Athlenda

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011


EUROLEAGUE,WEEK 9:''ΡΑΚΟ'' ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΛΑΙΝΕ..



                   Ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς εκτέλεσε τους Καταλανούς στην επική ανατροπή της Μοντεπάσκι




ΣΙΕΝΑ




 Τι να πρωτοπείς για αυτό ματς.Η Μοντεπάσκι μπήκε με πολύ διάθεση και παρά το αρχικό 2-9 κατάφερει να επανέρθει στο μάτς με έναν εκπληκτικό Νίκο Ζήση ο οποίος κόλλησε 3 τρίποντα,το τελευταίο πάνω από τα απλωμένα χέρια του Ν'Ντονγκ.Ο Πιανιτζιάνι ξεκίνησε -σωστά-τον Μικελόρι στο ''5'',τοποθετώντας τον Αντερσεν στο ''4'' και γενικά προσέγγισε πολύ σωστά το μάτς όσον αφορά το ροτέησιον που χρησιμοποίησε,καλύπτωντας τα κενά.Ο Πασκουάλ πέρασε αρχικά τη μπάλα στον Πέροβιτς με επιτυχία αλλά κόλλησε στη φοβερή περιφερειακή άμυνα της Σιένα,η οποία περιόρισε τον Ναβάρο απέναντι στον οποίο χτίζει μια αμυντική παράδοση(πάλι πολύ άστοχος,2/10σ.)Κλειδί σε αυτό το κομμάτι ο Ντέηβιντ Μος.Αρχικά έσπασε το ηθικό του Μάικλ(θυμάστε τη κοκορομαχία στη Βαρκελώνη..)ηλεκτρίζοντας τις κερκίδες με την ενέργεια του στο παρκέ,ενώ έβγαλε δύο εκπληκτικά αμυντικά plays απέναντι στον Σενεγαλέζο σέντερ της Μπαρτσελόνα.Στο πρώτο ήρθε σε βοήθεια δυναμικά στέλνοντας τον Ν'Ντονγκ ...στις πινακίδες ενώ στο δεύτερο έκανε την αμυντική φάση της χρονιάς κόβοντάς τον με επιτόπιο άλμα πάνω στο κάρφωμα.

ΚΑΙ ΝΑΒΑΡΟ ΚΑΙ...ΚΑΝΑΒΑΡΟ




 Τα πρόσωπα του μάτς βέβαια ήταν άλλα.Πρώτος και καλύτερος ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς.Ο Σέρβος γκάρντ θυμήθηκε τα χρόνια της Μινεσότα παίζοντας για αρκετά λεπτά στον ''άσσο''(Αραντόρι ''2'' -Μος ''3'',έτσι πήγαν οι Ιταλοί στο τέλος για την επική ανατροπή),σκόραρε 13π. στην τελευταία περίοδο ενώ έπαιξε εκπληκτική άμυνα στον Ναβάρο καθώς ήταν η βασική επιλογή του Πιανιτζιάνι στη σκυταλοδρομία πάνω στον κορυφαίο επιθετικό της εποχής μας.Μος,Καραρέτο(του κέρδισε επιθετικό στην πρώτη άμυνα μάλιστα)Ζήσης οι υπόλοιποι.Στο συγκεκριμένο ματς ο Ράκο ήταν και Ναβάρο(στην επίθεση) και Καναβάρο(Φάμπιο...στην άμυνα).Στο τέλος γνώρισε την αποθέωση με πολύ κόσμο να τον περιμένει έξω για να του μιλήσει και με τον ίδιο να ξενερωνει βλέποντας ότι είχε μόνο μια ασσίστ!Τι λε ρε παιδάκι μου..


 Το άλλο σημαντικό πρόσωπο ήταν ο Αραντόρι.Κούφανε πολύ κόσμο το παλικάρι.20π.-4ριμπ. σε 22',με πολλά ''αναίσθητα σούτ που πλήγωσαν τους Καταλανούς.Ο Πιανιτζιάνι τον έβαλε πολύ στο post όπου έκανε ζημιά ενώ στο τέλος ήταν καθοριστικός(11π. στη τελευταία περίοδο).Στη καστρούπολη έχουν προσδοκίες ότι ο Ιταλός γκαρντ(σας έχουμε ψιλοζαλίσει με το πόσο έχει δουλέψει φέτος..)μπορεί ν α αποτελέσει τον παίκτη που θα κάνει πιό απρόβλεπτη επιθετικά την ομάδα,από τον πάγκο.


Ο Πιανιτζιάνι χρησιμοποίησε για 23' τον Ρές,ο οποίος ταίριαζε με τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα,όντας ψηλός-μακρύς και αθλητικός(και στο περσινό ματς ήταν καλός)ενώ η ευρωπαική πρεμιέρα του Θόρντον ΄ηταν αρκετή για να δώσει μια παραπάνω δόση ενθουσιασμό στο κοινό.
Η Μπάρτσα έχασε με τρόπο που δεν αρμόζει στην ομάδα της.Με 15π. μπροστά 9 λεπτά πριν τη λήξη δε χάνεις ούτε από τους Λέηκερς(δεν έχει χάσει βασικά ούτε από αυτούς).Ηταν τέτοια η ορμή και το agressive παιχνίδι των γηπεδούχων που δε μπόρεσαν να αντισταθούν.Χτύπησαν πολύ με τον Λόρμπεκ,έβαλαν μέχρι και τρίποντο από τα 20 μέτρα με τον Ινγκλς(όπως και πέρυσι από το ίδιο σημείο με τον Λόρμπεκ)αλλά δεν είχαν καθόλου βοήθεια από τη διάσημη γραμμή των γκαρντ τους,από την οποία διακρίθηκε μόνο ο Εηντσον.

 Η Σιένα μας δικαιώνει στο ότι με οι απουσίες την βοήθησαν,με το κλείσιμο του ροτέησιον,να βρεί τη χημεία της.Το θέμα είναι ότι το κάνει σχεδόν κάθε χρόνο.Είναι σαφές ότι στο κομμάτι που ονομάζουμε συνοχή και προσαρμοστικότητα του παίκτη ως γρανάζι στο σύστημα είναι το Νο1 πρόγραμμα στην Ευρώπη.

ΜΟΣΧΑ


Ο Καζλαουσκας ξεκίνησε τον Γκόρντον δίπλα στον Τεόντοσιτς σε ειδική αποστολή απέναντι στον Διαμαντίδη και δικαιώθηκε,καθώς ο Ελληνας γκαρντ ήταν εξαιρετικά νωθρός.Οι Ρώσοι απέναντι στον Διαμαντίδη έχουν κάνει στα δύο φετινά ματς,δουλειά ανάλογη με της Σιένα στον Ναβάρο.Ο αρχηγός του Παναθηναικού σε 80 περίπου λεπτά απέναντι στούς Ρώσους ευστόχησε σε ένα σούτ..
Η ΤΣΣΚΑ παρουσίασε μια αξιοθαύμαστη ισορροπία στην επίθεση της.Μας έκανε εντύπωση η ποικιλία των τρόπων που επιτεθόταν απέναντι σε μία άμυνα όπως αυτή του Παναθηναικού.19/38 2π.,11/23 3π.,20/22 1π...17π. ο Κρίστιτς(με 8 κερδ. φάουλ,9/10 βολές συν 12 ριμπ.),8 ο Κάουν (3/3 2π.),οι πυλώνες του inside game των Ρώσων και απ΄'εξω 16π.(με 4/6 3π.) ο Σβέντ,12(με 4/5 3π.)ο Γκόρντον,10π. ο Σίσκα,10 ασίστς ο Τεόντοσιτς.Απόλυτη ισορροπία.Κορυφαίος όλων ο Κριάπα(16π.,5/6σ. 7ριμπ.-4ασ.-2κλ.)τον οποίο ο Ομπράντοβιτς(μετά τη φυγή Φώτση)θα βλέπει και θα ξερογλύφεται..Η αμυντική ικανότητα μαζί με  τα playmaking abilities του Ρώσου φόργουορντ κάνουν το πακέτο πολύ ελκυστικό..


Ο Παναθηναικός αντέδρασε πολύ καλά στο ξεκίνημα όταν έμεινε πίσω ,πήρε το πάνω χέρι με πολύ καλό παιχνιδι από τον Σμίθ,αλλά η αλήθεια είναι ότι φιλτράροντας αυτό που είχαμε δεί σε όλο  το 1ο εικοσάλεπτο,η ομάδα του Ομπράντοβιτς έπρεπε να βρισκόταν 7-8 πόντους μπροστά,όχι 2..Και με 47 πόντους παθητικό,που θα χτίσεις στην επανάληψη?Η 3η περίοδος ήταν καταστροφική.28 πόντους παθητικό,ο Διαμαντίδης ξεκομένος από τη λειτουργία της ομάδας ,με τον Καλάθη να έχει επωμιστεί όλο το οργανωτικό βάρος.Ο Ομπράντοβιτς φόρτωσε επιθέσεις στον Βουγιούκα έίτε με τριγωνάκια είτε με high-low(κυρίως με τον Καιμακόγλου)ψάχνοντας τον ''δικό του Κρίστιτς'' και ο Ελληνας σεντερ ανταποκρίθηκε(17π. 7 κερδ.φάουλ,9/13β.).Με τη παρούσα κατάσταση ο Παναθηναικός θα βασιστεί πολύ στον Βουγιούκα στην επίθεσή του στο μισό γήπεδο,ως βασική επιλογή.Ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν βρίσκεται μακριά από την αήττητη ΤΣΣΚΑ,παρά την ήττα.Το παιχνίδι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για τη συνέχεια ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη όταν πραγματικά χρειάστεί.

ΜΑΔΡΙΤΗ:Carrol the beast..



 Ενα ακόμα σόου από τη Ρεαλ Μαρίτης.Απλά δε χορταίνεις να τη βλέπεις πλέον.Καλύτερη επίθεση,το μεγαλύτερο ranking απ'όλες τις ομάδες,ασύλληπτη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στο τρανζίσιον.Η τριάδα Ροντρίγκεθ-Κάρολ-Μίροτιτς αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του συστήματος των Μαδριλένων.Ειδικά ο Αμερικανός είναι πολύ επιθετικός,σκοράρει κατά κύματα και οι αυτοματοποιημένες κινήσεις του τον καθιστούν ασυγκράτητο για τις αντίπαλες άμυνες.Πραγματικό τέρας..Η Ρεαλ με τη θύμηση του 1ου παιχνιδιού,πάτησε το πόδι στο γκάζι από νωρίς,πιέζοντας τη μπάλα και ανοίγοντας το γήπεδο.Ο Λάσο ξεκίνησε στο ''2'' τον Σίνγκλερ και όσο η βασίλισσα ξέφευγε το ματς χρησιμοποίηθηκε ως training day για τον πρωην γκάρντ φοργουορντ της Αλικάντε,ο οποίος έμεινε 24' στο παρκέ.


 Η Παρτίζαν είχε τον Λό σε μέτρια μέρα,έχασε τελείως το παιχνίδι του ρυθμού,όμως πήρε-ασυνήθιστα σκόρ από διάφορους παίκτες και γι'αυτό στάθηκε αξιοπρεπώς.Σαν εικόνα,η Ρεαλ παίζει εδώ και καιρό το πιό εντυπωσιακό μπάσκετ στην Ευρώπη.Αξιοσημείωτη η επιστροφή του Βελίσκοβιτς απέναντι στη πρώην ομάδα του αλλά και η ετοιμότητα του Ρέγιες για ένα ακόμα παιχνίδι από τον πάγκο που ανεβάζει πολύ την ποιότητα των Μαδριλένων.Οι Σέρβοι παίζουν τη σεζόν Βελιγράδι,απέναντι στο Μιλάνο σε ένα ματς must to see.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


 Μεγάλη προσωπική νίκη του Φώτη Κατσικάρη ο οποίος επιβλήθηκε κατά κράτος του Νέβεν Σπάχια στη σκακιέρα των πάγκων.Με το ξεκίνημα φάνηκε η δουλειά που είχε κάνει το προπονητικό τιμ της Μπιλμπάο στον ψυχολογικό τομέα,ώστε να ετοιμάσει τους παίκτες για ένα ματς τελικό.Αντίθετα οι Τούρκοι έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσουν όσο ποτέ τη 1η θέση,επειδή απλά δε προσέγγισαν  σωστά το μάτς.Στα πρώτα λεπτά η Μπιλμπάο εκμεταλεύτηκε την κυριαρχία του Ντόρ Φίσερ και στις δύο πλευρές του παρκέ και σε συνδιασμό με την ταχύτητα του Τζάκσον πήρε τα ηνία του ματς τρέχοντας πολύ καλά και χτυπόντας στο τρανζίσιον.όπου αμυντικά οι Τούρκοι ήταν απαράδεκτοι.


 Σημαντικός παράγοντας όσο εξελισσόταν το ματςε ο Μουμπρού,ο οποίος δημιουργούσε καταστάσεις με το μέγεθός του από το post.Στη ζώνη 2-3 που ενεργοποίησε στα τελος του πρώτου ημιχρόνου ο Κατσικάρης ,ο Τζέρελς δημιούργησε πολλά ρήγματα αξιοποιώντας τον Γκίστ στη base line,αλλά η Μπιλμπάο έβαλε αρκετά από τα λεγόμενα ''σκοτωμένα'' σουτ δείχνοντας ότι έχει και τη τύχη με το μέρος της.Στη 3η περίοδο με τον Πρέλντζιτς νααντεπιτίθεται ο Ελληνας τεχνικός επέμεινε(από το 25' και μετά)σε δίδυμο με δυο σκληροτράχηλα αμυντικά γκαρντ(Φίσερ-Γκριμάου)και έλεγξε το ρυθμό.Οι Βάσκοι γενικά ήταν πιό έτοιμη ομάδα για το συγκεκριμένο ματς και έδειξαν τη ποιότητά τους,παραμένωντας ζωντανοί μέχρι τον επόμενο τελικό με την Κάχα.Μπράβο τους..

5 σχόλια:

  1. δε περιμενα νικη της σιενα σε καμα περιπτωση.ειναι ομαδα με guts αναμφιβολα και υπολογισιμη πολυ για την τελικη τετραδα.ο παο θελει δουλεια ακομα για να φτασει τα περσινα στανταρντ.στη μοσχα ειχε και αμυντικο προβλημα.ο ολυμπιακος πως σου φανηκε?

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πως σου φαινεται ο Σαρας φετος? γιατι τοσο πεσμενος ο Μαριτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TZIM TO MAROYSI KLEINEI APODACA.KALOS?

    Cleaner

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σας παιδιά,

    @TEO

    Ο ΟΣΦΠ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στη σεζόν.Δεν είναι εύκολο να βάζεις 86π. σε μια άμυνα όπως της Καντού,που προετοιμάζει σωστά τ΄τετοια ματς και τα πηγαίνει στο ρυθμό της.Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα φέτος που την έκανε να νιώσει λίγη..

    @Ανώνυμος

    Ο Σάρας είναι μιά χαρά,σε σχέση με αυτό που περιμένεις πάντα.Εκανε μεγάλο Ευρωμπάσκετ και στο φετινό Παο είναι μακράν ο παίκτης που έχει πιό εύκολο το σκοράρισμα.Στα 10' που παίζει έχει τη προσωπικότητα κ όλο το πακέτο να λειτουργήσει ως game changer και να δώσει φαντασία κ επιθετική ώθηση στην μάδα.Το θέμα είναι εάν θα μπορεί να παίζει 10' στα μεγάλα ματς της Ευρωλίγκας,όπου μετράει η μία μπάλα και η μια άμυνα..Τα πόδια είναι το παν σημερα.Βλέπεις τι τραβάει ο Παπαλουκάς στο Ισραήλ.Ο Μάριτς πάσχει από τη μετα-Παρτιζιάνικη ασθένεια,όπως ο Τέπιτς κ ο Βελίσκοβιτς.Εχει πολλές δυνατότητες αλλά δεν έχει προσφέρει,σχεδόν καθόλου.Ισως αποτελέσει κρυφό χαρτί την άνοιξη..

    @cleaner

    Σπουδαίος σκόρερ φίλε,αλλά σε πτώση.Είναι λίγο ''αλέγκρο'' στο παιχνίδι του.Ολα θα εξαρτηθούν από το κίνητρό του το οποίο παραμένει αμφίβολο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η μπαρτσα σερνεται χθες στη βιτορια γονατισε.χωρις τον ναβαρο ειναι μια ομαδα οχταδας μαξιμουμ στην ευρωλιγκα,γνωμη μου.μη σας φανει περιεργο να αποκλειστει στα πλειοφ και φετος

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή