Athlenda

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

GREEK SCIENCE..


Μέσα σε 24 ώρες, Ιτούδης και Σφαιρόπουλος καθάρισαν Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς εκτός έδρας.  Too hard to guard o Σπανούλης στο τέλος του ματς, καθάρισε για τον Ολυμπιακό σιωπώντας το γήπεδο. «Σβηστός» ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα τη Ζάλγκιρις με κέρδος τον ορεξάτο Παππά. Το Hoopfellas αναλύει..




Μεγάλες βραδιές για το ελληνικό μπάσκετ επιφύλασσε η τρίτη αγωνιστική του TOP-16, με πιο σημαντικό γεγονός το διπλό του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη. Συνολικά δύο νίκες της ελληνικής προπονητικής σχολής απέναντι στους Σέρβους διδάσκαλους της εποχής μας, γεγονός που εκτός των άλλων πιστοποιεί τη ποιότητα της γενιάς αυτής αλλά και την παρακαταθήκη των ίδιων των Σέρβων προπονητών στο μπάσκετ της πατρίδας μας..


Ξεκινάω με τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, σε ένα πολύ ενδιαφέρον από τακτικής απόψεως παιχνίδι.. Περίμενα πως και πως το εκτός έδρας ματς του Ολυμπιακού στην Πόλη απέναντι στη Φενέρ του Ομπράντοβιτς, μια ομάδα-άμεσο ανταγωνιστή των Πειραιωτών σε επίπεδο στόχων τη φετινή σεζόν μιας και οι δύο τους ανήκουν στην ευρωπαϊκή ελίτ.



-Έχω «διαβάσει» πολύ Ομπράντοβιτς μέσα στο πέρασμα των χρόνων (πως θα μπορούσα να μη το έχω κάνει άλλωστε..;) προσπαθώντας να συλλάβω το μέγεθος της ιδιοφυΐας του θρύλου από το Τσάτσακ και κυρίως της ικανότητας του να «παρεμβαίνει» στη ροή του αγώνα αλλάζοντας τα πράγματα με εναλλακτικές και τεχνάσματα που γεννιούνται εκείνη τη στιγμή στο μυαλό του. Ήμουν σίγουρος ότι όλη την εβδομάδα, προετοιμάζοντας το ματς, είχε κυκλώσει το ζωγραφιστό και στις δύο πλευρές του παρκέ για την ομάδα του ως ναυαρχίδα της τακτικής του σε άμυνα και επίθεση. Και αυτό έγινε..


Πάντα το «βαμμένο» ήταν ο καλύτερος σύμμαχος για προπονητές όπως ο Ομπράντοβιτς ή ο Μεσίνα στις top-class μονομαχίες. Οι πιθανότητες (πέραν των υπολοίπων ευεργετικών επιρροών στο παιχνίδι μιας ομάδας) να σκοράρεις σε μια προσπάθεια από εκεί είναι σαφώς καλύτερες Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Η Φενέρ ξεκίνησε εκτελώντας σχεδόν το 70% των προσπαθειών της μέσα από το ζωγραφιστό, με μια υπέρ του δέοντος εμφανή διάθεση να βάλει τη μπάλα εκεί (με γκαρντ και ψηλούς), εκμεταλλευόμενη το μέγεθος της σαν ομάδα. Ο Ομπράντοβιτς έβαζε συνεχώς «ενδιάμεσα» σκρινς στις γωνίες πάσας για να διευκολύνει την εισαγωγή της μπάλας στη ρακέτα, ακόμα και με λόμπα,  στήνοντας (αρχικά) τον Μπογκντάνοβιτς στη weak side, την οποία οι Τούρκοι ψάχνουν συνεχώς σε καταστάσεις όπου main ballhandler είναι  ο Πρέλντζιτς,  ο οποίος (λόγω μεγέθους) έχει μεγάλη ικανότητα στην κατά μήκος της άμυνας πάσα. Εδώ να πω ότι ήταν σημαντική η πολύ καλή close out του Ολυμπιακού, η οποία δεν επέτρεψε ρήγματα, ωθώντας ουσιαστικά τους γηπεδούχους να πάρουν περιφερειακά σουτς τα οποία είναι δεύτερη επιλογή σε τέτοιες καταστάσεις για την ομάδα του Ζοτς όταν ο αποδέκτης της μπάλας στην αδύνατη πλευρά δε λέγεται Γκάουντλοκ. .


-Ο Ολυμπιακός –«μετρώντας» με το μάτι και φιλτράροντας τα intangibles που ακουμπούσε η κάθε ομάδα στο παρκέ- μου θύμιζε “small bomb” απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Μια πιο μικρή αλλά  γρήγορη βόμβα, σαφώς πιο κοντά στις επιταγές του μοντέρνου μπάσκετ.


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος  έπαιξε πρώτη φορά φέτος τόσο πολύ με τον Σπανούλη στο «κεφάλι»  από την αρχή της επίθεσης του. Τον χρησιμοποίησε και ως μεταφορέα δηλαδή από την εισαγωγή και όχι ως κύριο δημιουργό απλά μετά την πρώτη πάσα. Πάνω σε αυτή τη λογική (και διάταξη) έχτισε καταστάσεις ο Θεσσαλονικιός κόουτς.  Σχεδίασε μια άλλη εκδοχή εισαγωγής στο κεντρικό pick & roll, δημιουργώντας «ροή» στην επίθεση του μέσα από μια κυκλική κίνηση του Σπανούλη (με πιθανό το κέρδος  «αλλαγής»)η οποία κατέληγε με τον αρχηγό πάλι στον άξονα όπου έπαιρνε με hand-off συνεργασία τη μπάλα και έμπαινε στην pick & roll επίθεση. Παράλληλα έβαλε τον Μάντζαρη στο ποστ (χώρος στον οποίο θα πρέπει να νιώσει πιο άνετα ο διεθνής PG για να αναπτύξει το παιχνίδι του) σημαδεύοντας με σκαστή πάσα τον Ντάνστον, στο «γύρισμα» του Έλληνα γκαρντ. 


Η αμυντική τακτική του Ομπράντοβιτς  να «φορτώσει» τον άξονα, στοχεύοντας στο κεντρικό pick & roll των ερυθρολεύκων, δημιούργησε μεν πρόβλημα στην ελληνική ομάδα μειώνοντας  την παραγωγικότητα της στο ζωγραφιστό (πραγματικά υπήρχε πρόβλημα για οποιονδήποτε παίκτη να σκοράρει από εκεί) κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο ποσοστό των σουτ δύο πόντων (12/32, 37.5%) όμως από την άλλη έδειξε τον «άλλο» δρόμο.  Ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Φενέρ από τη Weak Side. Την κομμάτιασε..  Αυτός που ..έμπηξε περισσότερο τα δόντια του στο κορμί των Τούρκων ήταν το Weak Side-Monster του Ολυμπιακού, Ματ Λοτζέσκι.  Το ότι ο 29χρονος wing ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου την Παρασκευή (18 πόντοι-6/10 FG, 8 ριμπ.-2 τελικές-2 κλεψίματα) αποδεικνύει τη θέση του στο ευρωπαϊκό μπασκετικό χρηματιστήριο απέναντι σε elite talent (το ίδιο συνέβη και πέρυσι στη σειρά με τη Ρεάλ). Ο Λοτζέσκι ήταν πραγματικό «φονικός» με πολλά clutch plays σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι φανερό το ότι δίνει μια άλλη διάσταση στην close out επίθεση των ερυθρολεύκων (στην οποία πάτησαν πολύ και πέρυσι όπου διέθεταν και τον Περπέρογλου) με την οξυδέρκεια και ικανότητα του να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του με την ίδια αποτελεσματικότητα με την οποία εκτελεί.  Σούπερ..


-Μου άρεσε πολύ η τρανζίσιον άμυνα του Ολυμπιακού. Πολύ.. Από την αρχή ήταν φανερό ότι –σε όλες τις εκδηλώσεις των δύο αντιπάλων- οι ερυθρόλευκοι τρέχουν καλύτερα το γήπεδο από την Φενέρ. Αυτό αποτυπώθηκε καλύτερα όταν οι Τούρκοι δημιουργούσαν αμυντικά τις προϋποθέσεις για να ανοίξουν το γήπεδο. Οι αντιδράσεις της ελληνικής ομάδας ήταν εξαιρετικές και τα αντανακλαστικά πολύ γρήγορα. Και μάλιστα χωρίς δύο σημαντικά κομμάτια σε αυτές τις αμυντικές καταστάσεις, τον Λαφαγιέτ (είναι φανερό το πόσο έχει ανέβει και πόσο χρήσιμος είναι πλέον) και τον Πέτγουεη που βγήκαν γρήγορα εκτός λαβωμένοι. Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να έχει προσθέσει ένα «ενδιάμεσο» παίκτη όπως ο Ντάρντεν στο ρόστερ, ο οποίος μαρκάρει 4 θέσεις.  Λόγω του προβλήματος του Πέτγουεη χρησιμοποιήθηκε αρκετά και σαν «4», δίνοντας μεγάλες μάχες στην πίσω γραμμή άμυνας με παίκτες 15 πόντους ψηλότερους.  Συνολικά, η αίσθηση που έμεινε διάχυτη μετά από μια τέτοιου επιπέδου μάχη είναι ότι η ομάδα του Σφαιρόπουλου μπορεί παντού βασιζόμενη στο άρμα μάχης της, την άμυνα της. Μια εικόνα του Ολυμπιακού να σφιχταγκαλιάζει  το κατάρτι της άμυνας σε καταστάσεις τρικυμίας μέσα στον ωκεανό. Ακόμα και η περιφερειακή άμυνα των Πειραιωτών παίρνει υψηλό βαθμό (ψηλοί και κοντοί) παρόλο το καλό ποσοστό των Τούρκων (9/23-39%, 5/11 ο Γκάουντλοκ).

Too hard to guard..



Περίμενα επίσης με ανυπομονησία τη μονομαχία μεταξύ δύο εκ των καλύτερων SGs της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Του Σπανούλη και του Μπογκντάνοβιτς. Μάλιστα οι δύο προπονητές  έριξαν από την αρχή τον έναν πάνω στον άλλον και στις δύο πλευρές του παρκέ. Κάτι σαν μετωπική.. Ομολογώ ότι περίμενα τον V-Span να πάει στον Ζήση και τον Μάντζαρη πάνω στον κανονιέρη από το Βελιγράδι.. Ο Μπογκντάνοβιτς ήταν πολύ aggressive πάνω στον Σπανούλη και η συνολική αμυντική τακτική του Ζοτς (να κλείσει τη ρακέτα) λειτούργησε ως σύμμαχος του. Ο Έλληνας σταρ είχε πρόβλημα στο να κάνει enter στη γεμάτη τεράστια wingspans και κορμιά, ρακέτα των γηπεδούχων.  Τελείωσε με 0/4 δίποντα.. 


Σε μια φάση στην τρίτη περίοδο μάλιστα, θεωρώ ότι ο Σφαιρόπουλος άργησε χαρακτηριστικά να τον αποσύρει, τη στιγμή που ο ίδιος ο παίκτης με την αγωνιστική συμπεριφορά του, του χτυπούσε καμπανάκια. Φάουλ κούρασης, άστοχο σουτ, λάθος πάσα, απλό κερδισμένο φάουλ σε μια φάση φτιαγμένη για ένα ένα από τα συνηθισμένα γκολ-φάουλς του Σπανούλη.. Ήταν φανερό ότι δεν είχε ανάσες να «τελειώσει» φάσεις.. Όταν επέστρεψε στη τέταρτη περίοδο, μας χάρισε ένα δυνατό φινάλε, δε θα έλεγα αντάξιο της κλάσης  του ως παίκτη αλλά του χαρακτήρα του νικητή με τον οποίο έχει σφυρηλατηθεί αυτός ο παίκτης. Η πραγματικότητα λέει ότι αποτελεί εφιάλτη για κάθε αντίπαλο με την ικανότητα, αποφασιστικότητα και τον no fear χαρακτήρα του στο τέλος κλειστών παιχνιδιών.  Στο σημείο δηλαδή όπου ξεχωρίζουν οι παίκτες με τα ατσαλένια balls.. Ή αν θέλετε οι ηγέτες από τους σπουδαίους  παίκτες. Εκεί ο Σπανούλης είναι Too hard to guard..

4 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ


Νίκος Παππάς έκανε «δήλωση». Ορεξάτος, φρέσκος με πολύ διάθεση. Νομίζω ότι το διάστημα που έμεινε «πίσω» (λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρούσε) τον βοήθησε να δεί πιο καθαρά τα πράγματα και να φιλτράρει καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βάλει τις δεξιότητες του στο σύνολο ώστε να βελτιωθεί συνολικά το ομαδικό performance. Το κάθετο μπάσκετ του Παππά έλειψε στους πράσινους σε μια περίοδο όπου το ποστ παιχνίδι του Μπατίστα δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικό και τα περιφερειακά σουτ (τα οποία ενστικτωδώς πλέον έψαχνε η ομάδα) δεν έδιναν τη λύση. Μιλάμε για έναν slasher και πολύ αποτελεσματικό finisher στο τρανζίσιον. Αν και το κλειδί για τον Παππά ώστε να εκτοξεύσει το status του σας το είχα αναφέρει το καλοκαίρι. Έχει να κάνει με τα playmaking abilities του. Μου άρεσε η συμπεριφορά του και σε αυτό το κομμάτι προχθές ενώ συνολικά η επιθετικότητα του όταν επέλεγε να απειλήσει του απέφερε 8 κερδισμένα φάουλς.


-Αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι μια average απόδοση τη φετινή περίοδο για τον Παναθηναϊκό, τότε θα πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Η ομάδα πήρε ένα ματς TOP-16 με 19 πόντους και έβγαλε πολλά στοιχεία στο παρκέ από αυτά που χαρακτήρισαν την ομάδα στην αρχή της περιόδου. Όποιοι διαβάζετε θα καταλάβετε ότι πρόκειται να σταθώ στο αμυντικό κομμάτι. Αυτό αποτελεί την αφετηρία των πάντων..


Η μαύρη βραδιά του Τζέημς Άντερσον νομίζω αποτυπώνει συνολικά το επιθετικό performance όλης της ομάδας της Ζαλγκίρις  απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Το κλειδί ήταν ότι οι γηπεδούχοι από την αρχή «απογοήτευσαν» τον Αμερικανό σκόρερ. Τον πίεσαν και κυρίως του έδωσαν στοχευμένα κατευθύνσεις ώστε να μη πάει (ή τουλάχιστον να ιδρώσει μέχρι εκεί) στα καλά του σημεία. Ήταν αρκετά “physical” μαζί του όταν προσπαθούσε να πατήσει στο ζωγραφιστό. Συνολικά η «ζημιά» ήταν: 5 πόντοι (2/10 2π.-0/3 3π.-1/3 1π.)..

Από εκεί και πέρα είναι γνωστό ότι η παραγωγικότητα της Ζαλγκίρις  είναι περιορισμένη. Άλλωστε η φετινή δουλειά που παρουσιάζει ο Κράπικας έχει αφετηρία το αμυντικό κομμάτι.  16/45 δίποντα και 5/17 τρίποντα «έγραψαν» οι Λιθουανοί στο ΟΑΚΑ. Καμία τύχη φυσικά..


-Μέσα από το αμυντικό και από την αποτελεσματικότητα στο αμυντικό ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε πτυχές αυτού για το οποίο τόσο έχει δουλέψει η ομάδα με τον Ιβάνοβιτς και αναφέρομαι στο execution ανοικτό γήπεδο. Βάλτε στην εξίσωση ότι οι Λιθουανοί  είναι καλή αμυντική ομάδα και έχουν «πόδια» να ακολουθήσουν. Αυτό μεγαλώνει τη σημασία της αποτελεσματικότητας με την οποία εκτέλεσαν οι πράσινοι και στο ανοικτό και στο μισό γήπεδο. Για να είμαι ειλικρινής, διέκρινα μεγαλύτερη δυσκολία να ακολουθήσουν την ταχύτητα του Παναθηναϊκού στο μισό γήπεδο..


-Δυστυχώς το λάθος timing της απόφασης απομάκρυνσης του Ράητ , βγαίνει τώρα μπροστά στον δρόμο της ομάδας. Λες και σκόπιμα μια μαγική δύναμη έστειλε σαν τιμωρία το πρόβλημα με τον Μαυροκεφαλίδη.. Σας είχα πεί τότε ότι από τη στιγμή που οι πράσινοι δεν είχαν ετοιμάσει κάποιο από τα νεαρά παιδιά ώστε να μπορεί να πατήσει για μερικά λεπτά στο παρκέ ως τρίτο «5» σε αυτό το επίπεδο, η αποδέσμευση του Ράητ είναι ρίσκο (ξέχωρα των διαφορετικών χαρακτηριστικών που έφερνε στο τραπέζι, αλλά αυτό είναι θέμα φιλοσοφίας προπονητή και το έχει κάνει ξεκάθαρο νομίζω). Ελπίζω να ανταπεξέλθει (σωματικά) ο Γκιστ ως μπαλαντέρ στις δύο θέσεις της front court. Κυρίως μιλώ για το ματς της Μαδρίτης, όπου η Ρεάλ έχει κορμιά, βάθος στη γραμμή ψηλών και γκαρντς που επιτίθενται στο καλάθι  και μπορούν να προκαλέσουν φθορά. Το παιχνίδι αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Και απέναντι σε θεούς και δαίμονες πρέπει να το χτυπήσει..


ΥΓ: Μου άρεσε πολύ η επιθετικότητα που έβγαλε στο αμυντικό κομμάτι η Αναντολού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, στην πρώτη περίοδο. Ίσως το καλύτερο –αν λάβουμε υπόψη μας όλες τις παραμέτρους- αμυντικό δεκάλεπτο ομάδας φέτος στον θεσμό. Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Ιτούδη η οποία θυμίζει καλά λαδωμένη μηχανή η οποία χτυπά τον αντίπαλο με τέτοια διάρκεια και τόσους διαφορετικούς τρόπους, που αυτός θα πέσει όσο μαχητικός και να είναι (τουλάχιστον σε αυτή τη φάση).  Ο Ιτούδης «καθαρίζει» μέσα σε μερικές ημέρες και δεύτερο «χρισμένο» μετά τον Ομπράντοβιτς και μάλιστα εκτός έδρας.. Επικίνδυνα πράγματα.. Αλλά όταν θέλεις να γίνεις «νονός» πρέπει να το κερδίσεις μέσα από μάχες με τα «αφεντικά»..


ΥΓ1: Η Φενέρ έχει βελτιώσει τον τρόπο που κυκλοφορεί τη μπάλα στο μισό γήπεδο. Δεν έχει όμως την ταμπέλα της pick & roll ομάδας μιας και το execution της σε αυτό το κομμάτι δεν ακουμπά το επίπεδο των κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπς τα οποία ανεξαιρέτως παρουσιάζουν ιδιαίτερη ικανότητα. Ο Ζοτς έχει δημιουργήσει μια ομάδα που παίζει με το μέγεθος της και την ικανότητα της να δημιουργεί miss-matches, ειδικά με την τριάδα Μπογκντάνοβιτς-Πρέλντζιτς-Μπιέλιτσα και την μοναδική ικανότητα της σε post & face up σε καταστάσεις προσωπικής φάσης και τον Γκάουντλουκ στην αδύνατη πλευρά να απαγορεύει στην άμυνα να μαζέψει. Ο Αμερικανός είναι σούπερ-παίκτης, απολαυστικός στο να τον παρακολουθείς να βγάζει με ποικιλία ντρίμπλας τον αμυντικό "εκτός" και να εκτελεί αλλά και "τζόγος" παράλληλα για έναν προπονητή που έχει συνηθίσει να διαλέγει "άλλους" δρόμους για να φθάσει στην κορυφή..



118 σχόλια:

  1. O Παππας εχασε κι αλλο βαρος το διαστημα που δεν επαιζε. Στο παιχνιδι με τη Ζαλγκιρις φαινοταν πολυ πολυ γρηγορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πιο σοβαρός μου φάνηκε...
    Γεια σου Τζιμ, να΄σαι πάντα καλά!
    Ρίκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά.. Καμιά φορά βοηθά να μένεις λίγο πίσω και να προχωράς σε ανασυγκρότηση. Ο Παππάς φάνηκε ανανεωμένος, μου άρεσε αρκετά. Καλή βραδιά απλά ή μπαίνουμε σε μια νέα για αυτόν περίοδο? Βλέπουμε..

      Διαγραφή
  3. Πολυ ωραια αναλυση, αλλα οχι Φενερ και Ολυμπιακος ιδιου επιπεδου ομαδες. Ο ενας ριχνει λεφτα και δεν εχει παει Φ4, και ο αλλος μειωνει το μπατζετ, αλλαζει προπονητες, δινει παικτες και ειναι παλι φαβορι.

    Απο εναν Παναθηναικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ. Είναι συγκεκριμένος. Έχουν κοινούς στόχους φέτος,είναι ακριβώς στο ίδιο ράφι.Το μπακράουντ είναι μια άλλη ιστορία όπου δε τίθεται σύγκριση.

      Διαγραφή
  4. Καλησπερα στην παρεα. Πολυ ωραιο και κατατοπιστικο το αρθρο σου jim...Θεωρω οτι η ομαδα θα εχει τεραστιο προβλημα με την ρεαλ οπως και ειπες. Βεβαια εχω την αισθηση οτι αν ο Μπατιστα παρουσιασει αναλογο πρωσοπο οπως στις αρχες ο παναθηναικος δν θα παθει και τεραστια ζημια..ναι θα πονεσει, αλλα οχι οπως περιμενουμε ολοι.

    ΥΓ. Ο παπας φαινεται πολυ βελτιωμενος. Φαινεται να εχει βελτιωσει σημαντικα τα playmaking abilities του καθως και την αμυνα του. Μου αρεσουν πολυ αυτα που βλεπω. Το θεμα ειναι η διαρκεια

    spyros13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Σπύρο. Δεν είπα ότι θα έχει πρόβλημα με τη Ρεάλ.. Έγραψα ότι πηγαίνεις μόνο με τον Μπατίστα εννοώντας ότι θα είσαι διπλά εκτεθειμένος σε φθορά (ειδικά του Γκιστ).

      Καλοκαίρι 2014.. Θα το έγραψα περίπου 1500 φορές. Playmaking και άμυνα το κλειδί για να ανεβάσει το status του ο Παππάς. Μακάρι..

      Διαγραφή
    2. Μακαρι...οχι μονο για τον παναθηναικο αλλα και για την εθνικη. Δυστηχως δεν υπαρχουν ελληνες παιχτες πλην σπανουλη που πανε στην επαφη και ειναι διεισδυτικοι...Ο Σπανουλης δεν μπορει να παιζει μεχρι τα 40. Ο Ζησης πραγματικα σπουδαιος παιχτης και πολυ clutch αλλα και αυτος δεν θα παιζει για παντα..πιστευω οτι αν τα πραγματα πανε οπως φαινεται ισως η ελλαδα να βρηκες τον επομενο ''go to guy'' της...Χωρις να θελω να υποτιμησω βεβαιως και τους υπολοιπους...υπαρχει και ο σλουκας αλλωστε. Ευχομαι και αυτος να εχει μεγαλη εξελιξη..διχνει πολυ καλα στοιχεια

      Διαγραφή
  5. Καλησπερα Τζιμ, θελω να ρωτησω αν θεωρεις σωστο το ο,τι ο Ιβανοβιτς χρησιμοποιει τον Διαμαντιδη πολλες φορες μπροστα στην αμυνα, να κυνηγαει το αντιπαλο point guard. Προχθες ο Διαμαντιδης σε αυτο το κομματι ηταν πολυ καλος, αλλα εγω προσωπικα πιστευω ο,τι με αυτο τον τροπο καταναλωνει πολυ ενεργεια και ο,τι δεν θα ειναι παντα τοσο αποτελεσματικος λογω των αργων του, ποδιων.Υπαρχει αλλος εκτος απο τον Νελσον που να μπορει να κανει αυτη την δουλεια οταν αυτος βρισκεται εκτος παρκε ή η μοναδικη λυση ειναι ο Διαμαντιδης; (δεδομενου ο,τι δεν υπαρχει φετος ενας Ματσιουλις στο 3 για να παει ο γκιστ εκει)....ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα πρόεδρε. Κατ'αρχην ο Γκιστ δεν έχει καμία δουλειά εκεί (με τον Σπανούλη ήταν πατέντα) όσους Μασιούλις και να είχες. Ο Νέλσον είναι ότι καλύτερο διαθέτεις για αυτό το κομμάτι. Ο Διαμαντίδης θεωρώ θα πρέπει να αναλαμβάνει τον παίκτη που θα του δίνει τη δυνατότητα περισσότερο από κάθε άλλον να λειτουργεί ως μπαλαντέρ, μοιράζοντας βοήθειες. Από τα πολύ δυνατά του στοιχεία ακόμα..

      Διαγραφή
  6. Στον παναθηναικο πρεπει να νιωθουν δικαιωμενοι με το σχετικο αδειασμα που εκαναν για αποκτησουν σημαντικο ρολο στην ομαδα ο παππας με τον γιανκοβιτς.Και οι δυο εχουν μεχρι στιγμη πανω απο 8 ποντους μ.ο ανα παιχνιδι,πανω απο 3 ριμπαουντ,στα διποντα πανω απο 45% ποσοστο και ουσιαστικα αποδεικνυουν οτι η ομαδα βρηκε δυο ελληνες παικτες που μπορει να βασιστει τα επομενα χρονια και αυτο δεν ειναι καθολοθ απλο κοιταζωντας τις περιορισμενες λυσεις που υπαρχουν σε ελληνες παικτες πχ ο τσαιρελης δεν κανει ουτε μετρια ομαδα acb,ο βασιλειαδης αποδεικνυει οτι οριακα ειναι παικτης επιπεδου ευρωλιγκα,ο αθηναιου δεν σκοραρει ουτε 5 ποντους στην α1,ο καιμακογλου,ο βουγιουκας και ο ζησης εχουν καθοδικη πορεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. horn offence και τα μυαλά στα κάγκελα λέμε!
    redtube.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα άρθρα σου είναι συλλεκτικά, σαν μερικά του παλιού "Τριπόντου". Έχεις τον απόλυτο σεβασμό μου, πολλά συγχαρητήρια

    LondonStars

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, να'σαι καλά. Έχω ντουλάπες από το παλιό"Τρίποντο" και πολλά άρθρα κολλημένα στο μυαλό μου, οπότε καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλεις να πεις και είναι πολύ τιμητικό για εμένα.

      Διαγραφή
    2. μαλλον καλυτερα απο του τριποντου θα ελεγα εγω που επισης εχω ντουλαπες τριποντα

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα σε όλους.
    Τεράστια νίκη για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα αποδίδει σχεδόν τέλεια σε αυτό που έχει σχεδιαστεί. Έκανε ένα εκκωφαντικό διπλό και δείχνει να καπαρώνει την δεύτερη θέση του ομίλου γιατί δεν βασίζεται στις ορέξεις κάποιου παίκτη αλλά στην δυναμική της άμυνας που παίζει όλη η ομάδα. Το επόμενο τεστ πλέον η ΤΣΣΚΑ, για να δείξει ο ΟΣΦΠ αν μπορεί να ατενίζει με ρεαλιστικές ελπίδες τη Μαδρίτη. Ο Σπανούλης ξεκάθαρα είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος γκαρντ στην Ευρώπη. Δεν βρίσκεται πλέον στο πικ του αλλά έχει σίγουρα δύο χρόνια ακόμα σε αυτό το επίπεδο.
    Ο ΠΑΟ από την άλλη δεν με ενθουσίασε κυρίως γιατί η Ζαλγκίρις που είδα μου φάνηκε πολύ λίγη και ως εκ τούτου δεν μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα. Και όσο για τον Παππά αν θέλει να πείσει, επόμενη στάση Μαδρίτη και απέναντι του Γιουλ, Ρούντι κτλ. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι επιδιώκει την επαφή και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα(και για την Εθνική..), καθώς είναι ο μόνος κοντός που το κάνει.
    Αν θυμάσαι Δημήτρη, είχαμε διαφωνήσει στην αναγκαιότητα των Μπλουμς και Ραιτ. Εφόσον δεν έγινε το step up από τους μικρούς, οι δύο ακόμη παίκτες είναι απαραίτητοι. Ο Μπλουμς δίνει πολλές λύσεις και η αποδέσμευση του Ραιτ πλέον, δημιουργεί τρομερά κενά στην φρονκόρτ. Ο ΜΚΦ δεν μπορεί να υπολογιστή σαν δεύτερος ψηλός γιατί είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς και όταν είναι καλά έχει αρκετά μειονεκτήματα. Για μένα πρέπει να αποκτηθεί ένας δεύτερος ψηλός τύπου Λάσμε και ο ΜΚΦ να υπολογίζεται σαν τρίτη λύση. Μην γελιόμαστε ο Λουκάς σε ένα παιχνίδι είναι χρήσιμος μόνο αν βάλει τα σουτ και πάρει ψυχολογία αλλιώς δεν έχει κανένα λόγο να παίζει, δεν προσφέρει κάτι άλλο για να κερδίσει λεπτά εντός παρκέ.
    Πρόσφατα είδα σε γνωστό σάιτ ένα ρεπορτάζ πως ο ΠΑΟ ψάχνει για ψηλό από ΝΒΑ ή από Κίνα. Πρέπει να τον βρουν άμεσα, γιατί η Β φάση του ΤΟΠ-16 αρχίζει με Τελ Αβίβ και μετά ΟΑΚΑ με Μπάρτσα. Εκεί θα κριθεί το πλεονέκτημα έδρας.

    Officer

    ΥΓ 1: Τζιμ δεν γράφω κάτι για τα άρθρα σου γιατί πάντα είναι εύστοχα και καλογραμμένα.

    ΥΓ 2: Ερώτηση προς όλους: Αν ο ΟΣΦΠ καπαρώσει τη δεύτερη θέση, ποιον θεωρείτε πιο βατό αντίπαλο, τον ΠΑΟ ή την Μακάμπι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πλεονέκτημα έδρας ο οσφπ μπορεί να νικήσει τους πάντες στην Ευρώπη...Μα δεν θα ρισκάρει να πάει με τον Παναθηναϊκό σε 5 πιθανόν ματς...Πιστεύω πως θα προτιμούσε να παίξει με οποιονδήποτε άλλο εκτός του Παναθηναϊκού (ακόμη με τις τρύπες που έχει το ρόστερ) στα χιαστί...Το ίδιο πιστεύω πως θα έκανε κι ο Παναθηναϊκός (με την προϋπόθεση να έχει μειονέκτημα έδρας)...Θα απέφευγε τον οσφπ...Αν όμως το πλεονέκτημα ήταν στο ΟΑΚΑ πιστεύω οτι θα επιζητούσε κιόλας να παίξει μαζί του...Πάντως η περυσινή ξεφτίλα της Ρεάλ που επέλεξε αντίπαλο (και τελικά νίκησε στα σημεία τον οσφπ που την έπιασε από το λαιμό) ήταν ντροπιαστική...Θεωρώ πολύ πιο βατή την Μακάμπι (ομάδα ενστίκτου παρά μυαλού) που ο Σφαιρόπουλος θα της περάσει χειροπέδες...Πάντως έτσι όπως είναι μέχρι σήμερα οι όμιλοι, μια αναμέτρηση με εμφύλια αναμέτρηση με πλεονέκτημα έδρας στο ΣΕΦ είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΗ...

      Διαγραφή
    2. εγω παντως φιλε μου,πιστευω πως και οι δυο ομαδες εχουν αρκετους λογους να επιλεξουν σταυρωμα μεταξυ τους, αγωνιστικους και εξωαγωνιστικους.Με τον ΠΑΟ να εχει λιγους παραπανω καθως στον ομιλο του και μετα την ηττα στη Βαρκελωνη το πλεονεκτημα εδρας μοιαζει δυσκολο.Παντως και ο ΟΣΦΠ αν ειχε να επιλεξει π.χ. με πλεονεκτημα ΠΑΟ Μπαρτσα ή Μακαμπι πιστευω θα διαλεγε ΠΑΟ.Και οι δυο για λογους αγωνιστικου εγωισμου αλλα και λογω αποφυγης των ταξιδιων

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Μακάμπι ασυζητητί. Αποφεύγεις την πόλωση που θα φέρει μια σειρά με τον αιώνιο. Είσαι πιο calm και συγκεντρωμένος. Μακάμπι λοιπόν

      Διαγραφή
    4. Οντως η Μακάμπι αυτη τη στιγμη μοιαζει απο ολες τις αποψεις σαν ιδανικο σταυρωμα(στο ΣΕΦ μοιαζει δυσκολο να κανει νικη) παντως εχω αυτη την αισθηση για σταυρωμα αιωνιων απο την αρχη του ΤΟΠ 16.Σε καθε περιπτωση ολα αυτα ειναι για να γινεται κουβεντα καθως ειναι πολυ νωρις ακομα

      no_closure

      Διαγραφή
    5. Σωστά.Αλλά μάλλον είναι λίγο νωρίς. Εδώ η μπαρτσελόνα μοιάζει τριτοτέταρτη τώρα. Ας περιμένουμε λίγο.

      Διαγραφή
    6. Ένα μπαμ την άλλη βδομάδα στη Μαδρίτη αλλάζει την κατάσταση. Για σκέψου τη Ρεάλ να παλεύει για δεύτερη και τη Μπάρτσα τέταρτη?

      Manu Chao

      Διαγραφή
  10. Δημητρη ξερεις αν εχει option για ομαδα euroleague ο mensa bonsu της ΑΕΚ?????

    τηνβλεπεις σαν καλη επιλογη για τον ΠΑΟ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον είχε υπογράψει το καλοκαίρι ο ΟΣΦΠ. Σαφώς καλύτερος του Χάντερ, επίπεδο Τάιους τολμώ να πω. Σήμερα είχε 31 πόντους και 14 ριμπάουντ με ΚΑΟΔ.

      Manos

      Διαγραφή
    2. manos
      Το θυμάμαι ότι τον είχε κλείσει ο ολυμπιακός αλλά είχε προβλήματα στις ιατρικές εξετάσεις.
      Αν έχει buy ou t φαίνεται σαν πολύ καλή επιλογή κ τον έχουμε μπροστά στα μάτια μας

      Διαγραφή
    3. Το ιατρικό τιμ που τον έκοψε είναι το ίδιο που έλεγε 'μέση' στα σπασμένα πλευρά του Πρίντεζη?

      Διαγραφή
    4. Παιδια δε ξερω αν στην ΑΕΚ στη συγκεκριμενη φαση εχουν θεληση να ασουν τον σταρ εν τη γενεση του με 3 μολις παιχνιδια και ενω ακομα ειναι στο 6-7.Απο τη στιγμη που πανε να κανουν κατι εντυπωσιακο (ο Χερστον υπεγραψε διαβασα) νομιζω πως εχουν προβλεψει να κρατησουν τους παικτες τους για τη φετινη σεζον.

      no_closure

      Διαγραφή
    5. Δύσκολο να φύγει. Πρέπει να το θέλει πολύ ο παίκτης και να έχει προβλέψει σχετικό όρο.

      Διαγραφή
    6. Αν ήμουν ο Μπονσού σίγουρα θα έβαζα opt out..

      Διαγραφή
  11. Λέτε η λύση να είναι μες στα πόδια μας? Ο Μπονσού είναι σίγουρα ψηλός τοπ επιπέδου. Φανταστείτε τον μαζί με Γκιστ-Νέλσον. Και είναι και καλός σκόρερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια κλάση πάνω από Ράιτ και Χάντερ. Επίπεδο Ντάνστον και Λάσμε.

      Διαγραφή
    2. Επιθετικά καλύτερος από όλους, αμυντικά όχι.

      Διαγραφή
  12. Τζιμ την ώρα του αγώνα θυμόμουν πως έχεις από καιρό γράψει ότι τον Παναθηναϊκό θα τον φτάσει φέτος όπου τον φτάσει η άμυνά του. Οι 58 πόντοι πίσω, γνώμη μου, ήταν και αποτέλεσμα συγκυρίας: ο Άντερσον έχασε ως και κάρφωμα, ενώ γενικά η Ζαλγκίρις φέτος δεν βάζει. Το ποιοτικό ζήτημα στους ψηλούς γίνεται πια κι εντόνως ποσοτικό: αν ο Ιβάνοβιτς κρίνει πως ο Χαραλαμπόπουλος δεν μπορεί να δώσει λεπτά, έστω στο «4», όπου μάλλον αισθάνεται (προς το παρόν τουλάχιστον) πιο άνετα, είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση. Κι όχι μόνο για την Ευρωλίγκα, στην Α1 έχει κι άλλα δύσκολα τεστ (π.χ. ΑΕΚ). Γιατί, προφανέστατα, ο Ράιτ είναι καλύτερος απ’ τον κανένα… Επειδή, ωστόσο, ο όμιλος έχει απρόοπτα (διπλό Γαλατά, νέα ήττα Μπάρτσα), τη διαφορά θα κάνει το Βερολίνο, γιατί κουτσά – στραβά το 4/4 εντός στον 1ο γύρο θα γίνει. Καλή συγκυρία να παίξει τώρα, με ελλείψεις, στη Ρεάλ: και να μην διεκδικήσει τίποτε, τι είχε, τι έχασε…
    Το ματς της βδομάδας ήταν όμως του Ολυμπιακού: πέρα απ’ το προφανές - την αξία μιας τέτοιας νίκης - είδα υπερεξάρτηση απ’ το τρίποντο, προβληματικό inside game (πρόβλημα που μεγιστοποιείται όταν ξεκουράζεται ο Πρίντεζης), αλλά είναι τόσο σκληρός πίσω, που στο τέλος η ομάδα καθίσταται περισσότερο αξιόπιστη από ό,τι η περσινή της βερσιόν. Ισχυρή υποψηφιότητα για 4άδα, αν και πιθανή 2η θέση στον όμιλό του ίσως τον φέρει αντιμέτωπο ομάδας με την οποία θα έχει «θέματα», για διαφορετικούς λόγους (Μπαρτσελόνα ή Παναθηναϊκό). Ο Σπανούλης γενικά μέτριος ως το 38’, οι 3+3 προσωπικοί πόντοι στο τέλος απόδειξη πως παραμένει τοπ στο 1 με 1.
    Η Φενέρ τρομερό σωρευμένο ταλέντο, μεγάλα κορμιά σε κάθε θέση, αλλά από συνεργασίες λίγα πράγματα. Ως και την μπάλα αδυνατούσαν να επαναφέρουν, χαρίζοντας ερασιτεχνικούς πόντους. Πού ακούστηκε, επίσης, να τελειώνει όλες τις κρίσιμες φάσεις με ατομική ενέργεια ο ίδιος παίκτης; Όσο χαρισματικός σουτέρ κι αν είναι, ο Γκάουντλοκ δεν έχει τη δυνατότητα των τριών επιλογών, όπως ο Σπανούλης, κι έγινε εύκολα αναγνώσιμος. Ίσως μετά τα 13 κοινά χρόνια ο Ομπράντοβιτς να αντιμετωπίζει πολύ περισσότερο από ό,τι ο Παναθηναϊκός πρόβλημα ιδρυματισμού…

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ωραιος φιλε,και στο προηγουμενο αρθρο και σε αυτο συμφωνω χιλια τα εκατο μαζι σου και τα γραφεις και καλυτερα απότι θα τα γραφα εγω και με βγαζεις απ τη διαδικασια μεγαλου σχολίου

      Μπραβο και στο Τζιμ για την μεστη του αναλυση.
      Ηταν μια πολυ ευχαριστη αγωνιστικη για μας τους Ελληνες μπασκετοφιλους γενικα,αλλα και ιντργκαδορικη.Καυτο τοπ 16 και φετος

      no_closure

      Διαγραφή
  13. συγχαρητηρια jim για το αρθρο για ακομη μια φορα μας δινεται η αναλυτικη προσεγγιση ενος ματς περα απο τις φανφαρες αλλων θριαμβολογιών..εγω αυτο που θελω να ρωτησω αναφορικα με τον ΠΑΟ ειναι αν διακρινεις σε καποιο κομματι μεχρι τωρα αυτο που ειχες γραψει το καλοκαιρι στην αναρτηση σου για τον Ιβανοβιτς..θεωρεις οτι ο παναθηναικος εχει κατορθωσει να ειναι μια φιλοπονη και καλοπροπονημενη ομαδα μεχρι τωρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.. Είναι καλοπροπονημένη ομάδα απλά έχει προβλήματα τραυματισμών που δεν οφείλονται (μετά το ξεκίνημα της σεζόν τουλάχιστον) στη φυσική κατάσταση η οποία βρίσκεται συνολικά σε αρκετά καλό επίπεδο. Ακόμα βλέπουμε και κρίνουμε.. Ο Ιβάνοβιτς μόλις ξεκίνησε.

      Διαγραφή
  14. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=142&seasoncode=E2014 το οτι ο ΟΣΦΠ ειχε 57% στα τριποντα δεν βλεπω να το σχολιασε κανεις,κατα τα αλλα ο Ζοτς ειναι σκορποχωρι ετσι;;Οταν τα βαζε ο Παο ηταν μειονεκτημα σχολιαζαν πολλοι εδω μεσα, γιατι οπως λεγανε δεν θα μπαινουν τα τριποντα παντα και απλα καλυπτει τα προβληματα της ομαδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαντήσεις
    1. Για να δούμε τις οπαδικές προτιμήσεις των αναγνωστών του Hoopfellas :P

      Διαγραφή
  16. Ο ματσιουλης ειχε εναν σοβαρο τραυματισμο στον ωμο, ξερει καποιος ποσο καιρο θα μεινει εκτος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1)ο γκιστ μπορει να ανταπεξελθει σαν undersized 5ρι σε βαθος χρονου στην ευρωλιγκα?εχω την εντυπωση ότι παρα τα πλουσια φυσικα του προσοντα του λειπει σωματικος ογκος για κατι τετοιο και ισως η φυγη του ραιτ να φανει εντονα στη συνεχεια του θεσμου.ποια η γνωμη σου?
    2)ο ζησης μπορει να δωσει στην φενερ την οργανωση/δημιουργια που της λειπει στην σετ επιθεση?φαινεται ότι είναι ο μονος γκαρντ στο ροστερ του ομπραντοβιτς π εχει την ικανοτητα και εμπειρια να το κανει.ισως είναι η τελευταια του ευκαιρια να αποδειξει σε τοπ ευρωπαικο επιπεδο ότι είναι όχι απλα καλος,αλλα μεγαλος παικτης.τι πιστευεις πανω σ'αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κανω κι ένα σχολιο για τον σπανουλη και αν θες σχολιασε τζιμ,οτι το παιδι αυτό είναι παράδειγμα του αγωνιστικου επιπεδου που μπορει να πετυχει ενας παικτης με οπλα την συνεχη διαθεση για βελτιωση,το ψυχικο του aggressiveness,και το καθαρο μυαλο στα κρίσιμα σημεια.Χωρις να διαθετει το επιθετικο αερινο ταλεντο ενος ναβαρο η ενός,το αντιστοιχο δημιουργικο ενός γιασικεβιτσιους η τεοντοσιτς,η τα αθλητικα προσοντα του ρουντι η του σονι γουιμς ας πουμε...είναι για την τωρινη γενια παικτων ο,τι παλαιοτερα ο γιαννακης πιστευω...υπόδειγμα νοοτροπίας κι επιμονης.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα Vet13.. Έχει old school στοιχεία και αυτό μου αρέσει.

      Διαγραφή
  18. Vet ποιό είναι ακριβώς το επιθετικό 'αέρινο' ταλέντο? Και ο Ναβάρο δεν έχει καθόλου κορμί ούτε τα πόδια του Σπανούλη. Και έβαζε διψήφιο μ.ο. στο ΝΒΑ

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "αέρινο", αφηρημένο ταλέντο του Ναβάρο είναι μια καταπληκτική επαφή με το καλάθι με κάθε τρόπο. Άν δεν είχε αυτό το δώρο δε θα μπορούσε να σκοράρει με τόσο χαρακτηριστική ευκολία ακριβώς επειδή δεν έχει τις γνωστές σε όλους σωματικές αδυναμίες. Ο Σπανούλης προσπαθεί πολύ περισσότερο για να επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα (και αν).

      Διαγραφή
    2. Ο Σπανούλης δεν προσπαθεί καθόλου περισσότερο. Απλά έχει μεγαλύτερο ρεπερτόριο και δυνατότητα λόγω κορμιού να βάλει πιο δύσκολα καλάθια.

      Διαγραφή
    3. ε οταν παιρνει τοσες επιθετικες προσπαθειες ειναι φυσικο να βαζει τοσους ποντους,τα ποσοστα του δειχνουν οτι δεν ειναι τοσο ευστοχος,Ασε που παιρνει πολλες βολες και ανεβαζει τα ποσοστα του στους ποντους.16 ποντους και οι 7 ηταν απο βολες με Φενερ.

      Διαγραφή
  19. Η ΑΕΝΚ αρχισε να ξεπουλαει ,μετα τον Τσαλδαρη εφυγε και ο Κακιουζης για Κυπρο.Λετε να δουμε τον ετοιμο φετος Μαυροειδή σε καποιον πιο μεγάλο συλλογο....;

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερος του Καββαδά. Στον ΠΑΟ θα βοηθούσε πιο πολύ τώρα αλλά δεν υπογράφεις τέτοιους παίκτες γιατί κλείνεις τελείως το παράθυρο στα νέα παιδιά.

      Διαγραφή
    2. Ο Μαυροειδής συγκεντρώνει ενδιαφέρον από το εξωτερικό.. Εδώ και καιρό..

      Διαγραφή
    3. πολύ καλύτερος του Μπόγρη

      Mario

      Διαγραφή
  20. Καλημέρα στη παρέα. Απολαμβάνω τις συζητήσεις και τα σχόλια μέσα σε αυτό τον χώρο, μπράβο σε όλους. Ερώτηση. Αυτή η παικτάρα (Μενσά Μπονσού) γιατί ακριβώς κόπηκε από τον Ολυμπιακό? Ήταν Νο1 επιλογή του Μπαρτζώκα.. Πόσο πιο δυνατή θα ήταν η ομάδα με αυτόν και τον Ντάνστον στη θέση του σέντερ?

    Ψυχογιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πιο δυνατή, τολμώ να πω στην επίθεση. Αλλά τον είχε κόψει και η Μακάμπι Ψυχογιέ, οπότε δεν είναι σίγουρα τυχαίο. Υπήρχε πρόβλημα.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Υπήρχε ναι. Ο Ποπς έχει παίξει παντού παιδιά. Όταν λέμε "παντού", εννοούμε π α ν τ ο ύ .. Το θέμα για τον συγκεκριμένο παίκτη είναι να είναι υγιής και να νιώθει καλά στο περιβάλλον που εργάζεται γιατί και παλιότερα έχει παρουσιάσει τάσεις φυγής πολλάκις..

      Διαγραφή
    3. Ψυχογιός ναι, ο Ολυμπιακός -εφόσον υπήρχαν οι προϋποθέσεις που ανέφερα- θα ήταν πιο ποιοτικός στο "5".

      Διαγραφή
    4. ...αν και για να είμαι ειλικρινής ο Ποπς δε θα ήταν η δική μου Νο1 επιλογή για τον ΟΣΦΠ το καλοκαίρι.

      Διαγραφή
  21. Conway τι είναι τα intangibles που ακουμπούσε η κάθε ομάδα στο παρκέ;
    Robot7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Μπονσού θα είχε συμβόλαιο 35+ το μήνα αν υπολογίσω από τα 20-25 του Ινγκλς που έγιναν 30 για να παραμείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Βλέπω Μπονσού, Σπανούλης, Παναθηναϊκός, πιθανές διασταυρώσεις για τα play-offs κ.α. στις συζητήσεις σας.. Μ'αρέσει η θεματολογία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΣΣΚΑ
    Ολυμπιακός
    Εφές
    Φενέρ

    και

    Ρεάλ
    Μπαρτσελόνα
    Μακάμπι
    Παναθηναικός

    οπότε ζευγάρια

    ΤΣΣΚΑ - Παναθηναικός
    Ολυμπιακός - Μακάμπι
    Ρεάλ - Φενερ
    Μπαρτσελόνα - Εφες

    και για Φαιναλ φορ

    ΤΣΣΚΑ 70% πιθανότητες
    και Ολυμπιακος, Ρεαλ και Μπαρτσελόνα με 55% πιθανότητες

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τζιμ γιατι ομως τα παιδια υποτιμουν τοσο την Μακαμπι; Παντα βασικα ολοι την υποτιμαμε.. Μεγαλο λαθος.. Εκτος απο την φανελα που ωρες ωρες παιζει μονη της εχει -και- φετος πολυ καλη ομαδα. Εγω πιστευω οτι μπορει να παρει και πλεονεκτημα για τους 8... Εξαιρετικο το αρθρο σου μεγαλε!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Στάθη μου, σε ευχαριστώ. Κανεις δεν υποτιμά τη Μακάμπι. Οι αναμνήσεις είναι πολύ πρόσφατες.. Και εγώ συμφωνώ ότι καλό είναι π.χ. για τον ΟΣΦΠ που μιλούσαν τα παιδιά πιο πάνω, θα είναι προτιμότερο να ματσάρει με τη Μακάμπι και να αποφύγει ένα ντέρμπι ειδικών συνθηκών με πολύ διαφορετικό πνευματικό υπόβαθρο. Αγωνιστικά οι διαφορές πλέον είναι πολύ μικρές.. Όποιος και να σου τύχει.. Όσο για τη Μακάμπι, ο τρόπος που τρέχουν το γήπεδο και αναπτύσσονται στο επιθετικό τρανζίσιον είναι εντυπωσιακός.

      Διαγραφή
    2. Εδώ μέσα Στάθη κανείς δεν υποτιμά την Μακάμπι. Ο Τζιμ παλιότερα θυμάμαι είχε πεί ότι είναι η πιο βαριά φανέλα μπάσκετ στην Ευρώπη.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    3. Κάνω λάθος Τζιμ?

      Manu Chao

      Διαγραφή
  26. Σε τυχόν τέτοιες διασταυρώσεις ποιο πιθανή έκπληξη δίνω στη Φενερ με τη Ρεαλ

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συγνώμη αλλά εννοώ "πιο πιθανή"

      και αναφέρομαι σε αυτό
      'Αν πάει Μπάρτσα Εφες Ζίο βλέπω κηδείες.."

      Διαγραφή
    2. Zio αν πάει Ρεάλ-Φενέρ ετοιμάσου για 3-0. Η Μπάρτσα είναι πιο επιρρεπής σε γκέλα και η Εφές πιο ομάδα από τη Φενέρ. Για την ΤΣΣΚΑ θα είναι κακή διασταύρωση ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ θα περάσει. Θεωρητικά πάντα.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    3. Απο τη στιγμή που πέρασε πέρσι η ΤΣΣΚΑ τον Παναθηναικό (που ήταν πολύ σκληρή ομάδα) δεν βρίσκω το τρόπο να μη περάσει, και σχετικά εύκολα, φέτος. Ο Παναθηναικός με μειονέκτημα σαφώς και προτιμά τον Ολυμπιακό.

      Δεν ξέρω γιατί άλλα το ένστικτο μου λέει για ένα φάιναλ φορ με ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα και Φενερ

      zio7

      Διαγραφή
    4. δηλ. μακάμπι και παο τελείως outsiders? εγώ πάλι βλέπω μόνο ρεάλ σίγουρη. ούτε καν τσσκα.

      Διαγραφή
    5. zio βλέπεις τέτοια άνεση του Ιτούδη σε μια σειρά απέναντι στον Ιβάνοβιτς? Πέρυσι (διαφορετικά μεγέθη, πολύ πιο κοντά οι ομάδες) του έκανε πλάκα ο Αταμαν

      Johny Q

      Διαγραφή
    6. σαφως σε περιπτωση πλεονεκτηματος εδρας του ολυμπιακου αλλα πιθανον και μειονεκτηματος θα τον ψαξουν πολλοι για αντιπαλο πχ απ το να πεσει με την εφες η μπαρτσα μπορει να ψαξει τον ολυμπιακο.γενικα ο ολυμπιακος ειναι επιθυμητος αντιπαλος τον εδειξε και περυσι η ρεαλ που κυνηγησε να αποφυγει τον παναθηναικο για να πεσει με τον ολυμπιακο.

      Διαγραφή
    7. Από που και ως που θα τον ψάξουν τον Ολυμπιακό για αντίπαλο πολλές ομάδες;
      Ας έρθουν και βλέπουμε...
      Όσο για την ρεαλ πέρυσι τον διάλεξε με πλεονέκτημα και σε πέντε ματς για να μην τον βρει σε φιναλ φορ κατάλαβες;

      Διαγραφή
  27. Η ΤΣΣΚΑ πιθανόν να καταρρεύσει πάλι στα δύσκολα. Ειλικρινά δε μπορώ να ποντάρω πάνω της μετά από όσα έχουμε δεί. Αντίθετα οι δυο ελληνικές ομάδεςκαι η Μακάμπι νομίζω ότι παραδοσιακά είναι οι πιο καρυδάτες ομάδες στην ευρώπη.

    Ερωτηματικό η Ρεάλ. Τη Μπάρτσα απλά δε τη βλέπω. Τυχερός όποιος διασταυρωθεί μαζί της.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επιστρατεύτηκε στο φινάλε ο λαβωμένος στη μέση Διαμαντίδης....
    Mαλιστα,τρεις κ ο κουκος θα μεινουμε στο τελος....
    Δηλαδη η ΑΕΚ που πηρε Χερστον κ Μπονσου εχει περισσοτερο
    χρημα?Τοσο πολυ πια στερεψε η κανουλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας από τους δύο άλλαζε την εικόνα της ομάδας.

      Johny Q

      Διαγραφή
  29. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία πιθανότητα να μείνει η ΤΣΣΚΑ εκτός F4, όποιον και να έχει αντίπαλο. Όσο για τον Παναθηναϊκό θα προσπαθήσει πολύ για το πλεονέκτημα, αλλά δύσκολο. Αν δεν τα καταφέρει η καλύτερη του θα είναι ο Ολυμπιακός. Όχι βέβαια για αγωνιστικούς λόγους..
    Είχα υποστηρίξει την απόφαση του Ιβάνοβιτς να αφήσει τον Ράιτ. Λάθος, ο Δημήτρης είχε δίκιο. Θα μπορούσε να βοηθήσει τώρα, έστω και λίγο. Δύσκολα να την βγάλει η ομάδα καθαρή με τα τόσα ψηλά κορμιά της Ρεάλ..
    Πόσο θα ήθελα να έβλεπα τον Βεζένκοφ στη θέση του Φώτση και ένα ψηλό τύπου Μπονσού ή Λαβάλ στη θέση του Μαυροκεφαλίδη.. Ελπίζω να φαντάζομαι την ομάδα της επόμενης χρονιάς..

    Με τιμή
    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν αλλάζω ούτε "και" από όσα έγραψες φίλε Vatos 76

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά φίλε μου δεν με νοιάζει αν δε πάει ψηλά φέτος ο παναθηναϊκός, γιατί πιστεύω ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο.
      Απλά θα είναι κρίμα να φτάσει κοντά και να μην τα καταφέρει για ένα μικρό plus που θα λείπει..
      Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..

      Vatos76

      Διαγραφή
    2. Είμαστε στην ίδια σελίδα.. Πιστεύω ότι το ρόστερ είναι αρκετά καλό και ότι στα do or die η ομάδα θα τα δώσει όλα όμως πιθανόν θα κοστίσει η λεπτομέρεια του έξτρα ψηλού. Θα είναι πολύ κρίμα. Να'σαι καλά.

      Johny Q

      Διαγραφή
  31. Ελπιζω να μην ισχυει η ανανεωση του Μπλουμς και να αρχισει να τα μαζευει!
    Και μικρο-φθηνο ροστερ και ξενοι που δεν κανουν τη διαφορα;
    Για γελια η κατασταση .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι εχεις να πεις για το "πιτ-μπουλ" που τελικα φαινεται να βγαινει ... yorkshire terrier?

      Διαγραφή
    2. Του δινω πιστωση χρονου λογω τραυματισμου,οχι οτι ειμαι ευχαριστημενος απο τις εμφανισεις του.....
      Δεν μπορω να καταλαβω πως πηραμε Ραιτ αντι Μπονσου,ακι οι 2 τραυματιες ηταν και ο δικος μας υπερβαρος και μηδεν φυσικη κατασταση.....
      Για τη θεση 3 αδυνατω να πιστεψω οτι θα μεινουμε μονο με Γιανκοβιτς,ουτε ομαδα Α2 δεν εχει τετοιο κενο.....

      Διαγραφή
    3. Η ομάδα έπρεπε να είχε ετοιμάσει Χαραλαμπο και Διαμαντακο να παίζουν 20 συν ο πρώτος και 10 ο δεύτερος σε τέτοια ματς. Ελπίζω να μη καταρρεύσουμε στη μαδρίτη.

      Διαγραφή
  32. 11 τελικές ο Σπανούλης, 10 ο Σλούκας, 33 συνολικά ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πανελευσινιακό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμ ο Ντάρντεν αρχίζει να μου αρέσει πολύ..

      Διαγραφή
    2. Έχουμε πεί, Ντάρντεν-Λαφαγιέτ δυναμώνουν πολύ τον Ολυμπιακό ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Έλειπε αυτό πέρυσι.

      Διαγραφή
    3. Jim κάνε και εσύ μια πρόβλεψη της σειράς κατάταξης στους δύο ομίλους

      Διαγραφή
    4. Aυτό δε θα είναι πρόβλεψη.. Προφητεία θα είναι..

      Διαγραφή
  33. Τζιμάρα ένα σχόλιο για Π[ΑΟ? Δύσκολα σήμερα.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν από τα ματς που χρειάζεσαι έξτρα παίκτες, έτοιμους από τον πάγκο για να κάνεις rotation χωρίς να "κρεμάσεις". Mε 8-9 παίκτες σε τέτοια ματς.. Θα κουραστεί η ομάδα. Πρέπει να έχεις έτοιμα παιδιά να βοηθήσουν γιατί η συγκυρία των μείον 3 παικτών (Μπόχω-Βλάντο-Λουκάς) σήμερα έβγαλε μια κούραση στο πρόσωπο της ομάδας.

      Διαγραφή
    2. Η ομάδα έπρεπε να είχε ετοιμάσει Χαραλαμπο και Διαμαντακο να παίζουν 20 συν ο πρώτος και 10 ο δεύτερος σε τέτοια ματς. Ελπίζω να μη καταρρεύσουμε στη μαδρίτη.

      Διαγραφή
    3. Το πιο δυσοιωνο προβλημα του ΠΑΟ φετος ειναι η εξαρτηση του απο τον ΔΔ ακομα...Υπαρχουν πολλα ελαφρυντικα οπως ο τραυματισμος του Νελσον,αλλα οι χρονοι και οροι (και σκοραρισμα και οργανωση και αμυντικες αποστολες) που παιζει ο Διαμαντιδης ειναι ασχημο και για την ομαδα και για τον ιδιο τον παικτη,και ειναι δεδομενο πως αν συνεχισει με την ιδια ενταση θα βγαζει συνεχεια μικροτραυματισμους.....

      no_closure

      Διαγραφή
    4. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν παίζει πολύ εκτός αν χρειαστεί. Άσε που χτες ήταν κακός και ο Νέλσον. Πάντως είναι σοβαρό πρόβλημα το ότι οι πιτσιρικάδες δεν μπορούν να βοηθήσουν.
      Αλλά ρε μάγκες για να τα λέμε και όλα, οι Χαραλαμπόπουλος και Διαμαντάκος αλλά και ο Μποχωρίδης υστερούν πολύ στα φυσικά προσόντα.
      Δείτε τον Χεζόνια πχ τον Χαραλαμπόπουλο τον περνάει σαν σταματημένο. Πως θα πάρει χρόνο δηλαδή αν στο 1on1 μοιάζει με κώνο; Δεν μιλάω για τον άλλο τον ψηλό που ο Μπατίστα μπροστά του είναι σπρίντερ.
      Καλή η γνώση του αθλήματος αλλά αν δεν περάσεις από το στίβο δεν γίνεσαι αθλητής. Και δυστυχώς οι μικροί αυτό πρέπει να το δουν όπως και τα σουτάκια σε καθημερινή βάση για να ξέρει ο κόουτς ότι αν σε βάλει μέσα και πάρεις προσπάθειες θα βάλεις και δεν θα γελάει μαζί σου η στεφάνη. Στίβο μέχρι να μείνεις από ανάσες και σουτ μέχρι να πονέσει ο καρπός. Έτσι γίνεσαι παίκτης.

      Officer

      Διαγραφή
    5. σωστος ο officer.

      τα νεα παιδια πρεπει να καταλαβουν το εξης απλο,

      ολοι δουλευουν για αυτους!!!

      τους αξιωσε ο θεος και τους εδωσε υψος!!!
      τους ανοιξε σε μια τετοια ηλικια η πορτα του οακα!!!
      ο παναθηναικος ακομα βρισκεται σε υψηλο επιπεδο εχοντας εμπειρους παικτες οπως ο δδ, ο φωτσης, ο γκιστ που ειναι τυχη να δουλευεις διπλα τους!!!

      και, το σημαντικοτερο,

      λογω δυσκολων οικονομικων συνθηκων η διοικηση προτιθεται να εναποθεσει στους ωμους τους το μελλον της ομαδας!!!λεφτα για ακριβους ξενους παικτες δεν υπαρχουν πλεον (και να υπαρχουν δε διατιθενται γιατι σε διαφορετικη περιπτωση θα ηταν ολιγον τι προκληση για την ελληνικη κοινωνια-προσωπικη μου αποψη) και θα κληθουν αυτοι να συνθεσουν την αυριανη ομαδα του παναθηναικου!!!

      αν τωρα, εν μεσω τετοιων ευνοικων συνθηκων, δεν καταφερουν να εξελιχθουν και να βελτιωθουν ωστε σε 1-2 χρονια ο καθενας απο αυτους να εχει συγκεκριμενο ρολο στην ομαδα, τοτε τι να πω.....θα ναι αξιοι της μοιρας τους!!!

      εκανα και γω σε ποστ μου τις προαλλες μια συγκριση του χεζονια με το χαραλαμποπουλο και η αληθεια ειναι οτι γραφωντας εκεινες τις γραμμες απογοητευθηκα!!!ο ενας ειναι πυραυλος και προικισμενος με ολο το μπασκετ του πλανητη μεσα του και ο αλλος απλα ενα ταλεντο που δε μπορει να σταθει ακομα αναμεσα σε αντρες!!!ο ενας μπαινει στην ευρωλιγκα για 2-3 λεπτα σε σκοτωμενα παιχνιδια και παρολαυτα τρεμει και ο αλλος παιρνει την τελευταια επιθεση της ομαδας του, και ενω χανει με 2, μεσα στο γιαντ ελιαου και βγαζει μονο το σεντερ με το καλαθι και αφου εχει βαλει 5 σερι ποντους και εχει μειωσει το σκορ!!!τι να λεμε....η μερα με τη νυχτα!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
    6. γιατι τους συγκρινεται,ο ενας ειναι του 95 και ο Χαραλαμπουλος του 97.Δυο χρονια ειναι μεγαλη διαφορα σε αυτην την ηλικια.

      Διαγραφή
    7. Ισχύει η διαφορά που λες. Είδα όμως και τον Μποχωρίδη που είναι το 95.. Πέρυσι ήταν ο βασικότατος τον Άρη και φέτος παίζει σα χεσμένος. Δεν δείχνει να έχει το θράσος να μπει μέσα και να κουμαντάρει την ομάδα έστω και σε ματς πρωταθλήματος.

      Officer

      Διαγραφή
    8. Τζιμ μα για αυτό ακριβώς πολύ κόσμος ήθελε την παραμονή του Ράιτ -παρότι κανένα δεν...μάγεψε με την απόδοση του- και 2 αξιόπιστων παικτών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι φανερό ότι με ελάχιστες εξαιρέσεις (Μποχωρίδης, Χαραλαμπόπουλος) οι υπόλοιποι δεν μπορούν να αποτελέσουν ούτε καν λύσεις πάγκου για την Α1 αυτή τη στιγμή.

      GREENRED XANIA

      Διαγραφή
  34. Show McAdoo απόψε στο Oracle Arena...έστω και για λίγο!

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο το καλοκαιρι τον ειχα κυκλωσει. Ενω ειναι φανερο οτι στο ΝΒΑ καριερα δεν προκειται να κανει γιατι για 5 υστερει πολυ σε μεγεθος και για 4 υστερει πολυ σε σουτ. Στην Ευρωπη θα ηταν το απολυτο mobile 5.
      Με υψος 2.06, ανοιγμα κοντα στα 2.20 και φοβερα αθλητικα προσοντα πληροι ολες τις προυποθεσεις που απαιτει το συγχρονο μπασκετ. Και μολις στα 22. Το πιο σημαντικο στη φετινη του παρουσια ειναι πως εχει εκτοξευσει τα ποσοστα του σε FGs και βολες ενω εχει παρουσιασει βελτιωση σε ριμπαουντ,ασιστ και κλεψιματα σε σχεση με την τελευταια του χρονια στο κολεγιο. Μπορει να πει καποιος οτι η d-league ειναι πανηγυρι και συμφωνω αλλα για εναν παικτη που παιζει αποκλειστικα κοντα στο καλαθι και κερδιζει πολλα φαουλ ειναι τεραστιας σημασιας να ανεβαζει το εντος πεδιας ποσοστο του πανω απο 10% και στις βολες σχεδον 20%.
      Θα τον ηθελα στον ΠΑΟ ως αντικαταστατη του Ραιτ, αλλα απο την αρχη της χρονιας, οχι τωρα.

      Διαγραφή
    2. O Κέρ τον πέταξε χτές στο μάτς με το Ντένβερ και έκανε αίσθηση. Μπορούμε να πούμε πως έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά αφού σε κάθε φάση που έκανε η κάμερα πήγαινε στον Κέρ και χαμογέλαγαν και τα μουστάκια του.
      Δεν ξέρω εαν θα κάνει μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ , όμως έδειξε πως έχει μέλλον συγκριτικά με άλλους παίκτες που παίζουν σε άλλες ομάδες στο 4 και είναι από νωθροί και αργοί εως χάπατα.

      ΥΓ. Αν δεν κάνω λάθος χτές όλοι οι παίκτες των πολεμιστών (13) σκόραραν , έδωσαν ασίστ και πήραν ριμπάουντ.Παίζει να είναι και κάποιου είδους ρεκόρ

      Run TMC

      Διαγραφή
  35. Ο Χαίρστον από τη στιγμή που δεν υπολογίζεις για ευρωλίγκα Χαραλαμποπουλο θα ήταν ταμάμ. Έστω με μηνιαίο αρχικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα σας κύριοι,
    τι γίνεται στον Παναθηναικό μας; θα κάνει μεταγραφή στο 5; Δώστε μας inside infos, δύο εβδομάδες έμειναν για μεταγραφές.
    GWF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. πρόσφατα συζητούσαμε τις πιθανότητες του ΠΑΟ για πρόκριση και τώρα (στην 3η από τις 14) συζητάμε για πλεονέκτημα έδρας; Τι έχασα ρε παιδιά;

    Ο ΟΣΦΠ θα ήταν σούπερ με ένα 5άρι που να μπορεί να βάλει πλάτη, να πασάρει στοιχειωδώς και να βάζει καλαθάκια στο ζωγραφιστό,,,,

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που το ειδες αυτο εδω μεσα;;απο που προκυπτει ρε γαυρακο οτι παει ο παο για πλεονεκτημα.Μαλλον η ομαδα σου παει για πρωτια και ειναι ηδη στο φ4 και μπερδευεσαι.

      Διαγραφή
    2. το πέτυχες, πρώτη φορά με αποκαλούν γαύρο στη ζωή μου...

      θυμάμαι στις πρόσφατες αναρτήσεις που συζητούσαμε τα σενάρια να πάει ο ΠΑΟ στο προημητελικά (νίκες στα εντός και βλέπουμε, γενικά χαμηλά ο πήχης, με κρυφές ελπίδες για κάτι πιο καλό) και τώρα βλέπω σενάρια για πλεονέκτημα έδρας και κανείς (νομίζω ) δεν ανέφερε σ' αυτήν την ανάρτηση την πιθανότητα να αποκλειστούμε.
      Έτσι τουλάχιστον αντιλήφθηκα τα σχόλια των φίλων σήμερα

      μίμης

      Διαγραφή
  38. Πάλι θλάση ο Παππάς. Αμφίβολοι και οι Διαμαντίδης, Γιάνκοβιτς για την Πέμπτη. Άντε γαμηθείτε και πάρτε παίχτες γτΧσκτΠσ.
    Yanni13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρο το κακο. Ούτως ή αλλως το παιγνιδι της Πεμπτης ηταν χαμενο απο χερι. Δεν υπαρχει λογος να ρισκαρουν οι παιχτες. Καλυτερα να πανε για το επομενο.

      Διαγραφή
  39. Καλησπέρα
    Τζιμ εκτιμώ ότι στο ζήτημα της ανανέωσης του Παναθηναικού έσφαλες.Ειδικότερα.
    Υπεραμύνθηκες της ανανέωσης εκ βάθρων και της προώθησης νέων παιδιών με την υποσημείωση ότι θα πρέπει οι φίλοι της ομάδας πρώτα από όλα να αποδεχθούν ότι δεν θα πάνε φέτος για πρωτάθλημα, κύπελλο ή δεν θα έχει καλή ευρωπαική πορεία η ομάδα προκειμένου να φτιαχτεί κάτι καινούργιο για τα επόμενα χρόνια.
    Αυτό εκ των πραγμάτων και για την ακρίβεια από τα φιλικά έδειξε ότι δεν μπορούσε να γίνει. Η στήριξη σε μεγάλο βαθμό στους μικρούς έδειξε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει γιατί απλά τα παιδιά δεν είναι ακόμα έτοιμα καλά-καλά για Α1 πόσο μάλλον για Ευρωλίγκα (μερική εξαίρεση στους Μποχωρίδη και Χαραλαμπόπουλο για κάποια παιγνίδια της Α1)
    Αυτό το είδε η διοίκηση και το τεχνικό team για αυτό και οι μετεγραφές τον Μπλουμς και Ράιτ που βοήθησαν στα πρώτα παιγνίδια της φάσης των ομίλων έως ότου επιστρέψουν οι τραυματίες. Το είδες και εσύ για αυτό και η αλλαγή στάσης και η αντίθεση στην απομάκρυνση Ράιτ, ειδικά αυτήν την περίοδο που δεν μπορείς να τον αντικαταστήσεις..
    Πολλοί φίλοι -ανάμεσα τους και ο γράφων- δεν πιστεύουν ότι ο Έλληνας φίλαθλος και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτός του Παναθηναικού μπορεί να δεχθεί ότι η ομάδα με την οποία είχε συνηθίσει να παίρνει κάποιο τίτλο οπωσδήποτε κάθε χρόνο δεν θα έπαιρνε τίποτα προκειμένου να φτιάξει ομάδα σε 1,2,3 χρόνια...Η παλικαρίσια νίκη επί του Ολυμπιακού στο κύπελλο δεν μπορεί να ξεγελάσει κανένα σοβαρό φίλο του μπάσκετ ότι θα μπορούσε να επαναληφθεί με το ίδιο ρόστερ για τις δύο ομάδες...
    Είναι δεδομένο ότι σε μια χρονιά με μεγάλο αριθμό αγώνων, με δύο παιγνίδια την εβδομαδα θα υπάρχουν τραυματισμοί και προβλήματα. Οι 4 τραυματισμοί ενόψει Ρεάλ δεν πρέπει να μας ξενίζουν. Δεν είναι κάτι συνηθισμένο αλλά δεν είναι κάτι που δεν γίνεται (κοιτάχτε τους τραυματισμούς και σε άλλες ομάδες)....Όλεσον, Αμπρίνες και Ναβάρο πριν από ένα μήνα για την Μπάρτσα...Παπαπέτρου, Λαφαγιέτ, Πέτγουει για τον Ολυμπιακό σήμερα....η διαφορά των δύο ομάδων που ανάφερα και του Παναθηναικου είναι ότι για την μεν πρώτη αποκτήθηκε ο Τζάκσον και υπάρχουν και οι χουέρτας, χεζόνια και μια σειρά από ποιοτικοί παίκτες....στον Ολυμπιακό τον Πέτγουει αντικαθιστά ο Ντάρντεν, ενώ για τον Λαφαγιέτ υπάρχει μια πλειάδα αξιόπιστων περιφερειακών...στον Παναθηναικό;
    Τον Μαυροκεφαλίδη αντικαθιστά ο Διαμαντάκος και Παπαγιάννης (τεράστια ταλέντα) που δεν μπορούν όμως να κτυπήσουν τους ψηλούς του Απόλλωνα Πατρών πόσο μάλλον της Ρεάλ...
    Τον Γιάνκοβιτς οι Μπλουμς και Χαραλαμπόπουλος (δεν χρειάζεται σχόλιο)
    Για τον Παππά θα πρέπει να παίξει 40 λεπτά ο Σλότερ....
    Εν ολίγοις δεν πας πουθενά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ξεκινάς πίσω από τον Ολυμπιακό. Την ίδια στιγμή δεν εντάσεις στην ομάδα τους νέους και ξεζουμίζεις τους 7-8 αξιόπιστους παίκτες σου γιατί διαφορετικά κινδυνεύεις να μείνεις πίσω και από τον ΠΑΟΚ.
    Η όποια ανανέωση που καλώς πρέπει να γίνει, μπορεί να προχωρήσει μόνο σταδιακά και εντάσσοντας σιγά-σιγά στον οργανισμό σου τους νέους παίκτες...
    κατά την άποψη μου για φέτος αυτό έπρεπε να γίνει με 11ο και 12ο παίκτη τους Μποχωρίδη και Χαραλαμπόπουλο αντίστοιχα, με δανεικούς σε ομάδες που να παίρνουν χρόνο τους Λούντζη, Κόνιαρη, Διαμαντάκο και 2-3 παίκτες προερχόμενους από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα...έτσι και η ελληνοποίηση θα προχωρούσε (σταδιακά
    μεν αλλά θα προχωρούσε) αλλά και η ανανέωση.
    Αυτή τη στιγμή βλέπω και οι νέοι να μην παίρνουν χρόνο -15 λεπτά πήρε μόνο ο Χαραλαμπόπουλος στην Πατρα- και να ξεζουμίζεται όλη η υπόλοιπη ομάδα.
    Για το ΤΟP 16 δεν έχω πολλές ελπίδες παρά το θετικό ξεκίνημα, για το ελληνικό πρωτάθλημα ελπίζω ότι η διοίκηση θα μεριμνήσει για τουλάχιστον δύο παίκτες (5αρι και 3αρι)...
    Φιλικά GREENRED XANIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή