Athlenda

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά..



Σε μια βραδιά-σταθμό στη πράσινη ιστορία, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε και ..νίκησε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς σε κατάμεστο από κόσμο και συναισθήματα ΟΑΚΑ.. Στραγγάλισε ο Ολυμπιακός τη Λαμποράλ στο Φάληρο. Ματσάρα στη Λομβαρδία, μεγάλη -όσο και δύσκολη- νίκη για το Μιλάνο..




Συγκίνηση στο ΟΑΚΑ σε μια βραδιά που όλοι θα θυμούνται για πολλά χρόνια με την επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.. Ο Σέρβος mastermind ήταν φανερά συγκινημένος, όμως η κρισιμότητα του παιχνιδιού έχω την εντύπωση ότι τον "κράτησε" συναισθηματικά.. Τα λόγια είναι περιττά. Απλά δείτε το βίντεο..



ΟΑΚΑ

Ο πράσινος οργανισμός (διοίκηση, φίλαθλοι, ομάδα) έφτιαξαν μια υπέροχη ανάμνηση που θα κοσμήσει τις χρυσές σελίδες της ιστορίας του συλλόγου. Δε χρειάζονται πολλά λόγια για αυτό που συνέβει τη Πέμπτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ.. Η εικόνα μιλούσε από μόνη της. Είναι ευλογία για έναν άνθρωπο να ζεί τέτοιες στιγμές και ο Ομπράντοβιτς το έχει κερδίσει από όλες τις απόψεις..


Και οι δύο ομάδες είχαν διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου και προσπάθησαν να χτυπήσουν σε συγκεκριμένα κομμάτια. Ο πάγκος του Παναθηναϊκού -όπως φάνηκε στο ματς- χωρίς αμφιβολία κέρδισε τη μάχη από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, του οποίου η ομάδα απλά τον εξέθεσε σε μια λαμπρή για αυτόν προσωπικά βραδιά (άλλωστε και ο ίδιος το ανέφερε μετά όντας πολύ αυστηρός με το δικό του τρόπο..).

-Ο Ομπράντοβιτς έστησε "παγίδα" στην ελληνική ομάδα "δίνοντας" μια κατάσταση στην αντίπαλη επίθεση στην οποία ο ίδιος είχε δουλέψει ώστε να αμυνθεί. Θα έλεγα ότι οι Τούρκοι διατήρησαν μια παθητική αμυντικά στάση στη προσπάθεια των πρασίνων για εισαγωγή της μπάλας στο ποστ (κάτι που θα επεδίωκαν από τη στιγμή που ο Ζότς "έδινε" τον Πρέλντζιτς στον Μασιούλις, όπως έγινε και στο ματς της Τουρκίας). Η Φενέρ σε αυτή τη κατάσταση, οδηγούσε τον Λιθουανό στη base line πάνω στον Ζόριτς, με τον Μπιέλιτσα να απαγορεύει το "γύρισμα" προς το κέντρο (μετά το οποίο ο Μασιούλις είναι πολύ αποτελεσματικός) και τον Μακάλεμπ (πάντα ανάλογα με τη διάταξη της επίθεσης oι θέσεις των αμυνόμενων) έτοιμο να σπριντάρει στις περιστροφές για να καλύψει περιφερειακό σουτ, τζογάροντας πάντα -και εδώ είναι όλη η βάση του πλάνου αυτού- με τον Ούκιτς (όπως και σε όλα τα pick 'n roll που εκτελούσε ο Κροάτης). Δε πήγε άσχημα η Φενέρ σε αυτό το κομμάτι.


Αντίθετα η ζώνη 3-2 με τον Πρέλντζιτς στην κορυφή που είχε ετοιμάσει ο Ομπράντοβιτς, όχι μόνο δε βοήθησε τους φιλοξενούμενους αλλά αντίθετα έδωσε ώθηση στην ελληνική ομάδα, η οποία έξυπνα προσπάθησε να χτυπήσει στα  πόδια την πίσω γραμμή αυτής της άμυνας είτε με περιφερειακό στη base line είτε με σουτ (μετά από split ή έξτρα πάσα) από τη γωνία, επιδιώκοντας να εκτελέσει από τη πλευρά του Ζόριτς.  Ο Ομπράντοβιτς παρουσίασε (χωρίς να επιμείνει πάντως) και μια ζώνη προσαρμογής που άλλαζε σε προσωπική στα pick'n roll του Παναθηναϊκού.

-Ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος να αμυνθεί στο ποστ και ο συνολικός του βαθμός σε αυτό το κομμάτι είναι αρκετά υψηλός (ειδικά αν λάβουμε υπόψη την απουσία του Γκιστ). Πολύ ενεργητικοί σε απόσταση μιας πάσας και έτοιμοι να πεθάνουν στην άμυνα θέσης οι πράσινοι, απέτρεψαν πολλές φορές την εισαγωγή της μπάλας στο ποστ "σπρώχνοντας" τον αντίπαλο συνεχώς μακριά από το καλάθι. Ειδικά η περιφερειακή τριάδα των Διαμαντίδη-Μασιούλις-Μπράμος ήταν εξαιρετική σε αυτό το κομμάτι. Και αν για τους δύο "wings" το  πολύ δυνατό κορμί είναι ισχυρός σύμμαχος, για τον Δημήτρη Διαμαντίδη η πίσω γραμμή είναι η "περιοχή του" στο κομμάτι της άμυνας μιας και απαιτεί λιγότερη ικανότητα στο footwork (για παράδειγμα ψηλά "έφαγε" δύο κολλητά σουτ από τον Ονάν γιατί έπαιζε "πίσω" ώστε να καλύψει το drive). Αυτή ακριβώς η αμυντική προσπάθεια των πρασίνων στο ποστ κλείδωσε και τη δημιουργία των Τούρκων. Μη ξεχνάτε ότι η Φενέρ είναι από τις ομάδες με το μεγαλύτερο ποσοστό δημιουργίας από το ποστ στην Ευρωλίγκα.. Σαν γαρνιτούρα προσθέστε την εξαιρετική επίδοση -στα πλαίσια της ενότητας μάχη θέσης/ενέργεια/αμυντικό effort χαμηλά- στο  ριμπάουντ (ιδιαίτερα το αμυντικό) αν και τα σχεδόν διπλάσια λάθη στέρησαν από την ελληνική ομάδα το πλεονέκτημα των έξτρα κατοχών.


-Η διάθεση του νέου τεχνικού επιτελείου του Παναθηναϊκού να ανοίξει το τέμπο και να βρεί φάσεις μέσα από transition επίθεση κόλλησε γάντι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μιας και η Φενέρ παρουσιάζει σοβαρή αδυναμία να αμυνθεί σε αυτό το κομμάτι από την αρχή της σεζόν. Αυτή η μετάβαση βέβαια που επιχειρείται (ώστε η ομάδα να αρχίσει να παράγει σταθερά σε αυτό τον τύπο επίθεσης) δεν είναι εύκολη και είναι φυσικό να έχει παράπλευρες απώλειες. Μια από αυτές είναι το δικό του αμυντικό τρανζίσιον (όταν δεν "τελειώνει" στο ανοιχτό είναι λιγότερο έτοιμος να αμυνθεί) με τους Τούρκους να τον χτυπούν εκεί στην 1η περίοδο. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι η ομάδα του Ομπράντοβιτς περιέργως δεν ψάχνει την μακρινή πρώτη πάσα, μετά από αμυντικό ριμπάουντ, στον Μακάλεμπ (κοντά στα όρια του κέντρου) για να χτυπήσει στο τρανζίσιον, κατάσταση που επεδίωκε συνεχώς η Σιένα με τεράστιο ποσοστό επιτυχίας. Αντίθετα στον Παναθηναϊκό έχει δοθεί το πράσινο φως στον Ράιτ να ψάξει τέτοιες φάσεις μόλις αντιληφθεί έλλειψη ετοιμότητας/ισορροπίας  στην αντίπαλη άμυνα, τακτική που αναδεικνύει το δυνατό κομμάτι στο παιχνίδι του Αμερικανού. Είναι φανερή αυτή η διάθεση πλέον (προσέξτε πως διώχνει τη μπάλα γρήγορα ο Διαμαντίδης που δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος μεταφέροντας την), όχι άδικα καθώς η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη έχει παίκτες που μπορούν να τρέξουν καλά το γήπεδο και να τελειώσουν. Οι προδιαγραφές υπάρχουν λοιπόν αλλά, το υπογραμμίζω, θέλει πολύ προσοχή και ελεγχόμενη μετάβαση σε ένα πιο γρήγορο τρόπο ανάπτυξης που μελλοντικά θα μειώσει την εξάρτηση της ομάδας από τον Διαμαντίδη (πολύ καλός τη Πέμπτη, ειδικά στο τέλος, το 31 PIR τα λέει όλα..) και θα φτιάξει ευκαιρίες για τα νεότερα παιδιά από πίσω (Παππάς, Γιάνκοβιτς). Θέλει δουλειά και πολύ υπομονή. Σε πρώτη φάση ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ελαχιστοποιήσει τα λάθη σε τέτοιες καταστάσεις. Πολύ σημαντικό..



Στο μισό γήπεδο, όπως είπαμε στη προηγούμενη ανάρτηση, οι πράσινοι έχουν προσθέσει εισαγωγικά plays πριν η επίθεση καταλήξει στο pick'n roll ή χαμηλά στο ποστ. "Παιχνίδια" που στοχεύουν να δώσουν κίνηση στην επίθεση και να την κάνουν λιγότερο στατική (υπέφερε ο Παναθηναϊκός εδώ από την αρχή της σεζόν). Θα επαναλάβω κάτι, κατά τη γνώμη μου πολύ σημαντικό, επειδή είδα και πάλι ότι αυτός ο "προθάλαμος" επίθεσης παραμένει απλά εισαγωγικό play. Εαν οι πράσινοι θέλουν να αλλάξουν ρυθμό και να ανεβάσουν το τέμπο τους θα πρέπει να στοχεύσουν εδώ. Να "παίξουν" και να κυνηγήσουν καταστάσεις κατά τη διάρκεια αυτής της "εισαγωγής". Έτσι θα ανεβάσεις ουσιαστικά το τέμπο και όχι με 3-4 φάσεις που θα επιδιώξει σε καθαρά ατομικό επίπεδο ο Ράιτ στο ανοιχτό γήπεδο. Μη ξεχνάμε ότι οι πράσινοι σκόραραν 76 πόντους, έχοντας σχεδόν 50% στα 26 τρίποντα που επιχείρησαν συν κάποιες φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο που το αμυντικό τρανζίσιον-παρωδία των Τούρκων επέτρεψε. Δεν είναι μεγάλη λοιπόν η παραγωγικότητα. Γίνεται όμως προσπάθεια να αυξηθεί.


-Δε μπορώ να μη σταθώ στον Μάικ Μπράμος, σε προσωπικό επίπεδο. Εντυπωσιακός.. Φαίνεται ότι κρατάει ένα τέτοιο παιχνίδι, σε οριακή μάλιστα πάντα βραδιά για την ομάδα, κάθε σεζόν. Πέρυσι το έκανε στο Καντού. Σούταρε εκπληκτικά και ήταν έτοιμος να το κάνει. Άλλωστε πρόκειται για πολύ καλό executive shooter (σουτέρ μέσα από σύστημα). Αν δουλέψει και λίγο με τη μπάλα.. Θα ήθελα επίσης να εκθειάσω το effort του συγκεκριμένου παίκτη στο αμυντικό κομμάτι. Τον παρατηρούσα να "χτυπιέται" μέχρι θανάτου στο ποστ και μετά από δύο πάσες να κυνηγάει στη περιφέρεια μένοντας μπροστά από τον αντίπαλο και ακολουθώντας κάθε σουτ ψηλά με εξαιρετικό footwork. Μπράβο..


-Εν τέλει, οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν μια πολύ σπουδαία νίκη σε οριακό παιχνίδι. Και οι νίκες σε αυτές τις καταστάσεις σε δυναμώνουν. Έχει πολύ μεγάλη σημασία τη συγκεκριμένη περίοδο σε αυτό που βιώνει ο Παναθηναϊκός. Aπό την άλλη, ο Ομπράντοβιτς παραμένει ένας από τους καλύτερους "κόουτς" αυτού του πλανήτη, όμως έχω την εντύπωση ότι άλλος προπονητής στη θέση του -σε συσχετισμό με αυτό που παρουσιάζει η Φενέρ φέτος- μπορεί και να είχε χάσει τη δουλειά του. Αυτή είναι η αλήθεια.. Παρ'όλα αυτά οι Τούρκοι θα παίξουν τη πρόκριση (ίσως και κάτι παραπάνω) στην έδρα τους, όπου είναι σαφώς πιο ισχυροί. Ειδικά το ματς με το Μιλάνο θα είναι όλα τα λεφτά.. Ο Παναθηναϊκός θα περιμένει την πλήρη ενσωμάτωση του Κάρι και τον Γκιστ, μετρώντας τις δυνάμεις του στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Είναι υποχρεωμένος  να κυνηγήσει τη νίκη.. H Bαρκελώνη μπορεί να αποτελέσει καθρέφτη για τους πράσινους στη μετά-Πεδουλάκη εποχή..

ΣΕΦ

Το μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Μπαρτζώκας ελήφθη και οι πρωταθλητές Ευρώπης φαίνεται ότι ανεβάζουν ρυθμό στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς. Άλλωστε ήταν επιβεβλημένο να γίνει κάτι τέτοιο.


-Το ματς δε χρίζει εκτεταμένης ανάλυσης στο κομμάτι "τακτική"(πως θα μπορούσε άλλωστε όταν η διαφορά των 30 πόντων κολακεύει τους Βάσκους..) Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Λαμποράλ χτυπώντας στην αδυναμία της να αμυνθεί στο pick'n roll, κατάσταση που αποτέλεσε την σταθερά της επίθεσης των πρωταθλητών και πάνω στην οποία βασίστηκαν για να χτίσουν μια σταθερή παραγωγικότητα στην επίθεση τους ανά περίοδο. Το pick'n roll του Ολυμπιακού αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για τον Ιταλό κόουτς. Δεν ήταν τα αργά πόδια στους ψηλούς, ή η αδράνεια των περιφερειακών της Λαμποράλ όπως ίσως αποφανθούν κάποιοι. Το πρόβλημα ήταν η πλήρη έλλειψη αμυντικής συνεργασίας και συγχρονισμού, στο οποίο μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα σε αυτό τον τύπο επίθεσης όπως οι ερυθρόλευκοι "χτύπησε" κυνικά.


Σημαντική σημείωση στην όλη συζήτηση μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η ετοιμότητα των γηπεδούχων να αμυνθούν πάνω στον Πλεής, πάνω στον οποίο ακουμπά συνεχώς τη μπάλα στην επίθεση της η Λαμποράλ έχοντας φτιάξει πολλές καταστάσεις για παιχνίδι ένας με έναν του Γερμανού βαθιά στον άξονα. Θυμηθείτε τη ζημιά που είχε κάνει στον Παναθηναϊκό η ευκολία με την οποία ακουμπούσαν οι Βάσκοι τη μπάλα στον Πλεής, όχι απαραίτητα για να εκτελέσει αλλά για να δημιουργηθούν συνθήκες για καλό σουτ ή drive μετά την εξωτερική πάσα από τα χέρια του Γερμανού γίγαντα.  Ο κόουτς Μπαρτζώκας ξεκίνησε τον Σερμαντίνι (το δικό του μεγάλο κορμί) αλλά η διαφορά έγινε όταν πάτησε παρκέ ο Ντάνστον, ο οποίος έβγαζε με χαρακτηριστική άνεση των Πλεής εκτός θέσης. Εκεί η επίθεση των Βάσκων έχασε το σημείο αναφοράς της και πραγματικά το θέαμα που παρουσίασε στη συνέχεια ήταν αποκρουστικό..

Ο Ολυμπιακός χτύπησε επίσης σε καταστάσεις τρανζίσιον μια ομάδα που -όπως και η Φενέρ- έχει πρόβλημα να αμυνθεί σε αυτό τον τύπο επίθεσης. Ειδικά όταν οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν τον ρυθμό πίεσης στη μπάλα και έβγαιναν στα passing lanes του αντιπάλου, καθάρισαν και το παιχνίδι. Η ελληνική ομάδα χρειάζεται απεγνωσμένα την αποτελεσματικότητα της στο τρανζίσιον αυτή την περίοδο και η επιστροφή των Σπανούλη-Πρίντεζη μαζί με την άνοδο του Λοτζέσκι είναι προαπαιτούμενα για να γίνει αυτό. Ο Ολυμπιακός αναπτύσσεται πολύ γρήγορα μετά από αμυντικό ριμπάουντ (δε συζητάω για κλέψιμο..) είτε με τις κατά μήκος πάσες του Μάντζαρη είτε με γρήγορη ντρίμπλα και όταν γυρίσει και ο Πρίντεζης, τα γκαρντ θα κοιτάξουν πολύ και την κατευθείαν πάσα στη base line, από τα πιο αποτελεσματικά σε ποσοστό επιτυχίας transition-plays της ομάδας αξιοποιώντας την ικανότητα του Συριανού φόργουορντ να εκτελέσει άμεσα με μεγάλη ταχύτητα.


Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε και μου άρεσε αρκετά. Τον διαχειρίστηκε σωστά ο προπονητής του, προσφερόταν και το παιχνίδι, όπως εξελίχτηκε, άλλωστε. Βρήκε χώρους απέναντι σε μια άμυνα που ήταν τελείως ανέτοιμη (και ίσως αδιάβαστη) στο να τον αποκόψει από τους συμπαίκτες αλλά και να τον κάνει να νιώσει άβολα. Αντίθετα ο Έλληνας γκαρντ βρήκε χώρους, πήγαινε όπου ήθελε με τη μπάλα και διάβαζε εύκολα το κενό. 14π.-4 τελικές σε 19' λοιπόν, αρκετά θετικό δείγμα για τον Σπανούλη..


-Θα ήθελα να σταθώ και πάλι στον Βαγγέλη Μάντζαρη σε προσωπικό επίπεδο. 8 ριμπ.-9 τελικές-2 κλεψ. και 1 μόνο λάθος σε 28' στο παρκέ. Αυτή τη στιγμή είναι η ελληνική απάντηση στη κουβέντα για quarterback skills στο ευρωπαϊκό μπάσκετ (μη ξεχνάμε βέβαια ότι η χώρα μας διατηρούσε τον κορυφαίο όλων για χρόνια σε αυτό το κομμάτι, τον Διαμαντίδη που πλέον είναι περισσότερο δημιουργός και όχι ο frontman σε άμυνα που θα ελέγξει το επιθετικό τρανζίσιον του αντιπάλου). Έχουμε μιλήσει για το computerized παιχνίδι του Μάντζαρη στο παρελθόν. Λιτός, απέριττος, πολύ προσεκτικός στις μεταβιβάσεις του, η επιτομή του ball mover/ball stopper που βοηθά τόσο τη λειτουργικότητα στην επίθεση του Ολυμπιακού με τον αλτρουισμό του. Και απέναντι στη Λαμποράλ ήταν πολύ σοβαρός και συγκεντρωμένος (αν και σε μια φάση νομίζω ότι με μια "αλά Τιμ Χάρνταγουεη" ντρίμπλα ο Ερτέλ, τον οποίο βέβαια ο Έλληνας γκαρντ "κλείδωσε", τον έβαλε να ψάχνει τα παπούτσια του στο παρκέ..). Αυτό που θα πρέπει να κοιτάξει ο πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού είναι να γίνει πιο "δηλητηριώδης" στην επιθετική του συμπεριφορά, χωρίς απαραίτητα να αυξήσει τον αριθμό των προσπαθειών του. Πρέπει να δουλέψει πολύ το drive του για παράδειγμα, εάν θέλει να ανέβει κι άλλο επίπεδο. Με ένα τέτοιο όπλο θα μπορεί να διατηρήσει το στάτους του και εκτός του ασφαλούς περιβάλλοντος του Ολυμπιακού (η Εθνική τον χρειάζεται πολύ..). Το εκτιμώ πολύ ως παίκτη και για αυτό τα γράφω αυτά.


-Ιωάννης Παπαπέτρου λοιπόν.. Καθόλου ξαφνικά. Είπαμε το φθινόπωρο ότι οι ερυθρόλευκοι πρέπει να ετοιμάσουν αυτά τα παιδιά και να τα βάλουν σταδιακά να παίξουν γιατί η σεζόν είναι μεγάλη, οι απαιτήσεις πολλές και το βάθος παίζει ρόλο.. Μάλιστα είχα γράψει πιο συγκεκριμένα για τον Αγραβάνη (ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τον ετοιμάσει νωρίτερα ίσως από ότι υπολόγιζε γιατί θα χρειαζόταν ακόμα και σε ρόλο "μπάνγκερ" σε πρώτη φάση μιας και λείπει το δυνατό κορμί στο "4" της ομάδας) ενώ νωρίτερα, κατά το σχολιασμό της υπογραφής-Λοτζέσκι. σταθήκαμε στο πόσο σημαντικό ήταν το ότι ο Μπαρτζώκας δεν "έκλεινε" το "3" με έναν σταρ δίπλα στη σταθερά που λέγεται Περπέρογλου, αφήνοντας περιθώριο και αυξάνοντας το κίνητρο για τον Παπαπέτρου. O 20χρονος φόργουορντ έχει ένα μεγάλο συν το οποίο είχε και ο Παπανικολάου. Πολύ δυνατό κορμί ώστε να μπορεί άμεσα να μπεί στο παρκέ και να ανταγωνιστεί τους φόργουορντς σε αυτό το επίπεδο. Ο ένας χρόνος παραμονής στο Τέξας του έχει κάνει πολύ καλό (έγινε ακόμα πιο "φυσικός" από ότι ήταν) και τώρα του παρουσιάζεται η ευκαιρία να πάρει σοβαρά λεπτά. Το παν σε αυτό το σημείο για το νεαρό είναι να γίνει πιο κοντρολαρισμένος παίκτης (που είναι για την ηλικία του..) ώστε να μείνει στο παρκέ περισσότερα λεπτά. Έχει εξαιρετικά στοιχεία και μπορεί να μάθει από τον Περπέρογλου ώστε να αναπτύξει κι άλλο την επίθεση του παντρεύοντας την με το πολύ καλό φυσικό του πακέτο. Σαφώς και θέλει υπομονή. Θα έχει πάνω-κάτω.. Δε πρέπει να λυπάται ούτε να χαίρεται πολύ στη προκειμένη φάση. Μόνο να δουλεύει.. 



Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι η μόνη ομάδα ίσως στο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο που έχει τόσο δυνατό γηγενή κορμό σε μικρή ηλικία (με αρκετές παραστάσεις). Σλούκας, Μάντζαρης, Κατσίβελης, Χριστοδούλου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης συν τον Καββαδά.. Πολύ καλή βάση για τα επόμενα χρόνια, αρκεί να την κρατήσει. Το know-how για να την αναπτύξει σωστά υπάρχει άλλωστε..


-Για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ματς είναι στην Ανδαλουσία πλέον, σε ένα γήπεδο που ..μαρτύρησαν Παναθηναϊκός και Φενέρ. Θα "πεί" πολλά για τον χαρακτήρα της ομάδας αυτή η αναμέτρηση. Υπάρχει (όπως και με τη Λαμποράλ) το προηγούμενο του Παναθηναϊκού που μπορεί να βοηθήσει (όπως θεωρώ βοήθησε τους πράσινους το προηγούμενο του Ολυμπιακού στο Μιλάνο). Το ματς είναι φωτιά και όλα παίζουν ρόλο. Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς στην ομάδα. Υπάρχει βάθος για να καλυφθεί κάθε κενό, εκτός ίσως από (Θεός φυλάξοι..) την περίπτωση του Ντάνστον που είναι ο μόνος παίκτης που μοιάζει αυτή τη στιγμή αναντικατάστατος. Σαφέστατα η απουσία του Πρίντεζη είναι μεγάλη (μήπως δούμε Παπαπέτρου στο "4"?). Η Ουνικάχα θα τα παίξει όλα για όλα. Νομίζω πως και οι δύο ομάδες μας μπορούν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της και να τη βγάλουν εκτός. Αν μας κάνει το χατίρι και το Μιλάνο στη Πόλη, μπορεί τη τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο να παίζεται η "θέση" και όχι η πρόκριση.. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ανοιξιάτικο βράδυ με ματς πλέη-οφς των δύο ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα..





"Σκυλί του πολέμου.."

Είναι από εκείνα τα ματς που όλα πάνε στραβά για το φαβορί από την αρχή.. Το σοκ του τραυματισμού του Κιθ Λάνγκφορντ (χάνει το υπόλοιπο Top-16) είχε ποτίσει το Μεντιολάνουμ και μαζί με το πέπλο του θεωρητικά εύκολου ματς με την δίχως κίνητρο Αναντολού, αποτέλεσαν τους χειρότερους συμβούλους. Σε κάποια στιγμή το ματς άρχιζε να θυμίζει το αντίστοιχο του Παναθηναϊκού με τη Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ. Η ΕΑ7 είχε κολλήσει επιθετικά, είχε χάσει το καθαρό μυαλό και αδυνατούσε πλήρως να "συνεργαστεί" για να σκοράρει. Σε αυτές τις στιγμές όμως φαίνεται η αξία της άμυνας που σε κρατάει για να μη πέσεις παραδομένος.. Ο Κέρτις Τζέρελς συγκέντρωσε τους προβολείς της δημοσιότητες καθώς τα εκπληκτικά του σουτ έλυσαν την εξίσωση των Τούρκων (το έχει ξανακάνει ο Τζέρελς φέτος, σκέφτεται περισσότερο χωρίς να πνίγει τα ένστικτα του και μετά τον ερχομό του Χάκετ είναι άλλος παίκτης, προς το καλύτερο..) αλλά όποιος είδε το παιχνίδι προσεκτικά κατάλαβε τη διαφορά που κάνει ο Ντέηβιντ Μος για τους Λομβαρδούς. Ναι, ο παίκτης είναι από τους πολύ αγαπημένους της σελίδας (το ξέρετε άλλωστε από παλιά..) και ίσως ο πρώτος τον οποίο θα διάλεγα μαζί μου για να πάω στον πόλεμο (σωστά άλλωστε ο Μπαρτζώκας, τον οποίο εκτιμώ πολύ ως recruiter για το πως στελεχώνει τα ρόστερ του σε όλη του την καριέρα, είχε κυκλώσει το όνομα του το καλοκαίρι..). Αν ψάξετε στην αρχειοθήκη θα το καταλάβετε.. Ο Αμερικανός φόργουορντ "κλείδωνε" όποιον αντίπαλο έβρισκε μπροστά του, ανεβαίνοντας ψηλά για να κυνηγήσει τον (πολύ καλό τη Παρασκευή) Τζαμόν Λούκας ενώ κατάπινε οποιονδήποτε ψηλό χαμηλά στο ποστ μετά από "αλλαγή". Πραγματικό "σκυλί του πολέμου".. 



Το Μιλάνο έβγαλε μεγάλο αμυντικό effort την ώρα που κατέρρεε επιθετικά, κυριάρχησε στις κατοχές φτάνοντας σχεδόν ένα ασύλληπτο για τέτοιο ματς +20 σε αυτό το κομμάτι για να κερδίσει οριακά το ματς-παγίδα. Έτσι κι αλλιώς και με τον Λάνγκφορντ στο παρκέ, έχω επαναλάβει ότι η επίθεση τους έχει θέματα συνοχής. Πλέον είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Η ομάδα του Μπάνκι χρειάζεται μια νίκη για να κλειδώσει (θεωρητικά πάντα) τη 2η θέση αλλά το πρόγραμμα είναι φωτιά, αρχίζοντας από αυτή την αγωνιστική όπου πάει στη Φενέρ για κομβικό ματς το οποίο μπορεί να αλλάξει πολλά στον όμιλο..

Υ.Γ: Το έβγαλα και στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook.. Γελάω όλη μέρα.. Δίνει πολύ "χαρά" αυτό το άθλημα..

https://www.youtube.com/watch?v=6ff0mzEdfrc&feature=youtu.be

Μπείτε στη παρέα μας στο Facebook..
https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274


163 σχόλια:

  1. Να'χα χιλια ματια να σε διαβαζω...Ο Μπατιστ ηταν εκπληκτικος με την Φενερ...Θεωρεις ότι σε αυτό ευθυνεται η εμπιστοσυνη που του δειχνει ο Φρανκι η απλα ηθελε να κανει ένα καλο παιχνιδι απέναντι στην ομαδα που περυσι τον εξεθεσε;;; Συνεχισε την τρομερη δουλεια!!!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Στάθη για τα καλά σου λόγια και τη καθημερινή συμμετοχή σου, να'σαι καλά φίλε.. Δε θεωρώ ότι μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω ο Μπατιστ, απλά είχε έξτρα κίνητρο σίγουρα λόγω Φενέρ-Ζοτς. Σουτάρει καλά με πρόσωπο πάλι φέτος γιατί πέρυσι είχε χάσει την αξιοπιστία του ακόμα και σε αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού του..

      Διαγραφή
  2. νωρις νωρις το ποστ, καλητερα για να το ευχαριστηθουμε κιολας!!!
    Ο παο λοιπον δειχνει οτι προσπαθει να αλλαξει καποια πραγματα στο παιχνιδι του και ηδη βλεπουμε καποιες καινοτομιες του πριφτη!!Πλεον το κεντρικο πικ εχει αρχισει και παει προς το πλαι, αλλα το + δεν ειναι τιποτα αλλο απο το τρεξιμο που παει να βγαλει σαν ομαδα και οχι καποιοι παιχτες μεμονωμενα!!
    Καλος ο μπραμος αλλα δεν ειναι ο σουτερ που θα σε σκοτωσει ακομη και ας μην ειναι στην μερα του , οπως ο καρυ πχ, οποτε και μονο που ο καρυ δειχνει ζεστος παρα την απουσια του ειναι θετικο..
    Ανεφερες τον μπραμος αλλα ξεχασες τον φωτση που εκανε τρομερη δουλεια σε αμυνα και επιθεση, και επαιξε και για τον γκιστ!!!
    Ματσαρα το παιχνιδι με την μπαρτσα αλλα ειναι δυσκολο να την χτυππησουμε αφου ειναι απο τις λιγες ομαδες που μπορει να παιξει αναλογα με τον αντιπαλο.
    Για παπαπετρου εκανα και εγω ποστ, και ειναι απο τους αγαπημενους μου παιχτες απο την πρωτη στιγμη που τον ειδα να εκτελει με τις μικρες εθνικες!!
    Θα ηθελα να κανεις μια συγκριση με τον ετερο μικρο του Αρη!!
    Εννοειται οτι η εμφανιση vs του τσιρκου των ισπανων δεν τον εκανε ετοιμο για 5αδα αλλα σιγουρα δειχνει ποσο εχει δουλεψει και οτι ειναι στον σωστο δρομο.
    Για τον πριφτη, εχεις μαθει τι εχει συμφωνηθει μηπως??? γιατι το να ειναι 3ος στον παγκο στην ευρωλιγκα οταν ειναι ο μονος απο τους 3 που εχει υπαρξει πρωτος προπονητης χτυπαει καπως...
    77 περιμενω ακομη στο σχολιο σου για τον παγκο των πρασινων στο ματς με την εφες αν θυμαμαι καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια χαρά, chris.
      Θυμάσαι καλά. Για το ματς με την Εφές είχα παρατηρήσει κάποια πράγματα στον πάγκο.
      Δεν θυμάσαι το άλλο που έγραψα, όμως. Ότι δεν θέλω να τα γράψω για να μην αρχίσει νέος κύκλος αντιπαράθεσης λόγω της διαφωνίας μου με την απόλυση του Πεδουλάκη.
      Άσε που ήταν το πρώτο ματς και μάλιστα κρίσιμο και τα νεύρα όλων ήταν τεντωμένα. Οπότε, μπορεί και να ήταν κάτι πρόσκαιρο. Άλλωστε, με τη Φενέρ από όσο μπόρεσα, δεν διέκρινα παρόμοια περιστατικά.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Chris. Ο Κάρι είναι ο καλύτερος σουτέρ του Παναθηναϊκού.. Πολύ καλός ο Φώτσης σίγουρα, είναι σε καλή κατάσταση τελευταία, σημαντικό για ΠΑΟ..

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Jimάρα.
    Μερικά σχόλια για την ανάρτηση.

    1. Ο ΠΑΟ, με εξαίρεση κάποιες φάσεις στην αρχή με τον Μασιούλις και 1-2 αποτυχημένες απόπειρες του Μπατίστ, νομίζω ότι δεν μπόρεσε να ακουμπήσει συστηματικά την μπάλα στο post. Επομένως, το λογικό θα ήταν να μην βρίσκει εύκολα ελεύθερα σουτ απ’ έξω και άρα να έχει την δυνατότητα να γράψει τέτοια ποσοστά από τα 6,75. Είναι, όμως, τόσο κακή η αμυντική εικόνα της Φενέρ όλη τη χρονιά που ούτε αυτό δεν μπόρεσε να κάνει.

    2. Η Φενέρ, εκτός όλων των άλλων, πληρώνει το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Μπογκντάνοβιτς. Είναι τόσο απαραίτητος ο Κροάτης στην ομάδα του Ζοτς, που η κακή του κατάσταση κοστίζει πάρα πολύ. Οι Τούρκοι έχουν πιο εύκολο πρόγραμμα από τους υπόλοιπους αλλά με την εικόνα που δείχνουν φαίνεται δύσκολο να κάνουν το 3/3.

    3. Μπορείς να εξηγήσει λίγο περισσότερο το εισαγωγικό play που γράφεις για τον ΠΑΟ; Νομίζω ότι είναι η πιο ενδιαφέρουσα αγωνιστική παρατήρηση σε σχέση με τις αλλαγές που επιχειρεί να κάνει το νέο τεχνικό team.

    4. Είδα διαστήματα την Μάλαγα με την Μπάρτσα και παρά την ήττα, πιστεύω ότι το ματς με τον Ολυμπιακό θα είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Δεν ξέρω αν θα παίξει ο Κάνερ Μέντλεϊ, αλλά το ματς θα κριθεί από την ανταπόκριση των pg του Πλάθα στις απαιτήσεις του αγώνα. Προχθές για παράδειγμα ήταν για άλλη μια φορά απαράδεκτος ο Γκρέιντζερ. Σημειωτέον, ότι ο Ολυμπιακός έχει μέχρι τώρα 3/3 με την Ουνικάχα.

    5. Καλά τα λες για τον Μος. Αλλά στο β’ ημίχρονο η Εφές ήταν μπροστά με 4-6 πόντους και κατάφερνε να ανταποκρίνεται στο ματς. Όσο καλή άμυνα και αν έπαιξε ο Μος, αν δεν έβαζε 3 τρίποντα από το σπίτι του ο τρελο-Τζέρελς η Αρμάνι δεν θα κέρδιζε. Ήταν κανονικές μαχαιριές στην καρδιά. Επίσης, ο Αγγέλου πλήρωσε και την κούραση των βασικών παικτών λόγω έλλειψης λύσεων και το φόρτωμα με φάουλ των ψηλών του. Οι Ιταλοί αν έχαναν θα έμπαιναν σε περιπέτειες ακόμα και για τν πρόκριση με δεδομένο ότι έχουν και δύσκολο πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα 77....αυτο που λες οτι εχει 3/3 με μαλαγα φετος ξαναπεστο..πολυ δυσκολο το 4/4..η μαλαγα ειναι καλη ομαδα.οσο για την φενερ εγω εχω πλεον σηκωσει τα χερια ψηλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΑΜΥΝΑ αυτη η ομαδα...stonerook

      Διαγραφή
    2. Χωρις τον Μεντλευ τελευταια χανει συνεχεια,εχασε ευκολα στο τελος απο Μπαρτσα και στην εδρα της την Κυριακη απο την Μπανταλονα

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. ok 77 δεν ηθελα να ανοιξω τον ασκο του αιολου αλλα γενικα ειμαι περιεργος με τετοιες πληροφοριες.. σε αυτο που ρωτησες τον τζιμ τα εισαγωγικα πλει δεν ειναι τπτ αλλο απο τα 3 καθετα σκριν πριν τελικα η μπαλα καταληξει για πικ. Επισης back screen καταστασεις οπως και η μετατοπιση του πικ στο πλαι αντι για το κεντρο που ανεφερα και στην δικη μου αναρτηση. Νομιζω εννοει και τα 3 , αν και στην προηγουμενη αναρτηση ειχε αναφερθει μονο στο πρωτο...

      Διαγραφή
    5. @77

      Έλα φιλαράκι.. Εισαγωγικό play είναι ένα "παιχνίδι" το οποίο "τρέχεις" πριν φτάσεις σε κάτι άλλο. Εισαγωγικό play μπορεί να είναι και αυτό με το οποίο για παράδειγμα μπαίνεις (κάνεις εισαγωγή) στην transition επίθεση.Ο ΠΑΟ έχει βάλει σκρινς/cuts που δεν είχε μέχρι τώρα πριν φτάσει στο πικ εν ρολ ή στο χαμηλό ποστ για να δημιουργήσει "κίνηση" στην επίθεση του που ήταν στατική θέλοντας να αποφύγει να κάνει enter στο μισό γήπεδο με ένα κάθετο π.χ. σκριν στον Διαμαντίδη και κεντρικό πικ.Όσο για τον Μος, το είπες μόνος σου.. Αν δεν ήταν εκεί αυτοί οι 4-6 πόντοι που έγραψες θα ήταν πολύ παραπάνω. Τέτοια ματς τα κερδίζεις μόνο με άμυνα. Σαφώς και τα σουτ του Τζέρελς ήταν πολύ μεγάλα, δεν υπάρχει αμφιβολία..

      Διαγραφή
  4. Συγγνωμη Τζιμ αλλα τοσο καιρο φωναζουν οι του Παο να βαλουν μεσα Γιανκοβιτς,Παππα ακομη και εσυ λες οτι ειναι νωρις και θελουν χρονο να μπουν σε ψηλο επιπεδο,πως λες να μπει μεσα ο Παπαπετρου αυτος δηλαδη με λιγοτερες παραστασεις ενα ετοιμος η μηπως οι του Παο δεν μπορουν, δηλαδη θα δουμε του χρονου και βλεπουμε αν,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είπα ότι είναι νωρίς, έγραψα ότι δεν είναι έτοιμοι να προσφέρουν σε αυτό το σύνολο και τρόπο παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός λειτουργεί τελείως διαφορετικά και μπορεί να απορροφήσει πιο εύκολα τέτοια παιδιά. Αμφιβάλεις ότι ο Γιάνκοβιτς θα έπαιζε στον ΟΣΦΠ? Μη ξεχνάς ότι είναι έξω και ο Πέρπε. Δηλ. στον ΠΑΟ αν μείνει εκτός ο Μασιούλις δε θα μπεί ο Βλάντο στο ροτέησιον..? Σίγουρα είναι και η συνάρτηση παίκτη/περιβάλλοντος. Ας πούμε, θεωρώ ότι στον ΠΑΟ του Πεδουλάκη θα μπορούσε να είχε βασικό ρόλο ο Κατσίβελης που στο λιμάνι είναι 5ος γκαρντ..

      Διαγραφή
    2. ο.κ Τζιμ ευχαριστω τωρα εγινες κατανοητος,η αληθεια το λες και εκει που αναφερεις τα δυο παιδια (στην αναρτηση. καπου εκει με μαυρα γραμματα),με μια δευτερη αναγνωση το "ειδα"

      Διαγραφή
  5. H Mαλαγα χωρις τον CANER-MEDLEY εχει μεγαλο προβλημα στο 4,παιζει με τον μικρο Σαμπονις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης και ο Οσφπ θα παίξει χωρίς Πρίντεζη-Περπέρογλου.

      Διαγραφή
  6. Καλησπερα Jim και λοιπα Hoopefellοπαιδα
    Jim μια ερωτηση σχετικα με τον Ραϊτ.Μηπως το κακο/ασταθες σουτ που εχει οφειλεται και στη κακη μηχανικη που εχει στο σουτ του;Τον εχω παρατηρησει αρκετα και στα στατικα σουτ που κανει και στα εν κινησι και μου δινει την εντυπωση οτι "σπαει" το σουτ του σε 2-3 κινησεις για να εκτελεσει και δεν το κανει να βγαινει σαν μια συνολικη κινηση.Περισσοτερο μου φαινεται αυτο οταν εκτελει βολες.Μηπως θα επρεπε να δουλεψει/βελτιωσει λιγακι αυτο το κομματι για να δει καλυτερα αποτελεσματα;
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ράιτ έχει κακό μηχανισμό γενικώς. Ο τρόπος που πιάνει τη μπάλα στο σουτ είναι απαράδεκτος. ΄
      Οσο καλή επαφή έχει στην τρίπλα, τόσο κακή έχει στο σουτ. Αλλά στο ντράιβ δεν πιάνεται το παλικάρι...

      Μίμης

      Διαγραφή
    2. Κακή απελευθέρωση.. Θέλει δουλειά σε αυτό το κομμάτι, το έχουμε πεί παιδιά..

      Διαγραφή
  7. 1)η αμυντικη αποδοση του μπραμου πραγματικα εντυπωσιακη μου θυμιζει λιγο χατζηβρεττα.πιστευεις ότι ο παραγοντας ''αντοχη'' είναι σημαντικος για την αμυντικη ικανοτητα ενός παικτη γιατι σαν να μου φαινεται ότι είναι απ τους παραμελημενους προπονητικα τομεις στο μπάσκετ
    2)ο παπαπετρου περιπου σε τι στυλ παικτη πιστευεις ότι μπορει να εξελιχθεί αν πιασει το ταβανι του
    3)ο μος τρομερος η ελληνικη μπασκετικη σχολη μπορει πιστευω να βγαλει τα επομενα χρονια καποιον τέτοιον παικτη σε αυτό το επιπεδο.πολυ μαχητης και δυνατος με μετριο ταλεντο του οποιου κανει όμως σωστη διαχειριση
    4)ο μαντζαρης ολο ανεβαινει αν δουλεψει το επιθετικο του παιχνιδι όπως πχ λιγο ακομα παιχνιδι στο ποστ απέναντι σε κοντυτερα γκαρντ εχει φοντα και για μεγαλύτερα πραγματα πιστευω από τα ομολογουμένως αξιοσημείωτα που μας εχει ηδη παρουσιασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πω την προσωπική μου γνώμη για το 2 και θα πω ότι μπορεί να γίνει δυναμικός σαν τον Παπανικολάου αλλά με το μπάσκετ που ''ξέρει'' ο Περπέρογλου.

      Κοινώς περιμένω να γίνει παιχτάρα μεγάλη.

      Διαγραφή
    2. Εμ για εκεί προοριζόταν αν έμενε στην Αμερική ...

      Διαγραφή
    3. "Αντοχή" κάθε είδους είναι σημαντικό στοιχείο. Ο συνδυασμός (athleticism Παπ-fundanentalism Πέρπε) που ανέφερε ο φίλος σίγουρα ιντριγκάρει. Εξαιρετικό πρόσπεκτ..

      Διαγραφή
  8. σουπερ η αναρτηση τζιμ......χωρις υπερβολη σε βαθος χρονου μου φαινεται οτι χωρις μος ουτε στους 16 δεν θα ηταν το μιλανο....μαζι με διαμαντιδη-στοουνρουκ-χριαπα μακραν οι καλυτεροι αμυντικοι ολων των εποχων στο ευρωπαικο μπασκετ....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε παιχτούρα, σαν και εσένα κανείς.. Γύρνα πίσω..! Πως την βλέπεις την ομάδα..?

      Διαγραφή
    2. γεια σου τζιμ....οι ευρωπαιοι θα φτυσουν αιμα για να παρουν το πρωταθλημα,αν πανε f4 εχουμε βασιμες ελπιδες,θα γινει μαχη..μας δινεις ελπιδες?..stonerook

      Διαγραφή
  9. Μήτσο καλησπέρα, εκτιμώ απίστευτα τα άρθρα σου. Αλλα ρε συ, καλος recruiter ο Μπαρτζώκας??? Αυτο είναι ανέκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα καπετάνιο, σε ευχαριστώ. Είναι πολύ καλός (όχι απλά καλός) recruiter ο Μπαρτζώκας. Παρατηρώ πως χτίζει τις ομάδες του από τα χρόνια της Λάρισας. Όπως πολύ καλός recruiter είναι και ο Ζούρος. Αυτό είναι ξεχωριστό κομμάτι από το coaching.

      Διαγραφή
  10. Kαλησπέρα στην παρέα.
    -Ο Πάο έχει εισάγει στο παιχνίδι του κάποια νέα στοιχεία,που κακά τα ψέματα ήταν απαραίτητα σαν ιδέες(αλλιώς έπρεπε να συνεχιστεί η Πεδουλακίσια επίθεση γύρω-γύρω όλοι κι ένα σκριν στον ΔΔ) αλλά θέλουν προσεκτική διαχείριση.Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι προσπάθειες να τρέξει ο Πάο(με τον ΔΔ πολλές φορές να κουβαλάει τη μπάλα-κακώς γιατί δεν είναι το φόρτε του) είχαν ατυχή κατάληξη ΄παρά την αδυναμία των βαριών κορμιών της Φενέρ να τρέξουν στο αμυντικό τρανζίσιον.Οι πράσινοι προσπάθησαν να χτυπήσουν είτε σε 1ο ή και 2ο χρόνο σε καταστάσεις που φέρνουν και ένα μικρό καθεστώς ανισορροπίας στην ομάδα(όταν βλέπεις πχ. τον Φώτση να ντριπλάρει για να βγάλει τη μπάλα στον Διαμαντίδη στη γωνία ή τον Ράιτ να πρέπει να περάσει με το ζόρι όλη την αντίπαλη άμυνα για να τελειώσει τη φάση.Θέλει λίγη προσοχή ώστε η ομάδα να ψάξει και να αξιοποιήσει αυτές τις τάσεις της χωρίς εκβιασμό και όταν πρέπει.
    -Η επίθεση της ομάδας έχει πάρει ένα μικρό φρεσκάρισμα με μερικές πινελιές που δίνουν κάτι το καινούριο.Είδαμε καταστάσεις πικ ν ρολ των οποίων έχει προηγηθεί ομαδική προεργασία ενώ και άλλες φάσεις όπου παράλληλα με το σκριν στη μπάλα γίνεται και back screen (κυρίως με Φώτση) στην weak side το οποίο αξιοποιούσε ο αρχηγός του Πάο(που δίδαξε για άλλη μια φορά την έννοια της λέξης δημιουργός και παίκτης Α' κλάσης-γιατί βλέπω έχουμε παρεμηνεύσει το παραπάνω με παικτάκια που δεν πλησιάζουν καν το επίπεδο αυτό σε κανέναν τομέα) με τις πάσες διαβήτη του.
    -Ο Λάσμε δείχνει μια διπλή προσωπικότητα φέτος.Τον έχουμε δει τη μία να γρυλλίζει και την άλλη να τρεκλίζει.Σε άλλους αγώνες παρουσιάζεται πραγματικό τέρας και σε άλλους είναι σκιά του εαυτού του..Δείγμα της διαχείρισης του rotation από το προπονητικό team?
    Συμφωνώ κι επαυξάνω για Μπράμο.Ο παίκτης είναι πραγματικό εργαλείο..Πάντως είναι πραγματικά σουτέρ ψυχολογίας και είναι χρονικοί περίοδοι(όχι μόνο μέσα σε ματς αλλά και σε διάστημα εβδομάδων) που το χέρι του σκίζει τα διχτάκια ενώ άλλοτε μπορεί να είναι πιο αναποτελεσματικός.
    -Ο Πάο έχει πλέον την πιο σημαντική ευθεία μπροστά του έχοντας καταφέρει να πάρει 2 πολύ κρίσιμα παιχνίδια με δυσκολία υπό τον νέο προπονητή αλλά του μένουν άλλα 3 που είναι φωτιά.Πιθανότατα θα χρειαστεί 2 νίκες που σημαίνει ότι η ομάδα είναι σε πολεμικό mood..Aντέχει?Αν κάποιος πάντως μπορεί να κάνει το break στη Μπάρτσα αυτός είναι ο Παναθηναικός.Εκμεταλλευόμενος το αυστηρό(μέχρι πρότινος?) σετ παιχνίδι του και με πολύ προσεκτική τακτική προσέγγιση μπορεί να φανεί ανατγωνιστικός στο Παλάου,και αν συμβεί αυτό,θαρρώ πως το κίνητρο της νίκης μπορεί να τον ωθήσει στο 2πλο.
    *Νομίζω πάντως ότι η νέα μέρα της ομάδας(από του χρόνου μάλλον δηλαδή) είναι προς το γρήγορο τέμπο.Ρυθμός που θα ευνοήσει μια ομάδα καλοπροπονημένη και φρέσκια και παιδιά όπως ο Παππάς,ο Γιάνκοβιτς,ο Μπράμος,ο Γκιστ να βγουν μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολο για Γκιστ μετά από τραυματισμό και απουσία από τις προπονήσεις να βρει ρυθμό. Μακάρι να κάνουμε το διπλό που όλοι θα ζηλέψουν. Όπως και να χει, ο Πάο πρέπει να κάνει μεγάλες νίκες για να παει Φ4 και μια νίκη επί της Μπάρτσα δεν αρκεί...

      Μίμης

      Διαγραφή
    2. Γειά σου peris.. Θεωρώ ότι μεγάλο ρόλο στην απόδοση του Λάσμε (τις αυξομειώσεις σε αυτήν) παίζει το πως είναι στελεχωμένη η φετινή φροντκόρτ των πρασίνων. Γύρνα πίσω μερικές αναρτήσεις και διάβασε αν θέλεις τι γράφω κάποιους μήνες πριν για το πόσο τον φθείρει η έλλειψη ενός ποστ ψηλού μαζί του στο "5"..

      Διαγραφή
  11. -Το ματς του Όσφπ δεν χωράει κριτική.Η ομάδα έχει βρει πραγματικά πολλές ατυχίες μαζεμένες(αν είναι ατυχίες και όχι λάθη σε θέματα εκγύμνασης/ιατρικά) κι έχει χάσει τον πυρήνα τον 3ων βασικών έμπειρων Ελλήνων παικτών του σε καθοριστικό σημείο.Ο στρατηγός επέστρεψε,όμως η ομάδα αν μπει χωρίς Πέρπε-Πρι στην Ανδαλουσία έχει μεγάλο πρόβλημα.Επίσης,μπορεί μόνο ο Ντάνστον να μοιάζει αναντικατάστατος,αλλά όταν σου έλειπε ο βασικός χειριστής σου και εκφραστής των επιθέσεων σου-decision maker-penetrator-pick n roll executor και συνάμα ηγέτης σου αλλά και η πιο "ασφαλής" πηγή πόντων στο παιχνίδι σου δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.Όσο έλειπε ο Λαρισαίος είδαμε το ταβάνι του Ολυμπιακού...(που μπορεί να απέδιδε πολύ καλά σαν ομάδα αλλά ήταν φανερό ότι του λείπει ο γκαρντ από το πάνω ράφι και η έξτρα ποιότητα).
    -Το ματς με τη Μάλαγα για τους ερυθρόλευκους είναι ξεκάθαρα do or die και παίζουν τη ζωή τους μέχρι το επόμενο.Νομίζω ότι το μέταλλο αυτής της ομάδας είναι πολύ ισχυρό και παρότι οι Ισπανοί είναι από τα καλύτερα σύνολα και τις πιο overachiever ομάδες(με εξαιρετική προπονητική κατεύθυνση) δύσκολα μπορούν να αντλήσουν τα απαραίτητα στοιχεία από το ρόστερ τους.
    -Ο Μος είναι εντυπωσιακός στο πως χρησιμοποιεί το upper body του στην άμυνα και καλύπτει την σχετική αδυναμία(συγκριτικά με το παρελθόν..) στα πόδια βάζοντας φοβερή πίεση πάνω στον αντίπαλο και καθοδηγώντας την aggressive-push up άμυνα της Μιλάνο.Τζιμ,τώρα την θέση που είπες ότι θα ήταν ο 1ος που θα επέλεγες στην ομάδα σου(αν δεν παρερμηνεύω και ήταν μια "κυριολεξία" αυτό με τον πόλεμο) την βρίσκω τουλάχιστον υπερβολική.
    Ο Τζέρελς κατ'εμέ ήταν αυτός που έκανε το έξτρα ξέσπασμα κι έσπρωξε την Αρμάνι αλλά με τέτοιες επιλογές δεν πάει πουθενά.Κρίνοντας από την φιλοσοφία των Ιταλών είναι πολύ risky το παιχνίδι τους και οι 3 τελευταίοι αγώνες δεν είναι "ασφάλεια".Θέλει μεγάλη προσοχή μην πάθει τα ίδια με πέρσι ο Μπάνκι(μην χύσει την καρδάρα με το γάλα..).Αν δεν την πατήσει έχει υψηλό ταβάνι..
    *Ο Χάκετ είναι κατώτερος των δικών μου προσδοκιών..Βασικά τον εκτιμούσα πολύ σαν εργαλείο,που δεν παύει να είναι.αλλά τα κολακευτικά σου σχόλια Τζίμη τον είχαν θέσει πιο ψηλά στα μάτια μου και περίμενα πιο πολλά δημιουργικά και σε slashing abilities,πράγματα που δεν έχω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χάκετ πάει καλά. Μπήκε σε μια περιφέρεια με πολύ ταλέντο στη μέση της σεζόν. Έχει ρόλο pass-first.. Εντάχθηκε σε ένα μπερδεμένο μπακόρτ. Μη νομίζεις ότι η περιφέρεια της ΕΑ7 είναι η ιδανική συνθήκη για αυτόν. Θα ανέβει και άλλο.

      Κυριολεκτικά και μεταφορικά θα πήγαινα στον πόλεμο με τον Μος. Όχι, δεν είναι franchise player αν αυτό εννοείς. Αλλά θα ήταν από τα πρωτοπαλίκαρα μου εαν έχτιζα ένα ρόστερ σήμερα σε ένα τοπ ευρωπαϊκό κλαμπ. Δε θα χτίσω ποτέ στη πραγματικότητα οπότε μη φοβάσαι..

      Διαγραφή
  12. Eurohoops.net
    9 λεπτά ·
    Ο Μπόμπι Μπράουν έκανε RETWEET την είδηση και το ρεπορτάζ του Eurohoops.net από το Λος Άντζελες όπου βρίσκεται. Είναι φανερό ότι το... σκέφτεται πολύ σοβαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. athlitika neachampions leagueeuropa leagueελληνες εξωτερικουSuperleagueΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    .
    ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
    Άκης ΤσόπελαςΥπνωτισμένος «φυλακίστηκε» στο Γεντί Κουλέ Αντώνης ΚατσαρόςCHELSEA – WENGER 6-0... Παναγιώτης Περπερίδης«Με τέτοιο χέρι, χαίρετε», Ζοτς! Μιχάλης ΤσώχοςΈτσι είναι τελικά τα ντέρμπυ ε; Παύλος ΠαπαδημητρίουΠως την πάτησε ο Κάκος... Άγγελος ΜενδρινόςΑπό τον Δέδε στον Βαλντέζ. Η ιστορία δύο «χατ τρικ»! Άρις ΝικολάκηςΤην πάτησε σαν αγράμματος ο ΠΑΟΚ αλλά... Δημήτρης ΠαπανικολάουΟ Νταϊφάς, ο Μπουμπλής, ο Κούδας και το τάβλι με τον Καπετάνιο! Μιλτιάδης ΠαναγιωτόπουλοςΘα ήμουν το λιγότερο αφελής ... Ιάκωβος ΦιλιππούσηςΜε «δύο στα δύο» ελπίζουν και οι... δύο!!! Κώστας ΜπατήςΗ περιφέρεια θα αυξήσει το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος Αντώνης ΑντωνόπουλοςΑξίζει να ξηλωθεί το καλοκαίρι ο Μαρινάκης

    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    Κύπελλο Ελλάδας
    Football League
    Εθνική Ομάδα
    Ποδόσφαιρο Ελλάδα
    ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    Παγκόσμιο κύπελλο νέων
    Confederations Cup
    euro 2012
    Εθνικά Πρωταθλήματα
    Αγγλία
    Γαλλία
    Γερμανία
    Ισπανία
    Ιταλία
    Κύπρος
    Κόπα Άφρικα
    ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
    ΜΠΑΣΚΕΤ
    Eurobasket 2013
    Euroleague
    Α1
    ΒΟΛΕΙ
    ΣΤΟΙΧΗΜΑ
    Προγνωστικά
    Αποτελέσματα
    Κουπόνι ΟΠΑΠ
    VIDEOS
    ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
    Υγρός Στίβος
    Τένις
    Κωπηλασία
    Μηχανοκίνητα
    Στίβος
    Ροή Ειδήσεων
    HOT
    Βρίσκεστε εδώ: | Αρχική σελίδα | ΜΠΑΣΚΕΤ | Βλέπουν Μπράουν στον Ολυμπιακό! LIVE SCOREΔευτέρα, 24 Μαρτίου 2014, 23:46Βλέπουν Μπράουν στον Ολυμπιακό!

    Συντάκτης : Pamesports.grΈτοιμοι να ταράξουν τα νερά, ενόψει των ελληνικών τελικών είναι στον Ολυμπιακό, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του «eurohoops.net» ο Μπόμπι Μπράουν είναι πιθανό να πιάσει λιμάνι!Ο Μάρντι Κόλινς δεν έχει καταφέρει να πιάσει στον Ολυμπιακό και να βρει την θέση του μέσα στην ομάδα και ο Γκεόργκι Σερμαντίνι δεν έχει δηλωθεί ακόμα στην Α1! Ο λόγος είναι ότι ίσως ο Ολυμπιακός κρατάει έναν άσο στο μανίκι του και αυτός είναι η πιθανή ενίσχυσή του με τον 30χρονο Μπόμπι Μπράουν!!Ο Αμερικανός γκαρντ αγωνίζεται στην Κίνα με τους Dong Guan Leopards και σε 41 ματς έχει κατά μέσο όρο 30.7 πόντους, 3.9 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ και 1.6 κλεψίματα. Ο Μπράουν έχει οψιόν να συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα. Σύμφωνα όμως με το δημοσίευμα του «eurohoops.net», ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει μια πολύ καλή πρόταση στον Αμερικάνο!Σε περίπτωση που η μεταγραφή του Μπόμπι Μπράουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, τότε ο Μάρντι Κόλινς θα αποχωρήσει και ο Γκεόργκι Σερμαντίνι δεν θα αγωνιστεί στην Α1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο και αν ειναι βομβα! Παμε λοιπον για την 2345436 φετινη μεταγραφη του Ολυμπιακου. θα χρειαστει ο Μπαρτζωκας να παραγγειλει καθισματα σε σειρες οπως στο σινεμα για να καθονται και οι 100 παικτες του

      Διαγραφή
  14. σορυ για το απαραδεκτο κοπι,αλλα αφου ειναι 6 οι ξενοι που το προβλημα με τον Σερμαντινι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τον Βασιλακη τον ρωτησανε πριν φερουν τον Μπομπι Μπραουν?..βλεπω να αρχιζει την μουρμουρα..κ δεν ειναι ολοι οι παικτες passive ως χαρακτηρες οπως ηταν ο Λο για να αποδεχονται δευτερο ρολο..ο Μπραουν θελει ξεκαθαρα την μπαλα ωρα στα χερια του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai ti einai o basilakis re megale; diamantidis pou den mporei me allo asso gia na paizei mono autos;

      Διαγραφή
    2. 1ον..γραφε ελληνικα..
      2ον..ο Διαμαντιδης ειναι ο ορισμος του αλτρουισμου κ της ελλειψης βεντετισμου..ο Βασιλακης εφυγε απ'τον Παναθηναικο γιατι δεν αντεχε να ειναι δευτερο ονομα..εφαγε τον Παππα το καλοκαιρι απ'την Εθνικη...οπως κ τον Λο απ'τον γαυρο..φερτε τον Μπραουν θα πεσει γελιο..γουσταρω να βλεπω την ξινισμενη φατσα του Βασιλακη..βλεπω να γινεται μαλλια κουβαρια με τον Μπαρτζωκα ετσι κ του παρει την μπαλα απ'τα χερια κ την δωσει στον Μπραουν..

      Διαγραφή
    3. Ο ΔΔ ειναι ο ορισμος του αλτρουισμου οπως σωστα λες και αντιβεντετα(αυτο λενε δημοσιογραφοι και συμπαικτες) αλλα επετρεψε μου να σου πω χωρις καν να συμπαθω τον Φραγκουλη οτι τον Λο δεν τον εφαγε κανενας Νουλης.

      Διαγραφή
    4. 1) o diamantidhs einai 2 xronia se mia omada o monos assos (kati leei ayto gia ton xaraktira tou. kai rotiseton poios na paizei sthn ethnikh, o papas;)
      2) o span den xaliete me tipota 2 seri europaika sikose me ton gauro. tora poios exei ksinish fenete apo ta grapta sou.
      oso gia tin koutamara peri 2ou onomatos o span einai 2 xronies seri o kaliteros assos sthn europhkata genikh omologia .
      3) arketa me thn mirla omos .katalabeno pos oti kai na ginete ston gauro ,kalo kako esi panta tha psaxneis ton spanouli na tou katalogiseis kati .eipame se exei xalasei o spanoulis epidi dikaiothike gia thn epilogh tou .esu omos den nomizeis oti eirthe h ora na megaloseis ,na bgeis apo thn ntoulapa kai papseis na pisteueis stous mpampoules;


      Διαγραφή
    5. 5.43 ρε εσυ θα μιλησεις για τον ΔΔ π@@@@ρα ο Ουκιτς τι ειναι ρε συ για ασσος δεν λογιζεται;;; η συνηπαρξη τους ειναι αρμονικη.Μαθε τι λεει ο Ουκιτς για τον 3D(oι ξενοι τον βαφτισαν ετσι 3D οχι Ελληνες ΑΡΔ) και σταματα την χολη.Σιγα μην ειναι ο Νουλης ο καλυτερος ασσος στην Ευρωπη χαχα,ακομη και τωρα ενας απο τους καλυτερους ειναι ο 3D.Ο Νουλης σας ειναι καθαρο δυαρι που παιζει και στον ασσο.Οσο για τα βραβεια οι στατιστικες μιλανε απο μονες τους.Ας μην επαιρνε η ομαδα σου τα ευρωπαικα και θα σου ελεγα τι βραβεια θα επαιρνε.Ασσος ο Σπανουλης δεν ειναι,ασσος ειναι ο ΛΟ για αυτο η ομαδα σου εχει προβλημα εκει,αλλος κορυφαιος ασσος ηταν ο Παπαλουκας.Το ειδαμε περσι στους τελικους μαζι μας τι χαλια ειχατε χωρις τον Λο.Ο Μαντζαρης εξελισεται σε ασσο και μαλιστα καλο.Αντε ασχετε.

      Διαγραφή
    6. ***συνυπαρξη τους

      Διαγραφή
    7. 5.43 DEN XALIETAI O SPAN???GIA AFTO STO OAKA TON PSAXNOYME???

      Διαγραφή
    8. Τον χαρακτηρα του Σπανουλη λιγο πολυ τον καταλαβαμε περσι οταν αποκλειστηκε η εθνικη που βγηκε και μιλησε για ξεσκαρταρισμα,λες και αυτος δεν ηταν μελος αυτης της Εθνικης ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ρε,.Ολοι οι δημοσιογραφοι λενε ποσο εκνευριστικα ταπεινος ειναι που οταν γραφουν υπερβολες για αυτον αντιδρα αρνητικα.Εσυ θα μιλησεις για αυτον .με ποιο δικαιωμα ρε γαυρε;;επειδη ειναι το φοβητρο σας,επειδη ειναι γεννημενος νικητης,επειδη χανεται τιτλους απο την παρουσια του.Αντε να πεις εμεις οι Παναθηναικοι τα χουμε και λεμε προδοτη τον αρχηγο σας,επειδη φερθηκε με αγνωμοσυνη απενατι στους Γιαννακοπουλους,(1.5 μυριο πληρωσε ο Θανασης να τον φερει απο NBA που εκλαιγε)Εσεις τι σκατα εχετε και βριζετε τον Διαμαντιδη,τι σας εκανε απο που αντλειτε τοσο μισος;;;.

      Διαγραφή
    9. εκνευριστικα ταπεινος ειναι μονο ο Διαμαντιδης τελευταια το προσπαθει και ο Σπανουλης ελα ομως που δεν πειθει κανεναν.

      Διαγραφή
    10. akou filarako gia na to telionoume...
      den exw kanena problima me ton 3d ok;
      tora to ti logizete o oukits apantise to monos sou. dos tou ta klidia mias omadas kai apolause dimiourgia...
      tora an einai o kaliteros pg o span ta teleutea dyo xronia... re atimo tha sto po alla mhn poneseis polu e; krata xaraktira
      NAI RE BLAXO! EINAI!
      Kai to lene oloi stin europh pou anagnorizeis san kataksiosh.
      ton xeirokrotane otan paei se gypeda (opos olon to olympiako)
      zhse me auto kai katalabeto mono oi bazeloi lene ti kakos paixths einai o span.
      kai gia to oaka pou les filarako etoimazeis mia omada pou paizei korifea amyna na stamatisei ton spanouli kati san jordan rules. e, ton timaei poy zeis mono gia na ton nikiseis den nomizeis;

      Διαγραφή
    11. ποιοι jordan rules ρε φιλε..το προβλημα του βασιλακη πρωτα απ'ολα ειναι ψυχολογικο καθε φορα που μπαινει στο οακα..θελει να αποδειξει πραγματα κ να γινει ηρωας,αλλα ολο αυτο του γυρναει μπουμερανγκ για τον γαυρο κανοντας καταχρηση προσπαθειων ακομα κ τραβηγμενων απ'τα μαλλια...

      οσο για τον χαρακτηρα του θες δε θες τα γεγονοτα μιλανε απο μονα τους,εχει θεμα..απλως να προσθεσω κ για την λεγομενη τροικα των κουμπαρων στο μουντομπασκετ του 2010 οπου ο βασιλακης μαζι με τα κουμπαρακια του Μπουρουση κ Ζηση καναν κουλουβαχατα τα αποδυτηρια της εθνκης..

      α,και την περιοδο 2010-11 με τη συνυπαρξη του βασιλακη με Τεροντοσιτς,Παπαλουκα ειδες τι πηρες..

      Διαγραφή
    12. 11.52 καλα εισαι στοκος ποιος σου ειπε οτι δεν ειναι καλος παιχτης η οπως θελεις παιχταρας;; απλα δεν ειναι καθαρος ασσος,καταλαβετο.Παιζει τελευταια και ειναι καλος η φυσικη του θεση ομως ειναι δυαρι,ποιντ γκαρντ ειναι ο 3D.Οσο για τον Ουκιτς για ασσο τον πηραμε,δυαρι ηταν και αυτος,προσπαθησαμε να παιξει στο ενα,πριν τον τραυματισμο του καλος ηταν.Για φετος δεν ειναι καν παιχτης,το παιδι κουτσαινει.Ασσοι ειναι λιγοι οι καλοι και ειναι πανακριβοι.Απο αλαζονια βλεπω δεν υστερεις σαν γνησιος γαβρος.τι κανουν λεει "σας χειροκροτα ολη η ευρωπη" χαχαχαχα μονο εσας ρε και κανεναν αλλον χαχαχα.Ακομη και οταν χανει μια ομαδα οι σωστοι φιλαθλοι σηκωνονται και χειροκροτανε την δικη τους η τον αντιπαλο,εσεις νομιζετε οτι χειροκροτανε εσας,Ποσο γελοιοι ρε, ποσο ομως.Δηλαδη αλλες ομαδες δεν χειροκροτα ο κοσμος;;;Ειδικα στην ευρωπη ολοι χειροκροτανε,ακομη και ομαδες που δεν εχουν αξια.Αντε καημενε.

      Διαγραφή
    13. kai oi dio sas eiste mia etsi mia gioubetsi.
      tin mia o oukits assos thn allh dyo.
      opos sas boleuei
      basika xazi sas kano exete pa8ei 4 xronia tora zimia me ton span.
      efige re magkes
      dikeothike
      kai telos
      afou eiste tos megalh omada ti asxoliste;
      oso gia to an einai pg o span an afines ligo thn opadila na figei apo ta matia soy 8a to eblepes
      paizei kai 2; nai aneta alla autos dimourgei magka mou
      otsn ftiakseis omada me ta leuta sou parton kai balton mono na ektelei.
      tha xaseis bebaia merikes ekatontades assist alla kanena problima.
      kai genika sto ksanapa bges apo thn ntoulapa den yparxoun mpampoules! kai den sou efage to fai o span
      ante... megalose.

      Διαγραφή
    14. Καλα εισαι οτι ναναι φταιω εγω και ο αλλος που σου απανταμε.ασε που μου εβγαλες τα ματια με τα γραμματα σου.Αντε γιατι πολυ αξια σου εδωσα,εσυ δεν τρωγεσαι.Υ.Γ ενα μονο θα σου πω, αμα ειναι κορυφαιος και ο Σπανουλης στις ασιστ τι να πει και ο 3D,αντε γεια.

      Διαγραφή
    15. υ.γ Ναι μεγαλη ζημια τοση που οταν ερχεται ΟΑΚΑ ο κοσμος φωναζει ρυθμικα "ΒΑΛΤΕ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ" ΧΑΧΑΧΑΧΑ.απιστευτες στιγμες οσοι ειμαστε μεσα,οποιος το ζει καταλαβαινει τι εννοω.

      Διαγραφή
    16. tha pei re file oti einai mia xara pg kai oi duo diaferitikoi paixtes alla korifeoi kai oi dyo
      diladi o lasme me ton sxortsianiti einai idioi; einai 5 kai oi 2 omos
      o low kai o dimantidhs einai idio stil; oxi
      o saras kai o loukas ; oxi
      ante, megalose leme
      den sou fage to fai o span

      Διαγραφή
  16. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/599072/afinei-ton-ari-gia-tin-ea7-armani-milano-o-athinaioy

    Στην ΕΑ7 Μιλάνο πάει ο Αθηναίου απο τον Άρη σύμφωνα με το gazzetta gr! Interesting......

    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημερα στην παρεα....

    Τζιμαρα ωραιο το αρθρο,δεν εχω να συμπληρωσω κατι...

    Θελω να σχολιασω την πιθανη ελευση του Μπομπι-Μπραουν στον Οσφπ...Θεωρω τον παιχτη ιδανικο για Παναθηναικο, διπλα στον ΔΔ...Για τον Οσφπ θα διαλεγα τον Χακετ για διπλα στον Σπανουλη...

    Χακετ,Λο,ΔΔ ειναι παιχτες που μοιαζουν τα χαρακτηριστικα παιχνιδιου τους μεταξυ τους και ταιριαζουν με παιχτες οπως ο Σπανουλης και ο Μπραουν...

    Βεβαια θα βοηθησει αφανταστα τον Οσφπ αν γινει η μεταγραφη αλλα δεν τον θεωρω ως ιδανικο συμπληρωμα οπως για παραδειγμα τον Χακετ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Γιάννη.. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι ψάχνει ένα δημιουργό-σκόρερ από τον πάγκο, με ηγετικά προσόντα για να μπεί στα παπούτσια του περυσινού Λο. Ο Μπράουν είναι αν όχι ο καλύτερος, ένας από τους καλύτερους σκόρινγκ-γκαρντς στην Ευρώπη. Με άλλα μείον βέβαια.. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε το "πάντρεμα" με τον Σπανούλη εαν υπογράψει. Αν και πιστεύω ότι θα παίζει περισσότερα λεπτα με τον Σλούκα μαζί..

      Διαγραφή
    2. Ιδανικα θα ηταν να παιζει με τον Μαντζαρη ή Κατσιβελη,,βεβαια μετα με ποιον παρτενερ θα παιζει μετα ο Σπανουλης?Με Σλουκα επιθετικα θα κανουν παπαδες αλλα αμυντικα θα κανουν παπαδες οι αντιπαλοι...
      Παιχταρα ο Μπραουν αλλα το ΄΄παντρεμα΄΄ οπως λες το βλεπω δυσκολο...

      Θα εχει πολυ ενδιαφερον παντως....

      Οσο για τις μεταγραφες βλεπω τον οσφπ σε συγχυση...Αλλη ομαδα στην Ευρωπη αλλη στην Ελλαδα...Στο μεταξυ με τον ταλαιπωρο τον Μπεγκιτς τι γινεται αραγε?Πολυ μπερδεμα...

      Διαγραφή
    3. Είναι και τι παίζεις.. Για παράδειγμα στη Μοντεπάσκι έπαιζε με τους Χάκετ-Τζάνινγκ στο "2" δίπλα του αλλά ήταν μια ομάδα με απίστευτη ταχύτητα στην κυκλοφορία στοπ μισό γήπεδο και στην εκτέλεση στο τρανζίσιον. Έπαιζε καθαρά όμως πάνω σε αυτό. Στον Ολυμπιακό τα δεδομένα είναι διαφορετικά..

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους..! Πολλά θέματα.. Μπόμπι Μπράουν, φήμη για Αθηναίου και ΕΑ7, δηλ. ενίσχυση των μεγάλων κλαμπ για τις εγχώριες λίγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερες τα εχει μπλεξει ο οσφπ με τις αλλαγες παιχτων και τις προσθηκες!!! Ο μπραουν ομως σιγουρα μπορει να δωσει το κατι παραπανω απο τα γκαρντ που ηδη υπαρχουν στην ομαδα οποτε αξιζει αλλη μια προσθηκη.. αν τα εκανε αυτα στον παο ο μπαρτζωκας θα ειχε φυγει πολυ πολυ νωρις...

      Διαγραφή
    2. Φαίνεται ότι υπάρχει θέληση από τη διοίκηση να δώσει παραπάνω χρήματα πάντως για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Είναι φανερό..

      Διαγραφή
    3. Jim, είναι λογικό αυτό, από τη στιγμή που ο ΟΣΦΠ είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη φέτος, που μπορεί να κάνει το three-peat και αν το πετύχει, θα γίνει μόλις η τρίτη ομάδα στην ιστορία της Ευρωπαικής καλαθοσφαίρισης με three-peat τίτλων (αλλά και η μοναδική ομάδα που το πετυχαίνει με τη συγκεκριμένη μορφή - μαραθώνιο των 30+ αγώνων στις 2 από τις τρεις κατακτήσεις και με δύο διαφορετικούς προπονητές αν δεν κάνω λάθος), οπότε υπάρχει το μεγαλύτερο κίνηττρο από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρώπη για να πετύχει αυτό το στόχο.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    4. Σωστή σκέψη αν και η κίνηση Μπράουν γίνεται για Α1.. Οπότε βλέπεις ότι γενικότερα υπάρχει διάθεση..

      Διαγραφή
  19. Ο Παναθηναικός με δύο νίκες αν κάνει η Αρμάνι 3 ήττες περνάει δεύτερος ό,τι και να κάνουν οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Jim ξέρεις καθόλου δεδομένα απο το συμβόλαιο του Αθηναίου?
    Εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει buy out στο συμβόλαιο του οπότε λογικά θα πάρει κάποια λεφτά η ΚΑΕ για ν το σπάσει.
    Πιστεύω ότι θα ένα ποσό κοντά στα 20-40.000.
    Σε κάθε περίπτωση το παιδί έκανε πολύ καλή προσπάθεια φέτος και του αξίζει να την εξαργυρώσει με συμμεροχή σε ανώτερο επίπεδο.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ καλή χρονιά ο Αθηναίου και μπράβο του. Με διέψευσε, δε τον περίμενα τόσο καλό. Όχι δε γνωρίζω αλλά θα μάθω.

      Διαγραφή
  21. Επειδή δεν γνωρίζω, μήπως θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει σχετικά με το δικαίωμα προσθήκης παίκτη στη Euroleague, γιατί δεν αποσαφηνίζεται πουθενά αυτό το θέμα? Εννοώ, προφανώς στο υπόλοιπο ΤΟΠ-16 δεν μπορούν να γίνουν προσθήκες στις ομάδες, αλλά αν π.χ. ο ΟΣΦΠ ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα περάσει στους 8, δεν έχει δικαίωμα να προσθέσει εκεί παίκτη?

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουτε στους 8,ουτε στο final-4 υπαρχει δικαωμα προσθηκης παικτη απο καποια ομαδα..

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την πληροφορία, γιατί νόμιζα ότι στους 8 μια ομάδα μπορούσε να αλλάξει παίκτες.

      Παρεπιπτόντως, τα τρέχοντα rankings των ομάδων μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική (και ενημερώνονται συνεχώς), μπορεί κανείς να τα δει στον παρακάτω σύνδεσμο (πίνακας current rankings).

      http://en.wikipedia.org/wiki/ULEB_League_Rankings

      Αξιοσημείωτο το ότι οι ομάδες λαμβάνουν 2 πόντους bonus για την πρόκριση τους στο TOP-16, 2 για την πρόκριση στο TOP-8, 1! για την πρόκριση στο final-four και 1! για τον τελικό.

      Όποιος κατακτάει το τρόπαιο "τιμωρείται" με μηδέν βαθμούς bonus! (Χ)

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  22. tzimara το θεμα ειναι οτι θα παει μιλανο και οχι σε καποια τυχαια ομαδα..οπου μιλανο = τρελος ανταγωνισμος ακομη και για 12 αδα!! ναι φετος ηταν βελτιωμενος αλλα δεν νομιζω οτι ηταν τοσο εξαιρετικος ωστε να αξιζε μια τετοια μεταγραφη, πολλα μπραβο του γιατι απεδειξε οτι οταν υπαρχει το ταλεντο , τοτε με πολυ δουλεια ολα ειναι πιθανα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για τον βεζενκοφ ξερουμε τιποτα??? εχει κλεισει στον οσφπ?? πραγματικη αδυναμια μου αυτος ο παιχτης!!

      Διαγραφή
    2. Κρις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικό για τον παίκτη μόνο που υπογράφει σε ένα τέτοιο σύλλογο. Ανεξάρτητα τι θα κάνει, πόσο θα παίξει αυξάνει το status του στο χρηματιστήριο.. Ο Βεζένκοφ λογικά εγκαταλείπει το καλοκαίρι. Ήταν δεδομένο μετά την αποχώρηση Αγγέλου. Έχει προτάσεις από Ευρώπη. Θα δούμε. Πολύ σπουδαία περίπτωση και για τους 2 αιώνιους..

      Διαγραφή
    3. Aν έχω πιάσει σωστά μια σπόντα του Καρύδα τις προάλλες, ο Βεζέ είναι προδιαγεγραμμένος για Εφές και Αγγέλου, συγκεκριμένα.

      Διαγραφή
  23. Ο Jeter που έπαιζε για ΠΑΟ τότε που τον έφαγε στην στροφή ο Wright, δε θα ήταν πιο Law-alike επιλογή για ΟΣΦΠ;
    Και πιο...Σπανούλης-compatible;
    (Kαι πιο φθηνή ίσως...; )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνα με τα λεγομενα του τζετερ ο ιδιος δεν ηθελε να ερθει γιατι ηταν απο συνεχομενα παιχνιδια και ουσιαστικα η σεαζον θα τραβουσε πολυ για αυτον.. επισης ο μπομπ ειναι πιο σιγουρη επιλογη αφου εχει την απαιτουμενη ευρωπαικη εμπειρια... βεβαια το παρκε ειναι αλλο θεμα απο την θεωρια αλλα τουλαχοστον στα χαρτια ειναι πιο σιγουρη επιλογη..

      Διαγραφή
    2. Θενκς για το tip (...άκουσον-άκουσον να μην ήθελε να πάει σε κοτζάμ ΠΑΟ...Για λουφαδόρο μου κάνει μάλλον, αν ισχύει αυτό που είπες...Εκτός κι αν οι Κινέζοι πληρώνουν πολλά γενικώς).

      Πάντως ο Μπράουν νομίζω μόνο για Α1 θα έρθει (...;), οπότε η "ευρωπαϊκή εμπειρία" δε μετράει δα και τόσο...;

      Τεσπα ρώτησα διότι ο μπλογκοκράτωρ είχε τότε γράψει για "Τζέτερ δαγκωτό" για τον ΠΑΟ, κι αναρωτιόμουν αν θα μπορούσε να...δαγκώσει ολίγον από ΟΣΦΠ ο εν λόγω παίκτης, αφού δεν του 'κατσε με τον ΠΑΟ...(πάνω-κάτω άλλωστε κοινές ανάγκες είχανε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ)

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστά Chris.. Φίλε washcloud οι ανάγκες είναι διαφορετικές και κυρίως διαφορετικό το περιβάλλον στο οποίο θα ενταχθεί ο παίκτης. Ο Τζέτερ δήλωσε ότι δεν ήθελε Ευρώπη.

      Διαγραφή
    4. για μπραουν λιγο μπερδεμενα τα πραγματα, αν δεις το τουιτερ του θα καταλαβεις!!! αναφερει οτι και ο ιδιος δεν ξερει τι θα γινει, αλλα ψαχνει τον επομενο σταθμο της καριερας του. ( του εχουν στειλει πολλοι φιλοι του οσφπ που του λενε ναερθει κτλ κτλ)

      Διαγραφή
  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. tzim exeis kamia plhroforia sxetika me to poios paizei na ka8isei ston pagko tou pao to kalokairi?? anaforika me ton katsikarh ti gnwmh exeis gia thn ikanothta tou sto recruiting?? einai kalos gnwsths ths agoras?? kserei na sthnei omades??...kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα Δημήτρη, καλησπέρα κ στην παρέα! Προσπερνώ τα αυτονόητα περί του πόσο αξιόλογη είναι η ανάλυση που διαβάσαμε στο άρθρο. Μπράβο Jim!
    Από κει κ πέρα, με τις επιστροφές Κάρυ κ Γκιστ κάποιος πρέπει να μείνει εκτός 12αδας στα επόμενα παιχνίδια. Τι βλέπετε ως πιο πιθανό Βλάντο (ως τρίτο 3αρι) ή Παππάς; Θεωρώ πως εντέλει θα μείνει εκτός ο Παππάς.
    ΥΓ: Αν Φενέρ-Αρμάνι διπλό, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής να μην κρίνει πρόκριση(περνάνε κ οι 2), αλλά απλά κατάταξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. επιστροφη βουγιασιτς στην λεγκα Α
    του χρονου λογικα παει για καλη ομαδα ευρωλιγκας
    τι γνωμη εχετε για τον παιχτη γενικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σάσα Βούγιασιτς αναζητούσε μια ομάδα για να... θυμίσει πως ακόμα μπορεί να παίξει ποιοτικό μπάσκετ και η Βενέτσια έναν παίικτη σημείο αναφοράς ώστε να διεκδικήσει την είσοδό της στα πλέι οφ της ιταλικής λίγκας κι έτσι... εγένετο η συμφωνία του …

      Διαγραφή
  28. Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα δεν υπολογίζει στους τραυματίες Νικ Κέινερ-Μέντλεϊ, Σέρχι Βιδάλ και Ράφαελ Χετσχάιμερ. Οι δύο πρώτοι πιθανώς να προλάβουν το ματς της επόμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά όλα δείχνουν πως χάνουν τη μάχη με το χρόνο για το προσεχές ματς του Top 16. Μικροπροβλήματα τραυματισμών, που δεν τους επιτρέπουν να είναι στο καλύτερη δυνατό επίπεδο φυσικής κατάστασης, έχουν και οι Τζέισον Γκρέιντζερ, Κάρλος Σουάρεθ και Φραν Βάσκεθ, που πάντως θα παίξουν κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ξερει κανεις αν τελικα ο αρης εβαλε κατι στην παντελονα?? γιατι ακουγεται οτι ο αθηναιου εφυγε τσαμπα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ισχύει το συγκεκριμένο άρθρο αυτά είναι τα λεφτά:
      http://www.basketplus.gr/index.php/rss-aris-basketball/item/58762-sto-milano-o-athinaiou

      Dali.S

      Διαγραφή
    2. Μπράβο σε Αθηναίου αλλά κρίμα για Αρη

      Διαγραφή
    3. αν ισχυει το νουμερο ειναι αστειο πραγματικα!! κριμα γιατι ακομη και 50 χιλιαρικα θα εκαναν την διαφορα

      Διαγραφή
  30. παιδιά πριγνωστικά θα ήθελα ηια την αγωνιστικη

    ξεκινάω και βλέπω

    μαλαγα-οσφπ 2
    μπάρτσα-παο 1
    φενέρ-μιλάνο 1
    εφες-καχα (ποιος νοιάζεται?)
    ζαλγκιρις-γαλατα 1 (ναι)
    ΤΣΣΚΑ-μπαγερν 1
    μακαμπι-ρεαλ 1 (και όμως)
    λοκο-παρτιζαν `1

    BOU GATSAS3


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τα περισσότερα από τα προγνωστικά σας, με την προυπόθεση ότι οι ομάδες θα κατέβουν να παίξουν πραγματικά (ακούς Maccabi?) και δεν θα έχουν τραυματισμούς την τελευταία στιγμή.

      Το Fener - Milano (αν και βλέπω και εγώ 1 λόγω της απώλειας του Langford) θα ήταν καλό για τις ομάδες μας να έρθει 2, γιατί τότε πιθανότατα θα παίξουν στο ΣΕΦ έχοντας προκριθεί και οι δύο και μόνο για την κατάταξη τους στις θέσεις 3-4.

      Η Galata βλέπω να επικρατεί (κέρδισε και την Kuban εκτός) αν παίξει όπως μπορεί και δεν έχει άλλα προβλήματα.

      Το Maccabi - Real, που θα ήταν καυτό αν είχε κερδίσει η Maccabi στη Σερβία, τώρα δεν έχει κανένα νόημα, οπότε θα του έβαζα τον τίτλο (ποιός νοιάζεται?) όπως βάλατε στην Efes παραπάνω.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  31. *προγνωστικά/για την αγωνιστική

    συγνώμη

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. μαλαγα-οσφπ 1
    μπάρτσα-παο 1
    φενέρ-μιλάνο 2
    εφες-καχα 1
    ζαλγκιρις-γαλατα 2
    ΤΣΣΚΑ-μπαγερν 1
    μακαμπι-ρεαλ 2
    λοκο-παρτιζαν `1

    ΜANU CHAO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Α, ρε Τρινκέρι αστέρι!
    Έψαχνε παίκτη να βοηθήσει στο 1-2 και πήγε και πήρε τον Mαικ τον Φασολάκη, με προσωπικό ρεκόρ 3 συνεχόμενες τρίπλες χωρίς να βρει η μπάλα στο γόνατο.

    Και έρχεται τώρα ένας συμπατριώτης του και σαφώς ανώτερός του προπονητής και επιλέγει να σκάσει λεφτά για να πάρει τον Αθηναίου στην ομάδα του!

    Αυτά είναι!

    Γενικότερα επιβεβαιώνεται ότι λέγαμε εδώ πέρα από την αρχή της χρονιάς.
    Ο Αγγέλου στην ΕΦΕΣ κι ο Πεδούλας στα αζήτητα.
    Ο Αθηναίου στην Αρμάνι και ο ΠΑΟ παίζει με Ράιτ.

    Το καλοκαίρι, αν εκεί στον ΠΑΟ έχουν βάλει μυαλό θα πάνε τουλάχιστον να πάρουν την Πελεκανάρα και να διώξουν τον φασολάκι. Ακόμα θυμάμαι την ταπάρα που του σβούριξε στον τελικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δήλωση Αρτεάγκα:

    «Κάποιος είχε προσπαθήσει να με δωροδοκήσει πριν από έναν ευρωπαϊκό τελικό. Εγώ αρνήθηκα, αλλά ξέρω πως δεν κάνουν όλοι το ίδιο»

    Οι μοναδικοί ευρωπαικοί τελικοί που έχει σφυρίξει είναι ΠΑΟ-Κίντερ, ΠΑΟ-ΤΣΣΚΑ και Γαλλία-Λιθουανία.

    Το μυαλό μου δεν μπορεί να πάει αλλού, πέραν από την πιο βρώμικη ομάδα που έχουμε γνωρίσει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και Μακάμπι - ΠΑΟ έχει σφυρίξει ο κύριος.

      Το μυαλό μου πάει στην CΣΚΑ τότε που ο Γιαννακόπουλος πέταγε τα ευρώ στον αέρα και ο Ομπράντοβιτς φώναζε για το come back των Ρώσων στο δεύτερο ημίχρονο.

      Αυτές οι δηλώσεις όμως δεν θα έπρεπε να αιωρούνται έτσι. Να κληθεί άμεσα από την Ευρωλίγκα - αν έχει αποδείξεις - και να κατονομάσει την ομάδα.

      όσο για την πιο βρώμικη ομάδα που γνώρισε ο αθλητισμός όλοι ξέρουμε ποια είναι...αυτή με τα ληγμένα νερά...
      ElGreco

      Διαγραφή
    2. Μονο που στους δυο τελικους που αναφερει εντελως τυχαια ΤΣΣΚΑ και Μπολονια ειχανε διπλασιες βολες και λιγοτερα φαουλ οι αντιπαλοι της Παναθας,Αυτο και μονο τα λεει ολα.Τι περιμενεις μαθημενοι στην λασπη.

      Διαγραφή
    3. 5.35 δες τα στατιστικα του ΠΑΟ ΚΙΝΤΕΡ ΠΑΟ ΤΣΣΚΑ και χαλαρωσε!!!!!Και εγω μπορει να πω περσι κατα ενα περιεργο λογο πετουσε μια ομαδα στους τελικους του Φ4 και στην Α1 σερνοτανε,γιατι αραγε;;;;;Ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει απο την δικη του πλευρα.Τα γεγονοτα ομως και τα στατιστικα των τελικων αυτων που λες σε διαψευδουν πανηγυρικα.

      Διαγραφή
    4. El Greco
      Ποια εννοείς; Την ομάδα που παίρνει πιο εύκολο την ευρωλίγκα από ότι το πρωτάθλημα της αλητείας; Λίγη τσίπα δεν έβλαψε κανέναν.

      @Ανώνυμε είσαι παντελώς άσχετος. Ταλαιπωρείς εμάς και τον εαυτό σου.
      Στο τελικό που έγινε στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ έκανε ρεκόρ βολών. 38/46. 38 πόντους από βολές.
      Μήπως τελικά είναι αυτός ο αγώνας;

      Διαγραφή
    5. Οι Ρώσοι έχουν παράδοση σε κάτι τέτοια...

      Διαγραφή
    6. ο παναθηναικος απο τα 6 ευρωπαικα που πηρε και μιλαω για τα φαιναλ φορ ουτε σε ενα δεν ειχε διαιτησια καταφανεστατα με το μερος toυ που να δικαιολογει δωροδοκια μονο σε ενα ευννοηθηκε οπως τα εφεραν οι καταστασεις αυτο του 96 που αν και η φαση θα επρεπε να ειχε διακοπει πιο νωρις λογω χρονομετρου αφου δεν διακοπηκε επρεπε το καλαθι να μετρησει και θα ειμασταν εμεις στην θεση της μπαρτσελονας που θα μιλουσαμε για σφαγη....μαλιστα υπαρχουν φαιναλ φορ που σφαγιαστηκε με χαρακτηριστικο το προπερσινο ημιτελικο με την τσκκα που σε ενα ματς που κριθηκε στο 66-64 με τον παναθηναικο να εχει περισσοτερες κατοχες η τσκκα εκτελεσε 27 βολες ενω ο παναθηναικος 11 και στερησαν στον παναθηναικο το 7ο.....

      Διαγραφή
    7. στο συγκεκριμενο αγωνα στον τελικο της αθηνας βαρεσε και η τσκκα 35 βολες ,περυσι στον τελικο με την ρεαλ 42 βολες εκτελεσες αυτο το ξερεις ή δεν το εχεις διαβασει στον γαυρο...... το οτι αναφερεις την ευρωλιγκα δειχνει οτι εισαι λιγο βλακακος αφου ο εξαστερος εχει διπλασιες κατακτησεις απο την ομαδα σου.........

      Διαγραφή
    8. 6:13
      τι να συζητήσω μαζί σου? χαχαχα!!! Διάβασε να μαθαίνεις

      http://www.onsports.gr/basket/Euroleague/item/390580-Mesina-i-pio-dyskoli-omada-olon-ton-epohon-o-Panathinaikos-video

      και εδώ

      http://en.wikipedia.org/wiki/Euroleague_Final_Four

      και εδώ να ξεστραβωθείς

      http://www.dailymotion.com/video/xph6w5_%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%80-%CF%84%CF%83%CF%83%CE%BA%CE%B1-1995-5-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%89%CE%BD-3-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CE%B9_sport

      αλλά κυρίως διάβασε ΑΥΤΟ

      http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=165234

      ElGreco

      Διαγραφή
    9. 6.13 πραγματικα ρε προβατο βλεπω και ξαναβλεπω το λινγκ του αγωνα στην Αθηνα ΤΣΣΚΑ ΠΑΟ και δεν βλεπω τον Αρτεαγκα,λεγε ρε βλακα που το ειδες εσυ;;;Λασπολογε.Περσι η Ρεαλ εκανε παραπονα για την διαιτησια δεν σου τα ειπανε τα κοκκινα σαιτ.χαχα

      Διαγραφή
    10. Ο Παναθηναικος φηφιστηκε η καλυτερη ομαδα της 15ετιας απο την fiba αυτο δεν σου το ειπανε τα γαυροσαιτ;;;;;

      Διαγραφή
    11. Με εκνευρίζουν αυτές οι κοκορομαχίες. Για να τελειώνουμε:

      Προς ElGreco 26 Μαρτίου 2014 - 6:32 π.μ.

      Το σχόλιο για τον Arteaga γράφτηκε στον παρακάτω σύνδεσμο

      http://www.sport24.gr/Basket/SpainBasket/arteagka_phgan_na_me_dwrodokhsoyn_prin_apo_teliko.2708470.html

      και είναι επίσημο άρθρο του Sport24.gr, που δεν νομίζω ότι είναι οπαδικός ιστοχώρος, πόσο μάλλον του ΟΣΦΠ. Εξάλλου, ο Arteaga τα δήλωσε αυτά επίσημα σε συνέντευξη του στη Marca, και όχι σε Ελληνικό ΜΜΕ, που θα μπορούσε να την πλασάρει όπως θα ήθελε αναλόγως των πεποιθήσεών (ή επιδιώξεων) του.
      Τώρα. πως εσείς θεωρείτε ότι τα παραπάνω είναι "γαύρικα" σχόλια (πόσο μάλλον όταν υπάρχει και ο αγώνας Γαλλία - Λιθουανία, αλλά και το γεγονός ότι θα μπορούσαν οι αντίπαλοι του ΠΑΟ να είχαν κάνει αυτή την απόπειρα δωροδοκίας και όχι ο ΠΑΟ) μόνο εσείς το γνωρίζετε.

      Επίσης, στο άρθρο που παραθέτετε από το Onsports (αλήθεια, είναι αντικειμενικός αυτός ο ιστοχώρος?), αναρτημένο την Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 11.54, αναφέρει ότι

      («Νομίζω ότι η πιο δύσκολη ομάδα που είχα να αντιμετωπίσω ήταν ο Παναθηναϊκός, επειδή ήταν μια σπουδαία ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες και έναν ξεχωριστό προπονητή στο τιμόνι. Πιστεύω ότι τα περισσότερα από τα παιχνίδια μας ήταν και θα μείνουν μέρος της ιστορίας του μπάσκετ της Ευρωλίγκας», ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού των Ρώσων.)

      Θα ήταν όμως ωραίο (και αντικειμενικό) να μας ενημέρωνε το άρθρο που και πότε είπε αυτά τα λόγια ο Messina (για τα οποία δεν αμφιβάλλω καθόλου αφού πιστεύω ότι έχει δίκιο).

      Ευχαριστούμε για τον δεύτερο σύνδεσμο του wikipedia. Είναι ωραίο να βλέπεις δύο ελληνικές ομάδες στις τρεις κορυφαίες στην Ευρώπη, τα τελευταία 25 χρόνια.

      Όσο για τους τελευταίους δύο συνδέσμους, ο μεν πρώτος είναι από κάποιον GreenZoneGr, που αν έχει σχέση με το γνωστό ιστοχώρο του ιδίου ονόματος, μόνο ουδέτερος δεν είναι. Για τον δεύτερο αρθρογράφο δεν έχω γνώμη, αφού δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, αλλά στο συγκεκριμένο άρθρο γράφει ΚΑΙ τα παρακάτω:

      ( «Οι Ελληνες ως σήμερα αρνούνται ότι είχαν κάποια σχέση με τη δηλητηρίαση. Ομως η ουσία αλοπεριντίν πώς μπήκε στα μπουκάλια με το νερό; Δεν νομίζω βέβαια ότι έγινε από τον Ολυμπιακό. Θα ήταν ευκολότερο να αγοράσει τους διαιτητές. Εξάλλου ήταν τότε μία από τις πλουσιότερες ομάδες. Κατά τη γνώμη μου, τη ζημιά την έκαναν οι οπαδοί» υποστηρίζει ο γιατρός της ΤΣΣΚΑ Βιτάλι Αβραμένκο.

      Ο κ. Ερέμιν υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι δεν είχε καμία σχέση ο επίσημος Ολυμπιακός και ρίχνει την ευθύνη σε εκείνους «οι οποίοι θα έχαναν χρήματα σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού». ο κομισάριος του αγώνα επισημαίνει ότι αργότερα έφτασε στα αφτιά του η άποψη ότι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ δηλητηριάστηκαν σε κάποιο εστιατόριο όπου πήγαν για φαγητό. Ο κ. Λαζάροφ συμπληρώνει επίσης ότι υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι «οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ δηλητηριάστηκαν μόνοι τους και για πάρα πολλά χρήματα»... )

      Με τόσες απόψεις, πώς ξέρετε εσείς ποιά ήταν η αλήθεια για το συγκεκριμένο θέμα?

      Και για να τελειώνουμε, για κάθε άρθρο του GreenZoneGr υπάρχει ένα αντίστοιχο π.χ. του RedsAgainstTheMachine και ούτω καθεξής, οπότε δεν έχει τελειωμό όλο αυτό με τα νερά και με τα άλλα οπαδικά θέματα, συνεπώς με έχει κουράσει όλος αυτός ο οπαδικός συρφετός.

      Θερμή παράκληση: Υπάρχουν άλλοι πιό κατάληλοι ιστοχώροι για τέτοιου είδους (και επιπέδου) αντιπαραθέσεις. Αν θέλετε να συνεχίσετε να βγάζετε τα σηκώτια σας, κάντε το εκεί. Μην βγάζετε και αυτά των πραγματικών σχολιαστών (και άμαχων θυμάτων) του πληθυσμού του Hoopfellas.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    12. Πάλι σεντόνι Διογένη? δε βαρέθηκες? κανείς δε σε διαβάζει

      Διαγραφή
  35. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=188&seasoncode=e2008#!boxscore εδω ο τελικος με ΤΣΣΚΑ,Σφυριξε ο Αρτεαγκας,ριξτε μια ματια σε βολες και φαουλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=275&seasoncode=e2001#!boxscore KAI EΔΩ ΜΕ ΚΙΝΤΕΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ,ΓΙΑ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ,ΓΕΛΑΣΑΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Και δύο πραγματάκια για το Malaga - ΟΣΦΠ.

    Όπως είπε και ο Μάντζαρης στο Euroleague Greece

    http://euroleague.sport24.gr/article/2708314/mantzarhs_na_mhn_kanei_to_paixnidi_ths_h_malaga.html

    η Malaga είναι μια από τις πιό γρήγορες ομάδες της Ευρώπης στην έδρα της. Το Malaga - ΟΣΦΠ της κανονικής περιόδου εξακολουθεί να είναι το πιό γρήγορο παιχνίδι από όσα έχω δει φέτος στην Euroleague, ακολουθούμενο από το Real - Efes και το Fener - Barca της κανονικής περιόδου. Απαιτείται λοιπόν, έλεγχος του ρυθμού και των rebound, τομέας που είναι πολύ δυνατή η Malaga. Αυτό σημαίνει άμυνα, συγκέντρωση και ενέργεια για 40 λετπά.

    Ειδικά το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί η Malaga δεν τα παρατάει ποτέ και έχει κερδίσει σημαντικά παιχνίδια στα τελευταία 3-4 λετπά των αγώνων (Fener, ΠΑΟ). Η Malaga, αν δεν κάνω λάθος, είναι η καλύτερη ομάδα σε σκορ στο τελευταίο πεντάλεπτο των αγώνων στο TOP-16, καθώς ακόμα και με την Barca, που έχανε με 20+ πόντους δεν σταμάτησε να αγωνίζεται μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν επιτρέπεται λοιπόν καμία χαλάρωση της ομάδας μέχρι να βγει η χοντρή και να τελειώσει το παιχνίδι, γιατί αν δεν προσεχθεί μπορεί να διαλύσει μια ομάδα σε 2-3 λεπτά.

    Το γεγονός ότι ο ΟΣΦΠ την κέρδισε τρεις φορές φέτος δεν σημαίνει τίποτα, αφενός γιατί την κέρδισε υπό άλλες συνθήκες (στην κανονική περίοδο είχε παίξει μέχρι και ο Law), αφετέρου είναι ένα παραπάνω κίνητρο για την Malaga να μην ηττηθεί για τέταρτη φορά σε μία χρονιά από την ίδια ομάδα (και θα είναι και βαρύ γι' αυτήν αν συμβεί αυτό).

    Σημαντική η απουσία, αν επιβεβαιωθεί, του Caner-Medley που είχε δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στον ΟΣΦΠ και στα τρία προηγούμενα παιχνίδια, όπως και στον ΠΑΟ στο μεταξύ τους παιχνίδι.

    Για τον αγώνα του ΠΑΟ με τη Barca, θα τα πούμε εν καιρώ.

    Αλέξης.

    ΥΓ. Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι μου αρέσει το πρόγραμμα του ΟΣΦΠ, παρά τα όσα έχουν γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μεσίνα: «Η πιο δύσκολη ομάδα όλων των εποχών ο Παναθηναϊκός» (video)
    Δημοσίευση: Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 11.54 Στην παραδοχή ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που του… έχει βγάλει περισσότερο το λάδι κατά τη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας στην Ευρώπη προχώρησε ο Ετόρε Μεσίνα.

    Ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές τον Εξάστερο στην Ευρωλίγκα και έχει γνωρίσει πολλές ήττες όπως αυτή στον τελικό του Final 4 της Αθήνας το 2007, κάτι που δεν έχει ξεχάσει και τον… τρώει ακόμη και σήμερα.

    «Νομίζω ότι η πιο δύσκολη ομάδα που είχα να αντιμετωπίσω ήταν ο Παναθηναϊκός, επειδή ήταν μια σπουδαία ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες και έναν ξεχωριστό προπονητή στο τιμόνι. Πιστεύω ότι τα περισσότερα από τα παιχνίδια μας ήταν και θα μείνουν μέρος της ιστορίας του μπάσκετ της Ευρωλίγκας», ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού των Ρώσων.ΕΔΩ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα καλά τωρα, γιατι μπαινετε στη διαδικασια να αρπαχτειτε και να απαντησετε σε προβοκατορες? Ως και ο πιο φανατικός Ολυμπιακός την ΤΣΣΚΑ υποψιάζεται (αν ισχυουν οι ισχυρισμοι του Αρτεαγκα)

      Διαγραφή
    2. Κακως απανταμε αλλα ολο το διαδυκτιο των γαυρων εμας βριζει,βγηκαν παλι ολα τα απωθημενα τους.

      Διαγραφή
    3. Ε τι σε νοιαζει, αστους να λενε...Αφου κι αυτοι μεσα τους ξερουν την αληθεια...Γι αυτο και σπευδουν διαρκως να παιρνουν πρωην παιχτες μας...

      Διαγραφή
    4. Εσύ που μιλάς για πρώην παίκτες, ψάξε τις δηλώσει του Μαυροκεφαλίδη, τότε που ήταν στην Λοκομοτίβ, και μιλούσε για την βρωμιά της ομάδας σου.

      Αυτοί είστε.

      Διαγραφή
    5. Παπαπαπα

      Βρωμικος και ψευτικος πρωταθλητης ο Σπανουλης, ο Περπερογλου, ο Σερμαντινι, ίσως και ο Καϊμακογλου (αν ερθει στον Πειραια)...

      (τι εγινε, φοβουνται αποτυχια εκει στο λιμανι και το ριξαν στο PlanB?)

      Διαγραφή
    6. Και βέβαια ήταν βρώμικα τα πρωταθλήματα που πήραν. Για αυτό σας σιχάθηκαν και δε θέλουν να σας ξέρουν.

      Πες μας για τον Λουκά. Σας λέει ακόμα βρωμιάρηδες;

      Διαγραφή
    7. Χαχαχαχαχα

      Τι γινεται, δυσκολιες στη μεταγραφη του Μπομπι και πιασατε το πλανΒ?

      Διαγραφή
    8. πες μας εσυ για τον λουκα που στον ολυμπιακο επαιζε βασικος ενω στον παναθηναικο ουτε 1 λεπτο σε καθε αγωνα..... σε παρομοια περιπτωση με τον νικολας κατι ηλιθιοι σαν εσενα αφηναν υποννουμενα για φαρμακα..........http://www.youtube.com/watch?v=LmqB1hA1XK0 δες στο 3.11 ποια ειναι η αποψη του περπερογλου για τον παναθηναικο και μαλιστα ενος παιδιου που ειναι ολυμπιακος απο μικρος.......http://trifillakia.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/16_sl.jpg?itok=ztzIo_3s

      Διαγραφή
    9. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΓΑΥΡΟΣ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΕΚ.ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟ.

      Διαγραφή
    10. βρωμικοι τιτλοι;;; για αυτο μωρη λινατσα πηρες ετοιμους παιχτες μας για να μας χτυπησεις.Τρεις παιχτες που εμαθαν μπασκετ στην ομαδαεα που λεγεται ΠΑΝΑ πηρες.Πως τους πηρατε βρε αφου ηταν βρωμιαρηδες;;;;;;.Και τωρα γιατι παιρνετε τον Μπραουν αφου η διατιησια θα σας αδικησει βρε κακομοιρα παλι.

      Διαγραφή
  39. Τώρα εξηγείται η παράλογη και ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του Αρτεάγκα.

    Μάλλον γιατί αυτός δεν μπήκε στη λίστα με τις πληρωμές.

    Αυτοί είστε!
    Από το καμμένο μαγαζί του γιού του Ρήγα, μέχρι και δωροδοκίες.

    Μες στην βρωμιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχα...Δικαιος7? Ντον? Ή καποιος αλλος υπαλληλος?

      Διαγραφή
    2. Εσένα σου άνοιξε σουβλατζίδικο ο Πατέρας;

      Διαγραφή
    3. Όχι τρωω στο μαγαζι του Μπαμπη στον πειραια, αυτο με τις κατσαριδες

      Διαγραφή
    4. Άμα δε σ' αρέσει, να το κάψεις κι αυτό όπως κάνατε και στο μαγαζί του Ρήγα.

      Μπόχα, βρώμα.

      Διαγραφή
  40. Καινούριο μπασκετικό Παναθηναϊκό σάιτ. www.allstarpanathinaikos.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφεται για τους κάλπικους τίτλους σας;

      Διαγραφή
  41. Πάρτε το χαμπάρι. Η αλήθεια όσο κι αν αργεί, κάποτε έρχεται στην επιφάνεια.

    Και τότε θα ψάχνετε τρύπα να κρυφτείται. Βρωμιάρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις απολυτο δικιο.... http://www.youtube.com/watch?v=kEV398E4yW8

      Διαγραφή
    2. Οι ίδιοι οι Ρώσοι παραδέχονται ότι ο επίσημος ολυμπιακός δε θα μπορούσε να έχει καμία σχέση, αλλά οι Έλληνες Κλουζώ έχουν βγάλει ήδη άλλο συμπέρασμα.

      Φάτε τα σκατά στη μάπα.

      Διαγραφή
    3. https://lh4.googleusercontent.com/-UEUU8zGZkQM/TYEbBGPmjnI/AAAAAAAAAns/8NE7HG5dKbc/s1600/pano-tsska.jpg

      Διαγραφή
    4. Αφού το είπαν οι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ, έτσι θα είναι.

      Τι κι αν το διαψεύδει η επίσημη ομάδα, τι κι αν δεν κινήθηκε ποτέ εναντίον του Ολυμπιακού.

      Είστε γελοίοι.

      Διαγραφή
    5. πολλα νευρακια εχεις οι αληθειες πονανε αλεξ......

      Διαγραφή
    6. oι Ρωσοι δεν εχουν αποδειξεις για τα νερα,για αυτο κανουν πισω,αλλα τα γεγονοτα διαψευδουν τον γαυρο.Τους οπαδους ομως δεν τους κοροιδευει κανενας για αυτο σηκωσαν πανο.

      Διαγραφή
  42. Ο κ. Ερέμιν υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι δεν είχε καμία σχέση ο επίσημος Ολυμπιακός και ρίχνει την ευθύνη σε εκείνους «οι οποίοι θα έχαναν χρήματα σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού». ο κομισάριος του αγώνα επισημαίνει ότι αργότερα έφτασε στα αφτιά του η άποψη ότι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ δηλητηριάστηκαν σε κάποιο εστιατόριο όπου πήγαν για φαγητό. Ο κ. Λαζάροφ συμπληρώνει επίσης ότι υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι «οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ δηλητηριάστηκαν μόνοι τους και για πάρα πολλά χρήματα»... )


    Φάτε σκατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://lh4.googleusercontent.com/-UEUU8zGZkQM/TYEbBGPmjnI/AAAAAAAAAns/8NE7HG5dKbc/s1600/pano-tsska.jpg οι αληθειες πονανε........

      Διαγραφή
    2. Αφού το είπαν οι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ, έτσι θα είναι.

      Τι κι αν το διαψεύδει η επίσημη ομάδα, τι κι αν δεν κινήθηκε ποτέ εναντίον του Ολυμπιακού.

      Είστε γελοίοι.

      Διαγραφή
    3. Το πανό των Ρώσων κατά του Ολυμπιακού

      ΤΣΣΚΑ εναντίον Παρτίζαν και όλοι μαζί εναντίον Ολυμπιακού...


      Σέρβοι εναντίον Ρώσων και όλοι μαζί εναντίον του... Ολυμπιακού. ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παρτίζαν Βελιγραδίου κοντράρονται στον μικρό τελικό του final-4 της Euroleague, καθώς οι οπαδοί τους παραδίδουν μαθήματα συνύπαρξης στις εξέδρες, με συνθήματα αλληλοσυμπαράστασης.

      Παρόλ’ αυτά, το αναπάντεχο προήλθε από τη ρωσική πλευρά, όταν οπαδοί της ΤΣΣΚΑ ανάρτησαν, πριν από το τζάμπολ, πανό εναντίον των «ερυθρόλευκων» με αναφορά στο 1995.

      «Τιμούμε το μπάσκετ. Είστε η ντροπή του αθλητισμού», έγραφε το ρωσικό πανό, που είχε ημερομηνία 16/3/1995, θυμίζοντας το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, πριν από το final-4 της Σαραγόσα. Τότε οι Μοσχοβίτες είχαν κατεβάσει... μισή ομάδα, καθώς οι περισσότεροι παίκτες είχαν υποστεί δηλητηρίαση κι ενώ πολλά σενάρια κυκλοφόρησαν τότε για το τι είχε συμβεί.

      LIVE: Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 86-68 (Τ)
      Τον πάτησε το τρένο!
      «Τώρα το πρωτάθλημα»
      Τον πάτησε το τρένο!

      Το πανό έμεινε για λίγο στο «Παλέ ντε Μπερσί», καθώς έπειτα από σχετική παρέμβαση κατέβηκε κι ενώ οι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ συνέχισαν να εκφράζονται... αντι-ολυμπιακά, φωνάζοντας «ΠΑΟ, ΠΑΟ», όπως και οι Σέρβοι, που τραγουδούσαν συνθήματα υπέρ του Παναθηναϊκού και μάλιστα σε άψογα ελληνικά.

      Διαγραφή
  43. Προς Ανώνυμος26 Μαρτίου 2014 - 6:58 π.μ.

    Λέτε

    (Ο Παναθηναικος φηφιστηκε η καλυτερη ομαδα της 15ετιας απο την fiba αυτο δεν σου το ειπανε τα γαυροσαιτ;;;;;)

    Το πιστεύω απόλυτα, και συμφωνώ, όμως μήπως θα μπορούσατε να μας δίνατε κάποιον σύνδεσμο με τα στοιχεία αυτών των εκλογών? Γιατί ειλικρινά έχω μπερδευτεί με το χρονικό διάστημα της κυριαρχίας του ΠΑΟ στην Ευρώπη, καθώς σε σχόλια (και όχι σε άρθρα), έχω δει ότι ο ΠΑΟ είναι η καλύτερη ομάδα της 15ετίας, της 20ετίας αλλά και όλων των εποχών στην Ευρώπη. Υπάρχει, παρακαλώ, κάποια ιστοσελίδα, που να περιγράφει αυτή την κλήρωση? Γιατί οι πίνακες του wikipedia το δείχνουν αυτό για τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά προφανώς δεν είναι κλήρωση. Και δυστυχώς, δεν έχω δει πουθενά επίσημη αναφορά σε κλήρωση της FIBA.

    Σας ευχαριστώ,

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε ηλιθιε χαζοχαρουμενε αυτο το λενε ολοι ακομη και ο Μπερτομεου το χει δηλωσει σε συνεντευξεις του,εσυ που το παιζεις χαζος τωρα τι ψαχνεις,ριξε μια ματια στην google και κανε μοκο.Μιλατε για βρωμια εσεις;;;με τα στημενα τις κασσετες,τα πρωταθληματα ,με το ετσι θελω για τα λεφτα του τσουλου.Αντε και εχουμε παραγκα(σκατα στα μουτρα σας) τι σκατα οφελος ρε μαλακες εχει η οικογενεια τοσα χρονια που πετα λεφτα σε βαρελι διχως πατο.

      Διαγραφή
  44. Ψάχνετε να βρείτε άλλοθι για το γεγονός ότι εδώ και μια 15ετία βιάζεται το ελληνικό μπάσκετ, και καταφεύγεται σε ιστορίες που έγιναν προ 20ετίας για να πείτε τι; Ότι εμπλέκεται ο Ολυμπιακός ενώ οι ίδιοι οι Ρώσοι το αποκλείουν;

    Και έτσι νομίζετε ότι θα ξεχάσουμε τη βρώμα σας; Έτσι θα ξεχάσουμε τα νον-κολ, τα 18-2, τα αεροβόλα και τόσα άλλα. Έτσι νομίζετε ότι θα την γλιτώσετε από την υπόθεση Αρτεάγκα; Είστε γελασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://lh4.googleusercontent.com/-UEUU8zGZkQM/TYEbBGPmjnI/AAAAAAAAAns/8NE7HG5dKbc/s1600/pano-tsska.jpg στο δικο σου μυαλο οι ρωσοι το αποκλειουν στον πραγματικο κοσμο ειναι βεβαιοι...... οταν βγει μια απο τις τσκκα ή κιντερ μπολονια και διαμαρτυρηθουν για εκεινα τα ματς ξανασυζηταμε για τα λεγομενα του αρτεαγκα που αλλωστε πρεπει τωρα αμεσα να τον αναγκασει η ευρωλιγκα ξεκαθαρα να πει ποιον εννοει και να αποδειξει τα λεγομενα του.......

      Διαγραφή
    2. Πως να βγει ρε τσσκα και μπολονια αφου εκει φαινεται και απο τις βολες οτι μας κατακρεουργησαν,τυχαια ηταν ο Αρτεαγκα διαιτητης.

      Διαγραφή
  45. Θα βρεθεί ένα βάζελος με στοιχειώδη αξιοπρέπεια να μου απαντήσειστην απλή μου ερώτηση;

    Ο Λουκάς σας λέει ακόμα βρωμιάρηδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o ιδιος τοτε διαψευσε τον δημοσιογραφο οτι ουδεποτε ειπε αυτα τα λογια.Αλλα εσεις τωρα ξερετε, πως θα ριξετε λασπη χρονια τωρα;;.

      Διαγραφή
  46. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=188&seasoncode=e2008#!boxscore http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=275&seasoncode=e2001#!boxscore και στα δυο παιχνιδια των τελικων που αναφερετε εντελως τυχαια μας εσφαξαν.ΤΟ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΗΤΑΝ;;;;,''''ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ""""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΗΤΑΝ;;;;,''''ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ""""

      Απάντηση: Αυτοί το σήκωσαν, δε μας λές ποιοι το έφτιαξαν και το εδωσαν... Εκτός αν ήταν αυτές οι γριούλες που φωτογραφίζονταν μαζί...

      Διαγραφή
  47. Επειδη καποιοι εκτος απο πουθεναδες ειναι και κρετινοι καλο ειναι να πουμε μερικα πραγματακια για τον ρηγα,την γιουρολιγκ και τους ισπανους...Αληθεια,τι συνεβη μιστερ (ευρω)ρηγα κι ο Αρτεαγκα δεν ξανασφυριξε τον Παναθηναικο μετα το Βερολινο;..Μηπως γιατι αν τον εβρισκε ξανα ο Ζοτς μπροστα του θα τον κοπανουσε αλυπητα;..Γι' αυτο αλλωστε στη ληξη του τελικου παραλιγο να αναποδογυρισει το τραπεζι της γραμματειας..Μην ξεχναμε οτι ο Αρτεαγκα σφυριξε φαουλ σε νεκρο χρονο υπερ του Σμοντις,αλλα ευτυχως οι αλλοι δυο διαιτητες σφυριξαν ληξη και δεν εγινε μακελειο..Μιστερ (ευρω)ρηγα θα περιμενουμε να 'ρθει το 2017 για να μιλησει ο Μαρτιν που στον ημιτελικο της Πολης,μαζι με τον σεσημασμενο Γιουγκερμπραντ,μας αποκλεισαν ετσιθελικα απο τον τελικο και μας στερησαν το εβδομο ευρωπαικο;..Αληθεια γιατι και ο Μαρτιν δεν μας ξανασφυριξε απο τοτε;...Θα μαθουμε ποτε πως γινεται παντα ο Παναθηναικος ν' αντιμετωπιζεται εχθρικα απο τη διαιτησια κι ο ολυμπιακος να 'χει διαιτησιες αψογες;..Στην Πολη τι συνεβη και στον ημιτελικο γινανε οργια για ν' αποκλειστουμε,ενω ο ολυμπιακος σε ημιτελικο και τελικο απολαυσε διαιτητικη ισονομια;..Αληθεια,οι βολτες του αληστου μνημης Μπακαλη μαζι με τον Λαμονικα επαιξαν καποιο ρολο;..Ο Ρηγας εγινε υπευθυνος διαιτησιας μαλλον γιατι οπως ελεγε κι ο Βεζυρτζης καποτε ''οποτε σφυριζει ισπανικες ομαδες κερδιζουν'',επομενως οι ισπανοι ηξεραν τι να περιμενουν απο τον συγκεκριμενο...Τωρα για καποιους καρπαζιερς που βγηκαν απο τα λαγουμια τους καλο ειναι να θυμηθουνε η να τους θυμησουνε οτι η διοικηση Κοκκαλη-Σαλονικη ηταν η μοναδικη στα παγκοσμια χρονικα που αμφισβητησε τους τιτλους που ειχε κατακτησει με προπονητη τον Ιωαννιδη,οταν μετα εκεινο το ματς με την αεκ.ειχε βγαλει ανακοινωση που μιλαγε για ιωαννιδικη μαφια και για το οτι γνωριζανε πως κατακτα τιτλους ο εν λογω προπονητης...Αυτα τα ολιγα προς το παρον..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=165234
    Ο βούλγαρος κομισάριος του αγώνα κ. Βαλεντίν Λαζάροφ φορτώνει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του ματς στους έλληνες γιατρούς. «Το μεσημέρι με ενημέρωσαν ότι κάποιοι παίκτες της ΤΣΣΚΑ είναι στο νοσοκομείο, μάλλον με δηλητηρίαση. Ο Γκομέλσκι μου είπε ότι ενδεχομένως η ΤΣΣΚΑ δεν θα μπορεί να συμπληρώσει ούτε πεντάδα. Επικοινώνησε μάλιστα με τον γενικό γραμματέα της FIBA κ. Στάνκοβιτς, ο οποίος του είπε ότι η FIBA δεν θέλει να ασχοληθεί με το θέμα. Επικοινώνησα τότε με τους έλληνες γιατρούς οι οποίοι με διαβεβαίωσαν ότι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ δεν έχουν τίποτε σοβαρό. Πρότεινα στον Ολυμπιακό να μεταφερθεί κατά ένα-δύο εικοσιτετράωρα το παιχνίδι. Ο μάνατζερ της πειραϊκής ομάδας μού έδειξε το τηλεοπτικό συμβόλαιο, θέτοντας το ερώτημα ποιος θα πληρώσει τις συνέπειες σε περίπτωση καταγγελίας του. Πιστέψτε με, μίλησε για πολύ μεγάλο ποσό. Επειτα από αυτό δεν μπορούσα να μεταθέσω το παιχνίδι» υποστηρίζει τώρα ο κ. Λαζάροφ. το οτι στον πειραια εισαστε τσακωμενοι με την αληθεια ειναι γνωστο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννης Ιωαννίδης «απαντάει με πρέσινγκ. Πέντε εναντίον τριών. Οταν η διαφορά φτάνει στους 20 πόντους, ο Ιωαννίδης αποφασίζει να παίξει το παιχνίδι στα ίσια, τρεις εναντίων τριών».

      Διαγραφή
    2. «Οι Ελληνες ως σήμερα αρνούνται ότι είχαν κάποια σχέση με τη δηλητηρίαση. Ομως η ουσία αλοπεριντίν πώς μπήκε στα μπουκάλια με το νερό; Δεν νομίζω βέβαια ότι έγινε από τον Ολυμπιακό. Θα ήταν ευκολότερο να αγοράσει τους διαιτητές. Εξάλλου ήταν τότε μία από τις πλουσιότερες ομάδες. Κατά τη γνώμη μου, τη ζημιά την έκαναν οι οπαδοί» υποστηρίζει ο γιατρός της ΤΣΣΚΑ Βιτάλι Αβραμένκο.

      Ο κ. Ερέμιν υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι δεν είχε καμία σχέση ο επίσημος Ολυμπιακός και ρίχνει την ευθύνη σε εκείνους «οι οποίοι θα έχαναν χρήματα σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού». ο κομισάριος του αγώνα επισημαίνει ότι αργότερα έφτασε στα αφτιά του η άποψη ότι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ δηλητηριάστηκαν σε κάποιο εστιατόριο όπου πήγαν για φαγητό. Ο κ. Λαζάροφ συμπληρώνει επίσης ότι υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι «οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ δηλητηριάστηκαν μόνοι τους και για πάρα πολλά χρήματα»...
      οσο για τις παρακατω δικαιολογιες η μια ειναι ποιο γελοια απο την αλλη....1) αυτη του γιατρου πως γινεται τα νερα που ειναι υπευθυνη η γηπεδουχος ομαδα να τα βαλει στον παγκο της φιλοξενουμενης να δηλητηριαστουν απο τους φιλαθλους? 2) ποιοι θα εχαναν χρηματα και με ποιο τροπο θα μπορουσαν να δηλητηριασουν τα νερα? 3)γιατι οι παικτες την τσκκα να δεκτουν να δηλητηριαστουν με κινδυνο της υγιειας του για τα λεφτα ενω απλα θα μπορουσαν να εχουν μειωμενη αποδοση? 4) και πιο σημαντικο γιατι ο ολυμπιακος δεν δεχτηκε να παει ο αγωνας 1-2 μερες πισω οταν αποδεδειγμενα απο το ελληνικο νοσοκομειο υπηρξε δηλητηριαση ή ακομα και να παιξει με ιδιο αριθμο παικτων οπως προτεινε ο σιγαλας?

      Διαγραφή
  49. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗ -τους χαμένους τίτλους με τον Ολυμπιακό: «Εγώ πρώτος αστόχησα στη βολή στον τέταρτο τελικό και αυτή η βολή θα με στοιχειώνει. Πρώτα, λοιπόν, φταίμε εμείς οι παίκτες. Η αλήθεια είναι ότι σε κρίσιμα σημεία έχουμε χάσει τη συγκέντρωση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Να βρεθει ενας γαβρος μια φορα να μιλησει με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ στο μπασκετ καημο το χω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδω τους δινουμε αποδειξεις με τα στατιστικα των τελικων που ηταν ο Αρτεαγκα προπονητης,και που οντως οι βολες και τα φαουλ ηταν εναντιον μας (ΤΣΣΚΑ και Μπολονια) και αυτοι επιμενουν.Το ξαναλεω ο τελικος στην Αθηνα ειχε αλλους διαιτητες οχι τον Αρτεαγκα.

      Διαγραφή
  51. Το τελευταίο που περίμενα να δω ήταν να μετατρέπεται το hoopfellas σε πεδίο αντιπαράθεσης κάφρων κ τυφλωμένων που επηρεασμένοι εδώ κ χρόνια από την ποδοσφαιρική τους "κουλτούρα" θα αποδείκνυαν σε κάθε τους σχόλιο πως οι αμοιβάδες έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.youtube.com/watch?v=MgYZ48BOBw0 δες μετα απο το 1.08.00 δες στο 1.09.04 την αμυνα με παγιδες εναντιον μιας ομαδας με 3 παικτες και πως πανηγυριζουν οι οπαδοι το καθε καλαθι της ομαδας τους με την διαφορα πανω απο 20 ποντους και ενω ο αντιπαλος παιζει με 3παικτες και τοτε θα καταλαβεις ποιος εχει εγκεφαλο αμοιβαδας και ποιοι ειναι καφροι αυτη ειναι με διαφορα η πιο ντροπιαστικη βραδια στην ιστορια του ελληνικου μπασκετ.........

      Διαγραφή
  52. Ο Ισπανός διαιτητής οφείλει να μιλήσει με ονόματα και με αποδείξεις, αφού η δήλωσή του από μόνη της μονάχα κακό προκαλεί στο μπάσκετ!
    «Κάποιος προσπάθησε να με δωροδοκήσει πριν από έναν ευρωπαϊκό τελικό. Αρνήθηκα. Αλλά είναι βέβαιο ότι δεν αρνούνται όλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρτεάγκα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Marca» και έριξε… βόμβα στα θεμέλια του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
    Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο κύριος Αρτεάγκα να μιλήσει με αποδείξεις και ονόματα, να αποκαλύψει ποιος τον πλησίασε και τι ακριβώς συνέβη! Σε κάθε άλλη περίπτωση, το μοναδικό που θα έχει καταφέρει είναι να υποβαθμίσει το άθλημα και τους θεσμούς του, πλήττοντάς το ανεπανόρθωτα.
    Ακόμα και αν δεν θέλει να μιλήσει ο ίδιος ο κύριος Αρτεάγκα, ο Τζόρντι Μπερτομέου οφείλει να πάρει θέση και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Είναι αδιανόητο ο ισχυρός άντρας της Euroleague να μην γνωρίζει τα λεγόμενα και τα πεπραγμένα του διαιτητή, οπότε θα πρέπει να βγει μπροστά και να δώσει ονόματα, διευθύνσεις και αποδείξεις για όσα ισχυρίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Υ,Γ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή