Athlenda

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

2014-15 EL TOP 16: This is a man's world..


"Άγρια" εκκίνηση για το TOP-16 της Ευρωλίγκας.. Οι αμυντικές τανάλιες των Νέλσον-Γκιστ έπνιξαν τη Μακάμπι που πήγε για το μεγάλο κόλπο στο ΟΑΚΑ. Πολύ σπουδαίο βαθμολογικά διπλό του Ολυμπιακού στην Ανδαλουσία. Πάλι ..Ιτούδης έδειξε  η "κάλπη". Τρομοκρατικά χτυπήματα από Σάσα Ομπράντοβιτς και Νίζνι. Τα μπράτσα σφίγγουν.. Το TOP-16 είναι απλά ..a man's world. To Hoopfellas αναλύει..


Enter στο TOP-16 με "άμεσο εγκλιματισμό" όλων μας όσον αφορά αυτό που πρόκειται να συμβεί στο πεδίο μάχης. Οι ελληνικές ομάδες είναι από τις πιο κερδισμένες της πρώτης αγωνιστικής, παίρνοντας δύο σπουδαίες (και παράλληλα δύσκολες) νίκες απέναντι σε αντιπάλους που βρίσκονται πολύ κοντά μαζί τους σε επίπεδο στόχων. Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι οι επόμενοι αντίπαλοι των ομάδων μας, την δεύτερη αγωνιστική, έπεσαν θύματα ηχηρών εκπλήξεων. Η Αρμάνι κατέρρευσε στο Μιλάνο, στο τρίτο δεκάλεπτο απέναντι στην Νίζνι, βγάζοντας στον αφρό (κρυφά?) προβλήματα πολλών εβδομάδων, ενώ η Μπαρτσελόνα έχασε με κάτω τα χέρια στο Βερολίνο, μια έδρα που μπορεί να αποτελέσει ρυθμιστή στον όμιλο. Πάμε να δούμε τι έχουμε σημειώσει..

Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να δω έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό, πιο φρέσκο και πιο κοντά στο performance της "διαβολοβδομάδας" μεταξύ 30 Οκτωμβρίου-7 Νοεμβρίου όπου οι πράσινοι πέρασαν στην κυριολεξία από πάνω από Φενέρ και ΕΑ7. Διαψεύσθηκα  οικτρά.. Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την έτοιμη, ψυχολογικά & αγωνιστικά, να παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι Μακάμπι του Γκούντες, καταφέρνοντας να πάρει όμως τη νίκη-χρυσάφι καθαρά με την άμυνα του στο τέλος.. Τι κρατάμε:


-Το έγραψα κατακαλόκαιρο, το επαναλαμβάνω πλέον σχεδόν κάθε εβδομάδα για να μπεί στον σκληρό δίσκο μας και να αποθηκευτεί στη μνήμη. Ο Παναθηναϊκός φέτος θα πάει όσο μακριά τον πάει η άμυνα του. Εκεί πρέπει γίνει focus τώρα που ζορίζουν τα πράγματα. Οι πράσινοι είναι μια ομάδα που έχει την ευχέρεια να σκοράρει θεωρητικά με συνέπεια (77.4 μ.ο.) , όμως θα πρέπει να ανεβάσει τα αμυντικά της στάνταρντς σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο εάν θέλει να κοιτάξει πραγματικά ψηλά στο θεσμό. Είναι θέμα βιωσιμότητας να ακουμπήσει η ομάδα τα αμυντικά στάνταρντς της τελευταίας περιόδου..(12 πόντοι παθητικό)  Ήταν φανερό από το τζάμπολ ότι οι "ισραηλινοί" υπερείχαν σε "πόδια" στο παρκέ κάτι που γινόταν όλο και πιο αντιληπτό σε διάφορες εκδηλώσεις του παιχνιδιού  τους και στις δύο πλευρές του παρκέ.


Ο Παναθηναϊκός παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό σε δύο βασικά κομμάτια της άμυνας του (πολύ βασικά αν αναλογιστούμε το πως επιτίθεται φέτος η Μακάμπι μιας και παράγει το 70% των πόντων της από αυτά): Transition Defense και Pick & roll Defense.

Το βίντεο από τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά αλλά και συνολικά το μεγαλύτερο μέρος των τριών πρώτων δεκαλέπτων, πρέπει αυτή την εβδομάδα να το δούν οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείου των πρασίνων περισσότερο και από όσο θα δούν τις γυναίκες τους.. Η transition άμυνα (στην οποία είχε τόσο σταθεί ο Ιβάνοβιτς στις δηλώσεις του πριν το ματς) ήταν απογοητευτική. Είναι χαρακτηριστική η ευκολία με την οποία ο χειριστής της Μακάμπι στην εκάστοτε περίπτωση παίρνει τον κεντρικό διάδρομο και φτάνει μέχρι τέλους αλλά και η αδυναμία του Παναθηναϊκού να σπρώξει τη μπάλα στις γωνίες. Κανένας ball stopper (μόνο όταν υπήρχε ο Νέλσον στο παρκέ βελτιώθηκε η κατάσταση), αδυναμία της ομάδας να τρέξει μαζί με τον αντίπαλο και να φτάσει έγκαιρα στις σωστές αμυντικές θέσεις. Όταν βέβαια αφήνεις παίκτες όπως ο Πάργκο να πάρουν τον κεντρικό διάδρομο με τόση ευκολία σε καταστάσεις τρανζίσιον όλα πάνε περίπατο. Ενδεικτικό της έλλειψης παίκτη που θα βγεί δυνατά πάνω στη μπάλα και θα ελέγξει την τρανζίσιον επίθεση του αντιπάλου το ότι ακόμα και ο Ραντλ διέσχιζε με χαρακτηριστική ευκολία το γήπεδο κουβαλώντας τη μπάλα και τελειώνοντας.


Και αν για την τρανζίσιον άμυνα έχω πίστη ότι θα βελτιωθεί, το κακό αμυντικό performance σε pick & roll καταστάσεις νομίζω θα μας απασχολήσει και στη συνέχεια της σεζόν. Και εδώ το πρόβλημα να αναχαιτιστεί το κεντρικό pick & roll της Μακάμπι ήταν μεγάλο, με τους παίκτες της θέσης "5" να αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τον Τάιους. Και ο Λουκάς και ο Μπατίστα (κυρίως) υστερούν σε πλευρική ταχύτητα και έχουν αργά recovers τα οποία η Μακάμπι τιμώρησε με τον τριπλουνίστα Αμερικανό να περνά περισσότερη ώρα την Τρίτη το βράδυ κρεμασμένος στο καλάθι παρά στο.. παρκέ. Εξαιρετικός ο Πάργκο εδώ ως executor, μέχρι τη στιγμή που πήγε πάνω του ο Νέλσον πολύ ενεργητικά (τον "μέτρησε" και -αν εξαιρέσεις ένα πολύ δύσκολο καλάθι πάνω σε άμυνα- τον έβγαλε από ένα σημείο και μετά τελείως "εκτός" καθώς σε κάθε φάση φαινόταν ότι ο quarterback των πρασίνων ήξερε που θα πάει ο αντίπαλος του) και αναμείχθηκε και ο Γκιστ στην αμυντική συνεργασία. Εκεί η Μακάμπι έχασε την ελευθερία κινήσεως του ballhandler να κινηθεί στο χώρο και να στήσει όπως αυτός θέλει την κατάσταση, με τον Γκούντες να αλλάζει χρόνους επίθεσης βάζοντας screen the screener καταστάσεις για λόμπα στον Τάιους που -ευτυχώς- δε του έδωσαν πόντους..


-Πάμε και στα καλά νέα.. Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε υπογραμμίσει πόσο ανεβαίνει το επίπεδο στο αμυντικό κομμάτι όταν στο παρκέ πατάει το δίδυμο Νέλσον-Γκιστ. Είναι άλλη ομάδα οι πράσινοι στα μετόπισθεν.. Οι δύο τους πιστώνονται πολλά αμυντικά clutch plays με τον Νέλσον να κάνει shut down στον Πάργκο και τον Γκιστ να ελέγχει με εντυπωσιακό τρόπο τη δεύτερη γραμμή άμυνας. Πολύ ενέργεια και ..μούσκουλα από τους δύο Αμερικανούς τα οποία έχει ανάγκη το ρόστερ του πρωταθλητή Ελλάδας με τη παρούσα στελέχωση. Όσον αφορά τον Αμερικανό PG, νομίζω ότι έγινε κατανοητό τι εννοούσα το καλοκαίρι προτείνοντας τον για τους πράσινους..Το καλό είναι ότι αρχίζει να "παράγει" γρήγορα και να εγκλιματίζεται άμεσα μετά τον τραυματισμό του. Και αυτός (σε επίπεδο αποφάσεων κυρίως) και ο Γκιστ είχαν σημαντική συνεισφορά και στην επίθεση "κλειδώνοντας" το ματς για την ομάδα του Ιβάνοβιτς.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΚΟΥΝΤΕΣ


Ο Γκούντες το πήγε πολύ καλά καλά το ματς και θα μπορούσε (ουσιαστικά 1-2 μεγάλα σουτς του έλειψαν στο τέλος) να είχε φύγει με μεγάλο διπλό από το ΟΑΚΑ το οποίο θα έβαζε από νωρίς τη Μακάμπι καβάλα στο άλογο.

O Iσραηλινός κόουτς χτύπησε κατά κόρον από τον άξονα τους πράσινους, σημάδεψε τον Φώτση στα close outs, επέλεξε παγίδα στον Μπατίστα πηγαίνοντας σε αμυντικά rotations ποντάροντας στην ταχύτητα τον Πάργκο-Οχαγιόν ενώ με μια ζώνη προσαρμογής απενεργοποίησε την παραγωγή από  pick & roll καταστάσεις για την ελληνική ομάδα. Στη προσωπική άμυνα (έβγαλε μπροστά από την αρχή τον Λίνχαρτ στον Διαμαντίδη κρατώντας τον Πάργκο στον Γιάνκοβιτς) τζόγαρε και κέρδισε με τα στοχευμένα miss match στο ποστ μιας και τα δυνατά κορμιά των Πάργκο (ο 15 πόντους ψηλότερος Γιάνκοβιτς δε μπόρεσε σε καμία περίπτωση να νικήσει τον Αμερικανό χαμηλά) και Οχαγιόν μάτσαραν την έλλειψη ύψους. Χωρίς παραγωγή από pick & roll και χωρίς ball screen offense με τον νωθρό Σλότερ (ξύπνησε στο τέλος και ήταν από τα πρωτοπαλίκαρα της επιστροφής με μεγάλα καλάθια) οι πράσινοι επιτέθηκαν σε υπερβολικό βαθμό από το ποστ (επιδιώκοντας πολλές καταστάσεις απομόνωσης βαθιά στη ρακέτα), χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία εάν εξαιρέσουμε τον αρκετά καλό μετά από καιρό σε αυτό το κομμάτι, Μπατίστα.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΡΑΗΤ


Θα μιλήσουμε σύντομα πιο αναλυτικά.. Απλά -επειδή δε θέλω να νομίζετε ότι το προσπερνώ- θα πω ότι γνώμη μου είναι πως ο Αμερικανός έπρεπε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια να είχε παραπάνω χρόνο. Ξεκάθαρα. Αναφέρομαι καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι όπου οι πράσινοι δεν έχουν above the rim άμυνα και ταχύτητα στο "5". Με το πρόβλημα στην pick & roll άμυνα μάλιστα, ο Ράητ είχε κάλλιστα ένα οχτάλεπτο σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, τώρα που τα πράγματα ζορίζουν και η ομάδα ίσως ζητήσει οποιονδήποτε έτοιμο ρολίστα διαθέτει. Μπορούσε να δώσει κάτι.. Ο Ιβάνοβιτς βέβαια όπως σας έχω πεί, δεν αρέσκεται σε τέτοιους ψηλούς. Για αυτό και μόλις εντάχθηκε πλήρως ο Μαυροκεφαλίδης στην ομάδα, έβαλε τον Αμερικανό στον πάγο. Από την άποψη του πρότζεκτ είμαι όπως γνωρίζεται υπέρ του να παίξουν τα νεότερα παιδιά, όμως τώρα και εφόσον δε τα έχεις ετοιμάσει στη regular season το ρίσκο είναι σαφώς μεγαλύτερο, πάντα όσον αφορά το επίπεδο στόχων. Επιλογές είναι όλα.. Το σίγουρο είναι ότι οι πράσινοι στη συνέχεια θα πονοκεφαλιάσουν στην pick& roll άμυνα. Ο όμιλος βέβαια στερείται πληθώρα mobile ψηλών καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν μεγάλα κορμιά ενώ παράλληλα υπάρχει και ο Γκιστ.. Θα επανέρθουμε στο θέμα (ελπίζω). Πάντως, σε αντίθεση με τα όσα γράφονται, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι οι πράσινοι ψάχνουν για παίκτη στην αγορά..

ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ


Στη Μάλαγα είχαμε τη μονομαχία μεταξύ των δύο ομάδων που παίζουν στον χαμηλότερο αριθμό κατοχών στη διοργάνωση. Δικαιολογημένα το συγκεκριμένο ματς παίχτηκε στο χαμηλότερο pace (66) από όλα τα υπόλοιπα της αγωνιστικής. Οι ερυθρόλευκοι πήραν πάντως ένα σπουδαίο βαθμολογικά διπλό (πολύ πιο σημαντικό από ότι φαίνεται αρχικά ίσως σε κάποιους) το οποίο θεωρώ ότι θα κεφαλαιοποιήσουν στη συνέχεια. Πάμε να δούμε τι κρατάμε από το παιχνίδι αυτό..

Spanoulis' playmaking abilities..


Ο Πλάθα θέλοντας να προστατέψει τον ουσιαστικά μοναδικό του PG, Τζέησον Γκρέηντζερ (απών ο τραυματίας Μάρκοβιτς) έστειλε από την αρχή τα off-guards του να αμυνθούν πάνω στον Βασίλη Σπανούλη, σε συνδυασμό πάντα με μια πολύ κλειστή ομαδική άμυνα για τον απλούστατο λόγο ότι κανένας εκ των Τούλσον-Βασιλειάδη δεν έχει (δεν πλησιάζει καν..) την αμυντική ικανότητα να μείνει μαζί με τον αρχηγό των ερυθρολεύκων.

Ο Σπανούλης διάβασε από την αρχή τις καταστάσεις που του δίνονταν και μπήκε (σωστά) σε passive mood, δημιουργώντας συνεχώς καταστάσεις για την ομάδα και τον εαυτό του. Είτε με early picks στο transition, είτε πηγαίνοντας αντίθετα στο σκριν και παίζοντας παράλληλα με το κόψιμο της base line που ακολουθεί την (αγαπημένη) κίνηση του αυτή αλλά κυρίως με δημιουργία καταστάσεων επίθεσης στην αδύναμη πλευρά. Η Ουνικάχα επέλεξε να προστατέψει το ζωγραφιστό της και να αποτρέψει την διείσδυση του Σπανούλη, "μαζεύοντας" την άμυνα της προς τα μέσα κάθε φορά που ο Έλληνας γκαρντ έπαιρνε τη μπάλα στη κορυφή (συντριπτική πλειοψηφία των καταστάσεων που επιτέθηκε τα κεντρικά picks). Ο Σπανούλης το διάβασε άμεσα και προσέθεσε στη φαρέτρα του μια πάσα σε πρώτο χρόνο μετά από προωθητική ντρίμπλα, στην αδύνατη πλευρά ανοιχτά με την οποία δημιουργούσε κατάσταση για close out επίθεση απέναντι σε μια άμυνα που είχε "μαζέψει".


Η αλήθεια είναι ότι ο αρχηγός των ερυθρολεύκων δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα των Ισπανών, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δεν είχε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού αμυντικό που μπορεί να μείνει μπροστά του με συνέπεια οι ερυθρόλευκοι να κερδίζουν συνεχώς το πλεονέκτημα (με τον αμυνόμενο να μένει πίσω). Οι τελικές του (10 στο σύνολο) θα μπορούσαν να είναι τουλάχιστον 15 εάν οι ερυθρόλευκοι ήταν στοιχειωδώς πιο εύστοχοι..

No uncontested shots


Στο report του παιχνιδιού για τους ερυθρόλευκους, ήταν κυκλωμένοι οι δύο στόχοι της ομάδας οι οποίοι αφορούσαν το αμυντικό κομμάτι.

1.) Αμυντικό ριμπάουντ    

2.) Kυνηγάμε μέχρι τέλους οποιαδήποτε προσπάθεια. Κανένα τελείωμα χωρίς άμυνα.

Στο πρώτο κομμάτι οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν πρόβλημα, απέναντι σε μια ομάδα που παραδοσιακά πλέον είναι από τις καλύτερες στη διοργάνωση όσον αφορά την επίδοση της στο επιθετικό ριμπάουντ. Αυτό κράτησε την Ουνικάχα ζωντανή στο μπλάκ-άουτ του μετά το ξεκίνημα του ματς. Όταν οι ερυθρόλευκοι (που πρέπει να δουλέψουν σε αυτόν τον τομέα) βελτίωσαν την επίδοση τους στο αμυντικό ριμπάουντ πήραν το τιμόνι του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες τις regular season αμυνόμενος στα σουτ του αντιπάλου. Στη Μάλαγα έπιασε το άριστα. 13/40 δίποντα, 3/17 τρίποντα για γηπεδούχο ομάδα σε αυτό το επίπεδο είναι επίδοση άξια αναφοράς (και βάλε..).  Οι ερυθρόλευκοι κυνήγησαν στην άμυνα και κυρίως έβγαλαν τους γηπεδούχους από τις "καλές θέσεις εκτέλεσης". Ο Σφαιρόπουλος δοκίμασε over play άμυνα με τον Μάντζαρη πάνω στον Γκρέηντζερ, (επιτέλους) σχήμα με τους Λοτζέσκι-Ντάρντεν στα φόργουορντς ενώ παράλληλα πήρε σημαντική αμυντική βοήθεια από τον Πέτγουεη στο τέλος. Ο Αμερικανός προστάτεψε λυσσαλέα το καλάθι της ομάδας είτε αμυνόταν στο ποστ, είτε πάνω από το καλάθι ενώ διακρίθηκε για τα γρήγορα recovers του (τα οποία για τον συγκεκριμένο παίκτη είναι περισσότερο θέμα αντίληψης και όχι ταχύτητας). Μου άρεσε..

X-Factor


Όπως σας έγραψα και πιο πάνω, σε αυτή τη φάση όλες οι ομάδες χρειάζονται κάθε διαθέσιμο παίκτη, οπότε η ετοιμότητα των role players μπορεί να "σηκώσει" ένα σύνολο και να κάνει τη διαφορά. Ο Χάντερ ήταν ένας τέτοιος στη Μάλαγα.. 18 πόντοι με 9/10 σουτ (εντάξει, οι περισσότεροι πιστώνονται στα γκαρντς του Ολυμπιακού τα οποία ανέδειξαν την ικανότητα του Αμερικανού ως finisher) και 7 ριμπάουντς, αριθμοί που "έσβησαν" το κακό βράδυ του Ντάνστον. Με τον Πρίντεζη να εγκλιματίζεται σταδιακά, οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν σε μεγάλο βαθμό τη βοήθεια του Χάντερ που μπορεί να αλλάξει πράγματα σε ένα παιχνίδι με την ενέργεια του ερχόμενος από τον πάγκο. Του λείπει το αμυντικό impact βέβαια (είναι πιο χρήσιμο συνήθως για παίκτες αυτού του είδους που έρχονται από πίσω) όμως ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να δώσει ότι μπορεί σε μια θέση στην οποία πονάνε φέτος οι ερυθρόλευκοι.


Και πάλι Ιτούδης..


-Ιτούδης και πάλι λοιπόν.. Έχω πεί ότι αυτή η ΤΣΣΚΑ με εκφράζει με το μπάσκετ (και τη στελέχωση) της φέτος. Τιτανομαχία στη Πόλη, απολαυστικό ματς το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει και τον τελικό της διοργάνωσης. Η ΤΣΣΚΑ είναι πιο ομάδα όμως -όσον αφορά την πορεία της και τους στόχους που έχει θέσει- θα παίξει ρόλο το πως θα διαχειριστεί τις κρίσεις που κάποια στιγμή θέλοντας και μη, θα έρθουν. Δύο σχόλια..

1.) Άγιε Βασίλη μπορώ να δω σε ένα παιχνίδι, τις 74 κατοχές (στις οποίες παίζει κατά μ.ο. η ΤΣΣΚΑ φέτος) να καταλήγουν σε 74 pick & roll του Τεόντοσιτς..? Ο τρόπος που στέλνει τη μπάλα όπου θέλει, όπως θέλει, με χειρουργική ακρίβεια αλλά κυρίως η φαντασία και ο τρόπος που "σκανάρει" το γήπεδο δεν υπάρχουν πουθενά..


2.) 23 σουτ ο Ουίμς (5/23 συνολικά) σε ομάδα του Ιτούδη.. Όπα ρε Κόμπι.. Ο Αμερικανός είναι εξαιρετικός παίκτης, από τους καλύτερους ασυζητητί της διοργάνωσης καθώς το πακέτο των φυσικών/αγωνιστικών προσόντων είναι σούπερ, ενώ η ικανότητα του στη δημιουργία τον μετατρέπει σε πολλές των περιπτώσεων σε εφιάλτη για τον αντίπαλο. Καμία ένσταση, μέχρι εδώ λέω εγώ.. Αυτό για το οποίο ίσως πρέπει να αναθεωρήσει ο κόουτς σχετικά με τον Ουίμς είναι οι μπάλες που παίρνει στο τέλος των κλειστών ματς. Γνώμη μου είναι ότι όσο προχωράει η σεζόν ο Αμερικανός G/F θα πρέπει να είναι ο τρίτος "go to guy" σε καταστάσεις που η ομάδα χρειάζεται clutch plays. πίσω από τον Τεόντοσιτς και τον Ντε Κολό που ,ναι, παρέχουν πιο σίγουρα χέρια και αποφάσεις. Ο Ουίμς έχει πάρει ματς με δικούς του πόντους και στη Βαλτική λίγκα, όμως έχω καταλήξει ότι ακόμα δουλεύει το mentality του στο συγκεκριμένο κομμάτι και για την ώρα υπολείπεται σε κρύο αίμα των δύο γκαρντς της ΤΣΣΚΑ..


Tα 29' του Νίκου Ζήση (κατευθείαν από το ..αεροπλάνο) λένε πολλά για την ανάγκη της Φενέρ στον "άσσο". Ο Νικόλας ήταν αρκετά καλός, τα έδωσε ό λ α  στην άμυνα απέναντι στον Τεόντοσιτς, είχε αρκετό πάθος και το ΣΩΣΤΟ μπάσκετ που παίζει είναι ότι χρειάζεται η Φενέρ αυτή τη στιγμή. Πώς όμως γίνεται να μη βλέπει την έλλειψη ενός τέτοιου παίκτη στη θέση "1" από το ρόστερ ο Ομπράντοβιτς, είναι τουλάχιστον συζητήσιμο..



Υ.Γ: Ο Ομπράντοβιτς είναι σοβαρός προπονητής και δουλεύει πολύ στη λεπτομέρεια. Χτίζει χωρίς φανφάρες κάτι καλό στο Βερολίνο. Μια τέτοια νίκη είναι ανταμοιβή για αυτόν και την δουλειά που γίνεται εκεί. Μπράβο..

Υ.Γ1: Μπράβο στον ΠΑΟΚ του "Σουλίνιο" για τη σημερινή μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Έπαιξε ολοκληρωμένο μπάσκετ στην επανάληψη και με διάρκεια. Ειλικρινά, αναπολώ την εποχή που η Θεσσαλονίκη ήταν "άβατο" για τους δύο μεγάλους..

132 σχόλια:

  1. 6 μηνες μετα τον Ιβανοβιτς σιγουρα βλεπουμε καλυτερο επιθετικα μπασκετ απο τον ΠΑΟ.Παραλληλα ομως βλεπουμε μια ομαδα απιστευτα SOFT σε χαρακτηρα, που σε καθε εκτος εδρα αγωνα δεινοπαθει. Και φυσικα βλεπουμε νεαρους παικτες οπως Γιανκοβιτς, Σλοτερ, Παππας κοκ να μην εχουν aggresiveness στην αμυνα.Και αυτο βγαινει ιδιαιτερα εντονα στην transitional defense.Ο Ραιτ μπορει επιθετικα να ηταν τρυπα ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ στην pick n roll defense ειναι ενα επιπεδο ΠΑΝΩ απο Μαυροκεφαλιδη Μπατιστα.Να δω τωρα ποιος θα παιξει pick n roll defense στο 5.Ο ΠΑΟ σημερα παιζει να εχαασε το πρωταθλημα και κυριως αυτο που πληγωνει την ομαδα ειναι το SOFT MENTALITY των νεαρων παικτων εκτος εδρας.

    Συγχαρητηρια στον ΟΣΦΠ, μεγαλη νικη μεσα στην Μαλαγα, θα τον βοηθησει πολυ στη συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωπα ρε συ κατσε που εχασε και το πρωταθλημα, λιγες φορες εχει κανει διπλο στο ΣΕΦ σε τελικους; η μηπως αν κερδισουμε ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ με 7 ποντους τερματιζουμε και παλι 2οι; Ημαρτον με τον καθε καταστροφολογο....
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. Σταθη, αυτος ο ΠΑΟ ουτε τον ΟΣΦΠ κερδιζει με 7 ποντους στο ΟΑΚΑ ουτε ΣΠΑΕΙ την εδρα στο ΣΕΦ. Εδω και εναν μηνα ειναι πνευματικα SOFT. Παικτες που δεν ειναι συγκεντρωμενοι, συστηματα που δεν βγαινουν, μια γενικη νωθροτητα.

      Διαγραφή
    3. Ela jimako takhs apo katw apo to aulaki.....gnwmh mou oti o pao ponaei pio polu sto 3apo oti sto 5 giankovic amesws sta duskola thelei ena paikth kalo sto post se epithesh kai amuna sta antistoixa kormia...fusiko na kanei koilia giati epaize basket polu kalo gia thn periodo tou...batista tha vrei ruthmo nelson ta legame jim apo kalokairi tha einai h kaluterh prosthhkh kai ivanovic ligo provlepsimos prepei na tous gkazwsei ligo mou fainontai merikoi soft..isws kanei kalo h htta auth twra se auto to shmeio...brovo ston osfp duskolo kai polu shmantiko diplo pou na pw thn alhtheia mou den to perimena....

      Διαγραφή
    4. To eipa kai tha to ksanapw: to basket pou aresei ston Ivanovic DEN ODIGEI POUTHENA. Tha ta xasoume ola fetos kai tha trexei kai den tha ftanei o Giannakopoulos to kalokairi! Den diathetw tis basketikes gnwseis tou Kiriou Conway alla mporesa na antilifthw apo to ksekinima tis xronias oti den ginetai i omada na proxwrisei etsi. O Ivanovic tha apodeixthei o RANIERI tou basket. Tha vrethoun ki alles omades san ton PAOK na kseftilisoun (giati peri kseftilismatos prokeitai) tin omada mas mesa sti xronia. Den einai dinaton na paizeis me to sigekrimeno tropo stin epithesi kai parallila na aminesai eksairetika. DEN GINETAI. Thes PAIXTARADES gia na petixeis kati tetoio kai akoma ki an tous eixes den einai sigouro oti tha ta katafernes. O Panathinaikos tha tsakistei sta vraxia ki afto giati o "kapetanios" tou einai poli mikros gia afto to karavi. Aporw pws den ta vlepoun ola afta oi eidimones tou athlimatos.

      P.S. Sto telos tis xronias o Giannakopoulos (afou tha exei xasei olous tous titlous) eite tha vrei mia dikaiologia kai tha figei eite tha vrei ta cojones kai tha xwsei lefta gia na parei enan sovaro proponiti kai na arxisei to xtisimo mias neas dinasteias.

      Kind regards,

      Jimmy B

      Διαγραφή
    5. @ Jimmy B

      Καλησπέρα φίλε. Δε θέλει απαραίτητα παιχταράδες. Χρόνο θέλει με τον συγκεκριμένο κορμό. Το ξαναγράφω. Αν ο Παναθηναϊκός βελτιώσει την άμυνα του μπορεί να είναι η έκπληξη στη συνέχεια της διοργάνωσης.

      Διαγραφή
    6. @Τάκης

      Γειά σου Τάκαρε..Γράφω πιο κάτω αναλυτικά για το ηθελημένο κενό στη θέση "3". Ναι, αγωνιστικά θα χρειαζόσουν έναν τέτοιο παίκτη που σίγουρα θα σε βελτίωνε, όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

      Διαγραφή
  2. Γεια σου μεγαλε Τζιμ και καλη χρονια... Φανταστικο και παλι το αρθρο. Πρωτη φορα βλεπω παικτη να τα βαζει στα ισια με τον Σοφο... Ο Μπατιστα την Τριτη ηταν φοβερος, δειχνει ποσο σημαντικος ειναι για την ομαδα, ομως οι back door διαδεχονταν η μια την αλλη... Θα χρειαστει προσθηκη εκει η ομαδα η θα το καλυψει (και αυτο) ο Γκιστ; Επισης τωρα με την φυγη Ραιτ, βλεπεις εναν απο τους δυο μικρους να ανεβαινουν στο rotation ακομα και στην Ευρωλιγκα;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Στάθη, ότι επιθυμείς.. Δε μπορείς να κάνεις και αλλιώς. Λογικά ο Διαμαντάκος θα ανέβει θεωρητικά ως τρίτο "5" γιατί ουσιαστικά αυτό τον ρόλο θα τον έχει ο Γκιστ.

      Διαγραφή
  3. το ειχα πει(το ξερω οτι ολοι το θυμαστε) οτι τετοια εποχη ο βαζελος θα κανει κοιλια. μητσο ειναι κατι συνηθες για τις ομαδες του ιβανοβιτσ τετοια εποχη να κανουν κοιλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκοπος του Παναθηναϊκου ειναι να μεινει πιστος στο πλανο του...Ανεξαρτητως αποτελεσματων...Κι αυτο σημαινει οτι πρεπει να προτιμηθει ο Διαμαντακος αντι του καθε Ραιτ...Εγω ισως να εκανα μια αλλη κινηση στην φροντκορτ...Αντικατασταση (ή ανταλαγη) του Γκιστ με εναν ψηλο τυπου Ντορσευ ή Λαβαλ,αποδεσμευση του Μπλουμς ωστε να βρει χρονο και ο Μποχωριδης στο ροτεισον και αποκτηση στην κενη θεση που δημιουργειται στους ξενους ενος παικτη που θα παιζει στο 3 και στο 4.Νομιζω οτι ετσι θα ειναι πιο λειτουργικος ο Παναθηναϊκός.Βεβαια ετσι κατι θα χασεις ,οπως και κατι αλλο θα κερδισεις,αλλα νομιζω οτι με τον τροπο αυτο θα εξυπηρετηθει καλυτερα το πλανο της εξελιξης των μικρων και θα γινει πιο λειτουργικος στους ψηλους ο Παναηναϊκός.Η σημερινη ηττα περιλαμβανεται σε αυτες που αναμενονταν φετος για μια ομαδα που ακομα φτιαχνεται...Ισως ερθουν κι αλλες αλλα θελει ηρεμια και προσηλωση στο πλανο...ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά όλη η ιστορία είναι να υποστηριχθεί το πλάνο. Το θέμα είναι ότι κάπου έχουν μπερδευτεί τα πράγματα και κοιτάζουν να καλύψουν και τους στόχους πρωταθλητισμού, υποβαθμίζοντας την αρχική σκέψη. Τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθηση που αποκομίζω. Αν ο Παναθηναικός διαχειριστεί αυτή την - πνευματική κατά τη γνώμη μου - κρίση , μπορεί να βγει ωφέλιμος. Η πραγματική εικόνα της ομάδας δεν είναι ούτε ο οδοστρωτήρας που βλέπαμε, ούτε η σημερινή υποτονική ομάδα. Το σύστημα θα ισορροπήσει καθώς ο χρόνος θα περνάει. Μετά το τέλος της χρονιάς θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αρκεί να μη γίνουν σπασμωδικές κινήσεις. Στήριξη και προσήλωση λοιπόν

      clawfinger

      Διαγραφή
    2. γεια σου ρε μπασκετοφατσα!!να διωξουμε κ τον Γκιστ να φωναξουμε την γιαγια μου μετα να παιξει αμυνα!!!η ομαδα θελει προσθηκη στους ηδη υπαρχοντες ψηλους με ενα ακομα αθλητικο ψηλο οχι ανταλλαγες κ κουραφεξαλα..
      α και που σαι.. ο Ιβανονοβιτς ηταν ο λογος που εφυγε πριν απο χρονια κακην κακως ο Ντορσευ απο την Ταου...οποτε δεν παιζει ουτε καν σαν σεναριο..

      Διαγραφή
    3. Έλα ρε Τζονάρα,..Μ'αρέσεις. Αλλά δε θα γίνουν όπως καταλαβαίνεις τόσες αλλαγές..

      Διαγραφή
  5. ομάδα έδρας καθαρά ο παο αλά ταού (αλλά των κακών περιόδων της ταού γιατί η καλή ταού κέρδιζε παντού) κι από άμυνα απλά αστείοι....ΕΝΑ σοβαρό ΚΛΕΙΣΤΟ ματς δεν έχουμε πάρει όλη τη χρονιά...μόνο κάτι ξεσπάσματα σε ματς του σωρού (σόρυ αλλά τέτοια είναι πλέον τα ματς της ρέγκιουλαρ στην ευρωλίγκα) και λεζάντες από τα παπαγαλάκια (δεν αναφέρομαι προφανώς σε αυτό το μπλογκ με τον όρο παπαγαλάκια)..ο άρτζι τους καθόταν στο λαιμό όλων...τώρα να δω αναλύσεις...όλα κρύβονται ελλάδα από τη λουζεριά του οσφπ δυστυχώς!!! ο καθρέφτης είναι η ευρώπη πάντα κι εκεί δεν κερδίσαμε φέτος ακόμα ούτε το τραγικό φετινό μιλάνο σε ματς μάλιστα χαλαρό και χωρίς άγχος....

    ελληνοποίηση-ανανέωση σε αυτό το επίπεδο κακά τα ψέματα δεν μπορείς να κάνεις σε μια χρονιά και τόσο βίαια (όταν είσαι επίπεδο παο) όταν χάνεις το τρένο μιας γενιάς(σλούκα μάντζαρη παπανικολάου κλπ)....η επόμενη είναι 16-20 χρόνων σήμερα οπότε θάναι έτοιμη σε 3-4 χρόνια και με προυπόθεση ότι έχεις έτοιμη καλή ομάδα να τους εντάξεις και να μην τους κάψεις....οπότε το να μου αφήνεις παίχτες επιπέδου λάσμε μασιούλις κλπ και να μην παίρνεις και καλάθηδες που έταζες αλλά μποχωρίδηδες κλπ είναι αστείο.....να δεχτώ ελληνοποίηση-ανανέωση με κινήσεις τύπου βεζένκοφ καλάθη (γιατί όχι μια μεγάλη κίνηση με μπουρούση για παράδειγμα...) αλλά με 17χρονα τα οποία μην παραμυθιαζόμαστε δεν παίζουν κιόλας για να λέμε ότι παίζουν αυτά γιαυτό χάνουμε και τουλάχιστον θάχουμε οφέλη σε βάθος χρόνου...ένας γιάνκοβιτς είναι η μόνη διαφορά με πέρσι και λίγο από παππά...και άντε η τρύπα στο 3 να δεχτούμε ότι είναι σκόπιμη για να φτιάξουμε τον βλάντο (εδώ βέβαια λογικά έπρεπε να βλέπουμε και περισσότερο χαραλαμπό γιατί και 35 λεπτά βλάντο σε κάθε ματς στο τέλος θα παραδώσει πνεύμα) αλλά η τρύπα στο 5 και χωρίς οι μικροί να παίρνουν χρόνο δεν βγάζει κάπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠ-16, ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΑΣΠΕΝΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΟΣ...ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΖΙΜ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ (ΣΧΕΔΟΝ) ΟΛΑ, ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ:

    ΟΣΦΠ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ...ΚΡΕΝΤΙΤ ΣΕ ΣΦΑΙΡΟ...ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΒΠ ΑΠΟ (Ε)ΣΠΑΝΟΥΛΗ (ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΣΤΑΖΑΝ ΜΕΛΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΣ)...ΒΑΓΓΕΛΗ ΞΥΠΝΑ.

    ΠΑΟ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΠΑΟΚ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟ ΜΑΤΣ) ΞΕΙΚΝΑΝΕ ΤΑ ΖΟΡΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ). ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠ-16 ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΕΙ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΑΛΟΣ ΓΚΙΣΤ (ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ)...ΕΠΙΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΤΖΙΜ, ΕΠΡΕΠΕ (ΠΡΕΠΕΙ ΑΚΟΜΑ) ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ 5 (ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΡΑΙΤ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ).

    ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΤΑ...ΤΖΙΜ, ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟΝ ΚΑΙΛ...29ΛΕΠΤΑ Ο ΖΗΣΗΣ - ΖΟΤΣ, ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΛΑ...ΙΤΟΥΔΗ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΣΦΙΞΟΥΝ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ (ΠΑΛΙ) ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ (ΒΛΕΠΕ ΕΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΥΙΜΣ) - ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ...ΜΠΑΡΤΣΑ - ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ, ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΗΤΤΑ...ΛΑΣΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΥΠ'ΑΤΜΟΝ...

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Ζεν.. Είναι εύκολο να βγάλεις μπροστά τα νέα παιδιά. Το δύσκολο είναι να τα προετοιμάσεις για αυτό ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν..

      Διαγραφή
  7. τζιμ η αποδεσμευση ραιτ εχει να κανει με την χρησιμποποιηση των μικρων??? αλλιως δεν μπορω να το εξηγησω αφου ακομη και στο 50% ειχε δωσει αρκετα στην αμυνα...χωρις αλλο 5αρι η ομαδα βρισκει ηδη ταβανι... στα γκαρντ μου φαινεται ο κοουτς πονοκεφαλιαζει... μπλουμς εχει χασει την επαφη με το καλαθι και ο παππας παιζει μονο οταν εχει ηλιο!!! πολυ ντεφορμε η ομαδα και δεν μας θυμιζει σε τπτ την ομαδα του οκτωμβριου.
    Ας κανουμε γρηγορα ενα συμβολαιο στον γκιστ + 40 ολη η ομαδα απο αυτο τον παιχτη!!!
    Απο το καλοκαιρι ακομη μου εχει μεινει κουσουρι ο βενζε !! αλλη ομαδα θα ειμασταν με τον μικρο στο ροστερ...
    Κατι τελευταιο.. εκει που λεγαμε για το καθαρο ροτεισον στον αρχηγο εχει συνεχομενα ματσακια που εχει αφησει τις σολες στο παρκε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βεζένκοφ θα ήταν ένας εξαιρετικός μπαλαντέρ στις δύο θέσεις των φόργουορντς. Ο Ιβάνοβιτς έκρινε ότι από τη στιγμή που ο Μαυροκεφαλίδης είναι 100% έτοιμος πλέον, δε χρειάζεται τον Ράητ.

      Διαγραφή
  8. Μπραβο στον παοκ για την νικη.απολυτως δικαια

    Ειχα γραψει στην αναρτηση για το ντερμπι στο σεφ οτι η διαφορα ποντων σε περιπτωση ηττας παιζει πολυ μεγαλο ρολο καθως ο παο εχει μετα εκτος αεκ αρη παοκ κηφησια ρεθυμνο (πανιωνιος).δυσκολεσ εδρες δυσκολες ομαδες.δεν θα κανει μια γκελα;και δικαιωθηκα.και μπορει να κανει και αλλη.

    Ολος ο κοσμος βλεπει το προβλημα στο 5.το ξερουν και οι ιδιοι.και ομως παιχτη δεν παιρνουν.γιατι;;;;;;
    Ο διαμαντακος και ο παπαγιανης δεν ειναι ακομα ετοιμοι στο να μπορεσουν απλως να σταθουν χωρις κοστος για την ομαδα .ποσο μαλλον για να κανουν και διαφορα.γιατι λοιπον δεν παιρνουν παιχτη;;;;;;

    Εδω και καιρο και ο jim και εγω και πολλοι αλλοι εδω μεσα λαγαμε για τον λαβαλ.οχι επειδη ειναι ο σακιλ.επειδη τα 200 η 300 χιλ που θα δωσεις γιαυτον ειναι πολλη λιγα σε σχεσει με αυτα που θα σου δοσει.ειναι value for money.και ενταξει δεν μπορεις να κρατησεις λασμε των 1.200.000.οκ το καταλαβαινω.γιατι δεν παιρνεις λαβαλ με το 1/4 των χρηματων του λασμε;;;;;;;δεν σου πα να φερεις τον πεκοβιτς.
    Για μενα αν δεν γινει αυτη η μεταγραφη η παρομοια θα αποτυχουμαι φετος ξεκαθαρα...

    Ετσι οπως εγιναν τα πραγματα εχω πολλη μεγαλη περιεργεια να δω το performance tis ομαδας μετην μπαρτσελονα.ενα ματς εκτος,μια μεγαλη ευκαιρια για πλασαρισμα καθως η μπαρτσα θα εχει απουσιες.το θεμα ειναι ομως οτι δεν μπορεις να παιξεις αμυνα.δεν ξερω εχω μεγαλη περιεργεια.

    Υγ τι να θελω;;; να χασω με διαφορα απο την ελειπεις μπαρτσα μπας και κανουν μεταγραφη η να θελω να νικησουμε και να παραμεινει το προβλημα;;;;that is the question

    Yγ2 ο γιανκοβιτς βαζει 7 ποντους μαζεμενους και στο ιδιο δεκαλεπτο κανει κ 5 λαθη.focus maybe;;;;;;;

    Υγ3 στην αρχη τις χρονιας ηθελα κ ελεγα να φυγει ο γκιστ.εκανα λαθος.

    Υγ 4 γιαννακοπουλε μη μας ξενερωνεις.κανε το σωστο.

    Υγ5 η τσσκα θα το παρει.η φενερ αν ειχε καπιον αλλον στη θεση του χικμαν θα ειχε νικηση.τραγικος.

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε δελφινε σε ολο το παιχνιδι (31 λεπτα) ο παιχτης που λες εκανε 3 λαθη τα 5 που τα ειδες σε 1 δεκαλεπτο;;;

      Διαγραφή
    2. Προφανος ουτε 7 συνεχωμενους πονους εβαλε ουτε 5 λαθη εκανε σε ενα δεκαλεπτο.σε ολο τον αγωνα σιγουρα.σε ενα δεκαλεπτο οχι.τυχαια ηταν τα νουμερα γιατι ηθελα να αναδυξω το γεγονος οτι δεν ειναι συγκεντρωμενος και ενω προσφερει ποντους παρολα αυτα εκανε αρκετα λαθη και δεν ηταν απτην κουραση.η λαθος πασα στον διαμαντιδη που ηταν στο μισο μετρο ηταν τραγικο λαθος.το φαουλ εκτος φασης στον βον και 2 βολες του ηταν λαθος για μενα.η πασα στο πουθενα ενος παιχτη του παοκ που στο τελος την ακουμπαει ο βλαντο και βγαινει εξω ενω δεν υπηρχε κανενας πισω του ειναι λαθος που δεν το γραφει η στατιστικη και το κανει επειδη δεν ειναι συγκεντρωμενος.εγω ετσι πιστευω.μπορει να παιξει πολλη καλητερα απο τι παιζει αρκει να ειναι συγκεντρωμενος.

      @delfino

      Διαγραφή
    3. τα 5 του νελσον ηταν πιο τραγικα,τι να λεμε τωρα ολη η ομαδα σερνοτανε.ηρθε και η αποβολη του Μπατιστα και ειδαμε τι εγινε.Τοση αμυνα ο Παοκ και πηραν λιγοτερα φαουλ,οι δικοι μας χωρις αμυνα και εκαναν περισσοτερα.Τα λαθη μας εκαναν την ζημεια σημερα και οχι μονο.

      Διαγραφή
    4. Ο Σλότερ στη κακή του βραδιά χάνεται τελείως. Σε κάθε άμυνα ομάδας Α1 (συμπεριλαμβανομένου και της εξαιρετικής του ΠΑΟΚ) θα έπρεπε να βάζει στο ρελαντί 15 πόντους.

      Διαγραφή
    5. Ας δούμε τι έχει ο κόουτς στο μυαλό του παιδιά. Σίγουρα βλέπει το κενό στα "πόδια" στο "5".

      Διαγραφή
    6. PS: Ο Παππάς θα ήταν πολύ χρήσιμος στο παιχνίδι της Πυλαίας.

      Διαγραφή
  9. chris ο παππας ειχε πυρετο με μακαμπι,οπως ειναι φυσικο ακομη δεν εχει συνελθει.οτι ναναι μαλλον εισαι εσυ.Οσο για σημερα η ομαδα ηταν χαλια για να μην πω για τον Χριστοδουλου ο οποιος χρεωσε με γρηγορα φαουλ τον Μπατιστα επαιξε 20 λεπτα μονο.Ουτε στην ευρωπη δεν πηρε 5 φαουλ,τα πηρε σημερα λοιπον με την ευγενικη χορηγια του αγαπημενου διαιτητη των γαβρων,που τον εκθειαζουν λες και ειναι παιχτης τους,ηταν και ΠΑΟ τραγικος και εδεσε το γλυκο.Δεν ηταν ο ΠΑΟΚ καλος εμεις ημασταν χαλια.Υ,Γ σημερα ο ΔΔ επαιξε 24 λεπτα και αυτο γιατι στην 4ρτη περιοδο επαιξε ελαχιστα ο Ιβανοβιτς τον αφησε στον παγκο οταν ο ΠΑΟΚ επαιρνε την διαφορα με τον Μπατιστα εκτος σχεδον σε ολο το τελευταιο δεκαλεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες στον τράκη να μην μοιράζει τους εργαζόμενους του ντι πι τζι μίντια να κάνουν ανώνυμα σχόλια σε διάφορα μπλογκς.Ντεμοντε μέθοδος είναι.

      Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν δεν έχεις αναγνώστες να τα κάνουν.Οι υπάλληλοι βαράνε διπλοβάρδια...

      Διαγραφή
    2. 2.26 ναι με εχει ο ΔΓ το καταλαβες σαινι,οπως με ειχε πριν ο πατερας του και ο θειος του.γκεγκε,αντε καημενε.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα Δημήτρη, καλησπέρα σε όλους τους φίλους, πρώτο μου σχόλιο αν και παρακολουθώ καιρό το μπλογκ. Μερικές σκέψεις για τον Παναθηναϊκό.
    1. Συμφωνώ 100% ότι η άμυνα και μόνο η άμυνα είναι το κλειδί για τον φετινό Παναθηναϊκό. Η ομάδα δείχνει ειδικά εκτός έδρας πολύ soft και δεν ξέρω πως μπορεί αυτό να αλλάξει δεδομένου ότι είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης και ψυχολογίας και όχι ικανοτήτων των παιχτών.
    2. Στην ομάδα ξεκάθαρα λείπει ένας αμυντικός ψηλός ειδικά για καταστάσεις pick n roll, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο Ράιτ αυτός. Ο άνθρωπος ήταν και επιθετικά και αμυντικά μια τρύπα. Δείτε την τελευταία φάση στο Μιλάνο, του κάνουν νόημα πόση ώρα πρώτα ο Φώτσης και μετά ο Μήτσος να ανέβει για σκριν, χαμπάρι δεν παίρνει. Απλά δεν γνωρίζει την θέση!!
    3. Ως προς την προσθήκη παίχτη, μακάρι αλλά δεν το βλέπω και πολύ πιθανό. Είναι και αντικειμενικά δύσκολο δηλαδή.
    Αν ας πούμε θέλει να προσθέσει ψηλό, αυτός που θα έρθει πρέπει να είναι φθηνός, γρήγορος, αθλητικός, αμυντικά καλός ιδιαίτερα απέναντι σε pick n roll καταστάσεις και σε ψηλούς με γρήγορα πόδια, επαρκείς στο να τελειώνει καταστάσεις με πρόσωπο στο καλάθι και το σπουδαιότερο, να αποδεχθεί ότι θα είναι στο τέλος του ροτέησον, για να μην αλλάξουν οι ισορροπίες στην ομάδα. Ξέρει κανείς τέτοιο παίχτη??
    4. Όπως και να 'χει η ομάδα πρέπει να βρει τις λύσεις άμεσα, γιατί δεν έχει πολύ χρόνο πλέον. Εκτός από τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας, έχει στην Ελλάδα, έξω το Ρέθυμνο, την ΑΕΚ, τον Άρη, την Κηφισιά, την Πάτρα, τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Το τελευταίο, ίσως ανώδυνο, καμπανάκι της το χτύπησε σήμερα ο ΠΑΟΚ!!!
    5. Δεδομένων των τραυματισμών και της κοιλιάς που κάνει η Μπαρτσελόνα ίσως είμαστε τυχεροί που παίζουμε τώρα. Μια νίκη στην Βαρκελώνη θα έχει για την ομάδα ψυχολογικές συνέπειες αντίστοιχες της νίκης απέναντι στον Ολυμπιακό στην αρχή της σεζόν.
    Ίσως και να είναι αυτό το κλειδί για την επανεκκίνηση!!

    Καλή χρονιά σε όλους.
    Με τιμή
    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς όρισες Vatos76.. Ο Ράητ για τρίτο "5" μπορούσε να προσφέρει. Από τη στιγμή όμως που ο κόουτς κρίνει ότι δε μπορεί να του δώσει ένα 7-8 λεπτο, σημαίνει ότι δε τον πιστεύει. Οι πράσινοι θα έχουν πρόβλημα στην pick'n roll άμυνα όμως η στελέχωση των φροντκόρτς στον όμιλο τους; βολεύει καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν μεγάλα κορμιά χωρίς ιδιαίτερα γρήγορα πόδια στο ζωγραφιστό.

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα σε όλους.
    Ο ΟΣΦΠ όσο πατάει καλά στην άμυνα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Επιθετικά είναι το θέμα, που θα περιμένει τον Σπανούλη να δημιουργήσει ή να εκτελέσει ή να βρεθεί στη μέρα του κάποιος άλλος για να περάσει τους 70π κρατώντας ταυτόχρονα τον αντίπαλο στους 60π. Πάντως ο Σφαιρό είναι στη σωστή κατεύθυνση και μπράβο του.
    Για τον ΠΑΟ τώρα τα είχαμε πει. Εκτός έδρας ΖΕΡΟ. Μηδέν ρε παιδί μου σαν αυτό της ρουλέτας.
    Μέχρι και τον Γκιστ φλώρεψαν που πέρυσι έπαιρνε κεφάλια.
    Πώς γίνεται να λέει ο κόουτς ότι τους περιμένει ένα δύσκολο ματς και αυτοί να μπαίνουν μέσα χωρίς τσαμπουκά; Που είναι η μαχητικότητα, το κυνήγι κάθε μπάλας, το σπρώξιμο;;; Έβλεπα το ματς στο ΟΑΚΑ και δεν το πίστευα. Και ο Ιβάνοβιτς τι πάει να πει δεν παίζει με αθλητικούς ψηλούς; Έχει καταλάβει τι μπάσκετ παίζετε στην Ευρώπη ή έχει μείνει δέκα χρόνια πίσω; Δεν είναι λύση να πεθάνει ο Γκιστ.
    Επίσης λεγανε όλοι δύσκολες οι προπονήσεις και επίπονες που κάνει. Που είναι τα αποτελέσματα; Οι παίκτες έπρεπε να μπαίνουν μέσα και να δαγκώνουν λαιμούς.
    Και για να τελειώνουμε, όσον αφορά το Ραιτ, Ή θα πάμε όπως είμαστε ΑΛΛΑ θα παίζουν ο Μποχωρίδης, ο Χαραλαμπόπουλος και ο Διαμαντάκος(όπως κάνει ο Ντούντα) Ή ας πάρει ένα πεντάρι και πάμε για πλέι οφ.
    ΑΝ όμως δεν πεθάνουν μέσα στο γήπεδο δεν πρόκειται να πάνε ούτε μέχρι τη γωνία. Πάμε να γίνουμε όσα βάλουμε όσα φάμε λες και είμαστε η Ρεάλ.


    ΥΓ: Τζιμ, πως το βλέπεις τον Πασκουάλ; Δείχνει αρκετές πνευματικές αδυναμίες η Μπάρτσα.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον.. Ο Πασκουάλ τρέχει ένα πρότζεκτ με πολλά συν και μερικά σημαντικά πλην. Ετοιμάζει την επόμενη γενιά, παραμένει πλήρως ανταγωνιστικός έχοντας όμως παράλληλα κάνει λάθη στη στελέχωση. Με τους τραυματισμούς και τις απώλειες που έχει αυτά βγαίνουν στον αφρό.. Δε θα χάσει όμως τη θέση του εύκολα.

      Διαγραφή
    2. Η Μπάρτσα βυθίζεται. Έχασε βπάλι από τη Μπιλμπάο.

      Διαγραφή
    3. Καταλαβαίνετε ότι με ΠΑΟ θα καταθέσουν τα πάντα..

      Διαγραφή
  12. Προφανώς το γεγονός πως η ομάδα άργησε να κάνει σοβαρή γκέλα (πρόκριση με Ολυμπιακό στο Κύπελλο, πρόκριση απ’ την 7η κιόλας αγωνιστική στο τοπ 16, αήττητο στην Α1 μέχρι προ 8 ημερών) έκανε πολλούς να ξεχάσουν πως ο Παναθηναϊκός 2014-15, με μόνο 3/12 παίκτες να έχουν τους ίδιους περσινούς τους ρόλους (αφού κι οι Παππάς, Γιάνκοβιτς, ακόμη κι ο Λουκάς έπαιζαν από λίγο ως καθόλου), παραείναι καινούρια ομάδα κι είναι απολύτως φυσιολογικό να έχει στραβές βραδιές. Ίσως να είναι ο καιρός των διαδοχικών knock down: αν είναι, τώρα απαιτείται πραγματική στήριξη στο project, με πρώτο τον ίδιο τον Δημητράκη. Όχι μόνο γιατί επιβάλλεται να βάλει το χέρι στην τσέπη για ένα ευκίνητο «5» (εννοείται πως ο Ράιτ των 5’ είναι καλύτερος απ’ τον… κανένα γιατί δίνει κάτι διαφορετικό, και με τη Μακάμπι μπορούσε να βοηθήσει και απόψε), αλλά και γιατί ο ίδιος πρέπει να κοντρολάρει εαυτόν.
    Είναι φορές που η ομάδα μοιάζει αμυντικά αφελής. Αλλά, για μένα, σπουδαιότερο είναι πως έχει αποτύχει σε κάτι βασικό: συνεχίζει να εξαρτάται τόσο πολύ απ’ τον Μήτσο… Το είδαμε κι απόψε: κάτι τέτοιες βραδιές είναι περισσότερο φανερή η έλλειψη των Λάσμε, Ματσιούλις, που έδιναν ασφαλές επιθετικό παιχνίδι στα δύσκολα, πέρα από τη δεδομένη δουλειά πίσω. Αν για το παραλίγο «διπλό» της Μακάμπι υπάρχει ο αντίλογος πως Ευρωλίγκα είναι, άλλοι (Μπαρτσελόνα) πάθανε πολύ χειρότερα, με τον ΠΑΟΚ την αδυναμία σου την ανέδειξαν όχι μόνο ο Κάρτερ, αλλά ως κι ο Μαργαρίτης με τον Λάνγκφορντ. Απλά, επειδή είναι πρόσφατο το ματς με τη Μακάμπι κι επειδή η κουβέντα για την προσθήκη στο «5» θα φορεθεί πολύ ως την 7η αγωνιστική που έχουμε δικαίωμα, να θυμίσω πως τον Τάιους είχαμε την ευκαιρία να τον βρούμε αντίπαλο με την Καντού πρόπερσι, τότε που κόστιζε ψίχουλα, και μας έβγαλε τα μάτια από τότε. Θεωρώ πως ο Πεδουλάκης όφειλε να τον κλείσει πριν πάει Μακάμπι, να έχεις τον τέλειο νεότερο αντικαταστάτη του Λάσμε. Γκάφα του κόουτς.
    Υ.Γ. Τζιμ, με όλο τον σεβασμό στον κόπο σου, με όλη την κατανόηση για το ιδιαίτερο των ημερών, με όλη τη γνώση του πόσο διαβάζοντάς σε καταλαβαίνω καλύτερα κάποια πράγματα, ματς Παναθηναϊκού Τρίτη βράδυ που σχολιάζεται Κυριακή παραείναι μακριά. Έχει μεσολαβήσει κι άλλο ματς, έρχεται απρόσμενο αποτέλεσμα κι αλλάζει η ατζέντα. Αλλάζει ακόμη κι αν η περί του αγωνιστικού ανάλυσή σου ενισχύεται, γιατί στην Ευρωλίγκα η νίκη – και ειδικά επί ανταγωνιστή – είναι πάντα νίκη...

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μητσάρα καλησπέρα. Προσπαθώ να βελτιώσω τους χρόνους μου. Έχω και την προσωπική μου εργασία και καταλαβαίνεις ότι αυτό συμβαίνει όταν μια σελίδα την τρέχει αποκλειστικά ένα άτομο.

      Διαγραφή
    2. τζιμαρα εχεις θεμα στο τρανισιον ρε συ!

      Διαγραφή
    3. Τζιμ αλίμονο, καταλαβαίνουμε όλοι πως σ' αυτό εδώ το μπλογκ σου χρωστάμε και πως υπάρχουν προτεραιότητες. Απλά το στοιχείο του χρόνου στη δημοσιογραφία - κι αυτό που κάνεις είναι μιας μορφής δημοσιογραφία, πολύ εξειδικευμένη - είναι ζωτικό.
      Καλή χρονιά σε όλους.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    4. Ναι, είμαι αργός στο τρανζίσιον όντως.. Παρωχημένος.! (lol) Kανείς δε μου χρωστάει, εγώ σας χρωστάω. Χωρίς εσάς δε θα είχαμε φτιάξει αυτό.. Θα διαφωνήσω με το "δημοσιογραφία". Δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο. Ούτε οι δημοσιογράφοι με το δικό μου...

      Διαγραφή
    5. μια χαρά είσαι τζιμ στο τραν(ζ)ισιον μη μασάς και τούτος δεν τρέχει αλλά τα στάζει (μεγάλη καψούρα αυτός ο παίχτης) …
      https://www.youtube.com/watch?v=YVXPcHU33d4

      τρανισιον

      Διαγραφή
  13. μπατίστα (31), μπλουμς (32), γκιστ (28), μήτσος (34), μαυροκεφαλίδης (30), παππάς (24), νέλσον (29), φώτσης (33), βλάντο (24), μποχωρίδης (20), σλότερ (27) κάντε τα μαθηματικά και δείτε τί ανανέωση έγινε (μ.ο. ηλικίας 28,36)

    λοιπόν ή βάζεις τους μικρούς μέσα κι ας είναι και 17 και εγώ θα δεχτώ να βγούμε και 15οι και να πέσουμε και κατηγορία και πάλι θα χειροκροτάω τον δημήτρη γιατί όντως έχει ένα πλάνο του βγει δεν του βγει ή αφήνουμε τα παραμύθια με τα πρότζεκτ και θα κρίνουμε το τί βλέπουμε το οποίο είναι κάτι πολύ προβληματικό όπως αρχίζει να διαφαίνεται τώρα που η χρονιά ουσιαστικά ξεκινά (καθρέφτης της όποιας δυναμικότητας-δυνατοτήτων πάντα η ευρώπη αν και πλέον αρχίζεις να έχεις σοβαρά θέματα κι εντός ελλάδας όπως φαίνεται)

    το πλάνο εκεί που υπάρχει όντως φαίνεται πχ εφές...και προσοχή δεν λέω ότι ο ντούντα είναι ο μάγκας κι ο ιβάνοβιτς ο μυρωδιάς, άσχετος κλπ...προφανώς εκείνα τα παιδιά είναι έτοιμα γιαυτό κι ο ντούντα τα ρίχνει μέσα...τα δικά μας δεν είναι και μπορεί να μην γίνουν και ποτέ αλλά στο ενδιάμεσο (μέχρι δηλαδή να γίνουν αν κιόλας γίνουν ποτέ κάποιοι από αυτούς παίχτες επιπέδου εξάστερου παο) θα κρίνουμε αυτούς που βλέπουμε να παίζουν και το τί μπορούν οι συγκεκριμένοι να πετύχουν...κι αυτό που φαίνεται αυτή τη στιγμή είναι ότι η ομάδα μπορεί επιθετικά να είναι καλύτερη αλλά αμυντικά είναι σκάλες κάτω από πέρσι/πρόπερσι οπότε κατεβαίνει κι άλλο το ταβάνι που μην ξεχνάμε έχει ήδη κατέβει τα 2 τελευταία χρόνια επικίνδυνα...5-5 θυμίζω έκανες ρέγκιουλαρ σίζον και πέρσι κι η πλειοψηφία ζητούσαν το κεφάλι του άρτζι, δηλαδή δεν ήταν ικανοποιημένοι και μαγκιά τους, 5-5 όμως έκανες και φέτος και σχεδόν πανηγυρίζουμε για τί ακριβώς??? κερδίσαμε κανάν παίχτη για τα επόμενα χρόνια στο φετινό 5-5 ενώ πέρσι ήταν απλά ένα 5-5 αγχωτικό κλπ που δεν επιτρέπεται για τον εξάστερο κλπ????

    ο μήτσος βγήκε και είπε φέτος ταβάνι να μπούμε τοπ16 και γω μαζί του αλλά αυτός ο στόχος να επιτυγχανόταν με χαραλαμπό να παίζει 15 λεπτά, διαμαντάκο άλλα τόσα, μποχωρίδη άλλα τόσα παπαγιάννη/κόνιαρη να μπαίνει κι αυτός κλπ και να πάς με ζόρι τοπ16 δεκτό....ΟΜΩΣ αυτά τα παιδιά δεν πήραν σχεδόν ούτε λεπτό ουσιαστικής συμμετοχής...οπότε το νάναι φέτος το ταβάνι σου το τοπ16 πάει να πει ότι όλοι οι υπόλοιποι απλά είναι ακόμα πιο λίγοι ποιοτικά και ποσοτικά από αυτούς που είχες πέρσι και πρόπερσυ...αυτή είναι η πραγματικότητα και όσα να γραφτούν για πρότζεκτ κι άλλα ωραία δεν μπορούν να την κρύψουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε. Έχει κατεύθυνση η οπτική σου.. Αν διαβάζεις τη σελίδα καιρό δε χρειάζεται να σου πω κάτι παραπάνω. Η βαθιά τομή θέλει θυσίες. Όπως είπαμε, η υπομονή είναι ..πικρή αλλά ο καρπός της γλυκός.

      Διαγραφή
    2. Jim ευχαριστώ για την απαντηση. Διαβάζω (κι απολαμβάνω) τη σελίδα περίπου 2 χρόνια τώρα και πολλά που γράφω δεν αναφέρονται καν όπως σημείωσα σε δικές σου τοποθετήσεις (ίσα ίσα είσαι από τους λίγους σοβαρούς σχολιαστές αναλυτές εκεί έξω) απλά χρησιμοποιώ το βήμα που μας δίνεις για να επικοινωνήσω τις απόψεις μου και να μάθω και 5 πράματα παραπέρα.....

      απλά το όλο θέμα με το πρότζεκτ δημήτρη γιαννακόπουλου νομίζω όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται περισσότερο επικοινωνικό τρυκ για την δικαιολόγηση ενός ακόμη κατεβάσματος του πήχη της ομάδας....θα κρίνω συνολικότερα στο τέλος της σεζόν και βέβεια σε βάθος χρόνου (δηλαδή κινήσεις και του επόμενου χρόνου κλπ)....

      και προφανώς και 10 ήττες σερί να κάνει ο ντούσκο θάμαι ο τελευταίος που θα κράξει κλπ, όπως έκανα και με άρτζι κλπ, αλλά πλέον δεν είμαστε ιούλη μήνα να μιλάμε θεωρητικά (αξιοποίηση νέων παιδιών δηλαδή ομάδα για το μέλλον κλπ), είμαστε γενάρη κι έχουμε συγκεκριμένα εικόνα για το πώς πορεύεται η ομάδα και ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό που βλέπω εγώ είναι πάνω κάτω μία από τα ίδια (και χειρότερα) σαν επίπεδο η ομάδα με τις χρονιές του άρτζι...οκ ο άρτζι δεν πολυέβαζε παππά βλάντο αλλά είχε και καλύτερους στις θέσεις τους, ο ντούσκο τώρα αυτούς έχει αυτούς βάζει...δεν μου προκύπτει δλδ τόσο εκτέλεση πρότζεκτ όσο βρίσκοντας και κάνοντας....εκεί που έχει παίχτες ή αν θες όσο θα ζορίζουν τα ματς μέσα στη χρονιά τόσο κι ο ντούσκο θα πάει στα σίγουρα και στους "ψημένους" που διαθέτει και τους μικρούς θα τους ψάχνουμε....τους έριξε μέσα για παράδειγμα με οσφπ κύπελλο (διαμαντάκο-μποχωρίδη κλπ) γιατί ήταν αποδεκατισμένος...μόλις γύρισαν οι τραυματίες πάπαλα...πήραν λεπτά δηλαδή οκτώβρη μήνα και τους ψάχνουμε τον γενάρη, ενώ αν ΟΝΤΩΣ έτρεχε ένα πρότζεκτ το αντίστροφο θάπρεπε να βιώνουμε....

      Διαγραφή
    3. Έχεις πολλά δίκια και η γνώση σου ταυτίζεται με την αντίστοιχη αρκετού κόσμου. Ας δώσουμε λίγο χρόνο ακόμα όμως, να δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα. Τώρα μπαίνουμε στο β΄μισό της σεζόν. Προσωπικά και με βάση αυτά που λέγαμε το καλοκαίρι, δε θα υπέγραφα τον Μπλούμς (που βοηθάει αρκετά και έχει κάνει καλά παιχνίδια) για να ανοίξω χώρο για Μποχωρίδη-Παππά και θα έβαζα σίγουρα περισσότερο τον Χαραλαμπόπουλο. Το πιο πιθανό θα είχα και χειρότερο ρεκόρ, όμως ναι, αυτή την κατεύθυνση θα ακολουθούσα.

      Διαγραφή
  14. Τζιμ μπραβο οπως παντα για το αρθρο. Απο το καλοκαιρι οι ελειψης που εκαναν μεγαλυτερο μπαμ σε ομαδες Ευρωλιγκα ηταν η απουσια PG απο φενερ και Εφες με οργανωτικα στοιχεια , η ελειψη αθλητικου ψηλου στον Παναθηναικο και back to basket ψηλου στον Ολυμπιακο. Μονο ο Ντουντα φροντισε εγκαιρως για την ελειψη του αν και ειμαι βεβαιος πως και ο Ζησης θα κανει πολυ καλη προσπαθεια.
    Για τον Παναθηναικο ευτυχως φετος δεν υπαρχουν πολλες ομαδες που να παιζουν κυριως με αθλτικους ψηλους (ειδικα στον ομιλο του) , ενω αντιθετα ο Ολυμπιακος θα εχει σημαντικο θεμα και θα πρεπει Ντανστον και Χαντερ να κανον διπλοβαρδιες καθε βραδυ.
    ΥΓ: Τζιμ και μια παρατηρηση. Το quαrterback πρεπει να το αλλαξεις γιατι σαν ορος δεν εχει καμμια σχεση με τον τροπο που το χρησιμοποιεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ. Ο όρος quarterback βρίσκει πλήρη εφαρμογή στον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε εδώ. Στην Αμερική είναι πιο διαδεδομένος, αντιθέτως με εδώ που ο κόσμος είναι λιγότερο εξοικειωμένος.με τη μπασκετική έννοια του όρου που προέρχεται από το football. Καμία σχέση λοιπόν η "μπασκετική" του μετάφραση.

      Διαγραφή
  15. Γειά χαρά σε όλους.

    Μεγάλος σουτέρ ο Goudelock αλλά η τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας στην Πόλη, πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια μπάσκετ για το τί ένας παίκτης ΔΕΝ πρέπει να κάνει σε τέτοιες καταστάσεις... Πραγματικά εξοργηστικός.
    Πιστεύω ότι η έλευση του Ζήση θα αναβαθμίσει αυτόματα την Φενέρ και θα της δώσει περισσότερη σιγουριά. Εμφανής η έλλειψη ενός μεγάλου play-maker.

    Να συμφωνήσω ότι ο Τεόντοσιτς στις καλές στιγμές του είναι τουλάχιστον απολαυστικός.
    Ερώτηση 1: Ο πασκουάλ εάν δεν καταφέρει ευρωλίγκα ή πρωτάθλημα θα πάρει πόδι;;
    Ερώτηση 2: Ο παπαγιάννης κατά την ταπεινή μου άποψη έχει μεγάλο potential. Παρόλα αυτά έχει παραγκονιστεί τελείως μετρώντας δύο μόνο συμμετοχές στην Α1. Βλέπεις Jim να αλλάζει αυτό; ή να περιμένουμε ότι το καλοκαίρι θα σπάσει το συμβόλαιο για κάποιο κολέγιο;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Eίμαι και εγώ ένας φανατικός υποστηρικτής του blog αλλά ήταν η πρώτη φορά που έγραψα. Συγχαρητήρια για τo consistency και την ποιοτική δουλειά.
    Bill Tsou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'σαι καλά φίλε και σε ευχαριστώ.. Ο Πασκουάλ θα μπορούσε να "πάρει πόδι" σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν. Υπήρχε άλλοθι όμως δεν έγινε. Στην Ισπανία (σωστά για εμένα) δεν λειτουργούν έτσι. Για τον Παπαγιάννη είναι στο χέρι του. Θα σου πω μόνο πως γνώριζε ότι θα βιώσει μια τέτοια κατάσταση..

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα παίδες. Ο Παναθναϊκός έχει αμυντικό θέμα στο "3". Ο Βλαδίμηρος είναι πολύ light.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάλια χθες μαύρα. Έσκασε η ομάδα από την κούραση αλλά έχουμε ρόστερ οπότε καμία δικαιολογία. Ανησυχώ λίγο για το θέμα στο 5. Χρειαζόμαστε έναν καλό αμυντικό παίκτη.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Έχει γενικά αμυντικό θέμα, ειδικά όταν δε βρίσκονται στο παρκέ οι Νέλσον-Γκιστ. Θα πρέπει να βοηθήσουν οι παίκτες ρόλων ώστε να ανέβει το σύνολο αμυντικά.

      Διαγραφή
  17. Οκ, και η Μπαρτσελόνα έχασε από τη Μπιλμπάο παιδιά χθες πάλι. Το ματς που έρχεται θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Δε παίζουν καλά οι Καταλανοί είναι φανερό.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. η προπονεις διαμαντακο-παπαγιαννη 12 ωρες την ημερα και τους πετας στα βαθεια η παιρνεις ξενο παικτη . εμεις δεν κανουμε ουτε το ενα ουτε το αλλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Ο Πασκουάλ δηλαδή πως έβαλε στάρτερ τον Χεζόνια?

      Διαγραφή
    2. Μιας και λέμε για Μπάρτσα, την πονάει πολύ η απουσία του Όλεσον σε όλα τα αγωνιστικά κομμάτια. Γυρνάει τώρα. Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει focus στη 1.) δημιουργία και 2.) συνεργασία (μεταξύ τους) των Χουέρτας-Τόμιτς. Η ικανότητα του Χουέρτας στο off balance-shot κάνει την αντιμετώπιση του στο pick'n roll πιο δύσκολη καθώς δεν είναι εύκολο να τον διαβάσεις.

      Διαγραφή
  19. Σε σχεση με την "υπερηχητική" περιοδο του παναθηναικού το τελευταιο διαστημα, είτε λογω απουσιων, με σημαντικότερη για μενα του μποχωριδή που ειχε βρει χρονο και ρολο, ειτε λογω επιτυχίας των αντιπαλων (οσφπ,μπαρτσα) η ομαδα κατα κυριο λογο πηγαινει σε επιθεσεις 24δευτ, που ειναι φανερό(;) οτι δεν εχει δουλευτει για τετοιους ρυθμούς σε καλό βαθμό με συνεπεια να ειναι πολυ προβλεψιμή.... αν ειναι θεμα αγωνιστικης κοιλιας ή οχι σε 2 βδομαδες θα ξερουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με την απουσία του Μποχωρίδη. Όντως όμως η ομάδα έχει ρίξει το τέμπο. Σίγουρα έχει να κάνει και με το αμυντικό κομμάτι αυτό.

      Διαγραφή
  20. Jim άσχετο, αλλά όταν στα σχόλια οι 8 από τις 10 γραμμές αφορούν τη μια ελληνική ομάδα, εγώ σαν blogger θα προβληματιζόμουν.

    Lojeski

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανως ο ΠΑΟ περναει την κριση τωρα οπως καποτε αφορουσανε 8 στα 10 σχολια τον ΟΣΦΠ (οταν εψαχνε για προπονητη και εχανε απο την ΑΕΝΚ).
      Μην κανουμε την τριχα την τριχια.Δλδ οταν περισσοτερα σχολια γραφουμε εδω μεσα για ΕΦΕΣ ΤΣΣΚΑ ή Φενερ, αυτο σημαινει κατι;

      Διαγραφή
    2. Παιδιά η θεματολογία είναι ελεύθερη. Ποτέ δε σας περιόρισα. Ότι θέλετε το συζητάμε..

      Διαγραφή
    3. ε τι να πουμε για εμας, περιμενουμε τα μεγαλα παιχνιδια να δουμε που θα πλασαρηστουμε και το ριχνουμε στο ευχελαιο μπας και κατεβουμε ποτε χωρις τραυματισμους.

      Οι αλλοι ειναι που ειναι ολο θεματα!! δεν κερδιζουν εκτος, ιδρωσαν με την μακαμπι, για ελληνοποιηση ξεκινησαν σε φθηνοποιηση τους βγηκε.

      Διαγραφή
    4. Αυτό φαίνεται μέχρι τώρα. Ο μόνος που απολαμβάνει πολλά πραγματικά λεπτά είναι ο 24 χρονος Γιάνκοβιτς.

      Διαγραφή
  21. Απαντήσεις
    1. δεν μου απαντας και θα σε απολυσω : ειναι συνηθες οι ομαδες του ιβανοβιτσ τετοια εποχη να σερνωνται? εκαναν μινι προετοιμασια μεσα στις γιορτες?.

      Διαγραφή
    2. Από τι θα με απολύσεις ρε γάτε..?

      Διαγραφή
    3. δεν θα μιλας ετσι στον μητσακο μου παλιοανωνυμε

      Διαγραφή
    4. απο αγαπημενο μου μπλοκερ!!!??? chill out mate it was just a joke

      Διαγραφή
    5. Lol.. Όχι, δεν έχει παρατηρηθεί κάτι σε συνέχεια ώστε να θεωρήσουμε ότι συμβαίνει στις ομάδες του παραδοσιακά.

      Διαγραφή
  22. Καλησπερα στην παρεα. Δυο λογια συνοπτικα.

    ΟΣΦΠ: δειχνει να πατα καλα στα ποδια του παροτι τοσο καιρο παιζει με απουσιες. Εχει αρκετο βαθος και τον καλυτερο παικτη της Ευρωπης σε καλη φορμα. Απο την αλλη, ο Μαντζαρης ειναι κατωτερος των περιστασεων. Η ομαδα εχει προβλημα στο 4. Ο Μπρεντ ειναι λιγος, δεν κατεχει τα βασικα και ο τραυματισμος του αγραβανη κανει επιτακτικη την αποκτηση "4", αν και μπορει να παιρνει χρονο εκει και ο Παπαπετρου π επιστρεφει. Τελος η ομαδα εχει προβλημα στο 5. Δεν υπαρχει καποιος να παιξει με πλατη, αδικαιολογητα ομαδα εμεινε με 2 center απ το καλοκαιρι. Δεν υπαρχει λογος ο Καββαδας να ειναι στο ροστερ.

    ΠΑΟ: Μετα το πολυ καλο ξεκινημα νομιζω οτι τα πραγματα δυσκολευουν για τον Ντουσκο και τους παικτες του΄. Νομιζω οτι τα περι ανανεωσης ηταν ενα τρικ για να χωνεψουν οι οπαδοι τη μειωση του μπατζετ και τη χαμηλη ποιοτητα στο ροστερ. Παρόλα αυτα ομαδα δεν ειναι κακη! Ο Σλοτερ και ο μπατιστα ειναι λιρα εκατο, ο Νελσον ειναι καλος pg και υπαρχει μια βαση απο περσι (μητσος γκιστ φωτσης κλπ) που εχουν και κλασση και εμπειρια. Η ομαδα μπορει να παλεψει για την προκριση, αλλα ο στοχος της χρονιας εχει ηδ χαθει: δηλαδη η ανανεωση...οι μικροι δεν παιζουν καθολου και μικροι στο ροστερ θεωρουνται ο βλαντο και ο παππας..οχι αυτοι δεν ειναι μικροι...ολα τα αντιστοιχου μεγεθους ονοματα της γενιας τους κανουν καριερα ειτε στο nba ειτε στην ευρωλιγκα..Ο ΠΑΟ εχει προβλημα στο 3 θεωρω..ο Γιανκοβιτς ειναι πολυ λιγος..

    ΥΓ1: Μπορει ο Παπαπετρου να συνεχισει απο κει που εμεινε περισυ και να ειναι το ιδιο καλος και εξελιξιμος μετα τον τραυματισμο?
    ΥΓ2: Γιαννης Αντετοκουνμπο...απιστευτος
    ΥΓ3: Εχει ακουσει κανεις για τον Thon Maker?( πιθανο νουμερο 1 στο draft του 2016)..λενε οτι ειναι οτι καλυτερο εχει δει το μπασκετ, ενας συνδυασμος durant και garnett που παιζει απο 1 ως 5 και ειναι 2,11..

    Favors

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Favors ναι τον γνωρίζω και τον έχω παρακολουθήσει τον Maker. Έχει όλο τις προδιαγραφές να φτάσει μέχρι εκεί όμως δεν είναι αρκετό. Θα χρειαστούν πολλά περισσότερα. Εντυπωσιάστηκα από την γενικότερη ευκολία με την οποία κάνει πράγματα με πλαστικότητα περιφερειακού σε αυτό το μέγεθος. Για τον Παπαπέτρου σίγουρα δε μπορούμε να γνωρίζουμε. Μακάρι. Μου άρεσε πολύ πέρυσι.

      Διαγραφή
  23. Γιαννακοπουλε πελλε, ΦΕΡΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΤΕΤΟΝΚΟΥΜΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΑΡΙ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ 3.
    ΦΤΗΝΟΣ, ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ, ΝΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ.

    ΥΓ.Ο λαος απαιτει περισσοτερο Χαραλαμποπουλο Διαμαντακο Παπαγιαννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Θανάση πως θα παίξει περισσότερο ο Χαραλαμπο?

      Mario

      Διαγραφή
  24. Καλησπερα jim! Παρακολουθω το σαιτ σου εδω και 2 περιπου χρονια και με εχει βοηθησει παρα πολυ στο να διευρινω τις γνωσεις μου ως προς το αντικειμενο..Οποτε αρχικα να σου πω ενα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστω για αυτο...Anyway, Εγω πιστευω οτι δεν θα ηθελε κανενας τον παναθηναικο αντιπαλο του (ακομα και αν περναγε σαν 3-4) στο τοπ8 αν περασει γιατι τον θεωρω πολυ απροβλεπτο και επικινδινο στην μερα του και φυσηκα γιατι οι glory days του παρελθοντος δεν ειναι και τοσο μακρια (ειδικα και οταν υπαρχει ακομα ο διαμαντιδης). Το θεμα ειναι ποσο μακρια μπορει να παει...και το κυριοτερο, αξιζει να παει? η αμυνα ειναι μεγαλο θεμα..σε αυτο με εχει απογοητευσει ο ιβανοβιτσ αν και ο κοουτσ σε οσες ομαδες ηταν, μεγαλουργισαν αμυντικα..ισως να βρει αργοτερα την ισσοροπια της. Βεβαια δεν εχει και τους καταληλους defencive stopers οπως στο παρελθον (βλ. πριγκιονι) οποτε δεν νομιζω να μπορουν να γινουν και πολλα πανω σε αυτο το θεμα. Και μια ερωτηση ρε jim. Εμεις ειμαστε απλοι φιλαθλοι-δημοσιογραφοι-αναλυτες-υδραυλικοι-ηλεκτρολογοι κλπ κλπ κλπ και βλεπουμε οτι δεν υπαρχει ο αθλητικος παιχτης που θα παιξει αμυνα στα πικ εν ρολ και που στους τελικους που ειναι ο κυριος στοχος σου για φετος θα εχεις μεγαλο θεμα με Σπανουλη-Σλουκα/Νταστον-χαντερ ο ιβανοβιτς ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ? και αν το βλεπει τι κανει? που στηριζεται? τι αλλος τροπος υπαρχει να αμυνθεις στα πικ εν ρολλ οταν εχεις αργους ψηλους? με hedge out εκτιθεσαι με αριθμιτικο μειοντεκτιμα και miss match, αλλαγες το ιδιο, με το να μεινει ο γκαρντ μπροστα λιγο δυσκολο το κοβω οταν στο παρκε δεν υπαρχει ο νελσον καθως δεν εχουμε γκαρντ που να μπορει να σπασει screen εκτος απο αυτον..Διαμαντιδης πρεπει να προστατευθει..ο γκιστ δεν γινεται να κυνιγαει πλεον γκαρντ γιατι μενει ξεβρακοτος πισω γιατι πλεον δεν εχεις μπραμο-ματσιουλης...ΑΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?

    ΥΓ. Ποσο χρησιμος θα ηταν ο μπραμος φετος ρε Τζιμ..ελληνοποιηση γινεται, οι συνθηκες ηταν ιδανικες..μακαρι να γυρισει πως το βλεπεις?

    spyros13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σπύρο μια χαρά ήταν ο Μπράμος. Σκέψου άμυνα με Νέλσον-Μαικ-Γκιστ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πραγματικα αυτην την στιγμη ειναι λιρα εκατο ο Μπραμος συν του οτι ειναι Ελληνας και δεν πιανει θεση ξενου.Μια χαρα θα μας βοηθουσε,δεν ξερω σε τι κατασταση βρισκεται μετα τον τραυματισμο του και τι σχεσεις εχει με την διοικηση μιας και ακουστηκε οτι ζητουσε υπερβολικα χρηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι να πω παιδια...αναμενουμε απαντηση του ''ειδικου'' :P ;)

    Spyros13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρο αν σου πω ότι θα προτιμούσα τον πιο φρέσκο Θανάση Αντετοκούνμπο αντί του Μπράμος..

      Διαγραφή
    2. Σαν προτζεκτ ναι ασυζητητη εχεις δικιο...δεν ξερουμε ομως πως θα ανταποκριθει σε ομαδα υψηλου επιπεδου. Συν οτι απο οσο ξερω ειναι αμερικανοθρεμενος οχι οπως ο Γιαννης, οποτε λιγο δυσκολο να προσαρμοστει στα Ευρωπαικα δεδομενα. Αλλα θα τον ηθελα πολυ στον τωρινο παναθηναικο. Θα μπορουσα να εξελιχτει σε πολυ καλο 3&D στο μελλον λογο των σωματικων προσωντων του.

      Spyros13

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά παίκτης είναι ο Μπράμος και (εφόσον είναι σωματικά έτοιμος) και θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή αγωνιστικά. Πολύ πιθανό να "καπάρωνε" και τον Βλάντο γιατί παίζει καλύτερη άμυνα και σουτάρει καλύτερα από την περίμετρο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο (της μεγάλης χρησιμότητας του) εγώ λέω Ο Χ Ι. Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να πάρει παίκτη στο "3". Όχι δεν χρειάζεται (γιατί αγωνιστικά θα βελτίωνε την εικόνα αλλά δεν είναι αυτό ζητούμενο) αλλά δεν πρέπει. Το κενό στη θέση έχει μείνει από πρόθεση. Πλέον με τόσα πολλά γκαρντς (αρκετή ώρα με lineups τριών περιφερειακών) είναι απαραίτητος ο "χώρος" εκεί για να αναπνεύσουν οι περιφερειακοί βρίσκοντας έξτρα λεπτά στο ροτέησιον.

      Διαγραφή
  28. παιζει αμυνα ο Θανασης;;δεν τον εχω δει ποτε,τι θα πει φρεσκος;;σημασια εχει να εχει αυτα που μας λειπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Oι λογοι της πτωσης του ΠΑΟ ειναι οι εξης: αγχος, μειωμενη αυτοπεποιθηση (σε σχεση με την καλη περιοδο του) και κυριως σκαουτιν απο την πλευρα των αντιπαλων. Αν θελει να βγει απο την κοιλια πρεπει να προσθεσει νεα στοιχεια στο παιχνιδι του και να αναπτυξει οσα ηδη χρησιμοποιει. Ο ΠΑΟΚ απεδειξε για μια ακομα φορα οτι αμυνα δεν παιζεις με τα γρηγορα ποδια αλλα με σωστη τακτικη και δουλεια στην προπονηση. Στραγγαλισε τον Παναθηναϊκο με το Μαργαριτη και το Λανγκφορντ στην πενταδα και το Βον ουσιαστικα εκτος παιχνιδιου λογω ασθενειας. Αυτο που με σοκαρισε ελαφρως ηταν η εικονα του Μπατιστα μονιμως λαχανιασμενου τη στιγμη που απεναντι του ειχε ουσιαστικα εναν οχι και τοσο αθλητικο αμερικανο υψους 2.03(Λανγκφορντ) που ηταν υποχρεωμενος να βγαλει σχεδον ολο το παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. τυχεροι ειμαστε που η μπαρτσα θα εχει απουσιες.με κατω απο 30 δεν φευγαμε...εδω φαγαμε 20 απο τον τσοχλα και τον μαργαριτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12.06 ελα ρε γαυρε;;σοβαρα μονο που ο πασκουαλε σημερα ειπε οτι γυριζουν Ολεσον και Αμπρινες,παιξαμε δυο φορες και δεν φαγαμε τωρα επειδη χασαμε απο παοκ θα μας διαλυσουν,στο β ημιχρονο απλα δεν κατεβηκαν οι παιχτες.Ο Ιβανοβιτς εβαλε τον ΔΔ 1.30 πριν το τελος μαζι με τον Χαραλαμποπουλο,ο Μπατιστα εφυγε με 5 φαουλ στο 31.Τετοιο χαλι δεν θα ξαναγινει μην χαιρεσαι.ΥΓ τον Μπατιστα τον εβγαλαν εξω με 5 φαουλ παιζοντας μονο 20 λεπτα που τον ειδε ο αλλος λαχανιασμενο

      Διαγραφή
    2. ναι θα εμπαινε ο διαμαντιδης νωριτερα και θα καθαριζε το ματσακι με τους 0 ποντους του!ασε μας ρε φιλος.αν μου λες οτι γυριζουν κ 2 στους 3 αποντες θα εχει πολλη κατηφορα το γηπεδο.οι ισπανοι καιγονται για τη νικη, οχι σαν τις αλλες φορες που σας πετυχαν

      Διαγραφή
    3. 1.22 ελα ρε γαβρε τελικα αφησες τις π@@@@νιες και εβγαλες την μασκα;;Αν φαμε 30αρα προβλημα μας εσενα τι σε μελλει;;Καμαρωσε την ομαδα σου και το ξυλο που παιζει και ασε εμας να τρωμε 30αρες.Ετσι ε δεν καιγοτανε στα προηγουμενα παιχνιδια και μας λυπηθηκε;;Οσο για τους 0 ποντους του ΔΔ τοσους εβαζε οταν σας επαιρνε τα σωβρακα,απλα ποτε δεν στηριζε εκει το παιχνιδι του, ποτε δεν το στηριζε ουτε στα νιατα σου,καταλαβες ασχετε.

      Διαγραφή
    4. Αμεσο ban ip του 1.22 κυριε διαχειριστα ... Toxic brains dont belong here, το εγραψα στα αγγλικα μηπως το καταλαβαινουν καλυτερα λογω εθνικοτητας πατερα .....

      Διαγραφή
    5. Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός. Πολύ καλός στη πίσω γραμμή άμυνας, επίθεση ισορροπημένη συν ότι έβαλε και τα μεγάλα σουτ που χρειάζεται για να γονατίσεις έναν τέτοιο αντίπαλο. Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον το ματς με την ΑΕΚ..

      Διαγραφή
    6. Εκτος του οτι ηταν εξαιρετικος ο Παοκ,ειδες εσυ τον Παναθηναικο να προσπαθει να το αλλαξει,συγγνωμη δεν ηταν εξαιρετικος ο ΠΑΟΚ ο Παναθηναικος τον εκανε να φαινεται ετσι επειδη τα παρατησε,Ειχε τους βασικους εξω, σχεδον ολους,περιεργη η αντιδραση του προπονητη.

      Διαγραφή
  31. Νίκος Μπουρλάκης:
    Μεταγραφή θα γίνει μόνο αν το κρίνουν ο πρόεδρος και ο προπονητής.
    Όχι επειδή το κρίνουν οι διάφοροι άσχετοι μπλόγκερς που ξέρουν μόνο να λαϊκίζουν με θέματα που ιντριγκάρουν τον κόσμο αλλά τον δρόμο προς το ΟΑΚΑ δεν τον ξέρουν. Όπως αγνοούν και τη λέξη "ρεπορτάζ".

    In your face Conway!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστηχως για τον νικο τον προεδρο και τον προπονητη το συζηταει ολη η ελλαδα και οχι μονο ο μπλογκερ.Οποτε καλυτερα ας μην μιλανε και ας κανουν αυτα που πρεπει για να μην εχουμε αποτελεσματα οπως το χθεσινο.
      Επισης ο Νικος να θυμηθει τι δηλωσεις εκανε οταν δεν πληρωνοταν απο τον παο επισημα τουλαχιστον και τι υποστηριζει τωρα.
      Και αν δεν κανουν μεταγραφη κακο του κεφαλιου τους στην τελικη.καποια πραματα δεν κρυβονται και θα εκτεθουν χειροτερα

      Διαγραφή
    2. Μεταγραφή θα γίνει μόνο εάν το κρίνω εγώ. Θα το σκεφτώ και όταν το αποφασίσω. θα δώσω τις κατευθύνσεις. Μέχρι τότε διοίκηση-προπονητής-αναγνώστες/οπαδοί, αναμείνατε με συνεχή refresh..

      Nιάου..

      Διαγραφή
    3. Παρένθεση: Το άσχετοι μπλόγκερς προφανώς κ έχει ξεκάθαρο αποδέκτη προς gazzetta μεριά. Είναι γνωστό αυτό.

      Διαγραφή
    4. Χαχα.. Γιατί εγώ εντάσσομαι στους σχετικούς..?

      Διαγραφή
    5. Δεν λέει για τον Λαούδη, για τον Conway λέει..

      Διαγραφή
    6. Δεν νομιζω να λεει για τον λαουδη.αλλωστε ειναι φιλοι απο οσο ξερω.οπως και να χει οποιον και να λεει καλο ειναι να κοιτανε το σπιτι τους και οχι τα σχολια των εξω.άν δινεις δικαιωματα καλα κανουν και σχολιαζουν οι απεξω

      Διαγραφή
    7. Θεωρώ οτι αναφέρεται στον Κογκαλιδη

      Διαγραφή
  32. ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΡΙΖΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΧΑΜΗΛΑ..Αρχική > Το Κοράκι
    Ο Βον ξεγέλασε τον Τζαφλέρη!
    δημοσιεύθηκε 04/01/2015 19:13
    Tweet Share

    Όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το flopping από ένα επιθετικό φάουλ το οποίο τυγχάνει να είναι και το 5ο για τον επιθετικό, τότε δεν είσαι έτοιμος για τέτοια ματς.

    Αυτό φάνηκε σύμφωνα με ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ στην εξ αναβολής αναμέτρησης της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στην Πυλαία. Χριστοδούλου, Τζαφλέρης και Τσώνος δεν ανταποκρίθηκαν (ειδικά οι δυο νεώτεροι) στις απαιτήσεις του αγώνα. Με έναν πιο έμπειρο από τους Τζαφλέρη-Τσώνο, θα μπορούσε το παιχνίδι να ελεγχθεί καλύτερα από τους «γκρι».

    ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

    ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χρήστος Χριστοδούλου, Δημήτρης Τζαφλέρης, Βασίλης Τσώνος

    Κατώτεροι των προσδοκιών ενός τόσο σημαντικού αγώνα αποδείχθηκαν οι διαιτητές στην Πυλαία. Κι αν στο πρώτο ημίχρονο τα λάθη ήταν μηδαμινά (ο Λάνγκφορντ έκανε επιθετικό φάουλ που δόθηκε στην συνέχεια αμυντικό, ενώ το φάουλ στον Διαμαντίδη μετά από λάθος πάσα του Γιάνκοβιτς είναι αντιαθλητικό), έγιναν μαζεμένα στην επανάληψη. Προφανώς, οι νεαροί Τζαφλέρης και Τσώνος επηρεάστηκαν από την «επίθεση» που τους έκανε στο τέλος του πρώτου μέρους ο Σούλης Μαρκόπουλος. Εκεί, ο Θεσσαλονικιός τεχνικός διαμαρτυρήθηκε για μια φάση όπου ο Παναθηναϊκός σκόραρε σε φάση που η μπάλα χτύπησε στα πόδια παίκτη του «τριφυλλιού» και αποκτήθηκε πλεονέκτημα. Στην επανάληψη, ο Σαλούστρος πήρε καρότσι τρεις φορές τον Διαμαντίδη χωρίς να δοθεί φάουλ, ενώ στην συνέχεια ο Φώτσης κρατάει την μπάλα με τον Κάρτερ σε προσπάθεια του Αμερικανού και αντί να δοθεί τζάμπολ από τους «γκρι», άφησαν την φάση να εξελιχθεί και σκόραρε ο παίκτης του «δικεφάλου». Από τη στιγμή που δεν δόθηκε τζάμπολ είναι ΒΗΜΑΤΑ. Και η φάση όπου καθορίζει την έκβαση της αναμέτρησης γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΟΚ είναι το ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του Μπατίστα (είναι και το πέμπτο με το οποίο πηγαίνει στον πάγκο) στο 34’ (58-47) πάνω στον Βον το οποίο υπέδειξε ο Τζαφλέρης και είναι ο ορισμός του flopping. Στην συνέχεια ένα φάουλ στον Φώτση (μπροστά στον έμπειρο Χριστοδούλου) και ένα στον Γιάνκοβιτς που δεν δόθηκαν συμπλήρωσαν ένα παζλ κακής διαιτησίας στην οποία ο Χρήστος Χριστοδούλου δεν μπόρεσε να κρατήσει το ματς παρά την προσπάθεια του. Τζαφλέρης και Τσώνος αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων για ένα τόσο σημαντικό ματς.

    ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: Χριστοδούλου 7, Τζαφλέρης 4, Τσώνος 4.

    ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ
    - See more at: http://www.basketnet.gr/tokoraki/p/68396/o-von-xegelase-ton-tzafleri#sthash.SA34IdcH.dpuf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε μας ρε γκεμπελισκο που ανεβαζεις τις αρ@@ιες του καθε καημενου. Ο παοκ νικησε καθαρα κ δικαια, τολματε κ μιλατε για αδικιες εις βαρος σας!

      Διαγραφή
    2. Δεν ειπε κανεις οτι αδικηθηκε ο ΠΑΟ ουτε καν απο επισημα χειλη,αλλο ομως να λες οτι καποια σφυριγματα ηταν υπερβολικα η οτι πηραν σφυριγματα εδρας.Τι νομιζεις οτι ο Παναθηναικος λειτουργει οπως ο γαυρος,κανεις λαθος,μια ζωη αυτοι χανουν μονο γιατι τους αδικουν.Οι δικοι μας,τα παρατησαν στο τελευταιο δεκαλεπτο,ακομη και ο ΔΔ ηταν στον παγκο,ο Σλοτερ με 4 φαουλ,ο Χαραλαμποπουλος τι να σου κανει,εξω ο Μπατιστα,μονο ο Γκιστ το παλευε.Δεν ηταν ομαδαρα ο ΠΑΟΚ οι δικοι μας δεν επαιξαν.

      Διαγραφή
  33. Tουλαχιστον τραγικος ο μελαγιες,πανηγυριζει που ο Ζοτς εχασε στην τουρκια στο τουιτερ,χαχαχαχαχαχαχα ποσο κομπλεξ κουβαλαει το ατομο.Εδω δεν ενδιαφερει πια τους περισσοτερους φιλους του Παναθηναικου και αυτος χαιρεται με ξενα κολλυβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτος ειναι πιο απατη και απ τον δικο σας τελικα,τι να γραψει ο ανθρωπος..εις υγειαν των κοροιδων

      Διαγραφή
    2. και το πιο γραφικο απ ολα στο σανο που τους ταιζει ο μελαγιες ειναι οτι αν ανακαμψει η φενερ με την νιζνι θα ειναι λογω διαιτησιας....

      Διαγραφή
    3. ποιον δικο μας, αυτον που γραφει στο γκαζζετα;;αυτον μαλλον τον πληρωνουν οι απεναντι,μια φορα δεν εγραψε σαν ρεπορτερ του ΠΑΟ ολο κριτικη ασκει και αυτη αρνητικη.Ο Μελαγιες τουλαχιστον γραφει υμνους για την ομαδα του.

      Διαγραφή
    4. Έλα ντε... Ηταν και διευθυντής (κάτι τέτοιο στο περίπου) στα 'πράσινα νέα' ενα φεγγάρι...

      Διαγραφή
  34. Βρε βρε, καλώς τα παιδιά τα ζουμπουρλούδικα. Επειδή μερικοί είναι χρυσόψαρα ας ξαναδιαβασουν την αναρτηση με τεραστιο ενδιαφερον. Να εδώ. http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/10/2.html
    Δημοφιλέστατη. 307 σχόλια είναι αυτά. Για φρεσκάρετε την μνήμη σας. Για μελετήστε τα 5 στοιχήματα. Πού πήγε η υπομονή σας για να γευτείτε τον γλυκό καρπό? Αμπασκετοι όπως βιαζόσασταν να πανυγηρήσετε την φοβερή ομαδα του Οκτώβρη και του Νοέμβρη τώρα βιάζεστε να κράξετε και να ζητάτε μεταγραφές και αλλαγές. Ακόμη είναι Γενάρης ρε.
    Τελικά ποια Τάου να αναπολήσουμε? Εκείνη που ήταν παρκαρισμένος ο Ντόρσι ή την άλλη με Ματσιγιάουσκας, Σκόλα και δεν συμμαζεύεται?
    Τι τον θέλετε τον αθλητικό σεντερ ρε παλικαρια? Για τον Διαμαντακο και τον Παπαγιαννη δεν λεγατε το καλοκαίρι?
    Το τριαρι που σας χρειαζεται? Αφού υπαρχει ο Χαραλαμπο.
    Τώρα πηρατε πρεφα ότι ο Μπλουμς ο μπομπερ είναι παικτης από το πανερι?
    Τώρα καταλαβατε ότι ο Μπατίστα δεν είναι κλωνος του Χακιμ?
    Ο Γκιστ δεν λεγατε ότι δεν μπορει να παιξει το μπασκετ υψηλού επιπέδου του Ιβάνοβιτς? Τώρα που είναι ο μόνος που παίζει άμυνα είναι καλός?
    Που είναι η συντηρηση και η φρεσκαδα του αρχηγού? Εμένα ξεδοντιασμένος μου φαίνεται.
    Πού είναι η αναγεννηση του Παππά?
    Λοιπον το εργο έχει πικρή υπομονή αλλα από γλυκο καρπό γιοκ. Εκτός κι αν είναι γλυκός καρπός μόνο η οριακή βελτίωση του Βλαντο.
    Και για να τα λέμε όλα. Η σελιδα πρότεινε το καλοκαίρι το Νέλσον. Σωστό αλλά με αστερισκο. Πακέτο με τον Κούπερ ή έναν περιφεριακό σαν τον Κουπερ. Να διαβάστε εδώ. http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/07/green-devil.html. Αντί ενός παίκτη τύπου Κούπερ ήρθε ο Σλότερ...
    Το πιο ωραίο που διαβαζει κανεις αυτές τις μέρες είναι ότι στο μπασκετ του Ιβανοβιτς δεν υπαρχει χωρος για έναν αθλητικό σέντερ. Δηλ. στο μπασκετ του κόουτς πως παίζεται η άμυνα απέναντι στο αντίπαλο πικ εν ρολ? Με προσευχές ή τάματα?
    Ηρεμηστε και μην προτρεχετε. Τώρα μπαίνουμε στο πιο κρίσιμο κομματι της χρονιάς. Αλλά επιτέλους αποφασίστε. Θέλετε αποτελεσματα και προκρισεις ή ανανέωση ελληνοποίηση και όμορφο θέαμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα στον φίλο.. Το θέμα της "κατεύθυνσης" νομίζω είναι το πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Αλλά νομίζω ότι απάντησες μόνος σου στο τέλος του σχολίου σου.. Τώρα μπαίνουμε στο β' μισό της σεζόν. Υπομονή. Στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό και θα κριθεί το πλάνο της διοίκησης.

      Διαγραφή
  35. Καλήμέρα Τζιμ!
    Άσχετο: ένα σχόλιο για την χθεσινή τριπλή ανταλλαγή CLE-NYK-OKC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.. Πολύ σημαντικό τρέηντ. Θα σου πω μόνο (γιατί υπάρχει περίπτωση να το συζητήσουμε εκτενέστερα..) για τους Νικς μόνο το ότι ξεφορτώθηκαν τον Σμιθ είναι επιτυχία.. Ο Σούμπερτ είναι παίκτης με μεγάλο αμυντικό impact που ταιριάζει σε ομάδα με υψηλές βλέψεις ενώ ο Ουέητερς θα προσπαθήσει να γίνει "νέος Χάρντεν" στην Οκλαχόμα. Δε κολλούσε με τίποτα στους Καβς..

      Διαγραφή
    2. Εν τω μεταξύ όταν έσκασαν οι πρώτες φήμες για την ανταλλαγή, ακούστηκε το όνομα του Reggie Jackson για Νικς κ το θεώρησα μεγάλο steal. Εν τέλει απλά δημιουργούν χώρο.
      Anyway, φαντάζομαι πως ο Shumpert θα είναι starter(??), όσον αφορά τον JR ο Θεός κ η ψυχή του.
      ΥΓ: Επειδή είδα πως το ανέφερες παρακάτω, υπάρχει περίπτωση να πάρουν κ Center που τόσο χρειάζονται οι Cavs?

      Διαγραφή
    3. Ο Σούμπερτ (γυρνάει σύντομα) πρέπει να είναι σταρτερ. Mπορεί να παίξει εξισορροπιστικό ρόλο με το παιχνίδι του δίπλα στους Τζέημς-Ίρβινγκ-Λοβ. Ναι, θα πάρουν ψηλό οπωσδήποτε. Έχουν γίνει ήδη κουμάντα για αυτό..

      Διαγραφή
  36. Σημαντικό trade το χθεσινό.
    Αδειάζουν οι Knicks και μάλλον ο Θανάσης θα πάρει την ευκαιρία του.

    Για τους Thunder ο Waiters είναι καλή κίνηση αν βέβαια καταφέρει να προσαρμοστεί στο ρόλο του back-up star που στους Cavs δεν τα κατάφερε.

    Για τους Cavs οι προσθήκες δεν με ενθουσίασαν κυρίως λόγω ερωτηματικών για την κατάσταση υγείας του Shumpert και το εγωιστικό χαρακτήρα του JR που δεν τον βλέπω να κολλάει εύκολα σε αυτό το ροστερ.
    Tο κενό στους ψηλούς είναι χαοτικό kai αν δεν ξεδιπλώνει σταθερά τα defensive skills του ο LBJ δεν βλέπω να γίνεται δουλειά χωρίς κάποια προσθήκη. Αυτή θα ήταν πολύ καλή ευκαιρία για Κουφό που ακουγόταν αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να προχωράει...

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σμιθ είναι πρόβλημα.. Aλυσίδες με τσιμεντόλιθους και πάγκο.. Οι Καβς θέλουν rim protector, μη γελιόμαστε. Αλλιώς δε πάνε πουθενά..

      Διαγραφή
    2. PS: Μακάρι να πάρει την ευκαιρία ο Θανάσης. Το πόλοιπο της σεζόν θα λειτουργήσει ως try outs για τους Νικς οπότε το πλαίσιο είναι ιδανικό για αυτόν..

      Διαγραφή
    3. Τζιμάρα τώρα ο Θανάσης πάει Νικς. Σταματάμε να τον λιγουρευόμαστε για την Πανάθα.

      Manu Chao

      Διαγραφή
  37. Καλησπερες καλη φωτηση να ευχηθω σε ολους,λιγα λογια απ τη μερια μου για το χθεσινο trade,νομιζω ειναι μια win win κατασταση για τα 3 μερη.
    Οι Νικς ξεφορτωθηκαν τη μουρμουρα του j.r smith(το χει το ονομα-αν και δεν ειναι το πραγματικο του),ο χαρνταγουει θα γινει πολυ καλος παιχτης σιγουρα οποτε ο δρομος ειναι ανοιχτος,ο σουμπερτ ειναι ενας ΟΚ ρολιστας που παιζει καλη αμυνα ειταν στο σφυρι απο περσυ για τους νικς που δεν ηθελαν να το πληρωσουν...
    Οι Καβς προσπαθουν να ειναι τουλαχιστον στην 6αδα,συντηρηση στους ιρβινγκ λεμπρον και προσπαθεια ο βαρεχαο να ειναι ετοιμος στα πλει οφ,εγω λεω ολοι τους θα ειναι περδικια και οι καβς αλλη ομαδα!!Ο σμιθ ειρθε να κουβαλησει το καρο στο σκοραρισμα και ο σουμπερτ ως 6ος παιχτης,εχω ομως αμφιβολιες κατα ποσο θα γυρναει η μπαλα...τα αποδυτηρεια των καβς επιπλεον θα ειναι κατι σαν μπαρουταποθηκη!!Μπορει να σκασει αυτο στα χερια του μπλατ μαλιστα....
    Η οκλαχομα απ την αλλη αποκτα βαθος,δεν ξερω ποσα λεπτα ο σερβιτορος θα παρει απ το μοροου και το ρετζι τζακσον αλλα το για να επιβιωσει θα πρεπει να πασαρει περισσοτερο κατι που εχει να κανει απ την εποχη που ο μποχε'ι'μ του φωναζε στο σιρακιους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα περίμενα αγόρι μου.. Καλή φώτιση να έχουμε.. Θεωρητικά και εάν σκεφτείς τι μπορούσαν να πάρουν τα τελευταία χρόνια οι Νικς για τον Σούμπερτ, το ότι στη συγκεκριμένη ανταλλαγή δεν απέκτησαν έναν first rounder είναι αποτυχία. Από την άλλη όμως εξοικονόμησαν αρκετά χρήματα και το καλοκαίρι θα είναι "παίχτες" στην αγορά. Σημαντικό.. Πιστεύω ότι ο Φιλ πριν το deadline θα προσπαθήσει να πετάξει από το καράβι τους Αμάρε-Μπαρνιάνι..

      Όσον αφορά τον Ουέητερς, με προβληματίζει πολύ ότι δε σουτάρει ιδιαίτερα καλά, ειδικά σε catch & shot καταστάσεις, που λόγω υλικού στην Οκλαχόμα θα έχει πολλές.

      Διαγραφή
    2. Δημητρη δεν τον ηθελαν το σουμπερτ,πολλοι τραυματισμοι-ζορικος ατζεντης και περιεργος χαρακτηρας....Κατι τετοιοι τυποι δεν κολανε στον φιλ τζακσον οποτε με μιας εβγαλε 2 απ το ροστερ,συμφωνω οτι επρεπε να παρει κατι παραπανω η νεα υορκη παντως.Χθες εβλεπα την ματσαρα του νορθ καρολα'ινα με το νοτρ νταμ και το παιχταρα τζερα'ιαν γκραντ και εκεινη την ωρα εσκασε το τρειντ που αρχηκα εστελνε το ρετζι τζακσον στους νικς!!Αυτο θα ειταν σουπερ αλλα δεν εγεινε βεβαια,ακουγεται οτι θα στειλουν απο τωρα τους μπαρνιανι-νταλαμπερτ(βαραει διαλυση το μαγαζι).
      Εγω προβλέπω απο τωρα(και μπορει να με γλεντησουν για αυτο) οτι η πρωτη επιλογη στο ντραφτ θα παει στους νικς και θα ειναι ο οκαφορ που λεγετε οτι υπογραψε ειδη με ατζεντη....Οποτε του χρονου Οκαφορ-λαμαρκους ολντριτζ στο 4-5 με το μελο το χαρνταγουει στο 2 και χρημα για προσθηκες.
      Η οκλαχομα παει να κανει το μεγαλο βημα για μπρουκ λοπεζ,εαν κατσει θα ειναι η κηνηση της χρονιας.

      Διαγραφή
    3. Ο Τζάκσον τον είχε στο πλάνο, του αρέσουν τέτοια γκαρντς (και δε θα τον έλεγα μυστήριο τύπο) παραδοσιακά όμως αναγκάστηκε να τον στείλει γιατί του δόθηκε η ευκαιρία να ξεφορτώσει τον Σμιθ. Ναι και εγώ είχα ενημερωθεί αρχικά για Ρέτζι Τζάκσον όμως γρήγορα βγήκε ότι οι Νικς δε θα πάρουν ουσιαστικά έμψυχο υλικό από το τρέηντ. Ο Ντάλαμπερτ έγινε ήδη waive.. Και οι Αμάρε-Μπαρνιάνι είναι ο επόμενος στόχος. Το έχω γράψει από το καλοκαίρι. Σμιθ-Αμάρε-Μπαρνιάνι πρέπει να φύγουν. Ένα top-3 pick να'ναι και ας μην είναι το Νο1 (αν και στη Ν.Υόρκη ο κόσμος ζεί για την περίπτωση Οκαφόρ). Και ο Μ.Γκαζόλ καλός θα ήταν..

      Διαγραφή
    4. προς akisbb78,jim conway......με το πακετο σμιθ-ιρβινγκ αν ημουν κλιβελαντ θα χτυπουσα πορτες για ντερον ή κρις πολ......υπαρχει τετοια περιπτωση?.....ο σμιθ αν παραμεινει στους καβς θα γινουν πιο μπαχαλο απο οτι ειναι τωρα...δεν βλεπω πως σμιθ-ιρβινγκ-σουμπερτ θα συνυπαρξουν...μυριζομαι νεα ανταλλαγη...stonerook

      Διαγραφή
    5. Γειά χαρά κάπταιν.. Για να δώσεις σήμερα τον Ίρβινγκ για τον Ντερόν πρέπει να'σαι σουρωμένος. Ο Σμιθ στη καλύτερη θα βρεί ρόλο στη second unit. Υπό νορμάλ καταστάσεις, θα καρφωθεί στον πάγκο. Θα τον δούμε.. Ίσως τον ευνοεί ότι η ομάδα χρειάζεται αλλαγές.

      Διαγραφή
  38. Stonerook o μπλατ λυσαξε για το μοζγκοφ μαλιστα ακουστηκε οτι επεσε και ο τρισταν τομσον στο τραπεζι αλλα ενα ξερο ''οχι'' ακουγεται απ τη πολιτεια του κολοραντο,να δωσεις ιρβινγκ για ντερον θα ειταν κουταμαρα ενω ουτε κουβεντα για κρις πολ στον μπαλμερ.
    Δημητρη ουσιαστικα ο λογος που εφυγε ο σουμπερτ ειναι οτι δεν ηθελαν να ματσαρουν το καλοκαιρι προσφορα,οποτε θα εφευγε ελευθερος ασε που υποπτευομαι οτι ουτε στο κλιβελαντ θα μεινει το καλοκαιρι-τον βλεπω προς σελτικς....Ο γκασολ δυσκολα θα φυγει απ το μεμφις εαν αυτο γινει δινω προβαδισμα στον ποποβιτς.
    Τωρα κατι για τον οκαφορ που ειναι ξαδερφος του εμεκα οκαφορ(νο.2 στο ντραφτ του 04 πισω απ το χαουαρντ) ,το παιδι αυτο μπορει να μην o rim protector που θα ηθελε ο φιλ τζακσον ομως θα ανοιξει ειδανικα το παρκε για iso plays στο μελο αλλα και στον δευτερο ψηλο στο 4 που ισως ειναι ο ολντριτζ η' ενας φοργουορντ στυλ τομπαι'ας χαρις που γραφουν οτι τον κοιτανε,αντιθετα ο ταουνς ειναι ποιο mobile center πολυ καλος αμυντικος δεν εχει ποστ παιχνιδι ομως,ενα σουτακι με προσωπο δουλευει-εαν μπει στο ντραφτ ισως η μινεζοτα τον κυνηγησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ναι Άκη, σίγουρα και αυτός ήταν ένας βασικός λόγος για Σούμπερτ. Από την άλλη πίστευα ότι εφόσον οι Καβς έστελναν τον Ουέητερς, η πρώτη τους δουλειά θα ήταν να φέρουν στο Κλίβελαντ έναν rim protector. Πολύ καλός ο Σούμπερτ και η ομάδα χρειαζόταν την περιφερειακή του άμυνα, όμως η βασική ανάγκη βρισκόταν στο "5" και την άμυνα ψηλά.

    PS: O Χάρις κολλάει πολύ καλά με τον Μέλο στα φόργουορντς. Απλά θέλεις μετά ένα ψηλό κορμί και καλό αμυντικό στο "5".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σαν φίλος των Νικς είμαι φυσικά κατενθουσιασμένος που ξεφορτωθήκαμε τον Σμιθ. Κόστισε βέβαια να δώσουμε τον Σούμπερτ αλλά:

    α) Ο Σούμπερτ δεν είναι και Τζόρνταν, δεν θα κλάψουμε.

    β) Είμαι τεράστιος φαν της θεωρίας ότι ξεκινάς με το να ξεφορτώνεσαι τα bad apples (ατομιστές, βλαμμένους, μαστουρωμένους) και μετά ψάχνεις καλούς παίχτες. Αν το να ξεφορτωθείς φιντάνια τύπου Σμιθ σημαίνει να δώσεις κάτι σαν τον Σούμπερτ, so be it.

    Τώρα βέβαια ετοιμαζόμαστε για την επόμενο γύρο στην free agency. Ουσιαστικά μέχρι στιγμής ο Τζάκσον κάνει ό,τι έκανε ο Donnie Walsh στην προηγούμενη διαδικασία 'φτιάχνουμε χώρο στο σάλαρι καπ και υπογράφουμε αστέρες'. Τότε (2009-2010), η διαδικασία απέδωσε Αμάρε και Μέλο και ως αποτέλεσμα μόνο μια πραγματικά καλή σεζόν το 2013: 54 νίκες και νίκη μιας σειράς πλέι οφ.

    Σήμερα η διαφορά είναι ότι εκτός από free agents έχεις και ένα πολύ υψηλό πικ στο ντραφτ. Δηλαδή μπορείς να βρεθείς με 2 σταρ και έναν εκκολαπτόμενο που θα πληρώνεται με το rookie contract scale για τα επόμενα 4 χρόνια. Από εκεί και πέρα, ο Τζάκσον θα πρέπει να βρει εκ των ενόντων κατάλληλους role players που θα παίζουν άμυνα κλπ. Ο Θανάσης θα έχει εδώ την ευκαιρία του.

    Δεν μπορώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος. Περισσότερο αγωνία έχω. Οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Με την Ανατολή στα χάλια που είναι, μπορείς με Μαρκ-Όλντριντζ και κάτι ψηλά στο ντραφτ να βρεθείς αμέσως στον τελικό της περιφέρειας. Ίδωμεν.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΥΓ: Το ντραφτ του 2015 θα είναι ακριβώς 30 χρόνια από το ντραφτ του 1985, όταν οι Νικς είχαν το νο 1 και επέλεξαν τον Γιούιν. Όπως και τότε, θα είναι το δεύτερο ντραφτ του εκάστοτε κομισαρίου (Στερν τότε, Σίλβερ τώρα). Άνταμ, στήσε και μια λοταρία για μας, δεν θα χάσεις:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ήμουνα μέσα με Μακάμπι, οπότε μπορώ να μεταφέρω την αίσθηση που είχαμε όλοι, δεν ήταν τόσο ότι ήταν καλή η Μακάμπι, αλλά ότι δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και -κυρίως- να παίξει συνεχόμενα λεπτά καλά ο ΠΑΟ. Και αυτό γιατί δεν μπορούσε επ'ουδενί να ελέγξει στην άμυνα την Μακάμπι. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε τον Tyus κρεμασμένο στο στεφάνι μας....Και δεν είναι ότι δεν το ξέρανε οι δικοί μας, απλά άλλο να το ξέρεις και άλλο να μπορείς να κάνεις κάτι για να το αποφύγεις.

    Μόλις μπήκε ο Nelson και είπε "I got this" για τον Pargo, αλλά και συντονίστηκε ο Gist στα μετόπισθεν, η Μακάμπι μπόρεσε να βάλει ένα καλάθι, και αυτό ψιλοτυχαία (και λόγω Pargo, παιχταράς το παληκάρι). Το τρίποντο στο τέλος μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, αν και εφόσον πάνε όλα καλά....

    Δυστυχώς όμως, για κάποιον περίεργο λόγο, εμφανιστήκαμε πολύ χειρότεροι με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρήκε ευκαιρία και πήρε και διαφορά (που είχε να νικήσει 7-8 χρόνια στην Πυλαία). Ο Μαργαρίτης φαινόταν σαν Pippen, ενώ κανένας δικός μας δεν πέρασε την μετριότητα (ο ΔΔ τα έκανε όλα πλην σκοραρίσματος, και εκεί ήταν το πρόβλημα). Πρέπει να είναι ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του ΠΑΟ που θυμάμαι τα τελευταία χρόνια. Και δυστυχώς κανένας από τον πάγκο δεν βοήθησε, ο Blums ακόμα αναζητείται, ο Παππάς άρρωστος, ο Wright μας τελείωσε, Μποχωρίδης εκτός, και οι τρεις μικροί είναι εδώ και καιρό DNP.

    Θεωρητικά το μεθαυριανό ματς δεν κρίνει κάτι, αλλά τώρα πλέον θα είναι κριτήριο του κατά πόσο ο ΠΑΟ κάνει κοιλιά ή πλέον δεν λειτουργεί καλά ως σύνολο. Και βέβαια πως θα καλυφθούν τα κενά που είχε από πριν η ομάδα, αφού φαίνεται ότι κάποια προβληματάκια υπάρχουν ή/και συνεχίζονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΔΔ ηταν εξω οταν επαιρνε την διαφορα ο ΠΑΟΚ,ο Ιβανοβιτς τον ειχε στον παγκο τον εβαλε μεσα στο 1.34 πριν το τελος ΟΤΑΝ ΚΡΙΘΗΚΕ δηλαδη το παιχνιδι,λες και δοκιμαζε σχηματα,ο ΔΔ μπορει να μην ειχε πολλες προσπαθειες επιθετικα και να ηταν αποντος αλλα ειχε 9pir

      Διαγραφή

  42. Στην ερώτηση "ποιος είναι ο πιθανότερος να αναδειχθεί MVP", το 33.3% ψήφισε τον Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ), το 20.83% τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς (Ερυθρός Αστέρας), με το 12.50% να διαλέγει τον Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα). Ακολουθούν ο Άντριου Γκάουντλακ (Φενέρμπαχτσε) και Νάντο ΝτεΚολό (ΤΣΣΚΑ). Ο Μαριάνοβιτς είχε το 41.67% των προτιμήσεων στην ερώτηση "ποιος θα κάνει το ξέσπασμα φέτος", αφήνοντας πίσω τον Άλεξ Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα), με 12.50%, ποσοστό που είχε και ο Τομάς Ερτέλ (Εφές).

    Ο Βασίλης Σπανούλης είναι αυτός που θα υπέγραφε το 33.33% των ομάδων της Euroleague, αν είχε τη δυνατότητα να πάρει οποιονδήποτε παίκτη, από οποιοδήποτε ρόστερ. Ακολούθησε ο Τόμιτς με 12.50%. Για την ιστορία, ο Kill Bill ήταν και εκείνος που κυριάρχησε, στην ερώτηση "ποιον παίκτη θα επιλέγατε να πάρει το σουτ που διαμορφώνει αποτέλεσμα". Συγκέντρωσε το 41,67% των ψήφων, με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να λαμβάνει 25% και τον Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ) να 'χει 20.83%. Δεν τελείωσε όμως, εκεί... η εκλογική νίκη του Σπανούλη. Στην ερώτηση "ποιος είναι ο καλύτερος ηγέτης;", προτιμήθηκε με 45,83%. Ο Διαμαντίδης έλαβε 33.33% και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο 8.33%.

    Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, με τον Ρούντι Φερνάντεθ μοιράστηκαν την κορυφή, στη λίστα με τον "πιο θεαματικό παίκτη", απολαμβάνοντας από 16.67% των ψήφων. Ο Ουίμς είχε 12.50%, όσο έλαβε και ο Γιαν Βέσελι, της Φενέρμπαχτσε.

    Ο "El Chacho" -MVP της Euroleague φέτος-, έλαβε το 29,17% των προτιμήσεων, στην κατηγορία "ποιος παίκτης είναι ο καλύτερος πασέρ". Ο Τεόντοσιτς ήταν η δεύτερη επιλογή (25%), ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης (20.83%). Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πήρε το 33.3% των ψήφων, στην ερώτηση "ποιος είναι ο παίκτης με το υψηλότερο μπασκετικό IQ". Ο Τεόντοσιτς είχε το 20.83%, ενώ οι Ροντρίγκεθ και Βασίλης Σπανούλης είχαν από 16.67%.

    Ποιος είναι ο καλύτερος πόιντ γκαρντ της διοργάνωσης; Το 41.67% προτίμησε τον Τεόντοσιτς, το 25% τον Ροντρίγκεθ και το 16.67% τον Σπανούλη. Ο τελευταίος ήταν στη δεύτερη θέση του "ποιος είναι ο καλύτερος σούτινγκ γκαρντ", με 16.67%, ποσοστό που πήρε και ο ΝτεΚολό. Στην κορυφή ήταν ο Γκάουντλακ με... κορεάτικο ποσοστό (41.67%). Ο τελευταίος κέρδισε τη... ψηφοφορία για τον καλύτερο Αμερικανό της σεζόν.Μια ψήφος καθόρισε το αποτέλεσμα και του έδωσε το Νο1 (33.3%), με τον Σόνι Ουίμς (ΤΣΣΚΑ) να περιορίζεται στη 2η θέση (29.17%) και τον Τζέιμς Άντερσον (Ζάλγκιρις) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα (16.67%). Ο Γκάουντελακ προτιμήθηκε και στην κατηγορία "ποιος είναι ο καλύτερος "καθαρός" σουτέρ;", με τον Τζέισι Κάρολ (Ρεάλ) να κλέβει την κορυφή (41.67%), τον σταρ της Φενέρ να έχει 16.67% και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο να είναι στο Νο3 (12.50%).

    Ως ο καλύτερος σμολ φόργουορντ, επελέγη ο Ουίμς (45.83%), με τον Άντερσον και τον Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι) να λαμβάνουν από 16.67%. Οι Σάριτς και Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενέρμπαχτσε) πήραν από 20.83% των ψήφων, στην ερώτηση "ποιος είναι ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ", ο Τζάστιν Ντόλμαν (Μπαρτσελόνα) είχε 12,50%, όσο και ο Ζόραν Έρσεγκ (Γαλατασαράι).

    Και ποιος είναι ο καλύτερος σέντερ; Οι GMs των 24 ομάδων είπαν όλα κι όλα δυο ονόματα: του Μαριάνοβιτς και του Τόμιτς.

    Ο Ντάριο Σάριτς (Εφές), ΜVP του Νοεμβρίου, σάρωσε στην κατηγορία "ποιος θα αναδειχθεί Rising Star", συγκεντρώνοντας το 45,83% των ψήφων. Ο Άλεξ Αμπρίνες (Μπαρτσελόνα) προτιμήθηκε από το 25% και ο Τσεντί Οσμάν, της Εφές από το 12.50%.

    Ο Στεφάν Λασμέ (Εφές), με τον Κάιλ Χάινς (ΤΣΣΚΑ) βγήκαν ως οι επικρατέστεροι να κερδίσουν τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού, αυτής της αγωνιστικής περιόδου (είχαν από 16.67%). Ο Αμερικανός σέντερ της ΤΣΣΚΑ ήταν για δεύτερη διαδοχική χρονιά, αυτός που επέλεξε η πλειοψηφία ως "τον πιο δυνατό παίκτη". Είχε το 16,67% των ψήφων, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έλαβε το 12.50%, όσο είχαν και οι Αντρές Νοτσιόνι (Ρεάλ Μαδρίτης) και Σοφοκλής Σχορτσιανίτης (Μακάμπι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όλα τα παραπάνω εξάγεται ότι ο Σπανούλης, αισίως στα 32 του, εξακολουθεί να είναι ο πιο εμβληματικός παίκτης της Euroleague. Τεράστιος αθλητής.

      Διαγραφή
  43. Το σχέδιο της ελληνοποίησης έχει πολλά στάδια, επίπεδα και εξαιρέσεις! Για τα παιδιά, τα 16χρονα θα πρέπει να μάθουν πρώτα από όλα τον εαυτό τους, να φτιάξουν το κορμί τους, να ψηθούν, να βελτιωθούν και πολλά άλλα. Δεν τους βάζεις κατευθείαν να παίξουν Ευρωλίγκα..εξαίρεση ο σχεδόν 18χρονος Χαραλαμπόπουλος που ήδη θα έπρεπε να παίρνει παραπάνω λεπτά και συμφωνώ με τον Δημήτρη. Οπότε γι αυτούς το σχέδιο θα δείξει σε κανα δυο χρονάκια. Το στοίχημα του Παναθηναϊκού είναι ο Βλάντο, ο Παππάς, ο Μποχωρίδης και μετα ο Χαραλαμπόπυλος..τόσο απλά! Έχω όμως απορήσει ποια ήταν κι είναι η λογική με τον Ραιτ.. Ξέρουμε ότι δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό, γνωρίζουμε όμως ότι θα πρόσφερε στην ομάδα αυτό που έχασε με την ανανέωση του Λάσμε και για τα 7-8 λεπτά μόνο. Σαν κίνηση μου φάνηκε σωστή. Ο Ραιτ ξεκίνησε καλά, δεν ξέρω τι μεσολάβησε, αλλα διάολε κράτα τον μέχρι το τέλος του Α μισού του τοπ16. Δεν το κάνεις..περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί το συγκεκριμένο ζήτημα..θα προωθηθεί κάποιος από τους μικρούς ή θα πάρουμε κάποιον άλλον..;
    Ο Παναθηναικός έχει πετύχει ως προς διοργανώσεις τους 2/3 στόχους! Μποχωρίδης παίρνει χρόνο, ο Βλάντο και ο Παππάς είναι πολύτιμα γρανάζια της ομάδας. Υπομονή παιδιά, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!
    Andreas Craven

    ΑπάντησηΔιαγραφή