Athlenda

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ..ΑΠ’ΤΟ L.A




24 πόντους πίσω, 8.5 λεπτά πρίν το τέλος. Το είδαμε και αυτό..



Οι Κλίπερς κόντρα σε θεούς και δαίμονες πέτυχαν το μεγαλύτερο comeback ων πλέη-οφς γυρνώντας μια χαμένη κατάσταση. Μόλις δύο ομάδες ακόμα έχουν γυρίσει από 18 ή περισσότερους πόντους στη 4η περίοδο, σε ματς της ποστ σίζον. Η μία είναι το Πόρτλαντ πέρυσι, με τον εκπληκτικό Μπράντον Ρόη απέναντι στους Μαβς και η άλλη είναι η Βοστόνη το 2002 απέναντι στους Νετς (-21, 41-16 η τέταρτη περίοδος..). Και οι δύο ηττημένοι έφτασαν στους τελικούς του ΝΒΑ, εάν αυτό λέει κάτι για το Μέμφις.. Τα ανέκδοτα για τους οπαδούς των Μπούλς ,οι οποίοι θα έβγαζαν τον Πόλ έξω στη τέταρτη περίοδο για να μην.... τραυματιστεί (κίνηση στην οποία προέβηκε ο Ντελ Νέγκρο αλλά αναθεώρησε έπειτα) όλο και πληθαίνουν!


Οι Γκρίζλις έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ για περίπου 40 λεπτά. Ά ψ ο γ ο ι.. Πολύ καλή άμυνα, εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας με το μπακόρτ των Κόνλεη-Ο’Μέηγιο να γαζώνει (9/11 τρίποντα). Μιλάμε για την πλήρη κυριαρχία. Στη τέταρτη περίοδο όμως έμοιαζαν να βρίσκονται δεμένοι στις γραμμές του τραίνου και να το βλέπουν να έρχεται από μακριά!  Χόλινς έπερνε τάιμ άουτ, μία χτυπιότανε, την άλλη τους έπερνε με το καλό αλλά τα άστρα είχαν γράψει. Τα τρίποντα μαχαιριές του Νικ Γιάνγκ στο τρανζίσιον γονάτισαν το Μέμφις , με τον Τόνυ Αλεν να κάνει ανόητο φάουλ στον Κρις Πολ στη τελευταία άμυνα των γηπεδούχων. Σημειώστε ένα πολύ σημαντικό στατιστικό. Ο Πολ είναι ο πρώτος σκόρερ στη λίγκα, καταμετρώντας τους τρείς τελευταίους πόντους κάθε ματς... Στο Μέμφις δεν έχουν άλλη επιλογή πλέον από το να πεισμώσουν και να χτυπήσουν τον αντίπαλο με ότι έχουν. Είναι πραγματικά από τις ήττες που σε κάνουν να νιώθεις μ...ας. Οι Κλίπερς έχασαν τον Κάρον Μπάτλερ για 1.5 μήνα καθώς έσπασε ένα κόκκαλο στο αριστερό του χέρι και το κενό στο «3» είναι πολύ μεγάλο πλέον.


Η άλλη ομάδα του Λος Αντζελες έδωσε τον πρώτο της αγώνα στη ποστ σίζον στο Στέηπλς Σέντερ χωρίς τον Φίλ Τζάκσον στον πάγκο. Γράψαμε προχθές ότι οι Λέηκερς πρέπει να εμφανίσουν το σκληρό αμυντικό μπάσκετ που έπαιξαν κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν για να μπορούν να προχωρήσουν στην ποστ σίζον και αυτό έκαναν. Τα γκαρντ τους  έδιναν συνεχώς διαδρόμους στους περιφερειακούς του Ντένβερ, στέλνωντάς τους πάνω στον Μπάινουμ ο οποίος εκτός του τρίπλ νταμπλ (10π.-13ριμπ.-10μπλοκ) ισοφάρισε το ρεκόρ των πλέη οφς στις τάπες, σκεπάζοντας τα καλάθια στο 1ο ματς. Ο Κόμπε ήταν πολύ καλός στην επανάληψη (αρκετά άστοχος στο ξεκινημα), ο Γκαζόλ πάσαρε σεμιναριακά τη μπάλα και ο Μπράουν είδε την ομάδα του να παρουσιάζει μια πολύ ισορροπημένη επίθεση πέρα από το γεγονός ότι κράτησε μια τόσο καλή επιθετικά ομάδα στους 88 πόντους, που όσοι είδαν το παιχνίδι είμαι σίγουρος ότι θεωρούν το νούμερο κολακευτικό για τους φιλοξενούμενους. 

                                       
                                        Ο Κουφός στο τζάμπολ με τον Μπάινουμ..

Το Ντένβερ ήταν λίγο.. Έτσι ακριβώς. Νευρικό, πολύ άστοχο και δειλό να ρισκάρει. Δε μπόρεσε στιγμή να τρέξει και να ανοίξει το γήπεδο. Κακός ο σταρ του, Τάη Λόουσον. Πέρα από το διαχρονικό ολ αράουν παιχνίδι του Αντρέ Μίλερ (υποτιμημένη παιχτούρα..) και τη διάθεση των Γκαλιναρι-Μπριούερ, οι Νάγκετς δε παρουσίασαν τίποτα. Πενταδάτος ο Κουφός..


Στο Σαν Αντόνιο, το μάτς πήγαινε ''λάου-λάου'' με αυτές τις ύπουλες διαφορές των 5-7 πόντων υπέρ των Σπέρς να συντηρούνται αλλά αργά στη 3η περίοδο ένα ξέσπασμα των παλιοσειρών ( Ντάνκαν-Τζάκσον-Πάρκερ) καθάρισε τη μπουγάδα απέναντι στην άχρωμη Γιούτα. Ο Τόνυ Πάρκερ ήταν εξαιρετικός χτυπόντας από το πρώτο λεπτό στη καρδιά της ρακέτας των Τζαζ και τελειώνοντας το παιχνίδι με 28π-8 τελικές. Ο Πόποβιτς ξεκίνησε τον Ντιαό στο «4» δίπλα στον Ντάνκαν εκμεταλλευόμενος την ικανότητα του Γάλλου στη πάσα αλλά έχω την εντύπωση ότι όσο οι Σπέρς προχωρούν τα μπράτσα του Μπλαίρ θα είναι πιό χρήσιμα για μεγάλο διάστημα στο πάρκε δίπλα στον Ντάνκαν. Για τους Τζαζ τα έχουμε πεί. Είναι η ομάδα με το πιό ρηχό μπακόρτ στη λίγκα, χωρίς καθόλου «δηλητήριο» από εκεί, παρ’ότι έχει ένα εκπληκτικό ποστ απ παίχτη, τον Τζέφερσον (δεύτερος σε πόντους από ποσταρίσματα στο πρωτάθλημα μετά τον Χάουαρντ) και τον εξαιρετικό Μίλσαπ. Οι Σπέρς πρέπει να ανεβάσουν στροφές, δεν με εντυπωσίασαν. Το σίγουρο είναι ότι η φετινή Γιούτα δεν έχψει καμία σχέση με το περυσινό Μέμφις και η σκέψη αυτή θα πρέπει να κρατάει τα Σπιρούνια σε εγρήγορση..


Η Ατλάντα θα είναι πολύ σκληρό καρύδι για τους Σέλτικς, σας είχαμε προϊδεάσει για αυτό. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις εκεί. Το παιχνίδι  κρίθηκε πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκόρ και τα χαηλάιτς των τελευταίων λεπτών, με τους Χόκς να μπαίνουν δυνατα και με πιεστική άμυνα από την two-guard lineup των Τίγκ-Χίνριχ και μπροστάρη τον Τζο Σμίθ πήγαν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα από νωρίς. Η Βοστόνη δε μπορεί χωρίς τον Άλεν σε τέτοιο επίπεδο. 


Πολύ καλός ο Ρόντο, απαράδεκτη η συμπεριφορά του στο τέλος. Καλός και ο φορμαρισμένος Γκαρνέτ, άστοχος ο Πιρς ο οποίος συνήθως παίρνει το αίμα του πίσω γρηγορα και αναμένουμε από αυτόν μια καλή εμφάνιση στο 2ο ματς . Οι Χόκς κυριάρχησαν στα ριμπάουντς (18 ο Σμιθ) απέναντι στους Σέλτικς οι οποίοι είχαν 0/11 τρίποντα (0/9 ο Τζο Τζόνσον από την άλλη πλευρά). Η σειρά έχει πολύ ψωμί ακόμα και τείνει να γίνει first round classic με τις δύο ομάδες να έχουν χτίσει τη δική τους αντιπαλότητα.

3 σχόλια:

  1. jim egw blepw oti kai me ton allen oi celtics dyskola tha perasoun authn th sklhrh demenh omada twn hawks.tromero auto pou egine sto memphis.perimenw pws kai pws to 2o mats.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Jim είδα τον αγώνα του Λος Άντζελες με το Ντένβερ και παρατήρησα ότι από τους ψηλούς των Nuggets (Μοζγκόφ-Κουφό-Μαγκί) ενώ ο Κουφός είναι ο πιο προικισμένος επιθετικά δεν συμμετέχει καθόλου στο παιχνίδι, αναλλώνεται σε σκριν στο χάι ποστ. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ο Κώστας είναι υπερβολικά άτολμος, ενώ ο Φαρίντ που παίζει μόνο με το ένστικτο είναι πιο τολμηρός.Από Λος Άντζελες τρομερή άμυνα και κλείσιμο ρακέτας από τους 2 ψηλούς, μπαμπούλας ο Μπάινουμ.

    Συχγαρητήρια για τις αναλύσεις σου,

    Soulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σούλη ευχαριστώ για το σχόλιο κ τα καλά σου λόγια. Όντως ο Κουφός είναι ο πιό άρτιος επιθετικά ψηλός των Νάγκετς αλλά θέλει πολύ δουλειά για να μπορέσει να απειλήσει αξιόπιστα με πλάτη στο καλάθι σε καθημερινή βάση. Με τα παιχνίδια θα πάρει θάρρος σίγουρα αλλά πρέπει να δουλέψει αυτό το κομμάτι..

      Διαγραφή