Athlenda

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΦΑΚΕΛΟΣ JAMES FELDEINE




Το Hoopfellas ανοίγει τη πόρτα της νέας σεζόν αξιολογώντας τον καινούργιο SG του Παναθηναϊκού, Τζέημς Φελντέιν. Πως μεταφράζεται το παιχνίδι του στο επόμενο επίπεδο και πως οι πράσινοι μπορούν να απορροφήσουν σωστά τα χαρακτηριστικά του Δομινικανού γκαρντ στο νέο σύνολο που φτιάχνουν; Πλήρες «σκανάρισμα» του παίχτη που αποτέλεσε επιλογή του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς..



Το Ευρωμπάσκετ είναι παρελθόν και το Hoopfellas μπαίνει δυναμικά στη νέα σεζόν που ανοίγεται μπροστά μας σκανάροντας  τον καινούργιο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Τζέημς Φελντέιν. Είναι ικανός να ανταποκριθεί στη προοπτική που ανοίγεται μπροστά του; Η σελίδα αναλύει τον παίχτη δίνοντας τη δική της οπτική..




Ο Φελντέιν είναι ένα παιδί  που παίρνει το κάλεσμα για το ανώτερο επίπεδο στα 27 του χρόνια. Γεννημένος στη Ν.Υόρκη αποτελεί καθαρό μπασκετικό προϊόν του «Μεγάλου Μήλου»  αφού τελείωσε το σχολείο στο Μπρονξ και συνέχισε φοιτώντας σε ένα μικρό κολεγιακό πρόγραμμα του Κονέκτικατ, το Quinnipiac, αγωνιζόμενος στην αδύνατη MAAC  υπό τον Τομ Μούρ (ασσίσταντ στο Κονέκτικατ που ανέλαβε το πρόγραμμα μετά τη πρώτη χρονιά του Φελντέιν). Ο Φελντέιν που είχε αγωνιστεί ελάχιστα ως freshman βρήκε αμέσως ρόλο με τον κόουτς Μούρ ο οποίος  διέγνωσε στο πρόσωπο του Αμερικανο-Δομηνικανού γκαρντ μια πολύ ενδιαφέρουσα  “3&D” προσθήκη στο παιχνίδι της ομάδας του. Ο νέος Αμερικανός  του Παναθηναϊκού αναρριχήθηκε γρήγορα σε τοπ-παίχτη του μικρού νεοϋορκέζικου προγράμματος και στα 22 του μόλις χρόνια βρέθηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αγωνιζόμενος στη LEB με τη Μπρέογκαν. Όπως κάθε Νεοϋορκέζος baller που σέβεται τον εαυτό του, διακατέχεται από αυτό το είδος της ηθικής δέσμευσης ώστε κάποια στιγμή να γυρίσει και να παίξει μπάσκετ επαγγελματικά στο «Μεγάλο Μήλο». Προ διετίας είχε μάλιστα ένα try out με τους Νικς. Το όλο πακέτο του (σωματικά προσόντα, δεξιότητες) δεν είναι απαγορευτικό ως προς το να κάνει κάποια στιγμή το μεγάλο βήμα. Όμως ακόμα έχει να ανέβει πολλά σκαλοπάτια και η ευκαιρία του Παναθηναϊκού είναι πραγματική ευλογία εφόσον μπορέσει να την αξιοποιήσει. Προγνωστικό όχι εύκολο..


Στη Καντού πέρυσι ο Φελντέιν έκανε μια καλή χρονιά σε μια κλασσική ομάδα (βάσει στελέχωσης και αγωνιστικού στυλ) της Lega A όπως αυτή του Σακριπάντι.  Ο 27χρονος πλέον γκαρντ αποτελούσε μέλος του σκληρού πυρήνα του backcourt της ομάδας της Λομβαρδίας μαζί με τους Ντάριους Τζόνσον-Όντομ (οι μύστες του κολεγιακού θα τον θυμούνται από το Μαρκέτ) και Στέφανο Τζεντίλε, αποτελώντας ουσιαστικά το Νο2  στο leadership της ομάδας πίσω από τον Τζόνσον-Όντομ. Ο Σακριπάντι συχνά τον έβγαζε πίσω από το δίδυμο του έτερου Αμερικανού με τον Τζεντίλε , από τον πάγκο, εναλλάσσοντας πλήρως  αυτή τη τριάδα στις δύο θέσεις του backcourt, με τον Φελντέιν να γράφει 28.8’ λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.


Ξεκινώντας το σκανάρισμα του παίχτη στεκόμαστε στο ότι πρόκειται για έναν κόμπο γκαρντ ύψους 1.93 με μεγάλο άνοιγμα χεριών (σχεδόν 2.05μ.), χάρισμα που του ξεκλειδώνει πολλές πόρτες και ευκαιρίες εντός παρκέ τις οποίες θεωρώ ότι μέχρι στιγμής δεν εκμεταλλεύεται στο μάξιμουμ. Σχεδόν όλοι οι προπονητές του προσπάθησαν να κεφαλαιοποιήσουν αυτό του το προσόν στο αμυντικό κομμάτι, με τον Σακριπάντι πέρυσι να στηρίζει στο μήκος του συχνά μια (παθητική κατά τη γνώμη μου)ζώνη 2-3 που δεν έφερε συνολικά αποτελέσματα με την Καντού να χάνει ματς από την αδυναμία της (παρά το athleticism των παιχτών της) να τρέξει μαζί (πιστέψτε αυτή η άμυνα θέλει πολύ τρέξιμο) για να καλύψει σουτ του αντιπάλου. Ο Φελντέιν εκτός από το μεγάλο wingspan φέρνει στο τραπέζι ταχύτητα. Είναι γρήγορος είτε σπριντάροντας είτε διασχίζοντας το παρκέ με τη μπάλα στα χέρια ενώ ο κορμός του κρίνεται average μιας και δε χαρακτηρίζεται από strong frame όμως τα άκρα του τον βοηθούν να ματσάρει καταστάσεις απέναντι σε πιο δυνατούς αντιπάλους.


Επιθετικά υπάρχει ενδιαφέρουσα πρώτη ύλη στο πακέτο του για να δουλέψεις. Και τονίζω τον όρο «πρώτη ύλη» γιατί ο 27χρονος γκαρντ είναι ακόμα «άγουρος» για το τοπ-επίπεδο, όπου θα συναντήσει ένα τελείως διαφορετικό σύνολο παραστάσεων και αντιδράσεων από αντιπάλους σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο και μεγάλη ευθύνη για το performance του θα έχει το ίδιο το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού και ο τρόπος που θα προσεγγίσει ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς τη περίπτωση του.  Ο συνδυασμός shooting & playmaking abilities (για έναν παίχτη που από τη φύση του λειτουργεί σαφώς ως οff-guard) είναι μια ενδιαφέρουσα προοπτική στον ορίζοντα αναφορικά με την ένταξη του δίπλα σε δύο top-pick & roll PGs όπως οι Καλάθης-Διαμαντίδης. Ο Φελντέιν είναι ικανός με τη μπάλα στα χέρια και στο σύγχρονο μπάσκετ είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις δύο γκαρντς στο παρκέ που να μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις. Έχει καλό court vision, διαβάζει σωστά κυρίως όταν «τρέχει» καταστάσεις από τη κορυφή του παρκέ και λιγότερο όταν περνάει προς τα μέσα και φτάνει στη τελική γραμμή από όπου έρχονται τα περισσότερα λάθη του (πάσες από μέσα προς τα έξω), ενώ διακρίνεται από μια ικανότητα να βάζει κάθετα τη μπάλα σε πρώτο χρόνο στο ζωγραφιστό (μετά από cuts ή PnRolls). Είναι καλός ballhandler, μπορεί να μεταφέρει τη μπάλα σε συνθήκες πίεσης με ασφάλεια στο δεύτερο μισό του παρκέ. Ο Σακριπάντι  άλλωστε του έδωσε αρκετά λεπτά και στον «άσσο» πέρυσι με τον Φελντέιν αυτόματα να καλλιεργεί έναν πιο passive χαρακτήρα στην επίθεση της Καντού. Στον Παναθηναϊκό το κλειδί θα είναι να αξιοποιήσει σωστά τις ευκαιρίες για δημιουργία που θα του δωθούν με δεδομένο ότι δε θα είναι ο κύριος δημιουργός στο παρκέ στις περισσότερες των περιπτώσεων. Ομολογώ ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που παρακολουθώντας τη Καντού με τον 27χρονο γκαρντ στον «άσσο» διέκρινα έναν εκνευρισμό στην επίθεση της ομάδας και μια ροπή να πάει αυτή βιαστικά στο καλάθι που κατά τη γνώμη μου οφειλόταν στο «κεφάλι». Είναι απλό βέβαια, ο Φελντέιν –ένας παίκτης που ενστικτωδώς κοιτάζει πρώτα το καλάθι και ας «μακιγιάρει» κάποιες φορές αυτό του το χαρακτηριστικό- έπαιζε στη δεύτερη του θέση, το «1», περισσότερο από ότι έπρεπε. Αντίθετα η ομάδα παρουσίαζε πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας παίζοντας με τρία γκαρντ μαζί, σχήμα στο οποίο ο Φελντέην έπαιζε ως "3" σε small φυσικά lineup . Το AST/TO Ratio του θα είναι ένα από τα σημαντικότερα νούμερα στη φετινή καρτέλα του, παρότι στον Παναθηναϊκό έρχεται για να εκτελέσει και να διατηρήσει το σωστό πλαίσιο ώστε να δράσει το βαρύ σασί της ομάδας που θα είναι η συνεργασία Καλάθη-Ραντούλιτσα (και ελπίζουμε όλοι στη συνέχεια τα ρήγματα και η προσωπική φάση του Παππά ως τρίτο σκέλος στον τριγωνικό άξονα της πράσινης επίθεσης).


Η εκτέλεση λοιπόν.. Αυτός είναι ο βασικός πυλώνας στο παιχνίδι του και ο λόγος που μεταξύ άλλων μπήκε στη short list των πρασίνων. Πρόκειται για γκαρντ που αρέσκεται στη περιφερειακή εκτέλεση. Σε αυτή τη ζώνη επιλέγει να  κινείται παράγοντας το μεγαλύτερο ποσοστό των προσπαθειών του. Παρότι το αθλητικό πακέτο του Φελντέιν κρίνεται εύκολα above average για έναν τέτοιο γκαρντ –τέτοιο που τον βοηθά σημαντικά να ξεμαρκαριστεί ή να τελειώσει στο ανοιχτό γήπεδο με εμφατικό πολλές φορές τρόπο- η τάση να αποφεύγει τις προσπάθειες στο ζωγραφιστό μετά από επαφή έχει ταβανιάσει το παιχνίδι του. Λιγότερες βολές, μεγαλύτερη δυσκολία να βρείς ρυθμό όταν δε συνδέεσαι άμεσα με το καλάθι από περιφερειακή εκτέλεση. Το διαπιστώσατε και πέρυσι με τον Σλότερ.. Ο Φελντέιν είναι πιο δυναμικός αλλά σε καμία περίπτωση αποτελεσματικός στο να σκοράρει μετά από επαφή, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο να τελειώσει στο ζωγραφιστό απέναντι σε μεγάλα κορμιά τόσο στην ACB όσο και στη Lega A ή το Eurocup. Πόσο μάλλον στην Ευρωλίγκα.. Είναι φορές που ψάχνει τον ..αεροδιάδρομο για να φτάσει δυναμικά μέχρι τέλους (σε αντίθεση με τον Σλότερ που νόμιζε ότι το βαμμένο είναι ναρκοπέδιο..) όμως είναι χαρακτηριστική η ροπή του να εκτελεί από τη περιφέρεια και να επιμένει σε αυτό. Θυμάμαι μάλιστα την επιμονή του αυτή σε «κρύες βραδιές» να μπεί στο παιχνίδι με midrange σουτ (που προφανώς τα θεωρούσε ασφαλή) απορρίπτοντας την επιλογή του drive. Και όλα αυτά σε λίγκες που το στυλ τον ευνοούσε με άμυνες λιγότερο physical από την Ελλάδα και φυσικά την Ευρωλίγκα. Δεν είναι τυχαίο ότι στα κλειστά ματς πέρυσι η μπάλα πήγαινε κατευθείαν στα χέρια του έτερου γκαρντ και ικανού penetrator Τζόνσον-Όντομ.  


Ο μηχανισμός του σουτ του είναι καλός και η φόρμα του κρίνεται επαρκής. Διακρίνεται από μια γρήγορη απελευθέρωση σε χαμηλό σημείο ανέλκυσης η οποία δε μπορώ να πω ότι γοητεύει σαν εικόνα, όμως κρίνεται αποτελεσματική με βάση τα ποσοστά του. Διαθέτει καλό σουτ μετά από ντρίμπλα και αμέσως θα διαπιστώσετε την εμπιστοσύνη που τρέφει στο pull up jumper του ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που θα εμφανίσει το step back jumper του. Μη ξεχνάμε ότι οι πράσινοι πέρυσι (όπως και ο Ολυμπιακός) βρίσκονταν στον πάτο της διοργάνωσης αναφορικά με τη midrange εκτέλεση, ίσως  ακολουθώντας την επιστήμη των analytics που χαρακτηρίζει αυτά τα σουτ ως «χαμηλής αξίας» για να τα «αγοράσει» η επίθεση σου. Beyond the arc ο Φελντέιν κουβαλάει ένα ποσοστό καριέρας της τάξεως του 36-37% χωρίς ακόμα να έχει απαλλαχθεί από τον όρο streacky. Τα ποσοστά του από το τρίποντο έχουν μεταπτώσεις καθώς θα υπάρξουν βραδιές που θα γαζώνει και άλλες που θα δυσκολεύεται να συνδεθεί με το καλάθι. Στις κακές του shooting nights πέρυσι από το τρίποντο (μίνιμουμ εκτέλεση οι 3 προσπάθειες), η Καντού έχασε το 70% των παιχνιδιών στην ιταλική λίγκα.. Φυσικά στον Παναθηναϊκό τα δεδομένα είναι διαφορετικά.. Και ο Σακριπάντι πέρυσι και ο Κασιμίρο τη τελευταία σεζόν στη Φουενλαμπράδα βάσισαν αρκετές καταστάσεις στο playbook τους δίνοντας διπλά cross screens στη τελική γραμμή στον Φελντέιν και τη δυνατότητα να εκτελέσει ή να συνεχίσει με side pick & roll συνδυάζοντας έτσι δύο δυνατές πτυχές του παιχνιδιού του. Το καλύτερο ίσως κομμάτι του πάντως είναι η εκτέλεση στο τρανζίσιον. Έχει την ικανότητα να βρίσκει καλές ματιές περιφερειακά σε αυτές τις καταστάσεις είτε όντας αγκυροβολημένος στο φτερό είτε μεταφέροντας ο ίδιος τη μπάλα καθώς δε διστάζει να σταματήσει και να εκτελέσει. Στο ανοιχτό γήπεδο, όπου το traffic είναι μικρότερο, συνηθίζει να εμφανίζει μια τάση να πατήσει ζωγραφιστό και να τελειώσει χρησιμοποιώντας την αποτελεσματική σταυρωτή του ντρίμπλα. Τα μακριά του χέρια τον βοηθούν να φτάσει μέχρι το κάρφωμα. Είναι παίχτης που παράγει καλύτερα σε συνθήκες γρήγορου μπάσκετ και ανοιχτού γηπέδου.


Στο μισό γήπεδο και στη weak side, ο Παναθηναϊκός θα αποτελέσει «σχολείο» για αυτόν. Υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης στη συμπεριφορά του απέναντι στα close outs (όπου χρησιμοποιεί και εδώ πολύ το τζαμπ σουτ του μετά από προσποίηση ) κυρίως γιατί έχει την ικανότητα να πασάρει σωστά σε δεύτερο χρόνο. Στους πράσινους πρέπει με κάθε κόστος να μάθει να παίζει πολύ καλά στην αδύνατη πλευρά αξιολογώντας σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα που του δίνει η αντίπαλη άμυνα σε συγκεκριμένους χρόνους. Πάντως σταδιακά, το μπάσκετ της FIBA και η εμπειρία αυτών των τουρνουά αλλά και η συνύπαρξη με έναν ολοκληρωμένο παίχτη όπως ο Φραντσίσκο Γκαρσία τον έχουν βοηθήσει σημαντικά, ιδανικά στο παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια.


Αμυντικά ο Φελντέιν δεν έχει αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία που του έχει δώσει η φύση. Αυτό οφείλεται στο κομμάτι της συγκέντρωσης και πνευματικής πειθαρχίας στα μετόπισθεν. Ενώ λοιπόν με τα πολύ καλά του χέρια βγαίνει εξαιρετικά στη μπάλα και στις γραμμές πάσας (να είστε σίγουροι, θα δούμε πολλά κλεψίματα), ρισκάρει πολύ τη θέση του αδυνατώντας να χαλιναγωγήσει το ένστικτο και την ορμή που διαθέτει ώστε να κερδίσει τη κατοχή, γεγονός που κοστίζει στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Παράλληλα στις σημειώσεις μου έχω υπογραμμίσει από τη πρώτη χρονιά του στη Φουενλαμπράδα και την ACB το πόσο μειώνεται η συγκέντρωση του όταν παίζει άμυνα μακριά από τη μπάλα. Η ικανότητα του να μαρκάρει τον χειριστή με τα μακριά του χέρια είναι δεδομένη όμως υπολείπεται αισθητά σε aggressiveness και εδώ περιμένω τον Τζόρτζεβιτς να τον δουλέψει ως προς τον τρόπο που ο Φελντέιν προσεγγίζει τη συμπεριφορά του στην άμυνα και χειρίζεται τον εαυτό του σε αυτό το κομμάτι. Πρόκειται επίσης για αρκετά καλό ριμπάουντερ (και εδώ τον βοηθούν τα χέρια του). Αν ο κορμός του και γενικά ο σωματότυπος του ήταν λίγο διαφορετικός θα είχε καλύτερα αποτελέσματα αμυνόμενος στη πίσω γραμμή άμυνας όπου έχει μεν τα άκρα αλλά υστερεί σε εκτόπισμα. Επαναλαμβάνω, θέλω πολύ να δω πως θα δουλευτεί από τον προπονητή  του Παναθηναϊκού στο αμυντικό κομμάτι γιατί ναι μεν είναι ένα παιδί που σουτάρει καλά αλλά μόνο με στοιχειώδη αμυντική συνέπεια θα κερδίσει σε σταθερή βάση τα λεπτά που αποσκοπεί σε αυτό το επίπεδο. Έχει τις προδιαγραφές (μακρά άκρα που δεν αφήνουν uncontested shots και καλύπτουν το μικρό έλλειμμα του σε πλευρική ταχύτητα, «μύτη» στη μπάλα, ριμπάουντ)και τη πρώτη ύλη απλά κάποιος πρέπει να τον μάθει να αμύνεται πραγματικά χειριζόμενος καταστάσεις σε αγωνιστικό και πνευματικό επίπεδο.

Εν κατακλείδι..



Ο Φελντέην είναι ένας παίχτης στο status του AJ Slaughter με καλύτερα όμως εργαλεία για να ενταχθεί στο υψηλότερο επίπεδο αυτό της Ευρωλίγκας. Ποιοτικά δεν έχουν μεγάλη διαφορά. Ο Δομινικανός γκαρντ είναι ένας παίχτης ιδανικός για να παράγει σε μια καλή ομάδα του Eurocup όμως για μια αντίστοιχα καλή στην Ευρωλίγκα θα χρειαστεί να κάνει το step up. Σε αυτό κύριοι, πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης θα έχει ο προπονητής του, η ίδια η ομάδα και ο ρόλος που θα του ζητηθεί να παίξει σε αυτή. Πρέπει ο κόουτς να διαβάσει σωστά το πώς ο Φελντέιν θα απορροφηθεί στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Για τέτοια παιδιά, των 300 (+/-) χιλιάδων, τα οποία έχουν αποδείξει τι μπορούν να κάνουν σε πιο χαμηλό επίπεδο, δέχονται το κάλεσμα από ψηλά και επιχειρούν τη μετάβαση, το πιο σημαντικό κομμάτι για να φθάσουν στην επιτυχία και να βάλουν και τα δύο τους πόδια σταθερά στη «καλή» αγορά, είναι ο χαρακτήρας τους και ο ρόλος που θα κληθούν να παίξουν στο παιχνίδι της ομάδας. Σε πρώτη φάση, η βιτρίνα των χαρακτηριστικών του Δομινικανού λέει ότι οι πράσινοι κινήθηκαν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως υπάρχουν πολλά περισσότερα πίσω από αυτό. Προσωπικά διατηρώ σημαντικές αμφιβολίες για τον χαρακτήρα του (τον αγωνιστικό πάντα γιατί κατά τα άλλα δεν έχει ποτέ δημιουργήσει θέμα) και το πώς θα ανταποκριθεί σε αυτό το κύμα νέων και πιο σύνθετων δεδομένων που θα βρει μπροστά του στη μετάβαση αυτή.  Στη θέση του θα ξεκινούσα από τις βάσεις που θα με κρατούσαν περισσότερο χρόνο στο παρκέ. Ο Φελντέιν θα κριθεί ως καλή επιλογή αν 1.) καταφέρει να τελειώσει τη σεζόν σουτάροντας με μίνιμουμ βάση το 36% στο τρίποντο βελτιώνοντας απαραίτητα το shot selection του και μαθαίνοντας να ψάχνει με υπομονή το πραγματικά καλό σουτ (έτσι έρχονται τα ποσοστά) 2.) ελαχιστοποιήσει τα λάθη με τη μπάλα στα χέρια και κυρίως 3.) αποκτήσει συγκέντρωση και aggressiveness στο αμυντικό κομμάτι.  Όλα αυτά θα φανούν από τα λεπτά που θα μένει στο παρκέ όσο περνάει η σεζόν..

Υ.Γ: Σίγουρα στο ξεκίνημα της σεζόν , ελλείψει Παππά (του παίχτη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στη περιφέρεια των πρασίνων ως δίδυμο με τον Καλάθη) θα δούμε σχήματα με δύο εκ των Πάβλοβιτς-Γιάνκοβιτς-Χαραλαμπόπουλου στα «φτερά». Μπορεί να λειτουργήσει επιθετικά όταν έχεις έναν τόσο δημιουργικό πόιντ γκαρντ  και παίχτες που ξέρουν να παίζουν μακριά από τη μπάλα (το ίδιο έκανε και η ΤΣΣΚΑ ανεβάζοντας τον Ουίμς στο «2» δίπλα σε έναν πόιντ που αποτελούσε πραγματικό κέντρο αποφάσεων όπως ο Τεόντοσιτς) όμως πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι. Ο Πάβλοβιτς ειδικά δε μπορεί να μαρκάρει γρήγορα two-guard. Ο Βουγιόσεβιτς βέβαια που παίζει πάντα BIG τον έβαζε και στο «2» αλλά σε αυτή τη  φάση της καριέρας του έχω συγκεκριμένη άποψη για τον παίχτη εκτιμώντας ότι πρέπει να περάσει πιο κοντά στο καλάθι..


Υ.Γ1: Το ότι ο Αθηναίου σουτάρει καλύτερα από τα υπόλοιπα γκαρντς (εκτός Σπανούλη) του Ολυμπιακού δε σημαίνει ότι  αυτόματα θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του 5ου γκαρντ στο ερυθρόλευκο backcourt σε σχέση με τη χρήση που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι θέμα λειτουργικότητας ή διαφορετικής στελέχωσης. Αν δούμε άμεσα  (γιατί τρέχοντας τη χρονιά όλα παίζουν) περισσότερα λεπτά (αναφέρομαι στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας) κάτι δεν έχει σχεδιαστεί σωστά μετά την απώλεια-Σλούκα. Ο Αθηναίου είναι καλή επιλογή ως 5ος γκαρντ. Συμφωνώ. Ως  5ος, με τον ρόλο του 5ου που είχαμε συνηθίσει. Αντίθετα έχω ενδοιασμούς για τις εναλλακτικές στο «4». Ας περιμένουμε τον Αγραβάνη. Αλλά με τον παρόντα σχεδιασμό (κανένα «5» που να μπορεί να ανέβει στο «4») φοβάμαι ότι σε περίπτωση που χάσει παιχνίδια ο Πρίντεζης (όπως πέρυσι) ο Ολυμπιακός θα πονέσει. Θα τα πούμε σύντομα..


Υ.Γ2: Ο Άρης έχει κάνει τη πιο σοβαρή δουλειά σε επίπεδο στελέχωσης και διαχείρισης χρημάτων από όλες τις ομάδες της Α1, (εννοείται) συμπεριλαμβανομένων και των δύο «αιωνίων». Περιμένω να κεφαλαιοποιηθεί η πολύ καλή φετινή off season εντός παρκέ. Must watch..







193 σχόλια:

  1. Άφησε ο Μπαλτάκος να διαρρεύσει (αν δεν το είπε και ο ίδιος) ότι "διώξαμε Ματσιούλις για να φτιάξουμε το Χαραλαμπό και σιγά μην πάρουμε τον Παπανικολάου". Άρχισαν οι μ@λ@κίες από νωρίς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι μαλακιες;; Τι εχει δειξει ο Παπανικολαου απο την εποχη που εφυγε απο τον Ολυμπιακο; Ή φτιαχνεις εναν καλυτερο ελληνα ή παιρνεις καλυτερο και φθηνοτερο ξενο. Γιατι να παρει κανεις εναν παικτη που ειναι μεν νεος αλλα εχει χρονια να δειξει το καλο του προσωπο ή σημεια βελτιωσης; Αν ειναι να δωσεις τοσα λεφτα γιατι να μην δωσεις λιγοτερα για να φερεις πισω το Μασιουλις;

      Διαγραφή
    2. Γιατί έχει πουθενά άδικο μικρέ;

      Διαγραφή
    3. Mαλακία δεν είναι ότι δεν παίρνεις τον Παπανικολάου. Καλά κάνεις και δεν τον παίρνεις λέω εγώ, αφού έχεις γεμίσει 3άρια. Μαλακία είναι που διαρρέεις ανακοίνωση σε αυτό το ύφος, υποτιμητικό για τον παίκτη, που ουσιαστικά του κλείνεις την πόρτα και για το μέλλον. Επίσης οι φανφάρες του τύπου "διώξαμε το Ματσιούλις για να παίζει ο Χαραλαμπό" ενώ ο Χαραλαμπό ήταν 16 χρονών τότε και η αποπομπή Ματσιούλις ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα του περσινού καλοκαιριού, δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας με τον κόσμο.

      Δεν ξέρω αν ο Παπ έχει το ήθος του Σόφο, που ήταν Παναθηναϊκός από μικρός (5ο γυμνάσιο Καβάλας μαζί πηγαίναμε, το ξέρω), του πετάγανε σακούλες Σκλαβενίτη και του κάνανε ήχους μαϊμούς και αυτός δέχτηκε να έρθει στον ΠΑΟ σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά αν κάποτε, λέω αν, βρεθεί ο ΠΑΟ στην ανάγκη του Παπανικολάου, ανακοινώσεις σαν αυτή μόνο σε καλό δε θα του έχουν βγει.

      Διαγραφή
    4. Εχεις δίκιο για το Σοφοκλή αλλα άδικο για τον Παπανικολάου.Δεν είπε κάτι μειωτικό για τον παίκτη ο Μπαλτακος.Ξεκαθάρισε απλώς ότι δεν ταιριάζει στον προγραμματισμό της ομάδας.Τι σχέση έχει αυτό με τις σακούλες του Σκλαβενίτη; Να κραζουμε οταν φταίει αλλα όχι κι οταν απλώς λέει το αυτονόητο.

      Διαγραφή
    5. Απαραδεκτη και ανοητη κινηση αυτή η διαρροη,αρχισαμε τις επικοινωνιακες γκαφες νωρις νωρις φετος
      Και εδώ που τα λεμε κατι τετοια τα λες αμα εχεις καλυτερους παικτες στην θεση του και όχι χειροτερους.
      Αμα καποιος πιστευει ότι Γιανκοβιτς και Παβλοβιτς είναι καλυτεροι του Παπανικολάου μαλλον κατι δεν βλεπει καλα
      Οσο για τον φιλο που λεει να φερουμε πισω τον Ματσιουλις ,το θεμα είναι να φταιξουμε στερεη Ελληνικη βαση.Τι να τον κανω τον Ματσιουλις [που σημειωτεον παιζει Ρεαλ,πως να τον φερεις?} στα 31-32?

      .

      Διαγραφή
    6. Χάνεις την ουσία.Ο Παπανικολάου έχει χρόνια να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο.Ειναι μετριοτατος σουτερ, χωρίς ντριπλα και χωρίς παιχνίδι με πλάτη.Τελευταία δείχνει να είναι και χαλια σωματικά.Επισης παραειναι ευαλωτος συναισθηματικα για παικτη τοπ επιπεδου.Ενω η πραγματικότητα είναι αυτή ο Μπαλτακος είπε απλώς ότι η ομάδα του έχει διαφορετικό προγραμματισμό. Δε βλέπω κάποιο φάουλ.

      Διαγραφή
    7. Ο Παναθηναϊκός έχει τρεις παίχτες στην θέση 3. Γιάνκοβιτς, Πάβλοβιτς, Χαραλαμπόπουλος. Τέλος συζήτησης!!

      Vatos76

      Διαγραφή
    8. μια χαρα ηταν η ανακοινωση.Ο Παπ παντα προκαλουσε,ακομη και οταν πηγε Μπαρτσα εκανε δηλωσεις απαξιωτικες για τον Παο σε γαυρικα μεσα.Ο ιδιος ο ΔΓ πριν δυο χρονια σε κοινη συνεντευξη με τον Παυλο ειπε οτι δεν θα ηθελε ποτε τον Παπ στην ομαδα λογω χαρακτηρα.Τι δεν καταλαβαινετε ρε και το κανατε θεμα.Παιζουν παιχνιδια στην πλατη του Παο για να βρει ο παιχτης ομαδα.ΤΕΛΟΣ.

      Διαγραφή
    9. Αυτο με τον Σοφο το καταλαβα οταν δηλωσε οτι ο αδελφος του "θα χει ακομη εναν λογο τωρα να επισκεπτεται το ΟΑΚΑ".Μπραβο του που δεν το πουλησε.

      Διαγραφή
    10. Μας δουλευουν; ο Χαραλαμπ είναι μεγάλο ταλεντο αλλα πέρυσι μονο προτεραιότητα δεν ήταν...

      Διαγραφή
    11. "διώξαμε Ματσιούλις για να φτιάξουμε το Χαραλαμπό "
      Χρονος συμμετοχης του Χαραλαμποπουλου περυσι = 1 λεπτο.
      Ελα μπραβο μοιραστε σανο.

      Διαγραφή
    12. O προπονητης φταιει, για αυτο εφυγε.ΟΧΙ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΑΣΧΕΤΕ http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=004218&seasoncode=E2015#!highs --------------------------------------------------8.50 ΗΤΑΝ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ.

      Διαγραφή
  2. Λεπτομερέστατη δουλειά Τζιμ. Εγώ θα κάνω μια πρόβλεψη και εύχομαι να πέσω έξω. Ο Φελντέιν είναι ο σωστός παίχτης αλλά δεν έχει την ποιότητα για αυτό το επίπεδο. Όσο και αν δούμε στο ξεκίνημα κάποιες εμφανίσεις τύπου Σλότερ με Φενέρ πέρυσι (20πόντοι καλά ποσοστά κτλ) όσο περνάει η σεζόν δε θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων. Και εκεί φτάνουμε στο γνωστό σημείο όπου επιστρατεύεται πάλι ο Διαμαντίδης για να βγάλει τα χοντρά λεπτά στο 2..

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια αναλυση για ενα παικτη αγνωστο για μενα και ερωτηματικο για την ομαδα ειδικα και μετα τον τελευταιο τραυματισμο του Μποχωριδη και φυσικα του Παππα απο την περσινη χρονια, χρειαζεται και αλλος παικτης....harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χρειαζεται και αλλος παιχτης.....που σε 2-3 μηνες που θα γυρισει ο παππας και π λευτερης θα καθεται στην εξεδρα!!!!
      τα σκεφτεστε αυτα πριν τα γραψετε??????

      Διαγραφή
    2. Εμενα φιλε μου δεν με ενδιαφερει εαν ο Μποχωριδης θα καθεται στην εξεδρα, μ'ενδιαφερει η ομαδα και πως θα ειναι ανταγωνιστικη σε υψηλο επιπεδο στην Ευρωλιγκα...harvester

      Διαγραφή
    3. Φιλε δικιο εχει το παιδι πες οτι παθει μια θλαση ο διαμαντιδης η ο καλαθης η ο φιλντειν και μεινει εξω 1-2 βδομαδες θα κατεβεις με 2 γκαρντ για 2 θεσεις;!Χρειαζεται σιγουρα ενας παιχτης ρολιστας για 4ο γκαρντ μεχρι τελη δεκεμβρη!Φετος ειπαμε να μην βγαλουμε την παναγια στον μητσο αλλα ετσι οπως παει μαλλον θα του βγει!!

      Διαγραφή
  4. Μια χαρα τα ειπεο Μπαλτακος. Με Βλαντο Παβλοβιτς και αναβαθμισμενο Χαραλαμποπουλο δεν χρειαζομαστε τον αδικαιολογητα πανακριβο Παπ. Καλος παικτης αλλα μεχρι εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τζιμι το midrange shoot τι ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σουτ απο μεση αποσταση,σου ειπε δλδ οτι διαλεγε να σουταρει τριποντο ή να περναει τη μπαλα στο ζωγραφιστο και οχι να σουταρει απ'τα 5-6 μετρα

      Διαγραφή
    2. το σουτάκι από τα 4-5 μέτρα.

      Διαγραφή
    3. Σουτ από μέση απόσταση (5-6 μέτρα). Φέτος με Καλάθη, Πάβλοβιτς, Φελντέιν θα δούμε αρκετά...

      Διαγραφή
    4. Σουτάκι από μέση απόσταση αλά Blackhead

      Διαγραφή
    5. Αν και απευθυνεις την ερωτηση στον Jim, το mid-range shot ειναι το σουτ απο μεση αποσταση, στα 3-6 μετρα απο το καλαθι.

      gelo

      Διαγραφή
  6. Ξερουμε ποτε θα επιστεψει ο Παππας;; πιστευω οτι η τριαδα Καλαθης-Παππας-Ραντουλιτσα η οποια θα συμπληρωνεται απο βετερανους τυπου Διαμαντιδης-Παβλοβιτς-Γκιστ-Φωτσης + 2 ρολιστες οπως Φελντ-Βλαντο θα εκανε ενα πολυ δυνατο συνολο ικανο και για φ4 με υπερπροσπαθεια. Η ελλειψη ομως του Παππα αλλα και η φορμα του οταν θα γυρισει πιστευω θα στοιχισει στον παναθηναικο πολυ. ισως εχουμε τα ιδια αποτελεσματα με νελσον, που δεν μπορεσε ποτε να προσφερει αυτα που μπορουσε περσυ. κριμα για τον Παππα γιατι φετος θα αλλαζε τελειως ρολο στην ομαδα. Δεν θελω να ειμαι απαισιοδοξος αλλα ισως ο Παππας δεν μπορεσει να κανει το βημα παραπανω. Μακαρι να πεφτω οικτρα εξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικος ο φοβος σου αλλα μη συγκρινεις τον Παππα με το Νελσον. Δεν υπαρχει η παραμικρη σχεση μεταξυ τους.

      Διαγραφή
    2. Ο Νέλσον δεν προσέφερε αυτά που μπορούσε, όχι λόγω τραυματισμού, αλλά λόγω ποικίλων παραγόντων που δεν του το επέτρεψαν.

      α) λάθος διαχείριση Ιβάνοβιτς. Σε αρκετά ματς έβγαινε στα φτερά ή στην κορυφή για να σουτάρει για τρεις ενώ δεν το χει. Με εξαίρεση 2-3 ματς, ποτέ δεν έκανε σε μεγάλο βαθμό αυτό που ξέρει, δηλαδή να διεισδύει και να παιζει με πλάτη.
      β) Ίσως και να είχε υπερεκτιμηθεί. Προσωπικά, εγώ για καλό αμυντικό με κάποιες επιθετικές αρετές τον ήξερα, όχι για τον παικταρά που πολλοί περίμεναν.
      γ) Αστάθεια στο παιχνίδι του. Έκανε αψυχολόγητες ενέργειες χωρίς νόημα. Νομίζω πώς και σε αυτό φταίει ο Ιβάνοβιτς.

      Εν ολίγοις, ο Παππάς αν δεν επανέλθει έστω στο 60-70% (που προσωπικά το αποκλείω για αρκετούς λόγους), θα έχουμε θέμα, ναι...Αλλά η παροιμοίωση με τον Νέλσον είναι άτοπη...Το σύνολό μας, είναι για φάιναλ φορ. Προσωπικά θεωρώ κορυφαία ομάδα τη Ρεάλ, μετά τη Φενέρ και μετά Εφές, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Καλάθης, Διαμαντίδης, Ραντούλιτσα, Γκιστ είναι κορυφαίοι στην Ευρώπη στις θέσεις τους. Γιάνκοβιτς, Πάβλοβιτς, Φώτσης, Φελντέιν είναι εξαιρετικοί ρολίστες και μη. Παππάς, Κούζμιτς, Μποχωρίδης είναι οι x-factors. Από αυτούς θα εξαρτηθεί η πορεία μας, σε μεγάλο βαθμό.

      Διαγραφή
    3. Δεν ειπα οτι ειναι η ιδια περιπτωση, ειπα οτι ενας τραυματισμος που θα τον κρατησει 5-6 μηνες εξω συν την προσαρμογη που θα χρειαστει για να μπει στην ομαδα και να αποκτησει την φορμα του θα του κοστισουν τον σημαντικο και αναβαθμισμενο ρολο που θα ειχε φετος. Φοβαμαι οτι δεν θα αποδωσει αυτα που θα μπορουσε. Οπως πιστευω οτι εγινε με τον νελσον λογω τραυματισμου χωρις να συγκρινω θεσεις-ταλεντο, απλα οτι και αυτος επηρεαστηκε απο τον τραυματισμο του.

      Διαγραφή
  7. Άρα με λίγα λόγια, βάζει το πρώτο σουτ, βάζει και το δεύτερο. Χάνει το πρώτο, χάνει και το δεύτερο. Στρίκι σούτερ σαν τον AJ επιπέδου Γιούροκαπ. Το Γενάρη πάλι για δυάρι θα ψάχνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Τζιμ, ωραία ανάλυση, ψύχραιμη και χωρίς εκατέρωθεν υπερβολές. Μια λεπτομέρεια μόνο: νομίζω προφέρεται Φελντίν κι όχι Φελντέιν
    https://www.youtube.com/watch?v=YngM7v3W-OI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο φίλε. Να και ο ίδιος εδώ:
      https://www.youtube.com/watch?v=yyZFWa1CyTM

      Δημήτρης

      Διαγραφή
  9. Η ομάδα είναι μέτρια και φέτος. Φελντέην Κούζμιτς Πάβλοβιτς είναι μακριά από αυτό που θέλαμε. Αμυντικά θα έχουμε θέμα. Όποιος δε το βλέπει ονειροβατεί.

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tzim καταπληκτική ανάλυση παρεμπιπτόντως

    Mario

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λεπτομερειακός Jim, όπως πάντα.
    Θέλουμε κείμενο για τον Άρη, τώρα που υπάρχει και εικόνα με το Nick Galis Cup, δεν τη γλιτώνεις με 3 γραμμές.

    Cheers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1 Βilly, δε μεγαλώσαμε στα 80΄ς βλέποντας Άρη άδικα : ) Kαι μια ανάρτηση για τις θέσεις 3-5 (ακουγεται υποτιμητικό αλλά δεν εχω τέτοια πρόθεση) Αρης-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που θα πέσουν κορμιά θα ήταν καλή ιδέα

      Διαγραφή
  12. Καλησπερα σε ολους, καλησπερα Τζιμ, θα ηθελα ενα σχολιο, γενικα για το μπακορτ του Παναθηναικου. Θεωρεις ο,τι ειναι λειτουργικο, και αν οχι γιατι; Ευχαριστω εκ των προτερων.....ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανευ νοηματος η κοτσανα που αφησαν κυκλοι της ΚΑΕ να διαρευσει για Παπανικολάου.Αυτα με τους κυκλους τα εκανε καποτε ο Βαρδινογιάννης και αποξενωθηκε τελειως με τον κοσμο.
    Χωρια που δεν υπαρχει κανεις απολυτως λογος να σχολιαζεις έναν παικτη,εδικα αν δεν σε ενδιαφερει.
    Οσο για την ουσια,αμα πραγματικα δηλωνουν ότι εδιωξαν Ματσιουλις[χανοντας 2 τιτλους] για να ανοιξουν δρομο για τον 16χρονο Χαραλαμποπουλο,ο οποιος μαλιστα επαιζε 4 λεπτα,εχουμε να κανουμε με αποδοχή τεραστιας γκαφας
    Αμα τωρα δεν βλεπουν ότι εχουν μια ευκαρια να κανουν μια κινηση ματ και να ενισχυσουν απίστευτα τον Ελληνικο κορμο είναι άλλη ιστορια.
    Η ομαδα εχει δυο τραυματιες,δυο παικτες στοιχήματα[Κουζμιτς,,Φελντειν].,δυο τεραστιους αλλα μεγαλους σε ηλικια και τον Γιανκοβιτς που είναι πολύτιμος και αγαπητος αλλα εχει δειξει πιο είναι το ταβανι του,συν την ευχη όλα να πανε καλα φετος με Γκιστ.
    Αμα δεν χωραει σε αυτό το ροστερ ο Παπανικολάου,καηκαμε
    Το συνολικο ροστερ είναι πολύ καλο και ελπιδοφορο αλλα λειπει κατι
    Οσον αφορα τον Φελντειν,αποτελει μια καλη περιπτωση για το κασε του και ασφαλως δεν μπορει να ξερεις και είναι 50-50 αλλα δυσκολα θα είναι χειρότερος του Σλοτερ
    Θεωρω σωστη και εξυπνη κινηση την αποκτηση του γιατι εκτος των αλλων εχει τεραστιο κινητρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχηγε σε ρωταω επειδη γραφεις και ξαναγραφεις για τον Παπανικολαου.. Τι εχει δειξει ο Παπανικολαου μετα τη φυγη του απο τον Ολυμπιακο; Μπορεις να ποσταρεις τα στατιστικα του στην Μπαρτσελονα; Αφηνω στην ακρη το ΝΒΑ που δεν εδειξε απολυτως τιποτα.. Αφηνω στην ακρη και την εθνικη.. Ας δουμε λοιπον τι εκανε στην Μπαρτσελονα και γιατι αξιζει την προσοχη μας.

      Διαγραφή
    2. edo ta statistika tou http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=001255&seasoncode=E2013

      Διαγραφή
    3. Καλά, αυτή η ατάκα της ΠΑΕ για Maciulis/Παπ/Χαραλαμπόπουλο δείχνει και το μεγαλείο της επικοιωνιακής ομάδας του club. Με μια πρόταση κατάφεραν να προσβάλλουν όλους τους εμπλεκόμενους ΚΑΙ τους εαυτούς τους. Διοτι πέρα απο την ξεκάθαρη προσβολή προς τον Παπ, μειώνουν τον Maciulis τον οποίο όλοι ξέρουμε πως δεν τον έδιωξαν γι'αυτόν τον λόγο (και οι ίδιοι άλλωστε πέρυσι άλλα διέρρεαν), μειώνουν και τον ΒΧ γιατί πέρυσι τελικά δεν έπαιξε άρα αφού η διοίκηση του άνοιξε χώρο τότε η ευθήνη είναι δικιά του και φυσικά μειώνουν και τον εαυτό τους αφού αν όντως έδιωξαν τον Maciulis για να παίξει ένα άγουρο δεκαεξάχρονο, χέσε μέσα. Πραγματικά θέλει ταλέντο για να βγάλεις τέτοιο πράγμα προς τα έξω αλλά δυστυχώς πλέον δεν προκαλεί και ιδιαίτερη έκπληξη τέτοια μνημειώδης χαζομάρα.

      Διαγραφή
    4. Ρε Χρήστο γιατί διυλίζετε τον κώνωπα; Αρχικά, πρόκειται για μια θέση κύκλων της ΚΑΕ και δεν μπορείς να την κρίνεις συντακτικά γιατί δεν ξέρεις σε ποιο πλαίσο ειπώθηκε. Και στο κάτω κάτω εκφράζει λιγο πολύ την άποψη των πλείστων από εμάς. Εδω δεν τον θέλει ο ΟΣΦΠ που είναι και δικό του παιδί για να παίξει ο Παπαπέτρου και θα καπελώσει ο ΠΑΟ τον Χαραλαμπόπουλο μετά από την καλοκαιρινή του έκρηξη;
      Αν μιλούσαμε για τον Παπανικολάου του 2013 ή ακόμα και του 2014, η απάντηση ενδέχεται να ήταν άλλη. Τώρα για την εμπλοκή του ονόματος Μασιούλις, αυτή γίνεται για να υπερτονίστεί η αντίθεση στην απόκτηση του Παπ και όχι για να προσβληθεί κάποιος

      Διαγραφή
    5. σιγα μην τον προσβαλαμε,αυτος να δεις τι δηλωνε για τον ΠΑΟ.Συμφωνω σε ολα με τον cos perd.Τι λογικη ειναι αυτη;; πολυ κατινια ρε Χρηστο και δεν σου το χα.Σιγα μην προσβαλαμε τοσο κοσμο με μια δηλωση η φαντασια σου καλπαζει.Αν σκεφτεσαι ετσι στον κυκλο σου θα τον κανεις μυλο συνεχεια χεχεχεχε.Καλα σου λεει ο cos διυλιζεις τον κωνωπα.

      Διαγραφή
    6. Κατ'αρχάς κακώς δεν μου το'χες. Με τη διοίκηση του ΠΑΟ μπορώ να φτάσω σε μεγάλα επίπεδα κατινιάς. Κατά δεύτερον θα ήθελα και οι δύο να μου εξηγήσετε αν διαφωνείτε πως η συγκεκριμένη δήλωση προσβάλει :

      α) τον Παπανικολάου μειώνοντας τον. Τον μειώνει ή δεν τον μειώνει;
      β) τον Maciulis λέγοντας ψέματα για τον λόγο για τον οποίο έφυγε. Διότι ή φέτος λένε ψέματα, ή πέρυσι λέγανε ψέμματα, ή και τις δύο χρονιές λέγανε ψέματα. Ναι ή όχι;
      γ) τον Χαραλαμπόπουλο που τον εμπλέκουν και τον εκθέτουν απο το πουθενά. Κολλάει κάπου ο καημένος ο Βασίλης που το παιδί δεν έπαιξε κιόλας και θα βγει και μλκας μιας και πολλοί Παναθηναϊκοί αγαπούν τον Maciulis και αναλογιζόμενοι τι έκανε στο Ευρωμπάσκετ μπορεί και να σκεφτούν "κοίτα ρε ποιόν διώξαμε για να παίξει μερικά σκάρτα λεπτά ο Χαραλαμπόπουλος". Θα είναι παράλογος αυτός ο συνειρμός αν στο τέλος της χρονιάς ο Χαραλαμπόπουλος δεν έχει κάνει κάποιο ξεπέταγμα;
      δ) τον εαυτό τους που έκαναν (και καλά) μια επιλογή που εκ των πραγμάτων δεν τους βγήκε. Ή μήπως τους βγήκε;

      και, bonus

      ε) τους φίλους του ΠΑΟ που πέρυσι τέτοια εποχή τους λέγανε οτι ο Maciulis φεύγει (πάλι) γιατί δεν ταίριαζει στα αγωνιστικά πλάνα του νέου coach. Που και καλά ήθελε γρήγορο μπάσκετ και ο Maciulis δεν μπορούσε να το υποστηρίξει και γι'αυτό άλλωστε ο άνθρωπος πήγε στη Ρεάλ που παίζει τσούκου τσούκου να βρει την υγειά του. Και που, βλέποντας στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ και στον τελικό της Euroleague οτι ίιιιιιιισως και να έκαναν χαζομάρα που αφησαν ελεύθερο έναν τέτοιο παίκτη, είπαν να βρουν μια δικαιολογία καλύτερη απο την περσινή βλακεία. Και βρήκαν μια ακόμα χειρότερη.

      και, δεύτερο bonus

      στ) όλη την φίλαθλη ελλάδα την οποία πριν λιγες ημέρες προσπαθούσαν να πείσουν οτι τώρα έχει αλλάξει μυαλά αυτή η διοίκηση (με τη βοήθεια του μετριοπαθούς Μπαλτάκου φαντάζομαι;). Δεν αρκεί να πουλάς μπασκετικό μεγαλείο, πρέπει να το έχεις και μέσα σου. Και ο Μαρινάκης πουλάει ήθος αλλα, και;

      Τώρα, απο κει και πέρα, η θέση αυτή βρίσκεται verbatim στο onsports.gr και επομένως για μένα είναι επίσημη θέση της ΚΑΕ. Δεν ξέρω ποιοί είστε εσείς που σας εκφράζει αυτή η θέση, δεν καταλαβαίνω και πως σας εκφράζει αλλά δεν έχει σημασία γιατί δεν είστε η ΚΑΕ. Ως μεμονομένα άτομα μπορούμε να λέμε όποια μπαρούφα θέλουμε. Ως ΚΑΕ κρινόμαστε διαφορετικά όμως, ε; Και επομένως αν θέλουμε να λέμε για αλλαγή νοοτροπίας, πρέπει να το κάνουμε και πράξη. Και μερικές φορές αυτό σημαίνει απλά να είμαστε στοιχειωδώς ευπρεπείς ή, ξέρω γω, να το ράβουμε. Ο κόσμος δεν έγινε σοφότερος μετά απο αυτή την ανακοίνωση και πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποιόν σκοπό θα μπορούσε να εξυπηρετεί, πέρα απο το να ικανοποιεί τη ματαιοδοξία του φορέα της. Τώρα για τα υπόλοιπα, κι εγώ διαφωνώ με το ενδεχόμενο απόκτησης του Παπ, το γραψα και παραπάνω, αλλά δεν συζητάμε αυτό, focus ρε guys. Ούτε για το τι κάνω στον κύκλο μου συζητάμε, προφανώς ("χεχεεχε").

      Διαγραφή
    7. Φιλε μου και εγω σε ρωταω [πολύ φιλικα και το εννοω αυτο] επειδή απαντας και ξανααπαντας...Ελπιζω να μην εισαι από αυτους που λενε όχι στον Καιμακογλου επειδή εφυγε καποτε για τα διπλα λεφτα και στον Μπορουση για το 10 μερες,..γιατι τοτε εισαι από τους φιλαθλους συνυπεύθυνους για κατι Μόργκαν και για 2ο σεντερ τον Κουζμιτς..Η τελος παντων αφήστε μας να εχουμε την γνωμη μας
      Στα αγωνιστικα εχω την αποψη ότι είναι απειρως καλυτερος του Γιανκοβιτς και του Παυλοβιτς και πιο ετοιμος από τον Χαραλαμποπουλο.Γι αυτό τον επελεξαν σε κορυφαια ομαδα του ΝΒΑ ασχετα αν δεν επιασε.
      .Επισης ειχε 3 εκπληκτικες χρονιες με δυο Ευρωπαικα..Τα στατιστικα του μια χαρα είναι σε μια ομαδα που ηταν σαφως καλυτερη από εμας αν και ο Παπ δεν είναι παικτης στατιστικών αλλα ρυθμου..Είναι τωρα σοβαρο επιχειρημα ότι δεν εκανε καλη χρονια στο ΝΒΑ?Τελος είναι Ελληνας και νεος οποτε πολυτιμος για την Ελληνικη βαση. με ιδιαιτερο χαρισμα την ψυχη.Του χρονου που θα φυγουν Μητσος και Φωτσης,ποιον θα φερεις για Ελληνα?Και όταν αργα η γρηγορα ο Καλαθης βαλει παλι πλωρη για Αμερική.
      Ένα λαθος,το να πιστεύουμε ότι ο Γιανκοβιτς μπορει να εξελιχτεί σε παιχτη πρωτης γραμμης δεν πρεπει να το διορθώσουμε καποια στιγμη.,σε ρωταω αληθεια
      Ο Παυλοβιτς είναι περαστικος και ο Χαραλαμποπουλος θα παιξει εάν μπει σωστα στο κολπο και ακομη και στο 2 ειμαστε στον αερα αυτην την στιγμη
      Τελος,προβλεπω καποια στιγμη κενο στο 4,οπου λιγο ο Χαραλαμποπουλος ,λιγο ο Παπανικολάου μπορουσες να το καλυψεις

      Διαγραφή
    8. Απολυτα δικιο ο Χρηστος σε ότι λεει..Δυο χρονια τωρα μας εκαψαν οι δηλωσεις και τα επικοινωνιακα παιχνίδια.Μην αρχισουμε τα ιδια.
      Ας τα αφήσουμε για αλλους αυτά.
      Είναι αυτογκόλ παιδια όπως και να το κανουμε,η διαρροη αυτή πραγματι ενεπλεξε 4 παικτες ανευ λογου.[γιατι κατά βαθος εμπλέκεται και ο Γιανκοβιτς,ο νοων νοειτω] και δεν ειχε απολυτως κανενα λογο για να γινει
      Η μαλλον ειχε...Για να τσιμπησουν καποιοι

      Διαγραφή
    9. α. Δεν τον μειωνει. Ποσες φορες θα το πουμε; Αν δεν ξερει ο Παπανικολαου το σημερινο στατους του και αισθανεται θιγμενος ειναι δικο του προβλημα. Στην κατασταση που βρισκεται αυτη τη στιγμη δεν ειναι μειωτικο να μην τον θελει μια ομαδα top8 ευρωλιγκας. Εκανε κακες επιλογες στην καριερα του.Δεν του φταιει κανεις γι'αυτο.
      β.Ο Μασιουλις ειναι πρωταθλητης Ευρωπης με τη Ρεαλ και δευτεραθλητης με τη Λιθουανια. Αν κανει κατι η ανακοινωση ειναι να παραδεχεται οτι εγινε λαθος με το Μασιουλις για να ανοιχτει χωρος για το Χαραλαμποπουλο.
      Τα υπολοιπα με τη διοικηση του Παναθηναϊκου και την επικοινωνιακη τακτικη της δε με απασχολουν. Δε λεω παντως οτι εχεις αδικο σε ο,τι αφορα τη μεγαλη εικονα. Αλλο αυτο ομως κι αλλο να αυτομαστιγωνομαστε επειδη δε βοηθαμε τον Παπανικολαου να αναβιωσει την καριερα του. Ας προσεχε. Στο κατω κατω της γραφης νεος ειναι, ας δουλεψει περισσοτερο. Στο χερι του ειναι.

      Διαγραφή
    10. Οταν απο το πρωι μεχρι το βραδυ γραφουν οτι "θελουμε τον Παπ","παιρνουμε τον Παπ","ειμαστε πολυ κοντα",πως να μην το διαψευσει η ΚΑΕ.Η ανακοινωση το μονο που πετυχε ειναι να θυμισει την λαθος κινηση με τον Ματσιουλη,να μας τονισει οτι πιστευουμε στον Χαραλαμποπουλο.Οσο για τον Παπ,(που ακουγεται οτι ηταν Παναθηναικος πριν ακομη παει νομιζω στον Πρωτεα),ας προσεχε τι δηλωνε οσο ηταν στον γαυρο και Μπαρτσα.Ειδικα στην Μπαρτσελονα το παρακανε με τις απαξιωτικες δηλωσεις του σε γαυρικο μεσο.

      Διαγραφή
    11. Πράγματι, χωρίς κανένα νόημα η "δήλωση κύκλων της ΚΑΕ" (sic). Αν ήθελαν να δώσουν τέρμα σε πιθανά παιχνίδια μάνατζερ, ας έβγαζαν μια επίσημη ανακοίνωση του στιλ "Διαψεύδουμε τις φήμες περί απόκτησης Παπανικολάου, έχουμε εμπιστοσύνη στους παίχτες μας" και θα τελείωνε το παραμύθι. Επικοινωνιακά η κίνηση είναι άτοπη και αυτό δεν αλλάζει από το "ανεπίσημο" του χαρακτήρα της.
      Δεν καταλαβαίνω, όμως, από την άλλη τα επιχειρήματα κάποιων περί αναγκαιότητας απόκτησης του Παπ. Να πάρεις έναν παίχτη που παίζει στη μοναδική θέση στην οποία δεν έχεις κενό; Άσχετα αν είναι καλύτερος από τους υπάρχοντες (που πιθανότατα είναι). Πώς θα μοιραστεί ο χρόνος; Ποιος θα μείνει στην απέξω; Μόνο αν έφευγε κάποιος θα είχε νόημα η κίνηση αυτή, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν σα να παραδέχεσαι (τέλη Σεπτεμβρίου μάλιστα) ότι το ρόστερ σου έχει χτιστεί λανθασμένα. Να μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά ο συγκεκριμένος παίχτης και στο 2 ή στο 4, να πω ΟΚ. Εδώ λέμε ότι η ομάδα έχει σοβαρά κενά σε μπακόρτ και φροντκόρτ και συζητούμε για να πάρουμε παίχτη στο 3; Δεν καταλαβαίνω, πραγματικά. Όσο κι αν θα ήθελα (ειλικρινά) τον παίχτη στην ομάδα μου.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    12. ΝΙΚ εχεις πολυ δικιο οπως τα γραφεις και συνολικα ειναι ακριβως ετσι
      Εγω apla κοιταζω μακρια και λεω οτι ΤΩΡΑ,,ΦΕΤΟΣ εχεις την δυνατοτητα να ενισχυσεις την Ελληνικη βαση σου με τον μοναδικο Ελληνα 25αρη στην αγορα.δεν υπαρχει αλλος αφου ο Σλουκας χαθηκε..
      Και του χρονου με την αποχωρηση Διαμαντιδη και Φωτση θα ψαχνουμε με το κυαλι.τετοια περιπτωση.
      Και παραλληλα σε χαμηλες πενταδες παιζει ευκολα 4αρι ,κατι σιγουρα θα χρειαστουμε στην πορεια και τελος εχει ενα δυνατο στοιχειο το παθος
      Συν καλος και σκληρος αμυντικος,που μαρκαρει ακομη και ασσο και 4αρι κοντο κατι που δεν ειναι ουτε για πλακα κανενα απο τα 3αρια μας

      Διαγραφή
  14. Ο Φελντειν ειναι σαν τον Σλοτερ, με παρομοια κινηση κ εκτελεση απο midrange (σε επιπεδο Euroleague που το drive του θα μειωθει). H διαφορά που βλεπω ειναι σε ψυχολογικό επιπεδο, που φαινεται περισσοτερο professional και down-to-earth απο Σλοτερ.

    Σχετικα με την στελεχωση,

    1/ Η παρουσια του Λευτερακη εχει δημιουργησει θεμα γιατι ειναι η 1η αλλαγη του Καλαθη. Ως πρωτη αλλαγη, δεν φαινεται να μπορει να κατεβασει μπαλα και δεν ειναι αρκετα γρηγορος η ικανος στο Pnr. Άρα ο Παναθηναικος δεν εχει 2ο playmaker (και παλι θα κατεβαζει μπαλα ο 3D στα 35, χαραμιζωντας και την οποια λειτουργικοτητα θα μπορουσε να εχει σε αυτη την ηλικια).

    2/ Το στοιχημα είναι αν ο Κουζμιτς μπορει να παιξει τον ρολο του mobile παλι σε επειπεδο Euroleague. Δυσκολο - αν κρίνουμε οτι ο Τζορτζεβιτς επαιξε μεγαλα διαστηματα με Ερτσεγκ center όταν ηθελε να πιεσει/απειλησει με χαμηλοτερο σχημα. Αρα Γκιστ σε αυτες τις περιπτωσεις με επιπτωση ότι ο Φωτσης θα πρεπει να βγάλει παλι 30' στο 4.

    3/ Ο Παβλοβιτς είναι εντος γηπεδου ότι μπορει να ειναι ο Γιανκοβιτς και ο Χαραλαμποπουλος. Δεν παιζει με πλάτη, δεν παιζει pnr δεν ειναι σημαντκα καλυτερος αμυντικός και απλά είναι περισσοτερο παιγμενος και εμπειρος. Υπερβολή να έχεις 3 ιδιους παικτες στη θεση 3! στο ροστερ, εκτος αν δουμε διαφορετικα lineups και αμυνες ζωνης απο Σαλε.

    Με αλλα λόγια ο ΠΑΟ επρεπε να παρει παικτη στο 3-4 αντι του Παβλοβιτς, Mobile Center αντι του Κουζμιτς τουλαχιστον αφηνωντας 1 θεση στο 1 για παιτη τυπου Μαρκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με λίγα λόγια ότι έλεγε ο Τζιμ στις αρχές,

      Thanos

      Διαγραφή
    2. Παίχτης 3-4 θα είναι ο Χαραλαμπόπουλος, αν και δηλώνει παντού ότι θέλει να παίξει στο τρία, πρέπει να το μάθει και αυτό αν θέλει να γίνει ο παίχτης που μπορεί. Επίσης παίχτης 3-4 θα μπορούσε και ο Πάβλοβιτς, με την εμπειρία που έχει. Μπορεί δέκα χρόνια πριν στο ΝΒΑ να ανέβαινε στο 2, αλλά σ΄αυτή την ηλικία και με αυτό το σώμα αδύνατον.
      Όντως στοίχημα ο Κούζμιτς και αν μπορεί να αντεπεξέλθει αμυντικά κυρίως αλλά και επιθετικά σε mobile ρόλο.
      Στοίχημα και ο Φελντήν, ειδικά τώρα μετά το τραυματισμό του Μποχωρίδη, που ο ρόλος του αναβαθμίζεται.
      Η ομάδα επίσης δεν πρέπει να πάρει άλλο γκαρντ. Θα πρέπει να καλυφθεί το κενό από Γιάνκοβιτς και τους μικρούς για το τρίμηνο που θα λείψουν Παππάς και Μποχωρίδης.
      Το ξέρω ότι υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, αλλά ο Φετινός Παναθηναϊκός Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και ως προτζεκτ διετίας!!

      Vatos76

      Διαγραφή
  15. Στο έχω στείλει και σε μήνυμα Τζιμ. Ο καλύτερος Σέρβος που μπορούσε να πάρει φέτος ο Παναθηναϊκός και δε τον πήρε ήταν ο Νέντοβιτς. Κάπως έτσι καταλήξαμε σε έναν αμφιβόλου ποιότητας αμερικανό όπως ο Δομινικανός. Με 500-600 χιλιάδες φέρναμε τον Νέντοβιτς, ήταν τεράστια ευκαιρία η χαμηλή του πτήση με τη Βαλένθια πέρυσι. Από τους παίκτες που ξεχωρίζουν σε μια πολύ δυνατή εθνική ομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως φίλε για νεντοβιτς.

      Διαγραφή
    2. άσχετο...κ η Νεσοβιτς μεγάλη παιχτάρα.

      Διαγραφή
    3. ε οχι και ξεχωρισε ο νεντοβιτς στα νοκ αουτ pg με 1 ασσιστ το παιχνιδι με το ζορι
      και του χρονου το καλοκαιρι μετα την βαλενθια βλεπω να τον διωχνει και η μαλαγα

      Διαγραφή
  16. Άσχετο με το άρθρο αλλά παρακολουθώντας την εξέλιξη του σκορ στο Ρεάλ-Μπαουρού για το 2ο παιχνίδι του διηπειρωτικού μου δημιουργήθηκε μια απορία.
    Στο 1ο παιχνίδι η Ρεάλ ηττήθηκε με 1 πόντο. Προφανώς λοιπόν αν μετά το τέλος των 40 λεπτών οι Μαδριλένοι προηγούνται με 1 τότε το παιχνίδι θα πάει στην παράταση. Τι θα γίνει όμως αν μετά τα 40 λεπτά οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες? Τότε θα υπάρξει και πάλι παράταση ή το παιχνίδι θα τελειώσει? Ισχύει το ίδιο και στα διπλά παιχνίδια του Eurocup?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν ισχύει συγκεκριμένα για το διηπειρωτικό αλλά συνήθως στα διπλά παιχνίδια αν το δεύτερο παιχνίδι είναι ισόπαλο πάει κανονικά σε παράταση και μετράει η διαφορά που θα προκύψει απο το αποτέλεσμα της παράτασης. Και απο αυτό προκύπτουν και περίεργα όπως πχ το να προσπαθείς να πας το παιχνίδι στην παράταση αντί να το κερδίσεις αν δεις οτι δεν μπορείς οριακά στην κανονική περίοδο να καλύψεις τη διαφορά.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
      Δεν είμαι βέβαια και πολύ σύμφωνος με αυτό το σύστημα των διπλών παιχνιδιών αν είναι έτσι όπως τα λες.

      Διαγραφή
    3. Από τα διπλά παιχνίδια των ευρωπαϊκών κυπέλλων που δίνανε κάποτε οι ομάδες μας (όταν φτάνανε σε προχωρημένες φάσεις των διοργανώσεων) δε θυμάμαι να ισχύει αυτό που λέει ο Χρήστος. Δεν είναι π.χ. λογικό να έχεις χάσει έξω με 30 πόντους και επειδή το ματς πάει στην ισοπαλία στην έδρα σου να έχουμε παράταση. Ούτε στο ποδόσφαιρο ισχύει κάτι τέτοιο. Αλλά πάλι δεν είμαι και σίγουρος...

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    4. Mπερδεύεται ο Χρήστος με αγώνες πρωταθλήματος. Σε νοκ άουτ ματς υπάρχει η ισοπαλία σαν αποτέλεσμα. Αν πχ ο Α νικήσει 80-75 τον Β, και στο δεύτερο νοκ άουτ έρθει 75-75, τελειώνει το ματς 75-75 και περνάει ο Α. Kαι στο Γιούροκαπ έτσι γίνεται.

      Blackman

      Διαγραφή
    5. Α μάλιστα. Πολύ πιο λογικό και πιο δίκαιο μου φαίνεται αυτό. Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  17. Ioannis Bourousis, new Baskonia player for the next season!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΑΕΚ έκοψε ήδη 2 άτομα πριν την κανονική περίοδο-ωραία στελέχωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τον Αρη χαιρεσαι να τον βλεπεις...

    - Αφοσιωμενη και σοβαρη διοικηση
    - Εξαιρετικος προπονητης και ρικρουτινγκ, χωρις τους νεοπλουτισμους και τα μεγαλα λογια της ΑΕΚ
    - Πολυ καλος αμυντικος προσανατολισμος
    - Πολυ δυνατοι ξενοι (ΟΚΑΡΟ ΓΟΥΑΙΤ θα κανει αισθηση, φοβερο πακετο)
    - Σωστη και ωριμη η εμπλοκη Γκαλη ως συμβολου
    - Σταθερα συνεπης κοσμος

    Αναμενουμε με ανυπομονησια ωραια πραγματα, απο εναν Ολυμπιακο.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπερα τζιμαρα, ιδια κοψια παιχτη με σλοτερ αν και ο τζειμς φαινεται πιο σκληρος τοσο σε χαρακτηρα οσο και σωματικα.παιζει αρκετο ξυλο και δεν το φοβαται, κατι που αντιθετα χαλουσε το μυαλο του σλοτερ!!! βεβαια εχουν και οι 2 το ιδιο θεμα στην περιπτωση που δεν μπαινουν τα σουτ τους..Μια μικρη παρατηρηση: ο σλοτερ ηθελε φανελα βασικου και απο παγκο μπαινοντας κρυος ηταν ασφαιρος, ο φελντε δεν εχει τετοιο θεμα, δεν ηταν ποτε 5αδατος...
    Αλλο ενα στοιχημα ειναι να βγει καλητερος δημιουργος απ οτι ηταν ο σλοτερ !!
    Ο καλαθης βελτιωσε το σουτακι του αν και μου θυμιζει σε στυλ πολυ τα τουβλα που πεταει ο μανζαρης, αν μπαινουν ομως ποιος νοιαζεται... αρκετα δυνατη περιφερεια λοιπον με 2 στοιχηματα βεβαια τον Παβλο και τον φελντε...
    Υπαρχει η περιπτωση αντικαταστασης του μποχωριδη?? να βγει 6 μηνο χωρις παππα και μποχωριδη δυσκολο ..βγαλαμε την γλωσσα στον αρχηγο τοσα χρονια μην το κανουμε στον καλαθη τωρα.
    Σχετικα με καλαθη, εκτος απο το σουτακι του ειναι και μαυρο σκυλη του πολεμου.. με εθνικη ετρεχε και πιεζε μεχρι το τελευταιο δευτερολεπτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το κυριοτερο που πρεπει να κανει φετος ο τζορτζεβιτς ειναι να μπορεσει να ενταξει τους λουντζη- χαραλαμποπουλο - παπαγιαννη στο ροτεισον της ομαδας...εκει ειναι ολο το μυστικο...θελω να δω τον λουντζη να γινεται τριτη επιλογη στο 1 πισω απο διαμαντιδη - καλαθη...τον χαραλαμποπουλο να δημιουργει και να εκτελει επιθεσεις του παναθηναικου....τον παπαγιαννη να γινεται σταδιακα το μπακ απ του ραντουλιτσα....αυτη πιστευω οτι πρεπει να ειναι η κατευθυνση φετος....και η ενδειξη οτι κατι καλο παει να γινει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέποντας εχθές τον Μιλουτίνοφ με την Νταρουσάφακα, καθώς και τον Κούζμιτς στο Ευρωμπάσκετ νομίζω ότι ο Τζορτζεβιτς έχει θέματα στο ροτεισον (εκτός κ αν ήταν οπαδικό το θέμα του, και πάλι κακώς). Πρέπει να προσέχουν πάντως τα επιτελεία των δύο μεγάλων διότι όλα τα πιτσιρίκια πριν τα 20 γεμίζουν σοβαρούς τραυματισμούς, δεν ξέρω τι ακριβώς φταίει αλλά σίγουρα δεν είναι κ η κακιά ώρα πάντα.

      Διαγραφή
    2. asxete αστο τον ειδα τον Μιλουτινοφ στα φιλικα (σερβιας) και δεν βλεποτανε.Οπως και ο Κουζμιτς ηταν καλυτερος ολων στα φιλικα (τρεις σεντερ)και στα επισημα ηταν κακος.Εκανε χτες ενα καλο παιχνιδι ο Μιλουτινοφ και οι γαυροι νομιζουν οτι βρηκαν τον ιδανικο σεντερ.

      Διαγραφή
  22. Έχοντας δει από κοντά την ομάδα στη προχθεσινή γιορτή, κάποια γρήγορα σχόλια για παίκτες, προπονητή και ομάδα γενικότερα:

    1) Καταρχήν το πρώτο που μας έκανε εντύπωση: άπαντες κοντοκουρεμένοι (στρατιωτικά θα έλεγα), μέχρι και ο ΔΔ. "Εντολή" Σάσα, ή κάποιου άλλου είδους εσωτερική συνεννόηση ?

    2) Βασικός θα ξεκινάει ο -πολύ- βελτιωμένος (ειδικά στο σουτ) Καλάθης, ενώ ο ΔΔ θα έρχεται από τον πάγκο. Πάντως και με τους δύο ο Ραντούλιτσα θα είναι ευτυχισμένος

    3) Ο Feldein είναι ένας πιο γερός και δυνατός Slaughter (έχουν 10 μυϊκά κιλά διαφορά), εφόσον όμως επιβεβαιωθεί και το streaky που λέει ο Jim. Πατάει paint, μπαίνει λίγο πιο μέσα, το προσπαθεί στα rebounds.

    4) Πέραν των πιθανών σχημάτων με 4-5αρια Gist-Φώτση, μόνο ο Kuzmic μπορεί να παίξει σε μια γρήγορη 5αδα τον mobile/γρήγορο ψηλό, απλά και μόνο γιατί οι άλλοι δύο είναι εξαιρετικά αργοί στα πόδια.

    5) Ιδέα μου ή ο Pavlovic παίξει με λίγο ύφος, λίγο τουπέ, λίγο...κάπως ? Εντάξει είπαμε φιλικό κλπ κλπ, αλλά έβγαζε λίγο σαν να έλεγε "εγώ θα ζοριστώ στα μεγάλα παιχνίδια". Εμπειρία και μπασκετική εξυπνάδα με το κιλό, αλλά κάπως αργός και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει 2αρι παρά μόνο ως τρικ ή σε ειδικές καταστάσεις σε λήξη χρόνου.

    6) Όταν είδα να βάζουν πάγο στο καλάμι του Μποχώ, είπα "ή μυϊκό και 5 μέρες, ή κόκκαλο και 5 μήνες". Δυστυχώς ήταν το δεύτερο...και το παληκάρι φαινόταν να το πιστεύει και να έχει δουλέψει πολύ....

    7) Ιδέα μου ή και ο Χαραλαμπο φαίνεται να έχει πάρει 3-4 σωστά και ωραία κιλά ?! Λέτε όντως να είναι φέτος η χρονιά του ?

    8) Το ξέραμε, το (ξανα)επιβεβαιώσαμε: μεγάλος χαβαλές ο Παππάς :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 1) το πρόσεξα και το σχολίασα κι εγώ στο γήπεδο.

      Το 7) έχει αναφερθεί πα΄λι εδώ από κάποιον. Στο μάτι φαίνεται να ισχύει.

      Ο Παππάς τί έκανε;

      Δημήτρης

      Διαγραφή
    2. Για τον Παππά, σε κάποια στιγμή άρχισε ένας φίλαθλος κάπου πίσω από τη μπασκέτα να φωνάζει το γνωστό σύνθημα ("Παππά Παππά γ@#$ το Πειραιά") και αυτός γέλασε, σήκωσε τα χέρια και άρχισε να δίνει ρυθμό για να το φωνάξουν και άλλοι. Μόνο που δεν σηκώθηκε πάνω να το παίξει μαέστρος (έτοιμος ήταν και γι'αυτό)....!!

      Οπτικά τόσο ο Μποχώ όσο και ο Χαραλαμπό φαίνεται να έχουν δουλέψει στο γυμναστήριο κατά την προετοιμασία, και μάλιστα να έχουν δουλέψει σε μυϊκό όγκο χωρίς να φαίνεται να έχουν χάσει σε ταχύτητα και εκρηκτικότητα. Δεν ήμουν στο γυμναστήριο, ούτε τους ζήτησα να κάνουν 1RM για να τσεκάρω, αλλά οπτικά τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Μακάρι γιατί και οι δύο πρέπει να πάρουν όγκο (σε λογικά πλαίσια πάντα)....

      Διαγραφή
  23. Στον Παναθηναϊκό μετά την εποχή Ομπράντοβιτς, επικρατεί ένας αχταρμάς. Οι δύο χρονιές του Πεδουλάκη ήταν αρκετά καλές, με λίγο πιο ποιοτικό ρόστερ σε καίριες θέσεις θα είχαμε παρουσία σε φ4. Απο κει και πέρα αντί να ισχυροποιηθεί το ρόστερ πήγαμε σε rebuild με Ιβάνοβιτς και νέα παιδιά. Απέτυχε και πλέον με Σάλε, πάει να γίνει πάντρεμα τον δύο προηγούμενων φιλοσοφιών. Έμπειροι παίκτες συν τους νέους.
    Παρά τα λεγόμενα για Φ4 πιστεύω ρεαλιστικός στόχος είναι η βελτίωση του Χαραλαμπόπουλου και του Παπαγιάννη και η καθιέρωση των Παππά, Γιάνκοβιτς, Μποχωρίδη. Απο κει και πέρα ότι προκύψει. Το ρόστερ έχει ατέλειες σίγουρα, χτυπητά ρίσκα και κενά αλλά πρώτα να εξελιχθούν οι νέοι και μετά όλα τα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μη ξεχνάτε πως ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα μία κενή θέση γιά ξένο. αν φανεί πως ο Κούσμιτς δεν μπορεί να πάρει όλο τον αρκετό χρόνο που θα αφήνει ο Ραντούλιτσα στο 5 τότε μάλλον θα αποκτηθεί τεσσάρι με σουτ απέξω ή κάποιο combo forward γιά να παίρνει χρόνο ο Gist σαν 5 άρι/rim protector. Yannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια χαρά Τζιμ και λοιποί μπασκετόκαβλοι

    Λοιπόν, τον Φελντείν τον ξέρω από Φουενλαμπράδα. Καλός σουτέρ αλλά το πως θα διαχειριστεί την φανέλα του Παναθηναϊκού είναι για μένα το ερωτηματικό παρ' όλο που είχα χαιρετήσει θετικά την απόκτηση του.

    Το ότι μπορεί να σουτάρει καλά, το ξέρω αλλά το πόσο συχνά θα πηγαίνει στις βολές θα κρίνει τη προσφορά του επιθετικά. Θα τον ξεμπουκώνει και θα του δίνει αυτοπεποίθηση.

    Ιδέα μου είναι ή ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει μια κόπια Ντρου Νίκολας; Έναν περιφερειακό δηλαδή που όταν βρει το χέρι του γαζώνει από μέση και μακρινή απόσταση και μπορεί να παίξει καμιά φορά PnR; Βέβαια, μην ξεχνάμε πως όταν ο Ντρου εκτελούσε βολές γινόνταν Ανάσταση στο ΟΑΚΑ.

    ΥΓ1: Αν και ήθελα να μείνει ο Νεϋμίκ, (παιχτάρα ο κοκκινομάλλης!!) συμφώνω με το σχόλιο για τον Άρη. Βέβαια, υπάρχει ένα ερωτηματικό. Ποιος είναι ο ηγέτης της ομάδας; Δηλαδή, ποιος θα έχει το ρόλο του Βεζένκοφ φέτος;

    ΥΓ2: Το είδα live από το Palaruffini το Σούπερκαπ Ιταλίας. Ο Ρέπεσα πάει με πολύ κλειστό rotation final 4 από νωρίς... Δεν ξεκίνησε καλά... Ιδίως όταν χάνεις από την Grissin Bon Reggio Emilia. Μια ομάδα που πριν 10 χρόνια ήταν στα τοπικά... Να τα λέμε και αυτά.

    ΥΓ3: Η ΑΕΚ ΚΑΙ φέτος θα έχει θέματα στην άμυνα. Οι Skyliners της Φρανκφούρτης την εξέθεσαν. Ο Όρτον επιβεβαιώνει το πόσο κακός χαρακτήρας είναι και η ΑΕΚ στο παρά πέντε ψάχνει παίκτη. Λογικά, ίσως βρεί από τους κομμένους των training camps.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντρου Νίκολας???????

      Χμμ, γιατι εγω νομιζω οτι ο Σάλε ψαχνει παιχτες που τα χαρακτηριστικα τους προσομοιαζουν σ' αυτα των παιχτων της Εθνικης Σερβιας ετσι ωστε να εφαρμοσει την ιδια τακτικη?

      Για μενα ο Φελντεϊν μοιαζει πιο πολυ στον Μπογντανοβιτς παρά στον Νικολας. Κι εδω που τα λεμε Παναθηναϊκος = 50% Εθνικη Σερβιας αν οχι σε ονοματα παιχτων, τουλαχιστον στο πως παιζουν αυτοι οι παιχτες:

      Τεοντοσιτς για ασσιστ -> Διαμαντιδης
      Μαρκοβιτς για αμυνες -> Καλάθης
      Μπογκντανοβιτς -> Φελντεϊν
      Καλινιτς -> Παβλοβιτς (ΟΚ, ο Παβλοβιτς δεν μπορει να παιξει την προσωπικη αμυνα που παιζει ο Καλινιτς, αλλα παιζει ξυλο).
      Ραντουλιτσα -> παρων!
      Κουζμιτς -> παρων!
      Ερτσεγκ -> Φωτσης (κοινο στοιχειο το τριποντο εδω)

      Δηλ. μιλαμε ηδη για 7 παιχτες στη δωδεκαδα και πρεπει να δουμε πως σχεδιαζει ο Τζορτζεβιτς να παιξει τον Γκιστ. Ρισκο να προσπαθησει να τον κανει Μπιελιτσα γιατι υπαρχει μεγαλη διαφορα ποιοτητας αναμεσα στους δυο. Κι αυτη ειναι και η μεγαλη αμφιβολια για τον Τζορτζεβιτς φετος. Δεν θα εχει δηλ. εναν Μπιελιστα να τον ξελασπωνει στις δυσκολες καταστασεις.

      Διαγραφή
    2. ρε φίλε τον Φελντέιν δεν τον έφερε καν ο Σάλε, ο Μακαρόνια Μίσκο τον έφερε. Ποιος Μπογκντάνοβιτς;

      Διαγραφή
    3. Δεν θα χει ομως και εναν Τεοντοσιτς να τον χαντακωνει στα δυσκολα παιχνιδια

      Διαγραφή
    4. @3:11

      Αντε για να μαθαινεις ποιος τον εφερε τον Φελντέιν:

      http://www.sport-fm.gr/article/basket/tzortzebits-mou-aresei-polu-o-feldein/3103925

      Διαγραφή
    5. 18/8/15
      www.axortagos.gr/o-raznatovits-anakoinose-ton-felntein.html

      22/8/15
      η δηλωση τζορτζεβιτς που βαζεις

      κατα τα αλλα εγω ειμαι αυτος που πρεπει να "μαθαινω". Μπεεεεεεεεεεεεε...

      Διαγραφή
    6. δηλ. ο Ραζνατοβιτς τον εφερε χωρις να τον εχει ζητησει ο Τζορτζεβιτς?

      Διαγραφή
    7. βρε ο Τζορτζεβιτς μπορει να εκανε μια λιστα με 15 παιχτες που θελει για τη θεση, και να εβαλε μεσα και το Φελντειν σαν 15ο ονομα. Το οτι τελικα ηρθε ο Φελντειν δε σημαινει οτι σωνει και καλα ειναι αυτος που ηθελε ο Τζορτζεβιτς.

      τον Αντι Πανκο και τον Κιτσεν ο Πεδουλακης τους εφερε η ο Μισκο;

      Διαγραφή
    8. 6.23 αφου το λεει ο 4.34 εσυ τωρα τι ρωτας;;;Τον εφερε χωρις να ρωτησει,μαλλον τον επεβαλε θελει να πει.Τωρα ποιος ειναι προβατο μην ψαχνεις φαινεται και φωναζει μπεεεεε!!!!!!!

      Διαγραφή
    9. @Dino

      Ο Ρέπεσα έχει ψωνίσει δόσεις ποιότητας αλλά το "μείγμα" δε μου αρέσει φίλε. Για ΑΕΚ συμφωνώ. Έχω (αρκετές) δεύτερες σκέψεις για τον Σάκοτα. Προσωπικά θα πήγαινα σε κόουτς με διαφορετική φιλοσοφία. Είναι κρίμα γιατί έχει σπρώξει χρήματα στην αγορά.

      Διαγραφή
    10. @ 1:51

      Τον έχω σκεφτεί και εγώ τον παραλληλισμό.. Τεόντοσιτς-Καλάθης, ο "κάθετος" Νέντοβιτς με τον Παππά, ο σουτέρ/παίζω και με τη μπάλα στα χέρια Μπόγκνταν με Φελντέιν.. Κάλινιτς δεν υπάρχει. Σοβαρό λάθος η απουσία ενός defensive-3..

      Διαγραφή
    11. Το οποίο λαθος βεβαια Τζιμ διορθωνεται με την πιθανη ελευση του Παπ!

      Διαγραφή
    12. Χμμ, ναι ο Νεντοβιτς με τον Παππα ειναι ωραιος παραλληλισμος...

      Αλλα δεν μου καθεται ο Καλαθης αντι του Τεοντοσιτς. Οχι μονο γιατι ειναι διαφορετικοι παιχτες αλλα γιατι δεν μενει ρολος για τον Διαμαντιδη. Ειναι σαν τον πετας στα σκουπιδια σαν στυμενη λεμονοκουπα.

      Διαγραφή
    13. Με την έννοια ότι θα είναι ο βασικός σου πόιντ και δημιουργός ο οποίος θα αποτελεί το "κέντρο αποφάσεων" στην επίθεση.. Ο Διαναντίδης έπρεπε τα ταλευταία χρόνια να χρησιμοποιείται όπως ο Μίλος στην Εθνική. Με έναν Μάρκοβιτς δίπλα του, όχι πίσω του..

      Διαγραφή
    14. Διαμαντίδης",¨"τελευταία" συγνώμη παιδιά..

      Διαγραφή
    15. @Dino

      Τον Νέιμικ τον ήθελα και εγώ. Μαζί με τον Μαυροειδή στο "5" για τον Άρη..

      Διαγραφή
    16. Για defensive 3 προοριζόταν ο Μποχωρίδης, η σωματοδομή του πλέον του επιτρέπει να μαρκάρει 3ρια.Θα φανεί όταν επιστρέψει.
      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
    17. Ποιός προοριζόταν για defensive 3; Ο Μποχωρίδης;

      Για γράψε 1-2 τριάρια στην Ευρωλίγκα που μπορεί να μαρκάρει ο μικρός. Κανονικά 3άρια όχι ντεμί.

      Διαγραφή
    18. 'Εχεις δει πρόσφατη φωτογραφία του πριν τραυματιστεί;Κοίτα χτίσιμο
      http://www.contra.gr/Soccer/Netherlands/article3680939.ece/ALTERNATES/w620/BOXWRIDIS.jpg

      Βάλε στην εξίσωση τα μακριά άνω άκρα και το 1.96 ύψος και μια χαρά μαρκάρει μέχρι και 2.05 παίκτες.Τριάρια όμως, όχι undersized τεσσάρια.

      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
    19. Μπορεί να μαρκάρει μέχρι 2.05;
      Δεν νομίζω να υπάρχει τριάρι στην Ευρωλίγκα πάνω από 2.05. Οπότε μπορεί να τους μαρκάρει όλους τους original SF.
      Αυτό μου λες;
      Γράψε 2-3 τέτοιους να καταλάβω.

      Διαγραφή
    20. Λοτζέσκι, Ρούντι, Αμπρίνες, Χίγκινς, Λαντεσμπεργκ. Θες και άλλους? Όλοι αυτοί από βασικούς ανταγωνιστές.

      Διαγραφή
    21. Ωπα μισό γιατί σας έχασα-παίκτες τύπου Λοτζέσκι,Ρούντι,Χίγκινς,Περπερογλου,Ντάρντεν προφανώς μπορεί να μαρκάρει πλέον.Αν τον βάλεις όμως σε undersize 4ρια τυπου Παπαπετρου, προφανώς θα χάσει την μπάλα.Στα undersize 4ria ίσως έβαζα και τον Γιόνας.
      Ολα αυτά όμως είναι έπεα πτερόεντα-καθίστε να δούμε πως θα γυρίσει ο μικρός.
      ΜΦΓ.
      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
  26. Με πληρωσε το under χτες. Σφαιροπουλος vs Μαχμουτι σιγουρακι ηταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έσκασε μύτη στο Παλέ και η μαγική τσατσάρα Τρύφων Σαμαράς χτες, που χτενίζει τη λασκαρίνα για να έχει καλοζωισμένο το Λάσκαρη. Γελάνε και τα πατάρια. Τέτοιες καλτίλες είχαμε να δούμε στη μπασκετική Σαλόνικα από την εποχή του Ακροάματος. Άμα δηλαδή φτιάξει ομάδα ο Άρης για πρωταθλητισμό, προβλέπω να 'ρχεται και η Ευγενία Μανωλίδου για χορογραφίες με το Φωκά Ευαγγελινό.

    Η Μαρινέλλα επίσης θα είναι μια καλή μεταγραφή/επιστροφή για του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι γιατί όχι ο Τόλης;

      Πάντως στα breaks να περιμένεις μπαλέτο από τον θίασσο της Έλενας Πούτση και μπάσκετ αλα Harlem Globetrotters από τον Αντώνη Κανάκη.

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά ο Κανάκης σαν Παοκτσής μπορεί να μην το δεχτεί. Ο Καλυβάτσης ο Αρειανός θα ήταν καλύτερη ιδέα.

      Διαγραφή
  28. Μεγαλη χρονια ειναι για Παο η φετινη,η τελευταια του Διαμαντιδη στην ομαδα.Φετος δε χωρανε ουτε γραφικοτητες απ τη διοικηση ουτε κλαψα απ τους οπαδους.Το ιδανικο θα ηταν να γεμιζε ο κοσμος το γηπεδο σε καθε ματς και να αποθεωνε εναν απο τους μεγαλυτερους παικτες που επαιξε στην Ευρωπη,ισως τον καλυτερο πλει μεικερ ολων των εποχων.Οτι και να γραψεις για 3D ειναι λιγο...Ισως ο μεγαλυτερος αλτρουιστης που περασε ποτε και σιγουρα ο πιο ψυχραιμος,χειρουργος που λεει και ο Τζιμ,οταν η μπαλα καιει σε κλειστα ματς...Η αμυνα που επαιξε ολα αυτα τα χρονια ηταν για σεμιναρια οπως και η οργανωση του παιχνιδιου οπου καταφερε να παρει απ ολους τους μεγαλους συμπαικτες του το μαξιμουμ...Η ατακα του Ζοτς στον Μεσινα οτι η διαφορα τους ηταν οτι αυτος ειχε τον 3D τα λεει ολα...Εχουμε καιρο μπροστα μας να αποθεωσουμε ξανα και ξανα αυτον τον παικτη που εχω την αισθηση οτι φετος θα κανει μια απ τις καλυτερες και πιο μεστες χρονιες του...

    Ο Τζορτζεβιτς ειναι οτι χρειαζοταν η ομαδα και πρεπει να στηριχθει για χρονια.Ηρθε να φερει ταυτοτητα στην ομαδα και στην ουσια φερνει το σερβικο στυλ και το μπασκετ που παιζει η Σερβια στον Παο.Αντι ομως για ενα μεγαλο πλειμεικερ τον Τεοντοσιτς εχει δυο τον Καλαθη και τον 3D.Εφερε το βασικο πενταρι της Σερβιας,εφερε Παυλοβιτς και Κουζμιτς,εχει Γιανκοβιτς,εχει εναν μικρο Κουκοτς ακομα και οι Παππαγιαννης και Λουτζης μπορουν ευκολα να κολησουν για να εξελιχθουν στο τωρινο σερβικο μοντελο του προπονητη...Συν τους Φωτση,Γκιστ,Παππα που ειναι σημαντικα εργαλεια και παντος καιρου...Αν σταθει και το αλανι ο Δομινικανος και βοηθησει σε αμυνα και σκορ βλεπω να γινονται ωραια πραγματα φετος.

    Το πιο σημαντικο ομως και αυτο που πρεπει να στηριχθει,ειναι η ταυτοτητα που θα προσπαθησει να δωσει ο προπονητης στον συλλογο σε αυτην την μεταβατικη περιοδο καθως και η εξελιξη των εφηβων πρωταθλητων Ευρωπης που αποτελουν την επομενη μερα στην ομαδα μαζι με τους Καλαθη,Παππα,Γιανκοβιτς...Οι Σερβοι προπονητες εχουν αποδειξει οτι ξερουν να εξελισσουν μεγαλα ταλεντα και δε φοβουνται...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως ο μεγαλύτερος πλέυ μέικερ όλων των εποχών στην Ευρώπη;
      Κι ένας μικρός Κούκοτς;

      Αρκετά με τα τρολαρίσματα ρε παιδιά.
      Μας έχετε κουράσει. Μη γράφετε μόνο για να προκαλέσετε.

      Διαγραφή
    2. Μεγάλη χρονιά και για τον Σάλε σε προσωπικό επίπεδο Wilkins.. Έχει αναλάβει το τιμόνι ενός τοπ-κλαμπ με πολύ υψηλές απαιτήσεις. Όλη Ευρώπη θα κοιτάζει τη δουλειά, να είσαι σίγουρος. Θέλω να δω διάθεση για καινοτομία. Να πάρει αποφάσεις και να τις στηρίξει. Στη στελέχωση έχουν γίνει ανορθογραφίες. Όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά και σε άλλες ομάδες σε τοπ-επίπεδο.

      Διαγραφή
    3. Ασε ρε φιλε που θα μας κανεις ελεγχο τι γραφουμε.Αμα σ αρεσει,αλλιως διαβασε τους αλλους...

      WILKINS

      Διαγραφή
    4. Ήταν 9/10/2010 όταν ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την Ολίμπια Λουμπλιάνας για ένα παιχνίδι της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα σε ένα ματς που κρίθηκε η πρώτη θέση. Ηταν ένα παιχνίδι που δεν υπήρχε κάποιος λόγος να μείνει στην ιστορία, αλλά έμεινε! Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πετυχαίνει 13 πόντους μέσα σε 75”, στέλνει ένα χαμένο ματς στην παράταση και αποδεικνύει πως με αυτόν στο παρκέ δεν μπορείς να πεις ποτέ πως ένα παιχνίδι έχει τελειώσει.

      Τέτοιες βραδιές ήταν που έκαναν τον Ναβάρο να δηλώσει το 2013 πως “…ο Δημήτρης είναι τόσο επικίνδυνος που ακόμη και στην χειρότερη του βραδιά, αν χαλαρώσεις έστω και λίγο, μπορεί να σου βάλει το νικητήριο καλάθι και να σε αφήσει ξερό!”Και να σκεφτεί κανείς πως όταν ξεκίνησε την καριέρα του το μακρινό σουτ ήταν ένα από τα αδύναμα στοιχεία του. Πλέον, το έχει βελτιώσει σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να “σκοτώσει” οποιονδήποτε αντίπαλο. Θύμα του στον τελικό του κυπέλλου ο Ολυμπιακός, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να πετυχαίνει 3 σερί τρίποντα και να χαρίζει την κούπα στον Παναθηναϊκό.

      Το μακρινό σουτ είναι ένα από τα πολλά που μπορεί να κάνει ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πάνω στο παρκέ! Τόσα πολλά που ο Σάσα Ομπράντοβιτς πρόσφατα δήλωσε: “…υπάρχει ο Διαμαντίδης, που είναι εκπληκτικός πασέρ και αμυντικός και σύμφωνα με το πως βλέπω εγώ το μπάσκετ, είναι ο κορυφαίος και πιο πλήρης point-guard όλων των εποχών στην Ευρώπη ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ 8.36)

      Διαγραφή
    5. Τι και αν αγωνίζεται στη θέση των γκαρντ? Ο Δημήτρης Διαμαντίδης φιλοδώρησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του πολλούς αντιπάλους, είτε ψηλούς είτε κοντούς, με αναρίθμητα κοψίματα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ουσιαστικά είναι και αυτό πάνω στον Άλεξ Άκερ. Αυτό που στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ονομάζουν “posterized”…

      “Μου αρέσει ως άτομο αλλά δεν θέλω να τον ξαναδώ. Οι μεγάλοι παίχτες εμφανίζονται στις μεγαλύτερες αναμετρήσεις. Αν μπορούσα θα είχα κλειδώσει τον Διαμαντίδη στο ξενοδοχείο”. Η φράση αυτή ανήκει στον Ντέιβιντ Μπλατ αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο θα σκέφτηκε και ο Άλεξ Άκερ. Αν είχε κλειδώσει τον Διαμαντίδη στο ξενοδοχείο θα είχε ολοκληρώσει την προσπάθεια για κάρφωμα.-----------------------------------------------Μετά τον χαμένο τελικό στην Ευρωλίγκα του 2011 ο Πίνι Γκέρσον αποθεώνει τον Δημήτρη Διαμαντίδη κάνοντας την εξής δήλωση: “Κάποτε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μου είχε πει πως όταν έχεις τον Διαμαντίδη στην ομάδα σου δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά πόσο δίκιο είχε. Είναι ο καλύτερος παίχτης στη θέση του στην Ευρώπη”. Τη συγκεκριμένη δήλωση πάντως θα μπορούσαν να την είχαν κάνει διάφοροι προπονητές όσα βράδια βρήκαν απέναντι τους τον Διαμαντίδη.--------------------------------------------------------------------------------------------Κάτι ήξερε ο Τσάβι Πασκουάλ όταν με δηλώσεις του είχε αναφέρει: “Η μεγαλύτερη απειλή είναι ο Διαμαντίδης. Από αυτόν και τις πάσες του περνά όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Αυτή την περίοδο παίζει σε υψηλό επίπεδο και πάντα σε αυτό το σημείο της σεζόν δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Είναι ένας παίκτης-κλειδί, πολύ δύσκολος να αντιμετωπιστεί από τις άμυνες. Μπορεί να είναι ο καλύτερος της ομάδας τοΤα λόγια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχουν πάντα ιδιαίτερη σημασία.”Έχω τον Διαμαντίδη, δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που έχω αυτόν τον τύπο δίπλα μου στην ομάδα” είχε δηλώσει ο τότε προπονητής του.----------------------------------ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΔΩhttp://www.eurohoops.net/el/2015/09/trademarks-el/120212

      Διαγραφή
    6. Ετσι ειναι Τζιμαρα...Ειναι μεγαλη χρονια και για Σαλε...Του αξιζει να πετυχει και ως συλλογικος προπονητης γιατι ξερει πολυ μπασκετ...Βεβαια η επιτυχια απ την αποτυχια καποιες στιγμες απεχουν πολυ λιγο αλλα αν στηριχθει απο διοικηση και κοσμο μπορει να παει καλα...Η νοοτροπια του και δηλωσεις του σου δινουν την αισθηση οτι ξερει ακριβως που βρισκεται,σε τι μεταβατικο σταδιο ειναι η ομαδα και πως θα περασει ομαλα στην επομενη μερα...Ναι μεν δεν εχει αθλητικο πενταρι αλλα θα παει στα σιγουρα ταιζοντας πολυ τα πενταρια του στην επιθεση.Καλαθης και 3D θα τους εκμεταλλευτουν στο μαξιμουμ.Ενα τριαρι και ενα δυαρι του λειπουν αλλα τι να κανει αφου ειναι ετσι ο σχεδιασμος και συγκεκριμενο το μπατζετ.Θα δουμε βεβαια και πως θα λειτουργησουν στην αμυνα φετος...

      Μου αρεσει ο προπονητης γιατι ενω ξερει οτι εχει κενα,κατανοει οτι πρεπει να βγουν μπροστα κατα πρωτο λογο οι Παππας-Γιανκοβιτς-Χαραλαμποπουλος και κατα δευτερο λογο οι αλλοι 2-3 μικροι ωστε να ετοιμαστει ο συλλογος για την επομενη μερα...

      Τζιμαρα ανυπομονω να δω στην εθνικη σε 2-3 χρονια,την τριαδα Κουνμπο,Χαραλαμποπουλο,Ντορσει
      Τι μεγαλες ασιστ εβγαλε ο παικτης;
      https://www.youtube.com/watch?v=7aXFxCtHfjI

      WILKINS

      Διαγραφή
    7. ΣΟΡΥ ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΚΟΠΙ Κάτι ήξερε ο Τσάβι Πασκουάλ όταν με δηλώσεις του είχε αναφέρει: “Η μεγαλύτερη απειλή είναι ο Διαμαντίδης. Από αυτόν και τις πάσες του περνά όλο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Αυτή την περίοδο παίζει σε υψηλό επίπεδο και πάντα σε αυτό το σημείο της σεζόν δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση. Είναι ένας παίκτης-κλειδί, πολύ δύσκολος να αντιμετωπιστεί από τις άμυνες. Μπορεί να είναι ο καλύτερος της ομάδας του ακόμη και χωρίς να σκοράρει”.

      Διαγραφή
  29. Είναι νομίζω αισθητό το ότι ο Τζιμ δε τάσσεται υπέρ της επιλογής Φελντέην.. Και περιμένει τον Παππά.

    Bou Gatsas3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Xρειαζεται κι αλλον ποιοτικο γκαρντ ο Παναθηναικος. Συν τον Παππα οταν επανελθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πολλα τα προβληματα στο ροστερ του Παναθηναϊκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε ναι πολλα...το δευτερο παιχνιδι που παιζουν ολοι μαζι και ο αλλος ειδε προβληματα.Ο Χαραλαμποπουλος ειναι παιχταρας,θα αφησει εποχη στην ευρωπη.Σκοραρει και μοιραζει παιχνιδι με την ιδια ευκολια.

      Διαγραφή
    2. Πες μας κόουτς Κάλχα-τι είδες;

      Διαγραφή
  32. Μερικές σκέψεις μου για την αλλαγή φιλοσοφία στη Brose Baskets του Τρινκιέρι..

    http://blog.stoiximan.gr/basket/bamberg-freak-city/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα Jim! Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για παίχτη πριν τους αγώνες με τον ολυμπιακό? Μήπως ο τζορτζεβιτς ετοιμάζει για δεύτερο Center τον παπαγιάννη? Από την ομάδα κάτι λείπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Όχι, δε νομίζω. Δεύτερο τον Παπαγιάνννη? Μα δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο και έχει και τον Κούζμιτς. Αν και η γνώμη μου είναι ότι ο ΠΑΟ πιθανόν θα χρειαστεί mobile ψηλό μέχρι το Δεκέμβρη..

      Διαγραφή
    2. σορρυ Jim,αλλαπροσωπικα με αυτα που ειδα απο τον Κουζμιτς τοσο με την Σερβια στο ευρωμπασκετ οσο κ στο πρωτο φιλικο του Παναθηναικου με την Παρτιζαν εχω απογοητευτει..

      επιθετικα ο παικτης δειχνει να μην εχει δικο του παιχνιδι τοσο με πλατη οσο κ με προσωπο στο καλαθι..ενω δειχνει κ ενα κλικ πιο αργος ωστε να κοψει αποτελεσματικα μες στην ρακετα κ να παιξει πικ εν ρολ..δηλαδη αμα ηθελες εναν σεντερ που να μην παιρνει μπαλες στην επιθεση κ απλως να περιφερεται κανοντας μονο την απαραιτητη βρωμοδουλεια(σκριν,κλπ) κραταγες κ τον Διαμαντακο..κ δε σπαταλαγες κ θεση ξενου..

      αμυντικα δεν τον λες κ κανα φοβητρο..ουτε το σκιαχτρο δειχνει να ναι που θα κοβει οτι κινειται προς την ρακετα,ουτε τον απαραιτητο ογκο,δυναμη εχει για να σπρωξει τους αντιπαλους ψηλους..κ σε καμια περιπτωση δεν λογιζεται ως mobile ψηλος που θα μπορει να παιξει αμυνα σε αντιπαλους περιφερειακους μετα απο αλλαγες σε μαρκαρισματα..δεν εχει τα ποδια..

      αυτο ομως που με ενοχλει απ'αυτα που εχω δει μεχρι στιγμης απο τον Κουζμιτς ειναι αυτη η νωχελικοτητα,νωθροτητα,ελλειψη τσαμπουκα που βγαζει στο παιχνδι του..μπροστα του οι Βουγιουκας,Μαυροκεφαλιδης(που κ αυτοι ειχανφαει κραξιμο στο παρελθον για το ιδιο πραγμα) μοιαζουν με τερατα ζωντανιας κ εκρηξης αδρεναλινης..

      τι να πω..μακαρι ο παικτης να με διαψευσει στην συνεχεια αλλα τα πρωτα δειγματα γραφης του δεν ειναι ενθαρρυντικα..

      green arrow..

      Διαγραφή
    3. Δεν χρειαζεται αλλο 5αρι ο παναθηναικος. Ο τζορτζεβιτς θα χρησιμοποιει στο 5 και τον γκιστ οπως χρησιμοποιουσε τον ερτσεγκ στην σερβια
      Το πλανο ειναι ο χαραλαμποπουλος φετος τουλαχιστον μεχρι το τοπ16 να εχει μ.ο γυρω στο 20 λεπτο χρονο συμμετοχης στο 3 και το 4 οποτε ο γκιστ μπορει να ανεβαινει και στο 5
      Ο 1,5 χρονο μεγαλυτερος του περυσι οσμαν επαιζε μ.ο 20λεπτα στην εφες και σιγουρα η εξελιξη του δικαιωνει την εφες.Το ιδιο πλανο θα ακολουθησει και ο παναθηναικος με τον χαραλαμποπουλο ο οποιος δεν θα ειναι απλα ενας παικτης που θα συμπληρωνει την 12αδα
      Εκτιμηση δικη μου του χρονου ο χαραλαμποπουλςο θα ειναι στην 12αδα της εθνικης

      Διαγραφή
    4. @green arrow

      Τη ξέρεις προφανώς φίλε μου τη γνώμη μου για Κούζμιτς από το report. Δεν είναι ο παίχτης που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός. Όταν έχεις την ευκαιρία να πάρεις τον Ντόρσεη (έστω και αν πλέον περνάει τη κορυφή του βουνού) ή τον Τάιους απλά τους υπογράφεις. Το ότι πήγε η ομάδα μετά από αρκετό καιρό διαπραγματεύσεων (Λάσμε) σε διαφορετικό παίχτη μου έκανε εντύπωση..

      Διαγραφή
    5. Ψηλούς έχει πολλούς και καλούς ο ΠΑΟ. Με τα γκαρντς τί γίνεται όμως; Έχει μείνει με 3 μονο -εκ των οποιών ένας είναι ο 36χρονος ΔΔ - για τους επόμενους μηνες.

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα Τζιμ. Με αφορμή το δημοσίευμα της Le Monde και την εναντίον της μήνυση που κατέθεσαν οι Ισπανοί, θυμηθηκα μια κουβέντα που είχα με έναν Γερμανό αθλητιατρο πριν από 7 περίπου χρόνια στη Φρανκφούρτη... Θυμάμαι πως του εξεφραζα τον θαυμασμό μου για τους Ισπανούς και το γεγονός ότι παρουσίαζαν σε τοσα πολλα αθλήματα, ομάδες και αθλητές κορυφαίου επιπέδου. Μου είχε πει λοιπόν ότι το Ισπανικό κράτος και κατ επέκταση ή ισπανική νομοθεσία είναι τόσο ελαστική σε θέματα ντοπινγκ που έχουν ουσιαστικά καταστήσει την Ισπανία ως το νούμερο 1 "εργαστήριο", τουλάχιστον στην Ευρώπη... Συνειδητά και με το νόμο. Εξ ου και το αλέγκρο στιλ των Εθνικών τους ομάδων, με τα ατελείωτα τρεξιματα και τους αθλητές που μοιάζουν να μην κουραζονται ποτέ...
    Τότε πίστεψα πως κάπου ίσως να είχε θιχτει ο Γερμανικός του εγωισμός... Μετά όμως από λίγο ψάξιμο είχα διαπιστώσει πως τελικά ίσως και να μην είχε άδικο... Ποιά ή άποψη σου?

    Αη Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ο παπανικολαου παει στους λεηκερς που ψαχνουν ομαδα να ξεφορτωθουν τον κομπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ο Τζορτζεβιτς είναι αποκλειστικά υπεύθυνος γιά την αποτυχία της Σερβίας στο eurobasket. πήρε τρία βαριά σέντερ αλλά χρησιμοποιούσε μόνο το Ραντούλιτσα και αλλαγή του τον Ερτσεκ σαν σούτινγκ σέντερ. εαν είχε αυτό στο μυαλό του θα έπρεπε να έχει πάρει ένα ακόμα τεσσάρι με σούτ, το Σαβάνοβιτς που εγκληματικά άφησε εκτός αλλά και το Στίματς που θα έπαιρνε μερικά ποιοτικά λεπτά σκοράροντας και παίζοντας ξύλο στο ζωγραφιστό αντί γιά Κούζμιτς και Μιλουντίνοφ που έξυναν πάγκο. ελπίζω να διορθώσει τη στελέχωση και στον Παναθηναϊκό με την προσθήκη ενός combo forward με έφεση στην άμυνα ή ενός defensive guard/small forward, ιδανικός ο Darden αν είναι ακόμα διαθέσιμος. αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα στην αντιμετώπιση των aggressive τριαριών και στην περιφερειακή άμυνα.Yannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αν δεν κανω λαθος στο Σουπερ Καπ παιζουν ο νικητης του Πρωταθληματος με το νικητη του Κυπελλου, σωστα;
    Γιατι ενω σε ολες τις χωρες παιζουν Σουπερ Καπ εμεις δεν εχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γιατί εδώ οι δικοί μας φωστήρες θέλουν να καταργήσουν το "Κυπελλάκι", οπότε τι σούπερκαπ να κάνουμε μεταξύ ενός απαξιωμένου θεσμού όπως το Κύπελλο και του Πρωταθλήματος ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Τον μάτιασες τον Φελντέιν ρε Τζιμ, ούτε λέι απ δεν σταύρωνε χθες!!
    Γενικά νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι πρόκειται για σωστή επιλογή παίκτη και σε θέμα χαρακτηριστικών και σε θέμα χρημάτων απλά δεν ξέρουμε τον βαθμό προσαρμογής που θα παρουσιάσει και με τι θέληση να ανέβει επίπεδο θα παρουσιαστεί.
    Οι συνθήκες δεν τον ευνοούν, γιατί με τον τραυματισμό και του Μποχωρίδη ανεβαίνει στο rotation άκοπα και θα βουτήξει άμεσα σε βαθιά νερά και πρέπει απο νωρίς να δείξει τι αξίζει. Πάντως ξεκάθαρα ο Παππάς αν επιστρέψει γερός θα πάρει την φανέλα του starter στο σπίτι του. Γι αυτό δεν έγινε κίνηση για Νέντοβιτς πιστεύω.
    Απο κει και πέρα αν και συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι αυτό που ήθελε η ομάδα, πιστεύω ότι ο Κούζμιτς έχει καλό potential. Μαζεύει πολύ εύκολα και με μεγάλη συνέπεια τα rebounds, έχει πολύ μεγάλο work ethic στην άμυνα και αν βελτιώσει κάποια πράγματα σωματικά και στην επίθεση του (με το σουτάκι από τα 4 που λανσάρει σιγά σιγά) θα αποτελέσει περίπτωση καλού backup ψηλού για ομάδες Ευρωλίγκας. Χρειάζεται δουλειά όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Madness νομίζω ήμουν ξεκάθαρος. Δε συμφωνώ ούτε με την επιλογή Φελντέιν, ούτε με αυτή του Κούζμιτς. Κίνηση για Νέντοβιτς δεν έγινε γιατί απλά η ομάδα χρειαζόταν επειγόντως σουτέρ και όχι έναν ακόμα penetrator με χαρακτηριστικά ανάλογα του Παππά.

      Διαγραφή
    2. Ξακάθαρος είσαι Τζιμ. Αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι μπορεί τελικά και ο Φελντέιν και ο Κούζμιτς να παίξουν above expectations και να βοηθήσουν ουσιαστικά. Προσωπικά συμφωνώ μαζί σου για Κούζμιτς από την στιγμή μάλιστα που υπήρχαν καλές ελεύθερες περιπτώσεις, για Φελντέιν νομίζω αν και επίσης υπήρχαν επιλογές, ότι με αυτά τα λεφτά και με δεδομένη την Ευρωπαϊκή πείρα του Δομινικανού, δεν θα έβρισκαν κάτι δραματικά καλύτερο από αυτόν. Προσόντα έχει πάντως.
      Για πολλούς και διάφορους λόγους θα προτιμούσα ένα δίδυμο Ντόρσεϊ και Τζάνινγκ. Προς το παρόν αυτούς έχει ο Σάλε όμως και πρέπει να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από αυτούς. Φαινόμενα εποχής Πεδουλάκη και Ιβάνοβιτς με παίχτες ακροβολισμένους στον πάγκο χωρίς ρόλο και χωρίς εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους πρέπει φέτος να περιοριστούν.

      Διαγραφή
  40. Starting 5

    Νικ Καλάθης 1,96
    Τζέιμς Φελντέιν 1,93
    Σάσα Πάβλοβιτς 2,01
    Αντώνης Φώτσης 2,09
    Μίροσλαβ Ραντούλιτσα 2,13
    (η δε δεύτερη πεντάδα με τον Παππά μέσα είναι ΔΔ 1,96, Παππάς 1,95, Γιάνκοβιτς 2,02, Γκιστ 2,06, Κούζμιτς 2,14, μαζί με Mποχωρίδη 1,96, Χαραλαμπόπουλο 2,02 και Παπαγιάννη 2,17)

    Τελευταία φορά που είχαμε τόσο ψηλό lineup πότε ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Καλαθης ειναι 1.98 και ο Χαραλαμποπουλος ειναι πανω απο 2.04,Αυτο το υψος ειχε απο τα 15 δεν μπορει 2 ποντους τουλαχιστον θα πηρε.http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=PAN&seasoncode=E2015

      Διαγραφή
  41. Ερώτηση, ο Τόμπκινς της Ρεάλ είχε προ Νίζνι ρήξη χιαστών όπως κ ο Παππάς, κ επανήλθε σε τέτοια κατάσταση;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Μασιουλης νομιζω ειχε επισης ρηξη χιαστων (νομιζω)

      Διαγραφή
  42. Καλημέρα

    Σχόλιο για Παπανικολάου : Οι αιώνιοι με Παπαπέρου και Χαραλαμπόπουλο στα ροστερ τους ως νεους ηγέτες δεν μπορουν απλα να εντάξουν τον Παπανικολάου ο οποιος ειναι αρκετά μικρός για παρει το ρόλο που είχε το 07 ο Δημητρης Παπανικολάου ή το 12 ο Πελεκάνος.Ο Παπ το γνωρίζει αυτο και θα εξαντλήσει τα 10ημερα συμβολαια στο ΝΒΑ περιμένοντας πιθανώς και κατι απο Ευρωλιγκα χωρις ομως να σκεφτεαι να γυρίσει Ελλάδα.Δεν εχω επισης εικόνα αν ο κοσμος του ΠΑΟ θα ηθελε τον Παπ στο ΟΑΚΑ εξωαγωνιστικά πραμα που μπορει να ειναι ασημαντο για την αξια του παικτη αλλα μπορει να μετρησει σε μια πιθανη επισημη προσεγγιση...


    Στις ομάδες μας(με τη σειρα που βγηκαν στο πρωταθλημα)

    ΟΣΦΠ :Περιεργο recruit,και περιεργες ισσοροπιες.Ηταν σαφες πως με τον Σπανουλη πλεον να ειναι στην αλλη πλευρα του λοφου (sic) ο Σλουκας θα μπορουσε να εγγυηθεί μια καλή μεταβαση αλλα το σπασιμο με τη διοικηση οδηγησε σε εντελως αλλο σχεδιασμο.Χακετ ως αντι Σλουκας Στρομπερι αντι Λαφαγιετ (αλλοι παικτες εντελως) Γιανγκ αντι Ντανστον..Απ 'οτι φαινεται ο θηριωδης Γιανγκ θα κανει τους πειραιωτες να ξεχασουν τον Ντανστον,ο Παπαπέτρου φετος θα παει για βασικός (να ειναι πανω απ ολα καλα το παιδι)και ο Σφαιρο εχει να λυσει πολλα παζλ,στους περιφεριακους και στο 4 που θα καλυπτεται ελληνικα φετος απο Πριντ,Τσαιρελη και Αγραβανη με την ποιοτητα των 2 τελευταιων να τιθεται υπο αμφισβητηση.Οι μικροτραυματισμοι των Λοτζεσκι Χαντερ τωρα ,στην αρχη, προβληματιζουν για τη φορμα της ομαδας...


    ΠΑΟ :H ομάδα μοιαζει σαφως ανανεωμενη και ορεξάτη,οι κινήσεις στο ροστερ θα κριθουν αλλα βλεπω οτι υπαρχουν πολλες ενστασεις για τους ΚΟυζμιτς και Φελντειν η οποιοι μπορει ευκολα να αποδειχτουν Αμρστρονγκ και Κιτσεν και να αντικατασταθουν ταχιστα ,μπορει και να βγαλουν τη σεζον (ειδικα ο Φελντειν με αγχωνει πιο πολυ)Παντως ο ΔΔ και οι μικροι Χαραλαμποπουλος και Παπαγιαννης δειχνουν αρκετα ορεξατοι και χαρουμενοι με την παρουσια του Τζορτζεβιτς ενω ο Καλαθης δινει μια ποιοτητα που ελειπε αρκετα χρονια...Στην αναμονη για Παππα και Γκιστ..Ο Παππας θεωρητικα πρεπει να εχει ξεκινησει χαλαρες προπονησεις και θεωρητικα παλι,σε ενα μηνα θα μπορει να μπει σε αγωνιστικο χωρο

    ΠΑΟΚ :Μεταγραφες ευρωλιγκας με Τεπιτς και Βασιλειαδη αλλα και Ντουβνιακ (συν τους παραδοσιακους Χαραλαμπιδη και Τσοχλα στην περιφερεια)αλλα χωρίς να χει κλείσει βασικό πενταρι ακομα(χωρις Αμερικανους) και με πολυ συντηρητικη διοικηση λογικα θα μεινει πισω απο τον ¨συμπολιτη....
    Αρης:Με την τεραστια απωλεια του Βεζενκοφ επενδυσε στους ταλαντουχους αμερικανους ΜακΝΙλ,Γουαιτ και Γουοτερς με τον Τζαμελ Χαγκινς στα μετοπισθεν να δειχνει οτι εχει καποια ψηγματα Μασει.Η πιο ωραια και μπασκετικη εδρα της χωρας μας ειναι σε καλο δρομο και με μια δυο πινελιες θα μπορει να χτυπαει τους αιωνιους(τουλαχιστον στην εδρα του)
    ΑΕΚ: Πλουσιο ροστερ αλλα κακος σχεδιασμος,στοιχημα ο Κατσιβελης που με τη σωστη καθοδηγηση μπορει να γινει παικτης για εθνικη,αλλα με Σακοτα δε νομιζω..

    Ρεθυμνο:Meta to rebranding που εκανε ο Ζομπανακης στην ομαδα(για καλο η κακο θα δειξει) εφερε στην ομαδα τους πολυ καλους Κλουφ και Κουκ,τους χρησιμους Κορολεφ και Γιαννοπουλο αλλα και τους Ματαλων και Καμπεριδη και κρατησε την κολωνα Σαφτενααρ.Σταθερα στην οκταδα μπορει και στην πενταδα της κανονικης περιοδου...

    (Για τους αλλους πλην ΑΕΝΚ δεν εχω ακομα εικόνα,Ντριμ τιμ στην Α2 εκανε ο Φαρος Κερατσινίου)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΕΚ σ’ ένα μήνα το πολύ θα ψάχνει για προπονητή. Και είναι να απορεί κανείς γιατί δεν έκανε την αλλαγή τον Ιούνιο.

      Διαγραφή
    2. και άντε τον διώχνεις τον παππού, ποιον θα πάρεις; Αγγέλου έχει δουλειά. Πρίφτης έχει δουλειά. Σκουρτόπουλος έχει δουλειά. Ζούρος εντάξει γελάνε τα τσιμέντα.

      οπότε τι μένει; Αργύρης;

      Διαγραφή
    3. Ξέχασες τον ΑΡΗ no_closure και φαίνεται ότι υπάρχει ζωή εκεί πάνω (πιθανολογεί η NASA)." But no peace, no closure??"
      Palmer Eldritch

      Διαγραφή
    4. @Palmer Eldritch
      ακριβώς ..no peace ,no closure να κι ενας που το ξέρει :)
      Για τον Αρη έγραψα για τον πλανήτη δεν έχω αποψη;p

      Διαγραφή
  43. αυτός ο eli holman ήταν ολα τα λεφτα χτες. παιχτάρα που θα κάνει καριέρα στο nba ακριβώς όπω ςο hassan πέρσι που πέρασε από κινα στο μαγικό κόσμο.
    μπορείς να γράψεις κάτι γιά αυτόν τον παιχταρά jim ? Emilio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τώρα ποιος προκαλεί, ποιος φωνασκεί, ποιος βάζει λάδι στη φωτιά για να αρχίσουν και οι πρόεδροι να τρώγονται μεταξύ τους;
    Όχι τίποτε άλλο γιατί μιλάμε για βαφτίζανε για χρόνια ως καλά παιδιά τους Ντυπόν και Ντυπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τα στοιχήματα μπολικα,οι προοπτικες καλες,φτανει να παρουν χρονο με κάθε θυσια οι Χαραλαμποπουλος,Παπαγιαννης και Λουντζης. και να προσφερουν,χωρις όμως να επωμισθουν δυσαναλογο βαρος και ανχωθουν.
    Οτι εγινε κακως περσυ με τον Γιανκοβιτς και από τα 5 λεπτα βρεθηκε στα 35 με αποτέλεσμα να ανεβει μεν επιπεδο ,αλλα να μην προλαβει να δουλεψει καθολου σε βασικα θεματα και να ταβανιασει ανευ λογου.
    Στους ψηλους οι σταθερες είναι Γκιστ και Ραντουλιτσα που είναι και οι δυο υψηλου επιπεδου ,αλλα από πισω υπαρχουν μια αξιοπιστη[Φωτσης] και δυο λυσεις που δεν ξερεις πως θα βγουν.Ποσοτικα αλλα και ποιοτικα λειπει ενας ψηλος και εγω θα επαιρνα τον Ερτσεγκ να δωσει βαθος στο 4,να παιξει λιγο 5[όπως τον χρησιμοποιουσε ο Σασα] και κυριως δολοφονικο τριποντο.και γενικα λυσεις επιθετικα
    Με αυτην την προσθηκη γινεσαι πολύ δυνατος στους ψηλους
    Τα πολύ καλα νεα είναι ότι ο προπονητης που εχει ερθει είναι προσωπικοτητα που ταιριαζει στην ομαδα και εμπνεει φιλοδοξιες,ο Καλαθης είναι η καλυτερη μεταγραφη της 5ετιας και ευκολα θα γινει ο νεος ηγέτης της ομαδας και ο Ραντουλιτσα θα ταλαιπωρησει πολλους ψηλους στην Ευρωλιγκα
    Πολύ καλο επισης ότι τα 3 ταλαντουχα παιδια είναι πασιφανες ότι είναι φτιαγμένα για μεγαλη καριερα,εαν φυσικα δουλεψουν και δουλευτουν
    Ο Φελντειν νομιζω θα προσφερει.Μαλιστα ενώ φοβάμαι ότι ο Κουζμιτς ισως είναι αρνητικη εκπληξη,ο Φελντειν ισως να είναι η θετικη
    Φτανει να μην περμενουμε να δουμε στο προσωπο του τον Ρουντι πχ
    Ο Παυλοβιτς είναι υπερπολυτιμος ,με μεγαλη πειρα και ιστορια,δεν μπορω να σκεφτω πως θα μπορουσε να μην προσφερει.Ενταξει,δεν περιμενουμε και θαυματα
    Αν και είναι 3αρι όμως συμφωνω με την αποψη της διοικησης και του προπονητη ότι εχει ερθει για 2αρι γιατι θα εχει θεμα με τα αντίπαλα 3αρια στην αμυνα
    Κριμα για τον Μποχωριδη,θα τον περιμενουμε να γυρισει,εχει δυνατότητες και φαινοταν να εχει πολύ καλυτερη ψυχολογια εφέτος
    O ΠΑΟ παντως και εφέτος κουβαλάει το γνωστο κουσουρι που κουβαλάει κάθε χρονο.Πολυ καλες προθεσεις,αρκετα καλη προσπαθεια στις μεταγραφες αλλα παντα κατι λειπει,γιατι δεν γινεται μια μικρη υπερβαση η υπαρχει μια επιμονη σε μια λανθασμενη εκτιμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκεψου φίλε πως οι ψηλοί άνω των 2.10 μαζεύουν εύκολα τραυματισμούς.ΥΠό αυτή την έννοια, στάνταρ ο Κούζμιτς θα βοηθήσει πολύ, αφενός ξεκουράζοντας μαζί με τον Παπαγιάννη στα εύκολα ματς τον Ραντού, αφετέρου αποτελώντας ένα μπακ απ ίδιων χαρακτηριστικών.

      ΥΓ.Ο Φελντειν ήταν ξεκάθαρων χαρακτηριστικών-ένας πιο σωματώδης Σλότερ όπως έγραψε και άλλος φίλος εδώ μέσα.

      Διαγραφή
    2. Σωστο αυτό που λες φιλε μου.Απλα εμενα μου φαινεται πολύ σοφτ ο Κουζμιτς και χωρις νευρο.Εχει μεγαλη σημασια πως θα προσαρμοστει στις ανάγκες του Ευρωπαικου μπάσκετ και του ΠΑΟ.Θα είμαι ικανοποιημένος παντως εάν εστω και αποσπασματικα προσφερει 10-12 συμπαθητικα λεπτα με ριμπαουντ ,κοψίματα και 6 ποντακια για αρχη και βλέπουμε.Φαινεται παντως να υπαρχει υλη προς επεξεργασια και κατι παραπανω θα ξερει ο Σασα που τον εφερε.

      Διαγραφή
  46. Καλησπέρα στη συμμορία. Θα κλάψουμε με την απουσία Σλούκα φέτος. Τζιμ όσο θα πονέσει η ομάδα εφόσον λείψει ο Πρίντεζης άλλο τόσο θα πονέσει εφόσον λείψει ο Σπανούλης. Υπάρχει εκτελεστικό πρόβλημα στη περιφέρεια.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ΤΕΟ αλλά η ομάδα είναι πιο αθλητική φέτος και δε χάνει σε βάθος, Κλειδί θα είναι ο Χάκετ που θα πρέπει να κάνει πραγματικά καλή χρονιά για να φτάσει ο Ολυμπιακός στην υπέρβαση. Ήταν σε μέτρια κατάσταση τουλάχιστον στη Γαλλία. Μου λείπει ο παιχταράς της Σιένα. Αν παίξει στο 70% των τότε στάνταρντς του, ο Ολυμπιακός μπορεί να ξαναφτάσει στον τελικό και να πάρει τον τίτλο της Ευρωλίγκας. Θα είναι τουλάχιστον ισάξιος με πέρυσι.

      Διαγραφή
    2. Με τίποτα.Η καλή χρονιά του Χάκετ είναι ένας 2ος Σπανούλης, αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν να παίξουν εύκολα μαζί στην 5δρα και θα φανεί.Θα πρέπει ο Χάκετ να αποκτήσει μέσα σε μία χρονιά δεξιότητες που ποτέ δεν έδειξε για να δέσει η περιφέρεια.

      Διαγραφή
    3. Παπαπέτρου κ Μιλουτίνοφ φέτος οι σίγουροι στόχοι, υγεία να έχουν, όπως όλοι οι παίκτες όλων των ομάδων. Ο Χάκετ είναι το δύσκολο στοίχημα του Σφαιρό, να τον επαναφέρει σε επίπεδα Σιένα, όπως και να κάνει τον Γιάνγκ να διαχειρίζεται την περίσσεια ενέργεια του σωστά. Οι δύο πρώτοι είναι πιστεύω βατοί στόχοι οι άλλοι δύο θα δείξουν την ικανότητα του κοουτς.
      Basilsta

      Διαγραφή
  47. Jim και λοιποί φίλοι, σε αυτόν τον σύνδεσμο θα βρείτε ένα αίτημα για τίμηση της Εθνικής Ομάδας του 2006:
    https://secure.avaaz.org/el/petition/Proedros_Ellinikis_Omospondias_Kalathosfairisis_Georgios_Vasilakopoylos_Timoyme_tin_Ethniki_Omada_Kalathosfairisis_ton_A/?ccnSOeb
    Πάμε να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Διάβασα πριν λίγο ότι ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε τα εξής: "Όσοι λένε γιατί έχουμε 3 ποιοτικά 5άρια και όχι 4άρια, είναι μυρωδιάδες απο Μπάσκετ. Ας απολαύσουμε αυτό που ζούμε.."
    Σε περίπτωση τραυματισμού του Πρίντεζη που κάθε χρόνο παίζει τα λιγότερα ματς από τους βασικούς παίχτες του ΟΣΦΠ θα διαπιστώσουμε ποιοι είναι οι ''μυρωδιάδες''.

    Όσον αφορά στα δικά μας, βλέπω μέχρι στιγμής ότι ο Πάβλοβιτς είναι αρκετά βαρύς στα πόδια για να παίξει στο δύο (περισσότερο Γιάνκοβιτς πιστεύω ότι θα δούμε εκεί μετά τους τραυματισμούς) όπως βγαίνουν προς τα έξω από την ομάδα και τους ρεπόρτερ, ο Κούζμιτς δε μπορεί να παίξει το ρόλο του mobile center (μας βλέπω να ψαχνόμαστε πάλι στο τέλος του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκα) και ο Φελντέιν είναι μεγάλο (και παράλληλα φθηνό) ρίσκο για αυτό το επίπεδο. Τρία προσωπικά στοιχήματα του προπονητή που πραγματικά δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ακριβώς, μακάρι να του βγουν αλλά δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα.. Καλησπέρα αγάπη. Κανείς δεν είπε ότι δεν πρέπει μια ομάδα να έχει τρία ποιοτικά "5", ειδικά σε μια σεζόν με τόσους αγώνες που το βάθος στη συγκεκριμένη θέση είναι απαραίτητο. Όμως δε νοείται να έχεις μια θέση ξένου και να μη συμπληρώνεις το (ή και το) "4" έτσι όπως έχεις στελεχώσει το ρόστερ. Αν σου βγεί φυσικά ο Αγραβάνης, (είσαι) μάγκας.. Αλλιώς ευχέλαια υπέρ υγείας στον Άη-Γιώργη.. Μια ομάδα που κοιτάζει τη κορυφή είναι απαραίτητο να έχει την απαιτούμενη ποιότητα στο back up εκτός και στηρίζεται σε μικρότερο, πιο ευέλικτο rotation με διπλοθεσίτες. Η Ρεάλ πέρυσι είχε Ρέγιες-Νοτσιόνι στη θέση, οι οποίοι της έδωσαν τεράστια ώθηση στην ώρα της αλήθειας (τη στιγμή που εμείς μιλούσαμε για την ανάγκη αναβάθμισης των ερυθρόλευκων πίσω από τον "Πρι" με αντικατάσταση φέτος Πετγουέη..) Ναι, ο Γιάνκοβιτς θα παίζει "2". Πόσες φορές ρε Άφρο το έχουμε υπογραμμίσει εδώ μέσα πέρυσι..; Για την ανάγκη να βελτιωθεί με τη μπάλα στα χέρια για να ανέβει στο "2"..

      Διαγραφή
    2. Αφροξυλάνθη, εγώ το βλέπω ως εξής:
      Ο Πάβλοβιτς προσφέρει ένα τριάρι αξιόπιστο πίσω από τον Γιάνκοβιτς.Με καλό περιφερειακό σουτ και εμπειρία.
      Ο Κούζμιτς (για μένα η πιο περίεργη επιλογή) είναι ένα δεύτερο 5ρι πίσω από τον Ραντούλιτσα-από όσο κατάλαβα ο Σάλε ήθελε έναν παίκτη με περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και όχι mobile center.
      Ο Φελντέιν είναι ένας βελτιωμένος Σλότερ από άποψη αμυντικών δυνατοτήτων και ψυχολογικών εμπειριών(γιατί άλλο να έχεις παίξει ACB και τοπ8 Eurocup και άλλο μόνο Pro A).

      Θεωρώ λιγότερο στοίχημα τον Πάβλοβιτς και κυρίαρχα στοιχήματα τους Κούζμιτς και Φελντέιν προσωπικά.

      Διαγραφή
    3. Ο Αγραβάνης για να παίξει θα πρέπει να βάλει πρώτα απ' 'ολα μυαλό κάτι εξαιρετικά δύσκολο μιας και είναι κληρονομικό..το θεματάκι χαχα.
      Προσπαθεί να αλλάξει τον μηχανισμό του στο σούτ αλλά δε νομίζω ότι τα έχει καταφέρει (ίσως γι'αυτό δεν ήθελε να μείνει στην εθνική για να μάθει να ''σουτέρνει'' καλά όπως λέει και ο εθνικός μας κόουτς).

      Για Παπανικολάου τί βλέπεις; Σε ποιο από τα μεγάλα ευρωπαικά κλαμπ πιστεύεις ότι ταίριαζε με τα ρόστερ όπως έχουν διαμορφωθεί;

      Διαγραφή
    4. 7.45 μετά από ένα ολόκληρο καλοκαίρι διαπραγματεύσεων με Τάιους και Λάσμε, πρέπει να είσαι ο μοναδικός που έχει καταλάβει ότι δεν ήθελε mobile αλλά κάτι άλλο. Προσωπικά πιστεύω ότι στο μυαλό του Σάλε ο Κούζμιτς είναι ''περίπου'' mobile.

      Διαγραφή
    5. Πιστεύετε ότι αν χρειαστούμε mobile ψηλό, αυτός θα αντικαταστήσει τον Κούζμιτς ή θα αποτελέσει επιπλέον προσθήκη και θα μετατοπιστεί ο Κούζμιτς σε τρίτη/τέταρτη επιλογή?

      Διαγραφή
    6. Ο Κούζμιτς έχει διετές με τον Παναθηναικό. Εχεί πολύ καλό κορμί έχει παραστάσεις καλές, είναι μικρός και από όσο έχω δει, δείχνει να παίρνει βελτίωση.
      Μάλλον σαν προτζεκτ για την ομάδα θα πρέπει να τον δούμε. Έτσι νομίζω ότι τον βλέπει και ο Τζόρτζεβιτς. Άλλωστε ο Ραντούλιτσα έχει μονοετές.

      Vatos76

      Διαγραφή
    7. Aγαπητη αφροξυλανθη θα συμφωνησω μαζι σου για την πνευματικη διαυγεια του νεαρου Αγραβανη.Παικτης εικοσαχρονος που τον πιστευουν διοικηση, προπονητης και κοσμος, παιζοντας πενταλεπτα εχει καταφερει να τσακωθει τουλαχιστον δυο φορες με τον προπονητη του εχει θεμα.
      Ο Παπανικολαου ανεβηκε στρωτα και λογικα τα επιπεδα θυμιζω ξεκινωντας απο μια μεσαια ομαδα τον Αρη συνεχισε με Ολυμπιακο οπου ηταν τυχερος στην καλη εποχη της ομαδας και του Σπανουλη συνεχισε στην Μπαρτσελονα και τελειωσε στο NBA.
      Η πορεια του θα ειναι πλεον καθοδικη γιατι ειναι ενας υπερεκτιμημενος παικτης. Παικτης χωρις δημιουργια, ντριπλα και σταθερο σουτ.
      Θα συμφωνησω με τον Τζιμ που γραφει πως μια ομάδα που κοιτάζει τη κορυφή είναι απαραίτητο να έχει την απαιτούμενη ποιότητα στο back up εκτός και στηρίζεται σε μικρότερο, πιο ευέλικτο rotation με διπλοθεσίτες.
      Αρα οριοθετεις τον στοχο της ομαδας και αναλογα επιλεγεις το ροστερ που λενε και στο χωριο μου. Θελεις ομαδα διεκδικησης τροπαιου παιρνεις οτι χρειαζεται ο προπονητης, θελεις ομαδα ομιλων παιρνεις τον κουζινα, τον αστροναυτη και περνας στα φερεφωνα σου οτι δημιουργεις χωρο στον Χαραλαμποπουλο στον Μποχωριδη και στην Θεια μου και μετα το παιρνουν αμασητο οι οπαδοι και σχολιαζουν να μην καθεται στην εξεδρα ο Μποχωριδης π.χ. Στα μεζεα μου που λεει και ο Ζουραρις εαν δεν παιζει. Ο Διαμαντιδης ηρθε στην ομαδα και βρηκε ενα επαγγελματικο περιβαλλον και ενα προπονητη με αρχιδια. Ειχε oμως το αθλητικο πακετο, την αντιληψη και φυσικα προπονηθηκε σκληρα πανω σε αυτα, φυσικα το ιδιο περιβαλλον βρηκαν και αλλοι παικτες αλλα δεν ευδοκιμησαν.Για καθε Διαμαντιδη υπαρχουν και δεκα Βεργινηδες, μπασκετικα και μονο χωρις να υποτιμω τις προσωπικοτητες που δεν ξερω ...harvester

      Διαγραφή
    8. harvester,
      α)παιρνεις το αισιόδοξο σενάριο δίχως τραυματισμούς.Οι ομάδες μαζεύουν τραυματισμούς και αν κάθε σου παίκτης είναι διαφορετικός,τότε κάθε τραυματισμός πονάει διπλά.Υπενθυμίζω το 2011 που ο ΠΑΟ πήρε Ευρωπαικό με βασικό τον Βουγιούκα σε top16(β γυρο),top8,final 4 γιατι ο Μάριτς ήταν τραυματίας σε όλη τη διάρκεια και ο Μπατίστ επανήλθε στο top8.
      Αυτό άμεσα ανοίγει το ακόλουθο-πως στα ματς Α1 ή μικρότερης δυναμικότητας, δεν είναι ανάγκη να παίζουν 30λεπτα αστέρες για να τα καθαρίζεις αλλά και πιο μικροί ταλαντούχοι.Φάνηκε πέρσυ πως Λούντζης Χαραλαμπόπουλος Μποχωρίδης Παπαγιάννης και ο υγιής Κόνιαρης μια χαρά μπορούν να παίξουν 20λεπτα με ομάδες όπως Ρέθυμνο, Κοροιβός, Τρίκαλα κοκ.Δλδ καταφέρουν και στέκονται με την ΤΣΣΚΑ και θα λυγίσουν από την Πάτρα; Οκ, δεν θα παίξουν 40λεπτά με την ΑΕΚ ή τον Άρη αλλά υπάρχουν τόσοι άλλοι αγώνες! Ειδικά αν υπάρχουν τραυματισμοί (που ήδη ξεκινήσαμε έχοντας -2 θέσεις στην περιφέρεια).
      β)Ο ΟΣΦΠ το 2012 είχε πάρει μόνο αστέρες ή στηρίχτηκε στους μικρούς Σλούκα Μάντζαρη Παπανικολάου και Κατσίβελη; Η Μακάμπι το 2014 είχε μόνο αστέρες; Δεν υπάρχει μόνο η Ρεάλ του 2015 και ο ΠΑΟ του 2011.
      γ)Ο ΠΑΟ δεν έχει τόσο κακό πρότζεκτ όσο θέλουν κάποιοι να παρουσιάζουν.
      Εχει πρωτοκλασσάτους (Καλάθης Γκιστ Παππάς Ραντούλιτσα Γιάνκοβιτς) που θα έπαιζαν τουλάχιστον 10λεπτα σε ομάδες f4, έχει βετεράνους που μπορούν να δώσουν 15λεπτα ποιότητας (Πάβλοβιτς Φώτσης Διαμαντίδης), έχει ...φτηνούς ρολίστες που κάνουν όμως 2-3 πράγματα καλά(Κούζμιτς Φελντέιν), έχει νεαρούς με ποιοτικά στοιχεία (Μποχωρίδης Χαραλαμπόπουλος Παπαγιάννης Κόνιαρης Λούντζης).
      Και όπως φαίνεται αν ο Βεργίνης και ο Ταταρούνης και ο Ζούμπος πέσανε πάνω σε ομάδες all star,δίχως χρόνο συμμετοχής τώρα η ίδια η ομάδα τους δίνει το χρόνο και παράλληλα έχει ειδικό προπονητή για τη βελτίωση τους.
      Το ρόστερ έχει κενά αλλά αυτό εξαρτάται τόσο από το πως θα θέλει ο κόουτς να παίζει όσο και πως θα μασκαρέψει τα κενά.

      Νομίζω δεν έχετε καταλάβει ορισμένοι που ζείτε όπως είπαν οι Αγγελόπουλοι-λεφτά για να λες ''στα μεζέα μου αν βελτιωθεί ο Παπαπέτρου ή ο Μποχωρίδης, θα αγοράσω άλλον'' ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
      Και εφόσον δεν το κόβω ο harvester να σκάσει 1 500 000 χορηγία, τότε θα πρέπει να βελτιώσεις τους μικρούς για να έχεις λεφτά για 4-6 πρωτοκλασσάτους και να χτυπάς f4.

      ΜΦΓ

      Διαγραφή
    9. Αφροξυλάνθη,
      Είμαι κι εγώ που δεν κατάλαβα ότι ήθελε (σώνει και καλά) mobile. Αν ήθελε, δε θα έπαιρνε ένα "περίπου" mobile, όπως λες, αλλά ένα κανονικό. Σε μια μεταγραφική περίοδο κάνεις σταθμίσεις. Προφανώς είδε ο Σάλε ότι το πακέτο του Κούζμιτς (ικανότητες, πρόσπεκτ, τιμή, σχέση με τον προπονητή) μπορούσε να υποσκελίσει αυτό που θα έφερνε ένας κανονικός mobile, μεγαλύτερης ηλικίας, με περισσότερα χρήματα και εξίσου αμφίβολη συνεισφορά στο παιχνίδι και αποφάσισε να προχωρήσει στον Κούζμιτς. Κάτι σαν plan b το είδα προσωπικά και προφανώς σ' αυτό το plan b έχει περίοπτη θέση (απ' ότι καταλαβαίνω) ο Γκιστ και οι βοήθειες που θα δίνει, όταν χρειάζεται. Τώρα, αν συμφωνούμε με την επιλογή αυτή, είναι άλλο θέμα. Αν με ρωτάς, διαφωνώ...

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    10. http://www.sdna.gr/mpasket/euroleague/article/119670/taioys-i-efes-moy-edose-perissotera-apo-ton-pao

      Διαγραφή
  49. Ξέρει κανείς πότε λήγει το συμβόλαιο του Φώτση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Ιούνιο του '16. Λογικά ή τελειώνει το καλοκαίρι ή μένει ακόμα μια σεζόν και αυτός. Έχει πράγματα να δώσει ακόμα πάντως κατά τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
    2. Το συμβολαιο του Αντωνη δεν τελειωνει ποτε, ειναι ενας απο εμας αλλα με περισσοτερα χρηματα απο εμας για να μην ξεχνιομαστε.Παραμενει και την επομενη χρονια σαν αρχηγος πλεον και τον σταματα η ηλικια....harvester

      Διαγραφή
    3. O Αντώνης είναι ένας από εσάς αλλά πόσες φορές σας έχε γράψει για ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο; Δυο ή τρεις;

      Διαγραφή
    4. Aκριβώς μία. Όσες και ο Πρίντεζης εσάς. Tο ΝΒΑ δε μετράει.

      Διαγραφή
    5. Επειδή σβήστηκε το σχόλιο μου, να ενημερώσω τον φίλο ότι ο Αντώνης "ένας από εσάς" Φώτσης έχει φύγει 3 φορές από την πανάθα της καρδιάς του, μια για ΝΒΑ, μια για τη Ρεάλ και μια για την Αρμάνι.
      Να του θυμίσω επίσης ότι για την δεύτερη επιστροφή του χρειάστηκε να βάλει τον παο και τον οσφπ σε πλειστηριασμό, κερδίζοντας συμβόλαιο μεγαλύτερο από ότι είχε τότε ο Διαμαντίδης και ο Μπατίστ. Να του θυμίσω επίσης ότι για την τρίτη του επιστροφή υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο στα 32 του, με αποδοχές κοντά σε αυτές του Πρίντεζη.

      Ένας από εσάς λοιπόν.

      Διαγραφή
    6. ο Φώτσης έφυγε για Ρεάλ, Μιλάνο, επειδή τον ζητούσε όλη η Ευρώπη. Ο Αη-Γιώργης ο Εmo έφυγε για να μη φάει πάγκο στη (δήθεν) ομάδα της καρδιάς του από τον Κλέιζα, και πήγε στη μόνη ομάδα που τον ήθελε, την 5η της Ισπανίας όπου έτρωγε σφαλιάρες από το Ρενέσες για να γίνει από κριάρι άνθρωπος.

      Ο Φώτσης παίρνει 800 χιλιάδες. Τα μισά από όσα έπαιρνε όταν σας έσταξε 6/6 τρίποντα. Και με τα μισά μια χαρά σας δείχνει την αγάπη του εσάς, μην παραπονιέσαι. Εδώ παίρνει 2,4 μύρια ο Σπανούλης για να είναι άποντος (2,8 παίρνει ο Τζινόμπιλι!!!), στο Φώτση κόλλησες που βγάζει τα λεφτά του με το παραπάνω;

      Διαγραφή
  50. Το καλοκαίρι του 2016 νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. αν κατι μας εδειξε η περασμενη σεζον ειναι οτι ομαδα οπως ο παο πρεπει να πρωταγωνιστει ανεξαρτητου μπατζετ και στελεχωσης!!!απο τη στιγμη που η εδρα της ομαδας ειναι στο οακα και αυτο γεμιζει ,τοτε αυτοματα υπαρχει πιεση μεγαλη για το αποτελεσμα!!!δικαιολογιες τυπου "ηταν το μπατζετ μειωμενο", "μα πώς να παρω αυτους που θελω οταν 3 παικτες μου και μαλιστα μεγαλοι σε ηλικια παιρνουν το μισο μπατζετ", "πρεπει να δωσω χρονο στους μικρους" , "μα μου τραυματιστηκε το βασικο ποιντ" ειναι μεν βασιμες και ρεαλιστικοτατες αλλα οταν γινεται ο λογαριασμος στο τελος δυστυχως δεν παιζουν ρολο!!!!
    δε γινεται να εισαι παναθηναικος και να μη μπορεις να κερδισεις εκτός εδρας!!!δε γινεται να χανεις απο την περσινη μπαρτσα 4-0 ή απο τον αιωνιο αντιπαλο 5-0!!!δε γινεται να χανεις κρισιμο ματς μεσα στο οακα απο την αλμπα!!

    ολο αυτο ο τζοτζεβιτς πρεπει να το αλλαξει!!!

    και πρεπει να δωσει μυνημα απο νωρις μαλιστα!!!

    η ομαδα πρεπει να ξεκινησει ελπιδοφορα για να παρει αερα και θαρρος!!!δε γινεται να φθασουμε φεβρουαριο και να λεμε , οπως περυσι, "πρεπει να κανουμε καπου ενα μεγαλο διπλο"...........προσωπικα απο το δυσκολο προγραμμα του οκτωβριου θα ειχα κυκλωσει ενα ματς στα αποδυτηρια και αυτο ειναι με τη μπαρτσα στην ισπανια στο τελος του μηνα!!!!

    με αλλα λογια δηλαδη, ο,τι εγινε εγινε μεταγραφικα, η ομαδα δουλευει, ειναι στημενη καλυτερα απο περυσι και εχει υποχρεωση ο κοουτς να δειξει ενα (πολυ) καλυτερο αποτελεσμα απο το περσινο.

    κατα τα αλλα,

    στην ομαδα υπαρχουν 2 πιτσιρικαδες που για μενα μπορουν απο φετος κιολας να παρουν χοντρα λεπτα ακομα και αν δεν ειναι ετοιμοι!!και ο χαραλαμπο και ο παπαγιαννης μπορουν να σταθουν ως δευτεροτριτες λυσεις στην ευρωλιγκα.και εκει ο κοουτς ειναι υποχρεωμενος να παραξει εργο δουλευοντας με αυτους και στηριζοντας τους!!!το να τους βαζει στην Α1 σε ματς με εξασφαλισμενη τη νικη δε μου λεει τιποτα.κανενας νεαρος δεν ωφεληθηκε απο τετοια παιχνιδια!!!στην ευρωλιγκα ειναι η προκληση.

    για αρχη , το μονο αρνητικο που διακρινω ειναι μια ελλειψη σε ταχυτητα σε παικτες οπως ο δδ, ο φωτσης, ο κουζμιτς και ο παβλοβιτς.4 αργοι παικτες σε μια 12αδα ειναι πολλοι οση ποιοτητα και αν εχουν ως παικτες!!!

    τελος, θεωρω οτι η απουσια του παππα σκοτωνει αυτη τη στιγμη την ομαδα και η επιστροφη του στα παρκε μπορει να αλλαξει τα παντα προς το καλυτερο.

    υ.γ παιρνεις παικτη ή δεν παιρνεις?ειναι απο τα θεματα που πραγματικα η γνωμη ενος φιλαθλου ειναι εντελως αδιαφορη για μενα.στην ομαδα ξερουν καλυτερα τι πρεπει να πραξουν.η σωστη επιλογη ειναι αυτη που θα επιλεξει ο προπονητης!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΜ,
      Διακρίνω μια αντίφαση, όταν από τη μία λες ότι η ομάδα πρέπει να κερδίζει ανεξάρτητα από το μπάτζετ που διαθέτει ή το πρότζεκτ που θέλει να υπηρετήσει και από την άλλη ζητάς να έχουν ρόλο στα σημαντικά παιχνίδια οι μικροί, ενώ παραδέχεσαι κι ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στο ρόστερ (αργά πόδια, τραυματισμός βασικού γκαρντ). Υπάρχει κάτι το υπερβατικό εκεί.
      Δηλ. θεωρείς δεδομένο ότι θα μπορέσουν να σταθούν οι νέοι στο ανώτατο επίπεδο; Αν (αποδειχθεί ότι) δεν μπορούν (ακόμα),...δεν μπορούν. Απλά. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους, από τη στιγμή που έκανες λίγες πρωτοκλασάτες μεταγραφές φέτος. Να παίξουν καλά κι ο Κούζμιτς κι ο Φελντέιν και ο Παύλοβιτς. ΟΚ, όλοι το θέλουμε, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουν;
      Το μπαλάκι βρίσκεται στον Τζόρτζεβιτς, είναι αλήθεια. Αλλά το να περιμένουμε ότι θα κάνουν θαύματα ο προπονητής και το γεμάτο ΟΑΚΑ αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού. Άσε που το μεγαλύτερο στοίχημα της φετινής ομάδας είναι ο ίδιος ο προπονητής.
      Υπομονή, λοιπόν! Η ιστορία και η φανέλα σού δίνουν ένα παραπάνω σπρώξιμο, άντε να σου δώσουν και καμιά νίκη που δεν άξιζες πραγματικά, αλλά δεν σε κάνουν ομαδάρα, αν δεν έχεις το υλικό. Έτσι και πέρυσι, πήρες ματς απέναντι σε όλους τους φιναλίστ του F4 (μάλιστα το κερδισμένο με τον ΟΣΦΠ, που το ξέχασες, σου έδωσε κι ένα τρόπαιο), αλλά, όπως είπες, δεν μπόρεσες να σταυρώσεις νίκη με την (προβληματική) Μπάρτσα, έκανες αμάν να κερδίσεις εκτός έδρας, έχασες με κατεβασμένα τα χέρια από Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα κ.λπ. Το ρόστερ είναι καλύτερο του περσινού, αλλά όχι και τόσο πολύ. Ας μην περιμένουμε θαύματα.
      Φιλικά,

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    2. ΝΙΚ, διαφωνώ για το ρόστερ-ειδικά η τριάδα ξένων στην περιφέρεια -Σλοτερ Μπλουμς Νέλσον, πέρσυ δεν βλεπόταν από ένα σημείο και μετά.Ήταν απλά εφιάλτης.Οκ, το ρόστερ δεν αρκεί για να κερδίσεις αλλά το υλικό σε σχέση με πέρσυ, υπάρχει.

      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
    3. @NIK

      εγω μαζι σου ειμαι φιλε.συμφωνω με αυτα που λες και οντως προκειται περι αντιφασης οσο και αν προσπαθησει καποιος να αιτιολογησει μπασκετικα οτι η κακη περσινη πορεια ηταν προιον κακου προπονητη ή ενος δυο αστοχων επιλογων!!!

      το τι γνωμη ομως εχεις εσυ ή εγω δεν παιζει ρολο!!!ρολο παιζει η περιρρεουσα ατμοσφαιρα , η οποια ηταν πολυ βαρια περυσι για το ντουσκο και προπερσι για τον πεδουλα, ο οποιος απολυθηκε για ενα μηνα κακων αποτελεσματων ουσιαστικα!!!

      ο κοσμος και μετεπειτα η διοικηση της ομαδας δεν κοιτα το μπατζετ, την ελληνοποιηση που επιχειρειται, δεν κοιτα τις διαφορες συγκυριες (τραυματισμος νελσον, που γυρισε ουσιαστικα φαντασμα) παρα μονο το αποτελεσμα!!!ο κοσμος δε δινει πιστωση χρονου και καπου ειναι λογικο οταν μιλαμε για κλαμπ οπως ο παο!!!

      γι αυτο λεω λοιπον οτι ο τζορτζεβιτς εχει δυσκολο εργο.ειναι προπονητης στον παο στη μετα ομπραντοβιτς εποχη με ο,τι αυτο συνεπαγεται!!!ο παο δεν ειναι μπαρτσελονα να τρωει 40π απο τον αιωνιο αντιπαλο σε φ4 και να ειναι ολα καλα, σα να μη τρεχει τιποτα!!!εδω ο προπονητης δε θα τολμουσε να γυρισει ελλαδα μετα απο τετοιο πατατρακ!!!

      ειναι θεμα γενικοτερης κουλτουρας γενικα και δεν αφορα αποκλειστικα και μονο το μπασκετ.

      ΣΜ

      Διαγραφή
  52. Καλησπέρα στην παρέα!

    Jim όσον αφορά στο σχόλιο σου για τον Άρη θα μπορούσες να αναφερθείς συγκεκριμένα για τις επιλογές των ξένων? Ο Cupkovic δεν μου κολλάει καθόλου...
    Συνολικά στο ρόστερ δεν μου αρέσει η έλλειψη ενός κλασικού 5αριού με πλάτη, που όπως έχεις πει και εσύ βοηθάει πολύ στην λειτουργικότητα της set επίθεσης που για μια ακόμα χρονιά προβλέπω να είναι πρόβλημα που δεν θα λύσει ο Πρίφτης μέχρι το τέλος.

    Επίσης υπάρχει ένα μικρό κενό στο 3 καθώς ο Πελεκάνος δείχνει ιδιαίτερα πεσμένος μετά την περιπέτεια στη Ρουμανία και από πίσω τι? Θα κατεβαίνει για πολλά λεπτά ο Okaro? Θα παίξει ο Μούρτος στο 3?

    Γενικότερα είναι θετικό ότι γίνονται σοβαρές και μετρημένες κινήσεις τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξω-αγωνιστικό κομμάτι.
    Ας ελπίσουμε φέτος να γίνει το step up και μία αξιοπρεπή πορεία στο Eurocup.

    Dali.S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φιλαράκι.. Μια χαρά είναι ο Τσκούπκοβιτς. Φέρνει πράγματα στο "4". Έξυπνος, παιχνίδι πρόσωπο-πλάτη. Αξιόλογη κίνηση και μάλιστα μέσα από τη λίγκα μας. Θα τα πούμε αναλυτικά για τον Άρη.

      Διαγραφή
  53. Θα βγω εκτός θέματος για να πω καλό κουράγιο στον Hafman τις Μακάμπι που δήλωσε ανοιχτά ότι έχει καρκίνο στο τελικό στάδιο στους πνεύμονες με μεταστάσεις στο συκώτι και στα νεφρά.....και ότι το τέλος δεν αργεί....Το θυμάμαι σαν χθες τις παιχνιδάρες του που έκανε με την μακάμπι.....40 χρονών ρε παιδιά είναι το παλικάρι..τι να πεις ρε γμτ!!!
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτα. Δε μπορείς να πεις τίποτα..

      Διαγραφή
    2. Κρίμα και καλό κουράγιο και από μένα στον Hafman, ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ.
      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
  54. παιδιά δεν είχαν πει ότι θα υπάρχει live streaming για συνδρομητές forthnet στα φιλικά της Κίνας? Μπαίνω και δεν έχει κάτι. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι γίνεται?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια, ο κόουτς Αργύρης το έκοψε το σπορ οριστικά;

      Διαγραφή
  55. Τα δεκάλεπτα: 13-22, 30-48, 43-67, 63-85.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 11, Πάβλοβιτς 13 (1), Φώτσης 9, Διαμαντίδης 2, Γιάνκοβιτς 10 (1), Παπαγιάννης 2, Ραντούλιτσα 15, Κούζμιτς 6, Φελντέιν 10, Καλάθης 7 (1 τρίπ., 8 ασ.), Λούντζης, Καλαϊτζάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ποσοστα στο τρίποντο ήταν τελείως απογοητευτικά.

      Διαγραφή
    2. με 85 ποντους; ποσα βαρεσαν κ δεν μπηκαν;

      Διαγραφή
  56. Καλησπέρα Jim! Παρακολούθησα και τα δύο φιλικά προετοιμασίας του παναθηναϊκού. Η ομάδα πιθανότατα θα είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρσι, βέβαια είναι δύσκολο να παρουσιαστεί χειρότερη ή ίδιας δυναμικής. Καλή ομάδα αλλά κάτι λείπει, ελπίζω να το βρει, όταν ξεπεταχτεί κάποιος παίχτης
    Καλάθης, καλή άμυσα, ικανοποιητική οργάνωση, βελτιωμένο σουτάκι (δείγμα ότι δουλέυει), πολλά όμως τα δύο μύρια που καθαρίζει. Μπορεί να έχει 12 πόντους, 5 ασιστ??Αμφιβάλω αν θα γίνει ποτέ ο ηγέτης, προσωπικά είναι ικανοποιημένος να γίνει υπαρχηγός
    Φελνέιν, θα προσφέρει δύναμη και ταχύτητα στην περιφέρεια, αλλά είναι ζητούμενο από που θα βρει σίγουρους πόντους η ομάδα. Μου θυμίζει λίγο Νικολας που ήταν πολύ άστοχος στην αρχή. Αν φανεί χρήσιμος σε άλλους τομείς,θα βρει αυτοπεποίθηση και για τα σουτ. Ο Μος κάποτε πήγε στην σιενα για σκόρερ και έγινε αμυντικό εργαλείο
    Ο Παππάς, αν επιστρέψει πλήρως ,ετοιμάζεται τη θέση του αρχηγού-ηγέτη. Τυχαία είδα μια συνέντευξη του χθες, βγάζει αλαζονεία και εγωισμό, μου θύμισε πολύ Σπανούλη. Είναι ένα ενδιαφέρον στοίχημα,γιατί όσο εύκολα μπορεί να γίνει ο επόμενος Μεγάλος του ελληνικού μπάσκετ, τόσο εύκολα μπορεί να βρεθεί σε ομάδες μικρότερης δυναμικής, όπου θα βάζει 17 πόντους και θα χαίρεται...
    Γίανκοβις, νομίζω θα μείνει ένα αιώνιο ταλέντο. Δεν βλέπω καμία βελτίωση πάνω του. Αν αποκτήσει σταθερό καλό τρίποντο, τότε θα καμουφλάρει τις πολλές του αδυναμίες. Ευχή, όχι πρόβλεψη
    Πάβλοβιτς, σε αντίθεση με όλο τον κόσμο που παρακολουθεί μπάσκετ, εμένα μου φάνηκε καλή κίνηση.Παίχτης με εμπειρία, σχετικά καλό σουτ. Όχι κύριοι, ο συγκεκριμένος παίχτης είναι ηγετικός, μπορεί να βάλει μεγάλα σουτ, αλλά δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τις αντίπαλες άμυνες με τα τρίποντα του. Αμυντικά είναι αργός, αλλά δεν τον φοβάμαι, μπορεί να δώσει και να φάει πολύ ξύλο. Ίσως είναι ένα πιο φτηνός Νοτσίονι
    Χαραλαμπόπουλος, δώστου παιχνίδια, χρόνο, στήριζε τον και πίστεψε με μπορεί στο τέλος της χρονιάς να έχει έναν παίχτη που μπορεί να δημιουργήσει, να βάλει σταθερούς πόντους, αλλά με αμυντικά πρόβλημα. Στόχος για τον συγκεκριμένο παίχτη πρέπει να είναι σε βάθος 3 ετών να είναι βασικός άξονας της άμυνας και επίθεσης του παναθηναικού
    Μποχωρίδης, μάλλον πεταμένα λεφτά,είναι τίμιος, καλό παιδί, αλλά δεν έχει θέση τώρα σε αυτό το επίπεδο. Άντε, να κάνεις το αγροτικό σου, ευαισθητοποίησε πόσες αδυναμίες έχεις και λίγα (αρκετά) χρόνια, εδώ είμαστε να δούμε αν σε αδίκησε η ομάδα, το κεφάλι σου ή σε διαφήμισε σωστά ο μάνατζερ σου (βλέπε Καβαδά)

    Αχιλλέας Αστραγαλοπαθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Συνέχεια
    Γκιστ, μπορεί να κάνει πράγματα που δεν μπορεί σχεδόν κανείς στην Ευρώπη, αλλά χωρίς σουτ, δύσκολα θα ξεφύγει από τα συμβόλαια, δεδομένα ενός μαύρου, αλτικού ψηλού
    Φώτσης, τόσο χρόνια ο ίδιο παίχτης, μόνο που γέρασε λίγο και κουράζεται πιο εύκολα, με αποτέλεσμα να είναι πιο αργός, λιγότερο αλτικός και με χειρότερα ποσοστά
    Ρατζουλιτσα, όσο λεπτά παίζει, τόσους πόντους μπορεί να βάζει. Θα βελτιωθεί μέσα στη χρονιά που θα πάρει παιχνίδια, αλλά το ελάττωμα με τα φάουλ πολύ δύσκολα θα το κόψει. Φοβάμαι ότι σε κλειστούς αγώνες μπορεί να κρεμάσει την ομάδα.
    Κουζμιτς, ο Σερμαντίνη του 2015 για τον Παναθηναικό, ελπίζω να με εκπλήξει ευχάριστα.Μηδενική παρουσία στην επίθεση, λίγο ορθός στην άμυνα. Coach εσύ τον διάλεξες, βλέπεις κάτι που δεν βλέπω? Μπορεί να είναι καλό παιδί και ήσυχο, αλλά δεν ψάχνουμε γαμπρό, παίχτη για δεκαπέντε λεπτά θέλουμε
    Παπαγίαννης, το μεγαλύτερο project της Ελλάδας, δυνατός, ψηλός, γρήγοροςγια το ύψος του. Ίσως ξεπεράσει τον Κουζμιτς στην κούρσα για τον δεύτερο ψηλό, αλλά δεν είναι έτοιμος
    Δημήτρης Διαμαντίδης, τι να σχολιάσω,μεγάλος, αθλητής, μεγάλος άνθρωπός. Τυχεροί που τον είδαμε στην ομάδα μας. Ας χαρεί την τελευταία του χρονιά και να τον χαρούμε. Του αξίζει να τον δούμε να το σηκώνει στο βερολίνο,αλλά αυτά είναι όνειρα, οπότε ωραία θα είναι να τον καμαρώσουμε και ως πρωταθλητή για τελευταία φορά

    Υ.Γ. Τα συμπεράσματα μου και οι προβλέψεις μου είναι από τους περσινούς αγώνες της Παρτιζαν, δύο παιχνίδια της Καντού (που δεν μου άρεσε ο Φελντειν), το eurobasket και τα φιλία, όπου ο Παναθηναικός σκότωσε τα θηρία της Κίνας

    Καλή Χρονία να έχουμε...

    Αχιλλέας Αστραγαλοπαθής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχιλλέα θα συμφωνήσω μαζί σου στο θέμα Καλάθης - Παππάς. Ο Καλάθης μάλλον βαδίζει στα χνάρια του Διαμαντίδη, θα είναι ένας πολύ χρήσιμος και ομαδικός παίκτης, αλτρουιστής που θα προτιμάει να έχει 2 πόντους και 12 ασίστ παρά το ανάποδο. Ηγετικά χαρακτηριστικά έχει, αλλά όχι ακόμα σε ανεπτηγμένο βαθμό. Και ο Διαμαντίδης ξεδίπλωσε τις ηγετικές του ικανότητες σε πιο μεγάλη ηλικία.
      Ο Παππάς αντίθετα μπορεί να συνεπάρει μαζί του την ομάδα και το έχει ήδη κάνει 2 φορές πέρσι. Θα τραβήξει σκορ αν επιστρέψει ΟΚ, θα βγάλει την ομάδα από τα δύσκολα με προσωπικές φάσεις, θα ανεβάσει και την κερκίδα. Αυτός θα είναι η πρώτη μούρη λογικά. Και ναι, είναι εγωιστής αλλα΄με την καλή έννοια. Σκυλί που δεν θέλει να χάνει και θέλει να διακρίνεται.
      Ο Πάβλοβιτς μου βγάζει και μένα μια τέτοια αίσθηση αλλά είναι πολύ χωρίς ακόμα για συμπεράσματα. Φονικό σουτ δεν έχει όντως από το 3ποντο αλλά μπορεί να βάλει κάποια μεγάλα σουτ.
      Πάντως μέχρι να επιστρέψει και ο Παππάς και να βρει ρυθμό ο Φελντέιν, βλέπω και τον Παναθηναϊκό να έχει θέμα με το τρίποντο δεδομένου ότι και ο Γιάνκοβιτς είναι streaky

      Διαγραφή
    2. Ρε θεούλη, εσύ είδες τον Μποχωρίδη σε καναν αγώνα από όσους ανέφερες και έβγαλες συμπέρασμα;

      Έχετε ξεφύγει ορισμένοι εδώ μέσα.
      Ο Κούζμιτς καταλήγει στους Ουόρριορς πέρσυ αλλά εσείς εδώ μέσα δεν βλέπετε γιατί τον πήραν στον ΠΑΟ, ο Γκιστ πέρσυ σούταρε 72 τρίποντα με ποσοστό 32% και ποσοστο καρριερας στο 35% (που και να είχε σουτ, ένα στα δύο θα εμπαινε δλδ) ενώ ο Ιβάνοβιτς (μυρωδιάς σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των παικτών) δήλωσε πέρσυ πως ο Βλάντο αν δουλέψει, θα είναι στα επόμενα χρόνια μέσα στα καλύτερα τριάρια της Ευρώπης-μεγάλη πρόβλεψη αλλά σίγουρα έτη φωτός από το αιώνιο ταλέντο.

      Να μην καταντήσουμε σαν τον Γεωργίου εδώ μέσα-ειδικά εφόσον το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο.
      Μου θυμίζετε ίδιες συζητήσεις εδώ μέσα, που ρωτάγανε οπαδοί του ΟΣΦΠ τι παίκτες έχει ο ΠΑΟ το 2012 και μεσα στις 3 επομενες επόμενες χρονιές ο ένας σέντερ του πήρε euroleague, το τριαροεσσάρι του πηρε euroleague+2 μετάλλια σε ευρωπαικά, ο δευτερος ποιντ γκαρντ στο ευρωπαικο πηγε την ομαδα στους 4 και ο αλλος σεντερ πηρε συμβολαιο κοντα στο μυριο.

      Διαγραφή
    3. "ο Ιβάνοβιτς (μυρωδιάς σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των παικτών)"

      η εθνική Αργεντινής δε νομίζω να συμφωνήσει μαζί σου.

      Διαγραφή
  58. Τζιμ,η κατάσταση επιβάλλει ανάσυρση μιας παλιάς "καραβάνας" της σελίδας....
    "Αν ήσασταν ο... ?"

    Φυσικά για Παπ που φαίνεται πως δεν βρίσκει ομάδα στο ΝΒΑ.


    2 πάρα πολύ σύντομα σχόλια για Πάο-Όσφπ:
    Οι πράσινοι εμφανώς ενδυναμωμένοι σε σχέση με πέρσι αλλά με κάποιες περίεργες αληχμείες στην ομάδα(η οποία έχει δομηθεί αρκετά με FIBA λογική).Ομάδα του παιχνιδιού και της δράσης,όχι η φιλόπονη-καλοπροπονημένη που ευαγγελιζόταν πέρσι ο Ιβάνοβιτς,αλλά η ομάδα που θα ξυπνήσει μέσα στη μάχη και πάνω στον "καυγά" θα προσπαθήσει να αυτοπαρασυρθεί και να πιάσει στο ταβάνι της.
    Κόουτς με φλογερή ιδιοσυγκρασία,νεανικό ρόστερ με διάφορες "φάτσες" που πέρνωντας ώθηση από την καυτή έδρα θέλει να βρεθεί μαζί μέσα στη χρονιά.
    Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και στοιχήματα σε πρόσωπα και καταστάσεις λειτουργικών σχημάτων.
    Θα είναι οι ΔΔ-Φώτσης σε ένα επίπεδο καλό να παίζουν και να δίνουν ποιότητα στην ομάδα σε υψηλό ανταγωνισμό?(θα είναι πιστεύω αρκεί να μην τους ζητηθεί κάτι παραπάνω από αυτό που πρέπει)
    Θα είναι ο Καλάθης έτοιμος να ηγηθεί ομάδας με πολύ υψηλούς στόχους?(θα είναι,αλλά το πόσο υψηλοί είναι οι στόχοι που φτάνουν οι πλάτες του είναι κάτι που προσωπικά βλέπω ταβάνι για τον ίδιο..)
    Πάβλοβιτς-Φελντέιν-Κούζμιτς θα πιάσουν κανα ψάρι?
    Παππάς θα είναι έτοιμος να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε και ακόμα καλύτερα?(θεωρώ πως μπορεί να συνεχίσει δυνατός αλλά είναι ένα θέμα το κατά πόσο είναι σε θέση σαν παίκτης να αποδώσει με σταθρότητα και ωριμότητα το μέγιστο δυνατό σε πρωταγωνιστικό ρόλο)

    Η ομάδα θα έχει την αθλητικότητα και ενέργεια που απαιτείται μέσα σε ολόκληρη σεζόν?
    Υπάρχουν τα πόδια που χρειάζεται ένα backcourt ομάδας Ευρωλίγκα?
    Υπάρχει ο αθλητικός σέντερ που θα εξυπηρετήσει διαφορετικά πράγματα?(δεν υπάρχει,το θέμα είναι θα τον χρειαστεί οπωσδήποτε?-γνώμη μου είναι οτι δεν είναι προαπιτούμενο αλλά όπως και να χει θα ταίριαζε πολύ καλύτερα με Ραντούλιτσα ένας Ντόρσει)
    Υπάρχει η υποδομή η ομάδα να αμυνθεί σε ικανοποιητικά στάνταρ?(πιστεύω πως θα είναι και το βαρόμετρο στην πορεία της)
    Επιθετικά θα δούμε πράγματα όπως απαιτούν οι ανάγκες και το ρόστερ?Υπάρχει καλό υλικό να προσφέρει,αλλά ελπίζουμε ο Σάλε να βάλει πράγματα στο παιχνίδι,με τη Σερβία φέτος κάπως κόλλησε στην κυκλοφορία της μπάλας μόνο περιφερειακά και τα αναπόφευκτα 3ποντα.

    Για Όσφπ πιο σύντομα:
    Πιο σίγουρα πράγματα και ένα μοντέλο που συνεχίζεται επί χρόνια.Θα ξανακάνει φέτος την Ευρώπη να προσκυνήσει?
    Μοιάζει σύνολο ικανό να αφήσει στίγμα στη διοργάνωση αμυντικά(δεδομένου οτι πέρσι ήταν τρομερό και φέτος στα χαρτιά υπάρχουν επίσης ικανότατοι παίκτες),και που περιμένει μερικές επιθετικές πινελιές από τον κόουτς για να παράγει όσο καλύτερα μπορεί μπροστά.(ο Σφαιρό αρέσκεται στο να διαθέτει παίκτες να δημιουργήσουν τη δική τους φάση-χαρακτηριστικές οι επιλογές των Στρόμπερι-Χάκετ-Μιλουτίνοφ)
    Είναι ικανός ο Σπαν και στα 34 να διατηρεί την απόδοση του στο ίδιο επίπεδο έστω βοηθώντας με ανάλογη επιρροή σε διαφορετικά πράγματα?(ναι,αλλά πρέπει να γίνει γενναία αναπροσαρμογή της τρεχάλας που θα του κάνεις)
    Ο Χάκετ θα ξεκολλήσει φέτος και θα είναι όσο πιο οικονομικός και αποδοτικός γίνεται?
    Τι θα δούμε με Γιανγκ?Θα συνεχίσει την κληρονομιά των προκατόχων του?
    Αγραβάνης-Παπαπέτρου κρατούν σημαντικό μερίδιο της τύχης της ομάδας στα χέρια τους...Η κατάσταση για αυτούς και την ομάδα είναι win/win.Ο Παπ υγιής είναι σαφέστατα safe choice κ το απέδειξε.Μένει και ο Αγραβάνης να βάλει πρώτα μυαλό και μετά να βελτιωθεί.Έχει άνετα τις προδιαγραφές,η προεργασία έχει γίνει επί 2 έτη και χρόνος διόρθωσης υπάρχει επίσης.

    Μεγάλες προκλήσεις για μένα το από που θα υπάρχουν πόλοι δημιουργίας φέτος(ο Χάκετ δεν είναι δημιουργός επιπέδου Σλούκα,θα πρέπει να είναι σούπερ αποδοτικός στα ρήγματα του),πόσο καλή θα είναι η κυκλοφορία της μπάλας(Εδώ που αναμένουμε καλό τον Πάο,υπάρχει ο φόβος η μπάλα να κολλάει στον Όσφπ στην επίθεση ελλείψει μάλιστα των αρκετών καλών σουτέρ-έργο που εν μέρει είδαμε στην εθνική) και το βάθος της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ρε γάτε peris.. Ξέρεις πόσες φορές το έχω σκεφτεί αυτό το άρθρο για Παπ..; Πολλές.. Σήμερα σου έχω όμως κάτι καλό. Νωρίς το απόγευμα..

      Διαγραφή
  59. https://www.youtube.com/watch?v=0zDnGiZi2TY

    Ψόφησα στα γέλια, ειδικά στο σημείο με τα πισω βήματα μετά την εύστολη βολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή