Athlenda

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

MOSSMAN..



Ο Ντέηβιντ Μος είναι ελεύθερος και το Hoopfellas θεωρεί ότι οι δύο ελληνικές ομάδες της Ευρωλίγκας (ειδικά ο Ολυμπιακός) θα πρέπει να μελετήσουν την περίπτωση του..




Με τη χώρα να περνάει μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας  της θεώρησα υποχρέωση μου να προχωρήσω κανονικά τη θεματολογία, με την ελπίδα ότι η σελίδα θα μπορέσει να βοηθήσει κάποιους αναγνώστες να ξεχαστούν για λίγο στρεφόμενοι στο αγαπημένο μας άθλημα.. Eύχομαι δύναμη σε όλους..

Τα πάντα μοιάζουν παγωμένα όμως οι ομάδες είναι αλήθεια  ότι κινούνται κανονικά  στην αγορά και συνεχίζουν τις επαφές τους. Απλά δε μπορούν να τις ολοκληρώσουν μέχρι να έχουμε νεότερα από τη πολιτική σκηνή.. 



Στο Μιλάνο έχουμε ανακατατάξεις. Το front office τελείωσε τον Μπάνκι και μετά από αυτό κατάφερε να ανανεώσει τον Αλεσάντρο Τζεντίλε ενώ παρελθόν αποτελεί και ο άλλος πρώην παίχτης της Σιένα, Ντάνιελ Χάκετ. Ελεύθερος μένει μετά από μια διετία στη Λομβαρδία και ο Ντέηβιντ Μος..

Λατρεύω τον Μος. Νομίζω είναι γνωστό στους περισσότερους από εσάς που διαβάζετε κάποια χρόνια τη σελίδα.. Στο Blue Collar παιχνίδι του, τον δυναμισμό και τον αλτρουισμό του περικλείεται ένα μεγάλο μέρος της οπτικής με την οποία βλέπει το Hoopfellas το άθλημα. Αυτό δεν αναιρεί βέβαια ότι ο παίχτης έρχεται από τη χειρότερη σεζόν του τα τελευταία χρόνια όμως αυτό έχει λογική εξήγηση όπως θα δούμε παρακάτω.


Ο Μος βρίσκεται στα 32 του και μόλις τελείωσε το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει τον Ιούλιο του 2013 με την ΕΑ7. Η καριέρα του έχει πατήσει και προσπεράσει πλέον  τη κορυφή του βουνού.  Φέτος έκανε μετά από χρόνια μια μέτρια σεζόν με την ομάδα του Μπάνκι. Όποιος όμως γνωρίζει καλά τον παίχτη και παρακολούθησε τους Λομβαρδούς μπορεί πραγματικά να «μετρήσει» τη κατάσταση. Η φετινή ΕΑ7 ήταν ένα κακό σύνολο που έπαιζε κακό μπάσκετ. Χωρίς κατεύθυνση και σωστές βάσεις. Ο Μος δε θα μπορούσε ποτέ να αποδώσει σε ένα τέτοιο πλαίσιο. Η αλήθεια είναι ότι είχε πολλά χρόνια να βρεθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Γαλουχήθηκε σε σύνολα που έπαιζαν σωστά το άθλημα, βασιζόμενα πολύ στο αμυντικό κομμάτι , τη πίεση της μπάλας και τη ταχύτητα στην επίθεση μέσα σε αρχές. Η μέτρια φετινή σεζόν του είναι λοιπόν αποτέλεσμα περισσότερο του περιβάλλοντος στο οποίο βρέθηκε και λιγότερο της δικής του (υπαρκτής) πτωτικής πορείας.


Δε χορταίνω να τη βλέπω αυτή τη φάση..

Ο γεννημένος στο Σικάγο και ύψους 1.96μ. φόργουορντ είναι η κλασσική περίπτωση βετεράνου που μπορεί να αποτελέσει ιδανικό fit για μια ομάδα που θέλει να κοιτάξει ψηλά στην Ευρωλίγκα (θυμηθείτε πόσο καθοριστικοί ήταν για τη Ρεάλ φέτος αθλητές όπως ο Ματσιούλις ή ο Νοτσιόνι). Πρότυπο glue-guy, ο τύπος του παίχτη που κάθε (μα κάθε) συμπαίκτης θα διάλεγε για να πάνε μαζί στο πόλεμο.. Έχει παίξει σχεδόν σε όλη του την καριέρα στην Ιταλία, έχοντας αναπτύξει πολύ ιδιαίτερους δεσμούς με τη χώρα.  Όμως η κατάσταση στο Μιλάνο είναι ρευστή. Ο Μπάνκι δε θα είναι στον πάγκο τη νέα σεζόν και  στην ομάδα αναμένεται ξεσκαρτάρισμα. Ο Μος μόλις βγήκε από ένα διετές συμβόλαιο που του απέφερε κάτι λιγότερο από 1.4 εκ. ευρώ συνολικά. Οι πληροφορίες μας από τον στενό κύκλο του λένε ότι θέλει να μείνει στο (κοσμοπολίτικο) Μιλάνο όμως είναι ανοιχτός στην αγορά καθώς οι εξελίξεις στο κλαμπ του έχουν προκαλέσει αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα δεί τη περίπτωση του το νέο καθεστώς . Η χρηματιστηριακή του αξία στη παρούσα φάση (εξαρτάται φυσικά και από το ποια ομάδα σε προσεγγίζει και τι σου φέρνει στο τραπέζι ) κυμαίνεται από τα 550 έως τα 650.000 χιλιάδες ευρώ.

ΣΤΑΡ ΕΚΤΟΣ, ΑΝΤΙ-ΣΤΑΡ ΕΝΤΟΣ..


Ο Μος είναι μπον-βιβέρ και μια προσωπικότητα που τραβάει τα βλέμματα με διάφορους τρόπους εκτός παρκέ.  Σε ότι αφορά όμως τη συμπεριφορά του εντός παρκέ, μπορούμε με απόλυτη σιγουριά να πούμε ότι πρόκειται για αντι-σταρ.  Πιστεύει στη «μάχη» και την «ομάδα». Καταθέτει πάντα ότι έχει, τίποτα λιγότερα. Σαφέστατα το δυνατό του κομμάτι  όπως όλοι γνωρίζετε είναι η άμυνα. Θεωρώ ότι μετά τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον πρώην συμπαίκτη του Σόουν Στόουνρουκ , είναι ίσως ο καλύτερος, πιο σταθερός και συνεπής σε υψηλά αμυντικά στάνταρντς παίχτης της Ευρωλίγκας τα τελευταία χρόνια. Για αυτό άλλωστε έκανε τους απαιτητικούς φίλους της Σιένα να ξεχάσουν γρήγορα τον Ρομέην Σάτο όταν αυτός αποχώρησε από τη καστρούπολη για το ΟΑΚΑ.  Η Μοντεπάσκι είχε υπογράψει τον Μος με τριετές συμβόλαιο μετά την εξαιρετική σεζόν του στο Τέραμο (είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος φόργουορντ της λίγκας) , αφήνοντας τον δανεικό τη πρώτη χρονιά στη Μπολόνια. Ο Μος δούλεψε πολύ στη Τοσκάνη σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού και εξελίχτηκε σε σπουδαίο εργαλείο στο υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο.


Αμυντικά ο φόργουορντ του Indiana State ακούμπησε το απόλυτο στα  χρόνια του στην Ευρωλίγκα. Πρόκειται για έναν αθλητή που αμύνεται πραγματικά σε 4 (υπό συνθήκες και σε 5 πλέον)  θέσεις.  Από τον Μος έχω δεί απίστευτα πράγματα και ένα effort στην άμυνα από εκείνα που σε κάνουν να λατρεύεις τα παιχνίδια που παίζονται κατοχή κατοχή και σε κάθε μια τέτοια πέφτουν κορμιά. Ο συγκεκριμένος παίχτης απλά δε κάνει πίσω.  Απέναντι σε κανέναν.. Δε παραχωρεί εκατοστό από τη θέση του στην άμυνα. Όταν σε πλησιάσει για να αμυνθεί πάνω σου, καταλαβαίνεις ότι  δε θα περάσεις καλά αυτή τη βραδιά. Έχει πολύ δυνατό frame, εξαιρετικό footwork και τεράστια χέρια (6’10’’ wingspan) που τον  μετατρέπουν σε ογκόλιθο στο post  ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να ακολουθήσει οποιονδήποτε περιφερειακό ψηλά στη περίμετρο. Μπορεί να ανέβει και να πιέσει τον main ballhandler, επιδιώκει πολύ την επαφή για αυτό και στο ξεκίνημα του στο επίπεδο της Ευρωλίγκας διαγνώστηκε ως foul prone, χαρακτηριστικό που βελτίωσε σταδιακά όταν εξοικειώθηκε με τον τρόπο που σφύριζαν οι ρεφ.  Σεμιναριακή άμυνα σε καταστάσεις over play όπου σπάει τα screens όπως κανείς άλλος. Ηγετική φυσιογνωμία στα μετόπισθεν, μιλάει καθοδηγώντας τους συμπαίκτες του. Δυνατός στο να μπαίνει στις passing lanes. Overall ο τρόπος που βάζει τα χέρια του στη μπάλα είναι υποδειγματικός. Χωρίς αθλητικά να είναι  σε υψηλό επίπεδο, αποτελεί έναν από τους πιο φυσικούς φόργουορντς στην Ευρώπη μιας και είναι ελάχιστοι αυτοί που μπορούν να χτυπηθούν μαζί του σε μια 40λεπτη μάχη επαφής και να μείνουν όρθιοι. Πολύ αποτελεσματικός στη pick & roll άμυνα. Θυμηθείτε τον  Μπάνκι να βρίσκει στο πρόσωπο του το κλειδί απέναντι στο κεντρικό pick & roll του ΟΣΦΠ τοποθετώντας τον ως «κεφάλι» σε ζώνη (με αρχές προσωπικής μόνο στο συγκεκριμένο play των ερυθρολεύκων) 3-2. Aggressiveness στο μέγιστο και εξαιρετικά recovers αν και οι χρόνοι του έχουν πέσει λίγο πλέον (παραμένουν αρκετά καλοί), λογικό με τη πάροδο του χρόνου. Αρκετά αξιόπιστος αμυντικός ριμπάουντερ. Θα δώσει στην ομάδ του έξτρα κατοχές με κάθε δυνατό τρόπο. Με μια λέξη, Hustle..


Ο Μος δεν υπήρξε ποτέ ο προικισμένος επιθετικά παίχτης. Ότι βλέπετε στο συγκεκριμένο κομμάτι το έχει χτίσει με πολλή δουλειά. Θυμάμαι τον παίχτη που ήρθε στην Ευρώπη για δουλειά και βλέποντας την εξέλιξη του (βάσει δεξιοτήτων πάντα) καταλαβαίνεις πόσο ον βοήθησε το πρόγραμμα της Σιένα αλλά και το δικό του work ethic. Βελτίωσε πολύ τη συμπεριφορά του με τη μπάλα στα χέρια, έμαθε να χαμηλώνει ντριμπλάροντας και να προστατεύει τις κατοχές του (τον θυμάμαι στο ΠαλαΜενσάνα, με όλη τη περιφερειακή γραμμή λαβωμένη,  να παίζει PG ανταποκρινόμενος άψογα..), δούλεψε πολύ το ποστ παιχνίδι του και τη κίνηση του μακριά από τη μπάλα αλλά κυρίως έμαθε να παίζει αυστηρά πάνω στις δυνατότητες του στην επίθεση. Από τον Μος δε θα δείς ποτέ υπερβολές. Θα πάρει τις προσπάθειες που ξέρει ότι μπορεί να εκτελέσει με επιτυχία. Έχει συγκεκριμένα «καλά» σημεία στο παρκέ και τα σημαδεύει. Το σουτ του διακρίνεται για τη σωστή του φόρμα και απελευθέρωση ενώ η όλη αυτή του κίνηση έχει ροή. Σουτάρει σωστά παρότι δεν είναι ο παίχτης με τα ανεπτυγμένα shooting instincts.  Διαθέτει ένα αξιόλογο midrange παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε π.χ. ο Ολυμπιακός να χρησιμοποιήσει με γνώμονα πάντα ότι οι ελληνικές ομάδες, ιδιαίτερα οι ερυθρόλευκοι, βρέθηκαν στον πάτο της σχετικής κατηγορίας (midrange προσπάθειες).



 Στα χρόνια του στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκα ο Μος στην επίθεση λειτούργησε κυρίως ως εργαλείο που έφτιαχνε το πλαίσιο για τους σκόρερς της ομάδας. Χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία ως spot shooter, με το short three shot από τις γωνίες να είναι το σήμα-κατατεθέν του. Είναι η καλή του θέση και επιδιώκει την εκτέλεση όταν βρίσκεται σε αυτή. Ακόμα, σε καταστάσεις close out επίθεσης προτιμά να κατευθυνθεί (τη στιγμή που φαίνεται ότι περνάει τον αμυνόμενο) στο midrange σημείο που έχει στοχεύσει και να εκτελέσει . Δεν υπήρξε ποτέ slasher αλλά λόγω αντίληψης μπορούσε να ξεχωρίσει τις καλές καταστάσεις για αυτόν ώστε να προχωρήσει προς τα μέσα. Πολύ καλός σουτέρ προσωπικών. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι  έχουμε να κάνουμε με έναν αθλητή ο οποίος δεν έχει κύριο γνώρισμα του επιθετικού του παιχνιδιού το σκορ αλλά μπορεί να υποστηρίξει σωστά μια επίθεση με το εξαιρετικό shot selection του (προσεγγίζει το 80-50-40% σε ποσοστά καριέρας σε βολές-δίποντα-τρίποντα) και το γεγονός ότι παίζει πραγματικά low mistake basketball. Δε πουλάει μπάλες, προσέχει τις μεταβιβάσεις του, δε προβαίνει σε υπερβολές. Μιλάμε για κάτω από 1 λάθος μ.ο. σε 20+ λεπτά συμμετοχής.


Ο Αμερικανός φόργουορντ σαφώς δεν είναι ο παίχτης των στατιστικών. Αρκεί να σκεφτείτε ότι μιλάμε για έναν αθλητή –πλέον- των 7-8 π.μ.ο. Η παρουσία του όμως στο παρκέ είναι επιβλητική μιας και παρότι δε παράγει άμεσα πόντους ο ίδιος,  παράγει αγωνιστικά καταστάσεις για την ομάδα. Είναι πρότυπο hustle παίχτη που θα δημιουργήσει το πλαίσιο για transition πόντους και το σωστό spacing στην επίθεση. Δεν είναι ο  σταρ αλλά ένας παίχτης που ταιριάζει γάντι σε ομάδες κορυφής με το blue collar style του, το μπασκετικό IQ και το υψηλό επίπεδο έντασης που φέρνει στο τραπέζι.

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ..


Ο Ολυμπιακός πολύ σωστά πέρυσι επέλεξε μια ανάλογη λύση με τον Ντάρντεν, γνωρίζοντας ότι εκτός του Λοτζέσκι πρέπει να υπάρξει χώρος ώστε να αναπτυχθεί και ο Παπαπέτρου. Η περίπτωση Μος θα αποτελέσει αναβάθμιση για την ομάδα στη θέση. Παράλληλα δίνει στους ερυθρόλευκους «επιλογές», σχετικά με το πώς θα στελεχώσουν το ρόστερ τους από τη στιγμή μάλιστα που ήδη μετρούν σημαντικές απώλειες με πρώτη αυτή του Σλούκα. Με γνώμονα ότι ο Παπαπέτρου αναμένεται να ανεβάσει τα λεπτά του (στόχος θα είναι να φθάσει σε χρόνου επιπέδου στάρτερ μέσα στη σεζόν), ο Ολυμπιακός εφόσον προσθέσει στο «3» έναν παίχτη σαν τον Μος μπορεί αρχικά να δουλέψει τη σκέψη του να ανεβάσει τον Λοτζέσκι στο «2» (δίνοντας του λεπτά που έπαιρνε ο Σλούκας). Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια επιλογή συνοδευόμενη με την απόκτηση δύο γκαρντς (έναν Αμερικανό πακέτο με τον Ζήση αντί των Λαφαγιέτ-Κατσίβελη). Αλλά για τη γραμμή των γκαρντς  θα τα πούμε  σύντομα καθώς περιμένω την έκβασης της υπόθεσης τουDJ Strawberry.  Στη θέση «5» οι ερυθρόλευκοι έχουν μιλήσει με τον Πάτρικ Γιάνγκ και η συμφωνία είναι πολύ πιθανή εφόσον όμως ο παίχτης δε βρεί συμβόλαιο στο NBA το οποίο αποτελεί την προτεραιότητα του. Έγινε μάλιστα ξεκάθαρο με tweet του  τις προηγούμενες ημέρες. Ο Γιάνγκ είναι πολύ καλή επιλογή (για οποιαδήποτε από τις δύο ελληνικές ομάδες της διοργάνωσης) και ελπίζω να τον δούμε στα μέρη μας. Το Hoopfellas άλλωστε τον είχε στη περυσινή του λίστα όταν κόστιζε το 1/3 σε σχέση με αυτά που θα πληρωθεί φέτος.. Προσωπικά θεωρώ ότι ένα αμυντικό πακέτο με τους Μος-Γιάνγκ θα δυνάμωνε σημαντικά τον Ολυμπιακό μιας και οι ερυθρόλευκοι θα υπέγραφαν δύο αθλητές με ικανότητα να αμυνθούν πολύ αποτελεσματικά και στις δύο γραμμές  οι οποίοι παίζουν για την ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι το παιχνίδι των πρωταθλητών Ελλάδας θα τους απορροφούσε εύκολα. 



Είναι δεδομένο ότι  ο Μος μπορεί να αποδώσει στο δικό μας μπάσκετ. Έχει όλα τα εργαλεία για να το κάνει (φυσικός-έξυπνος παίχτης ομάδας). Για τον Ολυμπιακό του Σφαιρόπουλου θα είναι μια κίνηση-κλειδί για τη διατήρηση των πολύ υψηλών αμυντικών στάνταρντς που κυνηγάει η ομάδα κάθε χρόνο. Τα καλύτερα χρόνια του Μος επαναλαμβάνω βρίσκονται στο παρελθόν, όμως αυτό δένει με τη κατάσταση στο ρόστερ των ερυθρολεύκων οι οποίοι δε ψάχνουν έναν αθλητή που θα καταδυναστεύσει τα λεπτά της θέσης «3» αλλά έναν ποιοτικό φόργουορντ με χιλιόμετρα στο υψηλό επίπεδο, που θα συμπληρώσει το πρότζεκτ του Παπαπέτρου και φυσικά τον Λοτζέσκι ο οποίος θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες σε εκτέλεση και δημιουργία πλέον χωρίς τον Σλούκα.


Υ.Γ: Ο Παναθηναϊκός έχει μπεί δυνατά στην υπόθεση Καλάθη και διατηρεί καλές πιθανότητες εφόσον ο παίχτης δε βρεί αυτό που ζητά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η Μπαρτσελόνα, φαίνεται ως ο βασικός ανταγωνιστής των πρασίνων στην Ευρώπη για τον παίχτη, έχει προτείνει στον Καλάθη συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 2 εκατομμυρίων. Η πρόταση του Παναθηναϊκού είναι καλύτερη..

Οι πράσινοι βρίσκονται σε καλό δρόμο και για την επιστροφή του Λάσμε. Ο Στεφάν παραμένει ένας πολύ αποτελεσματικός ψηλός  που πλέον όμως  χάνει, όσο ο χρόνος περνά, σε διάρκεια. Μειώνονται τα καλά του παιχνίδια στη σεζόν. Για αυτό ο Παναθηναϊκός εφόσον τον υπογράψει θα πρέπει να το κάνει στη σωστή τιμή για να είναι επικερδής η συμφωνία για το κλαμπ.




231 σχόλια:

  1. Πολύ καλή ανάλυση για τον στρατιώτη εντος παρκε Μος.Ποια η γνώμη σου με 2 λογια για Στρομπερι,Μακ Κολουμ και Παρακχουρσκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ. Καλοί παίχτες και οι 3. Το θέμα είναι πως κολλάνε με τουςυπόλοιπους. Ο Μακόλουμ μπορεί εύκολα να είναι ένας από τους καλύτερους one on one παίχτες της Ευρωλίγκας τη νέα σεζόν..

      Διαγραφή
    2. Jim ξερεις τον O.D. Anosike? C που επαιζε στη Σκαβολινι νομιζω, πρεπει να ειναι και μικρος. Ξερεις μηπως την πορεια του και αν εχει ελπιδες για μεγαλο κλαμπ στυλ Παο, Οσφπ? Τον ειχα δει πριν 1-2 χρονια, νομιζω, και μ αρεσε.

      Υ.Γ. Ασχετο αλλα, επισης, τον πηρα στον Παο στο World Basketball Manager και ο τυπος κατεβαζει τα ριμπαουντ σα στραγαλια :)

      Διαγραφή
  2. φανταζομαι τζιμ στο προσωπο του μος βλεπεις τον ''νοτσιονι'' που ελειπε απο τον ολυμπιακο και τον ειχε η ρεαλ.........σιγουρα αυτη η σκληραδα του ειναι απαραιτητη και στους δυο.........αντε να χεις μεσα στην ιδια πενταδα λασμε-γκιστ-διαμαντιδη και μος.........αληθεια τζιμ μετα τους στοουνρουκ,μητσο,μος ποιον βλεπεις για τον επομενο μεγαλο αμυντικο στην ευρωλιγκα?.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stonerook,

      Σκέψου 5άδα Λάσμε, Γκιστ, Μος, Διαμαντίδης, Καλάθης...

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    2. stonerook

      αν μου επιτρεπεις, θα σου πω τη δικη μου γνωμη για τον επομενο μεγαλο αμυντικο.

      ο σατορανσκι της μπαρτσελονα εχει ολο το πακετο να εξελιχθει σε αμυντικο εξολοθρευτη αλλα και τον παικτη εκεινο που θα καθοδηγει ολη την αμυνα της ομαδας.για το πρωτο ειναι κοντα, για το δευτερο εχει δρομο ακομα.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. και ο μαντζαρης ειναι εξολοθρευτης ΣΜ αλλα δεν εχει ακομα αυτο που λες....να καθοδηγει την αμυνα μονος του....οι διαμαντιδης,στοουνρουκ πολλες φορες παιζανε αμυνα για τρεις συμπαικτες του....stonerook

      Διαγραφή
    4. Παιδιά καλησπέρα και καλή δύναμη,

      Κατά τη γνώμη μου ο Θανάσης Αντετοκούμπο θα είχε όλα τα προσόντα να γίνει ο επόμενος κυρίαρχος αμυντικός αν βέβαια παίξει προς Ευρώπη μεριά που δε νομίζω.. Ο Γιστ πιστεύω ειδικά την περίοδο Πεδουλάκη ήταν ο πιο dominant αμυντικός. Και με Ιβάνοβιτς υπήρχαν παιχνίδια που έμπαινε και άλλαζε όλο το αμυντικό στάτους της ομάδας...

      Φιλικά,
      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    5. ο σατορ ειναι καλυτερος του μαντζαρη αμυντικα.πιο εκρηκτικος, πιο δεμενος σωματικα, καλυτερο αλμα, που μπορει να αμυνθει και στα τελειωματα ψηλα στο καλαθι.

      ΣΜ

      Διαγραφή
    6. Η πενταδα αυτή πριν 3 χρονια θα ετρωγε 40-45 ποντους σε κάθε παιχνιδι και θα εβαζε 65-70.Τωρα με τρεις 33αρηδες θα τρωει 65-70 και θα βαζει 40-45.Αποψη μου φυσικα,ισως κανω λαθος.

      Διαγραφή
  3. Jim καλησπέρα.Εγώ πιστεύω ότι κολλάει και στον ΠΑΟ με την έννοια ότι κουμπωνει καλα με τον soft Βλαντο και παράλληλα δεν θα καταχραστει πολύ χρόνο συμμετοχής από τον χαραλαμποπουλο που φέτος πρέπει να μπει πιο ενεργά στο rotation

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα έλεγα όχι, ειδικά από τη στιγμή που πάρεις Καλάθη στο "1".

      Διαγραφή
    2. Το οποίο βέβαια δεν είναι εύκολο..

      Διαγραφή
  4. Ραντούλιτσα, Λάσμε, Παπαγιάννης
    Γκιστ, Φώτσης
    3αρο4άρι
    Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπό
    Παππάς, ΔΔ
    Καλάθης, combo pg, Μποχωρίδης

    Πρότεινε δυο παίχτες στα κενά που υπάρχουν για να πάμε για το 7ο.
    Λάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεντοβιτς, Βεζένκοφ συν έναν εκ των Μος ή Ματσιούλις και εισαι σούπερ

      125

      Διαγραφή
    2. Βεζενκοφ Γκαουντλοκ /Χρειαζεται απαραίτητα περιφερειακος σκορερ για ο Παππας μετα τα Χριστούγεννα θα μπει και θα χρειαστεί χρονο

      Διαγραφή
  5. Πολυ καλος ο Μος οντως και για τους δυο αιωνιους...Ενδιαφερουσα η ενδεχομενη αποκτηση Ζηση απο τον ΟΣΦΠ+1 καλου αμυντικου γκαρντ ακομα συν το ανεβασμα του Λοτζεσκι οπως λες,που ειναι καλος σε 3ποντο αλλα και δημιουργια.Για τον ΠΑΟ μια φροντλαιν Λασμε+Βουγιουκα θα ηταν επαρκης κατα την γνωμη σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Θα πάει σε κάτι ακριβό ο ΠΑΟ για να ταιριάξει τον Λάσμε στο "5".

      Διαγραφή
  6. Τζιμ με ποσα βλεπεις να κλείνει η συμφωνία Λασμε Παναθηναϊκού?
    Τι πιθανοτητες δινεις να λυθεί η κοντρα Λωτσου με τους πρασινους και ποια ειναι η πρόθεση της διοικησης ως προς τον Μαυροκεφαλιδη.
    Τελος πιστεύεις οτι ο Τζορτζεβιτς θα επιδιώξει να φέρει τα δικα του παιδια στον εξαστερο και αν ναι ποιοι ειναι οι εφικτοί στόχοι (Ραντουλιτσα ελάχιστες πιθανοτητες για κατι περα απο ενδιαφερον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λάσμε είναι κοντά, 750-800$ θα είναι το ύψος της συμφωνίας. Η Γαλατά του προσέφερε παραπάνω. Του Έρτσεγκ δε παίζει.. Με τον Ραντούλιτσα υπάρχει μια πρώτη συμφωνία. Λουκάς δείχνει να κόβεται..

      Διαγραφή
    2. Με τον Ραντούλιτσα να είναι κοντά ,όπως λες ,στο 4-5 έχουμε τους εξής:Λάσμε,Ραντούλιτσα,Παπαγιάννης,Φώτσης,Βεζένκοφ,Γκιστ(πολύ καλή front line αν τελικά γίνει πραγματικότητα).Θα ήθελα την πρόταση σου για τη θέση δύο σε περίπτωση που έρθει ο Καλάθης.Τέλος πώς σου φαίνεται ο Rakim Sanders.

      Διαγραφή
  7. jim πότε θα κάνεις κανένα σχόλιο για strawberry;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Tzim πιστεύω ο Μος ταιριάζει και στον χαρακτήρα του ΟΣΦΠ. Είναι σκληροτράχηλος, παθιάζεται και θα μπορεί με το καλό σποτ σουτ του να διτηρήσει το σπέησινγκ για Σπανούλη. Επιλογή που σε πάει για τίτλο. Στα γκαρντ θέλω έναν σκόρινγκ γκαρντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με Μος-Γιανγκ/Μακλιν ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από πέρυσι παρά τη φυγή Σλούκα. Ειδικά με Στρόμπερι δίπλα τους θα είναι η καλύτερη αμυντική ομάδα στην Ευρωλίγκα.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθεια είναι,αμυντικα δεν θα περναγε τιποτα. Ειδικα τον Γιανγκ ο Ολυμπιιακος πρεπει να τον κυνηγησει πολύ.Δεν θα βρει συμβολαιο στο ΝΒΑ και σε 10 μερες θα ψαχνει για ομδα.Δεν υπαρχει καλυτερη επιλογή Και ο Μακλιν εβγαλε ματια φετος..Εγω απλως θεωρω καλυτερο πλεον τον Χακετ από τον Μος. αλλα στον Ολυπιακο με Λοτζεσκι και αν είναι να προωθηθεί ο Παπαπέτρου μια χαρα είναι και ο Μος για τον ρολο του Νταρντεν

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα σε όλη την παρέα ! 2 ερωτήσεις απο μένα Τζιμ ...

    1) Οι μέρες παιρνούν και ο Τζόρτζεβιτς δεν ανακοινώνεται .. Μήπως έχει κολλήσει το θέμα κάπου ;
    2) Κάτι ακούστηκε για Νέντοβιτς και ΠΑΟ . Θεωρείς οτι ταιριάζει με μια περιφέρεια και με τον Καλάθη στο τιμόνι αν αποκτηθεί, ή πρέπει η ομάδα να πάει σε κάποιον πιο κλασσικό σουτέρ, οπου δεν υπάρχει στο ρόστερ αυτή τη στιγμή ;

    Eυχαριστώ εκ των προτέρων, μόνο δύναμη και ψυχραιμιά στον Ελληνικό λαο αυτή τη δύσκολη περίοδο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικότερα υπάρχει στασιμότητα και ανησυχητική ηρεμία. Σήμερα λ.χ. η ΠΡΑΣΙΝΗ δεν αναφέρει πουθενά για προπονητή ή μεταγραφικά. Φαίνεται ότι υπάρχει αναμονή για τις εξελίξεις στη χώρα. Λογικό.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    2. ανακοινωθηκε οτι υπεγραψε ο Τζορτζεβιτς μολις τωρα απο σαιτ του ΔΓ.

      Διαγραφή
    3. Μου αρέσει αρκετά ο Νέντοβιτς αλλά έκανε μέτρια σεζόν, περίμενα παραπάνω πράγματα. Ταιριάζει με Καλάθη, τρακάρει λίγο με Παππά. Θέλεις έναν παίχτη που να διαθέτει πολύ καλό περιφερειακό σουτ σίγουρα στο backcourt.

      Διαγραφή
    4. ps: Όχι όμως μονοδιάστατο off guard που μόνο σουτάρει..

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Τζιμάρα και παρέα, δυστυχώς οι εξελίξεις έχουν "καπαρώσει" τα πάντα στην Ελλάδα,
    συμφωνώ πως ο Μος είναι καλή επιλογή για τον ΟΣΦΠ, όμως θα πάμε με 3 τριάρια και πάλι; Πώς θα μοιραστεί ο χρόνος ανάμεσα σε Λοτζέσκι/Παπ/Μος; Πιστεύεις πως ο Ματ θα μπορεί να σταθεί στο 2; Εμένα στο 2 δε με έχει πείσει για επίπεδο ευρολίγκας, δεν έχει τόσο καλό χειρισμό της μπάλας, ακόμη κι αν δίπλα του είναι ο Μάντζαρης... Αν πιεστεί στην ντρίπλα δεν μπορεί να δημιουργήσει... Βέβαια έτσι έχεις μία πολύ δυνατή+ψηλή πεντάδα με Ματ στο 2 και Μος/Παπ στο 3...
    Ετσι είναι η ζωή, κάτι παίρνεις, κάτι χάνεις με κάθε επιλογή.

    Για το καλό μας, ας επιλέξουμε σκεπτομενοι και με συνείδηση τι θα ψηφίσουμε την Κυριακή.
    Καλή μας τύχη Έλληνες.

    ΥΓ: Τζιμάρα, θες να φτιάξεις κάνα μπλουζάκι με το καινούργιο λογότυπο της σελίδας; Πολύ ωραία φάση θα ήταν να βλέπεις κόσμο έξω και να λες, όπα κι αυτός Τζιμ διαβάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Napidious.. Μπορεί ο Λοτζέσκι, επί Μπαρτζώκα έτρεξε αρκετές καταστάσεις στην επίθεση. Νομίζω όμως ότι ούτως ή άλλος η ομάδα θα πάρει δύο γκαρντς.

      Διαγραφή
    2. Για το T-Shirt ούτε που το είχα σκεφτεί ποτέ.. Λες;

      Διαγραφή
  12. Παίρνω αφορμή από το σχόλιο του Nap.

    Οι ελληνικές ομάδες και για όσο διαρκεί αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση δεν μπορούν να κάνουν καμία κίνηση. Ούτε ανανεώσεις, ούτε νέες συμφωνίες, ούτε τίποτα. Νομίζω ότι γι’ αυτό το λόγο καθυστερεί και η ανακοίνωση του Σάσα. Σε περίπτωση που η κατάσταση φτάσει εκεί που όλοι απευχόμαστε, δεν θα έχει νόημα καμιά κουβέντα για ρόστερ, projects, budget κλπ. Το μπάσκετ δεν γίνεται να μείνει έξω από ένα σκηνικό απόλυτου χάους. Θα είναι, δε, το τελευταίο που θα μας απασχολεί.

    Θέλω να πω στα παιδιά που μένουν στο εξωτερικό ότι πρέπει να αισθάνονται τυχεροί. Γιατί κατάφεραν να φύγουν από ‘δω και να μην ζήσουν αυτή την αρρωστημένη κατάσταση. Άλλο είναι να διαβάζεις και να βλέπεις στα ΜΜΕ τι συμβαίνει κι άλλο να το ζεις. Ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Την απόλυτη παράνοια. Άνθρωποι να συνωστίζονται πανικοβλημένοι στα ΑΤΜ για να σηκώσουν 50€ κι όχι 60€ γιατί τα μηχανήματα σώθηκαν από 20ευρα. Συνταξιούχοι χωρίς κάρτα να μην μπορούν να πάρουν την σύνταξή τους. Επιχειρήσεις να υπολειτουργούν. Υπάλληλοι να μένουν απλήρωτοι, παραγγελίες να ακυρώνονται, συμφωνίες να ματαιώνονται. Και το χειρότερο, να μη ξέρεις πότε και αν τερματιστεί αυτή η κατάσταση και με ποιον τρόπο.

    Και μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες πίεσης και φόβου, να πρέπει να πάς την Κυριακή να ψηφίσεις παίρνοντας θέση σ’ ένα δίλλημα εντελώς ασαφές. Να διαλέξεις ΝΑΙ γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι βάζεις την υπογραφή σου στην πιο πιθανή και απίθανη απαίτηση του κάθε εξωτερικού και εσωτερικού «σωτήρα»; Να διαλέξεις ΟΧΙ επιλέγοντας το άγνωστο και ρισκάροντας τα χειρότερα; Ή να απέχεις αποφεύγοντας να πάρεις θέση διαλέγοντας τον εύκολο δρόμο και εκδηλώνοντας την αγανάκτησή σου για τους Έλληνες και ξένους πολιτικάντηδες που όλο μας σώζουν κι όλο άσωστοι είμαστε;

    Όσο κι αν πολλές φορές λέμε ότι είμαστε απαίδευτος λαός εξοργισμένοι με τα στραβά του DNA της φυλής μας, δεν μας αξίζει αυτή η κατάσταση. Σε κανέναν λαό δεν αξίζει. Και τηρουμένων των αναλογιών χθες και σήμερα (για τις επόμενες μέρες δεν ξέρω), η αντίδραση του κόσμου είναι σχετικά ψύχραιμη.

    Εύχομαι κι ελπίζω να παραμείνουμε όλοι νηφάλιοι και ήρεμοι. Και κυρίως να αποφύγουμε τον διχασμό που προσπαθούν επιτηδευμένα και οι δύο πλευρές να μας καταφέρουν. Αλληλεγγύη, συμπόνια για τον διπλανό και αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Ας αποφασίσει ο καθένας ό,τι του προστάζει η λογική του κι ας ετοιμαστούμε να ζήσουμε την επόμενη μέρα που έτσι κι αλλιώς θα είναι δύσκολη.

    Καλό κουράγιο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου 77, αυτές τις μέρες βρισκομαι κι εγώ στην πατρίδα, τη μέρα ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος ήμουν στην Αθήνα, σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κέρκυρα, δραματικές στιγμές, ήθελα απλά να μεταφράσω κάτι που έγραψε ένας Έλληνας της Σουηδίας σε μία από τις 2 μεγαλύτερες εφημερίδες της Σουηδίας:
      "οι Έλληνες θα λιμοκτονήσουν, η ερώτηση είναι να θα γίνει με αξιοπρέπεια ή χωρίς"...

      Διαγραφή
    2. Έλα ρε Νάπι μουρλοκομείο, έταιρος Κερκυραίος της ξενιτιάς εδώ. Φιλιά στην πατρίδα.

      Διαγραφή
    3. Τι λες ρε 77? Ρισκαροντας το χειρότερα???? ποσο χειρότερα? έχουμε πιασει πάτο. Έχεις φάει και αναραγεις την προπαγάνδα και την τρομοκρατία των αστών που εκφράζεται από τα συστημικά ΜΜΕ. Ο διχασμός είναι αναπόφευκτος και αναγκαίος στον ταξικό πόλεμο που ζούμε. Απλά ο διχασμός θα πρέπει να διευρυνθεί από τις κοινωνικοπολιτικές ιδεολογίες σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Ο ανεργος και ο εργαζόμενος των 250Ε δεν έχουν τιποτα κοινο να πολεμησουν με τον εργοστασιάρχη κι ας είναι όλοι τους έλληνες
      Ναπ η παραπομπη σου τα λεει όλα.
      Και στη ρητορική για μένα ερώτηση εγώ θα απαντήσω : Αξιοπρέπεια!

      Ένας Γιώργος

      Διαγραφή
    4. Παιδιά όλοι μας είμαστε χάλια αλλά ας μην αναπαράγουμε τέτοια συζήτηση εδώ μέσα. Δεν είναι σωστό και για τον Τζιμ νομίζω που έγραψε κάτι για να ξεχαστούμε λίγο από αυτό που ζούμε.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    5. Γιώργο, δεν είναι ούτε ο χώρος ούτε η στιγμή κατάλληλη για να ανοίξουμε κουβέντα για τον ταξικό πόλεμο. Δεν κατάλαβες το πνεύμα του post. Αντί απάντησης διάβασε τους σοφούς στίχους του Ρίτσου τον οποίο, είμαι σίγουρος, πως εκτιμάς.
      Και να αδερφέ μου
      που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
      ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
      Καταλαβαινόμαστε τώρα
      δε χρειάζονται περισσότερα.

      Κι αύριο λέω θα γίνουμε
      ακόμα πιο απλοί.
      Θα βρούμε αυτά τα λόγια
      που παίρνουνε το ίδιο βάρος
      σ’ όλες τις καρδιές,
      σ’ όλα τα χείλη,
      έτσι να λέμε πια
      τα σύκα σύκα
      και τη σκάφη σκάφη.

      Κι έτσι που να χαμογελάνε οι άλλοι
      και να λένε:
      "Τέτοια ποιήματα
      σου φτιάχνω εκατό την ώρα".
      Αυτό θέλουμε κι εμείς.
      Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε
      για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου,
      απ’ τον κόσμο.
      Εμείς τραγουδάμε
      για να σμίξουμε τον κόσμο.

      Διαγραφή
    6. Φίλε, Γιώργο, απομόνωσες δύο λέξεις από ένα κείμενο που χρειάζεται πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να το χαρακτηρίσει κανείς μεροληπτικό.
      Δε χωράει βεβαιότητα σε κάτι που δεν έχει ξαναζήσει κανείς. Γι' αυτό, φαντάζομαι, ότι μιλάει για ρίσκο ο 77 (ας με διαψεύσει αν κάνω λάθος).

      ΥΓ: Όλοι αξιοπρέπεια θα επιλέξουμε. Όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας.

      Φιλικά,
      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    7. ~77 καλύτερα τώρα...
      ~ΝΙΚ δεν απομόνωσα 2 λέξεις.. αντιλήφθηκα την ουσία του κειμένου... Και να ξεκαθαρίσω και κάτι ακόμη. Όταν λέω η απάντηση ειναι αξιοπρέπεια δεν αναφέρομαι στο δημοψήφισμα. Αναφέρομαι γενικότερα στην κατάσταση που υπήρχε (ακόμα και πριν το ΔΝΤ και τα μνημονια), υπάρχει και θα υπάρχει και μετά το δημοψήφισμα.
      Και την αξιοπρέπεια δεν την επιλέγεις απλά. Παλεύεις γι αυτη (στο δρόμο, στη δουλειά, στη γειτονιά).

      Ένας Γιώργος

      Διαγραφή
    8. Προς 77 30 Ιουνίου 2015 - 10:50 π.μ.

      Καταλαβαίνω τί εννοείτε με το σχόλιό σας αυτό, αλλά οφείλω να ομολογήσω ό,τι υπάρχει και μια άλλη περίπτωση στην οποία κάποιος μπορεί να θεωρήσει πρέπον να απέχει από το δημοψήφισμα αυτό. Πιό συγκεκριμένα, το ΦΕΚ για το δημοψήφισμα αναφέρει

      «Προτείνεται η προκήρυξη Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα σύμφωνα με το άρθρο 44, παράγρ. 2, εδ. α του Συντάγματος.

      1. Ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/06/2015 και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους.

      Το πρώτο έγγραφο αποκαλείται Reforms for the completion of the Current Program and beyond και το δεύτερο Preliminary Debt Sustainability Analysis.

      Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν:

      Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ.

      Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν:

      Εγκρίνεται/ΝΑΙ.

      2. Το Δημοψήφισμα προτείνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου ο ελληνικός λαός, αφού ενημερωθεί αναλυτικά για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που διαρκούν από την 20/02/2015 έως σήμερα εντατικά σε όλα τα θεσμικά επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, να πάρει θέση για το περιεχόμενο της πρότασης των ως άνω τριών θεσμών και να εξουσιοδοτήσει την Κυβέρνησή του στους περαιτέρω
      χειρισμούς της κρίσιμης εθνικής υπόθεσης. Κατά συνέπεια, το Δημοψήφισμα εντάσσεται στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης για τη σύναψη της συμφωνίας και ο λαός καλείται από την Κυβέρνηση να έχει τον πρώτο λόγο για τη συμφωνία αυτή.

      http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/dhmosio/66104/olo-to-fek-gia-to-dimopsifisma

      Αυτή την ενιαία πρόταση της τρόικας, με την οποία οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν συμφωνούν ή όχι, εσείς τή γνωρίζετε; Τα δύο έγγραφα που αναφέρονται στο ΦΕΚ και κατατέθηκαν και στη Βουλή, τα έχετε διαβάσει; Αν ναι, μπορείτε να μας δώσετε έναν σύνδεσμο που μπορούμε να τα βρούμε, για να τα διαβάσουμε και όσοι από 'μας δεν τα έχουμε στη διάθεση μας; Γιατί το ψηφοδέλτιο πολλοί το είδαν, τα έγγραφα αυτά πολύ φοβάμαι ουδείς.

      Κατά συνέπεια, πώς μπορεί κανείς να ψηφίσει, υπεύθυνα, αν δεν γνωρίζει το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων, για τα οποία γίνεται αυτό το δημοψήφισμα;;;

      Αλέξης

      Διαγραφή
    9. Πολύ σουρεαλιστικό να αναζητάς το κείμενο σε ένα μπασκετικό blog.

      Τέλος πάντων. Επειδή εγώ άνοιξα την κουβέντα.

      http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/F092-22-4277.pdf

      Καλή ανάγνωση και καλό βόλι…

      Διαγραφή
    10. Προς 77

      Όπως θα 'λεγε και ο... Κωνσταντίνος Κατακουζηνός (γνωστός και ως Χάρης Ρώμας), ευχαριστώ τα μάλα για τα έγγραφα.

      Πάντως, δεν αναζήτησα το έγγραφο στο Hoopfellas, απλώς διατύπωσα την απορία μου για το πώς είναι δυνατόν να πάρω θέση για δύο έγγραφα που δεν είχα δει ποτέ μου.

      Είχα ψάξει τις προηγούμενες ημέρες στο διαδίκτυο για να τα βρω, αλλά εκτός από μερικές φωτογραφίες σελίδων από τα αντίγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή, δεν μπόρεσα να βρω τίποτα άλλο σχετικό.

      Βρήκα μόνο το preliminary report της Truth Committee on Public Debt του περασμένου Απριλίου, και το έγγραφο Preliminary Debt Sustainability Analysis for Greece του Φεβρουαρίου του 2012. Είχα βρει επίσης ένα έγγραφο List of prior actions, αλλά νομίζω ότι δεν ήταν το συγκεκριμένο.

      Μόλις το εκτύπωσα, το φραπεδάκι είναι έτοιμο, και πιάνω... δουλειά!

      Αλέξης

      Διαγραφή
    11. Προς 77

      Μόλις συνειδητοποίησα ὀτι στο αρχείο του συνδέσμου είναι και το τρίτο έγγραφο

      Greece – Financing needs and draft disbursement linked to the completion of the fifth review

      που απέρριψε η κυβέρνηση.

      Ευχαριστώ!

      Αλέξης

      Διαγραφή
  13. Έκλεισε ο Λάσμε μαθαίνω παιδιά. Πάμε και για ένα τεσσάρι. Βεζένκοφ μάλλον μένει Άρη μετά και τα νέα για συμμετοχή στην Ευρώπη.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Β'εζε μένει Άρη. Ο οποίος Άρης θα φτιάξει πολύ αξιόλογη ομάδα.

      Διαγραφή
    2. Έχασε Κατσίβελη δυστυχώς.

      Διαγραφή
  14. Ο Μος είναι σούπερ προσθήκη με την έννοια ότι σαν βετεράνος θα δώσει όλα αυτά τα μικρά πράγματα που χρειαζονται για να φτάσει η ομάδα στο Βερολίνο. Και σαν 4 μπορεί σε πιο ελαφρά σχήματα, άνετα. Το κασέ του ικανοποιητικότατο αν σκεφτούμε ότι με την οψιόν ο Ντάρντεν θα λάμβανε φέτος 645 χιλιάρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζιμ πως βλέπεις το πλάνο της Φενέρ, θα μου πείτε βιάζομαι, αλλά προσωπικά δεν εντυπωσιάζομαι με τον τρόπο που κινείται στο παζάρι. Καταρχάς για ακόμη μια φορά έχει χάσει τον κορμό της, μόνο Μπογκτντάνοβιτς και Βέσελυ παραμένουν. Καλός χρυσος άγιος ο Ντίξον αλλά δεν του δίνεις τη μπαγκέτα, ομάδα που πάει για τη κορυφή της Ευρώπης.
    Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω ότι συμφώνησε και με Άντιτς η Φενέρ

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Moυ αρέσει πολύ το πάντρεμα Σλούκα-Μπογκντάνοβιτς όμως περιμένω να δω τη στελέχωση στους ψηλούς. Αν ισχύει το ποσό του 1.5εκ.$ για Άντιτς τι να πω.. Μάγκας ο Μίσκο.

      Διαγραφή
    3. ακούγεται και ο Μπαρνιάνι για Φενερ, μια χαρά τους τα τρώει ο Ζοτς των τούρκων...τουλάχιστον η αφαίμαξη εδώ έφερε τίτλους εκεί πολύ λίγα για τόσα χρήματα...

      Διαγραφή
  16. Δε καταλαβαίνω το λόγο που φεύγει ο Λουκάς. Ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πάντως άποψη μου αν έκλεισε τον Φράουλα ο Ολυμπιακός ο Μος δεν χωράει.

    Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μος είναι 3-4 και ο φράουλας 2-1. Τι σχέση έχουν?

      Διαγραφή
    2. Για μέτρα λίγο και τους ξένους που έχει ή θα πάρει ο ΟΣΦΠ. Ένας τύπου Μακόλουμ, 2 Στρόμπερυ, Λοτζέσκυ, Πέτγουευ ή καποιος αντικαταστάτης του,Χάντερ και ακόμα ένας ξένος που μάλλον θα πρέπει να είναι κοινοτικός. Ποιόν από αυτόν θα άφηνες έξω για να πάρεις τον Μος?
      Πειρατής

      Διαγραφή
    3. Δε θα πάρεις δύο ξένα γκαρντς. Ο ένας θα είναι ο ζήσης.

      Διαγραφή
  18. 12:09

    Onsports.gr

    Τριαντόπουλος: Σας ανακοινώνων ότι μόλις υπογράφηκε η συμφωνία με τον νέο τεχνικό της ομάδας, Σάσα Τζόρτζεβιτς. Περισσότερα θα μάθετε το απόγευμα από την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θελω και.την.αποψη του τζιμ..σανικιτζε αντι μαυροκεφαλιδη πως σου φαινεται?πολυ παθος και παιχτης που στα.κρισιμα ξεχωριζει ειτε με.την αμυνα ειτε με τα σουτ..και γενικα ειναι ενας παιχτης που τα κανει ολα οχι σε αριστο βαθμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκύλος είναι Γιάννη αλλά όχι (χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακός, το αντίθετο). Θα πας σε παίχτη που σουτάρει πιο αξιόπιστα εφόσον έχεις ήδη τον Γκιστ.

      Διαγραφή
  20. Επισης προτιμω σαν εμετεριο απο μος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διαμαντίδης
    Καλάθης
    Μποχωρίδης
    Λούτζης
    Παππάς
    Νέντοβιτς
    Γιανκοβιτς
    Μος/Ματσιουλις
    Χαραλαμπόπουλος
    Βεζένκοφ
    Φώτσης
    Γκιστ
    Λάσμε
    Ραντούλιτσα
    Παπαγιάννης

    Διαμαντάκος, Κόνιαρης δανεικοί

    Πως σας φαίνεται παιδιά;;

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό ρόστερ σε ονόματα και ποιότητα αλλά το θέμα είναι τι μπάσκετ θα παίξεις. Στο 5 με Ραντούλιτσα, Παπαγιάννη και Λάσμε είσαι μια χαρά, επίσης και στο 4 με Γκιστ, Βεζένκοφ και λίγο από Φώτση. Από κει και πέρα, στο ρόστερ αυτό ο Χαραλαμπόπουλος δεν παίζει. Με Βεζένκοφ και Φώτση στο 4 και με Βλάντο, Μος (ή Γιόνας) στο 3 ο μικρός είναι τρίτη επιλογή και στις 2 θέσεις.
      Τέλος στην περιφέρεια, έχεις ποιότητα αλλά δεν έχεις απειλή από το τρίποντο. Καλάθης, Νέντοβιτς και Μποχωρίδης είναι μέτριοι περιφερειακοί σουτέρ, ενώ ο Σέρβος ειδικά δεν διακρίνεται για το decision making του. Μου αρέσει ως παίκτης και φαίνεται ότι θα αποτελέσει στόχο αλλά με ποιόν θα τον βάλεις να παίξει; Μόνο με Διαμαντίδη θα μπορούσε να παίξει άνετα μαζί. Με Καλάθη δεν θα έχεις περιφερειακή απειλή, με Παππά θα κουτουλήσουν..Θέλει δουλειά η όλη φάση δηλαδή.

      Διαγραφή
    2. Έλα φίλε, για τον Χαραλαμπόπουλο συμφωνώ αλλά μόνο με τον Γιάνκοβιτς στο 3 έχεις θέμα στην άμυνα και στα κρίσιμα παιχνίδια αυτό είναι πρόβλημα (όπως στους τελικούς που ο Νταρντεν ήταν πολύ καλός) οπότε πρέπει να πάρεις έναν παίχτης τύπου Γιόνας, Μος. στην Α1 πρέπει να παίζει αρκετά και όσο θα λοίπουν οι Γκιστ, Παππάς θα πάρει και κάποιον χρόνο στην Ευρωλίγκα. Όσο για τον Νέντοβιτς, δεν είναι Νίκολας αλλά απειλεί από το τρίποντο και με καλά ποσοστα, επίσης με Καλάθη ταιριάζει γιατί και οι δύο είναι καλοί αμυντικοί (καλύτερος ο Νικ) είναι πολύ καλοί στο transision και γενικά κουμπώνουν καλά πιστεύω, ο Νικ ως δημιουργός περισσότερο και ο Νέντοβιτς πιο πολύ στο εκτελεστικό κομμάτι. Συμφωνώ ότι δεν έχεις τον αξιόπιστο σουτέρ στην περιφέρεια και αυτό είναι πρόβλημα. Θέλει υπομονή να δούμε ποιους θα επιλέξει ο Τζόρτζεβιτς, πάντως φέτος ο Γιαννακόπουλος δείχνει διάθεση να να φτιάξει ομάδα για Final-4.

      Χρήστος

      Διαγραφή
  22. Παιδιά η φετινή Ευρωλίγκα θα είναι από τις πιο αμφίροπες. Η Ρεάλ δείχνει να χάνει τους δύο Σέρχιο άρα πέφτει επίπεδο και χάνει τον τίτλο του φαβορί, η Μπαρτσελόνα είναι σε μεταβατική φάση και δεν φοβίζει κανέναν, η ΤΣΣΚΑ κρατάει τον βασικό κορμό (χωρίς Κάουν, Ουίμς) άρα είναι πιθανόν το μεγαλύτερο φαβορί....για να τα σκατώσει πάλι, η Μακάμπι έχει μπει δυνατά στη μεταγραφική αγορά και θα φτιάξει αξιόλογο σύνολο, ο Ολυμπιακός παρά τις απώλειες του θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο, ο Παναθηναϊκός με αυτόν τον προπονητή και με τους παίχτες που ακούγονται και παίζουν δυνατά θα γίνει πάλι ομάδα Final-4, την ώρα που η Εφές πάει να φτιάξει την πληρέστερη γραμμή ψηλών της Ευρώπης (Ντάνστον, Μαριάνοβιτς, Μπράουν, Σάριτς) συν την πολύ καλή περιφέρειά της (Ντρέιπερ, Τζάνινγκ, Γκρέιντζερ, Ερτέλ και Περπέρογλου) και η Φενέρ παρότι έχασε σημαντικούς παίχτες (Πρέλτζιτς, Γκάουντλακ και μάλλον Μπιέλιτσα) θα κάνει πολύ δυνατές μεταγραφές (ακούγονται Άντιτς, Μπαρνιάνι).

    Πάμε για σούπερ διοργάνωση και μακάρι να πάνε όλα καλά με ότι γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα..!!

    Χρήστος Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Janning και ο Draper έχουν αποχωρήσει, ενώ ο Marjanovic δεν έχει υπογράψει ακόμα...

      Διαγραφή
  23. 1. Για να κάνουμε και μια πολιτική παρέμβαση (μικρή βέβαια). Ήρθε επιτέλους η ώρα ο καλομαθημένος Έλληνας του καναπέ και της κριτικής κατά πάντων να αναλάβει τις ευθύνες του. Ας σηκωθεί και ας πάει να δώσει την ψήφο του. Το δίλλημα όπως τέθηκε από τη κυβέρνηση είναι σαφές. Οι προεκτάσεις του ναι είναι δεδομένες ενώ οι προεκτάσεις του όχι δεν είναι. Ας πάρει ο καθένας την απόφαση για τον ίδιο και για τα παιδιά του και για τα εγγόνια του.
    Για να δώσω και εγώ την άποψη μου. Το δίλημμα είναι σαφές. Ευρώ ή όχι. Και το λέω σαν το σκεπτικό με το οποίο θα ψηφίσω εγώ, όχι σαν το σκεπτικό της κυβέρνησης.
    Η Ευρώπη θέλει συγκεκριμένα πράγματα. Σιγά σιγά φαίνεται ότι θέλουν να εφαρμόσουν μια υπερ-εθνική πολιτική σε θέματα δημοσιονομικής πολιτικής. Δεν μιλάμε για την Ευρώπη των κυρίαρχων εθνών-κρατών. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα μέλλον τύπου United States of Europe. Μια κοινή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική προκειμένου να μην προκύπτουν κρίσεις και χρέη που θα απειλούν την σταθερότητα. Εδώ φαίνεται και η σαθρή λογική δόμησης του ευρώ. Βάλαμε πόσες χώρες με διαφορετικες δυνατότητες, με διαφορετικά οικονομικά μεγέθη με διαφορετική δημοσιονομική πολιτική να υιοθετήσουν ίδιο νόμισμα και άρα ίδια νομισματική πολιτική. Αναπόφευκτα κάποια στιγμή αυτό θα έσκαγε στα μούτρα μας.
    Η Ευρώπη κατάλαβε το λάθος της και πάει σε μια ενοποίηση πολιτική και οικονομική αυτή τη φορά. Το μοντέλο είναι γνωστό. Γερμαντική λιτότητα και δυτικός φιλελευθερισμός. Αυτή είναι η Ευρώπη του μέλλοντος. Αυτό είναι το ευρώ. Ευέλικτη εργασία, ευέλικτοι μισθοί, λίγα χρόνια στη σύνταξη, δυνατή φορολογία στα ακίνητα κυρίως και όλα αυτά. Αν τα θέλουμε ναι δαγκωτό.
    Από την άλλη για όσους α) πιστεύουν όπως εγώ ότι αυτό το μέλλον είναι ζοφερό και ότι υπάρχει εναλλακτική λύση μέσα σε ένα Εθνικό νόμισμα, με το κράτος να ψάχνει να βρει αλλού πηγές χρηματοδότησης και να ανοίγει νέους εμπορικούς δρόμους με καινούργιους εταίρους απο κάθε γωνιά του πλανήτη (Κίνα, Βενεζουελα, Βραζιλία κλπ.) και β) δεν φοβούνται μια δύσκολη διετία μέχρι να αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά η οικονομία τότε ας ψηφίσουν όχι.
    Στα μπασκετικά τώρα, είμαι ο μόνος που πιστεύω ότι Χαραλαμπόπουλος και Βεζένκοφ μαζί δεν πάει; Η ενδεχόμενη τριάδα ψηλών πάντως Παπαγιάννη, Λάσμα και Ραντούλιτσα μου αρέσει πάααρα πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. madness το παιχνιδι ειναι σημαδεμενο απο την αρχη....το θεμα ειναι πως θα παρουσιαστει στον λαο η συμφωνια.....οι τσακωμοι στις τηλεορασεις,οι κραυγες αγωνιας ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε........η συμφωνια εχει γινει στο ψηλοτερο επιπεδο μεταξυ τσιπρα-μερκελ......το βραδυ εδω θα μαστε να το δουμε...........το οχι στο δημοψηφισμα θα παρει 10 τις εκατο απο κκε και χρυση αυγη και ο τσιπρας θα γυρισει και θριαμβευτης απο τις βρυξελλες.......stonerook

      Διαγραφή
    2. Τι να πω, captain..Αν είναι έτσι κρίμα..

      Διαγραφή
    3. Kάθε πιθανότητα επιστροφής στη δραχμή πρέπει να αποκλειστεί. Tελείωσαν όλα. Επανάσταση είναι το να παλέψεις να μείνεις στην Ευρώπη με όσο καλύτερους όρους και να μην αφήσεις τα λαμόγια (που όλα ψηφίζουν όχι) που έχουν βγάλει τα χρήματα τους έξω να γίνουν βασιλιάδες μετά την πτώχευση η οποία θα τετραπλασιάσει την άξία τους. Το "όχι" ακολουθεί πλήρως τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε αντίθεση με το τι πιστεύουν οι περισσότεροι.

      Αρειανάρα πίσω στην Ευρώπη

      Bou Gatsas3

      Διαγραφή
    4. ΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΧΤΕΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΧΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ Κ.Α

      Διαγραφή
  24. Δυστυχώς ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έχει μικρύνει τόσο τα τελευταία χρόνια που έκλεισε τον προπονητή της Σερβίας, αυτή την ασήμαντη μπασκετική προσωπικότητα που καμιά ομάδα δεν ενδιαφερόταν να προσλάβει. Σε αντίθεση με το μεγάλο Θρύλο, την καλύτερη ομάδα της εφταετίας στην Ευρώπη, που έχει αυτή την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΑΣΗΣ προσωπικότητα το Σφαιρόπουλο που μετά τον Πανιώνιο όλη η μπασκετική Ευρώπη ήθελε να τον κάνει προπονητή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βαλε το ονομα σου να σε θαυμασουμε...
      ο οπαδος του ανωνυμου

      Διαγραφή
    2. Μάγκα Αγγελόπουλο με φωνάζουν

      Διαγραφή
    3. Είχε δεν είχε ο Τσίπρας μας έριξε και στα ναρκωτικά.....Καλαματιανή

      Διαγραφή
    4. Eίναι ειρωνικό το ποστ του ανώνυμου, δε θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς.

      Trebol

      Διαγραφή
    5. 11.19 δηλαδη δεν καταλαβαν οτι ειναι απαντηση σε οσους ελεγαν οτι κανενας σοβαρος παραγοντας δεν θα ηθελε να γινει μελος του ΠΑΟ;;;Α καλα.τελικα μας ψεκαζουν

      Διαγραφή
    6. Προς Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2015 - 6:23 μ.μ.

      Πάντως ο κ. Σφαιρόπουλος αναδείχθηκε και επίσημα από τους προπονητές των ομάδων της Euroleague ως ο δεύτερος καλύτερος προπονητής για τη χρονιά που πέρασε.

      «Giannis Sfairopoulos of Olympiacos, in his first Euroleague season, received the second-most votes from his FELLOW HEAD COACHES, while Sasa Obradovic of Alba Berlin, which enjoyed its highest win total this century in the competition, placed third.»

      http://www.euroleague.net/news/i/668h8uv7cah5dfnf

      Αλέξης

      Διαγραφή
  25. "ΥΓ1: Ο Παναθηναϊκός θα κάνει …ωραίες κινήσεις! Υπομονή!"

    Έτσι έκλεισε το άρθρο του κυρίου Κοντού στο onsports. Δε μιλάει για βόμβες μεγατόνων και ανησυχώ... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κοντος δεν λεει μεγαλα λογια τουλαχιστον στο Ονσπορτς δεν ξερω τι γραφει η λεει αλλου.

      Διαγραφή
  26. http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10600&subid=2&pubid=130102108 ΑΝΤΕ ΑΛΕΞΙΕ, ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2015 - 9:03 μ.μ.

      Στην αρχή, νόμιζα ό,τι αναφερόσουν σε άλλο... Αλέξη και άλλο... άρθρο (το παρακάτω) από Τουρκία μεριά, αλλά μετά διαπίστωσα ότι αναφέρεσαι σ' εμένα.

      http://www.gazzetta.gr/plus/article/766446/i-toyrkia-prosferetai-na-plirosei-ekeini-tin-dosi-tis-elladas

      Όσον αφορά τις μεταγραφές, γενικά μην πιστεύεις πάντοτε ό,τι διαβάζεις, ειδικά όταν προέρχεται από το εξωτερικό, γιατί τότε ο μεν ΟΣΦΠ στην καλαθοσφαίριση θα είχε ήδη αποκτήσει 20-30 παίκτες που έχουν προταθεί ή ακουστεί ότι προσεγγίστηκαν από την ομάδα, ο δε ΟΣΦΠ στο ποδόσφαιρο θα είχε αυτή τη στιγμή γύρω στις 20 ενδεκάδες καινούργιους παίκτες!

      Μόνο όταν η διοίκηση του "τάδε" συλλόγου βγάλει επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση του "τάδε" παίκτη ή προπονητή για "άλφα" χρόνια, τότε μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. ΑΛΕΞΙΕ τωρα τι λες;;εσυ δεν ποσταρες την αρνηση του προπονητη της πρωταθλητριας Τουρκιας,οτι και καλα αρνηθηκε την προταση του ΠΑΟ σε απαντηση καποιου οταν εκλεισε ο Τζορτζεβιτς,επειδη μας λεγατε οτι κανεις σωστος προπονητης δεν θα θελει τον ΠΑΟ επειδη ειναι αλλοπροσαλλος ο ΔΓ..Μας ποσταρες τα ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΑ μαλιστα.Οποτε σε συμφερει λοιπον ποσταρεις και πιστευεις οτι θελεις,ε πονηρουλη.Ειρωνικο ηταν απο εμενα το ποσταρισμα απο το σεντραγκολ,χαχαχα στην εφερα.Αμ πως!!!!!!!!!!Διογένης ο Κυνικός27 Ιουνίου 2015 - 5:51 μ.μ.
      Προς Ανώνυμος 27 Ιουνίου 2015 - 12:31 μ.μ.

      Λυπάμε, αλλά δεν το έγραψα εγώ...

      http://prasinanea.gr/basket/article3550498.ece

      Επίσης, αναφέρεστε σε ξένο ή Έλληνα προπονητή;

      Αλέξης

      Διαγραφή
  27. αρχισαμε παλι . προπονητης που θα λειπει στην προετοιμασια και δηλωνει οτι θα στηριχτει στους πιτσιρικαδες . μεταγραφες παλι με 16χρονους απο την εθνικη παιδων . αλλη μια χρονια α λα ιβανοβιτς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οταν ο Ζοτς ηταν στην εθνικη Σερβιας δεν πειραζε τωρα πειραζει.

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 30 Ιουνίου 2015 - 9:07 μ.μ.

      Αν αρχίσουμε έτσι με το νέο προπονητή του ΠΑΟ, τότε νομίζω ότι προς το τέλος της νέας αγωνιστικής χρονιάς, πάλι εγώ θα είμαι ο μόνος που θα υπερασπίζεται τον προπονητή. Μετά τους Ζοτς, Πεδουλάκη, Φράγκι, Ιβάνοβιτς, Μανωλόπουλο, μου φαίνεται ότι δυστυχώς πάλι θα βρεθώ στη περίεργη θέση να πρέπει να υπερασπιστώ προπονητή του... ΠΑΟ!

      Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει τη δουλειά του, ακόμα καλά καλά δεν ήρθε και τον πιάσατε απ' τα αυτιά!

      Εγώ του εύχομαι καλή επιτυχία στο πολύ δύσκολο έργο του, και του προτείνω όταν πιάσει δουλειά, να έρθει εξοπλισμένος κατάλληλα όπως στα παρακάτω δείγματα

      https://www.google.com/search?site=&tbm=isch&source=hp&biw=1448&bih=746&q=robocop+equipment&oq=robocop+equipment&gs_l=img.3..0i8i30.3910.13646.0.13735.21.18.0.1.1.0.182.1702.0j12.12.0....0...1ac.1.64.img..10.11.1446.FIKdQxpISAk

      προκειμένου να αντέξει τα χιλιάδες βόλτ της ηλεκτρικής καρέκλας του προπονητή στον ΠΑΟ!

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. πεδουλακης,ιβανοβιτς ηταν προπονητες του ΠΑΟ οι αλλοι που αναφερεις δεν ειχαν προσληφθει ως προπονητες απλα ηταν εκει και βοηθησαν την ομαδα,καταλαβες;οποτε μην κοπτεσαι.

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα παιδιά και καλή δύναμη από τα αρπακτικά κάθε λογής που είναι στο κεφάλι μας.


    Τζιμ,έχω σε τεράστια εκτίμηση τις γνώσεις και τις αναλύσεις σου και προσπάθεια αμφισβήτησης της παραμικρής σου θέσης είναι κάτι σαν να κοροιδεύω τον εαυτό μου παρ'όλα αυτά θα πω 2 διαφορετικά πράγματα για τον παίκτη,και πόσω μάλλον για την κίνηση.Δε διαφωνώ τόσο στα όσα γράφεις για τον παίκτη,αλλά στην κίνηση αυτή κάθε αυτή ειδικά για Όσφπ.

    Ο Μος είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου που θα κάνει καλά αυτά που ξέρει και είναι σούπερ εργαλείο για μια ομάδα πρωταθλητισμού.Συνέπεια στο γήπεδο,χαρακτήρας και το αγωνιστικό του στιλ βοηθάει στο να είναι factor στα μεγάλα παιχνίδια.
    -Τρομερός hustle player,σπουδαία defensive insticts,αλλά η άποψη μου είναι πως ο χαρακτηρισμός της άμυνας του είναι λίγο υπερβολικός.Δεν είχε τα τρομερά δυνατά πόδια και την ταχύτητα,ετοιμότητα σε lateral quickness,του λείπουν τα physical tools που θα τον κάνουν τόσο κομβικό σε μια άμυνα και η αθλητικότητα.Δηλαδή πρόκειται για έναν εξαιρετικό αμυντικό,που όμως για διάφορους λόγους δεν μπορεί να επηρεάσει μια ολόκληρη ομαδική άμυνα και να είναι τόσο κομβικός σε αυτή όπως παίκτες σαν τον ΔΔ ή τον Κιριλένκο.
    -Επιθετικά αρκετός,έχει στο ιστορικό του σημαντικά clutch shots,έξυπνος παίκτης,δεν βάζει πολύ καλά τη μπάλα στο παρκέ αλλά όπως γράφει και ο Τζιμ θα διαλέξει καλά τα σουτ του και τους χώρους που θα διαλέξει να επιτεθεί.Είναι κοντά στις δυνατότητες του Ντάρντεν με μάλλον καλύτερο 3ποντο(θυμάμαι τη χρονιά Μπόμπι Μπράουν να τα μπουμπουνάει από τις γωνίες ύπο οποιαδήποτε tempo) αν και ο 1ος έκανε κακη χρονια στον τομέα.

    Πάμε στις 2 ενστάσεις μου:
    1)Ο παίκτης βρίσκεται στην κάθοδο.Του χρόνου στην τελική ευθεία θα είναι κοντά στα 33,αθλητικά έχει πέσει κι άλλο,τα κίνητρα δουλειάς και βελτίωσης σε αυτές τις ηλικίες πέφτουν.Οι αντιδράσεις και τα πόδια του είναι πλέον πιο αργά.
    Έπειτα συνάδει με τη φιλοσοφία σου? Μπορεί ο παίκτης να μείνει εύκολα για πάνω από 1 χρόνο? Τα 600 χιλιαρικα δεν ειναι πολλα για το μπατζετ σου οταν η αρχικη προταση σε Έλληνα,νευραλγικο γκαρντ και νέο ήταν 700?
    2)Δεν θες παίκτη στο 3.Ο Παπαπέτρου είναι μεγάλο προτζεκτ,δε θες να τον θαψεις,πρεπει να παρει λεπτα σταρτερ και εφοσον υπαρχει ο Λοτζεσκι θα υπαρχει μια συγχυση ρολων και του τι θες απο τον καθενα.
    Ακόμα και το ενδεχόμενο να ανεβάζεις συχνά τον Λοτζέσκι στο 2,δεν πιστεύω οτι μπορεί να καλύψει ξεκάθαρα το rotation ή αξίζει την όλη διεργασία(όπου θα πας για συγκεκριμένο παίκτη που μπορεί να παίξει καλά στο 1 με δημιουργικες ικανοτητες) για να βάλεις τον παίκτη με το ζορι στην ομάδα.

    *Στον Πάο πιο ξεκάθαρο σκηνικό,δεν θα ήταν καθόλου κακός.Στο πλαίσιο του αθλητή που ταιριάζει κοντά στα πρότυπα Μασιούλις,Κάλινιτς,Ντάρντεν.Με το σκεπτικό οτι πας να κλειδώσεις πρώτα αμυντικά τη θέση και κάθε παίκτης δίνει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε άλλο πιάτο.
    *Επίσης μακριά από Περπέρογλου.Δεν πιστεύω οτι ταιριάζει με Λοτζέσκι...Δεν είναι από τις κινήσεις που αξίζουν να ρίξεις βάρος.Αν θες να δώσεις ποιότητα βρες άλλους παίκτες σε άλλη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Σταματης παιζει μπασκετ αλανας ... Αν δεν αλλαξει δεν θα παιξει σε μεγαλο επιπεδο

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα το σκεφτομουν κ εγω, αλλά σκεφτόμουν κ οταν ημουν 17-18...

      Διαγραφή
    2. συμφωνω, το καλύτερο γκαρντ στους μικρούς αυτή τη στιγμή είναι ο Τολιοπουλος

      Πειρατής

      Διαγραφή
    3. O Toλιοπουλος ειναι το 96 και φετος επαιξε στον Κολοσσο,(πηρε χρονο).Ο Λουντζης ειναι το 98 ασε που ειναι και πιο ψηλος δεν μπορει να κριθει απο τωρα ποιος ειναι καλυτερος.Μια χαρα παιχτης ειναι ο Τολιοπουλος λιγο κοντος 1.88 ψηλωνει ακομη βεβαια.Ο Ντορσει που παιζει;;;

      Διαγραφή
    4. Tι λες ρε Πειρατη; Δηλ ο Σταματης παιζει μπασκετ αλανας κι ο Τολιοπουλος παιζει σκεπτομενο μπασκετ ας πουμε; Κι οι δυο αλανας παιζουν. Την καταχρηση ντριπλας που κανει ο Τολιοπουλος δεν την κανει αλλος παικτης. Ασε που αν δεν ειναι απολυτως βεβαιος οτι δεν υπαρχει σουτ δεν πασαρει. Εχει πολλα προσοντα ο Τολιοπουλος αλλα πρεπει να σοβαρευτει. Οσο παριστανει τον Καρι θα ειναι για αλλαγη στον Κολοσσο max.

      Διαγραφή
    5. Παίδες, είναι παιδιά ακόμα και παίζουν σε εθνική που βρίσκεται μια φορά το χρόνο, μην τρελαίνεστε, εδώ με δυσκολία μπορούν να στήσουν ένα p'n'r. Και ο Σταμάτης και ο Τολιόπουλος και όλα τα παιδιά είναι raw material σ'αυτή τη φάση, όταν κάποιος βρεθεί να τους δουλέψει το ξανασυζητάμε. Προσωπικά όπως τους βλέπω τώρα νομίζω οτι ο Λούντζης είναι μπροστά σε επίπεδο ωριμότητας.

      Διαγραφή
    6. @Tsagkournis Λογικο. Εγω βλεπω πολλα προσοντα στο Σταματη. Παροτι χθες δεν εκανε καλο παιχνιδι γενικα φαινεται πολυ βελτιωμενος και σοβαροτερος σε σχεση με περσι. Μακαρι να συνεχισει ετσι. Κι ο Τολιοπουλος ειναι πολυ καλος αλλα μου δινει την εντυπωση οτι εχει τη διαθεση να φανει σε αυτη τη διοργανωση.Ειναι σε λαθος δρομο αν σκεφτεται ετσι.

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα
      Μεσα σε όλη την ωμή καθημερινότητα το U19 ειναι μια μικρη οαση(μαλιστα πηγα και στο γήπεδο το Σαββατο ,πολυ ωραια ηταν ,αλλα καθε φορα ειναι ενα μικρο μαρτυριο να ανεβεις εκει πανω που το χτισαν, αν κυκλοφορεις χωρις Ι.Χ.)

      Λοιπόν αυτη η ομάδα ειναι απο τις πιο πληρεις και εμπειρες που εχουμε κατεβάσει σε επιπεδο νεων εφηβων, απο αυτες που βγαζουμε μια φορα τη δεκαετια,αλλα ακομα πιο δουλεμενη λογω συμμετοχης παικτων ,σε μεγαλες ομαδες και σε αμερικανικα ιδρυματα.
      Επισης δειχενι υπερβολικα συσπειρωμενη και δεμένη και ο Παπαθεοδωρου δειχνει μια σχετικα μεγαλυτερη υπευθυνοτητα και σοβαροτητα(αν και προπονητικα ειναι παροχυμενος και στασιμος ,σαν διαχειρηστης ροστερ ειναι καλος στο τουρνουά).Ακομα και ο τροπος που χειριζεται τον τραυματισμο του Χαραλαμποπουλου ειναι αριστος,και βοηθαει την ομαδα χωρις να παιζει.
      Αγωνιστικά υπαρχουν αρκετα προβληματα,στο passing game ειδικα και στα τελειωματα.ΕΠισης η ομαδα δεν εχει τριποντο (τραγικη επισης στις βολες ε....)και διαρκεια.Ομως δειχνει οτι μπορει να παιξει ατσαλινη αμυνα να τρεξει στο transition και επιθετικα και αμυντικα.Υπεροχος ο Λουντζης που ερχεται απο τον παγκο και παιζει stretch 2-3 αλλα και βοηθαει στον ασσο,θα ανεβει κι αλλο και ειναι παρα πολυ οριμος .ο Σκουλιδας ειναι μαχητης στην αμυνα και καλος finisher,και βεβαια δεος προκαλει η φροντκορτ με Μητογλου - Παπαγιαννη.
      Ο Παπαγιαννης εχει κανει φοβερη δουλεια στο κορμι και αμυνεται υποδειγματικα,και κυριαρχει στα αμυντικα ριμπαουντ αν παρει και τις αναλογες βοηθειες.Εχει προβλημα στα χερια ,στην υποδοχη πασας που πρεπει να λυσει αμεσα και να δουλεψει και το τελειωμα,κατα τ αλλα ειναι κυριαρχος.Ο Μητογλου ειναι παρα πολυ μπασκετικος ,κλασσικο τεσσαρι,που μπορει να παιξει πλατη και να σουταρει και να παιξει αμυνα,πρεπει να δυναμωσει κι αλλο και να αποκτησει μεγαλυτερη ανεση στη ρακετα.
      Ο Ντορσει ειναι ωραιο τυπακι,χαιρεται πολυ που παιζει και εχει πολυ καλη χημεια με τα αλλα παιδια.Enforcer με τρομερα πατηματα και καλο τρεξιμο του γηπεδο,ασταθης σουτερ ομως.
      Στο μπακορτ ουσιαστικα με Τολιοπουλο - Σταματη και Μουρατο υπαρχουν καποια προβληματα ειδικα στο θεμα της δημιουργιας.Ο Σταματης φετος δε παιζει τοσο καλα.Εχει ταλεντο αλλα πρεπει να χαμηλωσει λιγο το κεφαλι και το τεμπο του παχνιδιου τουυ,να διαβαζει καλυτερα τις φασεις και να ψαχνει τα ελευθερα σουτ(συνηθως σουταρε στη ληξη με 2-3 πανω του)
      Ο Μουρατος αν και εχει περιορισμενο επιθετικο ρεπερτοριο,ειναι πολυ ομαδικος και καλος στην αμυνα.Ο Τολιοπουλος να κραταει λιγοτερο την μπαλα,εχει ταλεντο και ειναι μαλλον ο καλυτερος πασσερ της ομαδας.

      no_closure

      Διαγραφή
  30. To ότι ο αμυντικογενής Σφαιρό παίρνει Φράουλα και Παραχούσκι, ενώ έπαιζε τέλεια άμυνα με τις μεταγραφές του επιθετικογενή Μπαρτζώκα, πόσο μπορεί να αγγίζει το σουρεαλισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Jim, πώς θα σου φαινόταν η επιλογή του Brian Randle στη θέση του Petway;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ωρες ωρες τζιμ το κολλημα σου με παικτες μπετατζηδες δεν την καταλαβαινω. Η εποχη του Σιγάλα έχει περάσει ανεπιστρεπτί . Το ίδιο ισχυει και με το Χάκετ. Σε σέβομαι και σε εκτιμω απεριόριστα αλλα επιλογες οικοδόμων στυλ Χάκετ, Μος , Ντάρντεν στο τέλος σε αφήνουν με την -αμυνα- στο χερι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα Jim με όλη αυτή τη χάλια κατάσταση που βρισκόμαστε τα αθλητικά ειναι η διέξοδος μας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θ ανεβάσεις για Τζορτζεβιτς και ΣΙΑ. Δηλαδή Μινιτς και τον άλλον Κροάτη που απ οτι διάβασα ειναι ειδικός στην παρακολούθηση και πρόοδο των μικρών. Τον Σανι τον ξέραμε ως παίκτη και ειναι νέος στο κουρμπέτι. Θεωρείς πήρε Σανι λόγω παρελθόντος με το σύλλογο και Μινιτς επειδή ξέρει την ελληνική πραγματικότητα; Thx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γράψουμε Τάσο αλλά προέχουν άλλες αναρτησεις. Έχουμε χρόνο για αυτό.

      Διαγραφή
  34. να η ευκαιρια για τους αιωνιους.......ελευθερος ο ραντλ της μακαμπι.........καλος,παικτης ομαδας,χρησιμος,οχι σταρ,οχι πολυ ακριβος......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το είπαμε τον χειμώνα. Το καλύτερο transition-4 στη διοργάνωση μαζί με τον Πρίντεζη. Είχα αμφιβολίες για τη προσαρμοστικότητα του στην επίθεση της Μακαμπι γιατί δεν έχει αξιόπιστο σουτ αλλά τα πήγε περίφημα. Παίχτης οικονομίας, πολύ χρήσιμος. Ναι, solid fit.

      Διαγραφή
    2. γιατί τον άφησε η μακάμπι τζιμ?

      Διαγραφή
    3. Συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα χρόνια στο Ισραήλ η φορολογία για το συμβόλαιο του γινόταν υψηλή. Επίσης μετά τον τραυματισμό του η απόδοση του έπεσε αισθητά, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Θέλει εξονυχιστικό έλεγχο. Αν είναι υγιής μπορεί να αποτελέσει πολύ καλή προσθήκη.

      Διαγραφή
    4. Ως παίκτης δεν αμφιβάλλω πως είναι καλύτερος από το Πέτγουει, για να είστε τόσο απόλυτοι θα έχετε βάσιμους λόγους.

      Στον Ολυμπιακό όμως πόσο καλά χωράει;

      Δε μοιάζει μεγάλο ρίσκο να έχουμε 2 4άρια με <30% από το 3ποντο γνωρίζοντας πως τα πόδια του Πετγουει στην άμυνα δεν (;) τα έχει κοστίζοντας όμως τα διπλάσια και βάλε από εκείνον;

      υγ μεγάλο αγχολυτικό ο fantasy σχεδιασμός του Ολυμπιακού της επόμενης περιόδου, κοινωνική προσφορά του μπλογκ : )

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ με Πανάγο,δεν ταιριάζει καθόλου με Πρίντεζη,είναι και ολίγον undersized,ενώ ο Πετγουει δίνει παιχνίδι πάνω απ'τη στεφάνη.

      O Tζέτερ ο "Ουκρανός" έχει ομάδα για τη νέα σεζόν? Νομίζω καλή περίπτωση για τον Όσφπ..

      Διαγραφή
  35. Δεν μπορω να καταλαβω αν δεν κρατησει ο Παναθηναικςο τον Μαυροκεφαλιδη πως αφηνεις τον καλυτερο περσυ ψηλο σου που είναι και Ελληνας και σε καλη ηιλικα .
    Ο Λασμε είναι στα τελειώματα του, ο Μος επισης και εκανε πολύ κακη χρονια .Κολλαει ισως στον Ολυμπιιακο που εχει πιο δεμενη ομαδα για να τον σκληρηνει πιο πολύ αλλα και εκει κολλαει πιο πολύ ο Χακετ που θα ηταν τζακ ποτ .Αλλα στον Παναθηνατκο θα είναι μια τραγωδια ακομη
    Ο Ραντουλιτσα μαζι με Καλαθη και βεζενκοφ αλλαζουν όλα τα δεδομενα. και μαλιστα για πολλα χρονια..Στον Ολυμπιακο ο Ζησης είναι μια χαρα [και λογω Σπανουλη] και φυσικα ο Γιανγκ η ο Σαμουελς και ο Μακλιν γιατι ο Παραχουσκι υστερει πολύ στην αμυνα και εχει μολις μια καλη χροναι στην καριερα του...
    Μου θυμιζει λιγο περιπτωση Μαριτς που ετυχε μια και μονη χροναι στην καριερα του σε ενασυγκεκριμενο περιβαλλον να βγαλει ματια
    Οι δυο ομαδες εχουν άλλο χαρακτήρα και ανάγκες.
    Ο Ολυμπιακος θελει ποιο σκληρους παικτες [γιατι εχει Σπανουλη,Λοτζεσκι και Πριντεζη,Χαντερ ] ενώ ο Παναθηναικος πιο τεχνικους
    Στον ΠΑΟ ισως κολλουσε και ο Σαν Εμετεριο ενώ ο Μακ Καλουμ για Ολυμπιακο είναι απίστευτος παικτης αλλα δεν ξερω ποσες μπαλλες θα χρειαζοντουσαν με τον Σπανουλη.
    Ο Σλουκας θα λειψει πολύ αλλα ο Ντανστον καθολου εκανε πολύ κακη χρονια και είναι πολύ μετριος παικτης.Ο Χαντερ ηταν δυο κλασεις πανω φετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Μιλάνε όλοι για παίκτες που θα πάρει η μία ή η άλλη ομάδα.
    Με τη σημερινή κατάσταση ρωτήσατε τους παίκτες αν θέλουν να έρθουν πια Ελλάδα.
    Να δείτε ότι φέτος θα ψωνίσουμε από το τρίτο πανέρι γιατί δεν θα έρχεται κανείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι?τους ρωτουσαμε πριν??η μηπως απο τα δεκαδες ονοματα που(παντα) αραδιαζαμε, νομιζεις ηταν ολοι προθυμοι να ερθουν ελλαδα??????

      Διαγραφή
  37. Δεν λεω οτι ειναι ιδανικος αλλα ο Σαν Εμετεριο που εμεινε ελευθερος απο την Λαμποραλ με την εμπειρια του δεν θα μπορουσε να ταιριαξει στον Παο ??

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι αδυναμος αμυντικα!
      Νομιζω οτι ο Παο αν κινηθει για 3αρι χρειαζεται κατι σε Μασιουλις ή Μος!
      Σε παιχτη δλδ που θα αναπληρωνει τα κενα του σοφτ βλαντο!

      Διαγραφή
  38. O Moss προτείνεται (από το Τζιμ) ως αντικαταστάτης του Ντάρντεν και ο Strawberry παιζει δυνατά (οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ) ως αντικαταστάτης του Λαφαγιέτ; Φαίνεται πολύ καλό σενάριο αναβάθμισης και στις 2 θέσεις αν πραγματοποιηθεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Jim...σε προηγουμενο σου σχολιο ανεφερες οτι ο Παο αν κινηθει για PF πρεπει αυτος να διαθετει αξιοπιστο σουτ καθως στο ροστερ βρισκεται και ο Γκιστ ο οποιος σουταρε πολυ καλα φετος αλλα δεν εχει τη φημη του σουτερ!Ο Ραντλ τα εχει ολα εκτος σουτ!
    Λες λοιπον οτι αν ειναι υγιεις αξιζει!Πως το εξηγεις αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον ΟΣΦΠ εννοούσα γιατί για αυτόν είχαμε μιλήσει μέσα στη σεζόν. Πρόσεξε όμως φίλε μου.. Πολλές φορές τυγχάνουν περιπτώσεις παιχτών που (ακόμα και αν δεν έχουν κάποιο χαρακτηριστικό που θέλεις) είναι δύσκολο να τους προσπεράσεις γιατί φέρνουν πολλά πράγματα στο τραπέζι. Κοιτάς λοιπόν να βρείς αυτό το χαρακτηριστικό (στη προκειμένη περίπτωση το σουτ) από κάπου αλλού στο ρόστερ σου για να υπάρχει λειτουργικότητα. Αν θυμάσαι στη φόρμα στελέχωσης της σελίδας για ΠΑΟ είχα παραμονή Λουκά πίσω από Γκιστ, ο οποίος δεν είναι ο ψηλός που θα σου ανοίξει το γήπεδο.. Από τη στιγμή όμως που δε συνεχίζει θεωρώ ότι θα είναι καλό να ψαχτείς για "4" που έχει αυτή την ικανότητα.

      Διαγραφή
    2. Σιγουρα μας εξεπληξε ευχαριστα ο Ραντλ και οντως δεν τον προσπερνας ευκολα!Απλα το να μην εχει σουτ ο παιχτης οντως το καλυπτεις με παιχτη αλλης θεσης απλα ο Ραντλ ειναι στο 4 οπου εχεις αλλο ενα κακο σουτερ(Γκιστ)!Νομιζω οτι αν δουμε και τον Καλαθη στα πρασινα(δυσκολο) θα ειναι επιτακτικη η αναγκη να αποκτηθει στο 2 ενας παιχτης στυλ Ντιμπλερ ή Κουριτς!

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα,

    Ξέρει κανείς σε τι κατάσταση είναι ο Jamon Lucas που έπαιζε περυσι στη Darussafaka? Τα στατιστικά του είναι πολύ καλά (50% δίποντα, 43% τρίποντα, 4.6 ασιστ, 2 κλεψίματα).
    Δε θα μπορούσε να είναι ο 2 σε 1 (σλούκας και νέλσον) αν είναι σε κατάσταση όπως στην εφές, αφού είναι πολύ καλός αμυντικός όχι σαν Νέλσον αλλά δεν τον αφήνεις με τίποτα μόνο του να σουτάρει και έχει και καλή οργάνωση? Συν του οτι θα είναι πολύ πιο οικονομικός από πριν 2 χρόνια.
    Επίσης Ντράπερ θα μου άρεσε πολύ για Παο, Θανάσης Αντετοκούμπο και Τάιους.

    Σαν ρόστερ αν ο Λούκας είναι σε καλή κατάσταση θα μου άρεσε το εξής:

    1: Διαμαντίδης, Μίσιτς, Μποχωρίδης
    2: Παππάς, Λούκας
    3: Γιάνκοβιτς, Αντετοκούμπο, Χαραλαμπόπουλος
    4: Γκιστ, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης
    5: Ραντούλιτσα, Ταιους, Παπαγιάννης

    αλλιώς αντί για Λούκας-Μίσιτς θα έπαιρνα Ντράπερ και έναν στυλ Ροτσέστι

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό ρόστερ, μ'αρέσεις, αλλά δεν έχεις σουτ στη περιφέρεια Άρτζι.

      Διαγραφή
    2. Jim, τo ξέρω

      Αλλά αν λάβουμε υπ΄όψιν ότι οι 3 θέσεις στα γκαρντ είναι Διαμαντίδης, Μποχωρίδης, Παππάς και μένουν 2 θέσεις, τότε για να έχεις έναν καθαρό σουτέρ πρέπει vα βρεις ένα παίχτη σαν τον Καλάθη (άμυνα και οργανωτή) για να τον συνδυάσεις ας πούμε με σουτερ τύπου Κάρολ... πολύ δύσκολο όμως να βρεις στην αγορά.

      Αλλιώς ή θυσιάζεις σουτέρ και πας σε κάτι τέτοιο που προτείνω ή θυσιάζεις τον defensive και πας σε ένα δίδυμο Χουέρτας - Ντίμπλερ.

      Εκτός και αν πας σε ένα σύστημα που δημιουργείς μέσω των forward και πας σε ένα στυλ 1-2-3: Νέλσον - Λανγκφορντ - Ινγκλες έτσι ώστε και τα 2 δυάρια σου να μπορούν να δημιουργήσουν για τον εαυτό τους (Παππάς - Λάνγκφορντ).

      Υ.Γ. Jim εσύ παρακολούθησες καθόλου Τζαμόν Λούκας πέρυσι? Είναι ακόμη επιπέδου Ευρωλίγκας ή έχει πέσει σε απόδοση?

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
  41. Γεια σας ρε μορτες.Καλη δυναμη σε ολους αυτες τι στιγμες.Το παιχνιδι ηταν αβαβα εδω και πολλα χρονια και αρκετος κοσμος ειχε κρουσει τον κωδωνα του κινδυνου.Τωρα ηρθε η ωρα να διαλεξουμε αν θα αυτοκτονησουμε ή αν θα πεθανουμε λιγο πιο αργα...Αυτο ειναι το διλλημα που βαλαμε τελικα για το μελλον των παιδιων μας.Εκει φτασαμε τα πραγματα ηθελημενα ή απο χαζομαρα.Τωρα ηρθε η ωρα να κοιταχθουμε στον καθρεφτη και να κανουμε την αυτοκριτικη μας και ας ειναι αργα.Ειναι αργα αλλα δεν ειναι το τερμα αφου μπαινουμε στο τελευταιο κατοσταρι και πρεπει να εξοπλιστουμε με ηθικοπνευματικες αξιες για να αντιμετωπισουμε τη κατασταση.Οι Ελληνες αρκετες φορες στην ιστορια τους εχουν πεσει κατω αλλα εχουν ξανασηκωθει.Ετσι πρεπει να κανουμε και εμεις τωρα και το οφειλουμε στα μικρα παιδια που δεν χρωστανε κατι για το κοσμο που τους παραδωσαμε...

    Τα μονα που δε χρειαζονται αυτη την στιγμη ειναι οπαδισμος και φοβος.Οχι στον οπαδισμο γιατι φαιρνει διχονοια και οχι στο φοβο γιατι χανεις προτου καν να παιξεις.
    Στο τελος,οπως λεει και ο Τζιμ για τα φ4 και ισχυει για ολα,συνηθως νικα αυτος που φοβαται οτι θα χασει λιγοτερο...

    Για τον Παο και τις αλλες ομαδες τα πραγματα θα εξαρτηθουν απο την κατασταση στη χωρα.Οτι και να γινει παντως η ομαδα θα πρεπει να αφησει χωρο να εξελιχθουν οι Λουτζης,Χαραλαμποπουλος και Παπαγιαννης(αν μεινει) που ειναι σπουδαια ταλεντα.

    Απο 21 και κατω ερχεται μεγαλη φουρνια Ελληνων παικτων.Η σημερινη εφηβων συν τους Αντετοκουνμπο,Παπαπετρου και Αγραβανη,Μποχωριδη,Διαμαντακο(αν σταθουν τελικα) δημιουργουν ενα ακρως μπασκετικο συνολο με μεγαλα κορμια,γρηγορα ποδια,ωριμο παιχνιδι και αμυντικη προσυλωση.
    Την εφηβων θα τη δουμε και στην συνεχεια αλλα ειναι η πρωτη φορα που θυμαμαι να εχουμε σε αυτην την ηλικια σωματα,ποδια και εκρηξη ισαξια των Αμερικανων...
    Και μη ξεχναμε οτι εχουμε Μ.Ο ηλικιας 18 σε παγκοσμιο U19 ενω υψος εχουμε 2.01.

    Σπουδαιο ταλεντο ο Λουντζης αν και δεν εχει κλεισει ακομα τα 16.Αν δουλεψει περισσοτερο το ηδη ετοιμο παιχνιδι του σε αμυνα -επιθεση θα αφησει εποχη.Δεν εχει καμια αδυναμια αλλα το βασικοτερο ειναι οτι παιζει με θαρρος και θρασος και μεγαλη πνευματικη ωριμοτητα για την ηλικια του.Τα εδειξε αυτα τα στοιχεια και στο πρωταθλημα αλλα και ειδικα μεσα στη Τσσκα οταν οι αλλοι ειχαν κρυφτει,ενω αυτος μοιραζοντας σωστα τη μπαλα μειωσε λιγο τη διαφορα.

    Πολυ καλος ειναι ο Ντορσει λες και ηταν γεννημενος για το μπασκετ μας φερνοντας και στοιχεια που μας λειπουν ενω εντυπωση μου εχει κανει ο Τολιοπουλος.Ο Μητογλου αν κατσει αλλα δυο χρονια στο κολλεγιο θα γινει πολυ καλο τεσσαρι με παιχνιδι μεσα-εξω.Αντε να μπει και ο Χαραλαμποπουλος και να παιξουμε κανα δυνατο παιχνιδι να τους δουμε καλυτερα.Παντως ρε μαγκες κοφτε το αυτο με τον Σταματη και φετος,ειναι κριμα...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα καλά σου, ρε WILKINS, αλλά αυτό τον Διαμαντάκο τι τον ήθελες;

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα...ωραιος ο 77
      Δε θα καψω φιλε παιδι 20 χρονων 2.15 προτου καν παιξει(μαλλον οχι στον Παο).Πρωτα θα τον δουμε μεχρι τα 24-25 και μετα θα εχουμε ακριβη εικονα του τι μπορει να δωσει.Τα ιδια ισχυουν και για Μποχωριδη.Μη ξεχνας σε τι ηλικια βκηκαν μπροστα οι Καιμακογλου,Πριντεζης.Καποιοι παικτες αργουν να βγουν μπροστα σε μεγαλες ομαδες οπως πχ οι Παππας-Γιανκοβιτς.

      Ισως να μην κανουν για Παο αλλα μπορει να κανουν για αλλες ομαδες ωστε να παρουν αρκετο χρονο και παιχνιδια.

      WILKINS

      Διαγραφή
    3. Προς WILKINS

      Θα συμφωνήσω για τον Λούντζη ό,τι είναι πολύ ώριμος για την ηλικία του. Μεγάλο ταλέντο, ειδικά στην άμυνα, και στη συμπεριφορά του, κάποιες στιγμές θυμίζει έντονα τον... 3D (Άουτς, αχ, ωχ, καλά ντε, μη βαράτε όλοι μαζί, ένας ένας παρακαλώ).

      Έχει βέβαια αρκετές αδυναμίες στην επίθεση, αλλά και όλο το μέλλον μπροστά του για να τις κάνει πλεονεκτήματα.

      Ο πιό ώριμος στην ομάδα αυτή, είναι κατά τη γνώμη μου ο Τολιόπουλος, αλλά θα πρέπει ο προπονητής μας να τον... κουλαντρίσει λιγάκι, γιατί όπως είπαν και άλλα παιδιά, πράγματι κάποιες στιγμές στους αγώνες κρατάει και ταλαιπωρεί την μπάλα πολύ περισσότερο και από όσο συνήθιζε ο... VSpan επί κ. Μπαρτζώκα.

      Πολύ κοντά είναι φυσικά και ο ΒΧ, που ελπίζω να πάνε όλα καλά με τον τραυματισμό του, και να τον δούμε κάποια στιγμή στη συνέχεια στους αγώνες.

      Ο Μήτογλου, νομίζω, ό,τι ίσως είναι η καταλληλότερη λύση στο μέλλον, ως αντικαταστάτης του Αγραβάνη, αν ο τελευταίος αποφασίσει σε 1-2 χρόνια να διασχίσει τον Ατλαντικό για να παίξει στο ΝΒΑ. Όπως ακριβώς έγινε με τον Johan όταν έφυγε ο Πᾳπ για τη Barca.

      Ο Αγραβάνης που να σταθεί; Ήδη την περσινή χρονιά κράτησε μαζί με τον Pet την ομάδα στο 4 όλο το χειμώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη, όταν έλειπε ο Πριντ λόγω του τραυματισμού του.

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=004429&seasoncode=E2014#!RS

      Ο Παπ στην ίδια ηλικία έπαιρνε περίπου τον ίδιο χρόνο...

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=001255&seasoncode=E2010#!PO

      Αλέξης

      Διαγραφή
    4. Γεια σου ρε Αλεξη

      Αν πω ποιον μου θυμιζει εμενα ο Λουτζης θα αφησουν εσενα και θα αρχισουν να βαρανε εμενα...Παντως ειναι πολυ καλος για ουτε 17 χρονων
      παιζοντας αντιπαλος με 19χρονους.Αν δουλεψει οπως πρεπει θα γινει σουπερ.

      Μ αρεσει ο Αγραβανης αλλα το θεμα ειναι οτι ειναι ευκολο να παιξεις μια σεζον.Το δυσκολο ειναι να καθιερωθεις και να εξαρταται η ομαδα απο πανω σου οπως συμβαινει με Πριντεζη και με Φωτση.Εχει παντως καλη υλη ωστε να αρχισει να ανεβαινει επιπεδο και πανω απ ολα εχει μπει σωστα σε ετοιμη ομαδα.Ειναι και μονο 21 χρονων.

      Ακομα και ο Αντετοκουνμπο πρεπει να δουλεψει πολυ.Θελουμε να δουλεψει το σουτ του ωστε να χωνει με ολους τους τροπους απ ολες τις θεσεις.Φετος εβαλε το σουτ απο μεση αποσταση και ηταν αρκετα καλος για το επιπεδο NBA,την ηλικια και το υψος του.Σε μια-δυο σεζον που θα βαλει το τριποντο στο ρεπερτοριο του,θα ανοιγει το γηπεδο και δε θα χεις τροπο να τον μαρκαρεις.

      Παντα χρειαζονται οι ρολιστες αλλα στην εθνικη θελουμε να παιζουν οσο περισσοτεροι ηγετες παικτες γινεται οπως πχ η εθνικη με Διαμαντιδη,Παπαλουκα,Σπανουλη.Ακομα και ο Σοφο,ο Κακιουζης αλλα και οι αλλοι παικτες ειχαν ηγετικες τασεις.Δες την Ισπανια την τελευταια 10ετια ποσους ηγετες ειχε και ποσους ρολιστες.

      WILKINS

      Διαγραφή
    5. πες το φίλε wilkins. στα βιντεάκια που τον συνόδευαν από την περσινή χρονιά του στη Γ' εθνική,ο λούντζης θυμίζει φέρνει απίστευτα σε μποντιρόγκα

      Διαγραφή
  42. Τον Ζακ Ογκαστ, τον θελει κανεις ή ειμαστε υπερανω; Ελληνας, βγαζει ΕΥΚΟΛΑ διαβατηριο, φθηνος για ενα καλο επαγγελματικο συμβολαιο θα ερχοταν Ευρωπη αν και ισως ειναι στο ντραφτ του 2016(Νο 60 στο draftexpress)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ο κατσικαρης λεει κοντα στην μουρθια......καλα γι αυτον δεν γινοταν μαχη σαν αντονιο-κλιβελαντ και ρεαλ-μπαρτσελονα?........μακραν του δευτερου ο πιο υπερτιμημενος ελληνας προπονητης.........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να φανταστείς ότι πέρσι του ξίνιζε η Ούνιξ...

      Διαγραφή
    2. μεγάλη έκπληξη η Μουρθια για Κατσικάρη.

      Δεν έχουν θέμα στην Ισπανία με τους διπλοθεσίτες ή μόνο για τους προπονητές στην εθνική Ισπανίας υπάρχει περιορισμός;;

      Η Μούρθια είναι κάποια ομάδα με προοπτική; Έχει στόχο να κάνει το βήμα παραπάνω ως ομάδα; Έχει νεαρούς με ταλέντο;

      Μήπως είναι μια απόφαση εξαιτίας των ημερών; Επαγγελματική εξασφάλιση στην Ισπανία και δεν περιμένει αν θα έχει η ΕΟΚ να του δώσει μισθό;

      Ο Κατσικάρης ήταν υποψήφιος για ΠΑΟ ή λόγω εθνικής δεν μπήκε ποτέ στην λίστα;

      Δεν θεωρώ ότι είναι υπερτιμημένος ούτε υποτιμημένος.
      Εχει παρουσιάσει καλές ομάδες, ειδικά το Μπιλμπάο για το budget του ήταν πολυ ωραία ομάδα.
      Με την εθνική πρώτη χρονιά έκανε θετικά βήματα προς τα εμπρός.
      Αν και το μεγάλο πρόβλημα της εθνικής είναι ότι δεν έχει ένα ψηλό της προκοπής
      (Αντε ρε Coufos αφου μόνο για τα φράγκα σου σε ήθελε η γκόμενα έλα να ξεχαρμανιασεις στην Εθνική και μετά θα σε πάει ο Πριντεζης στην Μυκονο)

      sneakersplay.webs.com

      Διαγραφή
    3. Doksa tw thew pou den irthe ston PAO. Enas akoma metrios Ellinas proponitis einai.

      Διαγραφή
    4. Και μονο το timing της ανακοινωσης δειχνει οτι ο ανθρωπος περιμενε αν τον παρει ο Παναθηναϊκος!

      Θεε και Κυριε!

      Διαγραφή
  44. Θα ενδιαφερθεί ο Παναθηναικναικος για Νέντοβιτς; Πόσο ζητάει περίπου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η U19 ειναι απλα απολαυστικη. Τρομερος ο Ντορσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλησπέρα Jim.
    Αρχικά πιστεύω βαρόμετρο για τον φετινό Παναθηναικό είναι ο Νικ καθώς ουσιαστικά είναι ο μόνος αυτή τη στιγμή που μπορεί να διαδεχθεί επάξια το Μήτσο!
    Δεύτερον διάβασα που λες ότι με Ραντούλιτσα υπάρχει μία πρώτη συμφωνία!Πληροφορία η εκτίμηση είναι;
    Και τρίτον πιστεύ πως με Μος χαντακώνεις τον Χαραλαμπόπουλο καθώς φέτος θα έχει πιο ενεργό ρόλο!Για μένα ο K.C Rivers θα ήταν ιδανικός!
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Λοιπόν ας πω και εγώ το ρόστερ μου

    Διαμαντίδης-Μίσιτς-Μποχορίδης-Λούτζης-Κόνιαρης

    Παππάς-Φριτζόν

    Θ.Αντεντοκούμπο-Γιάνκοβιτς-Χαραλαμπόπουλος

    Γκιστ-Τρέι Τομκινς-Φώτσης

    Εμπακουε-Ραντούλιτσα-Διαμαντάκος

    Οι πιθανότητες να εμφανιστεί στο παρκέ αυτό το ρόστερ 0% αλλά καλό δεν φαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγάλε Διαμαντάκο μόνο και βάλε Παπαγιάννη

      Πεδουλάκης

      Διαγραφή
    2. Πολύ αδύναμος στα guards πολύ δυνατός στο 4-5.

      Διαγραφή
    3. και γκιστ και τρομπκινς και φωτσης;;; ο χαραλαμποπουλος πρεπει να καθιερωθει στο 4..αυτη ειναι η θεση του..

      επισης αν εχεις τον χαραλαμποπουλο 3 και παρεις και τον θαναση θα παιζει λιγοτερο και απο φετος...

      στα γκαρντ σου εκτος του διαμαντιδη εχεις 4 παικτες πολυ μικρους....και να αποσυρθει ο διαμαντιδης δηλαδη για τα επομενα χρονια εκτος του μισιτς 1 απο τους 3 θα παιζει. (αν θεωρησουμε 2 παικτες μοιραζονται την θεση)..αρα οι αλλοι 2 εκ των 3 ελληνων μικρων θα καουν εντελως μις που και οι 3 ειναι πολυ μικροι αρα εφοσον "βγουν" στον παναθηναικο θα εχουν πολλα χρονια μπροστα τους..

      ο τομκινς εκλεισε ρεαλ και ο εμπακουε μακαμπι...

      Διαγραφή
    4. Ο Τομκινς δεν εχει κεισει Ρεαλ?

      Alphonso "The Bull" Ford

      Διαγραφή
    5. ρε καημος να παει στο 4 ο χαραλαμποπουλος ... στο 3 θα ξεκινησει την καριερα του

      Διαγραφή
    6. ναι αλλα στο 4 θα την τελειωσει..:π

      παντως στο 3 δεν μπορει αμυντικα..δεν εχει εκρηκτικοτητα και τα ποδια για να μαρκαρει τον αντιπαλο..αυτο ειναι και το μεγαλο του μειονεκτημα...του χρονου που λογικα θα φυγει απο σας ο φωτσης , το διδυμο πρεπει να ειναι γκιστ-χαραλαμπο στο 4...

      Διαγραφή
  48. Διαβάζω οτι ο Εμπακουε ανακοινώθηκε από τη Μακάμπι και ο Μπογρης έμεινε ελεύθερος από την Ανδόρρα. Τζιμ πως σου φαίνεται ο Μπογρης; Μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό έστω και σαν 3ο πεντάρι; Εγώ την εντύπωση πως έχει βελτιωθεί παρά πολύ και αν τελικά δε μείνει ο Λουκάς ειναι μια αξιοπρεπής τρίτη λύση. Στα συν οτι ειναι και Έλληνας. Θα τον έπαιρνες στην ομάδα σου;

    Νίκος Παππάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλημέρα σε όλους..

    Νίκο θα προσπαθούσα να κρατήσω με κάθε τρόπο τον Παπαγιάννη. Ο Μπόγρης έχει προοδεύσει αλλά όχι δε θα τον κοιτούσα για την ομάδα μου. Όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς. Καλές και οι προσθήκες αλλά είναι πολύ σημαντικό (ίσως η πιο αναγκαία κίνηση) για τον Παναθηναϊκό να κρατήσει τον Παπαγιάννη. Με κάθε τρόπο. Είναι ότι πρέπει αυτή τη στιγμή για 3ο σέντερ και ανάλογα την ετοιμότητα του θα μπορέσει να ανέβει και στο rotation.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Jimακο...
      Βλέπεις ομοιότητες στην φετινη Καρσιγιακα και την Μακαμπι του μπλατ που πήρε την Ευρωλίγκα? Χωρίς να έχω παρακολουθήσει τις δύο ομάδες (καθόλου την Καριγιακα, ελάχιστα την Μακαμπι) μου φαίνεται ότι οι δύο αυτές ομάδες, στηριζόμενες κυρίως σε αμερικάνους, αθλητικούς παίχτες σε όλες τις θέσεις, έπαιξαν γρήγορο μπάσκετ με πολύ κίνηση στην επίθεση κάτι που αποπροσανατόλιζε το μυαλό του αντιπάλου στην άμυνα και επομένως και στην επίθεση... Τελικά όντως εκεί οδηγείτε και το Ευρωπαικό μπάσκετ (5αδες 1.95-2.05)?

      Ένας Γιώργος

      Διαγραφή
  50. “Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Ντι Τζέι Στρόμπερι για τα επόμενα δύο χρόνια”.

    Αναμενουμε Τζιμ...

    “Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Ντι Τζέι Στρόμπερι για τα επόμενα δύο χρόνια”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μιας και ανακοινώθηκε ο Στρόμπερυ, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος υπεύθυνα ποιά είναι η θέση του; Είναι γκαρντ/φοργουορντ οπότε αντικαθιστά το Ντάρντεν ή είναι καθαρό γκαρντ και αντικαθιστά το Λαφαγιέτ; Από αυτά που έχω διαβάσει μέχρι τώρα δεν έχω βγάλει άκρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεκάθαρα γκαρντ/φόρουορντ είναι κι αν πρέπει ντε και καλά να τον βάλουμε ως αντικαταστάτη ενός εκ των δύο που αναφέρεις, είναι του Ντάρντεν, περισσότερο γιατί μπορεί να μαρκάρει στο 2-3. Ο Σφαιρό φέτος πάει για 5 γκαρντ φέτος, οπότε αντι-Ντάρντεν επακριβώς δε θα υπάρξει.

      Διαγραφή
    2. Χα χα, ηρέμησε φίλε δε θα σου βάλουμε διαγώνισμα.
      https://www.youtube.com/channel/UCXqZB9nSTaEVLVPbaNFBarQ/videos
      https://www.youtube.com/channel/UCcZlC816RvnM4N6TZRJlPaw/videos
      Εδώ θα βρεις τους ημιτελικούς με τη Φενέρ και τους τελικούς με την Εφές (εκτός απ' τον τρίτο)

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ ; )

      Προσπαθώντας να συνθέσω στο κεφάλι μου τα ονόματα που ακούγονταν για Ολυμπιακό μέχρι τώρα, νόμιζα πως θα εβγαιναν τα δίδυμα Μάτζαρης-Σπαν και Στρόμπερι-ΜακΚόλουμ με τους Ματζαρη και Φράουλα να κατεβάζουν τη μπάλα και να αναλαμβάνουν τη χαμαλοδουλειά, αλλά αν δεν είναι καθαρό γκαρντ πάμε και για ακόμα ένα γκαρντ και μάλλον Έλληνα (αλλιώς δε ξέρω πως βγαίνουν οι θέσεις ξένων).

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς, ο Στρόμπερι είναι δυάρι που μπορεί να πάει και στο τρία σε κοντά σχήματα. Γι'αυτό κι η κουβέντα για Ζήση...

      Διαγραφή
    5. Τζιμ, μετά τη δέσμευσή σου, περιμένουμε σχόλιο για Στρόμπερι τώρα που έκλεισε ;)

      Διαγραφή
    6. Φιλε ειναι καθαρος αντι νταρντεν.στην Πιναρ επαιζε καθαρα στο 3 γιατι στο 2 ειχαν τον ντιμπλερ.απλα απο οσο παρακολουθησα ο ντιμπλερ ουσιαστικα στην επιθεση ηταν σποτ σουτερ και ολο το παιχνιδι το εκανε ο ντιξον κυριως και μετα ο στρομπερι.ειναι σε σχεση με το νταρντεν πολυ καλυτερος στον χειρισμο της μπαλας σιγουρα,στην αμυνα ειναι ενα κλικ πιο κατω λοφω δυναμης κυριως αλλα εξισου καλος αμυντικος και φυσικα ειναι πολυ καλυτερος σουτερ απο τον τρεμελ.δεν εχει το ποστ παιχνιδι του νταρντεν ναι δεν πιστευω οτι μπορει να μαρκαρει στο 4 αλλα σιγουρα αποτελει αναβαθμιση και μια πιο νεανικη και φτηνη λυση.θα βοηθησει

      3pontos

      Διαγραφή
    7. Σουτέρ ο Στρόμπερι καλύτερος του Ντάρντεν? Τα έχεις μπερδέψει φιλαράκο. Ο Στρόμπερι είναι μέτριος σουτέρ.

      Διαγραφή
    8. Τα ποσοστά του για το 2014-15 από το 3ποντο ήταν από αξιοπρεπέστατα (36% TBL regular season) έως εξαιρετικά (44% TBL play-offs). Δε ξέρω το παρελθόν του αλλά αν η αγωνιστική περίοδος που πέρασε είναι αξιόπιστο δείγμα, μια χαρά είναι

      Διαγραφή
  52. Παιδιά και ο Τζόρτζεβιτς έκλεισε και ο Στρόμπερι. Μην αγχώνεστε.. Μέχρι να αρχίσει η νέα σεζόν θα κάνουμε σχόλιο. Έχουμε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Νέντοβιτς παίζει για Παναθηναϊκό; Κάλινιτς, Μίτροβις, Έρτσεγκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ θες να επιστρέψεις στο f4 της ευρωλίγκας ή ...του eurocup;

      Διαγραφή
    2. Ο Ερτσεγκ εχει προταθει!
      Ο Καλινιτς και ο Μιτροβιτς δεσμευονται με συμβολαιο και ειδικα ο δευτερος ειναι απιθανο να απασχολησει!

      Διαγραφή
    3. ποσους ξενους θα εχει ρε παιδια ο παο?

      Διαγραφή
    4. 6 θα εχει..δεν επιτρεπεται και παραπανω!για την ωρα εχει 1(!!!!!!).οποτε γιατι σου φαινεται περιεργο να ακουγονται πολλα ονοματα για 5 ολοκληρες θεσεις???η μηπως νομιζεις οτι, επειδη ακουγονται πολλα ονοματα, θα τους κλεισει ολους αυτους???

      Διαγραφή
    5. Αν δεν ανανεωθουν γρηγορα τα διαρκειας τοτε "hello Houston, we have a cashflow problem!"

      Διαγραφή
  54. Τέλος Νέντοβιτς, Βεζένκοφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Έκλεισε στην Μπαρτσελόνα ο βεζενκοφ. Απομένουν τα τυπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ο βεζενκοφ στην μπαρτσα, δεν ξερω για τιτλους αλλα μπασκετ θα ευχαριστηθει!...το ευρωπαικο κολεγιο του nba η βαρκελωνη τελικα...
    Basilsta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τα έχει πει η Άφρο εδώ και καιρό για Βεζέ και Ισπανία αλλά δεν την ακούτε. Άφρο βγες στο τηλέφωνο.
    Kafroxulanthi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αναμένεται ρελάνς ΠΑΟ για Βεζενκοφ (όχι 100% σιγουρο). Αφού πήρε παίκτη ο Ομπράντοβιτς από το Μίσκο, θα σπάσει ο πάγος (έστω και για φορά) με το Λώτσο. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο ο Λώτσος, αλλά τα ΝΒΑ-out που θα μπουν στο συμβόλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ο Λουκάς έχει προτάσεις από Μάλαγα και Ζενίτ; Αν φύγει παίζει το όνομα του Έρτσενγκ καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ο Γιαννακόπουλος δεν ευκαιρεί αυτό το διάστημα για μεταγραφές. Τον έχει απορροφήσει ο αγώνας του για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Απο εβδομάδα και αναλόγως πως θα συνταγογραφούν οι γιατροί και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα...δεν βλεπω τρελλα για βεζεν απο πλευρας παο, τα χρηματα δεν ειναι πολλα, λιγοτερα απο λουκα κ φωτση, σε επιπεδο παππα, βεβαια θα ξεχρεωνει απο του χρονου...

      Διαγραφή
    2. θα περιμενουμε τον καλαθη μεχρι τελος αυγουστου και δεν θα κανουμε καμια μεταγραφη, ως συνηθως δεν θα ερθει, και τελικα θα ψωνισουμε παικτες απο την γερμανικη λιγκα .

      Διαγραφή
    3. Καλυτερα να σηκωθει να φυγει...Μετα απο 6 ευρωπαικα δεν της αξιζει της ομαδας τετοιος προεδρος (γαυρος δεν ειμαι απλα δεν ειμαι ουτε προβατο...αν ο τρακης δεν θελει να βαλει λεφτα μη σωσει αλλα τετοια αντιμετωπιση ως οπαδος του ΠΑΟ εγω δεν τη γουσταρω)

      Διαγραφή
  61. Σύμφωνα με τον D.Pick έκλεισε P Young o Ολυμπιακός!
    Τρομερή αντικατάσταση του Ντάνστον όπως κι αυτή του Λαφαγιέτ με τον Φράουλα.

    Ακούγεται ο Χουέρτας για αντι-Σλούκας. Παράξενο μιας και δεν είναι σε καμιά περίπτωση σκόρερ αλλά δημιουργικά θα βοηθήσει. Μέτρια πάντως η λύση του όπως και αυτή του Ζήση.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. ειναι η κατασταση της χωρας τετοια που δινεις δικαιολογια για τα μεταγραφικα . βεβαια και περυσι τετοιον καιρο που δεν ειχαμε καπιταλ κοντρολ, ο παο εδιωχνε ολους τους παικτες και επαιρνε 17χρονους ... αν τελειωσει αυτη η δυσκολη περιοδος, θα τελειωσουν και οι δικαιολογιες για τις μη μεταγραφες. σε καθε περιπτωση δεν επιτρεπεται ο πιο ετοιμος ολυμπιακος να κλεινει τις τρυπες του πιο γρηγορα απο τον διαλυμενο παο . και οι δυο ομαδες στην ιδια χωρα ζουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Οι Αυστραλοί, αν κατέβαζαν πλήρη ομάδα στο Παγκόσμιο, θα το επαιρναν.
    Isaac Humphries (Αυτός που μας έκανε πλάκα πέρσι)
    Thon Maker (Φαινόμενο 2.15 που παιζει με τη μπάλα κάτω, με προσωπο και σουτ)
    Ben Simmons (Νο1 του ντραφτ του χρονου)
    Αρνήθηκαν την πρόσκληση της ομοσπονδίας. Και αυτοί είναι μονο οι πολύ γνωστοί. Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν και άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ετοιμαστειτε φετος για 40 λεπτα διδυμο λουντζη-κονιαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Με την αποκτηση Γιανγκ ο Ολυμπιακος καλύπτει στο επακρο το κενο του Ντάνστον.Tζίμ με δεδομενες πλέον τις μεταγραφές Στρομπερυ και Γιανγκ τι πιστεύεις οτι χρειάζεται να γίνει στα γκάρντ και στο 3-4 για να εμφανιστεί του χρόνου ο Ολυμπιακος ανταγωνιστικος για το final 4?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Tζίμ καλησπέρα.Ειναι υπαρκτό το ενδεχόμενο απόκτησης του Χουέρτας και ποια η αποψή σου?Προσωπική μου εκτίμηση ότι με Γιανγκ και Χαντερ θα κάνει πολύ καλη δουλειά στο pnr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. απο εκει που καποτε ο παο εδινε λιγοτερα απο αλλους και ολοι ηθελαν να ερθουν, εφτασε και η εποχη που ακομη κι αν δινουμε περισσοτερα κανενας δεν θελει να ερθει. γιατι αραγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Θελουμε άρθρο για Γιανγκ ,ΣΣτρόμπερυ και τι χρειάζεται απο εδώ και πέρα ο ολυμπιακος για να είναι ανταγωνιστικός και του χρόνου στην Ευρωπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ειναι η τελευταια φορα που ασχολουμαι με τον συγκεκριμενο κυριο.....τον εχω υποστηριξει οταν ολοι τον βριζανε...αλλα αυτο ειναι να σηκωνεις τα χερια ψηλα
    http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/491011-Panathinaikos-To-mpatzet-me-to-NAI-kai-to-OHI.......................εχουν δικιο καποιοι που λενε οτι θα διαλυσει τον παναθηναικο και εγω δεν τους λοιδωρουσα......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τους λοιδωρουσα........stonerook

      Διαγραφή
    2. Με 5/6 τρόπαια δε διαλύει τίποτα. Κούρασε αυτή η καραμέλα. Λογικό να βγάζει τέτοια προς τα έξω, όπως το ίδιο κάνει και ο Αλαφούζος. Δε σου λέει ψήφισε τάδε, σου λέει ότι αν περάσαν αυτά που θέλουν οι εταίροι για τον κλάδο του, μειώνεται το ποσό που μπορεί να δίνουν συλλογικά σαν οικογένεια για το χόμπι τους στην ουσία όπως ο ΠΑΟ. Εννοείται πώς κανείς δε πρέπει να πάει να ψηφίσει για τα αθλητικά, γιατί αυτό που διακυβέβεται είναι πολύ πιο κρίσιμο, είναι η καθημερινότητα του Έλληνα.

      Διαγραφή
    3. Για να καταλάβω, υποστήριζες μέχρι τώρα το Γιαννακόπουλο και τις κινήσεις του?

      Διαγραφή
    4. Ο μόνος είναι; Και ο .... Πειραιάς Νικητής πήρε θέση συγκεκριμένη.

      Διαγραφή
    5. @3:19
      Πήρε θέση ως πολιτικός συνδυασμός, δεν είπαν ότι αν δε βγει η θέση τους θα ριουν το μπάτζετ της ομάδας.

      Διαγραφή
    6. Ta legame edw kai kairo. O Dimitris Giannakopoulos den exei kamia sxesi me ton patera tou ton Pavlo. Einai poli mikros gia ton Panathinaiko. Kanei ta panta gia na mas ksenerwsei kai na min ksanapatisoume sto oaka. Egw proswpika exw kourastei. Den mporw allo to doulema. Makari o PAO kapoia stigmi na vrei ton dromo tou. Ton Avgousto fevgw gia USA gia douleia. Den kserw kan an tha parakolouthisw fetos estw 1 agwna tou basketikou PAO.

      Διαγραφή
  70. Πάει για Νίκολα Μιλουτίνοφ ο Παναθηναϊκός; Έχει κανείς άποψη για τον παίκτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Προσφέρεται για πολλή ειρωνεία η γραμμή του DPG group αλλά επειδή οι στιγμές για τη χώρα και κυρίως για τον απλό κοσμάκη, είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ, θα είναι ζόρικες, δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να σκορπάμε ιντερνετικό μελάνι για φαιδρότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. stonerook Με το ΟΧΙ θα αυξηθει η εγχωρια παραγωγη φαρμακων (λιγοτερες εισαγωγες) συνεπακολουθα θα αυξηθουν τα εσοδα της ΒΙΑΝΕΞ οποτε και μπορει να διαθεσει περισσοτερα για το μπατζετ της ΚΑΕ. Αυτο ειναι το κονσεπτ. Πολιτικη αναλυση δεν χρειαζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Σούπερ οι μεταγραφές Γιανγκ και Στρόμπερι (ως αντι-Ντάρντεν λέμε), αλλά αν τα δύο γκαρντ που ψάχνει ο Ολυμπιακός είναι οι άχρηστοι Χουέρτας και Ζήσης θα χαλαστώ άσχημα.
    Και δεν καταλαβαίνω την επιμονή στον Πέτγουει, για μένα είναι ο πρώτος που θα πρεπε να φύγει. Το βασικό επιθετικό πρόβλημα του ΟΣΦΠ ήταν το σουτ απ' το 4. Εκεί χρειάζεται έναν παίκτη που θα' χει το σουτ αυτόματο και θα μπορεί να χτυπήσει και τα close out. Ο Πέτγουει δεν μπορεί τίποτα απ' τα δύο (εννοείται χωρίς εκπτώσεις στην άμυνα - περίπτωση Έρτσεγκ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Καλησπερες και κουραγιο σε ολο το κοσμο,ομολογω οτι ειναι παραδοξο την ωρα που ανθρωποι μεγαλης ηλικιας καθονται στις ουρες για λιγα χρηματα να συζηταμε για χορο μυρριων ειδικα οπως ξεφυγαν τα νουμερα στο ΝΒΑ,ομως οφειλω να ομολογησω οτι θα σκασω(ωντας πιστονς) εαν δεν γραψω κατι εστω σαν ενα σχολιο.
    Ειδικα με τους πιστονς που εδωσαν 20 μυρρια για 3 χρονια στην χαρα του ποστερ που επαιζε στον ικαρο καλλιθεας οσο κιαν ο ποποβιτς τον βελτιωσε...
    Επισης οι Βανγκαντι και τζεφ μποουερ καταφεραν να φερουν τον ενα αδερφο μορρις που δεν ειχε απειλησει τον καντγουελ ποουπ οτι θα του ριξει γροθια αλλα ειχε πει οτι δεν ειχε καρδια.Το συμβολαιο του μορρις βεβαια εχει αξια(5 το χρονο) αν και μπορει να παιξει καλυτερα στο 4,υποπτευομαι οτι θα τη κουτσοβολεψουν με μορρις-στανλει τζονσον στο 3 και του χρονου θα αφησουν ελευθερο τον ιλιασοβα και θα παιξει ο μορρις στο 4 ωστε να ξανακυνηγησουν ενα ελευθερο SF......
    Ολη η σεντραλ γινεται καλυτερη οι μπακς οι πεισερς με το κλιβελαντ-σικαγο να ειναι ειδη ψηλα,οποτε τα πλει οφ τα βλεπω μακρινα,πολυ μακρινα.....
    Υ.Γ Καλη Δυναμη σε ολο το κοσμο,ερχονται ακομα μεγαλυτερα ζορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Θα ξαναποστάρω το σχόλιο που είχα κάνει στην ανάρτηση για τον προπονητη του ΠΑΟ:

    "Το θέμα με τον προπονητή δεν ειναι το πρώτο που πρέπει να λήξει.

    Πρώτο μέλημα της διοίκησης (Τράκης) είναι να ξεκαθαρίσει τι θέλει.

    -Θέλει να κερδίζει τον Ολυμπιακό?
    Να πάρει πίσω τον πεδουλα και να κρατήσει τον γκιστ.

    -Θέλει να πάρει το 7ο σε ορίζοντα 2-5 χρόνων με budegt 7-10 εκ, θεωρώντας ότι το παιδομάζωμα που έκανε θα του βγεί?
    Να πάρει τον Αναστασιάδη μπας και πιάσει κάνα τάμα... Δεν κρατήθηκα. Στα σοβαρά. Σε αυτή την περίπτωση θέλει έναν Αναστασίου (μιας κι έπιασα το ποδόσφαιρο). Να βάλει τις δικιές του πινελιές και στράτα στρατούλα να οικοδομήσει την ομάδα που αυτός έχει στον νού του γνωρίζοντας ότι θα πάρει τριτοδεύτερους παίχτες που θα ταιριάξουν σε ότι του λείπει (βλ. ντορσι, λοτζέσκι, ματσιούλις, λάσμε, λο κ.α.). Κοινώς να έχει εξαιρετικό scouting-recruiting. Σε αυτή την περίπτωση όταν αρχίσουν και σου βγαίνουν οι παίχτες θα πρέπει να πάρουν αύξηση και σιγά σιγά το budget ν ανεβαίνει.

    -Θέλει να πάρει το 7ο του χρονου?
    Μονόδρομος η δραματική αύξηση του budget (τουλάχιστον 15 εκ.), παίχτες απ το πάνω ράφι και γεμάτο ρόστερ ασχέτως προπονητή. Καλάθης αν έρθει Ευρώπη και γερό μπάσιμο για Σλούκα με σοβαρότητα (1 εκ, 1,1εκ για 2-3 χρόνια συμβόλαιο). Και στους ψηλούς σκυλιά του πολέμου.. Κανένας προπονητής, έλληνας ή ξένος, δεν θα έλεγε όχι σε γηγενείς παίχτες για τη δημιουργία σταθερών.. Εδώ οι προϋποθέσεις για τον προπονητή είναι να μπορεί να επιβάλεται και να χειρίζεται μεγάλα ρόστερ. Ευρωπαίος προπονητής που το χει με το σύγχρονο μπάσκετ (καλύτερα έλληνας: Ιτούδης, Κατσικάρης, Μπαρτζώκας, Αγγέλου, Πρίφτης) ή ο Μπλατ..

    -Δε θέλει τίποτα απ τα παραπάνω και απλά θέλει με κάτι ν ασχολείται ή ότι άλλο (ξέπλημα κτλ)?
    Ας συνεχίσει να κάνει ό,τι του καπνίσει ή μάλλον ό,τι του σνιφάρει...

    Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση πρέπει να έχει ξεκάθαρους στόχους έτσι ώστε να πει στον νέο προπονητή τι θέλει απ αυτόν και μετά να κάτσει στ' αυγά της (όσων αφορά το αγωνιστικό κομμάτι δημόσιες τοποθετήσεις κομμένες) και ο προπονητής να έχει τα κότσια να πει στον τράκη ότι δεν θα ανεχτεί παρεμβάσεις στη δουλειά του."



    Απ' ότι βγαίνει προς τα έξω ο Τρακης ακόμα να ξεκαθαρίσει τι θέλει. Αν και μου άρεσε η επιλογή του Τζώρτζεβιτς απορώ πως δέχτηκε... Δεν ρώτησε, δλδ, με τι budget θα δουλέψει και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας? Μου μυρίζει περίπτωση Ιβάνοβιτς... Ελπίζω να κάνω λάθος και να υπάρχει κάποιο πλάνο που ήδη έχει μπει σε εφαρμογη.

    Ένας Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή