Athlenda

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

DIAMONDS & RUST..


Μέσα σε έναν καταιγισμό συναισθημάτων τις τελευταίες 48 ώρες, η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στο Ευρωμπάσκετ του 2015 και επιστρέφει με έντονους προβληματισμούς στην Αθήνα με τη 5η θέση ανά χείρας και την ανακοίνωση της απόσυρσης του ηγέτη της Βασίλη Σπανούλη. Τελικά τι πραγματικά έφταιξε; To Hoopfellas ανοίγει το μαύρο κουτί της Λιλ..



«Το δεύτερο μισό της ζωής ενός ανθρώπου δεν αποτελείται από τίποτα άλλο παρά από συνήθειες που μάζεψε στο πρώτο μισό» έχει πει ο Ντοστογιέφσκι.. Ειλικρινά δε ξέρω κατά πόσο αυτή η ρήση βρίσκει εφαρμογή στην ομάδα μας της οποίας τα περισσότερα παιδιά (ή μάλλον βασικά στελέχη) διανύουν το δεύτερο μισό της μπασκετικής του ζωής ως αθλητές.. Συνηθίσαμε να νικιόμαστε από το εμπόδιο του νοκ-άουτ παιχνιδιού, του τελευταίου εμποδίου πριν από τη «Γη της Επαγγελίας;». Όπως και να’χει όλοι μας  βιώσαμε πολύ έντονα την αποτυχία απέναντι στη Νέμεση μας για μια ακόμα φορά, τώρα που το πλαίσιο μάλιστα και το timing της αναμέτρησης έμοιαζε ευνοϊκό. Μήπως αυτό τελικά ήταν που μας γονάτισε;



Απείχα σκόπιμα από το να εκφράσω τη γνώμη μου τις πρώτες ώρες μετά την αποτυχία του προημιτελικού. Ήθελα μάλλον να πλημμυρίσω από το αίσθημα της αποτυχίας και της λύπης ώστε να καθαρίσει το κεφάλι. Διάβαζα πολύ προσεκτικά κάθε σχόλιο φιλτράροντας  τις απόψεις σας. Βρήκα αρκετές που διατύπωναν σκέψεις πολύ κοντά στις δικές μου στη παρούσα φάση, άλλες που απείχαν. Με στεναχώρησε πολύ ο μηδενισμός που επικράτησε σε όλη τη χώρα. Τόσο που άρχισα να τον βλέπω ως κοινωνιολογικό πρόβλημα γιατί δεν ήθελα να πέσω και εγώ στην ίδια παγίδα μηδενίζοντας άλλους ανθρώπους. Είναι γεγονός ότι στην ήττα φαίνονται πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα του καθενός μας.. Τέρμα η φιλοσοφία όμως.


Η πραγματικότητα λέει ότι αποτύχαμε. Ρεαλιστικά λοιπόν πρέπει να δούμε τι έφταιξε και που πάμε. Η αναγγελία της αποχώρησης του Βασίλη Σπανούλη είναι μια καινούργια παράμετρος στο πρόβλημα. Τέρμα η «ασφάλεια» του ηγέτη αυτής της ομάδας. Ένα προολυμπιακό που περιμένει, μια ήττα σε νοκ-άουτ που θα κουβαλάμε μαζί μας για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο, προβληματισμός για τον δρόμο που τραβάει αυτή η ομάδα. Μπήκαμε σε αχαρτογράφητα νερά μήπως; Όχι. Απλά οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για αυτή την ομάδα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία..





OUTCOACH ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΑΡΙΟΛΟ;  ΝΑΙ, ΣΥΝΕΒΗ..



Το παιχνίδι για εμάς ήταν συνολικά μια μεγάλη, απρόσμενη (?) προπονητική ήττα. Όχι σε επίπεδο προετοιμασίας (θεωρώ ότι είχαμε ετοιμαστεί για τον αντίπαλο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι) αλλά σε αυτό της αντίδρασης και οξυδέρκειας από τον πάγκο και εκτέλεσης από τα παιδιά στο παρκέ. Ήττα του Φώτη Κατσικάρη από τον Σέρτζιο Σκαριόλο, απλά, ξεκάθαρα και χωρίς δικαιολογίες.  Μελετώντας προσεκτικά τα δρώμενα στο παρκέ και τα νέα δεδομένα τα οποία συνεχώς εισάγονταν εκεί και από τις δύο πλευρές όσο προχωρούσε το ματς η άποψη αυτή ενισχύεται σημαντικά μιας και ο αντίπαλος διαχειρίστηκε καλύτερα  αυτά που του δώσαμε στη σκακιέρα.
Θεωρώ ότι το «φοβηθήκαμε» και αυτό το συναίσθημα πότισε σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά μας στον πάγκο και στο παρκέ. Κάναμε μεγάλο αγώνα να ανταπεξέλθουμε πνευματικά στις ψυχολογικές διακυμάνσεις και σε κάποιες στιγμές ήταν φανερό ότι κουβαλούσαμε στη πλάτη το βαρύ σακί της παράδοσης, σηκωθήκαμε, σταθήκαμε αλλά στο τέλος πέσαμε. Στις λεπτομέρειες. Όμως Overall, κρίνοντας τα όσα παρουσίασαν οι δύο πάγκοι (και αυτό δεν αλλάζει από το εάν θα έμπαινε το σουτ απελπισίας του Αντετοκούνμπο και παίρναμε το ματς), θεωρώ ότι οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι.

 Μερικά σημαντικά στοιχεία σε επίπεδο τακτικής για να καταλάβει ο περισσότερος κόσμος τι πραγματικά έγινε..


-Οι Ισπανοί ξεκίνησαν επιλέγοντας (στην Pick & Roll επίθεση μας) καθαρή άμυνα 2 εναντίον 2 χωρίς περιστροφές θέλοντας να χτυπήσουν την ελληνική κυκλοφορία της μπάλας, απέναντι στην οποία βρήκαμε λύσεις βάζοντας τη μπάλα στον Κουφό. Το ματ συνέβη μετά από λίγο..

Ο Φώτης Κατσικάρης σε καταστάσεις κεντρικού PnR έχει εισάγει ένα σκριν στη πλάτη του αντίπαλου ψηλού (Γκασόλ) με τον έτερο του δημιουργού γκαρντ. Ο στόχος ήταν 1.) να ανοίξουμε χώρο για κατευθείαν penetration στον Ballhandler μετά το σκριν ή 2.) να επωφεληθούμε από πιθανή αλλαγή βγάζοντας τον Πάου έξω από την εξίσωση των δύο που συμμετέχουν άμεσα στη φάση κρατώντας τον μακριά από το καλάθι. Πολύ έξυπνα ο πάγκος των Ισπανών πάτησε πάνω σε αυτή την επιλογή μας για να απενεργοποιήσει πλήρως ένα από τα πιο βασικά μας όπλα, γεγονός που μέτρησε πολύ όσο κυλούσε ο αγώνας.  

Με τον Σπανούλη στην κορυφή να παίρνει το σκριν, ο παίκτης του έτερου γκαρντ μας , Καλάθη στη προκειμένη περίπτωση, άφηνε τον πόιντ του Παναθηναϊκού και έβγαινε με πλάγια βήματα στον Σπανούλη οδηγώντας τον μακριά από το καλάθι (ουσιαστικά μετά το σκριν έβγαιναν πάνω του δύο γκαρντ που πίεζαν πολύ χαμηλά τη ντρίμπλα του) με τον Γκασόλ να διατηρεί τη θέση του στο ημικύκλιο δυσκολεύοντας με τα τεράστια χέρια του τη γωνία πάσας και το «4» τη αδύνατης πλευράς να καλύπτει την επικοινωνία με τα δύο φόργουορντς. Αυτή η τακτική που βασίστηκε στη δική μας διάταξη (Σπανούλης-Κουφός στη ballside, Πρίντεζης-Αντετοκούνμπο-Καλάθης, τρείς παίχτες χωρίς γρήγορη απελευθέρωση και με ικανότητα στο σουτ που επιτρέπει «τζόγο»)μας πλήγωσε τις γραμμές πάσας και μας χάλασε το μυαλό γιατί πολύ απλά σπαταλούσαμε παραπάνω χρόνο στο κομμάτι της απόφασης. Από την πρώτη στιγμή ο βασικός κανόνας που είχε κυκλώσει ο Σκαριόλο στα αποδυτήρια ήταν να μείνει ο Σπανούλης με κάθε τρόπο στη δεξιά πλευρά (ο Γιούλ έπιασε το άριστα) ενώ είναι χαρακτηριστικό στις φάσεις που δε βάζουμε σκριν στη πλάτη του Γκασόλ το πώς ο Ρέγιες στη πρώτη περιστροφή στον κεντρικό διάδρομο εμποδίζει και βγάζει «εκτός» τον Κουφό/Μπουρούση από τη πορεία τους προς το καλάθι στο ρολάρισμα.


Έξτρα credit εδώ στον Σέρχιο Γιούλ. Εξαιρετικός πραγματικά στα αμυντικά του καθήκοντα είτε έπαιζε σαν κρυφός trapper πίσω από το «5» είτε σε καταστάσεις που αμυνόταν πάνω στη μπάλα. Κράτησε δεξιά τον Σπανούλη στις hand off συνεργασίες, ήταν άψογος ακόμα και σε συνθήκες καθαρού ένας εναντίον ενός (το δοκιμάσαμε και αυτό) με πολύ έτοιμα πόδια ακόμα και στα stepbacks του Σπανούλη. Παίκτης-κλειδί πάντως και κρυφό χαρτί από τον πάγκο ο Βίκτορ Κλαβέρ. Πριν μερικές ημέρες σας είπα ότι από αυτή την ομάδα των «ρόχας» λείπει ένας Χιμένεθ, παίχτης που  έδινε μεγάλη δύναμη στην άμυνα και το ριμπάουντ αποτελώντας τον σύνδεσμο μεταξύ της γραμμής των ψηλών και αυτής των περιφερειακών. Με τον Κλαβέρ ο Σκαριόλο δυνάμωσε πολύ την ομάδα του ψηλά και δη στο κομμάτι του ριμπάουντ (8 κατέβασε συνολικά) ματσάροντας όσο ήταν δυνατό αυτό την υπεροχή του Αντετοκούνμπο ο οποίος τρόμαξε πραγματικά τους Ισπανούς παίζοντας ένα μέτρο ψηλότερα από τον καθένα. Αν βάλουμε στην εξίσωση το εξαιρετικό floor spacing που προσέφερε ο Μίροτιτς, τολμούμε να πούμε ότι έστω για ένα βράδυ οι Ίβηρες βρήκαν πάλι έναν Χιμένεθ (Κλαβέρ) και έναν Γκαρμπαχόσα (Μίροτιτς) στο ρόστερ τους. Τη γκαντεμιά μου μέσα..


-Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε και στη δική μας Pick & Roll άμυνα, ειδικά στη δεύτερη περίοδο με το execution των Ισπανών να γίνεται εκνευριστικά επιτυχημένο από ένα σημείο και μετά. Ειδικά με τον Ροντρίγκεθ δημιουργό να πηγαίνει (προσφιλή του συνήθεια) βαθιά στο ζωγραφιστό με τη μπάλα και τον Γκασόλ να ακολουθεί από πίσω (αλά Μπατίστ, αφήνοντας έναν χρόνο αργότερα για το ρολάρισμα ώστε να συγχρονιστεί με τη πορεία του δημιουργού) είχαμε μεγάλο θέμα.  Μια από τις ελάχιστες φορές που επιλέξαμε άμυνα hedge με τον Μπουρούση  η μπάλα πέρασε με ταχύτητα αποσμητικού κάτω από τη μασχάλη του για τον ανενόχλητο Γκασόλ στο κέντρο της ρακέτας.  

Περίμενα από τον κόουτς Κατσικάρη να παρέμβει πιο άμεσα στη δεύτερη περίοδο που εξελισσόταν όλο αυτό το «δράμα» που έκανε τους παίχτες μας να νιώθουν «κουτούς». Το έκανε στη τρίτη περίοδο (δείγμα του ότι ψάχτηκε αλλά με αργά αντανακλαστικά) αναμιγνύοντας τον Αντετοκούνμπο στη συγκεκριμένη συνεργασία, τοποθετώντας τον πάνω στον Ροντρίγκεθ (ή τον Ρίμπας). Με τον Γιάννη εκεί και τον Καλάθη στον Γιούλ θεωρώ ότι από την αρχή θα είχαμε καλύτερη αμυντική ισορροπία απέναντι στα γκαρντς τους  αλλά δε μπορούσαμε να προβλέψουμε τη κατάσταση του Ρούντι ο οποίος ήταν αλοιφή και δεν απείλησε ούτε όταν βάλαμε τον Σπανούλη πάνω του (τον κατά τεκμήριο πιο αδύνατο αμυντικά περιφερειακό μας).


-Το μεγάλο λάθος σε επίπεδο διαχείρισης έγινε στο τέλος της τρίτης περιόδου όπου έχουμε επιστρέψει στο τιμόνι, έχουμε ρυθμό (το τρίποντο του Γκασόλ που έκανε το 45-46 ήταν ίσως το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα) εμπιστεύεται τον Περπέρογλου για να χτυπήσει στη τελευταία φάση με σουτ από την αδύνατη πλευρά. Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής.. Όσο και αν εκτιμώ τον φόργουορντ της Μπαρτσελόνα (αρκετά μάλιστα, είναι γνωστό ειδικά για τη multiple offense που φέρνει στο παρκέ) δε πίστευα ότι θα ευστοχήσει. Δε ξέρω για εσάς, προσωπικά δε το πίστευα. Δεν είναι ο παίχτης που θα σηκωθεί κρύος και θα σου στάξει τέτοιο σουτ. Στη συγκεκριμένη πάντα κατάσταση.. Και εδώ μπαίνουμε στο «κεφάλαιο Σλούκας»..  Από τη στιγμή που ήθελες να παίξεις «αδύνατη πλευρά» (αν όντως αυτή ήταν η πρόθεση βέβαια, δε το γνωρίζω) και έψαχνες ένα καλό σουτ στο τέλος της επίθεσης για να «κλείσεις» ο 25χρονος γκαρντ νομίζω θα ήταν η καλύτερη σκέψη.   Τα λεπτά τα Στράτη μας πλήγωσαν και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.. Ήταν μια απόφαση που σε κάποιους μπορεί να φαίνεται ασήμαντη όμως στην ουσία άλλαξε όλο το μομέντουμ σε ένα ματς που το.. μομέντουμ παίζει καθοριστικό ρόλο.


Η μικρή χρησιμοποίηση του Σλούκα είναι ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αποφάσεων που οδήγησε την Εθνική μας να παίξει το παιχνίδι σε λάθος κατεύθυνση. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι ο κόουτς είχε στον Καλάθη τον μόνο περιφερειακό παίχτη που πραγματικά μπορεί να ασκήσει πίεση στη μπάλα σε μια ομάδα που δεν έχει Ball Hawks στο ρόστερ της, παιδιά-μάστορες στην on the ball defense. Θα μπορούσε να χωρέσει τον Σλούκα στο περιφερειακό ροτέησιον σε σχήματα με τρία γκαρντς αν επεδίωκε (ειδικά τοποθετώντας τον σε απόσταση μιας πάσας δίπλα στον Σπανούλη στο PnR) . Δε το έκανε και αυτό δείχνει ότι ουσιαστικά δεν ήταν αποφασισμένος να τρέξει και να σπρώξει την ομάδα σε αυτή την κατεύθυνση με τον γκαρντ που μπορεί να ανεβάσει ταχύτητες με τη μπάλα στα χέρια περισσότερο από κάθε άλλον. Παρότι οι εντολές στον πάγκο μιλούσαν για ριμπάουντ και τρέξιμο δε καταφέραμε ποτέ να ανοίξουμε το τέμπο ίσως γιατί δεν είχαμε πραγματικά ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας ότι αυτό θέλαμε. Ακόμα και στο αμυντικό τρανζίσιον, σε ορισμένες περιπτώσεις καταφύγαμε στο εύκολο φάουλ ενώ μπορούσαμε να τρέξουμε μαζί τους. Παράλληλα εκτιμώ ότι αργήσαμε να ανεβάσουμε την άμυνα μας και να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο. Ήταν το τελευταίο χαρτί μας και το πετάξαμε αργά, συνεχίζοντας να συμμετέχουμε σε ένα στημένο (από θέμα ρυθμού-μομέντουμ) παιχνίδι υπέρ του αντιπάλου. Ίσως αυτό το συμπέρασμα να αποτελέσει οδηγό για το μέλλον. Για το μπάσκετ που πρέπει να παρουσιάσουμε με τα νεότερα παιδιά μπροστά.. Οι εποχές αλλάζουν..

Ο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ..


Πριν τη διοργάνωση αφιερώσαμε στοχευμένα ένα άρθρο  στον κόουτς, καλώντας τον ανοιχτά να κάνει τη διαφορά  σε ένα τουρνουά που ήταν φανερό πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ουσιαστικά του ζητούσαμε να βγεί μπροστά κάνοντας το δικό του προσωπικό step up το οποίο θα έδινε την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα μας. Αντιγράφω..

«..Για τον Κατσικάρη κάποια πράγματα σε επίπεδο καριέρας «δούλεψαν» τα τελευταία χρόνια και κάποια άλλα όχι. Μετά  τη εξαιρετική πορεία του στο Μπιλμπάο δε κατάφερε να επικοινωνήσει με τη ρωσική ομοσπονδία σε κανένα επίπεδο (ως γνώστης της κατάστασης σας λέω όχι με δική του ευθύνη) ενώ πέρυσι χρεώθηκε τη μαλθακότητα που έδειξε η ομάδα μας στο νοκ-άουτ ματς με τους Σέρβους στο οποίο ο ίδιος δε κατάφερε ποτέ να τραβήξει χειρόφρενο στην αγωνιστική  κατηφόρα  του συνόλου μέσα στο 40λεπτο. Έπαιζε πάντα σε shortlists για τους καλούς ευρωπαϊκούς πάγκους (δείγμα του ότι «η δουλειά του ήταν εκεί» παρότι δε συνδυάστηκε με τίτλους) όμως ποτέ δε πήρε τη καλή θέση σε ένα τοπ-ευρωπαϊκό κλαμπ. Η συμφωνία του με τη Μούρθια του δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει στην αγαπημένη του λίγκα και να εργασθεί σε ένα πλαίσιο που ο ίδιος έχει τη τεχνογνωσία, αναπτύσσοντας ένα μεσαίο κλαμπ . Η αλήθεια όμως είναι ότι και πάλι μένει μακριά από το τοπ-ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το τουρνουά του Σεπτεμβρίου  μπορεί να δώσει κατεύθυνση στη καριέρα του Φώτη Κατσικάρη. Θα πει πολλά για τον χαρακτήρα του ως προπονητή και ΚΥΡΙΩΣ αυτόν που μπορεί να μεταδώσει σε μια ομάδα. Ξεκάθαρα, τα πράγματα δεν είναι εύκολα για την Εθνική μας ομάδα. Ο δρόμος δεν είναι ακριβώς ανοιχτός.. Ένα πιθανό νοκ-αουτ παιχνίδι στα προημιτελικά με τους Ισπανούς ή τους Σέρβους δε μεταφράζεται ως εύκολη πρόσβαση στη μάχη των μεταλλίων. Όμως μπορεί να αποτελέσει τη «μαγική στιγμή» που θα αλλάξει τη δυναμική και το ψυχολογικό στάτους της ομάδας μέσα στο τουρνουά.


Κόουτς, αυτή θα είναι η στιγμή σου.. Και αυτό, είναι το τουρνουά σου.. Αυτή τη φορά πρέπει εσύ να εμφανίσεις  ένα πεινασμένο σύνολο που θα εξελιχθεί στην «ομάδα της διοργάνωσης». Πρέπει να βρεις τον τρόπο να εμπνεύσεις στη δύσκολη στιγμή που σίγουρα θα έρθει. Πρέπει να είσαι σε «προπονητική ετοιμότητα» με διαύγεια και καθαρότητα σκέψης γιατί θα χρειαστεί να πας πολύ βαθιά πνευματικά τις 15 αυτές ημέρες. Όπως καταλαβαίνεις, ειδικά σε προσωπικό επίπεδο, αυτή η διοργάνωση έχει το «πρέπει» για εσένα. Σε ένα τουρνουά με ομάδες που βρίσκονται κοντά «πρέπει» να κάνεις τη διαφορά. Δε ξέρω αν μια αρκετά επιτυχημένη παρουσία στη διοργάνωση θα σε κάνει καλύτερο προπονητή ή όχι. Σίγουρα όμως θα σου (και θα μας) δείξει τα όρια σου.. Μετά από αυτό, όλα είναι θέμα επιλογών. Μπορείς να διαλέγεις να κάνεις τα μπανάκια σου στη Costa Blanca και να δίνεις έμφαση στη ποιότητα ζωής (παρότι μπορεί να μοιάζω καυστικός, το έχεις κερδίσει δε στο χάρισε κανείς) στοχεύοντας δουλειές χωρίς τη πίεση στο μάξιμουμ ή απλά να ανοίξεις τη πόρτα του Δάντη όπου βρίσκονται μαζί κόλαση και παράδεισος. Και αναφέρομαι φυσικά στο τοπ-ευρωπαϊκό επίπεδο.. Εκτιμώ πως εκεί βρίσκεται η θέση σου. Αυτό το τουρνουά θα είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθουμε την αλήθεια..»






Όπως γίνεται κατανοητό από την τεχνική ανάλυση, ο κόουτς δε τα κατάφερε να κάνει αυτή τη διαφορά στο κρίσιμο νοκ-άουτ παιχνίδι με τους Ισπανούς. Είχε την ατυχία (όπως και πέρυσι) να πέσει σε μια ομάδα η οποία φτάνει μέχρι τέλους στο τουρνουά και δείχνει μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Μη ξεχνάμε οι Ισπανοί έχουν μείνει όρθιοι σε 4 ουσιαστικά νοκ-άουτ παιχνίδια εκ των οποίων τα τρία κρίθηκαν οριακά. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η ομάδα τερμάτισε σε θέση χαμηλότερη των δυνατοτήτων της με βάση αυτό που είχε παρουσιάσει στη διοργάνωση μέχρι εκείνη τη στιγμή.  Όπως και το ότι προσωπικά με απογοήτευσε το performance του στον μεγάλο προημιτελικό, επαναλαμβάνω όχι τόσο σε επίπεδο αγωνιστικής  προετοιμασίας αλλά αντιδράσεων και αμεσότητας στη παρέμβαση στο παιχνίδι. Όμως αυτή εδώ η σελίδα προωθεί σε όλα τα επίπεδα μια διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με αυτή που επικρατεί στην Ελλάδα. Δίνει χρόνο και έχει το κριτήριο της δουλειάς λίγο ψηλότερα από αυτό του αποτελέσματος, ειδικά σε μια τόσο ευαίσθητη περίπτωση και αναφέρομαι στην Επίσημη Αγαπημένη όλων μας. Ο Κατσικάρης έχει παρουσιάσει κατά τη ταπεινή μου γνώμη καλό μπάσκετ τη τελευταία διετία. Το σύνολο μας έχει πάψει να είναι αρτηριοσκληρωτικό στην επίθεση, έχει απολέσει το χρόνιο πρόβλημα της στατικότητας  αποκτώντας κίνηση μέσα σε ένα αρκετά καλό επίπεδο συνεργασιών με συνέπεια να παράγει πιο εύκολα διατηρώντας καλό επίπεδο στην άμυνα. Μετράμε ρεκόρ 12-2 σε δύο απαιτητικά τουρνουά. 


 Δουλεύουμε προς μια μετάβαση σε ένα πιο γρήγορο στυλ μπάσκετ χωρίς ακόμα να έχουμε παρουσιάσει αποτέλεσμα στο μάξιμουμ βάσει των προδιαγραφών όμως έχουμε ποιότητα και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αυτά είναι στοιχεία που κρατάω. Όπως και τα αρνητικά. Τίποτα δε σβήνει επειδή χάσαμε ένα ματς στις λεπτομέρειες όπως και τίποτα (από τα αρνητικά) δε θα φαινόταν καλύτερο (σε επίπεδο συνολικής δουλειάς πάντα) αν βάζαμε ένα σουτ και περνάγαμε τους Ισπανούς. Το δικό μου  ταμείο είναι συγκεκριμένο..


Μπορώ να έχω τον Ντούντα; Οι περισσότεροι γνωρίζεται το συγκεκριμένο «θέλω» για τον προπονητή που θεωρώ κορυφαίο σε επίπεδο FIBA Basketball. Ψοφάω να τη δω αυτή τη κέντα.. Ίσως γιατί μου αφήνει ελπίδες η ιδιαίτερη σχέση που έχουμε σαν χώρα μαζί του, ίσως γιατί θεωρώ αδιανόητο αυτή η τόσο ταλαντούχα γενιά που έρχεται από πίσω να μη πάρει τις ευλογίες από το μαγικό ραβδάκι της ανάπτυξης που διαθέτει ο συγκεκριμένος μετατρέποντας εν μια νυκτί μικρά παιδιά σε άντρες. Δε θέλω τους τίτλους με τον Ίβκοβιτς, θέλω να γαλουχήσει τα νέα παιδιά στη νοοτροπία του. Όπως τότε που πήρε μια (διαφορετική κατάσταση) διαλυμένη εθνική Σερβίας και την αναδόμησε σε όλα τα επίπεδα δουλεύοντας με νέα παιδιά, κέρδος που κεφαλαιοποιεί τώρα ο Τζόρτζεβιτς. Μάλλον δύσκολο.. Δε μπορώ.

 Συμφωνώ με όλους εσάς για την ικανότητα πολλών ονομάτων από αυτά που πέφτουν στο τραπέζι το τελευταίο διήμερο. Λέτε να μη θέλω να δω την εφαρμογή του μπάσκετ του Ιτούδη που τόσο εκτιμώ στην Εθνική μας; Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αρκετά ικανά προπονητικά μυαλά στο τόπο μας που θα μπορούσαν να εξεταστούν πολύ σοβαρά για τη θέση. Όμως η δική μου φιλοσοφία λέει ότι θα πρέπει να δώσουμε άλλη μια ευκαιρία στον Κατσικάρη. Η ομάδα δουλεύει ήδη δύο χρόνια μαζί του και αυτή η συμπόρευση εκτιμώ ότι έχει περιθώρια βελτίωσης να μας παρουσιάσει ως προς το αγωνιστικό κομμάτι (γιατί μια θέση στο βάθρο σε τουρνουά με εξίσου καλές ομάδες απαιτεί κι άλλα πράγματα που καλώς ή κακώς δε μπορείς να τα ελέγξεις πάντα). Αυτό που λείπει από αυτή την Εθνική ομάδα είναι το Winning Spirit σε ματς όπως αυτό με τους Ισπανούς ή τους Σέρβους. Αυτό που έκανε φύση της η ομάδα επί Γιαννάκη με τη τρομερή ανατροπή στο ματς με τη Γαλλία το οποίο άλλαξε την ιδιοσυγκρασία μας σαν ομάδα. Ένα ματς στο οποίο επίσης ήμασταν κακοί και κάναμε προπονητικά λάθη.. Το οποίο θα μπορούσε πολύ εύκολα να είχε διαφορετική εξέλιξη. Αυτό το σύνολο χρειάζεται να χτίσει Winning Spirit σε τέτοια παιχνίδια, όπως έχουν πλέον και με τη βούλα χτίσει οι Λιθουανοί χωρίς να έχουν καλύτερα ποιοτικά σύνολα. Υπομονή και συνέπεια (από τα παιδιά) χρειάζεται. Θα έρθει και η σειρά μας πάλι. Κάποιες φορές στη ζωή όπως και στον αθλητισμό, πρέπει να μάθεις να περιμένεις..



This the End..


Ο μεγάλος ηγέτης αυτής της ομάδας και ένα από τα σύγχρονα τοτέμ του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Βασίλης Σπανούλης , αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους στη σπουδαία σταδιοδρομία του με την Εθνική μας ομάδα. Είχα το κακό προαίσθημα όταν ανακοινωνόταν ότι θα κάνει δηλώσεις αμέσως μετά το ματς και συνέλαβα τον εαυτό μου όταν ξεκίνησε να μιλάει να θέλω να τελειώσει η συνέντευξη  γρήγορα μήπως και δεν ακουστεί αυτό που είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου.. Το είπε όμως, στη ξέρα. Χωρίς φανφάρες και πολλά λόγια όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη. Ο Σπανούλης αποτελεί έναν βασικό λόγο για τον όποιο εμείς σαν Έλληνες χαμογελάμε με νόημα και φουσκωμένα από υπερηφάνεια όταν η συζήτηση με ανθρώπους από το εξωτερικό πηγαίνει στο μπάσκετ. Για όλους εμάς που έχουμε βιώσει το αντίο του Παναγιώτη Γιαννάκη κάθε άλλη αποχώρηση σπουδαίου διεθνή (Παπαλουκά, Διαμαντίδη, Σπανούλη) μοιάζει πιο γήινη σε συναισθήματα. Καταπίνεται. Αλλά δε παύει να είναι ξεχωριστή, ιδιαίτερη. Με τον Σπανούλη ζήσαμε απίστευτες στιγμές και θεωρώ άδικο να μακρηγορήσουμε σήμερα, σε ένα άρθρο που μιλάει πρώτα για την Εθνική σαν σύνολο. Άδικο και για τις δύο πλευρές.. Θα θυμάμαι πάντα όλες αυτές τις μεγάλες στιγμές. Το μεγάλο ματς με την Αμερική όπου έσπαγε τοίχους, το τρίποντο με τη Κροατία, τον ανταγωνιστικό του χαρακτήρα που όμοιο σπάνια συναντάς. Πάνω από όλα όμως Βασίλη, θα θυμάμαι ότι ετούτη την ημέρα, σε μια δύσκολη στιγμή για την Εθνική μας ομάδα, κατάφερες –ίσως άθελα σου- να φέρεις ομόνοια στη μπασκετική συνάθροιση μας και συναισθήματα ενότητας που τόσο χρειαζόμαστε. Ραντεβού από Οκτώβρη..

Υ.Γ: Τρομερή νίκη των Ισπανών. Ο Γκασόλ έδωσε μια από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει ποτέ σε διεθνή τουρνουά. Απλά ασυγκράτητος. Και επίσημα το όνομα του δίπλα σε αυτό του Σαμπόνις.. Θα σκότωνα να τους δω σε κόντρα στην ακμή τους..


281 σχόλια:

  1. ''Με τον Σπανούλη στην κορυφή να παίρνει το σκριν, ο παίκτης του έτερου γκαρντ μας , Καλάθη στη προκειμένη περίπτωση, άφηνε τον πόιντ του Παναθηναϊκού και έβγαινε με πλάγια βήματα στον Σπανούλη οδηγώντας τον μακριά από το καλάθι (ουσιαστικά μετά το σκριν έβγαιναν πάνω του δύο γκαρντ που πίεζαν πολύ χαμηλά τη ντρίμπλα του) με τον Γκασόλ να διατηρεί τη θέση του στο ημικύκλιο δυσκολεύοντας με τα τεράστια χέρια του τη γωνία πάσας και το «4» τη αδύνατης πλευράς να καλύπτει την επικοινωνία με τα δύο φόργουορντς. Αυτή η τακτική που βασίστηκε στη δική μας διάταξη (Σπανούλης-Κουφός στη ballside, Πρίντεζης-Αντετοκούνμπο-Καλάθης, τρείς παίχτες χωρίς γρήγορη απελευθέρωση και με ικανότητα στο σουτ που επιτρέπει «τζόγο»)μας πλήγωσε τις γραμμές πάσας και μας χάλασε το μυαλό γιατί πολύ απλά σπαταλούσαμε παραπάνω χρόνο στο κομμάτι της απόφασης. Από την πρώτη στιγμή ο βασικός κανόνας που είχε κυκλώσει ο Σκαριόλο στα αποδυτήρια ήταν να μείνει ο Σπανούλης με κάθε τρόπο στη δεξιά πλευρά (ο Γιούλ έπιασε το άριστα) ενώ είναι χαρακτηριστικό στις φάσεις που δε βάζουμε σκριν στη πλάτη του Γκασόλ το πώς ο Ρέγιες στη πρώτη περιστροφή στον κεντρικό διάδρομο εμποδίζει και βγάζει «εκτός» τον Κουφό/Μπουρούση από τη πορεία τους προς το καλάθι στο ρολάρισμα.''

    μια παρατηρηση ο γιουλ δεν μαρκαρε τον σπανουλη εκτος απ την τελευταια περιοδο. στην 1η περιοδο που αναφερεις ο ριμπας ηταν πανω στον σπανουλη,ενω ο γιουλ πανω στον καλαθη

    11/18 τριποντα ο καλαθης στο τουρνουα και 61% ποσοστο τωρα αν ο σπανουλης κραταγε περισσοτερο την μπαλα και δεν την μοιραζε γρηγορα στον καλαθη απ την στιγμη που ο παικτης του αφηνε οπως λες τον καλαθη το προβλημα πρωτα απ ολα ηταν του σπανουλη που αδυνατουσε να διαβασει την αμυνα των ισπανων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα ακόμα πολύ καλό σου άρθρο που το περίμενα πώς και πώς 1ον γιατί τα σχόλια στο προηγούμενο άρθρο είχαν ξεφύγει λίγο (πάντα σε σχέση με το επίπεδο του blog) και 2ον για το σχόλιο σου, σε συνάρτηση με το παλιότερο άρθρο σου για τον ΦΚ.
    Χαίρομαι που με νηφαλιότητα, προτείνεις τη 2η ευκαιρία στον coach και ένα project που για να δεις αν φέρνει αποτελέσματα, ίσως θέλει πάνω από 2 χρόνια, υπομονή.
    Ένα μικρό σχόλιο σε παρακαλώ, για το τι χρειαζόμαστε για να κεφαλαιοποιηθούν οι όποιες επιτυχίες μας και να έχουμε και με τη βούλα "ελληνική μπασκετική σχολή", που διαρκώς θα παράγουμε και θα εξάγουμε...
    Ανατρίχιασα με το αποχαιρετιστήριο και πολύ εύστοχο σχόλιο σου στο VSPAN ότι έφερε ομόνοια και να κλείσω με μια ευχή (αν και δύσκολο) να κλείσει την καριέρα του ο Ζήσης σα σημαιοφόρος της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου. Σπουδαίος παίχτης και προσωπικότητα!

    SLOUKAS the next best thing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι δεύτερη ευκαιρία στον Κατσικάρη. Και ξέρεις γιατί όχι? Γιατί δεν μπορεί να δώσει αυτό που είπες εσύ. Το Wining Spirit. Δεν με έπεισε ότι το έχει αυτό. Δεν είδα ένα προπονητή να φωνάζει στους παίχτες. Δεν είδα ένα προπονητή να μιλάει με πάθος στους παίχτες. Γενικότερα δεν είδα ένα προπονητή ενεργητικό στο πάγκο. Ίσως έτσι να είναι ο χαρακτήρας του αλλά άμα ο προπονητής δεν βρίσει η δεν φωνάξει στα κρίσιμα σημεία εμένα προσωπικά δεν μου βγάζει αυτό το Wining Spirit. Ακόμα και ο Ντούντα που είναι ήρεμος έχει τα ξεσπάσματά του. Στον Κατσικάρη δεν είδα κανένα ξέσπασμα.

    Να πω την αλήθεια για προπονητή ήθελα η Γιαννάκη ή Ομπράντοβιτς. Μια χάρα είναι και ο Ντούντα αλλά λόγω ηλικίας δεν τον σκέφτηκα. Λίγοι προπονητές μπορούν να δώσουν το Winninig Spirit στην ομάδα και ακόμη λιγότεροι παίχτες (βλέπε Γκασόλ).

    Υ.Γ Περιμένω πως και πως του χρόνου την ανανεωμένη Εθνική. Για μένα στόχος πρέπει να είναι μια καλή πορεία το 2017 και στόχος το χρυσό το 2019 όταν η γενιά του 90 θα είναι κοντά στα 30 με μεγάλη πείρα, ο Αντε και ο Παπαπέτρου θα είναι κοντά στα 25 με εμπειρίες και η γενιά του Χαραλαμπόπουλου θα έχει μεγαλώσει ώστε να μπορεί να βοηθάει και αυτή. Αυτό το χτίσιμο πρέπει να ξεκινήσει από του χρόνου και να έχει πλάνο πενταετίας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δύσκολα σερβος στην εθνική μας, ψηφίζω Γιαννάκη, σε ενα προτζεκτ 4ετιας. Ο Σλουκας με τον Ομπραντ προφανως θα βελτιωθει ακόμα, ερχεται μια 5αδα 20αριδων που θα απολαμβανει να τους μοιραζει μπαλλες, να ανοιγει γηπεδο κ να απολαμβανουμε μπασκετ.
    Για τον Σπαν μιλησε ο Γκασολ, ας παψουν να τον μηδενιζουν οι υπολοιποι.
    Basilsta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να δωσω δευτερη ευκαιρια σε προπονητη που
    1. κοιμοταν ορθιος στο πιο σημαντικο ματς;
    2. Βγαινει μετα το ματς και ριχνει την ευθυνη στους... διαιτητες;
    3. Δεν εμπιστευεται τους παικτες που ο ιδιος επελεξε και τελειωνει το ματς με τους ισπανους με 5 παικτες; Παικτες που ο οποιοσδηποτε προπονητης στην ευρωπη θα παρακαλαγε γονατιστος να τους εχει στην εθνικη του.
    4. Winning mentality. τι πραγμα;;;
    5. Τελειωσε το μπασκετ σε φωτση, μαυροκεφαλιδη, παππα, σπανουλη και ετοιμαζεται να τελειωσει το μπασκετ σε μπουρουση, ζηση. στο τελος θα παιζει μονος του.
    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α ξεχασα. Μιλαμε για τριτη ευκαιρια. η δευτερη ευκαιρια ηταν φετος μετα την αποτυχια στο μουντομπασκετ

      Διαγραφή
  6. Το άρθρο είναι πολύ εμπεριστατωμένο, όπως πάντα άλλωστε. Θα μου επιτρέψετε, όμως, να διαφωνήσω. Η εθνική δεν έχει πλέον πρόβλημα ποιοτικού παιχνιδιού, αλλά θέμα νοοτροπίας. Ο κόουτς δεν έχασε απλά τη μάχη των πάγκων, αλλά έπιασε πάτο. Έχει πάρα πολύ μικρή επιρροή στη διάρκεια του ματς παρά το ομολογουμένως καλό στήσιμο που σταθερά πετυχαίνει.

    Δε γίνεται να παίζουμε όλο το 1ο ημίχρονο σβηστοί και χαλαροί, επειδή έτσι το πήγαν οι Ισπανοί. Αυτοί πήγαν έτσι λόγω περιορισμένου ροτέισον. Εμείς γιατί; Γιατί κόουτς παίξαμε όπως τους βόλευε; Γιατί κόουτς έπρεπε να φας 20 πόντους από pick n roll για να αποφασίσεις να δώσεις βοήθεια από το 3άρι; Γιατί έπαιξε ο Σλούκας τόσο λίγο; Γιατί ενώ έπρεπε να έχεις 10 παίχτες έπαιξες με 7; Γιατί δε φορέθηκε παραπάνω το σχήμα με 3 γκαρντ και Αντετο στο 4 με πίεση σε όλο το γήπεδο μέχρι να λιποθυμήσουν; Γιατί σε όλο το 4ο 10λεπτο δε πέρασε η μπάλα στον πιο σταθερό μας παίχτη στην επίθεση(Πριντ). Γιατί κανένας δεν είδε βιντεάκι πως ο Σέρχι όταν πάει μέσα 8/10 φορές δεν παίρνει τα βήματα αλλά σταματάει και προσποιείται για να αδειάσει τον ψηλό; Αν ο Καϊμακόγλου δεν κλήθηκε για να παίζει άμυνα, αλλά για να κάνει γρήγορα 3 σκληρά φάουλ και να ρίχνει και κανένα 3ποντο γιατί δε κλήθηκε ο πιο έμπειρος, πιο μεγάλος χαρακτήρας και άπειρα καλύτερος σουτέρ Φώτσης;

    Από όποια πλευρά και αν το δει κανείς, δεν είναι θέμα ισοπέδωσης. Στο συγκεκριμένο ματς του κοουτσάρισμα ήταν επιπέδου εφηβικού. Ούτε μισή μέρα παράταση. Έπρεπε να έχει κερδίσει με 10 πόντους βάσει ρόστερ.

    ΥΓ. Ο μόνος παίχτης που κατηγορώ για την απόδοσή του είναι ο Μπουρούσης. ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. Πάντα σου χαλούσαν το μυαλό. Κάποτε είπες για 10 μέρες, τώρα είπες για εκδίκηση. Ειλικρινά πως κάνεις τόσο ηλίθιο 5ο φάουλ με το που μπαίνεις; Το ξέρω ότι είναι πιστός στρατιώτης εδώ και πολλά χρόνια της εθνικής και ειλικρινά είναι άξιος σεβασμού, αλλά στο συγκεκριμένο αγώνα ήταν απαράδεκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ομαδα ευτυχως εχει ετοιμους αρκετους νεαρους παικτες με τους οποιυς μπορει να συνεχισει και να εχει επιτυχιες στο μελλον. Οπως ειπες και εσυ jim η ομαδα χρειαζεται αυτη τη στιγμη ενα προπονητη που να μπορει να δουλεψει με νεα παιδια. Εσυ με το τροπο που χρησιμοποιηθηκαν οι Αντετοκουμπο , Σλουκας, μαντζαρης, παπανικολαου εισουν ευχαριστημενος; Πιστευω πως οχι μονο δεν τους βελτιωσε αλλα τους πηγε πολλα βηματα πισω. Τον παπανικολαου δεν τον βοηθησε ποτε να βγει απο το πελμα στο οποιο βρισκεται αυτο το καιρο ειτε ψυχολογικα ειτε με το τροπο και χρονο χρησης του. μαλλον το αντιθετο. Ματζαρης μια απο τα ιδια. Σλουκας απο τους καλυτερους παικτες μας στο τουρνουα τον οποιο προσπαθησε απεγνωσμενα να υποβαθμισει. Περπερογλου, εχει τους τροπους να προσφερει με το πολυδιαστατο παιχνιδι του. Του τελειωσε την καριερα πριν την ωρα του. και παμε στο Αντετοκουμπο που ο τροπος χρησιμοποιησης του φτανει στα επιπεδα προδοσιας. Πραγματικα δεν θελω να κανω σχολιο. Πιο αμπασκετο τροπο χρησιμοποιησης του απιστευτα ταλαντουχου και προσοντων Αντετοκουμπο θα πρεπει να διδασκεται στα σεμιναρια.
    Απο την αλλη βεβαια εχεις και την απαξιωση του στρατιωτη Φωτση, του μαυροκεφαλιδη και του παππα.

    Χρειαζομαστε εναν προπονητη που καταρχας να εμπιστευεται τους παικτες του. Εχεις φανταστει πως μπορει να αισθανεται ενας παικτης που γνωριζει οτι ο προπονητης δεν τον εμπιστευεται και τον θεωρει παντελως αχρηστο;
    Χρειαζομαστε εναν προπονητη που να μπορει να βελτιωσει τους νεαρους παικτες οχι να τους υποβαθμισει.
    Χρειαζομαστε εναν προπονητη με ψυχολογια νικητη και που να μπορει να μεταδωσει αυτη τη ψυχολογια στους παικτες του.
    Χρειαζομαστε εναν προπονητη που μπορει να κανει κριτικη στον εαυτο του μετα τα χαμενα ματς και να κοιταζει τι μπορει να βελτιωσει στα επομενα και οχι να ριχνει τις ευθυνες στους διαιτητες στις τσιρλιντερς και στον φουφουτο.
    Χρειαζομαστε εναν προπονητη ξυπνιο και οχι υπνο.

    θεωρω οτι με ενα αξιοπιστο πενταρι η εθνικη πολυ γρηγορα θα ξανακανει επιτυχιες. Εχει τους παικτες για να το κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσον αφορά στον Κατσικάρη το μόνο που κατάφερε κατά τη γνώμη μου να κάνει σωστά το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην εθνική, είναι ότι κατάφερε να πείσει τους παίχτες να κατέβουν και να παίξουν. Υπάρχει χθεσινό άρθρο του Καρύδα που αναφέρεται στην εξω-γηπεδική προσπάθειά του στο οποίο συμφωνώ και μπράβο του αλλά μέσα στο παρκέ όμως δε μπόρεσε ποτέ να αποδείξει ότι το έχει. Δεν θα σταθώ στην λανθασμένη κατά τη γνώμη μου στελέχωση της ομάδας με παίχτες που δεν υπολόγιζε αλλά στις αποφάσεις του στο παρκέ (έγραψες για αργές αντιδράσεις) - εδώ έχουν ευθύνη και οι συνεργάτες του - καθώς και την προετοιμασία της ομάδας πριν τον αγώνα με την Ισπανία, τον πρώτο πραγματικά δύσκολο στο τουρνουά.
    Η ομάδα κατέβηκε φοβισμένη (το παραδέχτηκε ο Ζήσης, όχι όμως και ο Κατσικάρης), και κατά τη γνώμη μου απροετοίμαστη στο να αντιμετωπίσει δύο απλά συστήματα των Ισπανών σε άμυνα και επίθεση. Στην άμυνα ΟΛΟΙ περιμέναμε ότι ο Γιούλ θα παίξει τον Σπανούλη με τον ίδιο τρόπο που τον εγκλώβισαν στον τελικό του F4 βγάζοντάς τον συνεχώς στο πλάι και δεξιά. Δηλαδή δεν γίνεται να μην το περιμένεις και να μην έχεις σχεδιάσει κάτι.
    Στην επίθεση ξέραμε εκ των προτέρων ότι ο Γκασόλ δεν αντιμετωπίζεται οπότε ΟΛΟΙ περιμέναμε τέτοια πίεση στη μπάλα στα δύο γκάρντ που να μην μπορούν να περάσουν εύκολες πάσες. Δεν γίνεται να περνάει ένα ημίχρονο για να το δει και να βάλει τον Αντετοκούνμπο εκεί (Βασικά περίμενα και Μάντζαρη αλλά οκ άστο) και πάλι όμως καταφέραμε να είμαστε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου μπροστά όταν έγινε αυτό με τον Περπέρογλου που περιγράφεις και κατά τη γνώμη μου εκεί χάθηκε το μομέντουμ και κατά συνέπεια το ματς μετά την απόφαση να ξεκινήσει το τέταρτο δεκάλεπτο (4 φάουλ σε μια φάση στο πρώτο λεπτό - έλεος) με αυτό το ανορθόδοξο σχήμα.
    Για την επόμενη μέρα τώρα δε βλέπω πουθενά Κατσικάρη και περιμένω να παρθεί απόφαση σχετικά γρήγορα. Προτιμώ κάποιον που να εμπνέει σεβασμό και να είναι αποδεκτός από τους παίχτες όπως ήταν ο Γιαννάκης αλλιώς κάποιον νεότερο που να έχει όμως δείξει τι μπορεί να κάνει σε αγώνες κάτω από τέτοια πίεση όπως π.χ. ο Μπατζώρκας. Είμαι υπέρ του Ιτούδη επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια είναι η λανθασμένη στελέχωση Αφροξυλάνθη?

      Διαγραφή
    2. Ι almost second this.Ο Τζιμ γράφει συναισθηματικά φορτισμένος από την επικράτηση των Ισπανών απέναντι στους Γάλλους.
      Ο μόνος λόγος να αφήσω τον Κατσικάρη είναι αν δεν μπορούμε να φέρουμε τον Γιαννάκη ή τον Ντούσαν ή τον Ιτούδη.Ακόμα και ο Μπαρτζώκας φαντάζει καλύτερη επιλογή.Αν δεν μπορούμε να φέρουμε κάποιον από τους προηγούμενους, τότε ΝΑΙ, ας μείνει.

      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
    3. Λανθασμένη είναι η στελέχωση της ομάδας όταν υπολογίζεις 7 στους 12 και ειδικά όταν αυτοί που έχεις πάρει και κουνάνε τις πετσέτες στον πάγκο είναι ''ονόματα'', το μόνο που καταφέρνεις είναι να υπάρχει γκρίνια. Ο προπονητής ειδικά αυτός που δεν έχει ομάδα και είναι 100% αφοσιωμένος στην εθνική νομίζω ότι θα έπρεπε να γνωρίζει σε τι κατάσταση είναι οι παίχτες που καλεί. Δεν λέω ότι θα έδιναν κάτι παραπάνω π.χ. ο Γιάνκοβιτς ή ο Μαυροειδής ή ο Μαυροκεφαλίδης αλλά τουλάχιστον δεν θα ''απαιτούσαν'' χρόνο συμμετοχής γκρινιάζοντας οι ίδιοι ή φίλοι τους δημοσιογράφοι.

      Διαγραφή
    4. Ο Κατσικάρης έκανε πολλά πράγματα σωστά και η στελέχωση ήταν ένα από αυτά. Το χειρότερο του ήταν το κοουτσάρισμα κατα την διάρκεια του αγώνα, αλλά η προσπάθεια απαξίωσης του νομίζω οτι ξεφεύγει της λογικής. Οσο για το winning mendality όταν έχεις Σπανούλη, Ζήση, συνολικά 9 παίκτες με Euroleague και 4 στο NBA, η ευθύνη δεν είναι μόνο του προπονητή

      Διαγραφή
  9. Από τον υπερεκτιμημένο Κατσικάρη, στον υπερεκτιμημένο Ιτούδη.... Δεν μπορώ να καταλάβω τι βρίσκετε ότι έχει πετύχει ο Ιτούδης σαν πρώτος προπονητής για να του εμπιστευτούμε την Εθνική. Μιλάω με τα σημερινά δεδομένα, γιατί πράγματι ο άνθρωπος μπορεί στο μέλλον να καθιερωθεί και ως πρώτος. Τι σημαντικό έχει δείξει μέχρι τώρα ως πρώτος ; Το ότι πήγε καλά στον πρώτο χρόνο με την Μπάντβιντ στο Τούρκικο Πρωτάθλημα ; Νομίζω ότι μας έχει "τυφλώσει" το είναι στον πάρκο της ΤΣΣΚΑ. Φτάνει αυτό από μόνο του ; Είμαι ΠΑΟ και είμαι ο πρώτος που θα αναγνωρίσει την πολύ μεγάλη συμβολή του στις επιτυχίες, αλλά μέχρι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αποτυχία βαραίνει πρώτα τον Κατσικάρη. Γιατί δεν κατάφερε να πάρει από το ρόστερ το max, απέτυχε να διαχειριστεί σωστά το ματς-σταθμό, εγκλωβίστηκε και εγκλώβισε την ομάδα, φοβήθηκε, δίστασε, αυτοπεριορίστηκε και τελικά έβαλε το ταβάνι που ήταν χαμηλό. Ο Φώτης, για δεύτερη σερί χρονιά, δεν άντεξε την ζέστη στην κουζίνα. Κώλωσε στην πίεση και στα ‘’πρέπει’’. Είναι αναμφισβήτητο ότι το προσεκτικά διαμορφωμένο βιογραφικό του περιλαμβάνει πλέον μια αποτυχία και μια ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι (όχι πολλοί πια) να τον προστατεύσουν, η εικόνα δεν αλλάζει.

    Κατά την προετοιμασία της εθνικής και μόλις οριστικοποιήθηκε το ρόστερ, πίστευα ότι ο κόουτς έπρεπε να δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε δύο τομείς σε σχέση με πέρσι. Περισσότερη ένταση και διάρκεια στην άμυνα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο set. Συνήθως, εκεί κρίνονται τα μεγάλα και κλειστά ματς (είδαμε τι έγινε χθες στον ημιτελικό). Ειδικά, με την παρουσία φέτος του Σπανούλη στο ρόστερ την διαχείριση του οποίου θεωρούσα κομβικής σημασίας. Στο κομμάτι της άμυνας ο βαθμός είναι ικανοποιητικός. Στο άλλο, όμως, όχι. Η εθνική φέτος είχε επιλογές στο set αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε με αποτέλεσμα να χάσει το ματς απ’ αυτή την αδυναμία. Ακόμη, όμως, και στις περιπτώσεις που μπουκώναμε επιθετικά υπήρχε δισταγμός να χτυπήσουμε ελεγχόμενα στο transition αξιοποιώντας τον Αντέτο.

    Επίσης, θεωρώ ότι την τελευταία διετία (επί θητείας Κατσικάρη δηλ.) έχει πολύ μικρότερο μερίδιο ευθύνης ο Βασιλακόπουλος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Έδωσε εν λευκώ την ομάδα στον προπονητή, χωρίς φυτευτούς, παρεμβάσεις, χαρτάκια, τηλέφωνα κλπ. Άρα, η αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν 100% ευθύνη του προπονητή. Όπως πρέπει να γίνεται πάντα. Ναι, ο μπαρμπά-Γιώργης έπρεπε να έχει φύγει εδώ και χρόνια. Ναι, είναι αναχρονιστικός, δογματικός, σκουριασμένος κλπ. Όμως για το περσινό και το φετινό φταίει ελάχιστα.

    Μάλλον πάμε σε μετάβαση με αποστρατεία των παλιών. Νέο project ενόψει, λοιπόν. Μ’ αυτά τα δεδομένα πρέπει να δούμε αν μας κάνει ή όχι ο Φώτης. Κι αν δεν μας κάνει ποιες είναι οι εναλλακτικές. Ο κόουτς τσαλακώθηκε, έφαγε σβουριχτές σφαλιάρες, ένιωσε την αποτυχία, βίωσε την πίεση και απέκτησε εμπειρίες απ’ αυτό το επίπεδο που είναι χρήσιμες. Ποιός δεν έχει ζήσει την αποτυχία; Αποδείχτηκε ότι δεν είναι top class coach και ας μας έπρηζαν για το αντίθετο. Αλλά δεν είναι για πέταμα. Μπορεί να προοδεύσει παράλληλα με την ομάδα, το ‘χουμε δει και αλλού. Από την άλλη, δεν είναι και πολλοί οι εθνικοί προπονητές που ανήκουν σε top επίπεδο. Επομένως, δεν πετάς στα σκουπίδια την διετία και προσπαθείς να χτίσεις το καινούργιο με τον υπάρχοντα προπονητή.

    Θα μου άρεσε ένα σχήμα με ανθρώπους που ξέρουν την δουλειά, έχουν όρεξη και ιδέες. Να μυρίσει φρεσκάδα κι όχι μούχλα. Με τον Γιαννάκη στην κορυφή της ιεραρχίας, ως πρόεδρο της ΕΟΚ. Και προπονητή τον Φώτη απαλλαγμένο από το άγχος να μην λερώσει το βιογραφικό του. Νομίζω ότι αυτός ο δρόμος δίνει και ρεαλιστικές ελπίδες να βλέπουμε τον Αντετοκούμπο κάθε καλοκαίρι με τη γαλανόλευκη. Είναι αμαρτία να μην μεγαλουργήσει αυτό το παιδί και με την εθνική.

    Η ελληνική σχολή έχει ταυτότητα και το ‘χει αποδείξει. Δεν γίνεται να την αποθεώνουμε κάθε άνοιξη στην Ευρωλίγκα και να την απαξιώνουμε κάθε καλοκαίρι. Απλά, χρειάζονται προσαρμογές στο εκάστοτε υλικό και στην φιλοσοφία ώστε να ακολουθούμε την εξέλιξη του αθλήματος.

    Υ.Γ. Υποκλίνομαι στον Γκασόλ. Όχι για την τεράστια κλάση του. Αλλά για το ότι στα 35 του έχει ακόμη ισχυρό κίνητρο, διάθεση για μάχη και φλόγα.
    Υ.Γ.1 Το ευχαριστώ είναι λίγο για τον Σπανούλη. Το βιβλίο της ιστορίας της εθνικής έχει ήδη ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την πάρτη του. Καλή συνέχεια, παιχτούρα.
    Υ.Γ.2 Οι περισσότεροι εδώ ανέμεναν ανάρτηση όπου το ζουμί θα ήταν ‘’Φώτη τον πούλο’’. Περιμένω τώρα με ενδιαφέρον τα σχόλιά τους με δεδομένο ότι οι ίδιοι πέρασαν πριονοκορδέλα τους δημοσιογράφους που εκφράστηκαν κι αυτοί υπέρ της παραμονής.
    Υ.Γ.3 Στα θετικά του κόουτς η χθεσινή υποχρεωτική νίκη. Η ομάδα δεν διαλύθηκε ψυχολογικά.
    Υ.Γ.4 Αυτό που διαρρέεται είναι ότι η ΕΟΚ θα τελειώσει τον κόουτς. Πάμε γι’ άλλον, ελπίζω Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καμιά σχέση τα γραφόμενα του Τζιμ με αυτά των δημοσιογράφων. Οι δημοσιογράφοι προστατεύουν το πουλέν τους. Ο Τζιμ σου το λέει καθαρά, ότι ο Κατσικάρης έχασε την ευκαιρία του να κάνει το βήμα παραπάνω, ότι θα ήθελε πάαααρα πολύ έναν Ντούντα ή έναν Ιτούδη αυτη τη στιγμή κιόλας, αλλά επειδή ο ίδιος αυτό που έχει φτιάξει (το hoopfellas) δε θέλει να το κάνει gazzetta, αρνείται να γράψει το "Φώτη τον πούλο" που λες ότι περιμέναμε. Το ίδιο είχε κάνει για Μπαρτζώκα, Ιβάνοβιτς, Μανωλόπουλο κλπ. Και πολλοί δεν τον κατάλαβαν.

      Διαγραφή
    2. @11:48
      Όχι αδερφέ, καμία σχέση. Εκ διαμέτρου αντίθετες περιπτώσεις. Νομίζω είναι ξεκάθαρο. Στον Ιβάνοβιτς π.χ. δε έβλεπα από ένα σημείο και μετά μέλλον γιατί επέμενε σε λάθος κατεύθυνση. Στον Κατσικάρη βλέπω βελτίωση. Το έγραψα. Περιμένω να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ μαζί του. Όταν, σε αυτό το επίπεδο, μπορείς να πάρεις τον Ντούντα απλά παίρνεις τον Ντούντα. .

      Διαγραφή
    3. Ναι Τζιμ, αλλά ποτέ δεν είπες να φύγει ο Ιβάνοβιτς πριν φύγει. Όταν έφυγε είπες απλά ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει και είναι το καλύτερο και για τις 2 μεριές ότι έφυγε. Ο Κατσικάρης είναι ακόμα στον πάγκο της εθνικής, και κατανοώ τη στάση σου να μην ακολουθήσεις όσους ζητάνε την κεφαλή του επί πίνακι (αυτόν που είναι πεσμένος κάτω δεν τον χτυπάς). Εγώ απαντούσα στον 77 που, δεν ξέρω γιατί, πάει μέσω των δικών σου γραφομένων να βγάλει λάδι τα γραφόμενα Χ ή Ψ δημοσιογράφων που αβαντάρουν το Φώτη όχι γιατί βλέπουν ότι έχει προοπτική, αλλά επειδή είναι το δικό τους παιδί.

      Διαγραφή
    4. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι μερικοί προτρέξατε να κράξετε δύο δημοσιογράφους γιατί πιστεύουν ως καλύτερη λύση την παραμονή Κατσικάρη. Την ίδια ώρα, όμως, υπάρχει και η φωνή που εμπιστεύεστε που λέει το ίδιο. Ε, οι πρώτοι είναι αβανταδόροι κι ο άλλος όχι. Δηλ. δεν εξετάζουμε την θέση αυτή καθεαυτή που παίρνει κάποιος αλλά την ιδιότητά του και τα πιθανά του κίνητρα. Γενικά, δεν έχω σε εκτίμηση τους δημοσιογράφους (κανονικούς όχι γιαλαντζί) εκτός από 5-6 εξαιρέσεις.

      Από παλιά θεωρώ το Φώτη υπερεκτιμημένο. Αυτό, όμως, είναι ανεξάρτητο από το αν πρέπει να μείνει υπό τις παρούσες συνθήκες.

      Το παρελθόν αποδεικνύει ότι αυτό εδώ το βήμα πάντα εξέφραζε γνώμη με ωμό ρεαλισμό στα όρια του κυνισμού. Κι εσύ μου λες ότι θέλει να τηρεί έναν κανόνα που λέει ότι δεν γράφουμε ποτέ να φύγει ο Χ προπονητής (αν και μπορεί να το πιστεύουμε) γιατί διαφέρουμε και για να μην μας πουν gazzetta.

      Εντωμεταξύ, οι περιπτώσεις που αναφέρεις έχουν όλες τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους και από την τωρινή.

      Διαγραφή
    5. πες μου εσύ πότε είπε ο Τζιμ (όχι οι αναγνώστες, ο Τζιμ πότε είπε) για εν ενεργεία προπονητή ότι πρέπει να φύγει από την ομάδα του;

      Διαγραφή
    6. κι επειδή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, η διαφορά Παπαδογιάννη από Τζιμ είναι ότι ο ένας πάει να μας πείσει ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, για την ήττα της εθνικής φταίμε εμείς που βγάζουμε χολή, ενώ ο άλλος κάνει κριτική στον προπονητή (κάτι που δεν έκανε ποτέ ο Ν.Π.) και απλά λέει τη γνώμη του ότι πρέπει να μείνει για άλλη μια χρονιά. Δεν πάει να μας την επιβάλλει ως μόνος γκουρού του μπάσκετ όπως ο Ν.Π.

      Διαγραφή
    7. Άπειρες φορές. Από Σκαριόλο στο Μιλάνο και Κρέσπι (Λαμποράλ, πριν αρχίσει η σεζόν) Πιερ Μπούτσι (πάλι Μιλάνο) εως κάτι Ντ'Αντόνι-Ρέπεσα, Λόρενς Φρανκ-Κέστερ (Πίστονς) μου έρχονται με μια πρόχειρη σκέψη.

      Διαγραφή
    8. A εντάξει. Ιταλοϊσπανίες και Αμερικές δηλαδή μόνο (όσο πιο μακριά από εμάς είναι, τόσο πιο ελεύθερα μπορούμε να μιλήσουμε). Εντάξει, με επιβεβαίωσες.

      Διαγραφή
    9. Νομίζω ότι κατάλαβες τι θέλω να πω.
      Το ζουμί είναι να κρίνουμε τις απόψεις ως περιεχόμενο και όχι μόνο από το ποιος τις εκφράζει.

      Διαγραφή
    10. 77 είσαι λάθος εδώ. Η κάθε γνώμη αποκτά βαρύτητα σύμφωνα με το πρόσωπο που την εκφράζει, για κάποιο λόγο. Εξαρτάται λοιπόν από τον λόγο. Και σίγουρα μετρά το υπόβαθρο του κάθε προσώπου.

      Διαγραφή
    11. Ξαναγράφω.
      Το ζουμί είναι να κρίνουμε τις απόψεις ως περιεχόμενο και όχι μόνο από το ποιος τις εκφράζει.
      Δεν αναφέρθηκα σε βαρύτητα. Συμφωνώ ότι η ίδια άποψη αποκτά άλλο βάρος ανάλογα από το ποιος την εκφέρει. Άλλο αυτό κι άλλο αν συμφωνείς ή όχι.

      Διαγραφή
    12. Σούμποτιτς στον Άρη θυμάμαι.

      Διαγραφή
    13. συγγνώμη Τζιμ που σε ταλαιπωρώ, τέλος πάντων, αφού έσβησες και το σχόλιο του φίλου από πάνω που γινόταν εριστικός, μην περάσεις ούτε το δικό μου που του απαντώ. Ξανά συγγνώμη που δεν το είδα ότι έσβησες και τα 2.

      4:22

      Για Σούμποτιτς, αν εννοείς αυτό το άρθρο
      http://hoopfellas.blogspot.gr/2011/06/blog-post_08.html
      νομίζω ότι δεν είναι του Τζιμ αλλά κάποιου συν-συντάκτη/αναγνώστη.

      Διαγραφή
    14. Δεν υπάρχει άλλος. Του Τζιμ είναι. Είναι ξεκάθαρος. Σούμποτιτς στο κάδο άμεσα.

      Διαγραφή
    15. Ναι όντως, του Τζιμ είναι, δικο μου λάθος. Στο τέλος όμως δες τι λέει:

      "Η Ελληνική νουβέλ-βαγκ θεωρείται η κορυφαία στην Ευρώπη" (εννοώντας νουβέλ-βαγκ προπονητών)

      Το λέει γιατί το πιστεύει. Δεν το λέει επειδή τα παίρνει από τον Χ και Ψ έλληνα προπονητή για να του κάνει αβάντα. Εκεί είναι το point το δικό μου, και το ξεκαθάρισα στον 77 (που το θέμα του ήταν γιατί τη λέμε στον Ν.Π. και δεν τη λέμε στον Τζιμ).

      Διαγραφή
  11. το θεμα προπονητη στην εθνικη μας ειναι κρισιμο και πολυπλοκο.

    ο κατσικαρης ουτε την εμπειρια ειχε ουτε την ικανοτητα ουτε την προσωπικοτητα κυριως να αναλαβει μια τοσο δυσκολη δουλεια.κατα την αποψη μου αυτο ειναι ξεκαθαρο!!!οπως ανελαβαν αλλοι μετριοι προπονητες πριν απο αυτον (καζλα, τρινκιερι, ζουρος) ετσι ανελαβε και αυτος.

    ταυτοχρονα, υπαρχει ενας μυθος , παλι κατα τη γνωμη μου, περι ελληνικης προπονητικης σχολης!!!οκ, βγηκαν καποιοι κοουτς στο εξωτερικο, οι ελληνες κοουτς ειχαν καποιες επιτυχιες αλλα ειναι ακομα νωρις να μιλησουμε για ελληνικη προπονητικη σχολη.το ελληνικο μπασκετ για να αποκτησει καποιο κυρος σε πανευρωπαικο και παγκοσμιο επιπεδο επρεπε να περασουν 20 χρονια με διακρισεις, μεταλλια, τετραδες και πενταδες σε διεθνη τουρνουα και οι ελληνες προπονητες μετα απο μια 5ετια καποιων σχετικων διακρισεων εγιναν αυτοματα ξεχωριστη καστα?θελει δουλεια ακομα χωρις αυτο να σημαινει οτι αιρεται η εμπιστοσυνη στο προσωπο τους....

    συνδιαζοντας τα 2 τελευταια, λεω το εξης....

    εχω εμπιστοσυνη στον ελληνα κοουτς (γενικα μιλαω) αλλα και αυτος πρεπει να γινει πιο προσαρμοστικος και πιο ευελικτος!!!εχουν κολησει ολοι τους με την αμυνα αφηνοντας την επιθεση σχετικα στο περιθωριο , ενω το κυριοτερο προβλημα τους ειναι οτι δεν εχουν προσωπικοτητα!!!δε λεω οτι ειναι ανθρωπακια προς θεου......αλλα δεν ειναι τζορτζεβιτς για παραδειγμα, ο οποιος τεχνικος της σερβιας ειναι μαθητευομενος μαγος μεν στον παγκο τους αλλα ο,τι λεει ειναι νόμος και ολοι οι παικτες του ειναι διαθετιμενοι να πεθανουν για αυτον μες στο παρκε!!!
    συν τοις αλλοις, ο ελληνας προπονητης δε ρισκαρει, συνεπεια φυσικα οτι ακολουθουν την πεπατημενη της αμυνας!!!εξαιρειται βεβαια ο μπαρτζωκας, ο οποιος εχει αλλα κουσουρια...

    συμφωνω με το σκεπτικο οτι ενας προπονητης θελει χρονο για να παραγει εργο.το να μεινει ο κατσικαρης και να του δοθει και μια τριτη ευκαιρια και μια τεταρτη ως φιλοσοφια το κρινω σωστο.

    ομως, για να κρατησεις εναν κοουτς και να δωσεις δευτερες ευκαιριες πρεπει πρωτα να εχεις διακρινει κατι καλο και εγω προσωπικα δεν εχω διακρινει.

    λενε οτι επαιξε καλο μπασκετ!!!πού το επαιξε αυτο το μπασκετ?με τις κολοπετινιτσες των πρωτων ομιλων περυσι και φετος?γιατι μεχρι και η περσινη αργεντινη των σκολα-νοθιονι κολοπετινιτσα ηταν!εκτος και αν θελει καποιος να τη συγκρινουμε με τις προηγουμενες ομαδες της αργεντινης!!!

    ανεδειξε κανα νεο παικτη ο κατσικαρης?τον αντετοκουμπο θα μου πει καποιος!!!αυτον που δε ξερει πώς να τον χρησιμοποιησει?που παει να βγαλει οφελος απο σετ παιχνιδι απο ενα καθαροαιμο με ελλειψη γνωσης των βασικων?

    εκανε καποια καινοτομια?ρισκαρε να αφησει τον παλιο πιο πισω και να βγαλει το νεο πιο μπροστα?

    πηρε το 100% απο τους παικτες του?οπως για παραδειγμα ο ζουρος το 2011....εδω μου απενεργοποιησε τη μιση ομαδα φετος!!!

    για μενα η εθνικη εχει πλουσιο υλικο και τα παντα θα εξαρτηθουν, και εξαρτωνται φυσικα, απο τον προπονητη!!

    αν ο καταλληλος ειναι ο γιαννακης τοτε ας αφησει τις αηδιες ο βασιλακοπουλος και ο ιδιος ο γιαννακης και ας κοιταξουν το κοινο εθνικο συμφερον!!!

    αν η λυση γιαννακη ειναι ανεφικτη τοτε δυσκολευει το πραγμα!!!υπαρχουν καλοι ελληνες κοουτς αλλα εχουν ολοι τους σοβαρες αδυναμιες ως προς ενα τετοιο προτζεκτ.το τονιζω....ως προς ενα τετοιο προτζεκτ!!!!να ερθει ξενος?δυσκολα θα παραξει εργο εκτος και αν ειναι ζοτς ή ντουντα.τα πιτσιρικια που ερχονται απο πισω θελουν ελληνα να μιλησει στη ψυχη τους μιας και το μεγαλυτερο προβλημα μας ειναι πνευματικο.

    αρα, ή γιαννακης ή να ελπισουμε ο κατσικαρης να βελτιωθει και επιτελους να τολμησει, να ρισκαρει, να κερδισει τους παικτες του.με το σαβουαρ βιβρ δεν προχωρησε ποτε κανεις....

    συνεχιζεται...

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. υ.γ μεχρι προτινος, ειχα το νοβιτσκι ως τον κορυφαιο ευρωπαιο ever.μετα το φετινο τουρνουα ο γκαζολ σα να τον κερδιζει στο νημα!!!στα 35του, τραυματιας, εχοντας παιξει συνεχομενα 30-35λεπτα, εχει παει την εθνικη του στον τελικο!!!η χθεσινη του εμφανιση , εν ετει 2015 και οχι 1985, μοιαζει ακαταρριπτη λαμβανοντας υποψιν ηλικια και τραυματισμο.χθες ο γκαζολ κερδισε μεχρι και το μεγαλυτερο hater, μεχρι και τον τελευταιο δυσπιστο οτι ειναι απλα ενας θεος του μπασκετ.

    υ.γ ενα ρισπεκτ και ενα μεγαλο ευχαριστω στο βασιλη σπανουλη.προσφερε πολλα στην εθνικη , εδωσε το αιμα του και τη ψυχη του αλλα ηταν ατυχος!!!επεσε πανω σε πολλους κατσαπλιαδες, που δεν τον βοηθησαν να προσφερει ο ιδιος ακομα περισσοτερα!!να τον εχει ο Θεος καλα!!!

    υ.γ ηρθε η ωρα του μιλος να βαλει χρυσο στο στηθος και να απογειωσει επιτελους την καριερα του σε συλλογικο επιπεδο.αν οχι τωρα ποτέ!!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παικταράς και ομαδάρα και όλα τα υπόλοιπα, αλλά το ότι οι ισπανοί παίζουν μονίμως με 8 παίκτες (5 + 3 με γκρι φανέλες) εμένα τουλάχιστον με απωθεί τα μάλα. Το χθεσινό ήταν διαιτητικό έπος, δεν χρειάζεται να πούμε για fouls, βολές, "παρωπίδες" στις άμυνες των ισπανών κλπ, η τελευταία φάση με το διπλό εξώφθαλμο επιθετικό foul Γκασόλ και Ρέγιες πρέπει να διδάσκεται για το πως αποδεικνύουμε και στους τυφλούς ότι μια ομάδα σπρώχνεται παντοιοτρόπως. Εμένα αυτό μου δείχνει στημένο και προαποφασισμένο, εσείς μπορείτε να το πείτε όπως θέλετε....

      Διαγραφή
    2. Aντιπαθω τους ισπανους οσο δεν παιρνει αλλα διατητικο επος το χθεσινο ειναι για γελια σαν αποψη.Το μονο που συμφωνω ειναι το επιθερικο φαουλ αλλα μιλαμε για διατησια οταν ακομα και οι γαλλοι δεν ειπαν τιποτα.Τι να πουν που εχασαν 3 βολες στο τελος?

      Διαγραφή
    3. Δεν συμφωνώ. Η διαιτησία ήταν χθες κάκιστη: σφύριξε έδρα για 35 λεπτά και Ισπανία στο τέλος. Πρέπει να είμαστε οι μοναδικοί στον κόσμο που ασχολούμαστε ΤΟΣΟ με τους γκρι...

      Pepe

      Διαγραφή
    4. Έπαιξε έδρα ? Μάλιστα....αααα γι'αυτό οι Ισπανοί (ο Γκασόλ δηλαδή) δεν ξεκόλλαγαν από τη γραμμή των βολών, και δεν τους σφύριζαν foul ούτε και αφού είχε βγει αίμα.....

      Και προφανώς οι Γάλλοι έχουν πει και γράψει πολλά (και χθες και σήμερα), αν ψάξετε λίγο θα βρείτε δηλώσεις και σχόλια μέχρι και στη σελίδα του ΝΒΑ. Κοινώς δεν είμαστε εμείς οι περίεργοι που ασχολούμαστε με τους διαιτητές, μέχρι και οι Γάλλοι (ποιοι, οι Γάλλοι!) ασχολούνται μαζί τους και τους τα έχωναν από χθες....

      Διαγραφή
  13. Ξαφνικά όσοι γελούσαν το χειμώνα για τον Γιαννάκη τώρα τον βλέπουν ιδανικό προπονητή για την εθνική. Απίστευτες στιγμές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όταν λες χειμώνα, θύμισέ μου πότε εννοείς, και ποιος γέλασε με την προοπτική του Γιαννάκη για προπονητή της εθνικής;

      Διαγραφή
    2. χλεύασε το ευρύ κοινό τη πιθανότητα να αναλάβει το τιμόνι του ΠΑΟ. Αν είναι δυνατόν να μη κάνει προπονητικά στον ΠΑΟ και να κάνει στην εθνική..

      Διαγραφή
    3. Με την εθνική, το ξαναλέω, ταιριάζουν τα χνότα του 100%. Εγώ προσωπικά ήμουνα υπέρ του να έρθει και στον ΠΑΟ, αλλά κατανοώ αυτούς που δεν τον ήθελαν. Δεν ξέρω τις δυνατότητές του σε συλλογικό επίπεδο και στο φτιάξιμο ομάδας για ολόκληρη σεζόν και όχι για τουρνουά ενός μήνα. Για την εθνική όμως ο Δράκος συνεχίζει να είναι μακράν η καλύτερη επιλογή.

      Διαγραφή
  14. ο κατσικαρης αν μεινει και του χρονου, στο επομενο νοκ αουτ χιαστι θα εχει τοσο πολυ αγχος που θα λιποθυμησει στο παρκε . αυτο που εκανε ασχημη εντυπωση ειναι οτι δεν βγηκε αντρικεια και παντελονατα να παραδεχτει την ευθυνη του παρα ελεγε αλλα λογια να αγαπιομαστε . αν το ειχε κανει θα επαιρνε πολλα κρεντιτς γιατι στην ελλαδα γενικως δεν υπαρχουν ανθρωποι να βγουν να πουν φταιω . παντα φταινε οι αλλοι . μετα λοιπον απο αυτο το στραπατσο η καριερα του αποκτα την ρεαλιστικη της αξια στο μπασκετικο χρηματιστηριο και οχι αυτην των δημοσιογραφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραιος παιχταρα για αλλη μια φορα.
    Θα διαφωνισω ομως μαζι σου στο θεμα κατσικαρη,δεν πρεπει να εχει αλλη ευκαιρια και εξηγω,καταφερε ενα μεγαλο και εμπειρο ροστερ να το κλεισει σε απελπιστικο βαθμο κατεληξε να παιζει με 7,5 παιχτες και να χθει το πλεονεκτημα αυτου θα μπορουσε στη θεση του περπε και του καιμκογλου να δωσει θεση σε βλαντο αγραβανη να παρουν μυρωδια απο τετοια τουρνουα και στου φανερα ανετοιμου παπνικολαου να επιβραβευσει τον χαραλαμποπουλου δινοντας επιπλεον κινητρο στην επομενη γενια.
    Ακομα και ετσι ομως σεποιο απο τα ματς του ομιλου η στους 16 που μπορουσε εσωσε χρονο στους 4.5 παιχτες να παιξουν να βρουν ρολο και να εχει ανοιχτο ροστερ στο κρισιμο???σε κανενα.
    Για μενα πρεπει να παει η ΕΛΛΑΔΑ σε εναν εμπειρο κοουτς που θα βοηθησει τα νεα παιδια να χτισουν χαρακτηρα και η καλυτερη λυση ειναι ο παναγιωτης ο γιαννακης αυτος και μονο αυτος.
    υγ:ο σπανουλης ο διαμντιδης ο παπαλουκας ο κακιουζης ο ζησης ο μπουρουσης ολοι τους ειχαν την ευκαιρια να σταματησουν απο την επισημη αγαπημενη τον αντωνη φωτση που την υπηρετουσε απο 16 χρονων δεν του την δωσαμε για να παιξει ο φιλοτιμος καιμακογλου....
    ΥΓ2:ΒΑΘΙΑ υποκλιση στον τεραστιο παου και σε αυτη την τρομερη ομαδα που εχουμε την ευτυχια να ζουμε απο κοντα.


    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολλα μπραβο για την επιλογη του τιτλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι τίτλοι του ΗOOPFELLAS είναι μια ενότητα μόνοι τους. Θυμάμαι επί Λαγκαρντ πρόχειρα τον ΟΣΦΠ να ψάχνει για περιφερειακό και τον Τζιμ να βγάζει τη "λίστα ΓΙΑ-ΓΚΑΡΝΤ"

      Διαγραφή
  17. Θεωρωντας οτι εχει πια εχει κατασταλαξει η σκονη απο τον αποκλεισμο και οντως εχουμε ηρεμησει απο τον συναισθηματισμο νομιζω οτι ηταν ενα πολυ καλο τουρνουα για την εθνικη που της δινει το δικαιωμα μεσω προολυμπιακων αγωνων να βρεθει στο ολυμπιακο τουρνουα χωρις wild cart κτλ οπως στο προσφατο παρελθον μας..αυτο ειναι ενα κερδος οπως ακομα οτι φανηκε οτι ο καλαθης και ο αντετοκουμπο ειναι οι επομενοι μεγαλοι ηγετες αυτης της φουρνιας...θελοντας να απαντησω σε μερικα ερωτηματα στο τι εφταιξε νομιζω οτι το κακο ξεκιναει απο την στελεχωση της 12 και θεωρω οτι ο αγραβανης θα ηταν πολυ πιο χρησιμος απο οτι φανηκε απο τον ανετοιμο παπανικολαου και εδω μαλλον η επιλογη του προπονητη της επιλογης του παπ ηταν καθαρα με βαση της ελπιδας οτι θα εβρισκε σιγα σιγα τον ευατο του και θα προσεφερε το σουτ που τοσο πολυ ελειπε απο την εθνικη οσο και την σκυλισια αμυνα που προσφερει ανεβαζοντας ετσι περοσσοτερο στο 4 τον αντετοκουμπο ψηλωνοντας την αμυνα και δυναμονωντας στα αθλητικα προσοντα ομως δυστυχως δεν τον δικαιωσε πουθενα η επιλογη του..εχοντας σε κακη κατασταση και τον περπε αφησε την εθνικη με μονο τριαρι τον αντετοκουμπο να προσπαθει να παιξει και για τους αλλους δυο..επισης περα απο την κακη οπως αποδειχθηκε στελεχωση ο κατσικαρης παρουσιασε σημαντικη βελτιωση στην επιθεση και στην αμυνα για την εθνικη ομως που δυστυχως βασιζοταν κυριως στην δημιουργια του πικ εν ορλ του σπανουλη που ανοιγε τις αμυνες και εδινε ελευθερα σουτ στην αδυναμη πλευρα και στις εμπνευσεις των τριων γκαρντ που παρουσιασε σαν βασικο σχημα της εθνικης ομως το κακο σε αυτο ηταν οι εμμονες του στους τρεις παικτες(σπαν,καλαθη,ζηση)αγνοωντας επιδεικτικα τον κορυφαιο δημιουργο της εθνικης σλουκας που αλλαζε ταχυτητα στην κυκλοφορια της μπαλας και τα σουτ απο μεση και μακρινη αποσταση που προσφερει καθως και τον μαντζαρη που θα μπορουσε να προσφερει πολλλα στην αμυνα και ετσι να απελευθερωνε και τον καλαθη που εκανε τρομερο τουρνουα...ενα μεγαλο ρισπεκτ στον μεγαλο γκασολ που αποδειξε οτι το μπασκετ ειναι ενα το αθλημα που την διαφορα κανουν οι ψηλοι και κερδιζουν τουρνουα και δεν ειναι το αθλημα τον κοντων οπως τινει να γινει..απλα δεν υπαρχουν μεγαλοι παικτικα ψηλοι...εγω θεωρω οτι ο κατσικαρης πρεπει να μεινει αλλα να στελεχωθει με εναν απο τους καλυτερους ελληνες προπονητες σε στελεχωση ομαδας τον μπαρτζωκα...ξερω οτι πολλοι θα διαφωνησουν με οσα ανεφερα και ειδικα για τον αγραβανη αλλα μην ξεχναμε οτι καποτε και ο μπουρουσης ετσι ξεκινησε σαν τριτος ψηλος και ποσο μας πληγωσε οτι δεν ειχαμε εναν τριτο ψηλο να ριξει λιγο ξυλο στον γκασολ και να τον κουρασει..
    Υ.Γ τεραστιος παικτης ο γκασολ αλλα η ευαισθησια των διαιτητων πολλες φορες υπερβαινει τα ορια της προστασιας και του σεβασμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Κατσικαρης εχει αποτυχει συνολικα. Το καλο μπασκετ που περιγραφεις καταφερνει να το παιζει μονο με αδυναμους αντιπαλους. Το ζητουμενο ειναι να καταφερει να το παιξει με τους Ισπανους. Βλεπεις να τα καταφερνει; Η αποτυχια του εχει κι αλλες πλευρες. Ο προπονητης εκτος απο το να φτιαχνει plays διοικει προσωπικο. Ποιος παικτης θα τον ξαναεμπιστευτει μετα απο αυτο που εκανε στον Παπανικολαου, στον Περπερογλου, στο Μαντζαρη; Δεν ξερω αν εχει ικανοτητες παντως ειναι τοσο απειρος που ειναι εμφανες οτι δεν μπορει να παιξει το ρολο που του ζηταμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Diamonds and Rust. Κομματάρα. Βaez για Dylan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν περάσουν σήμερα οι Σέρβοι, την Κυριακή αντιμετωπίζουν τον προπονητή που ο Τζόρτζεβιτς αποκαλεί δάσκαλο και που τον είχε κόουτς 5 χρόνια σε Μπολόνια και Ρεάλ. Κι εμείς αναρωτιόμαστε αν είναι δυνατόν να κάνει outcoach αυτός ο προπονητής σε κάποιον παντελώς ανυπόλυπτο ευρωπαϊκά Κατσικάρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδιά πρέπει να δούμε και κάτι άλλο εκτός από το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο Κατσικάρης τα έκανε ρόιδο ως coaching σε 2 κρίσιμα ματς....ένα με την Σερβία και ένα με την Ισπανία....τα λάθη του έχουν αναφερθεί ήδη και από τον Jim και από πολλά παιδιά από εδώ μέσα.....Εγώ προσωπικά δεν ήμουν ποτέ φαν του Κατσικάρης και δεν τον ήθελα με τίποτα στην Εθνική.....τον θεωρώ έναν υπερτιμημένο προπονητή με πολύ καλές δημόσιες σχέσεις.....είμαι έτοιμος όμως να δεχτώ την άποψη του Jim και να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία...έχω μια ένσταση όμως με αυτήν την επιλογή Jim και αυτή είναι ότι δεν βλέπω πως θα ηγηθεί αυτός ο προπονητής με παίχτες που έδειξε ότι δεν τους πιστεύει όπως ο Ματζαρης,ο Παπανικολάου,ο Περπέρογλου ακόμα και ο Σλούκας..... παίχτες μικρούς με ήδη πολλά παράσημα σε ατομικό επίπεδο που χάσανε το καλοκαίρι τους για να είναι θεατές σε ένα ολόκληρο τουρνουά...Πώς θα του πείσει να χάσουν ένα ακόμα καλοκαίρι; Να μην μιλήσω επίσης και για το μελλοντικό μας 2 (Παπάς) που δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό!!!!!
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. λες για winning spirit, λες για γαλούχηση της επόμενης χρυσής γενιάς μας, οπότε κατά βάθος ούτε κι εσύ θες τον Φώτη, αλλά πρέπει και να κρατήσεις τα προσχήματα ως προς το πνεύμα της σελίδας. Δικιά σου είναι η σελίδα, ό,τι θέλεις κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Jim πολύ ωραίο άρθρο άλλη μια φορά, δυστυχώς τον ΦΚ τον έπιασε τρικυμιά και είναι πολλά τα σημεία του αγώνα που το αποδεικνύουν με κυριότερο την επιστροφή της μπάλλας στα 4.1sec που πάμε για κλέψιμο η αμέσως φάουλ και έχει στην πεντάδα τον Κουφό που χρησιμέυει μόνο για το rebound. Αν όμως γίνει φάουλ μπορεί να τον κάνει αλλαγή, έτσι ο Κουφός τελικά χάνει τον Γκασόλ και αργεί 1.4s να κάνει το φάουλ και στο τέλος ο Άντε σουτάρει απ το κέντρο, άλλο ένα δευτερόλεπτο όμως θα του έδινε ακόμα 5-6 μέτρα... Τέσπα τι να πεις ο ΦΚ είναι καλός αλλά δεν έχει winning spirit είχε φανεί και στον Άρη...
    Όσο για το ΥΓ Jim with all due respect κάνεις λάθος. Μπορεί ο Γκασόλ να είναι παικτάρα απο τις λίγες και σαν καριέρα να έκανε πιο πολλά απ τον Σαμπόνις αλλά στο prime του ο Άρβιντας θα τον κατάπινε, ήταν πάντα πολύ λεπτός ο Πάου, ο Μάρκ ίσως να στεκόταν καλύτερα...
    "Άτσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα προφέσορ.. Και εγώ ..Σαμπονικός είμαι στη κόντρα. Αλλά αυτά που κάνει ο Γκασόλ στα 35 του είναι απίστευτα. Ο Μαρκ δε θα είχε καμία τύχη ειδικά αν προσπαθούσε να παρατάξει δύναμη στη δύναμη. Ο Πάου με τη διαφορετικότητα του θα ήταν πιο ενδιαφέρον match up..

      Διαγραφή
    2. Κανείς τους δεν θα είχε τύχη Jim, απλά ο Mark θα μπορούσε να τον κοντράρει λίγο παραπάνω και να τον κουράσει (Γόνατα κλπ), Ο Πάου θα έπαιζε πολύ απ έξω και με πρόσωπο αλλά θα έχανε όλα τα rebound και δεν θα έβγαζε καμία άμυνα... Τέσπα αυτά είναι για να μιλάμε και να κάνουμε ωραίες συζητήσεις, δυστυχώς δεν θα ξέρουμε ποτέ... Πάντως ο Γκασόλ είναι ίσως απο πλευράς νοοτροπίας νικητή και ισσοροπίας μυαλού στα ίσα με τους Drazen - Sabonis-Nick-Vlade.
      "'Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  24. Μια-Δυο λέξεις και από μένα Jim,και ας μην μετράει ο λόγος μου.
    1. Μεγάλη η προσφορά του αγαπημένου μου Σπανούλη στην Εθνική,όμως τη δεδομένη χρονική περίοδο η παρουσία του καθυστερεί την εξέλιξη αυτής της ομάδας.
    Έπρεπε να αποχωρήσει...
    2. Θεωρώ επίσης ότι αυτή τη χρονική στιγμή, η μπασκετική(και όχι η χρηματιστηριακή) αξία των παικτών μας είναι αυτή.
    Είμαστε στο 4-7 της Ευρώπης.
    Η εικόνα που έχουμε για υπερπαίκτες και υπερομάδες είναι εν πολλοίς δημοσιογραφικό κατασκεύασμα,αλλά και ίδιον της φυλής μας.
    Μας αρέσουν οι υπερβολές...
    Αυτά...
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όπως υπάρχουν fiba players που κάνουν παπάδες στις διοργανώσεις της επειδή το στυλ τους τιαιριάζει απόλυτα, έτσι υπάρχουν και fiba coaches με τη πρόσθετη παράμετρο της καταλληλότητας του προπονητή με τη νοοτροπία της κάθε χώρας (για αυτό και συνήθως είναι ομοεθνείς).

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα (πέρα από το Ντούντα ο οποίος κινείται σε άλλο επίπεδο) ο Καζλάουσκας, ο οποίος κατανοεί το λιθουανικό μπάσκετ και τους παίκτες του σε βάθος και είναι ένα οργανικό του κομμάτι ουσιαστικά, είναι ιδανικός για αυτό το ρόλο για τους ίδιους λόγους ΔΕΝ ήταν κατάλληλος να παίξει αυτό το ρόλο για την Ελλάδα.

    Ο Κατσικάρης (του οποίου την επιλογή ειδα θετικά) αποδεικνύεται πως δεν τιαριάζει λόγω νοοτροπίας και ιδιοσυγκρασίας στον ελληνικό τρόπο ο οποίος αναμεσα σε άλλα τσαλαβουτάει στη μαχητικότητα, στο πάθος, το αίμα και τον ιδρώτα (σόρι για το μελό). Ούτε ο ελληνικός τρόπος αλλάζει δραστικά (όχι άμεσα τουλάχιστον), ούτε ο Κατσικάρης, επομένως πρέπει να φύγει, νομίζω πως θα κάνει καλό και στον ίδιο να μείνει μακριά από το ελληνικό μπάσκετ, όχι γιατί είναι τεχνικά ανεπαρκής (θα ήταν αστείο να τον έκρινα ως προς αυτό) αλλά διότι δε του ταιριάζει...

    Χαίρομαι που υπήρξε μεγάλη σύμπτωση στα βασικά σημεία της ανάλυσης όπως τα επεσήμαναν τα παιδιά εδώ με αυτά που παρουσιασε ο Τζιμ (outcoaching του Σκαριόλο, καταστροφικες επιλογες στο τελος του 3ου, αρχες 4ου 10λεπτου, άμυνα στο π'ν'ρ των Ισπανών χωρίς κατεύθυνση, αναίτια κλειστό rotation). Μαθητεία...

    Η ζώνη του Σκαριόλο ταλαιπωρησε πολύ κόσμο στα νοκ-αουτ.

    Την άμυνα της Ισπανίας ποιός τη περίμενε τόσο δυνατή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μιας και ανέφερες τον Ντούντα, και εμμέσως τη Σερβία από το Ευρωμπάσκετ του 2009 ως σήμερα, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια, που μέτρησε πάρα πολύ στο να φτιαχτεί εκείνη η ομάδα, και που το ξεχνάνε ακόμα και οι ίδιοι οι σέρβοι φίλαθλοι. Κι αυτή η λεπτομέρεια λέγεται Ευρωμπάσκετ 2007.

    Εκεί που οι Σέρβοι πήγαν μετά την κατραπακιά του 2005, χωρίς κανέναν από την παλιά μεγάλη φουρνιά, αλλά με τους 19χρονους Τεόντοσιτς, Έρτσεγκ και Μάρκοβιτς, και ένα χρόνο πιο μεγάλο το Βελίτσκοβιτς. Με προπονητή τον Μόκα Σλάβνιτς της Δάφνης. Και που έκαναν 3 ήττες, αλλά κανείς δεν ττους κατηγόρησε. Και μετά από 2 χρόνια με τον Ντούντα πήραν το αργυρό στην Πολωνία.

    Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι στο Προολυμπιακό δεν είναι καν ανάγκη να πάμε για την πρόκριση Ούτε σώνει και καλά με μεγάλο προπονητή. Δε θα με πειιράξει να μην περάσουμε. Θα με χαροποιήσει όμως πάρα πολύ, αν στο προολυμπιακό συμμετάσχουν οι Χαραλαμπόπουλος, Παπαπέτρου, Παπαγιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, και γιατί όχι και ο Ντόρσεϊ.

    Σε κάθε μεταβατική περίοδο, ο οπαδός που έχει καλομάθει τα προηγούμενα χρόνια, πέφτει από τα σύννεφα, γιατί μπορεί οι "Νιγηρίες" και οι "Φινλανδίες" να γίνουν και συνήθεια, όταν όμως καλείσαι να φτιάξεις τη νέα γενιά όχι μόνο της εθνικής, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ, πρέπει να δεχτείς ότι για ένα διάστημα θα μείνεις μακριά από τον πρωταθλητισμό, τα μετάλλια και τα εξώφυλλα των εφημερίδων που ζητούν εκδίκηση από τους Ισπανούς.

    Πιστεύω ότι το τρίποντο του Γκασόλ στο 42-46 (πόσο ψυχάρα είσαι ρε Καταλανέ για να σουτάρεις τρίποντο σε σημείο που η ομάδα έχει σερί 3-16 και να το βάλεις;) όπως κι εκείνο του Σοράνια στη Σουηδία, μόνο καλό θα μας κάνει.

    Rolando Blackman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. O Κατσικαρης μετρηθηκε 2 φορες ηδη και φανηκε λιγος.

    Το 12-2 που γραφεις Jim το θεωρω αστειο. Πιστευω και με εμενα/εσενα προπονητη η ομαδα τα Σκοπια και την Ολλανδια θα την κερδιζε. Στα 2 ματς που χρειαστηκε παρεμβαση η ομαδα ηταν απελπιστικη.
    Ακομα και με την κροατια, χωρις Μπογκντανοβιτς η ομαδα κερδισε με "τρελα" σουτ του Μπιλ που δεν γινεται να μπαινουν συνεχεια.
    Στα ειχα πει και στο προηγουμενο ποστ και με εκραξες. Υπαρχουν πολλοι προπονητες (20-25) που βρισκονται σε ομαδα Ευρωλιγκας (περιπου) καθε χρονο.
    Ο Φωτης δεν ειναι ενας απο αυτους, και το οτι βρηκε ομαδα στην Μουρθια ειναι η αποδειξη. Τι ακριβως εχει πετυχει ο Φωτης στην καριερα του; Μια καλη χρονια με την Μπιλμπαο πριν τοσα χρονια;

    Οταν θελουμε να κρινουμε προπονητες ας το κανουμε τουλαχιστον με κριτηρια που δεν εχουν να κανουν με τον πατριωτισμο μας.
    Ο πρωταθλητης Ισπανιας με Μαλαγα και 2 φορες ηδη Χρυσος Πρωταθλητης Ευρωπης Σκαριολο δεν γινεται να διασυρεται ενω ο Φωτης να χρειαζεται να παρει 3η ευκαιρια.
    Και καλα ο Σκαριολο ειχε και Γκασολ και Σερχι και Ναβαρρο παλιοτερα κτλ.

    ο "υπνος" Καζλαουσκας; Με την ιδια ομαδα (9/12) και χειροτερη του Φωτη, εφερε Χαλκινο.

    Με την Λιθουανια ειναι συνεχως στα μεταλλια.

    Αυτος ο "πατριωτισμος" βεβαια διαχεεται απο τους δημοσιογραφους, αλλα ποτιζει και τους φιλαθλους. Με μια ομαδα φτωχη σε ταλεντο βρισκεται συνεχεια σε 4αδα

    Ο Claver πχ δεν ειναι κανα παιχτακι (πχ δεν εχει να ζηλεψει κατι απο Περπε/Παπ), o Mασιουλις δεν ειναι οικοδομος κτλ.

    Μετα Χριστον προφητες υπαρχουν πολλοι. Τα ειχα γραψει και πριν το Euro.
    Στην ομαδα πρεπει να μπαινουν 8-9 παιχτες που θα κουβαλησουν το βαρος, και 2-3 ταλιμπαν που μπορουν να δωσουν λυσεις αν χρειαστει. Ετσι μονο μπορεις να κρατησεις ισορροπιες. Καμια ομαδα δεν μπορει να στηθει με 12 εν δυναμει βασικους. Τα FIBA tournaments κρατανε 2 βδομαδες και η Αργεντινη τα σαρωνε με 6 παιχτες. Ο Φ.Κ. εκανε το ακρως παραλογο, πηρε 12 εν δυναμει βασικους (σαν να εφτιαχνε την Greek-All Star) και εφτασε να παιζει με 6 παιχτες.

    Επισης δεν εκανε το αυτονοητο να φτιαξει ζευγαρια. Το Σπανουλης-Μαντζαρης ειναι καλυτερο απο το Σπανουλης-Καλαθης και ας ειναι καλυτερος ο Καλαθης απο τον Μαντζαρη.

    Το ιδιο ισχυει και για το Καλαθης-Σλουκας .
    Αν ειχαμε προπονητη τον χ Ξενο για αυτες τις 2 διοργανωσεις θα τον ειχαμε κρεμασει στο συνταγμα, αλλα ο ΦΚ να παρει μια τριτη ευκαιρια

    Aleister



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλη η αλήθεια σε ένα σχόλιο.

      Μπράβο ρε μάγκα τα είπες όλα, απλά και κατανοητά.

      Διαγραφή
    2. @Aleister

      Καλημέρα. Όχι, το 12-2 δεν είναι καθόλου αστείο. Αστείο είναι ότι πολύ κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι μπάσκετ παίζουν και άλλοι, καλό μάλιστα πλέον.. Δες λίγο τη Λιθουανία που πήγε τελικό φέτος. Έχασε από το Βέλγιο, με την Ουκρανία έκλαψαν μανούλες κλπ. σε έναν όμιλο που με βάση τη λογική έπρεπε να κάνει περίπατο.. Πλέον όταν πιστοποιείς την ανωτερότητα σου απέναντι σε έναν θεωρητικά λιγότερο ποιοτικό αντίπαλο είναι σημαντικό. Και όχι μόνο.. Είναι λάθος να νομίζουμε ότι η ομάδας θα μπαίνει κάθε χρόνο στα τουρνουά και θα κερδίζει στον αυτόματο ομάδες όπως η Κροατία, η Αργεντινή ή η Σλοβενία.

      Διαγραφή
    3. Αρα Jim να εχουμε ενα ποσοστο γυρω στο 83% νικων με ΦΚ, να ειμαστε ευχαριστημενοι. Μπασκετ παιζουν και αλλοι συμφωνω και το εγραψα στο κειμενο μου.Αλλα δεν θα μετρησουμε και τα παιχνιδια με Γεωργια, Σκοπια, Ολλανδια, Φιλιππινες για να βγαλουμε τον Φωτη πετυχημενο, πως να το κανουμε τωρα;
      Aleister

      Διαγραφή
  28. Τζίμ παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα άρθρα σου και δεν κρύβω πως με ανυπομονησία περιμένω πότε θα γράψεις. Είναι η πρώτη φορά που γράφω και θα πω δυο λόγια για την Εθνική μας.

    1) Εξαρχής δεν ήμουν υπέρ του Κατσικάρη αλλά ήθελα τον Γιαννάκη. Ο προπονητής πρέπει να εμπνεέι σεβασμό και να δημιουργεί ένα δυνατό σύνολο με αυτοπεποίθηση. Συμφωνώ με τα παραπάνω σχόλια για το winning mentality που δυστχυχώς δε το έχει ο Φώτης αλλά ούτε και το διάβασμα κατα την διαρκεια του αγώνα.

    2) Αν ήμουν ο προπονητής θα διάλεγα Φώτση αντι Καιμακάγλου και Σοφο αντί Μάντζαρη.

    Υ.Γ Αυτά τα πίστευα πριν το τουρνουά .... αλλά όλα δυστυχώς ή ευτυχώς κρίνονται απο το αποτέλεσμα και δυστυχώς αποτύχαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φοβουμαι οτι δεν εχει γινει αντιληπτο, οτι η αλλαγη που χρειαζεται ειναι στην κεφαλη και γενικα τη στελεχωση της ΕΟΚ.

    Κανεις,
    ουτε η ατομικη αποδοση παιχτων,
    ουτε η αποδοση του προπονητη σε προετοιμασια η διαχειριση,
    ουτε οι δηλωσεις των παιχτων,

    δεν κανουν τη ζημια που κανει εδω και χρονια στην Εθνικη ομαδα:
    η προεπιλογη βασει "συμπαθειων" του Προεδρου (πχ "μουτρακια" στο Μαυροκεφαλιδη),
    το διθυραμβικο κλιμα που σιγα σιγα γινεται ανθρωποφαγικο, οπως καλλιεργειται απο τα ΜΜΕ του περιβαλλοντος του Προεδρου,
    η πληρης απαξιωση του προπονητικου τιμ ως αποδιοπομπαιου κατ-εξακολουθηση,
    η κακη υποληψη που εχει πλεον η χωρα μας λογω συνεχους και αβασιμης γκρινιας απο κατι ρεμαλια τυπου Τσαγκρωνηγια τη διαιτησια.

    Θα αλλαξουμε προπονητη.
    Θα φυγει ο ¨κακος, εγωιστης, γερασμενος¨ Σπανουλης.
    Θα φυγει ο "λιγος" Ζησης και ο αμετροεπης Μπουρουσης.
    Θα προοδευσει ο Γιαννης.

    Αλλα ασπρη μερα δε θα δουμε, οσο ο κολογερος και οι καλικαντζαροι που τον περιβαλλουν ακομα λυμαινεται τις τυχες του αγαπημενου αθληματος του Ελληνα.

    Οι επιτυχιες του παρελθοντος δεν ηταν χαρη στην ΕΟΚ. Ηταν ΠΑΡΑ την ΕΟΚ.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άθλιο σχόλιο από άθλιο άνθρωπο. Παρακαλώ Τζιμ να περάσει όπως πέρασε και το δικό του.

      Διαγραφή
    2. Η ομοσπονδία κατέβασε το καλύτερο δυνατό ρόστερ με ένα από τα πιο επιφανή ονόματα της προπονητικής. Τι ήθελες να σου κάνει σε αυτή τη περίπτωση. Να σημειωθεί ότι δε τους υποστηρίζω.

      Mario

      Διαγραφή
    3. αθλιο ξεαθλιο, εμενα απολυτα συμφωνο με βρισκει. Οι μονοι που μπορει να διαφωνουν με αυτο το σχολιο ειναι ο τσαγκρωνης και ο βασιλακοπουλος.

      Διαγραφή
    4. "Να σημειωθεί ότι δεν τους υποστηρίζω"

      Το σημειωσα.

      Διαγραφή
    5. Για αυτό χρειάζεται μεγάλος προπονητής, ώστε να μην του κάνουν κουμάντο...και επειδή ο Σοφός δεν βλέπω να έρχεται ας πάμε στον Γιαννάκη και να αφήσουμε τα πιτσιρίκια που έρχονται και τους 90ριδες με τον Μύθο τους να φτιάξουν ομάδα. Ο Γιαννάκης είναι δάσκαλος κ τέτοιον χρειαζόμαστε, πρέπει να γεμίζουν πάθος οι μικροί, πάθος σαν των σέρβων και όχι σαν των κροατών/σλοβένων, να βελτιωθούν και αναδειχθούν ακόμα περισσότερο μέσα από την εθνική. Μεγάλη η πάσα από τον Σπαν και Ζήση/Μπουρούση για ανανέωση (οι οποίοι πάλεψαν στο τέλος για να βρεθεί η εθνική στο προ-ολυμπ).
      Basilsta

      PS. alter Pepu Hernández

      Διαγραφή
    6. Basilsta:
      Ολοι οι καλοπροαιρετοι συμφωνουν οτι ο Γιαννακης ειναι καταλληλος.
      Αλλα δεν επιλεγουν οι καλοπροαιρετοι προπονητη.
      Η ΕΟΚ επιλεγει, και θα επιλεγει ακριβως αυτον που ΔΕ θα κανει κουμαντο.
      Διαφωνει κανεις επωνυμος (εστω ψευδεπωνυμος) επι αυτου?

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    7. στους καλικαντζαρους βαλε και τον Φασουλα μεσα.

      Διαγραφή
    8. Μαγουλα εσυ;
      Θες να πεις οτι το καλυτερο ροστερ των τελευταιων χρονων αποκλειστηκε λογω ΕΟΚ; Μαϊστα. Αποψη ειναι και αυτη τι να κανουμε, θα την δεχτουμε οπως και ολες τις αλλες.

      Διαγραφή
  30. Γκασόλ κύριοι. Να γιατί δεν κερδίσαμε ποτέ τους Ισπανούς όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί ό,τι και να ήταν ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης, εμείς "Γκάλη" δεν είχαμε. Αυτοί είχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ξερει καποιος ποσο εχει η ετησια συνδρομη στην euroleague tv;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν κάνεις μια φορά το λάθος είσαι άνθρωπος. Αν κάνεις δυο φορές το ίδιο λάθος είσαι μαλακας. Όχι σε τρίτες ευκαιρίες ειδικά σε ανθρώπους που δεν έχουν δείξει ότι μπορούν να προσφέρουν κάτι συγκεκριμένο σε αυτά που ζητεί η ομάδα όπως ανάπτυξη νέων ταλέντων(με κράχτη τον Νίκο Παππά στη Μπιλμπάο που σχεδόν του σταμάτησε το μπάσκετ).
    Από τα σχόλια όλων σχεδόν των παιδιών νομίζω δεν έχει νόημα να το συζητάμε άλλο πλέον. Η αλλαγή προπονητή είναι επιβεβλημένη.

    Θέλω να δηλώσω το σεβασμό μου σε αυτή την ομάδα που κατέβηκε στο ευρωμπασκετ με τις κούπες να της πέφτουν από τα μπατζάκια με 9 ημιτελικούς στα 9 τελευταία ευρωμπασκετ και κατέβηκε να παίξει σαν να ήταν μια ομάδα που συμμετείχε για πρώτη φορά διψασμένη να πιει την εμπειρία που λέγεται ευρωμπασκετ μέχρι την τελευταία της σταγόνα. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΑΝΕΛΑ! Πλέον δεν αναρωτιέμαι γιατί αποκλειόμασταν πάντα από τους Ισπανούς. Όποιος φοραει αυτή τη φανέλα μεταμορφώνεται από ανθρωπάκος σε υπεράνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Απαντήσεις
    1. Σα να λέμε, ή Μάλκοβιτς ή Στιβ Κερ.

      Πώς κατάφερες ρε θηρίο να τους χωρέσεις στην ίδια πρόταση αυτούς τους 2;

      Διαγραφή
    2. Μου το πε και ένας φίλος αυτό.Θες να δικαιολογήσεις την άποψη;Είναι ενδιαφέρουσα επιλογή.

      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
    3. θα καταστρέψει τα πιτσιρίκια τα οποία ξέρουν πολλά καντάρια μπάσκετ, οι μικροί που έρχονται πρέπει να έχουν αντιμετώπιση Ισπανίας προ 10ετία.

      Διαγραφή
    4. η Ισπανια προ 10ετιας ειχε και τον Λολο Σαινθ γενικο κουμανταδορο στα θεματα της εθνικης, ανθρωπο που υπηρξε προπονητης επι 40 χρονια.

      εδω κανει κουμαντο ο Σωληνας...

      Διαγραφή
    5. H γυρναμε στα παλια -με αμυνα γρανιτη και old school ελληνικο μπασκετ.
      Η φερνουμε καποιον για να παιξουμε ενα τελειως διαφορετικο μπασκετ μπροστα.

      η στελεχωση της εθνικης με τα πολλα forward θελει κουτσ που να σκεφτεται out of the box και οι δυο οι συγκεκριμενοι το εχουν αυτο.

      Διαγραφή
  34. καμια αποτυχια δεν ειδα εγω με το φτωχο μυαλο μου στο ευρωμπασκετ.αηττητη η εθνικη αντιμετωπισε μια σαφως καλυτερη και ποιοτικοτερη ομαδα (εστω και γερασμενη και με πολλες απουσιες) και εχασε στα σημεια. θες γιατι ο γκασολ αρνειται να χασει σ αυτη τη διοργανωση θες γιατι ο κατσικαρης φρεναρε απο φοβο την ομαδα οπως και ο προπονητης των γαλλων στον ημιτελικο μετα τα ματς πολλα μπορει να πει κανεις.το μονο σιγουρο ειναι οτι τα φουσκωμενα απο τα δημοσιογραφικα παραληρρηματα μυαλα των ελληνων φιλαθλων δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα στο ευρωπαικο μπασκετ η εθνικη ομαδα ειναι σαφως κατω σε δυναμικοτητα και ταλεντο απο σερβους γαλλους και ισπανους και η 5η θεση ειναι φυσιολογικη , δεν ειναι υπερβαση αλλα και σε καμια περιπτωση αποτυχια.
    στα υπολοιπα οι ισπανοι κανουν επιδειξη μπασκετοσυνης στα γηπεδα της γαλλιας δειχνοντας οτι δεν ειναι μονο μια μηχανη παραγωγης παικτων με υψηλα στανταρτς σε ταλεντο και τεχνικη καταρτιση αλλα μπορουν να παρουσιασουν και ομαδες με πονηρια και καπατσοσυνη με κυριο βεβαια εκφραστη της ισπανικης υπεροχης τον μεγαλο παου γκασολ. το ιδιο κανουν σε σμικρυνση φυσικα και οι λιθουανοι που τεινουν να γινουν συνωνυμο του παιζω πανω απ τις δυνατοτητες μου.λογικα θα παμε σε ενα τελικο σερβιας με ισπανια και εκει οι ισπανοι θα βρουν μια ομαδα που ειναι εξισου καπατσα δεν ξερω την εκβαση του αναμενομενου τελικου (εκτος αν οι λιθουανοι κανουν παλι τα δικα τους) το βεβαιο ειναι πως το ευρωμπασκετ του 2015 ανηκει δικαιωματικα στον γκασολ.
    ινγκραμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα ας ειχες εναν βαρβατο προπονητη και θα σου λεγα εγω αν ηταν η οχι για ψηλα η εθνικη . το ροστερ ηταν παρα πολυ καλο . αλλο που ο κατσικαρης δεν ηξερε τι να το κανει .

      Διαγραφή
  35. Η εθνική έδωσε και το τελευταίο παιχνίδι με τη Λετονία. Η Ισπανία νίκησε παλικαρίσια τη Γαλλία και ο Δημήτρης κατέθεσε τις απόψεις του. Έχοντας διαβάσει αυτές τις μέρες όλα στα σχόλια σε αυτό το το μπλογκ, τα άρθρα των μπασκετικών και πολλά σχόλια από άλλα sites θα προσπαθήσω να απαριθμήσω όχι απλώς το τι θεωρώ ότι πήγε λάθος αλλά και γιατί κάποιες αποφάσεις ήταν λάθος αφού σε προηγούμενο σχόλιο υποστήριξα (και επιμένω σε αυτό) ότι στο μπασκετ το λάθος και το σωστό έχει να κάνει πάντα με το στόχο που θέτει ο προπονητής. Ας δούμε λοιπόν αριθμητικά τα λάθη του κόουτς

    1) Κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ο κόουτς Κατσικάρης δακρύζει. Εμένα αυτό μου δείχνει την ψυχολογική του ανετοιμότητα για ένα τέτοιο παιχνίδι. Δε γίνεται λίγο πριν το ματς να μην έχεις καθαρό μυαλό. Φανταστείτε έναν χειρουργό να βάζει τα κλάματα πριν από μια εγχείρηση που θα κρίνει τη ζωή ανθρώπου. Θα τον εμπιστευόσασταν να σας ανοίξει; Φαντάζεστε τον Ιβκοβιτς ή τον Ομπραντοβιτς να κάνουν κάτι παρόμοιο; Αν θες να κλάψεις στο τέλος.
    2) Ξεκινάμε με την ίδια πεντάδα όπως κάθε φορά. Απόλυτα δεκτό. Πρώτη – πρώτη επίθεση και τρώμε ένα τρίποντο από τη γωνία από τον Γιουλ. Οκ αλλά γιατί; Γιατί έχει γίνει αμυντική περιστροφή έχουμε καλύψει πρώτο σούτ, δεύτερο σουτ από έξτρα πάσα και ο Σπανούλης αφήνει το σουτ της γωνίας γιατί δεν τρέχει να καλύψει. Ξέρουμε ότι ο μπίλις δεν το έχει με την άμυνα. Αλλά δε θα έπρεπε σε ένα τέτοιο ματς να έχει την ψυχολογία τα δίνω όλα από την αρχή; Δε θα έπρεπε να ξέρει ότι δε χρειάζεται να κρατάει δυνάμεις επειδή η δύναμή μας είναι το βάθος μας; Εκτός κι αν είχε καταλάβει ή του είχε πει ο κόουτς πριν το παιχνίδι ότι θα παίξει πολύ. Για να δούμε τη διαφορά. Στην αρχή οι Ισπανοί με εμάς είχαν 50% στα τρίποντα. Με τον Γάλλους κάτω από 30%. Αν δεν πιέσεις τον σουτέρ σε όλη τη διάρκεια της άμυνας έτσι ώστε όταν την πάρει και τη σουτάρει να είναι ήδη κουρασμένος (και φυσικά όχι εντελώς ελεύθερος) πως ελπίζεις έχει ‘άσχημα ποσοστά; Με τη βοήθεια της παναγιάς που λέει και μια ψυχή;
    3) Τα λεπτά περνάνε στην πρώτη περίοδο και γίνεται μια μόνο αλλαγή. Γιατί το θεωρώ λάθος; Μα γιατί όλα τα φιλικά και όλο το τουρνουά το παίζουμε με αλλαγές μετά τα πρώτα 5-6 λεπτά. Δηλαδή στο πιο κρίσιμο παιχνίδι ο προπονητής αποφασίζει να αλλάξει τις συνήθειες των παικτών. Και το μπασκετ είναι ένα άθλημα επανάληψης και συνήθειας. Σα να λες έναν παίκτη κάνε προπόνηση στο χουκ και στο παιχνίδι να του λες βγες στο τρίποντο και σούταρε. Με αυτήν την απόφαση δείχνουμε να αφήνουμε το πλεονέκτημά μας που ήταν το βάθος πάγκου.
    4) Λίγο αργότερα ο (τραγικός) Μπουρούσης επηρεασμένος από την ψυχολογία του κάνει 2 μαζεμένα φάουλ. Σωστά ο κόουτς τον αλλάζει. Σε αυτό το σημείο όμως δείχνει ότι είναι ανέτοιμος για το παιχνίδι. Ο κόουτς Σκαριόλο στο ίδιο σημείο αλλάζει τον Γκασόλ με τον Ρέγιες για να τον ξεκουράσει. Κι εκεί που μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε με χαμηλό σχήμα (καιμακόγλου στον ρέγες) έτσι ώστε και ο Κουφός να ξεκουραστεί όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο και ο Μπουρούσης να προφυλαχθεί, εμείς ξαναρίχνουμε τον Κουφό με τελικό αποτέλεσμα να παίξει 31 λεπτά και να είναι κουρασμένος στο τέλος.
    5) Και φτάνουμε τώρα στο γενικό πλαίσιο των αλλαγών. Ο Μάντζαρης (που κατά την άποψή μου είναι υπερτιμημένος) παίζει μερικά δευτερόλεπτα λες και είναι ο Λυπηρίδης, ο Σλούκας μπήκε για λίγο και μετά ποτέ ξανά, ο Περπέρογλου σε λάθος χρονικό σημείο και σε λάθος παιχνίδι, ο Παπανικολάου καθόλου (εγώ ήμουν από αυτούς που έλεγαν από τα φιλικά ακόμα ότι θα έπρεπε να είχαν δωθεί περισσότερες ευκαιρίες στον Γιάνκοβιτς) και ο Καιμακόγλου λίγο και με λάθος τρόπο. Ας δούμε όλες τις περιπτώσεις μια μια και γιατί έπρεπε να παίξουν περισσότερο ή λιγότερο.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    Ν.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Α) Μάντζαρης. Γιατί έχει την ικανότητα-θέληση να πιέζει τη μπάλα ακόμα και όταν ο προσωπικός του αντίπαλος τον περνάει. Γιατί δεν τα παρατάει ποτέ στην άμυνα. Γιατί παίζει πολύ καλή άμυνα μακριά από την μπάλα κυνηγώντας συνέχεια τον προσωπικό του αντίπαλο εκτός φάσης με αποτέλεσμα να τον κουράζει. Γιατί θα ξεκούραζε τον καλάθι. Γιατί ξέρει να παίζει μαζί με τον Σπανούλη και τον Σλούκα. Γιατί θα άλλαζε ο ρυθμός του παιχνιδιού. Γιατί έχει παίξει με αντιπάλους τους Ισπανούς με τον Ολυμπιακό και τους ξέρει.
    Β) Σλούκας. Γιατί έχει πολύ καλή ψυχολογία και δεν τον πειράζει να έρχεται από τον πάγκο. Γιατί κι αυτός ξέρει Σπανούλη Μάντζαρη και Ισπανούς. Γιατί είναι καλός στις βολές, στις ασίστ, στα σουτ απέξω, δημιουργεί φάσεις από το πουθενά, δίνει γρήγορο ρυθμό χωρίς να θέλει πολύ ώρα τη μπάλα στα χέρια του και γιατί δεν είναι τόσο κακός αμυντικός όσο λένε μερικοί.
    Γ) Περπέρογλου. Έχουμε έναν παίκτη που έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο το τουρνουά σαν 12ος. Άδικα ίσως αλλά αυτό είναι απόφαση του προπονητή. Έναν παίκτη που ξέρουμε ότι έχει αργά αμυντικά πόδια και στο ένας με έναν με τους Ισπανούς υστερεί. Έναν σουτέρ που που θέλει ρυθμό για να τα βάλει και έναν άνθρωπο που του αρέσει όταν δεν είναι ζεστός να ποστάρει. Και αυτόν τον χρησιμοποιεί κρύο για να πάρει ένα σουτ στο τέλος περιόδου; Να ποστάρει δε θα μπορούσε γιατί ο Γκασόλ δεν έβγαινε και πολύ από την ρακέτα. Καλή ψυχολογία δεν είχε από τις προηγούμενες μέρες του τουρνουά και το κυριότερα αδυνατεί να ακολουθήσει στην άμυνα. Και αν θυμάμαι καλά τον έχει στην ίδια πεντάδα με Κουφό και Καιμακόγλου!!!! Το αποτέλεσμα είναι τα γρήγορα φάουλ της 4ης περιόδου.
    Δ) Παπανικολάου. Τον πήρε αν και ήξερε ότι δεν είναι έτοιμος. Δεκτό. Γιατί μπορεί να τον πήρε; Για τα αθλητικά προσόντα και την εμπειρία του. Γιατί μπορεί να θεωρούσε ότι θα έβρισκε επιθετικό ρυθμό. Δεν τον βρήκε. Αμυντικά όμως μπορούσε να βοηθήσει. Να δώσει ανάσες, να πιέσει να πάρει ριμπάουντ. Με Καλάθι, Σλούκα, Παπανικολάου, Αντετοκούμπο και Καιμακόγλου θα μπορούσαμε στα 3-4 λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης ή της δεύτερη περιόδου να δοκιμάσουμε να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο, να παίξουμε παγίδες με Καλάθι και Κούμπο στα πλαινά pnr, ίσως ένα ζον πρες και γενικά να κάνουμε το παιχνίδι λίγο ροντέο
    Ε) Καιμακόγλου. Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε τον εξέθεσε. Σε μια βαριά πεντάδα που δε μπορούσε να ακολουθήσει στις αλλαγές. Καθαρά θεωρώ ότι ο ρόλος του έπρεπε να είναι να μαρκάρει το Ρέγες όταν έβγαινε ο Γκασόλ ειδικά από τη στιγμή που ο Μπουρούσης ήταν αλλού.
    6) Ταιμ άουτ. Θεωρώ ότι δεν τα χρησιμοποίησε σωστά ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Ενώ το παιχνίδι δε μας πήγαινε άργησε να τα πάρει. Αν θυμάμαι καλά πήρε ένα ταιμ άουτ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Να κρατάς ένα τάιμ όταν το παιχνίδι είναι κλειστό και θέλεις κάτι για το τέλος που θα κρίνει το παιχνίδι ναι. Όταν όμως βλέπει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και δεν στρώνονται με τις αλλαγές πάρτο. Για 2 λόγους. Να ηρεμήσεις την ομάδα και να της αλλάξεις την ψυχολογία ή να μπορέσεις μετά το ταιμ άουτ να παρουσιάσεις κάτι διαφορετικό. Πχ το φουλ κορτ πρες που έγινε μετά από ταιμ στο τέλος.
    7) Η πίεση σε όλο το γήπεδο άργησε πολύ. Είχαμε τα υλικά (βάθος πάγκου, γρήγορα πόδια) να το κάνουμε σχεδόν για όλο το παιχνίδι. Και φάνηκε ότι μας βοήθησε. Θεωρώ ατολμία να μην το δοκιμάσει νωρίτερα. Θα είχαμε εκμεταλλευτεί νωρίτερα την ικανότητα του Καλάθη να πιέζει τη μπάλα.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    Ν.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 8) Τελευταία επαναφορά. Εδώ φαίνεται η απειρία του κόουτς κάτι που σε σχέση με τον κόουτς Σκαριόλο είχα πει σε προηγούμενο σχόλιο ότι υστερεί και γι αυτό δε θα έπρεπε να πάει το παιχνίδι στον πόντο. Μένουν 4,1 δεύτερα οι Ισπανοί έχουν την επαναφορά και είναι μπροστά. Τι περιμένεις να κάνουν; Να βάλουν την μπάλα μέσα με ΣΙΓΟΥΡΙΑ για να πάρουν το φάουλ και να εκτελέσουν βολές. Κακούς σουτερ δεν έχουν. Άρα δύσκολο να σημαδέψεις κάποιον. Τι σου μένει; Να κάνεις ότι μπορείς για το κλέψιμο. Αν όχι άμεσο φάουλ κι ο Θεός βοηθός. Και τι κάνουμε; Φάουλ αφού πέρασε σχεδόν 1,5 δευτερόλεπτο. Τι φταίει; Πρώτον ο Κουφός δε χρειαζόταν στην πεντάδα. Έχει αργά πόδια και τη λόμπα πάσα δε τη φοβάσαι γιατί οι Ισπανοί δε θα διακινδυνέψουν την επαναφορά. Δεύτερον δεν κατάλαβα γιατί ο Κούμπος δεν πίεσε με το τεράστιο κορμί του την επαναφορά. Αν είχαμε μια ελπίδα να κλέψουμε την μπάλα ήταν αυτή. Να κάνει δύσκολη την επαναφορά ο γιάννης και να γίνει κακή πάσα. Αντίθετα περιμέναμε να μπει η μπάλα μέσα και να κυνηγήσουμε το φάουλ με τον γιάννη να έχει πλάτη στην επαναφορά. Αυτό το χαμένο 1,5 δεύτερο θα του είχε δώσει τη δυνατότητα να φτάσει στο τρίποντο. Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα.
    Να κλείσω την ανάλυση με το γενικό. Δε θα καθίσω να αναλύσω πως αποφάσισε να παίξει τα πικ, αν έπαιξε μαν του μαν ή ζώνη κλπ. Αυτό που ξέρω είναι το εξής απλό. Ότι η ομάδα πριν καν ξεκινήσει το τουρνούα ήξερε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έπαιζε με Ισπανία. Και είχε όλο τον απαιτούμενο χρόνο να προετοιμαστεί και ψυχολογικά και τακτικά. Και το αποτέλεσμα ήταν ένας κόουτς συναισθηματικά φορτισμένος που κλαίει πριν το παιχνίδι και μια ομάδα που τρώει τα τρίποντα των Ισπανών, τρώει 50 πόντους από τους 2 αξιόλογους ψηλούς των αντιπάλων, τους στέλνει συνέχεια στις βολές, παθαίνει πανωλεθρία στην αντιμετώπιση του Pnr και χάνει το μοναδικό της πλεονέκτημα σε άμυνα και επίθεση που είναι το μεγάλο της βάθος. Κι όχι απλά δεν είδαμε κάτι καινούριο σε άμυνα κι επίθεση αλλά γυρίσαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας προς τα πίσω (εποχή 90 με ροτέισον 7 παικτών) δίνοντας την ευκαιρία στην αντίπαλη άμυνα να προσαρμοστεί, να μας διαβάσει και να μας κάνει τη ζωή πατίνι.

    Και στο τέλος ο προπονητής βγαίνει και μειώνει τη νίκη των Ισπανών λέγοντας για διαιτησία και δίνοντας πατήματα για το μέλλον στον κάθε Μπουρούση να λέει ότι μας έκλεψαν. Έλεος κόουτς. Σεβασμός.
    Κι όταν ο Κοκόσκοφ (που άκουσα έχει πάρει πρωτάθλημα στο NBA σαν βοηθός) βγαίνει στην ελληνική τηλεόραση και λέει ακομπλεξάριστα ότι μπορεί να έκανα λάθος με το ροτεισον γιατί οι παίκτες μου είναι ανταγωνιστικοί και θέλουν να είναι στο παρκέ, είναι άσχημο για μένα ο χαμένος προπονητής μου να λέει ότι δε θα άλλαζα τίποτα.

    Οπότε φτάνω στο ζουμί. Τον κρατάς ή όχι τον κόουτς. Θα εκλπήξω και θα πω τον κρατάς. Για τους εξής λόγους.
    1) Το άρθρο του κ. Καρύδα μου θύμισε ότι για να στηθεί μια καλή ομάδα χρειάζεται πρώτα απόλα μια καλή διοίκηση. Κι εκεί πάσχουμε. Δε θα πω περισσότερα για το θέμα γιατί είναι καλύτερα να μιλάμε για καθαρά μπασκετικά θέματα.
    2) Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις δηλώσεις ο Κατσικάρης ξέρει τα λάθη του. Και αυτά θα τον βοηθήσουν να γίνει καλύτερος. Και είναι κρίμα να γίνει καλύτερος κι εμείς να πάρουμε έναν άλλο προπονητή που θα κάνει πάλι λάθη και πάλι θα θέλει πίστωση χρόνου.
    3) Παρά το παιχνίδι με την φιναλίστ(!) Ισπανία παρουσιάσαμε καλύτερο μπασκετ από την προηγούμενη φορά. Και τα θετικά του κόουτς σε ότι έχει να κάνει με την επιθετική λειτουργία της ομάδας παραμένουν.
    4) Από το 17 αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των προκριματικών και μάλλον θα χρειαστούμε προπονητή που να ασχολείται μόνο με την ομάδα. Μέχρι τότε ας δώσουμε χρόνο σε αυτόν που έχουμε
    5) Οι Γάλλοι όταν έτρωγαν τις σφαλιάρες κρατήσανε τον ίδιο προπονητή και δικαιώθηκαν. Νομίζω ότι θα πρέπει να τους δούμε ως παράδειγμα
    Υ.Γ. Το βίντεο με τον Πάρκερ στα αποδυτήρια είναι ο ορισμός του ηγέτη και βγαλμένο από τις καλύτερες αμερικάνικες ταινίες. Respect

    Ν.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Athlios Karudas pou peta fwtovolides gia na mhn asxoloumaste me ton coach twn PR-dld pragmatika SE TI FTAIEI TWRA O VASILAKOPOULOS?

      Διαγραφή
    2. ρε φίλε 1:31, αν εγώ είμαι μπακάλης, και ο πρωθυπουργός με βάλει διοικητή στην Εθνική Τράπεζα, φταίω εγώ ο μπακάλης που θα χρεωκοπήσει η τράπεζα, ή αυτός που με έβαλε εκεί ενώ ήξερε ότι είμαι μπακάλης;

      τι δουλειά έχουν ο Τρινκέρι της Καντού, ο Ζούρος της μελαγχολίας της Λεβαλουά και ο Κατσικάρης της Μούρθια, να είναι προπονητές της εθνικής Ελλάδας; Από πού κι ως πού μπορούν να την προπονήσουν; Ποιος τους διάλεξε αυτούς γι' αυτή τη θέση;

      Διαγραφή
    3. Αφου σε παρακαλέσω να μην το κάνουμε αντιπαράθεση για τον Βασιλακόπουλο θα απαντήσω απογεύγοντας να γράψω γι αυτά που ακούγονται και θα γράψω για τα σίγουρα.

      1) Αν οι προπονητές είναι αποτυχημένοι γιατί δεν είναι αποτυχημένος κι αυτός που τους επιλέγει;
      2) Εδώ και χρόνια τα αναπτυξιακά προγράμματα των τοπικών ενώσεων έχουν διαλυθεί. Η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων είναι για μένα αυτό ακριβώς. Δικαιολογία.
      3) Είναι σοβαρή αντιμετώπιση απο τον πρόεδρο της ομοσμπονδίας να φεύγει απο το τουρνουά πριν τελειώσουν οι υποχρεώσεις της ομάδας;
      4) Γιατί δεν υπάρχει επίσημη διάψευση για το άρθρο του κ. Καρύδα οτι ο προπονητής πληρώνει απο την τσέπη του(!!) γυμναστή;
      5) Επι Τρινκέρι ήταν σοβαρή στελέχωση του προπονητικού σταφ; Με τον κ Λημνιάτη βοηθό; Δηλαδή επιλέγεις προπονητή χωρίς εμπειρία σε εθνικές ομάδες και τον πλαισιώνεις με προπονητή που δεν έχει εμπειρία γενικώς;
      6) Οι φωνές του κ Τσαγκρώνη για τη διαιτησία μας τιμάνε;
      7) Πόσα χρόνια επιτέλους πρέπει να περάσουν για να ανανεωθεί η ΕΟΚ;
      8) Σαν φίλαθλοι και υπηρέτες του αθλήματος και σαν απλοί πολίτες δεν έπρεπε να έχουμε ενημέρωση για το πως βρέθηκαν τα λεφτά για την wild card; Και δεν το λέω για κανέναν άλλο λόγο αλλά το ξέρεις οτι απο τότε και μετά οι τοπικές ενώσεις ζητάνε χρήματα για έντυπα μεταγραφής αθλητών, για την ανανέωση των δελτίων τους, για τα φύλλα αγώνα και απο φέτος και για την εκ των υστέρων διαγραφή αθλητή απο τη δύναμη σωματείου; Οτι οι διαιτητές των εθνικών κατηγοριών είναι απλήρωτοι 1-1,5 χρόνο κι οτι υπάρχουν χρωστούμενα σε ενώσεις σε διαιτητές τοπικών εδώ και 4-5 χρόνια;

      Διαγραφή
    4. M8,
      a.An oi proponites einai petuxhmenoi, den ofeiletai ston Vasilakopoulo h poreia ths ethnikhs otan exeiepiutuxias?
      b.Gia ta 2-8 sumfwnw alla epanalamvanw:
      TWRA SE TI FTAIEI O VASILAKOPOULOS?SE AUTO TO TOURNAMENT TI EKANE LATHOS?

      O,xi o,ti thumatai o kathe gayors tou sport24.gr (lege me DS) kai xairetai.

      Διαγραφή
    5. Παιδιά, συγνώμη, αλλά το παιχνίδι το έχασε ο Φώτης. Και όχι δεν τον κρατάμε. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι συμπαθέστατος, επικοινωνιακός, αλλά δεν είναι του επιπέδου της Εθνικής.
      Καλώς ή κακώς, μετά τον Καζλάουσκας, οι επόμενοι ήταν Β κατηγορίας προπονητές. Φταίει ο Βασιλακόπουλος; Σίγουρα. Αλλά δεν σημαίνει ότι το λάθος πρέπει να επαναλαμβάνεται. Χρήματα δεν υπάρχουν, αλλά το κίνητρο είναι μεγάλο, και ένας άνθρωπος που έχει ήδη πετύχει σε συλλογικό επίπεδο δεν θα το φοβηθεί. Μπαρτζώκας, Ιτούδης, η αλλιώς Γιαννάκης. Δύο ειδών άνθρωποι παίζουν σε αυτό το επίπεδο - Είτε αυτοί που έχουν κατακτήσει τίτλους στο top συλλογικό επίπεδο, είτε πρώην μεγάλοι παίχτες.

      ΥΓ. Κάπου διάβασα μια ευχή για τον ΝΖ, να κλείσει την καριέρα του σημαιοφόρος της Ελλάδας στο Ρίο - Μακάρι.

      Διαγραφή
  38. Τζιμ διαφωνω να παραμεινει ο κκουτς κατσι για αλλο ενα χρονο απο την στιγμη που φετος ειναι η δευτερη αποτυχημενη χρονια του και μαλιστα με φουλ ροστερ!!!
    Το κατα ποσο βεβαια ειναι αποτυχια να αποκλειστεις απο την ισπανια του μεγα γκασολ ειναι ενα ερωτημα, οποτε εκει που πρεπει να εστιασουμε ειναι αν παιξαμε μπασκετ και αν εκμεταλευτηκαμε το πλουσιο ταλεντο που εχουν οι παιχτες μας.
    Καταρχην φανηκε οτι πηρε μαζι του λαθος παιχτες που δεν κολουσαν με το υπολοιπο συνολο ή ηταν ντεφορμε.. περπερογλου και παπανικολαου ειναι 2 απο αυτους αντιστοιχα.
    Ελλειψη σουτερ στο 3 !! που ουσιαστικα μας εκανε προβλεψημους.. γενικα πρεπει να εστιασουμε σε ολες τις παραμετρους πριν πουμε οτι ο κοουτς αξιζει ή οχι μια ακομη ευκαιρια.
    Αληθεια αν φυγει ο κατσι ποιος μπορει να ερθει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Όλα καλά σε ένα ακόμα άψογο άρθρο... αλλά... αυτό το 12-2 σκορ δεν μπορώ να το καταπιώ. Δεν μπορούμε να κρατάμε σκορ όταν παίζουμε με Ολλανδίες και Γεωργίες, σιγά μην αρχίσουμε να θεωρούμε επίτευγμα τις νίκες επί τέτοιων ομάδων. Το σωστό σκορ στα δύο αυτά χρόνια είναι 0-2 νοκάουτ ματς, ή έστω 2-4 ματς με σοβαρές ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ εγώ πιστεύω ότι δεν κάνει ο Κατσικάρης για τη νέα φουρνιά να μείνει, αλλά αγώνες που κρίνονται στο καλάθι δεν μπορούν να μεταφράζονται σε έπος ή τραγωδία. Όταν μάλιστα η Σερβία φθάνει τελικό, όπως κα η Ισπανία χθες. Μέτρο πάνω από όλα.

      Διαγραφή
  40. Αν και δε συμβαίνει συχνά θα διαφωνήσω απόψε μαζί σου Jim...Η μόνη περίπτωση να δεχθώ την όποια πίστωση χρόνου στον Κατσικάρη είναι να μην υπάρχει διαθέση άλλη επιλογή.
    Η διαφωνία μου δε βασίζεται στο ότι χάσαμε το ματς από τους Ισπανούς...Κακά τα ψέματα, έστω και με πολλές απουσίες είναι καλύτεροι...Δε νομίζω πως πρέπει να δοθεί χρόνος στον Κατσικάρη γιατί αυτό που εισπράττω είναι "φόβος" και μάλιστα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την επιλογή των παικτών μέχρι το κοουτσάρισμα και τη διαχείριση του Τύπου. Αυτά τα ολίγα...

    PS Respect στον Gasol...όχι για το ταλέντο του, όχι για την ικανότητά του, όχι για όσα έχει πετύχει, όχι για τις μαγικές βραδιές που μας έχει χαρίσει...αλλά γιατί χθες μας θύμισε πως το πάθος είναι η πιο σημαντική κινητήριος δύναμη για να πετύχεις όσα ονειρεύεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Να ρωτήσω κάτι το μπλογκ. Πιστεύεται ότι με άλλο προπονητή, τύπου Μπαρτζώκα-Ιτούδη ή Γιαννάκη θα είχαμε σίγουρα καλύτερη πορεία φέτος?

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κόουτς Μπαρτζώκας θεωρώ οτι δεν ταιριάζει στην εθνική για τους εξής λόγους.
      1) Στηρίζεται πολύ στο τρίποντο. Και στον Πανιώνιο και στον Ολυμπιακό ήθελε πολλά σουτ απέξω.
      2) Σε συνέχεια με το προηγούμενο, παίκτης του που έχει σταματήσει τώρα και είναι προπονητής μου είπε οτι ποτέ δεν ήταν φαν της άμυνας όπως ο Γιαννάκης ο Ιτούδης ή ο Σφαιρόπουλος.
      Οπότε χωρίς να λέω οτι είναι κακός πιστεύω δεν ταιριάζει.
      Ο Ιτούδης απο την άλλη θεωρώ οτι είναι το μεγαλύτερο προπονητικό μυαλό απο Έλληνες προπονητές αλλά στερείται εμπειρίας απο τελικούς και αυτό φάνηκε στα ημιτελικά της Τουρκίας και με τον Ολυμπιακό. Οπότε καλό θα ήταν να περιμένουμε 3-4 χρόνια ακόμα
      Τέλος ο Γιαννάκης δείχνει ιδανικός με μόνη υποσημείωση οτι έχει να δουλέψει καιρό και οι 2 τελευταίες του δουλειές σε Γαλλία και Κινα δεν πήγαν καλά.

      Ν.Τ.

      Διαγραφή
    2. Για καλύτερη πορεία κανείς δεν μπορεί να πεί. Αλλά νομίζω ότι η αντιμετώπιση του ματς απο ψυχολογικής πλευράς θα ήταν διαφορετική. Χάσαμε εμείς έχασε και η Γαλλία αλλά οι Γάλλοι τα έδωσαν όλα και λύσσαξαν σε αντίθεση με εμάς.

      Διαγραφή
    3. Ν.Τ. Καλησπέρα. Λες για Ιτούδη. Ποια προπονητική εμπειρία είχε τότε ο Γιαννάκης?

      Thanos

      Διαγραφή
    4. ε εντάξει, ο Γιαννάκης ήταν 4-5 χρόνια πρώτος προπονητής σε ομάδες, σε πολύ μικρότερο επίπεδο από αυτό της ΤΣΣΚΑ βέβαια, αλλά ο Γιαννάκης πέτυχε όχι εξαιτίας κάποιας μεγάλης προπονητικής εμπειρίας, αλλά εξαιτίας του ότι, απλά, τα χνότα του ταίριαζαν 100% με την εθνική.

      Διαγραφή
    5. Θάνο καλησπέρα. Αν καταλαβαίνω καλά θέλεις να πεις οτι καλό θα ήταν να παραβλέψουμε το στοιχείο της απειρίας του Ιτούδη όπως είχαμε κάνει με τον κόουτς Γιαννάκη.
      Απλά να θυμίσω οτι και ο Γιαννάκης δεν έφυγε ως πετυχημένος την πρώτη φορά και αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια απο τότε θυμάμαι χαρακτηριστικά να μη μου αρέσει το μπασκετ που παρουσίασε την πρώτη του φορά.
      Υπάρχει η πιθανότητα να αναλάβει ο κόουτς Ιτούδης και να τα πάει περίφημα. Απλά η σκέψη μου είναι οτι θα ήταν καλύτερα για τον ίδιο να κάνει 2-3 χρόνια υπομονή έτσι ώστε με περισσότερη εμπειρία να έχει καλύτερες πιθανότητες στην επιτυχία.
      Και κάτι ακόμα. Αν ήσουν προπονητής και έβλεπες οτι μια ομάδα που χάνει απο την Ισπανία στο καλάθι θεωρείται αποτυχημένη. Αποτυχημένη και όταν χάνει απο τη Σερβία χωρίς Κουφό, Σπανούλη και Καλάθι.
      Αποτυχημένος και ο προπονητής που της έφερε το τελευταίο χάλκινο.
      Αποτυχημένος και με μηδαμινή στήριξη ο Τρινκέρι.
      Όταν ο προπονητής που τις έφερε μεγάλες επιτυχίες έφυγε χωρίς την αναγνώριση που του έπρεπε απο τον προιστάμενό του (Γιαννάκης)
      Όταν οι μεγάλοι σου παίκτες (Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Σπανούλης) σταμάτανε νωρίς απο την εθνική με δηλώσεις εν θερμώ μπροστά στα μικρόφωνα και χωρίς την παραμικρή αναγνώριση απο την ομοσπονδία.

      Όταν συνυπολόγιζες όλα αυτά τα στοιχεία θα ήθελες να αναλάβεις;
      Γιατί εμείς καλά λέμε να φύγει αυτός να έρθει ο άλλος. Ο Ντούντα, ο Ιτούδης, ο Ομπράντοβιτς κλπ. Αυτοί ξέρουμε αν θέλουν να δουλέψουν με τέτοιες συνθήκες;

      Ν.Τ.

      Διαγραφή
    6. Και δε μου λες Θάνο, ο Τζόρτζεβιτς πριν την εθνική τι εμπειρίες είχε;

      Μερικοί άνθρωποι είναι φτιαγμένοι για να προπονούν την εθνική της χώρας τους. Ο Καζλάουσκας, ο Τζόρτζεβιτς, ο Πεπού.

      Ο Γιαννάκης είναι ένας από αυτούς.

      Διαγραφή
  42. ενα απο τα κακα του αποκλεισμου ειναι οτι το παιζουν δικαιωμενοι οσοι μας επρηζαν οτι επρεπε να παιξει εθνικη το παλτο γιανκοβιτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθενας με τον καημο του

      Διαγραφή
    2. Αυτο δεν εχει να κανει με τον αποκλεισμο της εθνικης αλλα με την ανυπαρξια του Παπανικολαου

      Διαγραφή
    3. Ο Φώτης πήρε την πατατούκα τον Παπανικολάου δυστυχώς...

      Διαγραφή
  43. Μεχρι και ο Κοκολακης στο "τις Ελλαδος τα Παιδια" εβγαλε τον καραβανεα και εβαλε τον κακαλιδη για να γυρισει το ματς. Ο Κατσικαρης τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό που ξέχασα να αναφέρω και νομίζω οτι είναι πολύ σημαντικό είναι το εξής.
    Δε θεωρώ αποτυχία το οτι χάσαμε.
    Όταν μάλιστα δείξαμε οτι τους παίξαμε στα ίσα.

    Αποτυχία θεωρώ οτι δεν παίξαμε σύμφωνα με το μέγιστο των δυνατοτήτων μας (ή κάπου κοντά σε αυτό) και κυρίως το οτι δεν το ευχαριστηθήκαμε.
    Δεν δείχναν να το ευχαριστιούνται αυτοί που παίζανε, δεν έδειχνε ευχαριστημένος ο προπονητής και σίγουρα αυτοί που απλά χειροκροτούσαν απο τον πάγκο.
    Και διάολε, δεν το ευχαριστηθήκαμε εμείς οι φίλαθλοι. Να δούμε μια ματσάρα, μια ομάδα να δίνει τον καλύτερό της εαυτό κι ας χάσει.
    Ποιος είπε άλλωστε κάτι στον Ολυμπιακό φέτος που δεν σήκωσε την ευρωλίγκα;

    Άλλωστε το είπε ο Πάρκερ καλύτερα απο όλους στα αποδυτήρια.
    Παίξτε όπως μπορείτε, χωρίς φόβο και το πολύ πολύ να χάσουμε δεν έγινε και κάτι.
    Οι Γάλλοι δεν κάναν λάθη απο τον πάγκο τους χθες; Προφανώς.
    Ακόμα κι οταν κερδίζεις γυρίζεις σπίτι και σκέφτεσαι τι μπορούσες να κάνεις καλύτερο αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό.
    Και κόουτς αυτόν τον άφησες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου αυτή τη φορά

    Ν.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ρε φιλε, όπως τα λες. Να τα δώσουμε όλα, να δούμε ματσαρα και ας χάσουμε. 15 χρόνια μένω Ισπανία, δεν μπορω να τους κοιτάξω στα μάτια γιατί νιώθω ντροπή που χάσαμε με τα χέρια κάτω.

      Διαγραφή
  45. Αν θες να κανεις ανανεωση στο προολυμπιακο, να μη σε νοιαζει η προκριση αλλα ΜΟΝΟ να θες να μαθουν οι νεοι παικτες πραγματα, παιρνεις Ντραγκαν Σακοτα για ενα χρονο. Αν θες και ανανεωση και αποτελεσματα σε long term, παιρνεις απο τωρα Γιαννακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλός είναι εκείνος ο προπονητής που τρυπάει το ταβάνι της ομάδας του (την οδηγεί σε υψηλότερες διακρίσεις από τις δυνατότητές της) για περισσότερες από 1 φορές.
    Ο Ιτούδης πότε ξεπέρασε τις προσδοκίες (απέτυχε και σε Τουρκία και σε Ρωσία)? Ο Κατσικάρης ίσως 1 φορά με τη Bilbao. Απέτυχε δις με Εθνική. Ο Σφαιρόπουλος τρυπησε ταβάνι και με Κολοσσό (δις), και με Ολυμπιακο (δεν ήταν ομάδα για Final 4), και για κάποιους και με Πανιώνιο (δις). Ο Γιαννάκης επίσης τρύπησε ταβάνι και το 2005 και το 2006. Αυτό είναι το απόλυτο κριτήριο για την επιλογή κόουτς. Μακάρι να αναλάβει ο Σφαιρόπουλος (τον ήθελα πριν 4 χρόνια, ως διάδοχο του Καζλάουσκας) γιατί είναι εξελίξιμος. Ο Γιαννάκης έχει την προσωπικότητα για να κάνει το re-set (ξεσκαρτάρισμα) και να εμπνεύσει παίκτες και κόσμο. Ίσως το μπάσκετ να είναι πιο απλό απ' όσο νομίζουμε όντας εγκλωβισμένοι στις ακατανόητες ορολογίες και συστήματα και ο παρωχημένος Γιαννάκης να εξακολουθεί να μπορεί "να κάνει τη δουλειά"
    Ο Κατσικάρης είναι καλύτερος για manager (συμπαθής προσωπικότητα και επικοινωνιακος) παρά για κόουτς. Το χειρότερο είναι ότι δεν εμπνεέι εμπιστοσύνη και δεν χαίρει της εκτίμησης των παικτών.
    Δεν έχει καλή αντίληψη του παιχνιδιού. Μου θυμιζει στο τάβλι μία παρτίδα "φεύγα", όπου δεν ξέρει αν πρέπει να πάει γρήγορα ή αργά. Τελειώνει το παιχνίδι και δεν ξέρει αν έχασε από την άμυνα ή την επίθεση.

    ΥΓ: Είναι η τρίτη απόπειρα που κάνω (με διαφορετικό post κάθε φορά), και ελπίζω αυτή τη φορά να δημοσιευτεί.
    ΥΓ2: Ο Καζλάουσκας θεωρήθηκε αποτυχημένος στην Εθνική. Η ουσία είναι όμως ότι έφερε μετάλλιο τη πρώτη χρονιά (με ενάμισι καλό ματς). Την άλλη όντως απέτυχε και ίσως να έχασε και τα αποδυτήρια. Αλλά ο απολογισμός ήταν θετικότατος. (50%)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου και για τους 2 προπονητές που αναφέρεις.
      Πραγματικά ειδικά ο κόουτς Σφαιρόπουλος δείχνει να έχει όλο το πακέτο.
      Ξέρουμε όμως ότι όσο είναι προπονητής σε μια απο τις 2 μεγάλες ομάδες δεν πρόκειται να πάρει τη θέση

      Ν.Τ.

      Διαγραφή
  47. Καλησπέρα σε όλους.
    Τέλος λοιπόν το Ευρωμπάσκετ των μεγάλων προσδοκιών για το οποίο θέλω να επισημάνω κάποια πράγματα όσον αφορά την εθνική μας.
    Αρχικά η στελέχωση. Ο κόουτς αποδείχθηκε τελικά ότι έκανε λάθος. Έκανε κάποιες επιλογές οι οποίες εν τέλει δεν του απέδωσαν αλλά για να πούμε την αλήθεια ούτε και αυτός τις υπερασπίστηκε ώστε να αποδώσουν. Για κάποιους θα ήταν εύκολο(Μάντζαρης) για κάποιους ίσως ακατόρθωτο(Παπανικολάου) μιας και δεν είχαν όλοι την ίδια πορεία μέσα στη χρονιά που πέρασε.
    Δεν μοιράστηκαν ρόλοι σε κάποιους παίκτες και αναγκαστικά ο κόουτς, όταν φοβήθηκε, έκλεισε τελείως το ροτέισον με αποτέλεσμα να αφοπλίσει το μεγαλύτερο όπλο αυτής της εθνικής. Τη δυνατότητα να κατεβάζει σχεδόν δυο ισάξιες πεντάδες.
    Μιλώντας για το προπονητικό σκέλος, τα είπε ο Δημήτρης συνεπώς δε χρειάζεται να επεκταθώ. Το στεπ απ δεν έγινε ποτέ από τον πάγκο στην κρίσιμη στιγμή με αποτέλεσμα να μείνει η ομάδα εντελώς αβοήθητη.
    Πάμε τώρα στην επόμενη μέρα.
    Αρχικά είμαι υπέρμαχος στο να σταματήσει η παλιά φρουρά.
    Αρχηγός εφεξής θα είναι ο Πρίντεζης με τη σειρά των 90άρηδων στο πλευρό του. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που ήρθε η ώρα να δείξουν τι αξίζουν έτσι ώστε σε 3-4 χρόνια με τη συμμετοχή των μικρότερων (95+) να γίνει μια ομάδα ικανή να πατήσει κορυφή. Το κυριότερο πρόβλημα είναι στο 5 αλλά κατέβει δε κατέβει ο Κουφός υπάρχουν παίκτες που θα καλύψουν προσωρινά το κενό με σκληρή δουλειά και βοήθεια από τους υπόλοιπους.
    Τώρα στο θέμα του προπονητή. Ο Κατσικάρης έδωσε στην ομάδα μια ασφάλεια ότι πλέον δε χάνουμε από τα χωριά. Στα κρίσιμα ματς όμως δεν απέδωσε.
    Η άποψη μου συμβαδίζει με αυτή του Τζιμ. Στο αύριο που θέλουμε να χτίσουμε λίγοι προπονητές είναι ικανοί να μας οδηγήσουν. Πάντως ο Φώτης δεν έχει το winning spirit. Αν επομένως πάμε σε ανανέωση ας μείνει προσωρινά για να μονταριστεί ομαλά η νέα ομάδα αλλά να του το θέσει αυτό σαν στόχο η ΕΟΚ προκειμένου και αυτός να είναι απαλλαγμένος από το άγχος. Όταν η ομάδα μονταριστεί και κοιτάξουμε την κορυφή ίσως ο Ιτούδης θα ήταν καλύτερη επιλογή.



    Officer

    ΥΓ 1: Παιχτάρα ο Γκασόλ αλλά in Serbia we trust.

    ΥΓ 2: Τζιμ, πιστεύεις ότι ο Σούλης με την ικανότητα του να παρέμβει δραστικά σε έναν αγώνα και να αλλάξει τη ροή του θα μπορούσε να πάρει το τιμόνι της εθνικής;
    Προπονητής ψημένος που μπορεί να παράγει μόντες σε διάστημα 10 ημερών μήπως τελικά αυτή πρέπει να είναι η μεγάλη του ευκαιρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γεια σας παιδια
    Αντιγραφω αυτα που εγραψα στην προηγουμενη αναρτηση και εχουν αντικτυπο απο την ομοσπονδια και τους δημοσιογραφους μεχρι εμας τους φιλαθλους.Θα κανουμε πρωτα την αυτοκριτικη μας και μετα μπορουμε να κρινουμε καλοπροαιρετα και ολους τους αλλους...

    Καναμε λαθος τα τελευταια 10-12 χρονια και αντι να μελεταμε τους Ισπανους σε τεχνογνωσια,οπτικη του αθληματος εμεις τους ειδαμε ως μισητους αντιπαλους κοιτωντας καθε φορα να τους εκδικηθουμε για μια προηγουμενη ηττα...
    Μαζι ξεκινησαμε τις επιτυχιες σε εθνικο επιπεδο αλλα αυτοι συνεχιζουν μεχρι σημερα...Αντιθετα σε συλλογικο επιπεδο πετυχαμε πιο πολλα απο τους Ισπανους τα τελευταια 10-12 χρονια αλλα ειναι μεγαλο κεφαλαιο αυτη η συζητηση...

    Σε εθνικο επιπεδο επρεπε να τους μελετησουμε στο πως προστατευουν τους παικτες τους.Σε καποια τουρνουα καποιοι δεν κατεβαινουν για να ξεκουραστουν αλλα στο επομενο τουρνουα δινουν το παρων.Ετσι καταφερνουν και συντηρουνται πολλα χρονια με κυκνειο ασμα τους του χρονου στο Ριο.Επρεπε να κανουμε και μεις το ιδιο μετα το 09 και θα ειμασταν μεσα στο μελι...Για παραδειγμα ηθελε ο Σοφο να ξεκουραστει ενα καλοκαιρι,εμεις απο ομοσπονδια,προπονητη μεχρι δημοσιογραφους και φιλαθλους επρεπε να το αποδεχτουμε...Να μη ψαχνουμε για προδοσιες,τεμπελια,αδιαφορια κτλ αφου πρεπει τα σωματα των αθλητων να ξεκουραζονται εστω ενα καλοκαιρι την τετραετια...

    Επρεπε επισης να τους μελετησουμε ως προς το πως βλεπουν το αθλημα και τι αθλητες βγαζουν και εμπιστευονται και απο ποια ηλικια.Γεμιζουν τα γηπεδα,παιζουν θεαματικα,βγαζουν και εξελισσουν καλους παικτες κτλ.Μπορει να εχασαν αρκετες ευρωλιγκες απο Διαμαντιδη,Σπανουλη,Γιαννακοπουλους,Αγγελοπουλους αλλα σαν ποιοτητα μπασκετ και σε παικτες αλλα και στο πρωταθληματους υπερειχαν ευρωπαικα την τελευταια δωδεκαετια...Ισως αν επαιζαν οι δυο Γκασολ στην Ευρωπη ολα αυτα τα χρονια να ειχαμε παρει τις μισες ευρωλιγκες...

    Αν αυτου εμεις ψαχναμε καθε φορα για εκδικηση,τα βαζαμε με τους διατητες,τρωγαμε τους προπονητες μας,αποδομουσαμε το ροστερ μας και αλλα πολλα ενω αυτοι ηταν παντα ενωμενοι και παντα κυνηγουσαν την κορυφη...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι όπως τα γράφεις ειναι, Dominique. Αρνούμαστε να παραδεχτούμε πως είναι ανώτεροι από μας στα σπορ (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τενις, χαντμπωλ, κλπ). Είναι πιο αθλητικοί, είναι πιο τεχνίτες, είναι περισσότεροι (και έτσι έχουν μεγαλύτερη δεξαμενή ταλέντων). Είναι πιο συστηματικοί από εμάς, πώς να το κάνουμε. Εμείς βγάζουμε κάποια ταλέντα γιατί αγαπάμε το μπάσκετ και έχουμε παράδοση, αλλά ακόμα κι αυτά τα ταλέντα δεν κατέχουν τα βασικά -τρίπλα, σουτ.

      Επίσης, αδυνατούμε να καταλάβουμε πως εδώ και χρόνια οι τοπ ευρωπαίοι παιχταράδες έχουν πάει στο ΝΒΑ και στην Ευρώπη έχουν μείνει οι όχι τόσο τοπ -πλην λίγων εξαιρέσεων . Επειδή λοιπόν είμαστε πρωτοι στο χωριό (ευρωλίγκες) πέφτουμε από τα σύννεφα στις FIBA διοργανώσεις που έρχεται η αφρόκρεμα του παγκόσμιου μπάσκετ.

      Διαγραφή
    2. @3:55
      Οι Σέρβοι αλήθεια πόσους ΝΒΑερς έχουν?

      Διαγραφή
    3. Ο Σερβοι ξερουν τοσο μπασκετ φιλε που εμεις δε θα μαθουμε ποτε των ποτων

      Διαγραφή
  49. Στοχευμενο κ ενωτικο το αρθρο σου αλλα για τον ΦΚ διαφωνω κ εγω.Οπως πολυ σωστα εγραψες,επρεπε να βγει μπροστα σε αυτο το τουρνουα,αντ'αυτου κρυφτηκε πισω απο ορισμενους παιχτες κ το χειροτερο ειναι οτι πελαγωσε οταν επρεπε να βοηθησει την ομαδα απ'τον παγκο.Ελπιζω να αναλαβει μια μεγαλη προσωπικοτητα κ να σχεδιασει ενα μακροπροθεσμο πλανο για την εθνικη μας.Τελος να πω κ εγω ενα μεγαλο ευχαριστω στον Βασιλη για οσα μας χαρισε ολα αυτα τα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. καλησπερα σε ολους τους πικραμενους απανταχου την επικρατεια..δεν βλεπω τον συμπαθη κατα τα αλλα ΦΚ να συνεχιζει στο παγκο της ομαδας στο επομενο τουρνουα...παντως δεν υπαρχει ακομη λογος για γρηγορες αποφασεις πριν ζυγιστουν ΚΑΛΑ οι υπαρχουσες επιλογες απο την ομοσπονδια...με τα δικα μου ματια του απλου φιλαθλου εχω να κανω τις εξης διαπιστωσεις
    α) ξεκαθαρα η εθνικη ανεξαρτητως επιπεδου αντιπαλων δε παρουσιασε στο τουρνουα,μπασκετ θελκτικο να το βλεπεις...νομιζω πως περυσι στο παγκοσμιο υπηρχε καλυτερη κατευθυνση και στις δυο πλευρες του γηπεδου..
    παπ,περπερογλου και μαντζαρης δεν μπηκανε καν σε mode προσφορας σε κανενα σημειο..
    οπότε τζαμπα και η τόση κουβεντα για το πως θα μοιρασει ο ΦΚ χωρις πολλες γκρινιες το ροτεισον...
    πιστευω οτι το κλειδι της επιτυχιας για τοσο μικρα τουρνουα ειναι το αποθεμα ενεργειας των παιχτων..και η εθνικη μας εμφανως υστερουσε..
    εκ των υστερων παντα και με ασφαλεια διαπιστωνεται οτι το τουρνουα μια χαρα θα βγαινε με 4 γκαρντ και θα υπηρχε και χωρος για λιγα ποιοτικα λεπτα απο φωτση ή αγραβανη..ο ΦΚ δεν τον πιστεψε το φωτση ομως ουτε και περυσι..γενικως κατι πρεπει να γινει με το μακρινο σουτ..μας κανει πολυ προβλεψιμους η ελλειψη αξιοπιστων σουτερ
    τελος θα θελα του χρονου με το καλο να δω στην ομαδα αν ολα πανε καλα σε καποιο ρολο και τον παπαπετρου και τον θαναση αντετοκουμπο..
    υ.γ η περιπτωση πριφτη πως φαινεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ηταν εκπληξη για εμεα που δεν μπηκαμε προετοιμασμενοι πνευματικα σε αυτο το παιχνιδι εχω την εντυπωση οτι εχουμε καλυτερη ομαδα και οτι παικτες και προπονητες αδικησαν τον εαυτο τους
    νομιζω οτι ο Κτσικαρης θελησε να περασει εναν τροπο παιχνιδιου που δεν ταιριαζει με την ιδιοσυγκρασια της ομαδας και που οταν οι αντιπαλοι ειναι λιγοτερο ποιοτικοι η τα ματς δεν εχουν σημασια αποδιδει ενω δεν αποδιδει σε κρισιμα ματς
    πρεπει να κρατησουμε καποια θετικα απο το τουρνουα και σιγουρα υπαρχουν ακομη και στο παιχνιδι με τους ισπανους η επιστροφη στο 3 δεκαλεπτο και η αρνηση καποιων παικτων να αποδεχθουν την ηττα και να προσπαθησουν μεχρι τελος μας δειχνει οτι η κληρονομια της ομαδας 2005-2007 ειναι ζωντανη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ρε τον καλαθη ξαναμπηκε απο την fiba στην καλυτερη πενταδα μεσα σε μια βδομαδα 2 φορες.https://www.facebook.com/FIBA/photos/a.163159121270.155602.131093616270/10153562560626271/?type=1&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Διαβάζω πολλά σχόλια για το Γιαννάκη ότι εχει να δουλέψει καιρό και ότι οι άλλοι Έλληνες είναι πιο μπροστά κτλ.
    Η Εθνική ομάδα δεν χρειάζεται τον καλύτερο δυνατό τεχνικά προπονητή. Πλέον η ομάδα χρειάζεται έναν εμπνευστή. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν τα προπονητικά σταφ, με βοηθούς. σκαουτερ κτλ.
    Χαρακτηριστικά παραδείγματα της εποχής μας:
    1ο παραδειγμα: Σκαριόλο. Όλοι τον χλευάζουν γιατί πράγματι δεν είναι τοπ προπονητής αλλά απλά στα πάνω ράφια. Αλλά έχει κάτι άλλο, πες το @@, πες το αλαζονεία, πες το προσωπικότητα αλλά επί ημερών του η Ισπανία δεν παρουσιαστηκε ποτε μπουρδέλο και ας είχε να διαχειριστεί την all-star της Ευρώπης. Δίπλα του προσεξε κανείς ποιους έχει; Από τα καλύτερα προπονητικά μυαλά στην Ισπανία. Αλλά αν ήταν αυτοί όρθιοι στον πάγκο θα έκαναν κακάκια συο 5λεπτο. Μπορεί τεχνικά και γνωστικά οι βοηθοί του Σκαριόλο να είναι 2 φορές καλύτεροι. Να διαβάζουν το ματς, να προετοιμάζουν το πλάνο. Μπορεί να γράφουν την μουσική αλλά ο μαέστρος είναι ο Σέρτζιο γιατί μόνο αυτός μπορεί να κρατήσει την μπαγκετα χωρίς να του πέσει.
    2ο παραδειγμα. Τζόρτζεβιτς. Κατά τεκμήριο κόουτς που δεν έδειξε τιποτα ιδιαίτερο στους συλλόγους του αλλά τεράστιος παίκτης, ακόμα μεγαλύτερη προσωπικότητα και ακόμα μεγαλύτερα @@. Ειλικρινά δεν ξέρω σε τι επίπεδο βρίσκεται τεχνικά, ούτε έχω παρατηρήσει κάτι τρελό στον τρόπο παιχνιδιού της Σερβίας πέρα από το καλό spacing και τα κλειδιά στον Μίλος στην επίθεση και σκληρή άμυνα πίσω, Τι είναι όμως ο Σάσα; Το ινδαλμα όλων αυτών των Σέρβων που κοντεύουν τα 30. Ότι ήταν για τη γενιά του 2005 ο Γιαννάκης.

    Που θέλω να κατλήξω; Η ομάδα δεν χρειάζεται τόσο πολύ τα Χs& Οs όσο την υπομονή, την εξυπνάδα και τη σπίθα.
    Γι' αυτό Γιαννάκης με ότι καλύτερο μπορούμε να βάλουμε δίπλα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιαννάκης με Παπαλουκά βοηθό. Και θα τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι κυριολεκτικά.

      Διαγραφή
  54. Αν ειναι να παρουμε Ντουντα,τοτε ακομα και με 100-2 να χασουμε απο τα Νησια Φεροες(εχουν μπασκετ αραγε?)εγω θα λεω οτι "επρεπε να χασουμε..ετσι ειναι το σωστο"
    Ναι,ειμαι και εγω υπερ του Ντουντα απο οταν επαιζε Παναθηναικος-Πανιωνιος στο ΟΑΚΑ(δεν θυμαμαι χρονια) και μας εκανε κουτους ο ..Γιελιτς!
    Μια ομαδα πιτσιρικαδες επαιζαν στα ισα μια ομαδα (δισ)εκατομυριων!
    Ντουντα γιατι σε ενα φιλικο του Ολυμπιακου ο Φασουλας εχασε ενα λει-απ και γυρισε εντρομος στον παγκο,ετοιμος να ακουσει καντηλια για ολα τα θεια,(ετσι ειχε συνηθισει απο τον Ξανθο),αλλα ειδε τον Ντουντα να χειροκτροταει και να του λεει "μπραβο"
    Ντουντα λοιπον και ας μην νικησουμε ποτε(..την πρωτη χρονια θα νικαμε οντως δυσκολα)

    Συνεχιστε την καλη δουλεια..σε αναρτησεις αλλα και σε σχολια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ενα ονομα που πρεπει να κυκλωθει για την εθνικη ειναι και ο αγγελου...σιγουρα η καλυτερη επιλογη ειναι ο σοφος αλλα επειδη το βλεπω δυσκολο λογω και τον κακων σχεσεων του με τον πατερουλη βασιλακοπουλο ισως πρεπει να σκεφτουμε το ενδεχομενο να αναλαβει ο βοηθος του...τζιμ θα ηθελα το σχολιο σου σαν προταση. .πιστευεις ταιριαζει στην εθνικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές αυτή τη στιγμή. Εξαιρετικός στο να προετοιμάζει παιχνίδια στο ψυχολογικό κομμάτι. Όμως ειλικρινά δε νιώθω ότι φέτος π.χ. με αυτόν στη θέση του Κατσικάρη είχαμε αυξημένες πιθανότητες για κάτι παραπάνω. Η Εθνική ομάδα επαναλάμβάνω πρέπει να κάνει υπομονή για να βρεί μέσα από μια επιτυχία το χαμένο "πνεύμα του νικητή" στα νοκ-άουτ.

      Διαγραφή
    2. Μετα τον θειο Φωτη που δεν εργαστηκε σε καποια σοβαρη ομαδα πριν την Εθνικη να αναλαβει ο Αγγελου με την τεραστια εμπειρια στην Χαλκιδα και στα Τρικαλα... νομιζω οτι το εχουμε τερματισει....harvester

      Διαγραφή
    3. ΧΑΧΑΧΑΧΑ ! Να είστε καλά με κάνατε και γέλασα :) Με τον Αγγέλου ξαναγυρίζουμε στις Χρυσές Εποχές Ζούρου και Εθνικού Στάρ! Ο μετριοκαλός Κατσικάρης κλάσεις ανώτερος. Αν δεν βρούμε καλύτερο ας πεθάνουμε μαζί του γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Πολύ χειρότερα...

      Διαγραφή
  56. Καλησπέρα Jim και στα υπολοιπα παιδια στο μπλογκ. Τελος και επίσημα απο χθες το ευρωμπάσκετ για μας, ενα ευρωμπασκετ που προσωπικα μου αφηνει μια πικρη ανάμνηση. Και για το ότι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τους δαίμονές μας (γιατί μπορούσαμε! το πιστεύω ακράδαντα) και για την αποχώρηση του αγαπημένου μου Σπανούλη (θα ελεγα και Μπουρουση-Ζηση, αλλα πρεπει να το ανακοινωσουν και οι ιδιοι, όχι μονο τα μμε). Τέλος εποχής θα έλεγα. Μιας χρυσης εποχης μαζί με τα αρνητικά! Γιατί εξάλλου χωρίς τα αρνητικά, πως θα εκτιμηθούν και τα θετικα?
    Αποτύχαμε λοιπον. Για δευτερη συνεχόμενη χρονιά στο δύσκολο και πιο σοβαρό βασικά ματς, δεν καταφέραμε να κάνουμε το βήμα εκείνο που θα μας ξαναέβαζε εκει που ανήκει η εθνική ομαδα! Θεωρώ πως ο Κατσικάρης, δεν εκανε το βήμα εκείνο που έγραφες και εσυ. Ίσως είναι προπονητής ταμαμ για ομάδες χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. Μπλέχτηκε και ο ίδιος με την επιλογή ''ισάξιων'' παιχτων, γιατί τελικά η πλούσια 12αδα που έιχαμε έμπαζε νερα. Ανεξάρτητα απο την κατασταση που βρίσκονταν κάποιοι παίχτες, αυτό που είδαμε ήταν ενα περιορισμένο rotation, ένα ''θάψιμο'' (σε εισαγωγικα προφανως) παιχτών. Είχες παίχτες έμπειρους, δοκιμασμένους στο υψηλότερο επίπεδο, με ευρωλίγκες...και τελικά κατέληξαν να κάνουν αέρα με πετσέτες. Στον αγώνα δη με σπανιόλους, δεν ξερω...απογοητεύτηκα. Είχες τόσα guard, να πιέσουν, να κουράσουν τη frontcourt τους και τι έκανες? Ανεβασες την πίεση και παγίδεψες τους ισπανους στα τελευταια...2 λεπτα? Ο Σκαριόλο, τουλάχιστον στο τέλος έπαιξε με αυτούς που έχουν χημεια, και κερδισε απο αυτο. Βγάζω το καπέλο στο μοντελοΣερτζιο!
    Για τον Σπανούλη, δε χρειάζονται πολλά λόγια. Ενα μεγάλο ευχαριστώ για όσα πρόσφερε! Δεν βγαίνουν εύκολα τετοιοι παίχτες, με τέτοια αυταπάρνηση για τη νίκη που να βγαίνουν μπροστα στα δύσκολα. Ξέρω ότι θα λιδορηθω και εγω με αυτά που λεώ, αλλά έχω καταλάβει πως ο Έλληνας ΔΕΝ αλλάζει, και δυσκολα θα παραδεχτεί και τον αντίπαλο! Πραγματικός ηγέτης (ΝΑΙ, ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ!). Και πραγματικά ας κάτσουμε να δούμε ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ το ματς, πως τον έπαιζαν άμυνα και πως το κάνουν οι περισσότερες ομαδες στην ευρωπη.
    ΥΓ1) Φρατελλι, τον ήπιαμε!!! :D
    YΓ2) Δεν ξερω κατά πόσο θα είναι ο Κατσικάρης στον πάγκο της ελλαδος και του χρόνου. Βασικά μπορεί ούτε ο ίδιος να το μάθει ποτέ! ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΟΚ! Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα ποτέ? μόνο οι προπονητες και οι παίχτες φταίνε σύμφωνα με τους αυλοκόλακες.
    ΥΓ3) Η παραγωγική διαδικασία στην ελλάδα είναι εξαιρετικη πλην ενός χαρακτηριστικου. Όπως έγραψες και στο φεις...κανα σουτερ θα βγάλουμε ή άμυνα-αμυνα-pick n roll μόνο? Ο Ντούντα κάποτε ήθελε να απαγορευτεί σε μικρες ηλικίες το pnr. Ας εμβαθύνουν και οι προπονητες απο μικρή ηλικία στην πεμπτουσια του μπασκετ. ΤΟ ΣΟΥΤ! ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ηγετης και μαλιστα μεγαλος ειναι στην ομαδα του στην εθνικη καμια σχεση.Ετσι χαναμε απο Νιγηρια και Φιλανδια,δεν ειχαμε καποιον να βγει μπροστα μετα το 10..

      Διαγραφή
    2. Οκ! Προφανως το χαλκινο το 2009 δε μετραει! Τωρα αν πρεπει να κανει τον ελ σοντ συνεχεια. Οκ! Προφανως δεν ειναι γκαζολ! Αλλα δηλαδη με τη λογικη σου ο παρκερ ειναι λιγος!

      Διαγραφή
    3. ελ σοντ;;μαλλον αν καταλαβα καλα ελ σιντ θα εννοεις

      Διαγραφή
    4. Ναι! Ειναι διπλα το "ι" στο "ο" στο κινητο! ;-)

      Διαγραφή
  57. Kάτι άσχετο... Είδε κανείς το all star u18? Μου φάνηκε το σώμα του Χαραλαμπόπουλου πιο δεμένο από το καλοκαίρι. Μπορεί να κάνω και λάθος... Αυτός ο Τοτε μου άρεσε σαν παίχτης και δεν τον είχα ξανακούσει. Έχει και τρίποντο αλλά και καλές κινήσεις κοντά στο καλάθι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τον αγωνα τον ειδες καπου η απλα ειδες την στατιστικη;;;.Εψαχνα να δω τον αγωνα αλλα δεν τον βρηκα πουθενα.Οντως και εμενα (απο φωτο) ο Χαραλαμποπουλος μου φανηκε πιο γυμνασμενος.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ 100%, Να αποσυρθεί τώρα ο Μπουρούσης μπας και καταφέρει και διασώσει καπώς την αξιοπρέπεια του..
      Και ο Ζήσης μαζί, δεν θα πάθουμε και τίποτα αν δεν παρελάσει σημαιοφόρος στο Ρίο..

      Vatos 76

      Διαγραφή
  58. συγνωμη αλλα μας τα επρηξε ο μπουρουσης....μας απειλει τωρα τι θα γινει οταν μιλησει ο αρχηγος νικος ζησης......τους θιξανε τους εκατομμυριουχους επειδη γραψανε καποιοι οτι πρεπει σιγα σιγα να φυγουν απο την εθνικη και οτι χαλανε το κλιμα......εχουν χεστει στο ταληρο,εχουν εκατομμυρια ευρω και για τα δισεγγονα τους και κατι εγινε επειδη καποιοι πιστεουν αλλα πραγματα απο τον γιαννη...........εναν γιαννη που οι παναθηναικοι τον βριζανε επειδη προκαλουσε για δεκα μερες,στον ολυμπιακο τα κανε μπαχαλο και τον διωξανε για λογους εξωαγωνιστικους,ακομα και στη ρεαλ στο περιθωριο ηταν...γιατι αραγε οπου παει τα κανει σαν τα μουτρα του?....και τωρα απειλει........θα μας μιλησει λεει και ο ζησης...τι να μας πει ο νικος...οτι τοσα χρονια ενω εκανε τοσες μετριες χρονιες απολαμβανε τη στηριξη των δημοσιογραφων?ή οτι καποιες φορες δεν επρεπε αξιοκρατικα να ηταν στην εθνικη ομαδα?.......κλειστε τα στοματακια σας καλυτερα,σας εχουν κανει ηρωες οι αγγελοπουλοι και οι γιαννακοπουλοι με την συνδρομη των σερβων προπονητων και τωρα το παιζετε καμποσοι και δεν δεχεστε την κριτικη.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν μέρη θα συμφωνήσω φίλε.η δικιά μου άποψη.ακομα δεν μπορώ να το χωνέψω πως χάσαμε και εχω νεύρα.πιο πολυ με τον κατσικαρη αλλα τωρα και με αυτές τις δηλώσεις.εγω την ώρα που έβλεπα το ματς σε ένα κρίσιμο λάθος νομίζω το καλάθι ένα άκυρο πήδημα έριξα μπουνια στο τραπεζάκι απτό ικεα και του άνοιξα τρύπα.την πίστευα αυτήν την ομάδα.οπως και οι περισσότεροι μας.τωρα τι θέλουνε να πούμε πως πετύχαμε;;;;;;;;;;;οτι φτάσαμε στους 8 και αποκλειστηκαμε απο την Ισπανία που το σήκωσε.πλακα κάνουμε;;;σεβόμαστε Ισπανία.αλλα αυτη την Ισπανία πιστεύω οτι την είχαμε!!!!!!την ειχαμεεεεεε!!!!!ειμασταν που είμασταν πελάτες των Ισπανών τωρα μας ρίξανε στα ταρταρα.αισθανομαι πικρία μεγάλη.ισως να μασταν εμείς στον τελικό με την Λιθουανία.και αντί να τους ενοχλεί αυτο τους ενοχλούν τα σχόλια πλακα κάνουμε;;;;;;;;;και οκ δεν είπαμε οτι δεν προσπάθησαν η δεν ήθελαν.αλλα τι να κάνουμε να πούμε τι οτι πετύχαμε.ειναι πολλά χρονια οι αποτυχίες.τι θέλετε να σας σηκώσουμε στα χέρια;;;απίστευτο το οτι οι παίχτες της εθνικης ασχολούνται με τα σχόλια και οχι οτι βγάλαμε τα ματιά μας!!!οχι οτι θα μπορούσαμε να παίζαμε εμείς τελικό.οχι.και εν το μεταξύ τι πράγμα ειναι αυτο;;δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική ακομα και εμείς που δεν ξέρουμε πολυ μπάσκετ;;;;δ μπορούμε;;;;ειπε κανείς οτι αυτοί οι παίχτες ειναι άχρηστοι;;;;;το οτι χάσαμε έναν κρίσιμο αγώνα που είχαμε το πλεονέκτημα είπαμε.ειναι ψέμα;;;;και κανονικά με 6 χρονια αποτυχίες χειρότερα έπρεπε να λέγαμε αλλα τεσπα.αν τους πειράζει ι κριτική να κοιτάξουν να παίξουν καλα και να την διόρθωσουν.ολα τα αλλα ειναι να χαμέ να λέγαμε.πραξεις θελουμε.
      Κατσικάρης για μένα πρεπει να φύγει.δεν το πιστεύω καθόλου.καθολου.πλεον.με απογοήτευσε πλήρως.

      Υγ άλλος ένας μεγάλος παίχτης αποχώρησε .σευχαριστουμε σπάν!

      Υγ2. Ο σπάν αποχώρησε ίδια ηλικία με τον Διαμαντίδη. Και οπως διαβάζω απο τα site για τους ίδιους λόγους.πχ να αφήσουν την νεα γενιά να εξελιχθεί και να μείνουν μακριά απο καταπόνησης για να παίξει μέχρι τα 37 38.σωστα.αλλα τον Διαμαντίδη τοτε τον ξεφτιλισΤε στα σχόλια κΑι δημόσιογραφοι.τωρα;;;;;;μοκο!!!!δεν θέλω να πείτε τα ίδια για τον σπάν για να με ικανοποίησετε.οχι.απλως αυτο αποδεικνύει τι κόμπλεξ έχετε.καλα εκανε και ο σπάν και διαμαντιδης.θεωρησαν οτι ήρθε η ώρα τους .αποφασισαν και έπραξαν.αφου εχουν προσφέρει.αλλα κλαδιά ειμαστε .ουτε αυτο δεν σεβόμαστε.

      @deldino

      Διαγραφή
    2. Ο Μπουρούσαρος είναι απο αυτούς που δεν παίρνεις ποτέ στα σοβαρά και απλά περιμένεις με αγωνία πότε θα κάνει ή θα πεί κάτι (κάλτ) για να λιώσεις στο γέλιο. Οι ''Δέκα Μέρες'' και το ''Δεν Μπορώ Να Κοιμηθώ'' ήταν τα μεγαλύτερα του έπη. All time classic.

      Διαγραφή
  59. Με τη Σερβία των τεσσάρων δικών μας ή με τη Λιθουανία του Γιόνας; Διλήμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Ραντουλιτσα πολυ θεατρο...αν περασουν ο Γκασολ θα τον κανει βλακα.

      Διαγραφή
    2. o Ραντουλιτσα θεατρο;;;;;α καλα οτι να ναι.

      Διαγραφή
    3. το γλυτωσε ο Ραντουλιτσα...να δουμε πως θα παιξει τον Γκασολ ο Κασλα

      Διαγραφή
  60. Ο Καρύδας να πάρει θέση για τον Υπνάουσκας όπως τον έγραφε προ 3 ημερών.
    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Βρισκω ωριμη και παραγωγικη την τοποθετηση σου για την παραμονή του Κατσικαρη.Μου αρεσε επισης η επισημανση,την οποια αισθανθηκα κι εγω,οτι η ανακοινωση του Σπανουλη ακουσια επισκιασε εν μερει το ''τσουναμι γκρινιας'' που πηγε να δημιουργηθεί μετα την ηττα,προκαλωντας εσωστρεφεια και στην τελικη ζημια σε μια-αν μη τι άλλο-αξιοπρεπη προσπαθεια,με λαθη και περιθωρια βελτιωσης,αλλα παντως ανταξια των οσων εκπροσωπεί αυτή η ομαδα...
    Καποιες παρατηρήσεις-ερωτήσεις επιπλέον
    1)Του Σπανουλη ο Γιουλ του εβγαλε τα συκωτια στην αμυνα...Ο Σλουκας επρεπε να παρει περισσοτερο χρονο,ηταν ο καλυτερος σουτερ της συνθεσης,και μπορουσε να λειτουργησει σε πλαισια ball screen offense δινοντας λυσεις...Το ιδιο και στο σουτ του Περπε στο τελος π λες και παραπανω απ την weak side...
    2)Αντι του Περπε θα μπορουσε καλλιστα να εχει κληθει ο Φωτσης λειτουργώντας ως στρετς-4 για λιγα λεπτα.Πιστευω θα ειχε βοηθησει απέναντι στις ζωνες που μας ταλαιπωρουν παραδοσιακα,ουτως η αλλως ο πολυσχιδης φοργουορντ της Μπαρτσελονα επαιξε ελαχιστα στο τουρνουά...
    3)Εμενα μου κανε εντυπωση η μη χρησιμοποιηση του Μαντζαρη στην p'n'r αμυνα απέναντι στον Σερχι,κατι που δεν σχολιαστηκε πολύ γενικα...Νομιζω ότι ο ασος του ΟΣΦΠ θα μπορουσε να σταθει πολλη ωρα σε σχηματα με 3 γκαρντ στο παρκε διπλα σε Καλαθη και έναν εκ των Σλουκα-Σπανουλη κατά περιπτωση,αποδιδοντας και μπροστα και πισω...Ανταυτου προτιμηθηκε ο Ζησης που οργανωτικα δεν υπερτερει του νεαρου,ασε που δεν εχει και τα ποδια-πνευμονια να πιεσει όπως αλλοτε,παρα την εμφανή προσπαθεια του Νικου στον τομεα αυτό...

    ΥΓ¨1:Σπουδαιος ο Γκασολ
    ΥΓ2:Ο Σερχι ο καλυτερος ασος στην Ευρωπη κατά την γνωμη μου
    ΥΓ3:Οι Ισπανοι αν και αντιπαθητικοι εδειξαν αν μη τι άλλο προσωπικοτητα σ ένα τουρνουά π τους ψιλοειχαμε τελειωμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι φίλε. Απλά ο Κατσικάρης μετά τον Καλάθη σαν συνολικό performance σε άμυνα-επίθεση πίστευε από την αρχή περισσότερο τον Ζήση, ίσως όχι άδικα. Τον εμπιστευόταν και στο αμυντικό κομμάτι. Για αυτό δε βρήκε καθόλου χρόνο ο Μάντζαρης.

      Διαγραφή
  62. Λιθουανικο ΕΠΟΣ ωστε να το σηκωσει σε μια ΕΠΙΚΗ εμφανιση ο Γκασολ στο τελος.
    ΜΦΓ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Απίστευτη καρδιά η Λιθουανία! Μάγκες!!
    Aleister

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Σερβία - Κασλάουσκας 0-1!

    Αλέξης

    ΥΓ. Πανάξια πρωταθλητής Ευρώπης ο Πάου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Και κάπως έτσι, τα 2 μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης θα παίξουν μικρό τελικό... Απίθανοι Λιθουανοί! Hats off.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Διευκρίνηση: Το υστερόγραφό μου στηρίζεται στο γεγονός ό,τι, κατά τη γνώμη μου, τον τελικό τον είδαμε χθες, με τις Ισπανία και Γαλλία να δείχθουν σαφώς καλύτερες από τις δύο σημερινές, σε αυτή τη φάση, ακόμα και στον έλεγχο της πίεσης, στα δύο αυτά παιχνίδια...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μετα το παιχνιδι Σερβια-Λιθουανια η στενοχωρια μου ειναι διπλη... τιποτα το ιδιαιτερο ολες οι ομαδες ,χασαμε τεραστια ευκαιρια να παρουμε ενα μεταλλιο.Ο θειος Φωτης πρεπει να αποσυρθει απο την ομαδα, δεν δικαιουται τριτη ευκαιρια....harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το καθε παιχνιδι ειναι διαφορετικο,τι νομιζεις αν παιζαμε με Γαλλια Σερβια θα κερδιζαμε;Σημερα ολοι οι παιχτες των Σερβων ηταν αστοχοι,ελευθερα τριποντα εμπαιναν με το σταγονομετρο.

      Διαγραφή
    2. Δεν νομιζω τιποτα φιλε μου αλλα πες μου εαν σε εχει εντυπωσιασει καποια ομαδα ? harvester

      Διαγραφή
    3. Οσες κερδιζαν φανταζαν εντυπωσιακες και ας εβλεπες αδυναμιες..Και οι Γαλλοι μου αρεσαν σε καποια παιχνιδια.και οι Σερβοι ηταν αητητοι σε δυσκολο ομιλο,και οι Ισπανοι χτες καλοι ηταν.Θελω να πω ακομη οτι καμια ομαδα δεν κερδιζε ανετα ακομη και οι Σερβοι επαιρναν την διαφορα στο τελευταιο δεκαλεπτο.Αδικο το συστημα.Μια κακη εμφανιση σε αυτον το γυρο σημαινει θανατος.Τελικα το παθος, η θεληση, και η ψυχη, νικανε ακομη και καλυτερες ομαδες,Αυτο ειναι τελικα το μυστικο.

      Διαγραφή
    4. Δεν υπάρχει μυστικό παιδιά. Το σύστημα από μόνο του ευνοεί την έκπληξη. Πάρε παράδειγμα το τελικό τουρνουά του NCAA.

      Διαγραφή
  68. Μεγάλο κάζο οι Σέρβοι από το πουθενά. Άλλο είναι να παίζεις απελευθερωμένος ως outsider κι άλλο με την κάψα να σου καίει τον κώλο. Οι Σέρβοι κατέρρευσαν υπό το βάρος του φαβορί.
    Οι Λιθουανοί απέδειξαν ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις 3-4 NBAers για να κάνεις πορεία σε διεθνή τουρνουά. Αρκεί να έχεις φλόγα, πίστη και να παίζεις κοντά στο 100% των δυνατοτήτων σου.
    Μπράβο στον Καζλάουσκας που για άλλη μια φορά τα καταφέρνει σε τουρνουά της FIBA. Είναι εντυπωσιακή η μετάλλαξη των Λιθουανών σε ομάδα με απίστευτο αμυντικό performance, παιχνίδι λίγων κατοχών και στοχευμένες επιθέσεις. Είναι κυνικός ο τρόπος που χτύπησαν σαν χταπόδι τον Μίλος στην άμυνα. Ο κόουτς προσαρμόστηκε στο υλικό που είχε, ξέχασε το τρεχαλητό και τα μπουμπουνητά. Την ίδια λογική είχε φέτος και η Ζαλγκίρις του Κράπικας που ήταν φέτος assistant στην εθνική.

    Οι δικοί μας με ανησύχησαν ελαφρώς. Πολλά λάθη ο Σάλε, χαμηλή πτήση ο Ραντούλιτσα. Ο Κούζμιτς ασχολίαστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δικοί σου Σοφρωνίου είναι ο Χάκετ, ο Σπανούλης, ο Μιλουτίνοφ και ο Μάντζαρης.

      Διαγραφή
  69. Τετοιο σπρωξιμο ειχα πολυ καιρο να δω,αστοχοι οι σερβοι παιζαν και εναντιον 8 λογικη η ηττα.Εντελως απαραδεκτο να μη μετρανε οι συνολικες νικες,επιβραβευονται μετριες ομαδουλες που συμμετειχαν σε γελοιοους ομιλους με μεγαθηρια ποως Βελγιο,Λεττονια και η εθνικη μας να αποκλειεται απο 8αδα με μολις 1 ηττα
    Οχι τιποτα αλλο αλλα τους Λιθουανους τους ειχαμε ανετα...
    Θα χαρω πολυ να δω τον Γκασολ να καρφωνει στα μουτα του Βλακατσιουνας που νομιζει οτι ειναι και σταρ η παλιοτιτιτικα!
    VAMOS España!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ρε παιδιά τι φάση με τον Κάλινιτς; Και στα 2 τελευταία παιχνίδια ξεκίνησε βασικός αλλά έπαιξε ελάχιστα; Να τσακώθηκε με τον Σάλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. TO ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ,ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τεραστια νικη οι Λιθουανοι,τετοια ενταση και ομοψυχο παθος ομαδας μεσα σε εναν αγωνα δεν θυμαμαι απο ποτε εχω να δω.

    Ισπανια-Λιθουανια...
    Αλλη μια αποδειξη οτι στα fiba tournaments δεν χρειαζεται να παιξεις κανα θεαματικο μπασκετ, που να ειναι και το ταιριαστο με τις επιταγες των καιρων.

    Διαλεγεις μια στρατηγικη,χτιζεις μια ομαδα με χημεια,με θεληση και με την καλυτερη δυνατη προετοιμασια για τα νοκ-αουτ.

    Η Ισπανια εχει φτιαξει ενα πλαισιο για να μεγαλοπρεψει ο Γκασολ και η ομαδα να εχει ρολους και ομεγενεια,η Λιθουανια ατσαλωθηκε σαν ομαδα απο τα πολλα δυσκολα παιχνιδια,επαιξε σαν συνολο με τεραστια ενταση και αμυντικη συνοχη κανοντας σπουδαιο διαβασμα στους μεγαλους αγωνες....

    Το πουλεν σου σημερα Τζιμ ηταν ο μοιραιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλησπέρα. Νομίζω μετά το σημερινό όλοι μαζί να κατανοήσουμε το πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία των νοκ-άουτ παιχνιδιών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Γκασολ βαλτους στα καλαθια οπως μονο εσυ ξερεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Παντως ο χαρακτηρας και το εγω κτιζουν η καταστρεφουν καριερες, αρχιζει ο αγωνας Σερβια-Λιθουανια και στα πρωτα 30 δευτερα βαζει τριποντο ο Μιλος και δειχνει με το χερι το πρωτο, βεβαια η εξελιξη δεν τον δικαιωσε οπως σε ολη την καριερα του και μου θυμισε τον Μπουρουση.
    Παρτε ενα τροπαιο ρε πουστη μου με την μαγκια σας και δηλωστε οτι θελετε αλλα ελεος ...harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακομα χειροτερο ηταν ενα τριποντο του μπογκντ που εκανε μορφασμούς στο παγκο του, λιγος ο τζορτεβιτς, οι δυο ψηλοι ψοφιοι, ο τζορτζ ισως λιγοτερος απο τον κατσικαρη.

      Διαγραφή
    2. Bασικα μπορουσες να το διατυπωσεις πιο ευκολα
      "οσοι της Σερβιας ειναι στον ΠΑΟ ειναι ψοφιοι (ευχομαι"

      Διαγραφή
  76. Έχουν ιδιαιτερότητες σαν λαός. Η καλή τους ομάδα, αυτή του '95 εκτός από ποιότητα ήταν πολύ δυνατή στο μυαλό. Αυτά τα παιδιά είναι ίσως οι καλύτεροι παίχτες στην Ευρώπη αλλά δεν έχουν νικήσει ακόμα σε συλλογικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Και φυσικά να πούμε ότι ο Καζλάουσκας ήταν άψογα διαβασμένος. Έχουμε γράψει και στο παρελθόν ότι σε αυτό το επίπεδο είναι από τους πολύ καλούς προπονητές. Μέχρι και με τη Κίνα έδειξε έργο. Ομολογώ στεναχωρήθηκα σήμερα αλλά θα ήταν μπασκετική αδικία να χάσει η Λιθουανία αυτό το ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε τζιμ σκασαμε και εμεις απο την εμφανιση των Σερβων αλλα περισσοτερο απο τον περιπατο των Ισπανων στον τελικο που ερχεται. Εχεις δικιο καλος ο Καζλαουσκας τον οποιον δεν εχω σε εκτιμηση αλλα νομιζω οτι ειναι ο Γιαννακης της Λιθουανιας, μηδεν λιπαρα σε ομαδες πρωταθλητισμου με μεγαλα μπατζετ αλλα σε Εθνικες ομαδες τα αποτελεσματα τους δικαιωνουν...harvester

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι harvester. Και να σκεφτείς ότι οι Σέρβοι ήταν χαρούμενοι που τους έκατσε η Ισπανία γιατί (όντως) μάτσαραν καλύτερα.Η Λιθουανία σε καμία περίπτωση δεν είναι μια από τις δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά αλλά το σύστημα ευνοεί τέτοια σύνολα. Στον πρώτο γύρο ήταν για γέλια και για κλάματα μαζί. Όμως ξέρουν να παίζουν τέτοια παιχνίδια. Έχουν καλλιεργήσει πνεύμα νικητή. Και σήμερα ήταν άψογα προετοιμασμένοι από τον προπονητή τους. Και σε επίπεδο τακτικής και ψυχολογικά.

      Διαγραφή
    3. Kαλες οι αλλες ομαδες αλλα εδω χανουμε μεταλλια με την Εθνικη επειδη υπαρχει λαθος προσεγγιση, πες μας ρε τζιμ εαν εξαιρεσουμε τον Ζοτς ,Ιβκοβιτς και οποιονδηποτε αλλον γνωστο μπορει να προτεινει καποιος, ποιος θα αξιζε κατα την γνωμη σου να αναλαβει τις τυχες της ομαδας? μιλαμε για δευτεραντζες τουλαχιστον μεχρι τωρα γιατι ολοι απο καπου ξεκινησαν.....harvester

      Διαγραφή
    4. Είναι έτσι η δομή των διεθνών τουρνουά που από τη στιγμή που δεν έχεις ομαδάρα (μιλάμε για ρόστερς όπως της Ισπανίας ή της Αργεντινής στα prime τους) δε μπορείς να μπαίνεις με ασφάλεια λέγοντας ότι θα ξεχωρίσεις. Είναι και θέμα συγκυριών. Όλοι αυτοί οι κόουτς (όπως τους χαρακτήρισες "δεύτερης διαλογής") δε μπορούν να σου εξασφαλίσουν κάτι πέρα από μια ομάδα που θα λειτουργεί αγωνιστικά στον σωστό προσανατολισμό. Το να προχωρήσεις σε ένα τουρνουά είναι αποτέλεσμα πολλών παραμέτρων. Μήπως ο Σκαριόλο ή ο Τζόρτζεβιτς είναι τοπ-προπονητές; Όχι. Μήπως αν φέρουμε τον Μπλατ (αποδεδειγμένα τοπ-προπονητής) μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι θα κάνουμε το βήμα παραπάνω; Όχι. Οπότε συνεχίζεις με έναν καλό κόουτς τέτοιου επίπέδου που σου εξασφαλίζει συγκεκριμένα πράγματα, τύπου Ιτούδη/Κατσικάρη/Γιαννάκη ή οποίον θέλεις μπορείς να προσθέσεις εσύ) και περιμένεις τη σειρά σου. Η διαφορά του Ίβκοβιτς με όλους αυτούς είναι ότι μπορεί να χτίσει έναν χαρακτήρα στα νεότερα παιδιά ώστε να μπούν στις ράγες για το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Αυτό ναι, με τον Ντούντα, στο διεθνές επίπεδο, θεωρώ πως μπορείς να το διασφαλίσεις.

      Διαγραφή
    5. Αυτά παιδιά.. Πάω για ύπνο γιατί έχει νωρίς ξύπνημα. Τα λέμε το πρωί.. Μέχρι τότε είμαι σίγουρος ότι θα δω τη τελευταία φάση με το drive του Μπογκντάνοβιτς 5-6 φορές σε μορφή ονείρου..

      Διαγραφή
  78. Ο Γιόνας Καζλάουσκας, είχε όρεξη για αστεία: “Το να νικήσεις την Σερβία με 20 λάθη και με 2/14 τρίποντα, είναι κάτι απίστευτο. Όταν κερδίσαμε το μετάλλιο στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ, πολλοί έλεγαν πως είχαμε μεγάλη τύχη. Το περσινό καλοκαίρι, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα έλεγαν πως είχαμε εύκολο πρόγραμμα. Αναρωτιέμαι τι μπορεί να λένε τώρα! Σχεδόν οι πάντες στην Λιθουανία βλέπουν τα παιχνίδια μας, έχουμε μεγάλο σπόνσορα κι έτσι θέλαμε να τους δώσουμε σασπένς και να μην βαρεθούν”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Μεσα επεσε παντως ο Σπανουλης που μετα τον τελικο του φαιναλ ελεγε στο Μασιουλις οτι "δεν ειναι τιποτε"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Φιλε 5.36 ο Καρμπονε διατυπωσε μια αποψη με την στελεχωση της Εθνικης απο γηγενεις και νατουραλιζε παικτες χωρις να προκαλεσει, κοσμια και κατανοητα. Μπορει η προσεγγιση του να ειναι λαθος μπορει και οχι, αλλα απο την στιγμη που διαφωνεις θα επρεπε να αποδομησεις τον γραπτο του λογο με επιχειρηματα και οχι με εξυπναδες.
    Ειναι ωραιο να διαφωνουμε γιατι απο την συγκρουση ερχεται η εξελιξη αλλα πρεπει να σεβομαστε την διαφορετικη αποψη. Οπως ειπε ο μεγαλος Κλιντ, η αποψη εναι σαν την κωλοτρυπιδα, ολοι εχουν απο μια....harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμα να καταλάβεις ότι η εθνική δεν έχει νατουραλιζε harvester ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις? Άρα ποια άποψη για νατουραλιζε μας λες να αποδομήσουμε? Άμα είχε να κάτσουμε να το συζητήσουμε με επιχειρήματα. Το να λες ότι ο ταδε και ο δείνα δεν είναι αρκετά έλληνες για τα γούστα σου και άρα δεν πρέπει να μπουν στην εθνική δεν επιδέχεται επιχειρημάτων όπως καταλαβαίνεις (ελπίζω).

      Διαγραφή
    2. Απο που προκυπτει οτι πηρα θεση,εκανα μια παρατηρηση στο διαδικαστικο της συζητησεως, καλο ειναι να διαβαζουμε με ψυχραιμια τα σχολια και να μην ειμαστε με το μαχαιρι στο στομα....harvester

      Διαγραφή
  81. Παιδια και Τζιμ καλημέρα,
    Το χθεσινο αποτέλεσμα και η γενικότερη πορεία του τουρνουα έδειξε ξεκάθαρα πλεον ότι δεν υπήρχε ομάδα φόβητρο και 5-6 ομάδες για διάφορους λόγους σιγοβραζαν στο ίδιο καζάνι. Αυτό καταδεικνύει, δυστυχώς, την αποτυχία της Εθνικής. Μια αποτυχία που εξετάζοντας σιγά-σιγα νηφάλια τα γεγονότα, πιστωνεται σχεδον εξ ολοκληρου στον Κατσικάρη. Καλος, χρυσός, με καλη πορεία στην ACB, αλλα δεν κατόρθωσε να σκληραγωγήσει, να εμπνευσει, να ηγηθεί.Αυτά ηταν τα βασικά.Το rotation, η κατανομη ρόλων, τα plays κτλ ειναι δευτερευοντα. Κοιτάξτε τη Λιθουανία που όλοι την λοιδορούσαν στον όμιλο...γυάλιζε το μάτι τους, δάγκωναν λαρύγγια. Αυτο η εθνικη δεν το έδειξε ποτέ.
    Για αυτο, οτι ενστάσεις υπάρχουν για τεχνικά θέματα ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΔΑΓΚΩΤΟ!!!! Φλογα, αυταπάρνηση refuse to die. Στελέχωσε τον με ενα δυνατο επιτελείο scouters, assistants και θα δειτε ότι και τεχνικά δεν θα υπολείπεται απο κανένα.
    Γιώργος Ηράκλειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Οι Λιθουανοι με ενα μόνο playmaker φτασαν τελικό.Ομως εχουν 3 forward Μασιουλις-Σειμπουτις-Κουζμινσκας που παιρνουν ριμπαουντ και κάνουν μπασίματα μέχρι το καλάθι και η Ελλαδα δεν έχει.Μόνο τον Αντετοκουμπο έχουμε.Οι Περπέρογλου Παπανικολάου είναι τελείως ντεφορμέ, με τον Στρατο ανύπαρκτο και τον μεγάλο NBAer Παπανικολαου να κάνει την μια βλακεία μετάτην άλλη. Απορώ ποια ομάδα θα τον πάρει φέτος και με max 500 χιλ.
    Τωρα για Μαντζαρη Σλουκα πολύ καλά είπε ένα φιλαράκι ότι έπρεπε να δοκιμάσει Μαντζαρη-Σλουκα-Σπανουλη-Πριντεζη-Κουφο στην ίδια πεντάδα λόγω ομοιογένειας(αν και είμαι Παο)
    Τωρα για Κατσικάρη νομίζω ότι πρέπει να αποχωρήσει λόγω πάνας και προφέρμ.Πολύ σοφτ,με το βρακάκι καφέ στα κακάκια, προπονητής που δεν αντέχει την πίεση μιας και δεν έχει γαλουχηθεί σε αυτήν ούτε σαν παίκτης ούτε σαν προπονητής.
    Ψηφίζω αβλεπί Γιαννάκη
    Για το Προολυμπιακό πολύ δύσκολα τα πράγματα με Σερβία-Ιταλία-Γαλλία-Τσεχια-Καναδα-Μεξικο
    Ας παμε με νέο αιμα Μαντζαρη Παππα Σλουκα Καλαθη Θαναση και Γιαννη Αντετοκουμπο Χαραλαμπο Πριντεζη Κουφο Αγραβανη και ισως Μπουρουση Παπαγιαννη
    koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΟΒΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΣΤΑΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΥΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.
    ΣΤΟΚΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ακόμα και σε νεαρές ηλικίες τους παίζουν πικ εντ ρολλ αντί να τους μάθουν να σουτάρουν.Ο καλύτερος σουτέρ αυτή τη στιγμή από όσους είναι υποψήφιοι ή ήδη μέλη της εθνικής έχει επώνυμο που τελειώνει σε -ιτς.
      ΜΦΓ.

      Διαγραφή
    2. ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΙΛΕ.JIM ΑΝΟΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.STOCTON

      Διαγραφή
  84. Παιδια κανω μια ασχετη ερωτηση αλλα εχω μια διαφωνια με γνωστο μου και δε βρισκω καλυτερο site για απαντηση απο εσας. Στο ΝΒΑ επιτρεπεται η αμυνα 2 σε εναν? (double team). Παλια επι εποχης Jordan επιτρεποταν?
    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To double team πάντα επιτρεπόταν, και επί Jordan. Επί Jordan απλά απαγορευόταν κάθε μορφή άμυνας ζώνης.

      Σήμερα ακόμα υπάρχει ο κανόνας των αμυντικών 3 δευτερολέπτων, δηλαδή αν ένας παίκτης μέσα στο ζωγραφιστό δε μαρκάρει κανέναν για 3 δευτερόλεπτα και πάνω, ο αντίπαλος παίρνει βολή και έχει και τη μπάλα για άλλη μια επίθεση.

      Ελπίζω να βοήθησα.

      Blackman

      Διαγραφή
  85. το χθεσινο ματς συνιστα εκπληξη πρωτου μεγεθους!!!οκ, εχει χαβαλε το αουτσαιντερ να κερδιζει το φαβορι αλλα προσωπικα απο κατι τετοια παιχνιδια εγω προσωπικα ασφαλη συμπερασμαστα δε βγαζω ποτε.

    10 φορες να ξαναεπαιζαν οι λιθουανοι θα εχαναν.σε κακη μερα οι σερβοι, τα εδωσαν ολα οι λιθουανοι, ο καλνιετις εκανε μαγικα πραγματα και η παρασταση ελαβε τελος.συμβαινουν αυτα!!!

    παμε τωρα στα "ασφαλη συμπερασματα"...

    -εγινε τοπ προπονητης ο καζλαουσκας χθες?κατα τη γνωμη μου οχι!!!και στο προηγουμενο ευρωμπασκετ και στο φετινο το προγραμμα του ηταν γελοιο.κερδισε ενα πολυ ζορικο ματς και βρεθηκε τελικο!!οκ!
    προσωπικα δε θα ξεχασω ποτε οτι επι ημερων του η εθνικη μας με ενα παρα πολυ δυνατο ροστερ, το 2010, επαιξε αθλιο μπασκετ ξεθεωνοντας διαμαντιδη και σπανουλη επι 35 λεπτα για να κερδισει πουερτο ρικο και κινα!!!
    ακομα και το 2009 τουρλουμπουκι παρουσιασε βγαζοντας τα συκωτια του σπανουλη, ο οποιος επρεπε να τα βαζει απο το σπιτι του για να κερδισουμε την υπερομαδα το-υς τουρκους, ενω σε ημιτελικο και μικρο τελικο ο σπαν ηθελε μπουκαλες οξυγονου μονο και μονο για να μπει στο παρκε, οπου φυσικα δε μπορουσε να κανει τιποτα!!!και ποιος?ο σπανουλης στα ντουζενια του ηλικιακα!!!

    σε συλλογικο επιπεδο δεν εχω να προσθεσω κατι!!!απο τη μεγαλη ομαδα της ζαλγκιρις και μετα το χαος....
    αν λεμε εμεις οτι ειχαμε ευκολο ομιλο φετος και περυσι, οι λιθουανοι το τερματισαν!!!!

    -προοδευει το λιθουανικο μπασκετ με ενα ασημενιο ή χρυσο μεταλλιο σε ευρωμπασκετ?

    εγω βλεπω μια χωρα που πρωτα παιζουν μπασκετ και μετα πανε για δουλεια να μην εχει παρα μονο 2-3 ποιοτικους παικτες!!!!ακομα και ο καλνιετις που χθες ντυθηκε τζορνταν ενας μετριος για το τοπ ευρωπαικο επιπεδο παικτης ειναι!!!πού ειναι τα γκαρντ των λιθουανων?ποια φοργουορντ εχουν περα απο γιονας και κουζμινσκας?απο ψηλους πλην βαλαντσιουνας?ο καβαλιαουσκας της καβαλας?ελεος!!!

    -τι συμπερασμα βγαζει καποιος για τους σερβους?οτι τι?οτι ειναι loosers?οτι ειναι υπερεκτιμεμενοι?οτι δεν εχουν μελλον?

    μια κακη βραδια και τιποτα περισσοτερο!!!στο επομενο τουρνουα παλι φαβορι θα κατεβουν, παλι καυ#λωμενοι θα ναι και καποια στιγμη θα φορεσουν και αυτοι το χρυσο στο- στηθος!!!παικταραδες ειναι ολοι τους, σε καλη ηλικια, με ομοψυχια που τους προσεδωσε ο τζορτζεβιτς, για τον οποιο σκιζονται και βγαζουν μια απιστευτη μορφη υγειας ως εθνικη ομαδα.αυτο ειναι το μεταλλιο τους για μενα....

    ξαναλεω, στο επομενο τουρνουα παλι εκει θα ειναι και ισως πιο ενισχυμενοι με κανα κανουριο παικταρα.οι λιθουανοι ποιος ξερει....μπορει στο επομενο τουρνουα να κατεβασουν τον καρινιαουσκας της κυμης ως δευτερο ποιντ......

    για μενα μεγαλυτερο ρολο παιζει η εικονα και η διαρκεια παρα μια μεμονωμενη επιτυχια που σε αυτα τα τουρνουα δεν ειναι απιθανο να σου ερθει να σε βολεψει το προγραμμα και η τυχη.

    το μονο ισως ημιασφαλες συμπερασμα που εβγαλα χθες ειναι οτι ο μιλος ειναι καταραμενος!!!δεν εξηγειται αλλιως!!!παικταρας, θα σε παει στην πηγη αλλα καλυτερα να εχεις εφεδρικο παγουρι γιατι νερο απο κει δεν πινεις.....

    ειμαι παναθηναικος αλλα περιμενω τη στιγμη που θα δω το μιλος να φορα χρυσο στο στηθος ειτε με τους σερβους ειτε με την ομαδα του!!!θα το χαρω με τη ψυχη μου γιατι ειναι παικταρας και το αξιζει!!!αν εχει κουσουρια και αν φταιει και αυτος που δε βγαινει νικητης στο τελος?φυσικα!!!κανενας παικτης δεν ειναι τελειος, ολοι εχουν τα τρωτα τους!!!

    υ.γ οφειλω να ομολογησω παντως οτι τετοιο κοπανημα στην αμυντικη αδυναμια του μιλος απο αντιπαλο προπονητη δεν εχω ξαναδει τα τελευταια χρονια.του το χρεωνω του καζλα αυτο!!και με ποιον?με το σεμπουιτις....

    υ.γ η εμπιστοσυνη ειναι ωραιο πραγμα, εστω και αν την πληρωνεις μερικες φορες.ο τζορτζεβιτς αφησε μεσα το μιλος παροτι εβλεπε το σφυροκοπημα και παραλιγο να του βγει μετα το τρελο τριποντο του παλαβου!!!και ρωταω εγω, παιζει ο μιλος τον επομενο αγωνα εστω και κουτσος για την παρτη του προπονητη του?εγω λεω ναι!!!οπως και ολοι οι σερβοι....

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. http://www.onsports.gr/basket/Eurobasket/2015/item/501647-Ellada-Telos-o-Katsikaris-fimes-gia-Giannaki


    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Για ακομα μια φορα ωραια κ μεστη αναλυση. Αλλά... ο καναπες πρεπει να φυγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. ΑΛΕΞΗ θέλω να σου πω ότι πάλι προτρέχεις και πάλι ξεχνάς να βουτήξεις τη γλώσσα σου στο μυαλό. Τον Ιούνιο όταν απέκλεισε η Καρσίγιακα τη Φενέρ μας έλεγες "το πήρε ο Ντούντα το πρωτάθλημα" και την κατάληξη την είδες. Τώρα μας λες ότι το Γαλλία-Ισπανία ήταν ο τελικός, και ότι το πήρε ήδη ο Γκασόλ. Δε λέω, μπορεί, αλλά και το Ισπανία-Ελλάδα του 2007 τελικός ήταν, αλλά στο τέλος η Ρωσία το πήρε. Αυτό το Ευρωμπάσκετ έχει βγάλει λάθος πολλούς "μάγους" γι' αυτό περίμενε...

    Φιλικότατα πάντα, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Μεσα επεσε παντως ο Σπανουλης που μετα τον τελικο του φαιναλ ελεγε στο Μασιουλις οτι "δεν ειναι τιποτε"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. H Aργεντινή πήγε Ολυμπιακούς απευθείας ή θα παίξει με εμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Όντως το παιχνίδι το κέρδισε ο Σκαριόλο. Παρόλο όμως την νίκη του στην τακτική, το παιχνίδι θα μπορούσαμε να το κερδίσουμε, Πιστεύω ότι χάθηκε στο πρώτο λεπτό του τέταρτου δεκαλέπτου, όταν κάναμε τέσσερα φάουλ, πράγμα απαράδεκτο για τέτοιας σπουδαιότητας αγώνα. Αντί να μπούμε με τον αέρα του καλού τρίτου δεκαλέπτου και να φτιάξουμε μια διαφορά πέντε-οκτώ πόντων, χάσαμε τη δυνατότητα να παίξουμε σκληρή άμυνα. Η συγκλονιστική προσπάθεια επιστροφής στο τελευταίο δίλεπτο, δείχνει την τρομερή ποιότητα και τις δυνατότητες της ομάδας.
    Με τον Κατσικάρη δυσαρεστήθηκα όταν στον αγώνα με την Ολλανδία που ήταν αδιάφορος κι ενώ έπαιζαν οι μη "βασικοί" και έχασαν τη διαφορά των δέκα πόντων προς το τέλος του αγώνα, αντί να τους αφήσει μέσα και να τους πει "κερδίστε το", έβαλε δυο-τρεις από την πρώτη πεντάδα. Αν δεν εμπιστεύεσαι τους παίκτες σου σε τέτοια ματς, πως να περιμένουμε να τους βάλει στα δύσκολα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. δεν το λες και μεγιστη αποτυχια αλλα κακα τα ψεμματα περισσοτερο αποτυχια ειναι παρα επιτυχια......αλλα πλην 1-2 περιπτωσεων δεν βρισκω καποιον καλυτερο προπονητη..εννοειται η καλυτερη λυση ειναι ο γιαννακης....

    τελος παντων...φετος ειχαμε ομαδα για μεταλλιο αν και στην πραξη φαινεται οτι υπερτιμησαμε τις δυνατοτητες μας...ηταν η ευκαιρια μας ακομα και αν οι 4 φιναλιστ ειναι καλυτερες ομαδες απο μας αλλα απο αποψη βαθους και ποιοτητας ειμαστε περιπου ισοδυναμα..μπορει να υπαρχουν παικτες απο πισω αλλα δεν ειμαι σιγουρος μετα το φετινο καζο το κατα ποσο θα πρεπει να αισιοδοξουμε παλι για μεταλλιο σε τετοιο βαθμο..σκεφτειτε μονο να αποκλειστουμε με κατσικαρη παλι του χρονου στα προημιτελικα τι εχει να γινει και ποσο αγχος θα υπαρχει..

    θα μου πειτε οτι οσες φορες και αν αποτυχουμε μολις ερθει το μεταλλιο θα ξεχαστουν ολες οι αποτυχιες οπως συμβαινει παντοτε..6 χρονια χωρις μεταλλιο ειναι ΠΟΛΛΑ...ναι οκ αλλα εισαι ελλαδα, ο στοχος συνεχως ειναι το μεταλλιο και η διαρκεια στο υψηλο επιπεδο...

    υγ. το χθεσινο ματς ηταν ιδιο με το ισπανια-ελλαδα νμζ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. https://www.youtube.com/watch?v=GGMHSbcd_qI

    Μουσικό διάλειμμα με διαμάντια και σκουριά...
    Ευχαριστούμε Jim για την έμπνευση!

    Yuri

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. του χρονου λογικα θα ειναι και η τελευταια χρονια καποιων παικτων....το θεωρω λαθος να φυγουν/αποσυρθουν απο φετος ζησης-μπουρουσης (εκτος και αν ειναι για αγωνιστικους λογους στο τελος της χρονιας και φανει οτι δεν τους εχουμε αναγκη)....εδω οι ισπανοι εχουν 2 35αρηδες στην συνθεση τους...ο ντιρκ εφτασε στα 37, για σκολα και λοιπους αργεντινους δεν μιλω και υπαρχουν πολλα παραδειγματα.....αν ενας παικτης αντεχει γιατι να μην σταματησει απο την εθνικη στα 35 η στα 36; δεν το καταλαβαινω...ο σπανουλης αποσυρθηκε στα 33 αλλα εχει το ελαφρυντικο αλλα ας πουμε οτι ειναι ευαλωτος στου τραυματισμους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. για ποιο λογο ψαχνουμε full time προπονητη; δηλαδη ο κατσικαρης που 2 χρονια ηταν ελευθερος ειδαμε να καταφερουμε κατι τρομερα υψηλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. οσοι λετε οτι επρεπε να παρει 2-3 ταλιμπαν με καθαρο συμπληρωματικο ρολο εχω να σας κανω 3 ερωτησεις

    α. γιατι γκρινιαζατε τοτε οταν ο κολε εκοψε τον ερτελ απο την εθνικη γαλλιας; (ξεκιναω αναποδα)
    β. και αν τραυματιζοταν ενας βασικος (πχ γιαννης η πριντεζης), μετα ο ...ταλιμπαν (π αγραβανης) θα επαιζε 20 και 25 λεπτα;
    γ. νομιζω ο καιμακογλου στο ματς με κροατια σαν ταλιμπαν λειτουργησε..με ποιο κριτηριο θεωρουμε εναν παικτη ταλιμπαν και μη ταλιμπαν;; δηλαδη ο παπανικολαου ξερω εγω με τις πολυ καλες αμυντικες του ικανοτητες δεν μπορουσε να μπει μεσα να παιξει κανενα 10 λεπτο με ισπανια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή