Athlenda

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Κυνηγώντας τη βελτίωση..



Το Hoopfellas αξιολογεί τη κίνηση του Ολυμπιακού με την υπογραφή του Shawn James και μπαίνει σε σκέψεις για τη περίπτωση του Deshaun Thomas αναφορικά με τη λίστα υποψηφίων για τον Παναθηναϊκό..



Ο Ολυμπιακός κατέληξε στον Σόουν Τζέημς λοιπόν για την αντικατάσταση του Πάτρικ Γιάνγκ ελπίζοντας πως με αυτή τη προσθήκη η θέση «5» θα φθάσει σε ένα ποιοτικό επίπεδο το οποίο θα καλύπτει τα υψηλά στάνταρντς που έχει θέσει η ομάδα στη διοργάνωση και φέτος. Ας πούμε δύο λόγια για τον παίχτη όμως. Όχι για τη καριέρα του ή για τις ..σφαίρες που έχει φάει παλαιότερα (αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε άλλωστε αλλού) αλλά για τη κατάσταση του Αμερικανού σήμερα και το πώς αυτός μπορεί να απορροφηθεί στο σύστημα των πρωταθλητών Ελλάδας..


Ο Τζέημς είναι ένας παίχτης που μου άρεσε αρκετά -όπως θα θυμάστε οι περισσότεροι αναγνώστες- στο παρελθόν. Μάλιστα έχω εκφραστεί πολλές φορές με κολακευτικά σχόλια για αυτόν κατά τη θητεία του στη Μακάμπι. Ήταν η εποχή που ο Τζέημς θα βρισκόταν στη shortlist των επιλογών μου σε μια εικονική δική μου ομάδα  για τη θέση «5». Μέχρι εκείνον τον Γενάρη του 2014 όπου οι Glory Days της καριέρας  έγιναν παρελθόν. Το πρόβλημα του στη μέση τον καθήλωσε και δε τον άφησε να ολοκληρώσει το τετραετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει μερικούς μήνες νωρίτερα με την «ομάδα του λαού». Από τότε βέβαια έχει κυλήσει νερό στ’αυλάκι..


Το βασικό κριτήριο με το οποίο έγινε η επιλογή του Τζέημς από τους ερυθρόλευκους (ανάμεσα στους υπόλοιπους στόχους που μπορούσαν να υποστηρίξουν το αμυντικό οικοδόμημα της ομάδας) ήταν η εμπειρία του σε αυτό το επίπεδο.  Είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος όταν κάνεις με τέτοια επιλογή σε αυτή τη χρονική περίοδο και με βάση τις «ευαισθησίες» που κρύβει ο παράγοντας «ισορροπία» σε επίπεδο rotation στον Πειραιά.  Ο 32χρονος Αμερικανός (από τη Γουιάνα) ξέρει πως παίζεται το παιχνίδι στο υψηλό επίπεδο. Αυτή του η γνώση μειώνει σημαντικά τον χρόνο εγκλιματισμού του και (όσον αφορά τον συγκεκριμένο) φέρνει  εγγυήσεις αναφορικά με το μίνιμουμ αυτών που δύναται να προσφέρει.  Όπως σας είχα υπογραμμίσει μετά τον τραυματισμό του Γιάνγκ, οι ερυθρόλευκοι θα έβγαιναν στην αγορά αναζητώντας βασικά έναν Rim Protector ακόμα (αυτό ήταν πρόβλεψη) και εάν επρόκειτο για μεγαλόσωμο παίχτη χωρίς σπουδαίο footwork και ικανότητα στη περιφερειακή άμυνα. Ο Τζέημς λοιπόν είναι πάνω από όλα ένας σπουδαίος Rim Protector.


Το πιο δυνατό σημείο στο πακέτο του είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μακρύ ψηλό, με εκπληκτικό timing στο μπλοκ και πολύ γρήγορα χέρια. Στα καλά του χρόνια ήταν πραγματική «ακρίδα». Με ύψος 2.08μ. διαθέτει ένα εντυπωσιακό άνοιγμα χεριών 7’5’’ (2.29μ.) το οποίο αναμιγνύεται σε πολλές εκφράσεις του παιχνιδιού του.  Τον βοηθά μάλιστα να μακιγιάρει μερικές από τις εγγενείς (και μη) αδυναμίες  του. Ψηλά είναι εξαιρετικός και κάθε αντίπαλος θα τον «μετρήσει» πηγαίνοντας στη τελική προσπάθεια. Οι αντιδράσεις του είναι γρήγορες και ο συγχρονισμός του τέτοιος που του επιτρέπει αλλοιώσεις που λίγα δέκατα πριν φαίνονταν δύσκολη υπόθεση. Τα άλλα δύο στοιχεία που τον βοηθούν είναι η αντίληψη και το IQ του. Έχει «αίσθηση» του γηπέδου και αποτελεί leader στην άμυνα. Ο Μπλατ παλαιότερα (που στήριζε πολλές απλωμένες άμυνες του στη παρουσία του Τζέημς στη τελευταία γραμμή άμυνας) έδινε πράσινο στα γκαρντς του για μερικά «ρίσκα» στη μπροστινή γραμμή (κλεμμένες μπάλες που θα άλλαζαν τον ρυθμό) στα λεπτά που ο απόφοιτος του Duquesne βρισκόταν στο παρκέ. Τα γρήγορα του χέρια επίσης τον βοηθούν στο να κλέβει μπάλες. Δε θα διστάσει, εφόσον βγεί πέρα από τα νοητά όρια της γραμμής άμυνας του και ψηλά στη περίμετρο, να δοκιμάσει τη τύχη του επιδιώκοντας το κλέψιμο ακόμα και απέναντι σε περιφερειακό παίχτη.  Καλός Help Defender, ξέρει να κλείνει διαδρόμους. Ικανός στο επιθετικό ριμπάουντ με καλά δεύτερα άλματα. Και εδώ τα τεράστια χέρια του τον βοηθούν πολύ. Καταλαβαίνετε ότι έχει στοιχεία αξιοποιήσιμα στο αμυντικό προφίλ που λανσάρει η ελληνική ομάδα παρότι ο Τζέημς δεν έχει βγάζει πλέον στο παρκέ τα intangibles που πολλές φορές τον χαρακτήριζαν πριν τον τραυματισμό του. Δε παίζει με την ίδια ένταση και το ίδιο motor και αυτό είναι μια πρόκληση για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο..

BODY UP D”           
  

Το μειονέκτημα του στο αμυντικό κομμάτι για σέντερ σε αυτό το επίπεδο είναι η λεγόμενη Body Up Defense. Έχει αδύνατο κορμό και πάνω μέρος του σώματος και τώρα πλέον που το footwork του δεν είναι το ίδιο καλό , χάνει θέσεις πιο εύκολα στο ζωγραφιστό. Τα χέρια του είναι πάντα εκεί στη τελική προσπάθεια για να καλύψουν τα εκατοστά του χαμένου εδάφους όμως η Post άμυνα του έχει μειονεκτήματα και αυτό θα φανεί απέναντι σε δυνατά κορμιά και physical ψηλούς οι οποίοι θα τον δυσκολέψουν  μιας και το positioning του όταν αμύνεται χρίζει  βελτίωσης. Απόρροια του Soft Frame του είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μέτριο screener.   Συνηθίζει (σε πολλές  PickRoll καταστάσεις που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των επιθετικών καταστάσεων που συμμετέχει) να δουλεύει το Fake Screen κάνοντας diving στο καλάθι μετά το εικονικό σκρινάρισμα. 

Βγαίνοντας για να αμυνθεί στη περίμετρο, ο Τζέημς αδυνατεί να κρύψει ότι έχει χάσει «χρόνους»  πλέον. Η πλευρική του ταχύτητα  και τα πίσω βήματα είναι φανερά πιο αργά γεγονός που ο ίδιος προσπαθεί να ματσάρει με τα μακριά του χέρια ακολουθώντας από πίσω στη τελική προσπάθεια. Καταλαβαίνετε ότι απέχει από το να βγεί στη μπροστινή γραμμή και να αμυνθεί όπως ο Γιάνγκ ή να εκτελέσει recover μετά από Hedge Out  όπως ο Χάντερ (άλλωστε δεν έχει τέτοια «πειθώ» στα πλάγια βήματα) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορεί να σταματήσει τη ντρίμπλα με δυναμική άμυνα αν χρειαστεί. Όχι όμως σε συχνότητα και σε πλειάδα περιπτώσεων όπου η κάθετη πάσα θα τον προλάβει να επιστρέφει με τη πλάτη στη μπάλα. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικός αμυνόμενος σε ShowRecover ειδικά μένοντας εντός των 4 μέτρων από το καλάθι όπου μπορεί να πάρει τα μέτρα σε γκαρντς που δεν έχουν σουτ μετά από ντρίμπλα και να τους ζυγίσει αποτρέποντας τη διείσδυση ή ακολουθώντας ψηλά.  Έξω από την ακτίνα αυτή πλέον δεν είναι το ίδιο καλός και αρκετοί χαμηλότεροι παίχτες θα τον νικήσουν οπότε πάμε σε Switch επιλεκτικά. Δεν είναι fundamental rebounder. Και εδώ βασίζεται πολύ στα χέρια και το timing του να πάει στη μπάλα παρά στη προεργασία που έχει κάνει στο έδαφος. Παρ’όλα αυτά τα νούμερα του στα σκουπίδια είναι αρκετά καλά , ειδικά στο επιθετικό κομμάτι και την ίδια αποτελεσματικότητα αναμένεται να δούμε και στη θητεία του στο ΣΕΦ.

Pick & Roll Offense



Πιο πάνω σας είπα για το πόσο εκτιμούσα προ διετίας τον Τζέημς και ένας από τους λόγους ήταν ότι στο Τελ Αβίβ και δουλεύοντας με τον Μπλατ κατάφερε να αναπτύξει το ακατέργαστο επιθετικό του παιχνίδι και να μετατραπεί σε κάτι παραπάνω από έναν Finisher όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους ψηλούς. Σας εκμυστηρεύομαι ότι μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι σταδιακά είχε δημιουργήσει μια μικρή αλλά αξιόλογη βάση για ένα αξιοπρεπές post παιχνίδι τη στιγμή που ποτέ δεν υπήρξε (και δεν είναι) post ψηλός. Και όμως ο Τζέημς δούλεψε σε αυτό το κομμάτι αναπτύσσοντας από το μηδέν ικανότητα στο baby hook (κυρίως από το κέντρο της ρακέτας) και σε short shots από τα δύο μέτρα. Τεχνικά είναι average και δυστυχώς αυτό τον οδηγεί σε λάθη σε καταστάσεις που θα πάρει τη μπάλα στα 3.5 μέτρα πλάτη και θα προσπαθήσει με ντρίμπλα να πάει προς τα μέσα καλύπτοντας το έλλειμμα « κορμιού» και το γεγονός ότι δε μπορεί να σπρώξει εύκολα αντιπάλους. Εδώ επαναλαμβάνω είναι επιρρεπής στο λάθος (μεταφορά, προστασία μπάλας σε βοήθεια). Αντίθετα είναι καλύτερος σε καταστάσεις PickRoll όπου ξέρει να κινείται  στο κενό χώρο και έχει την ικανότητα να βάλει τη μπάλα στο παρκέ ακόμα και όταν τη λάβει σε κίνηση (credit). Το σημερινό Footwork του δε θα τον βοηθήσει πολύ να πατήσει γερά και να τελειώσει από στάση από δύσκολες θέσεις γύρω από το καλάθι όμως παραμένω αισιόδοξος για τη συνύπαρξη του με τα γκαρντς του Ολυμπιακού (που θα τον σημαδέψουν σε κίνηση), συνεπικουρούμενος από την ικανότητα του να υποστηρίζει την επίθεση της ομάδας του με επιθετικό ριμπάουντ. Στο Μπιλμπάο αποτελούσε τον παίχτη που βρισκόταν χαμηλά ως γραμμή υποστήριξης στην αδύνατη πλευρά στα post isos του Μουμπρού με αρκετή επιτυχία. Παράλληλα διαθέτει και το, λίγο σκονισμένο είναι αλήθεια, πλεονέκτημα του σουτ από τα 4-5 μέτρα. Το εμφανίζει κυρίως από το High Post όμως θα πρέπει να νιώσει άνετα από την αρχή για να το βγάλει από τον ..σάκο του (εξ ου και η δυνατότητα να χωρέσει σε κάποια σχήματα με δεύτερο ψηλό αν ο κόουτς θελήσει να παίξει  BIG). Η ιδανική γαρνιτούρα για αυτό θα ήταν μια πιο ανεπτυγμένη ικανότητα στη πάσα και το court vision. Εδώ φαίνεται πιο ικανός να δημιουργήσει από το post ψάχνοντας τη τελική γραμμή όμως σας προδιαθέτω ότι στο σύστημα του Ολυμπιακού οι επαφές του με την μπάλα θα αναμειγνύονται σε συντριπτικό ποσοστό με «τελειώματα».


Εν κατακλείδι.. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήγε σε μια  επιλογή που του προσέφερε ".ασφάλεια". Δε βρίσκω πιο κατάλληλη λέξη για τη περίπτωση του Τζέημς. Ένας ψηλός με εμπειρία και γνώση του παιχνιδιού σε αυτό το επίπεδο που μπορεί να φέρει συγκεκριμένα πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας.  Αυταπάτες δεν υπάρχουν  πως οι ερυθρόλευκοι αντικαθιστούν τον Γιάνγκ ο οποίος είχε μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη δυναμική αλλά και πολύ πληθωρική παρουσία συνοδευόμενη από ένα πολύ υψηλό ενέργειας που παρέσυρε τους πάντες. Μέσα της σεζόν είναι δύσκολο να αντικαταστήσεις τέτοιο ψηλό. Στον Πειραιά το γνώριζαν άριστα. Με τον Χάντερ σε τέτοια κατάσταση όμως ο Τζέημς μπορεί να αποτελέσει ένα πραγματικά καλό «γέμισμα» στον ρόλο του Defensive minded ψηλού που στο βάθος του δρόμου υπάρχει η σκέψη να ξεκινάει ως starter παίρνοντας του πρώτους κραδασμούς από τον Χάντερ και συμπληρώνοντας ως «ισοδύναμο» τον φορμαρισμένο Αμερικανό. Με βάση τα λίγα χρήματα που δαπανήθηκαν λοιπόν για την αποδέσμευση του –ποσό που τον καθιστά σχεδόν.. free agent- η κίνηση κρίνεται καλή. Στη πορεία θα καταλάβετε γιατί το performance του Τζέημς είναι άμεσα συνδεδεμένο με αυτό του Χάντερ.. Η περίπτωση του θυμίζει τις αντίστοιχες ποιοτικών βετεράνων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, των οποίων οι καλές ημέρες βρίσκονται πίσω και έτσι "κολλάνε" σε ομάδες playoffs και οργανισμούς με winning culture και υψηλές αξιώσεις στοχεύοντας το δαχτυλίδι. Με βάση αυτά που είχαν στα χέρια τους οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στη παρούσα φάση η επιλογή αξιολογείται θετικά. Ο Τζέημς δε θα εκτοξεύσει την ομάδα με τη προσωπική του απόδοση αλλά και δε θα τη κρεμάσει, βοηθώντας στη καλύτερη λειτουργία του συνόλου. Ασφαλής επιλογή..

Deshaun Thomas..?



Η ανάγκη για παίχτη στη θέση "4" του Παναθηναϊκού είναι μεγάλη και είναι φανερό ότι η ομάδα πρέπει να στραφεί στην αγορά τεστάροντας παίχτες που μπορούν να καλύψουν τη συγκεκριμένη θέση. Μαθαίνω ότι ο Deshaun Thomas (1991-SF/PF-2.01) είναι ξενερωμένος στη D-League (φαίνεται στο performance του) και κοιτάζει ζεστά την επιστροφή του στην Ευρώπη. Ο κόμπο-φόργουορντ του Ohio State, της Ναντέρ και πέρυσι της Μπαρτσελόνα είναι καλός παίχτης και έχει ποιότητα. Δεν έχω αμφιβολία. Όπως δεν έχω αμφιβολία για το ότι ακόμα έχει αρκετά πράγματα να μάθει. Πέρυσι ο Πασκουάλ τον χρησιμοποίησε στο "3" ως Post-3 δένοντας τον με ένα Light-4 όπως ο Ντόελμαν. Ο Thomas είναι ένας φόργουορντ που ξέρει να βάζει τη μπάλα στο καλάθι και μπορεί να κάνει θραύση κινούμενος στη base line. Αριστερόχερας, καλός στη προσωπική φάση, ξέρει να παίζει πλάτη και γενικά "πάνω" στον αντίπαλο χρησιμοποιώντας τη δυνατή κατασκευή του κορμιού του, τα μεγάλα χέρια του (6'9'') και το aggressiveness που τον διακρίνει. Είναι πολύ ικανός στο επιθετικό ριμπάουντ και ξέρει να τελειώνει γύρω από το καλάθι. Βέβαια είναι κόμπο-φόργουορντ και όχι 4-5. Θέλει δουλειά στην άμυνα όπου η πλευρική του ταχύτητα δε τον βοηθά. Επίσης ενώ σουτάρει αποτελεσματικά από το τρίποντο (ειδικά σε καταστάσεις transition) δεν είναι ο φόργουορντ που θα επηρεάσει το παιχνίδι αμυνόμενος πάνω από το καλάθι, αναφορικά πάντα με αυτό που χρειάζονται οι πράσινοι αυτή τη στιγμή.


 Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός (μιας και μιλάμε για έναν πρώην αθλητή της Μπαρτσελόνα) χρειάζεται έναν φόργουορντ στο στυλ του Τέρενς Mόρις (Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα). Έναν μακρύ, αθλητικό ψηλό, ο οποίος να μπορεί να αμυνθεί (ψηλά και στη περίμετρο αν χρειαστεί), να σουτάρει τη  μπάλα και κυρίως να συμπληρώσει με το μέγεθος του τον Γκιστ δίνοντας του την ευκαιρία να πάρει λεπτά και στο "5". O Τhomas δεν είναι ακριβώς αυτό αν και σίγουρα μπορεί να φέρει στο τραπέζι πράγματα που λείπουν από τη γραμμή φόργουρντς του Παναθηναϊκού. Δεν είναι στη shortlist λοιπόν με τις τοπ-επιλογές όμως είναι αξιόλογος, έχει την εμπειρία και για αυτό κρατάμε τη περίπτωση του.





Υ.Γ: O Maurice Ndour κατέληξε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό σίγουρα κάτι λέει για τις ικανότητες του παίχτη μιας και πρόκειται για ένα κλαμπ που διαθέτει την οικονομική ευχέρεια να "αγοράσει" καλό παίχτη και να χτυπήσει τη πόρτα καλών ονομάτων δελεάζοντας τους πάντες. Κάτι μου λέει όμως ότι τα πράγματα δε θα είναι τόσο ρόδινα για τον Ndour στο πρόγραμμα του Λάσο. Εκτιμώ ότι "κολλούσε" καλύτερα σε ένα σύνολο που δουλεύει περισσότερο (ομαδικά) για να παράγει τους πόντους του, όπως π.χ. ο Παναθηναϊκός. Θα δούμε..

Υ.Γ1: Προχθές σχολιάσαμε τη δυναμική "επιστροφή" του J'Covan Brown..

"Ο J'Covan Brown, η καλοκαιρινή πρόταση του Hoopfellas για τον Παναθηναϊκό, επέστρεψε από τον τραυματισμό του "γράφοντας" (κρατηθείτε) 38 πόντους με 9/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 14/15 βολές απέναντι στη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ενώ τη προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στη Γκαζιάντεπ του Ζντοβτς είχε 35 πόντους με 7/10 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 9/10 βολές (σε 27 μόνο λεπτά). Γατάκι Κάρι.."

Τώρα όμως με τη διαμορφωμένη κατάσταση στο backcourt των πρασίνων ο Μπράουν δε "κολλάει". Το γράφω γιατί είδα ότι μονοπώλησε τις συζητήσεις στη κοινότητα μας μετά από κάποιο σημείο. Πέρα από το ότι έχει συμβόλαιο πάντα.. Από την άλλη δε ξέρω αν ο Τζόρτζεβιτς κοιτάξει έναν πρώην παίχτη του, τον Gal Mekel.. Επίσης ο Phil Pressey επιστρέφει στη D-League.. 



 Mιλάμε για έναν Pick & Roll-PG που απλά "κρύβει" τη μπάλα αν και του λείπει η ευχέρεια στη περιφερειακή εκτέλεση. Ο Μπραντ Στίβενς τον εκτιμούσε αρκετά όμως ο συνωστισμός στο backcourt των Σέλτικς δε του έδωσε την ευκαιρία να τον κρατήσει στη Βοστόνη. 


335 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση Jim.
    Εξαιρετικός όπως πάντα, εγώ δεν
    συμφωνώ με τη νέα απόκτηση James θεωρώ ότι ένας tweener θα ήταν πιο χρήσιμος σε βάθος χρόνου με δεδομένο ότι υπάρχει ο Χαντερ τεσπα, ο Άρης δείχνει να θέλει να αλλάξει τον Cupkovic και μάλλον σωστά, μπορείς να μας πεις σε μια παράγραφο τι χαρακητιριστικα θα έψαχνες; Στην αρχή της χρονιάς ο Τσουπκοβιτς έδειχνε στα μάτια μου ιδανικός και δε μπορώ να καταλάβω γιατί τετοιο under performance...
    Χαιρετισμούς
    "Ατσα Νικολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν ειμασταν φανατικοί οπαδοί.
    Κόκκινοι και πράσινοι.
    Με ανεγκέφαλο μίσος για το άλλο χρώμα, αφού ουσιαστικά τίποτε άλλο δεν μας ξε-χωρίζει.
    Και ειμασταν απλά φίλαθλοι και οπαδοί του καλού μπάσκετ,οποιος κι αν το προσφέρει.
    Η εν γενη λειτουργία και η σοβαρότητα του οργανισμού που λέγεται ΚΑΕ Ολυμπιακός,χωρις να ασχολούμαι με τα εξωαγωνηστικα.
    Θα έπειθε πολλούς πρωην θαμώνες της πράσινης αυτοκρατορίας να μεταφερθούν στο ΣΕΦ,για καλό και "σίγουρο" μπασκετ.

    ΥΓ Ο Τζέιμς μπαίνει σε ενα υγιή μπασκετικό πρόγραμμα στο οποίο τα πάντα κυλάνε φυσιολογικα και ανοδικά.
    Είναι έμπειρος και καλός παίκτης.
    Αν δεν απορροφηθεί,πολυ φοβάμαι πως θα πρόκειται για αδυναμία δικη του.
    Αλλά κάτι μου λέει πως τα χνώτα και των δύο πλευρών ταιριάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι αλλο θα διαβασουμε...
      εδω δεν γιναμε ολυμπιακοι την δευτερη χρονια του Πεδουλακη που πονεσαν τα μυαλα μας...να ερθουμε τωρα για νεο Πεδουλακειο μπασκετ?

      Κρατηστε το σιγουρο μπασκετ σας και αφηστε μας να βλεπουμε ματσακια σαν της προηγουμενης Παρασκευης στο ΟΑΚΑ.

      Διαγραφή
    2. Μόνο που μεταξύ του " πολιτισμένου λάτρη του καλού μπάσκετ" και του "κάφρου οπαδού",υπάρχουν 495740437303 υποκατηγορίες, τουτέστιν ούτε κι εκεί υπάρχει η λογική άσπρου-μαύρου ( ή κόκκινου-πράσινου αν θέλεις). Με άλλα λόγια, το να υποστηρίζω φανατικά την ομάδα μου και να μην θέλω να πάω πχ στο ΣΕΦ για να δω καλό μπασκετάκι αλλά να γουστάρω ΟΑΚΑ ακόμα και με την ομάδα σε μέτριο φεγγάρι, σε περίοδο παρακμής, σε φάση ανασύστασης, σε, σε ,σε κοκ δεν με κάνει αυτόματα ούτε κάφρο, ούτε λιγότερο γνώστη του αθλήματος, ούτε ανίκανο να αναγνωρίσει το καλό και το κακό μπάσκετ που παίζει κάποιος άλλος.

      Γιατί στο τέλος θα "ποινικοποιήσουμε" και το να υποστηρίζει κάποιος μια ομάδα, ακόμα και "φανατικά". Ευτυχώς οι ομάδες δεν είναι μόνο μαγαζιά, όπου κάνεις έρευνα αγοράς και σαν καλός καταναλωτής διαλέγεις γήπεδο ανάλογα με την τιμή, ποιότητα του προϊόντος κοκ. Είναι και προσωπικές μνήμες, πάθη, ιστορίες, συγκινήσεις τουτέστιν πράγματα που δεν μπαίνουν στο ζύγι.

      Διαγραφή
    3. Προσπαθω να ειμαι στο πνευμα του φιλου παραπανω που μιλαει υπερανω οπαδισμου, αλλα κατι ζουζουνακια σαν και του λογου σου δε μ αφηνουν να αγιασω.

      Το "Πεδουλακειο" μπασκετ του Σφαιροπουλου σκουπισε τους περσινους τελικους, εφτασε τελικο Ευρωλιγκας και ειναι αηττητο παρα μια ηττα στην παραταση εκτος εδρας στην Ευρωλιγκα, παρα τους μειον 3/4 βασικους σε καθε ματς μεχρι τωρα.

      Το Πεδουλακειο μπασκετ του Πεδουλακη ειχε περισσοτερες ηττες απο νικες στην Ευρωπη, και πηρε ενα πρωταθλημα πανδικαιο και ενα ετσι και ετσι.

      Κοιτα τα χαλια της ομαδας σου (κυριως ως οργανισμου) και ασε μας εμας στο ΣΕΦ στον πονο μας να βλεπουμε "Πεδουλακειο" μπασκετ καθε βδομαδα....

      Αει σιχτιρ με τον καθε ασχετο.

      Δημητρης Σ.

      ΥΓ. Προσωπικα, απολαμβανα το μπασκετ του Πεδουλακη φορες-φορες. Πιο πολυ ποναγανε τα μυαλα μου με τον περσινο ΠΑΟ και με τον φετινο οταν δεν παιζει ο Καλαθης.

      Διαγραφή
    4. Το 'Αει σιχτιρ με τον καθε ασχετο' να το πεις στον καθρέφτη.Σιγουρα όχι πάντως στους συνομιλητές σου.

      Διαγραφή
    5. To περσινο Πεδουλακειο μπασκετ του Σφαιροπουλου σκουπισε μια κακη και (ελλιπεστατη στους τελικους)ομαδα. Ειναι αηττητο σε ομιλο τσιρκο.Το Πεδουλακειο μπασκετ του Πεδουλακη εκανε πλακα επι δυο χρονια σε μια ομαδα πολυ καλη οπως ο ΟΣΦΠ του 2013 και του 2014 και αποκλειστηκε απο το Φ4 στα 5 παιχνιδια.Αλλα σαν μπασκετ δεν βλεποταν.


      Το δηθεν υπερανω πνευμα σου ειναι εξαιρετικα ευθραυστο.

      Επισης "αει σιχτιρ" δεν θα μου ελεγες ποτε απο κοντα, γι αυτο ευχαριστησου το θαρρος σου πισω απο την οθονη σου

      Η ερυθρολευκη "αυτοκρατορια" εχει να επιδειξει παρουσιες μονο ως αουτσαϊντερ τα τελευταια χρονια στα Φ4.Μεγαλη επιτυχια αλλα οχι και να απαρνηθουμε κοτζαμ Παναθηναϊκο για κατι τετοιο.

      Διαγραφή
    6. Φίλε Δημήτρη, συμμερίζομαι την αισιοδοξία σου για την ομάδα σου. Νομίζω καταλαβαίνεις και συ ότι φέτος ο ΟΣΦΠ όντως έχει δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην άμυνα δεδομένου τις προσθήκες που έκανε το καλοκαίρι.
      Με λίγα λόγια δηλαδή η ομάδα έχει αλλάξει από πέρυσι που έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας και πήρε το πρωτάθλημα από έναν ΠΑΟ όχι απλώς χειρότερο της δεκαπενταετίας αλλά και αποδεκατισμένο.
      Από κει και πέρα στα φετινά, καλό είναι να περιμένεις το τοπ-16. Εκεί θα κριθείς φέτος καθώς η Κούτσα και η Εφές δεν είναι σοβαρά τεστ δυναμικότητας.
      Όσον αφορά τον ΠΑΟ,τη διαπίστωση για τον Καλάθη δεν τη θεωρώ ακριβή αν και ο Νικ όντως είναι ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας. Τώρα για τον Πεδουλάκη, τα πρωταθλήματα που πήρε ήταν δίκαια με βάση την εικόνα των ομάδων στο γήπεδο αν και στο δεύτερο ήταν άλλος προπονητής. Το πρότζεκτ του Αργύρη έτρεξε σε πολύ πιο δύσκολη κατάσταση από του Σφαιρόπουλου που ουσιαστικά θα κριθεί φέτος καθώς πέρυσι βρήκε μια ομάδα έτοιμη.
      Τέλος, δε χρειάζονται οι χαρακτηρισμοί. Ο καθένας μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του με τα κατάλληλα επιχειρήματα.

      Officer

      Διαγραφή
    7. ανθρωπε μου πας καλα??? ΕΛΕΟΣ

      Διαγραφή
    8. Να σας θυμίσω οτι ο Πεδουλάκης παρέλαβε μια ομάδα με 2 παίκτες και αναγκάστηκε να φτιάξει ένα σύνολο που δεν θα θάμπωνε μπροστά αλλά θα βαστούσε όσο μπορούσε πίσω;

      Έχει αυτό το εγχείρημα κάποια σχέση με την ομάδα που παρέλαβε ο Σφαιρόπουλος;

      Κι αυτό φυσικά δεν το λέω για να πω οτι ο Σφαιρόπουλος παίζει άσχημο μπάσκετ ή κάτι τέτοιο, ίσα ίσα που είμαι φαν αυτού του μπάσκετ. Απλά είναι σημαντικό να μην τσουβαλιάζουμε δου διαφορετικές περιπτώσεις.

      Διαγραφή
    9. Ωραία η παρόλα με τον πεδουλακίσιο τρόπο του Σφαιρόπουλου. Να θυμίσω, λοιπόν, ότι ο πεδουλακίσιος τρόπος έδωσε τον ΠΑΟ 4/4 εγχώριους τίτλους, ένα εντυπωσιακό σερί επί του αιωνίου και δύο αποκλεισμούς στα play off της Ευρωλίγκας με 3-2. Αυτά σε δύο σκάρτα χρόνια με το πρώτο χρόνο να είναι το μεγαλύτερο παλούκι που έχει διαχειριστεί στη σύγχρονη ιστορία του ο οργανισμός.
      Όταν τελειώσει η φετινή χρονιά θα έχουν συμπληρωθεί άλλα δύο χρόνια απεξάρτησης απ’ τον πεδουλακίσιο τρόπο. Τότε θα μετρήσουμε τίτλους, νίκες επί του ΟΣΦΠ, πορείες στην Ευρωλίγκα και θα δούμε που γέρνει το ζύγι. Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, καλό θα ήταν να μην ανακαλούμε στη μνήμη μας επιλεκτικά σημεία.

      Υ.Γ. Χρήστο, με γεια το νέο look. Ωραίο το κουρεματάκι.

      Διαγραφή
    10. Και πάλι δεν θα'ναι δίκαιο το ζύγι αφού οι διάδοχοι του Πεδουλάκη παρέλαβαν μια στρωμένη ομάδα που, ειδικά στα εγχώρια, είχε επιβληθεί απόλυτα. Ο Πεδουλάκης παρέλαβε ομάδα 2 παικτών, το μετατραυματικό σοκ της αποχώρησης του Ζοτς, τους οπαδούς μουδιασμένους, νέα διοίκηση και τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας.

      ΥΓ : Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    11. To πεδουλακίσιο μπάσκετ του Σφαιρόπουλου, με διαρκείς απουσίες των καλύτερων σκόρερ του, βάζει 77,13 πόντους στην Ευρωλίγκα.
      Το θεαματικό του Τζόρτζεβιτς βάζει 74,88.

      Το ψέμα έχει και τα όριά του.

      Διαγραφή
    12. Το Πεδουλακισιο μπασκετ του Σφαιροπουλου εχει παιξει 2 παρατασεις, και στα υπολοιπα δινει αγωνες με αμυντικα μεγαθηρια οπως η Τσεντεβιτα,η Λιμοζ και η Αρμανι.Σε ευκολο ομιλο το μονο στατιστικο του που ξεχωριζει ειναι τα ρημπαουντ που παιρνει.

      Αν εσεις βλεπετε επιθετικο μπασκετ απο τον Σφαιροπουλο εγω παω πασο...

      Διαγραφή
    13. Αφαίρεσε τότε τις παρατάσεις και θα δεις ότι το υπερμπάσκετ του Τζόρτζεβις έχει επιφέρει 6 πόντους περισσότερους σε 8 αγώνες. Παρότι ο Ολυμπιακός στερείται διαρκώς τον Σπανούλη, τον Λοτζέσκι ή τον Πρίντεζη.

      Τώρα συνέχισε να παραμυθιάζεσαι ότι αυτό συμβαίνει επειδή εσύ αντιμετώπισες την υπεράμυνα του Μπαρτζώκα, τις τανάλιες του Αρόγιο, και τις δαγκάνες του Πονιτκα.

      Διαγραφή
    14. Ποιος ειπε οτι ο Τζορτζεβιτς παιζει υπερ-μπασκετ?
      Απλα εχει τα φοντα να παιξει καλυτερο-ή πιο θελκτικο αν θελεις- μπασκετ (οχι απαραιτητα πιο αποτελεσματικο) απο το μπασκετ του Σφαιροπουλου.
      Παραδειγματα τα παιχνιδια με Μπαρτσα και Ζαλγκιρις εδω.
      Σημειωτεον οτι και ο ΠΑΟ στερειται ουσιαστικα τον Παππα που υπο κανονικες συνθηκες θα ειναι μεσα στους πρωτους σκορερες της ομαδας.

      Eσυ μπορει να συνεχιζεις να πιστευεις απο την πλευρα σου οτι παρουσιαζει η ομαδα σου θελτκικο μπασκετ.Την πολλη μαγκια γενικα δεν καταλαβαινω εδω μεσα.Ειστε τοσο μαγκες ρε παιδια και στην αληθινη ζωη?Και μαλιστα για τις ομαδες σας?

      Διαγραφή
    15. Έγραψα κάπου ότι ο ολυμπιακός παρουσιάζει θελτικό μπάσκετ;
      Ότι θέλει λέει εδώ μέσα ο καθένας;

      Αν κάνουμε αναγωγή σε 40λεπτο, ο ΠΑΟ βάζει 74,875 και ο Ολυμπιακός 74,784.
      Όσο θελκτικό είναι το μπάσκετ του ενός, άλλο τόσο και του άλλου. Με τη διαφορά ότι οι πράσινοι παίζουν άμυνα με τα μάτια.
      Και λογικά αναφέρεσαι στον Παππά, αλλά τι να πει ο Ολυμπιακό με απουσίες παικτών πολλαπλάσιας αξίας του Έλληνα γκαρντ.

      Τώρα εσύ μπορείς να συνεχίζεις να ονειρεύεσαι ότι έχει προοπτικές ο ΠΑΟ επειδή έβαλε πόντους στην αργοκίνητη αλλά και αδιάφορη Μπαρτσελόνα, και στο μεγαθήριο της Ζαλγκίρις. Λες και στο κάτω κάτω αυτά τα δυο ματς δεν συμπεριλαμβάνονται στο μέσο όρο.

      Διαγραφή
    16. Οταν ειρωνευεσαι τη φραση μου για πεδουλακειο μπασκετ του Σφαιροπουλου ειναι σαν να διαφωνεις με αυτην, αρα σαν να λες οτι παιζει θελκτικο μπασκετ.Δεν ξερω αν λεω ο,τι θελω ή αν εσυ δεν ξερεις τι γραφεις.


      Οσο για τις φοβερες προοπτικες του ΟΣΦΠ σε ευκολοτερο ομιλο εχει χειροτερα ποσοστα σε διποντα,τριποντα,ασσιστ,κλεψιματα.Πως το καταφερνει αυτο?
      Μονο επειδη του λειπουν παικτες φανταζομαι.Καλως, θα το δουμε και παρακατω.

      Διαγραφή
    17. Κι εσύ λοιπόν όταν αντιπαραβάλεις στο πεδουλάκειο μπάσκετ του Σφαιρόπουλου, το μπάσκετ του Τζόρτζεβιτς, είναι σαν να λες ότι παίζει υπερμπάσκετ.

      Για να έχουμε καλούς λογαριασμούς, δεν έγραψα πουθενά ότι παίζει θελκτικό μπάσκετ. Αλλά σίγουρα παίζει πιο οργανωμένο από κάποια πράσινα σκορποχώρια.
      Ότι ο όμιλος του οσφπ είναι πιο εύκολος δεν προκύπτει από πουθενά, παρά μόνο από την παραμύθα ότι η Λόκο πάει για φ4.
      Μέτριοι όμιλοι και οι δυο με μόνη διαφορά ότι ο μεν κάνει περίπατο, ο δε χάνει από τα βουνά.

      Πουθενά επίσης δεν έγραψα ότι ο Ολυμπιακός έχει φοβερές προοπτικές. Μάλλον φαντάζεσαι πράγματα.

      Διαγραφή
    18. Σκορποχωρι μια ομαδα πιο ευστοχη με περισσοτερες ασσιστ και κλεψιματα...μμμαλιστα...


      Σκεψου τι ομαδα εχετε που χασατε απο σκορποχωρι...α ξεχασα ηταν νωρις...αλλα οταν ο ΠΑΟ εκανε ηττες σκασμενος απο Λοκομοτιβ εκτος ή απο Μπαρτσα χωρις 4 παικτες ηταν πανετοιμος...

      Διαγραφή
    19. Παίδες τελείως διαφορετικό μπάσκετ παίζουν στην επίθεση ο ΠΑΟ του Πεδουλα και ο ΟΣΦΠ του Σφαιρο μην τα ισοπεδώνετε όλα (π.χ. ο ΟΣΦΠ βγάζει αιφνιδιασμούς ο ΠΑΟ επί Πεδουλα τράβαγε χειρόφρενο) κτλ
      Και το δύσκολος όμιλος στην πρώτη φάση δεν παίζει πουθενά . Η ήρα από το στάρι καθαρίζει σε αυτή την φάση. τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο ...

      Διαγραφή
  3. καλησπερα Τζιμ..τον Mekel τον ειχα αναφερει στο προηγουμενο ποστ σου..μαλιστα μου εκανε εντυπωση οτι τον αφησε ελευθερο ο Ερυθρος Αστερας..παρα την επιστροφη του Γουιλιαμς..θεωρω πως θα ταν καλη προσθηκη στα γκαρντ..βεβαια αν ειναι πελατης του Ραζνατοβιτς οπως ειχε αναφερει η Αφροξυλανθη βλεπω το πραγμα να δυσκολευει..

    Deshaun Thomas κ Κονοβαν κ γω νομιζω οτι δεν χωρανε στο υπαρχον ροστερ..μονο συνωστισμο θα προκαλουσαν στο "3" κ στο "2" αντιστοιχα..

    μια προσθηκη Petway την συγκεκριμενη στιγμη πως θα την εβλεπες?..αν κ δεν τον εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση τον συγκεκριμενο..περα απο τα οποια προβληματα τραυματισμων εμφανιζει κ ισχυρη απωλεια συγκεντρωσης στο παιχνιδι του κατα διαστηματα..απλως τον αναφερω γιατι θεωρητικα ανταποκρινεται στο προφιλ του παικτη που θα ταιριαζε στον Παναθηναικο..αθλητικο 4-5αρι που να σουταρει καλα κμε ευρωπαικη εμπειρια..κ σχετικα φθηνος φανταζομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε θάμπωσε με την απόδοσή του ο φετινός Πέτγουει; Αν είναι να πάρεις κάτι τέτοιο μακράν καλύτερος ο Φαγιέ π.χ.
      Ο Μέκελ δεν έχει καλό σουτ, αν είναι να πάρουμε κι άλλο γκαρντ πρέπει να μείνουμε μακρυά από παίχτη χωρίς καλό σουτ. Προσωπικά πιστεύω ότι περισσότερο χρειαζόμαστε 4άρι και μετά 3άρι αλλά προφανώς στην ομάδα σκέφτονται τα σχήματα με 3 γκάρντ (στο τρία Παππάς ή Φελντέιν) και θέλουν άλλον έναν άσσο. Είναι κρίμα να μην ενισχυθεί η ομάδα, φαίνεται ότι είναι ένα κλικ μακρυά από το υψηλό επίπεδο, μακάρι να γίνουν δύο σωστές κινήσεις.

      Διαγραφή
    2. δε με θαμπωσε σε καμια περιπτωση..αλλα προσωπικα εχω παψει να τρεφω κ αυταπατες οτι η ομαδα θα τα σκασει χοντρα για μεταγραφικη ενισχυση,κ θα κινηθει για συμπληρωματικο παικτη στυλ Λαβαλ περυσι..παικτες υπηρχαν εκει εξω,θα μπορουσες καλιστα να χες αποκτησει εναν εκ των Τζατζουαν Τζονσον,Εντουρ..αλλα φαινεται εκει στην καε δεν συγκινουνται ιδιαιτερα..

      τεσπα για ενισχυση στο 3 διαφωνω..ενω κ για το θεμα του γκαρντ εχω στις ενστασεις μου..στην ουσια παιρνωντας ενα ακομα γκαρντ θαβεις τον Μποχωριδη για το υπολοιπο της σεζον..ο οποιος υποτιθεται οτι ηρθε κ πιο ετοιμος στην ομαδα κ πρεπει καποια στιγμη να αποκτησει ενεργο ρολο στο ροτεσιον της ομαδας..δεν ειναι στα 18 του οπως οι Χαραλαμποπουλος,Παππαγιαννης..

      βασικα να τα σκαγε η καε μονο για εναν παικτη στυλ του παλιου Μορις της Μπαρτσα που λεει κ ο Τζιμ ευχαριστημενος θα μουνα..

      Διαγραφή
  4. Αν ο ΠΑΟ θέλει παίκτη από 1/1 (πολύ πιθανόν), τότε μπορεί να κοιτάξει και στις ομάδες που έχουν αποκλειστεί από την Ευρωλίγκα.Προσωπικά, αν δεν είχε τη θλάση ο Ike Ofoegbu,θα τον χτύπαγα.Το πρωταρχικό πάντως για τον πάο είναι ένας πάικτης μεταξύ 2.05 και 2.08 με γρήγορα πόδια και ταχύτητα στα πλευρικά βήματα, που κύριο μέλημα του είναι η άμυνα. Αν διαθέτει και σουτ (ειδικά από απόσταση), είναι ιδανικός.
    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Jim θα συμφωνησω μαζι σου οτι ο Παο χρειαζεται εναν παιχτη στυλ Τερενς Μορις. Παιχτη που να παιζει στο 4 και στο 5, να ειναι μακρυς, να εχει σουτ και να ειναι αθλητικος. Δυστυχως δεν υπαρχουν πολλοι τετοιοι και κακως εχασε τον Maurice Ndour που ειχε ολα αυτα τα στοιχεια.
    Ποια η αποψη σου για τον Ογκαστ (σιγουρα ειναι αγουρος αλλα το ελληνικο διαβατηριο που προκειται να βγαλει του δινει πολλα συν)?.
    Θεωρω οτι πρεπει να εχει ανοιχτα τα ματια του για ! Όγκαστ, Τάιλερ Ντόρσει, Mητογλου, Κώστα Γόντικα και Δημακοπουλο. Τους 2 τελευταιους τους εχασε απο το εφηβικο του. Μπορει να χτησει ενα ελληνικο κορμο για πολλα χρονια
    Θεωρω οτι απο τις ομαδες που μπορει να μεινουν εκτος Ευρωλιγκας ειτε δεν προκειται να αφησουν παιχτες (Καρσιγιακα, Μακαμπι, Αρμανι), ειτε δεν υπαρχει κατι αξιολογο. Απο Σασαρι δεν ξερω τι παιζει (EYENGA, VARNADO), γιατι δεν την εχω παρακολουθησει.
    Ισως η Αμερικη ειναι μονοδρομος και σε αυτη την περιπτωση επρεπε να ειχε αποκτηθει ηδη για να μπορεσει να μπει στο κλιμα και να βοηθησει στο ΤΟΠ16

    ΥΓ Εκτος αν πανε για καμια εκπληξη με Ερτσεγκ, καλος παιχτης αν και με τα αργα ποδια που εχεις ο Παο σε ολους τους ψηλους (πλην Γκιστ) δεν νομιζω οτι ειναι αυτο που χρειαζεται ο Παο. Ξαναλεω κριμα που χαθηκε ο Maurice Ndour

    HUGO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O James, στην κατασταση που ειναι τωρα, μπορει να ξεκουραζει μονο τον Μιλουτινοφ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τζέημς δεν είναι Χάντερ αλλά είναι μια αξιόπιστη επιλογή. Και η Ρεάλ κινήθηκε για Εντούρ. Σιγά σιγά οι ομάδες ενισχύονται.

      Διαγραφή
  7. Ερτσεγκ vs. Τζεϊμς: πάρε τον ένα χτύπα τον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά εχουμε χάσει τη μπάλα. Ο ένας προτείνει παίχτη από το ncaa και ο άλλος τον φωτιά με φωτιά. Η ομαδα χρειάζεται ουσιαστικές κινήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο την πρωη στιγμη που ακουστηκε τζειμς το πρωτο που ειπα ηταν για την εμπειρια του και τις αμυντικες του ικανοτητες ψηλα !! εννοειται οτι VS αντιπαλους ραντουλιτσα δεν ηταν ποτε καλος αφου δεν αντεχε το ξυλο κτλ κτλ.

    Για παο... ΜΑΣ εχουν τρελανει απλα... ο οντουρ απο την πρωτη στιγμη που τον προτεινε ενας φιλος εδω μου εκανε το κλικ και δυστυχως τον τσιμπησε η ρεαλ... κριμα
    Ο ΜΠΡΑΟΥΝ ειναι κομπρα στην επιθεση και σιγουρα θα βοηθουσε , δημιουργωντας ομως θεματακια στην περιφερεια μας οσον αφορα την αμυνα αλλα και την δημιουργια, αφου ειναι καθαρα παιχτης που πρωτα δημιουργει και μετα εκτελει..

    Ο φιλ εννοειται πως κολλαει καλυτερα αλλα και απο αυτον υπαρχουν περιπτωσεις με καλυτερες προοπτικες να πιασουν !!!
    Για μεκελ δεν ξερω αν θα αντεξω δευτερο παιχτη στην ομαδα μετα τον καλαθη που να εχει στυλ σουτ 'πεταω τουβλα'.
    Ο μπραουν με ενα μικρο αντίτιμο στην ομαδα θα μπορουσε να ερθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σιγα μην τον αφησουν τζαμπα οι κοκινοσερβοι.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα σε όλους.
    Διαφωνώ και γω με την επιλογή Τζέιμς. Σίγουρα όμως πρόκειται για ασφαλή επιλογή που ότι μπορεί να προσφέρει θα το κάνει σχετικά γρήγορα.
    Ο ΠΑΟ θέλει 4-5άρι επειγόντως. Να παίζει άμυνα κυρίως και να μπορεί να τελειώνει φάσεις. Τώρα αν έχει και τρίποντο θα ήταν το τέλειο.
    Και θέλει επίσης ένα ακόμη γκάρντ όχι πρώτης γραμμής απλά για να δώσει βάθος στην περιφέρεια και να καλύψει σε περιπτώσεις τραυματισμών. Τα χαρακτηριστικά του γκαρντ πρέπει να είναι τα πόδια, η άμυνα και η δημιουργία.
    Μακάρι στην ΚΑΕ να κινηθούν σύντομα.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παίδες, ειλικρινής απορίας. Γιατί 4-5άρι και όχι 5άρι καθαρό; Ο Gist είναι καλός και άγιος αλλά στο 5 μπορεί να πάει μόνο για μπάλωμα. Μου κάνει λίγο κουλό να έχεις διαγνώσει οτι σου λείπει mobile 5άρι, να προτίθεσαι να ξοδευτείς και να παίρνεις κάποιον που θα σε διευκολύνει να παίξει με μπάλωμα στο 5. Δεν θα ήταν πιο λογικό να πας κατευθείαν σε αυτό που σου λείπει; Ρωτάω γιατί μου κάνει εντύπωση η σιγουριά με την οποία όλοι μιλάμε για 4-5άρι τον τελευταίο καιρό και έχει εξαφανιστεί απο παντού η πιθανότητα για κανονικό 5άρι.

    Προσωπικά μια λογική μπορώ να σκεφτώ. Οτι δεν υπάρχει στην αγορά κάτι καλό στο 5 στα λεφτά που διαθέτεις οπότε ακόμα και ο μπαλωματίας Gist προκρίνεται ως καλύτερη λύση. Και ταυτόχρονα οτι στο 4 έχεις βρει προσιτή ποιοτική επιλογή.

    Αλλιώς, έχω χάσει κάποιο memo; Συμβαίνει κάτι που δεν καταλαβαίνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμβαινει. Οτι απο την αρχη της σεζον ο Jim προτεινει να γινει 5ος ψηλος ο Φωτσης και οτι απο την αρχη της σεζον ο Μπατμαν παιζει κατω του μετριου, ειδικα οταν εχει γρηγορα και δυνατοτερα 4αρια απεναντι του... Δεν υπαρχει μονο προβλημα στο 5 αλλα και στο 4 λοιπον. 4-5αρι για να καλυφθουν ολες οι παραφωνιες...

      Διαγραφή
    2. Χρηστάρα ο Φώτσης θα πάει 5ος ψηλός πλέον. Δεν μπορεί να πάρει ρόλο συμπληρωματικού τεσσαριού καθώς τα πόδια του έχουν βαρύνει.
      Η ομάδα θέλει έναν δεύτερο Γκιστ γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση στη θέση αυτή. Ο Πάβλοβιτς παίζει εκεί υπο συνθήκες. Όταν λείπει ο Γκιστ έχει σοβαρό θέμα ο ΠΑΟ καθώς δεν υπάρχει άλλος παίκτης στην ομάδα με το πακέτο του. Όποτε πάς για 4άρι με σκόπό να παίζει με τον Γκιστ στους ψηλούς όταν θέλεις να κλειδώσεις την άμυνα αλλά και να τον καλύπτει όταν λείπει.

      Officer

      Διαγραφή
    3. Κατ'αρχάς το οτι ο Jim προτείνει κάτι δεν απαντά στην ερώτηση "γιατί". Απο κει και πέρα, αν κατάλαβα καλά, προσπαθείς να καλύψεις το κενό του Φώτση έχοντας στο 4 δυο Gist; Ποιά παραφωνία καλύπτει αυτό;

      Διαγραφή
    4. Κάτσε ρε συ. Στην επίθεση όταν θα παίζει ο Gist στο 5, ποίος θα παίζει στο 4; Η κόπια του Gist; Και τούμπαλιν. Δεν μπορείς να παραγκωνίσεις τον Φώτση χωρίς να φέρεις αντι-Φώτση. Μπορείς;

      Διαγραφή
    5. Συγνώμη ρε Χρήστο, αλλά λύσε μου μιά απορία.
      Εχεις δύο βαριά 5άρια και θα πάρεις 5άρι ;
      Δηλαδή είναι σα να μάς λές ότι δεν κάνει ο ένας
      από τους δύο και προφανώς ο Κούζμιτς.
      Τότε τι τον κρατάς ;
      Με Ραντούλιτσα και Κούζμιτς, που θα βρεί χώρο
      ακόμα ένα καθαρό 5άρι ;
      Θα πάρουμε παίκτη, για να παίζουμε πάλι με μείον
      ένα ξένο ;

      Διαγραφή
    6. μήπως έχω χάσει κάτι & δεν το ξέρω. με τρία πεντάρια στη δωδεκάδα (radula - kuzmic - papayannis) ψάχνουμε γιά πεντάρι ?

      Διαγραφή
    7. Χρηστο σου απαντησα. 4-5αρι με τα στοιχεια του Γκιστ. Δεν μπορεις να παραγκκωνισεις τον Φωτση, μπορεις ομως να μειωσεις τον χρονο του και παραλληλα τον χρονο του Γκιστ. Ο δευτερος με το στιλ παιχνιδιου που παιζει, λιωνει σε καθε ματς. Δεν ειναι δηλαδη παικτης που θα κανει οικονομια δυναμεων. Οποτε ενας παικτης που θα λυσει τα χερια του προπονητη στις δυο θεσεις και παραλληλα θα παιρνει πιο ποιοτικο χρονο ο Γκιστ, θα ηταν λουκουμι. Θα παιρνει 5-10 λεπτα στο 4,5-10 λεπτα στο 5.

      Ο Jim ειπε απο την αρχη να βαλουμε τον Φωτση 5ο, γιατι ειχε προβλεψει την πτωση που θα ειχε, οσον αφορα τα σωματικα του προσοντα. Το τριποντο του ηταν και ειναι παντα το δυνατο του σημειο και ειναι πολυ σημαντικο για την ομαδα. Οπως σου ειπα χθες ομως, ο ΠΑΟ δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα να δινει σημαντικο ρολο σε παικτες με εμφανη πτωση ή με τραυματισμους και να χαντακωνουν την ομαδα... Σαφως να τον κρατησουμε και να του δινουμε χρονο, απο σεβασμο, αλλα η ομαδα θελει ενισχυση και αν ο προεδρος μπορει να κανει κατι για αυτο, να μην σκεφτει ουτε λεπτο να μην το κανει επειδη καποια σημαντικη προσωπικοτητα για την ομαδα δεν αποδιδει τα αναμενομενα...

      Διαγραφή
    8. Ο Παναθηναϊκος θα παρει τον 6ο ξενο παιχτη του στο τελος του πρωτου γυρου του τοπ-16.

      Γιατι? Διοτι τοτε θα ειναι ακομα πιο φτηνος!

      Διαγραφή
    9. Κατσε, μισό ρε παιδιά γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα απ'οτι μου γράφετε :

      - Ο ΠΑΟ δεν έχει τρία πεντάρια, έχει δύο. Ο Παπαγιάννης έχει 6/8 και 3/8 DNP σε Ευρωλίγκα και Α1 αντίστοιχα και στα όσα παιχνίδια έπαιξε είχε μέσο όρο ~6 λεπτά. Το τρίτο 5άρι του ΠΑΟ αυτή τη στιγμή είναι μέσω μπαλώματος ο Gist, σε καμμία περίπτωση δεν είναι ο Παπαγιάννης. Αλλά ακόμα κι αν ήταν ο Παπαγιάννης, γιατί δεν ισχύει η ίδια ερώτηση για το τεσσαροΠΕΝΤΑΡΙ; Επίσης, γιατί δεν ισχύει η ερώτηση "με δυο τεσσάρια, ένα τριαροτεσσάρι και τρία πεντάρια, που θα βρει χρόνο ένα τεσσαροπεντάρι";

      - Δυο βαριά πεντάρια σκέτα είναι πρόβλημα. Δύο βαριά πεντάρια κι ένα mobile, γιατί είναι πρόβλημα;

      - Επίσης, τι σχέση έχουν τα δύο βαριά πεντάρια με την κουβέντα μας; Αφού είτε έρθει mobile 5 είτε κλώνος του Gist, πάλι θα'χεις δυο βαριά πεντάρια. Οπότε ποιά ακριβώς είναι η ένσταση εδώ, δεν καταλαβαίνω.

      - Λέει κάποιος, με Raduljica και Kuzmic που θα βρεί χρόνο ένα mobile 5άρι. Και απαντώ. Θα βρεί τα λεπτά που παίρνει τώρα ο Gist στο 5. Αλλά μισό, γιατί δεν ισχύει η ίδια ερώτηση για το 4-5άρι;

      - Γιατί είναι ποιοτικός χρόνος για τον Gist να παίρνει λεπτά σε μια θέση που μόνο ως λύση έκτακτης ανάγκης μπορεί να παίξει; Και αντιστρόφως, γιατί δεν θεωρείται ποιοτικότερος ο χρόνος που ο Gist παίρνει στη ΦΥΣΙΚΗ του θέση;

      - Αν κατάλαβα καλά, επειδή ο Gist λιώνει, θέλουμε έναν δεύτερο Gist; Δηλαδή είναι λογική στελέχωση μιας θέσης να έχεις δύο ίδιους παίκτες για να ξεκουράζουν ο ένας τον άλλον; Δεν θα ήταν προτιμότερο να έχεις παίκτες που αλληλοσυμπληρώνονται;

      - Αν ήθελε κάποιος να αλλάξει τον Φώτση γιατί ο Φώτσης είναι πεσμένος, δεν θα ήταν πιο λογικό να τον αντικαταστήσει με έναν αντι-Φώτση;

      Για να εξηγούμαι, δεν έχω σχηματίσει κάποια άποψη που να λέει οτι θα είναι λάθος να αποκτηθεί ένα 4-5άρι. Απλώς δεν έχω καταλάβει πλήρως τη λογική πίσω απο αυτό το σκεπτικό, δεν έχω καταλάβει γιατί έχουν όλοι παύσει ξαφνικά να μιλάνε για 5άρι και κυρίως δεν έχω δει κάποια πειστική εξήγηση για το γιατί το 4-5άρι είναι μονόδρομος.

      Διαγραφή
    10. Μη μπερδεύεσαι: Ο Παπαγιαννης υπεγραψε συμβολαιο να μεινει φετος με την συμφωνια οτι θα ειναι ο 3ος ψηλος.

      Γι αυτο και δεν μπορει να ερθει αλλος ψηλος στον Παναθηναϊκο.

      Διαγραφή
    11. Και τελικά πως το βλέπεις; Είναι ο 3ος ψηλός; Το "όχι 5άρι γιατί υπάρχει ο Παπαγιάννης" είναι κακό επιχείρημα γιατί με 4-5άρι ο Παπαγιάννης πάει 5ος ψηλός, όχι απλά 4ος.

      Διαγραφή
    12. Χρηστο, για να στο πω απλα. Οσο προβλημα και τρυπα αμυντικα ειναι να εχεις δυο αργα 5αρια, αλλο τοσο προβλημα και τρυπα ειναι να εχεις ενα αργο και αδυναμο 4αρι. Εγω σου προτεινω λοιπον μπαλωμα και στις δυο θεσεις, με ΕΝΑΝ παικτη, χωρις να αγνοησουμε κανενα προβλημα. Ναι, δεν θα εχει την ιδια αποδοση στο 5 συγκριτικα με ενα original mobile 5αρι, αλλα ο mobile ψηλος που προτεινεις εσυ, θα μπορει να παιξει και στο 4; Ή θες να αγνοησουμε το προβλημα στο 4; Κανενας παικτης δεν πρεπει να φυγει, απο σεβασμο προς τον Φωτση και λογω ισορροπιων. Προσθηκες πρεπει να γινουν και οχι αποδεσμευσεις...

      DIA

      Διαγραφή
  12. Ευτυχώς που δεν εισακούστηκε η επιλογή του Jim -o Jeff o Adrien- για τις ομάδες μας, οι κάτοχοι mercedes μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μυριζε κ μπαφιδια λεει η κλεμμενη mercedes οταν την επεστρεψε..φερτε τον εδω κ τωρα :) http://www.tmz.com/2015/12/09/jeff-adrien-arrested-car-valet-ferris-bueller-joyride/

      Διαγραφή
  13. ο Τζειμς μεσά απο τον οσφπ θα αναδείξει τις αρετές τους κ θα ελαττώσει τις αδυναμίες του, το κενο δεν αναπληρώνεται αλλά εδώ μπορεί να δούμε την ανοδο του Μιλού (σε 3 μήνες ίσως έχει 10' ποιοτικά, για ξύλο). Στην ευρώπη λοιπόν ο Τζειμς θα προσφέρει σίγουρα πράγματα πέρα από απλές ανάσες στον Χαντερ, στα ντέρμπυ με παο χλωμό. Βλέπω 19 κ 20ριδες στο νβα κ βλέπω κ τον Χαραλαμπ να πρεπει να μεγαλώσει, τυχερός ο Σαλε που του εκατσαν νωρις τα ντέρμπι κ η Καρσιγιακα τα εκανε μαντάρα, αλλιώς θα βοηθαγε τον αη βασιλη στο μοίρασμα των δώρων, πέρασε την καμπη κ βλέπει κ ο παο φως μέχρι τον Μάρτιο (ο Χαραλαμπ δε θα εχει μεγαλωσει ακόμα, ας προσεχε που είναι νεος στην Ελλάδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερες,εφοσον ο κουινσι μιλλερ κανει αυτα που κανει στην ευρωλιγκα ωντας παγκιτης σε ενα καρο ομαδες της λιγκας(ναγκετς-σακραμεντο-πιστονς) και με τη ταμπελα του τουινερ απ τα σκαουτινκ ριπορτ στο BAYLOR (για ΝΒΑ)-εγω θα κοιταγα σε ενα βετερανο της λιγκας κ'γυρολογο οπως ο Shawne Williams...Κοντα στο 34% στο τριποντο στη καριερα του στα 10 χρονια στη λιγκα θα εδενε ιδανικα στο 4 ωστε να παει το γκιστ στο 5,δεν εχει ακομα καποια πρoσοφορα απ το καλοκαιρι που εμεινε ελευεθερος απ τους Μπακς.
    Υ.Γ Ρε το τζεφ Αντριεν ,τον ειχα για καλο παιδι...
    Υ.Γ 1 Τζιμ τα φωτα σου για τον TIMOTHE LUWAWU,γιατι τοσο Hype νεος μπατουμ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. βλεπω οτι μερικοι εδω μεσα εξακολουθουν να κανουν ονειρα οχι για εναν αλλα ακομα και για δυο παικτες στον παναθηναικο.
    TO ΞANAΛEΩ ΓIA NA TEΛEIΩΣEI AΠAΞ ΔIA ΠANTOΣ AYTH H ΣYZHTHΣH.
    O ΠPOΠONHTHΣ THΣ OMAPAΣ NIK KAΛAΘHΣ TO ΔHΛΩΣE ΞEKAΘAPA H OMAΔA ΔEN XPEIAZETAI ENIΣXYΣH.
    TEΛOΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αν ειναι δυνατον να κανει τετοιο λαθος παικτης με την εμπειρια του Καλαμποκη στο τελος ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ο,τι και να πουμε για το τζειμς ειναι ριψοκιδυνευμενο απο τη στιγμη που μολις μια χρονια επαιξε σε υψηλο επιπεδο (2012-2013) και μετα τραυματιστηκε.δεν εχω εικονα φετος απο τον παικτη αλλα σιγουρα αλλο μπιμλπαο και αλλο οσφπ.πολυ πιθανο ο παικτης να παιξει παραπανω απο τα λεφτα που θα παρει, τα οποια σιγουρα δε θα ναι και πολλα...η ηδη καλη αμυνα του οσφπ παντως θα προσαρμοσει πολυ γρηγορα εναν καλο και εμπειρο αμυντικο σαν τον τζειμς!

    σχετικα με τον παο,

    ο τομας που ανεφερε ο τζιμ ειναι παικτης που χαραμιζεται στην αναπτυξιακη.ευκολα μπορει να γινει ενα απο τα κορυφαια τριαρια της ευρωλιγκας (δυνατος, καλος αμυντικος ,με καλο σουτ και ποστ παιχνιδι) αλλα δυσκολα θα μπορουσε να παιξει θεμα με τον παο απο τη στιγμη που η ομαδα εχει ηδη τρεις στη θεση του!εκτος και αν μιλαμε για αποδεσμευση παβλοβιτς, το οποιο ουτε πιθανο το κοβω αλλα και η ποιοτητα του σερβου ειναι τετοια που εχει να δωσει πολλα ακομα στην ομαδα οσο μπλαζε και αν εμφανιζεται μεχρι τωρα!!!

    ο παο για μενα θελει γκαρντ μιας και προσωπικα δε θεωρω πιθανο ο μποχωριδης ,με τον τραυματισμο του, το χρονο επιστροφης του, την ηλικια του αλλα και την ποιοτητα του εως τωρα,μπορει να καταστει αποδοτικος φετος στην ομαδα!!!δεν εχει καμια σχεση η επιστροφη του παππα με αυτη του μποχωριδη σχετικα με τη βελτιωση που μπορουν να επιφερουν στον παο!!

    αρα λοιπον, εχουμε μια περιφερεια , στην οποια υπαρχει ο καλαθης, με το μη αξιοπιστο σουτ , ο παππας, ο οποιος μολις επεστρεψε απο 6μηνη απουσια, ο Μητσος, ο οποιος ειναι 35 στα 36 και ο φελντειν!!!αυτη ειναι η περιφερεια μας και η εμπροσθοφυλακη μας και κατ εμε κρινεται ανεπαρκης.οσο καλα και να παιξουν ενας πολυ καλος παικτης με μετριο ομως σουτ, ενας 35αρης, ενας 25αρης που μολις γυρισε απο πολυμηνο τραυματισμο και ενας απειρος στο υψηλο επιπεδο αμερικανος δε φθανουν για να πανε τον παο ψηλα στη διοργανωση!!!για να γινει κατι τετοιο και να προχωρησει η ομαδα θα πρεπει να πιασουν το peak της αποδοσης τους και οι τεσσερις και να μεινουν φυσικα υγιεις μεχρι το τελος της χρονιας.

    και φυσικα συμφωνω με τα παιδια που λενε οτι αν ο παο παρει γκαρντ πρεπει οπωσδηποτε να εχει σουτ!!!
    αν μπορουσε ο παο να αγορασει το χατσερ του παοκ θεωρω οτι θα ηταν η ιδανικη λυση για αυτο που χρειαζεται η ομαδα....ρεαλιστικα παντα σχετικα με το οικονομικο!!!το αναφερω απλα επειδη και εκτιμω πολυ τον αμερικανο αλλα και γιατι το εχουν ξανακανει στη θεσσαλονικη οταν και πουλησαν τον μακγκραθ στη ζαλγκιρις.απο την αλλη, δυσκολα , ειναι η αληθεια, ο παοκ θα πουλαγε τετοια χρονικη στιγμη τον καλυτερο του παικτη.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ για τον γκαρντ. Αν πάρει ο ΠΑΟ έναν ακόμα, θα μπορεί ο Σάλε να παίζει για αρκετά λεπτά και με 3 γκαρντ, εφόσον ο Πάβλοβιτς συνεχίσει τις κακές εμφανίσεις. Οπότε έμμεσα θα θωρακίσει και τη θέση 3.

      Διαγραφή
  18. Πραγματικη απολαυση η Αρειαναρα. Μπραβο σε Πριφτη και Λασκαρη.

    Στην εικονα του Αρη απεικονιζονται οι ελπιδες μας για ενα γεματο, ανταγωνιστικο, υγιες οικονομικα και αγωνιστικα πρωταθλημα.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σήμερα εδώ μιλάμε για Τζέιμς και τα περισσότερα σχόλια
    αναφέρονται στις καραμπινάτες ελείψεις του Παναθηναικού.
    Αυτό τα λέει όλα.
    Ο Ολυμπιακός έχει πιάσει το νόημα στην ευρωλίγκα.
    Δύο παίκτες με γρήγορα πόδια στην front,σύν ένα επικουρικό
    τον Μιλουντινοφ και από πίσω γεμάτη περιφέρεια,με το καλύτερο all arround 4άρι τον Πρίντεζη.
    Αν του βγούν Μιλουντίνοφ και Αγραβάνης στο 5, πετάει τον Τζέιμς δίπλα από τον Πρίντεζη στο 4 κι άντε πιάστονα.
    Στα small ο Λοτζέσκι που στη μέρα του μπορεί να πάρει τη Ρεάλ
    μόνος του κι από πίσω ένα γυμνασμένο 21χρονο παιδί
    που ψήθηκε στην Αμερική αλλά και με Ντάντερ και Λότζε στην ομάδα.
    Αυτός είναι ο Τζέιμς για τον Ολυμπιακό.
    Ενα καλό κομμάτι στο πάζλ,που δεν θέλουν οι ερυθρόλευκοι
    να τους λείπει,ελείψη Γιάνκ,δίνοντας ανάσες στο Χάντερ και όχι μόνο.
    Ο Παναθηναικός είναι πλήρης.(μουάχαχα)
    Δεν χρειάζεται τίποτα.(σάμπως ξέρει και τι θέλει?)
    Νίκησε τον Ολυμπιακό στο κύπελο και μάλλον θα το πάρει.
    Ευχαριστημένος είναι,αν λάβουμε υπ'οψη μας το ραχατιλίκι
    των οπαδών του,που ξαναβλέπουν δεύτερη χρονιά το ίδιο
    έργο με ελείψεις στο ρόστερ αλλά με μιά δυό καλύτερες μεταγραφές βέβαια και ουσιαστικά δεν μιλάνε, παρά μόνο
    στα sites.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι μην το συζητας ο ολυμπιακος πλεον ειναι πληρης

      πηρε τον 32αρη τζειμς που την τελευταια του χρονια στην ευρωλιγκα σκουπιζε τον παγκο της αρμανι βλεποντας τον σαμουελς να αναγκαζεται να παιζει 30λεπτα λογω της ανυπαρξιας του ενω και στην μπιλμαο εφυγε την καταλληλη στιγμη γιατι ειχε αρχισει ο μπογρης και του ετρωγε την θεση
      εχει στο 3 τον παπαπετρου που εκτος απο 2 ματς στην ευρωλιγκα στα υπολοιπα 6 ηταν ανυπαρκτος
      εχει στο 2ο 4αρι τον αγραβανη δεν χρειαζεται να σχολιασω καν
      οσο για την περιφερεια να προσευχεσαι να συνεχισει ετσι ο μαντζαρης...

      ο ολυμπιακος εκρυψε τις αδυναμιες του στην 1η φαση επειδη ηταν σε ομιλο γιουροκαπ με την αρμανι να κατεβαζει 10αδα,την τσεντεβιτα να εχει 4-5 παικτες κατω των 20,την λιμοζ που εχει χασει φετος 4-5 φορες με 30αρες και την εφες που ακομα ψαχνεται

      και κανω μια προβλεψη και θυμισου την απ τον ομιλο του ολυμπιακου στα νοκ αουτ πανω απο μια ομαδα δεν θα περασει ελπιζω αυτη να ειναι ο ολυμπιακος....

      Διαγραφή
    2. το ντοκουμεντο μεχρι τωρα ειναι οτι οι δυο ομαδες επαιξαν μεταξυ τους δυο φορες και το σκορ εγραψε 2-0 σε δυο ματς που ο παναθηναικος τα πηγε σε διψηφια διαφορα στην τελευταια περιοδο και ουσιαστικα σε κανενα απ τα δυο δεν απειληθηκε

      Διαγραφή
  20. Τελικα βλεπω να γινεται το κουλο και να περναει ο ΠΑΟΚ και να μενει εξω η ΑΕΚ που ηταν πολυ πιο ανετη ...

    Droga ο Γαλλος Εραστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Xαίρετε παιδιά...

    Οι Γουόριορς είναι βγαλμένοι από μπασκετικό παραμύθι και ο Κάρι είναι η νεράιδα.Τα βράδια αν κάνω το λάθος και παρακολουθήσω αγώνα τους στο ΝΒΑ βλέπω στον ύπνο μου οτι με έχουν κρεμασμένο ανάποδα και οι splash brothers βαράνε σουτ σε ένα διχτάκι και όσο μπαίνουν το κεφάλι πλησιάζει τη φωτιά... :P :P


    Για τον Σον Τζέιμς θα συμφωνήσω στο βασικό.Καλός,αξιόπιστος για μπάλωμα όσο ο Χάντερ είναι σε πολύ καλή φόρμα. Ας σκεφτούμε όμως οτι εκεί ο Όσφπ έχασε έναν παίκτη που κατέθετε τόνους ενέργειας,κλείδωνε το ζωγραφιστό και επιθετικά ενώ παρέσυρε τα πάντα με το motor του όντας από τους καλύτερους(ειδικά προοδευτικά μές στη σεζόν έδειχνε) στην Ευρώπη στη θέση. Οπότε αυτό θέτει και ορισμένα στάνταρ όσον αφορά το που μπορεί να φτάσει η ομάδα χωρίς να απαγορεύεται φυσικά τίποτα...
    Η παγίδα είναι οτι σκέφτεσαι οτι η ομάδα τώρα κάνει κεφαλοκλείδωμα σε κάθε αντίπαλο,που να μπουν υγιείς όλοι οι Σπαν,Λοτζ,Πρι συν τον Τζέιμς.Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι και η ποιοτική διαφορά θα φανεί στα δύσκολα παιχνίδια.


    Για τον Ντασόν Τόμας η αιώνια απορία μου είναι πως δεν τον έριξε ο Πασκουάλ πάνω στον Πρίντεζη πέρσι όσο ασελγούσε σε Λάμπε,Νάχμπαρ και Ντόελμαν...

    Καλός παίκτης,είναι κι αυτός ένα μπάλωμα.Η αλήθεια είναι οτι είναι μπάλωμα γιατί ο Πάο θα έπρεπε να έχει έναν διαφορετικό παίκτη στη θέση του Πάβλοβιτς(θα φωνάξει η ανορθρογραφία τώρα που μπαίνει κι ο Παππάς) πιο περιφερειακό,καλό αμυντικό και με δυνατά πόδια ώστε αντί να βάλει 3-4αρι όπως ο Τόμας να βάλει 4-5αρι σαν τον Μόρις που ανέφερε ο Τζιμ. Ή διαφορετικά 5άρι όπως ο Ντόρσει αντί Κούζμιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. O Tόμας είναι παίκτης ποιότητας που έχει ευρωπαική εμπειρία και τον γνωρίζουν όλοι τί μπορεί να κάνει. Δεν είναι στοίχημα. Επιπλέον παίζει άνετα στο 4, καθώς έχει πολύ καλό ποστ παιχνίδι και είναι δυνατός στο ριμπάουντ. Σε βραδιές που δεν θα τραβούν οι Παύλοβιτς, Γιάνκοβιτς μπορεί να παίξει και στο 3. Αν τον έπαιρνε ο ΠΑΟ και για του χρόνου, θα τον κρατούσε στη θέση του Παύλοβιτς αφήνοντας μια δυνατότητα να παίρνει λεπτά και ο Χαραλαμπόπουλος, ως 3ο τριάρι. Στην περίπτωση αυτή έπαιρνες και ένα 4-5άρι για αναπληρωματικό του Γκιστ και χωρίς να αλλάξεις πολλά πράγματα θα είχες πολύ αναβαθμισμένες τις θέσεις 3-4-5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν γνωρίζω, ενημερωσε με αν θέλεις, αφού είναι τόσο καλός ο Τόμας γιατί τον άφησε η Μπαρτσα να φύγει.
      Ειλικρινά δεν ξέρω, μήπως έπαιξε τίποτε αλλο.

      Διαγραφή
    2. Και τι σε νοιάζει τι κάνει η Μπάρτσα; Με αυτόν σε πήρε πέρσι σε 4 ματς.

      Διαγραφή
  23. Θα ταιριαξει, γραφουν διαφοροι, ο Τζέϊμς στον Ολυμπιακο διοτι ειναι καλο παιδι.

    Ε, τοτε να τους στειλουμε τον Jim...όπληκτο ρε παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πάω γιατί θα τούς ανεβασω επίπεδο :-)
      Big respect στον ΟΣΦΠ.
      "Huge" love στον ΠΑΟ.

      Jim.... οπληκτος

      Διαγραφή
  24. O Shawne Williams που αναφέρθηκε.. Αγωνιστικά ναι, θα ήταν πολύ καλό fit. Έχει τρίποντο, καλό αθλητικό πακέτο και θα συμπλήρωνε σωστά τον Γκιστ όμως ο συγκεκριμένος αν ερχόταν στην Ελλάδα θα έψαχνε να βρει ομάδα στο Πύργο Ηλείας.. Για αυτό καμία ομάδα δε τον πλησιάζει πλέον. Παρ'όλο που τέτοιοι παίχτες είναι χρήσιμοι στην Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λόγω χαρακτήρα εννοείς ? ποιόν θα διάλεγες τον shane ή τον sean ?

      Διαγραφή
    2. Λόγω στριψίματος.. Έχει εθισμό στο φοσμπά αν με καταλαβαίνεις.. Ο Sean είναι για "ζωγραφιστό", δε σουτάρει. Θέλεις "4" με τρίποντο.

      Διαγραφή
    3. Άρα θα έκανε τέλεια παρέα με τον Τζέιμς.

      Διαγραφή
  25. Καλημέρα παιχταρά μου καλώς ήρθες από τα ξένα μια ερώτηση ο τομας είναι δική σου σκέψη η πληροφορεί που έχεις και την αναλύεις??
    Στα του παναθηναϊκού εγώ θα καταθέσω μια σκέψη που αφόρα κυρίως το αύριο και όχι τόσο το σήμερα αν ο παναθηναϊκός ενισχυθεί εκεί που πόναει στο 4 στα γκαρντ όπου τέλος πάντων πιστεύει ο προπονητής ότι χρειάζεται του εξασφαλίζει κάτι στην ευρωπαϊκή παρουσία περά από κάποιες αυξημένες πιθανότητες παρουσίας στο φαιναλ φορ????δεν νομίζω???
    Λέω λοιπόν μήπως πρέπει η ομάδα να συνεχίσει ως έχεις να εντάξει στο σύνολο το χαραλαμποπουλου και τον παπαγιαννη να ανεβάσει επίπεδο το βλαντό και το μποχωριδη και το καλοκαίρι που θα φύγουν δυο βάρια συμβόλαια (φωτσης,διαμαντιδης)να χτιστει πιο σωστά έχοντας λίγες και ποιοτικές προσθήκες να κάνει??
    Να πάρει ένα γκαρντ σαν(η τον ίδιο)τον κοπονεν να πάρει ένα νεαρό Έλληνα στο τέσσερα δημιουργώντας τον νέο Φώτη(μητογλου η κουζελογλου),διορθώνοντας παράλληλα την αδικία με τον ματσιουλις ο όποιος θα δώσει χώρο και χρόνο στο Βασίλη και στον «4» να ανέβουν και άλλο επίπεδο και σαν τελευταία κίνηση να δει αν ο κουζμιτς του έδωσε αυτά για τα οποία αποκτήθηκε η θα κινηθεί και εκεί στην αγορά για ένα σέντερ όπως προστάζει το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ???


    υγ: υπομονή είναι μεγάλη αρετή η Βαβυλώνα δεν χτιστικε σε μια μέρα και ο παναθηναικος μετά τα δεκαπέντε χρόνια κυριαρχίας του πρέπει να ξαναχτισθεί σε στερεές βάσεις και όχι κάθε Δεκέμβριο να συζητάμε για προσθήκες.


    σεντρικ Σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Σέντρικ, σε ευχαριστώ φίλε. Το συζητήσαμε με συνεργάτες για Τόμας. Σαν ιδέα απλά. Είναι διαθέσιμος. Μήτογλου με κλειστά τα μάτια.. Ο Κουζέλογλου δεν είναι σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα Σέντρικ, σε ευχαριστώ φίλε. Το συζητήσαμε με συνεργάτες για Τόμας. Σαν ιδέα απλά. Είναι διαθέσιμος. Μήτογλου με κλειστά τα μάτια.. Ο Κουζέλογλου δεν είναι σε αυτό το επίπεδο.

      Διαγραφή
    3. σεντρικ....
      Ποιος φταίει που καθε χρονιά κυνηγάς Δεκέμβρη παίκτες?
      Να χάσουμε αλλη μια χρονιά για τα λάθη του καλοκαιριού?
      Δηλαδή μια (δυο) προσθήκη πολύ καλή τώρα που θα προβληματισει την ομάδα κι ας κανουν τα υπόλοιπα οπως λες?
      Αν ο αντικαταστατης του ΔΔ έρθει από φέτος και ψηθεί η τον τσεκάρεις σε τι θα σε πειράξει?
      Είσαι σίγουρος πως το καλοκαίρι χωρίς το βαρύ συμβόλαιο ΔΔ και Φωτση θα κοιτάξεις για καλούς παικτες?
      Γιατί χωρίς το συμβόλαιο του Γιονας, πέρσι δεν έφερες τίποτα και φέτος Παβλοβιτς?
      Αν μείνεις ετσι κινδυνεύεις σοβαρά να εκτεθείς αγωνιστικά και βιολογικά σε βαθμό που δεν θα το αντέξεις και θα φέρνεις Μοργκαν τον Μάη!!!!

      Jim.... οπληκτος

      Διαγραφή
    4. ρε παιχτουρα δεν μπορεις να φερεις τωρα παιχτη για τον δδ γιατι υποτιθεται οτι εκει θα τα σκασεις και απο την αλλη δεν ειναι ευκολο να παρκαρεις το φωτση του 1εκ στο παγκο σε ενα τοσο περιορισμενο μπατζετ,δεν ειναι πλεον οι εποχες που εχεις στην περιφερεια μητσο σπανουλη ντρου χατζηβρεττα και φερνεις σαν κερασακι στη τουρτα το σαρουνας.
      Ενεργοποιησε τους μικρους φτιαξε το κορμο σου δουλεψε τις συνεργασιες ετσι ωστε να ενταξης ευκολα δυο παιχτες του χρονου σε μια ετοιμη ομαδα...
      Και θα σου πω κατι τελευταιο οταν οι ομαδες κανουν συνεχεια μπαλωματαχωρις προφανη λογο(τραυματισμο,περιπτωση γκιστ)κυνηγουν την αμεση επιτυχια οχι την διαχρονικοτητα και εγω θελω να πιστευω οτι ο πναθηναικος βρηκε ενα προπονητη που θα μακροημερευσει στο συλλογο φερνωντας αντιστοιχα θετικα αποτελεσματα.
      ΥΓ:ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΒΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΩ

      ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

      Διαγραφή
    5. Σεντρικ δε με πρόσβαλες φίλε.
      Μπορεί να ειχες μια ατυχη οπως ολοι μας.
      Συμφωνούμε σε πολλά και θα ξανατοποθετηθουμε εν καιρό με παραδειγματα.

      Jimopliktos

      Διαγραφή
    6. Δε νομίζω ο Μήτογλου να έρθει Ελλάδα, στους κόκκινους οι θέσεις είναι καπαρωμένες σε ελληνικό στοιχείο κ στους πράσινους θα πρέπει να περιμένει 3 χρόνια για να δει άσπρη μέρα...το πιο σοφό για αυτόν να μείνει αμερική...ίσως πάλι κανένας άρης να ήταν καλή περίπτωση για 1-2 χρονιές.

      Διαγραφή
    7. Στον Παναθηναϊκο αμα ερθει, θα παιζει απο του χρονου κιολας τα λεπτα που επαιζε και θα επαιζε φετος ο Μποχωριδης (σχεδον ιδια ηλικια, 10 λεπτα δηλαδη, οσο επαιρνε περυσι ο Παπαπετρου στον Ολυμπιακο). Αυτο το "πρεπει να περιμενει 3 χρονια για να δει ασπρη μερα" δεν το καταλαβα. Νομιζω εχεις μπερδεψει το οτι ο Σλουκας, ο Μαντζαρης, ο Αγραβανης, ο Παπανικολαου, ο Παπαπετρου, στην ηλικια του Χαραλαμποπουλου και του Παπαγιαννη, εβλεπαν ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ του Ολυμπιακου με κυαλια... Οποτε μπορεις να πεις πως ο Παναθηναϊκος εμπιστευεται πιο ευκολα και περισσοτερο τους πολυ νεους παικτες, συγκριτικα με τον Ολυμπιακο. Οι παραπανω παικτες του Ολυμπιακου πηραν σοβαρο χρονο στα 20 και 21 τους και εσυ προφανως εχεις στο μυαλο σου το οτι ο Παναθηναϊκος δεν δινει σοβαρο χρονο συμμετοχης σε Ευρωπη και Ελλαδα στον Χαραλαμποουλο και τον Παπαγιαννη. Οι δε ειναι over 20 και οι αλλοι ειναι 18ηδες και περυσι 17ρηδες... Και μονο που εχουν παρει χρονο σε αυτες τις ηλικιες, σε Ελλαδα και Ευρωπη ειναι τρομερο παρασημο για τον Παναθηναϊκο και οποιοσδηποτε νεος παικτης θελει να ερθει, καλως να ερθει στην ομαδα, εμπιστοσυνη του διχνουμε, ειδικα αμα ειναι σε σοβαρη ηλικια, οπως ο Μητογλου του χρονου.

      ΥΓ: Του χρονου βλεπω ο Φωτσης να φευγει ή να σταματαει. Ο Μητογλου αν δεν κανω λαθος παιζει και στο 4...

      Διαγραφή

  26. Συμφωνώ με όσους εκφράζουν επιφυλάξεις για την επιλογή Τζέιμς κυρίως λόγω της κατάστασής του μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό. Φυσικά, δεν ξέρουμε τις διαθέσιμες επιλογές στην αγορά για να συγκρίνουμε. Με μια πρώτη ανάγνωση, πάντως, καταλαβαίνω ότι το εύστοχο της επιλογής θα κριθεί κατά πολύ απ’ την απόδοση από εδώ και πέρα του Χάντερ. Αυτός θα παίρνει τον περισσότερο χρόνο στο 5. Αν ανταποκριθεί τότε πιο εύκολα θα προσφέρει όσα μπορεί στο ρόλο του δεύτερου ο Τζέιμς. Μια παρατήρηση, μόνο. Ο Ολυμπιακός θα έχει θέμα στο top 16 λόγω των αδυναμιών που έχουν καμουφλαριστεί λόγω του αήττητου σερί και του γεγονότος ότι η ομάδα δεν έχει παίξει πλήρης εδώ και πολύ καιρό.

    Για τον ΠΑΟ, το πράγμα έχει καταντήσει κουραστικό. Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει ποικιλία απόψεων για τις ανάγκες της ομάδας είναι ενδεικτικό ότι η ομάδα πονάει παντού. Άλλος προτάσσει την ανάγκη για γκαρντ, άλλος θέλει τριάρι, άλλος combo forward, άλλος τεσσάρι με σουτ, άλλος αθλητικό tweener στο 4-5, άλλος κλασσικό mobile 5 κλπ. Κι όλα αυτά την ώρα που πρέπει να βοηθηθεί ο Παππάς να επανενταχθεί, να μην χαντακωθεί ο Μποχωρίδης, να διατηρηθεί χώρος για τον Χαραλαμπόπουλο και τον Παπαγιάννη κλπ. Όλα μαζί, όμως, δεν γίνονται. Λίγη υπομονή κι όλα θα τελειώσουν σε 2 εβδομάδες. Προβλέπω ότι θα έρθει ένας παίκτης αλλά δεν έχω καταλάβει σε πια θε΄ση. Αν αποφασίσουν να κινηθούν έχει καλώς. Αν όχι, πάλι δεν τρέχει κάστανο.

    Στα του Eurocup, ο Άρης έκανε αυτό που έπρεπε και συνεχίζει φιλόδοξα στην διοργάνωση. Αναμένεται και η προσθήκη στους ψηλούς για να δούμε πόσο θα βελτιωθεί το ρόστερ για τη συνέχεια. Σε μια ιδεατή κατάσταση του χρόνου που θα έμεναν όλοι οι φετινοί, θα ταίριαζε τέλεια ο Λουκάς αντί του Τσούπκοβιτς και ο Μπράμος αντί του Πελεκάνου. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ούτως ή άλλως δεν είναι για πολλά κάνοντας πάντως αξιοπρόσεκτη προσπάθεια με τα δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λουκάς στον Άρη;Πιο πιθανό να πάρει η ΑΕΚ πακέτο Μακνιλ,Χάγκινς και Γοιυάιτ.Επειδή ταιριάζουν με τον Λουκά το λέω.

      Διαγραφή
  27. και γιατι να μην ερχοταν στμ μερη μας στο καλαμων να παιξει καλαματα 80 με προπονητη τον αβδαλα.....

    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της Καλαμάτας της ειχα ρίξει μια 35αρα μέσα στο "μπαλόνι" τη δεκαετία του 90 με προπονητή τον Πεφανη. (καλό παιδί και καλός κοουτς)
      Τα ιδια και στον Φαιακα μεσα στην Κέρκυρα με προπονητή τον συγχωρεμένο τον Φαιδωνα τον Ματθαίου.

      Jim.....οπληκτος

      Διαγραφή
    2. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΑ ΕΝΝΟΕΙς ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΧΑΤΖΗ Η ΟΧΙ??

      ΣΕΝΤΡΙΚ ΣΕΜΠΑΛΛΟΣ

      Διαγραφή
    3. Και βέβαια Ποσειδωνα Καλαμάτας Σεντρικ, χωρίς Χατζη.
      Φιλότιμη ομάδα με νεαρό ελπιδοφόρο κοουτς.
      Αν και δεν είχε τα λεφτά της Παναχαικης που πρωτοεφερε Φαιδωνα στις μικρες εθνικές κατηγοριες, εμενα με δυσκολευε περισσοτερο.
      Πανω απο Ολυμπιάδα Πατρών, Κοροιβο που ηταν πιο πολυ τοπικό, ο Πυργος ανεβοκατεβαινε απο κει στη Γ', ακόμα κι απο Οιακα που ανέβηκε ενα φεγγάρι στη Β'Εθνική.
      Σε αλλο ποστ θα σου γραψω ποιος απο Ποτοσογλου Πειραικου, Τουλη Ηρακλειου και Σορωτου Αμυντα, με δυσκόλεψε πιο πολύ και γιατί.

      Jim.... οπληκτος

      Διαγραφή
    4. Τον μεγαλο ή τον μικρο αβδαλα εχουν ?

      ειχε προλαβει και μπουσουλα στην καλαματα?

      Διαγραφή
  28. Εξαιρετικό άρθρο απο τον σεφ της παγκοσμιας μπασκετικής κουζίνας.
    Σαν γκουρμεδιαρης και γουστάρω τα μαγειροκουταλισματα του Jim.
    Ειμαι ανθρωπος που βλεπω πισω από την πόρτα και γιαυτό θα εκθειάσω
    την συνέπεια του ΟΣΦΠ να συμπληρώσει άμεσα το κενο του.
    Η συνέπεια ειναι προσόν, οπως κι ο σεβασμός.
    Άλλωστε ο Jim μας είπε αναλυτικά τα υπέρ και τα κατά του James.
    Προσωπικά πρόσθεσα την ηχηρή λεπτομέρεια έτσι οπως την ειδα.
    Πάντως εγώ τον James αν και φιλότιμο "πακέτο" δεν θα τον ηθελα σε αυτό τον ΠΑΟ, που του λείπει η περιφερειακή αλλα και η "ζωγραφιστή" ενέργεια, ποιο νέων και διψασμενων παικτών


    Jim... οπληκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Περίμενα απάντηση σε αυτό τζιμ από σχόλιο φίλου στη προηγούμενη ανάρτηση

    "Εκεί στην Πιάτσα ντελ Κάμπο θα μαζευτούμε μια μέρα όλοι οι χουπφελικοί, να πάρουμε ο καθένας από ένα αυτόγραφο υπογραμμένο από τον Τζιμ πάνω σε φανέλα ΜακΙντάιρ ή Εζέ."

    ΤΕΟ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να'μαστε καλά να μαζευτούμε. Είναι ωραία, πολύ ατμοσφαιρικά.

      Σιγά τη ..persona που θα υπογράψει και αυτόγραφα. Καουκένας 'η Στόουνρουκ φανέλα. Άντε σε πουκάμισο Μινούτσι..

      Διαγραφή
  30. Μπορει να διαρρεεται μεσα απο την ομαδα οτι θα αποκτηθει γκαρντ,ομως αν δεν βελτιωσει αμεσα την αποδοση του ο Κουζμιτς,ο οποιος βρισκεται σε τραγικη αγωνιστικη κατασταση,ισως τελικα αποκτηθει ψηλος μεσω της αλλαγης του και μεινει κενη η 6η θεση ξενου για πιθανη αποκτηση περιφερειακου,αναλογα με το ποτε και πως επιστρεψει ο Μποχωριδης..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρίσκεται ο Kuzmic σε τραγική αγωνιστική κατάσταση; Απο πότε;

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ, είναι χάλι μαύρο. Με την Μπάρτσα όποτε τον έβαζε μέσα έχανε τα αυγά και τα καλάθια σε άμυνα & επίθεση. Ο Ραντούλιτσα ήταν καλύτερος στην άμυνα από αυτόν.

      Πιστεύω πως πρέπει να αλλάξει με κάποιον καλύτερο ψηλό.

      Διαγραφή
  31. Ατα κανεις και μας βαζεις φωτιες.. τωρα ποιος ο λογος να μας αναφερεις τομας?!?!? την στιμγη που για να φυγει ο παβλο εινια απιστευτα δυσκολο??
    Ο τομας μου εκανε πολυ σε εναν παιχτη που αγαπηθηκε στον παο, τον ματσιουλης.. φουλ ποσταρισματα και καλο σουτακι, θα αλλαζε ολη η φιλοσοφια της ομαδος με αμυνες που θα εκαναν τους αντιπαλους να αναθεματιζουν..., και μονο στην σκεψη.. καλαθης φελντειν τομας γκιστ 5αρι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μόνο στη σκέψη, τι;
      Ανατριχιάζεις;

      Διαγραφή
    2. περιπου...βαλε κατι βαλε κατι

      Διαγραφή
    3. @ chris nas α!, θέλεις & πεντάρι βλέπω. δλδ ο radulica, ο βασικός center της εθνικής Σερβίας δεν μας κάνει ?
      τέλος πάντων ο thomas είναι ότι πρέπει. με τον τρόπο μάλιστα που (δεν) σφυρίζουν οι διαιτητές στην euroleague, που είναι και ο λόγος που ο ολυμπιακός βρίσκεται στο 7-1 αλλά και ο λόγος που ξενυχτάμε κάθε βράδυ γιά να βλέπουμε θέαμα στο nba, αφού η euroleague τείνει να γίνει rollerball,μας δίνει & εμάς ένα πλεονέκτημα στο ξύλο στη θέση 3 που ο γαύρος είναι μισο- soft (lozetski). o vlado ακόμα πονάει από το ξύλο που του έριξε πέρσι ο thomas

      Διαγραφή
  32. Καλημέρα

    -Εκλεισε λοιπόν ο Τζειμς στον ΟΣΦΠ.Ο Τζειμς πριν απο 3 χρονια ηταν το καλυτερο mobile πενταρι στην Ευρωλιγκα απο αποψη προσοντων.Ειναι σιγουρο οτι μετα απο 1 τραυματισμο και μια κακη χρονια(αν και στην Αρμανι,το μεγαλυτερο νεκροταφειο παικτων στγην Ευρωπη,κανεις δε βελτιωνεται μαλλον το αναποδο),θελει να μπει ξανα στη τοπ διαδικασια της Ευρωλιγκας.Μοιαζει οντως με τους βετερανους που παιρνουν οι ομαδες του ΝΒΑ για να παρουν τιτλο(βλεπε Ζερμεν Ονιλ,Αντουαν Γουοκερ πιο παλια) και χρεαζεται καλη διαχειρηση και σωστες προσδοκιες για να αποδοσει.Ο μεγαλυτερος κινδυνος ειναι το σωμα του και πως ενας μικρος η μεγαλος τραυματισμος μπορει να τον βγαλει εκτος σχδιων.Παντως στον ΟΣΦΠ ξερουν οτι χρειαζονται 15-20 λεπτα μαξ. και 5-7 ποντους με τα αντιστοιχα ριμπαουντ απο τον παικτη.Συμφωνω μονο εν μερει με τον 77 για τη συνεχεια του ΟΣΦΠ.ΣΙγουρα θα κανει καποια κακα παιχνιδια και ηττες αλλα θα ειναι ετοιμος και για υπερβασεις.Ο Πριντεζης παιζει στο 70% οι τραυματιες δεν εχουν κατι που θα τους στερησει την υπολοιπη χρονια.Ηττα και μαλιστα οδυνηρη εκανε στη Χωρα των Βασκων,και εχει και ενα πολυ δυσκολο παιχνιδι με την Εφες που καιγεται μπροστα του.Νομιζω πως ειναι σε καλυτερο δρομο απ οτι στις αρχες Οκτωβρη και μπορει να παει μακρια.

    - Στον ΠΑΟ νομιζω πως πρεπει να σταματησει πλεον οριστικα η μεταγραφολογια εδω μεσα.Δε πιστευω οτι θα αποκτηθει καποιος παικτης ουτε καν στο ΤΟΠ 16 .Νομιζω πως η διοικηση εχει για φετος πολυ μετρημενο μπατζετ,εχει 3 ξενους Σερβους που πανε πακετο με τον κοουτς και δε φευγουν(._),η μονη περιπτωση που βλεπω ειναι να φανε παλι φρικες στη διοικηση στο τελος της σεζον ,αν η ομαδα δε παει καλα και αλλαξουν τον πολυ καλο Φελντιν με καποιον καλυτερο σκορερ και εναν ακομα ψηλο free agent για να χτυπησουν τον ΟΣΦΠ στο πρωταθλημα.Οποιος δεν καταλαβεινει απο το κλιμα που βγαινει απ τις δηλωσεις κακο του κεφαλιου του.Εκτος αν γραφει καποιος ινγκκνιτο απ τη διοικηση και με διαψευσει.

    -Η ΑΕΚ εκανε βλακο-ηττα απ τον πολυ καλη σαν υλικο Χαποελ(ευρωλιγκικο ροστερ) που ομως το επιθετικο της ταλεντο δεν την εκανε ατρωτη.Χαζα λαθη(ποσο με εκνευριζει αυτος ο Μιλοσεβιτς) που ακυρωσαν μια πολυ δυνατη προσπαθεια,σε ολη τη διαρκεια του παιχνιδιου ,που "μυριζε" ανατροπη.Κριμα

    -Ο Αρης παει σταθερα καλα,αλλα το ροστερ του θα τον προδωσει στο υψηλοτερο επιπεδο.Δεν ειναι ασχημα κι ετσι απλα στενοχωριεμαι,που η ΑΕΚ με 14-15 παικτες κολαει στην αρχη κι ο Αρης που κλεινει δωδεκαδα με ανηλικους και σαρωνει δεν εχει εναν ακομα ποιοτικο Ελληνα μεσα (ειδικα στη ρακετα) να παει για το παραπανω..

    -Ο ΠΑΟΚ με τη ρετρο τριαδα Σοφο-Βασιλειαδη-Τεπιτς δειχνει να χει βρει ρυθμο.ΜΑζι με το Χατσερ εχει φτιαξει ενα συμπαγες συνολο που εχει μεν αδυναμιες αλλα μπορει να παιξει αρκετα καλο μπασκετ.Ο Σοφο δειχνει να γουσταρει που ξαναειναι σε αυτα τα νουμερα που κανει στον ΠΑΟΚ.

    nO_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ποια 15-20 λεπτα?

    Για 6-8 λεπτα το πολυ τον πηραν. Τα υπολοιπα λεπτα θα τα παρουν οι Χαντερ (20-22 λεπτα) και Μιλουτινοφ (10-12 λεπτα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνω ,νομιζω πως προοριζεται για παραπανω λεπτα απο τον Μιλουτινοφ αρχικα,αν καταληξει να παιρνει μονο πενταλεπτα γιατι δε θα θα βγαινει παραπανω ειναι αλλη ιστορια.Ετσι κι αλλιως ο Αγραβανης παιρνει χοντρα λεπτα πλεον στο 5.

      nO_closure

      Διαγραφή
  34. Καλημέρα παιδιά..
    Jim απολαυστικος και πάλι...Τον james τον ξερουμε.. Αρκετά στα κάτω του μεν,καλός παίκτης δε..Θα δούμε..Πολύ καλός ο Τόμας,δεν ξέρω όμως κατά ποσό είναι αυτό που θέλουμε..
    Και μια ερώτηση επειδή εχω καιρό να τον παρακολουθησω...Ο mickey που επέλεξαν στο draft οι celtics είναι στην ομάδα ή
    παίζει στην αναπτυξιακή??Θα ήταν καλό fit για τον Παναθηναϊκό??Θεωρητικά πάντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι και προχθές έπαιζε στη d-league με πολύ καλά νούμερα, 20 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4+ μπλοκ αλλά μπήκε στην ομάδα των σέλτικς.

      Διαγραφή
    2. Κρίμα..Μου άρεσε στο summer league...Καλός παίκτης και πολύ κοντά σε αυτό που ζητάει ο ΠΑΟ πιστεύω..

      Διαγραφή
  35. Ο Παππάς φαίνεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και σε συνδυασμό με την σταδιακή επάνοδο Μποχωρίδη το θέμα γκαρντ μπαίνει στο ψυγείο. Το θέμα ψηλού υπάρχει ακόμα και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να είναι ένας παίκτης που θα μπορεί να παίξει ως 4 με παρτενέρ τον Γκίστ στο 5, εκτός των άλλων για να χρησιμοποιείται αυτό το σχήμα όταν χρειάζεσαι defensive stops ή προσπαθείς να γυρίσεις κάποιο ματς.
    Ισχύει ότι με την παρούσα στελέχωση του ρόστερ οι tweeners είναι υπερβολικά πολλοί και στα δικά μου μάτια, με την απόκτηση οποιουδήποτε παίκτη θα μπλεχτούν τα μπούτια μας. Με τη σημερινή μόρφή ίσως το μικρότερο συνοστισμό να φέρνει ένα 3-4 τύπου Τόμας ή Γιόνας. Το μυστικό είναι η αποδέσμευση ή όχι του Πάβλοβιτς, ο οποίος καθώς δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα, αποτελεί παίκτη που θα αποσυμφωρίσει το ρόστερ φεύγοντας, αν αποκτηθεί τέτοιος παίκτης.
    Παρόλα αυτά με μια μικρή έρευνα εντόπισα τους παρακάτω ΝΒΑ free agents και μη, που θα μπορούσαν να κολλήσουν στον ΠΑΟ(4άρια ή 3-4). Φυσικά υπάρχουν και ονόματα που αφήνω έξω όσο ιδανικό και να είναι στη θεωρία το fit, οπώς πχ ο Αντονι Μπένετ, καθώς το μπάτζετ φαντάζομαι είναι επιπέδου μπαλώματος και όχι ουσιαστικής ενίσχυσης.
    1)Robbie Hummel - Armani
    2)Dorrell Wright - Beikong Fly Dragons
    3)DeQuan Jones - Chiba Jets (Japan)
    4)CJ Fair - Fort Wayne Mad Ants (D-League)
    5)Earl Clark - Bakersfield Jam (D-League)
    6)DaJuan Summers - Westchester Knicks
    7)Yakhouba Diawara - Limoges

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. δεν είναι οικονομικό το ζήτημα. δεν νομίζω πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να δώσει 200 χιλ μέχρι το τέλος της χρονιάς γιά εναν δυνατό tweener & θα το έκανε (θα το κάνει) γιά να προστατέψει την αρκετά μεγάλη φετεινή επένδυσή της.
    προφανώς σκέπτονται πως με απόκτηση 6ου ξένου θα πρέπει αυτόματα να βγεί κάποιος μικρός (παπαγιάννης) από τη δωδεκάδα. και με την επανοδο μποχωρίδη ο έτερος μικρός (χαραλαμπόπουλος) , που είναι & το πουλέν του προέδρου.
    και εδώ που τα λέμε σκέφτονται σωστά γιατί ο χαραλαμπό, που σε λίγες μέρες γίνεται 19, πέρα από το γεγονός οτι θεωρείται ένα από τα πολύ μεγάλα prospects του ευρωπαϊκού μπάσκετ αξίζει μιά θέση στη δωδεκάδα οποιασδήποτε ευρωπαϊκής ομάδας και θα είναι πολύ κακό να αδρανοποιηθεί ακριβώς τη στιγμή που αρχίζει και παίρνει χρόνο συμμετοχής και υπολογίζεται στο κανονικό rotation. κάτι τέτοιο θα τον έφερνε πολύ πίσω αγωνιστικά και ψυχολογικά και θα ήταν και άδικο απέναντι στην προσπάθεια που κάνει τόσα χρόνια.
    let's respect it & learn to live with it

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να βγούνε όμως και να το πούνε. Όχι να μας λένε ότι στόχος είναι το φάιναλ-4.

      Διαγραφή
    2. beny ο καθένας λέει οτι θελει, δημοκρατία έχουμε.
      Μείνε χωρίς ξένους, για να παίζουν με το ζόρι οι μικροί.
      Που δεν παίζουν κιόλας γιατί ο κάθε προπονητής δεν ειναι τρελός νσ τους βάζει ανέτοιμους.
      Μη το παιδευουμε.
      Αργά η γρήγορα και μετά κι απο τη φετινή αποτυχία αν συνεχίσουν χωρίς προσθήκη, ο κόσμος θα αρχίσει να σφίγγει τα γάλατα.
      Η προσθήκη, ακομα κι οι προσθήκες θα επισπευθουν απο αυτούς που το παίζουν τώρα άνετοι.
      Θυμήσου με bro.

      Διαγραφή
    3. ναι beer μου και εγώ πιστεύω πως τελικά θα το κάνει έστω και αν το βάζω σε παρένθεση. αυτό που θέλω να ξέρεις είναι πως ο ίδιος ο πρόεδρος είναι πιό άρρωστος από όλους μας μαζί.
      να σου πω κάτι που έχω ζήσει μαζί του : την περασμένη δεκαετία είχα silver card διαρκείας. τον έβλεπα λοιπόν που ερχόταν στο γήπεδο με τη φανέλα του αλβέρτη αρχικά και μετά με του 3D, τη χρυσή μάλιστα (άρα θα ήταν το 2008).
      και θυμάμαι που είπα στο γιό μου (95άρης και παίκτης του Παναθηναϊκού στο μίνι τότε) "κοίτα πόσο άρρωστος είναι ο γιός του προέδρου που έρχεται στο γήπεδο με τη φανέλα του υπάλληλού του" κάτι που εν ευρεία εννοία είναι και πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  37. Ο παναθηναικος μπορει να ενισχυθει μονο μεσω αντικαταστασης
    Δεν υπαρχει περιπτωση ο κουζμιτς το 2ο 5αρι της σερβιας να καθισει ως 5ος ψηλος και σε πολλα ματς να γραφει μηδενικο χρονο
    Ουτε ο φωτσης μπορει να κατσει να παιζει 5λεπτα δεν μιλαμε για κανεναν ξενο της πλακας αλλα για εναν παικτη που εχει γραψει ιστορια στην ομαδα και δεν μπορεις να τον αδειασει ετσι στα μεσα της χρονιας

    ραντουλιτσα 20
    γκιστ 25
    φωτσης 15
    οποτε στην καλυτερη μενει ενα 20λεπτο χρονος για ενα ψηλο ακομα οποτε ή κουζμιτς ή αντικατασταση

    και ο τομας να αποκτηθει παλι για αντικατασταση του παβλοβιτς μιλαμε τεσσερα 3αρια στην 12αδα θα ειναι μπασκετικη πρωτοτυπια

    5 ψηλοι θα χρειαζοταν αν δεν ειχες κανεναν ψηλο που δεν μπορει να παιξει στον ιδιο ρυθμο πανω απο 20 λεπτα αλλα ο παναθηναικος εχει τον γκιστ που παιζει σε υψηλο ρυθμο ανετα για 30 λεπτα και η προσφορα του την ωρα που ειναι στο παρκε σιγουρα δεν καλυπτεται απ τους ξενους που διαβαζω σαν προτασεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 3:52

      Κι αν κτύπα ξύλο, σου τραυματιστεί ο Γκιστ η ξαναβγάλει θλάση, γιατί όπως βλέπεις το 2ο 5αρι της Σερβίας είναι για τα βάζα ( ανθο..στήλη ) και δεν πολυπαιζει (12 λεπτά καταστροφής με Μπαρτσα) τι θα κάνεις?
      Α. Θα ξαναμικρηνεις το Φωτση 10 χρόνια?
      Β. Θα βάψεις μελαμψο τον Ραντουλιτσα αφού του κάνεις την προπόνηση του Ροκυ Μπαλμποα στη Ρωσία?

      Βeer

      Διαγραφή
    2. ωραια συμφωνω αν δεν κανει ο κουζμιτς τον αντικαθιστας ειτε λυνοντας το συμβολαιο του ή τον δινεις καπου δανεικο για να παρεις καλυτερο παικτη αλλα οταν τον φερνεις για να εχει σημαντικο ρολο και αποδεικνυεται το παιδι οτι ειναι φιλοτιμο και καλος επαγγελματιας δεν θα ηταν σωστο να τον παροπλισεις
      Αλλωστε αν ειναι να φερεις ψηλο χρειαζεσαι ποιοτικο οχι παικτες σαν τον λαουαλ που τον εβαζε ενα 10 λεπτο φετος η αρμανι και την κατεστρεφε

      Διαγραφή
    3. @ 4:59

      Συμφωνούμε σε πολλά.
      Αν αγαπάς το καλο παιδί Κουζμιτς, κρατα το, ετσι κι έτσι κενη θεση ξένου έχεις και δειχνε του τι κάνει στα παιχνίδια οπως αυτό με Μπαρτσα.
      Μόνος του θα σου πει βαζε με βοηθητικό και μπακ απ των καλών, αν κουραστούν η αν κτυπήσουν, μέχρι να μάθω τα βασικά.
      Τον Κουζμιτς δεν τον διώχνει ο Σερβος, φρονώ πως ειναι και θέμα ηθικής -τιμής.
      Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να ενισχυθεις προχθές φίλε καλέ.

      Βeer

      Διαγραφή
    4. Η βασικη μας διαφωνια ειναι οτι εγω θεωρω αδειασμα τον να κρατας εναν παικτη ουσιαστικα εκτος ρολου στην ομαδα οταν αυτος εχει κατι να δειξει στην καριερα του και εχει καποιες φιλοδοξιες 2ο 5αρι στην σερβια ηταν

      Αν δεν σου κανει ο κουζμιτς που και για μενα διδυμο με τον ραντουλιτσα δεν μπορει να γινει οταν μαλιστα ο ραντουλιτσα λογω φαουλ και αντοχων ειναι 5αρι 20λεπτου και ο κουζμιτς λογω δυνατοτητων δεν ειναι 5αρι για τα υπολοιπα 20...

      Οποτε για μενα το σωστο και για τον κουζμιτς και για τον παο ειναι να δωθει καπου δανεικος(πχ αρης που παιζει και γιουροκαπ) που θα μπορεσει να δειξει τις οποιες δυνατοτητες εχει και να διατηρηθει σε αγωνιστικο ρυθμο και να παρουμε ενα 5αρι οχι 10λεπτου που λεμε γιατι συνηθως αυτοι ειναι παικτες για 0 λεπτα αλλα 5αρι που οταν χρειαζεται να μπορει να παιξει με ανεση ακομα και 30λεπτο....

      οταν φερεις πχ εναν παικτη ποιοτητας λασμε ακομα και τις μερες που ο ραντουλιτσα ειναι κακοσ και παιξει κανα 15λεπτο ο λασμε θα παιξει τα υπολοιπα 25 ανετα και το αντιστροφο οποτε ο κουζμιτς δεν εχει μετα θεση.Αν φερεις παικτη επιπεδου τζουλιαν ραιτ αρχιζουν μετα τα μπαλωματα 10 ο κουζμιτς,10 ο ραιτ αλλα αυτο εχει αποδειχθει οτι δεν ειναι λυση....

      Διαγραφή
    5. Το να κράζεις τον Kuzmic επειδή έκανε ένα κακό παιχνίδι με τη Barca ενώ το παιδί έχει προσπαθήσει πάρα πολυ φιλότιμα μέσα στη χρονιά ενώ την ίδια ώρα δίνεις ασυλία στον Raduljica αγγίζει τα όρια της γαϊδουριάς. Θα δεχόμουν ευχαρίστως συζήτηση για το οτι κάποιος απο τους δύο περισσεύει σε τακτικό επίπεδο, αλλά αν μετρήοουμε διάθεση και προσφορά συνολικά και όχι απο ένα ματς νομίζω πως ο Kuzmic ξεκάθαρα υπερτερεί, και μιλάω πάντα στο κλάσμα προσδοκίες/απόδοση.

      Με δεδομένο δε οτι ο Raduljica είναι παίκτης των 18-20 λεπτών max, δε βλέπω καν τον λόγο να συζητάμε για αντικατάσταση σε περίπτωση προσθήκης.

      Διαγραφή
  38. Παιδιά έχει καταλάβει κανείς αν θα αποκτήσεις παίχτη ή παίχτες ο παναθηναϊκός? Ένα μήνα ακούγεται μεταγραφικά σενάρια, υπάρχει η αίσθηση ότι η ομάδα θα πάρει παίχτη, αλλά ουσιαστικά δεν έχει γίνει κάποια κίνηση. Αρχικά είπε ο Τζορτζεβιτς ότι χρειάζεται άσσο, έπειτα το επιβεβαίωσε ο Κοντός από το ονσπορτς (βέβαια διέψευσε τα σενάρια για Γουολτερ και Κοττον). Στη συνέχεια ο Καλάθης δήλωσε ότι η ομάδα είναι πλήρης για τους στόχους της και ο Τζορτζεβιτς μιλάει συχνά για τον Μποχωρίδη. Επίσης, ο Τζορτζεβιτς φαίνεται να στηρίζει τις επιλογές του, καθώς μιλάει κατά τακτά χρονικά διαστήματα για τον Παβλοβιτς. Τα συμπεράσματα δικά σας...

    Υ.Γ. Οι νίκες καλύπτουν αδυναμίες και η αφραγκια φέρνει αερολογίες

    Αχιλλέας Αστραγαλοπαθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Διαβαζουμε συνεχως και επαναλαμβανομενα οτι "ο ομιλος του Ολυμπιακου ειναι παντα ευκολος και του ΠΑΟ φωτια". Εσχατως ο ομιλος μας εγινε και "τσιρκο" η "Γιουροκαπ".

    Αναρωτιεμαι αν εχετε παρει χαμπαρι οτι εδω και 4-5 χρονια ο ΠΑΟ ειναι στο 2-3ο γκρουπ δυναμικοτητας. Οτι εδω και 3-4 χρονια περναει με την ψυχη στο στομα 3ος η 4ος στο Τοπ16.

    Αναρωτιεστε γιατι εμεις εχουμε τη Λαμποραλ και εσεις εχετε τη Μπαρτσελονα. Εχετε παρει χαμπαρι οτι εμεις ειμαστε η Μπαρτσελονα του ομιλου μας και εσεις η Λαμποραλ του δικου σας?

    Περιμενω να δω νηφαλια απαντηση απο αυτους που απαξιωνουν την προσπαθεια της ομαδας μου μεχρι στιγμης (δε βαζω καν τις αδιανοητες απουσιες στην εξισωση).

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρε την ομαδα σου που ειναι επικεφαλης στον ομιλο και βαλτη ν' αλλαξει θεσεις με τη Ρεαλ. Δηλαδη να ειναι Ολυμπιακος, Φενερ, Μπαγερν, Ερυθρος Αστερας, Χιμκι και Στρασμπουργκ. Εχεις τωρα πιο δυσκολο ομιλο ναι η οχι?

      kummerbro

      Διαγραφή
    2. Το ότι ο Ολυμπιακός έχει πιο εύκολο όμιλο σε σχέση με τον Παναθηναϊκό είναι γεγονός. Το γεγονός είναι φυσιολογικό καθώς τα γκρουπ δυναμικότητας, βγαίνουν σε σχέση με την κατάταξη των ομάδων την προηγούμενη χρονιά. Επίσης, η δυσκολία του ομίλου πηγάζει και από τις ομάδες που έρχονται από πίσω, όπου Εφες και Αρμανι και δεν ξεκίνησαν καλά και αντίστοιχα Κουμπαν κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα.ξεκίνημα. Οσο για το αν είναι ο Παναθηναϊκός η Καχα και ο Ολυμπιακός η Μπαρτελόνα, το αναφέρεις με ελαφρά ειρωνικό τρόπο, αλλά αυτά είναι ασήμαντα. Η χρονιά είναι μεγάλη και θα φανεί πια ομάδα είναι καλύτερη, ανεξαρτήτους τίτλων.

      Αχιλλέας Αστραγαλοπαθής

      Διαγραφή
    3. Δημήτρη έχεις δίκιο βουνό.
      Δεν μπορώ να καταλάβω όμως γιατί θέλεις επιβεβαίωση για αυτονόητα πράγματα που σαν Παναθηναϊκός εγώ προσωπικά εχω γράψει πολλάκις?
      Μάλλον έχεις ανάγκη να σου επιβεβαιώσουμε κάτι που ούτε κι εσύ πιστεύεις πως συμβαίνει !
      Έχετε καλύτερη ομάδα βαση αποτελεσματων, την τελευταία τετραετία στην Ευρώπη, μακράν του ΠΑΟ, που πεντακάθαρα όμως μέχρι πέρσι, όντας κάπως μπασκετικα δομημένος ειχε καλύτερη ομαδα απο σας στην Ελλάδα.
      Διορθώστε την αντιμετώπιση μας.
      Να διορθώσουμε το ευρωπαϊκό βλέμμα μας.

      Βeer

      Διαγραφή
    4. @unknown

      Μπορεί πάντως να βγάλει τον εαυτό του από τον όμιλο που είναι και να τον θέσει σε αυτό της Μπαρτσελόνα. Με Λόκο σε ρόλο μεγαθήριου, τον ΠΑΟ να χάνει από την Γκόρα, τη Ζαλγκίρις και μια πρωτάρα.
      Έχεις τώρα έναν πανεύκολο όμιλο, ναι ή όχι;

      Διαγραφή
    5. @Kummerbro

      Όχι δεν είναι δυσκολότερος αυτός ο όμιλος για τον Ολυμπιακό. Η πορεία του τα τελευταία τρία χρόνια που ισχύει το συγκεκριμένο φορμάτ, δείχνει ότι δεν θα συναντούσε κάποια ιδιαίτερη δυσκολία να πλασαριστεί σε μια από τις δύο πρώτες θέσεις (συνήθως στην πρώτη) με ρεκόρ 7-8 νικών τουλάχιστον.

      Διαγραφή
    6. @ Billy Bats

      Η κουβεντα μας δεν ειναι αν θα περνουσε ο ολυμπιακος η οχι. Σαφως θα περνουσε. Η κουβεντα μας ειναι ο βαθμος δυσκολιας του ομιλου. Με αυτα που εχουμε δει ως τωρα στον ομιλο που προανεφερα θα υπηρχαν περισσοτερες δυσκολιες (και με τους δεδομενους τραυματισμους). Δεν ειναι κακο λεμε οτι ο ομιλος ειναι ευκολοτερος (η καλυτερα με λιγοτερο βαθμο δυσκολιας απο τους αλλους). Ο αλλος ειδε απαξιωση, απαξιωνοντας την ιδια στιγμη.

      Διαγραφή
    7. Μάλλον δεν μπορεί να δωθεί σοβαρή απάντηση απέναντι σε μια ασόβαρη αντιστοίχιση (Παναθηναικός=Κάχα Λαμποράλ) δηλ η δεύτερη κατα σειρά ομάδα του γ' ομίλου με την τρίτη κατα σειρά του Β' ομίλου...

      Συμφωνώ πάντως οτι ούτε ο όμιλος του Ολυμπιακού ούτε του Παναθηναικού είναι τσίρκα...Απλά για μένα μείωσαν την δυναμικότητά τους οι ομάδες μας (αδυναμία στην άμυνα ο Παναθηναικός , αδυναμία στην επίθεση ο Ολυμπιακός)

      Run TMC

      Διαγραφή
    8. φιλε δημητρη,θα σου απαντησω οσο πιο νηφαλια μπορω τα τελευταια 4-5 χρονια που λες ο παναθηναικος εχει παρει 1 ευρωπαικο μια συμμετοχη σε φαιναλ φορ που ελεω διαιτησιας δεν ΧΑΡΗΚΑΜΕ(ΕΜειΣ ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ)εναν ελληνικο εμφυλιο σε τελικο 2 πρωταθληματα και 4-5 κυπελα(αναλογα ποσα χρονια μετρας)+την μικρη για το δικο του μεγεθος συμμετοχη στα πλειοφ την τριετια που μας περασε αρα το να συγκρινεις τον παναθηναικο με την λαμποραλ δε το λες και "νηφαλιο".
      υγ:Για ξεσκονισε σε παρακαλω τα κιταπια σου και πες μου μετα το τριπλ κραουν του 97 θυμησε μου τα αντιστοιχα κατορθωματα του ολυμπιακου μεχρι το"επος"(ετσι το ονομαζετε)της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    9. ελα ρε δημητρη,

      μην παιρνεις τοις μετρητοις τι γραφουν οι εμπαθεις για την ομαδα σου!!υπαρχουν και αυτοι...τι να κανουμε?εννοειται οτι ο ομιλος σου δεν ειναι τσιρκο και αν ο ομιλος του παο ειναι κατατις πιο απαιτητικος (που δεν το πολυσυμμεριζομαι ουτε αυτο) αυτο οφειλεται οτι ανηκει στο β γκρουπ δυναμικοτητας και τραβαει ομαδα απο το πανω ραφι.ελπιζω να σε καλυψα...

      απο κει και περα,

      στο τριτο γκρουπ δυναμικοτητας δε νομιζω να ειναι ο παο....μπορει να ηταν ο ολυμπιακος πριν μερικα χρονια...τοτε που κατεληγε 5ος, 6ος και 8ος στην ελλαδα και παρολαυτα επαιζε ευρωλιγκα....μη λεμε μονο για τη μαλαγα....

      πριν 5 χρονια φιλε καθαρισαμε το πρωτο φαβορι της διοργανωσης τοτε στους 8 και μετα πηγαμε στο σπιτι της και το σηκωσαμε!!!

      πριν 4 χρονια ο παο ηταν φ4 στην Πολη , μαζι σου και αν πηγαινε φυσιολογικα το πραγμα θα σε πετυχαινε και στον τελικο....αλλα δεν πηγε γιατι καποιοι ηθελαν να παει η τσσκα!!βεβαια, παναθηναικος και να μιλαει για διαιτησια δεν παει....ετσι δε λετε?

      πριν 3 χρονια περασε ανετα στους 8 και για ενα καλαθι με την εφες στο οακα δεν πηραμε το πλεονεκτημα εδρας στα προημιτελικα!!!ηταν η ιδια χρονια που αν εχανες τελευταια αγωνιστικη απο την κιμκι στο σεφ παιζει και να μην πηγαινες καν προημιτελικα!!!σε εσωσαν ομως τα 6 τριποντα του παπ συν καποιο ακομα αποτελεσμα (αν θυμαμαι σωστα).

      πριν 2 χρονια, τσακωνονταν (συνωμοσιολογιας το αναγνωσμα...)ο παο με τον οσφπ για το ποιος θα παρει την τριτοτεταρτη θεση του ιδιο ομιλου λογω διασταυρωσεων με τον αλλο ομιλο!!!τοτε....που χασαμε δικο μας ματς μεσα στο σεφ το τελευταιο διλεπτο με το σουτ του σπανουλη μπροστα στο γκιστ.

      και ερχομαστε στο περυσι....ναι, οντως ο παο πηγε στο τοπ8 με τη ψυχη στο στομα!!!

      θες να τονισεις εμμεσα την ανωτεροτητα της ομαδας σου εναντι του παναθηναικου?

      αν ναι, σου απαντω οτι ειστε πολυ καλυτεροι τα τελευταια 4 χρονια στην ευρωλιγκα!!3 τελικοι, 2 κουπες και μια 8αδα ειναι απιστευτος απολογισμος.και με μπατζετ μικροτερο απο τους ανταγωνιστες σας , πλην παο φυσικα τα τελευταια 3 χρονια.

      κρατα λοιπον αυτο , απολαυσε το, και αραξε...μην ασχολεισαι ακομα με τον παο κανοντας συγκρισεις και ασκωντας κριτικη.δε σε παιρνει ουτε κατα διανοια.σε καμποσα χρόνια ισως...

      ΣΜ

      Διαγραφή
    10. @ΣΜ

      Πριν 5 χρόνια έγιναν όπως το λες.

      Πριν 4 χρόνια έδωσε ένα (σημαντικό) ανάποδο πλάγιο και από τότε μας έχετε ζαλίσει.
      Η διαιτησία έφταιγε στον Διαμαντίδη που φοβήθηκε να σουτάρει τα τελευταία δευτερόλεπτα; Έτσι δε λέτε εσείς όταν ευνοείστε από τη διατησία;

      Πριν 3 χρόνια δεν θυμάσαι καν τι έγινε. 4 βγήκατε στον όμιλο. Για ένα καλάθι χάσατε το ιστορικό προνόμιο να αποκλειστείτε από τον Ολυμπιακό.

      Πριν 2 χρόνια βγήκατε 4οι στον όμιλο και εισπράξατε δυο 25/30άρες από τους Ρώσους.

      Πέρσι έγιναν όπως τα λες.

      Σε μια σούμα πάντως, μπορούμε να θυμηθούμε ότι εδώ και 2,5 χρόνια χάνεις συχνότερα από ότι κερδίζεις, και ότι από τα τελευταία 25 εκτός έδρας έχεις χάσει τα 20.

      Διαγραφή
    11. @10:13

      εχεις δικιο για το 2013.οντως δε χασαμε το πλεονεκτημα εδρας στο ματς με την εφες στο οακα αλλα την ευκαιρια να παιξουμε ως τριτοι , και να αποκλειστουμε οπως λες, με τον οσφπ!!!προφανως τελειωμενη υποθεση ηταν τοτε μια τετοια διασταυρωση.....ασχετα αν εφαγε σκουπα 1 διμηνο αργοτερα ο οσφπ στους τελικους ,με πλεονεκτημα μαλιστα εδρας....

      το 2012 για σενα μπορει να ηταν απλα μια φαση, για μενα ηταν αρκετες περισσοτερες.δεν πειραζει, δε θα τα χαλασουμε εκει...ειπαμε, παναθηναικος και να παραπονιεται για τη διαιτησια δεν παει!!!

      το 2014 και παλι εχεις δικιο για τις 30αρες απο τη τσσκα στα προημιτελικα αλλα εμεις φταιμε που δεν της το κλεισαμε το σπιτι στο πρωτο ματς στη ρωσια!!εχεις δικιο ομως....

      και παλι εχεις δικιο για τα τελευταια 2,5 χρονια.....γενικα εισαι σωστος!!

      καταληξτε καπου ομως εσεις οι ολυμπιακοι για ποιο χρονικο διαστημα θελετε να μιλαμε στην ευρωλιγκα!!!τα τελευταια 7 χρονια?τα τελευταια 5 χρονια?τα τελευταια 4?τα τελευταια 2,5 χρονια?ο,τι σας βολευει ρε παιδι μου αλλα καταληξτε....επισης καταληξτε για ποια φαση της διοργανωσης θελετε να μιλαμε!!!και απομονωστε τις εγχωριες διοργανωσεις, δεν πειραζει, ο,τι σας βολευει (αφου στην ελλαδα μια ζωη τα παιρνουμε με τη διαιτησια)....αλλα καταληξτε για τι πραγμα θελετε να μιλαμε!!!

      υ.γ φοβηθηκε να σουταρει ο διαμαντιδης....τι αλλο θα διαβασω απο φιλο του ολυμπιακου?οχι οτι κουραστηκε και θολωσε, οχι οτι εκανε απλα λαθος, οχι οτι τα εκανε σκατα, αν θες, σε κεινη τη φαση...αλλα οτι φοβηθηκε!!!τελοσπαντων, απλα να ξερεις οτι ο ανθρωπος θα αποσυρθει το καλοκαιρι,οποτε θα χαλαρωσεις και εσυ λιγο με την παρτη του!!!

      υ.γ απολαυστε βρε την ομαδα σας!!βιωνετε glory days ,που λενε και στο κατσικοχωρι μου , και αφηστε τον παναθηναικο ησυχο στα προβληματα του που μου θελετε και συγκρισεις!!!νεοπλουτοι, ε νεοπλουτοι....

      ΣΜ

      Διαγραφή
    12. Και φετος και τα επομενα χρονια θα έχετε την ευκαιρια να την λετε οι μεν στους δε για τα περασμενα μεγαλεια και τις ευρωκουπες του παρελθοντος, βλεποντας ξανά άλλες ομάδες να το σηκωνουν. Θα ηταν αστειο όλο αυτο, αν δεν ηταν καπως θλιβερό.

      Διαγραφή
    13. @ΣΜ
      Άλλοι ξεκίνησαν να μιλάνε για ομάδες της 20ετίας, και κάποιοι δικοί μας υιοθέτησαν την ηλίθια λογική και την έκαναν κτήμα τους.

      Αν με ρωτάς, δυο πράγματα μετράω. Την ιστορία και το σήμερα.

      Ως ιστορία εννοώ φυσικά το σύνολό της. Και στο σύνολο της ιστορίας είμαι η 6η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Pas mal.
      Αναγνωρίζω δε ότι η ιστορία έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το σήμερα. Και για αυτό μπορείτε εσείς οι φίλοι του ΠΑΟ να έχετε μπλαζέ υφάκι στις μεταξύ μας διενέξεις, παρότι η ομάδα σας στη νέα της εποχή δε θυμίζει τίποτα από το παρελθόν της.

      Αν με ρωτάς τι δε μετράω, αυτό είναι το πρωτάθλημα της ξεφτίλας που κρίνεται από σωλήνες, κουμπάρους και τυρόπιτες.

      υγ
      Μπορείς να λες ότι αδικήθηκες το 2013 από την ΤΣΣΚΑ και παράλληλα ότι δεν ευνοείσαι στην Ελλάδα. Δεν στο απαγορεύει κανείς. Αλλά και κανείς δεν μπορεί να μου απαγορεύσει να γελάω.

      υγ2
      Για να μην παρεξηγηθώ. Όταν λέω στη νέα εποχή του ΠΑΟ δεν εννοώ κάποια αυθαίρετο χρονικό πλαίσιο που να με συμφέρει αλλά την εποχή του ΔΓ.

      Διαγραφή
  40. Το Αναντολού Λαμποράλ σήμερα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως και το ντεμπούτο του Τζέημς. Φυσικά το ματς του Μονάχου μακράν το ματς της αγωνιστικής. Πάμε μωρή Μπάγερν!!! Τζιμ έχει μεγάλο κλαμπ φίλων στο Παρίσι. Πληροφοριακά

    Ψαραντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο Παναθηναικος χρειαζεται 2 αντικαταστασεις και μία νέα μεταγραφη.
    Αποδεσμεύει Παυλοβιτς και Κούσμιτς και παίρνει στις θεσεις τους Ντεζουαν Τόμας (το γραφω από περυσι που ήταν να τον φερει ο Ιβανοβιτς και θα έκανε κι αυτος ενα καλό στην ομαδα..) και ιδανικα τον Χεντριξ (το λεω από το καλοκαίρι που έμεινε ελευθερος..) αλλα ειναι αδυνατον να τον αφησει η Μαλαγα, οπότε ή Ταιους (δυσκολο να τον αφησει η Εφες) ή ισως Σλοτερ λιγοτερο καλή λυση αλλα σιγουρη που κι αυτος καπου δεσμευεται, αλλά γενικά εναν τετοιου ειδους παίχτη που να εχει χιλιομετρα στην Ευρωλιγκα...
    Η νέα μεταγραφή εχει ενα ονομα και λεγεται Γιόβιτς.
    Με αυτες τις προσθαφαιρεσει και προσθηκες κοντραρεις τους παντες στα ίσα!

    ΥΓ: το καλοκαίρι ο μεγαλος στοχος πρέπει να ειναι ενας και ακούει στο όνομα Μητογλου!

    King Bill

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Με το καλό να έρθει η νίκη αύριο και βλέπουμε, πρέπει οπωσδήποτε η ομάδα να ενισχυθεί. Από τη συνέντευξη του Σάλε στο cnn greece αυτό που κατάλαβα είναι ότι θέλει οπωσδήποτε να δώσει ανάσες στον ΔΔ αλλά αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί δεν πήρε pg όταν τραυματίστηκε ο Μποχωρίδης. Η ομάδα φωνάζει για 4άρι (κατά τη γνώμη μου θέλει και ο ολυμπιακός παίχτη στο 4 πίσω από τον Πρίντεζη) γιατί όπως και να σχηματιστούν οι όμιλοι στο top16 κάθε ματς θα είναι τελικός και δεν θα υπάρχουν περιθώρια ήττας εκτός προγράμματος. Το πρόγραμμα θα είναι σκληρό και δεν υπάρχει περίπτωση να μη βγάλουν τραυματισμούς και οι δύο ομάδες. Αν λοιπόν στόχος είναι το F4 όπως λένε θα αποδειχτεί άμεσα. Παίχτες υπάρχουν και στη dleague και στην Ευρώπη, πληρώνεις και παίρνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υποψιν 29/30 Δεκεμβριου ξεκινα το top-16..οτι προσθηκη μπορεις να κανεις,την κανεις μεχρι τοτε..διαφορετικα θα πρεπει να περιμενεις την εναρξη του β' γυρου του top-16..δηλαδη στην ουσια εχεις λιγοτερο απο 20 μερες για την οποια προσθηκη..αντε να δουμε τι περιμενουν εκει στην καε..μεχρι στιγμης δεν κουνιεται φυλλο..

      υ.γ nate robinson κ sebastian telfair λεει προταθηκαν στην καρσιγιακα για αντικαταστατες του Ραγκλαντ..

      Διαγραφή
    2. @ 6:28 j;exna to, o σέρβος δεν παίζει με κοντά guard και πολύ καλά κάνει!

      Διαγραφή
  43. Jim, ασχετο, αλλα ποια η αποψη σου για τον Nihad Djedovic της Bayern?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΦΡΟ...
    ΡΟΥΜΟΡΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ...ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟ (ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕΣ) ΜΕΤΡΑΝΕ 10ΧΙΛΙΑΡΑ...
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ, Ο ΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΤΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΘΕΙ ΛΕΥΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ...
    ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ, ΡΟΥΜΟΡΣ...ΜΗ ΜΕ ΠΛΑΚΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ...
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Με 10 χιλιαδες μονο ο Will Davis του Κολοσσου θα ερθει.Αλλά μου κάνει εντύπωση να είναι απλήρωτοι στον ΠΑΟ, το μπάτζετ είναι χαμηλό για να μην μπορεί να το σηκώσει η ομάδα.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΦΡΟ,
      ΟΠΩΣ ΕΙΔΕΣ Η ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ...
      ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ Π@Π@ΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ).
      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    4. zen master τρολαρεις;;; για να ξερουμε ρε φιλε.Αυτο που εγραψες ειναι χοντρο και χυδαιο.Απο φημη σε φημη και πλακα απο πλακα εχει διαφορα.Μην λεμε οτι θελουμε.Αναλογο σχολιο σαν το δικο σου εγω καιρο να διαβασω εδω.Τωρα το γυρισες στην πλακα δηλαδη;;;.Δεν ηταν πλακα η δικη σου ηταν λασπη.Ριχνουμε λασπη και αν πιασει επιασε.Μαλιστα γραφεις για την καταντια της ομαδας του ΠΑΟ και ταυτοχρονα μας λες ποσο λαρτζ τυποι ειναι οι προεδροι σου.Ελεος,οχι τιποτα δεν μας ειχες μαθει σε τετοιο στυλ εσυ.Τα σχολια σου παντα ειναι σωστα και συγκροτημενα.Τζιμ δεν βριζω.

      Διαγραφή
    5. ρε παιδια σιγα και τι εγινε απλα ενας ακομα σχολιαστης που δειχνει το επιπεδο του παρομοιο με αυτο καποιοων που γραφουν ολη την μερα για διαιτησιες,ντοπινγκ κτλ

      υπαρχει η μπασκετικη εκτιμηση που καποιος μπορει να θεωρει τον παπαπετρου καλυτερο απ τον παβλοβιτς ή το αντιθετο,τον ολυμπιακο καλυτερο απ τον παναθηναικο ή το αντιθετο και υπαρχει και η λασπη και η συκοφαντια εγω προσωπικα αποψη του ζεν μαστερ μπασκετικη δεν μπορω να την παρω στα σοβαρα αλλα δεν εγινε και τιποτα δημοκρατια εχουμε ακομα και η λασπη μπορει να ακουστει

      Διαγραφή
  45. zen master τα ρουμπορσ τα διαβασες στο ρεντ-πλανετ;;;.Για δωσε πηγη γιατι και εγω μπορει να λεω οτι τα "ρουμορσ" λενε οτι αρχιζει ο 3 παγκοσμιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ζεν μαστερ καλη η ειρωνια σου, γελασαμε βρε να σαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. φετος ο γιαννακοπουλςο θα αντιμετωπισει οικονομικο προβλημα απ τα πριμ νικων ενατιον του ολυμπιακου. ηδη γραφει 2-0 νικες χαλαρα σε ματς που 3 λεπτα πριν το τελος η διαφορα και στα δυο ματς ηταν διψηφια και χαλαρα επηλθε χαλαροτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. σχετικά με τη συνέτευξη του georgevic :
    κατ' αρχήν είναι τελείως διαφορετικός χαρακτήρας από τον zots, που φόρτωνε - φόρτωνε & στο τέλος τους στόλιζε όλους.
    αυτός εδώ μιλάει με γρίφους.
    πρώτον, ποιοί συμπατριώτες του ήταν επιφυλλακτικοί με το να δουλέψει στον Παναθηναϊκό και γιατί ?
    υποθέτω πως θα παρουσιάσει τους στόχους της ομάδας σε κανα δυό εβδομάδες γιατί ακόμα δεν έχουμε προκριθεί και μαθηματικά
    κάπου μιλάει και γιά μεγάλο ρόστερ, μήπως εκφράζει κάποιο παράπονο ή κάποια επιφύλλαξη ?
    το εμείς έναντι του εγώ που πρέπει οι παίκτες να το καταλάβουν το συντομότερο δυνατόν άραγε φωτογραφίζει κάποιους (pavlovic - feldeyne) που επιλέγουν να τελειώνουν μόνοι τους ενώ υπάρχουν μερικές φορές καλύτερες επιλογές ?
    το τίποτε δεν χαρίζεται, ούτε σε νέο ούτε σε βετεράνο προφανώς έχει συγκεκριμένους αποδέκτες. μήπως σε αυτούς συμπεριλαμβάνει και το yankovic ? να θυμίσω πως με την barcelona έπαιξε λιγότερο από 11΄και με τα τρίκαλα δεν πάτησε παρκέ. εξηγεί ταυτόχρονα το λόγο που κάποιοι δεν χρησιμοποιούνται πολύ ή τουλάχιστον όσο θα ήθελαν κάποιοι άλλοι να χρησιμοποιούνται.
    ιντριγκάρει ακόμα και τον 3D και του υπενθυμίζει πόσο μεγάλος παίκτης είναι προσπαθώντας να κεντρίσει τον εγωϊσμό του ως μέρος του σχεδίου του να τον κρατήσει και του χρόνου αλλά και γιά να μην ξενερώσει φέτος αν κάτι δεν πάει όπως θα το σχεδίαζε ο αρχηγός και έμμεσα του ζητάει συγνώμη που του έβγαλε το λάδι τόσον καιρό.
    και κλείνει με το οτι πρέπει να αξίζουμε για να γίνουμε μέλος της οικογένειας του Παναθηναϊκού αλλά και εσείς (οι φίλαθλοι) πρέπει να ανοίξετε την πόρτα σε εμάς.
    Να μας δείξετε ότι αποδέχεστε την αξία μας.
    ας τους το δείξουμε λοιπόν αφήνοντας στην άκρη την μουρμούρα & την κριτική. στο κάτω - κάτω μας έχουν δώσει ήδη και φέτος πάρα πολλές χαρές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. O Mike James δεν θυμίζει πολύ τον Μπένι Μπλάνκο από το Μπρονξ? ;)

    Όσο για τη Ρεάλ δεν συμμερίζομαι τις απόψεις που την θέλουν να μπορεί να πέσει έξω ή οτι αν δεν το βαζε τότε ο Κάρολ θα ήταν ήδη... Πολύ απλά γιατί αν δεν κέρδιζε αυτό το ματς δεν θα έχανε έπειτα από το Στρασβούργο ή τον Ερ.Αστέρα ή την Κίμκι.
    Θα την παρομοιάσω με την ποδοσφαιρική Άρσεναλ,οπότε περιμένω αύριο που πλέον έχει ισχυρό κίνητρο και ένστικτο επιβίωσης ο αγώνας να το πάρει το ματσάκι(και μάλλον χωρίς δυσκολία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο Άνταμς εντωμεταξύ βλέπει πολύ Στέφεν Κάρι,να το κόψει.... (όχι τίποτε άλλο,δεν κάνει να ξενυχτάει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Κοντος στο onsports κλεινει το αρθρο του ετσι:
    ''ΥΓ2: Στο ΤΟΡ-16 ο Παναθηναϊκός θα είναι ενισχυμένος.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. jim θα κόλλαγε jim alexander στο παναθηναικό για το 4?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Και ξαφνικά η πιθανότητα να έχουμε ΟΣΦΠ-ΠΑΟ στους 16 ξαναζωντανεύει...

    Aχ μωρή Μπάρτσα ραδιούργα, αχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ειδατε η μπαρτσα εχασε στην εδρα της απο ζαλκιρις ηταν που ο ομιλος του ΠΑΟ ηταν της πλακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν χάνει η ΕΦΕΣ από μικρότερη ομάδα, ο όμιλος είναι της πλάκας γιατί οι Τούρκοι σέρνονται.
      Όταν χάνει η Μπαρτσελόνα από μικρότερη ομάδα, ο όμιλος είναι δύσκολος γιατί η μικρότερη ομάδα είναι πολύ καλή.

      Μονά ζυγά δικά σας.

      Διαγραφή
    2. @12:58

      Το λήξαμε αυτό. Ότι πεις εσύ. Μονά ζυγά.

      Διαγραφή
  55. πλεον πολυ πιαθνο σεναριο ομιλος με εφες-ολυμπιακος-μπαρτσα-παναθηναικος-τσσκα-μπαμπεργκ-χιμκι-ερυθρος αστερας
    6 απ τα πρωτα 9 φαβορι των στοιχηματικων της διοργανωση σε εναν ομιλο
    και στον αλλο μονο φενερ-ρεαλ και αν περασει και η μακαμπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. εγώ χάρηκα με τη νίκη της ζαλγκίρις έτσι ώστε να μην είναι εντελώς αδιάφορο το παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα(για να βγαίναμε 4οι θα έπρεπε να χάσουμε με 36 πόντους). η ομάδα πάντως όπως και να χει πρέπει να χτυπήσει το παιχνίδι και να μην τη νοιάζει ποια θέση θα καταλάβει τελικά. άλλωστε είμαστε ο παναθηναϊκός και οι άλλοι θα πρέπει να φοβούνται να μας αντιμετωπίσουν(βλέπε ρεάλ το 2013 που έχασε καλή ώρα από τη ζαλγκίρις στο τοπ16 για να μην παίξει μαζί μας στους 8)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ζαλγκιρις έχει 5-4 και εμείς 4-4 με ματς λιγότερο. Κερδίζουμε την Γκόρα και πάμε και εμείς 5-4. Οπότε όποιος νικήσει στο Κάουνας τερματίζει 3ος. Η διαφορά θα μας ενδιέφερε αν είχαμε μια νίκη περισσότερη από την Ζαλγκίρις. Τώρα λογικά πάμε με ίδιο σερί νικών-ηττών στο Κάουνας.

      Διαγραφή
  57. 20 δευτερόλεπτα και στο -6 η Μπαρτσελόνα, και ο Σατοράνσκυ αντί να βιάζεται μπιστάει την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, πασάρει στον Τομιτς που σκοράρει 9 δεύτερα πριν το τέλος δίποντο.

    Μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τασουτο αν χασουμε παμε 4οι.Σημερα η Μπαρτσα εβαλε 4 τριποντα, μονο με εμας ξερει να τα βαζει παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ειναι σιγουρακι. Οταν παιζουμε με Μπαρσα το εχω σιγουρο οτι θα της ανοιξει...η πισω πορτα...

      Διαγραφή
    2. 9 στις 10 άλλου η πόρτα ανοίγει.

      Διαγραφή
    3. Αυτη ειχε 9 συνεχομενες νικες... Μαλλον για την Μπαρσα θα λες...

      Διαγραφή
  59. Τι θα λεγατε για τον MarQuez Haynes της Σασαρι για τον Παναθηναικο; Σουταρει με πανω απο 40% στο τριποντο και μοιραζει κατι παραπανω απο 3 ασιστ ανα παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. @ 1:26

    Οταν λες "τι θα λέγατε για Χεινς"
    στον κο Γιαννακόπουλο απευθύνεσαι στον πληθυντικό?
    Γιατί εμείς οτι και να πούμε συνδεδεμένοι με radio Cairo είμαστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Υπάρχουν δύο "αναγνώσεις" για την τοποθέτηση του ΠΑΟ στον δύσκολο όμιλο των 16, αν φυσικά νικήσει σήμερα και χάσει στη Ζalgirio arena. η αν χάσει σήμερα και νικήσει στη συμπρωτευουσα της Λιθουανίας και βγει 4ος.

    1. Να πάει στο δύσκολο όμιλο γυμνουλης και να κάνει τη Ζωή Λάσκαρη του ομίλου στην ταινία..
    "η κατηφόρα".
    2. Να ειναι αυτή η δυσκολία ευεργετική και να γίνουν οι ζωτικότατες προσθήκες, γιατί η σύγκριση με τον αιώνιο θα είναι χειροπιαστη στον ίδιο ομιλο και ισως επώδυνη.

    Κακός ομιλος ως 4οι.
    Καλή όμως ως πρόκληση για τις
    Α-Π-Α-Ρ-Α-Ι-Τ-Η-Τ-Ε-Σ προσθήκες.
    Εγώ πάντως δεν συγχωρώ άλλη χαμένη χρονιά, ενώ μπορείς οχι απλά να τη σώσεις με λίγο μυαλό και ψίχουλα, αλλά και να την απογειωσεις !
    Αλλά το δικό μου εγώ, είναι μηδενική κλασματικη αποκληση στο μέγα ερώτημα σχετικά με τα οπαδικα και φιλαθλα θέλω.
    Πως θέλετε τον ΠΑΟ Κύριοι?
    Πρωταγωνιστή?
    Η με το ζόρι κομπάρσο και ενίοτε ευρωΤζανετακο?

    Beer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Να πάει στο δύσκολο όμιλο γυμνουλης και να κάνει τη Ζωή Λάσκαρη του ομίλου στην ταινία.."
      "η κατηφόρα"

      Χαχαχαχαχα.. Να'σαι καλά, μου έφτιαξες την ημέρα Beer

      Διαγραφή
    2. xaxaxaxa ναι ρε beer, θα ενισχυθούμε με Μποχω για το Top16, αφού!

      ps: πάρτε 4άρι!!!

      Διαγραφή
    3. Γνωμη μου Beer ειναι οτι ο Παναθηναικος φετος πρεπει να χτισει..Δεν με ενδιαφερει τοσο η Ευρωπη απο αποψη Φ4 αλλα να χτισει κορμο..Αυτο δεν προκειται να γινει αν αρχισει και κανει παλι 2-3 μεταγγραφες και αλλαξει το μισο ροστερ..Πρεπει να στηριξουμε Σαλε διοτι τα αποτελεσματα που επρεπε να εχει παρει μεχρι σημερα τα εχει παρει,δειχνει καλος ψυχολογος οσον αφορα τον χειρισμο των παιχτων ενω η ομαδα προσπαθει να παιξει ενα μπασκετ ισορροπημενο σε αμυνα και επιθεση..Σωστο μπασκετ δηλαδη..Ουτε μονο αμυνα (βλ.Πεδουλακης),ουτε μονο επιθεση(βλ.Ιβανοβιτς)αν και η επιθεση που παιζαμε ηταν λιγο σκορποχωρι με αυτον..Βαζει σιγα-σιγα με πολυ σωστο τροπο τον Παπα στον παιχνιδι,ενω και με τους το παει μια χαρα..Ριχνει μπηχτες αβερτα σε Βλαντο οτι επιτελους πρεπει να αρχισει να κοιταει την ομαδα,δηλαδη την αμυνα,να γινει πιο ενεργητικος ,πιο μαχητικος,πιο επιθετικος(κατι που λεει απο περυσι ο Τζιμ οταν κιολας ο Βλαντο επαιζε αρκετα καλα) και δειχνει να πηγαινει τον καραβι στο σωστο δρομο..Συμφωνω οτι μπορει να χρειαζονται αλλαγες στο ροστερ κυριως ενα 3αρι και ενα 4-5αρι,δυο πολυ αθλητικοι παιχτες με πολυ καλη αμυνα και σουτ αλλα δεν χτιζονται ετσι οι ομαδες απο την αρχη..Δεν θελω παλι ομαδα μιας χρησης..Το καλοκαιρι φευγουν μαλλον ΔΔ-Φωτσης-Παυλοβιτς οποτε αν ολα εχουν παει καλα και σωστα μεχρι τοτε η διοικηση θα πρεπει να κανει αυτο που εκανε τα καλα χρονια..

      Σε εποχες ζοτς με εξαιρεση το 2009 που ειχαμε παιχτες απιστευτους καθε χρονια λεγαμε οτι θελουμε μια -δυο μεταγγραφες..Σπανια πετυχε καποια κινηση που εγινε μεσα στην χρονια ενω παραλληλα οι τιτλοι ερχοντουσαν..

      Με λιγα λογια σκοπος μας φετος πρεπει να ειναι το χτισιμο κορμου..Οτι ερθει απο κει και περα ειναι ευπροσδεκτο..Αλλα πρωτα να φτιαξουμε ενα συστημα που θα απορροφαει τις μεταγγραφες σε χρονο ρεκορ..

      Διαγραφή
  62. Αν ο ΠΑΟ επιλέξει παίκτη από την Δυναμό Σασάρι, να κοιτάξει τον Varnado.Αλτικό παιδί, πολλά μπλοκς, καλός αμυντικός,γρήγορα πόδια, θα μαζέψει τα ριμπάουντ και την άμυνα.

    ΜΦΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΜΦΓ

      Μακάρι να σε ακούσει ο Άγιος Βασίλης.
      Για να σε ακούσει άλλος, ξεχνατο καλε μου φίλε.

      ΥΓ Αν απο βιασύνη δεν υπογράφω, να ξέρετε οτι οποιο ποστ ειναι ευγενικό και με απόλυτο σεβασμό προς όλους, ειναι Μπυροτζιμοπληκτο.
      ΥΓ2 Ο φίλος που απεκαλεσε χθες γαϊδούρια το σχόλιο μου ενάντια στον Κουζμιτς, ειναι αδελφός και γουστάρω να τον διαβάζω.


      Βeer

      Διαγραφή
    2. Ε μα είναι ρε Beer. Ο (συμπαθέστατος για μένα) Raduljica υπήρχαν στιγμές που έπαιζε με το ίδιο πάθος με το οποίο οι φαντάροι στον Έβρο κάνουν γοπινγκ. Κρίμα δηλαδή.

      Διαγραφή
    3. Xρηστο μου κανένα πρόβλημα.
      Ξερω πως τα λες και πόσο καλοπροαίρετος είσαι.
      Άλλωστε γνώμη και γραπτό χαρακτήρισες, οχι προσωπο συνομιλητή σου και έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις, ευπρόσδεκτα μάλιστα.
      Δεν μίλησα για το πάθος του Κουζμιτς φίλε.
      Που το εκτιμώ.
      Αλλά για το μπασκετικό του IQ σαφέστατα πάντα σε συνδιασμο με τα "αγρυπνα" θέλω μιας σπουδαιας ομάδας με ευρωπαϊκές απαιτήσεις.
      Μακάρι το παιδί να με διαψεύσει.
      Θα μου δώσει τεράστια χαρά.

      Τα σέβη μου.

      Beer

      Διαγραφή
    4. Επίσης θέλω να σας επισημάνω το ακόλουθο: Παίκτες στη θέση 5 τραυματίζονται ΕΥΚΟΛΑ. Πολύ ΕΥΚΟΛΑ. Βλέπε Γιανγκ φέτος ή και γενικότερα χρονιές όπως 2010-2011 ή 2007-2008.Θες το μεγάλο βάρος, θες το να σπρώχνεσαι με θηρία, είναι ευπαθείς οι παίκτες.Δεδομένου πως ο ΠΑΟ έχει 3 ... Σαλεόσαυρους, το να φύγει ένας από τους 3 είναι ρίσκο.Και αν σου κάτσει τραυματισμός τέτοιου θηρίου με έναν μήνα εκτός, πως θα βάλεις ποστ παιχνίδι που θέλει ο κόουτς; Χαλαρώστε λοιπόν με τον Κούζμιτς και αφήστε τον και αυτόν και τον Παπαγιάννη στην ησυχία τους.
      Όπως και να έχει ο Κόντος είπε πως ο ΠΑΟ στην επόμενη φάση θα είναι ενισχυμένος, μάλλον θα πάρουν παίκτη επομένως κοντός ψαλμός αληλλούυυυιααααααα. Θα δούμε τι επιλέξανε και θα τα πούμε ξανά τότε

      ΜΦΓ.

      ΥΓ.O Shawn James είναι λίρα χρυσή Αγγλίας.Και θα το δείξει στο τοπ16.Μπορώ να πω πως μου αρέσει περισσότερο από τον Young γιατί μεν έχει λιγότερα τρανταχτά πλεονεκτήματα αλλά έχει και λιγότερα τρανταχτά μειονετήματα.

      Διαγραφή
    5. παντως εμενα δε θα με χαλαγε καθολου να παιρνες πακετακι τους Haynes-Varnado απο την Σασσαρι..προσθετες αυτοματα γρηγορα ποδια,αθλητικοτητα,εκρηξη τοσο στους ψηλους οσο κ στους κοντους..ο Haynes απ'οτι βλεπω εχει ανεβασει κατακορυφα κ το ποσοστο του στο τριποντο φετος εχοντας 41,8% με 23/55 φετος..σε σχεση με το ποσοστο που σουταρε περυσι με την Μακαμπι με 30,1% με 22/73..κ προπερσι με την Σιενα με 27,3% με 6/22.

      απ'την αλλη ο Varnado θα λεγα οτι εχει σχετικα θετικη παρουσια φετος στην ευρωλιγκα με μεσο ορο 10,7 pir ..εχει 58.2% στα διποντα(32/55), 86,4% στις βολες(19/22),κατεβαζει κατα μεσο ορο 5,09 ριμπαουντ ανα παιχνιδι κ εχει σχεδον ενα μπλοκ(0,8 μεσος ορος) ανα παιχνιδι..

      βεβαια κ οι 2 αγωνιζονταν σε ομαδα σκορποχωρι φετος,δεν ξερω κατα ποσο ευκολη θα ταν η ενδεχομενη ενδωματωση τους στον Παναθηναικο..για τον Haynes παντως ειχε αναφερθει κ με κολακευτικα λογια ο Τζιμ στο παρελθον πριν 1,5 χρονο(http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/06/red-shoes-are-back.html)..δεν ξερω αν εχει ακομη την ιδια αποψη γι'αυτον ..

      υ.γ ξερω βεβαια οτι το ενδεχομενο να παρουμε 2 παικτες εχει απειροελαχιστες πιθανοτητες..εκτος αν κ οπως ειχε πει κ ενας φιλος σε προηγουμενο ποστ αποδειχθει οτι ο ΔΓ ειναι ο Τζιμοπληκτος :)

      Διαγραφή
    6. Jim,

      Just 2 ideas

      a) Video analysis
      b) Live chats from time to time

      Keep up the good work!

      V.

      Διαγραφή
    7. @ ΜΦΓ

      Αν έχεις πρόβλημα με τους 3 ευπαθείς σέντερ και δεν έχεις ποστ αν σου βγαλει ενας τραυματισμο.
      Τότε τον Γκιστ θα πρέπει να τον βάλουμε σε γυάλα να μην πάθει κάτι και γίνουμε 100% νερόβραστοι.
      Ας παρουν ψηλό εχουν κενή θέση, χωρίς να φύγει κανείς.
      Και κοντό μονο Ευρωπη.

      @ Enforcer
      Σιγά μην παρουν Χεινς και Βαρναντο.
      Αφού γυρίζει ο Μποχω και θα παίξει κι ο Παπαγιαννης :-)
      Ασε που μπορεί να πας και φάιναλ φορ και έχεις κάνει αμάν τέσσερα χρόνια τώρα να κατεβάσεις τον πήχη και να προσαρμοσεις (όπως συμβαίνει δυστυχώς) και τα θελω του κόσμου χαμηλά.
      Νικάμε συχνά τον ΟΣΦΠ φίλε.
      Λιγο το'χεις? :-)
      Κατακτήσαμε τον Κρόνο την Αφροδίτη και τον γαλαξία μας.
      Που είσαι ρε Τυφώνα?

      Beer

      Διαγραφή
    8. Ο Κουζμιτς εχει εμφανη ελλειψη παιχνιδιων σε υψηλο επιπεδο..Δεν ειναι τοσο κακος παιχτης επιθετικα οσο φαινεται..Απλα τον πιανει πανικος οποτε παιρνει την μπαλα στην επιθεση..Λες και ειναι ζωντανη ενα πραγμα..Το θεμα ειναι να το ξεπερασει αυτο..Αν το ξεπερασει εχει πολυ υψηλο ταβανι..Αν οχι θα καταληξει Τεπιτς..Στο χερι του ειναι..ή μαλλον στην ψυχολογια του..

      Διαγραφή
  63. Καλησπέρα παιδιά. Ούτε Haynes ούτε Varnado θα κοιτούσα τώρα. Είναι ξεκάθαρο τι θέλει ο Παναθηναϊκός, δε χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιο 4άρι θα μπορούσαμε να έχουμε κλείσει από ευρωπαική ομάδα και να περιμένουμε το τέλος του eurocup ή της ευρωλίγκα; Υπάρχει κάποιος που να ταίριαζε ακριβώς σε αυτό που θέλει η ομάδα; Δε νομίζω να πάμε για γκαρντ, δεν έχει λογική από τη στιγμή που μπήκε ο Παππάς και γυρνάει και ο Μποχωρίδης.

      Διαγραφή
    2. ξεκαθαρο Τζιμ μπορει να ναι..δε ξερω βεβαια εκει στον Παναθηναικο πως το σκεφτονται..κ κατα ποσο κυκλοφορουν πλεον στην μεταγραφικη πιατσα αθλητικα 4-5αρια με καλο περιφερειακο σουτ,με την δυνατοτητα να μαρκαρουν σε καταστασεις switch αντιπαλους περιφερειακους, παιχνιδι πανω απο τη στεφανη κ με εμπειρια στον ευρωπαικο τροπο παιχνιδιου αν ειναι δυνατον..μου φαινεται παρα πολλες οι προδιαγραφες αυτες για να τις συγκεντρωνει ενας παικτης..κ να ναι ελευθερος χωρις ομαδα πλεον Δεκεμβρη μηνα..

      Διαγραφή
    3. Nαι, είναι πιθανό να μη βρεις τέτοια εποχή παίχτη που να συγκεντρώνει όλες αυτές τις προδιαγραφές (βασικά, δεν είναι εύκολο να έχεις "πρόσβαση" σε έναν τέτοιο παίχτη. Αξιολογείς τις διαθέσιμες επιλογές συγκεντρώνοντας τα στοιχεία του κάθε παίχτη και πως αυτά μπορούν να απορροφηθούν στο παιχνίδι σου και επιλέγεις. Για παράδειγμα, (θεωρητικά πάντα) ο Ραντλ δεν έχει αξιόπιστο περιφερειακό σουτ. Όμως το συνολικό πακέτο του είναι τέτοιο που προσωπικά, εφόσον μπορούσα, θα τον υπέγραφα.

      Διαγραφή
    4. Τζιμ την Ρεαλ πως την βλεπεις σημερα?θα αποδρασει απο το Μοναχο?τωρα που σφιξαν τα γαλατα κ δεν υπαρχουν περιθωρια λαθους,πιστευω ευκολα ή δυσκολα θα φυγει με το διπλο απο την εδρα της Μπαγερν..

      Διαγραφή
    5. Ο Quincy Miller έχει buy out? Ξέρει κανείς;

      Διαγραφή
    6. Τζιμ, ξέχνα τον Ραντλ γιατί η Μακάμπι θα συνεχίσει σε ευρωλίγκα.Αν ψωνίσει ο ΠΑΟ bigman, θα τον αγοράσει από την Ιταλική αγορά, που την ξέρει καλά ο Sunny boy.'Εχει πολλά τέτοια κορμιά, πχ Josh Owens, Josh McLean, Ross LaQuinton αλλά μισό να δούμε τι θα φέρουν.ΓΙα μένα πάντως είναι σημαντικό ο παίκτης να έχει εμπειρία από ευρωπαικές διοργανω΄σεις και προτιμώ παίκτη 32 ετών παρά 25.
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
  64. Είδα χθες το Εφές – Λαμποράλ. Οι Ισπανοί πάλεψαν το ματς μέχρι το τέλος και μάλλον το έχασαν παρά το πήραν οι αντίπαλοι. Για άλλη μια φορά οι Τούρκοι έδειξαν σημαντικές αδυναμίες στον αμυντικό τομέα ενώ στην επίθεση έβαλαν 95 πόντους στηριζόμενοι κυρίως στις ατομικές εξάρσεις των παικτών. Η Εφές αν συνεχίσει έτσι δεν φοβίζει και δύσκολα θα βρεθεί στα play off. Απ’ την άλλη ο Περάσοβιτς για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα του θα πρέπει να βάλει λίγο χαλινάρι στο δίδυμο των pg (Τζέιμς και Άνταμς) οι οποίοι χθες σούταραν μαζί 33 φορές!!!

    Η Μακάμπι έμεινε ζωντανή για να παίξει τον τελικό την άλλη εβδομάδα στην έδρα της Νταρουσάφακα στοχεύοντας και το +11. Χθες, δεν πάτησε παρκέ ο Φάρμαρ και με τον Ρότσεστι να κρατάει την μπαγκέτα φάνηκε πιο λογική, πιο λειτουργική.

    Διαβάζω πολλούς να λένε ότι η Μπάρτσα επέλεξε να χάσει για να βγει 2η. Η θεωρία δεν στέκει. Πρώτον, οι μπλαουγκράνα δεν ξέρουν καν την σύνθεση του ομίλου του top 16 σε περίπτωση που βγουν 2οι με βασική εκκρεμότητα την θέση της Ρεάλ. Και δεύτερον, αν ήθελαν να επιλέξουν θα μπορούσαν (όπως μπορούν ακόμη) να το κάνουν την άλλη εβδομάδα χάνοντας εκτός απ’ την Λοκό όπου κανείς δεν θα τους καταλόγιζε τίποτα. Η ομάδα του Πασκουάλ μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε μια τέτοια εντός έδρας γκέλα στην regular season.

    Για τον ΠΑΟ, νομίζω ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για υπολογισμούς και επιλογές αντιπάλων. Η ομάδα πρέπει να πάει για το 2/2 και να ενισχυθεί για είναι ανταγωνιστική στη συνέχεια. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι όποιος μπαίνει στο τρυπάκι αυτό στο τέλος βγαίνει χαμένος.

    Υ.Γ. Αυτή η ιστορία με τις επαναλαμβανόμενες δημόσιες τοποθετήσεις του Σάλε για την προσπάθεια να μεταπειστεί ο Μήτσος και να συνεχίσει αρχίζει να γίνεται ενοχλητική. Το ‘πε μια, το ‘πε δυο, το ‘πε τρεις. Νισάφι. Το εμπεδώσαμε, κόουτς. Κάνε ό,τι κάνεις, μακάρι να τα καταφέρεις αλλά μπάστα πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 σχεδον παντα τις ερωτησεις για τον ΔΔ τις κανουν οι δημοσιογραφοι,πουλαει το θεμα,θα τον ρωτουν μεχρι τελος της σεζον.Σημερα θα μιλησει στην Νοβα ο ΔΔ,παλι θα τον ξαναρωτησουν και εκει.

      Διαγραφή
  65. Καλησπέρα. Θα μπορούσε κάποιος φίλος να μου δώσει το σχεδιάγραμμα για το πως διαμορφώνονται τα γκρούπ στο τοπ 16? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. αν είναι να πάρουμε guard & forward ε, τότε ας πάρουμε αυτούς: Erick Green & Earl Clark
    pls Jim πες μας πόσο θα ανέβαζαν τον Παναθηναϊκό αν έρχονταν τώρα σαν tandem ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. beny αδελφέ, ολα όσα κανουν στην Παναθα τα δέχομαι και ξερω γιατί τα κάνουν.
      Αν δεν μου αρέσουν κοβω το ΟΑΚΑ και παπαλα.
      Το αίμα θα είναι πάντα πράσινο.
      Η μεγάλη τους μαγκιά είναι, οχι οτι έχουν την ομάδα χωρίς πληρότητα στους ξένους που δικαιούται, ενω έχει εξωφθαλμο πρόβλημα.
      Η οτι τους κτυπησαν ΔΥΟ γκαρντ σοβαρά και τα εγραψαν στο χιόνι, που ακόμα και ο Ρουκουνας Αμοργιανης, θα αντικαθιστουσε κατευθειαν τον ένα τουλάχιστον.
      Η μεγαλη τους μαγκιά είναι, πως στηριζομενοι στις δάφνες των ανεπανάληπτων ΘΕΩΝ Παυλαρα και Τυφώνα, εχουν βάλει χιλιάδες κόσμου στο λούκι να συζητάει σοβαρά η να πλακώνετε, για το αν ο άνθρωπος, μπορεί να ζήσει χωρίς καρδιά !
      Και τα εχουν καταφέρει Μπενυ μου μια χαρά !
      ΥΓ Να χαιρεσαι τον 20χρονο λεβεντη σου αγορι μου και να τον καμαρώσεις οπως επιθυμείς.
      Αλλά αφού ειναι γιος σου δεν τον φοβάμαι.
      Κι οτι λεει ο Beer πιάνει 100%.

      Με σεβασμό ο φιλος σου Βeer Jimoplktos

      Διαγραφή
  67. πιο πάνω έγραψα ότι χάρηκα με τη νίκη της ζαλγκίρις γιατί δε θα είναι αδιάφορο το ματς την άλλη εβδομάδα. ίσως δεν το έγραψα σωστά και κάποιοι δεν το κατάλαβαν. αν χθε έχανε η ζαλγκίρις τότε εμείς βγαίναμε 3οι ακόμα και με ήττα έως 35 πόντους μέσα στη λιθουανία γιατί θα είχαμε 1 νίκη παραπάνω πριν τον αγώνα και με πιθανή ήττα θα είχαμε ίδιο ρεκόρ 5-5. τώρα ο ένας θα πάει στο 6-4 και ο άλλος στο 5-5. όπως και να χει η μπαρτσελόνα μάλλον θα βγει 2η(γιατί θα χάσει στη ρωσία) και οι όμιλοι θα βγουν έτσι ακριβώς όπως τους είχα γράψει στο προηγούμενο ποστ και μερικοί ειρωνευόντουσαν επειδή είχα την ομάδα τους στο δύσκολο όμιλο. δεν πειράζει θα μάθουν κάποια στιγμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Οι απόψεις εδώ και καιρό διίστανται για (τον)-(τους) παίκτες πρέπει να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός, εν όψει TOP-16! Μπαίνοντας κι εγώ, λοιπόν, σε αυτό το "τρυπάκι", θα ήθελα Γιόβιτς από Ερυθρό Αστέρα και Κένι Γκάμπριελ από Καρσίγιακα!!! Αυτές οι κινήσεις, φυσικά, απαιτούν πολλά λεφτά, καθώς μιλάμε για αποδεσμεύσεις-κανονικές μεταγραφές και όχι για "ελεύθερους"! Βέβαια, στην περίπτωση Ερυθρού Αστέρα, θα μπορούσε η διοίκηση να πάρει 2 παίκτες!! από εκεί, προσφέροντας κάποια καλά λεφτά, αφού έχουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα!!.. Ο δεύτερος, ίσως, θα μπορούσε να είναι o Κουϊνσι Μίλερ!!!

    Νίκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως για τον Μίλερ; Πολύ καλή περίπτωση, νομίζω ότι αρχίζει να γίνεται μη εφικτός στόχος για το πορτοφόλι του ΠΑΟ.

      Αν πάντως το σουτ δεν είναι εκ των ον ουκ άνευ για το PF, υπάρχει πάντα ο Τζεφ Μπρουκς, που από το eurocup ίσως είναι πιο προσιτή περίπτωση.

      Διαγραφή
    2. Το "ίσως" πήγαινε για την τιμή και αγορά του, όχι για την αξία και εξέλιξή του.. Τον Μπρούκς που είδα προχθές στο EUROCUP δε νομίζω πως θα μπορούσε να μπει σε μια ομάδα Ευρωλίγκας με απαιτήσεις!..

      Νίκος.

      Διαγραφή
  69. Καλη ομαδα η Λοκομοτιφ αλλα αν δεν την μπουν τα τριποντα χανει ευκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Έχει πλάκα πώς καταφέρνουν αρκετοί και κάνουν προσχέδια ομίλων όταν είναι ακόμη σε εκκρεμότητα πού θα πάνε, από δω ή από κει, οι εξής:
    1) η Χίμκι
    2) η Ρεάλ (αν θα πάει)
    3) η Εφές με τη Λαμποράλ
    4) η Μπάρτσα με τη Λοκομοτίβ
    5) ο Παναθηναϊκός με τη Ζαλγκίρις
    6) η ΤΣΣΚΑ με τη Μάλαγα
    7) η Μακάμπι (αν θα πάει)
    Με όλα αυτά σε εκκρεμότητα, λοιπόν, το μίνιμουμ λογικής επιβάλλει λίγη υπομονή. Κατ΄αρχήν για τη μισή αποψινή αγωνιστική, να δούμε αν οριστικά θα προκριθούν η Ρεάλ (κυρίως) κι ο Παναθηναϊκός. Κι ως την άλλη βδομάδα, για να δούμε τις 1ες/2ες/3ες, αφού έχει 3 κρίσιμα ντέρμπι κορυφής (Ολυμπιακός-Εφές, Λοκομοτίβ-Μπάρτσα, Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ).
    Ως τότε, τυχόν προσχέδια ομίλων είναι γραφικά. Όπως κι οι εκτιμήσεις πως περνάει ο άλφα ή ο βήτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή