Athlenda

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ο ΡΕΫ ΑΛΕΝ ΣΤΟΥΣ ΧΙΤ.. ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ?



Ο Ρέυ Άλεν έκανε στην άκρη μετά από 5 χρόνια, τους Μπόστον Σέλτικς συμφωνώντας να συνεχίσει τη καριέρα του στον μεγάλο αντίπαλο, τους Μαϊάμι Χίτ, κάνοντας παράλληλα μια ολόκληρη πόλη να βράζει από θυμό. Προδοσία ή επαγγελματισμός..?


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ: "Το ΝΒΑ είναι business.."




 Kαι μόνο η λέξη προδοσία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αστεία! Το ΝΒΑ είναι business κύριοι.. Αυτό ξεστομίζει κάθε τζένεραλ μανατζερ της λίγκας όταν η ομάδα του ανταλλάσει ένα "θεωρητικά" δικό της παιδί. Δεν υπάρχουν συνηαισυήματα. Τα παραδείγματα χιλιάδες. Ρωτήστε ένα απ΄ό τους μεγαλύτερους σταρ και πιό σεβαστες προσωπικότητες της λίγκας, τον Τσόνσεϋ Μπίλαπς, ο οποίος ένιωσε τον κόσμο να χάνεται από τα πόδια του όταν οι Νάγκετς έστελναν τον τοπικό ήρωα στη Ν.Υόρκη μέσα στο πακέτο Κ.Αντονι, ενώ την επόμενη σεζόν οι Νικς τον άδειαζαν για να χωρέσουν το συμβόλαιο του Τ.Τσάντλερ.. Γιατί λοιπόν να κατηγορείται ο παίκτης όταν κάνει κάτι αντίστοιχο..? Μήπως θυμούνται οι οπαδοι και διοικούντες των Σέλτικς τι πέρασε τη τελευταία διετία (και βάλε..) όταν το όνομα του έπαιζε για τρέηντ σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο?


  Ο Άλεν είναι, εκτός από "ο καλύτερος σουτέρ στην ιστορία της λίγκας" (σε ποσοστό πλέον ανάλογο του "ο Τζόρνταν είναι ο καλύτερος παίκτης στα χρονικά..") ένας φοβερός επαγγελματίας και ΑΡΙΣΤΟΣ χαρακτήρας. Είναι γνωστό άλλωστε.. Στη φετινή ποστ σίζον έπαιζε τραυματίας σε τέτοιο βαθμό που το "Ελ Σιντ" πρέπει να δώσει τη θέση του στο "Ρέυ Άλεν 2012".. Το να απορρίψει τα περισσότερα λεφτά της Βοστόνης σημαίνει ότι είχε τους λόγους του. Δεν είναι μόνο ο ένας τίτλος παραπάνω, στον οποίο οι Χιτ -κακά τα ψέμματα- φέρνουν πιο κοντά. Η σχέση του με τον "franchise player" της ομάδας πλέον, Ρατζόν Ρόντο είναι σε άθλιο σημείο τα 2 τελευταία χρόνια. Είναι κοινό μυστικό στην "Μπιν τάουν".. Θρυλείται ότι κατά τη διάρκεια των πλέη-οφς του 2011 δεν αντάλλαζαν ούτε κουβέντα, με τον Ρίβερς να κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να "τους τα βρεί". Φημολογείται επίσης ότι ο Αλεν τη περασμένη σεζόν, ζήτησε επίτηδες να παραχωρήσει τη θέση του βασικού στον νεαρό Μπράντλεη, όχι για να κάνει χώρο στα νιάτα, αλλά για να περνάει λιγότερη ώρα στο παρκέ με τον Ρόντο (έπαιζαν μαζί αναγκαστικά στη 4η περίοδο των κλειστών ματς). Ο ''Ray king'' ήθελε μια αλλαγή, δεν ένιωθε το ίδιο καλά πλέον στη Βοστόνη και βρήκε την αγάπη που ήθελε και κυρίως τη προοπτική ενός ακόμα δαχτυλιδιού στη δύση της καριέρας του, στους Χιτ. Στην τελική ρε Bostonians, δεν έφυγε ο Πολ-ξωτικό του Γκάρντεν- Πίρς.. Τότε να το καταλάβω..

ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Aλλού τρώς, αλλού πίνεις, αλλού πας και το δίνεις..



 Ε όχι.. Όχι "σε αυτούς".. Αυτή είναι η φράση που κυριαρχεί στα χείλη κάθε Βοστωνέζου για την υπόθεση Ρέυ Άλεν. Είναι γνωστό ότι οι δύο ομάδες έχουν αναπτύξει τεράστια αντιπαλότητα τα τελευταία χρόνια η οποία φούντωσε ακόμα περισσότερο με τη συνάντηση τους στη φετινή ποστ σίζον. Βέβαια σαν ιδιοσυγκρασία ο οργανισμός των Σέλτικς (συμπεριλαμβανομένου και των οπαδών) δε θέλουν και πολλά για δημιουργήσουν μισητούς εχθρούς. Το κλασσικό ματς-απ με τους Λέηκερς, τώρα οι Χιτ, παλιότερα οι Νικς, οι Σίξερς και οι Πίστονς.. Αλλά το τωρινό είναι ανύποτο. Ο Ρέυ Άλεν, ένας από τους μεγάλους "Big Three" και πιό αγαπητούς αθλητές στο κοινό  απορρίπτει την ομάδα που του χάρισε έναν τίτλο και του έδειξε τώρα έμπρακτα την αγάπη της προσφέρωντας του ένα εντυπωσιακό-για τα δεδομένα- διετές συμβόλαιο (6 εκ. ετησίως) με την "no trade" ασφαλιστική δικλίδα (δε γίνεται ανταλλαγή παρά μόνο εαν το θελήσει αυτός, όρος που υπάρχει μόνο στα συμβόλαια των Κόμπι και Νοβίτσκι σήμερα στη λίγκα) απόδειξη υψήστου σεβασμού.


  Δεν είναι μόνο ότι αποδυναμώνεται η Βοστώνη, αλλά ότι παράλληλα δυναμώνουν σημαντικά οι Χιτ γιατί ο Αλεν δεν είναι Μάικ Μίλερ, ούτε Μπατίερ, ούτε Τσάλμερς. Η απέχθεια του να μείνει στο σύλλογο φάνηκε από το αποδέχθηκε μια πρόταση με λιγότερα χρήματα και λιγότερο σημαντικό ρόλο στην ομάδα, μιας και στο Μαϊάμι θα παίζει καθαρά πίσω από τον Ουέηντ (αν και εφόσον δεν πήραν τον Αντρέ Μιλέρ οι Χιτ, θα χρησιμοποιούν πολύ τη τριάδα Τζέημς, Ουέηντ, Άλεν μαζί στη περιφέρεια) ενώ στη Βοστώνη θα είχε κλειδωμένο το 25 λεπτο μίνιμουμ.. Δε πειράζει Ρέυ.. Καιρός να γνωρίσεις το Γκάρντεν και από την άλλη του όψη.. Πίστεψέ το, δε θα σου αρέσει καθόλου. Το πρώτο σου παιχνίδι σε αυτό ειναι κοντά..

10 σχόλια:

  1. προδοσια αισχατη τζιμ.δεν εχω τπτ αλλο να πω

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι από τα δύο είναι. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι Heat δυναμώνουν τρομακτικά από την περιφέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΧΙΤ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΜΠΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΚΟΜΠΛΕ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΤΡΕΗΝΤ ΤΟΥ ΧΑΟΥΑΡΝΤ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΙΣΟΡΟΠΙΕΣ.

    ΘΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παίκτης μεγάλος σε ηλικία και με τραυματισμούς τον τελευταίο χρόνο. Που ξέρετε ότι θα αποδώσει (και μάλιστα σε ορίζοντα 2ετίας-3ετίας)?

    Είμαι οπαδός των Σέλτικς και πραγματικά δε με πείραξε ιδιαίτερα που έφυγε. Από τη στιγμή που έμεινε ο Γκαρνέτ (λατρεία) προσωπικά ήμουν ικανοποιημένος, από τη μία. Από την άλλη εφόσον μένουν στην ομάδα δύο παίκτες μεγάλης ηλικίας και συμβολαίου, καλύτερα τα λεφτά και ο χρόνος συμμετοχής του τρίτου να πάνε στην ανανέωση.

    Η ομάδα χρειάζεται (εκτός από την αναπλήρωση του κενού του Άλεν) και έναν πολύ καλό ψηλό. Με τον Άλεν στην ομάδα η απόκτηση καλών παικτών θα ήταν κάπως πιο δύσκολη (λόγω συμβολαίου). Και εφόσον ήταν τσακωμένος και με το Ρόντο, ένας λόγος παραπάνω που έφυγε και νομίζω έτσι είναι καλύτερα για όλους. Την ιστορία για τον καυγά δεν την ήξερα βέβαια (ούτε καν την υποψιαζόμουν). Για τι πράγμα μιλάμε;

    arisff

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mιλάμε για τον καλύτερο σουτέρ όλων των εποχών Αρη, όχι για οποιονδήποτε παίκτη. Παρ'όλα αυτά δεν έχεις άδικο, σωστή η σκέψη σου. Αλλά για ομάδα τίτλου είναι μεγάλη αβάντα να έχει στο οποστάσιο της τον Αλεν, έστω και στον πάγκο.Σκέψου ότι στους Χιτ θα μπορεί να συντηρηθεί κιόλας όσο θέλει, με τον Ουέηντ μπροστά. Απ'ότι ξέρω o Aλεν -όπως και οι Πιρς Γκαρνετ- πίεζε τον Ρόντο να δουλεύει σκληρότερα και κάποιες φορές είχαν γκρινιάξει γιατί ο βετεράνος σουτερ θεωρούσε ότι έπρεπε να τον τροφοδοτεί περισσότερο και να μην κρατάει τόσο τη μπάλα. Μαλ...ιες. Απλά πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες που δεν είχαν την ανάλογη χημεία μεταξύ τους όσο ο Ρόντο μεγάλωνε ηλικιακά αλλά και σαν παίκτης. Είμαι μεγάλος φαν του Αλεν. Όμως αν οι Σέλτικς υπογράψουν τον Τέρυ (ήδη φέρνουν πίσω τον Τζέφ Γκρίν που μπορεί να αποτελέσει σπουδαία κίνηση εαν μείνει υγιής) και φορτώσουν λίγο τη ρακέτα τους (πήραν δύο παίκτες στο ντραφτ και κράτησαν τον Μπας) με ένα δυνατό "5" για να ξαλαφρώσουν τον Γκαρνέτ θα είναι πάλι πολύ ανταγωνιστικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές συμφωνούμε. Επ' ουδενί δε θεωρώ ότι ο Άλεν είναι "ο οποιοσδήποτε παίκτης". Το "ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών" είναι ένα θέμα (spot shooter; ευστοχία σε ελεύθερα τρίποντα; υπό πίεση; πάνω σε άμυνα; σουτ που δημιουργεί μόνος του; δε νομίζω πως είναι ο καλύτερος σε όλες τις κατηγορίες) σίγουρα πάντως μιλάμε για ένα από τα πιο "φαρμακερά" χέρια.

      Ο Άλεν (ακόμη και να μην είναι σε φουλ φόρμα) είναι τεράστια προσθήκη για τους Χιτ. Κατ' αρχάς και μόνο που υπάρχει η δυνατότητα να παίζει όσο αποδίδει, η κίνηση είναι επιτυχημένη. Αν είναι σε μέτρια κατάσταση, θα μπαίνει λίγο (και θα κάνει τη διαφορά). Αν μπορέσει να σταθεί στο τοπ επίπεδο, πιστεύω θα παίζει μαζί με τον Wade. Συν τοις άλλοις οι Χιτ έχουν καλό μέσο όρο ηλικίας και "δικαιούνται" έναν βετεράνο. Βέβαια αν δεν το διαχειριστούν σωστά και τα 15 λεπτά που περνάει στο παρκέ βλέπει τη μπάλα να πηγαίνει από τον Wade στον LeBron, άντε που και που στον Bosh, τότε τζάμπα καθόμαστε και συζητάμε. Αν τον διαχειριστούν σωστά όμως, μπορεί να δώσει άλλη διάσταση στο παιχνίδι των Heat.

      Στους Σέλτικς όμως δε μπορεί να γίνει αυτό. Εφόσον έμενε ο Άλεν, θα είχε θέση βασικού (και αναντικατάστατου), με αποτέλεσμα το κενό στην ομάδα να είναι μεγάλο αν ο Άλεν δεν απέδιδε στο μέγιστο. Το συναίσθημα έλεγε ότι οι Big-3 θέλαμε να μείνουν. Η λογική, ότι μάλλον έπρεπε να μείνει το πολύ ο Πίρς. Ίσως η παραμονή και του Γκαρνέτ να είναι η χρυσή τομή.

      Διαγραφή
    2. Αρη, ξεκίνησα με Λάρι Μπέρντ και γαλουχήθηκα με Ρέτζι Μίλερ. Θεωρώ τον Άλεν σαν τον καλύτερο overall shooter που έχει δει η λίγκα. Σαφώς και έχεις δίκιο στο "τρόπο διαχείρισης" του αλλά πιστεύω θα αξιοποιηθεί κατάλληλα. Σκέψου, υπό την "απειλή Αλεν" στο τρίποντο τι διαδρόμοι θα ανοίγονται στην επίθεση των Χίτ για Ουέηντ Λεμπρόν..
      Συν ότι τους παίρνει να βάλυν και π.χ. έναν Μ.Μίλερ στη πεντάδα με τον Λεμπρόν στα μετόπισθεν να μαρκάρει στο "4"..

      Διαγραφή
  6. Μετά από τον Σπανούλη δεν υπάρχει προδοσία..

    SARAS13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Bradley εκτιμω οτι οταν επιστρεψει,θα καβατζωσει θεση στην πενταδα κυριως λογω της αμυντικης του προσηλωσης.
    Με την αποκτηση του Jason Terry απο τους Mavs,παιχτη με σχεδον τα ιδια χαρακτηριστικα στο παιχνιδι του με τον Ray,πραγματικα δεν βλεπω πως θα μπορουσε να παιξει 25 λεπτα.
    Με δεδομενο οτι σ αυτο το σημειο της καριερας τους,κ οι 2 ειναι μετριοι αμυντικοι,δεν νομιζω οτι θα μπορουσαν να ερθουν κ οι 2 απο τον παγκο.
    K ενα καλο που διαβασα για τον RAY:
    Απο Jesus Shuttlesworth που ηταν το ονομα του χαρακτηρα του στο He's got game,μετονομασθηκε σε Judas...
    Avenger3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα!Δε το'χα διαβάσει, καλό. Έτσι είναι φίλε.. Αν και τους βλέπω να κινούνται για τον Κόρντεη Λι, βλέποντας ότι ο Μπράντλεη μπορεί να αργήσει. Παίκτης στον ίδιο ρόλο, σαΦώς πιό ποιοτικός του Μπράντλεη..

      Διαγραφή