Athlenda

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ..


Ο Ολυμπιακός πιστοποίησε την ανωτερότητα του στο παρκέ, νικώντας και τους δαίμονες του ΟΑΚΑ που τελικά πάντα θα εμφανίζονται, απέναντι σε έναν πνιγμένο και χωρίς φαντασία Παναθηναϊκό που "ήθελε" αλλά δεν δικαιούταν τίποτα από το παιχνίδι. Πλήρης κυριαρχία των ερυθρόλευκων που μάλλον αδίκησαν τον εαυτό τους στο τελευταίο δεκάλεπτο.. Το Hoopfellas σχολιάζει.. 



Έτσι ακριβώς.. Η καλύτερη ομάδα νίκησε το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ απαντώντας στο ερώτημα φόρμα ή έδρα/παράδοση που θέσαμε το απόγευμα πριν το ματς. Γιατί οι ερυθρόλευκοι, αυτή την περίοδο είναι όντως η καλύτερη ομάδα στο παρκέ. Υπερέχει σε φρεσκάδα, πατάει πάνω στη χημεία που της δίνει η καλύτερη στελέχωση και πλέον στην υπεροχή της και στο κοουτσάρισμα. Ξεκάθαρα πράγματα, που μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε έχει μια στοιχειώδη σχέση με το μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, είναι ομάδα η οποία overall τοποθετείται σαφώς στην ίδια κατηγορία με τον Ολυμπιακό. Είναι κοντά οι δύο ομάδες. Όμως έχει "ταβανιάσει". Δεν έχει έμπνευση , οξυδέρκεια από τον πάγκο και την ικανότητα να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό -σε επίπεδο "προσαρμογών" μέσα στη σειρά- που θα αλλάξει το μομέντουμ των τελικών και θα του δώσει και πάλι το τιμόνι. Είναι προβλέψιμος και δεν μπορεί να αξιοποιήσει το θεωρητικό του πλεονέκτημα στη φροντκόρτ αφού αιμορραγεί κατά συρροήν στα γκαρντ, όπου ο αντίπαλος υπερέχει σε βαθμός τεράστιο. Δε φτάνει λοιπόν το πάθος, από το οποίο οι γηπεδούχοι είχαν μπόλικο (εξ'ου και η υπεροχή στις κατοχές).

Μερικά στοιχεία για το παιχνίδι που υπογράμμισα..


-Ο Ολυμπιακός ακολούθησε πλήρως, σε άμυνα και επίθεση, τον "οδηγό" που του χορηγήθηκε από τα δύο πρώτα ματς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βασίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου σε μια 4 out-1 in offense με στόχο να αυξήσει τον διαθέσιμο χώρο στην επίθεση του και να "βάλει" στο μισό γήπεδο το πλεονέκτημα των ποδιών του σαν ομάδα. Αυτή η διάταξη (με post παίκτη τον Ντάνστον που λογικά έπαιξε τα περισσότερα λεπτά) που ευνόησε σχήματα με 3 γκαρντς, απαιτούσε από τον ποστ ψηλό να διευκολύνει την κυκλοφορία όποτε βρισκόταν στη γραμμή των προσωπικών ενώ παράλληλα έδινε flare screens, down screens και back screens στους εξωτερικούς στις περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός δεν επέλεγε να είναι στατικός. Με αρκετά καλό spacing και εισαγωγή στο κομμάτι εκτέλεσης (πάντα στην 4 out-1 in offense) το σκρίν του Ντάνστον στο "1" στον άξονα, ο Ολυμπιακός βρήκε πολλές καταστάσεις θετικές για αυτόν και ευτύχησε να βάλει σουτ-κλειδιά, παίζοντας λιγότερο post up επίθεση και χτυπώντας επίσης λιγότερο στα close outs σε σετ καταστάσεις, αντίθετα με το τρανζίσιον όπου έψαξε περισσότερο την αδύνατη πλευρά. Σε αυτήν λοιπόν την 4-1 επίθεση είδαμε παιχνίδια με δόλωμα το κεντρικό pick&roll Σπανούλη-Ντάνστον και τον Αμερικανό να κάνει flare screen (αντί να κινείται προς τη ρακέτα) στον "φλοταριστό" Διαμαντίδη ώστε σε απόσταση μιας πάσας οι ερυθρόλευκοι να βρίσκουν καλό σουτ από την κορυφή της ρακέτας, τον Πρίντεζη να εναλλάσσεται σε high post και χαμηλό post, κατεβαίνοντας (με τον Ντάνστον να ανεβαίνει πολύ διακριτικά για να μη χαθεί η αλλαγή και το miss match του "Πρι") στο ζωγραφιστό με τον περιφερειακό του Παναθηναϊκού. Είδαμε επίσης ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας ενθάρρυνε πολύ τον Κόλινς να επιτεθεί σε ένας με έναν καταστάσεις άμεσα, πριν το μισό της επίθεσης όπου η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν έχει δυναμώσει τόσο όσο στα τελευταία 10-12''.


Στο αμυντικό κομμάτι οι ερυθρόλευκοι αμύνθηκαν ομαδικά στο post, πάλι με οδηγό την τακτική του 2ου τελικού,  καθώς "έσυραν" τον ψηλό πιο κοντά στον post player του Παναθηναϊκού και έτοιμο για βοήθεια, για αυτό και οι γηπεδούχοι έψαξαν σε πολλές των περιπτώσεων την πάσα στο κέντρο της ρακέτας. Η "απομόνωση" με την αυστηρά 2 εναντίον 2 άμυνα στο πράσινο pick&roll πέτυχε και πάλι να κρατήσει χαμηλά τα περιφερειακά ποσοστά του Παναθηναϊκού (4/18 τρίποντα) και ήταν αυτή που κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στο 62-64, όταν ο Διαμαντίδης γνωρίζοντας ότι δύσκολα θα βρεί περιφερειακή πάσα, ρίσκαρε σε πρώτο χρόνο πετώντας τη μπάλα ψηλά στον -τα έχω δώσει όλα- Λάσμε..


-Για τον Παναθηναϊκό έχω να πω ότι ήταν κακός. Το ντεπόζιτο φαίνεται να έχει αδειάσει μετά την υπερπροσπάθεια του 4ου ματς απέναντι στην ΤΣΣΚΑ μιας και η ομάδα δυσκολεύεται να φτάσει στο επίπεδο δυνάμεων που έδειξε νωρίτερα στη σεζόν. Η ομάδα παρουσιάστηκε τόσο στατική που η επιμονή της να βάζει τη μπάλα χαμηλά στο miss match που δημιουργούταν στον άξονα σε συνέχεια, έκανε την επίθεση προβλέψιμη "καίγοντας" μια από τις πιο παραγωγικές καταστάσεις για σκορ. Ουσιαστικά οι πράσινοι στηρίχτηκαν στο πάθος τους και τη δύναμη της συνήθειας για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, υποστηριζόμενοι από το λάθος του κόουτς Μπαρτζώκα να εμπιστευτεί στην 4η περίοδο τον μέτριο στο ballhandling Κόλινς στη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση. Χωρίς προσωπική φάση, δημιουργία και με τραγικές μορφές τους -εκτός Διαμαντίδη- περιφερειακούς, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τύχη. Επίθεση χωρίς κίνηση, πνιγμένες πάσες και νευρικότητα. Ο Κάρι (που είναι σε χαμηλή πτήση καιρό τώρα) γνωστός για το καλό, προσεγμένο shot selection του χρόνια τώρα, αναγκάστηκε να πάρει "άσχημα" σουτ που δε θα έπαιρνε ποτέ γιατί τον "έπνιγε" η πάσα του συμπαίκτη του στο χρονικό timing. Ο Παππάς, παροπλισμένος.. Τα έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση, δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνομαι..


Πολύ κακή η transition άμυνα επίσης. Παρατηρείστε πόσο εύκολα εισάγει τη μπάλα ο Ολυμπιακός από το φτερό στην  transition επίθεση στο ζωγραφιστό ή τον τρόπο που μεταφέρει (πάλι στο τρανζίσιον) τη μπάλα στην αδύνατη πλευρά για close out. Ναι, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε κλέψει το ματς όπως ήρθαν τα πράγματα. Δε το άξιζε όμως σε καμία περίπτωση. Περισσότερο κακός ήταν ο αντίπαλος που έχασε το μυαλό του και σταμάτησε να διαβάζει. Μια ματιά στις επιθέσεις των ερυθρολεύκων στο διάστημα της πράσινης επαναφοράς θα σας κάνει να καταλάβετε.. Και εάν δεν ήταν το λάθος του Διαμαντίδη (το μομέντουμ έλεγε τρίποντο) και το παλικαρίσιο καλάθι του Σπανούλη, πιθανόν ο Ολυμπιακός θα γνώριζε τραγωδία μεγαλύτερη του 2010..

Το ότι ο Παναθηναϊκός ήταν συνολικά σε άσχημη ημέρα δεν αναιρεί την σπουδαία ατομική εμφάνιση των Δημήτρη Διαμαντίδη και Στεφάν Λάσμε. Ο αρχηγός μοιάζει να κράταγε δυνάμεις όλη τη χρονιά για αυτά τα παιχνίδια, όπου παίζει πάνω από τις φυσικές του δυνάμεις. Ειλικρινά, είναι στιγμές που δείχνει ότι εάν ήταν 30 ετών σήμερα, θα μπορούσε να πάρει τη σειρά μόνος του. Όμως δεν είναι..Και η περιφέρεια του Ολυμπιακού είναι πολύ ποιοτική και πολυπρόσωπη. Ο Στεφάν Λάσμε τώρα.. Κατ'εμέ ο κορυφαίος του γηπέδου. "Σκυλί του πολέμου" που κέρδισε σχεδόν όλες τις μάχες και το ξαναλέω, αναγκάζεται να κάνει όλη τη χρονιά πράγματα πάνω από τις δυνάμεις στο επιθετικό κομμάτι (και τα κάνει με επιτυχία). Τεράστια αξία. Στην απέναντι πλευρά το δίδυμο της θέσης "4" τελείωσε τον αντίπαλο. Πρίντεζης (MVP μέχρι τώρα του ΟΣΦΠ και η πιο ασφαλής επιθετικά λύση) και Πέτγουεη ( έχει κάνει step up στις σειρές με Ρεάλ και ΠΑΟ) ήταν εξαιρετικοί..


-Πλέον έχουμε φαβορί και μάλιστα μεγάλο. Ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερο μπάσκετ, είναι πιο φρέσκος, ξεπέρασε τον σκόπελο του ΟΑΚΑ και έχει την έδρα για να τελειώσει τη σειρά. Η εικόνα είναι φανερά υπέρ του και δίκαια θεωρείται το φαβορί για τον τίτλο. Ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει αδειάσει. Σίγουρα το ένστικτο της επιβίωσης είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον άνθρωπο και ένα διπλό στο Φάληρο θα κάνει τους πράσινους φαβορί πριν το 5ο ματς, πολύ περισσότερο από ότι θα ήταν σε περίπτωση που η έδρα εκατέρωθεν προστατευόταν. Αλλά η εικόνα δείχνει Ολυμπιακό. Θα το μάθουμε αύριο..

Υ.Γ: H off-season έχει πολύ ψωμί φέτος.. Πολύ όμως.. Και το Hoopfellas είναι το σωστό μέρος όπως κάθε καλοκαίρι..


  Υ.Γ1: Βασίληηηη......???? Ντροπή..!

366 σχόλια:

  1. Kαλησπέρα Τζίμ, για φήμες περι Ιβάνοβιτς και ΠΑΟ γνωρίζουμε κάτι παραπάνω ?

    Aυτό και τίποτα παραπάνω --> https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t1.0-9/10374466_10152479623774801_7348421883745680552_n.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ατζεντης του Ιβανοβιτς στην Ελλαδα μολις ειπε στο τουϊτερ οτι δεν υπαρχει καμια συμφωνια.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα παιδιά. Αύριο έχουμε τελικό. Ας τελειώσουμε και τα μιλάμε.. Άλλωστε οι περισσότεροι ξέρουν ότι το Hoopfellas είναι η πιο μυημένη σελίδα στα περί-Ιβάνοβιτς coaching tactics από ιδρύσεως..

      Διαγραφή
  2. jim o pao prepei na kineithei gia doelmann

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα, ειδικα τωρα που πηγε στη Μπαρτσα.

      Εξαλλου, τι να τους κανουν τοσους παιχτες?

      Διαγραφή
    2. Θα παίξουν πολλά λεφτά για Ντόελμαν..

      Διαγραφή
  3. Γεια και χαρα Τζιμ πολυ καλος και παλι. Ο Αλβερτης βλεποντας οτι η ομαδα δεν τσουλαει και οτι ο Φωτσης συνεχιζει να μην ειναι καλα αποφασισε να βαλει τον Γκιστ. Τι θα εκανες στην θεση του; Θα τον πεταγες μεσα με ρισκο (οπως εχει τωρα η κατασταση) να τον χασεις για το ματς στο Φαληρο η θα τον κραταγες φρεσκο για να ειναι πιο κοντα στο 100% του για το 4ο παιχνιδι; Επισης οπως λες και εσυ εστω Καρι η Ουκιτς ενα καλο παιχνιδι...Αλλιως δεν γινεται να τα κανει παλι ολα ο κορυφαιος Διαμαντιδης...Εστω λιγη βοηθεια στο σκορ. Ο Μπραμος καπως βελτιωσε την κακη του εικονα καιρο τωρα προχθες. Ελπιζω να τον ακολουθησουν και οι αλλοι. Ανυπομονω πραγματικα για την off - season. Θελω να δω τι σοι περιφερειακους θα παρουμε; Θα σε ακουσουν επιτελους και θα προστατεψουν τον αρχηγο; Τζιμ πιστευω πως ο Διαμαντιδης με πολυ προσεγμενη στελεχωση γυρω του μπορει ακομα να παιζει για 20 λεπτα στο κορυφαιο επιπεδο και να μιλαμε ακομα για τον καλυτερο παικτη της Ευρωπης, τι λες; Περιμενω την απαντηση σου. Ελπιζω να μην κουρασα.
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φιλαράκι. Όχι, θα έκανα ότι και ο Αλβέρτης. Θα τον έβαζα να παίξει. Το τρίτο ματς ήταν κομβικό, κακά τα ψέμματα. Ο Μπράμος παραμένει κακός. Απλά δεν ήταν άφαντος.. Σε χαμηλή πτήση εδώ και πολύ καιρό. Ο Διαμαντίδης μπορεί να είναι ο ηγέτης της ομάδας βγαίνοντας για 20 ποιοτικά λεπτά από τον πάγκο. Σε ρόλο Παπαλουκά ας πούμε στην ΤΣΣΚΑ. Όχι δε θα είναι ο Νο1 της Ευρώπης αλλά μπορεί να είναι ο Νο1 στα τελευταία 3 λεπτά ενός κλειστού ματς..

      Διαγραφή
  4. Πιστεύεις ότι ο Μάντζαρης πρέπει να ανανεωθεί τώρα ή στο τέλος όπως έγινε και με Σπανούλη ? Αν φύγει πιστεύεις ότι παίζει άνετα παντού? (για Ευρώπη μιλάμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρειάζεται προετοιμασία αλλά πάντα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Στάρτερ σε συγκεκριμένο αγωνιστικό περιβάλλον σε υψηλό επίπεδο, ναι. Θα τον υπέγραφα προσωπικά ασυζητητί..

      Διαγραφή
  5. Πολυ σωστο αρθρο και παλι Jim, ο Παο εδειξε οτι το ηθελε πολυ αλλα απλα αδυνατουσε. Νομιζω τα λαθη του Ματσιουλης στα κρισιμα σημεια επισης πονεσαν πολυ, αλλα και αυτα ακομα φαινεται πως εγιναν λογω της υπερβολικης θελησης και παθους που ειχαν οι Πρασινοι. Ο Ολυμπιακος των 3ων πρωτων δεκαλεπτων απο την αλλη, ηταν ο πιο ηρεμος Ολυμπιακος που εχει παρουσιαστει στο ΟΑΚΑ τα τελευταια χρονια, αν εξαιρεσουμε τον Μπαρτζωκα που εχει καταντησει γραφικος (ακομα και αυτος, πιο ηρεμος ομως..). Ειχε σωστες αποφασεις στην επιθεση και σαφες πλανο, τελικα το +25 εδωσε πολυ αυτοπεποιθηση και καθαρο μυαλο.
    Μπορει να μαι Παναθηναικος, αλλα δε θελω να το παρει η ομαδα μου φετος, για δυο λογους. Πρωτον δε θελω να μακιγιαριστουν τα τεραστια θεματα του ροστερ, και δευτερον γιατι πολυ απλα καποιες φορες πρεπει να δεχεσαι τις συνεπειες των λαθων σου (στελεχωση και αποπομπη Πεδουλακη) ωστε να μην τα ξανακανεις.

    Σχολιο για Ivanovic ?

    Μανωλης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστές απόψεις Μανώλη. Ο Ματσιούλις βγάζει τεράστιο πάθος, ειλικρινά δε μπορώ να του χρεώσω ούτε αστοχία ούτε τίποτα. Καταθέτει πολλά στο παρκέ και για εμένα αυτό είναι το πιο σημαντικό πέρα από ταλέντο κλπ.

      Διαγραφή
  6. Ωραία ανάλυση Τζιμ.
    2 σχόλια και από μένα.. Ο Παο με 4 παίκτες δεν πάει πουθενά. Επιτρέπεται επαγγελματίας παίκτης να τα χάνει μόνος του κάτω από το καλάθι ή να κάνει σουτ ταμπλο και έξω (Ραιτ);;;; Επιτρέπεται να χεις ψηλό γύρω στο 2.10 ο οποίος να μην μπορεί να τελειώσει φάσεις στο ζωγραφιστό, να μην κερδίζει προσωπικές μονομαχίες στην άμυνα και να μην σου παίρνει ούτε ριμπαουντ(Μαυροκεφαλίδης);; Αυτός ο Ούκιτς είναι παίκτης 800.000 ευρώ τη στιγμή που υπάρχουν Αμερικανοί καλυτεροί του με 100.000 και κάτω;;
    όλη τη χρονιά διαβάζω δικαιολογίες για τραυματισμούς απ'το καλοκαίρι, για κακή ψυχολογία κτλπ.. Είσαι επαγγελματίας παίκτης με λυμένο το οικονομικό σου πρόβλημα. Δεν δικαιολογείται να μην δίνεις το 100% σε κάθε αγώνα. Τέλος
    Γιαννακόπουλος απλά τραγικός. Έχω φίλους βάζελους που ντρέπονταν την επόμενη μέρα του αγώνα..
    Όσο για Ολυμπιακό..Ομάδα χειρότερη της περσινής μεν, με πολλές προοπτικές δε. Για μένα με ένα 3αρι φονικό όπλο και με έναν ψηλό τύπου Σοφοκλή σηκώνει Ευρωλίγκα του χρόνου. Μόνη παραφωνία που νομίζω ενοχλεί πολλούς είναι το γλείψιμο στον Σπανούλη από όλους. Οκ είναι παικταράς αλλά αδικούνται παιδιά όπως ο Πρίντεζης που έχει κάνει ματσάρες στη σειρά..
    Α! και respect στον Διαμαντίδη. Ιδρώνει τη φανέλα όσο κανένας και μου φάνηκε να στεναχωρήθηκε πιο πολύ από όλους για την ήττα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε κανεις λογικος παναθηναικος δεν θα σου πει οτι ο ΔΓ εχει δικιο

      Διαγραφή
  7. @jim
    φιλε μου κατι λειπει απο το αρθρο σου, το οποιο δεν με στεναχωρει ομως καθολου!!!!

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. gskordak αν δεν το ξερεις ο Σχοινας ειναι γαυρος,υπαρχει φωτο μεσα στο τηγανι με κοκκινο κασκολ, κυκλοφορει εδω και λιγες μερες στο νετ και δεν ειναι μονταζ.

      Διαγραφή
    2. http://2.bp.blogspot.com/-MOZs823A_s8/U4oatoiQqjI/AAAAAAAAEBw/x7Hvgxznock/s1600/ref.jpg

      Διαγραφή
    3. 3.04 αυτη ειναι;;;;; μπορει να κανω λαθος η μηπως υπαρχει αλλη.

      Διαγραφή
    4. Αυτά τα περί Σχοινά είναι αστειότητες. Ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας διαιτητής. Τον γνώρισα πριν από 26 χρόνια, το 1988, όταν και οι δύο περάσαμε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Είναι ταλαντούχο, ευφυές και , να το πω κομψά, σκληρό άτομο.Έκανε περίλαμπρη καριέρα ως αρχισυνδικαλιστής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, απολαύοντας όλα τα προνόμια του αρχισυνδικαλιστή, δηλ. εξουσία, γκόμενες και πέρασμα των μαθημάτων σχεδόν μόνον με προφορικές εξετάσεις. Η καριέρα του φοιτητοπατέρα τον βοήθησε τα μάλα και στην επαγγελματική, ως δικηγόρου Πειραά, καριέρα του. Ο Τόμμυ ήταν φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού. Όσοι τον έζησαν από κοντά το θυμούνται πολύ καλά. Μπορούσε να αντιμετωπίσει με χιούμορ ειρωνείες για τη ΝΔ, όχι όμως για τον Παναθηναϊκό. Οι Γιαννακόπουλοι με ρίζες και άκρες μέσα στη ΝΔ- για τους παλιούς θυμίζω ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε πολιτευτεί με τη ΝΔ- είμαι σίγουρος ότι γνωρίζουν αυτά που γράφω. Δεν έχω όμως καμία αμφιβολία ότι βάζει το εγώ του και το συμφέρον του πάνω από όλα, και πως για το συμφέρον του μπορεί να δηλώσει ότι ήταν παιδιόθεν κομμουνιστής και φανατικός του ΟΣΦΠ και ακόμη να βγάλει μία φωτογραφία σαν κι αυτή που κυκλοφορεί. Προφανώς οι οπαδικές προτιμήσεις του δεν παίζουν κανένα ρόλο στο γήπεδο. Αλήθεια, το πράσινο οπαδιλίκι του Μάντζαρη τον έχει εμποδίσει να δίνει την ψυχή του για τον ΟΣΦΠ?Μην ασχολείστε τι ομάδα ήταν (ή είναι) κάποιος, αλλά να ασχολείστε πως παίζει.

      Διαγραφή
    5. Επιτελους ενα σχολιο που βαζει τα πραγματα στη θεση τους.

      Φιλε μου δεν μπορω να ξερω αν αυτα που γραφεις ειναι αληθεια αλλα ακουγονται πειστικα. Οσο για τη φωτογραφια του Σχοινα, απ' οτι φαινεται ειναι απο το ΟΑΚΑ. Κανεις απο σας δεν εχει φιλους Ολυμπιακους ή δεν εχει παει μαζι τους στο γηπεδο σε αγωνα τσαμπιονς λιγκ κλπ. Κουραφεξαλα της Πρασινης κι ολο αυτο το σκηνικο δειχνει που βαδιζει ο μπασκετικος Παναθηναϊκος εδω και μερικα χρονια.

      Διαγραφή
    6. 6.40 xaxaxaxa ωραιος,και ο Μαρινακης Παναθηναικος ηταν απο μικρος....,.Ο καθε ενας μπορει να λεει οτι θελει ανωνυμα,το κοκκινο κασκολ το φοραει για μοστρα οπως και ο αλλος πισω που φοραει κοκκινη μπλουζα.Η φωτογραφια ειναι τουλαχιστον πριν 20 χρονια, στο ΟΑΚΑ;;;;Καλα τωρα.

      Διαγραφή
    7. Ειναι παναθηναικος και περσι σας εδωσε χρονο 1,5 ωρα να φυγουν οι ταραξιες απο το Σεφ ενω προχτες απειλουσε την ομαδα μεσα στο ΟΑΚΑ με μηδενισμο πριν αρχισει το ματς. ωραιοςΤζιμ να περασει πλισ δεν βριζω.Αληθεια για ποιον θα σκοτωνες τον Μεσινα η το Ιβανοβιτς,το Μεσσινα εννοεις ετσι.

      Διαγραφή
    8. gskordak για να μην παραπονιεσαι ριξε μια ματια στο esake.gr και δες ποσες βολες εχετε εσεις απο το 99 μεχρι τωρα και χαλαρωσε,δεν μπορει σε καθε αγωνα που παιρνουμε παραπανω βολες να μας κατηγορειτε Από το σαιτ της διοργανωτριας www.esake.gr

      απο το 99 και μετά που εχει στοιχεια, μεχρι την τωρα που , 15 χρονια , οι ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ βολες σε κανονικη διαρκεια και play-offs ειναι

      ΟΣΦΠ 12.303 και ΠΑΟ 11.891


      Αν θελεις τσεκαρετε το κι εσυ μην εχω κανει λαθος.Τζιμ περασε το δεν βριζω χεχε.Λυπησου με.

      Διαγραφή
    9. @ολους
      ρε πατε καλα?
      τι σχοιναδες και ιστοριες λετε?
      εγω για τον πιτι ουρταδο κανω πλακα στον jim και εσεις με μουρλανατε στη βλακεια.
      gskordak

      Διαγραφή
  8. Αυτοί που βλέπουν τον Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό σε τι ακριβώς ποντάρουν; Στις προπονητικές γνώσεις του ή στην τρέλα που κουβαλάει σε θέματα πειθαρχίας και όχι μόνο;
    basketmaniac

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πες εσυ μια καλυτερη λυση??

      Διαγραφή
    2. Ο Ιτουδης φιλε φετος απετυχε στη Τουρκια...Δεν ειναι ακομη για επιπεδο ΠΑΟ...

      Διαγραφή
    3. Λοιπον ο ιβανοβιτς ειναι ασυγκριτα καλυτερος απο αλβερτη και καλυτερος βεβαια απο πεδουλακη.
      Μην τα ισοπεδωνουμε ολα.Ημουν απο τους πρωτους που οταν ακουσα το ονομα του αμφεβαλλα οχι για την αξια του αλλα για τους τροπους που χρησιμοποιει κ για τον δυναμικο του χαρακτηρα.(κλιντ ιστγουντ ενα πραγμα σε φατσα και στυλ:) )
      Αν στα δυο χρονια που απεχει απο ευρωλιγκα τα βαλε κατω και σκεφτηκε θα ναι κερδος.Απο τους διαθεσιμους δεν υπαρχει αλλος.Εκτος αν εχει κανεις καμια ιδεα να την ριξει

      Διαγραφή
    4. Το σχόλιο μου για τον Ιβάνοβιτς δεν έγινε με στόχο την σύγκριση με τον Αλβέρτη που απλά δεν υπάρχει καθώς ο δεύτερος δεν ήταν προπονητής και αποδέχθηκε την θέση υπό ειδικές συνθήκες. Ο Κατσικάρης θα ήταν μια επιλογή αλλά αν πάει στην Εθνική θα τεθεί θέμα ασυμβίβαστού (Ελλάδα είσαι, ξέρεις!!!). Για τον Ιτούδη διαφωνώ οτι απέτυχε καθώς πήρε για πλάκα την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στην Τουρκία με εξαιρετικά αποτελέσματα και ακόμη καλύτερη επιλογή στο ρόστερ. Η ήττα στα ημιτελικά των play-offs απο την Γαλατάσαράϊ έχει να κάνει και με το γεγονός οτι η Μπάνβιτ δεν έχει μάθει απο τέτοια ύψη (διεκδίκηση τίτλου) και "ζαλίστηκε". Δεν θα θεωρούσα λάθος την επιλογή του.
      Τα λοιπά μεγάλα ονόματα (Μεσίνα, Μπλατ, Ίβκοβιτς) είναι ή άπιαστα ή αλλού οπότε η όποια επιλογή ξένου κόουτς ενέχει ρίσκο με το μεγαλύτερο να βρίσκεται στο πως ο υιός Γιαννακόπουλος θα μάθει τα βασικά δλδ. πότε θα μιλάει, τι θα λέει και τι λόγος του πέφτει στην δημιουργία της ομάδας πέρα απο την χρηματοδότηση της!
      basketmaniac.

      Διαγραφή
  9. Τώρα θα με κράξουν κάποιοι, αλλά ναι υπάρχει διαθέσιμη καλύτερη λύση, οτι και αν έχει γίνει στα 2 προηγούμενα Φ-4 ...
    Εττόρε Μεσσίνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιός να σε κράξει και γιατί Νικ? Πέρα από ότι έχει γίνει την τελευταία ο διετία ο Μεσίνα είναι μέσα στους 4 καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Πριν χάσει από τον Μπλατ είχε απέναντι του κάτι σαν 8-0.. ΜΑΚΑΡΙ να μπορούσαμε να τον φέρουμε στο ΟΑΚΑ, θα ήταν τεράστιο επίτευγμα της διοίκησης. Τι να λέμε τώρα..

      manu chao

      Διαγραφή
    2. Ενταξει παιδια... να σκεφτομαστε και τι γραφουμε καμια φορα.

      Αληθεια, οχι οτι θα ερχόταν δηλ., αλλα το μπατζετ φτανει για τις γραβατες του?

      Διαγραφή
    3. Θα σκότωνα να τον δω στην Ελλάδα παιδιά.. Ας μη γελιόμαστε, ο Παναθηναϊκός σαν κλαμπ (αν και πάντα ήταν ο μεγάλος αντίπαλος) θα του πήγαινε ενώ θα ανέβαζε και το status της λίγκας μας μόνο με την παρουσία του. Φυσικά και δεν υπάρχει τέτοια προοπτική αυτή τη στιγμή, οι απαιτήσεις του είναι τεράστιες και οι ομάδες μας δουλεύουν προς διαφορετική κατεύθυνση.

      Διαγραφή
    4. Και Μεσίνα και Πασκουάλ είναι εξαιρετικές περιπτώσεις, αν υποθέσουμε ότι ο Πασκουάλ θα φύγει από την Barcelona. Προσωπικά όμως, θα προτιμούσα Πασκουάλ.

      Σίγουρα και οι δύο περιπτώσεις όπως λέει και ο φίλος 1:39 είναι σχεδόν αδύνατες περιπτώσεις, αλλά ok αυτό δεν μας απαγορεύει να ονειρευόμαστε!

      Διαγραφή
    5. Ρε παιδια τι μεσινα?απο που και ως που.
      Με τι λεφτα?με τι μπατζετ?
      Ωραια κ γω λεω ποποβιτς των σαν αντονιο τοτε

      Διαγραφή
    6. γιατι ποσες ομαδες εχουν μεγαλυτερο μπατζετ απ τον παναθηναικο και τον ολυμπιακο και ποσες θα βγουν στην αγορα για προπονητη? θεωρητικα η ρεαλ θα μεινει με λασο,ο μπλατ θα παει τσκκα,στην τουρκια εφες και φενερ εχουν προπονητη,η αρμανι εχει τον μπιανκι.... ουσιαστικα μονο η μπαρτσα,η μακαμπι ο παναθηναικο και η γαλατα αυτην την στιγμη ειναι οι πιο περιζητητοι παγκοι.....

      Διαγραφή
  10. Tζιμ υπάρχει κάποιο άρθρο στο blog να αναλύει τον coach Ivanovic ? ψαχνω παλιές αναρτήσεις αλλά δεν μπορώ να βρώ κάτι προς το παρόν ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν αρκετά κομμάτια για αυτόν και την Κάχα Νικ, κάνε μια "βουτιά" στην αρχειοθήκη.. Κάνα-δύο που μου ήρθαν πρόχειρα..

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/11/this-is-end-my-only-friend.html

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/10/blog-post_08.html

      Διαγραφή
    2. http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/11/this-is-end-my-only-friend.html κατι λιγο εδω.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα Τζιμ,

    Πού χάθηκε ο Πίτι; Προλαβαίνει να μας κάνει μια ανάλυση πριν τον 4ο τελικό;

    TheDream

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γράφουμε και κουβεντιάζουμε για τον Ιβάνοβιτς, τον Ιτούδη τον έναν και τον άλλο προπονητή για τον ΠΑΟ. Αν είναι καλοί, έμπειροι, ικανοί. Αν ταιριάζουν στο προφίλ στου συλλόγου, αν μπορούν να ξαναφέρουν την ομάδα στο επίπεδο που ήταν. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Και δεν θα έχουν αν δεν αλλάξει ο τρόπος που διοικείται η ομάδα. Με λίγα λόγια, αν δεν αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζει τα θέματα ο ΔΓ τότε δεν πρόκειται κανένας προπονητής να παρουσιάσει έργο και κάθε χρόνο θα παρακολουθούμε τα φετινά. Επειδή, όμως, ο ΔΓ δεν μπορεί στα 40+ να αλλάξει χαρακτήρα (και γιατί να το κάνει στο κάτω-κάτω της γραφής;) η μόνη λύση για να λειτουργήσει το όποιο project του ΠΑΟ είναι να αποφασίσει ο μεγαλομέτοχος να αναθέσει σε άλλον να τρέξει την ομάδα. Δεν ξέρω ποιος θα είναι αυτός (ίσως ο Μάνος Παπαδόπουλος) αλλά ο μεγαλομέτοχος πρέπει να περιοριστεί σ’ αυτόν ακριβώς τον ρόλο. Δηλ. του μεγαλομετόχου. Οι μόνες του παρεμβάσεις να αφορούν το ύψους των χρημάτων που θα διαθέτει κάθε χρονιά (αν εξακολουθεί να θέλει βέβαια), οι συγχαρητήριες ανακοινώσεις μετά από μεγάλες νίκες ή τίτλους και οι «διαρροές» μέσω κύκλων του για δυσαρέσκεια όταν η ομάδα δεν θα πηγαίνει καλά. Αυτά και τέλος. Μέχρι εκεί.
    Τότε και μόνο τότε θα αποκτήσουν νόημα οι συζητήσεις για προπονητές, ρόστερ, πλάνα κ.λ.π.

    Υ.Γ. Σήμερα αναμένω από παίκτες και προπονητές να κρατήσουν ψηλά το πρεστίζ του συλλόγου. Μόνο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως, αυτα θα επρεπε να ειχουν γινει απο την πρωτη στιγμη που εφυγε ο Θανασης. Ισως δε τοτε να ειχε μεινει και ο Ζοτς.

      Διαγραφή
    2. +10000 εκτός του "και οι «διαρροές» μέσω κύκλων του για δυσαρέσκεια όταν η ομάδα δεν θα πηγαίνει καλά"....δεν γίνεται δουλειά αν δεν κόψει κι αυτό το συνήθειο...δεν γίνεται να πριονίζεις τον ίδιο σου τον προπονητή μέσω των κύκλων σου σε κάθε κρίσιμη/δύσκολη περίοδο της χρονιάς όπως έγινε κατ'εξακολούθηση με τον πεδουλάκη στον παο...σε κάθε μεγάλο ματς έπαιζε το κεφάλι του...και τέσπα δεν θα πώ ότι ήταν ο ρεντ άουερμπαχ ας πούμε αλλά παρέλαβε έναν παο με μήτσο-τσαρτσαρή ρόστερ και κατάφερε αυτά που κατάφερε...φέτος γίναν λάθη στη στελέχωση που τάχει επισημάνει κατ'επανάληψη αυτό το μπλογκ, δεν ξέρω όμως για πόσα από αυτά έχει ευθύνη ο πεδουλάκης και για πόσα η διοίκηση κι όπως και νάχει είναι λάθος μέσα μαρτίου να αλλάζεις προπονητή και μάλιστα να συνεχίζεις χωρίς στην ουσία κανονικό προπονητή...όπως επίσης δεν γίνεται σαν ιδιοκτήτης να θυμάσαι μέσα μάρτη ότι δεν αξιοποιήθηκαν οι νέοι έλληνες παίχτες κλπ κλπ όταν μου βάζεις στόχους τα πρωταθλήματα τις ευρωλίγκες κλπ...αποφάσισε σε τί πρότζεκτ θα κινηθείς...ή θα γίνουμε παρτίζαν για 3-4 χρόνια να μαζεύουμε ότι καλό υπάρχει σε μικρές ηλικίες και απλά θα χτίζουμε από τώρα για 3-4 χρόνια μετά αλλά θα δεχτούμε και τις σφαλιάρες που δεδομένα θάρθουν και στην ευρώπη αλλά και στην ελλάδα από τον καλύτερό μας (σε βάθος ρόστερ, σε νέους και παλιότερους έλληνες παίχτες κλπ) οσφπ ή θα πρέπει να επενδύεται ένα σεβαστό ποσό και να αγοράζονται παίχτες από το πάνω ράφι που μπορούν άμεσα να μας γυρίσουν στην κορυφή...και στόχο την ευρωλίγκα και δραματικό κατέβασμα του μπάτζετ σε σχεση με τους άμεσους ανταγωνιστές (μαδρίτη-μπάρσα-τσκα-τούρκικες-μιλάνο κλπ) και ανάδειξη της νέας εθνικής ελλάδας από τα ταλέντα των μικρών ηληκιών δε νομίζω ότι γίνεται ούτε με δίδυμο ζοτς-πόποβιτς στον πάγκο ας πούμε....

      Διαγραφή
  13. Για να είμαστε δίκαιοι, βέβαια, αν τη φετινή διαφαινόμενη αποτυχία τη χρεώνεται ο ΔΓ ( σχεδόν) ολοκληρωτικά, τότε του πιστώνεται (σχεδόν) εξ ολοκλήρου και το περσινό νταμπλ-σκούπα με το "καλημέρα". Καλώς ή κακώς, το όνομα του έχει βγει ( και έχει βάλει τα...δυνατά του προς αυτή την κατεύθυνση), αλλά από ενα σημείο και μετά γίνεται και ο εύκολος στόχος, για πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Η αλήθεια δεν είναι πάντα κάπου στη μέση, αλλά όταν επιλέγεις πχ Πεδουλάκη και το 90% των Παναθηναϊκών μένει με το στόμα ανοιχτό και στη συνέχεια έχουμε ΤΟ μοιρολόι με την αποπομπή του Αργύρη σημαίνει ότι, αν μη τι άλλο, διαθέτεις τα κοχόνες για "αντιτουριστικές" κινήσεις. Από την άλλη μεριά, δε νομίζω ότι ο ΔΓ παίρνει τις όποιες αποφάσεις μόνος του. Δεν μπορώ να φανταστώ δηλαδή ότι ξύπνησε μια ωραία πρωία και αποφάσισε να δώσει τα κλειδιά στον Πεδουλάκη. Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα του προέδρου που αποφασίζει και διατάζει ( ακόμα και ο μέγας Ζοτς "ανέχτηκε" παρεμβάσεις), αλλά είναι κομματάκι υπερβολικό να θεωρούμε ότι όλοι όσοι κινούνται γύρω από το τμήμα είναι διακοσμητικοί. Ούτε ο διάβολος μεταμορφωμένος είναι ο ΔΓ, ούτε το αγγελούδι της αναγέννησης. Με αυτόν θα πορευτούμε, με τα...κακά του ( :p) και τα στραβά του, αλλά έτσι είναι. Κι από τη στιγμή που στην Ελλάδα επικρατεί η λογική του λεφτά "Πρόεδρα" ( και μας φαίνονται...γραφικά το να τον επιλέγει ο κόσμος, βλ. πχ εγχείρημα στην ΠΑΕ), τον αποδέχεσαι σαν...συγγενή. Μπορεί να μην τον γουστάρεις, να τον αποφεύγεις, αλλά πάντα συγγενής σου παραμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η διαφορα περυσι ηταν οτι προσπαθουσε μεχρι τελευταια στιγμη με μεταγραφες να διορθωσει ολα τα λαθη για να αποδειξει οτι πετυχαινει σαν προεδρος . φετος αφησε τους προπονητες να αγκομαχησουν με οτι ειχαν . αυτο βεβαια κοστισε . ειχε και τα δικια του βεβαια γιατι κανενας προπονητης μας δεν καταφερε να χρησιμοποιησει π.χ. παππα-γιανκοβιτς ενω ας πουμε ο οσφπ αξιοποιησε μεχρι και τον παπαπετρου ...

      Διαγραφή
  14. Ισχυρό ενδιαφέρον για Ούκιτς μετά το τέλος της σεζόν. Μόλις το ανέβασα στο Euroland..


    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=138664%3Aroko-ukic-on-his-way-to-cedevita&catid=266%3Aeuroland&Itemid=286

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στα των αιωνιων δεν εχω να προσθεσω κατι, μεχρι στιγμης δικαια προηγειται ο ΟΣΦΠ. Οσο κ αν προσπαθησε ο 3δ να παρει το ματς με το λασμε στο τελος δε ητανε ευκολο, δε θυμαμαι ποτε ματς τον Μητσο να παιζει 38:32 λεπτα!!! Εικονα του κακου προγραμματισμου/στελεχωση της ομαδος. Ισως αν ο γκιστ ειναι κοντα στο 80%+ να δωσει ενδιαφερον κ ενεργεια στον 4 τελικο. Κατα τα αλλα μεχρι στιγμης δικαιοτατα προηγειται ο Ολυμπιακος αν κ μεγαλος λαθος το ξεχασμα του Πριντεζη στο παγκο που παρατριχα να του στοιχισει το ματς..

    Ακομη περιμενουμε αρθρο για τον αγεραστο, αυτον που καθε χρονο εναντια στις προβλεψεις κ στον χρονο ειναι εκει κ συνεχιζει να διδασκει μπασκετ ολη την υφηλιο. Θελω να ελπιζω οτι ετοιμαζεις κατι γιατι ισως ο επομενος μηνας ειναι η τελευταια φορα που θα δουμε αυτη την ομαδα.

    Υ.Γ. Θελω κ εγω ενα απο τα μπιφτεκια που τρωει ο Ντιο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τζιμ, τελείως τελείως θεωρητικά. Αν υπογράψει ο Ιβάνοβιτς τι βλέπεις να κάνει με τον Ούκιτς?

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γνωμη μου ειναι οτι η πιθανη προσελευση του Ιβανοβιτς στον παγκο του Παναθηναικου ειναι οτι ακριβως χρειαζεται η ομαδα..Και εξηγουμαι:

    -Εχει δειξει οτι ειναι ιδανικος στο να χτιζει ομαδες και να δημιουγργει κορμο..
    -Εχει αναδειξει σπουδαιους παιχτες..
    -Ειναι πολυ αυστηρος και επιβαλλει την πειθαρχια..
    -Υπαρχει και αμυντικο και επιθετικο πλανο στις ομαδες που εχει δουλεψει..

    Νομιζω οτι για μια διετια για να φτιαξει μια ομαδα απο την αρχη ειναι οτι πρεπει..Απλα το επομενο βημα θα ειναι το δυσκολο..Να περιμενεις να κατακτησεις με αυτον την κορυφη( πραγμα το οποιο δεν το εχει καταφερει) ή να βρεις τους -τρεις προπονητες που σου το εξασφαλιζουν αυτο..Μεχρι τοτε ομως και για να αποκτησει την χαμενη αιγλη του και παλι ο συλλογος τον θεωρω ιδανικο..Και ας ειναι νευρικος και ας τσακωνεται με ολο τον κοσμο..Εχει αποδειξει οτι αν τον υπακουσεις μπορεις διπλα του να εχεις τεραστια εξελιξη και βελτιωση..

    Οσον αφορα τον ΔΓ νομιζω οτι ειναι αρκετα ξυπνιος για να τα κανει ολα αυτα λογω αυθορμητισμου..Και επισης νομιζω οτι δεν θα επηρεασει με την συμπεριφορα του την ομαδα..Αλλωστε και περυσι τα ιδια εκανε και πηρε το νταμπλ..Απλα φετος αλλοι ειναι οι λογοι για τους οποιους η ομαδα δεν βλεπεται..Οσο βαζει τα λεφτα και πληρωνει στην ωρα του τις οφειλες δεν πιστευω οτι δημιουργει καποιο προβλημα..Ολα τα υπολοιπα ειναι επικοινωνιακα παιχνιδια..Και πιστευω οτι ενας προπονητης το αντιλαμβανεται και δεν το νοιαζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζα οτι ειμαι τρελος τις τελευταιες μερες που δεν μου κακοφανηκε το ονομα Ιβανοβιτς
      Ακριβως αυτα που αναφερεις χρειαζεται αυτη τη στιγμη ο ΠΑΟ
      Χτισιμο απο την αρχη αλλαγη φιλοσοφιας για αναδειξη νεων παικτων και πειθαρχια πειθαρχια πειθαρχια....

      Διαγραφή
    2. Να σου πω πως το βλεπω:
      1)Πασκουαλ ειναι ηττοπαθεις και με τεραστια μπατζετ δεν αποδιδει αυτο που πρεπει επανελλειμενα..Το ευρωπαικο που πηρε αν δεν με απατα η μνημη μου ηταν μετα απο την αποπομπη του ιβανοβιτς..Στην πρωτη του χρονια το πηρε και μετα δεν εκανε τιποτα..
      2)Ζοτς δεν τον βλεπω να φευγει απο την φενερ..
      3)Μπλατ τον βλεπω στην μακαμπι..
      4)Ιτουδης,για μενα απετυχε παντου φετος..Εφτιαξε μια καλη ομαδα αλλα μεχρι εκει..Περιμενω να τον ξαναδω για να εχω μια πληρη εικονα..Η επιλογη του ειναι ρισκο μεγαλο καθοτι ειναι και απειρος ακομα..
      5)Κατσικαρης..Θελω να τον δω πρωτα σε μια μεγαλη ομαδα..Ακομα δεν τον θεωρω ετοιμο για τον Παναθηναικο..Μπορει να φτιαξει κατι πολυ καλο ή να αποτυχει παταγωδως κατω απο το βαρος μια τεραστιας ομαδας..
      6)Μεσινα ,,κατα τα φαινομενα παει NBA...Θα τον ηθελα αλλα...
      7)Πλαθα..Τον θεωρω εναν μετριο προπονητη χωρις κατι το ιδιαιτερο..
      8)Κουρτιναιτις..Μου κανει..
      9) Ιβανοβιτς..Απο τις διαθεσιμες επιλογες τον θεωρω απο τις καλυτερες λυσεις..Εμπειρος σε χτισιμο ομαδας, με αρχες.. Αντιπροσωπευει αξια την σερβικη σχολη με οτι συνεπαγεται αυτο..
      10)Γκερσον..ανεκδοτο σαν προπονητης..
      11)Πιανιτζιανι..Ολη την δουλεια την εκανε ο μπανκι και αυτος επαιρνε τα ευσημα..Παταγωδεις αποτυχια στην φενερ..
      12)Πεσιτς-Περασοβιτς..2 καλες επιλογες και οι 2..

      Με βαση αυτα λοιπον τον θεωρω μια απο τις καλυτερες επιλογες..Βεβαια μπορει να ειμαι και τρελος..

      Διαγραφή
    3. Πασουτιν φιλε γιαννη??

      Διαγραφή
    4. Πασουτιν φιλε τον ξεχασα..Αλλα και παλι τον θεωρω λιγο..Με 30 εκατ μπατζετ αποκλειστηκε απο τη γαλατα..Μετριος μου φαινεται..Επισης αποκλειστηκε και απο την ΤΣΣΚΑ και ενω κερδιζε 2-0..Εσυ πως τους βλεπεις τους προπονητες και ποιους θεωρεις αξιους για τον παγκο του Παναθηναικου?

      Διαγραφή
    5. Έλα ρε gianni το Ιβάνοβιτς τώρα τον θυμηθήκαμε σνα ιδανικό προπονητή για τον ΠΑΟ?? Τόσο καιρό γιατί το όνομα του ήταν απο τα τελευταία που πίστευε ο κόσμος??
      Διαφωμώ μαζί σου για Πλάθα και Κατσικάρη. Έχουν και οι δύο δοκιμαστεί σε μιά πολυ καλή λίγκα. Διαφορετική μέν απο την ελληνική αλλά κλάσεις ανώτερη.
      Επίσης διαφωνώ για Μεσίνα, μακρυά και μακάρι να πάει στο NBA για να είναι όσο πιο μακρυά γίνεται.
      Στα σχόλια σου για τους υπόλοιπους συμφωνώ.
      Να προσθέσω και τον Ζντοβτς στις επιλογές, είναι νέος και αρκετά υποσχόμενος προπονητής. Πολύ θα τον ήθελα σε μιά ομάδα σαν τον ΠΑΟ με τα περιορισμένα μπάτζετ των τελευταίων ετών.

      Dali.S

      Διαγραφή
    6. Dali S.,,kαι ο ιβκοβιτς ειχε μεινει πολυ καιρο παροπλισμενος και γυρισε και σηκωσε την κουπα..Δεν λεω οτι θα γινει κατι αντιστοιχο αλλα δεν παιζει και τοσο μεγαλη σημασια..Επισης δεν συγκρινω τους 2 προπονητες αλλα εχουν παρομοια φιλοσοφια..

      Για Κατσικαρη και Πλαθα σαφως και εχουν πολλα ενσημα σε μια λιγκα πολυ ανωτερη απο την δικη μας..Απο τη μια ο Κατσικαρης δεν εχει κατσει σε μεγαλο παγκο για να τον κρινω ακομα..Απο την αλλη ο Πλαθα παντα ηταν σε μετριες ομαδες και αυτος ενω οταν εκατσε στον παγκο της ρεαλ δεν εκανε και κατι το ιδιαιτερο..

      Ο ζντοβτς και εμενα μου αρεσει αλλα νομιζω οτι ανανεωσε το συμβολαιο του πριν λιγο καιρο οποτε το βλεπω δυσκολο..

      Διαγραφή
  18. Να συμπληρωσω οτι η κινηση του ελεγχου σχολιων χρειαζοταν γιατι τετοιες μερες το πραγμα ξεφευγει παραδοσιακα πλεον..

    Σχολιο για το σημερινο ματς δεν θα κανω καθως το θεωρω δυστυχως χαμενο απο τα αποδυτηρια για τον Παναθηναικο..Η ομαδα δεν εξειξε και δεν πιστευω οτι θα δειξει σημερα σημαδια ζωης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ομως εδειξαν..Δυσκολο να επαναληφθει το ιδιο την Τεταρτη παντως..

      Διαγραφή
    2. Με 20000 κοσμο
      Με ολυμπιακο αμφιβολο να κανει ξανα τοσο καλο ματς οπως την πεμπτη
      Και με παο παιζοντας σαν σκυλι
      Πιστευω οτι πρεπει να αρχισεις να το πιστευεις γιατι πλεον ειναι 60-40 υπερ του

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα σε όλους,

    Είμαι εκτός θέματος, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Υπάρχει κάποια βάση δεδομένων από την οποία μπορώ να αντλήσω στατιστικά παιχτών στην Ευρώπη με οργανωμένο τρόπο; Εννοώ κάπου που να είναι οργανωμένα και διαθέσιμα π.χ. για download, ώστε να μη χρειάζεται να τα γράφω ένα-ένα κοιτάζοντας π.χ. στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.Στόχος μου είναι να συγκεντρώσω δεδομένα παικτών ώστε να μπορέσω να τα επεξεργαστώ και να προσπαθήσω να βγάλω κάποια στατιστικά ή συμπεράσματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    The Dream

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κοιτα στο in-the-game.org.

      Διαγραφή
    2. Εδώ έχει πολύ υλικό με αρκετά advanced stats αν και είναι λίγο φτωχό σε σχέση με τις αντίστοιχες βάσεις δεδομένων για το NBA. http://www.in-the-game.org/stats.php?season=2014&league=EL&level=league&sub=playerlist

      Διαγραφή
    3. Γνωρίζω την ιστοσελίδα, αλλά δε νομίζω ότι προσφέρει δυνατότητα λήψης των δεδομένων. Σας ευχαριστώ πολύ πάντως!

      The Dream

      Διαγραφή
  20. Γαμ...να κορακια τους ξαναβαλανε με το ετσι θελω στο παιχνιδι.Αντε γεια σιχαματα.
    Οι δικοθ μας μια σωστη γ...νη επαναφορα δεν κανουν.Επιοικως ηλιθιοι στο τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τελικα ειστε ασχετοι ολοι εδω μεσα,ηθελα να βαλω μεγαλο ποσο να χασει η ομαδα αλλα δεν μου πηγαινε η καρδια.Τι εχετε τωρα να πειτε κυριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ωρε τι παθανε οι γαυροι
    Ωρε κλαμα:)
    Αφιερωμενη η νικη στους πεσομενους φιλους του ολυμπιακου και στους απιστους θωμαδες του παο.
    Ολους σας ο ΔΓ σας γλενταει
    Κραχτε τον τωρα αν εχετε τα κοχονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εντελως πλασματικη η διαφορα σημερα η οποια οφειλεται 100% στη λαθος προσεγγιση του ματς απο τον Αλβερτη. Τον ελιωσε και παλι τον Διαμαντιδη ενω ο Ουκιτς για αλλο ενα ματς επιασε το φετινο μεσο ορο του στο ρανκινγκ(-2 δηλαδη) οπως και ο Σπανουλης στα ματς με Παναθηναικο(-6). Παντως με Γκιστ η ομαδα αλλαζει εντελως. Το ιδιο γινεται και με τον Ολυμπιακο οποιος παιζει μπασκετ τζοκερ. Θα μπουν τα τριποντα ή δεν θα μπουν; Παντως προπονητης ετσι γινομαι και εγω. Δινω εντολη στους παικτες μου να βαρανε τριποντα σε ολο το ματς. Οσο μπαινουν αλωνω εδρες και γινομαι μαγκας. Δεν μπαινουν χανω τα πρωταθληματα.
    και μια ερωτηση: Το ματς στο ΣΕΦ ηταν sold out επειδη ηθελαν να κανουν φιεστα; καλως τα παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το ματς στα τελευταια δευτερολεπτα και δινουν ανυπαρκτα βηματα στο Λασμε... Τι αλλο θα κανουν για να γυρισουν το ματς με το ετσι θελω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ σκληρός για να πεθάνει Νο1. Κάπως έτσι θα τιτλοφορούσα τον σημερινό αγώνα, παρόλο που στην 4η περίοδο ο Παναθηναικός έκανε τα πάντα για να αυτοκτονήσει. Καλή η ανατροπή αν συνυπολογίσει κανείς το ότι παίζουμε χωρίς προπονητή και με την πλάτη στον τοίχο. Τελικά αυτά τα παιγνίδια είναι του στυλ "κάνε διαφορά από την αρχή κι άσε τον άλλο να σε κυνηγάει". Το τελευταίο παιγνίδι στο ΟΑΚΑ θα είναι κατά την ταπεινή μου άποψη παιγνίδι χαρακωμάτων. Όσο για τους διαιτητές, ένα σχόλιο, ότι ισχύει σε όλη την ελληνική κοινωνία με την προνομιακή οικογενειοκρατία, ισχύει και εδώ. Οι γιοί των διαιτητών γίνονται διαιτητές, όπως οι γιοι των βουλευτών γίνονται βουλευτές, οι γιοι των επιχειρηματιών φορούν τον τίτλο του επιχειρηματία και δη πετυχημένου κλπ. Οπότε μην περιμένετε ούτε ένστικτο στο παιγνίδι, ούτε αξιοκρατία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μη μασατε μαγκες Αγγελοπουλοι!! Στηριξτε τον αρχηγο μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χαχα τρελο γελιο σημερα.
    Ολοι στο τηγανι και στο τελος ολοι κλαμα
    Οι φοβεροι ποστερς του γαυρου παρακαλω να ερθουν να μιλησουν τωρα
    Για ελατε τωρα στο οακα
    30ποντους ολη...δικια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τελικα που εκανα λαθος? υποτιμησα τον Παο ή υπερτιμησα τον ΟΣΦΠ?
    Ο Παο αρνειται να πεθανει παντως. Ειναι εκπληκτικο πως μια τοσο κακοστημενη και κακοστελεχωμενη ομαδα χωρις ουσιαστικα προπονητη επιμενει και παλευει για τον τιτλο (οπως εκανε και στη Ευρωλιγκα). Μεγαλη φανελα..
    ΟΤι και να γινει δεν αλλαζει η αποψη μου για τις κινησεις του Δ.Γ.
    Ο τελικος της Τεταρτης ο πιο αναμενος των τελευταιων χρονων, θα ναι κι ο πιο αμφιρροπος?

    theBGT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Απο τις μεγαλητερες νικες του παο σημερα
    Χωρις ιδιαιτερη ομαδα
    Με ψυχολογια στο ναδιρ και του ολυ στο ζενιθ
    Σε εδρα ετοιμη για απονομη...
    Με σφηριγματα καποιες φορες εδρας (καλα λογικο βεβαια)
    Με ομαδα σκασμενη
    Και νικησε


    Αληθεια
    Ρε πουστη μου γιατι δεν αφηνεις τον γιανκοβιτς.κουλος εισαι.ρε ενας προπονητης που να πιστεψει το παιδι δεν υπαρχει.με το που μπηκε αλλαξε το ματς και τον εξαφανισε.
    Ελεος ρε αλβερτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο πανο
      Απορω και γω.Προτιμανε μπραμο και οχι τον γιανκοβιτς που κανει μπαμ η αξια τους.
      Και μην ξεχναμε και τον παπα ετσι..
      ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
    2. Παιδια ο Βλαντο εδειξε λιγο απο το ''μπασκετικο σερβικο θρασος'' που εχει προικα απο τον πατερα του...Respect στον μυθικο Lasme και στον παθιασμενο Gist που τα εδωσαν ολα....

      Διαγραφή
    3. Παιδιά μεγάλο έγκλημα που έβαλε τον Γιάνκοβιτς 8 λεπτά σήμερα....Δε λες πάλι καλά που δεν έβαλε και το άλλο το αλητόπαιδο τον Παππά να κάνει την ομάδα πανηγύρι.Να ναι καλά ο Ούκιτς που καθάρισε τη μπουγάδα πάλι

      Διαγραφή
    4. Ουκιτς (πουλεν μου) και μπραμος
      Αν δεν παρουν ενα εικοσαλεπτο και βαλε θα ρθει το τελος του κοσμου.
      Αντε να μην πω και το αρνητικοτατο καρι το τελευταιο διμηνο.
      Ποσο καιρο το φωναζω δωσε χρονο σε παπα και γιανκοβιτς.και στο προηγουμενο εδειξε χαρακτηρα και τον εβγαλε στο 5λεπτο.Σημερα ρε αλβερτη μονο 7 λεπτα?μα ειναι δυνατον;δηλαδη οι προαναφερθεν τι προσφερουν?

      Διαγραφή
  30. ενταξει καλυτερος παικτης του παναθηναικου ο σπανουλης μου αρεσσει που ζηταει βηματα σε μια φαση που δεν βλεπει καν και απλως κοιταει τους αλλους που τα ζητανε... αντε τωρα να εξηγησεις στους οπαδους του ολυμπιακου οτι δεν υπαρχουν βηματα του διαμαντιδη ουτε στην φαση του λασμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ενα ειναι σιγουρο και το 5 παιχνιδι θα ειναι ντερμπι.. ο ολυμπιακος και παναθηναικος ειναι ισοδυναμες ομαδες και ο πρωταθλητης θα κριθει στις λεπτομερειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ευχαριστουμε τον ολυμπιακο που καθε πρωταθλημα που παιρνουμε το κανει και πιο επικο
    Να ειστε καλα

    Μια ευγενικη χορηγια της καε ολυμπιακος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εμ βέβαια τώρα ήθελαν να δώσουν φάουλ στο διαμαντιδη, όταν ο Μήτσος βγάζει αίμα για να πάρει φάουλ δε μας πειράζει που δεν τα σφυρίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  34. Superbasket.gr
    20 λεπτά ·
    Ένταση έξω από το ΣΕΦ: Μετά το τέλος του τέταρτου τελικού της σειράς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό εκτυλίχθηκαν εικόνες που θύμιζαν πεδίο μάχης έξω από το ΣΕΦ. Συγκεκριμένα, μερίδα των οπαδών του Ολυμπιακού συνεπλάκη με τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να κάνουν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Τα δακρυγόνα ηρέμησαν την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι θερμοκέφαλοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ.ΕΜΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΑΡΗ ΚΑΙ ΑΓΡΑΒΑΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. αισχος οι Αγγελοπουλοι κανουν αηδιαστικες δηλωσεις για την διαιτησια.Ντροπη τους.Με περισσοτερες βολες λιγοτερα φαουλ παλι κλαιγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά ο Μίστερ Μπιν ήξερα πως δεν μιλούσε καθόλου. Μονο κάτι κραυγές είχε βγάλει και αυτές ήταν σπάνιες...

      Cor

      Διαγραφή
  36. παιδες επειδή έχασα όλο το πρώτο ημίχρονο μπορεί καποιος να μου δώσει εικόνα σε σχέση με τις διατητικές επιδόσεις? Από το δευτερο δεν προκύπτει κατά την αποψή μου λόγος για τέτοιες αντιδράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγιναν λάθη και για τους δύο. Τϊποτε σημαντικό.

      Διαγραφή
    2. Ελαχιστα κακα σφηριγματα εκατερωθεν
      Πολυ κλαψα για το τιποτα.
      Απλα η μεν και η δε κατα καιρους ψαχνουν να βρουν δικαιολογιες για τους οπαδους τους η ακομα ειναι και αρρωστακια
      Ας πουμε σημερα οι επιπεδατοι αγγελοπουλοι αποδειχτηκαν αλητακια στην πρωτη στραβη...απο περιεργεια περιμενω να δω την τιμωρια τους...

      Διαγραφή
  37. Ρε βαλε τον γιανκοβιτς και πεταξε εξω τον μπραμο που τα σπαει δυο μηνες και βαλε τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 100 σχόλια για διαιτησία, κλάψα κτλ....και όλα αυτά μετά από ένα σημαντικό (;) ματς... κάνας ωραίος να γράψει την άποψή του σε μπασκετικό επίπεδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δειτε τη θετικη πλευρα. Γλιτωσε η εθνικη απο το Σπανουλη. Μαντζαρης, Σλουκας και λοιποι που ειναι νεα και σοβαρα παιδια δε θα δεχτουν να μεινουν εκτος εθνικης επειδη το ειπαν οι Αγγελοπουλοι. Αν το κανουν κακο το κεφαλιου τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλίτωσε δε λες τιποτα...ΜΠΡΑΒΟ στους Αγγελόπουλους που προστατεύουν την Εθνική.

      Λέτε τελικά να έχουν κάνει συμφωνία με την ομοσπονδία να αποσείρουν Σπανούλη για 'ανταλάγματα' στον επόμενοο πρωτάθλημα;

      Διαγραφή
  40. Ας ερθουν οι Καλάθης, Κουφός και Αντετοκούμπο και δεν πειράζει για Σπανούλη.
    Θέλω να δω αν κληθούν οι παίκτες του Ολυμπιακού και δεν πάνε ή δεν τους αφήσουν οι Αγγελοπουλαίοι αν θα τιμωρηθεί η ομάδα ή οι παίκτες

    ΦΙλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αυτο που με ξεπερναει ειναι οτι οι φανατικοι οπαδοι του ΟΣΦΠ φωναζουν οτι δε σφυριξαν τα φαουλ στο Διαμαντιδη για να κυλησει ο χρονος.
    Κανεις ομως δε σκεφτεται οτι μπορει να μη τα σφυριξαν γιατι ο Διαμαντιδης ειναι ευστοχος στις βολες. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. τζιμ ! παιδια ! μηπως ξερετε που μπορω να βρω ολοκληρο το σημερινο ματς για να το ξαναδω ? σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τελικα ειχαν δικιο οσοι ελεγαν για επιπεδο αγγελοπουλεων και φιλαθλων ολυμπιακων σε αντιθεση με τους παναθηναικους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Aπολαυση τα σχολια στο red planet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σπυρο αγορι μου κοσμια μην γινεσαι γαβρος.σπασανε αμαξια Πριντεζη Αγραβανη Μαντζαρη μην πεφτουμε στο επιπεδο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλε θα με κατηγορησεις που δεν αντεχω την βρωμια τους και την ξεφτιλα τους?Ακουσες τι ειπαν τα νουμερα η οχι?Ο βασιλακοπουλος και οι διαιτητες φταινε που εχασαν η που τους ξαναεβαλαν στο παιχνιδι?
      Εχουν παρει αστεια σφυριγματα υπερ τους και στο οακα και σημερα και ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥς ΠΑΙΧΤΕς ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ,ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥΣ να μιλανε για κλοπες.

      Διαγραφή
    2. Σπυρο η διαιτησια ηταν καλη και σημερα, λαθη εκαναν και στις δυο πλευρες του παρκε οπως και στο ΟΑΚΑ.Χασαμε δικαια ρε φιλε,δεν διαμορφωθηκε αποτελεσμα.Η γκρινια και η κλαψα ειναι προνομιο των γαυρων,οπως και η καφροσυνη μην γινομαστε ιδιοι.Βεβαια ειδα τις δηλωσεις να τους χαιρονται.Αυτοι φταινε για την αλητεια του κοσμου,ο κοσμος νομιζει οτι αδικηθηκε και αντιδρα ετσι, δεν φταινε αυτοι,διοικηση και προπονητες ευθυνονται.

      Διαγραφή
    3. σπυρος απ το ευτιχισμενοι μαζι να φανταστω
      Χαιρετησματα στο Μακη και που σαι Πιασε μια μπυρα

      Διαγραφή
  46. Ο Δημαρχος ποτε θα κανει δηλωσεις για εγκλημα κατα της ελλαδος
    Α-Π-Ο-Λ-Α-Υ-Σ-Η να διαμαρτυρεται σημερα για τη διαιτησια
    Επισης ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ.Δωστε χρονο το παιδι μπορει να κανει φοβερα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Και το αστειο ειναι οτι οι γαβροι θα το βαλουν και αυτο το παιχνιδι στις "μεγαλες σφαγες του αιωνα μας" (οπως το 2010 που φαγανε 30 στο κεφαλι) και θα μας τοο τσαμπουνανε μετα απο 2-3 χρονια μαζι με αλλες επικες σφαγεςς του θρυλου
    Ειπαμε στη προπαγανδα 1οι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ο Γιανκοβιτς σημερα εκλεισε εισητηριο για εθνικη,μπραβο το παλικαρακι μας.Καλα οι γαβροι το καταλαβαινω που εξαφανιστηκαν οι παναθηναικαρες ομως δεν θα σχολιασουν,αντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Φυσικα αυτη η νικη δεν πρεπει να μας αποπροσανατολισει τωρα που το γυρισαμε(ακομα δεν το πιστευω)
    Πρεπει να κατεβουμε για 40΄ οπως κατεβηκαμε για 38 σημερα
    και μετα νεος προπονητης και σχεδιασμος της ομαδας οπως λεγαμε και πριν τον αγωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 3.08 Mε αυτα που διαβαζαμε φιλε τοσες μερες και ο πιο αισιοδοξος ΠΑΟ δεν το περιμενε,εμεις στο σπιτι 4 ο ενας το πιστεψε,απλα γιατι δεν μπαινει στο ιντερνετ να διαβαζει αναλυσεις.Οχι βεβαια τιποτα δεν τελειωσε,ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ομαδα ειτε κερδισει ειτε χασει θελει ΑΛΛΑΓΕΣ απο τον πυρηνα
      Κρατας 3Δ Γκισταρο Λασμε Ματσιουλης και Γιανκοβιτς(για μενα σημερα πηρε τη θεση του μπραμος σε ΠΑΟ και εθνικη με το 10λεπτο σχεδον που επαιξε)(μπορει και Παππα με την προυποθεση οτι θα παιζει το ιδιο και για ΜΚΦ)και φερνεις ενα προπονητη(δεν με νοιαζει αν τον λενε Ζοτς Ιβανοβιτς η Χατζηδημητρακοπουλο αρκει να τον εμπιστευτει ο προεδρος να κανει δουλεια και να μην παρεμβαλει)για να σχεδιασει τον ΠΑΟ του αυριο Τον ΠΑΟ μετα3Δ Τον ΠΑΟ του 7ου αστεριου(Δυσκολο εργο μεν αλλα ΠΑΟ εισαι 6 αστερια εχεις σε 15 χρονια)

      Διαγραφή
    2. ξεχασα και το Φωτσαρο(ντροπηηηηηηη)

      Διαγραφή
  51. Αν παρουμε και το φετινο πρωταθλημα(με την ευγενικη βοηθεια των αφων ανοιχτοματηδων που στελνουν την ομαδα τους ''τελειωμενη'' στο οακα),πρεπει να στηθει απο τωρα το αγαλμα του Μητσαρα εξω απο το οακα,γιατι πολυ απλα παει να παρει τον τιτλο με το στυλ ''μονος μου και ολοι σας''..Βλεπεις τον Παναθηναικο να εχει 5 περιφερειακους οι οποιοι ειναι ο εξης ενας..Διαμαντιδης...Τι να πει κανεις για την τριαδα Ουκιτς,Καρι,Ραιτ που ειναι αμφιβολο αν μπορουν να σταθουν ακομα και στη γυναικεια ομαδα του συλλογου..Ενας αθλητης που στους τελικους παιζει 38' σε καθε ματς,τη στιγμη που αθλητες νεωτεροι του κατα 10 χρονια(π.χ.Μαντζαρης)δεν διανοουνται να παιζουν τοσο πολυ..Εδω αξιζει μια ευφημος μνεια στον μεγαλο δασκαλο του μπασκετ Πεδουλακη,που κατορθωσε να φτιαξει τη δευτερη του χρονια μια ομαδα που δυσφημει το αθλημα...Ο 5ος τελικος κανονικα προβλεπεται εξισου αμφιρροπος,ομως το διαχρονικο κομπλεξ της ομαδας του οσφπ,καθιστα φαβορι το τριφυλλι..Και το κομπλεξ φανηκε οχι τοσο σημερα,οσο την προηγουμενη Πεμπτη που ενω κανονικα επρεπε να να κερδισει με ανεση,παραλιγο να το χασει το ματς..Αν ηταν αντιστροφα τα πραγματα ο Παναθηναικος θα του 'ριχνε μια 15αρα,οπως συνεβη περσι στον 1ο τελικο οπου τον βρηκε μποσικο και τον νικησε με εμφατικο τροπο...Παμε τωρα στις δηλωσεις των ανοιχτοματηδων,οι οποιοι μιλησαν για σαπιλα κατηγορωντας τον πρωην προεδρο της ΕΟΚ σαν αρρωστο Παναθηναικο.Καλο θα ειναι να θυμισει στους αφους οτι οταν ο οσφπ πηρε τα 5 πρωταθληματα(απο τα συνολικα 10 που εχει στην κατοχη του ο συλλογος)με τον Ιωαννιδη προπονητη και με τους τροπους που αυτος ηξερε και ο ιδιος ο οσφπ καταδικασε σε ανακοινωση του μιλωντας για Ιωαννιδικη μαφια(οταν εχασε ενα ματς στο οακα απο την αεκ του Ιωαννιδη),προεδρος της ομοσπονδιας ηταν ο Βασιλακοπουλος και προεδρος στην ΚΕΔ ο αληστου μνημης Δημου που οντας προεδρος της δηλωνε στο φως πως ''ειμαι Ολυμπιακος''...Αλλα το να μιλανε αυτοι που εχουν γινει τσιρακια της γιουρολιγδας και ψηφιζουν και με τα δυο τους χερια στις συνεδριασεις της,ωστε να τιμωρηθει ο Παναθηναικος μπας και τον γονατισουν οικονομικα μεσα απο τα αστειας δικαιολογιας προστιμα της ουλεμπ,ειναι εξοργιστικο..Και βεβαια καμια κουβεντα για την εξοργιστικα ευνοικη αντιμετωπιση απο τους διαιτητες της ουλεμπ ολα τα τελευταια χρονια,τη στιγμη που ο Παναθηναικος που οντας μεγαλυτερο μεγεθος πανευρωπαικα δεν εχει κανενα σεβασμο απο τους διαιτητες-καμικαζι του Ρηγα..Μαλλον εχουν γλυκαθει οι ανοιχτοματηδες απο τις εξυπηρετησεις του υπευθυνου διαιτησιας της ουλεμπ,οπου ζησαμε για να δουμε σε ματς Ρεαλ-Οσφπ,παικτη του Ολυμπιακου να γλιστραει και να πεφτει εξω απο τη γραμμη του τριποντου κι ο απιθανος τουρκος διαιτητης να του δινει 3 βολες..Και κατι τελευταιο οχι και τοσο ασχετο..σε τι κατασταση ειναι τα γονατα του Σπανουλη;...ΚΑΠΠΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Για τον αγώνα λίγα πράγματα
    1ον ο παο ήταν αρκετά συγκεντρωμενος και ουσιαστικά έκανε αυτό που ξέρει σκληρή άμυνα και αργή έως στατική επίθεση. Καλά που ήταν και ο Βλαδίμηρος και ο Μήτσος και πήραμε κάποιες καλές επιθετικές προσπάθειες.
    2ον ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε σοβαρά ούτε για ένα ολόκληρο δεκάλεπτο. Όταν δεν μπαίνουν τρίποντα αυτά συμβαίνουν. Αν και υπήρξαν φορές που βγήκαν κάποιες ωραίες φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο αλλά μετά πάλι τρίποντα. Respect στον σλουκα που έκανε ό,τι μπορούσε αλλά...
    3ον ο διαμαντιδης απέδειξε ότι μπορεί ακόμα να κάνει τη διαφορά. Ο σπανουλης ήταν άφαντος εκεί που η ομάδα του τον χρειαζόταν. Ο Βλαδίμηρος έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά του αλλά θέλει δουλειά και χρόνο συμμετοχής σαν τον σημερινό. Όπως και ο έτερος νεαρός(παππάς).
    4ον δεν υφίσταται προπονητής ο οποίος σε κάθε ματς κατηγορεί τους διαιτητές. Ειδικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι όπου τα λάθη ήταν εις βάρος και των δύο πλευρών και μάλιστα σε εντός έδρας ματς.
    5ον οι Αγγελόπουλοι σήμερα έκαναν παρόμοια δήλωση με αυτή του γιαννακοπουλου. Πρέπει κάποτε να αποδεχθούν ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και έχουν δικαίωμα στα λάθη ειδικά σε ένα τόσο δύσκολο άθλημα. Όσο για την εθνική ομάδα φαίνεται ότι ψάχνουν αφορμές. Μία οι αποζημιώσεις μία ο βασιλακοπουλος ε σιγά λοιπόν ποίοι νομίζετε ότι είστε? Να θυμίσω ότι ο παο είχε πολλές απουσίες λόγω των εθνικών ομάδων(ουκιτς, μπραμος, μαυροκεφαλιδης κτλ) αλλα ποτέ δεν έκανε τέτοια θέματα. Δε λέω καλά κάνουν και κοιτάνε την ομάδα τους αλλά ως ένα σημείο. Η εθνική ομάδα δεν είναι δικαίωμα είναι προνόμιο και για αυτό απαιτεί και την ανάλογη συμπεριφορά. Και στο κάτω κάτω και οι παίκτες πρέπει να το καταλάβουν, δόξα τω Θεό παιδιά να συμμετάσχουν υπάρχουν και πολλά μαλιστα. Οπότε άμα είναι οι Αγγελόπουλοι να κάνουν κουμάντο στους διεθνείς τους μη σώσουν και μπουν. Έχουμε παιδιά που παρακαλανε. Η εθνική δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωτσης και Ματσιουλης επισης.

      Διαγραφή
    2. Τουλάχιστον αισχρός ο τρόπος που διαλέξανε για να επηρεάσουν το παρασκήνιο. Απλά γελίοι.

      Διαγραφή
  53. Ειναι δυνατον παλι να τους φταιει η διατησια ρε παιδια.τωρα τους φταινε τα φαουλ που δεν τους χρεωσαν λες και δεν ειχαμε βολες,τα πιστευουν οι γαυροι η μας δουλευουν χαμος στο ιντερνετ,αν ειναι δυνατον.Το καθαρο καλαθι του Λασμε στο τελος δεν μετρησε που ηταν καθοριστικο ακυρωθηκε ειδατε καμια διαμαρτυρια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Διαβασα πολλους να λενε οτι ο Παναθηναικος ειναι διαλυμενος δεν εχει προπονητη παικτες και οτι σημερα επαιξε η φανελα.
    Σιγουρα ισχυει αυτο αλλα σημερα στο γηπεδο μονο μια ομαδα ειχε πλανο σχεδιο και σωστη κατευθυνση και μονο μια ομαδα επεβαλε τον ρυθμο της στην αλλη . Αυτη ηταν ο Παναθηναικος.
    Εκτος εαν εχω ξεχασει κατι για να συμβουν τα παραπανω εκτος απο παικτες λιονταρια θελεις και προπονητη-ες για να τα κανεις.
    Το να κρατας 3-4 παικτες με 4 φαουλ στην ιδια πενταδα δειχνει απειρια προπονητη το να το ξερεις ομως οτι ειναι λαθος και εχει ρισκο αλλα να το κανεις ακομα δειχνει οτι παιζεις ολα για ολα και οτι βγει.
    4 εξω 1 μεσα επιμονη σε αυτο το σχημα στην επιθεση στο τελος , σχημα που δεν επιανε...
    Αντιθετα πριν γυρισει ο Ολυμπιακος ειχες καλη κινηση μπαλας πιο ανοικτο πιαχνιδι και πιο πολλες ευκαιριες για πικ ανοιχτο σουτ η ακομα και παιχνιδι με πλατη απο Λασμε(το εκανε και αυτο ο θεος σημερα...) και Μαυροκεφαλιδη..
    Οσον αφορα την ικανοτητα του Αλβερτη στο ψυχολογικο τομεα και στο τομεα τηρησης ενος πλανου δεν αμφιβαλλω καθολου οσον αφορα ομως τις αντιδρασεις του σε κρισιμα σημεια παιρνει τη βαση...
    Πρεπει να επικοινωνει περισσοτερο με Πριφτη και Μανωλοπουλο για ολες τις αποφασεις σε κρισιμα σημεια -οπωςδηποτε...
    Που ειναι ο Παππας ρε παιδια ... Ελεος,,,
    Ειδα το Παναθηναικο φρεσκο μετα απο καιρο με την εισοδο του Γιανκοβιτς ...
    Τι τον βγαζεις ? Γιατι του λες... Εχεις τεσσερα φαουλ να δωσεις .. Λιγο εμπιστοσυνη ρε παιδια..
    Απο την αλλη εχεις τον κοουτς Μπ ... Αδιορθωτος ανικανος να συγκεντρωθει και να κανει τη δουλεια του σαν προπονητης κλαιει και ωρυεται συνεχως..
    Δεν ειναι εικονα πρωταθλητη Ευρωπης αυτη. Ξερω και ο Ομπραντοβιτς το εκανε αλλα εχει 10πλασιους τιτλους απο τον κοουτς Μπ.
    Η σειρα αυτη των τελικων με παει χρονια πισω σε αναμετρησεις Ιωαννιδη με Παβλισεβιτς η Κιουμουρτζογλου..
    Οτι καλο ειχε κερδισει το Ελληνικο μπασκετ υποβαθμιζεται απο τους παραγοντες του.
    Μακαρι , ναι μακαρι να μην παει κανεις του Ολυμπιακου στην Εθνικη .. Πανε τοσα χρονια και χανουμε απο Νιγηριες και Φιλανδιες..
    Ελεος πια...
    Χασατε γιατι ειχατε απεναντι σας Γκιστ Λασμε σουπερ Διαμαντιδη Μαυροκεφαλιδη και Φωτση - παλιοσειρες οι πιο πολλοι σας εδωσαν μαθημα ομαδικοτητας , εως εδω με τις κλαψες σας κακο στην ομαδα σας κανετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε,λες οτι κι ο Ομπραντοβιτς εκλαιγε κι ωρυοταν..Αληθεια εχεις δει ποτε ματς του Παναθηναικου στο γηπεδο η εισαι και συ θαμωνας των σαιτ;...Μαλλον δεν εχεις δει ποτε ματς του τριφυλλιου και πολυ περισσοτερο τον Ζοτς να κοουτσαρει,γιατι θα καταλαβαινες οτι οι εκρηξεις του ειχαν αιτια και στοχο..και βεβαια καθολου κλαψα..η εικονα του μιστερ-Μπιν στον παγκο ειναι πρωτοτυπη και μοναδικη..

      Διαγραφή
  55. Καλημέρα φίλοι του μπλογκ και Jim


    Έχω να γράψω πολύ καιρό παρότι παρακολουθώ πάντα τις κουβέντες σας.Δυστυχώς εγώ δεν "χάθηκα"" για καλό σκοπό αλλά για κακό καθότι απολύθηκα απο την δουλειά μου κ έτσι έχασα κάποιες ώρες μπρoστά στον υπολογιστή (...σκοτωνόμουν στη δουλειά το παραδέχομαι..)
    Τελοσπάντων ένας επιπλέον λόγος που σταμάτησα να γραφω ήταν και η διαφαινόμενη κακή πορεία της ομάδας μου.Όπως έχω πει πολλάκις στο παρελθόν είμαι πρώτα οπαδός του Παναθηναικού και μετά φίλος του μπάσκετ.Κατά μία έννοια περίμενα να γράψω σε ένα κομβικό σημείο, σε κάποια φάση που η ομάδα θα έκανε μία υπέρβαση, ή όταν θα τελείωνε η χρονιά.
    Επειδή όμως υπάρχουν πράγματα που θέλω να πω πριν απο το παιχνίδι της Τετάρτης ώστε να μην φανεί ότι τα ειπα εν θερμώ (και πολλοί φυσικά ακόμα σκέφτονται όπως εγώ) προτίμησα να γράψω απόψε.

    Ο μπασκετικός οργανισμός που λέγεται Παναθηναικός φαίνεται δυστυχώς οτι νοσεί βαριά σε αρκετά σημεία του κορμιού του.Είδαμε συνήθειες, συμπεριφορές και καταστάσεις από τη βραδιά του περσινού sweep κ επειτα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την υγεία, τον προγραμματισμό και τη φιλοσοφία που είχε η ομάδα εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια.
    Από τις μεταγραφές ακόμα το πράγμα έδειχνε περίεργο.Δεν θέλαμε να κρατήσουμε έναν από τον καλύτερους παίκτες μας το Ματσιούλις.Γιατί μάλλον περίσσευε στο ρόστερ αφού αποκτήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους ο Βλάντο.Η πορεία του μικρού μέσα στη χρονιά επαληθεύει την λογική μου καθώς αποδυκνύει πως δεν ήταν επιλογή του Πεδουλάκη σε αντίθεση με τον υπέρχρήσιμο Γιόνας.Τελικά ο ΔΓ έκανε υπέρβαση και κράτησε τον Ματσιούλις.Ευτυχώς λέω εγώ.
    (Προσωπικά προφανώς και ήθελα τον Βλάντο αλλά όχι για τη θέση του Γιόνας και με σκοπό να τον αξιοποιήσω κ όχι να μπω στο μάτι των αντιπάλων)
    Στη συνέχεια το επόμενο κατ'εμέ λάθος είναι η απόκτηση του Λουκά που προφανώς και αυτή έγινε για επικοινωνιακούς λόγους για άλλη μία "νίκη" του Γιαννακόπουλου απέναντι στους Αδελφούς.Όχι δε με χάλαγε ο Μαυροκεφαλίδης, με τη λογική όμως πως θα έμενε και χώρος στο ρόστερ αλλά και χρήμα για να αποκτηθεί ένας κανονικός σέντερ και δε θα μέναμε με αυτόν ως 4-5αρι.
    Εκεί ακριβώς έγινε το επόμενο λάθος του σχεδιασμού....Αποκτήθηκε ο Μπατίστ και ο Κινέζος και πάπαλα οι θέσεις ξένων, πάπαλα τα χρήματα και φυσικά αντίο στο σχεδιασμό για καλύτερη στελέχωση της γραμμής των ψηλών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχην να σου ευχηθω να χαθεις και παλι για καλο σκοπο..απο κει και περα,ναι γινανε μεγαλα λαθη το καλοκαιρι,αλλα κυριως απο την πλευρα του προπονητη,αφου αυτος ηταν υπευθυνος για τη στελεχωση της ομαδας..Η ακατανοητη επιλογη του να ανανεωσει τον Καρι τη στιγμη που ηταν κοινη διαπιστωση οτι χρειαζομασταν εναν ''1'' με φρεσκα ποδια,ικανο να βοηθησει σε αμυνα κι επιθεση,σε συνδυασμο με την αδυναμια αξιοποιησης των Παππα και Γιανκοβιτς,αποτελεσαν αιτιες που οδηγησαν στην εικονα που ειδαμε ολη τη χρονια,δηλαδη μια ομαδα αργη και χωρις ενεργεια..Το θεμα ειναι η διοικηση να μαθει απο τα λαθη της και πιστευω οτι θα δουμε του χρονου εναν ''πραγματικο'' Παναθηναικο που θα επιτιθεται στον αντιπαλο και δεν θα τον περιμενει..

      Διαγραφή
  56. Επίσης όλοι λέγαμε απο το καλοκαίρι πως η ομάδα χρειαζόταν έναν κόντό ακόμα.Ανάγκη που έγινε πιο επιτακτική από τη στιγμή που καταστράφηαν οι αχίλλιειοι του Ρόκο στο ευρωμπάσκετ.Ανάγκη που φώναζε όλη τη χρονιά και τελικά θυμηθήκαμε να πάρουμε παίχτη το Φλεβάρη,με μεγάλη επιπολαιότητα στην επιλογή του. Το όνομα του δυστυχως απολύτως αντίθετο με τη λογική της απόκτησης του.Absolutely fault.( αν και δεν είμαι σίγουρος αν στη μητρική του γράφεται right ή wright η κάπως αλλιώς)
    Αυτός ο μάγκας λοιπόν που δεν έχει οργάνωση, δεν έχει σουτ και είναι μέτριος αμυντικός, αποκτηθηκε λέει για να δώσει ταχήτητα, λες και τα γρήγορα πόδια του ήταν αυτό που έλλειπε από τον αργό παναθηναικό....
    Λες και ο Βλάντο, ο Μάικ και ο Παππάς είχαν αργά πόδια...Κάπως έτσι λοιπόν και με την ανυπαρξία του Κάρι φτάσαμε στο σήμερα.
    Στο μέγιστο Δημήτρη Διαμαντίδη, στον καλύτερο μπασκετμπολίστα στην μετά Γκάλη εποχή να παίζει 38 λεπτά στα 34 του...
    Και να κάνει τα πάντα.Να σκοράρει, να δίνει ασίστ να παίζει άμυνα, να κάνει λάθη ( κ μάλιστα σημαντικά) αλλά να παραμένει μακράν του δεύτερου ο καλύτερος ανάμεσα σε 24 αθλητές.
    Επίσης φτάσαμε στο σήμερα, άδειοι από συστήματα φρεσκάδα και ιδέες στην επίθεση μας γιατί ο προπονητής που είχε τα ηνία μέχρι πρότινος, ξέχασε να ασχοληθεί με το σκοράρισμα...και αυτόν τον τελειώσαμε στο χειρότερο σημείο της χρονιάς...Η παράνοια λοιπόν συνεχίστηκε.
    Στη θέση του κανονικού προπονητή, καλού η κακού(μάλλον κακού αν και τις περισσότερες ευθύνες για το χάλι της ομάδας τις είχε ο πρόεδρος όπως εξήγησα παραπάνω) ήρθε κάποιος που δεν ξαναήταν ποτέ από όσο ξέρω κόουτς, ούτε σε παιδική ομάδα.
    Μεγάλος ο Φράγκι,δοξασμένος και λατρεμένος αλλά όχι προπονητής.Φυσικά για να μη γελιόμαστε κανείς μα κανείς δε θα μπορούσε να αλλάξει πολλά πράγματα στο σημείο που ανέλαβε ο Αλβερτης, αλλά με εξαίρεση τα 3 πρώτα σημερινα δεκάλεπτα, έκανε σε όλη τη σειρά ανεπίτρεπτα λάθη.
    Φτάνουμε (οριστικά αυτή τη φορά, δε θα ξαναπάω πίσω) στους τελικούς.
    Βλέπουμε από τον πρώτο αγώνα μια ξεκάθαρη διάθεση του Παναθηναικού να κρατήσει το σκληρο του προφίλ στην άμυνα και στην επίθεση να κυνηγαει με κάθε τρόπο το ποστ παιχνίδι από το 1 μέχρι το 5.Μικρή κυκλοφορία της μπάλας για να βγει υπερφόρτωση και έξτρα παίχτης και ουσιαστικά όλο το παιχνίδι να εξαρτάται απο τα πόδια, τα πνευμόνια και τις εμπνεύσεις του αρχηγού για να περάσει τη μπάλα με κάθε πιθανό κα απίθανο τρόπο στους ψηλούς.
    Τα αποτελέσματα γνωστά.
    Ο Παναθηναικός κέρδισε ένα ματς με το ζόρι απέναντι σε έναν μέτριο αντίπαλο.Έχασε το επόμενο πανηγυρικά με κάτω τα χέρια και την καλή του άμυνα να πηγαίνει για χόρτα.Εχασε σχεδόν πανηγυρικά μέσα στην έδρα του άλλο ένα ματς(γιατί το γεγονος ότι το έκανε ντέρμπι στο τέλος είναι 100% ευθύνη του αντίπαλου κόουτς) και κέρδισε παραδόξως και ευτυχώς για μένα και τους ομοιδεάτες μου το αποψινό παιχνπιδι,γιατί ο Οσφπ ήταν τραγικός σε ποσοστά και γιατί ο Αλβέρτης για 3 περιόδους νίκησε για πρώτη φορά στη μάχη των πάγκων.
    Περιόρισε τον Σπανούλη επιλέγοντας μετά απο καιρό να βάλει πάνω του τον Γκιστ -αν και αυτό είχε το ρίσκο ότι όταν κατάφερνε να δει την πάσα ο Βασίλης, έβγαινε μις ματς υπέρ της ομάδας του-.Φυσικά αυτή δεν είναι η κύρια δουλειά του Σπανούλη και δεν πληρώνεται για αυτή αλλά ούτε και γουστάρει να την κάνει, με αποτέλεσμα να βγει στη συνέχεια εντελώς εκτός αγώνα.
    Επίσης ο Αλβέρτης νίκησε απόψε γιατί είχε την τύχη η επιλογή του Βλάντο να τον δικαιώσει απολύτα.Έχασε στην τελευταία μόνο περίοδο τη μάχη των πάγκων αφού έκανε το ίδιο ακριβώς λάθος που έκανε ο Μπαρτζώκας τις προάλλες στο Οακα.Επέλεξε αντί να κάνει το παιχνίδι του να παίξει με το χρόνο.Όταν παίζεις με το χρόνο όμως δεν το κάνεις απο το την αρχή της τέταρτης περιόδου και ούτε με έναν μόνο τρόπο, αυτόν δηλαδή να σκάει τη μπάλα ο "εξουθενωμένος" Διαμαντίδης για 20 δέυτερα και στο μισό δευτερόλεπτο να ψάχνει το άλλο "διαλυμένο", το Λάσμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ευτυχώς για τον ίδιο τον Αλβέρτη αλλά και για όλους εμάς ο Ολυμπιακός ήταν τόσο κακός που στις τελευταίες του ευκαιρίες έχτισε τη μπασκέτα με πυρότουβλα.Του έδινε το παιχνίδι και δεν το έπαιρνε.
    Και επειδή ακούω πολλά όλο το βράδυ θέλω να σημειώσω τα εξής με τον αγαπημένο μου τρόπο...

    1)Οι φίλοι ολυμπιακοί γκρινιάζουν όλη νύχτα για την τάπα του Λάσμε στον Περπέρογλου που έπρεπε να μετρήσει καλάθι.Τους θυμίζω ότι στην αμέσως επόμενη φάση ο Λάσμε χρεώνεται επιθετικό φάουλ επειδή διώχνει απο πανω του το χέρι του Πρίντεζη και αυτό μάλιστα είναι το τρίτο του....
    2)Επίσης οι ολυμπιακοί λένε για βήματα του Διαμαντίδη και του Λάσμε.Εγώ έχω να τους πω για το Στεφάν και τον Κάρι που δεν πάτησαν ποτέ τη γραμμή.Επίσης για το καθαρό τσαμπ στοπ του Λάσμε που οι γκρι φαντάστηκαν βήματα.
    3)Το τελευταίο και κατεμέ πιο τρελό απ'ολα είναι αυτό που ακούγεται για το φάουλ πάνω στο Διαμαντίδη και το "πλεονέκτημα" που ανακάλυψαν
    κάποιοι απόψε.Καταρχάς δεν είναι η πρώτη φορά που δεν δίνεται φάουλ άμεσα, αν η μπάλα είναι σε κίνηση και δύο αθλητές μπροστά στον διαιτητή μπορεί το πρώτο άγγιγμα να μην το δούνε.Και φυσικά καλά κάνουν και δε σφυρίζουν με την πρόθεση και τη λογική αλλα με αυτό που βλέπουν ή δεν βλέπουν στην κάθε φάση.Αν δεν είδαν φάουλ δηλαδή καλά έκαναν και δεν το σφύριξαν επειδή ο Ολυμπιακός απλώς και μόνο χρειαζόταν να κάνει φάουλ.Αν όμως το είδαν κακώς έκαναν και δεν το έδωσαν.
    Κ ΌΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΥΤΌ.ΤΟ ΛΕΩ ΩΣ ΟΠΑΔΌς ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΎ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΑΔΙΚΟΥΜΟΥΝ.ΚΑΘΩΣ ΑΝΤΙ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΠΑΙΧΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΘΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΆΛΛΟΣ.
    Ευτυχώς εκεί βρέθηκε ο καλός στις βολές Λάσμε,αν ήταν ο Γκιστ ή κάποιος άλλος με μικρότερη ικανότητα, ποιον θα αδικούσε ρε μάγκες η συγκεκριμένη απόφαση, γιατί όλο το βράδυ έχω φρίξει με αυτά που ακούω και κανένας χριστιανός σε ραδιόφωνα και τηλεόραση δεν έδωσε την απάντηση που πρέπει, στο μονα ζυγά δικά μας που εφαρμόζετε απόψε.
    Mιλάμε εν κατακλείδι για μία μέτρια διατησία με εκατέρωθεν λάθη που δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα και όσοι δεν το βλέπουν αυτό είναι απλώς γκαβοί.Γιατί φανατικοί ή παθιασμένοι δε φτάνει να είναι.Και γω είμαι φανατικός και δεν είπα τίποτα την Πέμπτη όπως αντίστοιχα ο γαύρος και συνδεσμίτης μάλιστα καλός μου φίλος που μου είπε απόψε "Κερδίσατε δίκαια" παθιασμένος με την ομάδα του είναι.
    Τελοςπάντων για να τελειώνω και σιγά σιγά με το "σεντόνι",θέλω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις.
    Την πέμπτη ο Ολυμπιακός κέρδισε απολύτως δίκαια και το 99 τοις εκατό των παναθηναικών το παραδέχτηκαν.Αντίστοιχο ποσοστό έκραξε τον Δημήτρη Γιανναόπουλο για τις άστοχες δηλώσεις του.Ενας εξ αυτών και εγώ, ενας άρρωστος Παναθηναικός,ενεργός και όχι οπαδός του πληκτρολογίου ή απλός χαλαρός και απο μακριά φίλαθλος.
    Σήμερα που έχασε απολύτως δίκαια ο Ολυμπιακός και οι πρόεδροί του έκαναν εξίσου άστοχες και ατυχείς δηλώσεις, δυστυχώς οι φίλοι του Οσφπ όχι απλώς δεν έκαραξαν , αλλά συνασπίστηκαν και έκαναν ακριβές κόπι πεηστ τις αμετρέπειες των Προέδρων τους αλλά και τις επιλεκτικές μνήμες του προπονητή τους που είπε πως κιόλας πως... δε θέλει να γίνει γραφικός με τη διατησία!!!
    ( Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στο δεύτερο παιχνίδι και ενώ η διαφορά ήταν στους 20 πόντους υπέρ του, κοπανιόταν για μια κατοχή λίγων δευτερολέπτων)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ σε όλα και να προσθέσω απλώς ότι στο μπάσκετ αν το πας φάση-φάση σίγουρα θα βρεις άπειρες φάσεις που έχεις αδικηθεί.

      Οι ολυμπιακοί έχουν μία μοναδική δυνατότητα να θυμούνται κάθε φάση στην οποία έχουν αδικηθεί. Έχουν μολύνει το μπασκετικό χώρο με αυτή τους την εμμονή.

      Διαγραφή
    2. Απλά δημιουργειται μια κατάσταση που μόνο κακό στο άθλημα κάνει. Και να σας το πω και διαφορετικά μπας και το καταλάβετε?
      ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!

      Διαγραφή
  58. Ολοκληρώνοντας θέλω να πω πως έυχομαι την Τετάρτη οι δικοί μου να θυμηθούν την καλή διαγωγή των δύο πρώτων αγώνων και να μην κάνουν το γήπεδο ζούγκλα, καθότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.Αν είναι αλύτεροι και πιο μάγκες ας μας νικήσουν.
    Στο κάτω κάτω η πίκρα, ο πόνος, ακόμα και τα δάκρυα στο πρόγραμμα είναι.
    Όλα μέρος του παιχνιδιού, που ξέρουν να παίζουν οι αληθινοί άντρες...Όσοι δεν είναι αρκετά άντρες και δεν ξέρουν να χάνουν καλύτερα να μην έρθουν ποτέ στο γήπεδο.


    Ελπίζω τα πνευμόνια του Διαμαντίδη και τα γόνατα του Λάσμε να αντέξουν 40 λεπτά ακόμα.Μαζί με το πάθος του Ματσιούλις και του Γκιστ και με την ευχή να βοηθήσει ένας ακόμα περιφερειακός, έχουμε πολλές πιθανότητες να κατακτήσουμε τη νίκη και το πρωτάθλημα.

    Μετά θα έχουμε Όλο το χρόνο και ελπίζω το μυαλο να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.



    ΥΓ- Ώπα συγγνώμη ήθελα να ρωτήσω κάτι και το ξέχασα νωρίτερα.Επιτρέψτε μοθ να το κάνω τώρα και σας παρακαλώ απαντήστε μου.Στο επιθετικό του Λάσμε που έλεγα νωρίτερα δόθηκαν βολές υπέρ του Πρίντεζη.Ο κανονισμός δε λέει πως στο επιτετικό φάουλ, για να δοθούν βολές, πρέπει ο αμυνόμενος να έχει κερδίσει κατοχή;Έγινε σε άλλη μία περίπτωση αυτό απόψε.Αν έχω λάθος διορθώστε με και εξηγήστε μου..

    Καλο καλοκαίρι αδέρφια και ευχαριστώ όλους όσοι διάβασαν μέχρι το τέλος τις σκέψεις μου...

    Ηuman Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..επιθετικό & κατοχή....αμυνομένου, does not compute.
      Προφανώς 5 φάουλ είχαν συμπληρωθεί, εξ' ου και οι βολές.

      Κατά τ' άλλα, αν είχες δουλειά γραφείου και την έχασες, μεγάλο κρίμα που δεν απέδιδες όσο εδώ, στη δουλειά σου :ρ

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα φίλε.Δεν απολύθηκα λόγω τεμπελιάς, αλλά λόγω αναδουλειάς.Επίσης προφανώς και δεν εννοώ κατοχή με την έννοια της κατοχης καθεαυτής.Για παράδειγμα άλλη βαρύτητα έχει ένα επιθετικό φάουλ την ώρα που παίρνεις ριμπάοουντ άρα σου όβω τη σίγορη κατοχή που πας να πάρεις και άλλο να πέσω πάνω σου ενώ είσαι πχ στημένος.Νομίζω πως έχουν διαφορετική αντιμετώπιση.Jim τα φώτα σου.


      ΗΗΜ

      Διαγραφή
  59. Παιδες εγω θα τα γραψω και οποιος θελει τα πιστευει. Σε επικοινωνια που ειχα με τον Φωτση(ειναι γνωστος μου) μου εκμυστηρευτηκε κατι απιστευτο. ¨ολη η σειρα ηταν μια φαρσα, ενα στοιχημα που ειχαμε βαλει μερικοι παιχτες στην ομαδα. ξεραμε οτι μπορουσαμε να κερδισουμε τον Ολυμπιακο οποτε θελαμε, γι αυτο και μας ειδατε αδιαφορους στα τελευταια ματς. Θελαμε να φερουμε το παιχνιδι σε φιεστα στο ΣΕΦ και να τους χαλασουμε το παρτυ. Ηταν σκετη απολαυση να βλεπεις τους γαυρους που ειχαν ερθει να πανηγυρισουν τη κουπα να φευγουν κλεγοντας απο το γηπεδο. Γι αυτο και στο τελος του παιχνιδιου τους κουναω επιδεικτικα ο κεφαλι και πηγαινα προς την θυρα 7, αλλα δεν με αφησαν οι διαιτητες. Τωρα πλεον τους εχουμε ξεφτυλισει με καθε δυνατο τροπο¨. Εκατσα και ειδα παλι το βιντεο και πραγματικα στο τελος ο Φωτσης κατευθυνεται προς την θυρα 7. Απιστευτα πραγματα!

    Καλωςταπαιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Παιδιά, προσπαθούσα να καταλάβω και να σκεφτώ τι παίζεται με τον Μπράμος τον τελευταιο καιρο και εινα ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ ντεφορμέ. 9 στις 10 περιπτώσεις, οταν λύγει το συμβόλαιο ενός παίκτη το ερχόμαινο καλοκαίρι- όπως συμβαίνει με τον Μαικ - θα κοιτάξει να κάνει τις καλύτερες δηνατές εμφανίσεις ουτως ώστε να εξασφαλίσει ένα καλό νεο συμβόλαιο στην ομαδα του. Ο Μπράμος εχει κανει ακριβώς το αντίθετο!! Στο πιο κρίσημο σημείο τις χρονιάς (πλει-οφ Ευρωλίγκας και επειτα) ειναι εκτός τόπου και χρόνου! Εγώ νομίζω οτι θα έχει ήδη μιλήσει ή έχει ακουσει οτι ο Παναθηναικος δεν σκοπεύει να τον κρατήσει. Δεν εξηγείτε αλλιώς...

    Η δική μου άποψη ειναι οτι ο Μπράμος θα ηταν καλυτερα να φύγει. Ο Ματσιουλις ειναι εξαιρετίκος και κομβικός παικτης στην ομαδα και δεν του αξίζει να φύγει. Εξάλλου ο Μπράμος δεν ειναι αρκετά καλός για να παρεί θεση για βασικο 3αρι στον Παο. Απο την αλλη αν μίνει και αυτος και ο Γιονας, καιγεται ο Γιάνκοβιτς. Κατι το οποιο δεν του αξίζει ο Βλάντο. Αν ειναι να διαλέξω αναμεσα στον νεο και ταλαντόυχο Γιανκοβιτς ή τον Μπράμο (δεν εκανε σπουδαιο χρονια) επιλέγω το πρώτο δαγκωτό!

    JamesHarden8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Εχουμε τρια 3αρια,απο τα οποια ο πιο ταλαντουχος ειναι ο Βλαντο κι ο λιγοτερο ειναι ο Μπραμος.Το μονο πραγμα που ξερει να κανει ειναι να ακροβολιζεται για να σουταρει τριποντο,στο οποιο η ευστοχια του ειναι θεμα μερας..Παικτης που δεν μπορει να σκασει τη μπαλα και να κανει ενα μπασιμο της προκοπης δεν μπορει να παιζει σ' ομαδα υψηλου επιπεδου..Το διδυμο Βλαντο-Γιονας για την επομενη σεζον ειναι ο,τι πρεπει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο χρήσιμος/πολύτιμος με διαφορά ο Μασιούλις πάντως. Μιλάμε για ΣΚΥΛΟ

      Διαγραφή
    2. Αλλο επιπεδο ο Μασιουλις.Μιλαμε για βασικο παικτη στην εθνικη Λιθουανιας. Παντως και ο Βλαντο εχει πολλα προσοντα. Ας θυμηθουμε τι εκανε με τον Πανιωνιο στο γαυρο την περασμενη χρονια.Αν του δοθει χρονος και δουλεψει κυριως στο σωμα του θα ειναι ιδανικο συμπληρωμα στο Μασιουλις.Παικτης Μπραμος δεν υπαρχει.

      Διαγραφή
  62. Καλημέρα & καλή εβδομάδα σε όλους.

    «Το πρωτάθλημα δεν τελείωσε ακόμη. Ο Ολυμπιακός μπορεί να το χάσει με τις τάσεις αυτοχειρίας που τον διακατέχουν αν και είναι εμφανώς καλύτερος.»

    «…Η μόνη ελπίδα του ΠΑΟ να πάρει το ματς στο ΣΕΦ είναι να αυτοκτονήσει ο ΟΣΦΠ. Και ο μόνος τρόπος να αυτοκτονήσει ο ΟΣΦΠ είναι να υπάρχει στα μυαλά των ανθρώπων της ομάδας η αίσθηση ότι αδικήθηκαν και χθες. Όπως πάντα…
    … αν κάνουν το λάθος στον Ολυμπιακό να μπλέξουν σ’ αυτό το τρυπάκι είναι ικανοί να χύσουν την καρδάρα με το γάλα. Και τότε θα έχουν πάθει ΤΟ ΚΑΖΟ με δική τους αποκλειστική ευθύνη…»

    Αυτά έγραψα μετά το 1-2 στο ΟΑΚΑ.

    «Σήμερα αναμένω από παίκτες και προπονητές να κρατήσουν ψηλά το πρεστίζ του συλλόγου. Μόνο αυτό.»

    Αυτή ήταν η μοναδική μου απαίτηση χθες. Λίγο πριν το ματς.

    Ε, λοιπόν όλα τα παραπάνω έγιναν!!!

    Ωραία τα περί βαριάς φανέλας αλλά τα θυμόμαστε όποτε μας βολεύει. Ο ΠΑΟ, χθες, έναν στόχο είχε μόνο. Να μην μπει τελειωμένος στο ματς. Να μην καταρρεύσει από το κακό momentum. Όλα τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο αντίπαλός του. Ο Ολυμπιακός έκανε χαρακίρι που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια. Όλοι οι παράγοντες πριν το ματς ήταν με το μέρος του. Και όλους κατάφερε να τους διαγράψει από την εξίσωση. Κύριος υπεύθυνος γι’ αυτήν την εξέλιξη είναι ο Μπαρτζώκας. Σ’ αυτόν πέφτουν τα βάρη και αποδεικνύεται ο αδύναμος κρίκος της υπόθεσης.

    Για τις αντιδράσεις των Αγγελόπουλων, ξαναποστάρω ό,τι έγραψα προχθές για τον ΔΓ. Αφού συναγωνίζονται ποιος θα πει την μεγαλύτερη μπαρούφα…

    «..Όποιος ξέρει να χάνει έχει ελπίδες να μάθει να κερδίζει. Προφανώς, μ’ αυτό δεν συμφωνεί η κορυφή της πυραμίδας. Οι πρόεδροι της ΚΑΕ. Τα παιδιά (όπως κι άλλα προφανώς) δεν έχουν μάθει να χάνουν στη ζωή τους. Δεν έχουν μάθει να τρώνε σφαλιάρες, να πέφτουν και να πρέπει να ξανασηκωθούν. Τα βρήκαν όλα έτοιμα. Δεν χρειάστηκε να αγωνιστούν για να επιβιώσουν. Όταν, λοιπόν, τους συμβαίνει να βρίσκονται μπροστά στην ήττα δεν έχουν ούτε την δύναμη ούτε την αντίληψη να καταλάβουν τι συνέβη. Ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους και εύκολες δικαιολογίες…»

    Πλέον, τα περιμένω όλα μεθαύριο. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Είναι τόσο απρόβλεπτες οι αντιδράσεις των ομάδων μετά από κάθε ματς, που τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Είναι τόσο ευμετάβλητος ο τρόπος που διαχειρίζονται τα συναισθήματα της σειράς, που όλα είναι πιθανά.

    Υ.Γ. Εννοείται όσα λέμε για τον ΠΑΟ της νέας σεζόν δεν αλλάζουν στο ελάχιστο είτε πάρει είτε δεν πάρει τον τίτλο. Δεν ξεχάστηκε απολύτως τίποτα.
    Υ.Γ. 1 Ο Διαμαντίδης είναι στην καλύτερη φόρμα του κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν. Ο Μήτσος έχει πάρει την ομάδα στις πλάτες του και την οδηγεί σε ένα πρωτάθλημα που αν το πάρει θα γράφει πάνω το όνομά του.
    Υ.Γ. 2 Οι Γκιστ και Λάσμε έπαιξαν χθες (και ίσως παίξουν μεθαύριο) για τα συμβόλαιά τους την επόμενη χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Διαγωνισμό στα πάντα οι 2 αιώνιοι!...Μπράβο σε όσους τους χειροκροτούν!
    Συγχαρητήρια παιδιά και εις ανώτερα με "καθαρό" πρωτάθλημα σας εύχομαι!...έτσι για να μοιάσουμε και στο ποδόσφαιρο, που ας μην ξεχνάμε είναι και Νο1 άθλημα, έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Looser ομάδα ο Ολυμπιακός… Σ’ έναν αγώνα που έπρεπε να κερδίσει σχετικά άνετα, λόγω έδρας, ψυχολογίας και διαφορά ποιότητας, ενέργειας και αριθμό «ετοιμοπόλεμων» παικτών, τελικά κατάφερα και έχασε… Κρίμα για τις προσδοκίες που δημιούργησε στον κόσμο του!!!
    Υ.Γ.1 Θα έχει ντέρμπι την Τετάρτη ή τελείωσε το πρωτάθλημα?
    Υ.Γ.2 Η διαιτησία με λάθη εκατέρωθεν, απλά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί δεν δίνεται το τριπλό εσκεμμένο φάουλ στον Διαμαντίδη στην τελευταία φάση και ενώ έμεναν 9 δευτερόλεπτα?

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διοτι στην αμεσως προηγουμενη φαση σφυριξαν ανυπαρκτα βηματα και ακυρωσαν ενα ευκολο καλαθι του Λασμε

      Διαγραφή
  65. Ζιο 7 για να τελειωνει το παραμυθι με το φαουλ στο τελος δες αυτη την εκπομπη εδω:στο 1:50:50 http://www.sport24.gr/LiveMatches/video-chat/super-basketball/super_basketball_finals_4.2818865.html ...Αν επρεπε να σφυριξει κατι ο διαιτητης ηταν αντιαθλητικο στον Πριντεζη γιατι κανει φαουλ πριν μπει η μπαλα μεσα..2 βολες και η μπαλα στον Παναθηναικο δηλαδη..
    Ο Παναθηναικος επαιξε καλυτερα και κερδισε οπως και ο Ολυμπιακος στο περασμενο ματς στο ΟΑΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. καλημερα παιδια.......ειναι φανερο πως ο ολυμπιακος ειναι καλυτερα δομημενη ομαδα και εχει προπονητη πιο εμπειρο.......ΟΜΩΣ....τα πρωταθληματα και κυπελλα και κυριως η βαρια φανελα και το δεσιμο που εχει ο παναθηναικος με τον κοσμο του θελει ακομα χρονια να το αποκτησει....εχω ξαναγραψει εδω μεσα οτι ο παο θα πληρωσει την απολυση πεδουλακη.....ομως μονο με τον αλβερτη σε ρολο ψυχολογου θα μπορουσε να γυρισει τη σειρα μεσα στο σεφ............προβλεπω σε περιπτωση που χασει το πρωταθλημα ο ολυμπιακος οτι θα τεθει θεμα σπανουλη ,ειναι φανερο απο τις κινησεις του οτι ειναι παρα πολυ αγχωμενος και σαν να παιζει με το μαχαρι της αμφισβητησης απο τον κοσμο του ολυμπιακου στο λαιμο του,σε μια δυο φασεις στο χτεσινο παιχνιδι ηταν φανερο οτι δεν συμφωνουσε με τον τροπο που παιζε η ομαδα του και τις αρμοδιοτητες που του δινε ο μπαρτζωκας..........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, stone.

      Σωστά τα λες. Συμπληρώνω ότι ο Ολυμπιακός σκόπευε να πάει τη σειρά με τέτοιον τρόπο ώστε τα ματς να κριθούν από τα καθαρά αγωνιστικά κριτήρια όπου έχει σαφέστατη υπεροχή ακόμη και τώρα.
      Από την άλλη στον ΠΑΟ είχαν να ποντάρουν σε ψυχολογικούς και πνευματικούς παράγοντες, γνωρίζοντας ότι υπολείπονται αγωνιστικά και ποντάροντας στις πιθανότητες να αυτοπεριορισθεί ο αντίπαλος.
      Είναι ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί και το πώς η κάθε πλευρά έχει επηρεάσει την εξέλιξη της σειράς. Ο Ολυμπιακός είχε τα πλεονεκτήματα και τον πρώτο λόγο. Οπότε, αυτός θα καθόριζε την έκβαση των τελικών. Ε, αυτός είναι που τα ‘χει κάνει μαντάρα.

      Διαγραφή
  67. Γιάννη σύμφωνα με τον κανονισμό ισχύει αυτό που λες, απλά πες μου με το χέρι στην καρδιά αντίστοιχη φάση την Τετάρτη πως θα την αντιμετωπίσουν οι διαιτητές?
    1. Θα δώσουν αντιαθλητικό
    2. Θα κάνουν τα στραβά μάτια (δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι οι διαιτητές δεν είδαν τα τρία φάουλ που έγιναν στον Διαμαντίδη) για να κυλήσουν 7 δευτερόλεπτα
    3. Θα δώσουν αμέσως το φάουλ περνώντας μόνο κάποια δέκατα
    Υ.Γ.1 Εννοείται ότι δεν χάσαμε από την διαιτησία γιατί ήμασταν κάκιστοι απλά ήταν τόσο εξόφθαλμη η τελευταία φάση… Και μην ξεχνάμε ότι πριν 2-3 φάσεις ο Διαμαντίδης είχε και αυτός 1 στις 2 βολές και θα είχαμε 9 δευτερόλεπτα όχι 2,5

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα τα γραφεις zio7. To προβλημα ξεκιναει απο το εξης.Οι διαιτητες βλεπουν μια παραβαση και σκεφτονται ΑΝ θα τη σφυριξουν. Και δεν αναφερομαι μονο στην τελευταια.Ποσα τετοια φαουλ γινονται στο ΔΔ και δε σφυριζονται;Αν τα σφυριζαν ο Κολλινς δε θα επαιζε πανω απο 5 λεπτα σε κανενα παιχνιδι.Τα ιδια και ο Λοτζεσκι που σε καθε φαση χωρις εξαιρεση κανει φαουλ στο Μασιουλις.Αν τα σφυριζαν ο προπονητης σου θα διαμαρτυροταν επειδη σφυριζουν σε καθε επαφη. Ο διαιτητης πρεπει να σφυριζει ο,τι βλεπει χωρις να σκεφτεται. Ολα τα υπολοιπα ειναι να΄χαμε να λεγαμε.

      Διαγραφή
    2. Καλά τα λες αν συμπλήρωνες π.χ. τα φάουλ όταν ποστάρει ο Πίντεζης ή Περπέρογλου

      zio7

      Διαγραφή
    3. Το λεω χωρις προβλημα. Δεν ειμαι ουτε βαζελος ουτε γαυρος. Οι διαιτητες πρεπει να δινουν ο,τι βλεπουν. Οταν σκεφτονται το πραγμα μπερδευει.Για μενα οδηγος πρεπει να ειναι τα δυο παιχνιδια της ευρωλιγκας.Με πραγματικα 50-50 διαιτησια παροτι εγιναν κι εκει λαθη.Η διαιτησια ηταν μαλιστα πολυ καλυτερη απο το μεσο ορο της ευρωλιγκας που γενικα εχει μετριοτατους διαιτητες.

      Διαγραφή
    4. Εσύ που είσαι ουδέτερος τι πιστεύεις οτι θα έδιναν σε αντίστοιχη φάση στο ΟΑΚΑ? Και τι πιστεύεις θα έχει ντέρμπι την Τετάρτη ή τέλος απο εχθές

      zio7

      Διαγραφή
    5. Δεν ξερω τι να σου απαντησω. Ειμαι ουδετερος αλλα δεν ειμαι αντικειμενικος. Ως ΠΑΟΚτζης εχω προηγουμενα με την ομαδα σου λογω ποδοσφαιρου. Ξερω οτι δε χωραει το ποδοσφαιρο εδω αλλα δε θελω να σε κοροϊδευω.Δεν μπορω να ειμαι αντικειμενικος. Για μενα ειναι λαθος η αντιμετωπιση κατα περιπτωση. Πρεπει να τελειωνει το πραγμα με τους διαιτητες. Δες τι εγινε με την ομαδα μου στον πρωτο ημιτελικο με τον Παναθηναϊκο και στον αγωνα της κανονικης περιοδους με εσας. Πιστευω παντως οτι την Τεταρτη θα γινει ντερμπι που θα κριθει σε μια 1-2 φασεις. Εσεις εχετε καλυτερη ομαδα χωρις συζητηση, ο Παναθηναϊκος εχει πιο ισχυρες προσωπικοτητες, τελικα ειστε τοσο ισοδυναμοι που τα αποτελεσματα (υπο κανονικες συνθηκες) κρινονται στις λεπτομερειες. Οπως σου ειπα και πιο πανω, η σωστη εικονα ειναι των μεταξυ σας παιχνιδιων της ευρωλιγκας.

      Διαγραφή
    6. ρε ζιο αμα το σφυριζαν αντιαθλητικο θα διαμαρτυροσασταν και αμα το σφυριζαν φαουλ θα ηταν αδικια εφοσον ειναι αντιαθλητικο
      Μονο σου ειπες οτι ο ΟΣΦΠ χτες εχασε δικαια γιατι αναλωνεστε ολοι σε μια φαση(η οποια απο οποια πλευρα και αν το δεις για τον ΠΑΟ θα ηταν η μπαλα και με αντιαθλητικο θα ειχαμε πιθανως +2)??

      Διαγραφή
    7. Μια παρατηρηση ακομα. Ο Μπαρτζωκας εκανε σαν τρελος και διαμαρτυροταν οσο διαμαρτυρεται στο πρωταθλημα και στα παιχνιδια της ευρωλιγκας.Εκανε ακριβως τα ιδια. Σχολιασε αν θελεις.

      Διαγραφή
  68. Zio 7,,για μενα ειναι αντιαθλητικο και αντιαθλητικο επρεπε να δωσουν..Αν γινει αναλογη φαση στο ΟΑΚΑ εις βαρος του Παναθηναικου το ιδιο θα πω..Μαγος δεν ειμαι για να ξερω τι μπορει να δωσουν..Γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να ακολουθουν τον κανονισμο κατα γραμμα και αρα επρεπε να δωθει αντιαθλητικο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Δηλαδή στα τόσα χρόνια εμπειρίας αγώνων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ πρέπει να είσαι μάγος για να προβλέψεις τι θα δώσει ο διαιτητής σε αντίστοιχη φάση? Οκ δεκτό…

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Φίλε zio7 πρωτον είναι αντιαθλητικό γιατί παρενοχλούν τον ΔΔ με φάουλ στην προσπάθεια του να υποδεχτεί την μπάλα με κίνδυνο να περάσει ο χρόνος που έχει ο Παο για επαναφορά.Και το θέμα με τον μη καταλογισμό φαουλ στον ΔΔ έχει διπλή ανάγνωση.Δίνεται η δυνατότητα στον Ολυμπιακό με το double team να κλέψει τη μπάλα η να οδηγήσει τον ΔΔ σε λάθος.Αν γινόταν αυτό τι θα έλεγες?δες τι φάση γιατί τα φαουλ γίνονται στην προσπάθεια για κλέψιμο και όχι το κλασικό φαουλ για να σταματήσει ο χρόνος.Και επιτέλους ας παραδεχτεί και κάποιος φίλος του οσφπ και για τα λάθη που έγιναν κατα του Παο.Καποια απο αυτά τα παραδέχτηκε μέχρι και ο Ιωάννου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Αν ήθελε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό σύμφωνα με την διπλή ανάγνωση σου θα περίμεναν χωρίς να δώσουν φάουλ να εξελίχθη η φάση και θα έδιναν το φάουλ αμέσως μόλις έβλεπαν ότι δεν γίνεται κλέψιμο ή λάθος. Αντιαθλητικό δεν θυμάμαι να έχει δοθεί ποτέ σε αντίστοιχη φάση. Και αν διαβάσεις παραπάνω ανέφερα ότι γίναν λάθη και προς τις δύο πλευρές

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα επικεντρωνεσαι σε μια φαση ρε φιλε πως να το κανουμε

      Διαγραφή
    2. Γιατί δεν δίνεται ένα τριπλό φάουλ που ηθελημένα κάνανε οι παίκτες του ολυμπιακού και είναι η τελευταία φάση

      zio7

      Διαγραφή
    3. Ρε φιλε δεν ειπαμε πιο πανω οτι αν εδινε φαουλ επρεπε να δωσει αντιαθλητικο??θα τρελαθουμε εντελως εδω μεσα???

      Διαγραφή
    4. ε ναι αφού το είπατε πιο πάνω... άλλωστε εσείς οι Παναθηανικοι ξέρετε απο τέτοια.. τόσα χρόνια!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Φαε την μπανανα προς το παρον και για τα υπολοιπα περιμενε ως την Τεταρτη.

      Διαγραφή
  72. Τελικα αποδεικνυεται οτι εχει φτασει σε τετοιο επιπεδο η σχεση πελατη - πωλητη που πλεον ο Παναθηναικος σπαει πλακα με τον Ολυμπιακο. Ειναι τετοια η ευκολια με την οποια ο Παναθηναικος μπορει να κερδισει παντου και με οποιοδηποτε τροπο που πλεον παιζει με τα νευρα του Ολυμπιακου - των παικτων - των φιλαθλων - του προπονητη και των προεδρων. Ολοι μαζι σε ενα τρελο παραληρημα και ο Δημητρακης να χασκογελαει πονηρα κανωντας πλακιτσα. Μιλαμε για τεραστια διαφορα ομαδων σε ολα τα επιπεδα και περισσοτερο απο ολα ΦΑΝΕΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μετά το ματς στο ΟΑΚΑ, οι Αγγελόπουλοι δήλωσαν έκπληκτοι από την καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο, απέφυγαν να σχολιάσουν το παραλήρημα του ΔΓ, ζήτησαν από τους οπαδούς της ομάδας ανταπόδοση της καλής συμπεριφοράς και μετάθεσαν για μετά τους τελικούς κάθε κουβέντα για διαιτησίες και κάθε τι που θα μπορούσε να δυναμιτίσει το κλίμα. Και οι δύο ήταν ψύχραιμοι, εμφανώς ικανοποιημένοι, σχεδόν ανακουφισμένοι και χαρούμενοι που η ομάδα τους θα είχε την ευκαιρία να τελειώσει τον τίτλο στο ΣΕΦ. Όλα αυτά μετά από νίκη, όμως.
    Χθες, δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν. Όλα πήγαν περίπατο. Το σοκ της ήττας, η απογοήτευση, ο εκνευρισμός τους οδήγησαν στην πεπατημένη και στο να συναγωνιστούν σε γραφικότητα τον πράσινο ομόλογό τους. Τα περί άρρωστου βάζελου Βασιλακόπουλου στέκονται στο ίδιο ύψος με τις γνωστές δηλώσεις του ΔΓ μετά το 1-2 στο ΟΑΚΑ.
    Ως εδώ, λοιπόν, υπάρχει πλήρης ταύτιση στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις οι δύο διοικήσεις. Μπορεί να διαφέρουν στο στυλ, στις εκφράσεις, στο ύφος αλλά επί της ουσίας διακατέχονται από τα ίδια σύνδρομα.
    Η ειδοποιός διαφορά είναι στον τρόπο που επέλεξαν να σταθούν οι δύο προπονητές. Ο ένας (Αλβέρτης) δεν μπήκε καν στον κόπο να ασχοληθεί με τους διαιτητές και η στάση του απείχε έτη φωτός από την αντίστοιχη του αφεντικού του. Ο άλλος (Μπαρτζώκας) αποφάσισε να πλειοδοτήσει σε αναφορές στους διαιτητές. Έσπευσε να εναρμονιστεί πλήρως με τα λεγόμενα των αφεντικών του, να επαυξήσει, να σιγοντάρει, να δικαιολογήσει την στάση τους.
    Αυτή η διαφορά προσέγγισης ίσως και να κρίνει την σειρά. Ο κανονικός προπονητής ασχολείται πολύ περισσότερο με μη αγωνιστικά θέματα ενώ ο κατ’ ανάγκη προπονητής πασχίζει να κρατήσει (τουλάχιστον) ενωμένη και σε εγρήγορση την ομάδα του αναγνωρίζοντας ότι στο τεχνικό κομμάτι δεν μπορεί να κάνει και πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Πριν τελειώσει η σειρά θέλω να πω τα εξής : ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα αγωνιστικά, όμως είναι και πολύ κατώτερη ομάδα πνευματικά. Αυτό οφείλεται στη δουλειά που έχει γίνει απο τον πάγκο. Ο Μπαρτζώκας, που κατα τη γνώμη μου είναι ένας πολύ ικανός προπονητής, είναι τρομερά ευάλωτος ψυχολογικά και αυτό το μεταφέρει άμεσα στους παίκτες του. Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να βρω για έναν προπονητή που συνεχίζει να χάνει απο το φάντασμα του πρώην προπονητή του ΠΑΟ. Κατα δεύτερον, είναι φανερό ότι η αλαζονία των Αγγελόπουλων (που ελπίζω να πειστήκατε όλοι για το πόσο σοβαροί είναι και για την ποιότητα του ήθους τους) περνάει πολύ πιο εύκολα στην ομάδα απο την αντίστοιχη αλαζονία του Γιαννακόπουλου. Αυτό θα μπορούσε και να είναι λογικό απο την άποψη οτι ο μπασκετικός ΠΑΟ είναι (έγινε) πολύ μεγαλύτερη αξία απο τον (κάθε) Δημήτρη Γιαννακόπουλο ενώ το μέγεθος του μπασκετικού Ολυμπιακού είναι σχεδόν ταυτόσημο με αυτό των προέδρων του.

    Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη δεν έχω κάτι να πω, ο άνθρωπος είναι αλλού, συγκινητικός. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα (όχι πολύ, αλλά σαφώς καλύτερη) και δικαιούται να το πάρει και αν κατέβει σοβαρά θα το πάρει, απλά διατηρώ πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το κατα πόσο ο προπονητής του έχει αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να καθαρίσει το μυαλό του και να αξιολογήσει την κατάσταση χωρίς δικαιολογίες (απο τις οποίες δεν του έχει μείνει ούτε μια). Αν αφήσει τον Αλβέρτη να τον καθαρίσει αισθάνομαι οτι θα μιλάμε για ένα απο τα μεγαλύτερα αυτογκόλ προπονητή στην ιστορία της Α1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Θελω να δώ ρε φιλοι του Παναθηναικου τι θα λέτε αμα τυχον και χασετε το πρωταθλημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα πουμε συγχαρητηρια στον αντιπαλο και μπραβο στην ομαδα που το παλεψε μεχρι τελους..Αλλα που να το καταλαβεις αυτο που λεω..

      Διαγραφή
    2. Εγω σα παναθηναικος θα λεω αυτο που ελεγα και πριν το χτεσινο αγωνα χασουμε κερδισουμε
      Καλυτερη ομαδα και το αξιζει φετος ο ΟΣΦΠ και πρεπει ο ΠΑΟ να χτιστει απ την αρχη
      Τωρα δεν σας φταιει κανεις που αυτοκτονησατε....

      Διαγραφή
    3. Όπως τόσες φορές που μου έχεις πάρει τίτλο και σε έχω χειροκροτήσει και έχω παρευρεθεί στην απονομή των μεταλλίων και έχω πει μπράβο χωρίς "αλλά" και έχω προχωρήσει να γίνω καλύτερος για την επόμενη χρονιά!

      Διαγραφή
  76. Λοιπον την επομενη φορα θα βαλουμε τους Αγγελοπουλους να διαλεξουν διαιτητες για να σταματησουν να γκρινιαζουν.Σοβαρα πρεπει αυτο να γινεται απο εδω και περα δεν παει αλλο αυτη η κατασταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Εύχομαι την Τετάρτη να τελειώσει με μια αντίστοιχη φάση ο αγώνας και ο διαιτητής να δώσει αντιαθλητικό ή να μην δώσει τίποτα και να πάρει την μπάλα ο Σπανούλης να αρχίσει να τρέχει στο γήπεδο για 5 δεύτερα και να τελειώσει έτσι ο αγώνας!!!!! Μια φάση θα είναι!!!!
    Τέσπα κρίμα για την ομάδα μου που έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τον τίτλο. Πάντως το ιδανικό για εμένα θα ήταν να παίρναμε δύσκολα το χθεσινό παιχνίδι και όχι άνετα όπως τον δεύτερο τελικό γιατι θα κρύβαμε κάτω από το χαλί τα προβλήματα τις ομάδας και την αστοχία σε παίκτες (π.χ. πετγουει, κόλλινς, σερμαντίνι, σίμμονς κλπ)

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα αστο με nickname zio7 μην γραφεις για μπασκετ
      Ελα πες την αληθεια (που λεει και ο Κανακης) θες Μαρινακη προεδρο και στο μπασκετ(Μαρινακη Κοκαλη το ιδιο ειναι)

      Διαγραφή
    2. κι εγω το ευχομαι ρε φιλε για να δεις αντιμετωπιση απο τους φιλαθλους του Παο (οχι τον προεδρο φυσικα)

      Διαγραφή
    3. άσε έχουμε χορτάσει και από την αντιμετώπιση των οπαδών σας στο ΟΑΚΑ, με τα αεροβόλα κλπ

      Αεροβόλα και στο κλειστό του ΟΑΚΑ
      Το 2006 στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων η βία έκανε την εμφάνιση της με... παρουσία αεροβόλων όπλων. Οπαδοί του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκάλεπτου πυροβολούσαν με αεροβόλα όπλα και ο τρίτος τελικός του ΟΑΚΑ διακόπηκε για περίπου είκοσι λεπτά.
      Θύματά τους, οι Νίκος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Νίκος Μπάρλος και Δημήτρης Πασχόπουλος με τους δύο πρώτους να μεταφέρονται για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

      zio7

      Διαγραφή
    4. εχεις δικιο εγιναν ολα αυτα πριν 8 χρονια, τουλαχιστον τα εχουμε ελαττωσει, τα δικα σας τα καλοπαιδα ομως συνεχιζουν ακαθεκτα zio7.Αλλωστε οι προεδροι σας εδωσαν συγχαρητηρια στους οπαδους του Παο μετα τον τριτο τελικο οχι εγω..οποτε οτι και να λες..

      Διαγραφή
    5. Πριν 8 χρόνια ε? Δες και αυτό
      http://www.youtube.com/watch?v=x_K4JXaNVqs

      Και μάλιστα σε αγώνες στο ΟΑΚΑ που η διαιτησία είναι πάντα 70-30!!!!!

      zio7

      Διαγραφή
  78. To βεβαιο ειναι οτι ακομα κι αν οι Αγγελοπουλοι ηθελαν το 50-50 δυσκολα θα επειθαν με το Μαρινακη να καθεται διπλα τους στο ΣΕΦ. Θελουν να ελεγξουν το τελευταιο γαλατικο χωριο που αντιστεκεται, την ΕΟΚ . Γι'αυτο τετοια μανια με τον Βασιλακοπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Πες ταααα ανθρωπε το καλυτερο αρθροο που διαβασα για τη κατασταση που επικρατει http://www.gazzetta.gr/basketball/article/619719/nazia-sti-sholiki-ayli

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκαιρια να ξεφορτωθουν οι Μαγκες Αγγελοπουλοι μερικα μεγαλα συμβολαια. Και θα κατεβασουν κι αλλο το μπατζετ και θα πουλησουν οπαδιλικι στα προβατα. Win - win κατασταση. Ειναι πολυ μπροστα.

      Διαγραφή
    2. Τι άρθρο είναι αυτό ρε παιδιά? Σε site που γενικά δε διαβάζω γιατί το θεωρώ 'οπαδικό". ΜΠΡΑΒΟ στον άνθρωπο που το έγραψε!...λέω να δω ποιός είναι και να αρχίσω να τον διαβάζω!

      Διαγραφή
    3. Και ξαναγράφω γιατί δεν γίνεται αλλιώς.

      ΤΙ ΑΡΘΡΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?

      Διαγραφή
  80. Με βαση την αποδοση των ομαδων ολη τη χρονια μπορει καποιος να μου πει ποια ειναι η ομαδα που μπορει να παρουσιασει βελτιωση στο τελευταιο ματς; Διοτι εγω οπως βλεπω τις ομαδες ο Ολυμπιακος παιζει αυτο που μπορει να παιξει, αντιθετα ο Παναθηναικος παιζει στο 50% σε αυτο που επαιξε ολη τη χρονια και με βασικους του παικτες Μπραμος, Καρυ, Ραιτ οι οποιοι επαιζαν πολυ καλυτερα τωρα να μην αποδιδουν καθολου. Απλα σκεφτομαι οτι αν μπουν στο παιχνιδι και οι ανωτερω παιχτες, ο Παναθηναικος θα κανει παρτυ. Αντιθετα ο Ολυμπιακος δεν εχει κατι αλλο να δωσει, για αλλη μια φορα θα παιξει τζοκερ με τα τριποντα και θα ελπιζει να του κατσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. ενα παιχνιδι το οποιο το κερδισε κατα κρατος ο παγκος του παναθηναικου απεναντι στον παγκο του ολυμπιακου.
    ο παναθηναικος επιστρεφοντας σε safe mode πεδουλακη κερδισε ολες τις μαχες εχοντας στα σχοινια τον ολυμπιακο για 35 λεπτα και την ευκαιρια να παει το παιχνιδι και παραπανω απο 15 ποντους.
    ομως καπου εκει κανουν την εμφανιση τους για αλλη μια φορα σε αυτες τις σειρες τα φαντασματα.οχι ομως του οακα αλλα της κωνσταντινουπολης.
    ο ολυμπιακος μεσα σε 5 ισω και λιγοτερα λεπτα γυριζει ενα παιχνιδι απο -15 στον ποντο και φτανει οπως και στην κωνσταντινουπολη να χανει 10 δευτεα πριν τη ληξη με 1 ποντο.
    μονο που τωρα δεν αποφασισαν για το παιχνιδι οι παικτες οπως τοτε ο σισκαουσκας και ο πριντεζης.
    τωρα αποφασισαν αλλοι.

    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oι ιδιοι που ειχαν αποφασισει και τη μειωση της διαφορας να υποθεσω.Οπως τοτε στην Κωνσταντινουπολη, ετσι και χθες.

      Διαγραφή
    2. @ gskordak
      Όχι πάλι, ρε φιλαράκι. Μην πέφτεις στη λούμπα κι εσύ.
      Δηλ. αν καταλαβαίνω καλά, ο ΟΣΦΠ έχει αδικηθεί έως σφαχτεί και στα 4 ματς των τελικών. Το 1 δεν το μετράμε γιατί το πήρε με +25. Από τα υπόλοιπα 3 ματς που σχεδόν κρίθηκαν στον πόντο, τα 2 τα έχασε και το 1 το πήρε.
      Ας πάρουμε το χθεσινό. Μια απλή ερώτηση. Έστω ότι οι διαιτητές ήθελαν να κερδίσει ο ΠΑΟ. Το ματς ήταν στο +13, 5 ή 6 λεπτά πριν το τέλος. Πάει στους 7. Τι λες, αν ήθελαν δεν μπορούσαν με 1 ή 2 σφυρίγματα να κόψουν την φόρα του ΟΣΦΠ και να καθαρίσουν το ματς πριν αυτό μπει στο τέλος στην κόψη του ξυραφιού; Μήπως δεν θα έβρισκαν πάτημα; Γιατί να αφήσουν το ματς να πάει στον πόντο, στη 1 φάση, στην 1 κατοχή κι εκεί να ευνοήσουν τον ΠΑΟ; Μ’ αυτόν τον τρόπο και θα πετύχαιναν την υποτιθέμενη αποστολή τους και δεν θα τους έκραζε κανείς.

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορεις να μιλας για διαιτησια οταν σημερα στο παγκο σου καθοταν ο δημαρχος-διδασκαλος ηθους....

      Διαγραφή
    4. Φίλε 77 είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθειά σου να 'σώσεις' τον gskordak που κατά καιρούς έχει κάνει αρκετά εύστοχα σχόλια, όμως την θεωρώ μάταιη. όχι απλά εχει πέσει μέσα στην λούμπα που περιγράφεις αλλά έχει σταματήσει να κρίνει πλέον με μπασκετικά κριτήρια. Ε με τόσα τρολ που μαζεύτηκαν εδώ όλο και καποιος θα παρασύροταν :p αιωνία η μνήμη :)

      τρολ

      Διαγραφή
  82. Το ότι παίξαμε χάλια δεν αναιρεί το δικαίωμα στην νίκη. Κανονικά η τελευταία φάση είναι ίδια με την Κωνσταντινουπολη. Στο -1 ο Ολυμπιακός, δύο βολές στον Διαμαντίδη (που πριν λίγο είχε 1 στις 2) και 9 δευτερόλεπτα για να λήξει ο αγώνας. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτή θα ήταν η λογική!!!
    Και ας χάναμε!!!

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστο πηγαινε γραψε σε κανα αλλο σαιτ που οι αναγνωστες δεν ξεουν μπασκετ
      Εδω δεν περνας

      Διαγραφή
    2. Εδώ περνάνε μόνο οι απόψεις των Παναθηναϊκών, που είναι και τελείως "αντικειμενικές" Άλλωστε αυτοί ξέρουν τόσα χρόνια από NON CALL

      zio7

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή ο Μάνος ο Μίχαλος που παραδέχεται πως το πρώτο που έπρεπε να σφυριχτεί στη συγκεκριμένη φάση είναι φάουλ του Πρίντεζη πριν από την επαναφορά το οποίο με βάση τους κανονισμούς είναι αντιαθλητικό, είναι Παναθηναϊκός ή/και "αντικειμενικός" με την έννοια που δίνεις εσύ στη λέξη?
      Ρητορική ερώτηση ήταν αυτή...γιατί:
      1) Ο Μάνος προέρχεται από οικογένεια ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΩΝ Ολυμπιακών, ο αδερφός του, ο Νίκος, έχει παίξει και στην ανδρική ομάδα μαρκάροντας μάλιστα για μερικά λεπτά τον Jordan (ναι τον Michael) τo 1997, στον τελικό του McDonald's Open
      2) Ο ίδιος ο Μάνος έπαιζε στα παιδικά και εφηβικά τμήματα του Ολυμπιακού, αν και βέρος Γλυφαδιώτης
      3) Έχει δηλώσει πολλάκις πως είναι Ολυμπιακός

      αλλά εσύ ζιο ξέρεις καλύτερα, πάω πάσο

      Διαγραφή
    4. όποιος μπορεί ας ανεβάσει ή "θυμηθεί" αντίστοιχη φάση πανευρωπαικά (που έχουν γίνει πάρα πολλές τόσα χρόνια) στην οποία να έδωσαν αντιαθλητικό και όχι απλό φάουλ. Άλλα εσείς οι παναθηναικοί ξέρετα καλύτερα!!!

      zio7

      Διαγραφή
  83. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/619718/o-kalos-pao-o-kakos-osfp-kai-oi-anikanoi-diaitites APLA ΞΕΦΤΙΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. πιο γραφικος απο τους γουρλουματηδες τους Αγγγελοπουλους πεθαινεις..σαν μικρα παιδακια,μια ζωη τους φταινε οι αλλοι..πολυ μικροι σαν ανθρωποι..αμα δε θελετε κυριοι να αφησετε τους παικτες σας να ρθουν στην εθνικη,μη σωσουν κ ερθουν..η εθνικη δεν ειναι τσιφλικι κανενος..τοσα χρονια που η βασικος κορμος της εθνικης ηταν ο παναθηναικος γιατι δεν ειχε τεθει θεμα περι της ασφαλισης των παικτων?μια χαρα 12αδα μπορει να κατεβασει η εθνικη κ χωρις παικτες του ολυμπιακου..

    καλαθης
    ζησης
    παπανικολαου
    καιμακογλου
    μπουρουσης

    μποχωριδης
    μπραμος
    γιανκοβιτς(ή αντετοκουμπο)
    φωτσης
    σχορτσιανιτης(ή κουφος)

    παππας(ή αθηναιου)
    μαυροκεφαλιδης( ή βουγιουκας)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Γιατί δεν βάζεις και τον Διαμαντίδη? Α!!! Ναι ξέχασα είναι κουρασμένος για την εθνική αλλά ξεκούραστος να παίζει 35 λεπτά μ.ο. όλη την χρονιά με τον Παναθηναικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Δεν είναι δυνατον να ξεκιναει (ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ!!) η δωδεκαδα της Εθνικης χωρις το Χαραλαμπιδη, απλα δεν γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. στην τελευταια φαση,πριν ο φωτσης δωσει την μπαλα στον διαμαντιδη ακομη,ο πριντεζης κανει φαουλ στον διαμαντιδη,πριν δλδ η μπαλα μπει στο παρκε!!!γινεται φαουλ παιδες ναι ή οχι;;;αυτο το φαουλ λοπον,ειναι αντιαθλητικο απο τη στιγμη που δεν εχει φυγει η μπαλα απο τα χερια του φωτση!!ειναι αντιαθλητικο!!!!επρεπε να το σφυριξουν λοιπον!!!!ΓΑΡΑΓΑΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ;;;;;;μονο οσα θελετε οι ολυμπιακοι θα βλεπετε δλδ;;;δεν παει ετσι ομως....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. προς ανωνυμος 3:41 π.μ.

    αμα δεν κατεβαιναν οι παικτες του γαυρου κ ημουνα Διαμαντιδης θα ανακαλουσα την αποφαση μου να αποσυρθω απο την εθνικη..κ θα επεστρεφα για να την ενισχυσω στο μουντομπασκετ μονο κ μονο για να την σπασω στους γαυρους..ετσι κ αλλιως ακομα κ στα 34 του απο γατακια τυπου μαντζαρη,σλουκα κ απο κομπλεξικους στυλ σπανουλη που θελει να πουλαει αρχηγιλικι ακομα κ στην εθνικη περισσοτερα θα προσφερε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. ε όχι να χαλάσει και τις διακοπούλες του!!! όχι οχι οχι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ρε βνουμερα κανει αντιαθλητικο ο πριντεζης στον διαμαντιδη πριν φυγει η μπαλα απο υα χερια του Φωτση η οχι?

    Μετα το εγκυρο καλαθι που κακως ,οντως δεν μετρησε του Στρατου,δινουν ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΡΙΤΟ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ ΛΑΣΜΕ ΤΑ ΧΕΣΜΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ η οχι?

    Δινουν ανυπαρκτα βηματα στο καρφωμα του λασμε προς το τελος η οχι?

    Αν δεν τα παραδεχτειτε αυτα ειστε μεγαλα νουμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Στο ΟΑΚΑ είχαμε μια ομάδα που επικράτησε κατά κράτος, αλλά οι διαιτητές με το ζόρι πήγαν να ξαναβάλουν τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι με βολές και διαιτησία 200-0. Δεν σταμάτησε να παίζει μπάσκετ ο Ολυμπιακός και γενικά δεν υπάρχει μπασκετική εξήγηση για την παρολίγον ανατροπή.

    Στο ΣΕΦ επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, ο Παναθηναϊκός ελέγχει ρυθμό, σκορ επί 37 λεπτά αλλά στοπ, εδώ έχουμε μια επική ανατροπή του Ολυμπιακού από το -13 η οποία ανακόπτεται από τους διαιτητές με τον μη καταλογισμό φάουλ στον Διαμαντίδη στα 9 δευτερόλεπτα. Κι όπως λέει και ο Μπαρτζώκας ( το τερμάτισε), αποδεικνύεται από το ότι οι 2 από τους 3 χτεσινούς διαιτητές είναι οι ίδιοι με αυτούς του...περσινού πρώτου μπρέικ.

    Αν αυτή είναι η βάση συζήτησης και πρέπει να επιχειρηματολογήσουμε επ'αυτής, τότε σόρρυ μάγκες, αλλά να το γυρίσουμε ομαδικώς στο χόκευ επί χόρτου γιατί τσάμπα χαλάμε τις καρδιές μας.

    ΥΓ
    Ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά πρέπει να έχει ήδη ξεκινήσει με την προκήρυξη διαγωνισμού για το άγαλμα του Διαμαντίδη στο ΟΑΚΑ. Ούτε την έκβαση του πρωταθλήματος της πλάκας, της γραφικότητας και της κουστουμαρισμένης πρασινοκόκκινης καφρίλας χρειάζεται να περιμένουμε, ούτε το να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Πρέπει να το προσπαθήσει πολύ κανείς για να μην παραδεχτεί ότι είναι απλά ο κορυφαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή