Athlenda

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Straight to the heart..


Με όπλο την επίθεση από τον άξονα και το δίδυμο Διαμαντίδη-Λάσμε να θυμίζει.. Μπόμπ Κούζι-Μπιλ Ράσελ, ο πεσμένος στο καναβάτσο Παναθηναϊκός αποστόμωσε όλους εμάς και τα προγνωστικά που (όχι άδικα) τον ήθελαν να "πέφτει" στο ΣΕΦ αλλάζοντας το μομέντουμ της σειράς. Απογοητευτικός ο Ολυμπιακός με μια απίστευτη νευρικότητα για ομάδα που κατέκτησε την Ευρώπη τις δύο προηγούμενες χρονιές. Η σειρά έχει γίνει πιο break και από τη..σοκολάτα. Το Hoopfellas αναλύει..



Φιλτράροντας την εικόνα των τριών πρώτων ματς και πάντα σε συνάρτηση με αυτό που είχαν παρουσιάσει οι πράσινοι τον τελευταίο καιρό,  μπορώ να πω ότι η εμφάνιση αυτή του Παναθηναϊκού στο Φάληρο δε συγκέντρωνε και τις περισσότερες των πιθανοτήτων. Πολλές φορές η ροή των πραγμάτων είναι τόσο ισχυρή που δυσκολεύεσαι να την αλλάξεις ακόμα και αν παλεύεις απεγνωσμένα να καθαρίσεις τη σκέψη σου και να βρείς λύσεις. Σε καταπίνει.. Όχι αυτόν τον Παναθηναϊκό όμως που ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση του κανόνα που λέει ότι "το ένστικτο της επιβίωσης είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον άνθρωπο". Για να είμαι ακριβής βέβαια, όσο και εάν η μέχρι τώρα εικόνα των τελικών δεν άφηνε "χοντρά" περιθώρια στους πράσινους για κάτι τέτοιο, το mentality που παρουσίασε ο γηπεδούχος ήταν ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη (πάντα με βάση τη χρονική περίοδο και το μομέντουμ στη σειρά). Εύθραυστος, νευρικός, παγιδευόταν εύκολα βγάζοντας από νωρίς συμπεριφορά μελλοθάνατου και αδυναμία να κάνει αυτό που πρέπει για ένα τελευταίο βράδυ στη σεζόν. Δε περίμενα από τον Ολυμπιακό τέτοια κατάρρευση στο ψυχολογικό κομμάτι, λίγες ημέρες μετά την πτώση του τοίχους του ΟΑΚΑ..

Πάμε να δούμε τι έχω κρατήσει στο τεχνικό κομμάτι..

-Η τακτική προσέγγιση του Παναθηναϊκού στο ματς στηρίχτηκε σε δύο βασικούς πυλώνες.


1.) "Επαναφορά" της τακτικής που ακολούθησε η ομάδα υπό τον Πεδουλάκη, με τον Γκιστ ψηλά απέναντι στον Σπανούλη και τον Ματσιούλις στην πίσω γραμμή άμυνας ώστε (τουλάχιστον και σε πρώτο στάδιο) να πάρει το πάνω χέρι του στο ματς και

2.) Επίθεση από τον κεντρικό άξονα, στηριζόμενος εξ ολοκλήρου στο δίδυμο Διαμαντίδη-Λάσμε, ώστε να εδραιώσει το προβάδισμα του και παράλληλα δημιουργήσει καλές συνθήκες για αμυντική ισορροπία ώστε να ελέγξει τη μπάλα στο αμυντικό τρανζίσιον. Εδώ ακούμπησε το άριστα.

-Στο αμυντικό κομμάτι ΟΛΑ τα λεφτά ήταν η ικανότητα των περιφερειακών του Παναθηναϊκού να αμυνθούν στην πίσω γραμμή άμυνας. Εξαιρετικός ο Ματσιούλις (ανεξαρτήτου αμυντικής διάταξης θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος παίκτης του Αλβέρτη για να αμυνθεί στον Πρίντεζη) απλά classic ο Διαμαντίδης. Η πίσω γραμμή άμυνας έχει γίνει το "βασίλειο" του.. Μπορεί στη πρώτη γραμμή ψηλά να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικός λόγω ποδιών αλλά χαμηλά είναι εξαιρετικός, θα τον χαρακτήριζα μάλιστα top όταν έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως help defender. Aπλά τσεκάρετε πόσες φορές έμεινε μόνος του με τον Ντάνστον χαμηλά και πόσες από αυτές εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός.. Ο Διαμαντίδης κολλάει σαν βδέλλα συνεχώς στην άμυνα από μπροστά και το φόργουορντ της base line παίζει κλειστά δίνοντας βοήθεια στη λόμπα. Αντίθετα όταν αναμιγνυόταν ο Ράιτ ως αμυνόμενος στα pick&rolls του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός πήγαινε σε περιστροφές με τον Γκιστ να παίρνει το diving του Ντάνστον και τον Ράιτ να καλύπτει την εξωτερική πάσα στον Πρίντεζη. Αυτή την πάσα και αυτό το σούτ, πρέπει να κυνηγήσει ο Ολυμπιακός στο 5ο ματς.




Πώς ο Γιάνκοβιτς ήταν X-Factor?


Το προπονητικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, προσέθεσε τον Γιάνκοβιτς ως τρίτο πυλώνα στην ουσιαστικά 2-man offense της ομάδας από τον άξονα και ξαφνικά την ανέπτυξε δίνοντας της παραπάνω επιλογή στον κύριο ballhandler (Διαμαντίδη) για πάσα σε πρώτο χρόνο μετά το pick, όχι κάθετα αλλά στο φτερό όπου πλέον υπήρχε παίκτης που μπορούσε να βάλει τη μπάλα κάτω και να επιτεθεί, δυνατότητα που δεν υπήρχε με τον Μπράμος εκεί. Δείτε πόσο πιο πληθωρική (με βάση τα μέχρι τότε δεδομένα) δείχνει η πολύ συγκεκριμένη επίθεση των πρασίνων με τον Βλάντο στο παρκέ και πόσο πολύ πατάει εκεί ο πάγκος των πρωταθλητών για να αποσυμπιέσει το ποστ από την συνεχή εισαγωγή μπάλας και να κάνει την επίθεση του λιγότερο προβλέψιμη. Αντίθετα με τον Μπράμος, η άμυνα του Ολυμπιακού έκλεινε το σουτ και έδινε τον διάδρομο από το κέντρο για ντρίμπλα γνωρίζοντας πως μετά από 2-3 ντρίμπλες η πιθανότητα λάθους είναι μεγάλη.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του επιθετικού αυτού πλάνου, ο Παναθηναϊκός "έβαλε" λιγότερες μπάλες στο ποστ μέσα από καθαρή ποστ επίθεση, γνωρίζοντας ότι οι ερυθρόλευκοι θα περίμεναν κάτι τέτοιο. Ο Ματσιούλις είχε 0/3 σε αυτή την κατάσταση, ο Διαμαντίδης επίσης δεν παρήγαγε από εκεί αλλά ήταν φανερά ότι δεν υπήρχε διάθεση για να μπεί στοχευμένα η μπάλα με συγκεκριμένη διάταξη από την αρχή στο ποστ.

Ξανά ανάλυσε το..


-Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξανατσεκάρει την switch all defense του και να επανεκτιμήσει κάποιες καταστάσεις. Χρειάζεται επαναπροσδιορισμός. Θεωρώ ότι μετά από αυτό που συνέβη στο 4ο ματς θα είναι "εγωιστικό" να συνεχίσει με την ίδια επιλογή της συνεχούς "αλλαγής" καθώς αυτή δείχνει τον δρόμο στην επίθεση του αντιπάλου. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια του ματς και πατώντας σε αυτή την "επιμονή" των γηπεδούχων, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης προσέθεσε καταστάσεις screen the screener, με σκριν του Ούκιτς χαμηλά στον Λάσμε, το οποίο οδηγούσε τον Ολυμπιακό να αμύνεται  στο pick&roll  ψηλά με δύο γκαρντς.. Ο Κροάτης λειτούργησε αρκετά ως screener μακριά από τη μπάλα στο playbook του Παναθηναϊκού, με side screens στον Κάρι, όταν ο Παναθηναϊκός πετούσε ως "δόλωμα" το κεντρικό pick για βρεί καταστάσεις με σουτ από τη γωνία ή close out επίθεση (με Κάρι).


4 out-1 in επίθεση του Ολυμπιακού χάνει σε spacing από τη στιγμή που ο Διαμαντίδης παίζει φλοτ τον Κόλινς και ο γκαρντ των ερυθρολεύκων δε μπορεί να διαχειριστεί αυτή τη κατάσταση σωστά και να παραμείνει επιθετικός. Εκεί ξεκινά το πρόβλημα. Ουσιαστικά ο Διαμαντίδης ντούμπλαρε τον ψηλό της πλευράς του κάνοντας αδύνατη την πάσα εισαγωγής ενώ παράλληλα είχε την δυνατότητα να φύγει για παγίδα στη strong side στη περιοχή του ποστ εάν χρειαστεί και το κρίνει ο ίδιος. Παθητικός ο Κόλινς, δεν εμφάνισε καθόλου την επιλογή του midrange shot (και τι midrange.. από τα 4-4.5 μέτρα άνετα) αλλά πήγαινε με ντρίμπλα μέχρι το 1.5μ. πριν το καλάθι ευρισκόμενος συνεχώς παγιδευμένος. Και ο κόουτς Μπαρτζώκας επέμενε στον Αμερικανό (2/10 σ. σε σχεδόν 16'..) γιατί απλά είναι το μεγαλύτερο και πιο δυνατό κορμί του στα γκαρντ που θεωρητικά μπορούσε να σταθεί στην αλλαγή και να αμυνθεί στην πίσω γραμμή απέναντι στο "5" του αντιπάλου. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν πόντους μόνο όταν είχαν εύκολο αμυντικό ριμπάουντ, τρέχοντας το γήπεδο και παράγοντας καλές ματιές κυρίως από μακριά στο transition.


Γενικότερα ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός και το κομμάτι της επίθεσης που αφορά τον Κόλινς του έβαλε περισσότερα νεύρα. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν αυτοπεποίθηση και από ένα σημείο και μετά καθόλου καθαρό μυαλό (χαρακτηριστικά, ο Κάρι φεύγει για βοήθεια στο ποστ στη δυνατή πλευρά στον Περπέρογλου που βγάζει σωστά και γρήγορα τη μπάλα έξω στον Κόλινς ο οποίος δεν παίρνει το πρώτο "καλό/ελεύθερο" σουτ αλλά το δεύτερο μετά από 3 ντρίμπλες προς τη γωνία..) Υπήρχε επίσης μεγάλη δυσκολία να μπεί η μπάλα στο ποστ. Όταν έχεις δημιουργήσει ρήγμα, γυρνάς γρήγορα τη μπάλα στην απέναντι πλευρά και βλέπεις τον Λάσμε -ενώ θεωρητικά είσαι μια πάσα/έναν χρόνο μπροστά από τον αντίπαλο- να έχει προλάβει να κλειδώσει την πόρτα του ποστ αποκλείοντας την πάσα, σίγουρα κλονίζεσαι ψυχολογικά. Είδα επίσης πολλά φοβερά τρεξίματα του Ντάνστον (μετά από αμυντικό ριμπάουντ) στον κεντρικό διάδρομο να μένουν αναξιοποίητα. Ο Ολυμπιακός είχε δεύτερες σκέψεις σε κάθε του εκδήλωση. Δηλαδή, όχι την κατάλληλη δόση αποφασιστικότητας για να κερδίσει αυτό το ματς και να φτάσει στον τίτλο. Αποφασιστικότητα που διακρίνει αυτή την ομάδα και αποτελεί χαρακτηριστικό του mentality της..


BOB COUSY-BILL RUSSELL (..)


Όλη η επίθεση του Παναθηναϊκού στο 4ο ματς (αλλά και σε ολόκληρη τη σειρά γενικότερα) βασίζεται στην εκπληκτική ικανότητα του Διαμαντίδη στην εισαγωγική πάσα δηλ. στο να βάζει κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τη μπάλα στο ζωγραφιστό. Αυτό κάνει μια στην ουσία προβλέψιμη επίθεση να παράγει πάνω στην ίδια κατάσταση σε συνέχεια και όσο αυτό καθίσταται δυνατό στο μάξιμουμ. Είναι μεγάλη υπόθεση η ικανότητα αυτή του αρχηγού των πρασίνων και η οξυδέρκεια του. Όταν για παράδειγμα τα ίδια plays τρέχει ο Ούκιτς, ο Παναθηναϊκός πίνει θάλασσα.. O Παναθηναϊκός κατέβηκε στο ΣΕΦ για να πεθάνει με τον Διαμαντίδη, γνωρίζοντας ότι ακόμα έχει τον καλύτερο playmaker (ανεξαρτήτου θέσεως) στην Ευρώπη στο μισό γήπεδο. Σε όλη τη σειρά ο 34χρονος άσσος είναι εκπληκτικός, προσπαθώντας και καταφέρνοντας να ελέγξει μια βαθιά και ποιοτική περιφερειακή γραμμή μόνος του. Στο ΣΕΦ προχθές έδωσε μαθήματα για το πως παίζεται η θέση σήμερα, δημιουργώντας και κρατώντας τους πάντες έτοιμους και μέσα στην επίθεση ακόμα και εάν πολλοί εκ των συμπαικτών του δεν "έγραφαν". Ο τρόπος που κάνει "αυτό που γνωρίζεις αλλά δε μπορείς να σταματήσεις" είναι απλά απίστευτος. Μοιάζει να κράταγε ανάσες όλη τη σεζόν για αυτά παιχνίδια. Ας μη γελιόμαστε, το έχω πει πολλάκις στο παρελθόν. Έχω την τιμή, όπως και πολλοί από εσάς, να παρακολουθώ την καριέρα αυτού του παιδιού από τα πρώτα του βήματα. Τα καλύτερα του ματς τα έχει κάνει στο συγκεκριμένο γήπεδο. Είναι φυσιολογικό λοιπόν ο Διαμαντίδης να μπαίνει στο ΣΕΦ με αύρα ..Μάικλ Τζόρνταν. Αντίστοιχη με αυτή του κύριου 23 όταν πάταγε στο παρκέ του Μάντισον.. Ακόμα και στα 34 του, ο Διαμαντίδης έχει στη ρεζέρβα του μερικά παιχνίδια σαν το προχθεσινό αν και..


το MVP της σειράς μέχρι αυτή τη στιγμή θα το έδινα στον Στεφάν Λάσμε. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που στηρίζεται σε μια πιο πολυπρόσωπη επίθεση και έχει σαν ομάδα (είτε μιλάμε για πρόσωπα είτε για καταστάσεις επίθεσης/τρόπους εκτέλεσης) μεγαλύτερο επιθετικό ρεπερτόριο από τον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι έχουν βασιστεί στο δίδυμο των Διαμαντίδη-Λάσμε και σε δεύτερο στάδιο στο πάθος του Ματσιούλις και την ικανότητα των Μαυροκεφαλίδη-Γκιστ σε επίθεση και άμυνα αντίστοιχα. Ο Λάσμε λοιπόν είναι για μια δεύτερη σερί χρονιά ο παίκτης που δυσκολεύεται τόσο πολύ να ματσάρει ο Ολυμπιακός. Η βελτίωση του στο επιθετικό κομμάτι και η αξιοπιστία του για παίκτη με τις τεχνικές του προδιαγραφές έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Μη ξεχνάτε ότι η χωρίς "post-5-επίθεση" του Παναθηναϊκού παίζει όλη τη χρονιά με τον Γκαμπονέζο πλάτη σε τύπο επίθεσης όπως αυτός του 4ου τελικού και το ποσοστό (για παίκτη που μόνο post δεν ήταν ποτέ στη καριέρα) των φάσεων που τελειώνουν επιτυχώς είναι εντυπωσιακό.. Ο Λάσμε έχει γίνει ο βασικός πυλώνας της επίθεσης του Παναθηναϊκού κάνοντας με επιτυχία πράγματα πέραν των δυνατοτήτων του. Σήμερα (μετά το 4ο ματς και φυσικά πριν το 5ο που μπορεί να αλλάξει πολλά) αυτός είναι ο MVP των τελικών. Ο παραλληλισμός λοιπόν με τους θρύλους των Σέλτικς μπορεί να είναι γλαφυρός, όμως εάν ο Διαμαντίδης με τον Λάσμε δεν έπιαναν τέτοια στάνταρντς απόδοσης πιθανόν οι τελικοί θα είχαν τελειώσει. Απλά εντυπωσιακοί..


-Με λύπη μου βλέπω ότι καταναλώνετε όλη σας τη σκέψη στο κομμάτι της διαιτησίας. Κλασσικό ελληνικό φαινόμενο, όμως το Hoopfellas δεν είναι σε καμία του έκφραση η κλασσική ελληνική σελίδα. Η διαιτησία έχει κάνει λάθη (τρανταχτά σε πολλές περιπτώσεις) αλλά εκατέρωθεν. Σε καμία περίπτωση δεν έκοψε τη νίκη από την καλύτερη ομάδα σε κάθε ματς μέσα στη σειρά. Μη δηλητηριάζετε λοιπόν το μυαλό σας. Μπροστά μας έχουμε έναν πολύ μεγάλο πέμπτο τελικό. Κρίνονται πολλά το καταλαβαίνω. Αλλά ένα μπάσκετ μας έχει μείνει.. Βοηθείστε το και μη το πατάτε.. Το άθλημα στη χώρα μας θα περάσει σε άλλο επίπεδο όταν εν μέσω τελικών η οποιαδήποτε διαμαρτυρία για τη διαιτησία σταματάει στη γιούχα του επόμενου δευτερολέπτου που ακολουθεί το σφύριγμα..


Υ.Γ: Το σχήμα του Φραγκίσκου Αλβέρτη με τους τρείς ψηλούς στα 24'' (ζητώντας επίθεση στο ποστ,) ενώ είσαι 110% σίγουρος ότι θα σου κάνουν φάουλ, απλά αδυνατώ να το καταλάβω..  Και μάλιστα μετά από time out.. Οι δύο χαμένες βολές του Γκιστ θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν στοιχίσει. Σε τέτοιες καταστάσεις απλά επιλέγεις τον παίκτη που θέλεις στις προσωπικές και σχεδιάζεις..


Υ.Γ1: Ο Βασίλης Σπανούλης πραγματικά προσπαθεί να προσεγγίσει σωστά την άμυνα του Παναθηναϊκού. Δεν εκβιάζει σουτ, προσπαθεί να πάρει βάρος της άμυνας και να μειώσει την πίεση για τους συμπαίκτες του, περιμένοντας να έρθει το παιχνίδι σε αυτόν. Όμως προχθές από ένα σημείο και μετά είχε χάσει την αυτοπεποίθηση του και αυτό πέρασε σε όλη την ομάδα. Δε το πίστευε, αδιανότητο για τον συγκεκριμένο παίκτη όσες φορές και εάν τον έχει σταματήσει η συγκεκριμένη άμυνα και όσο βαρύ και εάν είναι το 0/10 σ. Το θέμα είναι ότι πλέον αποτελεί έκπληξη μια καλή εμφάνιση  του Σπανούλη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Και αυτό έχει μπεί στο κεφάλι του.. Σε αυτή την κατάσταση που βιώνει θα πρέπει να κάνει κάτι ο ίδιος για να βοηθήσει τον εαυτό του..









356 σχόλια:

  1. Η φανελλα ειναι πολυ βαρια, ασηκωτη ακομα και για τους δικους μας παιχτες. Τα λαθη που εγιναν προχθες ηταν πολλα και θελω να σταθω σε δυο πραγματα. Ο Ζελικο αρχικα με Καιμακ σε ρολο Μασιουλις και φλοτ αμυνα του Διαμαντιδη πανω στον Παπαλουκα και μετεπειτα Κατσιβελη και στην συνεχεια ο Αρτζι αφησαν μια τεραστια παρακαταθηκη για τον Αλβερτη ωστε να συνεχισει απο εκει που επρεπε. Μετα απο 3 αθλιους τελικους απο μεριας Παναθηναικου ευτυχως "ξυπνησε'. Δευτερον στο υστερογραφο τα λες ολα, που κατα την γνωμη μου ειναι και ολο το ζουμι της ισοφαρισης στην σειρα. Μια φαση θα μπορουσε να ειχε κρινει ολο το πρωταθλημα, η ελλειψη εμπειριας (προπονητικης) ειναι εμφανης στον εμβληματικο τεως αρχηγο. Με 24'' απλα ακουμπας την μπαλα στο ζωγραφιστο, δεν δινεις ντραιβ απο iso του καταπονημενου Διαμαντιδη.

    Y.Γ Ολο τον χρονο ακουγονται φωνες "που ειναι ο Παππας;", "γιατι δεν παιζει ο Γιανκο;" και νομιζω πως ο Βλαντο εξεθεσε ολους, τωρινους και πρωην προπονητες. Ο οσφπ εχει στο ροστερ εναν νεαρο παιχτη με σημαντικα μειονεκτηματα καθως ακομα δεν μπορει να ανταποκριθει πληρως σε αυτο το επιπεδο (Παπαπετρου), παρολα αυτα του εχει δωσει περισσοτερες ευκαιριες απ οτι εμεις στον εμπειροτερο Βλαντο. Γρηγορα ποδια, σημαντικα καλυτερος χειριστης απο Γιονας-Μπραμο και κυριως τρομερος ριμπαουντερ... Ο Παναθηναικος φωναζει για αλλαγες και νεα πραγματα και 7 λεπτα ΜΟΝΟ συμμετοχης το εκαναν να φανει με τον πιο παραδειγματικο τροπο!

    Rafing Bull

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου ρε Τζίμη άρχοντα!
    Για πάμε αύριο να δούμε τι τελικά θ' απογίνει στο Μπόστον Γκάρντεν.
    Θα κρατήσει ψηλά τη σημεία ο Μπιλ Ράσσελ; Το εύχομαι!
    Θοδωρής

    ΥΓ και τι δε θα έδινα να είχαμε για τελευταία φορά τον Τσαρτσαρή. Εύχομαι να αντέξει μόνος πια ο Μήτσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσάρτσα ήταν εγγύηση σε τέτοια ματς.

      goat

      Διαγραφή
    2. Παιδια το μπασκετ που εβλεπε ο Τσαρταρης απο τη θεση 4 παρα πολυ λιγα 4αρια το βλεπουν-ξερουν...Μπορει να μην ηταν φαντεζι αλλα απο μπασκετ ειχε κανει κουτα ολα τα 4-5αρια της Ευρωπης...
      Θυμηθειτε την τελευταια εμφανιση του περσι στο ΣΕΦ και δειτε μια post move που κανει στον Σπανουλη...δεν χρησιμοποιει το μεγεθος του ,μονο τεχνικη

      Διαγραφή
  3. Έλεος με τον Παππά!!!
    Ε λοιπόν έχει πλακωθεί με τους παλιούς στην ομάδα και ιδιαίτερα με τον Φώτση. Έχει φάει ήδη Ban και το καλοκαίρι θα δοθεί δανικός. Μπορεί και στον Άρη (αν τον θέλουν).
    Τσουρέκια με τον Παππά. Λέτε να μην τον έβαζε ούτε ο Αλβέρτης αν ήταν ολα καλά και ειδικά από τη στιγμή που 4 γκάρντ στην ομάδα παραπαίουν;
    #gnostosangnostos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος εχει βγαλει αυτη τη φημη οτι ο παππας εχει τσακωθει και την διαδιδεται ολοι; δεν ισχυει κατι τετοιο

      Διαγραφή
    2. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια προκλητική περιθωριοποίηση. Δε γνωρίζω αν έχει τσακωθεί αλλά υπάρχει σίγουρα πειθαρχικό θέμα

      panos

      Διαγραφή
    3. ποιοι διαδίδουν κάτι τέτοιο για Παππά? Έχει γραφτεί κάπου?

      Διαγραφή
    4. Επιβεβαιώνω εγώ ότι είναι αλήθεια
      Με τιμή
      ΒΑΤΜΑΝ

      Διαγραφή
    5. εχω διαβασει οτι φανταστεις,εχει τσακωθει με τον ΔΔ,δεν τον θελει ο ΔΔ,εχει τσακωθει με τους εγχρωμους,τσακωθηκε με τον Φωτση,,με τον Αλβερτη,με τον Πεδουλακη,ειναι παλιοχαρακτηρας,πηγαινει μεθυσμενος στην προπονηση,βρωμαει ουισκι,γυριζει τα βραδια,ειναι νοκ αουτ γιατι επαθε μεγαλη ζημεια στο χερι και ενα σωρο ακομη που δεν θυμαμαι.Τπτ απο αυτα για μενα δεν ισχυει,αν υπηρχε θεμα,επισημα κατι θα ειχε ειπωθει,δεν θα ηταν στα βιντεακια κανοντας πλακα με ολους.

      Διαγραφή
    6. Επίσημα? Ποτέ δε γίνεται αυτό για κάποιον που περιμένεις να διορθωθεί.

      Διαγραφή
    7. Αφου ο Τζιμ τα ειπε ολα ας σχολιασω λιγο το θεμα του Παπα..

      Πιστευω οτι ο παιχτης τραυματιστηκε εκτος προπονησης...

      Δεν ξερω αν ειναι σιωπηλη τιμωρια αλλα εχω την εντυπωση οτι οι τοτε εκτιμησεις οτι χανει την χρονια τελικα επαληθευτηκαν..Οσο επαιξε ποτε δεν το ειδα να κανει πολλες ντριμπλες και ειδικα με το δεξι χερι και ποτε δεν τον ειδα να κανει τις γνωστες του δυεισδυσεις..Ηταν ωσει παρων οποτε επαιζε..

      Οποιος δει φωτογραφιες του παπα εκτος γηπεδου ειναι συνεχως με δδ, μαυροκεφαλιδη, γιανκο και αλλους..Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα τσακωμων αλλα θεμα υγειας κυριως..Τωρα αν δοθει δανεικος ή οτιδιποτε αλλο αυτο θα συνιστα τιμωρια για τον τραυματισμο του..

      Διαγραφή
    8. Εγω θα ελεγα ηρεμια.
      Πουθενα επισημα δεν εχει βγει οτι δημιουργησε προβλημα στην ομαδα.Απλα κατι φημες....ισως απο κακεντρεχεις.
      Οποτε μην λεμε εικασιες..

      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ με τον Pano...Ας μην το συνεχίζουμε αυτό, μπορεί να είναι κάτι άλλο και όχι κάτι πειθαρχικό...Τις επόμενες μέρες ίσως μάθουμε κάτι....Υπομονηηηηηηηηηηηηη..........

      ΥΓ.: Περιμένω μάτς - θρίλερ αύριο στο ΟΑΚΑ, είμαι πεπεισμένος γι' αυτό...Ας κερδίσει ο καλύτερος στα περισσότερα λεπτά, ο πιο ψύχραιμος...

      Διαγραφή
  4. Και πάνω που διαβάζω τα σχόλια του προηγούμενου κειμένου και απογοητεύομαι...
    Έρχεται ο Τζιμ και κάνει μια από τις γνωστές του αναλύσεις...
    Μια απορία έχω, όσοι γράφετε αποκλειστικά για διαιτησίες,τρακηδες,αγγελόπουλαιους κλπ., στο μπλογκ τι ενδιαφέρον βρίσκετε;
    Πηγαίντε και γράψτε τα κάπου να πιάσουν τόπο.
    BAN



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα χρυσόστομε!

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    2. Προς ΒΑΝ 3 Ιουνίου 2014 - 10:32 π.μ.

      (X)

      Μα αν οι σχολιαστές έγραφαν αναλύσεις αντίστοιχες με αυτές του Jim, ο Jim τί θα έγραφε μετά? Να του πάρουν την... δουλειά?

      Αλέξης

      Διαγραφή
  5. ο διαμαντιδης σε αυτους τους τελικους προσθετει αλλο ενα επικο κεφαλαιο στην καριερα του. η φραση "χωρις βοηθεια" ειναι πολυ λιγη για να περιγραψει καποιος αυτο που συμβαινει. δεν μπορει να βγει για αλλαγη για 2 λεπτα. και σε καθε τομεα του παιχνιδιου ειναι κορυφη. σκοραρει, δημιουργει, αμυνεται σε ψηλους και περιφερειακους. και οντως αυτος ο παραλληλισμος για τον jordan στο madison square garden φαινεται καπως στον τροπο που μπαινει στους αγωνες και την ψυχραιμια του.

    ο σπανουλης απο την αλλη ειναι απογοητευση. ολα αυτα μενουν στην υστεροφημια ενος παιχτη. ειναι ενα μοναδικο φαινομενο choking απεναντι σε μια συγκεκριμενη ομαδα. εχω απογοητευτει και απο αυτον αλλα και απο τον μπαρτζωκα.

    ο μπαρτζωκας δεν εχει καταλαβει οτι αν δεν αναλαβεις την ευθυνη δεν σημαινει κι οτι δεν ειναι δικη σου ευθυνη. δεν ειμαι απο αυτους που λενε να φυγει ο μπαρτζωκας. εχει δειξει δειγματα της δουλειας του και δεν υπαρχει και κανενας καταλληλοτερος αλλα δεν αντεχω αλλο να τον βλεπω να αντιδραει ετσι σε καθε καλαθι που τρωμε, καθε φαουλ, καθε φαση. ενταξει ο αλβερτης να μην εχει καθαρο μυαλο γιατι δεν ειναι καν προπονητης αλλα ο μπαρτζωκας τι καθαρο μυαλο να εχει. περισσοτερο μου μοιαζει να σκεφτεται και να ετοιμαζει υλικο για την συνεντευξη τυπου παρα για τον αγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους να σταματήσουμε να μιλάμε για διαιτησία και ας δούμε λίγο μπάσκετ.Εύχομαι αύριο να γίνει ένα μεγάλο ματς,χωρίς παρατράγουδα και φωνές για διαιτησία,και να κερδίσει ο καλύτερος.Επειδή είμαι Παναθηναικός εύχομαι να είμαστε εμείς οι καλύτεροι και να το σηκώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τουλάχιστον τα μάτς βλέπονται ευκολότερα από τα 2 της κανονικής περιόδου.
    Στα μάτια μου μεγάλη έκπληξη το αποτέλεσμα της Κυριακής αλλά η σειρά συνεχίζει να είναι στο 50/50.
    Τι να πεις για τον Διαμαντίδη?? Πραγματικά είμαστε τυχεροί που είδαμε αυτόν τον παίκτη. Θα τολμήσω ξεκάθαρα να τον κατατάξω 2ο στο hall of fame του ελληνικού μπάσκετ, πίσω από τον gangster!

    Jim τις γνώσεις σου. Η μέγιστη ρήτρα που μπορεί να βάλει μια ομάδα στο συμβόλαιο ενός παίκτη πρέπει να καλύπτει κάποια αναλογία των ετήσιων απολαβών του? π.χ Μπορείς να βάλεις ρήτρα 1εκ. σε έναν παίκτη που έχει ετήσιες απολαβές 50,000???

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι νταλί, δε μπορείς γιατί κανένας παίκτης δε θα το δεχτεί. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό αλλά κάποιοι κανόνες αγοράς.

      JOHNY Q

      Διαγραφή
    2. Dali σαν ηγέτη θα έπερνα Γιαννάκη πάνω από τους 2! Καθαρά αγωνιστικά Γκάλης πολύ μπροστά και Γιαννάκης-Διαμαντίδης μεγάλο δίλημμα για τον 2ο. Ο Διαμαντίδης είναι απίστευτος στη σειρά αυτή πάντως.

      goat

      Διαγραφή
    3. αν και ολυμπιακος πιστευω οτι ο διαμαντιδης ειναι ξεκαθαρα το #2 πισω απο τον γκαλη. γιαννακης ακολουθει αλλα ο διαμαντιδης εχει προβαδισμα.

      Διαγραφή
    4. Ποιος Γκάλης τώρα ρε παιδιά....Εκεί έχετε μείνει; Είμαι 40 χρόνων κι έχω δει όλη την καριέρα του Διαμαντίδη και το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας των Γκάλη,Γιαννάκη. Τεράστιος ο Γκάλης, παμμέγιστος ο Γιαννάκης, όμως ο Διαμαντίδης είναι απλά Θ Ε Ο Σ!!! Ποιος Γιαννάκης τώρα....

      Διαγραφή
    5. Αν, -ξανά ΑΝ- είδες Γκάλη και να κάνεις αυτή την σύγκριση , κάτι δεν θα πρόσεξες σωστά. Και στο λέω σαν παλιός Παοκτσης, που έχω χορτάσει πίκρα. Ο Γκάλης δεν έχει σύγκριση. Είναι κατηγορία μόνος του και από κει και πέρα συζηταμε

      Διαγραφή
    6. Το θέμα είναι αν-ξανά ΑΝ-εσύ έχεις δει τον Διαμαντίδη ή έχεις μείνει στον παλιό ΠΑΟΚ του Μπιλ Μέλις, του Σακελλαρίου και του Μπακόπουλου. Έχει εξελιχθεί το μπάσκετ μάγκα.... Τώρα εάν εσένα ο Γκάλης σού θυμίζει τα νιάτα που φύγαν και γι αυτό ωραιοποιείς ό,τι παλαιό, τότε τι να πω...

      Διαγραφή
  8. Ρε θα τον ματιασετε τον ΔΔ,αντε πολλα ειπατε,να τελειωσουμε και πειτε οτι θελετε μετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η πιθανοτητα να μην ειναι καλος στον τελευταιο αγωνα ειναι μεγαλη λογω της καταπονησης που εχει μεχρι τωρα αλλα και παλι οτι εχει κανει μεχρι τωρα στην σειρα για να την φτασει μεχρι τον τελευταιο αγωνα ειναι πολυ σημαντικο απο μονο του.

      Διαγραφή
    2. 10.58 για αυτο το λεω.

      Διαγραφή
  9. ...το διάβασα τρεις φορες...απλα εκπληκτικός Jim!!!! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλό άρθρο για μια ακόμα φορά Jim! Έχω μια πρόταση να κάνω, αν βρεις χρόνο και έχεις διάθεση κάνε και ένα θέμα όπου θα εξηγείς την ορολογία που χρησιμοποιείς έτσι ώστε να βοηθιούνται και οι μέσοι και πιο αρχάριοι αναγνώστες σου. Έτσι το ιστολόγιο σου θα γίνει και πιο πλήρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω
      Θα βοηθησει να εξηγησεις καποιες εννοιες

      Διαγραφή
  11. Δημήτρη, συγχαρητήρια για την ανάλυση. Δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται αλλαγή στην τακτική του Ολυμπιακού, δεδομένου ότι το ποσοστό στα τρίποντα ήταν πολύ χαμηλό αλλά και ο Μάντζαρης (που μπορεί να παίξει το παιχνίδι των αλλαγών καλύτερα από τον Κόλινς) ήταν εκτός. Επίσης περιμένω με ενδιαφέρον να δω εάν ο ΔΔ έχει άλλη ενέργεια στο τεπόζιτο και αν ο Σπανούλης μπορεί να παίξει ξανά τόσο άσχημα.

    Ένα σχόλιο για την διαιτησία. Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη εκατέρωθεν δεν μπορούν να ερμηνευτούν ως κρίσιμα ή όχι, αφού ένα λάθος μπορεί να αλλάξει την πορεία ενός αγώνα. Για μένα το συμπέρασμα είναι ότι εφόσον είναι ανίκανοι (και μη διεθνείς στο προηγούμενο παιχνίδι), πολύ απλά δεν πρέπει να κάνουν αυτό το επάγγελμα, κατά συνέπεια το πρόβλημα μεταφέρεται στην ομοσπονδία. Αλλιώς όλοι θα διαμαρτύρονται και πάντα θα υπάρχουν αφορμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν νομιζεις οτι τα λαθη ειναι φαινομενο Ελληνικο κανεις μεγαλο λαθος.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς και όχι. Αλλά γιατί δεν γίνεται τέτοιος πανικός στην Ευρωλίγκα; Μήπως εκεί είναι υψηλότερο το επίπεδο;.Πχ στο χθεσινό παιχνίδι έγινε εξώφθαλμο λάθος (φάση Περπέρογλου-Λάσμε). Επειδή στην Ελλάδα το τεκμήριο της αθωότητας έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό, αν δεν έχουμε αρκετούς διεθνείς διαιτητές και είναι να ησυχάσουμε, ας φέρνουν άτομα από την Ευρωλίγκα στους τελικούς.

      Διαγραφή
    3. Βασικα ολα αυτα με τη διαιτησια γινονται για 2 λογους
      1)Οι προεδροι οι οποια δινουν σανο στα προβατα και τους φανατιζουν,κατι που αν γινει στην ευρωλιγκα υπαρχουν συνεπειες αντιθετα με την Ελληνικη ομοσπονδια που χαιδευει τους κληρονομους και απο τις 2 πλευρες(γιατι οι προεδροι και απο τις δυο πλευρες κληρονομοι ειναι)
      2)Εχεις παρατηρησει κατι??Πανω απο το 80% των οπαδων που διαμαρτυρονται ειναι του Ολυμπιακου,ενος συλογου που στη κυριολεξια εχει βιασει το ποδοσφαιρο απο οποια τρυπα μπορεις να φανταστεις με παραγκες και στοιχηματα...Ετσι ειναι οταν κακομαθαινεις στη νικη.Θελουν να κερδιζει ο Ολυμπιακος μεσα και εξω απο τα γηπεδα ακομα και στο υποβρηχιο σκακι...

      Διαγραφή
    4. Eξωφθαλμο ηταν και του Λασμε που ακυρωθηκε ως βηματα.Ακομη και ο Ιωαννου απορησε.Λαθη γινονται εκατερωθεν,αλλα βλεπουμε μονο τις αδικιες κατα μας.Το προβλημα το χουν 80% οι του ΟΣΦΠ,Εχουν μαθει μονο να κερδιζουν,ποτε μα ποτε δεν εχουν χασει δικαια,παντα τους αδικουν.

      Διαγραφή
    5. Οταν τελειωσε ο αγωνας πολλοι φιλοι του Ολυμπιακου ειπαν οτι επαιξαν χαλια και εβριζαν τον Σπαν,μολις βγηκαν οι Αγγελοπουλοι,οι ιδιοι τα γυρισαν και εβλεπαν παντου λαθος σφυριγματα,Αν ηθελαν οι διαιτητες δεν θα αφηναν το παιχνιδι να φτασει στο καλαθι.

      Διαγραφή
    6. @@@αν ηθελαν να χασετε

      Διαγραφή
  12. ο λασμε παλι βγαζει το συμβολαιο του στους τελικους, ειδικα φετος που την υπολοιπη χρονια εκανε μετριες εμφανισεις!! εννοειται οτι ο γκιστ ειναι απο τα δυνατοτερα γραναζια της μηχανης που λεγεται παο και εννοειται οτι θα πρεπει να μεινει και του χρονου.. το ροτεισον που λεγαμε αλλαξε την εικονα του παναθηναικου.. μαυρος και γιανκο βοηθανε απιστευτα και αλλαζουν τις αμυνες που βγαζει ο οσφπ.. ο μπραμος συνεχιζει να με απογοητευει και αν ειναι αληθεια φημες που θελουν να δινει αυτος το ποσο στην ρητρα του για να ειναι ελευθερος μακαρι να το κανει!!!
    Ο καιμενος ο αρχηγος εχει σκασει.. χτυπαει 37 αρια σε συνεχομενους αγωνες χωρις ξεκουραση και βουλωνει στοματα που μιλλουσανε ακομη και για αποσυρση του απο το φτωχο ελληνικο μας πρωταθλημα..
    Τελος ο ιβανοβιτς αν αληθευει οτι ερχεται δεν ξερω πως θα ταιριαξει με τους παιχτες που θα μεινουν πισω στην ομαδα.. λασμε γκοστ παππας εχουν εκρηκτικους χαρακτηρες και τα αποδυτηρια θα ειναι κινουμενη βομβα.
    Ακομη και να χασουμε το πρωταθλημα ειναι ευχαριστημενος με την προσπαθεια των παιδιων που παιζουν .. μπραβο και στα παιδια τις 13 για την στηριξη στην ομαδα στα δυσκολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λάσμε και Γκιστ εκρηκτικοί χαρακτήρες?? Από που βγήκε αυτό το συμπέρασμα?? Λόγω καρφωμάτων? χαχαχα..

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eιδικα ο Γκιστ.

      Διαγραφή
    2. o gkist θεμα με τον κοουτς της μαλαγα και γενικα υπηρχε ενταση... ο λασμε δεν σηκωνει και πολλους τσαμπουκαδες και ολοι το εχουμε δει.. δεν εννοω τπτ περισσοτερο τπτ λιγοτερο!!!

      Διαγραφή
  14. Tζιμ καλησπερα και μπραβο για την αναλυση...
    Ποσο πολυ μπορει να επηρεασει τους παιχτες μιας ομαδας το γεγονος οτι δεν ξερουν αν θα παιξουν στην Εθνικη το καλοκαιρι επειδη ο συλλογος τους δεν το επιτρεπει?
    Ποσο πολυ μπορει ενας προπονητης να συγκεντρωθει και να μεταδωσει στους παικτες τους αυτοπεποιηθηση και ηρεμια οταν διαμαρτυρεται σε ολη τη διαρκεια του παιχνιδιου στους διατητες?
    Πως μπορει αυτη η ομαδα ο Ολυμπιακος να συγκεντρωθει και να συσπειρωθει οταν εχει τοσα ανοιχτα μετωπα + το οτι δεν μπορουν ουσιαστικα να περιμενουν απο τον αρχηγο τους βοηθεια...
    Αναρωτιεμαι πως μπορει να ισχυριστει ο Μπαρτζωκας οτι η ψυχολογια αλλαξε ...
    Φαουλ απο τον κοουτς ολες οι δηλωσεις του και οι συνεχεις διαμαρτυριες του, μακροπροθεσμα κανει κακο στην ομαδα του.
    Δεν ανεφερες πολλα για τον Σλουκα, απο ολους που επαιξαν ηταν ο μονος που δεν ειχε επηρεαστει ψυχολογικα..
    Σχεδον μονος του το γυρισε και αυτο δειχνει οτι ο Ολυμπιακος χρειαζοταν τετοια μυαλα για να κερδισει...
    Προβλεψεις δεν κανω αλλα ενα καλο και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ παιχνιδι του Ουκιτς μας χρειαζεται στο ΟΑΚΑ.
    Επισης απο το ΣΕΦ και μετα ειμαι Βλαντο φαν 100 τις εκατο....
    Μανος Μασσαλια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπράβο Jim. Απλά εκπληκτικός.
    Μεγάλο παιχνίδι ο πέμπτος τελικός.
    Δεν χωρούν προβλέψεις.
    Σε αυτήν την σειρά τα έχουμε δει σχεδόν όλα, εκτός από ένα: τον ΠΑΟ να επικρατεί εύκολα του ΟΣΦΠ.
    Από διαίσθηση και μόνον ισχυρίζομαι ότι ο νικητής θα αναδειχθεί καθαρά και σχετικά εύκολα: ή ο ΠΑΟ θα κάνει την εύκολη νίκη επικρατώντας προεχόντως με την ψυχή και την τακτική του του αντιπάλου του, ή ο ΟΣΠΦ θα βγάλει στο παρκέ την αγωνιστική υπεροπλία του και το νεανικότερο της ομάδας του.
    Τέλος, μία παρατήρηση που θέλω να κάνω από καιρό:
    Συγκρίνοντας κανείς τις υψηλού επιπέδου τεχνικές αναλύσεις του Jim και και πολλών μπασκετικών συναδέλφων του (δεν είναι εφάμιλλες του Jim, αλλά σοβαρές) με εκείνες ποδοσφαιρικών συναδέλφων τους, αντιλαμβάνεται τη χαοτική διαφορά κατάρτισης μεταξύ μπασκετικών - ποδοσφαιρικών δημοσιογράφων. Είναι τόσοι λίγοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και πραγματικά γνωρίζουν το άθλημα - η πλειοψηφία αναπαράγει τα συνθήματα της εξέδρας και αναλύει τα παιχνίδια σε επίπεδο καφενείου - που διακρίνονται σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσοτεροι ''δημοσιογραφοι'' που ασχολουνται με το ποδοσφαιρο και ειδικα αυτοι της νεοτερης γενιας,που εχουν βγαλει και σχολες δημοσιογραφιας(αλλη απατη),στη μεγαλη τους πλειψηφια ειτε καφριζουν ειτε ακολουθουν πιστα το δογμα ''δοκαρι και μεσα μαγκας,δοκαρι κι εξω δαγκας''.

      Διαγραφή
    2. Στατιστικα,οντως δεν εχουμε δει το ματς που ο Παναθηναικος θα βαλει τα σουτ κι εκμεταλλευομενος τον ενθουσιασμο της κερκιδας θα κερδισει σχετικα ευκολα..Απο τους παικτες που μεχρι τωρα στη σειρα δεν εχουν βοηθησει στο σουτ,μπορουμε να περιμενουμε να αφυπνιστουν,μονο οι Φωτσης και Μασιουλις..Δυστυχως,η τριαδα Ουκιτς,Καρι,Μπραμος για μια σειρα απο λογους ειναι σχεδον απιθανο να ''ξυπνησει'' στο τελευταιο ματς..

      Διαγραφή
    3. Γιατί δεν λες και για την γελοιότητα των ποδοσφαιρικών οπαδικών δημοσιογράφων (όλοι ξέρουμε να τους ξεχωρίζουμε)που ανακάλυψαν πάλι αυτές τις μέρες το μπάσκετ για να γράψουν τα βαθυστόχαστα άρθρα τους,που πραγματικά μόνο για να γελάς είναι, και να πάρουν τα εύσημα από τα αφεντικά τους?

      Διαγραφή
  16. Σε σχεση με το υγ,θελω να πω οτι το ιδιο σχημα παιζει και στα 8,5'' μετα το καλαθι του σλουκα κι ενω ο παο μπορει να κανει αλλαγη.Μετα το αουτ του φωτση,ο διαμαντιδης βρισκει πασα στον λασμε!!Γενικα το κοουτσαρισμα το τελευταιο διλεπτο ηταν τουλαχιστον προβληματικο..καθως και οι επιλογες των σχηματων.Με το ματς να εχει τοσες διακοπες,νομιζω οτι ειναι αδιανοητο να μη βρισκεις το σχημα που μπορει να κανει τη δουλεια καλυτερα σε καθε φαση..και που ηταν ο ματσιουλις σ'αυτο το τελευταιο κομματι του αγωνα??βεβαιως εγω τουλαχιστον,αναγνωριζω στον παγκο οτι σε αυτον τον αγωνα προβληματιστηκε,σκεφτηκε διαφορετικα και εβαλε σοβαρα θεματα στον οσφπ.Κυριως καινουργια θεματα,με τις διαφορετικες αμυντικες προσαρμογες και την ενταξη ενος ακομα παιχτη στο ροτεισον.Κατι που δυστυχως δε συνεβη στο 5ο ματς με την τσσκα..(εννοω τον προβληματισμο για αυτο το 5ο παιχνιδι).εστω κι αν πιστευω οτι ο γιανκοβιτς ειχε ακομα 3-5 λεπτα στο ματς και οτι ο διαμαντιδης μπορουσε να ειχε ευκολη ξεκουραση στο 8'-5' του 4ου 10λεπτου.Περιεργο match ball το αυριανο,με οσα προηγηθηκαν σε ολη τη σειρα,το περιμενω με πολυ μεγαλο ενδιαφερον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο τελος ηταν για κλαμματα οντως το κοουτσαρισμα.
      Θελει 24 δευτερα νομιζω και εχεις στο ματς δυο-τρεις ψηλους μεσα.εισαι 3 ποντους μπροστα και ξερεις οτι αν βαλεις τις βολες δεν θα χεις αναγκη καν να παιξεις αμυνα.και μου αφηνει λασμε γκιστ μεσα.οποτε του μενει η μπαλα του γκιστ και χανει τις βολες.
      Μην αναφερω οτι ηθελες μονο πιεση στην μπαλα στο τελος και προσοχη στο περιφερειακο σουτ.ενα απλο χαμηλο σχημα.αντιθετα βγηκε θυμιζω ξεμαρκατιστο σουτ απο σλουκα και ηταν τυχερος ο παο που δεν ευστοχησε με καλες προυποθεσεις

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα.

    1. Λάσμε. Έχω την αίσθηση ότι (ίσως όχι άδικα) υπήρχε μια δυσφορία για την φετινή παρουσία του Γκαμπονέζου και σε σχέση με τα λεφτά που υπέγραψε. Δεν θα ήταν απίθανο να τεθεί υπό νέα βάση το υψηλό του συμβόλαιο. Με τις εμφανίσεις του στους τελικούς μάλλον κερδίζει την «ασυλία». Η ομάδα χρειάζεται παίκτες με πνεύμα refuse to lose και ο Στεφάν είναι τέτοιος.
    2. Μασιούλις. Είναι ο μοναδικός παίκτης της ομάδας που δεν έχει απουσία από κανένα μεγάλο ματς. Μπορεί να είναι τραυματίας, ντεφορμέ, άστοχος αλλά πάντα δίνει το 100% που έχει μέσα του. Μιλάμε για φοβερό μαχητή και εκπληκτικό επαγγελματία.
    3. Ο ΠΑΟ έχει την ατυχία στους τελικούς να έχει 5 παίκτες κάτω του μετρίου. Κάρι, Ούκιτς, Ράιτ, Μπράμος, Φώτσης. Αυτό το πρόβλημα καμουφλάρεται από την εκπληκτική εικόνα των Διαμαντίδη, Λάσμε, την συνέπεια Γκιστ, Μασιούλις και τον extra Λουκά. Αν θα αντέξουν και σήμερα είναι το μέγα ερώτημα.
    4. Ο Ολυμπιακός παίζει πολλά σήμερα. Πολλοί θα κριθούν από την έκβαση του ματς. Πρώτος και καλύτερος ο Μπαρτζώκας αλλά και αρκετοί παίκτες που θεωρούνται σίγουροι. Το καλοκαίρι στις αποφάσεις της ΚΑΕ θα βαρύνει για πολλούς το αποτέλεσμα των τελικών.
    5. Πρόβλεψη για το σημερινό ματς δεν μπορεί να γίνει. Συνεχίζω να πιστεύω ότι ο τρόπος που θα προσεγγίσει το ματς ο Ολυμπιακός θα κρίνει το αποτέλεσμα. Πόσο επηρεάστηκαν από το 2-2 και από όλα όσα ακολούθησαν; Θα βρουν την δύναμη να επιστρέψουν και να διεκδικήσουν το break; Όλα ανοιχτά. Ελπίζω μόνο να αρχίσει και να τελειώσει κανονικά γιατί διαβάζω ότι αναζητούνται τρόποι για να είναι στο γήπεδο ο τιμωρημένος ΔΓ…
    6. Διαμαντίδης. Ό,τι και να πεις είναι λίγο. Έχει αφήσει άφωνη όλη τη μπασκετική Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί (ούτε πηγές έχω, ούτε Inside info, ούτε ξέρω κανέναν από το χώρο) αλλά εδώ και 2-3 μήνες μου έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το καλοκαίρι θα σταματήσει. Το ‘χω ξαναγράψει στο blog. Είναι απλώς ένα κακό προαίσθημα. Ο τρόπος που παίζει, η ένταση που βγάζει, η υπερποσπάθεια και γενικά η εικόνα του, μου ενισχύουν τις υποψίες. Πώς το λένε; Η γλώσσα του σώματος. Σαν να παίζει τα τελευταία ματς της καριέρας του. Εύχομαι, σήμερα, να μην είναι το κύκνειο άσμα του τεράστιου Μήτσου. Έχει ακόμα 1-2 χρόνια προσφοράς σε υψηλό επίπεδο. Δεν θέλω το βράδυ να ακούσω από το στόμα του κάτι αντίστοιχο με το καλοκαίρι του 2010 όταν αποχώρησε από την Εθνική.

    Υ.Γ. Το θέμα με την ασφάλιση των διεθνών έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Μάλλον το θέμα έχει βάση και μάλιστα μεγάλη. Ήδη, η Μπάρτσα άρχισε τα νερά για τον Παπ. Προφανώς, θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Η ΕΟΚ έχει βρεθεί μπροστά σ’ ένα πρόβλημα που κάθε χρόνο έβαζε κάτω από το χαλί. Ο περσινός τραυματισμός του Σπανούλη ήταν η αφορμή. Ο Βασιλακό κινδυνεύει ενώ πάει για μαλλί (αγορασμένη wild card) να βρεθεί κουρεμένος. Α, και χωρίς προπονητή ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. File 77, yia to 6. skeftomouna akribws to idio kai thimizw oti prin anakoinwsei tin apoxwrisi tou apo tin ethniki ekane ena istoriko match paizontas sxedon monos tou oli tin Ispania kai dinontas katathesi psixis se auto to match.
      Kostas-Salonikios

      Διαγραφή
    2. Παιδιά το'χω στο μυαλό μου και δεν ήθελα να το ξεστομίσω. Ο 77 μου δίνει την αφορμή. Ας ελπίσουμε όχι φίλε..

      manu chao

      Διαγραφή
    3. Χαλαλίζω 5 πρωταθλήματα και 1 ευρωλίγκα για να δω τον Μήτσο να παίζει έναν χρόνο ακόμα.

      Διαγραφή
    4. Πιστεύω ότι ο Μήτσος θα παίξει ακόμη μία χρονιά,ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση στην μετά Διαμαντίδη εποχή.Αυτό βέβαια προυποθέτει μιά πολύ σημαντική και ποιοτική ενίσχυση της περιφέρειάς μας,όπου θα έχει περιορισμένα(σε σχέση με φέτος)ποιοτικά λεπτά συμμετοχής.Το σίγουρο είναι ότι αν δεν γίνουν αυτά το πιθανότερο είναι να μην συνεχίσει γιατί ούτε σωματικά μπορεί να ξανατραβήξει τα φετινά,αλλά ούτε θέλει να χαλάσει το όνομα που έκανε τόσα χρόνια.

      Διαγραφή
    5. Φίλε 77 προσπαθούσα να μην το σκέφτομαι, αν ισχύει κάτι τέτοιο το αποψινό ματς κατατάσσεται στα must watch της τελευταίας δεκαετίας..
      Η τελευταία παράσταση ενός θρύλου..
      Αυτός,ο Σπανούλης, και ο Παπαλουκάς ήταν οι leaders της πιο επιτυχημένης Εθνικής Ελλάδος, και γι' αυτό θα τους θυμόμαστε πάντα.

      BAN

      Διαγραφή
    6. Βρε δαγκώστε τη γλώσσα σας! Άκου εκεί να σταματήσει ο Μητσάρας από τώρα! Καλύτερος σχεδιασμός χρειάζεται το καλοκαίρι ώστε να μην χρειάζεται να παίζει πολύ. Αν γίνει αυτό, μπορεί και 1 και 2 και παραπάνω ίσως χρόνια να παίξει.

      Διαγραφή
    7. Τουλάχιστον εφιάλτης!
      Και να σταματήσει το μπάσκετ ΠΡΕΠΕΙ να μείνει στον Παναθηναικό!
      Δεν γίνεται αλλιώς!

      Διαγραφή
  18. τα φαουλ των λασμε ματσιουλης γκιστ θα παιξουν τον πρωτο ρολο σε αυτο το παιχνιδι, οπως και η κουραση του αρχηγου, αν και φαινεται οτι ειναι με το μαχαιρι στα δοντια και θα μπορουσε να παιζει 40 λεπτα καθε μερα!!
    Σιγουρα ο παραγοντας Χ των μαυρου και γιανκο θα ειναι καθοριστικος αφου ναι μεν η αμυνα μπορει να ειναι απο ατσαλι αλλα θελει και την βοηθεια απο την επιθεση ωστε να μπαινουν τα καλαθια και να μην υπαρχει μεγαλη πιεση προς την αμυνα με αιφνιδιασμους και γρηγορες επιθεσεις.
    Επισης στον παγκο θα πρεπει να εχουν καθαρο μυαλο γιατι στα τελευταια λεπτα ειδαμε πραματα και θαματα με το σχημα αλλα και τα φαουλ που επρεπε να γινουν και δεν εγιναν...;
    Σε συγκεκριμενα πλει του παναθηναικου ο οσφπ δεν εχει την απαντηση, το αν θα μας βγουνε ή οχι στο παρκε θα κρινουν και τον αγωνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τζιμ καλημερα..καταρχας σου λεω οτι ειμαι φιλαθλος του ολυμπιακου..για την τεχνικη αναλυση δεν εχω να πω κατι..θεωρω τραγικο οτι δεν παιρνεις θεση για το θεμα της διαιτησιας..λαθη μπορει να εγιναν και απο τις 2 πλευρες..αλλα εδω μιλαμε για 3 λαθη απο την μια και 15 απο την αλλη..μιλαμε για κομβικα λαθη..εγω οσο παρακολουθω μπασκετ δεν εχω δει τον ολυμπιακο να ευνοειται σε κρισιμες φασεις τα τελευταια 10 χρονια..παντα η αμφιβολια ειναι υπερ του παο..ισως να μην ξερω μπασκετ..αλλα εχω παιξει μπασκετ οποτε δεν το δεχομαι αυτο..θεωρω λοιπον τραγικο αυτο που κανεις..δειχνει οτι ξερεις μπασκετ αλλα δεν εισαι αντικειμενικος..εγω προσωπικα δεν προκειται να ξαναγραψω εδω γιατι δεν μου αρεσει καθολου η σταση σου..αν και αναγνωριζω τις γνωσεις σου..ο λογος που δεν εισαι αντικειμενικος ειναι δικο σου θεμα..για εμενα κομβικες φασεις ειναι η αντιμετωπιση στον μαντζαρη..που του εδιναν φαουλ με το κοιταγμα..χαρακτηριστικη φαση ειναι στο τελος του διαμαντιδη..που ουτε φαουλ δινουν ουτε βηματα..απλα αφηνουν τον χρονο να περασει..αν αυτα δεν μπορεις να τα καταλαβεις ή δεν μπορεις να τα αξιολογησεις τοτε να ψαχτεις..γιατι η μπασκετικη αναλυση δεν φτανει..αθλιος ο ολυμπιακος..αλλα δεν εχω καταλαβει γιατι ενας αθλιος ολυμπιακος δεν μπορει ποτε να κερδισει?υπαρχει καποιος νομος που λεει οτι ο ολυμπιακος πρεπει να κερδιζει μονο οταν παιζει καλα??ειδικα οταν εχει απεναντι εναν αθλιο παναθηναικο??αν εσυ βλεπεις οτι οι διαιτητες σφυριζουν με τα ιδια κριτηρια στην αμυνα τοτε πρεπει να ξαναψαχτεις..1000 μπραβο θα δωσω στον παο αν με νικησει και παρει το πρωταθλημα..αλλα να το παρει με δικαιο τροπο και οχι με αυτες τις γελοιοτητες..αν αυτα δεν μπορειτε να τα γραψετε τοτε ειστε και εσεις μερος του προβληματος..στο τελος θα χασει το μπασκετ καθε ενδιαφερον..να δουμε τοτε ποια θα ειναι η θεση σας..γιατι ουσιαστικα τοτε ουτε εσεις θα εχετε σοβαρο αντικειμενο..αυτα..αν και δεν νομιζω οτι προκειται να σε απασχολησει τπτ απο ολα αυτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλα το λες. Δεν ξερεις μπασκετ.

      Διαγραφή
    2. Οταν γραφεις δημοσια δεν επιλεγεις το συνομιλητη σου.Αν θες να μιλησεις μονο στο Jim να τους στειλεις mail ή μηνυμα στο fb. Οταν γραφεις εδω θα σου απανταει οποιος γουσταρει.

      Διαγραφή
    3. γραφω ενα ποστ και αναφερομαι μονο στον τζιμ..οποτε πας παρακατω γουσταρεις δεν γουσταρεις..ο εξυπνος ανθρωπος αυτο κανει..εσυ που μπλεκεσαι??αναφερομαι στο τζιμ στο ποστ..ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις αυτο??

      Διαγραφή
    4. τι μας λες φιλε μου;;;μονο 3 φασεις ειδες εσυ κατα του παναθηναικου;;το φαουλ του πριντεζη στον καρυ και δυο βολες το ειδες;;τα βηματα του λασμε που θα πηγαινε στους 10 τα ειδες;;την γραμμη που πατησε ο λασμε την ειδες,την γραμμη που πατησε ο καρυ την ειδες;;;το ανυπαρκτο φαουλ του φωτση και 2 βολες στον πριντεζη το ειδες;;το επιθετικο ριμπαουντ και το καλαθι του λασμε,που κατεληξε επιθετικο φαουλ(!!!),το ειδες;;;;το φαουλ του πριντεζη στον διαμαντιδη στην τελευταια φαση,πριν γινει επαναφορα,που σημαινει και αντιαθλητικο συμφωνα με τον κανονισμο,το ειδες;;;;;;;ή μηπως δεν μετραει αυτο το φαουλ,γιατι δεν σε συμφερει;;;;;να τα δινουν εκει που συμφερουν τον ολυμπιακο τοτε!!!!αν ηταν διαφορετικες οι συνθηκες,ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ,οτι αν σφυριζε φαουλ στον διαμαντιδη σ'αυτη τη φαση,θα ουρλιαζατε οτι δεν ηταν τιποτα και οτι απλα πηγαν να κλεψουν την μπαλα!!!!!αστο φιλε,δεν πιανεστε απο πουθενα,συνεχως στην κλαψα και στις δικαιολογιες!!!
      εδω βαζετε σφυριγματα καθαρα και τα παρουσιαζετε σαν λαθη για να δειξετε την μεγαλη σφαγη,χαχααχαχα!!!!!ωστε μονο 3 φασεις ειδες,ε;;;;αυτες που σου ειπα τι ειναι τοτε;;ωστε επρεπε να δωσουν φαουλ στον διαμαντιδη, στο τελος,ε;;;;μονο που οι φυλλαδες σας δεν σας ειπαν οτι φαουλ πρωτα γινεται απο πριντεζη,πριν δωσει την μπαλα ο φωτσης και λογιζεται ως αντιαθλητικο σ'αυτο το χρονικο σημειο!!!αντε,γιατι δεν θα μας τρελανετε εσεις με την κλαψα σας....οτι εχει παρει σφυριγματα σε καποια παιχνιδια ο παναθηναικος,εχει παρει,αλλα δεν θα μιλατε και για παιχνιδια που τα λαθη ειναι και για τις δυο πλευρες!!!!
      αν ηθελαν να το δωσουν στον παναθηναικο,γιατι σφυριξαν ανυπαρκατα βηματα στον λασμε;;;γιατι εδωσαν ανυπαρκτο φαουλ στον φωτση και δυο βολες;;;αυτα εγιναν στα τελευταια 2 λεπτα σχεδον!!!συνεχιστε να βλεπετε παντου φαντασματα εσεις....
      Υ.Γ.αλλα αυτη τη γραμμη παιρνετε,αυτα λετε!!!!με το που τελειωνει ο αγωνας,βλεπεις σε ολα τα σαιτ του ολυμπιακου,οι οπαδοι να κραζουν την ομαδα τους,τον μπαρτζωκα,τον σπανουλη...να λενε ποσο loosers ειναι,ποσο γατακια οι παιχτες και τους ξεφτυλλισε ο παναθηναικος μεσα στην εδρα τους και διαφορα τετοια!!!ε,μολις βγηκε ο μπαρτζωκας και οι αγγελοπουλοι να τα ριχνουν στη διαιτησια,γυρισε τουμπα ολο το σκηνικο και εβλεπες πλεον να τα ξεχνανε τα υπολοιπα και να λενε οτι τους εσφαξαν!!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ........

      Διαγραφή
    5. Μαλλον εσυ δεν καταλαβαινεις. Εδω οποιος θελει σχολιαζει ο,τι θελει. Δεν απαιτειται η αδεια σου για να σε σχολιασω. Αν ενοχλεισαι απο το σχολιο μου ειναι δικο σου προβλημα. Εσυ ας πουμε με ειπες 'προβατο' , μου ειπες οτι 'δεν εχω πιασει μπαλα'. Ειδες να ενοχλουμαι; Κανε το ιδιο και προχωρα παρακατω.Ειπες ο,τι ηθελες, ειπα ο,τι ηθελα, μην το κανουμε μεσανατολικο.

      Διαγραφή
    6. μπορουσες να πας εξαρχης παρακατω..δεν χρειαζοταν να κανουμε ουτε αυτη την συζητηση..αυτο προσπαθησα να σου εξηγησω αλλα δεν..τα ιδια ισχυουν και για τον αλλο απο πανω που μου λεει ακυρες φασεις..εγω στον τζιμ αναφερομαι που και καλα δεν παιρνει θεση αλλα με αυτα που λεει παιρνει θεση..

      Διαγραφή
    7. Ο αλλος σου λεει ακυρες φασεις;..κι επιμενεις οτι εχεις παιξει μπασκετ;..σκεψου και να μην ειχες παιξει..προφανως επαιζες μπασκετ με κανονισμους Καλοπουλου και Σπαθα..αφου θεωρεις μεροληπτικο τον Τζιμ πολυ απλα δεν διαβαζεις το σαιτ και πας καπου αλλου να πεις τον πονο σου η τον πονο καποιων αλλων..δεν θα λειψει η βαθυστοχαστη σκεψη σου απο το μπλογκ..

      Διαγραφή
    8. Άκυρες φάσεις είναι δηλαδή αυτές που σου ανέφερε ο φίλος παραπάνω?Υποθέτω οτι άκυρο θεωρείς και το φάουλ στο Διαμαντίδη (μετά το ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΟ που βέβαια δεν έχει μεγάλη σημασία για σένα και τα υπόλοιπα προβατοειδή)...αλλά όχι...το δέυτερο φάουλ έκρινε το παιχνίδι...αφού το είπε ο γαύρος και προβαθλητής..Ασχοληθείτε με τον αρχηγό σας που είναι ο MVP του Πανθηναικού και αφήστε τις κλάψες για τη δήθεν σφαγή.

      Διαγραφή
    9. το ακούσαμε και αυτό. Ο Τζιμ μεροληπτικός.. Banare τον ρε Τζιμ. Κάτι τέτοιοι οπαδογυαλιάδες δε χρειάζονται εδώ.

      ΠΑΝΟΣ

      Διαγραφή
    10. φιλε το αντιαθλητικο που λες μονο εσυ θα το εδινες..γι αυτο σου λεω..δεν εχει νοημα να μιλαμε για μπασκετ..εσεις δεν εχετε επαφη με το αθλημα..το τι κανει ή οχι ο αρχηγος μου τα ξερω πολυ καλυτερα απο εσενα..αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οι διαιτητες πρεπει να ναι στημενοι συνεχεια..στον αλλον παραπανω δεν εχω να πω κατι..οτι το πηγε στο ποδοσφαιρικο αμεσως δειχνει το επιπεδο εγκεφαλου..

      Διαγραφή
    11. Διαμαρτυρομενε φιλε του οσφπ δεν βλεπω να χρησιμοποιεις την καραμελα των βολων,τι εγινε ελιωσε κι αυτη;..

      Διαγραφή
    12. Δε θελω να ακουω για απαγορευσεις εδω.Ο διασκεδαστικος φιλος του Ολυμπιακου δεν εβρισε κανεναν, τη γνωμη του λεει. Ασε που εχει παιξει μπασκετ. Μπορει να μας μαθει ενα , δυο πραγματα. Αφηστε τον να μιλησει τον ανθρωπο. Ολο και κατι θα μας μεινει.

      Διαγραφή
    13. Δεν εχουμε επαφη εμεις κι εχεις εσυ..που εχεις παιξει μπασκετ και μιλας για ακυρες φασεις και στημενους διαιτητες..δεν μου λες ρε ειδημονα μηπως ειχες ψηφισει και στο γκαλοπ του γαβρου για το υψος της διαφορας για το ματς της Κυριακης;..δεν εξηγειται αλλιως..

      Διαγραφή
    14. δεν το γνωριζω αυτο το γκαλοπ..οτι εσυ το γνωριζεις αποδεικνυει το επιπεδο σου..αφου επιλεγεις να διαβαζεις τετοια κειμενα..

      Διαγραφή
    15. Εισαι αρχηγος. Ευχαριστω για το χρονο σου.

      Διαγραφή
    16. τωρα σε χαρηκα

      Διαγραφή
    17. Θα σου συνοψίσω την παράγραφο σου σε μια πρόταση.
      Ρε Τζιμ γιατί δε λες ότι ο Ολυμπιακός αδικείται;
      Αφού είμαι οπαδός κι έχω μάθει ότι πάντα οι δημοσιογράφοι πρέπει να μου χαιδεύουν τα αυτάκια..
      Φίλε καιρός να ψαχτείς αν αυτά που βλέπεις είναι τελικά αυτά που νομίζεις ότι βλέπεις.
      Βγάλε τα κόκκινα γυαλιά, ξαναδές το ματς και μετά γράψε.
      Ο Τζιμ δεν είναι δημοσιογράφος και αυτό είναι το πρόβλημα.. Δεν περιμένει μισθό από κανένα πρόεδρο για να γράψει, όπως κάνουν οι αντικειμενικοί που διαβάζεις.
      Πήγαινε λοιπόν σ' ένα μπλογκ της ομάδας σου να βρεις το δίκιο σου κι άσε τις αναλύσεις του γιατί αδικήθηκες εδώ.
      Το γράψα και πιο πάνω, άμα δε σ' αρέσουν αυτά που διαβάζεις, υπάρχουν χιλιάδες μπλογκς, δε σε κρατάει κανένας εδώ.

      Υ.Γ. εφόσον έγραψες σχόλιο να περιμένεις απάντηση, όχι από τον Τζιμ, αλλά από τον Φούφουτο

      BAN

      Διαγραφή
    18. 100000000000000000000000000000000like re ban. pes ta!!!

      Διαγραφή
    19. @anwnymos 12:44
      φιλε ανωνυμε...δεν γινεται να συνεχιστει αυτο.
      τελειωσε το θεμα με τη διαιτησια.
      και εγω σχολια, ξεσπασα, τελος.δεν μπορει να συνεχιστει αυτο το πραγμα και στο κατω κατω επαγγελματικός ειναι ο αθλητισμος.οποιος αdικειται ας φροντισει ο ιδιος τον εαυτο του.οχι να πλακωνομαστε εμεις μεταξυ μας.
      στο θεμα ομως του τζιμ εισαι πολυ φαουλ φιλε μου.
      να πεις οτι δεν ειναι αντικειμενικος,δεν εχει καμια υποσταση,οπως επισης καλα κανει και δεν κανει την παραμικρη αναφορα στη διαιτησια,γιατι μετα θα γινουμε εδω μεσα ροντεο.

      gskordak

      Διαγραφή
    20. γιατι να γινουμε ροντεο ρε gskordak??εγω δεν παραδεχομαι τα αισχη στην μπαλα του μαρινακη??δεν βλεπω ποδοσφαιρο πλεον απο αυτο το σιχαμα και την βρωμια..οι φιλοι παναθηναικοι δεν τα βλεπουν αυτα στο μπασκετ??γιατι δυσκολευονται τοσο??τι να φροντισουν οι αγγελο ρε φιλε??να γινουν σαν τον μαρινακη??εγω δεν το θελω αυτο..δεν ειμαι φαουλ στο θεμα του τζιμ..δεν ειναι αντικειμενικος και το λεω 1000 φορες..αν ηταν θα μιλουσε για το σφαξιμο που εγινε την κυριακη..γιατι οι διαιτητες ξερουν ακριβως πως να σφυριξουν οταν θελουν..ασε τωρα τα παιδακια να μου λενε φασεις που αδικειται ο παο..αφου δεν εχουν επαφη με το μπασκετ καμια..κανει τετοιου επιπεδου μπασκετικη αναλυση ο τζιμ και δεν μπορει να καταλαβει αν καποιος σφαζεται??ε σορυ κιολας αλλα αυτο δεν γινεται..ουτε κουβεντα για το πως ο μαντζαρης εξολοθρευτηκε???τι μπασκετικη αναλυση ειναι αυτη απο τον τζιμ??

      Διαγραφή
    21. Άστο φίλε, το ποιός έχει επαφή με το μπάσκετ φαίνεται στο πώς αντιμετωπίζεις τη φάση με το αντιαθλητικό..τι σημαίνει θα το έδινα μόνο εγώ?Ο κανονισμός είναι κανονισμός, όπως εσύ φωνάζεις για το φάουλ που δεν έδωσαν έτσι και εγώ φωνάζω για το αντιαθλητικό...όχι μονά-ζυγά δικά σας..Όσο για τον Jim παίρνει θέση και μάλιστα ξεκάθαρη...αλλά δεν το βλέπεις γιατί το μόνο που θέλεις να διαβάσεις είναι αυτά που γράφει ο γαύρος και λέει ο Μπαρτζώκας( ή αλλιώς best κλάψας ever).

      Διαγραφή
    22. ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

      Διαγραφή
    23. άκου 12'44.. είσαι καινούργιος στο μπλογκ ή προβοκάτωρας από κάποιον που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. το μπλογκ εδώ είναι μόνο μπάσκετ. Έχει πάγια τακτική του να μην ασχολείται με τη διαιτησία. άτομα σαν και εσένα δεν έχουν θέση εδώ. πήγαινε στους υπαλλήλους του αγγελό και γιαννακό να τα πείς.

      Διαγραφή
    24. φιλε 2.32..το βρηκες..δλδ τετοια μαντεψια δεν γινεται..ουτε μεντιουμ..απο εκει και περα..οταν γινονται αισχη..ο τζιμ οφειλει να παρει θεση..οπως εγιναν το 2010..τωρα αν εσυ δεν το θες αυτο γιατι σ αρεσει η βρωμια της οικογενεια γιαννακο τοτεπροβλημα σου..αυτο που παιζεται δεν ειναι μπασκετ..εκει τα εχεις μπερδεψει..ειναι στημενο παιχνιδι..αρα για ποιο μπασκετ συζηταμε??ας καθαρισουμε απο αυτους τους ανθρωπους και μετα να μιλησουμε για μπασκετ..αμφιβαλω αν το θελετε αυτο βεβαια..ειδικα εσενα σε κοβω πρωταθλητη με καθε τιμημα..

      Διαγραφή
    25. Καθόλου. Πιο πολύ με νοιάζει να περνάω στην αγαπημένη μου σελίδα την ώρα μου κάθε μέρα μη σου πω αλλά χωρίς μπαχαλάκηδες που θέλουν να χαλάσουν το κλίμα. Jim clean the house!

      Διαγραφή
  20. tha pesei kai allo xrhma sthn Tourkia ...

    http://www.gazzetta.gr/basketball/article/620277/allazei-toyrkiko-mpasket

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς τα παλικάρια παραπάνω που πλακώνονται πάλι για την διαιτησία. Μην είστε τυφλωμένοι και διαβάστε με προσοχή αυτά που γράφονται. Κάντε τον κόπο και πηγαίνετε στην τελευταία παράγραφο της ανάρτησης πριν τα Υ.Γ.
    Γράφει ο Jim :
    «… Η διαιτησία έχει κάνει λάθη (τρανταχτά σε πολλές περιπτώσεις) αλλά εκατέρωθεν. Σε καμία περίπτωση δεν έκοψε τη νίκη από την καλύτερη ομάδα σε κάθε ματς μέσα στη σειρά. Μη δηλητηριάζετε λοιπόν το μυαλό σας ...»

    Αυτή είναι η άποψή του και παίρνει σαφή θέση. Τώρα αν σε κάποιους δεν αρέσει, σε άλλους δεν αρκεί είναι άλλο ζήτημα. Θέση παίρνει και μάλιστα ξεκάθαρη. Εκτός κι αν παίρνω θέση σημαίνει πιάνω τις φάσεις, τις αναλύω, τις βάζω στο instant replay, χρεώνω τα λάθη, βλέπω ποιος ευνοείται και στο τέλος κάνω τη σούμα. Αδικημένος ο ένας, ευνοημένος ο άλλος.

    Και κάτι τελευταίο για κάτι που φοριέται πολύ. Δεν υπάρχει αντικειμενική άποψη που να εκφράζεται από ανθρώπινο ον. Η έκφραση γνώμης από έναν άνθρωπο είναι από τη φύση της υποκειμενική. Η διαφορά έγκειται στο με πόση ψυχραιμία και καθαρό μυαλό κρίνει και αξιολογεί κάποιος ένα γεγονός. Αυτά τα κριτήρια καθορίζουν το αξιόπιστο της άποψης. Το αξίωμα «δεν συμφωνείς μαζί μου άρα δεν είσαι αντικειμενικός» είναι για μικρά παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε ναι φυσικα να μην ειμαστε τυφλωμενοι..οταν εισαι απο την αλλη πλευρα μπορεις να μην εισαι τυφλωμενος..οταν βλεπεις επι χρονια να γινονται αισχη τι γινεται??φυσικα και υπαρχει αντικειμενικη αποψη..αλλο που δεν σας αρεσει εσας..δεν μιλαμε για αποψεις..δεν συζηταμε για φιλοσοφια για να εχει καποιος διαφορετικες αποψεις..καπου τα μπερδευετε..ειναι ωραιο να διαστρεβλωνετε αυτα που λεει ο αλλος..αλλα αυτο ειναι η ευκολη λυση..το κανω και εγω αμα θελω..

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε 77 ξεχνας οτι γραφουν και μικρα παιδια στα blogs.

      Διαγραφή
  22. Το επίπεδό σας είναι πολύ χαμηλό. Ως εκ τούτου, αποχωρώ από το blog.
    https://www.youtube.com/watch?v=lzvy3A-czE0

    Αφροξυλάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To kataferate kai auto kafroi!!! Antio latremeni Afroxulanthi.
      tsaftsouf

      Διαγραφή
    2. στάσου μύγδαλα!!!

      Διαγραφή
    3. Άφρο αγάπη μου, σου ζητώ προσωπικά συγνώμη για το επίπεδο. Έλα πίσω στο σπίτι σου και θα αλλάξουν όλα..!

      Διαγραφή
  23. sas exei ponesei oloys i niki tou pao e?pou oloi ton eixate katadikasei prin kan arxisei to mats.to protathlima itan einai kai tha einai prasino.o basketikos pao einai i megaliteri omada pou exei anadiksei pote o elinikos athlitismos.jim ti exeis na peis gia to sxolio m???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://www.basketplus.gr/index.php/rssall/item/61547-stin-vosnia-o-koyper

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μαλιστα...οι φασεις που εχει αδικηθει ο παναθηναικος ακυρες,το αντιαθλητικο(ειναι αντιαθλητικο γιατι γινεται σ'αυτο το χρονικο σημειο)δεν θα το εδινε κανενας,αλλα το φαουλ που θελει ο ολυμπιακος να το εδιναν ειναι φαουλαρα και φυσικα να το δωσει οπως βολευει τον ολυμπιακο,αλλιως ειναι σφαγη...!!!!!τα βηματα του λασμε και το ανυπαρκτο φαουλ του φωτση με τις 2 βολες πριντεζη δεν παιζουν κανενα ρολο και ας ηταν στα τελευταια 2 λεπτα!!!!σημασια εχει οτι σφαχτηκε ο ολυμπιακος,ετσι φιλε;;;;;;;;;ακομη και για την τελευταια φαση που φωναζεις,παραδεχεσαι οτι εκανε φαουλ ο πριντεζης πριν την επαναφορα,αλλα αυτο φυσικα δεν δινεται!!!!!ΟΚ,ΦΙΛΕ..ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τζιμ,συνεχισε τις μπασκετικες αναλυσεις σου και τα αρθρα σου κι ασε τα τρολια και τους ευφανταστους να μας διασκεδαζουν..Ασε που πισω απο τον καθε ανωνυμο σχολιαστη,μπορει να κρυβεται και καποιος τελειωμενος δημοσιοκαφρος..Υ.Γ.Η σκηνη με τον Βουγιοσεβιτς και τον Μπογκντανοβιτς θα μεινει στην ιστορια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλαίω.. Τα σωφρονιστικά μπατσάκια που εισέπραξε ο Μπογκντάνοβιτς ήταν κατά τον Ντούλε "παιδαγωγική μέθοδος που απορρέει από την παλιά πρωσική σχολή εκπαίδευσης.."

      Και εγώ που νόμιζα ότι απλά ήθελες να τον καρυδώσεις κόουτς..!

      Διαγραφή
    2. Το γελιο ειναι η αντιδραση του Μπογντα..οπως λενε οι πιτσιρικαδες σημερα ''εμεινε Παυλοπουλος''...

      Διαγραφή
    3. Και μετά κάναμε αναλύσεις επί αναλύσεων για το αν έθιξε το "είναι" του Μπιέλιτσα ο Ομπράντοβιτς, στέλνοντάς τον ευγενέστατα για ντουζάκι. Αν τον έπιανε από το λαιμό και τον έβαζε κάτω από τη βρύση, τότε θα συζητούσαμε επί άλλης βάσης.

      :)

      Διαγραφή
  27. Επειδή είμαι ένας από αυτούς που ασχολήθηκαν με την διαιτησία (όχι ως εκκινητής, αλλά τεςπα ασχολήθηκα), δηλώνω μετανιωμένος και ζητώ συγνώμη από τον Jim για τα όποια σχετικά σχόλιά μου....μεγαλώσαμε, γεράσαμε σχεδόν, αλλά κάτι τέτοια -συνήθως ιντριγκαδόρικα- πάντα μπορούν να σε τσιγκλίσουν.

    Για το προχθεσινό παιχνίδι, πέραν του προφανούς ότι ο ΠΑΟ συνεχίζει να βασίζεται σε 1+1+0,5+0,5 (ΔΔ, Lasme, Gist, Maciulis) παίχτες και αυτό πρέπει να σταματήσει, έστω και στο τελευταίο ματς, οφείλω και εγώ να υπογραμμίσω αυτό που είπε ο Jim για την float άμυνα του ΔΔ. Δημιουργώντας ένα V στην κορυφή αφήνοντας τον αντίπαλο PG στα 2-2,5 μέτρα και παίρνοντας το βάθος στην άμυνα πατώντας καθαρά μέσα στο ζωγραφιστό, ο ΔΔ είναι νομίζω όχι απλά ο καλύτερος, αλλά ο ορισμός του help defender. Νομίζω ο Συρίγος το είχε πει πρώτη φορά, κάπου στο 2007, ότι υπάρχουν στιγμές που νομίζεις ότι ο ΔΔ παίζει ταυτόχρονα άμυνα σε 3 παίκτες. Δίνει βοήθεια στο low post (έστω και ως promise ότι ΘΑ δώσει βοήθεια), μπλοκάρει τον πλαϊνό (είτε στην πάσα, είτε στο κόψιμο) και νιώθεις ότι είναι πάντα έτοιμος να κόψει είτε την διαγώνια στη weak side, είτε να πιέσει παραπάνω τον παίκτη στην κορυφή. Πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος παίκτης που να μπορεί να κάνει αυτά με τέτοια απόδοση και τέτοια συνέπεια.

    Κατά τα άλλα, ο Σπανούλης πρέπει να δει τι κάνει ο ΔΔ όταν νιώθει ότι δεν τον πάει το ματς: αποφορτίζει την άμυνα από τους συμπαίκτες του, κοιτάει πάντα την -καλή- πάσα, και φυσικά σκίζεται λίγο παραπάνω στην άμυνα, αφού βλέπει/καταλαβαίνει ότι δεν θα χρειαστεί παραπάνω ανάσες στην επόμενη επίθεση. Και φυσικά ποτέ δεν νιώθει/θέλει ο ΔΔ να γίνει "ήρωας", το αντίθετο μάλιστα μερικές φορές.

    Το σημερινό ματς είναι όπως όλα τα υπόλοιπα (εκτός αν προκύψει κάποιος άλλος x-factor). Αν πάει στο ρυθμό του ΠΑΟ και στις 60-65 κατοχές, θα έχει τον πρώτο λόγο. Αν πάει στο ρυθμό του ΟΣΦΠ και ανοίξει το σκορ, θα δυσκολευτεί να ακολουθήσει ο ΠΑΟ (εκτός και αν π.χ. ξυπνήσουν Μπράμοι και Curryδες).

    Αν και κάτοχος διαρκείας, αυτά είναι τα παιχνίδια που προτιμώ να δω από την τηλεόραση. Γιατί ξέρω ότι πρέπει να πάω 45 λεπτά νωρίτερα για να μην μου πάρουν τη θέση οι ούνοι τζαμπατζήδες, ξέρω ότι δεν θα κάτσω λεπτό στη καρέκλα μου, ξέρω ότι πρακτικά θα δω το μισό ματς από τους όρθιους/χοροπηδηχτούληδες, ξέρω ότι θα έχει 35+ βαθμούς και καπνίλα (λυπάμαι τους παίκτες βασικά), ξέρω ότι υβριστικά θα ακουστούν έτσι και αλλιώς, και ευτυχώς που δεν παίρνω ακόμα τα παιδιά μου στο γήπεδο, γιατί η πιθανότητα για κάτι πιο σοβαρό (σε φασαρία εννοώ) είναι υπαρκτή.

    Εγώ είμαι το αντίθετο από τους "φιεστάκηδες" (όχι τους κατόχους Fiesta :lol: ). Προτιμώ να πάω να δω αγώνα Κυπέλλου και να δω μπασκετάκι, παρά να πάω να δω νίκη και φιέστα μέσα στο κακό χαμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ακούω προβλέψεις για σήμερα

    Αν πάει σε χαμηλό ρυθμό ΠΑΟ - ΟΣΦΠ : 55-50

    Αν πάει σε σχετικά γρήγορ ρυθμό ΠΑΟ - ΟΣΦΠ : 65-71

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο πόντο κυριολεκτικά, γύρω στους 60 το σκόρ.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. 58-45 ο ΠΑΟ. Θα καταρρεύσει ψυχολογικά ο Ολυμπιακός αν δε ξεκινήσει καλά. Όπως μπορεί να συμβεί και το αντίθετο αλλά αυτή τη στιγμή το βλέπω λιγότερο πιθανό.

      manu chao

      Διαγραφή
    3. 67-68 με καλάθι του Σπανούλη.. Ιντριγκαδόρικό?

      Διαγραφή
    4. 67-70 με τρίποντο του Σπανούλη στο τελευταίο δευτερόλεπτο αλα ΣΕΦ

      Διαγραφή
    5. Ακομα καλυτερα
      Με τριποντο του ραιτ σε αμυνα:)

      Διαγραφή
    6. παναθηναικος 10+ ειναι το ματσακι φιλε.
      δεν υπαρχει επιστροφη για τον ολυμπιακο.

      gskordak

      Διαγραφή
    7. Πολυ αισιόδοξο σε βρίσκω... είσαι και γαύρος σαν εμένα... Η γνώμη μου είναι όποιος βάλει τα πρώτα τρίποντα θα είναι κ ο νικητής.

      Διαγραφή
    8. gskordak νομιζεις,και εγω παναθηναικος ειμαι αλλα δεν το νομιζω,κερδισατε μια φορα γιατι οχι και σημερα.Ξερω εσεις εχετε το κομπλεξ με την διαιτησια και αυτο σας μλοκαρει.

      Διαγραφή
  29. Έχει βγεί προς τα έξω ότι σε περίπτωση ήττας σήμερα ο Σπανούλης θα αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό για την Εφές που δίνει μέχρι και 1.5εκατ. στους ερυθρόλευκους για την ελευθέρας του. Σχόλιο?

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ υποψιάζομαι πως και οι δυο φήμες (αποχώρηση από ενεργό δράση του ΔΔ το καλοκαίρι και αποχώρηση από ΟΣΦΠ του Σπανουλη) εκπορεύονται από κύκλους των ομάδων (ΟΣΦΠ και ΠΑΟ αντίστοιχα) στα πλαίσια mind games.

      Διαγραφή
  30. Είναι η πρώτη φορά στη σειρά που το αγωνιστικό και ψυχολογικό momentum είναι με τους πράσινους. Πριν από κάθε ένα από τα 4 προηγούμενα ματς, ο Ολυμπιακός έδειχνε ανεξαρτήτως αποτελέσματος ότι ήταν φαβορί για τον τίτλο.

    Πριν το 1ο ματς ήταν διαδεδομένη η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση και έμπαινε στη σειρά με πλεονέκτημα. Παρά την ήττα στο ΟΑΚΑ, η αίσθηση παρέμεινε. Ο τρόπος που κέρδισε ο ΠΑΟ εδραίωσε την πεποίθηση ότι δύσκολα θα κρατούσε αλώβητη την έδρα του. Και επιπλέον, δύσκολα θα κέρδιζε το 2ο ματς στο ΣΕΦ.
    Όπως και έγινε. Ο Ολυμπιακός έκανε εύκολα το 1-1 και με ένα +25 που του έδινε άλλον αέρα για την επόμενη προσπάθειά του στο ΟΑΚΑ και το πολυπόθητο break. Ο ΠΑΟ έδειχνε άδειος, χωρίς σφυγμό και ενέργεια.

    Πριν το 3ο ματς, όλα έδειχναν ότι εκείνη ήταν η μεγάλη ευκαιρία του ΟΣΦΠ για να πάρει το διπλό που θα τον έφερνε αγκαλιά με τον τίτλο. Έστω και δύσκολα, έστω και κινδυνεύοντας να χάσει μια διαφορά 16 πόντων, τα κατάφερε. Έσπασε την έδρα του αντιπάλου του μετά από τόσα χρόνια και τον άφησε να τρώγεται με τις σάρκες του.

    Πλέον, πριν το 4ο ματς στο ΣΕΦ όλα τα δεδομένα οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι οι ερυθρόλευκοι πανάξια θα έπαιρναν το πρωτάθλημα. Το μόνο που είχαν να κάνουν είναι να παίξουν το παιχνίδι τους στο δικό τους γήπεδο και να αποτελειώσουν τον μισοπεθαμένο ΠΑΟ. Εκεί, όμως, άλλαξαν όλα. Εκεί ο ΠΑΟ έφερε τούμπα τη σειρά επιδεικνύοντας απροσδόκητα αποθέματα μαχητικότητας, συγκέντρωσης και ενέργειας. Η απρόσμενη ήττα φόρτωσε περισσότερο από κάθε άλλη φορά βάρος στην πλάτη του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο το άβολο ΟΑΚΑ που ναι μεν αλώθηκε αλλά εξακολουθεί να αποτελεί κρανίου τόπο για τους ερυθρόλευκους. Είναι και η απογοήτευση της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας.

    Ο Ολυμπιακός τις μέρες που ακολούθησαν και μέχρι σήμερα είχε να ανέβει ένα βουνό. Να ξεπεράσει όλα όσα του προκάλεσε η ήττα την Κυριακή. Αν τα έχει καταφέρει, θα το διαπιστώσουμε από τα πρώτα λεπτά του ματς. Μόνο και μόνο τότε, έχει ελπίδες να ξαναπιάσει το νήμα από την αρχή και με οδηγό το 3ο ματς να παίξει τα ρέστα του. Απέναντί του θα βρει μια ομάδα που δεν εξαφάνισε δια μαγείας τα αγωνιστικά της προβλήματα. Θα την βρει, όμως, με περίσσεια αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ότι αναστήθηκε από το πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όσοι από σας βρίζουν τον Γιαννακόπουλο σαν καθυστερημένο, αλητάμπουρα και πρεζόνι καλό θα είναι να διαβάσουν το κατωτέρο επιμορφωτικό άρθρο και να κάνουν τους παραλληλισμούς: http://en.wikipedia.org/wiki/Madman_theory

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θεωρία σου θα ίσχυε αν ο Γιαννακόπουλος είχε κάποια εξουσία ή αξίωμα ωστέ να τον φοβηθούν αν το παίξει τρελός... Δηλαδή τι μπορεί να κάνει ένας πρόεδρος ομάδας?? Συγκρίνεις τώρα πρόεδρο των ΗΠΑ σε περιόδους πολέμων με τον Γιαννακόπουλο... χαχαχαχα..

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
  32. όλα τα λεφτά του ματς είναι τα πρώτα 5 λεπτά και κυρίως οι πρώτες άμυνες και τα πρώτα 2-3 τρίποντα από κάθε ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αυτό για τον Διαμαντίδη ήταν απλά μια σκέψη του 77. Για Σπανούλη έχει βγεί στα μίντια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, παιδιά. Δεν το έχω διαβάσει πουθενά. Ούτε μου το έχει πει κάποιος από μέσα.

      Απλά, μου έχει καρφωθεί εδώ και καιρό. Δνε μπορώ να το εξηγήσω.

      Για τον Σπανούλη, μου φαίνεται μπούρδα. Για πολλούς λόγους. Δεν λέω ότι αποκλείεται να φύγει. Αλλά δεν καταλαβαίνω το αν χάσω φεύγω αν κερδίσω μένω.

      Διαγραφή
    2. Καβαλιεράτος πριν λίγο σε live chat:

      Δεν ξέρω τι ακριβώς γράφουν τα δημοσιεύματα, αλλά ένα είναι σίγουρο. Η Εφές θέλει σαν τρελή τον Σπανούλη... Θα προσθέσω και κάτι άλλο όμως. Ισως το σημερινό να είναι το τελευταίο ματς του Σπανούλη με τον Ολυμπιακό. Εχει ενοχληθεί με πολλά και κυρίως με το... κράξιμο που δέχεται σε κάθε κακό αποτέλεσμα... Και παρότι έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια, μην εκπλαγείτε αν μάθετε πως δεν θέλει να συνεχίσει στους ερυθρόλευκους. Είτε ζητώντας να σπάσει το συμβόλαιο, είτε παίρνοντας μεταγραφή. Περισσότερες λεπτομέρειες αύριο. Το σημερινό αποτέλεσμα πάντως θα κρίνει πάρα πολλά...

      Διαγραφή
    3. Για να το λεει το γραφειο τυπου του Σπανουλη, κατι θα ξερει.

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα σε όλους,

    Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το εκτός θέματος σχόλιο.

    Ειλικρινά έχω μείνει έκπληκτος με το πόσο εύκολα καταφέρνουν δύο πλούσιες οικογένειες να χωρίζουν τον κόσμο σε δύο στρατόπεδα. Πόσο εύκολα δημιουργούν ακόλουθους που τους υποστηρίζουν χωρίς κανένα όφελος, μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζουν την αντίστοιχη ομάδα. Και στο κάτω κάτω, πήρε κανείς μας κάποια απόφαση να υποστηρίζει τον ΠΑΟ έναντι του ΟΣΦΠ ή τον ΟΣΦΠ έναντι του ΠΑΟ; Περίμενε κάποιος να ωριμάσει και τότε να επιλέξει ποια ομάδα θα ακολουθήσει, ή υποστηρίζει την ομάδα που έτυχε να του αρέσει από όταν ήταν μικρός;

    Το μπάσκετ, όπως και κάθε άθλημα, το βλέπουμε για να ψυχαγωγούμαστε. Να βλέπουμε θέαμα, τακτική, πάθος. Να γεμίζουμε τον ελεύθερο (;) μας χρόνο. Όχι για να ταυτιζόμαστε με τον εκάστοτε πρόεδρο, ο οποίος ανάθεμα και αν έχει περάσει λίγες από τις δυσκολίες που συναντάμε καθημερινά. Βλέπω άτομα και υπερασπίζονται αυτούς τους ανθρώπους με τέτοιο σθένος, λες και είναι γονείς τους ή παιδιά τους. Πραγματικά λυπάμαι.

    The Dream

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς The Dream

      Έχει κάποια βάση το σχόλιο σας. Μία μόνο παρατήρηση στο

      (Περίμενε κάποιος να ωριμάσει και τότε να επιλέξει ποια ομάδα θα ακολουθήσει, ή υποστηρίζει την ομάδα που έτυχε να του αρέσει από όταν ήταν μικρός;)

      που γράφετε. Δεν είναι απόλυτο αυτό, γιατί δεν αποκλείεται κάποιος να υποστήριζε μια ομάδα στα πολύ παιδικά του χρόνια, και στη συνέχεια λόγω των βιωμάτων του (και της τοποθεσίας διαμονής που βρέθηκε) να την άλλαξε.

      Κατά σύμπτωση, στην περίτπωση μου αυτό συνέβει, αφού πολύ μικρός (γύρω στα 3-6) ζούσα στην περιοχή της Τούμπας και είχα μια συμπάθεια για τον ΠΑΟΚ (τότε δεν υπήρχε και Γκάλης ;-) ) όπως ήταν λογικό (αν και πολύ μικρός). Όταν όμως ήρθαμε οικογενειακώς μόνιμα στην Αθήνα, απέκτησα κακές συνήθειες (Χ) και έγινα φίλος του ΟΣΦΠ (τελείως τυχαία και ούτε καν θυμάμαι πως).

      Μόνο για ένα πολύ μικρό διάστημα μερικών μηνών (γύρω στην εποχή του Liverpool - ΠΑΟ στο Πρωταθλητριών) με παρέπεισε ο καλύτερος μου φίλος τότε, μπλέκοντας με σε κακές συνήθειες (Χ) και υποστήριζα τον ΠΑΟ, αλλά πολύ γρήγορα συνήλθα και επανήλθα στον ίσιο δρόμο (Χ).

      Στην περίπτωση μου βέβαια, συμπαθώ και την ΑΕΚ, πέρα από τον ΠΑΟΚ, λόγω της Πόλης (Δικέφαλοι γαρ) με την οποία έχω άμεση σχέση (όπως και με τη Θεσσαλονίκη βέβαια :-) )

      Οπότε, στο θέμα αυτό είναι όλα σχετικά...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  35. Κορυφαίο στοίχημα...
    Ο Ολυμπιακός να έχει σημειώσει πέντε φάουλ στα πρώτα πέντε λεπτά της τέταρτης περιόδου! Με απόδοση στο ΝΑΙ 1,75 και στο ΟΧΙ 2,00.

    http://www.redplanet.gr/basket/sas-exoyn-parei-xampari-oloi.2824341.html

    Εσείς τι λέτε? Αξίζει το ποντάρισμα στο ΝΑΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακου εδω ενα αλλο καλο που μαλλον θα παιξω
      Θα πεσει ποταμι το δακρυ για την διαιτησια μετα τον αγωνα η οχι?
      Ναι 1.10 οχι 10
      Και ενα αλλο που ισως το παιξω σε συστημα
      Τα προβατα θα αλλαξουν γνωμη μετα την τοποθετηση της διοικησης τους μετα τον αγωνα αναλογα την φαπα?
      Ναι 1.15 ΟΧΙ 9,5

      Διαγραφή
    2. Aξίζει να βρίσουμε εσένα ρε μαλάκα και τις μαλακίες που τσαμπουνάς.Γρήγορα στο RedPlanet αγόρι μου.Κλάψε εκεί...
      Venus Vidi Vici

      Διαγραφή
  36. Πεντε φαουλ σε πεντε λεπτα παντως δεν ειναι πολλα. Λογικο ειναι το ΝΑΙ.Ιδιαιτερα σε ενα τοσο κλειστο παιχνιδι.Ασε που ο Ολυμπιακος εχει μεγαλη ευκολια στο φαουλ λογω αδυναμιας αρκετων παικτων του στην αμυνα(Σλουκας, Πριντεζης, Σπανουλης, Λοτζεσκι, Περπερογλου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ο ουκιτς σημερα πρεπει μονο να κατεβαζει μπαλα . ουτε να κανει ντριμπλα ουτε να σουταρει . να την διωχνει γρηγορα απο τα χερια του . και να παρει αρκετο χρονο και ο γιανκοβιτς . ειναι ξεκουραστος και με καλη ψυχολογια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Opws rhskare o PAO me ton Collins, prepei na riskarei o OSFP me Ukic na doume ...

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Dimitri Giannakopoule ase tous paiktes smr na paiksoun basket kai min kaneis ta idia me tin proigoumeni pempti!
    DEN PA NA ERTHEI KAI O AGGELOPOULOS OPWS AKOUGETAI ME TIN APOSTOLI.
    EMEIS KOITAME TIN OMADA MAS KAI MONO.OXI ALLI KAFRILA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. An stamathsei o 3d, eimai ikanos na me piasoun ta klamata ... Oust re kwlopaida !

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το ματς της χρονιάς για τους αιωνίους και το Ελληνικό μπάσκετ.
    Σήμερα παίζουν περισσότερο από ποτέ και μετρούν τα πάντα.Οι ομάδες,οι παίκτες,οι προπονητές,οι οπαδοί πάνε να αφήσουν τα κόκκαλα τους στο γήπεδο.
    Ότι τρικ υπάρχει,όση ενέργεια έμεινε,όλες οι εμπνεύσεις,οι αντοχές και οι ψυχικές δυνάμεις θα κατατεθούν σε λίγο στο παρκέ του ΟΑΚΑ...
    Μεγάλη τύχη να μπορούμε να βλέπουμε τέτοιο ματς..

    Προβλέψεις δεν χωρούν....
    Αν έχω μια αίσθηση για σήμερα η μπίλια πάει στον Όσφπ.Πάντα φέτος(και άλλες φορές) τον βλέπεις να μπλοκάρει ολικά απέναντι στον Πάο και να μην έχει αντίδοτο...Σήμερα πάει να τα παίξει όλα,θα φτύσει αίμα για να διώξει την κακοδαιμονία και να αλλάξει την κατάσταση...
    Και αλά αμερικάνικα...
    Εδώ ξεχωρίζουν οι άντρες απ'τα παιδιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε μαγκα μεσα επεσες

      Διαγραφή
    2. peris,κριμα επεσες εξω.Ειδαμε ποιοι ειναι αντρες,ετσι??Εσυ το ειπες.

      Διαγραφή
    3. Eλάτε να με σταυρώσετε,είμαι αντιβάζελος!!!
      Θα πω και άλλα "αιρετικά",ετοιμαστείτε...

      Διαγραφή
    4. για νεο μας το λες peris το ξερουμε,

      Διαγραφή
  42. Χαχαχαχαχαχ..Τρία σχόλια από πάνω για τον Ούκιτς(σωστά βέβαια) και ο Κροάτης κάνει το παιχνίδι της ζωής του ...+20 στο ημίχρονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μπράβο στο Παναθηναικό! Αξιος πρωταθλητής και φέτος... Για εμας είναι η χειρότερη ξεφτίλα!!!

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αν σοβαρευτουμε μπορουμε να το γυρισουμε στο δευτερο
    Παμε θρυλαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Panos Geo,,επαληθευτηκες για σημερα..Το πηραμε...Χαιρομαι που επεσ τοσο εξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτος που δεν το χαρηκε ηταν ο παπας.
      Οσοι ηταν στο γηπεδο ισως το ειδαν.
      Καυως προχωραγε να παρει το μεταλιο-εμφανως στεναχωρημενος που δεν βοηθησε καθολου την ομαδα μοας και δεν επαιξε-τον επιασε ο θανασης και με το σηκωμενο το χερι του δινε συμβουλες...ελπιζω του χρονου να δειξει τι αξιζει

      Διαγραφή
  46. Αδικο και ισοπεδωτικό αυτό που γράφω, αλλά αυτή η σειρά παιχνιδιών δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια παράσταση με πολλούς κομπάρσους και έναν παίκτη-μύθο να δίνει άλλο ένα ρεσιτάλ ερμηνείας, λίγο πριν κλείσει την καριέρα του. Γράφουμε και ξαναγράφουμε και ματαξαναγράφουμε ότι στερέψαμε, ότι τα λόγια είναι πλέον φτωχά για να περιγράψουν αυτά που έχουμε αξιωθεί να δούμε από σένα, ρε Μήτσο, κι όλο κάτι καινούργιο μας ξεφουρνίζεις κάθε φορά. Δεν ξέρω αν είσαι ο μεγαλύτερος αθλητής στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλα οι κούπες είναι ένα τίποτα μπροστά στις συγκινήσεις που μας έχεις προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, ρε αρχηγέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. tora pou sikosoume akoma mia koupa esthanome iperifanos gia tin omada mou kai gia to kolima pou mou exei prosferi tosa xronia.
    kai me tin efkeria mias kai teliose to protathlima tha ithela na ipenthimiso ton jim gia kati pou eixa pi kai sto pareltho tha eithela ena artho me pia tha itan i stelexosi ton aionion me basi to fetino mpatzet an tou proseferan thesi manatzer
    filika panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. δεν σταματα το ειπε life στην νεριτ ο 3D, ηρεμηστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Διαμαντίδη --->ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ<---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ευτυχώς!!! Το κωλοπροαίσθημα δεν βγήκε. Θα δούμε για άλλον ένα χρόνο το Μήτσο στα παρκέ.
    Θέλω να γράψω πολλά για τον Διαμαντίδη αλλά δεν είναι η ώρα. Θέλω μόνο να πω ότι είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής που έχουν δει τα μάτια μου. Για να μην πω όλων των εποχών και φανώ υπερβολικός. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έχω παρακολουθήσει την πορεία του από την αρχή.
    Μιλάμε για τεράστιο μέγεθος αθλητή.

    Υ.Γ. Συγχαρητήρια σε όλους για τον τίτλο. Λεπτομέρειες αύριο με πιο καθαρό μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ante pou phges na mou xalaseis to mats ! Toulaxiston ena xrono akomh me poiothka guards na ton prostateuon, den paei allo etsi ...

      MANOS

      Διαγραφή
    2. 77 για το σημερινο ματς τα ειπε ολα ο λασμε σε μια φραση....΄΄΄μετα το ματς στο σεφ...μυρισαμε αιμα΄΄.....ολα τα αλλα τακτικες κτλ πανε περιπατο.......stonerook

      Διαγραφή
  51. diamantidis amesa na gini agalma tou ekso apo to oaka etsi akoma ke otan aposirthi na xanoun oi antipaloi apo tin isodo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=264B3EC0&mode=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Σημερα ειδαμε τον καλυτερο Παναθηναικο των πλει-οφ,ακομη και στατιστικα ειναι μακραν καλυτερος,19 ασιστ και 96pir.O Koλλινς σημερα ηταν μακραν ο καλυτερος γκαρντ του Οσφπ.Οι αλλοι δυο Σλουκας,Μαντζαρης,Σπαν επισης ηταν αφαντοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σημερα ηταν η πρωτη φορα που πραγματικα λυπηθηκα τον Σπανουλη.Οσο και να τον αντιπαθω,σημερα με την αναληψη της ευθυνης που πηρε και την εικονα του στο παρκε,τον λυπηθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγω Σπυρο.

      Διαγραφή
    2. Ontws kai egw : den paei allo

      Den thelw na meinei ston Olympiako, ponesa pou ton eida shmera kai eimai panathinaikos kai den ksenw glwsitses, to noumero 7 kai alla... Einai xalia pneumatika, POLY xalia omws ! Kalh h kazoura alla eimaste anthropoi.

      MANOS

      Διαγραφή
  55. Mαγκες Αγγελοπουλοι σας αγαπαμε!!! Για παντα στο θρυλο μαζι με τον αρχηγο μας Βασιλη Σπανουλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.......

      Διαγραφή
  56. τα στατιστικα των 2 αρχηγων https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1428077327463751&set=a.1375431872728297.1073741828.100007844911141&type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η ομάδα και στο ποιος βρέθηκε δίπλα της, ενώ ευχαρίστησε και τον Αργύρη Πεδουλάκη.
    Σχολίασε
    37BBD8998CBF3252B7CB510258504834

    Αναλυτικά τα όσα είπε:

    “Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους, συμπαίκτες, στο προπονητικό τιμ, στον πρόεδρο, ένα ευχαριστώ στον Αργύρη Πεδουλάκη που έχει συμβολή στην επιτυχία. Η χρονιά τελείωσε με το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Η ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σήμερα ήμασταν αποφασισμένοι να πάρουμε το παιχνίδι. Στο τέλος ίσως φοβηθήκαμε να κερδίσουμε, θέλαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι πιο γρήγορα, ευτυχώς στο τέλος όλα πήγαν καλά και κερδίσαμε. Τώρα είναι ώρα για ξεκούραση”.

    Για το πάθος που έβγαλε η ομάδα στους δύο τελευταίους τελικούς:

    “Οι ομάδες δεν είναι ρομπότ να παίζουν πάντα καλά. Είναι δώδεκα άτομα, πέντε παίκτες παίζουν, δεν μπορείς να είσαι στο πικ κάθε φορά. Θεωρώ ότι στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, εκτός από την τακτική, χρειάζεται η ψυχή και η ψυχολογία και να υπάρχουν άνθρωποι να σε βάζουν στο πνεύμα των παιχνιδιών”.

    Για την φανέλα του Παναθηναϊκού:

    “Όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα έχει γαλουχηθεί με έναν τρόπο. Το πνεύμα από τη διοίκηση, τους προπονητές και τους παίκτες και μέσα στα αποδυτήρια όλοι, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές, γιατροί, ξέρουν την ψυχολογία του παίκτη. Το θετικό είναι ότι συνεχίζουμε παρά τις μεγάλες αλλαγές πριν δύο χρόνια. Η ομάδα καταφέρνει να είναι στους τίτλους. Εύχομαι να συνεχιστεί για πολύ καιρό, ο αθλητισμός δεν είναι μόνο χαρές, αλλά και λύπες. Στις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν, όλοι πρέπει να είμαστε δίπλα στην ομάδα. Στα δύσκολα φαίνονται ποιοι σε αγαπάνε και σε στηρίζουν. Στα εύκολα είναι όλοι μαζί”.

    Για την προσωπική του απόδοση:

    “Να ξέρετε εγώ πως αισθάνομαι. Παίκτης είμαι και άνθρωπος, επηρεάζομαι πάρα πολύ. Μπαίνουμε μέσα και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Κι εγώ αυτό θέλω να κάνω. Έχω φτάσει στα 34 μου, δεν ήμουν ο ίδιος που ήμουν. Όσο είμαι καλά θα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ και να μην εκθέτω τον εαυτό και τους συμπαίκτες μου. Τα αθλητικά μου προσόντα πλέον έχουν αργήσει να λιγοστεύουν, όμως προσπαθώ μέσα από την εμπειρία μου. Οι προπονητές προσπαθούν μέσα από το πλάνο να μου πάρουν τα καλά στοιχεία και να τα βγάλουν στο παρκέ. Προσπαθούμε να κρύψουμε τις αδυναμίες και να μην εμφανιστούν μέσα στο γήπεδο”.





    :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αχ βρε Διαμαντιδη....σ'αγαπαω βρε..
    Αχ Δ.Γ. αυτα "τα γιατι να αλλαξουμε τον Αλβερτη" τι τα θες καλε μου και πας να μας χαλασεις τη χαρα?

    ο ΟΣΦΠ πληρωνει τη λαλακια των ιδιοκτητων του. το λεω ωμα, αλλα ετσι ειναι, οταν πηγαν λαου λαου και σαν αουτσαιντερ πηραν και Ευρωλιγκα και Πρωταθλημα. Οταν αρχισαν να κοντραρονται με τον Δ.Γ. και ξαναρχισαν να κλαιγονται για τη διαιτησια αρχισαν να τρωνε τα μουτρα τους.
    Πονταραν σε λαθος αλογα και μιλαω και για Μπαρτζωκα αλλα και για Σπανουλη.

    Γιατι ο Σπανουλης δεν ειναι τοσο μεγαλος οσο προσπαθουν να μας τον επιβαλουν. Μεγαλος παικτης αναμφισβητητα, πολυ σπρωγμενος ομως απο το σταρ συστεμ του μπασκετ, φανηκε τελικα ποσο σημαντικοι αρωγοι -να μην πω πρωταγωνιστες- ηταν ο Λο (κυριως) και οι Χαινς ακομη και Αντιτς με Παπανικολαου. Συνεβαλλε και ο Σπανουλης αλλα δεν ηταν ο MVP.

    Εγω δεν τον λυπαμαι γιατι η αλαζονεια κι ο λανθανων εγωισμος που βγαζει δε μου αρεσε ποτε, την ανεχομουν με δυσκολια κι οταν ηταν στην ομαδα μου. Μπορει να παει στην Εφες και να παρει κι αλλη Ευρωλιγκα, αυτο δεν αλλαζει την αποψη μου.

    theBGT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Απαντήσεις
    1. Λες να παει για μια τελευταια αρπαχτη στην επαρχια,σορι στην Τουρκια ηθελα να πω..Ο μανατζερ του βρηκε θυματα για δαγκωμα...

      Διαγραφή
    2. Ιβκοβιτς στην εκει μερια....
      Πολυ πιθανον πλεον...

      Διαγραφή
  60. Βασιλης Σπανουλης. Ο καλυτερος παιχτης του Παναθηναικου στο σημερινο παιχνιδι αλλα και σε ολη τη σειρα!
    Γιαννακοπουλος: "Λοιπον Βασιλη θα σε στειλουμε στον Ολυμπιακο για να μας βοηθας εκ των εσω."
    Σπανουλης: "Βασισου πανω μου Προεδρε, θα σας δωσω πολλες κουπες, Θα γινω η καλυτερη σας μεταγραφη!"

    Καλωςταπαιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Απο αυριο ξεκιναει η πρωτη μερα της επομενης περιοδου ουσιαστικα. Καλες οι μεταγραφες αλλα πρωτα κοιτας τι θα αφησεις εσυ να φυγει και μετα τι θα φερεις στη θεση του. Και ιδου η απορια. Κρατας τον Ουκιτς. Αποψε εκανε την εμφανιση του στο γηπεδο μετα απο κανα 3μηνο. Σιγουρα οχι με 850 χιλιαρικα, σιγουρα οχι καπου εκει κοντα. Το θεμα ειναι να τον αξιολογησεις. Μπορει να λεμε για το PIR αλλα αυτο δεν μετραει το ποσες φορες εβαλε το κορμι του και δεν νικηθηκε σχεδον ποτε απο τον Σπανουλη στα 3 πρωτα ματς οπου η αμυντικη τακτικη του ΠΑΟ ηταν τετοια ή ποσες γραμμες πασας εκλειναν τα μακρια του χερια. Σχεδον αψογος (παντα αμυντικα) Αν παρεις εγγυησεις οτι του χρονου θα ειναι πληρως απαλλαγμενος απο τα προβληματα στους αχιλλειους αρα ειναι βασιμο να τον περιμενεις 40-50% καλυτερο απο φετος μπαινεις στη διαδικασια να κανεις προταση? Ποια θα ειναι αυτη?

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε οχι και ουκιτς
      Ε οχι δεν θα το αντεξω
      Περσι μας παραμυθιασε ολους.
      Φετς οχι ...δρομο

      Διαγραφή
    2. Αν εληγε το συμβολαιο του περσι το καλοκαιρι και ειχαν προγηθει οι εμφανισεις που εκανε απο τον τελικο του κυπελλου και μετα,ναι επρεπε να του ανανεωσεις το συμβολαιο..Φετος,ομως,εξαιτιας των τραυματισμενων αχιλλειων του και της μηδενικης του προσφορας(τεραστιο λαθος ο τροπος χειρισμου του προβληματος του απο την πλευρα του Παναθηναικου)δεν μπορει η ομαδα να παρει το ρισκο να του προσφερει συμβολαιο για την επομενη χρονια.Μονο αν ξεραμε οτι ολο το καλοκαιρι θα ξεκουραζοταν και θα εκανε αποθεραπεια,ωστε να ειναι 100% ετοιμος για την επομενη σεζον και υπηρχε θεση στην 6αδα των ξενων,τοτε ισως και να υπηρχε σκεψη συνεχισης της συνεργασιας..Ρεαλιστικα,ειναι ελαχιστες οι πιθανοτητες να ξαναδουμε τον Ουκιτς με τη φανελα του τριφυλλιου.Τουλαχιστον,στο τελευταιο του ματς μας θυμισε λιγο απο τον Ουκιτς των περσινων πλεηοφ...

      Διαγραφή
    3. ΜΗΤΣΟ ασχολησου με την ομαδα σου φιλαρακι και ασε εμας να ασχοληθουμε με την ομαδα μας

      Διαγραφή
    4. Toν Ουκιτς πρεπει να τον ευχαριστησει ο Παναθηναϊκος και να τον αφησει να φυγει. Αλλο πραγμα η προσπαθεια που εκανε κι αλλο η ικανοτητα του να καλυψει τις αναγκες του Παναθηναϊκου.Ο Ουκιτς σκιστηκε παρα το προβλημα του και ο Παναθηναϊκος του το ανταπεδωσε με τον εξαιρετικο τροπο που του φερθηκε. Τι αλλο να κανει δηλ;Να τον κρατησει για παντα ενω ειναι εμφανες οτι ο αθλητης δεν μπορει; Ας παει σε μια ομαδα με χαμηλοτερες απαιτησεις, να ξεπερασει το προβλημα του, για να μπορεσει καποια στιγμη να ξαναπαιξει οπως επαιζε πριν τραυματιστει. Ουτε εκεινον τον συμφερει να μεινει στον Παναθηναϊκο.

      Διαγραφή
  62. Στα γρήγορα:
    -Μάγκικη και άξια νίκη από τον Παναθηναικό.Στο σημερινό ΟΑΚΑ έπεφταν και οι Χιτ....Αξιοζήλευτη ατμόσφαιρα,λυσσασμένη και πολεμική διάθεση,αυτοπεποίθηση στα ύψη και πάθος.
    -Πραγματικά σημαντική διαφοροποίηση της επιθετικής εικόνας του Πάο από τη φυγή Πεδουλάκη και μετά.Φυσικά η ταυτότητα της ομάδας συνολικά είναι δικιά του και η αντιμετώπιση του Όσφπ δικό του δημιούργημα.
    -Ο Μπαρτζώκας είναι ο μεγάλος υπέυθυνος για την ήττα του Ολυμπιακού.Την έχασε όχι με κάτω τα χέρια τη σειρά,αλλάμε δική του υπευθυνότητα.Η φαεινή ιδέα και εμμονή στις αλλαγές στα σκριν (που πέτυχε σε μια εντελώς διαφορετική ομάδα όπως η Ρεάλ) έδωσε την ευκαιρία σε μια ομάδα σαν τον Πάο της φτωχής επίθεσης και της καθαρής pick and rooll offense να ανοίξει το σκοράρισμα και να χτυπήσει τον Όσφπ αναγκάζοντας τον να αμύνεται πάντα υπό πιεστικές συνθήκες(που σημαίνει κούραση) να δέχεται καλάθια ή να κάνει φάουλ.Κακή διαχείριση του rotation,καρυδάτοι παίκτες όπως ο Σλούκας άφαντοι,ο Μάντζαρης πολύ πεσμένος ψυχολογικά από πλέιοφ με Ρεάλ και μετά,ο Ντάνστον για άλλη μια φορά τελειωμένος στα κρίσιμα,ο Σπανούλης απροκάλυπτα "γυμνός" στην παγίδα του Πάο-ΙΔΕΕΣ ΜΗΔΕΝ
    -Κρίμα για την αντιμετώπιση που λαμβάνει ο Σπανούλης από μερίδα οπαδών του Όσφπ.Πραγματικά δεν του αξίζει.Ο παίκτης αυτός ανήκει στο πάνθεον των Ευρωπαίων παικτών και το έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές.
    Ήταν αυτός που ανέσυρε το πτώμα του μπασκετικού Ολυμπιακού με την προσωπικότητα του και τον οδήγησε στην κορυφή.Σπάνιο κατόρθωμα και η τωρινή κατάσταση είναι κάτι για το οποίο δεν φταίει.Ειλικρινά,προσωπικά πιστεύω πως κάθε παίκτης(πόσω μάλλον στην Ευρώπη) έχει ένα κουμπί τακτικής αντιμετώπισης που μπορεί να τον "σβήσει".Για αυτό και δεν πιστεύω σε ισοπεδωτισμούς και θεοποιήσεις.Ο Σπανούλης είναι μάστερ στο πικ ν ρολ με την ικανότητα του να σουτάρει μετά από ντρίπλα,να μπει μέχρι μέσα με τις εξαιρετικές αλλαγές κατεύθυνσης και το τελικό του πάτημα αλλά και τον τρόπο που μπορεί να πασάρει.Με την αλλαγή στα σκριν μένει με έναν ψηλότερο αντίπαλο αλλά εξαιρετικό στα πίσω βήματα και την εμπόδιση του αντίπαλου σουτ με τα μακριά άκρα και την αθλητικότητα.Ο Σπαν δεν είναι σε αυτήν την περίπτωση(ειδικά πλέον στα 32 του) σε θέση να παίξει στο iso,δεν έχει την τρίπλα να διαφύγει,δυσκολεύεται εξαιρετικά στο σουτ με παίκτη μπροστά του(προιον του μηχανισμού σουτ του).Είναι ευθύνη του προπονητή να τον εκμεταλλευτεί αλλιώς,να βρει άλλες ανισορροπίες στην αντίπαλη άμυνα κλπ.Φυσικά είναι και προσωπική η ήττα του Σπανούλη που παγιδεύτηκε ψυχολογικά αλλά τα σχόλια που διαβάζω είναι για γέλια και για κλάματα.
    Βίοι αντίθετοι με την αναγνώριση του ΔΔ από τους πράσινους οπαδούς.Ο Μήτσος τύλιξε με καινούριο περιτύλιγμα την δικιά του ιστορία-αύρα με τις φετινές του εμφανίσεις ειδικά απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.Εξαιρετικά,ομολογουμένως άξια απορίας καλά πατήματα για αυτά που μας είχε δείξει στη σειρά με την Τσσκα,πρωτοφανής ωριμότητα,επίδειξη μπασκετικού iq,no-fear και καθοδηγητική νοοτροπία στην υπόλοιπη ομάδα,σπουδαίο mentality.
    5.2 14.3% 17.4% 71.4% 0 2.2 2.2 4.8 1.4 2.6 0 0.2 1.6 3.8 6 Tα στατιστικά του Διαμαντίδη στη σειρά με την Τσσκα.Οι υγιείς(γιατί μπετόβλακες υπήρχαν και θα υπάρχουν μια ζωή) οπαδοί του Πάο τον στήριξαν ως όφειλαν και δεν βγήκαν να τον κατηγορήσουν(αυτό έλειπε),και ανταμείφθηκαν στο έπακρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ευστοχα τα σχολια σου..Οσον αφορα τον Διαμαντιδη,η συντριπτικη πλειψηφια των οπαδων το τριφυλλιου τον αγαπαει και τον σεβεται απεριοριστα για οσα προσφερε και προσφερει και βεβαια κατανοει πως φετος βρεθηκε εξαιτιας των λαθων του προηγουμενου καλοκαιριου να τραβαει κουπι ολομοναχος στη περιφερεια...Οσον αφορα τον Σπανουλη σ' αυτα που αναφερεις προσθεσε οτι τα ποδια του εξαιτιας των πολλων αγωνων(χειμωνα-καλοκαιρι)εχουν επιβαρυνθει παρα πολυ.Αν το καλοκαιρι δεν ξεκουραστει,θεωρω πως η επομενη χρονια του θα ειναι καταστροφικη για τον ιδιο και για την ομαδα που θα προσφερει τις υπηρεσιες του...ΚΑΠΠΟΣ..

      Διαγραφή
    2. ετσι ακριβως peris ο σπανουλης δεν μπορει γιατι δεν δεν μπορει να κερδισει για ολους τους λογους που αναφερεις το μαρκαρισμα απο τον γικστ και τον λασμε και ο διαμαντιδης εχει παρομοιο προβλημα οταν τον μαρκαρουν ψηλοτεροι παικτες με μακρια ακρα ωστε να του κρυβουν την πασα και πλεον λογω ηλικιας και λογω αργων ποδιων δεν μπορει ευκολα να τους περασει στα ποδια οπως ηταν ο κριαπα και ο γουιμς....... το μυστικο και στις δυο περιπτωσεις ειναι να μην κραταν πολυ ωρα την μπαλα στα χερια τους αλλα βασικη προυποθεση ειναι να υπαρχει καποιος αλλος της ομαδας που θα παρει ουσιαστικα ηγετικη μορφη και αποδειχθηκε οτι και στον παναθηναικο και στον ολυμπιακο δεν υπαρχει...

      Διαγραφή
  63. oi Aγγελοπουλοι με τις δηλωσεις τους αποσυντονησαν την ομαδα.Ο Σπανουλης προς τιμην του σημερα ειπε "δεν παιξαμε καλα ΣΕΦ και σημερα",δεν αναφερθηκε στην διαιτησια ισως,ειδαν με ψυχραιμια το βιντεο και αναθεωρησαν.Καποτε ο Μπατιστ ειπε "οταν ο αντιπαλος αναλωνονταν με την διαιτησια,ξεραμε οτι ειχαμε ηδη νικησει"Αν τον αφησετε να φυγει ρε γαυροι ειστε αξιοι της μοιρας σας,αχαριστοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ότι και να πεις για τον άνθρωπο Δημήτρη Διαμαντίδη είναι λίγο. Αυτός είναι η βαριά φανέλα που λέμε, αυτός είναι η καρδιά του πρωταθλητή, αυτός είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ της ομαδικής προσπάθειας - συνεργασίας, μυαλού, σεβασμού προς τον αντίπαλο. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος Leader των ευρωπαϊκών γηπέδων. Όλοι μέσα στην ομάδα τον βλέπουν και προσπαθούν να του μοιάσουν, κάθε έξυπνος μπασκεμπολίστας πρέπει να έχει αυτόν σαν πρότυπο.

    Βασίλη Σπανούλη κρίμα...

    Εξαιρετικό το άρθρο σου Jim!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Αραγε με πεδουλακη θα το παιρνε ο παο?
    Ευγε στο ρισκο του ΔΓ αλβερτη αλλα και στον ιδιο.
    Τελικα αποδειχτηκε και σωστος και μαγκας για την αποφαση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα 2 τελευταια ματς ο ΠΑΟ επαιξε με συνταγη Πεδουλακη(δηλ.Γκιστ και Λασμε κοντρα στον Σπανουλη)..Στο δευτερο δεν επαιξε οΓκιστ και στο τριτο ηταν ανετοιμος(ματς που ηταν κακος ο ΠΑΟ).Εξαλλου για την ελλειψη εμπειριας του Αλβερτη μιλησε χθες και ο Λασμε.Ελεος πια για την πολεμικη κατα του Πεδουλακη.Και ο Μπαρτζωκας πατησε στον Ιβκοβιτς,αλλα ο χρονος εδειξε την ανωριμοτητα του.

      Διαγραφή
    2. Ολοι οι πρωταγωνιστες του ΠΑΟ χτες αναφερθηκαν στον Πεδουλακη,Ειναι προς τιμην τους που τον ανεφεραν.ΔΓ ΔΔ Αλβερτης ολοι τον ανεφεραν και τον ευχαριστησαν,μην ακουω αηδιες.

      Διαγραφή
  66. Καλημέρα.
    Με καθαρό μυαλό και ψυχραιμία. Τι έγινε χθες και τι περιμένουμε μετά.

    1. Χθες έγραφα ότι ο Ολυμπιακός είχε να ανέβει βουνό τις μέρες που μεσολάβησαν μεταξύ του 4ου και του 5ου ματς. Δεν το ανέβηκε. Μπορεί να μην το προσπάθησε κιόλας. Το ματς σχόλασε πριν καν αρχίσει.
    2. Ο ΠΑΟ πήρε ένα ακόμα double κι ενώ τα λάθη που έγιναν από την αρχή ως το τέλος της σεζόν ήταν παροιμιώδη. Παράδοξο που δεν τα πλήρωσε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα την βγάζει πάντα καθαρή. Ας αξιολογήσουν σωστά τη χρονιά χωρίς να επηρεαστούν από την χαρά του ανέλπιστου τίτλου. Τι πάει να πει «γιατί να μην μείνει ο Αλβέρτης»; Δηλ. έπρεπε να παρακαλάμε να χάσουμε τον τίτλο μήπως και γίνουν οι κινήσεις που είναι αναγκαίες; Αν αρκεί να παίρνεις κάθε χρόνο τον τίτλο, τότε ΟΚ. Αν, όμως, θέλεις να φτιάξεις κάτι καινούργιο, πιο στέρεο και με προοπτική τότε χρειάζεσαι αληθινό προπονητή. Και μάλιστα καλό.
    3. Γράφουν και λένε πολλοί για το μαχητικότητα και το πνεύμα νικητή της ομάδας. Αλήθεια, πόσοι από τους παίκτες του ΠΑΟ έχουν γαλουχηθεί από παλιά μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά; Δύο, μόνο. Ο Μήτσος και ο Φώτσης. Οι υπόλοιποι πού έπαιζαν, ποιές ήταν οι παραστάσεις τους, πόσους τελικούς είχαν παίξει, πόσους τίτλους κατάφεραν να πάρουν; Ποιος πέρασε σ’ αυτούς τους παίκτες την συγκεκριμένη νοοτροπία;
    4. Οι δηλώσεις του Μήτσου ήταν χθες όλα τα λεφτά και πιστοποιούν γιατί αυτό το παιδί είναι ακόμη στην κορυφή. Πέρα από νίκες, πέρα από τίτλους, πέρα από χαρές ο Μήτσος είναι το καμάρι της ομάδας. Το ακριβότερο διαμάντι της που επιπλέει και γυαλίζει μέσα στο βούρκο της καφρίλας και του φανατισμού.
    5. Μπράβο σε όλους όσους έκαναν αναφορά και στον προηγούμενο κόουτς. Η ομάδα ενεργοποίησε την πιο κρίσιμη στιγμή τους μηχανισμούς που είχε αναπτύξει ο Πεδουλάκης.
    6. Ο Ολυμπιακός με 1-2 αλλαγές είναι έτοιμος για του χρόνου. Το ψυχολογικό πρόβλημα με τον ΠΑΟ χρειάζεται άλλη μέθοδο για να αντιμετωπιστεί. Και νομίζω ότι ο Μπαρτζώκας δεν είναι ο κατάλληλος. Δεν μπορεί πλέον να πείσει τους παίκτες ότι έχει τον τρόπο. Έχει καεί. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει παίξει 16 ματς με τον ΠΑΟ με απολογισμό 6-10. Από αυτά τα 6 ήταν σημαντικά αλλά δεν έκριναν τίτλους. Είχε 4-2. Στα υπόλοιπα 10 που ήταν καυτά είχε 2-8. Και οι ήττες ήταν σχεδόν πάντα με τον ίδιο τρόπο.
    7. Γενναία η ανάληψη της ευθύνης από τον Σπανούλη. Αν αποφασίσει να φύγει, όμως, θα φανεί σαν απόδραση από το πρόβλημα. Δεν τον έχω για τέτοιο. Οπότε, μάλλον θα μείνει παλεύοντας και με τους δύσπιστους οπαδούς της ομάδας του.
    8. Ο πανηγυρισμός του Λάσμε όταν σήκωσε την κούπα είναι από άλλο ανέκδοτο. Ή έχει ταυτιστεί πλήρως με το club ή είναι μέγας λαοπλάνος.
    9. Η τάπα ή φάουλ του Ράιτ στο Σερμαντίνι και η τεχνική ποινή του Γεωργιανού στην επόμενη φάση, συνοψίζει την εικόνα των τελικών και τους λόγους που ο Ολυμπιακός δεν πήρε το πρωτάθλημα.
    10. Κάθομαι να δω την απονομή και να ‘σου ο Μπαλτάκος. Μου ‘ρθε να ξεράσω…


    Υ.Γ. Ζόρια για την Εθνική. Κάνει νερά ο Τρινκιέρι για τη λύση του συμβολαίου και δικαίως. Δεύτερες σκέψεις ο Κατσικάρης και δικαίως. Άνοιξε το θέμα με την ασφάλιση των παικτών και δικαίως. Κινδυνεύουμε να πάμε για εκδρομή στην Ισπανία. Και τι εκδρομή. Ακριβοπληρωμένη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα 77....δεν ειναι μονο οτι ηταν ο μπαλτακος αλλα η καμερα πηγαινε συνεχεια πανω του.......ηταν και ο γιος εκει......παντως εγω επιμενω απο την αρχη της χρονιας ο ολυμπιακος δεν ειναι σκληρη ομαδα γι αυτο τον εχει ο παναθηναικος...βλεπεις οταν εχει ενταση και σκληρες μονομαχιες κατα 80% κερδιζει ο παναθηναικος....παντως για προπονητη ο παναθηναικος χρειαζεται οπωσδηποτε,για μενα ο ιβανοβιτς δεν ειναι κακη επιλογη,|ειναι κανονικος προπονητης,σκληρος και ταιριαζει στη φιλοσοφια του συλλογου,αρκει να ειναι λιγο διπλωματης(γι αυτο αλλωστε πρεπει να χει φραγκι διπλα του)......stonerook

      Διαγραφή
    2. Γεια χαρά, stone. Διάβασα το post σου πιο κάτω.

       Για την κορδελίτσα στο Σπανούλη, το γράφω από πέρσι. Η ανανέωση του Bill οδήγησε σε αναπόφευκτες εκπτώσεις στις υπόλοιπες θέσεις. Ήρθε και ο τραυματισμός του Λο και το ταβάνι της ομάδας χαμήλωσε. Παρόλα αυτά το πρωτάθλημα μπορούσε και έπρεπε να το πάρει. Αλλά όπως γράφει και ο Χρήστος ο Πεδουλάκης έχει αφήσει παρακαταθήκη για όλους τους επόμενους το manual με τίτλο «πώς κερδίζουμε τον Ολυμπιακό».
       Πες μου, πιστεύεις πραγματικά ότι ο Ντούντα θέλει τον Σπανούλη; Δεν το πολυπιστεύω.
       Ράιτ να μείνει. Όχι, φίλε. Θέλεις 2 πραγματικά ποιοτικά γκαρντ. Ο Ούκιτς είναι μυστήριο.
       Μας βλέπω να συνεχίζουμε με Αλβέρτη head coach. Δυστυχώς. Πού να μπλέκουμε τώρα με τους Ιβάνοβιτς…
       Ήταν και ο Μπαλτάκος junior; Δεν τον είδα. Ε, το παιδί πήγε εκεί αν χρειαζόταν κανένας μεγάλος τσαμπουκάς για τον ΔΓ. Γενικά είδα φάτσες που δεν γουστάρω καθόλου. Τι να λέμε τώρα…

      Διαγραφή
    3. δεν ξερω πες το διαισθηση αν ειναι υγιης ο ουκιτς δεν φευγει,εβαλε την ομαδα πανω απο τον εαυτο του φετος...αν ημουν σπανουλης θα πηγαινα στην τσσκα(χωρις σερβους) να βρω την ησυχια μου και τα λεφτα μου,........πιστευω ο ραιτ αν ειναι απο αρχη στην προετοιμασια εχει πραγματα να δωσει,νομιζω θελουμε ενα και πολυ καλο γκαρντ....αυτο που λες με τη διαχειριση ειναι κομβικο για μια ομαδα....καμια μεταφραφικη φημη υπαρχει?ακουγεται για μαντζαρη αν και δεν το πολυπιστευω.....stonerook

      Διαγραφή
    4. O Ραιτ ειναι φιλοτιμος αλλα δεν κανει για τον Παναθηναϊκο.Προφανως εχει πραγματα να δωσει αλλα νομιζω οτι δε φτανουν.Η ομαδα ζηταει περισσοτερα. Ο Ουκιτς ειναι καλος χαρακτηρας, εδωσε πολλα αλλα πως γινεται να εισαι βεβαιος οτι θα ειναι καλα την επομενη χρονια; Θα ειχε νοημα η παραμονη του μονο με πολυ λιγοτερα χρηματα (πχ με τα μισα) και με ταυτοχρονη αποκτηση αλλου αξιοπιστου γκαρντ πχ Ντιλεινι.
      Ισως ετσι αξιζε το ρισκο.

      Διαγραφή
    5. ποιος ραιτ ρε παιδια ειμαστε σοβαροι??Γκαρντ που δεν μπορει να απειλησει απο το 3ποντο στο ευρωπαικο μπασκετ δεν μπορει να σταθει σε ομαδα επιπεδου Φ4.Εκτος και αν στοχος μας ειναι πλεον το TOP8.Το ιδιο ισχυει και για τον προπονητη

      Διαγραφή
  67. O Παναθηναικός όταν παίζει με τον Ολυμπιακό είναι σαν να παίζουν άντρες με παιδιά. Είναι σαν τον παππού μποξέρ που ο πιτσιρικάς νομίζει ότι τον έχει και τρώει μία και βλέπει τον ουρανό σφοντύλι. Στους δύο τελευταίους αγώνες ο Παναθηναικός κατέστρεψε το μπάσκετ του Ολυμπιακού. Τον έκλεισε για τα επόμενα 5 χρόνια τουλάχιστον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Κι αυτό είναι έργο κυρίως του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τη μεριά του Παναθηναικού ο οποίος κατάφερε να κάνει τους Αγγελόπουλους να τσιμπήσουν, χάλασε το μυαλό του Μπαρτζώκα και του Σπανούλη και έστρωσε το έδαφος για τις δύο νίκες που έκριναν το πρωτάθλημα. Τί μένει; Οι βλακείες των Αγγελόπουλων που θα αποτελέσουν την αφορμή για τη φυγή Σπανούλη και Περπέρογλου στην Εφές. Μ' αυτό γράφεται ο επίλογος της αγωνιστικής ανάτασης του Ολυμπιακού με παίκτες που πήρε από τον Παναθηναικό. Τώρα θα φανεί το μέγεθος των Μαντζαροσλουκαίων που είναι καλοί βοηθητικοί παίκτες αλλά δεν μπορούν να σηκώσουν στους ώμους τους όχι τον Ολυμπιακό αλλά ούτε ομάδα Eurocup. Θα μου πείτε θα φέρει άλλους. Και ο Κάρει Σκάρει μια χαρά παίκτης ήταν αλλά θυμάστε τί σήκωσε. Αυτό ήταν λοιπόν. Δύο βλάκες πρόεδροι και ένας ψυχοπαθής προπονητής έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα των μπασκετικών Ολυμπιακών. Ο Παναθηναικός θα έχει τη δυνατότητα στο άμεσο μέλλον να ασχοληθεί όπως του αρμόζει αποκλειστικά με την Ευρωλίγκα και να ενισχυθεί με παίκτες από τον Ολυμπιακό που θα διαλυθεί (Μάντζαρη, Παπαπέτρου κλπ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως να σου δώσω τα στοιχεία μου να πεις και το δικό μου μέλλον?

      Αστειότητες!!!!!!

      Με υγιή Λο, με επιστροφή Χαινς, με τον Σπανούλη (με αλλαγή προπονητή??? ) και ένα παικταρά στο 4 ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναικός αν και πρωταθλητής έχει πιο πολύ δρόμο μπροστά του!

      zio7

      Διαγραφή
    2. Ας πουμε οτι εχεις δικιο. Εχουν διαθεση να δωσουν ενα μυριο στο Χαινς οι Αγγελοπουλοι; Εχουν διαθεση να δωσουν αλλα τοσα στον παιχταρα Μπραουν ας πουμε για να εχουν ενα σουπερ τεσσαρι; Εχουν διαθεση να δωσουν στο Λο τα λεφτα που επαιρνε (ή εστω λιγοτερα αλλα παντως σιγουρα περισσοτερα απ'αυτα που πηρε ο Κολλινς); Αν ναι τοτε οντως φτιαχνεις σουπερ ομαδα. Κακως φορτωνουν το βαρος της αποτυχιας στο Σπανουλη και τον Μπαρτζωκα. Η ευθυνη βαρυνει αποκλειστικα τους Αγγελοπουλους που επιχειρησαν να κανουν επιτυχια με το τιποτα. Και για να καλυψουν τη μαλακια τους (πωληση Παπανικολαου, απωλεια Χαινς, αντικατασταση Αντιτς απο τον Κιαμο) αρχισαν τις εχθροπραξιες με το Γιαννακοπουλο που εκανε πανω κατω τα ιδια με αυτους (Ραιτ, Καρι, Αλβερτης, Μπατιστ).

      Διαγραφή
    3. Άντε καλή τύχη Ζιο!...7...

      Διαγραφή
    4. Και φέτος με την απόκτηση του Μπέγκιτς, την επιστροφή του Σερμαντίνι και τις επιλογές Κόλινς και Μουν ξοδεύτηκαν χρήματα χωρίς αντίκρισμα... Οπότε πιστεύω οτι οι Αγγελόπουλοι θα κάνουν το σωστό αυτή την χρονιά. Το μόνο ερώτημα μου είναι τι θα γίνει με τον προπονητή. Και αν φύγει ο Μπαρτζώκας ποιοι είναι οι αξιόπιστοι να τον διαδεχθούν?

      zio7

      Διαγραφή
    5. Σου ευχομαι να ειναι οπως τα λες.Δεν το βλεπω παντως.

      Διαγραφή
    6. Αποκλειστικό!

      Διερευνητική επαφή του Spoelstra για τον πάγκο του τεράστιου Θρύλου!...περιμένουμε νέα!

      Διαγραφή
    7. Πολυ απλα ας παρουν για προπονητη τον Πεδουλακη.

      Διαγραφή
  68. Λίγα πράγματα, δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν :

    - Ο Gist ήταν ο Law των περσινών τελικών. Σε όσα παιχνίδια δεν έπαιξε ή δεν ήταν καλά ο Ολυμπιακός ξεσάλωσε (βλέπε Πρίντεζη), σε όσα ήταν εκεί ο Παναθηναϊκός πέρασε σχετικά άνετες βραδιές.
    - Ο Μπαρτζώκας ακόμα χάνει και θα χάνει εσαεί απο το φάντασμα του Πεδουλάκη, όσο αυτό επιστρατεύεται απο τους πράσινους.
    - Σε καμμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο τεράστιος Βασίλης Σπανούλης για την απώλεια αυτού του τίτλου.
    - Ο Παναθηναϊκός οφείλει να εξασφαλίσει στον Διαμαντίδη μια διασκεδαστική, χαλαρή και άνετη τελευταία χρονιά την επόμενη σεζόν. Μακράν ο καλύτερος όλων όσων αγωνίστηκαν.
    - Οι δύο διοικήσεις έχουν χρόνο να αποτιμήσουν σωστά τα διδάγματα της φετινής χρονιάς. Και οι δύο ομάδες θέλουν δουλειά στο πλάνο και στην προσέγγιση του, ούτε στο υλικό, ούτε στους πάγκους (οκ, ο ΠΑΟ και στον πάγκο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. αν ημουν αγγελοπουλος ......θα εστελνα με μια ωραια κορδελιτσα τον σπανουλη στην εφες βαζοντας στανταρ 2 εκατομμυρια στο ταμειο(αλλωστε με ντουντα διαμεσολαβητη ολοι κερδισμενοι θα βγουν)......θα ανανεωνα μαντζαρη και με σλουκα θα ηταν η ευκαιρια τους να βγουν μπροστα και να γινουν πρωταγωνιστες(γνωμη μου ειναι οτι με τον σπανουλη στην ομαδα δεν θα παρουσιασουν μεγαλυτερη εξελιξη)...απο κει και περα προσεκτικες κινησεις και καλο σκαουτινγκ....περισσοτερες αρμοδιοτητες σε παπαπετρου και επιτελους να παιξει ο κατσιβελης
    αν ημουν γιαννακοπουλος......μπατιστ,καρι,μπραμος,κινεζος στην εξοδο.....διατηρηση λασμε-γκιστ-ματσιουλις-μαυρο-ραιτ-ουκιτς(αν εχει ξεπερασει τον τραυματισμο και με μειωση) και μεγαλυτερες αρμοδιοτητες στους βλαντο-παππα-διαμαντακο....απο κει και περα ενας γκορντον(ή κατι τετοιο) διπλα στο μητσο θα ηταν οτι πρεπει.........αφησα τελευταιους τους κοουτς....ο παναθηναικος πρεπει να βρει εναν προπονητη με βοηθο τον φραγκι και ο ολυμπιακος να κρατησει τον μπαρτζωκα γιατι καλυτερο δεν θα βρει κατα την αποψη μου.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. AYTΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΔΔ:Δεν νιώθει άνετα και βολικά να μιλάει για τον εαυτό του, δεν θέλει να ακούει τα κολακευτικά σχόλια που έχουν οι άλλοι να πουν για εκείνον. Σιχαίνεται τη δημοσιότητα και φτάνει μέχρι και στο σημείο του αυτοσαρκασμού, προκειμένου να ξεφύγει από εγκωμιαστικές καταστάσεις. Ο Αμερικανός προπονητής είχε πει πριν τον αγώνα με την Εθνική μας τον Αύγουστο του 2006 πως ο Διαμαντίδης ήταν ο καλύτερος σουτέρ μας… «Μάλλον λάθος σκάουτινγκ έχουν κάνει», απάντησε ο Έλληνας γκαρντ που με περίσσια δόση χιούμορ και ικανοποίησης έλεγε μετά το ματς με τη Γαλλία την ίδια χρονιά.... «Ευτυχώς σήμερα δεν είχε βάλτο αγόρι μου».

    Το ίδιο και σε μια από τις λίγες συνεντεύξεις που είχε δώσει… Η δημοσιογράφος του παρέθεσε ορισμένα από τα «παρατσούκλια» που χρησιμοποιούνται για εκείνον και ο Δημήτρης Διαμαντίδης μόνο που δεν… εξοργίστηκε κιόλας. «Δεν θα χαρακτήριζα με κανένα από αυτά τον εαυτό μου. Τα θεωρώ υπερβολή. Το μπάσκετ είναι ομαδικό, κάθε παίκτης έχει την ποιότητά του. Προσβάλλει τους συμπαίκτες μου να λέγονται τέτοια πράγματα. Ο Παναθηναϊκός έχει 14-15 παιδιά που ανά πάσα στιγμή μπορούν να βοηθήσουν. Δεν είναι ωραίο να χρησιμοποιούν τέτοιους χαρακτηρισμούς για μένα, περισσότερο προσβάλλομαι παρά κολακεύομαι. Όλοι κουράζονται το ίδιο, όλοι χτυπούν το ίδιο μέσα στο γήπεδο. Μπορεί να πεις ότι κάποια φορά λείπει κάποιος, αλλά το «αναντικατάστατος» είναι προσβολή για τους υπόλοιπους».



    Διάβασε περισσότερα στο: Ο θρύλος του Δημήτρη Διαμαντίδη! | gazzetta.gr
    Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Πέρσι όλοι είχαν λυσάξει με το ντόπινγκ κοντρόλ του Ολυμπιακού. Φέτος απλά έγινε το θαύμα και ο σέρνομαι στην Ευρώπη και προκαλώ την γκρίνια των οπαδών μου, Διαμαντίδης, στους τελικούς (αν και 34 και παίζοντας χωρίς συμπαραστάτες στα γκάρντ) ήταν ο καλύτερος και με μ.ο. 35 λεπτών!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα δεν το ζητησατε μηπως φοβοσασταν τιποτα οι ιδιοι??? αμα το ζητουσατε οπως εκανε περυσι ο δγ θα γινοταν.......

      Διαγραφή
  72. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/620749/o-gionas-matsioylis-gia-protathlima-toy-panathinaikoy
    Μάγκας ο Αλβέρτης λοιπόν, κι εγώ όμως πιστεύω πως δεν είναι έτοιμος για πρώτος προπονητής, μήπως τελικά το πρωτάθλημα κρύψει τα προβλήματα που είχε ο παναθηναικός και χαλάσει και την επόμενη χρονιά..
    Αν όντως ο Δ. Γ. το σκέφτεται να του προσφέρει εκ νέου την ευκαιρία δεν βλέπω πως θα χαλάσει η δουλειά, όποιος και να ήταν στη θέση του Φραγκίσκου, ειδικά με την άγνοια κινδύνου που έδειξε φέτος, θα παρακαλούσε για μια τέτοια ευκαιρία!
    Η αλήθεια είναι ότι μας διέψευσε όλους με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μάλλον ήρθε ο καιρός να δείξει αν είναι έτοιμος και να χτίσει μια ομάδα πέρα από το να τη διαχειριστεί..

    Απ' την άλλη ο Μπαρτζώκας έχασε μια τεράστια ευκαιρία, το γνωρίζει και ο ίδιος.Οι πιθανότητες λένε πλέον ότι θα φύγει..
    Και η αλήθεια είναι ότι έχει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από τον Σπανούλη, μην κρυβόμαστε..
    Και διάδοχος του;

    BAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Είναι απίστευτο πόσο εύκολα ξεχνά ο Έλληνας πανηγυρτζής. Άκου Ράιτ για παραμονή!!! Θα τρελαθούμε τελείως!!!!

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή