Athlenda

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

EUROBASKET 2015 HOOPFELLAS POWER RANKINGS (2) & 1st QUALIFICATION ROUND MATCH UPS


Μετά το πέρας της πρώτης φάσης σε ένα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά, περνάμε στα «παιχνίδια της μιας ανάσας». Το Hoopfellas είναι εδώ για να σας παρουσιάσει τα ανανεωμένα Power Rankings αξιολογώντας τους  16 μονομάχους σύμφωνα με  τη μέχρι τώρα παρουσία τους και να ζυγίσει τα 8 ζευγάρια της φάσης των "χιαστί" που ξεκινάει σε λίγες ώρες στη Λιλ.





«Φιλέτο» ενόψει της τελικής ευθείας της διοργάνωσης με ανανεωμένα Power Rankings και σχολιασμό των ζευγαριών της φάσης των «16» ο οποίος θα αποτελέσει βάση για τη συζήτηση μας το διήμερο των παιχνιδιών. Ξεκινάμε..


EUROBASKET 2015 HOOPFELLAS POWER RANKINGS (2)



1. SERBIA (5-0, OFF 86.6- DEF 68.8): Οι Σέρβοι είναι απολαυστικοί σε βαθμό που βάζουν τον προπονητή τους σε σκέψεις, ξεσηκώνοντας μνήμες του παρελθόντος. Τελείωσαν αήττητοι στο πιο δύσκολο γκρουπ κερδίζοντας δύο κλειστά ματς που δυνάμωσαν την αυτοπεποίθηση τους μετά την επιτυχημένη αντίδραση τους υπό πίεση. Τα 0/10 τρίποντα του ματς με τη Γερμανία ακολούθησαν δύο μοναδικές παραστάσεις για τον Τεόντοσιτς (21.5π. 21/1 AST/TO). Βjelica makes strong MVP case ενώ κλειδί είναι το defensive effort που καταθέτουν οι Κάλινις-Μάρκοβιτς που δίνουν stops παντού. Ο Σάλε προσπαθεί να βάλει τον Ραντούλιτσα στην εξίσωση και το να έρχεται πίσω από τον Κούζμιτς δείχνει να τον βοηθάει. Φτού να μη τους ματιάσω..


2. GREECE (5-0, ΟFF 77.4-DEF 68.8): Παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ μετά τη Σερβία στο ξεκίνημα το τουρνουά, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η ομάδα μας επιτέλους παρουσιάζει ένα Two-way style συνυφασμένο με τις νόρμες του μοντέρνου μπάσκετ. Αυτή την ισορροπία δεν αναζητούσαμε στο πρόσφατο παρελθόν όπου μας έζωναν τα φαντάσματα της αναιμικής επίθεσης; Ο Κατσικάρης έχει βάλει κίνηση και ιδέες στην επίθεση της ομάδας που θα παρήγαγε πολύ περισσότερο αν μπορούσε να ανοίξει σε πιο σταθερή βάση τις άμυνες με περιφερειακό σουτ. Ο κόουτς διαχειρίζεται σωστά το rotation και η αδυναμία του Παπανικολάου να βρεί ρυθμό έσπρωξε πιο γρήγορα στο ..πάλκο τη 3-Guard Lineup η οποία βοηθάει την ομάδα να κυκλοφορεί τη μπάλα καλύτερα και να απειλεί από την περιφέρεια. Οι συνεργασίες βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο (έχουμε ίσως τις περισσότερες πηγές δημιουργίας από κάθε άλλο σύνολο) ενώ η δύναμη και το athleticism του Κουφού (που μπορεί να παίξει καλύτερα) έχουν κεφαλαιοποιηθεί άμεσα στις μάχες ψηλά. Θεωρώ ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα στην άμυνα (υστερούμε στην ατομική άμυνα στο ποστ από τους ψηλούς και τρώμε καλάθια αφήνοντας ανεπίτρεπτα μπάλες να περνούν στη πίσω γραμμή άμυνας). Η ποιότητα και το βάθος μας πάντως δε κρύβονται..


3. FRANCE (5-0, ΟFF 81.4- DEF 67.0): Οι Γάλλοι παίζουν σβηστοί μέχρι τώρα ακροβατώντας σε τεντωμένο σκοινί γιατί αρχίζει να «μυρίζει» μια νωχελικότητα στο παιχνίδι τους. Και όταν παίζεις σβηστός μπορεί να ξεχαστείς και να σβήσεις..Έκαναν δύο πολύ δύσκολες νίκες με Φινλανδία-Πολωνία και λύγισαν το τελευταίο δίλεπτο τη Ρωσία. Όλα τα λεφτά το δίδυμο των Ντε Κολό-Λοβερνί και η άμυνα του Γκομπέρτ. Θα επανεξετάσουμε το status τους  μετά τα 1-2 (εφόσον προχωρήσουν) επόμενα ματς, αρχίζοντας από το χιαστί με τη Τουρκία. Ακόμα έχουν την αύρα του φαβορί πάντως.


4. SPAIN (3-2, OFF 89.6- DEF 82.2): Οι Ισπανοί δε φοβίζουν κανέναν αντίπαλο που διατηρεί  καθαρό βλέμμα και ηθικό υψηλό απέναντι τους. Έχουν θέματα και τους βγήκαν στο δύσκολο γκρούπ  που βρέθηκαν, με αποτέλεσμα να περάσουν στο νήμα. Η ομαδική άμυνα τους είναι κάτω του μετρίου, το επιθετικό τρανζίσιον του αντιπάλου τους βρίσκει συνεχώς εκτός θέσης (με συνέπεια να τρώνε άμεσα πολλά miss match) και χωρίς τον Πάου αδυνατούν πλήρως να προστατέψουν το καλάθι τους (ειρωνεία ότι έφεραν τον Μίροτιτς τη μόνη χρονιά που χρειάζονταν τόσο τον Ιμπάκα..). Ο Ρούντι Φερνάντεθ είναι απλά τραγικός  (15% τρίποντο, 6.4 π.μ.ο. «φωνάζει» ότι έπρεπε να τον ανεβάσει εξ αρχής στο «2» σε αυτό το επίπεδο). Ψυχραιμία πάντως.. Η κριτική είναι σκληρή για την εικόνα μιας ομάδας που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια σε εθνικό επίπεδο, με τον Σκαριόλο να φέρει πολύ μεγάλες ευθύνες στα κομμάτια της τακτικής αλλά και της στελέχωσης. Όμως οι Ισπανοί διατηρούν την ποιότητα τους. Σουτάρουν καλά από τη περιφέρεια (εξαίρεση το ματς με τη Σερβία), κάνουν ελάχιστα λάθη, έχουν δημιουργία και ένα Γκασόλ σεληνιασμένο. Xρειαζονται κατά τη γνώμη μου κάποιες προσαρμογές στο rotation (Ρούντι στο «2» με τον Κλαβέρ ίσως στο «3» ως στάρτερ, περισσότερο Ρέγιες). Θεωρώ πάντως όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα πως αν καταφέρουν να φθάσουν στα μετάλλια φέτος θα είναι overachievers.


5. TURKEY (3-2, OFF 85.8- DEF 91.8 ): Η Τουρκία του Αταμάν και του Σάριτσα είναι ένα κουτί που  το ανοίγεις κάθε βράδυ και βρίσκεις κάτι διαφορετικό  μέσα. Κοινώς ομάδα που δεν είναι για πόντα.. Για κάποιο λόγο όμως, παρά την τροχονομικού στυλ άμυνα τους την οποία περίμενα καλύτερη με βάσει τα όσα είχαν παρουσιάσει στη preseason, μου αρέσουν σαν ομάδα σε επίπεδο συνοχής, μαχητικότητας, «στόχων» στην επίθεση. Είναι 1οι στο επιθετικό ριμπάουντ και κάνουν λίγα λάθη (10.4) απόρροια του σχήματος με δύο ή τρία γκαρντς που χρησιμοποιούν αρκετά συχνά. Πιστώνω στον Αταμάν (που παίρνει μεγάλο τουρνουά από το δίδυμο Ερντέν-Οσμάν οι οποίοι συμπληρώνουν τους Ντίξον-Ιλιασόβα ιδανικά) ότι δε φοβάται να τζογάρει και να παρατάξει για μεγάλα σχετικά διαστήματα «φουτουριστικά»  (για το μπάσκετ της FIBA) σχήματα με 4 καθαρούς περιφερειακούς, τον Οσμάν στο «4» και έναν εκ των Ερντέν-Ιλιασόβα στο «5» απλώνοντας τις άμυνες του. Τι να κάνουμε, είναι μέρος της γοητείας του..


6. ITALY (3-2, OFF 86.8- DEF 86.8): Oι Ιταλοί σηκώθηκαν από το πάτωμα ξυπνώντας αγωνιστικά μέσα από το ατελείωτο Shootout  με τους Ισπανούς. Παίζουν το πιο ιδιαίτερο ίσως μπάσκετ στη διοργάνωση. Έμφαση στη προσωπική φάση (και ο υψηλός αριθμός τελικών τους έρχεται σε συντριπτικό ποσοστό μέσα από προσωπικές φάσεις και όχι από δουλεμένες συνεργασίες) πολλά περιφερειακά σουτ (μέση και μακρινή απόσταση, καθόλου fundamentals σε τομείς όπως η ομαδική άμυνα και το ριμπάουντ. Ποντάρουν σε αυτή τους την ιδιαιτερότητα για να χαλάσουν το μυαλό του αντιπάλου, στόχος άρρηκτα συνδεδεμένος με την ικανότητα των σταρς τους να ευστοχούν ακόμα και απέναντι σε καθεστώς τέλειας άμυνας. Ο Γκαλινάρι είναι απλά εκπληκτικός. Η άμυνα τους όμως όχι (ειδικά απέναντι σε pick & roll καταστάσεις). Επιμένω ότι μπορούν να παίξουν καλύτερα με δύο πόιντ (Τσιντσιαρίνι-Χάκετ), τους Τζεντίλε-Γκαλινάρι  στα φόργουορντς ως βάση της επίθεσης τους και τον ακούραστο Κουζίν στο «5», με τον Μπελινέλι να βγαίνει από πίσω. Η 3η θέση μπρεί να αποδειχθεί ευλογία πάντως. Εκεί που η πρόκριση στη φάση των «16» έμοιαζε πολύ δύσκολη υπόθεση, ο Πιανιτζιάνι βλέπει βαθιά στον ορίζοντα το ενδεχόμενο της τετράδας.. Ινκρεντίμπιλε!


7. CROATIA (3-2, OFF 71.8- DEF 68.0): Οι Κροάτες έχουν αλλάξει δέρμα με τον Περάσοβιτς ή καλύτερο βρίσκονται στο μεταβατικό στάδιο της αλλαγής.. Παρουσιάζουν μια αρκετά βελτιωμένη άμυνα με τους παίχτες τους να δουλεύουν προς τη κατεύθυνση απόκτησης αμυντικής συνείδησης με επιτυχία μέχρι στιγμής όμως παρουσιάζουν σημαντικό πρόβλημα στη δημιουργία μιας ισορροπημένης επίθεσης που θα βάλει όλο αυτό το ταλέντο να παίξει μαζί. Το ότι οι σπουδαίοι αθλητές τους λειτουργούν με οδηγό το ένστικτο οξύνει το πρόβλημα μιας και αυτό τους σπρώχνει πολλές φορές να βλέπουν «ευκαιρίες» (στην επίθεση) που απλά δεν υπάρχουν, σπάζοντας τη ροή της και τη κυκλοφορία της μπάλας. Ο Σιμόν έχει κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας ενώ ο τραυματισμός του Μπογκντάνοβιτς κόστισε πολύ. Ο Περάσοβιτς ξέρει ότι μέχρι στιγμής η ομάδα του χαρακτηρίζεται underperformer όμως έχει σημαδέψει το ματς των «8» με τους Σέρβους που μπορεί να αποτελέσει ματς-καριέρας για αυτόν και μερικούς αθλητές του. Βέβαια θα πρέπει πρώτα να περάσει τη πολύ αξιόλογη Τσεχία, πράγμα καθόλου εύκολο.

8. LITHUANIA (4-1, OFF 72.0 –DEF 67.2):  Δε πείθουν. Παρά το γεγονός ότι είναι η γνωστή σκληροτράχηλη αμυντικά ομάδα (2η στο τουρνουά), αρκετά δυνατή στο ριμπάουντ, με ψηλά κορμιά και μέγεθος σε όλες τις θέσεις διακρίνεται από ένα χάσμα μεταξύ backcourt και frontcourt στην επίθεση της ο οποία είναι αρτηριοσκληρωτική στη προσπάθεια της να μεταφέρει τη μπάλα στο ζωγραφιστό. Ο Καζλάουσκας αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στα γκαρντς όπου ο Καλνιέτις μπορεί να έχει 7.4 τελικές αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναμιγνύει τους συμπαίκτες του στην επίθεση της ομάδας ενώ γαρνίρει τα νούμερα του με 3.5 σχεδόν λάθη και πολύ χαμηλά ποσοστά στα σουτ (5/21 τρίποντα). Οι αντίπαλοι στη συνέχεια κάθε άλλο παρά απαγορευτικοί είναι όμως ειλικρινά δε ξέρω που μπορούν να φθάσουν οι Λιθουανοί χωρίς γκαρντς.


9. SLOVENIA (3-2, OFF 73.4- DEF 71.2): Καλή προπονητική δουλειά. Χωρίς Elite Euroleague talent και με αρκετούς παίχτες-ρόλων, ο Γιούρι Ζντοβτς παρουσιάζει ένα ανταγωνιστικό σύνολο γεμάτο ενέργεια και ορμή για να τρέξει το γήπεδο βρίσκοντας φάσεις για εύκολο σκορ στο τρανζίσιον. Αυτό ακριβώς το γεγονός, το ότι ξεχειλίζουν ενέργεια, που τροφοδοτείται από την aggressive άμυνα τους, τους επηρεάζει σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού. Είναι αδύναμοι στο ριμπάουντ, κάνουν πολλά λάθη, λειτουργούν πολλάκις παρορμητικά. Έχουν έναν τελικό στα μέτρα τους για να πετύχουν τον σημαντικό στόχο των «8» και μετά θα προσευχηθούν στον άγιο Αταμάν να κάνει το θαύμα του.. Εξαιρετικός ο Πρέπελιτς που σουτάρει 52.6% από το τρίποντο.

10. CZECH (3-2,OFF 74.0- DEF 68.4): Από τις ομάδες που μου άρεσαν περισσότερο στη πρώτη φάση. Εξαιρετική άμυνα (καθαρά defensive-minded σύνολο), πολύ καλά τρεξίματα και athleticism, συνεργασίες στην επίθεση, ελάχιστα λάθη, καλή κυκλοφορίας της μπάλας, σωστό εν κατακλείδι μπάσκετ. Έχουν θέμα στο περιφερειακό σουτ και αυτό ταβανιάζει πολύ τη παραγωγικότητα τους. Φοβερό τουρνουά ο Βέσελι. Έχασαν στις λεπτομέρειες τη πρώτη θέση του ομίλου τους από τους, πιο παιγμένους σε αυτά τα ματς, Λιθουανούς. Credit στον κόουτς Ginzburg.


11. ISRAEL (3-2, OFF 78.5 DEF 76.8 ): Οι Ισραηλινοί μπήκαν με χαμηλούς τόνους στο τουρνουά εκμεταλλευόμενοι ότι τους δόθηκε από τους αντιπάλους. Έπαιξαν τρία ματς στο καλάθι (κέρδισαν τα δύο), ενώ έκαναν μια μεγάλη νίκη στο θεωρητικό ντέρμπι με τη Φινλανδία. Επέλεξαν να μη χτυπήσουν καν το ματς με τη Γαλλία ώστε να αποφύγουν τη Τουρκία. Ο Κάσπι κάνει πολύ σπουδαίο τουρνουά και ο Μέκελ  είναι πραγματικός «στρατηγός». Σημαντικό ότι οι δύο αυτοί  σταρς των Ισραηλινών, όπως και ο Ελιάγχου, δημιουργούν αρκετά για τους συμπαίκτες τους (12.8 τελικές μ.ο. οι τρείς τους). Όλα τα λεφτά το ματς με την Ιταλία..

12. BELGIUM (3-2,  OFF 74.0- DEF 68.8): Για το Βέλγιο τα είπαμε νωρίτερα σήμερα..  Θεωρώ ότι μπορούσαν να είχαν φθάσει ψηλότερα στον όμιλο όμως η οριακή ήττα στο καλάθι από την Τσεχία τους στέρησε τελικά τη πρωτιά. Καλή ομάδα, χτισμένη πάνω σε σωστές βάσεις.

13. POLAND (3-2,  OFF 73.4-DEF 70.4 ): Οι Πολωνοί  όχι μόνο επιβίωσαν στον όμιλο αλλά ήταν πολύ ανταγωνιστικοί στο παιχνίδι με τους Γάλλους χάνοντας την ευκαιρία για μια τεράστια νίκη. Ο Τέηλορ παρουσίασε ένα καλό αμυντικό σύνολο, δυνατό ψηλά που πήγαινε στο ριμπάουντ όμως είχε πρόβλημα στα γκαρντς το οποίο έπληξε τη συνολική επιθετική εικόνα της ομάδας του μιας και πολλές φορές οι περιφερειακοί του αδυνατούσαν να περάσουν τη μπάλα στους ψηλούς με τον Γκόρτατ να αποκόβεται σχετικά εύκολα από την επίθεση της ομάδας. Εξαιρετικό τουρνουά από τον Adam Waczynski της Ομπραντόιρο.



14. LATVIA (3-2, OFF 68.3-DEF 67.8): Περίμενα περισσότερα. Η δεύτερη θέση στο συγκεκριμένο γκρούπ δεν είναι άσχημη όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα όμως φάνηκε ότι οι Λετονοί ήταν «λίγοι» για το κάτι παραπάνω μέσα στη Ρίγα. Καλή αμυντική ομάδα, δυνατή στο ριμπάουντ και στο να κλείνει χώρους στο ζωγραφιστό με πολύ αναιμική επίθεση όμως. Πολλά σκαμπανεβάσματα εντός του σαρανταλέπτου με ξεσπάσματα και τεράστιες βουτιές στην απόδοση τους.  Δεν έμεινα ευχαριστημένος από το εντός έδρας performance τους.

15. FINLAND (2-3,  OFF 77.4- DEF 78.4): Mέτρια παρουσία για τους Φινλανδούς στο γκρούπ. Εξαργυρώνουν  το performance τους με ένα ματς στους «16» απέναντι στη πιο δυνατή μέχρι στιγμής ομάδα του τουρνουά. Θεωρώ ότι πλήρωσαν την υπερπροσπάθεια της πρώτης αγωνιστικής και την ήττα στις λεπτομέρειες από την οικοδέσποινα Γαλλία μιας και πήγαν στο κρίσιμο παιχνίδι της επόμενης ημέρας με το Ισραήλ άδειοι. Κρατάνε τη νίκη απέναντι στους Ρώσους (που σημαίνει πάντα κάτι παραπάνω) και κοιτούν να ευχαριστηθούν το νοκ-άουτ.

16. GEORGIA (2-3, OFF  73.8-DEF 72.8): Ειλικρινά, δε ξέρω πόσο άξιζε να περάσει. Πολύ μέτρια δουλειά από τον Κοκόσκοβ ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει ένα ιδιαίτερο κλίμα στα αποδυτήρια και είχε γενικότερα θέματα από την αρχή της προετοιμασίας. Ο Πούλεν δεν ήταν Χίκμαν και η Big Lineup δεν αποδείχθηκε ιδιαιτέρως λειτουργική. Η νίκη επί της κοιμώμενης Κροατίας μπορεί να αντιστρέψει όλο το κλίμα πάντως μιας και οι Γεωργιανοί είναι αουτσάιντερ στους «16» αλλά όχι χαμένοι από χέρι απέναντι στους Λιθουανούς. Overall πάντως  underperformers 100% μέχρι τώρα..



ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»



ΣΕΡΒΙΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Οι Φινλανδοί έχουν επιδείξει στο παρελθόν ιδιαίτερη μαχητικότητα απέναντι σε «θηρία» όμως τώρα δε μοιάζει να είναι αυτή η ώρα.. Οι Σέρβοι είναι πολύ «μεγάλοι», πολύ ταλαντούχοι, πολύ φορμαρισμένοι, πολύ «πολλοί» για να δώσουν ευκαιρία. Θα πρέπει να παρουσιάσουν πολύ άσχημη εικόνα για να γίνει «μάχη». Κρίμα για τους Φινλανδούς που θα είχαν καλύτερη τύχη με μια άλλη ομάδα (π.χ. Λιθουανία).


ΕΛΛΑΔΑ-ΒΕΛΓΙΟ: Ματς με φαβορί και αουτσάιντερ. Το Βέλγιο είναι μια ομάδα που θέλει πολύ προσοχή γιατί θα πιέσει στην άμυνα και θα σουτάρει πολύ από το τρίποντο, το οποίο αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα μας αμυντικά (πιθανόν θα χρειαστεί να πάμε σε αλλαγές, όπλα μας παιδιά με μέγεθος, καλό footwork και ικανότητα στη περιφερειακή άμυνα όπως ο Αντετοκούμπο και ο Πρίντεζης). Θα έχουν τον κόσμο μαζί τους (το Λιλ είναι στα σύνορα Γαλλίας-Βελγίου) αλλά είμαστε αρκετά έμπειροι για να το διαχειριστούμε. Δε θα πρέπει να πέσουμε στην παγίδα του να βάλουμε εκβιαστικά τη μπάλα στο ποστ  αλλά η εκτέλεση από εκεί να έρθει μέσα από τη φυσιολογική ροή της επίθεσης. Θα είναι σκληρό ματς όμως το μέγεθος και το ποιοτικό βάθος της Ελλάδας θα δουλέψει υπέρ της όσο κυλά το ματς, ώστε να καθαρίσει την υπόθεση νίκη.

ΓΑΛΛΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ: Καλώς τα παιδιά.. Είναι ματς-ορόσημο για τους Γάλλους στο τουρνουά που πιθανόν να δείξει κατεύθυνση. Είτε φουλάρουν, ανεβάζουν ρυθμούς και καταπίνουν τους Τούρκους στέλνοντας μήνυμα σε όλους, είτε συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό οπότε και κατά τη γνώμη μου κινδυνεύουν από την ομάδα του Αταμάν. Οι Τούρκοι έχουν βάθος για να είναι ανταγωνιστικοί όμως το θέμα είναι κατά πόσο θα μπορέσει η επίθεση τους να ξεκλειδώσει μια καλή πραγματικά άμυνα και να ρολάρει.  Αν πάνε το ματς κλειστά (απέναντι σε μια καλύτερη αλλά «μπλαζέ» Γαλλία) έχουν σημαντική τύχη. Θα δείξει από την αρχή νομίζω..


ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ: H Λιθουανία μετατρέπει σε ψυχοβγαλτικό θρίλερ όποιο παιχνίδι βρίσκει στο δρόμο της. Η Γεωργία δε με εμπνέει όμως για να είμαι ειλικρινής. Με ένα καλό αμυντικό παιχνίδι η ομάδα του Καζλάουσκας μπορεί να τους βγάλει σταδιακά «εκτός» και να πάρει το εισιτήριο για τους «8».

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ: Οι Ισπανοί είναι σε κακό φεγγάρι όμως η αναιμική στη περιφέρεια Πολωνοί μπορούν να αποτελέσουν βούτυρο στο ψωμί τους. Από τους Ίβηρες λείπει πολύ ένας defensive stopper στα φτερά ώστε να κεφαλαιοποιήσουν το επιθετικό ταλέντο των γκαρντς τους και να βρούν χημεία (όπως ο Χιμένεθ παλιότερα, ή ο Σέρβος Κάλινιτς τώρα)όμως τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Οι Πολωνοί παίζουν αξιόλογη άμυνα όμως δε ξέρω για πόσο μπορούν να μείνουν μαζί τους και να φανούν ανταγωνιστικοί  χωρίς γκαρντς που θα ελέγξουν τον ρυθμό.


ΚΡΟΑΤΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ: Μάχη απέναντι σε δύο από τις καλύτερες αμυντικά ομάδες του τουρνουά μέχρι τώρα. Οι Κροάτες έχουν περισσότερο firepower το οποίο μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτά τα παιχνίδια και θα εστιάσουν στο να κλειδώσουν τον Βέσελι που κάνει σούπερ τουρνουά, με τα ψηλά κορμιά τους. Θεωρώ ότι με τον Μπογκντάνοβιτς στο παρκέ έχουν προβάδισμα. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον Περάσοβιτς σε κλειστό ματς.

ΛΕΤΟΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Δύο από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες του τουρνουά. Οι Λετονοί υπερέχουν σημαντικά στη μάχη των αιθέρων όμως μέχρι τώρα δε με έχουν πείσει. Παίρνω Σλοβενία. Η ομάδα του Ζντοβτς επιδεικνύει νοοτροπία νικητή απέναντι σε αντιπάλους αυτής της ποιοτικής βαθμίδας και αντίθετα δυσκολεύεται σημαντικά να ανέβει σκαλοπάτι απέναντι σε πιο ταλαντούχες ομάδες. Νομίζω ότι μπορούν να περάσουν στους «8».


ΙΣΡΑΗΛ-ΙΤΑΛΙΑ: Μεγάλο ματς. Αν οι Ιταλοί μπορέσουν και ξεπεράσουν τον σκόπελο αυτό μπορεί να φθάσουν ως τη τετράδα. Το Ισραήλ αν και με τους Οχαγιόν, Ντόουσον, Φίσερ έχεις παιδιά που μπορούν να αμυνθούν είναι συνολικά μέτριο στα μετόπισθεν και θα δυσκολευθεί να ελέγξει ρυθμό και μπάλες αλλά με τη σειρά του  μπορεί να κάνει ζημιά στην άμυνα των Ιταλών με την τριάδα Ελιάγχου-Μέκελ-Κάσπι. Οπότε μη το βλέπετε τόσο αουτσάιντερ όσο λέει η περιρρέουσα άποψη. Κλειδί για τη νίκη το ποιος θα επικρατήσει στη μάχη των ριμπάουντς. Σημειώστε το.. Μάχη στα ίσα, θέλω Ιταλία για συναισθηματικούς λόγους και ευελπιστώ σε  μια καλή shooting night του Γκαλινάρι και στο πάθος του Τζεντίλε σε ένα ματς που οι Ισραηλινοί θα προσπαθήσουν να το μετατρέψουν σε Dogfight..



Υ.Γ: Το ιδανικό τέλος είναι υποκειμενικό.. Μετριέται με τη δύναμη της στιγμής. Στον Ντιρκ Νοβίτσκι  «έγραψε» να ζήσει μια από τις πιο δυνατές εχθές. Σκεπτόμενος αυτό που βίωσε κατέληξα ότι  «έπρεπε» να γίνει έτσι. Να φθάσει στην ήττα για να «τελειώσει», μέσα στο δικό του σπίτι, από την Εθνική  σε πλήρη αποθέωση. Άλλοι προγραμματίζουν φιλικά για να στήσουν τέτοιο σκηνικό τιμής. Ήταν το ιδανικό τέλος μιας υπέροχης ιστορίας..

Υ.Γ1: Ύπνος ή γάτος..;











274 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,

    Χορταστικό άρθρο, όπως πάντα, με αξιολόγηση ακόμα και ομάδων θεωρητικά μικρότερων δυνατοτήτων και διάθεση για σφαιρική και αντικειμενική κριτική.

    Θα έκανα ανταλλαγη των θέσεων 5-6, γιατί οι Ιταλοί έχουν τόσο πηγαίο ταλέντο, το έχουν μετουσιώσει σε άγριας ομορφιάς αυτοπεποίθηση, έτσι ώστε να φαντάζουν τρομακτικοί ώρες ώρες, ικανοί για το καλύτερο (προφανώς και για το χειρότερο).

    Στα του οίκου μας, αύριο θεωρώ πως θα μπούμε λίγο μουδιασμένα, λόγω περισσότερου άγχους, αλλά είναι τέτοια η ικανότητα και η εμπειρία της ομάδος, που γρήγορα αυτό θα ξεπεραστεί, και ευελπιστώ σε παγίωση διψήφιας διαφοράς στο ημίχρονο.

    Όσον αφορά την Ισπανία, first things first, έχουμε 3 μέρες να τα πούμε.

    Geo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα..πολύ ενδιαφέρον άρθρο όπως πάντα τζιμ..οπως αναφέρει και ο φιλος πιο πάνω πιστεύω και γω δεδομένο το μουδιασμένο ξεκίνημα στο αυριανό ματς..θεωρώ οτι σε κανένα ματς μεχρι σήμερα δεν μπήκαμε με το μαχαίρι στα δόντια..τουλάχιστον αμυντικά..πράγμα που θα θελα πολύ να το δω απο το πρώτο λεπτό αύριο..τζιμ πως το βλέπεις το rotation απο δω και μπρος?

    υ.γ 1 ελπίζω η πολύ κουβέντα που έγινε πέρσι και φέτος για το "τι και πως" του περσινού νοκ αουτ στο παγκόσμιο σε συνδυασμό με το "ύποπτο" φετινό 5-0..να μην φορτώσει με περιττό αγχος τους παικτες και το προπονητικό επιτελείο..

    υ.γ 2 κρίμα που ο μεγάλος ντιρκ δε θα καταφέρει να παρελάσει του χρόνου στο ριο..φαινόταν πόσο πολύ το ήθελε...
    μάκαρι η πολωνία να μας δώσει τη χαρά να μην δούμε τα μούτρα του αχώνευτων ρουντο-γκασολ-αιων εφέτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορεί να πάρουν διοργάνωση προολυμπιακού του χρόνου και να κατέβει για άλλη μια φορά. αν και δύσκολα θα βρεθούν στο ρίο

      Διαγραφή
    2. ειχαν την εντυπωση οτι δικαιωμα για το προολυμπιακο θα εχουν οσοι τερματισουν στις 7 πρωτες θεσεις σε αυτο το eurobasket..εκτος του νικητη που παει απευθειας...

      Διαγραφή
  3. Στο power ranking θα διαφωνήσω ως προς την θέση της Ελλάδας. Μέχρι να αποδείξει στην πράξη ότι ανήκει στην 2η θέση ή στην πρώτη τριάδα (μετάλλια), θα έλεγα ότι είναι το Νο 4 πίσω από Σερβία, Γαλλία, Ισπανία. Το σίγουρο είναι ότι για να γίνει το νούμερο 1 πρέπει να αντιμετωπίσει και τις τρεις διαδοχικά τη μία μετά την άλλη από τους προημιτελικούς μέχρι και τον τελικό.

    Το ματς με το Βέλγιο θα εξαρτηθεί από την πνευματική (η αγωνιστική είναι δεδομένη μετά από τις εμφανίσεις της α΄ φάσης) ετοιμότητα της ομάδας και την ικανότητά της να μη βάλει κατά τη διάρκεια του αγώνα το αουτσάιντερ, στην ψυχολογική θέση του να πιστεύει βάσιμα ότι μπορεί να κλέψει τη νίκη έστω και στο τελευταίο δευτερόλεπτο του σαραντάλεπτου. Η Εθνική Ελλάδος είναι η κλασική ομάδα που παίρνει διαχρονικά νίκες μέσα από το καλό εώς σούπερ αμυντικό performance και όχι από το υψηλό σκορ. Το βασικό ζητούμενο είναι η σοβαρότητα και η αποφυγή της υποτίμησης του αντιπάλου.

    Γενικά η φάση των 16 έχει ξεκάθαρα φαβορί και αουτσάιντερ σε όλα τα ζευγάρια. Η μόνη έκπληξη που μπορεί να προκύψει θεωρώ ότι θα είναι στο ματσάρισμα Λιθουανίας - Γεωργίας. Αν πάντως τα αποτελέσματα έρθουν φυσιολογικά, στους 8 θα δούμε φοβερά ματς. Πέρα από το αναμενόμενο Ελλάδα - Ισπανία, περιμένω με περισσή προσμονή το Σερβία - Κροατία έστω κι αν Χρβάτσκι δεν έχουν έχουν τις μονάδες ή ακόμα και το σύνολο του σχετικά μακρινού παρελθόντος (90ς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν παραθέσω μερικές σκέψεις για το τρέχον άρθρο, θέλω να δώσω μερικές απαντήσεις σε σχόλια από το προηγούμενο.

    Προς Anonymous 11 Σεπτεμβρίου 2015 - 7:35 μ.μ.

    Πρώτον, όσο και αν προσπάθησα δεν κατάφερα να βρω τίνος εφημερίδα είμαι ιδιοκτήτης. Επιπροσθέτως, έχει δικές της εφημερίδες η εθνική μας ομάδα και δεν το γνώριζα; Έχετε δίκιο για τον αγώνα με την Κροατία. Νικήσαμε, χάρη σε ένα κρίσιμο rebound, ένα κόψιμο, και μια καλή άμυνα. Η επίθεση πράγματι δεν μας χρειάστηκε καθόλου στο -10. Τελικά ήταν λανθασμένη η εντύπωσή μου ό,τι στον αγώνα με την Κροατία έγινε της... CSKA. Όσον αφορά τον αγώνα με τη Σλοβενία, ο VSpan δεν αγωνίστηκε καθόλου. Είπαμε, είναι άχρηστος στην εθνική μας. Κάνει και τόσα λάθη. Απορώ τί τον καλούνε ακόμα...

    Πάντως, αυτό που λέτε, δηλαδή ότι η καλαθοσφαίριση είναι ομαδικό άθλημα και χρειάζονται, πέρα από την επίθεση, KAI τα rebounds, τα κοψίματα και φυσικά η πολύ καλή ομαδική άμυνα για να νικήσει σε αυτό το επίπεδο μια ομάδα, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Γι΄ αυτόν το λόγο, δεν έχω επιλέξει κάποιον παίκτη από την Ιταλία στην πεντάδα μου, διότι αφενός έχει πολλούς "superstar" που έδωσαν σημαντικές βοήθειες στην ομάδα σε διάφορα κρίσιμα σημεία των αγώνων, αφετέρου κανένας παίκτης της, κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν ο απόλυτος καταλύτης της νίκης σε παραπάνω από έναν αγώνα (και αν). Μπορεί να ξεχώρισαν, για τον απλό φίλαθλο και θεατή, ο Galinari και ο Belinelli για το θεαματικό και in the zone παιχνίδι τους στην επίθεση σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ αγώνες, αλλά θεωρώ ότι η Ιταλία δεν είχε ξεκάθαρο ΗΓΕΤΗ σε όλους τους αγώνες του ομίλου.

    Και το γράφω αυτό εγώ, παρ' όλο που έχω μακρινή καταγωγή από την Ιταλία και ιταλικό επίθετο, οπότε θα ήταν εύκολα αναμενόμενο και θεμιτό, αν ήμουν υποκειμενικός στην κρίση μου, να έχω 1-2 ιταλούς παίκτες στην πεντάδα μου!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς ΣΜ

    Κανείς δεν είπε ό,τι:

    1) Είμαστε ήδη στους 8.
    2) Θα κάνουμε πλάκα στην Ισπανία (εφόσον περάσει και αυτή στους 8).

    Το να κάνει κάποιος μια πρόβλεψη ότι θα νικήσει μια ομάδα σε έναν αγώνα, δεν σημαίνει ότι αυτό θα γίνει με περίπατό της ή γενικά εύκολα. Ακόμα και ο πιό απίθανος, βάσει των ομάδων που συμμετέχουν, αγώνας μπορεί να γίνει ντέρμπι από το πουθενά. Είδατε πόσες εκπλήξεις είχαμε στους ομίλους π.χ. η Γαλλία, που γενικά σερνόταν, κόντεψε να χάσει ουκ ολίγες φορές από, στα χαρτιά, πολύ υποδεέστερους αντιπάλους, η Λιθουανία έχασε από το Βέλγιο, η Τουρκία αναγκάστηκε σε παράταση από την Ισλανδία(!) κλπ.

    Προσωπικά, πιστεύω ότι θα φτύσουμε αίμα για να περάσουμε την Ισπανία, αν την συναντήσουμε στα προημιτελικά. Δεν παύω όμως να μας θεωρώ φαβορί, βάσει των όσων είδαμε στους αγώνες των ομίλων. Τώρα, αν ξαφνικά π.χ. ο Rudy ρίχνει 30άρες, o Μίροτιτς μεταμορφωθεί σε... Karl Malone, και κατέβουν να παίξουν οι M. Gazol, Calderon kai Rubio, τότε...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)το χουν πει αρκετοι ή τουλαχιστον το χουν υπονοησει.

      2)κανεις δεν ειπε οτι θα κανουμε πλακα αλλα αρκετοι υποστηριζουν οτι θα χουμε εμεις το πλεονεκτημα σε μια τετοια αναμετρηση.

      καθε αποψη ειναι σεβαστη , απλα εγω δε συμφωνω με την αποψη οτι με τους ισπανους θα χουμε εμεις το πανω χερι.

      μακαρι να τους κερδισουμε αλλα μεχρι τωρα δεν εχω δει τι ειναι αυτο που θα μας κανει φαβορι απεναντι τους.

      η δικη τους μετρια αποδοση δε μου λεει κατι αφενος γιατι ο ομιλος τους ηταν 10 φορες πιο δυσκολος απο ολους τους αλλους αφετερου γιατι το ροστερ τους εγγυαται οτι σε ενα νοκ αουτ ματς, και μαλιστα απεναντι σε αντιπαλο που του χουν παρει τον αερα εδω και χρονια, θα βαλουν δυσεπιλυτα θεματα στην ελλαδα.

      τελος, θεωρω υπερβολικο να λες οτι εμεις ειμαστε φαβορι και οτι αν χασει η ισπανια θα ειναι εκπληξη, οπως εχασε πχ η λιθουανια απο το βελγιο, ή οτι για να χασει η ισπανια απο την ελλαδα ο ρουντι πρεπει να βαλει 30π ή ο μιροτιτς να ντυθει καρλ μαλοουν και να επιστρεψουν οι αποντες τους!!!

      ΣΜ

      Διαγραφή
  6. Και τώρα οι σκέψεις...

    1) Όπως έχω επισημάνει στο παρελθόν, είμαι πάντοτε πολύ επιφυλακτικός όταν πρόκειται για μονομεταβλητά στατιστικά στοιχεία. Ένα απλό παράδειγμα είναι οι μέσοι όροι των ομάδων στην άμυνα. Θεωρώ πολύ πιό αξιόπιστο, για την πραγματική - ρεαλιστική επίδοση των ομάδων, το νούμερο της Σερβίας (68.8) από το αντίστοιχο της Γαλλίας (67.0), διότι η Σερβία είχε έναν σαφέστατα πολύ πιό δύσκολο όμιλο απ' αυτόν της Γαλλίας, και η απόδοσή της ήταν μακράν πιό σταθερή και καλή απ' αυτήν της Γαλλίας. Συνεπώς, εδώ έχουμε δύο παράγοντες (από τους πολλούς που υπάρχουν) που δεν φαίνονται πουθενά στη στατιστική απεικόνιση της πραγματικότητας, και παρ' όλα αυτά επιρρεάζουν άμεσα και αρνητικά τα στατιστικά στοιχεία. Επίσης, όσο κακή άμυνα και να παίζει μια ομάδα, αν οι αντίπαλοί της είναι χαμηλής δυναμικότητας, η πιθανότητα να έχει πολύ χαμηλό μέσο όρο στην άμυνα είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Αντίστοιχα και στην επίθεση.

    Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι μέσες τιμές των στατιστικών είναι μεν εύκολα κατανοητοί για τον απλό αναγνώστη, αλλά είναι εξαιρετικά ευαίσθητες και υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό όταν υπάρχουν outliers στα δεδομένα. Για παράδειγμα, αν σ' έναν όμιλο, μια ομάδα παίξει με ένα "καφενείο" στην άμυνα (και γενικά πάρα πολύ αδύναμη ομάδα), και επιτύχει 120 πόντους, και στους υπόλοιπους, με "κανονικές" ομάδες, αγώνες έχει στην επίθεση γύρω στους 75 πόντους, τὀτε ο μέσος όρος στην επίθεση της είναι περίπου 85 πόντοι. Στην πραγματικότητα όμως είναι γύρω στους 75 πόντους όπως είναι κατανοητό, αφού η επίδοση με το μπάζο είναι προφανώς outlier της επίθεσης της ομάδας. Συνεπώς, πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να λαμβάνουμε υπ' όψιν μας πολλούς παράγοντες πριν κάνουμε τέτοιες σύγκρισεις. Εν προκειμένω, οι επιδόσεις της Γαλλίας σε άμυνα και επίθεση είναι ΜΟΝΟ ενδεικτικές, και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές π.χ. της Σερβίας ή της Ελλάδας, αφού έγιναν υπό διαφορετικές συνθήκες (άσχετα αν η Γαλλία ήταν για τα μπάζα στους ομίλους). Σε τέτοιες περιπτώσεις τα μη-παραμετρικά στατιστικά είναι πολύ πιό αξιόπιστα, καθώς δεν λαμβάνουν υπόψιν τους και δεν επιρρεάζονται από outliers, δεδομένου ότι χρησιμοποιούν τα rankings των τιμών σε ένα αρχείο δεδομένων, και όχι τις πραγματικές τιμές αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η σωστή προσέγγιση για outliers, αν οπωσδήποτε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τις μέσες τιμές στατιστικών, είναι πρώτα να εντοπίσουμε με τις κατάλληλες στατιστικές μεθόδους τυχόν τέτοιες τιμές (outiliers), να τις αφαιρέσουμε από το δείγμα των τιμών μας, και εν συνεχεία να υπολογίσουμε τις μέσες τιμές των στατιστικών που θέλουμε.

    2) Συμφωνώ με τα power rankings των ομάδων (ίσως να έβαζα μόνο τη Σλοβενία πάνω από τη Λιθουανία, μόνο βάσει των όσων είδαμε στους ομίλους), με τη μόνη επιφύλαξη, το αν κάποιες ομάδες όπως π.χ. η Γαλλία, επίτηδες αγωνίστηκαν με πρώτη στο κιβώτιο, και θα δούμε τις πραγματικές τους δυνατότητες στα νοκ-άουτ (ή γενικά κράτησαν δυνάμεις για τα δύσκολα -η Σερβία σίγουρα όχι) ή αν όντως βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση αυτήν την εποχή.

    3) Συμφωνώ απόλυτα με το ΥΓ. Το πιό υπέροχο τέλος εποχής που θα μπορούσε να έχει κάποιος παίκτης...

    4) Η απάντηση στο ερώτημα του ΥΓ.1;

    Ήταν ένας γάτος, μαύρος πονηρός...

    http://kithara.to/ss.php?id=MTE0MDM5Mzc0

    Αφιερωμένο, με πολύ αγάπη και τον ευχαριστώ και για τα καλά του λόγια, στον

    Ανώνυμος 11 Σεπτεμβρίου 2015 - 10:47 μ.μ. ...

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς η λέξη κουραστικός υπόλοιποι κύριοι του μπλογκ δεν βρίσκεται ανάμεσα στις λέξεις που γνωρίζει...ειτε λοιπόν πάσχει από μεγάλη δόση αναισθησιας συνδυαζομενη με μια ατερμονη προσπάθεια επίδειξης γνώσεων πίσω από βερμπαλιστικες διαπιστώσεις (κοινώς το παιδί κάνει ο,τι μπορεί για να το προσέξουν) είτε πραγματικά δεν νιώθει και πολύ μιας και θεωρεί ότι βρίσκεται μόνος του εδώ.... Συνεχίζει λοιπόν να προκαλεί λεκτικα εμφορουμενος από λεξιθηρια και περιτεχνα γραμματικα και συντακτικα σχήματα για να νιώθει σημαντικός εδώ μέσα... Αδιαφορία κύριοι... Δεν αντιμετωπιζεται διαφορετικά τέτοια συμπεριφορά..... Πλήρης αδιαφορία...

      Διαγραφή
    2. Επίσης είναι "επηρεάζονται" όχι "επιρρεάζονται" όπως έγραψες δις στο κείμενο σου.

      Άλλος Ανώνυμος

      Διαγραφή
    3. Προς Άλλος Ανώνυμος

      Σας ευχαριστώ για τη διόρθωση. Είναι πράγματι επηρεάζονται. Το πήρα από τη λέξη επιρροή, και γι' αυτό μου βγήκε λάθος.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  8. Τα δικά μου power rankings
    1. Σερβία
    2. Ελλάδα
    3. Γαλλία
    4. Ιταλία
    5. Ισπανία
    6. Τουρκία
    7. Τσεχία
    8. Πολωνία
    9. Κροατία
    10.Ισραήλ
    11.Σλοβενία
    12.Λιθουανία
    13.Βέλγιο
    14.Φινλανδία
    15.Γεωργία
    16.Λετονία

    Με τέτοιο Μπατούμ και τέτοιο Φερνάντεθ η Γαλλία και η Ισπανία θα έχουν προβλήματα. Η Σερβία από την άλλη παίζει το καλύτερο μπάσκετ στο τουρνουά. Σ'έναν όμιλο άκρως απαιτητικό βγήκε ατσαλάκωτη από τις δοκιμασίες.
    Θα συνιστούσα στον κο Κατσικάρη στον αγώνα με το Βέλγιο να επιστρατεύσει το small ball με Καλάθη-Σπανούλη-Σλούκα-Αντετοκούμπο-Πρίντεζη ώστε η ομάδα να έχει εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας και γρήγορα πόδια στην άμυνα απέναντι σε μια σαφώς κοντίτερη ομάδα. Που ξέρεις, με την Ισπανία που επιστράτευσε στο ματς με την Γερμανία τα τρία γκαρντ Γιούλ-Ροντρίγκεθ- Ρίμπας μπορεί αυτή η πεντάδα να είναι το όπλο μας να σπάσουμε την κατάρα απέναντι στου αχώνευτους.
    Οι προβλέψεις στα νοκ άουτ μάτς των 16
    Σερβία-Φινλανδία 86-70
    Ελλάδα-Βέλγιο 77-68
    Γαλλία- Τουρκία Παράταση
    Λιθουανία-Γεωργία 66-60
    Ισπανία-Πολωνία 79-75
    Κροατία-Τσεχία 75-65
    Λετονία-Σλοβενία 62-80
    Ισραήλ-Ιταλία 81-97

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, στα power rankings η Τσεχία Νο 7 και η Κροατία Νο 9, αλλά το Κροατία-Τσεχία 75-65;

      Διαγραφή
    2. Στην φάση των ομίλων, η απόδοση της Τσεχίας ήταν πολύ καλύτερη από της Κροατίας. Στο μεταξύ τους ματς θα υπάρχει μια παράμετρος που δεν υπήρχε στην φάση των ομίλων για τους Κροάτες. Λέγεται Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς.

      Διαγραφή
  9. Μηπως παραειμαστε αισιοδοξοι με την Εθνικη και να καναμε λιγη κρατη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οι προβλέψεις μου μέχρι το τέλος
    -σερβία-φιλανδία-> εύκολη νίκη των σέρβων που θυμίζουν ισπανία της περασμένης δεκαετίας με το ρυθμό που παίζουν
    -ελλάδα-βέλγιο-> εύκολα ή δύσκολα θα περάσουμε. αλά τα ματς κόντρα ομάδες καφενεία ή χαμηλής δυναμικότητας τελειώνουν αύριο στις 5.15. δεν με έχει πείσει η ομάδα πάντως,παρά την υπέρμετρη αισιοδοξία από πολλούς
    -γαλλία-τουρκία->εγώ βλέπω τους τούρκους να έχουν ξεφουσκώσει μετά τη νίκη επί της ιταλίας. εύκολη επικράτηση της γαλλίας
    -λιθουανία-γεωργία-> λιθουανία άνευ σχολίου
    -λετονία-σλοβενία->βλέπω λετονία. η οποία λετονία σε 3-4 χρόνια την βλέπω να είναι από τα φαβορί για μετάλλια

    άφησα τα άλλα 2 ματς για το τέλος,γιατί αν γίνει έκπληξη θα γίνει σε 1 ή και στα 2 από αυτά. οι τσέχοι είναι αρκετά μαχητικοί κι έχουν συμπαθητικό ρόστερ. οι κροάτες είναι κροάτες,οπότε μπορούν να χάσουν ακόμα και από τη ζιμπάμπουε σε νοκ άουτ σημαντικής διοργάνωσης. στο τέλος πάντως θα επικρατήσουν πιστεύω έστω και δύσκολα

    στο άλλο ματς δε χωράνε προβλέψεις. οι ιταλοί μπορούν να κερδίσουν και τις ΗΠΑ αν κάνουν ματς ανάλογο με εκείνο που έκαναν με την ισπανία,αλλά μπορούν και να χάσουν από όλους. εκτός των 3 νβαερς δεν έχουν δείξει κάτι παραπάνω. κανένα ομαδικό πλάνο,παίρνει τη μπάλα κάποιος εξ αυτών και πάει στο 1 με 1. το ίδιο κάνει ο τζεντίλε,το ίδιο κάνει ώρες ώρες και ο αραντόρι. ο ντατόμε είναι σημαντική απώλεια,αφού ήταν ο πιο ομαδικός όλων αυτών. ο χάκετ είναι αλλού γι αλλού,ο τσιντσιαρίνι βάζει κάποια σουτ,αλλά τίποτα τρομερό. αμυντικά συνολικά είναι η χειρότερη ομάδα του τουρνουά,ακόμα χειρότερη και από όσους έχουν αποκλειστεί. έστω και δύσκολα θα περάσουν κι αυτοί πάντως.


    οπότε στους 8 πάμε στα εξής
    -γαλλία-λετονία-> γαλλία στους 4
    -ελλάδα-ισπανία-> ισπανία στους 4. δεν είναι καλοί,αλλά πολύ φοβάμαι ότι με εμάς θα γίνουν. ξεκινάνε κατευθείαν με 30 πόντους από τον γκασόλ και 10+ ριμπάουντ από τον ρέγες. ας ελπίσουμε πάντως να συνεχίσει να μην είναι καλός ο ρούντι γιατί θα έχουμε πρόβλημα απέναντί του και ο αντετοκούμπο δεν μπορεί να τον ελέγξει στην περιφέρεια
    -σερβία-κροατία-> θα γίνει μάχη περισσότερο λόγω εμφυλίου,αλλά η σερβία είναι πολύ καλύτερη. εύκολα στους 4
    -λιθουανία-ιταλία-> λιθουανία στους 4. είναι πολύ τυχεροί,γιατί από το πουθενά θα βρεθούν στους 8 κόντρα στην πιο αλλοπρόσαλλη ομάδα της διοργάνωσης. υπό φυσιολογικές συνθήκες δε νομίζω ότι οι ιταλοί μπορούν να αντιπαρέλθουν της σκληράδας και της εμπειρίας από τόσο κρίσιμα παιχνίδια των λιθουανών.

    στους 4 γαλλία-ισπανία και σερβία-λιθουανία και τελικός γαλλία-σερβία με τους 2ους νικητές και την ισπανία 3η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξέχασα το ισπανία-πολωνία. ας είμαστε σοβαροί τώρα. οι ισπανοί ακόμα και σε αυτή την κατάσταση(εκτός του ματς με την τουρκία που ήταν τρομακτικοί) δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα

      Διαγραφή
  11. Λιθουανοι δεν περνανε ουτε απεξω με τους Ιταλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τετοια εποχη η Σερβια περυσι σερνοταν και ψαχνοταν και τελικα πηγε τελικο. Σχεδον στην ιδια φαση ειναι η Ισπανια φετος. Αν αυτο το συνολο παρει μπροστα δεν το σταματαει κανεις. Απλα οι περισσοτεροι παικτες της Ισπανιας αυτη τη στιγμη εχουν ντυθει Παπανικολαϊδες. Και πανω σε αυτο το γεγονος να υποθεσω οτι η Ελλαδα παει στη δευτερη θεση των Power Rankings διοτι ρεαλιστικα ειναι χαλαρα για 5η...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. για τα power rankings δε θα πω κατι παρα μονο οτι διαφωνω ως προς τη θεση της ελλαδας αλλα και παλι......τι σημασια εχει?κοντη γιορτη....

    το σιγουρο ειναι οτι ακομα και αν δεν επιβεβαιωθουν οι αισιοδοξες προβλεψεις η εθνικη μας δε θα χαθει!!!εχει λαμπρον μελλον αυτη η ομαδα γιατι ερχονται παικταραδες απο πισω και γιατι εχουμε ενα ακομα χαρτι που θελω να πιστευω οτι δεν το εχουμε καψει ακομα!!!!

    οσο για το Μεγαλο Γερμανο ο,τι και να πει κανεις ειναι λιγο!!!

    ειναι ολιγον τι παραδοξο που μια χωρα σαν τη γερμανια, που δεν τη λες και μπασκετομανα, εβγαλε το μεγαλυτερο μπασκετμπολιστα ολων των εποχων (για μενα παντα).

    ενας παικτης υπερταλαντουχος, πανεξυπνος, αρτιος τεχνικα, με πολλα κιλα στο βρακι του, παλικαρι και συμπαθης ως προσωπικοτητα απο την πλειοψηφια φιλαθλων, συμπαικτων και αντιπαλων!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα παλίκαροι.. Ξεκινάμε τα νοκ-άουτς σήμερα.. Νιώθετε σε φόρμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Τζιμάρα, Θα χορτάσουμε μπάσκετ. Βλέπω διπλό Τουρκία. Η Γαλλία μου κάνει ότι θα αποτύχει σε αυτή τη διοργάνωση. Σαν να το γράφει στο κούτελο τους..

      Mario

      Διαγραφή
    2. Kαλημέρα Δημήτρη, καλημέρα σε όλη τη κοινότητα του Hoopfellas. Σήμερα βλέπω δύσκολο ματς, χαμηλό σκορ με τους Βέλγους να βάζουν κάτω από 60. To βράδυ βλέπω Γαλλία με 19-20 πόντους (θα βάλει 85-90)

      Bohemian

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα Τζιμ. Είδα όνειρο χθες το βράδυ... Ένας τράγος με κοιτούσε επίμονα και απειλητικά... ότι και αν αυτό σημαίνει... Σκιάχτηκα λίγο και ξύπνησα κατά τις 5 τα ξημερώματα...
      Τις προάλλες βέβαια, ονειροβατούσα βλέποντας με στις εξέδρες των γηπέδων της Βραζιλίας να ξελαρυγγιάζομαι τραγουδώντας ''Διαμαντίδης οεοεοε...''
      Οπότε ποιο Βέλγιο και ποια Ισπανία, όχι μόνο θα πάμε τελικό αλλά και ο Μήτσος θα μας κάνει το χατίρι να προσφέρει την τελευταία του παράσταση στα γήπεδα της Βραζιλίας και εμείς θα του χαρίσουμε ένα standing ovation που θα κάνει τον Ντιρκ και τους Γερμανούς να κοκκινίσουν...

      Διαγραφή
    4. Χαχαχαχαχαχα... Ωραίος! Μακάρι..!

      Διαγραφή
  15. Πανέτοιμοι Τζιμ για 48 ώρες κλεισούρα και μπάσκετ. Τζάνκις! Βλέπω

    Λετονία Σλοβενία 74-72
    Γαλλία Τουρκία 90-71
    Ελλάδα Βέλγιο 70-56
    Ισπανία Πολώνία 78-62

    Αυτά.

    Pikulin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Let the games begin...

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Λετονία με 3 γκαρντς στο ξεκίνημα ανταποκρίνεται στη πίεση των Σλοβένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Kάτι μου λέει πως το δίδυμο Στρέλνιεκς-Ζήσης θα "σηκώσει" τη Μπάμπεργκ στα κλειστά ματς τη νέα σεζόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα γκαρντς των Λετονών έχουν κερδίσει τη μάχη του backcourt όντας πολύ δημιουργικά. Στρέλνιεκς 9π.-4 τελικές, Μπέρτανς 7 με 4 επίσης τελικές. Οι Σλοβένοι θα βγούν στη τρίτη περίοδο να πιέσουν ασφυκτικά. Θέλω να δω αν θα μπορέσουν να αντέξουν οι Λετονοί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περιμενα η Λετονια να καταρρευσει στην αλλαγη της εδρας αλλα στεκεται μια χαρα.

    Εμεις σημερα πιστευω μπορει να μπουμε νευρικοι και να εχουμε θεματα,αλλα με καλο διαβασμα και με 1-2 παικτες που θα συμπαρασυρουν την ομαδα θα κανουμε καποιο ξεσπασμα στη 2η η 3η περιοδο.

    Οι Ισπανοι θεωρω δεν θα εχουν προβλημα και θα ρολαρουν σημερα,ματσαρουν και καλα με τους Πολωνους.

    Το βραδινο...το περιμενω με μεγαλο ενδιαφερον.Οι Γαλλοι ως τωρα σε λειτουργια πτησης ενω οι Τουρκοι ηδη με μεγαλα παιχνιδια.Αυτη η αλλαγη μπορει να αποβει αποτομο σοκ για τους Γαλλους. Επισης περιμενω την αμυνα των φιλικων απο Τουρκια.
    Με Ιταλια μπορεις ανετα να τα φας,με Ισπανια-Σερβια ο "γατος" αλλα ειχε στο μυαλο του,ενω με Γερμανους το ανοιξαν μονοι τους το σκορ.
    Για να δουμε αν οι Γαλλοι θα εχουν προβληματα απο αυτη την καθολου απαρατηρητη Τουρκια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπαρχει καποιος που δεν πιστευει οτι ο Μπαγκατσιτς θα κερδισει καποτε την Ευρωλιγκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα power rankings έσπασαν νωρίς...
    Ίσως η εικόνα της Σλοβενίας θα πρέπει να μας προβληματίσει για την αισιοδοξία μας.

    Οι δυο τρεις κομπλεξικοί του σάιτ, να προσέχετε σήμερα, όταν φορέσετε τη φανέλα του Βελγίου μη μπερδευτείτε και γράφει από πίσω Λοτζέσκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου τα Power Rankings δεν έχουν καμία σχέση με τα ματσαρίσματα..

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 12 Σεπτεμβρίου 2015 - 2:44 μ.μ.

      Η δική μου πρόβλεψη έγινε με δεδομένο, όπως είπα και σε χθεσινό σχόλιο, ότι δεν είχα δει καθόλου στους ομίλους τη Λετονία, αλλά καθώς έπρεπε να δώσω μια πρόβλεψη σε όλους τους αγώνες, έδωσα και σε αυτόν, θεωρώντας ότι η επίθεση της Σλοβενίας θα επαρκούσε για να υπερνικήσει την οποιαδήποτε αντίσταση των Λετονών. Τελικά, έπεσα έξω :-) ...

      Η Λετονία, στα δικά μου μάτια, φάνηκε πολύ πιό διαβασμένη και έτοιμη για τον αγώνα αυτό, από την Σλοβενία. Δεν θα μου έκανε καμία έντύπωση αν η Σλοβενία την υποτίμησε ελαφρώς, και όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, την πάτησε...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. Καλά όλοι πέσαμε έξω, δεν το είπα για κακό.

      Διαγραφή
  23. Πολύ ωραίο ματσάκι. Συγχαρητήρια στην Λετονία. Καταπληκτική στην άμυνα, ειδικά στο 2ο ημίχρονο. Η Σλοβενία προδώθηκε από την επίθεση της. Όταν αναγκάζεις τον αντίπαλό σου σε μόλις 2 δίποντα σε ένα δεκάλεπτο (το 3ο) και μερικές βολές (και μάλιστα τον κρατάς άποντο για 5-6 συνεχόμενα λεπτά), και εσύ δεν μπορείς στο διάστημα αυτό, ουσιαστικά, να βάλεις καλάθι (και συνολικά πάνω από 12 πόντους στο δεκάλεπτο) τότε απόλυτα δικαιολογημένα δεν έχεις καμία τύχη!

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κλειδί στον αγώνα, νομίζω, ήταν το γεγονός ότι οι Λετονοί δεν άφησαν τους Σλοβένους να βρουν ρυθμό στην επίθεση σε κανένα σημείο του αγώνα (σε αντίθεση με τον μεταξύ μας αγώνα, στους ομίλους, στον οποίο στο 2ο ημίχρονο έκαναν κάποιες στιγμές πραγματικό πάρτυ στην επίθεση).

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απαντήσεις
    1. Ζήση ναι αλλά ο Κουφός αρκετά καλά τα πήγαινε

      Διαγραφή
  26. "...χωρίς πεντάρια...πώς θα μας νικήσουν Μανωλιό μου...Πώς θα παίξουν πάνω απ' το στεφάνι...Οι φλαμανδογάλλοι...".

    Είναι να γελάει κανείς που θα 'λεγε κι ο εθνικός μας μουσάτος, με τις "συγκρατημένες" απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι καταλαβαίνουμε πλέον μετά από 20 λεπτά ότι το Βέλγιο είναι μια πολύ καλή ομάδα που αξίζει πλήρως το σεβασμό μας. Απόψεις αλαζονικές, πανηγυρτζίδικες είναι όντως για "να γελάει κανείς".

      Mario

      Διαγραφή
  27. Θα έχουμε δύσκολο απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το έγραψα εχθές. Δε πρέπει να πέσουμε στη παγίδα του να βάλουμε εκβιαστικά τη μπάλα στον ψηλό της θέσης "5" λόγω της διαφοράς ύψους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. υπαρχει και ο μαντζαρης στον παγκο για τον βαν ροσομ.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Θα μας βγει η πίστη μάλλον...

    Σπανούλης κακός σήμερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιατί οι δικοί μας πέφτουν κάτω σήμερα? Τόσο δυνατά παίζει το βέλγιο? Γενικά πολύ αγχος και δυστοκία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως φίλε Νίκο. Παίζουν δυνατά..

      Διαγραφή
    2. Ε αντε να ξυπνήσουμε μηπως και παίξουμε και εμείς δυνατα...

      Διαγραφή
  32. Μηπως να σταματησουμε λιγο με τις αλλαγες η θα παμε ετσι εως το τελος ..
    Προς το παρον μας χτυπανε πολυ καλα στις αλλαγες στην αμυνα.
    Αυτος ο Βαν Ροσομ θελει μια προσαρμογη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο Κουφός απλά δε μπορεί να κόψει τον Βαν Ρόσομ. Δε μπορεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πολυ αγχος πανω απ'ολους ο Κατσικαρης...

    Τα σουτ οχι εκβιαστικα σαν να προσπαθεις να πεταξεις μια πατατα που καιει(μονο ο Ζησης σουταρει και το πιστευει) και καλυτερη αμυνα περιφερειακα....

    Νομιζω οι αλλαγες δεν μας βγαινουν αλλα θεωρω οτι εφοσον το διαλεξαμε θα πρεπει να ζησουμε και να πεθανουμε με αυτο.

    --> Πιεση πανω στη μπαλα και τις μεταβιβασεις ωστε να φυγουμε στον αιφνιδιασμο,αυτη η ομαδα εχει φτιαχτει για να τρεχει.
    --> Γρηγορη κυκλοφορια με τελειωματα στις comfort zones μας... Πριντεζης γυρω απο το καλαθι,ελευθερα τριποντα απο καλους σουτερ και διαβασμα των γκαρντ μας ωστε να χτυπησουν και με δικες τους διεισδυσεις μεσα στη ρακετα τους οπου εχουν προβλημα.

    *Θεωρω Καιμακογλου μη ταιριαστο στις αναγκες του παιχνιδιου,θελω να δω επιτελους Καλαθη να τιμαει τις αμυντικες του ικανοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο είχες φίλε και ο κόουτς έβαλε Γιάννη στο τέσσερα από την αρχή του δευτέρου.

      Διαγραφή
  35. Έχω κακό προαίσθημα

    Thanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καταρχας, ποιανου φωστηρα ειναι να ειναι ολα σκοτεινα στο γηπεδο εκτος του αγωνιστικου χωρου?

    Μια και μιλαμε για φωστηρες, δεν κατεω πολλα απο τεχνικα θεματα (βασικα δε σκαμπαζω τιποτε) αλλα αυτο που ο Γιαννης ειναι συνεχεια στη γραμμη του τριποντου και σουταρει απ'εξω θεωρειται καλη ιδεα τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δε σκαμπάζεις τα λες αυτά. Σύμφωνα με τον μετρ Φιλιππούση τα τρίποντα και οι διεισδύσεις του Μπουρούση είναι έξυπνο παιχνίδι.

      Όταν θα παίξουμε με την Ισπανία όμως και δε βγαίνουν διεισδύσεις θα ψάχνουμε τον Σπανούλη στα 9 μέτρα.

      Διαγραφή
  37. αντε ρε παιξτε λιγο μπασκετ.....ειναι δυνατον να χασετε απο τον φελαινι?.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πολύ καλό 3ο δεκάλεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Mπράβο.. 57-42 στο 30'. Κανένα δικαίωμα να ξαναμπούν στο ματς. Ο κόουτς ήταν λίγο νευρικός όντως στο πρώτο ημίχρονο όμως του πιστώνω το σχήμα με Αντετοκούνμπο στο "4"+3 γκαρντς που πήρε τον έλεγχο του ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε να το εμπιστευτούμε πιο νωρίς μιας που ο καιμακ ηταν σε κακη μερα ..

      Διαγραφή
    2. Ο Καιμακ ειναι σε κακο μηνα...

      Διαγραφή
  40. Αποστολή εξετελέσθη. Η ομάδα έχει μυαλό και πήγε το παιχνίδι εκεί που έπρεπε. Στους ψηλούς. Οι Βέλγοι δεν είναι ξύλο κόποι και μας δυσκόλεψαν για ένα ημίχρονο. Αλλα η ομάδα παίζει σκεπτόμενο μπάσκετ και διαβάζει τις αδυναμίες του αντιπάλου.

    Πάμε για τον τελικό την Τρίτη στις 7.
    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ένα καλό σκάρτο 10λεπτο ήταν αρκετό για να τελειώσουμε με συνοπτικές διαδικασίες το ματς. Όταν ο Φώτης χαμήλωσε το σχήμα κι έβαλε τον Αντέτο στο ‘’4’’ η γιορτή σχόλασε. Η ομάδα δεν εντυπωσίασε και πάλι. Εκπληκτική άμυνα του Σλούκα στον Τάμπου στο 3ο 10λεπτο, εξαιρετικό τουρνουά μέχρι τώρα του Ζήση, στο ρελαντί ο Σπανούλης, τα πεντάρια μας κατάπιαν τους Βέλγους ημίψηλους αφού ορθά φορτώσαμε επίμονα μπάλες το post. Και συντήρηση κάναμε στο 4ο. Μια χαρά.

    Το 2ο ημίχρονο των Βέλγων ήταν επιπέδου Α2. Καλή ομάδα αλλά θέλει ψωμιά ακόμη για να χτυπήσει τέτοια ματς.

    Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμη. Η ομάδα δεν έχει κάνει ακόμη ένα σπουδαίο ματς. Όλο το τουρνουά είναι το ματς της Τρίτης με τους Ισπανούς. Έχουμε μεγάλη ευκαιρία κι ελπίζω το μεγάλο ματς που θα κάνουμε να είναι αυτό.

    Έκπληξη για μένα η νίκη των Λετονών.

    Και μια συμβουλή. Όταν μπαίνουμε να σχολιάσουμε κατά την διάρκεια του ματς, ας μην ξεχνάμε την εγκράτεια που έχουμε πριν την έναρξη. Λίγη υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά φιλαράκο μια επισήμανση. Η Εθνική σήμερα κέρδισε εύκολα γιατί ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη και δε πήγε να παίξει ένα ματς των 16 με το μυαλό ήδη στο ματς των 8 όπως έλεγες εσύ. Έκανε δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από τα λεγόμενα σου. Να είμαστε λίγο ακριβείς σε όσα λέμε.

      Με εκτίμηση
      Θανάσης Παπαπέτρου

      Διαγραφή
    2. Σωστά, φιλαράκο. Ακρίβεια, η λέξη κλειδί.

      Έχεις δίκιο. Εγώ έλεγα να κατεβούμε με σαγιονάρες και μαγιουδάκια.

      Ό,τι να 'ναι...

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς για εσένα τα γραπτά μένουν.. Το κλείνω γιατί αυτή η κουβέντα δε δίνει κάτι στη σελίδα όπως και η προχθεσινή διαμάχη σας που ήταν υπερβολικά κουραστική για τους υπόλοιπους.

      Με εκτίμηση
      Θανάσης Παπαπέτρου

      Διαγραφή
    4. Κλείσε το, Θανάση. Την καλύτερη δουλειά θα κάνεις.
      Και γιατί να μην το κλείσεις; Τι να γράψεις για ένα ματς που κερδίσαμε με 20π. παίζοντας για ένα δεκάλεπτο πραγματικά καλά;

      Διαγραφή
  42. Μπορούν Τζιμ οι Πολωνοί να είναι ανταγωνιστικοί; Αν ο Γκόρτατ ματσάρει τον Γκασόλ σε νούμερα ίσως. Οι Ισπανοί θα πιέσουν τον Σλότερ, δε ξέρω αν μπορεί να ανταπεξέλθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως υστερούν στα γκαρντς. Οι Ισπανοί θα τους πιέσουν πολύ.

      Διαγραφή
  43. Όταν βλέπαμε την Εθνική του Παπαλουκά και του Γιαννάκη ξέραμε ακριβώς τι θα δούμε πριν το ματς. Ξέραμε ποιοι θα παίξουν, πόσο θα παίξουν, που θα χτυπήσουμε εμείς, που θα μας χτυπήσει ο αντίπαλος.

    Νομίζω ότι αυτό είναι που λείπει κυρίως από την εθνική. Αυτή η σταθερά στο παιχνίδι της.
    Λογικό το τρικ σήμερα με τους τρεις κοντούς και τον Κούνμπο και απορώ γιατί δεν το είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα.
    Αλλά δεν είναι λογικό η ομάδα να ψάχνεται ακόμα. δυο μέρες πριν τον μεγάλο της τελικό.

    Επίσης όταν παίζεις με μια ομάδα χαμηλής δυναμικότητας πρέπει να βγάλεις το παιχνίδι στο 100% του, για να αποκτήσεις αυτοματισμούς κτλ. Όχι να περνάει η μπάλα στο Μπουρούση για να δίνει το σόου του και να παίρνει τα εύσημα του Φιλιππούση. Όταν θα σκληρήνουν τα πράγματα δε θα τα κάνει αυτά. Και τότε θα αναρωτιόμαστε που πήγαν οι αυτοματισμοί μας;

    Και δε φταίει ο παίκτης. Τόσα ξέρει, τόσα κάνει. Δε θα αποκτήσει μυαλό τώρα. Ο κόουτς που δεν το μαζεύει φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Oι Βέλγοι κατέρρευσαν όταν χρεώθηκαν με φάουλ. Οι Ισπανοί είναι ολίγον χώμα. Γιατί όχι η Πολωνία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο Αντετοκούμπο έχει για πλάκα το νταμπλ-νταμπλ από ότι φαίνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σιγουρα το παιχνιδι δεν ηταν το καλυτερο μας,αλλα αποδιδεται εν πολλοις στο μουδιασμα και το αγχος.

    Πολυ σημαντικο ομως οτι η ομαδα εμφανιζεται ετοιμη να παρει τα παιχνιδια οπως πρεπει και με διαφορετικους τροπους.Σημερα με σταθεροτητα στην αμυνα(μεχρι οι Βελγοι που κι αυτοι δεν εκαναν την καλη τους εμφανιση να κουραστουν και να χασουν τη επιθετικη τους συνεχεια)-το απαραιτητο ξυλο και εξυπνο παιχνιδι στο 3ο δεκαλεπτο πηραμε κεφαλι και αφησαμε πισω το καθηκον αυτο που ηταν στο σβερκο μας.

    Και τωρα θα χρειαστουμε πολλα περισσοτερα,καλο παιχνιδι,ψυχη και πολλη μαεστρια απο τον κοουτς στον παγκο αν παιξουμε με Ισπανια.Αυτος μπορει να ειναι το κλειδι.Μεχρι τοτε ομως βλεπουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μπραβο στην ομαδα αλλα .... βλεποντας το μετριο επιπεδο του Βελγιου πρεπει να συμφωνησω με το φιλο που εγραφε οτι δεν υπηρχε περιπτωση ηττας.
    Παμε τωρα στα παιχνιδια που πρεπει να δειξει η ομαδα τον χαρακτηρα της αλλα και τις ικανοτητες της, εχουμε αρκετα θεματακια και παιζουμε με 7,5 παικτες.
    Ο Περπερογλου ειναι και αυτος ντεφορμε η ξενερωμενος? harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. και τωρα αρχιζει το πραγματικο τουρνουα για μας...Μαζι με τους σερβους παιζουμε το καλυτερο μπασκετ σε αμυνα και επιθεση μεχρι στιγμης....οι σερβοι μεχρι τωρα εχουν κερδισει ολα τα μεγαλα ματς..αν ημασταν στην θεση τους βεβαια σιγουρα καποιοι θα ελεγαν οτι ειναι κακος οιωνος οταν κερδιζεις ολα τα μεγαλα ματς απο την πρωτη φαση..παντως ειναι το πρωτο φαβορι για την κουπα συμφωνα με το μπασκετ που παιζουν...εμεις εχουμε ακομα περιθωρια παντως...αδιαμφησβητητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Σέρβοι είναι η μόνη ομάδα που φοβάμαι. Αλλά θα τους βρούμε μόνο στον τελικό. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε μια εκ των Ισπανία-Γαλλία να τη πατάει σήμερα.

      Διαγραφή
    2. Ρε Αταμάν κάνε το θαύμα σου.. Και δε θα ξαναπώ ότι είσαι κακός προπονητής..

      Διαγραφή
  49. το μεγαλυτερο θετικο για μας και αρνητικό των ισπανων ειναι οτι εχουν χασει το winner-fighting mentality που μαζί με την κούραση και τον κορεσμό - από εθνικές επιτυχίες - κάποιων παικτών + την κάκιστη άμυνα που παίζουν τους καθιστούν underachivers..άμα παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας θα τους νικήσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Επειδή βλέπω ευσεβείς πόθους για νίκη της Πολωνίας, θέλω να πω ότι όσοι αγαπούν το μπάσκετ και γουστάρουν την εθνική πρέπει να εύχονται την Τρίτη να δούμε προημιτελικό ΕΛΛΑΔΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ. Οι Ισπανοί πρέπει να είναι οι αντίπαλοί μας για πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν με το παρελθόν (την κακή μας παράδοση), με το σήμερα (δηλ. το τουρνουά που τρέχει) και το αύριο (την παρακαταθήκη που θα αφήσει μια πιθανή νίκη μας).

    Θα αναλυθούν διεξοδικά τα δεδομένα το ματς που έρχεται. Το μόνο σίγουρο είναι έχουμε πλεονέκτημα μετά από αρκετά χρόνια. Το αν το πιστοποιήσουμε είναι άλλη κουβέντα και πάντως εξαρτάται κυρίως από εμάς. Κι αυτό δεν είναι μια υπεροπτική ή αλαζονική διαπίστωση αλλά μια ρεαλιστική αποτίμηση της κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Η Γαλλία σήμερα θα ανεβάσει στροφές. Ίσως αργά τ βράδυ να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αυτός ο Παπανικολάου θα κάνει το οτιδήποτε για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του στη δωδεκάδα? Τι χάλι είναι αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. είναι χάλια ο Παπ. Τουλάχιστον να μην προσδίδει νευρικότητα στους υπόλοιπους. Ας κάτσει τουμπεκιασμένος και ας προσπαθήσει να συνεισφέρει στο να δημιουργηθεί καλό κλίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίζει καλά ο Κούνμπο και ο Πρίντεζης και δε φαίνεται το κενό του Παπανικολάου που θα ήταν περισσότερο αμυντικό.

      Διαγραφή
    2. Έχει δυστυχως μεγάλο κενό επιθετικά, που θα μπορουσε να βοηθήσει με το τρίποντο να ανοίξουν οι αντίπαλες άμυνες. Δεν έχει την σπιρτάδα και την εκρηξη στην μετάβαση και στον αιφνιδιασμό, ούτε την γρήγορη εκτέλεση στο σουτερ...

      Διαγραφή
    3. Οσοι ελεγαν πως ο Παπανικολαου θα ηταν εγκλημα να φαει την θεση του Γιανκοβιτς κρινοντας απο την κατασταση του στα φιλικα (οταν μαλιστα ξεκινουσε βασικος και επαιζε 20-25' χαρακτηριζομασταν αμπασκετοι. ΓΙα πολλους experts ο τωρινος Παπ ειναι το καλυτερο 3αρι της Ευρωπης.
      Aleister

      Διαγραφή
    4. Κάνει καλό πάγκο ο ΠΑΠ. Ίσως τον καλύτερο στο τουρνουά

      Διαγραφή
    5. Άιντε πάλι με τον Γιάνκοβιτς.
      Θα μας τρελάνουν. Αυτοί που το έβριζαν τον Μάη ότι μέχρι και ο Ντάρντεν τον τάιζε γλυκό κυδώνι, τώρα μιλάνε για έγκλημα.\

      Ρε Aleister στην εθνική δεν παίζει ούτε ο Περπέρογλου. Μήπως είναι καλύτερος κι από αυτόν ο πουθενάς σας.

      Διαγραφή
    6. "ο πουθενας σας";;; Βλέπω είσαι εξίσου κρετινος με αυτούς που κατηγορείς.. Δεν μας αδειαζετε τη γωνία λέω εγώ όλοι εσείς οι κάφροι να απολαύσουμε την Εθνική μας χωρίς την οπαδικη χολή σας;

      Διαγραφή
    7. Θεμα για τον Περπερογλου δεν μπορουσε να υπαρξει, ηταν ενεργος παιχτης και απο τους καλυτερους ομαδας που εφτασε στους 8 της Ευρωλιγκας. Επισης ενεργος ηταν και ο Βλαντο. Το παραλογο ολης της υποθεσης ειναι η επιμονη (ξεκινουσε και βασικος μαλιστα) σε εναν παιχτη που ηταν φανερο πως ΔΕΝ μπορουσε να σταθει. Εκ των υστερων και με δεδομενο πως η ελλαδα παιζει και παιχνιδια με 3 κοντους και ο Βλαντο θα μπορουσε να παιξει τον ρολο του 3ου κοντου που ο Παπ δεν, και ενας 3 ψηλος θα μπορουσε να κληθει. Ας κανουμε τον σταυρο μας μην τραυματιστει σε κανενα ματς ο Μπουρουσης ή ο Κουφος για να εχουμε σε μια 12αδα 2 τριαρια που αθροιστικα παιζουν 5 λεπτα μαζι
      P.S. Δεν ξερω αν παρατηρησε κανεις σε ενα υποτυπωδη αιφνιδιασμο που ξεκινησε χτες ο Παπ. Ντριμπλαροντας 5 φορες, κοιτουσε ΜΟΝΟ την μπαλα, προλαβε η αμυνα να οργανωθει, χαθηκε ο αιφνιδιασμος.

      Aleister

      Διαγραφή
  54. Οι Σλοβένοι μένουν εκτός οκτάδας για πρώτη φορά από το 2003. Οι Λετονοί από την άλλη πάνε οκτάδα για πρώτη φορά από το 2001 (τότε με αστέρα τον παλαβό Καμπάλα), και μάλιστα είχαν και απουσίες. Ας τους έχουμε υπόψη μας γιατί μπορεί να τους βρούμε αντιπάλους στα 5-8 που κρίνουν την είσοδο στο προ-Ολυμπιακό αν χάσουμε και οι δυο τους προημιτελικούς μας.

    Εντωμεταξύ, τεράστια έκπληξη έγινε στο Αμέρικας. Ο Καναδάς (των Ουίγκινς, Ολύνυκ, Μπένετ, Στάουσκας και άλλων 4-5 ΝΒΑερς) έχασε στον ημιτελικό από την Βενεζουέλα η οποία πάει Ολυμπιακούς! Στον άλλο ημιτελικό οι Σκόλα-Νοτσιόνι κέρδισαν τους γηπεδούχους Μεξικάνους και φυσικά προκρίθηκαν και αυτοί (στην ομάδα τους ακούγεται ότι αγωνίζονται και άλλοι 10 συμπαίκτες τους...).

    Το Μεξικό πάντως φέτος ήταν πολύ καλό και δείχνει να ανεβαίνει μπασκετικά (έπαιξε και πέρσι στο Μουντομπάσκετ). Με Καναδά-Μεξικό (αλλά και Αγκόλα, που έχασε το Παναφρικανικό) το προ-Ολυμπιακό του χρόνου προβλέπεται πάρα πολύ ανταγωνιστικό, οπότε η πρόκρισή μας στους Ολυμπιακούς γίνεται ακόμα πιο δύσκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ετσι η ομαδα να γουσταρουμε...
    Βλεπω στο Γαλλια-Τουρκια να γινεται μεγαλη μαχη.Μακαρι να γινει η εκπληξη...

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ασχετο αλλα ο σροντερ ειναι κανονικος γερμανος και οχι νατοραλιζε..μαλιστα..μπορουν να στησουν μια ομαδα γυρω του λοιπον οι γερμανοι για την επομενη δεκαετια και βαλε...λογικα θα ελπιζουν οτι οι γερμανικες ομαδες θα βγαλουν καποιους καλους παικτες απο τις ακαδημιες τα επομενα χρονια με ολη την προσπαθεια και την δουλεια που γινεται σε αυτες τα τελευταια 2-3 χρονια και συνεχιζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κάποιες σκόρπιες σκέψεις...
    - Όποιος χανει 5 πόντους ανά πάσα στιγμή απ' τη Σερβία πρέπει να ξέρει ότι κινδυνεύει στα επόμενα 2 λεπτά να χάνει 20. ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ,
    - Όποιος κερδίζει 5 πόντους την τελευταία στιγμή τον ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ θα χάσει. So simple
    - O Giannis δεν τρέχει ακριβώς το γήπεδο. Το κανει 4 βήματα απλά.
    - Όποιος έχει ταλέντο, τι να τα κάνει τα σκρην και τις άμυνες? (λέγε με Ιταλία)
    - Το Ισπανία-Ελλάδα είναι classic πια. Ας αγαπήσουμε κι ας απολαύσουμε αυτό που έχουμε. Και ας μιλάει λιγότερο ο Μπουρούσης.
    - Για τους μπασκετόφιλους της ηλικίας μου (mid 20s) ήταν ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ. Επιμένω ότι πρόκειται για τον πιο dominant Ευρωπαίο που είδα να παιζει. Danke, Dirk Nowitzki.
    - Κάτι παίζει με το αμυντικό transition του Γιάννη, ελπίζω όχι ψωνίτιδα.
    - Εκνευριστικά ατάλαντη η Λιθουανία. Το ξαναγράφω για να το πιστέψω. ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ. Δεν είναι ο αριθμός των γκαρντ, κι η Σερβία τόσους έχει. ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΧΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 12. ΑΤΕΧΝΟΙ.
    - Η Ισπανία δε μας ταιριάζει θεωρητικά. Και ελπίζω να μην ξυπνήσουν με εμάς. Πραγματική απογοήτευση οι 3 της Ρεάλ πλην Ροντριγκεζ λίγο.
    - Πιστεύω μετά από τόσα χρόνια ότι η Σλοβενία κατεβαίνει στα Ευρωμπάσκετ για να βρίσκει συμβόλαιο ο Σλόκαρ.
    - Ο Σρέντερ είναι σπάνιο FIBA material. Έχασε ένα ματς που γύρισε ο ίδιος. Μαγκιά του.
    - Να τους ματιάσεις Τζιμ, να τους ματιάσεις. Με εμάς θα παίξουν. Άσχετα απ' το ομαδικό-οπαδικό.
    - ΠΑΡΤΕ ΦΑΟΥΛ ΑΠ' ΤΟ ΓΚΑΣΟΛ.

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. 2 στα 2 μέχρι στιγμής έχω. παίζει να ήμουν και ο μόνος που έγραψε ότι θα περάσει η λετονία. επιτέλους η σλοβενία έφυγε εκτός 8αδας που κάθε χρόνο έφτανε μέχρι εκεί,απλά και μόνο για να σιγουρέψει την πρόκριση της αντίπαλης ομάδας στην 4αδα. η λετονία όπως έγραψα στο πρώτο μου μήνυμα είναι ομάδα που σε 3-4 χρόνια θα διεκδικεί μετάλλια στα ευρωμπάσκετ,έχοντας κάνει αρκετά καλή δουλειά στις μικρές εθνικές. το ίδιο και οι βόσνιοι

    στα δικά μας,έγινε το αναμενόμενο και πήραμε εύκολη νίκη,μόλις κουράστηκαν οι 3-4 παίχτες που έχει το βέλγιο. μέτρια ομάδα που απλά ευνοήθηκε από τις αλλαγές στο σύστημα του ευρωμπάσκετ με τις πολλές ομάδες. τώρα τέλος τα εύκολα μας κόντρα σε μέτριες ή κακές ομάδες. την τρίτη πάμε με την ταμπέλα του outsider(έτσι είναι δυστυχώς κι ας μη θέλουμε να το παραδεχτούμε) κόντρα στην ισπανία. εκεί μόνο η άμυνα δεν φτάνει και θα πρέπει να φτάσουμε κοντά στους 80 ή και παραπάνω για να προκριθούμε. δύσκολο,αλλά θα το παλέψουμε κι ελπίζω να το πετύχουμε,αν και δεν είμαι αισιόδοξος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Τι κανει ο Παου αχαστος λεμε ...

    Droga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το Ισπανία Πολωνία το βλέπει κανεις? Είδα 5 λεπτά στο 2ο 10λεπτο και η Πολωνία τα παίζει όλα για όλα.Ημίχρονο 41-39. Εαν αντέξει στο δεύτερο ημίχρονο, παίζει και να το πάρει το ματς. Αντί να πιέζει η Ισπανια στα guard, μάλλον γινεται το αντίθετο. Εκτός εαν στο 3ο μπει η Ισπανία όπως η Εθνική σήμερα και καθαρίσει το παιχνιδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Οι Πολωνοί έμειναν μέχρι τέλος με τη Γαλλία, γιατί όχι σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Είναι τόσο φανερή η απουσία ενός leading guard από το ρόστερ των Πολωνών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αυτή ή Ισπανία δεν τρομάζει κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Πολωνία κάνε το θαύμα σου και απέκλεισε τις Σπανιόλες και υποσχόμαι να μην ξαναβρίσω κανένα Πολωνό στο Lol

    -Μakos 13-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι ποιον φοβιζουν αυτα τα ισπανα.Ευκαιρια να τους πεταξουμε εξω,δεν νομιζω να ξυπνησουν μαζι μας.

      Διαγραφή
  65. Θα το παρουν οι Ισπανοι,εχω εμπιστοσυνη στον κοουτς Σκαριολο, τωρα στο δεκαλεπτο θα τους δειξει ενα απο τα συστηματα που εχει γραμμενα στο μπλοκακι που εχει στην κωλοτσεπη.... harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Το μόνο που γράφει το μπλοκακι του Σκαριολο είναι: η μπάλα στον Γκασόλ, 1 κουτί γάλα, μια 6αδα αυγά, 2 σοκολάτες, 5 πακέτα κωλοχαρτο και 24 κουτάκια μπριγιαντινη...

    Αη Μητσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστος και τυφλος θα καταλαβαινε τις οδηγιες του Σκαριολο...harvester

      Διαγραφή
  67. Tεραστιος Γκασολ 6/7 τριποντα, μετα απο τον Νοβιτσκι αλλος ενας παικταρας αποχωρει σιγα σιγα και ακολουθουν Παρκερ και Σπανουλης, θλιψη...harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει παικταρας ο Σπανούλης αλλά όχι να μπαίνει και στην ίδια πρόταση με Νοβίτσκι, Πάρκερ και Γκασόλ...

      Διαγραφή
    2. o Γκασολ δεν συγκρινεται με κανεναν απο τους δυο.Ειναι μια ομαδα μονος του τα κανει ολα.Ειδες την αξιολογηση παιχτων;,πρωτος με διαφορα.Οι αλλοι δεν ξερω καν σε ποια σειρα βρισκονται.

      Διαγραφή
    3. @9:41
      Πόσο χρονών είσαι;

      Διαγραφή
    4. Μαγκες με παρεξηγησατε δεν τους βαζω στο ιδιο επιπεδο απλα αναφερω και την ελλειψη τετοιων παικτων και για τα ευρωπαικα δεδομενα....harvester

      Διαγραφή
    5. εχει σημασια ποσο χρονων ειμαι.Δηλαδη το σχολιο μου ηταν κουκουρουκου και ρωτας ποσο χρονων ειμαι.Οκ ειμαι πανω απο 40 και θεωρω τον Γκασολ ισαξιο του Σαμπονις,επειδη κανουν τα παντα στο παρκε.

      Διαγραφή
  68. Ο Γκασόλ, ο Ντιρκ, ο Πάρκερ είναι το μπάσκετ.

    Τυχεροί που τους ζήσαμε, μαζί με τον Τζινόμπιλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο φοβούνται κάποιοι αυτή την Ισπανία; Για τον τεράστιο παίχτη Γκασόλ που παλεύει μόνος του; Δε λέω γραφικότητες του στυλ θα φάνε 20αρα από μας και άλλα τέτοια σχετικά, αλλά αυτή τη στιγμή, αν παίξουμε 10 παιχνίδια μεταξύ μας θα πάρουμε τα 8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Αυτός ο πανηγυρισμός με τα τρία δάχτυλα μετά από κάθε εύστοχο 3ποντο, ποσό γκέι... Έλεος με τις Αμερικανιές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Τρίποντα (%)

    Η στατιστική κατηγορία των κοντών, με κάθε ομάδα να διαθέτει τον δικό της “μπόμπερ” που αν μείνει ελεύθερος μπορεί να πληγώσει την αντίπαλη άμυνα. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο αποκλεισμένος πλέον Βιτάλι Φριτζόν με το ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό του ενώ ο Νικ Καλάθης κάνει την έκπληξη και βρίσκεται ανάμεσα στους πιο εύστοχους παίχτης του φετινού τουρνουά. Βιτάλι Φριτζόν (Ρωσία) – 65.2% με 15/23 τρίποντα Πάου Ρίμπας (Ισπανία) – 61.1% με 11/18 τρίποντα

    Σάρλον Κλουφ (Ολλανδία) – 61.1% με 11/18 τρίποντα

    Νικ Καλάθης (Ελλάδα) – 60% με 6/10 τρίποντα

    Κρούνοσλαβ Σίμον (Κροατία) – 57.1% με 12/21 τρίποντα O KAΛΑΘΗΣ;;;;;;;ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Toπο στα νιατα οι Γαλλοι ... Φουρνιερ Λοβερν η γενια που παιζουν μαζι απο μικροι ξεμπλοκαραν το παιχνιδι ...
    Σχημα με δυο πιβοτ απο τον Κολε εναντια σε ζωνη προσαρμογης ..
    Ανοιξε το παιχνιδι και οπως το βλεπω θα το τελειωσουν οι Γαλλοι στο τριτο δεκαλεπτο ..
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Σεπτεμβρης, ευρωμπασκετ και στους 8 Ισπανια, (με γιαννη μπορουση να κραζει τους φετινου του συμπαικτες). ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ Κ@υλα απο το September craziness.

    τα ισπανα δεν τρομαζουν, ο παου δεν μπορει να μας κερδισει μονος του αλλα δεν τους ξεγραφεις. επικο ευρωπαϊκο παρτυ. θελω να παιξει ο ρουντι...το θελω πολυ...τον θελω με παρα πολυ floping,δραμα, μουτσουνες και λοιπες ρουντιες.

    παντως για να το παρουμε isnt a easy way ισπανια (και τα φαντασματα), γαλλια (και η εδρα) Σερβια (και οι παππαδες που κανει).

    ελα μωρη ελλαδαρα ταξιδεψε μας.

    Σκαριολο ηγετη κουνα μας την χαιτη.


    ειναι καταντια να βλεπεις την ισπανια να παιζει 2-1-2 για να κρυψει το 5ρι λες και παιζουν Δ ΕΣΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Επειδή την Τρίτη δε θα έχω άλλη εναλλακτική, ξέρετε αν ο ANT1 θα μεταδίδει το ματς μέσω web tv;

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Την Τριτη κερδιζουμε τους Ισπανους εμφατικα. Ο κοσμος βγαινει στους δρομους, οι εφημεριδες γραφουν διθυραμβικα σχολια και γενικα επικρατει μια τρελα. Ημιτελικα με τους Γαλλους, μας κερδιζουν "χαλαγά" και γυριζουμε σπιτι. Και εκει συνηδειτοποιουμε οτι οκ κερδισαμε τους Ισπανους αλλα δεν καναμε και τιποτα. Και ολη αυτη η ιστορια με τους εχθρους ισπανους που πρεπει να τους κερδισουμε παση θυσια και ειναι σκοπος ζωης τελικα ειναι μονο ενας μυθος στο μυαλο μας με τον οποιο δεν ασχολειτε κανεις αλλος στο κοσμο εκτος απο εμας τους Ελληνες.
    Σιγουρα καλη ομαδα η Ισπανια, αλλα η Γαλλια φανταζει σιχαμα και στο βαθος η Σερβια που παιζει αλα ΝΒΑ μπασκετ. Το να κερδισουμε τους Ισπανους θα ειναι ενα βηματακι απο τα πολλα που εχουμε να κανουμε μεχρι τα μεταλια. Τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γυρίζουμε σπίτι , σε χαλάει η τρίτη θέση ;

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι σλόγκαν. πρέπει να βλέπουμε τα ματς ένα ένα.
      Καθαρίζουμε την Τρίτη κ μετά συζητάμε όλα τα αλλά.

      Διαγραφή
  76. Την Τρίτη θα κάνουμε μεγάλη νίκη. Προβλεπω μυθικές εμφανίσεις από Σπαν, Ζήση και τους ψηλούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Οι Κροάτες δεν έχουν το σθένος ούτε καν να ξεμαρκαριστούν στην επαναφορά. Η ιδιοσυγκρασία τους είναι μοναδική.. Hvratska mentality all over..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτη η ομαδα τζιμ επαψε να υφισταται στις 7/6/1993........stonerook

      Διαγραφή
    2. Γυρνάει?... Πειρατης

      Διαγραφή
    3. Ειναι απιστευτο αυτο φιλε με τους Κροατες.Τετοια σχολη,τοσο ταλεντο και
      ωρες,ωρες νιωθεις οτι και μονοι τους να παιξουν θα χασουν.Ισως η εξηγηση βρισκεται στην ελλειψη των μεγαλων γκαρντς που θα κουμανταρουν την ομαδα τους.

      WILKINS

      Διαγραφή
    4. Stonerook πόσο δίκαιο έχεις...Τους βλέπει από εκεί πάνω ο Μότσαρτ....

      -Makos 13-

      Διαγραφή
  78. Ποιος Χατζη και ποιος Ιωαννου, ακουστε τον Ασπρουλια στον ΟΤΕ και ξεραστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδικείται από τη σύγκριση ο Ιωάννου.Εχει σοβαρευτεί αρκετά.

      Διαγραφή
  79. ρε τον μαριο τζορνταν με το 23 στη πλατη που θα κατακτουσε την ευρωπη πριν παει να κατακτησει την αμερικη........stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Τέλος τρίτης περιόδου:

    Κροατία 7 ασιστ, 19 λάθη
    Τσεχία 22 ασιστ, 5 λάθη

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. προς φωστηρες της κροατικης ομοσπονδιας
    προς παλιους θρυλους στογιαν,ρατζα,κουκοτς κτλ
    ειναι ντροπη να παρουσιαζεται μια τετοια ομαδα με ιστορια σε τετοια οικτρη κατασταση.....ανοιξτε τα ματια σας και αφηστε τα πειραματα
    θελετε εναν προπονητη που θα κανει τα ''υπερλαμπρα'' αστερια σας να σκληρηνουν και να παιξουν καποια στιγμη αμυνα....μπορειτε να κοιταξετε και προς ελλαδα για π.χ ο παναγιωτης γιαννακης εχει και τις γνωσεις και την προσωπικοτητα να σας συμμαζεψει ή ο πεδουλακης ή μπαρτζωκας αφου σας αρεσει τοσο πολυ το μοντερνο μπασκετ.........ΠΟΝΕΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρεπει να αλλαξουν την νοοτροπια τους πρωτα

      Διαγραφή
  82. Από τον όμιλο μας βλέπω να παιρνάμε μόνο εμείς. Μαλλόν το Ζάγκρεμπ είχε τις πιο αδύναμες ομάδες και τσάμπα χαιρόμασταν για το 5-0.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι αλλα αυτη η 1η θεση μπορει να αποδειχθει καθοριστικη ..

      Διαγραφή
  83. Είμαι ο μόνος που προβληματίζεται για το γεγονός πως κανείς άλλος από τον όμιλο της εθνικής δεν πήγε στους 8;
    ΜΦΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βλεποντας την ισπανια χτες και την σερβια σημερα παντως δεν νομιζω να τις ζηλευει κανεις αυτες τις ομαδες σε σχεση με την δικια μας ...εξαλλου το τεχνικο τιμ και οι παικτες ειμαι σιγουρος οτι μετα τον αποκλεισμο της κροατιας θα αυξησουν ακομα περισσοτερο τον βαθμο προσοχη τους ...

      Διαγραφή
    2. Προς Ανώνυμος 13 Σεπτεμβρίου 2015 - 4:14 μ.μ.

      Πράγματι, έτσι πιστεύω και 'γώ. Νομίζω ό,τι μετά και τους αγώνες του TOP-16, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η εθνική μας έχει μακράν το βαθύτερο ρόστερ από οποιαδήποτε άλλη ομάδα σε αυτή τη διοργάνωση (δεν υπάρχει άλλη ομάδα με 11ο και 12ο παίκτη με την ποιότητα και την εμπειρία των Μάντζι και Πέρπε). Αν μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός στο έπακρο, θεωρώ βέβαιο ότι θα φτύσουν αίμα για να μας νικήσουν οι αντίπαλοί μας.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. Κανένα βάθος. Απλά η εθνική έχει μια συσσώρευση παικτών σε κάποιες θέσεις και έναν προπονητή που δεν έχει μοιράσει καλά την τράπουλα.

      Γιατί μιλάς για τον 11ο και τον 12ο όταν έχει ενεργό ρόλο στο ροτέισον ο Καϊμακόγλου, ένας παίκτης δηλαδή που τελείωσε τη σεζόν με 6,5 πόντους στο eurocup, και όταν είναι αναντικατάστατοι ο Μπουρούσης και ο Ζήσης.

      Μπορεί να είναι δικά μας παιδιά αλλά μην ξεχνάμε τι παίκτες είναι. Οι τρεις από τους εννιά του ροτέισον, με λίγα λόγια είναι παίκτες χαμηλότερου επιπέδου.

      Διαγραφή
    4. Η προσπάθεια απαξίωσης ήταν πάντα εθνικό σπόρ τών Ελλήνων.

      Διαγραφή
  84. "Είμαι απογοητευμένος από την απόφαση της FIBA με την οποία οι Έλληνες ταξίδεψαν με δική τους πτήση τσάρτερ τη Παρασκευή τη στιγμή που οι υπόλοιποι (Κροατία, Γεωργία, Σλοβενία) έπρεπε να ταξιδέψουμε με τη πτήση-τσάρτερ της FIBA στη μέση της νύχτας. Η Ελλάδα κέρδισε μια επιπλέον νύχτα ξεκούρασης ενώ εμείς ακόμα δεν έχουμε συνέλθει. Αλήθεια, αυτές οι 3 ομάδες αξίζουν λιγότερα από την ελληνική..;"

    Ζέλιμιρ Περάσοβιτς

    Ναι. Και είμαι σίγουρος πως αυτός ήταν ο ακριβής λόγος που η Κροατία έγινε περίγελος του τουρνουά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κνούτο και γκουλάγκ στον Βαλκάνιο υπάνθρωπο μέχρι να επωμιστεί τις ευθύνες του.

      Διαγραφή
    2. μια περισοτερη απο μας ξεκουραστηκαν..

      Διαγραφή
  85. Ωραίο παικτάκι ο Jamar Wilson..

    Πολύ πιο σίγουροι για τον εαυτό τους από ότι επιτρέπεται οι Σέρβοι,μια καλή ψυχολογική δοκιμασία για αυτούς.

    Για τους Κροάτες ότι και να πούμε είναι λίγο....Ομάδα χωρίς γκαρντ εδώ και χρόνια, και που οι ηγέτες της είναι "λίγοι" στα δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς peris

      Εγώ θα τους έλεγα υπερόπτες. Είμαι 100% υπέρ των Φινλανδών σε αυτή την περίπτωση.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  86. μηπω αντι για τον γουιλον να ειχαν εναν νατουραλιζε σεντερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ελα αναμενομενο ηταν να μεινει εξω η κροατια....φανηκε το τουρνουα...τιποτα χαλια....τοσο ταλεντο αλλα η νοοτροπια του δεν αλλαζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. η τσεχια μπορει να την κοντραρει την σερβια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Always with outsiders....
    Ωραιοι οι Φιλανδοι , καθε τουρνουα και καλυτεροι ...
    Για να δουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Εξαιρετικοί οι Φινλανδοί μέχρι τώρα και γενικώς πολύ συνεπείς τα τελευταία χρόνια. Να δούμε πόσο ακόμη θα μείνουν μέσα στο παιχνίδι.. Με μία καλύτερη διασταύρωση ενδεχομένως θα είχαν μέλλον στη διοργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμεναν μου αρεσαν ακομα περισσοτερο οι πολωνοι χτες..αυτο το ευρωμπασκετ αν μη τι αλλο ειχε/εχει καποιες πραγματικα καλες ομαδες..

      Διαγραφή
  91. Παει ο Περασοβιτς παραιτηθηκε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Τι γίνεται φέτος ρε γαμώτο? Έφυγε και ο Μόουζες Μαλόουν...
    RIP ρε θηρίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. αν ειχαν και τον μαριανοβιτς οι σερβοι θα ηταν νουμερο 1 φαβορι για το ευρωμπασκετ πιστευω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια τότε η Γαλλία θα έπρεπε να έλεγε ότι αν είχε και τον Νοά, δε θα γινόταν καν το τουρνουά.

      Διαγραφή
  94. Οι Φινλανδοί με το street basketball που παρέταξαν ¨θορύβησαν" τους Σέρβους και τους είχαν στα ίσα για 3 δεκάλεπτα. Το θέμα με τη Σερβία όμως είναι ότι και σε αυτό το στυλ μπορέι να βρει λύσεις και όταν το έκανε η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Καμία δικαιολογία για την απρόσκετη άμυνα τους όμως.
    Εδώ κολλάει και η παρατήρηση για τις ομάδες που ήταν στην φάση των ομίλων. Οι μεν Σέρβοι μετά από 4 πολύ δύσκολα παιχνίδια στην φάση των ομίλων, στα οποία και πήρανε άριστα, παρουσιάστηκαν αρκετά νοθροί στο πρώτο νοκ-αουτ. Δεν είναι θέμα δηλαδή το πόσα δυνατά παιχνίδια έχεις κάνει, αλλά κατά ποσο είσαι ψυχολογικά έτοιμος για το εκάστοτε παιχνίδι. Έχουμε όριμους και έμπειρους παίκτες που είναι ικανοί να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΨΗΛΟΣ ΕΚΤΟΣ NBA ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΣΕΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xωρις αντιπαλο ομως σημερα ....

      Διαγραφή
    2. Ο τρίτος της λίστας να φανταστώ είναι ο Ερντέν και ο τέταρτος ο Ζόριτς.

      Διαγραφή
    3. καλα σημερα επαιζε με νανους....φυσικο να βαλει 30 ποντους..

      Διαγραφή
    4. PPG14.2 RPG4.7 APG0.8
      με 65% στα διποντα
      στο μονο ματς που ηταν κακος ηταν κοντρα στο τεραστιο γκασολ

      Διαγραφή
    5. Και με τη Γερμανία πάντως με 3.8 δίποντα και πελάτιασμα στην άμυνα από τον Πλάις δεν τον λες και καλό.
      Αλλά και πέρσι ρε παιδιά που ήταν καλός τι κατάφερε μες στη σεζόν;
      Πότε θα καταλάβετε τις ιδιαιτερότητες των fiba διοργανώσεων;

      Δείτε επιτέλους τα στατιστικά του Ερντέν και νιώστε λίγο.

      Διαγραφή
  96. η κροατια τωρα θα παει σε προκριματικα για να συμμετασχει στο ευρωμπασκετ του 17;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. αυτο που μετα απο καθε ματς στο γκαζετα βγαινουν παναθηναικοι και ολυμπιακοι και μαλωνουν στα αρθρα για την σερβια ελεος....τις προαλλες σχολιαζαν οι φωστηρες οι ολυμπιακοι τους 3 και 4 ποντους που εβαζε λεγοντας οτι δεν σκοραρει πολυ ....λες και ηταν σημαντικοι αγωνες και μεγαλο το δειγμα των αγωνων που ειχε παιξει και λες και επρεπε να φορτσαρει απο νωρις..

    σημερα βγαινουν οι αλλοι και πουλανε μουρη επειδη ο παικτης τους εβαζε 30 ποντους σε παικτες με τους οποιους εχει καμια 15αρια εκατοστα διαφορα και κατι δεκαδες κιλα διαφορα τα περισσοτερα καλαθια που ηταν παρε βαλε φατσα με το καλαθι..

    ελεος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Έχει φτιάξει φοβερή front line φέτος εκεί πάνω ο μεγάλος. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συνεχιστεί το recruiting.
    R.I.P. Μωυσή.
    Palmer Eldritch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. O Tζεντίλε αν ωριμάσει σταθερά το παιχνίδι του,ανέβει σε κάποια aspects(κυρίως το playmaking να εντάξει σε μεγαλύτερο consistency) και κάνει σωστές επιλογές στην καριέρα του θα γίνει πολύ μεγάλος παίκτης...


    Η Ιταλία σήμερα με έπεισε οτι μπορεί να φτάσει και μέχρι το τέλος με την πιθανή μάχη στους 4 ανάμεσα σε δύο σπουδαίες "ράτσες" για το ύφος και το πάθος τους να ιντριγκάρει από τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμεις οι γαλλοι και οι σερβοι τους εχουμε πιστευω...

      Διαγραφή
    2. Ο Τζεντίλε όπως έχουμε πεί πολλές φορές στο παρελθόν, είναι ένας από τους καλύτερους ένας με έναν παίχτες στην Ευρώπη. Αν βελτιώσει το playmaking του θα αλλάξει και όλος ο τρόπος που θα προσεγγίζει το παιχνίδι και πιθανόν θα είναι ασταμάτητος γιατί τώρα δεν είναι (εκτός ιταλικής λίγκας). Στη θέση του θα πήγαινα στην Αμερική από φέτος. Του ταιριάζει το εκεί μπάσκετ..

      Διαγραφή
    3. Τζιμ θα συμφωνούσα οτι ίσως εκεί ανέβαζε κι άλλο το παιχνίδι του στα δυνατά του σημεία,αλλά είναι και θέμα στόχων.Ποιος του εγγυάται οτι δεν θα γίνει ένας ανάλογος Μπογκντάνοβιτς στους Μπ.Νετς(βέβαια δεν τους συγκρίνω,θεωρώ τον Ιταλό πολύ πιο προικισμένο παίκτη) ή ένας παίκτης γενικά των 12 πόντων μ.ο σε μια μέση ομάδα?

      Γι'αυτό θεωρώ οτι στο σωστό περιβάλλον και με το playmaking που αναφέραμε(και αρκετή ωρίμανση σε αποφάσεις φυσικά) μπορεί να κυριαρχήσει αυτός ο παίκτης στην Ευρώπη...

      Διαγραφή
    4. Ναι αλλά στο Μιλάνο..; Δε θεωρώ ότι είναι πιο προικισμένος από τον Κροάτη. Στα ίδια στάνταρντς κινούνται. Ο Τζεντίλε είναι πιο aggressive slasher και ο Μπόγιαν καλύτερος στο ποστ. Δυνατά παιδιά και οι δύο.

      Διαγραφή
  100. ας πει καποιος στον φιλιππουση οτι αυτο το +/- που βλεπει και μας λεει σε καθε ματς δεν ειναι το ρανκ (αξιολογηση) του καθε παικτη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Και κάπως έτσι ο Πιανιτζιάνι βρίσκεται ένα ματς μακριά από την τετράδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Πάει καλιά του κι ο Μόουζες... Στα 60!

    Οι ενδείξεις δείχνουν ότι ήταν πολλή και ανεξέλεγκτη η ντόπα στο ΝΒΑ των 80ς και 90ς. Αλλά όλα κι όλα, το τσιγαριλίκι απαγορευόταν αυστηρώς και διά ροπάλου.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. γιατι ρωτησανε τον σαλε αν στεναχωρηθηκε που αποκλειστηκαν οι κροατες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. οποιος βλεπει γεωργια-λιθουανι ειδε το τριποντο της δεκαετιας.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Ξερει κανείς με πόσα ανανέωσε ο Τζεντίλε στην Αρμάνι και τι συμβόλαιο πήρε ο Νέντοβιτς στη Μάλαγα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. παει για μεγαλο καζο η λιθουανια!!! Για να δουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Όργια από τον παιχταρά τον Μασιούλις....Τους κουβαλάει σε όλο το τουρνουά..

    Ευτυχώς που τον έβαλα στην 5άδα μου :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. μυθικο παιχνιδι απο γιονας.....παρτε τον πισω ρε στο παναθηναικο....ποιος ειναι ο φωστηρας που συμφωνησε να φυγει αυτος ο παιχταρας απο την ομαδα,να βγει και να απολογηθει στον κοσμο....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Ελεος...οι λιθουανοι με τοσο χαλια ομαδα και καταφερνουν και παλι να μπουν στην 8ααδα χαρης εναν παικτη ........κριμα για τους γεωργιανους..στο 80-79 φανηκαν ικανοι να κανουν την ανατροπη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. R.I.P malone ενας απο τους κορυφαιους σεντερ... δυστυχως δεν πηρε το πρωταθλημα με το χιουστον στα καλυτερα του αλλα δικαιωθηκε στους φιλαδερφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. 34 ποντους ο Μασιουλης .. Τι εγκλημα που δεν εμεινε στον ΠΑΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Ματσιούλις 'the bull' :

    34 πόντους, 8/9δ., 3/5τρ., 9/9β., 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη, 4 κλεψίματα, 2 κοψίματα. 7 κερδισμένα φάουλ,

    51 P.I.R

    Πεδουλάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή