Athlenda

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

MADE IN USA: ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (2016)


Το Hoopfellas ανοίγει τα κιτάπια του και επιστρέφει με τη παραδοσιακή πλέον καλοκαιρινή λίστα και τις value/money επιλογές ξένων παιχτών που ξεχώρισαν αυτή τη χρονιά από τα διάφορα πρωταθλήματα. Μια από τις πιο δημοφιλείς αναρτήσεις της σεζόν, με τη φετινή σοδειά να μοιάζει καλύτερη από ποτέ. ..



Η πρόσφατη επιτυχία ομάδων με χαμηλό προϋπολογισμό μεν αλλά και  προσεκτικές κινήσεις στην αγορά κάνει τη καθιερωμένη λίστα του Hoopfellas πιο επίκαιρη από ποτέ. Σε αυτή τη πρώτη επιλογή προτίμησα να εστιάσουμε σε παιδιά από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τα οποία δείχνουν ότι μπορούν να ανέβουν γρήγορα στο υψηλό επίπεδο και εντός διετίας να αποτελέσουν τους νέους Adams/Mike James/Wanamaker  αυτού του κόσμου.. Από πίσω έχουμε και αθλητές με πολύ πιο χαμηλό κασέ αλλά και παίχτες από την Αμερική τους οποίους πιθανόν να παρουσιάσουμε σε μια δεύτερη version της φετινής λίστας, μετά το ντραφτ του ΝΒΑ, ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη και μεγαλύτερο εύρος ερεθισμάτων στη συζήτηση μας.



Εκτός αυτού, η δυνατότητα άλλωστε ένταξης περισσότερων ξένων παιχτών τα τελευταία χρόνια (σε σχέση πάντα με το παρελθόν) στις ομάδες της Α1, δίνει σε αυτές το περιθώριο να κοιτάξουν και "υποστηρικτούς" παίχτες-ρόλων, όχι αποκλειστικά πρωταγωνιστές που θα τα κάνουν όλα.. Ειδικά οι ομάδες που θα βγάλουν μπροστά νέους Έλληνες παίχτες και θα τους υποστηρίξουν με σωστές επιλογές από την αγορά των ξένων (με παίχτες που δε θα τους “κουκουλώνουν” αλλά επαναλαμβάνω θα τους υποστηρίζουν αγωνιστικά) χτίζουν στη σωστότερη βάση και παράλληλα δουλεύουν στη σωστή κατεύθυνση για το άθλημα στη χώρα μας. Να υπενθυμίσω ότι δεν είναι όλοι οι ξένοι ..Made in USA αλλά και φέτος έχουμε προσθήκες από άλλες χώρες ενώ απέφυγα να βάλω στη λίστα παίχτες που έχουμε ήδη αναφέρει στο μπλογκ (Florence, Quattara, Rautins).

Πιθανόν να τα πούμε και μετά το ντραφτ ανάλογα πάντα με τις εξελίξεις. Πάμε να δούμε τι έχουμε ξεχωρίσει φέτος..



Karvel Anderson (1.88-G-1991)


Το “κρυμμένο μυστικό” της Serie A2, πρώην σταρ των Colonians του πανεπιστημίου του Ρόμπερτ Μόρις (Πίτσμπουργκ), τελείωσε φέτος τη δεύτερη επαγγελματική του σεζόν στην Ίμολα. Το παιδί έχει παρακολουθήσει πολύ, μα πολύ, Ρέι Άλεν.. Αναμφίβολα ο Άντερσον είναι ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς σουτέρ που φιλοξενεί σήμερα το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το να τον βλέπεις να κινείται στο πλαίσιο μια ball screen (για αυτόν) επίθεσης είναι μια από τις πιο ωραίες εικόνες που έχει να παρουσιάσει το μπάσκετ της γείτονος χώρας. Indiana native, διαθέτει έναν από τους ομορφότερους μηχανισμούς εκτέλεσης και εξαιρετικά γρήγορο release. Ουσιαστικά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν σουτάρει πάνω σε άμυνα ή όχι. Φέτος είχε βάλει στο μάτι τη Roseto (του έτερου πολύ καλού γκαρντ της Serie A2, Bryon Allen) απέναντι στην οποία, στα δύο ματς της κανονικής περιόδου “έγραψε” 37 ( 5/9 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 12/13 προσωπικές) και 45 πόντους (6/9 δίποντα, 8/15 τρίποντα, 9/9 προσωπικές σε 30') αντίστοιχα. Δυστυχώς πόνεσε την ομάδα μου (Mensana) στα playoffs (3-2 η Ίμολα) όπου υπήρξε καθοριστικός.. Χρειάζεται να δουλέψει περνώντας προς τα μέσα και σκοράροντας πάνω σε επαφή ώστε να είναι το ίδιο παραγωγικός και σε υψηλότερο επίπεδο μιας και αυτή τη στιγμή φέρει τη ταμπέλα του shooter με scoring abilities και όχι του scorer με το πλούσιο ρεπερτόριο. Μακριά άκρα που τον βοηθούν εκτός από το κομμάτι της εκτέλεσης και στο ριμπάουντ. Eίναι SG που βλέπει ξεκάθαρα πρώτα το καλάθι και το playmaking του χρίζει βελτίωσης. Οι Ρόκετς τον έχουν στο ραντάρ τους τη τελευταία διετία..

Στη Serie A2: 17.3 PTS (49.8% 2PT- 39.2% 3PT- 88% FT) 3.8 REB- 2.0 AST- 0.8 STL




Melsahn Basabe (2.01-F/C-1992)


O Νεοϋορκέζος φόργουορντ/σέντερ του Iowa έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα φέτος στο Βέλγιο με την Αntwerp τραβώντας όλα τα βλέμματα μέχρι να τον σταματήσει ο τραυματισμός στο γόνατο (μέσα Ιανουαρίου) ο οποίος τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα για σχεδόν 4 μήνες. Το παιδί έχει όλα τα εργαλεία για να ξεχωρίσει στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αυτό που ξεχωρίζω είναι ο ανταγωνιστικός του χαρακτήρας, στοιχείο το οποίο πάντα τοποθετώ στη κορυφή των σημειώσεων μου ειδικών για τέτοια παιδιά που περνούν τον Ατλαντικό σε αυτή την ηλικία μιας και μπορεί να μας δώσει μια εικόνα του κινήτρου και της φιλοδοξίας τους να παίξουν επαγγελματικά μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο μακριά από τη χώρα τους. Το 7'2'' wingspan του, η ταχύτητα του και το timing στο μπλοκ (γενικά οι γρήγορες αντιδράσεις των άκρων του και ο χρόνος στον οποίο μπορεί να βγει στη μπάλα) μεταφράστηκαν άψογα στις press άμυνες του Fran McCaffery (γνωστός assistant του “δικού μου” Notre Dame, μετέπειτα κόουτς στους Siena Saints) στα 3/4. O Βasabe έχει αρκετά πράγματα να μάθει όμως η πρώτη ύλη του είναι άκρως ενδιαφέρουσα καθώς περιλαμβάνει μια σπουδαία ικανότητα στο ριμπάουντ, πολύ καλά τρεξίματα κατά μήκος του γηπέδου και μια διαρκώς ακμάζουσα ικανότητα στο να τελειώνει μπάλες που έρχονται στα χέρια του γύρω από το καλάθι. Προσπαθεί να βάλει στο ρεπερτόριο του το σουτ από μέση και μακρινή απόσταση (δε το έχει κάνει με συνέπεια μέχρι τώρα) και να μειώσει τα λάθη του, πολλά από τα οποία έρχονται από φάσεις στις οποίες αποφασίζει να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να περάσει στο ζωγραφιστό (άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για τέτοιου είδους παίχτη). Προτεραιότητα να είναι απολύτως υγιής και εκεί πρέπει να εστιάσει η ομάδα που θα ενδιαφερθεί να τον υπογράψει.

Στο Βέλγιο φέτος με την Antwerp: 16.5 PTS (60.6% 2PT- 26.7% 3PT- 84.3% FT) 7.2 REB- 1.2 STL- 1.0 BLK




Tashawn Thomas (2.03-F-1993)


Well-Rounded player. Kαλό πακέτο με συμμετοχή σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού. PF post και face up παιχνίδι, αποτελεσματικό midrange shot και passing skills (μπορεί να δημιουργήσει με πλάτη από το ζωγραφιστό, ως ενδιάμεσος στα short picks ή ως παίχτης κορυφής σε high-low καταστάσεις) τα οποία τον κάνουν σημαντικά πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση. Μετά από 3 χρόνια στο πανεπιστήμιο του Χιούστον ενσωματώθηκε στην Οκλαχόμα και τους Sooners του Buddy Hield καταφέρνοντας όχι μόνο να βρει ρόλο, σε ένα σύνολο στο οποίο δεν αποτελούσε βασική επιθετική επιλογή, αλλά και να διακριθεί με αρκετά καλά νούμερα. Με 7'2'' άνοιγμα χεριών και καλό timing στο μπλοκ, μπορεί να σταματήσει ψηλά πολύ περισσότερες επιθέσεις από ότι κάποιος θα υποθέσει βλέποντας τον με την πρώτη ματιά στο γήπεδο. Δε τσιμπάει σε προσποιήσεις εύκολα, ριμπάουντερ θέσης (ικανός στο επιθετικό). Όπως και ο Κρις Σίνγκλετον της Κουμπάν, δεν είχε τα ball handling skills και το εξωτερικό σουτ για να σταθεί στο “3” στην Αμερική (ο Thomas δε βρήκε καν συμβόλαιο παρότι δούλεψε με πολλές ομάδες) και έφτασε στην Ευρώπη όπου θα μετακινηθεί καθαρά πλέον στο ζωγραφιστό (από SF/PF, τώρα PF/C). Θέλει δουλειά στη πλευρική ταχύτητα, μπορεί να παρουσιάσει καλύτερο footwork. Έπαιξε αρκετά καλά φέτος στη BBL και στην Mitteldeutscher μιας από τις πιο αδύναμες ομάδες της Μπουντεσλίγκα.

Στην MBC και τη Bundesliga: 12.8 PTS (60.5% 2PT- 30.3% 3PT- 69% FT) 7.2 REB- 2.3 AST- 1.2 STL- 1.7 BLK




Dominique Johnson (1.94-G/F-1987)


Πάμε και σε ένα παιδί που φέτος έκανε το προσωπικό του step up σε μια απαιτητική λίγκα όπως η TBL κλέβοντας παράλληλα τις εντυπώσεις και στο Eurocup. Ο Dominique Johnson (έστω στα 29 του) είναι έτοιμος να πάρει καλύτερα χρήματα μιας και μετά τα χρόνια του ..αγροτικού σε Πολωνία και Ισραήλ απέδειξε ότι είναι EL Material. Σαφέστατα ένας αρκετά καλός παίχτης. Αποτέλεσαν μαζί με τον Courtney Fortson στη Μπάνβιτ ένα από τα πιο ατρόμητα, πιο δυναμικά, πιο “αρσενικά” backcourts που είδε φέτος η Ευρώπη. Ο Johnson είναι ένας πολύ ενεργητικός wing με χτιστό κορμί, δυνατά πόδια και ικανότητα στη προσωπική φάση. Δε φοβάται να πάει κατευθείαν στη καρδιά της ρακέτας αν και το καλό του κομμάτι στην επίθεση είναι η περιφερειακή εκτέλεση. Αρκετά καλός σουτέρ είτε στημένος είτε μετά από ντρίμπλα. Κεφαλαιοποιεί τον δυναμισμό αθλητικό του πακέτο στην άμυνα όπου είναι πολύ φυσικός και μπορεί να αμυνθεί το ίδιο αποτελεσματικά πάνω ή και μακριά από τη μπάλα. Θεωρώ ότι μπορεί να βρει ρόλο σε ομάδα Ευρωλίγκας άμεσα ως 3&D πλάγιος. Το παιχνίδι του είναι λιγότερο “πολιτισμένο” από του Φελντέιν όμως είναι πολύ πιο τραχύς και υπερέχει σε intangibles.

Στη Banvit και το Eurocup: 14.6 PTS (54.7% 2PT- 38.7% 3PT- 80.6% FT) 3.1 REB- 2.0 AST- 1.2 STL




Nicolas Laprovittola (1.90-PG-1990)



H Aργεντινή έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στη θέση του PG μετά τους θρυλικούς Σάντσεθ και Πριγκιόνι. Καμπάτσο και Λαπροβιτόλα μπορεί να μη φτάσουν να θεωρούνται masters του PnR ή top floor generals σε παγκόσμιο επίπεδο όμως έχουν ήδη σημαντική επιτυχία στην απαιτητική ισπανική λίγκα. Ο Λαπροβιτόλα είναι καλή περίπτωση παίχτη και το περιβάλλον της Εστουντιάντες ιδανικό ως προς την ανάπτυξη του. Κουβαλάει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν περιφερειακούς της χώρας του. Είναι σκληροτράχηλος, καλός τεχνικά και διακατέχεται από αυτό το No fear attitude που μπορεί να “σηκώσει” το παιχνίδι του. Πόιντ ο οποίος μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Καλός οργανωτικά, προσπαθεί να αναμείξει τους συμπαίχτες του στην επίθεση της ομάδας. Αποτελεσματικός στη περιφερειακή εκτέλεση αν και ο μηχανισμός του μόνο άρτιος δε μπορεί να χαρακτηριστεί (είναι αρκετά ιδιαίτερος από τη στιγμή που η μπάλα παίρνει θέση στα χέρια του μέχρι την απελευθέρωση). Συνεπής αμυντικός που καταθέτει effort ακόμα και αν του λείπουν τα φυσικά/αθλητικά εργαλεία. Αυτό που πρέπει άμεσα να βελτιώσει (αν θέλει να κάνει το επόμενο βήμα) είναι η σκέψη του και η αγωνιστική του συμπεριφορά τις βραδιές που είναι πραγματικά άστοχος καθώς τον χαρακτηρίζει μια επιμονή να πάει στο καλάθι και να σπάσει τη κακοδαιμονία η οποία κοστίζει στην ομάδα και στο δικό του shot selection. Θετικό πέρασμα από το Βίλνιους, τον έχει βοηθήσει σημαντικά η συμμετοχή του στα διεθνή τουρνουά με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Στην ACB με την Εστουντιάντες:   13.8 PTS  (40% 2PT - 37.5% 3PT- 79.4% FT ) 2.9 REB- 4.4 AST- 1.55 STL




John Roberson (1.83-PG-1988)


Η φετινή ανακάλυψη της Σαλόν η οποία παρουσίασε στη Pro A έναν πραγματικό δολοφόνο που μέχρι τώρα ..βολόδερνε στα γήπεδα της Σουηδίας. Πρόκειται για έναν ταχύτατο γκαρντ ο οποίος μπορεί να κόψει μια άμυνα στα δύο με την ικανότητα να ντριμπλάρει, να πάει παντού με τη μπάλα και να εκτελέσει από το τρίποντο (σουτάρει με ένα ποσοστό καριέρας κάπου στο 40%..). Επιτίθεται στον αντίπαλο αμυντικό με μια σειρά από ντρίμπλες, εντοπίζει τη παραμικρή αδυναμία σε επίπεδο αμυντικής ισορροπίας και τότε χτυπάει ακαριαία με μια εκτέλεση την οποία χαρακτηρίζει το ταχύτατο release. Πολύ αποτελεσματικός στο σουτ μετά από ντρίμπλα, ικανός passer. Θα ήθελα να δω πως θα ανταποκρινόταν σε έναν λιγότερο ball dominant-ρόλο, παίζοντας στην αδύνατη πλευρά. Η Σαλόν (όπως μου είπαν πρόσφατα) σκοπεύει να χτίσει πάνω του την ομάδα της επόμενης σεζόν.

Στην ProA: 14.8 PTS (51% 2PT- 45.7%  3PT- 91.1 FT) 2.4 REB- 6.0 AST- 0.9 STL- 2.1 TO




Scott Bamforth (1.89-G-1989)


Οι Ισπανοί έχουν χτίσει τεράστια παράδοση στο να βρίσκουν fundamental shooters από την Αμερικανικοί αγορά και ο πρώην αστέρας του Weber State εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Ο Bamforth επέστρεψε στη Σεβίλλη πέρυσι το καλοκαίρι μετά από μια σεζόν στη Μούρθια και φέτος έκλεισε μια τριετία στην Ιβηρική. Πρόκειται για έναν πολύ καλό σουτέρ, τόσο σε spot up καταστάσεις τόσο όμως και μετά από ντρίμπλα. Ο μηχανισμός του είναι άρτιος και μπορεί να παράγει τόσο στο μισό γήπεδο όσο και σε καταστάσεις transition. Φέτος ήταν βελτιωμένος με τη μπάλα στα χέρια αν και το scoring first mentality κυριαρχεί στην αγωνιστική του ταυτότητα καθώς ακόμα και όταν τρέχει Pick & Rolls ως δημιουργός κοιτάζει πρώτα το καλάθι και ουσιαστικά χάνει χρόνο στη προσπάθεια του να δημιουργήσει χώρο εκτέλεσης. Παρόλα αυτά δεν είναι κακός πασέρ και είναι καλύτερος αμυντικός από ότι αρχικά φαίνεται (αν και ακόμα αξιολογείται ως αμυντικός θέλησης και όχι fundamental). Πρέπει να δουλέψει τον κορμό του καθώς δυσκολεύεται να αξιοποιήσει την ικανότητα του να τελειώσει μετά από επαφή ενώ στην άμυνα χάνει θέσεις, κατάσταση την οποία προσπαθεί να ματσάρει με την επιμονή του να κυνηγήσει και τη ταχύτητα του. Φέτος έκανε τη καλύτερη του σεζόν στην ACB, γεγονός σημαντικό για ένα παιδί που βήμα-βήμα δείχνει να βελτιώνεται ειδικά στον τρόπο που διαβάζει και χειρίζεται το shot selection του. Θα πρέπει να δουλέψει για να προχωρήσει τον δρόμο του Ράιαν Τούλσον. Αν μη τι άλλο, δε θα είναι λίγο..

Στην ACB: 12.5 PTS (41.7% 2PT- 44.5% 3PT- 83.3% FT) 3.5 REB- 2.4 AST- 0.8 STL



Johannes Voightman (2.12-F/C-1992)


O Voightman είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Πρόκειται για έναν seven footer ο οποίος τρέχει αρκετά καλά το γήπεδο, πασάρει σαν point-forward, έχει μέσα-έξω παιχνίδι και μπορεί να αποτελέσει miss match nightmare για τον αντίπαλο εάν δουλέψει πιο εντατικά σε συγκεκριμένα πράγματα στο παιχνίδι του. Σημαντικό κομμάτι της φετινής επιτυχίας των Skyliners (στους οποίους βρίσκεται από το 2012). Ο “αγαπημένος” μας θεωρητικός, κόουτς Γκόρντον Χέρμπερτ δούλεψε πολύ μαζί του Pick & Pop καταστάσεις φέτος (ένας από τους πυλώνες της επίθεσης των Skyliners) είτε στον άξονα είτε στη πλευρά, ψάχνοντας άμεση εκτέλεση ή playmaking από το High post από τον Voightman. Αμυντικά ενώ για το κορμί του είναι πολύ γρήγορος (και με τη μπάλα, εντυπωσιακό..) δε δουλεύει καλά τα χέρια του και χάνει συχνά τη θέση του. Δεν έχει τα intangibles που (εκτός των άλλων) κάνουν τους Theiss-Zirbes να ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους ψηλούς συμπατριώτες τους.  Ξεκίνησε να παίζει μεγάλος μπάσκετ και είναι ακόμα σε διαδικασία εκμάθησης. Έχει ιδιαίτερα όμως στοιχεία επαναλαμβάνω και είναι πολύ πιθανόν να τον δούμε σύντομα εκτός Φρανκφούρτης..

Στη BBL: 11.0 PTS (62.4% 2PT- 38.2% 3PT- 75% FT) 5.3 REB- 2.1 AST- 0.7 BLK




Tyrus McGee (1.88-G-1991)


Παιδί του Φρεντ Χόιμπεργκ στο Iowa State o McGee φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο του μέσα από το ιταλικό πρωτάθλημα. Στα 25 του μετράει ήδη 4 σεζόν σαν επαγγελματίας στην Ευρώπη. Εξαιρετικός φέτος με τη Κρεμόνα, θα πληρωθεί καλύτερα το καλοκαίρι. Ήδη φημολογείται ότι έχει συμφωνήσει με τη Βενέτσια. Πρόκειται για ένα παιδί το οποίο παίζει εξαιρετικά σκληρά. Μου άρεσε από τη πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη (Breogan-Ισπανία) το γεγονός ότι δεν έκανε πίσω απέναντι σε αρκετά σκληρούς παίχτες. SG με scoring abilities, ικανός στη προσωπική φάση. Διακρίνεται από μια ροπή να κυνηγάει τη miss match κατάσταση (εκβιαστικά πολλές φορές) ώστε να παίξει κάθετα όντας αρκετά ανθεκτικός στη τελική προσπάθεια. Καλός σουτέρ τριών πόντων. Είναι καλοπροπονημένος και το κορμί του τον βοηθάει να σκοράρει απέναντι σε άμυνα ακόμα και εάν μιλάμε για δημιουργία χώρου και σουτ από τη περίμετρο. Του λείπει το playmaking, λειτουργεί ως δημιουργός σε drive & kick καταστάσεις συνήθως.

Φέτος με τη Κρεμόνα στη Lega A: 13.0 πόντους (58.1% 2PT- 45.8% 3PT- 83.8% FT) 3.2 REB- 1.7 AST- 0.7 STL- 2.4 TO σε 22.0'





Ondrej Balvin (2.17-C-1992)


Oκ, εδώ ο παίχτης είναι αρκετά γνωστός και φυσικά δε συνιστά καμία σοβαρή ανακάλυψη απλά θέλησα να του “ανοίξουμε” φάκελο στη σελίδα μιας και δε νομίζω να έχουμε αναφερθεί/συζητήσει (διορθώστε με) στο παρελθόν για αυτόν. Ο Τσέχος γίγαντας (και alter ego του Πορζίνγκις) αναπτύχθηκε ένα τικ πιο αργά από ότι περίμενα όμως φέρνει στο τραπέζι ένα ιδιαίτερα ιντριγκαδόρικο πακέτο που περιέχει athleticism, εξαιρετική για το κορμί του ταχύτητα, rebounding και τελειώματα. Φέτος βελτίωσε σημαντικά τη συμπεριφορά του στο Pick & Roll ενώ έχει περιθώρια να δουλέψει κι άλλο τη πλευρική του ταχύτητα και τα πίσω βήματα ώστε να αναπτύξει τη περιφερειακή του άμυνα και τον έλεγχο του κορμιού του. Ανέβηκε κατακόρυφα από τον Ιανουάριο και μετά..

Φέτος στην ACB: 9.6 PTS (66.2% 2PT- 71% FT) 7.4 REB- 0.9 BLK



Σημείωση: Ο Βalvin έχει δουλέψει με αρκετά ποιοτικά γκαρντ στη Σεβίλη όλα αυτά τα χρόνια (Σατοράνσκι, Κάλογουεη) όμως και τώρα έχει ταλέντο για να συνεργαστεί στο backcourt με το δίδυμο Μιλιένοβιτς-Ραντίσεβιτς. Ο Ραντίσεβιτς (1.97-PG-1994) είναι ένα από τα καλύτερα PnR PG που έρχονται από πίσω στην ευρωπαϊκή σκηνή αυτή τη στιγμή. Έχει σούπερ ball handling, σκανάρει εξαιρετικά το γήπεδο και μπορεί να βάλει τη μπάλα εκεί που πραγματικά θέλει. Το μέγεθος του τον βοηθά να βλέπει και να περνά πάσες πάνω από την άμυνα. Είναι αρκετά ταχύς με τη μπάλα και το ισπανικό μπάσκετ του ταιριάζει. Παρ'όλα αυτά θα ήθελα να τον δω πολύ στη χώρα μας..



Trevor Lacey (1.91-G/F-1991)


Ένας από τους παίχτες που μου άρεσε περισσότερο στο φετινό ιταλικό πρωτάθλημα. Ο πρώην γκαρντ του North Carolina State έκανε μια σπουδαία σεζόν στο Πέζαρο ξεδιπλώνοντας αρετές του ταλέντου του. Ο Lacey ουσιαστικά είναι φτιαγμένος για Ευρώπη καθώς δεν έχει το ύψος για να παίξει SG στο ΝΒΑ ούτε τα playmaking skills για να ανέβει στον “άσσο”. Στη πραγματικότητα μιλάμε για έναν εξαιρετικό “πλάγιο” παίχτη. Έχει στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Είναι πολύ δυνατός για το ύψος του και μπορεί να πάρει μαζί του στο drive τους περισσότερους γκαρντ που θα προσπαθήσουν να του κόψουν τον δρόμο. Έχει το χάρισμα να κάνει τα πιο δύσκολα σουτ να μοιάζουν με ρουτίνα. Πολύ δυνατός στη προσωπική φάση. Στη τελευταία του σεζόν στο NCAA ήταν στατιστικά ο πιο αποτελεσματικός 1 on 1 παίχτης ολόκληρου του πρωταθλήματος. Είναι clutch. Παίχτης που θα “αναλάβει” στο τέλος ενός κλειστού ματς. Καλός σουτέρ, ειδικά από μέση απόσταση μετά από ντρίμπλα. Με τον κορμό και τη δύναμη που διαθέτει θα μπορούσε να είναι καλύτερος αμυντικός. Η Ιταλία του πάει. Και εδώ φημολογείται έντονο ενδιαφέρον της Βενέτσια..


Στη Lega A και το Πέζαρο: 14.6 PTS (57.2% 2PT- 33.8% 3PT- 74.6% FT) 4,8 REB- 2.6 AST- 1.3 STL- 2.3 TO




Mark Lyons (1.85-G-1989)


Ο πρωταθλητής πλέον Ισραήλ Lyons είναι ένας προικισμένος scoring guard ο οποίος σύντομα θα πάρει την ευκαιρία στο επόμενο επίπεδο. Πρόκειται για έναν πολύ παραγωγικό σκόρερ, “παιδί” του γνωστού στους περισσότερους κόουτς Sean Miller (με την έννοια ότι αυτός τον έφερε στο Xavier και σε αυτόν επέστρεψε ο Lyons για τη τελευταία του σεζόν στην Αριζόνα). Με τον κόουτς Miller ο Lyons ανέβηκε στο “1” και άλλαξε στο βαθμό που ήταν αυτό δυνατό τη κατεύθυνση του ως παίχτης βλέποντας περισσότερο τους συμπαίχτες του. Αποτελεσματικός με τη μπάλα στα χέρια ή στημένος στην αδύνατη πλευρά, αρκετά αθλητικός, καλός ball handler με ανεπτυγμένη επαφή με το καλάθι. Μπορεί να το “ματώσει” από οπουδήποτε. Το θέμα βέβαια είναι (σχετικά με τη μετάβαση του) ότι εφόσον θέλει να χτυπήσει τη πόρτα των πραγματικά μεγάλων ομάδων θα πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να σταματήσει να είναι one speed player και παράλληλα το πως να είναι παραγωγικός χωρίς να κάνει 20 προσπάθειες τη βραδιά.

Στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Ρισόν: 16.0 PTS (47.2% 2PT- 34.6% 3PT- 81.2% FT) 2.3 REB- 4.9 AST- 1.1 STL- 2.8 TO




Scott Wood (1.99-SF-1990)


One dimensional.. Ναι, σίγουρα. Όμως πόσους παίχτες ξέρετε αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη που μπορούν να σουτάρουν τη μπάλα όπως ο SF, πρώην του North Carolina State και νυν της Μούρθια..; Εγώ ελάχιστους. Ο Wood είναι ένας μοναδικός σουτέρ. Όταν εκτελεί μοιάζει με ένα κράμα Κόνερ Χένρι (ναι, τέλη '90s, Σπόρτινγκ, Περιστέρι, τώρα assistant στους Μάτζικ) με Πέτζα Στογιάκοβιτς μιας και ο έλεγχος του κορμιού και της κίνησης είναι πραγματικά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Όμως κάνει μόνο αυτό. Θα υπάρξουν βραδιές που θα θυμίζουν εκείνη που έβαλε στο χρονονοντούλαπο της ιστορίας το ρεκόρ τριπόντων του (κόουτς πλέον) Rodney Monroe όπως φέτος απέναντι στη Σαραγόσα (33π. 8/15 τρίποντα) και άλλες που θα μοιάζει νικημένος από τις αδυναμίες του (άμυνα, παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια). Ο Wood είναι ιδανικός floor spacer, ένας "υποστηρικτικός" παίχτης τον οποίον ο προπονητής ο οποίος θα τον διαλέξει θα πρέπει να έχει πλήρη γνώση της επιλογής του. Τότε θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει προς όφελος της ομάδας του έναν πραγματικό “σπεσιαλίστα”. Και ίσως ο Wood φτάσει το status του Jon Diebler, βρίσκοντας χώρο σε ένα καλό ρόστερ..

Στην ACB με τη Μούρθια: 8.5 PTS (55.2% 2PT-  41.1% 3PT- 100%  (23/23!)  FT) 2.1 REB- 0.9 AST σε 20.2'




Gerald Robinson (1.86-G-1989)



Η Νanterre πάντα κάνει προσεγμένες επιλογές από την εκτός-Γαλλίας αγορά και ο Gerald Robinson εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Ο 27χρονος PG/SG άλλωστε έρχεται από τη VEF της Ρίγας, ένα κλαμπ που δημιουργεί σταδιακά τη δική του παράδοση με καλούς Αμερικανούς παίχτες στη θέση "1". Ο Ρόμπινσον είναι ένα flashy PG με καλή αθλητική βάση, δυνατό κορμί και κυρίως ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα το οποίο του δίνει πλεονέκτημα στη προσωπική φάση. Toυ αρέσει πολύ να πηγαίνει προς τα μέσα, είναι πρώτα slasher και μετά εμπιστεύεται τη περιφερειακή του εκτέλεση η οποία είναι ακόμα ασανσέρ. Πρόκειται για έναν dynamic scoring guard ο οποίος με το ballhandling του μπορεί να σπάσει πιεστικές άμυνες και να φτάσει στο καλάθι. Καλός αμυντικός, έχει τα φυσικά εργαλεία άλλωστε για αυτό.


Στη ProA με τη Nanterre: 13.1 PTS (55.1% 2PT- 35.1% 3PT- 86.2% FT) 3.0 REB- 4.1 AST- 1.4 STL- 1.7 TO





Για Holmes o Άρης..




Μετά τον Τόνι Κρόκερ, ο Άρης φαίνεται να έχει στη λίστα του και τον Τζόναθαν Χολμς για τον οποίον κάναμε πολύ κουβέντα πέρυσι. Εξαιρετικοί παίχτες και οι δύο, το ξέρετε ότι μου αρέσουν αρκετά. Ο Χολμς που έρχεται από τραυματισμό βέβαια, θα είναι η πιο δύσκολη περίπτωση εκ των δύο καθώς εφόσον είναι καλά θα έχει πιθανότητες να βρει συμβόλαιο στην Αμερική με την ικανότητα του να αμυνθεί στη περίμετρο και τη πίσω γραμμή άμυνας. Προσωπικά θα θεωρήσω επιτυχία της διοίκησης Λάσκαρη να υπογράψει τον forward του Τέξας. Ο Κρόκερ έρχεται από εξαιρετική σεζόν. Δε κρύβω ότι θα ήθελα να παραμείνουν οι Μακνίλ-Χάγκινς (πάντα στη σωστή τιμή) όμως σε περίπτωση υπογραφής των δύο forwards οι κίτρινοι (αλλάζοντας το “ύφος” τους στη θέση “1” με έναν πιο δημιουργικό στο μισό γήπεδο πόιντ) μπορούν να παρουσιαστούν βελτιωμένοι.




Υ.Γ: Νομίζω δεν υπήρχε καμία αμφιβολία και κανένα σήριαλ για τη παραμονή του Βασίλη Σπανούλη στο λιμάνι.. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων υπέγραψε το νέο συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων. Ο Ολυμπιακός τον "προστάτεψε" αγωνιστικά άριστα τα τελευταία χρόνια (που ούτως ή άλλως τα πόδια του κρατούσαν καλά). Θα πρέπει να το κάνει και τώρα για να πάρει το μάξιμουμ από τον Σπανούλη..



Εννοείται ότι οποιαδήποτε συζήτηση για ΝΒΑ οut δεν υφίσταται σε κλαμπ τέτοιου επιπέδου..




Υ.Γ1: Το Μιλάνο επιτέλους φαίνεται να εστιάζει στο να φτιάξει έναν καλό κορμό γηγενών παιχτών και σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται στην αγορά. O Awudu Abass είναι αρκετά καλή κίνηση εφόσον ολοκληρωθεί. Αφήστε που έτσι κι αλλιώς η ομάδα χρειάζεται λίγο "ζοριλίκι" μιας και έχει "φλωρέψει" υπερβολικά..


Υ.Γ2: Έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία (καθόλου αβάσιμη) ότι  Πάνγκος απλά έχει προταθεί και δεν έχει λάβει πρόταση από τον Παναθηναϊκό.  Η είδηση περί τελικού σταδίου επαφών πιθανόν βγήκε σκόπιμα  προς τα έξω ως μέσω πίεσης για να υπογράψει ο Ντρέηπερ ο οποίος είχε πραγματικά υψηλές απαιτήσεις. Και η εξέλιξη των πραγμάτων οδηγεί σε κάτι τέτοιο. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν είναι διατεθειμένος να επενδύσει ένα ποσό της τάξεως των 800.000-1 εκατομμυρίου για περιφερειακό αλλά πολύ λιγότερα χρήματα, καλό θα ήταν να κοιτάξει πραγματικά τη περίπτωση του Πάνγκος.. Eφόσον πάει σε οικονομικό παίχτη (τη γνώμη μου τη ξέρετε) οφείλει να το κάνει. 



Σύμφωνα με φρέσκες πληροφορίες (ενημέρωση πριν λίγο) ο Γιάννης Μπουρούσης απάντησε αρνητικά στη παρούσα πρόταση του Παναθηναϊκού.



Y.Γ3: Edelstein..? Really..?



Και μη ξεχνάτε..




558 σχόλια:

  1. για 1 γκαρντ το παει ο παο τζιμ η για 2 ξερεις τιποτα γιατι μονο με draper δεν νομιζω οτι γινεται δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζιμαρε, ο Παναθηναϊκός θα πάρει δύο ή έναν περιφερειακό; Γιατί αν πάρουμε μόνο τον Ντρέιπερ ή τον Πάνγκος, κλάφτα Χαράλαμπε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο σημαντικο ερωτημα που προς το παρον κανεις δεν μας απανταει.Το πιο φυσιολογικο ηταν ο Παναθηναικος να παει σε ενα γκαρντ του εκατομυριου. Μετα μας βγαινει οτι παμε για ενα των 400χιλ. και ενα πιο ακριβο (τυπου Ντειλεινι). Τωρα ο ακριβος εξαφανιστηκε; Με ποια λογικη;

      Διαγραφή
    2. 3.03
      εγω ειμαι υπερ του ρισκου να μας βγει σα γκαρντ του εκατομμυριου ο παππας.. νομιζω αξιζει τον κοπο

      Διαγραφή
    3. Με 5 Guard η χρονιά δεν βγαίνει,ιδίως τώρα με την απαιτητικότερη Euroleague-μαραθώνιο...

      Διαγραφή
  3. Θα ηθελα τον Karvel Anderson στην ομαδα μου ακομα και αν δεν χωρουσε μονο και μονο για αυτον τον οργασμο των ματιων οταν σουταρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Jim επιτελους εσκασε το αρθρο που οι απανταχου μπασκετοφιλοι περιμεναμε.. Εκπληκτικη αναλυση για αλλη μια φορα. Ποιους απο αυτους θα προτεινες στον Παναθηναικο? Και επισης (το πιο σημαντικο ερωτημα), τι γινεται με Σινγκλετον? Η υποθεση εχει αρχισει και μυριζει Ταιους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το καθιερωμενο αρθρο πλεον, το οποιο πιστευω ηδη αποτελει λιστα και για τους εχοντες γνωμη και δυναμη στα μεταγραφικα των ομαδων ανα την Ευρωπη . Σε σημειο που πιστευω οτι καποιες ομαδες το περιμενουν αμαν και πως καθε χρονο πλεον.

    Θελω να κανω ομως μια ερωτηση ασχετη με το κεντρικο θεμα αλλα σχετικη με τα υστερογραφα.

    Ο Παναθηναικος Τζιμ(και αφρο) παει οριστικα για 2 γκαρντ; (με οποια καταληξη προκυψει για τον Μποχωριδη). Η θα παει για ενα γκαρντ (Ντρειπερ) και θα κλεισει 5αδα με τον Λευτερη; οεο;

    Αν καποιος ξερει, μιας και εχετε γνωση των συζητησεων που γινονται (ναι Τζιμακο,εσυ), ας μας ενημερωση. Γιατι αλλαζει τελειως το ροστερ. Και οι δυναοτητες του.

    pisculichi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα κάποτε ένα θείο που τον λέγαμε pisculichi.
      Vigotank

      Διαγραφή
    2. Ναι ναι.Γνωστός και ως Μαρούσης ή αυγουλάρας.
      Vigotank

      Διαγραφή
  6. Επιτέλους καινούριο άρθρο και τέρμα για λίγες μέρες από τα βασανιστήρια.

    Μέχρι τώρα ξέραμε ως μέθοδο βασανιστηρίων το μαρτύριο της σταγόνας, ο Τζιμάρας όμως το προχώρησε λίγο παραπάνω και μας έμαθε το μαρτύριο της φόρτωσης περισσοτέρων... και ο Σπανούλης πριν λίγες μέρες το τερμάτισε τελείως και μας έμαθε το μαρτύριο των μπάζερ μπίτερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ντόμινικ Τζόνσον είναι μια καλή επιλογή για το back up SG που ψάχνει ο Ολυμπιακός. Τον είδα πέρυσι και με τον Άρη. Πολύ γερός, σούπερ εκτελεστής. Aπό τους υπόλοιπους μου αρέσει πολύ ο Λίονς και ο Λαπροβιτόλα. Παίχτες ευρωλίγκας.

    Bou Gatsas3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.sportando.com/en/europe/spain/201925/johannes-voigtmann-close-to-baskonia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευτυχως ο Μπουρουσης ειπε οχι πιστευω θα ηταν λαθος η αποκτηση του απο τον παναθηναικοδεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απ τα χαρακτηριστικα και μονο σου τραβανε το ματι οι Tyrus McGee-Tashawn Thomas,τωρα για το χολμs ο πριφτηs ειχε φαγωθει απο περσυ οταν ο παιχτηs δοκιμαζωταν στουs Λεικερs,για μενα ειναι παιχτηs που μπορει να σταθει ευρωλιγκα και ισωs εχει μεγαλυτερο ταβανι απ τον Οκαρο ουαιτ που δυσκολα θα βρει συμβολαιο στην Αμερικη.
    Μερικα παιδια γνωστα στο Μπλογκ που θα μου κολαγαν σε ομαδεs A1.
    -Justin Harper,ατομο που εχει αναφερει ο jim με περασμα απο ισραηλ-ιταλια,καλη περιπτωση strech 4 περσυ σε λιγα ματs που τον ειδα με τουs πιστονs εχει βαλει ογκο-δυναμη για την αμυνα και το σουτ του παντα εκει.
    -Peyton siva,αλλο ενα παιδι που το χω παρακολουθησει,σαμοανοs πρωταθλητηs με το λουιβιλ του πιτινο το 13,στη καζερτα εκανε καλο δυδιμο με το Νταριο Χαντ που επισηs εχεουμε αναφερει,πολυ καλοs πασερ(6.5 pg) δυνατοs για το Μποι του αμυντικοs που δεν φοβατε να παει στο καλαθι,το σουτ του σηκωνει βελτιωση παντωs,η ζαλγκιριs τον ειχε στο ματι το χειμωνα οταν ο καλνιετιs πηγε Μιλανο.
    Τωρα για το Ντραφτ εαν παιχτεs οπωs oi Ron Baker-PASCAL SIAKAM βρεθουν χωριs ομαδα σιγουρα αξιζουν προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραιες και ενδιαφερουσες οι επιλογες.Για Αντιγουοτερς ποιον θα θεωρουσες ιδανικο.Θεωρω οτι με την φυγη του δινεται η ευκαιρια στον Πριφτη να παει σε ασο pnr και τριποντο.Θα ταιριαξει καλα στο backcourt με mcneal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Jim την περιμέναμε αυτή την ανάρτηση, ξεκινάω διάβασμα.
    Για Μπουρούση, ξέρεις αν είναι θέμα χρημάτων ή λόγω της γενικότερης απροθυμίας του παίκτη να έρθει Ελλάδα; Τί ποσό θεωρείς λογικό για την απόκτησή του (μιλάω για πρόταση ελληνικής ομάδας, όχι πόσα θα δώσουν Τούρκοι, Ισπανοί κλπ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δυνατό άρθρο.
    Δεν τον φοβάμαι τον Πεδουλακη στο recruiting, μετά τη σχεδόν διετή παρουσία του σε μας και στην ευρωλιγκα.
    Εχει μάθει πιστεύω να ξεχωρίζει τους κουζίνες και τους αστροναύτες απο τους μπασκετμπολίστες.
    Πρωτοκλασατους και γνωστά ονόματα ξεχάστε τους, δεν αξίζει να κολλήσουμε σε αυτούς γιατί δεν έρχονται με μικρά πακετα.
    Όπως δεν αξίζει να πας σε υπεραξία Μπουρουση και να αφυδατωσεις άδικα το ήδη μέτριο μπατζετ σου.
    Για μένα το ταβανι του Μπουρουση για να ερθει φετος στον ΠΑΟ ειναι 2.500.000 ευρώ για τριετές κλειστό κι αυτό γιατί είναι Έλληνας και πραγματικά φιλότιμος παίκτης, που θα σου προσφέρει αν ειναι υγιής τρία χρόνια καλού μπάσκετ.
    Αν του δωσει η ΕΦΕΣ τα ίδια (αυτό οργιάζει σαν φήμη) για δύο χρόνια ας παει εκεί.
    Δεν πρέπει να ξεφύγουμε απο το μπάτζετ σε κάποια θέση και σε άλλη να κάνουμε εκπτώσεις προσόντων για τον παίκτη που πραγματικά μας λείπει.
    Είναι κάτι που απ'όσο γνωρίζω είναι για τα καλά καρφωμένο στο μυαλό του Πεδουλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Καθηγητη Τζιμοπληκτε

      Διαγραφή
    2. Πτυχιούχος Γεωγραφος απο το Χαροκοπειο.
      Που παλεύει να μη διδάσκεται η Γεωγραφία στη μέση εκπαίδευση απο τους Φιλόλογους, αλλά απο μας.
      Μη παίζεις με τον πόνο μου και μην εκμεταλλεύεσαι την φήμη μου στα σχετικά φόρουμ και μου τη λες απο δώ.
      Οντως πρωτοπορω με υπομνηματα και στον Φίλη, για να διδάσκεται η Γεωγραφια και οι διεθνείς σχέσεις σε μεση και ανώτερα εκπαίδευση απο Γεωγραφους.
      Τζιμοπληκτος ακόμα οχι.
      Ευελπιστώ.


      Διαγραφή
    3. Δεν έχεις βαρεθεί να κάνεις 15 προφιλ?

      Διαγραφή
    4. Δριοπροικολιγοτέτοιε της Σαχάρας :))
      Μην απαντάς αγόρι μου πές ναί και είσαι οκ.
      Σχολή Τζιμόπληκτου λέμε.
      Επώνυμα, όμορφα και σένια.

      6:12

      Δεν έχω βαρεθεί να έχω 7.000 προφίλ.
      Και πάω για το 7.001 οσονούπω κι αυτό επώνυμο
      όπως πάντα.

      JB

      Διαγραφή
  14. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω 100% αλλά όλα δείχνουν ότι ο Μπουρουσης όντως δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα.
    Για Σιγκλετον τίποτα ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγο πολύ αναμενόμενο ήταν για Μπουρούση. Για Σίγκλετον ντάξει ξεφούσκωσε...

      Διαγραφή
    2. Αυτη τη στιγμη ποια ειναι τα δεδομενα με σινγκλετον?

      Διαγραφή
    3. Πάντα έγκυρη, έγκαιρη και ουσιαστική.

      Διαγραφή
    4. Είναι πολλά τα λεφτά από Τουρκία και Κίνα... θα έλεγα εγώ!Πάρα πολλά...

      Διαγραφή
    5. Άρα είναι θέμα γενικότερης απροθυμίας, όχι χρηματικό. Τι νέκρα είναι αυτή ρε γαμώτο στα μεταγραφικά, κι αυτός ο Σίνγκλετον μας γκάστρωσε...

      Διαγραφή
    6. Αφρο αγαπημενη και χιλιοτραγουδισμενη, θα παμε για ενα γκαρντ ή 2; Ασχετου του ποια θα ειναι.

      (Ας συμφωνησουμε ολοι οτι ο Μπουρουσης ηταν /ειναι κομβικος στον σχεδιασμο. Ενας ελληνας παραπανω,μια θεση ξενου παραπανω. Κρινει πολλα)

      pisculichi

      Διαγραφή
    7. Αυτό που έμαθα χθες ήταν ότι θα έχουμε εξελίξεις σήμερα το βράδυ για τον Σίγκλετον. Δεν ξέρω που και αν έχει κολλήσει κάπου η υπόθεση αλλά όταν υπάρχει καθυστέρηση όλα περνούν από το μυαλό.
      Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να επιμείνουν στον Μπουρούση και να κοιτάξουν άλλες περιπτώσεις. Περίμενα ότι θα κλείναμε τον Birch που είχαμε ενδιαφερθεί τον Φεβρουάριο για τον οποίο έχουν γίνει συζητήσεις σίγουρα αλλά σήμερα μαθαίνω για πρόταση του ΟΣΦΠ στον Μίσκο που θα καταθέσουν το βράδυ.
      Στα γκαρντ υποτίθεται ότι πάμε για δύο αλλά από την άλλη αρνούμαστε δανεισμό παίχτη (που δεν μπορώ να γράψω, μην ρωτάτε) σε ομάδα γιατί θα του δώσουμε χρόνο.
      Μέσα σε όλα αυτά περιμένουμε και την απόφαση του Παπαγιάννη που τον πιέζουν να μην αποσύρει τη συμμετοχή του.

      Διαγραφή
    8. Τον Παππά θα δανείσετε; Στον πανιώνιο;

      Διαγραφή
    9. 4:41

      Τόσα σχόλια για τον Παππά...Ξερεις απο μπασκετ. Εχεις επικεντρωσει στον παιχτη που φοβασαι περισσοτερο. ;-)

      Διαγραφή
    10. Γράφτηκε ότι ο Απόλλων Πατρών ζήτησε δανεικό τον Λούτζη και αρνηθήκαμε,σιγά το μυστικό..

      Διαγραφή
    11. Αφρο εχεις καταλαβει αν ο ΠΑΟ εχει στοχο δυο μεταγραφες στα γκαρντ ή μια?

      Διαγραφή
    12. Προφανως ή τον Μποχωριδη (και τον κραταμε για...5-6ο γκαρντ) ή τον Κονιαρη. Κανεις απ τους 2 παντως δεν θα βρει χωρο αν ερθουν 2 γκαρντ, και ειδικα η περιπτωση Κονιαρη ΑΠΑΙΤΕΙ δανεισμο για να παιξει 1-2 χρονια σε επιπεδο Α1.

      Διαγραφή
    13. τον λούντζη στον απόλλωνα πατρών λέει

      Διαγραφή
    14. Έγινε πρόταση από τον Απόλλωνα για τον Λούντζη. Αυτό μάλλον θα εννοεί η Αφρούλα...

      Διαγραφή
    15. Αν από τον ΠΑΟ φοβάμαι πιο πολύ τον Παππά καταλαβαίνεις που έχεις να κατρακυλήσεις τα επόμενα χρόνια.

      Να μην τα ξαναλέμε όμως.
      Το γεγονός ότι εσύ είσαι ρομποτάκι που γράφεις μόνο ότι σου υπαγορεύει η πράσινη και που φαντάζεσαι ότι θα κάνει καλό στο παο ή κακό στον οσφπ, δε σημαίνει ότι όλοι λειτουργούμε έτσι.
      Υπάρχουν άνθρωποι που όταν βλέπουν ότι πχ ο Καλάθης είναι πολύ καλός παίκτης παρά τα μειονεκτήματά του, το λένε. Που όταν βλέπουν ότι ο ΒΧ και ο Παπαγιάννης έχουν πραγματικό μέλλον μπροστά τους, το λένε.
      Και που όταν γελάνε με τις φρούδες ελπίδες για τον μέτριο παίκτη Παππά που θα γίνει ο νέος Σπανούλης, απλά το γράφουν.

      Χώνεψέ το λοιπόν και συνέχισε τη δουλειά σου.

      Διαγραφή
    16. 7:59 Το λένε αλλά δε επιμένουν σε αυτό γιατί μετά φαίνεται η εμμονή και πίσω ο φόβος...

      Διαγραφή
    17. «Το λένε αλλά δε επιμένουν σε αυτό γιατί μετά φαίνεται η εμμονή και πίσω ο φόβος...»


      Μου το μεταφράζεις;

      Διαγραφή
    18. Εγω φιλτατε γαυρε εχω κανονικη δουλεια. Αυτη που σπουδασα και ασκω εδω και καμια 15ριά χρονια. Δε χρειαζεται λοιπον να γινω υπαλληλακι καθενος.

      Εσυ παλι, κοτζαμ ιδιοκτητης ομάδας, εφοπλιστής, γόνος μεγαλης επιχειρηματικής οικογενειας, δεν εχεις βρει κατι καλυτερο να κανεις απο το να ποσταρεις ολη μερα σε ενα μπλογκ; Καπου ειχα ακουσει πως σου άρεσε το on line σκάκι. Παιξε λιγακι μπας και ξεχαστεις απο τον πόνο του προωρου φετινού αποκλεισμού. Ειναι σκληρο να σε περιποιουνται παλιοι σου δυναστες σαν το Σαρας.

      Διαγραφή
  15. αν δεν ανοιξουν τα πορτοφολια για παικτες εγνωσμενης αξιας,δουλειες δεν γινονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Περιεργα πραγματα.Ο Πεδουλάκης που εδιωξε οποιονδηποτε Ελληνα βρηκε στον Παναθηναικο το 2012 επανηλθε τωρα λεγοντας πως θα ενισχυσει την Ελληνικη βαση και θα την '¨πλαισιωσε騨 με ξενους[Προσεξτε την λεξη].
    Ενώ ολοι οι φιλικοι δημοσιογραφοι διαλαλουσαν πως ασφαλως και τον θελει τον Μπουρουση,απο την ημερα που συμφωνησε ηταν ολοφανερο ότι κατεβηκε το θεμα,γιατι πολύ απλα δεν τον θελει,παρα την σαφη προθεση του προεδρου να τπν πληρωσει και να τον φερει.
    Και μαλλον σαν Ελληνικη βαση εννοουσε το πολύ πολύ κανεναν Μπραμο που δεν απεχει και πολύ από την λογικη Τζόρτζεβιτς-Παυλοβιτς
    Για το γεγονος ότι ο πρωτος μεταγραφικος στοχος στην περιφερεια ακούγεται ο Ντρεηπερ ,ουδεν σχολιο.20 περιφερειακοι υπαρχουν διαθεσιμοι και εμεις παρακαλαμε τον Ντρεηπερ που μαλιστα ζηταει 50% πανω από την αξια του
    Φαινεται πως κοιταμε πια ολους τους παικτες στα περιφημα γρηγορα ποδια,λες και παμε να παρουμε καθαρόαιμα και όχι μπασκετμπολίστες.
    Αντιθέτως με ολους πιστευω ότι στις μεγαλες ομαδες όταν κανουν τις μεταγραφες οι προπονητες είναι καταστροφή.Εκτος αν μιλαμε για τον Ομπραντοβιτς και 2-3 αλλους.
    Αν πραγματι θελουν Ελληνες Μπουρούσης,Σλουκας και Περπερογλου είναι οι μονοι πρωτης σειρας που υπαρχουν.
    ΤΖΙΜΑΡΑ υπαρχει καποιος Ευρωπαίος που να υπαρχει περιπτωση να γυρισει Ευρωπη?Σκεφτεσαι κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4.19 δεν σου τα πανε καλα,εφυγαν ολοι κακην κακως δεν εδιωξε κανεναν ο Αργυρης.Που ζεις ρε ανθρωπε και γραφεις ασυναρτησιες.

      Διαγραφή
    2. Τον Περπέρογλου δεν τον έδιωξε ο Πεδουλάκης;
      Τον Λουκά ποιος τον σάπιζε στον πάγκο;
      Τον Ζακ Ράιτ ποιος τον έφερε για να μην παίζει ο Παππάς;

      Διαγραφή
    3. 4.40 εισαι οτι να ναι.Ο Περπερογλου βρηκε καλυτερο συμβολαιο στον γαυρο,ποιος σου ειπε οτι ο Μαυροκεφαλιδης σαπιζε στον παγκο οταν εβγαλε την μιση χρονια τραυματιας.Οσο για τον Παππα στα 23 του αμυνα δεν επαιζε οπως την ηθελε ο Πεδουλακης,εξαλλου λιγους τραυματισμους εβγαλε;εγχειρηση στον αγκωνα εκανε,μεψρι την Ιταλια εφτασε για γνωματευση.Αν δεν ξερεις τι σχολιαζεις,ασχολησου με την ομαδα σου και ασε τον Πεδουλακη.

      Διαγραφή
    4. 4.40 ο Πεδουλακης μας εφερε Παπαγιαννη και Χαραλαμποπουλο,αλλα τοσα ξερεις εσυ.

      Διαγραφή
    5. 4.31, 4.55 ,4.56 καλα τους τα λες!!! Πως παει το χαρτζηλικακι βγαινει.Ειναι και καλοκαιρι τωρα,διακοπουλες,μπυριτσες,εξοδα!!Βγαλε κατι και για εμας τα φουκαραδακια να πιουμε μια μπυριτσα.





      Διαγραφή
    6. Ναι εντάξει. Ο ένας ήταν τραυματίας, ο άλλος είχε πονοκέφαλο, ο τρίτος έφτασε λέει μέχρι την Ιταλία για γνωμάτευση (μέχρι εκεί έφτασε;)/ Αλλά δε μου είπατε ποιον Έλληνα ανέδειξε τελικά ο Πεδουλάκης. Τον Τσαρταρή; Ή τον Μπράμο.

      Για τον Πεδουλάκη είμαι σίγουρος ότι αν σου πω τώρα ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε τη μάχη και τον πήρε, εσύ ο ίδιος θα απαντήσεις ότι τον έκοψε ο Πεδουλάκης.



      Και σας παρακαλώ δώστε μου μια απάντηση. Πότε έκανε αυτήν την ευλογημένη εγχείρηση στον αγκώνα.

      Διαγραφή
    7. 7.51
      ο πεδουλακης καλε μου φιλε σου πηρε το πρωταθλημα με σκουπα, σε κερδισε 2 φορες στο κυπελλο και εφτιαξε ενα συνολο που με σαφως μικροτερο μπατζετ απο το φετινο εφτασε μια ανασα απο το F4.. εφερε στον παναθηναικο χαραλαμποπουλο (δικη του εισηγηση), εφτιαξε καριερες (Γκιστ,Λασμε,Μπραμος) και εβαλε τις προσωπικες του διαφορες στην ακρη για το καλο της ομαδας..
      εμενα σα παναθηναικος σου λεω πως με εχει πεισει πως αξιζει να ειναι προπονητης μας.. εσενα τωρα τι σε κοφτει δε ξερω.. μπορει εσυ να πιστευεις πως για την ελληνοποιηση επρεπε να παιζει βασικος ο χαραλαμποπουλος απο τα 15.. διακιωμα σου...

      Διαγραφή
    8. 7:51Ενα ακόμη απρόοπτο σημειώθηκε στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού εν όψει του ευρωπαϊκού «τελικού» με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, την Παρασκευή 6/12, στις 21.30, για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

      Ο 23χρονος γκαρντ Νίκος Παππάς τραυματίστηκε στο δεξιό χέρι κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αμέσως υπεβλήθη σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι υποφέρει από πολύ ύπουλο τραυματισμό. Ο πρώτος σκόρερ (24 πόντοι) του νικηφόρου (90-86, κ.α. 74-74) αγώνα του πρώτου γύρου στο Βελιγράδι, υποφέρει από οστικό οίδημα στον αγκώνα, γεγονός που δυσχεραίνει αρκετά το έργο του προπονητή του κ. Αργύρη Πεδουλάκη. Αποφεύγει το χειρουργείο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, ο Νίκος Παππάς, όπως αποφάνθηκαν οι ειδικοί γιατροί τους οποίους ο Έλληνας διεθνής γκαρντ επισκέφθηκε στην Ιταλία.
      Συγκεκριμένα, ο Παππάς ταξίδεψε με τον γιατρό του Παναθηναϊκού, Γιάννη Τσώλο, στο Μιλάνο, όπου και εξετάστηκε από τον καθηγητή Αλεσάντρο Καστάνια και το συνεργάτη του Δρ. Ρόλα.
      Οι δύο επιστήμονες έκριναν ότι ο τραυματισμός στον αγκώνα δεν απαιτεί, προς το παρόν, χειρουργική αντιμετώπιση. Σε κάθε περίπτωση πάντως η κατάσταση του Παππά θα επανεκτιμηθεί στις επόμενες ημέρες και ο παίκτης θα συνεχίσει τη θεραπευτική αγωγή στην Αθήνα, ενώ είναι πιθανό την ερχόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο.ΕΜΕΝΕ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΕΞΩ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.

      Διαγραφή
  17. Κερεχετα μ'ακους;
    Εσύ που άφησες 7ο τον Σπανουλιακό στον όμιλο σου.
    Και σφουγγαρισες τον Ανεγκεφαλιακό στα play off.
    Δώσε τα φωτα σου στον Γιαννακόπουλο.
    Μπαρτζωκα στειλε mail η έστω τηλεφωνα στον Πεδουλακη και πεστου πως με 800 χιλιάρικα πήρες πακέτο Σιγκλετον και Μπροκχοφ, να μην τον δουλεύουν οι μανατζαρεοι.
    Ψάξτε και βρείτε ρε απίθανοι τους αγνώστους Νταριους Μιλλερ και Ουαναμεικερ, που σας ρεζίλεψε η Μπαμπεργκ.
    Πεδουλακη τι έκανες δυό χρόνια στην απ'έξω ;;
    Δεν μελετησες την αγορά, αδιάβαστο αγόρι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Μπουρουσης ξεκαθαρα ειναι πολυ καλος παικτης και θα ηταν χρησιμος σε οποιαδηποτε ομαδα. Ο Παναθηναικος σωστα επραξε και εκανε κινηση καθως ειναι Ελληνας παικτη.
    Λογικα παντως αν το σκεφτουμε οποιοσδηποτε να ηταν στην θεση του Μπουρουση δεν θα επελεγε να γυρισει στην Ελλαδα. Και ειναι πολλοι οι λογοι.
    Εφοσον ειναι αρνητικη η απαντηση ο ΠΑΟ πρεπει να κλεισει αμεσα Σιγκλετον και να προχωρηση στην ανιχνευση αλλου ενα ψηλου.

    Συμφωνω και εγω με Jim οτι αξιζει το ρισκο με Πανγκος εφοσον δεν θες να δωσεις πανω απο 500.000. Δεν εχω και σχεδον κανενας πιστευω ποσες μεταγραφες θα γινουν στα γκαρντ. Δηλαδη θελει εναν "φθηνο" ασσο και εναν ακριβο δυαρι?? Παντως η καλυτερη επιλογη ηταν Γκρειντζερ με ενα συμβολαιο στα 850.000 που καλυπτει δυο θεσεις και ολες τις αναγκες που υπαρχουν κενα στα γκαρντ και δινει και ευκαιρια στον Μποχωριδη ως 5ο γκαρντ.

    Υ.Γ: Πραγματικα συγχαρητηρια στο Μπαμπεργκ για το πρωταθλημα. Καταπληκτικη δουλεια απο Τρινκιερι καθως ταιριαξαν και τα χνωτα του με την φιλοσοφια της ομαδας. Ξεκαθαρα κορυφαια ομαδα στην Γερμανια καθως πιστωνεται και το εξαιρετικο scouting. Μακαρι να εχει επιτυχιες και στην Ευρωλιγκα στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέβομαι απόλυτα τη γνώμη (που βασίζεται σε γνώσεις) του Τζιμ τη δική σου και όποιου άλλου, αλλά νομίζω ότι όποιος παίκτης εξετάζουμε από δω και στο εξής θα πρέπει αδιαπραγμάτευτα να έχει -μεταξύ άλλων- και πολύ πολύ καλό σουτ.

      Διαγραφή
  19. Ντοπέ ο Λάσμε

    http://www.eurohoops.net/el/featured-el/261282/ntope-o-stefan-lasme

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ματς που έκανε εμετό. Και μάντεψε με τη φανέλα ποιας άλλης ομάδας έκανε εμετο.

      Διαγραφή
    2. Ναι. Γι' αυτο χασατε το πρωταθλημα. Επειδη ειχε κανει μπαφο ο Λασμε.

      Διαγραφή
    3. Το πρωτάθλημα το έχασα γιατί διεξάγεται σε ένα πλαίσιο που ευνοεί τον ΠΑΟ ξεκινώντας από τη διαιτησία, και καταλήγοντας μέχρι το σημείο που ΠΑΟ μπορούν κάνουν χρήση ουσιών χωρίς να υπάρχει περίπτωση να πιαστούν. Κι αν δεν τους πιάνουν για μαριχουάνα, ποιος μπορεί να πει ότι δεν παίρνουν και ότι άλλο θέλουν.

      Διαγραφή
    4. Ναι. Γι' αυτο το εχασες. Μια φορα να παραδεχτειτε οτι ο αντιπαλος ηταν ανωτερος..
      Αλλα φυσικα οταν κερδιζετε, το κανετε μαγκικα και πειραιωτικα αλλα οταν χανετε φταινε οι διαιτητες, οι ντοπαρισμενοι αντιπαλοι, οι χουλιγκανοι και ο αναδρομος Ερμης.
      Αν ο ΠΑΟ ειχε παραγκα στο μπασκετ, οπως επιμενετε να λετε, το φετινο πρωταθλημα θα το ειχατε χασει με σκουπα. 0-3. Τοσο απλα.

      Διαγραφή
    5. Μαντεψε ποιοανης ομαδας παιχτη πιασαν να εχει κανει μπαφο περσυ -α ναι, αυτης της οποιας οι παιχτες "δεν υπαρχει περιπτωση να πιαστουν".

      Διαγραφή
  20. http://www.gazzetta.gr/stili/the-business-of-sports/article/933756/dysvastahti-kai-anisi-i-forologia-toy-145-gia-ton-olympiako

    Απο που προκυπτει οτι αν δωσεις σε ενα παιχτη 1000000 θα πρεπει να πληρωσεις συνολικα σχεδον 2500000? Συμφωνα με την φορολογια που αναφερει ο μελαγιες εμενα μου βγαινουν τα εξης:1000000(καθαρες αποδοχες)+450000(45% φορολογια)+145000(10%εισφορα αλληλεγγυης επι του μικτου ποσου)+145000(10% νεα εισφορα)=15950(φορος συγκεντρωσης κεφαλαιων)=1.755.950
    Τωρα αυτο που λεει φορος 55% επι του μικτου ποσου μου φαινεται λιγο αβασιμο συμφωνα με την λογικη παντα χωρις να γνωριζω, δηλαδη σου λεει βγαζω εγω απο καποια ασχετη δουλεια 1000000 και απο αυτα πρεπει να καταβαλω τα 450000 στην εφορια, μετα θα ερθει η εφορια και θα μου πει σε φορολογω δεν θα σε φορολογησω μονο για τα 1 εκατομυριο που εβγαλες αλλα θα σε φορολογησω και για 450000 που θα πληρωσεις ως φορο, δηλαδη θα σου φορολογει τον φορο....δεν μου φαινεται και πολυ λογικο αυτο..
    jamal crawford

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι αναφερει μονο τον Ολυμπιακο?? Δλδ ο ΠΑΟ τι φορολογια εχει?

      Διαγραφή
    2. Ο υπολογισμός γίνεται ανάποδα. Δηλαδή από το μικτό ποσό, αφαιρείται ο φόρος, για να προκύψει το καθαρό. Το συμβόλαιο λέει ότι ο αθλητής θα αμειφθεί με το μικτό ποσό, επί του οποίου φορολογείται για να του μείνουν τα καθαρά. Έτσι, σε 2,5 εκατομμύρια μικτά, αν ο φόρος είναι (συνολικά) 55% (λέμε, αν), ο φόρος είναι 1,375 εκατομμύρια και το υπόλοιπο, καθαρό, που θα πάρει ο παίκτης, είναι 1,125 εκατομμύρια.

      Διαγραφή
    3. Jamal η εφορία δεν φορολογεί τις καθαρές απολαβές, αλλά τις μικτές.
      Δηλαδή, εσύ υπογράφεις με μια ομάδα ή έναν εργοδότη ένα συμβόλαιο ή σύμβαση ενός Χ ποσού. Αφήνοντας προς ώρας τις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και έκτακτες εισφορές, σε αυτό το Χ ποσό θα έρθει και θα υπολογίσει το φόρο εισοδήματός σου.
      Δηλαδή, με συντελεστή φορολόγησης 45%, για να πάρεις 1.000.000 πρέπει να υπογράψεις συμβόλαιο 1,82 εκατομμύρια, από το οποίο αν αφαιρέσεις τον 45% καταλήγεις στο 1.

      Αυτό ισχύει φυσικά για όλους τους εργαζόμενους της χώρας. Τώρα γιατί ο Μελάγιες επιλέγει αυτή την ακροβασία για να μας πει ότι οι Αγγελόπουλοι πλήρωνουν φόρο μεγαλύτερο του 100%, ο θεός και η ψυχή του.

      Διαγραφή
    4. 7:46 Φιλε αφου μια χαρα τα εξηγει το αρθρο(παρεμπιπτοντως εγω εκανα το ποστ για την εφορια στο προηγουμενο αρθρο του Τζιμ γιατι καλο ειναι να γνωριζει ο κοσμος) γιατι πατε να το βγαλετε ψεμα και αυτο;;;; 145%(ως φετος 118%) των καθαρων εσοδων που θα λαβει ο αθλητης πανε σε φορους και εισφορες, ειναι μνημονιακη υποχρεωση για τα μεγαλα συμβολαια ανω των 200ΟΟΟ , οχι κατασκευασμα των δημοσιογραφων. Ουτε οι θετικοι ισολογισμοι της Καε Παο ειναι ψεμα, αλλωστε δημοσιευονται ετησιως σε εφημεριδες!Καλο ειναι να ενημερωνεστε προτου χτυπησουν τα οπαδικα σας καμπανακια και αρχισετε να γραφετε για πραγματα των οποιων δεν εχετε γνωση.
      Ενδεικτικα, το συμβολαιο του Σπανουλη αν υποθεσουμε οτι θα παρει καθαρα 3 εκατ. για 2 χρονια θα κοστισει σχεδον 7.5 !
      Μην μας πεις οτι και η κατωτερω σελιδα ειναι κοκκινων συμφεροντων...
      http://www.sport-fm.gr/article/basket/to-apisteuto-poso-pou-tha-stoixisei-o-spanoulis-ston-olumpiako/3174748

      Διαγραφή
    5. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.
      Ποια οπαδικά μου καμπανάκια χτύπησαν; Αφού η γραμμή για την υψηλή φορολογία είναι των ίδιων των Αγγελόπουλων!!!

      Θα μας τρελάνεις εσύ;

      Πάμε στο επόμενο.
      Σε αυτό που απάντησα στο παλικάρι από πάνω είναι το πως και το γιατί ο φόρος εισοδήματος (όχι οι υπόλοιπες εισφορές) υπολογίζεται επί του μικτού εισοδήματος, πάντα και παντού.
      Κατανοητό αυτό;

      Τέλος, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, αν ισχύουν τα νούμερα που λέει ο Μελάγιες η φορολογία είναι 60%.
      Όπως ακριβώς λέμε ότι ο συντελεστής φορολόγησης των μισθωτών είναι 22% και εννοούμε επί των μικτών.
      Όπως ακριβώς λέμε ότι μια επιχείρηση πληρώνει 26% εννοώντας ότι από τα 100 ευρώ μικτών κερδών το κράτος παίρνει τα 26 και η εταιρεία τα 74.

      Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

      Διαγραφή
    6. Φιλε, κι ενας απλος μισθωτος υπαλληλος, οταν λεει πως παιρνει καθαρα 1000 στο χερι, σημαινει πως στοιχιζει καπου 2000 στον εργοδοτη του. Ετσι ειναι αυτα, παγκοσμιως αλλα η μεικτή αμοιβή και αλλο το τελικο ποσο που καταληγει καθαρα στην τσεπη μετά απο κρατησεις για φορους, εισφορες, κλπ,

      Δεν καταλαβαινω γιατι ακριβως θα πρεπει να κλαψουμε ειδικα για τους ιδιοκτητες των ομαδων. Ας παρουν φτηνους παιχτες να μην τους κοστίζουν πολλά λεφτά.

      Διαγραφή
    7. Oχι φιλε, μην μπερδευεσαι. Δεν ειναι 60%. Ειναι οτι γραφει παραπανω. Και το 45% δεν λεει τπτ για καποιον που δεν γνωριζει, ή μαλλον λεει οτι το 1 γινεται 1,45. Δεν ειναι ετσι. Και στην τελικη αυτοι που θα πληρωσουν γνωριζουν καλυτερα απο σενα. Εκτος αν θεωρεις οτι το πεταξαν ετσι και οποιος τσιμπησει...

      @9:00

      Προφανως δεν χαλιεμαι για τους ιδιοκτητες, αλλα για την ομαδα μου που δεν μπορει να φερει παιχτες απο το πανω ραφι και που χανει καλους παιχτες καθε χρονο γιατι δεν μπορει να ανταγωνιστει προσφορες Ρωσων κ Τουρκων με φορολογια 10-15%. Φανταζομαι μπορεις να κανεις την διακριση...

      Διαγραφή
    8. Η φορολογία στην ρωσία νομίζω είναι 13% και στην τουρκία μεταξύ 35 και 40%. στην ισπανία είναι περίπου στα δικά μας νούμερα. Απλά δεν έχουν φόρο αλληλεγγύης αυτοί(στην ελλάδα είναι 10%) και κάποιες ακόμα έκτακτες εισφορές(πολύ μικρό ποσοστό αυτό ακόμα και στην ελλάδα)

      Διαγραφή
    9. Tουρκια με τπτ τοσο. Οι συντελεστες ειναι χαμηλοι ολα αυτα τα χρονια της οικονομικης τους αναπτυξης γι αυτο προσελκυσε και ξενους οικον. κολοσσους. Στα αθληματα δε οπως το μπασκετ πρεπει να ειναι ακομα χαμηλοτεροι λογω της διψας τους για διακριση. Ισπανια εξαρταται απο την περιφερεια, αλλου υψηλοι συντελεστες, αλλου νορμαλ.

      Διαγραφή
    10. Τουρκια με τπτ τοσο, ειναι χαμηλοι οι συντελεστες. Ελλαδα ειναι εξωφρενικη η φορολογια

      Διαγραφή
  21. πολύ καλή λίστα as always. Είχα τουλάχιστον 4 ίδιους στη shortlist μου. άλλες 3 επιλογές από εμένα: Kevin Jones (Partizan), Brian Qvale (Oldenburg), Alex Kirk (Pistoia). Τον Aργεντίνο τον είδα live φέτος στην Πυλαία, δεν μου κάνει κάτι. Θα περάσει (και θα ψωνίσει) πολύ πράμα από το blog σου (από Γερμανίες, Γαλλίες, Τουρκίες κλπ.)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. O Red Adair με τον Di Caprio τι σχέσει έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πολύ ψαγμένη δουλειά για να βγει ένα τέτοι άρθρο κ φαντάζομαι πως απαιτεί κ πολλές ώρες δουλειάς.
    Κατά την ταπεινη μου γνώμη όμως θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον (μπορεί κ μεγαλυτερο) μια λίστα με οικονομικούς παίκτες ενός σκαλοπατιού πιο πάνω, δηλαδη μια λίστα με παίκτες λίγο πιο γνωστούς που θα μπορούσαν να σταθούν στην Ευρωλίγκα (όχι αναγκαστικά στο τοπ τοπ επίπεδο ομάδων)
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαλιστα.. απο τα ποστ που κραταω και τσεκαρω τα παιδια καπου καπου.. το θεμα ειναι οτι οι μικροι που γραφεις δυσκολο να σηκωσουν ακομη και τον παγκο του παο και του οσφπ και οι πιο μεγαλοι απο δαυτους δεν εχουν παιξει ποτε σε ομαδες που κανουν πρωταθλητισμο και δεν θα ειναι τα πρωτα βιολια..
    Η αληθεια ομως ειναι οτι οι περισσοτεροι που εχεις προτεινει εχουν κανει καριερα και εχεις περιπου ενα ποσοστο 7/10 οποτε γιατι οχι???
    Ο μπουρουσης θα ηταν το ιδανικο μαζι με σιγκλεντον.. αλλα για να τον φερεις θελεις πολλες μπαλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7/10;

      Όχι ρε παιδιά. Καταρχήν αν είχε 70% σε παίκτες σχεδόν άσημους για να κάνουν καριέρα επιπέδου ΠΑΟ, θα έπρεπε να έχει τα λεφτά του Ραζνάτοβιτς.

      Προσωπικά, θεωρώ ότι αν είναι σε θέση σε κάθε λίστα 15 ατόμων υπάρχει έστω και ένας παίκτης που θα μπορούσε να παίξει σε Ολυμπιακό ή ΠΑΟ, σημαίνει ότι έχει εξαιρετικό μάτι και γνώση της αγοράς.

      Διαγραφή
    2. ειπα οτι κανουν καριερα, δεν ειπα οτι παιζουν σε τοπ ομαδες.. ομως οι περισσοτεροι παιζουν σε αρκετα καλα πρωταθληματα, ή ατομικα τα πανε μια χαρα. Θα μπορουσαν να μην ασχολουνται καν με το αθλημα που λεει ο λογος.

      Διαγραφή
    3. Απλά επειδή τους προτείνεις για τον ΠΑΟ, για αυτό το είπα.

      Στη νέα βάση που το θέτεις είναι εντελώς διαφορετικό, αν και δε γνωρίζω όλοι αυτοί οι παίκτες που κατά καιρούς προτείνει, παρά μόνο αυτούς που τελικά παίζουν στο ανώτερο επίπεδο

      Διαγραφή
  25. Φτάσαμε αισίως μέσα Ιουνίου.
    Σαφώς δεν είναι αργά , παρατηρείται όμως μια καθυστέρηση σε υποτίθεται '' κλεισμένες '' περιπτώσεις (Σίνγκλετον , Ντρέιπερ)..
    Μιας και τα καλά πρωταθλήματα ακόμα είναι σε εξέλιξη (Ισπανία , Τουρκία) , πολλοί ξένοι , κυρίως οι Αμερικάνοι , δεν βιάζονται να υπογράψουν...
    Οι μανατζαραίοι έχουν μυριστεί χρήμα , η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για την δύσκολη λίγκα από του χρόνου , τους πολλούς αγώνες , τα μεγάλα ρόστερ κ.λ.π ευνοούν την πληρωμή υπεραξιών , οπότε μαντέψτε ποιους δεν βολεύει η όλη αυτή κατάσταση??
    Στο μόνο που υπερτερούμε σε σχέση με Τούρκους και Ρώσους είναι ότι είμαστε ασφαλέστερη χώρα (πολλοί Αμερικάνοι το εξετάζουν αυτό..) , ενώ ο καιρός και οι αποστάσεις της Ρωσίας είναι πάλι ένα μείον για παρα πολλούς παίχτες..Μόνο σε αυτά υπερτερούμε και ελπίζουμε...
    Προσωπικά πριν κρίνω , θα περιμένω μέχρι και τελευταία στιγμή να δω τι υλικό θα συγκεντρώσει στα χέρια του ο Μποχού.Δεν γίνεται η Μπάμπεργκ να έχει καλύτερο scouting team σε ανεύρεση παιχτών από τον Παναθηναικό..ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ....
    Αν όντως έχει απαντήσει αρντητικά ο Μπουρούσης , ίσως είναι καλύτερα , γιατί ειναι νωρίς ακόμα και αναπροσαρμόζεις τα πλάνα σου..
    Γιάννης Μπραχάμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο Γιάνις ο Μπλουμς μπήκε επίτηδες στο άρθρο, έστω και σε φωτογραφία με τον Lacey; Γουστάρεις Μπλουμς Τζιμάρα; Χαχαχα
    Ο μόνη εμπειρία του Edelstein στην Ευρώλιγκα είναι ως ασίσταντ στον Ολυμπιακό; Μεγάλο ρίσκο για τη Μακάμπι ειδικά μετά από αυτή την καταστροφική χρόνια. Δεν ξέρω βέβαια τι λέει ο κύριος σαν κοουτς, αλλά μάλλον ο Τζιμάρας δεν εγκρίνει απ' ότι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. En etei 2016 ki o PAO leitourgei me enan apistefto erasitexnismo. Krima, poli krima.

    Tosoi kaloi kai ftinoi paixtes ki emeis stoxevoume Draper kai Mpourousi... Kakistes epiloges, aniparkto scouting...

    Gia poio logo asxoloumaste akoma me ton PAO tou Dimitri Giannakopoulou?

    Arketa...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοm εισαι μοναδικος. Ο μονος επαγγελματιας εδω. Κριμα που δεν υπαρχουν πολλοι σαν εσενα.

      Διαγραφή
    2. Ean imoun epaggelmatias den tha empaina kan s'afto to blog. Lian sintomws tha ginei ki afto. There will be no time..

      Way more important things ahead for me..

      Διαγραφή
    3. Συγγνωμη, δηλ δε δουλευεις ακομα; Τωρα θα γινεις επαγγελματιας; Κι ομως εχεις τη δυνατοτητα να κρινεις με ευκολια τον επαγγελματισμο των αλλων. Εισαι οντως σπανια περιπτωση.

      Διαγραφή
  28. Μην ακούτε και μην πιστεύετε τίποτα.Εμείς θα πιέσουμε να κάνουμε λογαριασμό πλήρους ομάδας και όλων των μεταγραφών τον Αυγουστο αντε βία το Σεπτέμβρη.Μην αμφιβάλετε πάντως πώς αυτοί θα ξαναφήσουν κενά για το Γενάρη,να ξανακάνουν τα λιμά της Ευρώπης και τον Σπανούλη ήρωες.Εχουμε τη δύναμη των διαρκειας και όχι μόνο.
    Εχεις πλήρη ομάδα κύριε Γιαννακόπουλε,όπως απαιτεί η ιστορία μας και η ευρωλίγκα από Σεπτέμβρη;
    Γεμάτο ΟΑΚΑ.Δέν έχεις και γουστάρεις τα αδέλφια να νικάνε τους Σλότερ,τους Μπλούμς,τους Ντεμάρκους Νέλσον,τους Πάβλοβιτς,τους Κούζμιτς,τους Ραντούλιτσα,τους Χάντερ,τους Μποχωρίδηδες και τους Χέινς ;
    Κάτσε στα επίσημα και δές μόνο σου τον Παναθηναικό σου,γιατί Παναθηναικός μας δεν είναι.Εμείς δεν θέλουμε να δώσεις τη ΒΙΑΝΕΞ να κάνεις ομάδα.Εμείς θέλουμε έξι ξένους σαν τον Γκίστ,τον Φελντέιν εφόσον τον ανανέωσες,τον Ντάριους Μίλλερ,τον Ουόναμέικερ,τον Κουίνσι Μίλερ,τον Ζίρμπες,τον Τζέιμς,τον Γκρέιτζερ,τον Βόιτμαν,τον Πάνγκος,τον Ομιτς και τον Μπαλβιν.
    Ξεκάθαρα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φασκεις και αντιφασκεις. Απο τη μια ζητας ψαγμενους, οικονομικους ξενους (πχ σαν αυτους που ειχε φετος η Καχα) και απο την αλλη θες να μεινει ο Φελντειν στον οποιο πληρωνεις φοβερη υπεραξια.
      Αποφασισε, αν πραγματικα θες φτηνους ξενους, Φελντειν και Γκιστ πρεπει να φυγουν

      Διαγραφή
    2. Γιατί μπορεί να φέρει καλύτερο από το Φελντέιν;Ας τον φέρει κι ας τον διώξει τον Φελντέιν.Εδώ δεν μπορεί να φέρει από τότε που έφυγε ο Μαριχουάνα στόπ,ένα σέντερ σοβαρό.Ασε στη θέση του Μασιούλις που κοντεύει να βρυκολακιάσει.Δεν με ενδιαφέρει να φέρει φθηνούς ξένους.Με ενδιαφέρει να μην φέρνει σαπάκια όπως φέρνει τα δύο τελευταία χρόνια.
      Αυτό που λέω είναι να περιμένουμε να δούμε τι θα φέρει και μετά να κινηθούμε για διαρκείας και στήριξη.Γιατί δεν αντέχεται να χαρίζει το πρωτάθλημα στο γαύρο και να κάνει ήρωα το Σπανούλη.Φίλοι μου γαύροι τσιμπιόντουσαν που διάλυσε την ομάδα πέρυσι.Δεν πίστευαν στα αυτιά τους μετά τα δύο ντάμπλ,που ήταν σίγουροι πώς τους τελειωσαμε.Θα έφευγαν σούμπιτοι οι Αγγελόπουλοι και τους ξαναέβαλε στο παιχνίδι να κάνουν τριαράκια με τα χέρια κι ανάμεσα τους ο Σπανούλης.

      Διαγραφή
    3. Ας όψεται ο Αργύρης φίλε που δεν πήρε χαμπάρι πως τον έδεσε κόμπο ο Σφαιροπουλος

      Διαγραφή
  29. 5.56 κοιτα δεν αναφερει τον ΠΑΟ επειδη λεει ειναι αλλη η φορολογια καθοτι εχει θετικο προσημο απο εσοδα.Εδω γελαμε αλλα αυτην την λογικη εχει ο Μελαγιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. υπαρχει δλδ νομοθεσια που εχεις λιγοτερη επιβαρυνση λογω εσοδων??

      Διαγραφή
    2. Oι ισολογισμοι που βγαζει η ομαδα σου λενε οτι εχει εσοδα επιστημονα οχι ο Μελαγιες. Γι αυτο δεν πληρωνεις κ ενα εξτρα 10%. Ελεος με τα retards εδω μεσα

      Διαγραφή
    3. Δεν κατάλαβες καλά φίλε Παναθηναϊκέ. Η ομάδα σου δεν πληρώνει τους ίδιους φόρους κι αυτό φαίνεται στους θετικούς ισολογισμούς, αλλά αυτό δεν είναι θέμα νόμων, αλλά παρονόμων.

      Διαγραφή
    4. Από πότε το να ξοδευεις λιγα ειναι παρανομο? Ο ΠΑΟ τα τελευταια χρονια εχει μικρο μπατζετ

      Διαγραφή
    5. Γενικά μιλώντας υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να είναι παράνομα.
      Όπως, χωρίς να υπονοώ κάτι, να υπογράφεις εικονικά συμβόλαια και να δίνεις τα λεφτά κάτω από το τραπέζι για να γλυτώνει την εφορία. Και ως εκ τούτου να γλυτώνεις την εφορία των συμβολαίων, αλλά και την εφορία επί των χρημάτων που βάζεις στην ομάδα (αυτό το 10% που λέει ο Μελάγιες)

      Διαγραφή
    6. 8.17 δεν φταις εσυ αλλα αυτοι που σας δινουν αυτες τις ειδησεις και τις καταπινετε αμασητες.Οι οικογενεια Γιανακοπουλων και ολη φαρμακευτικη βιομηχανια της χωρας εχει χρεωκοπησει τοσα χρονια απο το κρατος με τα δισεκατομυρια που τους χρωσταει(νοσοκομειακο υλικο).Αυτο βεβαια δεν αφορα κανεναν αλλα να βγαινετε να τους λετε και οτι τσεπωνουν κατω απο το τραπεζι χωρις στοιχεια παει πολυ.

      Διαγραφή
    7. 9.07 ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ;;ΕΓΩ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ,ΥΠΟΝΟΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

      Διαγραφή
    8. Ακριβώς οτι εκαναν τα αδέρφια με τον Παπαλουκά

      Διαγραφή
    9. γκουχου γκουχου (ετος 2012)
      “Διαβάσαμε ότι o κ. Δ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε σε μπάτζετ 35 εκατομμυρίων και ανατρέξαμε στον ισολογισμό του Παναθηναϊκού. Το σχετικό κονδύλιο για τα συμβόλαια των παικτών συν εφορία, συν μανατζερικά, συν όλα, ήταν 13 εκατομμύρια και όχι 35 εκ. ευρώ όπως είπε. Κάτι από τα δυο λοιπόν, δεν πρέπει να ισχύει. Επίσης, το μετοχικό κεφάλαιο του Ολυμπιακού είναι 75 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό στις 30 Ιουνίου του 2011. Του Παναθηναϊκού το μετοχικό κεφάλαιο, είναι 300 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή, του Ολυμπιακού το μετοχικό κεφάλαιο είναι 250 (!) φορές μεγαλύτερο. Τα συμπεράσματα δικά σας, δεν θέλω να πω κάτι άλλο”.

      Διαγραφή
    10. 10.54 πηγη;;;γιατι και εγω μπορει να γραφω οτι θελω,κανονισε μονο μην ειναι τιποτα ρεντπλανετ,και τα υπολοιπα δικα σας αντικειμενικα.

      Διαγραφή
    11. 10:54 ελεος τι θελεις βρε ανθρωπε;τι μας αφορουν αυτα,νομιζεις επειδη ριχνουν λασπη οι δικοι σου δεν τα κανουν,υπαρχει καλυτερη αποδειξη αυτη με τον Παπαλουκα;;

      Διαγραφή
    12. Τι σε αφορουν ε; Ενω του Παπαλουκα το χεις δεσει κομπο τσακαλι μου
      http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=378825
      35 εκατ. στα λογια με 13 δηλωμενα και μου το παιζεις παρθενοπη. Την χασουρα ποιος την καλυπτει με αυξηση μετοχ. κεφαλαιων; O Mανος; Kαι γιατι δεν φαινεται πουθενα;

      Διαγραφή
    13. χαχαχαχαχα!!!!! καλα εισαι αρρωστος, τι μας ποσταρες τις κατηγοριες ταν αγγελο;;χαχαχαχαχα!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    14. Καλά, τις συσσωρευμενες ζημιές τόσων χρονών, καμία 50ρια εκατομμύρια, δεν τις μετράς?

      Καλά εκεί στο λιμάνι, εκτός από άχρηστους δικηγόρους έχουν και άχρηστους λογιστές? Πόσες φορές θα εκτεθούν δημόσια οι Αγγελοπουλοι με τους ανόητους συμβούλους που έχουν?

      Διαγραφή
    15. 7:51 ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΕΛΕΙΨΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΗΝΑ,ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο 1.5 ΜΗΝΑΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/o-pappas-h-skwlhkoeiditida-kai-h-anemovlogia.3272063.html .

      Διαγραφή
    16. 2.29, 2.35 Μεγαααααααλα retards

      Διαγραφή
    17. 12 Δεκεμβρίου 2013 09.03 Για το Μιλάνο αναχωρεί σήμερα το πρωί ο Νίκος Παππάς προκειμένου να εξεταστεί από διεθνούς φήμης, εξειδικευμένο σε θέματα αγκώνων, ορθοπεδικό.

      Η… μεγάλη ώρα για τον Νίκο Παππά έφτασε. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» σήμερα το πρωί αναχωρεί από την χώρα μας, μαζί με τον γιατί της ομάδας Γιάννη Τσώλο, για την Ιταλία και συγκεκριμένα για το Μιλάνο όπου θα εξεταστεί από διεθνούς φήμης, εξειδικευμένο σε θέματα αγκώνων, ορθοπεδικό, για να φανεί το ακριβές πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον αγκώνα του παίκτη του Παναθηναϊκού.

      Τo ιατρικό τιμ της ομάδας του Παναθηναϊκού εισηγήθηκε την εξέταση του 23χρονου γκαρντ από έναν εκ των κορυφαίων γιατρών στην Ευρώπη με εξειδίκευση στον αγκώνα με τους «πράσινους» να κάνουν άμεσα δεκτή την πρόταση που έπεσε στο τραπέζι.

      Το ταξίδι του Νίκου Παππά στην Ιταλία είναι τεράστιας σημασίας μιας και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διάγνωσης που θα γίνει θα φανεί αν ο παίκτης θα πρέπει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να… διορθώσει το πρόβλημα με τους κομμένους συνδέσμους στον αγκώνα του, ή αν θα φανεί τελικώς τυχερός στην… ατυχία του.

      Διαγραφή
  30. Έρωτα με αυτόν τον παντελώς άγνωστο Κάρβελ Άντερσον. Τρομερή φόρμα εκτέλεσης, το πιο ωραίο σουτ που έχω δει χρόνια. Όντως θυμίζει Ρέϋ Άλεν Δημήτρη.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όταν ο Κατσικάρης έκοψε τον Παππά, σχόλια Παναθηναϊκών: χιλιάδες.
    Όταν ο Παππάς έκανε χιουμοράκι με το σποτ της eurobank, σχόλια Παναθηναϊκών: χιλιάδες.

    Όταν βγαίνει στη φόρα σχόλιο του Παππά ότι δε θέλει ούτε να τον φτύσει (ποιον άραγε;) και προτιμάει να πάει για φουσκωτάδα, σχόλια παναθηναϊκών: ΟΥΔΕΝ.

    Όταν ο Κατσικάρης λήγει το παραμυθάκι και μας αποκαλύπτει ότι ο Παππάς δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του, σχόλια Παναθηναϊκών: ΟΥΔΕΝ.

    Δε θα τη χαρακτήριζα ακριβώς έντιμη αυτή τη στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω σε ποιά κατηγορία παναθηναικού αναφέρεσαι αλλά εγώ ως πράσινος έχω να σου πω οτι πιο πολύ με απασχολεί το ότι αυτό το παιδί ανήκει στην ομάδα μου και δε θα παίξει ποτέ μπάσκετ υψηλού επιπέδου (λόγω βλακίας) παρά για την εθνική.

      Διαγραφή
    2. Ισως διαβασες του παραπλανητικους τιτλους των ΜΜΕ, αλλα ο Κατσικαρης αναφερεται στις παλιοτερες δηλωσεις του Παππα. Δεν ειπωθηκε οτι ο Παππας ειπε οτι δεν ερχεται στην Εθνικη ή οτι του ζητηθηκε και αρνηθηκε.

      Διαγραφή
    3. Να με συγχωρείς αλλά έτυχε να την ακούσω live.
      Ήταν ξεκάθαρος ο κόουτς, είπε ότι προσπάθησε να αποκταστήσει την μεταξύ τους επικοινωνία μέσω του Μίσσα, που τον είχε στις μικρές εθνικές, και κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο από την πλευρά του παίκτη.

      Τι δεν κατάλαβες πάλι;

      Διαγραφή
    4. Εγώ είδα πολλά σχόλια Παναθηναϊκών σε άλλα site με τις δηλώσεις του Κατσικαρη. Αυτή η σιγουριά σου προκαλεί γέλιο.

      Διαγραφή
    5. Αυτο καταλαβες ιδιοφυια μου?

      Οτι ο Παππας αρνηθηκε την προσκληση?

      Διαγραφή
    6. "σε άλλα site, δεν τα ξέρεις, είναι από το χωριό"

      Διαγραφή
    7. @8:55
      Κατάλαβα αυτό που έγραψε δυο φορές. Ότι ο Παππάς με δική του ευθύνη έχει κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με τον Κατσικάρη. Αυτό που είπε δηλαδή ο Κατσικάρης δηλαδή.

      Εσύ που είσαι πραγματική διάνοια και ιδιοφυία, κατάλαβες μέχρι και το τι κατάλαβα, χωρίς να το γράψω.

      Καλά τα πας.

      Διαγραφή
    8. θα μας κανεις και κριτικη ποτε και πως θα ασχοληθουμε με τον Παππα,να σχοληθουμε για ενα σχολιο που εκανε με καποιον αγνωστο για εμας φιλο του;;,ειναι γελοιο και μονο που το κανατε θεμα.Οσο για τον Κατσικαρη μπορει να λεει οιι θελει,οπως ανεφερε και ο Παππας.Ο Παππας απαντησε και για αυτο το τελευταιο και οτι του καταλογιζει ο Κατσικαρης.Δεν μου λες τι ζορι τραβας ρε εξυπνε με τον Παππα,που ειχες την απαιτηση να κοπει δια παντος απο την εθνικη επειδη εκανε εχα σχολιο που δεν ξερουμε σε ποιον αναφεροτανε;;Στην τελικη τι το φοβερο εκανε που πρεπει να μην ξαναπαιξει εθνικη;Τουλαχιστον ο Παππας δεν φερθηκε αχαριστα σε κανεναν ουτε αδειασε τους συμπαιχτες του στην Εθνικη μιλωντας για ξεσκαρταρισμα.

      Διαγραφή
    9. http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/EthnikiBasket/pappas-sto-sport24-gr-rwthste-ton-k-missa.4115739.html

      Διαγραφή
    10. ποιο παραμυθακι εληξε τοτε βρε αστροπελεκι μου?

      ειτε ο Κατσικαρης λεει οτι εκανε κληση στον Παππα και εκεινος αρνηθηκε επειδη δεν ηθελε να συνεργαστει μαζι του ειτε οχι

      ακου λεει εκοψε γεφυρες επικοινωνιας λες και ειχαν ερωτικο δεσμο

      Διαγραφή
    11. syndroam ρε φιλε, που εισαι παναθα και εσυ,ειχε η δεν ειχε σοβαρους τραυματισμους ο Παππας στην ομαδα,ξεχασες την εγχειρηση στο χερι, τον χιαστο,τις θλασεις μεχρι και παιδικη αρρωστια περασε περσι.Επαιξε η δεν επαιξε αρκετα παρόλους τους τραυματισμους του επι Ιβανοβιτς,τι τσαμπουνας λοιπον οτι σε επιασε ο πονος για τον Παππα και οτι δεν παιζει λογω χαρακτηρα;;;Φετος η χρονια ηταν χαμενη λογω χιαστου την αποτελειωσε και ο Σαλε που εξαφανισε τους μικρους.Εδω ο Βλαντο ειχε 40% στο τριποντο στην ευρωλιγκα και τον εκανε παγκιτη για να παιζουν οι δικοι του.

      Διαγραφή
    12. 8.03 ποιον αραγε,ποιον;;μηπως εσενα;;;Μια χαρα θα ταιριαζε να ησουν εσυ,το αξιζεις αλλωστε,τοσος αγωνας να πεισεις για το ποσο λεχριτης ειναι ο Παππας,τουλαχιστον εσυ το αξιζεις.

      Διαγραφή
    13. βγάλε τα κόκκινα γυαλιά σου

      Διαγραφή
  32. Σήμερα είναι ή τελευταία μέρα που μπορούν να αποσύρουν την συμμετοχή τους οι παίχτες από το ντραφτ,ξερουμε τι γίνεται με Παπαγιάννη; Θα είναι κανονικά? Sail-pick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ω θέε μου, ακόμα τιμωρούν παίκτες για ένα μπαφάκι; Πόσο neanderthal;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μακράν η αγαπημένη στήλη . Να 'σαι καλά jimαρε . . Κάνε μας όμως μια χάρη . Μην μας αφήσεις στην ξηρασία με μόνο μία λίστα φέτος .Δώσε στον λαό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κάντε υπομονή...Οι μεταγραφικές εξελίξεις στον Παναθηναικό θα τρέξουν μετά την σειρά Φενερ-Εφες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. A ρε Ζοτς... τριπλ κράουν παρά ένα ριμπάουντ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απ την ωρα που εχε παει τουρκια για μενα ειναι αποτυχημενος αφου δν εχει σηκωσει ευρωλιγκα και εχει μονο 2 πρωταθληματα κ 1 κυπελλο

      Διαγραφή
    2. Αποτυχημενος καποιος που εχει 2 Final Four, 2 πρωταθληματα και 1 κυπελλο σε ανταγωνιστικο πρωταθλημα , σε 3 χρονια...

      Διαγραφή
    3. Διαφωνώ. Στην καριέρα του Ζοτς, η Φενέρ είναι η μοναδική ομάδα που όταν την ανέλαβε ήταν το τριμπούρδελο της Καλλέργαινας. Όλες οι άλλες ομάδες που έπαιρνε ήταν και σοβαροί οργανισμοί, και είχαν και καλό κορμό από πριν. Τη Φενέρ την πήρε όντας καφενείο των καφενείων ω καφενείο, και οργανωτικά και παικτικά. Πέρσι πήγε φάιναλ φορ με κακοστημένη ομάδα (πρωτος ο Τζιμ το είπε ότι το recruiting του 14-15 ήταν μέτριο προς κακό) και κανένας άλλος προπονητής δε θα πήγαινε τον Ζόριτς και τον Σαβάς φάιναλ φορ. Φέτος, δε, που κατάφερε να φτιάξει πραγματικα "δική του" ομάδα, το σύνολο έτρεξε άψογα μέχρι το τέλος και έχασε το τριπλ κράουν για μισό δευτερόλεπτο.

      Δεν είναι αποτυχημένος. Ο Ντούντα, πάλι, στην Εφές, είναι αποτυχημένος.

      Διαγραφή
    4. *το 10:00 είναι για τον Ακη, όχι για τον 9:57.

      Διαγραφή
  37. Ο Ντιξον τον εχει τρελανει τον Ερτελ δεν μπορει ουτε την μπαλα να κατεβασει...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω τη φοτο του που είχε ανεβασει πέρσι για την Καρσιγιακα με τα ποδήλατα...

      Επισης θελω τα σχόλια των Ελληναραδων που έγραφαν ότι είναι τσίρκο επειδή δεν έπαιξε καλά σε ένα παιχνίδι στα playoff.

      Διαγραφή
  38. αναρτηση του ΠΑΠΠΑ ΣΤΟ ΦΒ
    Nikos Pappas
    4 λεπτά ·
    Ποτέ δεν ήμουν αρνητικός στο να παίξω για την εθνική ομάδα.Αντιθέτως περίμενα πως και πως την κλήση μου σε αυτή το φετινό καλοκαίρι!Κανένας από την Ομοσμονδία δεν με αναζήτησε τα τελευταία τρία χρόνια για να συζητήσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.H μόνη μου τυχαία επαφή ηταν με τον Κώστα Μίσσα σε μια εκδήλωση του ΚΚΕ με θέμα τον αθλητισμό όπου στα πλαίσια αuτής συζητήσαμε γενικότερα για θέματα του μπάσκετ και για την όμορφη συνεργασία που είχαμε με την Εθνική Νέων. Όπως γνωρίζω ο κόουτς Κατσικάρης έχει προσωπική τηλεφωνική επαφή με όλους τους παίκτες που προτίθεται να καλέσει στη προετοιμασία της ομάδας ή κάνει κατ' ιδίαν συναντήσεις μαζί τους.Με μένα φυσικά δεν συνέβη κάτι τέτοιο προφανώς γιατί δεν ήμουν στα αγωνιστικά του πλάνα, κάτι το οποίο είναι απολύτως σεβαστό. Είναι αδιανόητο όμως να μου καταλογίζει "άρνηση" ενώ ποτέ δεν είχε μιλήσει μαζί μου για ενδεχόμενη συμμετοχή μου στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Δεν ειχα καμία διάθεση να ασχοληθώ με το όλο θέμα της μη κλήσης μου στη προετοιμασία αλλά δεν μπορούσα να μην απαντήσω στις ανακρίβειες που ειπώθηκαν σε βάρος μου απο τον κόουτς Κατσικάρη. Έχει κουράσει νομίζω το όλο ζήτημα και καλό θα ήταν να λήξει εδώ,πόσο μάλλον τώρα που ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις της ομάδας για το δύσκολο έργο που έχει μπροστά της. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα όσο κι αν με πληγώνει που δεν θα αποτελέσω μέλος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τζιμαρα πολυ ομορφο αρθρο,μας μεταδιδεις τις γνωσεις σου ευκολα οχι στο δικο σου βαθμο αλλα γινεσαι θεωρω αντιληπτος στον ερασιτεχνη με πολυ εξυπνο τροπο..

    Απτην στιγμη που εφτασα στον αργεντινο θεωρω οτι επελεξα ποιον θα ηθελα στην ομαδα μου..Παντα μου αρεσαν οι παιχτες της Αργεντινης και παντα θα ειμαι φαν της εθνικης τους..Πιστευεις ταιριαζει στον Παναθηναικο ο συγκεκριμενος?Πιστευω οτι μπορει να εχει τρομερη εξελιξη..Παιχτικα μου θυμισε Ντιο που θα ηθελα σαν επιλογη πισω απτον Καλαθη αλλα και διπλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τελος και η TBL πρωταθλητρια (δικαια) η Φενερ!!
    Κακη η Εφες στη σειρα αλλα και γενικοτερα φετος. Η αγωνιστικη της παρουσια στη σειρα των τελικων δινει ποντους στην αποψη του Jim για γενικοτερη αλλαγη του ροστερ.
    Μακαρι ΜΑΚΑΡΙ να γινει κινηση του ΠΑΟ για Γκρειντζερ που σημερα ηταν κακος (οπως ολοι) και εβγαλε το ματς στον παγκο. Με Μπουρουση λογικα του χρονου ενας εκ των Ντανστον-Ταϊους θα χαιρετησει.
    Παντως για Γκρειντζερ κατι μου λεει οτι ισως "γλυκοκοιταζει" ο ΟΣΦΠ (δαγκωνω την γλωσσα μου). :P

    Υ.Γ: Διαβασα και εγω στο Facebook την αναρτηση του Παππα. Η αληθεια ειναι,-δεν θελω να κανω τον δικηγορο του διαβολου-,οτι δεν μπορεις να γραφεις κατι τετοιο χωρις να ισχυει. Αλλιως εκτιθεσαι και κοστιζει στο μελλον σου.
    "Τα εν οικω μη εν δημω" και αυτο ισχυει για τον κοουτς αλλα και τον Παππα (και οποιοδηποτε Παππα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ste Ets,δεν ειμαστε καλα, δηλαδη εσενα αν σου το εκαναν,δεν θα απαντουσες;; θα αφηνες να σε αποκαλουν κ@@@@δο;;,σε οποιο σαιτ εμπαινα διαβαζα "ΆΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ''και απαξιωτικα σχολια για τον παιχτη.Εσυ μπορεις να εισαι οσιομαρτυρας,υπερανω και να μην σε νοιαζει αλλα δεν σκεφτονται ολοι ετσι.Οταν σε λοιδωρουν ολοι καποια στιγμη αγανακτας,ε οχι "και κερατας και δαρμενος".Πολυ καλα εκανε και εδωσε ενα τελος,μιλησε για την λαχταρα του να παιξει,εξηγησε οτι δεν παιζει οχι γιατι αρνηθηκε αλλα επειδη δεν κληθηκε,ευχηθηκε καλη τυχη και ΤΕΛΟΣ.Ποια εν οικω;; που τον εκραξε δημοσια η μιση Ελλαδα καθ'υποδειξη του Κατσικαρη;;.

      Διαγραφή
    2. 10:26
      Μα και εγω τι εγραψα???
      Οτι προφανως για να γραφει κατι τοσο σοβαρο που εκθετει τον κοουτς της εθνικης δεν μπορει να ειναι ψεματα. Αλλιως ποιο το οφελος του να το γραψεις...?!?!
      Στο "τα εν οικω μη εν δημω" επιμενω. Ξεκαθαρο λαθος και απο τους δυο που προσπαθουν να λυσουν ενα προβλημα στη δημοσιοτητα με δηλωσεις. Αυτο κανει κακο στην Εθνικη. Μεγαλο λαθος ομως απο τον κοουτς που εχει τα μαχαιρι και το καρπουζι και ειναι στο χερι του να ξεκαθαρησει το θεμα μιλοντας με τον παικτη αντιθετα ομως το επιβαρυνει με δηλωσεις...

      Διαγραφή
  41. Μετα το προ-Ολυμπιακο ο Σλουκας προσγειωνεται ΟΑΚΑ. Ισως παρεα με Ντανστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. me tin anwnimia mporeis na peis oti 8es
      den sto apagoreuei kaneis..logika thio stin kae kai autos

      frank

      Διαγραφή
    2. Κανεις ενα λαθος ..Νομιζω μαζι με Ταιους θα προσγειωθουνε γιατι εχει κοινοτικο διαβατηριο και ετσι θα καλυψουμε πιο ευκολα τις υπολοιπες θεσεις των ξενων..

      Διαγραφή
  42. Καλησπέρα στην παρέα. Τρομερό άρθρο. Βασικά κλασσικό άρθρο hoopfellas που κινειταί στα κλασσικά υψηλά στάνταρ του jim.

    Καταρχάς θα ξεκινήσω με 1 παράπονο άσχετο προς το άρθρο. Ω μεγάλε γκουρού γράψε έστω 1 σχόλιο για τη διαφαινόμενη δυναστεία τον GSW. Οι πιστοί σου κρεμόμαστε από τα χείλη σου. :Ρ

    Στη δική μας μπασκετική πραγματικότητα τώρα. Το θέμα για τον ΠΑΟ δεν είναι να φέρει κάποιο τεράστιο όνομα. Το μεγάλο όνομα με τα πορτοφόλια που υπάρχουν αυτή τη στιγμη στην αγορά, κρίνεται ανέφικτο και δυσλειτουργικό για το budget μας. Άρα πρέπει τόσο ο κόσμος όσο και ο οργανισμός να προσαρμοστεί στους καιρούς και η μεν διοίκηση να μάθει να βρίσκει τους επόμενους αστέρες και ο δε κόσμος να μάθει να κάνει υπομονή. Με πιο απλά λόγια, αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί μας κάνει εντύπωση πως ο Σίγκλετον δε κλείνει σε 1 βράδυ. Είμαστε μήπως σε θέση να πούμε πχ. Θες 1 μύριο? Πάρε 1,2 και βάλε την υπογραφούλα σου εδώ. Δεν έιμαστε,οπότε υπομονή. Με την ίδια λογική λοιπόν οι φαιδρότητες που έχω διαβάσει για Ντιλέινι είναι το λιγότερο αστείες και είναι κρίμα αν η διοίκηση ασχολείται μαζί του και σπαταλά χρόνο.

    Έχοντας υπ' όψιν τα ονόματα που έχουν ακουστεί θα τολμήσω να πω οτι θέλω με χίλια τον Πάνγκος ακόμα και αν με τα ίδια παίρνω Ντρέιπερ. Ο Καλάθης δεν έχει αμυντικές αδυναμίες, αλλά επιθετικές και εκεί ακριβώς χρειαζόμαστε βοήθεια.

    Η μεν περίπτωση Σίγκλετον θα ήθελα προσωπικά να έχει happy ending για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι πως θα ηρεμήσει ο κόσμος ώστε να μπορέσουν και όσοι τρέχουν το σχεδιασμό να συνεχίσουν με την απαιτούμενη ψυχραιμία. Ο δεύτερος είναι γιατί είναι πολυθεσίτης και παρόλο που δεν έιναι ο ορισμός του αθλητικού ψηλού, είναι αρκετά τεχνικός με συμπαθητικό χειρισμό της μπάλας και κυρίως αξιοπρεπές σουτ(προφανώς όχι σε επίπεδο να πάρει ρόλο strerch 4, αλλά να μπορεί να παίξει με αξιοπρέπια pick n pop).

    Με αυτά τα δύο μέτωπα ανοιχτά συν την αβεβαιότητα για Παπαγιάννη πιστεύω πως δε μπορούμε να συζητάμε για περαιτέρω σχεδιασμό.

    ΥΓ. Για την επόμενη χρονιά πιστεύω θα αφήσουμε τεράστιο κενό αρμοδιοτήτων στο backcourt με την ελπίδα της μετεξέλιξης του Παππά σε combo guard που θα είναι σε θέση να μοιράζει 4-5 assist και εννοείται να σκοράρει κατά βούληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ωραίες προτάσεις Jim, δεν εμπιστεύομαι τα highlight reels στο youtube αλλά ομολογώ μ'άρεσαν πάρα πολύ ο Tashawn Thomas και ο Johannes Voigtmann. Το τυπάκι ο Scott Wood είναι πραγματικά απόλαυση να τον βλέπεις να σουτάρει, τον έπαιρνα σε οποιαδήποτε φανταστική ομάδα μου έτσι για να τον χαζεύω.

    Στα υπόλοιπα :

    - Μ'αρέσουν αρκετά τα ονόματα που ακούγονται για τον Ολυμπιακό, ελπίζω οι πρόεδροι του να ακούσουν οντως τους άμπαλους που κάτι λέγανε πέρυσι για τη θέση 4.

    - Το σήριαλ Κατσικάρη/Παππά καλό είναι να σταματήσει, είναι και οι δύο φάουλ, δικαίωμα του του coach να μην τον πάρει και πολύ κακώς κάθεται και εξηγείται, χειρότερα τα κάνει. Ελπίζω να μην έχουμε άσχημα νέα απο Σλούκα και να μπούμε σε νέα επεισόδια.

    - Πειράζει που έχω ψιλοκαψουρευτεί τον Darryl Monroe; Τι smooth παλικάρι, πως και δεν έχει πάει πιο ψηλά ως τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ο Παππάς δεν ειχε δικαίωμα να απαντησει στην λάσπη και να υπερασπιστεί τον εαυτό του;; Δεν είναι τόσο ότι εκφράζει κακή γνώμη για τον Κατσικάρη όσο το ότι διαφυλάσσει την προσωπική του αξιοπρέπεια στο θέμα "Εθνική". Μαλλον δεν θυμάσαι το κράξιμο που είχε φάει ο Κουφός;; ο Παππάς φυλάει τα νώτα του να μην πέσει στη μοίρα του,ποσο μάλλον από ανακρίβειες και ψεύδη.

      Διαγραφή
    2. Χρηστο, πραγματικα ειναι κριμα να δημιουργουνται καταστασεις με τον Παππασυνεχως. Για οσους δεν θυμουνται ημουν με τον Σαλε στο θεμα του Παππα, ακριβως για αυτο τον λογο.

      Ομως στον Σαλε μπορει κανεις να προσαψει πολλα αλλα τουλαχιστον στο θεμα Παππα φροντισε να μην κανει μπουρδελο την ομαδα.Πηρε μια αποφαση και στις συνεντευξεις τυπου δεν αναλωθηκε. Επισης ο Παππας δεν εριξε λαδι στην φωτια, ακομα και οταν εφυγε ο Σαλε, πραγμα που φοβομουν πως θα κανει.

      Στο θεματης εθνικης ομως που ειναι φαουλ ο Παππας; Δεν επρεπε να βγει να απαντησει μετα απο οσα του εσουρε σημερα ο Κατσικαρης οτι αρνειται να παιξει και "ειναι κριμα γιατι εχει ταλεντο;"

      Θα μπορουσε να ειχε αποφυγει το σχολιο στο Fb αλλα οι αθλητες παγκοσμιως τα κανουν πια αυτα,δεν ειμαστε στο 2000. Και στην τελικη χιουμορακι ηταν, δεν εβγαλε και καμια κακια.

      Στην τελικη, ο Παππας ειναι ενας παικτης που κοπηκε, δεν εχει κατι αλλο να κανει φετος για την ομαδα, ο Φωτης ειναι προπονητης της και πρεπει να την κρατησει συγκεντρωμενη. Οτι το θεμα αναζοπυρωθηκε σημερα ειναι 100% ευθυνη του Κατσικαρη.

      Διαγραφή
  44. τελος και ιταλικο με την αρμανι νικητρια και πρωταθλητρια....μας μενει το ισπανικο που ειναι κ το πιο ωραιο για το τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σιγκλετον - Τζεντιλε στον εξαστερο...
    Πάρτε την Πράσινη αύριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τζιμ ωραια θα ειναι να γραψεις και ενα αρθρο με κοινοτικους σε λογικα λεφτα.Ο Πανγκος για παραδειγμα ειναι πολυ καλος κοινοτικος και ειναι το αλλο μισο του Καλαθη ειτε παιζουν μαζι στην ιδια πενταδα ειτε παιζουν μαζι τη θεση του ποιντ γκαρντ.Αν βρει ο Παο δυο καλους κοινοτικους
    θα εχει ευελιξια κινησεων για τους δυο ξενους που θελει ακομα.

    Ασχετο αλλα που εξαφανιστηκε η Μπαρτσα και δεν εκανε την προταση 2,5 εκατομυριων για 3 χρονια στον Σπανουλη;;;;;
    Ουτε να του πει περιμενε λιγο,ουτε να του δωσει εστω 4 εκατομυρια για 2 χρονια,ουτε τιποτα καμια φωνη...
    Μια προταση για 3ετες με 2,5 το χρονο,που θυμιζω οτι ειχε βγει μια μερα πριν απο ντερμπι αρχη της χρονιας,για παικτη 34 χρονων αυτη τη στιγμη.

    Μπορει να μην το καταλαβαινουν οι δημοσιογραφοι αλλα πολλες φορες συνειδητα ή ασυνειδητα δημιουργουν προβλημα στον ελληνικο αθλητισμο.Μη μιλησουμε ειδικα για τις εθνικες...Κατι ερωτησεις στον Μαντζαρη πως νιωθεις που εισαι 12τος παικτης,μονο γελιο μπορουν να προσφερουν στο μπασκετικο κοινο.Ομως η χιλιοειπομενη ιστορια με τον Μπουρουση ή ειδηση για αποχωρηση απ την εθνικη των Μπουρουση-Ζηση χωρις να εχουν πει τα αυτα παιδια κατι τετοιο εκεινη τη στιγμη,πρεπει να τους προβληματισουν.
    Μη θυμηθουμε τι ακουσε ο Ρεχαγκελ στην αρχη,πως αποθεωθηκε που πηρε το Γιουρο και πως στο τελος ηθελαν οι δημοσιογραφοι με τα αρθρα τους να τον φανε.Τα ιδια και στο μπασκετ με Γιαννακη,Καζλαουσκας κτλ.Και αυτα τα 3-4 παραδειγματα που εφερα ειναι απλα η κορυφη του παγοβουνου
    αλλα δεν εχει νοημα να αναλωθουμε περισσοτερο.

    Για την κληση του Παππα τα ειπαμε προχθες.Ημουν σιγουρος οτι δεν ειχαν τετ α τετ να τα πουνε και αυτο ειναι φαουλ του κοουτς γιατι τον Παππα δεν τον θελουμε για το Ριο μονο αλλα πιο πολυ τον χρειαζεται η εθνικη για την επομενη μερα και για τα προκριμματικα που θα γινονται μεσουσης της σεζον και μαλλον οι NBAers δε θα κατεβαινουν.

    Οσον αφορα τον Παππα ευχομαι η φετινη του εμπειρια απ την αρχη της σεζον μεχρι το τελος με την μη κληση στους 16 να κανει το κλικ στην αλλαγη ροτας της καριερας του.Ακομα προλαβαινει να απογειωθει και για τα επομενα 6-7 χρονια θα του προτεινω καλυτερα να μασαει παρα να μιλαει και να αφοσιωθει στο μπασκετ που καποιες στιγμες δεν εχει αντιπαλο(στεναχωριεμαι γιατι εως τωρα ειναι λιγες αυτες οι στιγμες).

    Τελος με το θεμα Παππα.Τωρα ειμαστε μια γροθια για να παμε στο Ριο.Ελπιζω να μη μας ξενερωσουν και φετος και αυτοφρεναρουμε παλι την ομαδα.Περιμενω απ τον κοουτς,τους βοηθους του και τους παικτες να δωσουν το 100%.Εχουμε φανελα,ταλεντα με ευρωλιγκες και εμπειριες NBA και εναν μεγαλο παικτη NBA καθως και τον καλυτερο φετινο σεντερ στην Ευρωπη.Παιξτε σωστα και χαστε δε μας πειραζει.Αλλα μη μπλοκαρουμε την ομαδα παλι μονοι μας...

    Προχθες φουσκωσα τα νουμερα του Κουνμπο στα τελευταια 26 ματς που κατεβηκε καθαρο PG για NBA(αλλοι χωροι,αλλες καταστασεις σε σχεση το FIBA μπασκετ που παλι ως γκαρντ επιθεση και 4αρι αμυνα δε θα εχει προβλημα).Μιλησα προχθες για 19 π 10 ριμ 8+ ασιστ.Τα πραγματικα νουμερα του μετα το ολ σταρ γκειμ σε 28 παιχνιδια ειναι:
    18.8 π- 8.6 ριμπ- 7.2 ασιστ

    Εκπληκτικα νουμερα και σε συνδυασμο με την αυξηση των αριθμων του Παρκερ(στα τελευταια 28 απο 11.3-4.7-1.4
    σε 18.9-6.1-2.2),εξασφαλιζουν στον Γιαννη να συνεχισει να τρεχει την ομαδα του και να εχει τη μπαλα αρκετα στα χερια του.Πρεπει η εθνικη φετος να χτυπησει στο επιθετικο τρανζισιον,να κανει καλες γρηγορες επιθεσεις,να διαβασει τα μις ματς σε σετ παιχνιδι καθως και να κυνηγησουμε το επιθετικο ριμπαουντ.Στην αμυνα πρεπει να απλωθει η ομαδα και να πεσαρει σε ολο το γηπεδο,να παιξει καλυτερη πικ εν ρολ αμυνα σε σχεση με περσι και να εξασφαλισει με νυχια με δοντια το αμυντικο ριμπαουντ που θα μας βοηθησει να τρεξουμε το γηπεδο.Εδω θα ειμαστε να τα λεμε.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Μεγαλο "unfair" απο τον Κατσικαρη.
    Ας ελεγε "εκρινα οτι δε μπορει να βοηθησει στην παρουσα φαση την Εθνικη ο Παππας" κι ας τελειωνε εκει το θεμα.
    Τι καθεται σαν την καθε κυρα Κατινα και λεει οτι φταιει ο παικτης? Αυτος αυριο-μεθαυριο μπορει να μην ειναι στην Εθνικη, με ποιο δικαιωμα κλεινει την πορτα στον Παππα λεγοντας ψευδως οτι ο παικτης δε θελει να παιζει στην Εθνικη?
    Ολο και μικραινει στα ματια μου ο Φωτης.. κριμα.. αλλα θα μου πεις αν ηταν για καλυτερα θα προπονουσε τις Μουρθιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τον Παπαγιάννη δεν θα τον κοροϊδέψουμε κ τρίτη φορά.
    Τον Παπαγιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δεν ξέρω τι παίζει με Τζεντιλε και που θα κινηθεί ο παικτης,παντως όπως έχω γράψει πολύ καιρό πριν,ΠΡΕΠΕΙ ο Παο να κινηθεί για τον παίκτη, είναι πράξη που αρμόζει στο μέγεθος του συλλόγου και μπορεί να ανοιξει νέους δρόμους στην πορεία της ομάδας σε όλο αυτό το μεταβατικό διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ τον ζαχαρώνω τον παίκτη. Είναι καψούρα. Γούσταρα πολύ και τον πατέρα του γιατί έβγαινε μπροστά στα ζόρια. Ο τζεντιλε είναι από τις ελάχιστες "εφικτες " περιπτώσεις παικτών στην Ευρώπη που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Είναι αυτό που έγραφα χτες. Κάνε έκπτωση στον αναπληρωματικο σου pg αν χρειαστεί και χτύπα τζεντιλε.

      Διαγραφή
    2. Ο παίκτης δήλωσε εμμέσως πως αποχωρεί από το Μιλάνο. Πιθανότερος προορισμός προβλέπεται το Χιούστον.
      kingofcool

      Διαγραφή
    3. Ο πειναλας καρβελια ονειρευεται. Τπτ μη δινετε σημασια, μια παροιμια θυμηθηκα.

      Διαγραφή
  51. Ναντο Τζεντιλε, από τα λίγα μπασκετικά "κωλόπαιδα" που έχουμε στην Ευρώπη. Παίκτης που θα πορώσει και θα πορωθεί, ατόφιο επιθετικό ταλέντο, κάτω του μετρίου αμυντικός και χωρίς ανεπτυγμένα ένστικτα συνεργασίας στο παιχνίδι του.
    Προσωπική μου καψούρα από το 2013 (μαζί με Μπογκντάνοβιτς). Είχα την εντύπωση ότι υπέγραψε 3ετές πέρσι οπότε ξενίζει η είδηση φυγής του. Είναι η ευκαιρία της διοίκησης να κάνει μια κίνηση που θα κάνει μεγάλο γκελ στον κόσμο λογω του ιδαίτερου δεσίματος με το συγκεκριμένο παίκτη και τα λόγια που έχει εκφράσει ο ίδιος στο παρελθόν για τον ΠΑΟ αλλά και το αλήτικο παιχνίδι του. Αντίπαλος της διοίκησης εκτός από τις άλλες ομάδες αναμένεται να είναι και ο προπονητής που δεν πολυγουστάρει τέτοιους παίκτες.
    Πιστεύω πως ένας παίκτης με τον οποίο θα μπορούσε να ασζοληθεί ο ΠΑΟ αν το επιτρέπει το κασέ του φυσικά είναι ο Κλαβερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. loipon exoume kai leme

    slouka singleton mpourousi gentile danston

    min xathite aurio methaurio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
      Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
      Ταπουτος, Παπαντωνιου, Σκορδιλης, Παπαμακαριος, Καραμπουλας.

      Μη χαθείς σε ενα χρόνο.

      Διαγραφή
  53. Αυτό παντως που γραφουν καποιοι δεξια και αριστερα να αφησει ο ΠΑΟ τον Μπουρουση και παρει τον Εμπακουε[!!!!] με ξεπερναει.Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου.
    Ο Τζεντιλε είναι πολύ καλη περιπτωση.Οπως και ο Γουοναμεικερ που θα παιξει συντομα το ονομα του
    Σε περιπτωση που αποκτηθεί αθλητικο πενταρι καλη περιπτωση θα ηταν και ο Ντοελμαν που φευγει από Μπαρτσελονα και τα παστελωνει από παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντοελμαν αθλητικο πενταρι; Lol

      Διαγραφή
    2. Αδερφε δεν το καταλαβες.Ειναι φανερο πως εννοω ότι εάν αποκτηθεί αθλητικο πενταρι αντι για παικτη τυπου Μπουρουση εχουμε τα περιθωρια στο 4 να παρουμε παικτη τυπου Ντοελμαν που να μην είναι αθλητικος.Υπαρχει βεβαια και η πιθανοτητα να μην ξερεις ότι ο Ντοελμαν είναι τεσσαρι και όχι πενταρι

      Διαγραφή
  54. Ποια είναι η γνώμη σου για τον Shawn Dawson Τζιμ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ε,δεν βγαίνεις τυχαία MVP σε μουντομπάσκετ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ¨Ερχεται το πακετάκι απο Εφές.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τους παίκτες δεν τους ξέρω οπότε γνώμη δεν έχω. Ίσα που βλέπουμε κάποια ματς σε ACB και TBL, ποια Α2 Ιταλίας και Βέλγιο τώρα…
    Στα δικά μας, λοιπόν.

    Ξεκινώ απ’ τα εύκολα. Τον Ολυμπιακό. Μετά την ανανέωση του Σπανούλη δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα ως προς το ποιοι μένουν απ’ το φετινό ρόστερ. Πολύ σημαντική βάση για να ψάξει τους 3+1 (γκαρντ, τεσσάρι, σέντερ + 1 ψηλό ακόμη αν περισσέψει ο Μιλουτίνοφ) που του λείπουν. Οι τρεις βασικές κινήσεις είναι εξίσου σημαντικές. Οι δύο αφορούν μεγάλες τρύπες που είχε η ομάδα φέτος δηλ. τον αντι-Σλούκα και το back up του ταλαιπωρημένου Πρίντεζη. Και η τρίτη τον αντικαταστάτη του εξαιρετικού Χάντερ. Ο Ολυμπιακός έχει πλέον την άνεση και τον χρόνο να στοχεύσει σωστά για να κλείσει το ρόστερ.

    Πάμε στον Παναθηναϊκό. Το ζόρι των φίλων της ομάδας μου μοιάζει λίγο πρόωρο και υπερβολικό. Είμαστε ακόμη στα μέσα Ιούνη, καραμπόλες προπονητών έρχονται που θα προκαλέσουν ακόμη περισσότερες καραμπόλες παικτών. Υπάρχει, λοιπόν, πολύς χρόνος μπροστά. Ο Παναθηναϊκός, καταρχήν, πρέπει να δει τι θα κάνει με τις 3 εκκρεμότητες που έχει με παίκτες της ομάδας. Τον Βλάντο, τον Φώτση και τον Παπαγιάννη. Για τον πρώτο δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη κάψα, για τον δεύτερο θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα συνεχίσει για 1 χρόνο με μειωμένες απολαβές ενώ για τον τρίτο προεξοφλείται ότι δεν θα πάει ΗΠΑ συνεχίζοντας στην ομάδα για ακόμη μια χρονιά τουλάχιστον.

    Μερικές σκέψεις :

    1) Λεφτά πολλά δεν παίζουν άρα ξεχνάμε ουτοπικές περιπτώσεις τύπου Ντιλέινι.
    2) Βαθύ ρόστερ δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο ποσότητα. Τι εννοώ. Back court με 4 παίκτες που αλληλοσυμπληρώνονται είναι μια χαρά για να βγει μια απαιτητική χρονιά. Μια γραμμή πάλι 4 παικτών που ο ένας κουτουλάει πάνω στον άλλον είναι προφανώς ανεπαρκής.
    3) Το ότι κάποιος παίκτης έβγαλε μάτια πέρσι στην όποια Λόκο, Λαμποράλ, Μπάμπεργκ κλπ δεν σημαίνει ότι θα κάνει το ίδιο στον ΠΑΟ, στον Ολυμπιακό ή οπουδήποτε αλλού. Για να κάνει super χρονιά ο κάθε Άνταμς στην κάθε Λαμποράλ συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει παίκτες που θα ταιριάζουν μ’ αυτούς που έχει ήδη και θα μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτό που θέλει να παίξει. Χημεία είναι η λέξη κλειδί κι όχι μάζωξη διακριθέντων.
    4) Φάκελος Μπουρούσης ή αλλιώς το δίλημμα. Ο Γιάνναρος ήταν φέτος ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Αλλά μιλάμε για έναν παίκτη 33 ετών, που θα παίξει προολυμπιακό, παίζει ασταμάτητα από πέρσι το καλοκαίρι, είναι ακριβός κι εφόσον τον υπογράψεις οφείλεις να τον ντύσεις κατάλληλα για να πάρεις απ’ αυτόν το max. Θα μπορείς να τον πλαισιώσεις σωστά αν ξηλωθείς για να τον φέρεις στο ΟΑΚΑ;

    Κατά την γνώμη μου, με την υπόθεση ότι συνεχίζουν οι Φώτσης και Παπαγιάννης, η ομάδα χρειάζεται : α) Έναν ποιοτικό γκαρντ που να μπορεί να παίζει με και χωρίς τον Καλάθη, β) ένα τριάρι για βασικό είτε μείνει ο Βλάντο είτε όχι, γ) έναν αθλητικό ψηλό για βασικό και δ) έναν ακόμη αθλητικό ψηλό για back up που να έχει κάποιες βασικές κινήσεις στο post. Έτσι θα δημιουργήσει έναν κορμό 11-12 παικτών συν τον Μποχωρίδη κι έναν ακόμη μικρό Έλληνα. Πάντως, υπάρχει μια κατηγορία παικτών που δεν τους πήγε η φετινή χρονιά γιατί δεν κόλλησαν στις ομάδες που βρέθηκαν αλλά είναι ποιοτικοί και πλέον προσιτοί οικονομικά. Ο Μακλίν είναι τέτοια περίπτωση.

    ΥΓ Αυτοί εκεί στην Μακάμπι, φοβερή τεχνογνωσία…
    ΥΓ1 Βλέπω τον Μπαρτζώκα να μένει στο Κράσνονταρ…
    ΥΓ2 Το παραχέσαμε με τον Παππά και τον Κατσικάρη. Την γνώμη μου την έγραψα απ’ την αρχή. Ο κόουτς το χειρίστηκε και συνεχίζει να το χειρίζεται λάθος. Φαίνεται, όμως, ότι είναι αδύνατον να προσεγγίσουμε το θέμα και να μην μπει στη μέση το οπαδικό. Π.χ. κράζουμε τον Παπαδογιάννη που θεώρησε λάθος την τιμωρία του Παππά απ’ τον Σάλε και επικρότησε την επιστροφή του απ’ τον Πεδουλάκη ενώ τώρα παίρνει το μέρος του Κατσικάρη. Κωλοτούμπας ο Νικόλας και εκπρόσωπος του Φώτη. Εμείς λέγαμε σωστό τον Σέρβο που έβαλε στο περιθώριο τον παίκτη αλλά την πέφτουμε τώρα στον προπονητή που τον άφησε εκτός εθνικής. Αλλά δεν είμαστε κωλοτούμπες…
    ΥΓ3 Μετά το τσιγαράκι η τιμή του Στεφάν θα πέσει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77, Για την στελεχωση του Παναθηναικου δεν διαφωνουμε πολυ.
      Για το θεμα Παππα, επειδη εγω μιλησα για τον Παπαδογιαννη, οι περιπτωσεις Σαλε και Κατσικαρη δεν ειναι ιδιες.

      Στην περιπτωση Σαλε ο προπονητης τον περιμενε, του εδωσε ευκαιριες, ο Νικος δεν ηταν καλος ουτε αγωνιστικα και ο προπονητης για λογους που δεν μαθαμε (πιθανοτατα πειθαρχικους) τον εβγαλε εκτος ομαδας.
      Ταυροχρονα πηρε και αντικαταστατη του στην ομαδα ενω δεν αρχισε τα κουτσουμπολια. Επιπλεον μιλαμε για συλλογο, και οχι για εθνικη ομαδα.

      Στην περιπτωση Κατσικαρη ο προπονητης κρατησε ενα μανιατικο σε εναν παιχτη 19 χρονων για καυγα προ 6ετιας, βρηκε εναν παιχτη σε πολυ καλη κατασταση (οπως φανηκε στους τελικους), δεν του εδωσε καμια ευκαιρια. Ταυτοχρονα καλεσε 6 SF και 5 περιφερειακους, εκ των οποιων οι 2 ειναι επιλογες μεγαλου ρισκου και ο ενας με θεματα τραυματισμου. Δηλαδη η ομαδα δειχει οτι τον εχει και αναγκη. Βγαινει επισης και τον "δινει" και δημοσια.
      Σου φαινονται κοινες οι περιπτωσεις;

      Διαγραφή
    2. 77 μου θυμιζεις συχνα το Νικολα τον Παπαδογιαννη.

      Διαγραφή
    3. Ισχύει οτι ο Κατσικάρης θα μπορουσε είτε να μην ασχοληθέι με τον Παππα, είτε να πει οτι δεν χωραει στα αγωνιστικά πλάνα του και να τελειωσει η ιστορία.Οταν στριμωχνεται και λεει ουσιαστικα οτι αγωνιστικά θα μπορουσε να βοηθησει αλλα σε προσωπικο επιπεδο δε μπροει να συνενοηθεί εγω ειμαι με το μέρος του παίκτη ξεκάθαρα.
      Απο τη μερία του Παππα οτι εφτασε να κάνει προσωπική δημοσια δηλωση ενω με τον ΠΑΟ,επεσε σιγη ιχθύως και μονο μερικες δηλώσεις απο τον Σπανο έγιναν τονίζουν τη διαφορετικότητα της καταστασης.Ειναι δεδομένο πως αν ο Παππας δήλωνε λιγότερα πραματα ,θα είχε περισοτερες συμπάθειες,αλλα ενας λογος που τον γουσταρω ειναι και αυτο...Νομίζω οτι κατηγορέιται αδικα οτι ειναι ντιβα και οτι θελει οι ομάδες να περιστρεφονται γυρω απ'αυτον,το μονο που θέλει ειναι να παίζει

      Αν παμε πίσω στο χρόνο (οπως ξαναέγραψα),το 94' ο Κιουμουρτζογλου είχε πει στο Φασουλα ,να μην παρει ολιγοημερη γιατι δεν βγαίνουν οι ωρες των προπονησεων,ο Φασουλας εφυγε μονος του,ο Κιουμουρτζογλου ειπε ή εγω η αυτος και η ομοσπονδία διαλεξε το Φασουλα που τοτε ήταν στους 3-4 καλυτερους Ευρωπαιους ψηλους.Οταν δε ο μακαριτης ο Δενδρινός προσπαθησε να δωσει λιγα ευσημα στη δουλεία του κουτς Κ ο Φαοσυλας κανιβαλιζε γωνάζοντας "οι παροντες μονο" κλπ.Οι δημοσιογραφοι τοτε λοιπον δε κοιταζαν τους τύπους.Δεν υπερασπιζονταν τον κοουτς που θελει ηρεμια και ισονομια στην ομάδα,αλλα ελεγαν για τους ηρωες του Τοροντο??
      'Η μήπως οταν εγραφαν αφιερωματα ποσο ωραιοι τυποι ηταν στην Εθνική τη δεκαετια του 80 που δραπετευαν μετεμφιεσμένοι απο τις αποστολες για να πανε να ξενυχτήσουν.
      Ας συμφωνηήσουμε ολοι οτι η περιοδος Γιαννακη ανέβασε πολυ τα ποιοτικά στανταρντς της Εθνικής και των αποστολών και οτι πλεον λειτουργουν ολα σε πιο επαγγελματικά επίπεδα,ας αναγνωριστουν οι αδυναμιες του Κατσικάρη στη διαχειρηση ειδικών καταστάσεων,και ας αφησουμε το οτι ο ομοσπονδιακός προπονητης εχει το αλαθητο και ειναι πανω απ ολους.

      no_closure

      Διαγραφή
  58. Εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι οι πραγματικοί στόχοι του Παναθηναικου δεν έχουν ακόμη διαρρεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1 και εγώ την ίδια εντύπωση έχω...
      Ελπίζω ομως να μην μας σκάσει ξαφνικά κανάς ''Κούζμιτς'' όπως έγινε πέρσυ...
      Γιάννης Μπραχάμι

      Διαγραφή
  59. ας κλείσουμε πρώτα τις εσωτερικές εκκρεμότητες και μετά πάμε γιά μεταγραφές. ο Φώτσης φυσικά πρέπει να μείνει αφενός γιά να υπάρχει μέσα στο παρκέ σύνδεση των glory days με το μέλλον και αφετέρου γιατί η ομάδα χρείάζεται το above the rim game του αρχηγού πλέον και τα μεγάλα του σούτ. καμιά μείωση δεν πρέπει να του γίνει γιατί αμα ξεκινάς τη χρονιά με μειώσεις στον αρχηγό σου ξέρεις τι θα πάρεις στο τέλος. αφήστε λοιπόν κατά μέρος τη λογική του λογιστάκου και δείτε το όραμα της ομάδας, αν υπάρχει. αν πάλι δεν υπάρχει τότε ασχοληθείτε με κάτι άλλο.
    ο παπαγιάννης μάλλον δε θα βρει θέση στο nba από φέτος και θα μείνει, ελπίζω γιά δύο ακόμα χρόνια. και ο vlado πρέπει να μείνει και να βρει τη θέση του σε έναν καινούργιο πολυσύνθετο ρόλο, όχι πιά σαν SF που μάλλον δεν κάνει, αφού είναι soft & light αλλά σαν off guard/PG γιατί διαθέτει καλό ball handling, καλό court vision & αξιόπιστο σούτ. μπορεί να κάνει πολλά & διαφορετικά πράγματα στο παρκέ εκτός βέβαια από το να ποστάρει και να αμύνεται στο ποστ. ε ας τον απαλλάξουμε από αυτό. τώρα γιά τα περί προσφοράς 1,2 γιά 2 χρόνια από την αεκ ας μην το συζητήσουμε καθόλου. αν υπήρχε ο παίκτης θα είχε ήδη κλείσει. φυσικά θα πρέπει να του γίνει αύξηση ειδικά αν σκεφτει κανείς πως παίρνει λιγότερα από τον μποχωρίδη.
    με το williams τέλος δεν ξέρω τι και αν παίζει πάντως ο παίκτης δεν ξέμεινε στην αθήνα επειδή δεν είχε εισιτήριο επιστροφής. ελπίζω να φύγει πάντως γιατί δεν θα αντέξουμε και άλλο soft & smooth τριάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη να δωσουμε παλι στο Φωτση 1 εκατομμυριο; Και μετα θα φωναζουμε παλι γιατι θα εχουμε γεμισει αμπαλους σε ολες τις θεσεις. 400 χιλιαρικα ειναι μια χαρα για το Φωτση.

      Διαγραφή
    2. Για Φωτση 200 ταβάνι και πολλά είναι.
      Έχει πληρωθεί υπεραξία σφαλιάρας όλα τα υπόλοιπα χρόνια.

      Διαγραφή
    3. beny beny.
      Άλλαξε το νικ νειμ σου σε:
      μάνατζερ του Φωτση μάνατζερ του Φωτση.
      ΥΓ Κάνω θεραπεία για την τριχόπτωση δύο μήνες τωρα και με αυτά που γράφεις πήγε χαμένη.
      Καραφλιασα.
      ΥΓ2 Ο Πριντεζης παίρνει τα λεφτά του Φωτση !!!!!
      Α ρε Σπανουλη καλά μας κάνεις.

      Διαγραφή
    4. Eλεος φίλε 200000 χιλιάρικα και πολλά του είναι έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτος θα είναι

      Διαγραφή
  60. πάντως γιά papajohn, οτι και να γίνει, το τριφύλι θα φοράει και του χρόνου (7/60 picks έχουν οι celtics)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Το σίγουρο είναι πως μέχρι την Παρασκευή ο Παναθηναικός θα ανακοινώσει την πρώτη μεταγραφή η οποία δεν θα είναι κανένας απο αυτούς που έχουν ακουστεί και γραφτεί..
    La Bomba

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αφρο τελικα ειχαμε νεοτερα με Σινγκλετον? Χαλαει το πραγμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν βγαίνει τίποτα και δεν μπορώ να μάθω.
      Στο πρώτο ποστ αναφερόμουν στους Λούντζη και Κόνιαρη (που τελικά ενδέχεται να δοθεί δανεικός στην Κηφισιά μιας και τον θέλει ο Παπαθεοδώρου). Απέρριψε άλλη ομάδα ο Παναθηναικός για τον δεύτερο ενώ τον πρώτο τον θέλει ο RG στο ρόστερ.
      Συζητάμε και με κάποιον ξένο από Τουρκία πλευρά, αν μάθω το όνομα θα το γράψω.

      Διαγραφή
    2. Αφρο γραψε Granger σε παρακαλωωω...:P

      Διαγραφή
    3. ωραια αν και λογικα ο birch ειναι ο ξενος απο τουρκια.. εκτος αν εχει δικιο ο jim και οντως σπασει συμβολαια η εφες... αναμενουμε νεοτερα!

      Διαγραφή
    4. Τον Κονιαρη τον θελει ο Παπαθεοδωρου, ε? Χριστε μου το καημενο το παιδακι χαχαχ

      Διαγραφή
  63. Ευχομαι στο πακετο από Εφες να μην είναι κανενας Ταιους καηκαμε.Πολυ κακη επιλογή.Ας είναι ο Ντανστον με τον Ερτελ και τον Γκρεηντζερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ας γραψω και εγω τις μεταγραφες που θα ηθελα στον ΠΑΟ: Pangos, Gentile, Singleton, Mbakwe και ισως Θανασοκουμπος. Ενα ονομα απο το πανω ραφι, δυο απο το δευτερο και δυο εξελιξιμοι παικτες, ψιλοστοιχηματα. Δεν μου φαινεται ανεφικτο, ειδικα αμα ισχυει οτι ο Gentile θα μεινει ελευθερος. Με ταυτοχρονη παραμονη Γιανκοβιτς (που δεν καιγομαι) και Παπαγιαννη θα δημιουργηθει ενα πληρες συνολο.
    Και κατι ασχετο... Δεδομενου οτι αυτη θα ειναι η τελευταια χρονια του Φωτση, του χρονου ποιος θα ειναι ο αρχηγος; Καλαθης; Παππας; Ή μηπως Γκιστ;

    gE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μπορούσε να πάρει Τζεντίλε ο ΔΓ.
      Δεν θα μας είχε φλομώσει στις δηθεν Ελληνοποιησεις δύο χρόνια τωρα που κάνει προσφορά στους απεναντι το πρωτάθλημα.

      Διαγραφή
  65. Καλημέρα - Καλησπέρα από το blog των The Sixth Men.

    Το blog εστιάζει και αυτό στο prospect scouting και η ομώνυμη σελίδα στο facebook εστιάζει στην πρόωθηση αυτών καθώς και μπασκετικών ειδήσεων. Επειδή στο blog έχουν γραφτεί τα ονόματα των Aaron Craft και Darion Atkins, η σελίδα παρακολουθεί επίσης τον Ryan Boatright της Orlandina (εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχει το report του) και τον άλλοτε ESPN Top 10, LeBryan Nash. Αρχικά, θα ήθελα την άποψη του κ. Κατσιώνη γι'αυτούς και στη συνέχεια, σε όποιον δεν κάνει κόπο να ρίξει ένα βλέφαρο στο blog ή/και στη σελίδα.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μου επιτρέπεις γιατί τους ξέρω.
      Ειναι παίκτες με φυσικό δυναμισμό οχι απλά της δράσης.
      Αλλά της απόλυτου διάστασης που ναι μεν τεκμερεται εμπνεομενη απο τη στιγμιαία δραση, αλλά κυρίως έχει τις ρίζες της στη μπασκετική τους παιδεία, που δρά ποικιλοτρόπως, ειτε σαν ένστικο επιβίωσης στη φάση, είτε ολομετωπης επίθεσης.
      Είναι παίκτες με τον σπάνιο συνδιασμο του δρώ, ανάλογα του τι αντιπαλευω, αλλά και κτυπω πριν σκεφτώ καν τι εχω ως δεδομένο η τη θέτω ως στόχο.
      Αυτοαναιρουμαι και κυριαρχω επι του αντιπάλου συγχρόνως σε ενα παιχνίδι ατερμωνης καρμας με το συνειδητό που γι'αυτούς λέγεται και ποθητό αποτέλεσμα.
      Δεν ξέρω αν βοήθησα.

      Διαγραφή
  66. Aπορω πραγματικα με τα παραπονα που διαβαζω για την υψηλη φορολογια στα συμβολαια των παικτων. Γιατι θα πρεπει να ενοχλουμαι απο αυτο; Οσο περισσοτερα δωσουν οι Αγγελοπουλοι και ο Σπανουλης τοσο λιγοτερα θα πληρωσω εγω. Τα ιδια ισχυουν και για το Γιαννακοπουλο και τον Καλαθη. Θα παραπονιεμαι δηλαδη που θα πληρωνουν περισσοτερα χρηματα ανθρωποι που δεν εχουν που να βαλουν τα εκατομμυρια; Υπαλληλοι τους ειστε; Θα ημουν ευχαριστημενος αν πληρωναν ακομα περισσοτερα. Να μειωθει η φορολογια τους οταν προηγουμενως μειωθει το ΦΠΑ και οι υπολοιποι εμμεσοι φοροι, οταν αυξηθουν οι κατωτατες συνταξεις, οταν αυξηθει επιτελους η αμοιβη των γιατρων στα δημοσια νοσοκομεια, των δασκαλων κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι ακριβως ετσι.
      Πρωτον, το ποσα θα δωσουν οι Αγγελοπουλοι σε τιποτα δεν επηρρεαζει το ποσα θα δωσεις εσυ.
      Δευτερον, οι Αγγελοπουλοι μπορουν ανα πασα στιγμη να σταματησουν να στηριζουν το μπασκετ του Ολυμπιακου, στην οποια περιπτωση ουτε μπασκετ θα βλεπεις, ουτε θα εχει η χωρα αυτη τη σημαντικη πηγη φορολογικων εσοδων.

      Η λογικη ανεβαστε τους φορους απο τον αθλητισμο κι αλλο, τοσο το καλυτερο, ειναι κουτη.

      Διαγραφή
    2. Τα φορολογικα εσοδα που απαιτειται να συλλεγουν ειναι συγκεκριμενα και υπολογισμενα στον προυπολογισμο. Αυτο που επιλεγεται καθε φορα ειναι απο που θα τα παρει η καθε κυβερνηση. Εγω λοιπον προτιμω να παιρνει πολλα απο οσους εχουν παρα πολλα. Δε με απασχολει καθολου το αν θα συνεχισουν να στηριζουν τον Ολυμπιακο και τον Παναθηναικο οι Αγγελοπουλοι και οι Γιαννακοπουλοι αντιστοιχως. Ουτε η οικονομια θα παθει τιποτα αν σταματησουν. Ουτως ή αλλως ειναι μια αγορα με πολυ μικρο τζιρο σε σχεση με τα συνολικα μεγεθη του προϋπολογισμου. Αν δεν τους συμφερει ας αποχωρησουν λοιπον, κανενα προβλημα. Εκλεισαν λογω υψηλης μειωμενης ζητησης τοσες παραγωγικες επιχειρησεις και θα στενοχωρηθω για τις ομαδες μπασκετ; Αν επρεπε να απαιτουμε κατι θα επρεπε να ειναι να μειωθει αμεσα το ΦΠΑ. Αν αυτα τα λεφτα μπορουν να βρεθουν στις ομαδες μπασκετ(που δυστυχως δεν μπορουν) ας τους φορολογουσαν ακομα βαρυτερα. Αυτο που δεν μπορει να γινει παντως ειναι να αλλαξουμε τους συντελεστες φορολογησης (που ειναι ιδιοι για ολους οσους εχουν πολυ υψηλα εισοδηματα, οχι μονο για τους παικτες) για να συνεχισουν να ειναι ανταγωγιστικοι ο Παναθηναϊκος και ο Ολυμπιακος. Αυτο αγγιζει τα ορια της γελοιοτητας.

      Διαγραφή
    3. Εξακολουθω να απορω. Δεν ανεβηκαν οι φοροι στον αθλητισμο. Ανεβηκαν σε οσους ανεξαρτητως επαγγελματος εχουν πολυ υψηλα εισοδηματα. Τι δεν καταλαβαινεις; Γινεται να εξαιρεθουν οι αθλητες για να βλεπεις εσυ μπασκετ και ποδοσφαιρο;

      Διαγραφή
    4. Να σημειωθει οτι η Τουρκια που θα φερνουν συνεχως ως παραδειγμα για τη 10% φορολογια ειναι μια κοινωνια πολυ πιο πολωμενη ταξικα απο τη δικη μας. Κοινως, ο πλουσιος ειναι υπερβολικα πλουσιος και ο φτωχος υπερβολικα φτωχος με ο,τι αυτο συνεπαγεται. Τι ζητανε δηλαδη, να γινουμε κι εμεις ετσι για να συντηρουνται ευκολοτερα ο Παναθηναϊκος κι ο Ολυμπιακος ; Προτεινω να σοβαρευτουμε. Η φορολογια πρεπει να μειωθει, αλλα αναλογικα για ολους και πρωτα για εκεινους με τις μικροτερες οικονομικα δυναμεις.

      Διαγραφή
  67. Καλησπέρα σε όλους. Ο Ολυμπιακός θα κάνει καλή κίνηση κλείνοντας τον Birch. Ακούω ότι τα πράγματα εξελίσσονται θετικά. Oι ερυθρόλευκοι έχουν τη τεχνογνωσία να αναπτύσσουν τέτοια παιδιά και ο συγκεκριμένος έχει εξαιρετικές προδιαγραφές. Θα έχει ενδιαφέρον επίσης να δούμε τι θα γίνει τελικά με τον Ουάιτ γιατί ακούω διάφορα..

    Ο ΠΑΟ όπως σας ενημέρωσε και η πολεμική μας ανταποκρίτρια Αφροξυλάνθη κοιτάζει παίχτη από Τουρκία. Η πιθανότητα αυτός να είναι κάποιος από το (ελκυστικό) ρόστερ της Αναντολού είναι υπαρκτή. Μαθαίνω ότι ο Ραζνάτοβιτς θα προσπαθήσει να διατηρήσει στη Πόλη τους Ερτέλ και Ντάνστον. Ο Τάιους έρχεται από κακή σεζόν όπου φάνηκαν πολύ (ίσως και από τον τρόπο που έπαιζε η ομάδα) κάποιες σημαντικές αδυναμίες του παιχνιδιού του (άμυνα εδάφους). Για τον Γκρέηντζερ ξέρετε την άποψη μου ενώ από τους υπόλοιπους έχει σίγουρα ενδιαφέρον ο Ντίμπλερ μόνο όμως στη περίπτωση που είχες κλείσει Μπουρούση-Μπράμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim o Ρολ θα ηταν καλη κινηση για τον Παο?
      Φυσικα αν κινηθει η ομαδα για 2 γκαρντ...

      el_emperador

      Διαγραφή
    2. Για τον Ντιμπλερ γιατι το λες Jim? Ο Παναθηναικος εχει 4 θεσεις, 2 ευρωπαιους και 2 ξενους
      Ο Τyus εχει ευρωπαικο διαβατηριο, οποτε αν και ο guard εχει ευρωπαικο οπως ο Πανγκος ανοιγει μια θεση ξενου. Γιατι συσχετιζεται ο Ντιμπλερ με τον Μπραμο;

      Διαγραφή