Athlenda

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Αν ήσασταν ο.. Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς?


Το Hoopfellas επιστρέφει στην ενότητα "αν ήσασταν ο.." ζυγίζοντας τις επιλογές του πιο καυτού ίσως ονόματος του φετινού καλοκαιριού στην ευρωπαϊκή μπασκετική σκηνή. Ποιόν προορισμό θα επιλέγατε εσείς στη θέση του "Belgrade's finest" Mπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς..?




Η ζωή κάνει κύκλους.. Όταν πριν μερικούς μήνες το όνομα του "μπλέχτηκε" σε μεταγραφικά σενάρια, ο πατέρας/δάσκαλος/κόουτς/αρπαχτολαίμης, Ντούλε "μοιράζω σωφρονιστικά μπατσάκια σε παίχτες μου και αντιπάλους" Βουγιόσεβιτς βγήκε μπροστά και ξεκαθάρισε ότι " ο Μπογκντάνοβιτς θα πρέπει να ωριμάσει και να συγκεντρωθεί. Η συμφωνία μας είναι να μείνει έναν ακόμα χρόνο στην Παρτίζαν. Nα γίνει σταθερός χαρακτήρας και να επιστρέψει στο κλαμπ ότι αυτό έχει επενδύσει σε αυτόν. Μετά μπορεί να πάει στη Φενέρ, τον ΠΑΟ ή το ΝΒΑ.." Από εκείνη τη δήλωση έχει περάσει αρκετός καιρός και μαζί και η αποφράδα ημέρα των ημιτελικών του φάιναλ-φορ της Αδριατικής, όπου η Παρτίζαν έφαγε τις ίδιες της τις σάρκες θέτοντας εαυτόν εκτός επόμενης Ευρωλίγκας. Το επόμενο πρωί από εκείνο το σουτ "που μύριζε θάνατο" του Νόλαν Σμιθ, είχε ξημερώσει μια διαφορετική ημέρα στο Βελιγράδι..


Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πωλείται κυρίες και κύριοι.. Και αποτελεί το πιο καυτό όνομα στην ευρωπαϊκή μπασκετική πιάτσα για αυτή την off season.. Η Παρτίζαν έχει απόλυτη ανάγκη τα χρήματα για να επιβιώσει και ο παίκτης, στα 22 του χρόνια, το πεδίο για να ανοίξει τα φτερά του. Δε τίθεται θέμα ότι ήδη αποτελεί έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίχτες ανεξαρτήτου θέσεως, εντυπωσιάζοντας φέτος με την ευκολία με την οποία προσαρμόστηκε όταν ο Ντούλε (μετά τον τραυματισμό του Ουέστερμαν) τον ανέβασε από το "φτερό" στον άσσο..

Πάμε να δούμε τις πιθανές επιλογές του..


ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Είναι το μεγάλο φαβορί για την απόκτηση του, με τον μάνατζερ του παίκτη, Αλεξάνταρ Ράσκοβιτς (εκπρόσωπος και του Ζοτς) να είναι ο συνδετικός κρίκος και ο άνθρωπος που θα κάνει όλη τη δουλειά.. Οι Τούρκοι φημολογήθηκε τον Φεβρουάριο ότι προσέφεραν στην Παρτίζαν περισσότερα από 500.000 ευρώ για την ελευθέρας του παίκτη (τον οποίο ο Ομπράντοβιτς εκτιμά απεριόριστα) αν και θεωρώ ότι η διοίκηση της Παρτίζαν μπορεί να βρεί και καλύτερα χρήματα όμως το "ΠΡΕΠΕΙ" είναι μεγάλο και η πώληση ζωτικής σημασίας.  Με τον Μπογκντάνοβιτς η Φενέρ μπορεί να αποτελέσει μια σύγχρονη version της θρυλικής εθνικής Γιουγκοσλαβίας στις ημέρες μας (ειδικά εάν προσθέσει και τον Τεόντοσιτς..) καθώς στην ομάδα ήδη υπάρχουν οι Μπιέλιτσα, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Πρέλντζιτς, Ζόριτς και ο γεννημένος στην Πρίστινα, Κενάν Σιπάχι.. Ο 22χρονος γκαρντ της Παρτίζαν μπορεί να αποτελέσει το απόλυτο περιφερειακό πολυεργαλείο για τον Ομπράντοβιτς (και τον νέο ηγέτη της ομάδας, με τη θέση του βασικού SG να τον περιμένει) καθώς μπορεί να αμυνθεί (προσόν που εκτός Σιπάχι δεν υπάρχει στην περιφερειακή γραμμή της Φενέρ), να ανεβάσει το κομμάτι του athleticism, να δημιουργήσει καλύπτοντας και τις τρείς περιφερειακές θέσεις και να εκτελέσει από όλα τα πιθανά σημεία του γηπέδου. Παράλληλα δίπλα στον Ζοτς, ο Μπογκντάνοβιτς καλείται να μάθει να νικήσει στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Τόσοι και τόσοι τα κατάφεραν πριν από αυτόν άλλωστε..


ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ: To άλλο μεγάλο τουρκικό powerhouse, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο τιμόνι και δυνατό επίσης οικονομικό status στην αγορά. Η κατάσταση στο κλαμπ και το γενικό restart με στόχο ένα ολοκαίνουργιο project βασισμένο στους καλύτερους νέους παίκτες που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, σίγουρα ταιριάζει στον Μπογκντάνοβιτς. Ο Ντούντα τον εκτιμά επίσης πολύ, γεγονός που φάνηκε και από τον τρόπο που τον χειρίστηκε στην εθνική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Ας μη γελιόμαστε όμως.. Δεν είναι εύκολο ένα "παιδί" του Ράσκοβιτς να υπογράψει σε ομάδα που την πρωτοκαθεδρία (λόγω Ντούντα φυσικά) έχει ο Ραζνάτοβιτς και το πελατολόγιο του.. Δύσκολα λοιπόν θα "έχανε" η Φενέρ μια τέτοια μάχη, τη στιγμή που δεν υστερεί (το αντίθετο) στο οικονομικό κομμάτι. Σίγουρα ένα δίδυμο Μίσιτς (είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει στην Αναντολού, θα γνωρίζουμε μετά το νταφτ..)-Μπογκντάνοβιτς θα ήταν σούπερ ελκυστικό υπό τον Ντούντα ενώ στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου θα αποκτούσαν τον δικό τους.. Μπογκντάνοβιτς ως αντίπαλο δέος στον Κροάτη "πιστολέρο" της Φενέρ ενώ ο Μπογκντάνοβιτς θα είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τον καλύτερο κόουτς στην ανάπτυξη νέων παικτών. Αν και νομίζω ότι πλέον περνάει το στάδιο του νέου παίκτη και βρίσκεται στην ελίτ..


ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Υπάρχει γενικότερα ένα κλίμα τις τελευταίες ημέρες που συντηρείται από μεριά των οπαδών του συλλόγου, στην κατεύθυνση του η ομάδα, στην περίπτωση που η Τσιμπόνα παραιτηθεί του δικαιώματος και οι "Γκρόμπαρι" πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας, να διατηρήσει στις τάξεις της τους δύο καλύτερους Σέρβους αθλητές της, Μπογκντάνοβιτς και Μιλοσάβλιεβιτς. Δε το βλέπω πιθανό. Η διοίκηση βασίζεται στην πώληση του Μπογκντάνοβιτς και πραγματικά το να μείνει εκτός Ευρωλίγκας για μια σεζόν ίσως αποτελεί ανακούφιση. Κατά τη γνώμη μου, η Παρτίζαν δεν έχει να δώσει τίποτα στον Μπογκντάνοβιτς μετά το πέρας της τρέχουσας σεζόν. Έχει δικά της θέματα να λύσει και να ξαναπατήσει οικονομικά στα πόδια της σιγά σιγά. Ο 22χρονος wing έχει απόλυτη ανάγκη το επόμενο βήμα. Θα αποτελέσει λοιπόν ένα ακόμα από "καυχήματα" της παραγωγικής διαδικασίας του κλαμπ που πωλήθηκαν στα δυνατά Ευρωπαϊκά πορτοφόλια.. Άσε που η πιθανότητα τραυματισμού από τον ίδιο σου τον προπονητή είναι μια παράμετρος που δεν υπάρχει αλλού.. Στο καλό αγόρι μου..


ΕΛΛΑΔΑ: Στη παρούσα φάση θεωρώ ότι το πλαίσιο για να ενταχθεί ο παίκτης κάτω από καλύτερες για αυτόν αγωνιστικές συνθήκες βρίσκεται στο ΟΑΚΑ. Με Σπανούλη και Λοτζέσκι δε νομίζω ότι και ο ίδιος θα κοιτούσε τόσο προς τον Πειραιά (αντίθετα σας είχα πεί ότι θα αποτελούσε το ιδανικό πακέτο μαζί με τον Λοβέρν για τους ερυθρόλευκους στο πάντα θεωρητικό σενάριο που ο Σπανούλης ζητούσε την πώληση του) όσο ιντριγκαδόρικη και εάν θα ήταν η συνύπαρξη του με τους 90αρηδες του Ολυμπιακού. Θεωρώ λοιπόν ότι για τον Παναθηναϊκό και το πρότζεκτ που ξεκινά  ο Μπογκντάνοβιτς είναι το perfect fit.. Μπορεί, όχι άδικα, η διοίκηση του Παναθηναϊκού να έχει κυκλώσει τον δοκιμασμένο και πάνω από όλα Έλληνα Νικ Καλάθη ως τον παίκτη που θα ηγηθεί της ομάδας την ημέρα που ξημερώνει, όμως τα "χοντρά λεφτά" είναι ο νεαρός της Παρτίζαν. Με αυτόν στο 2-3 και τους Παππά-Γιάνκοβιτς-Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν ουσιαστικά  έναν πόιντ γκαρντ μακριά από τη δημιουργία μιας εξαιρετικής περιφερειακής γραμής που θα έδινε χώρο και χρόνο σε όλους, σε αυτήν την χρονιά αναδόμησης της ομάδας, δεδομένου ότι ο Μπογκντάνοβιτς μπορεί να συνυπάρξει με όλους και να χρησιμοποιηθεί από βασικός δημιουργός έως executive shooter και αιχμή στο transition. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή πολύ δύσκολα ο Παναθηναϊκός (όπως και ο Ολυμπιακός) θα μπορούσαν να πάρουν έναν τόσο καλό Σέρβο παίκτη από τις ομάδες της Τουρκίας. Για πολλούς λόγους..


NBA: Εδώ υπάρχει "κάτι".. Ο Σέρβος wing περιμένει το ντραφτ της 26ης Ιουνίου για να πάρει τις αποφάσεις του. Οι προβλέψεις τον τοποθετούν στην αρχή του δευτέρου γύρου όπου οι Σίξερς, οι Μαβς και οι Πίστονς τον γλυκοκοιτάζουν, αν και ο ίδιος στρέφει διακριτικά το βλέμμα του στο τέλος του 1ου γύρου και την επιλογή των πρωταθλητών Σπερς. Δεν είναι μακρινή επιλογή η Αμερική στη σκέψη του Μπογκντάνοβιτς. Ο Νέντοβιτς έδειξε το δρόμο πέρυσι (ακόμα και εάν δεν βρήκε χώρο την πρώτη σεζόν), ίσως το κάνει και ο Μίσιτς (που κατ'εμέ θα μείνει στην Ευρώπη). Ο Σερβος "πλάγιος" έχει το μέγεθος για να παίξει στο backcourt, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, scoring insticts και κυρίως αντίληψη του παιχνιδιού. Του λείπουν παραστάσεις, σωματικά θα βελτιωθεί κι άλλο..Είναι γνωστό ότι παίκτες σαν τον Μπογκντάνοβιτς περιμένουν την "καλή κατάσταση" που θα τους δώσει πιο εύκολα την ευκαιρία να βάλουν τα πόδια τους σταθερά στο παρκέ. Αλλιώς η Αμερική μπορεί (για λίγο) να περιμένει..


Εν κατακλείδι, τι θα επέλεγα προσωπικά στη θέση του σταρ της Παρτίζαν..? Διόλου εύκολη απόφαση. Αν και ο "κανόνας" θα προέτρεπε ένα παιδί στην ηλικία του με αυτή την πρώτη ύλη να δουλέψει για 1-2 σεζόν στο τοπ-επίπεδο με προπονητές όπως ο Ίβκοβιτς ή ο Ομπράντοβιτς πριν κάνει το βήμα στην Αμερική ως πιο ολοκληρωμένος αθλητής, έχω ενδοιασμούς κυρίως για την επιλογή των τουρκικών κλαμπς που τώρα σιγά σιγά προσπαθούν να χτίσουν την τεχνογνωσία σε επίπεδο ανάπτυξης παικτών και εμφύσησης σωστής νοοτροπίας. Αν μιλούσαμε για τον Παναθηναϊκό του Ομπράντοβιτς και τον Ολυμπιακό του Ίβκοβιτς, ίσως λοιπόν σε πείσμα όλων να επέλεγα Ελλάδα, παρά τα όποια θέματα αντιμετωπίζει η λίγκα μας. Αθροίζοντας όλα τα παραπάνω καταλήγω ότι εάν ο Μπογκντάνοβιτς βρεί την επόμενη του ντραφτ μια καλή κατάσταση στο ΝΒΑ θα μπορούσε να κάνει το βήμα. Με υπομονή και πολύ όρεξη για δουλειά. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι με μια τέτοια απόφαση κρατάει ψηλά το οικονομικό του status (που τώρα χτίζεται, μη ξεχνάτε το παιδί έπαιρνε 110 χιλιάρικα στη Παρτίζαν) εξασφαλίζοντας τον εαυτό του ακόμα και σε περίπτωση που κάτι δε πάει καλά και χρειαστεί να γυρίσει πρόωρα στην Ευρώπη. Καθαρά ρεαλιστικά πάντως, η αίσθηση μου είναι ότι ο παίκτης είναι πιο κοντά στη Φενέρ..


Υ.Γ: Περίπτωση Καλάθη. Ο παίκτης θέλει να συνεχίσει στην Αμερική και να μείνει εκεί. De facto. Αυτό ήθελε μια ζωή και η Ευρώπη είναι δεύτερη επιλογή. Το πρόβλημα που οδηγεί στο δίλημμα είναι οικονομικό. Ήδη πέρυσι  έπαιξε για το -περίπου- 1/4 της αξίας του στην αγορά. Φέτος καλείται να το πράξει για το 1/2, εφόσον μείνει στο ΝΒΑ. Χάνει χρήματα δηλαδή, σε μια παραγωγική ηλικία. Εδώ μπαίνει ο Παναθηναϊκός στο κόλπο. Η πρόταση είναι εξαιρετική, ανάλογη της "καψούρας" της διοίκησης να τον χρίσει ως τον επόμενο ηγέτη της ομάδας. Άλλωστε ο Καλάθης το έχει ξαναπράξει.. Να φύγει από ένα μέρος (Παναθηναϊκός) το οποίο αποτελούσε την πρώτη του επιλογή για να πάει σε ένα άλλο (Κούμπαν) που απλά του έδινε καλύτερες οικονομικά συνθήκες..


Υ.Γ1: Oι φίλοι της σελίδας είναι παντού.. Μέχρι και στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Δημήτρης Ιτούδης επ'αυτοφώρω..







399 σχόλια:

  1. Καλησπερες,ειναι λογικο ο παιχτης να παει προς φενερ ο ρασκοβιτς θελει να κανει δουλεις με το ζοτς και ο παιχτης κολλαει σαν δυαροτριαρι στο ροστερ της φενερ-νομιζω ο μονος αντιπαλος ειναι ο πρωτος γυρος του nba που σημαινει και εγγυημενο συμβολαιο,ισως οι σπερς πανε για αντικαταστατη του ντιαο ομως....Ο μισιτς απ την αλλη εχει παραπανω πιθανοτητες για nba,η ατλαντα εμεινε eυχαρηστημενη με τον αντιτς οποτε εαν οι σανς χασουν το μπλεντσο ισως πανε προς τα εκει. Δεν νομιζω να φθασει στο 38 ο μπογκντανοβιτς παντως που ειναι το ντιτροιντ και η γιουτα και το τορoντο δεν θα τον προσπρερνουσαν-ισως η πρωτη επιλογη βαν γκαντι να ειναι ο θ.αντετεκουμπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε καποια σαιτ εχουν τον θαναση κουμπο για τους σπερς.

      Διαγραφή
  2. Jim, ευχαριστούμε για τις πολύτιμες πληροφορίες. Το... υστερόγραφο ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Οι φίλοι του ΟΣΦΠ έχουμε ήδη αρχίσε τα "βουντού" στον νέο προπονητή της CSKA προκειμένου να τον πείσουμε να απορρίψει τον Kyle...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φιλοι του ολυμπιακου?
      Ποιοι?
      Εσυ αλλοι τρεις και ο κουκος?
      Κατα τα αλλα σας πειραζει που ολοι ασχολουνται με τον παο...κλαψες

      Διαγραφή
    2. Ναι, εγώ, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Τζοβάνα Φραγκούλη και ο Γιάννης Βούρος (εγώ και οι Τρείς και ο Κούκος, για τους παλαιότερους).

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. αλεξη που τους θυμήθηκες αυτους ρε Θεε; Πω πω τι μου θυμισες!

      Διαγραφή
    4. Προς Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2014 - 11:19 π.μ.

      Μα δεν τους έχω ξεχάσει ποτέ. Το Τρεις και ο Κούκος είναι μια από τις αγαπημένες μου σειρές στην ελληνική τηλεόραση. Όπως και το "Τα εφτά κακά της μοίρας μου". Εμείς βέβαια του ΟΣΦΠ έχουμε μόνο ένα κακό της μοίρας μας, τον ΔΓ (Χ).

      Πάντως ασχέτως genre, θεωρώ το "Περί Ανέμων και Υδάτων" ως την κορυφαία ελληνική σειρά, που έχω δει :-) ...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  3. Η Φενερ ειναι το φαβορι για τον Μπογκντα..Αν δεν υπηρχε ο περιορισμος στο μπατζετ λογω κρισης θα μπορουσαμε να λεγαμε οτι μετα την επικειμενη αποκτηση του Καλαθη,θα ηταν ο παικτης που θα ερχοταν για να τον πλαισιωσει στα γκαρντς..Η αν ειχαμε στο ροστερ τον Μαντζαρη θα μπορουσαμε να διαθεσουμε τα πολλα λεφτα για τον Σερβο..Παντως στη Φενερ πιθανη ελευση του Μπογκντα θεωρω πως καθιστα αμφιβολη την περαιτερω παραμονη του συνονοματου του αφου θα του περιορισει τον ρολο στην επιθεση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πηγε τελικα Μοσχα ο Ιτουδης. Καλη φαση. Εμενα βεβαια το πουλεν μου προπονητικα ειναι ο Σαριτσα της Καρσιγιακα, που σε δυο χρονια εχει ενα Κυπελλο Τουρκιας, ενα Challenge Cup και 3 νικες επι του Ομπραντοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Δε τίθεται θέμα ότι ήδη αποτελεί έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίχτες ανεξαρτήτου θέσεως"

    Φυσικά και τίθεται, και μάλιστα μεγάλο θέμα. Το ότι παίζει καλά στο πολύ συγκεκριμένο και υπερ-προστατευτικό περιβάλλον της Παρτιζάν, δε θα πρέπει να μας λέει απολύτως τίποτα (και το ξέρεις πολύ καλά). Και ο Παππάς στον Πανιώνια έβαζε τις τριαντάρες τη μία μετά την άλλη. Άλλο Παρτιζάν, και άλλο ΠΑΟ-Μπάρτσα-ΟΣΦΠ κτλ.
    Να σου θυμίσω τους ψιλο-"απατεώνες" Τέπιτς, Βελίτσκοβιτς-Τρίπκοβιτς; Αυτοί ήταν μάλλον καλύτερα προσπεκτς αποτι είναι ο Μπογκντανοβιτς σήμερα. Βγάζαν μάτια στη Παρτιζάν και μετά γελούσε και ο κάθε πικραμένος μαζί τους.
    Θα κάνει καιρός να εμπιστευτώ σερβάκι απο την Παρτιζαν, κάτι το φαντάζομαι οτι το ξέρεις και συμφωνείς και εσύ αλλά για κάποιο λόγο έχεις κολλήσει στη δεκαετία του 90 όταν όντως οι Σέρβοι (όπως και οι Κροάτες/Βόσνιοι κτλ) είχαν σχολή.

    Για να μην παρεξηγηθώ. όντως ο Μπογκντάνοβιτς μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ καλό, αλλά προς το παρόν το να λέμε ότι ένας 22χρονος της Παρτιζάν είναι από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες ανεξαρτήτου θέσεως είναι επιστημονική φαντασία καθαρά. Καθε αγορά τέτοιου παικτη είναι πολύ μεγάλο ρίσκο, αν και οι σέρβοι θα καταφέρουν να τον μοσχοπουλησουν. Ως γνωστόν τους σερβους δε μπορείς να τους κλέψεις αλλά μόνο να σε κλεψουν
    ΖαΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α και μια διαφοροποίηση μεταξύ Μπογκντάνοβιτς και των προαναφερθέντων τουριστών: τουλάχιστον ο Μπογκντάνοβιτς δε μοιάζει βούτυρο σαν τον τέπιτς (με το σπινθιροβόλο βλέμα της αγελάδος που είχε). Τουλάχιστον έχει τσαγανό και πάθος.
      Δε παυει όμως το άρθρο να είναι γεμάτο στην υπερβολή προερχόμενη απο το γνωστό έρωτα του Δημήτρη με τους σέρβους.

      Συγνώμη Δημήτριε για τη διαφορετική άποψη. Από την άλλη, μια ζωη "τσακωνόμασταν" (αν και είχα άλλο νικ :))

      Διαγραφή
    2. o Παππας και στον Παναθηναϊκο οσο υπηρχε καλο κλιμα 25αρες εχωνε (Βελιγραδι). Οταν τον παραγκωνισε ο ΔΔ εγινε μπουζουκοθαμωνας.

      Διαγραφή
    3. 10.53 xaxaxaxa βγαλε πικρα, δωσε ελα,.

      Διαγραφή
    4. Οι επιφυλαξεις σου ειναι λογικες,απο τη στιγμη που υπαρχει το προηγουμενο των Τεπιτς-Τριπκοβιτς-Βελιτσκοβιτς..Καθε περιπτωση,ομως,κρινεται ξεχωριστα κι επειδη ενας παικτης στο παρελθον,προερχομενος απο το συγκεκριμενο κλαμπ,δικαιωσε η οχι,τις προσδοκιες,αυτο δεν αποτελει προκριμα για το μελλον.Η Παρτιζαν,λογω των μακροχρονιων συνεπειων που αφησε πισω του ο πολεμος,περασαν αρκετα χρονια για να βγαλει μια φουρνια καλων παικτων στα προτυπα της φουρνιας που πηρε το ευρωπαικο το '92..Εννοειται οτι οι Γιουγκοσλαβοι ανεκαθεν διαφημιζαν με τον καλυτερο τροπο τα ''προιοντα'' τους σ' ολα τα σπορ κι εκμεταλλευομενοι π.χ.εναν Ντανιλοβιτς η εναν Ρατζα,πουλαγαν και μερικους που τους κολλουσαν την ετικετα του ''νεου π.χ. Ντανιλοβιτς''..Ο Τριπκοβιτς ηταν ενας καλος σουτερ,αλλα μονο αυτο και τιποτα αλλο.ο Βελιτσκοβιτς ηταν ενα 4αρι με παιχνιδι προσωπο στο καλαθι και καλο σουτ,που βρεθηκε στη λαθος ομαδα τη λαθος στιγμη(Ρεαλ με ντεμπουτο Μεσινα και πληθος μεταγραφων)και στην πορεια αντιμετωπισε τραυματισμους και δεν επανηλθε ποτε και τελος ο Τεπιτς,που ειχε ολο το πακετο(ψηλος,αθλητικος,γνωστης ολων των βασικων,καλος αμυντικος,παικτης 3 θεσεων)και γι' αυτο προτιμηθηκε απο τον Ζοτς,αλλα τελικα αποδειχτηκε οτι δεν ειχε τα καρυδια και την προσωπικοτητα ν' αντεξει την πιεση στο τοπ επιπεδο..Στην περιπτωση του Μπογκντανοβιτς εχουμε να κανουμε μ' ενα παικτη που περα απο τα τεχνικα του χαρακτηριστικα,δειχνει με την αποδοση του τοσο με την Παρτιζαν οσο και με την Σερβια,οτι εχει το θρασος και την προσωπικοτητα να σταθει στο τοπ επιπεδο..Οσον αφορα το χαρακτηρισμο ως ενα απο τους καλυτερους Ευρωπαιους ανεξαρτητου θεσης που εγραψε ο Τζιμ,αν σκεφτεις τη λειψανδρια καλων Ευρωπαιων(αποκλειω παικτες 30+,οπως ΔΔ,ΒΣ)λογω ΝΒΑ και παρουσιας τοσων Αμερικανων(π.χ.Φ4 Μιλανου),ο χαρακτηρισμος δεν απεχει και τοσο πολυ απο την πραγματικοτητα..Υ.Γ.Απο τους 4 πυλωνες της Παρτιζαν,οι 3 ειναι αλλοδαποι(2 Γαλλοι,1 Λετονος)κι ο 1 Σερβος...

      Διαγραφή
    5. η Παρτιζάν είχε άλλη μια μεγάλη γενιά το 1998 με Ντρόμπνιακ, Τομάσεβιτς, τον αδικοχαμένο Μπρκιτς κλπ., και μετά αυτήν του 2010.

      γιατί δε θα παίξει ευρωλίγκα του χρόνου;

      Διαγραφή
    6. Για σου φίλε μου.
      Δεν ισχυρίζομαι οτι ο Μπογντάνοβιτς είναι καλός παίκτης. Αν και τις λίγες φορές που τον είδα φέτος δε μου έκανε καμιά ιδιαίτερη εντύπωση. Αλλα όμως πρέπει να τα βάλουμε όλα κατω από τη κατάλληλη οπτική γωνία:
      -Ηταν ηγέτης-αρχηγός (και βασικά όλο το παιχνίδι περνούσε από αυτόν) σε μια απο τις χειρότερες ομάδες της ευρωλίγκας (μέσα στις 3-4 χειρότερες).
      -Ολα αυτά στο πολύ ιδιαίτερο και υπερ-προστατευτικό περιβάλλον της Παρτιζαν
      -Το ότι παίζει καλό μπάσκετ στη Παρτιζαν και στην εθνική Σερβία δε μου λέει απολύτως τίποτα. Ακόμα και αλεξιπτωτιστές όπως ο Στέφαν Μάρκοβιτς και, ακόμα χειρότερα ο Αλεξάννταρ Ρασιτς, γίνονται υπερ-οπλα εκει, επειδή ισχύει ακριβώς ότι ισχύει και για τη Παρτιζαν.
      Το ξαναλέω, ενδεχομένως ο Μπογκντάνοβιτς να βγει παιχταρας (ηματρον, μη λέμε λόγια όπως ο νεος Μποντιρόγκα). Αλλα δεδομένων των πολύ ιδιαίτερων συνθηκών και δεδεμένου του πολύ ένοχου παρελθόντος της Παρτίζαν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, κρατάω πολύ μικρό καλάθι.

      Για σύγκριση, δες τι έκανε ο έτερος Μπογκντάνοβιτς, ο Κροατο-Βόσνιος, στη ηλικία του (και δεν είναι καθόλου μικρή ηλικία-αν τα έκανε αυτά και ήταν 18 χρονών θα μίλαγα από άλλη βάση) και θα καταλάβεις.

      Τα λέμε φίλε μου
      ΖαΝ

      Διαγραφή
    7. δεν ισχυρίζομαι ότι οτι ο Μπογντάνοβιτς *δεν* είναι καλός

      Διαγραφή
    8. Στην ουσια δεν διαφωνουμε..Απλα,δειχνει οτι σε σχεση με προηγουμενα εξαγωγιμα προιοντα της Παρτιζαν δειχνει να 'χει μεγαλυτερη προοπτικη..Πλην Πεκοβιτς και Τεπιτς για διαφορετικους λογους ο καθενας,κανεις απο τους διαφημισμενους Σερβους της τελευταιας 5ετιας που πηραν μεταγραφη για ευρωπαικες ομαδες δεν μου γεμιζε το ματι(π.χ.Μαρκοβιτς,Βελιτσκοβιτς,Τεοντοσιτς κ.α.)...Kαι οι δυο Μπογκντανοβιτς εχουν λιγο-πολυ την ιδια εξελιξη.Στα 22 του ο Κροατης ειχε επιλεγει στο ντραφτ,οπως πιθανον να κανει φετος ο Σερβος,ο οποιος ειχε δειξει το ταλεντο του και στις μικρες εθνικες με επιτυχια..Παρεπιπτοντως,ο Κροατης μετα το φοβερο ευρωμπασκετ,φετος λογω της προβληματικης Φενερ,πηγε πισω,αφου εκανε κακιστη χρονια..Αυτος που ανεφερε το ονομα του Μποντιρογκα,δεν το εκανε συγκρινοντας τον,παρανοησες..

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα. Σαφώς και έχει βάση η γνώμη παιδιών όπως ο ΖΑΝ αλλά να λέμε ότι οι Τέπιτς-Τρίπκοβιτς ήταν καλύτερα πρόσπεκτς από τον Μπογκντάνοβιτς είναι εκτός μπασκετικής πραγματικότητας. Μιλάμε για 1st round material. Ο Μπογκντάνοβιτς λοιπόν είναι εύκολα ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους αυτή τη στιγμή και προφανώς δεν έχει παρακολουθήσει αρκετά κάποιος για να του φαίνεται παράξενο. Δε το λέω εγώ (που δεν είμαι κανένας) αλλά ο Πέσιτς, που τον χαρακτήρισε "καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη" πριν λίγο καιρό. Διαφωνώ μαζί του, υπερβολή. Δεν είναι ο καλύτερους αλλά σίγουρα ένας εκ των πολύ καλών.

      Διαγραφή
    10. Φίλε μου Δημήτρη,
      στο άρθρο σου δεν αναφέρεις πουθενά τον Πεσιτς. Ξεκάθαρα λες οτι είναι από τους καλύτερους ευρωπαίους, αρα ξεκάθαρα υιοθετείς την άποψη του Πεσιτς που μόλις τώρα λες ότι είναι υπερβολη
      Τελοςπάντων, να μη διυλίζουμε τον κώνωπα, για έναν παικτη που ειναι 22 και το μονο που έχει να δείξει είναι μια καλή (αλλα όχι σουπερ) χρονια με μια εκ των χειρότερων ομάδων της ευρωλίγκας, ειναι ουτοπικο να λέμε ότι είναι τοπ πρόσπεκτ.
      Και κανένας δεν συνέκρινε τους Τεπιτς και Πριπκοβιτς και το λοιπό συναπάντημα με τον Μπογκντάνοβιτς. ΑΛλα δε παύουν να ειναι παρόμοιες περιπτώσεις.
      Οταν ο Μπογκντάνοβιτς κανει ανάλογες εμφανίσεις με πιο σοβαρή ομάδα από τη φετινή παρτίζαν, τότε θα μιλήσουμε από άλλη βαση, αλλιώς είναι κάτι σαν τον Παππά.Για ομάδες τύπου Πανιωνιου και Παρτζάν σουπερ, αλλα μέχρι εκει
      Οσο για την άποψη του Πεσιτς (που καλά κάνει και ευλογάει τον συμπατριώτη του μπας και τον πάρει στην ομάδα του), αν σου θυμίσω τι έλεγε έναν πρώην προπονητής του Τεπιτς για αυτόν; Οτι βρήκανε τον νέο Μποντιρόγκα (σε αλλ σταρ αδριατικής λιγκας όταν ο Τεπκο ήταν 19 χρονών)...
      πολλούς χαιρετισμούς
      ΖαΝ

      Διαγραφή
    11. Χαχαχα.. Ποιός μίλησε για νέο-Μπόντι? Φυσικά και είναι δική μου γνώμη και στο υπογραμμίζω και στο σχόλιο. Είναι από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες. Αναφέρω τι είπε ο Πέσιτς (που όχι, δεν έχει καμία τύχη να τον φέρει στην ομάδα του πίστεψε με..) το οποίο είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είπα (άλλο ο καλύτερος άλλο ένας εκ των καλύτερων, νομίζω κατανοητό). Τέσπα, με τα πρόσφατα παραδείγματα των προηγούμενων ετών είσαι απόλυτα δικαιολογημένος να είσαι καχύποπτος (αν και καμία σχέση η Παρτίζαν με τον Πανιώνιο, άτυχο σχόλιο..). Απλά θεωρώ ότι για κάθε Τέπίτς-Τρίπκοβιτς-Βελίσκοβιτς υπάρχει και ένας Πέκοβιτς. Να'σαι καλά, μιλάμε..

      Διαγραφή
    12. Τζιμ,συμμεριζομαι την εκτιμηση σου για τον Μπογκντα.Το στοιχειο που τον διαφοροποιει απο αλλους παικτες(ειτε της ηλικιας του ειτε πρωην της Παρτιζαν)ειναι οτι στα δυσκολα βγαινει μπροστα και παιρνει πρωτοβουλιες και δεν κινειται απλα μεσα στα συστηματα του Βουγιοσεβιτς.Και μονο το γεγονος οτι τα φυσικα και τεχνικα του προσοντα,συνδυαζονται με αγωνιστικο θρασος,τον κανει ιδανικη περιπτωση για να επενδυσει μια ομαδα πανω του..Πιστευω πως για να παει στη Φενερ πρεπει πρωτα να γινει ξεκαθαρισμα στο ροστερ της και ειδικα στην περιφερεια της..Θα τον ηθελα στο τριφυλλι διπλα στον Καλαθη(αν ερθει)η σε καποιο αναλογου στυλ pg..Και με τον Βλαντο τριαρι,θα φτιαχνοταν μια σουπερ περιφερεια που θα συνδυαζε ταλεντο κι ενεργεια.Το θεμα ειναι οτι δεν ζουμε στις εποχες των ''παχεων αγελαδων'',οποτε το να περιμενουμε και Καλαθη και Μπογκντα κινειται στα ορια του απιθανου...ΠΑΝΟΣ..

      Διαγραφή
    13. Γεια σου φίλε μου, και σε ευχαριστώ για την απάντηση.
      Για τον Πέσιτς νόμιζα ότι ίσως πάει σε άλλη ομάδα και πάρει πακέτο τον Μπογκντάνοβιτς μαζί του, αλλά δεν έχω ιδέα, μια εικασία ήταν.
      Eν πάση περιπτώση, έχουμε διαφορετική αντίληψη μάλλον για το τι είναι τοπ-πρόσπεκτ. Όπως σου εξήγησα δε θεωρώ τοπ προσπεκ έναν 22-χρονο με μόνο μια καλή χρονιά σε μια εκ των χειρότερων ομάδων της φετινής ευρωλίγκας.
      Καλά ρε, δε θυμάσαι αυτό το επικό σχόλιο για τον Τέπκο; Αδύνατον...Το 2006 έγινε, χειμώνα σε ωλ σταρ, κάτι τέτοιο, νομίζω είχε γίνει στο Σαράγεβο αλλα δεν είμαι και σίγουρος, αλλά δε θυμάμαι το όνομα του σχοιαστή...Το ακόμα πιο επικό είναι ότι με το αθώο μας το μυαλό τότε, το πιστέψαμε (και εγώ και εσύ, και όλοι οι άλλοι).
      Aμα θες να μιλησουμε για προσπεκτς, μπορώ να σου πω την ταπεινή μου άποψη για Χεζόνια (έλεος, τι όνομα...) και τον δικό μας τον Παπαγιάννη.
      Παικτη 22 χρονών δεν το θεωρώ προσπετκ (σαν τον Αγγελίδη, είχε φτάσει 24 και τον λέγαμε ταλέντο)
      ΖαΝ

      Διαγραφή
    14. A ξέχασα και τον Μισιτς, απλά μου φαίνεται "πολύ ώριμος για την ηλικία του" (Ζησης syndrome)

      Διαγραφή
    15. Συγγνωμη που παρεμβαίνω αλλα στο ΝΒΑ( Που χρησιμοποιουν το scouting περισσοτερο), οι 22 χρονοι θεωρουνται προσπεκτς μας αρέσει η οχι ? Εκτος και εαν δεν εννοεις προσπεκτς αλλα κατι αλλο.Προφανως οσο μικροτερος ενας παιχτης τοσο περισσοτερα upside μπορει να εχει αλλα και παλι οι παιχτες μπορουν να βελτιωθουν και μετα τα 22 .Δεν μπορει να εχεις ολοκληρωμενη εικονα απο τοσο νωρις.

      Διαγραφή
    16. ΣΤο ΝΒΑ μπορεί να πάει και να βελτιωθεί και ένας 26-χρονος Ευρωπαίος...από αυτή την άποψη ναι είναι πρόσπεκτ.
      Αλλά για παίκτη που μένει στην Ευρώπη, λίγο έως πολύ τα έχουμε δει σχεδόν όλα όσα μπορεί να δώσει ένας 22-χρονος.
      Δεν έχω δει πολλούς 22-χρονους να βελτιώνονται σημαντικά απο αυτό που δείξανε στα 22 τους στην Ευρώπη (τουλάχιστον δε μου έρχεται κανένας στο μυαλό)
      ΖαΝ

      Διαγραφή
    17. Ισως ομως και ο τροπος παιχνιδιου στην Ευρωπη ειναι τελειως διαφορετικος απο του ΝΒΑ και έτσι οι παιχτες προσπαθουν να μπουν σε καλουπια παρα να αναδειξουν τις ικανοτητες τους.Παντως συμφωνω στο οτι συνηθως μεχρι τα 22 τους στην Ευρωπη εχουν δειξει τι μπορουν να δωσουν.

      Διαγραφή
    18. Δηλαδη ο Διαμαντιδης,ο Σπανουλης και μερικοι αλλοι,στα 22 τους ειχαν δειξει περιπου τι μπορουσαν να κανουν,αλλα πηγαινοντας σε μεγαλη ομαδα και δουλευοντας με καλυτερο προπονητη,αγωνιζομενοι στην ευρωλιγκα,ανεβηκαν επιπεδο και εγραψαν ιστορια..Επομενως,υπηρχαν και θα υπαρχουν πολλοι 22χρονοι που βελτιωθηκαν.Εξαλλου καθε ταλαντουχος παικτης που ειναι σοβαρος επαγγελματιας κι εχει τη νοοτροπια του νικητη βελτιωνεται με το χρονο.Αληθεια ο Λεμπρον ηταν ιδιος παικτης στα 22 του μ' αυτο που ειναι σημερα;Ποσες λεπτομερειες-ατελειες του εχει βαελτιωσει;

      Διαγραφή
    19. Μην μπερδεύεσαι, Άλλο να βελτιώσεις κάποιο μειονέκτημα του παιχνιδιού σου (πχ ταχύτητα) και άλλο να δείξεις κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έδειξες στα 22 σου. Ειδικά στο ΝΒΑ μπορείς να το κάνεις εύκολα αυτό. Στα 22 του εβλεπες τον Λεμπρον και έλεγες ότι είναι ταύρος και θα γίνει τοπ-1

      Διαγραφή
  6. Εγώ πιστέυω πρέπει να πάει ή στον Πόποβιτς, Στην θέση του θα πλήρωνα απ την τσέπη μου. Πάντως πρέπει να φύγει απ την Παρτιζαν, είναι σε ευαισθητη ηλικία και χωρίς ευρωλίγκα (ή κορυφαία ομάδα του Eurocup) θα μείνει πίσω...
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ορθά. είναι πισωγύρισμα για τέτοιον αθλητη να μην παίξει του χρόνου στην ευρωλίγκα..

      μίμης

      Διαγραφή
  7. Ο Κατσικάρης στην Ούνιξ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο καλαθης μεταξυ παο και τσσκα.
    Και η πλακα ειναι οτι οι ρωσοι δειχνουν να μην εχουν ταβανι.
    Μαυρο χρημα...
    Δεν υπαρχει λογος να περιμενουν τον καλαθη στον παο.Υπαρχουν πολλοι γκαρντ στην ευρωπη με προπτικες.
    Η ομαδα δεν πρεπει να κολλαει σε ονοματα και να προχωραει.
    Κανεις καλαθης δεν πρεπει να αναγκαζει τον παο να περιμενει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταξύ μας τώρα, πέραν των φημών που τους συνοδεύον, είναι πολύ πιο πιθανό ένας Ρώστος μεγιστάνας να μπορεί να διαθέσει εκατομμύρια στο χόμπι του, παρά από ένας Έλληνας φαρμακοβιομήχανος.

      Διαγραφή
  9. http://fbisports.gr/2014/06/11/panigiriki-dikeosi-gia-vezenkof/

    Για να δουμε αν αληθευει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προχτες που εγω συνεχιζα να μιλαω για Ιτουδη και ΤΣΣΚΑ οταν εκανε τη "διαψευση" η Μπανβιτ, μου λεγανε μερικοι "τι μιλας ρε ακομα για αυτο το θεμα, αφου ειπε η Μπανβιτ δεν τον αφηνει". Κυριοι, δικο σας.

    Καρφοξυλανθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ θα διάλεγα είτε Εφές είτε Πάο...

    Είτε θα πήγαινα στον δάσκαλο Ντούντα σε ένα σύνολο και μια ομάδα που αναμένεται φέτος να μπει στο προσκήνιο επιτέλους κανονικά. έχοντας βασικότατο ρόλο ως ένας από τους frontmen, ή αλλιώς θα διάλεγα τους πράσινους στοχεύοντας στην γιγάντωση του ονόματος μου ως ένας από τους leader των τοπ ευρωπαικών κλαμπ στη νέα του εποχή.Είναι πραγματικά κατ'εμέ πολύ ταιριαστό το λαβ στόρι και απο τις 2 πλευρές.

    ΌΧΙ Φενέρ: Δεν θα πήγαινα να μπλέξω με αυτό το "πανηγύρι"(όχι με κακή έννοια) των Γιουγκοσλάβων,σε μια αποικία τόσων παικτών με ταλέντο και δυνατές προσωπικότητες όπως και ο προπονητής τους.
    ΌΧΙ Όσφπ:Όπως είναι η ομάδα τώρα δεν τον ευνοεί καν...Ούτε πιστεύω ότι σαν background και ιδιοσυγκρασία συλλόγου του ταιριάζει πολύ.
    ΟΟΟΟΟΧΙ ΝΒΑ:Τον θεωρώ κατ'εξοχήν ευρωπαικό παίκτη.Εξ ορισμού ανήκει στα ευρωπαικά γήπεδα,μακριά από το ΝΒΑ,θα έχει τύχη παρόμοια και χειρότερη με Σπανούλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΠΕΡΙΣ...

      ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...
      ΚΑΛΟΣ Ο ΖΟΤΣ, ΑΛΛΑ Ο ΝΤΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ...
      ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΑΡΑΙΟΙ...

      ΓΙΑ ΤΟ ΝΒΑ, ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΠΕΡΣ", ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Και γω το ιδιο πιστευω
      Πρωτα εφες λογω καλυτερων συνθηκων και χρηματων αυτην την εποχη ,οπως και προπονητη βεβαια και μετα παο.
      Και οι δυο ξεκινανε νεα προσπαθεια με νεους παιχτες και με προπονητες που κυριολεκτικα σε βελτιωνουν για πλακα.

      Διαγραφή
    3. Υπαρχει κατι που δεν το μετρατε και παιζει ρολο για ενα παικτη που προοριζεται για ηγετης σε μια ομαδα.Η Εφες δεν εχει οπαδους.Αν σκεφτειτε οτι η Φενερ αναγεννηθηκε και του χρονου θα επιδιωξει να γινει πιο δυνατη κι η Γαλατα θα δωσει πολλα λεφτα προκειμενου να κοντραρει την Φενερ,η Εφες δεν μπορει να πονταρει στους οπαδους των 2 μεγαλων που συνηθως παρακολουθουσαν τα παιχνιδια της.Η εικονα της εξεδρας στο Εφες-Παναθηναικος ηταν χαρακτηριστικη..Οποτε,καλος ο Ντουντα,αλλα δυσκολα θα προτιμηθει απο τον Μπογκντανοβιτς.Ειδικα,οταν διπλα υπαρχει η Φενερ του Ομπραντοβιτς.

      Διαγραφή
  12. ο οσφπ με ντιλεινι κανει πολυ καλη επιλογη . ελπιζω να μην παρει και τον χαινς γιατι δυναμωνει υπερβολικα . ο παο δεν πρεπει να κρεμασει ολο του το ειναι στον καλαθη . η ομαδα ειχε κορμο , δεν ηταν στον αερα . σοφες προσθηκες θελει , δεν ψαχνει για σωτηρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟ:
    ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΛΑΘΗ, ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ...
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ-ΦΩΤΣΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΙΧΤΗ...ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    Υ.Γ.: ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ (ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ) ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ Ο ΛΑΣΜΕ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ (ΡΩΣΙΚΗ) ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΛΑ ΛΕΦΤΑ (ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥ ΙΤΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΣΣΚΑ, ΕΙΝΑΙ Νο1 ΣΤΟΧΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οκ, συμφωνώ μεν (ηγέτης της μετά-3Δ εποχής), αλλά : δεν παίρνεις (ως ΠΑΟ) τον Χάκετ με 1,5 και παίρνεις τον καλάθη (που έχει το βλέμα στραμένο στο ΝΒΑ) με 2,5 ;

      μίμης

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΜΙΜΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

      ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ...
      ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΓ, ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ...
      ΑΝ ΜΟΥ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΠΑΩ ΠΑΣΟ...
      ΑΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ, ΘΕΛΕΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  14. Το Σερβάκι με έχει αφήσει προσωπικά άφωνο, διακρίνω...bodiroga material πάνω του αν και η σύγκριση είναι πολύ νωρίς για να γίνει. Για την επιλογή που καλείται να κάνει πιστεύω ότι η Φενέρ είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή. Όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν, αλλά ειδικά αν αποκτηθεί ο Τεόντοσιτς μιλάμε για πραγματική χαύρα των Ιουδαίων. Πολλά "πρώτα βιολιά" πολλές προσωπικότητες με μεγαλύτερη από όλες τον Ζοτς και λίγος χώρος για να ξεδιπλώσει το μεγάλο του ταλέντο.
    Σε φιλολογικό επίπεδο πάντως το δίδυμο Μπογκντάνοβιτς-Μπογκντάνοβιτς είναι βγαλμένο από ΝΒΑ και αν δέσει το όλο γλυκο και γίνουν οι απαραίτητες αγωνιστικές θυσίες θα μιλάμε για πυρηνικό όπλο.
    Εγώ θα πήγαινα Εφες. Ομάδα σε δημιουργία, με πλάνο, με τον Ντούσαν προπονητή που τον γνωρίζει, με αρκετό χώρο ώστε άμεσα να γίνει leader και όλα αυτά με το αζημίωτο..
    Και στον Παναθηναϊκό θα ταίριαζε χωρίς κουβέντα. Θα έκανε και γκελ με τους φιλάθλους (εκεί θα έμοιζε πολύ η φάση με Μπόντι) ενώ αγωνιστικά είναι παίκτης που λείπει και σπάνια. Δύσκολα να χτυπήσουμε τα Τούρκικα λεφτά αλλά και το στάτους των προπονητών που βρίσκονται πια απέναντι.
    Οπότε λογικά η Εφές ή ΝΒΑ. Απλά αν μιλάμε για ΝΒΑ θα μιλάμε για περιορισμένο αριθμό ομάδων που θα ταιριάξουν με το δικό του στυλ και αυτός με το στυλ της ομάδας. Σαν Αντόνιο είναι μια από αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τις επιλογές σου madness.
      Προσωπικά βέβαια θα έβαζα προτεραιότητα το NBA. Αν βρεθεί σε καλό περιβάλλον και πάει με όρεξη για δουλειά, τότε τα περιθώρια ατομικής βελτίωσης είναι τεράστια. Εντάξει θα πάρει λιγότερα λεφτά απο αυτά που θα βρεί στην Ευρώπη αλλά θα κάνει τεράστιο άλμα προσωπικής βελτίωσης και θα έχει όλα τα φώντα να επιστρέψει ως η καλύτερη δυνατή επιλογή SG στην Ευρώπη μετά απο 2 χρόνια στην περίπτωση που δεν ριζώσει στις ΗΠΑ.
      Αν δεν βρεθεί το κατάλληλο περιβάλλον στην Αμερική και εγώ θα άλλαζα μάνατζερ και θα πήγαινα στη Εφές γιατί δεν εμπιστευομαι καθόλου το πανηγυράκι που έχει στηθεί στη Φενέρ όσο και αν προσπαθεί ο Ζότς.

      Dali.S

      Διαγραφή
  15. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ:
    ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΝΤΙΛΕΙΝΙ ΚΑΙ ΧΑΙΝΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ:
    - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΩ (ΜΕ ΥΠΑΡΧΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ)
    - Η (ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΗ) ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΜΑΝΤΖΑΡΗ

    ΙΔΩΜΕΝ
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εντομεταξύ μιας και έγινε το ραντεβού για τον Μάντζαρη να πω ότι μάλλον ο ΔΓ είχε σαν στόχο απλά να διώξει τον παίκτη από τον Ολυμπιακό, ή να του φουσκώσει το κασέ για να μην έχουν την άνεση οι Αγγελόπουλοι να μπουν σε διαπραγμάτευση για τον Λάσμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω σου λεω οτι θελει να τον αποχτησει κιολας.
      Αν οχι φετος απο του χρονου.
      Γιαυτο και περασε το μηνυμα να μην ανανεωση...

      Διαγραφή
  17. Η κουρουνα αναφερει οτι ο καλαθης δεν εχει λογο πριν της 1ιουλιου και θα πρεπει να περιμενει τους γκριζλις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είδα χτες 2 φυλλάδες προσκείμενες στο ευγενές σωματείο του Πειραιώς να πανηγυρίζουν εξάλλως την εκλογή του κ. Χαλβατζάκη. Να τους υπενθυμίσω ότι ο κ. Χαλβατζάκης ήταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στον 5ο τελικό δίπλα στον κ. Δ. Π. Γιαννακόπουλο, τον αξιότιμο δημοκράτη κ. Μπαλτάκο και τους εκλεκτούς κυρίους Π. Γιαννακόπουλο, Θ. Γιαννακόπουλο, Μ. Παπαδόπουλο (μέρες να κόβει ο Σωλήνας από τον Τρινκιέρι και χρόνια να τους δίνει). Οπότε γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά Παναγώτη και Γιώργο; Έπεσε η χούντα λένε. Κάτσε να θυμηθώ χούντες που πέσανε με εκλογές.

    Του Παπαδόπουλου; Μπα.
    Του Πινοσέτ; Μπα.
    Του Σαντάμη του Χουσεΐνη; Ούτε.
    Του Μουαμάρη του Καντάφη; Άπαπα...

    Τι είπες Παναγιώτη και Γιώργο; Του Σωλήνα η χούντα πέφτει με εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλι κλαμα
      Αυτοι οι γαυροι ποτε δεν θα ειναι ικανοποιημενοι

      Διαγραφή
    2. Η "χουντα" του Σωληνα
      ΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Κλαιω

      Διαγραφή
    3. Επειδή είσαι και ανιστόρητος τόσο στο μπάσκετ όσο και γενικά, ο Πινοσέτ έπεσε με δημοψήφισμα..

      Διαγραφή
    4. Οταν παιρνατε τα πρωταθληματα με Ιωαννιδη ποιος ηταν προεδρος ρε ασχετε,λες και δεν εχετε παρει τιτλους με αυτον..Εχει καταντησει αηδια πραγματικα η κλαψα σας.Περσι σας σκουπισε ο Πεδουλακης με διαφορες ομορφα και ανετα κλαμααααα, φετος λες και δεν χασαμε και μαλιστα στην εδρα μας,παλι κλαμα.Δειτε να λυσετε τα ψυχολογικα του Νουλη σας και αφηστε την διαιτησια κλαψιαρηδες.Μια ρημαδα φορα μια μονο δεν χασατε δικαια παντα σας αδικουν.μπεε!!!!Μεγαλη πικρα και πως να την ξεπερασατε.

      Διαγραφή
    5. εκτος απο ανιστορητος εισαι και βλακας.... ακομα και να υπαρχει χουντα στο μπασκετ αν και τετοιοι παραλληλισμοι για ενα αθλημα ειναι γελιοι τι υποννοεις πως θα πεσει? με αιμα μηπως.... και του παπαδοπουλου επεσε η χουντα και ανεβηκε μια πολυ χειροτερη αυτη του ιωαννιδη μηπως θελεις να πεσει ο βασιλακοπουλος για να δημιουργηθει ενα πολυ χειροτερο καθεστως που ομως θα εξυπηρετει την ομαδα σου........

      Διαγραφή
    6. Aστους μωρε τους εξυπνους αν ειχαμε παραγκα ουτε μια νικη δεν θα κανανε,περσι ο Παο εχασε και απο Ικαρους Πανιωνιους,ουτε τεχνικες ποινες θα παιρναμε ουτε τιμωριες ουτε τιποτα,ειδες τι γινεται στο ποδοσφαιρο π.χ ο γαυρος φετος ουτε ενα πεναλτι εις βαρος του,οι δε κιτρινες οσες ειχαν ολοι οι αμυντικοι τους ειχε μονος του ο επιθετικος μας (Μπεργκ) οταν ειχαν ολοι τους 10 ο Παο ειχε 35 καποια στιγμη.Βεβαια υπηρχαν και αλλες ομαδες που ειχαν 45 την ιδια χρονικη στιγμη.Εχουν και το θρασος να μιλανε για χουντες.Σορρυ παιδια για το ακυρο του σχολιου μου..

      Διαγραφή
    7. Προς Ανώνυμος 18 Ιουνίου 2014 - 2:13 μ.μ.

      Με εκνευρίζει αυτή η τάση των Ελλήνων να γενικεύουν τα πάντα. Γράφουν π.χ. δύο φίλοι του ΟΣΦΠ "η διαιτησία μας έσφαξε πάλι στο τάδε παιχνίδι της ομάδας με τον ΠΑΟ", και αμέσως ο αντίλαλος βγαίνει να πει ότι ΟΛΟΙ οι φίλοι του ΟΣΦΠ ΠΑΝΤΑ λένε ότι τους αδικούν οι διαιτητές και ΠΟΤΕ δεν παραδέχονται την ανωτερότητα του αντιπάλου τους. Τα ίδια συμβαίνουν φυσικά και από την ανάποδη στις δύο ομάδες, αλλά και σε κάθε θέμα της καθημερινότητας στη ζωή στην Ελλάδα.

      ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΟΠΑΔΩΝ, ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΟΥΦΤΑ ΟΠΑΔΩΝ? ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ?

      Αλέξης

      Διαγραφή
    8. aλεξης ριξε μια ματια σε ολα τα σαιτ ενα 95% των φιλων του οσφπ αυτο πιστευει ακραδαντα,πως να μην τι πιστεψει οταν οι προεδροι σας χρονια τωρα αυτο κοπανανε.Οταν χασατε μεσα στο Σεφ διαβαζα σχολια που κατηγορουσανε τον Μπαρτζωκα και παιχτες,μολις βγηκε ο Μπαρτζωκας και κλαφτηκε τα σχολια αλλαξαν και εβριζαν τους γκρι.Βγαλε τωρα εσυ συμπερασμα,Α ναι παντα διαβαζω "δεν παιξαμε καλα εομαστε χαλια,αλλα και η διαιτησια μας εσφαξε"Τα ιδια γραφουν και τα πρωτοσελιδα σας ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ.

      Διαγραφή
    9. Προς Ανώνυμος 19 Ιουνίου 2014 - 10:26 π.μ.

      Το ότι θα χρειαζόταν να κάνω και μάθημα αριθμητικής σε σχολιαστές του hoopfellas, και μάλιστα καλοκαιριάτικα και μέσα στη ζέστη, δεν το φανταζόμουν.

      Στον παρακάτω σύνδεσμο του ερυθρόλευκης αποχρώσεως ιστοχώρου, μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε τα 660! σχόλια των φίλβν του ΟΣΦΠ μετά τον τέταρτο τελικό φέτος, που νίκησε ο ΠΑΟ στο ΣΕΦ και χάλασε τη φιέστα τίτλου του ΟΣΦΠ. Θα συμφωνείτε φαντάζομαι ότι είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα (επιλογή) άρθρου στο οποίο θα έπρεπε οι φίλοι του ΟΣΦΠ να βγάζουν χολή για τη διαιτησία και τον ΠΑΟ γενικότερα.

      http://www.redplanet.gr/basket/a1_basket/live-olympiakos-panathhnaikos.2818885.html

      Το ποσοστό που μας δίνετε (95%), σημαίνει ότι από τα 660 σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο, τα 627 μιλούν για σφαγή του ΟΣΦΠ από τη διαιτησία. Όπως θα διαπιστώσετε αν ρίξετε μια γρήγορη ματιά στα σχόλια, τα αδιάψευστα στοιχεία σας αποδεικνύουν ποιά είναι η πραγματικότητα.

      Επίσης, και αν ακόμα λάβουμε υπόψη μας ότι από στα 660 σχόλια, τα π.χ. 400 είναι διαφορετικών σχολιαστών (καθώς, όπως είναι φυσικό κάποιοι σχολιαστές έχουν παραπάνω από ένα σχόλια στο άρθρο - όπως εξάλλου γίνεται και στο hoopfellas), το συμπέρασμα που βγαίνει από τα λεγόμενα σας είναι ότι οι φίλοι του ΟΣΦΠ τελικά δεν είναι παραπάνω από 500-1000.

      Όσο για το κλάψιμο, μήπως να σας θυμίσω τί είπε η διοίκηση του ΠΑΟ μετά το τέλος του 2ου τελικού που ο ΠΑΟ έχασε με 25 πόντους λόγω της "σφαγής" που υπέστει? Δηώσεις, για τις οποίες, αν δεν κάνω λάθος, τιμωρήθηκε και με τρεις μήνες εκτός γηπέδων ο πρόεδρος σας?

      ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  19. Μερικά σύντομα από την επικαιρότητα υπό μορφή ερωτήσεων. Jim, κάνε παιχίδι.
    1. Ο Τζέιμς έμεινε ελεύθερος από την Μακάμπι!!!
    2. O Ζοτς θα πάει για σαρωτικές αλλαγές ή θα περιοριστεί σε επιλεκτικές κινήσεις; Ιδιαίτερη παράμετρος η αλλαγή του κανονισμού για την υποχρεωτική χρήση των γηγενών.
    3. Διάδοχος του Μπλατ ο Γκούντες; Είναι οριστικό;
    4. Λάνγκφορντ. Μέχρι και πριν από μερικές ημέρες είχε γεμίσει ο τόπος από ενδιαφερόμενους. Τώρα έχει κοπάσει ο θόρυβος. Παίζει να μείνει στο Μιλάνο;
    5. Τώρα που η Σιένα μας αποχαιρετά,πιστεύεις ότι υπάρχει ιταλική ομάδα που να την αντικαταστήσει στην Ευρωλίγκα; Σάσαρι; Ρόμα;
    6. Τι κουφό ήταν αυτό του Τρινκέρι στην Μπάμπεργκ; Η Ούνιξ είχε σχεδόν ανακοινώσει την συνέχιση της συνεργασίας τους.
    7. Ποιοι Ευρωπαίοι που αγωνίστηκαν φέτος στο ΝΒΑ, θεωρείς ότι υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψουν στην Ευρώπη;
    8. Ο Κερχέτα είναι ρέστος και άρα θα ξεπουλήσει. Για πού βλέπεις τους Νοτσιόνι, Ερτέλ, Πλέις;
    9. Δίνεις πιθανότητες στον Πασκουάλ να σώσει την θέση του αν πάρει την ACB; Είναι και τα άσπρα μαντήλια στη μέση. Αν φύγει, ποιος θεωρείς ότι είναι ο πιθανότερος να τον διαδεχθεί;
    10. Μπαζάρεβιτς στην Λοκομοτίβ!!! Τον ξέρεις; Τι άποψη έχεις;

    Υ.Γ. Αυτό με τους Σέρβους μεγαλοατζέντηδες και τα φέουδά τους έχει καταντήσει αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o Mπαζαρεβιτς (που εχει τα ιδια μουτρα με τοτε που επαιζε στον ΠΑΟΚ), ειναι προπονηταρας. Το 2005 με την U20 της ΤΣΣΚΑ σηκωσε το Ευρωπαικο, 4 μερες μετα την ηττα της μεγαλης ομαδας από την Ταου. Στην Κριλια ειναι 3 χρονια νομιζω και συνεχως η ομαδα βελτιώνεται. Περσι (2012-13) επαιξε τελικο Challenge Cup με την Καρσιγιακα του (πουλεν) Σαριτσα και το εχασε 77-76 (ή το πηρε 77-76, δε θυμαμαι καλα να σου πω), και φετος λιγες φορες που την ειδα την ομαδα μια χαρα επαιζε.

      Θεωρω ότι ειναι ο ιδανικος διαδοχος του Πασουτιν στην Κουμπαν οπως διαδεχτηκε τον Πασουτιν το 2004 στην U20 της ΤΣΣΚΑ και συνεχισε το νικηφορο εργο του.

      δε θα με χαλαγε βεβαα εμενα να επαιρνε Πεδουλακη η Κουμπαν, μονο για την ιντριγκα θα το γουσταρα τρελα ενα τετοιο σεναριο.

      Διαγραφή
    2. γεια σου 77.....με τον τζειμς κατι παιζει σιγουρα,μαλλον θα χει θεμα με τον τραυματισμο
      μπαρτσελονα κατα τη γνωμη μου δεν εχει τυχη με ρεαλ
      αφου διαλυει η σιενα μηπως να κοιταξουμε προς τα κει για κανενα λαβρακι?
      αυτο με ρασκοβιτς,ραζνατοβιτς οντως εχει καταντησει αηδια....λες και ειναι δικο τους το μαγαζι......stonerook

      Διαγραφή
    3. Δεν περίμενα την εξέλιξη με τον Τζέιμς..Αν είναι υγιής νομίζω θα απασχολήσει και τους 2 αιωνίους

      Διαγραφή
    4. Γνωμη μου χωρίς να έχω καποια πληροφορια :

      1-Λάθος , τεράστιο . στον ΠΑΟ οχι στον ΟΣΦΠ ισως περίσσότερο κολλάει στην Μιλάνο

      2-ο κανονισμός στην Τουρκία και το χρήμα που έχουν και οι άλλες ομάδες (εφες κυρίως αλλά και γαλατά αλλά και ομάδες όπως μπανβιτ και καρσιγιακα με άλλο στυλ σχεδιασμού αλλά εκεί) τον πνίγει σε όλο τον σχεδιασμό του και δεν τον αφήνει αν πάρει παίχτες που θέλει (κυρίως τουρκους)

      3-κατα 90% και ο Μπλατ στο κλιβελαντ μαλλον

      4-Περίμενουμε και το τέλος της Ισπανίας ίσως παει προς τα εκει

      5-Καμιά (ίσως λίγο η Ρόμα)

      6-Ειναι πολυ μακριά το Καζαν μαζευτηκε πιο κεντρικα (ισως επεσε και παντοφλα ;) )

      7-Νεντοβιτς; ποιος άλλος ηταν ΝΒΑ;

      8-Ερτελ φοβερή επιλογή για ΠΑΟ

      9-δυσκολο να φυγει ο Πασκουαλ ειδικα αν παρει πρωτάθλημα ενας facebook ικος φιλος απο βαρκελωνη μου ειπε "και αν φύγει ποιο να παρουμε;" και ξέρεις πως το πανε εκει, καταλανο, παιδι του συλλόγου κλπ

      10-τον ειδα παλι εξαιτιας λοκομοτιβ και το μουστακι ειναι εκει , θεούλης , για να δουμε ....

      SuperSportSpy

      Διαγραφή
  20. Το πραγματικό καθαρόαιμο της Παρτιζάν τα τελευταία δυο χρόνια ήταν ο Λεττονός ο Μπέρτανς. 'Αλλος σαν κι αυτόν στην Παρτιζάν δεν υπήρχε αλλά δυστυχώς έπαθε πολλούς τραυματισμούς. Έχουν τα δικαιώματά του οι Σπερς, ίσως πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να πάει στην Αμερική όπου πολύ καλύτερη υποδομή μπας και κερδίσει το χαμένο έδαφος.

    Ο Μπογκντάνοβιτς τώρα δεν μου κάνει 'κλικ'. Δεν είναι Τρίπκοβιτς αλλά ούτε και νέος Ντανίλοβιτς. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει αν πούμε κάτι τέτοιο. Ούτε είναι κανένα νεούδι. Με ξεπέταγμα στα 22 του, πρέπει να κάνει μεγάλη χρονιά σε καλή ομάδα άμεσα. Διαφορετικά θα φανεί ότι ήταν για Παρτιζάν και τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κανεναν πλειστηριασμο για κανεναν καλαθη . ας παει οπου θελει . ο παο εχει κορμο παικτων , δεν ειναι στον αερα η ομαδα . ψαχνουμε για καλες προσθηκες , οχι για σωτηρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ας υποθέσουμε ότι του Καλάθη ναυαγεί. Ακούω εναλλακτικές από όλους παιδιά.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λασμε στην Εφες και Μαντζαρης στη Γαλατα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αυτο με τον Λασμε το γραφει καποια εφημεριδα του γαυρου στο εξωφυλλο απο εκει το πηραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. αυτο με τον Καλαθη δεν αρεσει σε πολυ κοσμο του ΠΑΟ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παικτες σαν το Λασμε υπαρχουν αρκετοι. Ισως και καλυτεροι. Το θεμα ειναι οτι ο Λασμε ηταν γνωστος στον Παναθηναϊκο. Ηξερε τι να περιμενει απ'αυτον. Οποιος κι αν ειναι ο αντικαταστατης του θα εχει καποιο (μικρο ή μεγαλο) ρισκο. Παντως αν ισχυει το ποσο που κυκλοφορει καλα κανει που φευγει. 1.5εκατ. ευρω ειναι αδιανοητο νουμερο για ημιψηλο σεντερ στα 32.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν γίνεται πλειστηριασμός για τον Καλάθη. Άλλο είναι το θέμα. Έχει σχέση με τα χρήματα που έχουν συμφωνήσει και τον ''τρόπο'' που θα τα πάρει. Σόρυ άλλα δεν μπορώ να το κάνω πιο κατανοητό.

    Αφροξυλάνθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. + δεν μπορεί να ανακοινωθεί αν πρώτα δεν λυθεί επίσημα το συμβόλαιό του από το Μέμφις στις 30 Ιουνίου.

      Διαγραφή
    2. Εννοεις τα 7.5 συν μπονους?τα θελει καθαρα?
      Καλαθακο πολλα τα λεφτα για την παρτι σου

      Διαγραφή
    3. οχι

      Αφροξυλάνθη

      Διαγραφή
    4. Εγινες κατανοητη αγαπητη Αφροξυλάνθη.
      Να'σαι καλα.

      Διαγραφή
    5. Ego katalavaino oti tou ta dinoun under the table pou tha elege kai o Jimaros. In Trakis we trust re Nick..

      Διαγραφή
    6. . .
      |
      ((...))

      Αφροξυλάνθη

      Διαγραφή
  28. Αν ήμουν Μπογκντάνοβιτς θα πήγαινα καρφί στην Πανάθα. Τοπ κλαμπ σε φάση αναδόμησης, Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία, γιούγκος κόουτς, Διαμαντίδης, μικρός ανταγωνισμός στη θέση μου, ΟΑΚΑ, κτλ κτλ. Αλλά επειδή τα καλά τα χρόνια περάσανε ( θα ειχα υπογράψει εδώ και κανα εξάμηνο πριν λίγο καιρό) , θα πάω με 500 χιλιάρικα στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς με συνοπτικές διαδικασίες. Κι εδώ που τα λέμε, αν ο Μάντζαρης αξίζει 400 χιλιάρικα, να μην πάρει το κάτι τις της και η Παρτιζάν;

    ΥΓ
    Δεν ξέρω τι είναι πιό ανυπόφορο, η ψωροϋπερηφάνειες τύπου " σιγά μην περιμένει η Πανάθα τον μισθοφόρο τον Καλάθη που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει για να έρθει στην ομάδα" ή οι λογιστικές αναλύσεις τύπου " με τα λεφτά που δίνουμε στον Καλάθη, παίρνουμε 3 βαρβάτους Αμερικάνους και μας γυρίζουνε και ρέστα".

    ΥΓ1
    Η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού ίσως να είναι αυτός ο πιτσιρικάς ο Λούντζης. Δε γράφω σε ποιόν φέρνει γιατί θα φάω κράξιμο αλλά αν, κι εδώ αρχίζουν τα κλισέ, " έχει μυαλό στο κεφάλι του", " δουλευτεί σωστά", "είναι τυχερός", τον βλέπω για μεγάλα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποψιαζομαι ποιον σου θυμιζει.Καλυτερα να μην αρχισει ο καθενας να λεει να ο ''νεος ταδε''.Ας εχει την εξελιξη που προιδεαζει το ταλεντο του και θα γραψει τη δικη του ιστορια ο πιτσιρικας.Αν δεν κανω λαθος βλεποντας καποιο βιντεο του,ντριμπλαρει σαν αριστεροχειρας,αλλα σουταρει με το δεξι.

      Διαγραφή
    2. Αυτος που θυμιζει σε μενα ο Λουντζης εχει περασει απο τον Παναθηναϊκο αλλα δεν ειναι ελληνας. Και δεν ηταν pg.

      Διαγραφή
    3. Ο Λούντζης εμένα μου θυμίσε σε αυτό το video
      http://www.youtube.com/watch?v=_Yt8QSBExZk
      κάτι από Bodiroga με αρκετό Διαμαντίδη και λίγο Kukoc!!!
      Μακάρι το παιδί να παίξει από νωρίς.
      ElGreco

      Διαγραφή
    4. Κρύβε λόγια, ρε ElGreco! Εδώ εμείς κρατιόμαστε για να μη γράψουμε ούτε ένα ονοματάκι, κι εσύ πετάς τρία ( και τι τρία!!!) σα να μη συμβαίνει τίποτα;

      :))))))

      Διαγραφή
    5. Εμενα μου θυμιζει ενα παιχτη που ειχε γεννηθει στο ζρενιανιν της σερβιας.σερβος ηταν που επαιζε αρχες δεκαετιας στον παο·) με ολιγη απο διαμαντιδη.
      Θελει πολυ δουλεια ο μικρος αλλα φαινεται μεγαλο ταλεντο.
      Καθοδηγηση πλεον και σκληρη δουλεια απο τον ιδιο.
      Ποιον ειπα ε εχουμε προπονητη?Τον ιβανοβιτς?:)

      Διαγραφή
    6. Προηγουμενης δεκαετιας να μην το ψαχνεται:)

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα. Ένα αμιγώς μπασκετικό σχόλιο σε ένα αμιγώς μπασκετικό blog. Σύντομο, χωρίς φιλοσοφικές αναλύσεις και αναλύσεις.
    Ο Μπογκντάνοβιτς είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Θεωρητικά μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης και να κάνει μεγάλη καριέρα. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι έχει μόλις 1 χρονιά σε υψηλό επίπεδο. Κι αυτό στην Παρτίζαν. Έχω, λοιπόν, την εντύπωση ότι όλη η χρυσόσκονη με την οποία έχει πασπαλιστεί είναι δουλειά των Σέρβων ατζέντηδων οι οποίοι εσχάτως έχουν μετατραπεί σε συντελεστές του παιχνιδιού. Ο ρόλος τους, δε, ξεπερνάει τα όρια την εκπροσώπησης και της προώθησης ενός παίκτη και φτάνει μέχρι το σημείο να δίνουν συμβουλές στη στελέχωση μιας ομάδας ή τον τρόπο που αυτή αγωνίζεται ή να κρίνουν και να αξιολογούν προέδρους και προπονητές (βλ. συνεντεύξεις Ραζνάτοβιτς). Έχουν, μάλιστα, την ευχέρεια να είναι ιδιοκτήτες ομάδων τις οποίες χρησιμοποιούν ως training camp των πελατών τους. Αν στο κάδρο βάλουμε και την «ιερή» εθνική υποχρέωση των απανταχού Σέρβων να βοηθούν με κάθε τρόπο το σχολείο του σέρβικου μπάσκετ που λέγεται Παρτίζαν, τότε έχουμε την πλήρη εικόνα της κατάστασης.
    Στην Τουρκία, λοιπόν, υπάρχουν τα λεφτά και οι 2 καλύτεροι προπονητές της Ευρώπης που αποτελούν ταυτόχρονα και πελάτες των μεγαλοατζέντηδων Ραζνάτοβις και Ράσκοβιτς. Ε, πού θα πάει ο Μπογκντάνοβιτς;
    Έτσι όπως πάει το πράγμα, σε λίγο καιρό δεν αποκλείεται παράλληλα με την Ευρωλίγκα να διεξάγεται και μία λίγκα των ατζέντηδων. Όπως στη F1, γίνεται το πρωτάθλημα των οδηγών και των κατασκευαστών. Θα αθροίζονται οι αμοιβές των παικτών του κάθε γραφείου +/- τις αλλαγές μέσα στη σεζόν και στο τέλος θα αναδεικνύεται ο ατζέντης της Ευρώπης.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ Σωστά φίλε μου. Πάρα πολύ σωστά, το έθεσες καλύτερα (και πιο κομψά) από μένα.
      Α και κάτι άλλο που ξέχασα να αναφέρω στον κολλητό μου τον Δημήτρη.: Θεωρείς ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στον άσσο σε τοπ επίπεδο; Θεωρείς ότι τα 4 λάθη ανα αγώνα δεν είναι πολλά; Σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο χτυπάει τη μπάλα στο παρκέ; Παίχτης με τέτοιο ύψος και με τέτοιο άνοιγμα χεριών δεν επιτρέπεται να ανεβάζει τόσο ψηλά τη μπάλα, σχεδόν στο στήθος την φέρνει
      Ομολογώ, είμαι άσχετος, αλλα νομίζεις ότι όντως αντεπεξήλθε καλά στον άσσο (το ξαναλέω: στον άσσο) αντί του Βέστερμαν; Γιατί σαν σκόρερ είναι όντως πολύ καλός (αν και δε μου αρέσει η τεχνική που σουτάρει, μπορεί τεχνικά να είναι πολύ καλή, αλλά στο απαιδευτο μάτι μου μου φαίνεται αρκετά αργή-όχι Γκιστ αργή αλλά με καταλαβαίνεις ελπίζω)
      Μιλάμε
      ΖαΝ

      Διαγραφή
    2. Όχι απλά καλά φίλε Ζαν, άψογα βάσει πάντα των προσδοκιών που υπήρχαν. Θέλει δουλειά (πρώτος το λέω) αλλά πίστεψε με (δε ξέρω κατά πόσο παρακολουθείς ABA) οι περισσότεροι κόουτς τον έπαιζαν deny μετά την πρώτη πάσα στο μισό γήπεδο, με συνεχόμενα double teams και triple teams (στην ABA). Bρες μου έναν wing που δεν έχει ξαναπαίξει "1" (ειδικά σε τέτοια ηλικία, απλά το παιδί δεν είναι "1" έτσι κι αλλιώς) και βάλτον να τρέξει μια επίθεση με τη δομή αυτής της Παρτίζαν, κακό spacing και χωρίς άλλον δημιουργό στο παρκέ. Εδώ ολόκληρος Διαμαντίδης κάνει 3.0 λάθη (3.4 ο Μπόγκντα).. Οπότε αυτό που είπες δε στέκει.. Βάσει των προσδοκιών ήταν εξαιρετικός παίζοντας μακριά από τη θέση του υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης. Συμφωνώ απόλυτα ότι θέλει δουλειά. Ασυζητητί.. Και στο ballhandling και στο μηχανισμό του σουτ και στο κομμάτι των αποφάσεων και..και..και.. Όμως παίζει με μεγάλη καρδιά και έχει "πείνα" να γίνει ο καλύτερος. Μου αρέσει αυτό..

      Διαγραφή
    3. PS: Δεν είσαι καθόλου "άσχετος", μια χαρά τα λες και πολλές παρατηρήσεις σου είναι πολύ σωστές. Απλά για τον συγκεκριμένο παίκτη η γνώμη μου είναι ότι έχεις δημιουργήσει επιφανειακή άποψη..

      Διαγραφή
    4. Να πεταχτώ κι εγώ και να πω στον Ζαν ότι μάλλον έχει υπερτονίσει μερικά από τα μειονεκτήματα του Μπόγκντα και τα έχει συσσωρεύσει ως τη μια όψη του νομίσματος δίνοντας σημασία μόνο σε αυτή.Μου αρέσει που έχεις το θάρρος της γνώμης σου και φαίνεται ότι ξέρεις πολύ από μπάσκετ αλλά νομίζω ότι έχεις "κολλήσει" στην κακή ερμηνεία του παίκτη και σε μερικούς αυτό μπορεί να φανεί γραφικό.
      Συμφωνώ κι εγώ εν μέρει μαζί σου για τον παίκτη,οτι ως τώρα έχει γίνει πολύ κακό και πολύς ντόρος για αυτόν,χωρίς να το δικαιολογεί η πορεία του και οι πολλές πίκρες που έχει μοιράσει η Παρτιζάν με Σέρβικα σαπάκια τελευταία,αλλά ο παίκτης (όπως τονίζει κι ο Τζιμ) έχει κάτι το διαφορετικό και αυτό νομίζω συγκεντρώνεται στο mental toughness και το leadership που έχει δειξει ο μικρός που δείχνει να είναι πολύ κοντά στο πρότυπο του καλού Ευρωπαίου παίκτη,ενός από αυτούς που όχι απλά έχουν ποιότητα και βοηθούν,αλλά μπορούν να επηρεάσουν το παιχνίδι τόσο ώστε να θεωρούνται από τους καλύτερους.Πολυδιάστατος και εξελίξιμος...Τα περίφημα κλισέ λοιπόν "Δουλειά,βελτίωση" κλπ...

      Διαγραφή
    5. Για μένα JIm είναι μεγάλο λάθος να πάει ο Παναθηναϊκός για Καλάθη, σπαταλώντας το 40% του μπάντζετ:

      1.) Το παιδί είναι Αμερικάνος και θα έχει πάντα στο νου του το ΝΒΑ. Βλέπει το ΠΑΟ σαν μία λύση να βελτιώσει το παιχνίδι του για να την κάνει. Σε στυλ μου θυμίζει λίγο τον "μπλαζέ" Μίλος Τεόντοσιτς. Μισθοφόρος 100%. Ο ΠΑΟ ψάχνει ηγέτες για τα επόμενα 10 χρόνια
      2.) Δεν είναι Έλληνας για να πορωθεί με την ομάδα όπως πχ ο Διαμαντίδης και δεν είναι και τέτοιος χαρακτήρας. Τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό και δεν έδειξε κάποιο ιδιαίτερο δέσιμο όπως οι Τσαρτσαρής - Διαμαντίδης
      3.) Δεν είναι υποχρεωτικό ο ηγέτης της ομάδας να είναι playmaker. Ο Παναθηναϊκός είχε ηγέτη για 5 χρόνια τον Ντέγιαν Μποντίρογκα (Σέρβος και 2-3άρι). Εδώ κολλάει η συζήτηση Μπογντάνοβιτς.

      Για μένα ο Μπογντάνοβιτς ΠΡΕΠΕΙ να έρθει χθες στο ΟΑΚΑ. Όπως λες στο ποστ έχει mentality, scoring instings, pm abilities και μεγάλη καρδιά. Μπορεί να αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση του ΔΔ, να εξελίξει το παιχνίδι του και να αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση. Είναι 92άρης (μόλις 22 ετών) με πολλά προσόντα και έχει το στυλ του δένομαι με την ομάδα. Επίσης δε μου κάνει πολύ για ΝΒΑ. Αν βρει τα λεφτά που θέλει στην Ευρώπη θα μείνει για πάντα.

      Υπάρχει η πρώτη ύλη να γίνει ακόμα και playmaker με ύψος 2.00+. Δίπλα στο ΔΔ αυτή τη μία χρονιά μπορεί να δείξει τρομερή βελτίωση.

      Για Λάσμε; Επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ο Γκαμπονέζος έχω να προτείνω ένα παίκτη που θα κάνει θραύση στην Ευρώπη (Και βέβαια θέλω τη γνώμη σου γι αυτόν): Jarvis Varnado. Πιστεύω πως θα "ξεχάσουμε" το Λασμέ....

      https://www.youtube.com/watch?v=KSEq44FS36o

      Για Ντι Τζέι Κούπερ: Πιστεύω πως αυτός ο παίκτης έπρεπε ήδη να είναι στο ΟΑΚΑ (όπως και ο Μπογντάνοβιτς). Τρομερά pm abilities, μου δείχνει παίκτη με μεγάλη εξέλιξη... Κι εδώ τη γνώμη σου!!

      Ευχαριστώ!!!

      Διαγραφή
    6. @Ζαν
      Αν και σε αρκετά σημεία έχεις δίκιο, υπερβάλλεις στην τελική σου κρίση. Αλλά νομίζω ότι το κάνεις στην προσπάθειά σου να ενισχύσεις την άποψή σου κόντρα στο πλειοψηφικό ρεύμα της γνώμης του Jim.
      Σε συνέχεια του προηγούμενού μου post, το θέτω αλλιώς.
      Αν ο Μπογκντάνοβιτς δεν ήταν Σέρβος, παίκτης της Παρτίζαν και πελάτης του Ράσκοβιτς, πόση απήχηση θα είχε το όνομά του; Τι θα μπορούσε να βρει στην αγορά; Και από ποιόν; Πόσοι θα ασχολούνταν με τα ματς της σέρβικης λίγκας, πόσοι θα πρόσεχαν με τόση σχολαστικότητα την πορεία του και πόσοι τελικά θα ενδιαφέρονταν να τον αποκτήσουν;
      Και το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ενδεχομένως για τον παίκτη να είναι πολύ κακές επιλογές η Φενέρ και η Εφές. Καθαρά αγωνιστικά. Ίσως δηλ. ένα περιβάλλον σαν της Αρμάνι ή του ΠΑΟ ή της Μπάρτσα να ήταν ιδανικότερο για την ανέλιξή του και την ανάδειξή του ως Νο 1 στην Ευρώπη. Αυτές οι ομάδες, όμως, δεν έχουν τύχη να πείσουν το παιδί να πάει εκεί.

      Διαγραφή
    7. Μα καλα, βαζεις στην ιδια μοιρα τον Παναθηναικο με οποιαδηποτε αλλη ομαδα για παιχτη απο την Παρτιζαν; Οποιον θελει, οποτε θελει παιρνει ο ΠΑΟ απο τους Σερβους που τους εχει κανει χρυσους τοσα χρονια. Γιατι νομιζεις ο Βουγιοσεβιτς ειχε πει η Φενερ η Παο απο Ευρωπη;

      Διαγραφή
    8. Γειά σου φίλε μου,
      ειλικρινά, δεν έχω καμία διάθεση να ενισχύσω την άποψη μου. Είναι η άποψη μου και την κρατάω για τον εαυτό μου. Μέχρι τώρα δεν με έπεισε κανένας για το αντίθετο της άποψης μου, και ειλικρινά, δεν είμαι καθόλου κακοπροαίρετος.

      Και όπως το άρθρο του Τζιμ βλέπει την περίπτωση του Μπογκντάνοβιτς μονόπλευρα (μόνο την καλή όψη του νομίσματος) ήθελα να πω την γνώμη μου για να κρατηθούν οι ισορροπίες. Γιατί, για κάποιον είναι πολύ εύκολο με το άρθρο αυτό να βγάλει το συμπέρασμα ότι μιλάμε για την ευκαιρία του αιώνα, ενώ στην ουσία μιλάμε για έναν 22-χρονο με ΜΙΑ καλή χρονιά σε μια εκ των χειρότερων ομάδων της Ευρωλίγκας (και με λυπεί που το λέω αυτό για μια ομάδα όπως η Παρτιζάν)

      Δε σημαίνει ότι είμαι σωστός (και δεν είναι καν αυτό το θέμα, το θέμα είναι να δούμε ωραίο μπάσκετ όπως βλέπουμε τώρα στο Ρεαλ-Μπάρτσα), αλλά εγώ έτσι αντιλαμβάνομαι το μπάσκετ, και στο δικό μου το μυαλό ο Μπογκτάνοβιτς είναι μια υπεραξία που προσπαθούν να δημιουργήσουν τα Σερβάκια μπας και βγάλουν κανα φράγκο. Και θα τα καταφέρουν άνετα! Και είναι κρίμα γιατί στη προσπάθεια τους αυτή ίσως καταστρέψουν τον παίκτη που συμφωνώ ότι είναι πολύ καλός ειδικά για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟ.
      Ευχαριστώ για την κουβέντα, να'σαι καλά Τζιμ και λοποί!
      ΖαΝ

      Διαγραφή
  30. Re magkes oi Tourkoi pou ta vriskoun tosa lefta????? ;)

    An isxyei ta 3 ek euro gia 2 xronia st Lasme exei paei me ta tessera.

    O Loutzis ekleise st Panathinaiko,opws eixe akoustei.Poly konta ki o Vezenkof sto Panathiaiko,opws eipwthike kai apo ton Kavalirato(gavros).

    Vlepw oti to turkish prwtathlima olo kai anavathmizetai...Tha mazepsei ti sara kai t mara pali fetos o Ivcovic,o Zelico kai o Ataman.

    Dimitrios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλα,Ουτε οι δικοι μας πάνε πισω(http://www.octagonbe.com/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1614&Itemid=9,Λωτσος κτλ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Πουλεν ειναι του Λωτσου?

      κοιτα τι μαθαινει κανεις...

      Διαγραφή
    2. Οχι, το πρωτο λινκ που εβαλα ήταν Γιωργος Δημητροπουλος(octagon). Του λωτσου δεν εχει ονομαστικα τους πελατες τους.

      Διαγραφή
  32. Φίλε pensierix έλα πες την αλήθεια, αυτός που σκέφτεσαι ότι του μοιάζει ο μικρός είναι Σέρβος και το επώνυμό (ελληνικά γραμμένο) του αρχίζει απο Μ...

    Αν λέμε τον ίδιο και μένα αυτός μου ήρθε .Γιατί να φάμε κράξιμο αν πούμε κάτι τέτοιο;Μπορεί να τον θυμίζει στο στυλ και στο κορμί αλλά δε σημαίνει πως θαγίνει τόσο καλός.Δεν είναι ιεροσυλία να λες πως κάποιος θυμίζει κάποιον ¨μεγάλο".
    Πάντως ειδικά τα μεγάλα αργά του βήματα ρε αδερφέ είναι ίδια...Το μόνο που με χαλάει είναι πως γα 16 ετών παραείναι αργός και αυτός..Δεν το καταλαβαίνω γιατί οι ψηλοί πιτσιρικάδες που ασχολούνται με το μπάσκετ είναι πάντα τόσο αργοί,,,Είδα βιντεάκια του μικρού και τα σύγκρινα στο μυαλό μου με αντίστοιχα σκάουτινγκ βιντεάκια απο Αμερική και σχολικά προταθλήματα και με έπιασε κατάθληψη..΄Οχι τόσο με με το Λούντζη αλλά με όλους τους υπόλοιπους.

    Human Highlight Meat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίδες, ναι. Κλασσική περίπτωση "σκέφτεστε αυτό που σκέφτομαι". Το γράφω και ξαλαφρώνω και αμαρτίαν ουκ έχω.

      :)

      Διαγραφή
    2. ε μα όταν λέει ο άλλος από πάνω "ντριμπλάρει με το αριστερό αλλά σουτάρει με το δεξί", και να μην τον έχεις δει καθόλου, πού πάει το μυαλό σου; Δηλαδή τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

      Διαγραφή
    3. Τον εβλεπα σημερα και δεν αντεξα παντως. Εβαλα διπλα αυτο με τον...κανινικο...και το σουτ αυτο ρε γμτ....

      Διαγραφή
  33. να σας θυμισω οτι η Εφες ειναι η μοναδικη τουρκικη ομαδα με ευρωπαικο τιτλο και ουσιαστικα η μοναδικη μπασκετικη ομαδα της τουρκιας (εννοω με αμιγως μπασκετικο κλιμα). Δεν παιζει με την καμια να παει στη Φενερ ο Μπογκντανοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=31862&subid=2&pubid=129761966

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oso i Cska dinei tt idia lefta me pao...O Kalathis pisteyw th eryheis ton Panathinaiko.To thema einai oti exei kourasei to thema...Ki eksaitias ytou den mathainoume ki ti ginetai me touys ypoloipous.

      Διαγραφή
    2. Εχεις αμφιβολια οτι αν χρειαστει να δωσει περισσοτερα θα δωσει περισσοτερα; Ειμαι βεβαιος οτι το ξερει και ο ΔΠΓ αυτο και υπαρχει εναλλακτικο πλανο.

      Διαγραφή
    3. Kamia.....Pantws ton vlepw me symvolaio paromoio Spanouli sto telos...gyrw st 2,5 ek...

      Διαγραφή
  35. Re paidia, epeidh paidei kai auto rolo : twra pou tha "paizontai" oi metagrafes.

    Yparxei kapoios kalos anthropos edw mesa pou mporei na mas dwsei tous vasikous atzenthdes me tous pio shmantikous paixtes, etsi na mathoume kapoia pragmata ;

    MANOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai vevaia kai twn vasikwn proponitwn ... oloi katalavainete ton logo

      MANOS

      Διαγραφή
    2. και των βασικών αρθρογράφων θα προσέθετα...

      Διαγραφή
  36. Τζιμ εγω λεω να κάνεις ένα άρθρο "Αν ήσασταν ο Νικ Καλάθης" γιατί μας έχουν ζώσει τα φίδια !! Ή έστω βρε αδερφέ, πες μας αν ξέρεις κάτι παραπάνω γιατί όσο περνάνε οι μέρες δεν είμαστε καλά ... καθόλου καλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως..λέω εγώ τώρα...να το βλέπαμε λίγο διαφορετικά και να θέλαμε τον Μπογκντάνοβιτς αντι του Νίκου του Καλάθη?

      Διαγραφή
  37. Τραγουδίστε όσο θέλετε το τραγούδι του Μπογκντάνοβιτς. Τα λέμε όταν κλείσει 3ετία εκτός Παρτιζάν.

    BUST

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γεια σου Δημήτρη.

    Θα μπορούσε να μου δώσεις ένα τραπεζικό λογαριασμό; Θέλω να γράψεις ένα καλό κείμενο για έναν παίκτη που εκπροσωπώ. Χωρίς πολλές υπερβολές όμως, μην εκτεθούμε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Nick Calathes has reportedly agreed to a 3 year contract worth $15 million salary in NBA terms (gross and in US$ dollars), with the Greek Euroleague club Panathinaikos.

    He will also of course get his agent's fees paid by the club, and his taxes paid by the club. And also his house, car, and living expenses for him and his family in Athens, will also be paid for by the club (currently, the living expense stipend for Panathinaikos players is $340,000 per year).

    So with that included, it's like a 3 year $16 million contract.

    He chose this, rather than stay in his next season's option contract with the Memphis Grizzlies, because that was only going to pay him about $800,000 next season.

    Τι είναι αυτό ρε μάγκες?Εδώ το διάβασα:
    http://www.insidehoops.com/forum/showthread.php?t=343245

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως βλεπεις ειναι ενα φορουμ στο οποιο καποιος ανεβασε ο,τι να ναι πληροφοριες και μετα τον διορθωσαν αφου συνεχισαν να μαλωνουν για το Nba και την Ευρολιγκα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ ρε φίλε,γιατί δεν είδα πιο κάτω και τα έπαιξα με τα ποσά.

      Διαγραφή
  40. http://prasinanea.gr/basket/article2853738.ece για τον Λασμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το prasinanea ειναι του Βαγγελα οπως το katimagiko ειναι του Τρακη.

      Διαγραφή
    2. oxi πολλες φορες αλλα γραφει η πρασινη και αλλα τα πρασινα νεα καμια σχεση,δεν εχω λογους να πω ψεμματα,το λεοφορος ειναι του ΔΓ το πηρε τελευταια

      Διαγραφή
  41. μιας και ο Jim με την αναφορά του σε Μπογκντάνοβιτς και Παρτιζάν μας έκανε να μιλάμε για "φουρνιές", η τελευταία Γιουγκοσλαβική ομάδα χωρίς Αμερικάνο που έβγαλε μια τέτοια "φουρνιά" ήταν η Ολίμπια Λουμπλιάνα της σεζόν 1999-2000 (Μίλιτς, Μπετσίροβιτς, Σμόντις, Νάχμπαρ, Γκόλεματς, ο 30άρης Ζντοβτς σαν ενορχηστρωτής, και ο μοναδικός ξένος ο ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ, και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ). Εκείνη η ομάδα ήταν που διέλυσε τον Ολυμπιακό του Ιωαννίδη στους 16 και μετά έχασε στον πόντο μέσα στο Παλαού Μπλαουγκράνα από τη Μπάρτσα την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης.

    Εκείνη η ομάδα αν είχε στον πάγκο Ομπράντοβιτς ή Ίβκοβιτς, την Ευρωλίγκα του 1999-2000 δεν την έχανε. Ούτε από τον ΠΑΟ μέσα στη Σαλονίκη λέω εγώ. Είχε το ταλέντο της Παρτιζάν του '92 εκείνη η ομάδα.

    Από κει και έπειτα δεν υπάρχουν πια "φουρνιές". Η Παρτιζάν πριν 4 χρόνια είχε το ΜακΚάλεμπ βασικό πλέι-μέικερ, οπότε δε μπορούμε να μιλάμε για φουρνιά παλιού "κομμουνιστικού" τύπου όπως ήταν η Μπόσνα του '79, η Τσιμπόνα του '85, η Γιουγκοπλάστικα του '89, η Παρτιζάν του '92 και η Ολίμπια του '00.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...
    1800000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΙΡΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ...
    ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ...
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΗΡΙΑΛ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν φταιει ο μαντζαρης ετσι μην λεμε οτι θελουμε εδω παιρνει 1,5 μυριο παπαπετρου για 3 χρονια και τι εδωσε;;;;,ο μαντζαρης βοηθησε και στις 2 ευρωλιγκες τουλαχιστον.

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ,
      ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ...
      ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΠΑΙΞΕ...
      ΤΡΙΤΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΛΟΥΚΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΟΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 600 ΤΟ ΧΡΟΝΟ...
      ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΟΡΟΠΙΕΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      ΥΓ.: Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΗΤΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

      Διαγραφή
    3. σωστος για την β ευρωλιγκα,τωρα για τον Παπαπετρου αυτο εγραφαν τα σαιτ (για 1,5 μυριο διαβασα).Δηλαδη ο Σπανουλης που πηρε φετος 14 φορες
      τα λεφτα του Μαντζαρη τι παραπανω προσφερε απο αυτον ::::
      Πραγματικα τι παραπανω εκανε ο αρχηγος και παιρνει τοσα λεφτα σε ενα χρονο που ο Μαντζαρης θα παρει σε 15 χρονια και βαλε.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  43. Άραγε, εκεί στον ΠΑΟ το'χουν σκεφτεί καλά το σενάριο να χάσουν τον Καλάθη, να ανανεώσει πανηγυρικά ο Μάντζαρης και να έχουν χαρίσει σε βασικότατος αντιπάλους τον Lasme, τον Maciulis και τον Μπράμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με όλο το σεβασμό και όντας από τους πρώτους που είμαι έτοιμος να κράξω τους διοικούντες, αλλά ώρες-ώρες τους περνάμε από αφελείς έως μαλ%^#$ς.

      α) Ο Καλάθης είναι η υπέρβαση και αν δεν κάτσει ( Ιούνη μήνα) φαντάζομαι ότι όλο και κάποιον μας παίρνει να πάρουμε μέσα σε 3 μήνες.

      β) Ο Μάντζαρης έχει συμβόλαιο και δεν προκύπτει από πουθενά ότι βασικός στόχος ήταν να έρθει σε εμάς κι ότι κάνουμε τα κουμάντα μας με αυτόν στην εξίσωση. Για άλλους λόγους έγινε η προσφορά των 400 χιλιάδων.

      γ) Ο Μπράμος αν φύγει δε νομίζω ότι θα κλάψει και κανένας Παναθηναϊκός, τη στιγμή μάλιστα που πρέπει να πάρει χρόνο ο Γιάνκοβιτς.

      δ) Στον Λάσμε έγινε μειωμένη προσφορά και λογικά χαιρετάει. Μένει να δούμε τον αντικαταστάτη του. Με 700 χιλιάρικα δεν ξέρω αν βρίσκεις Λάσμε, αλλά αν η ποιοτική διαφορά στο 5 ισοσκελιστεί με καλές κινήσεις στα γκαρντ, δε νομίζω ότι είναι παράλογο να αποδεσμεύσεις έναν 32χρονο παίκτη.

      ε) Η μόνη παράλογη κίνηση είναι η αποδέσμευση του Ματσιούλις και με τον άκομψο τρόπο που έγινε.

      Διαγραφή
    2. Δεν θα κλάψει κανείς για τον Μπράμο, ε; Φίλε, έτσι όπως πάει το πράγμα ελπίζω όταν θα προσεγγίσουμε τον Μπράμο ξανά, να μην είναι αργά.
      Όσον αφορά, τον Βλάντο. ΟΚ, να κάνουμε χώρο στο 3 για να πάρει την ευκαιρία του. Αλλά φεύγουν και οι δύο φετινοί. Μπράμος και Μασιούλις. Λογικά, θα πάρουν κάποιον άλλον. Ποιος θα είναι αυτός; Δεν έχω καταλάβει γιατί στην περιβόητη ελληνοποίηση και ανανέωση δεν χωράει ο Μάικ. Εκτός κι αν θεωρείς ότι η ομάδα θα μείνει με SF τον Γιάνκοβιτς και τον Χαραλαμπόπουλο.

      Διαγραφή
    3. Κι αν θελει ο Ιβανοβιτς αλλο παιχτη; Με το ζορι να κρατησει αυτον που λεμε εμεις;;;

      Διαγραφή
    4. Pensierix, έχεις δίκιο στις πέντε παρατηρήσεις σου, με μια διαφορά, οτι έχεις δίκιο αποσπασματικά, μία προς μία. Το πρόβλημα όμως δεν είναι οτι συνέβη το α ή το δ, το πρόβλημα θα είναι να ισχύσουν και οι πέντε ταυτόχρονα. Και, σίγουρα, για να γλιτώσεις μετά τα σκατά που θα σου πετάξουν στο γήπεδο μπορεί και να πας να πάρεις τον Μπογκτάνοβιτς και τον Langford και δεν ξέρω κι εγώ ποιόν άλλον και να το ονομάσεις ιδιοφυή σχεδιασμό, αλλά αυτό δεν αναιρεί οτι υπήρξες και αφελής και μαλάκας. Και αν για το πρώτο το συζητάμε, το δεύτερο είναι αδιαπραγμάτευτο. Θα αρκούσε μόνο η τελευταία σου παρατήρηση γι'αυτό.

      Διαγραφή
    5. Άραγε εδώ στο μπλογκ έχουν σκεφτεί μερικοί ότι εκτός από τον αυτοκαταστροφικό πρόεδρο που διέλυσε την ομάδα των 2 νταμπλ και κάνει δώρα σε ανταγωνιστές υπάρχει κι ένας προπονητής που αποφασίζει τι θα παίξει, με ποιους θα το παίξει; Αλήθεια, πόση πλάκα θα είχε αν υπήρχαν μπλογκ την εποχή που ο Παναθηναϊκός έχανε Πέκοβιτς, έχανε Σίσκα, έχανε Σπανούλη & Λάκοβιτς μέσα σε 10 μέρες, έχανε Μποντιρόγκα, έχανε Ράτζα... Ακόμη να καταλάβετε όλοι πως τη μεγαλύτερη σημασία έχει όχι ποιος φεύγει, αλλά ποιος έρχεται;
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    6. Εννοείς τότε που κουμάντο στην ομάδα έκανε ο Ζοτς; Για τότε λες; Επίσης, όταν λες "έχανε", φαντάζομαι δεν εννοείς "έδιωχνε" ή "έτρωγε ακυρο στην προσπάθεια του να αποκτήσει" τον παίκτη. Σωστά;

      Διαγραφή
    7. Φυσικά δεν το έχουν σκεφτεί. Άλλωστε ως γνωστόν οι προπονητές είναι διακοσμητικά στοιχεία για όλους αυτούς τους νεόκοπους "φίλους του μπάσκετ" που έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια το ίντερνετ. Σημασία έχει τί λένε οι σκάουτερς, τα μπλογκς, οι ανώνυμοι του διαδικτύου, σημασία έχει το "recruiting" και όλα αυτά. Τι να μας πει ο Ιβάνοβιτς σε μας τους παντογνώστες;;; Άμπαλος και μυρωδιάς είναι. Τι να μας πει ο Ζοτς ή ο Ίβκοβιτς, ο Μπλατ και ο Μεσίνα και όλοι όσοι έχουν δουλεύουν και ξεχωρίζουν ως προπονητές επί χρόνια. Εμείς ξέρουμε καλύτερα.

      Διαγραφή
    8. Φίλε, Μήτσο τον προπονητή τον έχεις δει πουθενά; Τον έχουν παρουσιάσει; Μας έχει πει τί σκέφτεται, τί πρεσβεύει, τί θα προσπαθήσει να φτιάξει;
      Εγώ ξέρω ότι όταν ανακοινώνεται ένας προπονητής από μια ομάδα, ακολουθεί η παρουσίασή του μετά από 1-2 μέρες. Εκεί όλοι παίρνουν τουλάχιστον μια γεύση από τον νέο κόουτς. Εδώ, Ιβάνοβιτς δεν έχουμε δει ακόμη. Απλά, η ΚΑΕ έχει αναλάβει να διαρρέει τις επιθυμίες του. Μας έχουν πει δηλ. ότι έχουν εξηγήσει το πλάνο στον κόουτς κι αυτός συμφώνησε. Αυτό και τίποτα άλλο.

      Διαγραφή
    9. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι σχέση έχουν όλα αυτά που λες με οτιδήποτε; Έθιξε κανείς τον προπονητή;

      Διαγραφή
    10. Δηλαδή το όλο πρόβλημα είναι πως δεν έχει γίνει επίσημη παρουσίαση του προπονητή;; Εντάξει, συνηθίζεται να γίνεται συνέντευξη τύπου/παρουσίαση ενός νέου προπονητή, αλλά δεν νομίζω πως είναι τόσο τραγικό ώστε να προξενεί τέτοιο χαμό. Βέβαια, ο κόουτς έκανε μια λιτή δήλωση όταν ανέλαβε αλλά έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω και συνέντευξη κανονική να έδινε πως θα μιλούσε για συγκεκριμένους στόχους-παίχτες.

      Σε κάθε περίπτωση, ο προπονητής δεν είναι τυχαίος ούτε χτεσινός και θα κάνει αυτά που κρίνει απαραίτητα για τη στελέχωση της ομάδας. Δεν νομίζετε πως δικαιούται εμπιστοσύνης;;; Είναι fair να γράφουμε ποταμούς με επιθέσεις, ειρωνίες, χολές, χαρακτηρισμούς, σχετικά με το πλάνο της ομάδας και μάλιστα τόσο νωρίς, χωρίς καν να έχει συμπληρωθεί το ρόστερ;

      Διαγραφή
    11. Ξαναρωτώ, αμφισβήτησε κανείς τον προπονητή;

      Διαγραφή
    12. Ε προφανώς, όταν κραζονται οι όποιες επιλογές ή αποχωρήσεις παιχτών, προς τον προπονητή πηγαίνουν τα βέλη.

      Διαγραφή
    13. Πρέπει να διαβάζεις καλύτερα τους συνομιλητές σου. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους κράζουν (το λέω για άλλη μια φορά) τον τρόπο που υλοποιήθηκε η απόφαση, όχι την απόφαση αυτή καθ'εαυτή. Και φαντάζομαι να καταλαβαίνεις οτι ο προπονητής δεν μπορεί να έχει συμμετοχή σε αυτό. Όπως επίσης φαντάζομαι (αν και αυτό είναι εικασία οπότε μπορεί και να κάνω και λάθος, χλωμό αλλα ποτέ δεν ξέρεις) οτι δεν πήγε ο προπονητής και είπε στον ΔΓ "κόψε 4 κατοστάρικα απο τον Λάσμε, πολλά παίρνει". Με δεδομένη λοιπόν την διαπραγμάτευση Λασμε - ΠΑΟ, θεωρώ δεδομένο οτι ο παίκτης κάνει στον προπονητή, τα υπόλοιπα αφορούν την διοίκηση. Αυτή τρώει το κράξιμο, όχι ο προπονητής, που φυσικά έχει το αυτονόητο δικαίωμα να διώξει μέχρι και τον Διαμαντίδη αν δεν του κάνει (και φυσικά να φάει το εξίσου αυτονόητο χέσιμο απο την εξέδρα). Και ο λόγος που κράζει τον τρόπο είναι γιατί έχει συνδέσει την ομάδα του με άλλου είδους συμπεριφορές. Ελπίζω να είναι πλέον κατανοητό αυτό.

      Απο τους επικριτές του σχεδιασμού της διοίκησης λοιπόν δε νομίζω οτι έχει βγει κάποιος να ξεχέσει τον Ivanovic, πολύ απλά γιατί δεν έχει λόγο να το κάνει, δεν είναι ο προπονητής που τα'χει κάνει σκατά. Αντιθέτως, απο τους υπέρμαχους του ΔΓ έχουν γίνει άπειρες αναλύσεις για το πως ο Λασμε δεν ταιριάζει στο γρήγορο και νευρώδες αγωνιστικό στυλ του προπονητή αλλά ο Βουγιούκας και ο Μαυροκεφαλίδης ο Φώτσης και ο Παππάς θα ήταν φανταστικοί, για το οτι κατα βάση ο ΠΑΟ τον κάνει μάγκα και οτι μέσες άκρες είναι άμπαλος κλπ κλπ. Και φυσικά αν γίνει καμμιά στραβή και παραμείνει ο Λασμε θα ξαναγίνει παιχταράς, ψυχάρα και ιδανικός στυλοβάτης του στυλ παιχνιδιού που θέλει να επιβάλει ο coach. Περίπου δηλαδή ότι έγινε με τον Gist οταν μαθεύτηκε οτι παραμένει.

      Διαγραφή
    14. Ο τρόπος, η έλλειψη κομψότητας αν θες, είναι πράγματι συζητήσιμος και πιθανόν επιλήψιμος. Ωστόσο, η δική μου αίσθηση -όχι απαραίτητα από τα δικά σου γραφόμενα αλλά δεν είσαι μόνο εσύ που γράφεις στο μπλογκ - είναι πως υπάρχει γκρίνια για όλα και όχι μόνο για ορισμένες ενέργειες (που ξαναλέω, μπορούμε να το συζητήσουμε αν είναι ή όχι και κατά πόσο επιλήψιμες).

      Ο κόουτς δεν καθορίζει ο ίδιος το μπάτζετ ούτε τα χρήματα που θα πάρει ένας παίχτης. Ωστόσο, έχει εμμέσως λόγο σε αυτό, πχ: "Κόουτς έχουμε Χ λεφτά σύνολο να διαθέσουμε. ο Λάσμε είναι να πάρει τόσα φέτος. Άρα θα μείνουν Ψ για τις άλλες θέσεις. Τι λες? Επίσης, από το Λάσμε έχουμε αρκετά παράπονα (μας έκανε το δύσκολο πέρσυ μέχρι να ανανεώσει, έβγαιναν νέα -προφανώς εκ του μάνατζέρ του - ότι κλείνει στην ΤΣΣΚΑ, κλπ και τελικά συμφώνησε με μας με τεράστιο συμβόλαιο σε σχέση με την αξία και την καριέρα του και το καλοκαίρι εμφανίστηκε στην προετοιμασία με πατερίτσες, αχρηστευμένος ουσιαστικά για μήνες, χωρίς να έχει καν ενημερώσει και όλο το χρόνο έδειχνε εμφανώς πως έχει πρόβλημα στη φυσική του κατάσταση, έκανε κακή εξωγηπεδική ζωή, κλπ) Γι'αυτό το λόγο φέτος δεν είμαστε διατεθειμένοι να του δώσουμε το τεράστιο ποσό του συμβολαίου και αντίθετα θα δοκιμάσουμε να επαναδιαπραγματευτούμε μαζί του με λιγότερα, αν βέβαια συμφωνήσει και ο ίδιος. Εσύ τον θεωρείς απολύτως απαραίτητο? Πόσο απαραίτητο (ώστε να ξέρουμε πόσο θα ανέβουμε στις διαπραγματεύσεις)?"

      Κάπως έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα στις ομάδες. **

      **Το καλοκαίρι του 2010, ο Σαρας παρότι σχεδόν παρακαλούσε να μείνει, ουσιαστικά εκδιώχθηκε από το Ζοτς γιατί είχε θυμώσει μαζί του που έκανε επέμβαση το προηγούμενο καλοκαίρι χωρίς να ενημερώσει για την πραγματική κατάσταση του γονατού του και έτσι ουσιαστικά έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν 09-10. Τότε είχαμε όλοι (κι εγω μαζί) φαγωθεί να μεινει ο Σαρας, γιατι διωχνουμε τον παιχταρα, κλπ. Κάτι ήξερε παραπάνω ο κόουτς...(μετά φυσικά ο Σαρας έγινε καλά, ξαναήρθε και όλα ήταν οκ στις σχέσεις τους αλλά αυτό είναι άσχετο).

      Σίγουρα ο Ιβάνοβιτς δεν είναι Ζοτς για να του έχουμε τόση εμπιστοσύνη. Ωστόσο, κάτι μου λέει, μέσα στην ισοπέδωση και την ευκολία που δίνουν πλέον τα σοσιαλ μηντια, τα σαιτς και τα μπλογκς στον καθένα να λέει το κοντό και το μακρύ του (βάζω φυσικά και την αφεντιά μου σε αυτούς), πως και ο Ζοτς θα δεχόταν λυσσαλέα κριτική αν ήταν στον ΠΑΟ σήμερα. Δεν άκουγε και λίγη άλλωστε για "τον Καλάθη που είναι άχρηστος, το Μαριτς που είναι έτσι, το Σατο που είναι αλλιώς, τον Περπερογλου που ειναι σοφτ, το Βουγιούκα που είναι βούτυρο, κλπ". Βέβαια, τελικά όλους τους προαναφερθέντες εκ των υστέρων τους βλέπουμε ως ξερολούκουμα...

      Διαγραφή
    15. Επειδή ο Ομπράντοβιτς είναι πραγματικά μύθος – για τον Παναθηναϊκό, αλλά και χάρη στον Παναθηναϊκό – δεν σημαίνει πως επί των ημερών του όλα γίνονταν τέλεια. Ναι, ο Ομπράντοβιτς έκανε κουμάντο, αλλά έχει φάει και μπόλικα «άκυρα» από παίκτες που ήθελε ν’ αποκτήσει. Πάργκο (Τζανίρο), Τεόντοσιτς, Παπαλουκά, Λάκοβιτς, απέρριψαν τον Παναθηναϊκό. Ναι, ο Σισκάουσκας σηκώθηκε κι έφυγε για τα περισσότερα φράγκα των Ρώσων. Το μαγαζί δεν έκλεισε όμως. Κανείς δεν έκανε χαρακίρι… Και ναι, ο Ομπράντοβιτς στα 13 του χρόνια σήκωσε 5 ευρωπαϊκά, αλλά είχε και αποτυχίες. Αποκλείστηκε απ’ την Παρτίζαν και το Μαρούσι έχοντας μπάτζετ 30 εκατομμύρια.
      Κανείς προπονητής δεν έχει υποχρέωση να διαλαλεί τους στόχους του. Ίσα – ίσα, θα είναι βλαξ αν το κάνει, γιατί μετά θα του ζητάνε μετά τα διπλά.
      Και για να προλάβω γραφικότητες, να δηλώσω πως κι εγώ θα ήθελα να μείνουν Λάσμε & Ματσιούλις. Αλλά αντιλαμβάνομαι επίσης πως κάποιος άλλος διαλέγει ρόστερ. Και, ακόμη περισσότερο, πως κάποιος πληρώνει. Και πληρώνει πολλά. Αυτός λοιπόν που πληρώνει, κρίνει πως η υπεραξία Λάσμε που ο Παναθηναϊκός δημιούργησε δεν αξίζει 1,2 εκατομμύρια. Θα βρει ή όχι ισάξιο, θα το δείξει ο χρόνος. Αν δεν υπήρχε όμως, αυτός κι οι Αγγελόπουλοι, η πρόταση δεν θα ήταν στον Λάσμε, αλλά στον Μισέλ του Πανιωνίου. Δεν θα ήταν 6 εκατ. στον Καλάθη, αλλά 50 χιλιάρικα στον Απόλλωνα Τσόχλα.
      Υ.Γ. Ο Λάσμε κι ο Ματσιούλις, όταν ήρθαν το 2012, δεν ήταν που όπως σχολίαζαν αρκετοί σ’ αυτό εδώ το μπλογκ «επί Ομπράντοβιτς δεν θα περνούσαν ούτε απέξω απ’ το ΟΑΚΑ»;
      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    16. Και να συμπληρώσω κάτι ακόμα: νομίζω πως οι φίλοι του ΠΑΟ έχουν μια προκατάληψη έναντι του ιδοκτήτη που τους κάνει να είναι αρνητικοί σε ό,τι κινήσεις κάνει ή δεν κάνει η ομάδα. Βέβαια, ευθύνεται πολύ και ο ίδιος για την προκατάληψη αυτή, μιας και ουκ ολίγες φορές έχει κάνει απαράδεκτες δηλώσεις, έχει δείξει αμετροέπεια και παρορμητισμό και επιπλέον έχει και εθνικιστικές απόψεις που επηρεάζουν την κρίση του ( στυλ "να φέρουμε ελληνόπουλα αντί για ξένους μισθοφόρους").

      Όμως, επειδή εμένα προσωπικά μου αρέσει να είμαι δίκαιος απέναντι σε όλους, και ιδιαίτερα σε κάποιον που με τα καλά και τα στραβά του χρηματοδοτεί με ζημία μια μεγάλη μου ευχαρίστηση και διασκέδαση, δε θα του φορτώσω τα πάντα ούτε θα τον ψέξω ακόμα και για εκείνα που πιθανόν να έχει δίκιο ή να είναι εισήγηση άλλου (προπονητή, ιατρικού τημ, κλπ). Εν κατακλείδι, δεν συντάσσομαι ούτε με εκείνους που γλύφουν το μεγάλο Πατισάχ ούτε με όσους ό,τι κι αν κάνει τον βγάζουν ανήθικο ή/και ανίκανο. Ίσα ίσα που η δική μου αίσθηση είναι πως στα του σχεδιασμού είναι περισότερο ορθολογιστής από όσο νομίζουμε και σίγουρα περισσότερο ορθολογιστής από το θείο ή τον πατέρα του.

      Υγ και με αφορμή αυτό που έγραψε ο προηγούμενος σχολιαστής, το 2012 γραφόταν σε όλα τα μπασκετικά και παναθηναϊκα στεκια "αυτοί δε θα περνάγανε ούτε απέξω επί Ζοτς"...δυο χρόνια μετά οι ίδιοι κόπτονται να μείνουν οι παιχταράδες, πού θα βρούμε άλλους σαν αυτούς, καταστραφήκαμε, κλπ. ΚΙ ΕΓΩ τους γουσταρω με τα χίλια τους δυο συγκεκριμενους, αλλά αν η ομάδα δεν μπορεί ή δε θέλει να τους κρατήσει θα το ξεπεράσω. Ή τουλάχιστον, θα περιμένω να δω με ποιους θα αντικατασταθούν.

      Διαγραφή
  44. διορία λέει εχει δοθεί στον ΒΕΖΕΝΚΟΦ να απαντησει μέχρι αύριο 20-6-14 στην πρόταση του παο. άμα ακούς διορίες και τελεσίγραφα κλάφτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. http://www.basketplus.gr/index.php/rssall/item/62113-o-gergker-sokarei-pao-kai-tsska-gia-ton-kalathi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Διαλυεις την ομαδα που σου πηρε τιτλο με εναν ...ας πουμε ευγενικα..ακομψο τροπο.
    Πας πουστικα να τους ξαναυπογραψεις και τυς χανεις.
    Δεν εχεις κανει προγραμματισμο απο πριν αλλα φαινεται οτι ψαχνεσαι η οτι ακομα δεν εχεις ξεκαθαρες απαντησεις απο στοχους.
    Καποιοι απο αυτους δυσκολο θα σουρθουν για διαφορους λγους εστω και αν τους ειχες σιγουρος.
    Και μετα σου λεει μεταγραφικος σχεδιασμος.
    Μακαρι να ειμαι λαθος εν τελει αλλα για την ωρα φαινεται μεγαλη προχειροτητα στον σχεδιασμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το οτι η ομαδα δεν επελεξε να ανανεωσει μεσα στην προθεσμια που δινοταν βασει συμβολαιου γιατι επρεπε να καταβαλλει εκ νεου 1,200,000 $,τα οποια θεωρησε και δικαιως κατ' εμε παρα πολλα για ενα undersized center που μολις 2 χρονια πριν στα 30 του,επαιζε για 200,000 $ στην Ομπραντοριο,τη στιγμη που υπαρχει πληθωρα αναλογου στυλ παικτων και σε χαμηλοτερο κοστος(να μην ξεχναμε οτι ο Ταιους επαιζε για την Μακαμπι για μολις 350,000$)και προχωρησε σε διαπραγματευση για συμφωνια σε ποσο που και λογικο ειναι και δεν ανατρεπει το μπατζετ,ολο αυτο εσυ το θεωρεις πουστικο...και δεν μας λες,αυτο που εκανε ο Λασμε περσι,οταν χρησιμοποιησε εκεινος την option που ειχε στο συμβολαιο του και μας χαιρετησε ψαχνοντας παντου για παραπανω λεφτα κι οταν δεν τα βρηκε επεστρεψε σαν κυριος και φροντισε να εμφανιστει στην προετοιμασια τραυματιας,πηγαινοντας πισω ολη την ομαδα,μπορεις να μας πεις πως ακριβως το χαρακτηριζεις;..Εγω θα το 'λεγα ΜΠΙΝΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ..Οσον αφορα τον περιφημο μεταγραφικο σχεδιασμο αυτος παντα κρινεται οταν ολοκληρωθουν οι μεταγραφες..Τοτε κανει η ομαδα ταμειο και βλεπει ποιους ηθελε και ποιους αποκτησε..Γι' αυτο συνιστω ψυχραιμια γιατι τα καλοκαιρια παντα ειναι συνυφασμενα με τα μεταγραφικα σηριαλ..Καλως η κακως θα τα υποστουμε και φετος..

      Διαγραφή
    2. Φιλε ο Κοντος εισαι; :p
      Μιας και το καναμε δευτερη χρονια λοιπον και ο Μασιουλις ευγενικα και απεξω απεξω μας την ειπε περι απολυση,ας το καθιερωσουμε.
      Ας υπογραψουμε τον Βεζενκοφ και αμεσως να τον απολυσουμε ωστε να τον προσλαβουμε με τα μισα:)Και γαμω τις ιδεες.
      Επισης αν καποιος κανει πονηριες ας το κανουμε και μεις.Μια σου μια μου.Βεβαια εμεις ειμαστε και ομαδα με καλο ονομα στην πιατσα και ισως αμαυρωθει απο μανατζερ κτλ.Αλλα δεν βαριεσαι αφου ο μαυρουκος πηγε περσι να την κοπανησει θα τους ξεσκισουμε ολους και εμεις.
      Μηπως ειναι πιο εξυπνοι οι αλλοι?
      Ελληναρας για παντα.

      Διαγραφή
    3. Εχει δικιο ο panosgeo και μιλαω εκ πειρας.
      Εργαζομαι σε γνωστη εταιρεια τηλ/νιων.
      Μια μερα αποφασισε το αφεντικο..εντελως ξαφνικα να απολυσει ολους τους εργαζομενους μα ολους και να τους ξαναπροσλαβει την επομενη με τα μισα λεφτα.Φυσικα λογω κρισης ολοι δεχτηκαμε.
      Αυτο δεν λεγεται πουστια?Η μηπως επειδη ο Λασμε παιρνει τα κερατα του μειωνει την αξια της πραξης του ΔΓ?
      Και μην ακουω μαλακιες περι opt.out γιατι ρε φιλε ΗΘΙΚΑ δεν ειναι σωστο να του ξανακανεις προταση αφου τον εχεις απολυσει.Αφησε τον αν δεν συμφωνεις με τα λεφτα.Αλλα δυτερη χρονια να πας να κανεις την γνωστη πουστια οπως και περυσι ειναι ανηθικο τουλαχιστον.
      Οπως και εμας που μα μερα ενω ειχαμε συμβαση κανονικα αποφασισε ενας κερατας να αλλαξει την εργασιακη μας σχεση ετσι και ο ΔΓ κανει κατι ανηθικο.Η διαφορα ειναι οτι ο Λασμε δεν ειναι υπαλληλος αλλα αθλητης και δεν περναει κριση. Στην δουλεια του θα βρει ευκολα αλλου.Αλλα σαν πραξη ειναι πουστια.
      Νικολαρας

      Διαγραφή
    4. Κόκκαλης, Γιαννακόπουλος, ποτέητο, ποτάτο φίλε Νικολάρα.

      http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7753748

      Διαγραφή
    5. Νικολάρα, μην κάνεις το φρικτό λάθος να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον Λάσμε ή τον κάθε Λάσμε. Εσύ είναι υπάλληλος και έχεις εξαρτημένη σχέση εργασίας με τον εργοδότη σου. Ο παίκτης δεν είναι υπάλληλος. Είναι συνεργάτης. Η σύμβαση που έχεις υπογράψει εσύ και η εταιρεία σου είναι σχεδόν ετεροβαρής (έτσι όπως έχει καταντήσει η αγορά εργασίας). Η σύμβαση, όμως, που έχει υπογράψει ο παίκτης με το σύλλογο είναι αμφοτεροβαρής και άρα η θέση του είναι απείρως ισχυρότερη από την δική σου.
      Αλλά το κυριότερο. Αν εσύ δεν δεχτείς την εκβιαστική μείωση και απολυθείς, το πιθανότερο είναι να μείνεις άνεργος. Αντίθετα, ο παίκτης ξέρει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα βρει την άλλη πορτοκαλιά που κάνει πορτοκάλια.

      Διαγραφή
    6. Νομίζω το ξέρει αυτό, την αισθητική της κίνησης συγκρίνει και νομίζω απο αυτή την άποψη δεν είναι κακός ο παραλληλισμός. Ο Κοντός στο onsports έγραψε σε υστερόγραφο ενός άρθρου του "άλλο δεν σε θέλω και άλλο σε θέλω υπο άλλους όρους". Αν βάλεις αυτή τη φράση στα χείλη του διευθήνοντος συμβούλου της εταιρίας του παιδιού θα δεις οτι ταιριάζει κουτί.

      Διαγραφή
    7. Όντως, από αυτήν την άποψη έχει ένα δίκιο. Εκτός από την αισθητική, το μόνο κοινό στοιχείο είναι η πρόθεση αυτού που πληρώνει να αθετήσει κάποιες από τις υποχρεώσεις του ποντάροντας στην αδυναμία του έτερου μέρους να πάει αλλού. Στην περίπτωση του φίλου, που είναι και ο κανόνας πια, ο εργοδότης συνήθως δικαιώνεται. Ο φόβος και η ανασφάλεια του υπαλλήλου επικρατούν. Στην περίπτωση του Λάσμε, όμως, αποδεικνύεται ότι ο ισχυρός της υπόθεσης δεν είναι αυτός που πληρώνει αλλά ο παίκτης. Ανεξάρτητα από το πόσα λεφτά αξίζει πραγματικά ο παίκτης. Αλλά όταν είσαι υπέρμαχος του νόμου της προσφοράς και της ζήτησης, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχθείς και τις δύο όψεις του νομίσματος.

      Διαγραφή
    8. Εγω βλεπω οτι συμβασεις και συμβολαια εχουν ξεφτυλιστει

      Διαγραφή
  47. Εχετε βαλθεί να με κάνετε να συμπαθήσω τον ΔΓ με τις υπερβολές που γράφετε. Με νέο προπονητή που φαντάζομαι θα έχει κάνει κι αυτός τις εισηγήσεις του ( εκτός κι αν δεχτούμε ότι ο Ιβάνοβιτς είναι διακοσμητικός και δεν συμμετέχει στο σχεδιασμό), με όχι απεριόριστο μπάτζετ, σε διαδικασία αναδόμησης, σε φάση που δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε μισός παίκτης σε όλη την Ευρώπη και κάνουμε λες και αύριο ξεκινάνε οι υποχρεώσεις της ομάδας. Στα μέσα Ιουνίου είμαστε, δεν έχουν τελειώσει ακόμα τα εθνικά πρωταθλήματα. Ημαρτον, που λέει και μια ψυχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, πρεπει 20 Ιουνιου να κλεισει ολο το ροστερ και μαλιστα με βιασυνη μη χασει πχ κελεπουρια σαν τον Μπραμο που θελει 500 χιλιαδες ευρω και ολη η Ευρωπη ριχνει στα ποδια του εκατομμυρια για να τον αποκτησει.

      Διαγραφή
    2. Χρονο εχεις αλλα ο σχεδιασμος ειναι για τα πανηγυρια.
      Ας ελπισουμε οτι αυριο ο βεζενκοφ θα απαντησει θετικα γιατι θα αρχισουν και τα οργανα.

      Διαγραφή
    3. Καποιος μπορει να πει οτι ειχες χρονο να τους προλαβεις ολους και να κλεισεις παιχτες απο τις 20.
      Οταν τουρκια ,ισπανια,ιταλια δεν εχουν τελειωσει τα πρωταθληματα τους.
      Εσυ ομως διαφημιζεις ελληνοποιηση χωρις να ακουγεται κιχ για την ωρα.
      Και οι κυριοι στοχοι (ξαναμανα λασμε,καλαθης, μαμτζαρης κατα καε,χικμαν) κλεινουν αλλου.
      Αλλα ειπαμε 20 του μηνος ειναι.
      Στις 20 ιουλιου θα χουμε παλι χρονο να ψωνισουμε.Κατι ψιχουλα που θα χουν μεινει απο τις τουρκικες ισπανικες και ρωσσικες ομαδες.

      Διαγραφή
    4. Ο καλός ή ο κακός σχεδιασμός κρίνεται όταν διαμορφωθεί το ρόστερ. Μιλάμε για διαδικασία, όχι για ένα στατικό πράγμα ( αφήνω δε στην άκρη το ότι κανείς μας δεν ξέρει τις λεπτομέρειες, τι έχει ζητήσει ο Ιβάνοβιτς, τις εναλλακτικές κοκ) . Αν αύριο πχ φάμε άκυρο από τον Καλάθη ή τον Βεζένκοφ δε σημαίνει ότι πήγε στράφι ο σχεδιασμός. Μπορεί στο τέλος να έχουμε ένα εκτρωματικό ή ένα ισορροπημένο ρόστερ, αλλά Ιούνη μήνα σόρρυ, είναι εντελώς παράλογο να κάνουμε κρίσεις.

      ΥΓ
      Στον Ολυμπιακό έφυγε ο Περπέρογλου, θα πανηγυρίσουν έτσι και ανανεώσει ο...Μάντζαρης κι ακόμα δεν έχει κουνηθεί φύλλο μεταγραφικά. Στα πρόθυρα της...διάλυσης δηλαδή, με τη δική σας λογική.

      Διαγραφή
    5. Λαθος φιλε
      Κρινεσαι οντως στο τελος αλλα ενδειξεις του σχεδιασμου φαινονται.
      Ακου να δεις λοιπον σχεδιασμος παο.
      1.διωχνεις λασμε τον καλυτερο σεντερ στην ελλαδα που βγηκε προσφατα και δευτερος καλυτερος ευρωλιγκα.Μετα τον ζητας ξανα πισω με 700χιλ.Βλεπεις τσιναει πας στα 900χιλ.Τον χανεις λοιπον αυτον τον παιχτη για 200-300 χιλ.Αναγκαστηκες να ανεβεις και να εγκαταλειψεις το αρχικο σου ποσο και τον εχασες νομιζοντας οτι δεν θα τον χτυπησει αλλη ομαδα.
      2.ο κλεισμενος βεζενκοφ πηρε διορια...
      3.ο κλεισμενος καλαθης τα πρωινα,τα μεσημερια εχει δελεαστικες προτασεις απο ρωσια και τουρκια και τα βραδια το μεμφις λεει οτι δεν πωλειται...
      Χαχα γελεια πραματα

      Διαγραφή
    6. Και μονο που διελυσες ομαδα νταμπλουχα δυο φορες εχοντας χασει δυο φορες το φαιναλ φορ για ενα παιχνιδι με την υποσχεση για ελληνοποιηση ακουσον ακουσον που τα φερεφωνα σου στην αρχη μιλανε για χαραλαμποπουλο και διαμαντακο δευτερες λυσεις κ παπαγιαννη κτλ καταλαβαινεις...να μην σχολισω οτι απο το κραξιμο που εφαγαν ο ισως δευτερος ξενος σεντερ εγινε 4 και 5 για το φετινο ροστερ.
      Και η πλακα ειναι οτι ο κοντος ελεγε αυτο μου ειπαν αυτο εγραψα.
      Τρελος σχεδιασμος πραγματικα

      Διαγραφή
    7. ποια γέλεια, γελοία μαλλον θελεις να πεις

      Διαγραφή
    8. πενσιεριξ σωστα αλλα ο ζοτς τα κελεπουρια τα ειχε ηδη κλεισει απο δεκεμβρη . τετοια εποχη εκκρεμουσαν τα μερεμετια .

      Διαγραφή
    9. Βάλε στο λογαριασμό όμως ότι α) άλλα τα οικονομικά δεδομένα εκείνης της περιόδου β) ο Παναθηναϊκός δεν ήταν σε φάση αναδόμησης άλλα έκανε 2-3 ποιοτικές προσθήκες και τέρμα και γ) στην ελληνική αγορά έπαιζε σχεδόν μόνος του για αρκετά χρόνια, παίρνοντας για πλάκα ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε.

      Επαναλαμβάνω: μπορεί τον Οκτώβρη η ομάδα να έχει ένα εκτρωματικό ρόστερ, αλλά να κρίνουμε τον σχεδιασμό όταν δεν ξέρουμε τις εισηγήσεις Ιβάνοβιτς, τις εναλλακτικές, τα παζάρια που γίνονται και κυρίως να βγάζουμε πορίσματα Ιούνη μήνα(!!!!!!) για κάτι τόσο ρευστό ( αρκούν 2-3 κινήσεις και θα μας φαίνονται ολα...υπέροχα), είναι εντελώς παράλογο. Τη ζημιά την κάνουν τα σάιτς, οι Πράσινες και οι αρθρογράφοι/ υπάλληλοι του ΔΓ. Αν δεν ξέραμε σχεδόν τίποτα, και μια ωραία πρωία έσκαγε η πρώτη μεταγραφή, μετά έσκαγε η άλλη κοκ, όλα θα ήταν πολύ πιο φυσιολογικά. Τώρα κρίνουμε ( σε βαθμό υστερίας) με βάση τις φήμες, ένα άρθρο σε ένα απίθανο σάιτ, μια έκθεση ιδεών ενός υπαλλήλου του ΔΓ και πλάθουμε υποθετικά σενάρια τύπου " αν υπογράψει ο Ματσιούλις στη Φενέρ και αν αποδεσμευτεί ο Μακάλεμπ που θα πάει Ρωσία, σε συνδυασμό με το ότι ο Ιτούδης προπονεί την ΤΣΣΚΑ, τότε μάλλον θα χάσουμε και τον Μπράμος και θα παίζουμε με τον Χαραλαμπόπουλο στο 3". Με άλλα λόγια, η μπάλα έχει χαθεί εντελώς. Να δούμε πρώτα 2-3 κινήσεις και κατά που πάει το πράγμα, να καταλάβουμε τι θέλει να φτιάξει ο Ιβάνοβιτς κοκ και μετά έχουμε όλο το χρόνο να κράξουμε.

      Διαγραφή
  48. Τι ματσαρα γινεται ρε παιδια στην Ισπανια;;;Ποιο Μουντιαλ και μεταγραφες και κλαιν μαιν;;;Ακομη παιζεται ΜΠΑΣΚΕΤΑΡΑ!!!
    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ειδα βιντεο του varnado που ειπε το παιδι απο πανωγια την θεση του λασμε.Παρτε τον τωρααααα ρεεεεε.Καποιος να το σφυριξει στους ανθρωπους της ομαδας,δεν υπαρχει περιπτωση να βρεθει καλυτερος για την δουλεια που εκανε ο λασμε.Τωρα οχι σε λιγο......τωρα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν τον παρετε αποψε θα κρατησω την αναπνοη μου!!!

      Διαγραφή
  50. ο απολογισμός της μέρας

    Παρτιζάν-Ερυθρός 77-67 με 20 π. του περί ου ο λόγος
    Σιένα-Μιλάνο 85-68 (θα πέσουμε αλλά θα μας θυμάστε)
    Ρεάλ-Μπάρτσα 93-98 (ο ορισμός της ματσάρας, με ανατροπές στις ανατροπές, αλλά σαν το 3ο ματς Μπάγερν-Όλντενμπουργκ 103-105 μετά από 2 παρατάσεις δεν έχει). Κάποτε βλέπαμε και στην Ελλάδα τέτοια ματς.
    Και Φενέρ-Γαλατά 20-0. Είναι εκείνη η στιγμή που ο Ζέλικο μετά από 8 ευρωπαϊκά και καμιά 30αριά ακόμα τίτλους φτάνει στο σημείο που βρισκόταν ο Ιωαννίδης το 1993. Να παίρνει πρωτάθλημα στα χαρτιά.

    Περιμένω και το σύντροφο (σύν-πλαβο) Άτσα Νίκολιτς να μου απαντήσει στο παραπάνω μου σχόλιο περί Λιουμπλιάνας, και αν έχει γνωρίσει από κοντά μερικούς από τους παίκτες εκείνης της ομάδας (τον Ζντοβτς τον έχει γνωρίσει σίγουρα), μιας και δε βλέπω άλλον να νοιάζεται για αυτό το σχόλιο, αφού δε μιλάει για μεταγραφές, εφημερίδες, σάιτ, μανατζαραίους και μπάτζετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μ'αρέσεις!...ο παραλληλισμός με Ιωαννίδη...ρε τον Ζέλικο...θα δούμε πολλα στην Τουρκία. ¨εχουμε και εμπειρία πλέον και θα τα βλέπουμε με άλλο μάτι.

      Διαγραφή
    2. φταιει ο Ζοτς επειδη οι οπαδοι και των δυο ομαδων σκοτωνονται και ο προεδρος της Φενερ ειχε εμπλακει σε σκανδαλο πριν τρια χρονια με διαιτητη, ε ρε κομπλεξ οι γαυροι,εφυγε και ακομη του χρεωνουν οργια εκτος συνορων.Καταντια.

      Διαγραφή
    3. δεν κατάλαβα, εμένα είπες γαύρο επειδή ο Ζοτς ανάμεσα στα τόσα πρωταθλήματά του, θα έχει κα ένα στα χαρτιά; Δες όλη τη σειρά των τελικών, και αν δε δεις ότι όλες οι κινήσεις και οι φωνές του Ζοτς θυμίζουν Ιωαννίδη, να μου τρυπήσεις τη μύτη. Στο 4ο ματς μετέδιδε άγχος στους παίκτες με τις φωνές και τα νεύρα του.

      Διαγραφή
  51. Το άρθρο του Τζιμ για τους Σπερς είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια για το άθλημα. 1000like

    http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=139294:total-basketball&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Παρτε τον ντιλεινι γαμω τα μυαλα σας.Ποιος καλαθης που θελει και 2 μυρρια το νουμερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Πλάκα πλάκα ρεσύ ΔΓ αν δεν ξες τι να τα κάνεις...δίνεις αυτά που θέλουν Λάσμε, Γκιστ, παίρνεις και Μποχωρίδη, Βεζένκοφ και σου μένουν και λεφτά!..Έχεις όλο τον κοσμο χαρούμενο και ξαναλέω αν δεν ξές τι να τα κάνεις τα υπόλοιπα βγές όμορφα και ωραία και δώστα σε οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα!...να σε δωξάσει κι ο λαός!
    Ποιός Καλάθης ρε παιδια ΤΟΣΑ λεφτά?...με τα μυαλά στο Αμέρικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. α ολα και ολα, ο Ματσιουλης που ειναι ρε 4.41,αντε ο Λασμε ειναι 32-33 και ακριβος ο Μασιουλης 29 και οικονομικος οση αυξηση και να του κανεις το συμβολαιο του Λασμε δεν το φτανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω εχω καταλαβει οτι δεν ταιριαζει λογω στυλ ο Γιονας στο πλανο του Παο-Ιβανοβιτς για τη νεα χρονια.Αγαπημενος μας και πολυ καλος σε αυτο που προσφερει,αλλα προφανως ο Ιβανοβιτς θελει να τρεξει,θελει παιχτες με χειρισμο.Και δε μπορει να τρεχει η ομαδα μονο με τα 2 γκαρντ και μετα ναναι ο Γιονας και οι ψηλοι.Μετρ του μισου γηπεδου ο Λιθουανος,αλλα αν θες να παιξεις γρηγορα δεν βγαινει (οπως και με Μπραμος).Απο αυτους μονο ο Γιανκοβιτς μπορει.
      Και προσωπικα με το τεραστιο ελλειμα δημιουργιας που ειχαμε,προτιμω να εχουμε 6 γκαρντ στη 12αδα (αφου στα 6 θα εχουμε και ερωτηματικα,οπως Παππα και καποιο μικρο (Μποχω); μαζι με Γιανκοβιτς κανουν 7 και μετα 5 ψηλους.

      Να στο πω απλα χρειαζομστε πιο πολυ π.χ.ο Γιονας να γινει Κουπερ ...κριμα για την ψυχαρα το Γιονας,αλλα ετσι το βλεπω εγω

      Διαγραφή
    2. τεραστιο το ρισκο . η θα του βγει και θα κανει σοου ταιμ η θα μας τρελανουν στην καρπαζια μεσα εξω

      Διαγραφή
  55. Mε τον Καλαθη μετα και τα χθεσινα να απομακρύνεται ποιος θα ηταν ιδανικος για plan b ή μαλον πιοι γιατι δυο θα χρειαστει ο ΠΑΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ειπαν τα παιδια πιο πανω
      Καποιοι η και πακετο απο τους λαφαγιετ,κουπερ,ερτελ

      Διαγραφή
    2. ουουου απο εναλλακτικες να φαν και οι κοτες . ασε που κρατας και λασμε γκιστ μασιουλις

      Διαγραφή
  56. Άλλο ένα πέτσινο για τον Ζοτς. Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα αυτός ο τύπος .Να πω εδώ πως στον 2ο τελικό έγιναν όργια υπέρ της Φενέρ. Η Γαλατά ήταν ανώτερη ομάδα, αλλά δεν είχαν ελπίδες ακόμα και αν κατέβαιναν στο 7ο ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι! Αντί να χάνεις το χρόνο σου εδώ, δεν πας να βοηθήσεις στον έρανο που κάνει ο Σκινδήλιας;; Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να βγει η σεζόν και να μην μείνουν παλι απλήρωτοι οι παίχτες σας...Οι δικές μου πληροφορίες λένε πως έως τώρα έχει μαζέψει 50.000 ευρώ, τρεις τυρόπιτες και 6 σάντουιτς.

      Διαγραφή
    2. δηλαδη τα αλλα πετσινα ποια ηταν ? πολυ μαρινακη βλεπεις ...

      Διαγραφή
    3. χαχαχα ναι ειδες ο κλεφτρακος 8 ευρωπαικα, ασημενιο σε ολυμπιαδα. χρυσο ευρωπαικο με την εθν.Σερβιας μεγαλος κλεφτης.Καμαρωστε τους φιλαθλους σας,που σαι Αλεξιε.

      Διαγραφή
    4. Ειπαμε,απο 1997-98 οπου κυριαρχουμε,ο Ολυμπιακος εχει εκτελεσει 147 βολες παραπανω σε ΟΛΑ τα μεταξυ μας παιχνιδια στη Ελλαδα.
      Γι αυτο ασε την παραμυθα.
      Και πρακτικα φαινεται απο το οτι ειχες μεγαλες ευκαιριες σχεδον σε ολα,εκτος απο το 0-3 περυσι.Αρκουσε πχ να βαλει 1 βολη ο Παπαλουκας στο ΟΑΚΑ (0/2),να παει ο Ακερ στο καρφωμα αντι στο λευ απ,να μην ειναι μονος ο Διαμαντιδης κατω απο το καλαθι για επιθετικο ριμπ στο τελος,να εμφανιστεις απλα στο ΣΕΦ φετος στο 4ο ματς που επαιξες 2 λεπτα μπασκετ και παραλιγο να το παρεις,φαντασου ναπαιζες 10 καλα λεπτα ...και ενα σωρο αλλα.
      Αν νομιζεις οτι ειχες τετοια υπερομαδα ωστε να φτανεις ολο στον ποντο να κρινονται τα ματς ενω σε παιζουν 10-90,μαλλον εχεις πολυ μεγαλη ιδεα για την ομαδα σου.
      Και υποψην,οι 2 απο τους καλυτερους παιχτες σου συνολικα (Μπιλ,Περπε) ηταν απο 4 χρονια εκαστος στον Παο,ΜΑΖΙ με τους δικους μας παιχταραδες ΔΔ,Σαρας,Μπατιστ,Πεκοβιτς,Φωτση,Νικολας,Σισκα.

      Αλλα βεβαια ολοι αυτοι οι clutch παιχταραδες με mvp τιτλους μπορουσαν να κερδισουν (δυσκολα στο οριο κιολας) τους Τεοντοσιτς,Σκουνι Πεν,Ακερ,Τσιλντρες,Κλειζα, μονο με 90-10 διαιτησια υπερ.
      ΟΚ,μας επεισες.Οσο δεν κανετε αυτοκριτικη σαν ομαδα,να δειτε τα λαθη σας αρα να ψαξετε και τις λυσεις αυτων,μαλλον θα ειστε μονιμα 2οι.

      Διαγραφή
  57. Θα φανει το βραδυ αν ειναι αξιοπιστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Περιμενε τον καλαθη εσυ.
    Ασε τους αλλους να κλεινουν εδω και εκει και εσυ περιμενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Μην ρωτησετε περαιτερω απλα δν πανε καλα τα πραματα για παο με τις μεταγραφες

    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε σε ρωταμε. Μην ανησυχεις. Παλι καλα μπηκες στον κοπο να μας ενημερωσεις παντως. Αφου το λες εσυ ετσι θα ειναι.

      Διαγραφή
  60. Στο Eurohoops γραφεται οτι ψηλα στην λίστα του Παο ειναι ο Fredette. Για Ευρωπη θα ηταν πολυ καλός και στο ΝΒΑ δεν θα βρει πολλα χρηματα αλλα το θεμα ειναι να θελει να φυγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. αυτο γραφει και το ebasket.gr απο εκει το πηραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή