Athlenda

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

TOO HARD TO..GUARD


Η εκτυφλωτική λάμψη του Βασίλη Σπανούλη –στο καλύτερο ίσως ματς της καριέρας του- επισκίασε τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί το TOP-16 μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι στο Φάληρο. Έτοιμος ο Παναθηναϊκός, παίζοντας το δικό του μπάσκετ, νίκησε την «ατσαλάκωτη» Αρμάνι στο ΟΑΚΑ. Ένα αποτέλεσμα πολύ πιο σημαντικό από ότι νομίζουν οι πιο πολλοί.. Το Hoopfellas δίνει τη δική του οπτική..



Μπήκαμε λοιπόν στο καλό κομμάτι της σεζόν και το Hoopfellas επιστρέφει μετά από ολιγοήμερη απουσία λόγω ενός ταξιδιού. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και αγάπη για τον διπλανό μας. Καλά να είμαστε να τα λέμε.. Πάμε λοιπόν στο ψητό..

ΤΟ ΡΟΤΕΗΣΙΟΝ


Για διάφορους λόγους και οι δύο ομάδες μας πήγαν σε ένα ροτέησιον ουσιαστικά 8 παίκτών στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός φυσικά είχε το πρόβλημα του Πετγουέη, τον Κόλινς ανέτοιμο, τον Κατσίβελη εκτός ενώ για τους πράσινους ο Νίκος Παππάς δεν είναι ακόμα έτοιμος στο 100%. Τα ροτέησιονς των 8 παικτών (χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις ΗΠΑ) είναι πιο ευέλικτα και εύκολα στη χρήση για τους προπονητές ενώ τυγχάνει να είναι και αρκετά λειτουργικά όταν μπορείς να βγάλεις από πίσω παίκτες «διπλοθεσίτες». Στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε λοιπόν να στηριχτεί σε 3 γκαρντς (Μάντζαρη-Σπανούλη-Σλούκα), 3 φόργουορντς (Λοτζέσκι-Πρίντεζη-Περπέρογλου) και δύο σέντερς (Ντάνστον-Σίμονς). Ένα ροτέησιον πολύ λειτουργικό με κλειδί το γεγονός ότι βγάζει από πίσω δύο κόμπο, τον Σλούκα στα γκρντς και τον Περπέρογλου στα φόργουορντς. Μοναδικό μελανό σημείο το ότι δεν υπάρχει ψηλός που να καλύπτει και το «5» και το «4». Ο Αργύρης Πεδουλάκης επέλεξε 3 γκαρντς (Ούκιτς-Διαμαντίδης-Κάρι), 2 wings (Μπράμος-Ματσιούλις) και 3 ψηλούς (Λάσμε-Φώτση-Γκιστ) με κλειδί την ικανότητα του Γκιστ να καλύψει (σε σχήματα που χρησιμοποιούνται συχνά) και το «5» και το «4».  Στους ερυθρόλευκους αυτό θα αλλάξει βέβαια. Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια πίσω από τον Πρίντεζη (είχαμε πεί νωρίτερα στη σεζόν ότι αναγκαστικά θα πρέπει να ετοιμάσει τον Αγραβάνη)και ο Πέτγουέη είναι απαραίτητος ενώ στα γκαρντς θα μπεί έξτρα παίκτης (ο Ολυμπιακός πρέπει να βασιστεί τώρα στο βάθος της περιφερειακής του γραμμής) είτε αυτός είναι ο Κόλινς είτε ο Κατσίβελης. 


Στον Παναθηναϊκό αντίθετα, το σφιχτό ροτέησιον αποδίδει, μακιγιάροντας ουσιαστικά τα τρωτά σημεία στη στελέχωση της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν εξαιρέσουμε τον Μπράμος (και κατά δεύτερο λόγο τον Φώτση), η second unit του Πεδουλάκη χάνει σε αμυντικό performance. Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι  με το ροτέησιον των 8 παικτών οι πράσινοι μπορούν να αποκτήσουν καλύτερη συνοχή, πιο ξεκάθαρους ρόλους και μεγαλύτερη διάρκεια στο αμυντικό κομμάτι. Σαφώς –για να δούμε και την άλλη πλευρά- αυτό θα εξαρτηθεί από τον εκάστοτε αντίπαλο. Τα μικρά ροτέησιονς είναι πιο εύχρηστα και ευέλικτα αλλά έχουν και σημαντικά μειονεκτήματα σε βάθος χρόνου, ειδικά σε μια τόσο απαιτητική διοργάνωση.

ΣΕΦ


-Aggressiveness.. Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τον χαρακτήρα και το συνολικό performance των ερυθρολεύκων απέναντι στο σύνολο του Ομπράντοβιτς. Αυτό ήταν το στοιχείο που απόλαυσα περισσότερο στον Ολυμπιακό της Παρασκευής.  Οι γηπεδούχοι είχαν διαβάσει πολύ καλά τον αντίπαλο προετοιμάζοντας άριστα το ματς και πιάνοντας μεγάλο βαθμό αποτελεσματικότητας σε συνάρτηση με το αρχικό πλάνο πάντα. Οι άξονες τις επιτυχίας..

*Μετέτρεψαν το θεωρητικό πλεονέκτημα του αντιπάλου σε μειονέκτημα. Αναφέρομαι στο μέγεθος (θα το σχολιάσουμε και παρακάτω). Η επιθετικότητα και η ταχύτητα του Ολυμπιακού –από την ώρα που η ομάδα έβαζε τη μπάλα στο παρκέ ξεκινώντας επίθεση- ξεχαρβάλωσε το αμυντικό balance της Φενέρ που ώρες ώρες (όταν η ελληνική ομάδα επιτιθόταν) έμοιαζε να κάνει βόλτα με τη ρόδα του Λούνα Παρκ του Κόνι Άηλαντ (ξέρετε, αυτή που σε κάνει να ουρλιάζεις..)

*Τρανζίσιον επίθεση. Η Φενέρ έχει μεγάλο θέμα να βρεί θέσεις γρήγορα σε τέτοιες καταστάσεις αμυνόμενη. Ειδικά με τον Κλέιζα μέσα, η transition offense των ερυθρολεύκων έψαχνε τον Πρίντεζη ως πηγή (είτε για σκορ είτε για δημιουργία)και τον έβρισκε εύκολα στα σημεία του δημιουργώντας ανισορροπία.

*Pick & Roll επίθεση. Κομμάτι που θέλει πολύ δουλειά η Φενέρ και ειλικρινά δε ξέρω πόσο μπορεί να βελτιωθεί μιας και της λείπουν υλικά. Τα hedge της γίνονται με παίκτες που δεν έχουν πίσω βήματα και ο Ολυμπιακός χτύπησε (ειδικά με τον Σπανούλη) με κάθετη πάσα για την οποία ήταν προετοιμασμένος βάσει πλάνου εξ αρχής. Ο Ομπράντοβιτς προσπάθησε να φρενάρει τον αντίπαλο με τρικ  στην επανάληψη (switch μετά το πικ και ζώνη) αλλά δεν έχει ούτε Λάσμε ούτε Χάινς για να αμυνθεί με ψηλό στην πρώτη γραμμή. Βασικά, εάν είχε, δε θα χρειαζόταν να δοκιμάσει καν κάτι τέτοιο.. Όχι, δεν ήταν κακή η σκέψη του, το αντίθετο μάλιστα αφού κόλλησε για λίγο τον αντίπαλο (προδόθηκε όμως από την επίθεση του) αλλά πρόκειται για αλχημεία που συνοδεύεται με το σχετικό ρίσκο.


*Επιλογή κοντού παίκτη στον Μπογκντάνοβιτς. Νομίζω εδώ ότι ο Μάντζαρης ακούμπησε το 100%. Δε περιμένω κάτι καλύτερο (τον Μπογκντάνοβιτς της Παρτίζαν έχω δεί να τον παίζει καλύτερα μόνο). Ο ψηλός έπαιζε «πίσω» στα πικς στοχεύοντας να αποτρέψει καθαρά τη διείσδυση. Κάποια στιγμή στην επανάληψη είδαμε παγίδα ψηλά στη πλευρά στον Πρέλντζιτς. Είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα της Φενέρ να δημιουργήσει όταν η μπάλα βρίσκεται μακριά από τον συγκεκριμένο παίκτη. Συζητιέται πολύ μάλιστα στη γείτονα χώρα..


-Η Φενέρ προσπάθησε να προτάξει το μέγεθος της σαν ομάδα και να επιβληθεί με αυτό. Σε αυτό το κομμάτι θυμίζει Αμερικανική ομάδα και μόνο η ΤΣΣΚΑ μπορεί να την ματσάρει (φυσικά –όπως θα έχετε καταλάβει τα τελευταία χρόνια και όσο το μπάσκετ εξελίσσεται- το μέγεθος δεν είναι το παν και οι ομάδες μας είναι η καλύτερη απόδειξη).  Ο Ομπράντοβιτς στόχευσε λοιπόν την καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού (το κέντρο του ζωγραφιστού). Η Φενέρ διαθέτει τους δύο ίσως καλύτερους post wings της λίγκας στα πρόσωπα τον Πρέλντζιτς-Μπογκντάνοβιτς. Ο πρώτος έχει τεράστιο μέγεθος για γκαρντ και είναι πολύ δημιουργικός χαμηλά ενώ ο δεύτερος θυμίζει γκάνγκστερ στο βαμμένο (συνδυάζοντας το με παιχνίδι μακριά από τη μπάλα).. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να χτυπήσουν είτε μετά από διείσδυση είτε μετά από ποστ παιχνίδι, με πάσα στο «5» στην πίσω γραμμής άμυνας (εκμεταλλευόμενοι την προσοχή που συγκεντρώνουν οι δύο δημιουργοί τους χαμηλά και το πολύ καλό ντράιβ τους) την οποία έψαχναν συνεχώς.


multiple offense του Περπέρογλου ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Παιχνίδι με πρόσωπο ΄ ή πλάτη, προσωπική φάση, ποστ, κίνηση στη base line ή τρανζίσιον, χτύπημα στα close outs, αδύνατη πλευρά.. Τα πάντα. Ο Έλληνας φόργουορντ δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην άμυνα του Ζοτς (21π. 9/16σ.) και μαζί με τον Λοτζέσκι στην επανάληψη έδωσαν την έξτρα ώθηση στην ελληνική ομάδα με clutch προσπάθειες.


-Ότι και να πούμε για αυτό που έβγαλε ο Βασίλης Σπανούλης την Παρασκευή στο παρκέ θα είναι λίγο.. Τέτοιες ατομικές παραστάσεις βλέπεις σπάνια στην Ευρώπη πλέον.  Η Φενέρ δεν είχε απλά λύση απέναντι του. Πηγαίνοντας ανάποδα στο σκριν, χρησιμοποιώντας αλλαγές κατευθύνσεων ενίοτε, έφτανε μέχρι τέλους ξεριζώνοντας τη καρδιά του αντιπάλου ενώ όταν οι ανάσες άρχισαν να λιγοστεύουν εκτέλεσε από την περίμετρο με τρομερό κυνισμό. Αν βάλουμε στην εξίσωση την προσπάθεια του στα μετόπισθεν και την ετοιμότητα με την οποία αξιοποιούσε τους συμπαίκτες του, καταλήγουμε μάλλον στο ότι το βράδυ της Παρασκευής ο Σπανούλης έκανε ίσως το καλύτερο (ή τουλάχιστον ένα από τα καλύτερα) ματς της καριέρας του. Σίγουρα ένα παιχνίδι που λόγω του υπόβαθρου του, μεγαλώνει τον προσωπικό του θρύλο.. Αφοσίωση είναι η λέξη που ταιριάζει στον αρχηγό των ερυθρολεύκων. Αυτό μου έρχεται στο μυαλό βλέποντας τον..


-Φυσικά και οι ερυθρόλευκοι είχαν αδύνατα σημεία. Παρατήρησα χαλάρωση στην τρανζίσιον  άμυνα γεγονός το οποίο απέναντι σε μια ομάδα με εκπληκτικούς finishers μπορεί να κοστίσει (δε σημαίνει κάτι το ότι δεν κόστισε τώρα). Επίσης περιμένω βελτίωση στο αμυντικό ριμπάουντ. Το λέμε καιρό, είναι κομμάτι που άμεσα πρέπει να βελτιώσουν οι ερυθρόλευκοι (πέρυσι η παρουσία του Άντιτς βοηθούσε σημαντικά σε αυτόν τον τομέα) γιατί θα αποτελέσει κλειδί για τη συνέχεια. Από την άλλη, σε ένα ματς με υψηλό ρυθμό και οι δύο ομάδες δεν έκαναν λάθη. 8 η Φενέρ, μόλις 4 (και 20 τελικές) οι ερυθρόλευκοι..


 OAKA


Έχουμε αναφέρει και πέρυσι το πόσο σημαντικό είναι στο ΤOP-16 να κάνεις το..(θεωρητικά) αυτονόητο. Να παίρνεις παιχνίδια στην έδρα σου στα οποία λογίζεσαι ως φαβορί. Μη σας φαίνεται περίεργο. Το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι υψηλότερο. Αυτές οι νίκες είναι πάρα πολύ σημαντικές. Σε βοηθούν να πατήσεις, να χτίσεις..

-Ο Παναθηναϊκός μου άρεσε. Αναφέρομαι στη νοοτροπία και στον τρόπο που προσέγγισε το ματς. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι έκανε από την αρχή το παιχνίδι του και στραγγάλισε τον αντίπαλο με στοιχεία που –ο ίδιος- θέλει να αποτελούν τη ναυαρχίδα στο παιχνίδι του και το αγωνιστικό του στυλ.  Άμυνα, ριμπάουντ, (ελεγχόμενο) τέμπο, σωστά μοιρασμένη επίθεση σε αρκετά πρόσωπα.
Φανερά ο στόχος της ελληνικής ομάδας στο αμυντικό κομμάτι ήταν να μη δώσει διείσδυση στους προικισμένους slashers του αντιπάλου. Ο ψηλός pick defender των πρασίνων (Λάσμε συνήθως) δημιουργούσε μια μεμβράνη άμυνας κολλώντας δίπλα στον δικό του περιφερειακό αμυντικό, κάθε φορά που οι Λάνγκφορντ-Χάκετ καλούσαν για σκριν. Ουσιαστικά οι πράσινοι δε φοβήθηκαν την πάσα στον ψηλό υπολογίζοντας σε γρήγορη περιστροφή της άμυνας τους σε περίπτωση εσωτερικής πάσας και στα ψηλά περιφερειακά κορμιά. Ο πράσινος ψηλός «έμενε» λοιπόν λίγο παραπάνω ψηλά «μαζί» με τον αμυνόμενο περιφερειακό, αποτρέποντας τη διείσδυση και αναγκάζοντας τον Λάνγκφορντ να λουστράρει το midrange game του.


-Ο Μπάνκι έχει προβλήματα. Η Αρμάνι  του υστερεί σημαντικά σε ταχύτητα ανάπτυξης και κυκλοφορίας της μπάλας σε σχέση με το περυσινό του πρότζεκτ στην Τοσκάνη. Η ομάδα του παρουσιάστηκε ράθυμη, άνευρη στο ΟΑΚΑ, πέρα πάντα από τα αγωνιστικά της προβλήματα. Ειδικά τις στιγμές που έλειπε ο Μος από το παρκέ (προσωπικά, με την εικόνα που είχε η ΕΑ7 θα τον άφηνα 35+ λεπτά μέσα..), ο παίκτης που έκλεινε διαδρόμους και βούλωνε τρύπες με τη φοβερή του ικανότητα να αμύνεται το ίδιο αποτελεσματικά σε όλες τις γραμμές άμυνας, οι Λομβαρδοί έχαναν σημαντικά σε ένταση ακουμπώντας το μηδέν..


Ο Ιταλός κόουτς δοκίμασε overplay με τον Μος στον κύριο δημιουργό/ballhandler των πρασίνων από την αρχή της 2ης περιόδου και αυτό το τρικ βοήθησε την Αρμάνι να «πατήσει» και να μπεί στο ματς, παίζοντας για μεγάλο διάστημα καλή άμυνα μιας και οι πράσινοι άργησαν να προσαρμοστούν.  Αυτό ήταν και το καλύτερο διάστημα της ιταλικής ομάδας με τον Μπάνκι να φανερώνει το πρόβλημα της ελληνικής ομάδας που παρουσιάζεται μονοδιάστατη φέτος στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Πεδουλάκης απάντησε βάζοντας τον Παππά στο «1» δίπλα στον Διαμαντίδη, αν και οι γηπεδούχοι άρχισαν να αποδίδουν καλύτερα όταν υποστήριξαν την επίθεση τους με επιθετικό ριμπάουντ το οποίο ουσιαστικά χάλασε το μυαλό του αντιπάλου που δε μπορούσε να κερδίσει κατοχή μετά από 20’’ καλής άμυνας. Το θέμα των Λομβαρδών πάντως είναι η στελέχωση. Ο Λάνγκφορντ  θέλει δίπλα του έναν γκαρντ τύπου Οχαγιόν ή Μάντζαρη, που δε παίζει πολύ με τη μπάλα στα χέρια, για να αποδώσει.. Σαφώς και πρόκειται για σπουδαίο παίκτη, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά κάτι μου λέει ότι εάν η Αρμάνι είχε στη θέση του έναν κλασσικό πόιντ  (δίπλα στον Χάκετ) θα λειτουργούσε καλύτερα.


-Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στην πρώτη περίοδο. Θα λέγαμε ότι καρατόμησε τον αντίπαλο έχοντας διαβάσει καλά την iso επίθεση των Ιταλών στην οποία κυριαρχεί το στοιχείο της ατομικής πρωτοβουλίας. Με τα γκαρντ του να παίζουν άμυνα μέσα από τη γραμμή του τριπόντου, δίνοντας το σουτ  και κλείνοντας τη πόρτα στη ρακέτα του, καλές αποστάσεις στην επίθεση του και  κυρίως σωστές αποφάσεις στο εκτελεστικό κομμάτι παίζοντας αποτελεσματικά πικ εν ρολ από τον άξονα (οι Ιταλοί θέλουν πολύ δουλειά εδώ) 8/10 σουτ, 12 ριμπάουντς έναντι 2 του αντιπάλου. Τα νούμερα νομίζω είναι ενδεικτικά..


-Παίκτης κλειδί για την ελληνική ομάδα ο Ραμέλ Κάρι. Έδωσε ώθηση στο εκτελεστικό κομμάτι με το γνωστό καλό του shot selection όντας αυτός που άνοιξε το γκάζι με χέρι-αλφάδι, «γράφοντας» 10π. (4/6σ.) σε 17’, δηλ. αυτό ακριβώς που ζητάει η ομάδα από αυτόν.. Μαζί με τον παραγωγικό Ούκιτς  έδωσαν στον Διαμαντίδη την πολυτέλεια να αφοσιωθεί στο καλό του κομμάτι δηλ. το πώς να κρατήσει τους γύρω του ζεστούς και αναμεμειγμένους στην επίθεση της ομάδος (11 τελικές). Δεσποτική η παρουσία του Στεφάν Λάσμε στο αμυντικό κομμάτι. Ήταν ξεκάθαρο το πόσο δυσκολεύονταν οι Ιταλοί να παίξουν «πάνω» του.. Ο Γκαμπονέζος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της ομάδας, το έχουμε πεί από πέρυσι, για τον απλούστατο λόγο ότι το πακέτο του πρεσβεύει όλα όσα θέλει να προτάξει ο Παναθηναϊκός σαν ομάδα στο παρκέ..

Υ.Γ: Για τον Μάρντι Κόλινς δε προλάβαμε να πούμε πολλά λόγω της απουσίας μου στο εξωτερικό. Πρόκειται για παίκτη από αυτούς που μας αρέσουν και ως γνωστόν αρέσουν και στον κόουτς Μπαρτζώκα. Το θέμα είναι κατά πόσο θα μπορέσει να «μπεί» και να βρεί το χώρο του σε μια περιφερειακή γραμμή υψηλών απαιτήσεων (που έχει λεπτά-μπετόν για τρία μέλη) στα μέσα της σεζόν. Αυτό είναι το ερωτηματικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο παίκτης είναι καλός. Αν βρεί το κατάλληλο πλαίσιο θα βοηθήσει.


335 σχόλια:

  1. Jim χρονια πολλα καλη χρονια με υγεια και τυχη σ ολους τους τομεις.......
    Συγνωμη για το ασχετο ...για Παναθηναικο μου ερχεται ενας παικτης που πιστευω θα ταιριαζε....Terrence Williams....απο το κολλεγιο (νομιζω Louisville) τον ειχα κανει κλικ....Αλλα απο οτι βλεπω η καριερα του παραπαιει...
    και κατι αλλο...αυτο που κανουν με τον Jankovic που τον βαζουν να παιζει 1-2 ειναι τραγικο...Πιστευω πως πρεπει να γινει point forward...και οχι 1-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά παιχτούρα! Πολύ καλός παίχτης αλλά είναι "πλάγιος", δε θέλει κάτι τέτοιο ο ΠΑΟ τη στιγμή μάλιστα που δε νομίζω ότι οι πράσινοι θα πάρουν παίχτη. Ο Γιάνκοβιτς θα παίξει τώρα εκεί που τον έχει ανάγκη η ομάδα. Και όταν λέμε πόιντ-φόργουορντ εννοείτε πως μπορεί να ανέβει και στο "2"..

      Διαγραφή
  2. Χρονια πολλα τζιμαρα κ σε ολα τα παιδια, καλη χρονια με υγεια ευχομαι σε ολους. Οσον αφορα τα των αγωνων πανω κατω τα ειπες ολα, τωρα ξεκιναει το παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η λογική του μικρού rotation αρέσει στον Πεδουλάκη πάρα πολύ και αποδεικνύεται το καλύτερό του. Με τους 8 αυτούς συν Παππά και Μαυροκεφαλίδη πάμε στους 10 περίιπου παίκτες και εκεί σταματάει η δουλειά.
    Σαφώς ζητούμενο είναι η αμυντική συνέχεια και συνέπεια ανεξάρτητα του ποιός βρίσκεται στο παρκέ. Κλειδί ο Γκιστ που είναι ταυτόχρονα το δεύτερο 5αρι και το βασικό 4αρι της ομάδας. Ο καλός Φώτσης θα χρειαστεί επίσης και οι εμφανίσεις του τον τελευτάιο μήνα είναι πολύ καλές.
    Περιφερειακά θα δούμε τι θα γίνει. Όσο ο Ούκιτς είναι γερός και ο Κάρι παίζει όπως ξέρει, ο Διαμαντίδης θα έχει ανάσες και θα παίζει καλά. Ο Παππάς δείχνει να μπαίνει σε καλούπι και θα παίξει κι αυτός ρόλο στην συνέχεια. Ο Γιάνκοβιτς του χρόνου. Και νομίζω ορθώς χρησιμοποιείται στο 1-2, για να αποκτήσει playmaking abilities κυρίως σε θέματα αποφάσεων.
    Τα πράγματα μπαίνουν πάντως σε μια ροή για τους νταμπλούχους και αυτό είναι καλό. Χτίζουν σε solid ground και αυτό θα είναι συν.
    Αντίθετα ο Ολυμπιακός είναι πολύ ρισκαδόρος στο παιχνίδι του. Στιγμές παίζει μπάσκετ και στιγμές νομίζεις βλέπεις διαγωνισμό τριπόντων. Τα 4α δεκάλεπτα με Μπάγερν και Φενέρ είναι ενδυκτικά. Ο χθεσινός ήρωας Σπανούλης αν έχανε τα τρίποντα θα μιλούσαμε για άλλο ματς.
    Παρόλα αυτά είδαμε ένα μεγάλο ματς, επιθετικό κρεσέντο ανα διαστήματα και από τις 2 ομάδες. Απορίας άξια πάντως και η αντιμετώπιση του Σπαν από Ζοτς. Περίμενα κάτι καλύτερο.
    Ο Σέρβος πάντως σιγά σιγά βάζει το στίγμα του στην ομάδα. Προσωπικά θεωρώ ότι θα φτάσει 8άδα αλλά ,ανάλογα και το πλασάρισμα βέβαια, για Φ4 δύσκολο το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ ότι σε κάποια ματς οι πράσινοι θα μειώσουν τον χρόνο/ρόλο των δύο φετινών αποκτημάτων με -ας πούμε..- κλήση στο επιθετικό κομμάτι (Παππά-Μαυρο) ώστε να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στην άμυνα (το ίδιο ισχύει και για Μπατίστ).

      Διαγραφή
    2. Και εγώ το πιστεύω..Απλά αυτοί οι δύο θα χρησιμοποιούνται για κάποια λεπτά στο παρκέ περισσότερο σε σχέση με Μπατίστ και Γιάνκοβιτς. Ο Παππάς για πρώτη χρονιά πάντως αμυντικά δείχνει να έχει κάνει άλματα προόδου, γεγονός που είναι καλό για τη συνέχεια της πορείας του στην ομάδα.

      Διαγραφή
  4. Με το LAW τι γινεται τελικα? Στην αρχη μιλαγαν για αποθεραπεια, 1-1.5 μηνα και τωρα μιλουν για εγχειρηση δηλ. 2 μηνες εως ολη η σεζον!!
    Κατι δεν παει καλα εδω..
    Υπαρχει η περιπτωση αποδεσμευσης που ακουγεται?
    Billyjoho

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερες και καλη χρονια να ευχηθω σε ολους,2 θεματακια που παρατηρησα απ τις 2 ομαδες,ο ολυμπιακος ισως καταλαβε οτι πατησε απο πολυ νωρις το γκαζι κα αρχιζει να κοβει σταδιακα ειδικα στην ελλαδα,συν οτι ειναι ατυχος με τους τραυματισμους κατι που του συμβαινει καθε χρονο σχεδον.Στο παο οσο ανεβαινουν οι 2 κομβικοι παιχτες ουκιτς-λασμε τοσο θα αυξανονται οι επιδοσεις της ομαδας,ειδικα η αμυντικη επιδοση με αυτη τη τοσο ταλαντουχα περιφερεια της αρμανι μου εκανε εντυπωση. Τα ωραια μολις αρχησαν στο ντιτροιντ,ανεβαινει και η νεα υορκη κα ερχονται ζορικα ματς, καποιος η'καποιοι θα χασουν την δουλεια τους στο τελος της σεζον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τζίμ θυμήσου κάτι που σου λέω τώρα. Αν στην Ευρωλίγκα καθιερωθεί αντί-ντόπινγκ κοντρόλ, η ομάδα του 90% στα τρίποντα την 4η περίοδο θα φτάσει στα επίπεδα Α1. Δεν σου μιλάω τυχαία. Το θέμα είναι κατά ποσο θα εφαρμοστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε, ντοπαρονται Παρασκευη και Κυριακη ειναι πτωματα.
      Και ναι, αντι-ντοπινγκ δε γινεται ποτε στην Ευρωλιγκα, μονο ο Γιαννακοπουλος το εμπνευστηκε.
      Σε δυο φαιναλ φορ που εδωσαν ολοι ουρα, δε βρεθηκε τιποτα, τα πρωτοσελιδα εδωσαν και πηραν, αλλα ποιος λογικος και τιμιος ανθρωπος θα βρεθει να κριτικαρει το προφανες, τη λασπη?
      Το αλλο δε, που υπαρχει ντοπα που σε κανει να σουταρεις 90% στα τριποντα,

      Τι αλλο θα ακουσουμε, ποσο να ξεπεσει αλλο ο Ελληνας φιλαθλος, αναρωτιεμαι...

      Διαγραφή
    2. ,μαθε οτι τα ντοπινγκ κοντρολ το κανουν ιδιωτικες εταιριες,δηλαδη βρασε οριζα.κατα καιρους πιανουν παιχτες β' κατηγοριας φαντασου τι γινεται σε ψηλο επιπεδο,και ναι μετα απο χρηση σερνεσαι.

      Διαγραφή
    3. ΔΣ αστο... μην το ανοιξουμε το θεμα γιατι θα γινει χαμος και ειναι κριμα.

      Διαγραφή
    4. Το αντιντοπινγκ πρεπει να γινεται πριν και μετα τον αγωνα και να περιλαμβανει ουρα και αιμα.. Μετα το ντοπινγκ αν δεν ξαναπαρεις σερνεσαι και γενικοτερα δεν ξερω στην ευρωπη τι εξετασεις γινονται και ειδικα στο φ4

      Διαγραφή
    5. ΔΣ το επιπεδο μας ειναι χαμηλο ετσι και αλλιως,αλλα και εσυ κοιμασαι τον υπνο του δικαιου,σορυ κιολας.

      Διαγραφή
    6. ναι ρε ο πρωταθλητης ευρωπης επειτα απο δυο ηττες που πονεσαν, με την αναγκη για νικη επιτακτικη και το ΣΕΦ πρωτη φορα γεματο ηταν υπερβολικο να εχει 42% στα τριποντα(τα τριποντα τα εβαλαν οι κλασικοτεροι 3pointers της ομαδας)!!μηπως τα χαπια τα πηραν πριν αρχισει η 4η περιοδος?ρε αν δεν εχεις δει μπασκετ στη ζωη σου, ασχολησου με κατι αλλο που μου το παιζεις και ψαγμενος...επειδη εσυ ψαγμενε λες οτι μετα την ντοπα σερνεσαι, εγω σου λεω οτι σερνεσαι οταν τα εχεις δωσει ολα στο ντερμπι δυο ομαδων που θα παιξουν f4..συνηθισε το και διαβασε και αλλο ''πρασινη''..

      favors

      Διαγραφή
    7. Το οτι ο Ολυμπιακος παιζει σαν πεθαμενος με τον Παναθηναικο δεν οφειλεται προφανως σε κομπλεξ οπως καποιοι αδαεις λενε. ουτε ειναι ασχετος ο Γιαννακοπουλος που θελει αντιντοπινγκ κοντρολ στα ματς με Ολυμπιακο. Φαρμακευτικη εταιρεια εχει ο ανθρωπος κατι ξερει. Δεν ειναι δυνατον στο κυπελλο να βλεπουμε εναν Ολυμπιακο που δεν μπορει να συρει τα ποδια του και μετα απο λιγες μερες να τρεχουν σαν να τους εχουν βαλει νεφτι στο κολο. Εβλεπα τον Λοτζεσκι να πηδαει να καρφωσει και εφτανε πανω απο την μπασκετα, Ουτε ο τζορνταν ετσι. Ειχα λιωσει στο γελιο. Μικρο το ροτασιον αλλα απο κουραση δεν καταλαβαινει τιποτα ο Ολυμπιακος. Στην τεταρτη περιοδο μπορουσαν αν τρεξουν στους Ολυμπιακους αγωνες!

      Διαγραφή
    8. Aν η Ευρωλίγκα θέλει να διατηρήσει κάποια ψήγματα αξιοπρέπειας πρέπει να αναθέσει τον έλεγχο ντόπνγκ στον Χάντζο. Όχι αύριο, χθες.

      Θεωρείτε άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο Μπερτομέου απέφυγε να σχλοιάσει τις σοβαρότατες καταγγελίες του Στέφανος Χίου. Είναι ή δεν είναι ένοχη η σιωπή του;

      Ουδέτερος και αντικειμεντικός.

      Διαγραφή
    9. Ναι ρε φίλε έχεις δίκιο.Αν δεν ασχοληθεί ο Μπερτομέου με τον Χίο τότε με ποιόν θα ασχοληθεί?Χαλαρώστε λίγο παιδιά.Ολυμπιακός είμαι αλλά όταν μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό αυτό συνεπάγεται και κάποιου είδους "βοήθεια".Δεν ξέρω τι έπαιρνε και αν έπαιρνε ο Ολυμπιακός,αλλά φαντάζομαι ότι οι υπόλοιποι δεν την βγάζουν με φρέσκο χυμό.Εξάλλου όπως είπε και κάποιος φίλος παραπάνω ο Γιαννακόπουλος φαρμακοβιομηχανία έχει και ξέρει.

      Διαγραφή
    10. ενω ο παναθηναικος μεχρι το ματς κυπελλου ειχε παιξει μπασκεταρα...ρε σοβαρευτειτε και μαθετε απο μπασκετ..πεντε μερες πριν το κυπελλο ο παναθηναικος εχασε για πλακα απο την μετριοτατη μακαμπι...κουραζετε...ΑΛΛΑΞΤΕ blog..εδω μιλαμε για μπασκετ...αφηστε τις συνομοσιες για την πρασινη και τον γαυρο...

      Διαγραφή
    11. re pate kala??? diladi mas lete oti pernoun ousies prin to mats oi opoies tha arxisoun na epidroun monaxa stin 4h periodo? kai ti eidous ousies einai autes pou kanoun tous paixtes na vriskoun stoxo??? kai tha riskarei olokliros olympiakos na xepesei toso xamila dionontas ousies stous paixtes tou prin apo mats euroleague??? poso de se paixnidia final four. Gia sovareuteitai epitelous. oso gia sena oudetere antikeimenike exeis apolito dikaio. Enoxos o Bertomeu epeidi den sxoliase tis diloseis enox complexikou dimosiografou. Diladi o Ganakopoulos pou exei olokliri farmakoviomixania tha xerei poli kala pos na ntoparei tous paixtes tou xoris na anixneutei to paramikro. Autos ki an einai expert!!!!

      Διαγραφή
  7. Καλή χρονιά σε όλους παιδιά! Τζιμ με κάλυψες 1000% όπως πάντα. Μου έχει κάνει εντύπωση η μεταμόρφωση του Περπέρογλου. Από παίκτη πολυεργαλείο ο Μπαρτζώκας του έχει αναθέσει ρόλο σκόρερ που απ' ότι φαίνεται του ταιριάζει. Στον ΠΑΟ είναι προφανές ότι όσο είναι υγιείς οι 3D, Λάσμε και Ούκιτς (βάζω και τον Γκιστ ο οποίος ειναι κομβικός φέτος) υπάρχουν πολλές πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση.
    Vincanity

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Κατσιώνη,

    Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το blog και τα εκπληκτικά άρθρα που μας χαρίζετε. Είμαι επισκὲπτης στην ιστοσελίδα αρκετό καιρό τώρα, καθότι αποτελεί μια όαση στο πλήθος των άρθρων που διαβάζουμε σε άλλες ιστοσελίδες, και τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν το κλασικό περιεχόμενο της περιγραφής ενος αγώνα χωρίς ουσιαστικά σχολιασμό των τεκταινόμενων στο παιχνίδι. Ομολογώ ότι με είχε λυπήσει και προβληματίσει τελευταία, η προσπάθεια κάποιων να ρίξουν το επίπεδο των συζητήσεων στο blog, με σχόλια - αναρτήσεις ανάξιων σχολιασμού και επιζήμιων για τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Ευτυχώς η κατάσταση διορθώθηκε κάπως πρόσφατα από ότι είδα, γιατί θα ήταν κρίμα τέτοια ιστοσελίδα να υφίσταται τέτοιου είδους βανδαλισμούς. Εγώ γενικά δεν είμαι και δεν κάνω τον γνώστη της καλαθοσφαίρισης, παρακολουθώντας τους αγώνες των ομάδων μας ως απλός φίλαθλος που είμαι, συνεπώς πάντοτε εκπλήσσομαι θετικά, διαπιστώνοντας μέσα από τα άρθρα σας, πόσο πολυσύνθετα είναι αυτά που εφαρμόζουν οι ομάδες στο γήπεδο και τί πράγματα γίνονται την ώρα που εγώ απολαμβάνω τον αγώνα και δεν παρατηρώ π.χ. ούτε πότε μια άμυνα είναι ζώνη. Αισθάνομαι ότι θα ήταν φρόνιμο όταν σχολιάζω θέματα τακτικής και ενίοτε διαιτησίας ενός αγώνα, να προσέχω τί γράφω για να μην εκτίθεμαι χωρίς λόγο.

    Όσον αφορά τον αγώνα του ΠΑΟ, ένα μόνο πράγμα μου έκανε αρνητική εντύπωση, το γεγονός ότι όταν ο 3D αποσύρθηκε στον πάγκο με 4 foul, στο 4ο δεκάλεπτο, για περίπου 3-4 λεπτά, ο ΠΑΟ πρακτικά δεν είχε επίθεση και δημιουργία, με αποτέλεσμα να έχει και μηδέν παραγωγικότητα, αναγκάζοντας τον προπονητή του ΠΑΟ να επαναφέρει στον αγώνα τον 3D άρον άρον παρά τα 4 foul του και τα 30+ λεπτά που είχε αγωνιστεί, καθότι κινδύνευε ο ΠΑΟ να χάσει τη διαφορά που είχε αποκτήσει μέχρι τότε. Αναρωτήθηκα τότε, με ομάδες όπως η Barcelona τί θα γίνει? Θα παίξει ο 3D 40 λεπτά?

    Ο αγώνας του ΟΣΦΠ ήταν, κατά τη γνώμη μου εκπληκτικός σε θέαμα, και θεωρώ ότι ήταν πολύ δυσκολότερος από ότι αφήνεται να εννοηθεί από τα διάφορα σχόλια στις ιστοσελίδες, και από την υψηλη παραγωγικότητα των δύο ομάδων. Ειδικά στο 2ο ημίχρονο πιστεύω ότι έγινε αγώνας (με τακτική) παρόμοιου επιπέδου με αυτόν του τελικού με τη Ρεάλ. Ο Kill Bill πράγματι θύμισε αυτόν του δευτέρου ημιχρόνου στον τελικό με τη Ρεάλ. Σχετικά με την παρουσία του Begic μέχρι τώρα, απλώς να θυμίσω τί λεγόταν μέχρι πρόσφατα για τον Simmons και τί γράφουν πλέον.

    Ζητώ συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου μου,

    Καλή χρονιά με υγεία σε όλους, και να ευχηθώ επίσης να έχουμε πολύ καλαθοσφαίριση και ποιοτικούς αγώνες όπως οι δύο πρώτοι των ομάδων μας στο TOP-16 της Euroleague.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Αλέξη για τα καλά σου λόγια.. Χρόνια πολλά..

      Διαγραφή
    2. Ο Σίμονς είναι μια χαρά, ειδικά για 3ος σούπερ. Απλά πλέον παίζει ως 2ο σέντερ.

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα Jim και καλή χρονιά.

    Ποια η γνώμη σου για τον Γκάρετ της ΑΕΝΚ; Πιστεύεις θα ταίριαζε σε μεγάλη ομάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τζιμ μηπως στα μαλακα δεν τον ριχνεις τον ομπραντοβιτς ? προπονητης του βεληνεκους του , βρισκει τον ολυμπιακο σε μια χ ψυχολογικη κατασταση και με τραυματισμους , εχει την ευκαιρια να επιτυχει καιριο πληγμα σε βασικο ανταγωνιστη του για την πρωτη θεση και ειναι ενα ματς που κακα τα ψεματα συγκρουεται ο εγωισμος σου με αυτον του σπανουλη . και για να τα λεμε και ολα σου εχει σερβιρει και ο πεδουλακης ιδεες ... και εσυ ο μεγας ζελικο αποσυντιθεσαι στα εξ ων συνετεθεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ομπράντοβιτς τον Σπανούλη τον έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές, και η πλάστιγγα γέρνει συντριπτρικά προς τη μεριά του Σέρβου στην άτυπη κόντρα τους. Αρα τη συνταγή τη γνωρίζει, δε νομίζω ότι περίμενε τον Πεδουλάκη για να πάρει ιδέες ( χωρίς να θέλω να μειώσω τον προπονητή του Παναθηναϊκού). Το θέμα είναι ότι η Φενέρ δεν είναι ακόμα ομάδα Ομπράντοβιτς 100%, τόσο τακτικά όσο και σε επίπεδο μονάδων. Μάρκαρε ( λέμε τώρα) πχ ο Μακάλεμπ τον Σπανούλη, κι ο Σέρβος είχε γίνει μελιτζανί πριν καν χρεωθεί το φάουλ ο Σκοπιανός εξ Αμερικής...Χετζ άουτ ο Ζόριτς και ο...Βίντμαρ και ήταν πιο αργοί κι από το ριπλέυ...Ε, όταν πρέπει να χτίσεις μια ομάδα και η αγορά δεν σου προσφέρει ΤΙΣ λύσεις, αναγκαστικά δεν θα παρουσιάσεις με το "καλημέρα" την ομάδα που έχεις στο μυαλό σου...Και φυσικά, τεράστιος προπονητής ο Ομπράντοβιτς, αλλά στην έδρα του πρωταθλητή Ευρώπης έπαιζε, όχι της Κάτω Ραχούλας για να έχει το διπλό στο τσεπάκι...Ακόμα κι ετσι, βέβαια, με τη Φενέρ να παίζει άμυνα με τα μάτια, το ματσάκι μέχρι 2-3 λεπτά πριν το τέλος ήταν στους 4-6 πόντους και οι Τούρκοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες να το πάνε στο καλάθι. Ναι, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι, αλλά το +13 στο τέλος λειτούργησε και λιγάκι παραμορφωτικά για την συνολική εικόνα του αγώνα.

      Διαγραφή
    2. Από τότε που έφυγε ο Σπανούλης από τον ΠΑΟ, έχει αντιμετωπίσει ομάδα του Ομπράντοβιτς (ΠΑΟ και Φενέρ) 16 φορές και οι νίκες είναι 7-9 υπέρ του Σπανούλη. Πάντως αντιλαμβάνομαι τι θέλεις να πεις.
      Στα υπόλοιπα συμφωνώ. Η απορία η δικιά μου είναι η εξής: πώς γίνεται μία ομάδα, όπως η Φενέρ με προπονητή τον Ομπράντοβιτς, να έχει ξοδέψει τόσα λεφτά σε μεταγραφές τύπου Κλέιζα και σε εξαγορές συμβολαίων, όπως του Ζόριτς και να μην έχει ΕΝΑΝ (1) κανονικό point guard;

      Πανίκας

      Διαγραφή
    3. Παιδιά σίγουρα και ο Ζοτς κάνει λάθη! Δε μπορεί ο καθένας πουθενάς σαν και εμένα όμως να βγαίνει και να τον ξεβρακώνει μετά.. Αν με ρωτήσεις, θα σου πω ότι οκ, θα έπαιζα περισσότερο τον Σιπάχι στην αρχή και θα έβγαζα μετά τον Μακάλεμπ αλλά τι να λέμε ο κόουτς (ειδικά όταν αυτός είναι ο Ζοτς) ξέρει καλύτερα. Την έχασε τη μάχη τη Παρασκευή, δε το συζητάμε.

      Διαγραφή
    4. Δεν είχε τα υλικά για να αντιμετωπίσει τον Σπανούλη αλα Πεδουλάκης. Γενικά στη πρώτη του χρονιά στην ομάδα έχει βρει ένα ρόστερ με βασικές ελλείψεις και ακριβά συμβόλαια που δεν γινόταν να τα σπάσει οπότε είχε δεμένα τα χέρια του ως ένα βαθμό. Η υπογραφή Κλέιζα είναι μια απορία αλλά μιλάμε για σκόρερ από τους λίγους οπότε ΟΚ. Στους ψηλούς υπάρχει θέμα, Βίντμαρ Ζόριτς δεν δένουν με τίποτα. Ένας Χάινς μαζί με Ζόριτς θα ήταν ταμάμ πιστεύω.

      Διαγραφή
    5. Φίλε Πανίκα καθυστέρησε πολύ να υπογράψει ο Ζοτς στη Φενέρ και βρέθηκε σε μια ημι-παγιωμένη κατάσταση. Άλλωστε το είπε κι ο ίδιος σε συνέντευξή του πρόσφατα πως πήγε σε ένα μακρόπνοο πρότζεκτ και είναι μόλις στην αρχή.
      Θυμήσου ότι η πρώτη επαφή που έκανε μόλις ανακοινώθηκε ήταν ο Καλάθης και, όταν αυτός το απέρριψε, η δεύτερη ήταν ο Τεόντοσιτς. Οι μοναδικοί έμπειροι άσοι που ήταν διαθέσιμοι τότε στην Ευρώπη δλδ.
      Και ο Κλέιζα ήρθε αρκετά αργά, μάλλον γιατί πια δεν έβρισκε τους παίκτες που θα ήθελε στα φόργουορντ. Για τον Μπογκντάνοβιτς, παρομοίως, έγινε τιτάνια προσπάθεια για να τον κλείσει - ο Τούρκος πρέπει να τα έσταξε για τα καλά.
      Νομίζω πως το επόμενο καλοκαίρι θα μας ταρακουνήσει για τα καλά η Φενέρ με την είσοδό της στο μεταγραφικό παζάρι.

      Διαγραφή
    6. ta akriva simvolai o idios o Zots ta dialexe file. Vlepe Kleiza, Zoric, Bielitsa. Den nomizw na ton xalaei o Bogdanovic kai o Preldzic. Ton McLeb pistevw oti nai ithele na ton xefortothei. Pios allo simvolaio diladi einai akrivo?

      Διαγραφή
  11. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!

    Jim ποιόν βλέπεις για διάδοχη κατάσταση του Άγγέλου στον Άρη?
    Προσωπικά δεν θα ήθελα με τπτ Γιαννάκη γιατί το στύλ μπάσκετ που παίζει δεν ταιριάζει στο ρόστερ και στο υπάρχον μακροπρόθεσμο πλάνο.
    Ο Λινάρδος όμως μήπως είναι πιό κατάλληλος??

    Καλή μπασκετική χρονιά και επιτυχίες στις ομάδες μας στη Euroleague!

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννάκη ψηφίζω Dali.. Καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς και εμένα μου άρεσε το πιο μοντέρνο μπάσκετ του Αγγέλου αλλά αυτή τη στιγμή το πρότζεκτ του Άρη χρειάζεται ασφάλεια και αυτό το στοιχείο ο δράκος το προσφέρει σε υπερθετικό βαθμό. Νομίζω ότι μπορεί να δώσει πολλά σε επίπεδο νοοτροπίας στα νέα παιδιά. Πολλά..

      Διαγραφή
  12. καλησπερα τζιμ....οποιος υποτιμησει την φενερ θα παθει την πλακα της ζωης του.....ο ομπραντοβιτς να το θυμηθειτε οσες ελλειψεις και αν εχει η φενερ σαν ομαδα στα πλει οφ θα ναι πολυ πολυ επικινδυνη για οποιονδηποτε....και κατι αλλο αργει παρα πολυ το ντεφορμαρισμα της ρεαλ,παει τρενο,παιζει φοβερα αλλα ως ποτε?και κατι τελευταιο το γκολντεν στειτ πηρε μπροστα τελευταια,με μια διορθωτικη ανταλλαγη(iguodala) θα ηταν πολυ ανταγωνιστικο ακομα και για τελικους nba,πως τους βλεπεις τζιμ εχουν τα φοντα ετσι οπως ειναι να φτασουν εκει?....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου κάπταιν.. Ο Ζοτς θα είναι διπλά επικίνδυνος μπαίνοντας σε μια σειρά πλέη-οφς ως αουτσάιντερ με μειονέκτημα.. Καταλαβαίνεις.. Για τους Ουόριορς τα έχουμε πεί πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτούς και τους Κλίπερς τους βλέπω πολύ δυνατά φετος (αν και οι δεύτεροι έχασαν τον Πολ πρόσφατα). Μου αρέσει πολύ το Γκ. Στέητ..

      Διαγραφή
    2. Υ.Γ: Και τώρα μπορούν να φτάσουν στους τελικούς.. Τι εννοείς? Να ανταλλάξουν τον Ίγκυ? Σε καμία περίπτωση!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με Τζιμ. Δεν θα έδινα Ίγκυ με τίποτα! Η ομάδα και έτσι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο.

      Διαγραφή
    4. μια προσθηκη στα γκαρνντ θελουν οι γουοριορς και ειναι μια χαρα!!

      Διαγραφή
  13. μπραβο για το μπλογκ....μια ερωτηση απο μας τους παλιους που λεμε ακομα το πλευμεηκερ ασο και το 2 και 3 ελ.

    τι ειναι το querterback playmaker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Quarterback. Είναι όρος του Αμερικανικού φούτμπολ.. Ουσιαστικά στο μπάσκετ εννοούμε τον γκαρντ που μπορεί ναελέγξει τη μπάλα σε άμυνα και επίθεση. Δυνατό κορμί, αμυντική ικανότητα, γκαρντ που πάει στο ριμπάουντ και λειτουργεί ως ball mover/stopper σε επίθεση/άμυνα αντίστοιχα. Ο Τζαμόν Λούκας είναι πρότυπο τέτοιου παίκτη σήμερα.

      Διαγραφή
    2. μεγιστο ιστορικο παράδειγμα : o Charlie Ward των Νικς,πλει-μεικερ που στο Florida St. επαιζε ως quarterback στην ομαδα football και την οδηγησε στην κατακτηση του κολεγιακού-ηταν ο παικτης της χρονιας τοτε.Διάλεξε το NBA αντι του NFL επειδη επιλέχθηκε ψηλοτερα στο αντίστοιχο draft,άρα περισσότερα λεφτά.Ποτέ δεν υπήρξε στ'αληθεια δημιουργικός ποιντ γκαρντ στο NBA,ως βασικός ποιντ της ομαδας των "σκληρων" Nικς του Ραιλι & μετα του Τζεφ Βαν Γκάντι
      papa

      Διαγραφή
    3. Nα σκεφτείς ότι ο Ουόρντ στο μπάσκετ δεν είχε quarterback skills.. Kαλός παίκτης, μεγάλη καρδιά, πολύ αγαπητός στη Ν.Υόρκη..

      Διαγραφή
  14. Καλη χρονια τζιμαρα! εξαιρετικο αρθρο οπως παντα φυσικα.
    Πιστευεις πως Μπατιστ και Μαυροκεφαλιδης πρεπει να παρουν περισσοτερο χρονο?..θα αντεξει ο Λασμε να βγαλει ολη τη σεζον χωρις καποιο αξιοπιστο μπακ απ (βασικα πιστευω και οι δυο μπορουν να προσφερουν αξιοπιστες λυσεις)? Στα γκαρντ πως βλεπεις τον Παναθηναικο? κατι ακουγεται για τον ζακ ραιτ της μπαμπεργκ..ποια ειναι η γνωμη σου?
    Τζιμ13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά! Θεωρώ πως το σφιχτό ροτέησιον ξεκαθαρίζει τους ρόλους στον Παναθηναϊκό και μακιγιάρει τα καλοκαιρινά λάθη στη στελέχωση. Ο Μπατίστ πρέπει να παίρνει χρόνο σε στοχευμένες καταστάσεις. Ο Μαυρο κατ'εμέ θα πρέπει να πάρει και μπάλες στο ποστ. Εαν δε μπορεί να τελειώσει φάσεις (πλάτη-πρόσωπο, αν και το θέμα του νομίζω είναι πλέον ψυχολογικό) όχι να μην πάρει περισσότερο χρόνο. Δεν είναι απλό βέβαια γιατί κάποια στιγμή θα τον ζητήσει η ίδια η ομάδα. Έχει ποιότητα και μπορεί να αποτελέσει κρυφό χαρτί σε μια μελλοντική σειρά π.χ. Ο Ράιτ είναι καλός (έχει στοιχεία που λείπουν) αλλά όπως έχω πεί έχει βασικά μειονεκτήματα 1.) δεν έχει σουτ 2.) δε μπορεί να οργανώσει στο μισό γήπεδο. Ειδικά σε τέτοιο επίπεδο.

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα, χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και τύχη!!!!
    Jim, θα υπάρξει ανάρτηση για NBA μεριά? Λίγος σχολιασμός για τα φετινά projects και την απόδοσή τους..?
    Κουφάθηκε κόσμος με την ανταλλαγή Daeng-Bynum, νομίζω πως στο Σικάγκο την έχουν δει "ριζοσπάστες"..

    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά. Θα υπάρξει είτε εδώ είτε στο basketblog κάποια στιγμή παιδιά. Όλες οι ενημερ΄σεις στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook. Το Σικάγο ξεκινά αναδόμηση. Θα κάνει amnesty τον Μπούζερ, waive τον Μπάινουμ και θα χτίσει γύρω από Ρόουζ-Νόα-Γκίμπσον. Αν μείνει και ο Μπάτλερ..

      Διαγραφή
  16. Εχω τονισει οτι ο πεδουλακης ειναι ειδικων καταστασεων και αυτο φανηκε στο παιχνιδι με το μιλανο. Ειναι πασιφανες οτι γουσταρει να χρησιμοποιει λιγους παιχτες με χρονους +25 λεπτα ο καθενας..
    Ο διαμαντης για αλλη μια φορα εδωσε ρεστα και παροτι ειχε πανω του 2 παιχτες με πρωτο τον μος, καταφερε να κανει παιχνιδι για τους υπολοιπους.. δεν θα ξεχασω το ποσταρισμα στον χακετ και μαλιστα με 2 προσποιησεις.. Πολυ σοφτ η μιλανο παροτι εχει παιχτες πιτμπουλ και εχει προβλημα με το ριμπαουντ..
    Οσο οι λασμε γκιστ φωτσης ειναι καλα ο κοουτς θα μπορει να παιξει την αμυνα τερμινατορ οπου οχι μονο εξοντωνει το παιχνιδι του αντιπαλου απο ρακετα αλλα βγαζει και εκτος ρυθμου τα αντιπαλα γκαρντ.
    Για την φενερ με τον ολυμπιακος ιεναι το ματς μετα το παο φενερ που περιμενα να δω την φετινη χρονια..ο σπαν το πηρε προσωπηκα και οι προσωπικοι του αντιπαλοι ακομη εψαχναν τις τριπλες του που μου θυμησε πολυ απο σπανουλη εποχης ροκετς. Το σκορ ειναι λιγο πλασματικο αφου αν δουμε τα τριποντα στο τριτο 10πτο ειναι υπερβολικα πολλα και εκει μιλλησε η καλη ψυχολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη χρονια τζιμαρα αν και και νομιζω οτι τα εχουμε ξαναπει, καλες δουλειες και βεβαια υγεια...

      Διαγραφή
  17. Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους(αλλωστε οι μισοι Ελληνες Γιαννης/α ειναι),
    jim υπεροχες οι αναλυσεις σου και πραγματικα θα ηθελα να σε προτρεψω να κανεις μια αναρτηση για advanced stats(οπως Ortg,Drtg,eFG%,TS% ακομα και PER)τα οποια κανουν σιγουρα πιο ευχαριστη τηην κουβεντα περι μπασκετ και επισης κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι πολυ πιο ακριβη στην αξιολογηση ομαδων και παικτων ...νομιζω οτι πλεον το κοινο του μπλογκ ειναι αρκετα ''εκπαιδευμενο'' ωστε να αποδεχθει και να καταλαβει οτι (σχεδον) οτι βλεπει ως εικονα υπαρχει και ενα στατιστικο που την υποστηριζει....επισης ανακαλυπτεις πραγματα περιεργα μεσω αυτων οπως το οτι ο Διαμαντιδης για παραδειγμα οταν παιζει προσφερει 20π παραπανω σε αμυνα και επιθεση στον Παναθηναικο απο οταν δεν παιζει(αναμενομμενο)....αλλα ποιος θα περιμενε οτι ο Σπανουλης οταν παιζει να ειναι -5π σε σχεση με οταν δεν παιζει για τον Ολυμπιακο(απροσμενο!).....τελοσπαντων νομιζω πως μια αναρτηση γυρω απο αυτα θα ειχε μεγαλο ενδιαφερον και κουβεντα...
    Υ.Γ. Για να μην παρεξηγουμαι ο Σπανουλης ειναι παικταρας απλα απο το παραπανω καταλαβαινω οτι για τον Ολυμπιακο δεν ειναι τοσο απαραιτητος οσο ο Διαμαντιδης για τον Παναθηναικο και υπαρχουν αντικαταστατες του και αυτο ειναι κατι καλο για τον ΟΣΦΠ θεωρω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και σε ευχαριστώ Γιώργο! Πραγματικά είναι ενδιαφέρον αυτό που θίγεις και τα συγκεκριμένα στατιστικά. Την προηγούμενη εβδομάδα αν θυμάσαι σας προέτρεψα να ανταλλάξτε στο μυαλό σας Σπανούλη-Διαμαντίδη τόποθετώντας τον έναν στο μπακόρτ του άλλου.. Το πως πλαισιώνεις τον σούπερ σταρ σου παίζει μεγάλο ρόλο. Και οι δύο είναι απαραίτητοι στις ομάδες του. Απλά με την παρούσα στελέχωση οι ερυθρόλευκοι μπορούν να ανταποκριθούν και χωρίς τον ηγέτη τους. Στον ΠΑΟ δε συμβαίνει αυτό..

      Διαγραφή
    2. Μου αρεσει η απαντηση και η κουβεντα φιλε jim,να εισαι καλα και ειναι ωραιο που απαντας...απλα ενα σχολιο να κανω και γιατι καποια πραγματα ειναι και λιγο μυθοι...μετα απο 11 ματς ενα καλο δειγμα δηλαδη που μπορουμε να εχουμε εικονα, σε οτι αφορα το Σπανουλη και δουμε τι κανουν οι συμπαικτες του οταν παιζει ή δεν παιζει προκυπτει οτι ΜΟΝΟ ο Ματζαρης και ο Σιμονς εχουν ευεργετικα αποτελεσματα,eFG και TS,στα στατιστικα τους απο την παρουσια του.Ολοι οι υπολοιποι παιζουν αντιστοιχα ειτε ειναι μεσα ειτε οχι.Μαλιστα ειδικα για την περιπτωση Ντανστον θα λεγαμε οτι εμφανως ειναι καλυτερος εως τωρα τουλαχιστον οταν ο Σπανουλης ειναι στον παγκο.
      Αντιστοιχα αν δουμε οταν παιζει ο Διαμαντιδης και οταν δεν παιζει θα παρατηρησουμε χαωδης διαφορες στην αποδοση ολων των παικτων του ΠΑΟ και ειδικα οι ψηλοι γινονται πολυ πιο αποδοτικοι....ΜΟΝΟ ο Παππας δεν γινεται καλυτερος απο την παρουσια του.Ολα αυτα κατι λενε νομιζω....
      Με τα παραπανω δεν θελω να μειωσω το Σπανουλη ο οποιος ξαναλεω οτι ειναι ο καλυτερος finisher και επιθετικος γκαρντ της Ευρωπης,αλλα ΟΧΙ δεν κανει τους γυρω του καλυτερους και κατα βαση τα απλα στατιστικα του λενε ολη την αληθεια...ειναι αυτο που φαινεται,η καλυτερη scoring machine της Ευρωπης με αρκετα δημιουργικα στοιχεια οταν θελει και μπορει .Evας σουπερ volume scorer.Ο Διαμαντιδης παντα ηταν και ειναι σιγουρα μια πιο συνθετη περιπτωση που τα advanced stats ειναιι τα μονα που αποδιδουν το ποσο μεγαλος παικτης ηταν και εν μερει ειναι ακομα.
      Και οι 2 μας εχουν δωσει μια δεκαετια σπουδαιων μπασκετικων στιγμων και χαρων και εν τελει το ποιος ειναι καλυτερος ειναι και λιγο θεμα....γουστου.
      Παντως και επιστρεφοντας στο θεμα μου το σιγουρο ειναι πως με τα advanced stats μπορουμε να εχουμε καλυτερη οπτικη γωνια για ολους τους τομεις του υπεροχου παιχνιδιου που ειναι το μπασκετ.

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα παιδιά,εξαιρετικό το άρθρο..το περίμενα πως κ πως ιδιως για να σταματήσω να κάνω ανανέωση κ να διαβάζω το μακρύ κ το κοντό του καθενός...για οσφπ μπορω να πω οτι απόλαυσα ειλικρινα το παιχνιδι...οχι μονο για τη νίκη του ολυμπιακού αλλα σαν παιχνιδι...απο τα καλύτερα μεχρι σημερα στη σεζόν...ο σπανουλης ηταν αφηνιασμενος,διάβασε εξαιρετικά το χεντζ αουτ του βιντμαρ κ του ζοριτς κ πέταξε εξω γρήγορα τον μακαλεμπ με φάουλ καθώς δεν γινόταν να τον ακολουθήσει...ο ζοτς στο δεύτερο ημίχρονο ειτε με τη ζώνη ειτε με τον μπιελιτσα στον ντανστον ετσι ώστε στην αλλαγή να μένει αυτός με τον σπανουλη,ειτε με κάποιες βοήθειες οταν έμενε με τον ζοριτς προσπάθησε να προστατέψει την ρακετα αλλα εκει μίλησαν τα τρίποντα...διαφωνώ με πολλούς εδω μέσα για το πως είδε ο ζοτς το παιχνιδι..νομιζω οτι εκανε ο,τι μπορούσε αλλα δεν είχε γκιστ κ λασμε.στην άμυνα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βγάλει εντελώς απο το παιχνιδι τον κλειζα με πριντ κ περπε να τον παίζουν 4/4 φοβούμενος προφανως κάποια έκρηξη του εαν έβρισκε ρυθμό...μια ένσταση που εχω για τον μπαρτζωκα κ το ροτεισον που εκανε εχει να κανει με τα αμυντικά ριμπάουντ που έχασε ιδιως στο δεύτερο δεκάλεπτο.εαν δεν μπαίνει ο μπεγκιτς με αυτούς τους αντιπάλους τότε με ποιους θα μπει?εαν δεν ταιριάζει ´οπως το βλέπαμε ολοι οτι δεν ταιριάζει μηπως να γινόταν κάποια αλλαγή??
    Για τον ΠΑΟ δεν εχω να πω πολλα...δεν μου αρέσει αυτο το μπάσκετ που παίζει αλλα αφου κερδίζει ποιος μπορει να κατηγορήσει τον rg...νομιζω οτι κερδίζει τις ομάδες που εχουν μάθει να παίζουν uptempo κ δεν μπορούν ουτε να προσαρμοστούν στο αργό μπάσκετ με τις λίγες κατοχές κ δεν μπορούν ουτε να παρασύρουν τον παναθηναικοι στο δικό τους μπάσκετ...θεωρω οτι θα εχει πρόβλημα με μπαρτσα κ τσσκα που μπορούν να παίξουν αυτο το παιχνιδι καλύτερα απο τον ΠΑΟ κ με Ρεάλ γτ δεν βλέπω τροπο να την κρατήσεις χαμηλά..μονος τρόπος να την κερδίσεις ειναι στο παιχνιδι της ´οπως ο Ολυμπιακός στον τελικό...
    Τα αλλα παιχνίδια πήγαν νορμαλ ολα εκτός ισως απο την δυσκολία που είχε η τσσκα στο να κερδίσει την κουμπαν.καλο βεβαια για αυτήν η επανεμφάνιση του κριαπα σε καλο παιχνιδι αλλα δεν καταλαβαίνω τον Μεσίνα να δίνει την τελευταία επίθεση στον μιλος όπου χωρίς κίνηση απλα τρώει τον χρόνο κ κανει σουτ απο τα 8 μέτρα...δηλ δεν ειναι πιο νορμαλ να ποσταρει τον κρστιτς?να εχει μέσα τον γουιμς?πεφτει συνεχώς στα ματιά μου ο Ιταλός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι.. Αυτό με τον Μίλος δεν έχει προηγούμενο. Θα το βρεί μπροστά του ο Μεσίνα. Το έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα νομίζω.

      Διαγραφή
    2. @zegelias7
      Όχι ότι έχει μεγάλη διαφορά, αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ο Μεσίνα έδωσε την τελευταία επίθεση στον Μίλος. Δεν αποκλείω δηλ. η τελευταία επίθεση να ήταν πρωτοβουλία του Σέρβου.
      Και πάλι βέβαια ο κόουτς χρεώνεται την ομορφιά...

      Διαγραφή
    3. Έτσι όπως εκδηλώθηκε η επίθεση φάνηκε να έχει βγει από τον πάγκο...καθαρά τον περιμέναν όλοι και δεν έγινε κίνηση.Άλλωστε αν ήθελε να το αποφύγει ο Ιταλός μπορούσε να τον τραβήξει στον πάγκο.
      Πάντως το να περάσει η επίθεση στο ποστ ακούγεται εύκολο,αλλά δεν είναι και η 1η επιλογή του προπονητή γιατί σίγουρα η intensity της άμυνας είναι ανεβασμένη και ρισκάρεις να χάσεις τη μπάλα που θα δώσει στον αντίπαλο την ευκαιρία να παίξει την τελευταία ζαριά.Ο Τεόντοσιτς όσο το είδα το ματς είχε πολλές κακές επιλογές(ως συνήθως),αλλά έδειξε πρωτοφανές πάθος σε διεκδικήσεις και άμυνα.

      Διαγραφή
    4. Για το πάθος του μιλος κανενας λόγος...ειναι παίχτης με χαρακτήρα που θέλει να γίνει ηγέτης κ παθιάζεται με τη νίκη...δεν νομιζω οτι διαφωνεί κανεις σε αυτό.στην ικανότητα να αδειάζει το μυαλο του κ να κανει το απλό ειναι το πρόβλημα...νομιζω οτι ηταν φιλε 77 επιλογη του Ιταλού γτ δεν έγινε τπτ....καμία κίνηση,κανενα σκριν,καμία μετακίνηση παιχτων εκτός μπάλας,κανενα ξέμαρκαρισμα.εαν στη θέση του ηταν ο σπανουλης θεωρω οτι θα είχε κανει το ίδιο ´οπως κ οι περισσότεροι παίχτες ηγέτες στην ομαδα τους.απλα θεωρω οτι το να μην ειναι καν πεντάδα ο γουιμς ειναι λάθος...σε μια τέτοια φάση πρεπει να δυσκολεύεις τον αντίπαλο σχετικά με το ποιος θα σουτάρει κ οχι να ειναι ξεκάθαρο.ισως να μην ηταν εύκολο το ποστ αλλα ειμαι της άποψης πρωί η άμυνα χαλάει την ισορροπία της οταν η μπάλα παει απο μέσα προς τα εξω..θυμαμαι τον λαζαρο να παίρνει ευρωπαϊκό με αυτόν τον τροπο ´οπως βεβαια κ τον μπουρουση να χάνει ημιτελικό...εγω θα εβαζα πεντάδα μιλος,πάρκο,γουιμς,φριτζον και κρστιτς...άλλωστε δεν έμενε χρόνος για άμυνα μετα...

      Διαγραφή
    5. Αδερφέ ο Weems είχε ήδη αποβληθεί με 5 fouls σε εκείνο το σημείο...

      Διαγραφή
  19. Καλημέρα. Καλή χρονιά σε όλους και χρόνια καλά σε όσους γιόρταζαν και γιορτάζουν.
    Μερικά σύντομα σχόλια για τα ματς των αιωνίων.

    ΠΑΟ-ΑΡΜΑΝΙ
    Την προηγούμενη εβδομάδα αμφισβητούσα έντονα την δυνατότητα (στην παρούσα φάση) του Μπάνκι να αλλάξει δραστικά την εικόνα της ομάδας του παρά την προσθήκη του Χάκετ. Η εικόνα των Ιταλών στο ΟΑΚΑ επιβεβαίωσε τις επιφυλάξεις μου. Ο κόουτς παιδεύεται να ταιριάξει τα αταίριαστα. Παίκτες που θέλουν την μπάλα στα χέρια και λειτουργούν σχεδόν αποκλειστικά σε iso καταστάσεις είναι δύσκολο να συνυπάρξουν. Για την ώρα δεν δείχνουν ικανοί να προλάβουν το τρένο. Θα μου προκαλέσει τεράστια έκπληξη αν ο Μπάνκι καταφέρει να τους κάνει να παίζουν σταθερά καλά. Μπορεί να καταφέρουν να πάρουν κάποια ματς στην καλή μέρα του Λάγκφορντ (κυρίως) ή/και των Τζενίλε, Χάκετ αλλά σε βάθος χρόνου δεν δίνουν την αίσθηση ότι μπορούν να σταθεροποιηθούν σε υψηλό επίπεδο.
    Από την άλλη ο ΠΑΟ έκανε ένα τυπικό ευρωπαϊκό ματς που το πήγε πολύ εύκολα στο ρυθμό που ήθελε. Ο Πεδουλάκης ευτύχησε να έχει σε καλή μέρα τους σημαντικότερους παίκτες του και κατάφερε χωρίς μεγάλη δυσκολία να εφαρμόσει το αρχικό του πλάνο απέναντι σε μία αφελή τακτικά ομάδα. Πάντως, το rotation πρέπει να ανοίξει γιατί τα ματς είναι και πολλά και συνεχόμενα και δύσκολα. Είπαμε, το μεγάλο rotation είναι ευχή και όχι κατάρα. Το ματς με την Λαμποράλ θα δείξει, κατά τη γνώμη μου, αν η ομάδα βελτιώνεται σταθερά ή όχι. Ιδέα μου είναι ότι ο Μήτσος πατάει όλο και συχνότερα το ζωγραφιστό;

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΦΕΝΕΡ
    Μερικοί βιάστηκαν να ανακηρύξουν τους Τούρκους ως ένα από τα φαβορί για F4 μόνο και μόνο λόγω Ζοτς. Η Φενέρ έχει τρομερές ελλείψεις και ιδιαίτερα στα γκάρντ. Δεν γίνεται μια τόσο φιλόδοξη ομάδα να διαθέτει έναν γνήσιο γκάρντ επιπέδου και πολύ περισσότερο όταν αυτός είναι ο Μακάλεμπ. Η αδυναμία των Τούρκων να ελέγξουν τον ρυθμό και να σταματήσουν τους γκάρντ των ερυθρόλευκων ήταν παροιμιώδης. Ο Ζοτς, λέγαμε από το καλοκαίρι, ότι θα έχει σημαντικές δυσκολίες αφού η στελέχωση του ρόστερ είναι τουλάχιστον συζητήσιμη. Η απουσία καλών γηγενών παικτών είναι μία από τις αιτίες. Θεωρώ ότι οι Τούρκοι εύκολα ή δύσκολα θα είναι στα play-off (που το θεωρώ επιτυχία) αλλά το status τους ως ομάδα δεν είναι για παραπέρα.
    Ο Ολυμπιακός απλά εκμεταλλεύτηκε όλες τις παραπάνω αδυναμίες των Τούρκων και κατάφερε να ξεπεράσει και το ψυχολογικό χάντικαπ από τις δύο σερί ήττες και την απώλεια του Λο. Ο Σπανούλης ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού η Φενέρ δεν είχε τους παίκτες που θα μπορούσαν να τον σταματήσουν. Όταν κατάλαβε ότι θα βρει τα περιθώρια να δράσει απλά διαχειρίστηκε με εκπληκτικό τρόπο το momentum δίνοντας μυθικές διαστάσεις στην εμφάνισή του. Παρόλα αυτά, η συνέχεια για τους πρωταθλητές Ευρώπης δεν θα είναι εύκολη. Το πρόβλημα στο 5 και η (κατ’ εμέ) περίεργη επιλογή του Κόλινς (δυαροτριάρι αντί του Λο;) δεν επιτρέπουν εφησυχασμούς και πανηγύρια.

    ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ
    - Ήταν τέτοια η απόγνωση του Αγγέλου και η έλλειψη λύσεων στην Εφές που είδαμε σχήμα με Πλάνινιτς-Βασιλειάδη-Σαβάνοβιτς-Γκονλούμ-Ερντέν. Πιο βαρύ και από ελέφαντα!!!
    - Ο Πάργκο περιφέρει το σαρκίο του στα ματς της ΤΣΣΚΑ άσκοπα και άκοπα. Αυτός δεν έλεγε το καλοκαίρι ότι θεωρεί τον εαυτό του τον καλύτερο παίκτη που παίζει στην Ευρώπη; Σε ποια Ευρώπη, όμως, δεν μας είπε…
    - Παρατηρώ τις τελευταίες συμμετοχές του Λάμπε σε Ευρωλίγκα και ACB. Μέσος όρος 3’!!! Ποιός ψάχνει για ψηλό;
    - Ο Νοτσιόνι είναι σε οργιώδη κατάσταση. SOS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά φίλε 77.. Σωστά. Πέρυσι όμως ο Μπάνκι με Μπράουν-Τζάνινγκ-Χάκετ-Μος έτρεξε την καλύτερη επίθεση στην Ευρώπη με τρομερά γρήγορη ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας. Τα πράγματα κολλάνε στον Λάνγκφορντ (άσχετα ότι είναι πολύ καλός παίκτης, δε το συζητώ). Βάλε έναν πόιντ αντ'αυτού στο ρόστερ και θα δείς.. Ο Κόλινς είναι γκαρντ. Μπορεί να παίξει και ως πλάγιος ναι (λόγω σωματοδομής και ρεπερτορίου) αλλά είναι γκαρντ. Για Λαμπέ ακούγονται διάφορα. Ήταν -στα μάτια μου- λάθος επιλογή, το είπαμε το καλοκαίρι. Για την ΤΣΣΚΑ θα τα πούμε σύντομα.

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα Jim και σε όλα τα παιδιά!Καλη χρόνιά με υγεία και αγάπη σε όλους.

    Στο θέμα μας τώρα.Όσον αφορά τον Ολυμπιακό νίκησε ένα παιχνίδι με κατάμεστη έδρα και τον ηγέτη του δαιμονισμένο.Σε αυτό δεν χωράει αμφιβολία.Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν σταματήσουν να μπαίνουν τα σουτ-γιατί κάποια στιγμή ότι ρίχνεται δεν θα μπαίνει,απολυτώς λογικό είναι-αφού ο Ολυμπιακός εάν εξαιρέσει κανείς τον Περπέρογλου έχει μηδαμινό post παιχνίδι.Άλλωστε η ομάδα του Ζοτς-που αυτά τα βαριά κορμιά ΔΕΝ είναι ορισμένοι επιλογές του-θα χτυπήσει εκεί στον επαναληπτικό.Θυμηθήτε το,θα φάνε πολύ μπασκετικό ξύλο οι παίχτες του Ολυμπαικού στην Τουρκία συν το γεγονός οτί εκεί δεν θα έχουν και 10000 στο πλευρό τους...

    Από την άλλη ο Παναθηναικός παρουσιάστηκε σοβαρός απέναντι στην ομάδα τσίρκο-χωρίς πλάνο-παίρνω τη μπάλα και κάνω ότι θέλω του TOP16 μαζί με την Real.Δεν είχα αμφιβολία προσωπικά ότι ο ΠΑΟ εάν ελένξει το ρυθμό έχει το παιχνίδι στο τσεπάκι του.

    -Σκέφτομαι πολλές φορές πώς θα ήταν η εικόνα του Διαμαντίδη μαζί με τον Jamon Lucas στο παρκε...Και εάν όχι αυτός που είναι ακριβώς τότε να έχει πλάι του τον Μάντζαρη!
    Venus Vidi Vici

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά..! Ο ΟΣΦΠ έχει ποστ παιχνίδι και με τον Πρίντεζη και με τον Πέρπε.. Η ιστορία έχει δείξει ότι μπορεί και χωρίς αυτή τη παράμετρο στο παιχνίδι του. Εντάξει, καμία σχέση η Ρεάλ με την Αρμάνι.. Ιδανικοί και οι δύο δίπλα στον Διαμαντίδη. Από έναν τέτοιο παίκτη έπρεπε να ξεκινά ο ΠΑΟ φέτος.

      Διαγραφή
  21. Καλησπερα,το σικαγο φενεται οτi πατησε το κουμπι του quit για φετος καλη συμφωνια βaση των πικς που τσημπησε,το κλιβελαντ καταφευεγει σε λογικη νετς ρισκαρει για πλει οφ που ισως τους οδηγησουν μεχρι τα ημητελικα της ανατολης σαν ταβανι,δεν θα μπορεσει να κρατησει τον ντενγκ αν πραγματι ειναι οκ-οι λεικερς εχουν μπατζετ το καλοκαιρι ελευθερο για το ντενγκ το καρμελο και πολυ λαο ακομα....ο κομπε θελει να φθασει στα πρωταθληματα τον MJ και η ομαδα θα τον βοηθησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι Λέηκερς έπρεπε να επισπεύσουν τις διαδικασίες Άκη και να ανταλλάξουν τον Γκαζόλ "αδειάζοντας". Ο Μπάινουμ ήταν Η ευκαιρία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι λεικερς τα παρατησαν για φετος,στο ντραφτ πολυ θα τους αρεσε να παρουν τον ζακ λαβιν που ειναι UCLA και ειναι χαρησματικος σκορερ,ο γκαζολ ειναι ελευθερος το καλοκαιρι και το κλιβελαντ καιγοταν για ενα 3...Προβλεπω ενα γερο τρειντ ακομα που θα εχει το ντενβερ μεσα που εχει μεινει πισω και θελει για ογδοη συνεχομενη χρονια να μπει πλει οφ.

      Διαγραφή
    2. Ναι αυτό λέω, έπρεπε να μην αφήσουν τη χρονιά να πάει χαμένη ξεφορτώνοντας τον Γκαζόλ τουλάχιστον (και κατευθείαν τον Μπάινουμ αδειάζοντας περισσότερο).

      Διαγραφή
  23. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΙΜ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...

    ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ ΚΑΙ ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ...ΤΕΣΠΑ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΓΑΡ...

    ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ, ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΠΛΗΡΩΣ...

    ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ:
    - ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΟΣΦΠ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ, ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΣΟΥΤ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ...ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ...Ο ΟΣΦΠ ΕΙΧΕ 13 ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 95 ΠΟΝΤΟΥΣ...ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΣΚΟΡΑΡΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΙΠΟΝΤΑ (Ο ΠΑΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΙΧΕ 10 ΕΥΣΤΟΧΑ ΣΕ 73 ΠΟΝΤΟΥΣ)...ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ (ΟΧΙ ΟΛΑ) ΤΟΥ ΣΠΑΝ...ΓΕΝΙΚΑ, Η ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ ΣΠΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΟΥΤ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ...Ο ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Ο ΜΒΠ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΦΕΝΕΡ) ΕΙΧΕ 3 ΣΤΑ 4 ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...ΑΦΗΣΤΕ ΔΕ ΠΟΥ ΚΑΙ Η ΦΕΝΕΡ ΕΒΑΛΕ ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ...Ο ΟΣΦΠ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ 10ΛΕΠΤΟΥ ΕΠΕΞΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ...

    - Ο ΖΟΤΣ ΧΤΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΡΙΣΚΑΡΕ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΜΠΟΓΚΤΑ - ΠΡΕΛΤΖΙΤΣ...ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΚΑΛΕΜΠ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ "ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΣ" ΑΠΟ ΖΟΤΣ...

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ,
    ΚΑΛΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

    Υ.Γ.: ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΩ ΚΑΙΡΟ, Ο ΛΩ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, Ο ΠΕΤ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΘΕΙ (ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΓΥΜΝΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ 4), Ο ΠΑΠΠΑΣ ΠΑΕΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ, ΕΝΩ ΜΟΝΟ Ο ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΛΑ, ΑΝ ΚΑΙ Η ΘΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΠΡΑΓΜΑ (ΦΤΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σχετικά με την πολυθρύλητη κόντρα Ζοτς-Σπανούλη και τα όλα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν μετά το ματς στο ΣΕΦ.

    Για τον Σπανούλη. Ακούσαμε και διαβάσαμε ότι πήρε προσωπική ρεβάνς από τον Ζοτς, ότι είχε extra κίνητρο για να κάνει τη μεγαλειώδη εμφάνιση που έκανε, ότι ο αθλητικός του εγωισμός ήταν η κινητήριος δύναμη κ.λ.π. Μία ερώτηση προς όλους όσους επικαλέστηκαν τέτοιου είδους επιχειρήματα : Γιατί ο Σπανούλης περίμενε 3 χρόνια για να «απαντήσει» στον πρώην προπονητή του; Από τότε που αποχώρησε από τον ΠΑΟ βρήκε απέναντί του το Ζοτς ουκ ολίγες φορές αλλά σε καμία από αυτές δεν μπόρεσε να κάνει μία εμφάνιση παρόμοια της προχθεσινής. Προφανώς, όλα όσα διαβάσαμε και ακούσαμε μετά την Πέμπτη ίσχυαν και στα προηγούμενα ματς. Απλά, τότε ο Ζοτς είχε τα εργαλεία να σταματήσει τον Σπανούλη ενώ τώρα όχι. Πέρα δηλ. από τα extra κίνητρα που είχε ο Σπανούλης έπρεπε να συντρέξουν και άλλες προϋποθέσεις ώστε να του προκύψει μία ανάλογη εμφάνιση.

    Για τον Ζοτς. Διάβασα μία αναδημοσιευμένη συνέντευξή του σε τουρκικό μέσο όπου εξηγεί γιατί έχει κατατάξει στους ανεπιθύμητους το Σπανούλη και το Λάκοβιτς. Μία υπενθύμιση : Πριν από μερικά χρόνια είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο με τον Τουρκσάν. Ο παίκτης είχε δώσει το λόγο του στον Ομπράντοβιτς ότι θα υπογράψει στον ΠΑΟ. Τελικά, την ύστατη ώρα πήγε στην ΤΣΣΚΑ όπου προπονητής ήταν ο Ίβκοβιτς (ο οποίος ήταν και στον Ολυμπιακό όταν υπέγραφε ο Σπανούλης). Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ζοτς έγινε έξω φρενών με τον παίκτη τον οποίο στόλιζε με διάφορα σε κάθε ευκαιρία. Το ότι δεν του μιλούσε ήταν το λιγότερο. Σήμερα, όμως, βλέπουμε τον παλαίμαχο Τούρκο να κάθεται στον πάγκο της Φενέρ στο πλευρό του Ζοτς έχοντας πόστο στην ομάδα. Πού πήγαν οι ηθικοί φραγμοί του κόουτς; Γιατί δεν έθεσε βέτο στην διοίκηση της ομάδας; Ξέχασε το περιστατικό με την μεταγραφή και την αθέτηση του λόγου του παίκτη; Στα πόσα χρόνια παραγράφεται το αδίκημα κατά τον Ζοτς;

    Που θέλω να καταλήξω. Μιλάμε για επαγγελματικό μπάσκετ, για μεγάλα συμβόλαια, για πολλά λεφτά, για καριέρες, για τεράστιες αθλητικές προσωπικότητες, για μεγάλα «εγώ». Όταν οι συνθήκες το απαιτούν τα πάντα μπορούν να γίνουν γαργάρα. Τα παραδείγματα από το παρελθόν είναι πολλά. Η κόντρα Ζοτς-Σπανούλη που συντηρείται απλά μεγαλώνει το μύθο δύο τεράστιων προσωπικοτήτων του ευρωπαϊκού μπάσκετ και προσθέτει τα απαραίτητα ντεσού ώστε να γαρνιριστεί κατάλληλα το προσφερόμενο προϊόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...

      ΚΑΤΑΡΧΗΝ Ο ΣΠΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟ-ΠΕΡΣΥΝΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ...
      ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΓΩΙΣΤΕΣ...

      ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΟΥ "ΘΡΥΛΟΥ".

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    2. Καλή χρονιά και σε σένα Ζεν.
      Κοίτα, ο Σπανούλης από τότε που έφυγε από τον ΠΑΟ και όποτε τον βρίσκει απέναντί του δεν παίζει καλά. Αυτό είναι ένα γενικό συμπέρασμα. Οι περισσότεροι απέδιδαν την μέτρια (για την κλάση του) παρουσία του στο γεγονός ότι είχε παραπάνω πίεση λόγω της μεγάλης του επιθυμίας να κερδίσει την πρώην ομάδα του και κυρίως τον πρώην προπονητή του. Είχαμε δηλ. μια ερμηνεία τελείως αντίθετη από αυτή που διαβάζουμε και ακούμε τις τελευταίες ημέρες. Με λίγα λόγια, ερμηνεύουμε όπως μας βολεύει. Για να δούμε στο ματς της Πόλης ποια ερμηνεία θα επιλεγεί. Η Α ή η Β.
      Δεν είναι η δημοσιότητα το θέμα. Καταλαβαίνω ότι οι πιπεράτες λεπτομέρειες της αποχώρησης του Σπανούλη από τον ΠΑΟ είναι μέρος του παιχνιδιού. Πουλάει, ιντριγκάρει, κεντρίζει το ενδιαφέρον, δίνει extra διάσταση κλπ. Το θέμα είναι ότι αυτή η κατάσταση συντηρείται και τροφοδοτείται από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Τη μία πετάει ένα μισόλογο ο ένας, την άλλη αφήνει υπονοούμενα ο άλλος, μετά απαντάει για «τελευταία» φορά ο πρώτος και «ξανακλείνει» το θέμα ο δεύτερος και πάει λέγοντας. Μπαίνουν στο παιχνίδι και οι πρόθυμοι οπαδοί υπερασπιστές της τιμής της ομάδας και δένει το γλυκό.
      Θυμάμαι όταν ο Ίβκοβιτς πήγε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του ΄96. Στην ομάδα υπήρχε ο Φασούλας με τον οποίο ο Ντούντα είχε σκοτωθεί όταν ήταν στον ΠΑΟΚ. Τότε πολλοί περίμεναν με αγωνία να δουν πώς θα συνυπάρξουν. Ε, μια χαρά τα πήγαν και έκαναν και triple crown. Δεν άνοιξε μύτη που λέει ο λόγος.

      Διαγραφή
    3. ΦΙΛΕ 77,

      ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...

      ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΓΥΡΩ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ (ΤΑΛΕΝΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ) ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ...

      ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟ ΣΟΥΤ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΧΡΕΣ.

      ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (ΚΑΙ ΜΟΝΟ), ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΠΑΝ (ΟΠΩΣ ΔΕ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ)...

      ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ)...

      ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΚΑΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΣΣΚΑ (ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ), ΜΕΤΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΤΣΣΚΑ, ΑΛΛΑ Ο ΟΣΦΠ ΚΕΡΔΙΣΕ...

      ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΖΟΤΣ ΕΚΤΙΜΑ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΤΟΝ ΣΠΑΝ ΣΑΝ ΠΑΙΧΤΗ, ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΦΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ (ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ) ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΗΓΕ ΟΣΦΠ...

      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    4. Ζεν, μία μικρή διόρθωση.
      Κατά τα λεγόμενα του Ζοτς, το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Σπανούλης πήγε στον Ολυμπιακό. Το πρόβλημα είναι ότι δεν απάντησε καν στην πρόταση του ΠΑΟ ενώ είχε δεσμευτεί να το κάνει. Εκεί ο Ομπράντοβιτς θεώρησε unfair αυτή τη συμπεριφορά απέναντι στον ίδιο και στο σύλλογο. Το ίδιο ισχύει και για τον Λάκοβιτς.
      Από την άλλη, ο Σπανούλης δεν έχει δώσει την δική του εκδοχή στο συμβάν (από όσα ξέρω). Ίσως σε κάποιο από τα επόμενα επεισόδια του σίριαλ να υπάρξει και η άποψη του παίκτη.
      Όχι ότι έχουν και τόση σημασία όλα αυτά αλλά για την ιστορία.
      Η ζωή καμιά φορά επιφυλάσσει μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις. Οπότε, μην αποκλείεις να τους ξαναδείς να συνεργάζονται και να αποδίδουν όλη αυτή τη φασαρία σε μία παρεξήγηση που οφείλεται σε τρίτους.

      Διαγραφή
    5. Το αλατοπίπερο του αθλητισμού είναι οι κόντρες τύπου Ζοτς-Σπανούλη, δεν κάνουν κακό σε κανέναν. Βέβαια, στην περίπτωσή μας γίνεται σαφές ακόμα μια φορά πόσο της πλάκας δημοσιογραφία έχουμε, που βασίζεται στις δημόσιες σχέσεις ( με παράγοντες και αθλητές) και στο "δώσε στο πόπολο ό,τι θέλει να διαβάσει". Κάνει ένα εξαιρετικό ματς ο Μπιλ, δωσ'του άρθρα για τις απαντήσεις που έδωσε ο αρχηγός, το μεγαλείο του, πιπεράτες λεπτομέρειες για το τι ελεγε στον πάγκο ο μελιτζανί Ζοτς κοκ. Θα νόμιζε κανείς ότι τον έχει "πελάτη" τον Σέρβο με τις υπερβολές που διαβάσαμε. Και φυσικά, έτσι και πάρει τη ρεβάνς ο Ζοτς, μόνο ένας αφελής θα περιμένει ανάλογα άρθρα ( δεν είναι δικό μας παιδί ο Ομπράντοβιτς, εργάζεται κι εκτός Ελλάδας οπότε δεν έχει νόημα...)

      Διαγραφή
    6. Δεν έχει πια τόσο νόημα να ασχολούμαστε. Ο Σπανούλης είναι παικτάρα και μεγάλος εγωιστής και επέλεξε να γιγαντώσει την περσόνα του πηγαίνοντας στον Ολυμπιακό και ερχόμενος αντιμέτωπος με τον άνθρωπο που του έμαθε μπάσκετ και τον άνθρωπο που μέχρι τότε ήταν το αγωνιστικό του alter ego. Τα κατάφερε περίφημα. Η κόντρα ΠΑΟ-ΟΣΦΠ έχει οπτικοποιηθεί και ουσιαστικά μετουσιωθεί στην μονομαχία 3Δ-Β ΣΠΑΝ, τον Ζοτς τον έχει νικήσει κάμποσες φορές και ηγείται στο 100% μια ομάδα μόνος του, έχοντας και εξαιρετικές ατομικές διακρίσεις που φυσικά συνοδεύτηκαν με τις 2 Ευρωλίγκες.
      Στον Ολυμπιακό πήγε γιατί εκεί ήταν καλύτερα γι αυτόν. Υπήρχε ανοιχτή θέση ηγέτη, υπήρχε η υπόσχεση του απόλυτου πρωταγωνιστή, υπήρχε η γλύκα του καινούργιου και η δίψα για διάκριση.
      Από τον Παναθηναϊκό έφυγε γιατί αρχικά κάτι του ξίνισε. Κάποια συμπεριφορά, κάποιο σχόλιο κάποια αίσθηση, κάτι. Αυτό οδήγησε σε σκέψεις που ολοκληρώθηκαν με την μετακίνηση του στον Ολυμπιακό. Αν ήταν όλα μέλι γάλα με τον Παναθηναϊκό δεν θα σκεφτόταν να φύγει.

      Διαγραφή
    7. πολυ σωστος ο madness
      gskordak

      Διαγραφή
    8. +1 στον Μadness και να προσθέσω ότι ο εγωισμός δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό ή κακοπροαίρετο.Πολλές φορές σε αποφάσεις ή συμπεριφορές στη ζωή μας ευχόμαστε να είχαμε βάλει πιο μπροστά τον εγωισμό μας και την περηφάνια μας.
      Ο 77 είναι σωστός στο σκεπτικό ότι είναι επαγγελματίες και όταν μπαίνει στη μέση η δουλειά όλα γίνονται.Απλά δε βλέπω το νόημα στην όλη συζήτηση.Δε μπορούμε να μπούμε ρε φίλε με το στανιό στο μυαλό του Σπανούλη,ούτε του Ζοτς για να ξέρουμε πόσο αυθεντικοί και ντόμπροι είναι σε αυτά που λένε-ούτε πόσο "μισούν" ο ένας τον άλλο για να ξέρουμε αν πραγματικά είναι τόσο εχθροί ή απλά μιλάμε για μια επαγγελματική παρεξήγηση και λήξη συνεργασίας που συντηρείται από τα μέσα ως ο ψυχρός πόλεμος.
      Αυτό που έχουμε εμείς να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε και να απολαμβάνουμε τις φοβερές κόντρες τους μέσα στο παρκέ.Νικητής δύσκολα είναι ή ο ένας ή ο άλλος.Κάθε μάχη έχει και διαφορετικό αποτέλεσμα,τίποτα δεν είναι απόλυτο.Υπάρχουν πολλές φορές που οι ρόλοι αλλάζουν,οι καταστάσεις και οι συνθήκες είναι διαφορετικές.Την Παρασκευή εκ του αποτελέσματος ο Σπανούλης έδωσε μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαικές παραστάσεις του(και όχι μόνο δική του) και δεν υπήρχε αντίδοτο από την άλλη πλευρά.Ναι,επικράτησε έναντι του Ζοτς αν μπορεί κανείς να πει ότι υπάρχει προσωπική νίκη σε ομαδικό άθλημα και δή ανάμεσα σε παίκτη-προπονητή.

      Διαγραφή
    9. Νομίζω ότι δεν έμαθε τα της καλαθοσφαίρισης ο Kill Bill από τον Obradovic. Δέστε στον παρακάτω σύνδεσμο, στο κάτω μέρος του άρθρου (τιτλοφορείται ιστορικη ανακρίβεια) τί ακριβώς φαίνεται να ισχύει. Είναι μάλιστα γραμμένο από αρθρογράφο του ΠΑΟ αν δεν κάνω λάθος.

      http://basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=132795:2014-01-04-12-47-09&catid=249:ntentopoulos&Itemid=261

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    10. Επίσης, νομίζω οτι το ίδο ισχύει και για τον 3D, καθώς πήγε στον ΠΑΟ γύρω στα 24 του, ήδη φτασμένος παίκτης, που έλυνε και έδενε στον Ηρακλή από τον οποίο αποκτήθηκε. Φυσικά ο Obradovic τους εξέλιξε και τους ανέδειξε και τους δύο. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

      Διαγραφή
    11. o Ntentopoylos δεν ειναι αρθρογραφος του Παο.το παιζει ανεξαρτητος αλλα ολο προς Πειραια γερνει.

      Διαγραφή
    12. Παραθέτω και τα στατιστικά του 3D για τα πέντε χρόνια που αγωνίστηκε στον Ηρακλή, πριν πάει στον ΠΑΟ.

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=PAN&pcode=JKO&seasoncode=E2013

      Ειδικά την τελευταία του χρονιά στον Ηρακλή, δέστε τί έκανε (και σε σχέση και με τα επόμενα χρόνια στον ΠΑΟ, όπου είχε και κάπως διαφορετικές αρμοδιότητες και υπήρχαν και άλλες απαιτήσεις).

      Αλέξης

      Διαγραφή
    13. Και τα αντίστοιχα του Kill Bill που έκανε παρόμοια πράγματα στο Μαρούσι.

      http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=OLY&pcode=JUO&seasoncode=E2013

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    14. o διαμαντιδης του ηρακλη(τη σεζον 2003-2004) ειναι ο ενας απο τους 3 παιχτες στην ιστορια της α1 που εχουν βγει mvp χωρις να παρει το πρωταθλημα η ομαδα τους, οι αλλοι 2 ηταν ο στογιακοβιτς και ο αλφονσο φορντ...

      αυτο τα λεει ολα νομιζω. βεβαια απο κορυφαιος σε μικροτερο επιπεδο εγινε κορυφαιος στο υψηλοτερο επιπεδο και αυτο ειναι παρα πολυ σημαντικο

      Διαγραφή
    15. Εγω παλι νομιζω οτι ειμαστε αχαριστοι ως προς τους σερβους (Ιβκοβιτς-Ομπραντοβιτς)..Νομιζω οτι διαφορετικη εξελιξη θα ειχαν παπας,γιανκοβιτς,αγραβανης,παπαπετρου,καββαδας..Ολοι λετε για δδ,σπαν αλλα ξεχνατε μαντζαρη,σλουκα,περπε,πριντεζη,φωτση και τοσους αλλους..Μπορει να ειχαν το ταλεντο αλλα αυτοι τους εκτοξευσαν και αυτο πιστευω θα φανει σε 5-6 χρονια στη εθνικη τουρκιας(αν μεινει ο ζοτς και παει και ο ιβκοβιτς εφες απτο καλοκαιρι οπως ακουγεται)...

      Παντως συμφωνω με την προσεγγιση του77 για ζοτς,σπαν,τουρκσαν,λακοβιτς..Ισως η πιο σωστη που εχω διαβασει πανω στο θεμα..

      Διαγραφή
    16. Φιλε madness ή οντως δεν πηγαινε κατι καλα στη σχεση σπανουλη με την ομαδα, πραγμα πρωτακουστο καθως δεν εχω δει αλλο παικτη να κανει καποιο παραπονο για την σχεση παικτων με την ομαδα, ισα ισα οσοι εφυγαν επεστρεψαν αρον αρον πισω παρακαλωντας(σε αντιθεση με τον ολυμπιακο μαυροκεφαλιδης, ντορσευ κτλ). Η απλα φταιει το κομπλεξ του τριτου πισω απο 3D, Γιασικεβιτσιους. Ο νοων εννοειται, η απλα μας αρεσει το κουτοχορτο;

      Διαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπράβο πολύ ωραίο ποστ, χρόνια πολλά.

    Ο Χρυσικόπουλος (και λόγω τραυματισμών) το έχασε το τραίνο πιστεύεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρόνια πολλά στους Γιάννηδες και σε όλους για το γιορτινό των ημερών(ας πούμε ότι από αύριο αρχίζει η δίαιτα..).
    Άλλη μια πολύ ωραία ανάλυση Τζιμ. Στο Σεφ ο Όσφπ έβγαλε πολύ θετικά στοιχεία όπως το μέταλλο και η ομαδική συσπείρωση κάτι που μετράει στον πρωταθλητισμό γιατί δείχνει την ετοιμότητα της ομάδας στις έκτακτες καταστάσεις.Αγωνιστικά έγραψα στο προηγούμενο άρθρο.Πάντως κρατά και την καλή αμυντική αντιμετώπιση του Μπογκντάνοβιτς,προιόν καλού διαβάσματος κι από το τεχνικό τιμ.
    Στο Οάκα ο Πάο πήρε ένα must παιχνίδι όπως ακριβώς θα ήθελε. Εξαιρετικός ο Μος,πραγματικά τρομερή άμυνα για άλλη μια φορά.Τζιμ πάντως μου έκανε αρνητική εντύπωση στα αμυντικά του καθήκοντα ο Χάκετ.Πολύ απαθής μου φάνηκε..
    Γενικά η Αρμάνι έχει θέματα στην περιφερειακή στελέχωση και όχι μόνο..Πολύ κακή στην pick and roll defense ενώ δεν υπάρχει δημιουργία.Δεν είναι μόνο η συνύπαρξη Χάκετ-Λάνγκφορντ αλλά έρχεται ο Τζέρελς και δένει η σαλάτα..!!!Έχει ανάγκη ακριβώς αυτό που περιγράφεις Τζιμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. https://twitter.com/DavideDiSante/status/420594540081602560 θεος λεει ο ΔΔ,απο Ιταλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mιας και το έφερε η κουβέντα : "είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ένας εκ των καλύτερων παικτών της Ευρώπης και σίγουρα ο καλύτερος της γενιάς του"!

      Όχι από κάποιον άγνωστο Ιταλό, αλλά έναν από τους καλύτερους Αμερικάνους της Euroleague.

      http://euroleague.sport24.gr/article/2583365/entypwsiasmenos_apo_ton_spanoulh.html



      O Iταλός πάντως περιπτωσάρα....

      https://twitter.com/DavideDiSante/status/413281511694028800/photo/1

      Διαγραφή
    2. αν νομιζεις οτι ο μοναδικος φαν στο εξωτερικο του ΔΔ ειναι ενας Ιταλος εισαι λαθος.Ο Σπανουλης ειναι στο πικ του αυτη την στιγμη και ειναι φυσικο,ο δε ΔΔ εχει γραψει ιστορια,Ακου και κανα ξενο σχολιαστη να δεις πως τον αναφερουν τον ΔΔ και χαλαρωσε.

      Διαγραφή
  29. Παει και για 4αρι ο Οσφπ,απο οτι κυκλοφορησε στην πιατσα και τα sites.
    O Πετγουει 1 μηνα εκτος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://www.redplanet.gr/basket/o-moyn-aytoanakoinwthhke-ston-olympiako.2585737.html

    Ξέρεις κανείς τον παίκτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. και η ενισχυση για τον ολυμπιακο συνεχιζεται αφου τα βρηκε με τζαμαριο μουν για να καλυψει την θεση 4. Αν το ποδια του βαστανε ακομη σιγουρα ειναι μια πολυ καλη κινηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ερώτηση 1: Στον Ολυμπιακό όταν λένε εκτός 1,5 μήνα ο Λο, έξω μέχρι και 1 μήνα ο Πέτγουεϊ εννοούν κανονικά τόσο, ή σε στυλ Πεδουλάκη το 1,5 μήνα εκτός ο Παππάς σημαίνει μισό μήνα εκτός ο Παππάς και το 6 εβδομάδες έξω ο Ούκιτς σημαίνει τελικά 2;
    Ερώτηση 2: Τελικά ποιός χρειαζόταν πιο πολύ ενίσχυση από τους αιώνιους;
    Ερώτηση 3: Ποιά η τόση ανάγκη απόκτησης του Μουν την στιγμή που Ευρωλίγκα δεν θα παίζει; Για Α1 δεν είναι λογικό να βγει μπροστά ο Αγραβάνης;
    Ερώτηση 4: Μόλις επιστρέψουν οι τραυματίες τι θα γίνει με τις προσθήκες;
    Πέραν των ερωτήσεων οι αποφάσεις Μπαρτζώκα μου βγάζουν λίγο πανικό. Προσωπικά πιστεύω ο Ολυμπιακός στην περιφέρεια έχει μεγάλο βάθος. Μαζί με Λοτζέσκι έχει 5 περιφερειακούς και χωρίς τον Λο. Και στο 4 υπάρχει ο Αγραβάνης, ο Πέτγουεϊ θα έχει επιστρέψει στο τέλος του πρώτου γύρου, μπορεί να κατέβει ο Περπέ στο 4, υπάρχουν λύσεις. Μπορεί και να του βγουν οι μεταγραφές αλλά προσωπικά δεν μου άρεσαν σαν κινήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μυαλό μου είσαι ρε Madness. Ο ΠΑΟ φαινόταν να έχει αναγκη, ο ΟΣΦΠ παίρνει παίκτες...
      Εγώ πάλι δε βλέπω πανικό, αλλά βλέπω πως ο Μπαρτζώκας φοβάται πώς θα επιστρέψουν οι Λο και Πέτγουει. Ο Λο είνα βαρύ κορμί, θα του πάρει χρόνο να ξαναβρεί τον εαυτό του, εξάλλου φέτος ήταν σχεδόν ανύπαρκτος...
      Όσο για τον Πέτγουει, δε θεωρώ πως ο Πέρπε μπορεί να σταθεί εκει αμυντικά, δεν κατάλαβα γιατί ο Ζοτς δεν τον σημάδεψε με Κλέιζα, ήταν βέβαια και ο Λίνας σε κακή μέρα, αλλά θα μπορούσε να τον πάρει παραμάζωμα μέχρι κάτω από τη στεφάνη... Και σκέψου και το άλλο, ο Πέτγουεη σε ένα μήνα να ΜΗΝ είναι έτοιμος... Τι κάνεις τότε; Η μέση είναι δύσκολος τραυματισμός, δε φτιάχνει εύκολα...

      Διαγραφή
    2. Madness, συμφωνώ με τη λογική των προβληματισμών σου. Θυμίζω ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη χρονιά με ένα ρόστερ 15 παικτών. Στην πορεία έχουν αφαιρεθεί (προσωρινά ή μόνιμα) 3. Ο Λο, ο Πετγουέι και ο Μαυροειδής. Και έχουν αντικατασταθεί από άλλους τόσους. Καββαδά, Κόλινς, Μουν.
      Νομίζω ότι έχει βαρύνει πολύ στην κρίση του Μπαρτζώκα το ματς στο ΟΑΚΑ. Πέρα από τα προφανή (τραυματισμός Μαυροειδή, μεταγραφή Καββαδά), ο κόουτς του Ολυμπιακού προβληματίστηκε από την εικόνα της ομάδας και από τον τρόπο που αυτή αντέδρασε στο στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟ. Ο Κόλινς, για παράδειγμα, καλείται να γεμίσει το κενό της ομάδας στη θέση 3 όσον αφορά την άμυνα στο post απέναντι στο Μασιούλις. Υπερβολική εκδοχή αλλά μάλλον ισχύει. Και ο Μουν, από ό,τι διαβάζω, θα κληθεί να προσθέσει αθλητικότητα στη θέση 4 ματσάροντας τον Γκιστ. Το περίεργο της υπόθεσής του είναι ότι επιλέχθηκε άρον άρον και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα για τις επόμενες 6 εβδομάδες. Γιατί δεν περίμεναν να δουν την πορεία της αποθεραπείας του Πετγουέι και να αποφάσιζαν με μεγαλύτερη άνεση χρόνου και εύρος επιλογών;
      Δεν ξέρω αν οι συγκεκριμένοι παίκτες θα καταφέρουν να προσθέσουν τα στοιχεία που ψάχνει ο Μπαρτζώκας. Μετά την επιλογή του Κόλινς θεώρησα ότι ο Περπέρογλου θα πάρει περισσότερο χρόνο στο 4 με δεδομένη την αστάθεια και τον τραυματισμό του Πετγουέι. Συν τον Αγραβάνη που δείχνει να μπορεί να δώσει ένα ποιοτικό πεντάλεπτο. Αλλά, τελικά, ο κόουτς διάλεξε τον Μουν ώστε να καλυφθεί σε κάθε ενδεχόμενο.
      Αμφισβητούμενες και οι δύο επιλογές αλλά άγνωστη και η πορεία αποθεραπείας των δύο τραυματιών. Κι αν για τον Πετγουέι κουτσά στραβά θα βρισκόταν η λύση να καλυφθεί το κενό, με τον Λο το πράγμα σοβαρεύει.
      Μέσα σε ένα μήνα έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Ο ΠΑΟ δεν έπειθε, ο ΠΑΟ είχε πολλούς τραυματίες, ο ΠΑΟ «φώναζε» για αλλαγές/προσθήκες, ο ΠΑΟ έψαχνε για προπονητή κ.λ.π. Και τώρα όλα ήρθαν τούμπα. Είπαμε, η σεζόν είναι μακριά και επίπονη. Υπομονή, λοιπόν.

      Διαγραφή
    3. madness στην περιφερεια ναι υπαρχει μεγαλο βαθος αλλα μην ξεχναμε οτι ο ολυμπιακος εκει στηριζει το παιχνιδι του.. οποτε πρεπει να διατηρησει το βαθος που λες.. ο λο αλλωστε ακομη και να επιστρεψει δεν δειχνει οτι μπορει να βοηθησει.. ειδαμε οτι οσο επαιξε ηταν βαρυς αργος και με κακες επιλογες, ποσο μπορει να βελτιωθει μετα τον καινουργιο τραυματισμο του??
      για πετγουει νομιζω απαντησε και ο ναπι, αλλα ο μουον μπορει να παιξει και ως 3αρι.. στο μυαλο του μπαρτζωκα αλλωστε υπαρχει το να τους δει ολο αυτο τον καιρο και μετα βλεπει.. αλλωστε ο μουν δεν μπορει να παιξει στους 16 οποτε θα ειναι μια περιοδος γνωριμιας με την ομαδα για αυτον.. αν βγει τοτε λογικα θα παρει την θεση του πετ στην 12 αδα.. εδω και καιρο εχει τονιστει το προβλημα του ολυμπιακου στο 4 αφου ο πετ ακομη δεν εχει βγει και ο πριτε δεν ειναι το 4 αρι που θα σου δωσει ριμπαουντ και ενταση στην αμυνα..

      Διαγραφή
    4. 1.Για να πηραν αμεσα παικτες,σημαινει πως και τα χρονικα περιθωρια που εχουν δωθει ισχυουν και ισως ειναι και περισσοτερο απο οσο ανεφεραν.
      2.Και οι 2 χρειαζονται ενισχυση.Δεν ξερουμε αν ο Παναθηναικος παρει παικτη ακομα.Πιστευω θα κριθει απο την αποδοση Μαυροκεφαλιδη μεχρι τον 1 γυρο τοθ τοπ-16.Επισης,η ενισχυση του Οσφπ προηλθε απο τους τραυματισμους που προεκυψαν και οχι απο την θεση που η ομαδα χρειαζεται πραγματικη ενισχυση και αυτη αναμφισβητητα ειναι η θεση 5 ή 4-5(οχι 3-4) για τον Οσφπ.
      3.Ο Μουν θα παιξει στον 2γυρο του ΤΟΠ-16...Εκει,που θα παιζονται θεσεις,καταταξεις και πολλα αλλα.Ο Αγραβανης θελει αρκετη δουλεια ακομα,οπως και ο Παπαπετρου.
      4.Προσωπικα πιστευω ο Law εχει τελειωσει απο τον Οσφπ.Ταλαιπωρειται απο τραυματισμους και ακομα και να επανελθει ειναι ρισκο να βασιστει ο Οσφπ πανω του και την νεα χρονια.Ο Πετγουει απο την αλλη αρκετα ατυχος.Με το που κληθηκε να παιξει σε υψηλο επιπεδο ''κλαταρε'' και η κοιλη στη μεση ειναι υπουλος τραυματισμος.

      Εγω,εχω αλλη ερωτηση.Απο την στιγμη που ο Μουν δεν θα επαιζε στην 1 φαση του τοπ-16 και το match στο ΟΑΚΑ για το πρωταθλημα εχει χαρακτηρα γοητρου πλεον, για ποιο λογο η κινηση εγινε τοσο βιαστηκα και δεν εξεταστηκαν και αλλες περιπτωσεις ;;Εχουμε 6 εβδομαδες μεχρι την 2η φση του τοπ-16...
      Τοσο κελεπουρι ο Μουν;

      Δημητρης Gloucester

      Γιατι τοση βιασυνη;;
      Για γρηγορη προσαρμογη

      Διαγραφή
    5. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΑΝΤΝΕΣΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΝΑΠ...

      ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΝ Ο ΛΩ ΚΑΙ Ο ΠΕΤ ΜΠΟΥΝΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ (ΕΙΔΙΚΑ Ο ΠΕΤ ΜΕ ΤΗ ΜΕΣΗ), ΤΟΤΕ Η ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΦΕΝΟΣ ΑΡΓΕΙ, ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ (ΒΛΕΠΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΡΟΟΥΖ, ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΕΒΑΙΑ)...ΟΥΚΙΤΣ, ΠΑΠΠΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΙΜΜΟΝΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ...

      ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΧΟΥΣ ΘΕΤΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ...Ο ΛΩ ΚΑΙ Ο ΠΕΤ ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΛΕΙΔΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ Ο ΤΖΙΜ)...ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΣΚΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΑΓΡΑΒΑΝΗ...ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΑΛΛΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ ΤΙΤΛΟΥΣ...

      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΡΙΣΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ, ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΥ ΜΕ ΠΕΡΚΙΝΣ...

      ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΛΙΝΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΛΩ - ΝΤΟΡΣΕΥ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ...

      ΦΙΛΙΚΑ
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      ΥΓ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΣΤΟ 4...ΤΟ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΝΤΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝΤΕΖΗ (Ο ΚΑΚΙΟΥΖΙΣ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ)...Ο ΠΕΡΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΓΚΙΣΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΟΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ.

      Διαγραφή
    6. ΣΟΡΡΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΦΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    7. Σε μια αγωνιστική περίοδο 783 παιχνιδιών η επιλογή μιας ομάδας να παει ουσιαστικά με ρόστερ 8 παικτών από τόσο νωρίς είναι μάλλον αυτοκτονία αν η ομάδα αυτή στοχεύει να είναι παρούσα και ανταγωνιστική στο τέλος όλων των διοργανώσεων.

      Και όπως λέει και ο Napidious ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει σε τι κατάσταση θα επιστρέψουν οι τραυματίες σε 1-2 μήνες (όχι, δεν ακολουθείται η κουτοπόνηρη για μένα τακτική των φουσκωμένων διαστημάτων αποθεραπείας).

      Ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου είναι παιδιά ακόμα και ο Ολυμπιακός είναι σήμερα σκάλες πιο ψηλά σε επίπεδο απαιτήσεων για να στηρίξει αυτά τα παιδιά όσο στήριξε π.χ. το Παπανικολάου πριν 3-4 χρόνια.

      Η ικανότητα του Λοτζέσκι να παίξει και στις 2 θέσεις στα φτερά ή του Περπε στα φοργουορντ είναι καλοδεχούμενη όταν αξιοποιείται περιστασιακά και κατ'επιλογή αλλά όταν δε παίζουν συστηματικά στη θέση για την οποία η ομάδα χτίστηκε να παίζουν, δημιουργείται ένα περίεργο trickle down effect (οικονομικός όρος αλλά κολλάει εδώ) και μακροπρόθεσμα το αποτέλεσμα είναι σύγχυση και κούραση. Αν για παράδειγμα ο Λοτζέσκι παίξει περισσότερο γκαρντ και λιγότερο φοργουρντ για να καλύψει το κενό του Λο (αντί να έρθει ο Κόλινς) πώς θα αντέξει να παίζει συστηματικά ο Περπε και 3 και 4 εν τη απουσία του Λοτζέσκι και του Πέτγουει με τους οποίους θα μοιραζόταν το χρόνο σε αυτές ακριβώς τις θέσεις; Και φυσικά τα 3 ή 5 λεπτά που θα μπορύσαν να δώσουν ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου είναι ημίμετρα.

      Διαγραφή
    8. από την πορεια του μαυροκεφαλιδη θα φανει αν θα παρει παικτη ο παο ?μα γιατι κανεις δε μιλα για το μπατιστ που ειναι παντελως ανυπαρκτος και πιανει θεση ξενου?

      Διαγραφή
    9. O Mπατιστ δυσκολο να φυγει για πολλους λογους.Συμφωνω,οτι δεν εχει βοηθησει αρκετα.Βεβαια ο Μπατιστ υποτιθεται θα ηταν 2-3ος ψηλος πισω απο Λασμε,αλλα ο Μαυρο δεν βγηκε προς το παρον.Ο Μπατιστ ,οσο και αν εχει πεσει, 2-3 φασεις θα τις βγαλει λογω εμπειριας,συνεργασιας με Μητσο κτλ.
      Βεβαια,απο την αλλη ο Μαυρο πρεπει να παρει πιο πολυ χρονο και η ομαδα μπορει να κερδισει απο αυτον.Με 2-3 λεπτα σε καθε αγωνα πως να ρολλαρει?Αμυντικα δεν ξερω πως και ποσο μπορει να βελτιωθει(μαλλον ελαχιστα),αλλα επιθετικα μπορει να βοηθησει.

      Δημητρης Gloucester

      Υ.γ:O Βatiste δεν επρεπε να αποκτηθει εξ'αρχης και να πας για ενα φρεσκο ψηλο με ποστ παιχνιδι.

      Διαγραφή
    10. συμφωνω Δημητρη...εγω δεν ειπα να φυγει ο μπατιστ...ας τον κρατησουν μονο για ευρωλιγκα και διακοσμητικο....ετσι και αλλιως διακοσμητικος ειναι....ακομα και να σου βγαλει 2-3 φασεις που ουτε αυτες κανει πλεον δεν ειναι αυτο που απαιτειται για να πας μακρια στη διοργανωση .....ο λουκας συμφωνω πρεπει να παρει χρονο χθες....αλλα αυτος επρεπε να ειναι τριτος και οχι δευτερος....το υστερογραφο με καλυπτει απολυτα...Νικος

      Διαγραφή
  33. Πολύ έξυπνες ερωτήσεις από τον Μάντνες. Θα ήθελα τη γνώμη και άλλων παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συμπαθητικος ρολιστας παντα ο Μουν αν και σε ξεκαθαρη πτωση τα τελευταια χρονια που δυσκολευεται να βρει θεση στο ΝΒΑ.Κλασσικο 3 θα ελεγα και μαλιστα προς το...2 ελεω Λεμπρον στα καλα του χρονια στο Κλιβελαντ.2,03μ και σχετικα ελαφρυ σκαρι...πιο ελαφρυς εδειχνε οπτικα ας πουμε απο τον Περπερογλου αν και φανταζομαι λογω ηλικιας θα εχει παρει και καποια κιλα και ισως πλεον παιζει 4 αλλα στο ΝΒΑ ποτε δεν επαιξε εκει απο οσο θυμαμαι.Πολυ καλος αμυντικος αρκετα κακος επιθετικος που στη νιοτη του βαασιζοταν πολυ στα εντυπωσιακα αλτικα του προσοντα για να τελειωνει τις λιγοστες φασεις που επερνε...με τα χρονια θυμαμαι παντως να βελτιωνει το τριποντο του και τα σατιστικα λενε πως ειναι οκ σουτερ 3π.Γνωμη μου ειναι οτι μπορει να βοηθησει τον ΟΣΦΠ αλλα εχω αμφιβολιες για τη θεση,το ρολο και την προσαρμογη του...αληθεια ο ΟΣΦΠ τον χρειαζοταν;....λογικοτατες ολες οι ερωτησεις απο τον madness

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Με την ευκαιρία, πολύ ωραίο άρθρο του Jim στο basketblog. Ειδικά το δεύτερο κομμάτι που αφορά την back court της ΤΣΣΚΑ είναι όλα τα λεφτα.
    Όπως του έχω γράψει και παλιότερα, είναι κυνικά ρεαλιστής...

    http://basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=132937:2014-01-07-18-54-26&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Θα συμφωνήσω και εγώ σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα ερωτήματα του Madness..

    Ταυτόχρονα δημιουργούνται όμως και νεα.
    Όπως πχ..Μηπως δεν βιάστηκε πολύ ο Ολυμπιακός και ήδη γνώριζε το πρόβλημα του Πέτγουέι τον τελευταίο καιρό?Μήπως υπήρχε στο μπλοκάκι του κόουτς σαν back-up επιλογή από το καλοκαίρι?

    Όντως σε έναν μαραθώνιο παιχνιδιών χρειάζεσαι βάθος και 8 μόνον παίκτες δεν θα μπορέσουν ψυχικά και σωματικά να ανταποκριθούν.

    Γιατι όμως θεωρείται λιγότερο ρίσκο η χρησιμοποίηση του Κόλινς και του Μούν από την χρησιμοποίηση των Αγραβάνη-Κατσίβελη-Παπαπέτρου?

    Είναι βέβαιη η γρήγορη προσαρμογή των νέων παικτών που δεν έχουν ιδιαίτερες εμπειρίες από το Ευρωπαικό μπάσκετ (αυτό πάει για το Μούν)?

    Όπως και να έχει στο παρκέ θα αποδείξουν όλοι την ικανότητά τους και κανένα νούμερο και καμια στατιστικη δεν θα έχει σημασία αν δεν τους δούμε εν δράση.Εξ άλλου δεν σημαίνει πως όλοι οι παίκτες είτε καλοί είτε κακοί "κολλάνε" σε όλες τις ομάδες (βλ παράδειγμα Πέρκινς).Οπότε οψόμεθα....

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ταχύτητα της μεταγραφής αφορά στο γεγονός πως αν αργούσαν θα μετρούσε η μεταγραφή του Μουν ως 2ου γύρου (της Α1). Επειδή οι επιτρεπόμενες αλλαγές στο 2ο γυρο είναι το πολύ 2, είναι απαραίτητο για λόγους ευελιξίας να έχουν διαθέσιμες και τις 2 αλλαγές (ίσως δεν ικανοποιήσουν οι 2 καινούριοι παίκτες, ίσως ο σχεδιασμός προβλέπει την επαναφορά και των 2 τραυματιών όταν αποθεραπευτούν κλπ). Ειδάλλως είναι πιθανό να βρεθούν απέναντι σε μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση η οποία θα περιορίζει σημαντικά τις επιλογές.

      Διαγραφή
  37. κατά τη γνώμη μου, το ευρωπαικό μπάσκετ έχει γίνει τέτοιο με έμφαση στα γρήγορα πόδια (και δή στο πρώτο βήμα και την γρήγορη εκτέλεση πάνω σε 1-1 άμυνα ή επάνω στο pick@roll) που η παρουσία αμερικανών παικτών (ενδεχομένως και όχι των καλύτερων) είναι πλέον απαραίτητη. Πριν 4-5 χρόνια ενδεχομένως ο ΟΣΠΦ να έμενε με Αγραβάνη-Παπαπέτρου-Κατσίβελη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του Τζιμ στο μπάσκετμπλογκ.Ωραίο να ανεβάζεις κανα τέτοιο σύντομο κειμενάκι Τζιμ,που αποτελεί μικρή "ένεση" και δίνει τροφή για συζήτηση.
    Ο Όσφπ παίρνει κι άλλο παίκτη...μπερδεύει λίγο το μείγμα ο Μπαρτζώκας με παίκτες αναλώσιμους που πιστεύει οτι μπορούν να δώσουν χωρίς ιδιαίτερο κόστος και να αποτελέσουν άσους στο μανίκι του.Με τον τραυματισμό του Πετγουει θεώρησα ευκαιρία για τον Όσφπ να ενισχύσει τη θέση με έναν πιο fundamental παίκτη που θα δέσει με την επιθετική λειτουργία του(δηλαδή παίκτη με ευρωπαικές παραστάσεις κατά προτίμηση).Φαίνεται όμως ότι πάει καθαρά για παίκτη που θα δώσει τα ίδια στοιχεία με τον Πέτγουει με ανάλογο ρίσκο. Γενικά φαίνεται μια προτίμηση του Μπαρτζώκα να αναζητά λύσεις σε Αμερικάνους χωρίς ιδιαίτερο όνομα και ισχυρή μπασκετική στέγη αλλά πιθανότητες να είναι x-factor.(όπως η γρήγορη επιλογή Πάουελ πέρσι)
    Όλα είναι θέμα της κατάστασης του Μπρεντ.Αν δεν είναι σε θέση να γυρίσει πριν το τέλος του τοπ16(ακούστηκε ότι αν γίνει εγχείριση θα μείνει εκτός για πολύ χρόνο) τότε είναι εύλογο να κινηθεί για παίκτη ο Όσφπ(άσχετα το τι παίκτη-ο Αγραβάνης σίγουρα δεν είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το μεγά-Law θέμα για τον Ολυμπιακό είναι αν, πότε και πως θα επανέλθει ο Αμερικάνος. Αυτός έκανε τη διαφορά, αυτός έπαιρνε τη μπαγκέτα όταν έπιανε τρικυμία την ομάδα, αυτός ήταν ο πολυτιμότερος του φάιναλ 4 κι ας πήρε άλλος το βραβείο και η απουσία του ήταν το "άλλοθι" για τη σκούπα στο πρωτάθλημα. Το περιβόητο βάθος στην περιφέρεια, κατ'εμέ, πάει περίπατο χωρίς τον Law ( ή αντικαταστάστη ανάλογου βεληνεκούς) στην εξίσωση. Δε νομίζω πχ οτι ο αποδεδειγμένα ελλειπής ΠΑΟ πλέον υστερεί δα και πολύ εκεί σε σχέση με τον αιώνιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω για το αν ο Πάο υστερεί πολύ,λίγο ή καθόλου,το μόνο που μπορώ σίγουρα να συμφωνήσω απόλυτα και να προσυπογράψω είναι ότι το περιβόητο πάθος στην περιφέρεια πάει περίπατο χωρίς τον Αμερικανό.(ο Λο του περσινού τελικού είναι χάρμα ιδέσθαι και επιτομή του do it all-quarterback guard)
      Σαφώς και δε σημαίνει ότι μηδενίζεται η καλή backcourt αλλά πλέον χρειάζεται μέγιστη απόδοση Μάντζαρη,ξεπέταγμα Σλούκα,κυριαρχία Σπανούλη και σαφώς(επειδή δε μπορεί να υπάρχει το ανάλογο performance του τελευταίου ματς με Φενέρ) οι βοήθειες από Κόλινς-Κατσίβελη.

      Διαγραφή
  40. Koντα 60 ποντους στο ημιχρονο η Μπανβιτ του Ιτουδη απεναντι σε ομαδα που ηρθε απο euroleague.
    Θα ηταν ενδιαφερον να την ειχαμε και αυτη στην Euroleague απο φετος...

    Δημητρης Gloucester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=132964:-l-r&catid=39:edw-ellada&Itemid=63

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πιστευω με τον Moon (αναλογα σε τι κατασταση βρισκεται) ο Μπαρτζωκας θα τον ριξει πανω στον Διαμαντιδη για αμυνα....Οπως ο Πεδουλακης με τον Γκιστ στον Σπανουλη...
    Jim αν μπορεις πως θα σχολιαζες την τριπλετα
    Nolan Smith - Drew Nicholas - Τerrence Wlliams ;;; πιστευω ευρωπη θα εκαναν παταγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δύο λόγια για τον Μούν... Το παλικάρι επειδή μένει ο αδερφός μου στο Τορόντο μου είπε ότι όταν έπαιζε εκεί δυο χρονια το μονο που ήξερε ηταν να καρφώνει γιατί δεν ηταν για τίποτα άλλο! ¨Ηταν 3αρι και καμια σχέση με το άθλημα Γι'αυτο και πέρασε απαρατήρητος απο το ΝΒΑ ,πάντως ηταν καλός ηθοποιός όταν επαιζε για τους Χαρλεμς και έκανε σόου!
    ΚG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ασχοληθει με hockey η να βαλει γυαλια πεσ'του. Αλλη λυση δεν υπαρχει.
      Δημητρης-κατοικος Τοροντο

      Διαγραφή
    2. ξεχάστε τα draftexpress και τις αηδείες. Από εδώ και πέρα να συμβουλεύεστε τον ξέδρφο του kg

      Διαγραφή
  44. Ανεβαίνει επίπεδο ο Ολυμπιακός με Μουν και Κόλινς και άντε πιάστε τον. Η άμυνα της ομάδας σκληραίνει πολύ με γρήγορα πόδια και δυνατά κορμιά, η επίθεση γίνεται πιο versatile καθώς ο Κόλινς παίζει όλες τις θέσεις από 1-3 και ο Μουν άνετα 3-4. Οι νέοι παίκτες είναι τρομερά δημιουργικοί με δυνατό σημείο την πάσα. Πλέον το 3-peat πρέπει να θεωρείται σίγουρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα,

    Διαβάζοντας τα σχόλια των αναγνωστών της ιστοσελίδας παραπάνω, έκανα μερικές σκέψεις που απεικονίζουν κάποιες από τις απόψεις μου για όσα γράφτηκαν παραπάνω. Επειδή αναφέρθηκαν διάφορα θέματα που δεν είχαν σχέση με το άρθρο, ζητώ συγνώμη που θα ξεφύγω κάποιες φορές από το θέμα του άρθρου, καθώς και για το μέγεθος του κειμένου εκ των προτέρων.

    1) Σχετικά με τον κ. Ντεντόπουλο, πράγματι ήταν λάθος μου η διατύπωση ότι είναι αρθρογράφος του ΠΑΟ. Απλά, θεώρησα ότι επειδή αρθρογραφεί στον ιστοχώρο prasinanea.gr, και στο sport24.gr τα περισσοτέρα από τα κείμενα του αναφέρονται στον ΠΑΟ, είναι θετικά αποδεκτός από τους αναγνώστες του ΠΑΟ.

    2) Όσον αφορά το doping, δυστυχώς είναι μάστιγα της εποχής μας, και απλώνεται σε όλο τον αθλητισμό. Το να διαβάζω όμως, ας τις πούμε απόψεις, ότι η Euroleague δεν κάνει ελέγχους (ή είναι χειρότεροι από αυτούς στην Ελλάδα), είναι τουλάχιστον αντάξιο με το "παράγκα Champions League" που απόλαυσα πριν λίγο καιρό σε εξώφυλλο εφημερίδας. Επίσης, η διαδικασία του doping, είναι σαφώς πολύ πιό πολύπλοκη, από το να λέμε αφελώς π.χ. μια ομάδα παίρνει αναβολικά στο τελευταίο δεκάλεπτο των αγώνων, γιατί τότε πετάει. Υπάρχουν διαδικασίες, που ούτε να τις φανταστούν δεν μπορούν οι απλοί αναγνώστες. Τώρα, όταν μιλάμε για μια ομάδα όπως ο ΟΣΦΠ, που συνήθως δέχεται αυτές τις κατηγορίες, πόσο σοβαροφανείς μπορούν να θεωρηθούν, όταν διαθέτει έναν από τους καλύτερους (αν όχι τον κορυφαίο) γυμναστή στο χώρο της καλαθοσφαίρισης στην Ευρώπη, και πολύ περισσότερο όταν η πλειοψηφία των παικτών του, είναι πολύ μικρής ή μικρής ηλικίας. Τους παραθέτω με τη σειρά που εμφανίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague για τον ΟΣΦΠ (Petway 29, Law 29, Dunston 27.5, Kill Bill 31.5, Πέρπε 29.5, Παπ 20, Σλούκι Σλουκ 24, Simmons 27, Begic 28.5, Πριντ 29, Αγραβάνης 19, Μάντζαρης 23.5, Καββαδάς 22, Κατσίβελης 22.5 και Lojeski 28.5) - http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=OLY. Λείπει ο Χριστούδουλου που νομίζω ότι είναι 18 και ο Collins που είναι 29.5, αλλά αυτός αποκτήθηκε τώρα. Να θυμίσω επίσης τη ρύση, "Φωνάζει ο κλέφτης", από την κλασική ελληνική ταινία, που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο ότι αν κάποιος δεν μιλάει (Bertomeu ή ΟΣΦΠ ή ΠΑΟ), είναι μπλεγμένος σε αναβολικά. Μπορεί κάλλιστα κάποιες φορές να είναι αυτοί που φωνάζουν, χωρίς να υπονοώ απολύτως τίποτα και μιλώντας γενικά. Δυστυχώς δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό τώρα, αλλά είναι γεγονός άρρικτα συνδεδεμένο με την επιστήμη της ψυχολογίας. Συνεπώς θέλω να ελπίζω ότι είναι απλοί αναγνώστες (συνήθως οπαδοί της μιας ή της άλλης ομάδας) αυτοί που εξακολουθούν να αναφέρονται στο συγκεκριμένο θεμα, γιατί αν δεν είναι, τότε είναι τοποθετημένοι εκ προθέσεως από άγνωστους, με πρόθεση να δηλητηριάζουν την κοινή (και συχνά χαμηλής πνευματικής καλλιέργειας και κριτικής ικανότητας) γνώμη, με απότερο σκοπό τη διαιώνηση του θέματος για δικούς τους λόγους. Αφήστε τις ομάδες και τους αρμόδιους φορείς να αποφασίζουν για το doping και χαρείτε τις όμορφες στιγμές που μας χαρίζουν και οι δύο, χωρίς δυσάρεστες και διασπαστικές σκέψεις.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελεος με το Kill Bill... ειναι λαθος. λαθος. Σημαινει σκοτωστε τον Bill.
      αν σωνει και καλα θελετε να βαλετε κατι χρησιμοποιειτε το Killer Bill.
      Eπισης αν εσυ νομιζεις οτι μια ομαδα δε ντοπαρεται λογω χαμηλου μο ηλικιας εισαι μακρια νυχτωμενος φιλε.
      Δεν υπαρχει αθλητης που να κανει πρωταθλητισμο και να μην ντοπαρεται. Δεν αντεχει ο οργανισμος ολα αυτα τα παιχνιδια τετοιας εντασης.
      Τωρα αν ντοπαρεται καλυτερα ο ΟΣΦΠ απο τις αλλες ομαδες δε το ξερω. Αλλα ντοπαρονται ΟΛΟΙ.

      Διαγραφή
    2. ασε ο Ιωαννου παλι θα μας σπασει τα τυμπανα σημερα,το λεει καθε φορα που ακουμπα μπαλα ο παιχτης.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ανώνυμε,

      (συγχωρέστε με, αλλά χωρίς καμιά ειιρωνία δεν γνωρίζω πώς να σας αποκαλέσω), σέβομαι όλες τις απόψεις των σχολιαστών στους ιστοχώρους, όπως και την δική σας, και θα σας απαντήσω, αλλά όχι φυσικά στο δικό σας ύφος. Σάφως και έχετε απόλυτο δίκιο, ότι το σωστό είναι Killer Bill, αλλά όπως θα γνωρίζετe το Kill Bill δεν το δημιούργησα εγώ για τον συγκεκριμένο παίκτη (όπως και το 3D), και βεβαίως όταν το χρησιμοποιώ, το κάνω για λόγους συντομίας, αλλά εννοώ ο Killer Bill. Για να γίνω σαφής χρησιμοποιώ τις λέξεις ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, 3D και Kill Bill, γιατί προτιμώ να γεμίζω ένα κείμενο με κάτι ουσιαστικό, από το να γράφω όλη την ώρα Παναθηναικός, Ολυμπιακός, Διαμαντίδης και Σπανούλης, που έιναι και μακρυνάρια, και να γεμίζω τα κείμενα μου συνεχώς με τις ίδιες λέξεις, όταν ο καθένας μας πιστεύω καταλαβαίνει τί εννοώ με τις συντομογραφίες που χρησιμοποιώ. Και για να είμαι ειλικρινής, ομολογώ ότι μου αρέσουν αυτές οι συντομογραφίες για τους δύο παίκτες και τις βρίσκω ιδιαίτερα πετυχημένες. Επειδή όμως φαίνεται ενοχλεί το Kill Bill, από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιώ το Vspan (που επίσης δεν δημιούργησα).

      Όσον αφορά το doping, πρώτον δεν έγραψα πουθενά στο κείμενο μου ότι π.χ. ο ΟΣΦΠ δεν κάνει χρήση αναβολικών, όπως θα καταλαβαίνατε αν είχατε διαβάσει προσεκτικά το κείμενο μου. Σαφώς και μορεί να κάνει, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν έχω στοιχεία. Εσείς το γράφεται δεδομένα, μήπως θα μπορούσατε να μας παραθέσετε τα στοιχεία σας, στα οποία βασίζετε την άποψη σας, για να βοηθήσετε τουλάχιστον εμάς τους νυχτωμένους, όπως λέτε, να καταλάβουμε; Να προσθέσω και ένα ακόμη στοιχείο για τον ΟΣΦΠ, που ξέχασα να γράψω χθες, το ότι η συγκεκριμένη ομάδα έχει πολύ μεγάλο βάθος στο πάγκο όπως ξέρετε, με 15-16 παίκτες έτοιμους να παίξουν (όταν δεν είναι τραυματίες βέβαια) σε κάθε αγώνα. Όταν λοιπόν, συνήθως δεν υπάρχει παίκτης που να αγωνίζεται περισσότερο από 20-25 λεπτά σε κάθε αγώνα (και ειδικά φέτος ο κ. Μπαρτζώκας κατά τη γνώμη μου κάνει εξαιρετικό rotation), πώς γίνεται να μην αντέχει ο οργανισμός τους την ένταση του αγώνα? Εγώ αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω και θα το εκτιμούσα αν θα μπορούσατε να μας το εξηγήσετε εσείς. Αναφέρετε επίσης ότι όλες οι ομάδες κάνουν χρήση αναβολικών, αλλά δεν μας παραθέτετε κάποια στοιχεία - αποδείξεις των ισχυρισμών σας. Να σας θυμίσω ότι μετά τον τελικό με την Ρεάλ, δεν θυμάμαι να άκουσα ότι η Ρεάλ έκανε χρήση αναβολικών, παρότι έπαιξε με την ίδια ένταση με τον ΟΣΦΠ. Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι π.χ. ο Rudy Fernandez αμέσως μετά τον τελικό, και στα play-off του ισπανικού πρωταθλήματος είχε 0/16 τρίποντα (16 συνεχόμενα άστοχα τρίποντα!), ενώ στο τελικό τα έβαζε όλα (ειδικά στο 1ο ημίχρονο, όποτε, όπως και από όπου ήθελε, ακόμη και από τα αποδυτήρια)? Αποδείξεις όμως δεν έχω ότι έκανε τέτοια χρήση. Ο ΟΣΦΠ στον τελικό τί παραπάνω έκανε και δικαιολογεί αυτό το χαρακτηρισμό? Και στους 100 πόντους, μήν ξεχνάτε ότι είχε και γύρω στους 40 πόντους από βολές, οπότε δεν είχε και καμία τρομερή παραγωγικότητα ή ευστοχία (δέστε τα στατιστικά του αγώνα στον επίσημο ιστοχώρο της Euroleague ως απόδειξη, ή στον αγαπημένο σας ιστοχώρο), ειδικά αν σκεφτούμε και το είδος του αγώνα (σχεδόν run and gun) κατι τις πάρα πολλές κατοχές των δύο ομάδων. Η κατηγορία είναι το καλύτερο εργαλείο για όποιον δεν μπορεί να στηρίξει τις απόψεις του με στοιχεία - απόδείξεις.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  46. Συνεχίζω από το σημείο που σταμάτησα στο προηγούμενο σχόλιο μου.

    3) Όσον αφορά τα ταλέντα στις ομάδες μας. Για πρώτη και τελευταία φορά, θέλω να τονίσω ότι οι Παππάς και Γιάνκοβιτς, όπως δείχνουν και τα στατιστικά τους μέχρι τώρα στην καριέρα τους, δέστε τις σελίδες τους στον ιστοχώρο της Euroleague), είναι κορυφαίοι παίκτες στην Ελλάδα, και τώρα
    διαπλάθονται για να γίνουν κορυφαίοι και στην Ευρώπη, όπως κάποτε και οι 3D και Kill Bill. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ταλέντα, όπως γράφεται συχνά. Είναι φτασμένοι παίκτες 23.5 ετών ο πρώτος και 23 ο δεύτερος, όχι βέβαια ολοκληρωμένοι, καθώς απαιτείται και εμπειρία σε ομάδες επιπέδου ΠΑΟ για να ολοκληρωθούν απόλυτα. Ταλέντα και μάλιστα εξαιρετικά, είναι οι Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντάκος, Χριστοδούλου, Παπ και Αγραβάνης, ηλικίας 17 έως 20 ετών, που τώρα παίρνουν τις πρώτες εμπειρίες τους από το επίπεδο των ομάδων στις οποίες ανήκουν. Ο Kukoc, ο Mesi, και κάποιοι λίγοι άλλοι ήταν εξαιρέσεις στον κανόνα, όταν κατέκτησαν την Ευρώπη σε ηλικία 19 ετών ο μεν, και έγινε βασικός και αναντικατάστατος ο δε στη Barcelona στα 17 του.

    4) Επίσης, διαβάζω συχνά σχόλια του τύπου, δεν βάζουν τον Αγραβάνη, τον
    Παπαπέτρου, τον Χαραλαμπόπουλο, τον Διαμαντάκο κλπ. να αγωνιστούν οι προπονητές τους. Όλοι αυτοί, καθώς και άλλοι, είναι αθλητικώς και για το επίπεδο των δύο ομάδων μας, παιδιά, που τώρα παίρνουν τις πρώτες τους εμπειρίες σε αυτό το αγωνιστικό επίπεδο. Δεν πρόκειται λοιπόν κανείς τους, ειδικά στην Euroleague, να πάρει το χρόνο συμμετοχής που νομίζουν, οι απλοί φίλαθλοι και σχολιαστές, ότι πρέπει να πάρουν, διότι τώρα μαθαίνουν, και ζουν το όνειρο. Εξάλλου, ομάδες της εμβελείας και των υποχρεώσεων του ΠΑΟ και του ΟΣΦΠ, δεν έχουν τα περιθώρια να χρησιμοποιούν ούτως ή άλλως τέτοιους παίκτες, είτε λόγω του γεμάτου πάγκου τους με βασικούς παίκτες, είτε λόγω τις ανάγκης να πάρουν αποτελέσματα, και πολύ σωστά δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν να χάσουν αγώνες ή τίτλους χρησιμοποιώντας τους, εκτεταμμένα. Η μόνη "αντίρρηση" που θα μπορούσα να έχω ως προς την χρησιμοποίηση τους από τις δύο ομάδες, αφορά κυρίως τον Γιάνκοβιτς (γιατί ο Κατσίβελης είχε και κάποιους τραυματισμούς, αλλιώς θα έπαιζε πιό πολύ, ειδικά στην Ελλάδα), που ουσιαστικα δεν παίζει καθόλου στην Ευρώπη. Αυτό όμως θεωρώ, ότι είναι απόρροια της προσπάθειας του κ. Πεδουλάκη να του μάθει τις θέσεις 1-2, που είναι βέβαια ακόμη πιό δύσκολο όταν αγωνίζεται σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟ, με
    τις τόσο μεγάλες απαιτήσεις από τους κοντούς και ειδικά τη θέση του point-guard. Ίσως θα έπρεπε να τον αφήσει κάποιους μήνες να προσαρμοστεί στην ομάδα και να αποκτίσει την αυτοπεποίθηση που είχε στον πανιώνιο, αγωνιζόμενος στην θέση του (3), και μετά να του μάθει και τις άλλες δύο θέσεις της περιφέρειας. Αυτό βεβαια είναι δύσκολο όταν έχεις μπροστά σου παίκτες όπως ο Μπράμος και κυρίως ο Macioulis, και δεν έχεις και την πολυτέλεια του χρόνου να το κάνεις αυτό (όταν είσαι ο ΠΑΟ ή ο ΟΣΦΠ με αγώνες κάθε 3-4 ημέρες), χώρια το ότι μπορεί να κάνω λάθος στο σωστό τρόπο εκμάθησης των συγκεκριμένων στοιχείων του αθλήματος. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πεδουλάκης ξέρει πολύ καλύτερα από τον καθένα, και πολύ
    περισσότερο από εμένα που δεν ξέρω τίποτα για το άθλημα τουλάχιστον σε σύγκριση με αυτόν, ποιά είναι η σωστή προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα, οπότε αυτό είναι μόνο μια υπόθεση που κάνω. Για τους λόγους αυτούς, συνιστώ υπομονή στο θέμα των "μικρών" των δύο ομάδων, για να τους χαρούμε σε 2-3 χρόνια, όπως χαιρόμαστε τώρα τον Παππά, τον Παπ (της Barcelona), τον Μάντζαρη και τον Σλούκ.

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. 5) Φέτος έχουμε την τύχη, να βλέπουμε τις δύο ομάδες μας, να αγωνίζονται στον ίδιο όμιλο του TOP-16 με άλλες δυνατές ομάδες, με όλους τους αγώνες να είναι υψηλής ποιότητας και γενικά με πολύ καλό θέαμα. Επίσης, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια, ποιές θα προκριθούν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, λόγω της πληθώρας πολύ καλών ομάδων στον όμιλο, που κάνει τα πράγματα ακόμη πιό ενδιαφέροντα. Υπάρχουν λοιπόν, πολλά παιχνίδια, που οι φίλαθλοι θεωρούν ως τα πιό σημαντικά στις 14 αγωνιστικές του ομίλου. Για παράδειγμα, κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει τον αγώνα ΟΣΦΠ - Fenerbahce, πολύ σημαντικό (αν όχι τον πιό
    σημαντικό) όλων των αγώνων των δύο ομάδων. Άλλος το ΠΑΟ - Fenerbahce, άλλος το ΟΣΦΠ - Barcelona, ο καθείς για τους δικούς του λόγους. Η ταπεινή μου γνώμη ειναι ότι το σημαντικότερο παιχνίδι όλου του ομίλου, τουλάχιστον για εμάς τους Έλληνες, δεν είναι κανένα από τα προαναφερθέντα, ούτε καν το ΟΣΦΠ - ΠΑΟ, αλλά ένα και μόνον ένα που θα κρίνει και θα αποδείξει πάρα πολλά πράγματα και για τις δύο ομάδες, το ΠΑΟ - ΟΣΦΠ. Είναι ο αγώνας που η κάθε ομάδα περιμένει για τους
    δικούς της λόγους και στον οποίο διακυβεύονται τα περισσότερα πράγματα και για τους δύο. Δεν είναι μόνον οι βαθμοί που θα πάρει ο νικητής, είναι το πώς θα συμπεριφερθούν οι φίλοι του ΠΑΟ γιατί η Euroleague δεν είναι ελληνικό πρωτάθλημα και δεν αστειύεται όπως είδαμε και από τις ποινές του Ολυμπιακού (που σε ένα μικρό ποσοστό του κόστισαν πιθανόν και το κύπελλο), πώς ο ΟΣΦΠ, πώς οι διαιτητές, ακόμη και πώς οι διοικήσεις των ομάδων. Εξάλλου, η νίκη της μιας ομάδας επί της άλλης, είναι για τον μεγαλύτερο αριθμό των φίλων των δύο ομάδων, πιό σημαντική από μια νίκη, ακόμη και εκτός έδρας, επί π.χ. της Fenerbahce ή της Barcelona. Για αυτoύς λοιπόν τους λόγους, και για πολλούς άλλους θεωρώ ότι αυτό είναι το πιό σημαντικό παιχνίδι του ομίλου.

    Συγχωρέστε με, καθώς έχω και άλλα θέματα να πω, αλλά είναι αργά και δεν αντέχω άλλο. Θα καλύψω τα υπόλοιπα θέματα κάποια στιγμή αύριο, καθότι αγωνίζεται και ο ΟΣΦΠ στην Euroleague, οπότε ο χρόνος είναι λίγο περιορισμένος για μεγάλα κείμενα όπως αυτό.

    Φιλικά,

    Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλές απόψεις, πολλές απόψεις...!!

      Διαγραφή
    2. Νομίζεις ότι το διάβασε κάποιος;;;;
      νομίζεις;;;;

      ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!

      Διαγραφή
    3. Ζητώ συγνώμη αν κουρασα κάποιους με τα κέιμενά μου. Σχεδόν όλοι γράφουμε τις απόψεις μας, όταν σχολιάζουμε, οπότε δεδομένου του μεγάλου αριθμού αναγνωστών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι φυσικό (και λογικό) να υπάρχουν πολλές απόψεις. Παρεπιτπόντως, πώς ξέρετε ότι είναι κουραστικο αυτό που έγραψα, αφού υπονοείτε ότι δεν το διαβάσατε? Από το μέγεθος του? Και εγώ κουράζομαι να διαβάζω όλη την ώρα πράγματα όπως 6-3, 73-38, 5-2, doping, νερά, κλπ. που προφανώς δεν είναι καν απόψεις, και δεν προσφέρουν τίποτα για εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των σχολιαστών ενός ιστοχώρου, χώρια το ότι ταλαιπωρούν αναίτια και τα εγκεφαλικά κύτταρα όσων τυχαίνει να διαθέτουν μερικά. Ασχολούμαι όμως τελικά μόνον με έκεινα τα σχόλια που θεωρώ ότι είναι πραγματικά σχόλια, έχουν νόημα και προσφέρουν και κάτι στους αναγνώστες της εκάστοτε ιστοσελίδας. Επειδή όπως ανέφερα σε άλλη μου ανάρτηση, σέβομαι όλους τους αναγνώστες και σχολιαστές, και μπορεί και άλλοι να βρίσκουν μεγάλα και κουραστικά τα κείμενα μου, θα προσπαθήσω να είμαι πιό σύντομος και θα απαντάω κατευθείαν όταν μπορώ, στην αξιόλογη άποψη κάποιου σχολιαστή, αντί να μαζεύω όλες τις απαντήσεις και σχόλια μου σε μια ανάρτηση. Θα με υποστείτε μόνο στις αμέσως (χρονικά) επόμενες ανάρτησεις μου, που θα αποτελούν συνέχεια των χθεσινών αναρτήσεών μου, όπου θα συνεχίσω να παραθέτω κάποια στοιχεία για τα υπόλοιπα θέματα που έπεσαν στην αντίλληψη μου τους τελευταίους μήνες, και δεν πρόλαβα να καλύψω χθες. Στο κάτω κάτω, ελπίζω οτι έχω το δικαίωμα να κουράσω και εγώ 2 φορές, όταν εμένα (και άλλους αναγνώστες και σχολιαστές) μας κουράζουν και μας βομβαρδίζουν συνεχώς, χρόνια τώρα με αναρτήσεις του προαναφερθέντος είδους.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    4. Μην μασάς ρε αλέξη που θα απολογηθείς κιόλας. Εγω τις διάβασα τις απόψεις σου και συμφωνώ με τα περισσότερα που έγραψες. Μακάρι και άλλοι να γράφουν μακροσκελή αλλά ευανάγνωστα και με άποψη κείμενα σαν τα δικά σου.

      Διαγραφή
    5. Δεν είναι θέμα απολογίας, απλά ξεκαθάρισα κάποια πραγματάκια που προφανώς δεν ήταν δεδομένα για πολλούς. Είναι αλήθεια ότι συχνά τα κείμενα μου είναι κάπως πυκνά, και όχι πάντοτε εύκολο να γίνει αντιληπτό από όλους τους αναγνώστες τί εννοώ και σε ποιούς απευθύνεται. Επίσης, διάλογος σημαίνει εποικοδομητική συζήτηση, όπου παρατίθενται όλες οι απόψεις των αναγνωστών, που σεβόμαστε ασχέτως αν συμφωνούμε με αυτές ή όχι. Εξάλλου, όπως λένε και οι Άγγλοι, last time I checked συνειδητοποίησα ότι δεν είμαι ο Πάπας και άρα δυστυχώς δεν έχω το αλάθητο, συνεπώς είμαι ανοιχτός σε κάθε λογικό σχόλιο ή διόρθωση στα λεγόμενα μου με επιχειρήματα. Από εκεί και πέρα δίνω το benefit of doubt σε κάποιους όταν θεωρώ από τα λεγόμενα τους ότι πράγματι έχουν δίκιο, αλλιώς απαντάω αντίστοιχα, όπως είδατε και στα παραπάνω σχόλια.

      Όσον αφορά το παιχνίδι στο ΜΙλάνο σήμερα, ομολογώ ότι περίμενα τη δυσκολία του (δεν κάνω τον έξυπνο κατόπιν εορτής), αλλά σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν τέτοια εμφάνιση από τις φανέλες που κατέβηκαν στο γήπεδο (γιατί οι παίκτες τουλάχιστον στο 2ο ημίχρονο έμειναν στα αποδυτήρια). Νομίζω ότι οι προπονητές της ομάδας (κκ. Μπαρτζώκας και Μαρμαρινός) καθώς και ο Μάντζαρης τα είπαν όλα, οπότε δεν χρήζει ο συγκεκριμένος αγώνας περαιτέρω ανάλυσης.

      Έχω λίγο αποσυντονιστεί, όχι από την ήττα, αλλά από την εμφάνιση της ομάδας, οπότε αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ και να γράψω τίποτα άλλο. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να νικήσει αύριο ο ΠΑΟ.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
    6. Το ΜΟΝΟ παρήγορο στη σημερινή εμφάνιση (αν υπάρχει κάτι) είναι ότι και τις δύο προηγούμενες χρονιές, ο ΟΣΦΠ είχε κάνει τουλάχιστον μια τέτοια βαριά ήττα, το 2011-2012 από την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα κα το 2012-2013 από την Έφες στην Πόλη και την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ. Όχι βέβαια ότι αυτό σημαίνει κάτι ιδιαίτερο.

      Αλέξης.

      Διαγραφή
  48. αν μετα απο ολα αυτα τα προβληματα που εχουν σκασει στον ολυμπιακο,καταφερει να παρει εστω και ενα τιτλο,θα ειναι μεγαλυτερο θαυμα και απο του Χριστου με τα ψαρια.
    οσον αφορα τους νεους ξενους,εχω την αισθηση οτι θα παιξουν οσο επαιξε και ο περκινς.
    δεν μπορει ενας παικτης απο την αμερικη,που δεν εχει την παραμικρη αισθηση απο ευρωπαικο μπασκετ,να μπει σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα και να προσαρμοστει στα δεδομενα του πρωταθλητη ευρωπης.
    ετσι λοιπον πλεον θα πρεπει να παλεψουν οσοι εχουν μεινει και οσοι θα μεινουν μεχρι το τελος(γιατι με αυτα που βλεπω τον τελευαιο μηνα,βλεπω και τον μπαρτζωκα να βαζει σορτσακι) και οπου βγει.
    ο κοσμος ειναι και θα ειναι μαζι τους για τις τεραστιες χαρες που εχουν δωσει.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικα το μεγαλο θεμα ειναι ο Law. Δε νομιζω οτι ο Πετγουει ειναι καθοριστικος. Βεβαια οταν εχεις πενταρι τον Μπεγκιτς...
      τεσπα, ειναι νωρις ακομη και για μεταγραφες.

      Διαγραφή
    2. Γεια σου gskordak. Καλή χρονιά, φίλε μου.
      Σαν επικήδειος μου φάνηκε το post που έγραψες. Συμφωνώ απόλυτα με τις επιφυλάξεις σου για τους νέους παίκτες αλλά μήπως βιάζεσαι λίγο; Δεν είμαστε ούτε στα μισά του δρόμου ακόμη και τα σοβαρά είναι μπροστά μας. Η μόνη ομάδα που δείχνει να ξεχωρίζει μέχρι τώρα είναι η Ρεάλ. Οπότε υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για όλους. Ας περιμένουμε.

      Υ.Γ. Παρά το εμβόλιμο mini-recruiting που γίνεται στον Ολυμπιακό δεν βλέπω να κουνιέται ρούπι ο Μπέγκιτς. Μήπως οι αλλαγές έπρεπε να αρχίσουν από το Σλοβένο;

      Διαγραφή
  49. Κήλη στη μέση είναι ότι χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. τι λετε ρε σεις ο Θρυλος παλι θα το παρει ευκολα,εμεις εχουμε παιχταραδες και τον καλυτερο κοουτς απο ολους,τον Ζοτς τον εξαφανισε,η γιουρολινγκ ειναι δικη μας και φετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωχ, θα το χάσω...θα μου έρθει κήλη στη μέση από την αναμονή!η χειρότερη είναι η κήλη στη μέση...ρώτα και τον y0zh1!περαστικά btw...

      Διαγραφή
  51. Καλησπέρα σε όλους.. Σε αναμονή του μεγάλου ματς της Πόλης, Φενέρ-Μπάρτσα.. Και φυσικά της Λομβαρδίας στη προσπάθεια του Ολυμπιακού για το 2-0..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Γεια σου ρε Jimara..H fener χρειαζεται οπωσδιποτε την νικη σημερα και νομιζω ευκολα-δυσκολα θα κερδισει..Οσο για την αρμανι νομιζω θα χασει δυσκολα..Προβλεπω σφιχτο ματς γυρω στους 75 ποντους,παρολο που και οι 2 ομαδες ειναι φυσιν επιθετικες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Έτσι δείχνει αλλά για κάποιο λόγο πιστεύω ότι η Μπάρτσα μπορεί να έχει ένα καλό παιχνίδι σήμερα. Θα δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ο Πρελζιτς θυμίζει πολύ Διαμαντίδη στις κινήσεις μέσα στο παρκέ.
    Ο Σιπάχι έχει φοβερή μπασκετόφατσα αλλά ακόμα πολύ άγουρος (λογικό είναι) :-)

    Συμφωνείς Jim;

    Θάνος, Καλλιθέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάνο ο Πρέλντζιτς είναι ΄για τη Φενέρ ό τι ο Διαμαντίδης για τον ΠΑΟ στο δημιουργικό κομμάτι. Μεγάλο πρόβλημα στο μισό γήπεδο οι Τούρκοι χωρίς αυτόν. Η διαφορά τους είναι ότι έχουν παίχτες πολύ δυνατούς στη προσωπική φάση βέβαια.

      Διαγραφή
  55. Jim πως βλέπεις την κατάταξη του ομίλου?? Εγώ πιστεύω Φενέρ-ΠΑΟ για τις 2 πρώτες θέσεις, ΟΣΦΑΠ τρίτος, και Μπάρτσα τέταρτη, φοβερά προβλήματα οι Ισπανοί από εκεί που το καλοκαίρι έλεγαν όλοι για την καλύτερη φροντ-λάιν, τώρα η ρακέτα της έχει γίνει καφενείο, νομίζω έκανε ο Πασκουάλ πολλά λάθη στη δόμηση της ομάδας και δεν τους βλέπω Final-4, εσύ τι λες?

    Τάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ νωρίς, οτιδήποτε να σου πω θα είναι καφενειακού τύπου τώρα. Μια αγωνιστική μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Για παράδειγμα με βάση το μπάσκετ που παίζουν αυτοί την περίοδο Φενέρ και Μπάρτσα θεωρώ ότι οι Καταλανοί έχουν πιο πολλές πιθανότητες για μια εκ των δύο θέσεων κορυφής. Αλλά είπαμε, αυτό αλλάζει. Η Μπάρτσα έκανε σωστές & λάθος κινήσεις όπως είπαμε πριν αρχίσει η σεζόν. Παπ-Ντόρσεη πολύ έξυπνα αλλά των Νάχμπαρ-Λαμπέ δε τις κατάλαβα ποτέ..

      Διαγραφή
  56. O πασκουαλ αντιγραφει πεδουλακη..Μαρκαρει αρχικα τον πρελζιτς με τον παπανικολαου και μετα στις αλλαγες πηγαινει ο ντορσευ..Γενικα ο ντορσευ αμυντικα βοηθαει πολυ..Bεβαια επιθετικα ανυπαρκτος..
    Ο χουερτας απο το περυσινο παιχνιδι το τεταρτο με τον παναθηναικο εχει αλλαξει επιθετικα και ειναι πολυ καλυτερος..Επισης αρχιζει και μου θυμιζει σερχιο ροντριγκεζ...
    Ισορροπημενο ματς αλλα με μικρο ροτεισον η φενερ και δειχνει εκει ακριβως η μπαρτσα να ισοσταθμιζει το πλεονεκτημα εδρας που εχει η φενερ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη ο Χουέρτας χρόνια τώρα είναι ένας από τους καλύτερους Pick 'n roll PG στην Ευρώπη και εξαιρετικός δημιουργός στο ανοιχτό γήπεδο. Με άλλα μείον βέβαια..

      Διαγραφή
    2. Τζιμαρα εννοω οτι βελτιωθηκε στο τελειωμα το φασεων και κυριως στο διποντο..Θυμαμαι στα 3 πρωτα παιχνιδια περυσι να μην παιρνει καμμια επιθετικη πρωτοβουλια ενω στα αλλα δυο να ειναι καθοριστικος..Η αμυνα του παναθηναικου τον επαιζε οπως και τον σαδα αλλα στο τεταρτο και πεμπτο το πληρωσε..Οτι επαθε και η φενερ στην αρχη που ξεκινησε με 6-8 ποντους..Βεβαια οταν σουταρει τριποντο ειναι η χαρα του αντιπαλου..Παντως και στο μουσι τον φερνει λιγο τον ροντριγκεζ..

      Διαγραφή
    3. Ναι, κατάλαβα Γιάννη. Πέρυσι ήταν παιχνίδια ειδικών συνθηκών. Καμία άμυνα δεν έχει αντιμετωπίσει τη Μπάρτσα όπως αυτή του ΠΑΟ. Σκέψου ότι ο Χουέρτας υπήρξε σπουδαίος scoring PG όμως η Μπάρτσα χρειαζόταν την ιδιότητα του ως pass first την οποία έχτισε σε υψηλό επίπεδο στη Βιτόρια (στα πρότυπα Πριγκιόνι)

      Διαγραφή
    4. Καταλαβα το ειχε αλλα δεν το ειχε εμφανισει καθολου οσο τον παρακολουθουσα..Το θεμα ειναι οτι μου βγαζει πλεον και κατι ηγετικο

      Διαγραφή
    5. Στη συγκεκριμένη σειρά.. Ούτε να μας άκουγε Γιάννη. Μεγάλα καλάθια από τον Βραζιλιάνο στη Πόλη..

      Διαγραφή
    6. Χεχε ακριβως..Απιστευτος σημερα..Παντως Τζιμαρα την ειχες δει απο πριν για μπαρτσα..

      Διαγραφή
  57. Yπαρχει εστω καποιος που να μην πιστευει οτι τα σουτ απο τη περιφερεια θα τα πετανε σαν βολες οι παικτες του οσφπ σημερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Mπογκντάνοβιτς τα σπασες αγόρι μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Σούπερ ο Σίμονς εεε..? Ο Μάντζαρης άφησε κάπου τα παπούτσια του μετά τη σταυρωτή του Λάνγκφορντ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τζιμ ο προπονητης της αρμανι πρεπει να χει δει το βιντεο του παο-ολυμπιακος πολλες φορες...παει να αντιγραψει τον πεδουλακη...αλλα δεν εχει λασμε....stonerook

      Διαγραφή
    2. τον ειδε τον αγωνα το ειπε στο γκαζετα σημερα μαλιστα τονισε οτι οι ομαδες ειναι ισαξιες παο οσφπ.Πονηρος παντως, στην συνεντευξη αφησε να εννοηθει οτι δεν καιγεται για τους 8.

      Διαγραφή
  60. Ο Σόφο που είχε διάστρεμμα και θα έμενα 10-15 ημέρες έξω μετράει 21π. με 9/9 σ. στο 23ο λεπτό. Μακάμπι-Λόκο 52-48..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Jim, την είδες tweeter τη φάση;; Χεχε..Ματσάρα στην Πόλη, η Μπάρτσα και χωρίς Ναβάρο δείχνει ότι ανεβαίνει σιγά σιγά και βρίσκει ρυθμό. Ο Χουέρτας έμοιαζε βγαλμένος από Ταού και ο Όλεσον έδωσε μεγάλες ανάσες. Από Φενέρ η 3άδα Μπιέλιτσα-Μπόγκντα-Πρελτζιτς ήταν καλή αλλά μέχρι εκεί τράβηξε η ομάδα. Θα ζήσει και θα πεθάνει με αυτούς τους 3 ο Ζοτς. Ο Ζόριτς είναι μεγάλο φαβορί για τη χειρότερη μεταγραφή της χρονιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Μεγάλο διπλό της Μπάρτσα. Με διπλό και του Ολυμπιακού το ντέρμπι ανάμεσα τους την άλλη βδομάδα γίνεται ακόμα πιο σημαντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Η ομάδα καφενείο που λέγανε την περασμένη εβδομάδα ξεφτυλίζει τον Ολυμπιακό που έχει μείνει στο προυγούμενο ματς του ΣΕΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Οταν ελεγα την προηγουμενη εβδομαδα οτι πρεπει να ηρεμησουμε κ να δουμε τις ομαδες μας στα εκτος κατι ηξερα.-16 για την ωρα ο ολυ.αν τελικα κερδισει το μιλανο ο παο εχει πρωτης ταξεως ευκαιρια να παρει πλεονεκτημα στον ομιλο με αυριανη νικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Είναι μια καλή ευκαιρία να καταλάβουμε όλοι τι σημαίνει TOP-16..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Γεια σου Jim, φαίνονται τα προβλήματα του Ολυμπιακου, και φαίνεται επίσης κουρασμένος, Υπάρχουν τεράστιες μεταπτώσεις στις ομάδες από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ο Σοφοκλής καθάρισε σήμερα με 22 ποντάκια.
    Ομοια και ο Παπανικολάου με καλη εμφάνιση, Το ματς στο Σεφ με Μπάρτσα την επόμενη πολυ σπουδαίο

    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλησπερες,το λασμε-ειδες σεντερ της μιλανο ειναι το κλειδι του ματς,εκοψε τις δυεισδησεις και τα τριποντα δεν μπαινουν ευκολα οσο καi αν γυριζει καλα η μπαλα,το ματς το εχασε απ την επιθεση του ο ολυμπιακος προφανως,αστοχος και ζορικες προσπαθειες σουτ.Οποιος ειδε το κλειζα στο ματς της φενερ ας το γραψει,μειον ενας παιχτης η φενερ,οι ψηλοι της δεν μπορουσαν να σπρωξουν στο 1 με 1 τους τομιτς -ντορσι,καλο ματς ο παπ που πειρε ενα σημαντικο επιθετικο ριμπαουντ και φενεται ποσο λειπει στο φετεινο ολυμπιακο,στο ματς του μιλανου θα επιανε τη μπαλα και θα πηγαινε στο καλαθι με ντραιβ ,θα κερδηζε φαουλ θα εφθειρε τους ιταλους,εχει μελλον το τοπ-16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ολα τα λεφτα εκει στο +20κατι που εδειξε τον Αρμανι να χειροκροτει ηρεμα. Πιο κουλ πεθαινεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ματς αποθέωση της τρέλας, από τα πολύ fun to watch αν είναι απλός παρατηρητής. Τεράστια νίκη για Μιλάνο την στιγμή που δεν είχε πάνω από 10 ασσίστ και σχεδόν μέχρι τέλους ήταν πίσω στα ριμπάουντ.
    Ο Χάκετ και ο Λαβάλ με τρελάνανε με τις άμυνες τους. Όλη η ομάδα πήγε καλά σε αυτό το τομέα. Πολύ πάθος από τον νεοφερμένο Αμερικάνο που θα στοιχειώσει τα όνειρα του Σπανούλη ενώ ο Λαβάλ απέδειξε ότι δίκαια συζητήθηκε το όνομα του για αντι-Λάσμε και αντι-Χάινς.
    Για άλλη μια φορά πάντως χωρίς Μάντζαρη η περιφερειακή άμυνα ήταν τραγική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΦΕΤΟΣ....ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ EUROLEAGUE.
    ΚΑΝΑΝΕ ΤΡΕΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΜΑΝΙ(ΣΥΝ ΛΑΟΥΑΛ ΑΜΥΝΤΙΚΑ),ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΘΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΟΣΦΠ Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ.
    Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ,ΟΠVS EIPAN ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΦΟΡΜΑΣ!
    ΧΑΚΕΤ ΟΣΟ ΕΒΓΑΖΕ ΑΜΥΝΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ(ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΜΡ) ..ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΡΩΝΟΤΑΝ.
    ΜΗΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο LAW(KAΛΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΩ ΓΙΑ ΧΑΙΝΣ...)????
    ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΥΣΙΩΝ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΕΝΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΣ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ.

    ΜΑΤΣΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΟΥΕΡΤΑΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΚΑΡΥΔΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ..ΟΤΑΝ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙ.

    Δημητρης Gloucester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ποσες βολες ειχανε μιλανο και ολυ.
    Να ξερω ποιος ευνοηθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=129&seasoncode=E2013#!boxscore

      Διαγραφή
  72. Καλη ήττα για ολυμπιακό; Μάλλον ναι!
    Πολυ ντεφορμε ο Νταστον, μέτριο αν όχι κακο κοουτσάρισμα του Μπαρτζωκα, αναμένω ανάρτηση του Τζιμ τωρα που επέστρεψε για κουβεντούλα.
    Καλη επιτυχία στον ΠΑΟ αυριο στην Ισπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Γεια σου Τζιμ και καλη χρονια..Ξεκιναω απο το παιχνιδι στην Πολη..Η Φενερ εχει πολυ δρομο να διανυσει μεχρι να αποτελεσει φοβητρο.Πηρε αρκετους παικτες,ομως εχει δυο μεγαλες τρυπες στον ασο και το πεντε.Και σημερα φανηκε πως ειδικα στο 1 δεν υπαρχει ο καταλληλος παικτης που θα τρεξει τα συστηματα και θα αξιοποιησει τους υπολοιπους παικτες.Ο ΜακΚαλεμπ ειναι παικτης για ομαδες που στηριζουν το παιχνιδι τους επανω του και η Φενερ δεν ειναι τετοια ομαδα..Θα παρει ανετα τον τιτλο στην Τουρκια,αλλα στην Ευρωλιγκα δεν μπορει να παει μακρια,παρα την παρουσια του Ζοτς.Η επομενη σεζον θα 'ναι πιθανοτατα η χρονια της..Η Μπαρτσα ειναι πολυ μετρια,αφου εκανε λαθος επιλογες κι η χημεια της ειναι προβληματικη.Η περιφερεια της ειναι αναιμικη κι οι ψηλοι της χωρις διακριτους ρολους.Ακομη και σημερα παρα λιγο ν' αυτοκτονησει στο τελος..Ο ομιλος ειναι φωτια,απο αγωνιστικη σε αγωνιστικη θ' αλλαζουν τα δεδομενα..Αυριο ειναι η ευκαιρια του Παναθηναικου να βαλει τις βασεις για την προκριση.Το μαρκαρισμα του Νοτσιονι και η περιφερειακη αμυνα θα 'ναι τα κλειδια για να φυγουμε νικητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Φενερ εύκολα τον τίτλο στην Τουρκία..;; Τον Ιτούδη τον ρώτησες; :-)

      Διαγραφή
  74. Εχασε η φενερ κ ο ολυ.μπορεις εσυ τωρα να κανεις την δουλεια σου κ να νικησεις κ αλλη μια υποψια για την τετραδα αυριο κ να παρεις προβαδισμα ακομα κ για τις δυο πρωτες θεσεις?
    Πολυ σημαντικο ματς αυριο.ευχομαι να το εχουν συνειδητοποιησει οι παιχτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προβάδισμα για τις 2 πρώτες θέσεις δεν παίρνεις από τόσο νωρίς,όταν μένουν άλλες 12 αγωνιστικές.Απλά χτίζεις βάσεις και προχωράς κάνοντας το καθήκον σου.(όχι ότι είναι εύκολο)
      Η Κάχα πάντως είναι πολύ ελεύθερη ομάδα(οι οποίες πλέον είναι της μόδας-και πάνε και καλά) οπότε ο Πάο θα πρέπει να ελέγξει τα βασικά(ριμπάουντ,ρυθμό,κατοχές και έτοιμα πόδια στην άμυνα)

      Διαγραφή
  75. Παίζει το 35 pir του Ολυμπιακού να είναι αρνητικό ρεκόρ Ετρωλίγκας...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Το σφυρι παραηταν βελουδινο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Τον μαστίγωσε τον Όσφπ η βροχή τριπόντων της Αρμάνι..Πραγματικά το γήπεδο έγειρε στην 3η περίοδο με την άμυνα της ιταλικής ομάδας να σπρώχνει ψηλά τους περιφερειακούς της(διαβάζοντας άψογα την τάση του Όσφπ να περάσει σε 2ο χρόνο τη μπάλα σε παίκτη που βγαίνει πολύ πίσω από τα σκριν-συνήθως τον Σπανούλη) και το ΚΤΗΝΟΣ Λαβάλ να κρύβει το καλάθι.Κάπως έτσι με καλό transition running και φοβερό mood στα 3ποντα που πετάγαν,οι Μιλανέζοι έπνιξαν από τον λαιμό τους ερυθρόλευκους οι οποίοι είναι αλήθεια πως έχουν στερέψει από λύσεις,βάθος και ενέργεια.Αυτή τη στιγμή είναι σαν να παίζουν με 6 παίκτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Τρελό μάτι Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης που το καλοκαίρι όταν ήταν τσάμπα ο Λαβάλ το έπαιζαν υπεράνω και ψαγμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΠΑΟ είχε συμφωνήσει μαζί του, σε περίπτωση που δεν τα έβρισκε με Λασμε.

      Ο ΟΣΦΠ αποκλείεται να έδινε τόσα, πήγε για το φτηνότερο Ντανστον.

      Διαγραφή
  79. Καλημέρα σε όλους.

    Μερικά σύντομα σχόλια για το χθεσινό ματς στο Μιλάνο :
    1. Η μορφή και ο τρόπος που διεξάγεται το top-16 είναι πολύ ιδιαίτεροι και απαιτούν ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και συνεχή εγρήγορση.
    2. Ο Ολυμπιακός μεταμορφώθηκε πλήρως σε σχέση με το ματς με τη Φενέρ. Ο λόγος ήταν ότι δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο ξύλο. Είναι, πλέον, φανερό ότι η ομάδα δεν έχει την απαιτούμενη σκληράδα για να ανταποκριθεί σε πιο physical στυλ παιχνιδιού. Και το περίεργο είναι ότι απέναντί του είχε μία ομάδα που δεν έχει δείξει μέχρι τώρα δείγματα ομάδας που δέρνει. Κι, όμως, ο Μπάνκι εστίασε σ’ αυτήν την αδυναμία του Ολυμπιακού και τον χτύπησε αλύπητα.
    3. Οι απουσίες της ομάδας δεν αποτελούν σοβαρές δικαιολογίες. Με την ίδια σύνθεση διέλυσε πριν από 7 ημέρες τη Φενέρ. Από την άλλη πλευρά σοβαρή απουσία είχε και η Αρμάνι. Αυτή του Τζεντίλε.
    4. Η τρύπα στο 5 φωνάζει από μακριά. Σίμονς και Μπέγκιτς δεν ανταποκρίνονται. Μένει ο Ντάνστον που αν δεν βρεθεί σε καλή μέρα τότε η front line της ομάδας καταρρέει. Αν προσθέσουμε και το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Πρίντεζη τότε η εικόνα γίνεται χειρότερη. Ο Λαβάλ χθες έκανε εμφάνιση επιπέδου Μουτόμπο.
    5. Η άμυνα του Ολυμπιακού, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσει δικλείδα ασφαλείας ώστε να μη φύγει το ματς, ήταν απλά ανύπαρκτη. Οι περιφερειακοί της Αρμάνι έκαναν αυτό που ξέρουν καλά (ίσως είναι και το μοναδικό). Όποιος έπαιρνε την μπάλα σούταρε με κάθε πιθανό τρόπο. Χωρίς να αλλάξει πάσα, με τρίποντα στον αιφνιδιασμό, μετά από σκριν και μισοτελειωμένα p’n’r’, με iso ξεκινώντας από έξω, με post παιχνίδι κ.λ.π. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ιταλοί είχαν 7 μόνο ασίστ σε ένα εξαιρετικό βράδυ γι’ αυτούς την ώρα που μόνος του ο μέτριος Σπανούλης είχε 6!!! Μιλάμε δηλ. για ένα στυλ παιχνιδιού εύκολα αντιμετωπίσιμο. Δεν θυμάμαι πόσες φορές οι Λάνγκφορντ, Χάκετ, Τζέρελς τελείωσαν τη φάση χωρίς να αλλάξουν καν πάσα παίρνοντας την πρώτη μπάλα από την άμυνα της ομάδας.
    6. Το ματς με την Μπάρτσα την άλλη εβδομάδα είναι σημαντικό κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Ο Ολυμπιακός είναι σε κρίση η διαχείριση της οποίας είναι κομβική για τη συνέχεια. Θεωρώ βέβαιο ότι θα περάσει στην τετράδα αλλά η ψυχοφθόρα διαδικασία του top-16 θα αναδείξει το χαρακτήρα της ομάδας και την προοπτική της για φέτος.

    Και μερικές επισημάνσεις για το ματς Φενέρ-Μπάρτσα :
    1. Η Φενέρ τα βρίσκει μπαστούνια. Οι αδυναμίες και οι ελλείψεις της βγαίνουν με εμφατικό τρόπο στην επιφάνεια παρά την κλάση του Ζοτς και την υπερπροσπάθεια κάποιων παικτών χθες όπως ο Μακάλεμπ και ο Μπιέλιτσα. Έχει ανήφορο μπροστά της και απειρία σε σχέση με τις ανταγωνίστριες ομάδες.
    2. Η Μπάρτσα χωρίς τον Ναβάρο και με τον Λάμπε παροπλισμένο βρήκε μια σχετική ισορροπία στο rotation και βελτίωσε την αμυντική της εικόνα. Βασικό ρόλο σ’ αυτό είχαν οι Χουέρτας, Παπανικολάου και Όλεσον (ίσως ο πιο υποτιμημένος παίκτης της Euroleague). Είναι βαριά ομάδα και βολεύτηκε ότι απέναντί της βρήκε μια εξίσου βαριά και αργή Φενέρ. Συνεχίζει να έχει προβλήματα αλλά θεωρώ ότι στο τέλος του α’ γύρου θα μπορέσει με 1-2 κινήσεις να τα διορθώσει (αλλαγή Λάμπε και ίσως Πούλεν). Χρειάζεται διάρκεια γιατί μέχρι τώρα είναι ένα βήμα μπρος και ένα πίσω.

    Υ.Γ. Χαίρομαι για την φετινή εικόνα του Σόφο. Πόσο περίεργο ψυχισμό έχει αυτό το παιδί…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χεχε, δεν τα λες και συντομα τα σχολια παντως ε;

      BilBal

      Διαγραφή
    2. αυτο που λες για τον ολεσον ξαναπεστο....εχω την ιδια γνωμη....χωρις ναβαρο το παιχνιδι μοιραζεται διαφορετικα και παιρνουν μπαλες ολοι.....stonerook

      Διαγραφή
  80. Λίγες σκέψεις και από εμένα για τα χθεσινά ματσάκια...

    Ας ξεκινήσουμε με κάτι διαφορετικό.2/2 πλέον η Bayern...Πόσοι θα το περίμεναν οτι οχι μόνο θα ήταν στην επόμενη φάση αλλά θα έχουν και το απόλυτο?

    Αγώνας Πόλης : Είναι εμφανές σε όλους πως οι τρύπες στον άσο και το 5 κάνουν ΜΠΑΜ.Αν βγάλεις από την εξίσωση τον Πρέλτζιτς η Φενερ βραχυκυκλώνει και ο Μπογκντάνοβιτς δεν θα μπορεί πάντα να παίρνει ολο το ματσάκι πάνω του.Όσο ο Ζοτς δεν θα έχει ποιοτικούς γηγενείς και βασίζεται στο επιθετικό ταλέντο ορισμένων αθλητών του δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για έννοια ΟΜΑΔΑ.Ο Παπ είναι παίκτης κλειδί για αυτή την Μπάρτσα.Βγάζει ενέργεια όσο κανένας άλλος.Κατι που το χρειάζεται η ομάδα του Πασκουάλ.Αλλαγμένος φετινός Λόρμπεκ ή μου φαίνεται?

    Αγώνας Μιλάνου : Καταρχάς ας εξηγήσει κάποιος σε αυτόν το σχολιαστή πως η ομάδα του Μιλάνου πλεον δεν ονομάζεται Ολύμπια.Έλεος.Για την Αρμάνι δεν χρειάζονται πολλά λόγια.Ομάδα ροντέο που εαν τα επιθετικά της ατού βρουν χέρι μπορούν να σμπαραλιάσουν οποιαδήποτε επίθεση.Θετική εντύπωση μου έκανε η επιθετική της άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο αφού αυτή ήταν που της έδωσε και ρυθμό στην επίθεση.

    Στα του Ολυμπιακού έχω την εντύπωση πως ο Σλούκας είναι ίσως ο μοναδικός που ανεξαρτήτως μάτς βγάζει πάθος και δεν πετάει λευκή πετσέτα.Μπράβο στο παλικάρι αφού ακόμη και σε μια κακή για την ομάδα του βραδιά πάντα θα προσπαθεί.

    Κακό κοουτσάρισμα από τον Μπαρτζώκα που σε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού δεν κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό.Πράγμα που εαν αφήσεις την Αρμάνι μπορεί να σε διαλύσει.Δεν έμαθε μάλλον από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ.Τα δυνατα σε κορμιά γκάρντ (Μος-Χάκετ) βαρέθηκαν να ποστάρουν χτές τα αντίπαλα γκάρντ του Ολυμπιακού (κάτι μου θυμίζει αυτό..) , Ο Κόουτς Μπ. δεν έκοβε το ρυθμό των "Ιταλών" , κάποια στιγμή με αυτά τα πολυβόλα μέσα το γύρισε και σε ζώνη...Άστα να πάνε..Πάλι καλά που δεν ξέρουν και στο Μιλάνο πως να παίζουν απέναντι σε ζώνη και δεν ξέφυγε περισσότερο το θέμα.

    Ο Λοτζέσκι έχει θέμα.Δεν ξέρω αν είναι θέμα ντεφορμαρίσματος αλλα δείχνει να χάνει τη θέση του ματς με το ματς.Η ομάδα γενικότερα παρότι κατέβαζε τα επιθετικά ριμπάουντ σαν τα χάπια ότι κατάφερνε μπροστά το πλήρωνε πίσω. Με το Λαβάλ ο Μπάνκι κατάφερε να μαζεψει την αδυναμία της ομάδας του στο δεύτερο μισό.

    Γενικότερα η ιταλική ομάδα έδειχνε σε κάθε μπάλα οτι το ήθελε περισσότερο το παιχνίδι.Και αυτός που βγάζει περισσότερο πάθος και ενέργεια είναι συνήθως και αυτός που παίρνει το ροζ φύλλο στο τέλος.

    Θα προτιμούσα στο τέλος αφου το ματσάκι είχε κριθεί να έβλεπα περισσότερο Κόλλινς και Αγραβάνη (δεν ξέρω αν ήταν στο ρόστερ χτες.ας με βοηθήσει κάποιος.).Λίγος περισσότερος χρόνος δεν θα πείραζε κανέναν.

    ΥΓ.1 Το σερί και τα δημοσιεύματα είχε χαλάσει το μυαλό των κόκκινων αφού πλέον έχει 3 ήττες στα 4 τελευταία ματς και αυτό που πήρε ήταν με το ζόρι με την Κηφισιά.Όντως οι τραυματισμοί έχουν φανεί στα τελευταία ματς αλλα μηπως είναι και θέμα ντεφορμαρίσματος ή κοουτσαρίσματος? Ερώτηση για σκέψη.

    ΥΓ.2 Ιντιριγκαδόρικη άποψη και μακάρι να κρίνω λάθος. Οι κόκκινοι μπορεί να έχουν μεγάλη ομάδα μπασκετικά όμως συχνά πυκνά αναλώνονται σε κάποια μπασκετικά unfair που δεν τους τιμούν όπως π.χ. τα χθεσινά τελευταία 20΄΄ του αγώνα.Όποιος το είδε μέχρι τέλους κατάλαβε τι εννοώ.

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Run TMC.
      Το είδα το ματς μέχρι τέλους αλλά δεν πρόσεξα το unfair που γράφεις στο Υ.Γ.2. Ίσως γιατί το ματς ήταν πολλά με λίγα από νωρίς.
      Τί εννοείς; Έγινε κάτι;

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα φίλε 77

      20'' να παραμένουν στο χρονόμετρο και την μπάλα στα χέρια του Λάνγκφορντ ο οποίος δεν δείχνει διάθεση να εκτελέσει επίθεση. Ο αμυντικός του Ολυμπιακου (δεν θυμάμαι αν ήταν κατσίβελης ή μαντζαρης) πιέζει ασφυκτικά για το λάθος. Ο Λάνγκφορντ προσπαθεί να τον απομακρύνει με το χέρι δείχνοντάς του "Δεν θα σουτάρω ρε φίλε".

      Αποτέλεσμα:Σταματάει την τρίπλα και υποπέπτει σε λάθος 5''. Ο Ολυμπιακός στα 10'' που απομένουν επιτίθεται στο καλάθι για κάρφωμα (!!) και τρώει μεγαλοπρεπή τάπα.

      Πιθανόν κάποιος να πεί "Λεπτομέρεια". Άλλος μπορεί να πεί "Η διαφορά μπορεί να αίξει ρόλο" κλπ...

      Εγώ λέω απλά πως στα μάτια μου δείχνει έλλειψη μπασκετικού σεβασμου.

      Run TMC

      Διαγραφή
  81. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...

    ΧΟΝΤΡΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ Η ΧΘΕΣΙΝΗ, ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΡΑΣΕΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 18 ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ...ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ (ΓΙΑ ΤΗΝ 1-2 ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΜΠΑΡΤΣΑ...

    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΟΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΗΦΗΣΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΡΙΤΩΣΕ...

    ΦΙΛΙΚΑ
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ1: ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΤΕΖΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ 3ΠΟΝΤΑ...
    ΥΓ2: ΕΧΩ ΤΟΝΙΣΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΛΟΤΖΕΣΚΙ ΕΦΥΓΕ ΥΠΟΒΑΣΤΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΠΗΓΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΕΧΑΣΕ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΕΠΑΙΞΕ...ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ...(ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή