Athlenda

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: TO RECRUITING ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ


Μπαίνοντας στο εικονικό γραφείο του Hoopfellas, θα βρείτε στο δρόμο σας μια ταμπέλα με την εξής ρήση..  “These days it is much more important how you create the team, than how you coach the team. If you makes mistakes in recruiting, it is going to cost you” Etorre Messina..



«Στις μέρες μας είναι πολύ πιο σημαντικό το πώς δημιουργείς (στελεχώνεις ) μια ομάδα από το πώς κοουτσάρεις την ομάδα. Αν κάνεις λάθη στη στελέχωση, θα σου κοστίσουν..»


Με τη ρήση του «καθηγητή» Έτορε Μεσίνα μπαίνουμε και φέτος στην αξιολόγηση του recruiting επιλεγμένων κλαμπ από τη φετινή Ευρωλίγκα, που αν μη τι άλλο αναμένεται συναρπαστική. Ποια ομάδα, μεταξύ των δελφίνων του τίτλου, εργάστηκε για τη καλύτερη δυνατή στελέχωση τη φετινή off season..;  Το Hoopfellas δίνει τη δική του ψήφο, αξιολογώντας τη δουλειά κατά μήκος του ανταγωνισμού. Είναι σαφές ότι μιλάμε για στελέχωση φυσικά και το παρακάτω δεν αποτελεί πρόβλεψη για το performance που περιλαμβάνει και άλλες παραμέτρους όπως π.χ. το coaching.


ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ



Ο Ντούντα έχω την εντύπωση πως προσπάθησε σκληρά να εξελίξει το μοντέλο του, δημιουργώντας ένα σύνολο που θα παρουσιάσει πρωτόγνωρα επίπεδα ταχύτητας βγάζοντας τόνους ενέργειας και στις δύο πλευρές του παρκέ. Και εν μέρει το κατάφερε.. Η frontcourt του δε ματσάρεται αθλητικά από καμία άλλη μιας και η τετράδα των Τάιους-Ντάνστον-Μπράουν-Σάριτς δε χρειάζεται συστάσεις, ενώ κάποια στιγμή θα προστεθούν και τα 8-10 λεπτά του ποστ παιχνιδιού του Κρίστιτς. Στα γκαρντ είχαμε επίσης αλλαγές.. Ομολογώ περίμενα να κρατήσει ο Ίβκοβιτς τον Ντρέηπερ (είχε την ψήφο μου για τον τίτλο του DPOY πέρυσι) όμως κατανόησα άμεσα με την ανακοίνωση του Γκρέηντζερ ότι ο Σέρβος θεώρησε επιτακτική ανάγκη την απόκτηση, σε αυτή τη θέση, ενός γκαρντ που ενώ θα διατηρεί χαρακτηριστικά τα οποία έκαναν τον «σοφό» να επιλέξει τον Ντρέηπερ (δυνατό κορμί, ταχύτητα, αμυντική προσήλωση) θα είναι καλύτερος με τη μπάλα στα χέρια,  πιο ικανός δημιουργός με προσωπική φάση. Παράλληλα επέλεξε τον Ντίμπλερ (αποδυναμώνοντας τον αντίπαλο στη TBL) αντί του Τζάνινγκ και  στηρίζει πολλά  στον Οσμάν, τον παίχτη πάνω στον οποίο απεικονίζεται το μπάσκετ που θέλει να παρουσιάσει ο Ντούντα με την Αναντολού. Θεωρώ ότι αυτό το ρόστερ μπορεί να τρέξει το γήπεδο καλύτερα από κάθε άλλο στην Ευρώπη και να το κάνει «μαζί» (γιατί αλλιώς δεν έχει σημασία) σε μεγάλο βαθμό. Στη περιφέρεια πιθανόν θα αντιμετωπίσει θέματα λειτουργικότητας παρ’όλα αυτά. Περιμένω 2-Guard lineups (Ερτέλ-Γκρέηντζερ) προς επίλυση του ζητήματος..

ΒΑΘΜΟΣ: 8.4/10




ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ


Η Ρεάλ διατήρησε τον ίδιο κορμό μετά τη περυσινή σπουδαία επιτυχία στη σεζόν διασφαλίζοντας ότι και φέτος θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο, αυτό της ελίτ, στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που πραγματικά ξεχωρίζουν. Έχει σύμμαχο το μαγικό ραβδάκι της Ισπανικής τετράδας Ροντρίγκεθ-Γιούλ-Ρούντι-Ρέγιες και ένα πολύ καλό supporting cast. Ενώ λοιπόν σε ποιότητα δεν έχει χάσει (το αντίθετο) σε σχέση με πέρυσι, προσωπικά διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το πόσο όμως τελικά αναβάθμισε το ρόστερ και κατ’επέκταση το παιχνίδι της ενόψει της νέα χρονιάς. Κόουτς Πάμπλο, προσωπικά δε θα αισθανόμουν τόσο άνετος βγαίνοντας στη μάχη χωρίς δύο παίχτες που μου έδωσαν πολλά στο αμυντικό κομμάτι, όπως οι Ρίβερς-Σλότερ. Αντί αυτών οι Μαδριλένοι υπέγραψαν δύο πολύ ταλαντούχα παιδιά όπως οι Τέηλορ-Τόμκινς. Ειδικά ο Σουηδός είναι κομπλέ παίχτης που μου αρέσει όμως και ο Ρίβερς και ο Σλότερ ήταν παιδιά «παιγμένα», έτοιμα να δεχτούν και να φέρουν σε πέρας δεύτερους ρόλους που τελικά σήκωσαν τη Ρεάλ στα παιχνίδια-τίτλου. Ο Ερναγκόμεθ (έχει καλή προοπτική στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι παίχτης με το Real Madrid DNA) θα ήταν ο ιδανικός  τρίτος ψηλός σε μια ομάδα που θέλει να συγκαταλέγεται στα τρία πρώτα φαβορί για το Άγιο Δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως θα τον ήθελα «μαζί» με τον Αγιόν και δύο γρήγορα πόδια τύπου Σλότερ στο «5». Η Ρεάλ παραμένει στα πρώτα φαβορί για τον τίτλο, διαθέτει παίχτες-κλειδιά όπως οι Ματσιούλις-Νοτσιόνι γύρω από τα αστέρια της, όμως φέτος μου κάνει ένα «τικ» λιγότερο σκληρή. Και αυτό το ένα «τικ» μπορεί να είναι ολόκληρη η διαδρομή κόλαση-παράδεισος την άνοιξη..

BAΘΜΟΣ: 8.3/10



ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ


Σας πει ότι θεωρώ τον Ιτούδη εξαιρετικό recruiter, έναν εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη και και αυτό δεν οφείλεται στο ότι έχουμε σε ένα σημαντικό βαθμό κοινά γούστα στην αγορά αλλά αφορά τον τρόπο σκέψης που λειτουργεί ως η βάση για να χτίσεις σωστά ένα ρόστερ πάντα σε συνάρτηση με αυτό που προτίθεσαι να παρουσιάσεις. Στη Μόσχα φέτος, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, δεν είχε εύκολη δουλειά. Δεν είναι εύκολο να αναβαθμίσεις ένα ρόστερ όπως το περυσινό της ΤΣΣΚΑ, ψάχνοντας να βρεις τι έφταιξε. Ένα ρόστερ που είχε ότι χρειαζόταν (σε επίπεδο στελέχωσης ) για να φτάσει μέχρι τον τίτλο. Σε αυτή τη περίπτωση ο στόχος είναι να διατηρήσεις τη ποιότητα σου και να επιστρέψεις στα παιχνίδια αυτά (της άνοιξης) πιο σοφός, με γνώση των λαθών σου, για να παλέψεις για τον τίτλο. Η «αρκούδα» φέτος έχασε δύο παίχτες που αποτελούσαν χρόνιες σταθερές και μέλη του σκληρού πυρήνα της ομάδας. Κάουν και Ουίμς αποχώρησαν από τη Μόσχα. Και αν για τον πρώτο (Κάουν, 7 χρόνια στη ΤΣΣΚΑ) είμαι σίγουρος ότι ο Ιτούδης δυσαρεστήθηκε, για τον δεύτερο (Ουίμς, 3 χρόνιαστην ομάδα) θεωρώ ότι ερμήνευσε την «απώλεια» του ως μια ευκαιρία να κλείσει σιγά σιγά ένας κύκλος από παίχτες που η αποτυχία στα F4s έχει ποτίσει μέσα τους και αυτό είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με την ατομική ποιότητα τους. Μαζί με αυτούς αποχώρησε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ο Αντρέι Κιριλένκο και αυτός ήταν ίσως ο λόγος που ο Ιτούδης έκρινε επιβεβλημένη τη παραμονή για έναν ακόμα χρόνο του Κριάπα ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια. 

Η ΤΣΣΚΑ διατήρησε τον πιο ταλαντούχο backcourt tandem της λίγκας με τους Τεόντοσιτς-Ντε Κολό και τον εξισορροπιστή Τζάκσον, ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία πλέον της ομάδας, δίπλα τους να φέρνει «πόδια», άμυνα και τρεξίματα. Στη θέση «5» υπέγραψε τον (γνωστό μας) Βρετανό Τζόελ Φρίλαντ, έναν ποιοτικό ψηλό με πρόσωπο-πλάτη παιχνίδι, ταχύτητα και ριμπάουντ (δεν έχει το μέγεθος του Κάουν όμως είναι πολύ πιο πλαστικός, πιο δυνατός στα βασικά του αθλήματος και μπορεί να τελειώσει αποτελεσματικά γύρω από το καλάθι) του οποίου ο πρόσφατος τραυματισμός έκανε τους Ρώσους να στραφούν στον (επίσης γνωστό μας) Ουκρανό Κράβτσοβ.  Επίσης στο «3», όπου ουσιαστικά ο Ιτούδης εκτός του Ουίμς έχασε και τον Μαρκοϊσβίλι, η «αρκούδα» επέλεξε τον Κόρεη Χίγκινς ο οποίος είχε μια πολύ καλή χρονιά το 2013 στη Ρωσία με τη Τριούμφ και πέρυσι ήταν εξαιρετικός στη TBL  ενώ προσέθεσε από τη Ζενίτ τον Ντμίτρι Κουλάγκιν ο οποίος  (πολύ καλός στη προσωπική φάση, ξέρει να παίζει με τη μπάλα) θεωρούταν μέχρι προ τετραετίας ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των Ρώσων αλλά πλέον στα 23 του έχει μείνει επικίνδυνα στάσιμος. Εδώ λοιπόν ίσως υπήρχε χώρος για τον Κώστα Παπανικολάου που συμπληρώνει καλά τους wings στη θέση με το μέγεθος του, όμως είναι αμφίβολο το εάν ο Ιτούδης θα θελήσει να ρισκάρει μαζί του από τη στιγμή που ούτως ή άλλως διατήρησε τον Νίκολς ως μπαλαντέρ στα φόργουορντς. Πάντως είναι ορατό ότι υπάρχει χώρος για τον «Παπ» στη Μόσχα. Overall η ΤΣΣΚΑ διατηρεί την ποιότητα της σε υψηλότατο επίπεδο αλλά θεωρώ όχι υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι που το ρόστερ ήταν πιο έτοιμο, πιο βαθύ και νομίζω πιο ποιοτικό. Αυτό δεν έχει σχέση με το τι θα παρουσιάσει και το πώς θα αποδώσει φυσικά. Μιλάμε καθαρά για την ποιότητα του συνόλου (όχι του παιχνιδιού) που έχει στα χέρια του στο ξεκίνημα ο Ιτούδης ο οποίος, περνώντας την «αρκούδα» στη δική του καθαρά πλέον εποχή,  θα βασιστεί πολύ στα γκαρντς και τους γρήγορους ψηλούς του. Χίγκινς και Φρίλαντ θα είναι στοιχήματα, όχι τόσο σε επίπεδο δυνατοτήτων αλλά γιατί αντικαθιστούν παιδιά πολύ παιγμένα και με χιλιόμετρα στο τοπ-ευρωπαϊκό επίπεδο. Θυμηθείτε ότι ο Ουίμς ερχόμενος στη Μόσχα είχε ήδη μια χρονιά με τη Ζάλγκιρις στην Ευρωλίγκα με τις καλύτερες άμυνες να τον σπρώχνουν στα όρια του αναγκάζοντας τον να δουλέψει πολύ μέσα στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι..

BAΘΜΟΣ: 8.3/10



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


Καλώς τα παιδιά.. Αλλαγή πλεύσης από τον Πασκουάλ που κατάλαβε φέτος ότι πρέπει να προσθέσει «πόδια» και athleticism στη γραμμή ψηλών του για να επιβιώσει στα παιχνίδια που παίζονται στα «χαρακώματα». Νάχμπαρ-Πλάις-Λαμπέ πήραν την άγουσα και αντικαταστάθηκαν από παίχτες που φέρνουν ένα πιο φυσικό/αθλητικό πακέτο στο τραπέζι. Ο Πασκουάλ θα πάει και πάλι Big φέτος (προσωπική πρόβλεψη, παρά την απόκτηση διαφορετικής φύσεως ψηλών) με τους Καταλανούς να παρατάσσουν το παραδοσιακό μέγεθος στο παρκέ. Ουσιαστικά βλέπω τον Σάμιουελς να ανεβαίνει στο «4» δίπλα στον Τόμιτς, με τον Ολασένι Λαουάλ να είναι το γρήγορο «5» που θα ανοίξει τη γκάμα επιλογών στην άμυνα, πίσω από τον Τόμιτς. Οι Καταλανοί (γνωρίζοντας τη φιλοσοφία του κόουτς τους σε συνάρτηση με το υλικό που έχει στα χέρια του) έχουν προδιαγραφές να παίξουν πολύ καλή άμυνα, με τον Σατοράνσκι στο «1» και να παρουσιάσουν τη παραδοσιακή αποτελεσματικότητα στο μισό γήπεδο με ένα pick & roll PG όπως ο Αρόγιο (που θα αξιοποιήσει σίγουρα τους ψηλούς) και ένα post/face up “3” όπως ο Περπέρογλου ενώ με τον Ρίμπας προσέθεσαν ένα ποιοτικό εργαλείο στις θέσεις των γκαρντς και μια ασφάλεια τα βράδια που οι Ναβάρο-Όλεσον θα κοιτούν με πολιτικά. Θεωρώ ότι η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη ομάδα από πέρυσι. Σίγουρα πιο σωστά στελεχωμένη. Η πρόθεση τους μάλιστα ήταν  να κρατήσουν και τον Τόμας στο «3», μαζί με τη σκληράδα και το  effort του στην άμυνα, όμως ο Αμερικανός έβλεπε ΝΒΑ. Για μια ακόμα φορά θα υπογραμμίσω τη πολύ καλή δουλειά που γίνεται από πίσω και αναφέρομαι στα νέα παιδιά. Η Μπαρτελόνα  διαθέτει το περισσότερο ίσως ταλέντο από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρώπη σε αυτό το κομμάτι και φέτος προσέθεσε και τον Βεζένκοφ που πρέπει να δείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί για λεπτά (έχει την ευκαιρία στο «4»). Πένο, Γκαρσία, Ντέντοβιτς, Ντιανέ, Σουλεημάνοβιτς, Έρικσον.. Πολυπολιτισμική κατεύθυνση, πολύ καλή δουλειά σε επίπεδο scouting και μια διαφορετική φιλοσοφία στο επίπεδο «αναπτύσσω παραμένοντας ανταγωνιστικός» αφού ο Πασκουάλ ανεβάζει σιγά σιγά τα παιδιά αυτά. Το ταμείο στο τέλος..

ΒΑΘΜΟΣ: 8.0/10



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Οι πράσινοι αναβάθμισαν την ποιότητα του ρόστερς τους πληρώνοντας αρκετά χρήματα για να φέρουν στο ΟΑΚΑ το δίδυμο που θα αποτελέσει τον καινούργιο άξονα της επίθεσης τους, αν όλα πάνε καλά, για τα επόμενα χρόνια σε αυτή τη περίοδο που συμπίπτει με το πέρασμα στη μετά-Διαμαντίδη εποχή. Καλάθης και Ραντούλιτσα λοιπόν.. Ο διεθνής Έλληνας PG αποτελεί εγγύηση για πολλά πράγματα στο παιχνίδι των πρασίνων, οι οποίοι όμως έχουν να λύσουν θέματα στη πορεία μιας και ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς έχει προβεί σε «ανορθογραφίες» κατά τη γνώμη μου σε επίπεδο στελέχωσης ενώ δε το βοηθάει καθόλου το ότι στο ξεκίνημα της σεζόν δε θα έχει μαζί του τον Νίκο Παππά που μπορεί μαζί με τον Καλάθη να δημιουργήσουν ένα από τα καλύτερα backcourts της Ευρώπης μετατρέποντας το ΟΑΚΑ σε άβατο.. Ο Πάβλοβιτς μπορεί να διακριθεί και να φέρει πράγματα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού (slashing ability, προσωπική φάση, finishing στο τρανζίσιον όπου βάζει πολύ σωστά το σώμα του) όμως η ομάδα χρειαζόταν έναν καλό αμυντικό παίχτη στο «3».. Μπορεί ο Φελντέιν, με το συγκεκριμένο υπόβαθρο να διαχειριστεί τη πίεση του executive shooter σε ένα σύνολο τέτοιων απαιτήσεων; Kαι κυρίως, μπορεί ο Κούζμιτς να ανοίξει τη γκάμα επιλογών στη pick & roll άμυνα; Eπιτρέψτε μου να διατηρώ αμφιβολίες και κριτική στάση στο ξεκίνημα της σεζόν.. Είναι ενθαρρυντικό ότι η ομάδα πλέον έχει περισσότερες πηγές δημιουργίας, χαρακτηριστικό πάνω στο οποίο θα πατήσει ο Τζόρτζεβιτς όμως νομίζω ότι γρήγορα θα χρειαστεί προσθήκη ή αλλαγή στη frontcourt όπου οι καλά δουλεμένες pick & roll ομάδες φαίνεται ότι μπορούν να δημιουργήσουν, για μια ακόμα σεζόν, πρόβλημα στους πράσινους.. Το θετικό πάντως είναι ότι η ομάδα έχει προσωπικότητες και αυτό, ακόμα και στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ της διαφορετικής κουλτούρας, μετράει στο δεύτερο μισό της σεζόν..

ΒΑΘΜΟΣ: 8.0/10




ΜΑΚΑΜΠΙ


Μετά περυσινά ρεζιλίκια στη Winner League οι «Μακκαβαίοι» ανέβασαν το μπάτζετ τους και αναβάθμισαν ποιοτικά το ρόστερ δημιουργώντας όμως αμφίβολη σύνδεση μεταξύ των κομματιών που απέκτησαν. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω αυτή την εμμονή να μην υπογράφει και πάλι η συγκεκριμένη ομάδα ένα Stretch-4 που θα τη βοηθήσει σε επίπεδο spacing. Το να δούμε πάλι το έργο με τον Ντέβιν Σμιθ στα μέσα της χρονιάς εκεί θα καταντήσει βαρετό.. Το δίδυμο Ρότσεστι-Φάρμαρ προσφέρει μια πολύ δυνατή ένεση ποιότητας όμως οι δύο τους δε θα είναι εύκολο να παίξουν μαζί μιας και θέλουν τη μπάλα στα χέρια για να είναι αποδοτικοί ενώ παράλληλα στην άμυνα αποτελούν μείον σε αυτό το επίπεδο, κατάσταση που οδηγεί και πάλι στη λύση «Οχαγιόν-πολλά λεπτά στο παρκέ». Ο Εμπάκουε είναι καλός παίχτης αλλά το θέμα υγείας του Φαβεράνι έχει προβληματίσει και από το Ισραηλινό κλαμπ πριν μέρες με ενημέρωσαν ότι εξετάζουν ανοιχτά την  αγορά πλέον στη θέση «5», για παν ενδεχόμενο. Ο Ράντλ έμεινε από σπόντα (κόπηκε στα ιατρικά από τη Λοκομοτίβ, θα ήταν εξαιρετική κίνηση για την ομάδα του Μπαρτζώκα ο οποίος μετά τον Πρίντεζη θα έχει ένα πολύ καλό transition-4 και πάλι στην διάθεση του) ενώ το καλύτερο χαρτί λέγεται Μπέντερ, όμως ο Κροάτης είναι ακόμα σε  τρυφερή ηλικία για να υπάρχουν άμεσα απαιτήσει στο πολύ υψηλό επίπεδο. Το ταλέντο είναι όμως top level, θα το διαπιστώσετε γρήγορα.. Ειλικρινά θα έχει ενδιαφέρον η φετινή Μακάμπι. Πως θα παντρέψει τους Ρότσεστι-Φάρμαρ ο Γκούντες; Για τον Αμερικανό της Νίζνι θεωρώ ότι θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα σε ένα σύνολο όπως του Παναθηναϊκού και σας το είπα το καλοκαίρι. Όχι αυστηρά σε επίπεδο αριθμών αλλά κυρίως προσφοράς στην ομάδα..

ΒΑΘΜΟΣ: 7.6/10



ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ


Δυναμικά κινήθηκε η Ουνικάχα στην off season παρά το γεγονός ότι έχασε σημαντικούς παίχτες όπως οι Γκρέηντζερ-Τούλσον (ουσιαστικά το περυσινό βασικό backcourt) και οι Γκολούμποβιτς-Καλέμπ Γκριν. Ο Πλάθα έχτισε από την αρχή τη περιφερειακή του γραμμή υπογράφοντας τον Νέντοβιτς (μου αρέσει που μπαίνει δίπλα στον πολύ χρήσιμο Μάρκοβιτς, δίδυμο στα γκαρντς της εθνικής Σερβίας) και δύο σουτέρ όπως ο Τζαμάρ Σμιθ (Μπάμπεργκ, πρώην «Σέλτικ» ) και ο Έντουιν Τζάκσον της Μπάρτσα. Υπάρχει ποιότητα αλλά δε βλέπω αρκετό playmaking στη περιφέρεια (θα προτιμούσα να δω μόνο έναν εκ των Σμιθ-Τζάκσον συν έναν pick & roll δημιουργό για να συμπληρωθεί η περιφέρεια). Ουσιαστικά έχει shooting/scoring abilities αλλά όχι αρκετή δόση δημιουργίας. Στη γραμμή ψηλών πάει light. Ο Χέντριξ είναι ποιοτικός παίχτης αλλά πλέον με αμφίβολο κίνητρο και χαμηλό δείκτη φιλοδοξίας. Δεν υπάρχει το μέγεθος του Γκολούμποβιτς επίσης.. Ίσως η καλύτερη κίνηση των Ανδαλουσιανών να έγινε στο σιγανό, με τον Ντάνιελ Ντιέθ (ίσως τον θυμάστε από τη Ρεάλ) στα φόργουορντς. Φρέσκος, σε μικρή ηλικία, πολύ καλό παιχνίδι με πρόσωπο και rebounding, σουτ από τη θέση «4», μπορεί να κουμπώσει καλά με τον αθλητικό post-SF Κουζμίνσκας. Εδώ μπορεί να δούμε κάτι καλό.. Ντιέθ και Νέντοβιτς είναι κινήσεις που μου άρεσαν γιατί έχουν προοπτική χωρίς να απαιτούν μεγάλο κόστος σε οικονομικό επίπεδο. Συνολικά το ρόστερ είναι πιο ευέλικτο από πέρυσι αν και θεωρώ ότι η Μάλαγα πρέπει να τρέξει περισσότερο. Έχει όπλα και σε σετ παιχνίδι (shooters για να ανοίξουν το γήπεδο, slashers για να δημιουργήσουν ρήγματα) αλλά με προβληματίζει η έλλειψη playmaking και η επιρροή που θα έχει στη προσπάθεια αξιοποίησης των δεξιοτήτων καθενός από αυτούς τους παίχτες.

ΒΑΘΜΟΣ: 7.3/10




ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ


Το γράψαμε και το καλοκαίρι.. Μετά από δύο χρονιές με πολύ μεγάλα λάθη σε επίπεδο στελέχωσης και σύνολα με σπουδαία κενά, αυτή η Φενέρ επιτέλους Smells like Zocs spirit..  Nαι είναι ο ίδιος σύλλογος  για τον οποίο γελάγαμε με τον τρόπο που είχε στελεχώση τη γραμμή ψηλών με βαριά κορμιά, πριν πατήσει στη Πόλη (μετά από πολύ .. χαστούκι πανευρωπαϊκά στο pick & roll) ο Βέσελι. Είναι ο ίδιος εκλέκτορας ο οποίος μας άφησε με το στόμα ανοιχτό πέρυσι αφήνοντας  την ομάδα του χωρίς τον PG που θα βάλει τους υπόλοιπους να παίξουν «μαζί και σωστά» στην επίθεση, έως ότου αφιχθεί ο Ζήσης στη γείτονα χώρα και η Φενέρ πάρει τον δρόμο για το F4. Μεγάλα λάθη στη στελέχωση που βαραίνουν κατ’εμέ αποκλειστικά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος είχε στα χέρια του λευκές επιταγές για να ξοδέψει ότι χρειάζεται ώστε να βελτιώσει την ομάδα. Φέτος όμως, δε μπορώ να μη του απονείμω το βραβείο της καλύτερης στελέχωσης για τη χρονιά που ξεκινάει. Η φετινή Φενέρ, παρότι έχασε τον MVP της διοργάνωσης και κομβικό πυλώνα του παιχνιδιού της Νεμάνια Μπιέλιτσα, είναι μια ομάδα που πληροί όλες τις προδιαγραφές και πιάνει κάθε ποιοτική βαθμίδα στη πυραμίδα των αναγκών του σύγχρονου μπάσκετ. Το backcourt της άψογα δεμένο με γκαρντς που μπορούν να αλλάξουν τον ρυθμό και να επιβληθούν σε κάθε τέμπο. Το δίδυμο Σλούκα-Μπογκντάνοβιτς (θέλω να πιστεύω ότι θα αποτελέσει τη βάση) είναι ιδανικό για να εκτελέσει το μπάσκετ-Ομπράντοβιτς τη στιγμή που ο Χίκμαν έδειξε πέρυσι  ότι μπορεί να ανταποκριθεί στον απαιτητικό ρόλο του defensive stopper στα γκαρντς (η Φενέρ πόνεσε με την απουσία του στη τελική ευθεία, ειδικά στη τρανζίσιον άμυνα) ενώ με τον Ντίξον προσθέτει έναν ακόμα πολύ ικανό pick & roll PG με καλό περιφερειακό σουτ φέρνοντας μαζί του τον παράγοντα του απρόβλεπτου που τόσο χρήσιμος μπορεί να φανεί αν ξέρεις πότε να τον πετάξεις στο τραπέζι και να τον ενεργοποιήσεις.  Ναι, τα χρήματα για τον Κάλινιτς ήταν υπερβολικά, ασυζητητί.. Τόσο που σαν «αγορά» μοιάζει κακή. Όμως αγωνιστικά ήταν το ιδανικό κομμάτι, ένας εξαιρετικός σύνδεσμος (defensive ability, σκληράδα, αμυντικό ριμπάουντ) για να αποτελέσει τον κρίκο στις δύο γραμμές. Ο Αντιτς δένει άψογα με τον Βέσελι ( σας είπα ότι ο καλύτερος ίσως mobile ψηλός στην Ευρώπη δεν είναι ούτε undersized ούτε μαύρος αλλά λευκός και 2.11..) και ο Ντατόμε σαν Stretch-4 με τον πολύ καλό Ούντοχ (ένας ακόμα mobile σέντερ με πολύ καλές προδιαγραφές για το μπάσκετ της Ευρωλίγκας). Απλά εξαιρετική. Η Φενέρ παίρνει τον τίτλο της καλύτερα στελεχωμένης ομάδας  για το καλοκαίρι που μας πέρασε. Θα χρειαστεί χρόνο για να ρολάρει γιατί έχει πολλά νέα πρόσωπα σε βασικούς ρόλους όμως θεωρώ ότι στο δεύτερο μισό της σεζόν θα είναι έτοιμη και θα παίξει πολύ καλό μπάσκετ. Είναι απλά στο χέρι του προπονητή της..

BAΘΜΟΣ: 9.2/10



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να συνεχίσουν να τρέχουν το αξιοζήλευτο πρόγραμμα «δημιουργίας υπεραξιών» που πολλοί θα ήθελαν να αντιγράψουν στην Ευρώπη, παραμένοντας ανταγωνιστικοί. Το μούδιασμα από το σοκ της αποχώρησης του Κώστα Σλούκα ακόμα κρατεί όμως η διοίκηση της ομάδας επένδυσε χρήματα με προφανή στόχο τα παιχνίδια-τίτλου του Βερολίνου, θέλοντας να διατηρήσει το σύνολο στο υψηλότερο επίπεδο. Ο Ολυμπιακός έφερε στον Πειραιά αρκετή ποιότητα, αναφορικά με τις κινήσεις του στη φετινή off season. Το θέμα είναι να την απορροφήσει στο παιχνίδι του. Ο Πάτρικ Γιανγκ θεωρώ πως ήταν η καλύτερη του κίνηση. Ένας ψηλός που κολλάει γάντι στο (αμυντικό κυρίως) παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ικανότητα του να αμυνθεί και στις δύο γραμμές και θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει τη συνύπαρξη του με τα γκαρντς των ερυθρολεύκων. Ο Χάκετ είναι ένας από τους καλύτερους γκαρντ-οικονομίας στη λίγκα, αυτό δεν αλλάζει. Όμως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα κληθεί να λύσει το θέμα του spacing στην επίθεση του μιας και η φετινή version των ερυθρολεύκων,  πιο αθλητική και γρήγορη από τη περυσινή, δεν έχει πλέον το ίδιο firepower από την περιφέρεια. Το πιο σοβαρό λάθος έγινε με τη τελευταία προσθήκη στη φροντκόρτ όπου ο Ολυμπιακός έπεσε στη παγίδα του «παίρνω τον καλύτερο διαθέσιμο παίκτη αντί του καλύτερου διαθέσιμου για τη πραγματική μου ανάγκη». Ο Μιλουτίνοβ είναι εξαιρετική κίνηση  και σαν επένδυση και άμεσα για τον ρόλο του τρίτου ψηλού σε μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει.  Όμως το «4» έμεινε χωρίς βάθος. Ενώ λοιπόν οι ερυθρόλευκοι είναι πολύ ισχυροί στη θέση «5», κανένας εκ ων ψηλών τους ουσιαστικά δε μπορεί να καλύψει και το «4» προσφέροντας λειτουργικότητα και επιλογές σχημάτων. Εδώ λοιπόν πρέπει να ανταποκριθεί ο Αγραβάνης που αποτελεί το μεγάλο στοίχημα. Αντίθετα, μου αρέσουν πολύ οι προδιαγραφές αυτού του συνόλου στο αμυντικό κομμάτι. Μπορεί να πιέσει, να τρέξει, να ελαχιστοποιήσει τον χώρο δράσης του αντιπάλου ή να επιφέρει ισχυρό χτύπημα στη κυκλοφορία της μπάλας. Και εδώ πάμε πάλι στο θέμα του βάθους πίσω από τον Πρίντεζη.. Βλέποντας το ρόστερ του Ολυμπιακού θεωρώ ότι πρέπει, ειδικά με γκαρντς όπως ο Χάκετ και ο Στρόμπερι, να βασιστεί –παραπάνω ίσως από ότι σχεδίαζε- σε small ball. Περιμένω πίεση, 3-Guard lineups (ειδικά ο Στρόμπερι θα πάρει λεπτά στο «3», είναι εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο και μπορεί να πιέσει τη μπάλα), Παπαπέτρου στο «4». Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος νομίζω γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι φέτος θα πρέπει να πάει αντίθετα από τα πιστεύω του και να ανοίξει τον ρυθμό ώστε να προσθέσει πόντους στο κομμάτι της παραγωγής. Γιατί ο φετινός Ολυμπιακός παραμένει ομάδα με αρκετούς δημιουργούς και πόδια ( το μπάσκετ δηλαδή που σαν σελίδα θεωρούμε ότι είναι αυτό που επικρατεί στην Ευρώπη πλέον) όμως χωρίς πραγματικά  καλή περιφερειακή εκτέλεση (η οποία διαμορφώνει την αντίπαλη άμυνα) θα χρειαστεί να δαγκώνει στα μετόπισθεν. Μιλάω για 70 και κάτω παθητικό.. Ενδιαφέρον αν μη τι άλλο γιατί οι προδιαγραφές για αυτό το αμυντικό νούμερο υπάρχουν..

ΒΑΘΜΟΣ: 8.3/10

Y.Γ: Η Κίμκι έχει ένα από τα πολύ καλά ρόστερς με αρκετούς αθλητές που (όπως θα γνωρίζεται οι καθημερινοί αναγνώστες) αρέσουν πολύ στη σελίδα (Κόπονεν, Ντέηβις). Τη κρατάω για ξεχωριστή  ανάρτηση όπου έχουμε πολλά να πούμε..


251 σχόλια:

  1. Χαιρετω την παρεα...

    Τζιμ πολυ ωραιο αρθρο. Επειδη αν θυμαμαι δεν εχει αναφερθει καπου, θα ηθελα το σχολιο σου σχετικα με τη μεταγραφη του Μπομπουα στη Στρασμπουργκ. Νομιζω, οτι αν ειναι υγιης, ειναι κινηση ματ. Καθαρα nba material. Θα παραμιλαει η Ευρωπη αν παιξει οπως μπορει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νταρουσάφακα και Μπάγερν τι βαθμό παίρνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για feldeine kuzmic πειτε οτι θελετε. Για pavlovic ομως, σας παρακαλω να μου βρειτε καλυτερη επιλογη για τα 300-350 που παιρνει. Προσωπικοτητα, cojones, και game changer , παιχτης ο οποιος διψαει για 1 τελευταια διακριση στη καριερα του, και αν ειναι υγιης θα ειναι ενας εκ των καλυτερων 3αριων στην euroleague.Ορεξη και διαθεση στην αμυνα θα δειξουν οι χαραλαμπο-γιανκοβιτς , ο τυπος ερχεται να δωσει score εμπειρια και clutch performances με μικρο κοστος διχως να χρειαζεται να τραβηξει το κουπι ολη τη χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρις να κρινω την ποιοτητα του Παβλοβιτς, αλλα παικτης που σκεφτοταν να αποσυρθει και δεν το εκανε επειδη ηρθε προταση εξ' ουρανου απο τον Παο, δεν ξερω κατα ποσο ειναι διψασμενος για μια τελευταια διακριση!

      Διαγραφή
    2. συμφωνω αρχηγε μου.. παιχτης NBA με πολλα χρονια εμπειριας στην καμπουρα του, οχι φονιας αλλα καλος σουτερ που ναι χωρις ποδια αλλα με αγριες διαθεσεις για ροκ εν ρολ , και με τα λεφτα που παιρνει εννοειται οτι θα βοηθησει. Το βασικο οτι τον ξερει ο κοουτς , και ξερει τι θα παρει απο τον συγκεκριμενο. Και μονο η διαθεση που εδειξε στα χαζο φιλικα που δωσαμε μου αλλαξε την γνωμη που ειχα για παρτι του.

      Διαγραφή
    3. katse re giannh konte.... meta apo tosa xronia sto nba ,poia h sugkinhsh na paizeis sth psorokostaina ths partizan?
      chris nas....auto pou aneferes einai to vasiko stoixeio pou kat eme 8a vgalei to pavlovic th kaluterh vfm metagrafh mas..kinhtro kai dia8esh ,akoma kai sthn amuna..sigoura 8a dialeksei match mesa sth season ,se polla 8a fainetai sakaths, alla sta krisima pisteuw 8a einai ekei

      Διαγραφή
  4. Θα πάρω θέση και θα κάνω τον κακό.Διαφωνώ σε μεγάλο βαθμό με τον εξαιρετικό Μεσσίνα και πιστεύω πως αυτές οι απόψεις, είναι και ένας λόγος που το μπάσκετ τον ξεπέρασε.
    Δεν θα μπω στην ουσία του κειμένου γιατί δεν έχει νόημα κατ εμέ αλλά και γιατί θα το κάνουν άλλοι.Εγώ εδώ θέλω να γράψω πόσο απογοητευμένος είμαι ως ΜΦΓ από την υιοθέτηση μιας άποψης στην λίγκα, πως η στελέχωση είναι το πάν και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της σκληρής δουλειάς μέσα από τις προπονήσεις που φέρνει εξέλιξη στους παίκτες.

    Σε μια εποχή που έχουμε μάθει πως ό,τι χαλάει, πρώτα το αντικαθιστούμε με κάτι νέο αντί να το επιδιορθώνουμε, είτε μιλάμε για αντικείμενα, είτε για ανθρώπινες σχέσεις, είτε για θεσμούς, δεν εκπλήσσομαι που συναντώ την ίδια νοοτροπία σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας και άρα και στον αθλητισμό.Πλέον εστιάζουμε στο πως να πάρουμε τα καλύτερα εργαλεία για τη δουλειά μας, μια δουλειά που έχει καταντήσει μιας χρήσεως, δίχως να σκεφτόμαστε το μετέπειτα.Τα πάντα είναι αναλώσιμα, κάθε χρόνο νέες προσλήψεις, κάθε χρόνο νέες αλλαγές.Δίχως να επιμένουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να τα μεταμορφώσουμε, κυρίως μας ενδιαφέρει το να ...πλαισιώσουμε ορθά.

    Δεν είναι τυχαίο που η πρώτη ομάδα που έφερε αυτή τη λογική της σημασίας στην στελέχωση αντί για την σκληρή δουλειά, ήταν η Μακάμπι, μια ομάδα ποτισμένη εξολοκλήρου με την αμερικανική λογική.Αυτή η λογική, που ανασαίνει ολόκληρη υπερκαταναλωτισμό και ευμάρεια, είναι όμως μια λογική σαθρή, που δε θα αντέξει στο χρόνο όπως δεν άντεξε και η ομάδα της Μακάμπι, μια ομάδα που παρουσιάζει τεράστιες μεταπτώσεις και αλλαγές κορμού από χρονιά σε χρονιά.
    Και φυσικά, αυτές οι λογικές δεν παράγουν υπερπαίκτες, παίκτες αν θέλετε υπερήρωες που θα σπάσουν τα δεσμά των περιορισμών τους και θα κάνουν μεγάλες, δραματικές σχεδόν εμφανίσεις εκπλήσσοντες τους πάντες σε αυτό το ραντεβού με την ιστορία που θα έχουν στα μεγάλα παιχνίδια.

    Αυτός είναι και ΕΝΑΣ από τους λόγους κατ εμέ που έχει πέσει το επίπεδο σε σχέση με το 1980 ή 1990 στο ΝΒΑ.Πλέον οι ομάδες στελεχώνουν αλλά ελάχιστες εξελίσσουν, κάθε καλοκαίρι ένας προπονητής φαντάζεται το πως θέλει να παίζει και επιλέγει παίκτες με βάση αυτό αντί να καθίσει, να ιδρώσει, να ματώσει και να υποφέρει μαζί με τους παίκτες του ώστε να γίνουν ατομικά καλύτεροι.Ο εύκολος δρόμος, όπως σε κάθε τομέα στη ζωή, δεν οδηγεί πουθενά σε κάτι που θα είναι ποιοτικά αρκετά για να αντέξει στο χρόνο και ως εκ τούτου, απλά κάθε έτος βλέπουμε την ίδια σούπα.Καθόλου λυρισμός ή επικότητα, μια ξαναζεσταμένη μετριότητα σερβιρισμένη άνοστη.

    Μου λείπουν και στην Ευρωλίγκα οι ομάδες και οι προπονητές τους που θα ιδρώσουν, θα δουλέψουν και θα εξελίξουν παίκτες, στην λογική του "ενωμένοι ή θάνατος", δημιουργώντας ιστορίες με παίκτες που πάλεψαν όχι απλά με τους δαίμονες τους για μερικά έτη αλλά κατάφεραν και τους έζεψαν και έσπειραν στο χωράφι των αρετών-και τον καρπό τους τρύγησαν μερικά έτη, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.Ο τελευταίος μεγάλος παίκτης που εξελίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην Ευρωλίγκα, δουλεύοντας μαζί με την ομάδα του, κατ εμέ είναι ο Πρίντεζης-όλοι οι υπόλοιποι ακολούθησαν το γαιτανάκι της αγοραπωλησίας ακριβών παικτών που θα δώσουν στελέχωση μέσω των χρημάτων.

    Ειδικά για τις ελληνικές ομάδες, σε μια περίοδο που αρκετός κόσμος ζει με μηνιαίο 500 ευρώ (και λιγότερα), περιμένω λιγότερες ακριβές μεταγγραφές και περισσότερη σκληρή δουλειά, μια νοοτροπία πιο γήινη, πιο χοική, πιο ανθρώπινη αν θέλετε
    .
    Γιατί στην τελική, δεν υπάρχει τίποτα πιο ανθρώπινο από τους ήρωες που σπάνε τα δεσμά των αδυναμιών τους και θα μεταμορφωθούν σε κάτι καλύτερο, κάνοντας τους οπαδούς τους να επευθημίσουν σε μια διονυσιακή έκσταση τον αθλητή ήρωα που κάνει ό,τι αυτοί ήλπιζαν, γεμίζοντας τους με αισιοδοξία ως προς το πως να αντιμετωπίσουν παρόμοια ζητήματα στην καθημερινή τους ζωή (αυτά τα μικρά, τα απλά αλλά τόσο σημαντικά), υψώνοντας το κεφάλι γεμάτο ελπίδα προς τα πάνω.

    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρον κείμενο και παρ'ότι θεωρώ οτι η λογική σου ξεκινά απο καλή βάση με καλές προθέσεις, πολύ γρήγορα ρέπει προς τον (φιλοσοφικό) ιδεαλισμό (που επίσης πολύ συχνά έχει τις βάσεις του στις καλύτερες των προθέσεων). Το χαρακτηριστικότερο κομμάτι αυτού του ιδεαλισμού είναι η τελευταία σου παράγραφος. Ανθρώπινη είναι και η απληστία και η τεμπελιά και ο συμβιβασμός και τα ψέμματα και πολύ χειρότερα πράγματα απο αυτά. Αλλά πάμε παρακάτω.

      Όντως λοιπόν, οι προπονητές δυνητικά (κράτα το δυνητικά) πληρώνονται ΚΑΙ για να διαμορφώνουν ή να εξελίσσουν παίκτες. Ο Ζοτς έκανε καταπλητική δουλειά πχ πάνω στον Nicolas, τον Batiste, τον Διαμαντίδη, ακόμα και ο Σπανούλης στον ΠΑΟ ήταν ένας διαφορετικός παίκτης. Αντίστοιχα πολύ καλή δουλειά έχει κάνει και ο Ντούντα και μάλιστα σε πολλές διαφορετικές ομάδες. Το επίτευγμα τους μάλιστα είναι ακόμα πιο σπουδαίο αν συνυπολογίσουμε οτι το έκαναν αυτό σε ομάδες με πίεση και κρατώντας τις άκρως ανταγωνιστικές. Μέχρι εδώ λοιπόν έχεις δίκιο. Αλλά μέχρι εδώ. Γιατί ακόμα και στην διάπλαση των παικτών παίζει ρόλο η στελέχωση. Όσο και να πάλευε ο Ζοτς με τον Batiste, αν ο Batiste δεν είχε το πακέτο για να κάνει αυτά τα καινούργια που του ζήτησε ο Ζοτς, δουλειά δεν θα γινόταν. Σπουδαίο κομμάτι αυτής της δουλειάς του προπονητή λοιπόν είναι και να γνωρίζει πότε μπορεί να διαπλάσει έναν παίκτη και πότε δεν μπορεί. Και, αναλόγως, να κρίνει αν πρέπει να καλύψει ένα κενό με έναν έτοιμο παίκτη ή με κάποιον πάνω στον οποίο αξίζει να δουλέψει για να τον διαμορφώσει. Είναι ανώφελο να προσπαθήσεις να κάνεις τον Γιάνκοβιτς να παίζει σαν τον Maciulis, τον Kuzmic να παίζει όπως ο Vesely ή να κάνεις τον Feldeine σαν τον Bogdanovic. Απλά δεν γίνεται. Δουλειά σου λοιπόν, όταν αποκτάς τον Γιάνκοβιτς, τον Kuzmic ή τον Feldeine είναι να ξέρεις αν και πόσο μπορείς να τους διαμορφώσεις. Κι αυτό μέρος της στελέχωσης είναι.

      Παραπανω έγραψα να κρατήσεις το δυνητικά. Δυνητικά λοιπόν ένας προπονητής μπορεί να πληρώνεται ΚΑΙ για να διαμορφώσει παίκτες. Όχι πάντα όμως. Πολλές φορές ένας προπονητής πληρώνεται απλά για να διαχειριστεί ένα ρόστερ και οι δυνατότητες πειραματισμών είναι ελάχιστες. Ο προπονητής εκτελεί έναν σχεδιασμό και μια στοχοθέτηση που προκύπτει απο τις αποφάσεις της διοίκησης. Και δεν θεωρώ παράλογο μια διοίκηση όπως πχ της Unics να μην έχει ιδιαίτερη όρεξη για εξελιξη παικτών. Αντιθέτως, βρίσκω πολύ λογικό να θέλει κάτι τέτοιο ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός ή, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, η Partizan. Δεν έχουν όμως την ίδια στοχοθέτηση όλες οι ομάδες της Euroleague, ξεκινούν απο άλλες αφετηρίες και έχουν άλλους στόχους, δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό. (συνεχίζεται)

      Διαγραφή


    2. Έπειτα, υπάρχει και ένα ίχνος πλάνης στην δομή της σκέψης σου. Ο παραλληλισμός που κάνεις με την καταναλωτική κοινωνία είναι λάθος, όσο δίκιο και αν έχεις στην κοινωνική κριτική σου. Και είναι λάθος γάτι είναι απλά ένας βολικός παραλληλισμός που αγνοεί όλους τους άλλους παραλληλισμούς με την ζωή έξω απο τα γήπεδα. Να σου δώσω ένα γρήγορο παράδειγμα; Πόσο λάθος είναι στις σχέσεις όταν γνωρίζεις κάποιον/α που εκ των προτέρων φαίνεται οτι έχει τρανταχτά κουσούρια και που δεν ταιριάζει με αυτά που θέλεις απο έναν άνθρωπο αυτή η ατάκα "δεν πειράζει, θα τον αλλάξω"; Να σου δώσω κι ένα απλούστερο ακόμα; Μπορείς να ξεβιδώσεις μια βίδα με ένα μαχαίρι; Μπορείς. Δεν είναι πολύ πιο οικονομικό όμως να χρησιμοποιήσεις ένα κατσαβίδι όταν αυτό είναι διαθέσιμο;

      Τέλος, η λογική σου πάσχει κυρίως απο το οτι αδυνατεί ή αρνείται να απορροφήσει το γεγονός οτι η σωστή στελέχωση δεν είναι απαραίτητα η επιλογή των καλύτερων δυνατών μονάδων. Δεν λέει αυτό ο Jim και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα απο το κομμάτι που αναφέρεται στον Milutinov. Δεν πας για τον καλύτερο διαθέσιμο παίκτη αλλά για αυτόν που δένει καλύτερα στο σύνολο σου όπως έχει διαμορφωθεί, επομένως η αξία ή το κόστος του παίκτη γίνεται δευτερεύων παράγοντας και η προτεραιότητα είναι η αρμονία του συνόλου. Αν και στην κοινωνία όμως σκεφτόμασταν έτσι, να προτιμούμε δηλαδή αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε και καλύπτει τις ανάγκες μας απο αυτό που είναι το αντικειμενικά καλύτερο ή ακριβότερο, αυτό θα ήταν το αντίθετο της καταναλωτικής κοινωνίας. Καταλαβαίνεις την αντίφαση της κριτικής σου σε αυτό το κομμάτι;

      Αυτα, πάντα φιλικά.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρες Χρίστο και στην υπόλοιπη συμμορία.

      Ας αρχίσουμε από το πνεύμα του κειμένου-πουθενά δεν αρνήθηκα το κείμενο του Τζιμ.Η στελέχωση είναι ένα σημαντικό κομμάτι γιατί όπως έγραψες και συ δεν μπορείς να ξεβιδώσεις βίδες με ένα κουτάλι αποτελεσματικά.Άλλο θέλω να επισημάνω-το οποίο είναι η υιοθέτηση της εύκολης λύσης, της αγοραπωλησίας αντί της βελτίωσης. Το γεγονός πως αναφέρεις τον Milutinov σημαίνει πως δεν κατάφερα να είμαι τόσο ξεκάθαρος όσο ήθελα: Το ζήτημα δεν είναι να μην αγοράζεις τον ακριβότερο ή καλύτερο διαθέσιμο παίκτη, το ζήτημα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ.
      Δεν είμαι αντίθετος απλά στο να αγοράζεις ακριβά, σαν νεόπλουτος, είμαι αντίθετος στο να μην βελτιώνεις το υπάρχον σου στελεχιακό δυναμικό και να καταλήγεις κάθε καλοκαίρι ή και χειμώνα να πουλάς και να χτίζεις, σαν μεσάζοντας.Υπερκαταναλωτισμός δε σημαίνει πως αγοράζεις μόνο ακριβά πράγματα-σημαίνει πως αγοράζεις γενικά δίχως να σε νοιάζει να τα φτιάξεις.Γιατί μην αμφιβάλλεις πως οσο οι ομάδες δεν χτίζουν παίκτες, αργά ή γρήγορα, τα χρήματα θα τελειώσουν και τότε θα χρειαστεί να κάνεις τον μεσάζοντα σε β διαλογής υλικά.Αν ο ΠΑΟ το 2012 κρατήθηκε, είναι επειδή είχε στα σπλάχνα του δύο παίκτες που βελτίωσε αυτός και που του μείνανε-τον Διαμαντίδη και τον Τσαρτσαρή.Επειδή επένδυσε σε αυτούς, άντεξε η σχέση τους στο χρόνο.Αντιθέτως, μισθοφόροι όπως ο Νίκολας, ο Σάτο κοκ φύγανε δίχως να έχουν άλλες σχέσεις με την ομάδα.

      Και εδώ εστιάζουμε στο τρίτο σημείο-αλήθεια, ποιος είναι ο στόχος κάθε ομάδας; Είναι το να σηκώνουμε το κύπελλο και μετά τέρμα; Πρωταθλήτρια σε αυτή τη λογική η Μακάμπι.Ωστόσο, πόσες ομάδες της αντέξανε στο χρόνο τα τελευταία 25 έτη;
      Δεν διαφωνώ πως Παρτιζάν ή Ζαλγκίρις δεν μπορείς να γίνεις ωστόσο δεν σημαίνει πως θα γίνεις Μακάμπι ή θα αλλάζεις κάθε χρόνο το 80% της ομάδας ψωνίζοντας ό,τι καλύτερο υπάρχει.'Οταν είσαι ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ, ΧΤΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΤΕΣ. Όχι απλά υπερπαίκτες τύπου Πρίντεζη ή Διαμαντίδη αλλά και καλούς στρατιώτες όπως Χατζηβρέττα, Καλαιτζή ή Μάντζαρη.Τους πιέζεις, τους ζορίζεις, τους εκθέτεις αν χρειαστεί αλλά στο τέλος τους κάνεις καλύτερους.

      Και τέλος πάμε στο τρίτο κομμάτι-ναι, σίγουρα, δυσκολεύομαι να φανταστώ τον ευατό μου να κάνει σχέση με την βαρυποινίτισσα των φυλακών της Κολομβίας επειδή ''πρέπει να βελτιώσω τους ανθρώπους''.Ας μην παίρνουμε ωστόσο ακραίες καταστάσεις και ας αναρωτηθούμε-πόσοι πραγματικά παίκτες σε κάθε ομάδα όντως δεν κάνουν με τίποτα και πόσοι από αυτούς χρησιμοποιούνται ως ...ρολό κουζίνας, το οποίο μετά τη χρήση ανακυκλώνεται από άλλες ομάδες; Η απάντηση είναι οι περισσότεροι-ένα πανηγύρι έχει στηθεί γύρω από παίκτες όπου κάθε καλοκαίρι αλλάζουμε το 60 με 70% και λέμε οκ, τώρα έχουμε τους σωστούς.

      O Dr House επέμενε μέχρι το τέλος της σειράς-people do not change.Τι ειρωνία, όταν αυτός δεν ήταν ο ίδιος άνθρωπος στο τέλος των 8 σεζόν.Οι άνθρωποι αλλάζουν και αυτή η αλλαγή, η δύσκολη αλλαγή που είναι ένα τιτάνιο έργο, είναι ένα από τα ωραιότερα παραμύθια του αθλητισμού γιατί είναι η μεγαλύτερη νίκη, η νίκη έναντι των αδυναμιών σου, του ευατού σου.

      Φιλικά,
      ΜΦΓ.

      ΥΓ.'Οσο για τι είναι ανθρώπινο ή όχι, προσπάθησα να κάνω λογοπαίγνιο με την ετυμολογία της λέξης άνθρωπος(ανω θρωσκω).Ξανά λυπάμαι που δεν ήμουν αρκετά σαφής.

      Διαγραφή
    4. Γίγαντα, έχει ζουμί η τοποθέτησή σου αλλά βρίθει άστοχων παραλληλισμών. Ειδικά η γενίκευση που κάνεις για την σημερινή κοινωνία είναι τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά. Εδώ μιλάμε για επαγγελματικό μπάσκετ κι όχι για κολεγιακές ομάδες.

      Μερικές σύντομες (συμπληρωματικές στον Χρήστο) παρατηρήσεις, έτσι για την κουβέντα :

      - Όταν χαλάει κάτι, ναι το αντικαθιστούμε όταν αυτό δεν επιδιορθώνεται. Καίγεται η λάμπα, παίρνεις άλλη δεν προσπαθείς μάταια να την κάνεις να ανάψει πάλι. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν κολλάνε εδώ. Δεν αλλάζεις το παιδί σου π.χ. επειδή είναι ‘’χαλασμένο’’.
      - Για την Μακάμπι είσαι 100% λάθος. Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ομάδα της Ευρωλίγκας από το 2000 και μετά. Οπότε εγώ βλέπω αντοχή στο χρόνο. Το ότι τα επιτεύγματά της στηρίχτηκαν κυρίως σε Αμερικάνους παίκτες δεν αναιρεί σε τίποτα την αξία των επιτευγμάτων αυτών.
      - Σ’ αυτό το επίπεδο η δουλειά ενός προπονητή συνοψίζεται σε 4 βασικά πεδία. Στελέχωση, αξιοποίηση του υλικού, προετοιμασία των αγώνων και coaching. Στο πεδίο της αξιοποίησης του υλικού εντάσσεται η βελτίωση του κάθε παίκτη. Εκεί ο προπονητής προσπαθεί να βοηθήσει τον παίκτη να φτάσει στο max. Σε καμία, όμως περίπτωση δεν του ζητάει πράγματα που είναι πέρα από τις δυνατότητές του. Π.χ. όσο κι αν ο Σάλε βελτιώσει τον Κούζιμτς, ο παίκτης δεν πρόκειται να γίνει ο mobile center που λείπει απ’ την ομάδα. Δεν θα ήταν, λοιπόν, προτιμότερο να επιλεχθεί εξαρχής ένας τέτοιος παίκτης που έχει ανάγκη η ομάδα; Ποια λογική θα εξυπηρετούσε η επιμονή στον Κούζιμτς όταν το παιδί δεν μπορεί να αλλάξει;


      Σ’ αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει χώρος για πειραματισμούς του τύπου που περιγράφεις. Βελτιώσεις παικτών έχουμε δει πολλές στο πρόσφατο παρελθόν και προφανώς δεν περιορίζονται στον Πρίντεζη. Όλες, μα όλες, εντάσσονται στο πλαίσιο που σου περιέγραψα παραπάνω. Οι παίκτες είχαν τις δυνατότητες και με την δουλειά απογειώθηκαν. Δεν μεταλλάχθηκαν. Η πρώτη χρονιά του Άρτζι στον ΠΑΟ είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα.

      Διαγραφή
    5. 77,
      είτε μιλάμε για επαγγελματικές ομάδες είτε για κολλεγιακό μπάσκετ είτε για στρατό είτε για τα φροντιστήρια Στρατηγάκη, όλα το ίδιο τμήμα της κοινωνίας είναι.Δεν μπορεί να έχεις μια κοινωνιά που συμπεριφέρεται Α σε κάθε τομέα και Β σε έναν τομέα μόνο.
      Ακριβώς επειδή η κοινωνία είναι ενιαία, όπως συμπεριφέρεσαι στις τηλεοράσεις,τα ψυγεία κοκ, συμπεριφέρεσαι και στα υπόλοιπα ...εργαλεία να το πω, προς τον στόχο σου.Χάλασε η τηλεόραση; Θα πάρουμε νέα, δεν περιμένω για ανταλλακτικό. Δεν παίζει σωστή άμυνα μακριά από την μπάλα ο παίκτης; Στείλε τον, θα φέρω νέο.

      Υπό αυτή την έννοια, δεν εστιάζω στον mobile center του Κούζμιτς αλλά και σε άλλα στοιχεία, δες τι γράφουμε εδώ μέσα: 'Εχει τρίποντο ο Αγραβάνης; Δεν έχει, τον σουτάρουμε.Παίζει πλάτη με πλάτη ο Γιάνκοβιτς; Δεν μπορει, τον σουτάρουμε.Πόσο δε μάλλον όταν δεν μιλάμε για 32 χρονών παίκτες αλλά για νεαρούς.Και ειδικά επειδή μιλάς για Πεδουλάκη, ακόμα και σε μεγάλη ηλικία, ο Πεδουλάκης έμαθε στον Λάσμε να βάζει βολές, στοιχείο που ενέταξε σε μεγάλη ηλικία στην επιθετική του ικανότητα και τον έκανε καλύτερο. ΄Οχι υπερπαίκτη αλλά σίγουρα καλύτερο.
      Εσύ το βλέπεις το παραπάνω ως πειραματισμοί-εγώ το βλέπω ως η φυσική εξέλιξη της ομάδας.Γιατί στην τελική δεν σημαίνει μόνο ομαδική βελτίωση η δουλειά μέσα στη χρονιά αλλά και ατομική, τόσο σε τεχνικές ή φυσικές δεξιότητες όσο και σε πνευματικές.Και σε αυτό ελάχιστοι προπονητές εστιάζουν, στο να βοηθήσουν τους παίτκες πλέον, αντιθέτως οι περισσότεροι κάθε καλοκαίρι στελεχώνουν και αφήνουν την ατομική βελτίωση στον παίκτη.

      Τέλος, διαφωνώ σφόδρα με την Μακάμπι-είμαι μια ομάδα γιοφύρι της Άρτας.Ολημερίς την χτίζουνε, κάθε καλοκαίρι γκρεμίζεται.Και πάλι από την αρχή-τη μια χρονιά πιάνει, την επόμενη όχι επειδή έχουν φύγει οι μισοί και ξανά η ίδια ιστορία.Αδύναμος κορμός,μια ομάδα μισθοφόρων που μαζεύονται μαζί λίγο πριν σπάσουν.Το Oceans 12 σε εκδοση ευρωλίγκας.

      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
    6. Είναι πολλά απο αυτά που έγραψα τα οποία είτε αγνόησες είτε απέφυγες αλλά ας μην κάνουμε κύκλους, θα επικεντρωθώ στο εξής ένα στο οποίο φαίνεται να επιμένεις παρ'ότι είναι η πεμπτουσία της αστοχίας σου. Λες :

      "είτε μιλάμε για επαγγελματικές ομάδες είτε για κολλεγιακό μπάσκετ είτε για στρατό είτε για τα φροντιστήρια Στρατηγάκη, όλα το ίδιο τμήμα της κοινωνίας είναι.Δεν μπορεί να έχεις μια κοινωνιά που συμπεριφέρεται Α σε κάθε τομέα και Β σε έναν τομέα μόνο."

      Και σου επαναλαμβάνω. Γνωρίζεις μια κοπέλα (ή ένα αγόρι), όλα μια χαρά, όλα γαμώ, περνάει λίγος καιρός, αρχίζεις να βλέπεις τα πρώτα κουσούρια. Τσεκάρεις πόσο βαθιά πάνε αυτά τα κουσούρια και πάνε πολύ βαθιά, δεν αλλάζουν δηλαδή. Κάποιοι/ες λένε "δεν πειράζει, θα τον/την αλλάξω εγώ". Και κάπως έτσι πλουτίζουν οι δικηγόροι διαζυγίων και χαλάνε οι καρδιές των ανθρώπων. Ασε που, στην τελική, ποιός είσαι εσύ για να έχεις την έπαρση να απαιτείς να αλλάξει ο άλλος για πάρτη σου. Βλέπεις εδώ ένα παράδειγμα που η εξ'αρχής σωστή στελέχωση είναι το Α και το Ω; Βλέπεις ένα παράδειγμα που η ζωή λειτουργεί αλλιώς στον ένα τομέα και αλλιώς στον άλλον;

      Το παράδειγμα με τον Λάσμε είναι άστοχο. Το στατικό σουτ είναι κάτι που θέλει επιμονή και, αν μου επιτρέπεται μια εκτίμηση, πολύ αμφιβάλω οτι έμαθε ο Πεδουλάκης στον Λάσμε να σουτάρει. Μάλλον ο Λάσμε το δούλεψε γιατί το σκηνικό να βάζει ο Πεδουλάκης τον Λάσμε να κάθεται μια ώρα παραπάνω σε κάθε προπόνηση να σουτάρει βολές, μάλλον δεν παίζει. Επίσης το (όποιο) πρόβλημα του Αγραβάνη δεν είναι προφανώς οτι δεν έχει σουτ, αλλά οτι δεν έχει μυαλό. Ακόμα και αν μάθαινε να σουτάρει, θα έπρεπε να μάθει και πότε να σουτάρει (shot selection). Και αυτό υποψιάζομαι οτι είτε δεν μαθαίνεται καθόλου είτε μαθαίνεται με πάρα παρα παρα πολύ κόπο (άρα είναι ασύμφορη η επένδυση). Ο δε Γιάνκοβιτς, γνώμη μου είναι οτι μια χαρά παίζει με πλάτη για όσο του επιτρέπει σωματοδομή του. Ίσα ίσα που θα προτιμούσα να απέφευγε εντελώς αυτή την κίνηση και να έπαιζε περισσότερο με πρόσωπο και με τη μπάλα στα χέρια ή να έκοβε πιο αποτελεσματικά προς τα μέσα σε καταστάσεις pnr.

      Για τη Maccabi κινείσαι στα όρια της ύβρεως. Μιλάμε για ομάδα με 6 ευρωπαϊκά, όπως και να τα πήρε, σεβασμός. Αν και, ακριβώς για τον τρόπο που τα παίρνει της αξίζει ακόμα περισσότερο σεβασμός, πόσα clubs μπορούν να πάρουν τόσα ευρωπαϊκά ή να είναι πάντα τόσο ανταγωνιστικά αλλάζοντας συνεχώς δέρμα;

      Τέλος για να το κλείσω απο πλευράς μου, προσωπικά όταν ακούω "πήραμε τον τάδε παίκτη που δεν είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε αλλά μπορούμε να τον δουλέψουμε ωστε να μας κάνει τη δουλειά", I smell bullshit. Και πέρα απο αυτό, το θεωρώ και άδικο για τους παίκτες να τους ζητείται να κάνουν κάτι στο οποίο αποδεδειγμένα δεν είναι καλοί, να χαραμίζεται αυτό στο οποίο πραγματικά είναι καλοί και στο τέλος να τους βγάζουμε άχρηστους. Ως εργαζόμενος θα ήμουν πολύ θυμωμένος αν φεύγοντας απο έναν οργανισμό άκουγα trash talk γιατί δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ σε πράγματα που δεν είναι μέσα στο skill set μου και για τα οποία I didn't sign for (εσένα κοιτάω Roko Lenny Ukic).

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ για την απάντηση.

      Προφανώς είναι ξεκάθαρο πως διαφωνούμε από τις εκτεταμένες συζητήσεις.Εσύ βλέπεις τη στελέχωση ως κάτι ..πιο στατικό, κάτι πιο ξεκάθαρο.Είμαι αυτός που είμαι και δεν αλλάζω.Δεν μπορώ να πω πως δεν ισχύει όμως για κάθε περίπτωση "νόμιζα πως θα άλλαζε" που οδηγεί σε διαζύγιο, υπάρχει και μια περίπτωση "δεν είσαι το ίδιο άτομο που παντρεύτηκα".Δεν θα διαφωνήσω πως οι ξεκάθαρες κουβέντες στην αρχή είναι σημαντικές (για να το δέσω και το θέμα με τον Ούκιτς).Ωστόσο το ερώτημα παραμένει:
      What did you sign for? Ξέρεις, σε έναν οργανισμό δεν βρίσκουν δουλειά μόνο όσοι έχουν προυπηρεσία στο αντίστοιχο αντικείμενο αλλά και άτομα που προέρχονται από διαφορετικές θέσεις, έχοντας διαφορετικό ιστορικό και αποφασίζουν να αλλάξουν δουλειά ή και να βελτιωθούν ως skills.Αντί να βλέπουμε τους παίκτες μόνο ως ένα στατικό skill set, μπορούμε να τους δούμε και ως κάτι δυναμικό.Τουλάχιστον εμένα αυτή είναι η φιλοσοφία μου.Πως τα πάντα αλλάζουν και είναι στο χέρι σου προς ποια κατεύθυνση θα πας την αλλαγή.

      Εν συνεχεία, σε βλέπω πολύ σίγουρο για τον Λάσμε και το πως δούλευε ο Πεδουλάκης στις προπονήσεις.Αν ο Λάσμε μόνος του δούλεψε το σκηνικό, γιατί δεν έκανε κάτι αντίστοιχο στις προηγούμενες ομάδες που ήταν; Γιατί ξεκίνησε με 1/9 βολές στο ΟΑΚΑ; Προφανώς δούλεψε και μόνος του αλλά στον ΠΑΟ βρήκε κάτι που του εστίασε να δουλέψει σε αυτόν τον τομέα-δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ένα πρωί σηκώθηκε ο Λάσμε μόνος του και είπε "θα δουλέψω για 1η φορά το σουτάκι από την κορυφή".Αλλά εστιάζοντας στις μικρές διαφορές όπως το αν το πρόβλημα του Αγραβάνη είναι το μυαλό του για το shot selection κοκ, χάνεις την μεγάλη εικόνα στην οποία εστιάζω.Το δάσος.Και το δάσος είναι πως πλέον δεν πιστεύουμε ούτε στους παίκτες ούτε στις ικανότητες αλλαγής των ανθρώπων γενικά, αντιθέτως κοιτάμε μόνο το εφήμερο.Δεν έχει νόημα να το αναλύσω παραπάνω, το έκανα πριν και είναι προφανές πως βλέπουμε τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο ως άνθρωποι.

      Τέλος, εγώ δεν δήλωσα πουθενά πως δεν σέβομαι τους Λέικερς της Ανατολικής Μεσογείου, ειδικά όταν θεωρώ την Μακάμπι της διετίας 2004-2005 την καλυτερη ομάδα που είδε ποτέ ευρωπαικός οργανισμός: Αντιθέτως, ο παραλληλισμός με την συμμορία Oceans 12 ήθελα να δείξει ακριβώς το ανάποδο: 'Εξυπνοι άνθρωποι, εξαιρετικά ταλαντούχοι μαζεμένοι από έναν καλό γνώστη των ανθρώπινων χαρακτήρων.Το πρόβλημα όμως είναι πως για μένα είναι μόνο αυτό.Καμία συνοχή στις ομάδες μεταξύ τους, τελείως άλλη η ομάδα του 2011 με την ομάδα του 2008, του 2002 με του 2005 κοκ.Το γεγονός πως καταφέρνει και είναι στον αφρό μέσω της επιλεκτικής στελέχωσης δε σημαίνει πως πρέπει να εγκρίνω τέτοιες λογικές-στην τελική η Μακάμπι και η λογική της, δεν είναι τηγανιτές πατάτες να αρέσει σε όλους.

      Ευχαριστώ για την υπομονή και τις απαντήσεις.
      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
  5. Καταπληκτικό κείμενο Τζιμ. Μόλις έφτιαξες θέμα για βραδινή σύναξη της παρέας. Όλο το βράδυ θα το συζητάμε..

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Παναθηναϊκος χρειαζεται οπωσδηποτε εναν ακομα γκαρντ κι εναν παικτη που να μπορει να παιξει 4 και 5. Ακατανοητη η επιλογη Κουζμιτς. Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι συμφωνησε με πολυ μικρο συμβολαιο. Υπαρχει παικτης στην ελληνικη αγορα που θα μπορουσε να παιξει για τον Παναθηναϊκο το ρολο του Αθηναιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γκαρντ χρειαζεται λογω των τραυματιων των Παππα και Μποχωριδη αλλα για το 4-5 αρι που λες υπαρχει ο Γκιστ!!!Και τον αντιστοιχο ρολο του Αθηναιου θα τον εχει ο Μποχωριδης πισω απο Μητσο Καλαθη Παππα και Φελντειν!!

      Διαγραφή
    2. Σωστα αυτα αλλα δες πως ηρθαν τωρα τα πραγματα. Θα πας μεχρι το Γεναρη ετσι;

      Διαγραφή
    3. Παντως για να κανω και προταση εκτος απο κριτικη, εγω οπως ειναι τωρα τα πραγματα θα προτεινα στον Ουκιτς ενα συμβολαιο λιγων μηνων.

      Διαγραφή
    4. Τι θα σου προσφέρει ο Ούκιτς πέρα από τους Λούντζη Κόνιαρη; Για τα ντέρμπυ δεν προλαβαίνει.Μετά τι; Ο Μποχωρίδης από Γενάρη λογικά θα είναι πίσω έτοιμος, το ίδιο και ο Παππάς (δλδ θα μπορούν να παίζουν).

      Διαγραφή
    5. Τι σε κάνει να είσαι σίγουρος ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα (κενό στα γκαρντ λόγω απουσιών Παππά, Μποχωρίδη), δυσκολία του ομίλου του στην Ευρωλίγκα, θα προκριθεί στους 16;

      Θερβάντες

      Διαγραφή
    6. Εντάξει ρε φίλε..είπαμε. Ακόμα και με τις απουσίες δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα να περάσει στους 16.

      Διαγραφή
    7. Σε τι κατασταση θα είναι ο Παππάς κι ο Μποχωριδης το Γενάρη; Χρειάζεται παίκτης άμεσα.

      Διαγραφή
    8. Εγώ πάλι αν και Παναθηναϊκός έχω τις αμφιβολίες μου. Εκτός της Μπαρτσελόνα, υπάρχουν οι Λοκομοτίβ και οι Καρσίγιακα, που παρότι δεν έχουν "βαρύ όνομα" σαν σύλλογοι, έχουν πολύ καλά ρόστερ και καλούς προπονητές, όπως και η Ζαλγκίρις, η οποία ναι μεν δεν έχει τρομερό ρόστερ, είναι όμως έμπειρη ομάδα και ειδικά στην 1η φάση της Ευρωλίγκα είναι συνήθως άκρως ανταγωνιστική. Μακάρι να περάσει η ομάδα, αλλά σε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή και με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το βρίσκω πολύ δύσκολο.

      Θερβάντες

      Διαγραφή
    9. Νομίζω υπερβάλλεις. Είναι από τα φαβορί για να περάσει. Τι εννοείς πολύ δύσκολα? Η ομάδα έχει καλύτερο ρόστερ από πέρυσι ας πούμε που πέρασε σχετικά εύκολα. Σίγουρα έχουμε ελλείψεις, δεν αντιλέγω ότι ίσως χρειαζόμαστε προσθήκη/-ες (ας πούμε ανεξαρτήτως τραυματισμών θα ήθελα ένα mobile 5), αλλά δε νομίζω ότι κινδυνεύουμε με αποκλεισμό. Είναι χοντρό να συμβεί κάτι τέτοιο νομίζω κι ενώ υπάρχουν υψηλότερες φιλοδοξίες σε σχέση με κάθε άλλη σεζόν στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή.

      Διαγραφή
    10. Καταρχάς ήθελα να γράψω "οι Λοκομοτίβ και Καρσίγιακα", ενώ προσέθεσα ένα δεύτερο "οι" πριν την Καρσίγιακα που βγάζει μάτι. Shame on me! Η όλη απαισιοδοξία πηγάζει από το ότι οι απουσίες του Παππά και του Μποχωρίδη καθιστούν πολύ φτωχή την περιφέρεια της ομάδος. Ουσιαστικά ο ΠΑΟ έχει 3 γκαρντ (προφανώς και δεν λαμβάνω υπόψη του Λούντζη, Κόνιαρη, Καλαϊτζάκη) εκ των οποίων ο ένας είναι ο "λίγος" για τέτοιο επίπεδο Φελντέιν. Τελοσπάντων, μάλλον το κουράσαμε. Μακάρι να κάνω λάθος και ο ΠΑΟ να προκριθεί και αν είναι δυνατόν και εύκολα.
      ΥΓ: Εννοείται, ότι το ρόστερ έχει ελλείψεις, ακόμα και χωρίς τις τωρινές απουσίες.

      Θερβάντες

      Διαγραφή
    11. Συμφωνω οτι ο Παο χρειαζεται εναν ακομα γκαρντ. Απο την στιγμη που εχει και θεση ξενου ο Παναθηναικος πρεπει να παρει.

      Απο εκει και περα Θερβαντες υπερβαλλεις παντου.Πολυ δυσκολο για τον Παναθηναικο να προκριθει; Δυσκολα να περασει εστω και μια απο Καρισιγιακα/Ζαλγκιρις/Λοκομοτιβ; Ο Φελντειν πως ακριβως κριναμε οτι ειναι "λιγος για αυτο το επιπεδο"; Ο Κουζμιτς; Ας εχουμε λιγο υπομονη.

      Λιγος ηταν και ο Λασμε οταν ηρθε (απο την Ομπραντοιρο στα 28 του) και στο πρωτο του ματς ειχε 1/9 βολες με τον ΟΣΦΠ εντος και εβριζε ολο το γηπεδο.

      Aleister

      Διαγραφή
  7. Η φενερ για αλλη μια χρονια αλλαξε δερμα κατι που δεν μας εχει συνηθισει ο σερβος.. Τουλαχιστον φετος οι παιχτες φαινεται να ειναι αυτο που χρειαζεται η ομαδα.
    Η μπαρτσα αφησε το συστημα του φετινου παο με 5αρια δεινοσαυρους και εστω και αργα ακολουθησε τα trends.
    Η ρεαλ θα προβαλει την ομποιγενεια της ενω εχασε και τον ΜΠΟΥΡΟΥΣΑΡΟ που εκανε τρομερο τουρνουα το καλοκαιρι.
    ΤΣΣΚ overall ειναι χαμενη, ενω ο ντουσαν στην εφες αν καταφερει να τους δεσει θα εχει ομαδα ναρκοπεδιο !!
    Τι να πει κανεις για τον οσφπ... ελληνες ελληνες ελληνες και παντα βρισκει να παιρνει τους καταλληλους ξενους σαν κερασακι στην τουρτα. Στο 4 ηθελιμενα εμεινε κενο για να χωρεσει ο αγραβανης
    ΠΑΟ.. το μεγαλητερο στοιχημα για μενα, με κοουτς χωρις εμπειριες σε τετοιο επιπεδο, και με μικρους που πρεπει φετος να κανουν το κατι παραπανω. Παππας και γιανκο εννοειται πως πρεπει επιτελους να δειξουν οτι αξιζουν να παιζουν σε τετοιο επιπεδο αν και τον παππα δεν τον αφηνουν σε ηρεμια οι τραυματισμοι.
    Στο 3 υπαρχει δρομος για τον μπομπιρα που ερχεται με φορα και παβλο που κανει αν συνεχισει οπως στα χαζοφιλικα που δωσαμε.
    Ο Ραντ μαζι με παπαγιαννη ΚΑΙ εναν Γιανγκ Θα τρομαζαν τους παντες, αλλα ειπαμε ο κοουτς ξερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ολυμπιακός Τζιμ μου βγάζεις ότι στο μέγιστό του τον σκέπτεσαι ως μια πολύ σκληρή αμυντικά ομάδα που θα πνίγει τον αντίπαλο με τη πίεση στο μισό γήπεδο?

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το ματσακι φενερ κουμπαν λαιβακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eνδιαφερουσα η προσεγγιση...
    Η Φενερ παραγματι φανταζει πανοπλη
    Ο ΟΣΦΠ θα βγαλει μπροστα Αγραβανη-Παπαπετρου που μακαρι να βγει,ενω θα είναι και παλι ισως η σκληροτερη ομαδα της λιγκας...
    Δυνατες μου φαινονται ξανα η Ρεαλ,και η ΤΣΣΚΑ, με το μεγαλο πρόβλημα της δεύτερης να είναι η προσωπικοτητα του Τεοντοσιτς στα δυσκολα
    Πολύ ενδιαφερουσα και η δουλεια του Ντουντ στην Εφες,που μου φαινεται ότι κατι χανει στην περιφερειακη αμυνα αλλα θα δουμε...
    Η Μακαμπι μεγαλο ερωτηματικο...
    Ουνικαχα και Λαμποραλ εχουν ποιοτητα αλλα φαινεται να ταιριαζουν μονο στην ΑCB...
    Tελος για την ομαδα μου τον ΠΑΟ,κατι δεν μ αρεσει στο ροστερ...Ισως θαταν χρησιμος ο Μπραμος στο 3 π θα αποκτατο και σε καλη τιμη σε σχεση με τον Παβλοβιτς π δεν βλεπω να δινει κατι το ιδιαιτερο.Επισης,εφοσον θες υποτίθεται να αναπτύξεις τον Παπαγιαννη,γιατι παιρνεις τον Κουζμιτς?
    Παππας και Μποχωριδης θα δωσουν λυσεις στην πορεια,ο Χαραλαμποπουλος θα παρει λεπτα,ο Γκιστ θα δωσει πραγματα,οι Μητσος-Φωτσης ποιοτικα λεπτα και εμπειρια,αλλα κατι μ λεει ότι δυστυχως και η φετινη χρονια θα είναι για τον ΠΑΟ,μεταβατικη...
    Στοίχημα να δημιουργηθεί ενας καλος κορμος για το μεσοπροθεσμο μελλον με ηγετη τον Καλαθη,τον Γκιστ, και τα νεαρα παιδια από πισω...

    ΥΓ:Τζιμ θελουμε και αντιστοιχη αναρτηση-εις για Γιουροκαπ με εντονο το ελληνικο ενδιαφερον εκει μετα από πολλα χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. YΓ εννοείται θαταν μεγαλη προσθηκη για τον Ιτουδη ο Παπανικολάου,και ισως και για τον ιδιο τον παικτη.Μια μεγαλη χρονια στην ΤΣΣΚΑ και με εγγυημενο πρωταγωνιστικο ρολο θα επανεκκινουσε και την προοπτικη του ΝΒΑ για τον διεθνη φοργουωρντ...

      Διαγραφή
  11. τζιμ κάνε κι ένα σχόλιο για τη στελέχωση και γενικά πώς βλέπεις την κουμπάν με μπαρτζώκα...πρώτο ματς με παο στη ρωσία θυμίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H Ρεάλ είναι σχεδόν στα ίδια,μάλλον υπολογίζεται πιο πολύ στο 5 ο Ρέγιες(όχι άδικα εφόσον μεγάλωσε-βάρυνε και μπορεί να ανταποκριθεί πολύ καλά εκεί με την εμπειρία του-αν και λείπει πλέον ο κλασικός mobile ψηλός).Ο Τέιλορ είναι ένας παίκτης που είναι πάρα πολύ ποιοτικός,αλλά είναι καλύτερος από τον Ρίβερς στο να κάνει αυτά που θα του ζητηθούν? Αμφιβάλλω....
    Πάντως η ομάδα άλλωστε μπαίνει και σε μια new era για τους Γιουλ-Ροντρίγκεθ κυρίως που αναμένεται να έχουν μεγάλο leadership και με την ταμπέλα του νικητή πλέον θα δούμε αν μπορούν να κάνουν establish σε ένα status που θα τους αναρριχήσει πιο ψηλά σαν ονόματα στην ιστορία του Ευρ.μπάσκετ.
    Διακρίνω ένα μικρό κενό στην περιφέρεια όπου ήθελε έναν ακόμη παίκτη ρόλου.

    Για Όσφπ τα έχουμε πει και συμφωνώ απόλυτα.Το πιο βασικό πρόβλημα για μένα είναι το σουτ στο μισό γήπεδο.Πέρσι υπήρχαν βραδιές που από αυτό έζησε και παρήγαγε επιθετικά.Φέτος λείπουν αρκετοί παίκτες που σούταραν καλά και αμέσως(Σλουκ-Λαφαγιετ αντικαταστάθηκαν από παίκτες με συζητήσιμα ποσοστά και αργή απελευθέρωση,που δεν θα τιμωρήσουν το 1 δευτερόλεπτο αργής περιστροφής),ενώ αυτό δημιουργεί ερωτηματικά για το ύφος της επίθεσης και την ομαλότητα spacing-κυκλοφορίας της μπάλας.

    Η Φενέρ και εμένα με πείθει πλέον ως πιο πολύ ομάδα Ζοτς αλλά δεν ενθουσιάζομαι αναλόγως.Θεωρώ οτι θα χρειαστεί αρκετό χρόνο να δέσει τα υλικά και η πιο βασική μου ένσταση είναι αν έχει το stardom σε βασικές θέσεις και παιδιά να ηγηθούν.Είναι στοίχημα για παίκτες όπως ο Σλούκας και ο Μπόγκνταν.Μπορεί να ταιριάζουν μαζί και να εκφράζουν το σωστό μπάσκετ αλλά είναι έτοιμοι να ηγηθούν σε πρώτο ρόλο για ομάδα πρωταθλητισμού? Γενικά ισχύει αυτό για την περιφέρεια τους..

    Η Τσσκα κι αυτή σχεδόν στα ίδια.Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή απόλυτα να κρίνω τη ρακέτα τους(έχουν χάσει σε μέγεθος,αλλά δε νομίζω να έχει και μεγάλη σημασία ενώ πέρσι η αλλαγή...δέρματος από ομάδα μηχανής πικ'ν΄ρολ σε "Αρκούδα" με κιριλένκο-βοροντσέβιτς στα φοργουορντ τους κόστισε παρότι ανταποκρίθηκαν).
    Η τριάδα στην περιφέρεια είναι η καλύτερη που μπορείς να φτιάξεις...Και είναι και η ομάδα που θα απορροφούσε ιδανικά αυτή τη στιγμή τον Παπ για το παιχνίδι της.

    Ο Πάο έχει μια fiba λογική στο στήσιμο του,αλλά το οτι η ομάδα έχει κάνει μια γερή τζούρα ενδυνάμωσης σε προσωπικότητες είναι πολύ θετικό για το χαρακτήρα που θα βγάλει(σε σχέση με εκείνη τη ζαλισμένη ομάδα Ιβάνοβιτς).Πόδια στην περιφέρεια,αμυντικό προφίλ και εναλακτικές στη ρακέτα τα κύρια θέματα που θα βρει μπροστά της η ομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    Η Μπαρτσελόνα για άλλη μια χρονιά καλή,αλλά και πάλι μπερδεμένο μωσαικό το βρίσκω το ρόστερ και δε βλέπω το λόγο αυτή τη φορά να νικήσει όταν πρέπει..Θα ήθελα κάτι άλλο αντί για Όλεσον σε πρώτο ρόλο.Η κίνηση Ρίμπας μου άρεσε(Σατοράνσκι-Ναβάρο και Αρόγιο-Ρίμπας καλά δίδυμα) αλλά εξακολουθεί να λείπει από την ομάδα το winning material και η ξεκάθαρη σύνδεση στα κομμάτια.

    Η Μακάμπι έχει καλύτερο πυρήνα φέτος το δίδυμο στην περιφέρεια είναι όλα τα λεφτά.Αλλά ξεκάθαρα φωνάζει για 1-2 παίκτες στα φοργουορντ που θα ανοίξουν επιλογές.Ένα περπατημένο παικτάκι σε αυτή τη γραμμή και κανας ακόμα Αμερικάνος ή μη που θα ναι έτοιμος να παίξει ξυλαράκι ή να γίνει facilitator χρειάζονταν αλλά... Και πάλι με το δεδομένο οτι συνεχίζει ο Γκούντες δε δείχνει τόσο ικανή για το κάτι παραπάνω αλλά φυσικά η σεζόν είναι μεγάλη.

    Η Εφές είναι ομάδα Ντούντα οπότε ας είμαστε έτοιμοι για όλα...επίσης ομάδα που θα απορροφούσε ιδανικά τον Παπ στη θέση που υπάρχει εσκεμμένο κενό ή τρύπα αν θέλετε.Ο Ερτέλ έτοιμος για τα ηνία,ο Οσμάν θα είναι βασικό πρόσωπο,πιστεύω με ένα 3άρι(όπως ο Παπ) αυτή η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αν παίξει σαν ομάδα Ίβκοβιτς που ανεβαίνει το λόφο πριν τα πλέι-οφ...

    Για τη Μάλαγα,συμφωνώ για την έλλειψη playmaking αλλά είναι παραδοσιακό στοιχείο στα σύνολα που χτίζει ο Πλάθα που παίζει με plays συγκεκριμένης εκτέλεσης.Λοιπόν για το μπάσκετ που διαλέγει και παίζει ο Ισπανός,το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο από όλα τα υπόλοιπα που είχε και μου αρέσει...Ειδικά αν έρθει ένα καλό step up από παιδιά όπως ο Νέντοβιτς και ο Κουζμίνσκας τη θεωρώ ικανή να μπει πλέιοφ τη Μάλαγα χωρίς αμφιβολία.Αναζητείται κυρίως χαρακτήρα και οντότητα συνόλου..

    Η Κίμκι έχει μαζέψει σπουδαίο υλικό.Ομάδα που θα μαζέψ βλέμματα ειδικά στις πρώτες φάσεις αλλά μου βγάζει μια αίσθηση οτι προοδευτικά στη διοργάνωση θ "σπάσει"...

    Θέλω πολύ να δω δουλειά Μπαρτζώκα όπου έχει γίνει πολύ ωραία στελέχωση.Πολύ ικανή ομάδα και θα είναι ανταγωνιστική στους 16 ικανή για οτιδήποτε...

    Γενικώς πάντως έχουν πληθύνει τα σύνολα που έχουν ποιότητα και ωραία δεμένες επιλογές,θα δούμε ωραία πράγματα φέτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν παίζεται αυτή η Φενέρ φέτος. Μόνο ότι στο 67-61 βάζει από τον πάγκο Σλούκα, Ντατόμε, Βέσελι, τα λέει όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έγινα κουραστικός το ξέρω...

    BREAKING NEWS: Mάλλον ο Κατσικάρης μένει στην εθνική.

    Μια απόφαση που θεωρώ πως έχει ένα θετικό πρόσημο...
    Όσο κι αν τον θεωρώ βασικό υπέυθυνο για τον φετινό αποκλεισμό
    (η ομάδα μπερδεύτηκε και δεν κατάφερε να δημιουργήσει ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ-ένα στοιχείο που οδήγησε ψηλά σύνολα όπως η Λιθουανία ή και η Ισπανία ακόμα που ήταν ομάδα του spacing-versatility-εκτέλεση και ροή από παντού ιδανικό πλαίσιο για να ελευθερώσει τον Γκασόλ.
    Πιο συγκεκριμένα θεωρώ λάθος οτι μέσα στο τουρνουά μόλις ήρθαν τα δύσκολα επέλεξε να πάει καθαρά στο μισό γήπεδο όπου δεν είχε τα υλικά και την ετοιμασία να το στηρίξει όπως έπρεπε-ας πούμε Γιάννης-Καλάθης-Πρίντεζης φωνάζουν να ανοίξεις το γήπεδο και είναι αυτό που πρέπει να παίξεις.Η ομάδα όμως διάλεξε να ρίξει πολύ το ρυθμό και να μπερδέψει δύο αγωνιστικά στιλ ενώ δεν είχε τα υλικά να ανοίξει το παρκέ σε σετ και pick and roll επιθέσεις όπου εμφανίστηκε στατική και με κακή κυκλοφορία ελλείψει καλών σουτέρ(δλδ πέρα του Σπαν που έτρεχε το πικ,όλοι οι άλλοι ήταν μέτριοι σουτέρ το λιγότερο) παρότι ήμασταν πολύ δουλεμένοι σαν ομάδα με συνεργασίες,προσωπικότητες και εμπειρία.Σε όλα αυτά προσθέτω και το πνευματικό κομμάτι και τη διαχείριση του παιχνιδιού )
    είναι θετικό ότι θα συνεχίσουμε επιτέλους με ίδιο προπονητή που θα είναι στον πάγκο και για 3η φορά.Θα έχει την απαιτούμενη πίεση,τη γνώση και τη σοφία της αποτυχίας,το καλύτερο δέσιμο με την ομάδα.Φυσικά δε σημαίνει ότι πας τυφλοσουρτι και κρατάς προπονητή για χρόνια.Αλλά ο Κατσικάρης έκανε λάθη,απέτυχε φέτος, αλλά έχει δείξει αρκετά δείγματα δουλειάς και συγκεντρώνει στοιχεία διαχείρισης που συνοδεύουν το υλικό της επόμενης μέρας... Ας ελπίσουμε οτι μπορεί να έρθει το turning point δουλεύοντας με αυτόν,όταν βρει κι αυτός τη χρυσή τομή και η ομάδα παίξει όπως πρέπει.
    Αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερη ποιότητα φέτος. Πρέπει να βγάλει μπροστά τον Χάκετ στο πόιντ και και τον Χάντερ στάρτερ γιατί η συνήθεια του Γιάνγκ να τρώει προσποιήσεις ελοχεύει κίνδυνο γρήγορης φθοράς. Βλέπω τον Σφαιρό να παίζει και με δύο ψηλούς πάντως. Ο Αγραβάνης αναμένεται βελτιωμένος αλλά αν δε σουτάρει καλύτερα δε θα βρεί μόνιμα λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα! Δεν ενθουσιάζομαι με τη στελέχωση του Ολυμπιακού. Η ομάδα θα είναι σκληρή από τις πιο δυσκολοκατάβλητες στην Ευρώπη, αλλά μου θυμίζει τον Παναθηναϊκό του Πεδουλάση. Δυσκολεύομαι να φανταστώ πως θα βρει λύσεις σε σετ παιχνίδι.
    Ο Χακετ θα κρίνει την επιτυχία της στελέχωσης, όμως τα τελευταία χρόνια είναι σε φθίνουσα πορεία. Ανεμική παρουσία στο ευρομπάσκετ, πολύ άσχημοι τελικοί με την αρμάνι. Ο θεός βοηθός...
    Ο Γιανκ, εμένα μου μοιάζει με μπολντιμπιταρα και μπασκετμπολίστα. Αμυντικά μπορεί να εντυπωσιάσει, αν και ξεχνιέται λιγάκι καμία φορά, αλλά επιθετικά εκτός από το να καρφώσει τη μπάλα και να μαζέψει ριμπάουντ δεν νομίζω ότι μπορεί να συνεισφέρει πουθενά αλλού. 800.000 πάρα πολλά λεφτά για έναν παίχτη που τον είδαμε μισή χρονιά σε μια διαλυμένη ομάδα χωρίς στόχους
    Ο Στρομπερι, μπορεί να πίεση τη μπάλα, να τρέξει το γήπεδο, όμως απλά είναι ένας ρολίστας, αν δέσει η ομάδα θα φανεί καλύτερος, αν υπάρχουν προβλήματα, ίσως τραβήξει και για άλλα λιμάνια.
    Ο Μιλουτινοφ, είναι καλός παίχτης, έμαθε σωστά το άθλημα, λίγο μικρός και άγουρος, αλλά όταν μεγαλώσει είναι για την άλλη πλευρά του πλανήτη.

    Εγώ θα κρατούσα Σλουκά, Νανστον και θα άλλαζα Πετγουει, Λαφαγιετ, Νταρνετ

    Υ.Γ. Παρατηρήσεις από έναν Παναθηναϊκό. Ελπίζω να πάμε Final Four και ας το σηκώσει ο καλύτερος.

    Αχιλλέας Αστραγαλοπαθής


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα ο χακετ ειναι η πιο αστεια μεταγραφη της χρονιας. και αν σκεφτεις οτι παιρνει τη θεση του Σλουκα τοτε ειναι για να χτυπας το κεφαλι σου στο τοιχο. Χακετ παιχτης με 0 (μηδεν) δημιουργια, αρκετα κιλα loser ψυχολογιας, και για μενα συνταξιουχος ως παιχτης. Πολλα βηματα πισω ο Ολυμπιακος φετος

      Διαγραφή
    2. Θελεις μηπως να σου θυμισω τι εκανε ο 'αστειος Χακετ' στο Σπανουλη; Του πηρε το σκαλπ. Ας μη λεμε ο,τι θελουμε. Οχι και αστειος. Ειναι διαφορετικος παικτης απο το Σλουκα, κατα τη γνωμη μου κατωτερος επιθετικα, αλλα ηρθε για να υπηρετησει ενα διαφορετικο ειδος μπασκετ. Στο μπασκετ του Σφαιροπουλου μπορει να ειναι πιο χρησιμος απ'ο,τι ο πιο ταλαντουχος Σλουκας. Οι παικτες δεν πρεπει να κρινονται ωσαν να προκειται να παιξουν μονό αλλα αναλογα με το αν μπορουν να κανουν αυτο που θα τους ζητηθει απο την ομαδα τους.

      Διαγραφή
    3. o σλούκας ήθελε να φύγει...ας περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να κάνει ο σφαιρο με το στήσιμο που αυτός επέλεξε φέτος...

      Διαγραφή
  18. Σχόλια για στελέχωση Κουμπαν του Μπαρτζώκα;
    Ντρέιπερ φαίνεται να δένει πολύ καλά με Ντιλέινι αλλά από πίσω τους κανείς.
    στον Μπρόκοφ στο 3 φαίνεται να στηρίζει πολλά.
    Στους ψηλούς Σίνγκλετον, Φεσένκο, Κλαβέρ (...και Ράντολφ, αλλά μαλλον τραυματίας για πολύ). Τον πρώτο δεν τον ξέρω καθόλου για τον Κλαβέρ ακούω τα καλύτερα αλλά δεν ξέρω μου ξυνίζει. (Κλαβέρ ή Ραντλ θα επιλέγατε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο 5π5κ σήμερα έπαιξε πάνω από 25 λεπτά. Well done!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είναι ο 5π5κ;
      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    2. Ο Σλούκας. Φίλοι καλοί Ολυμπιακοί (not) με ενημέρωσαν ότι πλέον έτσι αποκαλούν τον Σλούκι. Βγαίνει από το ''5 πάνω 5 κάτω θα τα βρούμε'' που είχε πει όσον αφορά τα χρήματα του συμβολαίου του για να παραμείνει στον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
    3. O Φώτσης τι έλεγε κάθε φορά που την κοπανούσε;
      Όταν επέστρεφε ήταν 5π10π;

      Διαγραφή
    4. Δεν θυμάμαι δηλώσεις του Φώτση ότι 5 πάνω 5 κάτω θα τα βρούμε ενώ ταυτόχρονα είχε συμφωνήσει με άλλη ομάδα, ούτε να απαιτούσε συγκεκριμένα λεπτά συμμετοχής...

      Διαγραφή
    5. Εγώ πάντως τον θυμάμαι όσο αγωνιζόταν στην Αρμάνι να προσπαθεί και καλά να σπάσει το συμβόλαιό του για την ομάδα της καρδιάς του, την οποία εκτός του ότι είχε ήδη φτύσει τρεις φορές στο παρελθόν, τελικά την άρμεξε για ακόμα μια φορά λίγους μήνες αργότερα. Και την αρμέγει ακόμα.

      Διαγραφή
  20. Εφες: πλουσιο ροστερ αλλα δε θυμαμαι ποτε ο ντουντα τα καταφερε με πολλους παικταραδες μαζεμενους.οι αποτυχιες του αρκετες σε συλλογικο επιπεδο!!!περα απο αυτο ομως, το οποιο ειναι απλα μια διαισθηση, οι τρεις αλτικοι παικτες που μαζεψε στη φροντ λαιν ειναι παικτες που αναδειχθηκαν επειδη ειχαν απλετο χρονο συμμετοχης και φανταζει δυσκολο να προσαρμοστουν σε 15-20 λεπτα ο καθενας!!!θυμιζω την πτωση του ντανστον στη δευτερη χρονια του στον οσφπ οταν ο χρονος του μειωθηκε ελεω χαντερ.

    φενερ: κλειδι το διδυμο μπογκντανοβιτς-σλουκας!!!ο πρωτος πρεπει να γινει ο πιστολάς της ομαδας παιρνοντας τα κλειδια της ομαδας στην εκτελεση και ο σλουκας πρεπει να γινει το ποιντ που φανταζεται ο ζοτς!!!αν ανταποκριθουν αυτοι οι δυο τοτε η φενερ θα παει για μεγαλα πραγματα.αν δεν πετυχει αυτο το διδυμο και η τυχη της ομαδας πεσει στα χερια του ντιξον τοτε θα θυμηθουμε μερες πιανιτζιανι!!!

    ρεαλ: φαβορι για την κουπα αλλα οχι ομαδα που τρομαζει!!!

    μπαρτσα: θα γινω κουραστικος αν ξαναπω για μια ακομα φορα οτι στο τελος θα ψαχνουν παλι το ναβαρο στα κρισιμα και οτι αυτος ο οργανισμος εχει γενικως προβλημα!!!

    και προπερσι καλα ποδια ειχαν αλλα μια απο τα ιδια!!με παπ και ντορσει μια χαρα athletism ειχαν αλλα εφαγαν 40π στο φ4......

    ταλεντο υπαρχει αλλα οχι σκληραδα και παικτες που να τρομαζουν.
    οσο για το πλανο τους με το-υς νεους παικτες, ας περιμενουμε να τους δουμε...

    τσσκα: δεν καταλαβαινω τι εφτιαχνε ενα ολοκληρο καλοκαιρι ο ιτουδης!!!εφυγε ο ουιμς, ο καουν και αποσυρθηκε ο κιριλενκο αλλα εμεινε για μια ακομα χρονια ο πολυπαθης χριαπα!!!!
    με το φριλαντ θα ρεφαρει ο ιτουδης και με το ξενερωμενο χαινς?πολυ περιεργα πραγματα στη μοσχα...

    παο: ολα τα λεφτα ο παππας για μενα!!αν γυρισει γερός και δυνατός τοτε ο παο θα αποκτησει μεγαλη δυναμικη.αν οχι .....τοτε 8αδα κλασσικα και θα ειμαστε ευχαριστημενοι!!!
    οι 2 μικροι φετος θεωρω οτι ειναι σε θεση να παρουν χοντρα λεπτα συμμετοχης με αυξημενες πιθανοτητες διακρισης κιολας!!

    οσφπ: εχει το υλικο να παιξει μακραν την καλυτερη αμυνα στη διοργανωση αλλα ισως κολησει επιθετικα.οσο ο σπαν και ο πριντ αντεχουν δεν τους φοβαμαι!παπαπετρου και αγραβανης (ειδικα ο πρωτος γιατι ο δευτερος εχει ενα θεματακι με το μυαλο του) ειναι για μεγαλα πραγματα φετος και εδω ο μπαρτζωκας αξιζει ενα μπραβο για τις επιλογες του!!!

    μαλαγα: μικρο κλαμπ.και ο λεμπρον να παει εκει ....δεν!!!!το καλυτερο τους χαρτι ο προπονητης τους!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  21. Καλημέρα τζιμ και χουπφελιτες .
    Επειδή ευαγγελίζεσαι την ατάκα του Μεσίνα συχνά, θα σου αφήσω και μια ενός άλλου κοουτς για αντίλογο .

    « Συνήθως η επένδυση δεν πάει με την υπομονή, όσο πιο πολλά δίνεις τόσο λιγότερο υπομονετικός γίνεσαι. Και εγώ, πάντα λέω ότι υπάρχει μια βασική διαφορά από την επένδυση και τον πρωταθλητισμό. Η επένδυση τιμωρεί το λάθος, ο πρωταθλητισμός μαθαίνει από το λάθος. Πως αυτά τα δύο ταιριάζουν…(;) Πρέπει να υπάρχει προσωπικότητα και δη εμπνευσμένη, ώστε να μπορέσεις να στηρίξεις το λάθος και δεις μελλοντικά τη βελτίωση.»

    Γενικά είναι απο τις πιο ενδιαφέρων συνεντεύξεις που διάβασα τελευταία (η χημεία μεταξύ ρεπόρτερ και συνεντευξιαζομενου είναι επική)

    (εγώ έλεγα οτι θα είχες στην ανάρτηση θέμα με τον καρμελο να γίνει χαμός ... αρχίζει και αυτό σιγά, σιγά)

    Για οποίον θέλει να διαβάσει την συνέντευξη εδώ.

    http://www.eurohoops.net/el/2015/07/featured-el/111097

    ΑΚ74

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικαιολογίες του Αγγέλου για την περσινή αποτυχία της Εφές και ταυτόχρονα η επιχειρηματολογία του Ντούντα προς την διοίκηση της τουρκικής ομάδας. Όχι ότι πολλά απ’ αυτά που λέει δεν ισχύουν.

      Διαγραφή
    2. καλησπερα φιλε.

      ΑΚ74

      Διαγραφή
  22. Η Ρεάλ πάει να υπογράψει και τον Λίμα στο πέντε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χωράει (λόγω ξένων);; εκτός και αν έρθει ο Κάρολ (παρεμπιπτόντως ξεχάστηκε στο ρόστερ ο καταλύτης της περσινής κούπας απέναντι στους κόκκινους) στους κόκκινους και πιάσουν το 9.0/10...

      Διαγραφή
  23. 30 πόντους στο κεφάλι έφαγε η Εφές από την..ΑΕΚ... Αυτό τα λέει όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 1. Χίμκι;
    2. Φενέρ στο Νο1 και ΕΦΕΣ στο Νο2 του καλοκαιριού. Λογικό αν σκεφτεί κανείς και τα λεφτά που διέθεσαν.
    3. Η Ρεάλ προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο των αλλαγών.
    4. Η Μπάρτσα εμένα μου μοιάζει και πάλι πολύ σοφτ.

    Στους δικούς μας.

    5. Ο Αγραβάνης φέτος θα κλείσει στόματα. Ετοιμαστείτε για την πρώτη του μεγάλη χρονιά. Ο Παπαπέτρου αν μείνει υγιής (δεν υπάρχει λόγος να μη μείνει) θα γράψει τις πρώτες σελίδες της μεγάλης του καριέρας.
    Το ρόστερ είναι υπερπλήρες αλλά ενδεχομένως να μην είναι απολύτως λειτουργικό. Πράγματι μαζεύτηκαν αρκετοί παίκτες στην περιφέρεια που θα επιτρέπουν στις αντίπαλες άμυνες να τους παίζουν πίσω από τα σκριν.
    Αν ο Σφαιρό εισπράξει το μάξιμουμ από τον Χάκετ η σεζόν θα είναι μακρά.

    6. Για τον ΠΑΟ είναι λογικό να υπάρχει αισιοδοξία καθώς μετά από δυο συναπτά έτη που οι τα ευρωπαϊκά κίτρινα φύλλα αποτελούν πλειοψηφία, ο ΔΓ αποφάσισε να κάνει ενέσεις ποιότητας. Φυσικά τα κενά στο ρόστερ παραμένουν τεράστια, αλλά όσο απάτη κι αν αποδειχτεί πχ ο Ραντούλιτσα, δεν γίνεται να είναι χειρότερος του Μπατίστα. Ούτε ο παλαίμαχος Πάβλοβιτς μπορεί να αποδειχτεί χειρότερος του Μπλουμς. Δεν είμαι σίγουρος για τον Φελντέιν ως προς τον Σλότερ ενώ σύγκριση Καλάθη Νέλσον προφανώς δεν μπορεί να τεθεί.


    ΥΓ
    Του χρόνου θα διορθωθούν κι άλλα πράγματα στον ΠΑΟ και θα απελευθερωθούν κι άλλα χρήματα από τον Διαμαντίδη αλλά και από τον "έναν από εσάς" Φώτση, ο οποίος αποδεικνύεται η μεγαλύτερη γκάφα του ΔΓ, ακόμα μεγαλύτερη κι από την αποπομπή του Ματσιούλις.
    Ο Αντωνάκης πούλησε βλέπεται μεγάλο οπαδιλίκι, αλλά κι εσείς είστε συνένοχοι που το φάγατε από ένας παίκτη που κάθε 2-3 χρόνια σας παρατούσε για καλύτερο συμβόλαιο και επέστρεφε μόνο όταν το παραδάκι έρεε άφθονο. Κάπως έτσι την πάτησε ο Τράκης και υπέγραψε σε έναν παλαίμαχο πρώην παίκτη 32 ετών συμβόλαιο 3x800 για να ικανοποιήσει τη Θ13. Χωρίς αυτόν τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τον ΠΑΟ.

    υγ2
    Σκεφτείτε απλά ότι με 200 χιλ παραπάνω ο ΟΣΦΠ έχει στις τάξεις του ένας εκ των 2-3 κορυφαίων PFs της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα 2,4 στον "όλοι ξέρουν ποιος είμαι" κοίτα εσύ, και άσε το Φώτση. Δε βάζεις μυαλό μου φαίνεται.

      Διαγραφή
    2. Ασε φιλε δεν πειραζει, εμεις βλεπουμε αν προσφερει ο "Αντωνακης".Εκτος κι αν υπηρχε περιπτωση περσι που επαιξε στα δυσκολα μονος του λογω βλακειας Γκιστ να σωθει η χρονια.Οταν προπερσι ηταν απο τους κομβικους για το νταμπλ του ΠΑΟ δεν μιλουσε κανεις οπου μαλιστα στη θεση 4 φανηκε η πληροτητα της ομαδας.

      Φοβερες προβλεψεις.Υπερπληρης ο ΟΣΦΠ με αστεια στελεχωση στο 4 αλλα ο ΠΑΟ με τεραστια κενα.Βρε μπας και εισαι ΟΣΦΠ?

      Διαγραφή
    3. Τα 2,4 που στην πραγματικότητα είναι 2 τα κοιτάω πολύ καλά, και τα βλέπω κάθε χρόνο στις καλύτερες 5άδες της ευρωλίγκας. Η αντιστοιχία όμως είναι τα 1,8 που έπαιρνε μέχρι τώρα ο Διαμαντίδης για να ραγίζει τα στεφάνια από το f4 του 2012 και έπειτα, σε κάθε knock out σειρά.
      Αλλά είναι λογικό έναν παίκτη σαν τον Διαμαντίδη να αναγκαστείς να τον πληρώσει παραπάνω για κάποια χρόνια, όπως ακριβώς έχει πληρώσει και η Μπάρτσα τον Ναβάρρο, κι όπως ίσως κάνει κι ο Ολυμπιακό με τον Σπανούλη στο μέλλον.

      Η περίπτωση του "ένας από εσάς" Φώτση είναι τελείως διαφορετική κι έχει να κάνει με την κοροϊδία και το οπαδιλίκι που σας πούλησε.
      Κάθε τρεις και λίγο φτύσιμο για καλύτερο συμβόλαιο

      Το καταλαβαίνεις ότι ήρθε στα 32 του χρόνια, μετά από δυο άκρως αποτυχημένες σεζόν στο Μιλάνο, και υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με 800 χιλιάρικα το χρόνο;
      Και παρόλα αυτά εσείς το εκτιμήσατε σαν τη μεγάλη επιστροφή του μεγάλου παναθηναϊκάρχη;

      Βάλτο να δουλέψει το ρημάδι και κατάλαβε τη διαφορά του Φώτση από άλλους παίκτες σας που πράγματι εκτίμησαν την ομάδα σας.

      Διαγραφή
    4. Δεν έφυγε μια.
      Δεν έφυγε δυο.
      Έφυγε τρεις φορές.

      Και κάθε φορά που γυρνούσε πληρωνόταν υπεραξία.
      Πως θα ένιωθε άραγε το 2008 ο Μπατίστ κι ο Διαμαντίδης όταν ο Αντωνάκης υπέγραψε για περισσότερα λεφτά από ότι έπαιρναν αυτοί;

      Διαγραφή
    5. Τη μια έφυγε για το ΝΒΑ, στα 21 του. Τις άλλες δύο απλά τον ζητούσε όλη η Ευρώπη, όχι η... Μάλαγα.

      Πάντως δεν ένιωθαν χειρότερα από ότι ένιωθε ο Σλούκας όταν έπαιρνε 600 χιλιάρικα για να δίνει προκρίσεις και πρωταθλήματα στην ομάδα όταν ο άφαντος ηγέτης της πλάκας παίρνει 2,4 εκατομμύρια.

      Σε κάθε συζήτηση πάντως, όποιο και να είναι το θέμα, τον ΔΔ και τον Μπατίστ αναφέρεις. Το DNA που λέγαμε...

      Διαγραφή
    6. Αφαντος ο ΔΔ μετα το 2012 που παραλιγο να περασει την Μπαρτσα ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ το 2013 και που εφερε 2 νταμπλ στον ΠΑΟ σαν η μοναδικη ηγετικη φυσιογνωμια της ομαδας?

      Τι αλλο θα διαβασουμε

      Διαγραφή
    7. Τον Μπατίστ και τον Διαμαντίδη τους αναφέρω ως τους δυο σημαντικότερους παίκτες της τελευταίας δεκαετίας. Ε, αυτοί οι παίκτες έπαιρναν λιγότερα από τον "μας φτύνει ένας από εμάς" Αντώνη.

      Το γεγονός ότι έφευγε γιατί τον ήθελε όλη η Ευρώπη μειώνει το γεγονός ότι έφευγε; Ρε έφυγε στα 30 του, με 7-8 χρόνια 7ψήφιων συμβολαίων για να πάει στο πείραμα της Αρμάνι. Και ξαναλέω γύρισε για 3x800 στα 32 του. Ξύπνα.

      Ο Σλούκας καλά έκανε κι έφυγε αφού δεν ένιωθε άνετα με το ρόλο του.
      Ο δε Πρίντεζης ακόμα καλύτερα. Αλλά αν δεν το έχει πάρει πρέφα εδώ και 3-4 χρόνια παίζει με τα μισά λεφτά από ότι αξίζει. Ε, δεν μπορώ να μην το εκτιμήσω αυτό, κι ας έφυγε μια φορά.
      Εσύ τι εκτιμάς στον παίκτη που σε φτύνει κάθε 2-3 χρόνια και για να γυρίσει εκμεταλλεύεται την αφέλεια των οπαδών σας;

      υγ
      Το αστειάκι με το dna ασχολίαστο.

      υγ2
      Επειδή είναι σαφές ότι είσαι εντελώς άσχετος από το σπορ.
      Όταν έφυγε το 2013 ο "ένας από εσάς", ο "τον ήθελε όλη η Ευρώπη", έφυγε για να αγωνιστεί στο eurocup. Κι όταν έφυγε από την Ισπανία μετά την μέτρια παρουσία του πάλι σε ομάδα eurocup πήγε.
      Ξύπνα επιτέλους και μη γράφεις άλλ' αντ' άλλων.
      Δυο φορές τα τελευταία 15 χρόνια ο ΠΑΟ έριξε το μπάτζετ του. Και τις δυο φορές ο ΠΡΩΤΟΣ που άνοιξε την πόρτα για την κοπανήσει ήταν αυτός.

      Διαγραφή
    8. Καλά το άλλο για τον Σλούκα που έδινε προκρίσεις στον άφαντο Σπανούλη, ασχολίαστο.
      Απλά αστείος.

      Διαγραφή
    9. διόρθωση: όταν έφυγε το 2003

      Διαγραφή
    10. @1:40
      Αναφέρομαι στις knock out σειρές από το f4 του 2012 και έπειτα και δυστυχώς παρέλειψα να γράψω ότι αναφέρομαι στις ευρωπαϊκές knock out σειρές.

      Στις οποίες λοιπόν ο ΔΔ έχει κατά σειρά 11%, 28%, 17,4% και 35,7% στα τρίποντα. Αν στην τελευταία σειρά (η γνωστή και ως σειρά της 25άρας) δεν είχε κρατήσει κάπως τα προσχήματα θα έλεγε ότι δεν τα ράγιζε αλλά τα έσπαγε.

      Διαγραφή
    11. Εμείς στον ΠΑΟ δεν τραβάμε ζόρια που παιχταράδες όπως ο Φώτσης -ή ο Μποντιρογκα ή αλλοι - βρίσκαν μεγαλύτερα συμβόλαια αλλού και φευγανε. Ποτέ άλλωστε στον μπασκετικό ΠΑΟ δεν υπήρχε αυτή η μίζερη και τσιγγούνικη λογική του Βαρδινογιάννη ή των Αδερφων Τζιγγερ-Αγγελόπουλων πως "το μοναστήρι να ναι καλά" κάθε φορά που "είχε το θράσος" ένας παίχτης να ζητήσει παραπάνω χρήματα για να επεκτείνει το συμβόλαιο. Θα μου πεις, στον μπασκετικό ΟΣΦΠ ενοχλούνται ακόμα και από το γεγονός ότι οι παίχτες ζητάνε τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιό τους.

      Πρέπει να κάνουν πολλή παρέα οι Αγγελόπουλοι με τον Τζίγγερ, λογικά θα βρίσκονται να παίζουν τένις συχνά και να ανταλάσσουν ιδέες περί "μοναστηριών", "ακατέβατων" κλπ.

      Διαγραφή
    12. o φώτσης το 2008 υπέγραψε με περισσότερα από όσα έπαιρναν οι διαμαντίδης,μπατίστ γιατί τότε ήταν το κορυφαίο 4αρι στην ευρώπη,μαζί με τον σμόντις.

      υγ. εκείνα τα 6 τρίποντα μάλλον δεν ξεχνιούνται εύκολα

      Διαγραφή
    13. Επειδη μαλλον δεν το θυμασαι, και ο Μπατιστα ηταν απο τους πρωτους που την κοπανησαν για να παει στην Φενερ. Αρα μην βαζεις τον Μπατιστα στην ιδια προταση με τον Διαμαντιδη. Ο Διαμαντιδης ειναι μια περιπτωση μονος του.
      Οσο για τον Φωτση καλα εκανε και εφυγε. Ηταν παντα επαγγελματιας και κυριος και αφου του προτεινανε καλυτερο συμβολαιο εννοειται οτι επρεπε να φυγει. Οσο για τα 3x800 τα αξιζε και τα πηρε δεν του τα χαρισανε.
      Το ξερω οτι σε πονανε ακομα τα 6x6 τριποντα του Φωτση, υπομονη θα σου περασει.

      Διαγραφή
    14. όσο για το 2008, το 2008 ήρθε με μεταγραφή ο Φώτσης. Φυσικό είναι να δώσεις πολλά για να τον φέρεις. Εδώ εσείς για να φέρετε το Λαφαγιέτ του δώσατε παραπάνω από το Σλούκα. Σε τρία χρόνια μέχρι το 2011, μειώνονταν οι απολαβές του.

      Αλλά τι ασχολούμαι με το χρυσόψαρο που ειδωλοποιεί τον Χαρούν Ερντενάι των 2010s;

      Διαγραφή
    15. ο Φώτσης επίσης, από ότι ξέρω, ήταν ΑΕΚτζής μικρός, από τον πατέρα του. Παναθηναϊκοφροσύνη ποτέ δεν πούλησε. Απλά εσάς τους γαύρους πάντα σας αγαπούσε και το έδειχνε -και το δείχνει ακόμα- στο παρκέ.

      σε αντίθεση με τον Αη-Γιώργη που ενώ λέει ότι είναι από τα γεννοφάσκια του γαύρος, σας παράτησε για να μην φάει πάγκο από τον Κλέιζα, και μετά πουλάει οπαδιλίκι.

      Διαγραφή
    16. @2:57
      Συμφωνώ 100%.

      @Tasuto γύρνα πλευρό.

      @3:10
      Επειδή θυμάμαι καλά πάντως ο Μπατίστ έφυγε ένα χρόνο μετά τον Φώτση. Και εννοείται είναι κάτω από τον Διαμαντίδη αλλά σίγουρα στο νο2.
      Και επειδή όλα γράφονται σε μια συζήτηση, να σου πω ότι το 2008 που συζητάμε, δεν είχε φύγει ακόμα ο Μπατίστ, ε;
      Όσο για το ότι αξίζει τα 800 χιλιάρικα, άστο.

      @3:18
      Μου εξηγείς πως μειωνόταν οι απολαβές του; Είχε υπογράψει 3ετές κλειστός με μειούμενες απολαβές. Ε;
      Ο Ερντενάι των 2010s ποιος είναι;

      @3:22
      Ο Φώτσης οπαδιλίκι; Απαπαπαπα.
      Ο Πρίντεζης πάντως εδώ και χρόνια κάνει παραχωρήσεις στα λεφτά που παίρνει (κακώς). Ο Φώτσης εκμεταλλεύεται την αφέλεια σας για να αρμέγει τον ΔΓ. Και καλά κάνει προφανώς.

      Διαγραφή
    17. Εγώ αν και πράσινων φρονημάτων, δε θεωρώ πως ο Πριντεζης "πουλαει οπαδιλικι". Ολυμπιακός είναι από μικρός, αγαπάει την ομάδα του και το έχει αποδείξει έμπρακτα. Άλλωστε, θα μπορούσε πλεον με το στατους που εχει να παιρνει τα διπλά σε άλλη ομάδα. Στον ΟΣΦΠ παίρνει λιγότερο κρέντιτ από όσο του αξίζει, τόσο σε ό,τι αφορά το συμβόλαιό του, όσο και σε σχέση με την αναγνώριση από κόσμο +διοίκηση.

      Διαγραφή
    18. το 2011 ο Φώτσης έπαιρνε λιγότερα και από τον Σάτο

      http://www.gazzetta.gr/article/item/205975-lephta-gia-meioseis-uparhoun

      τρίτος ήταν σε απολαβές και ο Μπατίστ τέταρτος.

      Αλλά είπαμε, χρυσόψαρο, του χρυσόψαρου, ω χρυσόψαρο... Ακόμα δε μου είπες, στο 4ο ματς του 2011 ήταν ο Ψαριανός ε; Και σας έσφαξε κιόλας ε; Χρυσόψαρο...

      Ερντενάι είναι αυτός που βάζει από 20 μέχρι 30 πόντους σε αδιάφορα ματσάκια, και από 0 ως 9 όταν καίει η μπάλα. Βασικά μειώνω και τον Ερντενάι όταν τον συγκρίνω με το Βασιλάκη. Πιο πολύ σε Λιαδέλη φέρνει.

      Το ότι από τα 2 μύρια που έπαιρνε ο Φώτσης στο Μιλάνο, ήρθε εδώ για να παίξει με 800 χιλιάρικα, τα οποία βγάζει και με το παραπάνω (τρίποντο με ΤΣΣΚΑ στους 8, καθοριστική παρουσία στους τελικούς του '14) εσύ το λες αρμέγει τον ΔΓ, απλά ασχολίαστο. Έχεις το Σπανούλη στην ομάδα σου και μιλάς για άρμεγμα. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί. Είναι κι από τη Λάρισα και το ξέρει καλά το άρμεγμα ο τυρολέζος.

      Το να μιλάνε για τα οικονομικά του ΠΑΟ αυτοί που χρωστάνε από τον Παπαλουκά μέχρι τον Κρις Μόρις, με ξεπερνάει. Η συμβουλή του Τσίλντρες προς τους ΝΒΑερς στο lockout του 2011 "μην πάτε στην Ευρώπη γιατί οι διοικήσεις είναι αναξιόπιστες ως προς τις πληρωμές" με κάνει να γελάω ακόμα με την πάρτη σου.

      Σε συμπονώ πάντως. Το να παλεύεις για έναν (1) τίτλο επί 15 χρόνια, και να βρίσκεις πάντα μπροστά σου τον Παναθηναϊκό, και να είναι ο Παναθηναϊκός αυτός που σου στερεί ΚΑΘΕ τίτλο που επιθυμείς, είναι βαρύ φορτίο. Ομολογώ ότι εγώ τέτοιο πράγμα δεν έχω περάσει, σε κανένα άθλημα. Αλλά πάλι σε συμπονώ κι ας μην έχω βιώσει τον πόνο σου.

      3:49 δε θυμάσαι καλά, κάτι για πράσινες φανέλες έλεγε ο Emo, που δεν πουλάει οπαδιλίκι. Για το συμβόλαιό του δε μίλησα, ούτε διαφωνώ μαζί σου. Αν δεν έχει αυτός πρόβλημα να παίρνει 1 εκ. και ο Τζόρνταν του Κάμπου 2.4, δεν έχω πρόβλημα ούτε εγώ.

      Διαγραφή
    19. Το θυμάμαι αυτό για τη φανέλα του ΠΑΟ στην εκπομπή του Κωστόπουλου, αλλά ήταν μέσα στο κλίμα της εκπομπής και προσωπικά δεν με ενόχλησε. Άλλωστε, ο Πριντεζης ΠΟΤΕ δε θυμαμαι σε παιχνιδι να έχει κάνει μανούρες, να προκαλέσει, κλπ. Είναι κύριος, είναι ωραίος τύπος, συμπαθής και παιχταράς και μπράβο του που αγαπάει την ομάδα που τον ανέδειξε από μικρό. Άξιος αντίπαλος.

      Διαγραφή
    20. βρε κι εγώ τον πάω τον Emo, κυρίως για τη μεγάλη δουλειά που έχει κάνει μέχρι να ανταμειφθεί (και πώς ανταμείφθηκε, με το να δώσει με δικό του καλάθι στην ομάδα της καρδιάς του το Ευρωπαϊκό, νομίζω δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από αυτό), αλλά ο φίλος εδώ και δυο μέρες μου λέει ότι ο Φώτσης "μας πούλησε" και ου λέω ότι ο Πρίντεζης πήγε το 2009 στη Μάλαγα. Αυτό, τίποτα άλλο. Δε σχολίασα (και δε μπορώ να σχολιάσω) αρνητικά τον ίδιο τον παίκτη ή τις επιλογές του. Ο φίλος το κάνει όμως για το Φώτση.

      Διαγραφή
    21. www.youtube.com/watch?v=giGvWSeqNDM

      σε αλλες εποχες δε θα το ελεγες ακριβως προκληση, ενα συνθημα λεει, αλλα τωρα που υπαρχει το ιντερνετ και ακομα και οταν κουνας τα χειλια σου γινεσαι βιντεο, κατι τετοια μενουνε στο χρονο.

      Διαγραφή
    22. ο πατερας του φωτση ηταν παντα Παο μην λετε οτι ναναι.Οτι πουλησε και παναθηναικοφροσυνη ο Φωτση πρωτη φορα το ακουω.Το παιδι ειναι ο πιο ουλ τυπος ποτε δεν ειχε αναγκη να πουλησει τιποτα,Ουτε ο Πριντεζης ομως πουλησε κατι.Βλακεια μεγαλη αυτο με την φανελα,αλλα εγινε ασυναισθητα η ο Κωστοπουλος το στησε χωριςνα το καταλαβει ο παιχτης.

      Διαγραφή
    23. Ακομη και ο Μπατιστ ειχε δεχθει καλυτερες προτασεις ειδικα απο ΤΣΣΚΑ αλλα δεν εφυγε παλια,Αυτο ειναι γνωστο το εγραψε και στο βιβλιο του.

      Διαγραφή
    24. @5:32
      Με το να λες ότι ο Σπανούλης κρύβεται όταν καίει η μπάλα γίνεσαι απλά αστείος. Δεν μπορώ να ασχοληθώ καν με αυτόν.
      Εγώ το χρυσόψαρο έγραψα ότι το 2008 που επέστρεψε για δεύτερη φορά στο σπίτι του ο "σας πουλάω" Αντώνης Φώτσης έπαιρνε περισσότερα λεφτά κι από τον ΔΔ κι από τον Μπατίστ. Κι εσύ μου αναρτάς ένα άρθρο του 2011. Με τον Σάτο που αποκτήθηκε το 2010 και τον Διαμαντίδη που ανανέωσε το 2010.
      Αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις χάσει τη μπάλα έτσι;

      Για τα οικονομικά των Αγγελόπουλων συμφωνών 100%.


      @8:02
      Δε σχολιάζω τον Φώτση. Αυτός κάνει την καλύτερη δουλειά. Μακάρι να είχε το 1/10 των τραπεζικών του λογαρισμών.
      Όσους από εσάς τρώτε αμάσητο το οπαδιλίκι που σας πουλάει σχολιάζω. Κι αυτόν που έγραψε ότι ο Φώτσης δε φεύγει γιατί είναι ένας από εσάς.
      Ότι ο ΔΓ πληρώνει σε παλαίμαχο τόσα λεφτά είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς μ αρέσει.

      @12:10
      Εντάξει, αφού το έγραψε στο βιβλίο του...

      Διαγραφή
    25. όσο για το 2008, το 2008 ήρθε με μεταγραφή ο Φώτσης. Φυσικό είναι να δώσεις πολλά για να τον φέρεις. Εδώ εσείς για να φέρετε το Λαφαγιέτ του δώσατε παραπάνω από το Σλούκα. Σε τρία χρόνια μέχρι το 2011, μειώνονταν οι απολαβές του.

      Αλλά τι ασχολούμαι με το χρυσόψαρο που ειδωλοποιεί τον Χαρούν Ερντενάι των 2010s;


      Λινκ για Φώτση


      Θέλω να μου πεις αν είσαι ο ίδιος άνθρωπος που έχει ποστάρει αυτά τα δυο.

      Διαγραφή
    26. Παιδιά όταν κάποιος δεν έχει κάτι ουσιώδες και αξιόλογο να πεί, αρχίζει τα τρολαρίσματα και φτάνει μέχρι τις προσωποκές επιθέσεις ( ακόμα και σε παίκτες με τέτοια προσφορά όπως ο Φώτσης ). Δεν χρειάζεται να τού δίνουμε και αξία με τις απαντήσεις μας, αδιαφορία και μόνο αδιαφορία ( τώρα αν απαντάει και μόνος του δεν θα παραξενευόμουνα).

      Διαγραφή
    27. λες δυο πράγματα

      1) ο Φώτσης πουλάει οπαδιλίκι
      2) ο Σπανούλης παίρνει αγώνες τίτλων (να έλεγες ΑΓΩΝΑ, εννοώντας τη Ρεάλ το '13, θα συμφωνούσα, αλλά λες ΑΓΩΝΕΣ)

      με αυτά τα 2 "επιχειρήματά" σου, σοβαρή συζήτηση δε μπορεί να γίνει.

      Με μεταγραφή 1,6 ο Φώτσης, με μεταγραφή 1,8 ο Σάτο. Μεγαλύτερη προοσφορά ο Φώτσης από τον Σάτο με λιγότερα λεφτά. Και μετά από 3 χρόνια προσφέρει και με 800 χιλιάρικα. Λέγε εσύ ότι άρμεξε τους Γιαννακόπουλους.

      Κιι εγώ θα σου πω ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει "ηγέτη" πχ τον Λάνγκφορντ με 1 εκατομμύριο ή τον Γκάουντλοκ με 1,2, ή και το Σλούκα με 800 χιλιάρικα, αλλά εσείς προτιμάτε να έχετε το Σπανούλη με 2,4 και είστε και χαρούμενοι. Δε μπορείς να μιλάς για άρμεγμα, επαναλαμβάνω.

      Διαγραφή
    28. Ρε συ ειλικρινά, τι θέλεις να συζητήσω; Αν είναι ο Σπανούλης παίκτης μεγάλων αγώνων; Δεν καταλαβαίνεις ότι γελοιοποιείσαι;

      Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν μιλάς μαζί μου ή αν μιλάς με κάποιο φανταστικό πρόσωπο.
      Αυτό το "αλλά λες ΑΓΩΝΕΣ" ψάχνω να βρω που το είπα, αλλά δεν το βρίσκω ρε φίλε. Είσαι λίγο τρελάκιας, ε;
      Συνέχιζε να υποστηρίζεις πάντως ότι ο Σπανούλης δεν μιλάει σε τους αγώνες που πρέπει. Προσφέρεις γέλιο.

      Για τον Φώτση είναι απλά τα πράγματα. Κάθε φορά που ρίχνατε το μπάτζετ γινόταν καπνός. Και μετά επέστρεφε και σας έλεγε ότι γυρνάει στο σπίτι και στην οικογένεια. Και μετά ξανά φτύσιμο. Δεν ξέρω τι σε χαλάει αλλά είναι η αλήθεια.

      Όσο για το 1,6 απορώ γιατί συνεχίζεις. Έγραψα ότι το 2008 όταν ήρθε για 3η φορά σπίτι του υπέγραψε με περισσότερα από τον Μπατίστ και τον Διαμαντίδη. Έχω δίκιο. Τελείωσε. Μη συζητάς άλλο.

      800 χιλιάρικα για Φώτση και τα λες φυσιολογικά; Γελάω. Για αυτό σας γλεντάει όποιος Γερμανός σας βρει μπροστά του. Πάρτο χαμπάρι.

      Τέλος όταν φτιάξεις ομάδα πάρε για ηγέτη τον Λάνγφορντ κι άσε εμένα να πάρω τον Σπανούλη. Άσχετε.


      υγ
      Τελικά ήταν περιζήτητος ή έφυγε για να πάει να παίξει eurocup;
      υγ2
      Τελικά ήταν μειούμενο το συμβόλαιό του ή όχι;

      Διαγραφή
    29. O Σπανούλης με 2,4 είναι καλός για να του βάζει τριαντάρες ο Λάνγκφορντ στο Μιλάνο, αλλά ο Φώτσης με 800 που χάνει από τους Γερμανούς (αλλά γλεντάει την ομάδα σου) είναι το πρόβλημα; Εντάξει, εκτίθεσαι. Από Λάνγκφορντ και Γκάουντλοκ σου θυμίζω ότι χάνει 2 χρόνια τώρα το πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα ο ηγέτης της φάπας.

      Δε σου λέω ότι δεν παίρνει αγώνες όταν καίει η μπάλα. Σου λέω ότι οι Καλκαβούρες σε έχουν πείσει ότι όποιο τίτλο έχει πάρει ο Ολυμπιακός από το 2011 και μετά, του τον έχει δώσει ο Σπανούλης. Που απλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ εκτός από αυτόν με τη Ρεάλ. Τι δεν καταλαβαίνεις;

      O Σπανούλης επίσης είναι 33 χρονών. Το περισσότερο που μπορεί να σε φτάσει σε αυτή την ηλικία, είναι σε ένα Φ4 κι αυτό με υπερπροσπάθεια, ή, το πιο πιθανό, σε μια περήφανη έξοδο από την Ευρωλίγκα σε 5ο αγώνα όπως ο Διαμαντίδης το '13. Παραπάνω δε μπορεί. Εκεί μπορούν να σε φτάσουν και οι Γκάουντλοκ-Λάνγκφορντ με τα μισά λεφτά. Ασχετοσύνη είναι να μην το παραδέχεσαι.

      Για τον Καλάθη δε μιλάς με μένα, με άλλον μιλάς, μπερδεύεσαι μέσα στην τρέλα σου και απαντάς σε μένα για τον Καλάθη. Βέβαια 16 πόντοι και 11 ασίστ είναι αυτές, δεν ξεχνιούνται εύκολα...

      "κάθε φορά που ρίχνατε το μπάτζετ γινόταν καπνός" αλλά γύρισε πίσω με 1,1 και δέχτηκε και μείωση 300 χιλιάρικα. Εντάξει ο γιατρός είπε να σου λέμε σε όλα ναι. Μην πάθεις κανένα εγκεφαλικό και σε χάσουμε γέρο άνθρωπο με αλτσχάιμερ...

      Μπορεί εσύ να έχεις μάθει από τον Μελάγιες να απαξιώνεις όποιον παίκτη φεύγει (λογικές μοναστηριού που λέει ο φίλος αποπάνω) αλλά εμείς δεν είμαστε έτσι. Αχάριστοι ποτέ δεν ήμασταν, ούτε μικροπρέπειες τύπου "στην Εφές θα σας έρθει ο Ντάνστον στην προετοιμασία χοντρός και θα κλαίει ο Ντούντα" όπως έγραψε ο αγαπημένος σου δημοσιογράφος για τον παίκτη που έβγαινε 2 χρονιές καλύτερος αμυντικός της Ευρώπης στην ομάδα σου. Εμείς τους παίκτες που μας τίμησαν, τους τιμάμε.

      Οπότε μην κλαις. Ο Φώτσης όταν φύγει από μας, θα έχουμε κέρδος 800 χιλιάδες. Όταν φύγει ο Σπαν από εσάς, θα έχετε κέρδος 2,4 εκατομμύρια. Άρα εσείς είστε αυτοί που πρέπει να περιμένετε σαν κάτι καλό τη μέρα εκείνη που θα σας φύγει το βαρίδι. Όχι εμείς με το Φώτση που έτσι κι αλλιώς θα παίζει 5-10 λεπτά.

      Διαγραφή
    30. 1. Επιμένεις για Σπανούλη; Μα είσαι τόσο αλλού;
      2. Ο Φώτσης αν θυμάμαι καλά πέρσι 5-0 έφαγε και με ΚΕΔαρχη Ζαβλανό. Δεν αμφισβητώ την πορεία του ούτε την καριέρα αλλά δεν αξίζει ούτε τα λεφτά του Πέτγουει. Για αυτό στην Ευρώπη σε γλεντάνε ΟΛΟΙ. Για αυτό όποιο σοβαρό τεσσάρι κυκλοφορεί σας βάζει 15+.
      3. Ο Σπανούλης στα 33 του με έφτασε τελικό ευρωλίγκας. Ο Γκάουντλουγκ με τα ίδια λεφτά και τον Ζοτς στον πάγκο, Μπιέλιτσα συμπαίκτη κτλ δεν το κατάφερε. Για Λάνγκφορντ τι να πω; Μου κάνεις πλάκα ή είσαι τόσο άμπαλος;
      Στο ξαναγράφω πάντως ότι γελοιοποιείσαι με την εμμονή σου για Σπανούλη.
      4. Έγραψα κάπου για τον Καλάθη; Τρελάκιας εντελώς.
      5. "κάθε φορά που ρίχνατε το μπάτζετ γινόταν καπνός"
      Όχι; Για το 1,1 και τα 300 χιλιάρικα μείωση δεν ξέρω τι είναι αυτά. Μάλλον τα συζητάς με τον φανταστικό σου φίλο. Διπολική φάση.
      6. Αν με δεις να γράφω κάτι τέτοιο για παίκτη που έφυγε από τον οσφπ έλα να μου το πεις. Αυτό φυσικά απέχει από το να είμαι πρόβατο που πιστεύει ότι "ο Φώτσης είναι ένας από εμάς και δεν πάει πουθενά", την ώρα που κάθε τρια χρόνια την κοπανούσε και γυρνούσε μόνο όταν έπαιρνε το μάξιμουμ (ή και παραπάνω).


      Σοβαρά τώρα, αν το πρόβλημα σου είναι παθολογικό θέλω να το ξέρω.

      Διαγραφή
    31. Μπερδεύτηκα πάντως. Μέχρι πριν μια ώρα τα 800 χιλιάρικα του Φώτση ανταποκρινόταν στην αξία του. Πλέον όταν θα φύγει θα είναι κέρδος αυτά τα λεφτά για έναν παίκτη που έτσι κι αλλιώς θα παίζει 5-10 λεπτά.

      Μα εντελώς psycho;

      Διαγραφή
    32. κέρδος είναι αγαπητέ για τα ταμεία της διοίκησης όποιος παίκτης και να φύγει. Εκτός αν είναι ο Τζόρνταν και πουλάει όσες φανέλες πουλάει μαζί όλη η Ευρώπη. Έχει ο ΠΑΟ ή ο Ολυμπιακός τέτοιο παίκτη; Όχι. Οπότε κέρδος θα είναι, καθαρά οικονομικά. Πολύ μικρότερο βέβαια από ό,τι θα είναι για τους Αγγελόπουλους η λύση του συμβολαίου του Σπανούλη.

      μου στέλνεις αυτό το μήνυμα:
      "υγ
      Τελικά ήταν περιζήτητος ή έφυγε για να πάει να παίξει eurocup;"

      και συμπεραίνω ότι απαντάς στον άλλο που σου είπε για τον Καλάθη και μπέρδεψες τα θέματα (συγνώμη αλλά το έχεις κάνει πολλές φορές στο παρελθόν μέσα στη μαστούρα σου και γι' αυτό το συμπέρανα), γιατί απλούστατα ο Φώτσης ποτέ δεν πήγε από τον Παναθηναϊκό σε ομάδα του Eurocup. Τώρα αν εσύ θες, εγώ να συμμεριστώ την τρέλα σου, και να νομίσω ότι με το Eurocup αναφερόσουν στον Φώτση, ρε φίλε συγνώμη αλλά καμία τρέλα δεν είναι κολλητική, ούτε εγώ μπορώ να μπω στο θολωμένο σου μυαλό και να καταλάβω τι σκέφτεσαι. Εκτός του γεγονότος ότι εγώ δεν ανέφερα ποτέ το Eurocup.

      Όσο για το ποιος τον ζητούσε, το 2008 τον ζητούσατε εσείς και το 2011 η Μπαρτσελόνα:
      www.naftemporiki.gr/story/331140/mia-anasa-apo-mpartselona-o-fotsis

      παίζει η Μπαρτσελόνα Eurocup;

      Περί του ποιος γελοιοποιείται στο θέμα Σπανούλη, δε νομίζω ότι εγώ υποτιμώ περισσότερο το Σπανούλη από όσο τον υπερτιμάς εσύ. Ο Σπανούλης είναι ένας μεγάλος σκόρερ με ελάχιστες αμυντικές ικανότητες και πολύ μικρότερη προσωπικότητα από όσο θέλουν να μας πείσουν οι δημοσιογράφοι (φάνηκε αυτό όταν δεν έμεινε στο ΝΒΑ). Το να πω εγώ ότι είναι ένας εξελιγμένος Ερντενάι ή Λάκοβιτς, δεν είναι λιγότερο αστείο από το "είναι καλύτερος των Παπαλουκά-ΔΔ" που μας έλεγες εσύ.

      Το 1,1 και τα 800 ξέρω ότι είναι δύσκολο να καταλάβεις τι είναι, αλλά ας κάνω μια προσπάθεια.

      http://prasinanea.gr/basket/article2126254.ece
      "Ο Παναθηναϊκός δίνει 2,2 εκ. ευρώ στον Φώτση για συμβόλαιο δυο ετών ..."

      και
      http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/A1Basket/panathinaikos/to-kostos-toy-roster-toy-panathhnaikou.3533825.html
      "Ο υπαρχηγός του Παναθηναϊκού έχει κλείσει 10ετία με το "τριφύλλι" στο στήθος και αυτήν την προϋπηρεσία του εξαργυρώνει με τα σχεδόν 800.000 ευρώ που κερδίζει"

      2,2 εκ. / 2 χρόνια = 1,1 εκ. το χρόνο
      1,1 εκ. - 800 χιλ. = 300 χιλ.

      Κατάλαβες τώρα ή όταν είχατε αριθμητική έκανες κοπάνα για να δεις το Σκλάβο και τον Πέρι;

      ΥΓ. Ανταποκρίνονταν είναι, αγράμματε, ο πληθυντικός, όχι ανταποκρινόταν.
      ΥΓ2. Βλέπετε, όχι βλέπεται (πάνω-πάνω στο πρώτο σου ποστ). Μου φαίνεται ότι έκανες κοπάνα ΚΑΙ στη γλώσσα. Ρε μήπως πας ακόμα σχολείο;

      Διαγραφή
    33. Πάμε πάλι γιατι φαίνεται ότι δεν ξέρεις το παραμικρό από το άθλημα.
      Ο Φώτσης όταν το 2003 γύρισε την πλάτη του στον ΠΑΟ, ο οποίος περνούσε μια μικρή ύφεση, πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία αγωνιζόταν στο eurocup.
      Οκ, τελείωσε αυτό;
      Για Καλάθη δε συνομιλώ με κανέναν πάντως.

      Πάμε στο επόμενο:
      "κάθε φορά που ρίχνατε το μπάτζετ γινόταν καπνός" αλλά γύρισε πίσω με 1,1 και δέχτηκε και μείωση 300 χιλιάρικα.

      Τώρα τι να σου πω; Μου αναρτάς και τα άρθρα;
      Ρε τρελάκια, αφού δεν υπέγραψε το Φλεβάρη ο Φώτσης; Πως στο καλό δέχτηκε μείωση ενός συμβολαίου που δεν είχε υπογράψει καν;
      Και μάλιστα με εγκαλείς για το γεγονός ότι δεν κατάλαβα την ευφάνταστη αριθμητική σου.
      Phycho λέμε.

      Για Σπανούλη ουδέν σχόλιο. Δε σε εκθέτω άλλο.


      Επειδή σε βαρέθηκα. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα.
      Ο Φώτσης έφυγε την πρώτη φορά για ΝΒΑ και γύρισε μια σεζόν μετά.
      Όταν ο ΠΑΟ έριξε έστω και λίγο το μπάτζετ του, αυτός την κοπάνησε για τη Μαδρίτη και την πρόκληση του eurocup (ή όπως λεγόταν τότε). Το 2008, με τον ανταγωνισμό μεταξύ των "αιωνίων" να έχει απογειώσει τα συμβόλαια των Ελλήνων παικτών (βλ. Τσαρτσαρή, Βασιλόπουλο), ο Αντωνάρας γυρίζει στην Αθήνα, αφού πρώτα έχει βάλει τον ΠΑΟ σε πλειστηριασμό με τον ΟΣΦΠ, και εξασφαλίζοντας συμβόλαιο μεγαλύτερο ακόμα κι από τον Διαμαντίδη και τον Μπατίστ.
      Φυσικά οι δηλώσεις του ήταν ότι γυρίζει σπίτι και φυσικά η αφέλεια των πράσινων οπαδών το δέχτηκε.
      3 χρονιά μετά όμως, με την οικονομική κρίση να χτυπάει την πράσινη ΚΑΕ ο Φώτσης ήταν και πάλι ο πρώτος που κούνησε μαντίλι για το πείραμα της Αρμάνι. Σε αγωνιστικό επίπεδο η επιλογή του αποδείχτηκε καταστροφική. Ευτυχώς για αυτόν τα παιδιά της Θ13 πίεζαν τον ΔΓ να τον φέρει πίσω, κι έτσι η Αντωνάρα, ξεζουμισμένος και στα 32 του, υπογράφει 3ετές συμβόλαια των 800 χιλιάδων το έτος!!! Οι δηλώσεις του αναμενώμενες, γυρίζω στην οικογένειά μου και πράσινο ντελήριο.
      Σήμερα στα 34 του, δεν μπορεί να κάνει πλάγιο βήμα, δεν μπορεί να μαρκάρει κανέναν αλλά θα τσεπώσει τα 800 χιλιάρικα του ΔΓ! Μαγκιά του!
      Ο μέσος πράσινος οπαδός νιώθει ευτυχισμένος για την ψυχάρα Φώτση κι εμείς οι υπόλοιποι γελάμε.
      Για να είμαι ειλικρινής όλοι κερδισμένοι είμαστε.


      Αυτή είναι η αλήθεια ψυχή μου και τώρα ψάξε τα ορθογραφικά μου γιατί από επιχειρήματα το βρίσκω λίγο ζόρικο.

      Διαγραφή
    34. Χαχαχαχαχα... σοβαρά τόση ώρα μου μιλούσες για το 2003; Και έπρεπε εγώ να σε παρακολουθήσω; E εντάξει, και στα 13 του μας πούλησε για τις ακαδημίες του Ηλυσιακού. Χαχαχαχαχα...

      Και για να τελειώνουμε επειδή μιλάω με τρόφιμο ψυχιατρικής κλινικής.

      Δικά σου γραφόμενα:
      "Καμία επαφή με Διαμαντίδη και Παπαλούκ. Τον βλέπουν με τα κιάλια.
      Και ο Μποντιρόγκα φυσικά ακόμα καλύτερος."
      και
      "Άτομα που πιστεύουν ότι ο Σπανούλης δεν είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας από την εποχή του Γκάλη μέχρι την εποχή του Αντετοκούνμπο παρακαλούνται να κόψουν το σπορ, να ασχολούνται μόνο με την μπανάθα, την πράσινη και τον Χατζηγεωργίου. Εξάλλου είναι οι μόνοι που πιστεύουν το αντίθετο."

      Είναι ξεκάθαρο ότι πάσχεις από ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας, γιατί όχι μόνο πας να πείσεις τους άλλους (αφού έχεις πείσει τον εαυτό σου) ότι έχεις πάντα δίκιο, αλλά θεωρείς και ότι γνωρίζεις ένα προς ένα τα φρονήματα όποιου διαφωνεί μαζί σου. Δεν ξέρω φίλε μου πώς γιατρεύεται αυτό, αλλά αν δεν έχεις οικογένεια να σε βοηθήσει, σε λυπάμαι.

      Δεν ξέρω ούτε τι σε οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. Πάντως απορρίπτω το να σου έφαγε Παναθηναϊκός κάποια γκόμενα, αφού όπως σε κόβω πηγαίνεις μόνο με αγοράκια. Σε συμπονώ όμως, να το ξέρεις. Μέχρι που κάθομαι να συζητήσω μαζί σου για να μη νιώθεις μόνος.

      Τι κρίμα που ο Φώτσης και ο ΔΔ όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν τόσο πονόψυχοι μαζί σου όσο εγώ.

      Μέσα από την καρδιά μου, παλίκαρε (που λέει ο λόγος) σου εύχομαι περαστικά. Μη φοβάσαι, η επιστήμη κάνει θαύματα σήμερα. Θα τα βρεις τα λογικά σου. Κουράγιο και περαστικά δικιά μου.

      Διαγραφή
  25. καλημερα στην παρεα.......
    ρεαλ.....εχασε δυο κομβικους παιχτες
    εφες....ο ντουντα δεν θα βρει ακρη με τοσες προσωπικοτητες
    ολυμπιακος........σκληρος αλλα οπως και η εθνικη αν δεν γραψεις απο μακρια δεν πας ως το τελος
    παναθηναικος.....μολις βρει απεναντι ομαδα με γρηγορους ψηλους θα τρεχει...παντως ο ραντουλιτσα στην επιθεση με νικ-μητσο θα κανει παρτι
    μακαμπι.......ξανα επικινδυνη αν δεσει το διδυμο
    μπαρτσελονα.....σιγουρα καλυτερη φετος,την φοβαμαι πολυ
    αρα απορριπτοντας τις πιο πανω περιπτωσεις καταληγουμε στον ζοτς ο οποιος απο περσι που ηταν στην μαδριτη θυμαμαι να λεει με χαμογελο οτι ποτε κατι δεν φτιαχτηκε αμεσως και νομιζω οτι ηρθε η ωρα του..
    Υ.Γ...μην ξεχνατε κλιβελαντ στην αλλη οχθη.....θα με θυμηθειτε τον ιουνιο........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το budget του αγωνιστικού τμήματος του ΠΑΟ έχει αυξηθεί ελαφρώς. Αν ισχύουν τα όσα διαβάσαμε, έχουν πληρωθεί υπεραξίες σε Καλάθη, Ραντούλιτσα και Φώτση. Αναγκαστικά, λοιπόν, έγιναν εκπτώσεις για τους υπολοίπους (Πάβλοβιτς, Κούζμιτς και Φιλντέιν). Μένει η απορία πόσο καλύτερα θα μπορούσε να στελεχωθεί το ρόστερ αν δεν πληρώνονταν αυτές οι υπεραξίες.

    Ο προπονητής θα αποτελέσει την κρίσιμη παράμετρο. Έχει την απόλυτη ευθύνη για τις επιλογές μερικές εκ των οποίων είναι προσωπικά του στοιχήματα. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχει σχεδιάσει στο μυαλό του ώστε να διαχειριστεί βασικά ζητήματα που δείχνουν να απασχολούν την ομάδα.

    Η ομάδα θα φανεί προς τα πού βαδίζει από τον Δεκέμβρη και μετά. Μέχρι τότε θα ψάχνεται ενώ ενδεχομένως να προκύψουν ανάγκες για αλλαγές ή προσθήκες. Με μια πρώτη πρόχειρη ματιά η ομάδα φαίνεται βαριά και με έλλειμμα αθλητικής ικανότητας. Έχω την αίσθηση ότι στα ζόρια θα βλέπουμε πολλή ώρα 5άδα με τους Νικ-Μήτσο-Πάβλοβιτς-Φώτση-Γκιστ. Μετά τον τραυματισμό του Μποχωρίδη και με δεδομένο ότι υπάρχει κενή θέση ξένου, είναι επιτακτική η ανάγκη για την προσθήκη ενός γκαρντ για να μην σκάσει μέχρι τα Χριστούγεννα ο Μήτσος. Ενώ θεωρώ πολύ πιθανό να αλλάξουν τον Κούζμιτς μ’ έναν mobile center λίγο πριν την έναρξη του top-16.

    Υ.Γ. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω καταλάβει αν το καλοκαίρι έψαχναν για mobile 5. Για κάθε Τάιους υπήρχε κι ένας Μιλουτίνοφ. Για κάθε Λάσμε ένας Μεχρί. Για κάθε Χέντριξ ένας Κούζμιτς.
    Υ.Γ.1 Ειδικά φέτος, η Ευρωλίγκα αναμένεται δυσκολότερη αφού εκτός των παραδοσιακών φαβορί για το Βερολίνο έχουν ενισχυθεί σημαντικά και οι ομάδες που έρχονται από την δεύτερη ταχύτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνω καθετα για υπεραξια Καλαθη που λες και το χω πει απο περυσι που ηταν στα γραφεια.
      Πολλα τα 2 μυρια; Θα επιανε λιγοτερα αν εβγαζε το ονομα του στη γυρα; (προς τιμην του και καπως αξιοπεριεργο που δε μπηκε σε πλειστηριασμους και ηρθε καρφι).

      Το γνωστο,να επαιρνα 2 γκαρντ του εκατομμυριου εναντι. Ποιους; Λανγκφορντ,Ντιλεινι κτλ;
      Και να αφησεις τον Ελληνα ηγετη που θελει εσενα να παει πχ στη Φενερ; Δε γινονται αυτα.

      Επισης,τα βιογραφικα πληρωνονται.Που την βλεπεις την υπεραξια;
      Ο Καλαθης δεν ξερω αν θα φτασει τους ΔΔ,Σπαν,Παπαλουκα,που ετσι κι αλλιως θετουν τον πηχη στο υψηλοτερο επιπεδο της συγχρονης ιστοριας,μαλλον οχι (βεβαια θα δουμε και στην πραξη στο μελλον).

      Αυτο που δεν αμφισβητειται ομως ειναι το παρελθον,εκει ο Καλαθης αυτη τη στιγμη εχει πετυχει παραπανω πραγματα απο τους 3 μας σταρ σε αντιστοιχες ηλικιες.
      Ο ΔΔ επαιζε Ηραλκη μεχρι τα 24χρονια,ο Σπαν Μαρουσι μεχρι 23 και Παπαλουκας Πανιωνιο.
      Ο Καλαθης στα 21-22 επαιρνε Ευρωλιγκα με τη γνωστη συμβολη με Μπαρτσα και φφ,ενω εκρινε και τους απαιτιτικους τελικους της Α1 που εχουν ενταση που λυγιζει πολλους,οδηγωντας τον Παο στον τιτλο με το ΔΔ τραυματια.

      Μαλλον επειδη πανε 4 χρονια τοχουμε ξεχασει μου φαινεται.
      Σε αυτη την ηλικια να κρινεις Ευρωλιγκα και Α1 τελικους (η ηλικια που ειναι τωρα ο Μποχωριδης ή ο Γιοχαν για να καταλαβεις)

      Αν το συνδυασεις με την πολυ καλη κατασταση του ,σε σχεση πχ με τον Παπ που κι εκεινος πετυχε πολλα μικρος,αλλα η κατασταση του τωρα ειναι καπως προβληματικη,(το κασε του Παπ τι το θεωρεις τοτε) και το οτι θελουμε ηγετη για τη γνωστη μεταβαση (ποιος θα γινοταν ηγετης,ο Ερτελ;;)
      καθιστουν για μενα την αποκτηση του Καλαθη,οχι υπεραξια αλλα bang for the buck.

      Η ανακουφιση μου ηταν τεραστια οταν εκλεισε,πιστευα κανενας ξενος (αλλος Ελληνας δεν υπαρχει ετσι κι αλλιως)δε θα γεμισει τα παπουτσια του ΔΔ και ερχεται κυριαρχια του Ολυμπιακου.
      Νομιζω ηταν η μονη και τελευταια λυση (πραγματικη εννοω,δε θαπαιρνες και Καρρυ) για να γυρισει το πραγμα.

      Διαγραφή
    2. Γειά σου 77,
      Η μεγαλύτερη υπεραξία για μένα (πέραν του Ραντούλιτσα) είναι ο προπονητής, δεν γίνεται να δίνεις 800κ σε εναν προπονητή του ενός τουρνουά των 15 ημερών, δεν γίνονται αυτά..είναι τρελό ρίσκο. ίσως του βγεί, ίσως όχι αλλά όσο ποτέντιαλ και αν έχει (που αμφιβάλλω λίγο) πάλι για μένα δε δικαιολογεί τα 800κ. Τα ίδια βέβαια ισχύουν για για τον ραντούλιτσα
      ζΑν

      Διαγραφή
    3. @Abruzzi

      Όταν λέμε πληρώθηκε υπεραξία για τον Χ παίκτη δεν εννοούμε κατ’ ανάγκη ότι κακώς αποκτήθηκε. Για να συνεννοούμαστε, για μένα σωστά αποκτήθηκε ο Καλάθης αλλά θεωρώ ότι πιο σωστή τιμή θα ήταν περί το 1,5εκ. Και για να τα λέμε όλα, δεν ξέρω αν θα έβρισκε παραπάνω κι από πού. Αυτά τα 500 χιλ. που θα γλίτωνες μπορεί να σου έκαναν την διαφορά στο ρόστερ.

      @ζΑν

      Έλα φίλε, έχεις δίκιο. Παράλειψη. Και για τον κόουτς τα λεφτά (αν ισχύουν τα 800) είναι αδικαιολόγητα πολλά. Αλλά, ρε ζΑν, πέρσι έδωσαν 600 στον δάσκαλο Ντούσκο που ήταν ανοιχτό βιβλίο. Τουλάχιστον, φέτος, δόθηκαν πολλά αλλά για κάποιον που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί πραγματικά ικανός.

      Διαγραφή
    4. α)77, διαφωνώ για την υπεραξία Καλάθη, με καλύπτει ο Abruzzi.Στα συν του θα προσέθετα τα 13 λεπτά μέσο όρο ΝΒΑ.
      β)Επίσης συμφωνώ πλήρως μαζί σου προς το αν ο ΠΑΟ όντως έψαχνε mobile ψηλό.Δεν το θεωρώ σίγουρο.
      γ)Ζαν, τα λεφτά όντως είναι πολλά για τον Σάλε-που για μένα είναι το μεγαλύτερο στοίχημα φέτος- αλλά υποτίθεται πηρες τον κόουτς της Εθνικής Σερβίας με ό,τι συνεπάγεται για τον τηλεφωνικό του κατάλογο.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    5. @77
      ο Δασκαλος Ντούσκο έχει πετύχει και κάτι στη καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο. Ο Σάλε τι; Δε διαφωνώ καθόλου οτι ΜΠΟΡΕΙ να αποδειχτεί λίρα 100, αλλα δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Εσείς;
      Τα 800κ είναι παρα παρα πολλά, τι να λέμε τώρα
      Πότε έστισε ομάδα για μια μεγάλη και σκληρή σεζόν;
      Τα ίδια βέβαια πανε και για τον Ραντούλιτσα, τον παίκτη των 15 ημερών.

      ζΑν

      Διαγραφή
    6. Τα 800.000 είναι μικτά ή καθαρά;

      Διαγραφή
    7. Αν παίρνει 800 καθαρά ο ΔΓ γράφει άλλη μια χρυσή κοτσάνα στο βιβλίο του.

      Διαγραφή
    8. ο Καλαθης πηρε το γιουροκαπ με την Λοκομοτιφ και βγηκε mvp, ηταν ο ηγετης της πριν 2-3 χρονια πολυ μικροτερος δηλαδη απο οτι ειναι σημερα.Ειδατε τι παθος εβγαλε με την εθνικη στον αγωνα με Ισπανια;;.Αυτο εμενα μου αρκει,μπορω να ξεχασω μηπως οτι σε αγωνα με τον Παο τραυματιστηκε ο ΔΔ πριν τον αγωνα (στην προθερμανση) και μας εσωσε στην κυριολεξια (με ΟΣΦΠ).Καμια υπεραξια,αυτα τα λεφτα του τα εδινε η λοκομοτιβ τρια χρονια πριν .Αστους να λενε.

      Διαγραφή
  27. Άσχετο με το άρθρο, αλλά ξέρει κανείς πώς υπολογίζουμε πόσες παραπάνω επιθέσεις έχει μια ομάδα από την άλλη? Εκτός από ριμπάουντ και λάθη χρειάζεται κάποιο άλλο στατιστικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι σου αρκεί το άθροισμα σουτ, λάθη και βολές, αρκεί να αφαιρέσεις τα καλάθια και φάουλ.
      Αν το πας από το δικό σου δρόμο πρέπει να βρεις ποιος έκανε την τελευταία επίθεση σε κάθε 10λεπτο κι αν υπήρχε κάποια τεχνική ποινή, κάποιο τζάμπολ ή τέλος πάντων κάποιο σφύριγμα που να διαταράσσει τις κατοχές.

      Διαγραφή
    2. Για την ακρίβεια θες επιθετικά rbs + λάθη. Τα πρώτα οδηγούν σε επιπλέον επίθεση, και τα δεύτερα οδηγούν σε αλλαγή κατοχής (κάτι π.χ. που δεν κάνουν πάντα τα κλεψίματα).

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2015 - 1:57 μ.μ.

      Αν εννοείτε τις κατοχές, τότε οι γνώμες διήστανται, με την έννοια, ότιθ όπως συμβάινει συνήθως με τις περισσότερες στατιστικές μεθόδους, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να υπολογιστούν αυτές για μια ομάδα.

      Στο σύνδεσμο

      http://www.nba.com/thunder/news/stats101.html

      που αφορά το ΝΒΑ, οπότε θα υπολογίζετε κατοχές ανά 40 αντί 48 λεπτά, μπορείτε να δείτε ότι η προτεινόμενη φόρμουλα για τις κατοχές δίνεται ως

      Pos = .96 * (FGA + (.44*FTA) - OR + TO)

      όπου FGA (Attempted Field Goals), FTA (Attempted Free Throws), OR (Offensive Rebounds) και TO (Turnovers).

      Ο συγγραφέας του άρθρου δηλώνει για τη φόρμουλα αυτή, τα παρακάτω:

      «The .44 multiplier is because not all free throws take up a possession. Technical foul shots and "and-ones" do not, while there are more than two free throws on one possession with a three-shot foul. Research has determined that about 44% of all free throws take up possessions, thus .44 is used as the multiplier. The .96 multiplier accounts for team offensive rebounds in situations where a missed shot is tipped out of bounds by a defensive player, continuing the possession without an offensive rebound being credited. »

      προκειμένου να εξηγήσει κάποιους από τους συντελεστές αυτής της φόρμουλας, όπως το .44. Όμως, η φράση του, «Research has determined...» είναι καταδικασμένη να προκαλέσει πολλές ερωτήσεις από αναγνώστες σχετικούς με το "άθλημα" της στατιστικής. Έχω ξαναπεί, ότι όταν αναφερόμαστε σε έρευνες, πρέπει ΠΑΝΤΟΤΕ να συνοδεύονται από αναφορές στην πηγή προέλευσης/περιγραφής των ερευνών αυτών (εκτός αν αφορούν ιατρικές/φαρμακευτικές μελέτες πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών ή έρευνες στη βιομηχανία όπλων και οπλικών συστημάτων), ούτως ώστε αυτοί που γνωρίζουν το αντικείμενο ή που θέλουν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι το πώς διεξήχθησαν οι έρευνες, να μπορούν να ελέγξουν κατά πόσο ευσταθούν τα όσα κάποιος ισχυρίζεται ότι ισχύουν και δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα (αν έχει επιστημονική βάση η έρευνα).

      Εν προκειμένω, η φράση αυτή μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε π.χ. έγινε κάποια σοβαρή επιστημονική και εμπεριστατωμένη μελέτη με δημοσιεύση(εις) σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια ή ακόμα και να του είπε τη γνώμη της η... καθαρίστρια της γειτονιάς του ή ο θυρωρός του σπιτιού του.

      Αν δεχτούμε ότι αυτά που γράφει ευσταθούν και αποδεικνύονται επιστημονικά, το μόνο που θέλει προσοχή είναι κατά πόσον οι συντελεστές .44 και .96 εξακολουθούν να ισχύουν για την Ευρώπη των 40 λεπτών ανά αγώνα. Το γεγονός ότι ο ιστοχώρος αφορά το ΝΒΑ και στο υπόλοιπο κομμάτι για τις κατοχές αναφέρεται σε κατοχές ανά 48 λεπτά, με κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικό σε αυτό το στοιχείο.

      Συνέχεια στο επόμενο σχόλιο.

      Διαγραφή
    4. Γι' αυτόν τον λόγο, στον παρακάτω σύνδεσμο

      http://www.rawbw.com/~deano/

      μπορείτε να δείτε μια ανάλυση του λεγόμενου "Possessions Scoring System", με τον ορισμό του possession (για μια ομάδα και ένα μεμονωμένο παίκτη) να δίνεται ως:

      «For a team, it is the period of play between when one team gains control of the ball and when the other team gains control of the ball. For an individual, a possession or part of a possession is credited when that individual causes to end his/her team's possession.»

      και την φόρμουλα για τις ομάδες ως

      Possessions=FGA-OR+TO+0.4*FTA

      Στη συνέχεια αναλύει τον ορισμό αυτό (ή αν προτιμάτε την λογική αυτού) και έπειτα δίνει τον ορισμό του Scoring Possession για μια ομάδα ως

      «For a team, it is any possession on which at least one point was scored. For an individual, a scoring possession or part of a scoring possession is credited when that individual contributes to his/her team's scoring possession.»

      Εδώ προτείνει δύο μεθόδους υπολογισμού αυτού του στατιστικού.

      1. Sc.Poss = FG+0.4*FTA*(FT%*FT%+2*FT%*(1-FT%))
      2. Sum all individual scoring possessions.

      Δεν δίνει όμως τη φόρμουλα υπολογισμού των individual scoring possessions (λόγω πολυπλοκότητας), οπότε δυστυχώς μόνον η πρώτη μέθοδος είναι εφαρμόσιμη. Νομίζω όμως ότι και οι δύο ορισμοί αυτού του άρθρου είναι πιό κοντά στα ευρωπαϊκά δεδομένα από αυτόν του πρώτου, και εγώ αυτές τις φόρμουλες θα χρησιμοποιούσα αν έπρεπε να επιλέξω μια.

      Πάντως, είναι προφανές ότι δεν είναι απλή υπόθεση ένας τέτοιος ορισμός και υπάρχουν πολλές μέθοδοι ψγια το σκοπό αυτό.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  28. παναθηναϊκός:προφανώς και δε χρειάζεται να έρθει κάποιος παίχτης(στο 1-2) για 3 λόγους. αρχικά δεν πρόκειται να προλάβει τα παιχνίδια με τον ολυμπιακό. δεύτερον στην ευρωλίγκα δεν ξέρω αν θα μπορεί να παίξει (λόγω κανονισμών) στον πρώτο γύρο της πρώτης φάσης(όταν δηλαδή θα αρχίσει να μπαίνει ο παππάς). τρίτον αν είναι να έρθει πάλι κανάς μπλουμς που θα παίξει καλά στην αρχή και θα μας φορτωθεί μετά για όλη τη χρονιά,τότε 100000 φορές να παίξει ο λούντζης (ακόμα και ευρωλίγκα). έτσι κι αλλιώς και να θες δε μπορείς να αποκλειστείς στην πρώτη φάση(πέρσι θυμίζω είχαμε περισσότερες απουσίες στην πρώτη φάση,σε πιο δύσκολο όμιλο,αλλά παρόλα αυτά περάσαμε περπατώντας 2-3 αγωνιστικές πριν το τέλος). πέρσι ακούγαμε για την φοβερή και τρομερή μπάγερν που θα μας αποκλείσει,φέτος ακούμε για τη φοβερή και τρομερή κούμπαν του μρ μπιν και την καρσίγιακα.
    η θέση ξένουν εφόσον αποφασίστηκε να μείνει κενή,έτσι πρέπει να παραμείνει και στο τέλος τη πρώτης φάσης να έρθει κάποιος ψηλός,αν κριθεί αναγκαίο και δεν ανταποκριθεί ο κούζμιτς στο ρόλο του 2ου ψηλού. μέχρι να γυρίσουν οι τραυματίες στο 2 θα παίζει ένας από τους γιάνκοβιτς ή πάβλοβιτς και στο 3 θα παίζει ο άλλος μαζί με τον χαραλαμπόπουλο.


    πάμε στον ολυμπιακό τώρα. αν πληρώνει υπεραξία ο παναθηναΪκός για παίχτες που ανήκουν στο τοπ3 στις θέσεις τους(καλάθης,ραντούλιτσα),τότε τι πληρώνει ο ολυμπιακός για τον βασικό του σέντερ γιανγκ?ο οποίος εδώ θα είμαστε όταν θα καταλήξει πίσω από τον μιλουτίνοφ στο ροτέισον.
    επίσης θέλω να δω το δίδυμο του στο 4 όταν πάει στα πιτς ο πρίντεζης με πρόβλημα στη μέση για κανά δίμηνο και ποιος θα κουβαλήσει την περιφέρεια σε κάποιο ματς που ο σπανούλης δεν είναι καλά. ο χάκετ μπορεί να βοηθήσει(μπορεί και όχι) όταν θα είναι καλά ο σπανούλης. όταν δεν είναι όμως? και στη σιένα και στην αρμάνι τα καλά του παιχνίδια τα έκανε όταν είχε δίπλα του πολυβόλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. επίσης για τον ραντούλιτσα εγώ έχω ακούσει για 1 εκατομμύριο το χρόνο. καμία υπεραξία δε βλέπω εγώ αν ισχύει αυτό το ποσό. υπεραξία είναι τα χρήματα που παίρνει ο γιανγκ,ο τάιους,ο ντάνστον,ο φρίλαντ και άλλοι σέντερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. «Παίξαμε με τον Σπανούλη μαζί στον Ολυμπιακό και την Εθνική για πέντε χρόνια. Είναι σπουδαίος ηγέτης και εκπληκτικός χαρακτήρας. Έμαθα πολλά δίπλα του. Αυτό το καλοκαίρι σκέφτηκα να κάνω ένα βήμα για την καριέρα μου. Μου είπε να εμπιστευτώ την ικανότητα και την εμπειρία μου. Έχουμε μία καλή φιλία.»


    Σκασμός άσχετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε καλά, και ο Αρένας με τον Κρίτερτον όταν τους ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι, φίλοι λέγανε ότι είναι. Στα αποδυτήρια όμως πιστολιές πέφτανε.

      Διαγραφή
    2. Ούτε εγώ πιστεύω πως υπήρχε κανένα πρόβλημα στη σχέση Σπαν-Σλούκα, αυτό έλειπε. Ο Σλούκας απλά βρήκε καλύτερη πρόταση από μια ομάδα με καλύτερο προπονητή, που του έδινε την προοπτική να είναι το βασικό pg της ομάδας. Αυτό δε θα το έβρισκε στον Ολυμπιακό, οπότε λογικό ήταν να αποφασίσει να φύγει. Και ο Σπαν πιστεύω ανακουφισμένος είναι από τη φυγή του.

      Διαγραφή
    3. Δλδ σοβαρά τώρα, περίμενες να πει κάτι άλλο; Όχι πραγματικά, τι θα έλεγες αν είχες τσαντιστεί με τον Σπανούλη ή όποιον αστέρα θες, φεύγεις από την ομάδα και σε ρωτάνε οι δημοσιογράφοι;

      Διαγραφή
    4. @3:23
      Δεν νομίζω ότι είναι ανακουφισμένος ο Σπαν, ίσα ίσα χάνει ένα εξαιρετικό στήριγμα που στα 34 θα το έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ.

      Οι άλλοι δυο είστε άσχετοι.
      Σε τούρκικο μέσο έδωσε τη συνέντευξη, θα μπορούσε να μην πει και τίποτα.

      Διαγραφή
    5. ε ναι. Και ο Κρίτεντον σε Νεοϋορκέζους την έδωσε τη συνέντευξη. Στην Ουάσινγκτον όμως πήγε να σκοτώσει τον Αρένας, όχι στη Νέα Υόρκη.

      Διαγραφή
    6. Tι πίνεις Κρίτεντον;

      Διαγραφή
  31. Αν κρίνω από το φιλικο Εφες-ΑΕΚ, "σκίσαν" οι Τάιους-Ντάνστον απέναντι στο Λουκά...Χαχαχα μόνο 20 ποντους τους έβαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κρίνεις από το φιλικό, ναι..

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι μονο το φιλικο. Γενικως οι mobile centers που υποστηριζεις συχνα εχουν προβλημα απεναντι σε ποιοτικους κλασικους ψηλους.Τρωνε αρκετους απο αυτους αλλα την ιδια στιγμη αντιμετωπιζουν καλα τα αντιπαλα γκαρντς.
      Οπως το βλεπω εγω, απο καπου θα φας τους ποντους. Διαλεγεις απο ποιον. Θα μπορουσε να πει κανεις οτι οσους και να φας απο εναν καλο ψηλο εισαι κερδισμενος αν μπλοκαρεις το αντιπαλο backcourt. Ή μπορεις να τα πας καλα απεναντι στο mobile center με τον κλασικο σεντερ σου και να εισαι μονιμως εκτεθειμενος απεναντι στο αντιπαλο pnr. O καθε προπονητης διαλεγει το tradeoff που προτιμαει.

      Διαγραφή
    3. Ναι, μόνο που για κάθε έναν καλό ποιοτικό κλασσικό ψηλό υπάρχουν 5 mobile centers και είναι και παμφθηνοι. Αν υπήρχε πληθώρα απο κανονικούς ψηλούς θα ήταν οικονομικότεροι και επομένως πολύ δύσκολα θα βλέπαμε αυτό που βλέπουμε τώρα στην Ευρώπη. Νομίζω δηλαδή είναι περισσότερο πρακτικό το ζήτημα παρά τακτική επιλογή αν και σίγουρα παίζει κι αυτό.

      Διαγραφή
  32. Επειδή κάποιοι λένε ότι ο Αντώνης "στα δύσκολα μόνοι σας" Φώτσης δεν το παίζει παναθηναϊκάρχης:

    http://www.tovima.gr/sports/article/?aid=520446
    «Νιώθω ότι επιστρέφω στην οικογένειά μου», δήλωσε ο 32χρονος φόργουορντ

    http://www.gazzetta.gr/stili/oi-prwtagwnistes/article/607215/ypografi-antonis-fotsis
    . Ο Έλληνας φόργουορντ είχε μείνει ελεύθερος από την Ντιναμό και δεν χρειαζόταν να σκεφτεί πολύ ποια θα ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. «Επιστρέφω στην ομάδα μου, αυτό είναι όλο», θα δηλώσει με την παιδική ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει σχεδόν όλες τις απαντήσεις του.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε κι εσύ κατά μέρος για λίγο τον οπαδισμό σου. Προφανώς ο Φώτσης, ως επαγγελματίας έδινε σημασία στα χρήματα και όταν του παρουσιαζόταν ευκαιρία πήγαινε σε άλλες ομάδες. Πχ Το 2011 πήγε στο Θανάση και του είπε "έχω πρόταση με Χ λεφτά από Αρμάνι", ο Θανάσης του είπε "Αντωνη εμεις δεν μπορουμε πλεον να ματσαρουμε τετοια λεφτα", οπότε σαν φιλοι χωρις προστριβες χωρισαν οι δρομοι. Αυτο δεν σημαινει πως δεν βλεπει την ομαδα με αγαπη και οικειοτητα. Ακομα κι εσυ που εισαι φανατικος Ολυμπιακος το καταλαβαίνεις αυτό. Κι ο Μπατιστ έφυγε όταν σταμάτησαν να παιζουν μεγαλα συμβολαια. Τι σημαινει αυτο, πως δεν αγαπουσε την ομαδα ή πως δεν την έβλεπε σαν οικογενεια, με ζεστασια?

      Ή μήπως, ας πουμε, αν τυχον γυρισει ο Παπ στον ΟΣΦΠ θα ειναι υποκριτης αν δηλωσει πως στον ΟΣΦΠ νιωθει σαν στο σπιτι του? Ψεματα θα ειναι? Δεν ειναι αντιφατικο το να νιωθεις ξεχωριστα για μια ομαδα, ακομα κι αν ως επαγγελματιας κοιταξεις το καλυτερο για τον εαυτό σου την εκαστοτε στιγμη. Απλά κάποιοι ειναι συναισθηματικότεροι από άλλους ή απλά δεν ειναι διατεθειμένοι να αλλάζουν ομάδα, χώρα, σπιτι τόσο εύκολα όσο κάποιοι άλλοι. Ή ακόμα πχ μπορεί του ενός η οικογένεια να μην έχει διάθεση, ακόμα και για περισσότερα λεφτά, να αλλάζει περιβάλλον, σχολείο στα παιδιά τους, κλπ.

      Σε όλες τις δουλειές συμβαίνει αυτό. Κι εμένα μου έχει τυχει να απορριψω δουλειά με περισσοτερα χρηματα γιατι δεν ήθελα σε εκεινη τη φαση να μπω στη διαδικασια να αλλαξω περιβαλλον. Αλλος μπορει να εχει πρωτη προτεραιοτητα την αμοιβη του.

      Διαγραφή
    2. Κοίτα φίλε,
      Πολύ καλά κάνει ο Φώτσης και διεκδικεί το καλύτερο για τον εαυτό του και την οικογένειά του.
      Άλλο όμως αυτό, κι άλλο ο οπαδός πρόβατο που στην ερώτηση "πότε λήγει το συμβόλαιο του Φώτση", απαντάει "δεν έχει σημασία, ο Φώτσης είναι ένας από εμάς". Αυτόν κράζω, όχι τον Φώτση που παίρνει τα λεφτά του ΔΓ.

      Για την ιστορία πάντως, ίσως έχει δει τη διαφορετική αντιμετώπιση στον Μπατίστ και τον Φώτση για το συγκεκριμένο ζήτημα, παρότι συμπαθώ το δεύτερο απείρως περισσότερο. Άλλο να φύγεις κάποια στιγμή, να επιστρέψεις, και να νιώσεις ότι γυρνάς σπίτι, όπως έκανε ο Μπατίστ, ο Πρίντεζης ή ο Καλάθης, κι όπως μακάρι να κάνουν ο Παπ κι ο Σλούκας. Κι άλλο κάθε δυο χρόνια να φεύγεις, και να γυρνάς με υπεργαμάτα συμβόλαια, και να λες κάθε φορά ότι γυρνάς σπίτι. Είναι λίγο κοροϊδία, έτσι;

      Και πάλι λέω ότι από την πλευρά του πολύ καλά κάνει.
      Αυτοί που τον πιστεύουν έχουν το πρόβλημα.

      Διαγραφή
  33. Ο Σπανούλης, από τη στιγμή που έχει πετύχει όλα όσα έχει πετύχει, δικαιούται να μη θέλει ανταγωνιστές μέσα στην ομάδα του, για τα δύο χρόνια που θα παίξει ακόμα μπάσκετ σε αυτή. Στον Ολυμπιακό για όσο παίζει, ο ηγέτης θα είναι αυτός. Όχι επειδή παίρνει πιο πολλά, αλλά επειδή όταν είναι αυτός μέσα, όλοι ψάχνουν αυτόν. Δε γίνεται να αλλάξει σύστημα ξαφνικά ο Ολυμπιακός, και το ήξερε και ο Σλούκας αυτό, και γι' αυτό πήγε στη Φενέρ. Το ξαναλέω, ούτε στη φυγή του Σλούκα είναι οικονομικό το θέμα. Δεν έδωσε δα και τα διπλά η Φενέρ. 200 χιλιάρικα ήταν η διαφορά. Το θέμα είναι ότι οι Σλούκες, οι Μαντζάρηδες, οι Πριντέζηδες, αντιμετωπίζουν το δίλημμα, ή να μείνουν και να είναι μόνο τα "γρανάζια" στην πιο καλοδουλεμένη μηχανή της Ευρώπης, γρανάζια όμως, είτε να φύγουν για να γίνουν τα πρώτα βιολιά σε λιγότερο καλοδουλεμένες μηχανές. Οι Βάγγος και Γιώργης διάλεξαν το πρώτο, ο Κώστας το δεύτερο. Κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει ούτε τον μεν ούτε τους δε.

    Το θέμα είναι, μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα όπως ο Σπανούλης, πώς τα αντιμετωπίζει όλα αυτά; Ένας άνθρωπος που δε θέλει να είναι δεύτερος πουθενά, δε θα υπάρξει ποτέ περίπτωση να δεχτεί να είναι δεύτερος στην ομάδα του. Πώς γίνεται η αποσπανουλοποίηση που πρέπει νομοτελειακά κάποτε να γίνει για να πάμε μπροστά; Η Μπαρτσελόνα σιγά-σιγά απαγκιστρώθηκε από τον Ναβάρο, και τώρα πια απλώς απολαμβάνει τα ποιοτικά δεκάλεπτα που παίζει. Ο ΠΑΟ πήρε τον Καλάθη μόνο και μόνο για να μην τα κάνει όλα ο Διαμαντίδης. Στον Ολυμπιακό δε γίνεται να το κάνει ο Χάκετ αυτό, γιατί δεν έχει δείξει να είναι ο χαρακτήρας του παίκτη που θα μείνει πολλά χρόνια σε μια ομάδα και θα γίνει ο ηγέτης της. Ο Μάντζαρης αν τυχόν ποτέ φτάσει στα επίπεδα του Σλούκα του Ιουνίου, το πιο πιθανό είναι να δείξουν και σε αυτόν την έξοδο για να μη διαταραχθούν οι ηγετικές ισορροπίες. Οπότε σε δυο χρόνια που δε θα έχουμε Σπανούλη, τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. τζιμι θαπροτιμουσες κατσιβελη ή αθηναιου ως 5ο γκαρντ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται πάντα τι ζητάς από τον πέμπτο γκαρντ σου. Και σίγουρα πόσο χρόνο είσαι διατεθειμένος να του δώσεις. Κατσίβελη. Παρά το γεγονός ότι το backcourt σου θα χρειαζόταν κάποιον που να μπορεί να εκτελέσει. Γκαρντ με το αθλητικό πακέτο του Κατσίβελη είναι πάντα χρήσιμα. Από την άλλη είναι άδικο για τον παίχτη τόσα χρόνια να μένει πέμπτος..

      Διαγραφή
  35. Περίπατο (+15) η Μάλαγα με τη Ρεάλ για το Σουπερκόπα. Ναι είναι πολύ πολύ νωρίς και όλα τα σχετικά αλλά η ομάδα του Πλάθα είναι ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ήταν καλή η Ουνικάχα εχθές. Η Ρεάλ "άδεια" σε επίπεδο ενέργειας στο αμυντικό κομμάτι.

      Διαγραφή
    2. Αν οι τίτλοι κρινόταν τον Νοέμβριο ο Πλάθα θα είχε περισσότερους κι απ τον Ομπράντοβιτς.

      Διαγραφή
  36. Φρέσκο κείμενο μου στο μπλογκ της Stoiximan.

    http://blog.stoiximan.gr/basket/dont-sleep-on-them/

    Πέντε νέα παιδιά, πίσω από τη βιτρίνα των πρωτοκλασάτων αστεριών, που μπορούν να κάνουν μια καλή σεζόν στη φετινή Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τζιμάρα καλημέρα. Είδα στο Facebook το σχόλιο σου Πέτζα. Αλήθεια, αυτός ο παίχτης θα ανέβαζε την εθνική δύο επίπεδα. Σκέψου τον στη Σαϊτάμα. Ποιος Ναβάρο και ποιος Γκαρμπαχόσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλημέρα. Mε τα γκαρντς που είχαμε τότε ο Πέτζα θα έκανε παπάδες.. Ναι, πιθανόν θα είχε γραφτεί διαφορετικά η ιστορία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Συμφωνώ. Ο Κλέμπερ ήταν ο Γερμανός που είχες πει ότι θα ήταν καλή προσθήκη για Ολυμπιακό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Τον Daniel Theis της Μπάμπεργκ είχα πει.

      Διαγραφή
    2. Ο Πολωνός έκανε πολύ καλό Ευρωμπάσκετ. Είναι νέος σε ηλικία και μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα γρήγορα. Η Ζαλγκίρις μου αρέσει αρκετά φέτος. Πήραν και Βουγιούκα ο οποίος παίζει πολύ καλά στα ματς προετοιμασίας.

      Διαγραφή
  40. Θα μας πεις καμιά κουβέντα για τον Ενισέι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Καλησπερες,βλεπωντας το ροστερ της μακαμπι ισως αξηζει λιγο παραπανω στο ranking,καθε χρονο ειναι ομαδα προσοποκωτητων και οχι τοσο του κοουτς οι ισραηλινοι θα τους τσεκαρω φετος.
    Εαν γνωριζει κανεις τι παιχτης ειναι ο ανοσικε που πειρε η Αεκ στη θεση του προβληματικου χαρακτηρα ορτον θα με διαφωτιζε,υποτευομαι λασμο-ειδες αλλα δεν το κατεχω.
    Υ.Γ Οι νικς θα πρεπει να σφυρανε με τον αφαλο τους κ' να τραβανε τα μαλλια τους που αφησαν το μουντ'ι'ει,χθες απεναντι στο cp3 ειταν παρα πολυ καλος,ετσι οπως τον βλεπω παει για ρουκι της χρονιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα Άκη.. Μάλλον έλειπες όταν μιλούσαμε παλαιότερα εδώ μέσα για Ανοσίκε. Έχει γίνει αρκετή κουβέντα.Πέρυσι ήταν στις λίστες της σελίδας.

      http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/07/made-in-usa-2014-1.html

      http://www.basketblog.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=130048:keep-an-eye-on&catid=243:2013-06-06-19-24-58&Itemid=254

      Διαγραφή
    2. Όσον αφορά τους Νικς.. Eίχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου τότε. Δε θα έπαιρνα Πορζίνγκις. Ουίνσλοου, Στάιν, Μουντιέη ναι.. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο πιτσιρικάς δε μπορεί να γίνει πολύ καλός παίχτης. Ήθελα Μέλο στο "4". Στη τωρινή ομάδα ο Μουντιέη κολλούσε γάντι. Πως τους βλέπεις εσύ..;

      Διαγραφή
  42. Ακομα και ο στανλε'ι τζονσον που ευτηχως διαλεξε ο Βανγκαντι αντι του ουινσλοου(κοντος για 3 παιζει μονο με το drive) κολλαγε καλυτερα απ το πορζινκις,ο τζεριαν γκραντ ειναι καλη παστα παιχτη ευτηχως αλλα με μουντιε'ι' καρμελο θα πηγαιναν με χρημα για ενα καλο σεντερ απ το λοπεζ και ενα δυδιμο με το μελο στα φοργουορντ ο τομπαιας χαρις.
    O Πορζινκις στη χειροτερη σον μπραντλει οπως αναφερε ο ζεν μαστερ που ο μετανιωνει -στη καλυτερη τσανινκ φρα'ι' των πρωτων ετων στη νεα υορκη που ειναι και στην επικαροτητα μιας και το ορλαντο θελει να τον ξεφορτωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nαι και ο Τζόνσον (πολύ καλός παίχτης) Άκη, θα μου άρεσε αρκετά. Δεν είναι πιο κοντός ο Ουίνσλοου φίλε, στα ίδια είναι (6'6.5'') με τον Τζόνσον να έχει λίγο μεγαλύτερο άνοιγμα χεριών αλλά και περισσότερα κιλά (που του επιτρέπουν να μαρκάρει και στο "4"). Ο Ουίνσλοου όμως, ας μη γελιόμαστε, έχει μεγαλύτερα upsides για τη συγκεκριμένη λίγκα. Βελτιώνεται ραγδαία και αν και ο Τζόνσον τώρα είναι πιο έτοιμος να μπει στη λίγκα δεν έχω αμφιβολία ότι το ταβάνι του Ουίνσλοου (παίζει ψηλότερα από το στεφάνι, είναι πιο εκρηκτικός) είναι υψηλότερο. Συμφωνώ πάντως ότι ήταν λάθος για τη ΝΥ να τους προσπεράσει. Θα μπορούσαν επίσης να επιλέξουν τον Κόλεη-Στάιν και να κοιτάξουν περιφερειακό με τα λεφτά του Λόπεζ. Ο Χάρις ζητούσε πολλά. Καλός παίχτης, νέος, νεοϋορκέζος, δε λέω αλλά ζητούσε πολλά. Με τόσα έπαιρνες Ντρέημοντ Γκριν..

      Διαγραφή
  43. Επιπλεον ειναι δυσκολο να τους θυμαμαι ολους απ τις ψαγμενες λιστες που βγαζεις...
    Τον μελβιν ετζιμ κ'τον αδερφο του τομσον που επαιζε στη γερμανια φετος του θυμαμαι πανω κατω οπως και φυσικα το πατρικ γιανκ που το κοβω για αμυντικο της χρονιας φετος στην ευρωλιγκα.
    Απ το 12 που διαβαζω κ'γραφω στο μπλογκ σου που βρηκα κατα τυχη εχω διαβασει....
    Υ.Γ Μου αρεσει που μας εχουν ξεγραμενους στην ανατολη, 4ους στη σεντραλ και 10οι στην ανατολη η καλυτερη προβλεψη που διαβασα με τους Μπακς στην 6αδα...Φετος πιστευω για πρωτη φορα επιστροφη στη post season
    DETROIT Vs EVERYBODY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Perisi tetoia epoxi profitevame tin efialtiki xronia pou tha akolouthouse me ton mega apatewna/erasitexni proponiti Ivanovic. Simera, distixws, den exoun allaksei dramatika ta pragmata. Sigekrimena, ta fetina erwtimata/parametroi:

    1) Tha fanei ti soi proponitis einai o Djordjevic
    2) O metagrafikos sxediasmos itan toulaxiston METRIOS
    3) Tha prolavei na desei i nea omada kai na deiksei kati i sto telos tis xronias (afou exoun xathei oloi oi titloi) tha kounisoume mantili ston Sasha?
    4) Den exei meinei poli ipomoni sto ntepostito twn Panathinaikwn filathlwn

    Siberasmatika odevoume pros mia nea apotiximeni xronia me MIDEN titlous. As proetoimastoun oi filoi Panathinaikoi. Afti i xronia tha thewrithei petiximeni mono ean apodeixthei oti o proponitis einai sovaros/epaggelmatias kai prepei na meinei kai ta epomena xronia kai episis ftiaxtei ena dinato sinolo pou paizei orthologiko, swsto, katharo, omorfo basket (ean erthoun titloi akoma kalitera). Makari na kanw lathos. Distixws i diaisthisi mou peftei sxedon panta mesa. Edw tha eimaste oli ti xronia na ta sizitame.. Thank you.

    P.S. Ean perisi itan mia fora diskolo na xtipisei o pao ton osfp, fetos tha einai pente.. Tha ekplagw ean nikisei estw kai mia fora o pao ton osfp fetos. Ena apo ta favori gia Euroleague fetos o osfp, kat'eme.

    Kind regards,

    Thomas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έχουν περάσει άλλωστε πολλές χρονιές που ο παναθηναϊκός είχε 0 τίτλους στο μπάσκετ.

      εκ μέρους όλων των παναθηναϊκών ΣΥΓΓΝΩΜΗ για όσα σου έχει προκαλέσει η ομάδα την τελευταία 20ετία

      Διαγραφή
    2. Ακομα δεν ειδαμε την ομαδα και αρχισε η καταστροφολογια. Η ομαδα εχει πιο ποιοτικους παιχτες απο περυσι, το κλιμα ειναι καλυτερο και εχουμε και ακομα μια κενη θεση ξενου εφοσον κριθει απαραιτητο. Τουλαχιστον καντε λιγη υπομονη να δουμε την ομαδα στα πρωτα επισημα παιχνιδια πριν ισοπεδωσετε τα παντα.

      Διαγραφή
    3. Εγω παλι και με τα δεδομενα της εποχης ειμαι ευχαριστημενος.

      Η πενταδα Νελσον,Σλοτερ,Μπλουμς,Μκφ,Μπατιστα εγινε
      Καλαθης,Φελντειν,Παυλοβιτς,Κουζμιτς,Ραντουλιτσα .

      Αν επαιζαν μεταξυ τους θα ηταν πολλα με λιγα οποτε αισιοδοξω.
      Στα υπολοιπα εμεινε η πενταδα ΔΔ,Παππας,Γιανκοβιτς,Φωτσης,Γκιστ μαζι με Μποχω και τους μικρους που και μετα το γιουρο θα γινονται ολοενα και καλυτεροι.Δεν ειμαστε και του πεταματού.

      Διαγραφή
    4. @Thomas

      Ένα ακόμα δεδομένο φίλε σε αυτά που παρέθεσες. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερη ποιότητα φέτος σαν ομάδα. Ο ερχομός του Καλάθη τον έχει αναβαθμίσει σε αυτό το κομμάτι.

      Διαγραφή
    5. Η αληθεια Τομ εμεις εχουμε ομαδαρα και παμε να τα σηκωσουμε ολα φετος.Ο Χακετ θα γινει ο παιχταρας της Σιενα,ο Σπανουλης θα τρεχει οπως εκανε πριν 10 χρονια, ο Μαντζαρης θα τα βαζει απο παντου και ο Αγραβανης με τον Παπαπετρου θα βγουν πρωτοι σκορερ της γιουρολινγκ.Για τον Παο κλαφτα Χαραλαμπε,ευτυχως που εχεις κληρονομικο χαρισμα και τους προειδοποιεις να μην ελπιζουν σε τιποτα.Αμ μπως......!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  45. O Aνοσίκε τι βαθμό παίρνει στην κλίμακα Χοντρούλιτσα;

    Για όποιον δεν ξέρει η κλίμακα Χοντρούλιτσα μετράει την ικανότητα mobile ψηλών να καρφώνουν φέτος στην άμυνα του ΠΑΟ χωρίς να τους πάρει πρέφα ο βασικός σέντερ.
    Έτσι όταν λέμε ότι ο Τάιους έχει 4 βαθμούς Χοντρούλιτσα εννοούμε ότι καρφώσει 4 φορές στην πλάτη του Μίρο.

    Η συγκεκριμένη μονάδα μέτρησης έρχεται να αντικαταστήσει την κλίμακα Μπατίστα με αναλογία 1,2/1.
    Αν κάποιος σέντερ δηλαδή πέρσι κάρφωνε τον Μπατίστα 1,2 φορές φέτος θα καρφώνει 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η Φενέρ των 30 εκατομμυρίων μπάτζετ, δίνει ηγετικό ρόλο στο Σλούκα με 1 εκατομμύριο το χρόνο. Και ο Ολυμπιακός των 10 εκατομμυρίων θεωρεί ότι μπορεί να δίνει 2 εκατομμύρια στο Σπανούλη.

    Κύριοι, όσο αυτό διαιωνίζεται, θα σας φεύγουν 5 παίκτες κάθε καλοκαίρι και θα ξαναφτιάχνετε ομάδα από την αρχή. Διαλέξτε. Ή λέτε του αρχηγού να δεχτεί μια γενναία μείωση ή αλλιώς να τραβάει για άλλη παραλία, ή κάθε Ιούνιο θα βλέπετε Σλούκα, Ντάνστον, Λαφαγέτ, Μάντζαρη, Χάκετ, Παπαπέτρου να σας παρατάνε επειδή δε θέλετε να τους ανεβάσετε το κασέ για να μην πονέσει η τσέπη του Σπανούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα στην παράνοιά σου, έγραψες επιτέλους κάτι σωστό.

      Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 4 χρόνια είχε να επιλέξει δυο δρόμους ώστε να διεκδικήσει την κορυφή της Ευρώπης.
      Είτε να ξοδεύει 20 εκατομμύρια σε πολύ καλούς παίκτες όπως κάνει τώρα η Φενέρ, είτε να ξοδεύει 10 αλλά να έχει στις τάξεις τον μεγαλύτερο σύγχρονο ηγέτη των ευρωπαϊκών γηπέδων.
      Επέλεξε το δεύτερο και μόνο ένας τρελός θα έλεγε ότι δε δικαιώθηκε.

      Διαγραφή
    2. Θα τον δουμε τον Ηγετικό ρόλο του Σλουκα οταν ερθουν οι πρωτες ηττες και θα τον στιψει ο Ζοτς σαν στημενη λεμονοκουπα... οσον αφορα αυτο που λές, η απαντηση του 5:17 με καλύπτει...

      Διαγραφή
    3. Το μεγαλύτερο ηγέτη των ευρωπαϊκών γηπέδων;;;;;;Χαχαχα

      Διαγραφή
    4. τι ειναι ρε 7:21 ο Ζοτς; Κατσικαρης η Σφαιροπουλος; 'Η μηπως Γιαννακης που ηθελε να δωσει τον Τεοντοσιτς δανεικο στον Πανελληνιο; Με ενα εκατομυριακι το χρονο θα σας βγαζει τα διπλακια στο ΣΕΦ ο Κωστας σαν εκδικηση για τα 10λεπτα συμμετοχης που του δινατε για να παιζει ο Σπανουλης. Εδω σας περιποιηθηκε με 25 πονταλακια ο Κλειζα οταν ακομα η Φενερ ηταν καφενειο, λες ο Κωστακης να σας λυπηθει;

      Και ποτε ακριβως θα τον πεταξει σα στημενη λεμονοκουπα; Οταν κλεβει την μπαλα απο τον Ντε Κολο, η οταν θα πεταει καθοριστικα τριποντα; Γιατι στον ολυμπιακο αυτα εκανε στο χρονο που τον βαζατε.

      υ.γ. το σλουκα στα ολυμπιακος-φενερ ο Σπανουλης θα τον μαρκαρει; Ε ρε γλεντια...

      Διαγραφή
  47. Πρεπει οπωσδηποτε να κανει κατι ο ΠΑΟΚ. Ειναι πολυ μικρο το ροστερ του.Η χρονια δε βγαινει με βασικο pg το Ντουβνιακ και βασικο center τον Μπαλαμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται κάτι παραπάνω στη frontcourt. Είναι ξεκάθαρο. Περίμενα να κλείσει τον Μαυροειδή αλλά..

      Διαγραφή
    2. Και τουλαχιστον εναν καλυτερο αμυντικο στην περιφερεια. Δεν ξερω πως τους βγηκε τοσο ασχημα ο σχεδιασμος φετος. Εχω μια υποψια παντως..

      Διαγραφή
  48. Πολλά αργά πόδια στην ομάδα, 5άδες με ΔΔ, Πάβλοβιτς και Φώτση μέσα έχουν πρόβλημα στην άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αλλά πεντάδες με Καλάθη, Φελντέιν, Γιάνκοβιτς,Γκίςτ και Κουζμιτς θα δαγκώνουν άσχημα στην αμυνα..

      Διαγραφή
  49. Πολυ πεσμενος ο Φωτσης. Καλυτερη εικονα οι Φελντειν και Κουζμιτς. Θα γινει σουπερ παικτης ο Χαραλαμποπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. 1oν ο κοουτς πρεπει να αλλαξει ρολοι.. αντρικο δεν το λες σιγουρα το εργαλειο που φοραει.
    Κουζιμς: με τετοιες εμφανισεις βγαζει ανετα το ψωμακι του, επιθετικα δεν ειναι μεσα στα συστηματα αλλα αμυντικα δινει πονο.
    Φελντεινι οσο τον βλεπω τοσο μου θυμιζει κραμα νελσον σλοτερ.. 2 σε 1 λοιπον και μακαρι να ειναι σταθερος ολη την χρονια
    Παβλοβιτς .. μεγαλη εμπειρια, ναι δεν μπορει να ακολουθησει γρηγορους αντιπαλους αλλα με την εμπειρια του καλυπτει τα κενα του. Για πισω απο γιανκοβιτς ειναι μιαααα χαρα
    Καλαθης.. οποιος λεει οτι παιρνει λεφτα υπεραξια ας φερει αλλον ελληνα καλητερο, ναι ακομη δεν ειναι σπανουλης διαμαντιδης και παπαλουκας αλλα το παιδι παιζει αμυνα για 2 και ειναι αρχιτεκτονας του πικ
    Ραντου, οσο εξυπνος φαινεται στην επιθεση τοσο 'χαζος' γινεται στην αμυνα, 2,3 φορες ειδα τον κοουτς μνα τον κραζει που ουτε καν εκανε να μαρκαρει
    Ακομη πιστευω οτι θελουμε εναν ακομη οργανωτη που να παζει και στο 2, ο παππας δεν ξερουμε ποτε θα επιστρεψει και πως θα ειναι , και ο μποχωριδης καλο 2016.
    Τα ματσακια αυτα εννοειται πως δεν ειναι για να βγουνε συμπερασματα αλλα τουλαχιστον βλεπουμε ενα δειγμα της δουλειας που γινεται, αλλωστε παιζουμε χωρις γκιστ, παππα και μποχωριδη. Μιλλαμε για 2 βασικοτατα γραναζια. Το θετικο ειναι οτι ο γκιστ δουλευει κανονικα με την υπολοιπη ομαδα οποτε δεν θα δυσκολευτει να προσαρμοστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα πηγα να γραψω για το ματς αλλα με καλυψες πληρως.

      Διαγραφή
    2. Ο Raduljica δεν υπάρχει καν στην άμυνα κατω απο το καλάθι ενώ αργεί πάρα πολύ να επιστρέψει τη θέση του όταν βγαίνει έξω απο τη ρακέτα. Σε αυτόν τον τομέα πολλοί θα νοσταλγήσουν μέχρι και τον Batista. Και στα rebounds θα έχει θέμα ο ΠΑΟ με τον Raduljica μέσα. Μπροστά όμως είναι μέρα με τη νύχτα, έξυπνος και δημιουργικός με καλά τελειώματα, θα βοηθήσει πολύ. Αλλα ναι, θα δούμε πολύ μονόζυγο στη στεφάνη του ΠΑΟ φέτος, ειδικά μέχρι να καταλήξει ο coach στο πως θα σώσει προσωρινά την κατάσταση. Εκτίμηση μου είναι πως θα έχουμε μια περίπτωση παίκτη που θα δεχτεί περισσότερη κριτική απ'ότι του αξίζει γιατί οι αδυναμίες του γίνονται πολύ πιο τρανταχτές λόγω της υπόλοιπης στελέχωσης. Όταν διορθωθεί αυτή η ανορθογραφία θα είναι μια πολύ καλή μονάδα για τον ΠΑΟ.

      Ομοίως για τον Kuzmic, θα ήταν μια πολύ καλή περίπτωση τρίτου ψηλού αλλά είναι καταδικασμένος να κρίνεται ως κάτι που δεν είναι και δεν μπορεί να γίνει.

      Διαγραφή
    3. Σωστός Χρήστο. Όχι δε νομίζω να νοσταλγήσουν στον Παναθηναϊκό τον Μπατίστα (lol), δεν είναι καλύτερος του Σέρβου σε αυτό το κομμάτι όπου ναι, υστερούν και οι δύο. Απλά με Ραντούλιτσα δε θα βγεις να παίξεις hedge.. Το κενό (κατά τη γνώμη μου πάντα) στη σκέψη του Σάλε έχει να κάνει με τη διαφορετικότητα της Ευρωλίγκας. Ο Κούζμιτς φέρνει όντως διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Ραντούλιτσα όπως η δραστηριότητα του πάνω από τη στεφάνη και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Όμως ο συνδυασμός τους μεταφράζεται καλά στο FIBA Basketball αλλά μάλλον δεν είναι επαρκής απέναντι στις πολύ πιο δουλεμένες (π.χ. στο κομμάτι του Pick & Roll) ομάδες της Ευρωλίγκας όπου χρειάζεσαι και περιφερειακή άμυνα από τους ψηλούς/τον ψηλό σου.

      Διαγραφή
    4. ο παο θα φανεί στο β γυρο της ευρωλίγκας τι μπορει να κάνει, οταν θα εχει μπει ο παππας κ ο ξενος της τελευταιας θέσης (φανταζομαι θα εστιάσουν στο κενο που θα έχει φανει μεχρι τότε).

      Διαγραφή
    5. Χρηστο νομιζω οτι ο ραντου ειναι κλασικη περιπτωση παιχτη που στην αμυνα απλα δεν σπαταλαει την ενεργεια του, προσπαθεια μηδεν ομως !!
      Οταν πολλες φορες κλαιγομαι για τα συστηματα που δεν ειχαμε, νομιζω το σημερινο φιλικο ηταν παραδειγμα για το τι εννοουσα... δες τι γινεται μονο και μονο για να παρει στην κορυφη σουτακι ο φεντειλνι, δες τι γινεται για να βγει το 3αρι μας στην γωνια, λιγο το πικ θελει δουλιτσα αλλα γενικα ειμαι ευχαριστημενος !!
      Αν περασουν οι ιδεες του κοουτς θα κανει την διαφορα για φετος.. μεγαλο στοιχημα η 3αδα στο 5.
      Με τσσκ θα βγαλουμε καλα συμπερασματα, και γιατι θα δουμε τι παιζει με το 5, οπου εκει εχει αθλητικα κορμια, και τον κοουτς απεναντι σε γατονια τυπου ιτουδη

      Διαγραφή
  51. Γεια σου Τζιμ. Πιστευεις οτι ειναι δυνατο ο Κουζμιτς να εξελιχθει σε εναν Βεσελι για τον ΠΑΟ? Εχει το potential να πετυχει κατι τετοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι.Δεν έχει τη πλευρική ταχύτητα, την έκρηξη και τα intangibles του Τσέχου. Αλλά η ερώτηση σου είναι πολύ καλή. Γιατί θεωρώ ότι ο Τζόρτζεβιτς κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό του..

      Διαγραφή
    2. Μαλιστα Τζιμ. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Συνεχισε την εξαιρετικη δουλεια που κανεις!

      Διαγραφή
    3. Nα'σαι καλά, εγώ σ'ευχαριστώ..

      Διαγραφή
  52. Kαλησπερα Τζιμ , πως ειδες τον ΠΑΟ αποψε?

    Ηθελα να κανεις ενα σχολιο για το οτι ο Φελντεϊν κερδισε καποια φαουλ σε διεισδυσεις και νομιζω ηταν κατι που ηθελες να ζητησει ο Τζορτζεβιτς απο τον παικτη, σωστα?Πιστευεις ηταν ξεκαθαρη εντολη του προπονητη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Η ομάδα έχει μεγαλύτερο δείκτη ποιότητας και προσωπικότητες φέτος όπως οι Καλάθης-Πάβλοβιτς για παράδειγμα. Σήμερα ήταν καλός. Αλλά αυτή τη περίοδο κοιτάζεις να βγάλεις συμπεράσματα για την ομάδα σου σε επίπεδο εκτέλεσης αυτών που δουλεύονται στη προπόνηση. Για την εποχή ο βαθμός θεωρώ είναι ικανοποιητικός όπως και ο αντίστοιχος του Ολυμπιακού που ξεκινάει με συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω του ότι κορμός-κόουτς έχουν ήδη δουλέψει κάποια πράγματα μαζί. Ο Φελντέιν πρέπει να μείνει επιθετικός. Αν δεν υπάρξει συνέχεια δε κάνουμε τίποτα..

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστό σχόλιο Τζιμ-για την ακρίβεια, αυτό το mentality θα κρίνει τη μετάβαση στις υψηλές κατηγορίες, το αν δλδ θα μπορέσει ο Φελντέιν να θυμηθεί και στους κρίσιμους αγώνες του top8 πως πρέπει να πηγαίνει μέσα για να πάρει τα φάουλ και να στέλνει την ομάδα του στην γραμμή.Είναι το mentality των μεγάλων παικτών-το ό,τι θυμούνται τι πρέπει να κάνουν και όταν η μπάλα είναι βαριά.

      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
  53. Καλησπέρα στην συμμορία του Hoopfellas!

    ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ - Μέρος 2ο
    (συνέχεια από το προηγούμενο... επεισόδιο)

    Αφιερωμένο...

    Πες μου Αδερφέ,
    πως μπορώ ν' αποφύγω την ΠΛΑΝΗ;
    Όταν εγκατέλειψα το δέσιμο από τις κορδέλες
    έδενα ακόμα το ρούχο γύρω μου.
    Όταν εγκατέλειψα το δέσιμο από το ρούχο
    κάλυπτα ακόμα το κορμί μου με τις πτυχές του.
    Έτσι, όταν εγκαταλείπω τα πάθη μου,
    βλέπω η οργή μου να παραμένει.
    Και όταν απαρνιέμαι την οργή μου,
    η πλεονεξία είναι ακόμα μέσα μου.
    Και όταν ακόμα έχω νικήσει την πλεονεξία
    η υπεροψία και η ματαιοδοξία μου παραμένουν.
    Όταν το πνεύμα είναι απελευθερωμένο
    και έχει αποδιώξει την Πλάνη, παραμένει προσκολλημένο στο γράμμα.
    Ό Καμπίρ λέει:
    «Άκουσέ με αγαπημένε φίλε,
    το αληθινό μονοπάτι ΣΠΑΝΙΑ βρίσκεται».

    Από τα ποιήματα του Καμπίρ...

    https://www.youtube.com/watch?v=1mfgktSlDvg

    Όπως αποκαλύπτει και ο ίδιος στο ποίημά του, ζούμε το περισσότερο μέρος της ζωής μας στον ΙΔΕΑΤΟ μας "κόσμο" και λιγότερο στον πραγματικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ...

    Quiz: Ποιά ομάδα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η καλύτερη;

    1) Αυτή που νικάει συνέχεια, αλλά δεν παίρνει τίτλους (π.χ. Ρεάλ, Euroleague 2013, 2014)...

    2) Αυτή που δυσκολεύεται μεν στην πορεία, αλλά στο τέλος παίρνει τίτλους (π.χ. ΟΣΦΠ, Euroleague 2012, 2013 και Maccabi, Euroleague 2014)...

    3) Αυτή με την καλύτερη άμυνα (π.χ. ΠΑΟ, Euroleague 2013)...

    4) Αυτή με την καλύτερη επίθεση (π.χ. Ρεάλ, Euroleague 2013)...

    5) Η ομάδα με τους καλύτερους παίκτες στο ρόστερ της (π.χ. Κίντερ 2002)...

    6) Η ομάδα με το μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ της, αλλά γενικά, όχι με τους καλύτερους παίκτες σε κάθε θέση (π.χ. ΤΣΣΚΑ, Euroleague 2012)...

    7) Η ομάδα με τους καλύτερους παίκτες και το μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ (π.χ. Ρεάλ, Euroleague 2014)...

    8) Η ομάδα που πετάει στην αρχή της διοργάνωσης διαλύοντας κάθε αντίπαλο που βρίσκει μπροστά της, αλλά στα δύσκολα στο τέλος τα βρίσκει σκούρα, και συνήθως χάνει (π.χ. ΤΣΣΚΑ, Euroleague, γενικώς τα τελευταία χρόνια)...

    9) Η ομάδα με τον καλύτερο προπονητή (π.χ. ΠΑΟ, Euroleague 2010)...

    10) Η ομάδα με την καλύτερη χημεία (π.χ. ΟΣΦΠ, Euroleague 2013 και Ελλάδα, Mundobasket 2006)...

    11) Η ομάδα που ακολουθεί και εφαρμόζει στο παιχνίδι της πιό πιστά την φιλοσοφία του προπονητή της (π.χ. ΟΣΦΠ, Euroleague 2015 και ΠΑΟ, Euroleague 2013)...

    12) Η ομάδα με χαρακτήρα "refuse to die" ακόμα και όταν όλα φαίνονται χαμένα (π.χ. ΟΣΦΠ, Euroleague 2012, 2013)...

    13) Η πιό καλά προετοιμασμένη ομάδα στην τελική φάση μιας διοργάνωσης (π.χ. ΠΑΟ, Euroleague 2002, Ρωσία, Eurobasket 2007, ΟΣΦΠ 2013, Maccabi, Euroleague 2014, Λιθουανία, Eurobasket 2015)...

    14) Η ομάδα με το πιό θεαματικό παιχνίδι (π.χ. Ρεάλ 2013)...

    15) Συνδυασμός των παραπάνω...

    Όποιος βρει την απάντηση, παρακαλώ να την στείλει ταχυδρομικώς στην οδό (γωνία) ΑΣΧΕΤΟΥ και ΠΟΛΥΞΕΡΟΥ, αριθμ. 0, Περιοχή ΚΑΝΑΠΕΣ, Νομός ΣΑΛΩΜΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΒΟΡΙ...

    Ήταν κάποτε...

    μια ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ,

    η Euroleague, το Eurobasket, το Mundobasket...

    μια ΟΜΑΔΑ,

    η Κίντερ Μπολώνια - ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ
    (Ginobili, Becirovic, Granger, Andersen, Rigaudeu, Griffith, Smodis, Jaric, Frosini),

    η ΤΣΣΚΑ - ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ
    (Τεό, Brown, Andersen, Ντικούδης, Holden, Pashutin, Monia, Muursepp, Savrasenko, Granger, Kurbanov, Panov),

    οι ΗΠΑ - NUFF SAID
    (Lebron, Jamison, Battier, Wade, Paul, Bosh, Howard, Brand, Anthony, Miller, Hinrich, Johnson),

    η Ισπανία - ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ
    (P. Gasol, Rudy, Navarro, Calderon, Reyes, Jimenez, Rodriguez, M. Gazol, Mumbru, Garbajosa, Cabezas),

    η ΤΣΣΚΑ
    (Milos, Kirilenko, Siskauskas, D. Lavrinovic, Krstic, Vorontsevich, Shved, Khryapa, Gordon, Kaun, Voronov, Mejia),

    η Ρεάλ
    (Draper, Rudy, Suarez, Reyes, Mirotic, Rodriguez, Hettsheimer, Carroll, Llull, Slaughter, Begic),

    η Ρεάλ
    (Rudy, Reyes, Mirotic, Rodriguez, Carroll, Darden, Llull, Μπουρού, Slaughter, Mejri, Diez),

    η Σερβία - ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΟΣΜΟΥ
    (Milos, Simonovic, Kuzmic, Bogdanovic, Bjelica, Markovic, Kalinic, Nedovic, Milosavljevic, Raduljica, Erceg, Milutinov)

    το... ΦΑΒΟΡΙ για τις ΣΑΛΩΜΕΣ...

    ένας ΝΙΚΗΤΗΣ,

    ΠΑΟ, Maccabi, Ελλάδα, Ρωσσία, ΟΣΦΠ, ΟΣΦΠ, Maccabi, Λιθουανία

    το... OUTSIDER για τους "πλανημένους" και ΜΗ γνώστες του αθλήματος,

    αλλά

    ΟΧΙ για κάποιους "άσχετους"... Ζοτς, Γκέρσον, Δράκος, Μπλατ, Ντούντα, Μπαρτζώκας, Καζλάουσκας είχαν αντίθετη γνώμη και απέδειξαν στις ΣΑΛΩΜΕΣ ό,τι είχαν δίκιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ...

    Στο φετινό Eurobasket έγινα μάρτυρας μιας πρωτόγνωρης, για 'μένα κατάστασης, μέσα απ' την οποία παρουσιάστηκα, έμμεσα πλην σαφώς, από διάφορους, ως "επαναστάτης πνεύματος" τόσο σε θέματα της εθνικής μας ομάδας, όσο και σε αυτά άλλων ομάδων.

    Πιό συγκεκριμένα, θεωρήθηκα από πολλούς, ως υποστηρικτής:

    Πρώτον,

    των VSpan και του προπονητή της εθνικής μας, τόσο λόγω της συγνώμης που τους ζήτησα απ' αυτόν τον ιστοχώρο, όσο και της προφανούς, κατά τους προπονητές του καναπέ, αντίθεσής μου -βάσει σχετικού σχολίου που έκανα τότε- σε πληθώρα σχολίων μετά τον αγώνα με την Ισπανία (με τα οποία ζητούσαν από την ΕΟΚ, τα κεφάλια των δύο αυτών ανθρώπων σαν άλλες ΣΑΛΩΜΕΣ) για τη θέση αυτή που πήραν.

    Πριν συνεχίσω, ένα "αντιπροσωπευτικό" -του είδους των σχολίων εκείνο το βράδυ- σχόλιο που αναρτήθηκε για τον VSpan, το οποίο μάλιστα έγινε με τη μορφή ερώτησης προς εμένα:

    «Bρηκα αυτο το σχολιο για τον Σπαν,αν ισχυει και δεν ειναι ψεμματα.Πραγματικα τραγικο ποσοστο.Αλεξιε "στατιστικολογε" για ψαξε το:@@@ο Σπανουλης στα 3 κρισιμοτερα παιχνιδια της χρονιας φετος (δηλ. φαιναλ4 ευρωλιγκας κ το σημερινο) ,κρατηθειτε : σουτ εντος παιδιας 9/34.....κ αν δεν υπηρχε κ το τριλεπτο στον ημιτελικο με την ΤΣΣΚΑ θα μιλαγαμε για το πληρες δραμα..@@@»

    Και άλλο ένα για τον ίδιο παίκτη:

    «ΤΙΤΑΝΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗ, ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΕΛ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.
    ΕΔΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΟΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ:
    Μόνο ο Σπανούλης μπορεί να τριπλάρει με μπάλα του μπόολινγκ.
    Μόνο Αυτός μπορεί και ταπώνει τον Σακίλ Ονίλ απλά κοιτώντας τον.
    Μόνο Αυτός μπορεί να σκοράρει 3 πόντους με κάρφωμα.
    Μόνο Αυτός μπορεί να σκοράρει σε άλει ουπ με τα πόδια στη γη.
    Μόνο Αυτός σκοράρει σε κάθε βολή 3 πόντους.

    Ω ΗΛΙΕ ΦΩΤΕΙΝΕ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΕΛΕΗΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.»

    Τα παραπάνω δύο σχόλια ήταν από τα πιό "ήπια"!

    Από το ίδιο άρθρο, ένα απόσπασμα από "κλασικό" σχόλιο για τον προπονητή μας, που νομίζω αντικατοπτρίζει, εύγλωττα, το ύφος και το επίπεδο των σχολίων εκείνο το βράδυ:

    «Διαβαζοντας τις δηλωσεις του κατσικαρη, αμφιβαλλω αν εχει καταλαβει για ποιο λογο εχασε η εθνικη ομαδα απο τους ισπανους. Αυτος νομιζει οτι εκανε τελεια τη δουλεια του και οτι τριτοι παραγοντες φταινε για την ηττα. Μιλαμε για μεγαλο υπνο το παιδι. Και ασχετος και επικινδυνος. και φοβαμαι οτι δεν εχει τελειωσει το εργο του. Βλεπω να χανουμε και τοπ προολυμπιακο και το χειροτερο; Να μενει και για του χρονου.»

    Αντίστοιχου "τόνου" και "ύφους" ήταν και άλλα περίπου 200-250 σχόλια, με τα επιχειρήματά τους (τεκμηριωμένα ή μη) για την αποπομπή των δύο αυτών ανθρώπων, να τα ψάχνουμε μέσω ανακοίνωσης στο... Amber Alert!

    Το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ και εντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ είναι το γεγονός ότι όλα αυτά τα σχόλια αναρτήθηκαν σε μια χρονική στιγμή που η εθνική μας δεν είχε ΚΑΝ τελειώσει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση! Με άλλα λόγια, σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, όλοι αυτοί οι "φωστήρες" έψαχναν αφορμή να ξεσπαθώσουν εναντίον της εθνικής μας, βγάζοντας γλώσσα στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε. Τη γλώσσα κανείς πρώτα τη βουτά στο μυαλό πριν την βγάλει και την κουνήσει όλο χαρά και νάζι σαν σκυλάκι του σαλονιού, συνεπώς βασική προϋπόθεση είναι να έχει μυαλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Είναι λοιπόν, νομίζω, κατανοητό ότι όσον αφορά το θέμα VSpan - Προπονητή, η αντίθεσή μου δεν ήταν στην άποψη κάποιου περί ακαταλληλότητας των δύο αυτών ανθρώπων να είναι στη θέση που βρίσκονταν στην εθνική μας ομάδα, αλλά αφενός στον απαράδεκτο ΤΡΟΠΟ με τον οποίον αυτή η άποψη διατυπώθηκε επανειλλημένως και με επιχειρήματα-φαντάσματα, αφετέρου στη ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ που επέλεξαν όλοι αυτοί να κάνουν αυτά τα σχόλια. Εκεί λοιπόν πήγαινε η συγνώμη μου προς τους δύο αυτούς ανθρώπους, και όχι γιατί ένας μεγάλος αριθμός σχολιαστών ήθελε το κεφάλι τους στο πιάτο...

    Φυσικά υπήρχαν και αρκετά σχόλια με λογική και μετριοπάθεια, που είδαν αυτά τα θέματα πιό ψυχρά και συνετά, που όμως δυστυχώς πνίγηκαν μέσα στο βάλτο της κινούμενης "λάσπης" που ήταν ο ιστοχώρος εκείνο το βράδυ.

    ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝ-ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ (ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ) ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ - ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΛΙΑΝΑ, ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ Ή ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ, ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ, ΣΥΝΕΣΗ, ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ-ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΑΘΟΥΜΕ Ή ΓΕΝΙΚΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΙΚΤΗ Ή ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΡΟΠΟ, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ CL, ΤΟ MUNDOBASKET, TH EYROLEAGUE, ΚΛΠ. ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΚΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΥΤ, ΟΥΤΕ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ...

    Τελειώνοντας το κομμάτι αυτό, για να αποσαφηνίσω τις ψευδαισθήσεις κάποιων για τη θέση μου στο θέμα του προπονητή, δεν τάχθηκα ποτέ σε σχόλιό μου ή με άλλον τρόπο υπέρ της παραμονής ή όχι του προπονητή στη θέση του στην εθνική, και δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό ΠΟΤΕ, από τη στιγμή που είμαι προφανώς ο πλέον ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΣ και ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα, μην έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία στον χώρο αυτό για να πάρω θέση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Φαντάζομαι ότι οι υποφαινόμενοι σχολιαστές ξημεροβραδιάζονται στους αγωνιστικούς χώρους προπονώντας εθνικές ομάδες αυτού του επιπέδου για πολλά χρόνια ή στη χειρότερη περίπτωση έχουν τουλάχιστον ένα πτυχίο προπονητή της Α1...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Δεύτερον,

    οποιασδήποτε άλλης ομάδας εκτός από την εθνική Σερβίας. Ας διαλύσω και εδώ λοιπόν τις όποιες ψευδαισθήσεις δημιουργήθηκαν, από συγκεκριμένα σχόλιά μου σχετικά με τις ομάδες του Eurobasket και τις εμφανίσεις τους σε συγκεκριμένους αγώνες της διοργάνωσης.

    Δεν υποστήριζα ούτε την Ισπανία, ούτε την Γαλλία, ούτε την Ιταλίας, ούτε και την Σερβία, ούτε καν την Λιθουανία σε όλη τη διοργάνωση. Υποστήριζα ΜΟΝΟΝ την εθνική ΕΛΛΑΔΟΣ. Μετά τον αποκλεισμό μας, και στη συνέχεια της διοργάνωσης είχα την εξής στάση:

    1) Γαλλία - Ισπανία
    Υποστήριζα την Ισπανία, για τον απλούστατο λόγο ότι η Γαλλία από την αρχή της διοργάνωσης και μέχρι τον ημιτελικό, ήταν μπλαζέ, arrogant, έπαιζε στο ρελαντί και πήγε να χάσει 2-3 θεωρητικά εύκολα παιχνίδια στον όμιλό της και στους μετέπειτα αγώνες. Συνεπώς, σε κανένα σημείο μέχρι τον ημιτελικό, δεν με έπεισε ότι, όπως υποστήριζε ο Γαζόλ, η Γαλλία ήταν το φαβορί της διοργάνωσης. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στους αγώνες που ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιό μου, τότε νομίζω πως γίνεται σαφές γιατί δεν υποστήριξα σε ΚΑΝΕΝΑΝ αγώνα τη Γαλλία.

    2) Σερβία - Λιθουανία
    Στο συγκεκριμένο και μόνον αγώνα υποστήριξα τη Λιθουανία, όχι για να πάρω το μέρος του αδύνατου, όπως άκουσα σε εκπομπή (σύνηθισμένη πρακτική των Ελλήνων), αλλά γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα άκουγα ότι η Σερβία είναι ανίκητη, αχτύπητη, ομάδα ΝΒΑ, παίζει το καλύτερο μπάσκετ, θα πάρει το τρόπαιο με περίπατο, είναι το πρώτο φαβορί, κλπ. Όλο αυτό το σκηνικό που έδειχνε ασέβεια προς τις άλλες κορυφαίες ομάδες, καθώς και κάποιες από τις εμφανίσεις τους που δεν ήταν ιδιαίτερα καλές όπως με την Λετονία, μου έβγαλε μια γεύση arrogance των Σέρβων, τη στιγμή που σαν θέαμα δεν με ενθουσίασαν όσο τους παρουσίαζαν (καθαρά προσωπική γνώμη το τελευταίο, γιατί το τί είναι θέαμα είναι άποψη του καθενός - Για παράδειγμα, η Ρεάλ το 2013 είχε στιγμές στις οποίες πραγματικά έκρυβε την μπάλα, σχεδόν Harlem Globetrotters, αλλά σε άλλον μπορεί το παιχνίδι τους να του φαίνονταν βαρετό ή συνηθισμένο). Καλύτερη απόδειξη από το τρίποντο - Radu - τρίποντο - Radu που είδαμε να επιχειρεί συνεχώς στην επίθεση η Σερβία στον ημιτελικό και τους 64 πόντους που πέτυχε η μέχρι τότε καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης, απόρρεια της εξαιρετικά διαβασμένης, οργανωμένης και καλοκουρδισμένης άμυνας των Λιθουανών, δεν υπάρχει! Να σημειώσω και να προσθέσω, ότι οι φίλοι του ΟΣΦΠ, όπως είπε και ο Χρήστος σε σχόλιό του, είχαν 6 (και όχι 4) λόγους να υποστηρίζουν τη Σερβία, καθώς, ως γνωστόν, τόσο ο Milos όσο και ο Erceg ήταν κάποτε παίκτες του ΟΣΦΠ, και συνεπώς είναι και αυτοί στενά συνδεδεμένοι με τον ΟΣΦΠ (ειδικά ο πρώτος) και "δικοί" μας παίκτες, αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρά δεν μου το επέτρεψε αυτή τη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. 3) Τέλος, η άποψή μου για τη θέση που πήρα ότι το Γαλλία - Ισπανία ήταν ο πραγματικός τελικός,

    στηρίχθηκε αφενός,

    υποκειμενικά, στη σύγκριση των δύο ημιτελικών, με τον δεύτερο να είναι εξαιρετικός σε ποιότητα στις άμυνες και σε ένταση - αγωνία, αλλά όσον αφορά το θέαμα, γενικά την τακτική και κυρίως την ποιότητα στην επίθεση, πάμε γι΄ άλλα. Θεωρώ, καθαρά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, τον πρώτο ημιτελικό ως έναν από τους καλύτερους αγώνες εθνικών ομάδων που έχω δει τα τελευταία 30 χρόνια, βάζοντάς τον δίπλα μόνο σε δύο αγώνες εθνικών ομάδων, το Ελλάδα - ΗΠΑ το 2006, και τον τελικό το 1987. Τόσο "γεμάτο" αγώνα σε φάσεις, συναισθήματα, αγωνία, σασπένς, εξαιρετικά υψηλού επιπέδου τεχνικά και τακτικά, και εξίσου δυναμική και γεμάτη αγωνία και σασπένς παράταση, δεν θυμάμαι να έχω δεί άλλον σε εθνικό επίπεδο, εκτός από τους δύο προαναφερθέντες αγώνες. Αν δε, σε αυτά προσθέσουμε και το απίθανο και πρωτόγνωρο ρεσιτάλ για ένα βιολί, του Γαζόλ... Το Ισπανία - Ρωσία το 2007 ήταν καταπληκτικός αγώνας, αλλά δεν με γέμισε τόσο πολύ όσο το Γαλλία - Ισπανία, και

    επιβεβαιθώθηκε αφετέρου,

    από τους δύο τελικούς, που ήταν παράσταση - ρεσιτάλ για έναν ρόλο (και έναν παίκτη ο μεγάλος τελικός), όπως είχα προβλέψει και σε σχόλιό μου πριν τον αγώνα. Φυσικά, μετά την πανδαισία του ημιτελικού της Γαλλίας και του Γαζόλ, δεν θα μπορούσα να μην υποστηρίξω την Ισπανία στον τελικό, ως φίλος του αθλήματος και του ποιοτικού παιχνιδιού και θεάματος σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Συνοψίζοντας, όπως λέει και η... Ζωή,

    Ψευδαισθήσεις...

    Μακριά σου* ζω, τ' αδιανόητο
    το κενό, την απειλή
    δε γυρίζει πιά η Γη
    στο φεγγάρι, ανεβαίνουν σκέψεις
    κι αν τις δεις, να τρέξεις

    σε σκοτώνω, σ' αγαπώ, σε χάνω*
    αφού λείπεις* ό,τι θέλω κάνω
    αφού μου λείπεις*, ό,τι θέλω κάνω
    σε σκοτώνω, σ' αγαπώ, σε χάνω*

    οι ψευδαισθήσεις με κρατάνε στη ζωή
    πως δεν θα μ' αφήσεις*
    τί ωραία πλάνη...
    οι ψευδαισθήσεις, τί ωραία τρέλα
    μέσα** χάνομαι... μα θα σε βρω*...

    σε σκοτώνω, σ' αγαπώ, σε χάνω*
    αφού λείπεις* ό,τι θέλω κάνω
    αφού μου λείπεις*, ό,τι θέλω κάνω
    σε σκοτώνω, σ' αγαπώ, σε χάνω*

    σε σκοτώνω, σ' αγαπώ, σε χάνω*
    αφού λείπεις* ό,τι θέλω κάνω
    αφού μου λείπεις*, ό,τι θέλω κάνω
    σε σκοτώνω, σ' αγαπώ, σε χάνω*

    * ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ ΜΟΥ
    ** ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΟΥ

    https://www.youtube.com/watch?v=aTTq1CozFfY

    ------------------------------------------------------------
    Μια παρέα... λίγο κρασί... ένα ακορντεόν... πολύ κεφί... και πολλές, πολλές... ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ!

    https://www.youtube.com/watch?v=cF3UkUFg8xY

    Αλέξης

    ΥΓ 1. Χρήστο, σας ευχαριστούμε που επιστρέψατε στα σχόλια. Σας έχει απόλυτη ανάγκη ο ιστοχώρος...

    ΥΓ 2. Σχετικά με τις προβλέψεις που έκανα στο σχόλιό μου στο άρθρορ «ΜΥΡΙΣΕ ΑΙΜΑ...» στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 - 3:41 μ.μ., εκτός του ότι είναι εκεί ξεκάθαρα γραμμένα, τα κριτήρια με τα οποία έκανα αυτές τις προβλέψεις, θέλω να προσθέσω τα παρακάτω:

    1) Στα προημιτελικά, είχα 4/8 σωστές ομάδες (Ισπανία, Ελλάδα, Σερβία και Ιταλία),

    2) Τις Λετονία και Τσεχία δεν τις είχα παρακολουθήσει καθόλου στη διοργάνωση για να γνωρίζω την δυναμική τους, όπως είχα γράψει και σε άλλο μου σχόλιο, αλλά έδωσα μια προβλεψη μόνο και μόνο για να είναι πλήρης ο πίνακας των προημιτελικών,

    3) το παιχνίδι της Γεωργίας ήταν ντέρμπι και η Λιθουανία είδε και έπαθε για να προκριθεί,

    4) και με ξεγέλασε μόνο η εκνευριστική, τουλάχιστον για γηπεδούχο και κορυφαία ομάδα, χαλαρότητα και απάθεια των Γάλλων στους ομίλους, και πίστεψα στην πρόκριση-έκπληξη των Τούρκων.

    5) Στο Ισπανία - Ελλάδα ήμουν φυσικά biased υπέρ της εθνικής μας, αλλά οι υπόλοιποι προημιτελικοί που έγραψα δεν μπορούν να δώσουν προβλέψεις για τους τελικούς και ημιτελικούς, δεδομένου ότι ήταν τελικά άλλα τα ζευγάρια, και θα έπρεπε να έχουμε τους προημιτελικούς που πρόβλεψα, για να κρίνουμε τις προβλέψεις των ημιτελικών και των τελικών.

    Τελικά, ουσιαστικά δύο μόνο ομάδες που είχα παρακολουθήσει με ξεγέλασαν, η Γαλλία και η Κροατία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ωραιος όπως πάντα Jim. Πως τη βλέπεις τη Βοστώνη φέτος? Θα δούμε πολύ p'n'r με Thomas και Lee? Κολλάει ο Lee στην pace and space του φίλου σου του Stevens? Λείπει ένα καλός σουτέρ νομίζω που θα πήγαινε το πλάνο ενα βήμα πιο ψηλά. Ο Hunter μπορεί να γίνει τοπ σουτερ για τη λίγκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φίλε. Καλύτερη φέτος, θα πάει ψηλότερα στην Ανατολή. Και ο Λι και ο Αμίρ μπορούν να φέρουν πράγματα που έλειπαν στο τραπέζι. Ο Χάντερ είναι καταπληκτικός σουτέρ ακόμα και με αυτό το μηχανισμό που διαθέτει. Όμως το πακέτο του είναι τέτοιο (σωματοδομή, average athleticism) που τον αναγκάζει να δουλέψει πολύ στη μεγάλη λίγκα για βρεί καλά σουτ. Δε θα είναι εύκολο απέναντι σε πιο αθλητικούς και physical αντιπάλους. Για φέτος θέλω να δω καλό shot selection από αυτόν, όχι θαύματα. Ο Στίβενς είναι ένας επιστήμονας του αθλήματος. Έχουμε παρουσιάσει τη δουλειά του πριν αναλάβει.. Τον πιστεύω πολύ.

      Διαγραφή
  62. Καλησπέρα παιδια.
    Ερώτηση, άσχετη, προς συζήτηση.
    Τι ήταν αυτό που πιστεύετε άφησε πίσω το Ζήση από τη γνωστή τριάδα Παπαλουκά, Διαμαντίδη, Σπανούλη, ενώ αρχικώς θεωρείτο μεγαλύτερο ταλέντο;

    Πειρατής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σωματικα προσοντα Διαμαντιδη/Παπαλουκα.Διμετροι play (ο μητσος ποιο κοντος αλλα με μακρια ακρα). Το τεραστιο ταλεντο του Σπαν στην επιθεση Οι προπονητες που ειχαν και οι τρεις, και το refuse tο lose.

      Ο Ζησης κανει τα παντα καλα, αλλα τπτ πολυ καλα.

      Δεν πασαρει/δημιουργει οπως ο Διαμαντιδης/ δεν τρεχει το γηπεδο οπως ο Τεο/ δεν σκοραρει οπως ο Σπαν ενω και αμυντικα δεν ειναι και τπτ φοβερο οπως πχ ο 3D

      Αleister

      Διαγραφή
  63. @ 3:22 Το οτι δεν εκανε κατι πάρα πολύ καλα..οπως οι αλλοι 3
    Σπανουλης : εκρηξη-σκοραρισμα (αργοτερα και τριποντο)
    Διαμαντιδης-βοήθειες στην αμυνα σε πολύ ψηλοτερους -pnr offence-post offence+φονικο τριποντο
    Παπαλουκας - playmaking abillities στο απειρο... +10 assis/game οταν η μπαλα εκαιγε
    σχεδον αδυνατο να του κόψεις το drive λογο υψους στο prime του
    Τι απο αυτα μπορουσε να κάνει ο ζησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω εν πολλοις....δεν ειχε κατι να τον ξεχωρισει στο πολυ υψηλο επιπεδο και επισης κατι πολυ βασικο,δυνατα η γρηγορα ποδια(που ουτε ο Παπα ειχε αλλα τον ξεχωριζε ο φοβερος διασκελισμος και η ικανοτητα να βρει τον διαδρομο προς το μπασιμο αλλα και το εξτρα ταλεντο και ενστικτο στην πασα και το διαβασμα.Δε μιλαμε για παικτη που απλα χαρακτηριζεται εξυπνος αλλα που αφησε εποχη στον τομεα ενω ο Ζησης εχει απλα υψηλο μπασκετικο iq και ωριμοτητα απο μικρος).

      Επισης το σουτ του,τα scoring insticts και τα σωματικα προσοντα ηταν average ενω φυσικα ειδικα οι Σπαν-Δδ γκρεμισαν τα παντα με το ισχυρο πνευμα νικητη και τον χαρακτηρα τους σαν επαγγελματιες.

      Θα μπορουσα να προσθεσω και επιλογες στην καριερα του που αφησαν χλιαρο το στιγμα του ενω προκειται για παικτη με στοιχεια διαχρονικα τοπ επιπεδου.

      Διαγραφή
  64. http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/121210/apolaystiko-status-toy-pappa-gia-ton-skylo-toy-pic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Χαινς, Τεοντοβιτς κ Παυλοβιτς απολαυστικοι, ο Ραντουλιτσα βλεπω να γεμιζει τον Γιανγκ φαουλ (θεατρικα κ μη) κ ελλειψη Χαντερ τεραστιο πρόβλημα, η τσσκα πολυ πεσμένη, ο παο αρκετα καλός αν σκεφτείς οτι είναι νεα ομαδα (παικτες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Η ομαδα δειχνει οτι πια θα ξεμπερδευει γρηγορα με ομαδες τυπου Αλμπα,που περσι ναι μεν ελεγες εχεις μεγαλυτερες πιθανοτητες και λογω φανελας αλλα φαινοταν οτι μπορει να γινει η στραβη.
    Αποκει και περα θα παλεψει με τις μεγαλες.
    Ο Ραντουλιτσα θα ειναι μαλλον πρωτος στη Ευρωλιγκα σε πιρ ανα λεπτο.
    Ο Κουζμιτς πρωτος σε πιρ χτες με 19 και σημερα 13 με 8 ποντους και 11 ριμπς. (Πως γινεται αυτο; Αφου δεν ειναι mobile..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Πέρσι και πρόπερσι έχανες τέτοιο καιρό με 30άρες από την ΤΣΣΚΑ και λέγαμε αρχή είναι ακόμα, θα γίνει καλύτερος. Τελικά ερχόταν ο Απρίλιος και πάλι 30άρες έτρωγες. Φέτος με 1 πόντο τον Οκτώβριο, ελπίζω τον Απρίλη να μην έχεις μείνει στάσιμος και να πάρεις και καμιά νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ευχαριστη εκπληξη και τα το 41-25 στα ριμπς,τομεας που απο εποχη Ζοτς ειναι ο χειροτερος μας και μαλιστα με την Τσσκα mobile ψηλο ή εστω Γκιστ,μαλλον ο Σαλε κατι ξερει με τα ψηλα κορμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. 41 ριμπαουντ εναντι 25 της ΤΣΣΚΑ βλεπω καλα;;η κανω λαθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή