Athlenda

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Οι Σπερς της Ανατολής



Ο Μike Budenholzer  έχει φέρει το μπάσκετ των Σπερς στην Ατλάντα και οι Χοκς έχουν αφήσει τη παγκόσμια μπασκετική κοινότητα με ανοικτό το στόμα. Τι είναι αυτό που τους κάνει ασταμάτητους? Το Hoopfellas αναλύει το πιο ενδιαφέρον προπονητικό πρότζεκτ του πλανήτη τη χρονιά που διανύουμε..


Ποιος θα μπορούσε να κάνει καλύτερα αυτή τη μεταφορά του «έργου» στην άλλη μεριά της χώρας από τον άνθρωπο που υπηρέτησε 17 ολόκληρα χρόνια στο πλευρό του λοχαγού Πόποβιτς..? Τον άνθρωπο που ο κόουτς Γκρεγκ πήρε (με το γνωστό ύφος-Ποπ) «με τη συμφωνία να μην πληρώνεται ούτε να έχει δωρεάν εισιτήρια, ούτε τίποτα..  Μόνο να είναι κλειδωμένος σε εκείνο το μικρό δωμάτιο από πίσω βλέποντας βίντεο όλη μέρα. Αν χρειαζόμουν κάτι τον ρωτούσα και μου απαντούσε. Διαφορετικά απαγορευόταν να μου μιλήσει..»


Και όμως, αυτή τη στιγμή ο Πόποβιτς φουσκώνει από περηφάνεια για τον πρώην συνεργάτη του, τον οποίο φυσικά μετά τα δύο πρώτα χρόνια «λάντζας» (βιντεοθεραπεία..) προήγαγε σε συνεργάτη του στο σταφ των Σπερς.  Όταν το άλλο «Σπιρούνι» της υπόθεσης, ο GM Ντάνυ Φέρυ έφερνε τον Budenholzer  στην Ατλάντα, οραματίστηκαν  να χτίσουν ένα ανάλογο πρότζεκτ στην Ανατολική ακτή. Μια ομάδα που θα στελεχωθεί με χειρουργική ακρίβεια για να παίξει κάτι ανάλογο σε βάθος χρόνου..

Τη περυσινή πρώτη σεζόν του 38-44 μπήκαν οι βάσεις. Ο κόουτς Budenholzer χαρακτηρίζει τη πρώτη χρονιά ως «σεζόν κατεύθυνσης» όπου οι Χοκς δούλεψαν για να χτίσουν βάσεις  για πράγματα που ήθελαν να παρουσιάσουν. Φέτος όμως, όπως φαίνεται, ήρθε η ώρα να τα παρουσιάσουν.

Η Ατλάντα είναι μια ομάδα βγαλμένη από τις σελίδες του Hoopfellas.. Από το μπάσκετ και τα πρότζεκτς που εκθειάζει η σελίδα και ιντριγκάρουν κάθε basketball junkie. Μια fundamental ομάδα που από τη πρώτη σου επαφή καταλαβαίνεις πως κρύβει πίσω από την κουρτίνα πολύ μπάσκετ.  Από τη στελέχωση (δεν είναι μια ομάδα βασισμένη πάνω σε 7 λότερι-πικς όπως οι ασύλληπτοι Ουόριορς) μέχρι αυτό που παρουσιάζουν και στις πλευρές του παρκέ.

Η βασική ομοιότητα των πρωτοπόρων της φετινής Ανατολής με την πιο κυρίαρχη ομάδα των αμερικανικών επαγγελματικών σπορ τα τελευταία χρόνια έγκειται στη δομή της επίθεσης και τις αρχές πάνω στις οποίες αυτό το κομμάτι έχει χτιστεί. Αυτό που κυριαρχεί στην επίθεση του Budenholzer είναι η δέσμευση των παικτών να πασάρουν. Αφήστε με να το ξαναγράψω ακόμα μ ια φορά. Η  δ έ σ μ ε υ σ η  των παικτών των Χοκς να πασάρουν τη μπάλα. Μια movement-based επίθεση μ ε πολύ υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας, η οποία έχει κάνει κτήμα της το να «θυσιάζει τα καλά σουτ που παρουσιάζονται μέσα από αυτή, προς χάριν των άψογων σουτ».  Κάθε κατοχή για τους Χοκς του Budenholzer είναι μια επίμονη αναζήτηση της ιδανικής κατάστασης εκτέλεσης. Βασισμένη πάντα στην σπουδαία κυκλοφορία της μπάλας που μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα ενός non star-roster και πολύ μακριά από τις iso επιθέσεις που κυριαρχούσαν στην Ατλάντα τα χρόνια πριν τον ερχομό του κόουτς (Τζο Τζόνσον, Τζος Σμιθ).


Τεράστιο ρόλο φυσικά έχει παίξει η στελέχωση. Στοχευμένη στο μάξιμουμ θα την χαρακτήριζα με σκοπό αθλητές που μπορούν να ακολουθήσουν το πλάνο. Ένα Highly skilled-Smart group παικτών οι οποίοι έχουν δεσμευθεί να κάνουν το παιχνίδι ευκολότερο για τον συμπαίκτη τους.  Και μαζί με τον κόουτς έχουν δημιουργήσει ένα πλαίσιο που με άξονα τη συνεργασία το status χρησιμότητας του καθενός για το σύνολο ακουμπά το μάξιμουμ. Η σύνδεση των υλικών είναι υποδειγματική. Δίπλα στον speedster Τζεφ Τιγκ έχει δέσει αρμονικά ο shooting-specialist K.Kόρβερ. Ένα δίδυμο γρήγορων βομβών (Χόρφορντ-Μίλσαπ) στο ζωγραφιστό, ένας εξαιρετικός 3&D πλάγιος όπως ο Ντ. Κάρολ στο «3». Ρολίστες  όπως ο Μάικ Σκοτ στα φόργουορντς ή ο Ντ. Σρόιντερ στα γκαρντς, βετεράνοι όπως ο Πέρο Άντιτς ή ο Σεφολόζα. Επαναλαμβάνω η σύνδεση των υλικών είναι πολύ αρμονική πάντα σε συνάρτηση με αυτό που στόχευε να παρουσιάσει η ομάδα.


Περίπου το 75% των καλαθιών των Χοκς σε κάθε παιχνίδι προέρχονται από τελική πάσα. Η ομάδα είναι δεύτερη στη λίγκα σε ασσίστς και στη συνάρτηση τελικών/λαθών.  Είναι πολύ εύκολο για την Ατλάντα πλέον να δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για να πάει στο καλάθι, ακόμα και μακριά από την κυκλοφορία της μπάλας με γνώμονα όμως ότι μπορεί..να ακολουθήσει αυτή ακριβώς η κυκλοφορία. Μια απλή pickroll κατάσταση με τον Τιγκ ή ένα απλό staggered screen για τον Κόρβερ δημιουργεί άμεσα πολύ ευνοϊκό πλαίσιο για την επίθεση των Χοκς με πολύ υψηλές πιθανότητες επιτυχίας. Κλειδί η ύπαρξη δύο ψηλών (Χόρφορντ-Μίλσαπ) η οποίοι μπορούν να παίξουν με τη μπάλα στα χέρια, να διαβάσουν και να δημιουργήσουν αλλά και να κινηθούν μακριά από τη ρακέτα απειλώντας.  Αυτό δημιουργεί το πλαίσιο για συνεχή δημιουργία ρηγμάτων ώστε να μπεί το τραίνο στις ράγες και να κυκλοφορήσει η μπάλα ψάχνοντας την ιδανική κατάσταση. Μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με τον ερχομό του κόουτς πέρυσι  και φέτος καταφέρνει να φτάσει σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο execution, δράττοντας τους καρπούς της δουλειάς και της υπομονής στο πλάνο.

Για παράδειγμα, το γνωστόPistol Big που παίζουν οι Χοκς ως εισαγωγή στην τρανζίσιον επίθεση (αδειάζοντας το ποστ και δίνοντας early screen στον ballhandler με άμεσο ρολάρισμα) βασίζεται στην ικανότητα των ψηλών τους να σουτάρουν. Το ίδιο και τα Double High Ballscreen sets που χρησιμοποιούν (με τους Μίλσαπ-Χόρφορντ να παίρνουν αντίθετες κατευθύνσεις από και προς το ζωγραφιστό μετά το πικ) ή το Double Drag που αφήνει την άμυνα να επιλέξει σε ποιόν από τους δύο ψηλούς θα ρίξει το βάρος της. Εκτός της καθοριστικής στην ανεύρεση του ιδανικού σουτ ικανότητας των ψηλών να κινηθούν μακριά από το ζωγραφιστό, οι Χοκς πατούν εκεί για να βρούν φάσεις και με τη μπάλα κάτω με τους Χόρφορντ (χρόνια από τους αγαπημένους μου ψηλούς) Μίλσαπ να ψάχνουν συχνά τέτοιες καταστάσεις πηγαίνοντας μέχρι τέλους.


Και όμως, πολύ θεωρούν ότι το δυνατό κομμάτι της ομάδας βρίσκεται στα μετόπισθεν. Οι Χοκς αποτελούν την καλύτερη transition defense της λίγκας (πολύ καλά τρεξίματα και αντιδράσεις, ψηλοί με γρήγορα πόδια) και μια από τις καλύτερες ομάδες στην προστασία του ζωγραφιστού τους, παρότι λείπουν τα ψηλά κορμιά από το ρόστερ. Η ικανότητα των Μίλσαπ (παρεμπιπτόντως τρία χρόνια με το Λουιζιάνα Τεκ οδηγούσε το NCAA στα ριμπάουντς) και Χόρφορντ στην άμυνα θέσης είναι εντυπωσιακή και οι Χοκς καταφέρνουν  να μη δίνουν uncontested shots είτε κοντά είτε μακριά από το καλάθι. Σπουδαία δουλειά εδώ από τον Ντ. Κάρολ που έχει αναρριχηθεί  ψηλά στη λίστα με τους κορυφαίους περιφερειακούς αμυντικούς της λίγκας. Κάπως έτσι η Ατλάντα είναι η μόνη ομάδα μαζί με τους Ουόριορς που διαθέτει μια TOP-6 άμυνα και επίθεση μαζί στη λίγκα. Two-way team..



Αυτοί είναι μέσα σε μερικές γραμμές οι Χοκς.. Η ομάδα που αποτελεί το talk of the league εδώ και πολύ καιρό στο ΝΒΑ και έχει τραβήξει τα βλέμματα παγκοσμίως για την απλότητα του μπάσκετ της, το ιδανικό fit των κομματιών στη στελέχωση και την προσήλωση στο πλάνο του κόουτς Budenholzer. Θα παρακινήσω όσους (και δε νομίζω ότι είναι πολλοί..)  από τους μύστες του αθλήματος δεν έχουν εστιάσει ήδη, να το κάνουν στη δουλειά που γίνεται στην Ατλάντα. Έχω και εγώ τις ενστάσεις μου ακόμα για το εάν μπορούν να βγούν από την Ανατολή καθώς το μέγεθος (ειδικά στη φροντκόρτ) είναι ένα θέμα και στην post season μετράει πολύ (όσο και αν τώρα τα έχουν καταφέρει καλά απέναντι σε αυτές τις ομάδες). Εκεί που δεν έχω καμία ένσταση είναι το κομμάτι της ποιότητας του μπάσκετ και της ορθότητας του πλάνου του κόουτς Budenholzer. Έχω την αίσθηση ότι  η μήτρα των Σπερς θα δώσει πολλά ακόμα τέτοια πρόσωπα στο μπάσκετ τα επόμενα χρόνια..



199 σχόλια:

  1. Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ !

    φετος ενω ασχολουμαι περισσοτερο με το nba απο οτι τα τελευταια χρονια (εννοω παρακολουθω ματς, βλεπω αποτελεσματα, στατιστικα, νεα κλπ σχεδον σε καθημερινη βαση) δεν ειχα ιδεα πως γινεται αυτη η ομαδα να ειναι τοσο ψηλα. μου ελυσες την απορια με την καταπληκτικη αναλυση και με ιντριγκαρες να ασχοληθω περισσοτερο με αυτην την ομαδα (γιατι οχι να ξεκινησω και σαιζον στο 2Κ χεχεχε)

    εχω στεναχωρηθει με μινεσοτα καθως ειναι απο τις αγαπημενες μου ομαδες τα τελευταια χρονια.
    τζιμ ετσι επιγραμματικα τι πιστευεις οτι φταιει περα απο καποιους τραυματισμους?

    εχουν εναν ποιντ γκαρντ που πριν λιγα χρονια πιστευα οτι θα ειναι η αποκαλυψη της λιγκας στο μελλον και διαψευστηκα, αλλα παρ'ολα αυτα ειναι ενας πολυ καλος πασσερ (ρουμπιο)
    εχουν εναν βετερανο που εχει κανει καλα ματς μεσα στη σαιζον (μο γουιλιαμς)
    εχουν δυο αθλητικοτατους ρουκις με πολυ ορεξη και πολυ ταλεντο που πιστευω θα μας απασχολησουν αμφοτεροι στο μελλον (ουιγκινς-λαβιν)
    εχουν ενα καλο τριποντα και σκορερ στο 2 (μαρτιν)
    εχουν εναν ντομιναντ σεντερ ο οποιος βεβαια δν ειναι ο παιχτης που ξεραμε (πεκοβιτς)

    σορρυ που ξεφυγα, αλλα αγανακτησα που τα θυμηθηκα ..χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Mo Williams πήγε Σάρλοτ... Πληροφοριακά

      Διαγραφή
    2. Μινεσοτα εχει μελλον κ πιο συντομα απο οτι νομιζεις εσυ κ πολυς κοσμος. Η θεση τους ειναι πολυ παραπλανητικη αν κ περιφερεια δε βοηθαει, η ομαδα χτυπηθηκε απο πολυ σοβαρους τραυματισμους. Εχει εναν εξαιρετικο νεανικο κορμο. Το θεμα πλεον για εμενα ειναι τι θα κανουνε με πεκο, θα τον στηριξουν με το ωμο παιχνιδι του στο ποστ η θα τον στειλουν καπου για να βγαλουν μπροστα σε ρολο βασικου τον ντιενγκ!!(ο οποιος μαλλον το αξιζει) Κατα τα αλλα Ρικι/λαβιν/Μαρτιν(αν δεν παει ανταλλαγη)/γουιγκινς/ντιενγκ/πεκο/σαμπαζ/γιανγκ/μπενετ!!!! μας κανουνε ενα αρκετα καλο ροστερ με μελλον κ παρων.

      Διαγραφή
    3. Γειά σου Μπίλαρε.. Να ξεκινήσεις σεζόν αν σε φτιάχνουν.. Για Μινεσότα? Χρειάζονται αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας για να νικήσουν. Δε παίζουν καθόλου άμυνα. Βασικά είναι κακοί σε βαθμό αστείου σε αυτό το κομμάτι. Σαφώς και υπάρχει ταλέντο. Το σωστό πλαίσιο για να παίξουν μαζί δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
  2. Milsap for President! ;) Ε-ξαι-ρε-τι-κός Jim!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nα γυρνάς από τη δουλειά και να βρίσκεις φρεσκοανεβασμένο τέτοιο άρθρο από τον γκουρού του μπάσκετ. Αξία, ανεκτίμητη.

    Από τα καλύτερα άρθρα σου Τζιμ, συγχαρητήρια.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ ρε Μάριο. Αλλά σιγά μην είμαι και πνευματικός ηγέτης..

      Διαγραφή
  4. Καλησπερες,δεν σου κρυβω οτι εχω διαβασει κ'δει πολλες αναλυσεις για τους φετινους χοκς,ως συνηθως κανεις κατανοητα πραγματα που αλλοι γραφουν καπως μπερδεμενα....
    Περαν του οτι ειναι οι ομαδα που σε τελειωνει με το τζαμ σουτ της εχει πολυ ενδιαφερον ο τροπος που ο καρολ κανει το λιμπερο στην αμυνα των χοκς αλλα και η αμυντικη προσυλωση ενως pure shooter σαν το κορβερ,εχουν στοχο να σε βγαλουν απ το ζωγραφιστο με καθε τροπο,με φαουλ η' ντουμπλαρισμα ενω διαθετουν και το καταλληλο παγκο με το σεφελοσα-σρεντερ-μακ να τρωνε σιδερα.
    Επιθετικα ο μπουντελχοζερ δοκιμαζει αρκετα,απο διπλα και τριπλα σκριν για να βγει ο κορβερ στην αριστερη πλευρα εως και triangle offense με τους χολφορντ-μιλσαπ στη κορυφη της ρακετας,εαν μια ομαδα με γρηγορα ποδια στην αμυνα καταφερει να περιορισει τα παραπανω ερχονται τα split-out απο τινγκ-σρεντερ...Οι κοντοι μπαινουν στο ντραιβ απο δεξια και υπαρχουν παντα στημενοι στος υψος των βολων οι 2 ψηλοι(μιλασαπ-χορφορντ) και στο πλαι οι 2 wing παιχτες.Εαν ειναι στη μερα τους δεν το περιοριζεις ουτε με ξυλο στο ζωγραφιστο(σικαγο) ουτε με επιθετικη αμυνα στο 1 με 1 οπως η ουασινγκτον στο κεφαλι με το γουολ.
    Ζητημα ειναι ποσο θα μεινουν χωρις τραυματισμους κα ποσο κουρασμενοι θα φθασουν(γιατι θα φθασουν) τελικους ανατολης....
    Υ.Γ Αssistant του κοουτς ειναι ο γνωστος (ξεροκεφαλος) σπαχια αλλα και ο Darvin Ham...Ενας ντιτρο'ιτερ που ειταν στην ομαδα ως παιχτης που το 04 πειρε το τιτλο απεναντι στους λεικερς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου ρε Άκη.. Σε ευχαριστώ φίλε. Τον Μακ τον είχα προτείνει προ διετίας αν θυμάμαι καλά για τον Ολυμπιακό. Παίκτης που μπορεί να παίξει πραγματικά καλό μπάσκετ στην Ευρώπη αλλά πλέον ρίζωσε από εκεί. Πολύ σωστή παρατήρηση για τους ασσίσταντς.. Ο Χαμ έχει το mentality για τη δουλειά, τουλάχιστον αυτό μου βγάζει.

      Διαγραφή
  5. Ωραιος τζιμ, πολυ το χαρηκα που εγραψες ενα αρθρο για μια ομαδα που δε "πουλαει" γενικα σε παγοσμιο επιπεδο. Εχω καιρο να γραψω αλλα σημερα δε μπορω να χασω την ευκαιρια.
    Οποιος παρακολουθει ΝΒΑ κ οχι φανατικα κτλ απο περυσι θα ειχε καταλαβει οτι ο Budenholzer το παει προς τα εκει το πραγμα. Αυτη την στιγμη εχουν το καλυτερο σπασινγκ στη λιγκα κατεμε (μεχρι να ρολαρουμε εμεις βεβαια, δεν αργει αυτη η ωρα). Ενα ροστερ χωρις σταρ αλλα με αρκετους υποτιμημενους παιχτες οπως ο χαρφορντ με τον μιλσαπ, αν διαφωνειται ριξτε μια ματια στα συμβολαια ειδικα του μιλσαπ!!! Ψηλοι με range, εξαιρετικα ποδια κ εξυπνοι πανω απο ολα, κ εδω ειναι το μυστικο τους, ενω τους λειπει σουτ απο τα γκαρντ + το 3, μιλω γενικα κ οχι μονο για κορβερ κ το + 90/50/50 του σε στατς. Χορφορντ κ μιλσαπ εχουν εξαιρετικο σουτ που τους επιτρεπει να εχουν κ τοσο μα τοσο καλο σπασινγκ.
    Μια διαφορα με τους σπερς των τελευταιων χρονων ειναι τα ποδια τους, ισως δεν ειναι η λεγομενη σουπερ αθλητικη ομαδα αλλα σχεδον ολοι ειναι above the average αθλητες.
    Το τελος της κανονικης περιοδου θα τους βρει στην κορυφη της ανατολης, το αν θα τα καταφερουν να φθασουν τελικους δε ξερω, παραδοξως φετος η ανατολη απο 1-6 εχει καλυτερες ομαδες απο περυσι κ πιο αμφιρροπες μαχες.


    Ερωτησεις:Τι λες θα τα καταφερει η οκλαχομα εστω κ την υστατη στιγμη?
    Σπερς για πλεονεκτημα πρωτου γυρου? Τι πιθανοτητες δινεις? Ειμαστε μολις 3 νικες διαφορα, με την ομαδα να αρχιζει να ειναι υγιης κ να ρολαρει.
    Κ στα 2 λεω ναι αλλα εχω περιεργα τι λεει κ το μπλοκ ?

    Υ.Γ. Το 2015 η ατλαντα εχει το δικαιωμα να αλλαξει το πικ τους με τους νετς.. οποτε αντι να παρουνε ενα πικ απο 28~30 θα τους δουμε με ενα πικ στο 12-14!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζοζέ, λες να έχουμε κίνηση για τον Brook Lopez μέχρι την deadline; .

      Οι Νets πήγαν all in πέρσυ και κατέληξαν με τον "Birdman" στο χέρι. Πουλάει και ο Προκχόροφ την ομάδα. Χλωμό το μέλλον. Ο Ντερόν μεγαλώνει, τα πικς έχουν δωθεί Βοστώνη και Ατλάντα. Μόνη λύση trades αλλά ποιος θέλει να φορτωθεί τα 16 εκατομμύρια ενός σέντερ που δεν μπορεί να μείνει υγιής και τα 24 εκατομμύρια ενός σκόρερ που όχι μόνο βρίσκεται σε πτώση αλλά και δεν είναι καθόλου ομαδικός αφού σκοράρει μόνο σε iso καταστάσεις;

      Διαγραφή
    2. Νετς-Ντερόν απογοήτευση. έχουν 'βαρύνει' και οι δύο. Εκείνη η ομάδα της Γιούτα με Ντερόν-Μίλσαπ-Κόρβερ μου λείπει.

      Διαγραφή
    3. δυσκολευει τωρα για trade, δεν εγινε πριν λιγες μερες για 1 πικ/jj hickson+javale mcqee. Προσωπικα φορτωνονταν αρκετα χρηματα αλλα τουλαχιστον παιρνεις 1 πικ κ 2 παιχτες που ισως σε βοηθησουν να παιξεις κατι αλλο σε πιο up tempo. Παντως νετς ειναι απο τις ομαδες χωρις μελλον κ ελπιδα... Αμα βγαλεις τον πλαμλι τι μενει? Ουτε πικ ουτε νεους παιχτες, ασχολιαστα συμβολαια!!

      Ισως παιχτει καμια ανταλλαγη τζονσον/γκορντον μεταξυ πελικανς αλλα δε ξερω.

      Γιουτα εκανε το λαθος με μιλσαπ/τζεφερσον.. Καταλαβαινω γιατι αποφασισαν να πανε σε καντερ/φειβορς κ νεο ροστερ αλλα πιστευει κανεις οτι ηταν οντως σωστη επιλογη? Βλεπουνε αυτο το προτζεκτ τωρα να δουλευει? Στη μετριοτητα κ το μελλον στη μετριοτητα δειχνει επισης...
      Γιουτα ισως πρεπει να βγαλει στο σφυρι τον μπερκ οσο εχει αξια μιας κ πλεον ερχετα με τη β 5αδα για χαρη της εξελιξης του εξουμ!!!

      Διαγραφή
    4. Oι Νets δέσμευσαν το μέλλον τους με την προοπτική ενός πρωταθλήματος. Πέρα από το ότι οι Πιρς, Γκαρνέτ και Τέρι ήταν μακριά από τα ντουζένια τους, φάνηκε ότι δεν υπήρχαν ξεκάθαροι ρόλοι.

      Προσωπικά, μια τέτοια ανταλλαγή είναι win-win. Αλλά ρισκάρεις τα 22 μύρια του Τζόνσον; "Πολλά τα λεφτά, Άρη" που έλεγε και μια ψυχή...

      Στη Γιούτα επειδή έχω πληροφορίες από εκ των έσω φοβήθηκαν να διώξουν Τζέφερσον και Μιλσάπ επειδή κυνηγούσαν τα πλέι-οφ. Πάντως με το Quin Snyder βλέπεις μια πιο motion offense. Χέιγουορντ δεν εμπνέει για franchise player, o Favors άποψη μου υπερπληρώθηκε αν και άνετα μπορεί να γίνει παίκτης του 20-10-2. Ακατανόητη κίνηση για Έξαμ εφόσον είχες Μπέρκ και Μπέρκς. Αλλά και να τον ανταλλάξουν είμαστε σε μια λίγκα γεμάτη ποιοτικούς point guard. Δεν νομίζω κάποια ομάδα να ενδιαφερθεί πέραν των Lakers (οι οποιοι δεν νομίζω να μείνουν με τον Λιν) άντε και των Χιτ (οι οποιοι θέλουν έναν pass first PG γιατί ούτε ο Ναπιερ, ουτε ο Κοουλ ούτε ο Τσάλμερς αλλά ούτε και ο Μπερκ)

      Διαγραφή
    5. @zoze

      Καλησπέρα φιλαράκι. Είναι σκληρός ο ανταγωνισμός για την Οκλαχόμα. Αν μείνουν υγιείς πιστεύω ότι έστω και οριακά μπορούν να τα καταφέρουν. Αν.. Όσον αφορά τους Σπερς δε νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη το αν θα έχουν πλεονέκτημα έδρας ή όχι. Μετά το All-star τους περιμένω να φουλάρουν πάντως.

      Διαγραφή
    6. Ντίνο η Τζαζ έχει έναν πολύ καλό κορμό νέων παικτών. Και ο Χέηγουορντ είναι πολύ καλός παίκτης. Το έχω δηλώσει... Ψοφάω να τον δω υπό τον Στήβενς στη Βοστόνη..

      Διαγραφή
    7. Δεν είπα ότι είναι άσχημος παίκτης, Τζιμ... Προς Θεού... αλλά για franchise player δεν με εμπνέει... Για σημαντικό γρανάζι σε μια ομάδα που πάει για πρωτάθλημα ναι αλλά αν έχτιζα ένα franchise δεν θα επέλεγα ποτέ τον Χείγουορντ. Ο Καντέρ επιθετικά δεν έχει δείξει και την τεράστια βελτίωση, ο Μπέρκς ακόμα δουλεύει στο τρίποντο του (38%) ενώ για slasher έχει λίγες βολές (5 προσωπικές ανά παιχνίδι), Μπέρκ και Έξαμ είναι ακόμα πολύ μικροί για να κριθούν οπότε θα πάρω τον Favors ο οποίος είναι όπως είπα ψηλός του 20-10-2 παρ΄ότι undersized (2.08μ).

      Γενικώς οι Τζάζ όμως θέλουν ΑΜΥΝΑ... 27η στο Defensive Rating... Απλά... Ouch!!

      Διαγραφή
  6. Παρακολουθώ τους Χόκς από εποχή Τζο Τζόνσον, Μάρβιν Ουίλιαμς, Τζος Σμιθ και του Αλ Χόρφορντ. Από όμαδα iso έχουν γίνει μια καταπληκτική motion
    offense γεμάτοι αντι-σταρ.

    Ο Τιγκ πρέπει να μπει στη κουβέντα για τους καλύτερους PGs. Ο Κόρβερ (aka Ashton Kucer) σουτάρει τρίποντα λες και βάζει λει-απ (56%). Ο ορισμός του underrated στο πρόσωπο του Μιλσάπ. Χόρφορντ επιτέλους υγιής και Ντεμάρι Κάρολ ο αφανής MVP. Εξαιρετικό άρθρο, δεν μπορώ να προσθέσω κάτι παρα μόνο μια ερώτηση. Μπορούν να νικήσουν τους Καβς σε πλει-οφ;

    ΥΓ: Όποιος έχει χρόνο ας δει το παρακάτω βίντεο και να μου πει τη γνώμη του. Ευχαριστώ και καλή σας μέρα :)

    https://m.youtube.com/watch?v=WUmLwiIplqI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο Κόρβερ (aka Ashton Kucer) "

      axaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Ντίνο, σωστός.. Όλα μπορούν να γίνουν φέτος στην Ανατολή η οποία είναι πολύ ανοικτή. Σίγουρα στη ποστ σίζον τα κόζια αλλάζουν.. Οι Χοκς δεν έχουν star quality και ιδιαίτερο μέγεθος. Θέλω να δω πως θα μεταφραστούν αυτά στα play-offs. Πάντως το μπάσκετ τους σίγουρα δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμο, ούτε από τους Καβς.

      Διαγραφή
  7. kukoc7
    Διαβάζω πολύ καιρό τη σελίδα,αλλά μετά από αυτό το άρθρο δεν μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ για την πληροφόρηση που μας παρέχεις. Οι Hawks (μαζί με τους Spurs) είναι το καλύτερο mix εγκεφαλικού μπάσκετ (βλέπε Ευρώπη) και του spacing (αμερικάνικο μπάσκετ), μετά την απελευθέρωση της άμυνας ζώνης στο ΝΒΑ. Βασική προυπόθεση κινητικός ψηλός με ικανότητα passing και υπόλοιποι σε ρόλο 3D. Τα πράγματα βέβαια στα playoffs διαφέρουν πολύ μια και εκεί οι άμυνες είναι πιο δυνατές και οι διαιτητές <> περισσότερο. Κάποιοι λίγοι ήδη το κατάλαβαν (kobe bryant) οι πιο πολύ όμως όχι και βασίζονται στην παλιά συνταγή. Πολύ απλά είναι μια επιτυχημένη μετάλλαξη που θα κυριαρχήσει και σαν επόμενο τρίτο στην παρέα αναμένουμε τους Celtics. Keep up the good work.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα παιχταρά.. Το μπάσκετ αυτό είναι μια "άποψη" για το άθλημα που προσωπικά μου αρέσει). Αυτό που δημιούργησαν οι Χιτ είναι μια άλλη.. Τίποτα δεν είναι μονόδρομος. Εξαρτάται τι παρουσιάζεις και τι σου αποφέρει. Εμένα για παράδειγμα μου άρεσε πολύ και το μπάσκετ των Σέλτικς στα χρόνια των Big-3. Εκείνη η ομάδα πιστεύω θα μπορούσε να προσφέρει το απόλυτο ματσάρισμα στους Σπερς σε μια σειρά τελικών.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα, πολύ δυνατό άρθρο. Οι Χοκς είναι ομαδάρα και η λίγκα χρειάζεται τέτοιες αυτού του στυλ που μπορούν να αλλάξουν το στυλ της.

    Ερώτηση στα παιδιά του μπλογκ. Πως βλέπετε τους Μπούλς φέτος?

    NickTime

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όσοι βλέπαμε 58-60 νίκες διαψευστήκαμε Νικ. Θετικό ότι παίζει οΡόουζ. Ότι συνεχίζει να παίζει. Η επίθεση έχει περισσότερες επιλογές φέτος. Πεσμένος ο Νόα. Βλέπω δεύτερο γύρο και αποκλεισμό από Καβς-Ουάσινγκτον.

      Mario

      Διαγραφή
    2. Mario είσαι λίγο απαισιόδοξος. Αν εξαιρέσεις τη παρέα του Γουόλ που δε ματσάρουμε και πολύ καλά (αν και πιστεώ θα τους περάσουμε φέτος) οι υπόλοιποι θα πέσουν στη συνέχεια.

      Διαγραφή
    3. Οι Μπούλς θα είναι με κάθε κόστος στους τελικούς. Εκεί ότι γίνει έγινε

      Διαγραφή
    4. Οι Μπούλς έχουν θέματα. Δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα και υπάρχει γκρίνια. Όμως η ποιότητα τους υπάρχει μόνο στη Δυτική περιφέρεια. Σήμερα δε θα πόνταρα πάνω τους. Όμως πιστεύω θα βελτιωθούν όταν ανεβάσουν την άμυνα τους στα στάνταρντς του κόουτς. Δε κρύβω ότι βλέπω ευκαιρία για αυτούς με τα δεδομένα φέτος στην Ανατολή.

      Διαγραφή
  9. Χόρφορντ = Ντάνκαν
    Μίλσαπ=Ντιαό
    Λέοναρντ=Κάρολ
    Γκριν=Κόρβερ
    Πάρκερ=Τιγκ

    Πόποβιτς=Μπούντενχολζερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα. Η ομοιότητα είναι χαρακτηριστική. Το δύσκολο είναι το fit των κομματιών.

      Διαγραφή
  10. Χοκς Ουόριορς Άγιε μου Βασίλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάρι, Κόρβερ ή Τόμπσον?

      Ποιος είναι ο καλύτερος σουτέρ?

      Johny Q

      Διαγραφή
    2. Βάσει αριθμών ο Κόρβερ προηγείται αλλά η γνώμη μου είναι Κάρι. Ίσως μέχρι να μπεί ο ..Ρέη.

      Διαγραφή
  11. Το πρωτάθλημα είναι πάλι των Σπερς. Μόλις βρούν το Γκ. Στέητ θα τελειώσει το πανυγηράκι και τα γελάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α ρε Τζιμ, σε τι τριπάκι μας έβαλες πάλι? Μάθαμε και το pistol big!!!

    tiramolas

    https://m.youtube.com/watch?v=WUmLwiIplqI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι Χοκς παίζουν το καλύτερο μπάσκετ στη λίγκα αυτή τη στιγμή. Πολύ σημαντικοί οι παίχτες του πάγκου. Μου αρέσει πολύ ο Γερμανός πιτσιρικάς, ο Σρόηντερ που έχει βελτιωθεί πολύ πλέον. Τελικοί Ανατολής τουλάχιστον.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ βελτιωμένος και παίρνει ακόμα περισσότερη βελτίωση.. Θα δούμε που θα φτάσουν Μάνου, η Ανατολή είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Μπορούν να συμβούν τα πάντα.

      Διαγραφή
  15. διορθωνω με το σωστο link

    tiramolas

    https://www.youtube.com/watch?v=U_MSlZNGmm0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ,

    ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΟΥΤΣ, Ο ΠΟΠΣ Ή ΕΓΩ?

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. tzim ασχετα με το ωραιο ποστ σου.. αν και φετος εχω δει νβα μονο και μονο για τα παιδια μας, αλλα κανε ενα σχολιο για την εθνικη.. στο κοντρα γραφει οτι ισως να ειναι η καλητερη απο αποψη αστερων.. συμφωνεις??? ειναι καλητερη απο την εθνικη των σπανουλη διαμαντιδη παπαλουκα ζηση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον Κρις.. Όχι, δεν είναι. Υποθέτω ότι το συμπεραίνει λόγω της ύπαρξης ενεργών NBAερς πλέον. Αλλά όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι έτσι. Αυτά τα παιδιά (εκείνης της γενιάς) έκαναν θραύση στο FIBA Basketball..

      Διαγραφή
  18. τζιμ μου φαινεται φετος δεν θα αντεξουν οι γερο-σπερς.....η λιγκα χρειαζεται αλλαγη στην κορυφη....θα δωσει αλλο ενδιαφερον ενας τελικος γκολντεν στειτ-σικαγο(αυτο θελω εγω).......παντως η δυση θα χει 4 ζευγαρια που ευκολα θα μπορουσαν να ειναι τελικοι...πως τα βλεπεις?.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα (για Σπερς θα δούμε, κάθε χρόνο περιμένουμε την αλλαγή σκυτάλης). Οι Ουόριορς παίζουν το καλύτερο μπάσκετ και ο Κάρι είναι μακράν ο MVP της λίγκας για εμένα. Ποντάρω όμως και στο Μέμφις. Δε θα μου φανεί περίεργο να βάλει κάτω τους πάντες. Πολύ σκληρή ομάδα, από αυτές που λατρεύω..

      Διαγραφή
    2. δεν ξερω για μεμφις αλλα αν ημουν γκολντεν στειτ δεν θα ηθελα απεναντι μονο τους κλιπερς....νομιζω οτι δεν τους ταιριαζουν....παιζουν και αμυνα εχουν και παικταραδες παρολο που φετος ειναι μια ετσι και μια αλλιως,ειναι πολυ επικινδυνοι και απροβλεπτοι,νομιζω οτι ολους τους αλλους μπορουν να τους βαλουν κατω ,πλεον εχουν και εμπειρια.......stonerook

      Διαγραφή
    3. Στους Κλίπερς κάτι δε μου κάνει φέτος.. Η στελέχωση του πάγκου ίσως. Περίμενα διαφορετικούς role players. Δε με εμπνέουν, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    4. Ναι stonerook αυτό είναι το ζευγάρι που ονειρεύομαι και εγώ για τον τελικό!
      Πολύ δουλεμένο το μπάσκετ των Χοκς αλλά καλώς ή κακώς οι μεγάλες αγορές κάνουν κουμάντο στο NBA και φυσικά απαιτείται και το ανάλογο mentality και εμπειρία για την post season...
      Την προηγούμενη εβδομάδα παρακολούθησα του Χοκς και ενθουσιάστηκα απο το αμυνρική λειτουργία και το spacing στην επίθεση αλλά όχι ιδαίτερα απο το ball movement, βέβαια για τα δεδομένα του nba σαφώς πολύ ψηλά σε αυτόν τον τομέα.

      Αυτό που δεν μπορώ να συνηθίσω στο μπάσκετ είναι η υστέρηση στο διάβασμα του αντιπάλου και την αντιμετώπιση καταστάσεων μέσα στο παιχνίδι καθώς και την συνήθως χαμηλού επιπέδου ομαδική λειτουργία. Δεν μπορεί όλα τα επιθετικά τρικ να πιάνουν και να ξαναπιάνουν τόσο εύκολα ρε γμτ...
      Βέβαια με τέτοιες ταλεντάρες και υπεράνθρωπους μάλλον δεν είναι δόκιμο να αναρωτιέται κανείς

      Dali.S

      Διαγραφή
    5. αναφέρομαι στο αμερικάνικο μπάσκετ στη τελευταία απράγραφο,παράλειψη

      Dali.S

      Διαγραφή
  19. Ενδιαφερον αρθρο από αυτά που μας αρεσουν στο hoopfellas :)...Οι φετινοι χωκς είναι οντως πολύ μπασκετικοι και εχοντας παρακολουθησει 4-5 παιχνίδια τους μπορω να πω ότι μου θυμιζουν ομαδα ευρωλίγκας σε πολλα...Τελικα και οι αμερικανοι μαθαινουν πραγματα απ το ευρωπαικο μπάσκετ.Πιστευεις ότι οι σπερς του μεντορα ποποβιτς εχουν τυχη για τον φετινο τιτλο?Αν το καταφερουν θα η αρμαδα του σαν αντονιο θα περασει στην σφαιρα του μυθου,οντας ηδη στο πανθεον της μπασκετικη ιστοριας μετα την περσινη επιτυχια...Πως το βλέπεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και οι Αμερικανοί μαθαίνουν πράγματα από την Ευρώπη Vet. Ρώτα τον Ποπ.. Οι Σπερς είναι ήδη μύθος, άσχετα με το τι θα γίνει φέτος. Σαφώς και έχουν τις πιθανότητες τους. Είναι η πιο παιγμένη και πιο ..γαλονάτη ομάδα στα δύσκολα.

      Διαγραφή
    2. Σιγά μην έχεις παρακολουθήσει και παιχνίδια 13 χρονο.

      Διαγραφή
    3. Το βλέπω να πας για ύπνο vet

      Διαγραφή
  20. Καποιοι κορόιδευαν κατι δηλωσεις του χαρντεν το καλοκαιρι όμως ο μουσατος φιγουραρει πρωτος στην λιστα των σκορερς στην κανονικη διαρκεια και παιζει και αμυνα και κλεβει και πολλες μπαλες φετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαα.. Κάτι έχεις χάσει φιλαράκο. Άμυνα δε παίζει. Άλλο κλέβω μπάλες, άλλο παίζω άμυνα. Ναι κάνει πολύ καλή χρονιά. Ούτε ο "καλύτερος" είναι (η χρονιά του Κάρι τα λέει όλα) ούτε καν average στην άμυνα.

      Διαγραφή
    2. Ο Χάρντεν ηγείται επί σταθερής βάσεως και αυτό μετράει..Βέβαια πρέπει να το κάνει παραγωγικά για την ομάδα του και αυτή να κερδίζει. Η αλήθεια για τον μουσάτο βρίσκεται κάπου στη μέση.Από τους καλύτερους παίκτες στη λίγκα άνετα,του λείπουν πολλά όμως για να τον πεις "ίσο ανάμεσα στους καλύτερους".

      Πόσω μάλλον όταν στην άμυνα εξακολουθούν να τον κλαίνε οι ρέγγες.Ναι είναι πολύ κακός( αν και για μένα αυτό δεν ισοσταθμίζεται με την επίθεση,έχει μικρή σημασία και ειδικά στο πώς λειτουργούν οι ρόλοι στο ΝΒΑ)

      Διαγραφή
    3. Ενταξει το ''ο καλυτερος'' παντα είναι συζητισιμο...Ενώ ο καρι-που οντως είναι μεγαλος παικτης παιζει αμυνα ας πουμε...

      Διαγραφή
    4. Vet13 τράβα για ύπνο. Είσαι άμπαλος. Καμία σχέση η άμυνα των δύο. Μόνο highlights βλέπεις. Πιτσιρίκο. O Xάρντεν είναι πολύ καλός ένας εναντίον ενός παίκτης. Τίποτα παραπάνω μικρέ.

      Διαγραφή
    5. Kαι μάθε και ορθογραφία. Και άμπαλος και ανορθόγραφος

      Διαγραφή
  21. Πολυ ωραίο άρθρο,ίσως στο πιο ζεστό μπασκετικό θέμα της περιόδου,well done Jim!!!

    Αν και όχι ειδήμων στα του ΝΒΑ,φέτος παρακολουθώντας τους Χοκς μια λέξη μου βγαίνει: ΧΗΜΕΙΑ!!! (η πεμπτουσία μιας ομάδας μπάσκετ..)

    Ο Teague που βάζει πάνω από όλα την ομάδα προσφέροντας πόντους στη ζούλα και δημιουργώντας μονίμως ρήγματα.
    Η επιτομή της αποτελεσματικότητας-ευστοχίας σε ένα πνεύμα μαχητικότητας απέναντι σε πιο αστραφτερά αθλητικά πακέτα στο πρόσωπο του Κόρβερ.
    Ένας Faried στην περιφέρεια...
    Και 2 ψηλοί με μυαλό,κάτι που λείπει από τους περισσότερους στη λίγκα.Από το πώς θα παίξουν άμυνα βάζοντας το σώμα τους,μέχρι το ποιες προσπάθειες θα διαλέξουν και πότε θα τροφοδοτήσουν τους συμπαίκτες τους.Χημεία,αλληλοσυμπλήρωση,ομαδικότητα και όλα κάτω από τις επιταγές του ΝΒΑ basket. Δεν ξέρω ακριβώς το πώς αλλάζουν τα κόζια στα playoff αλλά θαρρώ πως είναι ομάδα που μπορεί άνετα να βγάλει ανάλογο intensity όταν θα πρέπει.Περιμένω και step-up από τον Τιγκ στην offseason,κατ'εμέ θα είναι βαρόμετρο του μέχρι που μπορούν να φτάσουν η απόδοση του.


    Γενικότερα,δική μου αίσθηση είναι πως οι Σπερς φέτος θα παραδώσουν σκυτάλη,δεν πιστεύω πως θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στην ένταση,την ενέργεια και την αθλητικότητα μόλις θα κληθούν να τις καταθέσουν στο παρκέ στο έπακρον.
    Σικάγο-Ατλάντα-Κλίβελαντ στην Ανατολή(με τους Γουίζαρντς να είναι ικανοί για πολλές ζημιές) και Γκόλντεν Στέιτ(φέτος είναι το ξάστερο φαβορί)-Μέμφις βλέπω να έχουν το πάνω χέρι στη Δύση(με Χιούστον-Κλίπερς να έπονται).
    Όπως και να χει,ακόμα και σε προβλέψεις δεν χωρά καμία σιγουριά, υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός και κάθε ζευγάρι και σταύρωμα φέρνει άλλες ισορροπίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Peris. Πολύ σωστά. Οι Ουίζαρντς είναι δυνατό underdog στην Ανατολή. Και στη Δύση Ουόριορς-Μέμφις αλλά ποιός μπόρεί να υποτιμήσει τους Σπερς. Θα σου φανεί παράξενο να μπούν και να ξεκινήσουν να παίζουν πάλι το μπάσκετ των τέλειων αυτοματισμών και της υπεροχής. Στο πνευματικό κομμάτι βρίσκονται πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους.

      Διαγραφή
  22. To ιδιαιτερο για το ΝΒΑ αγωνιστικο στυλ των σπερς σε συνδυασμο βεβαια και με τους τιτλους που αυτό εχει αποφερει εχει δωσει μια αυρα στο σαν αντονιο που ξεπερναει τις 4 γραμμες του γηπεδου.Και βεβαια η συνυπαρξη παικτων για πολλα χρονια...και στα πλειοφς αυτά τα χαρακτηριστικα μπορει να υπερκαλυψουν τις οποιες αδυναμίες πανω στο παρκε σε συγκριση με πιο νεανικες ομαδες με μεγαλυτερο επιθετικο ταλεντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είναι μαλλον η μεγαλυτερη ομαδα μετα τους μπουλς των 90ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλήσπέρα σε όλους

    αυτά είναι:
    https://mtc.cdn.vine.co/r/videos_h264high/BF206F7A751177486222852026368_SW_WEBM_142370879305678ddc67674.mp4?versionId=0xQtiah1uUwJeYv3uCGCGWZT0Fx21ObC


    http://sneakersplay.webs.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεύτερη δόση μετα τον Γιαννη που ειναι 20 χρονων και "damn" o Reggie Evans

    τους Ατλαντα τους εχω δει σε 2 παιχνίδια φετος και απέναντι στους Ιντιανα στα playoff περυσι που έπρεπε να περάσουν

    pistol big αυτό εμείς το λέγαμε "απλωθείτε" αλλά στην ατλαντα δεν αράζουν στις γωνιές τους μετά μπάσιμο του teague από σκριν όλοι κάτι κάνουν (κόβει ο ενας ψηλός, το 3 στην μια γωνία , το 4 στην διαγωνιο κλπ)

    Για μένα το πιο σημαντικό από όσα παρατήρησα είναι ότι έχουν πάρα πολύ γρήγορες επιστροφές όπως λέει ο jim και μάλιστα παίζουν μια άμυνα αλλαγών και με βοήθειες τζογάροντας με το σουτ αλλά ποτε δεν αφήνουν το σουτ από τις γωνίες και τα drives

    και επίσης για μένα ο Kyle Korver ειναι μαγικός φετος πολυ καλός αμυντικός και απλά σκοτώνει με το σουτ του τσεκάρετε τα ποσοστα του
    https://espngrantland.files.wordpress.com/2014/12/kyle-kover-shot-chart.jpg?w=694


    http://sneakersplay.webs.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απ τα άρθρα που σου γεμίζουν και ταυτόχρονα να θέλεις κι άλλο γιατί δεν σου έφτασε η δόση!

    1) Για τους Χοκς τα είπε όλα ο Τζιμ κ τα παιδιά πιο πάνω που σχολίασαν, αναμένουμε πλέον να τους δούμε σε συνθήκες πλει-οφ. Θεωρώ πως θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών που έχουν δημιουργήσει.
    2) Πολύ tricky η Ανατολή φέτος να δούμε που θα κάτσουν κ οι Καβς πλέον που έχουν ανέβει για τα καλά κ με ποιον θα διασταυρωθούν. Το περίμενες Τζίμ αυτό που βλέπεις απ τον JR Smith; Εγώ ομολογώ πως όχι. Φαίνεται πως έχει αποδεχθεί το ρόλο του κ μάλιστα κ πολύ καλά. Ισχυρό outsider η WAS.
    3) Να πω την αμαρτία μου εγώ το "1 ευρώ μου" το έχω ποντάρει στο Ντάλας (προ Ρόντο). Εξακολουθώ να πιστεύω πως μπορούν να αποτελέσουν δυνατό underdog κ να κάνουν ζημιά στις πιο πάνω της Δύσης. GSW κ MEM παραμένουν τα πιο δυνατά χαρτιά πάντως.

    ΥΓ: Προγνωστικά για καρφώματα κ τρίποντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα καρφώματα παρόλο που όλοι θέλουμε να το σηκώσει ο Γιάννης, νομίζω θα το πάρει ο LaVine, με αουτσάιντερ τον Oladipo.

      Στα τρίποντα θα στεναχωρήσω τον Jim και πω Thompson αν και στον φετινό διαγωνισμό έχουν μαζευτεί τόσοι καλοί σουτέρ που είναι καθαρά θέμα μέρας το ποιος θα είναι ο νικητής. Κανονικά αυτό πάει για no bet.

      SoBeit

      Διαγραφή
    2. Κόρβερ και Λαβάην παιδιά

      Διαγραφή
    3. Ο Τομπσον έχει χάσει από τον Κόρβερ σε μεταξύ τους διαγωνισμό. Ο 2ος είναι απλό μηχανάκι, δεν παίζεται σε αποτελεσματικότητα-ευστοχία.

      Παρ'όλα αυτά όλοι σουτέρ είναι και σούπερ μάλιστα,κάλλιστα θα μπορούσε ο Ρέντικ να τον πάρει...
      Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η χαμηλή απόδοση στον Ίρβινγκ(που με παραξένεψε και μόνο το ότι μπήκε στον διαγωνισμό,δεν νομίζω ότι μιλάμε για τέτοιο παίκτη).
      Θέλω πολύ να δω και τον Χάρντεν που τον έχω ικανό να κάθεται εδώ και 1 μήνα να βαράεί 600 τρίποντα σε τέτοιες συνθήκες απλά για να κερδίσει τον διαγωνισμό...(αν και πολύ δύσκολα μπορεί να μπει ανάμεσα σε τέτοιους σουτέρ που το έχουν πάει σε άλλο ...επίπεδο).
      Καρφώματα εγώ λέω Ολαντίπο.

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα και από εμένα.

    Οι προβλέψεις μου για τους αγώνες τις Euroleague, με τον τουρκικό εμφύλιο να είναι ο πιό δύσκολος στην πρόβλεψη, διότι αφενός έχουμε τους δύο κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης στους πάγκους των ομάδων (που τους εκτιμώ ιδιαίτερα και δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω φέτος), αφετέρου η μεν Efes παίζει πολύ καλά εντός έδρας, η δε Fener παίζει καλύτερα εκτός έδρας, όπως έχουν δείξει οι αγώνες τους μέχρι τώρα. Δίνω πολύ ελαφρύ (κατηγορία φτερού) προβάδισμα στην Efes, λόγω της έδρας.

    Group E

    Zalgiris - Real 2 (φέτος η Real δεν έχει σκοπιμότητες ;-) )
    Maccabi - Alba 1
    Barca - Galata 1
    PAO - Crvena 1

    Group F

    Nizhny - OSFP 2 (πολύ δύσκολο παιχνίδι, πρέπει ο ΟΣΦΠ να παίξει με απόλυτη συγκέντρωση και να βγάλει ενέργεια για 40 λεπτά, ποντάροντας και στην δεδομένη απειρία σε μεγάλα παιχνίδια της Nizhny)
    CSKA - Armani 1
    Efes - Fener 1 (αν και πιστεύω είναι το μόνο παιχνίδι αυτή την αγωνιστική που δεν χωράει ουσιαστικά καμία πρόβλεψη, καθώς όλα μπορούν να συμβούν)
    Kutxa - Malaga 1 (θεωρητικά είναι ισπανικό ντέρμπι αλλά πιστεύω ότι η Kutxa είναι καλύτερη εντός από ότι η Malaga εκτός, και επιπροσθέτως η νίκη είναι πιό απαραίτητη στην Kutxa για να διατηρήσει τις λίγες ελπίδες που έχει για πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, δεδομένου ότι η Malaga με το 1-5 μάλλον δεν έχει πλέον ελπίδες, εκτός από μαθηματικές, με ίσως, ένα ουσιαστικά απίθανο μεν, αλλά όχι μαθηματικά αδύνατο 8-0 ή 7-1 στη συνέχεια)

    Καλή διασκέδαση!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πωωωωω τι ξεφτίλα είναι αυτή, τέλος ημιχρόνου στο Ισραήλ, στο τέλος είναι στο παρκέ 10 Αμερικανοί!!! 10!!!..έλεος πια, κάτι πρέπει να γίνει με αυτή την ηλίθια κατάσταση
    ΖαΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχει ρε φίλε! Αλλά εδώ μιλάμε για δύο ομάδες που ως γνωστών δεν έχουν εγχώριους παίκτες, ενώ οι περισσότεροι έχουν και άλλος με κοινοτικά. Παράδειγμα ο Ιρανός "Άλεξ Τάιους".....
      Σίμος

      Διαγραφή
    2. * κοινοτικά διαβατήρια
      * Ισραιλινος

      Διαγραφή
  29. Απροσμενο δωρο απ το Ισραηλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. "Είχα την καλύτερη θέση στο γήπεδο για να παρακολουθήσω την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και είμαι χαρούμενος για αυτό."

    Ainars Bagatskis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι ή μάλλον για την ακρίβεια η πιο φορμαρισμένη
      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Δε νομίζω πως ο Ολυμπιακός δείχνει εικόνα της "πιο φορμαρισμένης" ομάδας. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Μακάρι αυτό να γίνει σε κανά 2μηνο.

      Διαγραφή
    3. Ποιά θεωρείς πιο φορμαρισμένη Πανάγο?Αν δενν είναι η ομάδα του Σφαιρό τότε ποιά?
      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    4. Aυτή τη στιγμή δε νομίζω πως υπάρχει ομάδα που να ταιριάζει στο χαρακτηρισμό χωρίς εκπτωσεις.

      Ψιλά γράμματα αυτά ΤΕΟ. Με τις λέξεις παίζουμε. Η ουσία είναι ο πολύ δυνατός και σταθερός Ολυμπιακός που βλέπουμε ο οποίος κατά τη ταπεινή μου γνώμη δεν έχει πιάσει ταβάνι ακόμα.

      Διαγραφή
    5. O OSFP einai se eksairetiki katastasi, alla twra den krinontai titloi... :)

      Tom

      Διαγραφή
  31. ωραιο δωρακι απο τους γερμανους.. ή μηπως οχι??!! γενικα ενας δυνατος παο δεν εχει να φοβηθει αυτη την αλμπα και μονο ως δωρο μπορουμε να παρουμε την ηττα της μακαμπι.. με νικη σμρ παμε για δευτερη θεση λοιπον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρις πάνε για δεύτερη θέση και οι δύο αιώνιοι. Αυτή την αίσθηση έχω
      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Ο ΟΣΦΠ σίγουρα μπορεί και πρωτος. Ο ΠΑΟ πρέπει να κερδίσει στο ΤελΑβίβ ή τουλάχιστον τα δύο εντός με Σπάνιαρντς.

      Διαγραφή
  32. Τζιμάρα βρες καμια εκπομπή σε ράδιο να τρελαθούμε....
    Πραγματικά όαση θα είναι με αυτούς που ακούμε...

    Συνέχισε έτσι και κάνε τις προσπάθειες σου.Μακάρι να υπάρχει κόσμος να αναγνωρίζει την ποιότητα σου σε όλα τα επίπεδα,να δικαιώνεσαι κι εσύ,να ευχαριστιόμαστε κι εμείς να ασχολούμαστε με κάτι που μας αρέσει μαθαίνοντας από κάποιον που αξίζει... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα!
    Πολυ σημαντική βραδυά χτες.Ο ΟΣΦΠ εκανε μια τεραστιας σημασιας νίκη αφου με ηττα θα είχε μπλεξιματα,χωρις να πιασει σπουδαια αποδοση ειδικα στην αμυνα,και στο τελος με αρκετα λαθη στην επιθεση αλλα ειχε την τυχη ο Κινσευ να κανει λαθος επιλογες και ετσι οπως πηγε το τελευταιο λεπτο πηρε και τη διαφορα...Σε ατομικο επιπεδο ο Λοτζεσκι δεν ηταν καλα αλλα η τριαδα Πετγουει Νταρντεν -Πριντεζης πηρε ολο το παιχνδι για τον ΟΣΦΠ.Με αυτα τα δεδομενα δε νομιζω να κινηθουν για παικτη ουτε καν τον Τσαιρελη.Αλλο ενα τεραστιο clutch τριποντο απο τον Σπανουλη μπαινει στη φετινη συλλογη.
    Παντως τον Ροτσεστι δεν καταφεραν να τον ριξουν απο τον μεσο ορο του στην επιθεση και επισης δεν υπηρχε καμια λυση για τον Παραχουσκι που εκανε πραγματικα οτι ηθελε (25 ποντοι με 11-16 δπ).
    Μεγαλη νικη ,και καθοριστικη για τον ΠΑΟ,απο την Αλμπα αλλα δυστυχως δεν εχω εικονα του παιχνιδιου,φανταζομαι ομως απο το σκορ οτι πηγαν να καταστρεψουν το επιθετικο παιχνιδι της Μακαμπι και με 59 ποντους παθητικο μες το Γιαντ Ελιαου μαλλον τα καταφεραν.Εντυπωση μου προκαλουν οι 0π Ταιους με 0 προσπαθειες σε ενα εικοσαλεπτο.
    Για τον ΠΑΟ σχολιο αυριο ,να παρει τη νικη με το καλο,και μπαινει στο 2ο με προυποθεσεις που αν τις αναφεραμε τον Σεπτεμβρη θα μοιαζουμε εξωγηινοι.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκέλα λοιπόν η Μακάμπι.. Credit στον Τζιμ (για μια ακόμα φορά) που επέμενε ότι δεν είναι τόσο 'διαστημική' όσο νόμιζε η πλειοψηφία. Μια νίκη με Μπάρτσα και διαφορά τουλάχιστον στο Ισραήλ μπορούμε δεύτεροι. Ο Ολυμπιακόςν πάει για πρωτιά. Δε σταματά πουθενά, καθαρίζει τους πάντες.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. ο ολυμπιακος νικησε την νιζνι και ξαφνικα ολοι τον κατατασουν πρωτο.Η Νιζνι εχασε ανετα απο την Φενερ,εκανε δυο νικες ολες και ολες νικωντας εκτος την Αρμανι και διελυσε ανεξηγητα εντος την Εφες.Νικησε την Νιζνι την υπερομαδα. εκανε διπλο μοναδικο, νικαει ο Παο εκτος την Αλμπα, α ομαδουλα η Αλμπα.Ολα τα μμε μιλησαν χτες για θριαμβο του ΟΣΦΠ.Τωρα η Μακαμπι που νικησε Ρεαλ,Μπαρτσα ειναι και αυτη ομαδα χωρις ταυτοτητα,,δυο μετρα και δυο σταθμα.

      Διαγραφή
    3. Δεν μιλάμε για θριαμβο,απλα νικησε σε μια υπουλη εδρα και ειναι στο 6-1 το οποιο του δινει ορισμενα πλεονεκτηματα.Ο ΟΣΦΠ με 2-3 νικες σε κομβικα παιχνιδια παει στη Μοσχα πρωτελευταια αγωνιστικη εχοντας τη πολυτελεια να μπορει ακομα και να διαλεξει αντιπαλο,ασχετα αν το κανει ή οχι.
      Απ την αλλη κι αυτο που λες για τη Μακαμπι δεν ισχυει,εγω ειχα γραψει τις προαλλες οτι εχει δυσκολο προγραμμα μπροστα της και δεν ειναι απιθανο να κανει την κοιλια της.Επισης η Μακαμπι ειναι μια ομαδα που παιζει με συγκεκριμενο τροπο που τις δινει τη δυνατοτητα να αιφνιδιαζει αντιπαλους αλλα και να εχει περιορισμους στο 5 εναντιον 5 ειδικα αν εχει απεναντι της αθλητικο 5αρι που εξουδετερωνει τα πικ ν ρολ.Σχολιαστε ρε παιδια και τον Ταιους,η ομαδα φταει ή η κατασταση του΄΄;

      no_closure

      Διαγραφή
    4. Η Μακάμπι είναι πολύ "ιδιότροπη" ομάδα, παίζει πολύ άναρχα.
      Τις περιόδους που δεν θα είναι σε stroke-φορμάρισμα θα μπορεί να είναι ευάλωτη απέναντι σε κάθε αντίπαλο.
      Πολύ βασικό για να την χαλιναγωγήσεις η transition defense,δηλαδή τα πόδια και τα έτοιμα τρεξίματα της ομάδας σου.Κάτι που θα λέγαμε ότι ο Πάο δεν έχει σε καλό βαθμό,αντίθετα με τον Όσφπ που ίσως βλέπει στους Ισραηλινούς τον πιο επιθυμητό αντίπαλο για τη φάση των 8.

      Όσο για τον Όσφπ,σημαντικό ότι πήρε το διπλό σε μια τέτοια αλλόκοτη έδρα.Θέλω να δω λίγη παραπάνω ευελιξία επιθετικά από το παιχνίδι των ερυθρολεύκων.΄Εχει ανοίξει αρκετά την γκάμα στο λόου ποστ ο Σφαιρόπουλος,αλλά εφόσον πάει σε τόσες σετ καταστάσεις,πρέπει η ομάδα να μην κουτουλάει σε ορισμένα παιχνίδια και διαστήματα.

      Δεν χορταίνω να βλέπω Σπανούλη σε συνθήκες crunch time όπου πρέπει να αναλάβει leadership. Με την τελευταία του τετραετία έχει γράψει στο λεξικό το όνομα του δίπλα από τον όρο.

      Διαγραφή
    5. Πραγματικά, αυτό που κάνει ο Σπανούλης σε ΚΑΘΕ κλειστό ματς στα τελευταία λεπτά, δεν έχει προηγούμενο...είναι παραπάνω από εντυπωσιακό
      ΖαΝ

      Διαγραφή
    6. πραγματικα αυτο με τον Σπανουλη, τα ιδια κανει και ο ΔΔ παντα στο τελος κανουν την διαφορα.Σημερα ο ΔΔ ηταν καταλυτικος ξανα,ολος ο Παναθηναικος αυτος ηταν παλι και ας κοντευει τα 35,10 ασιστ,4 κλεψιματα,4 ριμπαουντ,1 λαθος 11 ποντους,19 pir.

      Διαγραφή
  34. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον στο γκρούπ της ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ, των ισχυρών φαβορί για Μαδρίτη. Ψάχνουμε τον τέταρτο μεταξύ ΠΑΟ, Μακάμπι, Φενέρ, Εφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εντός με Τούρκους και Ισπανούς θα φανεί πόσα απίδια πιάνει ο σάκος για ΟΣΦΠ-ΠΑΟ. Μη προτρέχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Για να ξηγηθουμε. Οι καλπικοι θα παραμεινουν καλπικοι. Διοτι το ονομα βγαινει απο τις πραξεις του καθενος και οχι απο τις αποφασεις. Καμια επιδραση δεν εχει η αποφαση του ΑΣΕΑΔ.

    Αντικαλπικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Νέα αλλαγή δεδομένων! Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε τον Παναθηναϊκό και κατοχυρώνει υπέρ του τον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό, τιμωρώντας μόνο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Την άλλη Κυριακή οπότε παίζουν στον ημιτελικό οι "πράσινοι" με τον ΠΑΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα τα 50χιλ. προστιμο στον ΔΓ ειναι νεο προστιμο ή το παλιο?

      Διαγραφή
    2. Terastia itta tou olimpiakou. Tha exei antiktipo thewrw kai stin psixologia tis omadas.

      Διαγραφή
    3. Αν ειναι νεο τοτε ειναι 200.000 χιλιαρικα το προστιμο συνολικα.

      Διαγραφή
  38. Απαντήσεις
    1. Για το 1 δεκάλεπτο. Μετά μας έβγαλαν την ψυχή.

      Μοντέρο

      Διαγραφή
  39. που ήταν ο γκιστ ρε παιδιά τόση ώρα? μας δουλεύει ο κόουτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 26 λεπτα επαιξε σημερα ποσα ηθελες να παιξει,ξερει ο κοουτς τι κανει,τον εβαλε στο τελος εκει που χρειαστηκε,ο Φωτσης σημερα επαιξε με προβλημα στην μεση.Παλι καλα που εβαλε ενα τριποντο σε κρισιμο σημειο

      Διαγραφή
  40. http://live.euroleague.net/gamesjs.aspx?ig=euro_169&st=20&dp=FSAM7F265549311GB256YEMEM&z=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μερικα πραγματα για το ματς του Παναθηναικου με τον Αστερα..

    Λαθος του Ιβανοβιτς να βγαλει ολη την πενταδα την αρχικη μαζι..
    Επρεπε να γινει σταδιακα αυτο..

    Χωρις Γκιστ αμυνα δεν υπαρχει ειδικα σημερα που ο Φωτσης επαιζε με προβλημα..

    Τρομερο προβλημα στα ριμπαουντ..Η ομαδα πρεπει να εχει σταθερα μεσα εναν παιχτη σαν τον Γκιστ..Με τον Λαβαλ αυτο διορθωνεται πολυ..

    Δεν υπαρχει διδυμο στους ψηλους Φωτση-Μαυροκεφαλιδη..Αυτοι οι 2 δεν πρεπει να παιζουν ΠΟΤΕ μαζι..Σε αμυνα χανεις παρα πολυ με αυτους τους2 οπως και σε ριμπαουντ..Αρα Λαβαλ,Μαυροκεφαλιδης-Φωτσης ή Μαυροκεφαλιδης-Γκιστ..

    Ο Μπατιστα ταιριαζει πολυ με ειτε με Φωτση ειτε με Γκιστ..Επισης κουραζεται πολυ γρηγορα γιατι ειναι βαρυς..Δεν πρεπει να παιζει παραπανω απο 15-17 λεπτα,γιατι κουραζεται και κανει ηλιθια λαθη μετα..Αυτο λογικα θα διορθωθει με τον Λαβαλ..

    Στα τελευταια ματς εχω παρατηρησει ελλειμα ενεργειας μετα απο καποιο σημειο..Φανταζομαι οτι με τον τροπο που παιζει η ομαδα πρεπει να μεγαλωσει το ροτεισον..Δηλαδη με τοσο τρεξιμο και πιεση που θελει να παιζει ο Ντουσκο οι 8 παιχτες ειναι λιγοι..Με Παπα-Λαβαλ πιστευω οτι θα βελτιωθει αυτο,αρκει να μην βγουν αλλοι τραυματισμοι..

    Ο Βλαντο κανει τρομερη χρονια..Ελπιζω ο Παπας να μεινει υγιης και να ακολουθησει τα βηματα του..

    Για τον Μποχωριδη δεν περιμενα κατι παραπανω φετος..Απλα πρεπει να μην δισταζει στα σουτ που του βγαζει η ομαδικη προσπαθεια..Αν το φτιαξει αυτο πιστευω θα φτιαξει και η ψυχολογια του και θα γινει καλυτερος απο φετος..

    Ο Νελσον με απογοητευει οσο περναει ο καιρος..Περιμενα περισσοτερα κυριως οργανωτικα..Σουτ ειναι γνωστο οτι δεν εχει..Αλλα περιμενω περισσοτερα στην οργανωση..

    Για Γκιστ δεν εχω να πω κατι..Τα λογια ειναι περιττα..Μακαρι να μεινει για πολλα χρονια..

    Ελπιζω σε Καλαθη απο του χρονου και ΔΔ σε βοηθητικο ρολο..Μακαρι να συνεχισει να παιζει ελαχιστα και να μην βρει λεφτα εκει και να ερθει σεμας,οσο ασχημο και αν ακουγεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κάνει ο Βλάντο? Μαύρη τρύπα στο 3. 2 κλάσσεις κατώτερος του Μπράμος

      Διαγραφή
    2. τρομερή χρονιά ο Βλάντο..τακούσαμε κ αυτό

      Διαγραφή
    3. 11,35 σοβαρα χαλια ο Βλαντο ε??Τι λες ρε παιδι μου,χτες επαιξε αμυνα και επιασε ΤΟ πιο καθοριστικο επιθετικο ριμπαουντ και καθαρισε το παιχνιδι στο τελος.Το παιδι παιζει με την ψυχη του.Τωρα αν εσυ βλεπεις ποσους ποντους βαζει ο καθενας τι να σου πω.Στο +- ειχε +15 οποτε η "τρυπα αμυντικα" τουλαχιστον αστεια."

      Διαγραφή
    4. Συγκρίνεις τον Βλάντο με τον Μπράμος? Αλήθεια τώρα..

      Διαγραφή
    5. @ giannis

      Mερικές παρατηρήσεις σου είναι πολύ εύστοχες άλλες θεωρώ όχι (κατά τη γνώμη μου πάντα).

      Όντως με το δίδυμο Λουκά-Φώτση η ομάδα χάνει στο αμυντικό κομμάτι και σε "κιλά" στο ζωγραφιστό. Γενικά χάνει σαν παρουσία στο ποστ.. Ο Μαυροκεφαλίδης παίζει καλύτερα με τον Γκιστ ενώ ο Μπατίστα λειτουργεί πιο άνετα στο ποστ με την πίεση που βάζει το σουτ του Φώτση, στις άμυνες, από την περιφέρεια.

      Ο Μποχωρίδης δεν είναι κακός. Είναι μεγάλη η μετάβαση που επιχειρεί. Πρέπει να δουλέψει με τη μπάλα στα χέρια.

      Καλά πάει ο Νέλσον. Ακόμα δεν είναι ούτε στο 60%. Θυμίζω πόσο καιρό πήρε στον εξαιρετικό (και δίχως τραυματισμό) Λαφαγιέτ να εγκλιματιστεί. Σκέψου ότι ο ΝτεΜάρκους μέχρι τώρα παίζει καλύτερα από τον Λαφαγιέτ στο ξεκίνημα. Δεν είναι όμως pick & roll PG αν έτσι το εννοείς. Το είχα γράψει ξεκάθαρα. Και αυτός και ο Λαφαγιέτ είναι πολύ καλές επιλογές για τις ομάδες μας.

      Ο Βλάντο δε κάνει καμία τρομερή χρονιά. Είναι απλά ΟΚ. Σίγουρα μπορεί να παίξει καλύτερα και θα το κάνει. Είναι πνευμστικό το θέμα του θεωρώ. Εχθές παρότι ήταν αρκετά άστοχος μου άρεσε πολύ η μαχητικότητα του και η συμπεριφορά του στο αμυντικό κομμάτι. Το 1/8 δε μου λέει κάτι. Συμβαίνει σε όλους.

      Διαγραφή
    6. Τζιμαρα συμφωνω με αυτα που αναφερεις με τις προυποθεσεις
      που θετεις...

      Για τον Μποχωριδη οντως ειναι μεγαλη η μεταβαση που εχει κανει και ειμαι ικανοποιημενος ενω εχει και αρκετα καλη βελτιωση στα ποδια..Συμφωνω οτι πρεπει να δουλεψει με την μπαλα στα χερια απλα για να κανει το μεγαλο μπαμ σαν παιχτης πρεπει να παψει να φοβαται..Εχουμε δει ταλεντα να κατεστρεφονται επειδη δεν το ξεπερασαν..Ενα απο αυτα ηταν και ο Τεπιτς..

      Αν θεωρεις οτι θα βελτιωθει ο Νελσον αλλο ενα 30-40 % θα ειμαι ευχαριστημενος με την παρουσια του..Απλα δεν εχει βρει ακομα τα πατηματα του στην αμυνα και οργανωτικα δεν μου πολυγεμιζει το ματι..Οχι μονο σαν πικ εν ρολ PG αλλα γενικα οταν μπαινει αυτος και βγαινει ο ΔΔ χανει την κατευθυνση της η ομαδα..Δεν περιμενω να κατευθυνει οπως ο Μητσος αλλα περιμενω περισσοτερα σε αυτον τον τομεα..Αλλωστε πικ εν ρολ και να θελει να παιξει δεν μπορει χωρις τον καταλληλο ψηλο..

      Να σου πω την αληθεια για Βλαντο,αυτην την χρονια την περιμενα περυσι ετσι ωστε φετος να ειναι πιο σταθερος επιθετικα και να εξελιξει και αλλους τομεις στο παιχνιδι του..Απλα τον βλεπω να βαδιζει στον σωστο δρομο..Οσο για τα σουτ που λες για χτες δεν τα πολυκοιταω αυτα αλλα την συνολικη προσφορα στην ομαδα..Του χρονου δυσκολα θα εχει τοσο ασχημα ποσοστα..Επισης να τονισω οτι στα 2τελευταια ματς που γυρισε ο Παναθηναικος αυτος ηταν μεσα..Και αυτο μου δειχνει πολλα για την προσφορα του..Οχι το σκορ τοσο..

      Διαγραφή
    7. Είμαστε στην "ίδια σελίδα" Γιάννη. Ο Μποχωρίδης δε θεωρώ ότι φοβάται, το αντίθετο. Δεν έχει μάθει (πολύ λογικό) να διαβάζει γρήγορα καταστάσεις και να αποκωδικοποιεί σε αυτό το επίπεδο. Εγώ θα τον έπαιζα και στο "3" από τη στιγμή που ο κόουτς δεν εμπιστεύεται τόσο τον Χαραλαμπόπουλο (πράγμα στο οποίο είμαι αντίθετος βέβαια). Ο Νέλσον είναι άψογος αμυντικά. Άψογος.. Ρώτα το τεχνικό τιμ να δείς τι θα σου πεί. Όχι, σε καμία περίπτωση δε θα "τρέξει" την επίθεση μισού γηπέδου όπως ο Διαμαντίδης -δεν είναι τέτοιος παίκτης όπως σας είχα γράψει, αλλά είναι αυτός που θα παίξει μαζί με τον Διαμαντίδη- όμως η άμυνα σου στο μπακόρτ δεν έχει σχέση με την προ-Νέλσον εποχή. Δε μπορώ να διαβεβαιώσω ότι θα βελτιωθεί 30-40%ακόμα όμως μπορώ να πω με σιγουριά ότι εκεί (με βάση την τωρινή του απόδοση) είναι το μάξιμουμ του σαν παίκτης. Ο Βλάντο πρέπει να "λυθεί". Τον θέλω πιο aggressive. Τα σουτ θα τα βάλει. Τοβ θέλω όπως εχθές.

      Διαγραφή
    8. Ξερεις τι με προβληματιζει οσον αφορα το Νελσον?Μολις βγαινει ο ΔΔ να μην χανει τοσο πολυ η ομαδα..Σιγουρα προσφερει αμυντικα πολλα και σιγουρα βελτιωσε την περιφερειακη αμυνα ο Νελσον κατι το οποιο φαινεται και απο τους αρθμους οπου εχει η ομαδα την τριτη καλυτερη αμυντικη επιδοση πισω απο Οσφπ-Αλμπα..Αλλα τον θυμαμαι πιο γρηγορο..Χανει μερικες φορες (αμυντικα παντα) λιγο στο πρωτο βημα του αντιπαλου πραγμα που θεωρω οτι ηταν καλυτερος..Επιθετικα ηταν πιο αποτελεσματικος στα ντραιβ..Θελω να πιστευω οτι ειναι θεμα ρυθμου-φορμας αυτο (συμφωνα και με αυτα που λες) γιατι ο συγκεκριμενος παιχτης παιρνει την ψυχολογια απο τετοιες φασεις και με καλη ψυχολγια σουταρει και πασαρει λιγο καλυτερα..

      Για τον Μποχωριδη εχεις την αποψη οτι ειναι θεμα απλα αποκωδικοποιησης και οχι φοβου?Αν ειναι ετσι οπως λες τοτε ειναι θεμα χρονου (αγωνιστικου χρονου και κυριως στο υψηλοτερο επιπεδο-ευρωλιγκα) για να βρει τα πατηματα του..Για τον χειρισμο συμφωνω..Παντως μια μετατοπιση εστω και παροδικη στο 3 θα ελυνε το προβλημα χειρισμου (αφου σαν ασσος ειναι ακομα ανεπαρκης) και θα μαθαινε γρηγορα..

      Για Χαραλαμπη πιστευω οτι ειναι ετοιμος σε ολα τα κομματια του παιχνιδιου απο αποψη νοητικη και δεξιοτεχνιας(και μαλιστα παραπανω απο αλλους παιχτες του Παναθηναικου)..Απλα δεν εχει ακομα την δυναμη πιστευω να ανταπεξελθει..Ισως κανα 5-7λεπτο μονο..Επισης εχω να πω οτι με εχει εντυπωσιασει το ποσο εξυπνος ειναι..

      Για Βλαντο συμφωνω σε ολα οσα λες..

      Διαγραφή
    9. Ναι Γιάννη, πιστεύω ότι ο Μποχωρίδης είναι το εντελώς αντίθετο. Διακατέχεται από μια άγνοια κινδύνου. Πολλές φορές αυτό είναι συν άλλες πλην.. Ο Νέλσον δεν είναι δημιουργός οπότε δε μπορείς να έχει την απαίτηση να μη πέφτει η ομάδα όταν βγαίνει ο αρχηγός. Για αυτό αν θυμάσαι στην ανάρτηση δεν είχα προτείνειΝέλσον αλλά Νέλσον-Κούπερ. Το ντράιβ του αρκετά καλό θεωρώ. Τα πόδια του όχι στο 100% όπως σωστά παρατηρείς. Θα ήθελα πιοι πολύ Χαραλαμπόπουλο. Τουλάχιστον σαν μέλος του ροτέησιον στην Ευρωλίγκα..

      Διαγραφή
    10. Καταλαβα..Με αλχημειες στον ασσο μεχρι το καλοκαιρι..Θυμαμαι που ειχες προτεινει Νελσον-Κουπερ το καλοκαιρι σαν plan b,και καταλαβαιων απολυτα τι εννοουσες..Το ντραιβ του ειναι οντως καλο αλλα το χανει στο τελειωμα..

      Για Χαραλαμποπουλο..Θεωρεις οτι μπορει να παιζει 12-15 λεπτα ανα αγωνα?

      Διαγραφή
  42. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=002829&seasoncode=E2013 κοιτα τραγικο το σουτ του Νελσον δεν το λες,ειναι φυσικο να κανει κοιλια,ενω ξεκινησε καλα τωρα εχει πεσει στα τρια τελευταια παιχνιδια αν δεν κανω λαθος.Ακομη δεν ειναι ετοιμος σωματικα, οπως ειπε και ο Τζιμ οφειλει ολο του το παιχνιδι στο αθλητικο κομματι ο τραυματισμος ηταν μεγαλος και ακομη δεν ειναι ετοιμος νομιζω.Ο Τζιμ ξερει καλυτερα φυσικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τεράστιο κενό αμυντικά στο πέντε μάγκες. Τεράστιο. Πάρτι και στα ριμπάουντ οι Σέρβοι. Αντε να δούμε Λαβάλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. πολλά προβλήματα για την Πανάθα. Πήρε τη νίκη (που είναι το πιο σημαντικό) γιατί έκανε λίγα λάθη και πολλά κλεψίματα, αλλά δεν έπεισε κανέναν χτες. Στα θετικά ότι έκανε καλό κλείσιμο στο ματς, αν και ο αντίπαλος δεν ήταν και μεγαθήριο.

    και εξηγούμαι : δεν αναφέρομαι τόσο στα προβλήματα που του έβαλε ο Ε.Αστέρας, όσο στο δικό του πρόβλημα να διαχειριστεί 1) τη ρακέτα (εύκολα καλάθια, ριμπάουντ) και 2) τον πάγκο (η μόνη βοήθεια ήρθε από νέλσον, φωτση και μαύρο, οι υπόλοιποι -όσο παίξανε- μηδέν)

    Για την έμπνευση του ιβανοβιτς να κάνει 5 αλλαγές σε μία κίνηση δεν ξέρω τι να πω! Δεν ξέρω αν έχει κάποια μπασκετική λογικά, θα ήθελα τη βοήθειά σας για να τι καταλάβω

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλημέρα,πολυ μεγαλη σε σημασια η χτεσινη νικη,κυριως με τον τροπο που ηρθε, καθως ηταν πολυ ευκολο να χαθει αλα Λαμποραλ περσι και να βαλει τελος στις προσδοκιες του ΠΑΟ για κατι καλυτερο απο περσι.
    Δυστυχως χωρις το Γκιστ χτες η ομαδα δεν τραβαγε(ειδικα στην αμυνα),ο Μαυροκεφαλιδης και Μπατιστα ζοριστικαν με τα ψηλα κορμια και χερια των Σερβων οταν ο ΠΑΟ αρχισε να ειναι αστοχος..Και εν τελει το παιχνιδι το εκρινε το ΟΑΚΑ και τα σουτ του ΔΔ με τον Σλοτερ (ο οποιος αν και εκανε και τις χαζομαρες του ηταν αποφασιστικος).Πρεπει να πουμε βεβαια και οτι να γυρνας στο τελευταιο 3λεπτο ενα παιχνιδι απο το -5 στο +5 δεν ειναι και αμελητεο...
    Κακη διαχειρηση του υλικου και απλι απο τον Ντουσκο,και του χρεωνω στο οτι αφηνε πολυ ωρα στο παιχνιδι σχηματα που δεν τραβαγαν...
    Καλως η κακως με το υπαρχων ροστερ η προσθηκη του Λαβαλ μοιαζει απαραιτη για τη συνεχεια ,και επισης ειναι κακο για τον ΠΑΟ οτι παιζει τελευταια αγωνιστικη στην εδρα του Βελιγραδιου ,ακομα κι αν ο Αστερας μεινει στη μια νικη του,γιατι το παιχνιδι εκει θα ειναι για γερα στομαχια.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δίκιο έχεις για το τελευταίο ματς, δεν το είχα σκεφτεί. Αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι το απόρθητο της έδρας θα δοκιμαστεί σκληρά με τους ισπανούς. Ο δεύτερος γύρος θα είναι ζόρικος, δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε με το 5-2. και το ματσάκι στο Ισραήλ θα πει πολλά...

      μίμης

      Διαγραφή
    2. το 60-65 εγινε 74-69 στο τελευταιο 2λεπτο αυτο λεει πολλα.14-4.Ο Ερυθρος εχει χασει παιχνιδια με ελαχιστη διαφορα τον αδικει το 1-6

      Διαγραφή
  46. η ομάδα έχει βελτιωθεί αμυντικά και θα βελτιωθεί κ άλλο με Λαβάλ. Στο 5-2 είμαστε παιδιά πάμε βουρ για δεύτερη θέση , δε θέλω γκρίνιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το 5-2- είναι καλό, αλλά θέλουμε βελτίωση!!

      μίμης

      Διαγραφή
    2. έτσι μίμη. είμαστε μέτριοι και έχουμε 5-2. κάτι λέει αυτό

      Διαγραφή
    3. καλοί είμαστε, άνω του μετρίου πιστεύω, αλλά οι καλές ομάδες θα πατήσουν πάνω στις αδυναμίες μας και θα μας στείλουν σπίτι μας.

      μίμης

      Διαγραφή
  47. τελος 1ου γυρου λοιπον...

    αν τελειωνε τωρα το τοπ 16 θα ειχαμε:

    ΡΕΑΛ-ΕΦΕΣ
    ΠΑΟ-ΦΕΝΕΡ
    ΤΣΣΚΑ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΑΚΑΜΠΙ

    ειλικρινα μπορει κανεις να σκεφτει πιο ΟΥΑΟΥ (ειναι κ της μοδας πλεον) προημιτελικα?
    θα ηταν σιγουρα τα καλυτερα των τελευταιων χρονων και ολα τα ζευγαρια θα ειχαν 50-50 πιθανοτητες. τρομερο!

    περιμενω συναρπαστικοτατο 2ο γυρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα πρόεδρε, ταυτόχρονα γράφαμε.. Δεν είναι καθόλου απίθανο να καταλήξουμε σε αυτά τα ζευγάρια. Θα ήθελα να δω τις αμυντικές τακτικές του Ντούντα απέναντι στη Ρεάλ και το πως θα διαχειριζόταν η Φενέρ το καμίνι του ΟΑΚΑ. Σήμερα ΤΣΣΚΑ και ΟΣΦΠ θα είχαν το μεγαλύτερο προβάδισμα σε αυτές τις διασταυρώσεις. Όμως κανείς δε παίζει σήμερα και σε μερικές ημέρες/εβδομάδες τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν..

      Διαγραφή
    2. γεια χαρα τζιμαρε! σιγουρα τα δεδομενα και το μομεντουμ θα ειναι τελειως διαφορετικα σε εναμιση μηνα..και εννοειται πολυ πιθανο και τα ζευγαρια να ειναι αλλα.

      ακριβως αυτο που λες για ντουντα, θα ηθελα να παρατηρησω κ εγω τακτικες του και πως θα διαχειριστει τους πιτσιρικαδες. ειναι σαφεστατα καλυτερος προπονητης απο το 95% των προπονητων στην διοργανωση ποσω μαλλον απο τον λασο.

      αντε να δουμε!

      υγ: μεγαλη νικη του παναθηναικου χτες...θα φανει στη συνεχεια αυτο σε συνδιασμο με το διπλο της αλμπα (αν ειναι δυνατον)

      υγ2:γκιστ κανει την καλυτερη (ή πιο ωριμη αν προτιματε) σαιζον του φετος η με γελουν τα ματια μου? και τελος..αχ αυτος ο διαμαντιδης...με μαυρο δακρυ θα κλαιμε οταν αποφασισει να χαιρετισει..

      Διαγραφή
    3. Eίναι "τοπ" ο Ντούντα. Αλλά ακόμα η ομάδα θέλει "χιλιόμετρα" και πολλά παιδιά με σημαντικό ρόλο στο ροτέησιον "εικόνες" από παιχνίδια τοπ-ανταγωνισμού. Ο Γκιστ είναι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ο πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας. Τώρα θα μπεί και ο Λαουάλ, θα υπάρχει περισσότερο βάθος. Είναι γεμάτη πλέον η φροντκόρτ.

      Διαγραφή
  48. Θα είμαι "εντός" την επόμενη ώρα, όποιος θέλει μιλάμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ Τζιμ, ώρα Λος Άντζελες έχεις στο μπλογκ; Τώρα το συνειδητοποίησα...

      Διαγραφή
    2. Ναι. Είμαι Λος Αντζελίτης κάργα.. Το χωριό μου.

      Διαγραφή
    3. Κι εσύ χωριάτης Τζιμ ε;
      Έβαλες πατάτες φέτος ή ακόμη;;;
      :)
      Σε κάθε περίπτωση, είσαι ΟΑΣΗ!!!

      Διαγραφή
    4. Δε βάζουμε πατάτες στο Μπέβερλι Χιλς..

      Διαγραφή
  49. Γειά σου Τζιμάρα και λοιπή παρέα,
    καλός ο Ολυμπιακός όσο είδα, ο Χάντερ είναι σε περίοδο φόρμας, αν ο Παπαπέτρου μπορεί να λειτουργήσει σαν στρετς 4 τις αγωνιστίκες των πλέυ οφ για 10 λεπτά και το σουτ του ματώσει τις άμυνες, τότε ο ολυμπιακός έχει τις προδιαγραφές να πάει Φ4.
    Για τον ΠΑΟ θέλω να δω πεντάδα με Γκαβάλ, Γκιστ, Νέλσον και ΔΔ! Ακόμη κι αν πέμπτος είμαι εγώ, δεν θα περνάει κουνουπι στην άμυνα, η απορία μου Τζιμ είναι αν ο Δράκουλας θα θελήσει να παίξει με τετοια αμυτικά σχήματα...
    Πάντως από εκεί που οι ομάδες μας ήταν έτσι κι έτσι και στόχος ήταν η πρόκριση στους 8, τώρα βλέπουμε προυποθέσεις για φ4.
    Το μεγαλείο της ελληνικής σχολής.
    2 ελληνικές συμμετοχές στο all star game! Πώς είπατε; Έτσι ρε φίλε, και ο Γιάνναρος ανεβαίνει επίπεδο με τη βδομάδα, όσο έχω δει βέβαια παίζει πιο πολύ στο 4, μακάρι να φτιάξει το σουτ του το καλοκαίρι που έρχεται και να τον δούμε υγιή στην εθνική, μιλάμε το παιδί είναι κινητό μις ματς!!!
    Να απολαμβάνετε τα παιχνίδια και μακριά από ΑΣΕΑΔ κλπ.
    Τζιμ, θέλουμε φόρουμ κι εγώ σπόνσορας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα σπόνσορ.. Το κρατάω αυτό. Πολύ σημαντικό αυτό που έγραψες για Παπαπέτρου. Έχει το "φυσικό" πακέτο να αμυνθεί στο "4" και φέτος με αυτή τη στελέχωση και το "θέμα" του Πετγουέη μπορεί να βρεί εκεί τα λεπτά του. Όντως θα έχει ενδιαφέρον αυτή η πεντάδα. Περισσότερο όμως θέλω να δω πως θα διαχειριστεί ο Ιβάνοβιτς τον Λαουάλ. Ο Γιάνναρος έχει πάρει τον δρόμο του..

      Διαγραφή
  50. Tζιμ,μια βαριά ερώτηση και τελείως άκυρη με την επικαιρότητα.
    Πριν 5 χρόνια περίπου είχες γράψει(έκανα βόλτα στα παλιά σου θέματα μια μέρα) :


    "Το ότι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης που αγωνίζεται στην Ευρώπη είναι κάτι που πλέον δεν σηκώνει κουβέντα.
    (....)
    Όταν με το καλό τελειώσει τη καριέρα του οι ιστορικοί θα τον τοποθετήσουν δίπλα στον Γκάλη και πίσω μόνο ίσως από τον Ντράζεν. Αυτή είναι η αλήθεια."

    Ήταν κάτι που ειπώθηκε "εν βρασμώ"(αν και ξέρω οτι σπανίως το κάνεις αυτό) ή το πιστεύεις ακόμα?
    Δηλαδή τοποθετείς τον Ναβάρο -δεν θα πω για τους παλιούς,αλλά θα πω στην κορυφή των παικτών που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια(ας πούμε μπόντι-σάρας-δδ-σπαν-παπαλ)?

    Μπορείς να απαλλαγείς από την ερώτηση αν σκοπεύεις να κάνεις κάποιο παρόμοιο άρθρο κάποια στιγμή στο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα φιλαράκι.. Ασυζητητί δίπλα σε αυτούς. Θεωρείς δηλ. ότι είναι "κάτω" από τους δικούς μας σύγχρονους σταρ ο Ναβάρο? Σε καμία περίπτωση σου λέω εγώ. Όπως και με τον Διαμαντίδη ή τον Παπαλουκά πρωτύτερα, τον βλέπεις τώρα στο τελείωμα της καριέρας του και ασυναίσθητα "ξεχνάς".. Όλοι το παθαίνουμε. Κατευθείαν στην κορυφή θα τον τοποθετούσα. Legend..

      Διαγραφή
    2. Έλα Τζιμάρα,σε ευχαριστώ για την απάντηση...
      Όχι,εγώ κάθε άλλο παρά τον τοποθετώ κάτω από τους δικούς μας.Σε γενικό επίπεδο κινούνται στο ίδιο μήκος σαφέστατα,τον εκτιμώ απίστευτα τον Ναβάρο και θυμάμαι πώς μια ζωή μας καθάριζε μόνος με την εθνική.

      Η ερώτηση μου ήταν αν εσύ τον τοποθετείς "πάνω" από όλους αυτούς (και όχι μόνο..) γιατί η διατύπωση σου ήταν σαν να τον βάζεις κάτι σαν 2ο Ευρωπαίο ever ή κάτι παρόμοιο,αλλά οκ μάλλον εγώ τα ψιλομπέρδεψα.

      Διαγραφή
  51. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ...

    ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΛΟΙΠΟΝ, ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ:
    - ΟΣΦΠ: 6-1
    - ΠΑΟ: 5-2

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ ΕΔΡΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ, ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ:
    - ΟΣΦΠ: 3-0 ΕΝΤΟΣ, 3-1 ΕΚΤΟΣ
    - ΠΑΟ: 4-0 ΕΝΤΟΣ, 1-2 ΕΚΤΟΣ

    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΑΛΛΑ Ο ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΟΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ. ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΣΦΑΙΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΑΝΕΙ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ...ΚΛΕΙΔΙ ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΛΑΦΑΓΙΕΤ, ΧΑΝΤΕΡ (ΚΡΕΝΤΙΤ ΣΕ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΕΔΩ)...ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ, Ο ΟΣΦΠ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΕΝΤΟΣ (ΜΕ ΦΕΝΕΡ Ή ΕΦΕΣ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ.

    Ο ΠΑΟ ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...ΤΡΙΑ ΕΝΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΤΑ ΔΥΟ ΜΕ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΑ, ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΔΡΕΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ (ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ) ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ. Ο ΠΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ, ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΓΚΙΣΤ, ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΔΩΣΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο ΛΑΒΑΛ. ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΗΤΑΝ ΕΠΙΟΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ 26-6 ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ 52-50 ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΙ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ), ΠΑΛΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ...

    ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ Β΄ΓΥΡΟ, ΟΠΟΥ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΚΛΗΞΕΙΣ, ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΜΗΝ ΞΕΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΜΠΟΡΑΛ (ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ).

    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Φιλ.. Όντως παιδιά, το σχοινί είναι πολύ λεπτό. Μια ήττα ή νίκη μπορεί να ανατρέψει τα πάντα. Ο Ολυμπιακός θα παίξει το πλεονέκτημα με τη Φενέρ στο Φάληρο. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει μεγάλο φαβορί για τη δυάδα με διπλό στο Τελ Αβίβ.. Αυτή τη στιγμή οι ερυθρόλευκοι αποδίδουν καλύτερα. Και οι δύο όμως χτίζουν μια καλή κατάσταση στον όμιλο τους. Το όνειρο των δύο ομάδων μας στη Μαδρίτη είναι ζωντανό και πολύ πιο ισχυρό σαν πιθανότητα από ότι πριν λίγο καιρό.

      Διαγραφή
  52. Ο διαγωνισμός τριπόντων του All Star game νομίζω είναι -με βάση τα ονόματα- ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Για πολλούς ο πιο ανταγωνιστικός που έχουμε δεί ποτέ..

    • Marco Belinelli (Spurs)
    • Stephen Curry (Warriors)
    • James Harden (Rockets)
    • Kyrie Irving (Cavaliers)
    • Kyle Korver (Hawks) |
    • Wesley Matthews (Blazers)
    • J.J. Redick (Clippers)
    • Klay Thompson (Warriors)

    Νομίζω πως οι Ρέντικ-Κόρβερ μπορούν να φτάσουν στον τίτλο απέναντι στους Splash brothers που λόγω της σεζόν που κάνουν έχουν συγκεντρώσει όλα τα φώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Καποια points για το χθεσινο ματς στο οακα.

    - Ο ερυθρος γενικα βρηκε καλες ματιες και ηταν αστοχος σε αυτες. Θα μπορουσε να το παρει το ματς ανετα.

    - Πολυ μυαλομενος γουιλιαμς σε σχεση με προηγουμενες σεζον.

    - Ζημια εκανε ο τζενκινς και ο μαριανοβιτς. Ειδικα για τον δευτερο στο 3ο 10λεπτο δεν υπηρχε καμια λυση αντιμετωπισης. Ο Μπατιστα μετα το πρωτο που κουραζεται πληγωνει πολυ την ομαδα στην αμυνα. Θα βοηθησει πολυ ο λαβαλ πλεον σε αυτο το κομματι, και τον βλεπω να ανεβαζει απευθειας τον χρονο συμμετοχης του σε λεπτα σταρτερ.

    - Διαμαντιδης απολαυστικος. Καθοδηγει τους παντες και διδασκει ακομα και in game spacing τοποθετωντας τους συμπαικτες του στα σωστα σημεια, με την καταληξη που εχουν οι πασες του. Πολλες φορες θελει να κανει πραγματα που ειχε συνηθισει ολα τα προηγουμενα χρονια και αδυνατει, με τους σκρινερς που εχει πλεον στα πικ εν ρολ. Θα βοηθησει παρα πολυ ο λαβαλ και εδω και θα μπει πιστευω παλι στην εξισωση το safe play των 2 προηγουμενων χρονιων, με παρτενερ τον λασμε τοτε.

    - Ο ερυθρος σε ολα τα ποσταρισματα του μαριανοβιτς εστελνε τον γκαρντ της strong side με cross στην γωνια της weak . Ετσι, σε καθε γυρισμα του γιγαντα με τον τροπο που διαλεξε να δωσει βοηθειες ο ιβανοβιτς, υπηρχε ο σλοτερ συνηθως. Ο ιβανοβιτς αργησε υπερβολικα να το διαβασει και να στειλει επιθετικα τον γκαρντ αυτο σε καθαρο νταμπλ τιμ, πριν προλαβει ο γιγαντας να δεχτει την πασα και να γυρισει.

    - Για το γκιστ τα ειπαν ολοι.

    - Βλαντο σωστο attitude, ειναι θεμα χρονου να βελτιωθει.

    KingOfCool

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ μυαλωμενος ο Ουιλιαμς εκανε μονο 7 λαθη.

      Διαγραφή
    2. Νομιζω γραφω ΣΕ ΣΧΕΣΗ με προηγουμενες σεζον. Για τον παικτη εχεις παλιοτερη εικονα καθολου; Θυμασαι επι μαλαγα ας πουμε πως συμπεριφεροταν μεσα στο γηπεδο; Γιατι αν μου ελεγες τοτε οτι αυτος ο ανθρωπος θα ετρεχε επιθεση ως βασικο πόιντ για 35 λεπτα, θα με επιαναν τα γελια. Τα στατιστικα ξερω να τα βλεπω και γω αδερφε.

      Διαγραφή
    3. O Oυίλιαμς μου κάνει για sg

      Διαγραφή
  54. http://www.sbnation.com/nba/2015/2/11/7980435/giannis-antetokounmpo-nba-slam-dunk-contest-2015
    Υπερβολή??? ή θα δούμε θαύματα τα επόμενα χρόνια?
    Flow

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. καλησπέρα Jim!
    εκπληκτικό άρθρο αν και ...άργησε λιγάκι! Ομολογώ ότι σε περίμενα εδώ και καιρό γιατί είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να παίζεις τέτοιο μπάσκετ χωρίς και τα τεράστια ονόματα. Κανείς από τους Χοκς αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν είναι επιπέδου Parker / Ginobili, πόσο μάλλον του Ντάνκαν... Εγώ σε προκαλώ εδώ και τώρα να μας γράψεις το απόλυτο άρθρο... Σε βάθος ανάλυση (τακτική, ψυχολογία, stuffing, recruiting κλπ κλπ) και τελικά σύγκριση των Pat, Phil, Gregg, Leni και George Karl! εκτός αν έχεις γράψει κάτι τέτοιο και τώρα μου διαφεύγει. Σε ευχαριστούμε για ότι κάνεις γιατί πραγματικά φτιάχνεις μπασκετικούς φιλάθλους που μαθαίνουν να αγαπάνε το μπάσκετ, ίσως και περισσότερο από τη ομάδα τους...

    Με εκτίμηση,
    nick_man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΕΓΩ ΤΖΙΜ ΘΑ ΠΑΩ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΘΑΝΤΕΡ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ.ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΟΛΥ.ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΣΣΥΛΗΠΤΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΗΜΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΟΛ ΣΤΑΡ(ΚΕΒΙΝ ΡΑΣΕΛ ΣΕΡΖ)ΔΥΝΑΤΟ ΣΑΠΟΡΤ ΚΑΣΤ ΓΟΥΕΙΤΕΡΣ ΤΖΑΚΣΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ ΑΝΤΑΜΣ ΚΟΛΙΣΟΝ ΜΟΡΟΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ .ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΔΙΨΑ.ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟ ΝΤΙ ΣΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΚΛΑΧΟΜΑ.ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μολις καναμε μια ασχημη κριτικη στον Νελσον και να που το σχολιο σβηστηκε εστω και με καθυστερηση ωρων.

    Αναρωτιεμαι ... ειιναι τοσο σημαντικο για σενα να λιβανιζουμε αυτον τον παικτη εδω μεσα Τζιμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού αυτός τον έφερε περίμενες κάτι διαφορετικό;
      Eleni13

      Διαγραφή
    2. Καλη παρατηρηση.

      Βεβαια, μεχρι τωρα δεν μας ειχε δωσει δειγματα συγκρουομενων συμφεροντων σ' αυτο το μπλογκ αλλά φαινεται οτι σ' ολα υπαρχει ενα οριο.

      Διαγραφή
    3. το κακο δεν ειναι μια αστοχη επιλογη εδω τετοιες κανουν ο ζοτς και ο ντουντα αλλα η μη παραδοχη της αστοχης επιλογης οπως εγινε και στην περιπτωση περκινς.
      οσο για τις δικαιολογιες τυπου κουπερ εγω το μονο που λεω ευτυχως που δεν εισακουστηκε η επιλογη κουπερ και πηραμε τελικα σλοτερ....

      Διαγραφή
    4. δηλαδη και οταν λεμε δεν ειναι δημιουργος ο νελσον και γι αυτο ηθελε διπλα του τον κουπερ τι ειναι δηλαδη; μηπως ειναι εκτελεστης με 13% στα τριποντα,63% στις βολες....

      Διαγραφή
    5. @Eleni13 O Jim Conway efere ton Nelson ston Panathinaiko? Einai kai atzentis paixtwn?

      Διαγραφή
    6. Den einai antzentis alla irthe meta apo diki tou protasi.As paradextei to lathos pou oloi osoi exoun matia to vlepoun.
      Ta idia elege otan efere kai ton perkins ston osfp alla otan efuge nuxta o paixtis... Tsimoudia. Eftege oloi oi alloi pou den diaxeiristikam sosta ton paxtara ektos apo ton katsioni.
      Eleni13

      Διαγραφή
    7. Και παλι, δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι οτι δεν εργαζεται ως ατζεντης ή για λογαριασμο αλλων ατζεντηδων.

      Γενικα, ο Τζιμ δεν μας εχει δωσει να καταλαβουμε τι ακριβως κανει (εκτος απο το οτι γραφει αρθρα σε διαφορα σαϊτς) και φυσικα αυτο ειναι απολυτα θεμιτο.

      Βεβαια, μερικα hints που δινει και τα διαφορα κονέ που εχει παραπεμπουν σε δουλεια ατζεντη. Π.χ. μιλαει με τεχνικους ομαδων για παιχτες και δεν εχει γραψει ουτε μια συνεντευξη, απλα δινει την εντυπωση οτι με μερικους παιχτες ή προπονητες μπορει να σηκωνει το τηλ. και να μιλαει οποιαδηποτε ωρα και στιγμη. Αυτο δεν γινεται εαν δεν εχεις αμεση επαγγελματικη επαφη και ο νοων νοειτω.

      Τωρα οσον αφορα τον Περκινς, δεν ειμαι σιγουρος οτι τον ειχε φερει ο Τζιμ. Οτι του αρεσε πολυ, ναι, αυτο το ελεγε. Αυτοι οι δυο παιχτες (Περκινς και Νελσον), ειναι σαν κοπιες βγαλμενες απο την ιδια μηχανη. Γενικα, του αρεσουν του Τζιμ αυτοι οι παιχτες αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι σ' αυτα που γραφει λαμβανει υποψη το στυλ του παιγνιδιου του συγκεκριμενου coach κι αν ταιριαζουν αυτοι οι παιχτες σ' αυτο (Μπαρτζωκας για Περκινς, Ιβανοβιτς για Νελσον). Μου φαινεται οτι και στις δυο περιπτωσεις ο Τζιμ προτεινε παιχτες συμφωνα με το πως ο ιδιος θα ηθελε να παιζουν οι ομαδες κι οχι με το πως θα ηθελαν οι προπονητες τους.

      Διαγραφή
    8. ρε πατε καλα εσβησε ενα κακο σχολιο για Νελσον και αφησε ολες τις βλακειες που θαβετε τον ιδιο για τις προτιμησεις του.Αν αξιζει ο Νελσον θα το δουμε στο τελος της σεζον οχι τωρα που κανει προσπαθεια να επανελθει και να ενταχθει στην ομαδα,Τι ειστε ρε σεις 15χρονα;;

      Διαγραφή
    9. Φιλε μου, κανεις δεν θαβει κανενα και δεν θιξαμε την αξιοπρεπεια ουτε του Τζιμ ουτε και τη δικη σου (εκτος και αν μονος σου εχεις προβλημα στην καλοπιστη κριτικη).

      Κανουμε μια ανταλλαγη αποψεων για ενα παιχτη που αυτο το μπλογκ κοτσαρει πρωτο-πρωτο στη λιστα των πιο δημοφιλων αναρτησεων πανω δεξια ("Green Devil") σε συνδυασμο οτι δεν αφησε ενα σχολιο με ασχημη κριτικη γι αυτον, αλλα που σε καμία περιπτωση δεν ηταν προσβλητικη για τον Νελσον, τον Τζιμ ή αυτο το μπλογκ γενικοτερα.

      Θα ηταν ατοπο για μενα και ταυτοχρονα μη "ηθικό" ως προς τους φιλους αυτου του μπλογκ αν αυτος ο χωρος χρησιμοποιειται αφενος μεν για την προβολη καποιων παιχτων (για οποιδηποτε λογο) χωρις ταυτοχρονα να αποδεχεται την οποιαδηποτε κριτικη προς σ' αυτους.

      Οσο για τα να ειμαστε 15χρονα, αυτο το παραβλεπω - αν ειχες διαβασει προσεκτικα τι ειπωθηκε (και με τον τροπο που ειπωθηκε) δεν θα ειχες κανει αυτην την ερωτηση. Απλα πηγαινε προστα στον καθρεπτη και ρωτα τον εαυτο σου εαν η ημερα σου αρχισε καλα.

      Διαγραφή
    10. Ο Τζιμ τότε (σε γνωστό καφέ-μπαρ των νότιων προαστίων) είχε ερωτηθεί και προτείνει σε στέλεχος των ερυθρολεύκων τον Σέλβιν Μακ νυν παίκτη των Χοκς. Τζιμάρα σόρι αλλά ο τρίτος της παρέας (θυμάσαι πιστεύω) τυγχάνει να είναι συγγενής μου. Μετά από τόσο καιρό έτσι κι αλλιώς δε νομίζω να υπάρχει θέμα για μια έτσι και αλλιώς φιλική κουβέντα που έγινε τότε.

      Διαγραφή
    11. σωστα τα λες για τα τριποντα και βολες.Στα διποντα που εχει 51,1% γιατι δεν το αναφερεις,η μηπως σου φαινεται χαμηλο.Ολοκληρος Σπανουλης και εχει 50% το 51.1% σου κακοπεφτει ε;;

      Διαγραφή
    12. τι λες ρε παιδι μου περναει μεχρι και τον σπανουλη.... και ο ζακ ραιτ περυσι 50% ειχε στα 2ποντα και ηρθε και με ψιχουλα ...

      Διαγραφή
    13. Eπειδη δηλαδη αναφερεται πιο πανω το ποσοστο του στα διποντα που ειναι ικανοποιητικο σημαινει οτι συγκρινεται με τον Σπανουλη.Ρε γαυροι αν ειναι καλος η δεν κανει για τον ΠΑΟ θα φανει στο τελος τωρα μονο χολη πετατε και τιποτα αλλο.

      Διαγραφή
    14. στα δύο πιο δύσκολα ματς μέχρι τώρα ήταν ο καλύτερος μας παίκτης. με μπάρτσα (8/9 σουτ) και μακάμπι (11 και 5 ασ. έσβησε πάργκο)

      Διαγραφή
    15. Δεν είναι μάνατζερ. Είναι ένας πολύ δικτυωμένος σκάουτερ. Ότι γράφει εδώ δεν έχει σχέση με κέρδος, δεν είναι αυτό το πεδίο του. Αυτά τουλάχιστον γνωρίζω εγώ, προσωπικά δε τον ξέρω τον άνθρωπο. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να επηρεάσει ομάδες η άποψη του.

      ο 6:45

      Διαγραφή
    16. Σκάουτερ για ποιον; Δεν μπορει να ειναι απλα σκάουτερ. Πρεπει να δουλευει για καποιο γραφειο.

      Διαγραφή
    17. Μάγκες μην το ψάχνετε...Ο τύπος είναι δικτυωμένος...
      Αυτός έβαλε τους Καβαλίερς να διαλέξουν τον Μπένετ,είχε προωθήσεις τον Μίλισιτς στους Πίστονς,ενώ φημολογείται ότι είχε αναλάβει ως μάνατζερ την συγγραφή της περίφημης επιστολής Λεμπρόν το καλοκαίρι.
      Όσο για τον Κάρι, έχω ακούσει ότι έχουν κουμπαριά...γιαυτό και τα πολλά άρθρα.

      Διαγραφή
  58. ρε κοπελια που υπογραφεις ως Ελενη13 εισαι σιγουρη για αυτα που γραφεις.Ο Νελσον ειναι μια χαρα, εχει σκαμπανεβασματα απλα λογω του τραυματισμου του.Οπως και ο Περκινς ηρθε στον ΟΣΦΠ μετα απο τραυματισμο.Λες και ειναι υποχρεωμενος ο Τζιμ να απολογειται για τις εκτιμησεις που κανει για παιχτες που του αρεσουν,Δηλαδη εσυ τωρα ξερεις μπασκετ, υπογραφεις ως Παναθηναικος και πουλας και πνευμα...http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=002829&seasoncode=E2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλημέρα στα παιδιά.. Δε θέλω ποντικομαχίες στο μπλογκ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμάρα, θέλουμε συνδυασμένη ανάρτηση για euroleague+Allstar τη δευτέρα.
      ΥΓ: Αν τις πατάτες σου τις καίει ο ήλιος, βάλε σπανάκι πρώιμο που θα μεγαλώνει και γρήγορα, είναι χρήσιμο και για θεραπείες προσώπου, αν το πουλήσεις έξυπνα, θα γίνεις φίρμα ΚΑΙ στο Μπέβερλυ Χιλς!
      ΥΓ2: Ρε και ο Σαμαράς να είσαι (που έφερε την Ελλάδα όπου την έφερε) εγώ θέλω να σε διαβάζω, στα μπασκετικά μου έχεις ανοίξει τα μάτια και απολαμβάνω το παιχνίδι περισσότερο

      Διαγραφή
  60. Ο Κάρι κατάπιε τους πάντες εχθές στο διαγωνισμό τριπόντων.. 27 πόντους, ρεκόρ θεσμού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τον Καπόνο(τον γνωστό ναι) να έχει καλύτερο ποσοστό βέβαια. Είχε βάλει 25/30 πόντους. Ενώ ο Curry 27/34

      Διαγραφή
    2. Ο Κάρι είναι ο καλύτερος σουτέρ ever

      Διαγραφή
  61. Το βενετοκλειο ειναι η πιο σωστή η πιο υγειης έδρα στην Ελλάδα.μακραν κατα πολύ .ουτε συνθήματα ούτε πανό ουτε μούτζες ουτε βρισιές .καθονται καθιστοί χειροκροτάνε ακόμα και τις καλές φάσεις του αντιπάλου.παντα γεμάτο .δεν πρέπει να πέσει ποτέ αυτή η ομάδα.μπραβο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα την υπογραφή.

      @delfino

      Διαγραφή
    2. Και το Μ.Μερκουρη του Αγορ ειναι πολυ καλο.Γενικοτερα το Αιγαιο οπως φαινεται διψα για μπασκετ.

      Διαγραφή
  62. Με θετικό αποτέλεσμα αποχαιρετά την Τενερίφη ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο οποίος παίρνει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

    Ο Έλληνας άσος είχε 3 πόντους (1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 1/2 βολές) και 3 ριμπάουντ σε 10:11 λεπτά συμμετοχής στη 10η νίκη της ομάδας του με 77-53 επί της Ομπραντόιρο, για την 21η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. http://www.euroleague.net/main/statistics?mode=Leaders&entity=Players&seasonmode=All&cat=Valuation&agg=Accumulated

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανεις δεν το ειδες;;κανεις δεν το σχολιασε πουθενα,πρωτος στην ιστορια της ευρωλιγκ στο pir και μουγκα στην στρουγκα.

      Διαγραφή
    2. Το συνολικο αθροισμα ολων των pir δεν εχει και πολυ νοημα. προφανως οι πιο παλιοι παικτες εχουν μεγαλυτερο αθροισμα pir γιατι εχουν παιξει περισσοτερα παιχνιδια. Ειναι σημαντικο παιδες να μπορειτε να "διαβαζετε" τα στατιστικα.

      Διαγραφή
    3. 3.46 δηλαδη με την δικη σου λογικη ο Παπαλουκας επρεπε να ειχε την πρωτια ε;;;

      Διαγραφή
  64. Jim και γενικά όσο γνωρίζεται τον παίκτη πως σας φαίνεται η προσθήκη του Μιχάλη Τσαϊρέλη?

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα
      Ο Τσαιρέλης εφόσον αποκτάται ως 3ο τεσσαρι πισω απο Πριντ-Πετγουει ειναι σχετικα καλη προσθηκη.Εαν ερχοταν σαν αντικατστατης του Πετγουει ,εως δευτερος δλδ θα ηταν πισωγύρισμα.Ο Τσαιρέλης διακρινεται για την καλη του επαφή του με το καλάθι,σουτάρει και απο το 3ποντο χωρις να ειναι ο σουπερ σουτερ αλλα στη μερα του θα παρει προσπαθιες,αλλα ειναι πολυ σοφτ παρα το υψος του(θα ειναι ο ψηλοτερος παικτης του ΟΣΦΠ σ' αυτη τη φαση με 2.07) τολμω να πω πιο σοφτ απο τον φετινο Αγραβάνη.Ειναι παντως σε καλη ηλικια και ο Σφαιροπουλος εχει την ικανοτητα να παρει το maximum αλλα και να τον βελτιωσει.Ξαναλεω ομως οτι στη φαση που ερχεται θα εχει υποβοηθητικη συμμετοχη αλλα δε βλεπω το λογο να κανει θετικες εμφανισεις ο Καββαδας και να μην κανει ο Τσαιρελης

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Χάντερ ο ψηλότερος κλόσερ. 2.08

      Διαγραφή
  65. Στο pnr ο Τσα είναι ο καλύτερος ψηλός στην Ευρώπη. Ικανότατος ριμπάουντερ, καλός φίνισερ, υστερεί λίγο στο σουτ. Καλή προσθήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στον κοσμο ο καλυτερος,μαλλον καλυτερος απο γκριφιν και ντε αντρε

      Διαγραφή
    2. μιλαμε για την αλλαγή του Λαμπροπουλου ή για καποιον αλλον Τσα;
      Ελενη13

      Διαγραφή
    3. χαχαχα ο 10ος παικτης στο rotation της 10η ομαδας της acb ο καλυτερος ψηλος στο Pnr στην ευρωπη. πραγματικα ειναι απ τα κορυφαια σχολια που εχω διαβασει ποτε στο blog

      Διαγραφή
  66. Vote for Kostas.... or not??

    http://allball.blogs.nba.com/2015/02/16/shaqtin-a-fool-nba-all-star-2015/?iref:nba:story_page:trending

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ας είχε γυρίσει ο Παπαπέτρου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή