Athlenda

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

TOP-15 EUROPEAN PROSPECTS (1995-97 Born)


Το Hoopfellas βάζει για εσάς στο δικό του παρκέ, την αφρόκρεμα των Ευρωπαϊκών prospects που έχουν γεννηθεί από το 1995 έως το 1997.. Η επόμενη ημέρα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ ξημερώνει..




Θέμα για πολύ κουβέντα και επίκαιρο, σε μια εποχή που οι ελληνικές ομάδες δίνουν περισσότερη έμφαση στη παραγωγική διαδικασία. Η έννοια του prospect λειτουργεί πάντα σε συνάρτηση με το επίπεδο. Για παράδειγμα, κάποιο παιδί μπορεί να είναι prospect για το ΝΒΑ, όπου απαιτούνται πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές στη σωματοδομή και το αθλητικό κομμάτι πέρα των δεξιοτήτων, κάποιο άλλο εξίσου ταλαντούχο να απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πέραν των παιδιών της λίστας (γεννημένα από το 1995 έως το 1997) υπάρχουν τουλάχιστον 7-8 παιδιά που θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται σε αυτή. Απλά επέλεξα τα πιο γνωστά ονόματα, για τα οποία πιθανόν οι περισσότεροι αναγνώστες να έχουν μια εικόνα, ώστε να κάνουμε πιο παραγωγική συζήτηση.

Πάμε να τους δούμε..


Marc Garcia (1996-1.97-SG): Ιδιοκτησία της Μπάρτσα (συμβόλαιο μέχρι το 2018), δανεικός στη Μανρέσα όπου έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Ο Γκαρσία είναι ένας skinny (προς το παρών) wing με ανεπτυγμένα shooting insticts που μπορεί να διαπρέψει σε μια ball-screen offense με την ικανότητα του να ξεμαρκαριστεί και να εκτελέσει. Το release του δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορο (για την ακρίβεια ολόκληρος ο μηχανισμός γιατί η απελευθέρωση του είναι καλή) όμως σουτάρει από ψηλά και ξέρει να δημιουργεί τον χώρο του. Έχει περιθώριο να βελτιωθεί με τη μπάλα στα χέρια  (είναι προφανές ότι θα το κάνει άμεσα). Έξυπνος παίκτης. Αδύνατο frame, χάνει στις επαφές όμως λατρεύω το agressiveness του όταν "επιτίθεται στην άμυνα. Μακρύς, τον βοηθά να καλύψει τις αμυντικές αδυναμίες του. Φέτος στην ACΒ: 6.4 PTS (31.3% 3PT) 1.8 REB-0.9 AST σε 14.3'..


Marko Arapovic (1996-2.07-C/F): Σημαντική επιτυχία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που τρέχει ο Ρέπεσα στην Τσεντεβίτα το ότι υπέγραψε τον Αράποβιτς. Το παιδί προτίμησε μάλιστα να φύγει από τη Τσιμπόνα παρότι η πρώην ομάδα του, του έδινε εγγυημένο χρόνο. Μου αρέσει πολύ η αίσθηση του παιχνιδιού που τον διακρίνει και το υψηλό IQ του. Έχει μαλακά χέρια που τον βοηθούν να "τελειώνει" γύρω από το καλάθι και μεγάλο range στο σουτ μιας και μπορεί να απειλήσει από μέση και μακρινή απόσταση. Θέλω να τον δω να γίνεται πιο "τραχύς" στο χαμηλό ποστ ώστε να εκμεταλλευτεί πλήρως το πακέτο του. Δεν είναι ο ωμός παίκτης του low post, αποφεύγει την επαφή. Η Τσεντεβίτα ξέρει να αναπτύσσει ψηλά παιδιά. Έστειλε τον Νούρκιτς στο ΝΒΑ και γρήγορα θα "εξασφαλίσει" και μια καλή μεταγραφή στο εξωτερικό και για τον Μπίλαν.. Ο Αράποβιτς είναι καλύτερη πρώτη ύλη και από τους δύο.. Στην Αδριατική: 3.0 PTS (47.4% FG)-2.1 REB σε 8.2'..


Okben Ulubay (1996-2.01-SF): Ο 18χρονος "πλάγιος" της Αναντολού και ένα από τα καλύτερα νέα προϊόντα του τουρκικού μπάσκετ. Τύπος do it all-περιφερειακού που μπορεί να αποτελέσει πρότυπο facilitator στο μέλλον. Καλός δημιουργός, εκμεταλλεύεται το μέγεθος του για να φτιάξει καταστάσεις για τους συμπαίκτες του. Ξέρει να πασάρει και του αρέσει να το κάνει. Αλτρουιστής. Το θέμα με τον Ulubay είναι το ιδιαίτερο mentality του και τα πράγματα που έχει στο κεφάλι του. Από μικρή ηλικία μου έδινε την εντύπωση ότι είναι φυγόπονος ενώ πολλές φορές λειτουργεί επιπόλαια σε πολλές αντιδράσεις του μέσα στο παρκέ, γεγονός που τον κάνει επιρρεπή στο λάθος. Στον Ντούντα φυσικά δε περνούν αυτά. Για αυτό και ο Σέρβος κόουτς τον ανεβοκατεβάζει από την TBL στην TBL2 και από την Εφές στην (2η ομάδα της της) Περτεβνιγιάλ.. Στην TBL2: 14.6 PTS-4.3 REB-3.3 AST σε 27.8'..


Domantas Sabonis (1996-2.07-PF): Ο γιός του θρύλου και νυν σταρ του Γκονζάγκα, τον παρακολουθήσατε οι περισσότεροι στην Ευρωλίγκα πέρυσι με την Ουνικάχα. Mobile ψηλός, με αρκετή διάθεση να τρέξει το παρκέ και να καταθέσει ενέργεια. Ικανός στο να βάζει τη μπάλα στο παρκέ σε face up καταστάσεις και να τελειώνει. Εξαιρετικά αμυντικά recovers που ολοκληρώνουν την ικανότητα του στην pick'n roll άμυνα, καλό positioning. Για τον Σαμπόνις είναι συγκεκριμένα τα πράγματα. Δεν έχει ιδιαίτερο αθλητικό πακέτο και το κορμί του χρειάζεται "χτίσιμο". Στην Αμερική δε θα είναι εύκολο να επιβιώσει στο ποστ στο επόμενο επίπεδο για αυτό και χρειάζεται άμεσα να βελτιώσει το σουτ του μεγαλώνοντας το range του (δεν απειλεί πλέον καν από το τρίποντο) για να παίξει ως PF. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ποιοτικό "5" πίσω στην Ευρώπη. Στο Γκονζάγκα και το NCAA: 11.5 PTS (75% 2PT-78.9% FT) 7.0 REB σε 20.0'..


Mario Hezonia (25/2/1995-2.02-G/F): Τα περισσότερα upsides σε αυτή τη λίστα.. Τον παρακολουθώ από τα 15 του και μπορώ να πω με σιγουριά ότι η εμπειρία της Βαρκελώνης τον έχει ωριμάσει πολύ, κάτι που φαίνεται σε κάθε εκδήλωση του στο παρκέ. Πρότυπο φυσικό/αθλητικό πακέτο για "πλάγιο". Εξαιρετικά slashing abilities, βελτίωσε πολύ τη συμπεριφορά του με τη μπάλα στα χέρια και κατά συνέπεια την αποτελεσματικότητα του στην close out επίθεση. Δυνατός σαν ταύρος, παίζει πάνω από το καλάθι και αναγκάζει τον αντίπαλο να το νιώσει αμέσως. Πολύ καλός σε καταστάσεις τρανζίσιον. Καλός σουτέρ (ειδικά σε spot καταστάσεις), έχει αμυντικά potential λόγω του φυσικού του πακέτου. Θα πρέπει να γίνει πνευματικά λίγο πιο πειθαρχημένος (αν και έχει κάνει μεγάλο βήμα μπροστά εδώ μετά τη μετακόμιση του στη Βαρκελώνη) και λιγότερο παρορμητικός. Σκέφτομαι τι μπορεί να κάνει στο άμεσο μέλλον σαν δίδυμο στα φτερά με τον Αμπρίνες και πραγματικά με ιντριγκάρει..  Στην Ευρωλίγκα φέτος: 5.3 PTS (57.1% 2PT)-1.8 REB-1.3 AST σε 13.5'..


Kristaps Porzingis (8/2/95-2.12-F/C): Ο Λετονός sevenfooter της Σεβίλλης, έχει μπεί πολύ δυνατά τη φετινή σεζόν τραβώντας αρκετά βλέμματα.Mobile ψηλός με σούπερ αθλητικά προσόντα, έχει αναγάγει τη "λόμπα" ως μέρος των Safe plays στην ισπανική ομάδα. Γλυκός καρπός, αρκετά αποτελεσματικός σε face up καταστάσεις. Πρέπει να χτίσει το lower body του ώστε να βελτιώσει το positioning και την άμυνα του στο έδαφος. H ταχύτητα του τον κάνει εξαιρετικό pick&roll αμυντικό ενώ παράλληλα είναι αρκετά αποτελεσματικός στο επιθετικό ριμπάουντ. Workhorse.. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα δούμε έναν νέο Φραν Βάσκεθ..Στο Eurocup: 11.0 PTS (56.3% 3PT) 4.5 REB-1.5 BLK σε 21.1'..


Αlexander Vezenkov (6/8/95-2.05-F):Το πυρηνικό όπλο του Άρη και ένας από τους καλύτερους 95αρηδες στο χώρο σήμερα. Στον Βεζένκοφ έχω δεί το απόλυτο σε ωριμότητα σε συνάρτηση με την ηλικία του (θυμίζει Ζήση σε αυτό το κομμάτι). Εξαιρετική επαφή με το καλάθι, σούπερ shooting abilities με αυτοματοποιημένο μηχανισμό, σπουδαία ικανότητα στη πάσα  γαρνιρισμένη με ανεπτυγμένη αίσθηση του παιχνιδιού. Ο Βεζένκοφ είναι έτοιμος για το επίπεδο της Ευρωλίγκας σήμερα κιόλας. Κοιτάζει ψηλά όμως, προς το ΝΒΑ. Θα πρέπει να βελτιώσει τα πίσω βήματα, την πλευρική του ταχύτητα και να μάθει να χαμηλώνει παίζοντας αποτελεσματική άμυνα σε περιφερειακούς για να ανέβει στο "3" γιατί εκεί είναι η θέση του στο επόμενο επίπεδο. Θεωρώ ότι 1-2 χρόνια στην Ευρωλίγκα θα του κάνουν καλό αρκεί να υπάρχει το σωστό πλαίσιο για να αναπτύξει το παιχνίδι του και να μη λειτουργήσει αυστηρά ως stretch-4.. Στην Α1:17.0 PTS (54.2% 3PT) 9.9 REB-1.4 AST σε 32.9'..


Cedi Osman (8/4/95-2.01-G):Σήμερα, 4/12/14 είναι ίσως ο πιο έτοιμος παίκτης της λίστας. Ο Οσμάν είναι η "δύναμη" στη περιφέρεια της Αναντολού. Πολύ δυνατό κορμί και πόδια έτοιμα για κάθε πρόκληση. Μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε γραμμή  άμυνας και παράλληλα να δημιουργήσει ρήγματα ή να ματώσει τον αντίπαλο ως spot shoter. Πολύ συνεπής αμυντικά, ανεβαίνει στον "άσσο" με την ίδια ευκολία που παίζει και στο "3" (πέρασε τον περισσότερο χρόνο από τη στιγμή που λείπει ο Μπατούκ), "δυναμίτης στο τρανζίσιον, ένα γεμάτο ενέργεια πολυεργαλείο στη περιφερειακή γραμμή του Ίβκοβιτς. Ο τραυματισμός του θα κοστίσει πολύ στην Εφές τη στιγμή που στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζεται η αγωνιστική φιλοσοφία των Τούρκων. Στην Ευρωλίγκα : 8.4 PTS (54.2% 2PT-40% 3PT) 4.1 REB-1.1 AST σε 20.7'..



Kenan Sipahi (26/5/1995-1.97-PG):  Έχει πολύ σημαντικό ρόλο στο μπακόρτ του Ζοτς καθώς παίζει ρόλο εξισορροπιστή σε μια περιφερειακή γραμμή γεμάτη πολυβόλα. Καλοπροπονημένος, μακρύ κορμί, μεγάλο wingspan (και ελιά Διαμαντίδη..), quarterback skills. Μπορεί να αμυνθεί και στις 3 θέσεις ψηλά. Απέρριτος στο παιχνίδι του, προσεκτικός στις μεταβιβάσεις, διακρίνεται στο παιχνίδι του από απλότητα. Ζωτικής σημασίας να γίνει πιο επιθετικός κοιτάζοντας περισσότερο το καλάθι. Πρέπει επίσης να φτάσει στο σημείο να βάζει ελεύθερα σουτ με συνέπεια, κομμάτι το οποίο αποτελεί το αδύνατο σημείο του. Στην Ευρωλίγκα: 2.0 PTS-0.5 REB-0.7 AST σε 11.7'..


Georgios Papagiannis (7/3/97-2.15-C): Ο σέντερ του Παναθηναϊκού είναι αυτό που λέμε "εντυπωσιακή πρώτη ύλη". Αυτό που κυνηγούν οι Αμερικανοί ώστε να το εντάξουν κοντά τους και να το πλάσουν. Ακόμα βέβαια είναι άγουρος και υπό κατασκευή (και ποιος συνομήλικος του άλλωστε δεν είναι..?) όμως σταδιακά θα ωριμάσει (ακόμα και εάν αργήσει λίγο, όπως πολλά ψηλά παιδιά). Μου αρέσει η νοοτροπία του. Είναι μια καλή βάση για ένα παιδί με τέτοια φυσικά προσόντα. Έχει επαφή με το καλάθι (σημαντικό για παίκτη με το ύψος του) και δουλεύει καλά το δεξί του hook. Είναι ζωτικής σημασίας να μάθει να παίζει πάνω στην επαφή. Να κερδίζει το χώρο του με τη δύναμη του και παράλληλα να βελτιώσει το κομμάτι της πάσας μετά από double team. Μπορεί να δώσει μεγάλο αβαντάζ στην ομάδα του παίζοντας ένα μέτρο πάνω από τους υπόλοιπους (καλό timing στο μπλοκ). Είναι μεγάλο το σταυροδρόμι που θα βρεί μπροστά του. Θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό ή θα φύγει για την Αμερική? Πέρυσι απλά θυσίασε την τελευταία του σεζόν στο high-school..Στην Α1: 2.0 PTS-1.0 REB..


Dragan Bender (17/11/97-PF): Ένα ακόμα βαρύ χαρτί των Κροατών που φέρνουν πολύ ..πράμα από πίσω. Παίκτης-ορχήστρα, από αυτούς που μου αρέσουν. Άρτιος τεχνικά, έχει όλο το φυσικό αθλητικό πακέτο, γαρνιρισμένο με υψηλό IQ. Σπουδαίο court vision, ένας playmaker από τη θέση "4". Πολύ καλός αμυντικός ψηλά με σπουδαίο timing στο μπλοκ. Καλός στο να κινείται μακριά από τη μπάλα. Υστερεί στο κομμάτι του σουτ, το οποίο πρέπει να δουλέψει για να μη περιορίσει την εξέλιξη και την προοπτική που έχει το πακέτο του. Δε ξέρω αν η Μακάμπι είναι το κατάλληλο περιβάλλον για αυτόν. Δεν υπάρχει εκεί αυτού του είδους η τεχνογνωσία.. Δανεικός στη Ραμάτ Γκαν: 12.3 PTS (62.5% 2PT) 8.6 REB-2.7 AST σε 28.4'..


Sviatoslav Mykhailiuk (10/6/97-1.99-SG): Η παιχτούρα από το μακρινό Τσέρκασι της Ουκρανίας, ίσως ο πιο fun to watch παίκτης αυτής της λίστας. Τον "τσίμπησε" ο Μπιλ Σελφ στους Τζέηχοκς του Κάνσας, μια από τις καλύτερες επιλογές τόσο για την πλευρά του παίκτη όσο και του προπονητή/recruiter. Πολλές φορές ο τρόπος που επιτίθεται στο καλάθι μου θυμίζει έντονα τον Τζινόμπιλι. Πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο, μπορεί να σκοράρει από κάθε σημείο του γηπέδου με κάθε πιθανό τρόπο. Ξέρει να συνεργάζεται και να ξεχωρίζει μέσα από το σύνολο. "Άλογο" στο τρανζίσιον.. Χρησιμοποιεί μια σειρά από ντρίμπλες και αλλαγές κατευθύνσεων για να φτιάξει το δικό του ή να φτάσει στο καλάθι. Μπορεί να αμυνθεί πραγματικά αλλά θα πρέπει να είναι σαφώς πιο συγκεντρωμένος και πνευματικά πειθαρχημένος σε αυτό το κομμάτι (το πρόγραμμα του Σελφ μπορεί να τον βοηθήσει εδώ). Υστερεί στο shot selection. Πολλές φορές οι επιλογές του είναι τραβηγμένες. Ακόμα δουλεύει στο να προσαρμοστεί στο μπάσκετ του NCAA. Στο Κάνσας: 6.0 PTS (45.5 % 2π. 29.2% 3π. 83.3% 1π.)-3.2 REB-1.2 AST-0.5 STL σε 20.8'..



Furkan Korkmaz (27/6/97-1.97-SG): Η "La Bomba" των γειτόνων.. Για τον Κορκμάζ μπορώ να σας γράψω σελίδες μιας και αποτελεί έναν από τους προσωπικούς μου fun to watch αθλητές στη φετινή Ευρωλίγκα. Η συνάντηση του δρόμου του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς κάνει το ενδιαφέρον να χτυπήσει κόκκινο. Ο Κορκμάζ μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα σε ένα από τα μεγαλύτερα offensive weapons της διοργάνωσης. Off guard με φοβερή επαφή με το καλάθι, μπορεί να σε σκοτώσει με το περιφερειακό του σουτ ή να προχωρήσει μέχρι μέσα και να σε κάνει να νιώθεις στο πετσί σου το "βλέπω τη μύγα αλλά δε μπορώ να τη πιάσω".. Πρέπει να βάλει σωστά κιλά για να κεφαλαιοποιήσει το agressiveness του στην επίθεση. Διαθέτει playmaking abilities και με τον Ντούντα θα τα αναπτύξει κι άλλο. Έχει τα εργαλεία για να διακριθεί στην άμυνα καθώς είναι πολύ μακρύς και προβλέπει καταστάσεις. Όπως καταλαβαίνετε, η Αναντολού διαθέτει ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε νέους παίκτες στην τουρκική αγορά.. Στην Ευρωλίγκα: 3.0 PTS (50% FG)-2.6 REB-1.4 AST σε 11.6'..


Vasilis Charalampopoulos (26/1/97-2.03-F): Σας έχω εξομολογηθεί ότι στον Χαραλαμπόπουλο βλέπω τον επόμενο ηγέτη του Παναθηναϊκού. Ο 17χρονος φόργουορντ συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του "σπουδαίου Έλληνα παίκτη" της νεότερης εποχής. Μέγεθος, IQ σε υπερθετικό βαθμό, οξυδέρκεια, all-around παιχνίδι, ομαδικό πνεύμα, αλτρουισμό. Πηγή δημιουργίας, καλός σουτέρ που μπορεί σταδιακά να εξελιχθεί σε επιθετική "βάση" στο χώρο του post για κάθε ομάδα. Ικανός στο παιχνίδι μακριά από τη μπάλα. Πολύ καλός ριμπάουντερ Έχει το πνεύμα και την νοοτροπία που χρειάζεται για πάει ψηλά. Σαφώς και θέλει αρκετή δουλειά, σε όλα τα επίπεδα. Μιλάμε για Ευρωλίγκα άλλωστε, αυτός είναι ο επόμενος στόχος του, να βρεί λεπτά σε αυτό το επίπεδο. Αρχικά θα πρέπει να ξεκινήσει με το φυσικό κομμάτι ώστε να αναπτύξει το αμυντικό του παιχνίδι, περίπτωση που μπορεί να τον φέρει μέσα στο παρκέ για παραπάνω χρόνο και να ξεχωρίσει τις καταστάσεις που ο υπερβολικός αλτρουισμός μπορεί να βλάψει.. Στην Α1, 3.0 PTS-2.6 REB-0.8 AST σε 11.8'..



Lovro Mazalin (28/6/1997-2.04-SF): Ένα ακόμη σπουδαίο ταλέντο της Τσεντεβίτα (και εδώ παραγωγή της Τσιμπόνα) η οποία έκανε στροφή στη φιλοσοφία της και πλέον δουλεύει σε πρότυπα Παρτίζαν με τη σφραγίδα του Ρέπεσα. Ο Μάζαλιν είναι ένα αθλητικό σμολ-φόργουορντ, με δυνατό κορμό και μαχητικό πνεύμα που του επιτρέπει να χτυπιέται στα ίσα με τον αντίπαλο και να επιδιώκει την επαφή. Καθαρόαιμο στο ανοιχτό γήπεδο. Αρκετά ικανός με τη μπάλα στα χέρια, μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις συνεχώς και να τρέξει το pick & roll. Slasher που έχει την τάση να πηγαίνει συνεχώς προς τα μέσα ακόμα και όταν πρέπει να σουτάρει. Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι το αδύνατο του σημείο.. Το σούτ θέλει πολύ δουλειά. Στην Αδριατική λίγκα: 2.1 PTS-0.7 REB σε 5.4'..










110 σχόλια:

  1. Η μεσοεβδομιαία ανάρτηση είναι πάντα η αγαπημένη μου Τζιμ. Φοβερό κείμενο για πολύ συζήτηση. Θα ήθελα να μιλήσουμε και για τους 1994 λίγο. Ο Μιλουτίνοβ της Παρτίζαν τον οποίο είχες αναφέρει πέρυσι, ο Τοντόροβιτς και οι δικοί μας Μποχωρίδης-Αγραβάνης-Διαμαντάκος.

    Manu Chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. my name is vezenkov.. alexander vezenkov

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίχαλιουκ μάγκες. Όλα τα ευρώ. Ή μαλλον όλα τα δολάρια.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Τζιμ. Πολύ μπασκετική ανάρτηση. Αν και στην Αμερική ο Παπαγιάννης θεωρείται πολύ μεγαλύτερο πρόσπεκτ, θα συμφωνήσω ότι ο Χαραλαμπόπουλος μπορεί να γίνει ο καλύτερος παίκτης της χώρας (ίσως αν αφαιρέσω τον Αντετοκούνμπο) και ο νέος ηγέτης του ΠΑΟ. Ο Χεζόνια είναι σε άλλο επίπεδο. Εκεί που παίζει (Μπάρτσα) οι υπόλοιποι δε θα έβλεπαν δωδεκάδα ούτε σε 2 χρόνια.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη ο Χαραλαμποπουλος δεν παιζει 5λεπτα στην Ευρωλιγκα φετος στον ΠΑΟ;

      Διαγραφή
  4. Καλησπερες,δημητρη χωρις να θελω να μειωσω τις υπολiπες αναρτησεις σου,στα πρσοσωπικα μου γουστα ειναι οτι καλυτερο εχεις ανεβασει απ το καλοκαιρι.Οσο διαβαζα τη λιστα κατεβαινοντας εβρισκα παιδια που ειχα στο μυαλο μου οτι λοιπουν(ειμαι και βιαστικος) και αυτο με ευχαριστει παρα πολυ.Για το μιχαλιουκ σε ειχα ρωτησει το καλοκαιρι και μου ειχες απαντησει πολυ θετικα,βλεπωντας ματς του κανσας με το μισιγκαν στειτ(ντιτροιντ πολιτεια λεμε) του τομ ιζο ο ουκρανος ειταν μαζι με τον ελις(αυτος θα ερθει ευρωπη καποια στιγμη)ειταν οι καλυτεροι παιχτες(πολυ hype o oubre)-για μενα ειναι ο καλυτερος της λιστας με μελλον(οχι αμεσο) στο nba μαζι με τον Bender.Αντιθετα ουτε ο Hezonia ουτε ο Porzingis με ψηνουν για την επαγγελματικη λιγκα στην αμερικη,μπορει να κανω και λαθος...Oι μονοι που θα εβαζα εξτρα στη λιστα ειναι 2 κ γκαρντ ο μουσινι ο ιταλος που ειναι πολυ καλος σκορερ και ο μποζιτς που ειναι κλασσικος ασταθεις κροατης.
    Υ.Γ Αυτο το τζαιτε ποια ομαδα θα τον ψαρεψει στο ντραφτ;μπορει να ειναι 94αρης αλλα ο τυπος με λιγο δουλεια θα ειναι ιδανικος δευτερος ψηλος,μπορει να γινει καλυτερος και απ το σεραφιν που εμεινε στασημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.Κόρκμαζ
    2. Μπέντερ
    3. Χεζόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τζιμ σούπερ άρθρο,από αυτά που μένουν πέρα από τις κλασικές αναλύσεις της εβδομάδας.
    Ο Χαραλαμπόπουλος είναι ένας εκκολαπτόμενος Κιριλένκο για το.. από εδώ μπάσκετ και είμαι σίγουρος οτι θα πετύχει.Προς το παρόν δεν βρίσκει ρολο στον Πάο γιατί αντίθετα με τους περισσότερους παίκτες κοντά στην ηλικία του δεν μπορεί να βρει χρόνο μέσα από την ενέργεια και τον ενθουσιασμό γιατί δεν είναι αυτό το στιλ παίκτη.
    Ο Παπαγιάννης είναι αθλητικός αλλά φοβάμαι ότι έχει ακόμα πολύ αργές αντιδράσεις και πόδια κάνοντας τον έυθραυστο ακόμα και στα παιχνίδια των ηλικιών του.Ίσως να είναι καλύτερα φτιαγμένος για αμερικάνικο μπάσκετ..
    Ο Βεζένκοφ μου αρέσει πολύ,φοβερός παίκτης,μπορεί άνετα σε 2 χρόνια να είναι από τα καλύτερα 4άρια στην Ευρώπη.(ή το καλύτερο)Δεν θα θελα να πάει έτσι απλά στο ΝΒΑ,και για να μην τον χάσουμε,και γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν του ταιριάζει το ίδιο.
    Από τους υπόλοιπους που έχω δει.
    Ο Σαμπόνις έχει εξαιρετικές σωματικές προδιαγραφές,αυτός ο συνδυασμός ύψους και υπεροχής ψηλά και κοντά στη ρακέτα θα φτιάξουν τουλάχιστον έναν πολύ καλό αθλητή.Παικτικά υστερεί σε αρκετά σημεία.
    Ο Οσμάν είναι από τους λίγους Τούρκους που μοιάζουν να έχουν χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή που θα τον φέρει σε τοπ στάτους στην Ευρώπη.Με τον Ίβκοβιτς μπορεί να χτίσει πάνω στη συνεργασία τους και να διδαχθεί πολλά για το πώς θα το καταφέρει.
    Ο Σιπάχι περίπου στα ίδια στάνταρ,είναι και αυτός "σωστός παίκτης" και είναι κάτι που αρχίζουν και καταφέρνουν οι Τούρκοι τελευταία σε αυτές τις ηλικίες αντίθετα με τα παλαιά τους παραδείγματα καλών ομολογουμένων παικτών που ποτέ δεν έχτισαν το όνομα ενός σταθερού και μεγάλου παίκτη.
    Ο Χεζόνια έχει εξαιρετικά προσόντα,θέλει πολύ αυτοέλεγχο ο παίκτης για να προσφέρει σε μια ομάδα.Έχει μάθει να είναι ένα βήμα μπροστά από τους συνομήλικους του και πρέπει να το αποβάλλει στο υψηλό επίπεδο.Τα προσόντα τα έχει,απο κει και πέρα είναι δουλειά και σωστό attitude..
    Ο Μίχαλιουκ(για το τέλος) ο πιο απολαυστικός,είναι ο παίκτης της λίστας που βλέπω να έχει τα upsides για να πρωταγωνιστήσει ακόμα και στο ΝΒΑ(δηλαδή να γίνει παίκτης κοντά στα στάνταρ Πάρκερ,Νοβίτσκι,Τζινόμπιλι,Γκασολ κλπ.).Φυσικά αυτό είναι πολύυυ δύσκολο και όχι κατι απλό να γίνει,απλά βλέποντας τους παίκτες αυτούς είναι αυτός που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κάνει κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βρισκει χρονο ο 18χρονος Χαραλαμποπουλος στον ΠΑΟ μας γραφει ο γαυρος της Πλατειας οταν ο μικρος παιζει 8λεπτα στην Α1 και 5λεπτα στην Ευρωλιγκα(στα 18 του).
      Θελει ο γαυρος να κρυφτει και η χαρα δεν τον αφηνει...

      Διαγραφή
    2. Καλό το τρολάρισμα αλλά τουλάχιστον να το διορθώσω:
      -΄Εγραψα ρόλο,όχι χρόνο.
      -Στην Ευρωλίγκα,όταν το έγραφα αυτό,δλδ πριν το σημερινό ματς είχε 14 λεπτά σε 7 παιχνίδια της ομάδας του,δηλαδή 2 λεπτά ανά παιχνίδι της ομάδας του.
      -ΟΚ,τώρα που το ξαναδιαβάζω έχει περισσότερη πλάκα,να κάνει ο άλλος παρομοίωση ενός 18χρονου που δεν έχει παίξει καν σε αντρικό επίπεδο με έναν παίκτη που έχει φάει με το κουτάλι το ΝΒΑ και εσύ να τον λες γαύρο της πλατείας.
      -Κeep going

      Διαγραφή
  7. Εχεις άποψη για το Βοσνιο Μούσα που πήρε ο Ολυμπιακός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μούσα είναι του 99'....θεωρείται τρελό πρόσπεκτ...winger αλλά με πολύ καλές play-making και decision abilities, μου φαίνεται πάρα πολύ αδύνατος (και αδύναμος, ακόμη και για την λικία του) αλλά έχει πλαστικότητα

      Διαγραφή
    2. καλα το μεγαλυτερο θεμα ειναι το περιφερειακο του σουτ σουταρει κατω απο 20%...play-making και decision abilities απο που προκυπτει πως εχει; εγω ξερω πως στο ευρωπαικο κατω των 16 ειχε αρνητικο συντελεστη ασιστ-λαθων...

      Διαγραφή
    3. Για wing και για 15-χρονο έχει καλά play making abilities. Σκέψου ότι είναι 2.04 και θεωρείται future point-forward. Για το περιφερειακό σουτ συμφωνώ, απ'όσο ξέρω τους περισσότερους πόντους τους έχει με διεισδύσεις

      Διαγραφή
    4. Θα προσπαθήσω να βρω ευκαιρία να τα πούμε για τον νεαρό. Είμαι πολύ υπέρ του να σκανάρεις όλη την ευρωπαϊκή (και όχι μόνο την ελληνική) αγορά κάνοντας τέτοιες επενδύσεις. Μπράβο στον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα σε όλους. Έχω δεί τον Γκαρσία της Μανρέσα, μου τράβηξε την προσοχή όπως και ο Λετονός της Σεβίλλης. Ερτέλ πάει Εφές τελικά..

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Σιπάχι φημολογούνταν ότι είναι του 1993 και όχι του 1995, όπως κ άλλοι Τούρκοι που τους άλλαξαν ημερομηνία γέννησης κατά την πολιτογράφηση, βλ. Ιλιάσοβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και όχι μόνο ο Σιπάχι. Όλη η νέα γενιά των τούρκων ή τουρκοποιημένων, είναι ύποπτη ηλικιακά!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα και από εμένα.

    Jim, πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σας. Έμαθα επιτέλους ποιός είναι ο Korkmaz, άρα τώρα πλέον είμαι "σχετικός" με το θέμα ;-) ...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο αγόρι μου. Αφού ξέρεις τώρα τον Κορκμάζ μπορούμε να μιλάμε.. Ανέβηκες επίπεδο..

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχαχχααχαχα
      εχεις πολυ δρομο ακομα μπροστα σου..

      Διαγραφή
  11. Ημέρα Euroleague σήμερα, οπότε τα προγνωστικά μου (για να προλάβω τα παιχνίδια):

    Πέμπτη

    Zalgiris - Efes 2
    Sassari - Unics 1 ( τελευταία ελπίδα της Sassari να προκριθεί καθώς καμία ομάδα στον όμιλο της, δεν έχει προκριθεί ακόμα μαθηματικά)
    Maccabi - ALBA 1
    Limoges - Malaga 2
    Fener - PAO 1 (προβλέπω ντέρμπι πάντως)

    Παρασκευή

    CSKA - Cedevita 1
    Turow - Barca 2
    Valencia - Crvena 1 (δεν έχει απολύτως κανένα περιθώριο η Valencia)
    Galata - Laboral 2 (δύσκολα τα προγνωστικά πάντως, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της)
    OSFP - Neptunas 1 (λόγω της έδρας, αν και η Neptunas καίγεται, με εγκαύματα τρίτου βαθμού, για την νίκη

    Για το Nizhny - Real, να πω μόνο (γιατί ο αγώνας έχει αρχίσει), ότι η Nizizhny χρειάζεται πάση θυσία την νίκη, οπότε ίσως γύρει προς το 1 το παιχνίδι.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλα αυτη η Ρεαλ ειναι η ντροπη του μπασκετ. Κατι μου λεει οτι τελευταια αγωνιστικη με Εφες θα δουμε "ομορφιες" παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Ανώνυμος 3 Δεκεμβρίου 2014 - 12:16 μ.μ.

    Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προλάβει να δω τον σύνδεσμο στο Youtube. Το κανάλι του Sopist2007 το γνωρίζω πολύ καλά, και έχω γραφτεί εκεί εδώ και πολύ καιρό. Εϊχα διαβάσει και μια συνέντευξη που είχε δώσει κάποτε σε κάποιον από τους γνωστούς ιστοχώρους, αλλά δυστυχώς δεν έχω πρόχειρο το σύνδεσμο και δεν θυμάμαι καθόλου που τη διάβασα.

    Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει καμία σημασία αν ο Sopist είναι φίλαθλος του ΠΑΟ. Ο άνθρωπος κάνει πολύ καλή δουλειά, και ξοδεύει το χρόνο του για να μας παρέχει πολύ ενδιαφέροντα βίντεο ή τους αγώνες του ΠΑΟ που δεν θα βρίσκαμε αλλού. Οπότε, τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και τον κόπο του, και απλά... keep up the good work!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εντωμεταξυ βλεπω Φενερ Παο με τον Χαραλαμποπουλο και τον Μποχωριδη να περνουν χρονο να ριχνονται σε δυσκολες καταστασεις και χαιρομαι τρομερα . Μπραβο στον Ιβανοβιτς που τολμαει και δεν ειναι κολλημενος ...
    Μανος Μασσαλια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελα ρε μαν..ισως η πιο ευστοχη τοποθετηση που εχω διαβασει εδω και μηνες!!
      να πιεις ενα κρασακι στο κασις στην υγεια μου :P

      Διαγραφή
  15. η αναρτηση αυτη ειναι η αποδειξη οτι το μπλογκ του τζιμ ειναι μακραν το καλυτερο που υπαρχει στην ελλαδα και μαλλον απο τα καλυτερα στην ευρωπη.....ποσο χαιρομαι να βλεπω χαραλαμποπουλο και μποχω στο παρκε....αρχισε η αντιστροφη μετρηση ωστε ντουσκο και ομαδα να βρεθουν στην κορυφη της ευρωπης....αργα η γρηγορα.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. έξω κι ο Διαμαντίδης με τράβηγμα....δεν τον βλέπω να ξαναμπαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βγαζει τα κομλπεξ του τωρα κα ιο Ζοτς ... Δεν πειραζει αμα τον ξαναπετυχουμε δεν θα δειξουμε ανωτεροτητα οπως την αλλη φορα .. Με τους βασικους 40 λεπτα θα παιξουμε να φαει μια 30αρα ολη δικια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γαυράκο ξεμύτισες;

      Διαγραφή
    2. καλα..να σε δω φετος να παιζεις εσυ με το Ζοτς..θα γελαμε πολλες μερες

      Διαγραφή
  18. Μακαρι να φυγει ο σλοτερ το καλοκαρι , παικτης που παιζει μονο εντος ειναι κυριολεκτικα αχρηστος σε τετοιο επιπεδο . Στα εκτοσ απλα καταστρεφει την ομαδα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11.20 αντε σαχλαμαρα που εισαι οτι να ναι.Ακομη ο παιχτης δεν εχει εξοικειωθει στο παιχνιδι και εσυ τον διωχνεις.αν εισαι και παναθηναικος,αμφιβαλλω.

      Διαγραφή
    2. ρε 11.48, αστον...γαυροι που ξαφνικα χαρηκαν ειναι..
      και τον χαραλαμποπουλο πρεπει να διωξουμε γιατι δεν εχει την αποτελεσματικοτητα του Αγραβανη στο παιχνιδι πανω απο το καλαθι..
      μη σου πω και τον Ιβανοβιτς, γιατι ταιριαζει καλυτερα σε ταινια του τιμ μπαρτον, παρα στην ακρη του παγκου!!
      χαχαχαχαχαχχα

      Διαγραφή
  19. στο καουνας σαν να μπηκε γκολ εκαναν οι οπαδοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η αμυνα που παιζει η εφες στο καουνας ειναι να την παρεις και να την διαδασκεις στα σεμιναρια....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο τζιμ έχει πεί από την αρχή της χρονιάς ότι η εφές είναι η ομάδα που διαλέγει φέτος, το πουλέν του

      Διαγραφή
  21. Ωραία ανάρτηση Jim. Ο Nikola Jokic που έχει επιλεχθεί κι από το Denver πού βρίσκεται πιστεύεις σε σχέση μ'αυτούς που ανέφερες? Μήπως είναι στις περιπτώσεις που ανέφερες ότι θα μπορούσαν να είναι στη λίστα αλλά επέλεξες λίγο πιο γνωστόυς παίχτες? Τον έχω δει ελάχιστα οπότε δεν έχω προσωπική γνώμη αλλά τα ποσοστά του στη Μεγκα Βιζούρα φαίνονται εξαιρετικά φέτος. 15.4 pts-9.5 rbs-3.9ast-1.2stl-1blk με 55% στα δίποντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ. Ναι, ο Τζόκιτς είναι ένας από αυτούς. Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος από πολλά παιδιά της λίστας. Σας είχα μιλήσει πέρυσι για αυτόν σε αναφορά στο up-tempo style της Μέγκα Βιζούρα και τον Μίσιτς. Πολύ καλός.

      Διαγραφή
  22. 16 griechische Funktionäre unter Maipulationsverdacht

    Die Staatsanwaltschaft von Athen hat am Donnerstag Anklage gegen insgesamt 16 Funktionäre des griechischen Fußballs erhoben. Diese sollen eine „kriminelle Vereinigung“ gebildet haben, um Spiele zu manipulieren und durch Wetten Gewinne zu haben. Zudem sollen einige der Angeklagten für Prügelattacken auf Schiedsrichter und einem Anschlag mit einer Bombe auf ein Geschäft eines Unparteiischen verantwortlich sein. Dies teilte der Staatsanwalt Ilias Zagoraios mit, berichtete das griechische Staatsradio.

    Die Namen der Angeklagten wollte Zagoraios zunächst nicht nennen. Unter ihnen seien aber vier Funktionäre des Fußballverbandes (EPO), zwei Vereinspräsidenten der griechischen Super League und drei Schiedsrichter. Der griechische Nachrichten-Radiosender „Vima 99,5“ berichtete unter Berufung auf Quellen der Justiz, unter den Angeklagten sei auch der Besitzer des griechischen Rekordmeisters Olympiakos Piräus, der griechische Großreeder Evangelos Marinakis.

    Wann es zum Prozess kommen soll, war zunächst unklar. An den Ermittlungen nahm auch die Antiterror-Polizei teil. Dabei sind nach Aufhebung des Telekommunikationsgeheimnisses durch die Justiz mehrere Gespräche abgehört worden, aus denen sich die Manipulationen ergeben, berichtete das Staatsradio weiter.Oλη η ευρωπη κατηγορει φανερα τον μπουχεσα και εδω τον καλυπτουν.Αυτη ειναι η δικαιοσυνη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τι επικο μπουρδελο εχει φτοιαξει ο ομπραντοβιτσ παλι.χειροτερο underachiving απο το περσινο. τι κοληματικη επιθεση ειναι αυτη που εχει φτοιαξει, δεν δημιουργει ευκαριες, δεν εχει πλανο, δεν εχει κινηση. το +20 επι του βαζελου ειναι μαγικη εικονα, λογω τραυματισμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Ομπραντοβιτς παντως με της δηλωσεις του δειχνει να προσγειωνει τους παιχτες του."Ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς δύο σημαντικούς παίκτες του, όπως είναι ο Μπατίστα και ο Μαυροκεφαλίδης. Επίσης. ο Διαμαντίδης έπαιξε μόλις πέντε λεπτά και ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετικός με εκείνον μέσα στο παρκέ" είπε αρχικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΠΑΟ κατεβηκε στην Πολη διχως τα δυο βασικα point guard (Διαμαντιδης,Νελσον) και τα δυο βασικα πενταρια (Μαυροκεφαλιδης,Μπατιστα). Ο Λαουδης το εγραψε σωστα-δεν πρεπει να προβληματιζει η διαφορα, αλλα ζητηματα ειναι για συζητηση(αδυναμια Παππα να παιξει ασσος, αστοχια Γιανκοβιτς 3ος τραυματισμος Μαυροκεφαλιδη κα)

      Διαγραφή
    2. Ο Νέλσον θα ήταν ότι έπρεπε χθες. Και θα σου λεγα μετά εγώ για γκάουντλοκ κλπ.

      Διαγραφή
  25. εγω κραταω την καλη εμφανιση του μικρου μας με 7 ποντους σε 17 λεπτα και 11 pir http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=91&seasoncode=E2014#!boxscore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλός ο μικρός

      Διαγραφή
    2. σε αντίθεση με τον διαμαντάκο που ήταν πολύ ψαρωμένος. σιγά το κρέας τον ερντέν

      Διαγραφή
    3. Ας ημαστε ρεαλιστικοι ο Ερντεν εχει παιξει και 70 παιχνιδια ΝΒΑ και ειναι 28 χρονων..δεν ειναι τελειωμενος..

      no_closure

      Διαγραφή
    4. όχι βρε συ no closure, μην προσπαθεις να μιλησεις λογικά. είναι κρέας. όλοι οι αντιπαλοι των Ελληνων ειναι κρέατα ενώ οι παιχτες των ελληνικων ομαδων είναι οι υπερπαιχτες



      Διαγραφή
    5. όχι κρεας ΚΡΕΑΣ είναο Ερντέν. Πάρτον και φόρα τον με 800 συμβόλαιο. Καλό χειμώνα.

      Διαγραφή
    6. καλό χειμώνα και σε σένα

      όσο και αδιάφορος, μπλαζέ ή σε πτωτικη φαση να είναι ο Ερντεν κι ο καθε Ερντεν, τα βασικά, όπως το να πάρει θεση στη ρακετα να υποδεχτει ασιστ και να καρφωσει (ειδικα οταν δε μαρκαρεται) μπορει να το κανει ευκολα. δεν μιλαμε για κανεναν χτεσινο στο μπασκετ



      Διαγραφή
    7. Δε διαφωνώ, σίγουρα δεν είναι χθεσινός. Αλλά δεν έχει θέση σε αυτό το επίπεδο. Ο ίδιος ο Ζοτς έχει δηλώσει πλήρως απογοητευμένος από αυτόν και του έδωσε μια ευκαιρία με τα μισά λεφτά.

      Διαγραφή
  26. Μια παρατήρηση θα ήθελα να κάνω. Ο ιβανοβιτς προς τιμή του κατε εμε τραυματισμένο αθλητή δεν τον επιβαρύνει. Αν ο παίκτης δεν είναι 100%100 έτοιμος από ιατρικής πλευράς ή υπάρχει υπόνοια για κάποιο τραυματισμό, δεν παίζει . Τόσο απλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά έκανε ο κόουτς. Παρότι η απουσία του αρχηγού τσάκισε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού..

      Διαγραφή
  27. Καλημερα σε ολους
    Δεν ειδα το ματς λογω υποχρεωσης (αν και παρακολουθουσα τακτικα live score)
    και μπορει η τελική διαφορά να μας στεναχωρεί καθως και η κατάρευση του δευτέρου ημιχρόνου και κυριως ο τραυματισμός του ΔΔ,αλλα νομιζω πως ολα αυτα (νταξ οχι τοσο ο τραυματισμος) ειναι μεσα στο προγραμμα για μθια ομαδα που ειχε σκοπο κυριως να εμφανιστει καινουρια πραματα και προσωπα μεσα στη χρονια.Ο στοχος του ΤΟΠ 16 κατακτηθηκε ανετα και τωρα η θεση δεν εχει ιδιαιτερη σημασια,ουτε τα σκορ.Ο Ιβανοβιτς εχει να διαχειριστει ενα αντιφατικο ροστερ με πολυ εμπειρους αλλα και πολυ απειρους παιχτες και ωφειλει να κρατα ισοροπιες και να προστατευει και τις 2 πλευρες.
    Απο τη στιγμη που η ομαδα ειναι στο ΤΟΠ 16 υπαρχει κερδος και εκει θα κοιταζει διαφορετικα.Παιχνιδι με παιχνιδι και ο'τι καλυτερο προκυψει.Ειναι μ..κια να καταστροφολογουν ορισμενα μεγαλα σαιτ μη λαμβανοντας υποψη την ιδιαιτεροτητα του φετινου ΠΑΟ,οπως και να χρεωνουμε την ηττα αποκλειστικα στους τραυματισμους,οι οποιοι δυστυχως με το προγραμμα των ομαδων ευρωλιγκας εχουν πληθυνει στο κορυφαιο επιπεδο και αποτελουν πλεον κοινο προβλημα για ολες τις ομαδες

    ΥΓ
    Εξοχοι οι αριθμοι του Παπ στο Χιουστον
    http://www.basketball-reference.com/players/p/papanko01.html
    Ηδη αρχες Δεκεμβρη εχει ξεπερασει σε ποντους και το Φωτση και το Σπανουλη (οσο ειχαν κανει σε ολοκληρη τη χρονια που επαιξε ο καθενας) και το πιο σημαντικο ειναι το γεγονος οτι στο Χιουστον λογιζεται ως ο εμπειρος πρωταθλητης Ευρωπης που δινει λυσεις και οχι σαν ελπιδοφορο prospect.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι.. Ο Παπ φαίνεται ότι έχει βρεί τη σωστή κατάσταση. Είναι ευλογία να έχει τέτοιο χρόνο-μπετόν στο ξεκίνημα. Ανταποκρίνεται αρκετά καλά.

      Διαγραφή
  28. Jim, με τέτοιες αναλύσεις μόνο ένα επιπλέον πράγμα μπορώ να σου ζητήσω.
    Να αναλύσεις και τον δικό μου μηχανισμό σουτ,χαχαχαχαχαχχα

    https://www.youtube.com/watch?v=VoObXtc5MdI

    Slowteddy
    (λόγω Fast Eddie από την ανάποδη!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα.. Γειά σου ρε Τέντι.. Είσαι πολύ καλός. Στείλε μου τα στοιχεία σου και ένα πεντακοσάρικο σε ένα λογαριασμό που θα σου πω και θα μπείς στην επόμενη λίστα..

      Διαγραφή
    2. Νοιώθω βαθύτατα συγκινημένος!!!
      Παραβλέπω το 500άρι γιατί δεν με συμφέρει και κάνω printscreen τις 3 πρώτες προτάσεις,χαχαχαχαχα
      Είμαι πλέον Jim Conway approved man!!!

      Slowteddy

      Διαγραφή
    3. Έτσι παιχταρά μου.. Είσαι "χρισμένος". Με degree από τη Hoopfellas Academy..

      Διαγραφή
    4. Αγοοοορι μου!
      Καινουρια μόδα ξεκινάς...ευυυυκολα!
      Τι ιδεαρα ήταν αυτή!

      Διαγραφή
  29. Ακόμα μία από τις εξαιρετικές αναρτήσεις του blog!!
    Jim συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε όσα λες για Bezenkov πως μου όμως ποιό θεωρείς ως το ιδανικό περιββάλον για τα 1-2 χρόνια στην Ευρώπη που του χρειάζονται ακόμα??

    Εγώ πιστεύω ότι το ιδανικό πρωτάθλημα είναι η ισπανική λίγα που εκτός από τον έντονο ανταγωνισμό υπάρχει και η τεχνογνωσία για την ανάπτυξη τέτοιων παικτών. Βέβαια η παρουσία του Ντούντα στην ενεργό δράση δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

    Υ.Γ Χάρμα ιδέσθε η χθεσινή άμυνα της Εφές στο Κάουνας...
    Φαίνεται ότι επιτέλους οι Τούρκοι θα καταφέρουν να φτιάξουν κάτι σοβαρό. Με την προσθήκη του Ερτέλ δημιουργείται μια σημαντική προοπτική για πολύ καλή πορεία από την πρώτη χρονιά του προγράμματος.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πραγματικά είναι τανάλια η άμυνα της Εφές, θυμίζει λίγο τον Παναθηναϊκο επι Πεδουλακη...και ειναι αντιστοιχα αποκρουστική μπροστά...βεβαια επειδη εχει πολυ καλυτερο προπονητη (φυσικά) αλλά και καλό ροστερ, ειδικα αν παει κι ο Ερτελ εκει, στοχευει ψηλότερα, για Φαιναλ φορ ή ακομα και για τιτλο



      Διαγραφή
    2. Παιδιά τα έχουμε πεί. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος η Αναντολού είναι το πρότζεκτ αλλά και η ομάδα (στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι) που μου έκανε "κλικ" από την αρχή της χρονιάς, κυρίως για το range των δυνατοτήτων της.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα Dali. Θα σου απαντήσω στο τέλος της σεζόν για το ιδανικό περιβάλλον. Θα είναι μια πολύ καλή κουβέντα.

      Διαγραφή
  30. Πολύ καλό άρθρο, ανησυχητικό το ότι είναι τόσα πολλά τα ταλέντα από Τουρκία και ακόμα πιο ανησυχητικό το ότι εκεί πλέον είναι και ο Ζοτς και ο Ivkovic και πόσοι άλλοι προπονητές....

    Έρχεται νέα δυναστεία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ? Έτσι μου φαίνεται εμένα. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει γίνει πιο στοχευμένα από ποτέ η ανάδειξη νέως παιχτών σε όλη την Ευρώπη, με πολύ καλό χτίσιμο των fundamentals και των -πλέον- τόσο σημαντικών σωματικών δυνατοτήτων.

    Στο πρώτο γύρο οι ομάδες παρατάνε το παιχνίδι άμα στραβώσει πολύ εύκολα. Για αυτό δεν έχει νόημα να υπερβάλουμε στη κριτική μας.

    Αφού έχει διασφαλιστεί η πρόκριση στο TOP-16 το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε όσο περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους μικρούς, όπως και είδαμε (εν μέρη λόγω ανάγκης) εχθές. Οι ήττες με πολλούς πόντους (είτε είναι του Ολυμπιακού είτε του Παναθηναϊκού) μπορεί να βλάπτουν το πρεστίζ, αλλά δεν έχουμε καμία σημασία, σε αυτή τη φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα y0zh1.. Πολύ σωστά. Τουρκία και Κροατία παράγουν περισσότερο από όλους. Για να δούμε όμως και την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη. Όπως είπε και ο Μπιλ από κάτω, "είναι ευλογία" να είσαι στην ηλικία του Οσμάν ή του Κορκμάζ και να δουλεύεις με τον Ντούντα..

      Διαγραφή
  31. πολυ καλο αρθρο αλλη μια φορα, 2-3 απο αυτους ομολογω δεν τους ηξερα καθολου.

    -βεζενκοφ ποσο θα τον ηθελα στον παναθηναικο..υπεροχος παιχτης
    -σαμπονις ελαχιστα που τον ειχα παρακολουθησει περσι με τη μαλαγα μου ειχε κανει εντυπωση το μπασκετικο του iq απο 2-3 φοβερες φασεις (με πατερα τον τεραστιο αρβιντας δεν περιμενα κατι λιγοτερο)
    -οσμαν + κορκμαζ τα παιδια ειναι τυχερα που ειναι στα χερια του μεγαλου δασκαλου. γουσταρω πολυ να τους παρακολουθω. καρφωματα,τριποντα οτι θες κανουν οι παιχταραδες.

    -χαραλαμποπουλος στο χτεσινο φενερ-παο εδειξε τι πραγματικα αξιζει. με εντυπωσιασε. η εμφανιση του ειναι το μοναδικο πραγμα που θα κρατησω απο το ματς.
    πρωτη φορα σε ματς ευρωλιγκας τον ειδα να μη φοβαται να παρει προσπαθειες, πηρε ριμπαουντ, προσπαθησε στην αμυνα τα εκανε ΟΛΑ σωστα!μπραβο παληκαρι μου.
    -χεζονια ειναι κατα τη γνωμη μου ετοιμος παιχτης, παιρνει χρονο απο τον πασκουαλ και εχει δειξει οτι δε μασαει.
    -σιπαχι δε με τρελαινει, περα απο τις καλες εμφανισεις του το καλοκαιρι του 2013 στα φιλικα που εδινε η φενερ δεν εχω δει τιποτα φοβερο απο τον παιχτη, αλλα ειναι ακομα μικρος και για να μην ειμαι αδικος δεν εχω δει κ ολα τα ματς της φενερ για να ξερω.
    -τους αλλους ή δεν τους ξερω ή δεν εχω δει πολλα πραγματα οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη..

    καλο απογευμα

    υγ: χαιλαιτ του ποστ παντως ειναι η ελια του σιπαχι! χαχαχα! (εν τω μεταξυ το ελεγα σε εναν φιλο χτες που παρακολουθουσαμε το ματς, οτι ο σιπαχι λογιζεται σα νεος διαμαντιδης και σαν βασικοτατο επιχειρημα παρεθεσα την ελια!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου προεδράρα.. Όντως η εμφάνιση του Χαραλαμπόπουλου "κόλλησε" με την ανάρτηση. Το έχω πεί και ξαναπεί.. Μπορεί να παίξει. Λεπτά θέλει. Και "χαστούκια" (αγωνιστικά). Χθες δεν έκανε κάτι εξεζητημένο αναλογικά με τις δυνατότητες του.

      Διαγραφή
  32. Jim καλησπέρα,

    μου κάνει εντύπωση η αυτοπεποίθηση του Ιβάνοβιτς..
    Τον βλέπω στον πάγκο ήρεμο με καθαρό μυαλό και στις ήττες παρά τις απουσίες δεν έχει δικαιολογηθεί ποτέ γι αυτό στις δηλώσεις του...

    Έτσι είναι γενικά σαν χαρακτήρας ή διαισθάνεται ότι υπάρχουν φέτος πιο μικρές προσδοκίες λόγω καινούριας ομάδας αλλά και λόγω αποτελεσμάτων έχει κερδίσει χρόνο (από νωρίς κύπελλο και φάση των 16) ?

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό και το νέο περιβάλλον τον έχουν ανανεώσει. Φαίνεται ότι απολαμβάνει το όλο θέμα. Του πάει αυτή η ομάδα. Νεύρα θα υπάρξουν, όσο προχωρά η σεζόν καθώς το παιχνίδι της ομάδας έχει δημιουργήσει προσδοκίες και μεγαλύτερες απαιτήσεις, όμως γενικά δεν ψάχνεται για δικαιολογίες.

      Διαγραφή
    2. Εσύ πέρυσι δηλαδή δεν ήσουν ήρεμος?

      Διαγραφή
  33. Για το πώς βλέπει την Φενέρμπαχτσε και αν πλησιάζει στα στάνταρ του Ομπράντοβιτς:«Ισως, αλλά και πάλι λείπουν κάποια κομμάτια που τα είχαν πάντα οι ομάδες του Ομπράντοβιτς. Έναν πλέι μέικερ σοβαρό, δημιουργό να ξεκινάνε τα πάντα από αυτόν που θα κοντρολάρει την ομάδα. Ο μόνος σοβαρός που μπορεί να δημιουργήσει είναι ο Πρέλτζιτς, ο οποίος κατ' ουσίαν δεν είναι πλέι μέικερ. Επίσης πάντα ο Ομπράντοβιτς είχε αθλητικούς και γρήγορους ψηλούς. Αυτό όμως λείπει από την ομάδα και έτσι συμβιβάζεται σε αυτές τις συνθήκες. Σίγουρα δεν μπορούν να σου βγουν κάθε φορά παίκτες όπως οι Μπατίστ, Πέκοβιτς ή ο Καλάθη αν μιλάμε για τους γκαρντ».

    Για το πώς κρίνει τον Παναθηναϊκό: «Εχω εντυπωσιαστεί. Και δεν σας κρύβω, αν και Παναθηναϊκός στην καρδιά μέχρι τέλος, όταν ξεκίνησε η σεζόν εκεί με τα αποτελέσματα δεν μου πήγαινε καλά. Ελεγα: «Ωχ, θα έχουμε προβλήματα φέτος». Και διαψεύστηκα παταγωδώς, παιχνίδι με το παιχνίδι. Νομίζω και πολύς κόσμος. Εντυπωσιάστηκα από όλους τους παίκτες, την ενέργεια που βγάζουν, την χημεία, τους αυτοματισμούς. Πραγματικά έχω να το λέω ότι τέτοια ομάδα, τέτοιο στυλ παιχνιδιού έχουμε να δούμε στον Παναθηναϊκό από τη σεζόν 2007-08. Ο φετινός Παναθηναϊκός κερδίζει όλα τα ματς στο πρώτο δεκάλεπτο. Μπαίνει φοβερά δυνατά και συγκεντρωμένα και δεν δίνει καμία επιλογή στον αντίπαλο. Κάτι που δεν έκανε χθες. Βεβαίως πρέπει να καταλάβουμε ότι η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, υπάρχουν οι τραυματισμοί, η κόπωση, τα ταξίδια. Ανθρωποι είναι οι αθλητές και ειναι λογικό να έχουν κάποια σκαμπανεβάσματα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. *****συνεντευξη Τσαρτσαρη*****.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπερα Τζιμ,
    Τρομερο οπως παντα το αρθρο.

    Ποτε δεν μου αρεσαν παιχτες με το attitude του Χεζονια ( ειμαι το next big thing και το ξερω ) αλλα πραγματικα το παιδι εχει τρομερα προσοντα!!Αντιθετα τρελενομαι για παιχτες με την ωριμοτητα του Βεζενκοφ και εχει πολυ ενδιαφερον το πιο θα ειναι το επομενο βημα στην καριερα του.
    Για Σαμπονις , τον εχω αρκετα ψηλα γιατι εχει πολυ καλο face up παιχνιδι που ειναι πολυ σημαντικο ,αλλα πρεπει να φτιαξει συνεπες σουτ.
    Για Μιχαιλιουκ (το λιγο που εχω δει) μου αρεσε παρα πολυ αλλα νομιζω οως ο ρολος που εχει στο Κανσας δεν του παει και τοσο ( επισημαινω πως εχω δει λιγο).
    Περιμενω πολλα περισσοτερα απο τον Σιπαχι ( δεν μου εχει δειξει γιατι να ναι στο τοπ 5 των u20 ευρωπαιων και μου αρεσει πολυ ο Οσμαν. Γενικα νομιζω ως η Εφες θα παρουσιασει πολυ καλο μπασκετ στο ΤΟP-16.
    Τελος για τους δικους μας ο Χαραλαμποπυλος πρεπει αρχικα να διαλεξει τη θεση του και να γυμαντει αναλογως ενω ο Παπαγιαννης πιστευω ως πρεπει να φυγει το καλοκαιρι για ενα πολυ καλο κολλεγιο αφου και σαν στοχο εχει ξεκαθαρα το ΝΒΑ.

    ΥΓ : Μου θυμησες ποσο ενθουσιασμενος ημουν με την προπτικη για διδυμο Χαουαρντ-Βασκεζ στο Οελαντο με Γκορτατ απο πισω (τελικα ο Πολωνος ξεπερασε καθε προσδοκια).
    ΥΓ2 : Ο Πλαις με εχει απογοητευσει παρα πολυ φετος και νομιζω πως επρεπε να ειχε φυγει το καλοκαιρι για Οκλαχομα. Πως νομιζεις πως θα εξελιχθει?

    DR34M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φιλαράκι.. Ο Βάσκεθ είχε τα προσόντα αλλά και καρδιά λαγού. Θα τον κατάπινε η αμερικανική λίγκα μόνη της.. Ο Πλέης δε μου κολλάει σε αυτή τη Μπάρτσα. Έχει προσόντα και επαφή με το καλάθι όμως ο Πασκουάλ είχε πέρυσι στη θέση του έναν mobile αμυντικό βράχο όπως ο Ντόρσεη..

      Διαγραφή
  36. Τυχεροι οι μικροι του ΠΑΟ τα 4-5αρια θα χουν κατα πασα πιθανοτητα τον Τσαρτσαρη για προπονητη."Θα αναλάβω τους νεαρούς αθλητές της ομάδας"
    Για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό: "Κατά πάσα πιθανότητα θα είμαι στο επιτελείο του Παναθηναϊκού. Κάναμε την κουβέντα με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και την επόμενη εβδομάδα θα κλείσει το τυπικό. Θα αναλάβω την εκγύμναση των νεαρών αθλητών της ομάδας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρε εχει και η νεπτουνας καββαδα; που ειναι ο οριτζιναλ να δουμε τιτανομαχια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. μολις φυσηξουν τον Σπανουλη τσακ κατευθειαν φαουλ,χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ρε μαγκες, να ρωτησω κατι που δεν εχω καταλαβει καθοτι αδαης απο μπασκετ. Γιατι οι δημοσιογραφοι τους προπονητες του οσφπ τους προσφωνουνε "κοουτς" και του παο οχι; μου εχει κανει εντυπωση απο περυσι, που οταν αναφεροταν στον πεδουλακη, ηταν απλα ο πεδουλακης, αλλα ο μπαρτζωκας ηταν ο "κοουτς μπαρτζωκας". το ιδιο γινεται φετος και με τον ιβανοβιτς και τον "κοουτς σκουρτοπουλο". οποιος γνωριζει ας απαντησει. ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..."κοουτς σφαιροπουλος'

      Διαγραφή
    2. Στη Νοβα ακουσα μολις τον Συριγο να λεει στην ιδια προταση, Ιβανοβιτς και κοουτς Σφαιροπουλος,πραγματι...

      Διαγραφή
    3. Ειναι απλο..Γι' αυτους που αναφερεσαι αν καποιος δεν προσδιορισει την ιδιοτητα τους,ευκολα ο μεσος φιλαθλος ευλογα θ' αναρωτηθει ποια ακριβως ειναι η δουλεια του..ειναι προπονητης,ειναι γυμναστης,ειναι μαγειρας;..οποτε βαζουν το κοουτς και λυνονται οι αποριες..

      Διαγραφή
  40. Οι 3 ψηλοι Αμερικανοι του ΟΣΦΠ ειχαν πανω απο 40 ποντους και εν πολλοις καθορισαν το αποτελεσμα.Επιτελους σπουδαιο παιχνιδι για τον Πετγουει που χρειαζεται αυτοπεποιθηση οσο κανεις αλλος στον ΟΣΦΠ.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Πετγουεη ειχε ενοχλησεις στην μεση .Χτες μαλιστα ακουσα οτι εβαλε ενεση ακομη για να προπονηθει.

      Διαγραφή
  41. καλησπερα στην παρεα.....σημερα θα ασχοληθω με την εκπομπη παρωδια στη νοβα,αν ζουσε ο συριγος ειμαι σιγουρος οτι αυτη τη σαχλοπαρεα δεν θα την αφηνε σε χλωρο κλαρι....ολο εξυπνακισμους,αηδιες,λογοπαιγνια κτλ......ο καρυδας που το παιζει προπονητης θα πρεπε να ναι προπονητης σε σχολη ψηστων,ο συριγος να σιγονταρει και οι ρεπορτερ να νομιζουν οτι τα ξερουν ολα ολο βλακειες για τα παπουτσια ,τις καλτσες και το ντυσιμο...πραγματικη τραγωδια
    Υ.Γ οταν θα λενε ολοι οτι ηρθε επιτελους η ωρα της τσσκα,οταν ολοι θα θαυμαζουν το μπασκετ της μπαρτσα και το μοντερνο μπασκετ της εφες,οταν θα λενε οτι οι ελληνικες ομαδες ειναι πολυ σκληρες τοτε θα δειτε ΤΗ ΡΕΑΛ να το σηκωνει.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα stonerook
      Tα ιδια σκεφτομουνα την περασμενη βδομαδα και σκεψου ειδα μονο την μεταδοση.Εχουν ην εντυπωση πως απευθυνονται σε ασχετους ;Χτες ειδα την εκπομπη της ΝΕΡΙΤ η οποια αν και ηταν πολυ φτωχη στην αναλυση ( Ο Μαριανοβιτς ειναι ψηλος και δεν κοβεται ευκολα ..wow) ηταν αρκετα μετρημενοι και τα ρεπορταζ για τους αλλους αγωνες ηταν αν μη τι αλλο χορταστικα (δεν ειχε τυχει να ξαναδω).Το νεο τρεντ ειναι το ποσο καλος ειναι ο Ιτουδης...
      Η αληθεια ειναι, οπως ειχα γραψει στην εκκινηση ,πως βασει ροστερ ρεαλ μπαρτσα και τσσκα ειναι μπετοναρισμενες στο Φ4 και το συστημα τις βολευει για να φτασουν ως εκει .Απο κει και περα θα πω μια σκεψη.Τελευταια φορα που κερδισε φαβορι στο Φ4 ηταν η Μπαρτσα το 10 ( η ο ΠΑΟ το 11, δεν ειμαι σιγουρος παντως οτι πηγαινε σαν φαβορι)

      no_closure

      Διαγραφή
    2. φιλε μερικες φορες μου ρχεται να σπασω την τηλεοραση ειδικα με τον καρυδα.......το 2011 μεχρι τα πλει οφ με μπαρτσα ο παναθηναικος δεν βλεποταν,μετα αλλαξαν,στο φαιναλ φορ φαβορι ηταν.......stonerook

      Διαγραφή
  42. Jim για τον Μήτογλου μπορούμε να πούμε πως είναι κι αυτός ένα εκολλαπτόμενο πρότζεκτ; Στο Ουέικ Φόρεστ μπήκε δυνατά, βασικός αν και πρωτοετής.

    Επίσης, ασχέτως ηλικίας διάβασε ένα αφιέρωμα για τους Ελληνοαμερικάνους Ζακ Όγκαστ και Κόρει Πέτρος. Ψάξε στο google. Είναι προχθεσινό. Αναφέρει πως τα δύο παλικάρι που πρωταγωνιστούν στο NCAA έχουν Ελληνικό διαβατήριο. Αν ο Πέτρος φέτος πετάει, ο Ζακ Όγκαστ (από Κοζάνη καταγωγή) έχει μεγαλύτερη προοπτική καθώς έχει αλτικά προσόντα.
    Ψάξε αν μπορείς τις δύο περιπτώσεις

    ΤΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ξέρω τα παιδιά Τάκαρε.. Ο Μήτογλου είναι μια πολύ καλή περίπτωση. Θέλω να τον δω να φτάνει μέχρι το ντραφτ. Έχει δρόμο πολύ να διανύσει όμως οι προδιαγραφές του είναι καλές. Βρίσκεται σε καλό πρόγραμμα.

      Διαγραφή
    2. Jim ψάξε για τον Zach Auguste στο Notre Dame με καταγωγή από Κοζάνη, Corey Petros στο Oakland και NIck Paulos στο NC Greensboro.
      Αν έχουν διαβατήριο. Νομίζω πως είναι εξαιρετικές περιπτώσεις και είναι για Ολυμπιακό, ΠΑΟ. Άντε ΠΑΟΚ...

      Διαγραφή
  43. Καλημέρα στα παιδιά και τον μαφιόζο. Μακράν η καλύτερη σελίδα μπάσκετ που έχει δεί η χώρα ever. παρακολουθώ 2 χρόνια περίπου, σχολιάζω πρώτη φορά.

    Είδα τον Αράποβιτς χθές στη Μόσχα και μου άρεσε πολύ. Όποιος δεν είδα Χεζόνια απέναντι σε τουρόβ να το κάνει άμεσα. Απλά δεν υπάρχει το παιδί. Είναι φτιαγμένος για ΝΒΑ.

    Τζίμαρε για σκέψου μια δωδεκάδα με αυτά τα prospects που θα μπορούσε να φτάσει στην ευρωλίγκα με ένα καλό δάσκαλο?


    Stacey Augmon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε "γεράκι", καλώς όρισες.. Σε βάθος χρόνου πολύ ψηλά φίλε.

      Διαγραφή
  44. Καλησπέρα. Όσοι αμφισβητούσαν Λαφαγιέτ και Ντάρντεν σύντομα βλέπω να καταπίνουν τη γλώσσα τους. Πολύ καλοί χθες και οι δύο.

    Nick

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση ότι αυτό το δίδυμο των Λαφαγιέτ-Ντάρντεν θα κόλλαγε γάντι στο ρόστερ του περυσινού Παναθηναϊκού..

      JOHNY Q

      Διαγραφή
  45. Για το ματς με τη Φενέρ δεν υπαρχουν πολλά να πούμε.έλειπαν τα δυο πενταρια,τραυματίστηκε κ ο αρχηγός κ ο γάμος σχολασε.
    Το αν επαιξε καλά ο Χαράλαμπο δε λέει πολλά.ματς χωρίς άγχος ηταν.στα φιλικά του Σεπτεμβρίου υπήρχε μεγαλυτερη πίεση.

    Πλεον ο Ντούσκο ετοιμάζει,όπως σωστα ελεχθει,την ομάδα για ΠΑΟΚ,ΟΣΦΠ και τοπ16.ουτε καν για τη μπάρτσα.......

    Οσον αφορα το άρθρο,οι ηλικίες είναι πολύ Μικρες για να γίνονται εκτιμήσεις.ένας δυο στλυς δεκα θα κανουν ανάλογη καριερα.το βλέπουμε συνέχεια το εργο.όταν βλέπω εγώ το βεζενκοφ να προτιμά ΝΒΑ απο το να παει σε μια μεγαλύτερη ομάδα που να του ταιριάζει τοτε άσχημα μαντάτα......λες κ είναι ο Ντιρκ......

    Σε αυτές τις ηλικίες θέλει δουλεια,τύχη κ σωστη καθοδήγηση.βλέπω πχ το Σάμπονις ν αφήνει την ευρωλίγκα για το κολλέγιο κ λεω οτι ο πατέρας σωστα σκέφτεται......

    Σμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι έτσι φιλαράκο.. Το παιχνίδι με τη Φενέρ βοήθησε να βγούν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο. Το ότι είναι "μικρές" οι ηλικίες είναι κλασσική ελληνική οπτική του στυλ "23 χρονών ακόμα ταλέντο".. Αυτά ξεχάστε εδώ.. Καλά κάνει και κοιτάζει το ΝΒΑ ο Βεζένκοφ. Και εγώ θα ήθελα να τον δω 2 χρόνια σε επίπεδο Ευρωλίγκας όμως στην Αμερική θα γίνει καλύτερος παίκτης, αυτό είναι δεδομένο. Απλά τα δύο χρόνια σε τοπ-ευρωπαϊκό επίπεδο θα του έδιναν περισσότερα εφόδια στο να επιβιώσει στο ξεκίνημα στην αμερικανική λίγκα.

      Διαγραφή
    2. σεβαστη η θεση σου αλλα διαφωνω.

      ματς τελειωμενα δεν ειναι ενδεικτικα για το τι μπορει να κανει ενας νεος παικτης,ναι μεν ο χαραλαμπο ειναι 17-18 , σιγουρα μετραει το γεγονος οτι τραβηξε σε ενα ματς ευρωλιγκας αλλα το αδιαφορο του αποτελεσματος εμενα προσωπικα με κανει διστακτικο να βγαλω το οποιοδηποτε συμπερασμα.

      οπως καταλαβαινεις, ειμαι πιο απαιτητικος απο το χαραλαμπο ανεξαρτητου ηλικιας.....

      οσο για το αρθρο,
      απλα λεω οτι μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε σε αυτες τις ηλικιες.ειναι αρκετα νωρις για να πει κανεις κατι με σιγουρια μιας και πολλοι ειναι οι παραγοντες που μπορουν να επηρεασουν εναν αθλητη απο τα 17-18 μεχρι τα 20-22.εκτος και αν διαφωνεις οτι η μειοψηφια των περιπτωσεων προχωρα και κανει καριερα....

      οσο για το βεζενκοφ......

      το παιδι αν παει νβα, χωρις να περασει απο ενα συλλογο μεγαλυτερο απο τον Αρη,τοτε δε θα επιβιωσει!!αν επιβιωσει φυσικα και θα προκειται για αστερι πρωτου μεγεθους αλλα δεν τον κοβω για τετοιον.αντιθετως θεωρω οτι ειναι ενας παικτης που μπορει να κανει μεγαλη καριερα αν παει ταα βηματα ενα ενα!!!

      και μονο που του ζαλιζει το μυαλο ο πατερας-μανατζερ με το νβα θεωρω οτι στην παρουσα φαση ειναι εγκληματικο.θα βρεθει απο ενα μικρο σωμαατειο, που ειναι αυτη τη στιγμη ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ο Αρης και οπου ο μικρος ειναι το απολυτο αφεντικο, σε εναν μεγαλο αμερικανικο οργανισμο οπου θα ειναι ισοτιμος με τα παιδια που φερνουν τα νερα στον παγκο.....οκ, εκει θα χαθει....

      ΣΜ

      Διαγραφή
  46. Ο Χεζόνια σε υφάκι, στυλάκι και μαγκίτσα μου θυμίζει τον Κόμαζετς - και δεν το λέω για καλό. Ο Άριαν ήταν σε εκείνη την γενιά Κροατών ο πιο ταλαντούχος και, αναλογικά, αυτός που πέτυχε τα λιγότερα στην καριέρα του. Ελπίζω ο Χεζόνια να έχει τα μυαλά στο κεφάλι του.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Στεγόσαυρε.. Ο Άριαν είχε ξεκινήσει τότε με τις προσδοκίες του "διαδόχου του Ντράζεν" αλλά αυτό και το ιδιαίτερο mentality του τον έκαψε στη πορεία. Καταπληκτικός παίκτης, ένας από τους καλύτερους εκτελεστές που έχω δεί στο σύγχρονο μπάσκετ.

      Διαγραφή
  47. PS: Ο Χεζόνια θέλει δουλειά για να φτάσει εκτελεστικά στο επίπεδο του Άριαν όμως είναι πολύ πιο αθλητικός και δυνατός, ενώ ο τρόπος που επιτίθεται στο καλάθι είναι εντυπωσιακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Τζιμ..Ενα σχολιο για την αναρτηση με τα νεα φυντανια,αφου για το ματς στην Πολη θα προτιμησω ν' αναφερθω οταν ανεβασεις αρθρο για την αγωνιστικη στην ευρωλιγκα..Οντως οι Τουρκοι κι οι Κροατες εχουν αρκετα καλους νεους παικτες,οι οποιοι στα επομενα 2-3 χρονια θα δειξουν το ταβανι τους.Ο Χεζονια ειναι ο πιο ετοιμος απο τους συμπατριωτες του για το υπερατλαντικο ταξιδι.Μ' αρεσει παρα πολυ ο Μπεντερ,ο οποιος αν φτιαξει το σουτ του θα ειναι ΝΒΑ prospect,αν οχι θα εξελιχθει σε σεντερ στυλ Τομασεβιτς στα ευρωπαικα δεδομενα.Οι Τουρκοι ειναι ταλαντουχοι,αλλα πρεπει να βοηθηθουν κι απο την πορεια των συλλογων τους,ωστε να αποκτησουν χαρακτηρα στα δυσκολα,κατι που συμβαινει με τους αντιστοιχους δικους μας..Για τον Χαραλαμποπουλο θ' αναφερθω στην κριτικη για το ματς στην Πολη.Ο Παπαγιαννης αν δουλεψει και δουλευτει θα παιξει στο ΝΒΑ,δεν ξερω αν ειναι καλυτερο να κανει μια τετραετια στο NCAA η να εχει 10-15' σταθερο μ.ο. συμμετοχης στα αντιστοιχα χρονια στην ομαδα.Οπως ανεφερε ο Δοξακης σχολιαζοντας τα ματς της μικρης εθνικης,η περσινη παρουσια του στο high school δεν τον βοηθησε πολυ στην εξελιξη του.Οσον αφορα τον Βεζενκοφ,πρεπει για 2-3 χρονια να παιξει στο τοπ ευρωπαικο επιπεδο ωστε να μπορεσει να σταθει σαν rookie στο ΝΒΑ,διαφορετικα κινδυνευει να χαθει..VECCHIO

      Διαγραφή
    2. Γειά χαρά VECCHIO. Ναι, σήμερα θα ανέβει σχετική ανάρτηση οπότε το μιλάμε εκεί.. Το μόνο που θα προσθέσω ως συνέχεια στο σχόλιο σου για Βεζένκοφ είναι ότι 2 χρονιές σε μια ομάδα Ευρωλίγκας θα τον βοηθούσαν να επιβιώσει πιο εύκολα στο ξεκίνημα και στον εσωτερικό ανταγωνισμό. Στη περίπτωση που βρεί όμως την καλή κατάσταση από μια ομάδα που πραγματικά μπορεί να τον περιμένει να αναπτυχθεί, μπορεί να φύγει και άμεσα.

      Διαγραφή
  48. εις [μπασκετική] μνήμην....
    http://www.contra.gr/Columns/Comment/tasos-magoulas/roi-tarplei-o-ateleiwtos-dromos-ths-katastrofhs.3181855.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. european prospects χωρίς σέρβους δεν γίνεται. γράψε μας λοιπόν κάτι γιά τους : Vasilije Vucetic, Radovan Djokovic, Stefan Lazarevic & Danilo Ostojic

    ΑπάντησηΔιαγραφή