Athlenda

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

End of the road: Ραγδαίες εξελίξεις, "τέλος" ο Πεδουλάκης-Είναι η σωστή απόφαση..?


"Ορφανός" έμεινε ο πάγκος του Παναθηναϊκού μετά την απόφαση της διοίκησης να διακόψει τη συνεργασία με τον Αργύρη Πεδουλάκη. Σωστή ή λάθος κίνηση..? Το Hoopfellas αξιολογεί και παίρνει θέση..



"Τέλος" λοιπόν ο Αργύρης Πεδουλάκης από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Το χθεσινό αγωνιστικό "βατερλώ" εναντίον της Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ δεν ..καταπινόταν και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε τη μεγάλη απόφαση, κάνοντας πραγματικότητα αυτό που ψιθυριζόταν καιρό αλλά φαινόταν συνάμα μακρινό ως προς την υλοποίηση του. Την αλλαγή στη τεχνική ηγεσία της ομάδας..

Προσωπικά δε θα κάτσω να κάνω απολογισμό στη θητεία του κόουτς στο ΟΑΚΑ. Η ιστορία "έγραψε" και αυτή θα τον κρίνει, αν και νομίζει τα ντοκουμέντα μιλούν από μόνα τους. Όπως και τα επιτεύγματα. Εχθές το βράδυ κόλλησε το ..mailbox μου από τα αδιάβαστα. Κόλλησε.. Δε προλάβαινα να διαβάζω, εισπράττοντας την αγανάκτηση των οπαδών του τριφυλλιού για την ήττα-κεραυνό από τους Βάσκους. Η ήττα αυτή, για την οποία ο Έλληνας κόουτς φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης κάνοντας ο ίδιος ένα κακό ματς, μπορεί να κοστίσει στον Παναθηναϊκό την πρόκριση. Η απόφαση όμως της διοίκησης μπορεί να κοστίσει στην ομάδα τη σεζόν ολόκληρη. Τεράστιο, αψυχολόγητο λάθος θα τη χαρακτήριζα. Από αυτά που συμβαίνουν συχνά στον ελληνικό αθλητισμό, σε μια χώρα με μοναδική οπτική σε αυτό το κομμάτι.

Καταλαβαίνω κάθε γραμμή που διάβαζα μέχρι σχεδόν το πρωί από τους αγανακτισμένους οπαδούς και την απογοήτευση στις τάξεις των πρασίνων. Όμως ο πρόεδρος φέρει αυτόν τον τίτλο γιατί δεν πρέπει να ενεργεί σαν οπαδός. Η διοίκηση ενός κλαμπ απαιτεί διαχείριση των κρίσεων με καθαρό μυαλό. Αυτή λοιπόν η αποπομπή, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο της περιόδου δεν χαρακτηρίζεται από καθαρό μυαλό. Μοιάζει εν θερμώ.. Οποιαδήποτε δικαιολογία/αιτιολογικό για την λήψη αυτής της απόφασης διαβάζω μου φαίνεται αστεία. Αστεία.. Όχι ότι ο Πεδουλάκης είναι ο μοναδικός προπονητής που μπορεί να φτάσει αυτή την ομάδα ψηλά. Σαφώς όχι. Έχει κάνει σημαντικά λάθη στο κομμάτι του recruiting ενώ η αδυναμία του στη "γνώση" της αγοράς ήταν εμφανής. Όπως και η limited offense που παρουσίαζε η ομάδα, αδυνατώντας να παίξει πάνω από τους 70 πόντους σε τοπ-επίπεδο. Όμως αυτά τα γνωρίζεις. Ο κόουτς ποτέ δεν είχε παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο στο επιθετικό κομμάτι. Ποτέ. Ακούω για τους νεαρούς που έπρεπε να παίξουν.. Ξεχάστε το κύριοι.. Δε το αντέχεις φίλε του Παναθηναϊκού να παίξουν αυτά τα παιδιά τώρα.. Ήταν γνωστό από το καλοκαίρι όπου το κλαμπ έθετε στόχο την κορυφή της Ευρώπης. Παράλληλα  με την -απολύτως δίκαιη- "ανανέωση" της συνεργασίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη και την στελέχωση του ρόστερ πάντα σε συνάρτηση με τους στόχους, οι πράσινοι έφτιαχναν ένα αγωνιστικό πλαίσιο όπου τα παιδιά αυτά δε μπορούσαν να "επιβιώσουν" (μιλάω για την πρώτη τους χρονιά). Η διοίκηση λοιπόν γνώριζε το μπάσκετ που θα παρουσιάσει στον κόσμο από τότε. Γνώριζε ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα για αυτά τα παιδιά. Γιατί εαν ήθελε να ακολουθήσει πορεία "παραγωγής/ανάπτυξης" θα υπέγραφε έναν διαφορετικό κόουτς και θα ξεκαθάριζε στους οπαδούς την κατάσταση μειώνοντας τον πήχη των απαιτήσεων. Πιστέψτε όμως, αυτό είναι πολύ δύσκολο για ένα τέτοιο κλαμπ, τη στιγμή μάλιστα που έχεις κάνει το νταμπλ και έχεις την αίσθηση ότι βρισκόσουν έναν.. Κάρι μακριά από το δισκοπότηρο της Ευρωλίγκας.


O Παναθηναϊκός οφείλει να είναι defensive-minded. Αυτό είναι το στυλ στο οποίο γαλουχήθηκε το κλαμπ, αυτά τα στοιχεία και αυτή την ταυτότητα πρεσβεύει. Όπου πας στην Ευρώπη στο άκουσμα της λέξης ..Panathinaikos θα σου μιλήσουν αυτόματα για "pick'n roll execution" και "stiffly defense". Αυτό αντιπροσωπεύει το κλαμπ, αυτό έχτισε στις glory days του Ομπράντοβιτς. Φυσικά κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι η επίθεση σου θα έχει αυτό το χάλι. Σίγουρα ο απαιτητικός κόσμος του Παναθηναϊκού θέλει να δεί κάτι πιο ποιοτικό σε αυτό το κομμάτι. Αν και κόουτς, δε μπορώ να διανοηθώ ότι δεν έβλεπες την έλλειψη ενός post-5 που θα ξελάσπωνε.. Από την άλλοι όσοι νομίζουν ότι μπορεί να έρθει το 80's showtime του Φόρουμ ΟΑΚΑ είναι εκτός πραγματικότητας. Αλλά σίγουρα ο κόσμος δικαιούται να περιμένει κάτι πιο σύγχρονο στο επιθετικό κομμάτι.

Θεωρώ ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει κάνει προεργασία για να φτάσει σε μια τέτοια απόφαση. Βασικά είμαι σίγουρος. Δε διανοούμαι ότι προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση τελείως εν θερμώ, είναι αρκετά έξυπνος για κάτι τέτοιο. Δε έφτασε εδώ για να πάει στη τελική ευθεία με τον Αλβέρτη (που δεν είναι προπονητής) γιατί εαν το έκανε το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από την ίδια την απόφαση.. Ομπράντοβιτς δε γεννιούνται κάθε μέρα.. Είναι φανερό ότι οι πράσινοι χρειάζονται ένα πραγματικά ικανό προπονητή. Όμως αυτό δεν αλλάζει τη γνώμη μου για τα όσα συνέβησαν.. Αδιανόητο να καις έτσι τη δουλειά μιας σεζόν διώχνοντας τον προπονητή και μαζί του τα "όσα" έχει δουλέψει η ομάδα τόσο καιρό δηλ. τα δυνατά σου κομμάτια με τα οποία θα έπαιζες τη ζαριά σου από εδώ και στο εξής. Παρορμητική απόφαση που μοιάζει να βγήκε από το μυαλό οπαδού, όχι προέδρου..

 Με την αποπομπή Πεδουλάκη η πράσινη διοίκηση μου δίνει την εντύπωση ότι ουσιαστικά παραδέχεται την αποτυχία του όλου πλάνου και της επένδυσης που η ίδια έκανε. Και με γνώμονα το συγκεκριμένο χρονικό σημείο στο οποίο πάρθηκε η απόφαση αυτή, μου βγάζει μια "ηττοπάθεια" χαρακτηριστικό που αν μη τι άλλο δεν είχε παρουσιάσει ποτέ πριν η παρούσα διοίκηση.


Γνώμη μου είναι λοιπόν ότι δεν έπρεπε σε αυτό το χρονικό σημείο να αλλάξει τιμονιέρη η ομάδα. Θα είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε νέο προπονητή να παρουσιάσει τη δουλειά του κάτω από καθεστώς τεράστιας πίεσης. Ανεξαρτήτου ικανότητας. Και αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Η πραγματικότητα στην αγορά έχει ως εξής : Δύσκολα ένας σπουδαίος προπονητής θα δεχθεί να οδηγήσει την (όχι δική του) ομάδα σε αυτό το χρονικό σημείο, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση αποτυχίας οποιαδήποτε διαβεβαίωση και εαν έχει πάρει για τη νέα σεζόν μπορεί να πάει περίπατο.. Άρα οι πράσινοι μπορούν να προσελκύσουν κάποιον κόουτς από το κατώτερο ράφι, δίνοντας του την ευκαιρία με το σκεπτικό ότι ένας τέτοιος προπονητής θα πάρει ευχαρίστως το ρίσκο. 



Προπονητές υπάρχουν στην αγορά αλλά σε συντριπτικό ποσοστό δύσκολα θα ταιριάξουν με τα χνώτα του κλαμπ και την κατάσταση στην οποία αυτό βρίσκεται στο αγωνιστικό κομμάτι. Σίγουρα δεν είναι διαθέσιμος  ο Ντέηβιντ Μπλατ. Ούτε ο Πασούτιν στον οποία διακρίνω εξαιρετικά στοιχεία. Ο Περάσοβιτς (πολύ καλή περίπτωση, μιλήσαμε στην αρχή της σεζόν στο basketblog.gr) μόλις ανανέωσε με τη Βαλένθια. O Πασκουάλ επίσης. Σπουδαίοι προπονητές που θα μπορούσαν να αναπτύξουν το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού. Από τους ελεύθερους.. Ο Πιανιτζιάνι (γρήγορο μπάσκετ, transition offense αλλά και πολλές εκκεντρικές/αιρετικές απόψεις) είναι μια περίπτωση με εμπεριέχει σημαντικό ρίσκο, ο Ιβάνοβιτς (θα ανοίξει το τέμπο, έχει καλή αμυντική βάση σαν κόουτς) ειλικρινά δε μου ταιριάζει σε μια τέτοια κατάσταση (η χημεία είναι κάτι βασικό ξέρετε..), ο Μαχμούντι με καταρρακωμένη την ψυχολογία από την αποτυχία της Εφές δε νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει πράγματα στην ομάδα προς το καλύτερο ενώ ο Σπάχια (παρακολουθεί Σπερς στην Αμερική) δε με πείθει. Βασικά δε με έπεισε ποτέ ότι μπορεί να παρουσιάσει κάτι "ολοκληρωμένο" με αγωνιστική  ισορροπία παρά το εντυπωσιακό βιογραφικό του (είχε παίξει και παλιότερα για τον ΠΑΟ, είναι σε πτώση η καριέρα του βέβαια και θα δεχόταν μια τέτοια πρόκληση πάντως).

Ποιους βλέπω ως τις καλύτερες περιπτώσεις..? Πάντα με το σκεπτικό ότι και εδώ οι υποθετικές πιθανότητες δεν είναι σίγουρα υπέρ τους, με βάση την κατάσταση και το χρονικό σημείο της περιόδου.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ



Το πρώτο όνομα που ακούστηκε και όχι άδικα. Σαφώς ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρει τον Φώτη μιας και είναι ένας τοπ-πάγκος που του δίνει την ευκαιρία να πάει στο άμεσο μέλλον βαθιά στην Ευρωλίγκα. Το μεγάλο συν του Κατσικάρη είναι ότι γνωρίζει την "ειδική κατάσταση" που θα κληθεί να αντιμετωπίσει, τη φιλοσοφία του προκατόχου του και το τι παραλαμβάνει, γεγονός που θα τον βοηθήσει σημαντικά σε ταχύτητα αντίληψης/αντίδρασης. Είναι προπονητής που μπορεί να παρουσιάσει κάτι ολοκληρωμένο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η επίθεση του ήταν πάντα guard-based με αρκετό pick & roll, καλό spacing συνεργασίες και τρανζίσιον σε λογικά πλαίσια μιας και του αρέσει να βάζει τη σκέψη του ως πρόβλημα στον αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Όχι, δεν είναι ο Πατ Ράιλι.. Δεν είναι τόσο πρακτικός όσο ο Πεδουλάκης ο οποίος δε φοβόταν να ρισκάρει ακόμα και με ανορθόδοξες εκ πρώτης όψεως τακτικές για να "γίνει η δουλειά". Με τον Παππά είχε το προηγούμενο της Μπιλμπάο όπου ο νεαρός πέρασε και δεν ακούμπησε, αλλά σίγουρα άλλοι καιροί άλλες καταστάσεις τότε.. Θα βάλει νέα πράγματα (σχήματα, τρανζίσιον που σίγουρα θα ικανοποιήσει τον κόσμο μιας και η ομάδα έχει προδιαγραφές) αλλά το ξαναλέω, στη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός θα είχε την καλύτερη τύχη με τον Πεδουλάκη στον πάγκο. Από του χρόνου θα είναι αλλιώς.. Να σημειωθεί ότι ο Κατσικάρης είναι τοπ-υποψήφιος για τους καλύτερους πάγκους της Ευρώπης..

ΓΙΟΥΡΙ ΖΝΤΟΒΤΣ 



Είχε προταθεί στην ΚΑΕ πριν υπογράψει ο Πεδουλάκης.. Καλή περίπτωση αλλά με συμβόλαιο. Έχω εντυπωσιαστεί από την αμυντική προσήλωση και συνοχή με την οποία "πότισε" την Γκαζιάντεπσπορτ μετά από 1 μηνά δουλειάς. Έξυπνος κόουτς με αντίληψη, ψάχνει την καλή κατάσταση (μετά την επιτυχία στην Αγ. Πετρούπολη, όπου είχε και τον Μαυροκεφαλίδη) για να σκαρφαλώσει στο τοπ-επίπεδο. Μετράει 7-1 το 2014 με την Γκαζιαντεπ (ανέλαβε τέλη Νοέμβρη) με παθητικό στην άμυνα (το σημειώνω, το σημείο αναφοράς και του νέου κόουτς πρέπει να είναι αυτό..) 65 πόντους.  Pick'n roll επίθεση και εδώ. Σίγουρα θα τον ιντρίγκαρε η περίπτωση του Παναθηναϊκού, όμως έχει συμβόλαιο μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι. Η Royal Hali (χορηγός της Γκαζιαντεπσπορτ) είναι  μεγάλη εταιρία παραγωγής χαλιών σε Τουρκία και Μέση Ανατολή και τα οικονομικά της ομάδας είναι αρκετά καλά, οπότε καταλαβαίνετε ότι δε ψάχνεται για χρήμα σε μια ενδεχόμενη προσέγγιση. Σαφώς  και εδώ η περίπτωση εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο, μιας και ο Σλοβένος (εκτός του ότι έχει συμβόλαιο) δεν έχει δοκιμαστεί σε τοπ-επίπεδο. Αλλά ούτε και ο Πεδουλάκης μη ξεχνάτε.. Ο Ζντόβτς ήταν προπονητής της χρονιάς στο Eurocup το 2011 όπου οδήγησε τη Σπαρτάκ στο Final-4 ενώ στο Eurobasket του 2009 στη Πολωνία έφτασε στην 4η θέση με την Εθνική Σλοβενίας παρουσιάζοντας πολύ αξιόλογη δουλειά. Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η επαναπρόσληψη του στην Εθνική ομάδα μάλιστα.. Ρίσκο ναι, καλά στοιχεία επίσης, το ξαναλέω..

Περιμένω τις απόψεις σας..

349 σχόλια:

  1. αφου ουσιαστικα στην πιατσα κυκλοφορει η ειδηση εδω και ωρα 1ος προπονητης ο αλβερτης για να απορροφησει τους κραδασμους των οπαδων ερχεται και ματς με την φενερ και αμα γινει στραβη χρειαζεται και βοηθος αλλα ουσιαστικα 1ος ο μαρκοπουλος......... ενα τετοιο σεναριο πως το αξιολογεις jim? παντως και ο μαρκοπουλος τον μπαρτζωκα δυο χρονια στην πυλαια τον εχει εκθεσει αρκετα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Jim εισαι παιχτούρι... Θενκς ρε :) Η λύση Γκέρσον πως σου φαίνεται;

    Dino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιστευεις οτι θα ειναι αποδεκτος? και αστο αυτο στην ακρη...πιστευεις αληθεια οτι με το ροστερ μας κανει?? ταπεινη γνωμη μου καμια σχεση..

      Διαγραφή
    2. Διαβάζω από πολλούς Παναθηναϊκούς για Γκέρσον... Δεν τον θέλω εγώ αν και μη Παναθηναϊκός... Έχει να δουλέψει από το 2010 σε ομάδα και γενικώς οι ομάδες που είχε με εξαίρεση την Μακάμπι όπου είχε παιχταράδες (Σαρας, Παρκερ, Σολομον, Βουισιτς, Σαρπ)

      -Dino

      Διαγραφή
    3. *δεν μου πολύαρεσαν...

      Πεινάω και το φαγα... χαχαχαχαχα

      -Dino

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Plaza όχι?Και αν όχι γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Plaza; πατε καλα ρε;; ο Ζούρος της Ισπανίας;; γελάνε και τα τσιμέντα...

      Dino

      Διαγραφή
  5. Jimara μειναμε ολοι αφωνοι απο το πρωι,ακομα και αυτοι που εκραζαν ολο το βραδυ χτες δεν το περιμεναν....Τι να πω απο οτι βλεπω δεν θα ερθει κανενας αυτην την στιγμη και λογικο το βρισκω. Παμε με αλβερτη στον αυτοματο και δεν μπορω να καταλαβω το γιατι..οσο και αν πονεσαν τα ματια μας με αυτο που βλεπαμε ως τωρα δεν νομιζω οτι η ομαδα θα "ταρακουνηθει" οπως λενε καποιοι αλλα θα χασει την συνοχη της...Δηλαδη τωρα θα ερχιζει να παιζει ο Παππας και ολα θα λυθουν? θα παιξει ο "κριμα το μποι σου" Μαυροκεφαλιδης η θα σταματησουν οι τραυματισμοι.
    Στο τελος της χρονιας ηταν επιτακτικη αναγκη μια αλλαγη αλλα νομιζω αφορμη εψαχναν..σου λεει κατσε μην παρει παλι το πρωταθλημα και μετα δεν μπορεσω να τον διωξω..δεν ξερω ετσι το λαμβανω.
    Για την επομενη μερα θα ηθελα Ιτουδη...αλλα προφανως δεν θα γινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχως η ομαδα θα παει με αυτοματο μεχρι τελους με Αλβερτη στο παγκο. Τελειωσε και ουσιαστικα η χρονια για Ευρωπη. Αψυχολογητη ενεργεια η οποια ναι μεν προκαλει εκ πρωτης ενα ταρακουνημα στους παιχτες, αλλα οι μακροπροθεσμες παρενεργειες αυτης, καταδικαστικες για επιτυχημενο τελειωμα της χρονιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/1932281_710435142312635_1371102984_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://twitter.com/pnscroll_sdog/status/442394025023516672/photo/1 καλο ειναι να λεμε και τις πηγες

      Διαγραφή
  8. Part I

    Ο Πεδουλάκης πλήρωσε την περσινή χρονιά. Το ‘χω ξαναγράψει και το πιστεύω ακράδαντα. Η απρόσμενη περσινή επιτυχία θόλωσε τους πάντες με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να γίνουν μοιραία λάθη. Όλοι πίστεψαν ότι η ομάδα αφού αναγεννήθηκε από τις στάχτες της πέρσι, θα ήταν έτοιμη φέτος για το 7ο. Σ’ αυτή τη λογική έγινε ο σχεδιασμός το καλοκαίρι, σ’ αυτή την βάση επιλέχθηκαν οι παίκτες και μ’ αυτό το σκεπτικό άρχισε η χρονιά. Πολλοί τώρα ξεχνούν την κατάσταση της ομάδας το καλοκαίρι του 2012. Το απόλυτο μηδέν!!! Υπό φυσιολογικές συνθήκες η ομάδα κάνοντας restart θα χρειαζόταν τουλάχιστον 3 χρόνια για να επανέλθει στον αφρό της Ευρωλίγκας. Αν αντί του περσινού double, του sweep στους τελικούς και τον άδοξο αποκλεισμό από την Μπάρτσα είχαμε μόνο το κύπελλο όλα τώρα θα ήταν διαφορετικά. Ο παρορμητισμός του ΔΓ, οι καλομαθημένοι σε επιτυχίες οπαδοί, η πίεση από τον τύπο και όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα παραμύθιασαν τους πάντες στην ομάδα. Είναι νόμος. Όλες οι αληθινά μεγάλες ομάδες περνούν από την ακμή στην παρακμή. Αυτό είναι νομοτελειακό και όποιος προσπαθήσει να το αποφύγει τρώει σφαλιάρες που τον επιστρέφουν στην αφετηρία. Αυτό έπαθαν στον ΠΑΟ. Η ανυπομονησία, η βουλιμία, ο παρορμητισμός, το θολωμένο μυαλό εκεί οδηγούν.

    Η ρίζα του κακού, λοιπόν, είναι οι καλοκαιρινές κινήσεις. Όλα τα υπόλοιπα που βλέπουμε τώρα είναι οι συνέπειες. Το τίμημα θα πληρωθεί και θα είναι βαρύ. Όποιος δεν έχει την υπομονή να περιμένει, όποιος δεν μπορεί να αξιολογεί ψύχραιμα και ρεαλιστικά τις καταστάσεις, όποιος δεν βλέπει τα αυτονόητα είναι απλά ανεπαρκής. Το management μιας ομάδας ανθρώπων απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Και σ’ αυτές δεν περιλαμβάνονται ούτε ο τσαμπουκάς, ούτε οι τζάμπα μαγκιές, ούτε οι μπράβοι, ούτε τα επικοινωνιακά shows, ούτε τα πολλά λεφτά.

    Μετά την περσινή μαγευτική (όχι λόγω αποτελεσμάτων) χρονιά γινόμαστε μάρτυρες ενός εφιάλτη. Η ομάδα έπρεπε, σε νορμάλ συνθήκες, φέτος να διανύει τον 2ο χρόνο ανασύνταξης και να βελτιώνεται με στόχο την πλήρη επαναφορά. Με ηρεμία, ρεαλισμό, σεβασμό στο παρελθόν, προσήλωση στο πλάνο και χαμηλούς τόνους. Αντ’ αυτού, διαβάσαμε για 7ο αστέρι, για triple crown, για ρεκόρ, για κυνήγι των 9 τροπαίων της Ρεάλ και άλλα χαριτωμένα.

    Καταλαβαίνω όλους όσους συμφωνούν με την απόλυση Πεδουλάκη. Έχει και αυτός μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Δεν μπόρεσε, λόγω έλλειψης εμπειρίας σ’ αυτό το επίπεδο, να διαχειριστεί αυτά που συνέβαιναν γύρω του. Δεν μπόρεσε να μείνει έξω από το θέατρο του παραλόγου το καλοκαίρι. Δεν κατάφερε να πείσει ότι οι περσινοί τίτλοι ήταν extra bonus και ότι πρέπει να ακολουθηθεί βήμα-βήμα το πλάνο της νέας έκδοσης του μπασκετικού ΠΑΟ. Μπορεί να παραμυθιάστηκε και ο ίδιος. Έκανε λάθη και μάλιστα σοβαρά. Όμως, κανείς από όλους όσους τον θεωρούν λίγο, ανεπαρκή και ανίκανο δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο σύλλογος του οφείλει πάρα πολλά. Και οι ίδιοι οι παίκτες του οφείλουν πολλά. Οι περισσότεροι έχουν συμβόλαια που οφείλονται στην εκτόξευσή τους μέσω της δουλειάς του Άρτζι.

    Ο ΔΓ δεν με εξέπληξε. Και πολύ κρατήθηκε θα έλεγα. Έκανε το λάθος και μάλιστα στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Μεσούσης της χρονιάς και ειδικά μέσα Μαρτίου δεν αλλάζεις προπονητή. Οι αποφάσεις παίρνονται το καλοκαίρι όταν κάνεις ταμείο. Η ομάδα θα έπρεπε να τελειώσει την σεζόν με τον Πεδουλάκη, παίρνοντας πιθανότατα ένα ακόμα double και το καλοκαίρι να επαναπροσδιοριστούν οι πάντες και τα πάντα. Έτσι και ο ΔΓ θα είχε τροφή για την εφημερίδα του, θα γινόταν ακόμα πιο λατρευτός στους οπαδούς, θα έκανε επίδειξη ισχύος στους απέναντι και τελικά θα φούσκωνε τα πανιά της ματαιοδοξίας του. Κι ο Άρτζι, όμως, θα είχε πλέον το status να απαιτήσει πράγματα ώστε η ομάδα να ξεκινήσει την νέα σεζόν υπό καλύτερες προϋποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Part II
      Τα υστερόγραφα.

      Υ.Γ. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στον Άρτζι (αν διαβάζει το blog ή του το μεταφέρουν, άλλωστε δεν έχω άλλο τρόπο) για να του πω ευχαριστώ για την αξέχαστη περσινή περιπέτεια, για το επίπεδο του χαρακτήρα του, για τον σεβασμό του στο άθλημα και στην ομάδα. Του εύχομαι καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας του.

      Υ.Γ.1 Θεωρώ αυτονόητη την επιλογή Πεδουλάκη για τον πάγκο της Εθνικής. Τελικά το φάρδος του Βασιλακό είναι απίστευτο. Run George, run!!!

      Υ.Γ.2 Αυτά τα περί στοιχήματος και σικέ ματς είναι γέλια και για κλάματα. Επίσης, δείγμα ανθρώπου που δεν δέχεται την ήττα, ψάχνει μονίμως για θεωρίες συνομωσίας και έχει την αίσθηση του γαλαζοαίματου. Αντώνη Μαρίνο που βλέπεις και τόσα χρόνια μπάσκετ, ακόμα δεν έμαθες ότι η ήττα είναι μέρος του παιχνιδιού; Δεν μας ψεκάζουν, άμοιρε…

      Υ.Γ.3 Όσοι δεν πάνε στο γήπεδο δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να κριτικάρουν. Τι σόι νοοτροπία είναι αυτή; Φίλε y0zh1, ρώτησες όλους αυτούς που απευθύνεσαι αν έχουν τα 10-20 ευρώ κάθε εβδομάδα ή κάθε 15 μέρες για να πάνε στο γήπεδο;

      Υ.Γ.4 Τα περί Αλβέρτη για μέχρι τέλους της σεζόν είναι το συντομότερο ανέκδοτο που έχω ακούσει. Δηλ. έφυγε ο Πεδουλάκης και θα σώσει τη χρονιά ο Φράνκι; Βάζουμε ένα γυναικολόγο να κάνει τριπλό bypass; Πρωτότυπο… Α, αγγλικά ξέρει ο Αλβέρτης;

      Υ.Γ.5 Νομίζω ότι η απορία ορισμένων γιατί έφυγε ο Ζοτς έχει ήδη απαντηθεί κατά 90%.

      Υ.Γ.6 Λάθη του καλοκαιριού δεν είναι μόνο οι προσθήκες ή οι αποχωρήσεις. Λάθος είναι και η διαχείριση της υπόθεσης τραυματισμού του Λάσμε που εμφανίστηκε στην προετοιμασία με τέτοιο πρόβλημα ενώ είχε υπογράψει απίστευτο συμβόλαιο για την καριέρα του. Λάθος είναι και ο χειρισμός του Ούκιτς, παίκτη των 800χιλ. που έρχεται σακατεμένος από ο Ευρωμπάσκετ και κανείς δεν αντιδρά. Τα λάθη του καλοκαιρού είναι πολλά και διάφορα.

      Υ.Γ.7 Τα 3 προηγούμενα χρόνια, ειδικά τα 2 τελευταία, οι ελληνικές ομάδες έκαναν απίστευτες υπερβάσεις. Αυτές ήταν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ας το καταλάβουμε, επιτέλους, κι ας χαρούμε το μπασκετάκι ακόμα κι αν το παίζουν μόνο οι ξένοι. Οι διοικήσεις των ΚΑΕ καβάλησαν το καλάμι και πίστεψαν ότι θα μπορούν πάντα να είναι από πάνω παρά την τεράστια διαφορά στην ποιότητα των ομάδων. Ε, καλό είναι πέσουν μερικές φάπες για να στανιάρουν και να ξαναδούν το φως το αληθινό.

      Υ.Γ.8 Αν η ομάδα πάρει πάλι το πρωτάθλημα (επίφοβο κι αυτό πια) αυτό θα είναι ένα κατόρθωμα που θα οφείλεται κατά 100% στον ΔΓ που πήρε έγκαιρα την δύσκολη απόφαση. Να διώξει τον Πεδουλάκη. Καλή φάση, έτσι;

      Υ.Γ.9 Από ό,τι διάβασα έφυγαν και οι Μανωλόπουλος-Βόβοβρας. Μιλάμε για τον απόλυτο ερασιτεχνισμό. Ποιος θα βοηθήσει τον Αλβέρτη, ως υπηρεσιακό συνεχίζω να ελπίζω, να κάνει scouting, να στήσει πλάνα κλπ; Ο Μάνος Παπαδόπουλος; Όσοι διαδίδουν τα περί Μαρκόπουλο βοηθό είναι απλά άσχετοι. Εγώ λέω να φέρουμε βοηθό του Φράνκι, τον Ζοτς!!!

      Υ.Γ.10 Το χθεσινό ματς είχε υποτιμηθεί από όλους. Από τον ΠΑΟ (παίκτες, προπονητές, γελάκια και πλακίτσα στο ζέσταμα), από την Λαμποράλ, από τους φιλάθλους αλλά ακόμη κι από την Ευρωλίγκα. Δεν εξηγείται αλλιώς, ότι έστειλαν αυτούς τους ανεκδιήγητους διαιτητές οι οποίοι στα τελευταία 5’ διέσυραν το άθλημα. Τι να πρωτοθυμηθείς; Το instant replay όπου ρεζιλεύτηκαν σε πανευρωπαϊκή μετάδοση; Το δήθεν flopping στον Νοτσιόνι; Το 5ο φάουλ στον Βλάντο όπου παίρνει την μπάλα καθαρά ενώ πριν την κλέψει έχει κάνει 3 κανονικά φάουλ στον Ερτέλ από το κέντρο του γηπέδου;

      Υ.Γ. 11 Από τα ΜΜΕ του ΔΓ έχουν αρχίσει οι προπαγανδιστικές αναρτήσεις με βασικά σημεία ότι οι επιλογές του καλοκαιριού ήταν του Πεδουλάκη, ότι του αύξησαν την αμοιβή, ότι του έκαναν τριετές συμβόλαιο και ότι είχαν καταρτίσει από κοινού πλάνο με ορίζοντα τριετίας. Α, και ότι ο Αλβέρτης είναι η ενδεδειγμένη επιλογή κατά κοινή ομολογία. Κατά κοινή ομολογία όσων δουλεύουν στο onsports, προφανώς.

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου πολυ ωραια η αναρτηση σου και ψυχραιμη!
      κανε και εσυ μια προβλεψη για τον επομενο ετσι για χαρην της κουβεντας μας εδω!

      Διαγραφή
    3. Ωραίος φίλε 77. Σε μεγάλο βαθμό εξέφρασες και τα δικά μου πιστεύω για την ομάδα. Παρεμπιπτόντως και για να ευθυμήσουμε λίγο,ο Φράνκι μιλάει αγγλικά...

      Διαγραφή
    4. Πόσο σωστός....

      To Υ.Γ. (μήνυμα στον Άρτζι) ισχύει και για εμένα, παρόλο που η περσινή περιπέτεια έμεινε και στους φίλους του ΟΣΦΠ "αξέχαστη", λόγω της... Έκθεσης Ειδών Σκουπίσματος, που έστησε με απόλυτη επιτυχία, πέρσι τον Ιούνιο στο ΣΕΦ!

      Μήπως το Part II στην πραγματικότητα είναι το Part I ?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    5. Πολύ ωραίο, συμφωνώ λέξη προς λέξη αλλά θέλω να προσθέσω οτι απο όλα τα λάθη του καλοκαιριού, η μη διάγνωση της έκτασης του προβλήματος που έχει ο Διαμαντίδης ως μοναδικός δημιουργός είναι μακράν το μεγαλύτερο. Αυτό κυρίως νομίζω οτι πληρώνει ο Αργύρης αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να ξέρω σε ποιό βαθμό έχει ευθήνη ή πόσο δύσκολο ήταν να το διορθώσει αλλά είναι εκ των πραγμάτων και δικό του λάθος και μάλιστα λάθος που είχε την ευκαιρία να διορθώσει πολλάκις σε αυτά τα δύο χρόνια. Σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογώ την απομάκρυνση του αυτή τη στιγμή και επειδή τον θεωρώ άνθρωπο που ψάχνει πρώτα προς τον εαυτό του για να λύσει ένα πρόβλημα, είμαι σίγουρος οτι όταν κάνει τον απολογισμό του θα το σκεφτεί και αυτό.

      Ελπίζω σοβαρά ο Αργύρης να μην πάει για την Εθνική γιατί θα τον φάνε ζωντανό οι δεινόσαυροι και γιατί πιστεύω οτι οφείλει να ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ευρωλίγκα στην οποία θεωρώ οτι είναι ένας απο τους καλύτερους προπονητές και σίγουρα πολύ, πολύ καλύτερος απο ανθρώπους με πολύ μεγαλύτερο όνομα και πολύ μεγαλύτερες απολαβές.

      Για την επόμενη ημέρα δεν θα ήθελα να δω κάποιον προπονητή στον ΠΑΟ μέχρι το τέλος της σεζόν. Project δεν υπάρχει πλέον για να εκτελεστεί, η διοίκηση πέταξε λευκή πετσέτα και δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να καεί κάποια καλή περίπτωση επομένως η μόνη άλλη επιλογή είναι να προσληφθεί κάποιος επαγγελματίας καρπαζοεισπράκτορας. Απο το καλοκαίρι πιστεύω οτι υπάρχουν καλές περιπτώσεις, προφανώς θα έδινα μια ευκαιρία στον Φώτη τον Κατσικάρη αλλά το βασικότερο όλων είναι να καταλάβει ο Γιαννακόπουλος οτι σε τόσο υψηλό επίπεδο αυτός που διοικεί οφείλει να κρίνει ψύχραιμα, σε σωστό χρόνο και, το κυριότερο, στο παρασκήνιο. Όσο αυτό δεν συμβαίνει, το ποιός προπονητής θα αναλάβει είναι απολύτως αδιάφορο. Και μην ακούσω για το back 2 back του Ολυμπιακού (που ξέρω πόσο πολύ ζηλεύουν πολλοί Παναθηναϊκοί) γιατί μόνο ως αποτέλεσμα σωστού management δεν προέκυψε και ακριβώς γι'αυτό μνημονεύεται ως εξαιρετικό επίτευγμα, αλλιώς θα ήταν ένα απολύτως προβλέψιμο γεγονός, έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
    6. Γεια χαρά Χρήστο. Εύχομαι να ‘σαι καλά.
      Τον Άρτζι δεν θα τον φάει κανένας στην Εθνική. Όταν έχεις θητεύσει 1,5 χρόνο με τον ΔΓ, τότε έχεις πάρει ΤΟ master. Οπότε, και πιο έμπειρος είναι και πιο υποψιασμένος. Τι να του κλάσουν οι δεινόσαυροι;
      O Κατσικάρης προσέχει πολύ το CV του για να μπλέξει τώρα με τον ΠΑΟ. Άσε που δεν ταιριάζει με τον ΔΓ. Οπότε ούτε το καλοκαίρι δεν το βλέπω. Θέλει και πολλά λεφτά ο κερατάς!!! Εμείς ψάχνουμε προπονητή των 200χιλ.
      Αν έγραφα όλα τα λάθη του καλοκαιριού θα τελείωνα αύριο. Ενδεικτικά έγραψα και όχι τα αγωνιστικά που έχουν εξαντληθεί πια και στο blog.
      Τι προπονητή να προτείνω, ρε παιδιά; Αφού ο ηγέτης μίλησε. Η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι ο Φράνκι. Ε, ας φάνε στη μάπα τώρα τον Αλβέρτη όσοι είχαν λυσσάξει να φύγει ο Πεδουλάκης.
      Έχω τέτοια ζοχάδα που δεν έγραψα ούτε τα μισά από όσα ήθελα!!!

      Διαγραφή
    7. Γειά χαρά 77. Νομίζω υποτιμάς τους δεινόσαυρους αλλά οκ και ο ΔΓ κάνει ο,τι μπορεί για να τους φτάσει. Για τον Αλβέρτη δεν συμφωνώ, θεωρώ οτι στην παρούσα φάση υπάρχουν δύο δυνατότητες :

      α) Κάποιος που δεν τον νοιάζει να μαζέψει μερικές γερές σφαλιάρες (άλλη λέξη ψάχνω αλλά ας μην ξεφύγουμε) αρκεί να πληρωθεί για τη κονσομασιόν (Μαρκόπουλος, Πρίφτης κλπ κλπ).

      β) Κάποιος που δεν έχει βιογραφικό (ως προπονητής) για να λερώσει (Αλβέρτης, εγώ, εσύ, ο συμπαθής καραφλός φροντιστής του ΠΑΟ, ο περιπτεράς της γειτονιάς, κάποιος απο τους μπράβους του ΔΓ, ο σκύλος μου, whatever).

      Προσωπικά σ'επίπεδο αισθητικής προτιμώ τη δεύτερη λύση, πάντα κάτι με χάλαγε με την αμοιβόμενη σεξουαλική δραστηριότητα.

      Διαγραφή
    8. Μέγιστη παράληψη απο μέρους μου, υπάρχει και η εξής τρίτη λύση, να πάει ο ΠΑΟ σε λύση Gershon που ίσως να είναι και η καλύτερη δυνατή μιας και τουλάχιστον θα γελάσουμε.

      Διαγραφή
    9. 77, συμφωνώ με όλα όσα γράφεις.

      Λες και ήμουν προφητικός εχθές έγραφα ότι η διοίκηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, που προφανώς είναι τεράστιες, να αφήσει τον RG να τελειώσει τη χρονιά και μετά να φέρει τον επόμενο, που αυτή θα κρίνει κατάλληλο.

      Ο RG είναι προπονητής επιπέδου Euroleague.

      Αν ερχόσουν γήπεδο θα καταλάβαινες το σκεπτικό μου. Θεωρώ ότι υπάρχει πολύς κόσμος που από επιλογή δεν έρχεται, σε έχω προλάβει, είναι γνωστή η απάντηση για τα 10-15 ευρώ, αλλά βλέπεις και στην εποχή της παντοκρατορίας μας που δεν υπήρχαν σημάδια της κρίσης πάλι δεν έρχονταν. Πρωτίστως αυτοί είναι που ζητάνε Euroleague κάθε χρόνο, δεν έχουν ιδέα από μπάσκετ και το πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις, σε αυτούς απευθύνομαι (τους καταστροφολόγος), τους πανηγυρτζήδες, όχι σε ψύχραιμους ανθρώπους, ...προσωπικά ανήκω στην πλευρά που θέλει να βλέπει κάτι να χτίζεται σταδιακά, δεν πιστεύω σε θαύματα.

      Το εγχείρημα του RG μου άρεσε εξ αρχής, το στήριξα, ο άνθρωπος με κέρδισε, αλλά στην επίθεση δεν το έχει, πρέπει να μεστώσει το παιχνίδι του στον τομέα αυτόν, να αντλήσει ιδέες, κλπ. Τον ευχαριστώ και του εύχομαι καριέρα ανάλογη του πολύ υψηλού επιπέδου του (ως άνθρωπος πάνω από όλα) και να μην περιοριστεί στην εθνική ή γενικότερα σε ομάδες σαν το Περιστέρι. Άνοιξε τα φτερά σου, μπορείς.

      Το μέγεθος των ομάδων το καθορίζουν οι φίλαθλοί τους. Δείτε την ΑΕΚ μετά τον Φιλλίπου πως κατάντησε. Στα δύσκολα μαζί!

      Διαγραφή
    10. Φίλε 77, σε διαβάζω με πολύ μεγάλη προσοχή, όπως και τον Τζιμ, και η εκτίμησή μου είναι δεδομένη. Ωστόσο, δε συμμερίζομαι την άποψή σου -και του Τζιμ- ότι η απόφαση του ΔΓ θα ήταν σωστή -ή έστω νηφάλια- αν την έπαιρνε στο τέλος της χρονιάς.

      Και ο λόγος που το υποστηρίζω αυτό είναι πολύ απλός: ότι τα λάθη που επισημαίνετε συνεχίζονται κι έχουν ήδη γίνει βαρίδια που βουλιάζουν την ομάδα. Και εξηγούμαι: Όταν ακούστηκε το όνομα του Ράιτ, ο Τζιμ αναρωτιόταν κάπου -κάπως ειρωνικά- αν ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει να παίζει γρήγορα... Το ίδιο αναρωτηθήκαμε όλοι. Στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς με Ολυμπιακό ο Άρτζι δήλωσε αυτό ακριβώς -και μας άφησε όλους κάγκελο! Είπε συγκεκριμένα ότι ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη άμυνα, αλλά δε βγάζει αιφνιδιασμούς τους οποίους θα αναλάμβανε δήθεν ο Ράιτ! Αντίθετα, παρά την ασχετοσύνη μας αρκετοί φωνάζαμε ότι θα προκληθεί ανισορροπία στην επίθεση και ότι -όσο σκεπτόμενα και να παίζεις- δεν μπορείς να ταιριάξεις όλα τα είδη μπάσκετ σε μία ομάδα. Αν ο Παναθηναϊκός όλη τη χρονιά δεν είχε σαφές πλάνο στην επίθεση, στα τελευταία δύο παιχνίδια αλήθεια τι έχει; Το πρόβλημα της ομάδας επιδεινώθηκε σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά τώρα φαίνεται άλυτο. Πλέον η ομάδα παίζει τουρλουμπούκι έχοντας χάσει και τα ελεύθερα τρίποντα που είχε σε παλιότερα παιχνίδια, ενώ η επιθετική της ισχύς έχει μειωθεί αισθητά με την προσθήκη ενός παίχτη ο οποίος δεν έχει περιφερειακό σουτ! Η ομάδα δεν τραβούσε και απ' ό,τι φαινόταν η χρονιά ήταν χαμένη ούτως ή άλλως, οπότε η απόφαση αποπομπής του Άρτζι θεωρώ ότι ήρθε την ώρα που έπρεπε και έγινε με τον τρόπο που έπρεπε.

      Τα περί τριετίας, συγγνώμη που το λέω, αλλά τα ακούω βερεσέ. Μπαρτζώκας, Ζοτς, Ίβκοβιτς κι ένα σωρό άλλοι έχουν στήσει ομάδες από το μηδέν σε dt και τώρα ξαφνικά χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός τρία χρόνια για να φτάσει στο τοπ επίπεδο; Πολύ περισσότερο που φέτος ξοδεύτηκαν λεφτά, για να ανέβει η ομάδα και αποδεικνύεται όχι στη μέση, αλλά στο τέλος της χρονιάς ότι τα χρήματα αυτά, όπως κι ένα σωρό άλλα πήγαν σε λάθος επενδύσεις -γράφτε από πέρσι: Άντερσον, Πάνκο, Μαυροκεφαλίδης, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Μπατίστ, Ράιτ και φυσικά και πάνω απ' όλα Ούκιτς.

      Άλλο σφάλμα που πιστώνεται ο Άρτζι είναι ότι σε ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει πάρει πριν καν ξεκινήσει κατάφερε για μία ακόμη φορά να κάψει την οχτάδα στην οποία σκόπευε να στηριχτεί. Διαμαντίδης, Ούκιτς, Λάσμε, Γκιστ έχουν βγάλει τη σεζόν με ένα σωρό προβλήματα και άλλοι που υποτίθεται ότι ήρθαν για να βοηθήσουν είναι εξαφανισμένοι στο βάθος του πάγκου. Δε λέω να βάλει τους νέους στην Ευρωλίγκα, αλλά δε γίνεται να τους έχει εξαφανισμένους και στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου έχουν δοκιμαστεί και έχουν πετύχει, ούτε να εμφανίζει ξαφνικά τον Γιάνκοβιτς και να του δίνει 15 λεπτά σε παιχνίδι που παίζεται η χρονιά.

      Αυτά για την ώρα. Εύχομαι να μην κούρασα.
      Αλεξάντερ Γκομέλσκι

      Διαγραφή
    11. Ο Μπαρτζώκας βρήκε έτοιμη ομάδα.Αυτό δεν το αμφισβητείς κανείς.Δες την φτινή που έχει φτιάξει για να πιστείς και εσύ.Τώρα η απομάκρυνση πεδουλάκη μόνο ως αστείο μου ακούγεται.Τεράστιες ευρωπαικές ομάδες πόσο μάλλον η καλύτερη της τελευταίας 15τιας δεν κάνει αλλαγή προπονητή στα μέσα της χρονιάς...

      Έπρεπε εξαρχής να κρατηθεί χαμηλό προφίλ από τη διοίκηση.Ομάδες όπως η Ρεάλ η Μπαρτσα η Αρκούδα είναι σκαλιά πιο πάνω από τις ελληνικές.Αλλά από πράσινη εφημερίδα διαβάζαμε για 7ο!Το ζήτημα πλέον είναι το πρωτάθλημα.Και τουλάχιστον εκεί ο Άρτζι τον είχε ΠΑΤΗΣΕΙ τον Ολυμπιακό.

      Υ.Γ Μαχμούτι ή Κατσικάρης για εμένα

      Υ.Γ2 Τι διαιτησία ήταν αυτή με την Λαμποράλ!Απλά τραγική!Όχι βέβαια ότι έφταιγε μόνο η διαιτησία για την ήττα...

      Venu Vidi Vici

      Διαγραφή
    12. Υ.Γ 12 77 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΝΚΙ ΦΡΑΓΚΙ ΕΙΝΑΙ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΘΕΣ

      Διαγραφή
    13. καλησπέρα κι από μένα
      Εμένα η απορία μου είναι ο RG ζήτησε 5αρι και συμπληρωματικό PG από την αρχή της χρονιάς και ο ΔΓ του τον αρνήθηκε.
      Αν αυτό συνέβη τότε ο ΔΓ έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
      Αλλά εγώ γιατί πιστεύω πως το πλάνο του RG ήταν ελλιπές? Τουλάχιστον στον τομέα των κινήσεων ο ΔΓ μας έχει δείξει πως δεν έχει πρόβλημα να ξοδέψει ακόμα και αν η σεζόν τελειώνει βλέπε περσινούς τελικούς.
      Και να το πω αλλιώς, δέχομαι να κάνεις λάθη στη στελέχωση το καλοκαίρι, αλλά φροντίζεις μες στη χρονιά να τα διορθώσεις όπως μπορείς.
      Ο Ούκιτς όσοι τον έχουν δει δεν μπορεί να περπατήσει το παιδι. Μη γελιόμαστε πως ήλπιζε πως θα επανέλθει και μάλιστα χωρίς θεραπευτική αγωγή.
      Δεν απαιτώ το τέλειο coaching, ούτε να παίζει η ομάδα φαντασμαγορικό μπάσκετ, αλλά ρε παίδες δεν πας με 7 παίκτες και φέτος.
      Ο ΔΔ έχει αφήσει τα πνευμόνια του και φέτος και σε παιχνίδια της Α1.
      Ζητάω πολλά δηλαδή όταν απαιτώ να προστατευθεί.
      Δέστε την ανάλογη περίπτωση του Ναβάρο. Και πάλι δεν λέω ανάλογη χρησιμοποίηση γιατί μιλάμε για αλλά μπάτζετ,παίχτες κλπ.
      Μήπως μαζεύτηκαν πολλά?
      Κι εγώ διαφωνώ με την αποπομπή RG για να ΄μαι ειλικρινής, αλλά μετά και από ήττα από την τελευταία του ομίλου στην έδρα σου, πόσες ελπίδες έχεις με αυτή τη γραμμή πλεύσης να περάσεις?
      Όσον αφορά το πρωτάθλημα που είχε εξασφαλισμένο ο Παναθηναικός το καλοκαίρι, όλα θεωρίες είναι.
      Φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ όπου κρίθηκε στα λάθη έδρας του ΟΣΦΠ και πουθενά αλλού...
      Θέλετε να μου πείτε πως με ανάλογες με την τελευταία εμφανίσεις του Παναθηναικού, και χωρίς πρόκριση
      στους 8 η ομάδα θα πήγαινε με ψυχολογία να χτυπήσει τον Ολυμπιακό...
      Σέβομαι τον άνθρωπο Πεδουλάκη και μακάρι να πετύχει στην καριέρα του, αλλά δεν μου έδειξε έτοιμος να διαχειριστεί την πίεση, ούτε και την ψυχολογία των παικτών.
      Δεν ήμουν γήπεδο γιατί σπουδάζω αλλού αλλά δεν χρειαζόταν για να καταλάβω την νωθρότητα με την οποία εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά οι παίκτες.
      Και γι' αυτό ένας έχει την ευθύνη, δεν γίνεται με τον Ολυμπιακό να μπαίνουν σαν σκυλιά πολέμου και στα υπόλοιπα να κυνηγάνε πάντα στο 2ο ημίχρονο να καλύψουν τις διαφορές.
      Ο RG άφησε έργο αλλά είχε βασικές ελλείψεις.
      Αυτά τα ολίγα.

      Υ.Γ. Παρότι συμφωνούσα με την κίνηση Ραητ, και παρότι δεν είναι κακός παίκτης φαίνεται ότι μπέρδεψε την ομάδα.
      Υ.Γ.1 Που την βλέπετε τελικά την φετινή Αρμάνι?Λέτε να γίνει η έκπληξη?

      BFANATIC

      Διαγραφή
    14. @BFANATIC Η ιστορία της Αρμάνι που φτάνει F4 στην έδρα της και το διεκδικεί μέχρι τέλους (δύσκολο να το κερδίσει) είναι μια ιστορία που ΘΕΛΕΙ και η ευρωλίγκα, και το ευρωπαικό μπάσκετ για λόγους διαφήμισης. Ε, να μη γίνει πραγματικότητα; :)
      Για εμάς τους Έλληνες οι θεωρίες συνομοσίας είναι δεύτερη φύση, και εδώ μας παίρνει να βάλουμε μπόλικη σάλτσα!

      Πέραν της πλάκας, μπορεί να πάει F4, μετά όλα είναι μια ζαριά! Άμα βάλει 10-16 τρίποντα στις πρώτες 3 περιόδους όπως προχτες, και με την έδρα με το μέρος της, όλα γίνονται!

      Διαγραφή
    15. @Napidious σωστός φίλε, εγώ δεν το πήγα τόσο συνομοσιολογικά, απλά είναι το φετινό underdog και παίρνοντας τη 2η θέση είναι με το 1 πόδι στο F4. Το ρόστερ το έχει,ο προπονητής Μπάνκι έχει τα διαπιστευτήρια τι μένει; Μια μικρή εύνοια που θα έχει λόγω έδρας.
      Έδεσε το γλυκό.

      BFANATIC

      Διαγραφή
    16. Συμφωνώ με όλα όσα λες, με μια μονο επισήμανση: Ακριβώς επειδη οι καιροί είναι δύσκολοι, και ακριβώς επειδή δεν έχουμε για πέταμα τα 10-20 ευρώ, θα έπρεπε και ο Πεδουλάκης να σεβαστεί το υστέρημα όσων πήγαιναν κάθε εβδομάδα στο γήπεδο, σε Ελλάδα και Ευρώπη, και αρρώσταιναν με το τραγικό θέαμα.

      Προσωπικά θα πω οτι ίσως τελικά να ήταν πράγματι αρνητικό το οτι πήρε το πρωτάθλημα πέρυσι η ομάδα. Χειρότερο μπάσκετ από αυτό που παίξαμε φέτος έχω να δω από τη δεύτερη χρονιά Μάλκοβιτς

      Διαγραφή
  9. Συμφωνώ με το Jim σχετικά με την απόφαση απόλυσης του κ. Πεδουλάκη. Ειδικά η παράγραφος

    (Θεωρώ ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει κάνει προεργασία για να φτάσει σε μια τέτοια απόφαση. Βασικά είμαι σίγουρος. Δε διανοούμαι ότι προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση τελείως εν θερμώ, είναι αρκετά έξυπνος για κάτι τέτοιο. Δε έφτασε εδώ για να πάει στη τελική ευθεία με τον Αλβέρτη (που δεν είναι προπονητής) γιατί εαν το έκανε το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από την ίδια την απόφαση..)

    θέλω να πιστεύω ότι ισχύει, γιατί αλλιώς...

    Επιτρέψτε μου να μην σχολιάσω τους υποψήφιους αντικαταστάτες, γιατί δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω ποιός είναι ο καταλληλότερος για τη συγκεκριμένη... ηλεκτρική καρέκλα. Πρέπει σαφέστατα όμως να ταιριάζει στη σύνθεση (ή αν θέλετε χημεία) της ομάδας και το γενικότερο project του ΠΑΟ. Μην ξεχνάτε ότι σε κάποιον προπονητή έκανε ο Panko (που έχει βγει και παίκτης του μήνα στην ACB κάποιες φορές φέτος ) και όχι ο Gist, συνεπώς θα πρέπει ο προπονητής προτίστως να μπορεί να δουλέψει με τους παρόντες παίκτες στην ομάδα, κοινώς να ταιριάζει το παιχνίδι τους στη προπονητική του φιλοσοφία.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. διδυμο αλβερτη-πριφτη γραφει στο sportdog.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://greenblogger13.wordpress.com/2014/03/08/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jim νομίζω ότι το σχόλιο του καθενός από εμάς έχει να κάνει από το πως βλέπουμε το μπάσκετ σαν σπόρ,το μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και το μπάσκετ σαν οπαδοί της εκάστοτε ομάδας.

    Αν το δεις σαν σπορ ο Πεδουλάκης καλώς απολύθηκε γιατί α) δεν παρουσίαζε καμμία πρόοδο και καμμία εξέλιξη στο επιθετικό παιχνίδι και β) είχε αναγάγει σε σταρ-βασικους-αναντικατάστατους όποιον είχε αθλητικά προσόντα και χαμηλό μπασκετικό IQ( ξέρω ότι πολύ θα διαφωνήσουν,ίσως και εσύ). Δεν αναφέρομαι στο Διαμαντίδη,φυσικά. Όποιος γνώριζε τα βασικά του αθλήματος ήταν παρκαρισμένος στον πάγκο, αδούλευτος και σκυθρωπός(Παππάς-Μαυροκεφαλίδης ειδικά). Απορώ ποιος φίλαθλος του μπάσκετ έδινε τα λεφτά του να δει αυτόν τον Παναθηναικό.

    Αν το δούμε στο υψηλό επίπεδο, δηλαδή στην Ευρωλίγκα, ο Πεδουλάκης θα ήταν σούπερ πετυχημένος για αυτό που πρέσβευε αν το όνομα της ομάδας ήταν Ουνικάχα ή Ναντέρ ή Μπεσίκτας. Με το ειδικό βάρος που εχει ο Παναθηναικός η εικόνα της ομάδας ήταν αντιαισθητική,το λιγότερο. Στην τελική ομάδες με μικρότερο μπάτζετ φέτος παίζουν μπασκετάρα.Αλλά και πάλι θα ήταν μια λάθος απόφαση καθώς δεν έχει αποκλειστεί από κάπου ακόμη.

    Αν το δεις σαν οπαδός τότε έχεις μπροστά σου μια πρωτοφανή απόφαση για το σύλλογο. Καινούριος προπονητής,νέα προσαρμογή, άλλο ροτέισον αλλά ίσως πιο ελκυστικό μπάσκετ και πιθανώς απώλεια τίτλων και καζούρα από τον αιώνιο αντίπαλο.

    Θα τελειώσω με το εξής: Κάπου αναφέρεις "Θεωρώ ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει κάνει προεργασία για να φτάσει σε μια τέτοια απόφαση. Βασικά είμαι σίγουρος. " Λοιπόν πιστέυω ότι ο Δημήτρης Γιαννάκόπουλος δεν έχει κανένα πλάνο. Απλά βλέπει στον Ολυμπιακό τι εξέλιξη είχαν Παπανικολάου-Σλούκας-Μάντζαρης, με τους τελυταιούς να είναι σκάλες μπροστα από τους αντίστοιχους τουΠαναθηναικού.Επίσης βλέπει την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό με Χριστοδούλου-Καββαδά-Αγραβάνη-Παπαπέτρου και τον πιάνει σύγκρυο. Σου λέει εμείς θα κάψουμε ότι ελληνικό υπάρχει; Με αυτό τον προπονητή μάλλον.

    Υ.Γ. Για προταση από Ελλάδα τον Βετούλα(λόγω εύστοχων επιλογών σε ξένους) ,από εξωτερικό τον Ζντοβτς(γιατί δεν θα αλλοιωθεί το DNA της ομάδας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλησπερα στην παρεα....θα τολμησω μια προβλεψη για τον παναθηναικο....θα αλλαξει την ψυχολογια της ομαδας αυτη η αλλαγη ειναι σιγουρο,θα δουμε για κανενα μηνα παππα,μαυροκεφαλιδη,γιανκοβιτς να πετανε,ολοι θα λενε απελευθερωθηκαν,ο κοουτς πεδουλακης τους ειχε κλειδωσει τωρα δειχνουν το ταλεντο τους,ισως η ομαδα περασει στους 8 της ευρωλιγκας....και στο τελος το πρωταθλημα θα παει στον πειραια και πολυ ευκολα μαλιστα....αυτο που γινεται ειναι ερασιτεχνισμος που δεν συναντας ευκολα και η ομαδα θα το πληρωσει παρα πολυ ακριβα ..την προεργασια που λεει ο τζιμ σιγουρα την εχει κανει ο Δ.Γ αυτα που εγραφε η πρασινη κατα καιρους αυτο δειχνανε,αλλα μια ομαδα που εχει πλανο και σοβαροτητα δεν αλλαζει προπονητη στην μεση της χρονιας..stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω φίλε! Δεν φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ μαζί σου για το αγωνιστικό! Αυτό συζήταγα χθες. Αναλαμπή στο άμεσο μέλλον λόγω ψυχολογικής απελευθέρωσης και όταν θα σφίξουν τα γάλατα θα ψάχνουμε να βρούμε που οφείλεται η κατάρευση της ομάδας. Τουλάχιστον με πεδουλάκη το πρωτάθλημα ήταν κλειδωμένο. ΜΑΚΑΡΙ να διαψευστούμε βέβαια...
      Δημήτρης

      Διαγραφή
  14. Απ τη στιγμή που μιλάμε για ονόματα προπονητών, φαντάζομαι πως αναφερόμαστε για το καλοκαίρι, όχι τώρα, οπότε δεν έχει νόημα να πουμε ποιος θα ταίριαζε καλύτερα στην ομάδα απ τη στιγμή που θα την διαμορφώσει αυτός. Πέρα ίσως από κάποια θεμελιώδη, όπως είπε ο Jim, προσήλωση στην άμυνα κ αρκετό πικ ν ρολ(;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ποιες είναι ακριβώς οι ιδιαιτερες αποψεις/εκκεντρικότητες που προσαπτεις στον πιανιτζιανι?μπορεις να τις αναφέρεις επιγραμματικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για να πάω την όλη συζήτηση λίγο παραπέρα θέτω το ερώτημα: Η αποπομπή Πεδουλάκη θα πρέπει να κάνει τον Μπαρτζώκα να κοιμάται ήσυχος ή να χάσει τον ύπνο του;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απο τη μια συμφωνω οτι και να λεμε δε γνωριζουμε τι πραγματικα γινεται μεσα στην ομαδα ουτε τι σχεδιασμο ειχαν κανει στην αρχη της χρονιας Πεδουλακης και Γιαννακοπουλος.

    Σε πρωτη ματια την αποπομππη Πεδουλακη τη βρισκω εντελως αστοχη.
    Ασε τον προπονητη να τελειωσει τη χρονια και αποφασιζεις.

    Εξαλλου, δε μπορω με τιποτε να θεωρησω τον Πεδουλακη αποτυχημενο. Εχω μονο μια επιφυλαξη οσον αφορα τη στελεχωση του ροστερ.
    Η αληθεια ειναι ο ανθρωπος παρελαβε καμμενη γη και πηρε ηδη 3 τιτλους κατω απο πολυ ιδιαιτερες συνθηκες.
    Νομιζω οτι επεσε "θυμα" του Δ.Γ. ειτε λογω απειριας ειτε λογω ιδιοσυγκρασιας του 2ου.
    Σημαντικο ρολο επαιξε η ταυτοχρονη προσπαθεια και να κτισει νεα ομαδα ο Παο και να διεκδικησει τιτλους αμεσως και ολα αυτα σε συνδοιασμο με μειωμενο μπατζετ.
    Κακη λογικη, δεν γινεται να τα θελουμε ολα δικα μας και να κυνηγαμε θαυματα.

    Αν θεν υπαρξει καποια θεαματικη εξελιξη με το νεο προπονητη, ειναι σαν ο ΠΑΟ να πεταει λευκη πετσετα.
    Η ομαδα πασχει στο ροστερ,ειτε λογω κακων επιλογων ειτε λογω τραυματισμων, και η αλλαγη του προπονητη ουτε θα αναστησει τον ΔΔ και το Λασμε, ουτε θα θεραπευσει τον Ουκιτς και τον Καρυ, ουτε θα ξανακανει μπασκεμπολιστα τον Μπατιστ, ουτε θα μαθει μπασκετ στο Πινγκ.
    Αν ο κυριος Γιαννακοπουλος διαβαζει το μπλογκ, με ολο το θαρρος θα του προτεινα να παιρνει αποφασεις πιο ψυχραιμα και χωρις να σκεφτεται ως οπαδος του ΠΑΟ.

    Οσον αφορα την διαδοχη κατασταση, πραγματικα δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες, Εκτος κι αν ο Ζοτς συνεχισει να τα παιρνει στο κρανιο με τα μεμετια (οκ, ευσεβεις ποθοι, το ξερω :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι κανει τον εχει πιασει συγκρυο;;;χαχαχα Ναι ρε με τον Χριστοδουλου Καββαδα Αγραβανη ακομη και τον Παπαπετρου,καλα εσυ ξερεις πολυ μπασκετ και ξερεις απο ψυχολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θετικά...
    - οι κούπες.
    - ο καταποντισμός του αιώνιου αντιπάλου σου...
    - όσο είχες μαζί σου τα αποδυτήρια όλα κάπως πηγάιναν καλά...
    Αρνητικά...
    - 5 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα.
    - η τελευταία ήττα από την Κάχα - τη χειρότερη ομάδα των ομίλων - στο ρελαντί, μέσα στο σπίτι σου. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΔΡΑ!!!
    - 9 στα 10 παιχνίδια, το πρώτο ημίχρονο πάει στράφι. στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθείς να συμμαζέψεις τα χάλια σου με τρομερή υπερπροσπάθεια των παικτών. ΟΛΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ. τυφλωθήκαμε...
    - από την αρχή της σεζόν δεν έχεις "καθαρίσει" ένα παιχνίδι με σχετική άνεση. στην Ελλάδα μια από τα ίδια.
    - επιθετικά συστήματα ανύπαρκτα.
    - η φημισμένη άμυνα άρχισε στα τελευταία παιχνίδια να "μπάζει".
    - διαχείριση ρόστερ (δεν με ενδιαφέρει ποιος το στελέχωσε) καταστροφική είτε για τους μεν βασικούς που δεν έχουν ανάσες είτε για τους δε αναπληρωματικούς που καθαρίζουν τον πάγκο και πληρώνονται παχυλούς μισθούς.
    - προπονητικό βοηθητικό team και scouting ανύπαρκτο. εξαιρείται ο αιώνιος αντίπαλος. χτες με την Κάχα φτάνεις να γυρίσεις το παιχνίδι 61-65, θέλει 1' και 10" και δεν παίρνεις ένα time out μέχρι το τέλος. στα time out που παίρνει ο πεδουλάκης δεν σχεδιάζει ποτέ τίποτα άξιολογο. παρά μιλάει όπως είπε και ένας φίλος τη γλώσσα των κωφάλαλων. χτές χτύπαγε το κεφάλι του για να υποδείξει isolation στον wright που ήρθε στον Παναθηναϊκό...προχτές!
    - η ομάδα είναι απροπόνητη και αγύμναστη.
    - τα αποδυτήρια είναι μπουρδέλο.
    - μας έχετε σπάσει τους όρχεις με τη χρησιμοποίηση του Ούκιτς. φτάνει πια. είναι τραυματίας?? θεραπεία και σπίτι του. δεν έχεις αντικαταστάτη? βάλε το Παππά, βάλε τον αποστολίδη...μη μου βάζεις τον τραυματία!!! μας δουλεύετε? δεν μπορεί το παιδί.
    - συνέντευξη τύπου με κατεβασμένα μούτρα??? είσαι στον ΠΑΟ ρε μάγκα. είσαι LOOSER??? νιώθεις υπεύθυνος??? τότε πες " υποβάλλω την παραίτηση ΜΟΥ στον κο Πρόεδρο διότι ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για αυτό που οι παίχτες του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ παρουσιάζουν και νιώθω υπεύθυνος. όχι γενικότητες περί ευθύνης προπονητή.
    και άλλα πολλά...που έχουν επισημάνει οι φίλοι του ΠΑΟ σε αυτό το blog.

    οι ρομαντισμοί περί λογικής αλλού. η καραμέλα "στα μέσα της σεζόν" έλιωσε. ΠΟΙΑ ΣΕΖΟΝ??? ΠΙΝΚΓ ΠΟΝΓΚ ΠΑΙΖΟΥΜΕ??? έχουμε ξεφτιλιστεί με τους 50-60 πόντους κάθε φορά. περίγελος στην ευρώπη γίναμε. ομάδα παλαιμάχων καταντήσαμε.

    εμείς οι τρεις φίλοι που μαζευόμαστε ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ τόσα χρόνια στο καθιερωμένο ραντεβουδάκι μας για τη ΠΑΝΑΘΑ, φέτος δεν αντέχαμε άλλο. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ και μαύρισε η ψυχή μας. ΚΑΤΑΝΤΙΑ!! ήττες είχαμε γευτεί πολλές τόσα χρόνια και νίκες. αλλά αυτό το κακό ποτέ.

    ο Πρόεδρος ΔΕΝ είναι άμοιρος ευθυνών. Αλλά έπραξε σωστά κατά την γνώμη μου. αν συνεχίζαμε έτσι αγαπητοί φίλοι Παναθηναικοί θα χάναμε αυτό που ο ζέλικο μας χάρισε τόσα χρόνια. τη περηφάνια του να είσαι Παναθηναικός στην Ευρώπη. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ ΜΑΖΙ.

    Αργύρη σε ευχαριστούμε για όλα αλλά ως εδώ. Δεν με νοιάζει πως θα πάει η χρονιά πια γιατί νιώθω πως μας ξεζούμισες, μας γάμησες ψυχολογικά!!!

    Εγώ έβγαλα εισιτήρια από Πάτρα και 20 Μάρτη θα είμαι μέσα στο ΟΑΚΑ!!! Πάμε για τη νίκη στην ΕΦΕΣ!!!
    ElGreco


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιος.

      Σωστη κινηση του προεδρου. Να παρουμε ομως προπονητη, αυτα για Αλβερτη ειναι αδιανοητα. Μαρκοπουλος με τα χιλια. Ιδανικη λυση!

      Διαγραφή
    2. φιλε ελ γκερο εισαι τρομερος... ειπες αληθειες.. ειπαμε να μην σταυρωσουμε τον κοουτς αλλα εμεις καναμε το αντιθετο, στηριξη σε οτι μακακια βλεπαμε, ε οχι!!! καποιοι ειπανε και για ηττες του ζοτς!!! ναι ναι του τυπου που ελεγε να βαλει η ομαδα 100 αρες για τον κοσμο!!! ναι αυτον που σπαριαλιαζε την αμυνα καθε ομαδας!!!
      Το ανεκδοτο με τον ουκιτς ακομη και οταν ηρθε ο ραιτ συνεχιζεται.. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ???
      προτιμω τον ανετοιμο παππας και ας χασω το ματσακι λογω παππα!!!
      Οπως ειπα και στο προηγουμενο ποστ περιμενα να παραιτηθει μονος του!!! οταν απο την αρχη της χρονιας μιλλαει για βελτιωση και τελικα τρωει φαπες και απο τον χαζο ιταλο!!!!
      Και οχι δεν γουσταρω να βλεπω σε καθε ματσ να σκοραρουμε 50 ποντους μονο και μονο για να νικησω τον γαυρο στο τελος της χρονιας!!!!

      Διαγραφή
    3. Εγώ, εσύ ποιος είναι ο τρίτος? :D

      Διαγραφή
    4. ElGreco - μπράβο για αυτά που γράφεις. Οι παλιότεροι εδώ μέσα ξέρουν ότι τη φετινή σεζόν δεν έγραψα ούτε ένα σχόλιο, απλά το βούλωσα. Η ομάδα δεν βλεπόταν. Μετά από ΚΑΘΕ ματς μου ερχόταν να κλαίω, να κρυφτώ, να τα σπάσω όλα, με έπιανε απελπισία. Όλο κλαιγόμουν για το χάλι της ομάδας, δεν ξέρω πόσες φορές είπα ότι δεν θα ξαναδώ μπάσκετ.

      Αρχικά να πω ότι η αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση με προβλημάτισε ιδιαίτερα και η πρόσληψη του Πεδουλάκη μου άρεσε. Έγιναν όμως πάμπολλα λάθη, τόσο από τον ΔΓ όσο και από το προπονητικό τιμ. Ειδικά στη στελέχωση της ομάδας, αλλά και στην αντιμετώπιση των τραυματιών - έλεος, πως βάζεις τραυματίες να παίζουν σα να μην τρεχει τίποτα;;; Και μετά να ακούς σχόλια ότι "οι ανεύθυνοι στην Εθνική Κροατίας έβαλαν τον Ρόκο να παίζει με ενέσεις". Γιατί εδώ κάνουν κάτι καλύτερο;;; Η επίθεση της ομάδας ήταν ανύπαρκτη, η άμυνα παρουσίαζε φθίνουσα πορεία, το ροτέισον πολύ κλειστό. Ίσως μας τύφλωναν κάποια σημεία, όπως η εξέλιξη του Μάικ Μπράμος, οι νίκες επί του Ολυμπιακού, οι πομπώδεις δηλώσεις. Μα δεν βλέπαμε ότι ο ΔΔ είναι στην κυριολεξία σκασμένος, ότι ένα σωρό παίκτες έχουν κάκιστη ψυχολογία.
      Και ναι, chris nas, "Και οχι δεν γουσταρω να βλεπω σε καθε ματσ να σκοραρουμε 50 ποντους μονο και μονο για να νικησω τον γαυρο στο τελος της χρονιας!!!!"

      Τέλος πάντων. Η ομάδα τώρα δύσκολα θα κάνει κάτι καλό φέτος.
      Ας ελπίσουμε να βρεθούν λύσεις για του χρόνου.
      Στον Πεδουλάκη λέω κι εγώ ευχαριστούμε για κάποια πράγματα και καλή συνέχεια. Αρχίζω να αναπνέω καλύτερα.

      Χαιρετώ και μην χάνετε την ελπίδα. Είμαστε ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ομάδας μας.

      Καλό βράδυ,
      Ρίκα

      Διαγραφή
  20. Μεγα λαθος...
    Το προβλημα του Παναθηναικου στην επιθεση ειναι οτι οι περισσοτεροι (9) παιχτες δεν μπορουν να δημιουργησουν ουτε για τον εαυτο τους ουτε για τους αλλους.Με απλα λογια
    ''περιμενουν'' ασιστ. Περσυ φαινοταν λιγοτερο λογω Σοφο-Ουκιτς(υγειους) αλλα και Τσαρτσαρη. Οταν βγαζεις ενα συστημα στην επιθεση, ουσιαστικα η κυκλοφορια της μπαλας σταματαει σε μη δημιουργους και γι΄αυτο ο Παναθηναικος αναλωνεται σε ατελειωτα PnR με τον Διαμαντιδη.. Περσυ τα 10 λεπτα του Σοφο, οσα λαθη και να εκανε, ξεκουραζαν ολη την ομαδα (κυριως τον Αρχηγο) και εδιναν ευκολους ποντους και φθορα στους αντιπαλους ψηλους.. Φετος δεν εχουμε ψηλο να παιρνει την μπαλα χαμηλα (ΝΟΜΟΣ για ομαδες που παιζουν σετ παιχνιδι) δεν εχουμε drive απο ουκιτς (γι' αυτο πηραμε Ραιτ) και εχουμε εναν ηρωα (3D) να προσπαθει να δημιουργησει για ολους.
    Ο Πεδουλακης επελεξε να μην χρησιμοποιει τους Παππα-Γιανκοβιτς-Λουκα γιατι πολυ απλα ριχνουν πολυ το αμυντικο performance της ομαδας χωρις να δινουν πολλα στην επιθεση. Φταιει και αυτος που δεν καταφερε να τους ενταξει στην ομαδα αλλα συγουρα ο Παναθηναικος θελει παιχτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το μεγαλυτερο λάθος του καλοκαιριού είναι ο dorsey

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Jim καλησπερα,

    το σεναριο επιστροφης Ζελικο το βλεπεις πιθανο; Θεωρω πως πλεον πως θα κινηθει προς αυτη την κατευθυνση απο τωρα ωστε μεχρι το καλοκαιρι να εχει γινει η προεργασια.

    Raging Bull

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. οκ το να αφησει την ομαδα με καποιον που δεν εχει καν δικαιωμα να κατσει στον παγκο ειναι του ματσ.. το να υποστηριζουμε οτι επρεπε να τελειωσει την χρονια ο πγιατι πριν 15 χρονια ο παο ειχε μεινει εκτος ευρωπης απο τον τοτε παοκ ειναι πραγματικα αστειο!!
    Περιμενω να δω αν τελικα θα μπουνε μεσα παικτες που δεν εμπαιναν απο πεδουλακη γιατι ετσι μπορει να δικαιολογηθει η απομακρυνση του οταν δεν υπαρχει αντικαταστατης του!!!
    Αν εμενε ετσι που εχουν τα πραγματα απλα θα βοηθουσε να παρουμε το πρωταθλημα και τιποτα αλλο.. οταν οι τελευταια σου νικη στην ευρωπη ειναι επι του ολυμπιακου και αυτο γιατι εχεις βρει τα κουμπια του λεει πολλα!!! εκτος και αν καποιος νομιζει οτι θα κερδιζαμε καποιον κρισημο αγωνα τυπου μπαρτσα φενερ και μαλακα εκτος!!
    Αν τελικα παρουμε καποιον κανονικο κοουτς καλα εκανε και τον εδιωξε, νομιζω οτι αυτο που ειδαμε ηταν το καλητερο που μπορουσε να δειξει!!!
    Αν παλι οχι τοτε υπαρχει φαουλ αφου ουσιαστικα θα ειμαστε χωρις κοουτς για το υπολοιπο της χρονιας!!
    Για να δουμε.. γιατι ο δημητρης λειτουργει πολυ με το συναισθημα και δεν το εχω σε τιποτα να κανει το μπαμ τοσο σε κοουτς οσο και σε ενισχυση της ομαδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. -ενα μεγαλο ευχαριστω στον Αργυρη για ο,τι προσφερε μεχρι τωρα!!!!και καλη του τυχη απο δω και περα και να τον δουμε να διακρινεται στο εξωτερικο πλεον.ειναι πολυ καλυτερος απο αρκετους που βγαζουν εκατομμυρια εδω και χρονια!!!

    -η ομαδα κατεληξε να παιζει φετος με μονο του το δδ στην περιφερεια!ειναι 34 ετων και λογικο ειναι να εκτεθει και αυτος!!!ο ουκιτς ειναι off, ο καρι εξω, ο παππας ανετοιμος.ποιος φταιει γι αυτο?κανεις!!!ποιος περιμενε ο κροατης να τσακιστει στο ευρωμπασκετ?γιατι δεν εξοπλιστηκαμε περισσοτερο?με τι λεφτα?

    -η ομαδα δεν ηταν καλη φετος και η σταγονα ξεχειλισε χθες, καποιος την πληρωσε!!εχει ξαναγινει, παντου γινεται, παντα γινοταν αυτο!!!

    -ολοι λεμε οτι φορτωθηκε παικτες απο τη διοικηση!!μαυρος, μαικ, κινεζος!!!οκ, αλλα και με τους υπαρχοντες παικτες η ομαδα δεν εδειξε κατι φετος δυστυχως και σε αυτο για μενα μεγαλυτερο ρολο επαιξε η ατυχια με τους τραυματισμους (οπως και με τον οσφπ του μπαρτζωκα, μη ξεχνιομαστε). παρα η οποια ανικανοτητα του κοουτς.

    -επρεπε να φυγει τωρα ο κοουτς?δυσκολο ερωτημα!!!και ναι και οχι!!με τις παρουσες συνθηκες η πορεια ηταν προδιαγεγραμμενη στην ευρωπη.στην ελλαδα δε ξερω κατα ποσο ηταν σιγουρο το πρωταθλημα.και γιατι αλλωστε σιγουρο?στο καλαθι εχανε στο οακα ο οσφπ, μη γελιομαστε!!!αρα?γιατι να καουν ομαδα και προπονητης μαζι?ο καθενας το δρομο του!!!

    -εγω το ΔΓ τον εχω για εξυπνο και αν δεν ειναι (για καποιους) εξυπνος σιγουρα ακουει φραγκι και μανο που εχει διπλα του και αυτοι σιγουρα ξερουν.οι μουρμουρες θα γινονταν συντομα κραυγες, γιατι να χαλασει ο,τι εχτισε περυσι?θα το σωσει μηπως φετος?οχι απαραιτητα αλλα θα παει γι αλλα!

    -χθες η ομαδα επιασε το ναδιρ της!!!ποιος φταιει για αυτο?ο κοουτς ή μηπως καποιοι παικτες δεν καταλαβαν οτι παιζοταν τελικος?μηπως ο δδ ηταν αισχρος για μια ακομα φορα τον τελευταιο καιρο?μηπως ο λασμε ηταν αθλιος?μηπως ο μπραμος βρισκοταν σε αλλο γηπεδο, οπως και ο μασιουλις?εβαλε το γιανκοβιτς να παιξει αμυνα και φταιει παλι ο κοουτς γιατι λεει ο γιανκοβιτς δε μπορει να παιξει κοντυτερο παικτη?δε μπορει να παιξει τον ποετα?θα τρελαθουμε?αν δεν μπορεις να παιξεις αμυνα τον ποετα κοψτο και ανοιξε κανα χασαπικο!!!ελεος!!!

    -και τωρα τι θα γινει?προφανως πλανο δεν υπαρχει.απλα για να μη συντηρειται μια νοσηρη κατασταση που θα χειροτερευει ολοενα και πιο πολυ παρθηκε η αποφαση για το διαζυγιο και εχει ο θεος!!!τοσο απλοικα το βλεπω εγω μιας και δε διακρινεται η επομενη κινηση.

    -εν τελει ποιος φταει?το χω ξαναγραψει!!η μειωση του μπατζετ δεν απορροφα τις ατυχιες που εχεις μεσα στη χρονια!!κατι τετοιο φυσικα συνοδευτηκε φετος με την οποια παρεμβαση της διοικησης στα μεταγραφικα και με την αδυναμια του κοουτς να δειξει κατι παραπανω επιθετικα.

    -ευχαριστω τον αρτζι, εμπιστευομαι ΔΓ παρολο το οτι ειναι παλαβος και θεωρω οτι θα ξαναβρουμε το δρομο μας.

    και στις χαρες και στος λυπες μαζι!!!

    υ.γ διαφωνω με την ελλειψη γνωσης επι της αγορας που χρεωνετε τον πεδουλακη.μια χαρα παικτες πηρε στην ομαδα.αν εξαιρεσει κανεις τον κιτσεν, που δεν υπηρχε η πολυτελεια χρονου να τον εξελιξει (ειχε και εναν τραυματισμο , μη ξεχναμε) και τον ανεκδιηγητο αρμστρονγκ ολες οι αλλες επιλογες ηταν καλες.τωρα, αν του φορτωσε ο μητσος τον τελειωμενο μαικ και το μαυρο που ηταν εκτός φιλοσοφιας ειναι αλλο θεμα.ακομα και ο πανκο ηταν ο παικτης που ελειπε περυσι απο τη φροντλαιν στα ματς με τη μπαρτσα!!!ο γκιστ , που εμοιζε ανεκδοτο μεχρι να ερθει , ποιανου επιλογη ηταν?ο λασμε, που τον κυνηγαγε 3 μηνες, ποιανου επιλογη ηταν?ο καρι?ο μπραμος και ο μασιουλις?
    δηλαδη οποιος δεν παιρνει τον μαρκοβιτς (ο θεος να τον κανει παικτη το παλικαρι) στην ομαδα του δεν εχει γνωση της αγορας?

    υ.γ καλως ή κακως η ομαδα μας ειναι ο παναθηναικος που εχει 6 αστερια!!!το 7ο θα ειναι παντα ο στοχος!!!ειτε το φωναζουμε ειτε το ψιλοπιστευουμε και το προσδοκουμε!!!αρκετα με το τι πρεσβευει η διοικηση!!!να βγει και να πει δηλαδη τι?παμε να κανουμε μια καλη πορεια στην ευρωλιγκα?ποδοσφαιρο ειμαστε?


    υ.γ οσο για το φωτη το κατσικαρη δεν καταλαβαινω γιατι εχει μαγεψει τοσο κοσμο!!!



    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνας οτι φετος φυγανε αρκετα επιπλεον χρηματα για παιχτες που ο κοουτς ηθελε.. πχ ο λασμε.. οπως επισης οτι παιχτες φυγανε με ευθυνη του κοουτς!!! Να συζητουσαμε ολα αιτα την προηγουμενη χρονια θα ελεγα οκ ναι, αδικια για τον κοουτς, αλλα φετος?? φετος που ειχε την ομαδα οπως την ηθελε και μονταρισμενη απο ολοκληρη την προηγουμενη χρονια??? φετος που ειχε χρονο και σχεδον ολους τους παιχτες στην προετοιμασια??? ε οχι , καμια δικαιολογια και καμια λυπη . Ας μην ξεχναμε οτι ακομη και εστι ο παναθηναικος εχει απο τα καλα μπατζετ της ευρωπης!!!!

      Διαγραφή
    2. κρις τι ειχε;; την ομαδα οπως την ηθελε;;Ρε βλακα που με εκνευριζεις,παιζαμε με εναν γκαρντ και αυτον στα 34 του,με ανετοιμο τον Παππα ειδικα μετα τον τραυματισμο του,Με εναν σεντερ και αυτον σκια του εαυτου.Καμια δικαιολογια και στα μουτρα σου βλακα.Υ.Γ στην προετοιμασια σχεδον ολους τους παιχτες;;,ποιους ρε συ,ειχε τον Λασμε, τον Ουκιτς, τον Μαυροκεφαλιδη που τραυματιστηκε,η μηπως Ματσιουλη και Μπραμο.Αντε σαχλαμαρα.

      Διαγραφή
    3. μα καλα ποσο μπετο βλακας εισαι??? ας επαιρνε παιχτες στον ασσο , στα τετοια μου , εγω λεω τι εβλεπα στο γηπεδο!! ας εμπαινε να παιξει αυτος, ας επαιρνε εσενα να κανεις τον κλοουν δεν με νοιαζει

      Διαγραφή
    4. Ρε σαχλαμαρα με τα λεφτα του ΔΓ αυτους μπορουσε να παρει,ζητουσε γκαρντ απο τον Δεκεμβρη.Ειδαμε πως παιξαμε με καπως καλο Ουκιτς με γαυρο,τι ψαχνεις τωρα.Αυτος φταιει που χτες ο ΔΔ επαιζε με θλαση,αυτος φταιει που σακατευτηκε ο Ουκιτς,αυτος φταιει που χτες ειχαμε 5 στα 23 τριποντα,αλλα ξερω χεστηκες.Αντε ηλιθιε,να σε δω οταν θα παιζουμε ωραια και θα χανουμε τι σκατα θα κανεις της ηττες μας μετα.Επιπολαιοτητες του ΔΓ που θα πληρωσουμε εμεις και η ομαδα.Λες και δεν ξερουμε τι μπασκετ μπορει να παιξει η ομαδα οταν ειναι υγιεις ολοι.

      Διαγραφή
    5. sostos re file pesta krima gia ton pedoulaki pragmatika stenaxorithika ,fobame oti pame na mbleksoume poli xontra elpizo na min bgo alithinos giati se dio xronia apo tora den tha milame oxi mono gia pao ala oute gia osfp trofi gia skepsi gia osous mboroun diladi ,extos an mas sosi o albertis tou monaco

      Διαγραφή
    6. ΣΜ - "υ.γ καλως ή κακως η ομαδα μας ειναι ο παναθηναικος που εχει 6 αστερια!!!το 7ο θα ειναι παντα ο στοχος!!!ειτε το φωναζουμε ειτε το ψιλοπιστευουμε και το προσδοκουμε!!!αρκετα με το τι πρεσβευει η διοικηση!!!να βγει και να πει δηλαδη τι?παμε να κανουμε μια καλη πορεια στην ευρωλιγκα?ποδοσφαιρο ειμαστε?"
      ΣΩΣΤΟΣ!

      "υ.γ οσο για το φωτη το κατσικαρη δεν καταλαβαινω γιατι εχει μαγεψει τοσο κοσμο!!!"
      ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟΣ!

      Ρίκα

      Διαγραφή
  25. και να προσθέσω και κάτι που ξέχασα...
    το πρωτάθλημα στην Ελλάδα ξεκινάει Μάιο. οι αντίπαλοι του τελικού γνωστοί. τα πειράγματα μεταξύ μας χαβαλές κλπ...μια ο ένας μια ο άλλος, πάλι ο ένας, ξανά πάλι ο ένας. τέλος πάντων πάμε για μπάνιο στη παραλία...
    τα έξι αστέρια όμως της Ευρώπης σε κάνουνε μάγκα ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ και τα δύο σερί στα συνολικά τρία ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ. το πρεστίζ και η δόξα, αιώνια!!! οπότε και την καραμέλα "ο πεδουλάκης νικάει τον ολυμπιακό κλπ" αλλού...τα κάναν και άλλοι πριν και άλλοι μετά!!!
    ElGreco

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πρόσφατα άρχισα να σε διαβάζω και μπορώ να πω ότι έχεις τις καλύτερες μπασκετικές αναλύσεις/απόψεις. Για προπονητή μ' αρέσει ο Γκέρσον αλλά δεν κάνει αυτήν την στιγμή για το ρόστερ/παίχτες που έχει η ομάδα καθώς είναι φύσει αμυντική. Ο Αλβέρτης προπονητής είναι ανέκδοτο δυστυχώς. Πραγματικά ήταν μεγάλο λάθος η απόλυση του Πεδουλάκη αυτή τη χρονική στιγμή και δεν ξέρω ποιος θα δεχόταν να αναλάβει τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σε παρα πολλα συμφωνω με το αρθρο του Τζιμ,αλλα και του σχολιαστη 77(part1&2)..Oπως ειχα γραψει σε σχολια μου σε προηγουμενες αναρτησεις ο Πεδουλακης θα εφευγε το καλοκαιρι,ακομα κι αν εκανε το δευτερο σερι νταμπλ,θυμιζοντας την περιπτωση Σουμποτιτς.Κι αυτο πολυ απλα γιατι η χρονια στην ευρωλιγκα ηταν χαμενη γιατι ο Πεδουλακης εκανε τραγικα λαθη το καολοκαιρι στο χτισιμο της ομαδας.Και μην μου πει καποιος οτι συναινεσε σε επιλογες του ΔΓ γιατι κατι τετοιο στην ουσια τον μειωνει σαν προσωπικοτητα,αφου αν συνεβη δειχνει καποιον με ελαστικη συνειδηση.Παιζοντας μπασκετ φουστανελας,με ροτεησον 6-7 παικτων,οι περισσοτεροι εκ των οποιων μεγαλης ηλικιας και με επιθετικη συγκομιδη 65 ποντων,ηταν αδυνατο να γινει η υπερβαση στην ευρωλιγκα ειτε με μειονεκτημα ειτε με πλεονεκτημα εδρας.Ο Πεδουλακης ηταν η καλυτερη επιλογη για το καλοκαιρι του 2012 και τις τοτε συνθηκες,αλλα το καλοκαιρι του 2014 η ομαδα επρεπε να αλλαξει προπονητη.Η χθεσινη αποφαση μοιαζει πως παρθηκε εν θερμω και πιθανως ειναι αληθεια.Δειχνει να μην εχει λογικη και ισως ειναι ετσι.Το σιγουρο ειναι οτι ο ΔΓ παιρνει ενα ρισκο που τις περισσοτερες φορες σ' αναλογες περιπτωσεις δεν δικαιωνει αυτους που το επιχειρησαν.Ομως ο στοχος του Παναθηναικου μετα τη χθεσινη εξευτελιστικη ηττα(με η χωρις Πεδουλακη)ειναι το πρωταθλημα κι οχι η προκριση στους 8.Αυτο ειναι που ρισκαρει ο ΔΓ..Εδω πρεπει να σημειωσω κατι που ειναι το σημαντικοτερο.Περα απο τον αποκλεισμο και το πρωταθλημα,η σημαντικοτερη αποφαση που θα καλειτο να παρει το καλοκαιρι ο ΔΓ ηταν και ειναι η επιλογη του επομενου προπονητη,ο οποιος θα εχει την ευθυνη να χτισει τον Παναθηναικο της επομενης πενταετιας χωρις να εχει τον Διαμαντιδη ως επικεντρο του παιχνιδιου του.Αυτα ειναι τα δυσκολα που εχει να χειριστει η διοικηση στο εγγυς μελλον...Οσον αφορα την προσωρινη λυση,περιμενω ποιος θα ειναι αυτος που θα κοουτσαρει στην ουσια,αφου ο Φραγκι δεν ειναι ουτε τυπικα ουτε ουσιαστικα προπονητης.Τετοια περιπτωση ειναι ο Μισσας..Για το καλοκαιρι θεωρω πως Ιτουδης και Κατσικαρης θα μπορουσαν να αποτελεσουν εφικτες επιλογες,αφου η επιθυμια ολων για επιστροφη του Ζοτς ειναι μαλλον απιθανο να εκπληρωθει..ΚΑΠΠΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και τον Μαχάτμα Γκάντι να είχαμε πρόεδρο αντί του παρορμητικού ΔΓ ( του οποίου τους τρόπους και την εν γένει παρουσία θα ήταν ψέματα αν έλεγα ότι συμπαθώ), η χτεσινή εικόνα αποσύνθεσης κόντρα στο τουρλουμπούκι του Σκαριόλο που ήρθε στην Αθήνα για ψώνια θα τον έβγαζε κι αυτόν εκτός εαυτού. Καλό είναι να ξαναδεί κανείς το χτεσινό ματς γιατί, μπορεί το υπάρχον ρόστερ να μην είναι ικανό για πολλά στην Ευρώπη, να έχει τις αδυναμίες που έχουμε χιλιοαναφέρει, το μπάτζετ να μην είναι τοπ αλλά επαγγελματική ομάδα πρέπει τουλάχιστον να θυμίζει, όχι σχολική εκδρομή. Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την προσφορά του Αργύρη και το ότι ανέλαβε τα ηνία σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την ομάδα, η σκούπα στους τελικούς θα μείνει αξέχαστη, αλλά το χτεσινό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ηταν εμφάνιση ομάδας της οποίας ο προπονητής έχει χάσει τη μπάλα. Η μόνη ένσταση είναι στο τάιμινγκ της απόφασης, αλλά μέχρι εκεί.

    Από εκεί και πέρα, όταν έχεις φρέσκια τη φυγή του κορυφαίου κι έχεις διαβάσει άρθρα επί άρθρων, σχόλια επί σχολίων κοκ για "τον Παναθηναϊκό που είναι πάνω από πρόσωπα", για τους Παναθηναϊκούς που δεν είναι προσωπολάτρες κτλ , νομίζω ότι είμαι σε θέση πλέον να ξεπεράσω την αποπομπή του Πεδουλάκη ( με όλο το σεβασμό). Προσέφερε πολλά, πήρε πολλά, πάμε παρακάτω. Ούτε σκηνικά Αποκάλυψης θα υπάρξουν ( στην χειρότερη των περιπτώσεων θα χαθεί ένα πρωτάθλημα) ούτε μιλάμε για ιστορικό λάθος που αλλάζει τον ρου της ιστορίας. Η διοίκηση ( όπως πάντα) έχει το μαχαίρι και το πεπόνι κι από αυτήν εξαρτάται αν, μετά το ηλεκτροσόκ, η ομάδα μπει σε φάση αναδιοργάνωσης, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι.

    ΥΓ
    Είχα γράψει λίγες ώρες πριν το ματς ότι αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει στη Βαρκελώνη και να χάσει από τον Πλάις στην Αθήνα. Δεν το αναφέρω επειδή "δικαιώθηκα" ( δεν υπάρχει πιο χαζή στάση από αυτή), αλλά για άλλο λόγο. Αν εγώ, που αντιλαμβάνομαι το πολύ ένα 3% ενός παιχνιδιού μπάσκετ ( όταν έχω τρελή έμπνευση) είμαι "υποψιασμένος" για τη πιθανή σφαλιάρα που έρχεται, είναι παράλογο να απαιτώ ένα προπονητικό τιμ 3984782947209 φορές πιο υποψιασμένο, που θα έχει μεταδώσει στην ομάδα το ότι απόψε έχουμε "πόλεμο" και όχι εκδρομούλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο εχθες εχω διαβασει πανω απο 1000 σχολια για την εμφανιση και για τον πεδουλακη, και ξαφνικα σμρ τους πειραξε ολους που δεν τελειωσε την χρονια!!! ε ας μας πουνε ποια ηταν η λυση?? και αν γουσταραν να βλεπουν αυτο το πραγμα!!!!

      Διαγραφή
  29. Θα διαφωνήσω με την άποψη πως ο Πεδουλάκης θα έπρεπε να μείνει και μετά από αυτήν την ντροπιαστική ήττα . Ήδη ο Πεδουλάκης χρεώνεται 3 εντός έδρας ήττας του Παναθηναϊκού και πολλές άσχημες εμφανίσεις .

    Οι παίχτες δείχνουν νευρικοί , χωρίς διάθεση . Αυτό είναι εμφανές σε όσους παρακολουθούν την ομάδα .

    Οι οπαδοί βράζουν εδώ και καιρό με τις άσχημες εμφανίσεις . Και οι νίκες ακόμα σου αφήνουνε μια πικρή γεύση με τον τρόπο που έρχονται .

    Σε περίπτωση που έμενε ο Πεδουλάκης και μετά την ντροπιαστική ήττα από την λαμποράλ , στην επόμενη ήττα , που άποψη μου είναι πως νομοτελειακά θα ερχότανε ο κόσμος θα τα έβαζε με την διοίκηση με την τεράστια ανοχή που θα επιδεικνύε στο πρόσωπο του Πεδουλάκη και η οργή θα μεγάλωνε .

    Η απομάκρυνση Πεδουλάκη , θα εκτονώσει συμπιεσμένη δυσαρέσκιά και πιστεύω θα απελευθερώσει και τους παίχτες από τις εμμονές πεδουλάκη . Κάθε restart σε ένα σύστημα φέρνει γρηγορότερη εκκίνηση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Κάθε restart σε ένα σύστημα φέρνει γρηγορότερη εκκίνηση ..."

      Και για την ελληνική οικονομία έχει ειπωθεί αυτό ξέρεις.

      ΥΓ : Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας, μιας και δανείζεσαι όρους απο την επιστήμη των υπολογιστών, κανένα restart δεν φέρνει ποτέ γρηγορότερη εκκίνηση. Ο χρόνος εκκίνησης παραμένει ο ίδιος, εφόσον το σύστημα παραμένιε το ίδιο. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει τον χρόνο εκκίνησης είναι η αλλαγή του συστήματος ή της παραμετροποίησης αυτού. Αυτό που φαντάζομαι εννοείς είναι οτι ένα restart μπορεί να συντελέσει ευεργετικά ως προς την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του λειτουργικού συστήματος. Ούτε αυτό είναι αλήθεια όμως γιατί ένα βίαιο restart μπορεί να προκαλέσει σοβαρή απώλεια δεδομένων αλλά και γιατί μπορεί, μετά απο δικούς σου λάθος χειρισμούς (εγκατάσταση λάθος drivers, τροποποίηση του registry των Windows κλπ) το σύστημα όχι απλώς να μην εκκινείται πιο γρήγορα αλλά να μην εκκινείται καθόλου.

      ΥΓ2 : Κοινώς, please, όχι άλλη λαϊκή σοφία

      Διαγραφή
    2. Εντάξει φίλε μου αντί να μείνεις στην τελευταία γραμμή αφιερώνοντας τον σχολιασμό σου και τις αναλυτικές γνώσεις σου , καλύτερα θα ήταν να έδινες προσοχή στα υπόλοιπα και να εξέφραζες την άποψη σου .

      Διαγραφή
  30. SORI POU GRAFO ETSEI ALLA AKOUGETE VASEI KATI PLIROFORIES O PRIFTIS TOU KOLOSOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. πριφτης μαζι με αλβερτη?? οκ αυτο για οσους θελουν πεδουλακη.. δηλαδη αν ο αλβερτης σηκωσει κουπα φετος θα πρεπει να του κανουμε κλειστο 3 ετες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το γεγονος να τον εδιωξαν σε εισαγωγικα οι παικτες του παναθηναικου δεν το εξεταζεις σαν αιτιολογια.. γιατι αν το κλιμα ειναι βαρυ μεσα στα αποδητηρια και υπαρχει μεριδα παικτων που δεν συμφωνει με το Αρτζι τοτε εκει παιζει θεμα προπονητη χωρις καν να υπαρχει πλανο b....

    Εχουν ακουστει πολλα απο εδω και απο κει και ειμαι σιγουρος οτι γνωριζεις...

    anyways η χρονια ειναι ψιλο τελειωμενει για φετος απο τι φεναιτε...

    Θα δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παίδες καλησπέρα!
    Γράφω περισσότερο για να εκτονωθώ παρά για να προσθέσω κάτι!
    Η απομάκρυνση του Πεδουλάκη είναι μία ακόμα αψυχολόγητη, παρορμητική και απερίσκεπτη κίνηση του ΔΓ. Δεν χρειάζεται να θυμίσω την περσινή του συνέντευξη τύπου όπου μιλούσε για αποχώρηση από την ΚΑΕ, για χρέη και τα έβαζε δημοσίως με τον Θανάση. Ο άνθρωπος έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις. Δεν έμαθε απολύτως τίποτα από την προεδρία του πατέρα του και του θείου του. Η χρονιά αρχίζει και μου θυμίζει το 1997 όπου διώξαμε μεσούσης της περιόδου τον Μάλκοβιτς και αποκλειστήκαμε από τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά των playoff. Η ιστορία όμως διδάσκει και ο ΔΓ μένει μετεξεταστέος.
    Συμφωνώ με τα παιδιά που μιλάνε για τα λάθη του Πεδουλάκη τα οποία ουσιαστικά καταλήγουν σε ένα, την κακή στελέχωση. Για κάθε επιχείρημα, όμως, υπέρ της κακής στελέχωσης μπορώ να αντιτάξω ένα αντεπιχείρημα και εν κατακλείδι τα λάθη του καλοκαιριού λύνονται το καλοκαίρι. Μέχρι τότε σκύβεις το κεφάλι, δουλεύεις σκληρά με τα όπλα που διαθέτεις. Και αυτό το είχε αποδείξει ο Αργύρης ότι το έκανε.
    Γνωρίζω και δέχομαι ότι ο ΔΓ έχει το μαχαίρι έχει και το καρπούζι. Αυτός δαπανά εκατομμύρια ευρώ, αλλά και εγώ εδώ και 15 χρόνια αγοράζω διαρκείας από το υστέρημά μου και δεν μπορώ να βλέπω τη διοίκηση της ομάδας να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο, να φέρεται έτσι σε έναν άνθρωπο που κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να κριθεί στο τέλος.
    Πραγματικά πιστεύω ότι ο ΔΓ με την προώθηση του Αλβέρτη σε πρώτο προπονητή νομίζει ότι θα δημιουργήσει τον δεύτερο Ζοτς.
    Μακάρι να διαψευστώ και να μην χαθεί άδοξα η χρονιά. Για μένα τότε ο ΔΓ θα είναι ο general manager της δεκαετίας.
    Με συγχωρείτε για το μακροσκελές του σχολίου.
    jpg13
    Υ.Γ. Jim για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για την ποιότητα του μπλοκ, για την ταχύτατη ανάρτηση που αφορούσε τις εξελίξεις της ομάδας και κάνε κανα αφιέρωμα στο NBA για να ξεχάσουμε τον πόνο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ομάδα είχε αρχίσει να έχει σοβαρό πρόβλημα αποδυτηρίων και πειθαρχίας που ο Πεδουλάκης δεν μπορούσε πλέον να διαχειριστεί. Είναι χαρακτηριστικές οι αντιδράσεις Φώτση και Μαυροκεφαλίδη στα time outs. Η απομάκρυνσή του στέλνει μήνυμα και στους παίκτες. Πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του Κάρρυ σε αυτήν την ομάδα δεν έχει αναφερθεί σχεδόν καθόλου. Ένας παίκτης του οποίου ο coach ζητούσε την αντικατάσταση. Πιστεύω ότι η λύση Αλβέρτη είναι προσωρινή. Δεν μπορώ ωστόσο να παραγνωρίσω ότι με στενοχωρεί το γεγονός της μη ύπαρξης καλών σχέσεων με τον Ιτούδη. Δεν μπαίνω στην ουσία των αντεγκλήσεων της διοίκησης του Παναθηναικού μαζί του. Θεωρώ όμως ότι προπονητικά θα τον ήθελα πολύ στην ομάδα.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    2. Αντρεα ποτε ζητησε αντικατασταση,.Επιλογη του ηταν απο πριν ερθει στα πλειοφ,Το αλλο παλι με τα αποδυτηρια αλλη ραδιο αρβυλα.σιγουρα καποιοι που δεν επαιζαν θα ειχαν παραπονα.Αλλα οχι αυτο που προσπαθειτε να περασετε καποιοι.

      Διαγραφή
    3. # αντικατασταση του Καρυ.

      Διαγραφή
    4. Δεν έχω ξαναδεί σε δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια τον Φώτση να συμπεριφέρεται με τέτοιο εκνευρισμό. Να μην ακούει τις οδηγίες του και να κάθεται επιδεικτικά μακρυά από τον προπονητή ενώ δίνει οδηγίες. Να πετάει πετσέτες όταν του κάνει παρατήρηση ο coach. Και δεν δίνω έμφαση στο Μαύρο ή τον Παππά. Μιλαώ για τον Φώτση. Aφού δεν μπορούν τώρα να αλλάξουν οι παίκτες αλλάζει ο coach και το καλοκαίρι θα κριθούν και αυτοί. Δυστυχώς. Δεν θα είναι για καλό. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Ούτε είναι ευχάριστο να αλλάζεις προπονητή στο πιο κρίσιμο σημείο και να πηγαίνεις χωρίς προπονητή στη συνέχεια της Ευρωλίγκας και στα playoffs. Είναι όμως η μοναδική ελπίδα τουλάχιστον να μην έχεις αδιάφορους παίκτες και να προκαλέσεις ηλεκτροσόκ στην ομάδα. Επίσης αν μείνουμε έτσι μάλλον είναι λευκή πετσέτα για φέτος. Ε και; Σίγουρα η εικόνα της ομάδας οφείλεται και στους τραυματισμούς και στην ανυπαρξία Ούκιτς - Λάσμε. Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω είναι η απουσία πενταριού που να παίζει με πλάτη. Η επιλογή Αλβέρτη μάλιστα μου δείχνει να καταλάβω ότι υπάρχει τεράστιο θέμα αποδυτηρίων. Και δεν προσπαθώ να περάσω απολύτως τίποτα.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    5. Εγω παλι δεν εχω ξαναδει τον Διαμαντιδη τοσο χαλια οχι μονο αγωνιστηκα αλλα και ψυχολογικα
      Προχτες φανηκε τρομερα στρεσαρισμενος .ΣΤΡΕΣΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΝΑΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ 3 ΕΥΡΩΛΙΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΒΑΛΕ ΤΟ BUZZER BEATER ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ (για τα ευρωπαικα δεδομενα,μην ξεχναμε οτι ειναι και δευτεραθλητης κοσμου νικωντας την αμερικη).Αυτο κατι λεει για την κατασταση στα αποσυτηρια.

      Διαγραφή
  34. Αργυρη Πεδουλακη σε ευχαριστουμε για ολα ησουν υπεροχος και ημουν και θα ειμαι για παντα θερμος υποστηρικτης σου! Εδωσες ολο τον εαυτο σου στην ομαδα πηρες μια ομαδα απο το 0 σε μια εντελως νεα εποχη και σε 1.5 χρονο πηρες 3 τιτλους και ησουν μεσα στην Ευρωλιγκα και κατα 70% θα επαιρνες και το φετινο πρωταθλημα...Θα ηθελα μια μερα να σε ξαναδω στον παγκο μας...Ο,τι καλυτερο ευχομαι!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλησπερα σε ολα τα αλανια του μπλογκ
    ο Jim με καλυψε απολυτα.

    το μονο που θα πω ειναι κατι στον προεδρο της ομαδος.
    κατ αρχας σεβομαι που βαζεις τα λεφτα σου σε ενα αθλημα που δε σου γυρναει πισω ουτε το 30%.σιγουρα η ομαδα ειναι δικη σου και κανεις οτι εσυ θεωρεις σωστο.
    εξαλλου προπονητες βρισκεις με το τσουβαλι και για ολα τα γουστα.αυτο που δε βρισκεις ειναι προεδρους να επενδυσουν σε κατι που δεν εχει προοπτικη.
    ακου ομως τι γινεται.καταφερες και εφτιαξες απο την αρχη μια ομαδα που ταιριαζει σε αυτο που ηθελες δηλαδη να κερδιζεις οπου βρισκεις τον Ολυμπιακο.
    και οχι τον Ολυμπιακο ως αντιπαλο δεος στην Ελλαδα αλλα ως 2 συνεχομενες φορες πρωταθλητη Ευρωπης.τον εχεις στο 7-1 και του εχεις παρει 2 κυπελα,ενα πρωταθλημα και το πλεονεκτημα εδρας σε 1,5 σεζον.
    δε το λες και ασχημο.
    με τους παικτες που πηρες τον ματσαρες σε ολες σχεδον τις θεσεις και πετυχες τον πρωτο στοχο που ειχες να κερδιζεις τον Ολυμπιακο.
    περιμενες ομως με αυτους τους παικτες να κανεις κατι καλο στην ευρωλιγκα οταν περιμενουν διψασμενες,ομαδες οπως η Τσσκα,Μπαρτσα,Ρεαλ,τουρκοι με μπατζετ διπλασια απο το δικο σου;
    να πω και κατι τελευταιο.μη νομιζεις οτι η λυση στο θεμα ειναι ενας νεος προπονητης.αυτο που βλεπεις ειναι μια εικονα απο το μελλον .
    οταν δηλαδη θα εχει σταματησει ο Διαμαντιδης.πιστευω οτι θα παιξει φετος και του χρονου και οχι παραπανω γιατι θα θελει να φυγει λογω χαρακτηρα στα πανω του.
    οπωσδηποτε πρεπει να βρει η ομαδα αντικαταστατη του αυτο το καλοκαιρι ωστε να ειναι ετοιμος να αναλαβει τα ηνια απο τον 3D.
    δεν ειναι ευκολο αλλα πρεπει απαραιτητα να γινει αυτη η κινηση γιατι το κενο στην ομαδα θα ειναι μεγαλο για να το καλυψεις τελευταια στιγμη.
    δεν αρκει μονο να ειναι καλος παικτης αλλα πρεπει να ειναι και ηγετης.

    ο Πεδουλακης το πηγε μπανικα τη πρωτη χρονια.
    το καλοκαιρι διαλεγες και επαιρνες Παππα,Γιανκοβιτς η΄ δυο ετοιμους παικτες.η πρωτη ειναι κινηση με προοπτικη.αλλα δυο ετοιμοι παικτες με τα ιδια λεφτα γεμιζαν την ομαδα και τον παγκο της.
    αν υπηρχαν χρηματα επαιρνες και τους δυο μικρους για 11 και 12 στο ροστερ.
    δε πειραζες καθολου τη γραμμη ψηλων αφου ειχε και ο Σχορτσιανιτης συμβολαιο και επαιρνες ενα τριτο πενταρι φτηνο.παρακαλαγες να σου βγει και ο Φωτσης της Μιλανο και του καλοκαιριου και ησουν ενταξει στο 4-5.
    η ομαδα ηθελε μονο εναν παικταρα να βοηθησει τον 3D στην περιφερεια και χτυπαγες με πιθανοτητες την ευρωλιγκα.

    ο Πεδουλακης βοηθηκε στην καριερα του απο την ομαδα αλλα και βοηθησε.
    πηρε τιτλους και αφηνει στην ομαδα την πρωτη μεταγραφη που εκανε τον μικρο τον Χαραλαμποπουλο.θα γινει μεγαλο ποιντ φοργουρντ που θα εχει σχεδον τα παντα οπως πασες,σουτ,τριποντα,ποσταρισμα ριμπαουντ.ειναι μονο 17 χρονων και υψος 2.02.οταν σουταρει μου θυμιζει το στιλ του τον 3D.
    μαζι με Αντετοκουμπο και τον 2,15 τον Παπαγιαννη ειναι ισως τα μεγαλυτερα ταλεντα που ερχονται.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δε μπορω να πιστεψω αυτα που γινονται στην ομαδα...Απο το μεσημερι που εμαθα οτι ο Αρτζι απολυθηκε ειπα οτι δεν ειναι αυτο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ και γενικα λογικη για αντιμετωπιση της καταστασης...Δημητρη Γιαννακοπουλε πεταξες λευκη πετσετα ....Θες να αλλαξεις κοουτς καντο το καλοκαιρι....ΟΧΙ ΤΩΡΑ
    Πιστευω οτι και ενας αριθμος παικτων θα αντιδρασει αρνητικα σχετικα με την ολη κατασταση ειδικα Λασμε Γκιστ κτλ...
    Δεν μπορω να πιστεψω οτι ετσι παραδεχονται ετσι μια πιθανη αποτυχια...ΡΕ ΠΑΛΕΨΕ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΗ ΚΑΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ,ΑΣΤΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ Αυτη η ομαδα εχει μαθει να παλευει και οχι να εγκαταλειπει την δυσκολη στιγμη..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ της τελευταιας 15ετιας
    Ειμαι απιστευτα απογοητευμενος...Δεν ειπαμε οτι οπωσδηποτε να πετυχεις τα παντα αλλα ΧΑΣΕ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ οχι ετσι γαμωτο
    Οσο για ΖΝΤΟΒΤΣ κανω πως δεν το διαβασα ποτε απο σενα Conway...προς θεου μακριααααα μαχμουτι σπαχια..
    Τωρα με Αλβερτη και Πριφτη ασχολιαστο ....πιστευω η ομαδα θα κανει 3-4 ηττες στην ευρωλιγκα ,μακαρι να βγω ψευτης
    Για μενα το καλοκαιρι προσεγγιζεις με Μπλατ, Περασοβιτς και Κατσικαρη για τον Μπλατ εχω ενστασεις για θεματα ,βεβαιως, που δεν αφορουν το μπασκετ....
    Αυτα....και Αργυρη καλη συνεχεια στη ζωη σου στην οποια απο μικρος παλευεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Εκατοντάδες λέξεις προσπαθούν να αξιογήσουν την πορεία και απόλυση του Πεδουλάκη. Στην πραγματικότητα χρειάστηκαν μόνο δέκα για να ειπωθεί από τον Τζιμ σε ανύποπτο χρόνο, η απλή αλήθεια.

    «Είναι φανερό ότι οι πράσινοι χρειάζονται ένα πραγματικά ικανό προπονητή.»

    ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το καλό/κακό με αυτό το blog είναι πως μέχρι να συνδεθείς η μπασκετική παρέα με τον πλουραλισμό και την ποιότητα της έχει γράψει ήδη το 90% αυτών που σκέφτεσαι και έτσι ο σχολιασμός συχνά είναι περιττός, γι' αυτό και γράφω σπάνια παρόλο που είμαι καθημερινός αναγνώστης από πέρσυ.

    Το μόνο που μπορώ να προσθέσω στα σημερινά είναι πως κάποτε λέγαμε "in Zots me trust". Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε και "in Δ.Γιαννακοπουλος we trust" αλλα δυστυχως δεν... Επειδή λοιπόν έχουμε πια μπόλικα δείγματα και του τρόπου διοίκησης και του χαρακτήρα του Δ.Γ. δεν πιστεύω ούτε πως πήρε την απόφαση ψύχραιμα και με πλάνο όπως γράφει ο Jim ούτε πως μπορεί να επιλέξει σωστά την επόμενη προπονητική μέρα στην ομάδα, τώρα ή το καλοκαίρι.

    Μακάρι φυσικά να κάνω λάθος. Παρεμπιπτόντως ποιός ακριβώς ήταν ο ρόλος του Αλβέρτη στην ομάδα; Ναι team manager στη θεωρία αλλά στην πράξη τι ακριβώς έκανε; Πέραν του να κάνει μαθήματα Παναθηναικής ιστορία στους νέους και να δείχνει cool με το κουστούμι και τη μαλλούρα την ώρα του αγώνα/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δε θα αλλάξουν πολλά στον ΠΑΟ με τη φυγή Άρτζι. Ο πραγματικός προπονητής, αυτό που έκανε κουμάντο σε αποδυτήρια και μεταγραφές, παραμένει στην ομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν εννοεις τον ΔΔ αποκλειεται, ο αρχηγος απο αυτα που λενε οι συμπαικτες του ειναι χαμηλων τονων.Εδω απο οτι λενε δεν επιβαλλει την γνωμη και τα θελω του σιγα μην κανει κουμαντο.Εκτος και αν ολοι συνομωτουν μεταξυ τους, οι συμπαικτες του, για να μας ριξουν σταχτη στα ματια..Καρυ Μπραμος Ουκιτς ακομη και ο Ματσιουλης λενε τα ιδια.οτι δηλαδη δεν ειναι ο κλασικος αρχηγος αλλα με ηρεμο τροπο προσπαθει να τους εμψυχωση,χωρις μεγαλα λογια και χωρις να επιβαλλεται οπως κανουν αλλοι.

      Διαγραφή
    2. Τα μπινελίκια που ρίχνει την ώρα του αγώνα ακόμα και στον Φώτση, τα ρίχνει σε χαμηλούς τόνους;

      Αχχαχα. Θα μας τρελάνετε ρε;

      Διαγραφή
  40. Να αναλάβει και επίσημα την ομάδα ο Δημήτρης ο Λαθαντίδης να τελειώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2.59 με 3.3 λαθη και 6.6 ασιστ δεν ειναι πρωτος στα στα λαθη δες στην στατιστικη και ξεστραβωθου.Αλλος εχει αυτην την πρωτια.Παιξε εσυ 35 λεπτα με θλαση στον αριστερο ωμο (οταν μαλιιστα εισαι αριστεροχειρας)να δεις.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι πρώτος στα λάθη. Είναι τρίτος. Πίσω από ένα 19χρονο παιδί που έχει πάρει στις πλάτες του την Παρτιζάν και έναν τρελοαμερικάνο που παίζει μόνος του στη Ζαλγκίρις.

      Για αυτό σου λέω. Δημήτρης Λαθαντίδης και τα μυαλά στα κάγκελα.

      Επιτακτική ανάγκ να αλλάξει το 3D ΣΕ 3Τ ή 3Λ για τα πάνω από 3 λάθη που κάνει σε κάθε παιχνίδι.

      υ.γ.
      Εννοείς ότι αν έπαιζα εγώ με θλάση στον ώμο θα ήμουν χειρότερος; Δηλαδή το επιχείρημα που βρήκες είναι ότι είμαι χειρότερος του Λαθαντίδη; Τα έχεις παίξει τελείως παδί μου;

      Διαγραφή
  41. Θα πω αυτο που σκεφτονται πολλοι αλλα δε λεει κανενας. Ο ΔΓ εδιωξε τον Αργυρη στην πρωτη ευκαιρια που του παρουσιαστηκε γιατι απλα ΗΘΕΛΕ να τον διωξει. Κρατωντας αυτο ως δεδομενο ερωτω. Πότε ειναι πιο ευκολο να το κανεις? Μετα απο μια (ευρωπαικη) αποτυχια? Ή στο τέλος της χρονιας, πιθανοτατα μετα απο ενα νταμπλ? Προφανως το 1ο. Άρα βρηκαμε το γιατί τωρα. Μετα φαίνεται οτι δεν εχεις ετοιμη καποια αξιοπιστη λυση και θα συμβιβαστεις με προχειρότητες(Αλβερτης) ή με μετριότητες αφου φαινεται οτι δεν υπαρχουν διαθεσιμοι ικανοι προπονητες που να κανουν και το γκελ στον κοσμο. Γνωμη μου ειναι οτι ο ΔΓ εχει βαλει στοχο το καλοκαιρι και αυτός ειναι μεγαλος. Για αυτο δεν δεσμευεται. Ομπραντοβιτς με βοηθο Σαρας. ΟΚ ισως το κομματι του βοηθου ειναι απομακρυσμενο και πιο περιπλοκο αλλα για σκεφτειτε το. Ο Ζοτς δεν περναει καλα. Παιρνει πολλα αλλα το μελιτζανι χρωμα τεινει να μονιμοποιηθει. Εχει συμβολαιο, εχει ψηλο κασε αλλα οι μεγαλες αγαπες δεν ξεχνιουντυαι και ειναι αποδεδειγμενο οτι εδω υπαρχει ενας ερωτας μεγαλος. Και σαν θελει η νυφη και ο γαμπρος θα βρεθει η λυση
    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κοψεις τα ναρκωτικα τωρα, ειναι σχεδον σιγουρο πως δεν θα έχεις πρόβλημα στο μελλον με εθισμους και παραισθησεις...Δοκιμασμενο...
      Υγ.Μακαρι να ισχυει το σεναριο αλλα ...πολυ καλο για να ειναι αληθινό.

      Γιωργος Γκρενόμπλ

      Διαγραφή
    2. Εσυ που ξερεις οτι παιρνει ναρκωτικα????λιγος σεβασμος στην αποψη του καθενος δε βλαπτει..................

      Διαγραφή
    3. ρε παιδια ποσες φορες θα το πουμε
      Ο ΟΜΠΡΕΝΤΟΒΙΤΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΕ ΠΑΟ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
      Ο ανθρωπος περα απο οτι εχει παραπανω μπατζετ απ οσο χρειαζεται,εχει και το συνδρομο του νικητη δηλ δεν τα παραταει αν δεν πετυχει το στοχο του που ειναι η κατακτηση της ευρωλιγκας και το χτισιμο μιας μεγαλης ομαδας...αλλα εσεις στο κοσμο σας

      Διαγραφή
    4. Αν και δε συμφωνω με τα ναρκωτικα που ειπες για το φιλο πιο πανω ωστοσο συμφωνω απολυτα με οσα λες για τον Ομπραντοβιτς.Ποτε μη λες ποτε βεβαια αλλα κατα τη γνωμη μου δε γυρναει στον Παναθηναικο ουτε σε ενα ουτε σε 5 ουτε καν σε 10 χρονια.Ας το παρουμε αποφαση

      Διαγραφή
  42. Shame shame...Δηλαδή μόνο ο Πεδουλάκης φταίει για την προχτεσινή κατάντια. Ο Αλβέρτης που χρίστηκε τώρα και προπονητής, πια ήταν η δουλειά του μέχρι προχθές. Γιατί εγώ έβλεπα μια ομάδα παιδική χαρά, με ψυχολογία φιλικού. Σ' αυτό φταίει μόνο ο head coach? Οι τριγύρω στην ομάδα τι κάναν? Μου βρωμάει το προχθεσινό παιχνίδι η απόφαση ήταν ειλημμένη. Respect στον Πεδουλάκη για όλα όσα πρόσφερε. Την περσινή χρονιά δεν την αλλάζω με ΚΑΜΜΙΑ άλλη στα 30 χρόνια που παρακολουθώ μπάσκετ και ας μην πήραμε την euroleague. Απόλυτη ηδονή η σκούπα επί του αιωνίου, για έναν σουτέρ δεν πήγαμε f4. Φέτος βέβαια η ομάδα δεν βγάζει την περσινή υγεία και σ΄αυτό έχει μερίδιο και ο προπονητής. Δεν καταφέραμε να κάνουμε μία μεγάλη νίκη ούτε να παρουσιάσουμε σημαντική βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι. Η λύση θα μπορούσε να βρεθεί μέσα από την ομάδα. Αν στη θέση του Πεδούλα ήταν ο Ομπράντοβιτς θα τον αντικαταστούσε ο ΔΓ?. Αλήθεια φταίει μόνο ο Πεδούλας που
    1) Ο Διαμαντίδης μεγάλωσε δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του και δεν σταυρώνει τρίποντο
    2) Ο Κάρει τραυματίστηκε
    3) Ο Ούκιτς σέρνεται
    4) Ο Παππάς και Γιάνκοβιτς κάνουν για πρώτη φορά πρωταθλητισμό (Θυμηθείτε Παπανικολάου, Μάντζαρη πρώτες χρονιές σε Ολυμπιακό)
    5) Μπατίστ είναι αυτός που είναι τώρα
    6) Λάσμε ντεφορμαρίστηκε (άνθρωπος είναι)
    Ας θυμηθούμε πιος μεταμόρφωσε τον Γκιστ, Λάσμε , Ούκιτς κλπ. Αυτή η αλλαγή μου θυμίζει την αντικατάσταση του Δανιήλ το 88 όταν πηγαίναμε τρένο στο ουεφα από τον ανεκδιήγητο Μπένγκστον. Πέρα για πέρα άτοπη και άδικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ρε πηγαινουμε τραινο για EL και καναμε τετοια αλλαγη
      Γιατι εγω και σε ματσ που τελικα κερδισαμε μου ρθε να σπασω τη τηλεοραση απο τα νευρα μου καθως αυτο που εβλεπα μονο εκνευρισμο μου προκαλουσε...Τωρα αν εσενα σ αρεσε....να το κοιταξεις ;)

      Διαγραφή
  43. τιμη και δοξα στον τελευταιο ελληνα προπονητη που καθιερωσε trend στην euroleague (το τρικ με τον γκιστ στον σπανουλη). τον προπονητη που σταματαει και κανει να βλεπει εφιαλτες τον καλητερο γκαρντ στην ευρωπη. τον ανθρωπο που εκανε τον ομπραντοβιτσ να μοιαζει θνητος. ενας τιμιος προπονητης που αντιμετωπισε με επιτυχια ενα κακο προτζεκ.
    Α) μικρο μπατζετ
    Β) το μεγαλητερο συμβολαιο να πηγαινει σε καποιον που επρεπε να ειναι 6τος παικτης
    Γ) μεταγραφες εξεδρας και δημοσιων σχεσεων(μπατιστ,κινεζος)
    Δ)μεταγραφες που δεν του βγηκαν αν και εμοιαζαν λιρα εκατο (μαυροκεφαλιδης-τον ειδαμε ολ.
    Ε)τραυματισμοι(ουκιτσ-καρυ)
    Ζ) αρνηση μεταγραφων

    σαν ολυμπιακος ευχαρηστω τον τρακη για το πρωταθλημα. καλο του εκανε του αρτζι: φευγει σαν επιτυχημενος απο ενα πρεζακι προεδρο.

    υ.γ. ΣΩΛΗΝΑ ΦΕΡΕ ΤΟΝ ΑΡΤΖΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ.
    υ.γ.2 τελειοι προπονητες δεν υπαρχουν. ναι δεν δουλεψε τους 2 μικρους, ναι δεν ειχε πολλα συστηματα στην επιθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε λεωνιδα μαζι την παιρνετε την πρεζα,αι σιχτιρι, πια,καλυτερα να σου βγει το ματι.Ρε βλακα αυτος που λες πρεζακι διοικει εναν κολλοσο τεραστιων διαστασεων αν ηταν αυτο που λες πως το διαολο τα καταφερνει και κλεινει συμφωνιες εκατομμυριων βλακογαυρε..

      Διαγραφή
    2. καλα ρε φιλε συγνωμη δεν ηθελα να το σιξω το παιδι.του τρεφω απεριοριστη εκτιμηση και τον θεωρω ενα διαμαντι. βασικα παιδακι ηθελα να γραψω αλλα το autocorection απο μονο του δεν ξερω γιατι το αλλαξε !

      Διαγραφή
    3. Αν νομιζεις οτι οι λεβεντες οι δικοι σας ειναι καλυτεροι κανεις λαθος,κατινες του κερατα ειναι.Ο δικος μας κουβαλα την τρελα του πιο φανατικου οπαδου,αυτο ειναι το μεγαλο του λαθος,ευχη και καταρα δηλαδη.

      Διαγραφή
    4. Αν δεν μπορουσε να σηκωσει το βαρος της φανελας του παο τι στο διαολο σας κανει να πιστευετε οτι μπορει να κανει κατι στην εθνικη με αντιπαλους παιχτες απο NBA ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΙΣ??????

      Διαγραφή
  44. Καλησπερα στον Τζιμαρα και σε ολη την παρεα...

    Εχω διαβασει παρα πολλα απο το πρωι και κατεληξα σε μια αποψη που πολλοι μπορει να διαφωνησουν...

    Τοσο καιρο ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ, και μαλιστα ειχε τυχει να διαφωνησω με αρκετους μεσα στο μπλογκ για τον συγκεκριμενο προπονητη...ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ...
    Μου ειναι αδιανοητο πως μια ομαδα που θελει να προκριθει στους 8 και οπου βγαλει μετα μπαινει σενα τοσο κρισιμο ματς μεναν αντιπαλο της πλακας για διαθεση για χαβαλε και χωρις κανενα παθος και ενεργεια...
    Και σκεφτομαι μετα:Πρωτον Ο ΠΕΔΟΥΛΚΗΣ εχει χασει τα αποδυτηρια...
    Δευτερον κανενας παιχτης δεν τον εμπιστευεται...Τριτον:Δεν εμπνεει ΚΑΝΕΝΑΝ παιχτη να παιξει για παρτυ του(του προπονητη) και να του σωσει το ΄΄τομαρι΄΄ του..Μεχρι και ο ΡΑΙΤ χτες ηταν αρνητικος(σκεφτομαι μπηκε στο κλιμα της ομαδας)...Εκτος απο τα συστηματα και τις μπασκετικες λογικες νομιζω οτι οταν φτανει στο σε αυτο το σημειο η ομαδα ή αλλαζεις προπονητη ή τους παιχτες...Το timing ΟΝΤΩΣ ειναι ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ...Και γω ημουν της αποψης στο τελος κανεις τη ΣΟΥΜΑ και βλεπεις το προσημο αν ειναι θετικο ή αρνητικο...

    Αλλα Ο ΔΓ ειναι επιχειρηματιας και διοικει επιχειρησεις εκατομμυριων και μαλιστα φαινεται οτι τα παει και καλα και δειχνει και καλος σε θεματα μαρκετινγκ(βλ.απιστευτες πωλησεις στην Κινα)...Και σκεφτομαι γιατι πραττει ετσι??Ειναι αφελης??Μαλλον οχι...Ειναι οπαδος???Πιθανως...Του αρεσει να πεταει τα χρηματα του(πιθανη απωλεια πρωταθληματος, πιθανος αποκλεισμος πριν το ΤΟΠ-8)??Σιγουρα οχι...Αρα λειτουργει παρορμητικα??Πιθανως οχι...Ετσι προσπαθησα να αποκωδικωποιησω τις πραξεις του και κατεληξα στο εξης συμπερασμα..Ο ΔΓ πιθανοτατα εψαχνε αφορμη καιρο τωρα να διωξει τον Πεδουλακη...Στον πρωτο γυρο της Ευρωλιγκας ηταν πολυ νωρις...Μετα πηρε το κυπελο,μετα ξεκινησε καλα στο ΤΟΠ-16,ωσπου φτασαμε στο χτες...

    Φανταζομαι με αυτη την κινηση ο ΔΓ θελει να ζυγισει και τις ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΡΟΣΤΕΡ...Θεωρω οτι εχει παψει να πιστευει σε πολλους παιχτες και θελει ενα ξεκαθαρισμα πριν το καλοκαιρι...Βεβαια ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ αλλου νου ΥΛΙΚΑ...Επομενως μας μενει μια λυση αναγκης και καθολικης αποδοχης απο τον κοσμο του Παναθηναικου που ακουει στο ΟΝΟΜΑ ΑΛΒΕΡΤΗΣ...

    Να δωσω και ενα παραδειγμα ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΔΓ πανω στο πειραμα-λυση αναγκης ΑΛΒΕΡΤΗ-(ΦΡΑΓΚΙΑ,ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΠ)...Το παραδειγμα αφορα τον ποδοσφαιρικο Παναθηναικο και δη τους Αναστασιου-Ρουτερ οπου ο πρωτος (βλ.Αλβερτη) δημιουργει την ψυχολογια, το καλο κλιμα μεταξυ παιχτων,τα οικονομικα σε καθε παιχτη,τις μεταγραφες,,,και ο δευτερος λειτουργει αποκλειστικα στα θεματα τακτικης και διαβασμα αντιπαλου...Το παραδειγμα μπορει να ειναι αδοκιμο αλλο αθλημα,αλλα μεγεθη ο μπασκετικος με τον ποδοσφαιρικο αλλα θεωρω οτι εχουν και αρκετα κοινα σημεια...

    Με λιγα λογια και για να συνοψισω θεωρω σωστη την αποπομπη Πεδουλακη παρα το κακο timing καθως η ομαδα δεν κερδιζε πλεον σε τιποτα απο την παρουσια του...Αλλωστε τωρα θα μπορουμε ολοι να κρινουμε καλυτερα το υπαρχον ροστερ και κυριως ο ΔΓ που βαζει τα λεφτα...Αν το πειραμα πετυχει μονο κερδος θα εχει η ομαδα και οι παιχτες...Αν αποτυχει χανει ενα πρωταθλημα που πιθανως να κερδιζε αλλα και τιποτα αλλο...

    Και σε κατι που θα διαφωνησω με τον Τζιμ...Οταν θες να κτισεις Ελληνικο κορμο παιρνεις το ρισκο και βαζεις τον παπα-μαυροκεφαλιδη συνεχως την πρωτη φαση,δεν σκεφτεσαι ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙΣ...Δεν κρατας τον ματσιουλης (παρολο που μαρεσει σαν παιχτης πολυ) αλλα ρισκαρεις με τον γιανκοβιτς οπως εκανες αναγκαστικα την πρωτη σου χρονια με τον μπραμο,κλπ,,,και στην θεση παιρνεις ειτε δημιουργο ειτε 5αρι που εχεις εμφανη κενα,,,βεβαια το λαθος recruting πρωτος το ειχε πει ο τζιμ,,,αλλα το ρισκο οσον αφορα τους Ελληνες διαφωνω καθετα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ ΦΙΛΕ, ΤΑ ΑΠΟΔΗΤΗΡΙΑ ΕΦΑΓΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟ ΚΟΟΥΤΣ... Ο ΔΓ ΕΙΧΕ ΨΑΧΤΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΤΟ ΝΟΕΜΒΡΗ ΜΕ ΠΙΝΙ...ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΟΥΤΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΕΜΠΕΙΡΟ.

      Διαγραφή
    2. Να σαι καλα φιλε...Συμφωνω απο καλοκαιρι η ομαδα θελει καινουριο καταξιωμενο προπονητη με φιλοδοξια, ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΛΑΝΟ και αλλαγες παιχτων(βλ.μπατιστ,καρυ,ματσιουλης,ουκιτς και μειωση αποδοχων σε φωτση,λασμε,μαυρο...)

      ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ...τι τρακης,τι πρεζακιας,τι δημητρακης....και ΡΩΤΩ: ΧΩΡΙΣ ΔΓ TI ΘA EIXE O Μπασκετικος Παναθηναικος ΤΩΡΑ??Και χωρις οικογενεια ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ θα ειχαμε 6 αστερια στην φανελα?? Λοιπον χωρις Γιαννακοπουλο το τμημα μπασκετ δεν θα ειχε τιποτα...Μπορει ολες οι ομαδες να ειναι υπερανω προσωπων,,,αλλα σε αυτη την περιπτωση δεν ισχυει αυτο...Χαιρομαι που τον εχω προεδρο και που εχω την ευκαιρια να βλεπω την ομαδα να παιζει ευρωλιγκα....Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ,ειδικα η καλοπροαιρετη....ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΟΙ και ΔΕΝ μπορω να δεχτω οτι γινονται απο γνησιους ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥΣ....Οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΓ....ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ...

      Διαγραφή
    3. Πέστα βρε Γιαννη.

      Ασε που εγω δεν ειμαι καθολου σιγουρος πως όσοι τα λενε ολα αυτα ειναι Παναθηναικοι

      Διαγραφή
  45. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΣΟΥ ''ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΣΟΥΝ ΕΝΑΝ....ΚΑΡΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ'' ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΣΕ/ΖΕΙ ΠΙΘΑΝΩΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ-ΖΟΤΣ ΕΠΟΧΗ ΜΕ 2-3 ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
    ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ?
    ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ.......ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΤΑ ΛΑΘΗ,ΟΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ,ΟΙ ΑΤΥΧΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ,ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ,ΠΟΥ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ.
    ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΕΡΓΟΙ.
    ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ο Jim ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΑΝΙΛΟΒΙΤΣ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ......... ΚΙΛΑ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ.
    Υ.Γ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΕΛΟΙΟΣ-ΓΡΑΦΙΚΟΣ.Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ LAWAL ΜΕ ΣΟΥΤ ΑΠΟ ΤΑ 5-6 ΜΕΤΡΑ,ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΑΙΧΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τραγικο λαθος του Δημητρακη να διωξει τον προπονητη τετοια εποχη. Εντελως αυτοκαταστροφικος ο τυπος...
    Δυστυχως ο Κατσικαρης εχει ηδη κλεισει με αλλη ομαδα, οποτε αυτον τον ξεχναμε. Αυτον που πραγματικα θα ηθελα ειναι ο Ιτουδης αλλα ο Δημητρακης ο Κολοτουμπας εχει καταφερει να τσακωθει και με αυτον.
    Σιγουρα υπαρχει εκει εξω κατι διαφορετικο απο τον Πεδουλακη, απλα δεν ξερω αν αυτο το κατι θα ειναι και καλυτερο.
    Ελπιζω παντως με τον νεο προπονητη να δουμε λιγοτερο κρεας(Ουκιτς) και περισσοτερο τα νεα παιδια.

    ¨Πηραμε τον δευτερο καλυτερο προπονητη της Ευρωπης¨

    Δημητρακης ο Κολοτουμπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ. ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ 3 ΚΟΥΠΕΣ

      Διαγραφή
    2. Κωλοτούμπας πρόσεξε μην είσαι εσύ Κώστα έτσι και πάνε όπως πρέπει τα πράγματα.
      Γιατί αυτό που βλέπαμε ήταν ένα ανέκδοτο ομάδας η οποία δε θύμιζε σε τίποτα τον περσινό Παναθηναϊκό του sweep. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει κλείσει πολλά στόματα από τότε που ανέλαβε Πρόεδρος της ομάδας. Οψόμεθα...
      Όσο για τον Ιτούδη, η πόρτα του Παναθηναϊκού έιναι για ΠΑΝΤΑ ερμητικά κλειστή. Ο Κατσικάρης πες μας αν θέλεις που έκλεισε και δώσε Link. Εκεί έξω υπάρχει σίγουρα κάτι διαφορετικό από τον Πεδουλάκη και μάλιστα πάρα πολύ καλύτερο.
      ElGreco

      Διαγραφή
    3. Πιστεψε με δεν υπαρχει αλλος που θα χαρει περισσοτερο αν βγω λαθος για την απομακρυνση Πεδουλακη τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη.
      Οσο για τον Κατσικαρη υπαρχει αρθρο που αναφερει οτι ο Παναθηναικος ηδη του ειχε κανει προταση αλλα αρνηθηκε διοτι πως ειπε ηταν αργα...

      Διαγραφή
  47. οσοι κραζατε Πεδουλακη φατε τωρα τον Πριφτη και μοκο.Ακομη δεν εχετε δει τα χειροτερα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η εικονα της ομαδας απο το ξεκινημα της σεζον ηταν αθλια.Η στελεχωση κι η διαχειριση του ροστερ τραγικη.Η ελλειψη ρολων και η αδυναμια αξιοποιησης του υλικου εξωφθαλμη..Ας παρουμε για παραδειγμα τους Παππα-Γιανκοβιτς που αποκτηθηκαν για να αποτελεσουν βασικα κομματια του ελληνικου κορμου της επομενης πενταετιας.Στα 23 τους με πολυ καλη χρονια και βιογραφικο πολυ δυνατο.Ο Πεδουλακης λογω ανεπαρκειας δεν μπορεσε να τους βρει ρολο,να τους δουλεψει και να μας δειξει αν μπορουμε να βασιστουμε σ' αυτους για το μελλον.Θυμιζω στους νεαροτερους και τους μεγαλυτερους οτι η φιλοσοφια της διοικησης ηταν να φερνει παικτες νεαρους μεν,αλλα ετοιμους για την καθιερωση.Ο Τσαρτσαρης ηρθε στα 23,ο Σπανουλης το ιδιο,ο Διαμαντιδης στα 24,ο Περπερογλου στα 23.Αν εξαιρεσεις τον τελευταιο που χρειαστηκε λιγο καιρο μεχρι να καταλαβει τι ζητουσε απο αυτον ο Ζοτς.οι αλλοι μπηκαν κατευθειαν στην ομαδα κι εδειξαν απο την αρχη οτι μπορουσαμε να βασιστουμε σ' αυτους.Ο Τσαρτσαρης εκανε ντεμπουτο με καλη αποδοση στον αποκλεισμο του οσφπ στο κυπελλο,ο Σπανουλης τρελλανε κοσμο στο ντεμπουτο του στη ευρωλιγκα εναντιον της τσσκα,ο Διαμαντιδης ηταν βασικος στον αποκλεισμο του οσφπ στο κυπελλο.ο Περπερογλου πηρε μπρος σε ματς κοντρα στη Σιενα στο οακα..Και βεβαια αυτοι(κι οχι μονο αυτοι)οι παικτες βελτιωσαν το παιχνιδι τους θητευοντας διπλα στον Ζοτς..Η συγκριση με το τωρα ειναι αποκαρδιωτικη.Ποιο το νοημα να φερεις τον Παππα,τον Γιανκοβιτς,τον Σαριτς,τον Μπογκντανοβιτς,τον Χακετ η οποιον αλλον κι ο προπονητης σου να μην μπορει να τον αξιοποιησει;..Το καλοκαιρι η ομαδα ηθελε εναν ''ασο'' καλο στην αμυνα και στην οργανωση κι ενα ''πενταρι'' που να παιζει με πλατη..Και δεν τους πηρε..Οπως εγραψε καποιος σχολιαστης η ιδανικη λυση για το καλοκαιρι θα ηταν Ζοτς με βοηθο τον Σαρας(που αν το χει το προπονητιλικι θα γραψει ιστορια),ομως επειδη ειναι σχεδον απιθανο,ας αρκεστουμε σε πιο εφικτες λυσεις.Ο μονος ελευθερος ειναι ο Κατσικαρης(Ιτουδης,Περασοβιτς,Ζντοβτς,δεσμευονται με συμβολαια).Ας περιμενουμε.Ειμαι σιγουρος οτι η διοικηση θα προσπαθησει να κανει το καλυτερο δυνατο...Υ.Γ.Οπως ειχε πει ο Μαλκοβιτς ''μια ομαδα παιζει,οπως προπονειται'' και βλεποντας την ομαδα χθες ανατριχιασα.Η δε μεσονυχτια προπονηση στο οακα μετα το Μιλανο,μονο σαν κακογουστη απομιμηση φανηκε...ΚΑΠΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεν ξερω αν το χειροτερο απ ολα ειναι οτι παροτι τις φετινες φαπες υπαρχουν ατομα που ακομη στηριζουν τον αρτζι ή οτι οι περισσοτεροι μπαινουν απλα για να σχολιασουν.. ρε σεις διαβασατε μηπως το ποστ??? Περα απο το να χασουμε το πρωταθλημα υπαρχει καποιος αλλος λογος να κρατησουμε αυτον τον κοουτς??? Για να βγαλει οφ μια ωρα νωριτερα τους 5 αδα τους παιχτες???
    Δηλαδη εμεις εχουμε δει απο την προηγουμενη χρονια οτι χωρις την προσθηκη οργανωτη η ομαδα δεν παει πουθενα και ο κοουτς δεν το εχει δει??? το εχει δει, αλλα ειναι τοσο κακο το ρεκρουιτινγκ του που εχει χασει τα αυγα και τα πασχαλια!!! οτι εγινε εγινε ευχαριστουμε τον κοουτς και παμε παρακατω!!! και οι παιχτες θα πρεπει να αναλαβουν τις ευθυνες που τους αναλογουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι οταν εισαι μεγαλη ομαδα δεν διωχνεις τον προπονητη Μαρτη μηνα ΧΩΡΙΣ να εχεις ετοιμη αξιοπιστη διαδοχη κατασταση.
      Προτιμας δηλαδη Αλβερτη (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ προπονητης) αντι για εναν εμπειρο εστω και α καταλληλο προπονητη?
      Γιατι να παραιτηθεις απο τους 2 στοχους στους οποιους εισαι ακομη μεσα?
      Ειλικρινα δεν καταννοω τι ΔΕΝ καταλαβαινεις.
      Ο Διαμαντιδης ειναι ξεζουμισμενος, ο Λασμε ντεφορμε, ο Καρυ τραυματιας, ο Ουκιτς αναπηρος μετα το Ευρωπαικο. Εξηγησε μου σε παρακαλω ΠΩΣ θα διορθωθει η κατασταση επειδη εφυγε ο Πεδουλακης και "ηρθε" ο Αλβερτης?
      θα μαθουν επιθετικα συστηματα οι παικτες Μαρτη μηνα?
      Μπορει κατι κι εγω να μην αντιλαμβανομαι.

      Υ.Γ. Αν σκοπευαμε ψηλα δε θα καναμε προπονητη τον Αλβερτη, αλλα θα αγοραζαμε πχ το Χακετ.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδη αυτοι που εγραφαν επωνυμα οτι ο Πεδουλακης ζητουσε γκαρντ απο τον Δεκεμβρη εγραφαν ψεμματα;;Ο Καρυδας το ελεγε συνεχεια στην νοβα,το ελεγε ο Συριγος,ο ΔΓ ηθελε με τα ψεμματα να παρει παιχτη,το μονο λαθος του Πεδουλακη ηταν που δεν πατησε ποδι στον κακομαθημενο οπαδο που εχουμε για προεδρο.

      Διαγραφή
    3. Το οτι ο RG δε πατησε ποδι δειχνει το ποσο μικρος προπονητης ηταν για το μεγεθος του ΠΑΟ
      Πας στον ΔΓ και του λες η μου φερνεις τους παιχτες που χρειαζομαι για F4 η βρες καποιον φθηνοτερο στη θεση μου...εκτος και αν ο στοχος απο την αρχη της χρονιας ηταν απλα το πρωταθλημα και το κυπελο οπου σε αυτη τη περιπτωση δεν θα εφευγε τωρα ο RG...

      Διαγραφή
  50. Λοιπόν μάγκες, για να σπεκουλάρω λίγο κι εγώ τώρα το άμεσο μέλλον...

    Η Μπάρτσα περνάει πρώτη, η Αρμάνι δέυτερη, η Φενέρ και με λίγο “σμπρώξιμο” μπαίνει στην τετράδα και έβλεπα ως χτες τον ΠΑΟ να παίζει με Ρεάλ στα πλευ-οφ και με καλές ελπίδες να την κοντράρει, αρκεί να άντεχαν οι δυνάμεις των 7-8 παικτών του...
    Τώρα βλέπω σενάριο καταστροφή, ΠΑΟ να ψάχνεται για 3-4 βδομάδες, ΟΣΦΠ να μην βγάζει σκληράδα και Σπανούλη ντεφορμέ (θυμηθείτε πόσο καιρο του πηρε να συνέλθει από το διάστρεμμα του καλοκαιριού) και μας βλέπω με μηδέν εκπρόσωπο στα πλευ-οφ!

    Δεν βλέπω αδικία σε αυτό το αποτέλεσμα, δε μπορείς να φτιάχνεις με τα φτηνότερα των υλικών το καλύτερο φαγητό κάθε βδομάδα, πώς θα γίνει!

    Κι εγώ πάντως θελω RG στην εθνική, δεν υπάρχει άλλος για να βγάλει από την ομάδα αμυντική σκληράδα που μας έχει λείψει τα τελευταία χρόνια...

    Κρίμα για τον ΠΑΟ, κριμα που ο ΔΓ δε “βούτηξε τη γλώσσα στο μυαλό” πριν πει το φύγε στον RG, το να έπαιρνε δύο συνεχόμενα νταμπλ (τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ ως φίλος του ΟΣΦΠ) μόνο αποτυχία δεν το λες, μπορεί το πρωτάθλημα μας να είναι χάλια, αλλά το να κερδίζεις κατα κρατος τον πρωταθλητή ευρώπης είναι πάντα ένα γαλόνι με βάρος.

    Τα λέμε παίδες, αν και μας έχει φάει η δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως ο Πεδουλάκης θα έκανε καλό στη σκληράδα και την αμυντική προσήλωση της Εθνικής αλλά φοβάμαι πως επιθετικά θα έχει θέμα , υπάρχει πολύ επιθετικό ταλέντο στην ομάδα και θα πάει άκλαυτο ...Αυτό φοβάμαι ...ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
    2. Μα ο ΔΓ θεωρει οτι θα παρει δυο συνεχομενα νταμπλ εστω και χωρις τον Πεδουλακη...

      Διαγραφή
    3. Πάντως με επίθεση δεν εχουμε κερδίζει τίποτα σπουδαίο, την τελευταία φορά που παίξαμε επιθετικά αποκλειστήκαμε από την Νιγηρία...
      ΔΕΝ παίρνει νταμπλ έτσι ο ΠΑΟ, θυμηθείτε το, εκτός κι αν ο Μπαρτζώκας αυτοκτονήσει... Ή τον αυτοκτονήσουν οι αδελφοί!
      Που για την ομάδα μου ίσως να μην είναι και τόσο καλό, να πάρει δηλαδή πρωτάθλημα φέτος και να θεωρηθεί η χρονιά πετυχημένη, όταν έγιναν άπειρα λάθη στη στελέχωση...
      Πού να βρεις τώρα άλλον Λό, εκεί είναι το...αγγούρι για τον ΟΣΦΠ!

      Διαγραφή
    4. Χρειάζεται και άμυνα και επίθεση προφανώς . Ο Πεδουλάκης είναι ικανός όμως να μας έχει πενταδάτους Μάντζαρη-Καλάθη - Μπράμο - ΚαΪμακόγλου - Φώτση για να αλλάζει σε όλα τα σκριν ...:P
      ΣτέλιοςΚ

      Διαγραφή
  51. ο Πεδουλακης φευγει επιτυχημενος με τα ροστερ που ειχε αυτο μπορουσε να παιξει αυτο επαιζε το ταβανι του παναθηναικου ηταν οι 8 και φετος αν κοιταξιυμε τα ροστερ των αλλων ομαδων χωρις παρωπιδες θα δουμε την διαφορα κυριως σε βαθος παγκου.Αν ο προεδρος ηθελε πραγματικα να ενισχυσει την αμαδα σοβαρα θα επαιρνε τον Χακετ οταν εφευγε απο την Σιεννα και οχι τον Ραιτ δεν θα επαιρνε το καλοκαιρι κινεζο τουριστα για λογους μαρκετινγκ αλλα εναν σοβαρο σεντερ που να παιζει με πλατη και να κανει καλο διδυμο με τον λασμε δεν θα αφηνε την ομαδα με τον τραυματια Ουκιτς
    νομιζω οτι ο Πεδουλακης ειναι η καλυτερη επιλογη αυτη την στιγμη για την εθνικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΩΩΩΩΩΩΩ Αυτη η καραμελα με το ροστερ πρεπει επιτελους να σταματησει
      1)Το ροστερ δεν ειναι τοσο κακο οσο το παρουσιαζετε.Με εναν οργανωτη στυλ Διαμαντιδη και εναν ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΒΑΡΥ ψηλο η ομαδα πληρει προδιαγραφες F4
      2)Αντε στο δινω οτι το ροστερ ειναι για τους 8 το πολυ...Ποιος το διαλεξε αυτο το ροστερ??Στη περιπτωση που το διαλεξε ο RG πηρες την απαντηση σου
      Στην περιπτωση που το διαλεξε ο προεδρος παλι εχει μεγαλη ευθυνη ο RG διοτι συμπεριφερθηκε σαν μικρος προπονητης και δεν πατησε ποδι...
      Οσο για το οτι ο RG ειναι η καταληλη επιλογη για την εθνικη απλα γελαω...

      Διαγραφή
  52. jim συγχαρτήρια για το άρθρο σου και την σωστή ανάλυση του σκεπτικού σου.
    Θέλω όμως να επισημάνω ότι οι περισσότεροι που έχουν κάνει σχόλιο και είναι κατά της απόφασης αποπομπής του κόουτς(αν και προχθές έλεγαν άλλα)θα συμφωνούσαν με την απόφαση αυτή εάν την έβρισκες και εσύ σωστή.
    Υ.Γ.δεν θέλω να τοποθετηθώ "αγωνιστικά"για την απομάκρυνση του Πεδουλάκη καθώς δεν έχω τις γνώσεις για να αιτιολογήσω την αποψή μου και το μόνο που θα κάνω είναι να επαναλάβω όλα αυτά που ειπώθηκαν πολλές φορές εδώ μέσα.Θέλω μόνο να ευχαριστήσω τον άνθρωπο αυτό για τις πολλές (για το διάστημα που έκατσε)καλές στιγμές που μας πρόσφερε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Απομακρυνση προπονητη στη μεση της χρονιας κανει ο Ηλισιακος προσπαθωντας να σωθει οχι ο Παναθηναικος.Οσοι θεωρουσατε τα παντα δεδομενα ως τωρα,θα δειτε οτι δεν παιζει μπασκετ η φανελα ουτε υπαρχει DNA μπασκετικο
    χωρις καποιον ανθρωπο να το κουβαλαει.Υ.Γ.Ο ΜΠΙΛ. και ο ΜΠΙΝ εχουν κατεβασει τα παντελονια τους απο χθες και αυτοηδονιζονται.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θες δηλαδη να πεις οτι το μπασκετικο DNA του Παναθηναϊκου το κουβαλουσε ο Πεδουλακης;; Ασε μας ρε φιλε.. Τι ειναι ο Πεδουλακης στην ιστορια του Παναθηναϊκου;; Για να καταλαβω δηλαδη.. Δε μιλαμε για τον Κορωναιο, για το Πεδουλακη λεμε.. Ενας μετριοτατος παικτης, μετριοτατος προπονητης σε ολη του την καριερα που οντως περσι προσφερε και φετος τα εκανε μανταρα..ΟΚ του αξιζει σεβασμος για την προσπαθεια αλλα οχι και να τον περιγραφουμε ως φορεα του μπασκετικου DNA του Παναθηναϊκου.. δεν ειμαστε με τα καλα μας..

      Διαγραφή
  54. Η ομάδα φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι στην Euroleague απέναντι στη Λιέτουβας ότι στην Ευρώπη θα έχει πρόβλημα.
    Φάνηκε από το παιχνίδι στον Ερυθρό Αστέρα παρόλο που κερδίσαμε ότι έχει ταβάνι, και από το ματς με Μπαρτσελόνα(φωτοτυπία των περσινών) ότι δεν μπορεί το κάτι παραπάνω.
    Με πρώτο βιολί τον ξεζουμισμένο Διαμαντίδη(αλήθεια ο Ντράγκιτσ της Μάλαγα πόσα παίρνει?) και τον τραυματία Ούκιτς τι περιμέναμε να κάνουμε στην Ευρώπη?
    Χωρίς κανονικό ψηλο στο πόστ περιμέναμε να πάμε φιναλ φόρ? Κούνια που μας κούναγε.
    Η ομάδα έχει χτιστεί για να νικάει τον Ολυμπιακό. Σαφώς έχοντας επίγνωση των παραπάνω και χωρίς να έχω φιλοδοξία για κάτι στην ευρώπη μου έκανε ο Πεδουλάκης μέχρι το καλοκαίρι που θα μας έφερνε και το πρωτάθλημα.
    Φαίνεται όμως ότι έχει χάσει τα αποδυτήρια και τους παίκτες, ίσως θέλανε να τον φάνε.
    Ο Πέδουλας έχει κάνει δουλειά αλλά στην επίθεση καμία. Έκανε μπαμ το καλοκαίρι ότι έπρεπε να διώχναμε τον Ούκιτς και να έπαιρνε ένα δημιουργικό άσο.
    Αφού διώξαμε τον Σχορτσιανίτη(αποδείκτηκε λάθος κίνηση) πάρε ψηλό με πόστ κίνηση, φθηνό για να τον δουλέψεις.
    Έχουμε ακόμα καρβέλια για διάκριση στην Ευρώπη. Κοιτάξτε πόσο μπροστά είναι Ρεαλ-Μπάρτσα-Τσσκα από εμάς.
    Τώρα για Αλβέρτη-Πρίφτη ή όποιος άλλος είναι ας τους δούμε πρώτα και αν τον πρώτο μήνα τα κάνουμε ρόιδο μπορεί να ξανααλλάξει για τους τελικους της Ελλάδος
    Το καλοκάιρι όμως πρέπει να πάρουμε κανονικό προπονητή με πλάνο διετίας-τριετίας και ανάλογο μπάτζετ.
    Βλέπω τις Ισπανικές ομάδες της Ευρωλιγκας και βλέπω ότι βγάζουν πολύ ενέργεια παρόλο που έχουν πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι κάτι κάνουν γι'αυτό. Δεν βγαίνει να παίζεις στα κόκκινα όλη τη χρονιά
    Είχα προβλέψει ότι αυτός ο Παο αποκλείεται να κάνει 3 νίκες με Κάχα-Εφές-Φενερ. Μου φαίνεται αρκετά δύσκολο η νίκη στην Πόλη.
    Τώρα πως θα αντιδράσει η ομάδα με Αλβερτη θα δούμε

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΥ κολλάει ρε παιδιά ο ντράγιτς που λέτε και ξαναλέτε; ο Ντράγιτς είναι παίχτης του στυλ : γιούριααααα και όποιον πάρει ο χάρος. Παθιασμένος καλός ριμπάουντερ καλός στον αιφνιδιασμό , τσαμπουκάς. Δυαροτριάρι είναι.

      Διαγραφή
  55. Ο Πρίφτης εξαργυρώνει την προσφορά του από τις συχνότητες της ΔΤ στο πλευρό του Χατζηγεωργίου με ένα συμβολαιάκι. Η αλήθεια είναι ότι έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

    Στο νήμα κέρδισε τον Μίσσα, ο οποίος πάνω στο νήμα έβαλε αυτογκόλ, βλέποντας επιθετικό φάουλ στον Γιάνκοβιτς και μη ακολουθώντας τη γραμμή Χάτζη για σφαγή από Κούτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. THN ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΕΣ ΤΩΡΑ.
      ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΠΕΣ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΣΠΟ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΣΕΦ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΦ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ ΙΩΑΝΟΟΥ

      Διαγραφή
  56. Το trifillakia.gr ειχε γράψει ωρες πρίν την ανακοίνωση για την λυση συνεργασίας με τον Αρτζι, οτι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. Δεν εδωσα σημασία γιατι αυτο το ακουμε ολο τον χρονο, και δεν πίστεyα οτι η ΚΑΕ θα το έκανε σε αυτό το χρονικό σημείο. Όπως αποδείχτηκε τελικώς ομως, ήταμ σωστός. Το ίδιο το σαιτ λεει τωρα, οτι ο Πεδουλάκης είχε χάσει τελέιως τα αποδυτήρια, ενώ είχε και τσακωμό με τον Φώτση! Κακά τα ψέματα, το γεγονός οτι οι παίκτες μπήκανε σε τόσο κρίσιμο αγώνα την Παρασκευή με τέτοια αδιαφορία δίχνει, ο Πεδουλάκης δεν μπορούσε πια να καθοδηγήσει τους παίκτες και οτι αυτοι εχασαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτον. Δεν πήγενε το πράγμα.
    Sharpshooter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερεις τι αλλα γραφει κατα καιρους το συγκεκριμενο σαιτ.Μας εφερε Αζινκα,Χακετ.Κουκ, Βουγιουκα καθε τρεις και λιγο,μας ελεγε οτι γυριζει ο Ομπραντοβιτς,αργοτερα ο Ιτουδης κ.α πολλα.Σου φαινεται ατομο που τσακωνετε ο Φωτσης;;;;Εδω τον παραμερισε ο Σπαν στην εθνικη οταν ολοι τον αποκαλουσαν αρχηγο,και οτε που τον στραβοκοιταξε

      Διαγραφή
    2. καλο κλιμα σιγουρα δεν μπορει να υπαρχει οταν εχει εκτος ομαδας παικτες που οταν αποκτηθηκαν σιγουρα τους ειχες υποσχεθει ρολο δες παππα,μαυροκεφαλιδη...... αλλα ουτε ο πεδουλακης ουτε ο φωτσης ειναι ανθρωποι που θα ξεπερασουν τα ορια εντονοι διαλογοι σε μια ομαδα συμβαινουν καθημερινα...
      πιο ενδιαφερον εχει η αλλαγη μανατζερ του παππα πριν μια εβδομαδα που νομιζω ηταν μηνυμα αποχωρηση αν δεν εχει ενεργο ρολο.....

      Διαγραφή
    3. 4.38 αλλαξε μανατζερ ο Παππας,ωραια, τι σημαινει αυτο μηπως πηρε μανατζαραιο εχθρο του Παο;;,αν ναι οκ εχεις δικιο.

      Διαγραφή
    4. για πες μου καλε μου φιλε ποτε εγραψε το σαιτ οτι θα ερθει ο αζινκα ο χακετ και ο κουκ.....?μονο για τον τελευταιο εγραψε οτι ψαχνει μαγειρα για την περιφερεια πηγαινοντας το μυαλο ολων στον κουκ....αλλα οτι υπηρχαν φημες οχι οτι εκλεισε....για τον ραιτ πρωτος το εγραψε.....για τον βουγιουκα επισης και επιβεβαιωθηκε απο εδω περα κιολας....ο ιδιος ο τζιμ εγραψε για αυτο.....επισης την παρασκευη οντως υπηρχε φραστικο επεισοδιο στον παγκο μεταξυ πεδουλακη και φωτση...ο πεδουλακης εβρισε τον φωτση και εκεινος τα κλωτσουσε στον παγκο ο,τι εβρισκε.....τα θες και τα λες αυτα?ησουν στο γηπεδο καταρχας για να γνωριζεις?κοψε λοιπον τις χαζομαρες και αν θελεις να δεις ποιος γραφει πρωτος για μεταγγραφες ελα στο σαιτ.....

      Διαγραφή
    5. 6.22Submitted by Mat on Sun, 08/12/2013 Εξαιρετική περίπτωση ωστόσο φαντάζει η περίπτωση του Αζινκά της Στρασμπούργκ που θα βγεί στην αγορά λίγο πριν τα χριστούγεννα. Η ομάδα χρειάζεται ένα τέτοιο παίκτη και δεν πρέπει να αποκλειστεί τίποτα για νέα προσθήκη!ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΥΝ,ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ,Εδω εβριζαν τον Πεδουλακη οταν ακομη οι παιχτες ηταν τραυματιες οι ηλιθιοι.Για ολα εφταιγε αυτος τωρα που εφυγε χαρηκαν λες και τωρα λυσαμε ολα τα προβληματα μας.Η ομαδα διαλυεται και αυτοι χαιρονται γιατι τοσο τους κοβει.Αν ηταν εκτρωμα ο Πεδουλακης να εφευγε το καλοκαιρι οχι μεσουσης της σεζον.Αυτη η κινηση τηνδεδομενη στιγμη ειναι καταστροφικη.Το σαιτ αυτο ειναι ραδιο αρβυλα διαδιδει ψεμματα συνεχεια.Αλλα βγαινουν γιατι λενε τοσα πολλα που σε καποια πεφτουν μεσα.Αν δεν βαριομουν θα εψαχνα στην google ολες τις κοτσανες τους.Σιγα μην ασχοληθω με σαχλαμαρες..Οσο για σενα ησουν στον παγκο και ειδες να βριζονται,αληθεια με τοσο θορυβο τα ακουσες ολα,μπραβο ρε θηριο.

      Διαγραφή
  57. http://www.sport24.gr/Columns/triantafillos/apetyxe_telika_h_petyxe.2680052.html ta sxolia ton olimpiakon ta lene ola.Kali sinexeia Pedoylaki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Εγω θα ήθελα να δω Μπλατ ή Μπιάνκι το καλοκαίρι ...
    Ικανοί προπονητές, με αρχή τους πάντα την άμυνα αλλά και οι δυο μπορούν να παρουσιάζουν ελκυστικό μπάσκετ ...

    ΝickD13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. 25 τιτλους αλβερτης 24 ολος ο ολυμπιακος νομιζω αυτο φτανει για την διαφορα μεγεθων...... το φετινος νομιζω μπορει να ειναι το πιο σημαντικο πρωταθλημα στην ιστορια του ολυμπιακου για να κλεισει την ψαλιδα με τον αλβερτη αλλιως θα ανοιξει κι αλλο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Εξελίξεις που δυσκολεύουν πάρα πολύ το έργο του Πάο...Ποιος θα φανταζόταν μετά τη νίκη επί του Όσφπ πριν 2 εβδομάδες ότι σήμερα ο Πεδουλάκης θα ήταν παρελθόν?
    Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα απρόσωπα των 2 τελευταίων χρόνων αποχωρεί από τους πράσινους της νέας εποχής έχοντας απολογισμό..2(στα 2) κύπελλα Ελλάδος,1(στο 1) πρωτάθλημα Ελλάδας,μία σειρά με μειονέκτημα στο 3-2 απέναντι στη Μπάρτσα,μια καπαρωμένη 1η θέση στη φετινή Α1 ε,και μια ομάδα που έχει δώσει απαντήσεις στο πως αντιμετωπίζεις τον Όσφπ και τον Σπανούλη,ή πως χτίζεις μια εξαιρετική αμυνα..
    Όμως η δουλειά είναι σκληρή και πρέπει να δίνεις τις απαντήσεις σου κάθε μέρα.Από ότι φαίνεται κρίθηκε ότι ο Πάο απέδιδε πολύ χειρότερο μπάσκετ,κυρίως σαν θέαμα,από τις δυνατότητες που είχε.
    Ας δούμε σε ποια θέματα πληρώνει το μάρμαρο ο Άρτζι:
    α) Κάκιστη εικόνα της ομάδας επιθετικά.Μια φαινομενικά pick n roll offense και αυστηρά μισού γηπέδου είναι μια επίθεση που στηρίζεται σε αυτό το πλάνο και το υποστηρίζει είτε με διαφορετικούς παίκτες,είτε με μπόλικες συνεργασίες,είτε και με άλλες πινελιές.Ήταν φανερό όμως πως η ομάδα πιανόταν κρεμασμένη από τους ΔΔ κυρίως και Λάσμε μετέπειτα σε μια επίθεση που είχε ως νόμο τη δική τους συνεργασία που είχε αρχίσει να γίνεται προβλέψιμη αλλά και μονοδιάστατη ως προς τον τρόπο που την εκδήλωνε η ομάδα.Με ένα τέτοιο δημιουργό στη διάθεση σου μπορείς να φτιάξεις μια επίθεση πολύ πιο σπιρτόζικη,να διαθέτει κίνηση,περιφερειακή κυκλοφορία και άλλα συστήματα.Χθες η εικόνα της ομάδας με τον ΔΔ ταλαιπωρημένο(και από τον τραυματισμό) και τον Λάσμε ανεξήγητα αγνώριστο(όπως και η μεγαλύτερη μερίδα των παικτών της ομάδας) η ομάδα παρουσίασε ένα απωθητικό μπάσκετ και πολύ ακίνδυνο.
    β)Η απώλεια παιχνιδιών και η αδυναμία εξασφάλισης νικών σε εύκολες περιπτώσεις,Το χθεσινό ξεχείλισε το ποτήρι μετά τα πολλά της πρώτης φάσης,την ήττα με κάτω τα χέρια στη Μάλαγα,μερικές κακές εμφανίσεις στην Α1,το 1ο ημίχρονο της περασμένης εβδομάδας..
    Η ομάδα έμενε πίσω σε πολλές περιπτώσεις όταν δεν έδειχνε την απαιτούμενη και φυσική της αποτελεσματικότητα στην άμυνα, και έτρεχε να συμμαζέψει τα κομμάτια της με ανορθόδοξους τρόπους για τα στάνταρ της.
    γ) Ο τρόπος διαχείρισης του Διαμαντίδη.Ο σούπερσταρ των πρασίνων έχει φτύσει αίμα ΚΑΙ τη φετινή χρονιά.Είναι απαγορευτικό για έναν παίκτη με τόσα χρόνια και λεπτά στις πλάτες του,τόσα μυικά προβλήματα να μένει στο παρκέ για πάνω από 30 λεπτά σε κάθε αγώνα έχοντας τη συντριπτική μερίδα επιθέσεων της ομάδας στα χέρια του(που συνεπάγεται ξύλο,τρέξιμο,πνευματική κούραση,συνεχή επαγρύπνηση).Η εικόνα που είδαμε χθες στις άμυνες του είναι κάτι που δεν του ταιριάζει και φυσικά δεν του αρμόζει-αξίζει σαν παίκτη σε όλη του την πορεία.
    Το κυριότερο δε,ήταν οτι ο Παναθηναικός απέπνεε μια εικόνα ομάδας που αν της έριχνες αυτό το τραπουλόχαρτο,ο πύργος θα κατέρρεε.Και είναι ένα κομμάτι που είναι σημαντικότερο από όσο δείχνει γιατί συνδέεται άμεσα και με το άμεσο μέλλον της ομάδας.Όταν δεν μπορείς να απεξαρτηθείς καθόλου από τον αρχηγό σου και όταν η ομάδα δεν έχει δημιουργήσει καμία νέα σταθερά μέσα σε αυτη τη διετία,πώς θα συνεχίσεις του χρόνου.Θα τον βαλσαμώσεις?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δ)Ο τρόπος διαχείρισης του ρόστερ και οι επιλογές(αν ήταν δικές του) παικτών.
      Βλέπουμε για παράδειγμα ότι η ομάδα "φωνάζει" για 2ο σέντερ σε μια θέση που πονάει και την ίδια στιγμή 2 παίκτες διακοσμούν τον πάγκο(ΜΚΦ-Μάικ) όντας επιλογές χωρίς νόημα από την αρχή της σεζόν και η ομάδα να έχει δείξει συμβιβασμένη με αυτό το θέμα.Βλέπουμε έναν Ούκιτς να ταλαιπωρεί τα μάτια μας από την αρχή της σεζόν και παρόλα αυτά να παίζει 25+ λεπτά σταθερά κάνοντας κακό στην ομάδα. Ήρθε και ο Ράιτ(που είναι παικτάρα-έχει στοιχεία που δεν είχα ιδέα-εξαιρετικός στο 1με1 και στο τρανζίσιον) που δεν δίνει κάτι έξτρα οργανωτικά στο σύνολο και δεν μπορεί να συνυπάρξει νορμάλ με βάση τα στάνταρ σου στην ίδια 5άδα με τον Ούκιτς.Την ίδια ώρα που οι ΠαπαΓιάνκοβιτς μένουν θεατές από τον πάγκο και όλοι το θεωρούν φυσιολογικό.
      ε)Το άνοιγμα σε νέους παίκτες.Την ώρα που ο αιώνιος αντίπαλος έχει στο στρατόπεδο του μισή ντουζίνα νέων παικτών(Σλουκ,Μάντζαρης,Παπαπέτρου,Κατσίβελης,Αγραβάνης,Καββαδάς) έχοντας ήδη ξεκινήσει να μοσχοπουλάει κιόλας(Παπ) ,εσύ μέσα σε μια διετία δεν έχεις κάνει το παραμικρό ανάλογο βήμα ενώ τους μόνους παίκτες σου που είναι σε μικρή ηλικία τους έχεις ξεγράψει-παραγκωνίσει με κίνδυνο να τους κάψεις(όταν ένας παίκτης πλησιάζει τα 25 και εξακολουθεί να νιώθει άχρηστος για την ομάδα του όντας μονίμως παγκίτης θα πάρει νομοτελειακά μια φθίνουσα πορεία σε σχέση με τις προοπτικές που είχε)..

      Με αυτά και με κείνα ο Πάο μένει χωρίς προπονητή σε κομβικό σημείο της σεζόν με τους υπέυθυνους να ποντάρουν πιθανώς σε κάποιο ηλεκτροσόκ(?) ή να κοιτάζουν πιο μακροπρόθεσμα.Η αλλαγή προπονητή μεταφράζεται σε βίαιες αλλαγές στον πυρήνα της ομάδας,μιας ομάδας που έχει μάθει να δουλεύει σε πολύ συγκεκριμένα πρότυμα και με αυστηρούς κανόνες τα τελευταία 2 χρόνια,προκειμένου να αποκτήσει ομοιογένεια και συνεκτικότητα. Νέος προπονητής μπορεί να σημαίνει από αλλαγή των βασικών παικτών μέχρι σε ξερίζωμα προπονητικών τακτικών(σε θέματα αμυντικά βλ. αλλαγές στα σκριν,σε θέματα ρυθμού βλ.ελεγχόμενο σετ, σε θέματα επιθετικής κατεύθυνσης κλπ.)...Αυτά θέλουν χρόνο να αφομοιωθούν και να μπορείς να τα κρίνεις με συνέπεια και σωστή ματιά.
      Προσωπικά δηλώνω,καθαρά θα έλεγα,αντίθετος στην επιλογή απομάκρυνσης του Πεδουλάκη σε ΑΥΤΟ το σημείο της σεζόν.1.Πετάς έναν προπονητή που έβαλε την ομάδα σου στο σωστό δρόμο σε μια δύσκολη εποχή,της έδειξε δρόμο πλεύσης,της έδωσε ταυτότητα και διαφύλαξε το κύρος της(σε εποχή που βλέπεις περιφερόμενους θίασους -Λαμποράλ,Φενέρ,Εφές,πέρσι Μιλάνο κλπ.).Έχει επιτύχει σε πολλά δύσκολα θέματα εκ του αποτελέσματος και μπορεί να σου δώσει πράγματα δεδομένα,έχει δείξει οτι αποδίδει στα δύσκολα.Και μόνο η επιτυχία του απέναντι στον Ολυμπιακό αποτελεί παράσημο.΄Σίγουρα έχει τα λάθη και τα ελαττώματα του και αυτή τη στιγμή φαντάζουν πολλά και σημαντικά.Όμως δεν κοιτάς να τα λύσεις από μέσα ή να πάρεις αποφάσεις σε πιο καίρια σημεία?
      2.Όταν αποφασίζεις κάτι(όπως αυτό) δεν κοιτάς μόνο "Αποδεσμεύομαι από κάτι".Πρέπει να κοιτάξεις και το "Αποδεσμεύομαι-για να κάνω κάτι καλύτερο.".Δηλαδή συνεχίζεις προσπαθώντας να κάνεις την καλύτερη επιλογή για την ομάδα σου.Και τι είναι καλύτερο? Να πας μέχρι τέλους με έναν προπονητή που έχει δώσει αρκετά διαπιστευτήρια,έχει πολλούς άσσους στο μανίκι του,έστω ξέροντας ότι η ομάδα έχει ένα πιθανό ταβάνι και θα δεινοπαθήσει για να κάνει ότι κάνει Ή να τζογάρεις απόλυτα με νέο προπονητή(που μεταξύ μας δύσκολα βρίσκεις και καλό προπονητή πάντα για τα θέλω σου,ειδικά με περιοριστικούς χρονικούς όρους) που μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο για να περάσει τη φιλοσοφία του,να αποπροσανατολίσει την ομάδα και να υποστεί πολλές σφαλιάρες που δεν θα περίμενες?(με την ελάχιστη πιθανότητα να παρουσιαστεί ανανεωμένη,φρεσκαρισμένη,ξεμπουκωμένη κλπ.)...

      Διαγραφή
  61. για καποιον που απλως παρακολουθει τα αποτελεσματα και του τιτλους της ομαδαδος ο πεδουλακης ειναι πετυχημενος αλλα για καποιον που φετος καθισε και ειδε ολα τα παιχνιδια του παναθηναικου και αυτο το εκτρωμα που παρουσιασε αποτυχημενος...... αν ο γιαννακοπουλος ηταν πανυγηρτζης και τον ενδιεφερε να κερδιζει μονο τον ολυμπιακο θα τον κραταγε.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Εγω δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι περισσότεροι θεωρείτε οτι ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει στιλ μπάσκετ με τη φυγή rg.το πρόβλημα δεν ειναι οτι coach ήθελε να παίζει αυτο το μπάσκετ,που το ήθελε προφανως!, αλλα κ οτι η ομαδα αυτο εχει μάθει κ σε αυτο εχει γίνει καλη...ο πεδουλακης εκανε τον Παναθηναϊκό να παίζει σχεδόν καθε βδομάδα ντέρμπι....χαμηλό σκορ,αργες επιθέσεις κ πολυ ξύλο...εμενα μπορει να μην μου αρέσει κ γι'αυτο κ θεωρω οτι δεν πρεπει να παιξει για εθνική αλλα αυτο δεν ξέρω ποσο εύκολο ειναι να το αλλάξει ενας άλλος προπονητής μαρτη μήνα χωρίς δυνατότητα για προσθαφαιρεσεις παικτών...ποσο μαλλον ο αλβερτης που δεν ειναι προπονητής...μαλλον σαν κίνηση για να ταρακουνησει τους παίχτες εγω το αντιλαμβάνομαι..ο Παναθηναϊκός εχει στηθεί για να μπορει να κερδίσει ολες τις ομάδες εαν τις κανει να ακολουθήσουν τον ρυθμό του κ να χάσει απο ολες τις ομάδες εαν δεν το καταφέρει...δεν εχει plan b κ νομιζω οτι δεν εχει κ παίχτες για αυτο το plan b χωρίς να χαλάσει την εξαιρετική άμυνα του...μαλλον λάθος επιλογη για αυτη τη στιγμή αν κ δεν πιστεύω οτι θα δούμε διαφορετικό μπάσκετ με Αλβέρτη...οπότε ουτε ο Παναθηναϊκός θα αποκλειστεί επειδη εφυγε ο πεδουλακης ουτε ο Ολυμπιακός θα πάρει το πρωτάθλημα για τον ίδιο λόγο...

    Υγ.εχω μεγάλη απορία ρε παιδιά αυτο το recruiting σε ολυμπιακό Παναθηναϊκό ποιος το εκανε!!δηλ δεν έβλεπαν οτι ο κολλινς δεν μπορει να στρίψει??οτι ο μπατιστ ειναι μεγάλος?οτι ο Λουκάς δεν ταιριάζει στην αμυντική νοοτροπία του πεδουλακη?οτι ο μπεγκιτς δεν ειναι ο σεντερ που έψαχνε ο Ολυμπιακός?να παίρνεις παιχτη κ να βγαίνει χειρότερος απο αυτο που περιμένεις ειναι λογικο αλλα να παίρνεις παιχτη που δεν εχει κανει ποτε αυτο που του ζητάς ειναι χαζό...κ δεν ειναι θέμα μπατζετ το να διαλέξεις με τα ίδια λεφτα παιχτη που σου κανει...οσο περισσότερα τα λεφτα καλύτερος ο παίχτης αλλα διάλεξε ρε πούστη παιχτη στο στιλ που ψάχνεις κ οχι κατι διαφορετικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. O ΔΓ έχει 5739372027303 κουσούρια και δεν πρόκειται να είμαι εγώ αυτός που θα τον βγάλει λάδι, γιατί ούτε συμπαθής μου είναι ούτε τον θεωρώ πρότυπο ιδανικού προέδου για την ομάδα μου. Δεν τον έχω όμως και για τόσο αφελή, να νομίζει δηλαδή ότι με τον Αλβέρτη στο τιμόνι θα σώσει τη χρονιά, ότι το πρωτάθλημα το έχει στο τσεπάκι ή ότι η απόλυση στη μέση της χρονιάς δεν εμπεριέχει ρίσκο. Απλά, όπως έγραψε κι ένας φίλος παραπάνω, είναι πιο εύκολο να στείλεις σπίτι του έναν προπονητή που έχεις πάψει να πιστεύεις τώρα παρά το καλοκαίρι, μετά από ένα νταμπλ. Και δεν θεωρώ ότι μια τέτοια απόφαση παίρνεται εν θερμώ ( ακόμα κι από έναν παρορμητικό τύπο όπως ο ΔΓ), χωρίς να έχεις συμβουλευτεί αυτούς που ζουν την ομάδα καθημερινά. Η εικόνα στο ματς με τη Λαμποράλ δεν ήταν καμπανάκι, αλλά καμπαναριό ( προσωπικά είδα έναν προπονητή παραιτημένο, που έχει χάσει τη μπάλα και ίσως και τα αποδυτήρια) και ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά αγώνων που η ομάδα προσπαθούσε να παίξει κάτι σαν μπάσκετ. Ακόμα και ο Τζιμ, που δεν λειτουργεί οπαδικά, στο ποστ σφάζει με το γάντι τον Πεδουλάκη και η κύρια ένστασή του έχει να κάνει με το τάιμινγκ και το παρορμητικό της απόφασης. Διαβάζω για ανεπαρκή επίθεση που δεν ξεπερνάει τους 70 πόντους ( τη χαρακτηρίζει "χάλι"), για κακό recruiting, για ελλειπή γνώση της αγοράς, για, για για...

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς, κάθε ήττα του Παναθηναϊκού θα έχει διττό χαρακτήρα. Θα είναι ήττα του ΔΓ και υποθετική νίκη του Πεδουλάκη. Αυτό είναι αναπόφευκτο και αναμενόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακά τα ψέματα,η ομάδα μετρούσε 5 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια στην Ευρώπη με πολύ κακή εικόνα στα τελευταία ματς.
      Και το κυριότερο για μένα είναι ότι έβγαζε μια εικόνα ομάδας με ξεκάθαρο ταβάνι.Δηλαδή:πχ.για μένα αν και ο Ολυμπιακός έχει πολύ σοβαρές τρύπες στο ρόστερ του και υπήρξαν περίοδοι που απέδιδε πολύ κακό μπάσκετ,βγάζει την εντύπωση ότι σε περίοδο φορμαρίσματος-ρολαρίσματος ή σε περίπτωση ανοίγματος του ενεργού rotation και ξεσπάσματος κάποιων παικτών μπορεί να "δαγκώσει" οποιαδήποτε ομάδα.
      Αντίθετα βλέπουμε επίμονα εδώ και 1μιση μήνα στον Πάο ένα κλειστό γκρουπ 8 παικτών να ματώνει στο παρκέ,να βγάζει έναν αέρα κουρασμένης ομάδας όλο και πιο πολύ(άλλωστε όταν παίζουν πάνω από 25 λεπτά μονίμως παίκτες ηλικία Φώτση,ΔΔ,Λάσμε ή και Κάρι επόμενο ήταν να σκάσουν ή να έχουν τραυματισμούς) και να δείχνει μια κολλημένη ομάδα στο παρκέ με τίποτα το καινούριο παρουσιάζοντας σοβαρά προβλήματα μέχρι και στο δυνατό της κομμάτι-την άμυνα.(το παμε την περασμένη βδομάδα,το είδαμε στην Ανδαλουσία,στο 1ο ημίχρονο με τη Μπαρτσελόνα και χθες με τους αστείους Ισπανούς)
      Με λίγα λόγια έβλεπα τα περιθώρια για αλλαγή και πορεία ανάλογη με την περσινή πολύ περιορισμένα τη στιγμή που δεν έχει βοήθεια από κάποιον ψηλό με ποστ,οι περιφερειακοί σου είναι ανήμποροι πλέον να προσφέρουν defensive stops (με πρώτο και καλύτερο τον Μήτσο που προχθες πέρασε τα πάνδεινα) και με τον πρώτο μικροτραυματισμό να είσαι έτοιμος να γονατίσεις.

      Διαγραφή
  64. Καλησπερα.Για απαντησω στο φιλο πιο πανω,δεν εννοω οτι ο πεδουλακης ειχε το μπασκετικο DNA του ΠΑΟ,αλλα οτι δεν υπαρχει DNA ομαδος αλλα μονο προσωπων που την υπηρετουν οπως και αν λεγονται αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνουμε. Γι'αυτο ακριβως το λογο η διαδικασια ανανεωσης ειναι σημαντικη σε μια ομαδα.Για να προλαβουν οι προηγουμενοι να μεταφερουν το know how στους επομενους. Απλως ο Πεδουλακης δεν ειχε καμια σχεση με αυτο το know how του Παναθηναϊκου. Φορεις της του μπασκετικου DNA ειναι ο ΔΔ, ο Φωτσης, ο Τσαρτσαρης(περσι), ο Μανος Παπαδοπουλος, ο Αλβερτης κλπ. Ο Πεδουλακης ηρθε, βοηθησε με το δικο του τροπο και εφυγε. Πρεπει να ειναι αξιος σεβασμου απο ολους αλλα δεν πρεπει να μεγαλοποιουμε τη συνεισφορα του στην ομαδα.

      Διαγραφή
  65. Δημήτρη,όπως διαβάσαμε είσαι εκ διαμέτρου αντίθετος με την απομάκρυνση Άρτζι(προσωπικά ήμουν σίγουρος για αυτό) από τον Πάο.Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα,ίσως όχι με τον τόσο αυστηρό δικό σου τόνο.(βέβαια αν είναι να τον αντικαταστήσει ο Αλβέρτης χαιρέτα μου τον πλάτανο)

    Θα διαφωνήσω όμως ξεκάθαρα σε αυτό που αναφέρεις για τους νέους παίκτες.
    "Δε το αντέχεις φίλε του Παναθηναϊκού να παίξουν αυτά τα παιδιά τώρα.. Ήταν γνωστό από το καλοκαίρι όπου το κλαμπ έθετε στόχο την κορυφή της Ευρώπης. Παράλληλα με την -απολύτως δίκαιη- "ανανέωση" της συνεργασίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη και την στελέχωση του ρόστερ πάντα σε συνάρτηση με τους στόχους, οι πράσινοι έφτιαχναν ένα αγωνιστικό πλαίσιο όπου τα παιδιά αυτά δε μπορούσαν να "επιβιώσουν" "

    Εδώ λοιπόν θα διαφωνήσω..Δεν καταλαβαίνω την αντίληψη του ότι σε έναν παίκτη που φτάνει τα 24 και τον αποκτάς,δηλαδή τον θες στην ομάδα σου,δεν μπορείς να δώσεις την παραμικρή σοβαρή ευκαιρία να "μπει" στην ομάδα.Δεν μπορώ να αναγνωρίσω αυτή την οπτική.Πρώτα από όλα ο Παναθηναϊκός φέτος μπήκε στη διοργάνωση,με αξιώσεις μεν,αλλά σε καμία περίπτωση με απευθείας ματιά στην κούπα.Δεν έχει το ρόστερ τη Τσσκα(όπου ο Πάργκο είναι παγκίτης...),της Μπάρτσα(όπου πχ.ο Πούλεν δεν μπορεί να πατήσει),ή της Ρεάλ για να είναι απαγορευτικό για παίκτη σαν τον Παππά πρώτα,και τον Γιάνκοβιτς έπειτα να διεκδικήσουν χρόνο συμμετοχής.Πόσω δε όταν στην περιφέρεια πορεύεσαι με έναν "καμμένο" Ούκιτς,έναν Κάρι που ούτως ή αλλως τα λεπτά του δεν είναι μπετόν και τον 34χρονο αρχηγό σου να χρειάζεται μάσκες οξυγόνου.
    Δε βρίσκω τον λόγο όταν πχ.παίκτης που στα μόνα παιχνίδια που έχει γράψει πάνω από 15 λεπτά έχει μ.ο 16.3 πόντους και 14.3 ράνκινγκ να τρώει τέτοια καψόνια και πάγκο.Δείχνει στενομυαλιά ως προς τους νέους παίκτες και παγιωμένη αντίληψη΄-κατεύθυνση.
    Όταν ο Ίβκοβιτς(οκ δεν σου ζητά κανείς να γίνεις Ντούντα) πήρε Ευρωλίγκα παίζοντας με τους 22χρονους Μάντζαρη,Σλούκα,Παπανικολάου που μέχρι την αρχή της χρονιάς(ειδικά οι 2 πρώτοι) είχαν παραστάσεις Α1 τότε ο παραπάνω ισχυρισμός "σβησίματος" των νέων παικτών δεν μπορεί να έχει βάση...Δεν γίνεται δηλαδή να προχωράς με τόσο "κλειστό" μυαλό και σκέψη,σε χρονιά που έχει τόσους αγώνες, να μην δίνεις πατήματα ώστε να εξελιχθούν οι νέοι παίκτες και να πάρουν παραστάσεις.
    (και αν ο Βλάντο είχε μπροστά του ένα δίδυμο πολύ δυνατό και στιβαρό για την ομάδα και ήταν πιο δύσκολο,το βρίσκω αδικαιολόγητο ο Παππάς σε μια προβληματική περιφέρεια-ανεξάρτητα από το πόσο ταιριάζει με τη φιλοσοφία σου-να έχει φάει τόσο άκυρο ενώ στον πρώτο του σοβαρό αγώνα σε αυτό το επίπεδο μέσα στη Χάλα Πιονίρ μπήκε κι έβαλε 24 πόντους...Και στην ουσία τον ακύρωσες έτσι στην ψύχρα..δεν είναι ότι ξαναέπαιξε σε παιχνίδια για πολύ και είχε κακή εικόνα..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπλά τα πράγματα.
      24 χρονών. Ή τους αποκτάς για να τους χρησιμοοιήσεις ΑΜΕΣΑ, ή κρίνεις ότι δεν σου κάνουν και δεν τους παίρνεις.
      24 χρονών.

      Διαγραφή
    2. Η μπαρτσα ειναι ηλιθια που βαζε απο περσι ηδη τον αμπρινες.
      Η φενερ τον σιπαχι και δεν πηρε ξενο στην θεση του
      Ο ολυμπιακος που χει τοσους ΝΕαρους.
      Η μαλαγα που βαζει τον σαμπονις στα 17 του.
      Η καχα που ειναι για γελια αλλα βαζει γιελινεκ και οχι μονο
      Μεχρι και η ρεαλ που εδωσε χρονο σε ενα 17 χρονο την προηγουμενη εβδομαδα και εχει και τον ντιεζ...
      Εμεις παμε ομως για ευρωλιγκα.δεν μπορουμε να δωσουμε χρονο στους mvp περσι.Ειναι λιγοι...

      Διαγραφή
  66. ο Παππας επαιζε στις αρχες στην ευρωπη σταθερα 5-10 λεπτα,μετα τον τραυματισμο του επεσε σε αποδοση.Τον βλεπαμε στην Α1 τι χαλια ειχε,στο διαστημα του τραυματισμου του μπηκε δυναμικα ο Καρυ.μην λες οτι θελεις,οι συγκυριες δεν τον βοηθησαν.Ασε που ακουγεται οτι εχει προβλημα στο χερι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. @peris

    Φίλε, εννοώ ότι με τη συγκεκριμένη στελέχωση (Μασιούλις-Μπράμος στο "3" και τον οικονομικό στο παρκέ Κάρι ήδη πίσω από τον Διαμαντίδη) τα παιδιά αυτά δεν είχαν πολύ τύχη. Την ικανότητα την έχουν να παίξουν αλλά (εδώ είναι η λεπτομέρεια) πρέπει να τους ετοιμάσεις. Και ένα βασικό κομμάτι στο να "τους ετοιμάσεις" είναι τα χοντρά λεπτά συμμετοχής (μιλάω για μίνιμουμ 18' σε κάθε ματς) τα οποία δε μπορούσες να τους δώσεις. Λοιπόν, από τη στιγμή που δεν τους ετοίμασες τότε "δε το αντέχεις". Αυτό εννοώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη διατύπωση σου κατάλαβα ότι εννοούσες ότι δεν το αντέχεις να τους δώσεις χρόνο όλη τη χρονιά σε αυτή την ομάδα.Αν εννοούσες ότι ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, και με δεδομένο ότι όλη τη χρονιά (κακώς) δεν έχουν πάρει τα λεπτά που θα έπρεπε, δεν μπορούν να ανταποκριθούν συμφωνώ εν μέρει...Είδαμε και την κακή εικόνα του Γιάνκοβιτς που είναι φανερό πως παίζει πολύ θολωμένα-νευρικά και θέλει πολύ καιρό για να ξεψαρώσει και να συνηθίσει να κινείται στο παρκέ με τέτοιους αντιπάλους..

      Διαγραφή
  69. Ο Πέδουλας έπρεπε να φύγει. Δεν ταίριαζε με τίποτα με το πρεστίζ της ομάδας και του προέδρου. Πολύ δευτεράτζα , χωρίκλα ρε παιδί μου. Αντιεμπορικός χωρίς διασυνδέσεις στον τύπο και στα μπασκετικά λόμπυ ( που να τον εμφανίσεις σε κανένα γκαλά?). Αν ήταν άλλος μετά τα περσινά του κατορθώματα θα γράφονταν διθύραμβοι (μη σου πω άσματα δημώδη και ηρωικά ). Η περσινή χρονιά πιστευόταν ότι θα ήταν αποτυχία και γι'αυτο αποκτήθηκε προπονητής μεταβατικός και αναλώσιμος ( αποδιοπομπαίος τράγος) και όχι προπονητης (γαμάτο όνομα ) με ορίζοντα 5ετίας.
    Τι να κάνουμε ρε Πεδουλάκη , το χει η φάτσα σου.
    Flow










    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλιστα και εμενα μ αρεσε το συστημα τρωμα λιγοτερα απ οτι βαζουμε .Πεδουλακης και τα μυαλα στα καγκελα.Ας βαλουμε και 50 αρκει να φαμε 49
      Το μπασκετ ομως δεν παιζεται ετσι...

      Διαγραφή
  70. Δεν ξέρω ποιος θα ήταν ο κατάλληλος προπονητής για τον ΠΑΟ , αλλά θα προτείνω Κατσιώνη για assistant με την αποκλειστική ευθύνη του recruiting το καλοκαίρι.
    Flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ...

    ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ "ΤΑΚΤΙΚΩΝ" ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ...

    ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ, ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ, ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...

    ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΑΝΑΛΥΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
    - ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ (ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΗΔΗ ΤΟΝ ΠΗΡΕ)...
    - ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΣΧΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ...ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΣΕΡΙ ΝΙΚΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΣΦΠ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΟΜΟΡΦΟ ΜΠΑΣΚΕΤ...
    - Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ (ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΖΟΤΣ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΥΝΤΑ). ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ...ΕΔΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΜ...ΠΑΠΠΑΣ, ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΜΚΦ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ (ΛΙΓΟ) ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΟΛΟΥ)...
    - Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΙΖΕΙ 30+ ΛΕΠΤΑ...ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ Ή ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ?
    - ΦΙΛΕ 77...ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ...ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ...ΤΟ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ...
    - ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ...ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ...
    - Ο ΑΛΒΕΡΤΗΣ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ.: Ο ΠΟΥΛΕΝ ΕΒΑΛΕ 12 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΣΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ...ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΖΟΤΣ, Ο ΠΑΙΧΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πεδουλάκης έσταζε μέλι για τον Διαμαντίδη, πάντως, και αποκάλυψε ότι πέρσι από ένα σημείο και μετά έπαιζε τραυματίας χωρίς να το ξέρει κανείς. Δεν ξέρω τι εννοείς με το "ομάδα του Διαμαντίδη, με ο,τιδήποτε αυτό σημαίνει", αλλά να κάνει κουμάντο ο Μήτσος στα 34 του, που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει, που είναι γέννημα-θρέμμα της σχολής Ομπράντοβιτς και που είναι ένα βήμα από το να κρεμάσει τα παπούτσια του, είναι σχεδόν απίθανο. Η πιο λογική εξήγηση είναι ότι πίσω από τον Μήτσο υπήρξε το χάος και αναγκαστικά τράβηξε κουπί παραπάνω από το επιτρεπτό, για να ακούει κι από τον κάθε καμμένο ότι δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του. Δε νομίζω ότι θα τον χαλούσε να παίζει ένα ποιοτικό 20-25λεπτο πχ με έναν Χάκετ ( λέω εγώ τώρα) παρεούλα ούτε έχει ένα αρρωστημένο εγώ που απαιτεί να είναι το πρώτο βιολί με απευθείας ανάθεση.

      Διαγραφή
    2. ισχυει ότι ο διαμ με καλυτερη πλαισιωση θα παιζε λιγοτερο και καλυτερα.οπως ισχυει ότι διαμ εχει παρατησει το σωμα του τα τελευταια χρονια και θυμιζει παλαιμαχο

      Διαγραφή
  72. καλησπέρα
    Ο Παναθηναικός συμφωνώ είναι υπεράνω προσώπων, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς για να στηριχτεί μια ομάδα στο τοπ επίπεδο ευρωπαικά χρειάζεται ένα μεγάλο επιχειρηματία από πίσω που δεν έχει πρόβλημα να επενδύσει λεφτά που ξέρει ότι δε θα πάρει πίσω. Τι σημαίνει πρακτικά, πρέπει να είναι αρρωστάκι.
    Ο ΔΓ και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι προφανώς είναι πρώτα απ΄ όλα οπαδοί.!
    Δεν ανακαλύψατε την Αμερική όσοι το γράφετε.
    Γι' αυτό και δεν τον αδικώ όταν περιμένει όπως και πολλοί φίλοι να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει στην έδρα της την τελευταία του ομίλου, να μπορέσει επιτέλους κάποια στιγμή να ξεπεράσει τους 65 πόντους, και στο κάτω κάτω να χαίρεται να βλέπει την ομάδα του.
    Η ομάδα φέτος δεν βλεπόταν, και αν ήταν παρορμητικός έπρεπε να τον είχε διώξει απ' την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.
    Έφτασε η 2η φάση η ομάδα φάνηκε να στρώνει, 3 νίκες και μετά πάλι η κατρακύλα.
    Όπως έγραψα και πιο πάνω οι τραυματισμοί είναι μια ωραία καραμέλα αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για τον τραυματία Ουκιτς όλη τη χρονιά, είναι σαν να μιλάει ο Ολυμπιακός για την κακή απόδοση του Λω.
    Το θέμα είναι να βρείς νωρίς τον αντικαταστάτη του, και αν όπως λένε κάποιοι το ζήτησε και του αρνήθηκε ο ΔΓ(δεν το πιστεύω) να βγεις και να πεις δεν μπορώ να λειτουργήσω μ' αυτό το ρόστερ.
    Η ομάδα από πέρυσι έχει πτωτική πορεία και ο RG δεν είνα άμοιρος ευθυνών...

    Υ.Γ. περιμένω δηλώσεις Πεδουλάκη όπου θα ξεκαθαρίζει επιτέλους το θέμα με την στελέχωση καιι τα θέλω του γιατί έχω βαρεθεί τις θεωρίες

    BFANATIC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Συμφωνώ με τον συντάκτη. Δυστυχώς δεν κατάφερα να διαβάσω όλα τα σχόλια (149) αλλά θέλω να πω για τους χρόνους συμμετοχής των παικτών στην Α1. Σύμφωνα με τα στατιστικά του εσακε το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής τον έχει ο Ραιτ με 21:25 σε 2 ματς. Οι "παλιοί" έχουν ο καθένας 20 λεπτά χρόνο. Ο Παππάς 15 και ο Βλάντο 15. Αρά δεν υπάρχει καταπόνηση τύπου "άφησε τα πνευμόνια του στο γήπεδο". Οι παίκτες πρέπει να παίζουν για να έχουν ρυθμό.
    Ιδού και το λινκ. http://www.esake.gr/el/action/EsaketeamView?idteam=00000001&mode=2&idchampionship=46F7BA21&idseason=00000001

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Συμφωνω με τον ΤΖΙΜ οτι η αποφαση του Δ.Γ δεν ηταν εν βρασμω.Την ειχε καιρο στο μυαλο του απλα δεν του καθοταν το timing.Γιαυτο πιστευω και δεν εδωσε ποτε το οκ.για την αποκτηση ενος σεντερ.Δε βλεπω αλλο λογο να μη θελει καποιος να προστατεψει την επενδυση του δαπανωντας λιγα ακομα...
    Τελος θελω να ευχαριστησω τον RG για την ομαδα που κρατεισε ορθια,για τους τιτλους,για τη νικη στη Μαδριτη που ειχα να κανω 10χρονια,για τη νικη στη Βαρκελωνη (ομαδες με 3πλασιο μπατζετ),γιατι ειδα τους top scorer τηςλιγkας (bill,navaro,roudi)να μενουν αποντοι και γιατι ειδα τοση ταπα και καρφα οση δεν ειχα δει τα τελευταια 5χρονια.
    Καλη τυχη οπου και αν παει με την ψυχη μου.
    Οσο για τον ΠΑΟ πολυ φοβαμαι, οτι αυτα που θα δουμε στο μελλον θα μας κανουν να θεωρουμε πταισμα την ηττα απο την Κουτσα στο ΟΑΚΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. σε ερωτηση δημοσιογραφου προς τον διαμαντιδη οτι ξεκιναει ακομη και στο all star βασικος,ο μητσος απανταει 'και ποιος θα παιξει;ο παππας;;'.......νομιζω οτι ηταν καρφι για πεδουλακι αυτο!και ο παππας βγηκε και mvp,χαχαχα....το κλιμα στην ομαδα,μεταξυ καποιων παιχτων και προπονητη,δεν ηταν και το καλυτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο κυκλοφορει ως ανεκδοτο εσυ το εκανες αληθινο.122-123 αμυνα ουτε για πλακα και εσυ νομιζεις οτι βγηκε mvp στην γιουρολινγκ

      Διαγραφή
    2. αυτο ειναι το θεμα;;;εκει σταθηκες εσυ;επισης στο τουιτερ η καε παναθηναικος ανεβασε φωτο με τον παππα και γραφει 'mvp και χαρουμενος ο νικος παππας...και το δειχνει!'........κατι λεει και αυτο πιστευω....εσυ παλικαρε καταλαβες το νοημα ή θα τα βαλεις και με την ομαδα επειδη εγραψε οτι βγηκε mvp σε all star.....;;;;;ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.....

      Διαγραφή
  77. Επειδή όλοι λέτε πολλές παπαριές και ουσία τίποτα ιδού η δική μου πρόταση πως έπρεπε να παίζει η Πανάθα.
    Λοιπόν αρχική πεντάδα: Ράιτ, Παππάς, Γιάνκοβιτς, Μασιούλις, Λάσμε. Ο Μασιούλις παίζει καθαρά 4άρι γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να ποστάρει. Οι δύο μικροί παίζουν στις φυσικές τους θέσεις μαζί με τον Ράιτ που θα δίνει γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι και θα παίζει πολύ τρανζίσιον. Πίεση τρελή, ριμπάουντ, αιφνιδιασμός. Διαμαντίδης έκτος παίκτης για να ξεκουράζει τον Ράιτ με τον οποίο δεν μπορεί να συνυπάρξει. Αλλαγή του Παππά, ο γερο Κάρυ, ο οποίος θα μπαίνει μέσα ξεκούραστος και θα τα χλατσώνει από παντού. Αλλαγή του Γιάνκοβιτς ο Μπράμος, του Μασιούλις ο Γκιστ και του Λάσμε ο Μαυροκεφαλίδης. Φώτσης θα παίζει και 4 και 5 και θα καλύπτει τις κακές βραδιές του Μαύρο και του Γκιστ. Ούκιτς θα κάνει αποθεραπεία, να ναι έτοιμος στο final four. Βγαίνεις 4ος, καθαρίζεις με συνοπτικές διαδικασίες την Ρεάλ και πας με αέρα final four να το σηκώσεις. Πανάθα είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ακριβως ετσι θα γινοταν.

      Διαγραφή
    2. Και μετά ξύπνησες! Ας βάλει ο Γιάνκοβιτς τα λει απ που χανει από κα΄τω από το καλάθι και μετά να ξεκινησει βασικός

      Διαγραφή
  78. τι σχεση εχει το ενα με το αλλο νοβοτσκι13,Δεν πας καλα μου φαινεται.Ε ρε τι παθαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. O Aργύρης Πεδουλάκης αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και ζητήσαμε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού ή τους απλούς φίλους του μπάσκετ να ψηφίσει αν συμφωνούσε ή όχι.

    Το pole του Sport24.gr συγκέντρωσε περίπου 25.000 ψήφους σε λιγότερο από 24 ώρες. Στην ερώτηση αν συμφωνείτε με την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη, το 63,3% ψήφισε ότι δεν έπρεπε να απολυθεί, ενώ το 36,6 δήλωσε σύμφωνο με την απόφαση της διοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία το θέμα φιλαράκι είναι το θα γίνει από εδώ και πέρα.
      Καλώς ή κακώς ο Πεδουλάκης μας τελείωσε, ο Παο όμως δεν τελειώνει εδώ, θα πρέπει όλοι να δούμε τι θα γίνει την επόμενη μέρα και να αγκαλιάσουμε τον Αλβέρτη και όποιον άλλο θα είναι δίπλα του. Ο Παο είναι ιδέα θρησκεία και πέρα προσώπων.
      koth

      Διαγραφή
    2. koth σ' αγαπω.Ας ειναι οποιος θελει διπλα του και ο θεος βοηθος,μονο μην ξεφτιλιστουμε.

      Διαγραφή
  80. Μάλλον το ξέσπασμα του RG μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού κατευθυνόταν και προς το ΔΓ, εκτός από τον Μπαρτζώκα όπως αρχικά είχαμε υποθέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Κοιτάζοντας το ημερολόγιο....

    Κοιτάζοντας το ημερολόγιο... συνειδητοποιώ ότι όσα σημαντικά έγιναν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4 ημερών στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, δεν έγιναν τους προηγούμενους μήνες. Πάμε να τα βάλουμε σε μια σειρά...

    Κοιτάζοντας το ημερολόγιο... την Πέμτπη το βράδυ μετά το παιχνίδι του ΟΣΦΠ, διαπίστωσα ότι με την ομάδα στο 4-5 και το επόμενο παιχνίδι στην Βαρκελώνη, τα τελευταία 4 παιχνίδια απόκτησαν ξαφνικά χαρακτήρα do or die για την ομάδα. Ειδικά τα Malaga - ΟΣΦΠ και ΟΣΦΠ - ΠΑΟ είναι μονόδρομος για τον ΟΣΦΠ, αν θέλει να προκριθεί. Αν μάλιστα, δεν καταφέρει να αγωνιστεί ο VSpan στην Malaga, τότε ο συγκεκριμένος αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος και το παιχνίδι της χρονιάς για την ομάδα. Τυχόν νίκη του ΟΣΦΠ στη Βαρκελώνη (άντε παιδί μου στο Δαφνί, πολύ έμεινες έξω) δεν αλλάζει τα δεδομένα για το παιχνίδι με την Malaga. Η οποία, φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι είναι η μόνη που μπορεί να απειλήσει την Armani για την δεύτερη θέση, αν και θα χρειαστεί πιθανότατα το +12 στο μεταξύ τους παιχνίδι για να την εξασφαλίσει.

    Κοιτάζοντας το ημερολόγιο... είδα ότι από την Παρασκευή 7/8 το βράδυ, τρεις ομάδες τελικά, θα παλέψουν για την τέταρτη θέση στον όμιλο F, οι Kuban, Bayern και Galatasaray, καθώς η Kuban δεν κατάφερε να νικήσει την Maccabi με 11+ πόντους.

    Κοιτάζοντας το ημερολόγιο... είδα την Παρασκευή 7/3 το βράδυ, τον χωριάτη (Kutxa) να μπαίνει στο ΟΑΚΑ κούτσα κούτσα, αλλά με την πάροδο του χρόνου, όχι απλά να ανεβαίνει στο κρεββάτι του ΠΑΟ, αλλά στο τέλος να το παίρνει και να φεύγει, "περιπατώντας" σαν άλλος Λάζαρος που αναστήθηκε από τις στάχτες του, βυθίζοντας τον ΠΑΟ σε μια δίνη ερωτηματικών και προβλημάτων.

    Κοιτάζοντας το ημερολόγιο... διαπίστωσα ότι η ημερομηνία 20/3 είναι σημαδιακή για τον ΠΑΟ, καθώς μετά την ήττα του από την Kutxa, πλέον καλείται να αποκλείσει τον προπονητή που τον ανέδειξε σε αυτοκράτορα της Ευρώπης για περισσότερα από 10 χρόνια. Η ίδια ημέρα θα είναι σημαδιακή και για τον άλλο όμιλο, αφού εκτός τεράστιου απροόπτου θα κριθεί και ο πρώτος του ομίλου, στο παιχνίδι Real - CSKA.

    Κοιτάζοντας το ημερολόγιο... σκέφτομαι ότι αν κάποιος μου έλεγε στην αρχή της χρονιάς, ότι ο ΟΣΦΠ στις 7/3 θα είναι φαινομενικά πιό κοντά στη πρόκριση του στους 8 του Champions League, από ότι στους αντίστοιχους 8 της Euroleague, θα του απαντούσα ότι το Δαφνί έγινε Κορυδαλλός και όποιος ασθενής θέλει βγαίνει έξω όποτε θελήσει. Τα ίδια θα απαντούσα αν μου έλεγαν ότι ο ΟΣΦΠ θα παίζει τέτοια εποχή την πρόκριση του στα play-off, χωρίς VSpan και Law, και κάνει τέτοιες εμφανίσεις όπως στα δύο τελευταία του παχνίδια με Αrmani και Fener.

    Συνέχεια στο μέρος Β.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ω φίλε! Δεν φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ μαζί σου για το αγωνιστικό! Αυτό συζήταγα χθες. Αναλαμπή στο άμεσο μέλλον λόγω ψυχολογικής απελευθέρωσης και όταν θα σφίξουν τα γάλατα θα ψάχνουμε να βρούμε που οφείλεται η κατάρευση της ομάδας. Τουλάχιστον με πεδουλάκη το πρωτάθλημα ήταν κλειδωμένο. ΜΑΚΑΡΙ να διαψευστούμε βέβαια...
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρωτάθλημα είναι κλειδωμένο έτσι κι αλλιώς.
      Με νόμο ΟΑΚΑ, Σχοινά και αναστόπουλο, εφευρέσεις αλητείας και όλα τα συναφή.

      Διαγραφή
  83. Μέρος Β.

    Κοιτάζοντας το ημερολόγιο... αντιλαμβάνομαι ότι στις 8/3, 6 ημέρες πριν από το χωρίς αύριο (και μεθαύριο) παιχνίδι του ΠΑΟ με την Efes, η ομάδα αλλάζει τον προπονητή της. Ο οποίος, ναι μεν δεν μπόρεσε ουσιαστικά σε κανένα σημείο της θητείας του ως προπονητής στον ΠΑΟ, να εμφανίσει μια ομάδα με αξιοπιστία και πλουραλισμό επιθετικά, αλλά κατάφερε να εμφυσήσει στην ομάδα μια εξαιρετική αμυντική φιλοσοφία πάνω στην οποία χτίστηκε ο νέος αυτός ΠΑΟ, αρχικά με 3D και Τσαρτσαρή, και στη συνέχεια με το Φώτση στη θέση του δεύτερου, από τους παλιούς της ομάδας, καθώς και με την προσθήκη των Lasme, Gist, Maciulis, Μπράμος, Curry και Ukic, και πήρε από το πουθενά ξανά τα πρωτεία στην Ελλάδα, που τα είχε χάσει ο Obradovic από τον ΟΣΦΠ. Στην δε Euroleague, έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση στο Final-four από την Barca. Ένας προπονητής που έφερε στην ομάδα δύο παίκτες, ουσιαστικά από τα αζήτητα της Ισπανίας (Obradorio και Malaga), και ανέδειξε τον μεν πρώτο τον καλύτερο αμυντικό της Euroleague πέρσι, τον δε δεύτερο τον ακρογωνιαίο λίθο της αμυντικής φιλοσοφίας της ομάδας, και με αυτούς τους δύο παίκτες και τους 3D, Maciulis, Ukic και Τσάρτσα καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες, στον πόλεμο των 6 ημερών, με την στρατιωτική επιχειρήση με κωδική ονομασία, "Hλεκτρική σκούπα - 3000W", τον αιώνιο αντίπαλο τους. Έναν προπονητή που κατάφερε να κάνει παίκτη-κλειδί για την πορεία του ΠΑΟ πέρσι, έναν από τους πιο ατίθασους χαρακτήρες του αθλήματος, τον Ukic. Έναν προπονητή που κατάφερε να στοιχειώσει (μετατρέποντας τον σε φάντασμα της όπερας) τον πολυτιμότερο παίκτη της περσινής Euroleague και του περσινού Final-four, και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να τον κλειδώσει στα αποδυτήρια πριν από τους αγώνες των δύο ομάδων. Έναν προπονητή που κλήθηκε κατόπιν συναίνεσης και ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της ομάδας (που προφανώς ήξερε ήδη από τον περασμένο Ιούνιο την προπονητική του φιλοσοφία, που δεν μπόρεσαν να την αλλάξουν ούτε παίκτες - ονόματα όπως ο Kapono), να συνεχίσει το έργο του και φέτος, και να έχει ήδη τον ΠΑΟ Κυπελλούχο Ελλάδος, με πλεονέκτημα έδρας στα play-off του πρωταθλήματος και ακόμη στους στόχους του στην Ευρώπη, χωρίς βασικότατα κομμάτια της περσινής ομάδας, όπως ο Τσαρτσαρής (ένας δεύτερος προπονητής στο γήπεδο μετά τον 3D), ο πολύ καλός περσινός Ukic (λόγω του τραυματισμού του), ακόμα και ο Σόφο (που εσχάτως η απώλεια του αποδεικνύεται ίσως καθοριστική στις φαινομενικές τρύπες του φετινού ρόστερ της ομάδας στη θέση 5), αλλά και με τα υπόλοιπα βασικά στελέχη της ομάδας να αντιμετωπίζουν εκτός από τον ένα χρόνο παραπάνω στην ηλικία τους, διάφορα προβλήματα τραυματισμών (Curry, Lasme, Gist, Maciulis, 3D). Αν σε αυτά προστεθούν και ο λοιοί παίκτες (δύο ελπιδοφόροι νέοι, Παππάς και Γιάνκοβιτς, με καμία απολύτως εμπειρία από Euroleague), δύο-τρεις παίκτες παρά φύσιν στην ομάδα, δεδομένου ότι δεν ταιριάζαν στην αμυντική φιλοσοφία του προπονητή (Batiste, ΜΚΦ και Ping), και μόνο το Φώτση να ανταποκρίνεται εν μέρει σε αυτή, νομίζω ότι είναι προφανές το πόσο δύσκολο είναι να έχει σταθερότητα, και να αποδίδει και ποιοτικά επιθετικώς, η ομάδα σε τόσους αγώνες και με τόσα προβλήματα. Αν δε, συγκρίνουμε το Budget του ΠΑΟ με αυτό της Fener, στην οποία ούτε ο... Obradovic δεν έχει καταφέρει μετά από τόσους μήνες να περάσει την φιλοσοφία του και να την κάνει ομάδα Obradovic (και εκεί με ελλειπές ρόστερ σε συγκεκριμένες θέσεις όπως ο ΠΑΟ), αναπόφευκτα το φτωχό μου το μυαλό, δεν μπορεί να καταλάβει πώς θα καταφέρει ο νέος προπονητής (όποιος και αν είναι), να περάσει τη φιλοσοφία και τα αμυντικά και επιθετικά του συστήματά στους παίκτες μέσα σε 6 ημέρες για το παιχνίδι με την Efes. Εκτός και αν ακολουθήσει την φιλοσοφία του πρώην προπονητή της ομάδας, οπότε ....

    Συνέχεια στο μέρος Γ.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Μέρος Γ.

    Επειδή όμως πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και κάποια πράγματα που δεν είναι ίσως προφανή εξαρχής, και πρέπει να λέγονται οφείλω φυσικά να παραδεχτώ τα παρακάτω:

    1) Δεν έχω κανένα δικαίωμα (ή γνώση) να κάνω υπόθεσεις για το αν είχαν π.χ. χαθεί τα αποδυτήρια, οι παίκτες δεν υπολόγιζαν πλέον τον προπονητή, την ύπαρξη δυσαρέσκειας (που ειπώθηκε ότι τελευταία έβγαινε και στις προπονήσεις της ομάδας), το κακό κλίμα κλπ. Όλα αυτά, είτε ισχύουν είτε όχι αφορούν μόνο την ίδια την ομάδα, και μόνο η ομάδα και η διοίκηση πρέπει να ξέρει τι συμβαίνει στα ενδότερα με ακρίβεια. Κατά συνέπεια, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να θέτει τέτοια θέματα αν δεν είναι μέσα στην ομάδα και δεν ξέρει εκ των έσω τα τεκταινόμενα, γιατί μόνο κακό κανει στην ομάδα.

    2) Ο Πρόεδρος μιας ομάδας είναι αυτός που πληρώνει για την επιβίωση της, και συνεπώς έχει το δικαίωμα να προσλαμβάνει ή να απολύει όποιους προπονητές και όποτε θέλει. Αν λοιπόν, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟ, θεωρεί ότι πρέπει να γίνει αλλαγή προπονητή, είναι δικαίωμα του να την κάνει, αφού αυτός πληρώνει για την ομάδα, και είναι ο μόνος που του πέφτει λόγος γι` αυτήν. Εξάλλου, αυτός ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας, τί γίνεται στα ενδότερα της ομάδας, και εμείς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Αυτά είναι θέματα των διοικήσεων και δεν νομίζω ότι μας πέφτει λόγος. Γνώμη όλοι έχουμε δικαίωμα να εκφέρουμε, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν τι γίνεται μέσα σε μια ομάδα και μπορούν να κρίνουν σωστά έχοντας όλες, τις σχετικές με το εκάστοτε θέμα, πληροφορίες. Συνεπώς ότι και να λέμε θα στερείται αξιοπιστίας, και η γνώμη μας δεν μπορεί να θεωρείται τεκμηριωμένη, χωρίς στοιχεία.

    3) Σχετικά με το νέο προπονητή, διάβασα κάπου (δυστυχώς δεν θυμάμαι που, με τόσα άρθρα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο το τελευταίο διήμερο) το παρακάτω:

    (Ο Αλβέρτης είναι ένα πρόσωπο που χαίρει της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης όλων των φίλα προσκείμενων στον ΠΑΟ και για αυτό προωθήθηκε)

    Δεν έχω τίποτα με τον Αλβέρτη, αλλά ελπίζω ότι αυτός δεν ήταν ο μόνος λόγος που επιλέχθηκε....

    Με αυτή τη λογική, γιατί δεν επιλέχθηκε ο Βαζέχα ή ο Ρότσα (που του αρέσει να παίζει επίθετικά)? (Χ)


    Και επειδή σε αυτή τη χώρα, πρέπει και τα καλώς κείμενα να λέγονται (και όχι μόνο να κάνουμε κριτική) οφείλω να παραδεχθώ τα παρακάτω:

    1) Την Παρασκευή το βράδυ πιστεύω ότι η ΔΤ έκανε σωστή διαχείρηση της συνέντευξης τύπου μετά το παιχνίδι του ΠΑΟ. Επίσης ήταν από τις λίγες φορές που μπορέσαμε να ακούσουμε καθαρά και δυνατά, ΚΑΙ τους δημοσιογράφους όταν έκαναν ερωτήσεις στους προπονητές.

    2) Νομίζω ότι είναι μάλλον ξεκάθαρο ότι γενικά τα ΜΜΕ ομάδων δεν με εκφράζουν. Όμως, η διαφήμιση της ΠΡΑΣΙΝΗΣ με τα πράσινα γυαλιά, θεωρώ ότι είναι εξαιρετική και πανέξυπνη, και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όποιον συνέλαβε την ιδέα (και δεν την έβαλε στη φυλακή (Χ) όπως γίνεται συνήθως με τις καλές ιδέες στην Ελλάδα) αλλά την υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία

    ΥΓ. 1. Η ύπαρξη τόσων παικτών από τις δύο μεγάλες ομάδες στο σημερινό All-Star Game, αποδεικνύει περίτρανα την ποιότητα του πρωταθλήματος.

    ΥΓ. 2. Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟ στην εθνική? Γιατί όχι, αλλά θα πρέπει να δει και ποιοί παίκτες θα τον πλαισιώσουν και αν μπορούν να ακολουθήσουν την φιλοσοφία του. Γιατί στην εθνική μας, δυστυχώς δεν θα έχουμε παίκτες όπως οι Lasme, Gist, 3D, Ukic και Maciulis.

    ΥΓ. 3. Αν ο Παππάς είναι ευχαριστημένος με το να βγαίνει MVP σε All-Star Game αγώνες, τότε μάλλον δεν έχει πολλές φιλοδοξίες. Και δεν θα είναι κάθε μέρα του ... Ερυθρού Αστέρα στην Euroleague. για να βάζει 20+ πόντους, όπως σήμερα. Πέρσι ποιός είχε αναδειχθεί MVP του All-Star Game?


    Κουράγιο φίλοι, βλέπω στεριά!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Σε αντίθεση με τον παπάρα από πάνω που γράφει σεντόνια εγώ έχω έτοιμες λύσεις. Διώξε Πρίφτη Ούκιτς και Μπατίστ και πάρε πακέτο από Μπάγερν Ντιλέινι και Ντ. Τόμπσον και πάμε βουρ για διηπειρωτικό. Σύντομα και ωραία. Δεν σας τα εξηγώ όμορφα; Μάθε μπαλίτσα αγόρι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. To ζήσαμε κι αυτό!!!

    Να παρακαλέσουμε ρε παιδιά τον Αργύρη να αναλάβει την Εθνική μας!
    Πρέπει όμως να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να τον πείσουμε γιατί -λέει- δεν έχει Λάσμε, Γκιστ, Λαθαντίδη και Ματσιούλη!!!

    Τι να του πεις τώρα κι αυτουνού!

    Πρόβατο, άσχετος, ανίδεος, ταλαιπωρεί τον εαυτό του που ασχολείται με το άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα απο τη πολυ φαααααπα εσυ τα χεις χασει...

      Διαγραφή
  87. Αναρωτιεμαι τι ειδους οπαδοι ειναι αυτοι που για να στηριξουν εναν προπονητη που ειναι πλεον παρελθον για την ομαδα τους βριζουν τη διοικηση και λοιδορουν εν ενεργεια αθλητες της ομαδας. Ο ΔΔ παλαιμαχος, οι Παππας και Γιανκοβιτς ανικανοι, ο Φωτσης τελειωμενος, ο ΔΓ κωλοτουμπας, το πρωταθλημα χαμενο και παει λεγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ποιο ειναι το συμπερασμα απο ολα αυτα τα κωμικοτραγικα που γινονται τις τελευταιες ημερες στις ομαδες μας?
    οτι τελικα ο ομπραντοβιτς ειναι πραγματικα γκαστονε....
    η αλλιως ισως ο πιο κωλοφαρδος ανθρωπος της μπασκετικης κοινωνιας.
    αυτος καθεται και οι αλλοι του ανοιγουν το δρομο
    υ.γ τζιμ και 77 δωσατε ρεστα.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Καλημέρα σε όλους.
    Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα σχόλια της ανάρτησης και αρκετά από τα «παρασκηνιακά» ντεσού της απόλυσης Πεδουλάκη. Παίρνω αφορμή από αυτά :

    1. Ο Άρτζι είχε χάσει τα αποδυτήρια. Μάλιστα. Προφανώς τα έχασε την εβδομάδα μεταξύ της ήττας στο Μιλάνο και της ήττας από την Λαμποράλ. Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πώς μια ομάδα με διαλυμένα αποδυτήρια επιστρέφει από το -16 κόντρα στην Αρμάνι και χάνει στο σουτ. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς μια ομάδα με διαλυμένα αποδυτήρια κερδίζει τον Ολυμπιακό καταθέτοντας ψυχή, πάθος και θέληση.

    2. Η ομάδα έπαιζε αντι-μπάσκετ και δεν ήταν θελκτική για τον θεατή. Σωστό. Δηλ. η ομάδα θα έπρεπε να διατηρήσει την αμυντική της δύναμη και παράλληλα να βάζει και 80-85 πόντους εύκολα. Αλήθεια, ποιες ομάδες το κάνουν αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα; ΤΣΣΚΑ, Μπάρτσα, Ρεάλ. Ας δούμε τα ρόστερ τους και το ξανασυζητάμε.

    3. Υποτίθεται ότι αυτός που λαμβάνει μια τόσο τολμηρή απόφαση στη μέση της χρονιάς έχει έτοιμη την διάδοχη λύση. Αμ, δε. Η λύση Αλβέρτη είναι λύση όχι ανάγκης αλλά παραδοχής ότι δεν υπήρχε η παραμικρή προετοιμασία. Γι’ αυτό τώρα τρέχουν να βρουν έναν κανονικό προπονητή για να τον βάλουν δίπλα του. Και αυτά τα περί γνώσης του μπασκετικού DNA της ομάδας από τον Φράγκι είναι για γέλια.

    4. Ο Πεδουλάκης δεν αξιοποιούσε επαρκώς όλο το ρόστερ. Σωστό κι αυτό. Ειδικά για το Λουκά το γράφω από καιρό. Γιατί, όμως; Είχε προσωπικά με κάποιους παίκτες; Όχι. Δεν ήθελε το καλό το δικό του και της ομάδας; Όχι. Προφανώς, δεν πίστευε ότι οι Παππάς και Μαυροκεφαλίδης (γι’ αυτούς γίνεται κυρίως η φασαρία) μπορούσαν να υπηρετήσουν το πλάνο του. Το ίδιο συνέβη και πέρσι στο β’ μισό της χρονιάς με τον Σόφο αλλά τότε δεν φώναζε κανείς. Το sweep τα σκέπασε όλα.

    5. Ο ΔΓ είναι ο πρόεδρος, αυτός βάζει τα λεφτά, αυτός έχει το δικαίωμα να αποφασίζει. Τι προτιμούμε δηλ. να φύγει και να βρεθούμε στα αζήτητα; Κανένας δεν τον έχει υποχρεώσει να χρηματοδοτεί την ΚΑΕ. Μόνος του το έχει αποφασίσει, έχοντας προφανώς κάποια πράγματα στο μυαλό του. Εννοείται ότι είναι δικαίωμά του να αποφασίζει. Αλλά και δικό μας δικαίωμα είναι να τον κρίνουμε. Εκτός κι αν πρέπει να δεχόμαστε τα πάντα αδιαμαρτύρητα, σκεπτόμενοι ότι μπορεί να μας αφήσει και να καταστραφούμε.

    6. Από τα ΜΜΕ του ΔΓ έχουμε μια εικόνα σχετικά με τις απόψεις και το σκεπτικό του ιδιοκτήτη της ομάδας. Ας περιμένουμε να ακούσουμε και την εκδοχή του Πεδουλάκη. Θεωρώ δεδομένο ότι ο Άρτζι δεν θα μιλήσει εκτενώς πριν το τέλος της χρονιάς. Υπομονή, λοιπόν, μέχρι τότε για να δούμε τι έγινε το καλοκαίρι που ήταν και η πηγή των δεινών. Αν ζήτησε post-up παίκτη στο 5, αν ζήτησε δεύτερο δημιουργό στα γκαρντ, αν ήθελε Μπατίστ-Μαυροκεφαλίδη κλπ.

    7. Η ήττα από την Λαμποράλ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ωραία. Ρωτάω, λοιπόν. Χρειάζονταν ειδική προπονητική καθοδήγηση οι παίκτες για να κερδίσουν το ματς; Χρειάζονταν τα φώτα του κόουτς για να επικρατήσουν απέναντι σε μια ομάδα που είχαν αντιμετωπίσει άλλες 3 φορές μέσα στη σεζόν;

    8. Είμαστε η εξάστερη Πανάθα και στόχος είναι πάντα το 7ο. Ωραίο το παραμύθι. Αλλά και την διετία του Σπόρτιγκ ήμασταν η Πανάθα και τη σεζόν 2011-2012 ήμασταν η Πανάθα και πέρσι ήμασταν η Πανάθα. Και τελικά, η Ρεάλ έχει να πάρει κούπα από το 1995 (με ελάχιστες συμμετοχές σε F4), η Μιλάνο τώρα (μετά από 25 χρόνια) προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι, η Μπάρτσα έχει φάει πολλές σφαλιάρες σε F4, η Μακάμπι έχει να δει κούπα από την εποχή Σάρας, Πάρκερ, Βούιτσιτς. Μήπως είμαστε μεγαλύτερα μεγέθη;

    9. Ο Άρτζι δεν είναι προπονητής επιπέδου ΠΑΟ. Ούτε ο Πασκουάλ ήταν πριν αναλάβει την Μπάρτσα, ούτε ο Λάσο ήταν πριν αναλάβει την Ρεάλ, ούτε ο Μπλατ πριν αναλάβει (την πρώτη φορά) την Μακάμπι. Κι αυτοί έφαγαν σφαλιάρες, δέχτηκαν σκληρή κριτική, δεν έδειξαν έργο από την αρχή. Δεν τους έδιωξε κανείς στη μέση της χρονιάς. Αλλά ξέχασα, εμείς είμαστε η εξάστερη Πανάθα.

    10. Και ένα ανέκδοτο για το τέλος. Ο Ζοτς λέει δεν περνάει καλά στην Πόλη και σκέφτεται να την κάνει. Ε, ήρθε η ώρα να τον προσεγγίσει ο ΔΓ ώστε να πάρει σάρκα και οστά η μεγάλη επιστροφή. Κούνια που σας κούναγε, παλικάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο σωστό από όλα είναι το 10.

      Ο Ζοτς να φύγει σαν αποτυχημένος ; ΠΟΤΕ.

      3 χρόνια minimum θα κάτσει στην ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ σε όλα με τον 77! Φοβάμαι πως έρχονται χειρότερα...

      Διαγραφή
  90. polu swstos 77. Eimaste elinarades se ola...
    Kostas-Salonikios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Καλημέρα σε όλους. Ρε παιδιά Πρίφτης??????????? Τι λέτε? Δε ξέρω αλλά δε μου κάνει.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρα προπονητης ειναι ο Πριφτης. Βεβαια δε συζηταμε το ενδεχομενο να μεινει σαν πρωτος προπονητης του Παναθηναϊκου.Αλλα σα μια λυση αναγκης τωρα και σα βοηθος ενος μεγαλου προπονητη απο το καλοκαιρι μπορει να προσφερει.

      Διαγραφή
  92. "Σκεπτόμενο μπάσκετ" σε θάψανε νωρίς.Τόνοι ιντερνετικής μελάνης που αφορούσαν και ανέλυαν εκτενώς το επιστημονικό πεδουλακίσιο μπάσκετ,στα σκουπίδια.
    Πάει ο δεύτερος καλύτερος προπονητής της ευρώπης(πλέον ισάξιος με τον πρώτο μετά το παιχνίδι με την φενέρ)
    Ο δημιουργός του μπάσκετ που κερδίζει(δεν είχε σημασία πως είχε περισσότερες ήττες απο νίκες)
    Ο μάγος της άμυνας
    Το παράδειγμα προς μίμιση όλων των ομάδων της ευρώπης

    Αχ αργύρη έφυγες.Μοιρολόγια και καημοί για το ανεκπλήρωτο όραμά σου.Στα μάτια των πιστών σου ήσουν ήδη πολυπρωταθλητής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Χωρίς Gist ο ΠΑΟ με Εφές . Θυμίζω τι έγινε χωρίς Γκιστ με Μάλαγα.. Ο Παο θα τα βρεί σκούρα εκτός αν βγάλει παππά-λουκά απο το καπέλο ;

    Δεν θα με εκπλήξει καθόλου ήττα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. 1.18 κανενας παναθηναικος δεν βριζει τους νεους παιχτες της ομαδας,το να λες οτι ειναι ανετιμοι δεν τους μειωνει η οτι ο Λουκας δεν ταιριαζει στην φιλοσοφια του Πεδουλακη.Κανενας μα κανενας Παναθηναικος δεν εβρισε ΔΔ εκτος ισως απο κατι παιδακια,που μπορει να πουν οτι δεν επαιξε καλα.Το να τον λες ξεζουμισμενο δεν σημαινει οτι τον λες τελειωμενο.Ελληνικα μιλαμε.Αλλο βεβαια που μπαινουν κατι αυνανες εδω και τον αποκαλουν Λαθαντιδη κ.α αυτοι εχουν τοσο κομπλεξ που δεν μπορεις παρα να τους αγνοησεις.O ΔΔ ΕΧΕΙ 6.9 ΑΣΙΣΤ ΚΑΙ 3.1 ΛΑΘΗ ειναι απο τα καλυτερα αναλογικα σε αυτη την στατιστικη.http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=JKO&seasoncode=E2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε διαφωνουμε.Ουσιαστικα το ιδιο λεμε.Οτι αυτοι που τα λενε δεν ειναι οπαδοι του Παναθηναϊκου. Προφανως δε λεω οτι δεν πρεπει να γινεται κριτικη.Το αντιθετο.Οπαδος που δεν κανει κριτικη ειναι κακος οπαδος.Απλως λεω οτι μαθανε οτι πηδιομαστε και πλακωσανε κι οι γυφτοι (γαυροι). Υπαρχουν ενα σωρο γαυροι που παριστανουν στα μπλογκς τους Παναθηναϊκους προσπαθωντας να αποδομησουν την ομαδα.

      Διαγραφή
    2. σωστος,αυτοι που το παιζουν παο και ειναι γαυροι η το αντιθετο ειναι για ξερασμα.σιχαμενοι.Χαλανε το κλιμα στο σαιτ και ειναι κριμα.

      Διαγραφή