Athlenda

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΙΚΑΣΟ ΚΑΙ ΝΤΑΛΙ ΜΑΖΙ..

  Simply the best..

  Όντως κύριε Σκαριόλο ο Χουάν Καρλος Ναβάρο,είναι πραγματικός αρτίστας.Ζωγραφίζει μέσα στο γήπεδο,έργα απίστευτης ομορφιάς.Τελευταίο του masterpiece,ο τελικός του Ευρωπαικού πρωταθλήματος όπου οι Ισπανοί έφτασαν χωρίς πολλές δυσκολίες στη νίκη.Τα δύο του σούτ,όταν οι Γάλλοι έκαναν την αντεπίθεσή τους και πλησίασαν στους 6π.,είναι φάσεις μπασκετικής τελειότητας.
  Στο ένα δημιουργεί το δικό του σουτ,κάνοντας τον ψηλότερο του και πιό αθλητικό παίκτη της διοργάνωσης Ν.Μπατούμ όχι απλά να χάσει την ισορροπία του,αλλά να πάει στις Βερσαλίες για ραδίκια..(θυμάμαι τον Παν.Βασιλόπουλο να το παθαίνει παλιότερα σε ένα ματς στο Παλάου Μπλαουγκράνα...)Στο δεύτερο ξεμαρκάρεται και βάζει ένα off balance ,χωρίς να τρέχει τίποτα,από αυτά που σου κόβουν τα πόδια αλλά και αναδεικνύουν την ομορφιά της απλότητας.

 ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ


Οπως όλοι οι πραγματικά μεγάλοι αρτίστες.Στην εποχή των αθλητικών προσόντων και των πλήρους συστηματοποίησης επιθετικών παιχνιδιών στο υψηλό επίπεδο,ο Λα Μπόμπα φαντάζει αιρετικός.Στην ουσία είναι τόσο ικανός,που γελάει με τους υπόλοιπους.
Στην πραγματικότητα έχει κερδίσει ένα ολόκληρο σύστημα.Από τους πιό σχολαστικούς προπονητές-που θα τον ήθελαν στην ομάδα τους -και θα του παρείχαν αδιανόητες για τη μπασκετική τους κουλτούρα ελευθερίες -έως τους διαιτητές οι οποίοι θα τον αβαντάρουν όταν χρειαστεί.Μη γελάτε πονηρά..Και με τον Τζόρνταν το ίδιο γινόταν στο ΝΒΑ,καθόλου αδόκιμη σύγκριση.

Ο Ναβάρο είναι αποκύημα μιας άλλης εποχής.Είναι ο τελευταίος σολίστας του Ευρωπαικού μπάσκετ.Ο Βασιλιάς.Αλλά το κέρδισε.Μόχθησε..Θα μπορούσαμε να γράφουμε για αυτόν με τις ώρες,αλλά ίσως θα αδικούσαμε την υπόλοιπη εξωγήινη Ισπανική ομάδα..

ΑΣΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ..


 Πρώτος ο Χοσέ Καλντερόν.Είχαμε αναφερθεί στο πόσο καλύτεροι είναι οι Ισπανοί με αυτόν στο τιμόνι,ειδικά στη λήψη αποφάσεων στα κομβικά σημεία αλλά και σε επιπεδο ρυθμού.Φύλαξε το καλύτερο για το τέλος,με το σεμιναριακό του παιχνίδι.Μη γελιόμαστε.Ο Καλντερόν υπήρξε ο καλύτερος Ευρωπαίος πόιντ γκαρντ τα  τελευταία χρόνια,όπως αντιλαμβανόμαστε εμείς την έννοια του όρου(εγκεφαλικός και όχι σκορερ όπως ο Παρκερ),ένα κλικ πιό πάνω και από τα δικά μας παιδιά στη θέση.Σαφώς και βρίσκεται σε πτώση,όμως παραμένει ιδανικός leader και νικητής,ο καλύτερος ακόμα στο να κρατάει τους συμπαίκτες του ζεστούς και αναμεμειγμένους στο παιχνίδι.Μετα το βάλτο αγόρι μου...ο Παρκερ άκουσε και το ..άστο αγόρι μου(χαρακτηριστικό στιγμιότυπο στη φωτό)

  Πραγματικά οι Γάλλοι έφτασαν άξια στη 2η θέση αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο φαινόταν ότι ''τερμάτισαν''.Δε το είχαν το ματς.Και μάλλον το είχαν αποδεχτεί.Γι'αυτό και υποστηρίξαμε τη Ρωσία του Μπλάτ στα ημιτελικά, θεωρώντας οτι ματσάρει καλύτερα τους Ισπανους και έχει τα αμυντικά όπλα να για να τους κρατήσει σε ένα πιό χαμηλό τέμπο και σκορ. Άλλωστε,με τι ψυχολογία να αντιμετωπίσουν οι Γάλλοι την ομάδα που προσπαθούν να αποφεύγουν συστηματικά κάθε χρόνο?
  Στρατιώτης και ο Πάου Γκαζόλ μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά κυρίως συναισθηματικά.Επιασε τα γνωστά του νούμερα, ενώ η συνεργασία του με τον αδερφό είτε στο high-low,είτε σε τριγωνάκια είτε σε motion και απέναντι σε ζώνες θα διδαχθεί στα επόμενα σεμινάρια για τη συγκεκριμένη θέση
.
  Οι Ίβηρες βάζουν νέα στάνταρντ στα διεθνή τουρνουά και θα είναι πολύ ενδιαφέρον να τους δούμε στο Λονδίνο πλήρεις εναντίων των Αμερικανών.Το σημαντικότερο όμως κομμάτι του συνόλου τους είναι αυτό που δε φαίνεται. Έχουν εξαιρετικούς χαρακτήρες στο ''κεφάλι'' γι'αυτό και υπάρχει καταπληκτικό κλίμα στην ομάδα.Ναβάρο και Γκαζόλ τραβάνε τη γραμμή και οι άλλοι ακολουθούν.Αυτό είναι το παν για να δουλέψεις και να πετύχεις.Δε το τονίσαμε τυχαία χθες που γράψαμε για το μέλλον της δικής μας Εθνικής.
 Εμείς τους γουστάρουμε τους Ισπανούς κόντρα στο Ελληνικό ρεύμα που τους απεχθάνεται.Οχι τόσο γιατί παίζουν μπασκετάρα,αλλά γιατί τόσοι σταρ μετά από τόσο κουραστικές σεζόν δίνουν το παρόν στην αγαπημένη τους Εθνική(με τον Ναβάρο πρώτο, να μην έχει χάσει διοργάνωση από τα 20 του).Την τιμούν την ομάδα τους.Μήπως τελικά αυτό τους ξεχωρίζει από εμάς..?

30 σχόλια:

  1. Σαφως ο καλυτερος παικτης στην ευρωπη.αντε καιτο χρυσο στο λονδινο για να ειναι ο μονος στην ιστορια που τοχει καταφερει.μπορουν οι ισπανοι.εαν κατεβουν κομπλε,σιγουρα

    martinas7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΝΑΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ Η ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ 2-3 ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΠΟΛΥ ΚΡΑΖΟΥΝ ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΛΗ.ΜΕΓΙΣΤΟΣ Ο ΝΙΚ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΜΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΗΤΕΣ.ΨΗΦΙΖΩ ΝΑΒΑΡΟ.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε μην ακουω μαλ...ς.Ποιος ρε καλύτερος απο ποιον?γκαλης ειναι ενας.αλλος κανενας.σκεψου ενα one on one μεταξυ τους.σωματικα και μονο ο γκανγκστερ θα τον πηγαινε μεσα και γκολ φαουλ γκολ φαουλ

    ΒΟU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΑΣΕ ΤΑ ΜΟΝΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ.O NAΒΑΡΟ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ.ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΟΥΤΕΡ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ.ΑΣΤΟ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΓΚΑΛΗΣ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ.ΤΩΡΑ Ο ΝΑΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕς ΟΧΙ ΛΥΠΗΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΝΩΦ.

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O ΓΚΑΛΗΣ ΕΠΑΙΖΕ ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ .ΤΑ ΕΒΑΖΕ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΔΕ ΜΑΣΑΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ.Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1.O NABΒΑΡΟ ΕΧΕΙ ΣΚΟΡ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ 6 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΓΚΑΛΗΣ,ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΦΟΒΕΡΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ 6ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ
    2.Ο ΝΑΒΑΡΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΜΦΙΣ ΓΥΡΙΣΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ.ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ
    3.ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΣΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
    4.ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΚΑΙΕΙ Η ΜΠΑΛΑ..

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ Κ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ
    1.Ο ΓΚΑΛΗΣ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
    2.ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΣΕΡ,ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ
    3.ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
    4.ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ,ΑΣΤΟ Ο ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ
    5.ΕΦΤΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ
    6.ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΝΟΥ

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αποψη μου ειναι οτι δε μπορεις να συγκρίνεις παίκτες που έπαιξαν σε άλλες εποχές. Δηλαδή αν επαιζε ο Ναβάρο στην εποχή του Γκάλη πιστευετε ότι δε θα είχε εξελιχθει διαφορετικα; Και το ανάποδο...
    Τελείως άκυρη η συγκριση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φιλε τασο πιστευω οτι αν επαιζε ο ναβαρο στην εποχη του γκαλη με τις τοτε αμυνες θα ειχε 35-40 π.μεσο ορο.ειναι ιδιας κοπης αθλητες,βιρτουοζοι και επιθιτικογενης.εαν ο γκαλης επαιζε τωρα δε ξερω τι θα γινοταν..

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΞΕΧΝΑΤΕ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ..ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΓΩΝΩΝ Ο ΓΚΑΛΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΠΟ ΓΚΑΡΝΤ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.23-25ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ 6-7 ΑΣΙΣΤ Μ.Ο. ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kai oi dyo megistoi paiktes kai scorer.thewrw oti o galis eixe megalitero repertorio kinhsewn gia na scorarei.o enas xtypaei apexw apo to kalathi kai o allos kyriws apo th kardia thw raketas.

    GONLUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι τελείως χαζή η σύγκριση.

    Είναι και οι δύο μέγιστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Re paidia ti sygkrinoume twra?O enas pigaine tin ethniki apo metallio se metallio apenanti se yprplireis omades kai me sympaiktes (peran fani-giannaki-fasoula) rolistes (to idio kai ston ari me 3 synexomena final four) kai o allos gia na parei eyrwligka me tin barcelona eprepe na exei to kalytero roster stin eyrwligka kai me tin ispania molis eleipsan gasol-calderon apokleistike apo tin 8ada!
    O enas itan paiktis orxistra kai o allos enas tromeros souter pu prepei na douleyei mia omada gia parti tou. Thymamai dyo xaraktiristikes faseis me skopia pu o typos exei vgei enas menan fast break kai to lay-up dn pianei kan stefani.Einai o kalyteros souter stin eyrwpi ayti ti stigmi kai tpt parapanw.
    Akoma omws kai an dexomoun oti estw exei plisiasei o ilektroplixias ton nik paiktika, apexei eti fotos apo ayton san athlitis. O gkalis dn ekane theatro pote,dn prokalese antipalo pote (me moni exairesi to mats aris-paok pu ekane kolpa me tin mpala) kai telos dn ekviase foul pote gt ton egkataleipan oi dynameis tou.
    Mi sygkrinoume oti theloume parakalw.


    Kriton

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @κριτον

    ρε φιλε μη συγκρινεις σαν χαρακτηρες γκαλη-ναβαρο.ρωτα τους συμπαικτες τους.τον εναν δεν τον ηθελε κανενας,δε μιλαγε με κανεναν ,τους στραβοκοιταζε ολους κ ηταν εγωιστης με την κακη εννοια ενω τον ναβαρο τον λατρευουν,ουτε εχει τσακωθει ΠΟΤΕ με προπονητη συμπαικτη ΟΥΤΕ ΚΑΝ οταν ηταν αναπληρωματικος του-χαχα-ρουντι στην ισπανια το 07.λοιπον ασε γιατι σε ποιοτητα ανθρωπου διαφερουν.και θα σου πω κατι αλλο.ποσα νικητηρια καλαθια εχει βαλει ο γκαλης στη ζωή του?1.ΕΝΑ.Ε Ν Α.
    Και αυτο με το περιστερι..αστο.μεγαλος παικτης αλλα ο αλλος ειναι πιο μεγαλος.παικτης-ορχηστρα?μηπως εννοεις τον διαμαντιδη?παικτης απο το δεξι στο αριστερο μπορει.ας σοβαρευτούμε λοιπον και ας αφησουμε τα εθνικιστικα σας παρακαλω.ο ναβαρο ειναι καλύτερος του δικου μας θρυλου.

    Bane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΔΟΚΙΜΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΟΧΩΝ,ΩΡΑΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΛΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ.ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΣΟΥΤΕΡ Ο ΕΝΑΣ,ΦΟΒΕΡΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΑ Ο ΑΛΛΟΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΛΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΕΒΑΖΕ 40 ΜΕ 15/18 ΣΟΥΤ.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ.ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΙΛΕΓΩ...ΝΤΡΑΖΕΝ.ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

    Μανος Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. παιδες μη τρελενεστε,καθενας θα μπορουσε να πει για το ναβαρο και το γκαλη οτι ηταν οι καλυτεροι στην εποχη του αν και μπορει καποιος να πει οπως ο μανος κ να πει για το ντραζεν οτι ηταν αυτος ο καλυτερος κατι που ισχυει βαση καριερας και τιτλων...αλλα και για το σημερα θα μπορουσε να πει καποιος οτι ειναι ο νοβιτσκι ο καλυτερος ευρωπαιος αυτη τη στιγμη..πρωταθλητης ΝΒΑ με τους μαβερικς και αυτον ηγετη και mvp των τελικων...αληθεια ποιος αλλος το εχει κανει αυτο και τετοια καριερα στο κορυφαιο πρωταθλημα του κοσμου τοσα χρονια?

    Ντιμις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ντιμις οποιος εχει δει μπασκετ ξερει.σε ατοφιο μπασκετικο ταλεντο ο ντραζεν δε συγκρινεται ουτε με νοβιτσκι ουτε με κανεναν.μετα απο αυτον μονο ο σαμπονις.ο ντιρκ ειναι παιχτουρα αλλα στην εποχη που πηγε ο μοτσαρτ στο αμερικα δε θα περναγε ουτε απ'εξω και φυσικα δε θα ειχε την ευκαιρια καν να γινει αυτος που εγινε.η μηπως αμφιβαλεις οτι ο πετροβιτς με συμπαικτες οπως ο κιντ ο τσαντλερ ο τερι ο μπατλερ ο μαριον δε θα μπορουσε να διεκδικησει τον τιτλο ,ως το 1ο κανονι της ομαδας?δεν ειναι λοιπον τοσο απλα τα πραγματα.

    mache7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΓΚΑΛΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΑΡΝΤ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΜΥΝΑ,ΦΥΣΙΚΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ''ΠΕΡΑΣΤΕ''ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΟΥ ΓΚΑΛΗ,ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ.ΜΕ ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΓΚΑΡΝΤ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΟΥΠΕΡ.ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ..
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΡΙΝ.Ο ΓΚΑΛΗΣ ΣΚΟΡΑΡΕ ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ.ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΓΚΑΡΝΤ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΙΣΩΣ ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΛΦΟΝΖΟ ΦΟΡΝΤ.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. *διορθωση, ''..και ας εισαι ο τζορνταν στην επίθεση''

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ρε ντιμι τι ειναι αυτα που λες?ο ντραζεν ειναι ο καλυτερος ευρωπαιος ολων των εποχων...ασε που τη πρωτη του χρονια στο ΝΒΑ με το πορτλαντ εφτασε στους τελικους εστω και με μικρο χρονο συμμετοχης κανεις ευρωπαιος εκεινη την εποχη δε το ειχε καταφερει αλλα επειδη ηταν μαγκας και ηθελε να δειξει στα αμερικανακια τα καρυδια του πηγε στους νετς την αμεσως επομενη χρονια και τους μετετρεψε απο μια πολυ μετρια ομαδα,ομαδα πλει-οφ και μαλιστα ως ηγετης...πραγμα αδυνατο για εκεινη την εποχη...οντως παιχταρας ο γερμανος ισως ο καλυτερος ευρωπαιος αυτη τη στιγμη αλλα ντραζεν δεν ειναι και ουτε προκειται να τον φτασει ποτε...

    νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να θυμηθούμε τι έκανε ο Ναβάρο στα φετινά playoffs της Euroleague με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και ειδικά τον Καλάθη?

    Στο 1o παιχνίδι πέτυχε 13 πόντους (3/6 σουτ)και μάζεψε 0 ριμπάουντς σε 32 λεπτά. Ο Νίκολας που μάρκαρε ο Ναβάρο πέτυχε 16 πόντους στο συγκεκριμένο παιχνίδι. (Για να μη μιλήσω για τους 26 πόντους του Διαμαντίδη).

    Στο 2ο παιχνίδι ο Ναβάρο είχε 19 πόντους(5/8), 2 ριμπάουντς, 3 ασίστ, 4 λάθη. Στο come back του Παναθηναϊκού από το -16 ο Ναβάρο όμως ήταν απών και θυμήθηκε να σκοράρει όταν ο Παναθηναϊκός είχε ξεφύγει με 8 (64-72). Επίσης στα 2 από τα συνεχόμενα τρίποντα του Σάτο τον μαρκάρει (με τα μάτια) ο Ναβάρο. Για την ιστορία ο Διαμαντίδης σε αυτό το παιχνίδι είχε 17 πόντους, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα.

    Στο 3ο παιχνίδ και πρώτο μακριά από τη Βαρκελώνη η στατιστική του έγραψε 9 πόντους, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ. Και φυσικά η πλήρης ανυπαρξία του ηγέτη της κόστισε την ήττα στη Μπάρτσα και το 2-1 υπέρ του Παναθηναϊκού ήταν γεγονός. (18 πόντους ο Διαμαντίδης.... και 7 ασίστ.)

    Στο 4ο παιχνίδι που η Μπάρτσα θέλει μόνο νίκη για να υπερασπιστεί τον τίτλο της σπίτι της όλα ξεκινάν ιδανικά για το Ναβάρο και την παρέα του. Στο 2ο λεπτό ο Διαμαντίδης χρεώνεται με το 2ο φάουλ του και αποσύρεται στον πάγκο και στο 4ο λεπτό ο Νίκολας τραυματίζεται και βλέπει όλο το υπόλοιπο παιχνίδι σα θεατής. Ο Ναβάρο λοιπόν σαν πραγματικός ηγέτης παίρνει τη Μπαρτσελόνα από το χέρι και την οδηγεί σε μια άνετη ήττα σκοράροντας κατά ριπάς (7 πόντοι). Ο νέοπας Καλάθης που μαρκάρεται από τον Ναβάρο (καθώς ο Νίκολας απουσιάζει) πετυχαίνει 12 πόντους, μοιράζει 3 ασίστ και κλέβει 3 φορές τη μπάλα.

    Και τώρα να κάνω μια ρητορική ερώτηση. Αν σε λένε Νίκο Γκάλη και είσαι πριν τα 35 σου, υπάρχει περίπτωση σε δύο συνεχόμενα ματς που κρίνεται η παρουσία της ομάδας σου στο Final 4 που διοργανώνεται στην πόλη σου να βάλεις 9 και 7 πόντους αντίστοιχα?

    frans

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. frans ακου..
    κανενας δεν αμφισβητεισαι τη κυριαρχια του παο και του διαμαντιδη ΑΥΤΗ τη σεζον σε ΑΥΤΗ τη σειρα των πλευοφς.εγω εχω να σου πω πολλα περισσοτερα ομως.που ηταν ο δαμαντιδακος και ο παουλης οταν ετρωγες τις 25 και 30αρες σε βαρκελωνη και οακα.ο καλαθακος?ΠΟΥ ηταν ο θρι νταιμενσιον οχι πια δακρια ολα αυτα τα χρονια με την εθνικη απεναντι στον ναβαρο?ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΜΟΥ.ΟΥΤΕ ΜΙΑ.που ηταν στο τελικο του μουντομπασκετ,που ηταν σε ημιτελικους και προημιτελικους απεναντι στο βασιλια?εχει κοκκινησει ο σβερκος απο τ φαπα.
    θεωρω το διαμαντιδη κορυφαιο παικτη αλλα δε μπορω να διαβαζω τετοια οπως του φιλου που απομονωσε μια σειρα μεσα στη δεκαετια.πελατες ειμαστε διεθνως των ισπανων και ειδικα ο διαμαντιδης του ναβαρο.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. τεο καλα του τα λες γιατι νομιζω ο φρανς εχει επιλεκτικη μνημη,η μαλλον επιλεκτικοτατη...ο 3d ειναι ο ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ TOY LABOMBA...

    KΩΣΤΑΣ Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καταρχήν, οποιοσδήποτε γνώστης ελληνικών επιπέδου δημοτικού θα είχε καταλάβει το προφανές: το σχόλιο μου αναφέρεται στη σύγκριση Ναβάρο - Γκάλη και μόνο. Απλά χρησιμοποίησα τα ονόματα κάποιων παιχτών ( Νίκολας, Διαμαντίδης, Καλάθης, Σάτο) για να δώσω έμφαση στο παράδειγμα μου. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως ενώ χρησιμοποιώ το όνομα του Νίκολας 3 φορές (όσες ακριβώς και το όνομα του Διαμαντίδη) οι συμπαθείς κατά τ' άλλα συν-αναγνώστες στέκονται στον Διαμαντίδη, το Τζανετάκο του Λα Μπόμπα.

    Αλλά αφού το έφερε η κουβέντα να μη σας χαλάσω το χατήρι και να κάνουμε και αυτή τη σύγκριση..

    Ο Τζανετάκος του Λα Μπόμπα σε 7 χρόνια στον Παναθηναϊκό έχει κερδίσει 3 Ευρωλίγκες και στις 3 όντας πρωταγωνιστής (ακόμα και το 2009 που ήταν τραυματίας και το βάρος σήκωσαν οι Γιασικεβίτσιους, Σπανούλης). Στις άλλες 2 μάλιστα΄(2007-2011) αναδείχθηκε και Μvp του final-4.
    Ο Λα μπόμπα αντίθετα σε 13 χρόνια στη Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει 2 Ευρωλίγκες, πρωταγωνιστώντας μόνο στη μία. Το 2003 ήταν απλά ένα συμπληρωματικό κομμάτι της Μπάρτσα, 10ος ή 11ος παίχτης, κάτι σαν τον Ξανθόπουλο στη φετινή εθνική. Απολύτως λογικό αν σκεφτούμε πως σε εκείνη την ομάδα έπαιζαν οι Φούτσκα, Μποντίρογκα, Γιασικεβίτσιους.. απολύτως παράλογο αν σκεφτούμε πως εκείνη τη σεζόν ο γίγαντας Βαρεχάο είχε μεγαλύτερη χρονική συμμετοχή από τον Λα Μπόμπα.

    Σε 7 χρόνια ο Διαμαντίδης έχει κερδίσει 7 πρωταθλήματα. Αντίθετα ο Ναβάρο 6 στα 13. Και μη μιλήσουμε τώρα για το επίπεδο του ελληνικού σε σχέση με το ισπανικό πρωτάθλημα, γιατί ομάδα στην Ισπανία επίπεδου του Ολυμπιακού των τελευταίων 5 ετών δεν υπήρξε.

    Αυτά για το συλλογικό επίπεδο.. Σε επίπεδο βέβαια εθνικών ομάδων ο Διαμαντίδης χάνει κατά κράτος από το Ναβάρο ( αν και το 2007 στην Ισπανία χρειάστηκε μια προκλητική εύνοια των διαιτητών προς το Λα Μπόμπα και την παρέα του για να συμβεί αυτό). Και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Ο Διαμαντίδης δεν είναι Γκάλης.

    Γιατί ο Γκάλης το 1987 με συμπαίκτες Καμπούρη, Λινάρδο, Καρατζά και Μέμο Ιωάννου μεταξύ άλλων σήκωσε την κούπα απέναντι στη Σοβιετική Ένωση των Βάλτερς, Βολκόφ, Μαρτσουλιόνις, Τσατσένκο, στη Γιουγκοσλαβία του Ντράζεν, του Ντίβατς και του Ράτζα, στην Ισπανία του Έπι και στην Ιταλία του Ρίβα.
    Ε ο Διαμαντίδης δε μπορεί να το κάνει αυτό με συμπαίκτη το Λάζο όταν οι Ισπανοί έχουν τον Γκασόλ στην ίδια θέση. Γι' αυτό δεν είναι Γκάλης.

    Το πρόβλημα όμως είναι πως ο Ναβάρο δε μπορεί να κάνει καν το αυτονόητο, να κερδίσει ένα ευρωμπάσκετ μέσα στο σπίτι του με συμπαίκτες τον Γκασόλ, τον Καλντερόν, τον Γκαρμπαχόθα, τον Ρούντι. Και βασικά αυτό δεν είναι πρόβλημα του Ναβάρο αλλά του Παού, όμως αυτό είναι άλλη κουβέντα.

    Και αντί επιλόγου.. Γίνεται να είσαι το πρώτο βιολί σε μια καλουκουρδισμένη μηχανή, να είσαι αρτίστας της μπάλας όπως ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ του Σερ Άλεξ αλλά όταν χάνεις το πέναλτι στον τελικό δε θα γίνεις ποτέ μεγάλος. Γιατί ΜΕΓΑΛΟΣ με κεφαλαία γράμματα είναι ο Ζιντάν που στον τελικό βάζει 2 γκολ με κεφαλιές κι ας μην έχει σκοράρει ποτέ ξανά με το κεφάλι, γιατι σε έναν άλλο τελικό βάζει εκείνο το βολ-πλανέ.

    Ε ο Ναβάρο δε θα γίνει ποτέ ΜΕΓΑΛΟΣ γιατί έχασε δύο πέναλτι, ένα το 2007 με την εθνική κι ένα το 2011 με την ομάδα. Όταν η μπάλα έκαιγε.. Θα μείνει όμως για πάντα ένας αρτίστας της πορτοκαλί μπάλας, το πρώτο βιολί (μαζί με τον Παού) σε μια ευλογημένη ομάδα όπως η Ισπανία.

    frans

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αγορι φρανς..
    οποιοσδηποτε γνωστης μπασκετ επιπεδου δημοτικου ξερει οτι ο ναβαρο ηταν βασικος και 1ος σκορε στο φαιναλ φορ της βαρκελωνης το 2003 με τη μπαρτσα του μποντι του σαρας και του μπαμπουλοφουσκα.εκτιθεσαι φιλε μου μαλλον οι γνωσεις σου για το αθλημα ειναι πολυ επιφανειακες.μιλα για ποδοσφαιρακι και κριστιανους καλυτερα.τσαγια..

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2002-03...ΟΧΙ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ 11ο ΠΑΙΚΤΗ..

    http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=adi&seasoncode=E2002

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ρε φρανς οτι και να λες ο τζανετακος του ναβαρο θα ειναι για παντα,στα ματια ολων των πραγματικων μπασκετοφιλων ετσι θα φαινεται μια ζωη...λες οτι στην ισπανια δεν υπαρχει αντιπαλος οπως ο ολυμπιακος των τελευταιων 5 ετων,για πες μου τις νικες του ολυμπιακου με οταν επαιζε με ισπανικες ομαδες τα τελευταια 5 χρονια?και τι ανταγωνισμο ειχαν αυτες στο δικο τους πρωταθλημα και τι ολυμπιακος στο δικο του?εχεις εκτεθει ανεπανορθωτα...και πολυ περισσοτερο με αυτο που λες για τον ναβαρο ως ξανθοπουλο της μπαρτσα το 2003...εχεις πολυ πλακα...

    ΚΩΣΤΑΣ Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΑΒΑΡΟ.ΡΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΙΣ ΔΕ ΜΠΕΣΤ.ΑΝΟΙΧΤΕ ΛΙΓΟ ΜΑΤΑΚΙ.Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛ ΑΡΑΟΥΝΤ ΠΑΙΧΤΗΣ ΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ.ΑΜΥΝΑ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,ΜΕΣΑ ΕΞΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.ΡΩΤΑ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ-ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΠΑΝΟΣ-ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΕΡΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγορι μου ΤΕΟ(εχεις και το ιδιο ονομα με εμενα τρομαρα σου) εσυ εκτιθεσαι!!

    Που θα μας πεις για τον Ναβαρο της σεζον 2002-03.

    Τραβα να δεις τα στατιστικα του στο Φ4 και θα δεις τι μπαρουφα ειπες!!

    Ειχε 6.5 ολοκληρους ποντους μεσο ορο, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!

    Την ωρα που οι πουθεναδες Μποντιρογκα και Φουτσκα ειχαν 23.5(και MVP) και 19 ποντους μεσο ορο αντιστοιχα!!!

    Βαλε λοιπον την κοκκινη(ή αναλογος...) πιπιλα σου και μην μιλας για μπασκετ σε αυτους που ξερουν γιατι προκαλεις μονο γελιο.

    Καλα τα ειπες φιλε frans! ;-)

    TeoTheGreek

    ΑπάντησηΔιαγραφή