Athlenda

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΕΧΘΡΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ..


Ο Ολυμπιακός προστάτεψε την έδρα του και πήρε το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό μετά από σκληρή μάχη.. Το Hoopfellas φιλτράρει αυτά που είδαμε στο παρκέ του Φαλήρου και παραθέτει ωμά τα δεδομένα ενόψει TOP-16..



Δυνατό ματς λοιπόν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους δύο αντιπάλους να επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά που τους θέλουν πολύ «κοντά» αγωνιστικά αυτή τη περίοδο, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της χρονιάς, με το TOP-16 να αρχίζει αύριο..

Πάμε να δούμε τι είδαμε.. πίσω από αυτά που ..φάνηκαν.

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ


Ενδιαφέροντα στοιχεία και από τους δύο κόουτς, στο πιο βασικό παραδοσιακά κομμάτι προετοιμασίας τέτοιων παιχνιδιών.

Μου άρεσε αρκετά το αμυντικό πλάνο του Ολυμπιακού. Με την απλωμένη-σήμα κατατεθέν άμυνα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, πίεσε πολύ με τους περιφερειακούς του τη μπάλα στη μεταφορά της  στο δεύτερο μισό και ακόμα περισσότερο τις εισαγωγικές πάσες στο ζωγραφιστό, πετυχαίνοντας σε μεγάλο μέρος των πράσινων κατοχών να μειώσει το χρόνο επίθεσης του Παναθηναϊκού και να δυσκολέψει την  εισαγωγή της μπάλας στο ποστ (σημείο αναφοράς της επίθεσης του αντιπάλου) με τους παίκτες της πίσω γραμμής (γκαρντς & ψηλούς) να δίνουν μεγάλη μάχη στο positioning, συνδυαστικά με τους αμυντικούς ψηλά  που ενοχλούσαν τη μεταβίβαση της μπάλας στο ποστ. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος παράλληλα, πέταξε (πολύ έξυπνα) το μπαλάκι της δημιουργίας στους υπόλοιπους παίκτες των πρασίνων, επιλέγοντας σε αρκετές περιπτώσεις trapping στην pick & roll άμυνα πάνω στον Διαμαντίδη καταφέρνοντας

1   1.)    να βγάλει τη μπάλα από τα χέρια του κύριου δημιουργού του αντιπάλου ώστε αυτός να μην αναμιγνύεται στο τελικό κομμάτι «απόφασης-εκτέλεσης» της επίθεσης

2   2.)    να χαλάσει τους χρόνους επίθεσης του αντιπάλου (ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις έβρισκε χώρο για να επιτεθεί αλλά σε λάθος timing)



Φυσικά είδαμε αρκετά Switching Defense, όπως ήταν πολύ φυσικό (ο Ολυμπιακός έχει σχεδιαστεί για να το παίζει αυτό, με δυνατά/ψηλά γκαρντς και ψηλούς με γρήγορα πόδια) με την τοποθέτηση του Ντάρντεν στον Διαμαντίδη (όπως είχαμε γράψει στο preview). Γενικά οι ερυθρόλευκοι κυνήγησαν την «αλλαγή» κάθε φορά που ο αναμιγνυόταν στη φάση γκαρντ τους που έχει την ικανότητα να ανταπεξέλθει στη πίσω γραμμή. Τα 16/35 δίποντα των φιλοξενούμενων (και η φτωχή συμμετοχή του Διαμαντίδη στη παραγωγή) αποτελούν μια επιβράβευση σίγουρα, όπως και το γεγονός ότι οι πράσινοι δεν ένιωσαν ποτέ ουσιαστικά άνετα στο σημείο που να ρολάρουν πραγματικά στο επιθετικό κομμάτι.

Ενδιαφέροντα –για σχολιασμό- πράγματα είδα και από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.  Άφησε στο συρτάρι τη Step back-Get Through άμυνα που επιλέγει συχνά στο pick & roll με τον Μπατίστα (ο Ουρουγουανός μένει πίσω, αφήνοντας στον γκαρντ του το χώρο για το αμυντικό recover), σωστά, από τη στιγμή που οι γκαρντς του αντιπάλου στάζουν δηλητήριο off the dribble και παράλληλα επέλεξε μια Show& Recover αντιμετώπιση στα picks, με τον ψηλό του να ακολουθεί με πλάγια βήματα το «μονοπάτι» του Σπανούλη, μέχρι ο εκάστοτε γκαρντ που είχε «φάει» το σκριν να γυρίσει πάλι στον αρχηγό των ερυθρολεύκων. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ διαβασμένος στα cross screens του Ολυμπιακού με τους Σπανούλη-Ντάνστον στη base line, καθώς δε χάρισε καμία «αλλαγή» στον αντίπαλο. Ο τρόπος που παίζει ο Διαμαντίδης εδώ είναι απλά υποδειγματικός.

ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, Η ΚΑΚΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ..


-Γίνεται πολύς λόγος για την απόφαση του κόουτς Ιβάνοβιτς να επιλέξει τον Διαμαντίδη πάνω στον Σπανούλη στο αμυντικό κομμάτι και να απορρίψει πλήρως τη χιλιοδοκιμασμένη και με εγγυημένη επιτυχία λύση του Γκιστ. Τα κατεβατά που έλαβα στο inbox (από οπαδούς και των δύο ομάδων) για το συγκεκριμένο θέμα έχουν επίσης ενδιαφέρον. .


Η αλήθεια έχει ως έτσι (τουλάχιστον κατά τη δική μου γνώμη, μη παρεξηγηθώ). . Ο Διαμαντίδης παίζει πολύ έξυπνα τον Σπανούλη. Παίζει με το μυαλό του, του βάζει προκλήσεις και έχει ως σύμμαχο ένα συντριπτικά υπέρ του παρελθόν όσον αφορά τη συγκεκριμένη αποστολή. Ουσιαστικά ο Διαμαντίδης αποτελεί για τον Σπανούλη την «κακιά μάγισσα» με την ελιά (την έχει) και τη σκούπα (το χέρι-κουτάλα) που τον υπνωτίζει και τον μεταφέρει σε μια νιρβάνα-αστοχίας, εκνευρισμού και πάλης με τους προσωπικούς δαίμονες. Scare tactics θα πω εγώ.. Γιατί  σήμερα, και με τον τρόπο που αμύνεται ο Διαμαντίδης (float), ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει πολλές καλές ματιές και ευκαιρίες από μέση και μακρινή απόσταση οι οποίες μπορούν να τον βάλουν από νωρίς σε ρυθμό. Ο Διαμαντίδης παίζει έξυπνα (ουσιαστικά μπλοφάρει) πίσω αφού δεν έχει πλέον τα πόδια να βγεί ψηλά και δίνει στον αντίπαλο απλόχερα κάτι που θεωρητικά μπορεί να κάνει με αποτελεσματικότητα (σουτ) έχοντας ως σύμμαχο (για εκφοβισμό) τα τεράστια άκρα του που βγαίνουν με μεγάλη ταχύτητα στο release του Σπανούλη. Θυμάστε τον αρχηγό του Ολυμπιακού να έχει βάλει πολλά contested shots όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στον Διαμαντίδη..? Σαφώς όχι.. Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν αφήνεις τόσο κυνικά έναν εκτελεστή όπως ο Σπανούλης να δεί το καλάθι από μέση/μακρινή απόσταση. Τουλάχιστον σε μόνιμη βάση, είναι λανθασμένη επιλογή ακόμα και εάν στο συγκεκριμένο ματς ο αρχηγός των γηπεδούχων δε σκότωσε τον αντίπαλο από την περιφέρεια, αναλογικά με τις δοθείσες ευκαιρίες. Και αυτό μπορεί να το κρατήσει ο Παναθηναϊκός για τη συνέχεια αλλάζοντας όμως τη βασική τακτική του, ειδικά στα ματς του ΣΕΦ θα συμπληρώσω.



Όσον αφορά τον Γκιστ.. Αποδεδειγμένα μπορεί  να αμυνθεί πάνω στον Σπανούλη. Όμως ας πάμε λίγο παραπέρα (γιατί εδώ είναι Hoopfellas..). Μια τέτοια «προσαρμογή» απαιτεί στρατηγική και κυρίως ετοιμότητα. Στον φετινό Παναθηναϊκό, με τα τωρινά δεδομένα τουλάχιστον, αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δε θα ήταν ιδιαίτερα λειτουργικό γιατί οι πράσινοι δεν έχουν τον SF-Fighter στη πίσω γραμμή άμυνας –όπως πέρυσι οι Ματσιούλις/Μπράμος- που θα αναλάβει το «4» των ερυθρολεύκων (συν ότι κάτι τέτοιο επιτάσσει τον Νέλσον πάνω στον Ντάρντεν, για να βγεί). Ο Γιάνκοβιτς (που σαφώς έχει άλλα χαρίσματα) δεν έχει το κορμί και αυτό το αμυντικό aggressiveness για να υποστηρίξει μια τέτοια κατάσταση, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει αμυντικά μόνο με τον Γκιστ στο «3» (δίπλα στον Φώτση, το είδαμε πρόσφατα). Μπορεί όμως παράλληλα η επίθεση του Ιβάνοβιτς να είναι αποτελεσματικά με ένα τέτοιο σχήμα..? Θέλει δουλειά σε κάθε τομέα λοιπόν μια τέτοια «προσαρμογή».. Ο Σπανούλης τελείωσε το ντέρμπι με 20 πόντους, 10/11 προσωπικές-4/12 FG και 7 κερδισμένα φάουλς..


-Και οι δύο κόουτς χτύπησαν στην επίθεση με κόψιμο στη ρακέτα από τον παίκτη που βρισκόταν στη πλάτη της άμυνας στη Weak Side. Ο Παναθηναϊκός έψαξε πολύ καταστάσεις για το αριστερό χέρι του Μπατίστα στο ποστ  που τελικά μάλλον μπέρδεψαν την ομάδα (είναι σε κακό φεγγάρι ο Ουρουγουανός) η οποία βρήκε το βαρύ σασί στο κομμάτι «παραγωγικότητα» στο πρόσωπο του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Έχω πεί ότι ο Λουκάς (που έχει άλλα βεβαίως μειονεκτήματα, όχι ασήμαντα) είναι ο πιο πλαστικός ψηλός που διαθέτει το ελληνικό μπάσκετ και αυτός με τη μεγαλύτερη γκάμα κινήσεων. Ένα δείγμα του ρεπερτορίου του είδαμε και στο ΣΕΦ όταν αρχικά ο Ιβάνοβιτς «έχτισε» μια επίθεση με τρείς σταθερές ταυτόχρονα

1.) τον Γκιστ στο post

2.) τον Λουκά στο high post είτε για face up είτε ως δημιουργό

και 3.) την ball screen επίθεση για τον Σλότερ, ο οποίος δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στα γκαρντς του Σφαιρόπουλου (είχε από την αρχή τον Μάντζαρη πάνω του).


Από τον Ολυμπιακό μου άρεσε πολύ ο Ντάρντεν και ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε στη close out επίθεση. Ήρεμος με καθαρό μυαλό, αρκετά επιθετικός με κοφτές κινήσεις, ήξερε τι ζητούσε σε κάθε κατοχή (ή άμυνα) στο παρκέ. Χτύπησε στο ποστ, με κίνηση μακριά από τη μπάλα και σε close out καταστάσεις ή με σουτ από την αδύνατη πλευρά. Έ τ ο ι μ ο ς με λίγα λόγια. Μαζί με τον Λοτζέσκι (που μπήκε ζεστός) έδωσαν ώθηση από τη θέση «3» προσθέτοντας διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι των γηπεδούχων.


-Αυτός ο άστοχος (2/8 FG) και χωρίς παιχνίδια Νέλσον, ακόμα και στην κατάσταση που είναι τώρα, κάνει το μπακόρτ και συνολικά το παιχνίδι των πρασίνων καλύτερο. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι (πολύ πιο έτοιμος από το πρώτο ματς) η διαφορά είναι κάθε φορά που πατούσε ο Αμερικανός ήταν ξεκάθαρη (γιατί πολύ απλά δεν έχει τέτοιον περιφερειακό ο Παναθηναϊκός) δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε περιφερειακό να σκοράρει μπροστά του. Ο Νέλσον έχει πέσει στα βαθιά αμέσως αλλά μπορεί να γίνει (και θα γίνει) ο facilitator που έλειπε από τους πράσινους, όμως έγκειται αποκλειστικά στον Ιβάνοβιτς να τον χρησιμοποιήσει σωστά. Για παράδειγμα σε ένα τέτοιο ακριβώς ματς με την τακτική που διάλεξε ο αντίπαλος (πίεση ψηλά, προσπάθεια παρέμβαση στους χρόνους επίθεσης) βάζεις μπετόν τον Νέλσον δίπλα στον Διαμαντίδη ως μεταφορέα της μπάλας από την εισαγωγή της στο παρκέ μέχρι το δεύτερο μισό και τον αρχηγό ως κύριο δημιουργό μετά την πρώτη πάσα, εξοικονομώντας πολλές ανάσες. Παράλληλα ο Αμερικανός είναι ο τύπος του παίκτη που θα παίξει άμυνα τον Σπανούλη (θα το δείτε από την επόμενη συνάντηση πιστεύω) αν και εδώ θέλει δουλειά από το πράσινο επιτελείο σε πνευματικό επίπεδο (και συγκέντρωσης) γιατί ο Νέλσον είναι από τους λίγους γκαρντς στην Ευρώπη που σωματικά είναι πιο δυνατός από τον αρχηγό των ερυθρολεύκων ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει υπέρ του το aggressiveness του Αμερικανού και να τον φθείρει. Ο Νέλσον πάντως κουμπώνει πολύ καλά και με τον Σλότερ (και σε τρανζίσιον αλλά και στην ball screen επίθεση όπου η υπομονή του Νέλσον και οι σωστές μεταβιβάσεις λειτουργούν θετικά) και ανοίγει τη γκάμα επιλογών στο μπακόρτ, με τον Μπλούμς να πηγαίνει 5ος στο ροτέησιον (λογικό).

ΤΟP-16 ENΟΨΕΙ..


Συμπεράσματα από το ντέρμπι.. Οι ομάδες μας είναι (όπως είχαμε πεί) πολύ κοντά αγωνιστικά στη παρούσα φάση και αυτό φάνηκε στο παρκέ του Φαλήρου. Ο Ολυμπιακός είχε επιπλέον κίνητρο και ήταν συνολικά καλύτερος στις λεπτομέρειες ενώ ο Παναθηναϊκός έχω την αίσθηση –παρά την κακή βραδιά πολλών σημαντικών παικτών- ότι διατηρεί την «αύρα του νικητή» ακόμα σε αυτές τις συναντήσεις.

Το θέμα και για τις δύο ομάδες πλέον (μπαίνοντας σε μια πολύ σημαντική καμπή της σεζόν) είναι η ετοιμότητα. Πρέπει να εμφανιστούν έ τ ο ι μ ε ς με ότι έχει στα χέρια της η κάθε μια. Ειδικά στον όμιλο του Ολυμπιακού υπάρχουν δύο κόουτς (ξέρετε ποιοι) που είναι expert στο να εμφανίζουν σε αυτό το στάδιο τις ομάδες τους έτοιμες, ανεξάρτητα από τα αγωνιστικά συν και πλην τους.


Ο Ολυμπιακός «περιμένει»  τον Πρίντεζη. Είναι ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει καταστάσεις στο παιχνίδι της ομάδας αλλάζουν status στη θέση «4» και ανοίγοντας τη γκάμα επιλογών στην επίθεση (ποστ, τρανζίσιον εκτέλεση). Το κομμάτι για το οποίο έχω δεύτερες (και τρίτες και τέταρτες..) σκέψεις είναι η θέση «5» και τα back ups του Ντάνστον. Μακάρι να δούμε το step up από τον Χάντερ όμως έχω την αίσθηση (από το καλοκαίρι την είχα) ότι οι ερυθρόλευκοι εδώ ήθελαν κάτι διαφορετικό.. Eλπίζω να μη το πληρώσει..


Για τον Παναθηναϊκό τώρα, θα επιστρέψω σε κάτι που είπα το καλοκαίρι μετά την πρόσληψη Ιβάνοβιτς. Το πρώτο θέμα που πρέπει να επιλύσει είναι το αμυντικό. Η ομάδα έχει κενά το τελευταίο διάστημα στα μετόπισθεν (δείχνει αργή, σε μερικές αντιδράσεις λίγο soft). Έλεγα σε έναν φίλο που παρακολουθούσαμε μαζί το ματς του Σαββάτου με το σκορ στο 72-59 ότι μόνο με αμυντικές πεντάδες μπορεί να γυρίσει ο Ιβάνοβιτς στο ματς και το κατάφερε με το που έβαλε το σχήμα με Νέλσον-Γκιστ  στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός πρέπει κατ’αρχήν να παίξει καλύτερα στην άμυνα του για να επιβιώσει από αυτό το TOP-16. Αδιαπραγμάτευτα.  Από εκεί πρέπει να αρχίσει και όλα τα άλλα θα έρθουν..

Σας περιμένω και στη σελίδα του Hoopfellas στο Facebook..





224 σχόλια:

  1. Καλησπερα σε ολους παιδια και χρονια πολλα.Πολυ ενδιαφερον το παιχνιδι απο το πρωτο μεχρι το τελευταιο λεπτο.ΔΙκαιος νικητης ο ολυμπιακος,εφοσον το πλανο του ηταν πιο ξεκαθαρο και πολυ καλα στοχευμενο και εκτελεσμενο.Στα συν σιγουρα η αποδοση του Νταρντεν κυριος αμυντικα και ιδιαιτερα πανω στο μητσο.Ο απογαλακτισμος του παο απο το μητσο δυστυχως δεν επιτυγχανεται,το γνωριζουμε ολοι οτι κατι τετοιο ειναι δυσκολο αλλα ισως θα επρεπε να ειχε δουλευτει εδω και δυο χρονια μια τετοια κατασταση..
    Οι ερωτησεις μου..1)ακουγεται οτι στο οακα οι προπονησεις πλεον ειναι σκληρες επιπεδου προετοιμασιας σεπτεμβριου,ισχυει κατι τετοιο?
    2)με ραιτ τι γινεται?πολυ παραξενη η μη χρησιμοποιηση του ιδιαιτερα στο αμυντικο κομματι.
    Καλη χρονια σε ολους ευχομαι με υγεια...
    ΜΗΤΣΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Μητσακοτέ..Καλή χρονιά φίλε.. Προφανώς ο Ιβάνοβιτς τον έχει ξεκάθαρα στο μυαλό του ως 5ο ψηλό στο ροτέησιον. Δε διαφωνώ, όμως 5ος με μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Στα τελευταία παιχνίδια που παίζει λιγότερο, θεωρώ πως μπορούσε να έχει παραπάνω λεπτά μέσα από το αμυντικό κομμάτι. Χρειάζονται οι πράσινοι την ενέργεια και την above the rim-D του..

      Διαγραφή
  2. κατ'αρχας χρονια πολλα σε σενα τζιμ και στα αλανια του φορουμ.

    για το ματς δε θα πω πολλα, τα ειπες εσυ και οι σχολιαστες στο προηγουμενο post.

    -σλωτερ εδειξε οτι δεν ειναι πυροτεχνημα
    -γιανκοβιτς εχει την πιο σταθερη (και συναμα αθορυβη) αποδοση απο ολους
    -μπατιστα αποδεικνυει γιατι ηταν 2ο και 3ο σεντερ στις σοβαρες ομαδες που περασε, αν και συνεχιζω να τον στηριζω και να τον πιστευω
    -ραιτ ?????
    -διαμαντιδαρος πλεον οδευει προς τα 35 και η αμυνα στον σπανουλη νομιζω τον κουρασε
    -αγραβανης νομιζω εχει πιασει ταβανι χωρις να ειμαι κ σιγουρος
    -πριντεζης εχει εξελιχθει σε πολυ καλο επιθετικο, ελειψε απο τον ολυμπιακο και φανηκε ακομα κ στα λιγα λεπτα που επαιξε


    υγ: εχω μια απορια,αν μπορεις να μου την απαντησεις δημητρη...
    ο ντελφινο free agent δεν ειναι? γιατι δεν ασχολειται καμια ομαδα ευρωλιγκας για παρτυ του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Πρόεδρε, να'σαι καλά.. Ο Ντελφίνο έκανε εγχείρηση τον Οκτώβρη. Είχε πεί ότι θα επιστρέψει όποτε κρίνει αυτός ότι είναι απόλυτα έτοιμος. Παιχτάρα.. Δε το συζητάμε ότι ακόμα και τώρα μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Ευρώπη.. Αλλά ας δούμε πως θα γυρίσει από την περιπέτεια του αυτή.

      Διαγραφή
  3. χρονια πολλα Jim!πιστευω στον ολυμπιακο πολυ παρα το γεγονος οτι στο 5 ταυτιζομαι απολυτα με την αποψη σου..σκεψου να ειχε γινει το καλοκαιρι κινηση για Λοβερνι οπως ελεγες....οπως και να χει μια διορθωτικη κινηση πριν το δευτερο γυρο ισως αποβει καθοριστικη για την τελικη ευθεια!Η αισιοδοξια μου πηγαζει απο την πολυ καλη περιφερεια του ολυμπιακο...συγχαρητηρια για τις super αναλυσεις σου!! Steven Kalamata.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά Steven, σε ευχαριστώ πολύ. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα. Εξίσου καθοριστικό και το performance του Σφαιρόπουλου..

      Διαγραφή
  4. Και μένα φίλε μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η περίπτωση του ραϊτ. Από την μια έχουν μηδενιστεί τα λεπτά της συμμετοχής του κι από την άλλη από την καε βγαίνει οτι το ροστερ Δεν αλλάζει. Δύσκολο το βλέπω πάντως για αλλαγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. david john kennedy-ludwigsburg. thn gnwmh se parakalw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Καλησπέρα Δημήτρη.

    Δύο τα σοβαρά λάθη του κόουτς Ιβάνοβιτς χθες κατ'εμέ... το ένα "δικαιολογείται" το άλλο όμως όχι.

    Έδωσε δικαιολογημένα χρόνο στον ντεφορμέ Μπατίστα να εγκλιματιστεί για το τοπ16 και του κόστισε ακριβά στο 11-0.

    Έβαλε τον Διαμαντίδη να μαρκάρει το Σπανούλη κιαυτός δεν τα πήγε άσχημα μάλιστα τουκανε και μια καίρια τάπα στο τέλος αλλά έτσι τον κούρασε στην άμυνα ε και στην επίθεση δεν ήθελε να λιώσει ο Μήτσος έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του τη Μακάμπι...

    Θες πραγματικά το ματς κοουτς; έχεις αποφασίσει ότι δε σου κάνει ο Ράιτ; κατέβασε Διαμαντάκο 12άδα, ξεκίνα από νωρίς τον Γκιστ στο Σπανούλη, και χρησιμοποίησε το βροντόσαυρο μικρό όταν είναι ο Ντάνστον μέσα, αθλητικός αλλά άτεχνος και πολύ πιο κοντός θα τον σκέπαζε ο μικρός θα γέμιζε η ρακέτα και θα γινοταν καλύτερη διαχείριση ενέργειας στους κομβικούς ΔΔ/Φώτση. Αντ'αυτού είδα "Πεδουλάκη" στον Σφαιρόπουλο... Πέτγουεη, Χάντερ ακόμα και Ντάνστον να σηκώνουν "τείχος" μπροστά στο τρίποντο.

    Κάτω απτη βάση ο κόουτς χθες, πρέπει να προσαρμοζόμαστε και στον αντίπαλο να ματσάρουμε το παιχνίδι αυτό που φωνάζω πριν έρθει ο Ιβάνοβιτς, δεν είναι όλα τα παιχνίδια ίδια 12άδες&χρόνοι συμμετοχών τυφλοσούρτης.

    Υ.Γ. Εννοείται ο αντιΛάσμε και μάλιστα "χθες"... κατά προτίμηση ο παλίκαρος της Σασσάρι που παίζει above the rim, έχει aggressiveness, είναι και 2.08- σημαντικό.

    Υ.Γ.2 Και αντιΜατσιούλις θαθελα- τα νεύρα μου με όλες αυτές τις διεκδικίσιμες και στις δυο ρακέτες που "σήκωνε τα χέρια του ψηλά" ο Βλάντο και τις καθάριζε ο Ντάρντεν- αλλά με τον αντιΛάσμε θα μπαλωθεί ευκολότερα και ουσιαστικότερα το κενό εκεί.

    Υ.Γ.3 "Όπλο" ο βιρτουόζος 2.10 Λουκάς ειδικά για "κοντές" frontline σαν τη χθεσινή (στην άμυνα βέβαια πάντα soft, λίγη παραπάνω μυική ενδυνάμωση κάτι ρε γμτ), θετικός το "κοντρολαρισμένο ταυρί" Νέλσον κιακόμα πιο πολύ αρχίζει να με πείθει ο Σλότερ, killer instict και σε δύσκολες έδρες τελευταία, εν αντιθέσει με τον Γιάννις που δε μπορεί να δημιουργήσει για πάρτη του."

    Οκ Δημήτρη ορίστε και στο μπλογκ! πάλι εξαιρετικό το άρθρο σου, "απαντάς" και στο γιατί όχι όπως τις δύο τελευταίες σεζόν με τον Γκιστ... ερώτηση Παναθηναϊκότατη: μπορείς να επιλέξεις μόνο 5άρι ή μόνο 3άρι - τα ρημάδια τα λεφτά που δεν υπάρχουν-αποδεσμεύοντας Ράιτ... πραγματικά τι κάνεις;

    Σπήλιος Καραμεσίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε Σπήλιο.. Ένας Λαβάλ λείπει από τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή. Και οικονομικός και περίπτωση που "σπάει" το συμβόλαιο

      Mario

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου για τον λαβαλ της σασαρι που λες. Πέρα από το οτι Δεν νομίζω να κάνουν μεταγραφή, έχω την εντύπωση ότι μπορεί να έρθει παίχτης ΜΌΝΟ από κομμένες ομάδες κι οχι από αυτές που συνεχίζουν Ευρωλίγκα.

      Διαγραφή
    3. η Σάσσαρι δε συνεχίζει φίλε

      Διαγραφή
    4. ο Ολασένι Λαβάλ είναι προσιτός και ταιριάζει γάντι όμως δεν υπάρχει διάθεση για παίκτη όπως φαίνεται. Πρέπει να παίξει παραπάνω ο Ράιτ.

      Johny Q

      Διαγραφή
    5. Φίλε μου ο Λαβάλ είναι 2,03 και αυτός αλλά και ο Λασμε το ίδιο ύψος έχει το θέμα είναι αν μπορεί να παίξει σαν το Λασμε γιατί τον παρακολουθώ και παίζει σε μια ομάδα με πολύ διαφορετικό στυλ από αυτό του Παναθηναϊκού.Επισης ο Μαυροκεφαλίδης στα 30 δεν αλλάζει είναι από τους παίχτες που δεν αρέσκεται στις επαφές όποτε όσο και να γυμναστεί δεν θα βελτιωθεί στην αμυνα

      Διαγραφή
    6. Επίσης ο ΝΕλσον δεν θα γίνει καλύτερος παίχτης από τότε που ήταν στον Ερυθρό Αστέρα και γιαυτο έφυγε για να παίξουν τα σερβακια επίσης μην υποτιμάς τον Μπλουμς είναι καλύτερος σουτέρ απο τον Σλοτερ και καλύτερος αμυντικός απλά δεν ταίριαξε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ο Σλοτερ θέλει την μπάλα για να σκοράρει και δεν μπορεί να δημιουργήσει απο μόνος του οι περισσότερες επιθέσεις του βγαίνουν μέσα απο σύστημα για σουτ.

      Διαγραφή
    7. Έλα ρε Σπήλιο.. Γεμάτο σχόλιο, σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Δε παίρνεις τίποτα κατά τη γνώμη μου. Εφόσον προορίζεις τον Λουκά για δεύτερο, ο Ράητ είναι μια χαρά. Πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει game-changer με την άμυνα και την ενέργεια του από τον πάγκο. Kαι έχεις και τα νέα παιδιά από πίσω.. Το "3" έμεινε επίτηδες ανοιχτό φίλε..

      Διαγραφή
  7. Υπόκλιση στον γκουρού. Δεν ήθελα να τελειώσει το κείμενο ρε Τζιμ. Φοβερή ανάλυση. Το "κακιά μάγισσα" έγραψε, όλα τα λεφτά..
    Λοιπόν, ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν ψηλό. Ο Χάντερ είναι για τρίτος σε αυτό το επίπεδο, απλά λίγο καλύτερος στα τελειώματα από Σίμονς. Ο ΠΑΟ πρέπει να κοιτάξει την περίπτωση Μπράμος. Με Νέλσον, Γκιστ, Ράητ χτίζει αμυντικό τοίχος. Ευχαριστώ, keep scouting..

    Αρτούρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά...
    Καταπληκτικό άρθρο Τζιμ, μπράβο... Θα ήθελα από όποιον ξέρει να εξηγήσει τι ακριβώς είναι η close out άμυνα και αντίστοιχα η close out επίθεση... Ευχαριστώ...
    Και μια ερώτηση για τον Τζίμαρο.. Δεν νομίζεις ότι ο Μάρκους Σλότερ της Ρεάλ (μιας και είναι φευγάτος από την Μαδρίτη) θα ήταν ακριβώς ο mobile ψηλός που χρειάζεται ο Παναθηναικός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ. Κατάσταση close out λέμε τη στιγμή που η άμυνα "ανοίγει" και πάλι, με τον αμυντικό που έχει "μαζέψει" χαμηλά να βγαίνει (για να καλύψει αυτό φλοτάρισμα) και πάλι ψηλά στη μπάλα. Ουσιαστικά είναι recovers από τη μεταφορά της μπάλας στις πλευρές.

      Όχι δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟ χρειάζεται τόσο έναν finisher αυτή τη στιγμή.

      Διαγραφή
    2. φίλε ΑΝΩΝΥΜΕ 11.04 είναι η κίνηση της άμυνας να καλύψει την αδύνατη πλευρά.

      Διαγραφή
  9. Τα είπες όλα Τζιμ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε λόγω υψηλότερου κινήτρου και λόγω έδρας, που έδωσε τα 2-3 καθοριστικά σφυρίγματα στο τέλος. Αλλά με τις ομάδες όχι απλά κοντά σε ποιότητα, αλλά και (για διαφορετικούς λόγους) «εύθραυστες», η εικόνα είναι πως τον τίτλο θα τον κρίνει φέτος αποκλειστικά η έδρα.
    Διαφωνώ πως ήταν τόσο καλός ο Σπανούλης. Είχε 7 πόντους εντός παιδιάς ως το 19-13, απ’ την 1η κιόλας περίοδο, κι ως το τέλος ξαναέβαλε μόνο το τρίποντο – προσευχή, όλο το υπόλοιπό του σκορ ήταν βολές. Δεν «πόνεσε» πολύ την άμυνα του Παναθηναϊκού, η οποία για μένα έχει σοβαρό αμυντικό ζήτημα στο σέντερ. Προφανώς και γιατί έπαιξε πολύ ο Λουκάς, μέσα απ’ τη ρακέτα σκόραραν κόσμος και κοσμάκης: Ντάνστον, Ντάρντεν, Αγραβάνης, Χάντερ, ως κι ο Πρίντεζης πρόλαβε. Θέμα με Μπατίστα, θα πρέπει να δούμε ποιος είναι, τελικά, ο κανονικός: το θωρηκτό του 1ου διμήνου ή το αργοκίνητο καράβι του τελευταίου μήνα…
    Πασιφανές πόσο θα βελτιώσει την άμυνα, όταν φτάσει στο 100%, ο Νέλσον. Πασιφανές και πως όταν πατήσει γερά, αυτός θα αναλαμβάνει τον Σπανούλη. Προβληματίζομαι, ωστόσο, γιατί δεν κοιτάζει καθόλου το καλάθι από μακριά. Εντάξει, δεν είναι σουτέρ, αλλά δεν είναι και Ράιτ να τον αφήνουν τόσο προκλητικά. Πέρσι με τον Αστέρα δεν ήταν τόσο κακός...
    Πολύ θετικό που ο Σλότερ δείχνει να ξεπερνά τα περί παίκτη έδρας, ο Γιάνκοβιτς όσα έβαλε μπροστά άλλα τόσα (και περισσότερα) έφαγε πίσω, τον Παππά δεν προλάβαμε να τον δούμε, τον καθάρισε ο Χριστοδούλου. Οι γκρίζοι έκαναν πολιτική: έσπρωξαν Ολυμπιακό στην αρχή, το ισορρόπησαν στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, στο τέλος ξαναέπαιξαν έδρα στα κρίσιμα. Χαρακτηριστικά τα φάουλ σε ΜΚΦ και Γκιστ στο 74-70, αλλά κι εκείνη η φάση όπου γυρίζει πίσω για να εφεύρει φάουλ στον Πέτγουεϊ για να μη δώσει γκολ+φάουλ στον Γκιστ. Αντιθέτως, ο Σπανούλης (και όχι μόνο) πήγαινε πολύ εύκολα στις βολές. Όπως ανέφερα και πριν, φαίνεται πως η έδρα θα είναι φέτος ακόμη περισσότερο σημαντική στους τελικούς...
    Γενικώς, το ματς ήταν ανταγωνιστικό, αλλά και ενδεικτικό πως και των δυο το «ταβάνι» στην Ευρωλίγκα είναι χαμηλότερο από άλλες σεζόν. Χρειάζονται πολλές υπερβάσεις από αμφότερους για να πάνε σε κάτι περισσότερο από μια τιμητική συμμετοχή στα πλέι οφς…

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο νέλσον άφησε υποσχέσεις για χτίσιμο πολλών ουρανοξυστών.Πάντα βέβαια έτσι ήταν σαν παίχτης.Του έδινες 2-3 μέτρα να μην κάνει ρήγμα και απλά τον χάζευες να χτίζει.
    Το οτι εδώ στην ελλάδα απο την στιγμή που μεταγράφηκε στον παο,τον παρουσιάζουν κάτι σε μείγμα incredible hulk με μπίλαπς εντάσσεται στα παραμύθια που βρίσκεται και η "νεανική" φετινή ομάδα του πάο με 25άρηδες έφηβους(παππάς-γιάνκοβιτς παρουσιάζονται σαν να δίνουν πανελλήνιες τον ελεύθερό τους χρόνο απο την ομάδα) και μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 30...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι σουτέρ ο Νέλσον, αλλά πέρσι είχε, Ευρωλίγκα και Γιούροκαπ, 19/64 (30%) σε 21 ματς. Κι είναι μια χαρά παίκτης, αν εσύ έκρινες από 2 ματς - με Μπάρτσα και Ολυμπιακό - μετά από 3 μήνες αποχή πως είναι υπερτιμημένος, προφανώς κόβει το μάτι σου.
      Κανείς δεν παρουσίασε τίποτε υπερβολικά στον φετινό Παναθηναϊκό, ίσα - ίσα η ομάδα είχε απ' την πρώτη στιγμή απέναντι κι όλους εκείνους που απαξίωναν. Ο Γιάνκοβιτς αντικατέστησε ιεραρχικά τον Ματσιούλις, ο Παππάς τον Ούκιτς, ο Νέλσον τον Κάρι, ο Χαραλαμπόπουλος τον Μπράμο, ο Ράιτ τον Μπατίστ. Όλοι νεότεροι είναι. Ως κι ο Μπατίστα απ' τον Λάσμε νεότερος είναι. Μόνος μεγάλος είναι ο ένας που δεν υπήρχε στον σχεδιασμό (Μπλουμς). Α, κι ο μέσος όρος ηλικίας της 12άδας είναι 25 ακριβώς.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    2. διορθώνω: 27 ο μ.ο.

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    3. μητσος τι του απαντας ρε συ;;,κατι τετοια σχολια πρεπει να απαξιωνονται.

      Διαγραφή
  11. η αντιμετωπιση του σπανουλη απο τον ιβανοβιτς ειναι σχετικα αναμενομενη για την ωρα.

    το γκιστ δεν τον πιστευει γενικως αλλα και να τον πιστευε για 2 λογους δε θα τον πεταγε πανω στο σπαν.

    πρωτον γιατι ειναι ο ντουσκο και μαθηματα απο καποιον πεδουλακη δεν παιρνει (ετσι ισως το βλεπει αυτος γιατι εγω τον πεδουλα τον λατρευω) και δευτερον γιατι οπως σωστα ειπε ο τζιμ ενα τετοιο πλανο προυποθετει και αλλα κολπα (ενα τριαρι ταυρο και ενα πενταρι απο πισω να σκουπιζει).

    ο δδ παιζει εδω και τρια χρονια αμυνα με την εμπειρια και σαφως μπορει να ψαρωσει ακομα και εναν παικτη σα το σπαν (στην ουσια για αμυνα-ψαρωμα μιλαμε) αλλα , οπως ειπε και ο κλιντον απο πανω, κατι τετοιο τον κουραζει!!!

    το πλανο υπαρχει στον παο και λεγεται νελσον!!!οταν γινει καλα θα αναλαβει αυτος!!!το αποτελεσμα θα το δουμε!!!δυνατος ειναι, ποδια εχει, μυαλο εχει ομως για τετοιες αποστολες?γιατι η αμυνα ειναι πανω απο ολα μυαλο και μετα ολα τα αλλα.......(και μη μου πει κανεις διαθεση γιατι διαθεση εχει και η μανα μου.....).

    ΣΜ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς.. Ο Νέλσον έχει όλο το πακέτο να αμυνθεί εκεί, αρκεί να μείνει συγκεντρωμένος και να είναι 100% διαβασμένος γιατί ο Σπανούλης ξέρει να φθείρει τέτοιους παίκτες.

      Διαγραφή
  12. Το παιχνίδι ήταν τελικά 2-3 λεπτομέρειες: το κακό φεγγάρι του Μπατίστα που λέει και ο Jim (δηλαδή στα πόσα χαμένα lay-ups θα καταλάβει ότι δεν του πάει η μέρα ?), η γενικά soft άμυνα του ΠΑΟ (όπως λέει και ο Σπήλιος, δεν πήραμε μια διεκδικούμενη μπάλα/rb), και τα τρίποντα-καμινάδες από Lafayete και Σπανούλη. Fouls, βολές και γενικά τα σφυρίγματα δεν έπαιξαν και τόσο ρόλο, λογικό και αναμενόμενο να πάρουν οι γηπεδούχοι έστω και ένα 5%, μόνο μια φάση ήταν ξεκάθαρη, την είδαν και δεν την έδωσαν (το foul του Petway στο Gist).

    Πάντως με τους περισσότερους παίκτες του ΠΑΟ εκτός ρυθμού και εκτός αγώνα (πρακτικά παίξαμε με ΔΔ, ΜΚΦ, Slaughter, Nelson και ολίγον από Βλάντο, οι λοιποί δήλωσαν απόντες) και με τους περισσότερους παίκτες του ΟΣΦΠ να δίνουν από κάτιτις όλοι τους, λογικό το αποτέλεσμα. Αλλά όπως λένε και οι περισσότεροι, μάλλον τα θετικά σημάδια είναι για τον ΠΑΟ, αφού με κακή συνολικά απόδοση, πήγε το ματς στο καλάθι.

    Από την άλλη είδαμε αυτά που περιμέναμε από τον Nelson. Καλός χειρισμός, δυνατό κορμί (δεν μπορούσε να τον ποστάρει σε κάποια φάση ο Dunston, που είχε βάλει μέσα στο καλάθι τόσο Μπατίστα όσο και ΜΚΦ), πολύ δυνατά τελειώματα, αλλά και δυστυχώς κακά ποσοστά και διστακτικότητα. Όπως είπε και ο ίδιος όμως, δεν έχει ρυθμό ακόμα, λογικά με 3-4 σοβαρά παιχνίδια ακόμα θα βελτιωθεί και στην επίθεση.

    Πάντως τα λαθάκια του τα έκανε ο Κόμης, κοντρόλαρε το ρυθμό, γύρισε το ματς και το πήγε στο καλάθι, και εκεί που έπρεπε να κάνει αλλαγή (έστω τύπου χαντμπολ, μέσα-έξω) για να έχει απειλή (π.χ. Slaughter), ξεχάστηκε ή θεώρησε ότι κάποιος άλλος -ποιος όμως ?- θα έβαζε έστω ένα καλάθι.

    Πάμε τώρα στα γερά και δυνατά παιχνίδια του ομίλου μας, αν καταφέρουμε και περάσουμε από αυτόν τον όμιλο, εγώ θα πω ότι -και- φέτος κάναμε την υπέρβαση, αν και το βλέπω αρκετά δύσκολο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κόμης.. Χαχαχαχαχα καλό!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Αντώνη. Καλά τα λες.. Θεωρώ ότι η ο Παναθηναϊκός με την εικόνα που δείχνει συνολικά από την αρχή της σεζόν θα πρέπει να μπεί στην post season. Είναι 100% μέσα στις δυνατότητες της ομάδας.

      Διαγραφή
  13. Διπλό η Ζάλγκιρις σήμερα? Τι λέτε?

    Kωστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαα.. Είναι σε πτώση Κωστή. Το βλέπω ασσάκι. 83-74 σκοράκι..(δίνω και σκορ ο μπαγάσας)

      Thanos

      Διαγραφή
  14. Ρε παιδιά τι περονόσπορος είναι αυτός? Έξω και ο Αγραβάνης 3 μήνες!

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζιμ΄τι γίνεται τώρα αν υποθέσουμε ότι ο Πρίντεζης δεν είναι έτοιμος για χοντρά λεπτά?

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aν.. Εγώ έχω ταχθεί από την αρχή. Smallball με "4" τον Ντάρντεν. Και τρίτη επιλογή δύο ψηλοί (Χάντερ-Ντάνστον).

      Διαγραφή
  16. Τζιμάρα μιας και το post σου για English έγινε flood απο πράσινους και κόκκινους περιμένω σχόλιο σου για την παραμονή του παιχταρά και προσθήκη Ποπς. Ένα SF χρειαζόμαστε ακόμα και νομίζω ότι χτυπάμε μέχρι και 4αδα φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι χωρις 3αρι με αυτο το ροστερ δεν χτυπας 4αδα; μπονσου,ντελινικαιτις,ινγκλις,σακοτα,αθηναιου,κασελακης,σαρικοπουλος και παπαντωνιου με μιλοσεβιτς δεν φτανουν για 4αδα; για μενα οχι 4αδα αλλα και 3αδα ανετα και αν το συστημα δεν ηταν στις 3 νικες στους ημιτελικους μεχρι και εκπληξη μπορουσε να γινει και για τελικο οπως ειχε κανει ο ολυμπιακος με τον παναθηναικο το 02 οταν οι ημιτελικοι ηταν στις δυο νικες φυσικα και με λιμανισιους τροπους σπασιμο λεωφορειων,ξυλο στον αγωνιστικο χωρο και αλλα τετοια ωραια γαυρικα....

      Διαγραφή
    2. Είχαμε πεί παιδιά ότι δε θα είναι εύκολο για τον Ίνγκλις να βρεί το συμβόλαιο που θέλει. Τετράδα χτυπάς και τώρα.. Με έναν SF π.χ. σαν τον Μπράμος τώρα, γινόσουν φαβορί για την τρίτη θέση.. Είχα γράψει για την ανάγκη για έναν mobile ψηλό. Ο Μπενσά είναι φοβερή κίνηση για τα τωρινά δεδομένα της ομάδας.

      Διαγραφή
    3. Τις τελευταίες ώρες ακούγεται ότι για SF βλέπει τον Μαλίκ Χέρστον.

      Διαγραφή
  17. Group E

    Crvena Zvezda - Real Madrid 2
    Galatasaray - Zalgiris Kaunas 1
    ALBA Berlin - Barcelona 2
    Panathinaikos - Maccabi 1


    Group F

    Unicaja Malaga - Olympiakos 1
    Milano - Nizhny 2
    Fenerbahçe - CSKA 1
    Laboral - Efes 2

    Περιμένω τα δικάς σας μάγκες. καλημέρα

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ουσιαστικά ο Διαμαντίδης αποτελεί για τον Σπανούλη την «κακιά μάγισσα» με την ελιά (την έχει) και τη σκούπα (το χέρι-κουτάλα) που τον υπνωτίζει και τον μεταφέρει σε μια νιρβάνα-αστοχίας, εκνευρισμού και πάλης με τους προσωπικούς δαίμονες. Scare tactics θα πω εγώ..
    axaxaxaxaxaxaxxxxxaaxxa
    redhoops.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Group E

    Crvena Zvezda - Real Madrid 2
    Galatasaray - Zalgiris Kaunas 2
    ALBA Berlin - Barcelona 2
    Panathinaikos - Maccabi 1


    Group F

    Unicaja Malaga - Olympiakos 1
    Milano - Nizhny 1
    Fenerbahçe - CSKA 1
    Laboral - Efes 1

    CEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιζει να πιασεις μονο 2-3ειλικρινα… μην παιζεις στοιχημα , αγορασε κρεας αδερφ.… χαμενο δεν παει

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα παίδες.. Γιορτινό κλίμα, παραμονές Πρωτοχρονιάς, τι καλύτερο από μια ντερμπάρα στο ΟΑΚΑ..? Για κάποιο λόγο μάλιστα πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζιμάρα βλέπω κλειστό ματς..

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. Μακαρι Τζιμαρα να κανει γιατι ειναι παιχνιδι κλειδι. Ας ελπισουμε οτι το ΟΑΚΑ παραμενει ακομα κατηφορικο παρα την ηττα απο Μπαρτσα.

      DR34m

      Διαγραφή
    3. κ εγω πιστευω οτι ο παναθηναικος θα ειναι καλος σημερα. αυτο δε σημαινει βεβαια οτι θα κερδισει ευκολα. για μακαμπι μιλαμε που εχει 100 κιλα ιστορια και οχι για τις νεοπλουτες φενερ (ακομα κ αυτη η φενερ του ζοτς...) ή αρμανι που ο παο τις συνετριψε.

      Διαγραφή
  21. Αν πατήσουμε καλά από το πρώτο δεκάλεπτο, το γήπεδο θα γίνει κατηφόρα.
    Αλλιώς θα πάμε σε κλειστό ματς. Πάντως ο ΠΑΟ χρειάζεται μια καλή εμφάνιση γιατί με Αρμάνι Μπάρτσα και ΟΣΦΠ έκανε 0/3.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ματς είναι το opening του TOP-16 (σημαντική παράμετρος) απέναντι σε μια ομάδα με τεράστιο μπακράουντ. Παρ'όλα αυτά πιστεύω ότι υπάρχει το πλαίσιο για να κάνει ένα καλό παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Η Μακάμπι έχει τρωτά σημεία στα οποία μπορεί να χτυπήσει κατά συρροή η ελληνική ομάδα.. Περιμένω λοιπόν ένα σπουδαίο performance από τους πράσινους σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ Τζιμ θεωρώ πως τους έκλεψα παίζοντας καθαρό άσο, χωρίς διαφορές, στο 1.60...

      ΜΗΤΣΟΣ

      Διαγραφή
    2. Έχει value το ποντάρισμα Μήτσο.. Καλή πόντα.

      Διαγραφή
    3. Kαλησπέρα,Τζιμ.Μια από τις καλύτερες αναλύσεις σου πραγματικά,αποτύπωσες στην οθόνη όσα γίνονται στο γήπεδο και βλέπουμε χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τους τεχνικούς όρους-έδωσες μια πολύ ρεαλιστική και εξονυχιστική ματιά σε μερικά θέματα που σηκώνουν πολλές συζητήσεις και συμφωνώ μέχρι κεραίας.

      Για το σημερινό ματς...Έχει καλό momentum ο Παναθηναικός,είναι σε καλή φάση το παιχνίδι(από τα κρισιμότερα απέναντι σε βασικό αντίπαλο) και πιστεύω πως δεν θα καταφέρει να του βάλει πραγματικά δύσκολα η Μακάμπι. Με μια στοιχειωδώς καλή άμυνα δεν έχει να φοβηθεί κάτι...Μόνο μην επιτρέψει πολλά εύκολα καλάθια σε αιφνιδιασμούς και διεισδύσεις..

      Κάτι ακούστηκε για Χέρστον και Άεκ(?).Χμμμ....κινήσεις που δείχνουν αλλαγή σε οικονομικό και "τουριστικό" στάτους,επιμένω πως πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στον έμψυχο ελληνικό κορμό η ομάδα και τα άλλα θα έρθουν.

      Διαγραφή
    4. Καλώς το φιλαράκι μου. Σε ευχαριστώ peris. Πολύ σωστά για ΠΑΟ. Θέλει συγκέντρωση στην transition άμυνα. Χωρίς Σμιθ η Μακάμπι θα αντιμετωπίσει δυσκολία να ανοίξει το γήπεδο σε σετ καταστάσεις. Έχει όμως ποιότητα και καθόλου άγχος. Θα δούμε..

      Διαγραφή
    5. PS: Για Χαίρστον δε λέω τίποτα ακόμα. Θα είναι βόμβα αν τον υπογράψει η ΑΕΚ. Μεγαλύτερη από τις προηγούμενες..

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Συγκλονιστική ανάλυση από το Δημήτρη, once again!

    Sir Desticado

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε φιλαράκι, που είσαι εσύ? Χρόνια πολλά, σε ευχαριστώ πολύ..

      Διαγραφή
  24. Crvena Zvezda - Real Madrid 45-55
    Galatasaray - Zalgiris Kaunas 49-51
    ALBA Berlin - Barcelona 20-80
    Panathinaikos - Maccabi 55-45


    Group F

    Unicaja Malaga - Olympiakos 40-60
    Milano - Nizhny 60-40
    Fenerbahçe - CSKA 45-55
    Laboral - Efes 40-60
    αυτα ειναι προβλεψεις
    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Smith ισχυει οτι δε θα παιξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΛΣΟΝ ΣΤΟ ΕΡΥΘΡΟ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΙΑ.ΜΕ 50% ΣΤΟ ΔΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ 33% ΣΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ.ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΣΠΑΝ;;;;http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=RED&pcode=002829&seasoncode=U2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?clubcode=RED&pcode=002829&seasoncode=E2013 ΣΟΡΡΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΙΟΥΡΟΚΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Crvena Zvezda - Real Madrid ?
    Galatasaray - Zalgiris Kaunas ?
    ALBA Berlin - Barcelona 2
    Panathinaikos - Maccabi 1


    Group F

    Unicaja Malaga - Olympiakos 1
    Milano - Nizhny 2
    Fenerbahçe - CSKA 1
    Laboral - Efes 1

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. tzim πολυ ντεφορμε η ομαδα και με προβλημα στα εκτος !!
    Ο γιανκο μονος το 3 δενμπορει να το σηκωσει και λογικα θα μας στοιχισει.. ο μανωλοπουλος ας πει μερικα πραγματακια στον κοουτς οπως οτι το να καις τον αρχηγο στην αμυνα σου τρωει την ενεργεια του για την επιθεση...
    Ο ραιτ στα κακα του εδειχνε περισσοτερα πραγματα απ οσο επρεπε, και τωρα που κανονικα πρεπει να εχει ρυθμο δεν δειχνει τπτ.
    Παιχιδι κομβος το σημερινο αφου μακαμπι = ανταγωνιστης μας για την θεση της τετραδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Chris. Μην απογοητεύεσαι. Σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία για μια νέα αρχή. Το "3" έμεινε επίτηδες "ανοιχτό. Θα παίξεις αρκετά πλέον και με τρία γκαρντς αφού ο Νέλσον μπορεί να μείνει με SFs στο ποστ εύκολα στην άμυνα.

      Διαγραφή
    2. ακομη περιμενω τα χρονια μου πολλα!!! υπαρχει λογος που ο μπλουμς εμεινε εκτος ροτεινσον???

      Διαγραφή
    3. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά Chris!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ότι επιθυμείς..!

      Nομίζω είναι λογικό από τη στιγμή που γυρνάει ο Νέλσον. Ο Μπλούμς έχει την ιδιαιτερότητα (μεγάλο συν για role player) ότι μπορεί να σου δώσει πολλά σε μικρό διάστημα (σε αντίθεση π.χ. με τον Παππά που θέλει τον του χρόνο για να βρεί ρυθμό)

      Διαγραφή
    4. μαλιστα καταλαβα, επισης τζιμ, επιτυχιες παντου και υγεια!!

      Διαγραφή
  30. τι γίνεται με την ΑΕΚ;

    jim θελουμε αρθρο

    δεν την εχω δει καθόλου σε αγωνα

    αλλα το επίπεδο της στα χαρτια ειναι για συμμετοχη στο Eurocup

    http://sneakersplay.webs.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα για Ίνγλκις.. Μάλιστα είχα γράψει για την ανάγκη mobile σέντερ και μετά από λίγες ημέρες έσκασε η βόμβα με Ποπς. Αρχίζει να ξεχωρίζει η ΑΕΚ..

      Διαγραφή
  31. Σήμερα ο ΠΑΟ θα νικήσει με +17

    BETAKIAS (Διατηρώ το 100% στις προβλέψεις μου εδώ μέσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά και από εμένα!

    Παραθέτω παρακάτω τις προβλέψεις μου για τους αγώνες αυτής της εβδομάδας.

    Group E

    Galata - Zalgiris 1
    PAO - Maccabi 2
    Crvena - Real 1
    ALBA - Barca

    Group F

    Fener - CSKA 1
    Laboral - Efes 2
    Armani - Nizhny 2
    Malaga - OSFP 1

    Πολλές εκπλήξεις, και ελπίζω να πέσω μέσα έστω σε μία από αυτές :-) .

    Θα επανέλθω κάποια στιγμή σήμερα ή αύριο με μια... έκπληξη-δώρο...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Συγνώμη για το ALBA - Barca που του δίνω βέβαια 2 (το μόνο σίγουρο για εμένα αποτέλεσμα αυτή την εβδομάδα).

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γαμω το Ρηγα και τα κορακια σας γαυροι ... 30-70 στο ΟΑΚΑ μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενταξει οργια απ τον ρηγα αλλα μηπως να δουμε και τα δικα μας χαλια. 20 λεπτα ο παγκο,19 ο ραντλ και 15 ο ταιους και μας παιζουν στα ποδια λες και ειμαστε ομαδα παλαιμαχων...

      Διαγραφή
    2. Δεν ξερω αμα το εχεισ διαβασει , αλλα ομαδα κανει 2ηπροετοιμασια τωρα( οπως εκανε και ο ζοτς τετοια εποχη) για ναφορτσαρει οταν πρεπει.. Γι αυτοι τα ποδια και τα χερια τους ειναι βαρια

      Διαγραφή
  35. Οκ νικησαμε αλλα η εμφανιση ηταν κακη στην αμυνα δε τραγικη.
    Η ομαδα θελει οπως εχω ξαναπει και γω ςλλα και αλλοι hoopfeλιτες λαβαλ απο σασαρι .η μακαμπι μας ξεφτιλησε στη ρακετα.δεν μπορω να καταλαβω γιατι στον τρανζισιον της μακαμπι δεν το κοβαμε με φαουλ?δεν ξερω,με πειραξε η σημερινη εμφανιση.περιμενα πολυ πιο καλη.πολλα ερωτιματικα.

    @delfino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακή άμυνα στο τρανζίσιον, σε ένα σημείο που ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς μάλιστα είχε εστιάσει πριν το ματς.

      Διαγραφή
  36. Με βάση την εικόνα της ομάδας στα 3/4 του αγώνα, η νίκη και μάλιστα με διαφορά 7 πόντων (που μπορεί να παίξει ρόλο στην πορεία) είναι το 120% αυτού που θα μπορούσε να περιμένει ο ΠΑΟ έτσι όπως πήγε το ματς. Τα προβλήματα έχουν αναλυθεί εδώ από τους συν-σχολιαστές, ήρθε και η έξυπνη τακτική-κλεφτοπόλεμος της Μακάμπι στο πρώτο ημίχρονο να δέσει το γλυκό. Γύρισε εν μέρει χάρη στην (μη) ποιότητα της Μακάμπι (η μοναδική ομάδα που μπορώ να θυμηθώ στην Ευρωλίγκα που γίνεται κάθε χρόνο και χειρότερη και λιγότερο φανταχτερή, λίγο λίγο, εδώ και 10 χρόνια, ανεξάρτητα από το μπαμ πέρσι), αλλά και κρέντιτ σε ομάδα, σταφ και οπαδούς για την υπομονή να γυρίσει μια ζόρικη κατάσταση.

    Θα μπορούσαμε να σταθούμε και σε κάποιες ευτυχείς συνθήκες για τον Παναθηναϊκό (την απουσία του Σμιθ, την μεγάλη διαφορά στις βολές), αλλά κάποια θετικά στοιχεία ήταν αναμφισβήτητα: Ο Σλότερ αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά φωτοβολίδα, και μάλιστα, αν και σκόρερ, παίζει αρκετά μυαλωμένα. Ο Νέλσον πήρε πολλή δουλειά πάνω του και φαίνεται να ανεβαίνει με ραγδαίους ρυθμούς (έβαλε κι ένα τριποντάκι ελεύθερος). Ο Γκιστ παραμένει αναντικατάστατος στην άμυνα, όσο και αν έχει 'κάτσει' στην επίθεση.

    Είναι σαφές λοιπόν ότι, Δεκέμβρη μήνα, ο Παναθηναϊκός ακόμα φτιάχνεται. Με βάση αυτό το δεδομένο, η νίκη και το +7 είναι μια χαρά. Το ταβάνι της ομάδας εξακολουθεί να μοιάζει ο δύσκολος αποκλεισμός στα πλέι οφ, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα δούμε (όλο και πιο) ωραία πράγματα μέχρι να φτάσουμε εκεί.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. http://live.euroleague.net/gamesjs.aspx?ig=euro_124&st=20&dp=FSAM7F265549311GB256YEMEM&z=1 http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=124&seasoncode=E2014#!boxscore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Retweet τον Στεγόσαυρο μας από πάνω. Αυτό ακριβώς. Ούτε σημείο στίξης δεν θα άλλαζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Aγχωτικη νικη με πολυ κακη αποδοση για 3 δεκαλεπτα.Ο Νελσον ειναι σιγουρο οτι θα βοηθησει πολυ κ τους 2 coach της ομαδας(ντουσκο κ Μητσαρα)κ θα βελτιωθει η κατασταση στην αμυνα.Κατα την αποψη μου η χτυπητη αδυναμια της ομαδας ειναι στο 3 κ οχι στους ψηλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Makari na vgw lathos alla to enstikto mou leei oti o Ivanovic DEN kanei gia ton Panathinaiko. Se afton i to epomeno giro tha apokleistoume stin evrwpi kai mallon tha xasoume kai to elliniko prwtathlima. Makari na kanw lathos...

    Jimmy B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι ναναι τζωνακο τι εισαι ρε μαγος?

      Διαγραφή
    2. Nελσον και Γκιστ παιδιά. Τέλος. Αυτοί βγάζουν όλη τη δουλειά

      Διαγραφή
  41. Καλησπερα σε ολους, καλησπερα Τζιμ, θελω να ρωτησω αν βλεπει κανεις στον φετινο Παναθηναικο καποιο πλανο ελληνοποιησης, γιατι εγω δεν βλεπω κανενα. Ο μονος νεαρος Ελληνας που παιζει ειναι ο εικοσιτετραχρονος Γιανκοβιτς. Με βαση λοιπον την μη χρησιμοποιηση των νεων παιδιων εως τωρα, δεν καταλαβαινω γιατι ο παναθηναικος δεν πηρε ενα κανονικο βασικο τριαρι αντι του Μπλουμς και ενα καλυτερο πενταρι απο τον Ραιτ, ετσι ωστε να ειναι καλυτερη η ομαδα....ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Πολυ σπρωξιμο ο βαζελακος λεμεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4.08 τι εγινε πικρα μηπως?ολη η αμυνα πανω στον δδ ενα φαουλ.η γαλατα 32 βολες 5 η ζαλγκιρις τι σημαινει αυτο??

      Διαγραφή
    2. Το ξεκίνημα της ομάδας Πρόεδρε ανέβασε τον πήχη και οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν ίσως καθυστέρησαν λίγο την ένταξη των νέων παιδιών. Θα δούμε τώρα πως θα χειριστεί η διοίκηση και ο κόουτς το θέμα Ράητ.

      Διαγραφή
  43. Αν κατάλαβες ως ελληνοποίηση πως θα παίζουν Ευρωλίγκα οι 17χρονοι από φέτος, μάλλον μπέρδεψες τον Παναθηναϊκό με την Παρτίζαν. Και συμπτωματικά το θυμήθηκες απόψε,που Παππάς, Μποχωρίδης ήταν off. O Xαραλαμπόπουλος, που δεν έπαιξε απόψε, έχει 6 συμμέτοχες στα 11 ματς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μποχωρίδης έπαιζε και είχε ρόλο. Είναι ενδιαφέρον να δούμε τώρα τι θα γίνει, με την επιστροφή του Νέλσον, όσον αφορά τα λεπτά του νεαρού στο ροτέησιον. Κατ'αρχήν, θα βρίσκεται σε αυτό..?

      Διαγραφή
  44. Τζιμ, νίκη δύσκολη αλλά σημαντική. Εξαιρετικός ο Νέλσον, απροσπέλαστος στην άμυνα, και ο Γκιστ. Δε ξέρω αν θα κερδίζαμε με τον Σμιθ υγιή.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Re Johny poso pio kala tha epaize o smith apo ton linhart pou ton antikatesthse shmera ..... 19 podous zwris polles prospatheies

      Διαγραφή
    2. Ο Σμιθ παίζει πολύ στο 4. Ο Λίνχαρτ έκανε το ματς της ζωής του αλλά αμυντικά δεν έχει σχέση με τον Σμιθ.

      Johny Q

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλή η Μακάμπι, δε το περίμενα.Καλημέρα.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    4. Πολυ χαλια ο παο θες να πεις.η μακαμπι ηταν κακη στο 5εναντιον5.απλα σε ξεβρακωσε στο τρανζιτιον και με το βολευ κατω απο τα καλαθια και ηταν μπροστα.
      Οταν σοβαρεψε το πραμα και εσφηξαν τα γαλατα το γυρισες ευκολα.και μαλιστα 3 φορες χτες...

      Διαγραφή
    5. Σωστός ο Τζόνυ.. Η Μακάμπι είναι άλλη ομάδα με τον Σμιθ. Διαφορετική κλάση και διαφορετικό κορμί από τον Λίνχαρτ.. Αμυντικά θα βοηθούσε πολύ λοιπόν η παρουσία του αλλά και στην επίθεση που ουσιαστικά είναι ο μόνος που μπορεί να παίξει τον ρόλο του stretch-4..

      Διαγραφή
  45. Τζιμ τώρα κατάλαβα τι εστί Νέλσον.. Τέτοιον παίκτη ζητούσαμε 3 χρόνια τώρα. Ήμουν μέσα χθες, όλο το γήπεδο βγαίνοντας μιλούσε για αυτόν, πολύ ενθουσιασμός για αυτά που μπορεί να φέρει. Γκίσταρος έβγαλε μεγάλες φάσεις, τον σημαδέψαμε πολύ στα μις ματς. Δύσκολη αλλά πολύ σημαντική νίκη.

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έγραψα μετά το ματς του ΣΕΦ ότι ο ΠΑΟ με Νέλσον-Γκιστ εντός παρκέ είναι άλλη ομάδα στο αμυντικό κομμάτι.

      Διαγραφή
  46. Καλημέρα. Σκληρό καρύδι η Μακάμπι. Σούπερ ο Τάιους. Και φθηνός.,. ή τουλάχιστον ήταν, μέχρι πέρυσι. Η τριάδα Νέλσον-Γκιστ-Μπατίστα έκανε όλο το παιχνίδι. Μεγάλα σουτ ο Σλότερ, ειδικά το τελευταίο μπορεί να αποβεί καθοριστικό.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον ΔΔ τον ξεχασες,(βεβαια ειμαστε καλομαθημενοι τοσα χρονια και τα θεωρουμε δεδομενα),αλλα χτες επαιξε 33 λεπτα και βοηθησε παρα πολυ στο να το γυρισουν και προσπερασουν στο σκορ.

      Διαγραφή
    2. Χάλια ήταν ο μητσάρας χθες. μέχρι και τανγκό χόρεψε σε μια close out άμυνα, προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δε παύει όμως να αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα.

      Διαγραφή
    3. η κατάσταση του Διαμαντίδη μετά το πρόβλημα που είχε έχει απήχηση στο παιχνίδι της ομάδας. Ένας λόγος που έχει ρίξει ταχύτητα.

      Τhanos

      Διαγραφή
    4. Ο Παππάς όντως πυρετό?

      Διαγραφή
    5. Ναι.
      Τζιμάρα η Ζαλγκίρις αυτοκτόνησε πάντως.

      Διαγραφή
    6. Είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος, μπορούσε κάλλιστα να το πάρει το ματς στην Πόλη. Στο τέλος δεν είχε το mentality να επανέλθει (νέα ομάδα γαρ..)

      Διαγραφή
  47. Η ολη κατασταση με τον Ραιτ πλεον ειναι ανεκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H όλη κατάσταση με την άμυνα μας είναι ανέκδοτο θες να πεις

      Διαγραφή
    2. 76 ποντους εφαγε ο παναθηναικος απο μια απο τις καλυτρες επιθετικα ομαδες και ισως την ομαδα του δεκεμβριου στην ευρωλιγκα ....συγκεντρωτικα το βλεπω εγω οχι τι καναμε στο πρωτο ημιχρονο ......στο τελευταιο δεκαλεπτο δεχθηκαμε μονο δεκα ποντους.....αν δε σας αρεσει παιδες να πατε να παιξετε αμυνα εσεις.......αλλα να βουταμε λιγο τη γλωσσα στο μυαλο ετσι;οσο για τον ραιτ το παιδι απλα βρισκεται εκει μη τυχον και χρειαστει λογω τραυματισμου...οπλοι ξεραμε απο την αρχη οτι δεν ταιριαζει στο μπασκετ του ιβανοβιτς.....εδω ο ιδιος ο ιβ εκανε πισω στη μεταγγραφη του σλοτερ της ρεαλ παρολο που ειχαν συμφωνησει........απλα με τους τραυματισμους καποιον επρεπε να παρει ......

      Διαγραφή
  48. τζιμαρα καλη χρονια και χρονια πολλα..τι λες για χερστον και ΑΕΚ ?ισχυει οτι τον κυνηγαει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει μπεί στη μέση ο Μπονσού για να σπρώξει τη κατάσταση..

      Διαγραφή
  49. Πόσο πιο δυνατοί θα είμασταν με τον Τάιους όμως.. Και σκεφτείτε ότι ήταν με το ένα πόδι εκτός Μακάμπι πριν λίγο καιρό.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. καλημερα και χρονια πολλα σε Τζιμ και υπολοιπα παιδια
    α)Για τον ΠΑΟ
    Ηταν ενα παιχνιδι ροντεο χτες απο αυτα που συνηθως δυσκολευουν τον ΠΑΟ και μονο στις καλες μερες των Γκιστ -Λασμε μπορουσε να διαχειριστει καπως καλυτερα.Επισης ηταν ενα ολ αμερικαν παιχνιδι με μια δοση ΔΔ και λιγακι Οχαγιον.
    Ο ΠΑΟ ξεκινησε αστοχος πραμα που δεν εχει συνηθισει στα ξεκινηματα του φετος στο ΟΑΚΑ και αυτο επηρεασε ολη τη ροη του αγωνα,μεχρι τα τελευταια λεπτα των περιοδων που αρχιζε κι ο χρονος να πιεζει η αμυνα ειχε σοβαρα προβληματα.Ειδα προβλημα στο Βλαντο αλλα και στο ΔΔ ο οποιος δεχτηκε πολλους ποντους απο τον Λινχαρτ και οχι με δικη του ευθηνη αφου δεν του παει να μαρκαρει τον σουτερ οσο τον δημιουργο( κι εκει βεβαια ειχε θεματα),οταν οι αμυνες κλεισαν καθαρισε ο Γκιστ και βεβαια και ο Νελσον.
    Φακελος Νελσον : Οσοι ακουσαν την ανεκδιηγητη μεταδοση της Νεριτ χτες(καθε ματς και χειροτεροι) θα νομιζαν οτι ο Νελσον δεν εκανε κατι αλλα ηταν απο τα 3 προσωπα που καθαρισαν το ματς.Μπορει να μην τα καταφερε στο 1-1 με τον Παργκο (δυσκολη δουλεια ακομα) αλλα στην ομαδικη αμυνα ηταν κυριαρχος.Το κλεψιμο με το δυσκολο αριστερο λει απ στο 43-43 ηταν καθοριστικο και βεβαια οι δυο ασιστ σε Σλοτερ αλλα και ΔΔ στο τελος(μεαγλη ενεργεια πιθανως πιο δυσκολη απο το τελειωμα του Μητσου).Θελώ να τον δω ομως με τα δυο του ποδια γερα,να δουμε ποτε θα φτασει εκει.
    Σλοτερ : Eχει φαει πολυ κραξιμο αλλα εχει αποδειχτει φετος ο πιο σταθερος σκορερ του ΠΑΟ.Χτες εβαλε καλαθαρες δυσκολες και αποφασιστικες,μεσα σ ολα εβαλε κι ενα μπαζερ μπιτερ που μπορει να αποδειχτει πολυτιμο.Εχει τρομερη ισοροπια στο σωμα του στον τζαμπ σουτ και αρκετα καλο release,και βεβαια δε φοβαται.Μπορει να κοβει λεπτα απο τους δικους μας αλλα δυστυχως ο ΠΑΟ στο τοπ 16 θελει σκορ και αποφασιστικοτητα.
    Γκιστ:o γνωστος Γκιστ εδειξε χτες γιατι επιβιωνει τοσο καιρο στον ΠΑΟ παρα τα τρομαχτικα ups n downs του.Ενεργεια και clutch με μια καθα ρη ταπα χτες που εκοψε τα ποδια στη Μακαμπι αλλα και απαραδεκτες στιγμες.Μεγαλη ευθυνη στα χαμενα ριμπαουντ και λαθος επιλογες την επιθεση.Βαζει μετα ομως κεινο φολοου και λες χαλαλι
    Οι αποντες:Exω την αποψη ,κι ας φαω κραξιμο ,oτι με την επιστροφη Μποχωριδη και το δεκαλεπτο που θα παιρνει πιθανως και μαζι με Νελσον θα ισοροπησει το μπακορτ στην αμυνα και και θα δοσει κι αλλες παραμετρους στην επιθεση του ΠΑΟ,συν οτι θα τον βελτιωσει πολυ η συνυπαρξη του με τον Νελσον και θα αποφορτιστει ο ΔΔ.
    Ο Παππας επρεπε να παιξει χτες ειδικα στο 1ο ημιχρονο οταν κολουσε η επιθεση του ΠΑΟ και μαλιστα μαζι με τον Σλοτερ.Ειναι λιγο επιβεβλημενη η παρουσια του σε σχηματα στο 3.Δε ξερω τι εχει συμβει με αυτον
    Ο Ραιτ δεν κανει και δεν εκανε απο τη πρωτη στιγμη για τον ΠΑΟ ,ας ειμαστε ρεαλιστικοι .Στη ρεγκιουλαρ σιζον μπρουσε να δωσει πραματα με την εμπειρια του και με την ταχυτητα του αλλα τα χερια του ειναι λιγο σκουριασμενα για ΤΟΠ 16...Ειναι λιγο βλακεια να ειναι στη 12αδα και να τρωει τη θεση ενος πιτσιρικα για να κανει DNP-CD .Ο ΠΑΟ αυτη τη στιγμη θελει εναν undersized ψηλο για ξυλο και ριμπαουντ αλλα παλευει κι ετσι οπως ειναι αρκει να ισοροπησει λιγο το ροτεισον του.

    YΓ Βρεθηκα για λιγο Θεσσαλονικη κι ειπα σαν μπασκετικος να δω Αρης -Τρικαλα.Πετυχα ενα απιστευτο σοου Σασα Βεζενκοφ που εβαλε για πλακα 22 ποντους σχεδον χωρις να αστοχησει σε ενα ημιχρονο με ολους τους πιθανους τροπους και μετα αραξε.Ειναι σε αλλο γαλαξια το παιδι (αν και το επιπεδο τον Τρικαλων ηταν χαμηλο).Ωραιο ματς σε ωραια ατμοσφαιρα,συγχαρητηρια και στο προσωπικο του γηπεδου γιατι ειναι ωραιοι τυποι.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σε όλους. no_closure ο Παππάς είχε πυρετό. Τι έλεγαν στη ΝΕΡΙΤ ? είμαι περίεργος.

      Ηash

      Διαγραφή
    2. Διαλογος
      -Ο Γκιστ δε μπορει να παιξει απο δεξια δεν ειναι η πλευρα του
      -Ναι αλλα απο αριστερα ειναι και η καλη πλευρα του Μπατιστα
      - Ε τοτε να μη παιζει ο Γκιστ με το Μπατιστα
      και αλλα διαφορα,επισης καμια αναφορα στην αποδοση που Νελσον και στα στατιστικα του

      no_closure

      Διαγραφή
    3. Κατάλαβα.. Χατζηγεωργίου rolling..

      Hash

      Διαγραφή
    4. No_closure καλησπέρα. Είμαι περίεργος να δω πως θα βρεί τα δέκα λεπτά ο Μποχωρίδης στο ροτέησιον στην Ευρωλίγκα,..

      Διαγραφή
  51. Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους.

    Πολύ σπουδαία νίκη με τον τρόπο που ήρθε. Σε κακή βραδιά και απέναντι σε αντίπαλο με κοινό στόχο.

    Νέλσον: Απροσπέλαστος όπως είπε ο φίλος πιο πάνω στην άμυνα, πολύ ουσιαστικός σε όλες του τις εκδηλώσεις. 12+5+5 και 17PIR. Δεν είχαμε τέτοιο παίκτη.

    Ιβάνοβιτς: Έχει χάσει λίγο τον οίστρο του ή μου φαίνεται?

    Διαμαντίδης: Απλά βαρόμετρο. Πρέπει να ανέβει.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικιο φιλε μου δεν τα παει καλα ο ιβ....παρολο που κερδισε βεβαια χθες μια απο τις καλυτερες ομαδες και πρωην πρωταθλητρια ευρωπης....πραγματικα βρισκεται σε αλλο κοσμο ο ιβ .....α και κατι αλλο ...εχει χασει τον οιστρο του παρολο που σε εχει μεσα και στους τρεις στοχους παλικαρισια ...με μια καινουρια ομαδα......λες τελικα να σου φαινεται ;

      Διαγραφή
    2. ρε λιχνο ποσο να ανεβει πια ο ΔΔ 7 ασιστ, 34 λεπτα, 11 ποντους,χτες εκανε πραγματα που η στατιστικη δεν τα καταγραφει και ειναι αδικο,ποσο σπουδαιος παιχτης θεε μου,ποσο τυχερος ο Παναθηναικος που τον εχει,παιζει με την ψυχη του πραγματικα.

      Διαγραφή
  52. Χρόνια πολλλά και καλή πρωτοχρονιά σε όλους!

    Ισως έπρεπε να δοκιμαστεί ο γκιστ στο 5 με φώτση όταν κάναν πάρτυ στα επιθετικά και αλευ ουπ.. Πραγματικα εντυπωσιακός ο νέλσον αμυντικά. Απροσπέλαστος, δε ψαρωνε σε προσποιήσεις και πάντα εκεί που φαινόταν ότι θα τον περάσουν στο 1 εναντιον 1 έβαζε κάπως το σώμα του και έπεφταν σε τοίχο.. Η ομαδική άμυνα θέλει πολύ δουλειά χωρις mobile ψηλά. Επιτέλους βρήκαμε σουτέρ μετά τον νίκολας στο πρόσωπο του σλότερ και μάλιστα φαίνεται ικανός και για μεγάλα σουτ. Γκιστ ψυχάρα... Αν μπει και ο παππάς στην εξίσωση και βρει η ομάδα ρυθμό χωρίς τραυματισμούς θα δουμε ωραία πράματα.

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ειδα το ματς απο το β δεκαλεπτο και μετα.

    εμενα μου αρεσε πολυ η ομαδα αν και η κοινη γνωμη διαφωνει.

    απεναντι σε εναν αντιπαλο πολυ φορμαρισμενο στο χθεσινο παιχνιδι, που ο,τι και αν εκανε του επιανε, και ομως βρηκαμε το κουραγιο (και την ποιοτητα) να μην παρατησουμε το ματς και να το παρουμε στο τελος!!!


    λιγους ποντους θυμαμαι να εβαλε η μακαμπι αβιαστα!!και οποιος αναφερει ως τετοιους τα αλευ ουπς εγω θα πω οτι μονο ευκολες δεν ειναι τετοιες φασεις.

    οι αμερικανοι της μακαμπι εχουν πλουσια σωματικα προσοντα και στο 1on1 ειναι απαιχτοι και οταν εσυ δεν εχεις αντιστοιχα κορμια τοτε μονο ευκολο δεν ειναι να τους παιξεις.

    ατομικα,
    μου αρεσε ο νελσον αρκετα, ενω και ο γκιστ εδωσε πραγματα χθες.ο σλοτερ ηταν καταπληκτικος , ενω καταλυτης για εκατομμυριοστη φορα ο Μητσος!!!ο αρχηγος εβγαλε φασεις-κλειδια!!!ενδεικτικα το τελευταιο καλαθι που εβαλε και κλειδωσε τη νικη απλα δε μπαινει!!!κανει ντραιβ ο νελσον και ταυτοχρονα παει το ποιντ της ομαδας και κοβει και αυτο.πλει μεικερ, για να μην πω αλλος παικτης, δεν την κανει αυτη την κινηση σε κεινο το χρονικο σημειο!!!δε λεω για το ψιλοεκτός ισορροπιας σουτ που εβαλε με τον ταιους να απλωνεται κατα πανω του......
    και ο μπατιστα καλος ηταν αλλα αυτος οφειλει ενα μεροκαματο στο σοφο σε μεγαλο βαθμο!!!

    η χθεσινη νικη ηταν η μεγαλυτερη της φετινης σεζον και συναγωνιζεται ευκολα τη νικη επι του οσφπ στο κυπελλο.αν χαναμε χθες το τοπ16 , απο την πρωτη κιολας αγωνιστικη, θα ηταν σε μεγαλο βαθμο χαμενη υποθεση!!!και δυστυχως ετσι θα ναι ολα τα ματς απο δω και περα στην ευρωλιγκα!!!

    νικες σαν τη χθεσινη σου δινουν κουραγιο για τη συνεχεια γιατι επηλθε απεναντι σε εναν πολυ ποιοτικο αντιπαλο.

    και μιας ο λογος για τη μακαμπι,

    δεν καταλαβαινω αυτα που διαβαζω απο το πρωι, οτι ειναι της πλακας!!!
    ποιος ειναι της πλακας?ο πρωταθλητης ευρωπης?που εχει 6-7 παικτες που μπορουν να σου βγαλουν απο 20π σε ενα ματς?για μενα η μακαμπι μπορει να χτυπησει μεχρι και δευτερη θεση στον ομιλο και αποτελει τον αντιπαλο που δε θα πρεπε ο παο να εχει σε αυτον τον ομιλο με μπαρτσα και ρεαλ!

    καλη χρονια να εχουμε με υγεια και ειρηνη σε ολο τον κοσμο!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. καλησπερα και καλη χρονια να εχουμε........οσοι λενε οτι η μακαμπι ειναι της πλακας μαλλον δεν ξερουν τι τους γινεται,η ομαδα με ολα τα τρωτα της ειναι συνεχως βελτιωμενη και αν λεγομουνα μπαρτσελονα,ρεαλ και τσσκα δεν θα θελα με τιποτα την μακαμπι(οπως και τον παναθηναικο) στα πλει οφ......στα θετικα τουχ τεσινου παιχνιδιου η παρουσια νελσον-γκιστ-μπατιστα,ειδικα με τους δυο πρωτους και τον μητσο στην πενταδα αμυντικα η ομαδα δαγκωνει....στα αρνητικα η τραγικη αντιμετωπιση του πικ εν ρολ καθως η ελλειψη αθλητικου ψηλου ειναι φανερη....ο λαβαλ της σασαρι ,μια χαρα θα ηταν για τον παναθηναικο......παντως η ομαδα τωρα δενει ειναι δεδομενο αυτο,ο ιβανοβιτς πρεπει να μοιρασει ρολους στην περιφερεια....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά φιλαράκι, με υγεία.. Πολύ σωστός. Πρέπει να βρεθεί λύση στην pick'n roll άμυνα, η οποία την τελευταία διετία αποτέλεσε το δυνατό σημείο των πρασίνων..

      Διαγραφή
  55. Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά

    Νίκες σαν την χτεσινή μετράνε διπλά....Και αυτό γιατι δεν είναι μονο η νίκη και διατήρηση της έδρας αλλα διοτι επιτυγχάνεται απέναντι σε άμεσο ανταγωνιστή βάζοντάς τον από κατω και οχι πχ στη Μπάρτσα ή την 'Αλμπα.

    Ίσως είναι το πρώτο κλειστό ματς στο οποίο ο Παναθηναικός ευτύχησε να πάρει το ρόζ φύλλο (εκτός από τον αγώνα με τον αιώνιο στο ΟΑΚΑ). Δεν γνωρίζω εαν είναι θέμα έδρας , mentality , καθοδήγησης ή οτι άλλο , ξέρω όμως πως σε αυτά τα ματς μετράνε δυό πράγματα. Το να έχεις παίκτες με προσωπικότητα (βλ.ΔΔ) και το να δαγκώνεις στην άμυνα.

    Ευτυχώς ο Παναθηναικός αποφάσισε να κάνει στο τελευταίο δεκάλεπτο όσα σεν έκανε στα πρώτα 3/4 του μάτς.

    Όσον αφορά στους παίκτες θα επιμείνω.Ο Νέλσον είναι ο Διαμαντίδης των φτωχών.Παίκτης που βγήκε από το Duke με προπονητή Σιζέφσκι και πέρασμα από το Golden State δεν μπορεί να είναι της πλάκας. Είχαμε δεί πράγματα κιόλας από πέρυσι...

    Πραγματικά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο , ο Κρίστοφερ Λόυντ aka Ιβάνοβιτς , δεν εμπιστεύεται τον Ραιτ και το above the rim παιχνίδι του ειδικά όταν ο αντίπαλος κάνει πάρτυ στο ζωγραφιστό σου.
    Ο Βλάντο έχει σκαμπανεβάσματα..Αναμενόμενο στην πρώτη του σοβαρή χρονιά σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.Δεν με χαλάει καθόλου όμως σε τέτοιες μέρες που πιθανόν δεν του πάει το ματς να βλέπω three guard lineup με Νέλσον στον άσο , Διαμαντίδη στο 3 και Γκίστ στο 4 να μικραίνουν το γήπεδο και να βάζουν δύσκολα στην αντίπαλη άμυνα.Εαν υπήρχε όπως προείπαν και κάποιοι συμφορουμίτες 5αρι τύπου Τάιους-Λαβάλ , η ενέργεια θα βάραγε κόκκινα και η ρακέτα θα ήταν ναρκοπέδιο.

    Τα ζόρια για φέτος μόλις ξεκίνησαν και τα παιδιά (ο νοών νοείτω) θα πρέπει να μεγαλώσουν και να γίνουν άντρες.

    Περαστικά σε παίκτες που ταλαιπωρούνται απο τραυματισμούς (πχ Μποχώ,Αγραβάνης κλπ) , μακάρι να έχουν όλοι μας να έχουμε μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία και πολύ μπάσκετ και φυσικά ένα πρωτάθλημα στο Όκλαντ....

    Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μολις εφυγε ο Ραιτ απ'τον Παναθηναικο!Για να δουμε τι εχει στο μυαλο του ο κοουτς τωρα.Σλοτερ ισως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ήρθε η ώρα σιγά-σιγά να βγει στο πάλκο σε θέση 3-4 ο Χαραλαμπόπουλος. Είναι μεγάλο ταλέντο παγκοσμίως και νομίζω πως ο κόουτς Ιβάνοβιτς απο δω και πέρα και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη για κάποια λεπτά θα τον βάζει περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γατακια εβραιοι με το εφηβικο σας γλεντησαμε και εσας..φοβερος ο χαλιαραμποπουλος, killer ο διακονιαρης ,φαπαγιαννης τεραστια κλαση. απο τα πιτσιρικια μ αρεσουν και αυτος ο λετονος που κανει μονο airball τελευταια και ο αλλος με την μεγαλη μυτη και την καμπουρα που σουταρει συνεχεια βολες χωρις λογο. Πολυ γουσταρω την πιστη στο πλανο του καλοκαιριου με τα νεα παιδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε γαυρακο δε ντρεπεσαι ρε αλητη νεανικη ομαδα ειμαστε γιανκονιτς παππας μαυροκεφαλιδης φωτσης ολοι εξελιξιμοι τωρα παιρνει τα μυικα κιλα ο μαυροκεφαλιδης, μαθαινει σουτ ο νελσονας (ηδη ειναι καλυτερος απο φραγκοφονούλη), και ψηλωνει ο σλωτερ να παιζει και 3. με τα κορακια του ρηγα να ουμ' ολο σφαγη, δεν αντεχω αλλο τα λεει ολη η ευρωπη τα γραφει και το gwf… το προτζεκτ να ουμε παει σουπερ κι η κοουτσαρα τα διαβαζει όλα κοιτα εκει το νταρντεν και το λαθουλη που δεν ξερει τριποντο κι ασε τον εξαστερο…
      ΠΑΝΑΘΑ ΑΠΟ ΚΙΛΚΙΣ
      Λουκας Ασπροποδαριδης

      Διαγραφή
    2. Οταν γραφεις κατι και απαντας μονος σου στον εαυτο σου, ειναι το πρωτο σημαδι ψυχασθενειας.

      Διαγραφή
  59. ελπιζω προσωπικα ο τουσκο να στραφει οχι σε νεα μεταγραφη αλλα σε χαραλαμπο (smallball με τζειμς), διαμαντακο κ παπαγιαννη.

    αν καταφερει κ μας παει στους 8 ο ντουσκο παιζοντας κ με τους μικρους θα ναι θεος

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Μεγάλο λάθος η απομάκρυνση του Ραϊτ σε αυτό το χρονικό σημείο. Έπρεπε ή να είχε αποφασιστεί όσο υπήρχε προθεσμία για μεταγραφή, ή να τον κρατήσουν και να περιμένουν μέχρι την επόμενη περίοδο μεταγραφών, δηλαδή το τέλος του πρώτου γύρου του ΤΟΠ 16. Τώρα η ομάδα στερείται μία εξτρα λύση στην θέση πέντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΣΜ η ομάδα θα πάει στους 8 ακόμα και αν παίζει παραπάνω ο Χαραλαμπο και ο Διαμαντάκος αντί Ράητ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ρε παιδιά καλά έγινε που έφυγε ο ραιτ. Δυστυχώς όποιος ξέρει μπάσκετ θα κατάλαβε ότι αυτό το παιδί είχε περιορισμένες δυνατότητες.Δεν ήταν φόβητρο στην άμυνα,στο rebount,στις βολές ήταν αναξιόπιστος,δεν είχε σουτ από τα 2-3 μέτρα,ραβέρσα,χούκ τίποτα....¨Ήταν αποκλειστικά για κάτω απο τα καλάθι και εκεί δεν ήσουν σίγουρος.... Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν έχασε το lay up στο τέλος με την armani και χάσαμε το παιχνίδι και το τελειωτικό χτύπημα ήταν στο παιχνίδι με την barcelona όταν μπήκε μέσα και δεν ήξερε που βρισκόταν και τον κάνανε μια χαψιά ο labe με τον tomic και φάγαμε διαφορά 10 πόντους........ Ας πάμε μέχρι το τέλος του 1 γύρου με τους μικρούς κάνοντας συγχρόνως και ένα καλό ψάξιμο στην αγορά για λαβράκι για την υπέρβαση.
    Στέφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφ, 3ος ψηλός ήταν. Άσχετα με την ορθότητα της απόφασης ο Ράητ ήταν καλός για 3ο σέντερ.

      Διαγραφή
  63. Επειδή στην Ελλάδα παθαίνουμε το σύνδρομο του χειμώνα και ξεχνάμε τι λέγαμε τον Σεπτέμβριο, ας θυμηθούμε:
    https://www.youtube.com/watch?v=7dGRSEKzR2A

    Είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν βγει ποτέ. Ο Ιβάνοβιτς το ξέρει όπως ξέρει και τους Διαμαντάκο, Παπαγιάννη, Κόνιαρη.
    Αφήστε λοιπόν τον κόουτς να κάνει τις επιλογές του.
    Αν δεν πάρουμε αντι-Ράιτ σίγουρα δε θα είναι από τσιγκουνιά του προέδρου.
    Ο Χαραλαμπόπουλος πρέπει να στηριχθεί.ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Παιδιά ταμάμ παίχτης για τον Παναθηναϊκό θα ήταν ο ψηλός που πήρε η Γαλατά αυτός ο Υang....Ψηλός,δυνατός(ζώων),τσαμπουκάς.Πως τον πήρε μια ομάδα που στον πρώτο γύρο δεν είχε μαντήλι να κλάψει και έχασε την μισή ομάδα από αποχωρήσεις και βρήκε και πήρε αυτό τον παιχταρά?Τον Ολυμπιακό και την Ζαλγκίρης ήταν απο τους μεγάλους πρωταγωνιστές του αγώνα.Άμα θέλεις και έχεις διάθεση βρίσκεις και τώρα λαβράκια....
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην νοβα ειπαν χτες οτι η γαλατα βρηκε νεους χορηγους για γερο μπασιμο.

      Διαγραφή
  65. Έχει κυκλοφορήσει μια φήμη για τον Σλότερ της Ρεάλ δανικό. Όσο τον έχω δει τον παίχτη μου φαίνεται εντελώς αδύναμος αμυντικά. Πάλι λάθος κίνηση κάνουμε...
    PWC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. http://www.sportit.gr/75747.html
    Σλότερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλή χρονιά τζιμ Και ότι επιθυμείς!Δύσκολη αλλά πολύ σημαντική νίκη για ΠΑΟ!Καταθεσαν τη ψυχή τους στο γήπεδο.Μεγάλη βοήθεια και διάφορα Η ομάδα μα Νέλσον μέσα.Ειδικά όταν έπαιξε και ο γκιστ στο 4 δεκάλεπτο στα γνωστά του στάνταρ ειδικά αμυντικά το ματς γύρισε υπέρ μας.πολύ σημαντικό ή ευστοχία στις βολές,στο σεφ τις χάναμε.ελπίζω να έρθει παίχτης για αντι Ράιτ!Καλή χρονιά σε όλους παιδιά!!! Τ Τ 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλη χρονιά, χρόνια πολλά. Κλειδί η άμυνα. Το είχα υπογραμμίσει από τοιν Σεπτέμβρη. Ο Παναθηναϊκός θα πάει μέχρι εκεί που θα τον πάει η άμυνα του όσο περίεργο και αν φαίνεται αυτό σε κάποιους.

      Διαγραφή
  68. αλήθεια γιατί περιμένετε ολοι σας να πάρει undersized mobile center ο ιβανοβιτς;δεν έχετε καταλάβει ακόμα οτι δεν θέλει τέτοιους ψηλούς;εδώ το καλοκαίρι είχε κόψει τον σλότερ ενώ είχαν συμφωνήσει....δεν τους γουστάρει αυτούς του ψηλούς διότι το μπάσκετ που έχει στο μυαλό του δεν απαιτεί τετοιου είδους παίκτες,,,τον ραιτ τον πήρε αναγκαστικά γιατί τραυματίστηκε ο μαυροκεφαλίδης .....νομίζω οτι αν δεν είχε τραυματιστεί ίσως πήγαινε για τριάρι ......πράγμα που πιστεύω οτι μπορεί να κάνει στο τέλος του πρώτου γύρου.......οσο για τον τρίτο ψηλο κυρίως διαμαντάκο και δευτερευόντως παπαγιάννη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. 7.10 ειχαν συμφωνησει οι διοικησεις ρεαλ και παο σε ολα, ο ιδιος παιχτης δεν θελει να φυγει απο μαδριτη.Ειπε(τηλεφωνικα) στον ιβανοβιτς οτι προτιμαει να καθεται στον παγκο παρα να φυγει απο ισπανια,Προσφατα γραφτηκε οτι τον ηθελε η μακαμπι, ο ιδιος ο παιχτης δεν θελει να φυγει κανει οτι μπορει να μενει στην ρεαλ και ας μην παιζει λεπτο(ρεπορτερ της νοβα τα ειπε αυτα νομιζω ο καρυδας).Δεν ειναι οτι ο ιβανοβιτς δεν προτιμαει τετοιο παιχτη.Απο οτι ειπαν στην νοβα ο ραιτ εδειξε προθυμια και θεληση να μεινει και ετσι επεισε τον ιβανοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ στη νοβα άκουσα τον καρύδα να λέει ακριβώς τα εξής...είχαν συμφωνήσει μισό συμβόλαιο η ρεαλ μισό συμβόλαιο ο παναθηναϊκός αλλά τελικά ο ιβανοβιτς δεν εδώ το οκ.... Ο Ράιτ τότε δεν υπήρχε καν ως ύπαρξη... Έχεις δει ποτέ ομάδα του ιβανοβιτς με τέτοιον παίκτη;δες και τη δωδεκάδα για μπαρτσελονα και θα καταλάβεις... Θεωρείς επίσης ότι αν ήθελε δεν θα είχε φροντίσει να πάρει μέχρι το τέλος της προθεσμίας για το τοπ 16; Νομίζω είναι ξεκάθαρο απλά κάποιοι δε θέλουν να το δεχτούν....

      Διαγραφή
  70. Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Εύχομαι ότι καλύτερο και μια σπουδαία μπασκετική σεζόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. υγεία πρωτίστως δημήτρη και μετά ότι άλλο επιθυμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Να σχολιάσουμε την πολύ καλή πορεία του Ντίνου Μήτογλου στο Ουέικ Φόρεστ. Προχθές 15 πόντους και 7 ριμπ. Σε ένα πολύ καλό κολλέγιο, πρωτοετής κάνει πολύ καλά παιχνίδια.
    Παρακαλώ τους αιωνίους και κυρίως τον Ολυμπιακό που τον είχε πλησιάσει να μην ασχοληθούν μαζί του.Αφήστε το παιδί να κάνει την καριέρα του.
    Στο NCAA θα δουλέψει και θα γίνει πολύ καλός παίκτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός αυτού το NCAA είναι σχετικά παρθένα γη (ειδικά) για τα παιδιά που μεγαλώνουν στην Ελλάδα. Είναι λοιπόν πολύ πιο ενδιαφέρον για εμάς να μείνει ο Μήτογλου εκεί και να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του..

      Διαγραφή
  73. Για να δούμε πότε επιστρέφει και ο Μάικ Μπράμος. Άντε γρήγορα. Ο καλός Μάικ είναι πάντα χρήσιμος και για την Εθνική ομάδα.
    Επίσης, ο Μπόγρης περνάει μια χαρά τις εξετάσεις στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Μέ μ.όρο 9 πόντους και με ανοδική πορεία κατάλαβε πως και ταλέντο έχει και είναι κρίμα να χαθεί. Να ναι καλά ο Σούλης Μαρκόπουλος.

    Τέλος, κάτι που δεν έχουμε προσέξει πολλοί. Κάτι οι τραυματισμοί του Χαραλαμπίδη κάτι που ο Σούλης τον εμπιστεύεται, ο μουσάτος Απόλλων Τσόχλας κάνει μια πολύ καλή χρονιά ως πλέι-μέικερ και ενίοτε δυάρι. Δείτε και τους αριθμούς του αλλά και τις κινήσεις του μέσα στο παιχνίδι. Πόσο περνά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ από τα χέρια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα είναι χρήσιμος. "3 & D" SF, παίκτης ρόλων με σωστή νοοτροπία. Το θέμα είναι ότι στα διεθνή τουρνουά παίκτες με τη σωματοδομή του Μάικ ανεβαίνουν περισσότερο στο "2" και εκεί χάνει λόγω ballhandling. Πάντως αν γυρίσει και παίξει φέτος θα είναι στο κόλπο, παρότι αυτή τη στιγμή έχει μείνει λίγο πίσω. Ο Τσόχλας και πέρυσι ουσιαστικά ήταν το μπακ-απ του Κούπερ. Φέτος νιώθει πιο άνετα είναι φανερό. Σημαντικός στο επιθετικό κομμάτι του ΠΑΟΚ.

      Διαγραφή
  74. Καλησπερες καλη χρονια σε ολα τα παιδια με υγεια και κουραγια,ειναι σημαντικο για την Α1 η ελευση δυναμηκα της αεκ αλλα και το μπασιμο του στην καε παοκ απο τον ιδιοκτητη της παε,ισως δουμε του χρονου και τριτη ομαδα ευρωλιγκα(με λιγες πιθανοτητες παντως).
    Σημαντικα ματς ευρωλιγκα σημερα και με το παλιοκαιρο που εχει εξω προσφερεται η θεαση τωνματς φενερ και ολυμπιακου.
    Πρωτο ματς ροντο ως αντιπαλου της βωστονης.ο ντανι ειτζ βλεπει στο μαρκο(τον)εξυπνο τον νεο ηγετη της ομαδας,μπορει να ειναι σκληρος αμυντικος οπως ο ροντο αλλα ουτε καλος πασερ ειναι ουτε σταθερος σουτερ.
    Υ.Γ Μπασκετικε μου αγιε βασιλη σε σενα μιλαω,παραμονες χριστουγενων εκανες μια καλη με το σμιθ,προς τα τελη γεναρη κανε μια καλη ακομα.Θα το περιμενω κοιτωντας χαιλαιτ του ζεκε καιτου μα'ι'κρογουειβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Άκη, χρόνια πολλά φίλε.. Στη Βοστόνη έχει υπόβαθρο η απόφαση. Θα τα πούμε σύντομα και σε θέλω ενεργό. Το δίδυμο των Σμαρτ-Μπράντλεη μπορεί να εξελιχθεί στο καλύτερο αμυντικό backcourt της λίγκας (συν τον Τέρνερ από πίσω). Περιμένω να μπεί και ο Γιάνγκ, θα είναι σημαντικό να παίξει (όσο παίξει) φέτος.

      Νταξ, ο Άγιος σου έστειλε ένα μικρό δωράκι. Η βραδιά στο Κλίβελαντ με τη βροχή από το τρίποντοι ήταν μάλλον Χριστουγεννιάτικο θαύμα (αν και οι Καβς δε βλέπονταν..)

      Διαγραφή
    2. Ειναι περιεργη η κατασταση στους κελτες,θα στειλουν αραγε το γκριν η' το καλοκαιρι θα κανει opt out το συμβολαιο του;;;
      Το παιδι απ το ροτσεστερ του μισιγκαν ο γιανγκ που ανεφερες γιατι δεν παιζει λεπτο;;Οκ καταλαβαινω οτι ισως δειγματιζουν το γκριν αλλα ο τυπος εχει την ταμπελα του ασταθη εδω και χρονια.
      Σμαρτ κ' μπραντλε'ι' με το πρωτο στο 2;;; χμμμ τι μου θυμιζει τι μου θυμιζει.... Α ναι τη προσπαθεια καποιου να κανει το στακι ηγετη διπλα σε μπιλαπς!!
      Υ.Γ Γενικα η ομαδα μιαζει διαφορετικη χωρις το σμιθ,ειδα το μικς να κανει οργια στο ορλαντο απεναντι στον ολαντιπο που ειναι καλος αμυντικος κιολας,απλα ΔΕΝ θελω να κερδιζουμε αλλο εαν ειναι να κανουν κατι να το κανουν σωστα,καταλαβαινω οτι δεν ειμαστε τοσο χαλια αλλα η τρυπα στο 3 μιαζει με αυτη του οζοντως....Περιττο να σου αναφερω ποσα πολλα βιντεο του στανλε'ι' τζονσον της αριζονα εχω δει...

      Διαγραφή
    3. Ο Γιάνγκ ήταν πάλι τραυματίας (ώμος) μέσα στον Δεκέμβρη. Στο μπακόρτ αυτό βλέπω τον Σμαρτ (που ακόμα δεν είναι έτοιμος για "ασσος") στο "1".. Πάντως προχθές ο Τέρνερ ήταν εντυπωσιακός σαν starting PG και η επίθεση λειτούργησε άψογα με πολύ αποτελεσματική κυκλοφορία της μπάλας όσο αυτός ήταν στο παρκέ (μάλιστα τα 32 στα 44 καλάθια των Κελτών ήταν από ασσίστς..). Ο Τζόνσον είναι ταμάμ για το Detroit basketball. Πολύ δυνατός, πολύ φυσικός, εξαιρετικός αμυντικός.

      Διαγραφή
  75. Σούπερ ματς στη Πόλη σήμερα. Φενέρ-ΤΣΣΚΑ, Ομπράντοβιτς vs Ιτούδης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Και ματς-κλειδί για τον Ολυμπιακό στην Ανδαλουσία.. Επιμένω.. Κ Λ Ε Ι Δ Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Καλησπέρα Τζιμ. Δύσκολο ματς σήμερα. Δε τα βλέπω πολύ καλά τα πράγματα. Στο άλλο παιχνίδι θα πάρω τη φόρμα της ΤΣΣΚΑ. Έστω και οριακά.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλειδί, (περισσότερο) για το πλασάρισμα. Αν και σε αυτόν τον όμιλο ξεκινούν όλοι με στόχο την πρόκριση.

      Διαγραφή
  78. καλησπερα στην παρεα........αποψε εχει πρωτη ηττα της τσσκα,περασμα αερα της ρεαλ απο βελιγραδι και ντερμπι στην μαλαγα......πολυ σημαντικο ματς αποψε για ολυμπιακο στανταρ μεσα στην μαλαγα καποιος-οι θα την πατησουν.....με νικη ο ολυμπιακος θα μπει γερα για δυαδα(οσο και αν ειναι νωρις) με ηττα θα ναι ανοιχτα ολα και για προκριση,,,,,,,,stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Πολύ σωστά. Με νίκη ο ΟΣΦΠ κάνει το πρώτο βλημα για καλό πλασάρισμα στον όμιλο. Βλέπεις νίκη Ζοτς κάπταιν..? Μετά τη συντριβή στο ντέρμπι από την Αναντολού, ναι είναι πιθανό.

      Διαγραφή
    2. βλεπω εστω και δυσκολα ζοτς τζιμ,εχουν τεραστιο κινητρο σημερα και εντος δαγκωνουν....και η τσσκα θα χασει καποια στιγμη.....ρυθμιστες για μενα θα ειναι οι δυο ισπανικες εδρες στον ομιλο,οποιος περασει και απο τις δυο και προστατεψει την εδρα του θα ναι στην δυαδα σιγουρα....βλεπς και ευκολα ρεαλ και εφες αποψε τι λες?......stonerook

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΟΟΥΝ...
      ΑΝ ΚΑΙ ΦΥΣΕΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ΣΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΤΣΣΚΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ...
      ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΦΕΝΕΡ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΑΛΕΝΤΟ...Α, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΑ ΣΟΥΤ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου μετά το ντέρμπι της Πόλης όσον αφορά το πως θα αντιδράσουν οι δύο ομάδες των Τούρκων.. Αν ο Ερτέλ ήταν ακόμα στη Βασκονία θα σου'λεγα ότι θα είναι αρκετά δύσκολο το ματς για την Αναντολού. Τώρα είναι πολύ πιο ευανάγνωστη η επίθεση των Ισπανών.. Είναι νέα η ομάδα του Ντούντα και -όπως έχεις παρατηρήσει- έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Δε χωρά συζήτηση ότι είναι καλύτερη των Βάσκων.

      Διαγραφή
    5. χρονια πολλα ζεν προφανως η τσσκα ειναι πιο πληρης και παιζει πιο ορθολογικα αλλα εκει μεσα η φενερ ειναι παρα πολυ επικινδυνη,μονο η μπαρτσελονα περασε και αυτη παρα πολυ δυσκολα.......νομιζω οτι ειναι αρκετα καλυτερη σε σχεση με περσι η φενερ,ακομα και οι ψηλοι ειναι πιο συγκεντρωμενοι......ωραιο ματσακι παντως να το παρακολουθησει καποιος.....stonerook

      Διαγραφή
    6. Καλή χρονιά σε όλους μάγκες με υγεία και πολλά χαμόγελα.
      Φωτιά σχεδόν όλα τα παιχνίδια σήμερα.
      Η Ρεάλ πιστεύω θα έχει αρκετά δύσκολο βράδυ στο Βελιγράδι...
      Μπορεί ο Ερυθρός Αστέρας ακόμα και την νίκη λέω εγώ.

      Ο Όσφπ το ίδιο,η Μάλαγα είναι σκληροτράχηλη, εκτιμώ πολύ τον Πλάθα σαν προπονητή.Το βλέπω ντέρμπι,σε ένα κλειστό ματς πάντως πάλι έχει το προβάδισμα ο Όσφπ να το κλείσει όπως θέλει.

      Πολύ αμφίρροπα τα 2 των Τούρκικων. Πάρα πολύ...Αν έπρεπε κάπου να ποντάρω θα έλεγα ότι μπορούν να χάσουν και οι 2..

      Διαγραφή
  79. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΥΧΟ ΤΟ 2015, ΜΕ ΩΡΑΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙΑ...

    ΚΛΕΙΔΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΟΣΦΠ, ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ (ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΒΑΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ 2-4 ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ), ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΟ...ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ, ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΠΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ...ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΟ ΑΕΡΑ...ΦΥΣΙΚΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΓΑ, Ο ΟΣΦΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ - ΝΤΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ ΜΑΤΖΑΡΗ, ΣΛΟΥΚΑ - ΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΛΟΤΖΕΣΚΙ - ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ). ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΣ (ΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ)...

    ΚΑΙ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ...ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ, ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΚΟΣ...ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΛΕΙΟΥΠΣ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ...ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ...ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΦΕΤΟΣ Η ΜΑΚΑΜΠΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ...

    Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΣΤΟΥΣ ΕΦΤΑ ΠΑΙΧΤΕΣ, ΣΥΝ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ - ΠΑΠΑ - ΜΠΟΧΩ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ 40-50 ΛΕΠΤΑ ΜΑΞ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΜΠΛΟΥΜΣ, ΚΑΛΩΣ ΕΦΥΓΕ Ο ΡΑΙΤ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΗ 12ΑΤΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ-ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟ...

    ΦΙΛΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά, ότι καλύτερο εύχομαι Ζεν. Κυκλώνουμε την επισήμανση σου για το επιθ. ριμπάουντ της Ουνικάχα. Χωρίς αμυντικό ριμπάουντ ο Ολυμπιακός σήμερα δεν έχει πολύ τύχη.

      PS: Ο Γιάνκοβιτς είναι στον σκληρό πυρήνα του rotation

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΖΙΜ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ), ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΡΟΤΕΙΣΟΝ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΝΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ...ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΛΣΟΝ, ΣΛΟΤΕΡ, ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ....
      ΤΕΣΠΑ, ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ...

      ΦΙΛΙΚΑ,
      ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    3. Στάρτερ θα είναι Ζεν, μίνιμουμ 15' θα τα έχει στη χειρότερη.. Θεωρώ παραπάνω. Όμως ναι, οι πράσινοι θα στηριχτούν πολύ σε σχήμα με 3 γκαρντς στο τέλος των κλειστών ματς.

      Διαγραφή
  80. Βλέποντας τη Maccabi τη Τρίτη σκεφτόμουν "τελικά πόση διαφορά έκανε πέρσι ο Blu". Η ηρεμία και η σιγουριά του στο παιγνίδι έδινε φτερά στους υπόλοιπους. Χρόνια πολλά και καλά και από μένα .Πάντα με υγεία!!!

    Γιώργος Μετ/ση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Xρόνια πολλά Γιώργο.. Μεγάλη διαφορά και πέρυσι και πρόπερσι.. Δε τον έφεραν πίσω τυχαία από ..διακοπές. Δεν είναι απλά ο τρόπος που άνοιγε τις άμυνες και η μαχητικότητα του αλλά και το clutch παιχνίδι του (τον είχα χαρακτηρίσει παλιότερα ως "τα πιο σίγουρα χέρια στην Ευρώπη στο τέλος κλειστών ματς")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειναι μπασκετοφατσες στο τελ αβιβ τζιμ....φτιαχνουν νεο μπλουθενταλ,ο ραντλ μου αρεσει παρα πολυ.....stonerook

      Διαγραφή
    2. Καμία σχέση σαν παίκτες φίλε. Ο Ραντλ θα ήταν καλός για συμπληρώνει τον Μπλού..

      Διαγραφή
    3. σαν κλαση σιγουρα αλλα τον βλεπω απο παιχνιδι σε παιχνιδι συνεχως βελτιωμενο,καλο εργαλειο....stonerook

      Διαγραφή
    4. Πολύ σωστός και το θυμάμαι που το είχες πει όταν έβλεπα τον ημιτελικό με τη CSKA. Από τη στιγμή που το ματσάκι πήγε στο καλάθι ήμουν σίγουρος ποιος θα "χτύπαγε". Αλλά δεν είναι μόνο το γεγονός πως πρόκειται για clutch player. Πιο δυναμική ήταν η συμβολή του στην άμυνα. Οι αλληλοκαλύψεις στις match up ζώνες του Blatt πέρσι, τα καίρια foul που έκανε, ο τρόπος με τον οποίο τα έκανε ήταν σαν να έλεγε "no way today" στους αντιπάλους του.

      Γιώργος Μετ/ση

      Διαγραφή
    5. Και σαν κλάση και σαν στυλ παιχνιδιού. Εκτός αυτού, μια χαρά παίκτης είναι ο Ραντλ. Εξαιρετικός φέτος, από αυτούς που παίζουν πάνω από τα αναμενόμενα σε σταθερή μάλιστα βάση.

      Διαγραφή
  82. Τι θα γίνει κόνγουει, θα ανεβάσεις κείμενο για το ματς της μακάμπι?
    pwd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Απαντήσεις
    1. Δε το βλέπω ρε μπετάκια. Αν βάλει πάνω από 80 η Ρεάλ δε θα μπορέσει να ακολουθήσει.

      Mario

      Διαγραφή

  84. Για όμιλο Ολυμπιακού:
    Χαμός στο Φενέρ - ΤΣΣΚΑ. Η Εφές παίζει για τη δυάδα. Για Ολυμπιακό συμφωνώ ότι κομβικό είναι το σημερινό ματς στη Μάλαγα. Σκέφτομαι ότι τελευταία μέρα δεν ήρθε και η Μάλαγα στον όμιλο του ΠΑΟ. Η Μάλαγα είναι ομάδα που θα κάνει σίγουρα κηδείες. Σίγουρα κάνει 5+ νίκες. Μπορεί να χάσει μέσα από την Άλμπα αλλά να ρίξει 15άρα μέσα στην ΤΣΣΚΑ (νομίζω πολύ συχνά κάνει διπλό εκεί μέσα). Επειδή οι ψηλοί του Ολυμπιακού δεν τον έχουν κι εύκολα το Βάσκεθ. Πολλά θα κριθούν στους ψηλούς και είναι άτυχη συγκυρία για Ολυμπιακό ο ανέτοιμος Πρίντεζης. Από την άλλη κρίσιμη κι η βοήθεια από Λοζέτσκι αλλά τελικά ο Βασίλης αποφασίζει για την έκβαση του ματς. Είναι μετρημένες οι έδρες στην Ευρώπη που δεν έχει τον τελευταίο λόγο. Αν θέλει πλεονέκτημα έδρας πάντως χρειάζεται διπλά στην Ισπανία, στην Αρμάνι που έπαθε πέρυσι το κάζο, ή μεγάλο διπλό στην πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Καλή χρονιά Jim και παίδες! Εύχομαι τα καλύτερα και πολύ μπάσκετ.
    Για ΠΑΟ - Μακάμπι
    Ματς πρόκρισης ήταν και θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει στους 8. Ναι αυτό ακριβώς διακυβευόταν, η πρόκριση. Τώρα είναι ορατές οι 6-7-8 νίκες. Μπορεί παραπάνω ο ΠΑΟ; Μπορεί, αλλά θα δείξει. Μεγάλο κέρδος που είναι εδώ και δοκιμάζεται με νέο κορμό και νέα παιδιά. Επίσης μεγάλο κέρδος του Ιβάνοβιτς ότι πριν από 3 μήνες ρωτάγαμε με το ΔΔ, το Φώτση, Γκιστ, άντε το ΜΚΦ και με ποιον άλλο θα βγει η χρονιά; Τώρα έχει ισχυρό κορμό 8-9 ατόμων και μιλάμε για πλασάρισμα στην 8άδα.
    Βασικό σημείο που θέλω να σταθώ ότι για να είναι σίγουρα 8άδα ο Παναθηναϊκός ΠΡΕΠΕΙ να κλείσει τον 1ο γύρο με 5-2. Και το 4-3 το θεωρώ αποτυχία. Έχει Ζαλγκιρις, Γαλατά, Ερ. Αστέρα μέσα και Άλμπα έξω που είναι must win παιχνίδια. Σε Μπάρτσα και Ρεάλ και μάλιστα στον 1ο γύρο δε βλέπω πιθανότητες. Μακάρι αλλά μάλλον για χτίσιμο χαρακτήρα θα πάει. Θέλει λοιπόν 5 νίκες για να είναι σίγουρα περασμένος και να κοιτάει ότι καλύτερο από εκεί και πέρα. Στο 2ο γύρο πέρα από την Άλμπα στο ΟΑΚΑ δε θα πρέπει να θεωρούμε κανένα ματς σίγουρο.
    Παρατηρήσεις από το ματς:
    1) Νέλσον: Γουάου! Τον έχει χιλιοαναφέρει ο Jim από πέρσι, δεν είχα ξεκάθαρη εικόνα, πολλά μπράβο για το scouting. Σε 3 ματς που έπαιξε και τι δεν έχω δει! Να πω για playmaking abilities; Να πω για σωστές αποφάσεις όταν η μπάλα καίει; Να πω για αποφασιστικότητα και τσαμπουκά στη διείσδυση και στο finishing; Να πω για άμυνα σε κοντό που ψαρεύει στα πόδια Πάργκο και Σπανούλη χωρίς να είναι έτοιμος; Να πω για άμυνα σε ψηλό που προσπαθεί να τον βάλει στο καλάθι ο Πέτγουέι και αυτός δεν κουνιέται εκατοστό; Να πω για αλλαγές στην άμυνα που είναι σαν να μην έλειψε μια μέρα; Να πω ότι ο Σπανούλης βρήκε το μπελά του; Θα πω αυτό κι ας είναι κοντά στην ιεροσυλία:
    Ένιωθα ότι έπαιζα με 2 Διαμαντίδηδες. Το ξέρει κι ο Μήτσος, τον εμπιστεύεται και κάνει άκρη σε φάση τελευταίου λεπτού σε ντέρμπι με τη Μακάμπι και δίνει αλλού τη μπαγκέτα. Μιλάω για το 80-75 που κλειδώνει το ματς και στιγμιαία δεν κατάλαβα αν ο Διαμαντίδης ετοίμασε καλάθι ή αν σκόραρε...
    2) Γκιστ: Όταν είναι καλός ο Γκιστ ο ΠΑΟ μπορεί να τους χτυπήσει όλους. Χωρίς πολλά λόγια στη φάση που πηδάει πάνω από 3 για φόλοου για το 63-66 δείχνει την ψυχή του, ενώ στην τάπα στον Πάργκο αργότερα δείχνει "Εδώ είναι ΟΑΚΑ, ξεχάστε τη νίκη"
    3) Ενέργεια: Η ομάδα είναι γυμνασμένη. Βλέπεις στεγμά κορμιά (Φώτσης, ΜΚΦ, Παππάς). Κλατάρουν οι αμερικάνοι της Μακάμπι στο τέλος και χάνουν το ματς. Την ίδια στιγμή ο Σλότερ παίρνει τη μπάλα στο 40', στο 80-76 και βλέπεις φρεσκάδα, να παίζει τον αμυντικό στα πόδια, να πατάει δυνατά για 3 και να κάνει άλλα 2-3 αλματάκια μετά το σουτ. Ο δε 3D αυτός κι αν είναι γυμνασμένος. Πέρσι έκανε ολόκληρο πλάνο ο Πεδουλάκης για παιχνίδι 65 επιθέσεων για να του κουβαλάει τη μπάλα ο Ούκιτς και να την παίρνει ο Μήτσος για 10 sec για δημιουργία. Τώρα ο ίδιος παίχτης που συζητάγαμε αν αντέχει πλέον σε τόσα λεπτά συμμετοχής, παίζει 34 λεπτά σε έντονο ματς, παίζει όλο το 2ο ημίχρονο, επιχειρεί να ανοίξει αιφνιδιασμό στο 4ο δεκάλεπτο, κλέβει και τρέχει το γήπεδο για κρίσιμο καλάθι - φάουλ και καθαρίζει και τη μπουγάδα με δικό του καλάθι. Αν κάτι έλειπε από πέρυσι είναι σίγουρα οι δυνάμεις. Έβλεπα τον Κάρι κουρασμένο στο 2ο γύρο του τοπ-16 και νόμιζα ότι κατέβαινε απροπόνητος...
    4) Το παιχνίδι γυρίζει με τους 3 αμερικάνους στην 5άδα, ΔΔ και ΜΚΦ. Αλλαγές μόνο Γιάνκοβιτς με Σλότερ. Με την ίδια πεντάδα/εξάδα γυρίζει και το ματς στο ΣΕΦ από το -13.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Εξαιρετικό ματς στην Πόλη! 42-45 στο ημίχρονο και πάμε για μεγάλο σκορ.

    1. Πως φαίνεται η έλλειψη ενός καλού πενταριού στην Φενερ. Είναι τόσο κρίμα να έχεις στις άλλες θέσεις παίκτες όπως οι Bjelica, Bogdanovic, Preldzic, Goudeloc και όταν πρέπει να περάσει η μπάλα μέσα να συναντάς τους Zoric και Erden (χαχα..). Η Φενέρ ρολάρει όταν στο 4-5 παίζουν μαζί Bjelica και Vesely αλλά πόσο να αντεξει το σχήμα αυτό..;

    2. Πρόβλημα υπάρχει και στο 1 αλλά με τον Ζήση καλύπτεται κάπως το κενό.

    3. Ο Τεόντοσιτς φαίνεται ότι δεν είναι στο 100% αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ολα μπορει να αλλαξουν εκτος απο την προστασια της τσσκα απο τους διαιτητες....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή