Athlenda

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

EUROLEAGUE PLAY-OFFS 2013-14: IMPOSSIBLE IS NOTHING..




Το Hoopfellas δίνει τα προγνωστικά του πριν τα play-offs της Ευρωλίγκας..



Έφτασε η μεγάλη μέρα.. Ο πόλεμος αρχίζει.. Πολλοί αστάθμητοι παράγοντες και μεταβλητές τραυματισμών. Δύσκολα τα πράγματα για τις ελληνικές ομάδες, ανοιχτό όμως το παράθυρο του upset αρκεί να παίξουν πάνω από αυτό που έχουμε δεί μέχρι σήμερα. Υπάρχει το μπαγκράουντ να γίνει αυτό..? Οι τελευταίες εξελίξεις (τραυματισμός Τεόντοσιτς, επιλογή Ρεάλ) έχουν αλλάξει κάτι στην ατμόσφαιρα. Το Hoopfellas δίνει τις εκτιμήσεις του στη καθιερωμένη -πριν την ποστ σίζον- ανάρτηση..



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΓΑΛΑΤΑ


Ειλικρινά, νωρίτερα στο TOP-16 περίμενα τη Λοκομοτίβ που θεωρώ ότι θα δυσκόλευε  περισσότερο τη Μπαρτσελόνα (το'χει αποδείξει άλλωστε ο Πασούτιν με την Ούνιξ παλιότερα, όποιος είχε δει τη σειρά θυμάται..). Πανάξια όμως ο Αταμάν ξεπέρασε όλες τις κακοτυχίες και βγάζει επιδεικτικά τη γλώσσα στους υπόλοιπους "φορτωμένους" (σε χρήμα) Τούρκους. Το πρόβλημα της Γαλατά έγκειται στο αμυντικό κομμάτι, για αυτό και θεωρώ ότι δύσκολα μπορούν να ελέγξουν τη Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για ομάδα με αρκετό βάθος, σωστά στελεχωμένη με σπουδαίο επιθετικό ταλέντο που παίζει σε λίγες κατοχές, με ελάχιστα λάθη αλλά δεν έχει καμία αμυντική συνοχή για να υποστηρίξει αυτά τα καλά στοιχεία ενώ παράλληλα είναι αδύναμη στο επιθετικό ριμπάουντ ώστε να ελέγξει τον ρυθμό. Ο Πασκουάλ θα σημαδέψει τη δημιουργία του Αρόγιο (και το φορμάρισμα του Έρτσεγκ) για να βραχυκυκλώσει τις συνεργασίες των Τούρκων και γνωρίζει ότι έχει περιθώριο λάθους, ακόμα και εαν χάσει παιχνίδι στη Βαρκελώνη (δεν είναι τόσο απίθανο..) Νομίζω ότι η άμυνα των Καταλανών μπορεί να διαβάζει τέτοιους αντιπάλους και σε διάρκεια χρόνου να τους φέρει σε αδιέξοδο. Ο χαρακτήρας του απόλυτου αουτσάιντερ είναι το μεγαλύτερο συν για τον Αταμάν που έχει να διαχειριστεί πλέον και το πρόβλημα με τον Μπονσού. Περιμένω να δω τον Αλντεμίρ κόντρα στον Τόμιτς, πολύ ενδιαφέρον..

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Για εμένα στα play-offs δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από 70-30 στο φαβορί.. Ακόμα και εαν στραβοπατήσει η Μπάρτσα, έχει την ποιότητα να καθαρίσει μετά. 70-30 λοιπόν στη Μπαρτσελόνα..


ΕΑ7-ΜΑΚΑΜΠΙ


Ντερμπάρα ολκής, εκ πρώτης όψεως η πιο αμφίρροπη σειρά της ποστ σίζον. Το Μιλάνο έχει πίσω τον Λάνγκφορντ αλλά έχασε τον πολύ σημαντικό Τζεντίλε. Ο Μπλάτ ζει και αναπνέει για τέτοια ματς και η Μακάμπι έχει τον μανδύα της πιο "παιγμένης" ομάδας σε τέτοιο επίπεδο. Οι Ισραηλινοί μάλιστα βολεύονται από το small ball που χρησιμοποιεί ο Μπάνκι (ματσάρουν και τις light lineups του Μπάνκι με τον Μος στο "4" χρησιμοποιώντας τον Σμιθ εκεί..) αλλά μη γελιόμαστε το Μιλάνο είναι φονική μηχανή.. Πιάνει τον αντίπαλο από τον λαιμό και τον στραγγαλίζει με μια πρωτόγνωρη για τα δικά μας δεδομένα πίεση σε ολόκληρο ή στο μισό γήπεδο. Κλειδί ο Σοφοκλής και το πόσο αποτελεσματικά θα μπορέσει να ακουμπήσει τη μπάλα εκεί η Μακάμπι (ο Μπάνκι θα τον σημαδέψει στη δική του επίθεση) ενώ η μονομαχία Τάιους-Λαβάλ πάει να γίνει διαχρονική. Η πιο σημαντική παράμετρος που θα καθορίσει τη σειρά κατά τη γνώμη μου είναι το πόσο θα μπορέσει να κρατήσει χαμηλά τον αριθμό λαθών η Μακάμπι απέναντι σε αυτή την άμυνα (βαρόμετρο ο Χίκμαν). Πιστέψτε με είναι δύσκολο.. Θεωρώ δεδομένο ότι η match-up άμυνες του Μπλάτ θα δυσκολέψουν την iso (και σχετικά ευανάγνωστη) επίθεση του Μπάνκι που θα ποντάρει πολύ στο τρίποντο. Στα συν της Μακάμπι το ότι οι Ιταλοί δεν έχουν σφυρηλατήσει χαρακτήρα ακόμα (στο κύπελλο πνίγηκαν, είναι γενικά ακόμα επιρρεπείς..)

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Πιθανόν να πάει μακριά η σειρά. Τεράστιο προπονητικό ενδιαφέρον.. 55-45 για την πολεμική μηχανή του Μπάνκι οριακά. Στα ίσα δηλαδή..


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Remake του περυσινού τελικού.. Βέβαια τα κόζια έχουν αλλάξει λίγο. Με φοβίζει η απειρία σημαντικών παικτών του Ολυμπιακού σε ανάλογες καταστάσεις. Πετγουέη, Ντάνστον, Λοτζέσκι.. Όπως και το ότι λείπει μέρος της περυσινής σκληράδας, της mucho team του Ολυμπιακού που έφτασε στην  κορυφή που θα ήταν ότι πρέπει σε μια τέτοια κατάσταση. Η Ρεάλ παίζει σε υψηλό τέμπο με ελάχιστα λάθη και υψηλό επίπεδο συνεργασιών στο μισό γήπεδο. Νομίζω πως ο Μπαρτζώκας θα πάει βαθιά στο ροτέησιον του. Παιδιά όπως ο Κατσίβελης ή ο Κόλινς μπορούν να βρούν ρόλο απέναντι σε μια υπερβολικά ταλαντούχα/δαντελένια περιφέρεια. Αυτή θα είναι η μάχη που θα κρίνει τη σειρά μιας και πιστεύω ότι η ελληνική ομάδα μπορεί να ισορροπήσει τη μάχη της φροντκόρτ (ειδικά εάν ματσάρει τον Μίροτιτς). Πιο πολύ από ποτέ βαρόμετρο ο Σπανούλης.. Θα πρέπει να εμφανιστεί έτοιμος σε μια σειρά-πρόκληση. Η Ρεάλ δεν έχει καθαρά τον παίκτη που θα τον ματσάρει και νομίζω ότι ο Λάσο θα πάει σε Γιούλ, Ντάρντεν (κεφάλι σε ζώνη 3-2 για να σταματήσει το κεντρικό πικ εν ρολ του Ολυμπιακού) Ντρέηπερ και ζον πρες 2-1-2 για να ανοίξει το τέμπο. Ο Λοτζέσκι είναι ο έξτρα-παίκτης για την ελληνική ομάδα.. Αμυντικό ριμπάουντ, ελάχιστα λάθη. Αυτή είναι η βάση για την ελληνική ομάδα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Φαβορί η Ρεάλ αλλά είναι ιδιαίτερη σειρά όπου η έδρα δε παίζει σπουδαίο ρόλο με τη λογική ότι ο καθένας μπορεί να κερδίσει  οποιοδήποτε ματς οπουδήποτε. 60-40 στους Ισπανούς.. Και υπόψιν, το 40% είναι πολύ σοβαρό ποσοστό.. Ήμουν έτοιμος να δώσω λιγότερο  αλλά η "επιλογή" που έγινε στο Κάουνας με έχει βάλει σε σκέψεις..


ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Αντίθετα με τη σειρά του Ολυμπιακού, εδώ θεωρώ ότι οι έδρες είναι πιο δυνατές. Το πλεονέκτημα μετρά. Πολύ πολύ σημαντική η απουσία (τουλάχιστον από τα δύο πρώτα ματς, θα δοκιμάσει πρίν το τρίτο) του Τεόντοσιτς. Όποιος έχει δει ΤΣΣΚΑ αρκετά τον τελευταίο καιρό καταλαβαίνει. Οι Ρώσοι υπερέχουν σε μεγάλο βαθμό στο ζωγραφιστό (θα επιδιώξουν να φθείρουν τον Λάσμε νωρίς με το μεγάλο κορμί του Κρίστιτς που δε του πάει..) αλλά τα γκαρντ τους δύσκολα μπορούν να κυριαρχήσουν και να επιβάλλουν ρυθμό. Ο Ουίμς θα είναι κομβικός. Παίρνει πολύ δημιουργία (όπως και οι Κριάπα Μίτσοβ) και στήνει πολλές καταστάσεις για τους Ρώσους (δε λειτουργεί καθαρά ως εκτελεστής όπως πέρυσι). Ο Μεσίνα θα τον βάλει στο "2" κλείνοντας το ροτέησιον στο "1", αφου έχει μείνει μόνο με τους Τζάκσον-Πάργκο. Ο Παναθηναϊκός θα τζογάρει με το σουτ του Τζάκσον (κομβικός παράγοντας το ποσοστό του στα ελεύθερα σουτ), πιθανόν θα ανεβάσει τον Γκιστ στο "3" για να ματσάρει τις heavy lineups του Μεσίνα (αν και ο Μασιούλις μπορεί να ανταποκριθεί εδώ) αλλά ειλικρινά θα χρειαστεί παραπάνω πράγματα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει απέναντι στη ρώσικη άμυνα. Εδώ πιθανόν θα υπάρξει θέμα.. (σημαντικός ο Κάρι και οι Ούκιτς-Φώτσης). Ο Μαυροκεφαλίδης μπορεί να γίνει ο έξτρα ψηλός (?) όμως η υφή των ψηλών της ΤΣΣΚΑ δε τον βολεύει παρόλο που μπορεί να χτυπήσει με πρόσωπο. Και οι δύο ομάδες παίζουν σετ επίθεση, σε χαμηλό αριθμό κατοχών. Η διαφορά είναι ότι οι Ρώσοι (με Τεόντοσιτς) είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί. Η ελληνική ομάδα ΠΡΕΠΕΙ να ελέγξει το μπακόρτ και να αμυνθεί μέχρι θανάτου στο ποστ με στόχο να μη ματώσει από εκεί..Οι πράσινοι θα πρέπει να ματσάρουν το μέγεθος των Ρώσων στο μισό γήπεδο (μπορούν εκτός από το "5") και θεωρώ ότι έχουν καλή τύχη στα δύο ματς του ΟΑΚΑ.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Περιμένω τον Παναθηναϊκό να με διαψεύσει κάνοντας το break στη Μόσχα. Αδιαπραγμάτευτα σας λέω, η ΤΣΣΚΑ είναι underachiever όσον αφορά την ποιότητα του μπάσκετ της φέτος, σε κανένα σημείο δε με έχει πείσει. Είναι φαβορί όμως. Με τον Τεόντοσιτς υγιή θα έδινα άλλα ποσοστά (65-35).. Τώρα, 60-40 για την ΤΣΣΚΑ.. 


Και μη ξεχνάτε..




84 σχόλια:

  1. ¨Εχει φανεί ότι την Τσσκα ο Παο δεν την έχει. Ειδικά στη Μόσχα δεν θυμάμαι από πότε έχει να νικήσει. Νομίζω ότι και η διατησία αν χρειαστεί θα βαλει το χεράκι της.

    Για το Ρεαλ Ολυμπιακός θα πρέπει να αποδείξει η ελληνική ομάδα φέτος ότι είναι για τα δύσκολα. Φέτος τα έχει χάσει όλα τα κρίσιμα παιχνίδια(με Παο στο κύπελλο, πρωτάθλημα και το πρώτο της ευρωλίγκα), με Αρμάνι και Μπάρτσα.
    θα πρέπει να βρει έξτρα παίκτες για σκοράρισμα και ειδικά να ανέβει ο Περπέρογλου.

    Για το Μπάρτσα-Γαλατά ανευ σχολίου δεν δίνω καν ποσοστό.
    Για το Αρμάνι-Μακάμπι αν πάρει τα 2 πρώτα η Αρμάνι τελείωσε το παραμύθι. Μετά τους τραυματισμούς Λανγκφορντ-Τζεντίλε έχει χάσει από το mentality της. Τώρα που γύρισε ο Λάνγκφορντ θα φανεί αν είναι στην ίδια κατάσταση.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά τους τραυματισμούς Λανγκφορντ-Τζεντίλε έχει χάσει από το mentality της.? Για κοίτα τι έκανε χωρίς τον Λάνγκφορντ. Η 30αρα στη Μπάρτσα?

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την Barca πράγματι δεν είχε φυσικά τον Langford, άλλα είχε όμως τον Gentile, με 24 πόντους, 7 rebounds, 6 τελικες πάσες, 1 κλέψιμο και PIR 28.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  3. @jim
    γεια σου δημητρη,
    στο θεμα του παο,εγω του δινω το 60%.νομιζω οτι εχει μεγαλη ευκαιρια.
    στον ολυμπιακο νομιζω οτι ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα κυριως οπως λες και εσυ οτι εχει πολλα απειρα παιδια σε κομβικες θεσεις,ομως εχει και πολλα ανετοιμα παιδια σε ακομη κομβικότερες.
    αυτο νομιζω που θα κανει τη μεγαλυτερη ζημια στον ολυμπιακο και νομιζω οτι ειναι το πρωτο που πρεπει να προσεξει,ξεχωρα απο αυτα που αναφερεις και εσυ ριμπαουντ και λαθη,ειναι οι λαθος και βιαστικες επιθετικες επιλογες που θα δώσουν ευκολο τρανζισιον στη ρεαλ.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν δάγκωνες την γλώσσα σου;

      Μέσα σ' όλα έπεσες, ρε μαφία!!!

      Κανονική φωτογραφία του ματς, πριν το ματς...

      Διαγραφή
  4. Πέρσι είχα 4/4 ;)
    http://postimg.org/image/uj6npgc7n/
    Φέτος το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο να κάνω προβλέψεις σε συγκεκριμένα παιχνίδια.Είναι πραγματικά για μένα πολύ κλειστές σειρές και δεν μπορώ να δω κάτι με μια σχετική σιγουριά.
    Μπαρτσελόνα-Γαλατασαράι: Οι Καταλανοί(συμφωνώ με σένα Τζιμ) θα μπορούσαν να έχουν κάτι πιο έξτρα(που θα τους έκανε καλό) απέναντι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν που ίσως τη ζόριζε ποντάροντας σε συγκεκριμένα πράγματα.Αυτή η Γαλατά,αν και αξιοπρεπέστατα πορεύτηκε έχει πολλά πράγματα να της λείπουν εκτός από το πάθος.Η Μπαρτσελόνα δεν δίνει δικαιώματα.Σειρά που θα τελειώσει στην Τουρκία σίγουρα,νομίζω ότι οι Καταλανοί δεν θα δώσουν καν τη χαρά της νίκης στην Γαλατασαράι και θα πάνε να καθαρίσουν χωρίς πολλά πολλά...
    Ρεάλ-Όσφπ:Τεράστια μάχη.Σίγουρα θα προτιμούσα να πέσει με τον Πάο,θα ήθελα να δω πως θα κόλλαγε στην άμυνα των πρασίνων,τον Λάσμε να κυνηγάει τον Σέρχιο κλπ. Θα το βλεπα με καλό μάτι.
    Σαφέστατα η Ρεάλ ξεκινάει με καθαρό προβάδισμα.Είναι η έδρα,είναι οι απώλειες που έχει υποστεί ο Όσφπ,είναι ότι οι παίκτες βρίσκονται με κλειστά τα μάτια κλπ.Σαν ομαδική λειτουργία,ξεκάθαρα δεν πιστεύω πως ο Όσφπ δεν υστερεί πουθενά.Σίγουρα οι Ισπανοί έχουν μερικά πυρηνικά όπλα που θέλουν τεράστια προσοχή(πχ.φέτος δεν έχεις να ρίξεις Παπ στον Ρούντι και Άντιτς στον Μίροτιτς που ταιριάζει σαν σωματοδομή).Επομένως οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν αρκετά τρικ,πολλούς λαγούς από το καπέλο,χτύπημα στα αδύναμα σημεία που είπαμε και πριν.Αυτό που βγαίνει μπροστά από την ελληνική ομάδα αυτή τη στιγμή είναι ο χαρακτήρας του νικητή.Είναι δύσκολο να φανταστείς αυτή την ομάδα να πέφτει στα σχοινιά και να χάνει..Θέλω να δω την αντίδραση της και φέτος που δεν έχει μερικούς παίκτες κλειδιά από πέρσι-πρόπερσι.Αν δεν δούμε ένα σωρό υπερβάσεις από την ομάδα η Ρεάλ έχει το πάνω χέρι..
    Οι πιθανότητες για μένα: 62,5-37,5 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τσσκα-Πάο:Τα πα και πριν,θα ήθελα αλλιώς τα σταυρώματα αλλά ας μην τα ξανααναλύουμε..Δεν το κρύβω πως(επί Άρτζι πριν καν ακόμα αρχίζει να χάνει) έβλεπα τον φετινό Πάο να έχει σαφέστατο ταβάνι.Πόσω μάλλον όταν βλέπαμε με Αλβέρτη στα πρώτα ματς μια εικόνα ομάδας "κολλημένης".Για κάποιο λόγο όμως,και με βασικότερη αφορμή το ματς με τον Όσφπ βλέπω έναν Παναθηναικό να είναι έτοιμος να κοντραριστεί με την Τσσκα.Θα είναι πολύ σημαντικό το πώς θα βρει τους Λάσμε-Γκιστ μιας και η ταυτόχρονη παρουσία τους είναι η απάντηση στο βαρύ και ακριβό παιχνίδι των Ρώσων αφού συμβολίζει την ένταση και την αθλητική δύναμη.Ο Πάο έχει μια βελτιωμένη επιθετική εικόνα,χρειάζεται βοήθεια από πολλούς παίκτες και περικά πραγματάκια πέραν του πικ ν ρολ για να διασπάσει την εξαιρετική άμυνα της αρκούδας.Δυστυχώς οι Ρώσοι αμύνονται πολύ ωραία στο πικ ν ρολ,θα έλεγα ότι πιο καλά μπορείς να τους χτυπήσεις περιφερειακά με καλή κυκλοφορία και σουτ στο 4(κλειδί ο Φώτσης) και με αρκετό τρανζίσιον.Βέβαια ταυτόχρονα πρέπει να έχεις και την ανάλογη αμυντική κάλυψη.Βρίσκεις την Τσσκα χωρίς Τεόντοσιτς...Αυτό καλείσαι να το εκμεταλλευτείς.Θα δούμε μια ομάδα με ευνουχισμένη περιφέρεια,και πολλή δημιουργία από τους φόργουορντ.Μπορεί να τη διαβάσει σωστά το πράσινο επιτελείο?Νομίζω ότι αν ο Πάο βρει το κουμπάκι στους Γουιμς-Κριάπα στα 2 πρώτα ματς μπορεί να σπάσει την έδρα τους.Φυσικά φέτος έχουν και έναν Χάινς που για αυτούς λειτουργεί ως x-factor και όχι ως πυρήνας και κάπως έτσι γίνεται αρκετά επικίνδυνος από το πουθενά.Post defense!!! Κλειδί στα παιχνίδια στη Ρωσία..Πρέπει να ναι έτοιμος να βγάλει όλους τους ψηλούς στη φθορά,να κλείσει τη ρακέτα τους.Θα αφήσει πιστεύω πολλά σουτ στα γκαρντ της Τσσκα ο Πάο.Για να μην το κουράσω έχει μπροστά του μια ευκαιρία...Αν έχει έτοιμα τα όπλα του και βγάλει τον νικητή που έκρυβε μέσα του πέρσι στο 4ο ματς του Οάκα(με Μπάρτσα) ο Πάο θα βρεθεί σε θέση που μπορεί να τα φέρει τούμπα.Εννοείται ξεκινάει από κάτω και με ανάγκη συνεχούς παιχνιδιού στην τσίτα..
    58-42 %
    Αρμάνι-Μακάμπι
    Δύο ομάδες που χαρακτηρίζονται από το ιδιαίτερο μπάσκετ τους,δύο προπονητές που χρησιμοποιούν συνεχώς πολλά τρικ και παρεμβαίνουν στη ροή του αγώνα...Θαρρώ πως θα κριθεί από το ποιος θα κάνει τις πιο εύστοχες επιλογές και αντιμετωπίσεις στο παιχνίδι του άλλου.Φαβορί είναι αυτός που έχει τα πιο πλήρη εργαλεία.Και αυτή είναι η Αρμάνι..Παρόλα αυτά η ομάδα της Μακάμπι μπορεί αν βρει το σθένος αντλώντας την ψυχολογία στα ματς που έχει στο γήπεδο της να βρει τα αδύναμα σημεία της Αρμάνι.Επειδή πιστεύω ότι ο Μπλατ μπορεί να χαράξει σταρτηγική νίκης,θα κρίνει πολλά η απόδοση των γκαρντ των Ισραηλινών με πρώτο τον Χίκμαν,και δεύτερο τον Ράις(πόσο θα βοηθήσει στο σκορ και στη δημιουργία καταστάσεων στα κρίσιμα σημεία).
    Βρωμάει σειρά 5 αγώνων....Αν η Αρμάνι δεν κάνει το 2-0 θα έχει σοβαρό πρόβλημα...
    53-47 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα περι καλη ανασταση!!
      Την ιδια αποψη εχω και εγω για τον παο.. μου φαινοταν αδυνατον να σπασουμε εδρα ετσι οπως παιζαμε, και ειδικα της τσσκ που το 5vs5 ειναι το παιχνιδι τις.. πλεον και με αφορμη το παιχνιδι με τον ολυμπιακο εχω καποιες ελπιδες για κατι παραπανω. Το βασικο για να κανουμε την υπερβαση ειναι οι 5αδατοι μας να ειναι πολυ καλα.. ουκιτς διαμαντιδης και λασμε , ειδικα ουκιτς και λασμε χρωστανε μερικα καλα παιχνδια στην ομαδα φετος...εννοειται οτι θα χρειαστει ο blackhead για να ανοιξουμε την αμυνα της τσσκ που περιμενω να κλειστει στο ποστ και να μας αφησει αρκετα σουτ απο το τριποντο.. μαλλον θα τσογαρει στον ουκιτς και στα 3αρια μας...
      Κρυφο χαρτι μας θα ειναι ο ραιτ, που ειναι ικανος να διαλυσει την αργη αμυνα της τσσκ.. για να δουμε...

      Διαγραφή
  6. Σχετικά με το Real - ΟΣΦΠ, δεδομένου ότι το θέμα έχει καλυφθεί εκτενώς από όλες τις πλευρές, θέλω μόνο να προσθέσω ένα - δύο πραγματάκια που πιστεύω ότι μπορεί να παίξουν ρόλο σε αυτή την σειρά.

    1) Η φρεσκάδα και ενέργεια της Real, ειδικά στα δύο πρώτα παιχνίδια.

    Η Real ως γνωστό, αγωνίστηκε στην Λιθουανία μια μέρα μετά τις ομάδες μας. Επίσης έπαιξε και στην ACB, την Κυριακή εκτός έδρας, αν δεν κάνω λάθος. Όσο και αν έκανε rotation ο Laso σε αυτά τα δύο παιχνίδια για να κρατήσει ξεκούραστους τους παίκτες του, είναι σίγουρο ότι έρχονται σήμερα από αγώνα λιγότερο από 48 ώρες πριν. Θεωρώ ότι ο ΟΣΦΠ θα πρέπει να χτυπήσει σε αυτό το στοιχείο τη Real και να προσπαθήσει, δεν ξέρω πως, να την κουράσει όσο περισσότερο μπορεί, για να αυξήσει τα λάθη της και να μειώσει την αποτελεσματικότητα του transition και της άμυνας της. Πάντως, αν η Real σήμερα βγάλει την ενέργεια του περσινού τελικού θα αρχίσω να σκέφτομαι άλλα πράγματα, εξωαγωνιστικά...

    2) Η παρουσία των Πέρπε και Πρίντ είναι πολύ σημαντική για την ομάδα. Η απουσία τους όμως τόσο καιρό, δημιουργεί ερωτηματικά για την σωματική και πνευματική τους ετοιμότητα για τέτοιου επιπέδου και σημασίας αγώνες. Αν είναι έτοιμοι, τότε οι πιθανότητες του ΟΣΦΠ για κάτι καλό σε αυτή τη σειρά θα αυξηθούν σημαντικά, αλλιώς...

    3) Σημαντικό είναι επίσης για τη Real (και τον ΟΣΦΠ βέβαια) αν και σε ποιούς αγώνες θα είναι έτοιμος και θα παίξει ο Carroll γιατί ενδεχόμενη παρουσία του σε κάποιο αγώνα της σειράς, ενισχύει σίγουρα την περιφέρεια της Real και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στον ΟΣΦΠ. Είδωμεν...

    4) Ο ΟΣΦΠ έχει το πλεονέκτημα ότι είναι το outsider σε αυτή τη σειρά, και ό,τι πέτυχε τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, τα πέτυχε ως outsider. Συνεπώς, λογικά, δεν θα πρέπει να έχει άγχος και πίεση, πράγμα θετικό για την ψυχολογία του στους αγώνες αυτούς.

    Αλέξης.

    ΥΓ. 1. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της άλλης εβδομάδας, οι Real, CSKA και Armani παίζουν όλοι τον 3ο αγώνα την Δευτέρα 21 Απριλίου. Ας ελπίσουμε ,να λάβει φως, εκτός από εμάς φυσικά, και αυτός που φτιάχνει το πρόγραμμα των play-off, μπας και φωτιστεί και δεν βάλει τουλάχιστον τις δύο μας ομάδες να παίξουν την ίδια ώρα (ιδανικό θα ήταν αν και οι τρεις αγώνες γίνονταν με δύο ώρες διαφορά - είναι και αργία και νομίζω ότι είναι εφικτό να γίνει αυτό).

    ΥΓ 2. Από τη σειρά των play-off μεταξύ Real και ΟΣΦΠ το 2009, οι μόνοι παίκτες που θα είναι και σήμερα στον αγώνα είναι οι Πριντ και Μπουρούσης (το 2009 για τον ΟΣΦΠ), και από τη Real οι Reyes και Llull.

    ΥΓ 3. Για το ΟΣΦΠ - ΠΑΟ, να πω μόνο ότι ο VSpan στην τελευταία φάση του αγώνα, δεν προλάβαινε σε καμία περίπτωση να κάνει drive για δίποντο, λόγω των μόλις 3-4 δευτερολέπτων που είχε και του Gist που του έκλεινε το δρόμο προς το καλάθι. Γι` αυτό το λόγο, μόλις και μετά βίας πρόλαβε να πάρει την μπάλα και να σουτάρει από τα 8 μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (Χ)

    Τα δικά μου προγνωστικά για τις τέσσερεις σειρές:

    Barca - Galatasaray 49% - 51%
    Armani - Maccabi 20% - 80%
    CSKA - ΠΑΟ 5% - 95%
    Real - ΟΣΦΠ 10% - 90%

    Και μετά τελείωσε ο κόσμος...

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε Διογένη δώσε τουλάχιστόν ένα 6% στην ΤΣΣΚΑ. 5% είναι λίγο, ακόμα και η Ελιά μεγαλύτερο ποσοστό παίρνει.

      Διαγραφή
  8. Να καταθέσω και εγώ τα δικά μου προγνωστικά. Λοιπόν προβλέπω 3 σκούπες

    Μπαρτσελόνα, Αρμανι και ΤΣΣΚΑ

    και στο Ρεάλ-Ολυμπιακός 3-1 ή 1-3, ανάλογα με την κατάσταση των Περπέρογλου και Πρίντεζη

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μάθει εσύ τόσα χρόνια από σκούπες και τις βλέπεις παντού απ' ό,τι φαίνεται.

      Διαγραφή
    2. Χρηστο Λασμε εκατσε η μαμα σου στον ομωνυμο και προεκυψες εσυ να υποθεσω?

      Διαγραφή
  9. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που ήθελα να τονίσω για το Real - ΟΣΦΠ και το ξέχασα στο προηγούμενο σχόλιο μου, είναι το παρακάτω, που είπε ο κ. Πεδουλάκης, από το σύνδεσμο

    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/604884/o-pedoylakis-analyei-ta-playoffs-tis-eyroligkas

    που είχε αναρτηθεί προηγουμένως από κάποιον άλλο σχολιαστή στο Hoopfellas.

    (Κλείνοντας και επειδή ακούω δεξιά κι αριστερά, θεωρίες του τύπου “πως είναι δυνατόν μία ομάδα που έχει ρεκόρ 53-3 φέτος, να χάσει άλλες τρεις φορές μέσα σε δέκα μέρες!”, θέλω να πω ότι αυτό δεν είναι καλό σαν δεδομένο, γιατί δεν σφυρηλατεί μία ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, έχει παίξει δύσκολα παιχνίδια κι έχει “χτίσει” τον χαρακτήρα του, η Ρεάλ πότε πιέστηκε στην εφετινή σεζόν, για να δούμε την αντίδρασής της;)

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ανέκδοτο της ημέρας!

    Λάσο: "Φαβορί ο Ολυμπιακός" !

    http://euroleague.sport24.gr/article/2739119/laso_favori_o_olympiakos.html

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (Μ)

    Για να μην το ξεχάσω αργότερα, παραθέτω τώρα τον παρακάτω σύνδεσμο που ανακάλυψα τυχαία πριν από μερικές ημέρες, που πρέπει να δείτε για να ΜΗΝ πιστεύετε στα μάτια σας.

    http://news.distractify.com/culture/32-surreal-places-that-actually-exist-on-earth-i-cant-believe-this-isnt-photoshopped/

    Αρκεί να πούμε ότι το Photoshop έχει "κλαπεί" από τον αναρτητή της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, και ότι θα δείτε είναι αληθινό και φυσικό, χωρίς κανένα απολύτως ψηφιακό lifting!

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ενα σχολιο κατ αρχας για τη γαλατα,
    απο τις πιο χτυπημενες , αν οχι η πιο χτυπημενη φετος, απο πλευρας τραυματισμων!!!τζαγουαι τελος, γκορντον τελος, νταντλει νομιζω ειχε και αυτος τραυματισμους, μαρκοισβιλι ευτυχως επεστρεψε απο μακρα απουσια, μπονσου εξω, αν και ηρθε ως αντικαταστατης, και σιγουρα ολο και καποιον θα χω ξεχασει!!!!
    και εδω που φθασανε ειναι επος!!!!

    η μπαρτσα σιγουρα θα δυσκολευτει στα ματς αλλα βλεπω, εστω και δυσκολα, ενα 3-0.

    αρμανι-μακαμπι.

    υποστηριζα πριν την εναρξη του τοπ16 οτι η αρμανι θα παει καλα.πηγε καλα αλλα εχει πολλα ψωμια να φαει για να χαρακτηριστει μεγεθος και να αντιμετωπιζεται ως τετοιο στα play offs.

    οι ιταλοι ειναι τυχεροι και γιατι επεσαν πανω στη μακαμπι (το μη χειρον βελτιστον) αλλα και γιατι οι ισραηλινοι εχουν την απουσια του τζειμς!!!

    παρολαυτα, η μακαμπι εχει τον πρωτο λογο αν και με μειονεκτημα εδρας.ειναι πιο εμπειρη ομαδα, ο κοουτς ειναι ανωτερος, ματσαρουν καλα με τους ιταλους, η εδρα τους ειναι ηφαιστειο, ενω πιστευω οτι θα παρει πολυ παιχνιδι πανω του ο σοφο!!!
    θυμιζω οτι το 2011, στο β παιχνιδι μεσα στην καχα που εκανε και το μπρεικ η μακαμπι με το μπαζερ του παργκο ο σοφο ειχε βαλει τους πρωτους 16-17π της ομαδας του!!!!θα ταιστει πολυ ο χοντρος και θα βγαλει το αχτι του......

    για ρεαλ-οσφπ τα εγραψα.καλη περιφερειακη αμυνα απο σπανουλη-σλουκα, συνδρομη πριντ-περπε και εφυγαν για το τριτο!!!!αλλιως .....3-0!!!!

    στο τσσκα-παο ,

    ολα λενε τσσκα!!!

    ισως η απουσια του μιλος παιξει ρολο και αυτο γιατι ο παργκο ειναι παραγκωνισμενος.ουσιαστικα ο τζακσον ειναι ο κυριος ποιντ των ρωσων αλλα αυτος δεν τρομαζει χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν την κανει τη δουλεια του.

    ο φραγκι πρεπει να προστατευσει το λασμε εστω κα αν αυτο σημαινει με το να τον αφηνει στον παγκο στην αρχη των αγωνων.ο κρστιτς θα τον στειλει στον παγκο ευκολα και για αυτο πανω στο σερβο πρεπει να παει ο μπατιστ.

    ο γκιστ ας μην κανει τιποτα αλλο στη σειρα, απλα να μην αφησει τον κριαπα να κανει το παιχνιδι του!!!αν ο ρωσος βρει χωρους θα μας χορεψει για τα καλα ειτε με την εκτελεση ειτε με την δημιουργια!!!

    επιθετικα, τι να πω?απεναντι σε μια πολλη καλη αμυνα θα πρεπει να αυξησουμε το μ.ο ποντων μας κατακορυφα!!!δε γινονται ευκολα αυτα τα πραγματα.......

    ο περσινος παο με τους φετινους του παικτες (καρι, φωτσης) θα την ειχε ισως τη τσσκα!!και λεω ο περσινος γιατι περυσι παιζαμε αμυνα, οχι αστεια!!!φετος αν και τα νουμερα συνηγορουν σε κατι τετοιο δυστυχως μπαζουμε απο παντου και αυτο γιατι ο λασμε με τον ουκιτς, η ραχοκοκκαλια μας δηλαδη αμυντικα, ειναι απο κουρασμενοι εως ταλαιπωρημενοι!!!!

    προσωπικα περιμενω να παλεψουμε καθε ματς!!ο,τι ερθει καλοδεχουμενο!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζιμ του 70-30 μου ξενίζει λίγο. Αυτό σημαίνει ότι στις 10 φορές που θα κληρωθεί αυτό το ζευγάρι πιστεύεις ότι τις 3 θα κάνει την έκπληξη και θα ΠΕΡΑΣΕΙ η Γαλατά.

    Ε δεν το νομίζω. Μία στις 10 και εάν.! ( εκτός αν χάνω κάτι και δεν το ξέρω )

    Για τα υπόλοιπα πολύ σωστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά θεωρώ ότι γενικά στα play-offs αυτό είναι το μίνιμουμ που μπορείς να δώσεις (25-30%) σε μια ομάδα.

      Διαγραφή
  14. Είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς που πιστεύουν ότι πολύ δύσκολα θα δούμε κάποια έκπληξη στα ζευγάρια των 8 και θα αποκλειστεί κάποιο από τα φαβορί, εκτός βέβαια από το ζευγάρι Αρμάνι-Μακάμπι που είναι μακράν το πιο ιντριγκαδόρικο και σίγουρα δεν υπάρχει φαβορί. Προσωπικά θέλω να δοθεί στην Αρμάνι η ευκαιρία να παλέψει σαν αουτσάιντερ για τον τίτλο μέσα στην έδρα της!

    Η Μπαρτσελόνα θα είναι η μοναδική που θα σκουπίσει την σειρά
    και στις υπόλοιπες δεν βλέπω να σπάει η έδρα. Λίγες παραπάνω πιθανότητες δίνω στον ΠΑΟ αφού βρίσκει τη CSKA χωρίς τον βασικό της οργανωτή στα πρώτα δύο ματς και σίγουρα θα το παλέψει παραπάνω αλλά δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει την έδρα του στα 2 επόμενα.
    Δυστυχώς στράβωσαν τα ζευγαρώματα και μάλλον μετά από χρόνια θα δούμε f4 χωρίς ελληνική ομάδα...

    Καλή απόλαυση σε όλους μας τώρα στο pick της σεζόν!!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σχετικά με το All-Euroleague Fan Voting και την πεντάδα που πρέπει να διαλέξουμε, διαπίστωσα ότι η επιλογή αυτών των 5 παικτών είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς υπάρχουν πολλοί παίκτες σε κάθε θέση που θα μπορούσαν να είναι στην πεντάδα των κορυφαίων (και για το λόγο αυτό, δεν ψήφισα π.χ. τον VSpan, αλλά τον Delaney στη θέση 2 παρόλο που δεν έχουν σημασία οι θέσεις). Μένουν έξω παρά πολύ καλοί φέτος παίκτες, και νομίζω ότι θα έπρεπε να είχαν βάλει να ψηφίζουμε το λιγότερο για τις 2 καλύτερες πεντάδες. ΟΙ επιλογές μου για τις τρεις κορυφαίες πεντάδες, με βάση τα ελάχιστα που σκαμπάζω, θα ήταν οι παρακάτω:

    1 -> (Rodriguez, 3D, Arroyo)
    2 -> (Langford, Delaney, VSpan)
    3-> (Weems, Khryapa, Πέρπε)
    4 -> (Mirotic, Πριντ, Caner-Medley)
    5 -> (Tomic, Dunston, Lasme)

    Η σειρά δεν έχει σημασία, και είναι εντελώς τυχαία. Τον Khryapa τον έβαλα στο 3. Αν τον βάλω στο 4, τότε αφαιρώ από εκεί τον Πριντ, και στο 3 στη θέση του Khryapa βάζω τον Rudy.

    Για την ιστορία, στην πραγματικότητα στη ψηφοφορία της Euroleague επέλεξα τους Rodriguez, 3D, Delaney, Πέρπε και Tomic. Η λογική μου ήταν ποιοί παίκτες σε κάθε θέση έκαναν πραγματική διαφορά όταν ήταν στο παιχνίδι για την ομάδα τους. Ο πρώτος και ο δεύτερος δεν χρειάζονται επεξήγηση (άλλη ομάδα η Real και ο ΠΑΟ με και χωρίς αυτούς), ο τρίτος πήρε από το χέρι την Bayern και την έφερε κοντά στο TOP-8, χωρίς να υπάρχει άλλο αστέρι στην ομάδα του, ο δε Πέρπε κράτησε εκπληκτικά (στην καλύτερη χρονιά της καριέρας του, την φετινή) τον ΟΣΦΠ είτε από το 3, είτε από το 4 σε πολύ μεγάλο αριθμό αγώνων φέτος. Φυσικά αδικούνται πάρα πολλοί παίκτες όπως ο Caner-Medley και ο Arroyo που ηταν η αρχή και το τέλος των ομάδων τους.

    Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η μη ύπαρξη του Μάντζαρη στις επιλογές των καλύτερων φέτος! Μάκραν η μεγαλύτερη γκάφα που θα μπορούσε να κάνει η Euroleague!

    Vamos ΟΣΦΠ!

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πραγματικα κριμα για την γαλατα...Τρομερο πρωτο ημιχρονο μεχρι να τραυματιστει ο αρογιο...Και παλι κριμα...Εβλεπα το ματς με πολυ ενδιαφερον μεχρι που κατεληξε στο τεταρτο δεκαλεπτο αστειο ματς...

    Σημαντικοτατη βοηθεια οι πουλεν-ντορσι...Την κρατησαν στα δυσκολα και την εβαλαν και μπροστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φέτος ο ολυμπιακός δεν έχει καμία τύχη απέναντι στη ΡΕΑΛ. Μέχρι πέρσι ήταν ανώτερος όλων στην ευρώπη σε θέματα "ενέργειας". Φέτος η ΡΕΑΛ κατέχει τα σκήπτρα σε αυτόν τον τομέα. Για να επικρατήσεις τέτοιων ομάδων χρειάζεσαι σιδερένια άμυνα, σαν την περσινή του ΠΑΟ. Φέτος ούτε ο ΠΑΟ μπορεί να παίξει την άμυνα που έβγαζε πέρσι. Υπολείπεται σε ένταση, συγχρονισμό και διάρκεια.
    Ως εκ τούτου θεωρώ μεγάλο φαβορί για τελικό την ΡΕΑΛ. Εκεί θα βρει την Αρμάνι. Δεν θα καταφέρει ούτεο ΠΑΟ να είναι Final 4.

    Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε 'σεις τι χάλια είναι αυτά σήμερα; Ο Γαύρος παίζει λες και είναι ο Πειραϊκός. Οι καινούριοι ένα χάλι μαύρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σημερα καταλαβαμε γιατι δεν επαιζε το καλοκαιρι στην εθνικη ο μπορουσης και τον ειχε φαει ο παγκος.... ρε βασιλακη μπαινεις μεσα στο γηπεδο στο τελος για να πεις οτι το αντιαθλητικο του πετγουει ειναι ιδια φαση με την δικια σου με τον ρουντι ελεος δηλαδη ξεπερνας καθε οριο γραφικοτητας συναγωνισμο με τον ρουντι κανεισ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα καλα ο μπουρουσης φταιει που ο κιαμο...εε ο πετγουι την ειδε ροκυ στη τελευταια φαση...

      Διαγραφή
  20. An eksaireseis to 2ro dekalepto pyrotexnima tou osfp...Genika ittithike kata kratos!Polla neyra apo Pettwey....Kai sto telos ti ithele n kanei???Na tsakwthei me ton Mpourousi?
    Matzaris epithetika fantos smr opws kai ola ta 3aria tou Osfp....
    Bravo ston Printezi pou an kai meta apo apousia mina...Gyrise me oreksi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Estw kai vazelos, sixathika thn nootropia ths Real kai euxomai na mhn to sikwsei kai fetos : auto to klassiko diaxroniko ispaniko tsirko me tis pousties tou Fernandez, ta "mono mpala kurie" enw skwtosan to antipalo, o Mexri na diamarthretai sunexws enw tha mporouse na vgei eksw meta apo 2 lepta giati kati mono faouls, o Bourousis pou paei gia karfwma mes'thn amuna 20 deuterolepta prin to telos (kala tou ekane o Petway, mazi sou !), ktlp ... Pseftomagkes !

    MANOS
    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Alla o Rodriguez ... ti na pw, megalh paixtoura ...

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορεις να μην υποκλιθεις στην τεχνη αλλα και την κ*λοφαρδια των ισπανων αποψε. Οταν βλεπεις οτι μετα τα τουβλα του Ρουντυ να βαζει τριποντο μεχρι και ο Μεχρι τοτε καταλαβαινεις οτι οτι και να κάνεις δεν θα ειναι η βραδια σου.

      Παρολα αυτα η Ρεαλ δεν ειναι αχτυπητη. Αναρωτιεμαι αν μπορει να κρατησει τετοιους ρυθμους και φαρδος σε διαρκεια 5 αγωνων. Κατ' εμε οχι, γι αυτο και περισυ ξεσκιστηκε να μην παει η σειρα με τη Μακαμπι περα απο τους τρεις. Ναι ο ΠΑΟ μπορουσε να τη χτυπησει φετος, αλλα νομιζω και η ΤΣΚΑ επισης (που για μενα εξακολουθει να ειναι το πρωτο φαβορι).

      Διαγραφή
    3. με τουβλο νικησε και ο ΟΣΦΠ τον ΠΑΟ μη το ξεχναμε αυτο
      Αλλα εκει ηρωας ο Σπανουλης και δεν ακουω δεν ακουω
      Ε καποια στιγμη τοθβλα θα βαλουν και οι αντιπαλοι...

      Διαγραφή
    4. 50% ειχε στα τριποντα ο ολυμπιακος εκτος εδρας και 42% η ρεαλ εντος....

      Διαγραφή
    5. Εγω παντως πεθαινα για τη στιγμη που θα εβλεπα το Μαρντυ Κολλινς να παιζει εναντιον αυτης της Ρεαλ. Απορω τι σκεφτηκε ο Μπαρτζωκας και τον εβαλε στη 12αδα...

      Διαγραφή
  22. Αυτη η σκηνη που ο Rudy κατεβαζει την μπαλα και ταυτοχρονα φτι χνει το μαλλι του ειναι η πεμπτουσια του club που λεγεται Real. Ο Ολυμπιακος μπορει, λιγη βοηθεια απο τον παγκο θελει και λιγο περισσοτερα @@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. διαφορα ποιοτητας...... οταν σε ματς που σουταρεις 3ποντο εκτος εδρας με 50% καλυτερα απο την ρεαλ, εκτελεις περισσοτερες βολες και με περισσοτερες ασσιστ και χανεις με 17 ποντους τοτε η διαφορα ειναι τεραστια ποιοτικα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7 κατοχες περισσοτερες ομως η Ρεαλ (68>61).

      Διαγραφή
    2. ναι αλλα μια ομαδα που συνηθως εχει περισσοτερες κατοχες απο τον αντιπαλο περισσοτερο παραξενο ειναι το εξωπραγματικο 11 κλεψιματα που ειχε........

      Διαγραφή
    3. Μα ακριβως, στα λαθη του Ολυμπιακου και στα τουβλα της Ρεαλ μεγαλωσε η διαφορα.

      Βεβαια το ΠΙΡ ειναι ενδεικτικο (108 > 66) αλλά ο Ολυμπιακος ειχε πιο πολλες ασσιστ που μου λεει οτι αν η Ρεαλ δεν παρει τους ευκολους ποντους απο αιφνιδιασμους και τριποντα του σκοτωμου μπορει να εχει προβλημα.

      Διαγραφή
  24. Η ουσια ειναι μια...κυριε (ευρω)Κωστα,αν αυριο οι διαιτητες σφυριξουν και μας οπως τον οσφπ,θα κανουμε ανετα το μπρεηκ..αλλα θα μας σφυριξουν ετσι κυριε (ευρω)Κωστα μας;..η εχεις στειλει παλι καμικαζι,οπως στην Πολη;..Προσεξε μονο γιατι τωρα δεν ειναι στα πραγματα ο καλοκαγαθος Θανασης,αλλα ο Δημητρης...και μερικα λογια για το ματς..ειδαμε δυο ομαδες που στηριζονται στο σουτ με αδυναμια να βαλουν τη μπαλα στο χαμηλο ποστ.Μαλιστα σημερα η Ρεαλ εμφανιστηκε αρκετα κακη σ' αυτο..Το στυλ της παραπεμπει στα 80'ς και στον τροπο που επαιζαν οι ισπανικες ομαδες.Μεχρι που πηγε ο Ζοτς και τους εμαθε να παιζουν και σετ παιχνιδι..Η Ρεαλ ειναι ευχαριστη ομαδα να τη βλεπεις,αλλα οχι και να την εμπιστευτεις σε ματς ζωης και θανατου..Περισσοτερο στηριζει το παιχνιδι της στο ταλεντο καποιων παικτων και λιγοτερο στην ομαδικη προσπαθεια.Και σ' ενα ημιτελικο με την Μπαρτσα παρ' ολο που οι Καταλανοι δειχνουν να 'χουν προβλημα απεναντι της στο πρωταθλημα,η καλυτερη στο σετ παιχνιδι Μπαρτσα εχει πολλες πιθανοτητες να τους περασει..Αυριο το ματς θα το κρινει η περιφερεια,αφου οσους ποντους και να φαμε απο το ζωγραφιστο,αν κατεβασουμε τα ποσοστα τους απο το τριποντο και βαλουμε πολλα απο τα σουτ που θα μας δωσουν,το ματς θα ειναι ισορροπημενο μεχρι το τελος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συμπεράσματα από τον αγώνα του Οσφπ: 1) προκλητικός Μπουρούσης. Είναι δυνατόν να εκνευριστεί από το φάουλ του air Petway; Και να συνεχίσει να είναι τσαντισμένος, ενώ ο air εξακολουθούσε να το μπινελικώνει πριν ρίξει τις βολές; Ήμαρτον...Λάθος νοοτροπία. Αντί να το θεωρήσει τιμή του που ασχολείτο μαζί του ένας τέτοιος παίκτης και νασκύψει το κεφάλι, να αντιδράει έτσι.; Καλά πήγε ο Σπανούλης να δώσει τη λύση. Προκλητικός Ρούντι. Έκοψε τη μπάλα σε λέι απ του Σπανούλη, ενώ είχε διακοπεί η φάση. Κανένας σεβασμός. Αντί να πάρει μαθήματα από τους Ντάνστον, Σίμονς, Πέτγουεϊ που δεν λειτουργούν ΠΟΤΕ με υπερβάλλοντα ζήλο.
    Γενικό συμπέρασμα για τον αγώνα είναι ότι παρά την εχθρική διαιτησία που αντιμετώπισε ο Θρύλος, κατάφερε να ελέγξει τον αγώνα και αν δεν έμπαινε το απονενοημένο τρίποντο του Ρούντι θα είχε βγει νικητής. Σε κάθε περίπτωση είναι "μαγική εικόνα" το αποτέλεσμα.

    Θερβάντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει ο καθενας βλεπει τις φασεις οπως νομιζει αλλα στη φαση που ο Ρουντυ κοβει το Σπανουλη, το θεμα δεν ηταν οτι πηγε για να κοψει τη μπαλα αφου ειχε σφυριχθει φαουλ αλλα το οτι (στη συνεχεια της φασης) κατεβασε τα χερια πανω στο προσωπο του Σπανουλη, ετσι τουλαχιστον φανηκε στη δικη μου τηλεοραση. Απο κει περα, ο τυπος ειναι παιχτουρα, με φαρδος ή και χωρις.

      Οσον αφορα τον Μπουρουση, εγω απορω πλεον πως ενας παιχτης σ' αυτην ηλικια που ειναι πλεον και μ' αυτην την εμπειρια που (επρεπε να) εχει αποκτησει ασχολειται πιο πολυ με τις αντεγκλησεις προς τους διαιτητες και τους αντιπαλους παιχτες και οχι με το μπασκετ που πρεπει να παιζει. Οταν ο Ιβκοβιτς ειχε παει στον Ολυμπιακο, το μεγαλο του προβλημα δεν ηταν οι νεοι παιχτες αλλα κατι παλιοσειρες σαν τον Μπουρουση και τον Παπαλουκα που το μονο που εκαναν ηταν να διαμαρτυρονται συνεχως στους διαιτητες και να χαλανε την αυτοσυγκεντρωση ολης της ομαδας.

      Διαγραφή
    2. στη φαση με τον Σπανουλη μαλλον εχεις δικιο.Αλλα για τον Μπουρουση εισαι λαθος,ο παλαβος ο κιαμος τον χτυπαει προκλητικα στο τελος εκτος φασης σχεδον.Να τα λεμε ολα ετσι,οχι οτι μας συμφερει.Με μισος τον κοπανησε ο μαυρουλης σας.

      Διαγραφή
    3. Αδερφέ ούτε φαν του Μπουρούση είμαι, ούτε του Ρούντι (σαν χαρακτήρας πάντα, γιατί είναι παικτάρα) και τρέφω απεριόριστο σεβασμό στον Σπανούλη, σαν ταλέντο σαν mentality κλπ. Αλλά αν οι ίδιες φάσεις γινόταν από την ανάποδη τι θα ακούγαμε/βλέπαμε από δημοσιογράφους/μπλόγκερς/ σχολιαστές κλπ. Και μη μου πεις ότι δεν έχουν γίνει παρόμοια περιστατικά. Ίσα-ίσα... Αλλά ο Ρούντι είναι αντιπαθητικός, ο Μπουρούσης είναι, ξέρω γω, αχάριστος, απροσάρμοστος κοκ. Και ρωτάω τους ξένους τους έχουν ρωτήσει πώς βρίσκουν τους...δικούς μας. Ας πούμε τη γνώμη έχουν για Σλούκα, Μάντζαρη, Μπράμο κλπ; Είναι καθαροί παίκτες ή τσεκουρώνουν αλύπητα; Ο Περπέρογλου και ο Τσαρτσαρής, όταν έπαιζε είναι θετρίνοι; Ο Σπανούλης έχει υπέρ του δέοντος ευνοϊκή αντιμετώπιση;

      Θερβάντες

      Διαγραφή
    4. Ο Κωστάκης ο Παπανικολάου ξεχειλίζει από πάθος. Ο Ρούντι είναι προκλητικός. Ο Άντιτς πέρυσι είχε τσαγανό, ο Φελίπε είναι προβοκάτορας και ύπουλος. Ο Μπουρούσης όσο έπαιζε στο Θρύλο ήταν ψυχάρα. Τώρα είναι $$%@@@*...
      ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    5. Οχι ρε παιδια, προς Θεου... ποιος λεει οτι δεν εφταιγε ο Πετγουεϊ?

      Απλα εγω λεω για τον Μπουρουση οτι δεν αξιζε να αντιδρασει ετσι γιατι ειναι πλεον φτασμενος και γνωστος επαγγελματιας. Τον εχω δει ομως σε αρκετα παιγνιδια της Ρεαλ φετος να διαμαρτυρεται συνεχεια στους διαιτητες ειτε εχει δικιο ειτε αδικο ακομα κι οταν του δινουν τα σφυριγματα.

      Αναρωτιεμαι λοιπον πως αυτο το παιδι που θελουμε να ειναι ο νο 1 ψηλος της εθνικης το καλοκαιρι μπορει να σοβαρος και απερισπαστος για τη δουλεια που τον θελουμε να ειναι.

      Διαγραφή
  26. μιλαμε τετοια διαιτησια μεσα στη μαδριτη ο οσφπ ουτε του παπα να μην το πει ... πανισχυρος διοικητικα ο οσφπ , νανοι μπροστα του η ρεαλ μαδριτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προκλητικη η διαιτησια οσο δεν παει.Μεχρι τεχνικη ποινη πηραν,ενω αντιστοιχες φασεις της Ρεαλ απλο φαουλ η τιποτα.Μα μεσα στην Μαδριτη;;; .Πραγματικα ισχυρη η διοικηση.Νομιζω καποιος παιχτης ισως ο Ρουντι ειπε οτι ο Ολυμπιακος εχει μεγαλο σεβασμο απο την διαιτησια.Εξωφθαλμη θα ελεγα εγω,μακαρι να σφυριζαν ετσι και εμας.

      Διαγραφή
    2. οχι γιατι μας τα πρηξαν με τους τανατζοσχοιναδες και τους σωληνες...

      Διαγραφή
  27. στο δευτερο ματς ο οσφπ θα χασει με ακομη μεγαλυτερη διαφορα . αυτοι νομιζουν οτι θα πανε να κερδισουν μεσα στη μαδριτη με τρεξιμο χαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έκατσα και είδα τον αγώνα του ΟΣΦΠ. Το σχόλιο μου είναι ότι ούτε και φέτος η Ρεάλ θα δεί άσπρη μέρα. Τον ΟΣΦΠ θα τον περάσει (3-1 λογικά) αλλά η ομάδα που θα την πάει στο physical game και θα της χαλάσει το δαντελένιο στιλ θα την κατατροπώσει. Με λίγα λόγια Μιλάνο Τσσκα και Παναθηναικός ( με την περσινή άμυνα όμως) την έχουν σε νοκ-άουτ.
    Και επειδή ο Jim έκανε προγνωστικά ας αναφέρω κ εγώ τα δικά μου:
    Βαrca Real (3-0)
    Real-Osfp (3-1)
    Milano-MAccabi (3-2)
    Tsska-Pao (3-2)

    Mε εκτίμηση
    Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα Γιατρέ!

      Μάνος

      Διαγραφή
    2. Πες τα ρε Δόκτωρ, δεν λέω πολύ καλή ομάδα η Ρεάλ αλλά κ εγώ πιστεύω ότι αν παίξει με τις 3 που ανέφερες θα χάσει!

      Νικος Μ

      Διαγραφή
    3. Γιατρε, το 3-0 ειναι πιο πιθανο για τη Ρεαλ. Αν το παιγνιδι παει στο 2-1 τοτε η Ρεαλ μπορει να ξεμεινει απο δυναμεις.

      Διαγραφή
    4. H ρεάλ φέτος έπαιξε με τις δύο σκληρές ομάδες που αναφέρεις και μάλιστα στο TOP16. Είχε μια ήττα από την CSKA εκτός έδρας και εντός κάλυψε την διαφορά σχετικά άνετα. Την Μακάμπι την νίκησε 2 φορές, δύσκολα εκτός αλλά την νίκησε και σε περίοδο που δεν καιγόταν και ιδιαίτερα για το αποτέλεσμα. Τώρα αν ο ΠΑΟ μπορεί με τα φετινά δεδομένα και την εμφανώς χειρότερη αμυντική λειτουργία να την αποκλείσει σε σειρά 5 αγώνων είναι ή άποψη σου και αν την στηρίζεις σε καθαρά μπασκετικά κριτήρια απλά διαφωνώ.

      Αυτά με τα δαντελένια κλπ όταν μια ομάδα έχει ποιότητα σε όλες τις θέσεις μου φαίνονται λίγο υπερβολές. Σκεφτείτε κάποια από τις ομάδες μας να είχε το ρόστερ της Ρεάλ, θα την είχαμε τρένο για τελικό και θα ξεχειλίζαμε περηφάνια για το μπάσκετ που αποδίδει.
      Πιστεύω θα δούμε τελικό Ρεάλ - Αρμάνι και θα γίνει χαμός μέσα στο mediolanium!! Τελικός αντάξιος των τελευταίων χρόνων σε μια Euroleague που σίγουρα είναι η καλύτερη της πενταετίας.

      Dali.S

      Διαγραφή
    5. Παιδια, η Ρεαλ ειναι ενα επιπεδο επανω σε ταχυτητα απο ολες τις αλλες ομαδες εκτος ισως απο την Μπαρτσελονα που κι αυτη δυσκολευεται να την ακολουθησει.

      Αν κατεβει ενα κλικ πιο κατω σε ταχυτητα ομως (λογω πιθανης κουρασης, τραυματισμων κλπ.) μπορει να εχει προβλημα. Υποψη οτι χθες επαιξε ουσιαστικα με 8 παιχτες (Γιουλ, Σερχι, Ρουντι, Νταρντεν, Μιροτιτς, Ρεγες, Μπουρουσης, Μεχρι) εναντι 11 του Ολυμπιακου. Ειχε και τον τραυματισμο του Ντρεϊπερ και μπορει να εχει κι αλλους (π.χ. τραυματιστηκε ο Μεχρι καποια στιγμη). Σε βαθος σειρας αγωνων, αν το ροτεϊσιον της Ρεαλ κατεβει στους 6-7 παιχτες τοτε εχει καποιες ελπιδες ο Ολυμπιακος εφοσον παρει βοηθεια απο τη θεση 3 (Περπε, Λοτζεσκι), τη θεση 5 (δεν μπορει ο καλυτερος ψηλος του Ολυμπιακου εναντιον της Ρεαλ να ειναι ο Σιμονς) και τη θεση 1 (ο Σλουκας τρομερα λαθη και μηδεν βοηθεια χθες).

      Γενικα παντως δεν...

      Διαγραφή
  29. Για τον ΟΣΦΠ:
    Η Real είναι ίσως η ποιοτικότερη ευρωπαϊκή ομάδα. Ο ΟΣΦΠ όφειλε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού, εάν ήθελε να είχε τύχη. Οφειλε, ακόμη, να παίξει με το μυαλό της, να προσπαθήσει να χαλάσει το παιχνίδι της. Τίποτε από αυτά δεν έκανε στο βάθος του παιχνιδιού. Παρασύρθηκε, εν τέλει, στο ρυθμό της. Λάθος προσέγγιση από Μπαρτζώκα και από τα γκαρντ του που προσπαθούσαν συνεχώς να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Εξαίρεση η αντίδρασή του στην 2η περίοδο που όντως ήταν πολύ καλή. Το σκληρό αμυντικό παιχνίδι, με καλή λειτουργία των χεριών, σωστές αλλαγές στα σκριν και ορθές, ομαδικές επιθετικές επιλογές που έπαιξε ο ΟΣΦΠ στο δεκάλεπτο αυτό έδειξε το δρόμο. Run and gun παιχνίδι και αργές αλλαγές στα σκριν είναι βούτυρο στο ψωμί της Ρεάλ. Τίποτε δεν έχει τελειώσει για τους Ολυμπιακούς ακόμη. Έχουν μέταλλο κι ο Λάσο έχει πάντα τον τρόπο να αφήνει τους μπασκετικούς με το στόμα ανοιχτό. Μπορούν να γυρίσουν ακόμη κι από 2-0.

    Για τον ΠΑΟ:
    Έχει την ευκαιρία του με την CSKA. Είναι σαφώς καλύτερή του, αλλά όχι ανίκητη. Είναι, όπως σωστά λέει ο Jim, υπερκτιμημένη. Κατά την άποψή μου - εδώ διαφωνώ με τον Jim - του ταιριάζει καλύτερα από την Real, αφού είναι αδύνατο να ακολουθήσει ούτε ένα δεκάλεπτο τον ρυθμό των Ισπανών. Χρειάζεται πολύ σκληρή άμυνα, ριμπάουντς, έλεγχο του ρυθμού και λίγα λάθη στην αναμενόμενα σκληρή, "απάνθρωπη" άμυνα των Ρώσων. Θα χρειαστεί μεγάλα παιχνίδια από Διαμαντίδη, Φώτση, Γκιστ και Λάσμε. Θα πρέπει να αγγίξει πολύ καλό βαθμό σε όλη τη σειρά των παιχνιδιών. Μπορεί και πρέπει να χαλάσει το μυαλό των Ρώσων. Το παιχνίδι που έκανε ΣΕΦ, παρά την ήττα του, με γεμίζει αισιοδοξία. Έδειξε ότι έχει σωστά games όχι μόνον στο set παιχνίδι, αλλά και στον αιφνιδιασμό.Ατού μεγάλο των Ρώσων ο προπονητής τους. Τεράστια φυσιογνωμία, τρομερή εμπειρία. Δεν ξέρω πως ο Φράγκι θα αντιδράσει στα δύσκολα που θα του βάλει ο Ιταλός. Λογικά δεν έχει την εμπειρία να το πράξει. Λογικά..Εάν αύριο διασυρθεί, διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι δεν θα τα καταφέρει ούτε στο δεύτερο παιχνίδι. Ο ΠΑΟ δεν μπορεί, πάντως, να γυρίσει από το 2-0. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρει ένα από τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς, εάν θέλει να πάει στο Μιλάνο.

    Αποστόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερβολικό το σχόλιο σου θα έλεγα για ρεάλ.... ¨Οταν παίξει με μια πραγματικά σκληρή ομάδα θα δεις τι έχει να πάθει..Διάβασε το σχόλιο του Γιατρού που είναι αρκετά ψαγμένος και θα καταλάβεις.

      Νίκος

      Διαγραφή
  30. Ειμαι ο μονος που πιστευει οτι αν ειχε ο Ολυμπιακος σε καλυτερη μερα(κυριως αμυντικα) Περπερογλου και Λοτζεσκι πιθανον να ειχε χτυπησει το ματς;
    Τιποτα παντως δεν εχει ακομα κριθει, μην ξεχναμε οτι η Ρεαλ ειχε απιστευτο κινητρο να παρει το χτεσινο ματς. Το πιο σημαντικο ματς ειναι αυτο της πεμπτης.

    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα.
    Σε γενικές γραμμές επιβεβαιώθηκε η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων και η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0. Η αλήθεια είναι ότι οι Ισπανοί δεν βρίσκονται στο max της φόρμας τους και φαίνεται ότι θα δυσκολευτούν αν βρουν απέναντί τους μια σκληρή ομάδα. Το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός στην παρούσα φάση δεν είναι τέτοια. Επιπλέον, η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή για την ελληνική ομάδα. Έχει 2 από τους σημαντικότερους παίκτες της (Περπέρογλου, Πρίντεζη) να προέρχονται από τραυματισμό και υπάρχει εμφανής τρύπα στα γκαρντ όπου έχουν μείνει μόνο 3.

    Σημαντικό στοιχείο της σειράς είναι ότι η απουσία του Κάρολ έχει διαταράξει το rotation του Λάσο στους γκαρντ. Επί της ουσίας παίζουν οι 3 Ισπανοί συν τον Ντάρντεν. Με δεδομένο ότι η ομάδα τρέχει του σκοτωμού είναι βέβαιο ότι θα προκύψει θέμα με την ενέργεια των συγκεκριμένων παικτών κατά την διάρκεια της σειράς. Από την άλλη, ο Ρούντι παίζει κυρίως στο 3. Ο Ολυμπιακός δεν έχει παίκτη να τον ματσάρει και ούτε μπορεί να προσαρμοστεί σε σχήμα με 3 γκαρντ λόγω έλλειψης λύσεων.

    Ο Ολυμπιακός, χθες, είχε μόνο έναν παίκτη που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Το Σπανούλη, ο οποίος είχε μικρή βοήθεια (επιθετικά μόνο) από τον Πρίντεζη. Για κάνει break στη Μαδρίτη πρέπει να βγουν κι άλλοι μπροστά. Ποιοι, όμως; Είναι πολλοί αυτοί που είναι άπειροι σε αυτού του επιπέδου τα ματς και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν.

    Έχει καταντήσει αηδία, πλέον, η κατάσταση με τον Ρούντι. Κάποια στιγμή, κάποιος θα βρεθεί που θα αναγκάσει τον Ισπανό να αλλάξει τσιπάκι. Με το ζόρι. Πότε θα ‘ναι, ποιος θα αναλάβει αυτήν την αποστολή κοινωφελούς χαρακτήρα και τι ζημιά θα προκαλέσει στον κακομαθημένο Ισπανό δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι θα γίνει.

    Ο Ολυμπιακός οφείλει να κάνει delete το χθεσινό ματς. Το ματς της Πέμπτης θα είναι διαφορετικό. Μπορεί να ελπίζει στην τόνωση της αλαζονείας των Μαδριλένων και να τους πιάσει στον ύπνο. Οφείλει να αυξήσει τα λεπτά στα οποία θα συμπεριφερθεί όπως στην 2η περίοδο. Αν όχι, θα γίνει το 2-0 και η σειρά θα πάρει τον δρόμο που προέβλεπαν οι περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ρούντι είναι τεράστιος παίχτης - σας θυμίζω ότι και στον περσινό τελικό ήταν ασταμάτητος και το πάλευε μόνος του. Ούτε ο Παπανικολάου μπορούσε να τον περιορίσει. Είναι πολύ δύσκολο να τον παίξεις και με βοήθειες - θυμηθείτε και τισ ασίστ που έδωσε χθες...

      Όσον αφορά τον χαρακτήρα του, είναι με διαφορά από τον δεύτερο ο χειρότερος στην Ευρώπη...

      Για την τύχη του Ολυμπιακού στη σειρά: όπως έχει ειπωθεί από πολλούς, η ομάδα έχει μαλακώσει φέτος αμυντικά. Πέτγουει και Λοτζέσκι αντί Άντιτς και ΠΑΠ...Επίσης δεν μπορεί να κερδίσει τη Ρεάλ παίζοντας καλύτερα από αυτήν το γρήγορο παιχνίδι. Οι Ισπανοί είναι μάστορες σε αυτό τον τύπο παιχνιδιού. Στο πρώτο ημίχρονο η μπάλα πέρασε κοντά στο καλάθι και δημιούργησε προβλήματα. Στο δεύτερο δεν έγινε αντίστοιχη προσπάθεια. Επίσης ο Ντάνστον δεν μπορεί να παίξει τον Μίροτιτς μακριά από το καλάθι.
      Για τη Πέμπτη χρειάζεται περιορισμός των λαθών, πιο αργό τέμπο και βοήθεια από όλους τους παίκτες στην επίθεση.

      Διαγραφή
    2. Επαναλαμβάνω, τι το τόσο προκλητικό έκανε ο Ρούντι εχθές; Ο Πέτγουεϊ ήταν λιγότερο προκλητικός; Ο Παπανικολάου πέρυσι ήταν ψυχάρα, ξεχείλιζε από πάθος, αλλά δεν ήταν προκλητικός, σίχαμα και διάφορα άλλα κοσμητικά, έτσι;
      Σε ποια φάση, μιλώντας για χθες, είχε άδικο ο Ρούντι; Ή μήπως ο Σπανούλης δεν είχε προκλητικές αντιδράσεις; Ας πούμε η αγκωνιά που είχε ρίξει στο Χάκετ, τι ήταν; Πάνω στη διεκδίκηση; Χειρονομία αβρότητας;
      Να χαρώ αντικειμενικότητα...
      ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    3. αραγε ποιος αλλος ισπανος παιχτης.. εχει την συμπεριφορα του ρουντι,... βεβαια παιζει στην μπαρτσα!!!
      Νομιζω οτι χθες φανηκε γιατι η ρεαλ διαλεξε ολυμπιακο.. αδυναμος στο 3 και στο 4 οι αντιστοιχοι της ρεαλ του κανανε πλακα.. λαθος του μπαρτζωκα που επελεξε τον περπε για να ματσαρει τον ρουντι αφου επιθετικα ΘΑ μπορουσε να δημιουργησει καταστασεις στο ποστ αλλα αμυντικα ηταν τρυπα!!! και καλα να ηταν ο στρατος δεν θα μπορουσε να ακολουθησει τον ρουντι που ματωσε τον οσφπ οχι μονο με τους ποντους του αλλα και την δημιουργια του.
      Επισης φανηκε ελλειψη συγκεντρωσεις αφου μετρησα τουλαχιστον 3 κλεψιματα της ρεαλ σε μπαλες πριν ακομη φτασουν στην γραμμη του τριποντου.. αστεια πραγματα..
      Π ου ειναι ο λοτζεσκι οεο?? το σουτ του λειπει και ειναι απο τους παιχτες που πρεπει να τραβηξουνε το σκορ.
      Ανεξαρτητα πως θα παει η σειρα βλεπω πολλες αλλαγες και στον οσφπ το καλοκαιρι....

      Διαγραφή
    4. Για σενα ο Ρουντι μπορει να μην εκανε κατι το τρομερα προκλητικο και συνολικα καθολη τη διαρκεια του αγωνα συμφωνω οτι δεν ηταν προκλητικος.

      Οταν ομως εχεις τη φημη του προκλητικου παιχτη και πας και κανεις μπλοκ κατεβαζοντας τα χερια στα μουτρα του αντιπαλου ΑΦΟΥ η μπαλα εχει φυγει ηδη εξω τοτε πας γυρευοντας.

      Ο Πετγουεϊ κανει καθαρο αντιαθλητικο αλλα παει πανω στα χερια του Μπουρουση και μονο σ' αυτα, Φυσικα ο Πετγουεϊ δεν ειναι Ρουντι, οτι εκανε το εκανε λογω ασχετοσυνης. Ο Ρουντι ομως ηξερε πολυ καλα τι εκανε.

      Διαγραφή
    5. Στο κάνω λιανά.

      1. Ο Ρούντι είναι σεσημασμένος. Χρόνια τώρα προκαλεί είτε με τη Ρεάλ είτε με την Εθνική. Έχει αντισυναδελφική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Τα κρούσματα είναι πολλά. Δεν χρειάζεται να τα επαναλάβω. Οπότε κάνουμε focus στον κωλοπαιδισμό του παίκτη.
      2. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν ο Πετγουέι και οι αγκωνιές του Σπανούλη στο Χάκετ. Επειδή κάποιος μπορεί να συμπεριφερθεί αντιαθλητικά σε κάποια σημεία της καριέρας του, αυτό τι σημαίνει; Ότι θα τον βάλουμε στην ίδια ζυγαριά με τον Ρούντι;
      3. Όταν οι σφυγμοί ανεβαίνουν, όταν το αίμα βράζει, όταν όλοι είναι στα κόκκινα δικαιολογούνται στιγμιαίες αντιδράσεις εκτός ορίων. Άλλο αυτή η συγκυριακή συμπεριφορά κι άλλο ο κανόνας.
      4. Ο Ρούντι (σε συνέχεια του περσινού αντιαθλητικού στο τέλος του τελικού στο Λονδίνο) κι ενώ είχε σφυριχτεί φάουλ (δηλ. η μπάλα ήταν νεκρή), πήγε να κόψει τον Σπανούλη. Εκτός από το κόψιμο, έπεσε και πάνω του χτυπώντας τον με το γόνατο γνωρίζοντας ότι ο άλλος θα αντιδράσει. Με άλλα λόγια πήγαινε γυρεύοντας. Ε, αν αυτό δεν είναι προκλητικό, τότε πες εσύ τι είναι;
      5. Κι ο Παπανικολάου τα άκουσε πέρσι. Κυρίως γιατί είναι ακόμη στην αρχή της πορείας του. Για να μην εξελιχθεί σε Ρούντι.
      6. Η άποψη κάθε ανθρώπου είναι από τη φύση της υποκειμενική. Αντικειμενικότητα έχουν μόνο τα μηχανήματα.

      Διαγραφή
    6. Σορρυ που θα το πω αλλα θα το πω
      Σπανουλης και Ρουντι απο θεμα κωλοπαιδισμου τα ιδια σ...α ειναι
      Απλα ο ενας ειναι ισπανος και ο αλλος ελληνας...
      Τα ιδια θα λενε και για Σπανουλη Κιαμο και οι ισπανοι φανταζομαι

      Διαγραφή
    7. Ο Σπανουλης εχει μεγαλο θεμα με τον εαυτο του αλλα κωλοπαιδο δε νομιζω οτι ειναι.Ποιον εχει πειραξει; Τρωγεται με τα ρουχα του, ζηταει σεβασμο, γκρινιαζει καμια φορα αλλα δε βλαπτει καποιον αλλον εκτος απο τον εαυτο του και την ομαδα του. Χτυπησε μια φορα το Χακετ και εσπευσε αμεσως να του ζητησει συγγνωμη. Ειμαι βεβαιος οτι κι ο ιδιος αισθανθηκε ασχημα.Χιλια στραβα να του βρουμε αλλα μην του φορτωνουμε κουσουρια που δεν εχει.

      Διαγραφή
    8. Προκαλει με καθε ευκαιρια που του δινεται και αυτο λεει πολλα για το χαρακτηρα του...

      Διαγραφή
    9. Παιδες δεν τιθεται θεμα αν ο Ρουντι ειναι κωλοπαιδο, γιατι ολοι ξερουμε οτι ειναι. Παρολαυτα χτες δεν εκανε τιποτα προκλητικο. Μαλλον εχουν μαζευτει πολλα απο αλλα του παιχνιδια και του τα βγαζουμε σημερα. Οσο για τον Σπανουλη μπορει να εχει απειρα κομπλεξ με τον εαυτο του αλλα ποτε δεν θα τον ελεγα κωλοπαιδο ή φασαρία. Αν υπαρχει μια ομαδα που προκαλεσε χτες αυτη κατα τη γνωμη μου ειναι ο Ολυμπιακος. Ειδικα ο Πετγουει ηταν για πολλες μπατσες χτες. Πολυ θα το ευχαριστιομουν αν τις ετρωγε απο το Μπουρουση.
      Κώστας Β.

      Διαγραφή
    10. Προς 77 15 Απριλίου 2014 - 11:57 μ.μ.

      Διαφωνώ ότι ο ΟΣΦΠ χθες είχε ΜΟΝΟ τον VSpan στην επίθεση. Είχε ΚΥΡΙΩΣ τον VSpan επίθεση, αλλά τόσο ο Πριντ όσο και ο Simmons ήταν πολύ καλοί, αν υπολογίσουμε και την επιστροφή του πρώτου από μακροχρόνια απουσία λόγω του τραυματισμού του. Απλά τρεις δεν είναι αρκετοί απέναντι σε μια ομάδα όπως η Real.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  32. τι εγινε ρε παιδια γιατι τοσο μενος για τον ρουντι?διαβαζοντας τους διαφορους δημοσιογραφισκους(περπεριδη,καβαλιερατο,διαμαντοπουλο,μελαγιες) στα διαφορα site θα νομιζε κανεις οτι ο ισπανος εκανε τα αισχη..δικαιωμα του δεν ηταν να κοψει την μπαλα στο μπασιμο του σπανουλη?κ αν του ριξε κ μια ψιλη στο κατεβασμα και τι εγινε?μες στο παιχνιδι ειναι αυα..χθες ειδαμε λαβες αλα smackdown απο τον αοιδο πετγουη πανω σε ρεγεςκ μπουρουση..οσο για τις διαμαρτυριες κ αυτες μεσα στο παιχνιδι ειναι..σε καθε αμφισβητουμενη φαση το χερι του σπανουλη εχει αγκυλωση προσπαθωντας να δειξει στους διαιτητες οτι η μπαλα ειναι του γαυρου..περαστικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. O Olympiakos mporei na parei paixnidi stin ispania mono an riksei to rythmo(opws tha ekane O Panathinaikos)..Me ayto to basket typou trexala panw katw me tin Real den yparxei periptwsi na epinviwsei.Prepei na tous ksepatwsei stin amyna kai na tous xalasei to myalo.Fanike st 2ro dekalepto pou esfikse ligo tin amyna pws arxisan na mplokaroun kai na xalaei to myalo tous.Eidika O Sergio.gia mena pera apo 2-3 megala shoot den ekane kai kanena trelo paixnidi.Mporei kai kalytera.
    To gegonos oti o Matzaris fainotan argos otan etrexe I Real kati deixnei....

    Kali epityxia sin Panatha smr!Perimenw skliro paixnidi!

    Dimitris Gloucester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μάγκες, και των μεν και των δε, έχουμε 2014. Ο Σπανούλης έχει 4 χρόνια που έφυγε από την ομάδα σας. Με το να συνεχίζεται να κρατάτε αυτή τη στάση απέναντί του μόνο κακό κάνετε στην ομάδα σας μακροπρόθεσμα αλλά δεν το καταλαβαίνεται.

    Ο Ολυμπιακός (όπως και ο Παναθηναϊκός) δεν είναι του επιπέδου των προηγούμενων ετών. Οφείλουμε, με την ταυτόχρονη μείωση των budget, να ρίξουμε και τις απαιτήσεις που έχουμε για τις ομάδες μας.

    Όσων αφορά στα του χτεσινοβραδινού "ματσακίου" της ομάδας μου τώρα. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: Φαβορί vs Outsider 1 - 0. Και η ζωή συνεχίζεται.

    Γιώργος Μετ/ση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου, εάν ο κόσμος του ΟΣΦΠ αλλά και ο ίδιος ο Σπανούλης έδειχνε να το έχει ξεπεράσει το θέμα (όπως πχ το έχει ξεπεράσει από την πρώτη στιγμή ο Περπέρογλου). Όπως όμως φανηκε και στο τελευταίο ματς στο ΣΕΦ με ΠΑΟ, ο μεν κόσμος του ΟΣΦΠ -καποιοι εστω - κραζανε το Σπανουλη για την έως τότε κακή του απόδοση απέναντι στους πράσινους (παρότι έχει συμβάλει καθοριστικα στο να γινει δις πρωταθλητης Ευρωπης ο ΟΣΦΠ και γενικά να ξεπερασει την ηττοπάθεια 15 ετών), ο δε παίχτης, έσπευσε να πανηγυρίσει έξαλλα το νικητήριο τρίποντο καθως και να "απαντησει" σε όσους τον κραζανε.

      Εάν λοιπόν ΑΚΟΜΑ αρκετοί φίλοι του ΟΣΦΠ τρώγονται (!) για την απόδοση του Σπανουλη στα μεταξύ μας ματς, τον κραζουν, κλπ, αντί να τον έχουν εικόνισμα στον Πειραιά, τι περιμένεις από τους φίλους του ΠΑΟ που στην τελική είναι αυτοί που νιώθουν "πληγωμενοι¨ από την αποχώρηση του Σπαν από την ομάδα τους?

      Διαγραφή
  35. Καλησπέρα και από εμένα..

    Για μένα θα είναι εξάρχής μεγάλη έκπληξη αν περάσει 1 εκ των δύο ελληνικών ομάδων στο φάιναλ-φορ..Θα πρέπει να γίνουν φοβερά πράγματα..Χθες σου δινόταν η εικόνα από ένα σημείο και μετά ότι δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός. Ακόμα και αν ο Μπαρτζώκας επιχειρήσει να παίξει χετζ-αουτ η ζον πρες με τον Ρούντι αυτομάτως...Θα δημιουργηθεί αλλού σημαντικό κενό το οποίο θα το εκμεταλλευτεί ένας άλλος παίκτης....Για να περάσει ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει κάτω από 10-12 λάθη, να μην χάνει την μάχη των ριμπάουντ, να βάζει ο Σπανούλης 15+πόντους, να βάζει 3-4 τρίποντα ο Λοτζέσκι, να κάνει τα ματς της ζωής του ο Ντάνστον και να πάιξει επιτέλους για 4-5 λεπτά έστω ο Κατσίβελης πάνω στον Γιουλ....

    Όσο για τον Παναθηναικό μπασκετικά μου φαίνεται υπερβολικά δύσκολο να περάσει την Τσσκα...Πρέπει Μαυροκεφαλίδης-Μπατίστ να πάρουν κανένα redbull...Μόνο έτσι...

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Νέα απώλεια για την back court της Ρεάλ. Ο Ντρέιπερ έσπασε το χέρι του και χάνει τα υπόλοιπα ματς της σειράς. Η περιφερειακή γραμμή των Μαδριλένων αποτελείται πλέον από τους 3 Ισπανούς (Σέρχι, Γιουλ, Ρούντι) και τον Ντάρντεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τσσκα - Παναθηναικος σημερα!

    -πλειοφ 2011 Μπαρτσελονα - Παναθηναικος μια σειρα που θα μεινει στην ιστορια για τις απιστευτες μαχες που δοθηκαν στο παρκε αλλα και στους παγκους

    -πλειοφ 2012 Παναθηναικος - Μακαμπι μια σειρα που εγιναν 2 break στο πλεονεκτημα εδρας και τελικα κριθηκε στο πεμπτο παιχνιδι στο τελος

    -πλειοφ 2013 Μπαρτσελονα - Παναθηναικος μια σειρα που εγιναν και παλι 2 break της εδρας και κριθηκε στο πεμπτο ματς

    -πλειοφ 2014 Τσσκα - Παναθηναικος μετα τις απιστευτες μαχες των πλειοφ των τελευταιων χρονων θα πρεπει να περιμενω τιποτα λιγοτερο απο τους δυο μεγαλυτερους γιγαντες του ευρωπαικου μπασκετ;

    θα χορτασουμε μπασκετακι και σημερα
    ΥΓ. πρωτος σκορερ σημερα προβλεπω να ειναι ο Ραιτ με δευτερο τον Μαυροκεφαλιδη.
    Κώστας Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χθες η Ρεάλ έδειξε το πόσο αποπνικτική μπορεί να γίνει για τον αντίπαλο και το τι τέμπο μπορεί να πιάσει αν της δοθεί η ευκαιρία.
    Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που στραγγάλισε τον Ολυμπιακό στο 1ο δεκάλεπτο του αγώνα κυρίως.
    * Ο Λάσο είχε διαβάσει άψογα τις καταστάσεις εισαγωγής του Ολυμπιακού στο μισό γήπεδο και με τον άψογο εδώ Ρούντι,και όχι μόνο, πίεσε την εισαγωγική πάσα,κάτι που τον έσπρωξε σε αιφνιδιασμούς και εύκολους πόντους ανοίγοντας τον ρυθμό και δίνοντας ώθηση στην ομάδα.
    *Πραγματικά φοβερή η ταχύτητα που οι Μαδριλένοι κατάφερναν να εκτελούν είτε στο ανοιχτό γήπεδο είτε στο 5ον5 με εξαιρετική κίνηση πίσω από σκριν και φοβερές συνεργασίες σε ταχύτητα και εκτέλεση μεταξύ του μπακόρτ της Ρεάλ.Δε θέλω να τους φαντάζομαι και με έναν υγιή Κάρολ...
    *Η Ρεάλ είχε δώσει μεγάλη έμφαση στο στοπ του Σπανούλη επιλέγοντας κυνήγι του ψηλού μην αφήνοντας το σουτ και έτοιμου κλεισίματος όλης της άμυνας από τη στιγμή που παίρνει το σκριν.Αν και του έδωσε τις ευκαιρίες να πάρει διαδρόμους προς το καλάθι ήταν τέτοια η ένταση με την οποία τον καταδίωξε και του έκλεισε το τελείωμα που δεν του άφησε πολλά περιθώρια...Αν και ο Σπανούλης πήγε σε κάποια φονικά σουτ,δεν είχε ασφάλεια να πιαστεί από σταθερή δημιουργία και παίκτες συμπαραστάτες,σε παιχνίδι που πήρε σχεδόν όλες τις επιθέσεις του Οσφπ.
    *Ο Ολυμπιακός όπως αναμενόταν χτύπησε πολύ με κεντρικά πικ ν ρολ.Η Ρεάλ είδαμε να έχει πέρα από την πιεστική και push up άμυνα των περιφερειακών μια πολύ καλή προστασία του καλαθιού με τους 2 ψηλούς να σκεπάζουν το καλάθι.Κάτι παρόμοιο σε διάταξη με αυτό που είχε και η Αρμάνι στο Μιλάνο,καταστάσεις οι οποίες δυσκολεύουν πάρα πολύ τον Ολυμπιακό.
    *Ο Ολυμπιακός πήγε με επιμονή σε πάσες μέσα στη ρακέτα.Αξιοσημείωτη η βοήθεια του Σίμονς που ήρθε από το πουθενά και έδωσε πολύ σημαντική βοήθεια στο παιχνίδι above the rim όπου αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα αρχικά ο Όσφπ.Έχουμε πει ο Αμερικανός είναι πραγματικά παρα πολύ καλός παίκτης στον τομέα αυτό,είναι αφεντικό στα ριμπάουντ,αν είχε καλύτερο finishing ability θα μιλάγαμε για άλλον παίκτη.
    *Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να βάλουν τη μπάλα στο ποστ όπως θα ήθελαν,δεν έβγαλαν φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο,πήγαν σε αποκλειστική pick and roll offense με Σπανούλη να αναλαμβάνει το βαρύ μερίδιο και Σλούκα να προσπαθεί να τον αποφορτίσει.Σημαντικό θα έλεγα το γεγονός ότι ο Μάντζαρης στάθηκε κάτω του μετρίου σε αυτό το ματς.΄Ηταν φανερό ότι χρειαζόταν ένας ακόμα παίκτης να πιαστεί η ομάδα από την περιφέρεια για να απεγκλωβίσει το κεντρικό πικ ν ρολ του Ολυμπιακού στο οποίο είχε δώσει η Ρεάλ την προσοχή της,και γέμιζε παίκτες την περιοχή μεταξύ ζωγραφιστού-βολών-3πόντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τι θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός.Ξεκινάμε με το τελευταίο.Θέλει καλή κυκλοφορία της μπάλας.Η Ρεάλ είχε μια αντιμετώπιση που έδωσε προσοχή στο να κλείσει τους εύκολους πόντους σε ζωγραφιστό και τρίποντο μετά από σκριν(άσχετα από αυτά που έβαλε ο Σπανούλης).Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει πραγματικά καλά εδώ,να κυκλοφορήσει τη μπάλα γρήγορα και έξυπνα και να χτυπήσει στα closeout με καλό midrange shooting.Κλειδί ο Λοτζέσκι,και το πόσο ο Μάντζαρης θα βοηθήσει στη σωστή δημιουργία καταστάσεων
    *Να αποφύγει τα λάθη στο μισό γήπεδο.Κατά προτίμηση να επιλέγει το transition game όποτε μπορεί,αλλά να είναι πολύ προσεκτικός με σκαλοπάτια στην επίθεση μισού γηπέδου.Είδαμε ότι προσπάθησε πολύ να πάει τη μπάλα χαμηλά στο ποστ.Δυστυχώς στο 3 Ρεάλ με Ντάρντεν αλλά και Ρούντι σούπερ αμυντικούς δεν ποστάρεται.Ο Ισπανός δίνει τρομακτική ενέργεια στην ομάδα του,πάντα πάει για το κλέψιμο,παίζει σε άλλους ρυθμούς...Χθες ήταν χάρμα ιδέσθαι.Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί παιχνίδι μεγαλύτερης έντασης-ενέργειας,με πρωτοστάτη τον Πρίντεζη και τους άμεσους πόντους του.
    -Άμυνα.Ο Όσφπ δεν απέδωσε καλά χθες στην άμυνα σε όλο το ματς.Έχανε συγκέντρωση και αμυντικό πλάνο ανά διαστήματα.Η αντιμετώπιση στον Σέρχιο ήταν καλή,όμως οι περιστροφές της ομάδας στα plays της Ρεάλ στις off the screen καταστάσεις ήταν κακές και έφερναν ανισορροπία στην άμυνα των ερυθρόλευκων.Οι προσωπικές άμυνες σε παίκτες όπως ο Μίροτιτς και Ρούντι είχαν πολλά προβλήματα(δεν υπάρχουν φέτος Παπ,Άντιτς που ταιριάζουν) ενώ οι επιστροφές στο τρανζίσιον ήταν μέτριες.Οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού εκτός του Μάντζαρη έχουν πρόβλημα στο να κοντρολάρουν εκεί το ρυθμό στις αλλαγές ταχυτήτων.Ο Λο ήταν απόλυτος ελεγκτής τρανζίσιον στο παιχνίδι,φέτος πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις εδώ.
    -Και νεύρο.Η αποστολή είναι δύσκολη...αν δεν δώσεις το 100% σου σε όλα τα παιχνίδια δύσκολα θα κοντράρεις αυτή την πυραυλοκίντητη Ρεαλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή