Athlenda

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

EUROLEAGUE:WEEK 3-Tο Μποντιρονγκοειδές και τα καλύτερα 10 λεπτά στον αέρα..




Πάμε να δούμε τι ξεχωρίσαμε από τη 3η εβδομάδα της Ευρωλίγκας..

-Πλήρης κυριαρχία της Μπάρτσελόνα στο Καζάν,μπροστά σε 7000 θεατές επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της team to watch.Οι Καταλανοί έπαιξαν εκπληκτική-πιεστική- άμυνα,αποτρέποντας κάθε μορφή συνεργασίας μεταξύ των παιχτών του Πασούτιν,οι οποίοι οδηγήθηκαν σε ατομικές ενέργειες και ηρωικά κολοκοτρωνέικα.(5ασίστς και 17 λάθη οι γηπεδούχοι,19ασίστς και 7 μόλις λάθη οι φιλοξενούμενοι).Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Πασκουάλ έβαλε τον Σάδα στον Γκρίρ και ο Ναβάρο μερικά απίστευτα σούτ που κόβουν τα πόδια του αντιπάλου και κάνουν τον οπαδό του να θελει να αποχωρήσει επι τόπου κλαίγοντας από τα νεύρα..Εκτός του Λα Μπόμπα που εκτέλεσε τους Ρώσους όσο το ματς παιζόταν,μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Λόρμπεκ (24π. 11/13σ.)που βρίσκεται σε εξαιρετική κατασταση,ενώ ο Πιτ Μάικλ σε 18' είχε 16π.(7/8 σ.)και 6 ριμπ.Τα χρειάζεται αυτά τα ματς για να ''κρατιέται'' σε ρυθμό ο Πιτ..8 ασσίστς από τον Χουέρτας,σε μία ακόμα μεστή εμφάνιση.Οι έντεκα από τους 12 του Πασκουάλ αγωνίστηκαν πάνω από 10'(4'40'' ο Ραμπασέδα).

-Πρώτη νίκη για τη Φενέρ φέτος η οποία παρά το άγχος στο ξεκίνημα έπαιξε κατά διαστήματα αρκετά καλό μπάσκετ.Παρ'όλα αυτά χρειάζεται ορισμένες προσαρμογές.Ο Σπάχια θα πρέπει να αναθεωρήσει λίγο το ροτέησιον στη θέση του πόιντ γκαρντ,αφού μάλλον χαντακώνει τον Τζέρελς για χάρη του συμπατριώτη του, Ούκιτς.Μάλλον θα ήταν πιό λειτουργικό να ξεκινάει τον Αμερικανό και να βγάζει από τον πάγκο την εμπειρία και την ποιότητα του ''Ρόκο''.Μάλιστα με τον Τζέρελς στο ''1'',τον Σαβάς στο ''5'' και τους τρείς ενδιάμεσους να εναλλάσονται από το 2'' έως το ''4''(Πρέλντζιτς-Μπογκντάνοβιτς-Σεφολόζα)οι Τούρκοι εκτοξεύθηκαν και με συνεχόμενα τρίποντα έφτασαν τη διαφορά στους 20π.Πολύ αποδοτική η φρόντλάιν της Φενέρ,12 ασσίστς ο Πρέλντζιτς που πραγματικά είναι στιγμές που θυμίζει Μποντιρονγκοειδές στη τελειότερη κόπια του.Βέβαια για να γίνεις Ντέγιαν πρέπει να κουβαλάς πολύ...πράμα μέσα από το βρακάκι σου.
Ετσι είναι.

 Η Νανσί ήταν χαμένη στο πρώτο ημίχρονο,αλλά στο δεύτερο έδειξε την ποιότητά της,εκεί που μια συνήθης Γαλλική ομάδα θα έτρωγε μια περιποιημένη 30αρα.Στηρίχτηκε σε μερικά εκπληκτική ατομικά performance όπως οι 15 ασσίστς  του Τζόν Λίνεχαν που αποτελούν νέο ρεκόρ διοργάνωσης,τους 24π. του Σάμνικ(και οι δυό τους είχαν δώσει σημάδια από το σαββατιάτικο παιχνίδι με την Union Poitiers όπου έγραψαν 9ασ. ο ένας και 20π. ο άλλος), το νταμπλ νταμπλ με τα 15 ριμπ.του πολύ καλού φέτος  Αντριαν Μοαρμέν και φυσικά τον Νίκολας Μπατούμ ο οποίος τα έκανε πάλι όλα,όλα ομώς(και 9 λάθη..).Η Νανσύ δεν είναι κακή έως τώρα,έχει τις δικές τις πιθανότητες για πρόκριση,αρκει να υπερασπιστεί τη δυνατή της έδρα.


-Το ματς ''μύριζε'' στο ΟΑΚΑ,μιας και φτεροπόδαρη Ζαλγκίρις ερχόταν με 0-2 και καινούργιο προπονητή τον Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς,έτοιμη για σκληρή μάχη.Έτσι και έγινε,με τους Λιθουανούς να τρέχουν το γήπεδο και να σουτάρουν με καλά ποσοστά στο πρώτο μισό.Στο β' ημίχρονο οι πράσινοι έσφιξαν πολύ την άμυνά τους σε σημείο τέτοιο που τα γκάρντ του Τριφούνοβιτς αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα.Ο Σέρβος κόουτς των Λιθουανών(τον οποίο και εκτιμάμε αρκετά)ξέχασε σε εκείνο το σημείο τον Λόουσον στον πάγκο και το πουλάκι πέταξε.Κλειδί για τον Παναθηναικό εκτός από την επίδοση στο αμυντικό κομμάτι,η ευστοχία του Διαμαντίδη από το τρίποντο(4/5) και οι 52 πόντοι των παικτών του πάγκου.Ο Βουγιούκας ''μάτωσε'' τους Λιθουανούς από μέσα,ενώ πολύ δραστήριος ήταν και ο Λόγκαν τον οποίο πρέπει να νιώθει ο αντίπαλος,όπως χθές.Από την άλλη πλευρά ο Ουίμς με τα τελειώματά του και το εξαιρετικό του τζαμπ σουτ ήταν απολαυστικός,πολύ καλοί και οι Λόουσον-Ράκοβιτς.

 Ο  Τριφούνοβιτς θα χρειαστεί πάντως να κάνει αλλαγές στο ρόστερ,''καίγοντας'' έναν Αμερικανό γκαρντ(Κόλινς ή τον σούπερ σταρ Λόουσον)για να ενισχυθεί στο ''4''.Ο Γιανκούνας από την αρχή της σεζόν δεν είναι καλά και ο Κλιμαβίτσιους δε φτάνει για τέτοια ομάδα.Οι δύο τους την Παρασκευή το βράδυ προσέφεραν 3 πόντους με 3/6 βολές και 0/6 σουτ..

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


 Δεν είναι τίτλος τηλεοπτικού σόου,είναι εύφημος μνεία στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.Αυτά τα περίπου δέκα(συν πλην)λεπτά που πατάει στο παρκέ μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα στο παιχνίδι του φετινού Παναθηναικού,ειδικά όταν ο Σάρας εμφανίζεται τόσο έτοιμος.Ο Ομπράντοβιτς του βάζει ταυτόχρονα τον Μπατίστ δίπλα,καθώς η παρουσία του ενός βοηθά τον άλλον σημαντικά.



-Επίσημος τόπος μαρτυρίου του φιλοξενούμενου το Παλαμενσάνα της Σιένα.Οι αντίπαλοι παγιδεύονται με την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο,υποβάλλονται σε συνεχόμενα βασανιστήρια και παραδίδουν πνεύμα μετά το τέλος του 1ου δεκαλέπτου.Επίσημη αιτία θανάτου,πνιγμός.Η άμυνα των Ιταλών σου κόβει το οξυγόνο.Η Μοντεπάσκι επιθετικά έχει κόψει ταρίφα στο πρώτο τεταρτο φτάνοντας και πάλι τους 30 πόντους     .Σύνολο 103,ρανκινγκ 121..Εκπληκτικό το δίδυμο Καουκένας-Μακάλεμπ,με τον πρώτο να σκοράρει 24π. με    8/9σ. και τον δεύτερο-ο οποίος ξεχνά να αστοχήσει φέτος έχοντας 15/20 2π. 4/5 3π. 11/11β.)-να τελειώνει με 19π. και 7/9σ.Για ένα ακόμη ματς πολύ καλός ο Αραντόρι.Η Γαλατά παρά τα έμπειρα γκαρντ της δε κατάφερε να κοντράρει.Είναι ποιοτική ομάδα αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμη για τέτοιο επίπεδο.

-Αιχμαλωσία στο Μιλάνο.Αιχμαλωσία μυαλού.Πολύ κακό βράδυ για την Αρμάνι Τζίνς.Το παιχνίδι στράβωσε από νωρίς    για τους Ιταλούςκαθώς στη 1η περίοδο η Εφες με τον Κίνσεη να ηγείται μπηκε καλυτερα και τελείωσε μπροστά με 9-22.Εκεί οι Λομβαρδοί έχασαν τη συγκέντρωσή του και ήταν πολύ νευρικοί στην αγωνιστική συμπεριφορά τους και στην εν γένει προσεγγιση της κατάστασης,δείγμα του πόσο απέχουν από τα ''ψηλά'' της διοργάνωσης.Πέντε φάουλ ο Χαίρστον σε 15(!)λεπτά,2/10 σουτ ο Γκαλινάρι,7 λάθη ο Νίκολας(και το όνομα του να έγραφε λάθος θα το έκανε..)    2/18 τρίποντα και 58% στις προσωπικές συνολικά.Αστο..
Οι Τούρκοι δεν ήταν τόσο καλοί,απλά είχαν ηρεμία(που τους έδωσε το γρήγορο προβαδισμα που πήραν)και περισσότερα σημεία αναφοράς στην επίθεση.Πολύ σημαντικό αποτέλεσμα,απ'αυτά που μετράνε στη πορεία.Στην ουσία ήταν η ..ρέφα για τη συμφορά της προηγούμενης εβδομάδας.
  
-Το καλύτερο του παιχνίδι πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια.Το πρόγραμμα δουλεύει,η ομάδα βελτιώνεται,είναι φανερό.Το προπονητικό τιμ των ερυθρολεύκων ήταν πολύ καλά διαβασμένο,προετοίμασε άψογα την ομάδα ώστε να μπεί και  να επιβάλει τον ρυθμό της.Από την άλλη βέβαια,τέτοια ματς οι ερυθρόλευκοι δεν τα έχαναν τα τελευταία χρόνια,ακόμα και με αντιπάλους τέτοιου βαθμού δυσκολίας.Και όμως παρότι διατηρούσαν το προβάδισμα για όλο σχεδόν το μάτς,κάπου ένιωθες ότι θα στραβώσει η δουλειά.Ισως τον ένιωθαν και οι ίδιοι οι παίκτες..Σύνδρομο της απειρίας.Ο Σπανούλης παίζει πιό υπεύθυνα από ποτέ φέτος(λόγω του ρόλου του σε μια ομάδα τέτοιας φύσεως)    ,η δημιουργία του Λάζαρου από το ποστ ήταν το λάδι στα γρανάζια του επιθετικού μηχανισμου των κόκκινων,ο Χάινς ήταν πάλι εκεί ενώ τα 22' του Κατσίβελη έπαψαν πλεον να αποτελούν είδηση ακόμα και σε αυτό το επίπεδο.Τι έφταιξε λοιπόν?Καποια λεπτά αδράνειας στη 4η περίοδο,κάποια καλάθια καρδιάς και ψυχολογίας των Σαν Εμετέριο-Σεραφίν,η ελλειψη συγκέντρωσης στη τελευταία φάση μετά το εκπληκτικό τρίποντο του Σπανούλη,όπου ο Πριγκιόνι με ένα απλό step back έστειλε τον Πρίντεζη για πιπεράδα..Το βέβαιο είναι ότι η ομάδα του Ιβκοβιτς πρέπει να παλέψει για την πρόκριση στο τοπ-16,σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας στη δυνατή έδρα της Καντού είναι πολύ σημαντικό.Πρέπει να ''βρεί'' ένα διπλό κάπου ο Ιβκοβιτς..

 Η Κάχα θεωρούμε ότι δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση.Μπήκε χαλαρή και γλύτωσε στο τσακ την ήττα που θα έκανε αβαβα το διπλό στη Πόλη.Είχε πολύ καλές συνεργασίες μεταξύ των ψηλών της,είτε σε high low είτε σε τριγωνάκια με τη καινοτομία του Ιβάνοβιτς φέτος να ταίζει τον Τελέτοβιτς με πλάτη στο καλαθι,παιχνίδι που δεν είχε ποτέ ο Βόσνιος και είναι φανερό ότι κάνει μεγάλη προσπάθεια να το βελτιώσει.Με το 3-0 πλέον πάνε στη Γαλλία για να αντιμετωπίσουν την Νανσύ που καίγεται.Με νίκη ο Ιβάνοβιτς δύσκολα θα χάσει τη πρωτιά.

-Μεγάλο παιχνίδι στη ΝΟΚΙΑ ARENA με τη Μακάμπι να νικά καθαρά με το πάθος και τη καρδιά της αφού φανερά το ήθελε περισσότερο.Η Ρεάλ έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Τζόρντι Φάρμαρ,ο οποίος έβγαλε τα σπασμένα πολλών μέτριων εμφανίσεων και με 27π.(10/12σ.)5ασ. και ranking 35..πήρε το βραβείο του ΜVP της αγωνιστικής.Ο Φάρμαρ ''έτρεξε'' τη νίκη της Μακάμπι,αλλά υπήρχαν 3 παίκτες κλειδιά που εν τέλει έκαναν τη διαφορά για το τελικό αποτέλεσμα και πήραν το μεγαλύτερο χειροκρότημα των 11.000 θεατών στο Γιάντ Ελιάου.
THE BIG DOG
Δανειζόμενοι το ''παρατσούκλι'' του Γκλεν Ρόμπινσον από τις μέρες του στο Περντιού,βαπτίζουμε τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.Απίστευτο πάθος και μαχητικότητα,βουτιές στο παρκέ για μπάλες που έμοιαζαν χαμένες.Ο Σχορτσιανίτης έδειξε ότι έχει βρεί πάλι το ''joy of the game'' που λένε οι Αμερικάνοι.Κυρίαρχος,κερδίζοντας τις περισσότερες μάχες από έναν εκ των καλύτερων μπλοκέρ του ΝΒΑ.
THE UNDER..DOG
Για τον Γιογκέβ Οχαγιόν έχουμε ξαναγράψει στο μπλόγκ.Ηρθε το καλοκαίρι ως συμπληρωματικός,δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει     πολύ(όπως μας είπαν οι φίλοι μας στο Ισραήλ)    και χριστηκε στάρτερ στα ματς Αδριατικής και Ισραήλ από τον Μπλάτ.Τα δυνατά του πόδια,το καλό του dribling και το court vision που διαθέτει έδωσαν έξτρα ενέργεια στη Μακάμπι για να ξεφύγει.5π.-5ριμπ-4ασ.-1κλεψ. με 1/5 σούτ,βάζοντας όμως αυτό που απαγορευόταν να χάσει,το ελεύεθερο τρίποντο που τον κράτησε κιόλας μέσα στο παιχνίδι περισσότερο χρόνο.Ετσι εξηγούνται τα 10' συμμετοχης του Παπαλουκά.
Ο ΠΥΓΜΑΧΟΣ
 Γενικότερα το στύλ του Ντεηβιντ Μπλούδενταλ(τι Μπλού και μαλ...,σιγά μη το κάνει και ο Παπαλουκάς Πάπα...)θυμίζει μαχητή,πυγμάχο.    Κάποτε τον είχαμε παρομοιάσει με Ρόμπερτ Χόρι της Ευρώπης,λόγω της clutch ικανότητάς του.Πάντως ένα είναι σίγουρο.Είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα χέρια του(μαζί με τον Ναβάρο)κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ,ας έχει χάσει 10 μαζεμένα(της Κίμκι το θυμούνται καλά..).Σε πολλά μεγάλα ματς κατά το παρελθόν αυτό το χαρακτηριστικό του μεγάλου αυτού αθλητη έχει δώσει φτερά στη Μακάμπι.Αυτό έγινε και τώρα..

 Από τη Ρεαλ περιμέναμε λίγο περισσότερη μαχητικότητα.Να τσιτώσει πιό πολύ την ομάδα του Μπλάτ.Εχει κάνει καλή δουλειά ο Λάσο φέτος,αυτό είναι δεδομένο,αλλά θα πρέπει να επικεντρωθεί και να δουλέψει λίγο παραπάνω με τον Γιούλ.Θα πρέπει να μπεί περισσότερο στο ''ρόλο'' του πόιντ γκαρντ,για να λειτουργήσουν καλύτερα και οι πολλοί καλοί σκόρερ που έχει η ομάδα γύρω του.Για παράδειγμα με το υλικό που έχουν τώρα οι Μαδριλένιοι,θα τους ταίριαζε πιό πολύ ένας Χουέρτας στον άσσο.Αυτά δε γίνονται βέβαια και ο Γιούλ θα πρέπει να δουλέψει σε αυτό το κομμάτι.Καλός ο Ροντρίγκεθ (8 ασ.),πολύ μαχητικός ο Ρέγες,4/5 τρίποντα ο Κάρολ(αλλά και κάποια ''καμμάνα'' ντράιβ στο τέλος)    ,καλός και ο Ιμπάκα που θα δώσει και άλλα στη συνέχεια.                                                                                               

11 σχόλια:

  1. Eksairetiko blog. O Preljic nomizo oti fernei perissotero se diamantidi, thelei douleia sto sout. Ksexases na anafereis ton Gist, mou exei kanei poly kalh entyposh se 3 paixnidia pou ton exo dei: grigoros, poly kalos kai se pick en roll alla kai se high-low katastaseis, aksiopisto sout..kalos, ftinos kai ekseliksimos paiktis, oti prepei gia obradovic, px. gia mellontikos antikatastaths tou maik, poly kalyteros apo ton savas pou moiazei me mosxari- thimizei kati apo tseko me afton to sverko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απολαυστικο σχολιο οπως συνηθως φιλε.για τον ολυμπιακο τωρα..η πραγματικοτητα που αντιμετωπιζουμε ειναι η εξης.το τοπ 16 δεν ειναι κοντα.θελουμε νικες επι ομαδων που εκτος δε τις εχουμε,καντου,νανσυ κλπ.υπομονη νεα ομαδα ναι αλλα πως θα αντιμετωπισει ο κοσμος εναν αποκλεισμο απο το τοπ 16 δε ξερω.το γεναρη ετοιμη η ομαδα ναι,αλλα αν βγεις εκτος ευρωπης δε θα υπαρχει κουραγιο μετα.θελει παικτη αντι χαουαρντ οπωςδηποτε.στην ελλαδα δε βλεπω να υπαρχει ελπιδα για τιτλο με τετοιο παο.ΑRΑ POY PAME?

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. την αλλη εβδομαδα θα πεσουν οι μασκες.παο τσσκα μπαρτσα σιενα.ειναι οι 4 καλυτερες ομαδες στην ευρωπη,δυο εν δυναμει ημιτελικοι.τσσκα και μπαρτσα βλεπω νικες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καπου διαβασα οτι η ρεαλ θελει καλνιετις σε περιπτωση φυγης του ρουντι?τζιμ ισχυει?ξερεις τιποτα?ακυρο μου φαινεται ,ασχετες οι θεσεις τους

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα παιδιά,

    @Ανώνυμος

    Σ'ευχαριστώ φίλε μου.Ο Πρέλντζιτς μου θυμίζει Ντέγιαν στην αντίστοιχη ηλικία(αν τον θυμάσαι στην Ιταλία),όχι τόσο Διαμαντίδη.Είναι 10 πόντους ψηλότερός του και δεν είναι τόσο καλός αμυντικός,δηλ. δεν έχει το agressive στυλ του μήτσου.Αυτό δε σημαίνει βεβαια οτι δε μπορεί να τον φτάσει κάποτε(ίσως),έχει φοβερά potential.Ο Γκίστ είναι πολύ καλή περίπτωση.Εχει ανταποκριθεί φέτος σε μια ομάδα με υψηλότερες απαιτήσεις στην Ευρωλίγκα.Τέτοιους παίκτες θα πρέπει να κοιτάνε από εδώ και πέρα οι Ελληνικές ομάδες.Το να αντικαταστήσεις τον Μπατίστ δεν είναι εύκολο.Θέλει πάνω απ'όλα χαρακτήρα..

    @ΤΕΟ
    Xαλάρωσε..Ας δούμε πρώτα το μάτς με την Καντού.Την πετυχαίνεις σε άσχημη κατάσταση.Ισως είναι μια καλή ευκαιρία αν και έχουμε πεί η έδρα της είναι δύναμη..

    @manu chao

    Εχει γραφτεί και παλιότερα.Δεν έχω ψαχτεί, αλλά πολύ πιθανό,εξάλλου οι δυό ομάδες έχουν ανοίξει φάμπρικα..Μπέγκιτς,Πότσιους..Εαν γίνει θα περάσει ο Γιούλ στο ''2'' και θα μείνει ο Καλνιέτις με τον Ροντρίγκεθ στο ''1''.Γιατί όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Jim Conway αν θυμάσαι τα είχαμε ξαναπεί μέσα από αυτό το μπλόγκ για Πρέλντζιτς.. Κορυφαίος all around στην Ευρώπη (ναι ναι καλός ο Διαμαντίδης αλλά 12 ασίστ από 2μετρο και παίχτη έχουμε να δούμε από Παπαλουκα), πραγματικά φοβερός, έχει και το ένστικτο του σκόρερ, θα πάνε μπροστά οι Τούρκοι αν χτίσουν την ομάδα τους πάνω του.
    Ο Καλνιέτις θα είναι ότι πιο εκρηκτικό/θεαματικό υπάρχει σε άσσο στην Ευρώπη αν αρχίσει το ΝΒΑ, έχει και ένα υποφερτό έως καλό σουτ, πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να πάει Μαδρίτη..
    Τώρα για Ολυμπιακό.. ας μην πούμε κάτι προς το παρόν, αν καταφέρουμε και μπούμε top-16 από κει και πέρα όλα θα είναι μια χαρά. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι γιατί να βγάλουμε ντε και καλά την χρονιά με τον Λάζαρο ως μόνο 5αρι.. Τόσο κακό θα έκανε στον Hines δηλαδή να υπάρχει ένας παίχτης ακόμα στην frontcourt? Μην ξεχνάμε ότι κάποια στιγμή 8α επιστρέψει και ο Βασιλόπουλος, οπότε δεν θα έχουμε και μεγάλο πρόβλημα στην θέση 3.. Υπάρχουν καλοί centers στην Ευρώπη, όπως ο Jawai της unics, ή ακόμα και ο Ο'bryant της Καβάλας, που κάνει ότι θέλει φέτος στην Α1.. Αυτές τις επιλογές παιχτών ποτέ δεν θα τις καταλάβω στον Ολυμπιακό.. Φαίνεται να μην είναι θέμα προπονητή τελικά, απλά η ομάδα έχει ροπή προς την βλακεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @slepchor

    Ναι φίλε το θυμάμαι,ευχαριστώ για τη συμμετοχή.Λοιπόν η πραγματικότητα είναι αυτή.Ο Πρέλντζιτς μπαίνει στο λύκειο και ο Διαμαντίδης είναι καθηγητής Πανεπιστημίου..Υπάρχει μεγάλη διαδρομή να διανύσει ο νεαρός Σλοβένος ακόμα,τον οποίο εκτιμώ πολύ προσωπικά και σε μερικά χρόνια ίσως είναι τοπ στην Ευρώπη.Σε έναν αγώνα δίχως αύριο όμως ο Διαμαντίδης θα τον κατάπινε αμάσητο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Jim

    Νεαρός Σλοβένος;!;!
    Ξέχασες τις δηλώσεις του; Ξέχασες το σκάνδαλο του καλοκαιριού; Ο Πρέλτζιτς είναι δηλωμένος Βόσνιος που με τα μαγειρέματα των Τούρκων αναγκάστηκε (όπως ο ίδιος δήλωσε) να αγωνιστεί με την εθνική Τουρκίας...

    αν θες σύγγριση 3-Ντι ή Μποντιρόγκα με Πρέλτζιτς, πρέπει να ανατρέξεις τι έκαναν αυτοί στην αντίστοιχη ηλικία του Πρέλτζιτς, και όχι στα γεράματα.

    Ερώτηση: που είναι ο Ματσιέι Λάμπε της ΚάχαΛαμποράλ; Τραυματίας; Τον εκτιμώ αρκετά σα παίχτη

    Ωραία ανάλυση στο μπλογκ. Στο μόνο που διαφωνώ είναι στις ικανότητες του Τρίφωνα (τριφούνοβιτς). Αυτός δεν ήταν ανέλαβε τον Πανιώνιο του Μάρκοβιτς όταν αυτός βγήκε ευρωλίγκα και τα έκανε θάλασσα; Πολύ πολύ πολύ μέτριος προπονητής

    M.P.L.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @M.P.L.A.
    Ευχαριστώ.
    Οπως θέλεις πέστο.Στη Σλοβενία μεγάλωσε εκεί αντρώθηκε,εκεί έπαιξε στις μικρές εθνικές εκεί και στην ανδρών 1η φορά.Σλοβένος είναι κ δε το ξέρει..Το θυμάμαι το ''καλοκαιρινό'' σίριαλ..
    Τώρα το άλλο που μου λές δεν έχει πολύ βάση.Τι πάει να πεί τι κάνει ένας παίκτης σε μικρή ηλικία?Τον Ευθύμη Ρεντζιά τον ξέρεις..?Ο Πένυ Χαρνταγουέι στα 24 του ήταν ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη..Και?Οπότε εξετάζουμε την εξέλιξη του παίκτη σταδιακά στη καριέρα του.Και αν θέλεις την αλήθεια,ναι,ο Μποντιρόνγκα-όχι στα στα 24 αλλά στα 21 του-ήταν πολύ καλύτερος του σημερινού Πρέλντιτς.Οπως δε θα είναι εύκολο για τον Σλοβένο να κάνει το ξεπέταγμα του Διαμαντίδη.Στο ξαναλέω και έμενα μου αρέσει αρκετά και μάλιστα στο βενιζέλος την 28η τα είπαμε για λίγο.Ο χρόνος θα δείξει.
    Ο Λαμπέ είναι τραυματίας,θα γυρίσει το νέο έτος(Γενάρη μάλλον).Ατυχία για την Κάχα,πολύ σκορ μέσα στο καλάθι.Στον Τριφούνοβιτς εχω δει πράγματα μέσα από τη δουλειά του που μου αρέσουν πολύ.Θυμάσαι πέρσι στην Ευρωλίγκα τη Λιέτουβος?Είναι καλός-κατά τη γνώμη μου πάντα-προπονητής και σοβαρός άνθρωπος.Αλλού θα πετύχει αλλού θα αποτύχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Jim
    17 χρονών πήγε στη Σλοβενία από τη Ζένιτσα αν θυμάμαι καλά. Και γω ζω για 5-6 χρόνια στο εξωτερικό και έχω λάβει citizenship, τι πάει να πει; Αισθάνομαι και είμαι Έλληνας.
    ο καθένας είναι ότι αισθάνεται. και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι είναι Βόσνιος, ποιός είμαι γω να πω κάτι άλλο;
    Συμφωνώ ότι θέλει πολλά ψωμιά για να φτάσει Μποντίρογκα πχ, αλλα αυτό που ήθελα να πω είναι ότι το μόνο που μπορούμε να κρίνουμε τώρα είναι το potential που δείχνει σε συγκριση με αυτού που τον συγκρίνουμε, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει το παιδί στο μέλλον.
    ΑΝ είναι χειρότερος το Μποντιρόγκα, αυτό κάτι δείχνει, αν και δε μπορώ να πω καθώς δε τον θυμάμε τον Μποντιρόγκα στα 21 του
    Ευχαριστώ για τον Λαμπέ. Πολύ καλύτερος κατά την άποψή μου από Σεραφίν. Η κάχα είναι ωραία ομάδα αλλά δεν έχει 2-άρι και δεν έχει αξιόπιστο πλέυ μέηκερ. Ο Προτζιόνι γέρασε, δεν έχει τον Σπλιττερ να παίζουν πικ εντ ρολ σαν κομπιούτερ, o Eρτέλ θέλει πάααρα πολύ δουλειά,ο Σαν Εμετάριο δεν έχει φτάσει στα γνωστά στάνταρ απόδοσης, τα περιμένουν όλα από τον γερό-Τελέτοβιτς (όχι σε ηλικία). Γενικά δεν έχει πλάκα να μη βαράει 10 τρίποντα σε κάθε αγώνα...
    όσο για τον Τρίφωνα, επιμένω ότι είναι class C προπονητής, δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι είναι κλύτερος του Ζούρου..σε καμία περίπτωση..

    M.P.L.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O Iβάνοβιτς ετοιμάζει τον Ερτέλ,θα τον δείς του χρόνου.Πολύ καλή πάστα παίκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή