Athlenda

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

HOOPFELLAS EUROLEAGUE POWER RANKINGS (TOP-16 EDITION)

      


 Ο πρώτος γύρος του TOP-16 τελείωσε και το Hoopfellas βάζει τα κιάλια του και κοιτάζει προς τον μακρινό ορίζοντα της Μαδρίτης, αναλύοντας το performance των ομάδων μέσα από τα τελευταία Power Rankings..


Χωρίς προλόγους και πολλές κουβέντες στον λαό του Hoopfellas.. Τα Power Rankings των 16 μονομάχων στον δρόμο για το Final-Four της Μαδρίτης και μετά από τα 7 πρώτα ματς του TOP-16 της φετινής Ευρωλίγκας..




 1.REAL MADRID (6-1,  OFF: 86.4 DEF: 72.9 POS: 75.0): Η Ρεάλ είναι η μόνη ομάδα που έχει θεωρητικά και με βάση τα παρόντα αγωνιστικά στάτους, ισχυρό προβάδισμα για την πρωτιά σε ένα από τα δύο γκρούπς.  Αυτό που κάνει τους μερένγκες τόσο ξεχωριστούς δεν είναι απλά ότι είναι η καλύτερη ομάδα του TOP-16 σε Offensive και Defensive Rating αλλά ότι είναι πολύ αποτελεσματική παίζοντας σε ένα πολύ υψηλό τέμπο με ελάχιστα λάθη και πολύ υψηλό βαθμό συνεργασιών που μόνο ελληνικές ομάδες επιδεικνύουν. Αυτό που προβληματίζει από την άλλη είναι ότι έχασαν στη μόνη έδρα ενός contender που έπαιξαν (Τελ Αβίβ) με δύο σπουδαία εκτός έδρας ματς (ΟΑΚΑ, Βαρκελώνη) να τους περιμένουν.




2.  CSKA (6-1,  OFF: 91.1 DEF: 81.1 POS: 81.3): «Άλλη ομάδα» στο TOP-16 η ΤΣΣΚΑ, η οποία πλέον με τους Τεόντοσιτς-Ντε Κολό σε φούλ ρυθμούς στο παρκέ (από 30.0’ μ.ο. ο καθένας) έχει διαφοροποιήσει  πράγματα στο παιχνίδι της, ανεβάζοντας δραματικά το τέμπο της (από 72.7 κατοχές στις 81.3) και φυσικά την παραγωγικότητα της έχοντας χάσει λίγο στο αμυντικό κομμάτι (101.1 παθητικό ανά 100 κατοχές έναντι 98.9 στη κανονική περίοδο όπου βέβαια το επίπεδο ήταν ένα κλικ χαμηλότερο) όπου μετρούσε 71.8 παθητικό σε χαμηλότερο φυσικά pace. Γενικά η άμυνα της σε σχέση με τον ανταγωνισμό παραμένει σε υψηλό επίπεδο ενώ οι φετινές σταθερές της στην επίθεση (πολύ καλή κυκλοφορία, δηλητήριο από το τρίποντο) την συνοδεύουν ακόμα. Ο ΝτεΚολό  είναι σε αγρία κατάσταση όμως η ομάδα έκανε την πρώτη μικρή κοιλιά και ο Ιτούδης θα πρέπει να τη διαχειριστεί σκεπτόμενος και τον τρόπο που θα εντάξει τον Κριάπα στο ροτέησιον.  Two way-team και αυτό μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό για τη συνέχεια..


3. OSFP (6-1,    OFF: 77.9 DEF: 70.4 POS: 68.6): Η δήλωση του κόουτς Μπάγκατσκις με την οποία χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό ως την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη σήμερα είναι "γαλόνι" την ελληνική ομάδα και ενδεικτική της αύρας που σκορπούν τον τελευταίο καιρό. Ο Ολυμπιακός είναι (τουλάχιστον μέχρι τώρα) η ομάδα του TOP-16 βγάζοντας σε πολλά ματς εικόνες από το πρόσφατο ένδοξο παρελθόν με τον γνωστό σιδερένιο χαρακτήρα. Αν αύριο ξεκινούσε το F4 της Μαδρίτης, ανεξαρτήτου αντιπάλου θα πόνταρα στους ερυθρόλευκους. Αρκετά όμως.. Το F4 ΔΕΝ είναι αύριο και κανείς δεν εξασφαλίζει στον κόουτς Σφαιρόπουλο ότι η ομάδα του θα διατηρήσει το μομέντουμ που έχει τώρα. Με την πρόσληψη του νέου τεχνικού σας είχα ενημερώσει για τη ..μετάβαση που θα επιχειρήσουν οι ερυθρόλευκοι σε πιο σετ καταστάσεις και στην επίθεση μισού γηπέδου. Ο Ολυμπιακός παίζει στο χαμηλότερο pace σε όλη τη διοργάνωση και ποντάρει, σε ματς με συγκεκριμένο αριθμό κατοχών, στην άμυνα του και στο efficiency της επίθεσης του. Σουτάρει με 40.5% στο τρίποντο (2ος), είναι 1ος σε assisted FGs (67%, στοιχείο πολύ τιμητικό και δείγμα των συνεργασιών και της ροής της επίθεσης του). Έχει σε απόλυτα νούμερα την καλύτερη άμυνα, αν και αναλύοντας πιο βαθιά θα έλεγα μια από τις 3-4 καλύτερες (102.7 και 7ος σε DEF Rating). Αμύνεται πραγματικά εντυπωσιακά στο ποστ (οι αντίπαλοι του διατηρούν τα χαμηλότερα ποσοστό εντός του ζωγραφιστού) και επιβάλλεται σε κάθε επίθεση με το physicality του, χαλώντας τη δημιουργία του αντιπάλου (τα χαμηλότερα νούμερα σε τελικές απέναντι στην ερυθρόλευκη άμυνα). 



Ο Σφαιρόπουλος πάει βαθιά στο ροτέησιον έχοντας δημιουργήει έναν υγιή εσωτερικό ανταγωνισμό και ο Σπανούλης έχει κάνει establish στο στάτους του καλύτερου closer σήμερα στην Ευρώπη. Πάνω από όλα, ο Ολυμπιακός βγάζει σωματική και πνευματική σκληράδα. Θα τη χρειαστεί για τη συνέχεια γιατί ο Ομπράντοβιτς θα έρθει με άγριες διαθέσεις στο Φάληρο και το πλεονέκτημα έδρας είναι απόλυτα ανοικτό ακόμα. Παρ'όλα αυτά και πάντα με αυτά που έχουμε στα χέρια μας σήμερα, θα σας υπέγραφα ότι οι ερυθρόλευκοι είναι η ομάδα που δε θέλουν να συναντήσουν σε ένα δίχως αύριο παιχνίδι η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ. Και όχι, τα πεπραγμένα του παρελθόντος δεν είναι ο μοναδικός λόγος..


4.  FENERBAHCE (5-2,  OFF: 77.9 DEF: 72.9 POS:  72.9): Τα κακά νέα για τον ανταγωνισμό είναι ότι η Φενέρ έχει ανέβει κατακόρυφα στο αμυντικό κομμάτι. Από τους 78.7 πόντους παθητικό στη κανονική περίοδο έχει πέσει στους 72.9 έχοντας ρίξει τα ποσοστά των αντιπάλων, διατηρώντας ένα εντυπωσιακό 28%  στα Mid Range FGs που επιχειρούν απέναντι της. Ο Ομπράντοβιτς κεφαλαιοποιεί το μέγεθος που έχει η ομάδα του σε κάθε θέση τώρα που η Φενέρ έχει μάθει να διαβάζει άμεσα καταστάσεις μις-ματς. Είναι η ομάδα που εκτελεί περισσότερο μέσα από το ζωγραφιστό από κάθε άλλη ενώ πολύ σημαντικό κομμάτι της βελτίωσης αυτής (ειδικά στην άμυνα) είναι η παρουσία του Νίκου Ζήση που έχει νοικοκυρέψει σχετικά ένα άτσαλα στελεχωμένο μπακόρτ. Το επίπεδο συνεργασιών ακόμα είναι χαμηλό στην επίθεση όπου ο Ζοτς έχει ανάψει πράσινο στον Γκάουντλοκ, με τουλάχιστον συζητήσιμες επιλογές ειδικά όταν η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε πόντους στο τέλος του χρόνου (εξ ου και το overall πολύ χαμηλό ποσοστό των assisted FGs).. Η Φενέρ μάτσαρε τη μια εντός έδρας  ήττα με το διπλό στην Αναντολού και ελπίζει να παίξει στο Φάληρο το πλεονέκτημα έδρας. Ακόμα, προσωπικά δε με γεμίζει και σε καμία περίπτωση δε θα εξάρω το performance της. Όμως με αυτόν τον προπονητή και αυτό το star quality στο ρόστερ μπορεί να εξελιχθεί σε «εφιάλτη» για οποιονδήποτε  εάν περάσει στο φάιναλ-φορ.. Ακόμα όμως έχει δρόμο μέχρι εκεί..




5. PANATHINAIKOS (5-2,  OFF: 75.1 DEF: 71.7 POS: 72.4): Ευκαιρία να δούμε τα πράγματα από μια πιο ρεαλιστική οπτική για τους πράσινους καθώς θα παραθέσουμε πράγματα που αρκετός κόσμος πιθανόν να μην δεν υποψιαζόταν καν.. Ο Παναθηναϊκός στο TOP-16 έχει στραφεί στην άμυνα του και αποτελεί τοπ-αμυντική ομάδα για τη διοργάνωση. Παρότι το pace έχει ανέβει (εγώ λέω ότι πρέπει να ανέβει κι άλλο σίγουρα..) το παθητικό των 74.3 πόντων στη regular season έχει πέσει αισθητά στους 71.7 δηλ. την τρίτη καλύτερη αμυντική επίδοση πίσω από τους low-paced, Ολυμπιακό και Άλμπα. Στην πραγματικότητα όμως ο πολύ βελτιωμένος αμυντικά Παναθηναϊκός του TOP-16 είναι η καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης πίσω μόνο από τη Ρεάλ, με DEF Rating (το αξιοθαύμαστο) 99.6 (ανά 100 κατοχές). Οι πράσινοι έχουν αποκτήσει συνοχή στη περιφερειακή τους άμυνα (η οποία είχε κενά στη regular season) κρατώντας το midrange παιχνίδι των αντιπάλων στο ..πάτωμα (32.5%) ενώ πιέζουν πολύ καλά τη μπάλα στην άμυνα 3/4 που επιλέγει ο Ιβάνοβιτς (δε το είχαν αυτό το στοιχείο στη κανονική περίοδο). Δεν είναι τυχαίο ότι αναγκάζουν την αντίπαλη επίθεση στα περισσότερα λάθη στη λίγκα (14.4-40% πάνω από την πρώτη φάση), πίσω μόνο από την άμυνα της Ρεάλ (17.6).. Το μελανό σημείο της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι το κομμάτι των ριμπάουντς, ειδικά το αμυντικό όπου επιτρέπει δεύτερες κατοχές. Αυτό το μειονέκτημα (η έλλειψη ασφαλούς αμυντικού ριμπάουντ) έχει κοστίσει και στην παραγωγικότητα των πρασίνων  μιας και απουσιάζει η βασική συνθήκη για να χτυπήσεις με τρανζίσιον επίθεση, η οποία φωνάζω εδώ και καιρό ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του Ιβάνοβιτς να κάνει την υπέρβαση φέτος. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να σουτάρει αρκετά αξιόπιστα από το τρίποντο και δουλεύει με συνεργασίες στο επιθετικό κομμάτι  όμως η αδυναμία του σε κομμάτια όπως το ριμπάουντ, η pick & roll άμυνα και τα λάθη θα του στοιχίσουν απέναντι στις σπουδαίες ομάδες για τον απλούστατο λόγο ότι θα αποτελέσουν τροχοπέδη στη προσπάθεια του να ελέγξει το τέμπο.

Το performance της ομάδας μέχρι τώρα δεν είναι στα επίπεδα π.χ. του αντίστοιχου του "αιωνίου" στο ίδιο διάστημα και ναι, ο δεύτερος γύρος είναι φ ω τ ι ά. Ματς που μπορεί να αλλάξει το ρου στο Τελ Αβίβ, 3 πολύ δύσκολα εκτός με τις δημοκρατικές δυνάμεις του ομίλου (Ερ. Αστέρας, Ζάλγκιρις, Γαλατά) και "αίμα και άμμος" παιχνίδια με Ρεάλ-Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.. Όμως από την άλλη, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στην όλη κατάσταση δεν είναι η αμυντική βελτίωση και ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας που σφυρηλατεί η ομάδα στα μετόπισθεν αλλά η προοπτική βελτίωσης στο συγκεκριμένο κομμάτι που φέρνει η προσθήκη του Λαουάλ, παίκτη του οποίου η ικανότητα είναι γνωστή στα συγκεκριμένα κομμάτια που πάσχουν οι πράσινοι. Όποιος  διαβάζει Hoopfellas βέβαια, δε χρειαζόταν τα Advanced Stats για να αξιολογήσει την εικόνα των πρασίνων..




MACCABI TEL AVIV (5-2 OFF: 77.6 DEF 75.7 POS: 73.9): H ήττα-σοκ από την Άλμπα «χάλασε» έναν σπουδαίο πρώτο γύρο για την ομάδα του Γκούντες η οποία ανάγκασε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ να υποκλιθούν στον μυστικισμό της NOKIA ARENA διατηρώντας μέχρι πρότινος ένα προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας. Πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της, αρχής γενομένης από το ματς με τον Παναθηναϊκό. Η Μακάμπι βελτίωσε πολύ την άμυνα της και βρήκε κατεύθυνση και στόχους στο επιθετικό κομμάτι. Τον τελευταίο 1,5 μήνα είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα στην Ευρώπη –και στις δύο πλευρές του γηπέδου- από τα 4.5-5 μέτρα και μέσα. Τρέχει καταπληκτικά το γήπεδο σαν σύνολο και προστατεύει το ζωγραφιστό με μεγάλη επιτυχία ενώ εκτελεί με σχεδόν 74% στα Close Range FGs. Το τεχνικό επιτελείο περιμένει τον Τάιους (5.9 πόντους στο TOP-16) η άνοδος του οποίου μπορεί να αλλάξει τη μοίρα στη συνέχεια. Πάντως όσο αμύνεται έτσι η ισραηλινή ομάδα θα παίζει πάνω από τις δυνατότητες της σαν ρόστερ. Ο Γκούντες έχει μάλιστα αναστρέψει όλο το κλίμα υπέρ του πλέον. Βέβαια, σας είχα γράψει μετά την 5η σερί της νίκη στον όμιλο ότι δεν είναι η ομάδα που πρέπει να φοβίζει τις δικές μας.. Όχι χωρίς τον Μπλατ.


7. ANADOLU (4-3, OFF: 76.1 DEF: 77.4 POS: 71.6): Η πρόσφατη εντός έδρας ήττα από τη Φενέρ (με νίκη η Αναντολού θα πήγαινε στο 5-2..) έβγαλε μπροστά τις αδυναμίες της ομάδας του Ίβκοβιτς τον τελευταίο καιρό. Η καλύτερη άμυνα της Ευρώπης στη κανονική περίοδο έχει εξαφανιστεί και μαζί της έχει πάρει μέρος από την εντυπωσιακή ένταση που κατέθετε στο παρκέ η τουρκική ομάδα. Η Αναντολού είναι η χειρότερη rebounding-team σε αυτή τη φάση και για αυτό αδυνατεί να επιβάλλει το δικό της τέμπο. Ο Ντούντα βέβαια βλέπει πιο μακριά και κρατάει την ομάδα κάτω από το στέγαστρο της «υπομονής». Η απόκτηση του Ερτέλ περισσότερο διατάραξε τις ισορροπίες αν και ο Γάλλος παίζει καλύτερα τελευταία ερχόμενος από τον πάγκο (τα έλεγα εγώ ο γραφικός..) και σαν δίδυμο με τον Ντρέηπερ. Ο Αμερικανός είναι (μαζί με τον Περπέρογλου)  η μεγαλύτερη σταθερά που διαθέτει η Αναντολού φέτος και –για εμένα- βασικός υποψήφιος για το βραβείο του «καλύτερου αμυντικού παίκτη της διοργάνωσης». Ο «σοφός» πάντως στοχεύει να μπεί στην post season για φέτος (αυτός είναι ο στόχος όπως βγαίνει εντός της ομάδας) γνωρίζοντας ότι μετά θα προσπαθήσει να το πάρει πάνω του με συνταγές και τακτικές-επτασφράγιστα μυστικά από τα κιτάπια της βιβλιοθήκης του αθλήματος. Δεν είναι σίγουρα εύκολο να βρείς τη χρυσή ισορροπία στο παιχνίδι μιας ομάδας με τόσους νέους παίκτες σε σημαντικό ρόλο, όμως εάν κάποιος μπορεί να το κάνει στη παρούσα φάση, αυτός είναι ο Ίβκοβιτς..


8. BARCELONA (4-3, OFF: 79.1 DEF: 77.4 POS: 73.0): Βρε, βρε.. Η Μπαρτσελόνα που (προς γενική έκπληξη) «γάζωνε» στη regular season, τα έχει βρεί σκούρα στο TOP-16  και θα πρέπει να παίξει σίγουρα καλύτερο μπάσκετ  για να κοιτάξει ψηλότερα από την 4η θέση στον όμιλο. Το πρόβλημα των Καταλανών είναι  αμυντικό μιας και η ομάδα δεν έχει τη συνοχή που συνήθιζαν παραδοσιακά να παρουσιάζουν τα σύνολα της υπό τον Πασκουάλ. Αδυνατούν να αμυνθούν στο pick & roll (δεν έχει πόδια στο «5» και ..Σάδα στα γκαρντς) είναι ευάλωτοι –όταν δε βάζουν τη μπάλα στο ποστ- στο αμυντικό τρανζίσιον. Ο Χεζόνια είναι εντυπωσιακός πραγματικά ενώ ο Τόμιτς κάνει μια ακόμα σπουδαία σεζόν με νούμερα για MVP (12.9 PTS-8.9 REBS-3.0 AST-1.3 BLK στο TOP-16). Tο πρόγραμμα στον δεύτερο γύρο δεν είναι  καλύτερο (τα δύο ματς στα Βαλκάνια νομίζω ότι θα καθορίσουν το που θα πάει..) με τον Πασκουάλ να ποντάρει στην επιστροφή των Ναβάρο-Όλεσον (επέστρεψαν και οι δύο) για να προσθέσει winner instincts και να αντιστρέψει την κατάσταση. Έχει πολύ ενδιαφέρον εδώ το πράγμα..


9. NIZHNY (2-5, OFF: 82.1 DEF: 83.9 POS: 72.3):  Η Νίζνι είναι η πιο ποιοτική ομάδα που πιθανόν να μείνει εκτός οχτάδας.  Πολύ καλή δουλειά από τον Μπάγκατσκις με ένα σύνολο που μυρίζει μπάσκετ. Smooth offense (πολύ αποτελεσματική και υπέρ του δέοντος παραγωγική παρότι αναπτύσσεται σε χαμηλό pace, 2η σε Offensive Rating)με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και ένας Ρότσεστι υποψήφιος για την all-star ομάδα της διοργάνωσης.  Αν και συνολικά η άμυνα της θέλει δουλειά, σε ορισμένα κομμάτια (όπως αυτή του ποστ αλλά και το αμυντικό ριμπάουντ ελέω Παραχούσκι) είναι  αρκετά αξιόπιστη. Έχει μείνει λίγο πίσω όμως στοχεύει  την Αναντολού ώστε να κάνει την έκπληξη και να προλάβει το τραίνο. Όπως και να’χει, μπράβο..


10. ALBA BERLIN (3-4, OFF: 67.4 DEF: 71.3 POS: 69.7): O Σάσα Ομπράντοβιτς είναι βασικός υποψήφιος για τον τίτλο του «κόουτς της χρονιάς» έχοντας στη διάθεση του το σύνολο με το λιγότερο μπασκετικό ταλέντο στο TOP-16  όμως τη μεγαλύτερη μαχητική διάθεση. Η Άλμπα είναι ομάδα. Αμύνεται πάνω από τα όρια του φάουλ, χαλάει τη δημιουργία του αντιπάλου και προστατεύει καλά το ζωγραφιστό, είναι δυνατή στο ριμπάουντ. Το πρόβλημα της είναι ότι κάνει υπερβολικά πολλά λάθη για ομάδα καθαρά μισού γηπέδου, γεγονός που αποτελεί τεράστιο ανασταλτικό παράγοντας στην παραγωγικότητα της. Θα χρειαστεί να κάνει μεγάλη εκτός έδρας νίκη για να «καβαλήσει» και να σπάσει την τετράδα των φαβορί. Είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στην Ισπανία.. Πολύ καλή προσπάθεια, ομάδα με σωστή κατεύθυνση που παίζει πάνω από τις δυνάμεις της.


Μαγκιές δεν έχει..




11. LABORAL (3-4, OFF: 81.9 DEF: 81.3 POS: 76.3): Ο Ναβάρο έχει κάνει στροφή στις ρίζες του μπάσκετ των Βάσκων ανεβάζοντας το τέμπο στην προσπάθεια του να παρουσιάσει μια high octane offense. Το θέμα είναι ότι η Λαμποράλ παίζει ατομικά χωρίς συνεργασίες στη προσπάθεια της να φτάσει στο καλάθι στο μισό γήπεδο, απόρροια της έλλειψης pass-first PG ο οποίος θα έβαζε τα πράγματα σε μια σειρά.  Ο Μπέρτανς σουτάρει άσχημα (28% 2π.-30% 3π.-63.6 1π.). Έφτασε πολύ κοντά στο ματς που μπορούσε να αλλάξει την τύχη της στον όμιλο (εκτός με Φενέρ) αλλά έχασε στον πόντο. Είναι μέσα στο παιχνίδι όμως η εικόνα της μου δείχνει περισσότερο ότι θα έχει ρόλο ρυθμιστή και όχι διεκδικητή.

12. GALATASARAY (2-5, OFF: 76.6 DEF: 81.0 POS: 74.0): Η Γαλατά έχει διάφορα προβλήματα να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή μιας και το κλίμα γύρω από την ομάδα δεν είναι καλό. Χωρίς τον τραυματία Αρόγιο οι Τούρκοι είναι ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού. Ο Αταμάν (ακούγεται έντονα πλέον ότι χάνει τα αποδυτήρια) το πάλεψε όμως η αμυντική του δουλειά και φέτος είναι πολύ κακή. «Κλέψιμο» ο Γιάνγκ που ανεβαίνει διαρκώς τον τελευταίο καιρό και δείχνει ότι έχει πολλές δυνατότητες σε αυτό το επίπεδο.


13. ZALGIRIS KAUNAS (2-5, OFF: 68.7 DEF: 76.4 POS: 72.3) Και εδώ έχουμε μια limited επίθεση μισού γηπέδου με αρκετή ροπή προς το λάθος η οποία μάλιστα στηρίζεται υπερβολικά στην προσωπική φάση και εκτέλεση του Τζέημς Άντερσον. Δυστυχώς για τους Λιθουανούς ο Αμερικανός wing βρίσκεται σε χαμηλή πτήση στο TOP-16 (12 π.μ.ο. με 23.6% στο τρίποντο). Για τον Γκουντάιτις τα είπαμε στην αρχή της σεζόν.. Τώρα που τα πράγματα σκλήρυναν και οι υπόλοιποι μικροί έχουν βρεί σε τοίχο αυτός έχει ανέβει κατακόρυφα..

14. CRVENA ZVEZDA (1-6, OFF: 72.0 DEF: 76.6 POS: 74.0): Οι Σέρβοι με απογοήτευσαν. Περίμενα ότι μπορούσαν να αποτελέσουν την ομάδα που θα μπεί σφήνα στην τετράδα των φαβορί όμως αποδείχθηκε ότι δε μπόρεσαν αυτό που πετυχαίνει ένα δικό τους παιδί, ο Σάσα Ομπράντοβιτς (είμαι σίγουρος ότι εάν τους παίρνει, θα τον κοιτάξουν το καλοκαίρι). Είναι η πιο αδύναμη ομάδα στο σουτ από το τρίποντο, εκτελώντας ακόμα χειρότερα από την κανονική περίοδο με ποσοστό κάτω του 25% το οποίο έχει άμεση επίπτωση στις συνθήκες που δημιουργούν για το ποστ παιχνίδι τους. Το Βελιγράδι θα κρίνει πολλά στον δεύτερο γύρο καθώς περιμένει Μπάρτσα, ΠΑΟ και Μακάμπι..

15. UNICAJA MALAGA (1-6, OFF: 71.6 DEF: 78.7 POS: 71.7): Η πιο χλιαρή παρουσία στο TOP-16. Nερόβραστη κύριε Πλάθα.. Η Ουνικάχα έχει απορροφηθεί στο πηδάλιο της ACB και πραγματικά δείχνει σκασμένη στην Ευρωλίγκα. Κακή shooting team, αναιμική επίθεση στο μισό γήπεδο την οποία εάν δεν υποστήριζε με το επιθετικό ριμπάουντ θα ήταν η πιο χειρότερη της φάσης αυτής. Έχει χαιρετήσει  ήδη..


16. EA7 (1-6, OFF: 71.6 DEF: 84.4 POS: 72.7): Το Μιλάνο βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης και η εικόνα που παρουσιάζει δε τιμά καθόλου τους παίκτες και κυρίως τον κόουτς Μπάνκι.  Οι αμυντικοί μηχανισμοί έχουν βραχυκυκλώσει και μαζί έχει καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα. Οι Λομβαρδοί πληρώνουν τις κακές επιλογές του καλοκαιριού σε μια σεζόν που όλοι οι μπασκετικοί περιμέναμε τη συνέχεια του ταξιδιού που ξεκίνησε πέρυσι..



Υ.Γ: Κάποτε το All-Star game του ΝΒΑ ήταν όντως το παιχνίδι της χρονιάς. Ίσως να παίζει ρόλο και η ηλικία μου αλλά θυμάμαι με πόσο μεγαλή προσμονή το περίμενα και ρούφαγα κάθε δευτερόλεπτο. Υπήρχε όμως "πραγματική κόντρα". Από τη στιγμή που πατούσαν το παρκέ μπασκετικοί εγωισμοί όπως του Τζόρνταν ή του Μάτζικ (που απλά δεν ήξεραν τι σημαίνει ήττα ούτε στο μονό του playground) ήξερες ότι κάποια στιγμή το πράγμα θα σοβαρέψει και τα γελάκια θα κοπούν. Διακυβευόντουσαν πράγματα.. Αυτό που βλέπουμε πλέον είναι αστείο..


Οι Αμερικάνοι ξέρουν να φτιάχνουν με μοναδικό τρόπο το..περιτύλιγμα. Είναι έτη φωτός μπροστά στο να μετατρέπουν το πιο ασήμαντο γεγονός σε σόου. Όμως εντός παρκέ αυτό που παίζεται πλέον (εδώ και αρκετά χρόνια μάλλον..) δε μπορώ να το παρακολουθήσω. Ούτε καν σαν χαλαρο ψυχαγωγικό πρόγραμμα.. Oι διαγωνισμοί τριπόντων/καρφωμάτων είναι το μοναδικό πραγματικά ενδιαφέρον κομμάτι. Και φέτος είχαμε δύο εξαιρετικούς performers. Ο Κάρι καθάρισε σε μια από τις μεγαλύτερες συνεστιάσεις pure shoοters ενώ ο LaVine ξεσήκωσε μνήμες Βινς Κάρτερ με τα καρφώματα του. Σούπερ και οι δύο..

164 σχόλια:

  1. Η επιλογή του Παναθηναϊκού πάνω από Έφες, Μακάμπι και έστω αυτή τη ντεφορμέ Μπαρτσα είναι τουλάχιστον συζητήσιμη... Αμυντικά υστερεί πάρα πολύ και στα δύσκολα ματς (έχει φανεί και) θα φανεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H δεύτερη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης (ο ΟΣΦΠ είναι έβδομος στο DRAT αλλά σιγά μη διάβασες, lol) υστερεί πολύ? Η Μπάρτσα και η Εφές έχουν χειρότερο ρεκόρ..

      Τζιμ πολύ καλό άρθρο. Τα στατιστικά για ΠΑΟ όντως με εξέπληξαν, δε πίστευα ότι είμαστε τόσο ψηλά σε συγκεκριμένους τομείς στην άμυνα.

      Διαγραφή
    2. Τα νούμερα της Ρεάλ είναι όντως αποστομωτικά. Πρώτη επίθεση πρώτη άμυνα στη διοργάνωση.

      Διαγραφή
    3. Και η απόδοση του Ρούντι επίσης. Η δική μου επιλογή για το MVP.

      Mario

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα Jim.
    α) Θα έβαζα την Μακάμπι πάνω από τον ΠΑΟ.Οκ, ναι ο ΠΑΟ έχει να επιδείξει "επαγγελματισμό" σε όλον τον Α γύρο που οι Μακκαβαίοι δεν δείξανε, ωστόσο οι Ευρωπαίοι Λέικερς είχαν πιο δύσκολο Α γύρο.
    Κατα τα αλλα ο Λαβαλ αναμενεται να τραβηξει προς τα κατω ακομα περισσοτερο την επιθετικη επιδοση των αντιπαλων του ΠΑΟ αλλα να βελτιωσει και τον αριθμο λαθων που κανει ο ΠΑΟ (ο Μπατιστα οταν κουραζεται, κανει αρκετα).Επισης, ο Μποχωριδης για εναν αγνωστο λογο που δεν φαινεται στα στατιστικα επηρεαζει προς τα πανω την επιδοση του ΠΑΟ οταν παιζει, εστω και 5 λεπτα.Να το ονομασουμε "the Bochoridis effect?''
    β)Ο ΟΣΦΠ τρομάζει.¨Ομως επίσης τρομάζει το γεγονός πως έχουμε Φλεβάρη και κοιλιά ή σημείο αδυναμίας ακόμα, δεν έχει δείξει.Δεν καταλαβαινω πληρως τη λογικη της προσληψης Τσαιρελη αλλα θελω παρα πολυ να δω τον ΟΣΦΠ απεναντι στην τωρινη Ρεαλ.Πιστευω πως την εχει και θα την ματσαρει υπεροχα.
    γ)Στον Β γύρο θέλω να δω με αγωνία :

    τα Φενερ Εφες, ΟΣΦΠ Φενερ, ΤΣΣΚΑ ΟΣΦΠ και Εφες Νιζνι.

    τα Μακαμπι ΠΑΟ, ΠΑΟ Ρεαλ, ΠΑΟ Μπαρτσελονα καθως και το Ερυθρος Αστερας Μακαμπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζιμάρα μου έφτιαξες τη μέρα. Διαβάζω και επανέρχομαι.

    NickTime

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. real δικαια νο 1 αν και χειρότερη απο περυσι

    ΤΣΣΚΑ την εχω δει σε 2 αγωνες και στους 2 επαιξε ασχημα αλλα εχει ποιοτητα (πανω και απο την real)


    ΟΣΦΠ παει ακοπος λιγο ανεξηγητα αλλα αν συνεχισει ετσι αν ξανακανει ο jim αλλο power ranking θα ειναι στο1

    και απο το 3 και κατω το χαος

    αν δεν εχανε η μακαμπι απο αλμπα σιγουρα στο 4 (εχει βαρια φανελα) ΠΑΟ εχει μια αμυντικη βελτιωση αλλα στο τελαβιβ θα δειξει τι ψαρια πιανει οποτε η Φενερ ωφελειται και παει στο 4 αλλα δεν το πολυαξιζει ο ζησης ακομα δεν εχει δειξει να συμαζευει την επιθεση και η αμυνα νομιζω εχει μια ανισοροπία ρακετας και περιφερειακη.

    Η μπαρτσα τα εχει κανει μανταρα και πρεπει να κανει μεγαλες νικες πχ στο ΟΑΚΑ

    εφες ο "σοφος" δεν μας τα λεει καλα , δεν διαχειρίζεται καλα το υλικο του , ενα P&R με ερτελ και λασμε δεν εχουμε δει, ουτε μια πλατη του περπερογλου, ασε που προσωπικα πιστευω οτι και ο Σαριτς δεν δειχνει μεχρι τωρα οσα περιμεναμε (ίσως να ειχαμε μεγαλες προσδοκίες)

    νιζνι δεν εχω δει

    απο τα υπολοιπα θα σχολιασω οτι η αλμπα ειναι η πιο μαχητική και πως η αρμανι εχει την πιο αερατη αμυνα




    http://sneakersplay.webs.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Νίζνι μπορεί να πετάξει έξω τη Εφές. Όχι εύκολο αλλά με διπλό εκεί γίνεται.

      Η Άλμπα είναι η ομάδα που παίζει πάνω από τις δυνάμεις της. Και η Μπαρτσελόνα κάτω..

      Διαγραφή
  5. πρώτος γύρος τέλος. Πλέον, κάθε αγωνιστική που περνάει θα σφίγγουν τα γάλατα, τουλάχιστον για τις ομάδες που κυνηγούν και κυνηγιούνται από αντιπάλους αντίστοιχης δυναμικότητας και με κοινούς στόχους

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. jim και το skills challenge ειναι καλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απορια: Το POS που εχει διπλα ο Τζιμ τι ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω φιλαρα.

      Διαγραφή
    2. Ρε παιδιά.. Αυτός ο Παπαπέτρου πότε επιστρέφει? Για να πήραμε Τσαϊρέλη όχι γρήγορα..

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
  8. ASXETO, AFTO GIA OSOYS LENE GIA TON PAPA KAI TIS SXESEIS TOY ME TOY SYMPAIXTES TOY.-----------------------------------------------Πρώτα απ΄όλα θέλω να σας πω ότι είμαι χαρούμενος επειδή ο Νίκος Παππάς είναι ξανά πίσω σε δράση. Είναι σπουδαίος παίκτης και μας δίνει πολλή βοήθεια κι ενέργεια.

    Ήταν πολύ άτυχος ως τώρα και εύχομαι να μην έχει άλλα προβλήματα μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη να κάθεται και να βλέπει. Ο Νίκος είναι ένας νεαρός και ταλαντούχος παίκτης που μας έλειψε πολύ.

    Ίσως να σκεφτείτε: "Ο A.J. είναι τρελός… Αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Παππά και θα χάσει χρόνο συμμετοχής". Αυτός είναι ένας λάθος τρόπος σκέψης.

    Είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την ομάδα μας και τους συμπαίκτες μας. Θέλω να είμαστε όλοι στο 100% γιατί με αυτό τον τρόπο η ομάδα κερδίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. No 5 o PAO...? Filos tou panathinaikou eimai ki egw alla ta tou kaisaros tw kaisari. O PAO sernetai edw kai 2 mines, den vlepetai i omada. Mou erxontai sto mialo eikones apo tin epoxi tou Pedoulaki. Den thelw na prodikasw kati giati tha me peite mizero kai apaisiodokso. Tha milisw otan teleiwsei o defteros giros...

    P.S. Eida ta paixnidia me AEK kai ERITHRO ASTERA - paiksame athlio basket kai stous dio agwnes. O Ivanovic einai stin kosmara tou opws kai oi perissoteroi filoi tou panathinaikou pou adinatoun na doun to megethos tou provlimatos. Oi nikes vazoun ta provlimata katw apo to xalaki. Mexri pote omws..?

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τομ δεν χρειαζεται να πεις και αλλα καταλαβαμε τι ομαδα εισαι,μην χτυπιεσαι αλλο φτανει.

      Διαγραφή
    2. Ναι, ή είσαι γάβρος ή είσαι ο Γιαννακόπουλος..

      Διαγραφή
  10. 1)O ΟΣΦΠ εντυπωσιακος δεν τον θελει κανεις για αντιπαλο,ομαδα δυσκολοκαταβλητη με ομοιογενεια και βαθος στο ροστερ και περιθωρια βελτιωσης...
    2)Την φενερ δεν μπορεις να την υποτιμήσεις λογω ροστερ και προπονητη,αν και δεν την βλεπω για μεγαλα πραγματα τουλάχιστον φετος.Ευκαιρια για τον σπουδαιο νικο ζηση να διεκδικησει έναν τιτλο στο κορυφαιο επιπεδο με την ομαδα της Κωνσταντινούπολης αν όχι φετος ισως του χρονου.
    3)Η Εφες αν και αρτια στελεχωμενη θελει μαλλον τον χρονο της.Μ αρεσει πολύ αυτος ο Τζανιγκ πιστευω μπορει τα επομενα χρονια να εξελιχθεί σε ένα από τα καλυτερα κομπο γκαρντ της ευρωπης.Αμερικανος με ευρωπαικο αερα...
    4)Ρεαλ και Τσσκα οντως αγωνιστικα φαινεται να εχουν τον πρωτο λογο,αλλα θα δουμε πως θα τα πανε απέναντι στους δικους μας και την παντα σκληροτραχηλη μακαμπι απ τα πλευ οφς και μετα οπου η τακτικη και τα ψυχικα αποθεματα μετρουν παραπανω...
    5)Ο δικος μου ΠΑΟ θα ανεβει σιγουρα με τον λαβαλ που μαζι με τον γκιστ και τον νελσον τον κανουν πιο τραχυ...Θα μετρησει και η ηγετικη φυσιογνωμια του διαμαντιδη στην ποστ σιζον...Για μενα ωστοσο το στοίχημα δεν είναι μια συμμετοχη σε φαιναλ φορ η καποιοι εγχώριοι τιτλοι αραπανω,αλλα το να παραμεινει ο ιβανοβιτς καιρο στην ομαδα και να της περασει την αγωνιστικη φιλοσοφια που εφαρμοσε καποτε στην ταου,βγαζοντας παραλληλα μπροστα το ελληνικο στοιχειο
    6)Η μπαρτσα κι ο πασκουαλ δεν μπορουν,μεγαλος παικτης ο εζονια αλλα και ο τομιτς που είναι για ΝΒΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γεια σου Τζιμ! Σπουδαιο αρθρο. Μηπως μπορεις να μου εξηγησεις εσυ η καποιο αλλο παιδι τι ειναι το def rating?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι η επίδοση της εκάστοτε άμυνας/επίθεσης ανά 100 κατοχές.

      Johny Q

      Διαγραφή
    2. Το οφ ρειτ υπολογίζεται ανα 100 δικες σου κατοχες και το ντεδ ρειτ ανα 100 του αντιπαλου φανταζομαι?Οι και τα δυο ανα 100 δικες σου?Και τι είναι η ενδειξη ''POS'' που αναφέρεται διπλα στην μεση αμυντικη και επιθετικη επιδοση της κάθε ομαδας στο αρθρο?

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σε όλους. Offensive Rating είναι οι πόντοι που σκοράρει μια ομάδα σε 100 κατοχές μπάλας. Αντίστοιχα, defensive rating είναι οι πόντοι που δέχεται μια ομάδα σε 100 κατοχές του αντιπάλου της.

      Κι επειδή όλα αυτά είναι πάντα λίγο σχετικά οι δείκτες αυτοί συνοδεύονται από έναν τρίτο, το pace, που αφορά τις κατοχές που έχει μια ομάδα στο 40λεπτο του αγώνα (48λεπτο για ΝΒΑ). Τώρα, λίγο πιο μπερδεμένο είναι το πώς υπολογίζονται οι κατοχές. Εμείς (ως ψιλο-μπακάληδες) κοιτάμε σε κάθε αγώνα τα λάθη και τα επιθετικά ριμπάουντ κάθε ομάδας και παίρνουμε μια εικόνα. Για τους πιο αναλυτικούς υπάρχουν ορισμένοι μαθηματικοί τύποι που βγάζουν (πάντα κατά προσέγγιση) τις κατοχές κάθε ομάδας. Πιο διαδεδομένος είναι ο (FGA + 0.47 * FTA – Off Reb + TOV) / Tm MP * 40).

      Ελπίζω να σας κάλυψα.

      Shaddamn

      Διαγραφή
  12. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο για το All Star, ούτε εγώ μπορώ να το παρακολουθήσω εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν είναι παιχνίδι μπάσκετ επ'ουδενί, ούτε στις αλάνες δεν παίζουν έτσι. Κατανοώ ότι κανείς δε θέλει να τραυματιστεί κάποιος παίκτης αλλά όχι κι έτσι. Πανηγύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σχετικα με καποιους παικτες ατομικα...

    1)Λες ότι ο ζησης βελτιωσε την περιφερειακη αμυνα της φενερ...Στην τωρινη φαση της καριερας του τον θεωρεις καλο αμυντικο?
    2)Για τον ερτελ λες ότι παιζει καλυτερα ερχόμενος απ τον παγκο...Θες να πεις ότι δεν εχει την ψυχολογια να σταθει ηγετικα σ αυτό το επιπεδο?Εμενα ο γαλλος μ αρεσει,ειναι ''ευρωπαικο'' πλει μεικερ,ξερει να την πασαρει και να την σουταρει αξιοπιστα,κατι σαν τον σλουκα τον δικο μας
    3)Αυτος ο χακετ με τοσα προσοντα χαραμίζεται στο μιλανο αν επαιζε στην ελλαδα θα εκανε παπαδες...κινδυνευει να καταστραφει τι γνωμη εχεις,στο παρελθον εχεις αναφερθεί με θετικο τροπο σ αυτον...
    4)Ο ντρειπερ πολύ χρησιμος παικτης,παραδειγμα για το πως ενας τοσο μικρόσωμος γκαρντ μπορει όχι μονο να σταθει αλλα και να διακριθει σε αυτό το επιπεδο.Το μπάσκετ είναι πιο δημοκρατικο αθλημα απ ο,τι πιστευουν πολλοι τελικα...
    5)Αυτος ο ροτσεστι μεγαλο κελεπουρι βγαλμενο από τις ευρωπαικες διοργανώσεις της δεκαετιας του 90...Αν και μαλλον δεν είναι για πρωταγωνιστης σε τοπ ομαδα πραγματικα κανει εντυπωσιακα πραγματα για το 1,85 του και χωρις αθλητικα προσοντα...τον παω τρελα.
    6)Πες μια κουβεντα για τον τζανιγκ,που τον ειχες πρωτοανακαλυψει πριν περασει τον ατλαντικο...Πως βλέπεις την εξελιξη του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλησπέρα στον κύριο καθηγητή και το πανεπιστήμιο του Hoopfellas. TSSKA για εμένα ακόμα στο Νο1 Τζιμ. ΟΣΦΠ ΠΑΟ όπως είναι. Και Άλμπα στο 9. Ερώτηση προς όλους. Βλέπετε Μπάρτσα να κάνει ντεμαράζ και να φτάνει στο πλεονέκτημα? Αγωνιστικό ντεμαράζ περισσότερο γιατί βαθμολογικά δεν είναι πολύ πίσω.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Κάποτε το All-Star game του ΝΒΑ ήταν όντως το παιχνίδι της χρονιάς. Ίσως να παίζει ρόλο και η ηλικία μου αλλά θυμάμαι με πόσο μεγαλή προσμονή το περίμενα και ρούφαγα κάθε δευτερόλεπτο. Υπήρχε όμως "πραγματική κόντρα". Από τη στιγμή που πατούσαν το παρκέ μπασκετικοί εγωισμοί όπως του Τζόρνταν ή του Μάτζικ (που απλά δεν ήξεραν τι σημαίνει ήττα ούτε στο μονό του playground) ήξερες ότι κάποια στιγμή το πράγμα θα σοβαρέψει και τα γελάκια θα κοπούν. Διακυβευόντουσαν πράγματα.. Αυτό που βλέπουμε πλέον είναι αστείο.."

    μεγάλε Τζιμ, μέσα στο μυαλό μου. Με κάλυψες πλήρως δεν έχω κουβέντα.

    Bou Gatsas3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και για όσους δεν κατάλαβαν... η αμυντική βελτίωση του Παναθηναϊκού στον 2ο γύρο, οφείλεται εν πολλοίς στην παρουσία του Νέλσον, ο οποίος τελευταία δέχεται έντονη κριτική από φίλους του Παναθηναϊκού και καλό θα ήταν να γραφεί και καμιά καλή κουβέντα για πάρτη του... Έτσι Τζιμ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα για τον Αμερικανό γράφονται πολύ καλά λόγια στα πράσινα φόρουμς, μόνο οι μασκαρεμένοι φίλοι μας Ολυμπιακοί προβοκάρουν. Εννοείται ότι η αμυντική εικόνα της ομάδας άλλαξε τελείως με το που πάτησε ο Νέλσον.
      Τζιμ κάτι άλλο. Με τον Παππά τι βλέπεις να γίνεται? Τραυματισμοί συνέχεια από ένα σημείο και μετά, μια εντός-πέντε εκτός ομάδας, ο Σλότερ είναι από την αρχή μπροστά του. Δε βλέπω φως..

      Manos

      Διαγραφή
    2. ελεος ρε μανο τι ειναι ο τζιμ,μαντης.Ο Παππας δεν ειχε τοσες θλασεις οσο υποτροπη στην ιωση και σκωληκοειδιτιδα.Αδυνατισε πολυ απο οσο ειδαμε χτες δειχνει αδυναμος.

      Διαγραφή
    3. Ναι εννοούσα τι βλέπει να γίνεται με την τροπή που έχει πάρει η χρονιά για αυτόν.

      Manos

      Διαγραφή
    4. Ο Νέλσον γνωρίζαμε ότι είναι από τα καλύτερα αμυντικά γκαρντ που κυκλοφορούν στην Ευρώπη και πράγματι η παρουσία του έχει βελτιώσει την περιφερειακή μας άμυνα στο τοπ 16. Στη άλλη άκρη του παρκέ όμως, κάτι το γεγονός ότι ο τύπος δεν έχει σουτ της προκοπής, κάτι η πολύμηνη απουσία του λόγω τραυματισμού, κάτι το ότι έχασε την προετοιμασία, κάτι το ότι ίσως να μην είναι ακόμα στο 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης και κατ επέκταση αθλητικότητας που είναι το δυνατό του σημείο, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η ομάδα δεν παίζει τόσο γρήγορα όσο θα βοηθούσε τον Νέλσον να φανεί περισσότερο επιθετικά, έχει κάνει πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού να δυσανασχετούν μαζί του, παραγνωρίζοντας ότι είναι είναι ο κυρίως υπαίτιος για την σημαντικότατη βελτίωση του Παναθηναϊκού στον αμυντικό τομέα....
      Ο Νέλσον όμως δεν αποκτήθηκε για να ''τρέχει'' μια low paced set επίθεση, αλλά για να αποτελέσει σημαντικότατο γρανάζι σε μια ομάδα που θα στροφάρει σε υψηλές ταχύτητες. Η παρουσία λοιπόν του Λαβάλ, βοηθώντας σε τομείς που πολύ σωστά ο Τζιμ επισημαίνει, θα προσδώσει στην ομάδα μεγαλύτερη ταχύτητα και κατ επέκταση στον Νελσον την δυνατότητα να είναι αποτελεσματικότερος στην επίθεση.
      Θεωρώ λοιπόν ότι ο Τζιμ, με την ανάλυση του για τον Παναθηναϊκό, βγάζει φωτογραφία τον Νέλσον και την στέλνει συστημένη προς όσους επικρίνουν εσχάτως τόσο τον ίδιο τον αθλητή όσο και μέσω αυτού τον άνθρωπο που θεωρούν ότι τον έφερε στον Παναθηναϊκό, δηλαδή τον Τζιμ.
      Μην ξεχνάμε ότι αν ο Νέλσον βγει παλτό, το κύρος του Τζιμ αλλά και της παρούσας ιστοσελίδας (που αυτή τη στιγμή είναι αρκετά ψηλά ότι και αν αυτό σημαίνει για Τζιμ $$$) θα πληγεί.
      Να ήταν η ζήλια ψώρα...

      Διαγραφή
    5. Σιγά μη πληγεί.. Δηλαδή για τον Λοβερνί που πρότεινε το καλοκαίρι για ΟΣΦΠ και μέσα σε μερικούς μήνες έκανε όργια σε Μουντομπάσκετ και τώρα είναι στο ΝΒΑ θα έπρεπε η σελίδα να είχε κονομήσει..?

      Διαγραφή
    6. Σωστός ο Λοβέρν ήταν ο πρώτος στη λίστα "πάρτε τον" αυτό το καλοκαίρι ως ο ψηλός που θα αλλάξει τη φροντκόρτ του ΟΣΦΠ. Η σεζόν δικαίωσε τον Τζιμ.Άσχετα αν το έχει περάσει στο σιγανό

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
  17. Μπράβο Τζιμ, πιο ακριβοδίκαιος μάλλον δεν γίνεται: και ως προς το ranking αυτό καθαυτό και ως προς την επιμέρους ανάλυση κάθε ομάδας… Αν έχω μια μικρή ένσταση, αυτή είναι η Μπάρτσα, της οποίας τα χάλια αποδίδω περισσότερο στο ότι έπαιξε όλον σχεδόν τον 1ο γύρο χωρίς τους πλάγιούς της και λιγότερο στη σαχλαμάρα να πάρουν για ρεζέρβα του Τόμιτς τον πανομοιότυπο Πλάις.
    Ως γενική παρατήρηση, θεωρώ πως όσο μπορούν ακόμη Διαμαντίδης & Σπανούλης, οι ομάδες μας θα είναι εκεί, ισοϋψείς ομάδων με 3πλάσια μπάτζετ. Ο Ολυμπιακός είναι, βεβαίως, πιο μπροστά στο πώς «προστατεύει» τον Σπανούλη (παρ’ ότι, παραδόξως, φέτος παίζει ο Σπανούλης περισσότερο, 28’.29’’ μ.μ. έναντι 27’.29’’ μ.ο. του Μήτσου), αλλά και στο πόσο λιγότερο «χάνει» η ομάδα εν τη απουσία του. Αυτό, η εξάρτηση απ’ τον Δ.Δ. που παραμένει μεγάλη, θεωρώ πως είναι κι η μεγαλύτερη «ήττα» του Ιβάνοβιτς ως τώρα. Η ομάδα δεν λειτουργεί ούτε καν στο 50% επιθετικά μόνο με τον Νέλσον στο παρκέ: σαφώς παίζει ρόλο η μακρά απουσία του συγκεκριμένου (όπως η ίδια αποχή έχει μειώσει αισθητά και την αθλητική του ικανότητα, ταχύτητα & εκρηκτικότητα, δεν είναι αυτός ο Νέλσον που πέρσι μπούκαρε και σηκωνόταν σε κάθε ευκαιρία να καρφώσει…), αλλά είναι επίσης εμφανές πως το παλικάρι, ακόμη και (πολύ) μακριά απ’ το 100%, μεταμόρφωσε την άμυνα. Είσαι ο 1ος που επισημαίνει τόσο γλαφυρά τη βελτίωση σ’ αυτό το κομμάτι – πολύ ουσιαστική για να κοιτάξει η ομάδα παραπέρα. Στα 7 ματς του 1ου γύρου ο Παναθηναϊκός έχει φάει αθροιστικά 9 παραπάνω πόντους, όλους κι όλους, απ’ τον (ορθώς) πολυδιαφημισμένο για την αποτελεσματικότητά του πίσω Παναθηναϊκό. Αν βγάλεις την ειδικών περιστάσεων Μαδρίτη, ίσα που λες τον Παναθηναϊκό καλύτερη άμυνα του τοπ-16. Κι εκκρεμεί κι ο Λαγουάλ…
    Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που μόνο αν χάσει απ’ τη Φενέρ θα κινδυνεύει να χάσει το πλεονέκτημα, του Παναθηναϊκού οι πιθανότητες θα παίζονται βδομάδα – βδομάδα: όσο πιθανό είναι το 7-0 (λέμε τώρα), άλλο τόσο είναι και το 0-7 (ξαναλέμε τώρα)…
    Μια ερώτηση: πώς θα σου φαινόταν σε συγκεκριμένα ματς σχήμα με Γκιστ & Λουκά & Λαγουάλ για να ελαφρύνουν κάπως τα λεπτά του Γιάνκοβιτς;

    ΜΗΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Μητσάρα. Πολύ σωστός σε όλα.. Γκιστ στο "3" ναι, με προαπαιτούμενο τη παρουσία του Φώτση στο "4". Χρειάζεσαι σουτ γιατί στην επίθεση θα σκουντουφλάς.

      Διαγραφή
  18. Πολύ επιγραμματικά,δεν θα σταθώ σε ανάλυση των ομάδων.
    Στον ένα όμιλο:
    -Ο Πάο ομολογουμένως έχει ανεβάσει την αμυντική του απόδοση αλλά για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα,είναι πολύ πεσμένος στο επιθετικό execution και την ενέργεια(με Λαβάλ-Παππά θα αναπνεύσει σίγουρα) που καταθέτει στο παρκέ.Όπως και να χει,εκτός ΟΑΚΑ δε μου βγάζει την εικόνα ομάδας που θα δυσκολέψει έναν μεγάλο αντίπαλο.
    -Η Μπάρτσα έπαιζε με 1 δημιουργό τόσο καιρό,ας μην το υποτιμάμε.
    Πιο σοβαρό πρόβλημα ότι της λείπουν πολύ τα defensive stops και η 2η λύση στο '5' όπου μάλλον κάτι άλλο χρειαζόταν.(αν και συμβαίνει στις περισσότερες θέσεις,πήγε σε άλλη φιλοσοφία στελέχωσης,είναι φανερό).
    -Άλμπα καλή προσπάθεια,αλλά δύσκολα θα πάρει ανάλογες ευκαιρίες στον β' γυρο για 2-3 νίκες ακόμα το πολύ τη βλέπω.
    Ερ. Αστέρας του έλειψε υπερβολικά το σουτ και ποιότητα σε κάποιες θέσεις.
    Η Γαλατά έχει πολύ κακή στελέχωση και συνολική καθοδήγηση όλη τη χρονιά με πολλές τρικυμίες,αλλά κρατάω μια πισινή για το τι ζημιές μπορεί να κάνει στον β΄γυρο με υγιές και πλήρες το ρόστερ της...
    Εν ολίγοις η 4άδα μάλλον έχει καθαρίσει,δίνω προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα για το πλεονέκτημα έδρας ενώ η Γαλατά πρωτίστως,ο Αστέρας και η Άλμπα μπορεί να είναι ρυθμιστές..

    Στον β ομιλο:
    Ο Όσφπ έχει μετατρέψει την πολεμική του διάθεση και σε πολύ έξυπνες προσαρμογές και καλές περιστροφές στην καλύτερη άμυνα του τοπ16.
    Θα ήθελα να δω λίγο καλύτερη κυκλοφορία επιθετικά και φυσικά θα είναι καταλύτης το αν ο Ντάνστον θα επανέλθει κοντά στην εικόνα του περσινού(από τα πιο κυρίαρχα σέντερ της Ευρώπης) ή θα συνεχίσει να έχει θέματα...
    Τσσκα έχει κάτι το πρωτότυπο από την άποψη ότι είναι από τις ελάχιστες ομάδες τόσο pick and roll και up tempo μαζί.Εγώ δεν θυμάμαι άλλη...Μέχρι το final4 μπορεί να μην έχει πρόβλημα.
    Η Φενέρ ανήκει πλέον στις σοβαρές διεκδικήτριες-ανταγωνίστριες έχοντας φτιάξει πολύ καλή άμυνα(ειδικά κοντά και γύρω στο ζωγραφιστό ή στο αμυντικό ριμπάουντ έχει πολύ καλή συμπεριφορά) ενώ η Εφές εξακολουθεί να έχει μια ιδιαίτερη δυναμική που (ναι- έκανε καιρό να προσαρμοστεί και σε συγκεκριμένα σχήματα δεν έχει αποδώσει για την ομάδα) με την παρουσία ενός pass first-elite δημιουργού όπως ο Ερτέλ μπορεί ακόμα να την ανεβάσει(περιμένω κτ καλύτερο από Σάριτς-Λάσμε-Κρστιτς).
    Νίζνι ομάδα έκπληξη και θελκτική στο μάτι,Μιλάνο το ακριβώς αντίθετο με τραγικούς ομαδικούς δεσμούς. Οι 2 Ισπανικές... η Λαμποράλ έχει σουλουπωθεί με τον Ναβάρο και κάνει εξαιρετική δουλειά,αλλά δεν έχει καλό δημιουργό και ψηλό(παρ'όλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνη σε υψηλό τέμπο-γι'αυτό και διάλεξε 2 scoring point guards) ενώ η Μάλαγα με αυτό το ρόστερ Γιούροκαπ(Γκετσε-Ντίμπλερ σουτάρουν από 3π. με πάνω από 60% φέρνοντας λίγη από τη μάχη Κάρι-Κόρβερ) και μόνο που πάει καλά στην Ισπανία είναι επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύστοχος για μπαρτσα οσφπ,φενερ και εφες...Συμφωνω πολύ και για ερτελ που μου θυμιζει σπθδαια γκαρντς της δεκαετιας του 90 στην ευρωπη...
      Στον παο που θα βοηθηθεί πολύ σε διαφορους τομεις του παιχνιδιού αν βγει η μεταγραφη του λαβαλ,θελω πολύ να δω τον ιβανοβιτς να φτιαχνει σε βαθος χρονου ένα πιο γρηγορο,πιο μοντερνο,πιο επιθετικο συνολο κοντα στα προτυπα της προ 10ας+ μεγαλης ταου,με κυριαρχο το ελληνικο στοιχειο...

      Διαγραφή
    2. Ωραίος ο peris.. Πολύ ωραίο κείμενο.

      Η Γαλάτα δε παίζει καθόλου άμυνα φίλε.. Καθόλου. Όσο για τις δύο δικές μας ομάδες.. Όσο είναι τόσο αποτελεσματικές στα μετόπισθεν θα είναι σκληρές οπουδήποτε, κυρίως στα ματς που το θερμόμετρο βρίσκεται ψηλά. Ο ΠΑΟ με τον Λαβάλ για παράδειγμα έχει μεγάλα περιθώρια ακόμα για βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι. Το ματς του Τελ Αβιβ είναι ένα σημαντικό τεστ. Πολύ σωστά από τη Μπάρτσα έλειψαν οι δημιουργοί μιας και καταστάσεις παρήγαγαν μόνο οι Χουέρτας-Τόμιτς. Ο Σατοράνσκι κατάλαβε τι διαφορά του "πηδάω ψηλά" με το "είμαι καλός playmaker". Για το top-level θέλει πολλά χιλιόμετρα και βελτίωση στο playmaking..

      Διαγραφή
  19. ποιος παναθηναικος αυτος που θα ετρωγε 30αρες και δεν θα περναγε την 1η φαση. που ειναι ολοι αυτοι οι μονιμοι μαιντανοι του μπλογκ φιλαθλοι του παναθηναικου που ολο τον σεπτεβριο μας εκαναν επειδειξη των μπασκετικων τους γνωσεων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σα να έχεις λίγο δίκιο....

      μίμης

      Διαγραφή
    2. Ναι αυτός που έπαιζαν οι πιτσιρικάδες..

      Διαγραφή
    3. οχι γι αυτον που ειχε αποκτηθει ο μπατιστα ο αχρηστος,ο σλοτερ ο ανυπαρκτος,μοναδικο τριαρι ο γιανκοβιτς ο αταλαντος,ο μπλουμς ο γυρολογος,ο φωτσης ο παλαιμαχος,ο μαυροκεφαλιδης ο ανυπαρκτος κτλ... ψαξου τι εγραφες και γραφοταν τελη αυγουστου με το ροστερ να ειναι ολοιδιο με το σημερινο εκτος του μπλουμς και του λαουαλ που δεν εχει παιξει ακομα....

      Διαγραφή
  20. τι να κάνει και ο παππας, αφού πούλαγε χριστουγεννιάτικα δέντρα μες το κρύο δε θα πάθαινε ίωση ? χωρίς πλάκα πάντως ο Παναθηναϊκός μόνο καλύτερα μπορεί να πάει στο δεύτερο γύρο. ένταξη Λαβάλ, επανένταξη Παππά, αγωνιστική άνοδος του Νέλσον και τω υπόλοιπων τραυματιών.
    κάθε καλάθι που θα σημειώνουν οι αντίπαλοί του θα προϋποθέτει αίμα, δάκρυα και πόνο, ενώ οι δεύτερες ευκαιρίες θα τελειώσουν λόγω κατακόρυφης ανόδου των ριμπάουντ. πιστεύω πως στο δεύτερο γύρο το παθητικό του παναθηναϊκού θα είναι της τάξης της εποχής πεδουλάκη 65 minus ενώ θα μπορεί να αποδίδει αυτό το τρομακτικά ολοκληρωτικό μπάσκετ που τώρα βλέπουμε γιά μιάμισυ περίοδο γιά τρείς περιόδους τουλάχιστον, αφού θα ανοίξει το ροτέϊσον. the best is yet to come. Yaniis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η Φενέρ πάνω απ' τον Παναθηναϊκό? Δεν νομίζω! Κατά τ΄ άλλα σύμφωνος..
    Αν είναι δε, λίγο τυχερός από δω και πέρα, μόνο πάνω έχει να πάει.
    Το ίδιο βέβαια ισχύει για Μπαρτσελόνα, και εν μέρει για Εφές. Οι υπόλοιποι από τα φαβορί, δεν πάνε παραπάνω.
    Μου αρέσει και εμένα η Αλμπά, ομάδα σπουδαίου προπονητή που παίρνει το 100% από το υλικό που έχει στα χέρια του. Αλλά πολλοί Αμερικάνοι, λίγο μυαλό, πολλά λάθη. Δεν πιστεύω ότι μπορεί την υπέρβαση..

    Vatos76

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον.. Η υπέρβαση για την Άλμπα πλέον (γιατί ουσιαστικά την έχει κάνει ήδη) θα είναι τα play-offs αλλά όντως είναι δύσκολο.

      Διαγραφή
  22. Για τον Νελσον να πω ότι δεν είναι το μεγαλο πλει μεικερ αλλα αποκτηθηκε για την αμυνα...Πιθανον αν παιρνανε τον Κουπερ απ τον ΠΑΟ και του δινανε τα λεπτα συμμετοχης του μπλουμς(που δεν χρειαζεται αφου την δουλεια του στο σουτ την κανει ο νεοτερος και πιο ταλαντούχος σλοτερ) και και καποια του νεαρου μποχωριδη,θα λυνοταν το οργανωτικο πρόβλημα του ΠΑΟ ''στο μισο γηπεδο'' όταν ο ΔΔ δεν είναι στο παρκε.Και η ομαδα με νελσον θα ειχε την απαραιτητη αμυντικη σκληραδα στην περιφερεια χωρις να χανει σε οργανωση/δημιουργια/εκτελεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μαγεμένος από το μπάσκετ της περσινής ρεάλ τέτοια εποχή δεν μου πάει να την βλέπω φέτος στο νούμερο 1 των power-rankings του top16 αλλά αντικειμενικά είναι η πιο αποτελεσματική, με τη CSKA να χάνει στο νήμα λόγω της πρόσφατης κοιλιάς έχοντας όμως αποδώσει πολύ καλύτερο μπάσκετ από τη βασίλισσα.

    Ο ΟΣΦΠ παρουσιάζεται πολύ δυνατός αλλά για μια ακόμη χρονιά δεν με πείθει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος λόγω στελέχωσης στους ψηλούς. Το ίδιο και ο ΠΑΟ που παρά το γεγονός ότι αποδίδει πολύ περισσότερο από τις αρχικές προσδοκίες δεν παρουσιάζει την εικόνα της ομάδας που μπορεί να βάλει άλυτα προβλήματα στους top-performers της διοργάνωσης.

    Φέτος πλέον με την άνοδο των δύο τούρκικων ομάδων υπάρχουν 8 πολύ ανταγωνιστικές ομάδες για το top8. Η συνέχεια θα είναι απολαυστική!!

    Συμφωνώ 100% στο υ.γ για το all star game. Έτσι όπως κατάντησε καλύτερα να σκηνοθετούσαν highlights να βλέπαμε και φουλ σόου για ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού.
    Ο φετινός διαγωνισμός τριπόντων όμως ήταν απολαυστικός και ιστορικός!
    αλλά το dunk contest σκέτη απογοήτευση. Μόνο ο Lavine ήταν αντάξιος του διαγωνισμούς (αλλά και αυτό το συνεχές κάρφωμα κάτω απο τα πόδια/κώλο ήταν λίγο μονότονο) και δυστυχώς ο Γιάννης αρκετά αγχωμένος για να μας προσφέρει μία πολύ δυνατή στιγμή μένοντας χαραγμένος στην ιστορία του διαγωνισμού εκμεταλευόμενος το μάκρος του.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα παιχταρά μου.. Και εγώ θα ταχτώ με την άποψη ότι η ΤΣΣΚΑ είναι η ομάδα που με γεμίζει περισσότερο όμως φέτος έχουμε την ιδιομορφία να φιλοξενεί το F4 ένα από τα φαβορί. Θα δούμε πως θα διαχειριστεί την έδρα η Ρεάλ. Το mentality της (σε αντίθεση με τις ικανότητες της) δεν πείθει κανέναν ακόμα.

      Διαγραφή
  24. Kαι να πω και δυο λογια για τον τσαιρελη.Εναν αξιολογο και κατά τη γνωμη μου υποτιμημενο παικτη που κακως εχει μεινει πισω στην εξελιξη του και η προσφορα του στο παρκε δεν αποτυπώνεται στον πινακα της στατιστικης.Μου θυμιζει σε πολλα τον δημο ντικουδη είναι μαχητης,καλος αμυντικος ψηλα και χαμηλα,και ταιριαζει σαν κοντο πενταρι πιστευω.Μακαρι να του δοθουν ευκαιριες να παιξει το παιδι στην ευρωλιγκα ειτε μεσω ΟΣΦΠ ειτε καπου αλλου...Είναι πως το λες Δημητρη,μπλου κολαρ τυπος...Πες δυο λεξεις αν θες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. vet13 καμία σχέση με ντικούδη. Ο Δήμος τότε ήταν ένα από τα 2-3 καλύτερα τεσσάρια στην Ευρώπη. Πολύ δυνατός και με ρεπερτόριο μεγάλο.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    2. και δεν είναι blue collar. Ένας καλός σκόρερ για το μεσαίο επίπεδο είναι.

      Manu Chao

      Διαγραφή
    3. Εμενα μου θυμιζει Καιμακογλου η περιπτωση του παντως..

      Διαγραφή
    4. Σε τι ακριβώς? Ο Καϊμακόγλου είναι πολύ πιο μπασκετικό παιδί

      Διαγραφή
  25. Ακλόνητο φαβορί για τη κούπα η ΡΕΑΛ λόγω εμπειρίας απο 2 πρόσφατους χαμένους τελικούς,καθώς το οτι δε πάει τρένο όπως άλλοτε μου κάνει προσχεδιασμένο φορμάρισμα τότε που κρίνονται όλα.Επιπλέον διαθέτει τη πιο επικίνδυνη & δημιουργική περιφέρεια,κάνουν τα λιγότερα λάθη...και αφού περάσουν σα πρώτοι απέναντι σε μάλλον 1 τούρκικη εν τέλει στο Φ4 θα παίξουν στο κοινό τους.Παίχτες με αυτή την εμπειρία δε βλέπω πώς θα αγχωθούν για να ξαναχύσουν τη καρδάρα 3η φορά.Στοιχηματικά αυτο βλέπω..αυτο έχω φορτώσει.Σαν αουτσάιντερ θα θεωρούσα τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ υπο την προυπόθεση οτι θα εξασφαλίσει πλεονέκτημα έδρας και άρα πιθανότητες συμμετοχής στο Φ4.Εκεί θα έχει πλεονέκτημα ψυχολογίας εναντι καλύτερων ομάδων γιατί απλούστατα θα το χει πάει παραπέρα απ οτι τον υπολόγιζαν οι πάντες (συμπεριλαμβάνοντος κ του ιδίου). Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πάντως, βλέποντας το χάρτη, αν ο ΠΑΟ προκριθεί final-4 βλέπω τον Τράκη να κλείνει ξενοδοχείο στην πόλη Ocana, ΟΚΑΝΑ καπως έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8.20 βγαλε πονο, μπορεις.

      Διαγραφή
    2. Λογοπαίγνιο κάνω αγαπητέ, συγγνώμη αν σου έθιξα τον μεγάλο σου ηγέτη.

      Διαγραφή
  27. Jim είσαι απόλαυση να σε διαβάζουμε ρε φίλε!!

    Σε ευχαριστώ που υπάρχεις! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα. Γιατί βλέπω τη Φενέρ να τους παίρνει όλους αμπάριζα? Είμαι καλά γιατρέ?

    Το ματς του πλεονεκτήματος στο ΣΕΦ είναι όλη η χρονιά. Αν ο Ζοτς κάνει εκεί το μπαμ τότε έχει Μαδρίτη και στο φάιναλ φορ θα μιλήσουν άλλα πράγματα. Δε μπορώ να σκεφτώ τον (εξαιρετικό) Ιτούδη να τον νικά σε τέτοιο ματς.

    NickTime

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νικ εδώ ο μπαρτζώκας νίκησε τον μεσίνα.. τα πάντα παίζουν

      Διαγραφή
    2. Νικ, η Φενέρ είναι Α επικίνδυνη τώρα. Αν πάει στη Μαδρίτη είναι 2Α..

      Διαγραφή
    3. Ειτε δεν είσαι καλά, είτε είσαι προσωπολάτρης του Ομπραντοβιτς, είτε απλά δεν ξέρεις μπάσκετ.

      Διαγραφή
  29. ο ολυμπιακος δεν με πειθει..απο την αλλη το ν5 του παο..μονο σαν αστειο μπορω να το εκλαβω..δλδ μπαρτσα και εφες απο κατω??χαχαχαχαχαχα..καλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νταξ, κάνουμε μωρέ και κάνα αστειάκι να ξεγκριζάρει το τοπίο..

      Διαγραφή
  30. Το ερωτηματικο εως τωρα στο τοπ16 ειναι η μπαρτσα.εχει κανει μεχρι τωρα 2 ηττες που δεν τις συνηθιζε αλλες χρονιες, αυτη μεσα στην αλμπα και μεσα στη μακαμπι, με αποτελεσμα να βρισκεται στη θεση τωρα να παλεψει για το πλεονεκτημα στους 8.προσωπικα περιμενω αντιδραση στο β γυρο αλλα δε θα ναι ευκολο.

    τσσκα και ρεαλ δειχνουν δυνατες ομαδες και εχουν τον πρωτο λογο μεχρι τωρα αλλα σιγουρα δεν ειναι οι ομαδες που φανταζαν αχτυπητες αλλες σεζον.οι φροντλαιν τους δεν τρομαζουν σε καμια περιπτωση.προσωπικα θεωρω την πληρη τσσκα ως την πιο δυνατη ομαδα της ευρωλιγκας ανεξαρτητα αν θα καταφερει να το σηκωσει.της λειπει πολυ ο χριαπα, ενω και η απουσια του ουιμς φαινεται.το διδυμο μιλος-ντε κολο απο μονο του δεν αρκει για μεγαλα πραγματα.

    οι τουρκοι επισης ειναι ερωτηματικο σχετικα με το τι μπορουν να καταφερουν.ειναι δυνατες ομαδες με τους κορυφαιους κοουτς της διοργανωσης.ειδικα ο ζοτς οσες φορες βρεθηκε στριμωγμενος φετος ρεφαρε με καποιες εκτός εδρας νικες και αυτο , για μενα, τον κανει πολυ επικινδυνο μεσα στο σεφ.αν καταφερει ο ζοτς και ξαναβαλει στο παιχνιδι το χικμαν τοτε αυξανονται πολυ οι πιθανοτητες τους.

    ο οσφπ εχει ανεβει πολυ , παιζει καλη αμυνα, ενω μεχρι τωρα δεν εχει φανει η αδυναμια εκτελεσης απο τη φροντ λαιν, κατι στο οποιο εχει βοηθησει και η επιστροφη του πριντεζη.επισης η ανοδος του λαφαγιετ εχει βοηθησει την ομαδα και σημερα φανταζει ως το πιο δυνατο αουτσαιντερ της διοργανωσης.εξακολουθω να μην τους πιστευω αλλα τα αποτελεσματα τους μεχρι τωρα ειναι εκπληκτικα.κλειδι για τη συνεχεια ο ντανστον.αν επανελθει στα περσινα στανταρντς ο οσφπ μπορει το φ4 με δεδομενο οτι οι υπολοιποι θα συνεχισουν ετσι.

    ακομα δεν εχω καταλαβει τη δυναμικη του παο και το πού μπορει να φθασει.η αδυναμια του στα εκτός εδρας σε συνδιασμο με μια κοιλια στην αποδοση του (ευτυχως δεν αντικατοπτριζεται στα αποτελεσματα) με κανουν διστακτικο.οκ, μπορει να κερδισε την αλμπα στη γερμανια αλλα με 20 λεπτα αποτελεσματικο μπασκετ δεν κερδιζεις πχ στο γιαντ ελιαου.μπορει να κερδισε τον αστερα στο οακα αλλα με 15 λεπτα φοβερο μπασκετ δεν κερδιζεις τους ισπανους στην εδρα σου.βεβαια εκκρεμει η παρουσια του λαβαλ στο β γυρο, ο οποιος μπορει να αλλαξει επιπεδο την ομαδα αλλα ας περιμενουμε.το σιγουρο ειναι οτι καθε ματς στο β γυρο για τον παο ειναι και ενας τελικος!!!απο τα 7 ματς που εχει μονο με την αλμπα στο οακα ειναι ψιλοβατό, τα υπολοιπα ειναι κολαση!!για τη δυναμικη του, το ονομα του και τους στοχους του θεωρω οτι εχει τον πιο δυσκολο β γυρο απο ολες τις ομαδες.

    επισης, περιμενω να δω τα ματς της μακαμπι στην ισπανια!!αν εχουμε εκει κανενα μπαμ τοτε θα πειστω οτι οι εβραιοι ειναι ικανοι για μεγαλα πραγματα και κατι τετοιο θα τους κανει επικινδυνους στους 8 με ή χωρις πλεονεκτημα!!!

    υ.γ ο τυπακος στην καχα κανει φοβερη δουλεια.αν μεινει ετσι η καχα και του χρονου τοτε να περιμενουμε ωραια πραγματα απο τους βασκους!!!δυστυχως για φετος πληρωνουν τις κακες επιλογες των αμερικανων το καλοκαιρι (εκτος του αιβερσον).

    υ.γ οι αμερικανοι το χουν παρατησει το αγωνιστικο κομματι στα all star games.ολη η φασαρια για το ποιος θα περπατησει στο κοκκινο χαλι, μεχρι εκει!!!

    υ.γ κρισιμο ματς του παο με τον παοκ την κυριακη.ενδεχομενο διπλό σημαινει λογικα κατακτηση κυπελλου, που θα δωσει αερα στην ομαδα.και κατι τετοιο σε μια ομαδα σαν τον παο, ετσι οπως ξεκινησε το καλοκαιρι, θα μετρησει παρα πολυ για τη συνεχεια.

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο τοπ 16 κάθε χρόνο η μπαρτσελόνα πάει τρένο. Φέτος κόλλησε. Θα δείξει στο δεύτερο γύρο. Αν καθαρίσει Μακάμπι και Ρεάλ στηνν έδρα της, με διπλό στο οακα πάει φούλ δεύτερη. Αποτελέσματα ναι μεν όχι εύκολα αλλά σε καμία περίπτωση πολύ μακρινά για τον Πασκουάλ.

      Διαγραφή
    2. Ο Ναβάρο κάνει όντως καλή δουλειά στη Βασκονία ΣΜ. Νομίζω ότι ο Κερεχέτα πρέπει να προσανατολίζεται σε τέτοιου τύπου προπονητές (το έχω πεί καιρό). Για παράδειγμα θεωρώ λάθος ότι παλιότερα δε προχώρησε (δις) το φλερτ με τον Σίτο Αλόνζο..

      Διαγραφή
  31. Καταρχήν, για να ξεμπερδεύουμε με το προφανές, 101% μαζί σου για το All-Star, τα έχουμε πει πολλές φορές, regular season και All-Star είναι πλέον περίπου αντίστοιχα με αγώνες των Globetrotters, για μένα ΝΒΑ αρχίζει αυστηρά στη post season.

    Πάμε στα rankings. Με μικρές διαφορές οι δύο πρώτοι, αλλά συμφωνώ για το 1-2 σε κάθε περίπτωση. Πιθανότατα οι δύο ομάδες που έχουν ήδη κλείσει θέση στο F4. Ο ΟΣΦΠ παίζει πάρα πολύ καλά, προφανώς διανύει περίοδο φορμαρίσματος, αλλά μέχρι πότε -και που- θα φτάσει αυτό ? Οι κουμπάροι θα το παλέψουν, αλλά και εμένα με παραξενεύει η χρησιμοποίηση του Heurtel και η (μη) αξιοποίηση του Lasme σε αυτό που ήξερε και έμαθε 2 χρόνια τώρα να κάνει πολύ καλά. Το "ελεύθερο" στον Goudelok μπορεί να γυρίσει και boomerang, ένα κλειστό ματς πήγε να πάρει μόνος του και το έχασε.

    Είδα τον Anderson προχθές, πραγματικά χαμηλή πτήση, δεν νομίζω ότι μπορεί να τραβήξει μόνος του. Η Μπάρτσα πρέπει και λογικά θα ανέβει, έπαιζε λειψή τόσο καιρό, αλλά προλαβαίνει ? Για τους υπόλοιπους ισπανούς και ιταλούς δεν έχει νόημα να πούμε τίποτα, λογικά μέχρι εδώ ήταν.

    Ο ΠΑΟ δεν νομίζω ότι είναι στο ίδιο σκαλί με Maccabi, θα τον έβαζα μια κάτω, κυρίως γιατί δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό. Παράδειγμα το τελευταίο ματς, όπου παίρνει 20+ διαφορά σε ένα 10λεπτο, και τελικά πήγε να το χάσει μόνος του. Το "μέσα-έξω" του ΔΔ επηρεάζει πολύ την ομάδα, αλλά τουλάχιστον φαίνεται ότι πίσω την έχουν βρει τη συνταγή, αν μπει και ο Lawal όπως νομίζουμε και ελπίζουμε, θα ρίξουν ακόμα περισσότερο το Off.Rnkg και -θεωρώ- θα αυξήσουμε τα Rbs. Αν μπει και το safe play για 8-10 εύκολους πόντους μπροστά, ευπρόσδεκτο. Το μεταξύ τους ματς θα κρίνει ίσως τα πάντα, κυρίως αν το πάρει η Maccabi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντώνη βλέπω και από εσένα υπερβολική εκτίμηση για τη Μακάμπι. Μια μέτρια ομάδα για το κορυφαίο επίπεδο, χωρίς βάθος. Αν λείψει ο Σμιθ τελείωσαν. Με τίποτα ο ΠΑΟ κάτω από τη Μακάμπι. Εγώ θα τον έβαζα πάνω. Ο Τζιμ επέλεξε μαζί. Αλλά νομίζω είναι υπερτιμημένη ομ΄;αδα.

      Διαγραφή
    2. Εγώ μυρίζομαι κηδείες και φέτος για Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ. Ειδικά τους Ρώσους δε τους βλέπω καθόλου παρά το γεγονός ότι παίζουν συνολικά από την αρχή το καλύτερο μπάσκετ. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε μια τουρκική στη μαδρίτη. Ολυμπιακός και Φενέρ τα δικά μου πονταρίσματα και γιατί όχι, Μπαρτσελόνα. Περιμένω να ανακάμψει τώρα με Ναβάρο και Όλεσον.
      ΥΓ Αφροξυλάνθη γύρνα πίσω. Λείπεις..

      Φαίδωνας

      Διαγραφή
    3. Δεν βάζω ακριβώς την Maccabi πάνω από εμάς, για την ακρίβεια βάζω ΠΑΟ κάτω από Maccabi, κυρίως γιατί τον τελευταίο καιρό (κανά μήνα περίπου, αφού μιλάμε για power rankings) αισθάνομαι ότι ο ΠΑΟ κολλάει επιθετικά για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα, και πολλές φορές ασχέτως αν ο ΔΔ είναι μέσα/έξω, αν ο Batista είναι μέσα/έξω κλπ. Να είναι θέμα ρυθμού ? Ψυχολογίας ? Βιορυθμών ? Προπόνησης ? Ενδιάμεσης προετοιμασίας ? Δεν ξέρω...πάντως το βλέπω και σε παιχνίδια χαμηλότερης δυσκολίας, άρα δεν εξαρτάται από τον αντίπαλο, είναι κάτι εσωτερικό της ομάδας, και γι'αυτό -θέλω να- πιστεύω ότι θα βρεθεί η λύση και θα "λυθούν" μπροστά....Για "βάρη φανελών" και "μεγάλες ομάδες" κλπ δεν έχει νόημα να μιλήσουμε, έτσι "νιώθω" τις δύο ομάδες. Πάντως σε μερικές ώρες θα ξέρουμε περισσότερα, πιθανότατα το ματς θα δείξει και τελική κατάταξη....

      Μπάρτσα μόνο να ανέβει μπορεί, το θέμα είναι αν προλαβαίνει (δύσκολα θα κάνει ένα 7-0 ή 6-1). Η CSKA έχει δείξει ότι μπορεί σε κάθε είδος ρυθμού και τύπο παιχνιδιού, άρα μόνο τη διαφορά του ματς εκεί με τον ΟΣΦΠ έχουμε να περιμένουμε. Η Real με τα γνωστά ψυχολογικά της, αλλά όντως "third time is the charm"....

      Πάντως οι αποστάσεις μεταξύ των 8-9 πρώτων και των τελευταίων είναι τόσο μεγάλη που το Top8 έχει πρακτικά σχηματιστεί, άντε να περιμένουμε καμιά -μεγάλη- έκπληξη...

      Διαγραφή
  32. πολυ ωραιο ματς στο ΟΑΚΑ με Κονιαρη,Λουντζη Παπαγιαννη,Μεγαλο σκορ και ωραιο θεαμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παπαγιάννης 10π-12ρ-2κλ-3μπλοκ
    Χαραλαμπόπουλος 7π.-7ρ-5ασ-2κλ
    Λουντζης 11π.-2ρ-2ασ
    Κόνιαρης 5π.-2ρ-3ασ

    συνολικά 32 ασσιστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. http://esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=c3f83c31&mode=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτά τα παιδιά είναι 17. Όχι 20 ετών. Ειλικρινά ενθουσιάστηκα σήμερα. Μοιάζει να γίνεται δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ένα μπράβο στον κόουτς. Όντως γίνεται δουλειά. Μου άρεσε πολύ ο Παπαγιάννης.


    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν μπόρεσε να κρύψει την ικανοποίησή του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τα Τρίκαλα

    Ο μεγάλος στόχος του νέου Παναθηναϊκού είναι η Ελληνοποίηση της ομάδας και η εκμετάλλευση του πλούσιο ταλέντου που υπάρχει στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ. Η εμφάνιση των νεαρών παικτών του «τριφυλλιού» κατά τη διάρκεια του αγώνα με τα Τρίκαλα, άφησε υποσχέσεις για ένα… φανταστικό μέλλον, με τον φίλαθλο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο να υποστηρίζει: «Ο Παναθηναϊκός έχει ένδοξο παρελθόν και στόχος μας είναι να έχει και αντίστοιχο μέλλον. Από ότι φαίνεται με τις κινήσεις που κάναμε το καλοκαίρι που μας πέρασε βάλαμε τις βάσεις για να το πετύχουμε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. http://esake.gr/el/action/EsaketeamView?idteam=00000001&mode=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Υ.Γ οντως ειναι 17χρονα.(Εφυγε το κοπι με τις ημερομηνιες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τζιμ, απλά ένα σχόλιο από μένα..Διαφωνώ με την Ρεάλ στην 1η θέση. Ο λόγος απλός και τον ανέφερες. Καμία εκτός έδρας νίκη σε δύσκολη έδρα, σε έναν όμιλο που ως φαίνεται είναι πιο εύκολος σε σχέση με αυτόν του ΟΣΦΠ, με δεδομένο ότι ουτε ο ΠΑΟ ούτε η Μακάμπι είναι στα επίπεδα των προηγουμένων ετών. Επίσης, τα power rankings αξιολογούν την μέχρι τώρα απόδοση, και δεν ενσωματώνουν τις αμφιβολίες για το μέλλον στην εκτίμιση, όπως στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Κατά τη δική μου άποψη, 1-2 ΤΣΣΚΑ-ΟΣΦΠ, Ρεάλ στο 3. Για τον ΠΑΟ θα τον τοποθετούσα λίγο πιο κάτω, αφού μέχρι τώρα το μόνο challenging must win match ήταν αυτό με τη Μακάμπι. Αυτό που είδα την Παρασκευή με τον Αστέρα δεν μου άρεσε καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Πετράν.. Είναι πολύ κοντά η πρώτη τριάδα. Θα μπορούσε ναι, να υπάρξει διαφορετική σειρά. Η ΤΣΣΚΑ πέρασε και από τα δύο ματς της Τουρκίας. Σημαντικό. Όμως η Ρεάλ -που κέρδισε με μεγάλες διαφορές ΠΑΟ /& Μπάρτσα- βάσει advanced stats έχει ένα προβάδισμα (τη βοήθησε και το πρόγραμμα) ενώ παράλληλα είναι η μόνη ομάδα που έχει τόσο ισχυρό προβάδισμα για την πρώτη θέση. Η Μακάμπι θεωρώ ότι το πιο δίκαιο είναι το Νο5, μαζί με ΠΑΟ. Εάν δεν έχανε εντός από την Άλμπα θα ήταν πιθανόν στο 4..

      Διαγραφή
  41. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (ετών 18) 30.23λ., 7π, 7ρ., 5ας., Αντώνης Κόνιαρης (ετών 17 και 5 μηνών) 14.24, 5π., 3ας., 2ρ. , Γιώργος Παπαγιάννης (ετών 17 και 7 μηνών) 22.39λ., 10π., 12ρ. 2τ., 2κλ., Μιχάλης Λούντζης (ετών 16 και 6 μηνών), 12.17λ., 11π., 2ας., 2ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ενα μικρο σχολιο για το παο-τρικαλα..

    κονιαρης και ας ειναι 17 ειναι εξαιρετικος χειριστης της μπαλας. την κατεβαζε με τοση σιγουρια..οι αριθμοι του σημερα δεν λενε τιποτα μπροστα στην ωριμοτατη του εμφανιση και ας ηταν και με τα τρικαλα.. δεν κρυβω οτι σημερα στο οακα συγκινηθηκα και πορωθηκα με τον μικρο.. ειναι εκπληκτικος.. σε 3 χρονια θα ειναι ετοιμος παιχτης. (μπορει να πεσω κ εξω, αλλα δε γαμιεται...θα πονταρα λεφτα στον μικρο!)

    λουντζης ακομα πιο μικρος (16) και εβαλε 12 ποντους χαλαρα σε παιχνιδι της πρωτης κατηγοριας. ειχε τσαμπουκα και τσαγανο και δε φοβοταν(οπως και ο κονιαρης βεβαιως βεβαιως)

    ΤΕΤΟΙΑ θελουμε να βλεπουμε.

    μποχωριδης αν και ειχε πολυ καλα στατιστικα μου εδειξε οτι φοβοταν λιγο (εκτος απο την τελευταια περιοδο) εν αντιθεσει με τους 2 μικρους. ισως επειδη ειναι πιο μεγαλος και ειναι ο 5ος γκαρντ μιας απο της καλυτερες ομαδες της ευρωπης. το ιδιο και χαραλαμποπουλος..περα απο την τελευταια περιοδο εδειξε φοβισμενος. ο μαγκας το χει. πρεπει να ξεπερασει τις φοβιες του και να βγει μπροστα. του χρονου θα παιρνει περισσοτερο χρονο.

    παπαγιαννης αυτο που λενε οι ειδικοι.. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τρομερη πρωτη υλη. θελει δουλεια και θα γινει πολυ καλος. νταμπολ νταμπλ στα 17 σου δεν ειναι κ λιγο. κ αν ηταν λιγοτερο ατσουμπαλος θα ειχε ακομα καλυτερα νουμερα.

    επισης μαρεσε ο παππας του β' ημιχρονου. εδειξε ηγετικες ικανοτητες.

    και ο βλαντο φαινοταν οτι νοιαζεται πολυ για τους μικρους, συνεχως εδινε συμβουλες και εμψυχωνε,

    ακουγομαι αρκετα ενθουσιασμενος, αλλα πιστεψτε με οποιος ηταν στο γηπεδο σημερα το ιδιο ενοιωσε. μακαρι σημερα να ειχε 10000 κοσμο να θαυμαζαν τα πιτσιρικια μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ Ο ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟΥΑΛ , ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΤΟΣ Κ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ!!!

    ΘΑ ΤΟΝ ΡΙΞΕΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ Κ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς. Θα είναι το πιο δυνατό χαρτί στο Ισραήλ.Η Μακάμπι μας έκανε πολύ ζημιά με το πικ εν ρολ στον πρώτο γύρο.

      Panos

      Διαγραφή
  44. γατα η οχι εχει διαρευσει οτι τραυματιστηκε στον ωμο σε προπονηση με τον Μπατιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο Χάρης τον κέρδισε πάντως τον μπαμπά.. Καλός ο μικρός. Και ο Άρης παίζει πολύ δυνατά για την τριάδα πλέον.

    BOU GATSAS3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ο ΠΑΟΚ είναι σε πτώση.

      Διαγραφή
    2. Ναι, μετά και την απώλεια του Χαραλαμπίδη η ομάδα έχει κάνει μια κοιλιά. Παραμένει όμως φαβορί για την τρίτη θέση. Και φέτος η δουλειά του Μαρκόπουλου στον δικέφαλο είναι αρκετά καλή.

      Διαγραφή
    3. @ bou gatsas3

      στην post season θα παίξει πολύ δυνατά και η ΑΕΚ για την τριάδα αρκεί να τερματίσει τώρα μέσα στην πρώτη εξάδα.

      Διαγραφή
    4. Έχει την ποιότητα να σπάσει έδρες..

      Διαγραφή
  46. Γειά σου κολλητέ
    Έπαθες και συ τραμπάκουλο με τη μεταγραφή του μπιφτεκιού Στουντεμάηρ στο ΝΤΑΛΛΑΣ;;
    ο Λάμπρος Παπακώστας λιγότερο τουρίστας ήταν από δαυτον που τον έκανε παιχταρα ο τζον νας...

    ΖαΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα.. Γειά σου φιλαράκι.. Θυμάμαι με νοσταλγία εκείνη την πρώτη σεζόν του υπό τον Γούντσον, με Ουίλσον Τσάντλερ-Γκαλινάρι-Φέλτον-Φιλντς. Μέχρι τον Ιανουάριο ήταν ο MVP της λίγκας (ή τουλάχιστον ισάξιος του Ρόουζ). Οι Μαβς ήθελαν οπωσδήποτε ψηλό. Τους υπολογίζω αρκετά στην post season..

      Διαγραφή
    2. Έδωσαν όλη την ομάδα για Μέλο τότε.

      Διαγραφή
    3. από τότε που πήγε στους νικς, όλοι θυμόμαστε με νοσταλγία και μελαγχολία τον εβραίο
      ΖαΝ

      Διαγραφή
    4. Υπήρξε σπουδαίος παίκτης ο Αμάρε. Κυρίαρχος ψηλός στη λίγκα μέσα στην SSOL του Ντ'Αντόνι και από την συνεργασία του με τον Νας. Όμως η σύμπραξη του με τον Καρμέλο (σε ένα πλαίσιο iso επίθεσης) ήταν το ίδιο καταστροφική για αυτόν με τους τραυματισμούς του.

      Διαγραφή
  47. ο ομπραντοβιτς εχει καταντησει πελατης του σπανουλη και ο ερχομος του στο σεφ δεν τρομαζει κανεναν . ισα ισα θα προσφερει αλλη μια εμφατικη νικη στον οσφπ και θα του τονωσει κι αλλο το ηθικο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε.. Μακάρι. Η Φενέρ έχει καταντήσει πιο επικίνδυνη εκτός έδρας πάντως.

      Διαγραφή
  48. καλησπέρα τζιμ.τι γίνεται με λαουάλ?μήπως ο κοουτς το κάνει σκόπιμα για να τον εμφανίσει αμέσως με την μακάμπι?γιατί υποτίθεται ερχόταν με αγωνιστικό ρυθμό απο την τουρκία..με μπλουμς?μου φαίνεται λάθος η ανανέωση..με κούπερ ο παο χτύπαγε ευρωλίγκα.συμφωνείς?
    στο νβα τι πιστευεις οτι μπορει να κανουν Οι gsw στην Post-season?θα αντεξουν?ή θα έχουμε αποκλεισμό απο τον πρώτο γυρο?
    ΤΖΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα φίλε. Ο Μπλούμς παίζει περισσότερο ως μπακ απ-3 πλέον. Είναι χρήσιμος, δε μιλάει πολύ και δε διαμαρτύρεται. Σίγουρα αν (πείσει ότι) πρέπει να πάρει (παραπάνω) λεπτά ένα από τα νέα παιδιά της ομάδας, θα μείνει πίσω ο Λετονός. Με τον Κούπερ θα έπαιζες καλύτερα στο μισό γήπεδο. Το να λέμε θα "χτύπαγες Ευρωλίγκα" τον κάνει να φαίνεται με σταρ (100χιλ. έπαιρνε πέρυσι). Αλλά κατά τη δική μου πάντα γνώμη θα βοηθούσε πολύ η pick & roll ικανότητα του. Για Ουόριορς.. Έχουν τις προδιαγραφές να φτάσουν μέχρι τέλους, αυτό είναι φανερό. Βέβαια και άλλοι τις είχαν παλιότερα.. Και τις πήραν σπίτι.. Άσε να τσουλήσει λίγο ακόμα η σεζόν και τα ξαναλέμε. Πάντως μου αρέσουν πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. jim σε 15 μέρες πιστεύω θα έχουν ξεκαθαρίσει τα ζευγάρια της 8αδας. με λίγα λόγια αν οι 2 ελληνικές ομάδες κάνουν 2 νίκες στα επόμενα 2 και οι 2 βγαίνουν 2ες κατά 99%. οπότε πώς θα σου φαινόντουσαν τα εξής ζευγάρια?
    ρεάλ-εφές(αυτό πιστεύω έχει κλειδώσει από τώρα,αφού η μεν ρεάλ θα βγει 1η και η εφές 4η)
    πάο-φενέρ
    μπαρτσελόνα-ολυμπιακός
    μακάμπι-ρεάλ(αφού η μακάμπι δε νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει μέσα στην ισπανία κάποιο από τα 2 ματς της και την βλέπω 4η)

    τα-σάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. καλησπερα παιδια
    Αυτη τη στιγμη (17:52) h AEK κοντραρει δυνατα τον ΟΣΦΠ βαζοντας του ενα καλο τεστ για το ξεκινημα της 2ης φασης.
    Σε ενα γενικοτερο σχολιο για τις ομαδες μας ο ΠΑΟ μεγαλονοντας το ροτεισον στου 10 παικτες με την ενταξη Παππα - Λαβαλ ανεβαινει αυτοματα σε ποιοτητα ,ενω ο ΟΣΦΠ παραμενει δυνατος χωρις να παραγνωριζουμε παντως την σχετικη αδυναμια του στους ψηλους ειδικα σε 5-5 καταστασεις καθως και τα νεκρα του διαστηματα.Σε καθε περιπτωση ειναι ενα σκαλι καλυτερος απο περσι εκ του αποτελεσματος και μαλιστα εχοντας (στα χαρτια τουλαχιστον ) ελαφρως υποδεεστερο ροστερ.
    Σχολιαζοντας το ροστερ του ΠΑΟ οπως καταγραφεται σημερα επισης στα χαρτια ειναι η καλυτερη συνθεση του ΠΑΟ την τελευταια διετια (μην πω και για την τελευταια χρονια του Ζοτς και θεωρηθω κακεντρεχης) το θεμα ειναι ποσο θα καταφερει να δεσει,να αξιοποιηθει πληρως απο τον Ντουσκο και βεβαιως να μεινει υγιες....

    Ενα σχολιο για τα all star game : Το παιχνιδι του 95 στο phoenix ηταν απο το πρωτα μου ολοκληρωμενα μπασκετικα βιωματα και εκτοτε και με τη βοηθεια του ιντερνετ κατορθωσα να εχω ενα αρκετα μεγαλο αρχειο με all star games (μερος του οποιου δυστυχως χαθηκε αλλα ευτυχως ακομα το youtube εχει τα περισοτερα απο αυτα) εχω καταληξει οτι η 90ς περιοδος και συγκεκριμενα τα παιχνιδια του 92 (καλυτερο ολων) του 95 και του 96 ηταν τα αποκορυφωματα.
    Στα all star game του 80 εκτος απο την κακη ποιοτητα της μεταδοσης υπηρχε τοσος μεγαλος ανταγωνισμος που δυσκολα εμπαινε καλαθι ενω εκτος απο 5-6 ιερα τερατα που ειχε καθα ομαδα οι συμπληρωματικοι παιχτες ηταν εμφανως κατωτεροι σε επιπεδο με αποτελεσμα οταν εβγαινε η πρωτη πενταδα να επεφτε και το θεαμα.
    Στα 90ς ανεβηκε πολυ το επιπεδο των αναπληρωματικων αλλα και το περιτυλιγμα σε συνδιασμο με μεγαλες παραστασεις του Τζορνταν αλλα και του Σακ και του Μπαρκλει και του Πιππεν και των Στοκτον-Μαλλοουν.Αποκορυφωμα το παιχνιδι του Ματζικ το 92 για μενα,χαλια ματς του 91 και του 94.
    Το 97 ερχεται η μεγαλη αλλαγη με τις φανελες και με τις πρωτες μεγαλές απουσιες απο το παιχνιδι ενω το 98 δεν εχουμε παιχνιδι και ουσιαστικα τελειωνει η χρυση εποχη των παιχνιδιων αλλα και του ΝΒΑ των 90ς.Εχουμε να θυμηθουμε εκτοτε εκτροματα οπως το παιχνιδι στο Λας Βεγκας αλλα και καποιες δυνατες στιγμες οπως η παρασταση του Κομπι το 11η ακομα καλυτερα το πολυ κλειστο παιχνιδι του 06 με mvp τον Λεμπρον αλλα και το τελευταιο του Τζορνταν το 03 με mvp τον Γκαρνετ.Τα 3 τελευταια παιχνιδια αξιζει να τα χαζεψεις αλλα θα μεινουν στην ιστορια 3-4 φασεις και τιποτα αλλο.

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ lINK ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυσκολα ολοκληρο αλλα νομιζω οτι ηταν το καλυτερο μας για φετος στην α1 32 asist.Ενταξει παιζαμε με τα τρικαλα αλλα και εμεις ειμαστε με 17 χρονα

      Διαγραφή
  53. 24 ποντάκια και 7 ριμπ σημερα ο μενσα με Ολυμπιακό.Κατι νντανστον και κατι χαντερ τους εχει για πρωινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν απόλαυση όντως χτες...Και κυρίως συνεπής αμυντικά... Παρόλα αυτά φαντάζομαι κάτι θα ξέρανε ΟΛΕΣ οι ομάδες της Ευρωλίγκας που δεν τον υπέγραψαν.Η ασυνέπεια στην άμυνα και το "παίζω κοιτώντας τον Γαλάνη" κάνει μπαμ στον παίχτη... Εκνευριστικός στο ματς με ΠΑΟ εντελώς αδιάφορος στην άμυνα και επιθετικά παρατραβηγμένος έως βεντέτα (ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΔΙΑ???). Φαίνεται οτι θεωρεί εαυτόν larger than AEK και αυτό πέρα από καλά στατιστικά δεν έχει να προσφέρει πολλά στο ομαδικό πνεύμα και τη συγκέντρωση μιας ομάδας. Κερδίζεις ή χάνεις μαζί του... Εε μάλλον έχασε (ΠΑΟΚ. ΠΑΟ, ΟΣΦΠ). Από τους μη 7fters της 5ετιας ο πιο λίγο χρήσιμος...Να θυμίσω επίσης πόσο αλα κρεμ δοκίμασε ο Ντανστον πέρσι τους της ΡΕΑΛ.
      Παρόλα αυτα θετική η εικόνα της ΑΕΚ, πολύ σημαντικό για τη λίγκα, άντε να βρει κι έναν κόουτς για του χρόνου, να δούμε ομορφιές (ΠΕΔΟΥΛΑΣ ΤΑΜΑΜ)
      μπακαλοGM

      Διαγραφή
  54. Το κοντινότερο που έχω βρει είναι ένα 8λεπτο highlight video από το κανάλι της ΚΑΕ https://www.youtube.com/watch?v=mjJ99KEZxBw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ο Σατορανσκι παντως που αναφερθηκε πιστευω εχει ποτενσιαλ...Πολύ καλος...Το τσεχικο μπάσκετ εχει παραδοση από πισω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τα τούρκικα ντέρμπι που τα βλέπετε? Αυτήν την ώρα παίζουν Εφές-Γαλατά. Υπάρχει κανά λινκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Υπαρχει τελικα θεος....υπαρχει και στο ντιτροιντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκη πως τα βλέπεις? Σου αρέσει ο Τζάκσον?

      Μario

      Διαγραφή
    2. Eαν ψαξεις της αναρτησεις του blog καπου κοντα στα χριστουγεννα θα δεις οτι μετα το κοψιμο του τζος σμιθ ειχα γραψει οτι θα ηθελα να ανταλλαγει ο τζενιγκς με το ρετζι τζακσον.
      Το κακο ειναι οτι για να το κρατησουν το καλοκαιρι πρεπει να του δωσουν τα 14 το χρονο που θελει και αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να ξεφωρτοθουν το τελευταιο χρονο του τζενιγκς για να χουν χρηματα για το μονρο.Μπορει το σαλαρι καπ να πηγαινει στα 66μυρια το καλοκαιρι ομως ερχεται και το συμβολαιο του ντραμοντ το 2016 που θα ειναι πολυ μεγαλο.

      Διαγραφή
  58. https://www.youtube.com/watch?v=mjJ99KEZxBw τα χαιλαιτς με Τρικαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Χαμός με τις ανταλλαγές στο ΝΒΑ... Ο Γιάνναρος θα έχει καινούριους συμπαίκτες του τον περσινό ρούκι της χρονιάς Καρτερ Γουιλιαμς και τους Μέισον Πλάμλι, Τάιλερ Εννις απο το Φοίνιξ αντί του Μπραντον Νάιτ. Not bad...

    Αη Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Τις π****νας στο trade deadline!! Έχω χάσει την μπαλα! Γκαρνέτ μεγάλη επιστροφή στους λύκους. Οι αφοι Ντράγκιτς στο Μαιαμι, ο Μπραντον Ναιτ (που ειναι εξαιρετικος φέτος) αποχαιρετά τον Γιάννη και πάει Αριζόνα, στην θέση του ο Καρτερ-Ουίλιαμς! Ανταλλαγή Καντερ- Περκινς αναμεσα σε Θαντερ και Γιούτα. Ο μεγάλος Πριτζιονι στο Χιούστον (μου αρεσει η κινηση), Σβεντ στην νεα γιορκη. Τρελά πράγματα. Αλλαξε το ΝΒΑ σε μία μερα χαχαχα

    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πολύ ενδιαφέροντα τα τελευταία trade του NBA.
    Μου άρεσε πολύ η ανταλλαγή των Bucks. Ο Night μπορεί να πρόσφερε επιθετικά αλλά μπλόκαρε πολύ την ομαδική λειτουργία του νεανικού συνόλου που πάει να κτίσει ο Kidd!!
    Επίσης πάντα με εξιτάρουν η επιστροφές στον τόπο του εγκλήματος τύπου KG έστω και σε αυτή την ηλικία.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Οι Μπακς έδωσαν το ανύπαρκτο σαν point guard Knight για τον MCW(rookie of the year!!) το φοβερά ταλαντούχο Ennis και έναν καλο ψηλό που ήθελαν σαν τον Πλάμλι...
    Όλα αυτά σχεδόν τζάμπα γλυτώνοντας μια ακριβή ανανέωση του Knight το ερχόμενο καλοκαίρι.
    Φοβερο deal!!

    Μπορεί ο Knight να είχε τα καλύτερα νούμερα στους Μπακς αλλά γι αυτούς που βλέπουν Μιλγουόκι ήταν ολοφάνερο πως δεν έκανε σαν PG όσο ταλαντούχος κι αν είναι στο σουτ.
    Τα στατιστικά λένε πως είναι 5ος στα συνολικά σουτ μετά απο 5 ντρίπλες κι πάνω και ξεκάθαρα με το χειρότερο ποσοστό στη Λίγκα (35%) ενώ το πιο σημαντικό είναι πως όλοι οι υπόλοιποι παίχτες του Μιλγουόκι έπαιζαν μακράν χειρότερα με αυτόν στην 5άδα ενώ ακόμη και η άμυνα της ομάδα ήταν καλύτερη με αυτόν στο πάγκο.
    Ο ΜCW που ήρθε μπορεί να γίνει ο pass first PG που ζητάει αυτή η ομάδα και ειδικά στα χέρια του KIDD μπορεί να γίνει κάτι ξεχωριστό.
    Το ίδιο και για τον Έννις που για μένα έχει μεγαλύτερο ταβάνι.
    Τέλος θα έχουν επιτέλους βάθος στους ψηλούς με τους Πλάμλι, Πατσούλια και Χένσον μιας και έλυσαν το συμβόλαιο με τον διαρκώς μαστουρωμένο Σάντερς.

    GO BUCKS!

    Dimitris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η Οκλαχόμα ανέβηκε πλέον. Χαμός

      Διαγραφή
    2. Επιτελους!!!!!!
      Ξεφορτωθηκαμε τον Ναιτ...
      Τι ηταν αυτο το πραμα, επαιρνε τη μπαλα και τη σουταρε απο το τριποντο ακομη και σε αιφνιδιασμους με δυο συμπαικτες μονους κατω απο το καλαθι.
      Απο τους πιο εκνευριστικους παικτες που εχω δει στη ζωη μου.
      Εκανε κρα οτι οι Μπακς θελανε ενα πασερ της προκοπης.
      Για να δουμε!

      Διαγραφή
  63. καποιοι εκραζαν τον ΠΑΟ που οπως ειπαν ηταν χαλια με την Αεκ και γενικα ειναι τραγικος,σημερα στην εδρα του ΟΣΦΠ τι εχουν να πουν που κερδισε στα τελευταια λεπτα του αγωνα;;;Ο Παο τουλαχιστον προηγηθηκε και με 17 ποντους λιγο πριν βαλει μεσα 2-3 μικρους ο Ιβανοβιτς και μειωθηκε η διαφορα.Ο Σπανουλης επαιξε 33 λεπτα.Κατα τα αλλα σερνεται ο ΠΑΟ ε;;;Απλα η ΑΕΚ εχει την ποιοτητα να κανεις νικες με ολους, μικρους και μεγαλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπερα..

    Σωστα power rankings με εξαιρεση ισως αυτο της Φενερ το οποιο το βρισκω υπερβολικο αυτην την στιγμη..

    Επισης ο ΟΣΦΠ ισως θα μπορουσε να βρισκεται μαζι με ΤΣΣΚΑ στην δευτερη θεση..Στα υπολοιπα τζιμαρα με βρισκεις απολυτα συμφωνο..

    Στα του Παναθηναικου:Εγραψα στο προηγουμενο αρθρο για Νελσον..Με βαση τους αριθμους που δινεις αμυντικα εχει ανεβει παρα πολυ η ομαδα απο την regular season στο top16 και αυτο οφειλεται στον αμερικανο κυριως..Οι αριθμοι ειναι εντυπωσιακοι για καινουρια ομαδα με μπατζετ αυτου του επιπεδου και με την προσθηκη Λαβαλ θα ανεβει και αλλο στην pik n rol αμυνα και ριμπαουντ οπως γραφεις και εσυ..Ισως η ομαδα μου να μπορει να γινει το φετινο underdog της διοργνωσης..

    Λιγα λογια για το χτεσινο ματς..Πραγματικα ενθουσιαστηκα και εντυπωσιαστηκα απο την εμφανιση των μικρων..Πολυ καλη δουλεια ο Ντουσκο και παιρνει credit γιαυτο..Το δευτερο ημιχρονο ξεκινησε με διαφορα 16 ποντων και συνεχως ανεβαινε μονο με την παρουσια των μικρων..Τρομερη ενεργεια και τρεξιμο στο ανοιχτο γηπεδο ενω και σε δημιουργια δεν πηγαν πισω..Πραγματικα το να μπορουν 17χρονοι να αντιμετωπιζουν μια ομαδα Α1 ακομα και οταν αυτη ειναι σε αυτο το επιπεδο ειναι κατι που βλεπεις σπανια..Μου αρεσε παρα πολυ ο Λουντζης..Εχουν γραφτει τα λιγοτερα για αυτον αλλα νομιζω οτι ειναι το μεγαλυτερο ταλεντο..Εχει ολα τα χαρακτηριστικα της νεας γενιας των γκαρντ και ολα αυτα σε μεγαλο βαθμο..Αυτος και ο Χαραλαμποπουλος θα αφησουν εποχη στην Ευρωπη αν δουλευτουν και εχουν ορεξη για δουλεια και οι ιδιοι..Για Παπαγιαννη τα ξερει ολος κοσμος..Το πιθανοτερο ειναι να καταληξει στο ΝΒΑ..Καλο για τον ιδιο αλλα και για τον Παναθηναικο ειναι να κατσει στην Ευρωπη ως τα 23-24 να εχει γινει πρωταγωνιστης εδω και μετα θα εχει μια δεκαετια και βαλε εκει που νηκει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Jim, θα ήταν εύκολο να γίνουν τροποποιήσεις στο blog ώστε να ανοίγει και από windows phone(κάποια εφαρμογή ίσως) ?
    Y.Γ. σε διαβάζω πολλά χρόνια τώρα(για μένα τουλάχιστον που είμαι 20 χρονών, 5 χρόνια μου φαίνονται πολλά χα χα) και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μπορώ να διαβάζω το blog με την ησυχία μου...
    Περικλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Trade Deadline λοιπον. Φαινομενικά όλες οι ομάδες βγήκαν καλύτερες από τις ανταλλαγες (οκ δεν βαζω Σιξερς γιατι εδω και 2 χρονια δεν ειναι ομαδα ΝΒΑ)
    Το πειραμα της Φιλαδελφεια.
    Ο GM των Σιξερς θα μεινει στην ιστορια ως ένας από τους πιο ανίκανους ανθρωπους που πηραν λεφτα απο το μπασκετ ή ενας από τους πιο ιδιοφυεις. Οσο περνα ο καιρος και οι Σιξερς μαζευουν πικς και ξεφορτωνονται λεφτα τοσο γινομαι πιο σιγουρος οτι στοχευουν σε μεγαλο μπαμ σε μια απο της επομενες free agencies (οχι του 2015), μαλλον του 2016 και εξηγω.
    -Συναχιζουν το tanking ώστε να εξασφαλισουν τις πιθανοτητες για ενα τοπ-2 πικ. Γιατί τοπ-2; Γιατι ετσι θα επιλεξουν σιγουρα τον Μουνταγιε για να παρει τη θεση του Καρτερ Γουιλιαμς, αφου οποιος επιλεγει στο 1 εκτος των Σιξερς θα παρει Οκαφορ, αν και δεν αποκλειω αν βρεθουν μπροστα στον ταλαντουχο σεντερ στο ερχομενο Ντραφτ να τον αρπαξουν, αναζητωντας ενισχυση στον ασσο μεσω ανταλλαγης του Νοελ.
    -Ο ΜακΝτανιελς επαιζε πολυ καλα φετος αλλα ειχε μονοετες συμβολαιο και στη Φιλαδελφεια δεν ηθελαν να τον πληρωσουν κατι κοντα στα 5 εκατ. που θα ζητουσε το καλοκαιρι.
    -Με τα πικς του θα παρουν οτι καλυτερο μπορουν ή θα τα χρησιμοποιησουν για ανταλλαγες παικτων που θα βοηθησουν ή για να ανεβουν πιο ψηλα στο Ντραφτ.
    - Το 2016 μενουν ελευθεροι μεταξυ αλλων Ντουραντ, Λιλαρντ, Κονλει, Ντερον Γουλιαμς και Τζο Τζονσον και η ομαδα εχοντας κορμο Μουνταγιε-Εμπιιντ-Νοελ ή Οκαφορ-Εμπιιντ-παικτη απο ανταλλαγη Νοελ θα εχει το σαλαρι καπ να προσφερει μαξ συμβολαιο στον Ντουραντ και 1 απο τους αλλους 2 σουπερ γκαρντ. Τους Τζονσον και Γουιλιαμς τους αναφερω γιατι σαν βετερανοι τοτε, στα τελευταια τους θα μπορουσαν με μια πολυ χαμηλη τιμη να ενισχυσουν τον παγκο μιας ομαδας που (φαινομενικα) θα ξεκινα δυνατα για τα πλειοφ.
    -Μην ξεχναμε τελος οτι εκτος απο τα πολλα πικς που εχουν απο 'δω και απο 'κει τα οποια δεν ξερουμε που θα "κατσουν" αφου εξαρταται απο τις πορειες των ομαδων στις οποιες ανηκαν, εχουν και τα δικα τους. Η πορεια την επομενη σεζον δεν θα διαφερει πολυ απο τις 2 τελευταιες σεζον αρα μαλλον θα εχουν και 1 τοπ-3 πικ το 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Pick n' Scroll @pnscroll_sdog
    Ζούμε ιστορικές στιγμές. Δίπλα δίπλα στο ΣΕΦ, Κώστας Ρήγας και Σταύρος Δουβής βλέπουν το ματς Ολυμπιακός - ΑΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω ηξερα οτι βλεπει πολλα παιχνιδια στο Σεφ αλλα μονο ευρωπαικα,τωρα και της Α1.

      Διαγραφή
  68. Νομίζω είναι υπερβολικό να είναι και η Barcelona και η Maccabi κάτω από τον Παναθηναϊκό στα power rankings.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεχρι να τον νικησουν δεν ειναι υπερβολικο.

      Διαγραφή
  69. Η Μακάμπι δεν είναι "κάτω".. Μαζί στο Νο5 είναι. Τη Μπαρτσελόνα δε θα την έβαζε από πάνω ούτε ο αρχηγός των Boixos Nois.. Χειρότερο ρεκόρ, ήττα-κλειδί στο Βερολίνο, μέτριο μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Δεν κάνεις ένα γρήγορο preview (όχι ολόκληρη ανάρτηση) για τον αυριανό αγώνα αν έχεις λίγο χρόνο, Jim
    υπάρχει νεκρική ησυχία .... έρχεται καταιγίδα ? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Πως σας φανηκε η νουβελ φαγκ του ΠΑΟ και του ελληνικου μπάσκετ με τα τρικαλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Bλάντο.Μεγάλο τρίποντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφιερωμενο στους καλπικους ειπε μετα το τελος του αγωνα...

      Διαγραφή
  73. τα στατιστικα του κυπελου ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. τοσο πολυ ξυλο σε αγωνα μπασκετ ειχε χρονια να πεσει . αλλα ο βλαντο εναν τονο καρυδια εχει . επισης ο ιβκοβιτς εχει βαλθει να στειλει τον ομπραντοβιτς στην συνταξη απο τωρα και να τον κανει να ανοιξει σουβλατζιδικο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λες μωρε;;;μια χαρα τον κερδισε στην ευρωλιγκα τον Ιβκοβιτς ο Ζοτς.

      Διαγραφή
    2. 9.25 δεν εχεις δει τι ξυλο παιζει ο Ολυμπιακος για αυτο λες χαζα.

      Διαγραφή
  75. Τα βηματα του Μπατιστα αλλο ενα non call στη συλλογη της Παναθας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το δεξι σταθερο αντε τωρα να σου εξηγησουμε τα βασικα... non call ειναι ομως το φαουλ του σλοτερ που παει να βγει απ τα screens αυτο δεν το ειδες;;;;

      Διαγραφή
    2. ναι φιλε το δεξι σταθερο μονο που το μετακινει ΠΡΙΝ χτυπησει η μπαλα στο παρκε.Κινηση που επιτρεπουν στο ΝΒΑ αλλα που στην ευρωπη δινεται 9.5 στις 10 φορες

      Διαγραφή
    3. Γιατι ειδαν τα δυο πρωτα ανυπαρκτα φαουλ που χρεωσαν στον δδ ειπαμε ο καθε ενας.

      Διαγραφή
    4. δηλαδη η διαμαρτυρια ειναι για την αρχη της φασης στην υποδοχη της μπαλας που την παιρνει ο μπατιστα επειδη γινεται φαουλ στον σλοτερ που δεν τον αφηνουν να βγει απ τα σκριν.... και μαλιστα εκει ουσιαστικα δεν κερδιζει πλεονεκτημα ο μπατιστα( ναι πραγματικα εχεις δικιο υπαρχουν βηματα στην υποδοχη της μπαλας) αφου προλαβαινει και του κλεινει τον διαδρομο ο λανκφορντ και του γινεται παγιδα. και σ αυτην την φαση που ουσιαστικα ειναι βολες στον σλοτερ και σιγουρο προβαδισμα αντι για ενα σουτ απ τα 7 μετρα ευννοηθηκε ο παναθηναικος;;;;

      Διαγραφή
    5. ΔΙΟΡΘΩΣΗ:Ανώνυμος22 Φεβρουαρίου 2015 - 3:50 μ.μ.
      Γιατι ειδαν τα δυο πρωτα ανυπαρκτα φαουλ που χρεωσαν στον δδ;;;;;; ειπαμε ο καθε ενας βλεπει οτι θελει.

      Διαγραφή
    6. Ναι εχουμε παραγκα,για αυτο εδωσαν 3φαουλ (τα 2 αστεια) στο ημιχρονο στον ΔΔ και λιγο πριν τελειωσει το παιχνιδι αποβληθηκε.25 φαουλ ο ΠΑΟ το ιδιο και ο Παοκ μονο που του Παοκ τουλαχιστον 4-5 εγιναν στο τελευταιο διλεπτο για να κερδισουν χρονο,κατα τα αλλα τους εσφαξαν.Τι αλλο να πειτε και εσεις με τετοια πικρα.

      Διαγραφή
  76. καλησπερα.....εβλεπα αποψε το ρεαλ-μπαρτσελονα......οτι μπατζετ και να χεις,οτι ταλεντο και τεχνογνωσια να χεις,οσο σπουδαiος και να ειναι ο πασκουαλ,οσο καλη δουλεια γινεται στις υποδομες αυτη η ομαδα δεν εχει ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑΔΑ.....τα εχει ολα εκτος απο αυτα τα δυο βασικα......βλεπεις τον τομιτς....φοβερη τεχνικη,πολυ μπασκετ και αλλα ο τυπος δεν εχει καρδια,για να εκτελεσει βολες πρεπει να ησυχασει το γηπεδο,να μην κουνιεται τιποτα,φλωρακος με τα ολα του αν αυτος σταθει στο nba τοτε θα τα χουμε δει ολα...βλεπεις τον αμπρινες....ολο φρου φρου και αρωματα...τον χουερτακο,τον σατορανσκι παικτες χωρις τσαμπουκα και αλητεια μεσα τους...η ρεαλ μπροστα τους ειναι το ντιτροιτ των bad boys......και ο πασκουαλ πολυ καλος δεν λεω αλλα αν στραβωσει κατι αντιο ζωη,μονο να προετοιμασει καλα την ομαδα ξερει...........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνησω εν μερει με αυτα που λες, αλλα μην ξεχνας οτι περισυ η Μπαρτσα ειχε την καρδια στους τελικους, να κανει το μπρεικ και να παρει το πρωταθλημα απο τη Ρεαλ. Και μην ξεχναμε οτι ειχε στις πλατες ηττα στον τελικο κυπελλου και διασυρμο στον ημιτελικο του Φ4.

      Κωστας

      Διαγραφή
    2. Για τον Τομιτς τα λεγαμε και στο μουντομπασκετ,πολυ λιγος στα δυσκολα και δεν εχει να κανει με τον αντιπαλο
      Για Αμπρινιες συμφωνω οτι εχει ξεφουσκωσει τον Σατορανσκι δεν τον εχω παρακολουθησει εντατικα αλλα ο Χουερτας ειναι κατι διαφορετικο απ ολους τους αλλους ,μεγαλος παιχτης αλλα και λιγο αχταρμας και του στοιχιζει.Απ ολους ομως αυτος κι ο Ναβαρο εχουν χαρακτηρα

      no_closure

      Διαγραφή
  77. Καλησπέρα κάπταιν.. Πολύ "χλιαρή" στα μεγάλα ματς θα τη χαρακτήριζα. Της λείπει η φλόγα.. Αντίθετα χάρηκα πολύ για την Αναντολού. Έχω ταχτεί από το καλοκαίρι μαζί της καθώς σαν πρότζεκτ με εκφράζει περισσότερο από τη "φορτωμένη" Φενέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. καλησπερα τζιμ.....δεν τον ειδα τον τουρκικο τελικο αλλα συνηθως αυτα τα παιχνιδια τα κερδιζουν οι στιβαρες και δυνατες ομαδες και σιγουρα η εφες ειναι πιο ομαδα απο την φενερ.......ειδες καθολου σασαρι?......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Φενέρ έχει μεγαλύτερο star quality από την Αναντολού η οποία δουλεύει σε διαφορετική κατεύθυνση χτίζοντας πάνω στα νέα παιδιά. Όχι, αύριο θα δω.

      Διαγραφή
  79. Καλησπερες,καλη νικη απεναντι στους ουιζαρντς που πονανε παρα πολυ χωρις τον μπιλ στο 2-ηθελα πολυ να δω το ρετζι τζακσον στο κεφαλι,ο τυπος προφανως δεν εχει τριποντο απ το πλαι(28%φετος) και στηριζεται παρα πολυ στο ντραιβ του,ειταν μετριος αμυντικα αλλα ειδα καλες κινησεις στο διαβασμα των αντιπαλων επιθεσεων σαν να περιμενε που θα παει η μπαλα.Η ομαδα εχει σταμπα βανγκαντι παντως το 89 στην αμυνα ειναι πολυ σημαντικο μιας και ολα τα ματς πο ερχονται ειναι σαν πλει οφ...
    Οπως εχω γραψει και ποιο παλια οσο ο αντιπαλος δεν εχει ενα αθλητικο 3 να ποσταρει και να σκοραρει τους μετριοτατους σμολ φορογουορντ του ντιτροιντ τα πραγματα θα ειναι ποιο απλα....και ο πιρς εδειξε σημερα οτι δεν εχει πολυ βενζινη πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ιδια φαουλ μια βολη παραπανω ο Παο,παλι καποιοι κλαινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Πολύ ξύλο στο ΠΑΟΚ ΠΑΟ, σκληρο παιχνιδι αλλα επιπεδου ευρωλίγκας. Μπραβο στον ΠΑΟΚ που με τετοιο μπατζετ κανει αλματα.
    Οσο για τη διαιτησια:
    α)Ελεγχεται όχι μονο στα δυο φαουλ του Διαμαντιδη(ανύπαρκτα) ή στο τελευταιο πανω στον Καρτερ που δεν δοθηκε αλλα ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ γιατι προσπαθησε να σφυριξει ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ ΦΑΟΥΛ όταν επεφτε ξυλο σε κάθε επαφη.
    β)Το σφυριγμα του μπατιστα και το φαουλ σε σλοτερ δεν σφυρίζονται σε τελευταια φαση.Σιγα μην καταφερει ο διαιτητης να δει με ακριβεια αν κινει το δεξι ποδι πριν ο Ουρουγουανος ή να σφυριξει αμυντικο φαουλ σε τέτοιες καταστασεις.
    γ)Τζιμ, ξερω πως υποστηριζεις τον Νελσον αλλα ειδικα μετα τον χθεσινο αγωνα τον θεωρω μια καλυτερη εκδοση του Ραιτ.Τιποτε άλλο.Οσο καλος αμυντικος είναι, πολλες φορες τοσο προβληματικος είναι στα σουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. πριν το τελευταιο διλεπτο που κυνηγουσε ο παοκ το σκορ και εκανε συνεχεια φαουλ για να σταματησει τον χρονο , οι βολες και τα φαουλ ηταν ξεκαθαρα υπερ του παοκ . για να μην πουμε για τα φαουλ που δοθηκαν σε διαμαντιδη-παππα . ιβανοβιτς και παικτες δεν εβγαλαν κιχ για ολα αυτα . κοιτανε την δουλεια τους μονο . ο παοκ στον αγωνα του πρωταθληματος λυσσαξε να συντριψει τον παο και τα καταφερε . το πληρωσε ομως γιατι πεισμωσε τον αντιπαλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η βαρια ηττα του πρωταθληματος πεισμωσε οντως τον ΠΑΟ αυτο δεν φανηκε χτες.Αθλιος ητανε,μονο και μονο που ο επισης κακος ΠΑΟΚ γυρισε διαφορα 12 ποντων σε 1.5 λεπτο τα λεει ολα.

      Διαγραφή
    2. Ρε παιδια στις τελευταιες βολες του παππα στην πρωτη βολη δεν κουνησαν την μπασκετα η εμενα μου φανηκε;

      Διαγραφή