Athlenda

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΡΕΑΛ Ή ΤΣΣΚΑ..?


Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ..? Ιδού το δίλημμα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.. Ποια ματσάρει καλύτερα με ποιόν? Το Hoopfellas καταθέτει τις απόψεις του για το θέμα που έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες..



 Άγχος δεν υπάρχει.. Δε διαλέγουμε εμείς και βασικά δεν πρέπει ποτέ να διαλέγεις.. Επειδή όμως η ποστ σίζον είναι ένα κομμάτι της διοργάνωσης με τελείως διαφορετική ιδιοσυγκρασία, όντας αγωνιστικά και πνευματικά μια συνεχή δοκιμασία, παίζει πρωτεύοντα ρόλο το πως ματσάρεις με τον αντίπαλο. Το performance σου σε όλη τη σεζόν περνάει σε δεύτερη μοίρα και μπροστά έρχεται η "χημεία" μεταξύ των δύο μονομάχων. Που μπορείς να χτυπήσεις, που θα σε χτυπήσει, ποιος θα επιβάλλει τον ρυθμό και τα θέλω του μέσα στο παρκέ.. Καθαρά "στρατηγική" επαναλαμβάνω, πνευματικά και αγωνιστικά. Για αυτό και βλέπουμε συχνά πυκνά εκπλήξεις σε αυτή τη φάση.


Οι ελληνικές ομάδες (και αρκετά από τα παιδιά που βρίσκονται και τώρα στα ρόστερ τους) έχουν περάσει με πολύ υψηλό βαθμό το τεστ των προημιτελικών στο παρελθόν. Γενικά, να ξέρετε ότι αυτό που πολλάκις έχει ακουστεί για τις ελληνικές ομάδες σε συνάρτηση με τους αντιπάλους μας στην Ευρώπη ισχύει.. Κανείς τους δε θα επέλεγε (εαν ήταν στη διακριτική του ευχέρεια) ελληνική ομάδα στις διασταυρώσεις. Το "εισπράττω" προσωπικά σε καθημερινή βάση μιλώντας με συνεργάτες σε όλη την Ευρώπη. Όχι, δεν είναι πατριωτικό, ούτε μας φοβούνται. Φόβος δεν υπάρχει σε τέτοιες αναμετρήσεις για τον αντίπαλο "εντός" των ομάδων. Όλοι πιστεύουν, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο.  Απλά επειδή, όπως έγραψα, τα κομμάτια "στρατηγική" και mental toughness έχουν εξέχουσα σημασία στα play-offs, η ελληνική σχολή έχει τις προϋποθέσεις να παίξει καλό μπάσκετ σε αυτή την φάση. Σαφώς μετράει και η ποιότητα, μη γελιόμαστε, κανείς δε βάζει στην άκρη αυτή την παράμετρο. Απλά οι διαφορές των ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλες έτσι να μιλάμε για "τελειωμένες" καταστάσεις. Ποτέ και σε κανένα ζευγάρι..



Φυσικά στο Hoopfellas μιλάμε straight.. Και οι δύο ομάδες μας, ανεξαρτήτου αντιπάλου είναι outsiders απέναντι σε Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ. Ασυζητητί και μην τρέφετε αυταπάτες. Αλλά να είστε σίγουροι ότι για να παίξουν απέναντι μας και να περάσουν τις ομάδες μας θα πρέπει να είναι έτοιμοι και πραγματικά καλοί.. Το παράθυρο του upset σε αυτή τη φάση είναι ορθάνοιχτο και η δομή του συστήματος (παίζει πρωτεύοντα ρόλο η συναισθηματική διαχείριση) "ζητάει" το καλύτερο από το θεωρητικό φαβορί εαν θέλει αυτό να φτάσει στη τελική φάση. Ενώ λοιπόν η ποιότητα -σε όλα τα επίπεδα- των αντιπάλων μας δεν αμφισβητείται, το mentality τους είναι τουλάχιστον συζητήσιμο. Πρέπει να "αποδείξουν". Είναι λοιπόν υποχρέωση των ομάδων μας να τους φέρουν σε δύσκολη θέση και να τους αναγκάσουν να περάσουν αυτό το τεστ. Αυτό το απαιτώ από τις ομάδες μας..

Πάμε να κάνουμε μια πρώτη εκτίμηση λοιπόν μιας και την άλλη εβδομάδα θα μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για όλα τα ζευγάρια..

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αντικειμενικά, οι δύο ομάδες (Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ) είναι από τα πιο δύσκολα "σταυρώματα" που θα μπορούσαν να έχουν οι πράσινοι σε αυτή τη φάση. Εκ πρώτης όψεως, ο Παναθηναϊκός δε "ματσάρει" καλά με καμία από τις δύο ομάδες, έτσι όπως αυτές είναι δομημένες και πάντα σε συνάρτηση με την ελληνική ομάδα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα ξεκινούσαν με καλύτερες προδιαγραφές μια σειρά απέναντι στο Μιλάνο (που σήμερα μπορεί να στραγγαλίσει οποιανδήποτε βρεί μπροστά του από τα γκραν φαβορί και μη σας φαίνεται καθόλου περίεργο) του οποίου την επίθεση μπορεί να "διαβάσει" πιο εύκολα ή τη Μακάμπι (παρά το φετινό 0-2).


Με Ρεάλ: Ακούω πολλές απόψεις για το ενδεχόμενο "σταύρωμα" με την ομάδα του Λάσο αλλά βλέπω ότι οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους την περυσινή εικόνα των Ισπανών και τα παιχνίδια απέναντι στους πράσινους (που όντως μάτσαραν καλά με τους Μαδριλένους). Φέτος η πρωταθλήτρια Ισπανίας έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη τόσο σε επίπεδο συνεργασιών όσο και αποτελεσματικότητας. Παρόλα αυτά, αυτό που εντυπωσιάζει δεν είναι ο turbo-nitro boost χαρακτήρας της (η ταχύτητα ανάπτυξης/εκτέλεσης δε ματσάρεται από κανέναν στην Ευρώπη) αλλά το γεγονός ότι παίζει ένα low mistake basketball, δείγμα του ότι το σύνολο έχει ωριμάσει και βελτιωθεί συνολικά στο "παίζουμε μαζί". Καταλαβαίνετε ότι για να έχει τύχη ο Παναθηναϊκός στη σειρά θα πρέπει να κατεβάσει τους Ισπανούς στους 70 πόντους, κάτι που στη παρούσα φάση μοιάζει δύσκολο. Χρειάζεται το τέλειο τακτικά παιχνίδι. Δε μιλάω σε επίπεδο ευστοχίας αλλά καθαρά σε αυτό της τακτικής. Δύο γκαρντ στο παρκέ για σχεδόν 40', παίζεις στα 10 (μάξιμουμ 12..) λάθη και κυρίως έχεις ως μέλημα να σταματήσεις τη μπάλα στο επιθετικό τους τρανζίσιον κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να επιτίθεσαι σωστά ώστε να έχεις τις προϋποθέσεις για να παρουσιάσεις αμυντική ισορροπία. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί έξτρα πόδια στα γκαρντ για να κλείσει το γήπεδο και ριμπάουντ για να χαμηλώσει τις κατοχές. Ράιτ και Ούκιτς (κυρίως γιατί είναι καλύτερος του Αμερικανού στο παιχνίδι με το χρονόμετρο)  θα είναι κομβικοί όπως καταλαβαίνετε όπως και η απόδοση του μπακ απ του Λάσμε. Αν πάλι ο πάγκος των πρασίνων αποφασίσει να ανεβάσει τον Γκιστ στην περιφέρεια αμυντικά, ο Γιούλ είναι ο παίκτης που ταιριάζει πιο πολύ στον Αμερικανό. Το κακό είναι ότι οι πράσινοι φέτος δεν έχουν το post-5 ώστε να επιτεθούν με τρόπο που θα τους εξασφάλιζε προϋποθέσεις καλού αμυντικού τρανζίσιον. Η Ρεάλ είναι ομάδα που παίζει σε άλλο τέμπο από αυτό των πρασίνων οι οποίοι θα καταφέρουν χτύπημα μόνο εαν πάνε τη σειρά στο δικό τους ρυθμό. Υπήρξαν ομάδες που το κατάφεραν απέναντι τους, όπως η ΤΣΣΚΑ (στη Μόσχα) και η Μακάμπι (δις). Πιστέψτε με όμως, δεν είναι εύκολο..


Με ΤΣΣΚΑ: Είναι low pace ομάδα που παίζει σχεδόν στις ίδιες κατοχές με τον Παναθηναϊκό, όμως αυτό που δεν προσέχουν οι περισσότεροι είναι ότι στο TOP-16 αποτελεί την πιο αποτελεσματική επίθεση της λίγκας παρουσιάζοντας το εντυπωσιακό 123.4 στο OFF Rating, πάνω και από την Ρεάλ (2η με 123..) Είναι δηλαδή στην πραγματικότητα η πιο αποτελεσματική ανά κατοχή επίθεση της διοργάνωσης, με τον κύριο όγκο των προσπαθειών της να εκτελείται (σε συντριπτικό ποσοστό) στο μισό γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν θα κληθεί να αμυνθεί απέναντι σε σετ επιθέσεις. Είναι εμφανές ότι θα υπάρξει θέμα στο ποστ, όπου τα μεγάλα κορμιά των Ρώσων μπορούν να βάλουν δύσκολα στους πράσινους. Ο Μεσίνα θα σημαδέψει τον Λάσμε (παίκτες τύπου-Κρίστιτς, ψηλοί/δυνατοί/καλοί τεχνικά, προβληματίζουν τον Γκαμπονέζο) και κάτι μου λέει ότι μπορεί να τον φθείρει. Η ομάδα του Αλβέρτη θα χρειαστεί σε απελπιστικό βαθμό αμυντική βοήθεια στο "5" και πρέπει να πάρει ότι μπορεί από όλους.  Αυτό που μου δίνει ελπίδες είναι ότι οι Ρώσοι είναι ομάδα η οποία μπορεί να χάσει πιο εύκολα το μυαλό της από τη Ρεάλ κυρίως λόγω της δομής του μπακόρτ της (Τεόντοσιτς, Πάργκο, Τζάκσον). Την είδα σε πολλά παιχνίδια φέτος να παραπαίει  βγαίνοντας τελείως εκτός παιχνιδιού. Νομίζω ότι οι πράσινοι πρέπει να ψάξουν το ανοιχτό γήπεδο στη σειρά και να ρισκάρουν στο σουτ των Ρώσων (παρ'όλο που έχουν συνολικά στη σεζόν το καλύτερο ποσοστό στη διοργάνωση από το τρίποντο, δεύτερη η Ρεάλ και εδώ..) τζογάροντας με συγκεκριμένους παίκτες. Δε βλέπω άλλη επιλογή για να προστατευθεί το ζωγραφιστό. Αν μπορούν να κερδίσουν, ας το κάνουν απ'έξω.. Πολλές φορές (σε τέτοια ματς) δε μετράει το ποσοστό ενός παίκτη αλλά το mentality του να βάλει σουτ σε συγκεκριμένες καταστάσεις.. Σημαντικό κομμάτι της πράσινης τακτικής το να αμυνθεί πάνω στους κύριους δημιουργούς του Μεσίνα (1η σε τελικές ομάδα φέτος) δίνοντας κατευθύνσεις στη μπάλα (όχι ελεύθερη κυκλοφορία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη ποστ-σίζον για να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αρχικά με έναν εκ των δύο ομάδων που νίκησε πέρυσι στο Λονδίνο. Και οι ίδιοι οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι τόσο η Ρεάλ όσο και η ΤΣΣΚΑ (που έχει και προπέρσινα γραμμάτια..) τον έχουν στο μυαλό τους όσο κανέναν άλλο εδώ και αρκετό καιρό. Το συγκεκριμένο ζευγάρι αντιπάλων δεν είναι απαγορευτικό σαν "ματσάρισμα" για την ελληνική ομάδα. Θεωρώ ότι το Μιλάνο (που απέδειξε ότι μπορεί να "βγάλει" πολύ καλό μπάσκετ απέναντι στην ομάδα του Μπαρτζώκα) ή η Μπαρτσελόνα θα ήταν στη παρούσα φάση πιο δύσκολα σταυρώματα για μια σειρά play-offs. Όχι ότι είναι..τυχεροί οι ερυθρόλευκοι που πέφτουν πάνω σε ΤΣΣΚΑ ή Ρεάλ. Σε καμία περίπτωση. Άλλωστε και στις δύο περιπτώσεις φαβορί είναι ο αντίπαλος. Στο TOP-16 και οι δύο ομάδες παρουσίασαν καλύτερο μπάσκετ από τους πρωταθλητές. Βέβαια για να γίνεις βασιλιάς στη ζούγκλα θα πρέπει να σκοτώσεις το λιοντάρι.. Αλήθεια, εδώ όμως ποιος είναι το λιοντάρι..?


Με Ρεάλ: Remake του περυσινού τελικού, αν και νομίζω ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Ολυμπιακός στη φετινή version του είναι πιο δημιουργική ομάδα από την περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης αλλά και λιγότερο "σκληρή", λιγότερο macho, χαρακτηριστικό που θα δυσκόλευε τη δαντελένια Ρεάλ. Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να τρέξουν μαζί με τους Ισπανούς αλλά αμφιβάλλω σε τι ποσοστό μπορούν να τους χαλιναγωγήσουν με τη δύναμη τους. Θα χρειαστούν τεράστιο αμυντικό effort από όλους τους περιφερειακούς τους και τη θέση "4".  (πολλά λεπτά Μάντζαρης στο παρκέ..) Το ποσοστό των αντιπάλων του Ολυμπιακού στο TOP-16 (49.3%, μόνο η Μπαρτσελόνα έχει καλύτερο..) λέει κάτι για τη διάρκεια της άμυνας της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και η επίθεση των Μαδριλένων θα είναι το μεγαλύτερο τεστ. Στο συγκεκριμένο βέβαια match up καθοριστικός παράγοντας θα είναι και η παραγωγικότητα των ερυθρολεύκων που θεωρητικά μπορούν να ακολουθήσουν ψηλά τη Ρεάλ. Θεωρητικά γιατί το ποσοστό αποδοτικότητας στα σουτ της ελληνικής ομάδας στο TOP-16 ήταν κάτω του μετρίου. Ένα άλλο κομμάτι που με βάζει σκέψεις είναι η προστασία του ζωγραφιστού. Χωρίς τον Ντάνστον η ελληνική ομάδα δεν είναι το ίδιο δυνατή στη ρακέτα (και στις δύο πλευρές του παρκέ) και η Ρεάλ (παρότι σουτάρει εξαιρετικά από την περιφέρεια) θα προσπαθήσει να σου ξεριζώσει τη καρδιά χτυπώντας σε στο κέντρο της ρακέτας με τις εμπνεύσεις του Σέρχιο Ροντρίγκεθ και τους εξαιρετικούς της slashers. Για κάποιο λόγο νομίζω ότι οι ερυθρόλευκοι θα έχουν πολύ δυσκολότερο έργο φέτος σε μια σειρά με τη Ρεάλ από ότι στον περυσινό τελικό της διοργάνωσης..


Με ΤΣΣΚΑ: Εδώ ίσως έχουμε "κάτι".. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Όχι, μην ετοιμάζεστε για το.. Μεντιολάνουμ του Μιλάνου, οι Ρώσοι παραμένουν φαβορί και η πραγματικότητα λέει ότι θα είναι πραγματικά δύσκολο για τον Ολυμπιακό να κερδίσει στη Μόσχα. Όμως βλέπω καλύτερη προοπτική. Οι ερυθρόλευκοι έχουν τα γκαρντ για κερδίσουν τη μάχη στη περιφέρεια και περισσότερα διαθέσιμα κορμιά από τον Παναθηναϊκό π.χ. για να ρίξουν στη μάχη απέναντι στους Κρίστιτς-Κάουν (μέχρι και το σχήμα των Σερμαντίνι-Ντάνστον που λανσάρει ο Ολυμπιακός δείχνει ότι μπορεί να ματσάρει το αντίστοιχο των Χάινς-Κριστιτς, αν και αμυντικά ο Γεωργιανός θα έχει ένα θέμα σίγουρα..) Επίσης η τρανζίσιον επίθεση της ελληνικής ομάδας μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη low pace ΤΣΣΚΑ, ειδικά από τη στιγμή που ο Μεσίνα επιλέξει να δώσει (αναγκαστικά λόγω αμυντικής ικανότητας) αρκετά λεπτά στον Τζάκσον κάτι που θα βοηθήσει σημαντική την προσπάθεια των ερυθρολεύκων να αμυνθούν στο ζωγραφιστό.Βαρόμετρο η μάχη στα φόργουορντς.. Ο Ιταλός πάντως θα προσπαθήσει να κλείσει τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο και να τον πνίξει με τα κορμιά του. Ουσιαστικά η μάχη της ΤΣΣΚΑ με τις ελληνικές ομάδες θυμίζει μονομαχία γιγαντιαίου παλαιστή με πυγμάχο μεσαίων βαρών.. Το υπογραμμίζω, δεν είναι φαβορί οι ερυθρόλευκοι σε καμία περίπτωση, όμως βλέποντας τη "χημεία" του κάθε σταυρώματος μπορούμε να πούμε ότι έχουν καλή τύχη, κυρίως εάν καταφέρουν να κλονίσουν τον ψυχικό κόσμο και το μυαλό της "αρκούδας"..



Συμπερασματικά.. Το δίδυμο Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ μοιάζει να μπορεί να απειληθεί περισσότερο από το παιχνίδι του Ολυμπιακού που διαθέτει περισσότερες πηγές δημιουργίας δίπλα στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της ελληνικής σχολής σε σχέση με τον πιο σκληροτράχηλο αμυντικά Παναθηναϊκό ο οποίος είχε και πρόσφατα αλλαγή στον πάγκο. Μοιάζει πιο επικίνδυνος ο Ολυμπιακός για τους συγκεκριμένους αντιπάλους (σε αντίθεση π.χ. με την περίπτωση που το Μιλάνο βρισκόταν στη θέση τους και νομίζω θα προτιμούσε τους ερυθρόλευκους) αλλά οι ομάδες είναι συνολικά αρκετά κοντά και η πιθανότητα της έκπληξης είναι υπαρκτή σε κάθε συνδυασμό. Αυτές οι εκτιμήσεις μπορούν να πάνε περίπατο μετά το ματς της Πέμπτης που για παράδειγμα -λόγω ιδιαιτερότητας- μπορεί να αλλάξει πράγματα στο ψυχολογικό κομμάτι για τη συνέχεια. Θα μιλήσουμε, όπως έγραψα πιο πάνω, πιο συγκεκριμένα για αυτό και την κατάσταση που θα διαμορφωθεί σε μερικές ημέρες. Θεωρώ λοιπόν, ως πρώτη προσέγγιση, ότι επειδή οι ομάδες μας παραδοσιακά είναι οι πιο ικανές στην Ευρώπη στο να ελέγχουν τον τέμπο του παιχνιδιού, καλύτερο ματσάρισμα εκατέρωθεν θα είναι ο αντίπαλος τον οποίον θα αναγκάσουν να παίξει σε "άλλο" γήπεδο από αυτό που έχει συνηθίσει. Outsiders είναι και οι δύο ασυζητητί, απλά έτσι νομίζω μεγαλώνει -έστω και λίγο- η πιθανότητα της έκπληξης. ΤΣΣΚΑ για τον Ολυμπιακό και -τελείως οριακά εδώ- Ρεάλ για τον Παναθηναϊκό..

Περισσότερα στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook..

https://www.facebook.com/pages/Hoopfellasgr/559656750730274






376 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΧΑΡΑ ΤΖΙΜ...
    ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ...ΣΩΣΤΟΣ.
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ...
    ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΠΑΟ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ (ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ) ΑΡΚΕΙ:
    - Ο ΠΑΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΛΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ...
    - Ο ΟΣΦΠ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΠΡΙΝΤ & ΠΕΡΠΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥΜ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΛΟΥΣ ΤΟΥ (ΕΙΔΙΚΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΤΣΣΚΑ).

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...ΠΑΡΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΨΕΥΘΕΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ Η ΜΙΛΑΝΟ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΑΠΟ ΜΑΚΑΜΠΙ...ΚΑΤΕΜΕ, ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΑΩ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΡΕΑΛ Ή ΤΗΣ ΤΣΣΚΑ...
    ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΤΟ Νο1 ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΦΕΤΟΣ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το μιλανο σε σταυρωμα με την μακαμπι δεν θα περασει. το ξαναλεω θα κουτουλανε στην match up του μπλατ 3-4 βραδυα. το χειροτερο δυνατο τους εκατσε με τα πολλα τους iso

      Διαγραφή
    2. η μακαμπι θα χασει την μπαλα με το μιλανο....με την πιεση που ασκουν τα γκαρντ στους αντπαλους περιφερειακους και μην εχοντας λυσεις κοντα στο καλαθι εγω λεω δεν εχει τυχη ο μπλατ......για να δουμε πλακα εχει να διαφωνουμε.....stonerook

      Διαγραφή
    3. WHAT ABOUT SOFO?
      ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΜΠΛΟΥ?
      ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ...ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΑΡΝΤ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ (ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΧΙΚΜΑΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ)...

      ΦΙΛΙΚΑ
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    4. κατσε να φτασει η μπαλα στον σοφο....αυτο που κανει το μιλανο σε αποτρεπει να παιξεις με τους ψηλους,ασε που η μακαμπι δεν εχει ψηλους(πολυ μεγαλη η απουσια του σον τζεημς)θα γινουν φοβερα παιχνιδια παντως.....stonerook

      Διαγραφή
  2. μονο εγω και εσυ δεν κοιμομαστε.θα συμφωνησω σε ολα απλα θα το θεσω ποιο απλα.
    ο παναθηναϊκος θελει την ρεαλ και ολυμπιακος την τσκα.

    οι ψηλοι της ΤΣΚΑ θα κανουν παρτυ με τον λασμε. σε σημειο που να γερνει την πλαστιγκα σε ανησυχητικο βαθμο. δεν θα μπορει να ποσταρει με τον μασιουλις και θα ελπιζει να κανει ο τεοντοσιτσ τα παντα πουτανα να παρει την σειρα.

    η ρεαλ του ταιριαζει- ή ειναι ωραια μπασκετικη ιστορια για τους μπασκετφιλους. το αργο τεμπο εναντιων του γρηγορου τεμπου. εδω ο βαζελος δεν εχει να φοβαται τους ψηλους ( απο τον μπουρουση δεν χανει την σειρα) εχει την δυνατοτητα να παει τον μασιουλις χαμηλα και να την πληγωσει. μειον η ελλειψη 2ρου 4ριου. εαν μπορεσει να της απαγορευσει το transition εχει ελπιδες πολλες ελπιδες. εγω τον πιστευω τον βαζελο σε αυτην την σειρα

    δεν θελω την ρεαλ για εμας-ζουν απο περυσσι για να παρουν οτι τους στερησαμε. θα τους προσφερει ενα εγκεφαλικο stimulus που δεν θες σε σειρα που εισαι outsider. θα ειναι παιχνιδι οσα φαμε και οσα βαλουμε που μαλλων θα φαμε περισσοτερα.

    θελω την ΤΣΚΑ οπως ειπες εχουμε τα κορμια (η για να ακριβολογουμε δεν ειμαστε τοσο γυμνοι οσο ο βαζελος) για να ματσαρουμε την ψηλη πενταδα της ο κριτιτσ θα ειναι εκτος παιχνιδιου απο τα πικ ν ρολ που πρεπει να αμυνθει.τεραστιο μειον η υπαρξη του χαινς (ενας απο τους 5 ψηλους στην ευρωπη που μπορει να παει σε αλλαγη στον σπανουλη). θα πρεπει να μπαρτζωκας να ειναι κυνικος στο πως θα τους ματσαρει και θα πρεπει να

    βαλουμε τα σου απεξω (θα μας τα δωσουν 100%)

    ειναι αμφιροπο ματσ απ.



    υ.γ. ενα σημειο που δεν εθιξες ειναι κατα ποσον ο αλβερτης θα μπορεσει να μιμηθει τον πεδουλακη στο να κανει τρελες και να παρουσιαζει καινουργια πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο άρθρο Δημήτρη. Ξέχασες όμως το ματς αυτής της εβδομάδας! Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός! Από πότε ένα τέτοιο ματς και μάλιστα ευρωλίγκας περνά στα ψιλά; Πάντως ανυπομονώ για τα επόμενα ματς. Ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα με το ντέρμπυ και συνεχίζοντας, στο καπάκι, με τσσκα και ρεαλ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα δούμε ματσαρες. Τα καλυτέρα έρχονται συνοδεία ποικιλίας, μπύρας και θεάματος.
    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα & καλή εβδομάδα.
    Η γνώμη μου για τα σταυρώματα.

    ΠΑΟ
    Συμφωνώ απόλυτα με το Jim ότι για τον ΠΑΟ, όποια κι αν είναι η αντίπαλός του, τα play-off μοιάζουν με βουνό που πρέπει να ανέβει. Είναι ξεκάθαρη η διαφορά κλάσης, ποιότητας, επιλογών, τεχνικής καθοδήγησης και από τους δύο υποψηφίους. Για να πετύχει τον άθλο πρέπει να συμβούν πολλά και επαναλαμβανόμενα. Άλλη ιστορία ένα ματς νοκ άουτ κι άλλο σειρά best of 5. Θεωρώ την φετινή σειρά ίδιας ή και μεγαλύτερης δυσκολίας από την περσινή με την Μπάρτσα.
    Όντως, οι περισσότεροι κρίνοντας από την περσινή χρονιά θεωρούν ότι η Ρεάλ είναι πιο προσιτή. Υπάρχουν, όμως, πολλές διαφορετικοί παράμετροι που δεν επιτρέπουν σαφείς παραλληλισμούς. Η κυριότερη είναι ότι πέρσι τα 4 ματς δεν ήταν τέτοιας σημασίας.
    Ξεκινώντας από την ανάποδη, θεωρώ σχεδόν αδύνατο να καταφέρει ο ΠΑΟ να περάσει την ΤΣΣΚΑ. Δεν μπορώ να φανταστώ τον τρόπο που οι πράσινοι θα κρατήσουν το κεφάλι τους πάνω από το νερό για 3 βραδιές. Το προφανές χάντικαπ στους ψηλούς και στο post παιχνίδι είναι τεράστιο θέμα. Οι Ρώσοι έχουν μάθει να παίζουν στο σετ. Το παιχνίδι δηλ. του ΠΑΟ. Πώς να αιφνιδιάσεις αυτή την ομάδα, πώς να την εκπλήξεις και πώς να της ξεχαρβαλώσεις το παιχνίδι; Και μάλιστα για 3 φορές σε 10 ημέρες. Το μόνο ποντάρισμα με ελπίδες είναι το σημάδι στον Τεόντοσιτς. Είναι απορίας άξιο πώς ο Μεσίνα (έχοντας την περσινή εμπειρία) έχει επιλέξει να στηρίζει τόσα πολλά στον Σέρβο γκαρντ.
    Επομένως, διαλέγω Ρεάλ. Όχι γιατί είναι χειρότερη από τους Ρώσους. Ίσα ίσα την θεωρώ πολύ καλύτερη. Αλλά γιατί ο ΠΑΟ μπορεί να την παίξει στον ρυθμό που τον βολεύει. Μπορεί να την κάνει να αισθανθεί άβολα και να της βάλει παραπάνω πίεση. Συν ότι η υπεροπλία των Ισπανών στα γκαρντ έχει τα ερωτηματικά Ντρέιπερ και Κάρολ. Σε σειρά best of 5 σε 10 ημέρες οι επιλογές στην back court είναι σημαντικό στοιχείο.
    Πιθανότητες : με Ρεάλ 30%, με ΤΣΣΚΑ 25%.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
    Για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι πιο καθαρά. Θεωρώ ότι οι ερυθρόλευκοι κινδυνεύουν με πατατράκ αν διασταυρωθούν με τη Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός είναι εύκολο να παρασυρθεί από τον ρυθμό των Ισπανών με δεδομένο ότι κι αυτός παίζει αρκετά στο ανοιχτό γήπεδο και ψάχνει τρόπους να αυξάνει τις κατοχές. Είναι εύκολο, λοιπόν, να παρασυρθεί σε τέτοιο τέμπο και τότε κινδυνεύει να του έρθει ο ουρανός στο κεφάλι. Δεν έχει δείξει όλη τη χρονιά ότι μπορεί (ή και θέλει) να παίξει αυστηρά στο 5-5, να ποντάρει τόσα πολλά στο να σταματήσει τον αντίπαλο και να δείρει.
    Άρα, ΤΣΣΚΑ για εδώ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να τρέξει τους Ρώσους και να τους οδηγήσει σε μονοπάτια δύσβατα γι’ αυτούς. Επίσης, το πρόβλημα των λύσεων στα γκαρντ με την έλλειψη του Λο ισοφαρίζεται (μερικώς) από την επιλογή του Μεσίνα για ψηλά σχήματα και την αδρανοποίηση του Πάργκο. Οι Ρώσοι παίζουν πάντα με έναν γκαρντ και δίπλα του είτε τον Φριτζόν, είτε τον Μίτσοβ, είτε και τον Γουΐμς στο 2. Μπορεί, λοιπόν, ο Μπαρτζώκας να δημιουργήσει πρόβλημα στο Μεσίνα βάζοντας τον Μάντζαρη να βγάλει τη γλώσσα στον Μίλος και είτε να αποσυντονίσει τον Σέρβο (όχι και τίποτα δύσκολο), είτε να καταφέρει να αυξήσει τον χρόνο του Τζάκσον στο παρκέ. Πάντως, περιμένω να δω το Μεσίνα μετά το περσινό κάζο. Εικάζω ότι θα είναι προετοιμασμένος για να ξεπλύνει την ντροπή.
    Πιθανότητες : με Ρεάλ 25%, με ΤΣΣΚΑ 35%.

    Πρόβλεψή μου είναι ότι την Πέμπτη στο ΣΕΦ θα κερδίσει ο Ολυμπιακός και τα ζευγάρια θα είναι ΡΕΑΛ-ΠΑΟ και ΤΣΣΚΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

    Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρονται μερικοί για το γεγονός ότι τα ματς θα γίνουν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Λες και όλοι φίλαθλοι θα βρίσκονται σε κατανυκτικό mood από την Μ. Δευτέρα μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα. Είπαμε να τα χώνουμε στον Μπερτομέου αλλά για τις σοβαρές του γκέλες, όχι γι’ αυτό. Δηλ. στην Αγγλία που παίζουν πρωτάθλημα ανήμερα Χριστουγέννων εδώ και τόσα χρόνια, τι είναι; Ερασιτέχνες ή άθεοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 ωραία η ανάλυση σου. Αν το δούμε όμως από την πλευρά των αντιπάλων με την λογική της διασταύρωση γρήγορου-αργού τέμπο σε ποια επιλογή θα μας οδηγούσε?? Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο σωστή?
      Προσωπικά πιστεύω ότι ο ΠΑΟ δεν έχει καμία τύχη να περιορίσει σε σετ παιχνίδι αφού του λείπουν τα πόδια για κάτι τέτοιο.Αντίθετα ο ΟΣΦΠ μπορεί να περιορίσει τον ρυθμό της ΡΕΑΛ και με σωστό mindgame να πάρει την πρόκριση. Θυμάται κανείς το Bayern-Real?
      Συμφωνώ απόλυτα ότι ο ΟΣΦΠ έχει μεγαλύτερες πιθανότητες με CSKA αφού έχει τα κορμιά να την κοντράρει στη frontcourt και μπορεί κυριολεκτικά να πνίξει την backcourt των ρώσσων που να μην ξεχνάμε ότι περιλαμβάνει και Milios με ότι αυτό συνεπάγεται σε τέτοια παιχνίδια.
      Σαν Έλληνας φίλαθλος του μπάσκετ προτιμώ τις διασταυρώσει ΡΕΑΛ-ΠΑΟ (80% για ΡΕΑΛ) και CSKA-ΟΣΦΠ (60-40%) ώστε να έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να δούμε για ακόμα μία συνεχόμενη χρονιά ελληνική ομάδα στο f4.

      Υ.Γ Παρατηρώντας τη σωματοδομή των παικτών της Ρεάλ έχω την άποψη ότι η ομάδα είναι πολύ διαφορετικά γυμνασμένη απο τις υπόλοιπες της διοργάνωσης δίνοτνας πολύ βαρύτητα στη ταχυδύναμη και περιορίζοντας τον όγκο (με εξαίρεση τους αμερικάνους). Επειδή δεν είμαι γνώστης του θέματος αν κάποιος πιο ειδικός έχει άποψη επι αυτού και θέλει ας την καταθέσει. Είναι και αυτό στοιχείο της διαφορά??

      Dali.S

      Διαγραφή
    2. Είναι δύσκολη η σειρα ( πιο δύσκολη από την περσινή) με οποιαδήποτε αντίπαλο άλλα θα σταθώ σε κάτι που είπε και ο Jim. To μέταλλο που έχει αυτή η ομάδα και το die hard είναι το κάτι άλλο..Μην το υποτιμάς! Στην ανάλυση σου, συμφωνώ. Έχουν κάτσει πολλά στραβα αυτή την σεζόν στην ομάδα, τραυματισμοί, και κυρίως στη θέση 4-5 που δεν έχουν δόσει συγκεκριμένοι παίχτες τα αναμενόμενα. Την πιστεύω την ομάδα. Θέλω να δω ένα καινούργιο στοιχείο, την συνεργασία 3D με Ραιτ (αν κ δεν είναι επιπέδου Παναθηναικού) νομίζω ότι θα είναι ένα καλό τρίκ..ο Ραιτ έχει και το άλμα και την πλαστικότητα που μπορεί ο 3D να τα εκμεταλλευτεί..
      Andreas Kremm

      Διαγραφή
    3. Καταρχήν, θεωρητικολογούμε. Όλοι μας. Μπαίνουμε στο πιο ελκυστικό κομμάτι της διοργάνωσης και εκεί που θεωρούσαμε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην δούμε ελληνική ομάδα στα play off, συζητάμε για τα σταυρώματα και των δύο. Άρα, πάλι καλά να λέμε.

      Δεν θέλω να ανοίξω πάλι πληγές αλλά δεν μπορώ να μην καταθέσω το εξής : Τα μεγάλα ματς όπου ο ΠΑΟ είναι outsider ήταν η σπεσιαλιτέ του Πεδουλάκη. Αφού όλοι αποδεχόμαστε ότι για να υπάρχουν ελπίδες πρέπει να χαλάσουμε το παιχνίδι και το μυαλό των απέναντι και με δεδομένο ότι τα ματς αυτά έχουν πολλή τακτική, τότε πρέπει να παραδεχτούμε ότι με τον Άρτζι, στα συγκεκριμένα ματς θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες. Και μην αρχίσουν κάποιοι τα γνωστά «μα, θα είχαμε αποκλειστεί αν δεν τον διώχναμε» κλπ γιατί κι εγώ θα πω ότι προκριθήκαμε χάρη στο τρίποντο του Μασιούλις με την Εφές. Μιλάω για τις συγκεκριμένες καταστάσεις με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν. Ειδικά, αν σταυρώσουμε με την Ρεάλ τα ματς πρέπει να πάνε σε τέμπο πιο αργό και από replay. Κανονικό slow motion. Εύχομαι και ελπίζω, το νέο τεχνικό team να κάτσει και να λιώσει στο dvd βλέποντας την περσινή σειρά με την Μπάρτσα.

      Όσον αφορά αυτό που λες στο Υ.Γ., Dali.S, κάτι σχετικό είχε πει σε συνέντευξή του στη NOVA ο Μπουρούσης. Πόσο διαφορετική προπόνηση κάνει ο Λάσο και πόσο την ευχαριστιούνται οι παίκτες. Τώρα αν μείνουν από δυνάμεις στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν είναι άλλη κουβέντα.

      Και τέλος, παρά τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες των ελληνικών ομάδων (παικτών και προπονητών) στην προσέγγιση αυτών των ιδιαίτερων παιχνιδιών, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι παίζουν και οι απέναντι. Δεν γίνεται μονίμως να ποντάρουμε στην αφέλεια, την λιγοψυχία και στην πνευματική ανετοιμότητα των άλλων. Πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι είμαστε ποιοτικά σε χαμηλότερο επίπεδο και ότι οι αντίπαλοί μας είναι επαγγελματίες υψηλού επιπέδου που μαθαίνουν από τα παθήματά τους.

      Διαγραφή
  5. Tzim συμφωνώ απόλυτα, ωραία και η έμπνευση, πολύ επίκαιρη κουβέντα, το ντέρμπι έτσι κι αλλιώς είναιο φιλικό βαθμολογικά (γιατί φιλικό δεν υπάρχει μεταξύ των δύο). Μια απορία. Δε βλέπω πως ο ΠΑΟ θα κρατήσει αυτή τη Ρεάλ στους 70 πόντους

    johnyq

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ''Επειδή όμως η ποστ σίζον είναι ένα κομμάτι της διοργάνωσης με τελείως διαφορετική ιδιοσυγκρασία, όντας αγωνιστικά και πνευματικά μια συνεχή δοκιμασία, παίζει πρωτεύοντα ρόλο το πως ματσάρεις με τον αντίπαλο. Το performance σου σε όλη τη σεζόν περνάει σε δεύτερη μοίρα και μπροστά έρχεται η "χημεία" μεταξύ των δύο μονομάχων'' όπως επισης ''Πολλές φορές (σε τέτοια ματς) δε μετράει το ποσοστό ενός παίκτη αλλά το mentality του να βάλει σουτ σε συγκεκριμένες καταστάσεις..''πολυ ενδιαφέρουσες παρατηρησεις.σε αυτό το σημειο οι καθαρα αγωνιστικες διαφορες των ομαδων δεν είναι μεγαλες και αρα το βαρος πεφτει σε αλλα πραγματα...νομιζω ότι ο οσφπ παιζει στα ισια και τους δυο,μπορει να βγαλει μπροστα τους νεαρους παικτες να ανεβασει το επιπεδο της περιφερειακης αμυνας ισως εδώ ο αδικημενος κατσιβελης να'ναι η λυση,ενω η ελλειψη καθαρου σεντερ στο ροστερ του παο δυσκολα θα καλυφθεί ειδικα εναντιον της ΤΣΣΚΑ η οποια όμως δεν εχει τον-γι'αυτο το επιπεδο-πολυ αποτελεσματικο καθαρο πλευ μεικερ παρα τον αοσμο τζακσον,τον παλαβο τεοντοσιτς και τον κολεγιακο σταρ παργκο...οποτε ισως να υπαρχει μια ελπιδα εκει για την ομαδα μου συν την δυναμη της εδρας που είναι ελληνικο στανταρ δεν χαρακτηριζει τα κλειστα των αντιπαλων.και βεβαια μια ανεβασμενη αποδοση του 3D που σιγουρα δεν είναι απιθανη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ισως να βοηθουσε ο μαυροκεφαλιδης σαν αναλωσιμος ψηλος του στυλ να σπρωξει να φθειρει να κουρασει κυριως τον κριστιτς και τον μπουρουση με τσσκα/ρεαλ αντιστοιχα,οπως και η ικανοτητα του ματσιουλις να κοντραρει με το τσαγανο του μεγαλύτερα κορμια...ποτε δεν ξερεις και σιγουρα οι εκπροσωποι του ελληνικου μπάσκετ μετα από δεκαετιες σταθερης παρουσίας και επιτυχιων(πολλες απ τις οποιες ως εκπλήξεις) στο υψηλοτερο επιπεδο στην Ευρωπη,αν μη τι άλλο εχουν κερδισει το δικαιωμα να δηλωνουν ότι δεν φοβούνται κανεναν,και οποιος και να είναι ο αντιπαλος θα τον κοιτουν στα ματια με τουλάχιστον αξιοπρεπείς πιθανότητες να τον βαλουν από κατω...ΟΠΟΙΟΣ και νά'ναι...

      Διαγραφή
  7. Ωραίος όπως πάντα ο Jim! Προσωπικά -αν και Παναθηναϊκός- πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να κάνει την "έκπληξη" (τα εισαγωγικά για ευνόητους λόγους, δεν μιλάμε για κάποια τυχαία ομάδα) και φαντάζομαι ότι και οι δύο ομάδες του άλλου ομίλου αν πραγματικά είχαν να διαλέξουν, θα προτιμούσαν να αποφύγουν την ομάδα του Μπαρτζώκα. Αυτή η συνθήκη βέβαια δίνει το πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό να μην αγχώνεται, το οποίο μόνο καλό μπορεί να είναι. Νομίζω ότι στον Παναθηναϊκό όλοι (παίκτες, προπονητές, διοίκηση, φίλαθλοι) ξέρουν πολύ καλά τις δυνατότητες της ομάδας και στα πλέι οφ θα πάνε να παίξουν για το κάτι παραπάνω. Επίσης, όπως είπε ο Jim, το παιχνίδι της Πέμπτης θα κρίνει πολλά. Κυρίως για τον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε ότι φέτος οι δύο κοιλιές που έκανε, ήταν αποτέλεσμα των δύο ηττών από τον Παναθηναϊκό. Αν λοιπόν χάσει στο ΣΕΦ, υπάρχει κίνδυνος να κλονιστεί πάλι. Αν κερδίσει, θα ξεφορτωθεί ένα από τα φετινά του άγχη και θα πάει στην επόμενη φάση με περιισσότερη αυτοπεποίθηση. Ο Παναθηναϊκός και σ' αυτό το ματς είναι πιο χαλαρός, αλλά ενδεχόμενη νίκη θα ενισχύσει κι άλλο το προφίλ του Αλβέρτη (ο οποίος κόντρα σε όλα τα προγνωστικά είναι αξιοπρεπέστατος μέχρι τώρα - εγώ πχ "πάγωσα" όταν αντικατέστησε τον Πεδουλάκη, αλλά τώρα του βγάζω για άλλη μια φορά το καπέλο και τον σέβομαι ακόμα περισσότερο) και ο Αλβέρτης -ως προσωπικότητα- μπορεί να δώσει τρομερή ώθηση και αυτοπεποίθηση στην ομάδα και να σπρώξει τους παίκτες να υπερβούν τους εαυτούς τους. Η ανάλυσή μου είναι περισσότερο ψυχολογική παρά μπασκετική, αλλά αφ' ενός ο Jim τα ξέρει και τα λέει καλύτερα, και αφ' ετέρου η συγκυρία του ντέρμπι την τελευταία αγωνιστική θεωρώ ότι είναι αρκετά σημαντική για τις σειρές που θα ακολουθήσουν.

    Joe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για μενα το ολυμπιακος-παναθηναικος ειναι το εισιτηριο για το μιλανο...... οποιος κερδισει και δεν κανει στραβη η ρεαλ που δεν νομιζω να δειξει φοβο για να κανει επιλογη θα περασει στο μιλανο........http://www.sport-fm.gr/article/neo-problima-me-teodosits/760051

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενδεχόμενη απουσία του Milos ανακατεύει πολύ την τράπουλα.
    Γιώργος Μετ/ση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με τον Τεόντοσιτς εκτός αλλάζουν πολύ ισορροπίες...

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η ομάς του Mike Bramos δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμ εκεινη του Air Petway?? ποιος Χριαπα, ποιος Χαινς και ποιος Μιροτιτς

      Διαγραφή
    2. Eννοείς τον 2ο, τον 3ο και τον 4ο καλύτερο power forward της διοργάνωσης πίσω από τον έναν και μοναδικό James Gist;

      Ο Χρίαπα βέβαια είναι από τους καλύτερους της δεκαετίας. Σίγουρα πίσω από τον μέγιστο Τσαρτσαρή, αλλά σίγουρα στους κορυφαίους.

      Αλλά σαν το Mike το Βramos δε θα βρεις αλλού...

      Διαγραφή
    3. Μπα ο καλύτερος είναι ο Παπαπέτρου και μετά ο Περπέρογλου. Αλλά εκεί που είναι ασυναγώνιστος ο Θρύλος είναι στα γκαρντ. Ειδικά με την παρουσία του air KATSIVELIS και φυσικά του Mardy "Eye of the Tiger" Collins. Στη θέση του σέντερ ένα όνομα. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ, Τα έχει όλα...Δύναμη Σακίλ, Σκληράσα Πάτρικ Γιούινγκ και κυρίως τεχνική ανώτερη του Χακίμ (γνωστό το KAVVADAS SHAKE) που προκαλεί εξέμεση στους αντιπάλους, οργασμό στους φιλάθλους, σύλληψη στις γυναίκες (ακόμη και σε αυτές που έχουν περάσει κλιμακτήριο) και την επιθυμία σε κάθε φιλότεχνο να το φωτογραφηθεί μαζί του.

      Ερσεφουρίλ

      Διαγραφή
    4. Ωραία. Και ένα ποστ με τρομερή αίσθηση του χιούμορ, καταλήγει σε διαμάχη επιπέδου δημοτικού. Χαλαρώστε πια! Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί!

      Διαγραφή
    5. Ερσεφουρίλ
      Aν μου βρεις κάποιον που να υποστηρίζει ότι ο Κόλιντς ή ο Καβαδδάς είναι παικταράς, τότε θα αποκτήσουν αξία οι πλακίτσες σου. Εγώ πάντως μπορώ να σου βρώ εδώ πέρα, μέσα σε λίγα λεπτά παιδιά για να υποστηρίξουν ότι ο Γκιστ είναι από τα κορυφαία 4άρια της Ευρώπης ή ότι ο Τσαρτσαρής είναι από τα καλύτερα της δεκαετίας.

      Βασικά δε χρειάζεται καν να ψάξω. Βάλε μια μετάδοση στη ΔΤ και θα τα ακούσεις. Ενδεχομένως να τα πιστεύεις και εσύ.

      Πάντως παίκτης με το ταλέντο και την προοπτική του 27χρονου Mike Bramos δεν υπάρχει άλλος στην Ευρώπη. Θα έλεγα και για τους Βλάντο-Νίκο, αλλά είναι άδικο να βάζουμε σε συγκρίσεις αυτά τα αμούστακα 24χρονα παιδιά.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ αψευδώνυμε, μάλλον δεν έχεις ακούσει περιγραφές της ΔΤ (Βαγγελάκης Ιωάννου με σχόλιο Νίκου Λινάρδου) να αναφέρονται στον Καββαδά, όποτε παίζει στα ματς με Πανελευσινιακούς, Ηλυσιακούς κλπ και να τον περιγράφουν σαν το next big thing. Όσο για τον Κόλινς σε παραπέμπω σε άρθρο του Καβαλιεράτου, που ούτε λίγο ούτε πολύ τον έβγαζε σχεδόν εφάμιλλο του Λο, συν το γεγονός ότι δεν ποστάρεται από αντίπαλο. Αναφερόταν προφανώς στο Λο πριν εμφανιστούν τα προβλήματα. Για τον Περπέρογλου φαντάζομαι δεν θέλεις διευκρίνιση για το τι ακούγεται/ηράφεται έτσι;
      Όσον αφορά το χιούμορ μου: εντάξει δεν διακρίνεται από τη λεπτότητα, τη φαντασία, ούτε είναι διαποτισμένο με το δικό σου πνεύμα, αλλά αν συνεχισούμε τον πολιτισμένο ηλεκτρονικό διάλογο που ανοίξαμε, ε που θα πάει θα αναβαθμιστεί...

      Ερσεφουρίλ

      Διαγραφή
  12. Έξω και ο Τζεντίλε 1 με 1.5 μήνα!!! Μεγάλη απώλεια για το Μιλάνο

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έξω κι ο Τζεντίλε.
    Και κάπως έτσι πάλι ο Mike o Bramos θα είναι ο καλύτερος και πιο ελπιδοφόρος small forward των playoff. Μην ξεχνάτε ότι είναι μόλις 27 χρονών. Ένα πραγματικό ακατέργαστο διαμάντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με συγχωρείτε. Το Mike το Bramos ήθελα να γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. λογοι να αποφυγει ο παο την τσσκα

    -κριαπα!!!μετα το διαμαντιδη ο απολυτος all around παικτης!!!
    -πολλα κορμια στη ρακετα!!κρστις, καουν, χαινς , βορο, χριαπα ειναι πολλοι!!!
    -κλεινουν ευκολα το μητσο!!!θα του ριξουν μιτσοβ, τζακσον, ουιμς και ο μητσαρας θα χει σκασει απο το α δεκαλεπτο!!
    -μας εχουν παρει τον αερα τα τελευταια χρονια!!μας κερδιζουν μεσα εξω βρεχει δε βρεχει!!!
    -εχουν εναν απο τους 5 κορυφαιους κοουτς!!

    λογοι να αποφυγουμε τη ρεαλ

    -μπορουν να σου κανουν σερι 15-0 σε 2 λεπτα!!!!

    και αυτος ο λογος ειναι αρκετος!!!!

    διαλεγεις και παιρνεις!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οντως μας εχουν παρει τον αερα αλλα το σφαγειο του 2012 δεν εχει ξαναγινει στην ιστορια

      Διαγραφή
    2. Nαι ρε. Ούτε στην Α1 τέτοια σφαγεία...
      Ξέρουμε αν ο Μπαλτάκος δουλεύει για την ΤΣΣΚΑ;

      Διαγραφή
    3. ο μπαλτακος εχει φυγει απο τον παναθηναικο απο το 07 και μαλιστα οχι με τον καλυτερο τροπο αλλα οι σφαλιαρες απο τοτε ειναι αμετρητες...... αλλη ομαδα μολις εφυγε ο ιωαννιδης και πηγε στην αεκ μιλησε για μαφια ιωαννιδη ενω ηταν προπονητης της τα προηγουμενα 5 χρονια αυτο λαμβανεται σαν ομολογια?

      Διαγραφή
  16. νομιζω το να μιλλαμε για ποιος ειναι καλητερος αντιπαλος για τις ελληνικες ομαδες ενω μεχρι τωρα δεν εχουν παρει κανενα μεγαλο παιχνιδι ειναι μαλλον ατοπο. Αλλα ειναι ωραιο να γινεται ολη αυτη η συζητηση και να υπαρχει θεμα για την εβδομαδα ειδικα απο την στιγμη που το ντερμπι θα εχει μαλλον διαδικαστικο χαρακτηρα.
    Εγω θα επαιρνα την τσσκ γιατι να ι μπορει στους ψηλους να υπερτερει, αλλα στα γκαρντ δεν μου γεμιζει και το ματι. Αν και εχω να την δω καιρο , την θυμαμαι σαν αργη ομαδα ειδικα στην ρακετα . Αντιθετα την την ποσοτικη και ποιοτικη ποσοτητα της ρεαλ στα γκαρντ δεν ειμαι σιγουρος οτι την εχουμε.. Γενικα και τους 2 δεν τους εχουμε σε κατι , οποτε καλητερα ειναι να κερδισουμε το ματσακι με τον οσφπ και οπου μας βγαλει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίσαι άδικος. Ο ΠΑΟ έχει νικήσει όλα τα do or die match, με Ερυθρό Αστέρα, Λιέτουβος Ρίτας κτλ. Με mvp, το mike Bramos

      Διαγραφή
    2. ρε φιλε μας εχεις πρηξει ειλικρινα.

      Διαγραφή
    3. ρε φιλε ειλικρινα μας εχεις πρηξει με τον μπραμο

      Διαγραφή
    4. Ego to eriksa to gelio mou pantws. Na mhn ta pairnoume ola sta sovara.

      MANOS

      Διαγραφή
  17. η τσσκα εχει πλεον ξεπερασει την μπαρτσα σε λουζερ μενταλιτυ . ειναι η ρωσιδα ιεροδουλη πολυτελειας του ευρωπαικου μπασκετ . οποια ομαδα εχει καιρο να απαυτωσει , φωναζει την τσσκα σε καποιο μεγαλο ματς για να ξεχαρμανιασει και να ξεμπουκωσει . ο οσφπ περναει αερα την τσσκα . αντιθετα αν πεσει με ρεαλ νομιζω θα συντριβει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλεσπερα και απο μενα
    φτασαμε λοιπον στο διαταυτα.
    τα ζευγαρια με τα ποσοστα μου...
    μπαρτσα-οποιος να'ναι 100-0
    τσσκα -οσφπ 65-35
    ρεαλ-παο 80-20
    μιλανο-μακαμι 80-20
    κατεμε ....η μπαρτσα ειναι ηδη μιλανο απο το γενναρη
    ο παο στην μετα πεδουλακη εποχη μου φαινεται λιγο μπερδεμενος για το τι μπασκετ θελει να παιξει και αυτος ειναι ο λογος που του δινω μονο 20%
    το μιλανο θεωρω οτι θα καταπιει την λειψανδρία καλων γκαρ στην μακαμπι και 3-1 η 3-2 το πολυ θα ειναι εκει...και τελος ο ολυμπιακος αν καταφερει να ματσαρει το μεγαλο του μις ματς που ειναι κατεμε ο γουιμς και ανταπεξελθει στο διαχρονικο φετινο του προβλημα που ειναι η αμυνα στο πνρολ,τοτε ολα παιζονται.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε.
      Καταρχήν, οφείλεις μια παραδοχή για την εκπληκτική βελτίωση του Ντάνστον. Όπως σου αποδόθηκαν τα εύσημα για τις έγκαιρες εκτιμήσεις σου για τους ψηλούς του ΟΣΦΠ, έτσι κι εσύ οφείλεις να αναγνωρίσεις την πρόοδο του Αμερικανού.
      Θέλω να μου πεις, πώς αξιολογείς την πιθανή απουσία του Τεόντοσιτς. Αν υπήρχε μια σταθερά στην οποία μπορούσαν να στοχεύσουν οι αντίπαλοι της ΤΣΣΚΑ ήταν ο Σέρβος. Τώρα, τί; Θα βγει μπροστά ο Πάργκο ενώ όλη τη χρονιά είναι στο ψυγείο; Κι αν ναι, θα ανταποκριθεί; Ή μήπως θα αναβαθμιστεί ο μετρίως μέτριος Τζάκσον;

      Διαγραφή
    2. @77
      γεια σου φιλαρακι,
      βεβαιως πολυ βελτιωμενος ο ντανστον.βεβαια θελω να δω τα κρισιμα οπου εγιναν και τα παιχνιδια κριτήριο και για τον προκατοχο του χαινς ετσι?
      εκει θα δουμε...αλλα πραγματι πολυ βελτιωμενος φαινεται αυτον τον μηνα.
      οσον αφορα το αλλο...ειναι πραγματικα κατι περιεργο.ομως το σιγουρο ειναι οτι θα ειναι ενας βραχνας λιγοτερος και για την ομαδα μου αλλα και για την ομαδα του!!!
      τωρα το αν βγει σε καλο η κακο,θα φανει. παντως για το σκαουτινγκ του ολυμπιακου θα ειναι θεμα...και οσο θυμαμαι τα πλει οφς που απο το πουθενα εμφανιστηκε ο μοδιστρος ο γιαριτς με τη σιενα και με εστειλe αδιαβαστο τοσο αγχωνομαι μην εμφανιστει κανας παργκο.
      gskordak

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα παιδιά,
    Συμφωνώ με την ανάλυση του jim.νομιζω οτι ετσι ´οπως λέει ματσαρουν καλύτερα οι ομάδες μας..εχω απλα την απορία πως το βλέπουν κ οι αντίπαλοι που ουσιαστικά θα ειναι εκείνοι που θα διαλέξουν...δεν μιλάω για καραγκιοζιλικια του στιλ χάνω το παιχνιδι αλλα οταν ολα παίζονται στη διαφορα θελω να δω ποσο πολυ θα κυνηγήσει η τσσκα τη διαφορα μιας κ αυτη υπολείπεται τωρα..
    Ο Ολυμπιακός θεωρω οτι με την τσσκα εχει τους αμυντικούς να χαλάσει το μυαλο του μιλος κ να μαρκάρει σε όλο το γήπεδο μιας κ η τσσκα κατεβάζει πολυ ψηλά σχήματα...με φοβίζει η ενέργεια του χαινς στην αλλαγή πανω στον σπανουλη κ τα τρέλα βραδιά του ουιμς...
    Ο παναθηναικος νομιζω οτι θα παει σε ξεκάθαρο αργό τέμπο κ κυνικά στο pnr απεναντι σε μπουρουση κ μειρι...το δύσκολο σημείο θα ειναι το ζον πρεσς του λασο με τον σλοτερ κατα πάσα πιθανότητα στον διαμαντιδη...
    Γενικα θεωρω οτι ο παναθηναικος εχει ενα 20% με τη Ρεάλ κ ο Ολυμπιακός ενα 35-40 με την τσσκα...

    Υγ.ουτε έμενα μου άρεσε η στάση της Ευρωλίγκας απεναντι στο Πάσχα..οχι γτ ειμαι θρησκόληπτος ουτε επειδη θα εχω δίλημμα αν θα πάω επιτάφιο η θα κάτσω να δω μπάσκετ αλλα επειδη οταν εχεις σταση σεβασμού σπεναντι στο καθολικό Πάσχα η απεναντι στις γιορτές των Εβραίων οφείλεις να το κανεις κ απεναντι στους ορθόδοξους..
    Υγ2.το Μακάμπι μιλανο νομιζω οτι θα ειναι τρομερή σειρα...εγω πόνταρω στην τρέλα των Ιταλών...αν η Μακάμπι ειχε ενα σοβαρό pg θα ηταν αλλιως τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με βάση (ή βάσει) αυτού:
      http://www.planetnews.gr/%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B1-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CE%BE%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9/

      φέτος πέφτει την ίδια ημερομηνία το Πάσχα!!!

      υ.γ. εκτός κι αν είχες στο μυαλό σου,το 2002 στη Μπολόνια που ήταν μέγα λάθος των ΟΣΦΠ/ΠΑΟ/3ης ομάδας (ΠΑΟΚ/ΓΣΠεριστέρι) που το δέχτηκαν εξαρχής...

      Διαγραφή
  20. This is sparta ...και απο κει και περα βλεπουμε και ελπιζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θέλω να προσθέσω και κατι..
    Α)
    Κόλινς < Κάρυ
    Σπανούλης = Διαμαντίδης
    Σλούκας = < Ούκιτς
    Μάντζαρης > Ραιτ
    Κατσίβελης = Γιάνκοβιτς


    Β)
    Περπέρογλου = Φώτσης
    Λοτζέσκι = Μπράμος
    Πέτγουεϊ < Ματσιούλις
    Πρίντεζης < Γκιστ

    Γ)
    Ντάνστον = Λάσμε
    Σίμονς ? Μαυροκεφαλίδης

    Η σύγκριση δεν αφορά ποιος είναι καλύτερος, αλλά να δουμε το μέγεθος των διαφορών.. Θα ήθελα να κάνει και κάποιος το ίδιο με Ρεαλ και Τσσκα
    Andreas Kremm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σλούκας= Πινγκ το ξέχασες

      Διαγραφή
    2. Πάλι καλά που ο Μάντζαρης είναι καλύτερος του Ράιτ...

      Πάντως εγώ θα ξεκίναγα από το ζευγάρι

      Bramos> Σπανούλης
      Bramos> Lebron James

      Διαγραφή
    3. 12.16 μαλακοπιτουρα εδω βρηκες να ξεθυμανεις.

      Διαγραφή
    4. http://www.youtube.com/watch?v=8CdpX0r9bdw
      http://www.youtube.com/watch?v=nylBt2Mj4fA

      Διαγραφή
    5. ο μπραμος δεν εχει δοκιμαστει ακομα σ αυτο το επιπεδο οποτε ειναι ατοπες τετοιες συγκρισεις... αντιθετα ο σπανουλης που εχει πετυχημενο περασμα απο το nba που διακριθηκε και ολη η αμερικη τον παρακαλουσε να μεινει..... οποτε σπανουλης=τζορνταν
      και μετα απο ψαξιμο γιατι οι οπαδοι του τζορνταν εχουν εξαφανισει τα highlights του βασιλαρου απο το nba βρηκα και μια μαγικη του στιγμη http://www.youtube.com/watch?v=qWl-JHATnP4

      Διαγραφή
    6. @andreas kremm
      δεν παιζεται ετσι το μπασκετ φιλαρακι μου.
      αν εκανες αυτην τη συγκριση στον τελικο με την τσσκα πριν 2 χρονια ειναι πολυ πιθανο οι 9 στους 10 της τσσκα να ηταν καλυτεροι αλλα τελικα εμειναν με το γουδι στο χερι.
      ειναι ομαδικο το αθλημα
      gskordak

      Διαγραφή
    7. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά ήθελα μ αυτην την απλουστευση να δείξω ότι πρέπει να δούμε και τις μονάδες.. να συγκρίνουμε προσόντα και αδυναμίες και μετα να δούμε τα σύνολα!
      Andreaskremm

      Διαγραφή
    8. Προς Ανώνυμος8 Απριλίου 2014 - 4:51 π.μ.

      Ευχαριστούμε για το σύνδεσμο με τα highlights του VSpan. Εγώ πάντως, και χωρίς να μπαίνω στο τρυπάκι τέτοιων κοκορομαχιών, από το σύνδεσμο σας βρήκα κατευθείαν τον παρακάτω σύνδεσμο

      https://www.youtube.com/watch?v=z00-WirJH2o

      στον οποίο μπορεί κανείς να δει τους 22 πόντους και 4 τελικές πάσες του VSpan, στον ημιτελικό του 2006, απέναντι σε κάποια Team USA των παντελώς αγνώστων... Lebron James, Dwyane Wade, Chris Paul, Chris Bosh, Dwight Howard, Elton Brand, Carmelo Antonty, κλπ.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    9. αγαπητε αλεξη το συγκεκριμενο παιχνιδι προφανως δεν ειναι παιχνιδι nba..... επισης στο συγκεκριμενο παιχνιδι αν και 1ος σκορερ ηταν ο σπανουλης για την εθνικη ο παικτης που κατεπληξε τους αμερικανους ηταν ο σοφοκλης αυτο ομως δεν τον κανει παικτη επιπεδου nba αν και δεν εχει δοκιμασει και αποτυχει οπως ο σπανουλης οποτε αυτο το λεω με επιφυλαξη... επισης ο καλυτερος παικτης αυτου του αγωνα ηταν ο παπαλουκας και θα το διαπιστωσεις ευκολα αρκει να παρακολουθησεις εκεινο το παιχνιδι........ http://www.youtube.com/watch?v=KD_mkYiprSM
      το να παιρνεις και να απομονωνεις ενα παιχνιδι και να αφηνεις υποννοουμενα περι συγκρισεως του σπανουλη με τζειμς,αντονυ και γουειντ μου φανερωνει ειτε φανατισμο ειτε αγνοια του αθληματος ο αθλητης σπανουλης δοκιμασε ολοκληρη σεζον σ αυτο το επιπεδο και το 17% στα τριποντα και το 30% στα διποντα φανερωσε οτι δεν κανει γι αυτο το επιπεδο αντιθετα ο ναβαρο πηγε το ιδιο χρονικο διαστημα με τον σπανουλη και απεδειξε οτι ανηκει σ αυτο το επιπεδο παρολα αυτα αποφασισε μονος του και εφυγε..........

      Διαγραφή
    10. Προς Ανώνυμος 8 Απριλίου 2014 - 9:41 μ.μ.

      Ξαναδιάβασα το σχόλιο μου περί VSpan και δεν υπάρχει ούτε μια φορά η λέξη ΝΒΑ, οπότε συμπεραίνω σαπό το σχόλιο σας, ότι εσείς που φυσικά είστε πολύ καλύτερος γνώστης του ΝΒΑ απο εμένα (που όπως έχω ξαναπεί, δεν το παρακολουθώ σχεδόν καθόλου τα τελευταία χρόνια, εκτός ίσως από τα νέα των 3 Ελλήνων φέτος), μάλλον αναγνωρίσατε στα ονόματα παικτών που παρέθεσα αθλήτες του ΝΒΑ και όχι Ευρωπαικών ή άλλων διοργανώσεων. Από όσο μπορώ να θυμηθώ (και δεν είχα ίδεα ότι ο VSpan ήταν 1ος σκόρερ σε εκείνο τον αγώνα, νόμιζα ότι ήταν ο Σόφο και δεν έχω κοιτάξει το boxscore, αν και ξαναείδα το παιχνίδι από τότε έχοντας το και σε DVD) και να κρίνω, η Team USA μάλλον αγωνίστηκε με αμερικάνικο στυλ και όχι ευρωπαικό ή άλλης ηπείρου, άσχετα αν δεν ήταν αγώνας για το ΝΒΑ.

      Επίσης, δεν έκανα καμία προσπάθεια ή υπαινιγμό να συγκρίνω τον VSpan με αυτούς του παίκτες, ούτε έγραψα πουθενά ότι πέτυχε ο VSpan στη σύντομη παρουσία του στο ΝΒΑ, παρόλο που ο ίδιος δεν θέλησε να επιμείνει σε άλλη ομάδα για να βρει χώρο και χρόνο, και να δείξει αν μπορεί ή όχι εκεί. Ο Jasikevicius τα πήγε πολύ καλύτερα, που έπαιξε και 3 χρόνια, αν δεν κάνω λάθος, εκεί?

      Τα δε ποσοστά δεν λένε πάντα την αλήθεια...

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    11. προφανως ο σαρας πηγε πολυ καλυτερα απο τον σπανουλη αλλωστε ειναι και πολυ ευκολο να το διαπιστωσει κανεις αυτο..... το να επιμεινει ειναι σχετικο οταν καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να ανταποκριθεις σ αυτο το επιπεδο πως να επιμεινεις και τι να κανεις? πραγματικα σε πρωταγωνιστικο επιπεδο παικτη της ευρωλιγκας με τοσο απογοητευτικο περασμα απο το nba δεν μπορω να θυμιθω αλλον μεχρι και ο ουκιτς εκανε δυο χρονιες αξιοπρεπεστατες.....
      http://en.wikipedia.org/wiki/Vassilis_Spanoulis
      http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0ar%C5%ABnas_Jasikevi%C4%8Dius

      Διαγραφή
  22. εχω αρχισει το scaouting βλεπω το παρτιζαν cska

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εγω παλι με αυτα που διαβαζω εδω λεω να μην κατεβει καν ο ΠΑΟ.Τι να ξοδευομαστε αφου ειμαστε χαμενοι απο χερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι ρε τους εχουμε
      Τα γατακια τωρα αρχιζει η ευρωλιγκα.
      Τι να μας πουν ρεαλ κ τσσκα.
      Λες και παιξαν καλυτερα απο μας στην κανονικη περιοδο
      Στα ιδια επιπεδα ειμαστε.Να μην σου πω λιγο χειροτερη η ρεαλ απο τους τρεις.80-20 υπερ των ελληνικων ομαδων

      Διαγραφή
    2. Για τον Οlympiakos δεν ξέρω αλλά ο Panathinaikos του Μike του Bramos δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

      Διαγραφή
  24. δεν ξερω ποσοι βλεπετε οσφπ-καοδ αλλα ο μαρκοβιτς φαινεται να κανει καλη δουλεια.....και οι δυο μαυροι στην περιφερεια τζοουνς-μπραουν ειναι αξιοπροσεκτες περιπτωσεις....δεν τους βλεπω να καθονται στα μερη μας αν δεν τους κοιταξουν οι μεγαλοι.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ο μπραουν ειναι και 24 ετων, μια χαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παο παει για παιχταραδες.αυτοι ειναι ετσι και αλλιως επιθετικοι παιχτες.
      Δεν κανουν για την ομαδα

      Διαγραφή
    2. Pappas and Curry. Please mercy.

      Διαγραφή
  26. Ξέρετε πότε λήγει το συμβόλαιο του Mike του Bramos;
    Αν τυχόν λήγει το καλοκαίρι, ο ΠΑΟ πρέπει να τρέξει να τον ανανεώσει από τώρα, γιατί θα γίνει χαμός το καλοκαίρι. Ρεάλ, Μπάρτσα, Μιλάνο, Τσσκα, Φενέρ και ΕΦΕΣ θα θυσίαζαν το μισό τους μπάτζετ για έναν τέτοιο διαμάντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο είναι το ερώτημα.
      Είναι ο Mike o Bramos ο διάδοχος του LeBron?
      Θα πάει κατευθείαν στο NBA ή θα περάσει από κολλεγιακό πρωτάθλημα πρώτα λόγω ηλικίας? (28)

      Διαγραφή
    2. ο φυσικος διαδοχος του λεμπρον ειναι ο ιωανννης μετα απο δηλωσεις που εκανε ο λεμπρον ο ιδιος στο ματς με την μαλαγα στο σεφ......

      παντως ανωνυμε τα μαθηματα σου δεν τα διαβαζεις και δεν θα το τελειωσεις το σχολειο αν για σενα καποιος που εχει γεννηθει τον δεκεμβριο του 87 ειναι 28 ετων πρεπει να κανει αρκετη εξασκηση στην αριθμητικη για να τελειωσεις το δημοτικο.....
      και αν καποιος που εχει γεννηθει το 87 ειναι 28 τοτε ο σπανουλης που ειναι το 82 συμφωνα με τα δικα σου μαθηματικα ειναι 33......

      Διαγραφή
    3. Ε του χρόνου 28 δεν θα είναι?
      Οπότε δίκιο έχει.

      Διαγραφή
    4. ο μπραμος τον δεκεμβριο του 14 θα ειναι 27 οποτε τον δεκεμβριο του 15 θα ειναι 28 σε πανω απο 1,5 χρονο απο τωρα και στον αθλητη ακομα και ο μισος χρονος μετραει οταν η καριερα τους γυρω στα 33-34 εχει αρχισει την αντιστροφη μετρηση...... δεν ειναι το ιδιο να εχεις γεννηθει τον δεκεμβριο ενος χρονου και το ιδιο τον ιανουαριο ουσιαστικα ο μπραμος λογιζεται με τους 88αρηδες ιδια περιπτωση ειναι και ο αγραβανης που ουσιαστικα ειναι το 95...

      Διαγραφή
    5. @Ανώνυμε 1:38

      Θα σου πρότεινα προτού μιλήσεις και μπασκετικά μεγέθη όπως ο Mike, να φροντίζεις να είναι ενημερωμένος για να μην εκτίθεσαι.
      Ο Mike, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει προλάβει να ολοκληρώσει ένα πολύ καλό πρόγραμμα κολεγίου (Ohio), πρώτος στα μαθήματα πρώτος και στους αγώνες.

      Τώρα για το πως έχει προλάβει να κάνει όλα αυτά σε τόσο μικρή ηλικία (κολέγιο, Α1, acb, Εθνική Τρινκέρι, Ένα Βήμα Από Το Final4), δεν πρέπει να αγνοούμε ότι ο Mike αποτέλεσε ένα από τη διασημότερα πιαδιά θαύματα των ΗΠΑ αφού κατάφερε να τελειώσει το λύκειο μόλις στα 18!!!!

      Τέλος, για να κλείσω και αυτή την παρένθεση-(παύλα) επιμόρφωση, το μόνο που μένει να απαντηθεί είναι γιατί ο Mike δεν πήγε κατευθείαν NBA και προτίμησε να κάνει ένα μικρό πέρασμα 6-7 ετών από Ευρώπη. Θα σου απαντήση με μια ερώτηση: αν σε έπαιρνε ο Argiris στο τηλ και σου έλεγε "σε θέλω αύριο στην ομάδα μου", νομίζεις ότι θα μπορούσες να αρνηθείς; Μην ξεχνάς ότι εκτός του ότι όλοι θέλουν να δουλέψους με τον Argiris, είναι ένας απόλυτος mastermind, οπότε ακόμα και να μην ήθελες, θα σε ανάγκαζε να πεις το ναι.

      Διαγραφή
  27. egw pistevw oti o pao tha perasei me 1-3 ti real kai meta foul gia teliko to mono agxos mou einai an o alvertis parei triple crown an tha meinei i tha fugei to kalokairi.... ok einai humouristiko to 2 skelos tis protasis mou alla kathara apo ti real pou eida persi kai kai ton pao pou pistevw oti tha vgalaei lagous se autin tin seira opws pappa.jancovic kai kuriws mavrokefalidi thewrw oti tha kanei tin megali anatropi euxomai kalh epituxia kai ston osfp..!!! jimara kai guys sinexiste etsi pragmatiki oash to blog...
    Y.G sorry gia ta greeklish eimai ekswteriko kai den upostirizei tin elliniki to laptop..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. start -> control panel -> Clock,Language and Region -> Change Keyboards or other input methods -> Kyboards and Languages
      Υποστηρίζονται όλες οι γλώσσες, μπορείς να ρυθμίσεις και για ελληνικά.

      Y.Γ Αν βρείς χρόνο προσπάθησε να δείς 2-3 φετινά ματς της Ρεαλ. Αξίζει τον κόπο!

      Dali.S

      Διαγραφή
    2. wraios thanks..koita fusika stin ektimisi pou eipa paizoun rolo kai ta filopanathinaika mou aisthimata fusika... i real kserw einai uperixitiki kai exei diafora me tin persini apla einai mia ektimisi, ena thelw, mia proswpiki skepsi tis stigmis pou tin eixa kai persi stous 8 me berca pou paraligo na dikaiothw... an kai katse mi doume CSKA kai pane ola strafh

      Διαγραφή
    3. Προς Dali. S 7 Απριλίου 2014 - 1:56 μ.μ. (και τους λοιπούς φίλτατους (τακτικούς και... άτακτους) θαμώνες του Hoopfellas)

      Αυτό φυσικά ισχύει για λειτουργικά συστήματα Windows (και όχι σε όλα), και όταν δεν πρόκειται για υπολογιστές στην δουλειά κάποιου στο εξωτερικό, που συχνά είναι κλειδωμένοι από τους Sysops, και δεν επιτρέπουν αλλάγες στις ρυθμίσεις των συστημάτων.

      Εγώ π.χ. χρησιμοποιώ μια παλιά έκδοση του linux παντού, αλλά θα μπορούσα να έχω κάποια έκδοση του MAC OS X σε υπολογιστή της Apple.

      Παρακάτω παραθέτω μια σειρά από (τους πάρα πολλούς που υπάρχουν στο διαδίκτυο) συνδέσμους για τις γλώσσες σε διάφορα λειτουργικά συστήματα.


      WINDOWS

      8, 8.1, Server 2008 R2, Server 2012, Server R2

      http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh825705.aspx#ControlPanel

      7

      http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/add-or-change-an-input-language

      VISTA

      http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/add-an-input-language
      http://www.sas.upenn.edu/~jasonrw/greekinput.html
      (για ... άτυχους χρήστες! (Χ) )

      XP

      http://www.howtogeek.com/howto/12578/add-keyboard-languages-to-xp-vista-and-windows-7/
      για τυχόν χρήστες μηχανών virtualisation :-) )

      NT 4.0, 2000

      http://support.microsoft.com/kb/177561
      για τυχόν χρήστες μηχανών virtualisation :-) )

      95, 98

      http://www.speak-greek.co.uk/starting/grk_comp.html
      (για τυχόν χρήστες μηχανών virtualisation :-) )


      MAC OS X

      Mountain Lion, Lion, 10.6

      http://support.apple.com/kb/ht3155
      (Δέστε στο τέλος της σελίδας για το σύστημα που θέλετε στο σύνδεσμο OS Blah Blah: Type in another language)

      10.5 Leopard

      http://www.sas.upenn.edu/~jasonrw/greekinput.html

      MAC OS 10.4-
      http://www.ellopos.net/elpenor/study/default.asp?h=http://web.archive.org/web/20070226193247/www.xqtn.org/greek/


      ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (X)

      WIN 95/98/Me, DOS, MAC System 8.5+, X11 R5
      http://www.hyper.gr/greek-fonts.html

      LINUX/UNIX/SOLARIS/BSD/AIX/HP etc
      Οι χρήστες τέτοιων λειτουργικών συστημάτων ΦΥΣΙΚΑ δεν χρειάζονται καμία τέτοια βοήθεια! (Τα SOLARIS, BSD, AIX, HP ανήκουν στα συστήματα Unix αλλά έχουν τις δικές τους κατηγορίες :-))) )

      http://isites.harvard.edu/icb/icb.do?keyword=k52882&pageid=icb.page232648
      (κυρίως για τις εληνικές γραμματοσειρές)


      ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
      (WIN VISTA, 7)

      http://www.dramata.com/Ancient%20polytonic%20Greek%20in%20Windows.pdf
      http://graeca.patristica.net/how-to-type-in-greek/
      http://www.jcu.edu/language/llc/keyboard-setup-greek.htm


      ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
      (WIN XP, 2000, 7)

      http://www.hellasalive.gr/?i=support.en.addingenablinggreeklanguage


      ΤΕΛΟΣ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ (X)

      WIN 8

      https://www.youtube.com/watch?v=wivfILnonzY
      https://www.youtube.com/watch?v=nux2TR8evJU

      WIN 7

      https://www.youtube.com/watch?v=25HsosNsnUE

      MAC OS X

      https://www.youtube.com/watch?v=ujo7WTiFwBk

      Καλό surfing στους ιστούς του διαδικτύου!

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  28. Απαντήσεις
    1. Ron Artest, o Metta ειναι καλο παιδι :D, εχω δει 100 βιντεο ενα που να ξερω τι εγινε δε βρηκα !!! χεχεχεχε

      Διαγραφή
  29. Νομίζω στον Πάο ταιριάζει ελαφρώς περισσότερο η Ρεάλ.Αρχής γενομένης από την άμυνα της στο pick n roll που δεν είναι και το καλύτερο της(και ως γνωστό είναι το σήμα κατατεθέν της πράσινης επίθεσης.)
    Βέβαια αυτά τα "Αν ο Πάο την αναγκάσει να παίξει στο ρυθμό του μπορεί να την κοντράρει" ακούγονται πολύ πιο απλοϊκά από την πραγματικότητα.Δεν είναι τόσο απλό το "σε παίζω στο ρυθμό μου".Απαιτέι πολλά στοιχεία σε πόδια στην περιφέρεια,σε κανόνες στην ομάδα,σε άξονες στην επίθεση σου(πχ. ποστ γκέιμ από τη θέση 5 για να ακουμπήσεις-low mistake basketball κλπ.)
    Με την Τσσκα μπορούμε να δούμε κοινά στοιχεία σε φάση ρυθμού,αλλά η αρκούδα διαθέτει κάποια βαριά χαρτιά στον ίδιο τομέα όπως post offense και isolation των ικανοτάτων wings που οι πράσινοι δεν έχουν να ανταπαντήσουν.(για να μη μπω σε τακτικές λεπτομέρειες-όπου προσωπική μου άποψη,οι αμυντικές προσαρμογές του Πάο με την αποστασιοποιημένη άμυνα και τις αλλαγές διευκολύνουν την Τσσκα που ψάχνει τα miss match και τις επιθέσεις 24 δευτερολέπτων με αποφυγή λαθών)
    Από την άλλη ο Όσφπ έχει δείξει ένα αξιοζήλευτο προτέρημα να είναι ικανός να προσαρμοστεί και να αποδώσει σε κάθε ρυθμό,κάτι που είναι μεγάλο διαβατήριο για τις επιτυχίες αυτής της ομάδας.Κέρδισε ημιτελικό περπατώντας μόνο με 69 πόντους,στον τελικό χρειάστηκε να βάλει 100.
    Μπορεί να βρει λύσεις σε αμυντικό transition με πρωτομάστορα τον Μάντζαρη,να τελειώσει γρήγορες φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο(με Μάντζαρη-Σλούκα πολύ καλούς στις μεγάλες πρώτες πάσες,Πρίντεζη-Πέρπε-Μπρεντ-Λοτζέσκι(με τα κλεψίματα του στα overplay) αποδοτικούς σε αυτό)
    να αμυνθεί σκληρά στο 5vs5 προσθέτοντας έναν 7footer,και έχοντας μια πολύ επιθετική διάταξη στα σπουδαία ματς,να αποδώσει πολύ καλά επιθετικά στο μισό γήπεδο με κινητική επίθεση και έναν παίκτη-σημείο αναφοράς να δημιουργήσει καταστάσεις σε πολλαπλές περιπτώσεις.
    Παρ΄'ολα αυτά η ομάδα σημαδεύεται από πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της και φυσικά φέτος από τα πολλά στοιχήματα που έχει στο ρόστερ της που την περιορίζουν πολύ στο να κοιτάξει πολύ ψηλά και στα ίσια ομάδες σαν αυτές τις 2.
    Όλο το παραπάνω για να εξηγήσω ότι δεν υπάρχει τόσο κατάλληλος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό αλλά θα εξαρτηθεί περισσότερο από τις προσαρμογές του και την ετοιμότητα του να παίξει με διάρκεια 5 αγώνων στο υψηλό αυτό επίπεδο.Μάλλον θα έλεγα Τσσκα γιατί σε ενδεχόμενη σειρά με τους Μαδριλένους τα δυνατά όπλα του Ολυμπιακού που είναι η ένταση και το γρήγορο-δυναμικό παιχνίδι "σβήνονται" από το αντίστοιχο των Ισπανών που βρίσκονται σε άλλο επίπεδο εκεί.Αντίθετα φαίνεται ο Μπαρτζώκας να έχει βρει πολλά από τα κουμπάκια του Μεσίνα και ο τρόπος που μπορεί να αμυνθεί η ομάδα στο αργό-βαρύ μπάσκετ μισού γηπέδου της Τσσκα θαρρώ πως μπορεί να τον βάλει σε θέση υπεροχής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 2 ερωτήσεις...
    Τί σημαίνει low pace & turbo nistro boost;

    υ.γ. Και το low mistake μεταφράζεται ως παιχνίδι με λίγα λάθη,νομίζω πως η αναγνωσιμότητά σου,μπορεί να σου δώσει ένα "έξτρα κίνητρο" ώστε να βρεις τη δυνατότητα να μεταφράζεις περιγραφικά όλους αυτούς τους όρους...
    (Το αν μοιράζεσαι άλλες απόψεις ξένων συνεργατών σου,είναι δικό σου θέμα.Τα ελληνικά όμως είναι ΚΑΙ δικό ΜΑΣ θέμα) - καλή συνέχεια & ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. low pace= χαμηλος ρυθμος

      turbo nitro boost= δανεισμενο απο τις κοντρες αυτοκινητων, αναφερεται στο πολυ γρηγορο τεμπο

      Διαγραφή
  31. ζητανε μεχρι και απελαση του σοφο!!! τι καλητερο απο να τον υπογραφαμε τωρα και τουλαχιστον μεχρι το τελος της περιοδου??!!! και μετα βλεπουμε... ναι μιλλαω για το ελληνικο πρωταθλημα και για να εχει μια ακομη ευκαιρια να κλεισει την καριερα του σε εμας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Με πινγκ άσσο στο μανίκι του αλβέρτη,ματσάρει οποιονδήποτε ψηλό σε τσσκα/ρεαλ,οπότε δεν έχει να φοβάται κανένα

    Επίσης προβλέπω 20λεπτα γεμάτα σε παππά,γιάνκοβιτς,μαυροκεφαλίδη,ροτέισον 15 παιχτών και αιφνιδιασμούς μέχρι να τους βγάλουμε τη γλώσσα έξω.Τώρα θα δει ο αργύρης πως αφήνουν τα άλογα ελεύθερα.Δεν λέγαμε τυχαία το καλοκαίρι πως ο φετινός παο έχει το πιο πλήρες ρόστερ της ιστορίας του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μάκης Μπράμος,Μπίδης ή Ντουέιν Γουέιντ?Ο λαος πρέπει να πάρει θέση.Νομίζω πως με μπράμο ο λεμπρόν θα έπαιρνε και το δαχτυλίδι του 2011 πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενταξει δεν ειναι και παπαπετρου που ολη η μπασκετικη ευρωπη παραμιλαει μετα τις τελευταιες του εμφανισεις και τα τριλεπτα που επαιξε και τον συγκρινουν με τον λεμπρον.........

      Διαγραφή
    2. Σπανουλης παντως που μεχρι και οι οπαδοι της αντιπαλης ομαδα παρακαλανε να τους μαθει μπασκετ φωναζοντας ρυθμικα βαλτε μεσα τον σπανουλη δεν ειναι παντως...

      Διαγραφή
  34. Jim, αντιγράφω από το FB. Απαράδεκτη η Ευρωλίγκα, σωστός ο Σωτήρης Γεωργίου…

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=136775%3A--e&catid=246%3Ageorgiou&Itemid=258

    Αν μπορείς, ρε Jim, να μας εξηγήσεις το «σωστός»…

    Ο συντάκτης βάλει κατά της Ευρωλίγκας η οποία, κατά την γνώμη του, δεν σέβεται τους ορθόδοξους χριστιανούς και προγραμματίζει ματς τις μέρες του Πάσχα. Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο (δεν διαβάζω άρθρα του), αλλά πραγματικά θεωρώ τουλάχιστον υπερβολικά τα όσα γράφει. Με όλο το σεβασμό στην αντίληψή του περί πίστης και χριστιανισμού, θέλω να εκφράσω τις διαφωνίες μου.

    Δεν μπορώ να καταλάβω από πού κι ως πού υπάρχει συνάφεια του σεβασμού στην θρησκεία του καθενός με την τέλεση αθλητικών γεγονότων και μάλιστα σε επαγγελματικό επίπεδο. Στην τελική, όποιος θεωρεί αδιαπραγμάτευτη την παρουσία του στην Εκκλησία την Μ. Εβδομάδα, γιατί μπαίνει σε δίλημμα;

    Δεν κατανοώ από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι η Ευρωλίγκα και ο Μπερτομέου θεωρούν ότι οι φίλαθλοι του μπάσκετ δεν πιστεύουν στο Θεό.

    Αδυνατώ να συλλάβω τι σχέση ο εορτασμός του Πάσχα σε οικογενειακό κλίμα με την διεξαγωγή αγώνων της Ευρωλίγκας. Δηλ. αν γίνουν τα ματς την Μεγάλη Εβδομάδα θα διαλυθούν οικογένειες;

    Ξεπερνάει την λογική μου ο συσχετισμός του Επιταφίου με τα γήπεδα, τις καφετέριες, τις τηλεοράσεις, τα μπαρ, τα ραδιόφωνα κλπ. Μήπως πρέπει να σταματήσει κάθε άλλη δραστηριότητα ώστε όλοι οι πιστοί να αφοσιωθούν και να διαισθανθούν το θείο δράμα;

    Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς συνδέονται τα εκατομμύρια της Ευρωλίγκας με το δράμα του θεανθρώπου. Μήπως πρέπει την Μεγάλη Εβδομάδα να σταματήσει κάθε οικονομική συναλλαγή στην οποία εμπλέκονται Χ.Ο.; Ή μήπως να μπει ένα πλαφόν;

    Η ουσία είναι μία. Η θρησκευτική πίστη, το λατρευτικό δικαίωμα, η κατάνυξη και η ταύτιση με το πνεύμα των ημερών είναι προσωπική υπόθεση του καθενός ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Όπως και ο τόπος, ο χρόνος και η ένταση με την οποία αυτά εκφράζονται. Καθένας, λοιπόν, έχει αναφαίρετο δικαίωμα να αποτραβηχτεί από τα εγκόσμια για όσες ημέρες διαρκεί ο εορτασμός του Πάσχα. Αλλά αντίστοιχο δικαίωμα έχει και όποιος δεν ασπάζεται αυτή τη λογική και επιθυμεί να συνεχίσει την ζωή του στους ίδιους ρυθμούς με ελάχιστη ή και χωρίς επίδραση. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πράξει ό,τι θέλει.

    Υ.Γ. Ότι η Ευρωλίγκα έκανε λάθος το 2011 με τη Μακάμπι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το επαναλάβει. Σωστά την έκραξαν τότε αλλά όχι να την κράζουν και τώρα.
    Υ.Γ. 1 Και για να το ελαφρύνω λιγάκι. Αν ο Μπαλτάκος ήταν ακόμη στην θέση του, θα υπήρχε μια πιθανότητα να απαιτήσει η ελληνική κυβέρνηση (με την συνδρομή του Αγίου Όρους) από την Ευρωλίγκα την αλλαγή των ημερομηνιών. Τώρα, όμως…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 είσαι λιγό "εκτός".. Άσε τον Γεωργίου. Εγώ προσωπικά βάλω κατά και διαφωνώ με την Ευρωλίγκα σε αυτό το κομμάτι. Η διαφωνία μου λοιπόν έγκειται στο ότι για μια ακόμα φορά δε σέβεται τον πελάτη. Είναι εμφανές τοποθετώντας τα ματς αυτά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Όπου "πελάτης" δεν είναι μόνο οι ομάδες αλλά και οι οπαδοί, το φιλοθεάμων κοινό που είτε θα πάει στο γήπεδο είτε θα παρακολουθήσει από το σπίτι. Μη γελιόμαστε, το 90% των πελατών της λίγκας θα έχουν αυτό το θέμα. Το εάν θα πρέπει να επιλέξουν τι θα κάνουν εκείνη την ημέρα/ες είναι το πρόβλημα. Κανονικά δε θα έπρεπε να τους βάλει η Ευρωλίγκα σε αυτό το τρυπάκι. Το πρόγραμμα θα έπρεπε λοιπόν να είναι πιο flexible. Απαράδεκτοι..

      Διαγραφή
    2. ΤΖΙΜ ΑΠΕΛΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΠΟΥ ΧΛΕΒΑΖΕΙ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ ΠΑΙΧΤΗ

      Διαγραφή
    3. Jim, το ένα κομμάτι του σχολίου μου αφορούσε την εξήγηση που ήθελα από σένα για το «σωστός». Και μου την έδωσες. ΟΚ.
      Το άλλο κομμάτι αφορά το άρθρο του συντάκτη και την άποψή του η οποία δεν έχει καμία σχέση με την οπτική που βλέπεις εσύ το θέμα. Δεν κριτικάρει δηλ. την απόφαση της Ευρωλίγκας ως στρατηγικό λάθος ως προς την αντιμετώπιση της πελατείας αλλά ξεφεύγει και δίνει στο θέμα διαστάσεις που δεν υπάρχουν.
      Πάντως, το θέμα διαβάζεται και ανάποδα. Πότε είναι πιο εύκολο για έναν πελάτη-φίλαθλο να πάει στο γήπεδο ή να παρακολουθήσει από την τηλεόραση ένα ματς; Μια εργάσιμη ημέρα ή μια αργία; Εγώ λέω μια αργία. Για παράδειγμα υπάρχουν κάποιοι που τις Παρασκευές δουλεύουν και ενώ θέλουν δεν μπορούν να δουν Ευρωλίγκα. Ε, την Μ. Παρασκευή που είναι αργία θα τα καταφέρουν. Θέλω να πω ότι για κάθε έναν που μπαίνει σε δίλημμα Εκκλησία ή μπάσκετ, υπάρχει και ένας ακόμη που βγαίνει από την δυσκολία της επιλογής δουλειά ή μπάσκετ.

      Διαγραφή
  35. Παντως το σιγουρο Jim ειναι οτι ολο αυτο το σκηνικο με τα παιχνιδια ευρωλιγκας μες στην Μ.Βδομαδα δημιουργει σε ολους εμας τους μπασκετικους των 30κατι χρονων μια αισθηση νοσταλγιας κ γλυκιας μελαγχολιας.. τοτε που στα παιδικα μας χρονια αραζαμε μπροστα στους δεκτες της τηλεορασης Μ.Τριτη-Μ.Πεμπτη για να παρακολουθησουμε τα παιχνιδια του final-4..το final-4 με τον Παοκ το 93,τον Παναθηναικο το 96,τον Ολυμπιακο το 97..δε νομιζω να διαφωνεις σ'αυτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα στο μυαλό μου είσαι 110%.. Αυτό σκέφτομαι συνέχεια τον τελευταίο καιρό, αυτές τις ημέρες αναπολώ.. Ότι καλύτερο..!!

      Διαγραφή
    2. μονο ξυλο δεν επαιξα με τον πατερα μου για τον ημιτελικο του παοκ με την μπενετον λογω εκκλησιας....χαχαχα τα σκεφτομαι και γελαω.....stonerook

      Διαγραφή
    3. μεγαλες στιγμες....
      να γυριζεις απο ρωμη με πουλμαν και πλοιο,να φτανει στην ηγουμενιτσα παρασκευη βράδυ την ωρα του επιτάφιου,το πουλμαν να σταματαει για την περιφορά και ξαφνικα να εμφανιζονται απο το πουθενα παναθηναικοι που ειδαν τα διακριτικά απο τα πουλμα και να πετανε πετρες. μιλαμε για σκηνες βγαλμενες απο monty pythons
      gskordak

      Διαγραφή
    4. Παιδιά, θέμα με Εκκλησίες και λοιπά εγώ δεν είχα ποτέ. Ούτε καν συζητούσα το ενδεχόμενο να χάσω ματς Μ. Πέμπτη για να πάω Εκκλησία. Δεν με υποχρέωσε ποτέ η μάνα μου ή ο πατέρας μου.
      Το πρόβλημά μου ήταν άλλο. Το φροντιστήριο των αγγλικών. Εκεί δεν τολμούσα να ψελλίσω να κάνω κοπάνα για να δω μπάσκετ. Οπότε, προγραμμάτιζα το βίντεο με σκοπό να δω το ματς κονσέρβα. Αλλά, την πάτησα δυο φορές.
      Την πρώτη ήταν μια Τρίτη του Απρίλη του ’89. Ημιτελικός F4 στο Μόναχο Μακάμπι-Άρης. Η πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του Άρη για τον τίτλο. Το ματς γινόταν 7 το απόγευμα και είχα αγγλικά. Πριν φύγω, ετοιμάζω το βίντεο και φροντίζω όταν γυρίσω να μην ακούσω τίποτα και από κανένα για το αποτέλεσμα. Και καλά να το δω με αγωνία. Σχολάω από τα αγγλικά και πάω τρέχοντας στο σπίτι. Και τι να δω; Είχα κάνει λάθος και αντί 19:00 είχα βάλει το rec να αρχίσει 21:00!!! Και δεν είδα τη ματσάρα.
      Η δεύτερη ήταν τη χρονιά που πήρε το τελευταίο πρωτάθλημα ο Άρης. Έχω βάλει το βίντεο να γράψει τον τελευταίο τελικό των play-off Άρης-ΠΑΟΚ, νομίζω ήταν Μάιος του 1991. Αυτόν με τα μπουνίδια Γκάλη-Μπάνε. Γυρνάω στο σπίτι και βλέπω ότι δεν έχει γίνει εγγραφή. Το κωλοβίντεο είχε μασήσει την κασέτα με την έναρξη της εγγραφής!!!

      Διαγραφή
  36. Ωραιες αναμνησεις. Το γηπεδο ειναι γεματο και ο πρασινος λαος φωναζει ρυθμικα ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ: ΄ΒΑΛΤΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ!!!!!!!¨. Ζω μεγαλες στιγμες λεμε!!!!! ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!!! Δωσε πονο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θα συμφωνησω και εγω περι αναμνησεων μεγαλοβδοματιατικα!!!!

    Μεγαλη Πεμπτη να το σηκωνει ο παο στο παρισι το πρωτο και να μαστε στους δρομους με νηστησιμο σαντουιτσακι και να μας βλεπουν οι γριουλες μετα την εκκλησια και να (ξανα)κανουν το σταυρο τους......

    ακομα και Μεγαλη Παρασκευη να πηγαινει ο κοσμος επιταφιο και εμεις στριμωγμενοι σε ενα μικρο καφε να βλεπουμε το 2002 τον ημιτελικο με τη μακαμπι απο magic tv!!!

    ο,τι να ναι καταστασεις.......

    αφου ομως δεν εχει προβλημα ο μπερτομεου με το προιον του εμας μας περισσευει!!!ο καθενας κανει τις επιλογες του......

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ανημερα του πασχα τελικος με την κιντερ στην ισως μεγαλυτερη εκπληξη τα τελευταια 20 χρονια στο ευρωπαικο μπασκετ.....
      αυτο το φαιναλ φορ δεν ξεχνιεται για πολλους λογους....
      1ον)ηταν μεσα στο πασχα
      2ον)ησουν το απολυτο αουτσαιντερ δεν σε υπολογιζε κανεις μεχρι και η μεταγραφη ενος ψηλου απο την δαφνη ειχε ναυαγησει τελευταια στιγμη....
      3ον)οτι το μετεδιδε το magic tv με περιγραφη φιλερη που δεν ηξερε αν επρεπε να πανηγυρισει ή να κλαψει....
      4ον)μεσα στην εδρα της κιντερ η οποια ειχε φοβερο ροστερ απο που να αρχισει κανεις και που να τελειωσει μονο ο τζινομπιλι αρκει......
      5ον)εκει που φαινοταν οτι το ματς ξεφευγε εμφανιστηκε ο λαζαρος απο την ακρη του παγκου χωρις να το περιμενει κανεις και εγινε η ανατροπη.....

      Διαγραφή
    2. μεγαλυτερη εκπληξη διαφωνω.

      εκπληξη ηταν της μπανταλονα το 94 ή του οσφπ το 2012.οχι απαραιτητα αγωνιστικα αλλα βασει προσδοκιων μεσα στη χρονια!

      εμεις προερχομασταν τοτε απο 2 συνεχομενους τελικους με το ντεγιαν στα ντουζενια και με πεπε διπλα του, φραγκι, νταριλ, ροτζερς, μουλα, ιμπο!!!

      ειμασταν μεγεθος μεγαλο ηδη.....

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. Άνοιξη-Πάσχα και τα μεγάλα ματς της Ευρωλίγκας.. Μάλλον η καλύτερη περίοδος της σεζόν.. Το τρίποντο του "Σάλε" στη Πόλη, Κούκοτς και Μπενετόν σε πολύ δυνατές στιγμές στο Φάληρο (καλές και άσχημες), Απρίλης και Τελ Αβίβ με το σποτάκι στην εκπομπή της κρατικής (return to innosence των enigma), τα τρίποντα του Τζόνσον το '95, οι κούπες του '96 και '97.. Από που να πρωταρχίσεις..

      Διαγραφή
    4. Νομίζω το συγκεκριμένο θέμα (Άνοιξη-ημέρες Πάσχα-Ευρωλίγκα) είναι μια ανάρτηση μόνο του..

      Διαγραφή
    5. γι αυτο προσδιορισα καπου εκει τον χρονο για να ειναι εκτος η περιπτωση της μπανταλονας.... εκεινη την χρονια ουσιαστικα μας ειχαν ολοι τελειωμενους και ουσιαστικα ειχαν ολοι δεδομενο οτι θα μεινουμε εκτος απο το τοπ16 αλλα εχασε ο ολυμπιακος απο την αδιαφορη ολυμπια και περασαμε στην μπολονια.... επισης ουσιαστικα κατεβηκαμε με εναν ψηλο αφου ο αλλος ψηλος της ομαδας ο γιαννουλης πιαστηκε ντοπε......επιπλεον η ομαδα αυτη ειχε αποδυναμωθει ιδιαιτερα απο την προηγουμενη χρονια αφου ειχαν φυγει ρεμπρατσα,τζεντιλε,κατας,μπερκ και ο φωτσης...... επισης η μακαμπι και η κιντερ ηταν και οι δυο οι προηγουμενες πρωταθλητριες ευρωπης λογω του διαχωρισμου... ειδικα το ροστερ της κιντερ ισως ηταν και το καλυτερο που ειχε ευρωπαικη ομαδα εδω και πολλα χρονια με παικτες οπως ο τζινομπιλι,ριγκοντο,γιαριτς,σμοντις,γκρειντζερ,αντερσεν,σμοντις και τον μπετσιροβιτς σαν μεγαλο ταλεντο και στον παγκο τον μεσινα.....το 12 ηταν ενα ευρωπαικο που ηταν πολυ χαμηλου επιπεδου που μεχρι και ο πολυ μετριος παναθηναικος εκεινη την χρονια αν δεν τον ειχαν σφαξει στο ημιτελικο με την τσκκα θα ηταν τελικο.......

      Διαγραφή
    6. μην ψαχνουμε για εκπληξεις στα φ4
      ειναι πολυ περισσοτερες οι κατακτησεις απο αουτσαιντερ παρα απο φαβορι.
      τι να πρωτοθυμηθουμε...
      λιμοζ,παρτιζαν,γιουκοπλαστικα,μπανταλονα,οσφπ στην πολη αλλα και περυσι,παο στην μπανταλονα,μακαμπι στη μοσχα...αντιθετα ειναι ελαχιστα τα φαβορι που το πηραν.μονο την μπαρτσα θυμαμαι μια επι μποντιρογκα και μια με τον ολυμπιακο πριν 4-5 χρονια.αντε και τη μακαμπι οταν ειχε περασει στο φ4 με τον σαρπ στο μπαζερ με τη ζαλγκιρις.
      gskordak

      Διαγραφή
    7. παο στη μπολονια εννοω
      gskordak

      Διαγραφή
    8. Πότε δεν έγιναν εκπλήξεις ή επιβεβαιώθηκαν τα φαβορί : Τρέισερ 1988, Ρεάλ 1995, ΠΑΟ 1996, Ολυμπιακός 1997, Κίντερ 1998, ΠΑΟ 2000, Μπάρτσα 2003, Μακάμπι 2004, Μακάμπι 2005 (μπορεί να ήταν φαβορί η ΤΣΣΚΑ αλλά και οι Ισραηλινοί πήγαν στο F4 ως πρωταθλητές), ΤΣΣΚΑ 2006, ΠΑΟ 2007, ΤΣΣΚΑ 2008, ΠΑΟ 2009 (όποιος κι αν το ‘παιρνε φυσιολογικό θα ήταν. Το καλύτερο F4 όλων των εποχών), Μπάρτσα 2010, ΠΑΟ 2011 (πήγε ως φαβορί αφού απέκλεισε την Μπάρτσα).

      Πότε έγιναν εκπλήξεις : Γιουγκοπλάστικα 1989, 1990 και 1991, Παρτίζαν 1992, Λιμόζ 1993, Μπανταλόνα 1994, Ζαλγκίρις 1999, ΠΑΟ 2002, ΟΣΦΠ 2012 και 2013.
      Το σκορ 15 – 10.


      Διαγραφή
    9. @7:10

      σου ξαναλεω οτι ειμασταν μια χαρα δυναμη , με τα προβληματακια μας βεβαια ελλειψη σεντερ περα απο το μιντλετον, ο οποιος ομως επαιζε σα λυκος, και το λαζο.

      προερχομασταν απο το ευρωπαικο του 2000 και το χαμενο τελικο στο παρισι, οπου μας περασαν πριονοκορδελα με τα 3 φαουλ του ρεμπρατσα στην αρχη (με αποτελεσμα να κανει παρτι μετα ο χαφμαν).

      ειναι σα να παει φετος ο οσφπ στο φ4, με τα οποια προβληματα του φυσικα, και να χαρακτηριστει σουπερ αουτσαιντερ!!!καπως ετσι το βλεπω εγω!!!

      και ξανατονιζω, ειχαμε τον πιο dominant παικτη εκεινης της περιοδου στα ντουζενια του, το ντεγιαν!!!

      οσο για το παιχνιδι, ειχε πλακα!!!βιαστηκαν να φορτσαρουν οι ιταλοι!!!στην πραγματικοτητα βεβαια τους ηθελε η μπαλα αρκετα νωρις με τα συνεχομενα τριποντα του σμοντις που εφθασε τη διαφορα στο +14.μετα ανελαβαν οι δικοι μας με ντεγιαν μπροσταρη και λαζο να κλειδωνει τη ρακετα και να μη μπορει ολοκληρος γκριφιθ να πατησει μεσα...με σουτακια την εβγαζε!!!!

      οσο για το magic tv, ολη η πλακα με το γνωστο τοτε συνθημα με το καναλι και τις κουπες μας που γιναν τρεις!!!!

      υ.γ μια χαρα φ4 ηταν του 2012!!!το πιο απολυτο φαβορι απο καταβολης ισως ευρωλιγκας, η τσσκα, ο παο του ζοτς, που ηταν και ο τοτε πρωταθλητης, η παντα καλη μπαρτσα και το αουτσαιντερ, που οπως αποδειχθηκε ομως και την επομενη χρονια το μονο που του ελειπε τοτε ηταν η εμπειρια......ε λοιπον την απεκτησε τοτε!!!!

      κατα τη γνωμη μου παντα....

      ΣΜ

      Διαγραφή
    10. Πολύ μετρίου επιπέδου μια διοργάνωση που στο final4 μαζεύτηκαν ο (τεράστιος) Κιριλένκο, ο Χριάπα, ο Κρστιτς, ο Σισκάουσκας, ο Ναβάρρο, ο Μάικλ, ο Διαμαντίδης, ο Μπατίστ, ο Σάρας, ο Σπανούλης και από την νεότερη γεννιά παίκτες όπως ο Σβεντ, ο Τεόντοσιτς, ο Καλάθης, ο Παπανικολάου. Και δεν αναφέρομαι καν σε κάτι Χάινς, Λόρμπεκ, Ν' Ντονγκ για να μην κουράσω.

      Διαγραφή
    11. σε πολλα πραγματα συμφωνω αλλα και παλι νομιζω οτι μπροστα σε εκεινη την κιντερ οποιαδηποτε ομαδα θα ηταν αουτσαιντερ ποσο μαλλον μεσα στην μπολονια οπου απο τις τελευταιες 10 επιθεσεις της κιντερ στις 8 πηγαν στις βολες αλλο που δεν μπορουσαν να της βαλουν...... εκτος απο τον ντεγιαν και τον λαζο τον τελικο τον πηρε η ψυχαρα ο κουτλουαι...... το 12 το επιπεδο ηταν πεσμενο χωρις να μειωνει την τεραστια επιτυχια του ολυμπιακου αλλωστε στο τελος αυτο που μετρανε ειναι οι τιτλοι ιδια περιπτωση με το 12 ειναι και το 11 που το επιπεδο ηταν εξισου χαμηλο......

      Διαγραφή
    12. Το 12 ήταν η πιο ακριβή ΤΣΣΚ στην ιστορία της συν ότι ήταν και η τελευταία χρονιά του ΠΑΟ με μεγάλο μπατζετ ομαδα της 15τιας οπότε μόνο χαμηλό δεν ήταν.. αλλά εντάξει .

      Διαγραφή
    13. Προς 77 8 Απριλίου 2014 - 7:54 π.μ.

      Θεωρώ ότι για τους φίλους του ΟΣΦΠ το final-four του 2009 δεν ήταν το καλύτερο όλων των εποχών. Πιστεύω ότι ήταν αυτό του 2012, που υπήρχαν ο πρωταθλητής Ευρώπης τότε ΠΑΟ (πριν την φυγή του Ζοτς και τη διάλυσή του), η πολύ καλύτερη από ότι πέρσι (και πλήρης ακόμα και με Pete Mickeal, Eidson, κλπ.) Barca (και πρωταθλήτρια το 2010), η καλύτερη CSKA όλων των εποχών με τον διαστημικό Kirilenko (που αναδείχθηκε και καλύτερος παίκτης εκείνης της χρονιάς στην Euroleague) και όχι μόνο (και πρωταθλήτρια το 2008), και φυσικά ο μετέπειτα δις πρωταθλητής Ευρώπης ΟΣΦΠ (αλλά σε εκείνο το final-four ένα από τα μεγαλύτερα outsiders σε final-four όλων των εποχών, με τη σύνθεση των μωρών του Duda που είχε τότε).

      http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=CSK&seasoncode=E2011

      http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=BAR&seasoncode=E2011

      http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=PAN&seasoncode=E2011

      http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=OLY&seasoncode=E2011

      Και μόνο το ότι αναγκάσαμε ουσιαστικά τον Kirilenko να επιστρέψει στο ΝΒΑ, και τον Siskauskas να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά τον απίστευτο τελικό (με την επιστροφή από το -19 απέναντι σε αυτή την ομάδα, κυρίως με τους Μάντζαρη, Σλούκα, Παπ, Keselj, Πριντ και Hines), θα μείνει στην ιστορία ως ο κορυφαίος τελικός ὸλων των εποχών. Με αυτά τα δεδομένα, για τους φίλους του ΟΣΦΠ, το συγκεκριμένο final-four λογικά θεωρείται ως το κορυφαίο που έχουν ζήσει.

      Με την ευκαιρία, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης εμπειρίας και ποιότητας (για να μην πω και ποσότητας) μεταξύ των ΠΑΟ 2002 (ήδη πρωταθλητή Ευρώπης το 2000 και φιναλίστ το 2001) και ΟΣΦΠ 2012 (που δημιουργήθηκε εκείνη τη χρονιά από τις στάχτες του, όπως ο ΠΑΟ του 2013).

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    14. χαχαχαχα καλυτερο απο του βερολινου αυτο της κωνσταντινουπολης δυστυχως αλεξη δεν εισαι φιλαθλος αλλα οπαδος............
      http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=PAN&gamecode=185&seasoncode=E2008

      http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=BAR&gamecode=187&seasoncode=E2008

      http://www.euroleague.net/main/results/showgame?clubcode=CSK&gamecode=186&seasoncode=E2008#!boxscore

      http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=OLY&gamecode=185&seasoncode=E2008

      επισης για να τελειωνει φαβορι αουτσαιντερ κτλ για μενα το να παιρνω ενα ευρωπαικο ως φαβορι ειναι μεγαλυτερη επιτυχια γιατι ουσιαστικα σε αναγνωριζουν ολοι και κατα ολη την διαρκεια της διοργανωσης ως καλυτερη ομαδα και οχι οτι κατεκτησες κατι και με την βοηθεια των συγκυριων και αλλων παραγοντων.......

      Διαγραφή
    15. Εσείς που υποθέτω είστε φίλαθλος του αθλήματος, γιατί παραθέσατε τις τέσσερεις ομάδες του 2008 με τη σειρά ΠΑΟ, Barca, CSKA, ΟΣΦΠ, αφού όλες ήταν ισοδύναμες τότε?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    16. ναι με βαση την καταταξη επρεπε παο,τσκκα,μπαρτσα και οσφπ οποτε εκανα ενα μικρο λαθακι

      Διαγραφή
    17. πωωωω κοιτα τι βρηκε να πει ο ΓαβροΔιογενης...Σε λιγο θα μας κατηγορει επειδη φοραμε και πρασινο σωβρακο...

      Διαγραφή
  38. Καλησπερες,προσωπικα δινω τις ιδιες πιθανοτητες στις 2 ελληνικες ομαδες με οποιο και αν σταυρωσουν,η απουσια του τεοντοσιτς δεν ξερω ποσο α επηρεασει θετικα η'αρνητικα τους ρωσους ενω το high energy μπασκετ των ισπανων ισως κανει κοιλιτσα σε αυτη τη φαση η' στο φαιναλ φορ του μιλανου....Στα κολληματακια μας τωρα το κονεκτικατ με την αμυνα του πειρε το τιτλο,μονο 54 ποντους το κεντακι πολυ αμφιβαλω να εβαλε σε 3 ματς στη σεζον,ο ντεαντρε ντανιελς ειταν ο αφανης ηρωας σε ενεργεια στις 2 ρακετες και ο μποατρα'ι'τ εβαλε μεγαλα σουτ,για τον ναπιερ τον πορτορικανο ο λεμπρον δηλωσε οτι ειναι ο καλυτερος ποιντ γκαρντ του ντραφτ,δηλωση που ισως σημαινει οτι ο mvp του φαιναλ φορ υπογραψε με τον Rich Paul ατζεντη του λεμπρον (τρισταν τομσον και μπλεντσο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα,

    Πρώτη φορά στέλνω σχόλιο παρότι σας διαβάζω αρκετά συχνά.

    Θεωρώ πως η απάντηση στο ερώτημα Ρεάλ ή ΤΣΣΚΑ φέτος είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με το περσινό δείγμα.
    Πέρυσι είχαμε Πεδουλάκη, έναν προπονητή που ήξερε πως να επιβάλει τον αργό-τατο ρυθμό. Αυτό μας έδινε αβαντάζ έναντι ομάδων όπως η Ρεάλ και ντεσαβαντάζ έναντι ομάδων όπως η ΤΣΣΚΑ. Αυτό γιατί η ΤΣΣΚΑ δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τον αργό ρυθμό. Μάλιστα την βολεύει καλύτερα. Δεν θα επεκταθώ σε αιτιάσεις αυτού του αδιαμφισβήτητου (περσινού) συμπεράσματος.
    Φέτος θεωρώ πως άλλαξαν τα πράγματα, οχι τόσο λόγω φυγής του Πεδουλάκη, αλλά λόγω του ότι δεν έχουμε την περσινή "σκληράδα". Φέτος δεν μπορέσαμε με ΚΑΝΕΝΑ μεγάλο αντίπαλο και σε σημαντικά παιχνίδια να παίξουμε την ίδια άμυνα, να έχουμε την ίδια ενέργεια, ακόμα και πριν φύγει ο Πεδουλάκης. Ακόμα και στα καλά φετινά αμυντικά μας παιχνίδια δεν είχαμε την περσινή άμυνα γρανίτης.
    Αιτίες: 1. Ο τραυματισμός του Ούκιτς. 2. Το ντεφορμάρισμα Λάσμε, Γκιστ, Γιόνας (λόγω πρότερων τραυματισμών ή καταπόνησης)
    Συμπέρασμα: Η φετινή βελτιωμένη υπερηχητική Ρεάλ θα διαλύσει τον φετινό αποδυναμωμένο αμυντικά ΠΑΟ. Η ΤΣΣΚΑ μας ταιριάζει καλύτερα φέτος. Ο Κριάπα είναι πιο αργός φέτος, το ίδιο και ο Κρστιτς. Για τον Τεόντοσιτς δεν το συζητώ, δεν είναι κανονικός παίκτης. Μπορούμε να κτυπήσουμε πάντα ως αουτσάιντερ την ΤΣΣΚΑ με πιο πολλές πιθανότητες σε σχέση με τη Ρεάλ.

    Σας ευχαριστώ,

    Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε ο Jim όταν έλεγε ότι ο Σχορτιανίτης είναι ο πιο dominant παίκτης της Ευρώπης.

    Εμ, κάνε ρε άνθρωπε τη διευκρίνηση να καταλάβουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπέρα στην παρέα!

    Για μένα οι δυο ομάδες έχουν πιθανότητες 70-30 σαν αουτσάιντερ , αλλά αυτά είναι σχετικά και δεν παίζουν μπασκετ.
    Ο ΠΑΟ με την Ρεαλ θα κατεβάσει τον ρυθμό θα προσπαθήσει να αλλάξει τις γωνίες πάσας της και θα την δείρει μπασκετικα , αν της χαλάσει το μυαλό τότε έχει ελπίδες με τον Μήτσο που είναι μανούλα σε αυτά να της πάρει το πορτοφόλι .
    Εννοείτε ότι πρέπει να βγάλει κάποιον έξτρα παίχτη στην σειρά με πιο πιθανό τον Μαυροκεφαλο .
    Με ΤΣΣΚ θέλει πολύ καλή πίεση στην δημιουργία της πάσας και καλές περιστροφές ενώ η baseline πρεπει να ναρκοθετηθεί οδηγώντας την σε περιφερικά σουτ.
    Από την άλλη ο ΠΑΟ έχει θέματα στην επίθεση και θα πρέπει να έχει ισορροπία στα σουτ 3 και 2 πόντων .

    Ο ΟΣΦΠ από την άλλη έχει επίσης πολύ δύσκολο έργο
    Με Ρεαλ θα πρέπει και αυτός να ελέγξει το ρυθμό και να βγάλει δύναμη και σκληράδα. Θεωρώ ότι έχει καλύτερες αντοχές για το όσο βαθαίνει η σειρά και αυτό μπορεί να του δώσει ένα αβαντάζ, πρέπει να την δυσκολέψει στο τρίποντο και να την οδηγήσει στην ρακέτα ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ να μην χάνουν τις θέσεις τους και οι Μαδριλενοι βγάζουν έξτρα πάσες .ΑΥΣΤΗΡΑ ένας με έναν .Γενικά η σειρές θα κριθούν από την συγκέντρωση στην άμυνα .
    Με ΤΣΣΚ υπάρχουν άλλα ζόρια είναι ομάδα που παίζει σε αργό τέμπο , αλλά δεν είναι αργή ομάδα . Δεν είναι εύκολο να της βγάλεις αιφνιδιασμό ,έχει αθλητικά προσόντα θα ζήσει και αυτή από την άμυνα της (περισσότερο από Ρεαλ) εδώ το δυνατό χαρτί του ΟΣΦΠ είναι το βάθος στον άσσο που θα τον βοηθήσει να ελέγξει τον ρυθμό αρκη να μην κάνει βιαστικά και χαζά λάθη, να πρεσάρει καλά την μπάλα και να κρύψει όσο περισσότερο μπορεί την ρακέτα του .
    Ο Billy the kid θα πρέπει να πασάρει καλά την μπάλα και να εκτελεί στην ανισορροπία που θα δημιουργείτε είτε με πάσα είτε με σουτ (που δεν το αμφιβάλω καθόλου.)
    Κλειδί για τον ΟΣΦΠ η θέση τέσσερα.

    Και ένα άσχετο , βασικά μια απορία.
    Ο ΠΑΟ απέλυσε τον Πεδουλάκη γιατί.
    Α) δεν έπαιζε ωραίο μπάσκετ.
    Β) δεν έβγαλε τους Παππά Γιάνκοβιτς
    Γ) ήταν αμφίβολη η πρόκριση του
    Σωστά;
    Τότε πως κραταει και στηρίζει τον Μανωλόπουλο που βοηθούσε τον Αργύρη στο να παίξει αυτό το μπάσκετ και στο να μην βγάλει τους μικρούς;
    Πως βάζει τον Αλβέρτη που στήριζε τον Πεδουλάκη που στήριζε τον Μανωλόπουλο στο να παίζουν αυτό το μπάσκετ και να μη βγάλουν τους μικρούς ;
    ΓΙΑΤΙ το να στηρίζεις τον Μανωλόπουλο σημαίνει ότι σου άρεσε η δουλειά που έκανε ,άρα σου άρεσε η δουλειά του προπονητή. (αλλιώς αλλάζεις προπονητή –μαζί με βοηθούς πακέτο πάνε αυτά- και αλλάζεις την ιστορία)
    Που καταλήγω; Στο ότι δεν υπάρχουν βαθύτερα αίτια στην απόλυση Πεδουλάκη, απλά έχασε ένα ματς και έφυγε.
    Φρίκη…
    Θα ήθελα τις γνώμες σας πάνω σε αυτό.
    Σορυ για το μέγεθος του κειμένου , αλλά είχα πολλά να γράψω


    ΑΚ-74

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ομαδα χρειαζοταν ενα σοκ μπας και συνελθει,κανεις δεν ειπε οτι ηταν κακος ο Πεδουλακης,Ασε τι λενε οι αντιπαλοι μας.Απλα πληρωσε το μαρμαρο,οι παιχτες δεν μπορουσαν να αλλαξουν.Το βρηκα αδικο και παραλογο το ολο σκηνικο.Ευτυχως που δεν αλλαξε το επιτελειο,σοφη κινηση μεσα στον παραλογισμο της.Υπαρχει μια γραμμη τουλαχιστον (ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ).,Στο πρωτο παιχνιδι με Εφες ηταν νευρικη και αποκρουστικη, με Μαλαγα ειχε καλα διαστηματα, με την γνωστη μας αμυνα μολις η διαφορα εφτασε στους 18 χαλαρωσαν.Η ομαδα τωρα βρισκει τα πατηματα της.

      Διαγραφή
    2. ΑΚ-74

      αν δεν κάνω λάθος ο Μανωλόπουλος ήταν ο βοηθός προπονητή που είχε βάλει η διοίκηση δίπλα στον Πεδουλάκη ο βοηθός που έφερε ο Πεδουλάκης μαζί του ήταν ο Βόβορας που έφυγε με την απόλυση Πεδουλάκη

      pan.tsak

      Διαγραφή
    3. Ποση κλαψα πια;

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα φιλαράκια!

      @ Ανώνυμος8 Απριλίου 2014 - 2:13 μ.μ.

      Για μένα δεν χρειαζόταν κανένα σοκ για να συνέλκει καμία ομάδα .Απλά, όπως περισυ έγραφαν για τον άθλο του Πεδουλακη να στήσει μια ομάδα από το μηδέν έτσι φέτος έπρεπε να καταλάβουν ότι οι ομάδες δεν χτίζονται σε μια μέρα και θέλουν χρόνο.
      Εδώ να πω πως δεν είμαι φαν του πεδουλακη , αλλά τον έχω ικανό να κάνει την δουλειά .Στην παρούσα φάση έχει ταβάνι σαφώς , αλλά και ικανότητες . Οπότε αν τον στηρίζεις, έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί κάτι να πάει στραβά στην σαιζόν και θα ζήσεις με αυτό. Το ότι δεν άλλαξε το επιτελείο εμένα μου δείχνει το ότι κακώς τον έδιωξες το αναφέρω ΕΜΕΣΑ και στο πρώτο σχόλιο. Τίποτα παραπάνω. Ότι απλά λειτούργησε ο ΔΓ ανεγκέφαλα/χαοτικά.
      Το ότι βρίσκει τα πατήματα τη η ομάδα (που είναι ικανοτάτη ) με κάνει να αναρωτιέμαι αφού ακολουθει την πεπατημένη γιατι να μπει σε αυτή την διαδικασία …

      Αν με καταλαβαίνεις .
      @ pan.tsak

      Αυτό το έχω ακούσει και γω αλλά δεν ξέρω αν ισχύει .
      Αν ισχύει όντως δεν τιμά καμιά πλευρά και κολλάει ωραία στο αν ο Μπατιστ και ο Μαυροκεφαλιδης ήταν επιλογές του Πεδουλακη.

      @Ανώνυμος9 Απριλίου 2014 - 8:50 π.μ.

      Δεν κλαίει κανείς ρε φίλε για αυτά απλά την άποψη μας γραφούμε .Εγώ ας πούμε δεν είχα γράψει για το θέμα αυτό καθόλου θεωρώντας πως πολλές απορίες θα τις ξεδιάλυνε ο χρόνος. Αυτές που δεν μου ξεδιάλυνε συζητάω.


      AK-74

      Διαγραφή
  42. Για να έρθω και στο προκείμενο, Real ή CSKA, καταρχήν πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θα διαλέξουν αντίπαλο οι ελληνικές ομάδες, αλλά ουσιαστικά η Real που παίζει την Παρασκευή, ενώ εμείς και η CSKA την Πέμπτη.

    Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιοί παίκτες των αντίπαλων ομάδων θα αγωνιστούν τελικά στα play-off, γιατί ένας τραυματισμός μπορεί να αλλάξει τελείως τα τρέχοντα δεδομένα. Για παράδειγμα, αν δεν αγωνιστεί στα play-off ο Teodosic, τότε είναι άλλη ομάδα η CSKA χωρίς ουσιαστικά point-guard. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Armani χωρίς τον Gentile ή τον Langford. Συνεπώς ότι υποθέσεις κάνουμε τώρα αφορούν τις ομάδες όπως είναι αυτή τη στιγμή.

    Πρέπει επίσης να κατανοήσουμε ότι είναι τελείως διαφορετικά τα play-off από την κανονική περίοδο, το TOP-16 και το final-four των knock out αγώνων. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι οι ομάδες μας δεν έχουν και το πλεονέκτημα έδρας, είναι τελείως διαφορετικό να πρέπει να νικήσεις μια ομάδα τέτοιας εμβέλειας σε 1 αγώνα σε final-four και άλλο εκτός έδρας, και συνολικά 3 φορές σε play-off. Συνεπώς ξεχάστε ότι βλέπετε συνήθως στα final-four και τις εκπλήξεις που μπορεί να γίνονται εκεί, γιατί οι εκπλήξεις στα play-off είναι πολύ πιό σπάνιες, και η νικήτρια ομάδα σχεδόν πάντα είναι η καλύτερη από τις δύο.

    Μετά από αυτή την εισαγωγή, αν λείψει ο Teodosic, θεωρώ ότι ο ΟΣΦΠ θα έχει ξεκάθαρο πλεονέκτημα στα guard (τα οποία είναι η αρχή και το τέλος στο άθλημα σήμερα) απέναντι στην CSKA, οπότε μάλλον προτιμώ την CSKA. Αυτή τη στιγμή, χωρίς τον Law, δεν ματσάρουμε την Real στα guard (ακόμα και με τον Rudy F. ως 3 που στην πραγματικότητα είναι και παίζει καλύτερα εκεί, άλλο αν παίζει κατά συνθήκη και στο 2, αλλά ακόμα και χωρίς τον τραυματία Carrol ), οπότε θεωρώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο να νικήσουμε 3 φορές την Real, όπως έχουν τα πράγματα τώρα.

    http://www.in-the-game.org/stats.php?season=2014&league=EL&player=FERNANDEZ,%20RUDY&level=player&sub=bypos

    Ο ΠΑΟ είναι καλύτερος από τον ΟΣΦΠ στο να καταστρέφει το παιχνίδι των αντιπάλων του, οπότε ίσως ταιριάζει καλύτερα στην Real, το παιχνίδι και τον ρυθμό της οποίας πιστεύω ότι μπορεί να ελέγξει καλύτερα από τον ΟΣΦΠ. Επίσης, απέναντι στην CSKA οι ψηλοί της θα κάνουν πιθανότατα πάρτυ τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι, αφού νομίζω ότι μόνο ο Kaun δεν έχει σουτ από τα 4-6 μέτρα, και δεν μπορώ να δω πως ματσάρει ο ΠΑΟ απέναντι σε αυτή την ομάδα.

    Περισσότερα επιφυλλάσομαι να πω εν καιρώ, όταν θα ξέρουμε καλύτερα τις συνθέσεις και την κατάσταση των δύο ομάδων.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. https://www.youtube.com/watch?v=AadcbexmBEA

    Πόσα κόλπα έχει ο άνθρωπος στο ρεπερτόριό του;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ βελτιωμένος!!!
      Χρόνο με το χρόνο εξελίσσεται και δουλεύει στις αδυναμίες του.
      Διαθέτει πλέον το πλήρες πακέτο όντας ο ηγέτης μιας ομάδας επιπέδου play-off.

      Διαγραφή
    2. και αριστερόχειρας!!!
      Είχε φέτος πολύ βασικό ρόλο στους suns που μετά από καιρό έχουν καλές πιθανότητες να μπουν στα playoff της δύσκολης Δύσης.
      Από κοντά και ο PJ Tucker που τον είχαμε δει για ένα εξάμηνο και στον Άρη.
      Ο Dragic πάντως θα είναι στους Ευρωπαίους που θα πρωταγωνιστούν τα επόμενα χρόνια στο NBA.

      Dali.S

      Διαγραφή
    3. Ο Dragic , ήδη πρωταγωνιστει πιστεύω. Φέτος είναι μεσα στους καλύτερους 15 παίκτες της Δύσης. Μακάρι να συνεχιζει να δουλεύει κ να βέτιώνεται. (Έχω ενα φετιχ με ευρωπαίους που στεκόνται καλά ή πρωταγωνιστοϋν)

      Rigaudeau

      Διαγραφή
    4. Wow ! Emeina afwnos ! Kalos oso pote ...

      MANOS

      Διαγραφή
  44. Μια διευκρίνιση.
    Όταν λέμε το καλύτερο F4 όλων των εποχών εννοούμε το πιο ανταγωνιστικό, το πιο ποιοτικό αγωνιστικά, με τα πληρέστερα και πιο ακριβά ρόστερ κλπ. Εννοούμε το F4 στο οποίο όλες οι ομάδες είναι top επιπέδου και διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες τον τίτλο. Κυριολεκτικά και όχι στη λογική του τετριμμένου «όλοι έχουν από 25% πιθανότητες».
    Στο Βερολίνο, λοιπόν, όποιος κι αν έπαιρνε την κούπα δεν θα ήταν έκπληξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟ επικράτησε κερδίζοντας ημιτελικό και τελικό στο σουτ ενώ ο άλλος ημιτελικός κρίθηκε κι αυτός στο τέλος. Τόσο κλειστά ήταν τα ματς αφού οι 4 ομάδες πους συμμετείχαν είχαν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους.
    Δεν υπάρχει άλλη χρονιά με παρόμοια χαρακτηριστικά. Άλλο θέμα είναι ποιο F4 ευχαριστηθήκαμε περισσότερο ως οπαδοί κι άλλο ποιο F4 υπήρξε διαφήμιση της διοργάνωσης και του αθλήματος γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77, στο αρχικό σας σχόλιο για τα final-four γράψατε

      (Πότε δεν έγιναν εκπλήξεις ή επικράτησε το φαβορί)

      βάζοντας και αυτό του 2009 σε αυτή την κατηγορία. Αυτό καταρχήν σημαίνει ότι θεωρείτε σε αυτό το final-four δεν υπήρξαν εκπλήξεις, αφού λέτε ότι δεν υπήρχε φαβορί. Άρα ήδη -1 λόγω έλλειψης εκπλήξεων, που πιστεύω είναι το αλατοπίπερο τέτοιων διοργανώσεων.

      Προχωρώντας στο 2ο σχόλιο σας, στο οποίο αναφέρετε ότι ο ΠΑΟ κέρδισε ημιτελικό και τελικό στο σουτ, όπως και ο άλλος ημιτελικός, οφείλω να σας θυμήσω ότι το 2012, οι ημιτελικοί ΠΑΟ - CSKA και Barca - ΟΣΦΠ κρίθηκαν επίσης στο τελευταίο λεπτό των αγώνων. Ο δε τελικός, κρίθηκε στο 39.59 του αγώνα, δηλαδή 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος του. Αυτοί ήταν ανοιχτοί αγώνες? Επίσης, το γεγονός ότι ο ΠΑΟ κόντραρε στα ίσια την καλύτερη CSKA όλων των εποχών (και πολύ πιό εντυπωσιακή σε όλη τη διοργάνωση εκείνη, από ότι η Real στη φετινή - χωρίς σκαμπανεβάσματα) και έχασε όπως έχασε στο τέλος, δεν δείχνει ότι ο ΠΑΟ ήταν τελικά καλύτερη ομάδα από ότι έδειχνε η σύνθεση της (άσχετα αν το 2009 ήταν η πληρέστερη σύνθεση που νομίζω ότι είχε ποτέ)?

      Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι ο ΟΣΦΠ το 2012 δεν είχε επίσης τα ονόματα της ομάδας του 2009, δεν τον κάνει απαραίτητα χειρότερη ΟΜΑΔΑ από αυτήν του 2009, που στο κάτω κάτω δεν πήγε ούτε στον τελικό, ενώ την "χειρότερη" του 2012, ακόμα την θυμάται η CSKA και τρέμει (όπως πέρσι στον ημιτελικό του final-four).

      Τελειώνοντας, σε επίπεδο προπονητών, το 2009 είχαμε Obradovic, Γιαννάκη, Messina και Pascual, ενώ το 2012 είχαμε Obradovic, Ivkovic, Kaslauskas και Pascual (πολύ πιό έμπειρο από το 2009 και πρωταθλητή πλέον το 2010), συνεπώς το επίπεδο ήταν παρόμοιο (αν όχι μεγαλύτερο το 2012) και στα προπονητικά επιτελεία (αν και το 2009 μόνο ΔΥΟ προπονητές είχαν κατακτήσει Euroleague, ενώ το 2012 και οι ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ). Για να προλάβω τους καλοθελητές, πέρσι η CSKA είχε τον Messina στον πάγκο της στην ήττα της από τον ΟΣΦΠ με 17 πόντους, και μάλιστα όχι απέναντι στον τεράστιο Ivkovic, αλλά στον Έλληνα ανερχόμενο Μπαρτζώκα, και μάλιστα χωρίς Dorsey και Μάντζαρη).

      Αλέξης.

      ΥΓ. Θεωρώ ότι αν μια ομάδα δεν είναι τοπ επιπέδου, τότε δεν μπορεί να βρεθεί σε final-four, δεδομένου ότι θα σκαλώσει, αν όχι στο TOP-16, σίγουρα στα play-off.

      Διαγραφή
  45. Τι λέτε για αυτό? Μόλις το ανέβασε ο Τζιμ.

    "Έλληνας ο αντικαταστάτης του Μεσίνα, εαν αυτός αποχωρήσει το καλοκαίρι για το ΝΒΑ..? Διαβάστε στο Euroland.."

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=136864%3Amessina-heading-to-nba-greek-coach-to-replace-him&catid=266%3Aeuroland&Itemid=286

    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει μια τάση τελευταία στο ΝΒΑ να προσεγγίζονται ευρωπαίοι προπονητές για θέσεις head coach. Το περασμένο καλοκαίρι διαβάσαμε για Ζοτς και Μεσίνα και εσχάτως επαναφέρεται το όνομα του Ιταλού αλλά και του Μπλάτ. Ας τα κρατήσουμε αυτό.

      Για τον Μεσίνα πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάληξη της σεζόν που διανύουμε. Νομίζω ότι το φετινό καλοκαίρι λήγει και το συμβόλαιό του. Αν η ΤΣΣΚΑ αποτύχει ξανά δηλ. δεν καταφέρει να πάρει την Ευρωλίγκα, θα πρόκειται για την δεύτερη συνεχόμενη αποτυχημένη χρονιά. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα τον σχολάσουν πρώτοι οι Ρώσοι και δεν θα μπουν στην διαδικασία να συζητήσουν μαζί του για ανανέωση της συνεργασίας.

      Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, νομίζω ότι οι Ρώσοι θα αλλάξουν φιλοσοφία και στρατηγική. Θα ρίξουν το budget, θα αλλάξουν ριζικά το ρόστερ και θα πάνε σε επιλογές πιο ορθολογικές οικονομικά. Από το 2003 όπου η ΤΣΣΚΑ επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο, έχουν δαπανηθεί καραβιές από λεφτά. Το αποτέλεσμα δεν είναι ανάλογο. Αρκετά F4, κάμποσοι τελικοί αλλά μόνο 2 τίτλοι.

      Επομένως, μου φαίνεται φυσιολογική η επιλογή Μπλάτ που και με χαμηλότερα budget ξέρει να δουλεύει και γνωρίζει το ρωσικό μπάσκετ από την θητεία του στην Εθνική. Ο Κατσικάρης θα παίξει ως υποψήφιος αφού έχει καλό όνομα στην αγορά και στην Ρωσία φάνηκε να τον εκτιμούν μετά την καταρχήν πρόσληψή του στην Εθνική. Αλλά δεν νομίζω ότι ισχύει το ίδιο για τον Ιτούδη. Μεγάλο το καράβι γι’ αυτόν ακόμη. Κι ας μην ξεχνάμε και το κάζο των Ρώσων με την άστοχη επιλογή του Βουγιόσεβιτς.

      Διαγραφή
    2. Το συμβολαιο του Μεσινα με την ΤΣΚΑ ληγει το 2015.

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, κάθε χρόνο, όλοι οι προπονητές είναι αποτυχημένοι εξαιρουμένου μόνο του πρωταθλητή Ευρώπης;

      Διαγραφή
    4. Πες μου ποιές είναι οι μεγάλες ομάδες στη φετινή Ευρωλίγκα και πολύ ευχαρίστως να σου απαντήσω.

      Διαγραφή
    5. Γιατί να σου γράψω μόνο της φετινής ευρωλίγκας; Εσύ μιλάς εξάλλου για δυο συνεχόμενες αποτυχίες. Άρα λογικά όσοι προπονητές μεγάλων ομάδων δεν πήραν πέρσι την ευρωλίγκα είναι αποτυχημένοι...

      Και τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι τους προπονητές του ευρωπαικού μπάσκετ δεν πρέπει να τους κρίνουμε από το αποτέλεσμα μια βραδιάς, ή αν προτιμάς από το αν θα μπει ένα σουτ ή όχι. Ο Μεσίνα και ο Ομπράντοβιτς το 2009 ήταν πετυχημένοι όσο το σουτ του Σισκάουσκας ταξίδευε προς το καλάθι. Αφότου η μπάλα χτύπησε στο σίδερο, κατά τη γνώμη μου, παρέμειναν και οι δυο επιτυχημένοι.

      Φυσικά δεν απαξιώνω την παρουσία των ομάδων στους τελικούς. Είναι πολύ επιβαρυντικός για τον Μεσίνα ο τρόπος με τον οποίο του πήρε το σκαλπ ο Μπαρτζώ. Αλλά από την άλλη δεν μπορώ να αγνοήσω ότι έπαιξε καλό και συνεπές μπάσκετ για άλλη μια χρονιά...

      Διαγραφή
    6. Οι Ρώσοι δεν πληρώνουν τον Μεσίνα για να παίζει καλό και συνεπές μπάσκετ. Τον πληρώνουν για να παίρνει Ευρωλίγκες. Πέρσι και φέτος τον χρυσοπλήρωσαν, του έδωσαν να διαχειριστεί το μεγαλύτερο budget στην Ευρώπη και του ζήτησαν να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε την προηγούμενη χρονιά (2012) ο επίσης αποτυχημένος Καζλάουσκας. Ε, πέρσι απέτυχε. Δεν κατάφερε, καν, να διεκδικήσει τον τίτλο ενώ όλη τη χρονιά πήγαινε τρένο παίζοντας καλό και συνεπές μπάσκετ. Φέτος, τον εμπιστεύτηκαν ξανά. Του έφτιαξαν το ρόστερ που ήθελε και του έχουν δώσει την δυνατότητα-πολυτέλεια να έχει παρκαρισμένο στον πάγκο έναν από τους πιο ακριβούς παίκτες στην Ευρώπη (Πάργκο). Αν δεν τα καταφέρει και φέτος θα είναι αποτυχημένος. Όπως η πρώτη του θητεία στην ομάδα θεωρείται και είναι άκρως επιτυχημένη (με 2 τίτλους και 2 χαμένους τελικούς) έτσι και η δεύτερη θα είναι άκρως αποτυχημένη.

      Τη φετινή Ευρωλίγκα την ανέφερα για να περιορίσουμε το δείγμα και να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε. Για το παράδειγμα του 2009 που επικαλείσαι υπάρχουν αντίστοιχα αντι-παραδείγματα. Ο Καζλάουσκας που έχασε το 2012 στο τελευταίο δευτερόλεπτο τον τελικό ήταν επιτυχημένος; Ο Ιωαννίδης που έχασε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο το 1994 ήταν επιτυχημένος; Ο Σάινθ της Μπανταλόνα το 1992 χαμένος κι αυτός από buzzer beater ήταν επιτυχημένος; Ο Μεσίνα το 2002 στην Μπολόνια;

      Παίζουν, λοιπόν, ρόλο οι συνθήκες, οι προϋποθέσεις, τα δεδομένα της κάθε χρονιάς, η κατάληξη της προηγούμενης κ.α.

      Διαγραφή
    7. Αμ γειά σου!
      Παίζουν ρόλο λοιπόν και οι συνθήκες.

      Θεωρείς λοιπόν ότι το φετινό ρόστερ της ΤΣΣΚΑ είναι τέτοιο ώστε να θεωρείται μονόδρομος η κατάκτηση της Ευρωλίγκας; Αν δηλαδή συναντήσει στο final4 μια υπερηχητική Ρεάλ, τότε θα είναι αποτυχημένος;

      Σου λέω κάτι απλό και δεν ξέρω γιατί δεν το καταλαβαίνεις. Η δουλειά ενός προπονητή δεν μπορεί να κριθεί στο κορώνα ή γράμματα. Δεν μπορεί να κριθεί από ένα χαμένο σουτ, από ένα φάλτσο σφύριγμα, έναν τραυματισμό. Η δουλειά του προπονητή κρίνεται από τι μπάσκετ παίζει η ομάδα του!

      υ.γ.
      Μιας και σου αρέσουν τα αντι-παραδείγματα. Ο αποτυχημένος Καζλάουσκας, αν έχανε ο Πρίντεζης το σουτ, θα ήταν επιτυχημένος; Θα είχε κάνει καλύτεη δουλειά; Μήπως λοιπόν η ΜΗ κατάκτηση της ευρωλίγκας ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ δεν μπορεί να είναι το κριτήριο της απόδοσης ενός προπονητή;

      Διαγραφή
    8. Και τελικά αυτοί οι έρμοι οι αντίπαλοι παίζουν μπάσκετ;

      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο..(που καλόο θα ήταν να αφήνει ένα ονοματάκι για να μπορούμε να τον αναγνωρίζουμε)
      Δεν μπορεί ένας προπονητής να κρίνεται επιτυχημένος αν πάρει την κούπα και σούπερ κόουτς και αποτυχημένος αν δεν την πάρει.Αυτό που έχεις στο μυαλό σου 77 είναι ότι αυτοί οι προπονητές ξεκινούν με στόχο την κούπα και φυσικά κρίνονται αλλιώς από ότι θα κριθεί ο Πεδουλάκης,ο Μπαρτζώκας ο πασούτιν κλπ. παρ'όλα αυτά δε σημαίνει ότι μια ομάδα και ένας κόουτς είναι ΌΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ.
      Η δουλειά ενός προπονητή κρίνεται από ένα σύνολο παραμέτρων όπως:
      το τι μπάσκετ παίζει η ομάδα του εντός της σεζόν
      που θα φτάσει σε σχέση με τις υπόλοιπες ανάλογου ή και μικρότερου μπάτζετ
      πώς θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα παιχνίδια κλπ.
      Φυσικά δεν μπορείς να κρίνεις μαύρο ή άσπρο το έργο κάποιου για ένα κερδισμένο ή χαμένο σουτ.
      Πχ. ο Πασκουάλ πέρσι έχασε και τους 2 μεγάλους τίτλους αλλά όπως και να χει η ομάδα του έπαιζε μέχρι τα πλέιοφ πολύ καλό μπάσκετ και προδόθηκε από τραυματισμούς(και φυσικά από κάποια κενά στο ρόστερ).Εννοείται όταν έρχονται αντιμέτωπες 2(Φέτος ας πούμε είναι 3) υπερομάδες κάποια-κάποιες θα χάσουν.Δεν αμαυρώνεται εν ολοκλήρω το έργο του καθενός ούτε κρίνεται αποκλειστικά από το τι κούπες πήρε στο τέλος της σεζόν.
      Ας πούμε αυτή η ρημάδα η Ρεάλ πέρσι έφτασε μέχρι τέλους παντού(αν και δεν είχε παίξει καμιά μπασκετάρα μέχρι τότε) και για λεπτομέρειες πχ. έχασε Ευρωλίγκα (και κύπελλο αν θυμάμαι καλά)
      Παρ'όλα αυτά βλέπω μερικοί ακόμα τον Λάσο και τον Ρούντι ας πούμε loser τους ανεβάζουν loser τους κατεβάζουν..

      Διαγραφή
  46. 77 φίλε τελείως διαφορετική περίπτωση ο Βουγιόσεβιτς. Ούτε Αγγλικά δε μιλουσε. Ο Κατσικάρης έχει δουλέψει πάντου έξω από τη χώρα του. Και αν θυμάμαι και παλιότερα είχε ακουστεί για ΤΣΣΚΑ. Αν υπάρχει αυτή η προοπτική καληνύχτα εθνική ελλάδος

    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν λέω ότι είναι ίδιες οι περιπτώσεις. Απλά, οι Ρώσοι πέρα από Ίβκοβιτς και Μεσίνα (στανταράκια δηλ.) δεν έχουν βγει στην αγορά για αναζήτηση προπονητή και η αποτυχία με τον Βουγιόσεβιτς σίγουρα θα τους κάνει επιφυλακτικούς. Α, ξέχασα και τον Καζλάουσκας αλλά αυτός είναι ειδική περίπτωση. Εκείνη τη χρονιά η ΤΣΣΚΑ ήθελε απλά κάποιον να διαχειριστεί το φοβερό ρόστερ.
      Για τον Κατσικάρη, γιατί το λες; Είναι βέβαιο ότι αν πάει στην Εθνική θα είναι part time. Οπότε, δεν θα υπάρξει πρόβλημα εκτός και του βάλουν σχετικό ρόλο από την ΤΣΣΚΑ.

      Διαγραφή
  47. Απλά θεωρώ ότι δε θα βάλει δύο θέσεις με τέτοια πίεση στην ίδια περίοδο της ζωής(καριέρας) του. Τον Ιτούδη πως θα τον έβλεπες για τσσκα?

    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, για τον Κατσικάρη ήταν εξαρχής δεδομένο ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ιδέα να κοουτσάρει μεγάλο σύλλογο για να αναλάβει την Εθνική. Είναι πολύ φιλόδοξος και εκλεκτικός. Οπότε, η πιθανή πρόσληψή του στην Εθνική θα ήταν μόνο ως part time. Η ΤΣΣΚΑ του κάθεται μια χαρά με δεδομένο ότι στην αγαπημένη του Ισπανία υπάρχει το ασυμβίβαστο.

      Για τον Ιτούδη νομίζω πως όχι. Κάνει καλή δουλειά στην Μπάνβιντ έστω κι αν είχε μια μέτρια σεζόν στο Eurocup. Όπως και να το δεις, μιλάμε για την παρθενική του σεζόν ως head coach. Μου φαίνεται ότι είναι λίγο νωρίς να αναλάβει μια ομάδα του μεγέθους της ΤΣΣΚΑ. Ως πρώτος προπονητής δεν έχει κοουτσάρει ακόμα ομάδα Ευρωλίγκας. Δεν αρκεί η καλή πορεία στην τουρκική λίγκα. Δεν είναι ασφαλές το δείγμα. Πώς θα του δώσουν τα κλειδιά μιας ομάδας που κάθε χρόνο έχει στόχο τον τίτλο; Σε 2-3 χρόνια ίσως. Προς το παρόν χρειάζεται κι άλλες ώρες πτήσης.

      Διαγραφή
    2. Εγώ τον Ιτούδη τον φαντάζομαι τουλάχιστον στους τσικάγκο μπουλσ

      Διαγραφή
  48. Διακαής πόθος του φιλ τζάκσον ο πεδουλάκης για τον πάγκο των νικς για σκεπτόμενο μπάσκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το σημερινό ματς είναι πολύ ιδιαίτερο. Ακούω βερεσέ ότι αυτά τα ματς έχουν πάντα ενδιαφέρον και εξιτάρουν. Το ματς δεν κρίνει πολλά, προηγείται της έναρξης των play-off και είναι το 5ο φετινό μεταξύ των δύο ομάδων. Νομίζω ότι τα κίνητρα του Ολυμπιακού είναι πιο ισχυρά. Οι ερυθρόλευκοι έχουν πολλά περισσότερα να χάσουν σε περίπτωση ήττας σε σχέση με τους πράσινους.

    - Θα παίξουν μπροστά σε ένα γεμάτο ΣΕΦ. Οπότε δεν χωρούν επιλογές αντιπάλου, χαλαρότητα και αδιαφορία.
    - Ο Μπαρτζώκας. Χρειάζεται τη νίκη και για τον εαυτό του. Η κριτική που του έχει ασκηθεί σε σχέση με τον ΠΑΟ του Πεδουλάκη τον ενοχλεί. Φάνηκε ξεκάθαρα στη συνέντευξη πριν το ματς του α’ γύρου στο ΟΑΚΑ.
    - Προέρχονται από 3 συνεχόμενες ήττες από τον ΠΑΟ, σε διάστημα 2 μηνών, σε 3 διαφορετικές διοργανώσεις (έστω κι αν ήταν στο ΟΑΚΑ). Η παραφιλολογία που αναπτύχθηκε και οι αναλύσεις που ακολούθησαν είναι γνωστά. Καλούνται, λοιπόν, να διαχειριστούν το ψυχολογικό χάντικαπ που έχει δημιουργηθεί από πέρσι και μια νέα (και μάλιστα εντός έδρας ήττα) θα βαρύνει ακόμη περισσότερο στον ψυχισμό τους.
    - Θέλουν να επιβεβαιώσουν την πορεία ανάκαμψης των τελευταίων εβδομάδων και να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους στην διοργάνωση.
    - Θέλουν να βρουν μπροστά τους την ΤΣΣΚΑ ιδιαίτερα μετά και τον τραυματισμό του Τεόντοσιτς.
    - Αν βγουν 3οι και αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ, θα ξεκινήσουν τη σειρά την Τετάρτη ενώ σ’ αντίθετη περίπτωση την Τρίτη. Δηλ. συν μια ημέρα ξεκούραση.

    Ο ΠΑΟ και με πιθανή την απουσία του Λάσμε, δεν φαίνεται να καίγεται για το ματς. Αυτό που προέχει είναι να μην υπάρξουν απρόοπτα (τραυματισμοί, μεγάλη σε έκταση ήττα, τιμωρίες κλπ), να μην επιβαρυνθούν πολύ οι γνωστοί 8 καθώς το πρόγραμμα είναι βαρύ και οι ηλικίες αρκετών παικτών 30+. Ήρεμα και ωραία, να πάνε, να γυρίσουν, να ξεκουραστούν και να αρχίσουν την προετοιμασία για τα play-off.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς αυτό φίλε 77! αν θα μπορούσε μάλιστα να βγει και μία ανακοίνωση οτι ο Λάσμε κόλλησε και τον Διαμαντίδη και δε θα παίξει κανείς θα ήταν ακόμα καλύτερο!

      Αφού ουσιαστικά τα πιο ταιριαστά ζευγάρια ειναι ρεάλ-παο και τσσκα-οσφπ ας δείξει ο Παναθηναικός από την αρχή οτι το πάμε χαλαρά και να γίνει ένα ήρεμο ντέρμπι, να το πάρει ο Ολυμπιακός και να πάνε όλοι ήσυχοι στα σπίτια τους και οι άνθρωποι θα πανε γηπεδο χαρούμενοι. Αλλιώς αν το ματς γίνει πολεμικό...

      - μπορεί και στις δύο ομάδες να προκύψει τραυματισμός, που ειναι το τελευταίο που θέλουν
      - μια ήττα σε ντέρμπι, όπως και να το κάνεις, είτε είσαι εντός είτε εκτός σου ρίχνει την ψυχολογία. αν χάσεις-κερδίσεις ομως σε ματς που παει στο ρελαντί ούτε ο ολυμπιακός θα τρελαθεί ούτε ο παναθηναικός θα απογοητευτει και με τα μυαλά στο κεφάλι θα πάνε στα σοβαρά ματς
      - δε ξέρεις πως θα αντιδράσουν οι ανεγκέφαλοι στην εξέδρα και δε θες σιγουρα καμμια τιμωρια τωρα
      - και φυσικά δε θα χρειαστεί να πιεστεί ο περπέρογλου να παίξει με το που επέστρεψε, θα παρει ανάσες ο σπανούλης, ο διαμαντίδης, ο λασμε και όλα τα παιδιά των δυο ομάδων που θα παίξουν 5 ματς σε 10 μέρες και θα ειναι ολη η σεζόν στην ευρωλίγκα.

      dejan

      Διαγραφή
    2. Αντίστοιχα και ο ΠΑΟ έχει κίνητρα
      Έχει αλλάξει προπονητή και εχει διχάσει τον κόσμο του
      Έχει 3 νίκες με τον Ολυμπιακό αλλά όλες στην έδρα του
      Απέναντι του είναι ο Πρωταθλητής Ευρώπης και αιώνιος αντίπαλος του…
      Σας έφτιαξα ;
      Η να γράψω και άλλα ;
      ΑΚ -74

      Διαγραφή
  50. Ακριβως 77 ετσι εχουν τα πραγματα.εμενα σημερα η ηττα μου ειναι αδιαφορη,οκ να μην χασουμε με μεγαλη διαφορα.Μπορει να πω οτι θα χαρω κιολας.Διαβαζω παντου τι μας συμφερει και εχω συμβιβαστει.Σε αντιθεση με εμας ο Ολυμπιακος θα χει προβλημα σε περιπτωση ηττας.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,http://www.onsports.gr/Synenteyxeis/item/394292-Pasoytin-sto-Onsports-Mono-Panathinaikos-kai-Diamantidis-%E2%80%9Cehoyn%E2%80%9D-ti-Real-photos-videos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήλωση Πασούτιν:
      «Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ίσως είναι μία από αυτές τις ομάδες που μπορούν να σταματήσουν το γρήγορο στιλ παιχνιδιού της. Ο Διαμαντίδης γνωρίζει πώς να επιβάλει στον αντίπαλό του τον αργό ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός είναι σίγουρα μία από τις πιο... άβολες ομάδες για τη Ρεάλ»

      Μετάφραση ontrakosports.gr
      «σύμφωνα με τον Ρώσο τεχνικό της ομάδας από το Κράσνονταρ, ο Εξάστερος και ο αρχηγός του, Δημήτρης Διαμαντίδης, έχουν τη δύναμη όσο κανένας άλλος να αποτελέσουν τον… εφιάλτη τους στα πλέι οφ χαρακτηρίζοντάς τους νταμπλούχους Ελλάδας ως τον πιο… άβολο αντίπαλο για το συγκρότημα του Πάμπλο Λάσο.»


      Γουστάρω ανεξάρτητη δημοσιογραφία!!!

      Διαγραφή
    2. 6.25 ΠΩΩΩΩ ΤΙ ΛΕΕΙ ΡΕ ΣΟΒΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Τελικα ποιος ειναι πιο καμμενος εσυ η το ontrakosports.gr.Δεν εχει διαβασει ο καμμενος κοκκινα σαιτ που ειναι και μπολικα,ουκ ολιγα, φανερα και κρυφα,χαχαχα ρε τι παθαμε.

      Διαγραφή
    3. Ρε καμμένε. Αυτό το άρθρο αναρτήθηκε εδώ πέρα, αυτό σχολίασα.

      Αν εσένα σου φαίνεται ΟΚ το αρθράκι, αν φτιάχτηκες και λίγο, εγώ παώ πάσο. Κάθομαι στη γωνιά μου και γελάω με τα χάλια σου.

      Διαγραφή
    4. Αυτα που λεει για την σουπερ ντουπερ υπερομαδαρα σου δεν σου αρεσανε;;,ε ρε κομπλεξ που εχετε και σεις.Να φτιαχτω;;μπα τι ειμαστε ρε προβατο νομιζεις οτι ολοι εχουμε τα ιδια μυαλα,ακου εκει τι γραφει ,""Κάθομαι στη γωνιά μου και γελάω με τα χάλια σου"" αυτος εισαι ενας μ@@@ς.Μηπως με βλεπεις κιολας,αντε ζωον που ασχοληθηκα.

      Διαγραφή
  51. 14η Αγωνιστική
    (ή... τρώγοντας ανοίγει η όρεξη)

    Καλησπέρα σε όλους.

    Βρισκόμαστε πλέον στην τελευταία αγωνιστική του TOP-16, με μόνες απορίες για το τί μέλλει γενέσθαι στα play-off, τους αντιπάλους των Barca, CSKA και Real (σε τυχαία σειρά (Χ) ). Με μόνο σίγουρο για τις ομάδες μας, την πρόκριση τους στα play-off, καλούνται τώρα να πουν στους αντιπάλους τους στο TOP-8, την γνωστή φράση της Ανάστασης (ελαφρώς παραφρασμένη), "Δεύτε λάβετε σκότος".

    Την περασμένη εβδομάδα, ο πολύ καλός αμυντικά και καλός επιθετικά (όταν χρειάστηκε) ΠΑΟ, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Malaga να ελπίζει σε τυχόν νίκη της στο ΟΑΚΑ, και να αυξήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοιργάνωσης. Από το παιχνίδι αυτό κρατάω την πραγματικά 3D εμφάνιση του κούκου του ΠΑΟ, καθώς και την θετική εμφάνιση των Μπράμο, Maciulis και Lasme, αλλά και τα 14+ λετπά του Batiste που θα είναι απαραίτητος στα play-off αν θέλει η ομάδα να πάει σε ένα ακόμα final-four. Επίσης την απουσία του Παππά ακόμα και από την δωδεκάδα, αλλά και του διακοσμητικού στοιχείου στον πάγκο της ομάδας που ακούει στο όνομα Γιάνκοβιτς. Κρατάω το -2 στο PIR και τον 1 μόλις πόντο του Caner-Medley, αλλά και τα αντίστοιχα -2 και 0 του Calloway. Τέλος βγάζω το καπέλλο στον Ukic που παρά το σοβαρό του πρόβλημα, κάνει στο μέγιστο αυτό που του επιτρέπει η κατάστασή του.

    Μετά την πρόκριση του στο TOP-8, ο ΟΣΦΠ είχε μια δυνατή προπόνηση στην Πόλη με την Efes. Η οποία Efes, και ο προπονητής της, σεβάστηκαν την διοργάνωση και έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι, με κορυφαίους τα... δικά μας παιδιά, τον Βασιλειάδη και τον Gordon, συνεπικουρούμενους από τον Bjelica και τον Gonlum. Για τον κούκο του ΟΣΦΠ ήταν άλλη μια μέρα στη δουλειά, ενώ πολύ θετικοί ήταν οι Collins, Sherma, Lojeski, Pet (ειδικά αμυντικά με 3 κοψίματα και όχι μόνο) και ο... συνήθης ύποπτος τον τελευταίο καιρό Dunston. Το γεγονός ότι ο ΟΣΦΠ τελείωσε παρότι χαλαρός, αυτό το... φιλικό με 45% στο τρίποντο, 38 rebs, 20 as και κυρίως PIR 105, νομίζω δείχνει την αλματώδη βελτίωση του τον τελευταίο καιρό, αν σκεφτούμε και ότι έπαιζε χωρίς τους Πέρπε και Πριντ. Μοναδικό αρνητικό (τουλάχιστον για τέτοιο αγώνα), το ότι δεν έπαιξε καθόλου ο Κατσίβελης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο προπονητής του ΟΣΦΠ, μετά τα σκάλπ των Plaza και Άγγέλου, οφείλει σήμερα να προσθέσει στην διαρκώς αυξανόμενη συλλογή του και το... τροφαντό σκάλπ του Φράγκι. Αφενός, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το 0-3 στους τελευταίους αγώνες με τον ΠΑΟ, αφετέρου γιατί καταβροχθίζοντας τον ΠΑΟ σήμερα, θα ανοίξει στον ΟΣΦΠ ακόμα περισσότερο η όρεξη ενόψει Μόσχας ή Μαδρίτης, αλλά και θα είναι μια προειδοποίηση - καμπανάκι ενόψει και των τελικών της Α1.

    Το παιχνίδι μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικό όσο αν μια ή και οι δύο ομάδες μας έπαιζαν σήμερα την πρόκριση τους, αλλά δεν παύει να είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ευρώπης στο άθλημα αυτό. Παρόλα αυτά, δεν αναμένω ιδιαίτερες εκπλήξεις, δεδομένου ότι όπως είπε πολύ σωστά στο σχόλιο του ο Dejan, καμία από τις δύο ομάδες δεν θα θελήσει να ρισκάρει (ούτε καν να σκέφτεται) και άλλο τραυματισμό βασικού της παίκτη, και ειδικά των κούκων τους. Αγωνιστικά θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν ο Φράγκι θα ακολουθήσει την αμυντική τακτική του προκατόχου του, ειδικά επάνω στον VSpan, και αν τελικά θα αγωνιστεί ο Lasme. Επίσης, για τους φίλους του ΟΣΦΠ νομίζω θα είναι πολύ σημαντικό να δούμε την απόδοση του Collins και του Sherma σήμερα, που σε κάποιο βαθμό ενδεχομένως να κρίνει την ομαλή συμμετοχή του πρώτου στην συνέχεια των αγώνων της ομάδας (δεδομένου ότι Efes και ΚΑΟΔ δεν είναι φυσικά του επιπέδου του ΠΑΟ), και του δεύτερου στη σύνθεση της ομάδας στην Α1.

    Ας ευχηθούμε να γίνει ένα ποιοτικά ωραίο παιχνίδι, χωρίς ευτράπελα εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου, και είθε να νικήσει αυτός που το θέλει περισσότερο (τον καλύτερο δεν θα τον μάθουμε σήμερα, αλλά στους τελικούς της Α1).

    Αλέξης.

    ΥΓ 1. Φήμες ότι οι αντίπαλοι των δύο ομάδων μας στα play-off έχουν ήδη αρχίσει να ψάχνουν τα κατάλληλα είδη... καθαριότητος στους παρακάτω σύνδεσμους

    https://www.google.com/search?site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1117&bih=620&q=cleaning+services&oq=Cleaning+&gs_l=img.3.0.0l5j0i24l5.6516.9311.0.10446.9.9.0.0.0.0.180.845.7j2.9.0....0...1ac.1.40.img..1.8.731.-V_jJLfJoFQ#q=cleaning+products&tbm=isch

    https://www.google.com/search?site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1117&bih=620&q=cleaning+services&oq=Cleaning+&gs_l=img.3.0.0l5j0i24l5.6516.9311.0.10446.9.9.0.0.0.0.180.845.7j2.9.0....0...1ac.1.40.img..1.8.731.-V_jJLfJoFQ#q=%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%B5%CF%82&tbm=isch

    ελέγχονται ως ανακριβείς. (Χ)

    ΥΓ 2. Η Euroleague φαίνεται να έχει μέχρι στιγμής δυσκολίες να ξεπουλήσει τα εισητήρια του final-four, αν κρίνω από τις διαφημιστικές της προσπάθειες στον επίσημο ιστοχώρο της. Μέχρι και συγκεκριμένες σελίδες στα στατιστικά, τελευταία προωθούν τον επισκέπτη σε ιστοσελίδα αγοράς εισητηρίων. Το θεωρώ λογικό, γιατί ποιός θα αγοράσει εισητήρια αν δεν βεβαιωθεί ότι η ομάδα του θα παίξει στο final-four?

    ΥΓ 3. Αναρωτιέμαι αν η Barca έχει προτίμηση μεταξύ Kuban και Galatasaray.

    ΥΓ 4. Η Manc U έκανε το λάθος χθες να βάλει γκολ και η Bayern που μέχρι τότε κοιμόταν, αποφάσισε να παίξει για... λίγο, βάζοντας 3 γκολ σε 20 λεπτά. Αυτό μου θυμίζει το λάθος των CSKA και Real με τα -19 και -17 στους τελικούς. Όταν το θηρίο ξυπνήσει και σοβαρευτεί... (Χ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O μόνος λόγος που θέλω σήμερα μια καλή νίκη επί ΠΑΟ είναι για να περιοριστεί κάπως το θράσος και η αλητεία των γκρίζων λύκων στο πρωτάθλημα. Αν κερδίσει σήμερα ο λαγός, μετά θα έχουν τη νομιμοποίηση να κάνουν και πάλι τα όργιά τους.

      Διαγραφή
    2. για τους ιλουμινατοι δεν μας ειπες τιποτα
      και για τη Μασονια του σωληνα
      ΥΓ:Κυνικε η φωτο selfie του ανωνυμου απο κατω σου ειναι???

      Διαγραφή
    3. 9.14 ρε αδικημενε της ζωης κομπλεξικε,φετος στον πρωτο αγωνα στο Σεφ ολα ηταν υπερ σας με περισσοτερες βολες λιγοτερα φαουλ υπερ σας,ακουσε ρε βλαμμενο κανα παναθηναικο να πει κατι για διαιτησια;;παιξαμε χαλια και χασαμε.Δεν κερδισαμε στο ΟΑΚΑ στην ευρωπη;;αλλα εκει,εσεις, το αισθημα κομπλεξ μια ζωη.Αι σιχτιρι πια.Επειδη στο ποδοσφαιρο εχετε 80-20 το 50-50 σας αδικει.

      Διαγραφή
    4. διπλες βολες 15-8,αλλα τοτε η παραγκα σιγησε,η μηπως κερδισατε και την διαιτησια ως συνηθως αυτο λετε οταν κερδιζετε.Κυνικε αντε που το παιζεις κυριος, υποκριτη,με το γαντι πετας το φαρμακι σου,ταχα μου δηθεν,.http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=C768BCA2&mode=2

      Διαγραφή
    5. δηλαδη στο πρωτο παιχνιδι στο ΟΑΚΑ οι γκριζοι ευρωπαιοι παλι σας αδικησαν,ευτυχως κερδισαμε και τοτε.Σημερα ειναι αδιαφορο το αποτελεσμα,εσας ομως σας καιει,το κομπλεξ δεν κρυβεται,Αντε βρε θα χετε παλι να λετε,χαχαχα

      Διαγραφή
  53. Ας κοιτάξει πρώτα το δικό του σκάλπ ο προπονητής του οσφπ που εδώ και 7 ματς του το έχουν περιποιηθεί κατάλληλα....Διογένη καρπαζοεισπράκτορα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω .ότι θα πρέπει μερικοί να κοιτάζουν το σχόλιο που πρόκειται να στείλουν, πριν πατήσουν "Δημοσίευση". Αφού, όπως λέτε, το σκαλπ του προπονητή του ΟΣΦΠ είναι στη ζώνη του πρώην προπονητή σας, ποιό να κοιτάξει? Αυτό που δεν έχει?

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  54. Καλησπέρα σε όλους.. Σπουδαίο ματς σήμερα αν και το καθαρά βαθμολογικό κομμάτι περνάει σε δεύτερη μοίρα. "Σπουδαίο" γιατί αποτελεί τεστ χαρακτήρα και ο νικητής μπορεί να πάρει σημαντική ώθηση ενόψει play-offs. Ο Ολυμπιακός έχει την πίεση του "πρέπει" καθώς η έδρα και οι συνεχόμενες αποτυχίες εναντίον του "αιωνίου" στα τελευταία ματς δημιουργούν κλίμα, που θα πρέπει να διαχειριστεί. Είμαι περίεργος να δω εαν ο Παναθηναϊκός θα ακολουθήσει τις αμυντικές τακτικές του Πεδουλάκη πάνω στον Σπανούλη. Πιστεύω πως ναι, θα ήταν εγωιστικό να μη το έκανε και ο Φράγκι δεν έχει δείξει ίχνος τέτοιας συμπεριφοράς. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον.. Μιλάμε το βράδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/fenerbakse/ektos_fenermpaxtse_o_prelntzits.2732803.html

    ελπιζω να μην εχει θεσει βετο και στον γιαννακοπουλο για την αποκτηση του.... μεγαλη παικταρα κανει την διαφορα μπορει να μην εγινε νεος μποντιρογκα κι ουτε προκειται αλλα εχει σπουδαια προσοντα.

    νομιζω ο ζοτς τα εχει χασει καπως με τους τουρκους και επιδιωκει την απολυση του δεν μπορει να διωχνεις εναν απο τους ελαχιστους γηγενεις που εχεις που ειναι επιπεδου ευρωλιγκας σαν να πεταει λευκη πετσετα μου μοιαζει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντάξει αυτό πήγα και γω να βάλω...
      Την έχει χάσει τη μπάλα ο Ζοτς.Αν διώχνεις έτσι και τον μόνο "γηγενή" που έχεις και είναι υψηλού επιπέδου τότε βράστα...

      Διαγραφή
  56. Προς Ανώνυμος 10 Απριλίου 2014 - 9:46 π.μ.

    Με το

    (Κυνικε η φωτο selfie του ανωνυμου απο κατω σου ειναι???)

    αν πηγαίνει σ` εμένα, δεν καταλαβαίνω τί εννοείτε. Αν με ρωτάτε εάν το σχόλιο του ανώνυμου 9.14 πμ είναι δικό μου, όχι φυσικά δεν είναι. Εγώ πάντοτε έχω τη γνωστή "τζίφρα" και φωτογραφία ανάλογα με τις περιστάσεις :-). Αν εννοείτε κάτι άλλο, παρακαλώ να μου το διευκρινήσετε, αν και εφόσον αφορά εμένα.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βασικα το σχολιο μου ηταν για τον απο κατω σου
      Δεν υπονοησα τιποτα απλα αυτα που εγραφε μονο τα γαυροπροβατα τα γραφουν ε ειπα και εγω μηπως του κλεψες καμια selfie :)

      Διαγραφή
  57. Προς Ανώνυμος 10 Απριλίου 2014 - 10:22 π.μ.

    Φαντάζομαι δεν εννοείτε εμένα. Εγώ δεν ασχολούμαι με διαιτησίες, βολές κλπ. παρόλο που φοράω γκρι-ασημί γυαλιά (Χ). Ούτε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ποιός θα κερδίσει απόψε. Στους τελικούς της Α1 που έχουν νόημα όμως, όπως είναι φυσικό αφού είμαι φίλος του ΟΣΦΠ, επιθυμώ βέβαια να επικρατήσει η ομάδα μου.

    Από εκεί και πέρα, εκδικήσεις, πόνους, σκούπες κλπ, τα αφήνω σε όποιον ασχολείται με τέτοιου είδους πράγματα, καθώς προτιμώ να ασχοληθώ με άλλα πιό σημαντικά, για `μένα θέματα. Ειδικά τις σκούπες τις βλέπω τελείως χιουμοριστικά, αν και στην πραγματικότητα το καθάρισμα ενός σπιτιού, δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ρε τα γατακια βαζουν τον 29χρονο παπαπετρου μεσα.
    Αμπαλοι γαυροι.Που να ξερουν οτι οι μεγαλες ομαδες κρατανε τους γηγενεις mvp της περσινης περιοδου στον παγκο ,πλεον ακομα και στην ελλαδα.Ο λογος?Γιατι εξω εχει ηλιο πλεον και μεγαλωσε η μερα.
    Γατακια γαυροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11.53 ωραια γαυρε τα λες.

      Διαγραφή
    2. Ρε βαζελε καλα τα λεω.
      Γατακια ο γαυρος.Ο παο ειναι μαγκας.Ετσι και αλλιως θα παιζει με φωτση και διαμαντιδη εως τα 50

      Διαγραφή
    3. Ε ναι εχεις χτισει τις δικαιολογιες σου για την ηττα απο τωρα. Ελα περαστικα και μην ξεχασεις το ξυδακι για την σαλατα και το 8-1

      Διαγραφή
    4. Βρε μπουφο σου λεω για τους μικρους και μου λες για το αν θα νικησει ο παο?
      Μπορεις να ακολουθησει το κουκουτσι που χεις για μυαλο την συζητηση?

      Διαγραφή
  59. Αν κερδισει και το αποψινο ματς ο Παναθηναικος θα μετραει 2-0 ο Παναθηναικος στην Ευρωλιγκα - με ευρωπαιους διαιτητες- επι του Ολυμπιακου και συνολο 8-1. Απαιτω μετα ο κλοουν που λεγεται Μπαρτζωκας και μας εχει φλομωσει στις δικαιολογιες περι διαιτησιας, που ουτε καν οι μυαλομενοι φιλαθλοι του Ολυμπιακου δεν χαφτουν, να δηλωσει παραιτηση και να μας αδειασει τη γωνια. Αι σιχτιρ γεμισαμε κυριες, δεν υπαρχουν πλεον αντρες να πουνε εξω απο τα δοντια ¨ναι κυριε μου φαγαμε @@@@@ γιατι ο αντιπαλος ηταν καλυτερος¨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και να χασει σιγα την ομαδα του γαυρου ξεκωλοθηκανε στα 3ποντα παιζουμε καλυτερα.

      Διαγραφή
    2. Κερδισε στην εδρα του ο Ολυμπιακος με buzzer beater απο τα 10 μετρα και υπο πιεση. Αντε και εις ανωτερα. Πατε ΝΒΑ καλυτερα.

      Διαγραφή
  60. Φανταστικό παιχνίδι μας λεει ο βλαξ εκφωνητής τηε ΔΤ. Με τέτοιες εμφανίσεις πάμε για χαλαρό 0-3 με Ρεαλ και Τσσκα. Διαγωνισμός λαθών και κακών επιλογων.

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Αλβερτης ο νεος Καζλαουσκας
    Γαμω το Ραιτ μου μεσα
    Μονο αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Οσα στραβα και να εκανε ο Πεδουλακης ηταν κανονικος προπονητης.Ο Αλβερτης σημερα εκανε εγκλημα.Δε χανοταν αυτο το παιχνδι και καταφερε να το χασει.Παλι καλα που δε θα πεσει πανω σε Μεσινα γιατι θα γελαγε ο καθε πικραμενος. Ανεξηγητα κακος ο Διαμαντιδης. Δεν περιμενα να κανει κατι ιδιαιτερο αλλα θα μπορουσε τουλαχιστον να βαζει τα layup.
    Ο Σπανουλης γιατι εκανε ετσι στο τελος; Τι θα γινοταν δηλαδη αν κρινοταν κατι απο αυτο το ματς; Θα ζητουσε να μετονομασουν το ΣΕΦ σε Κill Bill Hall;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι εβαλε επιτελους τριποντο σε ματς ΠΑΟ ΟΣΦΠ
      ενας κ...ς ΝΑ με το συμπαθειο...

      Διαγραφή
    2. Με τον πεδουλακη ο παο θα εφτανε σημερα τους 50π μαξιμουμ
      Μια χαρα ηταν ο παο.Απλα πρεπει να μειωσει καποια στιγμη τα λαθη.

      Διαγραφή
    3. τον κραξανε μου φαινεται μεσα καποια στιγμη με τα συνεχομενα του αστοχα σουτ.Για αυτο επιανε το αυτι του.Νομιζω οτι στο τελος το δωσαμε το παιχνιδι απιστευτα λαθη.Παλι οι γαυροι μιλανε για διαιτησια σιχαμενη συνηθεια.Χωρις Λασμε σημερα και χασαμε απο ενα τριποντο στο τελος.Αυτη ηταν υπερομαδα του γαυρου και η ομαδουλα του Παο;;;.Ειδαμε σημερα.

      Διαγραφή
  63. αν και παναθηναικος νομιζω ο σπανουλης αξιζε ενα τετοιο σουτ με τον παναθηναικο για να σταματησουμε στην ελλαδα να τα ισοπεδωνουμε ολα......

    παντως η εικονα του αγωνα μου θυμισε πολυ το ματς στο οακα που ο ολυμπιακος εβγαζε μια ανωτεροτητα και εχασε ετσι νομιζω σημερα εγινε το αντιθετο ο παναθηναικος εμοιαζε καλυτερη ομαδα στο γηπεδο και καταφερε και εχασε.....

    ποσο γελοιος αυτος ο ιωαννου που οταν ειδε να χανεται το ματς για τον ολυμπιακο ειπε οτι ουσιαστικα οτι το ζευγαρι με την ρεαλ ειναι καλυτερο γιατι βρισκει την μπαρτσα στον τελικο ο ανθρωπος βγαζει ολα τα οπαδικα του κομπλεξ στην δτ που πληρωνουμε ολοι οι ελληνες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Mην μπερδευεσαι.Κι εγω ειχα λυσσαξει να φυγει ο Πεδουλακης.Τον θεωρω μετριοτατο προπονητη αλλα ο Αλβερτης δεν ειναι προπονητης. Τους χαρισε το παιχνιδι σημερα με αψυχολογητες αποφασεις. Τελος παντων. Δεν εγινε και κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ανώνυμος10 Απριλίου 2014 - 1:48 μ.μ.

      Διαγραφή
    2. ο αλβερτης μια χαρα κοουτσαρισμα εκανε αν και εγω στο τελος θα εβαζα ουκιτς, το προβλημα ηταν οργανωτης μεσα στο γηπεδο ο διαμαντιδης και σημερα σιγουρα δεν ηταν θεμα υπερβολικου χρονου που επαιξε...........αλλα ο μητσος ειναι μητσος και εχει προσφερει τοσα πολλα που του συγχωρουνται και οι ασχημες βραδιες του

      Διαγραφή
    3. Τον ουκιτς γιατι θα τον εβαζες?
      Για καθαρο μυαλο στο τελος?:)

      Διαγραφή
    4. για να εχεις εναν ακομα χειριστη προφανως ο οποιος μπορει να παιξει και καταστασεις isolation......

      Διαγραφή
    5. Ο Αλβερτης δεν μπορουσε να υποθεσει οτι θα ειναι τοσο τραγικος ο Μητσος.Εχει προσφερει πολλα ο Μητσος και του συγχωρουνται τα παντα αλλα η σημερινη εμφανιση δεν εχει λογικη.
      Αν υπαρχει κατι που καταλογιζω στον Αλβερτη ειναι η ελευθερια που εχει δωσει στο Ραιτ. Παιρνει περισσοτερες επιθεσεις απο εκεινες που δικαιολογει η μπασκετικη του αξια.

      Διαγραφή
  65. Silver Alert! Silver Alert!

    Αγνοείται ηλικωμένος πρώην μπασκετμπολίστας.
    Ύψος 1,96
    Χρώμα μαλλιών Γκρι
    Μεγάλη μύτη και τεράστιους αγκώνες.

    Τη στιγμή της εξαφάνισής του φορούσε πράσινα ρούχα και προσπαθούσε να ξεφορτωθεί μια μπάλα από πάνω του γιατί έκαιγε.

    Μπορείς να βοηθήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μια χρονιά που ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ, αλλαγές ως επί το πλείστον αποτυχημένες, που σε αυτές ήρθαν να προστεθούν πολλοί και σοβαροί τραυματισμοί. Πριν το top16, ο Ολυμπιακός είδε τον 2ο καλύτερό του παίκτη στην περιφέρεια να τερματίζει άδοξα τη σεζόν, ενώ κατά τη διάρκεια της φάσης έχασε τον Σπανούλη, τον Περπέρογλου και τον Πρίντεζη.

    Και παρόλα αυτά τερμάτισε και πάλι πάνω από τον ΠΑΟ.
    Εκτός απροόπου, για 4η χρονιά τα τελευταία 5 χρόνια, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος του ΠΑΟ στην Ευρώπη. Παίζει καλύτερο μπάσκετ, κάνε περισσότερες νίκες, και συνήθως φτάνει πιο μακριά στη διοργάνωση.

    Κι όμως τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα είναι 1-3 υπέρ του ΠΑΟ! Κι ας μην κοροιδευόμαστε, θα γίνει 1-4 φέτος.


    4-1 στην Ευρώπη, 1-4 στην Ελλάδα.

    Αυτό είναι το πρωτάθλημά σας, το πρωτάθλημα της ξεφτίλας, του νόμου του ΟΑΚΑ, του εφευρέτη της αλητείας. Να το χαίρεστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. και σε μια χρονια που εμειναν δυο απο το ροστερ του παναθηναικου κρυφτηκες πισω απο τις κουρτινες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. πες καλυτερα οτι καταλαβες μετα το αποψινο οτι εχει σκουπα στους τελικους
    και παλι και ασε τις αναλυσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή