τραυματισμό του Langford, ο αγώνας Fener - Armani αίφνης απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπι. Η Armani πάντως πολύ δύσκολα θα χάσει τη 2η θέση.

    Όσον αφορά τις θέσεις 3-4 του ομίλου μας, υπάρχει πολύ ομίχλη και σκοτάδι, οπότε μόνο το μέντιουμ Ρένα Βλαχοπούλου θα μπορούσε να βγάλει άκρη για τις δύο τυχερές ομάδες.

    Αλλά, βάλτε και εσείς κανένα χιλιάρικο να φύγει η ομίχλη και το σκοτάδι...

    Και το ταξείδι συνεχίζεται...

    Αλέξης.


    ΥΓ. Τα ... Ελληνικά του Ζοτς είναι πολύ καλύτερα από αυτά, πολλών σχολιαστών στους δαιδαλώδεις ιστούς του διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Κυρίες και Κύριοι,

    Σήμερα στο παιχνίδι του ΟΣΦΠ είχαμε κάποια στιγμή πεντάδα

    Χριστοδούλου - Κατσίβελης - Παπαπέτρου - Αγραβάνης - Καββαδάς

    ...nough said!

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλακιες ειναι αυτα
      Κανονικα ζεις και πεθαινεις με μια πενταδα.Αντε μια εφταδα
      Πεδουλακης

      Διαγραφή
  82. ο παο πρεπει να δει ποιον ξενο θα αφησει εξω στα πλεη οφς της α1 . αυτή η επιλογή μπορει να καθορισει το πρωταθλημα . και λογικα δεν μπορει να είναι ο μπατιστ γιατι δεν εχουμε σεντερ . εκτος αν κανει μεταγραφη ελληνα σεντερ πριν τους τελικους . η αν γινει ελληνας ο μπατιστ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Jim, mipos to exeis paramelisei ligaki to blog? pote tha anevaseis anartisei gia euroleague?

    ΑπάντησηΔιαγραφή