Athlenda

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Ο Guard που θα ήθελα να δω στο μπάσκετ του Πεδουλάκη..


Τον είχαμε στοχεύσει. Τον κυκλώσαμε αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η παραμονή του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Στη μετά-Διαμαντίδη εποχή οι πράσινοι χρειάζονται ποιότητα και ο Ουρουγουανός με το ιταλικό διαβατήριο έχει αρκετή για να είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε οποιονδήποτε γκαρντ των γηπέδων της Ευρώπης. Το Hoopfellas αναλύει το σκεπτικό του για έναν από τους παίχτες που θα ήθελε να δει τη νέα σεζόν στην Ελλάδα..



Jayson Granger; Μα έχει συμβόλαιο.. Σωστά. Όμως το παιχνίδι που παίζεται εδώ και αρκετό καιρό πίσω από τις πόρτες των γραφείων του κλαμπ που λέγεται Αναντολού είναι χοντρό και η ενδεχόμενη απώλεια του τίτλου ψιθυρίζεται ότι θα φέρει κύμα αλλαγών με τους ιθύνοντες να θέλουν να ξηλώσουν ένα μεγάλο μέρος της ομάδας που έφτιαξε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο δισεκατομμυριούχος κύριος Tuncay “συγχαρητήρια κόουτς, πάλι έχασες από ομάδα με μικροτέρο μπάτζετ” Ozilhan απειλεί με ολική αναδόμηση. Πάμε να δούμε μαζί γιατί ο Ουρουγουανός με ιταλικό διαβατήριο είναι μια καλή και (πιθανόν σύντομα) ρεαλιστική περίπτωση για τη φετινή off season του Παναθηναϊκού..


Οικονομικό Status


O Granger βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία και είναι δεδομένο ότι έχει τα καλά του χρόνια μπροστά. Σημαντικό. Κατάφερε να ανέβει γρήγορα στην οικονομική κλίμακα κεφαλαιοποιώντας τη πολύ καλή τελευταία του χρονιά στην ACB με την Ουνικάχα και το γεγονός ότι αναδείχθηκε κορυφαίος γκαρντ της λίγκας μπροστά από παίχτες-πυρηνικές κεφαλές στο παγκόσμιο μπασκετικό στερέωμα. Αυτό το σημειώνω για να κατανοήσουμε όλοι πως τα βραβεία πληρώνονται στην αγορά (ακόμα και αν αυτά δεν απεικονίζουν 100% τη πραγματικότητα όπως κάτι περίεργες επιλογές που βλέπουμε στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια). Έτσι λειτουργεί το παιχνίδι. Όταν ο Granger βγήκε από το συμβόλαιο του με την ομάδα της Ανδαλουσίας, με δύο χρονιές Ευρωλίγκας στη πλάτη του, έλαβε μια ρεαλιστική, πολύ αξιοκρατική κατά τη γνώμη μου πρόταση από την Ουνικάχα για τριετές συμβόλαιο (2+1) το οποίο θα του απέφερε συνολικά 2.1 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή ήταν η πραγματική του αξία τότε δηλ. 650 με 700 χιλιάρικα ετησίως. Τότε μπήκε στο παιχνίδι η Αναντολού  και έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τον παίχτη ο οποίος αποτελούσε προσωπική επιλογή του Ίβκοβιτς δίνοντας του για τη πρώτη σεζόν (η συμφωνία είναι διετής) περίπου 850 χιλιάδες δολάρια (περίπου 930 για τον δεύτερο χρόνο όπως πληροφορήθηκα) πληρώνοντας υπεραξία τη δεδομένη στιγμή (γνωστή τακτική των Τούρκων συν το ότι ο ατζέντης του χρησιμοποίησε σωστά το ενδιαφέρον της Ρεάλ για να πετύχει καλύτερη συμφωνία) την οποία όμως καρπώθηκε αγωνιστικά ο σύλλογος καθώς ο παίχτης έπιασε με την αγωνιστική του συμπεριφορά αυτό το οικονομικό status μέσα στη σεζόν.


Στη παρούσα φάση όμως τα πράγματα έχουν περιπλεχθεί καθώς στο σύλλογο πνέει άνεμος σαρωτικών αλλαγών μετά την απομάκρυνση του Ντούσαν Ίβκοβιτς και ενόψει του καλοκαιριού. Η ομάδα παίζει τελικούς TBL και εφόσον ηττηθεί (έχασε ήδη το πλεονέκτημα έδρας) θα έχουμε εκκαθάριση. Ο Ερτέλ έχει κλιμακωτό συμβόλαιο μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι και μαζί τα κλειδιά της ομάδας ενώ ακούγεται έντονα ότι εφόσον στη Πόλη φτάσει ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο Μάικ Τζέημς θα τον ακολουθήσει ως πρώτη του επιλογή στη περιφερειακή γραμμή. “Είναι 50-50 και όλα εξαρτώνται από τον προπονητή που θα βρίσκεται στο τιμόνι του συλλόγου την επόμενη σεζόν” μου είπε ο σύνδεσμος μου σχετικά με το ενδεχόμενο παραμονής του Granger. Προσωπικά εκτιμώ ότι με την Αναντολού εκτός τίτλων για μια ακόμα χρονιά, είναι αρκετά πιθανό ο συγκεκριμένος παίχτης να μη συνεχίσει στο κλαμπ. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είναι δεδομένο ότι, χωρίς τον Διαμαντίδη πλέον, θα χρειαστεί να δώσει ένα τουλάχιστον καλό συμβόλαιο για έναν πραγματικά ποιοτικό περιφερειακό, της τάξεως των 800 χιλιάδων με 1 εκατομμύριο. Χρήματα τα οποία σαφέστατα μπορεί να επενδύσει εάν αναλογιστούμε ειδικά ότι πιθανόν θα διατηρήσει στο ρόστερ του τον Φελντέιν με ένα κόστος της τάξεως των 400 χιλιάδων. Άγγελος και δαίμονας στη περίπτωση προσέγγισης του Granger είναι το ιταλικό διαβατήριο το οποίο κατέχει. Πραγματικά λύνει τα χέρια των πρασίνων από τη στιγμή που δε καλύπτει θέση μη κοινοτικού (αυτόματα διατηρείς την ευελιξία σου στην Αμερικανική αγορά) όμως παράλληλα ανεβάζει και την τιμή του όπως γίνεται κάθε φορά σε ανάλογες καταστάσεις. Σε καμία περίπτωση οι πράσινοι δε χρειάζεται να μπουν σε πλειστηριασμό. Απλά πρέπει να είναι έτοιμοι και να κινηθούν γρήγορα και αποφασιστικά. Ο Granger (εξασφαλίζει στάνταρντ ποιότητα και είναι πλέον “παιγμένος” σε πρώτο ρόλο στο υψηλό επίπεδο) θα αποτελεί μια πραγματικά καλή αγορά με ένα πόσο από τα 850 χιλιάρικα έως μάξιμουμ τα 950-1 εκατομμύριο ετησίως, σε ένα διετές συμβόλαιο μιας και βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία και επαναλαμβάνω αγωνιστικά έχει δώσει διαπιστευτήρια σε διαφορετικά στυλ παιχνιδιού το οποίο αυτόματα μειώνει κατά πολύ το ρίσκο της συγκεκριμένης κίνησης.


Υπόβαθρο


Ο γεννημένος στο Μοντεβιδέο, Ουρουγουανός playmaker είναι ο ορισμός του παίχτη με μπασκετικά γονίδια. Οι γονείς του υπήρξαν επαγγελματίες μπασκετμπολίστες. Ο Αμερικανός (New Jersey native) πατέρας του έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ στην Ουρουγουάη (όπου πήρε και την υπηκοότητα αργότερα στελεχώνοντας την εθνική ομάδα) ενώ η μητέρα έχει ιταλικές ρίζες (εξ ου και το διαβατήριο). Ο αδερφός, η αδερφή, τα ξαδέρφια και ο θείος του έπαιζαν μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Ο ίδιος σε πολύ μικρή ηλικία και επηρεασμένος από το γεγονός ότι ζούσε σε μια καθαρά ποδοσφαιρική χώρα καταπιάστηκε αρχικά με το ποδόσφαιρο όμως γρήγορα κατάλαβε για ποιο άθλημα είναι γεννημένος. Θεωρώ ότι το οικογενειακό του περιβάλλον βοήθησε στο να μάθει το μπάσκετ σωστά και έβαλε το λιθαράκι του ώστε να γίνει ο fundamental παίχτης που βλέπουμε σήμερα. Στα 16 του έφτασε στην Ισπανία και γαλουχήθηκε σε ένα πρόγραμμα στο οποίο προσωπικά τρέφω μεγάλη εκτίμηση για τον τρόπο που δουλεύει (ανεξαρτήτων προσώπων) σε επίπεδο scouting και ανάπτυξης παιχτών, αυτό της Εστουντιάντες. Σίγουρα από τα πιο μπασκετικά στην Ευρώπη διαχρονικά. 



Το 2007 ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν τον ανέβασε στη πρώτη ομάδα (ο Granger έπαιζε στη Β' της Εστουντιάντες) όμως το έκανε ο Λουίς Κασιμίρο (κόουτς που αρέσκεται να δουλεύει με νέα παιδιά, τον ήθελε η Σεβίλη όταν αποχώρησε ο Αϊτο, τελικά τον υπέγραψε μια σεζόν μετά) την επόμενη χρονιά. Ο Granger μπήκε αμέσως στην ομάδα και από τα 19 του ανταποκρίθηκε σε σημαντικό ρόλο βελτιώνοντας σημαντικά το κομμάτι του playmaking, σημάδι της ωρίμανσης του μέσα σε ένα πραγματικά μπασκετικό σύνολο. Στα 24 του άφησε τη Μαδρίτη και ταξίδεψε στην Ανδαλουσία για την Ουνικάχα του Πλάθα όπου πήρε το πρώτο βάπτισμα σε επίπεδο Ευρωλίγκας (μέχρι τότε είχε μόνο μια σεζόν στο Eurocup) συνθέτοντας ένα πολύ καλό backcourt με τον Ryan Toolson (στη Μαδρίτη είχε συνεργαστεί με σπουδαίους σουτέρ όπως ο English, o Kuric, o Chris Lofton). Πέρυσι το καλοκαίρι είχα ερωτηθεί από φίλους της σελίδας μεταξύ άλλων και για τον Granger αναφορικά με το πόσο έτοιμος ήταν για το βήμα στο τοπ επίπεδο. Ήμουν επιφυλακτικός και ήθελα να τεστάρω τον χαρακτήρα του σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Πλέον μπορώ να πω με σιγουριά ότι σε πνευματικό επίπεδο έχει αυτό που χρειάζεται για να μακροημερεύσει και να διακριθεί σε συνθήκες τοπ-ανταγωνισμού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Άλλωστε εάν ακτινογραφήσουμε σε βάθος μερικές από τις ικανότητες του κόουτς Ίβκοβιτς θα εστιάσουμε σίγουρα στην ικανότητα του να χειρίζεται και να αναπτύσσει νέους παίχτες όμως ένα επίσης δυνατό του προσόν (και λιγότερο διαφημισμένο) είναι ο τρόπος που βελτιώνει περιφερειακούς.


Profile


Θεωρώ ότι το πρώτο στοιχείο του 27χρονου γκαρντ το οποίο θα μπορέσει να εντάξει ο Αργύρης Πεδουλάκης στο δικό του μπάσκετ σχετίζεται με το φυσικό προφίλ του παίχτη. Είναι φανερό πως το παιδί έχει δουλέψει πολύ με το κορμί του και αποτελεί εύκολα έναν από τους πιο φυσικούς γκαρντ στην Ευρώπη. Το upper body και τα χέρια του είναι τοπ σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Δύσκολα θα βρεθεί τόσο καλά χτισμένο κορμί σε γκαρντ ο οποίος δεν έχει απολέσει μέρος της πλαστικότητας του όσο δούλευε πάνω σε αυτό το κομμάτι (γιατί δεν ήταν πάντα έτσι σωματικά). Με ύψος 1.88μ. και άνοιγμα χεριών 6'7'', πολύ δυνατό κορμό και καλό footwork είναι ένα “μέγεθος” στο παρκέ και περιφερειακός ο οποίος παίζει (και έτσι αντιμετωπίζεται από τους αντιπάλους του) ως αρκετά πιο ψηλός από ότι είναι στη πραγματικότητα. Μπορεί και αναπτύσσει ταχύτητες με τη μπάλα στα χέρια και χρησιμοποιεί το προφίλ του power guard για να σπάσει παγίδες, να κατέβει με τη μπάλα χαμηλά στο ζωγραφιστό  ή να τελειώσει μετά από επαφή. Παράλληλα οι φυσικές του ικανότητες ανοίγουν πολλές (πάρα πολλές όμως) πόρτες στο αμυντικό κομμάτι ειδικά για έναν κόουτς-σπεσιαλίστα της άμυνας όπως ο Αργύρης Πεδουλάκης. Αθλητικά είναι above average. Σε καμία περίπτωση ο PG που θα παίξει πάνω από το καλάθι (δεν είναι το στυλ του αυτό άλλωστε) όμως αξιολογείται σε καλό επίπεδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.


Playmaking/Προσωπική φάση


Το πιο δυνατό κομμάτι στο παιχνίδι του Granger είναι η ικανότητα του να παίξει με τη μπάλα στα χέρια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι επίσης αποτελεσματικός μακριά και από αυτή. Φέτος επέδειξε εξαιρετική συμπεριφορά παίζοντας δίπλα σε έναν ball dominant-PG όπως ο Ερτέλ “πατώντας” στην ικανότητα του να διαβάζει την αντίπαλη άμυνα. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που ήθελε να προσθέσει ο Ντούντα στο παιχνίδι της φετινής Αναντολού η οποία πέρυσι έκανε μια εκπληκτική σειρά απέναντι στη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ρεάλ. Όποιος είχε δει τα παιχνίδια θα θυμάται ότι ουσιαστικά αυτοκτόνησαν οι Τούρκοι χάνοντας μεγάλες διαφορές γιατί δεν είχαν πέραν του Ερτέλ τον γκαρντ που θα πάρει μέρος της πίεσης από πάνω του παίζοντας προσωπική φάση στο τέλος κλειστών ματς. Ο Ντρέηπερ έκανε μια εξαιρετική σεζόν (σας είχα πει, DPOY για εμένα) όμως δε μπορούσε να δημιουργήσει ρήγμα και καταστάσεις για τους συμπαίχτες του, χαρακτηριστικό το οποίο χρειαζόταν απελπιστικά η Αναντολού για να υποστηρίξει την PnR επίθεση από τον άξονα (Ερτέλ-Κριστιτς ήταν εντυπωσιακοί) ώστε να τελειώσει τη σειρά ολοκληρώνοντας την έκπληξη. Για αυτό και το τεχνικό τιμ των Τούρκων έφερε τον Granger στη Πόλη. Ο 27χρονος περιφερειακός είναι Pick & Roll-PG. Τρέχει πολύ καλά τις συγκεκριμένες καταστάσεις, έχει ανεπτυγμένη αντίληψη του χώρου και αίσθηση του παιχνιδιού. Εξαιρετικός passer, αρκετά καλός στο κομμάτι της απόφασης, τον χαρακτηρίζει η ανιδιοτέλεια στην αγωνιστική του συμπεριφορά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Είναι επίσης ο τύπος του γκαρντ που θα επιδιώξει τη προσωπική φάση χτυπώντας στα πόδια κάθε miss match κατάσταση αν και στη τελική προσπάθεια του (αυτό είναι μειονέκτημα) δε φτάνει πολύ ψηλά, κατάσταση που προσπαθεί να ματσάρει χρησιμοποιώντας σωστά το σώμα του και την ικανότητα να κρύβει τη μπάλα και να την εμφανίζει στον σωστό χρόνο στη τελική προσπάθεια για το lay up

Ο τρόπος που έχτισε πάνω στο penetration του Granger ο Ντούντα φέτος διαφοροποίησε και τη συμπεριφορά του παίχτη μιας και στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων στις οποίες πήγαινε προς τα μέσα, τα plays οδηγούσαν σε skip πάσες (είναι καλός σε αυτό), τελικές για ελεύθερο τρίποντο ή συνεργασίες με τους finishers της τελικής γραμμής πάνω στους οποίους βασιζόταν αρκετά η Αναντολού


Αυτόματα έπεσαν δραματικά οι επισκέψεις του Granger στη γραμμή των προσωπικών ενώ και ο ίδιος συνειδητά ή μη άρχισε να αυξάνει την εκτέλεση του (σε ποσότητα) από μέση απόσταση και τον αριθμό των floaters τα οποία χρησιμοποιεί πολύ στο παιχνίδι του (και πρέπει να τα δουλέψει ακόμα καλύτερα φρονώ). Έχει αρκετά υψηλό IQ πάντως και αυτό θα το πιστωθούν οι συμπαίχτες του, ειδικά οι ψηλοί τους οποίους μπορεί να αξιοποιήσει υποδειγματικά.


Άμυνα και επίθεση στο Low Post


Δεύτερο στοιχείο το οποίο ο κόουτς Πεδουλάκης θα μπορούσε να αξιοποιήσει στον νέο Παναθηναϊκό. Ο Granger συνολικά είναι ένας αρκετά καλός αμυντικός παίχτης, ιδιαίτερα αποτελεσματικός και στις δύο γραμμές άμυνας. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους γκαρντ είναι η ικανότητα του να αμυνθεί στη πίσω γραμμή άμυνας απέναντι όχι απλά σε ψηλότερους αντιπάλους αλλά σε πραγματικά ψηλούς αντιπάλους. Όποιος από εσάς έχει την ευκαιρία και το μεράκι ας ρίξει μια ματιά στους τελικούς της Τουρκίας για να δείτε το αμυντικό του effort στη πίσω γραμμή αμυνόμενος σε πολλές περιπτώσεις απέναντι ακόμα και σε παίχτες (χαμένες υποθέσεις για αμυνόμενο περιφερειακό) όπως ο Βέσελι ή ο Ούντοχ. Αξίζει τον κόπο πιστέψτε με. Το βασικό του εφόδιο σε αυτό το κομμάτι εκτός από τον πολύ δυνατό κορμό και τα χέρια του είναι η ικανότητα του στο positioning (Α Class). Είναι αξιόλογος Help defender και βάζει σωστά τα (αρκετά ενεργά) χέρια του στη μπάλα. Από το παραπάνω σχόλιο μας σχετικά με το αθλητικό κομμάτι γίνεται κατανοητό πως δε πρόκειται για τον γκαρντ που θα αμυνθεί ψηλά, πάνω από το καλάθι.


Στην άλλη πλευρά του παρκέ, ο Granger χαρακτηρίζεται επίσης ως ένας πολύ αξιόλογος περιφερειακός αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του σε post up καταστάσεις. Τόσο ο Πλάθα όσο και ο Ίβκοβιτς τον ανέμειξαν αρκετά σε αυτό το πλαίσιο επίθεσης καθώς είναι πολύ δυναμικός, διαβάζει σωστά την άμυνα και απέναντι σε ισοϋψείς γκαρντ μπορεί να παράγει καθώς είναι δύσκολο να τον βγάλεις από τη θέση του, παρότι πηγαίνει συνήθως στο δεξί του χέρι (αριστερά post ups, κατεύθυνση προς το κέντρο) όπως και στο συντριπτικό ποσοστό των φάσεων που τελειώνει με drive. Η δραστηριότητα του στη τελική γραμμή είναι σίγουρα στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί από έναν κόουτς όπως ο Πεδουλάκης που αρέσκεται να βάζει τη μπάλα χαμηλά με διάφορους τρόπους στο μισό γήπεδο.


Περιφερειακή εκτέλεση


Είναι δεδομένο (και το έχουμε υπογραμμίσει από πέρυσι όταν μιλούσαμε για Ρότσεστι και Κοπόνεν) ότι ο Παναθηναϊκός (όπως και ο Ολυμπιακός άλλωστε) θα χρειαστεί έναν Guard ο οποίος θα μπορεί να τρέξει Pick & Roll καταστάσεις και θα σουτάρει καλά από το τρίποντο ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικός παίζοντας (και) μαζί με τον Καλάθη. Η περίπτωση του Granger είναι λίγο ιδιαίτερη με την έννοια ότι εντάσσεται στη κατηγορία αυτών στις οποίες οι αριθμοί δε λένε όλη την αλήθεια (παράδειγμα: 26% ο Σπανούλης ο οποίος στάζει δηλητήριο ή ο Φελντέιν του 31.4% στη φετινή EL, ένας αντικειμενικά πολύ αποτελεσματικός εκτελεστής). Σούταρε φέτος με 34.1% τρίποντο στην Ευρωλίγκα με ένα μ.ο. 3.5 περίπου προσπαθειών ανά παιχνίδι. Το ποσοστό καριέρας του κυμαίνεται όμως στο 30-31%.. Η αλήθεια είναι ότι ο γκαρντ της Αναντολού δε διεκδίκησε ποτέ δάφνες σουτέρ όμως διαθέτει την ιδιοσυγκρασία του “σουτάρω σε κάθε καλή ευκαιρία, δε παραχωρώ εκατοστό” και αυτό φαίνεται στο πόσο επιθετικός είναι σε αυτό το κομμάτι. Έχει αρκετά καλό μηχανισμό, αρμονική κίνηση και αυτό αποδεικνύεται από τον τρόπο (και την αποτελεσματικότητα) που εκτελεί σουτ πάνω σε άμυνα από τα 6-6.5 μέτρα. Είναι αρκετά ικανός στο να φτιάχνει τον δικό του χώρο για να εκτελέσει από την περιφέρεια (θα τον θυμάστε συγκεκριμένα στο ματς της Πόλης απέναντι στον Ολυμπιακό όπου είχε μάλιστα τελειώσει με 26 πόντους) και σουτάρει άφοβα ακόμα και εάν πρόκειται για τρίποντο μετά από χειρόφρενο στο transition. Το καλύτερο στοιχείο του σε αυτό το κομμάτι είναι το Pull up Jumper καθώς μετά από ντρίμπλα είναι αρκετά αποτελεσματικός. 

Το πρόβλημα με τον Granger είναι ότι (αναφορικά με τη περιφερειακή εκτέλεση πάντα) χαρακτηρίζεται inconsistent. Tα ποσοστά του στο μακρινό σουτ κάνουν βουτιές μέσα στη σεζόν, πολλές φορές για συνεχόμενα ματς. Είναι βραδιές στις οποίες μπορεί να είναι μόνιμα συνδεδεμένος με το καλάθι και άλλες που κλείνει ο διακόπτης του. Θεωρώ ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι παίζει το γεγονός ότι το shot selection του επηρεάζεται σημαντικά από το πιστεύω του και την αυτοπεποίθηση με την οποία πηγαίνει σε σουτ πάνω σε άμυνα ορισμένες φορές στα οποία η ιστορία δείχνει ότι μπορεί να ευστοχήσει αλλά στη πραγματικότητα είναι unefficient επιλογές. Έχει πάντως το mentality να πάρει και να γράψει μεγάλα σουτ ακόμα και σε βραδιές που δεν είναι εύστοχος. Τον θέλεις στη γραμμή των προσωπικών όταν το παιχνίδι βρίσκεται στη τελική ευθεία. Η Αναντολού πλήρωσε οικτρά φέτος το γεγονός ότι έδωσε τα κλειδιά στο κομμάτι της απόφασης στο τέλος κλειστών ματς στον Ερτέλ πολύ περισσότερες φορές από ότι στον Granger..


ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: Spacing οπωσδήποτε..


Σίγουρα ο προπονητής που θα έχει έναν τέτοιο παίχτη στη διάθεση του δε χρειάζεται οδηγίες χρήσης από το Hoopfellas όμως καλό είναι να πούμε δύο πραγματάκια για το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει και να παράγει πραγματικά ο Granger. Πιο ξεκάθαρα.. O Oυρουγουανός γκαρντ έχει την ιδιοσυγκρασία, την ικανότητα και τον χαρακτήρα να παίξει μπάσκετ στην Ελλάδα. Μιλάμε για έναν κομπλέ περιφερειακό, ικανό να προσφέρει και στις δύο πλευρές του παρκέ, έναν αρκετά ποιοτικό παίχτη στο μισό γήπεδο. Θα χρειαστεί απαραίτητα καλό spacing γύρω του. Παίχτες οι οποίοι μπορούν να ανοίξουν άμυνες και να αποτελέσουν εργαλεία στη δημιουργία χώρων. Εκεί μπορεί να κάνει θραύση, σε οποιοδήποτε τέμπο παιχνιδιού. Για αυτό και στον Ολυμπιακό των Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζη, Αγραβάνη στα φόργουορντς και των Μάντζαρη, Χάκετ στον “άσσο” πιθανόν δε θα ήταν το καλό fit αυτός αλλά κάποιος ο οποίες να έχει ως βασικό προσόν του τη περιφερειακή εκτέλεση. Στη περίπτωση όπου ευνοήσουν οι καταστάσεις (επαναλαμβάνω διόλου απίθανο) και ο Παναθηναϊκός κοιτάξει τη περίπτωση του, θα χρειαστεί να τον “ντύσει” σωστά. Αν υποθέσουμε ότι οι πράσινοι διατηρούν τον Φελντέιν στο “2” (στα 400 χιλιάρικα ο παίχτης έχει σίγουρα αξία όπως σίγουρο είναι ότι η ομάδα δε θα έλεγε όχι σε έναν πιο aggressive σουτέρ με άλλα intangibles από αυτά του Δομηνικανού), θα χρειαστούν οπωσδήποτε δύο παίχτες του 38-40% από το τρίποντο στις θέσεις “3” και “4” αντίστοιχα, συν έναν PnR ψηλό για να δομήσουν την επίθεση τους στο μισό γήπεδο σωστά, στο κατάλληλο πλαίσιο. Ο Granger έχει παίξει ως off guard δίπλα σε Point Guards πολύ πιο αδύναμους στη περιφερειακή εκτέλεση από τον Καλάθη (Μάρκοβιτς, πολλές φορές Μπαλμπάι φέτος) και παρήγαγε γιατί ξέρει να χειριστεί τον εαυτό του όμως συνολικά η επίθεση της ομάδας δεν ήταν όσο λειτουργική έπρεπε. Στην Αναντολού φέτος είχε δίπλα του τον καλύτερο ίσως σουτέρ της Ευρώπης (Ντίμπλερ), δύο “4” τα οποία είχαν πάνω 40% τρίποντο όλη τη σεζόν και σουτέρ όπως ο Μπατούκ, ο Κορκμάζ και φυσικά ο Ερτέλ (όλοι άνω του 40%) για να υποστηρίζουν το πλαίσιο. Για αυτό και επίθεση της “φύσαγε”, σε αντίθεση με το αμυντικό κομμάτι.. Είναι ενδεικτικό πάντως το γεγονός ότι η μετάβαση από το τιμόνι της Ουνικάχα σε ένα σύνολο γεμάτο παίχτες-αστέρια δεν επηρέασε τον Granger ο οποίος έγραψε τα ίδια νούμερα με πέρυσι (10.2 PPG, 44.8% 2PT- 3.1 REB- 3.9 AST, 1.7 TO).


Leadership



..για αυτό και εκτιμώ ότι ο Granger είναι μια καλή, ασφαλής περίπτωση για να επενδύσει φέτος (στη σωστή τιμή) τα χρήματα του ο Παναθηναϊκός. Τα χρήματα του ενός, καλού συμβολαίου που θα δώσει σε έναν περιφερειακό. Είναι ένας High character αθλητής ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή άνοδο και (το πιο σημαντικό από όλα) έχει τα χνώτα να κολλήσει στον οργανισμό. Φέρνει leadership σε κάθε ομάδα και αυτό το χρειάζεται απεγνωσμένα αυτή τη περίοδο ο Παναθηναϊκός ενώ παράλληλα έχει στοιχεία τα οποία μπορούν να μεταφραστούν πολύ καλά στο παιχνίδι του Αργύρη Πεδουλάκη. Ας μη γελιόμαστε άλλωστε.. Ο Παναθηναϊκός όπως και ο Ολυμπιακός δε μπορούν να πληρώσουν τα χοντρά πακέτα των Τούρκων και των Ρώσων αυτή τη στιγμή. Χρειάζονται και επιβάλλεται να βρουν μερικούς παίχτες οι οποίοι μπορεί να αμείβονται με ποσά της τάξεως των 500, 700 ή 800 χιλιάδων ευρώ/δολαρίων, όμως μέσα στο παρκέ θα μπορούν να εκμηδενίζουν τη χρηματική διαφορά απέναντι σε παίχτες των 2.5 εκατομμυρίων..




Υ.Γ: Mπλατ λοιπόν.. Η Νταρουσάφακα έπιασε πολύ κόσμο στον ύπνο επαναφέροντας τον Ισραηλινό mastermind στην Ευρωλίγκα και την Πόλη. Το τουρκικό κλαμπ θα είναι ένας από τους πιο δυνατούς παίχτες στη φετινή off season. Ήδη ο Μπλατ σχεδιάζει να χτίσει ένα δυναμικό backcourt με τα ονόματα των Ράις, Ντιλέηνι, Τζέημς να συζητιούνται έντονα ενώ στα φόργουορντς η Νταρουσάφακα θέλει εδώ και μήνες τον Κουζμίνσκας ο οποίος δείχνει από τη πλευρά πως προτιμά τη Φενέρ. 



Y.Γ1: Ο Sito Alonso είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους νέους προπονητές στην Ευρώπη. Έχει ιδέες και είναι καλός τακτικά. Η πιθανότητα να αναλάβει έναν καλό πάγκο είναι αυξημένη..

Υ.Γ2: Αυτό που έκανε στον έκτο ημιτελικό ο προπονητής της Βενέτσια, Walter De Raffaele είναι τρομερό. Το παιχνίδι τελειώνει, ο αντίπαλος μπορεί να σκοράρει αποκλειστικά και μόνο με post ups των περιφερειακών και αυτός επιμένει με δίδυμο Green-Pargo στα γκαρντς (τη στιγμή που έπρεπε να αμυνθεί με Βιτζιάνο-Μπράμος για να ματσάρει τους Σιμόν-Τζεντίλε χαμηλά). Με τις υγείες σας..



Υ.Γ3: Τρομερό βάθος οι πρωταθλητές όμως η σειρά δε θα πάει έτσι εύκολα (αν και με τον Κάρι ποτέ δε ξέρεις..)

600 σχόλια:

  1. Πως θα σου φαινοταν πακετο Granger-Janning? Ή εχεις να προτεινεις καποιον αλλον στη θεση του Feldeine?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω ότι υπάρχει ο παραμικρός λόγος να αφήσεις τον (ήδη αφομοιωμένο, μπαίνει στη δεύτερη σεζόν με την ομάδα, σημαντικό) Φελντέιν για να πάρεις τον Τζάνινγκ.

      Διαγραφή
    2. Kατανοητο. Παντως ο Φελντεην χρειαζεται καλυτερη καθοδηγηση απο τον παγκο για να δωσει κατι παραπανω απο αυτο που εχουμε δει ως τωρα. Πιστευω οτι τη χρονια που μας περασε του ειχε δοθει υπερβολικα μεγαλη ελευθερια για την αξια του. Δεν μπορει να τη διαχειριστει.

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα τζιμ μια και λες για ολικη αναδομιση πιστευεις οτι θα μπορουσε ο dunston να δει τιν πορτα τις εξοδου???θα ηταν ιδανικη λυση για τον παο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσε αλλά ο Μίσκο θα τον τοποθετήσει κάπου καλά ακόμα και αν φύγει από εκεί (σήμερα πιστεύω ότι θα μείνει). Με λιγότερα χρήματα μπορείς να βρεις το ίδιο καλό και πιο φιλόδοξο παίχτη στη θέση αυτή.

      Διαγραφή
    2. καλυτερος απο dunston παιζει στην αγορα??

      Διαγραφή
  3. απο την στιγμη που εχουμε καλαθη δεν κολλαει ο γκρειντζερ στην ομαδα θεωρω! το γκαρντ που θα πρεπει να παρουμε θα πρεπει να μπορει να βρισκεται ταυτοχρονα μαζι με καλαθη στην 5αδα και ο γκρειντζερ δεν μπορει γιατι δεν εχει σουτ! επισης στο 4 θα παμε μαλλον με γκιστ- φωτση και στο 3 με χαραλαμπο-μπραμο-βλαντο αρα δεν προκειται να παρουμε σουτερ σε αυτες τις θεσεις και αν παρουμε ενα 3-4 θεωρω οτι θα ειναι δυνατος αμυντικος και οχι σουτερ. αρα εγω προτεινω εναν γκαρντ σουτερ και ενα 3-4 πολυ καλο αμυντικο με τον χανεικατ της κιμκι να ειναι για μενα ο καταλληλος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Apo to na pareis honeycutt gia na ton vazeis sto 4 kalytera na mh ton pareis, kalytera kapoion pou na thn exei kai ligo thn thesh
      Oson afora ta guard mia xara mou kanei o granger, alla to mono provlhma einai pws den mporei na synhparksi me nik,
      Stous pshlous egw tha eperna ton iverson pantws mazi me ena akoma hmipsilo kai tha eferna 3ari typou jonas kai tha ekana smiksis me jankovic charalampi,
      Y.g. peite mu ena logo pou theloume mpramos anti gia jankovic kai akoma ena pou den mas kanei o eliot!!!!

      Sorry gia ta greekglish alla exw aggliko plhktrologio!!!

      Διαγραφή
    2. Den mporoun na syniparksoun ennow idia pentada kai arketh wra!!!

      Διαγραφή
  4. Πιστεύεις ότι για τον παναθηναϊκό είναι εφικτός ο Willie Reed των Nets. Δεν έκανε την χρονιά που θα ήθελαν στην ομάδα και από ότι φαίνεται ο προπονητής δεν τον θέλει και πολύ οπότε όλα είναι πιθανά.
    Από όσο ξέρω λήγει και το συμβόλαιο του φέτος και δεν νομίζω να έχει μεγάλες απαιτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά μην το ψάχνετε...Ο Feldeine είναι ο μονος σιγουρος που μένει.Εκτος αυτου μοιαζει παικτικα με Janning.Κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να στραφουμε σε λύσεις απο ομαδες που εμειναν εκτος EL(Loko,Khimki).π.χ. Drayper,Singleton,Honeycutt κλπ.Περιμενω με ενδιαφερον το αρθρο για τους προτεινομενους ψηλους δεδομενου οτι ο Granger είτε έτσι είτε αλλιώς θα μείνει Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο Γκρειντζερ εμενα δεν με ενθουσιασε φετος με την Εfες...ειναι καλος παικτης σιγουρα,αλλα ασταθης...θεωρω οτι η πραγματικη του αξια ειναι στα 500-600 χιλιαρικα...καλο γκαρντ,αλλα οχι τοπ class παικτης..μπορουμε με 1 εκατομμυριο να φερουμε κατι καλυτερο,οχι πως θα με χαλαγε και ο Ουρουγουανος...

    *ο Πασκουαλ και να παρει το πρωταθλημα δυσκολα θα μεινει...ο Μπαρτζωκας περιμενει στη γωνια...ο Λασο ομως αν το χασει τι γινεται???σε μια κακη χρονια για αυτον...εχει συμβολαιο βεβαια και το γεγονος οτι η Ρεαλ κλεινει παικτες κατι δειχνει..Jim τι λενε οι πληροφοριες σου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χμμμ... νομίζω πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κάποιον με πιο σταθερή περιφερειακή εκτέλεση γιατί αν πάει σε Θανάση Αντετοκούμπο, μείνει ο Γκίστ, Γιάνκοβιτς και ο Φελντίν (ανανέωσε πρόσφατα) τότε δεν βλέπω να υπάρχει το spacing που μας λέτε κ. Κατσιώνη.

    Μήπως -λέω- να χρειαστεί ενας combo guard με πιο σταθερή περιφερειακή εκτέλεση; Δεν έχω κάποιον κατά νου αλλά ρωτάω μπασκετικά...

    ΥΓ: Σε άλλα νέα, ανανέωσε ο Βέσελι για 2 χρόνια με 3.5 μύρια τον χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να πω πρωτα τα κλασσικα,φοβερη αναλυση και παλι!!!τον ειχα σκεφτει και εγω κυριως για τις δυνατητες που εχει στην αμυνα.Ειδικα στην πισω γραμμη αμυνας λιγοι αμυνονται με αυτον τον τροπο(πχ χακετ).Παντως αν ειχα εγω τα κλειδια,το καλο συμβολαιο θα το εδινα στον γιοβιτς.Ταιριαζει με το στυλ τω νελληνικων ομαδων.Το μονο που με προβληματιζει ειναι η συνυπαρξη με τον νικ.
    αμπαλος789

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητηρια για την πολυ καλη δουλεια Jim.
    Κατα την γνωμη μου ο Πναθηναικος πρεπει να ριξει πιο πολλα λεφτα σε αυτη τη θεση και να κυνηγησει καποιον φονια. Απο τη στιγμη που εχει τον Καλαθη να κανει ολε τις αλλες δουλειες, θα πρεπει να παρει καποιον που θα σουταρει με συνεπεια και με ποσοστα ανω του 35-40% αλλα και θα θελει να παρει το τελευταιο σουτ αποντος πλεον και του Διαμαντιδη. Συμφωνω απολυτα επισης οτι το 3αρι θα πρεπει να ειναι επισις πολι καλος σουτερ και οχι με τα φεγγαρια του.
    Jim θα σου αρεσε ο Adams διπλα στον Καλαθη?
    Υπαρχουν ρεαλιστικες πιθανοτητες να τον χτυπησει ο Παναθηναικος?

    DV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Με δεδομενη την παραμονη feldein, και με στόχο να βγει ο Παππας μπροστα στο ροτεισον και γω θα προτιμουσα ενα καλυτερο σουτερ στο 1 αντι για granger, αφου μιλαμε για 2 παιχτες με οχι τοσο σταθερο τριπντο μεσα στη σεζον. ομως ενα ροστερ οπως το παρακατω, με εναν καλο σουτερ πχ honeycutt στο 3-4 νομιζω θα μπορουσε να σταθει πολυ καλα.

    1. calathes, granger, boxoridis,
    2. papas, feldein
    3. charalabopoulos, vlado
    3-4 honeycutt
    4 gist, fotsis
    4-5 sigleton
    5 bourousis, papagiannis

    KD13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάλι με λειψούς ξένους θα πάμε στον μαραθώνιο?

      Διαγραφή
    2. προτιμω να μοιραστει το μπατζετ σε 5 ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ξενους απο 6 μετριους. γνωμη μου παντα. τωρα αν βρεθει ενα καλο pg με καλο τριποντο που να το σηκωνει το μπατζετ εννοειται πως χωραει.

      KD13

      Διαγραφή
  11. αν ο παο μπει στη νεα σεζον με παππα-φελντειν στο 2 και βχ, βλαντο, αντετοκουμπο/μπραμο στο 3 τοτε ο δευτερος ασος θα πρεπει να εχει μεγαλυτερη ποιοτητα εκτελεστικα και την ιδια με τον γκρειντζερ αμυντικα και οργανωτικα.

    κοινως, θελουμε ενα γκαρντ με καλυτερο και σταθεροτερο σουτ δεδομενο οτι κανενας αλλος παικτης στο 1-2-3 της ομαδας δεν ειναι ή δε θα ειναι αυτο που λεμε σταθερα καλος σουτερ.

    κλειδι για τον γκρειντζερ θα μπορουσε να ειναι η σταθεροτητα του φελντειν στο σουτ αλλα δυστυχως ο δομινικανος αδυνατει σε αυτο το κομματι.ξεκινησε ελπιδοφορα την ευρωλιγκα με κανα 35αρι τοις εκατο στο τριποντο, επεσε στο τοπ16 και κατεδαφιστηκε στα πλει οφς.ποσο καλυτερος θα ειναι τη νεα σεζον?

    θα προτιμουσα τον τρελαρα τον ερτελ απο τον γκρειντζερ.θεωρω οτι ο γαλλος ειναι απο τις λιγες περιπτωσεις που μπορει ο παο να προσεγγισει απο το πιο υψηλο επιπεδο εικαζοντας οτι το συμβολαιο του θα ειναι αρκετα κατω απο 1,5εκ.ελπιζω οτι ο περασοβιτς θα παρει πακετο ανταμς-τζειμς και θα του περισσευει ο γαλλος, ο οποιος δε θα θελει να εχει διπλα του τους αντικαταστατες του στην καχα, την οποια οδηγησαν με τη φυγη του σε φ4!!!δικο μου σεναριο αυτο....

    χωρις να ξερουμε πού στοχευει ο παο μεταγραφικα θεωρω οτι εχει αναγκη εναν πιο σκορερ ποιντ με καλο σουτ, δεδομενη ικανοτητα και θεληση για αμυνα και κλατς ικανοτητες.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεμα ειναι οτι ο heurtel δεν ειναι combo guard αλλα καθαρο pg που σημαινει πως δε ταιριαζει με τον καλαθη.. συν οτι δε νομιζω πως ταιριαζει στα θελω του πεδουλακη..

      Διαγραφή
    2. Δεν καταλαβαίνω κάτι. Ο Φελντέιν αποκτήθηκε σε ρόλο σουτέρ, σωστά; Επισημαίνουν πολλοί εδώ μέσα (και συμφωνώ μαζί τους και μαζί σου) ότι δεν είναι σταθερός σε αυτό το κομμάτι. Γενικά, δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να είναι τοπ, αν και είναι φιλότιμος παίκτης. Επομένως ποιος ο λόγος να μείνει (αν και η αλήθεια είναι ότι τον συμπαθώ και πρόσφερε πολύ φέτος) και μάλιστα με 400 χιλιάρικα μισθό, ενώ με αυτά τα λεφτά μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο και σε ποιότητα αλλά και ως προς το fit στο ρόστερ; Νομίζω ότι η ύπαρξη του Φελντέιν δημιουργεί ένα παραπάνω πρόβλημα στη στελέχωση, καθώς θεωρείται μεν σουτέρ και αυτός είναι ο ρόλος του αλλά επειδή δεν είναι ακριβώς ο μπομπέρ που θέλουμε, ψάχνουμε με κάποιο τρόπο να χωρέσουμε στα γκαρντ στοιχεία όπως leadership, πολύ καλό σουτ, playmaking, άμυνα και όλα αυτά σε ένα μόνο παίχτη. Εκτός κι αν ο Μποχωρίδης δεν υπολογίζεται, οπότε τότε μπορούμε να θεωρήσουμε 5ο γκαρντ το Φελντέιν και να αποκτηθεί ένας καθαρός άσσος και ένας combo guard. Μπερδεμένη κατάσταση γενικά. Και όλα αυτά μόνο για τις θέσεις 1-2, γιατί γενικότερα υπάρχει μπέρδεμα σε όλες τις θέσεις..

      Διαγραφή
  12. Γειά σου Δημήτριε.
    Όπως σωστά λες, εξαρτάται από το πλαίσιο και με ποιούς θα τον κουμπώσεις. Πιστευω οτι μαλλον θα πρέπει να αρχίσει από το 4/5 ο ΠΑΟ και μετά να πάει προς τα κάτω. Δηλαδή: να πάρει περιφερειακούς που θα "κουμπώνουν" με τους ψηλους που θα διαλέξει και όχι το αντίθετο.
    ζΑν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα Τζίμ ωραίο το άρθρο σου για μια ακόμη φορα. Υπάρχουν λες καλύτερες περιπτώσεις αθλητικών ψηλών για τον Άρη γύρω στα λεφτα που ενδεχομένως να ζητήσει ο Χαγκινς; (πιθανολογώ 100-120 χιλιαρικα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ. Με 100-120 κρατάς τον Χάγκινς και κάνεις και τάμα. Θα έχει πρόταση με παραπάνω χρήματα από εξωτερικό. Μου αρέσει ο Χάγκινς, πρέπει να μείνει (στη σωστή τιμή πάντα).

      Διαγραφή
    2. τζιμ, θεωρω δεδομενο πως μακνιλ,γουοτερς,ξανθοπουλος και ζαρας θα παραμεινουν.αρα εχουμε αναγκη απο ενα ασσοδυο ,σιγουρα 2 τριαρια,τεσσαρια και(αν δε παραμεινει ο χαγκινς που δεν καιγομαι κιολας) 2 πενταρια.τι ακουγεται λοιπον γι αρη;υπαρχουν επαφες με πρωτοκλασατους ελληνες παικτες;

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει κάτι αλλά δε μπορώ να το βγάλω ακόμα. Για ξένους είχα ακούσει τα ονόματα του Nunnally και Calloway αλλά δε νομίζω ότι έχει προχωρήσει κάτι αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
    4. τον calloway τον θέλει η φενέρ. αν λέμε για τον ίδιο earl calloway

      Διαγραφή
  14. Παιδες, ο παικτης που θελουμε και που θα ανοιξει τις αμυνες στην περιφερεια ειναι ο Μπουρουσης. Απο εκει και περα, δεν θελουμε καποιον φονια στο τριποντο, αλλα καποιον που απλα θα βαζει τα ελευθερα τριποντα. Ο Granger ειναι καλος αλλα με την παραπανω προϋποθεση.

    Βασικα το λεει και ο Jim στο κειμενο του. Αν ειναι να παρεις Granger, θες παικτες που ειτε θα ειναι φονιαδες στην θεση 3-4, ειτε θα παιρνουν δυο παικτες πανω τους οπως ο Μπουρουσης θα συμπληρωνα εγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν μου αρεσει ο γκρεϊντζερ και δεν ταιριαζει και με τον καλαθη. Ουτε ο γιοβιτς μου αρεσει που λενε πολλοι. Καποιον σαν τον ερτελ θελουμε,αλλα οχι τον ιδιο τον ερτελ γιατι ειναι ενας απατεωνας του οποιου τα νουμερα ειναι πλασματικα μιας και παιζει για την προσωπικη στατιστικη του και οχι για την ομαδα.

    Παντως απο οτι διαβαζω σε ολα τα αρθρα θα κανουμε 2 μεταγραφες στους κοντους(pg και combo guard) και 2 στους ψηλους(5αρι και 4αρι που θα ανεβαινει στο 5) +ελληνα 3αρι(μπραμος). Προσωπικα ελληνα θα επαιρνα τον μπουρουση για να ερθει καποιο ξενο 3αρι χωρις να κρατησω και τον γιανκοβιτς. Καλυτερα ο χαραλαμποπουλος να εχει εναν καλο μπροστα του,παρα 2 μετριους. Καλυτερα και για την ομαδα νομιζω. Απο κει και περα ο σινγκλετον που ακουστηκε προχθες ειναι μια χαρα για 4-5,ενω στους κοντους εγω επιμενω στον κοπονεν που θεωρω οτι υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να φυγει και το αλλο guard ας ειναι κι ο λαφαγιετ που λεει ο λογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι για Κοπονεν,και ΝΑΙ για ότι λες για Χαραλαμποπουλο
      Ναι ότι ο Γιοβιτς δεν κολλαει και δεν λεει πολλα,ακομη τουλάχιστον χρειαζομαστε αλλου τυπου παιχτη
      Διαφωνω για Ερτελ.Ιδανικος ακριβως γιατι αυτά τα ατιμα τα νουμερα ψάχνουμε 4 χρονια τωρα.Συμφωνω ότι είναι λιγο ατομιστης αλλα αν η ομαδα ειχε έναν παικτη να της δινει τα νουμερα που δινει αυτος,χαλαλι του και τα οποια στραβα του.Ο Αργυρης σε αυτό νομιζω θα μπορουσε λιγο να τον συμμαζεψει

      Διαγραφή
  17. Χαρουμενο νεο (φημη προς το παρον), ο Γιανκοβιτς μενει μονο αν τελικα δεν ερθει ο Μπραμος. Θα κινηθουμε και για την θεση 3 για εναν ξενο παικτη. Αν και προσωπικα θα ηθελα ο Βασιλακης στο 3 να πεσει στα βαθια και να παει για 2ο 3αρι... Με ενα πολυ καλο 3αρι για μπροσταρη εννοειται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακομη πιο χαρουμενο θα είναι να μην ερθει ο Μπραμος.
      Συμφωνω παρα πολύ σε αυτό που γραφεις.Πρωτο 3αρι ενας πολύ καλος,και δευτερο ο Βασιλης.Και ο Γιανκοβιτς τριτος η το τεσαρι που θα ερθει να μπορει να κατσει λιγο και στο τρια

      Διαγραφή
    2. Εγω τον Μπραμο τον θελω μονο και μονο λογω Πεδουλακη. Αν θεωρει ο κοουτς οτι μπορει να συνεργαστει καλυτερα με τον Μπραμο και αφου εχει τα χαρακτηριστικα που του αρεσουν, ας ερθει. Αλλα τριπλετα Μπραμο-Γιανκοβιτς και μικρος δεν ειναι καλη. Θες εναν απο τους δυο (αν γινεται και κανεναν για το καλο του Χαραλαμπο) και ενα καλο 3αρι επιπεδου βασικου παικτη Euroleague. Και εννοειται να εχει καλο σουτ ετσι; Ο Γουϊλιαμς πχ, καλος και χρυσος, αλλα με το τριποντο εχει μαλωσει... Θελουμε οπωσδηποτε 2 φονιαδες απο την γραμμη των τριποντων. Αλλιως θα σκυλιαζουν και φετος οι παικτες να βαλουν την μπαλα στο καλαθι με κολλημενους τους παικτες πανω τους.

      Διαγραφή
  18. Αυτη τη στιγμη οι σιγουροι για την περιφερεια του παναθηναικου ειναι οι καλαθης μποχωριδης παππας φελντειν γιανκοβιτς χαραλαμποπουλος (αν και θεωρω οτι πρεπει να αρχισει να κοιταει προς το 4..). Απο αυτους κανεις δεν ειναι συνεπης σουτερ οποτε χρειαζεται τουλ ενας καλος σουτερ.

    Jim πως θα σου φαινονταν ο παππας σαν ασσος? Και ο ουιλιαμς σαν 2αρι?

    Καλαθης παππας μποχω. Φελντειν ουιλιαμς. Γιανκο μπραμος χαραλαμπο. Και βλεπουμε για τους ψηλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τον εχεις σιγουρο τον Γιανκοβιτς. Το ιδιο και για τον Μπραμο. Ενας απο τους δυο θα ερθει/μεινει...

      Διαγραφή
  19. Τζιμ πες μια γνωμη για Fredette. Ταιριαζει στον ΠΑΟ του Πεδουλακη; Εχει φονικο τριποντο που χρειαζεται εναγωνιως ο ΠΑΟ. Θα ταιριαζε σε σχηματα Καλαθης-Fredette, Fredette-Παππας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημητρη ειδικα εδω περα αν μπορεσεις απαντα γιατι ο φιλος απο πανω με εκφραζει απολυτα.. απο το BYU ακομα ο παιχτης μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση.. πραγματικος δολοφονος που η καριερα του του φωναζει "ευρωπη"

      Διαγραφή
    2. Η καριέρα του φωνάζει "βοήθεια". Στους Cougars ήταν δολοφόνος, μετά έγινε καλόγερος..

      Διαγραφή
    3. PS: Δε τη γλιτώνουμε τη Jimmermania ούτε και φέτος..
      Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Αφροξυλάνθη, πρόεδρο του Jimmer fan club..

      Διαγραφή
    4. Αρα, για να τελειωνουμε με το θεμα jimmer θεωρεις πως δεν ειναι αυτο που ψαχνει ο παο?

      Διαγραφή
    5. Για να τελειώνουμε θεωρώ πως θα ήταν μεγάλη έκπληξη να δω τον Πεδουλάκη να πηγαίνει σε έναν τέτοιο παίχτη. Ο Φριντέτ έχει άλλα θέματα να λύσει αυτή τη στιγμή. Εσωτερικά..

      Διαγραφή
  20. Διαφωνώ Jim. Ο Granger είναι πράγματι πολύ καλός παίκτης, ασφαλώς όμως δεν είναι top class και δεν κουμπώνει με τον Καλάθη. Ο ΠΑΟ έχει πέραν του Καλάθη και του Δομηνικανού ένα σωρό ταλαντούχους πιτσιρικάδες στα guards που μπορούν να μεταφέρουν την μπάλα, και πρέπει να παίξουν ή να φύγουν για άλλες πολιτείες. Αναφέρομαι στους Μποχωρίδη, Κόνιαρη, Λούντζη, Παπαδάκη.Αυτό που δεν έχει, ύστερα κι από τη φυγή του τεράστιου Μήτσου, είναι δολοφόνους περιφερειακούς- top class παίκτες που θα τραβήξουν την ομάδα στα δύσκολα. Αυτό χρειάζεται. Τέτοιος παίκτης δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει ο Granger. Πρέπει να αναζητήσει, πληρώνοντας πολλά χρήματα, τουλάχιστον δύο τέτοιους παίκτες, εάν, φυσικά, η διοίκησή του επιδιώκει τη διάκριση στην Ευρώπη. Με έναν μόνον τέτοιο παίκτη δεν πας μακριά στην Ευρώπη.
    Apo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νομιζω πως παραειναι ακριβος και δεν ειναι αυτο το οποιο χρειαζεται ο Παναθηναικος στην παρουσα φαση.Αν υποθεσουμε πως τα κλειδια θα δοθουν φετος στον Καλαθη τοτε αυτο που χρειαζομαστε ειναι καποιος που θα παιρνει γυρω στα 15λεπτα στο ποιντ-στην Ευρωλιγκα παντα γιατι τον αντιστοιχο χρονο και περισσοτερο θα τον παιρνει ο μποχωριδης στο Ελληνικο πρωταθλημα- και ταυτοχρονα θα κουμπωνει με Καλαθη σε ειδικες περιστασεις που για καποιο λογο Φελντιν και Παππας δεν τραβανε. Για τετοιο ρολο υπαρχουν 2 παικτες απο το Ισπανικο πρωταθλημα που ταιριαζουν πολυ καλυτερα απο τον Granger και θα κοστιζαν λιγοτερο απο τα μισα υποθετω.Ειναι αμφοτεροι καλυτεροι στις ασσιστ, εξαιρετικοι πλευμεικερ και ειχαν φετος ποσοστα πανω απο 37% στα τριποντα. Εχουν και οι δυο συμβολαιο με τις ομαδες τους μεχρι το 2017 αλλα του ενος η ομαδα φετος υποβιβαστηκε και μαλλον δεν θα μπορει να τον κρατησει (ΝICOLAS LAPROVITOLLA-ESTUDIANTES),ενω και ο δευτερος δεν ειναι αναγκαστικα απαγορευμενος οπως αποδεικτηκε φετος με την περιπτωση του Ηeynes (KEVIN PANGOS-GRAN CANARIA-και τι δεν θα δινα να δω εξωφυλλο "ΠΡΑΣΙΝΗς" με τιτλο "ενας PANGOS για τον παγκο του ΠΑΟ")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα! Jim, ένα σχόλιο για Μποχωρίδη? Βλέπεις να έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης ή χαμηλό "ταβάνι"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Άτυχος. Έπρεπε να παίξει φέτος όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε στην αρχή με τρια γκαρντ αλλά τραυματίστηκε. Θα ήταν πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του ως παίχτης. Νομίζω ότι θα εξαρτηθεί από το πρότζεκτ. Ίσως πρέπει να βρεθεί ένα καλό περιβάλλον για να πάει να πάρει λεπτά το παιδί για έναν χρόνο.

      Διαγραφή
  23. Συμφωνω με πολλους απο τους παραπανω. Μου αρεσει πολυ ο granger σαν παιχτης (ειναι απο αυτους που εχω στο μυαλο μου οταν λεω πως αυτα που δινει ο Καλαθης με 2 εκατομμυρια τα βρισκεις και με παιχτη με τα μισα και πιο κατω, εκτος του Ελληνα βεβαια), αλλα δεν θεωρω πως ταιριαζει με τον Καλαθη.

    Ο Παναθηναικος εχει προβλημα στο σουτ,πρεπει οι παιχτες που θα παρει να το ματωνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπερα Jim και σε ολη την παρεα.. παρακολουθω χρονια την σελιδα σου κ ειναι η πρωτη φορα που γραφω.. κατα την γνωμη μου -oντας και Παναθηναικος- ο ΠΑΟ πρεπει φετος να δημιουργησει νεο ροστερ κ να κρατησει μονο Καλαθη,Φελντιν,Παππα, Χαραλαμποπουλο,Παπαγιαννη.. Εφοσον δηλωνει ετοιμος στην θεση 2,ο καλαθης πρεπει να πλαισιωθει με εναν pg με πιο wining mentality τυπου wanamaker.. μποχωριδης 1 χρονο δανεικος κ ο μπαλαντερ σου στο ασσοδυο να ειναι ο Ζησης! Στο 3 Μπραμο με Θ.Αντετοκουμπο και στο 4 Ραντολφ(που μπορει ν βοηθησει κ στο 5) με οκαρο Γουαιτ(3-4 o Χαραλαμποπουλος).. κ στο 5 Παπαγιαννης,Mcadoo,Μπογρης(με πολυ δουλεια ειμαι σιγουρος οτι θα ανεβασει επιπεδο..τα τελευταια χρονια εχει κανει καλες χρονιες!)... Γκιστ κ Φωτσης(καθαρα θεμα ηλικιας πρεπει ν αποχωρησουν! ποια η γνωμη σου jim? καλη Κυριακη σε ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aσε μας ρε Jimoπληκτε. Να φυγουν οι μετριοι παλιοι για να ερθουν οι παιχταραδες Μπογρης και Θανασοκουμπο. Μα καλα, δε βαρεθηκες να μας τρολλαρεις;

      Διαγραφή
    2. Αφού τον έστιψες τον Γκίστ με τους μπουρούχες
      Ράντου, Πάβλοβιτς και Κούζμιτς, τώρα δεν μάς κάνει
      και ζητάμε να αποχωρήσει !!!
      Οταν παρέα με Λάσμε και Μασιούλις στους ψηλούς
      σκούπιζε τους πρωταθλητές Ευρώπης στο ρελαντί και ζήταγε βοήθεια στις υπόλοιπες τρείς θέσεις
      των ξένων για να κτυπήσουμε Ευρωπαικό ήταν καλά ;;;;
      Για πέσμου φέτος έναν ψηλό μας, που βοήθησε τον Γκίστ να μην τρέχει μόνος του, να μην πηδάει μόνος του, να μην αναλαμβάνει τις δύσκολες αποστολές μόνος του;
      Αντί να τον στηρίξουμε μεταγραφικά, τον ξεπατώσαμε
      και τώρα ζητάμε να τον πετάξουμε σαν στημένη λεμονόκουπα ;
      Δεν αρμόζει αυτό ως φιλοσοφία σε Παναθηναικούς
      φιλάθλους φιλε και με συγχωρείς.

      Διαγραφή
    3. 3:03

      Δεν θα μπορούσα ποτέ να ασελγήσω ενάντια
      του Γκίστ.
      Τον Μακαντού ούτε τον ξέρω.
      Αν κάποιος φίλος γουστάρει Μπόγρη που για μένα
      είναι παρελθόν και ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ το παρών
      δεν θα την πληρώνω συνέχεια εγώ για την σχολή
      που έφιαξα ρε αδελφέ ανώνυμε :)))

      Ο 3:08 μπορεί να είναι ο JIMOPLIKTOS :)))

      JB

      Διαγραφή
    4. Αν μιλησουμε για φιλοσοφια τοτε φιλε μου ο Γκιστ επρεπε να αποχωρησει απο περσι.. Τετοιοι παιχτες που εκθετουν αφενος την ομαδα και αφετερου τον ιδιο τους τον εαυτο δεν κανουν για μεγαλους ευρωπαικους συλλογους.. κ γιατι να ανανεωσεις στον Φωτση και τα λεφτα αυτα να μην τα δαπανησεις σε κατι καλυτερο? Randolph,Perry jones III σε συνδυασμο με Mcadoo αποκτας δυναμη στο ζωγραφιστο... Αν ο ΠΑΟ διεθετε 40μυρια οπως παλια τοτε ναι..στηριξε κ Γκιστ ανενεωσε κ στον Φωτση!

      Διαγραφή
  25. Νομίζω το έχει το πρωταθληματάκι φέτος η Λαμποράλ και φυσικά είναι κάτι που αξίζει με τη φετινή της πορεία...

    Με την επιστροφή Σενγκέλια(να ένας παίκτης που καλό είναι να κοιτάξεις τώρα που έρχεται από τραυματισμό,είναι σε καλή ηλικία και μακριά από τα φώτα της προσοχής) και την έλευση του Ρολ έχει προσθέσει και βάθος που θα δώσει ανάσες και θα κρατήσει τα πόδια των παικτών της σε αυτές τις σειρές.

    Ωραίο ματς αυτή την ώρα με Μπαρτσελόνα.

    Για τον Γκρέιντζερ δεν έχω τόσο καλή άποψη η αλήθεια είναι,ειδικά για το πώς δένει στην περιφέρεια του Πάο.Προσωπικά θα κοίταζα πιο καθαρό και εγκεφαλικό πόιντ(ο πρώτος πάντα που σκέφτομαι για αυτή τη θέση εδώ και κάποια χρονάκια για τον Πάο είναι ο Αντουάν Ντιό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Peris. Όντως ωραίο ματς. Θα ήθελα να το πάρει η Λαμποράλ.. Ελπίζω να γυρίσει τη σειρά. Όσο παίζει άμυνα δε θα είναι εύκολο να τη καταβάλλει η Μπάρτσα. Προφανώς δε γνωρίζεις τόσο καλά τον Γκρέηντζερ. Απλά τον έχει δει κάποιες φορές. Είναι πολύ πιο εγκεφαλικός από τον Nτιό. Πιο δυνατός στο PnR execution. Το ότι μπορεί να σκοράρει δε σημαίνει αυτόματα ότι χάνει οργανωτικά.

      Διαγραφή
  26. Ειμουν σχεδον σιγουροs οτι θα υπαρξει τοσο μεγαλη κουβεντα για τον παρτενερ του καλαθη του χρονου,οπωs και οτι θα υπαρχουν πολλεs γνωμεs-επειδη με την γνωση σου Δημητρη μαs εχειs ξεστραβωσει αρκετα εγω θα προτιμουσα ενα αλλο γκαρντ που αναφερεs για να πλαισιωσει το καλαθη, τον Ντιο τηs βαλενθια(ακομα και αν εχει συμβολαιο).
    Για ενα περιεργο λογο πιστευω οτι ο Jayson Granger θα κολαγε πολυ στον Οσφπ(ειδικα με τον χακετ) τωρα που τα λεπτα του σπανουλη θα αρχησουν να λιγοστευουν σε μια ευρωλιγκα με 30 ματs.
    Υ.Γ Οσο οι καβs θα ποσταρουν με τον κεβιν λοβ και θα ψαχνουν το μισ-ματs χωριs να μεταφερουν γρηγορα τη μπαλα στιs γωνιεs δεν θα εχουν μεγαλη τυχη παραμονο να κερδισουν 2 παιχνιδια στην εδρα τουs,ουσιαστικα παιζουν με λεμπρον-λοβ χαμηλα στο ποστ και τουs υπολιπουs να περιμενουν ελευθερο σουτ....89 ποντουs μονο και μεγαλη αδυναμια στο να μαρκαρουν οι γκαρντ τουs την ταχυτητα του μπαρμποσα αλλα και το iso που κυνηγησε ο Κερ με τον λιβινκστον εναντιον των ιρβινκ-Ντελαβεντοβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα παιχταρά μου. Για τον Ντιό τα είπαμε τα Χριστούγεννα.

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/12/blog-post_20.html

      Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος παίχτη είναι ότι έχει δουλέψει το κορμί του σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τον τελευταίο καιρό για να ανταποκριθεί καλύτερα στο μπάσκετ της ACB. Έχει χάσει μυική μάζα, είναι πιο γρήγορος όμως μοιάζει λιγότερο αποτελεσματικός στην άμυνα και στο πως αντιμετωπίζει τις επαφές. Ο Granger έχει τα χαρακτηριστικά για να ενταχθεί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού όμως νομίζω ήμουν ξεκάθαρος στο κείμενο.

      "Θα χρειαστεί απαραίτητα καλό spacing γύρω του. Παίχτες οι οποίοι μπορούν να ανοίξουν άμυνες και να αποτελέσουν εργαλεία στη δημιουργία χώρων. Εκεί μπορεί να κάνει θραύση, σε οποιοδήποτε τέμπο παιχνιδιού. Για αυτό και στον Ολυμπιακό των Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζη, Αγραβάνη στα φόργουορντς και των Μάντζαρη, Χάκετ στον “άσσο” πιθανόν δε θα ήταν το καλό fit αυτός αλλά κάποιος ο οποίες να έχει ως βασικό προσόν του τη περιφερειακή εκτέλεση".

      Διαγραφή
    2. Το διαβασα,νομιζω οτι τοσο σε split-out που θα ερχονται απ τη ρακετα θα βρει καλα σουτ επισης οταν ο σπανουλης θα ντουμπλαρεται επισης θα βρει σουτ,μου μιαζει πολυ παιχτης σφαιροπουλου καθως ειναι συνεπης on ball αμυντικος.Για το Ντιο σιγουρα γνωριζεις καλυτερα,παντως τα ποσοστα του εχουν ανεβει στο σουτ και εκει ποναει σχετικα ο παο...Σιγκλετον-Γκιστ για 4-5;;

      Διαγραφή
    3. Ποια είναι ακριβώς η ερώτηση Άκη, συγνώμη δε το'πιασα (..). Σίγουρα θα χρειαστεί "4" με αρκετά καλό σουτ οπωσδήποτε.

      Διαγραφή
    4. Σιγκλετον για 5αρι με γκιστ στο 4,δεδομενου οτι ο φωτσης θα μεινει και οτι ο παπαγιαννης δυσκολα θα παει φετος αμερικη
      μια τεοια 4αδα θα ειταν αρκετα λειτουργικη με καποιο χρονο χαραλαμποπουλου στο 4.

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα σε όλη την παρέα.

    Τζιμ, μάλλον ξεχνάς ότι «you can't teach an old dog new tricks» όταν αναφέρεσαι σε προπονητές όπως ο Αργύρης... Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα κινηθεί για παίκτη στιλ Γκρέιντζερ, όταν τα δείγματα γραφής του στο παρελθόν είναι πολύ διαφορετικά;

    Έχω την αίσθηση ότι ο Πεδουλάκης, αν ήταν στο χέρι του, δεν θα έπαιρνε ποτέ τον Καλάθη, λόγω, πρώτον, της επιθετικής αδυναμίας του και, δεύτερον, του γεγονός ότι δεν του είναι εύκολο να ποστάρει τα αντίπαλα γκαρντ. Φέτος ο Αργύρης θα χρειαστεί, λοιπόν, στην ομάδα έναν «Ρόκο - Λένο» και, καθότι ο Κροάτης είναι ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση, αναζητήστε έναν παίκτη ανάλογων κυβικών.

    Και για να σπεκουλάρουμε και λίγο, μην απορήσετε αν διαβάσετε ότι ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Πρέλντζιτς, που πιθανότατα φεύγει από Νταρουσάφακα!

    Όσο για τη λοιπή στελέχωση της ομάδας, νομίζω ότι ο σύλλλογος θα κοιτάξει πολύ προς Αναπτυξιακή και Summer League, όπερ σημαίνει ότι -και φέτος- οι μεταγραφές θα αργήσουν να κλείσουν, ίσως δε να μην αποκτηθούν εξαρχής και οι 6 ξένοι... Ήδη η φήμη για Σίνγκλετον, που μένει ελεύθερος τον Αύγουστο από Κίνα, προϊδεάζει για κάτι τέτοιο...

    Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Chris. Επειδή ξέρω πολύ καλά τι αρέσει στον κόουτς θα σου πω ότι θα πάει ακριβώς σε τέτοιο τύπου παίχτη. Τον Καλάθη θα τον έπαιρνε με κλειστά τα μάτια. Πήρε τον Ούκιτς (είχε και τον Κίτσεν μη ξεχνάς) και στη πορεία προσπάθησε να τον κάνει να παίξει όπως τέτοια γκαρντ. Mε αμυντικογενή και οργανωτικά καθήκοντα πρώτα (ball mover/defensive stopper). Φυσικά ο Ούκιτς δεν ήταν τέτοιος παίχτης όμως του έκανε πολύ καλό η τριβή με τον συγκεκριμένο κόουτς γιατί δούλεψε σε στοιχεία που δεν είχε στο παιχνίδι του μέχρι τότε.

      Διαγραφή
    2. Εγώ Jimmy αν ήμουν Πεδουλάκης, με 8-9 ek μπάτζετ δεν θα έδινα το 1/4 στον Καλάθη, όχι Ελληνας να ήταν, αλλά ακόμα κι αν ήταν από το Περιστέρι :))))

      Ι love you !

      JB

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα.. Ο Πεδουλάκης νομίζω τρίβει τα χέρια του που η άμυνα του ξεκινάει με τον Καλάθη πρώτο παίχτη στη μπάλα. Ας μη γελιόμαστε παιδιά, το ξέρουμε το μπάσκετ του κόουτς. Πάλι στην άμυνα θα επενδύσει και πολύ καλά κάνει. Απλά η ομάδα, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στο σύγχρονο μπάσκετ, θα χρειαστεί σουτέρ που να μπορούν να δημιουργήσουν χώρους στο μισό γήπεδο και παραπάνω πόντους από καταστάσεις transition (με Καλάθη-Παππά έχεις μια καλή βάση εδώ).

      Διαγραφή
    4. Απόλυτα σωστός Jimmy.
      Πάντως πιστεύω πώς ούτε κι εσύ θα έδινες
      το 1/4 του μπάτζετ σου στον Καλάθη.
      Ούτε στον Ντεκολό, ούτε σε κανέναν, εκτός
      αν υπήρχε ο παικταράς που θα ήταν ηγέτης
      με το Η κεφαλαίο.
      Αναλογικά με το μπάτζετ πάντα μιλάω.
      Και βεβαια αν ήσουν ΤΣ.Σ.ΚΑ και μπορούσες
      να τον πάρεις θα ήταν μανούλα δίπλα από το Γάλλο
      ακόμα και δίπλα από τον Τεό.
      Μπορεί να κάνω λάθος.
      Εσύ ξέρεις απείρως καλύτερα, όντας μεγαλύτερος
      μου :))))

      JB

      Διαγραφή
    5. Δημήτρη με δεδομένο αυτό που γράφεις οτι ο ΠΑΟ θα κοιτάξει πρώτα την άμυνα (οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες για κλειστά παιχνίδια), κατα τη γνώμη σου μια τέτοια ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη που θα πάρει το τελευταίο σουτ τώρα που έχει αποχωρήσει ο Διαμαντίδης, ή είναι εντελώς δευτερεύον και μπορείς να το καλύψεις και αλλιώς;

      Διαγραφή
  28. καλησπερα jim, θα εχουμε αντιστοιχη προταση και για Ολυμπιακο τις επομενες μερες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα jim !έχεις κάτι για τον κοντό που κοιτάζει ο Ολυμπιακός;
    Soc_ele

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γεια σου Jimαρα! Καλό καλοκαίρι να χεις! Πώς θα βλεπες τον Hogue της Κηφισσιάς στον Παναθηναϊκό; Πιστεύεις θα μπορούσε να ανταπεξέλθει ως τρίτο σεντερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χογκ για Παναθηναικο?Χογκ με 1.96 υψος για σεντερ στον Παναθηναικο και στην Ευρωλιγκα?Ελα Χριστε και Παναγια.[Μην βλέπεις που γραφουν 1.98 ολοι φορτωνουν 2-3 ποντακια υψος]
      Παντως φιλαρακι μου,επειδή κανουμε πρωταθλημα ΔΕΚΟ και μας λειπουν ψηλοι,μου εδωσες καλη ιδεα να του τηλεφωνησω να παιξει με την ΔΕΗ.

      Διαγραφή
  31. ΤΖΙΜΠΟΠΛΗΚΤΟΣ SPEAKING.
    =========================

    ► Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι έχω να δώ ένα φονιά
    περιφερειακό, από την εποχή Μποντίρογκα, που του
    ακούμπαγες την μπάλα, όταν έσφιγγε το αυγό στη
    διάθλαση και σου υπέγραφε τις νίκες.
    Μετά είχα τον βιονικό αρχηγό που ήταν μιά κατηγορία
    μπάσκετ μόνος του !!!

    ► Αν ο Γιαννακόπουλος και ο Περιστεριώτης στον πάγκο
    δεν πάρουν ένα πολυβόλο στην περιφέρεια, που θα παίζει
    και έξω από τα ξύλινα και προβλέψιμα πολλές φορές
    συστήματα, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ
    όπως τη Λάσκαρη ο Κούρκουλος γυμνή στην Βάρκιζα,
    τότε είναι άξιοι της προδιεγεγραμμένης μοίρας τους.

    ► Εφυγε μωρέ το ιερό τοτέμ του Ευρωπαικού μπασκετ, που
    κάλυπτε κάθε ανορθογραφία τα τέσσερα τελευταία χρόνια,
    δεν θα φέρετε στη θεση του έναν πάρτα όλα να γλυκάνει
    την πίκρα του αποχωρισμού και να φτιασιδώσει λιγάκι
    τις ασχήμιες που θα υπάρξουν ;

    ► Αυτά τα μίζερα και τα κακομοίρικα τα σιχένομαι.
    Αυτά τα χαμηλά ταβανάκια, που παρουσιάζουν τον πεταχτάρη
    Στεφάνη το γένος Καλάθη, σαν τον επόμενο ηγέτη της ομάδας
    φέρνωντας δίπλα του (γιατί αυτό εννοούν) διάφορους
    καλούς ρολίστες και κομπάρσους, μου τη δίνουν αφάνταστα.

    ► Και χαίρομαι να τα τιμωρούν οι Αγγελόπουλοι και
    ο Σπανούλης.

    ► Ο Στεφάνης είναι παιχταράς το ξεκαθαρίζω, με συγκεκριμένο ταβάνι.
    Αλλά δεν έχει σκόρ και υπογραφή ηγέτη , όταν κολλάει
    η μπριζόλα στο τηγάνι.
    Δεν έχει σούτ μετά ντρίμπλα.
    Δεν έχει jump σούτ.
    Δεν έχει σκόρ.
    Για ποιόν ηγετη μιλάμε, όταν ο παίκτης δεν σκοράρει ;

    ► Πόσα έπαιρνε ο "βάλτο αγόρι μου" ;
    Ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα, πρίν τον πεθάνεις
    στο γήπεδο ;
    Οσα έπαιρνε αυτός λοιπόν, θέλω να πάρει ένας ηγέτης
    που θα σκοράρει και θα γκρεμίζει τα πούλμαν.
    Δεν παίζουμε αμέρικαν φούτ μπόλ να χρυσοπληρώνεις
    τον αμυντικό που δίνει ξύλο και είναι ντουλάπα.
    Κι αν έχεις μυαλό φέρνεις ένα τέτοιο ηγέτη και
    με τα μισά του Μήτσου.

    ► Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει ένανς διαβολεμένος
    παίκτης, που το πρώτο πράγμα που θα γράφει στο βιογραφικό του θα είναι....ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΚΟΡΕΡ.
    Και ας πάρει τους άλλους 11 ο Πεδουλάκης αμυντικούς
    μουζαχεντίν.

    Απλά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ο ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ
    να αφήσει την ομάδα και φέτος να είναι προβλέψιμη,
    μονοδιάστατη και ομαδούλα των 5-10 συστημάτων
    που αν τα αποκρυπτογραφήσουν οι αντίπαλοι, θα
    βαράμε τους μεντεσέδες στα αποδυτήρια από την
    ζοχάδα μας στις σφαλιάρες.

    ΑΡΤΖΙ μη με απογοητεύσεις φέτος.
    Θα γίνει πόλεμος.
    ΝΑ ΧΑΣΩ ΧΙΛΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ.
    Αλλά να τα χάσω πολεμώντας σαν άντρας κι αφού
    έχω εξαντλήσει κάθε περιθώριο να φιάξω ομαδάρα γεματη
    και σκοράτη.
    Οχι με ομάδα της πλάκας, που δεν έχει σκόρ και ανάσες
    στις παρατάσεις.
    Οχι με ομάδα μεζέ σε έξι παικτρόνια της Βασκονίας.

    Tα λάθη συγχωρούνται.
    Η εμμονή και η αδιορθωσιά ΠΟΤΕ !

    Jim...οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. που χάθηκε το πουλέν σου ο Άνταμς Όπληκτε?
      Παίκτη των 300.000 τον έχεις κάνει Στέφ.

      Διαγραφή
  32. Jim αν σου έδινα 5 6 μύρια για να κάνεις τις προσθήκες που χρειάζεται ο παο ποιους θα έπαιρνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορώ να σου πω γιατί θα κάψω ένα από τα άρθρα του καλοκαιριού.. Αμαρτία είναι.

      Διαγραφή
    2. Λογικό το βλέπω, αλλά κάνε μας την χάρη να το πεις στον Αργύρη και στον Δημήτρη

      Διαγραφή
    3. Να απαντησω εγω που δεν εχω τιποτα να καψω εκτος απο -ελαχιστα- εγκεφαλικα κυτταρα?
      θεση 1> Πανγκος/Λαπροβιτολλα. Πλευμευικιν, πικ& ρολ και σκορ απο περιφερεια με καλυτερα ποσοστα απ'ολους τους παροντες γκαρντ της ομαδας με $300-400 χιλ.
      θεση 3> Θανασης Αντετοκουνμπο. Εχω παθει πλακα με τους σνομπ εδω μεσα, και αλλου, και τα υποτιμητικα του τυπου "οχι Θανασοκουμπους και λοιπους αμπαλους".Οι ιδιοι υποθετω που θα δινανε χωρις δευτερη σκεψη 800χιλιαρικα και πανω για τον Χανγκα που μεχρι περσι δεν ειχαν ακουσει καν σαν ονομα, φετος τους πεφτει λιγος ο Θανασης. Και ρωταω εγω, ο αφελης. Εχουμε αλλους Ελληνες με τετοια σωματοδομη, ταχυδυναμη και παικτικα χαρακτηριστικα που προσεγγιζουν αυτα του Χανγκα εκτος του Θαναση? Ασε που τον γουσταρει τρελλα ο Πεδουλακης και θα τον δουλεψει σε αμυνα και επιθεση και υπαρχει πιθανοτητα να εχουμε τον δικο μας Χανγκα σε ΠΑΟ και Εθνικη σε 1-2 χρονακια.ΑΝ λοιπον αποφασισει ο Θανασης να επιστρεψει δεν μπορει να απαιτησει για του χρονου πανω απο $200-250χιλ και θα μοιραζεται χρονο στο 3 με Γιανκοβιτς και Χαραλαμποπουλο μεχρι να γινει Χανγκα η εστω ο Χανγκα των (φτωχων) Ελληνων.
      θεση 4> χρειαζομαστε οπωσδηποτε στρετς 4ρι γιατι ο Φωτσης του χρονου δεν θα παιρνει καν χρονους Τσαρτσαρη τελευταιας χρονιας στην Ευρωλιγκα και στο Ελληνικο πρωταθλημα θα παιζει μονο στα ντερμπυ με τον Ολυμπιακο κανα 10λεπτο λογω εμπειριας και μονο. Οι δικες μου καψουρες για την θεση ειναι Ωστιν Ντευ και Μπογιαν Ντουμπλιεβιτς που συμπληρωνουν ιδανικα τον Γκιστ και δεν νομιζω να χρειαζεσαι πανω απο $700-800χιλιαρικα για να τους κλεισεις. Και οι δυο εχουν καλυτερο ποσοστο στα τριποντα απο τον καλυτερο μας γκαρντ και κατεβασαν 9 και 6 ρημπαουντ αντιστοιχως στα τοπικα πρωταθληματα.
      Θεση 5> Εδω θα ηθελα μεταγραφη αθλητικου πενταριου απο τους κομμενους του ΝΒΑ (ισως και 4ριου) και εκει θα πρεπει να τα σκασουμε αλλα δεν απαιτουνται περισσοτερα απο οσα δωσαμε περισυ στον Ραντουλιτσα. Με $1.2-1.3 βρισκονται παικταραδες πολυ καλυτεροι απο οσους παιζουν ηδη Ευρωπη με αντιστοιχα χρηματα.Αν δεν μπορεις/θελεις να δωσεις τοσα, ε δωσε $0.8-1 εκατ. για Σινγκλετον οταν ξεμπερδεψει απο κινα (αν δεν τον κλεισει ο Μπαρτζωκας για την καινουρια του ομαδα).Αν μπορεις(και θελει ο παικτης) φερε και τον πολλα υποσχομενο Ζακ Ωγκαστ για $150χιλ να μαθαινει στο ελληνικο πρωταθλημα και να παιζει εναλλακτικα με Παπαγιαννη ως τριτο πενταρι στην Ευρωλιγκα(2ος θα κατεβαινει ο Γκιστ). Ολοι αυτοι μαζι δεν κοστιζουν παραπανω απο 2.85 εκ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ (οχι Ευρω) χωρις να υπολογιζεις το κερδος απο την μειωση (που πρεπει να ειναι σημαντικη) του μισθου του Φωτση.
      Ευλογα ερχεται στο μυαλο του καθενος το ερωτημα "και τι θα γινει με τα 3εκ+ ευρω που καινε την τσεπη του Γιαννακοπουλου?"
      Εδω εχω μονο 2 εναλλακτικες. α) αστα εκει να καινε μεχρι να ανανεωσεις τα συμβολαια εκεινων των παικτων σου που το αξιζουν καθως ανεβαινουν-παικτικα και χρηματηριαστικα- μαζι με την ομαδα.
      β) Δωσε τα στον Τζιμοπληκτο να τα τρωει με τα πιπινια μεχρι να βγει στην συνταξη και γινει τεχνικος διευθυντης στην Εθνικη Χουπφελλας-))

      Διαγραφή
    4. δινω και 400,000 σε σενα γιατι ειμαι large!!!1

      Διαγραφή
    5. Σ'ευχαριστω πολυ αλλα, ειλικρινα σου μιλαω, δεν τ'αξιζω!

      Διαγραφή
  33. Καλησπέρα παιδιά. Ναι. Απλά για τον Ολυμπιακό περιμένω να δω πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με 1-2 περιπτώσεις που έχω υπόψιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εννοείς παιχτες που σκέφτεσαι εσύ ή όντως κοιτάζουν οι Αφοι;
    Soc_ele

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τετοιο παικτη θελει Τζιμ ο Παο στην περιφερεια.Δηλαδη να τρεχει καλα το πικ εν ρολ,να ποσταρει και να παραγει απ κει και το πιο βασικο με τις αλλαγες στην αμυνα να μπορει να μαρκαρει αξιοπιστα στην πισω γραμμη ή να αποτρεπει να περασει η μπαλα εκει.Αν κολλησεις και διπλα στον Καλαθη,Παππα,Φελντειν και Γκρειντζερ παικτες 3&D στο 3 και στο 4 και εναν σβελτο πικ εν ρολ ψηλο θα γινει πολυ καλο συνολο.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Kαλησπερα στην μπασκετοπαρεα και στον Τζιμ.Εξαιρετική ανάλυση του παιχτη που για να πω την αλήθεια δεν μου πέρασε καν απ'το μυαλό λόγω συμβολαίου σε "πλούσια"ομάδα.Προσωπικά μου αρέσουν πιο πολύ οι Γιοβιτς και Ροτσεστι οι οποίοι μάλλον και αυτοί είναι δύσκολες περιπτώσεις.Πάντως γενικότερα φέτος πιστεύω ότι θα γίνει καλύτερη στελέχωση,έχω εμπιστοσύνη στον Αρτζι σε αυτό,αρκεί να έχει και το ανάλογο budget...Τζιμ αν μπορέσεις μόνο ανέφερε σε ποιες θέσεις ακριβώς και πόσες μεταγραφές πιστεύεις ότι χρειάζονται για να βγει αυτή η απαιτητική χρονιά. 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ορθη προταση Jim. Μου αρεσει πολυ σαν παικτης και ταιριαζει στο μπασκετ του Πεδουλακη, ομως το γεγονος οτι εχει συμβολαιο τον απομακρυνε σαν λυση στο μυαλο μου. Εφοσον λες πως υπαρχει περιπτωση να "σπασει" το συμβολαιο του τοτε ναι ο ΠΑΟ πρεπει να εχει τα ματια του ανοιχτα!!
    Συμφωνω απολυτα με την φιλοσοφια που πρεπει να εχουν οι μεταγραφες στο "3" και "4". Θεωρω οτι οσο καλυτερη επιλογη γινει σε αυτες τις θεσεις θα κανει πιο ευκολη την επιλογη 1-2.
    Πιστευεις θα εκανε κινηση για Kuric στο "3" ή Χαραγκοντι πχ στο "4"??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε, σε καμία περίπτωση για διαφορετικούς λόγους στον καθένα από τους δύο. Άλλο το πέρυσι άλλο το φέτος.

      Διαγραφή
    2. Γιατι όχι ο Χαραγκοντι Jim ,μια χαρα παικτης είναι για διπλα στον Γκιστ.Ατσουμπαλος λιγο αλλα καλος παικτης,φοβερος σουτερ ,καλος ριμπαουντερ και παικτης ουσιας σε καλη ηλικια.Η αποψη σου ποια είναι πανω σε αυτό?
      Εννοεις ότι εσυ δεν θα τον κοιταζες η ότι ο Πεδουλάκης δεν θα τον κοιταξει?

      Διαγραφή
    3. Σιγά μην αφήσει ο Μπλατ εργαλείο όπως ο Χαραγκόντι. Εκτιμώ πως από αυτή την πλευρά το λέει ο κύριος Κόνγουει

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρα Jim, άλλη μια ενδιαφέρουσα ανάλυση σου! Θα συμφωνήσω υπό όρους με την πρόταση σου για Granger αρκεί να παραχωρηθεί δανεικος καποιος περιφερειακός (πχ Μποχωρίδης) και να έρθει καποιος να καλύψει τα κενά του Granger στο σουτ για να χτίσουμε καλή περιφέρεια. Να καταθέσω την γνώμη μου για 2 παίκτες με την σειρά μου. Stefan Jovic στον άσσο που δειλά δειλά βλέπω τον προτείνουν και άλλοι και ο οποίος δεν θα έχει πολύ υψηλό κασέ καθώς πέρυσι αμειβόταν με 120 χιλ στον Αστέρα οπότε η αξία τoυ θα κυμαίνεται στα 400-500χιλ και Ryan Arcidiakono που κουβάλησε το Villanova στις πλάτες του μέχρι τον τελικό. 'Έξυπνος παίκτης και θα ήθελα να ακουσω την γνώμη σου γι αυτόν (Arcidiakono).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίσιτς Γιόβιτς Αρχιδιάκονος είναι παίχτες του Jim. Για τους δύο σέρβους υπάρχει μια σπέκουλα εδώ και μήνες (για τον Μίσιτς δύο χρόνια) ειδικά κάθε φορά που αναφέρεται σε αυτούς ο Jim. Αλλά είναι πολύ μέτριοι σουτέρ. Καλοί στα άλλα αλλά μέτριοι στο τρίποντο. Ο Γκρέηντζερ για παράδειγμα είναι πολύ καλύτερος καμία σχέση στο εξωτερικό σουτ.

      Διαγραφή
  39. Ο Μαχμούτι έκανε πολύ καλή δουλειά αυτά τα 2 χρόνια και παραδίδει στον Μπλατ έναν υγιή οργανισμό. Με Ντιλέινι-Τζέιμς θα πετάνε του χρόνου.

    Ο Μπαρτζώκας Τζιμ πού θα πάει τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπική εκτίμηση πως εάν είχε τη δυνατότητα να διαλέξει έναν πάγκο θα πήγαινε εύκολα στη Βαρκελώνη.

      Διαγραφή
  40. Το πήρε με Σον Τζέιμς
    Δεν το πήρε με Λεμπρόν Τζέιμς
    Λέτε να το πάρει με Μάικ Τζέιμς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως εάν ο Μπλατ μπορούσε να πάρει όποιον PG θέλει θα κοιτούσε τον Ράις, όχι τον Τζέημς. Παρ'όλα αυτά το σενάριο για τον γκαρντ της Λαμποράλ παίζει παντού στα τουρκικά media.

      Διαγραφή
  41. Πιστεύω ότι εάν το βράδυ έπαιζαν ΟΣΦΠ-ΠΑΟ τελικό Ευρωλίγκας, τέτοια επισκεψιμότητα (σαν και αυτή που έχει το Hoopfellas αυτή τη στιγμή) δύσκολα θα είχαμε. Τι σου είναι το καλοκαίρι τελικά.. lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ροτσεστι πως σου φαινεται για οσφπ? νομιζω ταιριαζει απολυτα στο στυλ παικτη που οφειλει να ψαξει. θα τον κρατησει η μακαμπι η θα κουνησει μαντηλι? γιατι αν θυμαμαι καλα δεν ηταν μονοετες το συμβολαιο που υπεγραψε περσι?

      Διαγραφή
  42. Jim με Σερχι Ροντριγκεζ τι γινεται???θα μεινει στην Ρεαλ και του χρονου???γραφεται στη Μαδριτη για κακες σχεσεις με Λασο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η χρονιά τελείωσε.Ώρα να περάσουμε στο αγαπημένο μας κομμάτι που δεν είναι άλλο από τις μεταγραφές.Οι αιώνιοι πρέπει να κάνουν προσεκτικές κινήσεις ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί στην νέα Ευρωλίγκα και να διεκδικήσουν φάιναλ φορ με αξιώσεις.Άλλωστε με τα πολλά πλέον παιχνίδια που έχουν φέτος να δώσουν και πιο ανταγωνιστικά από ποτέ,οφείλουν να είναι τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά δυνατοί.Θα ήθελα να επικεντρωθώ περισσότερο στην ομάδα μου,τον Ολυμπιακό,και να αναφέρω την γνώμη σχετικά με το ρόστερ.Θα προτιμούσα ένα ρόστερ 16 παικτών και πιο συγκεκριμένα Χάκετ,Μάντζαρης,Σπανούλης,Παπανικολάου,Λοτζέσκι,Παπαπέτρου,Πρίντεζης,Γιάνγκ,Αγραβάνης,Αθηναίου,Τολιόπουλος,Καββαδάς να είναι οι 12 από αυτούς και οι οποίοι ανήκουν στο ρόστερ του αυτή την στιγμή,εκτός του Σπανούλη,που πρέπει να ανανεωθεί.Επομένως διαθέτει μία πολύ ισχυρή βάση,στην οποία πρέπει να προστεθούν παίκτες που θα τον ανεβάσουν επίπεδο.Για τους εναπομείναντες 4 για να φτάσουμε στους 16 παίκτες σκέφτομαι δύο σενάρια.Υπάρχουν 3 θέσεις ξένων κενές.Και στα δύο σενάρια υπάρχει το σχήμα 3 ξένοι-1 Έλληνας.Πρώτο σενάριο σε περίπτωση απόκτησης Μπουρούση να προστεθεί αθλητικό τεσσάρι τύπου Ουάιτ,ένα κόμπο γκάρντ με δημιουργία και σούτ και υπάρχει μία θέση ξένου διαθέσιμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα φθηνό αθλητικό ψηλό ακόμα.Δεύτερο σενάριο να αποκτηθεί πεντάρι τύπου Άιβερσον,ένα τεσσάρι με καλό σούτ όπως ο Μέλι,κόμπο γκάρντ όπως στο πρώτο σενάριο και ένας Έλληνας ψηλός,πχ Βουγιούκας.Κάπως έτσι σκέφτομαι τον Ολυμπιακό του χρόνου.Μία απάντηση JIM,αν βέβαια μπορείς και θες και ας είναι και μονολεκτική.Πιστεύεις ότι ο WANAMAKER που ακούγεται έντονα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού είναι κατάλληλη επιλογή σε σχέση με τις αδυναμίες και τις ανάγκες του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και το σε μεγάλη μορφή διαμορφωμένο ρόστερ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. @Jim Conway Δημήτρη εγω ειμασι στη δουλεία μου σημερα και εχω σε 3 pc ανοιχτα tabs hoopfellas οπότε μπορει να σου χαλάω λιγο το στατιστικό :P
    Στα μπασκετικα του ΠΑΟ:Νομίζω πως ειναι ομοφωνη η αποψη εδω μεσα πως ο ΠΑΟ χρειαζεται εναν παικτη με πολυ καλο σουτ.Εναν φονια,και αw μην ειναι κομαντο στην αμυνα που να μπορει να κατεβασει και τη μπαλα.Εχει πληρωσει πολυ τα τελευταια 5 χρονια την απουσια σταθερου σκορερ απ εξω και φετος χωρις ΔΔ και με τον Φωτση εναν χρονο μεγαλυτερο και αμφιβολο(τους 2 καλυτερους σουτερ περσι) η ανάγκη φωνάζει.
    Απο 'κει και περα ας δουμε τι προθέσεις εχει η διοικηση ,ειδικα με τους βοηθητικούς Ελληνες(περιπτωση Μπραμος-Αντετοκουνμπο αλλα και Γιανκοβιτς-Μποχωριδη συν το συμβολαιο του Φωτση) και ξανασυζητάμε.
    Η λογικη σοτυς ξενους λεει δυο παικτες στα γκαρντ, ενα ψηλο με σουτ και ενα θηριακι στη ρακετα....

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αντε και μια πληροφορια..
    Ο πρωτος που θα ανακοινωθει (μετα την επισημοποιηση του RG) ειναι ο Βrandis Raley-Ross.
    Αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το ακουσες/εμαθες αυτο?

      Διαγραφή
    2. 5:40 Αν είναι έτσι να το κλείσουμε το μαγαζί...Όλοι inside info έχετε ρε παιδιά;;

      Διαγραφή
  46. Ειδα Μπαμπεργκ Ουλμ, και πραγματικα χαιρεσαι να βλεπεις το μπασκετ που παιζει η Μπαμπεργκ.
    Ο Darius Miller τρομερα πραγματα 26 ποντους με 8/9 τριποντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. καλησπερα!πως βλεπεις wanamaker?κουμπωνει καλα με καλαθη?-και την φιλοσοφια του πεδουλακη-?πιστευεις θα εκτοπιστει ο feldeine σε περιπτωση αποκτησης παιχτη τυπου janning?εγω πιστευω πως για στον μαραθωνιο της επομενης σεζον ειναι απαραιτητο ροστερ 15 παιχτων(4 playmaker,4 δυαρια,2 τριαρια,3 4αρια,2 πενταρια.#πολυθεσιτες# -για να καλυψεις τραυματισμους,να γινει σωστη διαχειρηση ενεργειας through out the season,ντεφορμαρισματα κτλ
    thank you in advance,keep up the good work!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Jim αναγνωρίζω ότι εισαι προς την σωστη κατευθυνση σε σχεση με τα χρηματα που σκοπευει να διαθεσει η ομαδα,συμφωνω ότι ο Γκρεηντζερ είναι μια εξαιρετικη περιπτωση ,αλλα εισαι προς την λαθος κατευθυνση και εσυ και ο Πεδουλάκης και οποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι εάν η ομαδα δεν αποκτησει ουτε φετος περιφερειακο που να σκοραρει και ας μην κανει τιποτα άλλο,ειναι καταδικασμενη σε αποτυχια
    Ο Μπλατ χαζος είναι που ξενιναει από Ντιλεινι και Ραις τις μεταγραφες?
    Με τα διδυμα στα γκαρντς που εχουν οι ανταγωνιστες μας,και που είναι ικανα να βαζουν 30 ποντους ο καθενας,πιστευει κανεις ότι μπορουν να ανταποκριθουν οι δικοι μας?
    Το μπάσκετ εχει πραγματι αλλαξει όπως λεει και ο Πεδουλάκης,αλλα δεν εχει μεινει στα γρηγορα ποδια και αθλητικους ψηλους,που είναι το μονο που λεει ο Πεδουλάκης αλλα εχει παει και 2 βηματα παρακατω σε αθλητες που ξερουν και μπάσκετ
    Και επειδή ο Αργυρης οσο καλη σχεση εχει με την αμυνα ,τοσο κακη εχει με την επιθεση ,χρειαζεται απαραίτητα έναν παικτη να μπορει να σκοραρει οποτε θελει ακομη και χωρις το παραμικρο συστημα.Ντιλεινι,Ραις είναι οι κορυφαιοι,αλλα δεν τους πληρωνεις αρα δεν ερχονται.Ο Λακφορντ ακομη και στην ηλικια που είναι είναι ότι καλυτερο κυκλοφορει μετα και με 1.3 εκ τον υπογραφεις
    Οι άλλες τρεις επιλογες είναι Ερτελ[εκπληκτικος σουτερ,ακπληκτικος χειριστης και καμια 10αρια ασιστ μεσο ορο],και που μαλλον φευγει από την Εφες,και μετα οι Τζειμς και Ανταμς που αξιζει να ρισκάρεις.
    Ολοι οι προαναφερομενοι συμπληρωνουν εκπληκτικα τους Καλαθη,Παππα,Φελντειν και εχεις και την πολυτελεια να κρατησεις Μποχωριδη σαν 5ο γκαρντ,ευκολα
    Ο μονος παικτης που θα αποδεχόμουνα διπλα στον Καλαθη χωρις να είναι μεγαλος σκορερ είναι ο Σλουκας και από του χρονου ο Λοτζεσκι.
    Όλα αυτά αλλαζουν βεβαια εάν η ομαδα σκέφτεται να φερει σκορερ τυπου Ουιμς στο 3.Οπως είναι ο Αντερσον πχ και μαζι τον Μπουρουση ώστε να παρεις από αυτους τους δυο 35 σιγουρους ποντους και η επικεντρωση της αμυνας του αντιπαλου σε αυτους θα ανοιγει διαδρομους για τους αλλους,μικροτερης επιθετικης ικανοτητας
    Στην θεση 3 η επιμονη του Πεδουλακη για επιστροφη Μπραμου[που μαλλον θα τον γλυτώσουμε γιατι κανει τον δυσκολο απ ότι ακουσα] είναι ιδια ,ισως και χειροτερη από την περιπτωση Τζωρτζεβιτς-Παυλοβιτς.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκρέηντζερ είναι σκόρερ και μάλιστα πολύ καλός. Στον ΠΑΟ θα έχει 13-14 πόντους μέσο όρο. Εδώ είχε στην Εφές διψήφιο με συμπαίκτες πόσους άλλους σκόρερς όπως ο Μπράουν, ο Ερτέλ, ο Ντίμπλερ, ο Σάριτς, στον ΠΑΟ δε θα έχει. Για πλάκα. Μη μπερδεύετε τον όρο σκόρερ με αυτόν του σουτέρ.

      Διαγραφή
    2. Ο Γκρέηντζρ που βλέπω εγώ τώρα απέναντι στη Φενέρ είναι όχι απλά σκόρερ αλλά αρχισκόρερ. 17 πόντους πολύ χαλαρά με όλους τους τρόπους (ντραιβ, midrange, τριποντο)

      Διαγραφή
  49. Καλησπέρα παιχτουρα εγώ διαλεγω τον πανγκος με κλειστά μάτια τον θεωρώ εξαιρετικό με πολύ καλύτερα λεφτά από γκρέιντζερ σου μενει κάβα για να πας στο 4-5να πάρεις καλούς και ακριβούς σέντερ.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ντε και καλά πρέπει να δωθούν λεφτά στη θέση του μητσου μην πέσουμε στην ίδια παγίδα με αυρη του ζελικο, Μήτσος δεν θα ξανά υπάρξει οπότε πάρε τον πανγκος που δένει εξαιρετικά με νικ και δώσε τα χρήματα στην φροντκορτ.

    Δηλαδή τι άλλο να κάνουν ρε τζιμαρα,σταματανε τους σπλασ αντερ20 σε πόντους και χάνουν από λιβινγκστον βαρεζαο και χαρισον δεν γίνεται μάλλον. Φιλέ όταν ο ομπαμα είπε ότι θα μιλήσει πριν αποσυρθεί για τους εξωγήινους τρολαρε την ανδρική τους τύπους από το οκλαντ εννοούσε

    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σεντρικ, συμφωνώ μαζί σου. Η επιλογή Γκρέιντζερ δείχνει αντικατάσταση Διαμαντιδη με παρόμοιου τύπου παίχτη - κυρίως άσο που μπορεί να παίξει και σαν 2αρι. Νομίζω οτι η ομαδα πρεπει να ψάξει καθαρό 2αρι με καλό περιφερειακό σουτ, backup του Καλάθη και ενα βασικό 3αρι.

      Pepe

      Διαγραφή
  50. Ο Σλούκας θα σας έκανε? νομίζω ναι θα πει το 90% από τους φίλους του ΠΑΟ, για να μη πω 99%.. Είναι καλύτερος σκόρερ του Γκρέηντζερ? Όχι. Ούτε ο ίδιος ο Σλούκας δε θα το έλεγε αυτό. Ο Σπανούλης πόσους πόντους μέσο όρο είχε που θεωρείται αρχισκόρερ? Κάποιοι βλέπετε τους παίχτες μόνο στο youtube και μπαίνετε να σχολιάσετε εδώ ξεχνώντας που βρίσκεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του Πεδουλακη παντως του κανει σιγουρα
      Τη σκουφια του θα πετουσε για εναν παικτη με την οξυδερκεια,την ενεργεια ,την εμπειρια και την ικανοτητα να δημιουργει στο μισο γηπεδο
      οι πιθανοτητες για να φυγει ο Σλουκας απο τη Φενερ ειναι ελαχιστες

      Διαγραφή
    2. Ο Σλουκας οχι μονο θα εκανε αλλά ειναι και το κρυφο χαρτι του Γιαννακό.

      Μολις τελειωσουν οι τελικοι στην Τουρκια και ο μελιτζανι αρχισει τα "Κωστα, λεω να παω σε διαφορετικα σχηματα στα γκαρντ του χρονου κλπ.", ο Σλουκας θα ειναι με το ενα ποδι στο ΟΑΚΑ. Με 700-800 χιλ. συν μια αποζημιωση απο τη Φενερ ο Σλουκας ερχεται κολυμπωντας απο τον Βοσπορο.

      Διαγραφή
  51. ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΞΙΩΝ
    ==================================================

    Christos T5 Ιουνίου 2016 - 5:33 μ.μ.
    ======================================
    "Δημήτρη με δεδομένο αυτό που γράφεις οτι ο ΠΑΟ θα κοιτάξει πρώτα την άμυνα (οπότε αυξάνονται οι πιθανότητες για κλειστά παιχνίδια), κατα τη γνώμη σου μια τέτοια ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη που θα πάρει το τελευταίο σουτ τώρα που έχει αποχωρήσει ο Διαμαντίδης, ή είναι εντελώς δευτερεύον και μπορείς να το καλύψεις και αλλιώς;"

    AYTOΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΤΑ
    ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ
    ΕΠΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟ !!!!

    Σου έφυγε λοιπόν ο άνθρωπος ορχήστρα.
    Είχες συνηθήσει να τον έχεις.
    Να είναι συνώνυμο της μεγάλης σου ομάδας.
    Τεράστιος παίκτης, τεράστια ομάδα.
    Μήπως πρέπει να υπάρξει συνέχεια σε αυτό και όχι
    πλήρης απογαλακτισμός με παίκτες ρολίστες μόνο
    χωρίς το μεγάλο μαέστρο τους ;;;

    Ας πούμε πώς θα πάρεις κάποιους από τους Wanamaker,
    Darius Miller, Κώστα Σλούκα, Janning, Betrans, Hanga, Τζάκσον, Γιόβιτς, Ολεσον, Κάρολ, Williams και γενικά όλους τους καλούς γυρωγυρατζίδες της ευρωλίγκας.
    Που είναι με τα φεγγάρια τους.
    Αν δεν πάρεις τον άνθρωπο που θα ορθώσει ανάστημα
    για το τελευταίο σούτ, όπως είχες τον Διαμαντίδη που τον στέρεψες και πάλι την έκανε τη δουλειά του
    στα 36 του, τι ομάδα θα κάνεις ;
    Ομάδα του προπονητή ;
    Ωραία είναι αυτή η ομάδα.
    Αλλά όπως βλέπεις χρειάζεται κι ο μάγκας της
    τελευταίας στιγμής.
    Κι όλα τα 10 και παραπάνω τελευταία ευρωπαικά, εφόσον
    το μπάσκετ αλλάζει τα πήραν ομάδες με τέτοιους.
    Από τον ΟΣΦΠ του Σπανούλη και τον ΠΑΟ του ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, μέχρι την ΤΣΣΚΑ του Ντεκολό, την Μακάμπι του Ράις, τη Ρεάλ των Γιούλ και Ροντρίγκεζ και δεν συμμαζεύεται.
    Εδώ έγιναν Κυρίες οι ανύπαρκτες Κούμπαν του Ντιλέινι και Λαμποράλ του Ανταμς και του Τζέιμς.

    ► Instict Killer the secret.

    Δεν είμαι απόλυτος φυσικά.
    Κι ούτε αυτό που λέω είναι πανάκια.
    Αλίμονο.
    Αλλά οι μεγάλες ομάδες, έχουν κάτι μεγάλο μέσα τους πάντα.
    Κάτι που ξεχωρίζει.
    Είτε αυτό είναι ο προπονητής (Ζέλικο) είτε αυτό
    είναι παίκτης.
    Γιατί η ψυχολογία γενικά, του κόσμου και των συμπαικτών
    τους αλλάζει πρός το απογειωτικό.
    Εμείς είχαμε δύο τέτοιους.
    Τον ΔΔ και τον VSPAN.
    Εφυγε ο ένας για ΟΣΦΠ κι αμέσως το λιμάνι απογειώθηκε.
    Βρήκε σημείο αναφοράς.
    Εγινε υπαρκτός λιμένας :))
    Τον παίκτη - που παρά την όψιμη μπασκετοσύνη τους -
    είτε θα έβριζαν στις στραβές, είτε θα αποθέωναν
    στα μεγάλα του κέφια.

    Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΟΣ.
    Μεγαλούργησε έχοντας συνεχώς τεράστιες προσωπικότητες
    στην ομάδα του (Ζέλικο, Σάρας, Μπόντι, Φράγκι, ΔΗΜΗΤΡΗΣ κλπ) και μόνο όταν αυτές έφευγαν κι έμεινε
    μόνη της η μεγαλύτερη, γερνώντας και μη βοηθούμενη
    ολίσθησε σαν ομάδα.
    Είναι θέμα ψυχολογίας της σκέψης, της ψυχής, των συνοδοιπόρων και της μάζας κύριοι !
    Mια ομάδα με ηγέτη που να αξίζει ποτέ δεν χάνεται.
    Μιά ομάδα με δυνατή παρέα, μπορεί να το σηκώσει μιά
    φορά και μετά να χαθεί.
    Υπάρχει σημείο αναφοράς και "κτίσης" για να συνεχίσεις.
    Σε όλα τα πράγματα της ζωής, όσο προχωράς ψηλά, τα πάντα οδηγούν σε ένα πρόσωπο !

    Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΓΕΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.
    Μπορεί να γίνει μιά καλοστημένη Μπάμπεργκ καλύτερη
    από αυτή που θαυμάσαμε φέτος.
    Κι αυτό δεκτον.
    Αλλά Panathinaikos b.c club δεν θα ξαναγίνει.
    Τα πάντα είναι θέμα επιλογής και γούστου άλλωστε.

    Jim...οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε Jim...οπληκτε, οντως χρειαζονται νεοι ηγετες. Και ο Πεδουλακης εχει βρει ενα τετοιο ηγετη στον Καλαθη.

      Γιατι του το χαλας?

      Διαγραφή
  52. το καλο 3π του γκαρντ που θα ερθει θα ειναι απλα ενα συν
    συμφωνα με τη φιλοσοφια Αργυρη αυτο που λειπει στην ομαδα ειναι το διαβασμα στο 5-5
    εχουμε τον Νικ και μετα τον Χαραλαμποπουλο
    θα παλεψει για Ζηση ο ΑΠ σιγουρα
    στο τρανζισιον υπαρχει αρκετη ικανοτητα
    σιγουρα πρεπει να ντυθει η ομαδα με 3&d παικτες στο 3 και στο 4,γιαυτο κοιταει Μπραμο και Γουαιτ και νομιζω θα δει και την περιπτωση Γκαμπριελ απο καρσιγιακα
    στο 5 θα ηθελα να γινει υπερβαση με τον Ραντολφ να ηταν το ιδανικο,αλλα σχεδον αδυνατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ο Γκρέιτζερ το κλειδώνει το παιχνίδακι για την Εφές.
    Τα κάνει όλα απέναντι στην Φενέρ.
    Α ρε Jimmy γάτε.

    ΥΓ Πολύ δύσκολα να πάρει τέτοιο παίκτη ο Γιαννακό.
    Είναι πολλά τα λεφτά Αρι !!! ( από το παζΑρι :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Granger δινει ενα show τωρα απεναντι στην χωρις Hickman-Datome Fener ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μόλις είδα τον Γκρέηντζερ στον δεύτερο τελικό απέναντι στη Φενέρ. Jim respect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μπουρούσης,Παπαγιαννης Μπιρτς είναι μια πολύ καλη τριαδα ψηλων και δεν κλεβει χρονο κανεις.Εχεις την σιγουρια του Μπουρουση για να ψησεις τους αλλους δυο.Εκτος έαν μπορεις να αρπαξεις Ντανστον
    Αν ο Πεδουλάκης δεν καταλαβαινει ποσο αναγκη εχει τον Μπουρουση,και αγωνιστικα και εξωαγωνιστικα και γιατι είναι Ελληνας κατι κανει λαθος.
    Δυο κινησεις με απιστευτη ελπιδα για το μελλον είναι ο Ταυλερ Ντορσευ και ο Μητογλου.Στο 2 υπαρχουν πιτσιρικάδες αλλα ο Ντορσευ είναι αλλα κολπα και στο 4 δεν υπαρχει μικρος πισω
    Υπο συνθηκες διπλα σε Χαραλαμποπουλο και Γιανκοβιτς μπορουσε να παρει Μιτσοφ λογω εμπειριας και καλου σουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φυσικα θα κλεβει ο Μπουρουσης τις μπαλες που θα εδινε η ομαδα στον Παπαγιαννη,στο λοου ποστ
      για μενα η 5δα στους ψηλους με Πεδουλακη κοουτς θα πρεπει να ειναι Γουαιτ(δυσκολα βρισκεις τοσο skill&athleticism σε αυτα τα λεφτα...κελεπουρι ειναι)-Μπατμαν-Γκιστ-Ραντολφ(η αλλος τοπ mobile ψηλος)-Παπαγιαννης
      μονο τοτε θα κανει πραγματικα βηματα μπροστα και ο μικρος και η ομαδα,αφου θα εχει εναν απο τους 2-3 τοπ ψηλους στην Ευρωπη
      οπως και στο 3 για μενα πρεπει να παμε με Μπραμο ΒΧ μονο

      Διαγραφή
    2. Andriy Green

      Οταν καταλάβαιτε ότι με το που γίνουν παικταράδες
      οι πιτσιρικάδες και έρθει η ώρα να εξαργυρώσεις
      τις σφαλιάρες που έτρωγες όσο έκανες υπομονή
      για να γίνουν σοβαροί παίκτες, θα φύγουν αν
      δεν τους τα σκάσεις χοντρά.
      Τότε θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.
      Οποιος αξίζει παίζει.
      Βάζε τους μικρούς Ελλάδα και ξεκούραζε τους ξένους.
      Κι αν τα καταφέρουν μαγκιά τους να φάνε μετά
      τις θέσεις των ξένων στην ευρωλίγκα.
      Να έχεις ομάδα και να κτίζεις συγχρόνως δηλαδή.
      Οι γελοιότητες να χαρίζεις Ευρώπη και πρωταθλήματα
      όπως πέρσι για να παίξουν οι Χαραλαμπόπουλοι
      δεν αντέχονται.

      Διαγραφή
  57. Jim o Χαμιλτον της βαλενθια μενει ελευθερος το καλοκαιρι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. "Οργωσε" την Φενερ ο Γκρειντζερ που τελειωσε με 17π. Jim ειχες δικιο το παρατηρησα, οποτε γινοταν αλλαγη οι Ουντο και Βεσελι τον καταλαβαιναν για τα καλα στην πλατη τους!!

    Το μουστακι του Σαριτς απο που προκυπτει?? Πολιτισμικη επιρροη απο Τουρκια ή ετοιμαζεται για NBA Adams και ετσι...?!?!
    Steven Adams δεν θα γινεις ποτε Γατακι Σαριτς. :P :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Κυριακή πρωι ο Τζιμ βγάζει για Γκρέηντζερ. Άλλοι ξέρουν τον παίχτη άλλοι όχι, άλλοι συμφωνούν άλλοι όχι. Κυριακή απόγευμα ο μέγας Ζοτς παίζει τον Γκρέηντζερ deny στα 9 μέτρα με τον Μπογκντάνιβιτς. Ούτε τον Ερτέλ ούτε τον Μπράουν. Μόνο τον Γκρέηντζερ. Ο Αμερικανός πρώτος σκόρερ του ματς και η Εφές κερδίζει με 20 πόντους. Ξαφνικά μπαίνουν όλοι και γράφουν ναι μεν αλλά.. μήπως τελικά είναι τόσο καλός που δε μπορούμε να τον πάρουμε. Ο Τζιμ χαμογελάει πάνω από το pc του.
    Έναν Ντίμπλερ θέλει στο "3" ο ΠΑΟ και το δίδυμο Καλάθη Γκρέηντζερ θα είναι σούπερ παραγωγικό.

    Aldous Huxley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν σέβεται τόσο πολύ ο Ζοτς την επίθεση του τα υπόλοιπα περιττεύουν.

      Διαγραφή
  60. Καλά όλα αυτά,αλλά το θέμα αυτού του Καλοκαιριού είναι αν πρέπει να μείνει ή να φύγει ο Σπανούλης.
    Αναμένω λοιπόν ΤΟ ΑΡΘΡΟ,με τον τρόπο που εσύ γράφεις,χωρίς τους συναισθηματισμούς που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι.
    Αναμένω λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι σωστός Theo. Το εχω ζητήσει εδώ και λίγους μήνες.

      Pepe

      Διαγραφή
  61. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ο Τζιμ σας τον βρήκε τον παίχτη. Είναι μια κλάση πάνω από Σλούκα (δε του πήρε ούτε μια μονομαχία στους δύο πρώτους τελικούς) και μιάμιση από τον Καλάθη. Και προσέξτε. Ο τύπος είναι κοινοτικός!

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με Johny Q.
      Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να έρθει ο Γκρέιζερ Τζώνυ.
      Εδώ η Εφές μάς έκανε πλάκα με τον μοναδικό ψηλό
      που θέλαμε κολασμένα που δεν είναι και τούρμπο.
      Τον Τάιους.
      Και πήγαμε και πήραμε το φονιά των περιστεριών Κούζμιτς.
      Και θα αφήσει τον παικταρά, να τον πάρει ποιός ;
      Αλλά και να τον αφήσει (πράγμα αδύνατον) δεν
      θα τον κτυπήσει η Γαλατά, που είναι και γειτόνισα
      όπως βούτηξε αμέσως τον Λάσμε με το που τον
      αφησε ελεύθερο το γερό Ντούντα ;
      Μπορεί ο Γιαννακό, σε μπράντε φέρ με Τούρκους
      να τους πάρει παίκτη αν τον θέλουν σοβαρά ;;
      Ας είμεθα σοβαροί παρακαλώ.

      Διαγραφή
  63. Λοιπον φιλε Τζιμ θυμηθηκα οτι οταν ο Αρτζι ηταν στην Ουνικς ειχες γραψει αρκετα νωριτερα οτι κοιταγε παικτη τυπου Τζερελς και μετα τον πηρε.Να υποθεσω οτι η εκτενης σου αναφορα στον Γκρειτζερ προκυπτει απο εσωτερικη πληροφορηση.Γ.Σ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπέρα σε όλους,
    δεν γράφω πολύ γιατί βρίσκομαι σε δουλειά στο εξωτερικό αλλά διαβάζω κάθε βραδυ το μπλογκ.

    Η επιλογή του Κόνγουει είναι εξαιρετική αλλά θεωρώ οτι δύσκολα ένας κόουτς όπως ο Περάσοβιτς θα αφήσει τέτοιον παίχτη να φύγει από την ομάδα.

    Η δική μου πρόταση είναι ο Ουαναμέικερ της Μπάμπεργκ σε αυτή τη θέση μαζί με κάποιον κομπο γκαρντ κοινοτικό με καλό σούτ για την περιφέρεια. Εννοείται ότι αν τον αφήσουν θα πρέπει να ασχοληθούμε καθώς το κοινοτικό διαβατήριο που διαθέτει θα λύσει πολλά προβλήματα.

    Απ' ότι καταλαβαίνω σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν από τους δημοσιογράφους προς τα έξω, η ομάδα θα πάει για έναν mobile center (ο Γκιστ θα παίζει και στο 5 του χρόνου), έναν big F με καλό σούτ και δυνατότητα να παίζει και στο 3, δύο γκάρντ, δύο από τους Μπράμο, Γιάνκοβιτς, Αντετοκούνμπο και ίσως Όγκαστ (αν μείνει εκτός ντραφτ). Θεωρώ δεδομένο ότι ο Φώτσης θα ανανεώσει και για του χρόνου και θα παραμείνει ως πέμπτος ψηλός.

    Απ' ότι έμαθα με τον Μπράμο έχει γίνει μια συζήτηση και του έχουν αναλύσει τον ρόλο που θα είχε αν ερχόταν. Δεν ξέρω αν του άρεσαν αυτά που άκουσε. Κάποιος μου είπε ότι ζήτησε 600χιλ δολάρια συμβόλαιο, κάτι που θεωρώ τεράστιο λάθος αν του τα δώσουμε (προφανώς ποντάροντας στο Ελληνικό διαβατήριο). Με αυτά τα χρήματα παίρνεις ξένους πολύ ανώτερούς του.

    *Διάβασα καπου ότι ο RG δεν θέλει τον Αντετοκούνμπο. Η αλήθεια είναι (και του το έχει μεταφέρει) ότι πιστεύει πως αν έρθει στον ΠΑΟ θα μετατραπεί σε έξι μήνες στον καλύτερο αμυντικό παίχτη της Ευρώπης.

    Τα λέμε τις επόμενες ημέρες, πιστεύω να γίνουν σωστές και hoopfellikes προσθήκες φέτος στην ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο Wanamaker Άφρο! Δεν πρέπει να τον αφήσουμε στο γαύρο, θα μας ήταν πολύ χρήσιμος πιστεύω

      Διαγραφή
    2. Δεν έχει σουτ καθόλου ο Γουοναμέικερ παιδιά. Φέτος μόνο σποτ στην αδύνατη πλευρά και έτσι δικαιολογείται το ποσοστό του. Τις προηγούμενες σεζόν είχε 20% τρίποντο.

      Διαγραφή
  65. o Darius Miller τι κασε να εχει?δυναμιτης τριαρι για τον Παο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Jim Ντελα Βαλε και Πολοναρα που θα παιζουν του χρονου;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. http://www.onsports.gr/basket/Eyrwpaika-prwtathlhmata/item/532443-Poios-Kari-O-Antams-video

    Στα χέρια του Πεδουλάκη θα γίνει πυρηνική μπόμπα.
    3ετές κλειστό χωρίς οψιον για ΝΒΑ.
    Με τον Γκρέιζερ του Jimmυ παρέα.
    Μπουρούσης, mobile στα σέντερ.
    Μακρύ σκοραρίδικο 4άρι δίπλα από Γκίστ.
    Και φύγαμε για τον έβδομο.....κουπάτο ουρανό.

    Αυτός :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Jim, πολύ καλός ο Granger αλλά, υποθέτοντας ότι στο 3 και στο 4 θα έχουμε παίκτες του στυλ Μπράμος, Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλος και Γκιστ, Φώτσης, Οκάρο/Birch (εδεικτικά), δεν θα χρειαζόμασταν έναν πιο φονικό σουτερ από την περιφέρεια; Δε λέω να κάνει μόνο αυτό καλά (το σουτ), αλλά δε νομίζεις ότι τα τελευταία χρόνια μας έχει στοιχίσει πολύ η αστοχία στα κρίσιμα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψα μια ολόκληρη παράγραφο για αυτό. Δε βρήκα βελάκια να αναβοσβήνουν για να το τονίσω κι άλλο.. Θέλεις δύο strech forwrads του 38-40% τρίποντο από τη στιγμή που στο "2" δεν έχεις έναν Κάρολ..

      Διαγραφή
    2. Το διάβασα το άρθρο φίλε Jim... Εγώ λέω ότι από αυτά που βγαίνουν προς τα έξω δεν προκύπτει ότι θα πάρουμε 2 stretch forwards με 40% τρίποντο, αλλά θα πάμε στο 3 με τις λίγο πολύ γνωστές λύσεις και στο 4 κάποιον πίσω από Γκιστ που μάλλον θα ανεβαίνει και στο 5. Κακώς τα δεχόμαστε ως δεδομένα αυτά, αλλά φαίνεται ότι κάπως έτσι θα διαμορφωθούν τα 3-4αρια. Επομένως θες πιο αξιόπιστο σουτ από τα γκαρντς...

      Διαγραφή
    3. Δε βγαίνει έτσι. Στη χειρότερη θέλεις μίνιμουμ δύο ψηλούς. Ένα "4" και ένα "5". Στη χειρότερη..

      Διαγραφή
  69. Γεια σου τζιμ παιχταρα, να σου πω την αληθεια περιμενα ποστ για παιχτες απο Λοκο και εφες για τους αιωνιους... λοκο για τους ψηλους της εφες για τους κοντους της...
    Σιγκλετον ακουστηκε για παο, που παροτι την εκανε για κινα το συμβολαιο του ειναι μεχρι αυγουστο οποτε γιατι οχι??
    Χογκ απο ελλαδα παλι για παο που να πω την αληθεια τον προτιμω γιατι ειναι δοκιμασμενος
    Και γκρανγκερ που ειναι απο το αγαπημενο μου προτζεκτ την περασμενη χρονια.
    Ο τυπακος αντεχει πολυ ξυλο παροτι ειναι κοντο γκαρντ ΑΛΛΑ δεν ειναι κιλλερ.. ναι παιζει αμυνα, ναι μπορει να πασαρει και να δημιουργησει πικ αλλα δεν μπορεις να του δωσεις τα κρισιμα σουτ και ουτε ο ιδιος νιωθει ανετα να σουταρει απο το τριποντο.
    Αμφιβάλω κατα ποσο η ομαδα χρειαζεται τετοιο παιχτη, την στιγμη που εχεις τον χτιστες οπως καλαθης παππας + τα 3 αρια σου με τραγικα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ποσοστα.
    Γενικα το ροστε φετος ειναι λαβυρινθος και το τι θα γινει στη θεση 3 πραγματικα αίνιγμα .
    Θα παει η ομαδα για ακομη ενα αθλητικο 4 και 1 πενταρι με ποστ παιχνιδι?? ή θα παει για 2 5 αρια ??
    Πραγματικα πρεπει να μπουνε καλοι σουτερ γιατι πλεον δεν υπαρχει κανενας διαμανταρος να καθαριζει τα ματσακια με τριποντα στο τελος.
    Ο φελντειν τα κανει ολα στο μετριο και παιρνει και λιγα λεφτα.. μηπως ομως πρεπει να βρουμε ενα κιλερ που θα βγαζει τα λεφτα του απο το καλο του σουτ??
    Πολλα τα ερωτηματικα και παραμονευει ο κίνδυνος να φιαχτει ομαδα με χτιστες και μονοδιαστατη οπως αυτη της δευτερης χρονιας.
    Τετοιο ψησιμο στον μπουρουση δεν ξαναγινε, αν ερθει θα ειναι καθαρα δουλεια του γιαννακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου αγόρι μου. Το αντίθετο. Άνετα νιώθει και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που εκτελεί μετά από ντρίμπλα. Ναι, το ιδανικό θα ήταν να είχες ένα killer όπως ο Κάρολ (SG) ή ο Ντίμπλερ (SG/SF) και ένα καλό 3&D PF όπως π.χ. φέτος ο Κλαβέρ. Τότε θα ήσουν σούπερ.

      Διαγραφή
  70. Απαντήσεις
    1. Μετά και το F4 του Βερολίνου μοιάζει ο πιο πιθανός προορισμός του.

      Διαγραφή
  71. Πλησιάζει στην Εφές o Μπουρούσης.

    http://www.ebasket.gr/2016/06/plisiazi-stin-efes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κι ένα εκπληκτικό νέο για τον Παναθηναικό! !Στο καλό και να μας γράφει! !

      Διαγραφή
  72. Jim Ντελα Βαλε παικταρα...ποια ομαδα θα τον παρει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Wow.

    Δεν το περιμενα οτι την προηγουμενη εβδομαδα, οταν ανεφερα οτι ο Γκρεϊντζερ ειναι ενα παραδειγμα γκαρντ που θα ηθελε ο Πεδουλακης, να φτασει ο Τζιμ στο σημειο να γραψει ενα τοσο μεγαλο αρθρο γι αυτον;-)

    Βεβαια, σε πολλους ο παιχτης αυτος δεν δειχνει τοπ κλαση και το κατανοω. Εγω ομως θεωρουσα οτι περα απο ολα τα αλλα που γραφει ο Τζιμ, ο Γκρεϊντζερ ειναι ιδανικος γιατι μπορει να ποσταρει με ευκολια τα αντιπαλα γκαρντ και να κανει τους Σπανουλη και Μαντζαρη γιο-γιο, κατι στο οποιο παντα δινει βαση ο Πεδουλακης.

    Ευγε στον Τζιμ για ενα απο τα καλυτερα σκαουτινγκ εβερ στο χουπφελλας αν και θεωρω οτι δυσκολα θα ερθει ο παιχτης αυτος. Ειναι αρκετες οι ομαδες που θα τον ηθελαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ο παναθηναικος εχει μετατραπει απο ομαδα μπασκετ σε συλλογο αποδοσης τιμων σε παλαιμαχους μπασκετμπολιστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Να βάλω ένα στοίχημα? Ο Μπαρτζώκας θα πάει για Γκρέηντζερ!!!!! (ή μήπως ο Ιτούδης)

    Aldous Huxley

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τώρα άμα σου πω ότι είμαι σίγουρος πως θα του αρέσει..(;)

      Διαγραφή
  76. Jim παρακαλω περνα το παρακατω σχολιο και σχολιασε το

    - Δυστυχως ο Παο θα παει για 2 ψηλους (στο 4 και στο 5) και οχι για 3 (2 στο 5 ενα στο 4)
    - Η ευρωλιγκα φετος αλλαζει αρα θες μεγαλο ροστερ
    - Ο Μποχωριδης πρεπει να δωθει δανεικος σε ομαδα στυλ Παοκ , Αρη. Δεν ξερω τι θα κανουν
    - Ο Ουλιαμς πρεπει να μεινει σε εφικτη τιμη?

    Πως θα σου φαινοταν η παρακατω ομαδα? Βαλε ποιοους παιχτες θα ταιριαζες στις υποθεσεις που κανω

    1. Καλαθης Γκραιντζερ, Ζησης ή Κοπονεν ή Γιοβιτς
    2. Παππας Φελντειν
    3. Χαραλαμποπουλος, Βλαντο, Κουζμινσκας (δεν ηξερα οτι το θελουν τοσο μεγαλες ομαδες) ή Αντετοκουμπο (εφικτος) ή Ουλιαμς (σε λογικη τιμη)
    4. Γκιστ Οκαρο Ουαιτ ή Μελι ή Χαρακοντι
    5. Μπορουσης ή Κολτον Αιβερσον , mobile ψηλος ( Σιγλεκτον ή Μπριτζ) και Παπαγιαννης
    - Φωτσης 6ψηλος, Κονιαρης 6ος γκαρντ

    Hugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Τζιμάρα με το χέρι στη καρδιά. Αν είχες 3 εκατομμύρια διαθέσιμα ως GM του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ τι θα 'εκανες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα τσέπωνα, θα αγόραζα έναν πύργο στη Τοσκάνη και θα εξαφανιζόμουν..

      Διαγραφή
    2. ^...θεΐλα ρε μαν. Πχιούρ θεΐλα...

      Διαγραφή
  78. Τζιμαρα μου επετρεψε μου να διαφωνησω με το γενικοτερο σκεπτικο του αρθρου.Θεωρω οτι πλέον πρεπει να εχουν καλο ποσοστο στο σουτ ολοι οι παιχτες της πενταδας.Χαρακτηριστικο του ποσο ανεβαζει συνολικα μια ομαδα αυτο το πραγμα,εκεινο το σημειο του Game 5 μεταξυ Λοκο-Μπαρτσα οπου ο Σινγκλετον κανει πλακα στην Μπαρτσελονα πετυχαινοντας σουτ απο τα 6 μετρα και περα,αδυνατωντας ο Τομιτς να τον φτασει.Αυτο ειναι το μελλον.Shoot the ball.Το βασικο μας προβλημα ειναι οτι πηγαμε σε επιλογη ελληνα προπονητη τον οποιο το ιδιο το αθλημα τον εχει ξεπερασει.Μετα τη φυγη Διαμαντιδη πρεπει να παμε σε κατι εντελως αλλο.Η Μακαμπι του 2004 και 2005 οπως και η ΤΣΣΚΑ του 2016 δειχνουν το δρομο.Παιχτες οι οποιοι δεν εχουν καλα ποσοστα στο σουτ πλεον δεν κανουν.Γρηγορο τεμπο,πολλες κατοχες,υψηλο σκορ.Εκει πηγαιενι το μπασκετ.βασικα ειναι ηδη εκει.Ευχομαι οι ελληνες προπονητες,οι οποιοι εχουν καταργησει το pull up jumper να το παρουν πρεφα οσο το δυνατον συντομοτερα.Ειδικοτερα στις μικροτερες ηλικιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Jim ένα σχόλιο για Amedeo Della Valle??
    Φοβερή χρονιά στη Reggio Emilia, πιστεύεις θα άξιζε να ασχοληθεί κάποια απ τις ομάδες μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ξεκίνημα offseason και οι 12άδες μαζί με τους φρέντο και το ταβλάκι παίρνουν φωτιά. Όταν οι άλλοι κοιμούνται το hoopfellas επαγρυπνεί ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του καλοκαιρινού recruiting. Κανόνια και μπερέτες, τόξα και σπαθιά, για όλα τα γούστα και βαλάντια, όλα θα γραφτούν και θα ακουστούν στο ταμπλό του hf. Αυτό που κάναμε όλη τη σαιζόν έτσι κι αλλιώς, έχει πλέον λόγο ύπαρξης (το κάνουν και οι ομάδες) και είμαστε όλοι έτοιμοι να διαχειριστούμε εκατομμύρια, ανθρώπους, υπολήψεις, συμβόλαια σα να 'ναι ένα κουμπί στον υπολογιστή. Γουστάρρρω...

    Ο Γκρέιντζερ μέσα στη σαιζόν έλαμψε στα καλά διαστήματα της Εφές και εξελίχθηκε σε πλήρες πακέτο γκαρντ, κάνοντας ουσιαστικό step up στα χέρια του Ντούντα. Τον θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια αυστηρά slasher αλλεργικό στο περιφερειακό κομμάτι, τοπ3 UCLA cutter, αμυντικάρα με τρομερά χέρια. Ένιωθε άνετα κυρίως σε open court καταστάσεις. Στα σοφά χέρια, δούλεψε, βρήκε αυτοπεποίθηση, έτρεξε κάθε μορφή επίθεσης και floor-generalίζει αισθητά. Τα μάτια του Τζιμ, θέλουν να δουν deja vu με τον "απ' εδώ" Billups προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες του Ευρωπαικού μπάσκετ, στις οποίες εμφανέστατα ανταπεξήλθε. Χρυσάφι στα χέρια έξυπνων κόουτς ο συγκεκριμένος, αλλά όντως έχει νόημα μαζί με άλλους στο 3-4 και όχι Γιάνκοβιτς - Γκιστ.

    Όμως ο ΠΑΟ δεν έχει τόσες σταθερές στο ρόστερ νομίζω. Εκτός αν πούμε ότι ο Γιάνκοβιτς παραμένει, ο Φώτσης δεν πάει για 5ος ψηλός, ο Χαραλαμπόπουλος πάει για 25άλεπτα και ο Μποχωρίδης είναι ο νέος ΔΔ.

    Στα Γκαρντ Καλάθης-Παππάς-Φελντίν +1 πόιντ. Εκεί στο 2 κάτι μου λείπει ειδικά στο Φελντίν, αν και φαίνεται πως όταν τον στηρίζεις και του δίνεις το χρόνο που δικαιούται σε ανταμοίβει καλύτερα. Ο Παππάς πρέπει. ΠΡΕΠΕΙ. Τίποτα άλλο, νομίζω καταλαβαινόμαστε όλοι.

    Φοργουορντ. Χαραλαμπόπουλος-Γιανκοβιτς-Γκιστ-Φώτσης. Ο Βλάντο νομίζω ολοκλήρωσε την απόπειρά του σε αυτό το επίπεδο. Έτσι το βλέπω. Όχι καλά ή κακά, απλά την ολοκλήρωσε. Μπροστά απ'τον μικρό λοιπόν ανάλογα και τον γκαρντ που θα αποκτηθεί, χρειάζεται κάτι δοκιμασμένο. Δε μένω σε τεχνικά στοιχεία, κάθε κίνηση είναι συνάρτηση και μιας άλλης στο ρόστερ (κυρίως στο 1 και 5) αλλά εδώ υπάρχει έλλειμμα σοβαρό θεωρώ.
    Πίσω από τον Γκίστ, ο οποίος δεν ξέρω γιατί θεωρείται ότι δεν κάνει καλή σαιζόν φέτος αλλά υπάρχει μια τέτοια αίσθηση, θα διάλεγα κάτι με "μαλακά χέρια", κάτι καθαρά τεχνικό. Έναν Ντόελμαν που να ταιριάζει όμως με σκληρά 5άρια και να μη χάνει σε μέγεθος. Ο Ζούμπτσιτς που ακούστηκε κάποια στιγμή για ΟΣΦΠ δε θα μου περνούσε αδιάφορος.

    "5". Mobile. Πεντάρι. Αθλητικό. Όσο πιο τεχνίτης γίνεται γιατί όποιον και να χεις στα γκαρντ παίδες, αν ο σέντερ είναι Σίμμονς και όχι έστω Οθέλο Χαντερ κλαις τη μοίρα σου. Επίσης ποστ ψηλό, μην ξεχνιόμαστε. Δε γίνεται να μην έχεις ποστ ψηλό, ή έστω εύκολο σκορ απ'το 5 για να ξεκουράζει την ομάδα. Τα πιο efficient σουτ στο σύγχρονο μπάσκετ είναι τα in the paint 2s (50-60% ευστοχία) και τα open 3s. (35-40%). Γι αυτά δουλεύουν όλοι και πέφτουν τα εκατομμύρια.

    Στον ΟΣΦΠ είναι τόσο σημαντική η κίνηση στα γκαρντ που και Μίροτιτς - Άνταμς να φέρουν στο 4-5 πάλι θα έχει πρόβλημα λειτουργικότητας. Έχω διαφορετική άποψη για τον τύπο γκαρντ που χρειάζεται ο ΟΣΦΠ (πχ θα πήγαινα καθαρά σε shooting παίχτη με σκόντο στο "διάβασμα", βάζοντας το Σπανούλη σε νέα εποχή δημιουργίας) αλλά περιμένω την Κατσιώνειον ετυμηγορία πριν ξεστομίσω την μπακαλοπροτασάρα μου.

    Ε, ρε γλέντια... Μπακαλοσύνη...
    Graynger, Καλάθης, Pappas, Feldeine, Χαραλαμπόπουλος, Djedovic, Tr. Peterson, Φώτσης , Gist, Tyus, Παπαγιάννης. +3 fillers (πχ Σταμάτης-Χρυσικόπουλος-Σαρικόπουλος) κλπ.

    ΥΓ Τα μπάτζετ είναι για τους εκατομμυριούχους.

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπακαλοτζενεραλμανατζερ.
      Τα μεγάλα πνεύματα συναντούνται.
      3 μετά τα μεσάνυχτα που είχες μπασκετική έμπνευση.
      Ο φίλος σου είχε ερωτική.
      Το mobile σου καρφωνει;;;
      Γιατί το ροτβαιλ μου ναι :)

      JB

      Διαγραφή
    2. Ο Djedovic ειναι ο τζοκερ σ' αυτο το ροστερ που προτεινεις. Δεν ξερω γιατι δεν τον εχει χτυπησει καποια μεγαλη ομαδα μεχρι στιγμης.

      Διαγραφή
    3. @ ΜπακαλοGM

      Έλα αγόρι μου.. Πολύ ωραίος όπως πάντα. Ξέρεις.. Με εξιτάρουν περισσότερο τα μικρά μπάτζετ.

      Διαγραφή
  81. Μαγκες, οσο το σκεφτομαι τοσο και συμφωνω με τον Τζιμοπληκτο.

    Δηλ, ενταξει, ειπαμε να αρχισει απο περισυ την απο-Διαμαντοποιηση του Παναθηναϊκου, αλλά απο κει και περα το να χρισεις τον Καλάθη "leader" ειναι σαν να ριχνεις παγακια στα μπατζακια σου. Και εξηγω.

    Ο "leader" δεν ειναι μονο ηγετης στα αποδυτηρια αλλά καθοριζει πανω απ' ολα (1) το λεγομενο wage structure και (2) τον παικτικο χρονο.

    Π.χ. στον Ολυμπιακο περιμενει κανεις να παρουν παιχτη που θα εχει μεγαλυτερο συμβολαιο απο τον Σπανουλη ή θα παιζει πιο πολυ απ' αυτον? "Ι'm nobody's backup" ειπε ο Λανγκφορντ περισυ.

    Ετσι κι εδω, πως μπορει να περιμενει καποιος να ερθει PG μεγαλης εμβελειας (καποιοι μιλανε για Ντιλεϊνι και Ραϊς!) ακομη κι αν του δωσεις τα λεφτα που ζηταει οταν ξερει οτι θα ειναι backup του "leader" Καλαθη?

    Αυτο για μενα ειναι το πρωτο και ΜΕΓΑΛΟ λαθος του κοουτς Αρτζι. Ακομη κι αν το πιστευεις, δεν το λες, ειδικα δε στην εναρξη της μεταγραφικης περιοδου.

    Ο PG που θα ερθει λοιπον δεν πρεπει να βγαλει τις αδυναμιες του αρχηγου. Αυτο απο μονο του ειναι εξαιρετικα περιοριστικο.

    Π.χ. παρακολουθωντας χτες το Ρεαλ-Βαλενθια, με εκανε να συνειδητοποιησω οτι ενας παιχτης οπως ο Ντιο (μια απολυτα για μενα εφικτη περιπτωση) εχει οχι μονο καποια κοινα χαρακτηριστικα με τον Καλαθη αλλά ειναι σκαι υνολικα καλυτερος του σε πολλα σημεια (μακρινο σουτ, πικ-εν-ρολλ, ασσιστ, ντραϊβ κλπ.). Ενας τετοιος παιχτης θα εκανε τον Καλαθη να φαινεται πολυ μετριο ειδικα για τα λεφτα που παιρνει ο Καλαθης (οχι οτι τωρα δεν ισχυει αυτο ως ενα βαθμο). Δεν μπορει λοιπον να φερεις ενα παιχτη των 700χιλ. να κανει τα ιδια πραγματα και να δειχνει καλυτερος απο εκεινον των 2εκ.

    Το συμπερασμα ειναι οτι ο PG που θα ερθει θα ειναι πολυ φτηνοτερος απ' αυτους που ακουγονται αλλά και ποιοτικα διαφορετικος απο τον Καλαθη ετσι ωστε να μη μεγεθυνονται οι αδυναμιες του "αρχηγου". Π.χ. καποιος που πρεπει να εχει καλο σουτ αλλά, να μη μπορει να παιξει τις αμυνες του Καλάθη και να ειναι σχετικα φτηνος (Ροτσεστι?). Πως μπορει να γινει ομως αυτο οταν ο Πεδουλακης εχει σαν Ευαγγελιο τους αμυντικους γκαρντ?

    Παρεπιπτοντως, ο Σάλε ηταν αυτος που ξεκινησε την διαδικασια να χρισει τον Καλαθη "leader" μειωνοντας σημαντικα τον χρονο του Διαμαντιδη φετος.

    Διαμαντιδης 2014-2015 (top-16): 28.25', 105 προσπαθειες, 84 ασσιστ, 13.3 ΠΙΡ.

    Διαμαντιδης 2015-2016 (top-16): 20.15', 64 προσπαθειες, 50 ασσιστ, 9.9 ΠΙΡ.

    Σε κανει να σκεφτεσαι αν η μερικη απο-Διαμαντοποιηση του Παναθηναϊκου και αυτες οι 34 λιγοτερες ασσιστ επι Σαλε οδηγησαν τελικα στο χασιμο της 2ης θεσης στο τοπ-16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Αν έχουμε μάθει ένα πράγμα τόσον καιρό εδώ μέσα είναι να αξιολογούμε την επιλογή ενός παίκτη πάντα σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ. Δεν εξετάζουμε π.χ. αν είναι καλός παίκτης ο Γκρέιντζερ ή ο Άνταμς ή ο Τζέιμς ή αν ταιριάζει στα γούστα του προπονητή αλλά πως ο συγκεκριμένος μπορεί να είναι αποτελεσματικός στα πλαίσια ενός ρόστερ που θα τον βοηθά να ξεδιπλώνει τις αρετές του και θα καμουφλάρει τις αδυναμίες του. Αυτή η αλυσίδα είναι το κλειδί. Το ερώτημα είναι αν αξίζει ο Γκρέιντζερ να αποτελέσει μια απ’ τις πρώτες χρονικά προσθήκες και να στηθεί το υπόλοιπο ρόστερ με δεδομένη την δική του παρουσία.

    Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για έναν ποιοτικό combo guard ο οποίος απαραίτητα θα πρέπει να μπορεί να παίζει κυρίως με αλλά και χωρίς τον Νικ. Το ρόστερ της νέας περιόδου πρέπει να δομηθεί γύρω απ’ τον Καλάθη. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο Ουρουγουανός, λοιπόν, μπορεί να είναι καλό fit υπό προϋποθέσεις. Διαφορετικά, μπορεί να εκτεθεί. Θυμάμαι την κουβέντα που είχε γίνει όταν αποκτήθηκε ο Νέλσον και την αναγκαιότητα να πλαισιωθεί από έναν p’n’r’ guard. Τελικά, το παιδί απογοήτευσε και γιατί δεν υπήρχε το κατάλληλο πλαίσιο για να δώσει αυτά που αποδεδειγμένα μπορούσε να δώσει. Αλλά, ούτως ή άλλως, εκείνη η χρονιά ήταν πολύ παράξενη.

    Κατά τα φαινόμενα, ο σχεδιασμός προβλέπει την απόκτηση 5 (ή 6 αν αποχωρήσει ο Βλάντο) παικτών εκ τω οποίων μόνο οι 4 μπορούν να είναι ξένοι. Ένας combo guard, ένας συμπληρωματικός point guard, ένα (ή δύο) τριάρι και δύο ψηλοί. Ο Έλληνας ή οι Έλληνες, λοιπόν, που θα επιλεγούν θα κρίνoυν τις υπόλοιπες επιλογές.

    Θέλω να κάνω ένα σχόλιο για τον Γκιστ. Βλέπω αρκετούς να ζητούν την αποχώρησή του κρίνοντάς τον κυρίως απ’ το άσχημο τελείωμα της φετινής σεζόν και απ’ το περσινό του λάθος με τα τσιγαριλίκια. Ως προς το εξωαγωνιστικό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο παίκτης φάνηκε επιπόλαιος και ευάλωτος. Το ότι η ομάδα πήγε παρακάτω διατηρώντας τον στο ρόστερ κλείνει οριστικά την κουβέντα. Ως προς το αγωνιστικό, νομίζω ότι υπάρχει μια υπερβολή. Ο Γκιστ είναι 3,5 χρόνια στην ομάδα. Έχει βελτιωθεί αισθητά σχεδόν σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του. Δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που γνωρίσαμε στην αρχή. Ωστόσο, τα δύο τελευταία χρόνια η ομάδα τον φόρτωσε πολύ. Του ζήτησε να κάνει παραπάνω πράγματα απ’ αυτά που μπορεί είτε λόγω κακής στελέχωσης του υπόλοιπου ρόστερ είτε γιατί υπερεκτιμήθηκαν οι δυνατότητές του και η βελτίωση που είχε επιδείξει. Το παιδί εδώ και 2 χρόνια προσπαθεί να κλείσει όσες τρύπες μπορεί. Τρέχει σαν τον Βέγγο με τις κακοφτιαγμένες front lines που όλοι είδαμε. Η αλήθεια είναι ότι και ο Γκιστ, όπως όλοι, χρειάζεται το κατάλληλο συμπλήρωμα για να λειτουργήσει ενώ κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο για την διάθεση και την αγωνιστικότητά του. Είμαι βέβαιος ότι όσο εξαρτάται απ’ τον Πεδουλάκη ο Γκιστ δεν το κουνάει ρούπι. Αν αποφασίσει να τον τελειώσει η ΚΑΕ παρά την θέληση του κόουτς θα πρόκειται για κακό οιωνό.

    Το καλό του φετινού καλοκαιριού είναι ότι το θέμα του προπονητή έκλεισε νωρίς. Υπάρχει αρκετός χρόνος και σεβαστό budget για να δημιουργηθεί η νέα ομάδα. Βαρίδια δεν υπάρχουν αφού αρκετά συμβόλαια έληξαν. Επιπλέον, ο head coach θα είναι με τους παίκτες στην προετοιμασία μετά από 2 χρόνια που τα βασικά κομμάτια δουλεύονταν με τους διάφορους Μπεροκάλ και Μπέντοφ. Θα δούμε, λοιπόν, τι θα φτιάξει και τι μπάσκετ θα παίζει του χρόνου.

    Θέλω να πω κάτι στον φίλο που ανέλυσε τις πιθανότητες να ευστοχούσε ο Σπανούλης στο τελευταίο σουτ του 4ου τελικού. Φίλε, ο προπονητής που καλείται να αποφασίσει την δεδομένη στιγμή δεν έχει ούτε τον χρόνο ούτε την απόλυτη ηρεμία για να φτιάξει δέντρο αποφάσεων, να σταθμίσει συνδυαστικές μαθηματικές πιθανότητες και να χρησιμοποιήσει την θεωρία των παιγνίων. Λειτουργεί, κυρίως, βάσει εμπειρίας και ενστίκτου συνυπολογίζοντας φυσικά τις συνθήκες της στιγμής. Έχει στην διάθεσή του ελάχιστα δευτερόλεπτα για να πει φάουλ ή άμυνα. Είναι άδικο να κρίνουμε αποφάσεις υπό τέτοιες συνθήκες κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Θέλω να πως δηλ. ότι στην κρίση σου ξεκινάς ανάποδα. Κοιτάς το αποτέλεσμα πηγαίνοντας προς τα πίσω. Δεν είναι λίγο παράδοξο;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γκιστ να μεινει, αλλά με περιορισμένα χρήματα & ρόλο. Αν του ζητάμε να ειναι το βασικο 4ρι ή 5ρι (και τον πληρωνουμε αντιστοιχα), θα την πατησουμε.

      Επισης, θα πρεπει να δεχτουμε την πιθανοτητα να συμπεριφερθει παλι αντιεπαγγελματικα και να κρεμάσει την ομάδα, όπως εχει κανει επανηλειμμένα.

      Διαγραφή
  83. Καλημέρα στην παρέα

    Τα πληκτρολόγια παίρνουν φωτιά. Έχω την αίσθηση ότι κομβικής εξέλιξης στις μεταγραφές θα είναι ο defensive stopper στη θέση 3.
    Αν πείσει τον Θανάση να αφήσει τα NBDLια και έρθει από εδώ, έχεις 4 ξένους να πάρεις για 3 θέσεις.
    Αν δεν καταφέρει να τον πείσει, νομίζω ότι του ανακατεύεται όλος ο σχεδιασμός καθώς θεωρώ δεδομένο πως θα πάει σε τέτοιον ακόμα και αν είναι ξένος.

    Φιλικά
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω θα επαιρνα ενα πιο ποιοτικο forward (3-4) με καλο τριποντο.

      Διαγραφή
    2. Παιδιά πέρυσι μιλούσαμε για Χαράνγκοντι-Κούριτς στο άρρθο "Floor spacers". Τονίζαμε αυτή την ανάγκη στο σύγχρονο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε αυτό μέσα στη σεζόν. Αδυνατούσε να ανοίξει άμυνες στο μισό γήπεδο. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία σε ποια θέση θα βάλεις shooters αλλά το να μπορείς σαν σύνολο να ανοίγεις την άμυνα όντας λειτουργικός.

      Διαγραφή
    3. Φίλε 11:11

      Πιθανόν και να πρέπει να πάει σε shooter στο 3 ... αλλά νομίζω πως θα προτιμήσει άλλου είδους παίκτη. Ίσως εκεί να θέλει να το καλύψει αλλιώς... (4άρι που θα ανεβαίνει κάποια λεπτά, Φελντέιν ίσως)

      Φιλικά tentas13

      Διαγραφή
  84. kalimera se oli tin parea.psaxnoume athlitiko psilo ekei sto oaka kai anarotiemai giati den ecoume kleisei idi o khem birch?den tous kanei?einai akrivos?afou thelei enan poli kalo athlitiko psilo kai se kase pou na min kseperna to ena ekatomirio gt den exei ipograpsei idi stin omada?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. ΠΕΔΟΥΛΑΚΙΟΣ...ΚΑΙΑΔΑΣ ? ?
    ==========≠=======≠==========

    Τον Πεδουλακη μη τον κλαις
    δεν είναι δευτερατζα
    και σούπερ βέβαια δε τον λες
    εχετον στην καβατζα

    Τώρα χωρίς τον αρχηγό
    θα δω τι ψάρια πιάνει
    που έχασε τη σιγουριά
    στο παικτικο ταβάνι

    Τωρα θα δω επιλογές
    μ'ηγετικα προσόντα
    κι οχι χωρίς το Μητσουλα
    παικτακια απλά για τσόντα

    Τωρα που λείπει ο ΘΕΟΣ
    για να τους κανει μάγκες
    είναι παγιδα Πεδουλα
    μην πας και φέρεις δαγκες.

    Υπάρχει προϊστορικό
    σε τούτη την ομάδα
    που παει για ευρωπαϊκό
    και πέφτει στον Καιάδα
    Τζιν τόνικ λεμονάδα
    ( του μωρού το ποτό :) )

    JB










    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Σαν πιο ουσιαστική αλλά και πιο κοντινή προσθήκη στα θελω της ομαδας θα εβλεπα εναν παικτη στο στιλ του Jamon Gordon. Τα χαρακτηριστικα του θα ηταν ιδανικα για το backcourt. Στην ομαδα θα εκανα το παν να προσθεσω και εναν παικτη με ισχυρη προσωπικοτητα αλλα και πολυεργαλειο που ακουει στο ονομα Τζεντιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλα καλημέρα. Ο Γκόρντον είναι που θα πέφτει πάνω στον Καλάθη.. Ο Γκρέηντζερ αντίθετα είναι σκόρερ και μπορεί να παίξει μακριά από τη μπάλα.

      Διαγραφή
  87. Πρώτη μεταγραφή για τον πρωταθλητή Ελλάδος.Έκλεισε ο Οκάρο Γουάιτ στον Ολυμπιακό.
    Όλοι τον ξέρουμε τον παίκτη. Σουτέρ, αθλητικός, ριμπάουντερ. Ακριβώς ότι χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να πλαισιώσει το καλύτερο pf της Ευρώπης.

    Το καλύτερο είναι ότι ο κόουτς δείχνει να αναγνωρίζει τα περσινά του λάθη.

    Ένα 5άρι μπόμπα, και έναν άσσο μπόμπερ και είμαστε οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μπομπέρ επείγει...φαντάζομαι θα πάει αμερική για κάνα κελεπούρι ο αδελφός του σφαιρόπουλου, δεν βλέπω να μένει κανείς ελεύθερος στην ευρώπη με τόσα χρήματα σε ρωσία κ τουρκία...

      Διαγραφή
  88. Καλημερα στην παρεα, ακομα ενα τρομερο αρθρο, έφτασε η καλύτερο περίοδος του χρόνου !
    Αυτο με το Τζεντιλε το ειχα σκεφτει κ εγω ειναι η αληθεια ... Εχω τοσες μερες στο μυαλο μου μια ομαδα σαν αυτην αλλα δεν ξερω αν ειναι λειτουργικη στο βαθμο που χρειαζεται ...
    PG : Καλάθης, Γκρειντζερ, Μποχωριδης
    SG : Παππας, Τζεντιλε, Φελντειλ
    SF : Γιανκοβιτς, Χαραλαμπόπουλος
    PF : Φώτσης, Γκιστ, Oκάρο Γουαιτ (ή Πετγουει)
    C : Σιγκλετον, Παπαγιαννης

    Τζιμ και λοιποί αναγνώστες ; Η γνώμη σας ;

    Nick-13-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζεντίλε απλά απλησίαστος.
      Οκάρο κλεισμένος.
      Πέτγουει τελειωμένος.
      Νομίζω Σίγκλετον πάει Κίνα.
      Με ένα ακόμα σέντερ, πάντως, θα ήταν εξαιρετικό ρόστερ.

      Διαγραφή
    2. Κλεισμενος Οκαρο απο ποιον ;

      Νick-13-

      Διαγραφή
    3. Ναι οντως κλεισμένος ο Οκαρο..απ τον Οσφπ όμως

      Διαγραφή
  89. Τζιμ ωραία όλα αυτά αλλά δώσε μας μια πληροφορία για το καυτό θέμα εδώ μέσα. Εσύ που θα πας αυτή την off season?

    Ortiz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Με σοκάρει που ολοι θεωρουν πως ο Φελντειν πρεπει να μεινει. Δηλ. με 400.000 δε βρισκεις καλυτερο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, και? Και ο Στρομπερυ ειχε υπογραψει και ο Οντομ. Με Ραζνατοβιτς μανατζερ, η πωληση ειναι ευκολάκι.

      Διαγραφή
    2. Αυτοί έχουν υπογράψει με οψιόν.
      Ποια πώληση ρε παιδιά; Ποιος θα δώσει λεφτά για τον Φελντίν; Που τα είδατε αυτά;

      Διαγραφή
    3. Έιχαν option από την ομάδα αυτοί οι δύο. Αμφιβάλω αν έχει ο δικός μας.

      Διαγραφή
  91. Περί leader: Πολύ κουβέντα γίνεται για το αν ο Καλάθης κάνει για leader στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει σουτ, δεν έχει ντράιβ δεν έχει το ένα δεν έχει το άλλο.
    Μου φαίνεται τελικά ότι δεν θα μάθουμε ποτέ. Είχαμε σαν χώρα 2 από τους πιο επιδραστικούς non-scoring leader, τον Διαμαντίδη και τον Παπαλουκά και ακόμα κάνουμε κουβέντα για τον leader που θα βάλει 20 πόντους και το τελευταίο σουτ απλά και μόνο επειδή ο Ολυμπιακός έχει τον Σπανούλη. Στο θέμα της απόδοσης, όλα είναι θέμα ομάδας στην τελική. Ο ίδιος ο Παπαλουκάς δήλωσε ότι τον βοήθησαν πολύ οι συμπαίκτες του στο να γίνει αυτός που έγινε. Πάσα στον Λάνγκντον, το μπουμπούνιζε, πάσα στον Σμόντις το ίδιο, στον Άντερσον το ίδιο και γέμιζε ασσίστ. Αυτό είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού της καλής και σωστής πάσας και του καλού εκτελεστή. Αν είχε ο Καλάθης φέτος κανονικό προπονητή και σταθερούς συμπαίκτες θα είχαμε άλλη εικόνα. Αλλά άλλο ο Λανγκτον και άλλο ο Ουίλιαμς ή ο Φελντίν (φιλότιμος και καλός αλλά ασταθής - επίσης θέμα και Σάλε).
    Και πάλι όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με το leadership. Ο Διαμαντίδης με το μπάσκετ του Ομπράντοβιτς βγήκε μπροστά και σιγά σιγά καθιερώθηκε σαν ηγέτης ακόμα και όταν υπήρχαν στην ομάδα και άλλες μεγάλες προσωπικότητες και καλύτεροι επιθετικά παίκτες από αυτόν όπως ο Σάρας ή και ο Σπανούλης. Ακόμα και τότε ήταν ο leader. Έτσι προέκυψε από τις ζυμώσεις μέσα στην ομάδα, από τις προπονήσεις από το κλίμα στα αποδυτήρια, από την επίδραση του στο όλο μπάσκετ που έπαιζε ο Παναθηναϊκός, από τη στοργή και την εμπιστοσύνη που έδινε πάντα στους συμαπίτκες του. Αυτά είναι τα στοιχεία του leader για μένα και αυτά ο Καλάθης κάποια ήδη τα έχει, κάποια είναι θέμα συγκυριών και εν καιρώ ίσως και να αποτελέσει και επιθετική λύση. Θυμίζω ότι παρότι μετριότατος σουτέρ, τα πιο σημαντικά σουτ που πήρε στην καριέρα του τα έβαλε. Χωρίς αυτό να τον κάνει clutch παίκτη, όμως δεν φοβάται τις ευθύνες και αυτό είναι στοιχείο που χρειάζεται.
    Στην τελική δεν είναι και αγγελία. Ζητείται leader, μόνο σοβαρές προτάσεις. Είναι κάτι που προκύπτει μέσα από την ομάδα και θα γίνει με τον καιρό, όχι με τελετή παράδοσης - παραλαβής ούτε με χρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. οι κόκκινοι με ένα καλό 1-2, με τρίποντο λίγο παραπάνω από το 40%, είναι έτοιμοι για το 2016-2017 κατά 90%...με το οκαρο, κ φαντάζομαι κ μία περικοπή του σπανούλη, μένει διαθέσιμο περί το 1€/έτος για καλό παίχτη...υγεία να υπάρχει κ όλα γίνονται (με 10 τουρκικές/ρωσικές/ισπανικές ομάδες να ξεχειλίζουν χρήμα πρέπει πρώτιστα να έχεις υγεία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ean o white paei OSFP tha einai megali itta gia PAO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως ακριβώς θα είναι ήττα από τη στιγμή που δεν έκαναν ποτέ πρόταση στον παίχτη;
      Τα έγραψε και ο Τζιμ ρε παιδιά, αν οι παίχτες δεν έχουν σταθερά σουτ με υψηλά ποσοστά θα έχουμε πάλι το ίδιο πρόβλημα του χρόνου.

      Διαγραφή
    2. Ε όχι δα.
      Καλός και φέρελπις παίκτης, πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ την ομάδα μας. Είναι ακριβώς αυτό που μας έλειπε.
      Αλλά ως εκεί.

      Διαγραφή
  94. Κινηση για Ντρειπερ ο Παο, στη λιστα και ο Τζειμς.

    "Με τα έως τώρα δεδομένα λοιπόν, η ομάδα του "τριφυλλιού" θέλει να κλείσει το συντομότερο έναν πόιντ γκαρντ και προτεραιότητα έχουν εκείνοι που διαθέτουν κοινοτικό διαβατήριο, ώστε στη συνέχεια τα πράγματα να γίνουν πιο απλά για τον Παναθηναϊκό καθώς δεν θα χρειάζεται να βιαστεί, ώστε να δημιουργήσει το ρόστερ που επιθυμεί ο Αργύρης Πεδουλάκης."

    http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/kinhsh-gia-ntreiper.4100557.html

    Ενα σχολιο Jim!! Ο Πεδουλακης δειχνει οτι θελει παικτη με κοινοτικο διαβατηριο, πιστευεις θα εχει στη λιστα τον Granger?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρουμε πόσους μη κοινοτικούς μπορεί να έχει μια ομάδα;

      Διαγραφή
    2. μακαρι να παμε για γκειτζερ , μακρια απο ντρειπερ πολλα λεφτα 32 αρης , πολυ κοντος , απο τις τελευταιες καλες χρονιες η φετινη του

      Διαγραφή
  95. Εκλεισε σε οσφπ ο ουαιτ.. πολυ καλη κινηση που τον κανει στο 4 ΥΠΕΡΠΛΗΡΗ!!
    Κριμα για παο αφου θα ηταν καλη λυση για πισω απο γκιστ αλλα και για χαμηλα σχηματα με γκιστ ουαιτ.
    Ο χογκ ειναι μια καλη εναλλακτικη αφου λογικα δεν θα θελει χρονο προσαρμογης .. μηπως να παμε σε 4 αρι με σουτ φωτια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. guard με κοινοτικά διαβατήρια υπάρχουν τόσα πολλά, γιατί να πάμε στον draper ? logan, granger, langford, zissis and many more.
    επιτέλους που θα πάει το πράγμα ? θα χάνουν οι ομάδες μου τα πρωταθλήματα από buzzer beater 3pointers ?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή