Athlenda

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΠΡΙΦΤΗΣ ΛΟΙΠΟΝ..



Το Hoopfellas γράφει για την αναδόμηση του "πράσινου" τεχνικού επιτελείου, το θέμα "χημεία" και τον Δημήτρη Πρίφτη..



Πρίφτης λοιπόν, το κρυφό χαρτί της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.. Ο κόουτς που πλαισιώνει τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και θα επωμιστεί μεγάλο μέρος της ευθύνης στο αγωνιστικό κομμάτι στην τελική ευθεία της σεζόν. Πάμε να πούμε δύο κουβέντες για τη καινούργια κατάσταση στον πάγκο του Παναθηναϊκού.. Άλλωστε είναι το θέμα των ημερών, χωρίς αμφιβολία, επισκιάζοντας κάθε άλλο γεγονός..

Την άποψη μου για το θέμα "αλλαγή προπονητή" την εξέφρασα στην προηγούμενη ακριβώς ανάρτηση. Η κίνηση στα δικά μου μάτια είναι λάθος, ειδικά με βάση του timing που αυτή έγινε. Εύχομαι να μην αποβεί καταδικαστική για τον Παναθηναϊκό, σε ένα χρονικό σημείο που διακυβεύονται τα πάντα στην Ευρώπη. Στήριξα την πρόσληψη Πεδουλάκη από την πρώτη στιγμή. Νταλαβέρια και κολλητηλίκια δεν έχω με κανέναν. Ο στενός μου κύκλος το γνωρίζει άλλωστε.. Τη στήριξα επειδή την πίστευα. Ο Άρτζι, με τα δικά του μείον όπως και όλοι οι συνάδελφοι του, είναι "κόουτς". Δεν είναι ο καλύτερος recruiter, ποτέ δεν παρουσίασε την high octane offense που ξεσηκώνει τα πλήθη ούτε καν μια ομάδα με σημείο αναφοράς το επιθετικό της κομμάτι αλλά είναι πρακτικός και εύστροφος προπονητής, από τους καλύτερους στο αμυντικό κομμάτι στην Ευρώπη, έχει ιδέες, ρισκάρει και κυρίως έχει στομάχι (απαραίτητο για τέτοιο κλαμπ). Ο Παναθηναϊκός νίκησε με αυτόν στην πιο δύσκολη μάλιστα περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του. Αυτό είναι γεγονός. Το λάθος του ήταν  ότι έκανε "υποχωρήσεις" στο κομμάτι της στελέχωσης όπου και ο ίδιος όμως φέρει σημαντική ευθύνη έτσι κι αλλιώς (αναφέρομαι σε δικές του και μη επιλογές) για το παζλ που δημιουργήθηκε. Θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή αυτά όμως. Η ανάρτηση δεν αφορά τον κόουτς Πεδουλάκη αλλά τον πάγκο του Παναθηναϊκού και την καινούργια μορφή του..


Για τον Δημήτρη Πρίφτη έχω μιλήσει στο παρελθόν από αυτή εδώ τη σελίδα. Τον θεωρώ πολύ αξιόλογο και σοβαρό άνθρωπο με επίπεδο και ταλαντούχο προπονητή. Είναι κλασσικός εκπρόσωπος του νέου κύματος της ελληνικής προπονητικής σχολής, με θητεία δίπλα σε δυνατά μυαλά με άποψη για τον μοντέρνο τρόπο ανάπτυξης μιας ομάδας στο σύγχρονο μπάσκετ, όπως ο Ντέηβιντ Μπλατ ή Φώτης Κατσικάρης οι οποίοι σήμερα έχουν δημιουργήσει το δικό τους status στην ευρωπαϊκή προπονητική σκηνή με χαρακτηριστικό το balance basketball που προσπαθούν να υιοθετήσουν στις ομάδες τους.  Παρ'όλα αυτά θεωρώ ότι οι μεγαλύτερες επιρροές στην προπονητική του φιλοσοφία έχουν επέλθει μέσα από τη συνεργασία του με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, με τον οποίο έχουν κοινά κομμάτια σε ότι αφορά την κατεύθυνση που προσπαθούν να επιτύχουν.

Defensive minded κόουτς που του αρέσει να επιτίθεται στο μισό γήπεδο, επιδιώκοντας το σετ παιχνίδι στην επίθεση και άμυνα με επαφές. Κλασσικός εκφραστής της ελληνικής προπονητικής σχολής. Του αρέσουν τα μοντέρνα σχήματα. Παίζει πολύ με two-guard lineups όπου στηρίζει την ανάπτυξη του στην επίθεση, με άξονα το pick'n roll. Παραδοσιακά μου άρεσε η οπτική του για τον τρόπο που "έδενε" τα ζευγάρια των αθλητών του τόσο στο μπακόρτ όσο και στη φροντκόρτ. Ενδιαφέρον θα είναι να δούμε τις αμυντικές τακτικές του σε μια ομάδα που έπαιζε αυστηρά προσωπική άμυνα μέχρι τώρα (δικαιολογημένα με τις αμυντικές δυνατότητες της). Ο κόουτς Πρίφτης έχει παρουσιάσει πολλές φορές ζώνες στη δουλειά του αλλά μη ξεχνάμε άλλο Καβάλα, Ίκαρος και Κολοσσός και άλλο Παναθηναϊκός..


Πολύ σημαντικό θεωρώ το γεγονός ότι στο προπονητικό επιτελείο παρέμεινε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Οι δύο τους μπορούν να χτίσουν πολύ καλά το αμυντικό κομμάτι των πρασίνων, το οποίο βεβαίως ήταν ήδη ισχυρό υπό το προηγούμενο καθεστώς. Απλά θέλω να πω πως η ικανότητα στον πάγκο υπάρχει σε αυτό το κομμάτι. Ενθουσιαστήκατε? Ωραία.. Διαβάστε και τα παρακάτω..

Στο σύγχρονο μπάσκετ ειδικά σε τέτοιο επίπεδο η λέξη "χημεία" είναι το παν. Όχι μόνο όσο αφορά το ρόστερ αλλά και όταν μια ομάδα επιλέγει να πάει σε τέτοια προπονητικά σχήματα. Μη ξεχνάτε ότι οι προπονητές είναι οι μεγαλύτεροι εγωιστές του χώρου.. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή στη συνεργασία τους. Θέλει ξεκάθαρους ρόλους καλή θέληση, υπομονή  και πειθαρχημένη συμπεριφορά. Πάρα πολύ σημαντικό. Σας είχα μιλήσει π.χ. για την καλή χημεία που βλέπω στο επιτελείο της Team USA όπου οι Αμερικανοί παρουσιάζουν ότι καλύτερο και σε προπονητικό επίπεδο με ένα μείγμα σπουδαίων προσωπικοτήτων. Οι Σέρβοι έχουν καταφέρει σπουδαία αποτελέσματα στο παρελθόν, επίσης σε εθνικό επίπεδο. Στη περίπτωση των πρωταθλητών Ελλάδας επιτρέψτε μου να διατηρήσω κάποιες επιφυλάξεις. Θεωρώ (προσωπική εκτίμηση πάντα..) ότι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έχει μπεί σε μια άβολη για τον ίδιο κατάσταση, έχοντας υφιστάμενο έναν άνθρωπο με πολύ μεγαλύτερη γνώση του αντικειμένου από τον ίδιο. Στην ουσία επιστρατεύτηκε ο Φραγκίσκος και συσπειρωτικός του χαρακτήρας. Η κατάσταση μυρίζει πολύ "βιτρίνα" και στον ίδιο τον πρώην αρχηγό δε πολυαρέσουν αυτά, είναι γνωστό. Θα πάρει τα εύσημα για τη δουλειά που ουσιαστικά θα κάνουν κάποιοι άλλοι, πίσω από τα φώτα.. Βρώμα η δουλειά. Μακάρι να διαψευσθώ (δε θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε) αλλά δε ξέρω πως θα χειριστεί το ίδιο το επιτελείο το κομμάτι λειτουργικότητα εδώ. Σε βάθος χρόνου (μη κρίνετε από το ματς της Παρασκευής ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η ψυχολογική αλλαγή μπορεί να κάνει θαύματα ενώ ακόμα και σε ήττα είναι de facto ότι οι ημέρες ήταν ελάχιστες για τους νέους προπονητές να δείξουν κάτι..) θα το δούμε..


Στους νέους στόχους του πάγκου των πρασίνων μπορούμε να εντάξουμε κάποια κομμάτια για τα οποία υπήρξε γκρίνια όσο η ομάδα βρισκόταν υπό τον Πεδουλάκη. Σίγουρα θα υπάρξει προσπάθεια να ψάξει η ομάδα περισσότερους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο καθώς η έλλειψη ποστ ψηλού έχει "σκοτώσει" την παραγωγικότητα στο σετ παιχνίδι. Το μοντέλο του Ολυμπιακού επί Ίβκοβιτς άλλωστε αποτέλεσε παράδειγμα για όλη την Ευρώπη.. Αυτό που έχω να  πω προσωπικά είναι ότι μια ομάδα θέλει πολύ δουλειά για να ανέβει ταχύτητα, ειδικά τώρα. Το ότι θα πιθανόν θα βρεί έξτρα πόντους στο τρανζίσιον (υπάρχουν οι παίκτες να παράγουν) δε σημαίνει ότι μπορεί να λανσάρει μια ολοκληρωμένη transition offense που θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη συνολική λειτουργία της ομάδας, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Δύσκολο πράγμα η ισορροπία.. Μη ξεχνάτε ότι ο Παναθηναϊκός έχει δουλευτεί για να παίζει στο μισό γήπεδο (όπου η κάθε επίθεση γίνεται με γνώμονα την επόμενη άμυνα και με βάση την ετοιμότητα εκεί) καθώς το "υπερόπλο" του (Διαμαντίδης) μπορεί να παράγει αυστηρά στις συγκεκριμένες συνθήκες. Και μεταξύ μας, μου κάνει λογικό να παίζεις σετ όταν στο ρόστερ σου διατηρείς τον καλύτερο executor στην Ευρώπη στο μισό γήπεδο.. Εδώ λοιπόν, αν και οι πράσινοι μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα τους κρύβεται σημαντική ποσότητα ρίσκου, όσον αφορά πάντα το πρόσημο μιας τέτοιας αλλαγής στη συνολική αγωνιστική συμπεριφορά.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά το ροτέησιον και την απαίτηση του κόσμου να δεί περισσότερο τα νέα παιδιά. Σίγουρα μπορούν να ενταχθούν και να παράγουν σε μια ομάδα που ψάξει το ανοιχτό γήπεδο (μιλάω κυρίως για τους Παππά-Γιάνκοβιτς για τους οποίους γίνεται ο περισσότερος λόγος). Έχουν όλο το ταλέντο να παίξουν σε αυτό το επίπεδο. Όπως προείπα όμως, η ομάδα δεν τους έχει "ετοιμάσει" ώστε να μπορούν τη στηρίξουν με βάση το αγωνιστικό της στυλ. Υπάρχουν παίκτες με λεπτά-μπετόν μπροστά τους.. Να παίξει ο Παππάς με τον Βλάντο 15 λεπτά, οκ, αλλά αυτό θα βελτιώσει τη συνολική εικόνα της ομάδας..? Αυτό είναι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η διοίκηση μπορούσε να κάνει ξεκαθάρισμα το καλοκαίρι δημιουργώντας ένα πλαίσιο στελέχωσης το οποίο θα στόχευε στην ανάπτυξη αυτών των παιδιών (συν τους Χαραλαμπόπουλο-Διαμαντάκο οι οποίοι στη Σερβία θα έπαιζαν πραγματικά λεπτά, σε διαφορετικά πρότζεκτ βέβαια) υπογράφοντας έναν "δάσκαλο" στο τιμόνι και ζητώντας από τον κόσμο της ομάδας υπομονή για τα επόμενα 1-2 έτη (προσωπικά είμαι φαν τέτοιων κατευθύνσεων και τις επικροτώ). Δε ξέρω λοιπόν εαν αυτή τη στιγμή η ομάδα μπορεί να ρισκάρει την ύπαρξη της στην Ευρώπη..


Είναι σαφές ότι η διοίκηση λοιπόν των πρασίνων, δε θέλησε να δεσμευτεί με κάποιον προπονητή, ευρισκόμενη "εν θερμώ", για την επόμενη σεζόν. Δίνει την ευκαιρία στο υπάρχουν σχήμα, όμως το σωστό είναι να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις για την κατεύθυνση της ομάδας. Τι ομάδα θέλει η ίδια να δεί.. Μήπως "καίει" τη φετινή σεζόν? Αν ναι, με πιο σκεπτικό..? Δε νομίζω ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού θα έκανε κάτι τέτοιο, ειδικά σε αυτό το χρονικό σημείο. Ο Παναθηναϊκός παίζει τη χρονιά τη Παρασκευή στη Τουρκία με την Εφές. Σίγουρα το προσωπικό και ομαδικό κίνητρο θα χτυπήσει κόκκινο όπως γίνεται σε τέτοιες καταστάσεις, όμως το θέμα είναι η συνέχεια.. Επιτρέψτε μου λοιπόν να διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις..

Υ.Γ:  Το δίδυμο Πρίφτη-Μανωλόπουλου θα ήταν το ιδανικό για να πλαισιώσει έναν σπουδαίο προπονητή στον πάγκο της Εθνικής. Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Ή να αναλάβει μια ανταγωνιστική ομάδα στο Eurocup (εύκολα..). Η έλλειψη εμπειρίας του κόουτς Πρίφτη σίγουρα δε συγκαταλέγεται στα υπέρ του. Από την άλλη, η παρούσα ευκαιρία είναι μια πρόκληση.. Άλλωστε έγραψα μετά την απόλυση Πεδουλάκη ότι ο Παναθηναϊκός δύσκολα (για πολλούς λόγους) θα πάει σε τοπ-όνομα αλλά σε έναν κόουτς που θα δεί τη δουλειά αυτή ακριβώς έτσι..

Υ.Γ1: Ο Παππάς πρέπει να δουλευτεί ως "πόιντ" στο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού. Και για το δικό του καλό.. Αυτόματα θα διπλασιαστεί σχεδόν η χρηματιστηριακή του αξία. Το σήμερα και το αύριο στο σύγχρονο μπάσκετ απαιτεί τέτοια προσόντα από τους γκαρντ σε τοπ-επίπεδο.

Περισσότερα στη σελίδα του Hoopfellas  στο Facebook..

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274





347 σχόλια:

  1. Καλημέρα Jim,

    συμφώνω (για άλλη μια φορά) με το άρθρο σου. Στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι έμεινε ο Μανωλόπουλος ώστε να είναι πιο εύκολη η μετάβαση στην επόμενη μέρα γιατί δεν καις το χαρτί της άμυνας εξ ολοκλήρου. Δεύτερο θετικό είναι ότι δεν πήγε σε "κανονικό" προπονητή, ο οποίος θα είχε να διαχειριστεί μια ενδεχόμενη αποτυχία στους τελικούς του πρωταθλήματος. Έτσι, φαίνεται ότι ετοιμάζει και κάτι καλύτερο για το καλοκαίρι.
    Από την άλλη, τα πάντα είναι το timing.. Φαίνεται πολύ λάθος να διώχνεις τον προπονητή σε τόσο κρίσιμη στιγμή και όταν είσαι μέσα σε όλα ακόμα. Ακόμα κι αν δεν τον θέλανε οι παίκτες, δεν σημαίνει ότι έπρεπε να τους γίνει το χατήρι.. Τέσπα. Ελπίζω να δώσει ώθηση η αλλαγή αυτή αν και απ' ότι φαίνεται "καιει" το χαρτί της Ευρώπης.
    Κατά τη γνώμη σου ευσταθούν καθόλου οι φήμες για Ομπράντοβιτς το καλοκαίρι;

    Θάνος Καλλιθέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομπραντοβιτς περισσοτερο για ονειρο απατηλο μου κανει. Δε τον αφηνουν οι Τουρκοι. Οτι και να γινει φετος, ο Ζελικο του χρονου θα την εχει Final4 την Φενερ, και μετα ξερεις τι λενε για τα Final4 και τον Ομπραντοβιτς..

      Διαγραφή
  2. Βαρέθηκα να λέτε οτι παίζει καλή άμυνα ο Παναθηναϊκός. Δείτε μια μια τις φάσεις του μάτς με την Κούτσα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, καμία πίεση στην μπάλα, ανύπαρκτα hedge out, όλοι παίζουν άμυνα μέσα απο την γραμμή του τρίποντου, πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ απόροια της ρηξικέλευθης μπασκετικής ιδέας του RG να ρίχνει πάνω σε γκάρντ τον Γκίστ ή τον Λάσμε...τι θα κάνουν μετά θα διακτινιστούν για να πάρουν και το ριμπάουντ? Αστεία πράγματα κύριοι, όσοι γνωρίζουν μπάσκετ ξέρουν οτι η καλή άμυνα παράγει επίθεση, οτι άλλο και να πούμε είναι απλώς για να δικαιόλογησουμε την ανυπαρξία του RG σε όλο το προπονητικό φάσμα, είτε αυτο λέγεται άμυνα, είτε επίθεση. Μια καλά προπονημένη ομάδα μπόρει να παίξει και καλή πιεστική άμυνα (on ball defense) και να βγάλει εύκολους πόντους στην επίθεση της. Μια λάθος προπονημένη ομάδα, μπορεί μόνο να παίξει μπασκετικό κατενάτσιο, ροκανίζοντας τον μπασκετικό χρόνο (με μεγάλες επιθέσεις) και κατεβάζοντας το σκορ και με ταμπούρι πίσω απο την γραμμή του τριπόντου παρακαλώντας να μην είναι στην μέρα του ο αντίπαλος...σας θυμίζει κάτι...ναι, ναι είναι το σκεπτόμενο μπάσκετ του RG.
    Υ.Γ. Ανεβάστε και ενα σχόλιο μου, δεν είναι κακό κάποιος να έχει διαφορετική άποψη απο εσάς. Τουλάχιστον σεβαστείτε τον κόπο μου.
    Υ.Γ.2 Το μπασκετάκι είναι πολύ απλό άθλημα και για εμένα το πιο όμορφο και θεαματικό στον κόσμο, τώρα γιατί κάποιοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν πυρηνική φυσική δεν μπορώ να το καταλάβω, αυτό που ξέρω είναι οτι όποιος έχει παίξει, έχει προπονηθεί, έχει προπονήσει κατανόει πάρα πολύ κάλα αυτά που λέω.
    Υ.Γ.3 Καλή επιτυχία στον Φραγκι και το υπόλοιπο team.
    Ξανθός Ευθύμιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευθυμης η νεος εισαι εδω η δε βλεπεις εκει που λεει φορτωση, να το πατησεις,ολα τα μνμ μα ολα εμφανιζονται.

      Διαγραφή
    2. Ευθυμη ημουν μεσα στο γηπεδο με τη Λαμποραλ οντως το προβλημα ηταν η ανεπαρκης περιφερειακη αμυνα του Παναθηναικου οπως ηταν και σε αλλα ματς που εχασε στο τοπ 16.
      Ο Πεδουλακης εβαλε στον Ερτελ τον Γκιστ η τον Λασμε ετσι ωστε να κοψει τη δημιουργια του και να δυσκολεψει τη πασα στον Πλαις , επισης Λασμε η Γκιστ επαιζαν αμυνα στη πασα απο μπροστα τον Πλαις για να κλεψουν τη μπαλα πριν τους ποσταρει ο ψηλος... Δουλεψε λιγο αυτο αλλα με ενα τετοιο χαμηλο ρυθμο του ματς δεν θα μπορουσε να συνεχιστει σε ολο το παιχνιδι ειδικοτερα οταν ο Λασμε φαινοταν και απο κοντα ποσο καμενος απο τη προσπαθεια ειναι...
      Λεω και εγω και ρωταω τωρα , αραγε μονο οι ψηλοι ειναι υπευθυνοι για τα ριμπαουντ η μηπως και ολοι οι υπολοιποι..
      Βλεποντας το ματς απο κοντα το μονο αξιοπεριεργο που διαπιστωσα ηταν οτι η ομαδα σε φυσικο επιπεδο εχει χτυπησει καποιου ειδους ταβανι.. Πολυ κατεβασμενα μουτρα στο παγκο -ασχημη ατμοσφαιρα πριν αρχισει το ματς-πολλοι μιλησαν για γελακια και χαλαροτητα κατι που εγω προσωπικα δεν ειδα καθολου ..
      Επισης για οσους δεν ηταν εκει , ο Ουκιτς πρεπει να σταματησει να παιζει για κανα 2 εβδομαδες ... Το παλικαρι δεν μπορουσε να τρεξει και να ανοιξει διασκελισμο με τιποτα, απο κοντα να το βλεπεις αυτο ειναι τραγικο...
      Εμπιστευομαι Πριφτη αν και δεν συμφωνησα με το διωξιμο του Αργυρη..
      Πιστευω οτι ο Αλβερτης θα παιξει απλα συνδετικο ρολο μεταξυ διοικησης -παικτων -Πριφτη αυτη ηταν και η δουλεια του αλλωστε πριν...
      Στα προπονητικα θα ακουγονται πιο πολυ ο Μανωλοπουλος με Πριφτη...
      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
    3. Μάνο καλήσπερα, σαφώς και το ριμπάουντ είναι πρωτίστως ομαδική δουλειά, blockout απο όλους. Στέλνοντας όμως έναν απο τους δύο καλύτερους ριμπάουντερ σου στην περιφέρεια είναι απολύτως φυσικό να αποδυναμώνεσαι στην ρακέτα και όχι μόνο ως προς τα ριμπάουντ. Δεν έχω δει καμία άλλη ομάδα να χρησιμοποίει αυτή την μέθοδο...και όμως είναι πολλές οι ομάδες που με πιο ορθόδοξη αντιμετώπιση μας έχουν στερήσει την δημιουργία του Διαμαντίδη (βλ. πίεση στην τριπλα/πασα και αντιμετώπιση σχεδόν overplay στην μια πάσα απόσταση προς τον Διαμαντίδη).
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    4. Γεια σου Ευθυμη , καταλαβαινω αυτο που λες για το αδειασμα της ρακετας απο μεγαλα κορμια οταν Γκιστ Λασμε ειναι εξω αλλα δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει αυτο ... Το εκανε συχνα ο Πεδουλακης και με μια περιπου ιδια αντιμετωπιση μπλοκαρε τον Σπανουλη θελω να πω οτι του εχει βγει στο παρελθον για αυτο το εκανε(οι αλλαγες στα σκριν η ικανοτητα του Γκιστ για αμυνα σε πιο κοντους παικτες κλπ κλπ)...
      Το οτι το εκανε με τον Ερτελ που ειναι πιο πολυ ποιντ γκαρντ ισως να φαινεται περιεργο αλλα απο αυτο το παικτη περνανε οι πιο πολλες προσπαθειες της Λαμποραλ...
      Απλα οταν η αμυνα στους υπολοιπους παικτες περιφερειακα ειναι πρακτικα ανυπαρκτη και πισω απο το τριποντο η συγκεκριμενη αντιμετωπιση δεν αποφερει και πολλα...
      Στα γραφω αυτα γιατι πιστευω οτι μια τετοια αντιμετωπιση θα χρησιμοποιηθει ξανα και απο το νεο επιτελειο , μη ξεχναμε αλλωστε οτι ο Μανωλοπουλος ειναι κατα πολυ υπευθυνος για τον αμυντικο σχεδιασμο της ομαδας αρα ας περιμενουμε να δουμε...
      Καλο απογευμα

      Μανος Μασσαλια

      Διαγραφή
    5. Μάνο, απλά εγώ θεωρώ οτί υπάρχουν πιο ορθολογικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις την δημιουργία μέσω pick n roll. Τώρα αν τα guard μας δεν έχουν τον τρόπο ή τα πόδια (που δεν το πολυπιστεύω, με εξαίρεση τον Ούκιτς που όπως είπες το παιδί είναι πραγματικά για να το λυπάσαι-άλλη μια ευθύνη που καταλόγιζω στον RG ισως και στην διοικηση, δεν γίνεται το έγκλημα που έκαναν οι Κροάτες να το συνεχίζεις και εσύ-, περνάει όλα τα σκριν παθητικά και τις περισσοτερες φορές απο κάτω στην άμυνα) να ακολουθήσουν τα αντίπαλα guard τότε τι να πώ...απλά θα σου θυμίσω μια φάση (γιατί γύρισα και ξαναείδα το ματς στο βίντεο -ανωμαλία ε?-), ο Γκιστ μαρκάρει στην περιφέρεια, γίνεται σουτ, ο Μπατιστ κάνει πολύ σωστό μπλοκ αουτ, αλλά το ριμπάουντ χάνεται και δεν φταίει ο Μπατίστ, ούτε μπορεί ο Ματσιούλις που φυλάει περιφερειακό, το ίδιο και ο Γκίστ να διακτινιστούν.
      Καλό απόγευμα

      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
  3. Ας υποθέσουμε ότι η προπόνηση γίνεται υπό τις οδηγίες του Πρίφτη πρωτίστως (;) και του Μανωλόπουλου (αλλιώς θα είχε φύγει μαζί με τον Άρτζι). Σε ποιο πλάνο θα προετοιμάζεται η ομάδα, σε αυτό του Αλβέρτη ή του Πρίφτη; Κι έπειτα, κατά τη διάρκεια των αγώνων ποιος θα "μπει" μπροστά (για την πεντάδα, τα ταιμ άουτ, τις οδηγίες κτλ);

    Οπως το έχω στο μυαλό μου, ο τρόπος παιχνιδιού μιας ομάδας πρέπει να είναι επιλογή ενός ανθρώπου (τον οποίο ονομάζουμε προπονητή), και οι βοηθοί του χρησιμεύουν για τις "δευτερεύσουσες" δουλειές. Αν λοιπόν ο Αλβέρτης θεωρείται ως "πρώτος" προπονητής της ομάδας, θα πρέπει να καθορίζει την προπόνηση και το κοουτσάρισμα κατά τον αγώνα (οπότε σε τι ακριβώς χρειάζεται ο Πρίφτης;, με δεδομένο ΄τοι υπάρχουν και άλλοι βοηθοί). Διαφορετικά θα πρέπει θα θεωρηθεί ότι ο Πρίφτης είναι ο προπονητής του ΠΑΟ και οι υπόλοιποι είναι συνεργάτες του (αν και η ανακίνωση αναφέει ότι αναλαμβάνει ο Φράνκι ως πρώτος...).

    Μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jim, βλεπεις το καλοκαιρι ο Παναθηναικος να κανει κινηση για Κατσικαρη AN ειναι ακομα ελευθερος? Στα δικα μου ματια, φανταζει ως η ιδανικη επιλογη. Ελληνας κοουτς, με κινητρο, ισορροπημενο μπασκετ, σοβαρος, οχι ''καμμενος'', τον θελει ο κοσμος και οχι απλησιαστος οικονομικα. Και αν οντως στοχευουν σε κατι τετοιο, γιατι δεν τον πηραν απο τωρα? Ουτως ή αλλως την πιστωση χρονου θα την ειχε.

    Αν και προσωπικα κατι μου λεει οτι εχει συμφωνησει ηδη με Λαμποραλ για καλοκαιρι. Η ερωτηση μου αφορα καθαρα την μερια του Παναθηναικου.


    ΥΓ: Πολυ ωραιο αρθρο για ακομη μια φορα. Εχεις καταντησει κουραστικος, μας κανεις και επαναλαμβανομαστε :)

    Μιχαλης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα είπες ΟΛΑ πάλι!!! Καλυμμένος 100%. Είχα πολύ καιρό να σχολιάσω, αλλά πάντα διαβάζω.. Συμφωνώ ότι η παραμονή του Σωτήρη είναι μεγάλη υπόθεση! Αλλά πάνω απ' όλα συμφωνώ με τα λεγόμενά σου: "Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η διοίκηση μπορούσε να κάνει ξεκαθάρισμα το καλοκαίρι δημιουργώντας ένα πλαίσιο στελέχωσης το οποίο θα στόχευε στην ανάπτυξη αυτών των παιδιών (συν τους Χαραλαμπόπουλο-Διαμαντάκο οι οποίοι στη Σερβία θα έπαιζαν πραγματικά λεπτά, σε διαφορετικά πρότζεκτ βέβαια) υπογράφοντας έναν "δάσκαλο" στο τιμόνι και ζητώντας από τον κόσμο της ομάδας υπομονή για τα επόμενα 1-2 έτη (προσωπικά είμαι φαν τέτοιων κατευθύνσεων και τις επικροτώ)." ΜΑΚΑΡΙ να γινόταν κάτι τέτοιο, έστω και αν θυσιαζόταν η κορυφή στην Ελλάδα για κάποια χρόνια.. Θα ήταν για μένα η υγιέστερη εξέλιξη σε μια τέτοια ομάδα-οργανισμό και θα διευκόλυνε και το θέμα του μειωμένου budget.
    Θεωρητικά λοιπόν, ακόμα και αν ευσταθούν οι φήμες περί Ζοτς που αναφέρει ο φίλος στο 1ο σχόλιο, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει από του χρόνου, με Ζοτς-Πρίφτη-Μανωλόπουλο.
    Και εδώ είναι η ερώτησή μου σε σένα Jim.. Το θεωρείς ρεαλιστικό/εφικτό/πιθανό? Και πέραν όλων των άλλων, τελικά ο Ομπράντοβιτς μπορεί να λειτουργήσει σε τέτοια πρότζεκτ που αναφέρεις παραπάνω??
    Και τελικά -ρητορική η ερώτηση- γιατί δεν δούλεψε σε αυτό το κομμάτι τις τελευταίες του χρονιές?

    Να 'σαι καλά Jim και καλή συνέχεια!

    DCD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jimάρα, καλημέρα. Η ανάρτηση αποτυπώνει με ψύχραιμο και ρεαλιστικό τρόπο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον ΠΑΟ. Φροντίζεις σε κάθε ευκαιρία να επιβεβαιώνεις τον χαρακτηρισμό «κυνικά ρεαλιστής». Παίρνεις ξεκάθαρη θέση, χωρίς να στρογγυλεύεις, χωρίς να ισορροπείς, χωρίς να φοβάσαι την έκθεση, χωρίς να χαϊδεύεις αυτιά, χωρίς διπλωματίες και πονηριές.

    Επί της ουσίας της ανάρτησης, τώρα. Κατά την γνώμη μου υπάρχουν δύο μεγάλα κεφάλαια που αφορούν την κατάσταση.

    Α) Τι συνέβη το καλοκαίρι.

    Είναι νωρίς για να κάνουμε αποτίμηση της τρέχουσας περιόδου αλλά η αποπομπή του Πεδουλάκη κλείνει έναν κύκλο, όπως και να το δει κανείς. Οι αποφάσεις του καλοκαιριού είναι η αιτία και η ρίζα του προβλήματος και όλα όσα συμβαίνουν τώρα αποτελούν τις συνέπειες. Το καλοκαίρι του 2013, η ΚΑΕ αποτιμώντας των προηγούμενη χρονιά βρέθηκε μπροστά σ’ ένα σταυροδρόμι. Υπήρχαν δύο επιλογές. Η πρώτη αφορούσε την συνέχιση και ενίσχυση του πλάνου ανοικοδόμησης της ομάδας.

    Το καλοκαίρι του 2012, ο χρόνος πίεζε, οι επιλογές ήταν περιορισμένες και οι κινήσεις που έγιναν είχαν ως αποκλειστικό στόχο την επιβίωση της ομάδας. Παρά τα λάθη, τις παλινωδίες, τις παραλείψεις και τις αδυναμίες η χρονιά εξελίχθηκε ονειρικά. Η ομάδα μπόρεσε να φτιάξει χαρακτήρα, δημιούργησε έναν σημαντικό κορμό παικτών, βρήκε αγωνιστική ταυτότητα και παρέμεινε ανταγωνιστική σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Οι τίτλοι και ο άδοξος αποκλεισμός από την Μπάρτσα ήταν απλά extra bonus της προσπάθειας.

    Το καλοκαίρι του 2013, λοιπόν, έπρεπε να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο της δημιουργίας της νέας ομάδας σε στέρεες βάσεις. Με μεγαλύτερη άνεση χρόνου ήταν αναγκαίο να δοθεί έμφαση σε τομείς που την περασμένη σεζόν, λόγω ειδικών συνθηκών, είχαν παραμεληθεί. Η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου, η προσπάθεια να ενταχθεί η ομάδα στην διαδικασία εύρεσης του διαδόχου του Διαμαντίδη, η ποιοτική αναβάθμιση του παιχνιδιού, η ανανέωση και η αναζήτηση ξένων παικτών που θα υπηρετήσουν αυτό το πλάνο. Στην λογική αυτή, ενδεχομένως, να ήταν πιο ωφέλιμο να μην ανανεωθούν τα συμβόλαια των Κάρι, Μασιούλις ώστε να βρουν χώρο ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς. Επίσης, θα ήταν καλό να επιδιωχθεί η απόκτηση των Παπαπέτρου, Μποχωρίδη και η πλαισίωσή τους με 2-3 ξένους που θα μπορούσαν να στηρίξουν το εγχείρημα και να περιορίσουν τις πιθανές μεταπτώσεις των μικρών. Σ’ αυτήν την βάση δεν θα χωρούσαν επιλογές τύπου Φώτση και Μαυροκεφαλίδη. Αν η ΚΑΕ διαπίστωνε ότι ο σχεδιασμός αυτός δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη από τον Πεδουλάκη τότε θα έπρεπε να πάρει την δύσκολη απόφαση να τον αντικαταστήσει. Θα έπρεπε, βέβαια, να ενημερώσει και να εξηγήσει στον κόσμο τους στόχους, την στρατηγική και το πλάνο ώστε να είναι όλοι προσγειωμένοι. Πόσοι θα το άντεχαν;

    Τελικά, αποφασίστηκε η δεύτερη επιλογή. Να στηθεί η ομάδα έτσι ώστε πατώντας στα περσινά επιτεύγματα να επιχειρήσει να διεκδικήσει το 7ο με μια μικρή αύξηση στο budget. Θεωρήθηκε ότι η ομάδα ήταν ένα κλικ πριν από το F4 και άρα με μερικές προσθήκες θα μπορούσε να φτάσει στην κορυφή καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ. Αφού επιλέχθηκε αυτός ο δρόμος, ήταν απαραίτητο να στελεχωθεί η ομάδα με παίκτες που αυστηρά θα μπορούσαν να ενταχθούν στη φιλοσοφία του Πεδουλάκη (αφού του ανατέθηκε το νέο project). Ε, εδώ τα έκαναν μαντάρα. Και η ΚΑΕ και ο κόουτς ευθύνονται για την κακή στελέχωση αφού άρχισαν τις εκπτώσεις. Δημιουργήθηκε μια ομάδα παρόμοια με αυτή της τελευταίας χρονιάς του Ζοτς. Αλλά τότε έκλεινε ένας κύκλος ενώ τώρα μόλις άνοιγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Β) Αντικατάσταση Πεδουλάκη.

      Τάχθηκα από την αρχή κατά της λύσης αυτής. Πάρθηκε, όμως, κι αυτό δεν αλλάζει. Ήταν καθαρά απόφαση της στιγμής, υπό πίεση και χωρίς προετοιμασία για την διαδοχή. Αυτό προκύπτει κι από τις αρνήσεις που εισέπραξε η ομάδα από υποψήφιους αντικαταστάτες και από το γεγονός ότι κατέληξε στην ακατανόητη επιλογή Αλβέρτη και στην εκ των υστέρων προσπάθεια να τον προστατεύσουν βάζοντας δίπλα του έναν κανονικό προπονητή κι έναν βοηθό της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας. Από όσα έχουμε καταλάβει η νέα τεχνική ηγεσία έχει ως αποστολή την ένταξη στην ομάδα παροπλισμένων παικτών, την αλλαγή του παιχνιδιού ως προς το ελκυστικότερο, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την εξάντληση των πιθανοτήτων για πρόκριση στα play off της Ευρωλίγκας. Όχι και λίγα.

      Τώρα γιατί έπρεπε να καταλήξουν σ’ αυτό το περίεργο σχήμα με τον Αλβέρτη head coach είναι απορίας άξιο. Η επιχειρηματολογία ότι ο Φράγκι ξέρει πρόσωπα και πράγματα, είναι το τοτέμ της ομάδας, χαίρει άκρας εκτίμησης και σεβασμού στερείται λογικής. Κάλλιστα, θα μπορούσε να παραμείνει στην θέση του και να βοηθήσει (έχοντας αυτά τα χαρακτηριστικά) τον νέο κόουτς δηλ. τον Πρίφτη.

      Και όλα αυτά μέχρι το καλοκαίρι αφού το σχήμα είναι προσωρινό. Τότε, θα αναζητηθεί ένας κανονικός προπονητής (μεγάλο όνομα διαβάσαμε) για να συνεχίσει. Τί, όμως; Να ξαναγίνει προσπάθεια για το 7ο του χρόνου; Ή για να ακολουθηθεί ο δρόμος που αγνοήθηκε το περασμένο καλοκαίρι; Να γίνει μια τελευταία σοβαρή προσπάθεια με τον Διαμαντίδη μπροστάρη; Ή να χρησιμοποιηθεί η πείρα, η κλάση και η ποιότητα του αρχηγού ώστε να προετοιμαστεί η διαδοχή του;

      Αν δεν ξεκαθαριστεί, επαρκώς και με σαφήνεια, το σχέδιο της ομάδας δεν μπορεί να επιλεχθεί ούτε ο κατάλληλος προπονητής ούτε οι κατάλληλοι παίκτες. Και τότε θα έχουμε μια από τα ίδια. Κακή στελέχωση, άσχημα αποτελέσματα, γκρίνια, πίεση, αλλαγή προπονητή κ.ο.κ.

      Διαγραφή
    2. Μια παρατήρηση (αν και συμφωνώ σε γενικές γραμμές με αυτά που γράφεις) : Μήπως είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός "ονειρική" για την περσυνή σαιζόν;
      Το καλοκαίρι του 2013 είμασταν πραγματικά ικανοποιημένοι ως προς την επιτευξη των στόχων της ομάδας. Αλλά η ομάδα δεν έπαιξε κανένα ελκυστικό (επιθετικά) μπάσκετ. Μας άρεσε το 0-3 επί του αιωνίου αντιπάλου, το κύπελλο και η πορεία στην Ευρώπη, αλλά δεν μας άερεσε το μπάσκετ που βλέπαμε (με εξαίρεση τις τάπες και τα καρφώματα από λάσμε και Γκιστ).


      Μίμης

      Διαγραφή
    3. Καθόλου υπερβολικός, Μίμη.
      Γύρνα το μυαλό σου στον Ιούλιο και στον Αύγουστο του 2012. Θυμήσου τα πρώτα ματς στην Ευρωλίγκα. Φέρε στο νου σου το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ που χάσαμε. Τι σκεφτόσουν τότε;
      Δεν έλεγες ότι είχαμε μπροστά μας ένα πικρό ποτήρι που πρέπει να πιούμε; Δεν πίστευες ότι η χρονιά θα είναι πρωτόγνωρη για τους φιλάθλους του μπασκετικού ΠΑΟ και ότι οι σφαλιάρες θα πέφτουν βροχή; Δεν θεωρούσες ότι θα δοκιμαστούν οι αντοχές μας και ότι θα ζήσουμε πολύ δύσκολες στιγμές;
      Πίστευες τότε ότι θα κάνουμε νταμπλ και ότι θα φτάσουμε μια ανάσα από το F4; Σου περνούσε από το μυαλό ότι στο τέλος της χρονιάς θα ζητούσαμε επιτακτικά την ανανέωση του Μασιούλις, του Λάσμε, του Γκιστ, του Κάρι; Πίστευες στα μάτια σου όταν έβλεπες στο β΄μισό της σεζόν τον Ούκιτς; Θεωρούσες ότι υπήρχε δυνατότητα να εξελιχθεί τόπο πολύ ο Μπράμος και ότι ο Τσαρτσαρής θα προσέφερε τόσα πολλά στην τελευταία του χρονιά;
      Αν σου έλεγαν τον Σεπτέμβρη ότι θα παίξεις play off με την Μπάρτσα και θα είχες match ball στο ΟΑΚΑ με 25.000 ανθρώπους κρεμασμένους σαν τσαμπιά, τι θα απαντούσες;
      Ε, για μένα ήταν ονειρική η χρονιά και απίστευτα γοητευτική η περιπέτεια. Κι εσύ γράφεις ότι δεν παίζαμε ωραίο μπάσκετ. Sorry, αλλά είναι σαν έναν άστεγο που του δίνουν ένα πιάτο φαγητό κι αυτός παραπονιέται γιατί δεν του ανοίγουν κι ένα μπουκάλι κρασί.

      Διαγραφή
    4. Σαν άνθρωπος δεν βιάζομαι να κρίνω τις ομάδες/ανθρώπους κτλ. Πχ, τον Αύγουστο του 2012 (με όλα τα προβλήματα που αναφέρεις και πραγματικά είχαμε τότε) δεν ένοιωθα τόσο απαισιόδοξος όσο περιγράφεις στην απάντησή σου. Απλά περίμενα να δω τι θα γίνει.

      Ήδη τότε γίνονταν κινήσεις στην ομάδα (πρόσληψη Πεδουλάκη και μεταγραφές παικτών που μπορούσαν να βοηθήσουν), οπότε είχαμε κάτι να περιμένουμε.

      Το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Δλδ, μετά τον Ιούνη του 2013, μετά το θρίαμβο στο πρωτάθλημα και τις ελπιδοφόρες κινήσεις που 'εγιναν (παραμονή καλών παιχτών, βελτίωση κάποιων παιχτών και μεταγραφές) πολλοί νόμιζαν ότι γίναμε φαβορί για την επόμενη ευρωλίγκα. Αλλά και τότε πίστευα ότι δεν θα είναι τόσο εύκολο.

      Συνεπώς : Αυτό που θέλω να πω είναι πως το 0-3 στο ΣΕΦ έριξε σε πολλούς στάχτη στα μάτια, σχετικά με αυτά που θα έπρεπε να περιμένουμε φέτος.

      Φυσικά και εγώ θέλω ΤΟΝ τίτλο, αλλά όπως και πέρσι, έτσι και φέτος θεωρώ δύσκολο να συμβεί. Ας προκριθούμε στην επόμενη φάση για αρχή, και μετά βλέπουμε για το Φ4...

      Μίμης

      Διαγραφή
    5. Sorry, αλλά το να κερδίζω απλώς τον Ολυμπιακό με καταστροφικό μπάσκετ δεν αντιπροσωπεύει τον μπασκετικό φίλαθλο του ΠΑΟ, που και γνώση του αθλήματος έχει και απαιτήσεις. Και συγνώμη αλλά ο ΠΑΟ δεν είναι άστεγος, είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία 20ετία!!!
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    6. Μπα, τι λες; Και τι τον αντιπροσωπεύει; Ποια ήταν η τελευταία σεζόν που παίζαμε ελκυστικό μπάσκετ; Θυμάσαι;
      Ξέρεις, το ότι κέρδιζες απλά τον ΟΣΦΠ δεν ήταν δεδομένο το καλοκαίρι του 2012. Το αντίθετο θα έλεγα.
      Αν δεν ήσουν άστεγος, το καλοκαίρι του 2012, τότε γιατί δεν μπορούσες να προσεγγίσεις τους παίκτες που ήθελες; Γιατί έτρωγες την μια χυλόπιτα μετά την άλλη; Γιατί δεν κράτησες κανέναν από τους παίκτες που έληγαν τα συμβόλαια; Γιατί πήρες παίκτες από το πανέρι; Γιατί πήρες τον Πεδουλάκη και δεν χτύπησες την πόρτα κάποιου σπουδαίου προπονητή;
      Πράγματι, ο ΠΑΟ είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια. Αλλά αυτό σε σχέση με την κατάσταση που ήσουν το 2012 δεν έχει καμία σημασία.
      Ξέρεις, τώρα με την κρίση, πόσοι άνθρωποι που ήταν συνηθισμένοι στα λούσα, στα πλούτη και στα μεγαλεία, συνωστίζονται στ συσσίτια των Δήμων για να φάνε;
      Όλοι εσείς οι λάτρεις του ωραίου θεάματος, οι γαλαζοαίματοι οπαδοί του ΠΑΟ, καλό είναι να χαμηλώσετε τους τόνους γιατί η ζωή κάνει πάντα κύκλους. Δεν γίνεται να είσαι πάντα ο one and only. Πρέπει πάντα να βρίσκεις το σωστό σημείο ισορροπίας.

      Διαγραφή
    7. Ως ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ φίλαθλος του ΠΑΟ με διαρκείας πολλά χρόνια, με αρκετά καλή γνώση του αντικείμενου, δεν θεώρω αυτοσκόπο κάθε χρόνο να κερδίζω τον Ολυμπιακό. Θεώρω όμως υποχρέωση του προπονητή να παρουσίαζει έργο, κάτι που ο κ. Πεδουλάκης, καθαρά μπασκετικά δεν παρουσίασε καμιά απο τις δυο σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Μπασκετικά αν τα αναλύσουμε η ομάδα ήταν απο πρόχειρα εώς ανύπαρκτα δουλεμένη και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Και μην πάς μακρύα, βάλε σε σύγκριση Αναστασίου και Πεδουλάκη...ποιος απο τους δυο παρουσίασε έργο και δουλειά στην προπόνηση. Προτιμώ χίλιες φορές τον 4ο ποδοσφαιρικό ΠΑΟ που θα πας στο γήπεδο και θα τον απολαύσεις, παρά το μπασκετικό νταμπλουχο έκτρωμα του RG που πάς στο γήπεδο και λές που χάλασα πάλι το βράδυ μου ο μακάκας...
      Υ.Γ. Για τις μεταγραφές ρώτα τον Ιτούδη...
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    8. Προς Ευθύμη :
      Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση τόσο αποτυχημένο τον Πεδουλακη, πήρε τίτλους άλλωστε. Επίσης άφησε έργο, πράγμα που κατά την προσωπική μου άποψη είναι προφανές. Πχ ότι η ομάδα έπαιζε το μπάσκετ που αυτός έκρινε (άσχετα αν μας αρέσει ή όχι) και δεν είναι λίγο το γεγονός πόσο βελτιώθηκαν κάποιοι παίκτες στα χέρια του.

      Προς 77 :
      Το σχόλιο σου περί γαλαζοαίματων οπαδών του ΠΑΟ ακούγεται κάπως ειρωνικό, όποιον και αν έχει αποδέκτη. Δεν είμαι τέτοιος, οπότε μάλλον δεν με αφορά άμεσα. Προσωπικά θα ήθελα κάτι παραπάνω για να χαρακτηρίσω μια (αντικειμενικά πολύ καλή) σαιζόν ονειρική. Και σε τελική ανάλυση δεν είναι κακό να θέλουμε λίγο καλύετρο μπάσκετ, που μπορεί να σημαινει πολλά πράγματα, πχ θέαμα, λιγότερα λάθη κτλ

      Μίμης

      Διαγραφή
    9. Φίλε μου Μίμη, δεν αφορά εσένα το γαλαζοαίματος. Αυτοί που πρέπει κατάλαβαν. Αφού το ‘πιασε, γιατί με ταλαιπωρείς;
      Εδώ και μερικές ημέρες έχουμε διαβάσει ΤΑ απίστευτα. Ορισμένοι τα κρατούσαν καιρό, μάζευαν, φόρτωναν και μόλις ήρθε η πολυπόθητη ώρα πήραν μπρος. Δεν αναφέρομαι σε όλους. Δεν τους τσουβαλιάζω. Αλλά, ρε φίλε, εντάξει να έχεις απαιτήσεις. Ούτε και σε μένα άρεσε η ομάδα. Αλλά, αυτό απέχει αρκετά από το να απαξιώνεις έτσι έναν προπονητή και να μην αναγνωρίζεις τίποτα. Ξαφνικά, μου γίνανε όλοι μπασκετικοί μύστες και δεν τους φτάνουν οι νίκες και οι τίτλοι. Δεν τους νοιάζει ο Ολυμπιακός, δεν τους αρκεί η καλή άμυνα (που ούτε κι αυτή παραδέχονται), θέλουν ποιότητα και ελκυστικό μπάσκετ γιατί έτσι έχουν μάθει.
      Εδώ, ο άλλος τόση ώρα παραδίδει μαθήματα πώς αντιμετωπίζεται το p’n’r’, πόσο λάθος είναι να μαρκάρει ο Γκιστ τον κοντό, γιατί παίζουμε αργά στην επίθεση, γιατί αντιμετωπίζει ο Ούκιτς παθητικά τα σκριν. Κι όλα αυτά με το ύφος του γνώστη που το κατέχει, που έχει απαιτήσεις να βλέπει θέαμα γιατί έχει διαρκείας, γιατί ο εξάστρερος μπλα μπλα μπλα.
      Ε, πες μου εσύ τώρα. Δεν είναι γαλαζοαίματος;

      Διαγραφή
    10. Ενώ εσύ δηλαδή τόσο καιρό, δεν έγραφες ολόκληρα κατεβατά-αναλύσεις με ύφος γνώστη?

      Διαγραφή
    11. Δεν σε γνωρίζω προσωπικά και δεν χρησιμοποίησα ποτέ προσδιορισμούς για το πρόσωπο σου. Εγώ κάνω απλή μπασκετική κουβέντα, πάντα με επιχειρήματα. Εγώ βλέπω κάποιον άλλο εδώ μέσα να προσπάθει να επιβάλλει τα δικά του και κάποιοι του χαλάνε την διάθεση. Αν θεώρεις πως ότι λές εσύ εδώ μέσα είναι το σωστό και πως όποιος άλλος έχει την αντίθετη άποψη με εσένα (παρότι έχει και επιχειρήματα, κάτι που ακόμα περιμένω απο εσένα) είναι για την πυρά...τότε μάλλον κάποιος άλλος ειναι ο γαλαζοαίματος. Εγώ απλώς θα κλείσω με το ΄΄διαφωνώ με όσα λές, αλλα θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου να το λές''.
      Υ.Γ. Στην διάθεση σου όποτε θές για σοβαρή εμπεριστατωμένη μπασκετική ανάλυση.
      Υ.Γ.2 χαίρομαι πάντως που διάβασες τουλάχιστον αυτά που έγραψα.
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    12. Αυτό τί είναι;

      ''18.000 σάλτσες για να γεμίσει μια οθόνη με το κείμενο του!!!''

      Καλό το βολταιρικό αλλά ο Βολταίρος πρέσβευε κι άλλα.

      Φυσικά και διάβασα αυτά που έγραψες γιατί με ενδιαφέρει η αντίθετη άποψη.
      Απλά σου είπα ότι επειδή είσαι προκατειλημμένος (γιατί θεωρείς ότι λογοκρίνονται τα σχόλιά σου) δεν έχει νόημα η συζήτηση.

      Διαγραφή
    13. Αναθεμα αν στα κατεβατα που γραφεις τοσο καιρο, 77, υπαρχει και μια ουσιαστικη κουβεντα για μπασκετ. Γραφεις γραφεις γραφεις γενικοτητες, τιποτε για μπασκετ, και μετα παραπονιεσαι που καποιος γραφει συγκεκριμενα για τροπους αντιμετωπισης του αντιπαλου ποιντ ή για τα μπλοκ αουτς ( "μας γραφουν για πικ ν ρολ" -δηλαδη για τι θα πρεπε να γραφουν, για οφσαιντ? μπασκετικο σαιτ ειναι ή μηπως λογοτεχνικη επιθεωρηση?)

      Διαγραφή
    14. Αυτό είναι παρατήρηση και όχι προσδιορισμός ατόμου. Αν έκανα προσδιορισμό θα έλεγα οτι είσαι σεφ...τέλως πάντων δεν έχει νόημα η συγκεκριμένη αντιπαράθεση, δεν νομίζω οτι ενδιαφέρει και κανέναν στην τελική, έχεις την άποψη σου, έχω την δική μου και αυτό ειναι και το λογικό.
      Προκατειλημμένος δεν είμαι, απλά χτές ένα σχόλιο μου δεν ανέβηκε, αυτό είναι όλο.
      Τέλως πάντων πάω να παίξω με Detroit Pistons και Drummond στο ΝΒΑ2Κ14 μπας και ξεχαστώ.
      Μπορεί να τα πούμε αύριο, καλό απόγευμα να έχεις.
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    15. Η τελευταία ονειρική σεζόν ήταν το 2010-11.

      Διαγραφή
    16. @ Ξανθός Ευθύμιος

      Όλα τα σχόλια ανεβαίνουν φίλε, μάλλον είχες κάνει εσύ κάποιο λάθος, έκανα και εγώ στην αρχή και έχανα κάποια. Να χρησιμοποιείς firefox για εδώ αν θες να ανεβάσεις κάτι και όχι chrome.

      Διαγραφή
    17. Είναι γεγονός ότι μερικές φορές φαίνεται σαν να μην ανεβαίνουν κάποια σχόλια. Το γράφω επειδή μου ΄χει τύχει. Δεν ξέρω αν 'εκανα εγώ κάποιο λάθος κατά την ανάρτηση ή αν υπάρχει κάποιο λάθος στο λογισμικό της σελίδας.

      Προς 77, Ευθύμη κτλ :
      Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κάτι προσωπικκό στα δικά μου σχόλια. Ότι γράφω, το γράφω από ενδιαφέρον για συζήτηση. Σε τελική ανάλυση αν θεωρούσα κάποιον εδώ τόσο "άμπαλο" δεν θα του έγραφα σχόλιο. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημείνει ΄'οτι εγτώ είμαι ο παντογνώστης, αντιθέτως. Εξάλλου αν ήξερα τοοόσο καλά το μπάσκετ δεν θα είχα ανάγκη να διαβάζω οποιοδήποτε μπολγκ.

      Με τις απόψεις του 77 συνφωνώ τις περισσότερες φορές.
      Με τις απόψεις του Ευθύμη έχω περισσότερες ενστάσεις. Πχ γράφει ότι δεν του αρέσει η άμυνα του ΠΑΟ την εποχή του Πεδουλάκη και εδώ διαφωνώ. Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη δυνατή άμυνα που θα μπορούσε να παίξει η ομάδα, αλλά σίγουρα ήταν πολύ αποτελεσματική, ειδικά τις περιπτώσεις που γυάλιζε λίγο παραπάνω το μάτι τους (βλ. 2ο ημίχρονο με Μπάρτσα το Τοπ 16 και πολλές ακόμα περιπτώσεις). Επείσης είναι κοινώς αποδεκτό Ευθύμη ότι δεν παίζαμε ελκυστικό μπάσκετ, αλλά μια ομάδα δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Πρέπει να έχει συγκεκριμένα πλάνα, ανάλογα με το δυναμικό της.

      Σε τελική ανάλυση, ακόμα και με Ζοτς δεν παίζαμε πάντα και το πανέμορφο μπ'ασκετ, απλά υπήρχαν πάρα πολλά πράγματα που δούλευαν σωστά, πράγμα που δεν βρίσκεις στους περισσότερους προπονητές. Είχε όμως πολύ χρόνο για να δουλέψει, είχε στήριξη διοίκησης και κόσμου, και φυσικά του πάικτες που ήθελε σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με σήμερα.

      Μίμης

      Διαγραφή
    18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    19. "Βαρέθηκα να λέτε οτι παίζει καλή άμυνα ο Παναθηναϊκός.

      Αστεία πράγματα κύριοι, όσοι γνωρίζουν μπάσκετ ξέρουν οτι η καλή άμυνα παράγει επίθεση, οτι άλλο και να πούμε είναι απλώς για να δικαιόλογησουμε [...]

      Το μπασκετάκι είναι πολύ απλό άθλημα και για εμένα το πιο όμορφο και θεαματικό στον κόσμο, τώρα γιατί κάποιοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν πυρηνική φυσική δεν μπορώ να το καταλάβω [...]

      [...] aυτό που ξέρω είναι οτι όποιος έχει παίξει, έχει προπονηθεί, έχει προπονήσει κατανόει πάρα πολύ κάλα αυτά που λέω. "



      ...ούτε που τον ξέρω τον Κο "77", αλλά τα παραπάνω λεχθέντα του Κου Ξανθού (τον οποίον επίσης δεν γνωρίζω) μάλλον δικαιώνουν τον 1ο στην μίνι-κόντρα τους, αν όχι απαραίτητα προς την ουσία, τουλάχιστον ως προς τον εκφραστικό χειρισμό.

      Δηλαδή έχουμε :

      1) Κάποιον που έχει το "θράσος", Ο,ΤΙ κι αν γνωρίζει περί θέματος τινός, να χρησιμοποιεί δίκην επιχειρήματος, αυτοεπιβεβαιωτικές ατάκες. Συμπέρασμα; -> Έλεος.

      2) Κάποιον που κάνει μπάσιμο (sic) με "βαρέθηκα. Για κάτσε να σας τα πω ΕΓΩ, που με κάνετε να βαριέμαι". Πρώτη σκέψη; -> wtf

      3) Kάποιον που δηλώνει εμφατικά ότι "με φιμώνετε, αλλά δεν θα σας περάσει. Θα επιμένω, για να ακούγονται και οι απόψεις που δεν σας συμφέρουν/αρέσουν κτλ". Ενστικτώδης αντίδραση; -> Ω ρε ψώνια που έχει ο κόσμος...

      (...ΕΙΔΙΚΑ αν κάνει κανείς τον κόπο και διαβάσει αρκετά από τα σχόλια των τελευταίων εβδομάδων σε θέματα του παρόντος ιστολογίου, θα διαπιστώσει ότι μέχρι και υβρεολόγια θα δει αναρτημένα, που -έστω αυτά- ίσως και να έπρεπε να αφαιρούνται. Και τώρα μας λέει -όλων εμάς των λοιπών πληβείων- ο Χι Μάριος Αντουανέτος, ότι....βάλλεται η ελευθεροτυπία στο πρόσωπό του...Μα, ΤΟΣΟ ψώνιο να δει κανείς την άποψή του δημοσιευμένη...; Σε σημείο να προκαταλαμβάνει καταστάσεις, ενώ κατά πάσα πιθανότητα φταίει το ότι επειδή έχει...φάει τα χρόνια του στο μπάσκετ και στα...διαρκείας, έχει μείνει πίσω σε άλλα ζητήματα, πχ χειρισμό διαδικτυακών φορμών...; Έστω ρε παιδί μου, να δώσει και μια πιθανότητα στο να φταίει "ο δαίμων του σοφτγουερικού τυπογραφείου"...Όχι όμως. Ακόμη και μετά την ίδια αποκάλυψη -που πρόθεση μάλιστα είχε να..."κατεβάσει τους προηγούμενους τόνους"- πως....μια φορά έγινε όλη κι όλη αυτό! Τσκ-τσκ-τσκ...).

      4) Πόσους καρδινάλιους να κρύβει η φρασούλα "το μπασκετΑΚΙ είναι πολύ απλό άθλημα" (...μαζί με τη συνέχειά της, βεβαίως-βεβαίως...); Πρόχειρος απολογισμός; -> Άπειρους.

      ...μήπως λοιπόν, ολ' αυτά είναι για να δικαιολογήσει κανείς (sic...εκ νέου), την διοίκηση που δεν είχε καν το τακτ να αφήσει να τελειώσει η χρονιά (...εδώ θα μου πεις δεν είχε ΚΑΝ τη ΛΟΓΙΚΗ να προβεί σε αντικατάσταση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πριν την έναρξη του ΤΟΡ-16...Όχι ότι πιθανώς θα έκανε ΤΗΝ τρελλή διαφορά, αλλά ρε γαμώτ, ΕΧΕΙ μια λογική κάτι τέτοιο...Ενώ να τινάξει εδώ και τώρα την όποια συνοχή της ομάδας στον αέρα, και ΔΗ με....αλβερτόλυση, μόνο σε υποβόσκουσα ΠΑΡΑΝΟΙΑ παραπέμπει...Και, φυσικά, σε δείγμα δεσποτικού εγωισμού, τύπου "τα πήρα και τον σχόλασα"...).
      Μόνος του μπήκε ο Κος Πεδουλάκης στην ΚΑΕ ΠΑΟ; Είδε φως και τρούπωσε; Αλλά έτσι όπως τον "φέραμε", έτσι και τον "στηρίξαμε" (όσο γουστάραμε - ΠΑΡΑ τις από πέρσι αντιδράσεις, δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες), και τέλος έτσι και τον σχολάμε..."...γιατί ΕΤΣΙ!". Ομώς ΚΑΜΜΙΑ αναφορά σε κάτι από όλο αυτό. Παντελής έλλειψη λέμε! Έστω ένα "τα έκανε ΣΚΑΤΑ, αλλά φταίνει και αυτοί που τον φέρανε, φταίνε και αυτοί που όταν ο κόσμος γκρίνιαζε, τον γράφανε"
      Τίποτα λέμε, ΤΙΠΟΤΑ! ...Μήπως λοιπόν, "ό,τι λέμε, είναι για να δικαιολογήσουμε" ΑΛΛΟΥΣ, αφήνοντάς τους έτσι στο απυρόβλητο;


      Σούμα : ΚΑΙ ΝΑ 'ΧΕΙ κάποιος κάτι να πει, όταν επιλέγει τις αποπάνω μεθόδους και χειρίζεται έτσι το πράμμα,,,,,,,,,"γίνεται αστείο"...


      Διαγραφή
    20. ...και κάτι "πιο οντόπικ" :
      Ο Πεδουλάκης έχει τα στραβά του. Αναμφισβήτητα. Κυρίως όμως, τόσο μπορεί. Από ένα κάρο μεριές όμως, ήταν άκυρη και κυρίως άκαιρη η απομάκρυνσή του, και δη με τον συγκεκριμένο τρόπο. Και για 'μένα, είναι σφραγίδα του τί συνέχεια θα έχει η ΚΑΕ ΠΑΟ, από τότε που ξεκίνησε το "πανηγύρι" του 2012. Διότι διοικητικά βρίσκεται το πρόβλημα. Το οποίο δεν φαινόταν τις εποχές που το χρήμα έρεε άφθονο, είχε στις τάξεις της "τοπ προπονητή", επαρκή προϋπολογισμό για να κάνει αυτός το ροστερικό κουμάντο που του ήταν απαραίτητο για να παίρνει μέχρι κι Ευρωλίγκες, και κανείς από την διοίκηση δεν ασχολιόταν παραπάνω από το να πηγαίνει και να ξεγκαβλώνει στο γήπεδο, τονώνοντας τις όποιες ματαιοδοξίες και κόμπλεξ του.

      Διαγραφή
    21. @washcloud
      Έγραψες όλοκληρο κατεβατό για να μου πείς οτι χάνω το δίκιο μου επειδή δεν εκφράζομαι σωστά? Thanks m8!
      Λοιπόν πέρα απο το εκφραστικό πρόβλημα που αντιμετώπιζω, το ανθρωπιστικό (τι κάνατε στον κακομοίρη τον Πεδουλάκη, αλυσοδεμένο τον φέρατε στον πάγκο του ΠΑΟ και τώρα τον πετάτε σαν σκυλί), το θέμα μου με την φιλάρεσκεια και το αλάθητο του Πάπα που με διακατέχει...κάτι μπασκετικό έχεις να μας πείς?
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
  7. Τζιμαρα, καλημερα...

    Δεν θεωρω τοσο δυσκολη τη θεση του φραγκι...Πιστευω οτι οι 2 βοηθοι(Μανωλοπουλος-Πριφτης) θα κανουν τις προπονησεις,θα αναλυουν τον αντιπαλο και θα ετοιμαζουν το πλανο αναλογα τον αντιπαλο(επιθετικα κ αμυντικα)...
    Θεωρω αδιανοητο ο φραγκι να μην καταλαβαινει το εκαστοτε παιχνιδι και να μην μπορει να εφαρμοσει το καταλληλο συστημα(παντως και κατι τετοιο να συμβει θα εχει τους βοηθους διπλα) αναλογα τον αντιπαλο και το πως παιζει ο καθε αντιπαλος....
    Αρα η δουλεια του φραγκι ειναι απλη και ξεκαθαρη...Αυτος θα δινει το τελικο ΟΚ στις προτασεις των βοηθων...Επισης θα διαχειριζεται τους χρονους των παιχτων και αμα λαχει θα ζηταει και κανα συστημα για τους παροπλισμενους οι οποιοι πλεον θα εχουν ρολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα εστιάζεται σ’ αυτό που έγραψες «άμα λάχει θα ζητάει και κανά σύστημα για τους παροπλισμένους».
      Αν είναι να το γυρίσουμε στο «άμα λάχει», χέσε ψηλά κι αγνάντευε.

      Διαγραφή
    2. 77, το αμα λαχει το εγραψα με διαθεση για χιουμορ....Θεωρω αυτονοητο οτι θα προσπαθησει να ενταξη στην ομαδα τους παροπλισμενους,οπως επισης αυτονοητο θεωρω οτι εκει θα στηριχτουν κυριως τα καινουρια συστηματα που θα αφορουν την επιθεση...Αλλωστε η κυρια αιτια της απολυσης Πεδουλακη ηταν η μη χρησιμποιηση των Ελληνων με αποτελεσμα να μην γινονται τα συμφωνηθεντα απο το καλοκαιρι μεσα στα οποια ηταν η δημιουργια Ελληνικου κορμου....Η απολυση δεν μιλαει σε κανενα σημειο για κακες εμφανισεις και ηττες αλλα για μη τηρηση των συμφωνηθεντων,,,πραγμα το οποιο δεν σταθηκε κανεις μας,,και ολοι αναλυσαμε τις αιτιες μενοντας μονο στις πολυ κακες εμφανισεις και αποτελεσματα....

      Διαγραφή
    3. Ωραία, ρε Γιάννη.
      Ποιό ήταν το πλάνο; Ποιά τα συμφωνηθέντα; Ποιοί οι στόχοι; Ποιός ο προασανατολισμός;
      Εγώ ξέρω ότι ένας εργοδότης ή ένας προϊστάμενος θέτει τους στόχους που πρέπει να πετύχει ένας υφιστάμενός του. Δεν του λέει και με ποιόν τρόπο θα τους πετύχει. Αυτό είναι δουλειά του υπαλλήλου και ανάλογα από την επίτευξη ή όχι θα κριθεί.
      Δηλ. αν ο Πεδουλάκης πήγαινε την ομάδα στο F4, θα του ζητούσε τα ρέστα ο ΔΓ γιατί δεν χρησιμοποιούσε κάποιους παίκτες; Ε, μην τρελαθούμε...

      Διαγραφή
    4. Ομαδα με 7-8 παιχτες ολη τη σαιζον με το καινουριο συστημα του τοπ-16 αποκλειεται να παει....Δεν υπηρχε περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο...Μα οι τραυματισμοι(λογικο σε μια τοσο μεγαλη χρονια),μα η κουραση δεν γινοταν να επιτευχθει αυτο....
      Ο καθε εργοδοτης εχει το διακιωμα να ζηταει οτι θελει...Δεν του επεβαλλε τον τροπο αλλα του ειπε θελω την ομαδα ψηλα αλλα και να χτισουμε τον παναθηναικο του αυριο...Ειδες εσυ τον παναθηναικο του αυριο ή την ομαδα ψηλα??

      Πιστεψες εστω και μια στιγμη οτι με 7-8 παιχτες θα παει η ομαδα f-4??Ειμαστε η μοναδικη ομαδα με τοσο μικρο ροτεισον...Οι αλλες οι ομαδες ειναι χαζες και εμεις οι εξυπνοι??Το μονο που θα μπορουσε να καταφερει ηταν το double το οποιο συγκριτικα με την περυσινη χρονια δεν θα εμφανιζε καμμια προοδο...Δεν θα ειχε φτιαξει ουτε ελληνικο κορμο ουτε θα ειχε παει καλυτερα στην Ευρωπη...

      Διαγραφή
    5. Συγνώμη αλλά θέλω ο 77 πολύ απλά και μπασκετικά να μου εξηγήσει τι ήταν αυτό που έβλεπε στον ΠΑΟ και του άρεσε...μπασκετικά και απλά, οχι με 18.000 σάλτσες για να γεμίσει μια οθόνη με το κείμενο του!!!
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    6. Συμφωνω σε μεγαλο βαθμο με το Γιαννη αλλα εχω κανει και καποιες αλλες σκεψεις.

      Ο Αλβερτης δεν θα ρισκαρε τη θεση και τ' ονομα του αν δεν πιστευε οτι το σχημα θα δουλεψει εστω και με καποιες απωλειες στην Ευρωλιγκα.

      Κανενας δεν ζηταει απο τον Αλβερτη να φτιαξει ή να δουλεψει νεα συστηματα, αλλωστε ειναι πλεον πολυ αργα για αυτο. Τα συστηματα που θα δουλεψουν στην προπονηση ειναι τα ιδια που σχεδιαζε μεχρι τωρα ο Μανωλόπουλος με μικρες τροποποιησεις απο τον Πριφτη που, καποιες απο τις οποιες, θα εχουν σκοπο να ενταξουν καποιους παιχτες με μικρη συμμετοχη μεχρι τωρα πιο ενεργα στο ροτεϊσον. Φυσικα ο οδιος ο Αλβερτης ειναι ηδη πληρης γνωστης των συστηματων που ηδη υπαρχουν αφου μεχρι τωρα ειναι μερα-νυχτα, με κρυο και με ζεστη στις προπονησεις. Και φυσικα θα ειναι χαζο να θεωρησουμε οτι δεν θα μπορει να καταλαβει οτιδηποτε νεο σχεδιασουν οι Πριφτης/Μανωλοπουλος (αν δεν μπορει αυτος, τοτε ποιος μπορει;).

      Θεωρω οτι οι Μανωλοπουλος/Πριφτης θα κανουν το σκαουτινγκ των αντιπαλων και η ομαδα θα πηγαινει σε αρκετα αυστηρα σχεδιασμενα πλαισια προετοιμασιας επιθεσεων/αμυνας αλλα και κοουτσαρισματος (π.χ. αρχικη πενταδα, τελικη πενταδα, αλλαγες στο τελος δεκαλεπτων, αρχες δεκαλεπτων, ροτεϊσον και λεπτα των νεων παιχτων κλπ.) ετσι ωστε να αποφορτιστει σε μεγαλο βαθμο σ' αυτον τον τομεα ο ο Αλβερτης στον οποιο ομολογουμενως δεν εχει εμπειρια. Και μη μου πειτε οτι δεν εχει ο Αλβερτης την εμπειρια να βλεπει οτι πρεπει να κανει αλλαγη το Λασμε οταν εχει 3 φαουλ σε 8'.

      Για τα υπολοιπα δηλ. τις κρισιμες στιγμες στον αγωνα μην περιμενετε κανενα Πριφτη και κανενα Μανωλοπουλο ΑΛΛΑ και κανενα Αλβερτη να κανει κουμαντο. Γι αυτες θα ειναι ο ενας και μοναδικος ΔΔ ο οποιος θα επιλεγει το τι, το ποτε και το πως.

      Εδω ομως ειναι για μενα και ο μοναδικη τομεας που μπορει να υπαρξουν τριβες. Δηλ. αν οι επιλογες του ΔΔ δεν πανε καλα ποιος παιρνει την ευθυνη; Το θεμα λοιπον δεν ειναι αν ο Πριφτης θα ειναι πανω ή κατω απο τον Αλβερτη γιατι αυτο ειναι ηδη ξεκαθαρισμενο και ο Πριφτης θα κανει μοκο μπροστα στον Φρανκι. Το θεμα ειναι αν ο Φρανκι θα ειναι πανω (ή κατω) απο το Διαμαντιδη οταν η μπαλα θα καιει καιει, κι εδω ισως να υπαρξει προβλημα αν τα αποτελεσματα δεν ειναι τα επιθυμητα.

      Διαγραφή
    7. Ο ΔΔ εχει αποδειξει οτι σεβεται...Ποσες κουπες εδωσε να τις σηκωσουνε αλλοι αντι για τον ιδιο, και ποσες κουπες μοιραστηκε??
      Να επισημανω κιολας οτι ο Αλβερτης θα κανει παντα την επιλογη αλλα πιστευω οτι ο ΔΔ θα εχει την ελευθερια να παιρνει αποφασεις...Ακομα και σενα κρισιμο σημειο ενος σημαντικου ματς ο προπονητης θα προτεινει ενα συστημα και αν δωσει ο αντιπαλος κατι αλλο ενας παιχτης οπως ο ΔΔ λογικα το βλεπει και πραττει αναλογως... Ολοι οι προπονητες δινουν την ελευθερια σε αυτους τους παιχτες να παρουν ακομα και σημαντικες αποφασεις...Με λιγα λογια,, δεν θεωρω οτι μπορει να δημιουργηθει προβλημα ιεραρχιας και τα αποτελεσματα να μην ειναι τα επιθυμητα...

      Διαγραφή
    8. φιλε ευθυμη χωρις να θελω να υπερασπιστω τον 77,θα σου πω οτι πολυ απλα και μπασκετικα μιλαει παντα.καταλαβετε καποιοι οτι υπαρχουν ανθρωποι που τη βρισκουν β λεποντας μια ομαδα να στοχευει στην επιθεση και να αμυνεται με πλανο.φυσικα η εικονα του παο τον τελευταιο καιρο ηταν παρηκμασμενη,σαφως το μπασκετ ηταν κακο.αλλα ρωτησες γενικα και οχι για το τελευταιο διαστημα.αν θες να μπουμε σε λεπτομερειες ρωτα λεπτομερειες. και αν φυσικα θες διαλογο μαζι μου γιατι αναφερθηκες αποκλειστικα στον 77
      TROUBLE

      Διαγραφή
    9. Παιδια μη το ψαχνετε...

      Οι στοχοι ηταν απ' την αρχη το φαϊναλ-4 και το ελληνικο νταμπλ (το οποιο ο ΔΓ θεωρει οτι το εχει στο τσεπακι του ετσι κι αλλιως).

      Ο ιδιος ο Πεδουλακης βγηκε στην αρχη της χρονιας και ειπε οτι στοχοι του ηταν η αυξηση του ελληνικου στοιχειου και καποια καλυτερα πραγματα στην επιθεση. Ειστε μεγαλα παιδια και μπορειτε να κρινετε αν αυτα τα πετυχε ή οχι ανεξαρτητως αποτελεσματων. Δεν εκανε κουβεντα για φαϊναλ-4 γιατι ηταν παντα συγκρατημενος και ποτε δεν μιλουσε για τετοιους στοχους.

      Τωρα αν καθησουμε να πουμε τι πετυχε ο Πεδουλακης, μη μου πειτε το γεγονος οτι πηρε 3 τιτλους γιαιτ αυτο ουτε ο ΔΓ δεν το πιστευει ως επιτευγμα του Πεδουλακη ("των φρονιμων τα παιδια κλπ.").

      Αυτο που πετυχε για μενα ο Πεδουλακης ειναι να εχει φτιαξει μια απο τις καλυτερες αμυνες ολων των εποχων απο ελληνικη ομαδα (συμπεριλαμβανομενης και της εθνικης) και μαλιστα με την ενεργο συμμετοχη ξενων παιχτων κατι που κανεις αλλος προκατοχος του δεν ειχε καταφερει (συνηθως βλεπαμε τους Ελληνες παιχτες να παιζουν αμυνα και τους ξενους να τραβανε το σκορ).

      Ανεξαρτητως αν το μπασκετ του πεδουλαη αρεσε ή οχι, ειναι ως ενα βαθμο κριμα που δεν του δοθηκε περισσοτερος χρονος για να δουμε που μπορει να φτασει μια ομαδα με τετοια αμυνα. Ομολογουμενως βεβαια ποτε στο παρελθον ελληνικη ομαδα δεν κερδισε ευρωπαϊκο τιτλο μονο με την αμυνα εκτος απο την ομαδα του Μαλκοβιτς.

      Εχω την εντυπωση οτι η ομαδα του Πεδουλακη, παροτι κατα το πλειστον ειχε κτιστει για να κοντραρει τον Ολυμπιακο, θα εβαζε δυσκολα σε οποιαδηποτε ομαδα ΕΑΝ μπορουσε να φτασει στο φαϊναλ-4 της Ευρωλιγκας. Δεν πιστευω οτι υπαρχει ομαδα στην Ευρωλιγκα που θα μπορουσε να κοντραρει ενα καλα διαβασμενο, προετοιμασμενο και χωρις τραυματισμους Παναθηναϊκο σε ενα one-off αγωνα.

      Οπως λεει ομως κι ο Γιαννης παραπανω, το πρωταρχικο θεμα ειναι να φτασεις στο φαϊναλ-4 κια αυτη η ομαδα δεν ειχε τους αναγκαιους και ικανους πορους (χρηματα, παιχτες, προπονητικο τιμ) για να φτασει εκει. Αν το φαϊναλ-4 ξαφνικα γινοταν φαϊναλ-8 ο Παναθηναϊκος θα ειχε μεγαλες πιθανοτητες να το παρει αλλα για δειτε την προσπαθεια που κανουν οι αλλες ομαδες (Μπαρτσελονα, ΤΣΚΑ, Ρεαλ ακομα κι η Φενερ) και πειτε αν καποια απο τις δυο ελληνικες ομαδες αξιζει εφετος να φτασει εκει.

      Διαγραφή
    10. Ποια ελληνικη ομαδα του Μαλκοβιτς επαιζε μονο αμυνα αρχηγε μου;

      Διαγραφή
    11. Εχεις δικιο μονο στο οτι ο Μαλκοβιτς ειχε καλυτερους παιχτες στην επιθεση. Η φιλοσοφια του ηταν καθαρα αμυντικη.

      Διαγραφή
    12. H φιλοσοφια του στον Παναθηναϊκο ηταν καθαρα αμυντικη;Και η μονη διαφορα του με τον Πεδουλακη ειναι οτι ο Μποζα ειχε καλυτερους παικτες;;Τι να πω..Εσυ ξερεις καλυτερα μαλλον.Ευχαριστω παντως που μου δινεις καποιο δικιο.

      Διαγραφή
    13. Δεν ειπε κανεις οτι οι διαφορες Μαλκοβιτς - Πεδουλακη ηταν μονο αυτες. Μονο οτι ο Μαλκοβιτς ηταν αμυντικος προπονητης. Οπως ηταν κι ο Ιωαννιδης. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν διαφερουν μεταξυ τους.

      Διαγραφή
    14. Καλα κρασια.. Ας στο αφησουμε καλυτερα.

      Διαγραφή
    15. Η Σλοβενια τον περασμενο Σεπτεμβρη ηταν δηλαδη αμυντικη ομαδα?

      Διαγραφή
    16. Φιλε μου,πολυ καλοπροαιρετα,γνωμη εκφραζω οτι ο μεν Αλβερτης δεν εχει να ρισκαρει απολυτως τιποτα γιατι πολυ απλα ουτε προπονητης ειναι ,ουτε καριερα προπονητη εχει για να την ρισκαρει..για θεση και ονομα,ειμαι βεβαιος οτι αυτα δεν απασχολουν κανενα,οταν ξαφνικα απο τους δινεται μια ευκαιρια απο το πουθενα...
      .οσο για τα υπολοιπα που περιγραφεις,δεν μου ακουγονται σαν οργανωμενη μπασκετικη ομαδα,αλλα σαν τουρλουμπουκι γειτονιας..αν ηταν τοσο ευκολα τα πραγματα,οπως στην αλλαγη Λασμε που περιγραφεις,η στην κατανοηση των συστηματων ,τοτε θα μπορουσε ο καθενας απο εμας να κανει τον προπονητη..ειναι πολυ πιο συνθετα τα πραγματα και η παρεμβαση των προπονητων ειδικα στα μεγαλα παιχνιδια στο μπασκετ..και ειδικα αμα περιμενουμε να παρει την μπαγκετα ο ΔΔ και να αποφασιζει αυτος,τοτε....αστα να πανε..
      ετσι οπως τα περιγραφεις αφου καταργησαμε ηδη το εχω κανονικο προπονητη στον παγκο,παιρνωντας τον Αλβερτη,παμε να καταργησουμε και γενικοτερα την εννοια του..εχω προπονητη σε μια ομαδα!!.και ποιος ο λογος να βαλουμε προπονητη για τον οποιο πρεπει αν φτιαξουμε ειδικο πλανο για να τον αποφορτιζουμε??οσο για τον ΔΔ,εχει κουραστει ηδη πολυ σωματικα αλλα εχει κουραστει και το μυαλο του,οποτε μαλλον πρεπει να τον ξεκουρασουμε και οχι να του βαλουμε και αλλα στο κεφαλι του!!!καταλαβαινω οτι περιγραφεις αυτο που πιστευεις οτι αθ συμβει,αλλα εαν πραγματι συμβει..χαθηκαμε!!

      Διαγραφή
    17. Σωστος. Ελαχιστοι το αναφερουν.Λενε ολοι για το σωμα του 34χρονου Διαμαντιδη και δε λενε για την πνευματικη κοπωση. Ο ανθρωπος φαινεται οτι δεν την παλευει πλεον.Του εχουν σπασει τα νευρα.Τα περιμενουν ολα απ'αυτον.Να στησει τις επιθεσεις, να παρει τα κρισιμα σουτ, να ειναι και προπονητης και αρχηγος και ψυχη της ομαδας και λιμπερο.Σε λιγο θα τον φωναξουν να παιξει και στον ποδοσφαιρικο Παναθηναϊκο.Ημαρτον. Ενας παικτης θελει να ειναι.Το δειχνει τοσα χρονια με τη συμπεριφορα του.Φοβαμαι οτι η πιεση που του ασκειται απ'ολους θα τον οδηγησει νωριτερα στην εξοδο.

      Διαγραφή
    18. Συγνωμη ρε παιδια ποιος τα περιμενε ολα απο τον Διαμαντιδη στην επιθεση φετος???Ο ιδιος που δεν χρησιμοποιει παιχτες οι οποιοι δεν παιζουν αμυνα μηπως????Ο ιδιος που θεωρει 24!!!!!!!χρονων παιχτες μικρους ακομα και αστους στο παγκο να ωριμασουν????Ο ιδιος που εκανε την ομαδα να παιζει την καλυτερη αμυνα στην ευρωπη(με 4 αμυντικους που στην επιθεση η μονη τους λυση ειναι το 3ποντο και τον διαμαντιδη(και γκιστ μερικες φορες)να βγαζουν τα καστανα απο τη φωτια)????Μηπως ειναι ο ιδιος που υπερασπιζονται πολοι εδω μεσα λεγοντας ΄΄ας του διναμε και αλλο!!!!!!!!! χρονο μην παει χαμμενη η χρονια΄΄???Η χρονια με Πεδουλακη(ναι αυτος ειναι) ηταν χαμενη διοτι ΄΄εχασε΄΄ τον Διαμαντιδη (δειτε τις αντιδρασεις του στο παιχνιδι με την Κουτσα)και ταυτοχρονα καθε αξιοπιστη επιθετικη λυση.Εγω ειμαι υπερ της απομακρυνσης πεδουλακη εστω και τωρα διοτι αν καθοταν στο παγκο μεχρι το τελος θα βλεπαμε πραγματα που δεν θα θελαμε να τα δουμε.Ενω τωρα υπαρχει μια πιθανοτητα να αλλαξει λιγο η ψυχολογια(Εστω και προσωρινα).

      Διαγραφή
  8. καλησπερα τζιμ και φιλοι

    στις τοποθετησεις για τον πεδουλακη συμφωνω με σενα τζιμ και με τον 77 εκατο τοις εκατο.δε θα μεινω αλλο εκει.ο κοουτς πριφτης θεωρω οτι ειναι εκ των κορυφαιων της γενιας του.δε θα ελεγα ομως οτι εχει επιρροες απο γιαννακη.τουλαχιστον οχι στα δικα μου ματια.οντως δινει εμφαση στην αμυνα,ομως οι αρχες του ειναι εντελως διαφορετικες απο αυτες του προκατοχου του.για παραδειγμα η πιεση στην μπαλα -πασα ειναι αφορητη.παιζει αυστηρα 4/4 στο low post οπως και ο πεδουλακης εσχατως.στα closeouts δινει κεντρο, και αλλες μικρες λεπτομερειες.το θετικο με αυτον τον τυπο ειναι οτι ακολουθει τις εξελιξεις και τις προσαρμοζει γρηγορα στις ομαδες του.
    ολα αυτα καλα ειναι αλλα ολο το ζουμι ειναι αλλου.το ειπε ο τζιμ ξεκαθαρα.ΧΗΜΕΙΑ (και τερατα).ασαφεις ρολοι ,μη διακριτοι ειναι κατααστροφη για μια ομαδα μπασκετ.οπως ακριβως συμβαινει σε μια αγελη λυκων.ποιος λοιπον ειναι ο αλφα ντογκ?
    TROUBLE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά trouble.. Μα δε παίζει αυστηρά 4/4 ο Πρίφτης στο ποστ. Επιλέγει -όπως όλοι- ανάλογα με τον αντίπαλο ή τον παίκτη που έχει αυτός στο παρκέ π.χ. με τον Σίμτσακ έπαιζε 4/4. με τον Ο'Μπράιαντ πάντα. Αυτό χαρακτηρίζεται "προσαρμογή" όμως. Ήθελα να πω ότι δεν έχει την ταχύτητα στην ανάπτυξη για παράδειγμα του Ζούρου ή του Μπλατ, το spacing του Κατσικάρη. Του αρέσει η παραδοσιακή pick&roll offense στο μισό. Για να δούμε αν στον ΠΑΟ θα παρακολουθήσουμε κάτι άλλο..

      Διαγραφή
    2. γεια σου τζιμαρα
      δεν μπορω να καταλαβω τι θα κανει και ποιος μεσα σε ολα αυτα.αν ειναι στο χερι του πριφτη παντως σιγουρα μπροστα θα δουμε handoff pick n roll offense και πισω εμπεριστατωμενη πιεση στην μπαλα
      TROUBLE

      Διαγραφή
  9. Κοίτα, Θύμιο.

    Έχω όλη την καλή διάθεση να σου απαντήσω. Ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω λιγότερες λέξεις από όσες λες και να εγκαταλείψω τις αγαπημένες μου σάλτσες. Αλλά πραγματικά νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο. Δεν χρειάζεται.

    Ξέρεις, πριν από μερικούς μήνες είχα μια κακή εμπειρία στο blog που με έμαθε να έχω αυτοσυγκράτηση. Παράλληλα, είμαι και λίγο καχύποπτος με το ύφος ορισμένων.

    Επειδή, λοιπόν, είδα ότι έχεις την αίσθηση ότι διαγράφονται τα σχόλιά σου (άρα είσαι προκατειλημμένος) και επειδή θυμάμαι ότι έχεις και πατέρα προπονητή, καλύτερα να το αφήσουμε.

    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι στην πεφτουν 77?βρε μπας και φταις εσυ για την εικονα του παο?
      TROUBLE

      Διαγραφή
    2. Η πλάκα είναι ότι επί της ουσίας δεν έλεγε κάτι διαφορετικό.. Συμπληρωματικά πράγματα αν το σκεφτείς έλεγαν τα παιδιά, αλλά την κόντρα την έχουμε στο αίμα μας!!

      Διαγραφή
    3. Εγώ δεν έχω καμία κακή διάθεση απέναντι σε κανέναν, το θέμα είναι πως βλέπει και αντιμετωπίζει ο καθένας το μπάσκετ ως άθλημα. Εγώ το βλέπω κυρίως ως το πιο έξυπνο σπορ μακράν του δεύτερου, το πιο θεαματικό και όχι ως ένα πόλεμο τον οποίο πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να κερδίσω. Και θα σε ρωτήσω κάτι απλό που ρώτησα και πιο πάνω και θα κλείσω με αυτο εφόσον βλέπω οτι ενοχλείσαι. Ποιος προπονητής θεωρείς οτι παρουσίασε περισσότερο έργο (και σε πιο δύσκολες συνθήκες θεωρώ εγώ) ο Αναστασίου ή ο RG...σκέψου το λίγο και θα καταλάβεις πολύ εύκολα την προσέγγιση που έχω για το μπάσκετ και την δουλειά που πρέπει να γίνεται.
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    4. Αφηστε ησυχο τον 77, τα μηνυματα εγω τα διαγραφω οταν δεν μου αρεσουν οι αποψεις του καθε σχολιαστη. Πλακα κανω βεβαιως, για ομαδες συζηταμε, αν δεν αναψουν και λιγο τα αιματα τοτε δεν θα ασχολουταν αντρες με το αντικειμενο αλλα γυναικες.

      Διαγραφή
  10. Αν δεν ξεκαθαριστουν οι ρολοι το γρηγοροτερο δυνατο στο προπονητικο τριο θα αποδειχθει ιδιαιτερα προβληματικο. Θα πρεπει να βαλουν και οι τρεις την προσωπικοτητα τους κατω απο την ομαδα αλλιως δεν βλεπω το πραγμα να πηγαινει μακρυα. Λαθος κατα την γνωμη μου head coach ο Αλβερτης.

    Στα ματια μου το παραδειγμα ζοτς που εν μια νυκτι εγινε απο παικτης προπονητης μονο κακο μπορει να κανει στο ευρωπαικο μπασκετ. Παρατηρησα οτι οι οπαδοι σε καθε βετερανο παικτη βλεπουν και εναν υποψηφιο Ζοτς. Δεν μπορω παρα να τη δω αστεια μια τετοια λογικη. Με λιγα λογια τσαμπα οι υπολοιποι προπονητες κανουν σεμιναρια, πηγαινουν σε σχολες, καθονται βοηθοι χρονια πισω απο αλλους προπονητες για να αποκτησουν εμπειρια. Οχι κυριοι. Ή γινεσαι σε μια νυκτα προπονητης απο το πουθενα ή δεν θα γινεις ποτε. Καλο θα ειναι να την περιπτωση Ζοτς να την βγαλουμε απο το μυαλο μας, καταρχας διοτι δεν ξερουμε τοτε βασει ποιων συνθηκων εγινε ο Ζοτς προπονητης(πχ γιατι το προτειναν στο Ζοτς και οχι σε καποιον αλλο βετερανο; μηπως ηξεραν κατι που εμεις δεν ξερουμε;) και κατα δευτερο μιλαμε για τον Παναθηναικο την κορυφαια ομαδα της ευρωλιγκας οχι για καμια Ζαλγκιρις, Τσιμπονα ή καποια τριτοκλασατη ομαδα.

    Το ξερω οτι γι αυτο που θα πω μπορει πολλοι να με βρισουν αλλα πιστευω οτι μεγαλο μεριδιο για τα ευρωπαικα του Ζοτς εχει ο Ιτουδης. Χωρις βεβαιως να θελω να μειωσω την αξια του Ζοτς εμενα μου εδεινε συνεχως την εντυπωση πως ο Ζοτς ηταν η βιτρινα και το μυαλο ο Ιτουδης. Και μετα τα φετινα αποτελεσματα της δουλειας του καθενος στις ομαδες του ηρθε να μου επιβεβαιωσει αυτα που πιστευα. Ηξερα οτι ο ιτουδης ειναι τρομερα ικανος στο να αναλυει τις αδυναμιες του αντιπαλου ενω ταυτοχρονα φροντιζει να ειναι up to date σε οτιδηποτε αφορα τη δουλεια του(πχ ο Ζοτς δεν ξερει να χρησιμοποιει υπολογιστη...!!!! μιλαμε για το 2014!). Απλα δεν τον ειχα δει και στο γηπεδο, γιατι καλη η θεωρια αλλα η πραξη ειναι μια εντελως αλλη ιστορια.

    Οσον αφορα τον Πεδουλακη νομιζω οτι θα επρεπε να τον αφησουν να τελειωσει τη χρονια, ειδικα η χρονικη στιγμη απολυσης του ειναι τελειως λαθος. Κατα τη δικη μου γνωμη ο Πεδουλακης πληρωνει το μπασκετ της Ρεαλ. Κακα τα ψεματα στο πισω μερος του μυαλου μας οταν βλεπουμε το μπασκετ που παιζει η Ρεαλ μια συγκριση με το μπασκετ που παιζει η ομαδα μας, ειτε ειμαστε προεδροι ειτε φιλαθλοι, ειναι αναποφευκτη. Ποιος δεν θα ηθελε ο Παναθηναικος να παιζει το μπασκετ που παιζει η Ρεαλ; Διοτι μεχρι στιγμης ο Πεδουλακης απο κουπες τα πηγαινε μια χαρα.
    Τον Μαιο θα γινει ταμειο. Κοντη γιορτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφώνω απόλυτα για την προτελευταία παράγραφο. Να ξέρεις οτι υπάρχουν προπονητές που είναι άριστοι στην προπόνηση, το scouting, το recruiting και στην προετοιμάσια της ομάδας αλλά απο κοουτσάρισμα και διαχείριση παιχνιδιού έιναι σε πιο χαμηλό επίπεδο. Ισχύει βέβαια και το αντίστροφο...δεν ξέρω αν υπάρχει προπονητής που να συνδυάζει και τα 2, θα ήταν το τέλειο, αλλά πιστεύω οτι στον σύγχρονο αθλητισμό όλο το προπονητικό staff παίζει τον ρόλο του. Στο ΝΒΑ έχουν προπονητές μέχρι και για τις διαφορετικές θέσεις της ομάδας...άλλος προπονητής για τα Guards, άλλος για τους forward και άλλος για τους center. Αλλα στο NBA δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του.
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
  11. asxeto αλλα δεν ειναι ωραιο το συστημα διεξαγωγης που ετοιμαζε η φιμπα για το ευρωμπασκετ του 2015..δεν ειναι ωραιο να μοιραζεται σε 4 χωρες.μια οπως ειναι τωρα...γιατι αλλιως θα μοιαζιε με κατι σαν προκριματικα...νομιζω με 1 χωρα οπως τωρα γντ..αλλιως με το να μοιραζεις την διοργανωση σε 4 χωρες δινεις σε καποιες χωρες προβαδισμα για το αγωνιστικο εναντια σε αλλες ...

    pfff3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομιζω οτι σιωπηρως η FIBA επιθυμει η χωρα που φιλοξενει την διοργανωση να ευνοειται απο το συστημα. Καταρχας οσο πιο πολυ προχωραει η διοργανωτρια χωρα τοσο πιο πολυ γεμιζουν τα γηπεδα και κατα δευτερο θελει η FIBA να μεταδοθει το μπασκετ σε οσο το δυνατον περισσοτερες χωρες. Με το να δωσει τη διοργανωση σε τεσσερις χωρες πετυχαινει με ενα σμπαρο δυο τριγωνια, αφου και τα γηπεδα θα ειναι γεματα και το μπασκετ θα διαδοθει σε 4 χωρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και λίγο food for thought: Άποψη δημοσιογράφου σε αθλητικό site:

    "ΥΓ1: Θυμίζω ότι σούπερ θεαματικό μπάσκετ τα τελευταία 25χρόνια, ο Παναθηναϊκός έπαιξε επί Παβλίσεβιτς (Γκάλης, Κόμαζετς, Βράνκοβιτς, Σοκ, Κούσμα, Οικονόμου, Μυριούνης, Αλβέρτης και σία) και επί Κιουμουρτζόγλου. Ο πρώτος πέρασε και έφυγε χλευαζόμενος, με απολογισμό ένα κύπελλο κι αυτό με το ζόρι. Ο δεύτερος δεν κατέκτησε ούτε έναν τίτλο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω οτι οι ομάδες του Ομπράντοβιτς δεν έπαιζαν θεαματικό μπάσκετ με υψηλό σκόρ. Ακόμα και στα χρόνια που παίζαμε στο Σπορτινγκ. Δεν ζήτησε κανείς 100αρες σε κάθε μάτς, απλά να μην πονάνε τα μάτια μας, συγχρονο, up to date, fundamental μπάσκετ...ούτε σκεπτόμενα, ούτε τρικ Χουντίνι που εξαφανίζουν Σπανούληδες...να πηγαίνουμε γήπεδο και να έχουμε τα μάτια μας καρφωμένα στο παρκέ και οχι στον πάγκο!
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    2. Νομιζω οτι πρεπει καοπτε να λεμε και τα αυτονοητα. Ποιο ειναι αυτο? Οτι στα *τετοια* του ΔΓ αν ο Παναθηναϊκος επαιζε θεαματικο ή βαρετο μπασκετ. Αυτος να κερδιζει θελει και ΚΥΡΙΩΣ να εχει τον κοσμο στο γηπεδο.

      Κακα τα ψεματα, το μπασκετ του Πεδουλακη εκαναν πολυ κοσμο να κοψει περα και οταν βλεπεις το γηπεδο μισοαδειο με την Καχα τοτε υπαρχει κινδυνος καταρρευσης αυτου που οικοδομηματος που λεγεται μπασκετικος Παναθηναϊκος με οτι αυτο συνεπαγεται για τις συναφεις επιχειρησεις του ΔΓ.

      Ο ΔΓ εχει αυτη την εποχη αναγκη μεγαλη αναγκη τον (συσπειρωμενο) κοσμο του Παναθηναϊκου οπως αλλωστε εδειξε και με τα πρωτοσελιδα της Πρασινης πριν απο τα Χριστουγεννα. Το γεγονος οτι ο κοσμος αρχισε να λιγοστευει λογω του Πεδουλακη πηγε να χαλασει τη μαγια...

      Διαγραφή
    3. O κοσμος εκοψε το γηπεδο λογω ΠΕδουλακη?
      Για μισο βρε παιδια, γιατι και επι Ζοτς λιγες φορες το γηπεδο ηταν γεματο, συνηθως στα παιχνιδια με τον ΟΣΦΠ και στα μεγαλα ντερμπυ με Μπαρτσα, Ρεαλ αντε και ΤΣΣΚΑ. Στην Α1 φιλοι και συγγενεις. Ο Ζοτς εφταιγε?

      Διαγραφή
  14. νομιζω οτι το θεμα....του γιατι εφυγε εχει εξαντληθει.
    αν ειναι για καλο του παο η για κακο του θα φανει στην πορεία.
    αυτο που εμενα με τρελαινει ειναι το τρομερο κομπλεξ που εχουν οι οπαδοι και οι διοικησεις στο να δεχτουν εναν νεο ελληνα ως πρωτο προπονητη στην ομαδα.
    δηλαδη αντι να βγουν και να πουν οτι πρωτος προπονητης θα ειναι ο πριφτης με τους ταδε συνεργατες,κανουν την ανοησια να πουν οτι πρωτος ειναι ο αλβερτης με συνεργατες τους ταδε....μα ο αλβερτης ειναι προπονητης?
    καταρχην θελει να ειναι προπονητης? και αφου θελει και ειναι γιατι δεν τον αφησε με τον μανωλοπουλο και τον βαβουρα και πηρε και τον πριφτη ως τεχνικο συμβουλο?
    και εδω λοιπον ειναι το σημαντικοτερο σημειο που ανεφερε και ο jim.
    οι ρολοι τουλαχιστον σε εμας δεν ειναι καθαροι και αν δεν ειναι και σε αυτους, το κομπλεξ του να βαλουνε ενα δικο τους παιδι πρωτο ονομα....λες και οι ομαδες ειναι μπουζουκομαγαζα...θα γυρισει μπουμερανγκ.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.. Η Μοντεπάσκι μετά τον Ρεκαλκάτι συνέχισε με τον Πιανιτζιάνι. Έπειτα με τον Μπάνκι, τώρα με τον Κρέσπι.. Το μεγαλύτερο παράδειγμα στην Ευρώπη. Και μη ξεχνάμε, δεν έχει χάσει τίτλο..

      Διαγραφή
    2. Σωστή τοποθέτηση, συμφωνώ απόλυτα.
      Προσωπικά μου έκανε αρνητική εντύπωση η επιλογή του Πρίφτη να συμμετέχει σε αυτό το ερμαφρόδιτο προπονητικό σχήμα.
      Στο μέλλον το βρίσκω αδιανόητο να χρεωθούν ευθύνες (αλλά και επιτυχίες) σε έναν μη επαγγελματία που απλά τοποθετήθηκε σε ένα πόστο και όχι σε αυτούς που γνωρίζουν πραγματικά τη δουλειά. Σε αυτή την κατεύθυνση η τοποθέτηση του Αλβέρτη σαν παγοθράυστη ευθυνών και κριτικής νομίζω δεν βοηθάει πουθενά ουσιαστικά.

      Επομένως πέρα από τις πρακτικές δυσκολίες που έχει η επιλογή της σύνθεσης του προπονητικού τιμ (π.χ κοουτσάρισμα κατά την διάρκεια του αγώνα και τρόπος λήψης των απαραίτητων γρήγορων αποφάσεων) δεν βλέπω να εξυπηρετεί την διοίκηση ούτε στο θέμα της αποδοχής ενός νέου Έλληνα προπονητή.

      Νομίζω η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος Στρουθοκαμηλισμός από τον οποίο πάσχει εδώ και χρόνια όχι μόνο το μπάσκετ στη χώρα μας αλλά η ελληνική κοινωνία στο σύνολο της.

      Υ.Γ Προσωπικά τον Πρίφτη τον είχα ψηλά στη λίστα προτίμησης προπονητών και για την ομάδα μου τον Άρη. Με την συγκεκριμένη επιλογή του μου δείχνει μεγάλη διάθεση για κάθε είδους συμβιβασμούς και υποτίμησης του εγώ,σημάδια που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κομμάτια του χαρακτήρα μεγάλου προπονητή ώστε ο Πρίφτης να μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι τέτοιο. Ο πάγκος του ΠΑΟ είναι σίγουρα μεγάλη πρόκληση αλλά με αυτόν τον τρόπο δεν είναι το σωστό βήμα παραπάνω.

      Dali.S


      Διαγραφή
    3. Dali το είχαμε πει πέρυσι.. 1. Αγγέλου 2. Πρίφτης για Άρη.. Πολύ καλή επιλογή και έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα κάτσει στον πάγκο του αυτοκράτορα..

      Διαγραφή
  15. θεαματικο ηταν και του πολιτη με τα ψηλα σχηματα μετα την φυγη του γκαλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά μου άρεσε πολύ ο Παναθηναϊκός των Πατησίων.. Μια ομάδα/δουλειά που άνοιξε πόρτες στο μέλλον. Two guard-lineups (Λάκοβιτς-Μακντόναλντ), undersized ψηλοί και ελαφρά "4", πολύ ταχύτητα.. Για εμένα και αυτό είναι πλούσιο θέαμα.

      Διαγραφή
  16. Ρε μαγκες, αν υποθεσουμε οτι ο Αλβερτης ηθελε να γινει προπονητης και ν' αρχισει απο μια μικρη ομαδα π.χ. Ικαρο, δε θα επαιρνε δυο βοηθους?

    Ε, λοιπον επειδη οι απαιτησεις (Ευρωλιγκα, Ολυμπιακος) αλλα και το πορτοφολι του Παναθηναϊκου ειναι μεγαλυτερα, πηρε για βοηθους τον Πριφτη και το Μανωλοπουλο. Τιποτε λιγοτερο, τιποτε περισσοτερο.

    Οτι και να λεει ο καθε Πριφτης, ο Αλβερτης θα εχει τον πρωτο λογο γιατι αυτος θα εχει και την ευθυνη. Αν η ομαδα παει σκ*τα δεν θα φωναξουν τον Πριφτη να του πουν εσυ φταις, παρε ποδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα!!! Αχ τι μας έκανες ρε Γιαννακόπουλε χειμωνιάτικα να ψάχνουμε να δούμε αν θα βγάλουν χημεία ένας παλαίμαχος με μηδενικές προπονητικές γνώσεις με βοηθούς δύο προπονητές... Υπέκυψε στην πίεση τον κάφρων... στο παιχνίδι με την Κούτσα υπήρξε κόσμο που δυσανασχέτησε και σχεδόν γιούχαρε ( αν δεν είναι αυτό αχαριστία τότε τι είναι ) ... Στο panathhnaikos bc από τα εκατό σχόλια τα 98 ήταν του στυλ πεδουλάλη δρόμο είσαι καρκίνος για αυτή την ομάδα.. Δεν άντεξε λοιπόν και τους έκανε το χατίρι.. για να καεί από τώρα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η σεζον ... Το μόνο που με νοιάζει πλέον είναι να μην έχουν ξενερώσει οι παίχτες -κλειδιά και σηκωθούν και φύγουν το καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάφροι ο κόσμος που πηγαίνει στους αγώνες? Που δινει απο το υστερημα του λεφτα για εισιτηρια και διαρκειας? Ο κόσμος που έχει δεχτεί χωρίς να δυσανασχετήσει ακόμα και ήττες από τον ΟΣΦΠ μες στο ΟΑΚΑ χωρις γιουχα αλλα με χειροκροτημα? Και είστε εσείς καλύτεροι που δεν πατάτε ποτέ στο γήπεδο αλλά κάθεστε και γράφετε σχολια στο ιντερεντ? Πως ακριβως συνεισφερετε στην ομαδα για να δικαιουστε να επιβαλλετε την αποψη σας?

      Διαγραφή
    2. Και εγώ διαρκείας έχω.. και ναι το ότι πας γήπεδο και έχεις διαρκείας δεν σε κάνει αυτόματα μπασκετικό ... ίσα ίσα που οι περισσότεροι από αυτούς με τα διαρκείας νομίζουν ότι επειδή βλέπουν μπάσκετ έγιναν και προπονητές .. Επέβαλα εγώ καμία γνώμη ? Σίγουρα στο σχόλιο μου απαντάς ?

      Διαγραφή
    3. Οχι ειναι γενικο το σχολιο. Μπραβο που εχεις διαρκειας το οποιο δεν σε κανει φυσικα γνωστη αλλα σε κανει να εχεις δικαιωμα να μετραει η γνωμη σου, οπως ενας θεατης θεατρου εχει δικαιωμα να εχει αποψη για την παρασταση που βλεπει

      Διαγραφή
    4. Εγώ ούτε μία γιούχα δεν άκουσα :)

      Ακόμα και το καθιερωμένο χειροκρότημα έπεσε όπως συνήθως...

      Διαγραφή
  18. Jim, φάκελος Λάσμε.
    Πώς εξηγείς την αστάθειά του; Τον πλάκωσε το βαρύ συμβόλαιο και έχει πιεστεί; Τον έχουν επηρεάσει τόσο πολύ οι τραυματισμοί του; Τα έχει γράψει; Τί συμβαίνει με τον Γκαμπονέζο;
    Όλη τη χρονιά είναι μία του ύψους μία του βάθους. Τον βλέπεις με τον Ολυμπιακό πριν 2 εβδομάδες να αφήνει τα κόκαλά του στο παρκέ και να ξεσπά με κραυγές στο τέλος. Και μετά, στο Μιλάνο και με τη Λαμποράλ, εκτός τόπου και χρόνου. Και αυτά τα σκαμπανεβάσματα υπάρχουν όλη τη χρονιά. Χαμηλό επίπεδο συγκέντρωσης, νεύρα, κακές αντιδράσεις, επιπολαιότητα κλπ. Υποτίθεται ότι φέτος θα έπρεπε να κάνει τη χρονιά της ζωής του. Και είναι και βελτιωμένος επιθετικά προσπαθώντας δειλά να φτιάξει φάσεις για τον εαυτό του και βελτιώνοντας κατά πολύ το σουτ από τα 5-6 μέτρα.
    Νομίζω ότι μαζί με τον τραυματισμό του Ούκιτς είναι δύο απρόβλεπτοι παράγοντες που κλόνισαν πολύ τον σχεδιασμό της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη χρονια της ζωης του την εκανε περσυ. Φετος ειναι καλος, αλλα οχι εξωπραγματικα καλος οπως περσυ. Λογικο ειναι, μια ζωη γυρολογος σε ομαδες (αλλες καλες αλλες τυπου ομπραντοιρο), τι περιμενεις, να ειναι στο 10/10 μια ζωη? Αν ηταν ετσι δε θα ηταν στην Ομπραντοιρο αλλα στους Σελτικς

      Διαγραφή
    2. Έλα φιλαράκι.. Τίποτα δε τον πλάκωσε.. Μέχρι το Μιλάνο ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Ξεκίνησε μεν μέτρια για τα στάνταρντς του τη σεζόν αλλά τον τελευταίο καιρό ήταν σούπερ. Πολύ βελτιωμένος επιθετικά, απλά κάποιες φορές του ανατίθεται να κάνει πράγματα πάνω από τις δυνατότητες του. Απλά ίσως έχουμε την εικόνα από το κλείσιμο της περυσινής σεζόν στο οποίο "φόβισε" όλη την Ευρώπη (εντυπωσιακός).

      Διαγραφή
  19. Καλησπερα Τζιμ...Μια ακομα ερωτηση για Μαυροκεφαλιδη...Μπορει να αποτελεσει τον x-factor μας στη συνεχεια...Ειναι δεδομενο οτι ζηταει απεγνωσμενα αυτοπεποιθηση...Μπορει λες με την αλλαγη προπονητη αυτο να επιδρασει θετικα πανω του και να κανει ενα restart; Εχει πολυ ταλεντο μπορει να βοηθησει σιγουρα. Δεν τον ειδαμε σχεδον καθολου να ποσταρει. Δεν πηρε πολλες ευκαιριες.
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στάθη καλησπέρα. Δε μπορώ να γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του το προπονητικό επιτελείο.. Σίγουρα μπορεί περισσότερα ο συγκεκριμένος παίκτης. Θα δούμε από τα πρώτα ματς εαν θα αναβαθμιστεί. Σαφώς και δεν πρέπει να μένει πίσω από τον Μπατίστ στο ροτέησιον σε καμία περίπτωση.

      Διαγραφή
  20. Οκ, το μόνο που δεν έχει ειπωθεί για τον Πεδουλάκη είναι ότι η άμυνα στον Σπανούλη ήταν καταστροφική για το θέαμα και μας έκοψε το γήπεδο... (αν και υπάρχει η επιλογή της Λεωφόρου με το εκεί ποδοσφαιρικό υπερθέαμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τάιμ άουτ Παναθηναικού
    (με την...ανανεωμένη σύνθεση του προπονητικού τιμ)
    -Λοιπόν πάμε γερά, όπως ξέρετε! Κι επειδή δεν έχω να σας πω τίποτε άλλο στα επόμενα 10 δευτερόλεπτα που απομένουν, θα σας τυλίξω ένα γύρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. μαλλον εχεις δικιο για τον παππα ετσι όπως εχει παει το ευρωπαικο μπάσκετ τα τελευταια χρονια και όπως διαφαινετει για τα επομενα δεν αρκει η επαφη με το καλαθι για να κανεις καριερα πρωταγωνιστη στο κορυφαιο επιπεδο.προσωπικα με γοητευει και με εξιταρει πολύ ο συγκεκριμένος παικτης και θα ναι κριμα να χαθει σε κάθε περιπτωση,οπως βεβαια και ο βλαντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πιστευω οτι η επιλογη αλβερτη ειναι για να μαζευει τους κραδασμους απο ηττες και κακες εμφανησεις.. πως θα φαινοταν να χασουμε με κοουτς τον πριφτη?? ενω τωρα δυσκολο ο αλβερτης να ακουσει τα σχολιανα απο την εξεδρα. Το οτι εμεινε ο μανωλο λεει πολλα, και σιγουρα στο αμυντικο κομματι θα παμε σο μονοπατια που ξερουμε. Για τον πριφτη δεν μπορουμε να πουμε πολλα αφου παντα ηταν δευτερος κοουτς και παντα ηταν πρωτος σε μικρες ομαδες.. σιγουρα εχει εμπειριες σιγουρα εχει ιδεες αλλα μενει να δουμε αν θα προλαβει να βγαλει κατι στο παρκε!!
    Αυτο που θελω πραγματικα να δω ειναι αν τελικα οι του παγκου παρουν επιπλεον χρονο ή αν τελικα οντως ειναι τοσο ανετοιμοι που δεν μπορουν ουτε για 10 λεπτο.. ενοοειται οτι μιλλαω για τους 'μικρους' και οχι για τον μαυρο , που απλα δεν κολλουσε στα πλανα. Μακαρι λοιπον να μπουνε οι παππας μαυρος στο παρκε και να αποδειξουν οτι λανθασμενα δεν επαιζαν επι αρτζι.
    Γενικα θελω να δω να παιρνουν χρονο και ευθυνες οι μικροι αφου ηδη εχουν μεινει πισω σε παραστασεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω στις ηττες και στις κακες εμφανισεις ο κοσμος θα μουρμουραει το ΔΓ κι οχι τον "προπονητη" μας.

      Διαγραφή
  24. Εγω νομίζω πως μεταξύ αλλων (που εχουν αναφερθει απο πολλους ηδη), αυτα που μετρησαν αρκετα ως αποτυχιες του Πεδουλακη ειναι η αποπομπη 2 παιχτων που στη συνεχεια με τις νεες τους ομαδες ειναι εξαιρετικοι: του Περπέρογλου και του Σοφοκλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει. Η αναρτηση ειναι για τον Πριφτη και καποιοι επιμενουν να ασχολουνται με τον Πεδουλακη. Ο Πεδουλακης ετσι, ο Πεδουλακης αλλιως. Φτασαμε μεχρι το Μαλκοβιτς για να πουμε, οτι κι εκεινος πανω κατω σαν τον Πεδουλακη ηταν. Κι ο Φιλ Τζακσον του φερνει λιγο στα φρυδια. Επισης τωρα που το σκεφτομαι κι ο Ομπραντοβιτς ειναι πιο κοντος, τελευταια εχει παρει και κιλα. Ο Πεδουλακης ειναι πιο ωραιο παιδι, ειναι δικος μας, σφακιανος, αρα επρεπε να μεινει στον παγκο. Κακο κανετε στην εικονα του με τις απιθανοτητες που γραφετε εδω μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλησπερα σε ολους.
    PART 1
    Jim τα δυο τελευταια σου αρθρα ειναι δικαια και λες αυτο που πρεπει να ακουστει απο εναν σχολιαστη στη παρουσα φαση.
    η μονη μου διαφωνια ειναι ως προς τον Πεδουλακη και την αμυντικογενη προσεγγιση που εχει καθως και το κτησιμο της εκαστοτε ομαδος που
    ειναι προπονητης.
    πιστευω θα βλεπαμε αλλα πραγματα αν ειχε το Σπανουλη η' τον Λανγκφορντ.

    επειδη το μπασκετ παιζεται και στις δυο μεριες του παρκε η αμυνα εχει την ιδια σημασια με την επιθεση.
    ομως ειναι πιο ευκολο και πιο φτηνο να στησεις μια ομαδα πιο πολυ αμυντικη απο επιθετικη...στην πρωτη περιπτωση θες λιγα χρηματα και καλο σκαουτινγκ να βρεις αθλητικους,με γρηγορα ποδια παικτες που θα βαλουν την ομαδα πανω απο τους ιδιους και θα ελπιζεις οτι θα εχουν την μπασκετικη νοημοσυνη να ανταπεξελθουν σε αυτο το κομματι.
    για να στησεις ομως μια επιθετικη ομαδα θες πολλα λεφτα αφου πρεπει να παρεις ολοκληρωμενους παικτες που θα παιζουν και αμυνα.
    οταν εχεις Διαμαντιδη στην ομαδα σου,ειδικα στα 33. ειναι λογικο να πας σε
    σετ παιχνιδι με πολλα pnr,αλει ουπ καρφωματα και τριποντα απο τις γωνιες.
    θα πας σε πιο σκεπτομενο μπασκετ,δημιουργοντας μις ματς και παιζοντας με αυτα.αν εχεις ομως τον Σπανουλη θα παιξεις αλλιως.

    ο Πεδουλακης παραδοσιακα ναι μεν δινει βαση στην αμυνα αλλα δε παιζει αυτο το μπασκετ που επαιξε στον Παο.το εκανε για να πατησει πανω στα θεμελεια που ειχαν χτισει Ζοτς και 3D.αυτο επρεπε να κανει και το εκανε σωστα τη πρωτη χρονια.
    παιζει αμυντικα αλλα του αρεσει και το τρεξιμο του γηπεδου και οι προσωπικες φασεις των παικτων με τα iso.
    ποτε ομως δε εβαζε μονο 65 ποντους ακομα και σε πιο μικρες ομαδες που ηταν....τον Μακεδονικο π.χ τον ειχε παει τελικο ουλεμπ με 80-85 ποντους.

    ως προπονητης εχει κοουτσαρει μερικους απο τους καλυτερους παικτες στην Ευρωπη στη θεση τους.
    στα PG εχει κοουτσαρει Κορωνιο,Γιαριτς,Διαμαντιδη
    SG ειχε τον μεγαλο Φορντ ενω SF ενας απο τους καλυτερους ξενους που επαιξαν Ευρωπη τον Μαικλ αλλα ειχε και Γκουροβιτς ενω τριαρι τοτε και τεσσαρι μετα ειχε τον Τσαρτσαρη εναν απο τους πιο εξυπνους παικτες και ολοκληρωμενους παικτες που επαιξε μπασκετ στη θεση 4.
    πολλους τους εφερε,αλλους τους βρηκε,αλλους τους εφτιαξε οπως Μαντζαρη και σε πιο χαμηλο επιπεδο Πελεκανο,Παπαμακαριο.
    παντα εψαχνε για προσωπικες φασεις με iso και πιστευε στο επιθετικο ταλεντο των παικτων.
    ειδικα για τους νεους παντα πιστευε στα ταλεντα και τους εβαζε απο μικρους οπως οι τελευταιοι χρονικα,ο Παππας μπηκε επιτοπου μεσα και του εδωσε και τη μπαλα μεχρι να τραυματιστει,ο Χαραλαμποπουλος επαιξε στα 16 του στον Παο και ο 2.15 ο Παππαγιανης στο Περιστερι στα 14 του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. PART 2
    το προβλημα του Παο ειναι οτι εχει στηθει αμυντικα για να κερδιζει τον Ολυμπιακο και λειπουν παικτες με μπασιμο,ντριμπλα,ντριμπλα και σουτ,ποσταρισμα,καλοι στο 1-1 κτλ
    δεν ειναι τυχαιο που ο Ραιτ που με 5 προπονησεις και με μονο οπλο του το
    μπασιμο εχει βαλει 40 ποντους σε 3 παιχνιδια.

    το μεγαλο στοιχημα του καλοκαιριου δεν ειναι ο προπονητης αλλα το μπατζετ και τι παικτες θα ερθουν.

    μαγκες τερμα με Πεδουλακη,ειναι παρελθον.αυτα συμβαινουν στον αθλητισμο και οι ομαδες κοιτανε μπροστα.δε βγαινει κατι με το να συνεχισουμε αυτη τη κουβεντα την υπολοιπη χρονια.
    δε γινεται οταν χανει ο Παο να βγαινουν οι μισοι να κραζουν και οταν βαζει ο Παππας 20 και ο ΜΚΦ 15 ποντους να βγαινουν οι αλλοι μισοι.

    ο Πριφτης ξερει μπασκετ αλλα ειναι λιγο δυσκολη η στιγμη που αναλαμβανει...μπορει η ομαδα να μην εχει τα αποτελεσματα που ειχε με Ολυμπιακο αλλα αυτα συμβαινουν στο μπασκετ.
    μπορει ομως να βγουν μπροστα ταλαντουχοι παικτες οπως Παππας,Γιανκοβιτς να αποκτησουν εμπειριες και να βοηθηθει ετσι τελικα το ελληνικο μπασκετ αν μπορουν αυτοι να ανταπεξελθουν.
    οπως ειναι τα πραγματα θα γουσταρα να βλεπω τον Παππα με τη μπαλα στα χερια να προσπαθει να γραψει η' να διαβασει την αμυνα και να πασαρει.
    πρεπει να παιξουν,δε γινεται αλλιως, να δουμε αν μπορουν να σταθουν σε αυτο το επιπεδο σε βαθος διετιας.

    το μεγαλο στοιχημα του Παο ξαναλεω ειναι το καλοκαιρι και το μπατζετ της ομαδος.
    πρεπει να ερθουν πραγματικα καλοι παικτες με νοοτροπια νικητη και μαζι με αυτους που εχουν διετη συμβολαια και εναν καλο προπονητη να στησουν καλη ομαδα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος, και εφοσον ισχυουν τα νουμερα του των οικονομικων της ομαδος τοτε ανετα μπορουμε να ανεβουμε λιγο παραπανω στα συμβολαια. Αν και νομιζω δεν ειναι θεμα χρηματων αλλα επιλογων.. Ας δουμε τι εχει φιαξει ο ιτουδης, με τι παιχτες εχει φιαξει την ομαδα που εχει φιαξει. Τους περισσοτερους τους ειχαμε διαβασει εδω..
      Θα πρεπει συμβολαια οπως του ουκιτς και του μαυρου να δοθουν σε παιχτες που πραγματικα μπορουνε να βοηθησουνε!!! Ειναι κατανοητο οτι μας λειπουν 2,3 γραναζια για να λειτουργησει η μηχανη, τωρα αν θα τα βρουμε και αν θα βγουνε ειναι αλλο θεμα.

      Διαγραφή
  28. Mάλιστα...σαν να μπερδεύτηκα λίγο...
    Τζιμ,ενώ είχα λάβει την εντύπωση ότι πετάς ξεκάθαρα σαν νόημα ότι ο Πρίφτης αναλαμβάνει κατά κύριο λόγο τον Παναθηναικό άτυπα-αλλά κοινή συναινέσει και ο Αλβέρτης μπαίνει βιτρίνα,εκεί που λες ότι ο Αλβέρτης δεν αρέσκεται ακριβώς σε αυτά περνάς την ιδέα ότι δεν είναι ακριβώς έτσι,απλά οι ισορροπίες φέρνουν νομοτελειακά πιο πάνω τον κόουτς Πρίφτη...
    Δεν ξέρω.Στα μάτια μου,(και χωρίς συνομωσιολογία του τύπου-ο Πρίφτης είναι στάνταρ στο κουμάντο) δεν θα ήταν αδύνατη μια λειτουργική συνεργασία όπου ο Αλβέρτης αναλαμβάνει επίσημα ως κόουτς παίρνοντας τις αποφάσεις για παίκτες,ρόστερ,φιλοσοφία κλπ. και ο Πρίφτης(+Μανωλόπουλο) αναλαμβάνει καθαρά τεχνικό κομμάτι για τακτική-προπονήσεις βοηθητική προσέγγιση ως σύμβουλος.Σαν να λέμε,ο Φράγκι μαθαίνει τα απαραίτητα και παίρνει όσα χρειάζεται από τον Έλληνα κόουτς και έπειτα έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ερώτημα που θέτει ο Τζιμ και η αγωνία όλων μας είναι κατα πόσο λειτουργικό ή προβληματικό θα είναι αυτό το σχήμα! Εμένα πάντως μου φαίνεται "περίεργο", αλλά μακάρι να με διαψεύσουν...

      Μίμης

      Διαγραφή
  29. Το καλοκαιρι θα πρεπει να τα χωσει ο ΔΓ.Αν θελεις final4,πρεπει να παρεις παικτες.
    Ο ΔΔ το καλοκαιρι δεν πρεπει να υπολογιζεται σαν βασικος ασσος και αυτο για να καλυφθει θελει χρημα.Συν ενα καλο πενταρι συν οτι αλλο.....
    Εγω θα ημουν ΟΚ και με το πρωτο σκελος του 77 δηλαδη να φτιαχτει η ομαδα σιγα σιγα με υπομονη,αλλα αποτι βλεπω οι περισσοτεροι ειναι καλομαθημενοι
    Υ.Γ Για οσους λενε για καταστροφικο μπασκετ,θα πω οτι προτιμω να δω μια αμυνα σκυλισια απο ενα λειαπ προπονησης στον αιφνιδιασμο.
    Π.χ το ΠΑΟ - ΟΣΦΠ για τους 16 για μενα ηταν ματσαρα και ας ειχε χαμηλο σκορ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι το επομενο σταδιο, οταν εχεις τον κορυφαιο και σου φευγει, ολοι οι αλλοι σου φαινονται λιγοι.
      Βαλε και τον Ελληνα οπαδο που δεν εχει και πολυ σχεση με το αθλημα, εεεε καταλαβαινεις.
      Πολυ φοβαμαι οτι με τα μυαλα που κουβαλαει ο κοσμος και ο ΔΓ θα δουμε πολλους Πεδουλακηδες ακομη και πολλα "προπονητικα τριο" . Ζητειται ωριμοτης και νηφαλιοτητα.

      Διαγραφή
  30. Ζω κι αναπνεω για το πρωτο ταιμουτ του νεου προπονητικου μας τιμ.
    Πραγματικα ομως εχω τεραστια περιεργεια πως θα λειτουργει ολο αυτο.
    Θα καθεται ο Φρανκυ να μιλαει ο Πριφτης?
    θα μιλαμει ο Μανωλοπουλος?
    Θα μιλαει ο Φρανκυ αφου του τα ψιθιριζει στο αυτι καποιος απο τους αλλους 2?
    Θα εχουνε κανει προβα ολα τα δυνατα σεναρια απο πριν και θα τα εχει μαθει απεκω ο Φρανκυ?
    Δε θα μιλαει κανενας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τους τα λέει ο Πέδουλας από το τηλέφωνο...

      Διαγραφή
  31. Νομίζω ότι οι ρόλοι στο νέο προπονητικό τμήμα του ΠΑΟ είναι δυσδιάκριτοι. Θεωρούμε όλοι και λογικά ότι τον σχεδιασμό του κάθε αγώνα (plan A , B κλπ ) θα τον κάνει ο Πρίφτης. Αν το ματς στραβώσει ποίος και πότε αποφασίζει να αλλάξει το ρυθμό του παιχνιδιού?Το συζητάνε μεταξύ τους και ψηφίζουν? Στα ταιμ άουτ τι γίνεται? Λέει ο Πρίφτης στον Αλβέρτη τι θέλει και αυτός τα λέει στους παίκτες? Αν διαφωνούν μεταξύ τους? Το ματς πάει στο τελευταίο σουτ , ποιος παίρνει τη δύσκολη απόφαση?
    Αν και για το τελευταίο καμιά φορά την απόφαση την παίρνουν οι παίκτες (ΔΔ)
    π.χ https://www.youtube.com/watch?v=4t4F2wrQncc
    (Αν δε μπορεί να πάρω εγώ μπάλα?.... τέλειο )
    Flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απορω που το βρηκες !!! αχαχα θεος ο μπανε και θεικες οι οδηγιες του σοφου.. αν τον επιανε η καμερα να λεει τα ιδια τωρα ποιος ξερει τι θα ειχε ακουσει!!! υπαρχει και σχετικο βιντεο με τον ομπρα και ακομη ενα με τον ομπρα που κανει με το τιμ συμβουλιο και οι παιχτες απλα καθονται στην γωνια τους!!!

      Διαγραφή
    2. Κρισιμος παραγοντας ο Μπουντουρης. Λεει τη γνωμη του. Και ο Ντουντα που δεν εχει χαζους εγωισμους ακουει τους παικτες του.

      Διαγραφή
  32. http://www.youtube.com/watch?v=aZJExkZkZRs#t=1198
    ενδιαφερουσες δηλωσεις Διαμαντιδη απο 19:56 και περα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=195#!preview Συγγνωμη μπορει να κατηγορειτε τον Πεδουλακη οτι εβαζε 65 ποντους μ.ο.Τα στατιστικα ομως λενε αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Παλικαρίσιες δηλώσεις από τον μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, Δημήτρη Διαμαντίδη!!!

    «Θα κάνω ότι μου πει ο προπονητής».

    Τεράστια υποχώρηση από τον 3D!!! Όχι ότι τον πίστεψε κανείς, αλλά ο συμβολισμός της δήλωσης έχει μεγάλη αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απάντηση Φράγκι


    «Θα κάνω ότι μου πει ο Δημήτρης».

    Σύσσωμη η παναθηναική δημοσιογραφική οικογένεια (Χάτζη, Μπάκουλη, Κοντός) ψάχνουν να μάθουν ποιον Δημήτρη εννοεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ντεμαράζ δηλώσεων...

    Πεδουλάκης: «Αφού έκανα ότι μου έλεγε ο Διαμαντίδης, γιατί έφυγα εγώ και έμεινε αυτός;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Kαλησπέρα και από εμένα.

    Άσχετα από το αν η επιλογή της σύνθεσης του προπονητικού επιτελείου ηταν σωστή ή όχι, πιστεύω ότι το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι να στηριχθεί η ομάδα ότι και αν γίνει στα επόμενα παιχνίδια της, καθώς είναι σε ένα κρίσιμο σημείο της χρονιάς και δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για προβληματισμούς και "υπαρξιακές" αμφιβολίες. Θα πρέπει οι φίλοι της ομάδας να στηρίξουν με κάθε τρόπο το νέο προπονητικό επιτελείο, και κυρίως τον Φράγκι, που θα είναι στην πρώτη γραμμή σε αυτή την κίνηση, και συνεπώς πιό εκτεθειμένος στα δίκαια η άδικα πυρά γνωστικών και ασχέτων.

    Jim, όσον αφορά το ΥΓ1, αν εννοείτε τη θέση του point guard όπως την ορίζει η FIBA Europe στο γλωσσάριο της

    http://www.fibaeurope.com/Default.asp?coid={E6BD3533-2D5E-4EFB-A866-7A67BC0AC06F}&subimage=&do=download

    τότε συμφωνώ, γιατί μπορεί να μεταφέρει τη μπάλα από το backcourt στο frontcourt της ομάδας άνετα. ΑΛΛΑ, αν μιλάμε να γίνει εντελώς pass-first παίκτης, δεν είμαι σίγουρος ότι το έχει στο αίμα του, δεδομένου ότι νομίζω ότι είναι ένας πολύ καλός επιθετικός shot-first παίκτης, και γενικά δεν διακρίνεται για την δημιουργική του ικανότητα (και λόγω χαρακτήρα?). Στην καλύτερη του χρονιά, πέρσι στην Α1, είχε ελάχιστα πάνω από 3 τελικές πάσες, για το χρόνο που έπαιζε στον Πανιώνιο., ενώ στο Eurocup είχε 1.1 as, και στην Euroleague φέτος σε 9:40 λεπτά μέσο όρο, μόλις 0.5 as. Τουλάχιστον, αυτή είναι η εντύπωση που μου έχει δωθεί από την μέχρι τώρα παρουσία του, απο τότε που τον παρακολούθούσα στις μικρές εθνικές ομάδες και μέχρι σήμερα. Τα παραπάνω είναι μόνο μια γνώμη που μπορεί να είναι λάθος (και μακάρι να κάνω λάθος).

    Και ένα μικρό quiz για τους φίλους του αθλήματος (για τους ειδικούς είναι πολύ εύκολο):

    1) Σε ποιές περιπτώσεις εφαρμόζουμε την άμυνα zone press 1-2-1-1 (diamond)?

    2) Στο παιχνίδι ΟΣΦΠ - Zielona, που επικράτησε ο ΟΣΦΠ στην τελευταία φάση, το τρίποντο του Μάντζαρη βγήκε μέσα από "επίθεση" baseline out-of-bounds play?

    3) Το staggered screen μπορεί να εφαρμοστεί απέναντι σε κάθε μορφής άμυνα?

    4) Τα κέρατα (Horns) είναι είδος cut?

    Και μια ερώτηση Bonus:

    5) Τί είναι το full-court press? (προσοχή, ερώτηση παγίδα :-) )

    Καλή διασκέδαση!

    Αλέξης.

    ΥΓ. Όποιος γνωρίζει τις απαντήσεις, ας μου τις πει και εμένα, που νομίζω ότι ξέρω μόνο 1-2 από αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά άσε το άθλημα. Υποφέρω να πρέπει να σε διαβάζω.

      Ody

      Διαγραφή
    2. 1) Σε ποιές περιπτώσεις εφαρμόζουμε την άμυνα zone press 1-2-1-1 (diamond)? οταν ο ασσο του αντιπαλου εχει κουλο το ενα χερι? οταν θες να βγαλεις την μπαλα απο τον οργανωτη (αχ τι μου θυμηθες τωρα, την παιζαμε πριν 20 στο παιδικο και ειχαμε κλεισει σπιτια)

      2) Στο παιχνίδι ΟΣΦΠ - Zielona, που επικράτησε ο ΟΣΦΠ στην τελευταία φάση, το τρίποντο του Μάντζαρη βγήκε μέσα από "επίθεση" baseline out-of-bounds play? εμενα για τρελη κωλοφαρδια μου φανηκε

      3) Το staggered screen μπορεί να εφαρμοστεί απέναντι σε κάθε μορφής άμυνα? οχι.δεν θα βολευε σε ματσ απ

      4) Τα κέρατα (Horns) είναι είδος cut?

      Και μια ερώτηση Bonus:

      5) Τί είναι το full-court press? δεν ειναι η πιεση σε ολο το γηπεδο?

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς για τις ερωτήσεις 1, 3 και 4 δεν έχω ιδέα ποιές είναι οι απαντήσεις, οπότε δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα σας.

      Όσον αφορά τις 2 και 5, οι απαντήσεις υπάρχουν στο γλωσσάριο που επικόλλησα στο σχόλιο μου (τον σύνδεσμο), και τελικά πράγματι η 5 ήταν παγίδα. Δέστε και τις λέξεις frontcourt και backcourt που δεν αφορούν μόνο τους παίκτες, αλλά και τα μέρη του γηπέδου, και θα βρείτε την απάντηση.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  38. Γιαννακόπουλος και Πεδουλάκης τα είπαν τετ-α-τετ για όλα. Προφανώς και για τα της αποζημίωσης που έχει λαμβάνειν ο κόουτς.
    Expand
    39m
    Sdog Pick n' Scroll @pnscroll_sdog
    Η πρώτη συνάντηση μετά το διαζύγιο έγινε σήμερα. Αργά το μεσημεράκι με ψαράκι και τσιπουράκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τα είπαν,διαπραγματεύτηκαν,τσίμπησαν&έφυγαν δείχνοντας ότι έχουν άριστες σχέσεις. Ψάριστες.Έτσι λέγεται η ταβέρνα κοντά στο ΟΑΚΑ:Ψάριστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Προσωπικά αυτά τα μυστήρια τρίγωνα με Αλβέρτη, μετά Αλβέρτη-Πρίφτη και τώρα και Μανωλόπουλο μου δίνουν την αίσθηση οτι ο Γιαννακόπουλος βρίσκεται σε μια ελαφριά κατάσταση πανικού και πιστεύω οτι ξέρει μέσα του ήδη οτι έχει κάνει λάθος που αφήνει την ομάδα ξεκρέμαστη σε αυτό το σημείο. Παρ'όλα αυτά, πρέπει να του αναγνωρίσει κανείς οτι ως παράγοντας έχει τη δυνατότητα να δώσει πολύ δράμα και ίντριγκα και μάλιστα ξεφεύγοντας απο τα τετριμμένα του στυλ διαιτησία, προσωπικές κόντρες κλπ. Διότι, για παράδειγμα, έχει βάλει αυτή τη στιγμή τόσο κόσμο να αναρωτιέται :

    1. Γιατί ένας μη προπονητής έχει βοηθό του έναν προπονητή;

    2. Τι θα συμβεί αν σε ένα παιχνίδι που κριθεί στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Πρίφτης ζητήσει η ομάδα να κάνει φάουλ αλλά ο Αλβέρτης διαφωνήσει, πάρει την ευθήνη (εφόσον είναι πρώτος) και η ομάδα χάσει το παιχνίδι με σουτ τριών πόντων;

    3. Γιατί χρείαζεται ο Μανωλόπουλος εφόσον υπάρχει ο Πρίφτης; (και το αντιστροφο).

    4. Πόσο θα αντέξουν τρείς κατα τ'άλλα σοβαροί άνθρωποι να παίζουν σε αυτό το θέατρο σκιών που κανείς δεν παίρνει σοβαρά;

    5. Πόσο περισσότερο θα εμπνεύσει αυτή η κατάσταση παίκτες που υποτίθεται οτι έχουν ξενερώσει και δεν τους ενέπνεε πλέον ο Πεδουλάκης;

    6. Ο Αργύρης, αυτός ο τιποτένιος προπονητής, πως να νιώθει που χρειάζονται τρεις για να τον αντικαταστήσουν;

    7. Οι αντίπαλοι προπονητές ποιόν απο τους τρείς θα πρέπει να αναλύσουν πριν τον αγώνα;

    8. Ο Μπαρτζώκας αν χάσει το παιχνίδι στο ΣΕΦ τι θα βρει να πει;

    9. Οι Αγγελόπουλοι άραγε να κοιτάζουν με κρυφό θαυμασμό τα επιτεύγματα του ομολόγου τους;

    10. Αν το τρίδυμο αποκλειστεί στο top 16 (πολύ πιθανό ούτως ή άλλως) και πάρει τους τελικούς της Α1 (καθόλου απίθανο), γιατί να μη συνεχίσει και του χρόνου;

    11. Και αν συνεχίσει, μήπως να προσθέσουν και έναν τέταρτο για να δώσει αυτό το κλικ παραπάνω και να χτυπήσει η Πανάθα το 7ο; Point guard και κουραφέξαλα, ο Γιαννακόπουλος ανοίγει νέους ορίζοντες στο παγκόσμιο basket.

    12. Δηλαδή τώρα ο Παππάς, ο Γιάνκοβιτς και ο Μαυροκεφαλίδης θα παίρνουν 15λεπτα; Και θα είναι χαρούμενοι; Κι αν τα πάρουν και δεν ανταποκριθούν (που έιναι και το πιθανότερο για παίκτες που'χουν βγάλει ολόκληρη τη σεζόν στον πάγκο), πως θα αισθανθούν;

    13. Αν ο Διαμαντίδης έχει αρχίσει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να αποσυρθεί, πόσο πιο έντονα θα πρέπει να το σκέφτεται σήμερα;

    14. Αν η ομάδα καεί, το καλοκαίρι πάει για νέο restart; Έχει καταλάβει κανείς εκει πέρα οτι τα restart συνήθως προϋποθέτουν φάπες, υπομονή, πίστη σ'ένα πλάνο παρά τις αντιξοότητες και λοιπές αηδίες ή νομίζουν οτι ο κόσμος του ΠΑΟ ψήνεται να βλέπει την ομάδα του να προσπαθεί να μοιάσει στον Ολυμπιακό των τελευταίων χρόνων του Κόκκαλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ιδιοκτήτης μιας εταιρείας προσλαμβάνει έναν μάνατζερ, του αναθέτει συγκεκριμένο πρότζεκτ με συγκεκριμένους πυλώνες.
      Ο μάνατζερ τον πρώτο χρόνο φέρνει εις πέρας τα 2/3 του πρότζεκτ (χώρις η δουλειά του να είναι ποιοτική, παρέμενε όμως αποτελεσματική). Δικαιωματικά κερδίζει το δικαίωμα να αναλάβει και το επόμενο πρότζεκτ με σαφώς βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και budget. Οριοθετούντε όμως παράλληλα και νέοι στόχοι, αποτέλεσμα το οποίο όμως θα είναι και προϊον ποιότικης δουλειάς, ανάπτυξη και καθόδηγηση του νέου εργατικόυ δυναμικού ωστέ σε επόμενα στάδια να ηγείται του τμήματος, ανάπτυξη καινότομων ιδεών. Δουλειά ποιοτική δεν παρουσιάστηκε με αποτέλεσμα και οι στόχοι να δείχνουν ανέφικτοι, στην αξιόλογηση ο ιδιόκτητης θεώρησε οτι το πρότζεκτ όπως αυτός το είχε οραματιστεί εκτροχίαστηκε και αποφάσισε την απομάκρυνση του μάνατζερ. Την θέση του ανέλαβε ο επί 24 χρόνια υπάλληλος και νύν προιστάμενος του τμήματος για να σώσει το πρότζεκτ με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες. Την νέα σεζόν θα δημιουργηθεί νέο πρότζεκτ με νέους στόχους, αν ο προιστάμενος αποδείχτει ικανός μάνατζερ, ίσως κερδίσει και αυτός το δικαίωμα να το αναλάβει. Το σώστο και εμπεριστατώμενο recruiting σε μια επιτυχημένη εταιρεία όμως έρχεται μέσα απο πολύ επιστημόνικη ανάλυση, ατελείωτα interviews και ανάγνωση προφίλ (και εννόω την θέση του μάνατζερ)...αυτό πρέπει να έχει κατά νου ο ιδιόκτητης απο Μαϊο και μετά αν θέλει το νέο πρότζεκτ να είναι επιτυχημένο...η θέση του μάνατζερ είναι η πιο νευραλγική και για αυτό πρέπει να αμοίβεται αναλόγως...άρα εδώ δεν χωράνε τσιγκουνιές...ότι πληρώσεις παίρνεις (συνήθως).
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    2. @Ξανθός Ευθύμιος
      Καλημέρα.
      Έχεις την άποψή σου και αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός. Τη στηρίζεις με επιχειρήματα που άλλος τα δέχεται κι άλλος όχι. Αλλά η προσπάθειά μου να καταλάβω την λογική αλληλουχία των επιχειρημάτων σου, σταματάει στις πρώτες γραμμές του σημερινού σου post.
      Γράφεις ότι ο ΔΓ ανέθεσε ένα project στον Πεδουλάκη προσλαμβάνοντάς τον το καλοκαίρι του 2012. ΟΚ, λέω εγώ αν και το project μου φαινόταν «Να φτιάξουμε μια ομάδα όπως όπως και έχει ο Θεός». Ας μην ξεχνάμε τόσο γρήγορα.
      Έστω, όμως, ότι υπήρχε project. Τα οποίο, λες, έφερε εις πέρας ο Πεδουλάκης κατά τα 2/3. Δηλ. τα 3/3 τι θα ήταν; Να πάρει και την Ευρωλίγκα; Αν αυτό εννοείς πραγματικά, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι εσύ ο ίδιος υπονομεύεις την επιχειρηματολογία σου. Αυτός ο ισχυρισμός ξεπερνάει κάθε λογική.
      Τώρα, σχετικά με τις απολύσεις των managers των εταιρειών και τις αντικαταστάσεις. Δεν ξέρω την εμπειρία σου από των χώρο των επιχειρήσεων και την σχέση σου με την διοίκησή τους. Από την δική μου εμπειρία έχω να σου πω ότι κανένα στέλεχος δεν αντικαθίσταται από τον οποιονδήποτε. Δεν μπορεί δηλ. να απολύσεις τον Δ/ντη Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ενός νοσοκομείου και να τον αντικαθιστάς με έναν γυναικολόγο που παρά το ότι είναι 30 χρόνια υπάλληλος στην εταιρεία, το μόνο που ξέρει για την καρδιά είναι ότι βρίσκεται αριστερά του θώρακα.

      Διαγραφή
    3. Παιδιά μην φέρεστε παράλογα.

      Αν θέλετε σωστή αναλογία, σκεφτείτε το εξής.
      Ο ιδιοκτήτος πιάνει τον manager και του λέει:
      «Άκου να σου πω Αργύρη, θέλουμε να πουλήσουμε το Α προϊόν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στην Ελλάδα μην σε ενδιαφέρει τίποτα, μην ασχοληθείς, το παίρνω πάνω μου. Έχω κλείσει ήδη εργολαβίες, έχω δικούς μας ανθρώπους στις επιτροπές, όλα κανονισμένα. Από εσένα ζητάω να επικεντρωθείς στην Ευρωπαϊκή αγορά, να κάνεις ότι χρειάζεται για να τα καταφέρουμε εκεί. Δε με νοιάζει τι μεθόδους θα χρησιμοποιήσεις, με νοιάζει να πάμε καλά!».

      Και πάει ο Αργύρης στις ευρωπαικές αγορές και δεν μπορεί να σταυρώσει πελάτη, οπότε αποφασίζει το αφεντικό και του δίνει θα παπούτσια στο χέρι. Το αφεντικό γνωρίζει ότι με το παρόν προϊόν και την ήδη διαμορφωμένη στρατηγική η εμπορική σεζόν είναι χαμένη, και ότι είναι να γίνει θα γίνει από του χρόνου. Οπότε σου λέει, αφού στην Ελλάδα τα πάντα είναι κανονισμένα κι εύκολα, γιατί να πληρώνω λεφτά για καινούργιο manager; Τι κέρδος θα αποφέρει; Πάρε λοιπόν τον Φραγκίσκο που είναι και δικό μας παιδί και έχει βγει από τα σπλάχνα της εταιρείας, πάρε κι έναν manager β' διαλογής που να ξέρει τουλάχιστον τα ελάχιστα των οικονομικών, και το καλοκαίρι βλέπουμε.

      Διαγραφή
    4. Φραρτζυ μαλλον πρεπει να εισαι ανθρωπος του ΔΓ για να ξερεις τοσα πολλα εκ των εσω αλλιως δεν εξηγειται. Μαλλον εξηγειται: TROLL

      Διαγραφή
    5. Μεθυσμένος είσαι;

      Διαγραφή
  41. Δήλωση Αλβέρτη: «Στόχος μας να σκοράρουμε σε κάθε ματς»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Επειδή βλέπω διάχυτη την απορία για το ποιά θα είναι η εικόνα στα time outs του "κόουτς"(βαπτισθείς απο dpg) αλβέρτη,η απάντηση είναι στην αρχή του παρακάτω βίντεο:

    http://www.youtube.com/watch?v=zn-_L-FpSdU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα
      Αλβερτης σε ρολο μπεζου και δεν συμμαζευεται...

      Διαγραφή
  43. Jimάρα, μια χαρά καθάρισε για την Βαλένθια ο Λαφαγέτ, χθες.
    Και το μεγάλο σουτ έβαλε και ΤΗΝ άμυνα στον Πόποβιτς έπαιξε στην τελευταία επίθεση της Χίμκι. Στους δικούς μας δεν έκανε το καλοκαίρι;
    Ο τύπος, όπως είναι τώρα οι δικές μας ομάδες, θα ήταν λουκούμι και για του δύο. Δεν ξέρω αν ήταν ακριβός και πόσο αλλά θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Αρκετοί το γράφαμε από πέρσι που έπαιζε στην Ζαλγκίρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα
    'Oχι το 1/3 δεν ηταν η κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ήταν να φάνει ποιότητα στην δουλειά του (πάντα κατά την γνώμη μου, αισθητική και όπτικη). Για εμένα ούτε φέτος ήταν στόχος η κατάκτηση της Ευρωλίγκα (το φαιναλ φορ ίσως).
    Τώρα όσον αφορά τις αντικατάστασεις, θεώρω οτι αδικείς πολύ τον Αλβέρτη και την 24χρονη εμπειρία του στο μπάσκετ του ΠΑΟ. Δεν πείρανε τον διε/ντη marketing να τον κάνουν προπονητή. Έγινε προπονητής ένας πρωην παίκτης με την εμπειρία και τις παραστάσεις του Αλβέρτη, το έχουμε δεί πολλές φορές αυτό να γίνεται. Σίγουρα δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση, αλλα όπως είπα πας αυτή την στιγμή να σώσεις ότι μπορείς, για εμένα είναι μια χαμένη χρονιά και ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αν θα πάρω ή όχι το πρωτάθλημα (θα το πανηγυρίσω βέβαια, όπως και πέρυσι, αλλά δεν θα μου μείνει στην μνήμη ως μια ομάδα που ήταν πραγματικά καλύτερη).
    Για το μέλλον και το τι θα ήθελα να γίνει πιστεύω οι τελευταίες μου φράσεις στο προηγούμενο πόστ μου είναι ενδεικτικές...''Το σώστο και εμπεριστατώμενο recruiting σε μια επιτυχημένη εταιρεία όμως έρχεται μέσα απο πολύ επιστημόνικη ανάλυση, ατελείωτα interviews και ανάγνωση προφίλ (και εννόω την θέση του μάνατζερ)...αυτό πρέπει να έχει κατά νου ο ιδιόκτητης απο Μαϊο και μετά αν θέλει το νέο πρότζεκτ να είναι επιτυχημένο...η θέση του μάνατζερ είναι η πιο νευραλγική και για αυτό πρέπει να αμοίβεται αναλόγως...άρα εδώ δεν χωράνε τσιγκουνιές...ότι πληρώσεις παίρνεις (συνήθως)''
    Ξανθός Ευθύμιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απαντάω στον φίλο 77
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    2. Η καραμελα ¨δεν με ενδιαφερει αν θα παρω το πρωταθλημα¨ ειναι τουλαχιστον εμετικη...

      Διαγραφή
    3. Ναι ρε Κώστας Β, δεν με ενδιαφέρει, γιατί να είναι εμέτικη? Αν δεν το αξίζω, να μην το πάρω. Εχω 50+ τίτλους, τι παραπάνω θα μου προσφέρει άλλος ένας. Αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, και παίζει καλύτερο μπάσκετ να το πάρει και θα του πώ και μπράβο. Αυτή την γαύρικη/ποδοσφαιρική αντίληψη πρωτάθλημα με κάθε μέσο, με την οποία πολλοί οπάδοι (όχι φίλαθλοι) ανηφορίζουν στο ΟΑΚΑ όποτε παίζουμε με τον ΟΣΦΠ σιχαίνομαι και με κάνει να κάνω εμετό.
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    4. Φιλαθλος που λεει ¨δεν με ενδιαφερει αν η ομαδα μου παρει πρωταθλημα¨ πραγματικα δεν ξερω πως να το χαρακτηρισω... Αλλα πες μου τη φραση ¨Αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, και παίζει καλύτερο μπάσκετ να το πάρει¨ που ακριβως το στηριζεις; Γιατι νομιζω εδω εχουν ξεφυγει τα πραγματα και θα αρχισω να παιρνω πρεζες

      Διαγραφή
    5. Έχω πανηγυρίσει άπειρες επιτυχίες με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, δεν με ενδιαφέρει να πάρω το πρωτάθλημα με οποιοδήποτε τρόπο. Πέρυσι ήμουν καλύτερος στην σειρά των τελικών και το πήρα, αν φέτος ο ΟΣΦΠ είναι καλύτερος γιατί να μην το πάρει? Απλά Ελληνικά μιλάω...που ακριβώς έχουν ξεφύγει τα πράγματα?
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    6. ευθυμη θα συμφωνησω μαζι σου στο οτι το πρωταθλημα πλεον δεν ειναι αυτοσκοπος...οκ ναι το θελουμε αλλα δεν θα παιζουμε και αντιμπασκετ για να το παρουμε, και αν το κανουμε μια φορα δεν χρειαζεται να το κανουμε για παντα!!!
      Στην ευρωπη και να περασουμε δεν περασουμε παλι το ιδιο θα ειναι, δεν θα βγαλουμε επιπελον λεφτα ωστε να κανουν καπου την διαφορα.. και σιγουρα δεν θα προχωρουσαμε για πολυ παιζοντας ετσι με ροτεισον 7 παιχτων απλα τα πραγματα. Οσοι σκεφτονται οτι επρεπε να μεινει ο κοουτς γιατι θα γινοταν ενα θαυμα απο την μεγαλοχαρη και αφου περνουσαμε θα κερδιζαμε την τσσκ ή την ρεαλ απλα ονειρευονται. Κανενας δεν ειπε δεν με ενιαφερει ενας τιτλος αλλωστε αυτα μενουνε.. αυτο που λεω ειναι οτι ο τιτλοσ μπορει να μενει το εισιτηριο το πληρωνω με την προυποθεση οτι δεν θα με πονανε τα ματια μου.. γιατι το να βλεπεις 7 παιχτες να πανε πανω κατω και να μην μπορουνε να σκοραρουν ειναι ψυχοβγαλτικο....

      Διαγραφή
    7. Ρε Κωστα Β αν θες ντε και καλα το πρωταθλημα κλειδωμενο τραβα γινε ποδοσφαικος γαβρος με κλειδωμενο το πρωταθλημα απο ιουνιο
      Στο Μπασκετ ας το παιρνει ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ακομα και αν αυτος δεν ειναι ο ΠΑΟ.

      Διαγραφή
  45. Ο Γιαννακοπουλος φρονω οτι την φετινη χρονια την θεωρει ηδη αποτυχημενη και με αυτη την λογικη απελυσε τον Πεδουλακη....Το σκεπτικο του μαντευω οτι ειναι ,εφοσον ο κυρ-Αργυρης:

    απετυχε στην Ευρωπη

    απετυχε να φτιαξει Ελληνικο κορμο

    απετυχε να φτιαξει μια ομαδα να παιζει ελκυστικο μπασκετ

    απετυχε να κανει μια σωστη αποθεραπεια σεναν αθλητη(βλ.ουκιτς,λασμε,δδπερυσι,παπας κλπ),με κινδυνο να καταστρεψει καριερες...
    Επι εποχης ζοτς οι παιχτες επαιζαν εφοσον ηταν 100% σωματικα ετοιμοι,ξεκινωντας σιγα-σιγα την ενταξη τους στην ομαδα...

    ΑΡΑ γιατι να τον κρατησω?
    Για να παρω το πρωταθλημα καιγοντας ολους τους παιχτες??
    Αντι λοιπον αυτης της επιλογης διαλεξε να δωσει εμπειρια στα νεα παιδια και υγεια στους υπολοιπους και βεβαια δεν κοιταξε το δεντρο(δλδ πρωταθλημα),αλλα το δασος(επομενη μερα)...

    Προσωπικα θεωρω επικινδυνο για την υγεια των αθλητων τον Κ.Πεδουλακη...

    Οσον αφορα την επομενη μερα ,,εκεινη ξεκιναει απο το καλοκαιρι...Τοτε κρινεται τις κινησεις....

    Γιατι να παει να παρει βιαστικα εναν προπονητη ο οποιος πιθανως να ειναι ανεπαρκης, και ο οποιος για να ερθει τωρα θα θελει συμβολαιο και την επομενη χρονια???

    Και στο κατω-κατω ο Πεδουλακης εχει 5/6 ηττες στο τοπ16 με ρεκορ 4-5, και οσο προχωραει το τοπ16 μονο χειροτερο Παναθηναικο εβλεπες...Και να θυμισω σε μερικους στην πρωτη φαση ο Παναθηναικος ειχε 5-5 ρεκορ με αθλιες εμφανισεις...Φετος η ομαδα απο την αρχη μεχρι με εξαιρεση 4 ματς (απο τον ημιτελικο κυπελλου μεχρι το τριτο ματς του τοπ16)επαιζε χαλια και ειχε και πολλες ηττες..Η ομαδα δεν μπορουσε να παει χειροτερα...

    Θεωρω πολυ δυσκολο οι παροπλισμενοι να βγουν ξαφνικα απο τον παγο και να κανουν την διαφορα...Αλλα τουλαχιστον θα παιξουν και θα τους δουμε και λιγο...

    Οσο για την επιλογη Αλβερτη-Πριφτη-Μανωλοπουλου,,,οταν υπαχουν ξεκαθαροι ρολοι δεν υπαρχουν προβληματα...Και οι ρολοι εχουν μοιραστει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη φετινη σεζον προσωπικα τα μονα ματς της ομαδας που ευχαριστηθηκα ήταν τα 3 που νικησαμε τον ΟΣΦΠ (μονο για τη νικη και το παθος, οχι για την ποιοτητα), το ματς στον Ερ. Αστερα και το εκτος με Λοκομοτιβ.

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι ο Αργύρης ήταν επικίνδυνος για την υγεία των αθλητών και θα προσθέσω ότι ήταν επικίνδυνος για τη δημόσια αισθητική.

      Διαγραφή
    3. Δεν θα μπορούσα να τα πώ καλύτερα...+1000!!!
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    4. Πολυ χωριατιλα αυτος ο Πεδουλακης ρε παιδι μου... Με τα πουκαμισα εξω, αγγλικα κιτσαρια του θανατα, χάλια, χάλια, χάλια...

      Διαγραφή
  46. ξερουμε ποιος ειναι η kourouna στο all star kourouna;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Αληθεια ποσο χειροτερα μπορει να παει το καραβι ο αλβερτης η τσπ το τριο απο τον πεδουλακη.
    Ειλικρινα ομως.
    Και μην πειτε να χασουμε το πρωταθλημα γιατι ακομα δεν το χουμε παρει.
    Μα ποσο χειροτερα?55π ταβανι?53;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Eίναι οριστικό!

    Τη διαφαινόμενη αποχώρηση Μίνιτς από τον πάγκο του Άρεως θα ακολουθήσει έλευση Αργύρη!

    Μεγάλο ρόλο στον γάμο έπαιξε το γεγονός ότι ο Άρης είναι ομάδα που στηρίζεται σε Έλληνες παίκτες, με μόνο ξένο τον Χαντ, γεγονός που αναιρεί όλα τα εμπόδια επικοινωνίας του κόουτς Μποχού με τους παίκτες του.

    Παράλληλα ο Έλληνας προπονητής, σε ένα περιβάλλον λιγότερο ανταγωνιστικό και απαιτητικό από αυτό του ΠΑΟ, θα έχει τη δυνατότητα να αφιερώσει χρόνο και δυνάμεις στα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών, ώστε σε βάθος τριετίας να "κατακτήσει" άλλον έναν τίτλο, αυτόν του lower.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Mη μιλατε ετσι για τον καθηγητη πανεπιστημιου..
    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/594866/eimai-o-argyris-kai-molis-apolythika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Nα δείτε που ο Αλβέρτης θα εξελιχθεί ως τρίτος καλύτερος προπονητής της Ευρώπης.

    Γατάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μάλλον παίρνεται χάπια όσοι νομίζετε ότι θα πάμε καλύτερα με τους Πρίφτηδες κλπ. Η ομάδα είναι στημένη σε συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, τα λάθη έγιναν στο recruitment. Η απόλυση (ΑΝ έπρεπε να γίνει), έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι ή το καλοκαίρι που μας έρχεται. Οσον αφορά τον Παππά και Γιάνκοβιτς που παραπονιούνται ότι δεν τους έβαζε πολύ τους είδαμε τι κάναν όταν έμπαιναν μέσα, απόλυτο μηδέν (εξαίρεση Παππάς στο Βελιγράδι). Θυμηθήτε πόσον καιρό κάναν τα πουλέν του Ιβκοβιτς (Παπανίκ, Σλουκ και Μαντζαρης) να μπουν στο κλίμα της ευρωλίγκας και να αποδώσουν. Να κάτσουν να δουλέψουν και να κερδίσουν τη θέση τους με το σπαθί τους. Προσόντα παραέχουν αλλά η πεντάδα στην Πανάθα θέλει και πολυυυυυυυύ δουλειά. Ακομψη η απόλυση σε προπονητή που σε κράτησε πέρσι και ξεφτίλισε τον πελάτη, δεν θα προσφέρει τίποτα, προσοχή στις φάπες που θα ρθουν (ο Αγγέλου παραμονεύει για αρχή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. " Φάπες", πάντως, φέτος έχουν πέσει πολλές, εκτός κι αν με τον Πεδουλάκη στον πάγκο τη νίκη με την Εφές και την κάθε Εφές την είχαμε στο τσεπάκι και δεν το έχω πάρει πρέφα. 10 ήττες μέχρι τώρα και καμία νίκη σε κομβικό παιχνίδι ή σοβαρή έδρα. Μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί κανείς με το τάιμινγκ ή την απόλυση του προπονητή αυτή καθεαυτή, αλλά μην το γυρίσουμε στα επιχειρήματα-κατινιές ( αυτό ισχύει και για τις 2 πλευρές) για να το παίξουμε δικαιωμένοι. Λες και αν κερδίσει πχ ο Παναθηναϊκός την Εφές με τον Γιάνκοβιτς να σκοράρει 6 πόντους, αυτό θα σημαίνει ότι ορθώς απολύθηκε ο προπονητής. Με το ένα πόδι εκτός οκτάδας είναι η ομάδα και πρέπει να πάει από υπέρβαση σε υπέρβαση για να βγει τέταρτη στον όμιλο, τη στιγμή που αγκομαχάει από την αρχή της χρονιάς και δεν έχει κερδίσει ούτε μισό ματς εύκολα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν αλλάζει ακόμα κι αν έμενε στον πάγκο ο Αργύρης μέχρι την αιωνιότητα.

      Διαγραφή
    2. @ gogos:

      Γράφεις "οι Πριφτηδες". Εχεις τοσο κακή γνωμη για τον Πριφτη? Επισης, όταν ερχόταν στον ΠΑΟ ο Πεδουλάκης, έλεγες "οι Πεδουλακηδες"?

      Διαγραφή
  52. Παιδιά εγώ δεν ασχολούμαι με το μπάσκετ και δεν έχω ιδέα για τι μιλάτε αλλά πάτησα τη λέξη recruit στο google και 9/10 αποτελέσματα ήταν απο αυτό το μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι μεγαλος.

      Διαγραφή
    2. αμα βαλεις front court, mentality,σπρινγκρολς και φουνταμενταλ θα τα δεις ολα

      Διαγραφή
  53. Διαβάζω προσεκτικά όλους όσους συμφωνούν με την αποπομπή του Πεδουλάκη και υπάρχει πλουραλισμός στα όσα προσάπτουν στον κόουτς. Αλλά, ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιό ήταν το project του περασμένου καλοκαιριού.

    1. Να κάνουμε το triple crown και να σηκώσουμε το 7ο ;
    2. Να φρεσκάρουμε την ομάδα με νέα παιδιά (Παππά-Γιάνκοβιτς);
    3. Να απογαλακτιστούμε από τον Διαμαντίδη ώστε να ετοιμάσουμε την επόμενη ημέρα;
    4. Να παίζουμε ελκυστικό μπάσκετ για να γεμίζει το ΟΑΚΑ και να απολαμβάνει το απαιτητικό κοινό που έχει καλομάθει;
    5. Να παίζουμε θεματικά ώστε να αυξήσουμε την τηλεθέαση στην Κίνα και να πουλάμε 6. πολλές φανέλες και αξεσουάρ;
    6. Να κερδίζουμε τον Ολυμπιακό όπου τον πετυχαίνουμε για να κάνουμε καζούρα από τα ΜΜΕ του Προέδρου και να αυξάνονται οι κυκλοφορίες και επισκεψιμότητες;
    7. Να λανσάρουμε ιδέες και στυλ παιχνιδιού στην Ευρώπη, να τα πατεντάρουμε, να πάρουμε πιστοποίηση ISO και να οικονομήσουμε από την ευρεσιτεχνία;
    8. Να παίζουν όλοι οι παίκτες για να μην μένει κανείς παραπονεμένος γιατί πάνω από όλα είμαστε μια οικογένεια με καλό κλίμα;
    9. Να ευχαριστιέται θέαμα ο Πρόεδρος όταν είναι στις εξέδρες και να καμαρώνει για το δημιούργημά του;
    10. Να παίζουμε πιο γρήγορα γιατί το αργό τέμπο φέρνει σε ταινίες του Αγγελόπουλου και δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τα σινεμά;
    11. Να βρούμε νέους τρόπους αποθεραπείας των τραυματιών με τον κυρίαρχο ρόλο να τον έχει ο προπονητής και να κάνουμε πέρα τους γιατρούς γιατί κοστίζουν;
    12. Να μάθει τρόπους, ντύσιμο και αγγλικά ο Άρτζι, γιατί πάνω από όλα ο κόουτς του εξάστερου πρέπει να έχει στυλ;

    Τελικά τί σκατά πλάνο είχαν φτιάξει; Έχει πάρει πρέφα κανείς; Όλα τα παραπάνω; Κάποια από αυτά;

    Όντως, σε κάποια ο Πεδουλάκης δεν ανταποκρίθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειστε θεοι και οι 2!!Ο 2ος τα λεει λιγο καλυτερα..αλλα ειμαι κι εγω λιγο κυνικουλης..και ενεκα η αλληλεγκυη..
      Κατα τ'αλλα 77 δεν εχεις αδικα..αλλα, αστο τωρα, γαματο..την εκαμε τη μαλακια ο Τρακης..Παμε παρακατω, γιατι προεδρο δεν μπορουμε να αλλαξουμε(τουλαχιστον τωρα) και θα καταντησουμε στα μοναστηρια, οπως πολυ σωστα σου υπογραμμιζει ο φιλος Μενιπος

      Διαγραφή
    2. Εγω παντως θα περιμενω καθε καλοκαιρι να επιστρεψει ο Πεδουλας.Καταλαβαινω βεβαια οτι θα περιμενω ματαιως γιατι ο Παναθηναϊκος δεν του προσφερει τις καταλληλες συνθηκες για να αναπτυξει την μπασκετικη του φιλοσοφια. Εμεις θα ξεροσταλιαζουμε με τον Πριφτη και το Μανωλοπουλο και ο Πεδουλακης θα κανει μεγαλες πορειες με τις ομαδες της καρδιας του.Το Περιστερι, το Μακεδονικο κλπ. Ομαδες με οραμα και αξιοπρεπες ροστερ.Οχι σαν αυτο που του εδωσε ο Γιαννακοπουλος.

      Διαγραφή
  54. Τρακη..ακου 'δω τον "αρχοντα" να μαθεις λιγο μπασκετακι..
    Κλεινεις Jankunas απο τωρα, για τα πλει οφσ της Α1..κι εχεις ετοιμη παιχτουρα για του χρονου.
    ΥΓ: Παμε μωρη αρρωστια, Φραγκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Και να βγεις κυριε, υπευθυνα, να μας πεις πώς το τριβουν το πιπερι..
    Οχι αρλουμπες περι δυσκολου εργου και τεραστιας πιεσης, και τετοια..αυτα τα ξερουμε..ειναι βερεσεδικα..
    Θανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Όταν βλέπεις τη δουλειά που κάνει ο Μαρκόπουλος στον ΠΑΟΚ με μπατζετ αστειο (~300.000, οι περισσότεροι παιζουν σχεδόν τζάμπα), δεν μπορείς παρά να απογοητεύεσαι από αυτά που έκανε ο Πεδουλάκης στον ΠΑΟ, αλλά και ο Μπαρτζώκας στον ΟΣΦΠ. Και μιλάω για την καθαρά μπασκετική δουλειά, για να σας προλάβω αν μου πείτε για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Μπ. ή τους εγχώριους τίτλους που πήρε ο Π.

    Μπάσκετ εξαιρετικό που χαίρεσαι να το βλέπεις, με συντριπτική πλειοψηφια των επιθεσεων να γινεται κοντά στο καλάθι -με όλους τους τρόπους- με ωραία κίνηση, με τρέξιμο, με λογικά τελωσπάντων πράγματα. Και με τί παίχτες? Οι μόνοι ποιοτικοί είναι ο (καταπληκτικός, αλλά 38 ετών) Χαραλαμπίδης και ο επίσης καταπληκτικός DJ Cooper (που όμως είναι ένα παιδί 23 ετών που πρωτοήρθε από το κολλέγιο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μόλις το καλοκαίρι). Να βάλω στους ταλαντούχους επίσης τον Τσαϊρελη, που στον Αρη έμοιαζε με άλλο-ενα-άκόμη-χαμένο-ταλέντο και ευτυχώς για την καριέρα του αποφάσισε σχεδόν χωρίς αμοιβή να έρθει να την σώσει στο μπασκετικό πρόγραμμα του κόουτς Μαρκόπουλου, τον συμπαθητικό για Α1 Πειν και τον Μπόγρη που είναι εξαιρετικός στο πικ ν ρολ αλλά δεν πηδάει ούτε εφημερίδα και φυσικά δεν μαρκάρει ούτε κουνούπι στην άμυνα. Τη 12αδα συμπληρώνουν καποια παιδιά που μετά βίας θα χωράγανε σε μικρομεσαία ομάδα Α1.

    Ο τρόπος που παίζει αυτό το σύνολο βάζει τα γυαλιά σε όλους. Και, ναι μεν δεν μπορούσε να ανταποκριθεί επαρκώς στο Eurocup, αλλά δεν φαντάζομαι να έχουμε απαίτηση ένα τόσο φτηνό ρόστερ με 2 ξένους μόνο να τα πάει καλά εκεί. Στη δε Ελλάδα, έχει αντιμετωπίσει στα ίσα τις δυο πιο ακριβές ελληνικές ομάδες: πέρσυ (που ήταν και χωρίς καν ξενους, και με το Λαζαρο σεντερ) έκανε πλάκα στον Ολυμπιακό, ενώ και ο ΠΑΟ μετά δυσκολίας (και με κάποια σφυριγματάκια υπερ του) τους νικησε. Αλλα και φετος, παλι με διαιτητική παρέμβαση έχασε το παιχνίδι με ΟΣΦΠ, ενα παιχνιδι όπου δικαιουταν ξεκαθαρα τη νικη.

    Φανταστείτε λοιπόν ο κόουτς Μαρκόπουλος -ο καλύτερος Έλληνας προπονητής -να είχε μπάτζετ όχι 14 μύρια, αλλά 2-3. Βλέπω εύκολα να χτυπούσε τίτλο στην Ελλάδα. Με τα 14 πάντως, δεν ξέρω αν θα σήκωνε και Ευρωλίγκα, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ θα παρουσίαζε κάτι που θα χαιρόσουν να βλέπεις.

    Μα τι λεω? Εδω ακόμα και τώρα, συχνά προτιμώ να δω στην Α1 ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ παρά της ομάδας μου (ΠΑΟ) που παίζει μπάσκετ-αγκομαχητό με 800 τρίποντα ανά παιχνίδι. Πιστεύω μάλιστα, πως ο Δημητρης Γιαννακοπουλος, κάτι παρόμοιο πρέπει να είδε και έφτασε στο αμην. Μακάρι, αν το καλοκαίρι δε γίνει το θαύμα της επιστροφής Ζοτς, ο κ. Μαρκόπουλος να είναι μια από τις πρώτες επιλογές για τον πάγκο μας, γιατί όχι και με βοηθούς τους τωρινούς (Πριφτη-Μανωλοπουλο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ρε και ο Μαρκόπουλος που τον έχει ξεπεράσει το μπάσκετ εδώ και μια δεκαετία...

      Μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ.
      Το πολύ καλό χαρακτηριστικό του Σούλη είναι ότι καταφέρνει η ομάδα του να παίζει πειθαρχημένο μπάσκετ και να κάνει κάποια βασικά πραγματάκια αρκετά καλά.
      Φέτος του βρήκε ο Σφαιρόπουλος, που είναι καλός γνώστης της αμερικάνικης αγοράς, τον Dj Couper, που είναι ένας φανταστικός κουμανταδόρος και πολύ καλός στο pnr και έχει δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα.

      Όχι ο Μαρκόπουλος δεν είναι για παραπάνω επίπεδο, έχει πρόβλημα από φρέσκες ιδέες, σύγχρονες φιλοσοφίες στο recruiting και γενικότερα. Είναι για ομάδες με παρόμοιο μπάτζετ με τον ΠΑΟΚ που μπορεί να δημιουργήσει ένα συνεκτικό και πειθαρχημένο σύνολο με συγκεκριμένο ταβάνι και αρκετά προβλέψιμο τρόπο αντιμετώπισης απο τον αντίπαλο.

      Dali.S

      Διαγραφή
    2. Μπορεί μεν το κείμενο να είναι ελαφρώς πιο εμφατικό-υπερβολικό από ότι πρέπει,αλλά αντικατοπρίζει πλήρως τη δουλειά του Μαρκόπουλου.Πρέπει να λέγονται κάποια πράγματα για ανθρώπους που δουλεύουν σωστά αλλά δεν είναι και οι πιο τουριστικοί για να τους δούμε στα media και σε πιο προχωρημένες καταστάσεις.
      Ο Μαρκόπουλος για μένα είναι εξαιρετικός αρχιτέκτονας,ξεζουμίζει κάθε παίκτη του,πραγματικά πολύ εντυπωσιακός. Η πιο μεγάλη του αδυναμία νομίζω είναι οι τακτικές προσεγγίσεις σε παιχνίδια και το coaching σε ορισμένες περιπτώσεις ώστε πχ. να πάρει κρίσιμα ματς που είναι στο επίπεδο της ομάδας του(βλ.απέναντι σε Πανιώνιο,ή στο Eurocup)

      Διαγραφή
    3. @Dali.S
      O Σφαιροπουλος βρηκε το DJ Cooper για το Μαρκοπουλο;; Που το ακουσες αυτο; Εγω εχω διαβασει ολοκληρο ρεπορταζ για το πως τον βρηκε ο Σταυροπουλος και πως τελικα τον επεισε να ερθει στην Ελλαδα. Μου φαινεται πιθανοτερο σεναριο αυτο. Εγραψα και πιο κατω οτι ο Μαρκοπουλος δεν ειναι μονος του.Υποστηριζεται απο σοβαρους ανθρωπους στο εργο του.Αν δεν υπαρχει αυτο, ο,τι και να ειναι ο προπονητης δεν μπορει να γινει δουλεια.
      Η κριτικη σου νομιζω οτι παραειναι οξεια. ΟΚ, δεν ειναι Ομπραντοβιτς ή Ιβκοβιτς ή Μεσινα ή Μπλατ προφανως. Αλλα δυσκολευομαι να βρω Ελληνες προπονητες που να εφαρμοζουν επιτυχως τις φρεσκες ιδεες που αναφερεις.Ποιος δηλαδη εφαρμοζει νεες ιδεες και πετυχαινει καλυτερο αποτελεσμα βασει των υλικων που εχει. Ο Σφαιροπουλος ας πουμε που ειναι αξιολογος εχει πολυ υψηλοτερο μπατζετ και πετυχαινει οριακα καλυτερο αποτελεσμα. Ο Μαρκοπουλος με καλο ροστερ εφτιαχνε πολυ ανταγωνιστικες ομαδες.Μεχρι και Κορατς πηρε. Π.χ. για τον Κατσικαρη γραφονται υμνοι επειδη πηγε στον τελικο χωρις να το παρει.Δεχομαι οτι περασαν τα χρονια και δεν ειναι στην πρωτη του νιοτη ο Σουλης αλλα παντως παραμενει προπονητης με στοιχεια που δεν τα βρισκεις ευκολα στην Ελλαδα.
      Οπως και να'χει εμενα με συμφερει να τον βλεπετε ως ξεπερασμενο για να τον αφησετε στη Θεσσαλονικη.

      Διαγραφή
    4. Ωχ μπέρδεψα Σταυρόπουλο με σφαιρόπουλο εκ παραδρομής.
      Ναι ο Σταυρόπουλος τον ανακάλαλυψε και τον έφερε, αυτον ήθελα να αναφέρω και στο προηγούμενο post. Η γνώμη μου για τον προπονητή Μαρκόπουλο δεν αλλάζει και σε αυτό δυστυχώς θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε. Τον παρακολουθώ χρόνια (όπως και εσύ φαντάζομαι) και δεν τον έχω δεί να κάνει ούτε ένα βήμα παραπάνω στον τρόπο που προσεγγίζει το άλθημα.
      Και εγώ απο Θεσσαλονίκη είμαι και εμένα με συμφέρει ο Σούλης να μείνει εδώ γιατί είναι φτιγμένος για ομάδες του επιπέδου της πόλης μας (έτσι όπως είναι τώρα). Σε αυτές μπορεί να προσφέρει ώστε σταδιακά να ξανανέβουν, να προσελκύσουν τον κόσμο και ενδεχομένως και κάποια κεφάλαια ωστέ να αρχίσει να κλείνει σταδιακά η ψαλίδα με τους μεγάλους της Αθήνας.

      Υ.Γ θα ήθελα κάποιος να με διορθώσει αν κάνω λάθος αλλά δεν νομίζω κάποιος φίλαθλος των ΟΣΦΠ και ΠΑΟ να λιγουρεύεται τον Μαρκόπουλο για την επόμενη μέρα της ομάδας του...

      Dali.S

      Διαγραφή
    5. @Dali.S
      Σωστο το Υ.Γ.
      Υπαρχει και κατι ακομα.Και να τον λιγουρευονταν δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι ο Μαρκοπουλος εχει διαθεση να παει να μπλεξει με ΠΑΟ/ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
    6. Εγω όπως εγραψα και στο αρχικο μου ποστ, ως φιλαθλος του ΠΑΟ τον θελω στον παγκο μας εφοσον η ομαδα θελει να παει σε οικονομικη λυση για προπονητη (αν δηλαδη δεν παει σε Ζοτς, Μπλατ, κλπ), περισσοτερο απο αλλους φτηνους οπως ο Σφαιροπουλος, ο Πριφτης ή ο Φρανκυ

      Διαγραφή
  57. Συγχαρητηρια στο φιλο βαζελο..
    Να σημειωσω για την ομαδα μου τα εξης:
    1ον Συμφωνα με τις δηλωσεις που εκανε ο Μπανε τις προαλλες για την προπωληση των εισιτηριων δεν υπαρχει στην ομαδα συμβολαιο πανω απο 50000.Δηλ ακομα και ο Κουπερ παιρνει λιγοτερα.
    2ον Ο ΠΑΟΚ παιζει χωρις τη στηριξη του κοσμου του.
    3ον Ο Μαρκοπουλος ειναι απο τους μεγαλυτερους πιστωτες του ΠΑΟΚ.
    Η αποψη μου ειναι οτι στη λειτουργια της ομαδας τεραστιο ρολο εχει παιξει ο Μαρκοπουλος αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι προεδρος ειναι ο Μπανε και τεχνικος διευθυντης ο Σταυροπουλος. Ανθρωποι δηλαδη που ειναι σοβαροι και ξερουν μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι μεγαλος!!
      Παναθηναικος ειμαι..αλλα ελπιζω να βρεθουμε στην Πυλαια!Θα ερθω να την δω την ομαδα..
      Θανος(δεν ειμαι ο απο πανω)

      Διαγραφή
    2. Να΄σαι καλα αδερφε
      Μεγαλοι ειναι ο Μπανε και ο Ματζικ

      Διαγραφή
  58. ΤΕΛΙΚΑ το πλανο του Πεδουλακη ηταν:
    1)Να παιζει η ομαδα low-tempo μπασκετ ,με στοχο τους 65π.
    2)Να παιζει σφιχτη αμυνα στα ορια του φαουλ , με στοχο ο αντιπαλος να βαζει 60π.
    3)Να βαζει το ΔΔ 35΄ με στοχο να παρει εμπειρια και να μαθει ωστε να βελτιωθει και να βρει ρυθμο...
    4)Να βαζει παπα-γιανκοβιτς απο 5΄ λεπτα ανα δυο ματς για να μην τους καψει καθως ειναι νεα παιδια και δεν εχουν αναπτυξει το καταλληλο μυικο συστημα για να ανταπεξελθουν...Μολις γινουν 34-35 θα ειναι ετοιμοι...
    5)Να παιζει η μιση ομαδα τραυματισμενη με στοχο την ταχυτερη και αποθεραπεια της...
    6)Να χτιστει ολη η ομαδα γυρω απο τον ΔΔ ωστε να ειναι ετοιμος ο Παναθηναικος του αυριο...
    7)Να παιζει με λασμε στο 5 για να μαθει να αποφευγει τους τραυματισμους...
    8)1 καθαρος δημιουργος φτανει και περισσευει για 2 χρονια...Ειδικα αν ειναι 35...
    9)Η τενοντιτιδα και ειδικα στον αχλλειο αποθεραπευεται γρηγοροτερα οταν παιζεις μπασκετ ΟΧΙ ΜΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ....Το ιδιο ισχυει για το οστικο οιδημα(βλ.λασμε,καρυ για τον οποιο απορω γιατι δεν παιζει ακομα),και βεβαια αν παθεις κακωσεις στους συνδεσμους του αγκωνα (βλ.παπα) ΜΟΝΟ τοτε εχεις πιθανοτητες να παιξεις αρκετο χρονο σε παιχνιδι(βλ.ημιτελικο κυπελλου)...ΑΝ εισαι υγιης πληρως ΔΕΝ παιζεις...
    10)Και βεβαια να χτισεις την ομαδα γυρω απο εμπειρους ξενους και λιγους Ελληνες,παλι εμπειρους...

    Λοιπον φανταζομαι το πλανο Πεδουλακη λειτουργησε αψογα...Τωρα γιατι εφυγε???ειναι αποριας αξιο....ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΓΙΗΣ...

    Αλλα βεβαια ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟ F-4.αλλωστε απο ηττα σε ηττα πηγαινε οποτε ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΠΑΣ F-4...

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΡΓΥΡΗ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεμα τραυματισμοι ειναι περιεργο επι αρτζι, οχι γιατι θεωρω υπευθυνο τον ιδιο , αλλα για αυτα που ανεφερες.. πως γινεται ο ουκιτς να λενε οτι κανει 1 προπονηση την βδομαδα και ομως να τον βαζει να παιζει 35 λεπτα?? ο διαμαντιδης την περασμενη χρονια??? που επαιζε με τραυματισμο και το μαθαμε το καλοκαιρι??? ο λασμε ο παππας??? ολα αυτα περιεργα και κανεις δεν ξερει τι ειναι αληθεια και τι οχι

      Διαγραφή
  59. Η 10η αγωνιστική ημέρα της Euroleague
    (ή ένα Gourmet γεύμα προσφορά του ΔΙΟΓΕΝΗΣ)

    Το μενού της ημέρας (Table d'hôte)


    ΑΠΕΡΙΤΙΦ

    Vermouth Cassis (CSKA - Partizan)

    Καλό παιχνιδάκι για ξεκίνημα, ευκολόπιοτο και ευκολοχώνευτο, με την CSKA λογικά να θέλει να ρεφάρει την ανέλπιστη ήττα της στο πρώτο παιχνίδι, προκειμένου να παραμείνει σε θέση ισχύος για την 1η θέση του ομίλου της.


    ΟΡΕΚΤΙΚΑ (Κρύα ή ζεστά)

    Smoked Salmon Gateau with Guacamole (Fener - Malaga (Καυτό))

    Μακράν το σημαντικότερο ορεκτικό της ημέρας. Για την Fener η νίκη είναι μονόδρομος αν θέλει να ελπίζει στην πρόκριση της στα play-off. Η Malaga, αν νικήσει, αποκτά προβάδισμα έναντι ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, που έχουν χάσει και οι δύο στην Πόλη, και παραμένει, ενισχυμένη, στο κυνήγι της 2ης προνομιούχου θέσης. Δυνατό ορεκτικό για γερά νεύρα, που αναμένεται να είναι ντέρμπι μέχρι το τέλος. Απολαύστε το άφοβα, περιέχει πολλές θερμίδες μεν, θα τις έχετε κάψει στο τέλος δε, οπότε και γάτα παιχνίδι και ζημιά.

    ή

    Duck and Foie Gras Terrine with a Sweetened Tomato Chutney (Bayern - Real (Δροσερό))

    Ευχάριστο ορεκτικό και ελαφρύ, που θεωρώ ότι θα είναι ανοικτό και γρήγορο με θέαμα, λόγω της υπάρξης των δυο αυτών ομάδων, που γενικά τους αρέσει να τρέχουν. Σημαντικό και για τις δύο ομάδες, καθώς η μεν Bayern θέλει τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης με μεταφορικό μέσο την τέταρτη θέση, ενώ η Real για να μπορέσει να διατηρήσει ακέραιες τις πιθανότητές της για την πρώτη θέση του ομίλου, ενόψει του επόμενου αγώνα της με την CSKA στις 20/3, στον οποίο αναμένεται να πέσουν κορμιά για την πρώτη θέση.


    Άλλα ορεκτικά, που όμως δεν προτείνονται ως εδέσματα από τον Σεφ, είναι τα Maccabi - Zalgiris και Kutxa - Armani που και τα δύο είναι πολύ ελαφρά και με τις Maccabi και Armani, όντας πολύ καλύτερες ομάδες και θέλοντας να διατηρηθούν στις θέσεις τους στους ομίλους τους, να αναμένεται να επικρατήσουν εύκολα ή δύσκολα των αντιπάλων τους, που δεν έχουν και κάποιο συγκεκριμένο στόχο πέρα από μια καλή εμφάνιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ (Ζεστό)

    Rump of Hampshire Lamb served with Aubergine Caponata (Kuban - Galatasaray (Λάβα))

    Πολύ δυνατό πρώτο πιάτο της ημέρας, που μεταφράζετε σε "ο θάνατος σου η ζωή μου" για τις δύο ομάδες, καθώς ο ηττημένος από αυτό τον αγώνα, θα βρεθεί με το ένα πόδι στο νερό και τον βράχο περασμένο στο λαιμό του, έτοιμο να βάλει και το άλλο μέσα, και να αποχαιρετήσει τα play-off. Να θυμίσω ότι στο πρώτο παιχνίδι, η Galatasaray αυτοκτόνησε με 1 πόντο, οπότε τα πάντα σε αυτόν τον αγώνα είναι ανοιχτά. Παιχνίδι για πολύ γερά νεύρα, που αναμένεται να είναι και αυτό ντέρμπι μέχρι το τέλος, και όποιος αντέξει. Απολαύστε το σε συνδυασμό με τον προτεινόμενο οίνο παρακάτω. Ίσως το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας.


    ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ (Ζεστό)

    Fillet of Sea Bass with Baby Vegetables and Saffron Cream (Efes - ΠΑΟ (Καυτό))

    Το κυρίως πιάτο του γεύματος (της αγωνιστικής), του οποίου η κρεμώδης γεύση του φιλέτου σε μαγνητίζει λόγω και των εξελίξεων στον ΠΑΟ με την αλλαγή του προπονητικού επιτελείου. Η Efes θα παίξει κυρίως για το γόητρο της, ενώ σημαντικός παράγοντας αβεβαιότητας για τη γεύση του αγώνα (μέχρι να έχει δοκιμαστεί όλο το πιάτο), θα είναι η απώλεια των Gist και Curry από τον ΠΑΟ. Το πιάτο αυτό θα είναι γαρνιρισμένο με δροσερά φύλλα Παππά, Γιάνκοβιτς και ΜΚΦ. Ο ΠΑΟ χρειάζεται την νίκη (παρόλο που δεν είναι παιχνίδι do or die) για πολλούς λόγους, και κυρίως για να βοηθηθεί στο έργο του το νέο προπονητικό επιτελείο. Ο αγώνας ζωής και θανάτου, εκτός απροόπτου, θα είναι ο επόμενος με τη Fener στο ΟΑΚΑ. Εξαιρετικό έδεσμα, και δικαιολογημένα, κατά τη γνώμη του Σεφ, το κύριο πιάτο της 10ης αγωνιστικής. Βασική προυπόθεση για να απολαύσετε το πιάτο αυτό, είναι να μην κρίνετε εκ των υστέρων από αυτό το παιχνίδι (χάσει - κερδίσει ο ΠΑΟ) το προπονητικό επιτελείο, που είναι σε φάση προσαρμογής και για τον κ. Πρίφτη ένταξης και γνωριμίας με την ομάδα. Μετά το τέλος του πιάτου, αφήστε το γεύμα να καθήσει καλά, συνοδεία του εξαιρετικού οίνου παρακάτω, για να έχετε σαφέστερα συμπεράσματα για την αξία του γεύματος.


    ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ (Κρύο)

    Chocolate and Malibu Marquise served with Coconut Ice Cream and Poached Pineapple (Barca - ΟΣΦΠ (Δροσερό))

    Και το βράαδυ..., το βραδάακι... επιδόρπιο θα έχει γλυκό...
    Το Table d'hôte γεύμα μας κλείνει με το συγκεκριμένο επιδόρπιο, που δένει ευχάριστα με τα προηγούμενα εδέσματα, με τη βελούδινη γεύση του να αφήνει μια ευχάριστη νότα δροσιάς. Το συγκεκριμένο επιδόρπιο, προβλέπεται να σας αφήσει ευχάριστες στιγμές από δύο ομάδες, την πιό φορμαρισμένη της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, απέναντι στον ΟΣΦΠ χωρίς δύο από τα κύρια συστατικά του γλυκού, τον VSpan και τον Πριντ. Για να κρατηθεί η φρουτώδης και δροσερή γεύση του επιδορπίου, έχει γίνει προσθήκη φρέσκων (δροσερών) υλικών, όπως μια κουταλιά του γλυκού Παπαπέτρου στο 3?, αναμεμειγμένο με Πέρπε (να κάνει το μεροκάματο του) στο 4 καθώς και με δύο κουταλιές της σούπας δροσιά Αγραβάνη? και Pet στο 4. Αναμένεται ευχάριστο παιχνίδι, που αφενός δεν είναι κρίσιμο για τον ΟΣΦΠ, αφετέρου για την Barca η πρώτη της ευκαιρία για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου μας.

    Ο Σεφ προτείνει να απολαύστε το επιδόρπιο σας με μια δόση Highland Fling γαρνιρισμένο με μια πράσινη ελιά.


    ΠΟΤΟ

    Hermitage, Le Chevalier de Sterimberg, Paul Jaboulet Aine


    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Και κάτι που πέρασε απαρατήρητο και δεν σχολιάστηκε καθόλου την περασμένη εβδομάδα.

    Μετά το Barca - Fener την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, και βέβαια πριν από τα γεγονότα στον ΠΑΟ την επομένη, ο Obradovic είπε το εξής:

    (Αυτό το παιχνίδι πάντως δεν ήταν τόσο σημαντικό για εμάς, όσο οι αγώνες με τη Μάλαγα, τη Μιλάνο, την Εφές και τη Λαμποράλ. Έχουμε ακόμα κάποιες πιθανότητες για την πρόκριση και τουλάχιστον θα πρέπει να παλέψουμε γι' αυτό.)

    Βλέπετε τίποτα περίεργο? Με τον ΠΑΟ, δεν θα παίξει η Fener? Από πότε ο Obradovic αδιαφορεί για κρίσιμο παιχνίδι (και μάλιστα με άμεσο ανταγωνιστή του για την πρόκριση) της Euroleague?

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι πρακτικά ο αγώνας Εφές-ΠΑΟ αύριο είναι do or die; Αν δλδ χάσει ο Πανάθας, πόσες ελπίδες του απομένουν για πρόκριση;

      Σχετικά με τη δήλωση του Ζοτς, τι λες να εννοεί; Δεν πάει ο νους μου σε κάτι συγκεκριμένο, αλλά είναι πραγματικά περίεργο.

      Μίμης

      Διαγραφή
    2. Μα το παιγνιδι με τον ΠΑΟ το εχει ηδη τσο τσεπακι του αγαπητε μου, τι να πει γι' αυτο;

      Διαγραφή
    3. Προς Μίμης

      Οι ελπίδες του σαφώς μειώνονται, αλλά θα έχει 4 ακόμα παιχνίδια για να φτάσει τα 8 και να εξασφαλίσει την πρόκριση του.

      Και εγώ δεν ξέρω τί μπορεί να εννοούσε. Για οποιονδήποτε άλλο προπονητή, θα λέγαμε ότι ξέρει ότι ο ΠΑΟ είναι καλύτερη ομάδα, η Fener νίκησε πολύ δύσκολα στην Πόλη, και συνεπώς το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι για την Fener μέσα σε μια έδρα όπως το ΟΑΚΑ. Αλλά ειδικά o Obradovic, αναρωτιέμαι, υπάρχει περίπτωση να θεωρεί εκ των προτέρων οποιοδήποτε παιχνίδι στην Euroleague χαμένο για την ομάδα του?


      Προς Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2014 - 10:41 π.μ.

      Ίσως να έχετε δίκιο, αλλά και η CSKA είχε θεωρητικά στο τσεπάκι της τη νίκη με την Partizan στη Σερβία, και όμως έχασε. Η διαφορά των δύο ομάδων ομώς φάνηκε πριν λίγο στη Μόσχα, όταν ο Messina, που το έχει γυρίσει τελευταία στην σκηνοθεσία ταινιών με υπόθεση, τις έριξε 32 πόντους στο κεφάλι. Και όταν μιλάμε για τον Obradovic, πολλά πράγματα αλλάζουν...

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  62. Τελικά δυστυχώς οι διαιτητές κάνουν ότι μπορούν για να είναι η Φενερ στους 8.. Βλέπω το παιχνίδι με τη Μάλαγα και 20 δεύτερα πριν το τέλος (Η φενερ προηγείται με 1 πόντο) δώσαν αστείο αντιαθλητικό υπέρ της Φενέρ σε επαναφορά της μπάλας... Παρότι Παναθηναικός που με συμφέρει νίκη της Φενέρ λυπάμαι που για μια ακόμη φορά παίζονται συμφέροντα (πάση θυσία να είναι η Φενέρ λόγω Ομπράντοβιτς αλλά και τουρκικου χορηγού, χωρίς να αξίζει στους 8). Πιστεύω λόγω διαφορών σε ισοβαθμίες να μείνει απ' έξω η Φενέρ...

    Μιλτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκο συμφωνώ ότι σπρώχνουν τη Φενέρ, αλλά έχουν πολύ εύκολο πρόγραμμα. Την Αρμάνι μέσα, την ¨Εφές μέσα, την Καχα έξω και τον Παο έξω.
      Ειδικά αν την σπρώξουν λίγο με Αρμάνι(αν χρειαστεί-που νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί) θα κάνει άνετα μινιμουμ 2 νίκες και από το 5-5 θα πάει είτε 8-6 είτε 7-7.
      Πάντως το παιχνίδι την άλλη εβδομάδα το φοβάμαι στο Οακα πολύ.
      Koth

      Διαγραφή
    2. ΠΟΛΥ ΣΜΠΡΩΞΙΜΟ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ Η ΦΕΝΕΡ....
      Και να συμπληρωσω koth η μαλαγα εχει το δυσκολοτερο προγραμμα...

      Διαγραφή
    3. κλειδια είναι τα παιχνιδια Μαλαγα_Μπαρτσα και Μαλαγα-Οσφπ
      για τη Μαλαγα.
      Η Φενερ θεωρώ ότι θα προκριθεί 3η και η 4η θέση θα κριθεί μεταξύ Παο-Οσφπ-Μάλαγα.
      Αν χάσει ο Παο από Εφές δεν χαθηκε τίποτα, αρκεί να νικήσει Φενέρ-Μάλαγα και Οσφπ(δύσκολο τελευταία αγωνιστική).

      Αν η Μάλαγα κυνηγάει πρόκριση τελευταία αγωνιστική με Αρμάνι θα την πάρει τη νίκη και εφόσον έχει νικήσει τον Ολυμπιακό και χάσει από Παο πάει για 7-7.
      Από την άλλη αν ο Οσφπ νικήσει Κάχα-Εφές και χάσει από Μπάρτα πάει στο 6-6 και έχει Μάλαγα εκτός και στο τέλος Παο στο Σεφ.
      Αν έχει νικήσει στη Μάλαγα θα έχει 7-6 πριν παίξει με Παο αλλιως 6-7.
      Άρα θεωρητικά με βάσει τα άλλα αποτελέσματα μπορεί το Οσφπ-Παο να είναι ματς θανάτου αρκει να έχει βγεί η Μάλαγα εκτός παιχνιδιού.
      Υπάρχει ένα σενάριο(δεν ξέρω τι εικόνα θα παρουσιασει ο Παο μετά τα τελευταία νέα) όπου αν χάσει μόνο από Μπάρτσα(πολύ δύσκολο μόνο 1 ήττα στα προσεχή 4 ματς) να πάει στο Σεφ με 7-6 και να του κάνει και ήττα με λιγότερους από 4 πόντους

      Βέβαια τέτοιο σενάριο φέρνει Παο ή Ολυμπιακό απέναντι από Τσσκα ή Ρεαλ με μειονέκτημα έδρας, γεγονός πολύ δύσκολο.

      Είδωμεν

      koth

      Διαγραφή
  63. Η Μπάγερν κρατάει απέναντι στη Ρεάλ , αν και φαίνεται ότι στο 4ο μάλλον θα χάσει. Η Αρμάνι κάνει πλάκα ( στο τοπ16 έχει γίνει άλλη ομάδα)
    Flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. τι ματσαρα γινεται στο μπαγερν-ρεαλ;;;πεφτουν κορμια οχι αστεια...με τον ρουντι τι ακριβως εγινε τελικα ξερουμε;εβγαλε τον ωμο του;
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Καλησπερες,αρχησαν τα σοβαρα ματς στο κολλεγιακο με μεγαλη εκπληξη,το βιλανοβα που ειχε το τριτο καλυτερο ρεκορ σε ολη τη κολλεγιακη λιγκα αποκλησθεικε απ το σιτον χολ που ειταν σχετικα χαμηλα,για οσους δεν γωριζουν το σιτον χολ ειταν το κολλεγιο που φοιτησε ο ανθρωπος που αλλαξε το ελληνικο μπασκετ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...φοίτησε ο Λαμόνικα στο Σίτον Χωλ; Μωρέ μπράβο του...

      Διαγραφή
    2. ...όχι ρε (συγγνώμη κιόλας), τον βασιλακόπουλο εννοεί...

      Διαγραφή
  66. Καλημέρα.
    Δυο λόγια για τα χθεσινά.

    Είδα το Φενέρ-Μάλαγα. Ήταν 50% χαρακίρι των Ισπανών και 50% διαιτητική εύνοια το αποτέλεσμα. Από το πρώτο λεπτό η άμυνα των Τούρκων ήταν πολύ σκληρή. Όχι επαφές με τα κορμιά. Τσεκούρια στην μπάλα. Στο πρώτο πεντάλεπτο μέτρησα 10 τέτοιες φάσεις που καμιά δεν σφυρίχτηκε φάουλ. Σε όλο το ματς οι Ισπανοί έτρωγαν αλύπητο ξύλο. Κι, όμως, κατάφεραν να μείνουν στο ματς παρά την απουσία του Κάνερ Μέντλεϊ. Στο 4ο δεκάλεπτο, οι διαιτητές αποφάσισαν να μην συνεχίζουν να εκτίθενται και έπαιξαν 50-50. Ε, 7’ πριν το τέλος οι Ισπανοί βρέθηκαν στο +9. Βραχυκύκλωσαν τους Τούρκους και έχτισαν μια σοβαρή διαφορά για ένα τέτοιο κλειστό ματς. Η Φενέρ είχε και πάλι σε μέτρια μέρα τους Μπογκντάνοβιτς και Πρέλτζιτς και αγκομαχούσαν στην επίθεση. Ξαφνικά, στο 33’ οι Ισπανοί αποφασίζουν να χύσουν την καρδάρα με το γάλα. Επιθέσεις της πλάκας, χαρταετοί από το τρίποντο και κακή άμυνα. Γυρνάει το ματς η Φενέρ και παίρνει κεφάλι με μπροστάρηδες τον Ονάν και τον εξαιρετικό Μπιέλιτσα. Οι Ισπανοί καταφέρνουν να επιστρέψουν και βρίσκονται στο -1, 20’’ πριν τη λήξη. Επαναφορά για τους Τούρκους. Μάλλον έκαναν 5’’ αλλά εκεί ο απομηχανής θεός Λαμόνικα έκρινε το ματς με το αστείο αντιαθλητικό στον Γκρέιντζερ. Είχα καιρό να δω ματς της Ευρωλίγκας με τόσο άθλια διαιτησία.

    Είδα και το Λαμποράλ-Αρμάνι. Ακόμα δεν έχω χωνέψει πώς χάσαμε από την ομάδα του Σκαριόλο. Το ματς ήταν επί της ουσίας Πλέις-Αρμάνι. Και ο Γερμανός ήταν αδύνατον να κερδίσει μόνος του τους Ιταλούς. Οι Τζεντίλε-Λαβάλ έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να βάλουν σε μπελάδες την ομάδα του Μπάνκι αλλά τελικά οι Μιλανέζοι το καθάρισαν εύκολα.

    Για τα σημερινά. Ο Ολυμπιακός μάλλον πάει για διαδικαστικού χαρακτήρα ματς. Ωραία τα παίζουμε χωρίς πίεση, άγχος και μπορούμε την νίκη, αλλά χωρίς Σπανούλη-Πρίντεζη αυτά απλά δεν γίνονται.

    Ο ΠΑΟ με την Εφές πρέπει να κερδίσει όχι τόσο για βαθμολογικούς όσο για ψυχολογικούς λόγους. Ακόμα και με ήττα θα είναι στο κόλπο. Το έχω εξηγήσει σε προηγούμενο post. Το θέμα είναι ότι μια ακόμη ήττα θα λυγίσει την ομάδα πνευματικά. Το ματς είναι δύσκολο λόγω των αλλαγών στο τεχνικό team, την αναστάτωση που προκλήθηκε αλλά και γιατί η ομάδα θα παίξει χωρίς Γκιστ και Κάρι. Ειδικά ο πρώτος είναι τεράστια απώλεια. Περιμένουμε με αγωνία να δούμε πώς θα λειτουργήσει το προπονητικό σχήμα, τι αλλαγές θα δούμε στον τρόπο παιχνιδιού και αν οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν μέχρι τέλους για την πρόκριση. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι σ’ αυτό το κομμάτι. Την αντίδραση των παικτών.
    Λογικά, θα δούμε αρκετό Λουκά σήμερα και λόγω της έλλειψης του Γκιστ. Η Εφές έχει ψηλούς που δεν είναι ούτε αθλητικοί, ούτε σκληροί (αλλά αρκετά έξυπνοι) κι αυτό ευνοεί ακόμη περισσότερο την συμμετοχή του Μαυροκεφαλίδη. Περιμένω και τον Παππά να πάρει λεπτά ενώ εκτιμώ ότι θα δούμε για αρκετά λεπτά Μασιούλις στο 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα, είδα και εγώ χτές και τα δύο παιχνίδια (καθώς έχω έννομο συμφέρον). Η Μάλαγα δεν ξλερω τι μπάτζετ έχει, αλλά παίζει πολύ σωστό προσανατολισμενο μπάσκετ (εξαίρεση το τελευταίο 6λεπτο, που ο Κάλογουει ειδικά κάνει του κεφαλιού του.). Πιστεύω οτι η Φενέρ έχει προκλητικά την διαιτησία της υπέρ της σε όλο το TOP16. Θεωρώ οτι παίζει ρόλο και το θέμα χορηγός και ο Ζότς.
      Εφόσον είδες το άλλο μάτς, η άμυνα που παίζει η Αρμάνι είναι η άμυνα που μου αρέσει, πίεση στην μπάλα, τρομερά hedge out και γενικά πολύ καλή διαχείριση του υλικού απο τον Μπιάνκι, σε πολλά σημεία μου θύμιζε τον Ολυμπιάκο του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ.
      Ξανθός Ευθύμιος

      Διαγραφή
    2. Όντως εφεύρεση το αντιαθλητικό. 'Ένα απλό φάουλ έπρεπε να δοθεί και να πάει το παιχνίδι στη γραμμή των βολών από εκεί και πέρα.Έχουν μερίδιο βέβαια και oi Ισπανοί όπως σωστά λέει ο φίλος 77.
      Αδικήθηκε η Μάλαγα αλλά εγώ γιατί πιστεύω ότι σε κάποιο από τα επόμενα ματς θα το πάρει το σφύριγμα υπέρ της??
      Δυστυχώς παραμένουν δύσκολα τα πράγματα για τις δύο ελληνικές ομάδες (χθεσινή ήττα της Φενέρ θα τα έκανε δυσκολότερα) αλλά για να λέμε την αλήθεια με βάσει τις εμφανίσεις στο Τop16 η Μάλαγα την αξίζει την πρόκριση.
      Το σενάριο που θα ήθελα να δώ είναι η Μάλαγα να καθαρίζει τρίτη θέση, η Φενέρ να γκελάρει στη συνέχεια και να μένει εκτός και οι δύο αιώνιοι να "σφαχτούν" για την πρόκριση στο τελευταίο ματς. Καθαρά λόγω μπασεκτικής απόλαυσης το συγκεκριμένο σενάριο.

      Dali.S

      Διαγραφή
    3. Dali.S κανεις το εξης λαθος...Απο την στιγμη που εδωσε φαουλ ηταν αντιαθλητικο...Ετσι λεει ο καινουριος κανονισμος στην ευρωλιγκα....Οτι σε επαναφορα μπαλας αν γινει φαουλ πριν την επαναφορα τοτε υποχρεωτικα ειναι αντιαθλητικο(εφοσον σιγουρα δεν παει κιολας για μπαλα)..Κατεμε δεν ηταν καθολου φαουλ...Ο μακαλεμπ βλεποντας να περνανε τα 5 sec και φοβουμενος την αλλαγη κατοχης σκεφτηκε να κανει την μαιμουδια του και επιασε...Διαφορετικα τελευταια κατοχη θα ειχε η μαλαγα οντας πισω 2 ποντους και εχοντας σκαρτα13 sec....Με λιγα λογια εσβησαν καθε ελπιδα της μαλαγα για νικη,,που ομως πρωτα ειχε κοιμηθει ο Πλαθα αφου 6 λεπτα πριν το τελος και οντας μπροστα 9 ποντους και βλεποντας την φενερ να το γυρναει πηρε ταιμ οταν η διαφορα εφτασε στον1...

      Διαγραφή
  67. Ειναι ξεκαθαρο οτι οι τουρκοι θα το πανε στο ξυλο αφου απλα δεν εχουν παιχτες που μπορουνε να παιξουν αμυνα!! αλλωστε και και στον παο επι σερβου παιζαμε αμυνα σχεδον στο φαουλ!!!
    Οι τουρκοι ειναι φωτια μπροστα αλλα πισω εχουν πολλα προβληματα και ακομη αναρωτιεμαι αν τους παιχτες αυτους τους εφερε ο σερβος!!! Ακομη και την μεταγραφη που εκανε τωρα στο τοπ16 δεν την πιστευω!!
    Παμε παο, που μετα τις αναταραξεις και την απολυση του αρτζι θα παμε με αλλη ψυχολογια, δυσκολο να μπουνε παιχτες που τοσο κ αιρο δεν επαιζαν αλλα οι απουσιες καρυ και γκιστ λογικα θα δωσουν λιγο επιπλεον χρονο σε καποιους παγκιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή