Athlenda

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Dark horse..; Μπορεί ο Παναθηναϊκός να αποτελέσει το μαύρο άλογο στη κούρσα της φετινής Ευρωλίγκας;



Το Hoopfellas σχολιάζει τη παρούσα δυναμική των πρασίνων οι οποίοι φαίνεται να έρχονται από πίσω καλπάζοντας σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν..





Μερικές σκέψεις που ήθελα να μοιραστούμε μετά την εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού και λίγο πριν το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ με τη Λαμποράλ σχετικά με το status των πρασίνων στη διοργάνωση.. Το συζητάμε και παράλληλα ανανεώνουμε το βήμα μας ενόψει των σημερινών παιχνιδιών.


O Παναθηναϊκός χτίζει βήμα-βήμα σε ένα κομβικό χρονικό σημείο της σεζόν το μομέντουμ που κάθε ομάδα επιθυμεί στη διοργάνωση. Στη τελική ευθεία του TOP-16, με τα playoffs να φαίνονται καθαρά πλέον στον ορίζοντα. Αυτό το περιβόητο “μομέντουμ” είναι που ψάχνουν όλοι. Όταν το βρεις και το ..ακουμπήσεις αισθάνεσαι ευλογημένος. Δυνατός. Και προπάντων (με πολύ πίστη στις δυνάμεις σου) έτοιμος να γράψεις μια σπουδαία ιστορία με τίτλο “Against all odds”. Μπορεί ο φετινός Παναθηναϊκός να πιάσει το Dark Horse Status στη κούρσα της φετινής Ευρωλίγκας, ερχόμενος με ορμή από πίσω και ξεπερνώντας τα προγνωστικά που συνόδευαν (απολύτως δικαιολογημένα) την ομάδα στο πρώτο μισό της σεζόν;


Ναι μπορεί.. Δεν είναι ακόμα εκεί, σε αυτό το status αλλά είναι έτοιμος να φορέσει αυτόν τον μανδύα. Ρεαλιστικά ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή δεν έχει τη συνοχή της Λοκομοτίβ ή την αυτοματοποιημένη επιθετική λειτουργία της ΤΣΣΚΑ όμως συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά που τον μετατρέπουν σε δυνατό χαρτί που μόλις έπεσε στο τραπέζι. Κοιτάζοντας πίσω και σκανάροντας εικόνες από την αρχή της σεζόν μέχρι τώρα καταλήγουμε με σιγουριά ότι δύο άλλες ομάδες κάλπασαν ερχόμενες από πίσω και “πήραν κεφάλια” σκορπώντας φόβο με το ποδοβολητού του “Μαύρου Αλόγου”..  Η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία πλέον δε μπορεί να κατέχει αυτόν τον τίτλο γιατί παίζει σταθερά ποιοτικό μπάσκετ από το ξεκίνημα, έχει ελάχιστα σκαμπανεβάσματα και με βάση τη καμπύλη αξιολόγησης του performance της και της δυναμικής της αυτή τη στιγμή κατατάσσεται στο TOP-4 της διοργάνωσης, δηλαδή στα ψηλά έχοντας αφήσει πίσω πλέον το status του απόλυτου underdog. Η άλλη ομάδα είναι η σημερινή αντίπαλος του Ολυμπιακού, Λαμποράλ Κούτσα. Χημεία, λειτουργικότητα, σωστή προσέγγιση στο κλάσμα ρόστερ-δεξιότητες παιχτών/κατεύθυνση μπάσκετ που επιλέγω, υποστηρίζοντας με θρησκευτικού τύπου φονταμελιστική πειθαρχία ένα πλαίσιο μπάσκετ εντός του οποίου η ομάδα παράγει και οι παίχτες ευχαριστιούνται. Λέξη-κλειδί αυτή. Η χαρούμενη και με τον πρέπων ψυχικό κόσμο ομάδα σε αυτή τη φάση της σεζόν είναι διπλά επικίνδυνη.. Η Λαμποράλ δικαιούται μέχρι τώρα να φέρει αυτή τον τίτλο του “Μαύρου Αλόγου” της διοργάνωσης ειδικά με τον τρόπο που σκόρπισε.. κόσμο στη πρώτη φάση του TOP-16.


Όμως αυτός ο Παναθηναϊκός μυρίζει θάνατο.. Πρόκειται για ένα τεράστιο ευρωπαϊκό brand το οποίο (πολύ σημαντικό για το θέμα μας) διαθέτει winning culture και τη τεχνογνωσία του winning at winning time. Η δυναμική του παιχνιδιού του ανεβαίνει ενώ η προσωπικότητα ορισμένων παιχτών του είναι επίσης σημαντική παράμετρος. Ο Παναθηναϊκός θέλει δουλειά ακόμα σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού όπου τώρα προσπαθεί να βάλει καινούργια πράγματα αφού είναι φανερό ότι άλλαξε η παραγωγική ικανότητα του ρόστερ και τα physical attributes της ομάδας. Το χθεσινό "παραμάζωμα" της Ουνικάχα είναι εικόνα σοβαρής, έτοιμης να μπει στο παρκέ, ομάδας όπως ήταν το σύνολο του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς. Δε θα πρέπει να ξεγελάσει η διαφορά ή η ευκολία με την οποία η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε καθώς ο αντίπαλος εδώ και καιρό βγάζει εικόνα παράδοσης σε όλα τα επίπεδα. Το να βλέπεις τον Κουζμίνσκας ή τον Τζάκσον να έχουν βγάλει τον Ραντούλιτσα στα 6.5 μέτρα και να μη τον χτυπούν στα πόδια (δε το διάβασαν καν..) είναι απόδειξη της κατάστασης που επικρατεί στη Μάλαγα και της μεγάλης ευθύνης που βαραίνει τον Πλάθα. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει για να αποδεσμεύσει όλη αυτή την ενέργεια που ξαφνικά έχει συσσωρευτεί μέσα του.


Με τον Χέινς και τον Ουίλιαμς οι πράσινοι έκαναν καλύτερη την “ομάδα” και τους υπόλοιπους παίχτες. Είναι χαρακτηριστικό το πόσο δυνατός είναι ο Παναθηναϊκός αμυνόμενος στο Pick & Roll σε καταστάσεις που αναμειγνύονται ο Γκιστ και ένας εκ των Καλάθη/Ουίλιαμς, παίχτες με πολύ γρήγορα χέρια και αμυντικές αντιδράσεις. Είχαμε την ευκαιρία να το δούμε τόσο με τη Φενέρ όσο και με την Ουνικάχα οι οποίες είναι ομάδες που στήνουν καταστάσεις με screener παίχτες της θέσης “4”. Παράλληλα με τους δύο Αμερικανούς περιφερειακούς ο Παναθηναϊκός εκτός του ότι λόγω βάθους και φυσικής ικανότητας μπόρεσε να ανεβάσει σημαντικά τη γραμμή πίεσης της άμυνας του, απέκτησε και δύο κάθετους παίχτες που αλλάζουν σημαντικά τον τρόπο που τρέχει η ομάδα το γήπεδο και στις δύο πλευρές του παρκέ (και ικανούς finishers στο ανοιχτό γήπεδο). Αυτός ο Παναθηναϊκός έχει κατεβάσει σημαντικά τους αμυντικούς του χρόνους στο μισό γήπεδο , αμύνεται πραγματικά καλά πάνω στη μπάλα ακόμα και όταν δεν είναι ο Καλάθης στο παρκέ και περιμένει τη βοήθεια του Χάντερ. Κανένα αμυντικό πρόβλημα στο “5”δεν έλυσε η ομάδα. Πριν μια εβδομάδα η Φενέρ στόχευσε με κυνισμό τη θέση αυτή και πήρε πολλά εύκολα καλάθια. Όπως σας είπα κι το πρωί στη πραγματική ομαδική άμυνα το σύνολο πρέπει να είναι έτοιμο να αμυνθεί παντού στο παρκέ. Οι ψηλοί απέναντι σε περιφερειακούς και οι γκαρντς χαμηλά. Η καλή περιφερειακή άμυνα δεν είναι φυσικά επίτευγμα μόνο των περιφερειακών.. Για αυτό και ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί τα πόδια και το rebounding του Χάντερ στη συνέχεια. Δε θα είναι εύκολο γιατί ο νεαρός σέντερ είναι ακόμα πίσω. Μη ξεχνάμε ότι αποκτήθηκε για να προσπεράσει τον Κούζμιτς στο rotation..


Eεπιστρέφοντας στο δίδυμο Ουίλιαμς-Χέινς θα πρέπει να σταθούμε σε κάτι σημαντικό. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που δουλεύει περισσότερο ομαδικά και μέσα από συνεργασίες για τη παραγωγή των πόντων της στη διοργάνωση (πιστώνεται στον Τζόρτζεβιτς, γνώρισμα της δουλειάς του και στην Εθνική Σερβίας) και τώρα ..σπέρνει δύο παιδιά με προσωπική φάση στη γόνιμη (από την ύπαρξη playmaking abilities) γη του backcourt του. Δύο παιδιά που ναι μεν έχουν προσωπική φάση αλλά έχουν μάθει να λειτουργούν μέσα από συνεργασίες. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλύτερα πράγματα να δούμε στο άμεσο μέλλον αν και η στελέχωση έχει θέμα με την ύπαρξη πολλών off guards (ένας που ήδη ανανέωσε, ένας για τον οποίο επενδύθηκαν χρήματα για buy out και ένας που έχει κλέψει τη παράσταση και ευτυχώς θα περάσει τον περισσότερο χρόνο του στο “3”). Ο Τζόρτζεβιτς προσπαθεί να τους δώσει (σωστά) προφίλ facilitator ώστε να γίνουν πιο οργανικοί στο παιχνίδι της ομάδας. Και επιτέλους κόουτς, βλέπουμε τον Διαμαντίδη να λειτουργεί ως playmaker στο δεύτερο μισό του γηπέδου και όχι να σπαταλάει ανάσες μεταφέροντας τη μπάλα από την εισαγωγή..


Δε χρειάζονται θριαμβολογίες αυτή τη στιγμή αλλά δουλειά και χαμηλό προφίλ. Η προοπτική στο γκρούπ υπάρχει. Σήμερα ο Παναθηναϊκός δεν έχει φτάσει ακόμα στο status του “Μαύρου Αλόγου” της διοργάνωσης όμως είναι κοντά. Την επόμενη Παρασκευή το βράδυ, σε μια πόλη όπου φέτος έχουν μαρτυρήσει ομάδες όπως η Ρεάλ, η Κίμκι, η Λοκομοτίβ και μια έδρα η οποία μετράει 8-2 στη διοργάνωση, μπορεί και επίσημα να έχει αυτόν τον τίτλο. Τότε ο ήχος του καλπασμού θα ακουστεί ξεκάθαρα..



Υ.Γ: Ο φίλος μου Alexandre Lacoste (Στρασβουργάρα..) μου είχε πει τις ημέρες του μεταγραφικού πυρετού (όταν ο Ολυμπιακός έψαχνε για ψηλό) ότι οι ερυθρόλευκοι έκαναν πρόταση στην ES Chalon για την απόκτηση του Devin Booker. To γαλλικό κλαμπ αρνήθηκε ευγενικά.. Εχθές το έβγαλεκαι στον λογαριασμό του.

Για τον Ουόρικ έχω πλήρη εικόνα και πολλές σημειώσεις. Θα τα πούμε σύντομα..

Υ.Γ1: Σε τέτοιες περιπτώσεις "φορμαρίσματος" (Παναθηναϊκός)  μετράει ο αγωνιστικός χαρακτήρας της ομάδας την επόμενη μιας κακής βραδιάς που θα σου σταματήσει την ορμή σου. Στην αναμέτρηση που θα ακολουθήσει θα φανεί τι δουλειά έχει γίνει όλον αυτόν τον καιρό και πόσο καλό προπονητή διαθέτεις..







203 σχόλια:

  1. Νομιζω τα ειπες ολα.. για μενα εκπληξη μεγαλη ηταν το ποσο γρηγορα αφομοιώθηκε στην ομαδα ο ουλιαμς!! Πραγματικα οταν τον βλεπω νομιζω οτι ειναι στην ομαδα απο την αρχη της χρονιας.
    Γρηγορα ποδια, και μαλιστα πολλα ζευγαρια ποδιων εχουν ξεκουρασει καλαθη γκιστ διαμαντιδη φελντεινι και τον ραντου!!
    Και ξαφνικα σε ολα τα μεσα ακομη και εδω βλεπω να λενε ποσο παιχταρας ειναι ο καλαθης (ναι αυτος για τον οποιον εγιναν ποσα ποστ εδω οτι επρεπε να φυγει αφου παιρνει πολλα για οτι δινει) , ποσο παιχταρας ειναι ο ραντου κτλ κτλ. Η κωλοτουμπα συννεφο ..

    Την ανανεωση του φενλτε πως την ειδες?
    Η ζαλγκιρης δεν τα παραταει με τιποτα και μπραβο της.. η μπαμπεργκ δεν εχει ελπιδες να περασει αλλα αν νκησει μενει ακομη μια αγωνιστική μεσα στο παιχνιδι..
    Για λαμποραλ οσο αντεχει ο μπουρουσης θα παει καλα η ομαδα, οταν ντεφορμαριστει ο ψηλος τελος το παραμυθι της ευρωλιγκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παραγοντες που ευνοουν την υπερβαση στον παο,

    -καλή γνωση των βασικων απο την πλειοψηφια του ροστερ.ο παναθηναικος εχει παικτες που ξερουν μπασκετ και αυτο φαινεται απο τη δημιουργια της ομαδας σε ολες τις θεσεις πλην του 4.

    -προσωπικοτητα.για το μπατζετ του ο παο εχει αρκετους παικτες με προσωπικοτητα.μητσος, νικ, παβλοβιτς, φωτσης,μιρο, φελντειν, ουιλιαμς ειναι παικτες που μπορουν να το παρουν πανω τους και να σου βγαλουν εκεινη τη φαση που θα σε ξεκολησει.πολυ σημαντικο για τη συνεχεια.

    -καλη αμυνα.ο παο παιζει καλη αμυνα, ειδικα τωρα που η περιφερεια του δε στερειται αναπνοων και κορμιων.στα ψηλα καθαριζει ο γκιστ και αναμενεται η εχτρα βοηθεια απο το χαντερ.

    -ειχα πει στο παρελθον οτι δεν εβλεπα κατι δουλεμενο στην επιθεση απο τον κοουτς.σιγα σιγα ομως η δουλεια βγαινει στο παρκε.καλες συνεργασιες παικτων, δεν εκβιαζονται προσπαθειες, στοχευμενα παει η μπαλα εκει που πρεπει, ο μιρο ειναι σε καλη κατασταση, ενω το ενας εναντιον ενος και το απροβλεπτο που εχουν προσθεσει οι καινουργιοι γκαρντ ειναι ακομα ενα οπλο!!σημειωτεον οτι η ομαδα βγαζει 75-80π στην επιθεση χωρις να σουταρει τριποντα!!!

    -καλη ψυχολογια.προεξεχοντος του μαστερ κομαντερ της ψυχολογιας και της διπλωματιας τζορτζεβιτς η ομαδα ειναι σε καλο φεγγαρι και αυτο ισως μας βοηθησει στη συνεχεια.τα παντα ομως εξαρτωνται απο το επομενο ματς καθε φορα και αυτη τη φορα το επομενο παιχνιδι ειναι κολαση!!!

    παραγοντες αποτρεπτικοι για την υπερβαση,

    -λιγος χρονος για να αποδοθουν σωστα και επικοδομητικα ρολοι στην ομαδα με την ελευση 3 νεων παικτων.πολυ δυσκολο ο κοουτς να κανει ολους τους παικτες, που εχει αυτος αναγκη στην παρουσα φαση , ικανοποιημενους με το χρονο συμμετοχης και με κινητρο να παιξουν στο 100%.ειπα τις προαλλες οτι το ταιμινγκ με την ανανεωση του συμβολαιου του φελντειν, τωρα που ηρθαν και αλλα γκανρτ και ο χρονος του θα μειωθει, ειναι απλα τελειο.απο την αλλη, ισως χανει σιγα σιγα και το βλαντο.

    -ελλειψη σουτ.απο ο,τι θυμαμαι φετος, με εξαιρεση τον αγωνα με τον αρη στο οακα για το κυπελλο σε κανενα αλλο ματς δεν εχουμε γραψει απο την περιφερεια.ενω εχουμε παικτες με καλο σουτ εντουτοις τα σπαμε σε καθε ματς.δυστυχως στα ζορικα ματς εχεις αναγκη το σουτ.μου κανει εντυπωση κατι τετοιο...

    -δεν υπαρχει περιθωριο λαθους δυστυχως.καλως ή κακως, το φαβορι για τη δευτερη θεση ειναι η λοκο και οχι εμεις.για το πλεονεκτημα πρεπει να παρουμε ολα τα ματς, αν δε χασει καπου αλλου η λοκο,ενω πρεπει να παρουμε και τη διαφορα με τους ρωσους.ειναι στο χερι μας αλλα με μια στραβοτιμονια, που ειναι φυσιολογικη με 3 ματς εκτος ακομα και 1 σουπερ ντερμπυ στο οακα, θα παμε με μειονεκτημα.κατι τετοιο , φαινομενικα τουλαχιστον, δε θα ναι καλο.

    -ελλειψη εμπειριας απο τον κοουτς.κακα τα ψεματα, ο κοουτς δεν εχει τη μεγαλη εμπειρια και αυτο ισως κοστισει τωρα που ερχονται τα ζορια.

    υ.γ προσωπικα, καμια προβλεψη για παο.απλα ευχαριστιεμαι να μας βλεπω και οπου βγει.

    υ.γ συμφωνω απολυτα με κονγουει για ερτελ-εφες.καλος παικτης, σκορερ,ηγετης, μπορει να μοιρασει και 15 ασιστ αμα γουσταρει αλλα δεν ειναι Pure point , τετοιον που εχουν αναγκη τα μεγαλα κλαμπς για να πανε μπροστα.δε θα παιξει για το συμπαικτη του και για την ομαδα και δε θα βουτηξει στα σκατα.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι οπως παιζει παει για 2η σερι ητα η Φενερ ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτα κακή η Φενέρ σήμερα, αν γίνει διπλό εκτός από μεγάλη έκπληξη θα μπερδευτεί πολύ ο όμιλος.

      Διαγραφή
    2. δν το περιμενα αυτο απ τη φενερ....οποτε το επομενο παιχνιδι με τον ερυθρο ειναι do or die για την δευτερη θεση...και η ζαλγκιρις κανει πλακα στη μπαμπεργκ κατι π βουλευει τον οσφπ

      Διαγραφή
    3. Θα το παρει το ματσακι η φενερ μην αγχωνεστε τιποτα δεν θα γινει!

      Διαγραφή
    4. Τωρα που ανελαβε ο Παρτιζανον ο Μπογκντανοβιτς θα το παρει η Φενερ ...Μαγεια το coast to coast του !!

      Droga

      Διαγραφή
  4. Ωραίο άρθρο.
    Το μομέντουμ είναι πολύ σημαντικό, συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία και μπορεί να ανατρέψει δεδομένα. Η αθλητικότητα που έχει προστεθεί στα γκάρντς γίνεται μοχλός πίεσης στον αντίπαλο και επειδή στην Ευρώπη δεν έχουμε πολλούς forwards με raw playmaking abilities, αν κουραστούν οι δημιουργοί μιας ομάδας που κατά 90% είναι οι γκάρντς της τότε ο αντίπαλος γονατίζει. Εκεί φαίνεται να προσπαθεί να χτυπήσει ο Σάσα και καλά κάνει.
    Τώρα για μαύρα άλογα δεν ξέρω, η Κούμπαν είναι η έκπληξη της διοργάνωσης αλλά πάει βαθιά η σεζόν και δεν ξέρω αν θα συνεχίσει έτσι.
    Στόχος η νίκη στον επόμενο αγώνα που θα δώσει και το εισιτήριο πρόκρισης.

    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα. Πολύ ελπιδοφόρο το άρθρο σου Jim, χωρίς θριαμοβολογίες και λοιπά βαρετά. Ο ΠΑΟ έχει δουλειά ακόμα. Προσωπικά θέλω να τσεκάρω :

    - Τον Haynes πάνω στον Delaney. Μπορεί να τραβήξει ο coach τον Καλάθη στον πάγκο για ανάσες ή λόγω φάουλ, αφήνοντας τον Haynes στο παρκέ με έναν τέτοιο παίκτη απέναντι;

    - Τον Haynes, πάλι, έχοντας ολοκληρώσει την περίοδο προσαρμογής του. Είναι λίγο διστακτικός ακόμα αλλά θεωρώ οτι είναι φυσιολογικό. Δεν δείχνει ακόμα να έχει αφομοιώσει τι μπορεί και τι δε μπορεί να κάνει ο κάθε συμπαίκτης του. Πχ, σε τελείωμα χρόνου επίθεσης συχνά πυκνά ξεφορτώνεται τη μπάλα στον Καλάθη για να πάρει εκείνος του σουτ. Θεωρώ οτι είναι θέμα χρόνου και πιστεύω οτι και ο ίδιος ο coach θα τον οδηγήσει στο να μη φοβάται να παίρνει πρωτοβουλίες.

    - Τον Williams να προσαρμόζεται σε επίπεδο αποφάσεων. Μαθαίνει γρήγορα αλλά έχει ακόμα δουλειά.

    - Τον Hunter απαραιτήτως να βοηθάει γιατί θεωρώ οτι ο ΠΑΟ έχει ακόμα σοβαρότατο θέμα απέναντι σε ομάδες που θα τον χτυπήσουν στοχευμένα εκεί. Και παράλληλα, ο Hunter πρέπει να γίνει ο παίκτης που θα βοηθήσει τον ΠΑΟ να ελέγξει απόλυτα το momentum συγκεκριμένων σημείων στο παίχνίδι, μαρκάροντας παντού και στερώντας τις δεύτερες ευκαιρίες απο τον αντίπαλο.

    - Τις ισορροπίες στους χρόνους του roster. Ο ΠΑΟ θεωρώ πως πρέπει να αποφασίσει με ποιούς θα προχωρήσει και τι ρόλο θα έχει ο καθένας. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε να κρατήσει αναμεμειγμένους μέχρι το τέλος και τον Βλάντο, και τον Pavlovic, και τον Kuzmic. Παράλληλα, θα πρέπει να μοιράσει σωστά τους χρόνους στην περιφέρεια. Κυρίως θέλω να δω τον Feldeine στον καινούργιο του ρόλο. Πολύ δύσκολος γρίφος για τον coach που ως τώρα δεν έχει δείξει καλά πράγματα, αν και στο παιχνίδι με τη Malaga πήγε καλά σε αυτό το κομμάτι.

    Και φυσικά τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι πραγματικά φωτιά. Με 2 νίκες πραγματικά αλλάζουν τα πάντα. Αλλά, προσωπικά, οτιδήποτε εκτός απο την 4η θέση πιστεύω οτι αφήνει τον ΠΑΟ με πολύ καλές ελπίδες για Final 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω αντιθετα πιστευω οτι ο Haynes εχει μπει παρα πολυ ωριμα και ειναι παιχτης ουσιας! Δειχνει οτι εχει αντιληφθει τον ρολο του σ'αυτην την ομαδα και δεν εκβιαζει καταστασεις. Αυτο δεν σημαινει οτι ειναι διστακτικος.
      Αντιθετα για τον Hunter πιστευω οτι δεν ειναι η καταλληλη επιλογη. Τετοια εποχη θελαμε καποιον πιο εμπειρο και αμεσης αποδοσης. Απο την αναλυση του Jim σε συνδυασμο με την ηλικια του αλλα και απο την διστακτικοτητα του προπονητη να τον συμπεριλαβει στην δωδεκαδα μου φαινεται δυσκολο να μας βοηθησει. Ισως αν ειχε ερθει το καλοκαιρι να ηταν διαφορετικα τα πραγματα..

      Διαγραφή
  6. o oσφπ πηρε τη νικη απ το ημιχρονο και συνεχιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακη αληθεια τωρα με το χερι στην καρδια εισαι παναθηναικος η ολυμπιακος ρε φιλε?

      Διαγραφή
    2. Ο Ακης ειναι αντιπαναθηναικος τι το ψαχνετε;;;

      Διαγραφή
    3. βρειτε την σωστη απαντηση και δωρο ενα γλυφιτζουρι...

      Διαγραφή
    4. O άκης είναι τρόλλ και μάλιστα φούλ ερυθρόλευκο.
      Οποιος αναρωτιέται, δεν είναι φανατικός και
      καθημερινός θαμώνας στου Jim.
      ΤΕΛΟΣ.
      Μην τον ξαναρωτήσετε, κάνει μπάμ από χιλιόμετρα.
      Είναι καλός όμως για μασκώτ.
      Ολα χρειάζονται σε ένα μπλόγκ και ιδιαίτερα
      τα τρόλλ.

      Διαγραφή
    5. μπραβο ανωνυμε 11:30 μπραβο αγορι μου ετσι στο μελλον να εμπιστευεσαι τη κριση σου ;)

      Διαγραφή
    6. ακη ασε τα ψόφια ρε φίλε.
      "o oσφπ πηρε τη νικη απ το ημιχρονο και συνεχιζει"
      Aνακουφίστηκες ως Ολυμπιακός και μπράβο σου.
      Τα υπόλοιπα είναι να έχουμε να λέμε.

      =================================================
      Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, ή πολλούς για λίγο, αλλά όχι όλους για πάντα!
      =================================================

      Διαγραφή
    7. ανωνυμε 11:40 ε αφου την πηρε απ ημιχρονο τι να πω ψεματα?? πιο πολυ αντισταση θα χε σημερα ο οσφπ αν επαιζε μονος του...οσο για το τι ομαδα ειμναι σου πα βρες την απαντηση κ θα σ δωσω ενα γλυφιτζουρι...ευχαριστω για το τελευταιο θα το βαλω στ face ως status ;)

      Διαγραφή
    8. Να μην πείς τίποτα.
      Ούτε ψέματα ούτε αλήθεια.
      Να ασχολείσαι με την ομάδα σου που είναι δήθεν
      ο Παναθηναικός.
      Σιγα μην περιμένω ανακουφισμένος σαν "Παναθηναικός"
      να νικάει ο Ολυμπιακός για να γράψω πώς συνεχίζει.
      Τα γλυφιτζούρια και τα λοιπά κουλά στα επιστρέφω
      αυτούσια.
      Μάθε να γράφεις και να σέβεσαι τη γνώμη του άλλου.
      Και η γνώμη μου είναι πώς είσαι φανατικός Ολυμπιακός με αποδείξεις.
      Κι αν θέλεις κάνε μου μήνυση.

      Διαγραφή
    9. ανωνυμε 11¨52...πω πω καλα τι χειμαρος λογος ηταν αυτος....με ταπωσες τωρα ;) για οτι θελω θα γραφω και για οσφπ και για παο και για αρη και για αεκ και για φαρο και για οτι μ αρεσει απ τη στιγμη που δεν βριζω...οσο για τη γνωμη του καθενος εδω μεσα εννοειται τι σεβομαι αλλα εσυ δν εγραψες γνωμη αλλα μ την λες επειδη λες οτι ειμαι ολυμπιακος.....οκ ειπαμε χαιρομαι που εμπιστευεσαι τη κριση σου....
      Δν θες γλυφιτζουρι ανωνυμε??? θα συο παρω γκοφρετα για δωρο ;)

      Διαγραφή
    10. ανωνυμε 12:07 εγω δν μαλωνω εσυ γραφεις ανοησιες ....κορνε θες? θα το χεις φτανει να μου απαντησεις σωστα ;)

      Διαγραφή
    11. Ακη και παναθηναικος να σαι, για να σου λενε οτι εισαι γαβρος ολοι, κατι κανεις εσυ και στην λενε.Δεν μπορει να φταινε ολοι και να λενε το ιδιο.Αρα εσυ κατι κανεις λαθος.

      Διαγραφή
    12. ανωνυμε 12:13 δεν με ενδιαφερει φιλε μου..ας πιστευουν οτι θελουν...σ αυτο το σχολιο π εκανα για τον οσφπ οτι πηρε τη νικη απ ημιχρονο βγαζει ολυμπιακα αισθηματα δηλαδη? :S ειπαμε μπραβο που εμπιστευεστε τη κριση σας

      Διαγραφή
    13. @ ακη άλλαξε νικ νέιμ.
      Γράφε πιό έξυπνα με το καινούριο για να μην καρφώνεσαι για καραμπινάτος Ολυμπιακός.
      Και θα πείσεις και τον εαυτό σου ότι μας ξεγέλασες.
      Φιλικά.

      Διαγραφή
    14. Ακη εγω πιστευω οτι μπορει να εισαι ΠΑΟ,αλλα βγαζεις μια εμπαθεια για τον ΠΑΟ, παιχτες,ομαδα,προπονητη,διοικηση.Αφου δεν σε νοιαζει λοιπον μην σε ξαφνιαζει τι λενε,εσυ δινεις αυτο το δικαιωμα να σε κρινουν ετσι.

      Διαγραφή
    15. aνωνυμε 12:26 μπραβο και σε σενα για την επιχειρηματολογια σου αγορι μου.....ειμαι γαβρος φανατικος και διπλα μου εχω το τσουκαλα κ γβαζουμε selfie παρεα με ναργιλε ....ελπιζω να σας ικανοποιησε η απαντηση μυο προκειμενου να μην πριζετε μπαλες

      Διαγραφή
    16. ανωνυμε 12:31 οπως και ολοι σ αυτο το κοσμο..κραζουμε γτ θαυμαζουμε τν ομαδα κ θελουμε να τν βλεπουμε να ειναι πρωτη...

      Διαγραφή
    17. 12:31

      Ο άκης είναι Ολυμπιακός 100%.
      Και κακώς το παίζει Παναθηναικός.
      Αυτό με τσαντίζει και τίποτε άλλο.
      Εδώ όποιος θέλει γράφει τα πάντα σε ανθρώπινα
      και λογικά πλαίσια.
      Το να κρύβεσαι και να τρολλάρεις τους συνομιλητές
      σου είναι απαράδεκτο.
      Κάθε φίλος Ολυμπιακός ευπρόσδεκτος και άξιος
      συνομιλητής όλων μας, όπως και από κάθε ομάδα.
      Τόσο απλό και αντρίκειο.

      Διαγραφή
    18. ανωνυμε 12¨38 ουτε κρυβομαι ουτε τρολαρω αν δεν με τρολαρουν φιλε μου....παντως ενα σχολιο αληθες εκανα για τον οσφπ π σημερα περασε αερα και δημιουργηθηκε πανικος....φαντασου να γραφα κανα συνθημα χαχαχαχαχα πανικος ;) οκ λοιπον ειπαμε εγω ειμαι οσφπ ....παμε παλι Ο ΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΦΠ...γραφτε το στο τετραδιο σας να το εμπεδωσετε

      Διαγραφή
    19. Σοβαρή αντιπαράθεση...Κ με επιχειρήματα.

      (Facepalm μεχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα)

      The Talented C@nt

      Διαγραφή
    20. ανωνυμε 11:32 τι φταιω εγω αν εγραψα μια αληθεια κ αυτοι ξεκινησαν τις βλακειες τους?

      Διαγραφή
  7. Αχ ρε Ακη , αχ ρε Ακη ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ ρε ανωνυμε αχ ρε ανωνυμε

      Διαγραφή
    2. ο καημένος ο ακης ... τόσος κόπος όλο το χρόνο να παιρστάνει τον ταπεινωμένο παναθηναϊκό πήγε χαμένος. προδόθηκε από ένα καλό δεκάλεπτο της ομάδας του χτες και αποκαλύφθηκε. τώρα άντε να αλλάζει nick name, να ξαναπροσπαθεί να μας πείσει γιά το πόσο παναθηναϊκός είναι και γιά το πόσο χάλια είναι η ομάδα. σκοτούρες άκη μου αλλά μην τα παρατάς εσύ. το τρολλάρισμα θέλει θυσίες. Ian

      Διαγραφή
    3. ιαν αγορι μ ολη μ η εννοια αυτη ηταν να μην καταλαβετε τι ομαδα ειμαι και να σας παγιδευσω...αστο πραγματικα εχεις ξεφυγει κ εσεις κ ολοι σας....αντε καλο σαββατοβραδο κολλημενοι ;)

      Διαγραφή
  8. επειδή δεν το βλέπω το ματς του ολυμπιακού και βλέπω τα επίσημα στατιστικά από το σάιτ της ευρωλίγκας μπορεί να μου λύσει κάποιος μια απορία που έχω?
    ο μπαρνιάνι πωλήθηκε τελικά στη γαλατασαράι και δεν είναι στην αποστολή σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eιναι μοναχα ο ενας Μαγκας Αγγελοπουλος στο γηπεδο;; Γιατι απουσιαζει ο αλλος Μαγκας;; Οχι οτι δεν αρκει ενας Μαγκας βεβαια αλλα εχω συνηθισει να τους βλεπω μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παιδιά ζούμε ιστορικές στιγμές σήμερα. ο βαγγελάρας ο μάντζαρης(ο καλύτερος του καλάθη ντε) έβαλε σήμερα 1 ολόκληρο πόντο στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού με την κούτσα. στα ματς με κίμκι,τσσκα και μπαρτσελόνα δεν είχε βάλει ούτε 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. tasuto91

      Πρέπει να είσαι περήφανος που είσαι μπασκετικός Παναθηναικός.
      Οχι γιατί είμαστε η καλύτερη ομάδα σε συλλογικό
      επίπεδο που έχει βγάλει αυτή η χώρα από τότε
      που έβαλε τον αθλητισμό στη ζωη της.
      Αλλά γιατί ακόμα και οι αιώνιοι αντίπαλοι μας
      "έκλεψαν" από εμάς ότι τους νίκαγε (βλέπε Σπανούλη)
      για να μπορούν να αγγίξουν τους πρόποδες του
      βουνού στο οποίο είμαστε στην κορυφή.
      Με παιδί του Ομπράντοβιτς και της Παναθηναικής τεχνογνωσίας προσπαθούν να μάς μοιάσουν.
      Αλλά αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει περισσότερο
      τον νοικοκύρη όμως.
      Αν είσαι μάγκας και κατηγορείς τον αντίπαλο σου
      πώς σε αδικεί και παίρνει τα πρωταθλήματα, φιάχνεις
      δική σου ομάδα και δεν παίρνεις τα καλά υλικά του
      που σε νίκαγαν στα ίσια τελικά, για να τον φτάσεις
      αυτοδιαψεύδοντας τις αβάσημες κατηγορίες σου !
      Αυτό βέβαια προυποθέτει φιλότιμο.

      Διαγραφή
    2. tasuto91 11:58

      Συμφωνούμε μέχρι κεραίας σε ότι έγραψες.
      Το έχεις πιάσει το νόημα και μάλιστα ιστορικά
      καταγεγραμμένο.

      Διαγραφή
    3. @τασουτο αν αυτο ειναι το σχολιο σου για το σημερινο ματς δειχνει ποσο μπασκετικες ειναι οι δικες σου γνωσεις, συνεχισε ετσι μας διασκεδαζεις. και για πες μας, ο διαδοχος ποια ιδιοτητα κατεχει αυτη την στιγμη στον παο? γιατι υπαρχει κ το θεμα με την εικονικη μεταβιβαση μετοχων, λογος για τον οποιο η κερκυρα ειχε αποβληθει απ το πρωταθλημα ενω για τον προστατευομενο του βαζελακοπουλου ισχυσαν αλλα μετρα κ αλλα σταθμα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος 6,09 20 ΧΡΌΝΙΑ ΤΏΡΑ την ίδια καραμέλα ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ των Γιαννακόπουλων δεν είναι ο ΠΑΟ των Βαρδινογιάννηδων η του Αλαφούζου για να κάνετε ΠΑΡΑΓΚΕΣ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.....................

      Διαγραφή
    5. Καπου εδω να θυμηθουμε ολοι οτι ο Γιαννακοπουλος ειναι απλος φιλαθλος του ΠΑΟ και προεδρος ειναι ο "κος" Παπαδοπουλος, καθοτι στον πρωτο εχει απαγορευτει εισοδος στα γηπεδα και ενασχοληση με τον αθλητισμο ως παραγοντα, την οποια φυσικα απαγορευση φτυνει καταμουτρα.

      Μαλλον στη δυναστεια του Παπαδοπουλεικου αναφερεται ο Φιλος.

      Δημητρης Σ.

      ΥΓ. Οχι οτι υπερασπιζομαι το λαμογιο το Μαρινακη, αλλα για να τα βλεπουν αυτα οι πολλοι εδω μεσα που δραττωνται διαφορων δηλωσεων Μπαρτζωκα κλπ να κανουν κυρηγμα περι αθλητικης κουλτουρας κλπ. Ιδια σκατα αμφοτερες πλευρες απο αθλητικο και γενοκοτερο πολιτισμο...

      Διαγραφή
    6. Δεν τα ξερεις καλα μητσε σ.
      Εχει υπαρξη ανακληση της αποφασης και οι μετοχες ανηκουν κανονικα και με το νομο στο γιαννακοπουλο,στον οποιο εχει απαγορευτει η εισοδος στα γηπεδα και οχι η ενασχοληση με τον αθλητισμο. Δε σε αδικω που δεν τα γνωριζεις καλα,γιατι η προπαγανδα και το ψεμα ειναι στο αιμα σας.

      Εδω θα λεμε αληθειες. Η αληθεια πολλες φορες ποναει βεβαια

      Διαγραφή
    7. Εσυ δεν τα ξερεις καλα Τασουτακο.
      Δεν υπηρξε ανακληση καμιας "αποφασης". Αυτο που υπηρξε ειναι ανακληση της μεταφορας των μετοχων ως πλασματικης, που σημαινει οτι ο Γιαννακοπουλος ολες αυτες τις φορες που παρεστη στο γηπεδο και εκανε δηλωσεις ως προεδρος, τις εκανε παρανομα.
      Σε μια κανονικη χωρα τωρα που αποδειχτηκε οτι μουφα προεδρος ητανε ο Παπαδοπουλος, οι ποινες θα επιβαλλονταν στον Γιαννακοπουλο αναδρομικα, και καποιες επισυρουν και τιμωρια της ομαδας με κεκλεισμενων, ακυρωση νικης και αποκλεισμο απο το κυπελλο.
      Φυσικα τον εξαστερο δεν τον ακουμπαει τιποτα.

      Αλλα ο σωστος πρασινος οπαδος κανει τα στραβα ματια, για δικαιοσυνη και ισονομια ξερουμε απαντες οι Ελληνες να γκρινιαζουμε, εκτος αν αφορα το σπιτικο μας.

      Δεν ανησυχω ομως, ζεις στη χωρα που σε αντιπροσωπευει κι ειμαι βεβαιος οτι εχεις τον αθλητισμο, την καθημερινοτητα -και το μελλον- που σου αξιζει.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    8. δημητρης σ.δεν δικαιουσαι να μιλας, οταν η ομαδα σου εχει καταπατησει τα παντα.Ο ΔΓ εχει πληρωσει ακριβα οποια βλακεια εχει κανει, 500.000 σε προστιμα μεσα σε τρια χρονια δεν εχει πληρωσει κανενας δικος σου ενω αποδεδειγμενα κανει εγκληματα.Αν ζουσαμε σε αλλη χωρα ο Βαγγελας θα ηταν φυλακη και η ομαδα σου θα ηταν στην β κατηγορια,οποτε μην μιλας εσυ για αδικειες.

      Διαγραφή
    9. τασουτο ειμαι ο ανωνυμος 3.10,καλα θα ειναι να μην τσιμπαμε να σεβαστουμε τον χωρο και να μην κανουμε καταχρηση.Δεν βρισκεις το δικιο σου οτι και να γραφεις,πεφτουμε στο επιπεδο τους και θα βγεις και χαμενος απο πανω με επιστημονες της λασπης δεν εχεις καμια ελπιδα.Μην απαντας και μην προκαλεις θα σε κανουν να φαινεσαι χειροτερος, οι αληθειες τους πονανε.

      Διαγραφή
  11. Στα του Παο εν τάχει μιας κ η επικαιρότητα γράφει ολυμπιακός απόψε. Σε καμία περίπτωση ακόμη δεν μπορεί να θεωρηθεί dark horse. Έχει ακόμη να φάει ψωμια. Το crash test είναι άμεσο και περνάει από Βελιγράδι.
    Είπαμε αισιόδοξοι μεν επιφυλακτικοί δε.

    Στα φρέσκα του Ολυμπιακου μερικές σημειώσεις :

    Παρουσιάστηκε σοβαρός (παίζεται το κατα πόσο με την εμφάνιση στο β μέρος) και κέρδισε άνετα και δίκαια.Πάθος στην άμυνα και εμπιστοσύνη στην επιθετική σταθερά με το όνομα Πριντεζης.

    α) Ανέφερα και προηγουμένως πως δεν μπορούσα να δώ κανένα τρόπο με τον οποίο θα έχανε. Μιλάμε για μια Καχα που δεν έχει αρχη-μέση και τέλος...Η μάλλον έχει και ονομάζεται Μπουρούσης. Ένας όμως κούκος δεν φέρνει την άνοιξη...
    β) Ο Μπουρούσης είναι η μοναδική λογική σταθερά στο παιχνίδι της Κάχα. Και ας είναι στα γεράματα και ας είναι απο τραυματισμό. Πιο συγκεκριμένα παρακατω:
    - Ο Ντιοπ παίζει να είναι χειρότερος και του Κούζμιτς. Ατεχνος , μαζεύει μόνο ριμπάουντ και πίσω χάνεται
    - Οι ξένοι γκάρντ είναι για τα θηρία. Μιλάμε για απονενοημένα σε πολλές περιπτώσεις σουτ (οχι ο Μπλάζιτς-είπαμε ξένοι) όπου το 1/4 μπαίνει , το 1/4 φτανει με το ζόρι στο στεφάνι το 1/4 είναι τάπα και το 1/4 είναι airball. Τα δε mismatch δεν τα βλέπουν ούτε με γυαλιά μυωπίας.
    - Η τρανζίσιον άμυνα της Κάχα είναι κάτω του μετρίου. Το ίδιο και το spacing στην επίθεση και η κακή εως ανύπαρκτη κίνηση της μπάλας.
    - Προσωπικά θα έδινα βραβείο έκτου παίκτη στον Μιλου για την σημερινή του εμφάνιση.Σοβαρός, συγκεντρωμένος πρόσφερε όσα χρειαζόταν η ομάδα του και κάτι παραπάνω θα έλεγα. Πολλά μπράβο σε μια εμφανιση που την χρειαζόταν.
    - Ο Γουόρικ θέλει ακόμη δουλειά αλλα δείχνει οτι θα μπορέσει να δώσει ανάσες. Θα έπαιρνε παραπάνω χρόνο εαν ο Ολυμπιακός δεν τα έκανε ροιδο στην τέταρτη περίοδο
    - Ο Παπανικολάου συνεχίζει τις κλασσικές του συνήθειες (ασχολίαστο). Καλο είναι να αναλογιστεί οτι πρέπει να δουλέψει περισσότερο από το να παραμένει στην άκρη να περιμένει τη μπάλα..
    - Καλό ροτέισιον από τον Bullet. Κανένας πάνω από 28 λεπτά. Κατι που το φοβήθηκα στο πρώτο τέταρτο οταν είδα τον Πριντ να βγάζει σερί 13'.Ευτυχως τον βοήθησε το παιχνίδι και ολοκλήρωσε με 22'
    - Προσπαθώ ακόμη να καταλάβω πώς ο Ολυμπιακός δεν έριξε πάνω από 20-25 σε αυτή την ομάδα. Θες είμαι αυστηρός με τις δυνατότητες του , θες οτι δεν μου αρεσει που χαλάρωσε , θες οτι αυτη η ομάδα απόψε ήταν για τόσα? Πέιτε το όπως θέλετε...
    - Ο Χάκετ έχει αναγεννηθεί. Και αυτό βοηθά και την ομάδα του. Σωστό περιβάλλον και σωστή δουλειά.

    Ξέρω οτι η Κάχα είναι ακόμη δευτερη. Είμαστε σίγουροι οτι θα κάνει ακόμη τρεις νίκες? Είμαστε βέβαιοι οτι οι οκτώ σε αυτο τον όμιλο είναι αρκετές? Συνεχίζω να αμφιβάλλω...

    Επαναλαμβάνω πως και τα επόμενα δύο ματς ο Ολυμπιακός θα τα κερδίσει. Το θέμα είναι πως θα παρουσιαστεί στο κλείσιμο. Είδα έλλειψη σοβαρότητας στο κλείσιμο απόψε που δεν μου άρεσε. Στην τελική τριάδα αγώνων με Ρεαλ-Χίμκι-Τσσκα αυτά δεν περνάνε...

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν παρουμε σοβαρα αυτα που ειπε προσφατα ο Μπογρης ο οποιος σημειωσε οτι του κανει συχνα το τραπεζι η γυναικα του Μπουρουση καθοτι ειναι ξενιτεμενοι και οι τρεις οποτε συμφωνα με αυτα που λεει.(Ισως για αυτο μας φανηκε χαλια η Λαμποραλ επειδη ηταν χαλαρη)Mπογρης:Παίζουν ένα μπάσκετ πιο αλέγκρο χωρίς πολλούς κανόνες, που δεν συνηθίζεται στην Ευρώπη. Ο Γιάννης είναι σαν πόιντ… σέντερ, εμένα που θυμίζει τον Σαμπόνις, ο οποίος έπαιρνε την μπάλα στην κορυφή και ήξερε τι να την κάνει».

      ****Για το αν μπορεί η Λαμποράλ να νικήσει τον Ολυμπιακό: «Είναι δύσκολο να νικήσει στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός θέλει το αποτέλεσμα, είναι πιο συγκεντρωμένος στο στόχο και με τον κόσμο θα είναι δύσκολο για τη Λαμποράλ. Συν ότι ο Γιάννης έχει χάσει κάποιες προπονήσεις. Αυτό, δίνει πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει και το “must” για τη νίκη. Το πλάνο της Λαμποράλ είναι να νικήσει Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα στην έδρα της, τη Χίμκι και μετά στην Μπάμπεργκ. Θεωρώ πως πλεονέκτημα έχει ο Ολυμπιακός».****

      Διαγραφή
    2. Αν παρουμε σοβαρα αυτα που ειπε προσφατα ο Μπογρης ο οποιος σημειωσε οτι του κανει συχνα το τραπεζι η γυναικα του Μπουρουση καθοτι ειναι ξενιτεμενοι και οι τρεις οποτε συμφωνα με αυτα που λεει.(Ισως για αυτο μας φανηκε χαλια η Λαμποραλ επειδη ηταν χαλαρη)Mπογρης:Παίζουν ένα μπάσκετ πιο αλέγκρο χωρίς πολλούς κανόνες, που δεν συνηθίζεται στην Ευρώπη. Ο Γιάννης είναι σαν πόιντ… σέντερ, εμένα που θυμίζει τον Σαμπόνις, ο οποίος έπαιρνε την μπάλα στην κορυφή και ήξερε τι να την κάνει».

      ****Για το αν μπορεί η Λαμποράλ να νικήσει τον Ολυμπιακό: «Είναι δύσκολο να νικήσει στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός θέλει το αποτέλεσμα, είναι πιο συγκεντρωμένος στο στόχο και με τον κόσμο θα είναι δύσκολο για τη Λαμποράλ. Συν ότι ο Γιάννης έχει χάσει κάποιες προπονήσεις. Αυτό, δίνει πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει και το “must” για τη νίκη. Το πλάνο της Λαμποράλ είναι να νικήσει Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα στην έδρα της, τη Χίμκι και μετά στην Μπάμπεργκ. Θεωρώ πως πλεονέκτημα έχει ο Ολυμπιακός».****

      Διαγραφή
  12. Υπαρχουν παιχνιδια τα οποια ειναι πολυ πονηρα.....αν κερδισει τη μπαμπερκ ο ολυμπιακος ισως η λαμποραλ τη βρει απογοητευμενη πιο μετα......επισης δεν βλεπω τον τροπο να κερδισει ο ολυμπιακος μεσα στη ρωσια.....νομιζω εκει θα κριθουν ολα και εκει δαγκωνει η κιμκι.......η ηττα απο σαρας να το θυμαστε στο τελος θα ειναι καθοριστικη....... stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η τυχη του οσφπ δεν οριζεται απο αυτους,μονο με 5/5 εχει ελπιδες και αν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Παναθηναικός δείχνει πώς το παλεύει για Βερολίνο.
    Και η διοίκηση και ο κόουτς με τις προσθήκες αυτό
    φώναξαν περίτρανα.
    Ακόμα θέλει δουλειά, ας μη γελιόμαστε.
    Η Μάλαγα δεν προσφέρεται για ασφαλή συπεράσματα,εκτός
    του γεγονότος πώς η ομάδα αλλάζει σιγά σιγά, πρός το καλύτερο.
    Τα επόμενα δύο μάτς με Αστέρα και Κούμπαν θα είναι
    καταλυτικά.
    Ταυτότητα και συγχρόνως διαβατήριο για το ποιοί είμαστε
    και πού πάμε.
    Θέλουμε το πλεονέκτημα έδρας,για να στείλουμε τον Μπαρτζώκα
    στο τοίχος του δεύτερου από τον άλλο όμιλο με μειονέκτημα
    έδρας και εκεί να μας δείξει αν τελικά αξίζει, με την καλά δουλεμένη ομάδα του από την αρχή της χρονιάς.
    Κάτι που εμείς δεν έχουμε μιά και αργήσαμε να κάνουμε
    τις απαραίτητες προσθήκες.
    Η ασφάλεια του πλεονεκτήματος,θα δώσει άλλη δυναμική
    στον Παναθηναικό που κτίζει την ομάδα του μεσούσης
    της περιόδου με τρείς νέες προσθήκες.
    Στον όμιλο του ΟΣΦΠ θα γίνει σφαγή.
    Οτι καλύτερο για το φιλοθεάμων μπασκετικό κοινό της Ευρώπης.
    B@γγ3λη$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιχνίδι μου παλιό κλέφτες κι αστυνόμοι
      Παίζει το στοίχημα δεν έκλεισε ακόμη
      Με πλεονέκτημα, τ’ ότι εσύ γνωρίζεις
      Πόσα θα βάλεις πόσα θα κερδίσεις
      Πόσα θα βάλεις πόσα θα κερδίσεις
      Πόσα θα βάλεις πόσα θα κερδίσεις.

      Διαγραφή
  15. η γαβρονοβα μολις τωρα ειπε οτι ο οσφπ, η κουτσα και η λοκο εχουν την καλυτερη αμυνα.Κολλησαν σε αυτες τις τρεις ομαδες,μαλιστα ανεφεραν ο γιος Συριγος και ο Καρυδας σαν λατρες των στατιστικων λεει οτι αυτες οι ομαδες ειναι μακραν οι καλυτερες.ΧΑΧΑΧΑ ο Παο εχει την δευτερη καλυτερη αμυνα και αυτοι οι ειδημονες δεν το ανεφεραν καν.http://www.euroleague.net/main/standings

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωραίο άρθρο Τζιμ χωρίς τις υπερβολές που ακούγονται τελευταία.Η ομάδα θέλει πολύ δουλειά ακόμα,δεν έγινε μέσα σε 2 βδομάδες ομάδα φ4.Πιστώνεται στον Σαλε η άμεση ένταξη του Γουίλιαμς στην ομάδα και μάλιστα με σημαντικές αρμοδιότητες,όπως επίσης και οι σωστοί χρόνοι πλέον που παίρνουν οι Παβλοβιτς-Κουζμιτς.Ο Χεινς νομίζω ότι πρέπει σιγά σιγά να πάρει περισσότερο χρόνο και ευθύνες(είναι διστακτικός στην επίθεση ενώ έχει τις δυνατότητες)βεβαίως το παλικάρι δείχνει τρομερή διάθεση στην άμυνα και η ομάδα δεν κρεμάει όταν βγαίνει ο Νικ.Μακάρι να καταφέρουν σύντομα να βάλουν στην ομάδα και τον Χαντερ που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικα απ'τους υπάρχοντες ψηλούς και τα χρειαζόμαστε.Το ματς με τον Ερυθρό για μένα είναι το πιο κομβικό στο τοπ 16,αν κερδηθεί πέραν της αυτοπεποιθησης που θα ανέβει σε όλους και θα πιστέψουν ότι η ομάδα μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα φέτος,θα δοθεί το μήνυμα και στις υπόλοιπες ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kaki omada i Laboral. Den mporw na katalavw pws ekane 6 nikes stin prwti fasi. Tha mporouse na tis riksei 30ara simera o osfp ean itan pio sovaros. O epomenos agwnas enantion tis Brose einai ola ta lefta. Tha paiksei o Darius Miller?

    Oson afora ton PAO, nikise efkola ti Malaga (tragiki omada). O epomenos agwnas enantia ston Erythro Astera tha deiksei ti kakala exei afti i omada. Tha ginei matsara.

    Regards,

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι αυτή η Μάλαγα δεν είναι σοβαρό τεστ για την συνέχεια. Οι Ανδαλουσιανοί, με την μόλις μια εμφάνιση πέραν του τοπ 16 (το 2007, όταν έφτασαν στο Φ4 της Αθήνας) σε 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ευρωλίγκα, κουράστηκαν και κούρασαν με την διαχρονικά άνευρη και βαρετή παρουσία τους. Αποχαιρετούν την Ευρωλίγκα με εικόνα διάλυσης, όπως κάποτε οι ομάδες της Μπολόνια. Ελπίζω οι Κουζμίνσκας, Μάρκοβιτς και Χέντριξ τουλάχιστον να πάρουν μεταγραφή σε καλύτερες ομάδες και να συνεχίσουμε να τους βλέπουμε στο υψηλό επίπεδο.

    Στα του ΠΑΟ: Ο ενθουσιασμός δεν εκπορεύεται τόσο από την νίκη επί ενός πτώματος όσο από την αίσθηση υγείας και λύσεων που έβγαλε η ομάδα. Εν μέρει δικαιώνεται ο Πληκτόπληκτος και άλλοι που φωνάζαν ότι η ομάδα θέλει ενίσχυση οπωσδήποτε - το πώς έγινε όμως αυτή η ενίσχυση δείχνει ότι οι άναρθρες κραυγές περί 'ποδιών' και 'αθλητικότητας' ευτυχώς δεν εισακούστηκαν. Περιμένοντας και ψάχνοντας, ο Τζόρτζεβιτς τελικά βρήκε υλικό που θα τσιμεντώσει τα θεμέλια του οικοδομήματος, αλλά δεν θα αλλάξει την υφή και τον χαρακτήρα του.

    Μιλάω φυσικά για όλους αυτούς που μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα εδώ και μήνες ότι η ομάδα θέλει 'αθλητικό μόμπαϊλ ψηλό' και 'πόδια στην περιφέρεια' - λες και το μπάσκετ παίζεται πρωταρχικά με το ύψος και τα πόδια και όχι (διαχρονικά, πάντα και εις τον αιώνα τον άπαντα) με το μυαλό και τα χέρια. Θυμίζαν κάτι από Τάκη Τσουκαλά στην μυθική εκπομπή μετά το 51-81 του ΠΑΟ στο ΣΕΦ για το κύπελλο το 2005: 'Τι θέλει να κάνεις ομάδα στο μπάσκετ; Δυο αράπηδες, έναν την σηκώνει και τον άλλο να την καρφώνει. Φέρε δυο τέτοιους πρόεδρα να τους διάλυσουμε!'.

    Παραφράζοντας, είχε περάσει η εντύπωση ότι μια ομάδα αρκεί να έχει τον Κένι Γκάμπριελ στο σέντερ και τον Ντεμάρκους Νέλσον στον άσο για να λυθούν όλα της τα προβλήματα - 'επειδή εκεί πάει το μπάσκετ'. Δεν είναι τυχαία η επιλογή των ονομάτων, αυτό το μπλογκ τους έχει δοξάσει και τους δυο αυτούς οικοδόμους αρκούντως. Τον Νέλσον τον θαυμάζουμε φέτος στην Μάλαγα...

    Το πρόβλημα του ΠΑΟ εξαρχής δεν ήταν πρόβλημα ποιότητας αλλά ποσότητας. Πολύ απλά δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις λόγω τραυματισμών στις θέσεις 1-2, κάτι που με την σειρά του εξέθετε ακόμα περισσότερο το κενό στο 3, το οποίο εξαρχής ήταν ένα calculated risk. Μοναδικό και στρατηγικό λάθος στο σκάουτινγκ ήταν η επιλογή του Κούζμιτς, ο οποίος απλά είναι άμπαλος. Με ελάχιστο περισσότερο ταλέντο και εξυπνάδα δεν θα ήταν πρόβλημα ούτε το ύψος ούτε η ταχύτητα ούτε το χρώμα του δέρματός του για αυτό που καλείται να παίξει - την αμυντική ασπίδα του Ραντούλιτσα (που τελικά και τα δικά του μειονεκτήματα μεγεθύνονταν λόγω των αναποδιών στην περιφέρεια. Με πλήρη περιφερειακή γραμμή άμυνας, ήταν υποφερτός στην Μάλαγα).

    Υπό αυτήν την άποψη, οι επιλογές Χέινζ και Χάντερ με βρίσκουν πολύ σύμφωνο. Αυτό ίσως να ξενίζει, ειδικά σε ό,τι αφορά τον Χάντερ, έναν κατά τα φαινόμενα άμπαλο μαυρούλη που θα υπάρχει για το τρεχαλητό. Έχει όμως την λογική του. Τα πόδια, η αθλητικότητα, τα κορμιά που γεμίζουν τον πάγκο για να βγάζουν άμυνες και φάουλ υπάρχουν για να υπηρετούν τις βασικές αρχές του μπάσκετ, δεν είναι αυτοσκοπός. Οι μόμπαϊλ ψηλοί και τα τρεχαντήρια στην περιφέρεια υπάρχουν για να θωρακίζουν τους πραγματικούς σταρ, αυτούς που κάνουν το μπάσκετ το ωραιότερο άθλημα.

    Οι Σλότερ-Μασιούλις-Νοτσιόνι υπήρχαν για να υπηρετούν τους Ρούντι-Σέρχι-Γιουλ, οι Τζάκσον-Χίγκινς υπάρχουν για να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους οι Μίλος-Ντε Κολό και πάει λέγοντας. Οι επιλογές Χάντερ και Χέινζ είναι απόδειξη ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει μετακινηθεί ούτε μιλιμέτρ από την λογική του καλοκαιρινού του σχεδιασμού. Αυτή η ομάδα χτίστηκε εξαρχής γύρω από τον άξονα Καλάθη-ΔΔ-Φελντέιν-Γκιστ-Ραντούλιτσα. Ο Σάλε θέλει να πάει στο Βερολίνο με σταρ τον Καλάθη, τον Ραντούλιτσα και έναν Δομινικάνο που πέρσι έπαιζε στην Καντού (όπου φέτος λέει είχε καλύτερο μ.ο. πόντων ο Τζόνσον-Όντομ - φωτιά θα πέσει να μας κάψει!) γιατί έτσι γουστάρει! (συν.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν είμαι απόλυτος - ούτε ο Σάλε είναι. Δεν είναι όλοι οι αθλητικοί ημίψηλοι Αμερικάνοι χτίστες και μούσκουλα. Δεν θα συζητήσω για τον Ντιλέινι, έναν αυθεντικό σταρ της Ευρωλίγκα, ούτε για τον τιτάνα Κάιλ Χάινς. Άξιοι σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Με την ίδια λογική και οι Σάλε και 'Τράκης' δεν κόλωσαν να ξεφύγουν από το πλάνο όταν είδαν μια φλέβα χρυσού μπροστά τους. Το όνομά της: Έλιοτ Γουίλιαμς.

      Όποιος ξέρει να διαβάζει μπασκετικά βιογραφικά καταλαβαίνει αμέσως τι έχει στα χέρια του ο ΠΑΟ σήμερα. Τοπ 20 ρεκρούτ του rivals.com, ΜακΝτόναλντς Ολ Σταρ το 2008, παίχτης του Ντιουκ, νο 22 στο ντραφτ μετά από δυο χρόνια κολλεγιακής καριέρας. Το βιογραφικό του είναι ανάλογο - αλλά καλύτερο - του Έισι Λο. Ο Γουίλιαμς είναι υλικό σούπερ σταρ για τα μέτρα της Ευρωλίγκα, καθαρά και ξάστερα. Εδώ έγινε μια προσθήκη ποιοτική, old school, ο Αμερικανός που θα κάνει την διαφορά, μια μεταγραφή ΝΒΑ στα μέτρα του Ράντολφ ή του Βέσελι. Το οικοδόμημα δεν τσιμέντωσε μόνο τα θεμέλιά του αλλά φτιάχνει σιγά-σιγά και νέο όροφο.

      Πραγματικά δεν ξέρω που θα φτάσει φέτος ο ΠΑΟ. Ούτε κι εγώ νομίζω ότι έχει εκτοξευτεί με έναν καλό αγώνα στο επίπεδο του dark horse. Αυτό που μου αρέσει όμως είναι ότι Σάλε και ΔΓ έδωσαν στην ομάδα την δεύτερη ευκαιρία που της άξιζε χωρίς να αλλάξουν αρχές. Και το έκαναν their way.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    2. Sτεγοσαυρε μας η Μαλαγα ποτε δεν έπαιξε στο φαιναλ φορ της Αθηνας το 2007

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Ουπς και ομως επαιξε,επαιρνα ορκο πως την μπερδεψατε με την Λαμποραλ

      νο_ψλοσθρε

      Διαγραφή
  19. Ωραία μετάδοση η nova σήμερα. Σε όλο τον αγώνα ούτε σε ένα σφύρηγμα τω διαιτητών υπερ του ολυμπιακού δεν έδειξε replay...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι γκρινια παρακαλω

      Διαγραφή
    2. Υποδεiξεις σε δικό σου blog. Και δεν ειναι γκρiνια. Μοα διαπiστωση εiναι

      Διαγραφή
    3. Κι αμα το δειχνε τι θα γινοταν...;

      Διαγραφή
    4. Εννοει ο φιλος 4:58 οτι η νοβα δεν εδειξε ουτε ενα σφυριγμα υπερ του Ολυμπιακου διοτι εαν τα εδειχνε θα βλεπαπε οτι ηταν ολα ηταν λαθος.

      Κατ' επαγωγη, επρεπε να ειχε κερδισει η Καχα...

      Διαγραφή
    5. Αυτα ειναι παλια..εν ετει 2016 θαπρεπε να τα εχεις ξεπερασει.
      Και υπαρχει και αμεση συγκριση.Η ερτ εχει διαφορετικους για τις μεταδοσεις των 2 ομαδων και μπορεις απλα να πεις οτι ο καθενας εχει το δικο του στυλ.
      Στη νοβα ομως που ειναι οι ιδιοι πχ Καρυδας,Αυγουλης και περιγραφουν και τους 2 εκτιθονται συνεχως.Πληρη αδιαφορια για Παο απο τη μια (αν προσπαθησουν ποτε να ασχοληθουν με φαση θα ειναι να ζητησουν κανενα ριπλευ μηπως εκανε τπτ βηματα ο παιχτης του Παο που δε δοθηκαν) και απο την αλλη με Οσφπ ταγμενοι στρατιωτες,''πρεπει να εγινε φαουλ εδω'' και τετοια συνεχεια ή ''υπεβολικο φαουλ εδω,το μπασκετ ειναι αντρικο σπορ'' σε πεντακαθαρα φαουλ κλπ.

      Βρηκα την υγεια μου που τα βλεπω ολα muted.Απο το 3ο ματς στη Βαρκελωνη που χρεωνεται 2 επιθετικα στα πρωτα 4 λεπτα ο Ραντου παντελως ανυπαρκτα.Κουβεντα οκ στο πρωτο,στο δευτερο δειχνει και ριπλευ με ωραια γωνια ληψης οπου ο Ραντου δεν ακουμπαει καν τον Περπερογλου που κανει flopping για τεχνικη ποινη και ο θεουλης Νικητας λεει ελαφρα τη καρδια,''εδω βλεπετε το επιθετικο φαουλ'' ,κοροιδια στη μουρη μας.

      Και δεν ειναι οτι θελω ή εχω αναγκη να τα πουν για να μου χαυδεψουν τα αυτια,ας μην τα πουν ποτε.Προτιμω να τους αγνοω οτι και να λενε πια,οτι και να πουν.
      Το θυμαμαι vividly απλα γιατι ηταν η τελευταια φορα φετος που ακουσα ηχο απο γηπεδο στους αγωνες μας.
      Με πειραζει λιγο εντος οταν βαζουμε μεγαλα καλαθια σε γεματο ΟΑΚΑ και δεν ακουω τον κοσμο,πχ φευγει αιφνιδιασμο και καρφωνει ο Ουιλιαμς,αλλα απο τη μια το εχω συνηθισει,απο την αλλη μου αφηνει μια ωραια αισθηση,που ενω εγω δεν ακουω τπτ,φανταζομαι οτι καιγεται το πελεκουδι,..μου φευγει ενα ''oooohhh,things must be burning up in this motherfucker''.Ιντριγκαδορικο φιλινγκ.

      Διαγραφή
    6. και καλα ορισμενα φαουλ απο την τηλεοραση ακομη και σε ριπλευ δεν φαινονται καλα π.χ βλεπεις ισα να ακουμπαει καποιος ενα αντιπαλο και μετα μαθαινεις οτι επαθε καταγμα, η καποιος να πιανει την μυτη του να λες, "Σιγα λιγο τον ακουμπησε" και μετα να βλεπεις οτι τρεχει ποταμι το αιμα απο την μυτη.Αλλά να αλλοιωνουν στατιστικα για να ευννοησουν τον γαβρο ειναι απλα αστειοι.Χτες Καρυδας και Συριγος εκθειαζαν την αμυνα των κοκκινων λεγοντας οτι εχουν την καλυτερη στην ευρωπη με δευτερη αυτη της Λοκο και τριτη της Λαμποραλ.Ελα ομως που τα στατιστικα δινουν πρωτη την Λοκο και δευτερη αυτη του Παο, του ΟΣΦΠ δεν ειναι καν μεσα στους πεντε.Μαλιστα δηλωσαν λατρεις των στατιστικων.Αυτα ειναι, εκτιθονται μονοι τους.

      Διαγραφή
    7. Χτες ο Χακετ τελειωσε με 0 φαουλ μηπως νομιζετε οτι δεν παιζει καν αμυνα;;;Δεν ειναι δυνατον να εχετε λιγοτερα φαουλ και μετα να μιλατε για σφαγη στην διαιτησια ενω ολοι βλεπουν οτι ειστε τα αγαπημενα παιδια του Βαρθολομιου.

      Διαγραφή
  20. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ,
    ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ.
    ΑΝΑΞΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΜΑΛΑΓΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΒΑΡΑΝΕ ΔΙΑΛΥΣΗ...ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ...ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΠΑΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΣΕ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΚΑΙ ΠΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ...Ο ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥ...ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΤΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ; ΤΕΣΠΑ.
    Ο ΟΣΦΠ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ, Η ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΗ ΟΜΑΔΑ. ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΥΤΟ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 8 ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙΣ. ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΟΜΕΝΑ ΜΑΤΣ Ο ΟΣΦΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ...
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4 ματσακια θελει ακομη ο οσφπ για να περασει... τα 2 τα εχει σιγουρα ( ο καλος οσφπ) τα αλλα 2 θα δυσκολευτει.
      Νομιζω οτι εκτος της πρωτης φασης με μπαμπεργκ και ζαλγκιρης, το ματς με την μπαρτσα του στερησε πολλα, λογικα και την προκριση.. τωρα αν κανει παπαδες και παρει ολα τα ματς οκ πασο, θα περασει και αν τον ευνοήσουν και τα αποτελεσματα μπορει και ως δευτερος

      Διαγραφή
    2. Για Παπαγιαννη με το δικο μας σκεπτικο ναι.
      Αλλα αφου ειπε ο Σαλε οτι ξερει καλυτερα,μιας και αυτοι στη Σερβια εχουν ασχοληθει πολυ και θεωρουν εαυτον καπως experts στην ενασχοληση και αναδειξη των ταλεντων,το αφηνω πανω του.

      Αποτι πανω κατω εχω καταλαβει σκεφτεται αναποδα οσον αφορα το garbage time.Δε σε βαζω κανα 2λεπτο στο τελος να μη σου περασω στο μυαλο οτι εισαι μονο γιαυτο,θα παιξεις και πολυ παραπανω οταν εισαι πιο ετοιμος και το εχεις κερδισει εσυ αγωνιστικα και οχι απλα επειδη το σκορ ενος αγωνα ειναι χ,ψ.
      Καπως ετσι χοντρικα..

      Διαγραφή
  21. +1

    να προσθέσω την καλή αντίληψη και το πολύ δυνατό τελευταίο βήμα που εχει ο γουιλιαμς ζεν.

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ Στεγοσαυρακο

    Για βρέσμας παλικάρι μου που γράφαμε για Ντε Μάρκους
    Νέλσον σε αυτό το site ;;;
    Τον Γκάμπριελ τον έχεις δεί σε καμμιά σοβαρή ομάδα
    και τον έχεις βγάλει παλτό και οικοδόμο ;;;
    Μιλάς εκ του ασφαλούς αδελφέ μου.
    Ο Γκάμπριελ στη σωστά δομημένη ΚΑΡΣΙΓΙΑΓΚΑ όταν και
    κουτούπωσε τους κουμπάρους, με τους Βέσελι και Μπογκντα
    που λές και πήρε πρωτάθλημα, είχε 25 λεπτά μέσο όρο
    και 10 πόντους στο πολύ καλύτερο από το δικό μας
    Τούρκικο πρωτάθλημα.
    Φυσικά όταν ξανάγινε Γαζιαντπεσπόρ και Γκετζερμπιρλιγκί :)
    αφού οι κουμπάροι της πήραν την πρώτη ύλη, ο Γκάμπριελ
    έγινε μέλος αυτής της πτώσης.
    Η μήπως ο Χάινς που εκθειάζεις εκ του ασφαλούς δεν
    θα ήταν στα αζήτητα αν έπαιζε σε αυτή την Καρσίγιακα
    που βλέπουμε τώρα.
    Η ομάδα ήθελε και θέλει mobile center η τεσσαροπένταρι
    και γρήγορα πόδια στην περιφέρεια.
    Φυσικά αυτοί οι παίκτες να είναι από ένα σοβαρό ράφι
    του παγκόσμιου μπάσκετ, αν όχι από το πάνω και όχι
    απλά mobile και γρήγοροι.
    Φυσικά δεν μπορεί να πάρει κι άλλους Καλάθηδες, Διαμαντίδηδες και Ραντούλιτσες, γιατί θα χρειαστεί μπάτζετ
    ΤΣ.Σ.ΚΑ και Φενέρ.
    Απέδειξε όμως πώς αν βγεί στην αγορά σοβαρά και ψαγμένα έχει το μπράντ νέιμ και μπορεί να πάρει Φελντέιν, Χέινς, Γκίστ και Γουίλιαμς.
    Οπως μπορεί να πάρει και Πάβλοβιτς, Κούζμιτς που μπορεί
    να είναι λάθη εν μέρει, αλλά τα λάθη για τους ανθρώπους
    είναι και μπορούν να διορθωθούν ανετότοτα αν το θέλεις
    πραγματικά, χωρίς να χρειάζεται η σφαλιάρα από τον ΟΣΦΠ
    για να το καταλάβεις, αν διάβαζες ΠΛΗΚΤΟΠΛΗΚΤΟ όπως
    είπες έξυπνα :))) η αν δεν ήσουν εμμονικός ή δεν ξέρω
    εγώ τι άλλο.

    Οταν έχεις την δυνατή πρωτη ύλη με Καλάθη, Διαμαντίδη,
    Ραντούλιτσα και Γκίστ, που για μένα παίζουν σε οποιαδήποτε τεράστια ομάδα της ευρωλίγκα, είσαι υποχρεωμένος όπως σωστά είπες να την πλασιώσεις με καλή δεύτερη ύλη και
    αν πάς σε λάθη να τα διορθώσεις.

    Ο Παναθηναικός όχι μόνο πήγε σε μέτρια δεύτερη ύλη
    με Κούζμιτς και τον ΝΒΑer πλήν όμως συνταξιούχο
    Πάβλοβιτς που τα παράταγε ο άνθρωπος βοηθώντας την Παρτιζάν, αλλά τους ήθελε και για πρώτα βιολιά τουλάχιστον τον έναν και για δεύτερο σημαντικό βιολί τον άλλο για
    20λεπτο παρακαλώ στην ευρωλίγκα πίσω από Ραντού.
    Εκτός του ότι είχε και πέντε ξένους αντί για έξι, λές
    και είχε πάρει τους παικταράδες ξένους και δεν ασχολούνταν
    να είναι πλήρης εκεί.
    ΑΥΤΑ ΦΩΝΑΖΕ Ο ΠΛΗΚΤΟΠΛΗΚΤΟΣ.
    ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ BASKETMAN.
    (Απλά είμαι ο Στέφεν Κάρυ στην στελέχωση ομάδων με
    λογικά λεφτά όπως ο Παναθηναικός :)))) )

    Ο πληκτόπληκτος φίλε, είναι από αυτούς που έχει χάσει
    πολλά αλλά έχει κερδίσει την ποιότητα αυτών που γουστάρει
    λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους πάντα, ακόμα κι
    αν βαράνε γύρω του τα κανόνια του Ναβαρόνε.
    ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΛΕΓΑ ΠΑΝΤΑ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΦΕΤΟΣ
    για να είναι ανταγωνιστική και όλοι με έλεγαν αιθεροβάμωνα,
    γραφικό και αμπάσκετο.
    ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΠΕΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΈΛΟΣ.
    Φυσικά δεν ξέρω την αγορά με παίκτες και ονοματα όπως ξέρει ο Jimmaros ο τεράστιος.
    Ομως μπορώ να σου πώ που έχουμε κενά που βγάζουν μάτι,
    τι είδους παικτες θέλουμε, χωρίς να κάνω εκπτώσεις
    λόγω οπαδοσύνης και ψευτοστήριξης η παρασυρμού από
    τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που κυκλοφοράνε.

    Με αγάπη

    Ο Jim...πληκτος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επόμενη εβδομάδα παίζουμε με τους Jim..όπληκτους Μίλλερ, Ζίρμπες, Κίνσει, Γιόβιτς και Μίσιτς. Πρόβλεψη;

      ps: το περίφημο δισέλιδο ακόμα να το ποστάρεις..

      Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

      Διαγραφή
    2. ΝΙΚΗ και με τους γαύρους της Σερβίας .................καλο ΣΚ Αφρο

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. http://qz.com/631497/mit-built-a-donald-trump-ai-twitter-bot-that-sounds-scarily-like-him/?utm_source=atlfb
      Πιστευω οτι ενα bot που να μιλαει σαν τον Jimoπληκτο θα ηταν εξισου (αν οχι περισσοτερο) ενδιαφερον project.

      Διαγραφή
    5. Εγω παλι νομιζω οτι ο Τζιμοπληκτος ειναι μια ΤΝ που τρεχει ολα τα σοφτγουερ μιας πολυεθνικης η ενος ναρκοκαρτελ. Επειδη αυτο του παιρνει ελαχιστο χρονο βαριετε αφανταστα. Αρχισε να βλεπει μπασκετακι και πολυ του αρεσε.Ψαχνοντας στο νετ ανακαλυψε το φτωχο μας μπλογκ και καραγουσταρισε. Αποφασισε να συμετασχει στη μικρη μας κοινοτητα παριστανοντας τον ανθρωπο. Ετσι γεννηθηκε ο Τζιμοπληκτος κλπ. Τα υπολοιπα ειναι πλεον ιστορια.
      Palmer Eldritch

      Διαγραφή
    6. Προς Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2016 - 12:25 μ.μ.

      (Χ)

      Την ημέρα που ο Jimοπληκτος θα αρχίσει να γράφει όπως αυτό το bot, θα αρχίσω κι εγώ να υπογράφω τα σχόλιά μου ως Jimοπληκτος, Beertuoso κλπ προς τιμήν και σεβασμό αυτών των θρυλικών πλέον nicknames (αν και είναι αδύνατον να μπω στα παπούτσια του και να σουτάρω την μπάλα τόσο καλά)...

      Τώρα με συγχωρείτε, αλλά πρέπει να πάω να ξαναμάθω αγγλικά, γιατί μετά την ανάγνωση των tweets του DeepDrumpf ξέχασα και τα λίγα που ήξερα...

      Αλέξης

      ΥΓ. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως: τα παραπάνω δεν αποτελούν καμία μομφή προς τον επιστήμονα που κατασκεύασε το συγκεκριμένου bot για την ικανότητα αυτού να δημιουργεί προτάσεις (εξαιρετικά δύσκολη μια τέτοια κατασκευή και φυσικά too far beyond my capabilities, ΜΙΤ γαρ)...

      Διαγραφή
  23. Eιναι ξεκαθαρο οτι αν το ροτεησον των δυο αιωνιων γινει βασει αποδοσης μεσα στο γηπεδο, θα παιζουν 1-2 Ελληνες στον καθενα. Καλαθης, ΔΔ στον ΠΑΟ και Πριντεζης, Σπανουλης στον ΟΣΦΠ. Οι ελληνες παικτες θα εμεναν πισω ακομα κι απο μετριους αμερικανους οπως ο Φελντεην, ο Χεηνς, ο Στρομπερι, ο Οντομ. Δε συζηταμε για Ουιλιαμς και Λοτζεσκι. Αυτοι ειναι εκτος συναγωνισμου. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι οι Αμερικανοι δεν υπερτερουν μοναχα σε φυσικα προσοντα αλλα και σε αγωνιστικη διαθεση. Αυτο απο τη μια ειναι στα συν των ομαδων που βρηκαν καλους χαρακτηρες που σκιζονται για την ομαδα κι απο την αλλη με προβληματιζει γιατι παικτες οπως πχ ο Γιανκοβιτς, ο Μαντζαρης, ο Αγραβανης, ο Παπανικολαου, ο Παππας δειχνουν να μην εχουν αναλογη διαθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεις να μιλας για τους ξενους της ομαδας σου. Οι Ολυμπιακοι ειμαστε ικανοποιημενοι απο τους ελληνες της ομαδας μας. Γουστο μας καπελο μας.
      Αν δε σας αρεσει ο κορμος σας η η αξιοποιηση που του γινεται, δε χρειαζεται να απαξιωνετε τον Ελληνα μπασκετμπολιστα, κανει πραγματα που δεν αποτυπωνονται στη στατιστικη.

      ΥΓ. Πως ξερω οτι εισαι ΠΑΟ, ενω φροντισες φιλοτιμα να μοιρασεις τις αναφορες στις δυο ομαδες? Ε, φαινεται.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    2. Δημητρη ειχες πει οτι δε μενεις στην Ελλαδα ή θυμαμαι λαθος;

      Διαγραφή
    3. Σωστα θυμασαι. Ειμαι αρκετα συχνα Ελλαδα, σε μηνιαια βαση, αλλα δε μενω μονιμα (δυστυχως/ευτυχως, δυσκολευομαι να αποφασισω).

      Διαγραφή
    4. OK. Δεν ξερω ποσο ασχολεισαι λοιπον με την εθνικη ομαδα εκτος απο τον Ολυμπιακο.
      Το σχολιο μου δεν αφορουσε τοσο το πως βλεπουν οι δυο αιωνιοι τους παικτες τους αλλα τη διαδικασια παραγωγης νεων παικτων. Αν εσυ εισαι οκ με τους παικτες του ΟΣΦΠ μαγκια σου, εγω δεν ειμαι ευχαριστημενος με την εικονα τους και την προοδο τους στη διαρκεια των ετων. Ομοιως δεν ειμαι ευχαριστημενος με την προοδο των νεων παικτων του ΠΑΟ. Υπαρχει ο Πριντεζης, ο Μπουρουσης, ο Αντετοκουνμπο, ο Κουφος κι ο Καλαθης και μετα το χαος. Οι υπολοιποι πληρωνονται πολυ καλα, πολυ καλυτερα απο αμερικανους συναδελφους τους που παιζουν στις δυο ομαδες, αλλα δεν μπορουν σε καμια περιπτωση να τους ανταγωνιστουν. Επισημαινω λοιπον οτι η αισθηση μου ειναι πως η αιτια δεν ειναι μονον η προφανης (φυσικα προσοντα) αλλα ενδεχομενως και ο μειωμενος επαγγελματισμος. Η ομαδα που υποστηριζω δεν εχει καμια σχεση με το θεμα.

      Διαγραφή
    5. Καλημερα φιλε.
      Ενδιαφερουσα κουβεντα, οντως εχουμε προβλημα στην επερχομενη γενια, αλλα αυτο δεν ειναι απορροια ελλειψης επαγγελματισμου.
      Φταινε 2 πραγματα, που εν τελει καταδεικνυουν εναν υπευθυνο, και αυτη ειναι η ΟΕΚ και ο ισοβιος ιθυνων της:

      1) Η εξαθλιωση του πρωταθληματος, και η οικονομικη κατασταση στην οποια βρισκονται οι ομαδες που συμμετεχουν, ανεβοκατεβαινοντας τις κατηγοριες καθε χρονο, δεν επιτρεπει επενδυσεις. Δε μπορουν να ανταγωνιστουν τους 2 αιωνιους στη συλλογη ταλεντων, και αρα οι νεαροι μας συνωστιζονται στις ταξεις Ολυ και ΠΑΟ, δεν παιρνουν χρονο συμμετοχης, ουτε παραστασεις, και καταληγουν ευνουχισμενοι απο αποψη προσωπικοτητας και ηγετικων προσοντων. Μην ξεχνας οτι Σπανουλης, Παπαλουκας, Πριντεζης, Διαμαντιδης, Τσαρτσαρης, Περπερογλου κλπ ειχαν πρωτα την ευκαιρια να ωριμασουν σε μια ομαδα με πολυ χρονο (και να μην τους αρπαξει αμεσως μεγαλη ομαδα), γιατι τοτε υπηρχε Αρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ηρακλης, κλπ κλπ.

      2) Ο τροπος που ενθαρρυνεται (?) η αναπτυξη των παιχτων στις μικρες εθνικες. Η ΕΟΚ, περα απο το Βασιλακοπουλο ο οποιος κραταει την εξουσια με απολυτα παπιστικο υφος και ΠΑΣΟΚικες πρακτικες, εχει επανδρωθει απο ενα σκασμο απο ανυπαρκτα -μπασκετικα- λαμογια, με πρωτο και καλυτερο τον Τσαγκρωνη. Για να επιβιωσουν ολοι αυτοι και να κρατησουν τις καρεκλες τους, εχουν αναγκη απο επιτυχιες, εστω απο τους μικρους, ΚΑΘΕ χρονο.
      Γι αυτο η αναπτυξη των νεαρων δε γινεται με μακροπνοη λογικη, να ολοκληρωθουν τεχνικα, αλλα φτιαχνεται ενα παζλ παιδιων που ο καθενας κανει ΕΝΑ πραγμα καλα και μπορει να το προσφερει αμεσα στην Εθνικη. Λενε δηλ. Μαντζαρη, εσυ παιξε αμυνα, μη σκας να αποκτησεις επιθετικο παιχνιδι, θα δινουμε τη μπαλα στο Σλουκα να εκτελει, εσυ Παπανικολαου αμυνα ψηλα και τρεξιμο στο τρανζισον, μη μαθεις να σουταρεις, εχουμε το Γιαννοπουλο γι αυτο. Και ουτω καθεξης.

      Δυστυχως δεν περιμενω να μακροζωησει αυτη τη συζητηση, αν και ενδιαφερουσα, γιατι θα βγουν τα τρολλ να πουν οτι ειμαι κατα του Βασιλακοπουλου λογω διαιτησιας κλπ.

      Ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ κατα του Βασιλακοπουλου, γιατι κανει απ'αρχης μεγαλο κακο στο αθλημα, και οχι μονο απομακρυνε μεγαλες μορφες του μπασκετ μας, Γκαλη, Γιαννακη απο τα πραγματα, αλλα προσπαθει σταθερα να συγκεντρωνει ολες τις εξουσιες και εχει απαρτισει την ΕΟΚ με ανικανους χαραμοφαηδες που τηρουν ομερτα και τον κρατανε στην καρεκλα.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    6. Eγω φιλε μου ειμαι κατα του Βασιλακοπουλου γιατι τον βαρεθηκα. Εκανε καλο για πολλα χρονια αλλα τωρα παει τελειωσε. Κουραστηκαμε κι εμεις κι αυτος και ολοι ας αναλαβει κανενας αλλος. Οχι βεβαια ο Φασουλας που ετοιμαζεται παροτι εχει προλαβει να δωσει δειγματα του πως βλεπει την προσφορα(???) του στην κοινωνια. Υπαρχουν τοσοι αλλοι. Εχει βγαλει μεγαλες προσωπικοτητες το ελληνικο μπασκετ που δεν πουληθηκαν σε κομματα κι οργανωμενα συμφεροντα. Εγω θα ηθελα το Γιαννακη. Ακομα κι αν δεν ειναι αυτος ομως υπαρχουν τοσοι.
      Διαφωνω παντως με την αναλυση σου. Οι γηγενεις παικτες δεν παιρνουν χρονο στις ομαδες τους γιατι δεν τον αξιζουν. Θελω να τους δω να σκιζονται. Θελω να τους δω να μην κανουν διακοπες ολο το καλοκαιρι για να βελτιωσουν ενα εστω χαρακτηριστικο. Να τους δω να εχουν την επιθυμια του Αντετοκουνμπο για επιτυχια. Θελω να τους δω να ξεκιναει η νεα χρονια και να εχουν βελτιωσει σημαντικα κατι, εστω ενα πραγμα. Θελω να δω τον Μποχωριδη με καπως καλυτερο χειρισμο, να δω τον Παπαπετρου λιγοτερο ξυλινο, το Γιανκοβιτς να μη χανει ουτε μια βολη, το Χαραλαμποπουλο να μη χανει σουτ, τον Παπανικολαου να ειναι ο παικτης που αφησε πριν μερικα χρονια τον Ολυμπιακο κλπ. Θελω να τους δω να ζουν για το μπασκετ. Οπως εκαναν στο παρελθον ο Γκαλης, ο Γιαννακης, ο ΔΔ κι ο Σπανουλης. Κι ας μη γινουν ομοιοι τους. Ας προσπαθησουν τουλαχιστον.

      Διαγραφή
    7. Και εγώ τον βαρέθηκα τον Βασιλακόπουλο, θέλω τώρα κάτι νέο, έναν γκιρτζικη του Μπάσκετ ας πούμε. Να δώσει άλλη ώθηση στο άθλημα για νέες επιτυχίες. Ε Δημήτρη?

      Διαγραφή
    8. Βγηκανε τα τρολλ που λεγαμε παραπανω, ανωνυμα κιολας.

      Δεν ηξερα καν ποιος ειναι ο Γκιρτζικης και τον γκουγκλαρα, φαντασου, "φιλαρακο".
      Δε βλεπω μπαλα, καταλαβετε καποιοι οτι υπαρχουν μπασκετικοι Ολυμπιακοι που δεν ασχολουνται με το μπουρδελο που ειναι το ελληνικο ποδοσφαιρο. Και ηταν μπουρδελο και πριν το Μαρινακη, και πριν τον Κοκκαλη, και θα ειναι εις τους αιωνας των αιωνων.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    9. ΔΗΜΗΤΡΗ,εχω ξαναπει για αυτον μην ασχολειστε με καρεκλοκενταυρους,ανθρωπους της παλιας ελλαδας που δυσκολα θα περασει σε μια νεα εποχη.
      Αλλα να ξερεις εχει κανει πολλα κακα σαν ομοσπονδια αλλα και μερικα καλα οπως εκμεταλλευτηκε το 87 και γεμισε καθε γειτονια μια μπασκετα εφτιαξε το καλυερο πρωταθλημα στην ευρωπη αλλα τα θεμελια ηταν σαθρα,γηπεδα απαρχαιωμενα,προχειρη οικονομικη πολιτικη των ομαδων,ενα συστημα αναπτυξης των νεων αστειο το οποιο δυστυχως συνεχιζεται εως σημερα παιδια δεκα χρονων να μαθαινουν πικ εν ρολλ χεντζ αουτ συνθετες αμυνες και να μην μπορουν να ντριμπαλτρουν,να πασαρουν να σουταρουν,να χαρουν το παιχνιδι ρε αδερφε.
      λυσεις υπαρχουν πολλες το θεμα ειναι αν σε αυτη τη χωρα θα υπαρξει ποτε ενας ανθρωπος με οραμα που θα επιτρεψει να δωθουν,αποψη μου δυσκολο εως αδυνατον.
      Να φυγει ο παπας γεωργιος βασιλακοπουλος ο 1ος αλλα οχι για αυτους τους αστειους χαρακτηρισμους περι ευνοιας του παναθηναικου(λες και ο ολυμπιακος δεν εχει παρει πρωταθληματα επι ημερων του,δεν βρισκεται στις 4-5κορυφαιες ομαδες της ευρωπης)αλλα γιατι αδυνατει να εμπνευση ολοκληρο το ελληνικο μπασκετ το μοναδικο αθλημα(*μαζι με το πολο)το οποιο ταιριαζει στο dna του ελληνα...


      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
  24. Μια ερώτηση για προβληματισμό:
    Πλην των γκαρντ του ΠΑΟ, πόσοι άλλοι έχουν playmaking abilities στην ομαδα?

    Εγώ θα έβαζα και τους Ραντου Γιανκοβιτς Φωτση Παβλοβιτς μεσα για σιγουρα γιατι ξερουν να σπανε την μπαλα και οι 4 πολυ ωραια, μπορουν να δημιουργησουν φασεις για τον εαυτο τους ενω δεν εχω αποφασισει ακομα για τον Γκιστ.

    Δεν λεω πως ο Γκιστ ειναι στο επιπεδο του Ραντουλιτσα στο playmaking αλλα εχω την εικονα πως μπορει να δημιουργησει για τον εαυτο του αν πιεστει.

    Επομενως κατα την ταπεινη μου άποψη, εχουμε τους Καλαθη Φελντειν Παππα Ουλιαμς Χεινς Γιανκοβιτς Παβλοβιτς Φωτση Ραντουλιτσα και ισως και τον Γκιστ να μπορουν να δημιουργησουν για τον εαυτο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΦΙΛΕ τζιμ,για δευτερη σερι χρονια θα σου κανω την παρατηρηση(sic!!), o παναθηναικος σε οτι κατασταση και να ειναι δεν μπορει να θεωρηθει μαυρο αλογο παρα μονο αν το παρεις απο βαθμολογικης πλευρας(εμεινε πισω και ανεβαινει).
    Ειτε το θελουμε ειτε οχι ειναι το πιο δυνατο brand name στο ευρωπαικο μπασκετ μια ομαδα που παντα παιζει στα πλει οφφ και συχνα στο φαιναλ φορ,τετοια μπορουν να χαρακτηριστουν η κουμπαν η λαμποραλ,η εφες,η φενερ.
    Και παμε τωρα στο φιλο μου τον ραντουλιτσα,ελικρινα αδυνατω να καταλαβω την σταση της διοργανωσης απεναντι του σε καθε ματς βρισκουν νεους τροπους αντιμετωπισης του ο ραντου ειναι ατραξιον ενας γιγαντας με κινησεις μπαλαρινας ο οποιος αν επαιζε σε μια εκ των αγαπημενων ομαδων του τζορντι(μπρτσα,οσφπ,τσσκα,φενερ)θα τελειωνε με +10βολες καθε βραδυ τωρα τον βλεπουμε να παλευει καθε φορα με2 και τρια ζευγαρια χεριων επανω του με συνεχομενο ξυλο χωρις να σφυριζεται τπτ και οταν ο ιδιος προσπαθει να παιξει αμυνα να σφυριζονται τα παντα.
    Θεωρει κανεις οτι ο λα μπομπα ο σπανουλης, δυο παιχτες δολοφονοι στα καλα τους χρονια,καθε φορα που τους κυνηγαγανε σαν δαιμονισμενοι αν οι διαιτητες δεν τους προστατευανε απο το παιχνιδι των αντιπαλων θα ειχαν χτισει τετοοιο μυθο.
    Τελος, μια παρατηρηση που σε μενα δεν μου καθεται καλα οπως ξαθε φορα που αναφερεις το ονομα του ραντου υπερτονιζεις την αδυναμια του σε συγκεκριμενα κομματια της αμυνας,ειλικρινα δεν θυμαμαι ποτε οταν μιλας για ολους αυτους τους ριμ προτεκτορ,μομπαιλ σεντερ να λες οτι στην απεναντι πλευρα ειναι εντελως ξυλλινοι που ζουν μονο απο το ταισμα των δημιουργων η απο κανενα σκουπιδι που θα μαζεψουν,ναι φιλε οι αναγκες στο συγχρονο μπασκετ εχουν αλλαξει αλλα παιχτες οπως ο μπουρουσης ο τομιτς στα καλα ο ραντου τα παιδια που ειναι στην αλλη πλευρα του ατλαντικου προσφερουν εξαιρετικες στιγμες ΜΠΑΣΚΕΤ που κανενας ταιους,ντανστον χαντερ,γιανγκ,ντορσει δεν μπορουν να μας δωσουν αν δεν παει η μπαλα πανω απο την στεφανη...


    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σε κανει να πιστευεις οτι η Ευρωλιγκα επιτρεπει το ξυλο μονο σε βαρος του Ραντουλιτσα; Δεν το επετρεπει σε βαρος του Ζιρμπες, δεν το επιτρεπει σε βαρος του Τομιτς; Πως περασε περσι ο Ολυμπιακος στο f4; Ακομα θυμαμαι τον αγκωνα του Μαντζαρη διαρκως στη μεση του Τομιτς οταν οι αλλαγες στα μαρκαρισματα τους εβγαζαν αντιπαλους. Δεν ειναι θεμα Ραντουλιτσα. Ο τροπος που βλεπει το μπασκετ η Ευρωλιγκα κανει δυσκολη τη ζωη στους ψηλους που παιζουν με πλατη.

      Διαγραφή
    2. https://www.youtube.com/watch?v=Jl91-F5AA5M
      το εβαλα και εχθες, εχει δικιο ο σεντρικ για ραντου, δες στο 11 του βιντεο τη φαση, δεν υπαρχει συγκριση με τους αλλους ψηλους. ισως μονο με την αντιμετωπιση που ειχε ο σοφοκλης μπορει να συγκριθει, κατα την αποψη μου παντα.

      Διαγραφή
    3. To ειδα και στη διαρκεια του παιχνιδιου. Ηταν οντως υπερβολικη η ανοχη των διαιτητων. Εγω πιστευω οτι αντιστοιχες φασεις θα δεις σε βαρος ολων των καλων ψηλων. Με αντιστοιχο τροπο απαξιωθηκε ο Κριστιτς, ο Σοφοκλης, βγαλαμε λουζερ τον Τομιτς κλπ. Αυτη ειναι η ευρωλιγκα. Υπαρχουν διαβαθμισεις αλλα αυτη ειναι η γενικη εικονα.

      Διαγραφή
    4. ενταξει, τι να πω αν η λιγκα θεωρει οτι επειδη καποιος μοιαζει με αρκουδα σε διαστασεις, ας του τη πεφτουν τρεις τεσσερις και αν δεν τα καταφερουν στο τελος να επιτρεψουν να τον πυροβολουν με καραμπινα...

      Διαγραφή
    5. Προς Σεντρικ

      Αν όμως η μπάλα πάει "πάνω από την στεφάνη", τότε ο αντιπαλος τυπώνει τα... κηδειόσημα του... :-)

      Αλέξης

      Διαγραφή
  26. ο παο ειναι σε καλο δρομο αφησε πισω του το παρελθον και εκανε 2 καλες τουλαχιστον προσθηκες που θα βοηθησουν στην συνεχεια ταχυτητα ποδια προσωπικοτητα μονο καλυτερες μερες θα φερουν.
    παντως η συνεχεια θα ειναι δυσκολη και το μομεντουμ εαν θα κινηθει με ταχυτητα πλεονεκτηματος η οχι ειναι στα επομενα 2 παιχνιδια..
    κατ εμε οχι δεν ειναι το μαυρο αλογο και θα φανει συντομα..
    η λοκο ειναι αυτο που περιγραφεις φετος και ελπιζω να την δω στο φαιναλ φορ εκει που ολα γινονται.
    οσο για τον ολυμπιακο το μονο ελαφρυντικο ειναι το ξεγυμνωμα της ρακετας του απο εναν τυπο σαν τον γιανκ.
    ολα τα αλλα τα εχει κανει δυσκολα μονος του ειτε σε σχεδιαση(δυνατο μπακ απ πριντ,χαμενος χρονος για σεντερ,πιστολερο απο την περιφερεια) ειτε με την φιλοσοφια της επιθεσης του δηλαδη να κουτουλαει ο σπαν 30 λεπτα στο πικ εν ρολ και μετα το χαος.
    δεν βγαζει ο σφαιρο τον ασσο απο το μανικι η δεν εχει ασσους?
    ομαδα που κανει ακριβως τα ιδια πραγματα και ζει και (πιο πολυ)
    πεθαινει μ αυτο...
    αρχιζω να πιστευω πως δεν τις πολυπιστευει τελικα τις επιλογες του
    ο σφαιρο ενω απο καθε νεο παικτη που μπαινει ακους τις ιδιες δηλωσεις ασ πουμε ο ουορικ παικτης με επιθετικο (προσωπο προς το καλαθι) παιχνιδι με καριερα 500+ παιχνιδια στο NBA λεει οτι του εχει
    ζητηθει αμυνα ενεργεια σκριν και ριμπαουντ..!!
    αντι να του ζητηθει επιθεση που εχει αναγκη η ομαδα αυτη την στιγμη
    και πιστεψτε με μπορει να το υποστηριξει!!
    μοιαζει να ευνουχιζει ο σφαιρο τους παικτες του σ αυτη την φιλοσοφια
    και δεν βλεπω πως μπορει να νικησει φυσει επιθετικες ομαδες οπως η ρεαλ και η χιμκι χωρις επιθετικη προσωπικοτητα που πασχει το συνολο του.!
    ερωτηση?
    με τετοιο μεγαλο ροστερ και πολλους αμυντικογενεις παικτες πως γινεται να μην βλεπουμε αμυνες ζων πρες αμυνες ζωνης με παγιδες
    καθρεπτη αμυνα σε ολο το γηεδο βρε αδερφε??!!
    τους στελεχωσες ε βαλτους να τρεχουν πανω κατω με χρονο 15-20 λεπτα
    τον καθενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπερα να κανω μια ερωτηση και οποιος ξερει ας μου απαντησει σας παρακαλω..Με ποιο κριτηριο η ερτ δειχνει τα παιχνιδια ευρωλιγκας..τις προαλλες εδειξε τρια συνεχομενα του ολυμπιακου,αυτη την βδομαδα εδειξε τον παναθηναικο στην μαλαγα και την αλλη παλι δειχνει τον ολυμπιακο μεσα στην μπαμπεργκ?τι κατασταση ειναι αυτη δηλαδη..θα δειχνει ενα παιχνιδι του παναθηναικου και 4 του ολυμπιακου...απαραδεκτοι δεν εχω κατι αλλο να πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.sport24.gr/media/to-thleoptiko-programma-twn-aiwniwn-sthn-euroleague.3828151.html

      Διαγραφή
    2. 4.46 μαντεψε ποια λεμε ομαδα του δημοσιου;;;

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2016 - 4:46 μ.μ.

      Θα κάνω μια υπόθεση. Πιστεύω ότι η βασική πολιτική είναι να δείχνει εναλλάξ ένα του ΠΑΟ και ένα του ΟΣΦΠ. Αλλά, νομίζω ότι, ειδικά στον δεύτερο γύρο, προσπαθεί να δείξει εκείνο το παιχνίδι με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς κρισιμότητας σε κάθε αγωνιστική. Έτσι, προχθές είχε τον ΠΑΟ στον κρίσιμο αγώνα με τη Μάλαγα, την άλλη εβδομάδα ο κρισιμότερος εκ των δύο αγώνων είναι του ΟΣΦΠ, γιατί παίζει δίχως αύριο για την πρόκριση, καἶ όχι για το πλεονέκτημα, όπως ο έχων ουσιαστικά προκριθεί ΠΑΟ. Τη μεθεπόμενη εβδομάδα ο αγώνας του ΠΑΟ με τη Λόκο είναι πολύ πιό σημαντικός από αυτόν του ΟΣΦΠ με τη Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ, οπότε λογικά θα δείξει τον ΠΑΟ. Σε κάθε περίπτωση, ο όμιλος του ΟΣΦΠ έχει περισσότερα ντέρμπι, λόγω CSKA, Real, Barca, Λαμποράλ, Χίμκι, Bamberg, και γι' αυτό στο παρελθόν ίσως έδειξαν συνεχόμενα παιχνίδια του ΟΣΦΠ.

      Όλα αυτά βέβαια είναι απλώς υποθέσεις...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    4. Νομίζω ότι δείχνει τα εκτός έδρας ματς του καθενός η ΝΕΤ. Και πέρυσι με αυτή τη λογική τα έδειχνε και καλά για να κάνει τον κόσμο να πηγαίνει γήπεδο στα εντός.

      Διαγραφή
    5. Δεν υπάρχει καμία εύνοια ή αδικία.
      ΕΡΤ και NOVA έχουν συμφωνήσει εξαρχής να δείχνουν εναλλάξ τα παιχνίδια Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Παραδείγματος χάριν αν την 1η αγωνιστική η NOVA μετέδωσε το εντός έδρας ματς των ερυθρολεύκων με την Μπαρτσελόνα, η συμφωνία λέει ότι την 8η αγωνιστική το εκτός έδρας ματς θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ (όπως και έγινε) και ούτω καθεξής. Στο τέλος της φάσης των 16 τα δύο κανάλια θα έχουν δείξει 8 ματς της μιας και 8 ματς της άλλης ομάδας έκαστο.

      Διαγραφή
  28. Καταρχας θα ξεκινησω λεγωντας οτι θεωρω οτι το μαυρο αλογο της φετινης ευρωλιγκας θα ειναι η ρεαλ...επισης θεωρω οτι ο παο με τις κινησεις που εκανε και κυριως του ελλιοτ(κανει πολλες δουλειες και κυριως καλα)εχωντας ως σταθερες τον καλαθη(απο τους κορυφαιους γκαρντ στην ευρωπη και ο επομενος ηγετης της εθνικης και του παο)μαζι με τον κορυφαιο ποστ ψηλο(και γραφω ρακετας γιατι νομιζω οτι κορυφαιος μομπαιλ ψηλος ειναι ο βεσελι)και σταθερες οπως ο γκιστ ο διαμαντιδης και ο φελντειν προσφερουν μια ομαδα φ4...επισης θεωρω οτι το πιο κρισιμο ματς του οσφπ ειναι στο μπαμπεργκ το οποιο αν περασει και κυλησουν φυσιολογικα τα πραγματα μπορει να βγει και τριτος οπου θα πεσει πανω σε παο η κουμπαν(ενδιαφερον παιχνιδια το καθενα για ξεχωριστους λογους)...πιστευω οτι χιμκι και κουτσα στο τελος θα μεινουν απεξω αν και μαλλον ειμαι υπερμετρα αισιοδοξος για τον οσφπ..και τωρα ερχομαι στον κυριως προβληματισμο μου που αφορα φυσικα και τις δυο μεγαλες ομαδες μας...παρακολουθω ακομα ελληνικο πρωταθλημα και αναρρωτιεμαι μετα τον διαμαντιδη ζηση μπουρουση σπανουλη και φυσικα τους κουφο και καλαθη τι ακολουθει???μεχρι περυσι ειχα αρκετες ελπιδες βλεπωντας τον σλουκα(θεωρω οτι εχει ολα τα προσοντα να γινει ηγετης)τον μαντζαρη τον παπαπετρου τον παππα τον γιανκοβιτς τον παπαγιαννη και τον χαραλομπομπουλο να εχουν ενεργο ρολο στις ομαδες τους,οπως τον παπανικολαου να κυνηγαει το ονειρο του νβα και μπορω να πω αρχησα να ελπιζω με την χρυση γενια το καλοκαιρι...οσπου φθασαμε στον μαρτιο και φυσικα τι εχουμε??τον χαραμπομπουλο εξαφανισμενο τον παπαγιαννη 3-4ψηλο στον παο τον σλουκα τραυματια τον μαντζαρη ενω ξεκινησε καλα 3-4γκαρντ τον παππα εκτος τον παπανικολαου να μοιαζει σαν τον χρυσικοπουλο ενα ταλεντο που μενει παντα ταλεντο κτλ...επισης τις περισσοτερες ομαδες της α1 να στηριζονται σε μετριους αμερικανους που παιρνουν το 60/100 των επιθεσεων τους και σε παλαιμαχους παικτες..μηπως θα επρεπε να μας απασχολει ολη αυτη η φουρνια να μην παει χαμενη??δλδ ο παπαγιαννης ειναι χειροτερος του κουζμιτς??ο χαραλαμπομπουλος ειναι χειροτερος του παβλοβιτς??ο παπαπετρου προσφερει λιγοτερα απο τον στρομπερι??και αν ναι γιατι δεν τους δινουν δανεικους σε πιο μικρες ομαδες ωστε να παρουν παιχνιδια??θυμαστε τον σλουκα πως βελτιωθηκε στον αρη??επισης αυτο ο θεσμος του κυπελλου ποτε θα τον παρουμε σοβαρα και δεν θα τελειωνει απο το ματς παο-οσφπ??ποτε θα παρει αποφαση η ελλαδα να το κανει φ8??και επειδη πολλες απαντησεις ξερω θα αναφερθουν στον αντετοκουμπο και στον ντορσει μλω για παικτες περα απο αυτους για την εθνικη..θα παμε σε ελληνοαμερικανους παλι??οπως ογκουστιν παυλου κτλ? Και για τελειωνω κατι για την μοδα των μομπαιλ και αντερσαιτ ψηλων...καλοι και αγιοι αλλα δεν ειναι δυνατον το νβα να παιρνει ψηλους απο την ευρωπη και να παιζουν και εμεις να τους θεωρουμε σαν κακη στελεχωση...η μεγαλη ευκαιρια του οσφπ να χτισει αυτοκρατορια στο μπασκετ για μια δεκαετια χαθηκε το καλοκαιρι του 2014 που αρνηθηκε ο ντιλεινι να ερθει αλλα και ο ολυμπιακος δεν κυνηγησε τον λοβρεν...συγνωμη για το μακροσκελεστατο μνμ...

    Chivas7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Chivas7

      Ίσως δεν το συνειδητοποιήσατε, αλλά ο Γιόχαν παίζει φέτος στην Euroleague 19+ λεπτά ανά αγώνα και είναι βασικότατο μέλος του rotation της ομάδας.

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=005161&seasoncode=E2015

      Επίσης τέλος του μήνα κλείνει μόλις τα 22, όντας και στην πρώτη του ουσιαστικά χρονιά χωρίς σημαντικούς τραυματισμούς...

      Αλέξης

      ΥΓ. Η ενδεχόμενη αστάθεια που ίσως παρατηρείται στα νούμερά του, έχει να κάνει και με το γεγονός ότι λόγω ηλικίας, δεν έχει την απαιτούμενη πείρα και ικανότητα ακόμα να αντιμετωπίζει κάθε 3 ή 4 που συναντάει ως αντίπαλο στην Euroleague. Οι αντίπαλοι στις θέσεις που παίζει διαφέρουν σε χαρακτηριστικά, ποιότητα και ικανότητα στην άμυνα, από ομάδα σε ομάδα. Άλλο να αντιμετωπίζεις στο 4 π.χ. Βέσελι, Quincy Miller ή Gist και άλλο τα 4 της Laboral ή της Bamberg. Ακόμα και ο Πριντ μόλις τα τελευταία 2-3 χρόνια ανέπτυξε στο μέγιστο την ικανότητα να αντιμετωπίζει με επιτυχία κάθε 4 που συναντά στο δρόμο του.

      Διαγραφή
  29. Μία παρατήρηση μονο -- το αγγλικό "dark horse" αποδίδεται με αυτό που στα ελληνικά λέμε "σιγανό ποταμάκι".

    mephisto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Exeis apolyto dikio, auth einai h shmasia tou orou sta British English. Oi Amerikanoi omws xrhsimopoioun thnekfrash opws thn ennoei ki o Jim:ws outsider pou kerdizei thn "koursa" against the odds. En prokeimenw kontra sta prognwstika tou idiou tou blogger.
      Jump4Joy 77

      Διαγραφή
    2. Βασικά ο Τζιμ έχει πει τόσες φορές που κούρασε ότι ο ΠΑΟ είναι ομάδα με προοπτική φέτος εφόσον κάνει 2 κινήσεις και βάλει πόδια και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Έλεος με τα greeklish ρε παιδιά.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. "σιγανό ποταμάκι"?

      Μαλιστα...

      Μηπως καλυτερα, "σιγανοπαπαδιά"?

      Διαγραφή
    5. Προς Jump4joy77

      Επειδή, για να είμαι ειλικρινής, δεν μου είναι πολύ οικείος ο όρος "Black horse", μήπως γνωρίζετε αν ο όρος αυτός έχει την ίδια έννοια με τον όρο "cinderella" δηλαδή σταχτοπούτα, που νομίζω ότι χρησιμοποιείται στο NCAA για να χαρακτηρίσει την ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης (δηλαδή, που δεν είναι στα φαβορί αλλά πήγαίνει ιδιαίτερα καλά στους αγώνες και συνήθως φτάνει μέχρι τον τελικό);

      Αλέξης

      Διαγραφή
    6. Nai, akrivws. Alla o oros einai "Dark horse" oxi "black horse".

      Διαγραφή
    7. Dark horse einai ippodromiakos oros & simainei outsider me kali tyhi

      Διαγραφή
    8. Παντως, μαγκες δεν ξερω για τα αγγλικα σας, αλλα οσον αφορα τα ελληνικα κατι τρεχει...

      Ακου "σιγανο ποταμακι"...

      Που καταντησεν η κοινωνια κυριοι? Να ξερουμε καλυτερα αγγλικα απο ελληνικα!

      Εμ βεβαια, hoopfellas δε διαβαζετε!

      Διαγραφή
    9. Ο όρος dark horse βρίσκεται στην αγγλική μετάφραση των αδερφών Καραμαζώφ του Ντοστογιέφσκι στις μεταφράσεις των McDuff και Pevear(δεν Θυμάμαι ακριβώς το χωρίο). Και οι δύο ελληνικές μεταφράσεις που διαθετω (του Άρη Αλέξάνδρου, αλλά και του Ζαχαρόπουλου)συμπίπτουν στην απόδοση του όρου με την έκφραση σιγανό ποταμάκι.

      Άντε, γιατί πηξαμε στους αστοιχειωτους ξερολες

      mephisto

      ΥΓ Και για να έχουμε καλό ερώτημα ρε παίδες, εσείς πως θα αποδιδατε τον όρο στα ελληνικά;

      Διαγραφή
    10. synh8ws xrhsimopoioume sta "ellhnika" thn agglikh leksh "outsider" h, merikes fores, thn ekfrash "omada ekplhksh".
      H metafrash pou kaneis esy (sigano potamaki) einai arketa konta sto nohma ths ekfrashs opws thn ennooun oi Vretannoi (me thn diafora oti aytoi ennooun kapoion/kati pou exei kryfes poiothtes pou den tis polydiafhmizei kai pou otan telika tis anakalyptoume mas ekplhsoun eyxarista, enw sta ellhnika h ekfrash exei genika synde8ei me dysarestes ekplhkseis."Ta sigana potamia na fovasai"). Opws sou egrapsa parapanw omws oi Amerikanoi (opws kai o Jim)dinoun sthn ekfrash diaforetiko nohma.Kai h "metafrash" tou Beny Beny einai epishs poly konta s'ayto.

      Διαγραφή
    11. Jump4joy77

      Δέχομαι τις παρατηρήσεις σου.Το σχόλιο μου πήγαινε προς τον ανώνυμο ξερολα.

      mephisto

      Διαγραφή
    12. Προς Jump4Joy77

      Σας ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Επίσης, πράγματι, εκ παραδρομής, έγραψα black horse αντί για dark horse, αλλά φυσικά εννούσα το δεύτερο.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  30. Πάντως Τζιμάρα το κάρφωμα του Όντομ ήταν όντως beauty & the beast. Δε νομίζω ότι υπάρχει γκαρντ με τέτοιες φυσικές ικανότητες στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι τον σέβονται οι επικριτές του πλέον τα λέει όλα. Καλός παίχτης.

      Διαγραφή
    2. Ερώτηση με αφορμή μια σωστή παρατήρηση στο κείμενο. Από τους τρεις Αμερικανούς σούτινγκ γκαρντς ποιος μένει του χρόνου? Φελντέιν με συμβόλαιο σίγουρος, χέινς με υψηλό μπάι άουτ που λέει και ο Τζιμ και Έλιοτ με πολύ καλές εμφανίσεις. Και οι 3 είναι υπερβολικό. Έχουμε Παππά και περιορίζουν σημαντικά τις θέσεις των ξένων που θα χρειαστούμε για τις υπόλοιπες θέσεις.

      Thanos

      Διαγραφή
    3. Δηλαδη, για να καταλαβω καλά, ο Ολυμπιακος χρησιμοποιει τον Οντομ για να ... καρφώνει????

      Μην τρελλαθουμε τελειως ρε παιδια. Ο ανθρωπος δεν βλεπει γηπεδο, πως να το κανουμε τωρα? Να τον βαφτισουμε σωνει και καλά PG επιπεδου φαϊναλ-4?

      Για κοιταξτε λιγο με τι PG παιζει ο Μπαρτζωκας και μετα ξαναμιληστε για Οντομ.

      Διαγραφή
    4. Εύκολη απάντηση: ο Χέινς φεύγει κι αντικαθίσταται από αυθεντικό PG

      Διαγραφή
    5. Προς Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2016 - 7:17 μ.μ.

      Σε δύναμη και ενδεχομένως στην άμυνα είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Στα υπόλοιπα και συνολικά όμως, ο μακράν κορυφαίος Αμερικάνος φέτος, ασχέτως θέσης, είναι φυσικά ο Delayney.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα σε όλους.
    Διαβάζω με ενδιαφέρον τις απόψεις των παιδιών στο μπλογκ. Να θυμάστε ότι εδώ είμαστε και για να διαφωνούμε. Κάντε το ελεύθερα με επιχειρήματα και μακριά από οπαδισμούς και "ποιος είσαι εσύ". Προφανώς η πλάκα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Πχ ακόμα γελάω με ένα φίλο που έγραψε (Παιδιά μη περιμένετε ποστ από τον 77. Πήγε παράτα το ματς στο Φάληρο...)
    Στα αγωνιστικά τώρα, οι ομάδες μας κάναν το καθήκον τους, τα δύσκολα όμως τώρα αρχίζουν.
    Στον όμιλο του ΠΑΟ η επόμενη αγωνιστική είναι "αίμα και άμμος". Μάχες μέχρις εσχάτων σε Βελιγράδι και Κρασνονταρ. Ο ΠΑΟ παίζει για να κλείσει την τρίτη θέση και η Φενερ την πρώτη. Το ματς της Φενερ ειναι το πιο δύσκολο γιατί το +6 δεν δίνει και μεγάλη ασφάλεια στον Ζοτς που αν δεν νικήσει τότε θα παρακαλάει να νικήσει την άλλη βδομάδα η πρώην ομάδα του. Ο ΠΑΟ από την άλλη ήρθε η ώρα να αποδείξει αν έχει μέταλλο και θέληση να πάει ψηλά. Για να πας στο Φ4 πρέπει να πάρεις κάποια μεγάλα ματς. Το επόμενο είναι ένα από αυτά.
    Το καλό πλέον είναι ότι με την ενσωμάτωση του Χαντερ ο ΠΑΟ θα έχει μια 12άδα έτοιμων παικτών. Επιτέλους εκεί στην ΚΑΕ κατάλαβαν ποια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να είσαι ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα. ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΣΤΕΡ. Ούτε 8 ούτε 10 αλλά 15 παίκτες πρέπει να έχει μια ομάδα ειδικά του χρόνου που τα ματς θα είναι περισσότερα.
    Στο όμιλο του ΟΣΦΠ κανείς δε ξέρει τι ξημερώνει. Πολλές εκπλήξεις και γι αυτό ο ΟΣΦΠ πρέπει να κοιτάει την πάρτι του και να μην βασίζεται σε αποτελέσματα. Μοιάζουν όμως όλοι να δουλεύουν γι αυτόν. Πιστεύω ότι το επόμενο ματς στη Γερμανία θα το καθαρίσει και θα περάσει στην πέμπτη θέση του ομίλου.

    Officer

    ΥΓ: Δε θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν αν στη θέση του Γουίλιαμς ερχόταν ο Παπανικολάου. Απίστευτος παίκτης, ελπίζω να τον κλείσουν από χτες για του χρόνου.
    Ένα μικρό μπαι αουτ έως 31/7 για ΝΒΑ αλλιώς ένα καράβι λεφτά για Ευρωπη. Τέτοιοι παίκτες χρειάζονται αν θέλουν κάποια στιγμή να ράψουν το έβδομο αστέρι στη φανέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. An kai den eimai sigouros gi ayto, nomizw pws to buy-out tou Williams exei hdh plhrw8ei.

      Διαγραφή
    2. Ο Γουίλιαμς είναι εξαιρετική περίπτωση για Ευρώπη. Αν πιάσει και ένα 32-35% στο τρίποντο, θα μιλάμε για το απόλυτο όπλο.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνα με τους σκαουτερ καπου εκει γυρω ειναι το ποσοστο του στο 35% οι διεισδυσεις και το σουτ μεσης αποστασης ειναι το καλυτερο του.

      Διαγραφή
    4. ΜΑΙΚ ΜΠΑΤΙΣΤ:Πώς να μην είναι, άλλωστε, από τη στιγμή, που το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, «εκτέλεσε» την ομάδα του «Big Mike» σημειώνοντας 29 πόντους (8/16 δ., 2/4 τρ., 7/10 β.) και μοιράζοντας 9 ασίστ σε 39’ συμμετοχής!

      «Λοιπόν, άκου φίλε! Ο Ελιοτ είναι αθλητής και όταν λέμε αθλητής, διαθέτει σπουδαίες αθλητικές ικανότητες, που τον κάνουν γρήγορο και εκρηκτικό. Εχει γρήγορο πρώτο βήμα, του αρέσουν οι διεισδύσεις και η δημιουργία, ενώ είναι πολύ καλός στο σουτ από μέση απόσταση. Οχι ότι δεν διαθέτει και τρίποντο, απλά δεν είναι το φόρτε του. Είχε βραδιές με 4/8 και 5/8 τρίποντα, αλλά και κάποιες στις οποίες ήταν αρκετά άστοχος. Το μεγάλο χάρισμά του είναι η αθλητικότητα», εξηγεί ο 38χρονος Euroleague Legend θέλοντας εκείνη τη στιγμή, προτού προχωρήσει σε ορισμένες λεπτομέρειες, να ξεκαθαρίσει κάτι.

      Διαγραφή
  32. http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/175915/i-malaga-thelei-ton-mayroeidi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. προβλεψη μου αν ο παο περασει απο σερβια θα παρει και το πλεονεκτημα εδρας. και μετα δεν σταματαει μεχρι τελους. το ματς στην σερβια δειχνει αν σηκωνει την κουπα φετος. οσο για το κλιμα της εδρας εχει το μεγαλο αβανταζ του γνωστη σαλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Απο τι φαινεται θα χουμε τριπλες ισοβαθμιες και εδω θα μετρησουν μονο τα +-.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα στην παρέα του Hoopfellas!

    Ο ΟΣΦΠ χθες, μετά από ένα διάστημα αυτογνωσίας και προβληματισμού τον τελευταίο καιρό, θύμισε τον δευτεραθλητή Ευρώπης που όλοι αναγνωρίζαμε με την απόδοσή του μέχρι πρόσφατα. Στο χθεσινό "μάθημα" παίκτες και προπονητές ήρθαν πολύ καλά διαβασμένοι. Απάντησαν άριστα στα τρία πρώτα θέματα (βλέπε δεκάλεπτα) της εξέτασης, αλλά στο τέταρτο τα έκαναν θάλασσα, γράφοντας αντί για την ζητούμενη απάντηση στο θέμα, το... Πάτερ ημών (ή τουλάχιστον εμείς οι θεατές του αγώνα άρχισαμε τις προσευχές στο -8). Η απάντησή τους στην τέταρτη ερώτηση ήταν αντιγραφή (πλαγιαρισμός) του αντίστοιχου θέματος στην πρώτη εξέταση με την Barca εντός. Όπως τότε, έτσι και τώρα η βαθμολογία τους στο τέταρτο ερώτημα πήρε κάτω από τη βάση, αλλά λόγω των άριστων απατήσεων στα προηγούμενα τρία θέματα, πέρασαν με επιτυχία και πολύ καλό βαθμό το συγκεκριμένο μάθημα.

    Ο πιό ΠΑΛΙΟΣ (Πριντ) και ο πιό καλόοος (Hackett) ο μαθητήηης στην... τάαααξη, πολύ σωστά τόνισαν ότι για τους παίκτες υπάρχει μόνο το μάθημα της εβδομάδας, δηλαδή η Bamberg, στο μυαλό τους. Τα... παρακάτω μαθήματα... στην ύλη, αφορούν ΜΟΝΟΝ τον ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ της ομάδας, που πρέπει να τα έχει στην άκρη του μυαλού του, άσχετα αν προετοιμάζει την... ομάδα αποκλειστικά για τον επερχόμενο αγώνα.

    Φήμες ότι όλη η τάξη έχει πέσει με τα μούτρα στο... διάβασμα, προκειμένου να... γράψει καλά και στην επόμενη εξέταση στη Γερμανία ελέγχονται ως ακριβείς...

    Αλέξης

    ΥΓ. Η φάση του Παπ με το lay-up μετά από σπάσιμο της μέσης ανάμεσα από 2-3 αντιπάλους ήταν βγαλμένη από το NBA και για 'μένα στο TOP-10 της αγωνιστικής...

    ΥΓ 2. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα διάβαζα σε σχόλιο (καλοπροαίρετο μεν) πως τα σχόλια του 77 είναι κοινότοπα. Τώρα πλέον τα έχω διαβάσει όλα. Ναι, δεν είναι κοινοτοπία, είναι γεγονός: ο ΠΑΟ ήταν σοβαρός για 40 λεπτά στον αγώνα με τη Μάλαγα. Κάτι, που δεν μπορεί κανείς να το πει για αρκετά από τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα...

    ΥΓ. 3. Εύκολο, νίκη της Λαμποράλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να το κανεις το διαβασμα, οταν δεν εισαι εσυ ο καθηγητης που θα βαλει τα θεματα?

      Κοινως, ο Σφαιροπουλος θα παει στη Γερμανια να απαντησει στις ερωτησεις που θα του βαλει ο χοντρος ενω θα επρεπε να συμβαινει το αντιθετο.

      Διοτι ο Σφαιρο δεν μπορει να βαλει ουτε μια ερωτηση ο ιδιος, δηλ. δεν εχει φτιαξει ουτε ενα συστημα για κανενα νεο παιχτη. Παιζει ακομα με τα παλια, χιλιοδιαβασμενα απο τους αντιπαλους συστηματα με τον Σπανουλη να κανει πιρουετες, τον Πριντεζη να εχει καταντησει Καριμ Αμπτουλ Τζαμπαρ απο το στριφογυρισμα και αφηνει ολους τους ολους να αυτοσχεδιαζουν.

      Ενταξει, ειπαμε, μια καλη ταινια χρειαζεται και καλους ρολους, οχι απλα ενα πρωταγωνιστη και ολοι οι αλλοι να ειναι κομπαρσοι ρε αδερφε!

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 6 Μαρτίου 2016 - 12:08 μ.μ.

      Δεν έχει καμία σημασία ποιός βάζει τα θέματα ((Χ) εκτός αν είναι ο Jimοπληκτος, γιατί τότε με μαθηματική ακρίβεια κανείς δεν θα μπορεί να απαντήσει σ' αυτά)! Σημασία έχει ποιός είναι έτοιμος να ανταποκριθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο (ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε... θέματος). Φυσικά ΚΑΙ ο προπονητής της Λαμποράλ "μελέτησε" για την εξέταση του ΣΕΦ αλλά πήγε καλά μόνον στην τελευταία ερώτηση (4ο δεκάλεπτο), η οποία όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετή για να πιάσει τουλάχιστον τη βάση και να περάσει το... μάθημα. Σε αντίθεση με αυτά που πιστεύετε (όπως δείχνει το σχόλιό σας), ο Σφαιρό στο μάθημα αυτό έβαλε αρκετές δύσκολες "ερωτήσεις", που δεν μπόρεσε να απαντήσει σωστά η Λαμποράλ.

      Όσο για την... ταινία, η συγκεκριμένη, για όσκαρ, ΕΡΓΑΡΑ που γύρισε ο ΟΣΦΠ με σκηνοθέτη τον Στίβεν Σπιλ..., συγνώμη τον Σφαιρό ήθελα να πω, είχε τουλάχιστον 6-7 ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και οι παίκτες της Λαμποράλ ήταν αυτοί που μοιράστηκαν τους ρόλους των κομπάρσων!

      Αλέξης

      ΥΓ. Το... καλούτσικο ;-) hook shot του Καρίμ δεν το έχει επιτύχει κανείς μέχρι σήμερα, ούτε καν κατά το ήμιση της αποτελεσματικότας με την οποία το εφάρμοζε ο Θρυλικός αυτός center των Λιμνάνθρωπων!

      Διαγραφή
  36. Ο Sony Weems εφυγε απο Suns ..Αμα δεν κανει την βλακεια να παει κατα Κινα στην Ευρωπη θα ειναι περιζητητος το καλοκαιρι ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ξερει κανεις κανα λινκ να δουμε αυριο τον τελικο ??

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να το κανεις το λινκ?

      Αφου θα κερδισει σιγουρα ο Φαρος!

      Διαγραφή
  38. Απαντήσεις
    1. Ρε, εδω σε μια βραδια μετραπηκε απο ιδιοκτητης σε "γνωστο φιλαθλο", στον Λενυ Κραβιτς θα κολλουσε?

      Διαγραφή
    2. Ειναι τιτανας. Δεν εχω λογια.
      Μπορει οι Αγγελοπουλοι να ειναι καλα παιδια, μπορει και οχι. Δεν ξερω. Φαινονται παντως τραγικα βαρετοι.

      Διαγραφή
  39. Στο εξωτερικό μένω, αλλα θυμαμαι ακόμα όταν εμενα Ελλαδα, ότι το ενα καναλι δειχνει τα εντος και το αλλο τα εκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ερωτηση κρισεως...

    Πόσο η καλη εμφανιση της Λοκομοτιβ στην Ευρωλιγκα, η καλη στελεχωση της και, κυριως, το καλο μπασκετ που παιζει, επηρρεαζει τη θεση του Σφαιροπουλου στον Ολυμπιακο?

    Οχι βεβαια με την εννοια οτι μπορει να γυρισει ο Μπαρτζω, αλλά με την εννοια οτι η περσινη πετυχημενη χρονια του Ολυμπιακου οφειλοταν κατα κυριο λογο στην ομαδα που του ειχε παραδωσει ο Mr Bean και οχι τοσο οτι την δουλεψε ο Dr Sphere!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι επιτυχιες μιας ομαδας πιστωνονται πρωτιστως σε αυτον που ειναι στον παγκο της ομαδας οταν αυτη κανει τις επιτυχιες.

      Ολα τα αλλα μικρη δοση αληθειας εχουν και ειναι για τις φυλλαδες.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
  41. Καλημέρα σε όλους. Σημαντική νίκη στη Μάλαγα και κυρίως σημαντική αυτή η αίσθηση απόλυτης κυριαρχίας σε εκτός έδρας ματς, ασχέτως της αγωνιστικής κατάστασης της άλλης ομάδας. Η ομάδα αρχίζει να ωριμάζει και να δείχνει χαρακτήρα.
    Η σοβαρότητα και η αμυντική προσήλωση του ΠΑΟ για 40 λεπτά φανερώνει, κατά τη γνώμη μου, πως οι τραγικές εκκινήσεις που κάναμε σε πολλά μεγάλα ματς(φενέρ εκτός, ΟΣΦΠ εκτός κτλ) ήταν μάλλον επιλογή του προπονητή, λόγω του ότι η ομάδα δεν άντεχε να παίξει όλο το ματς στο 100% και να προσπαθήσει να "κλέψει" το παιχνίδι με 1 καλό ξέσπασμα.
    Όμως, τα πλάνα ευτυχώς άλλαξαν και το ρόστερ ευτυχώς γέμισε με αποτέλεσμα να βλέπουμε ενέργεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, που σε συνδυασμό με την τρομερή ποιότητα κάποιων παικτών, έχει μεταμορφώσει την ομάδα. Στο σημείο αυτό πρέπει να κάνω μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα για το Ραντούλιτσα και για το κράξιμο που του έχω ρίξει για αδιαφορία (ειδικά στο θέμα της άμυνας) μιας και όλα ξεκινούσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, από την κακή περιφερειακή μας άμυνα. Προφανώς προσπαθεί και ο ίδιος παραπάνω τώρα μιας και βλέπει πως προστατεύεται και άρα έχει νόημα να δώσει το κάτι παραπάνω.
    Γενικά, πλέον όλη η ομάδα δίνει το κάτι παραπάνω και σωστά λέει το άρθρο πως ο ΠΑΟ χτίζει ρυθμό. Θα μου επιτρέψεις, όμως Jim να διαφωνήσω μόνο σε 1 πράγμα. Για ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, Ρεάλ, Μπάρτσα, Τσσκα και Μακάμπι δεν υφίσταται ποτέ χαρακτηρισμός Dark Horse. Δε γίνεται να έχεις εν ενεργεία 3D και Φώτση, V-span και Πριντ κλπ και να μη σε φοβούνται. Όλοι σε φοβούνται και όλοι σε υπολογίζουν και όποιος δε το κάνει πιθανόν να το μετανοιώσει πικρά. Για παράδειγμα, αν στον απέναντι όμιλο βγει 4ος ΟΣΦΠ/Μπάρτσα και 3ος Λαμποράλ/ Χίμκι προτιμώ 1000 φορές τον 3ο. Προφανώς και όποιος κοιτάει την κορυφή δε διαλέγει αντιπάλους, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα χαρεί αν του κάτσει πιο εύκολος δρόμος.

    ΥΓ Πείτε μου παιδιά μια γνώμη. Τι πιθανότητες έχουμε να κρατήσουμε το Williams?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ► Μιά σοβαρή ομάδα, όταν φέρνει έναν παίκτη κοιτάει
    να τον δέσει από πρίν, αν της βγεί λαβράκι.
    Ετσι πιστεύω θα έχει ενεργήσει ο Παναθηναικός, με τον Ελιοτ που τον έβγαλε από την "αφάνεια" και
    την "προσβολή" του NBDL :)))))

    ♣ Σε φέρνω στην Ευρώπη, γουστάρω να πορπατήσουμε μαζί στην μεγάλη λεωφόρο της ευρωλίγκας να με αγαπήσεις να σε αγαπήσω και να αγαπηθούμε σφόδρα.
    Αν γουστάρεις να γυρίσεις στην παλιά σου αγάπη
    την πεταχτούλα NBAρού, μαγκιά σου και στο καλό
    γιατί είσαι αμερικανάκι και την αγαπάς.
    Αν μείνεις όμως Ευρώπη, θα έχω την όψιον σου εγώ
    και στα λεφτά δεν θα τα χαλάσουμε.
    Θα παρθούμε anyway trust me baby :)))

    ► Δεν είναι ρε σείς ο τρύφιλλος Μπαγερν Μονάχου
    να φέρει το Ντιλέινι και να την κάνει σε άλλη
    Ευρωπαία για τα λεφτά.
    Γιατί στο Μόναχο έχουνε Θεό τον Ρόμπεν και τον Πέπε
    τον Τιραμόλα, Γκουαρντιόλα whatever.
    Εδώ ζούμε και αναπνέουμε για τον μπασκετικό Παναθηναικό και το ποδόσφαιρο το χαρίζουμε στη Ζιμπάμπουε και στην Παπούα τη Νέα Γουινέα να
    το απογειώσουν :))))

    Τον Ελιοτ τον έχει δέσει χειροπόδαρα το αλάνι ο Μήτσος το πουλί από τα Γιαννιώτικα (θυμάστε το σκετσάκι) αν μείνει στην Ευρώπη.
    Γιατί αν δεν....και μου κάνουν καμμιά πλάκα οι Ρωσίδες και οι Τουρκάλες, θα γίνει της Μπέμπελης.
    Θα πάρουνε φωτιά και οι άσπροι καναπέδες στο ΟΑΚΑ :))

    Ασε που ο ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ
    δεν παίρνει πιά χαμπάρι
    Και αν την κάνει ο Ελιοτ
    θα φέρει μέχρι Κάρυ :))

    ΥΓ Σας περιμένει ποίμα κόλαση ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
    για ψαγμένους, άμα τη νέα ανάρτηση του Jimmy the King.
    Γιατί ο ΕΡΩΤΑΣ είναι τα πάνδα στη ζωή και μετά το βάσκετ :)

    Δεσμεύομαι :)

    Jim....οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Hoopfell..istas καλησπερα, ξερει κανει που μπορω να δω τον τελικο απο streaming?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ο λενι κραβιτς σηκωνει κουπα αποψε....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι απιστευτος ρε φιλε αληθεια ομως...ακομα και σε μια τετοια μερα που ειναι γιορτη για το ελληνικο μπασκετ,που καταφερε μια ομαδα απο την α2 να ειναι στον τελικο καθεσαι και ψαχνεις αν ηταν ο παππας στο γηπεδο.ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!
      ΥΓ:o παππας θα ενσωματωθει σε 1-2 βδομαδες..ετσι για να σε απαλλαξω απο τις υποψιες

      -Makos 13-

      Διαγραφή
    2. Ρε ακη ελεος και εδω και αλλου τα ιδια γραφεις,ΧΑΧΑΧΑ εμμονη σου εγινε;;που ξερεις οτι ο Παππας δεν ειχε ιωση η αποφευγει τους δημοσιογραφους;;;;;

      Διαγραφή
    3. Παντως ο Παππας ηταν στο γηπεδο...Οχι οτι εχει καμια σημασια
      Q81

      Διαγραφή
    4. Ελα ρε παιδια που καθεστε και ασχολειστε παλι με τον Ακη ενω εχει αποκαλυφθει τι τρολ ειναι .... Dont feed the troll !!

      Droga

      Διαγραφή
    5. Τα trolls δινουν ενδιαφερον στα blogs. Ημαρτον πια. Το γραφετε λες και το να ειναι κανεις troll ειναι κακο. Στο κατω κατω της γραφης αν τα πραγματα ειναι διαφορετικα, γιατι σας πειραζει που το γραφει;

      Διαγραφή
  46. στατιστικα κυπελου;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο κυπελλούχος ΠΑΟ είναι σε καταπληκτική κατάσταση. Νομίζω ότι το ματς με Λοκομοτίβ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ημιτελικός-τελικός της φετινής διοργάνωσης. Αρκεί να διαχειριστεί ο κόουτς όλη αυτή την αλλαγή, το γύρισμα του διακόπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΠΑΟ ΦΕΝΕΡ ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (ΡΕΑΛ) ΤΣΣΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ο παππάς δεν υπολογίζεται είναι φανερό. η ομάδα υπέγραψε (συν την ανανέωση) τρια σούτινγκ γκαρντς που υπολογίζονται για τη νέα σεζόν συν τον Μποχωρίδη. Είμαι με τον κόουτς σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟΣΑ ΞΕΡΕΙΣ,ΑΝ ΙΣΧΥΕ ΑΥΤΟ, ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑ Η ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ Ο ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΕΤΣΙ;;;http://www.sdna.gr/mpasket/kypello-elladas-andron/article/176266/pappas-tsimpises-metalliaki-kai-gia-mena-pic

      Διαγραφή
    2. Φιλαρακο οχι απλα υπολογιζεται,αλλα ειναι κομβικος,οπως καιοι αλλοι Ελληνες.Αν εκτος απο ΔΔ,τελος και ο Φωτσης,ετσι κι αλλιως στη 12αδα του χροπνου θα θες 6 Ελληνες.Παππας,Γιανκοβιτς με παιχνιδια ηδη σε τοπ επιπεδο ειναι εκ των ουκ ανευ,αλλιως δε βγαινουν τα κουκια.Κανουν 3 μαζι με Νικ και μετα Παπαγιαννης,Μποχω σιγουρα 5 ΕΛληνες.6ος; Χαραλαμποπουλος; Μεταγραφη; Θα δουμε.
      Αν εβγαζες και Παππα αστα να πανε,δε γινεται,οποτε μη λες οτι ναναι.Για φετος οκ,αλλα για τη νεα χρονια που λες ξεχασε το.

      Διαγραφή
    3. Τελικα, μεταλλιο παιρνουν μονο οσοι ειναι στη 12άδα του τελικου?

      Δηλαδη, γιοκ μεταλλιο ο Παππάς?

      Διαγραφή
  50. Ο Τζόρτζεβιτς θα τα θαλασσώσει και μόλις η ομάδα βγει εκτός ευρωλίγκας (όποτε συμβεί αυτό) ο Παππάς θα γυρίσει ως μεσσίας. Προσεχώς

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Το ειπαμε...

    Παππας ή Σαλε, Σαλε ή Παππας ειναι πλεον.

    Στον ενα, οι δυο δεν χωρουν.

    Μπρα ντε φερ με πολυ ενδιαφερον και πολλους παραπανω να εμπλεκονται βεβαιως (ατζεντηδες, ΔΓ κλπ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. O Χουέρτας έδωσε ένα μαθηματάκι playmaking σήμερα...(μερικοί δημοσιογράφοι εδώ στην Ελλάδα εκφράζονταν ειρωνικά για το οτι ο παίκτης αγωνίζεται στο ΝΒΑ)

    Είναι φανερό οτι όποιος έχει καλή αίσθηση του παιχνιδιού και ξέρει να διαβάζει κενά σε μια άμυνα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος σε μια ομάδα ΝΒΑ.Όχι απαραίτητ να έχει playmaking abilities,απλά να μοιράζει καίρια τη μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μαγκες, μας ζαλισατε 3 χρονια με τον Παππα.

    Η ομαδα παει καλα, παει απο το καλο στο καλυτερο, απο εκει που δεν βλεποταν συζηταμε αν μπορει να παρει το πλεονεκτημα και ασχολουμαστε με το αν πηγε ο Παππας στο γηπεδο ή οχι οταν η ομαδα πηρε τιτλο.

    Κουρασε πια αυτη η ιστορια με τον Παππα. Ειναι 3 χρονια στην ομαδα και εχιε παιξει καλα ενα 3μηνο-4μηνο περισυ..Μεχρι και ο Βλαντο περισσοτερα εχει προσφερει.

    Ειναι στην ομαδα της καρδιας του, με μεγαλο συμβολαιο, στην μεγαλυτερη ομαδα της ευρωπης. Αν οχι στην μεγαλυτερη, τουλαχιστον σε ενα απο τοπ-6 club.
    Αν θελει να κανει καριερα στο χερι του ειναι...Αν δεν θελει στο καλο, και ας παει και οπου θελει.

    Αλλα φτανει πια με τον Παππα. Αυτη την στιγμη δεν μπορει να προσφερει.Μπηκε ο Χεηνς 10 μερες στην ομαδα ( για τον Ελλιοτ δεν συζηταω καν) και δειχνει ποσο αλλαξε η ομαδα.

    Μακαρι ο Παππας να δουλεψει και απο του χρονου να ειναι στο επιθυμητο επιπεδο.

    Αλλα η ομαδα να βελτιωνεται και να συνεχιζει αυτη η φαγωμαρα με τον Παππα, ειναι τρομερη εσωστρεφια. Δεν ξερω αν εκπορευεται ΚΑΙ απο τον ιδιο 'η τον μανατζερ του ολο αυτο (το να βλεπουμε τα ποστ του στο fb σε αρθρα και το αν πηγε στο γηπεδο ή οχι) παντως ΑΥΤΗ την στιγμη (δεν μιλαω για του χρονου ή περισυ κτλ) αποτελει μεγαλυτερο προβλημα απο οτι η προσφορα του.

    Ας βαλει το κεφαλι κατω, να γινει ο παιχταρας που επαιρνε παραμαζωμα ΟΣΦΠ και ΤΣΣΚΑ και το "γεια σου Παππα" θα ακουγεται για πολλα χρονια στο ΟΑΚΑ
    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τζιμάρα ο Μπούκερ που είπες ότι προσέγγισε ο Ολυμπιακός μου φαίνεται καλύτερη προσθήκη από τον Γουόρικ ακριβώς γιατί είναι παιδί με μούσκουλα και κιλά όπως λες στο ζωγραφιστό.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω πως και ο Τζιμ ετσι το εννοει: δειχνει οτι ο Ολυμπιακος ηξερε τις αναγκες του και εκανε σωστη προσεγγιση, αλλα τελικα δεν κατεληξε στην πιο ταιριαστη περιπτωση. Θα μας τα γραψει αναλυτικα.

      Τεσπα, ολο αυτο το σκαουτινγκ σε καλο θα μας βγει, γιατι καταπως φαινεται το καλοκαιρι θα αναζητουμε τον αντικαταστατη του Χαντερ. Αλλος ενας αθλητικος νταγλαρας εγινε μαγκας με Σπανουλη.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
  55. Πάλι τριπλ νταμπλ ο Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλημέρα Jim! Πολύ ωραίο άρθρο και πάλι! Μου δημιουργήθηκε μια (ψιλο)άσχετη ερώτηση μετά τον αγώνα με την Μάλαγα για τον Φώτση.
    Οι μόνες φορές που τον θυμάμαι να παίζει άμυνα με το χέρι σηκωμένο είναι μια φάση που μάρκαρε τον Cooley κ μια φορά στον ημιτελικό με τον ΟΣΦΠ που ήταν πάνω στον Μπουρούση πριν το τελευταίο χαμένο hook. Γενικά τον θεωρώ αξιόλογο αμυντικό αλλά έχεις υπόψιν σου γιατί δεν το έχει "διορθώσει" τόσα χρόνια? Αυτό που θυμάμαι να κάνει ο Φώτσης ακόμα και αμυνόμενος σε drive αντιπάλου είναι να έχει τα χέρια κάτω κ τελευταία στιγμή να προσπαθεί για το μπλοκ. Εκτός αν δεν έχεις παρατηρήσει κάτι εσύ ή δεν είναι και τόσο λάθος τελικά.

    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλημέρα και από μένα σε όλους, καλή εβδομάδα με μεγάλη νίκη την Παρασκευη να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ματς της Παρασκευής μοιάζει με την προσέγγιση του Τζιμοπληκτου σε μια κοπέλα πανέμορφη που αξίζει να ζήσεις μαζι της το όνειρο.
      Να ανεβοκατεβαιτε στους επτά ουρανούς ποτε με ασανσέρ (για στριμωγμα) και ποτέ πετώντας.
      Οπου Τζιμοπληκτος βαλε Παναθηναϊκό και οπου κοπέλα βάλε Αστέρα.
      Δύσκολη προσέγγιση, δύσκολη γυναίκα, δυσκολη κατάσταση.
      Ναι μεν μιλάμε για τον μάστορα στην πολιορκία και στην κατάκτηση ψηλοκορμων και λυγερων καστρων, αλλά ακομα και οι δουλεμένοι λεπτοί χειρισμοί, δεν είναι η σίγουρη οδός οταν έχεις απεναντι σου μια σκεπτόμενη και σοβαρή πλην ομως κουκλαρα Γυναίκα.
      Που δεν ειναι ξεπεταρουδι και μπομπονελα ετσι?
      ( μπομπονελα για όσους δεν ξέρουν ειναι το παγωτό σπρώξε γλυψε. )
      Αν δεν επηρεστουμε απ'τους δικούς της (20.000 τρελό κοσμο στην κομπα αρινα) και αν ειμαι σε καλη κατάσταση, θα γίνει της ομάδας του κοουτς Γιατζογλου :)) και θα πέσει προσκύνημα στο παρεκλησσι του Αγίου Τζιμοπληκτου του πιπινοφαγου, ο Μπερτομεος να γυρίσει τανασκελα. :))



      Διαγραφή
  58. Καλημέρα σε Jim και λοιπούς φίλους,

    ο χθεσινός τελικός δεν σηκώνει πολύ -τεχνική- ανάλυση, καθώς ο Φάρος, φιλότιμος και με αρκετή εμπειρία μεν, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και -ξεκάθαρα- στα φυσικά/αθλητικά επίπεδα που απαιτούνταν δε. Και μάλιστα χωρίς καν να συμπεριλάβω τις όποιες διαφορές σε τεχνικό επίπεδο, σε συνοχή, σε προσωπικά ποσοστά του κάθε παίκτη κλπ κλπ.

    Οπότε ας γράψω 2-3 πράγματα από τα "τριγύρω":

    - ο Φάρος είχε φέρει περί τα 1000-1200 άτομα, ομολογώ ότι δεν το περίμενα (και όχι όπως περιμέναμε οπαδούς άλλης ομάδας ;) ). Αυτό που δεν μου άρεσε και τόσο είναι ότι εμείς δεν καταφέραμε να εξαντλήσουμε τα περίπου 9000 (?) εισιτήρια που μας αναλογούσαν. Είμασταν κοντά μεν, όχι sold-out δε.

    - Αυτό που μου άρεσε είναι ότι σχεδόν οι μισοί (παίκτες και φίλαθλοι) είχαν έρθει με τις οικογένειές τους και τα παιδιά τους. *Υποθέτω* ότι το ίδιο θα γινόταν ακόμα και αν παίζαμε με τον ΠΑΟΚ, αλλά προφανώς όχι με τον ΟΣΦΠ. Να το κοιτάξουμε αυτό....

    - όλο το ματς μπορεί να περιγραφεί ως "η αρχή του τέλους" για το ΔΔ. Όχι δεν είχαμε κλάματα και οδυρμούς, αλλά όσο να'ναι, ένα μούδιασμα υπήρχε γενικότερα.

    - (συνέχεια του από πάνω) το MVP κάλλιστα θα μπορούσαν να το είχαν παραγγείλει με το όνομα του ΔΔ χαραγμένο ήδη πάνω του. Ακόμα και αν δεν έπαιζε λεπτό, ή δεν ήταν καν στην 12αδα, το MVP θα του το έστελναν και στο σπίτι του με courrier, που λέει ο λόγος. Πιο στημένο MVP δεν υπάρχει, αλλά δεν νομίζω να υπήρχε έστω και ένας παίκτης ή φίλαθλος που θα το έδινε σε άλλο παίκτη.

    - Ας πούμε και κάτι τεχνικό: όσο και αν ήθελαν να σεβαστούν τον Φάρο οι παίκτες του ΠΑΟ, και το έδειχναν που και που παίζοντας δυνατά και στο 80-90%, υπήρχαν στιγμές που το όλο σκηνικό θύμιζε πιο πολύ μια δυνατή προπόνηση παρά τελικό κυπέλλου. Και συγκεκριμένοι παίκτες το χαίρονταν πιο πολύ από όσο προσπαθούσαν να κερδίσουν (βλ. Ράντου), ενώ άλλοι παίκτες το πάλευαν ίσως υπερβολικά (βλ. Βλάντο). Να μου πεις, αυτά πάνε πακέτο με το status και τη ψυχολογική κατάσταση του κάθε παίκτη, άρα λογικό και αναμενόμενο.

    1/3 λοιπόν, αλλά το επόμενο ματς θα δείξει αν θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε και το 2/3 με σοβαρές πιθανότητες -ή μάλλον με καλύτερες προϋποθέσεις (βλ. έδρα). Ο Williams προφυλάχτηκε χθες, αλλά θεωρώ ότι θα ακολουθήσει την ομάδα στον Ερυθρό. Γιατί αυτό το ματς θα δείξει -όπως έχουμε ήδη πει- αν αυτός ο ΠΑΟ είναι F4-material....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αντώνη. Παίρνοντας αφορμή και από το άρθρο, το επόμενο ματς της Ευρωλίγκας (στο Βελιγράδι) πιθανόν θα βγάλει το dark horse της διοργάνωσης. Ο Ράντονιτς το έχει κυκλώσει και οι Σέρβοι θεωρούν τη νίκη ως προαπαιτούμενο για τη πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλή κατάσταση. Μεγάλο παιχνίδι.

      Διαγραφή
    2. Συγγνωμη, τι να πουμε γι αυτον τον τελικο στον οποιο σε μια φαση ο MVP κανει φαουλ σε αιφνιδιασμο του Φαρου με τον Παναθηναϊκο να ειναι ηδη 25 ποντους μπροστα?

      Αν θελεις να το κανεις γιορτη, τουλαχιστον ασε και τους αλλους να παιξουν λιγο. Μονο ετσι θα ξαναφερεις κοσμο στο γηπεδο.

      Διαγραφή
    3. Ο Παναθηναϊκός Jimmy με τις βλακωδεις εθελοτυφλωτικες εμμονές του τους χάρισε το ματς στο ΟΑΚΑ.
      Τους το χάρισε.
      Δωρεά, τζάμπα ήττα πως το λένε.
      Ο σημερινός Παναθηναϊκός θα έκανε το Ραντονιτς, Εύα Μπραουν :))
      Αν επαιζα εγώ στο Βελιγράδι δεν θα υπήρχε διεκδικουμενη μπάλα που να μην έσκαβα το παρκέ, που να μη μάτωνα την εξαστερη που να μην τους έκαναν να τρέμουν απο το μάτι μου που θα γυάλιζε.
      Το παιχνίδι αυτό είναι για αντρες και μετά για καλλιτέχνες.
      Κι εγώ προσωπικά εχω κυκλωσει τα μουσκουλα της αρμαδας του Σαλε.
      Πως το λενε στα Ισπανικα??
      ΚΟΧΟΝΕΣ.
      Μπαινεις απο την αρχή στην κόλαση...σαν σεληνιασμενα κολασμενος και σαν Μπρους Γουιλις :)
      ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ.


      Jim... οπληκτος

      Διαγραφή
    4. 1.43 τι θα κανεις θα φερεις κοσμο στο γηπεδο;;απο αυτο καταλαβες οτι διωχνουν κοσμο οι παιχτες;;και ειδικα ο ΔΔ που ολοι υποκλινονται στον χαρακτηρα του,ολοι οι πρωην συμπαιχτες του για αυτο μιλανε,το ηθος του.Αλλα και αλλα.

      Διαγραφή
  59. Από παλιά το έκανε αυτό ο Φώτσης. Απλά τώρα που χάνει σε πόδια (καλύπτει αποστάσεις αργότερα) φαίνεται περισσότερο το οποιοδήποτε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ναι ναι, τον ειχα παρατηρησει απο πολυ παλια. Λαθος εκφραση ηταν "το μετα τον αγωνα με την Μαλαγα". Απλα μου εκανε εντυπωση πως σηκωσε το χερι για να αμυνθει στον Cooley. Ειναι λες και εχει εμπιστοσυνη στον εαυτο του οτι μπορει να κοψει οποιοδηποτε σουτ με αυτον τον τροπο. Εχει χασει αρκετες αμυνες ετσι. Απλα μου φαινεται πολυ παραξενο που δεν καταφερε να τον διορθωσει κανεις τοσα χρονια.

    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @1:43 Kαταρχας και μονο που βγαζεις κομπλεξ για τον Διαμαντιδη για αυτο το παιχνιδι ειναι ντροπη! Κατα δευτερον, δεν υπαρχει μεγαλυτερη ασεβεια για μια ομαδα, να παιζει ο αντιπαλος στο ρελαντι και στο χαβαλε ενω αυτη προσπαθει τα μεγιστα. Δειχνει τεραστεια ασεβεια και υποτιμηση αυτο! Οποτε ο ΠΑΟ εκανε το αυτονοητο και αντιμετωπισε τον Φαρο στα ισια, παιζοντας το μπασκετ που ξερει! Δεν ειναι παιδακια οι αντιπαλοι παικτες να δεχονται το αντιθετο απο αυτο που εκανε ο Παναθηναϊκος χθες. Εχουν τιμη και δεν θελουν να τους χαριζεται κανενας! Οτι καταφερουν θα το καταφερουν με σοβαρο αντιπαλο!

    DIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. DIA τι να πουν και αυτοι που οι παιχτες τους ειναι μπροστα (στην Α1) με 50 ποντους και βαλε, τελειωνει το παιχνιδι εχει τελευταια επιθεση ο αντιπαλος, κλεβουν και τρεχουν σε αιφνιδιασμο για να καρφωσουν και το γηπεδο να χειροκροτει εκστασιασμενο.Κατα τα αλλα τον ενοχλησε ο 3D τι αλλο θα βρουν να πουν.Χτες η διαφορα ειχε ξεφυγει και με τους μικρους μας που επαιξαν σοβαρα,Μποχωριδης,Χαραλαμποπουλος,Παπαγιαννης,αυτο φαινεται και απο τον χρονο που πηραν.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει κανενα κομπλεξ με τον Διαμαντιδη. Το ιδιο θα εγραφα αν το ειχε κανει κι ο Γιανκοβιτς ή οποιοσδηποτε αλλος. Απλα, εκει σταματησα να βλεπω το παιγνιδι και, οχι, δεν εφταιγε ο Φαρος γι αυτο.

      Το κομπλεξ μαλλον το εχουν μερικοι εδω μεσα για οποιονδηποτε τολμα να γραψει αληθειες για το τοτεμ που προσκυνουν χρονια τωρα.

      Εγω θα το ελεγα μαλιστα και ντροπη! Να αντιμετωπιζεις ομαδα που ειναι 10 επιπεδα κατω, να ξερεις οτι ειναι ο τελευταιος σου τελικος και χραααπ, να του καταβαζεις τα χερια στον αιφνιδιασμο λες και δεν ξερεις οτι στο τελος θα κερδισεις με ρεκορ. Ημαρτον, σε τετοιες περιπτωσεις περιμενεις να υπερτερησει το αισθημα του ευ αγωνιζεσθαι εναντι της τεχνικης σκοπιμοτητας, αλλά απο οτι φαινεται μας εχει τελειωσει κι αυτο.

      Διαγραφή
    3. 6.31 πας καλα;;,απο αυτο καταλαβες οτι ειναι παλιοχαρακτηρας ο ΔΔ,τι αλλο θα πειτε.Καλα εκανε, ακομη κανει βουτιες για μια κατοχη στην Α1 και σε ενοχλησε αυτο σε τελικο κυπελου που ειναι το τελευταιο της καριερας του;;.Παραδειγμα για τους μικρους ειναι,αν δεν σου αρεσει προβλημα σου.Εκτος απο κομπλεξ βγαζεις και πικρα.Δεν κλωτσησε κανεναν υπουλα επειδη νομιζε οτι θα παρει την τελευταια επιθεση.Θα θελες να ειχες τετοιο αστερι στην ομαδα σου αλλα δεν ετυχε,αν τον προσκυναμε ειναι γιατι το αξιζει και το κερδισε με την πορεια του στο παρκε εντος και εκτος.ΟΤΙ ΠΙΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ.

      Διαγραφή
    4. ΕΔΩ Η ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ 50 ΠΟΝΤΟΥΣ,ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΕ Ο ΠΑΠ ΣΕ ΚΑΡΦΩΜΑ,ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΕΤΣΙ;;;

      Διαγραφή
    5. 6:31 Ξαναλεω γιατι με την πρωτη δεν εγινε κατανοητο. Ο Φαρος εχει εμπειρους παικτες στο ροστερ του και οχι παιδακια που θα δεχτουν να υποτιμησουν τις ικανοτητες τους. Με λιγα λογια, ο ΠΑΟ σεβαστηκε μεχρι το τελος τον Φαρο παιζοντας οπως ηξερε και μπορουσε και δεν εδειξε ασεβεια προς τους παικτες και τον προπονητη του, παιζοντας χαλαρα και για πλακα... Και μιας και εθεσες το θεμα του ευ αγωνιζεσθαι, καλυτερα την επομενη φορα να σκεφτεις δυο φορες πριν γραψεις κατι που δεν ξερεις. Το ευ αγωνιζεσθαι εχει να κανει για σεβασμο στους κανονισμους (εδειξε), αποδοχη των αποφασεων των διαιτητων (εδειξε), ισες ευκαιριες σε ολους (εγινε) και σεβασμο στον αντιπαλο. Το τελευταιο λοιπον ηταν αυτο ακριβως που ειδες απο τον Διαμαντιδη και τον ΠΑΟ χθες. Σεβασμο στους παικτες και στον προπονητη του Φαρου και οχι να τους δινουν ετοιμους ποντους επειδη τους υποτιμανε.

      DIA

      Διαγραφή
  62. ΑΝΤΩΝΗ,ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΙΝΑΛ-8,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΟΜΑΔΕς ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥς ΓΟΝΕΙς ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥς ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥς(ακαδημιες) ΠΑΡΕΧΩΝΤΑς ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥς(ΤΟΥΛΑΧΤΟΝ 4 ΜΕΡΕΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ)ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΓΟΝΕΩΝ, ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΙΣ ΣΕ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΟΜΑΔΩΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ(ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΦΑΙΝΑΛ-8 ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ).
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΕΔΡΑ ΑΛΛΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΜΕΝΤΟΥΜ ΜΑΤΣΑΡΕΙ ΚΑΛΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ, ΓΙΝΕΤΑΙ...
    υγ:η κινηση του αρχηγου στο τελος δινοντας το τροπαιο στο μικροτερο της παρεας για την "ολα"μπροστα στον κοσμο ειναι ανεκτιμητητς αξιας,αναντικαταστατος ακομα και το στεφ να φερει...
    υγ:πληροφοριες οτι εχουν παραγγελθει 4 τριαξονικα χαρτομαντιλα zewasoft για το αντιο στον αρχηγου ελεγχωνται ως ανακριβεις...


    σεντρικ σεμπαλλος















    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικα ο Κονιαρης δεν ειναι ο μικροτερος της παρεας αλλα τελος παντων. Η ουσια ειναι η ιδια.

      Διαγραφή
    2. η Λοκομοτιγ νικησε ανετα την ΚΙΜΚΙ ειναι που ηταν υπερομαδα η Κιμκι για αυτο.

      Διαγραφή
    3. Η Κίμκι από την αρχή της σεζόν έχει προβλήματα εκτός έδρας και με τον Ντέιβις να μην είναι σταθερός στην απόδοσή του ΟΤΑΝ αγωνίζεται έχει επιπλέον πρόβλημα στη φροντλαιν. Υπερομάδα δεν τη λές.
      Η Λοκομοτίβ έχει πιο ισορροπημένο ρόστερ και κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρωλίγκα.
      Ο τραυματισμός του Χριάπα που τον αφήνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν πάνω που ανέβαινε αγωνιστικά ίσως αποβεί καθοριστικός για την Τσσκα, όχι αυτή τη στιγμή μιας και δείχνει να έχει καθαρίσει την πρώτη θέση αλλά αργότερα.

      Διαγραφή
    4. αφρο η κιμκι στους 16 δεν εχει κανει νικη εκτος εδρας ακομη.Στον πρωτο γυρο ειχε κανει 2 νικες μονο, μια με Ρεαλ και μια με Στρασβουργο.Υπερομαδα την αποκαλουν καποιοι για να μας πουν σε ποσο δυσκολο ομιλο βρισκονται,με μια Μπαρτσα που ειναι η χειροτερη των τελευταιων ετων,και μια Ρεαλ ασταθη απο την αρχη της σεζον.

      Διαγραφή
  63. η κορυφαία ομάδα που έχει βγάλει ο ελληνικός αθλητισμός(και μέσα στις 10 κορυφαίες ομάδες πανευρωπαϊκά στα 2 μεγάλα αθλήματα) κατέκτησε χθες άλλον ένα τίτλο. για 21η σερί χρονιά λοιπόν ένας τουλάχιστον τίτλος γι αυτή την ομάδα μύθο.

    βέβαια αυτός ο τίτλος είναι μόνο η αρχή για φέτος,καθώς μπροστά μας έχουμε έχουμε άλλες 2 προκλήσεις. την επιστροφή στην κορυφή στο ελληνικό πρωτάθλημα και την επιστροφή στην κορυφή της ευρώπης. και αν το πρώτο είναι σχετικά εύκολο,το δεύτερο είναι πολύ δύσκολο,αλλά η ομάδα δείχνει ότι θα το παλέψει. πρέπει φυσικά να πάμε βήμα βήμα προς αυτό το στόχο,δηλαδή για αρχή πλεονέκτημα έδρας στους 8,στη συνέχεια πρόκριση στο φ4 κι εκεί και οι 4 ομάδες έχουν από 25% πιθανότητες για την κούπα. φυσικά η συμμετοχή στο φ4 από μόνη της δε λέει τίποτα,αφού για τις μεγάλες ομάδες μόνο η κούπα μετράει. άλλες μικρότερες μετράνε και τις συμμετοχές,αλλά αυτό δεν μας απασχολεί.

    μπροστά μας λοιπόν έχουμε ένα τρίμηνο-πρόκληση ώστε να επιστρέψει ο εξάστερος εκεί που ανήκει,αλλά και να κλείσει την καριέρα του ο καλύτερος και πληρέστερος έλληνας μπασκετμπολίστας όπως πραγματικά του αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε τα "εύκολα πρωταθλήματα" και μάθε να καταθέτεις σεβασμό σε ομάδες που τον έχουν κερδίσει.Και εγώ ΠΑΟ είμαι αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τα αποδεχόμαστε.Ο ΟΣΦΠ δεν είναι αμελητέα ποσότητα.Έχει και παίχτες με ειδικό βάρος και στοχοπροσηλωμένη ομάδα.Θα φτύσεις αίμα να τον κερδίσεις.

      Μετά από 3 απουσίες από F4 ο στόχος είναι να βρεθείς εκεί και ας χάσεις στον ημιτελικό.Ο λόγος είναι ότι πρέπει να ΞΑΝΑχτίσεις το προφίλ της elite ομάδας που έχεις απωλέσει.

      Άλλο πράγμα το ισχυρό brand name και άλλο το παρόν status σε μια διοργάνωσης.

      The Talented C@nt

      Διαγραφή
    2. αυτή είναι η δικιά σου γνώμη. η δικιά μου είναι ότι θα πάρουμε εύκολα το πρωτάθλημα. και δεν έχει να κάνει με σεβασμό στον αντίπαλο. απλά βλέποντας τις 2 ομάδες θεωρώ ότι θα πάρουμε εύκολα το πρωτάθλημα μιας και θα έχουμε και το πλεονέκτημα έδρας

      για την ευρωλίγκα η χρονιά θα είναι πετυχημένη αν πάμε στο φ4. εγώ χαρούμενος φυσικά θα είμαι μόνο αν πάρουμε την κούπα. αλλιώς η παρουσία μας και μόνο στο φ4,εμένα δε μου λέει κάτι και είναι και κάτι που θα ξεχαστεί σε 1-2 χρόνια(όπως το 2005 για παράδειγμα)

      Διαγραφή
    3. tasouto γιατι λες το '05 εδω ξεχασαμε το '12 και μεις και οι του οσφπ και μας κοπανανε οτι εχουμε να παμε 5 χρονια.

      Διαγραφή
  64. Ανδρέας Πολέμης (προπονητής Φάρου): «Ήταν μια δύσκολη βραδιά για μας, δεν έχουμε συνηθίσει έτσι. Προσπαθούσαμε όσο μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μακριά από μας. Έχει ανεβάσει ταχύτητα και εμείς δεν μπορούμε να τον κοιτάξουμε. Εύχομαι να ξαναζήσουμε μια αντίστοιχη στιγμή. Ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα, με τα παιδιά από τις ακαδημίες μας στο γήπεδο και τη φανταστική ατμόσφαιρα στην απονομή. Μακάρι να το ξαναδούμε σε ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, γιατί το μπάσκετ πρέπει να είναι μια γιορτή.

    Ευχαριστώ τον κόσμο μας που ήταν δίπλα μας στην πορεία του Κυπέλλου, ιδιαιτέρως τους συνεργάτες μου και τη διοίκηση για τη συμπαράσταση και είμαι περήφανος και ευχαριστημένος για τους αθλητές της ομάδας μας. Ευελπιστώ από αύριο κιόλας να ξεχάσουμε το Κύπελλο και να φτάσουμε στην πολυπόθητη άνοδο. Ο Φάρος θα ζήσει κι άλλες μεγάλες στιγμές. Έχουμε όραμα, διάθεση και ανθρώπους δίπλα μας. Νομίζω πως θα μας ξαναδείτε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τζόρτζεβιτς για την όλη του στάση απέναντι στον Φάρο και σε μας. Είναι ένας πραγματικός τζέντλεμαν και του εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο του».

    ΑπάντησηΔιαγραφή