Athlenda

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ψάξε και θα βρεις..


Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στην αναζήτηση της πολυπόθητης ισορροπίας στο παιχνίδι τους. Με μεγάλη ορμή και ενέργεια το τριφύλλι ανάγκασε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να φύγει με σκυμμένο κεφάλι από το ΟΑΚΑ. Σε μεγάλη αγωνιστική κρίση ο Ολυμπιακός που προσπαθεί απεγνωσμένα να ενεργοποιήσει τους αμυντικούς του μηχανισμούς ως ομάδα. Ψάξε και θα βρεις.. Το Hoopfellas αναλύει..



Γεμάτη έντονα συναισθήματα αυτή η αγωνιστική της Ευρωλίγκας λοιπόν. Πολλά δεδομένα έχουν ανατραπεί και θα συνεχίσουν να ανατρέπονται. Αυτή άλλωστε είναι η φύση της φάσεως του TOP-16. Να σας θυμίσω έναν χρυσό κανόνα που υποστηρίζει η σελίδα και αναφέρουμε συχνά στο δεύτερο μισό κάθε σεζόν, κυρίως όσο πλησιάζουμε ή βρισκόμαστε στα playoffs της διοργάνωσης. “Όχι υπερβολική χαρά στις νίκες ή στεναχώρια στις ήττες”. Διαχείριση συναισθημάτων, πνευματική ισορροπία. Το επόμενα παιχνίδι περιμένει. Με αυτόν τον σκοπό σας ανάρτησα στη σελίδα μας στο Facebook το Σάββατο τα λόγια του Μπραντ Στίβενς..




Μεγάλες προσδοκίες (;)


O Παναθηναϊκός πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της σεζόν έως τώρα σπάζοντας το αήττητο της Φενέρμπαχτσε στη φάση του TOP-16 και παράλληλα σκορπίζοντας ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς του oι οποίοι καλλιεργούν υψηλότερες πλέον προσδοκίες βλέποντας το performance της Πέμπτης να συμπίπτει με τη προσθήκη τριών νέων ξένων παιχτών. Δικαιολογημένα λοιπόν υπάρχει στις τάξεις του κόσμου αυτός ο υπέρμετρος ενθουσιασμός μετά τη νίκη επί της αήττητης τουρκικής ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς; Σαφώς όχι. Ικανοποίηση και συγκρατημένη αισιοδοξία; Φυσικά. Η φάση του TOP-16 είναι τόσο ανταγωνιστική που εάν δε μπορέσεις να διαχειριστείς τα συναισθήματα σου μπορείς να φτάνεις σε απανωτά limit ups & downs κάθε εβδομάδα. Μη ξεχνάμε ότι την επόμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός παίζει ένα πολύ σημαντικό ματς στην Ανδαλουσία..

Πάμε να δούμε τις σημειώσεις της σελίδας από την αναμέτρηση με τη Φενέρ.


-Ο Παναθηναϊκός ετοίμασε και έπαιξε ένα αρκετά καλό παιχνίδι απέναντι (και πάλι) σε τοπ-ανταγωνισμό και ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας πιστώνεται στο προπονητικό τιμ και τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς. Ασχέτως με τη τελική κατάληξη (γιατί έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα , το τελευταίο λεπτό ήταν ρουλέτα με την έννοια ότι θα μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε) εκτιμώ ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού πήγε το ματς εκεί ακριβώς που ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν σχεδιάσει εκμεταλλευόμενος κάθε πιθανό παράγοντα εντός και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Αναφέρομαι φυσικά στην καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των γηπεδούχων η οποία έσπρωξε την ομάδα τους προς τη νίκη.

Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς (όχι για πρώτη φορά, το έχουμε ξανασημειώσει) παρουσίασε μια ρεαλιστική προσέγγιση του παιχνιδιού μέσα από το αμυντικό κομμάτι και κατάφερε να κερδίσει μέσα από τη διαδικασία “ανταλλαγής” στα πλάνα του κάθε κόουτς (“επιλέγω να κερδίσω αυτό, σου παραχωρώ κάτι άλλο παράλληλα με  αυτή μου την επιλογή, αν μπορείς  πάρε το”). Συνολικά οι πράσινοι έπαιξαν “έξυπνο” μπάσκετ. 

Στην αμυντική τους τακτική:


-για πρώτη φορά φέτος αμύνθηκαν πραγματικά ψηλά με ουσιαστική πίεση στα αντίπαλα γκαρντς. Είναι η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός ανεβάζει την άμυνα του όντας τόσο επιθετικός και επιμένει εκεί για πολλά λεπτά με εμπιστοσύνη στα πόδια του.

-προστάτεψαν όσο μπορούσαν τον Ραντούλιτσα αφήνοντας στην άκρη τις υπερβολές και τις αμυντικές επιλογές οι οποίες θα τον εξέθεταν βγάζοντας τον στη περίμετρο. Εκτός από κάποια side picks ο Σέρβος σέντερ έμεινε βαθιά στο ζωγραφιστό, κίνηση με ρίσκο αν αναλογιστούμε ότι η Φενέρ έτρεχε τα picks της με έναν εξαιρετικό midrange εκτελεστή μετά από ντρίμπλα όπως ο Ντίξον. Οι γκαρντς που αμύνονταν πάνω του (4 άλλαξε ο Σάλε) έδωσαν μεγάλες μάχες με τον εκάστοτε screener με σύμμαχο τον παίχτη-βοήθεια της strong side. Ο Παναθηναϊκός δέχτηκε αρκετούς πόντους από τον Ούντοχ όμως κέρδισε από την αστοχία της Φενέρ στα περιφερειακά σουτ που αναγκαστικά έπρεπε να τις δώσει.

-διέθεταν υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και νομίζω ότι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο όσο έτρεχαν τα λεπτά στο παιχνίδι. Παίχτης-κλειδί στην ομαδική άμυνα (και πάλι) ο Γκιστ ο οποίος εκτελούσε πολύ γρήγορα τα help & recovers και μετέτρεπε ένα απλό show & recover σε Pick & Roll άμυνα στον Ντίξον σε πραγματικό trapping. Οι πράσινοι χρησιμοποίησαν πολύ σωστά τα φάουλ
(πολλά δε σε close out καταστάσεις με τον αντίπαλο να έχει πλεονέκτημα).

-Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχτισε το πλάνο του πάνω σε μια 2-3 Motion Offense, επιλογή άμεσα συνδεδεμένη με το γεγονός ότι ουσιαστικά διέθετε δύο μόνο γκαρντς που μπορούσαν να τρέξουν το επιθετικό του playbook. Αυτό το είδος επίθεσης για όσους γνωρίζουν στοχεύει σε High Percentage Inside Shots μετατοπίζοντας το βάρος εντός του ζωγραφιστού. Έξυπνη εκτέλεση μέσα από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Post ups, lay ups, προσωπικές. Δράσεις μέσα από Baseline screens/Flex cuts, τρίγωνα στο “βαμμένο” με flat screens του Ντατόμε στον Βέσελι ώστε να επιτεθεί από τη γραμμή των προσωπικών στο καλάθι. Παράλληλα η συγκεκριμένη επίθεση σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις σε ένα πιο κοντρόλ τέμπο το οποίο επεδίωξε η Φενέρ από το ξεκίνημα. Ο Ζοτς έβαλε έναν μεγάλο κύκλο στο όνομα του Ραντούλιτσα στον μαυροπίνακα των αποδυτηρίων και η Φενέρ χτύπησε σε συνέχεια πάνω του, ακόμα και με κατά μέτωπο επίθεση (ενώ ουσιαστικά έτρεχε μια άλλη δράση) με τον Ούντοχ να βάζει από τα 5.5 μέτρα τη μπάλα στο παρκέ και να επιτίθεται.

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς..


Εκτιμώ πως το σημείο που έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι ήταν η υπεροχή της ελληνικής ομάδας στα γκαρντς και αναφέρομαι σε επίπεδο βάθους. Ναι, ο ίδιος Παναθηναϊκός που αγκομαχούσε με ένα 3-Guard Rotation από την αρχή της σεζόν ξαφνικά εμφανίζεται με πληθώρα περιφερειακών η οποία του έδωσε ουσιαστικό προβάδισμα σε επίπεδο τακτικής. Αυτή του η υπεροχή του επέτρεψε να βγει ψηλά και να πιέσει τη μπάλα στοχεύοντας τα πνευμόνια των Τούρκων περιφερειακών και κυρίως του Ντίξον. Κατά τη ταπεινή μου άποψη (και δε καταλαβαίνω τον λόγο) ο Ομπράντοβιτς έκανε λάθος που δε χρησιμοποίησε παρά ελάχιστα τον Χίκμαν, πληρώνοντας τη κούραση των Ντίξον-Μπογκντάνοβιτς στο τέλος σε επίπεδο αποφάσεων.


Για τον Παναθηναϊκό τη παράσταση έκλεψε ο Έλιοτ Ουίλιαμς. Είναι τόσο απλό.. Ο 26χρονος swingman έφερε στο ΟΑΚΑ ένα δυνατό ζευγάρι πόδια και αμυντικό φίλτρο στη θέση “3” όπου πέρασε (και θα περάσει) τη περισσότερη του ώρα στους πράσινους. Ο Τζόρτζεβιτς τον χρησιμοποίησε ως facilitator στη περιφερειακή του γραμμή δίνοντας του διάφορες αρμοδιότητες. Είδαμε, επιτέλους μετά από χιλιάδες παρακλήσεις τον Διαμαντίδη να μη μεταφέρει τη μπάλα΄στο δεύτερο μισό σκορπώντας τις πολύτιμες ανάσες του. Ο Ουίλιαμς το ανέλαβε δίνοντας την ευκαιρία στους Διαμαντίδη/Καλάθη και τους Φελντέιν/Χέηνς να παίξουν με χιαστί σκριν που κατέληγαν σε Side picks ή 4 out- 1 in επίθεση για τον Ραντούλιτσα. Επιτέλους είδαμε πλάγια βήματα σε Close out άμυνα από τη θέση “3” για τον Παναθηναϊκό και τον παίχτη που αγωνίζεται εκεί να κυνηγάει γύρω από τα σκριν κολλώντας (άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι αλλά με ενέργεια και πολύ διάθεση) πάνω στον Μπογκντάνοβιτς. Ο Ουίλιαμς έχει ακόμα πράγματα να μάθει γιατί νομίζω κατάλαβε γρήγορα ότι δε θα είναι όλα ρόδινα. Σκεφτείτε όμως ότι αγωνίστηκε 33'33'' στο πρώτο παιχνίδι στη διοργάνωση απέναντι σε παίχτες που δεν ήξερε και άρχισε να “μετράει” (πέρα από το scouting report) μέσα στο παιχνίδι. Είναι παιδί κοντρολαρισμένο, έχει μεγάλο προσόν του το ότι μπορεί να διαβάσει και να πασάρει (οπότε με τη λογική του ότι αμύνεται επίσης, μπορεί να μείνει αρκετά στο παρκέ ακόμα και τις βραδιές που δε θα σκοράρει) και μαζί με τον Χέηνς (ο πιο έτοιμος από τους τρεις νέους ξένους, μπορεί να βγει μπροστά στη συνέχεια εκεί που δε το περιμένουν οι περισσότεροι) φέρνουν τρεξίματα ζωτικής σημασίας που απλά δεν είχε ο Παναθηναϊκός έως τώρα. Ο Ουίλιαμς συμπληρώνει μια περιφερειακή γραμμή στα γούστα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς η οποία περιέχει ψηλά, “μακριά” γκαρντς με playmaking abilities.

Ακόμα..


Η ικανότητα του Δημήτρη Διαμαντίδη να βάζει τη μπάλα εκεί που ακριβώς θέλει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες παραμένει τρομακτική. Ακόμα και τώρα.. Δεν υπάρχει καμία υπερβολή στο να πούμε ότι ο αρχηγός καθάρισε το ματς για τον Παναθηναϊκό. Η τελευταία του τελική στο πιο clutch σημείο με το παιχνίδι στο όριο μου ξύπνησε πολλές αναμνήσεις από το παρελθόν, πρόσφατο και μη. Έπιασα τον εαυτό μου να θέλει στο τέλος να ανοίξει τον υπολογιστή και να κάνει ένα ακόμα flashback με τα κατορθώματα του χρυσού παιδιού του ελληνικού μπάσκετ. Ο Διαμαντίδης προσέφερε (και σε βραδιές όπως αυτή της Πέμπτης εξακολουθεί να προσφέρει) μια παροιμιώδη σιγουριά στο κομμάτι της απόφασης όταν τα πάντα βρίσκονται στο όριο. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο αγωνιστικό κενό που θα κληθεί να καλύψει ο Παναθηναϊκός από τη νέα σεζόν..


Overall.. Μεγάλη βραδιά, σπουδαίο performance από τους πράσινους που βρίσκονται σε καλό φεγγάρι σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν. Καμία πρόκριση δεν έχει εξασφαλιστεί και τα περί Βερολίνων και ..7ου είναι για τις φυλλάδες και όχι για το κοινό αυτής εδώ της σελίδας. Θετικότατος ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς που ανταποκρίθηκε σε δύο συνεχόμενες προκλήσεις απέναντι στους δύο μπασκετικούς του πατέρες και δείχνει ότι αρχίζει να αναθεωρεί καταστάσεις. Ήταν τόσο απλό αυτό που έβγαζε μάτι από το καλοκαίρι τελικά.. Όταν η ομάδα έβαλε “πόδια” στο ρόστερ της, ανέβασε αμέσως την άμυνα της. Άλλωστε έχουμε επαναλάβει πολλές φορές την εκτίμηση για τις “καλές προδιαγραφές της φετινής ομάδας η οποία ταβανιάζεται από την έλλειψη δυνατών ποδιών και ταχύτητας σε συγκεκριμένες θέσεις..” Παραμένω όμως επιφυλακτικός. Ο Παναθηναϊκός (που περιμένει και τον Χάντερ) αυτή τη στιγμή δεν είναι καλύτερη ομάδα από τη Φενέρ ούτε από τη Κουμπάν και το συνολικό του performance αξιολογείται αρκετά κοντά με το αντίστοιχο του Ερυθρού Αστέρα. Όμως διαθέτει ανοδικό αγωνιστικό status και αυτό, πιστέψτε με, είναι πολύ σημαντικό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο..




Τι έγινε πραγματικά στη Βαρκελώνη..;


Η κατάσταση που βιώνει ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή μου φέρνει στο μυαλό τα λόγια του κόουτς Ντανλίβι στους τελικούς του 1991, όταν η ομάδα του (Λέηκερς) αδυνατούσε να ματσάρει τους νεόκοπους τότε σε τελικούς Μπούλς σε ένα σημείο της σειράς όπου οι “Ταύροι” από το Σικάγο έλεγχαν πλήρως τη κατάσταση και ακουμπούσαν τον τίτλο. Στο 42'45''..



We are in a ditch. Not in a hole.. In a ditch.”

Βρισκόμαστε (πεσμένοι) σε ένα χαντάκι. Όχι σε μια τρύπα.. Σε ένα χαντάκι.”



Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια παρόμοια κατάσταση. Σε ένα βαθύ χαντάκι αυτή τη στιγμή.. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη παρούσα φάση (η παρουσία του έκανε κρότο στο Παλάου Μπλαουγκράνα) δεν έγκειται στο χαλασμένο μυαλό αλλά στο ότι η ομάδα δεν έχει “πνεύμα”. Δεν έχει πίστη και σαν απόρροια αυτού παρουσιάζει εξαιρετικά αλλοιωμένο χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός παίζει άσχημα μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές του TOP-16. Βασικά (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) παίζει χάλια.. Όμως το πιο ανησυχητικό σημάδι είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν απολέσει τα intangibles που έχουν εγκαταστήσει εδώ και χρόνια κάτω από το δέρμα τους και αποτελούν σήμα-κατατεθέν τους. Το παιχνίδι απέναντι στη Μπαρτσελόνα έδειξε ότι τα αγωνιστικά προβλήματα έχουν ακουμπήσει τη “ψυχή” αυτής της ομάδας. Αυτό είναι φανερό πλέον..


Τι πραγματικά συνέβη στη Βαρκελώνη; Ελάτε να δούμε μαζί..


-Μια κατά κράτος επικράτηση των γηπεδούχων με μπροστάρη τον προπονητή τους. Από τη στιγμή που ξεπέρασε τον σκόπελο της πρώτης περιόδου και φίλτραρε τα δεδομένα του παιχνιδιού στο μυαλό του, ο Τσάβι Πασκουάλ έλεγξε πλήρως τα δρώμενα με εύστοχες σε επίπεδο timing και λειτουργικότητας αποφάσεις. Η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε πιο “πρακτική” από τον πάγκο της παίζοντας τα 40 αυτά λεπτά σε ένα άκρως ρεαλιστικό πλαίσιο, αποκύημα της πρωτοβουλίας που είχε ο κόουτς Πασκουάλ στη σκακιέρα σε επίπεδο κινήσεων. Αυτό με το πέρασμα του χρόνου κεφαλαιοποιήθηκε όταν και η αίσθηση της κυριαρχίας των γηπεδούχων πλημμύρισε το παρκέ του Παλάου Μπλαουγκράνα.

Θέμα “κιλών”..


Η Μπαρτσελόν ξεκίνησε τρέχοντας μια 1-3-1 επίθεση με σταθερές τους δύο δημιουργούς της, Ναβάρο (δεχόταν συνεχόμενα staggered και flat screen για να αποδεχτεί τη μπάλα και δημιουργήσει στη περιφέρεια) και Τόμιτς (χαμηλά στο post). Ο Ολυμπιακός είχε επιλέξει “μονή” άμυνα στον Τόμιτς (στοχεύοντας να του αφαιρέσει το προφίλ του δημιουργού λειτουργώντας περισσότερο ως σκόρερ με σύμμαχο τα πεσμένα ποσοστά του Κροάτη εδώ και αρκετό καιρό). Αυτό που “βρώμισε” στη Βαρκελώνη τη Παρασκευή το βράδυ είναι η έντονη απουσία “κιλών” και δύναμης στη ρακέτα των ερυθρολεύκων. Όταν ο Πασκουάλ έριξε στο παρκέ τον Τζόι Ντόρσεϊ (τεράστιο impact και στις δύο πλευρές) και ψήλωσε σε επίπεδο “περιστροφών” με τον Περπέρογλου στη πίσω γραμμή, πήρε για τα καλά το τιμόνι του παιχνιδιού. Όταν δε μπήκε στη lineup και ο Σάμιουελς οι Καταλανοί έκαναν τη frontcourt της ελληνικής ομάδας να μοιάζει με “κατηγορία φτερού”. Εκτός της διαφοράς στη δύναμη, η κυριαρχία του διδύμου Ντόρσεϊ-Σάμιουελς σε επίπεδο positioning ήταν καταλυτική (έμοιαζε λες και φόρτωναν τον εκάστοτε αντίπαλο στη πλάτη τους και τον πήγαιναν βόλτα). Με αυτούς τους δύο παίχτες ως κλειδιά η Μπαρτσελόνα έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού πλήρως. Το κακό βέβαια για τον Ολυμπιακό είναι ότι ούτε ο Ουόρικ είναι παίχτης που θα φέρει κιλά και θα μετατρέψει τη ρακέτα του σε “Κοσσυφοπέδιο”..


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χρησιμοποιεί στην επίθεση του τον Μιλουτίνοβ σε μια διάταξη ψηλά, στο High post όπου ο Σέρβος σέντερ λειτουργεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των plays ως screener και ball mover (σημείο αναφοράς για εύκολη πάσα, διευκόλυνση της κυκλοφορίας) και το ίδιο έπραξε και στη Βαρκελώνη στοχεύοντας να αδειάσει το ζωγραφιστό από κορμιά, ανοίγοντας χώρους για τα γκαρντς του. Ο Σπανούλης το καρπώθηκε αυτό μπαίνοντας με ροπή να πάει από την αρχή προς τα μέσα όμως η αλήθεια είναι ότι όταν ο Τόμιτς μετακινήθηκε ένα-δύο βήματα “πίσω” φάνηκε το πρόβλημα μιας και ο Μιλουτίνοβ δεν απειλούσε με σουτ ούτε μπορούσε να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να επιτεθεί. Όταν δε μπήκε ο Ντόρσεϊ στη πεντάδα, κυριολεκτικά έκλεισε κάθε πόρτα στην άμυνα της Μπαρτσελόνα.. Ο Αμερικανός ήταν τόσο καταλυτικός από τον τρόπο που έβαζε τα χέρια του στην άμυνα βοήθειας έως τον τρόπο που αμυνόταν απέναντι στους περιφερειακούς και προστάτευε το καλάθι των γηπεδούχων. Με τον Ντόρσεϊ στο παρκέ ο Πασκουάλ βρήκε λύση και στη post επίθεση του Πρίντεζη όπου η ταχύτητα αντιδράσεων του Αμερικανού του επέτρεπε να αφήνει το κέντρο της ρακέτας και να πηγαίνει σε double team, με τον Σατοράνσκι να δίνει μάχη ώστε να κρατηθεί “μπροστά” από τον έτερο ερυθρόλευκο ψηλό στη τελική και τον Ρίμπας να χαμηλώνει καλύπτοντας τη skip πάσα για weak side-τρίποντο, υποδεικνύοντας το πέρασμα της μπάλας στον ελεύθερο Όντομ ψηλά στο τρίποντο. Εκεί όπου ήθελε να οδηγήσει τη μπάλα ο Πασκουάλ. Ο Ολυμπιακός έβαλε όσο μπόρεσε τη μπάλα στον έτερο ψηλό της base line όμως η κακή -σε τελειώματα- βραδιά του Χάντερ κόστισε. Συνολικά πάντως ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της άμυνας της Μπαρτσελόνα ήταν ότι δυσκόλεψε πολύ τον αντίπαλο στο να εισάγει τη μπάλα στο post οδηγώντας τον να παίζει (και να εξαρτηθεί από καταστάσεις) Pick & Roll τα οποία τον υποχρέωναν να τρακάρει πάνω στον Ντόρσεϊ.


Diamond Full Court Press Defense

Ο Τσάβι Πασκουάλ χρησιμοποίησε μια 1-2-1-1 press άμυνα στα 4/4 με αποκλειστικό σκοπό να κάνει τον αντίπαλο να βιαστεί σε επίπεδο decision making χαλώντας τους χρόνους στην ερυθρόλευκη επίθεση. Σωστά χρησιμοποίησε ως chaser (κεφάλι στη διάταξη) τον Σατοράνσκι (και όχι τον λιγότερο αθλητικό Ντόελμαν) ακουμπώντας στην ασφάλεια του Ντόρσεϊ ως τελευταίου παίχτη στο καλάθι.


Αυτή η συγκεκριμένη άμυνα σπάει όταν η μπάλα μπαίνει στο κέντρο της διάταξης όμως ο Ολυμπιακός δε μπόρεσε να πετύχει κάτι τέτοιο ούτε μια φορά. Ούτε μια.. Αδικαιολόγητα κατ'εμέ μιας και ο Πρίντεζης (με τη μπάλα στο φτερό μετά την εισαγωγή και την ώρα που ο 35χρονος Ναβάρο σπρίνταρε όπως μπορούσε προς τα πίσω) είχε ..στρέμματα χώρου για να μπει στον άξονα και έτσι η ομάδα του να επιτεθεί με πλεονέκτημα παίχτη ή παιχτών στο καλάθι των Καταλανών. Αντίθετα απέναντι σε αυτή την άμυνα η ελληνική ομάδα έχανε 9-10 πολύτιμα δευτερόλεπτα μένοντας στο δεύτερο μισό με λιγότερο διαθέσιμο χρόνο και τη μπάλα σε λάθος θέση. Σε περιπτώσεις μάλιστα ανάγκασε την ελληνική ομάδα να παίξει με “ένστικτο”. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Καταλανοί οι οποίοι επέτρεπαν 17 σχεδόν τελικές πάσες ανά παιχνίδι στο TOP-16 είδαν την άμυνα τους να κρατάει τον Ολυμπιακό στις 9..


-Η Μπαρτσελόνα είχε ετοιμάσει καταστάσεις 2 εναντίον 2 στη πλευρά στις οποίες πάτησε πολύ. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις αυτές αφορούσαν δύο γκαρντς και όχι απαραίτητα συνεργασία ψηλού-κοντού, ειδικά όταν προσπάθησε να βάλει τη μπάλα στο miss match του Σατοράνσκι με τον Σπανούλη. Δύο χαρακτηριστικά τα οποία θεωρώ ότι έδωσαν ώθηση στην επίθεση των Καταλανών ήταν 1.) Στα Hedge outs του Ολυμπιακού η Μπαρτσελόνα κοίταξε με πολύ πειθαρχία τη Weak Side όπου έλαμψε ο Στράτος Περπέρογλου. Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ, γαλουχημένος στη Pick & Roll επίθεση του Ομπράντοβιτς και με χιλιόμετρα στην αδύνατη πλευρά του Ολυμπιακού σε επίσης τοπ-επίπεδο, έκανε σπουδαίο παιχνίδι απέναντι σε μια κακή close out άμυνα με παίχτες που είχαν αρκετά συχνά λάθος θέση σώματος απέναντι σε ένα παίχτη που δε συγχωρεί. 2.) ο κομβικός ρόλος του Screening guard όπως τον χρησιμοποιεί ο Πασκουάλ στην επίθεση του και τον αναθέτει στον περιφερειακό που παίζει δίπλα στον κύριο δημιουργό. Ρίμπας και Σατοράνσκι λειτούργησαν εξαιρετικά εδώ. Ειδικά ο Ρίμπας που σε πολλές καταστάσεις στο playbook καλείται να κάνει πολλαπλά συνεχόμενα screens σε μια επίθεση (είτε στη πλάτη του Pick & Roll ψηλού είτε στη baseline ή σε σχηματισμό L) είναι εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι. Ο Screening Guard αποτελεί κλειδί στο να κυκλοφορήσει σωστά και με ασφάλεια τη μπάλα η ομάδα του Πασκουάλ.

Στη γη του πόνου, ο καθένας είναι μόνος του..


Τα μαθηματικά και οι πιθανότητες πρόκρισης για τον Ολυμπιακό έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην εικόνα της ομάδας που αυτή τη στιγμή φαίνεται να μην έχει ηθικό και πίστη στο πλάνο, τουλάχιστον όχι αρκετή για να την ωθήσει στην επιστροφή. Προσωπικά πιστεύω ακόμα στους ερυθρόλευκους.Νομίζω ότι μπορούν να βγούν ζωντανοί από αυτό το γκρουπ. Είναι ευλογία για τον Ολυμπιακό ότι μετά από τόσα άσχημα αποτελέσματα μπορεί να ελέγχει ο ίδιος τη μοίρα του. Επαναλαμβάνω παίζει άσχημα και η βαθμολογία στον όμιλο είναι απολύτως αντιπροσωπευτική του performance του μέχρι σήμερα σε αυτή τη φάση. Όμως μπορεί να “γυρίσει”. Η ομάδα επιστρέφει στην έδρα της (έχει 3 από τα επόμενα 4 ματς, εντός έδρας) και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να λειτουργήσει ως αφετηρία σε μια επαναφορά. Σίγουρα κάτι έχει “χαλάσει” στον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει χρόνος για ολικό γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή αλλά για διόρθωση μέσω αποφάσεων που πρέπει να στηριχτούν από όλους. Ο Ολυμπιακός πρέπει να επιστρέψει στα βασικά στηριζόμενος σε παραδοσιακές σταθερές , στα δυνατά του χαρτιά. Αυτά είναι η άμυνα του (η οποία έχει απολέσει μεγάλο μέρος της αποτελεσματικότητας της σε επίπεδο συνεργασιών) και οι ηγέτες του, Σπανούλης και Πρίντεζης. Η αρχή για την “επιστροφή” πρέπει να γίνει στη σκέψη του ίδιου του κόουτς Σφαιρόπουλου. Είμαι κατά πολλών αποφάσεων του σχετικά με τον τρόπο που έχτισε σταδιακά το ρόστερ μέχρι αυτό το σημείο της σεζόν (άσχετο αν οι παίχτες-επιλογές του είναι του γούστου μου ή όχι), είμαι μαζί του σε πολλές αποφάσεις στο αγωνιστικό κομμάτι όμως πρέπει άμεσα (με δύο-τρεις εσωτερικές αλλαγές ακόμα και “κλείσιμο” του rotation) να επαναφέρει τον δυναμικό χαρακτήρα που εμφάνιζε πριν όχι πολύ καιρό. Ναι στα αμυντικά σχήματα κόουτς (δεν έχεις άλλη επιλογή) σωστή όμως διαχείριση του Σπανούλη, ειδικά σε καταστάσεις όπου η ομάδα ζητάει απελπιστικά σκορ. Δεν είναι χτύπημα στο image του ηγέτη σου να τον παίξεις με αλλαγές χάντμπολ στα τελευταία 70-80 δεύτερα ενός ματς. Αντίθετα είναι χτύπημα στο αγωνιστικό image της ομάδας να χρειάζεται ένα σουτ και αυτό να γίνεται χωρίς πλάνο από έναν παίχτη (έτυχε να είναι ο Αθηναίου, μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε) ο οποίος δεν έχει την εικόνα ότι μπορεί να ευστοχήσει εκείνη τη στιγμή. Η “επιστροφή” (όπως και η αγωνιστική πτώση) θα ξεκινήσουν από εσένα κόουτς. Τώρα. Ενδεχόμενος αποκλεισμός της ομάδας από τα playoffs τη φετινή σεζόν και με τις προδιαγραφές που είχε αυτή πριν λίγο καιρό θα είναι θορυβώδης αποτυχία. Υπάρχει ακόμα φως κάπου όμως..

Πνίγεσαι όχι αν πέσεις στο ποτάμι αλλά εάν παραμείνεις βυθισμένος σε αυτό..



Υ.Γ: Ειλικρινά δε μπορώ να σκεφτώ τα playoffs της διοργάνωσης χωρίς και τις δύο ελληνικές ομάδες σε αυτά.. Με χαλάει. Πολύ. Από την άλλη η κάθε αντιξοότητα (σκαμπανεβάσματα Παναθηναϊκού, τραυματισμοί-αγωνιστική κρίση Ολυμπιακού) ίσως να συμβαίνει για κάποιο λόγο ώστε επιτέλους να εκτιμήσουμε τη συνεχόμενη παρουσία μας εκεί και αυτό που λέγεται “συνέχεια”.. Αυτές οι ημέρες της Άνοιξης είναι πάντα οι καλύτερες της σεζόν..

Υ.Γ1: “Πόδια και Playmaking”. Αυτός ο συνδυασμός αποτελεί το παρόν και το μέλλον στο τοπ-επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η σελίδα έχει αποφανθεί περί τούτου εδώ και δύο χρόνια..
















482 σχόλια:

  1. τσσκα
    λαμποράλ
    ρεάλ μαδρίτης
    μπαρτσελόνα

    φενέρ
    παναθηναϊκός
    κουμπάν
    ερυθρός αστέρας

    ο παναθηναΪκός θα τελειώσει με ρεκόρ 10-4 και ο ολυμπιακός με 6-8 ή 7-7(αν η τσσκα έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση θα κερδίσει ο οσφπ την τελευταία αγωνιστική)


    στο πρωτάθλημα ο οσφπ θα χάσει είτε από την ΑΕΚ την άλλη βδομάδα,είτε από τον άρη,οπότε και στον τελικό θα είναι με την πλάτη στον τοίχο. εκός φυσικά αν έχουν διαφορετική άποψη εκείνοι που έχουν αλλοιώσει τη βαθμολογία μέχρι στιγμής με τη διαιτησία στο ματς με την κηφισιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζιμαρα εξαιρετικος..Μια διορθωση..Το επομενο ματς του Παναθηανικου ειναι στην Ανδαλουσια και οχι στο Βελιγραδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο λιμάνι πάντως δεν πτοούνται
    http://www.sportdog.gr/apokleistika/article/328308/glentisan-mexri-proi-meta-tin-mpartselona

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τυπικος κομπλεξ σε καθε ποστ για τον Ολυμπιακο. Το οτι ξεθαψες στοιχεια του εγκυροτατου sportdog με ξεπερναει

      Διαγραφή
    2. όταν διαβάζαμε από τα υπόλοιπα "έγκυρα" σάιτ για τις κακές σχέσεις σάλε και παππά,τότε ήταν όλα καλά έτσι?

      αυτά που ξέρατε με την απόκρυψη της αλήθειας επειδή τα αυγά ελέγχουν όλα τα μέσα και τους δημοσιογράφους,να τα ξεχάσετε. εδώ μέσα θα διαβάζετε μόνο αλήθειες,όσο και αν πονάνε

      Διαγραφή
    3. Οτι ανεβαζει το sportdog ειναι τεραστιες ανακριβειες και ρεπορταζ στο ποδι.

      Οι σχεσεις του Παππα και του Σαλε ειναι ακομα τετταμενες και γι αυτο δεν ειναι στο γηπεδο οταν παιζει η ομαδα του και οταν ειναι παρακολουθει το ματς απ τα VIP. Αν δεν απολαμβανε τη στηριξη του γνωστου οπαδου της ομαδας θα ειχε χαιρετησει. Μην κλαψει..

      Διαγραφή
  4. ρε φιλε σε διαβαζω 1 χρονο.τετοια εμμονη με τον ολυμπιακο δεν εχω ξαναδει.μεχρι και οι φιλαθλοι του οσφπ εχουν καταλαβει οτι αποκλειστηκαν,εσυ οχι?το υποπτο ειναι οτι προσπαθεις να μειωσεις τον παο λεγοντας οτι ειναι επιπεδου ερ.αστ.με χεινς γουιλιαμς και χαντερ δεν εχει κανενα μειονεκτημα πλεον καθως εγινε υπεραθλητικη η ομαδα.προσοχη,τα γραπτα μενουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αληθεια ειναι οτι ειναι λιιιγο πιο αυστηρος με την ομαδα απο οτι με τον Ολυμπιακο, αλλα δεν το κανει με καποιο υποπτο σκοπο. Ισα ισα πιστευω οτι θεωρει πως ο ΠΑΟ φετος εχει πολλες δυνατοτητες να φτασει ψηλα και γι'αυτο γραφει τις αδυναμιες της ομαδας. Ειναι σημαντικο επισης να παραμεινει ο ΠΑΟ ταπεινος και συγκεντρωμενος. Δεν εχει αδικο σε αυτο. Τωρα αν εχεις κατι συγκεκριμενο στο μυαλο σου που φανερωνει double standars σε σχεση με την ομαδα του Ολυμπιακου πες το...

      Τιποτα δεν εχει τελειωσει και για τις δυο ομαδες...

      DIA

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον DIA,
      3 σερί νίκες του Ολυμπιακού τον βάζουν σε τροχιά πρόκρισης, φυσικά το πλεονέκτημα έχει χαθεί αλλά δεν πειράζει. Με την ίδια λογική 2 σερί ήττες του Παναθηναικού στο Βελιγράδι και στο Οάκα με Κούμπαν τον μπλέκουν.
      Και όλοι ξέρουμε πόσο πιθανό είναι ένα τέτοιο σενάριο αν και το απεύχομαι για τον Παναθηναικό.

      MarKeZ

      Διαγραφή
    3. Εγώ πιστεύω ότι ο Jim είναι πιο αυστηρός με το Παναθηναϊκό γιατί μεγάλωσε στα χρόνια κυριαρχίας του Παναθηναϊκού όπως και αρκετοί που γράφουν εδώ. Έτσι ως μασκετάνθρωπος ίσως έχει μεγαλύτερη συμπάθεια στον Παναθηναϊκό καθώς μέσα από αυτόν άρχισε να αναλύει το μπάσκετ διεξοδικότερα και για αυτό κριτικάρει πιο αυστηρά όπως όλοι μας τα άτομα που συμπαθούμε περισσότερο. Άποψή μου αυτό.


      Διαγραφή
    4. Φιλε μου οπως ειπες κ εσυ διαβαζεις τον Jim μονο ενα χρονο οποτε δικαιολογισαι..ισα ισα λεει ολη την χρονια οτι η ομαδα ειναι για παραπανω σε σχεση με αυτα που εδειχνε κ ηταν κριμα..κ εχει δικιο σε αυτα που λεει γτ ξαφνικα δεν γιναμε ομαδαρα κ με μια νικη δεν πηραμε το εβδομο..υπαρχει δρομο με αγκαθια ακομα μπροστα μας..οσο για τον Ολυμπιακο προσωπικα πθστευω οτι εσφιξε(λογω εικονας περισσοτερο) αλλα με τις ανατροπες πιυ εχει κανει τα τελευταια χρονια δεν τον ξεγραφεις ακομα..

      Διαγραφή
    5. Ο Τζιμ είπε ξεκάθαρα πολλές φορές (σε κάποια περίοδο σχεδόν σε κάθε άρθρο) ότι αυτή η ομάδα του Παναθηναϊκού που βλέπετε και σας προβληματίζει μπορεί με 2 προσθήκες να μεταμορφωθεί σε διεκδικητή εκεί που δε το περιμένει κανείς. Τα γραπτά μένουν.

      Insider

      Διαγραφή
    6. συνελθετε μερικοι,εδω μιλαμε για μπασκετ,αν θελετε να βγαλετε τον οπαδικο σας κομπλεξισμο ξερετε που να πατε...κ εγω παναθηναικος ειμαι μεγαλε και προφανως δεν ειναι η ωρα να ονειρευομαστε βερολινα κ 7α αστερια.τι παει να πει δεν εχουμε κανενα μειονεκτημα ρε μεγαλε?δε καταλαβαινεις οτι οι υπολοιπες ομαδες (ρεαλ,μπαρτσα,ουλκερ,τσσκα) εχουν υπερπληρη ροστερ με λυσεις σε καθε θεση απο την αρχη της χρονιας?αυτες δλδ γιατι εχουν μειονεκτηματα?ή μηπως νομιζεις οτι πλεον θα κερδιζουμε οποιον βρεθει στο διαβα μας?με μαλαγα,ερυθρο κ λοκο θα μετρηθει το μποι μας αλλα και παλι δεν θα εχουμε κανει τιποτα.στοχος ειναι να μασησουμε σιδερα στα πλεη οφ οπου μπορει να συναντησεις ρεαλ η τσσκα,ισως και μπαρτσα..οσο για τον ολυμπιακο καλα τα λεει ο τζιμ..το προγραμμα τον ευννοει για να παρει ολα τα ματς και να κανει το δικο του καθηκον..απλα δεν ανεφερε οτι πλεον εξαρταται η προκριση του και απο τριτους (π.χ μπαρτσα)

      Διαγραφή
  5. Απιστευτη αναλυση ακομα 1 φορα τζιμ...πολλες αναρτησεις σου ειναι σχολειο για πολλους...πιστευω οτι ο παναθηναικος θα αξιοποιηση τις δυνατοτητες που εχει και πηρε με τους 3 καινουργιος παιχτες και θα ανεβει ταχυτητα.ο ελιοτ μαλλον εχει να προσφερει πολλα.ο ολυμπιακος μαλλον οπως εστρωσε θα κοιμηθει και μαλλον δυσκολα θα βγει φετος απο τον εφιαλτη του...πληρωνει αρκετα κολληματα του σφαιροπουλου,και τον λανθασμενων επιλογων του.Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδια ξερεις κανενας μεχρι ποτε εχει συμβολαιο με τον Ολυμπιακο ο Παπαπετρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Τζιμ..Ξεκιναω απο το τελος..Οντως το τοπ επιπεδο στο ευρωπαικο μπασκετ απαιτει γρηγορα ποδια και playmaking abilities..Το πρωτο συστατικο ειναι συνυφασμενο με την αθλητικοτητα του παικτη και το δευτερο με την ικανοτητα του με την μπαλα στα χερια ειτε ειναι 1 ειτε ειναι 5..Κι ερχομαι στα του Παναθηναικου.Συμφωνω με οσα γραφεις,οντως εστω και καθυστερημενα(με ο,τι αυτο συνεπαγεται)διορθωθηκαν τα λαθη του καλοκαριου.Σημειωση:ο Παναθηναικος χωρις Χεηνς και Γουιλιαμς θα εχανε με ανεση την Πεμπτη..Ο Τζορτζεβιτς θελει να παιξει μπασκετ προσαρμοσμενο στις συγχρονες απαιτησεις,οπως αναφερεις στο Υ.Γ.1 σου..Το φρεσκαρισμα της ομαδας εχει φρεσκαρει και τον ιδιο προπονητικα και σιγουρα δειχνει να εξελισσεται μεσα στη σεζον..Βεβαια,η πιεση ειναι μεγαλη και πρεπει να γινουν πολλα πραγματα σε συντομο διαστημα κι αναφερομαι στην αφομοιωση των 3 νεων παικτων απο την ομαδα..Για τον Σαλε τωρα αρχιζουν τα δυσκολα κι ευχομαι να τα καταφερει.Αυτο που πρεπει να βελτιωσει ειναι η διαχειριση των τελευταιων 5' στα κλειστα ματς..Και μια παρατηρηση για τον Ολυμπιακο.Η ουσια βρισκεται σ' αυτο που γραφεις ''ακομα και κλεισιμο του rotation'' γιατι ειναι φανερο οτι εχουν διαταραχτει οι αγωνιστικες ισορροπιες με την προσθηκη των νεων παικτων κι ο προπονητης δειχνει να μην εχει αποφασισει με ποσους και με ποιους θα παει μεχρι το τελος..VECCHIO..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίο άρθρο.
    Η δική μου σκέψη είναι οτι: Ο Παναθηναικός αυτή την στιγμή έχει Καλάθη, Διαμαντίδη, Ουίλιαμς, Χέινς, Φελντέιν, Μποχωρίδη συν Παππά, Κόνιαρη, Λούτζη.
    Κοινώς υπάρχουν 6 + 3 γκάρντς στο ρόστερ. Κατά την γνώμη μου αυτό μπορεί να μπερδέψει σε βάθος χρόνου το ρόστερ και να προκαλέσει σύγχυση ίση με αυτή που συμβαίνει με τον ολυμπιακό στα small forwards όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
    Μπορεί να υπάρχει ενθουσιασμός για την πίεση στα αντίπαλα... 2(!!!) γκάρντς της Φενέρ αλλά εκτιμώ πως αν δεν παίζεις με σχήματα με 3 γκάρντς, θα βγεί πρόβλημα..
    Λάθος η απόκτηση 2 γκάρντς εκτός και αν θεωρείται ο Παππάς ξένο σώμα. Έπρεπε να είχε αποκτηθεί ένας small forward κατά την γνώμη μου με αθλητικά προσόντα στύλ Strawberry αντί ενός κοντού.

    Τώρα για τα σενάρια πρόκρισης, πιστεύω ο Παναθηναικός θα περάσει 3ος και ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί. Η Κούμπαν είναι καλύτερη και έχει διάρκεια φέτος και για τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολα όλα τα εντός έδρας του πλην Ζαλγκίρης για να τα κερδίσει όλα μα όλα, το οποίο πρέπει να συμβεί για να υπάρχουν πιθανότητες.

    MarKeZ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δει ποτε αλλον παιχτη μας να μην του επιτρεπεται να προπονηθει με την ομαδα? Ουτε να του επιτρεπεται να καθεται στις καρεκλες που καθονται οι εκτος δωδεκαδας παιχτες? Αυτο δειχνει αν ο Παππας ειναι ξενο σωμα η οχι...
      Νομιζω οτι η διοικηση πηρε επιτελους μια γενναια αποφαση που επρεπε να ειχε παρει εδω και πολυ καιρο. Αποφασισε να βαλει στην ακρη αυτους που μονη τους προσφορα στα τρια χρονια ηταν το φαγωμα προπονητων και συμπαιχτων (βλεπε Μασιουλις).
      Μια αλλη αυταπατη απο την οποια φαινεται οτι απαλασσεται πλεον η διοικηση ειναι οτι οι νεαροι παιχτες και ο Μποχωριδης μπορουν να εχουν εστω και την ελαχιστη προσφορα στην ευρωλιγκα σ'αυτη τη φαση.
      Κατω απ'αυτο το πρισμα δεν υπαρχει κανενας συνωστισμος ιδιαιτερα αν λαβουμε υπ'οψη οτι το καλοκαιρι θα αποχωρησει ο Μητσος. Αντιθετα απο τον πρωτο κιολας αγωνα φανηκε ποσο απαραιτητοι ηταν και οι δυο παιχτες για τις θεσεις των γκαρντ. Φυσικα ευεργετικος θα ειναι και ο συμπληρωματικος ρολος του Ουιλιαμς στο 3. Τωρα για του χρονου βλεπουμε...ετσι κι'αλλιως η θεση 3 θα στελεχωθει απο μηδενικη βαση.

      Διαγραφή
    2. Με βρίσκεις σύμφωνο 100% εκτός από το κλείσιμο. Χωρίς να έχουμε μεγάλη εικόνα από αυτόν, ο Γουίλιαμς δεν φαίνεται ότι θα έχει συμπληρωματικό ρόλο αλλά πρωταγωνιστικό. Τα προσόντα του φαίνονται τρομερά. Εκτός και αν εννοούσες συμπληρωματικό για τη θέση 3 και δεν κατάλαβα καλά.
      tsou

      Διαγραφή
    3. Συμπληρωματικος στο 3. Εννοειται πρωταγωνιστης στο 1-2!
      Το κυριοτερο ειναι οτι παψαμε πλεον να υπολογιζουμε σε λυσεις που στην πραγματικοτητα δεν υπηρχαν και τραβηξαμε μπροστα. Η πενταδα Καλαθη Μητσου Φελντιν Χεινς και Γουιλιαμς με τον Μποχωριδη σε καθαρα συμπληρωματικο ρολο γινεται μια απο τις καλυτερα στελεχωμενες περιφερειες στην ευρωλιγκα και ο ρολος της θα ειναι ευεργετικος και στο 3 αλλα και στην αξιοποιηση της φροντ λαιν. Αν ο κορμος που θα προκυψει φετος κρατηθει με ενα δυο πινελιες το καλοκαιρι εχεις ετοιμη και ισχυρη ομαδα και για τα επομενα χρονια.

      Διαγραφή
  9. Απαραδεκτη εικονα απ τον Ολυμπιακο. Το οτι εχουμε φτασει Φλεβαρη μηνα και γινονται ακομα πειραματα σε θεσεις και συστηματα ειναι πραγματικα κατι που πρεπει να απασχολησει σοβαρα το προπονητικο team της ομαδας.

    Να δεχτω οτι υπηρξαν ατυχιες (Λοτζεσκι, Γιανγκ). Να δεχτω οτι ο Σφαιροπουλος ουσιαστικα ''φορτωθηκε'' την μεταγραφη Παπανικολαου μεσουσης της σεζον. Επρεπε ομως να υπαρξει σαφης στο διαχωρισμο ρολων και καθηκοντων. Ειδικα αυτο που γινεται με τον Παπαπετρου ειναι εγκληματικο. Το παιδι ακροβατει αναμεσα στο 3 και στο 4 με αποτελεσμα να μενει πισω η αναπτυξη του. Τωρα που θα μπει και ο Warrick στο ροτεισον ελπιζω να συμβει. Να παιζουν αυτοι που αξιζουν και να μην εχουμε αλχημειες στις θεσεις


    Περιμενω αντιδραση απο μια σκληρη ομαδα που ειναι ακρως επικινδυνη οταν μαχεται με την πλατη στον τοιχο

    Για ΠΑΟ πολυ μεστο παιχνιδι ο καθενας εκανε αυτο που επρεπε.
    Οι Williams και Haynes ειναι παιδια με γρηγορα ποδια και καλο φυσικο πακετο. σε αντιθεση με Hunter που σωματοδομικα, ΤΟΝΙΖΩ σωματοδομικα (αφου δεν τον εχω δει να παιζει) που μου φαινεται οτι στερειται μαζας. Οι 2 καινουριοι περιφερειακοι του ΠΑΟ αρεσκονται στις επαφες αφου τους ευνοει και το πακετο τους. Μην εχουμε πρασινες κωλοτουμπες γιατι το τι θεωρειται πλεον ''lockdown defence'' '' αντρικο αθλημα'' και τι ''wrestling'' και ''καροτσακι''

    The_Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω με το 90% του σχολίου όμως θα σταθώ στην τελευταία πρόταση που με προβλημάτισε.

      Το οτι Haynes & Williams έχουν φυσικό αθλητικό πακέτο θα τους βοηθήσει όντως γιατι και γρήγοροι αλλά και κάθετοι παίκτες είναι και θα έχουν πάντα αρκετά κερδισμένα φάουλ (πχ Σπαν). Απο που όμως προκύπτει αυτό το "lockdown defence"? Αν δεν κάνω λάθος ο εξοολοθρευτης ονομάζεται Μάντζαρης.
      Το οτι η ομάδα πιέζει περισσότερο στα 4/4 του γηπέδου ή οτι έχει γρηγορότερες περιστροφές και αντιδράσεις έγινε wrestling & καροτσάκι?

      Ρωταω γιατι δεν είδα ούτε άμυνες στα όρια του φάουλ , ούτε τραβήγματα φανέλας αλλα αντιθέτως πολλά screen που έφαγαν με ελεύθερα σούτ του Bogdanovic και αδυναμία στο να κλείσουν την πάσα προς τον Udoh.

      Οπότε καλό είνα να μην δημιουργούμε αντιστοιχήσεις ή παραλληλισμούς που δεν ισχύουν

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου δεν αναφερομαι στο ματς με τη Φενερ. Αναφερω απλα την διαισθηση που εχω πως οι Haynes και Williams (ιδιως ο δευτερος) οταν παιζουν αμυνα να επιδιωξουν τις επαφες γιατι ευνοουνται (και καλα θα κανουν). Ομοιως και ο Χαντερ αφου οπως ειπα ναι μεν στερειται μαζας αλλα ονταw ελαφρυς θα μπορει να βγαινει και να μαρκαρει περιφερειακους επιδιωκοντας και αυτος την επαφη. Ολα τa παραπανω ειναι διαισθησεις. ΑΝ (το τονιζω) συμβουν (και ορθως συμβουν αφου οι παιχτες εκμεταλευονται τη σωματοδομη τους) καλο θα ηταν να μην εχουμε κωλοτουμπες και δηλωσεις τυπου το μπασκετ ειναι αντρικο αθλημα.

      Δυστυχως πολιτικα παιχνιδια προπονητων εγιναν συνθημα στα στοματα πολλων οπαδων που φαινεται πως εχουν μικρη επαφη με το αθλημα. Μην σταθουμε σ αυτο το υπεραναλυσαμε στο προηγουμενο αρθρο

      The_Joker

      Διαγραφή
  10. Ο Παναθηναικος ειναι μια εντελως διαφορετικη ομαδα πλεον.
    Ακομα και σοβαροι αναλυτες οπως και εσυ Jim νομιζω οτι ΔΕΝ αναμενατε τετοια μεταμορφωση απλα και μονο με την παρουσια δυο νεων περιφερειακων παιχτων. Οσο και αν επισημαινατε το θεμα της λειψανδριας στην περιφερεια το βαζατε περιπου στο ιδιο τσουβαλι με την ελλειψη ενος αθλητικου σεντερ ενω κατα τη γνωμη μου δεν ηταν ποτε ιδιας ταξεως ζητημα.
    Ο φετεινος Παναθηναικος διεθετε τρεις πολυ ποιοτικους γκαρντ αλλα... μονο αυτους και τιποτα αλλο. Η ομαδα ηταν απλα κουτση και δεν μπορουσε να βγει κανενα συμπερασμα ουτε για τον προπονητη ουτε και για αλλους παιχτες που αποκτηθηκαν φετος κατω απο αυτες τις συνθηκες.
    Πιστευω οτι αυτη η διορθωση στη δομη απο μονη της κανει τον Παναθηναικο ομαδα αλλου μεγεθους ασχετως του τι ακομα θα μπορεσουν να προσφερουν οι Haynes και Williams καθως και η τριτη προσθηκη του νεαρου σεντερ. Για να μην παραξηγηθω αυτο δεν σημαινει αυτοματα Final-4 και εβδομο.. Σημαινει ομως οτι εχουμε μπροστα μας μια κανονικη ομαδα η οποια ειναι ικανη να παλαιψει αξιοπρεπως γα τους στοχους της. Ολοι απο εδω και περα μπορουν να κριθουν δικαια. Και ο προπονητης και οι νεοι παιχτες του καλοκαιριου αλλα και οι τωρινες προσθηκες.
    Το σημαντικοτερο κατα τη γνωμη μου ειναι οτι η διοικηση φαινεται πλεον να εγκαταλειπει παλαιες εμμονες (εφηβοποιησεις,παππαδες βλαντους κλπ) και κοιταζει πλεον πιο καθαρα μπροστα. Credit εδω στον Σαλε που την επεισε...Και δεν νομιζω οτι ηταν καθολου ευκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος το θεμα ψηλου δεν Β προτεραιότητας για μενα .. στα γκαρντ απλα και μονο λογω αριθμων δεν μπορουσαμε να κανουμε τα απλα.. και ΔΕΝ παιζαμε με 3 γκαρντ.. ο αρχηγος δεν μπορει να παιζει 30 λεπτα πλεον, ενω παντα ειχαμε τραυματισμους.. ο καλαθης εχει παιξει την θεση και ΜΟΝΟΣ του.. αφου ο αρχηγος ειχε τραυματιστει..
      ενω εχει παιξει και με δεμενο χερι.. αστεια πραγματα, και ομως συνεχιζα να διαβαζω σαν προτεραιότητα τον αθλητικο ψηλό.
      Τωρα δηλαδη φιαξαμε ομαδαρα?? θα παμε τελικο?? κανενας δεν μιλησε για κατι τετοιο , απλα τωρα θα βλεπουμε πιο ορθολογικα πραγματα στο παρκε

      Διαγραφή
    2. Νομιζω οτι συμφωνουμε. Και τον Ντανκαν να φερναμε καποιος επρεπε να του δινει τη μπαλα. Οταν δεν εχεις περιφερεια να κουνησεις την ομαδα τι να τα κανεις τα υπολοιπα?
      Αλλα μηπως δεν επεσαν πολλοι -και εκ των ειδικων-απο τα συννεφα οταν ακουσαν για 2ο περιφερειακο? Τωρα τι λενε?
      Τωρα θα δεις που και ο Παβλο θα γινει χρησιμος γιατι για συμπληρωματικο ρολο τον ειχαμε παρει τον ανθρωπο και τον καναμε βασικο λογω του ανυπαρκτου...
      Νομιζω οτι το κυριοτερο ειναι οτι ο Τζωρτζεβιτς καταφερε να επιβαλλει η να πεισει τη διοικηση στις αποψεις του αυτη την εποχη. Και αυτα ηταν πραγματικα παρατολμο γιατι ξερουμε σ'αυτες τις περιπτωσεις ποια ειναι η καταληξη...Φαινεται οτι βαρεθηκαν να απολυουν... η τελος παντων ειδαν επιτελους το φως. Ηδη ο Παππας ειναι εκτος ομαδας και σιγα-σιγα οδευει και ο αλλος... Τερμα τα παραμυθια και οι φρουδες ελπιδες. Ο Παναθηναικος τραβαει μπροστα και δεν χαιδευει ουτε και περιμενει κανεναν...

      Διαγραφή
  11. τζιμαρα στα περι οσφπ εγραψες.. πραγματικα χρειαστηκε να το διαβασω 2,3 φορες για να καταλαβω τι λες και να το κανω εικονα.
    Ακομη δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει με τους κοκκινους αφου το ταλεντο υπαρχει ομως στο σκοραρισμα υπαρχει σοβαρο θεμα.
    Στα του παο ΔΕΝ υπαρχει κανενα θεμα με τα 6 γκαρντ που ανεφερε ενας φιλος.. γιατι απλα ειναι 6 παιχτες για 3 θεσεις + γιανκοβιτς... μια χαρα ροτεισον..
    Πραγματικα ο ουλιαμς με την ταχυτητα του , την αμυνα του κτλ κτλ εχει δωσει αλλο αερα στην ομαδα... πιστευα οτι ο παβλο με την εμπειρια του θα μπορουσε να δωσει πραγματα αλλα τελικα τα ποδια σου δινουν τις νικες.
    Νομιζω ανεφερες ξεκαθαρα τα ευεργετικα αποτελεσματα της άφιξης 2 παιχτων στην περιφερεια οποτε να μην τα ξαναλεω..
    Αν ο χαντερ μπορεσει να παρει τα 7,8 λεπτα του κουζμιτς και δωσει περισσοτερα πραγματικα θα δουμε αλλα κολπα.. Γιατι μπορει ο σερβος να βοηθαει στην αμυνα αλλα στην επιθεση πραγματικα μας μπλοκαρει (2,3 φορες ολη η επιθεση μας σκουντουφλουσε γιατι ο κουζμιτς δεν ηξερε τι να κανει με την μπαλα).
    Λιγο πολυ στους 2 ομιλους θα ξεκαθαρισουν πολλα πραγματα αυτη την αγωνιστική..
    Στα του οσφπ αν δεν νικησει την λαμποραλ απλα δεν θα του βγαινουν τα κουκια για να πιασει τους απο πανω του οσες νικες και να κανει..
    Στα του παο δεν θα μετρησει τοσο η νικη του οσο οι αγωνες της εφες και του αστερα.. αν οι τουρκοι χασουν χαιρετανε.. ενω ο αστερας παροτι η ηττα θα ειναι εντος προγραμματος ισως κρινει την τριτη θεση.
    Εννοειται οτι το παιχνιδι αστερας παο θα ειναι τεσταρα για να δουμε κατα ποσο μπορει η ομαδα να εχει ονειρα για κατι παραπανω απο απλη προκριση στην επομενη φαση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε συνεχεια του παραπανω σχολιου μου...
    Ο Παναθηναικος μεταμορφωνεται γιατι ειναι βεβαιο οτι τωρα θα εχει εναν καλυτερο Διαμαντιδη εναν καλυτερο Καλαθη εναν καλυτερο Ραντουλιτσα ενα καλυτερο Φελντιν... Η παρουσια και μονο των Haynes - Williams φερνει τα παραπανω... Θα μπορει πλεον να βαλει πιεση στη μπαλα εκει που δεν μπορουσε...Θα μπορει να προστατευσει στην αμυνα τον Ραντουλιτσα εκει που δεν μπορουσε...Πιο ξεκουραστα ποδια και μυαλα θα μπορουν να του περασουν καλυτερες μπαλες και να τον αξιοποιησουν περισσοτερο... Με λιγα λογια θα βγαλει ιππους η ομαδα εκει που δεν μπορουσε λογω κουτσης στελεχωσης και κακης δομης. Τωρα το αν ο ταδε η ο δεινα εχει καλυτερο αριστερο ντραιβ απο δεξι η αν ο πανω κορμος του ειναι σχετικα αδυναμος κλπ δεν λεω σημαντικα ζητηματα για αναλυση και πολυ διαφωτιστκα τα σχολια του Jim ομως στον Παναθηναικο υπηρχαν βασικα και στοιχειωδη προβληματα να λυθουν πριν απ'αυτα. Και αυτο πιστευω οτι εγινε τωρα... Ορισμενες φορες διυλιζουμε τον κονωπα και χανουμε το δασος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το αυτοκίνητο πήγαινε με τρια ελαστικά Bridgestone (Διαμαντιδης, Καλαθης, Φελντειν ) και την τεταρτη ροδα γυμνη.

    Τωρα φορέσαμε ενα Dunlop και αγοράσαμε ενα εξτρα για ρεζερβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα. Ειδα απο το 27 και μετά τον ΠΑΟ. Μου άρεσε. Προφανώς η εμφάνιση αυτή αποτελεί συνέχεια των καλών εμφανίσεων του Φεβρουαρίου και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι στην ομάδα δουλεύουν καλά. Δεν μου άρεσε ο τζόρτζεβιτς για πολύ καιρό, αλλα μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω. Σε κάθε περίπτωση τώρα πρέπει να δουλέψει με ηρεμια, γιατί η νίκη με την Φενέρ δεν σημαίνει ότι είμαστε ετοιμοι. Οι νέοι παίκτες θέλουν χρόνο προσαρμογής.

    Μια σημείωση περί Ραντούλιτσα. Όταν έχεις 4 πολύ καλούς αμυντικούς στην 5άδα μαζί του, τον κρύβεις στην άμυνα. Επίσης όταν έχεις σωστές επιλογές στην επίθεση, ο Ραντου είναι μεγάλο όπλο.

    ΔΔ και ξερό ψωμί....καλός και χρυσός ο [κάθε] Έλλιοτ, αλλά τετοια ματς τα καθαρίζει ο μεγάλος...

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπαρτζώκας κέρδισε κατά κράτος Ιτούδη στη Μόσχα. Αυτή τη στιγμή οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη βρίσκονται στο γκρουπ του ΠΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τη λογικη σου, αφου η Μπαρτσελονα κερδισε κατα κρατος τον Ολυμπιακο που κερδισε κατα κρατος τον ΠΑΟ στο ντερμπυ, που κερδισε τη Φενερ, και αφου η Μπαρτσα εχασε απο την Γκραν Καναρια που εχασε στον τελικο Κυπελλου απο τη Ρεαλ, η Φενερ ειναι τουλαχιστο η 7η σε δυναμικοτητα ομαδα στην Ευρωπη, κατω απο ΠΑΟ, Ολυ και Γκραν Καναρια.

      Σταματηστε να γραφετε ανοησιες για να υποστηριξετε το αντιθετο απο το αυτονοητο, που βλεπει ολη η Ευρωπη. Η δυναμικοτητα των 2 ομιλων ειναι η μερα με τη νυχτα. Σε εναν ομιλο 16 ομαδων δε θα περναγαν 4+4 απο καθε μερια.

      O ΠΑΟ ειναι τυχερος και εχει μια καλη ευκαιρια να πλασαριστει, ας την εκμεταλλευτει και κανεις δε θα πει οτι δεν αξιζε να προκριθει.
      Αλλα αμα μπειτε στο τριπακι να λετε οτι ειστε καλυτεροι απο τις ομαδες που αποκλειστηκαν απο τον απεναντι ομιλο, θα ειστε κρετινοι και αυτη την αλαζονια θα την πληρωσετε οταν φατε τα μουτρα σας με ηχηρο αποκλεισμο στα πλειοφ, οπως συμβαινει τα τελευταια χρονια.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    2. Ξυπνα Δημητρη απο τη Ζαλγκιρις εφαγες 20αρα, οχι απο την "υπερομαδα" Λαμποραλ.


      Ειναι αληθεια οτι Τσεντεβιτα, Μαλαγα, Νταρουσαφακα ειναι για τα θηρια αλλα τη Λοκομοτιβ στο Κουμπαν δεν την νικαει ουτε η Χιμκι, ουτε Η μπαρτσα, ουτε η Καχα.Σιγουρα ουτε εσεις.Οπως και τη Φενερ στην Πολη.

      Διαγραφή
  16. 1. Οποιος τα βάζει με τον Jimmy τα βάζει με το μπάσκετ και με τον Τζιμοπληκτο :)
    2.Λυπουμαστε που ο Jimmy δεν είναι φανατηλα να χαϊδεύει τα αυτιά του ενός και να πετάει τον άλλο στα σκουπίδια.
    3. Ο Παναθηναϊκός με τρια γκαρντ ηταν σαν τον Στεφ Κάρυ με ενα πόδι.
    Παικταράς αλλά κουτσός.
    4.Τιποτα δεν τελείωσε για κανέναν
    απο τους δύο
    Ολα παίζονται.
    Ο ΟΣΦΠ περνάει κρίση κι ο Παναθηναϊκός χάρη στην αμπασκετη στελέχωση του πριν τη Β' φάση των 16, χάρισε ενα ματς στον Αστέρα που θα τον κυνηγάει ως το τέλος.
    5.Περιμενω να δώ τον ελαφοΚΥΝΗΓΟ για να σας πω που μπορούμε να φτάσουμε.
    6. Κανείς πανω απο την ομάδα.
    Όπως εχω ξαναγράψει υπάρχουν καλοί κι έτοιμοι Έλληνες για την εξάδα που θέλεις στην Ελλάδα.
    Με δυνατούς ξένους, πλήρης και με το παραπάνω σε αυτούς, θα πας ψηλά.
    7. Με τέσσερις Ισπανούς όλους κι όλους το πήρε η Ρεαλ πέρσι και με δύο Ισραηλινούς η Μακαμπι πρόπερσι.
    Αν είσαι μάγκας φέρε τους 2-3 καλύτερους Έλληνες να το πάρεις.
    8. Ολέθριο λάθος του αγαπητού ΟΣΦΠ να αφήσει τον Σλουκα να φύγει και να επιμένει σε πανακριβο Σπανουλη.
    Έπρεπε να κόψει απο Βασίλη και να δώσει σε Σλουκα.
    Ώστε να μην πάρει τόσους περιφερειακούς και να κτύπησει εναν Ραντολφ στο 4 δίπλα απο Πριντεζη.
    Άλλη ομάδα !!!!
    9.Ημουν χρήσιμος σε όσες ομάδες έπαιξα απο την Ευρώπη μεχρι τον Κεραυνο, γιατί ημουν ο πρώτος που πήγαινα στο επιθετικό ριμπάουντ μετά απο σουτ η ντραιβ δικό μου!!!!
    Αυτό είναι το μπάσκετ.
    Θανατηφόρα ενέργεια μέχρι να λιώσεις στο γήπεδο και να βγεις με φοριο αλλαγή.
    Αυτό το μπάσκετ πρεσβευω.
    Δεν είσαι στατικος ουτε ενα δευτερο οταν παίζεις, γιατί θέλεις τον διπλάσιο χρόνο να διεκδικήσεις μια μπαλιά απο εναν αντίπαλο που ειναι σε κίνηση ακόμα και πιο μακριά στην μπάλα απο σενα.

    Jim... οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. A ρε Τζιμοπληκτε επρεπε να σε εχω παρεα χτες στα πλευ οφ της ΕΣΑΣΚ για την ανοδο στη Γ Εθνικη.Ο προπονητης της νικητριας ομαδας ( κι ενω κερδιζε 30 ποντους ) με 3 λεπτα πριν τη ληξη πεταγε φλογες στον "μικρο" ομάδας επειδη δεν εβγαζε ενεργεια "σου κανουμε τη χαρη να παιζεις κι εσυ βαριεσαι..".Βεβαια μιλαμε για κατηγοριες που οι αθλητες βαζουν κι απο την τσεπη τους για να παιξουν αλλα το επιπεδο ειναι αρκετα υψηλο, και η ενεργεια περισευει,και βεβαια οσοι παιζουν και οι λιγοι (δυστυχως) που ακολουθουν αναπνεουν για το μπασκετ...
      Το συμπερασμα ειναι πως ο χρονος συμμετοχης κερδιζεται σε οποια κατηγορια και να παιζεις και οσο ταλεντο και να χεις.....

      no_closure

      Διαγραφή
    2. Τον Ραντολφ πώς θα τον χτυπήσει? Ειχε συμβολαιο απο το 2014 με τη Λοκομοτιβ

      Διαγραφή
    3. no_closure

      Σε συγχαίρω απο καρδιάς που βλέπεις αυτούς τούς αγώνες φίλε.
      ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ.
      Να φανταστείς όντας παίκτης εθνικών κατηγοριών, κανόνιζα με τη δικιά μου διακοπές στο νησί που γίνονταν τα best five Αιγαίου (πχ Σύρος, Μυτιλήνη κλπ) για να δώ ποιος θα ανέβει Γ' Εθνική απο τους πρωταθλητές Χίου, Κυκλαδων, Σάμου, Δωδ/σων και Λέσβου !!
      Ημουν κι ενα φεγγάρι υπεύθυνος της αναπτυξιακής σε αυτή την περιοχή συν την Κρήτη.
      Αυτό είναι το μπάσκετ.
      Να έχεις δει-ξεχωρισει εσύ τον μικρό Διαμαντιδη πριν τον προσκυνήσει ολη η Ευρώπη :))

      Jim.. οπληκτος

      Διαγραφή
    4. @ 11:28

      Εναν Ραντολφ γράφω.
      Οχι τον ίδιο αν δεν μπορεί.
      Με Σλουκα θα είχες δύο επιπλεον κενές θέσεις ξενων (Οντομ και Στρομπερι δεν χρειαζονται) Σπανουλης, Σλουκας, Χακετ, Ματζαρης Αθηναίου η περιφερεια σου.
      Οπότε έπαιρνες οτι σου λείπει, 2 παίκτες σε 3-4 και 5 για απογείωση.
      Διάλεξε.
      Ολέθριο λάθος του Σλουκα.
      Έτοιμος γκαρντ που οι Στρομπερι και Οντομ μοιάζουν Λουτζηδες και Κονιαρεοι μπροστα του.
      Αν και πιστεύω πως δεν μπορούσε να ανέβει και να κτυπήσει Φενερ.
      Ακόμα κι αν έκοβε απο Σπανουλη.
      Γιατί θα τσιναγε ο Μάτζα που έκλεισε πέρσι με 500 κι αυτά λόγω της ρελάνς ΔΓ.

      JB

      Διαγραφή
  17. Ρε Τζιμ, ακουλουθώντας βέβαια την προλογική σου ρήση, μήπως ήσουν/είσαι αυστηρός με Παναθηναικό και αντίστοιχα ελαστικός με Ολυμπιακό;
    Ο Παναθηναικός -με μπόλικη τύχη και αύξηση του μπάτζετ- έδωσε ενέργεια στην ομάδα και στην ουσία ξεκίνησε από το 1ο παιχνίδι να διορθώνει πολλά από τα κακώς κείμενα. Εσύ ο ίδιος εγραφες πως με ενδεχόμενη ενίσχυση και διόρθωση των ανορθωγραφιών του καλοκαιριού ο ΠΑΟ θα γίνει διεκδικητής ενός εκ των 4 εισητηρίων.

    Όσων αφορά τον Ολυμπιακό, εγώ απλά δε μπορώ να δω με ποιον τρόπο σώζεται. Δεν πρόκειτε να κάνει το 6/6. Δεν ξέρω αν του φτάνει ένα 4/6. Η εικόνα του σε επίθεση (λογικό) και άμυνα (ανέκδοτο μέχρι πριν κάποιο χρονικό διάστημα) μου δείχνει πιθανότερη μια θέση κάτω από τη Μπάμπεργκ. Αν δεχθώ μια αγωνιστική ανάταση στο μέλλον, κι αυτή δε θα σταθεί αρκετή. Η απώλεση της διαφοράς ήταν η ταφόπλακα. Από τη μία δεν είναι ωραίο να βλέπεις μια εκ των μεγάλων εκτός, απ την άλλη το μπάσκετ που εκφράζει φέτος ο κόουτς Σφαιρόπουλος με παίκτες τύπου Στρόμπερι, με κουράζει, και αισθάνομαι άσχημα να αναφέρεται ως το ελληνικό trademark. Αυυυυυτα.

    καινούργιος στο σχολιασμό, καλωσήρθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι μάθαμε από τα 30 πρώτα σχόλια :
    -O Παναθηναικός θα έχει πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Α1.
    -Ο Jim είναι γαύρος.
    -Ο Παναθηναικός θα έχει χοντρό θέμα στο rotation των guards τα επόμενα 10 χρόνια με μεγάλο κίνδυνο να μπερδευτεί η ομάδα. Κι αυτό γιατί πήγε Heyns και Williams.
    -O Σάλε είναι καλός προπονητής.

    Kaspar Hauser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lollllllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. + Ότι οι αδιάφορες ντίβες του Ολυμπιακού δεν πτοούνται και γλέντησαν μέρι το πρωί μετά το ματς με τη Μπάρτσα

      Διαγραφή
  19. καλημερα και καλη εβδομαδα, αφου η διοικηση αποφασισε να ριξει χρημα και να διορθωσει τις ανορθογραφιες,ο σασα δειχνει να μπορει να διαχειριστει το νεο ροστερ αλλωστε η παρουσια τοσων δημιουργων στο ροστερ κανει το εργο του πιο ευκολο.
    τζιμαρα μην υποτιμας την νοημοσυνη των φιλαθλων του παναθηναικου κανεις δεν πεταει στα συννεφα απλα απο την αλλη και μετα το ντερμπυ στο σεφ βλεπουμε μια συνεχως ανοδικη πορεια της ομαδας οποτε με την ρποσθηκη νεων προσωπων κανεις δεν μπορει να μας στερησει το δικαιωμα να ονειρευομαστε...
    Πες μου αληθεια υπαρχει αυτη την στιγμη ομαδα που θα ηθελε αντιπαλο τον παναθηναικο στα πλει οφ???
    ΓΙΑ τον οσφπ θα σου ξαναπω οτι ο τροπος που εχει δομηθει θα τον παει μεχρι εκει που θα αποφασισουν η διοργανωση με τα οργανα της να παει οταν τα φαουλ σφυριζονται φαουλ και δεν μετατρεπονται σε τρανζισιον η ομαδα χολαινει δεν εχει πλανο δεν εχει ιδεες μονη αξιοπιστη πηγη ο πριντεζης που εχει ερθει σε απογνωση αναλογης του διαμαντιδη στη μετα ζελικο εποχη...

    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απαντήσεις
    1. Pini Gershon. Yes master..
      Και με back to back ο Πιναρος.
      Ο Μπαρτζωκας θα παραμείνει για πάντα ο μοναδικός προπονητής που με πληρεστατη ομάδα έχασε σε άδειο γήπεδο απο το σχεδόν εφηβικό του αντιπάλου!!
      Που ως πρωταθλητής Ευρώπης με ομάδα αλλουνού προπονητή σκουπιστηκε απο ομάδα που μόλις είχε φιαχτει κι έχασε το πρωτάθλημα αέρα.

      Διαγραφή
    2. Φιλε 11:16 σε ευχαριστω που με εκανες και γελασα. Παντα ωραιο να διαβαζεις κατι κωμικο αναμεσα σε τοσα σοβαρα σχολια. Σε ευχαριστω

      Διαγραφή
  21. https://www.sportit.gr/brosta-ke-piso-apo-tin-erithrolefki-kourtina/
    "Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκα, ο Βρετανός Στόουκς, μετά τη Μόσχα πήγε μια βόλτα και στη Βαρκελώνη. Δυο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού παρακολούθησε και όλως τυχαίως έγινε… ένθερμος ακόλουθος των ερυθρόλευκων από την στιγμή που έκανε τις δηλώσεις ο Ιτούδης και οι λοιπές δυνάμεις…. Σίγουρα η διαιτησία δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα στο Παλάου Μπλαουγκράνα, αλλά για μία ακόμη φορά δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να παίξει άμυνα, τιμωρώντας και την παραμικρή επαφή, σχεδόν όλα τα χετζ άοουτ και φορτώνοντας με φάουλ τους ερυθρόλευκους αμέσως μετά το καλό τους ξεκίνημα".
    Kαποιο λογο θα εχει ο Στοουκς που τρεχει πισω απο τον Ολυμπιακο για να προσεχει. Δε θυμαμαι παντως να παραπονιεται ο ΟΣΦΠ οταν γινοταν το ιδιο με τον προηγουμενο υπευθυνο διαιτησιας. Ο προηγουμενος ηταν ευπροσδεκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Στεφανου ειναι ο Δημητρης Κοντος του Ολυμπιακου;
      Q81

      Διαγραφή
    2. Το εχουμε ξαναγραψει, ο Στοουκς εχει φαει κυνηγητο απο τον Ιωαννιδη τον Γεναρη του 2000 μετα το τελος του παιγνιδιου με την Ορτεζ.

      Εχει λοιπον προηγουμενα με τον Ολυμπιακο, το θεμα ειναι αν θα τον καλουπωσει ο Τζορντι ή αν θα παρει τιμητικη και μεταπηδησει του χρονου ξανα στη ΦΙΜΠΑ.

      Διαγραφή
    3. ο στοουκς και γκανγκστερ να ηταν τον προηγουμενο σε διαφθορα δεν τον φτανει...

      Διαγραφή
  22. Καλημέρα μάγκες. Χαιρετώ την οικογένεια του Hoopfellas. Well done Jim for one more time!!!! Καινούργιο post... ας κάνουμε και εμείς μια νέα αρχή (πιο ποιοτική) στα σχόλια. Και μια συμβουλή: όποιος μπαίνει εδώ για να "ξεχαρμανιάσει οπαδικά" θα του έλεγα να βρει καμία κοπελίτσα. Και αυτός όμορφα θα περάσει και εμείς θα "ησυχάσουμε".

    Γιώργος Μετ/ση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ο Ουιλιαμς ειναι σημαντικος παικτης για την ευρωπη απο οτι φανηκε στο πρωτο του παιχνιδι αν δεν εχει και αυτος εμμονη με το ΝΒΑ ο παναθηναικος εχει βρει παικτη για πολλα χρονια
    ο Τζορτζεβιτς δεν ειναι κατι ιδαιτερο σαν προπονητης ενω ο Πασκουαλε ειναι απλα εχει θεμα στα κρισιμα παιχνιδια και στα φαιναλ φορ
    Ο Σφαιροπουλος δεν μπορει να κανει διαχειριση του υπερπληρες στην περιφερεια ροστερ
    ο παναθηναικος ειναι δυσκολο πλεον να μην περασει στους 8 αν και εχει δυσκολο προγραμμα και τον ολυμπιακο να μην τον ξεγραφουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  24. Ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά μέσα σε χαντάκι. Βαθιά. Η εικόνα της ομάδας και η κατάσταση του ομίλου δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. Μετά από αρκετό καιρό βλέπουμε επαναλαμβανόμενα σημάδια αποσύνθεσης. Οι κυριότερες αιτίες είναι, κατά την γνώμη μου, τρεις :

    Α) Τα λάθη στη στελέχωση του καλοκαιριού που γράφτηκαν από αρκετούς κι εδώ. Η αταίριαστη σύνθεση του back court (έλλειψη δημιουργίας και μακρινού σουτ) που υποχρέωσε την ομάδα να αυξήσει τον βαθμό εξάρτησης απ’ τον Σπανούλη και η απουσία back up για τον Πρίντεζη. Ο Σφαιρόπουλος πήγε τρένο πέρσι την ομάδα που άλλος σχεδίασε αλλά φέτος οι δικές του πινελιές περισσότερο μουντζούρωσαν την εικόνα.
    Β) Οι τραυματισμοί των Γιανγκ & Λοτζέσκι. Ο πρώτος καταλυτικός στον αμυντικό προσανατολισμό της ομάδας στην πραγματικότητα δεν αντικαταστάθηκε ποτέ ενώ ο δεύτερος πολύ σημαντικός στην επίθεση με βάση την υπόλοιπη στελέχωση επί της ουσίας δεν έχει παίξει φέτος.
    Γ) Το μπέρδεμα με τις αλλαγές μεσούσης της χρονιάς. Εκτός του ότι οι νέοι παίκτες δεν βρήκαν ρόλο στο rotation προέκυψε και πρόβλημα με τους υπόλοιπους είτε λόγω υπερφόρτωσης (Χάντερ, Πρίντεζης) είτε λόγω διατάραξης της χημείας (Μάντζαρης).

    Ο Ολυμπιακός ήταν φτιαγμένος φέτος να δαγκώνει λαρύγγια στην άμυνα κάτι που είδαμε σε αρκετά ματς στην Ευρωλίγκα. Αυτό ήταν το βαρύ πυροβολικό του Σφαιρόπουλου και η προϋπόθεση για την δημιουργία καταστάσεων στην επίθεση αν και όχι με ξεκάθαρες ιδέες. Οι τρεις παραπάνω αιτίες ανέτρεψαν πλήρως τον σχεδιασμό του προπονητή και σε συνδυασμό με τις δύο καταστροφικές ήττες στον α’ γύρο ήρθε η κατρακύλα. Ψυχολογική και σωματική. Θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να γυρίσει τούμπα η κατάσταση εννοώντας την πρόκριση. Το ματς με την Λαμποράλ (μάλλον απών ο Μπουρούσης) είναι η τελευταία ευκαιρία.

    Κανένας Παπανικολάου δεν μπέρδεψε κανέναν. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την αστοχία με τον Τζέιμς, την απόκτηση του Όντομ που δεν το ματώνει απ’ έξω (είχαμε σταθεί σ’ αυτό το κομμάτι στο scouting report του παίκτη εδώ) και την εγκληματική καθυστέρηση της απόκτησης άλλου σέντερ.

    Όλα τα παραπάνω μπορούν να συμβούν σε κάθε ομάδα κάποια χρονιά. Ατυχίες, κακές επιλογές, λάθος υπολογισμοί. Αδικαιολόγητη είναι η αλαζονική προσέγγιση των καταστάσεων που απαιτούν ρεαλισμό στην διάγνωση των προβλημάτων και σβελτάδα στη λήψη αποφάσεων.

    Για τον ΠΑΟ έχει καλυφθεί πλήρως η κατάσταση με τα σχόλια στην προηγούμενη ανάρτηση. Ευτυχώς που η ανάρτηση επαναφέρει την κουβέντα σε αμιγώς μπασκετικό επίπεδο και τοποθετεί την κατάσταση στην ρεαλιστική της βάση γιατί για 2-3 μέρες μεταφερθήκαμε στο διάστημα. Αφού πλέον έχουμε κατακλυστεί από αυτόκλητους (ή μη) προστάτες της ομάδας για τους οποίους το μπάσκετ δεν είναι προτεραιότητα. Το ΣΚ γράφτηκαν ανεπανάληπτα αριστουργήματα από σπεσιαλίστες του είδους.

    Υ.Γ. Ο Γκιστ παίκτης – κλειδί στην ομαδική άμυνα; Ο χαζός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ξαναρώτησα, 77, αλλά απάντηση δεν πήρα. Εσυ θεωρεις πως ο Γκιστ ειναι εξυπνος παιχτης?

      Μητσος

      Διαγραφή
    2. Νιωθω χαζος... Δεν ξερω αν το Υ.Γ σου το λες σοβαρα ή σαρκαστικα...
      Q81

      Διαγραφή
    3. Δεν τον θεωρώ χαζό, πάντως.
      Μπορείς εσύ να μου πεις ποιος παίκτης έχει μια μέση εξυπνάδα; Για να δούμε το μέτρο σύγκρισης.

      Διαγραφή
    4. Παικτης που ηρθε και αξιοποιηθηκε επι Πεδουλακη δε γινεται να ειναι χαζος. Παιζουν ολοι σκεπτομενο μπασκετ σαν το μεντορα τους. Ο Γκιστ λοιπον ειναι οσο εξυπνος ειναι ο Πεδουλακης. Ειμαι βεβαιος οτι ο 77 συμφωνει.

      Διαγραφή
    5. εγω Μητσε ναι τον θεωρω εξυπνο..εχει μαθει πλεον να διαβαζει περισσοτερο το παιχνιδι κ να παιζει λιγοτερο με το ενστικτο..το ποσο κομβικη ειναι πλεον η παρουσια του με την ενεργεια που βγαζει δεν χρειαζεται να το πω,το χει παραδεχτει κ ο ιδιος ο Σαλε σε προσφατη συνεντευξη τυπου λεγοντας πως ειναι απ'τους πλεον κομβικους κ απ'τους ηγετες της ομαδας..




      υ.γ.1 τι εβαλε χθες ο φουστης ο Γιουλ?

      υ.γ.2 ειδα το παιχνιδι χθες αναμεσα σε Τσσκα κ Λοκομοτιβ..μεγαλη νικη για την ομαδα του Μπαρτζωκα κ χωρις τον Σινγκλετον..μεγαλο παιχνδι απο τον Ραντολφ..ενω για ακομα ενα παιχνιδι η ευστοχια των παικτων της Λοκο εξω απο τα 6,75 ηταν καθοριστικη..βασικα αυτο που συνειδητοποιω ειναι οτι οποιος παικτης δεν μπορει να σουταρει εξω απο τα 6.75 δεν εχει θεση σ'αυτην την ομαδα..παρα την απουσια του Σινγκλετον,ο Ζουμπκοφ επαιξε ελαχιστα..ενω στο β' ημιχρονο οταν φορτωθηκε ο Ραντολφ με φαουλ ο Μπαρτζωκας προτιμησε να χαμηλωσει την πενταδα του παιζοντας με τον Κλαβερ στο "5" κ τον Μπροκχοφ στο "4"..παρα το γεγονος οτι η Τσσκα επιαζε την ιδια ωρα με τον Φριλαντ στο "5"..

      Διαγραφή
    6. κ επιπλεον για να συμπληρωσω κ τον 77αρη ποιον παικτη θεωρεις ως μετρο συγκρισης?για ψηλο μιλαμε παντα..δεν μπορεις να μου συγκρινεις ψηλο με κοντο..με δεδομενο οτι οι περιφερειακοι παικτες εχουν περισσοτερη ωρα την μπαλα στα χερια τους κ ειναι πιο ευκολο να δειξουν πιο "εγκεφαλικοι"..

      ο Γκιστ για ψηλος πιστευω κινειται σε ικανοποιητικο επιπεδο ως προς το διαβασμα του παιχνιδιου..στην αμυνα δεν χανεται στις περιστροφες..ενω στην επιθεση ειναι σε θεση να διαβασει τα διαφορα μις ματς..ειτε λειτουργωντας ως πασερ σε καταστασεις high-low,ειτε ζητωντας την μπαλα ο ιδιος στο ζωγραφιστο εκμεταλλευομενος τις αλλαγες στα μαρκαρισματα των αντιπαλων..κ στο προχθεσινο παιχνιδι ειδαμε ενα "εξυπνο" fake screen απο μεριας του σε κρισιμο σημειο,οπου οδηγησε σε alley-oop μετα απο ασσιστ του Διαμαντιδη γραφοντας το 66-59..

      το μονο παραπονο μου ειναι μερικες προσπαθεις στο ποστ που εκβιαζει κατα καιρους οταν ερχεται βοηθεια απο την αντιπαλη αμυνα..ισως εκει θα πρεπε να ψαχνει περισσοτερο τον ελευθερο παικτη..

      Διαγραφή
    7. Στην άμυνα χάνεται συχνά στις περιστροφές. Έχει εκτεθεί πολλάκις απέναντι σε ποιοτικά 4ρια. Στην επίθεση σε κάθε μα κάθε ματς, τουλάχιστον μια φορά θα πάει να κατεβασει αυτος την μπαλα στον αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα φυσικά να κάνει βήματα. Χώρια κάτι άκυρες τελείως επιθέσεις που παίρνει που ξέρεις πριν τελειώσουν πως είναι χαμένες σίγουρα.

      Τα παραπάνω δεν τα λέω για να τον βγάλω άχρηστο ούτε για να αντικρούσω το ότι είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Σαφώς και είναι. Με το πάθος, το φιλότιμο, την εμπειρία και τα απίθανα αθλητικά προσόντα που έχει, είναι ΟΝΤΩΣ από τους πιο πολύτιμους και κρίσιμους παίχτες μας. Αλλά όσο κι αν τον συμπαθώ και τον θεωρω πολύτιμο, δεν παύει να έχει χαμηλό μπασκετικό IQ.

      Διαγραφή
    8. Παντως, για τα περισσοτερα απο αυτα που γραφεις δε φταιει ο Γκιστ. Ας του πει ο προπονητης να μην ξανακουβαλησει την μπαλα ή να μην παιρνει πρωτοβουλιες στην επιθεση. Δε φταει εκεινος αν τον αφηνουν αδεσποτο. Στην αμυνα εχει προβλημα μοναχα απεναντι στα τοπ 4αρια της Ευρωλιγκας.

      Διαγραφή
    9. εγω προσωπικα τον συγκαταλεγω μεσα στα 4-5 τοπ 4αρια της ευρωλιγκας..οταν αντιστοιχα σε αλλες ομαδες υπαρχουν παικτες οπως ο Πριντεζης,ο 35αρης Ρεγιες,ο 37αρης Νοτσιονι,ο Ντοελμαν,ο Βοροσενβιτς,ο Σαριτς,ο Μπραουν,ο Αντιτς..δεν παιζει δα κ κανας Νοβιτσκι ή κανας Τσαρλς Μπαρκλευ στην ευρωπη..μακαρι ο Γκιστ να ακολουθησει την διαδρομη του Μπατιστ κ να μεινει για πολλα χρονια..

      Διαγραφή
    10. @77
      Μπράβο σου που παραδέχεσαι τις λάθος εκτιμήσεις σου...μακάρι να το κάνανε και άλλοι αυτό και όχι να κρύβονται όταν διαψεύδονται.

      Διαγραφή
    11. @1:06

      Δεν μας λες, όμως, έναν ψηλό με average μπασκετικό IQ. Για να καταλάβουμε, ρε παιδί μου, τι εννοείς. Δεν μιλάμε για διάνοιες αλλά για φυσιολογικά πράγματα. Πες μας 2-3 τεσσάρια ή πεντάρια απ’ την Ευρωλίγκα.

      Δεν γίνεται ένας παίκτης που χάνεται συχνά στις περιστροφές να είναι παίκτης – κλειδί στην ομαδική άμυνα. Η ομαδική άμυνα απαιτεί εκτός από κορμί και αντίληψη.
      Ο Γκιστ, πέρσι και φέτος, μπορεί να έχει ‘’εκτεθεί’’ από προσωπικούς του αντιπάλους αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έπρεπε να τρέχει σαν τον Βέγγο για να καλύπτει το έλλειμμα αθλητικότητας του ρόστερ. Στην ατομική άμυνα είναι σε υψηλότατο επίπεδο. Φέρε στο μυαλό σου τα ματσαρίσματα με τον Πρίντεζη τις δύο χρονιές που ο ΠΑΟ πήρε τον τίτλο. Τότε που οι ανάγκες της ομάδας ήταν διαφορετικές. Δεν καταλαβαίνω, όμως, τι σχέση έχουν αυτά με το μπασκετικό του IQ.
      Το ότι παρασύρεται μερικές φορές είναι γεγονός. Αλλά θυμήσου πως ήρθε και πως είναι τώρα. Ήταν ένας κλασσικός παίκτης ενστίκτου που σκάμπαζε ελάχιστα από τακτική, διάβασμα καταστάσεων και στηριζόταν αποκλειστικά στα φυσικά του προσόντα. Προφανώς, υπάρχει αισθητή βελτίωση σε σημείο που να αποτελεί βασικό γρανάζι της ομάδα εδώ και 3 χρόνια. Αν πιστεύεις ότι ένας παίκτης με χαμηλό μπασκετικό IQ μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτό το βαθμό σε μια παρόμοια αλλαγή, τότε μάλλον υπερβάλλεις.

      @1:42

      Δεν σε πιάνω...

      Διαγραφή
    12. Η πάνω από 3 χρόνια παρουσία του Γκίστ στο ΠΑΟ έχει δείξει ένα παίκτη που όχι μόνο προσαρμόστηκε γρήγορα σε ένα σκεπτόμενο μπάσκετ όπως είπε και ο φίλος παραπάνω, αλλά βρισκόμενος στο κατάλληλο γι αυτόν περιβάλλον βελτιώθηκε παρα πολυ σε όλους τους τομείς και έγινε ο πιο κομβικός παίκτης του ΠΑΟ (μετά ΔΔ και φέτος του Καλάθη) έχοντας δεκάδες φορές ανατρέψει τη ροή του παιγνιδιού υπέρ της ομάδας του. Οποιος αμφισβητεί την νοημοσύνη ενός τέτοιου παίκτη μάλλον έχει ο ίδιος πρόβλημα είτε νοημοσύνης είτε προκαταλήψεως.

      Διαγραφή
    13. Ο καθενας διαλεγει να δει ο,τι θελει μεσα στο παιχνιδι. Ισχυουν ταυτοχρονως ολα οσα γραφτηκαν. Ο Γκιστ και χανεται στις περιστροφες και ειναι κομβικος στην ομαδικη αμυνα. Αν δε χανοταν θα ηταν ακομα καλυτερος. Υπαρχουν αντιπαλοι που παραδοσιακα τον κανουν γιο-γιο στην προσωπικη αμυνα κι αλλοι που τους εξαφανιζει. Στην επιθεση μπερδευεται ακομα περισσοτερο αλλα κι εκει ειναι συχνα καθοριστικος δεδομενου οτι δεν υπαρχει αλλος παικτης με τα δικα του χαρακτηριστικα στο ροστερ της ομαδας του. Το γεγονος οτι σημερα ειναι λιγοτερο παικτης ενστικτου απ'ο,τι ηταν οταν ηρθε, δε σημαινει οτι παιζει και τωρα ιδιαιτερως σκεπτομενο μπασκετ. Απλως βελτιωθηκε μεσα στα χρονια. Αν ο Γκιστ με τα φυσικα προσοντα που εχει, τη διαθεση που δειχνει στη διαρκεια του παιχνιδιου, ειχε και υψηλοτερο μπασκετικο IQ δε θα ηταν στον Παναθηναϊκο αλλα στο ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    14. Φίλε 3:54 συμφωνώ μαζί σου. Κανείς δεν είπε οτι ο Γκίστ δεν έχει και μειονεκτήματα ή οτι είναι ο παίκτης με το υψηλοτερο μπασκετικο IQ. Ομως το να φτάνουν κάποιοι να τον λένε χαζό χαρακτηρίζει το δικό τους IQ, οχι του Γκίστ. Παίκτης που βελτιώνεται τόσο πολύ και φτάνει να είναι κομβικός για ομάδα της ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ δεν μπορεί να μήν είναι επαρκώς έξυπνος

      Διαγραφή
  25. Καλημέρα σε όλους. Πολύ ωραίο άρθρο για άλλη μια φορά. Για αρχή θέλω να εκφράσω μια απορία. Γράφεις πως η Φενέρ ήταν άστοχη στα περιφερειακά της σουτ. Αυτό ήταν αποτέλεσμα μέρας ή άμυνας; Έχω την εντύπωση πως ήταν συνδυασμός και των 2 παραπάνω. Από εκεί και ύστερα ο Παναθηναϊκός έπαιξε όπως θα έπρεπε, πιέζοντας δηλαδή τη μπάλα μιας και η Φενέρ έπαιζε με περιορισμένο rotation.

    Καταλύτης σε αυτό το ματς ήταν η απρόσμενα θετική (ή μάλλον απρόσμενα θετική σε τέτοιο βαθμό) παρουσία του Williams. Έβγαλε τόνους ενέργειας, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως έδειξε πως διαθέτει μπασκετικό iq. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως σε ερώτηση που του έγινε μετά το ματς για τη φάση που δέχεται τάπα, είπε πως είδε miss match και θέλησε να το εκμεταλλευτεί. Μιλάμε για 1 παιδί το οποίο έπαιζε σε μια λίγκα με χαλαρές άμυνες και με στόχο να ανεβάζει ο καθένας τα νούμερά του και φαίνεται, από το 1ο δείγμα γραφής του τουλάχιστον, να έχει και τη διάθεση και την ικανότητα να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο από άποψη τακτικής.

    Όσο καταλυτικός και να ήταν, όμως, ο νεοφερμένος τόσο και άλλο τόσο ήταν ο μεγάλος αρχηγός που έδωσε άλλη μια παράσταση του πως κλείνεις τα μεγάλα ματς. Αν θυμάμαι καλά o Jim τον είχε αποκαλέσει χειρούργο και μου ήρθε αμέσως στο μυαλό ο χαρακτηρισμός του, μόλις είδα να κάνει μια assist πού έκρινε το παιχνίδι, να μοιάζει απλή υπόθεση.

    Τέλος ορισμένες σκόρπιες σκέψεις:
    α) Ο αρχηγός καλό θα ήταν να κάνει δίδυμο με τον Haynes ο οποίος έχει πόδια μεν, αλλά υστερεί σε διάβασμα παιχνιδιού και δημιουργία. Ο Διαμαντίδης τα έχει αυτά και σε υπερθετικό βαθμό. Το έτερο δίδυμο που δημιουργείται Καλάθης-Φελντέιν έχει παίξει ήδη λεπτά μπετόν(βαράνε 30άρια εδώ και μήνες) και έχει αποδειχτεί πως κολλάνε.
    β) Τόσο καιρό η αδυναμία του Μίρο στην άμυνα φαινόταν τόσο έντονα κυρίως λόγω της αδυναμίας της υπόλοιπης ομάδας να τον προστατέψει. Εννοείται πως ακόμα θεωρείται αμυντικός κάτω του μετρίου αλλά αυτά που μας δίνει στην επίθεση είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θυσιάζουμε στην άμυνα, όταν τον προστατεύουμε σωστά.
    γ) Στο προηγούμενο άρθρο διαφωνούσαμε με 1 φίλο σχετικά με το Γιάνκοβιτς και το κατά πόσο είναι θέμα ικανότητας ή διάθεσης το να παίξει άμυνα. Το σίγουρο είναι ένα. Αν ο Williams συνεχίσει να παίζει τόσο καλά ή θα παίξει και ο Βλάντο άμυνα ή θα τον "ξεράσει" το rotation και θα έχουμε μόνο Πάβλοβιτς και τον Αμερικανό στο 3. Τι θα γίνει, λοιπόν, Βλάντο; Στο χέρι σου είναι. Ο coach σου έστειλε μήνυμα με τον πάγκο που έφαγες επειδή δεν έπραξες τα δέοντα στο μαρκάρισμα του Ντατόμε. Ειλικρινά δε θέλω να προσβάλλω τον παίχτη, απλά θεωρώ ότι το μόνο που τον ταβανιάζει είναι η έλλειψη συγκέντρωσης και τσαμπουκά στην άμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γιανκοβιτς καλο θα ειναι για τον ιδιο, να φτιαξει λιγο το χειρισμο της μπαλας και τη δημιουργια παιχνιδιου για να παιζει στις θεσεις των γκαρντ, καθως για να παρει ογκο ή δυναμη και να παραμεινει στο 3 το βλεπω αδυνατο.

      Διαγραφή
    2. Και εγώ πιστεύω πως το μέλλον είναι να παίζει 2 και κατά συνθήκη 3, αλλά δε νομίζω πως υστερεί τόσο στο τεχνικό κομμάτι για αυτή τη θέση όσο σε θέμα ταχύτητας. Πως δηλαδή θα κυνηγήσει ένα δυνατό slasher; Τα πλάγια και τα πίσω του βήματα θέλουν δουλειά για να γίνει 2. Επιπλέον, δε δουλεύει καλά στο να σπάει/αποφεύγει screen. Πως λοιπόν θα κυνηγήσει ένα σουτερ που παίζει μακρυά από τη μπάλα Caroll πχ;

      Διαγραφή
  26. Καλημέρα
    αφου καταλαγιασε ο ενθουσιασμός ( ή μηπως οχι) με τον ΠΑΟ και ο απολογισμος της πανωλεθριας του ΟΣΦΠ να προσπαθησω να κανω μια σουμα να σουμε πως εχουν τα πραγματα
    -ΠΑΟ:Μετα απο ενα κακο ξεκινημα στο τοπ16 και μετριες εμφανισεις ο ΠΑΟ κερδισε με πολυ καλη εμφανιση το κομβικο και δυσκολο παιχνιδι με την Εφες,και μπηκε στο β γυρο με πολυ καλη ψυχολογια και καλο timiing με τη Φενερ εντος ενισχυμενος με 2(+1) παικτες.Η νικη ηρθε με ορθολογική προσεγγιση και φανηκε πως οι προσθηκες στο μπακορτ ηταν θετικες και σαν σκεψη και σαν εκτελεση.Ο ΠΑΟ τωρα πρεπει να κερδιζει.Ουσιαστικα εχει περιθωριο για μια ηττα μετα βιας αν θελει το πλεονεκτημα.Μειονεκτημα εδρας επισης για τον ΠΑΟ με τετοιες ομαδες απεναντι δεν θα ειναι θετικη εξελιξη.
    Αγωνιστικα με 5 πλεον παικτες στο 1-2 συν τον Μποχωριδη,με τον Γουλιαμς να μπορει ανετα να καλυψει και το 3 η ομαδα ειναι πληρης και εχει ανασες.Μενει να δουμε αν οι δυο Αμερικανοι μπορουν να βοηθησουν στο προβλημα που εχει ο ΠΑΟ στο μακρινο σουτ στην Ευρωλιγκα..Ο Ραντουλιτσα με σωστη διαχειρηση ειναι σημαντικο οπλο,και το μονο κενο πλεον που μπορει να διακρινει κανεις ειναι στη θεση 4,ενω ερωτηματικο ειναι πως θα ταιριαξει ενας παικτης σαν τον Χαντερ με το Σαλε..Παντως δεν υπαρχει χρονος για πειραματισμους πλεον και δοκιμαστικες περιοδους,ολοι πρεπει πλεον να παιξουν πληρως συγκεντρωμένοι.το πιο δυσκολο παιχνιδι για μενα ειναι με την επικινδυνη Μαλαγα,ενω πιστευω πως η Λοκομοτιφ δεν θα καταφερει να κερδισει τον ΠΑΟ τεσσερις φορές στην ιδια σεζον.Δυο νικες και τελικος στο Βελιγραδι.
    Υπαρχουν πολυ κινδυνοι για την ομαδα αλλα νομιζω ο λιγος χρονος που μενει για τα επομενα 3 κρισιμα παιχνιδια ,ευνοει το μομεντουμ της ομαδας.Οταν αυατα τελειωσουν θα μιλησουμε σε τελειως διαφορετικη βαση
    -ΟΣΦΠ:Μεσα σε ολα τα αγωνιστικα προβληματα ο ΟΣΦΠ σταματησε να παιζει και στα εκτος εδρας...Η αγωνιστικη καταρευση ερμηνευεται κυριως με τα σχολια του 77.Απο κει και περα πρεπει η ομαδα να ανασυνταχτει και να κοιταζει βδομαδα -βδομαδα το καθε παιχνιδι,με αρχη το ματς με τη Λαμποραλ.Νομιζω το μεγαλο προβλημα δεν πως θα παραταχθει η ομαδα στα παρκε αλλα πως θα προετοιμαστουν οι παικτες και πως θα κατανεμηθουν οι ρολοι.Για μενα πχ αν ο Παπ δε μπορει να βοηθησει την ομαδα οππως ειναι ΤΩΡΑ ας μενει εκτος αποστολής...Το πως θα λειτουργησει και ο μπασκετικος εγωισμος του Σπανουλη θα μετρησει αλλα μεχρι στιγμης δεν βοηθαει.Αναγκαστικα οι Χακετ Πριντεζης με τον ψυχωμενο Στρομπερι και τον ηρωικο Χαντερ θα (ξανα)βγουν μπροστα και θα παλεψουν οσο μπορουν στα εντος αλλα υπαρχει ενα ματς τελικος με τη Μπαμπεργκ οπου θα κριθει η πορεια του ΟΣΦΠ φετος..

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ματς του Βελιγραδίου προηγείται του εντός εναντίον της Λοκομοτίβ

      Διαγραφή
  27. Καλημερα..

    Για ΟΣΦΠ..

    Το κυριο προβλημα του ΟΣΦΠ ειναι οτι οταν κλεινουν τον Σπανουλη δεν υπαρχει αλλο σχεδιο..Με βαρια κορμια μεσα στην ρακετα ο ΟΣΦΠ κανει παρτυ και ο Σπανουλης αποδιδει στο μαξ(βλ.Ραντου-Τομιτς)..Ομως οταν υπαρχει ΜΑΠ ως σεντερ στην αντιπαλη ομαδα και του κλεινουν τις μπουκες τοτε ο Σπανουλης τα χανει και καταρεει ολος ο ΟΣΦΠ..Και αυτο γινεται γιατι εχει κακη στελεχωση στην περιφερεια μαζι με την θεση 3(κανενας σκορερ πλην Λοτζεσκι ο οποιος φετος εχει ταλαιπωρηθει παρα πολυ και βεβαιως πλην Σπαν)..Ετσι η ομαδα του ΟΣΦΠ χανει την ψυχολογια της με αποτελεσμα να μην μπορει να ανταπξελθει και αμυντικα αφου οι παιχτες ξερουν οτι οσο καλη αμυνα και αν παιξουν καποια στιγμη η αντιπαλη ομαδα θα σκοραρει ενω οι ιδιοι δεν μπορουν..Ο ΟΣΦΠ ετσι οπως ειναι χτισμενος αυτη τη στιγμη ζει και αναπνεει απο το πως θα κλεισει η αντιπαλη ομαδα τον Σπαν και αν θα υπαρχει αλλος παιχτης ο οποιος θα μπορει να φερει σταθερα ποντους απτην περιφερεια για να ανοιξουν την αμυνα.. Επομενως ειτε πρεπει να αλλαξει η στελεχωση εδω και τωρα ειτε θα πρεπει ο Σφαιροπουλος να βρει αλλες επιθετικες σταθερες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είδα να πηγαίνει καλύτερα με το σπανούλη παρκαρισμένο στον πάγκο

      Διαγραφή
    2. Να σου πωε εγω τι βλεπω μηνες τωρα στην Ευρωλιγκα 2015-16.

      Ο καθε τυφλος και ο σκυλος του ξερει πλεον προς τα που θα στριψει το δεξι κ*λομερι του Σπανουλη οταν αυτος παρει τη μπαλα στην κορυφη της ρακετας.

      Δεν χρειαζεται να πουμε τιποτε αλλο...

      Διαγραφή
    3. Αφου ρε Μπενυ δεν εχει αλλον επιθετικογενη παιχτη στην περιφερεια πλην Λοτζεσκι..Αυτο εγραψα..Δεν υπαρχει και αλλο επιθετικο πλανο απτον Σφαιρο,επομενως πως θα παραγει η επιθεση?Δεν υπαρχει και δημιουργος ΤΟΠ επιπεδου επομενως ολα εξαρτωνται απο την αντιπαλη αμυνα..

      Διαγραφή
    4. τι να κάνουμε που επέλεξαν να στελεχωθούν με σκληρούς, άμπαλους και ατάλαντους παίκτες, προσανατολισμένους στο να καταστρέφουν το παιχνίδι του αντιπάλου και όχι στο να δημιουργούν, να σκοράρουν και να προσφέρουν θέαμα.
      σας το επαναλαμβάνω, η euroleague θα προστατέψει το προϊόν της και θα έχει κάθε δίκιο να το κάνει.
      ο κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο γιά να βλέπει μεγάλα σουτ και καλές άμυνες. δεν πληρώσει εισιτήριο γιά να βλέπει ξύλο και κάποιους να εκτελούν βολές.
      τον llull και τους splash brothers θέλει να βλέπει και όχι τους odom, strawberry & μάνζαραίους

      Διαγραφή
    5. Εμενα μαρεσει το ισορροπημενο μπασκετ..Καλοι στην αμυνα και στην επιθεση..Αυτο μου εμαθε ο ζοτς και αυτο εκτιμω και μου αρεσει..

      Διαγραφή
  28. Είμαι υπερβολικός που θεωρώ αρκετά πιθανό να ξεφουσκώσει η Λαμποράλ κ εν τέλει να κινδυνεύσει σοβαρά να μείνει εκτός 8αδας? Αν χάσει την επόμενη αγωνιστική δεν θα μου κάνει κ τεράστια εντύπωση να κάνει μόνο μια νίκη ακόμη στα επόμενα παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αποκλείεται. Κι εγώ που την είχα σίγουρη, έχω πλέον τις επιφυλάξεις μου. Μπορεί να βγει από 2η μέχρι και 6η πιστεύω.

      Διαγραφή
    2. για μενα τα κρισιμα παιχνιδια για την Λαμποραλ ειναι τα 2 εντος με Ρεαλ κ Μπαρτσα..που τις εχει ηδη κερδισει κ εκτος..αμα τα παρει αυτα τα δυο παιχνιδια δυσκολα να μεινει εξω..

      Διαγραφή
    3. δεν εισαι καθολου υπερβολικος......εγω ειμαι σιγουρος οτι θα χασει και απο ρεαλ και μπαρτσελονα εντος εδρας.....καλα στο σεφ δεν το συζηταμε....πολλα με λιγα......stonerook

      Διαγραφή
    4. μονο 2 νικες μπορει να κανει απο εδω και μπρος,αν κερδισει Μπαμπεργκ τελευταια αγωνιστικη και την Κιμκι εντος,και εγω βλεπω να περναει δυσκολα παντως.

      Διαγραφή
    5. Γενικά ο κόσμος κάνει το λάθος να κρίνει τα πάντα ανάλογα με την τελευταία εικόνα στο μυαλό του. Το έχω ξανατονίσει αυτό...

      Η Λαμποράλ είναι η ευχάριστη έκπληξη και δεν έχει φτάσει τυχαία ως εδώ,αλλά μερικοί ξεχνούν πότε παίζεται η χρονιά.Ας περιμένουμε να τη δούμε στα παιχνίδια με Μπάρτσα-Ρεάλ στην έδρα της όπου θα κριθεί και η συνέχεια της...
      (Βέβαια πιστεύω πως με Μπουρούση θα μπορούσε να κερδίσει στο ΣΕΦ αλλά εδώ ο Ολυμπιακός στάθηκε για μια φορά τυχερός και με το πρόγραμμα που ακολουθεί μπορεί να βγει ζωντανός)

      Η Κίμκι έχει επίσης παίξει πολύ ωραίο μπάσκετ αλλά είναι πραγματικά πολύ αδύναμη πνευματικά.Το ματς με την Μπαρτσελόνα σε λίγες μέρες είναι ίσως το πιο καθοριστικό στον όμιλο και νομίζω οι Καταλανοί αυτή τη στιγμή έχουν το πάνω χέρι.

      Για τον Ολυμπιακό θεωρώ πως η ομάδα βρίσκεται σε κακό δρόμο.Βαθμολογικά πιστεύω πως μπορεί να γίνει η ανατροπή και δεν είναι καθόλου απίθανο,χωρίς να εντυπωσιάσει να πάρει τα 2 επόμενα και να παίξει στο ΣΕΦ με μια λίγο..χαλαρή Ρεάλ. Όλο το σκηνικό ίσως τον ευνοήσει και βγει στον αφρό καταφέρνοντας να περάσει. Κατ'εμέ αυτό όμως δεν φτάνει,δεν λέει κάτι το να προκριθεί λόγω διάφορων συγκυριών και μιας μικρής βελτίωσης και να πάει να τα φάει στο κεφάλι από την Φενέρ... Ή αλλάζεις ή βουλιάζεις..

      Διαγραφή
  29. ΟΣΦΠ
    =====
    Ολα του γάμου δύσκολα
    κι η νύφη γκαστρωμένη
    αν δε νικήσεις Λαμποραλ
    την έχεις γαμ.. βαμμένη :)

    ΠΑΟ
    ====
    Τα πανηγύρια τελειωσαν
    μαζί και το μεθύσι
    αν δε νικήσεις Μάλαγα
    come back to the γαμ.. φύση :))

    Jim.. οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γι αυτο υπηρχε ο Λοτζεσκι, ο οποιος δεν εχει καταφερει να παιξει φετος. Για οταν στριβει το κολομερι ο Σπανουλης και η αμυνα ακολουθει, να τιμωρει απο τη μερια που δεν εστριψε ο Σπανουλης.

    Αλλα δεν εχει παιξει φετος, και μπορει ο καθε ασχετος να εχει αποψη για την ανικανοτητα (!) του Σπανουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σπανούλης είναι τεράστιος παίκτης και κανένας δεν μπορεί να μιλάει για την ανικανότητα του, γιατί γίνεται γραφικός. Το κακό είναι πως είναι χιλιοδιαβασμένος από τις αμυνες και αβοήθητος από την ομάδα του!!!

      Διαγραφή
  31. ο σλούκας είχε αποφασίσει να φύγει πριν καν συναντηθεί με τους αγγελόπουλους. η οικονομική διαφορά εξάλλου της πρότασης μεταξύ οσφπ και φενέρ ήταν πολύ μικρή (200-300 χιλιάδες σε βάθος διετίας).

    φυσικά τα εγχώρια κέντρα εκτόξευσης λάσπης μέσω πληρωμένων δημοσιογράφων παρουσίασαν τον σλούκα σαν τον κακό της υπόθεσης που δεν σεβάστηκε τους αφούς. το ίδιο έργο φυσικά το είδαμε και σε παλαιότερες περιπτώσεις(χάινς,ντάνστον) και θα το δούμε και στο μέλλον(χάντερ).

    τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα δεν έχουν το παραμικρό ίχνος σεβασμού σε παίχτες που θέλουν να φύγουν από την ομάδα τους,σε ομάδες που τους κερδίζουν καθαρά μέσα στο γήπεδο(αποχώρηση από την απονομή σε κάποιον τελικό κυπέλλου,κατάρες εναντίον της ρεάλ όταν τους απέκλεισε το 2014 και άλλα). και φυσικά όταν η διαιτησία δεν είναι 80-20 υπέρ τους,πετάνε σπόντες και για τους διαιτητές και τον τρόπο που αντιμετωπίζετε η πυγμαχική τους ομάδα. εδώ γκρίνιαζαν για τη διαιτησία το 2014 στη σειρά με τη ρεάλ που στα 3 εκτός έδρας ματς ήταν πίσω με διψήφιες διαφορές στα 100 από τα 120 λεπτά συνολικά,δε θα διαμαρτύρονταν για τη διαιτησία με τη μπάρτσα? που η μπάρτσα τελικά έκανε 3 παραπάνω φάουλ. είναι για γέλια πλέον η κατάσταση με τους άγιους και μάγκες αγγελόπουλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει κάποιος λόγος που γράφεις? Προσφέρεις κάτι στη συζήτηση? Εγώ μόνο φυτιλιές βλέπω να προσπαθείς να βάλεις. Δηλαδή το παραπάνω ποστ ας πούμε που ακριβώς βοηθάει στο οτιδήποτε. Ντάξει δε συμπαθείς τον Ολυμπιακό και τους Αγγελόπουλος, το καταλάβαμε, συγχαρητήρια.

      Διαγραφή
    2. γιατί υπάρχει κάποιος κανονισμός που να γράφει τι πρέπει να γράφουμε? για τον αγώνα με τη φενέρ σχολίασα την ημέρα του αγώνα. τώρα στην επικαιρότητα είναι τα γλέντια των σπανούλη(που φαίνεται ζάντα στη φώτο),πρίντεζη και παπαπέτρου μετά την ήττα-μισό αποκλεισμό από τη μπάρτσα. είδα και το σχόλιο πάνω για τον σλούκα ότι μπορεί να έμενε αν του ανέβαζαν την προσφορά οι αφοί και τα συνδύασα όλα αυτά με τον πόλεμο που δέχεται ο παναθηναΪκός από τα ελεγχόμενα κέντρα παραπληροφόρησης που έχουν απλωθεί παντού και ρίχνουν λάσπη στον παναθηναϊκό,ενώ παράλληλα ρίχνουν δίχτυ ασφαλείας στον ολυμπιακό.

      εδώ θα διαβάζετε μόνο αλήθειες. αφού δεν τα βγάζουν οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι στη φόρα,κάποιος πρέπει να το κάνει.


      υγ. το άρθρο του sportdog από ότι βλέπω κατέβηκε. μάλλον έπεσε καμπάνα από πολύ ψηλά ώστε να μην μπουν στο μάτι του κυκλώνα παίχτες που ήδη ακούνε πολλά από τους οπαδούς του οσφπ(μια απλή ματιά στα ολυμπιακά μπλογκ αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι ο σπανούλης είναι στο στόχαστρο των περισσότερων,μαζί με τον μάντζαρη). σου λέει τόσο κόπο κάναμε να κρύβουμε όλα τα κακά που συμβαίνουν στην ομάδα κι έρχεται ο άλλος τώρα να μας πει ότι ξεχνυχτάνε κιόλας οι παίχτες μετά από ήττες?

      Διαγραφή
    3. Τασουτο συνεχισε να γραφεις αληθειες!!Σε ενα πραγμα παραδεχομαι τον Τζιμ..Οτι δεν λογοκρινει κανενα και αφηνει σε ολους το δικαιωμα να εκφραστουν οπως θελουν,εννοειται κοσμια και χωρις βρισιες..Γι αυτο ξεχωριζει απο ολους τους αλλους που περναν οτι σχολια τους αρεσουν!!Τζιμαρα συνεχισε ετσι αγορινα μου!!

      Διαγραφή
  32. Εντωμεταξύ (συγνώμη για την έκφραση) το φάρδος του Γιούλ είναι απίστευτο. Απίστευτο! Δε ξέρω για εσάς αλλά μετά τα περυσινά φοβάμαι αυτή τη Ρεάλ. Αμα δε τη δω να αποκλείεται επίσημα δεν ησυχάζω.

    Panos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ξεκολλατε ρε με τη Ζαλγκιρις. ΕΝΑ θεοστραβο ματς καναμε.

    Εχετε χτισει ολο το οικοδομημα της πληρους απαξιωσης του Ολυμπιακου πανω στο ματς της Ζαλγκιρις.
    H Zalgiris που μαλιστα ειχε χασει μεσα στη Μαδριτη στο τελευταιο λεπτο, μια αγωνιστικη πριν. Καποιος θα την παθαινε, την παθαμε εμεις.
    Η δε Μπαμπεργκ ειδαμε τι ειναι ικανη να κανει, και ειναι σαφως ανωτερη ομαδα, οχι μονο απο την αποτελειωμενη Μαλαγα, τη Νταρουσαφακα και την Τσεντεβιτα, αλλα και απο την Εφες, σαφεστατα.

    Ανατρεξτε μονο να δειτε ποσες φορες φετος εχει γλυτωσει τη ΣΤΡΑΒΗ η Ρεαλ με τα θαυματα του Γιουλ.

    Παιζουμε καλα? ΟΧΙ. Αλλα ουτε εσεις παιζετε καλα. Απλουστατα, στο δικο μας ομιλο, αν δεν κερδισεις θεους και δαιμονες δεν περνας, στον ομιλο του ΠΑΟ περνας σβηστος, σοβαρος βγαινεις 3ος, ενω με -ρεαλιστικη- υπερβαση χτυπας πλεονεκτημα εδρας.

    Ειναι απαξιωτικο, σχεδον χλευαστικο να υποστηριζετε οτι οι 2 ομιλοι ειναι ισα και ομοια.

    Δεν ειναι κακο να ειστε τυχεροι με τη δομη των ομιλων, και η ομαδα μου εχει σταθει τυχερη στο παρελθον, αλλα ο,τι κατεκτησε το κατεκτησε αξια.
    Εκμεταλλευτειτε την ευκαιρια και μη γινεστε εριστικοι σαν κατι Μπενυ και Τασουτο.


    Ο Ολυμπιακος ειναι σε χαντακι ναι, καλα το εθεσε ο Τζιμ.
    Το κακο μπασκετ που παιζει ειναι απορροια:
    1) ΚΟΜΒΙΚΩΝ τραυματισμων του Γιανγκ (σημαντικοτερος παιχτης για την αμυνα μας) και του Ματ (ο παιχτης που απελευθερωνει το Σπανουλη, δεν εχει παιξει φετος)
    2) ΠΟΛΛΩΝ λαθων και επαναλαμβανομενα στην καλυψη των ανωτερω κενων, αλλα υπαρχουν και ελαφρυντικα
    3) Ο Σφαιροπουλος δεν εχει τις ιδεες στην επιθεση για να κεφαλαιοποιησει τη σωστη στελεχωση και καλη δουλεια στην αμυνα
    4) Κακα τα ψεμματα, η πολλη μιρλα ειδικα του Ιττουδη εχει διαμορφωσει μια κατασταση στην οποια ο Ολυμπιακος αδικειται. Αφηνω κατα μερος τα ζωα που υποστηριζουν οτι η αμυνα του Ολυμπιακου ηταν απλα τραβηγματα φανελας εδω και μηνες. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ειναι και το ταιμινγκ και η σφοδροτητα στην αλλαγη κριτηριων.
    5) Διανομη ρολων και χρονοι στο ροτεισον δεν επιτρεπουν πνευματικη συγκροτηση, αυτοπεποιθηση και αυτοματισμους σους παιχτες.

    Γενικα, ο Ολυμπιακος ολα καλα τα σκεφτηκε στην οφσιζον, αλλα ανταποκριθηκε κακιστα στους σκοπελους που βρηκε μπροστα του.

    ΟΛΟΙ - διοικηση, παιχτες, προπονητικο τιμ. Κακες και αψυχολογητες αντιδρασεις.

    Δημητρης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη αν θες τη γνώμη μου απέφυγε μερικές οπαδικες υπερβολές του τυπου η Μπαμπεργκ καλύτερη απο Εφες και Μάλαγα που την νίκησε δύο φορές μια και ηταν στον ίδιο ομιλο.
      Και τις ύβρεις του τύπου "ζώα" όσοι υποστηρίζουν αντίστοιχες οπαδικες υπερβολές κι ολα θα πάνε σούπερ.
      Αν το θέλεις βέβαια αυτό.
      Είναι κρίμα να καταταχθεις στους τυφλούς ανοημωνες οπαδούς και να μη σου δίνει κανείς σοβαρός σημασία.

      Jim... οπληκτος

      Διαγραφή
    2. ΤΙΤΑΝΑ μεσα στα "ζωα" που αναφερεις ειμαι και εγω το γεγονος οτι καθεσαι πισω απο ενα πληκτρολογιο θα επρεπε να σε κανει δυο φορες σοφοτερο προς τους συνομιλητες σου για να ανοιξεις ουσιαστικο διαλογο.

      υγ:αν θεωρεις ζωα αυτους που λενε για την αμυνα του ολυμπιακου θα επρεπε να εισαι πρωτο θεμα στις ειδησεις για δολοφονιες ελληνων πολιτικων,διατητων,δημοσιων υπαλληλων,ευρωπαιων ηγετων κτλ,αλλα μαλλον εκει δεν εχεις την καλυψη του υπολογιστη σου....

      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    3. Δεκτο το feedback, ειλικρινα. Δε θελω να ειμαι απο αυτους που καταστρεφουν το μπλογκ, θελει προσπαθεια.

      Στα επιμερους, προσεξε, μιλησα για "αποτελειωμενη Μαλαγα". Την ιδια αποψη νομιζω εχει εκφρασει και ο Τζιμ, η Μαλαγα εχει χασει τους 2 βασικους της παιχτες, δε μπορει να ειναι ρυθμιστης στον ομιλο του ΠΑΟ πια. Αλλη ιστορια η κανονικη περιοδος.

      Αυτες οι συγκυριες ειναι που λεω οτι διαμορφωσαν 2 ομιλους μερα με τη νυχτα. Οι Εφες, Μαλαγα ακομα και η Τσεντεβιτα ειχαν τηρουμενων των αναλογιων κατακορυφη πτωση -συγκριτικα- στο ΤΟΠ16, ενω οι Ρεαλ, Μπαμπεργκ, Καχα εμφανιζονται μεταμορφωμενες προς το καλυτερο, οι δε ΤΣΣΚΑ και Ζαλγκιρις (...) και αυτες βελτιωμενες.

      Τα λεω αυτα με πληρη συνειδηση, βλεποντας μινιμουμ 3 ματς Ευρωλιγκας τη βδομαδα, απο το Οκτωβρη. Λεω ψεμματα?

      Ειναι υπερβολες αντιστοιχες του "ο Ολυμπιακος οτι εκανε μεχρι Γεναρη το εκανε τραβοντας φανελες, τωρα που δεν τον αφηνουν πια απλα απεκατεσταθη η ταξις και ειναι 7ος στον ομιλο, ως αξιζει".

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    4. Σεμπαλλος το ΥΓ δε βγαζει απολυτως κανενα νοημα. Ειλικρινα δεν καταλαβα καθολου τι λες.

      Ευχαριστο παντως που σηκωσες το χερακι σου και παραδεχτηκες τη μπασκετικη σου (?) αποψη. Τραβηγμα φανελας και μονο, λοιπον.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    5. Αστο το παιδι Τζιμοπληκτε να εκφραστει.

      Αλλωστε οι ομιλοι βγηκαν μεσω κληρωσης και οχι βασει αποδοσης.
      Ο Ολυμπιακος αδικειται απο την διαμορφωση των ομιλων, την διαιτησια και τον θεο των τραυματισμων και εμεις τα ζωα δεν το βλεπουμε.

      Αφου τα μυαλα των ολυμπιαοων δεν εχουν πονεσει με το μπασκετ Σφαιροπουλου δικαιωμα τους να πουλανε τρελα.

      Διαγραφή
    6. 3:49μμ:
      Το μπασκετ ενος Σφαιροπουλου περσι επαιξε τελικο Ευρωλιγκας και πηρε πρωταθλημα με σκουπα.
      Απλη συνωνυμια?
      Ποιος πουλαει τρελλα?

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    7. O Ολυμπιακός (κόουτς,διοικηση) κρύβεται πίσω από τον τραυματισμό ενός νεαρού-απειρου ψηλού που πρόλαβε να παίξει 6 παιχνίδια (2 ντέρμπυ και 4 EL και στα οποία έκανε 3 ήττες) για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δηλαδή τις συνολικά τραγικές επιλογές στο ρόστερ

      Διαγραφή
    8. Nαι. Αλλα ποιος ηταν περσι υπευθυνος διαιτησιας της Ευρωλιγκας; Ποιος ειναι φετος; Πρωταθλημα παντως θα παρει και φετος το μπασκετ του Σφαιροπουλου.

      Διαγραφή
    9. Δημήτρη Σ

      Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.
      Οπότε ΟΚ συνέχισε να προσφωνεις ζώα όσους συνομιλητές σου είναι πιο υπερβολικοί οπαδικα απο σένα.

      Δεν θα μπω στο τρυπακι των ομιλων και των συγκρισεων τους.
      Είναι αδόκιμο μια και δεν είναι απο κλήρωση, αλλά και ποταπά οπαδικο επέτρεψε μου.
      Θα σου δωσω ενα παράδειγμα.
      Λες την Ζαλγκιρις βελτιωμενη.
      Έχει περισσότερες νίκες τώρα απο τη ρεγκιουλαρ???
      Που είναι η βελτίωση της?
      Αν η Ζαλγκιρις είναι βελτιωμένη επειδή νίκησε εσάς (γιατί στη ρεγκιουλαρ πάλι έμφραγμα πήγε να κάνει μέσα στη Μπαρτσα) τότε ο Ερυθρός Αστέρας τι είναι???
      Οι Golden State της Ευρώπης?
      Είδες που σου λέω οτι είναι εντελώς οπαδικο και το βλέπει όπως γουστάρει ο καθένας το θέμα των ομίλων?

      Οι δυνατοί κι οι μπασκετικα δομημένοι δεν φοβονται τίποτα.
      Οι ανορθόδοξοι όπως ο προηγούμενος ΠΑΟ (μιλάω για την ομαδα μου) δεν θα πέρναγε σε όποιον όμιλο κι αν ηταν.
      Ακομα και σε Αφροασιατικο, γιατί θα σκαγανε τα γκαρντ του και θα κτυπαγανε οι πάντες εκεί, στα "λιγα" και βαριά small του, αλλά και στα αργοκινητα σέντερ του

      JB

      Διαγραφή
    10. Αυτό το "ζώα" μου θύμισε κατα πολύ το "είστε άμπαλοι" των Αγγελόπουλων....

      Οπότε το 90% των αναγνωστών καθώς επίσης και ο ίδιος ο Τζίμ ειμαστε όλοι άμπαλοι...

      Εφόσον το μπλόγκ είναι "άμπαλο" και απαρτίζεται από "ζώα" γιατι επιμένουν κάποιοι να το διαβάζουν?

      ΥΓ1 Το οτι μετα από τόσους μήνες παρακολούησης των γραπτών του Τζίμ δίνεται σε κάποιους η εντύπωση να θεωρούν οτι "σβηστός" περνας άνετα από τον όμιλο του Παναθηναικού παροτι όχι και τοσο δύσκολος όσο του Ολυμπιακού είναι λυπηρό. Δείχνει οτι πάει τζάμπα ο κόπος του μπλογκάρχη να βελτιωθεί η οπτική που βλέπουμε το άθλημα.

      ΥΓ2 Εαν ο Σφαιρόπουλος έχει στελεχώσει καλά την ομάδα έχει ξανασυζητηθεί. Και από τον Τζίμ ουκ ολίγες φορές. Μάλλον είναι και αυτός άμπαλος. Εαν δε ο Σφαιρό δεν ξέρει να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες του συνόλου του είναι δύο φορές ανίκανος. Μια γιατι ο ίδιος τους έφερε οποτε ήξερε τι μπορούν να κάνουν και μια γιατι δεν μπορεί να "κεφαλαιοποιήσει" το επιθετικό ταλέντο τους.

      Run TMC

      Διαγραφή
    11. κρίμα που δεν πήρε ο οσφπ στον όμιλό του την εφές που έχει πέσει κατακόρυφα η απόδοσή της και πήρε τη λαμποράλ που βελτιώθηκε. ας μην καθόταν να χάσει στο κάτω κάτω τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης.

      όσο για την ζαλγκίρις και τις υπόλοιπες που παρουσιάζουν άνοδο στην απόδοσή τους,μόνο κάποιος οπαδός του οσφπ θα μπορούσε να δει κάτι τέτοιο.

      πριν το τοπ16 διαβάζαμε ότι μπορεί και οι 3 ομάδες να προκύψουν από τον όμιλο του οσφπ. για να δούμε τι θα γίνει τελικά

      Διαγραφή
    12. Ασε τις επικλησεις σε αυθεντιες και μην παραποιεις τα λεγομενα αλλων.

      Ο Τζιμ (και το "90% των αναγνωστων") ξερει πολυ καλα οτι η αμυνα του Ολυμπιακου εχει παρουσιασει πολυ περισσοτερη ουσια απ'οτι το τραβηγμα φανελας. Για τους ΑΛΛΟΥΣ τοποθετηθηκα πιο πανω. Δεν ξερω αν ανηκεις εκει, ο Σεμπαλλος ειπε μονος του οτι ανηκει, παντως με το Τζιμ δεν ταυτιζεσαι, μην τρεφεις αυταπατες.

      Οσο για το ΥΓ2, μαλλον δε διαβασες καν το αρχικο ποστ μου, απλα κανεις το κομματι σου.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    13. Θα μπω στο κόπο για τελευταία φορά να απαντήσω σε σένα φιλέ Δημήτρη σ αφού λοιπόν είσαι τόσο εκνευρισμένος να με αποκαλεί ζώο επειδή σου εθιξα την άμυνα της ομάδας σου τότε φαντάζομαι πως θα αισθάνεσαι για όλους αυτούς που καθημερινά σου γ...με την ζωή κανονικά θα έπρεπε τουλάχιστον να τους πετροβιλησεις αλλά εκεί σου είπα ότι δεν υπάρχει η ανωνυμία του πληκτρολογίου απλα...
      Υγ:πες μου αλήθεια όταν πρωτοξεκίνησε να παρακολουθείς μπάσκετ πήρες τηλ να παραγγελεις σε ασιατικό και ζήτησες ενα πικ εν ρολ είσαι από αυτούς και κάτι τελευταίο μπορείς να μου εξηγήσεις την διάφορα του τρανζισιον με το τρανζίστορ...

      Σέντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    14. Ο Ολυμπιακός άρχισε να χάνει όλη τη δυναμική του στην άμυνα μόλις παγιώθηκε η ύπαρξη ενός μόνο σέντερ και ανέβηκαν και οι υπόλοιπες ομάδες.

      Η ελπίδα του για άμεση βελτίωση είναι
      αμυντικά:
      α)ο Γουόρικ να βοηθήσει πραγματικά και να ανταποκριθεί στα hedge out(γιατί στην post defense θα εξακολουθήσει να έχει θέμα ο Όσφπ)
      β)να είναι πλήρης η ομάδα ώστε να δίνει το 100% της ενέργειας ξεκινώντας κι από την περιφέρεια
      γ)να κάνει σωστές τακτικές προσαρμογές ο Σφαιρό-βλ. τις βοήθειες ορισμένες φορές στο low post μιας και δεν έχει τον αμυντικό ογκόλιθο μέσα στη ρακέτα

      επιθετικά
      α)ο Σπανούλης να βγάλει τον καλό του εαυτό,ιδίως στα σουτ όπου είναι τραγικά άστοχος φέτος
      β)να επιστρέψει ο Λοτζέσκι ώστε να δώσει έναν επιπλέον μοχλό πίεσης στην αντίπαλη άμυνα και ευκαιρίας κινητικότητας και δημιουργίας καταστάσεων
      γ)να δουλέψει πολύ ο Σφαιρόπουλος το playbook για περισσότερες καταστάσεις και να χαιδέψει λίγο το γκάζι στο τέμπο του.

      Διαγραφή
    15. Καπως καταλαβα..... Καταλαβαινεις οτι γινεσαι υπερβολικος με τους παραλληλισμους σου ετσι?

      ΥΓ. Δεν εχω ζησει Ελλαδα, παρα μονο παιδικα χρονια. Συμπασχω για το βιασμο της πατριδας μας αλλα καπου εκει αρχιζω να χανω επαφη με το συλλογισμο σου.....

      Διαγραφή
    16. Δημητρης Σ. εχετε αποκλειστει και δεν το εχετε παρει χαμπαρι ακομα!!Ακου εκει η μπαμπεργκ καλυτερη απο εφες!Βλεπεις και τρια match την εβδομαδα κιολας..Τρομαρα σου..Τοσα παιχνιδια και ακομα δεν εμαθες να ξεχωριζεις ποιες ομαδες ειναι ποιοτικες και ποιες αποτελουνται απο ξυλοκοπους!!Εννοια σου και θα το καταλαβεις οταν παιξεις με την Χιμκι μεσα στην Ρωσια,με την μπαμπεργκ μεσα στην Γερμανια,με την Τσσκα στο Σεφ και με την Ρεαλ του Γιουλ παλι εδω μεσα!Εκει θα καταλαβεις οτι η Euroleague πλεον δεν ανεχεται ξυλοκοπους να τραβαν φανελες και να βγαινουν στα hedge out λες και μυριστηκαν 50% εκπτωση στα Apple Store..Φετος η ομαδας σας ειναι στελεχωμενη ΛΑΘΟΣ!!Δεν γινεται να υπαρχουν στην ομαδα μονο αμυντικογενης παιχτες και 1-2 με επιθετικο ταλεντο.Δεν υπαρχει ισορροπια..Τοσα χρονια ο Ζοτς ετσι σας κερδιζε με σκεπτομενο και ισορροπημενο μπασκετ!Δεν βλεπω να μαθατε κατι δυστυχως!
      ΥΓ:Βλεπω τον Παναθηναικο να τερματιζει με Ρεκορ 9-5 και τον Ολυμπιακο με 6-8

      -Πεθεροπληκτος-

      Διαγραφή
    17. Δεν εχουμε αποκλειστει ακομα .-

      Κατα τα αλλα, ωραιο ποστ. Συνεχισε ετσι.

      Διαγραφή
    18. Δημήτρη είναι κρίμα να συνεχίζεις να επιμένεις να στηρίζεις την άποψή σου να χαρακτηρίζεις κάποιους ανθρώπους ως ζώα και να μην το ανακαλέις. Είτε αυτοί είναι τρολ είτε υπερβολικοί είτε χαβαλετζήδες.

      Τσίμπησες απο τα πειράγματα ορισμένων και στην προσπάθειά σου να υποστηρίξεις την άμυνα της ομάδας σου (η οποία έχει και πολλη ουσια) προσπαθείς είτε να βάλεις ταμπέλες είτε να τοποθετήσεις σε συγκεκριμένα γκρούπ τους άλλους.

      Δεν χρειάζεται να κάνω κανένα κομμάτι. Το έκανες εσύ με το ποστάρισμά σου και τους χαρακτηρισμούς. Το έκανες και στο προηγούμενο άρθρο όταν πείραζαν ορισμένοι παναθηναικοί τους Ολυμπιακούς και τους έκαναν καζούρα.Και τσίμπησες.

      Δεν ξέρω ποιον αποκαλείς αυθεντία. Προσωπικά δεν θεωρώ κανέναν.Εαν είναι ο Τζίμ , εισαι και εσύ αυτός που τον αναφέρεις στα προηγούμενα σχόλιά σου. Εαν πάλι είναι οι Αγγελόπουλοι με την ατάκα περι άμπαλων τότε δεν θα έπρεπε να γράψεις οτι ο ολυμπιακός ήταν σωστά στελεχωμένος στην οφσίζον.

      Μου τν "λες" για το ΥΓ2 όταν εσύ ο ίδιος γράφεις: "Ο Σφαιροπουλος δεν εχει τις ιδεες στην επιθεση για να κεφαλαιοποιησει τη σωστη στελεχωση και καλη δουλεια στην αμυνα"...Δεν καταλαβαίνω...

      Όσο απαξιωτικό είναι αυτό που γράφεται οτι οι δύο όμιλοι είναι όμοιοι τόσο απαξιωτικό είναι και το δικό σου σχόλιο οτι περνας απο τον όμιλο του ΠΑΟ "σβηστός".

      Ξανασκέψου το , καθαρά φιλικά

      ΥΓ Μην μου απαντήσεις. Το λάθος είναι δικό μου. Κέρδισες , εαν αυτό σε ικανοποιεί. Απλά δεν μου αρέσει να με τοποθετούν σε διάφορα γκρούπ και να μου βάζουν ταμπέλες και χαρακτηρισμούς. Ούτε σε μένα ούτε στους άλλους.

      Run TMC

      Διαγραφή
  34. Ποιο διάστημα, στο interstellar βρίσκονται όσοι θεωρούν πως η δυναμική του Παναθηναϊκού είναι για Βερολίνο... Πού ακούστηκε να είσαι ανταγωνιστικός (και μέσα με προσθήκες και έξω χωρίς προσθήκες) με την τοπ ομάδα της διοργάνωσης και να τολμάς ψελλίσεις τις λέξεις "Φάιναλ" και "Φορ" τη μια δίπλα στην άλλη; Πώς τολμάς να σου ανοίγει η όρεξη όταν βλέπεις ακόμη και στο - αρκετά συμβατό με τη φωτογραφία της στιγμής, αλλά και με μπόλικη αγαθή διάθεση για συγκεκριμένες ομάδες - power ranking του Τζιμ στο 3 τη Λοκομοτίβ, στο 4 τη Λαμποράλ, ως και στο 5 τη Χίμκι και να αντιλαμβάνεσαι πως η αυξανόμενη δυναμική του Παναθηναϊκού είναι για παραπάνω από τούτους; Δεν θα είσαι κανονικός alien αν τολμήσεις να υποστηρίξεις πως στη φετινή διοργάνωση όλες σχεδόν οι ομάδες κορυφής (Ρεάλ, Μπάρτσα, ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός) είναι αισθητά υποδεέστερες σε σχέση με πέρσι, οπότε εσύ ο Παναθηναϊκός, αν σταθεροποιηθείς σ' αυτό που έπαιξες προχθές, έχεις την ευκαιρία σου; Πως πρακτικά από όλες τις ομάδες κορυφής της Ευρωλίγκας μόνο η Ρεάλ κι ο Παναθηναϊκός μπορούν να παίξουν αισθητά καλύτερα;
    Διάστημα κανονικό. Άστο λοιπόν και παίξει ένα space jam...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε, η ειρωνια περισσευει.
      Δεν κατεκρινε κανεις αυτους που διατηρουν ελπιδες για Βερολινο για τον ΠΑΟ. Σαφως και θα διεκδικησει τις οποιες πιθανοτητες του, κανεις δεν εχει συμβολαιο με την 4αδα.

      Η οποια κριτικη, και απο μενα, παει προς το κοπαδι που απο το προηγουμενο ποστ του Τζιμ γραφει, με δειγμα ΕΝΟΣ παιχνιδιου με το νεο ενισχυμενο ροστερ, λες και ο ΠΑΟ εγινε φαβορι για τιτλο.

      Προσωπικα θα μου την εσπαγαν τετοιες αποψεις ακομα περισσοτερο αν ημουν φιλους του ΠΑΟ.

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    2. Γιατί ενός φίλε; Στο τοπ-16 Παναθηναϊκός ήταν καλός μέσα/έξω με τη Φενέρ, ήταν καλός με την Εφές, ήταν καλός στη Λοκομοτίβ. Το κυριότερο όμως είναι αυτό που αναφέρω: καμία (μα καμία...) ομάδα δεν μοιάζει φέτος τόσο αξιόπιστη για να τρομάζει. Η καλύτερη όλων Φενέρ θα τα παίζει όλα στον τζόγο κάθε βράδυ με PG τον Ντίξον, η ΤΣΣΚΑ παραείναι light στη γραμμή των ψηλών, η Ρεάλ έχει μακράν του 2ου το περισσότερο ταλέντο, αλλά κι αυτή τώρα μόλις συνέρχεται. Κανείς δεν είπε πως θα πάει καλά και ντε στο Βερολίνο, ούτε καν στην 8άδα. Αλλά δεν είναι δα και κάτι απίθανο.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνω με οσα λες.
      Οντως ειχε κανει καλα παιχνιδια και πριν ο ΠΑΟ, ειδικα με Εφες και Λοκο (με Φενερ δε μου ειχε αρεσει προσωπικα).
      Απλα μετα απο εκεινες τις νικες υπηρχε συγκρατημενος ενθουσιασμος γιατι η ομαδα ειχε θεματα, παρα τις νικες.

      Τωρα, μετα απο ΕΝΑ καλο παιχνιδι με τις προσθηκες στο ροστερ, υπαρχει ενα κυμα ενθουσιασμου οτι η ομαδα ανεβηκε 10 σκαλες ποιοτητας και εγινε φαβορι (παραδειγμα: οτι ο Ελιοτ θα παιξει σταθερα ετσι).

      Ξαναδιαβασε τι λεω παραπανω. Δεν ειναι απιθανο να φατσει Φ4 ο ΠΑΟ. Απλα απεχει πολυ απο φαβορι. Τι θες τωρα, να παραθεσω ποστς?

      Δημητρης Σ.

      Διαγραφή
    4. Αυτό έλειπε σώφρων άνθρωπος να χαρακτηρίσει φαβορί για ΦΦ μια ομάδα που δεν έχει ακόμα καν εξασφαλίσει την πρόκριση στους 8 και που, κατά πάσα πιθανότητα αν περάσει στους 8 θα είναι με μειονέκτημα έδρας.

      Ως Παναθηναϊκός, τη βελτίωση τη βλέπω όλο το Φεβρουάριο, και πριν ακόμα μπουν οι νέοι παίχτες και ελπίζω να τη δω και στη συνέχεια. Ας πάμε όμως βδομάδα τη βδομάδα, ψύχραιμα και συγκρατημένα, γιατί δε θέλει και πολύ πχ να ξεσπάσει η Μάλαγα και να κάνει σούπερ παιχνίδι και να μας βγαλει έτσι εκτος των υπολογισμών που κάνουμε. Στη φετινή Ευρωλίγκα δεν υπάρχει αδιαφιλονίκητο φαβορί σε κανένα σχεδόν παιχνίδι.

      Διαγραφή
    5. Δημήτρη, αυτά που λέει κάποιος πρωτίστως χαρακτηρίζουν τον ίδιο και οχι τους άλλους. Το να λές ζώα κάποιους δεν σημαίνει οτι οι συγκεκριμένοι αξίζουν ένα τέτοιο χαρακτηρισμό (δεν έχει άλλωστε ο λόγος σου τέτοια εγκυρότητα) αλλά οτι είσαι ένα άτομο που ελαφριά την καρδία δίνει βαριούς χαρακτηρισμούς με ότι αυτό συνεπάγεται για σένα.

      Διαγραφή
  35. Tzim καλός ο Χαράνγκοντι έβγαλε μάτια στο ΟΑΚΑ οκ αλλά αυτός ο Μπρόκχοφ που είχες στη λίστα σου το καλοκαίρι είναι πολύ σπουδαίο εργαλείο. 5/7 τρίποντα χθες και 18 πόντους στη ΤΣΣΚΑ. Με ψίχουλα.. Τον παρακολουθώ από όταν έμαθα ότι τον πήρε η Κουμπάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γνώμη μου, αυτή τη στιγμή για F4 έχουμε σίγουρες τις Φενέρμπαχτσε (ο τέταρτος του ομίλου καίγεται) και ΤΣΣΚΑ. Έπειτα, πολλοί διεκδικητές οι οποίοι έχουν όλοι τα θέματά τους.
    Ο πιο σταθερός είναι ο Μπαρτζώκας, με υπερβολική, αν και λογική, βάση στο τρίποντο.
    Η Λαμποράλ, έχει κάνει υπέρβαση, σταθερότατη, αλλά δε μπορώ να την υπολογίζω ακόμη. Δεν εμπιστεύομαι τα γκάρντ της, ο Μπουρούσης είναι ο Χ-φάκτορ και ο κατ’ουσίαν πλέιμέικερ… Με μπερδεύει πολύ. Δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρει έναντι ΠΑΟ-Κουμπάν.
    Η Ρεάλ βρίσκεται ξεκάθαρα σε ανοδική πορεία, ο Γιουλ είναι σεληνιασμένος… Έχει ελλείψεις, έχει Λάσο, αλλά και star quality. Ρισκάροντας, προβλέπω πως αν πάρει τη 2η θέση θα είναι στο Φ4.
    Τη Χίμκι την ξεβράκωσε ο Ολυμπιακός. Παροπλισμένος ο Κόπονεν, μπλέξιμο, κακού τύπου σκόρινγκ μπάσκετ, πιστεύω δεν θα βρεθεί στα πλέιοφφς.
    Η Μπαρτσελόνα κατά πάσα πιθανότητα θα εξασφαλίσει τη 4η θέση, όπου θα αποκλειστεί από την Φενέρ.
    Το ίδιο ισχύει και για τον Ερυθρό αντίστοιχα, και μπράβο του που θα βάλει κάτω το ψέμα Εφές.

    Οι δικοί μας τώρα:
    Ο Ολυμπιακός καταστράφηκε με τη τελευταία του ήττα. Χρειάζεται συγκεκριμένες νίκες, δεν δείχνει ικανός για να τα καταφέρει. Δεν τον πιστεύω, μπλεγμένος, κουρασμένος, κακός. Χρειαζόταν μεταγραφές, και δεν τις έκανε, ούτε στο 4, ούτε στο 5, έχοντας έλλειμμα και στα γκάρντ, ενώ στο 3 γίνεται χαμός. Άσχημο σχέδιο, αμαυρώνει το καλό ξεκίνημα. Αν ήμουν Σφαιρόπουλος (χαχαχα) θα έκλεινα πολύ το ροτέισιον, εκτός Παπ-Όντομ-Αγραβάνης, επανενεργοποίηση του Αθηναίου, ξεκάθαροι ρόλοι, καλύτερη χρήση του Σπανούλη. Ακόμη και τολμηρές αλλαγές στο πλέιμπουκ. Είναι σε τέλμα και, desperate times need desperate measures.
    Ο ΠΑΟ, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και ο Ολυμπιακός. Εντόπισε με μεγάλη καθυστέρηση τα κενά, τα μπάλωσε, ανανεώθηκε, προχωράει, και η νίκη έναντι της Φενέρ ήρθε τη κατάλληλη στιγμή. Βρήκε ενέργεια. Βρήκε περιφερειακή άμυνα, στην οποία υστερούσε, υπάρχει πια κανονικό ροτέισιον στα γκάρντ. Ο Χέινς δίνει ότι χρειάζεται στην άμυνα, μένει να δούμε επιθετικά πως θα ανταποκριθεί, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Ο Ουίλλιαμς είναι λαγός απ’ το καπέλο, σε επίθεση και άμυνα. Προτιμούσα ένα ψηλό τριάρι “3ενΔ”, όμως με αυτά που διαπιστώνω, η ποιότητα επικράτισε δικαίως του αρχικού σχεδιασμού. Πολυδιάστατος παίχτης, ο οποίος πρέπει να ανήκει στο ρόστερ και του χρόνου. Μένει να δούμε τον Χάντερ, από τον οποίο λογικά η ομάδα περιμένει πολύ λίγα και συγκεκριμένα, τα οποία αισιοδοξώ πως θα τα δώσει. Ο Παναθηναικός θα είναι 2ος ή 3ος. Η εικόνα του πιστεύω θα βελτιωθεί κι άλλο. Θα τον είχα φαβορί για Φ4, όμως θεωρώ ότι δε του ταιριάζει καθόλου η Ρεάλ. Αν, ελέω Μπερτομέου, τη τελευταία αγωνιστική έχει δυνατότητα επιλογής, θα πρέπει να θυσιάσει το ΟΑΚΑ για τη Λαμποράλ (πολύ ρίσκο, αλλά…)

    καλή επιτυχία στις ομάδες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε από τώρα έβγαλες τις ομάδες του φάιναλ4? Από τώρα ξέρεις οτι η Φενέρ θα αποκλείσει τη Μπαρτσελόνα στα πλέιοφ? Μιλώντας για τεράστιες ομάδες και για ζωντανούς οργανισμούς όπου κάθε εβδομάδα κάτι αλλάζει...
      Υπερβολική βιασύνη,εδώ γίνεται Ο χαμός και είδες ήδη τα ζευγάρια και ποιοι θα περάσουν? Περίμενε,ευχαριστήσου το μπάσκετ που βλέπουμε και όταν έρθει η ώρα των πλέιοφ υπάρχει καιρός για προβλέψεις.
      Φιλικά..

      Διαγραφή
    2. E, πρόχειρα μωρέ… εκτιμήσεις-σκέψεις.

      Διαγραφή
  37. Σημείωση: Τζίμ συγχαρητήρια για το μπλόγκ σου. Μεγάλωσε τόσο πια, που πρέπει να σκεφτείς μια άλλη πλατφόρμα, το μπλόγκερ εμποδίζει τη συζήτηση, μιας και όλα τα άρθρα έχουν 300+ σχόλια!!! Μια νέα δομή, θα βοηθήσει. Με λίγες διαφημισούλες θα τα βγάζει τα έξοδα 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ολοκληρη αναλυση για το τι εγινε στην Βαρκελωνη; Ηταν τοση χαοτικη διαφορα μεταξυ των 2 ομαδων που δεν εχει τοσο σημασια αν επαιζε 2-3, 1-3-1 ή 4-1. Αυτη την στιγμη ο Ολυμπιακος ειναι σε ΠΑΡΑ πολυ κακη κατασταση. Αν συνεχισει ετσι , οχι απλα δεν θα περασει, αλλα πιθανοτατα θα χασει και το πλεονεκτημα εδρας στους τελικους. Η ΑΕΚ και ο Αρης δεν ειναι ομαδες Eυρωλιγκας αλλα ειναι καλες ομαδες, εχουν κινητρο, παιζουν στην εδρα τους. Ποιος δεν πιστευει οτι ο σημερινος Ολυμπιακος μπορει να χασει 1 απο τα 2 αυτα παιχνιδια;

    Ο Παναθηναικος ειναι σε καλο φεγγαρι. Ειναι σημαντικο οι ομαδες στο ΚΑΚΟ τους φεγγαρι να κανουν νικες. Ο Παναθηναικος εσωσε την παρτιδα με Μαλαγα με το σουτ του Φελντεην, και Νταρουσαφακα στο τσακ. Αν ειχε χασει ενα απο τα 2 παιχνιδια αυτα θα ηταν ακομα και τωρα με το 1 ποδι εξω. Επισης αν παρα την κακη του εικονα ειχε κερδισει τον Αστερα τωρα θα ηταν φαβορι για την δευτερη θεση.

    Ακομα ομως δεν εχει κανει μεγαλες νικες εκτος με εξαιρεση την Καρσιγιακα, και εχει ενδιαφερον γιατι απο τα υπολοιπα παιχνιδια τα 4 ειναι εκτος.

    Υ.Γ Ειναι αστειο να χαρακτηριζεται ο ομιλος του Ολυμπιακου απο φιλικους του δημοσιογραφους και φιλους αναγνωστες ως "ο ομιλος του θανατου" οταν εκ των πραγματων τον διαμορφωσε προκλητικα ο ιδιος, χανοντας απο την Εφες για να την στειλει στον αλλο ομιλο αφου η Λαμποραλ ηταν "του χεριου του" αντιθετα με την "πανισχυρη Εφες". 2 μηνες μετα ακουμε για το Θαυμα της Βασκωνιας και το συνοθυλευμα του βαψομαλλια... Η ιστορια πολλες φορες εχει αποδειξει οτι εκδικειται τις ομαδες που επιλεγουν αντιπαλους. Προσωπικα το θεωρω κινηση πολυ μικρης ομαδας, και σε καμια περιπτωση καποιας που εχει στοχο την 4αδα 'η τον τελικο. ΑΝ εισαι καλυτερος τους κερδιζεις ολους, ποσο μαλλον οχι σε ενα ματς, αλλα σε 14 αγωνιστικες.

    Q81




    Q81

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για οτι ο ΟΣΦΠ εχασε επιτηδες για να αποφυγει την Εφες και να την στειλει σε εμας,ειναι οτι πιο αστοχο-αστειο εχω διαβασει.Γιατι ρε παιδια να εκατσαν να χασουν επιτηδες;;,μεχρι εκει μπορουσαν τα παλικαρια,δεν ηταν στημενο ισως επαιξαν πιο χαλαρα.Εδω εχαναν με Μπαμπεργκ πανω απο 18 ποντους,εχασαν απο Ζαλγκιρις με 20,το ιδιο και απο Ρεαλ αλλο αν χαλαρωσαν τα ισπανακια και επεσε η διαφορα.Αν δεν εχαναν με τοσες ομαδες και με αυτες τις διαφορες μπορει και να το πιστευα,τα γεγονοτα σας διαψευδουν παιδια.

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου, ειτε ειναι αστοχο, ειτε αστειο, το διακινουσαν οι ΙΔΙΟΙ δημοσιογραφοι που τωρα λενε τον ομιλο "του θανατου"
      Q81

      Διαγραφή
    3. το συνοθύλευμα του βαψομαλλιά είναι δικιά μου άποψη,την οποία είχα εκφράσει από την αρχή της χρονιάς,όταν στα πρώτα power rankings ο jim την είχε και στα πρώτα φαβορί. οι ολυμπιακοί τη θεωρούσαν καλή ομάδα(επειδή ήταν στον όμιλό τους και επειδή προφανώς έκατσαν να χάσουν για να μην την πάρουν στους 16),αλλά τώρα που πήγε στον άλλο όμιλο και φυσιολογικά απογοητεύει(όπως και κάθε χρονιά,αφού είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό αποτυχίας στη διοργάνωση αναλογικά με τα λεφτά που έχουν ρίξει την τελευταία 15ετία),έγινε καφενείο

      Διαγραφή
    4. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι έγινε μια κλήρωση στην αρχή και από εκεί και πέρα ακολουθήθηκε το συγκεκριμένο format της διοργάνωσης. Θα μπορούσαν να βγουν ένα εκατομμύριο διαφορετικοί συνδυασμοί ομίλων στο top16. Έτσι έπαιξαν οι ομάδες στη regular season και αντίστοιχα με αυτό βγήκαν οι νέοι όμιλοι. Δεν αδικήθηκε κανένας. Εξάλλου έχει γίνει ήδη προφανές από προηγούμενα χρόνια ότι η θέση που θα πάρεις στον όμιλο της regular season και οι νίκες που θα κάνεις δεν παίζουν κανένα ρόλο στη συνέχεια. Η 1η θέση δεν εξασφαλίζει τίποτα απολύτως. Τι να κάνουμε τώρα? Έτσι είναι το σύστημα και το γνωρίζουν οι ομάδες από την αρχή. Και στην τελική, αν θες να είσαι ο καλύτερος πρέπει να κερδίσεις όποιον βρεθεί στο δρόμο σου. Δε γίνεται να πας στο final 4 ή να σηκώσεις την Ευρωλίγκα κερδίζοντας μόνο τη Λιμόζ και τη Τσεντεβίτα.
      Υγ. Το 2013 ο ΠΑΟ με 9-4 βγήκε 4ος στον όμιλό του στο top16, ενώ με το ίδιο σκορ ο ΟΣΦΠ βγήκε 2ος και πήρε πλεονέκτημα έδρας. Πέρυσι η Εφές πέρασε με 6-8. Κάθε όμιλος είναι διαφορετικός.

      Διαγραφή
  39. Παρακάτω θα βρείτε μερικά ζώα που αμφισβητούν το μεγαλείο του θρύλου και την άγρια ομορφιά του … ξύλου.
    Περάσοβιτς: "Οι διαιτητές προσαρμόζονται στην άμυνα του Ολυμπιακού"

    Ιτούδης: Ο συνάδελφος μου (σ.σ. ο κόουτς της Μπασκόνια, Βέλιμιρ Περάσοβιτς) έλεγε πριν το ματς με τον Ολυμπιακό ότι οι διαιτητές κάνουν προσαρμογές λόγω του δυναμικού του παιχνιδιού, οι οποίες ευνοούν το στιλ του Ολυμπιακού. Σας λέω λοιπόν τώρα ότι προετοιμάζω την ομάδα μου για αυτό, επειδή αυτό το μπάσκετ θέλουν. Έχουμε κάνει εκατομμύρια συναντήσεις με τους διαιτητές ως προπονητές και κάποιες επαφές δεν επιτρέπονται.
    Η θέση τους, όμως, είναι ότι γίνονται 100 φάουλ και στο περίπου θα σφυρίξουν τα 40. Αν αυτό το μπάσκετ θέλει η Ευρωλίγκα θα παίξουμε και εμείς έτσι. Πάλη, σπρωξίματα, αγκώνες, χτυπήματα, όχι απλώς δυναμικά, την άλλη λέξη.

    Άρης Λυκογιάννης: Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό κυρίως για δύο λόγους. Αμυντικά στο τρίτο δεκάλεπτο δεχθήκαμε 25 πόντους, την ώρα που είχαμε δεχθεί 30 σε όλο το πρώτο ημίχρονο κι ότι επιθετικά, εν αντιθέσει με το πρώτο ημίχρονο, δεν μπορέσαμε να προσαρμοστούμε στο στιλ του Ολυμπιακού που είναι η επαφή και το… ξύλο. Είναι δύσκολο για τους συγκεκριμένους παίκτες να προσαρμόζονται σε τέτοιες επαφές και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
    john

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο ΠΑΟ ανεβαινει αλλα θελει ψυχραιμια και δουλεια.Δεν εγινε ομαδα σε 10 μερες και εστω και μια απωλεια ισως τον πεταξει απ εξω.Ο Χεινς προσφερει ηδη πολλα και μαλλον περισσοτερα απ οσα φαινονται και ο Ουίλιαμς εκανε απροσδόκητα καλο ξεκίνημα για ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ.Τεραστια υποθεση ότι είναι πολύ εξυπνος παιχτης.Επισης καλο νέο ηταν η ταπα από τον Ουντο..Εμαθε hardway ότι εδώ δεν είναι NBDL.Θα του φανει χρησιμο στην συνεχεια.Ο Ραντουλιτσα εκτος από ασταμάτητος στην επιθεση εχει μαζευτεί και στην αμυνα που δινει καποιες μαχες με τον ογκο του με ζηλο που δεν ειχε στην αρχη.Επιτελους καταλαβε και ο Τζόρτζεβιτς ότι δεν μπορει να τον διαχειρίζεται σαν mobile ψηλο.Γενικα Ο Τζόρτζεβιτς αν και βελτιωμένος είναι πολύ πισω ακομη προπονητικα συν ότι δεν ξεπερνιουνται με τιποτα οι τραγικες επιλογες των δυο Σερβων.
    Παικτης κλειδι μπορει να είναι ο πολύ ανεβασμένος Μποχωριδης που μπορει να παρει ιδιαιτερους ρολους και να κανει βρωμικη δουλεια.
    Ο Γιανκοβιτς είναι μια χαρα για 2ο 3αρι,πληρωσε το ότι τον ειχαν υπολογισει για βασικο.Τα ιδια περιπου ισχυουν για Παππα.Μια χαρα είναι αυτά τα παιδια ας τα αφήσουμε να παιξουν μπάσκετ.Μην ακουτε τι γραφει ο κάθε πονηρος που θελει να κανει κακο
    Ως προς τον Ολυμπιακο.Πληρωνει την απληστια της διοικησης ,των φιλαθλων και των δημοσιογραφων και φυσικα το ότι ο Σφαιροπουλος είναι αδελφος του μανατζερ του Παπανικολάου.Τελειως ανουσια και περα από καθε λογικη αυτή η μεταγραφη και γινεται ακομη χειροτερη αμα πρεπει με το στανιο ο παικτης να ειναι στην 12αδα.Μα είναι δυνατον να μην εχεις δευτερο 4αρι και 5αρι και να παιρνεις τεταρτο 3αρι και μαλιστα τον Παπ που εχει να παιξει 2 χρονια μπασκετ
    Τα αλλα προβλήματα εκει είναι ότι εχει κολλησει ο Σφαιροπουλος,οτι επιμενουν στους Αγραβανη-Παπαπετρου που δεν είναι για πολλα πραγματα και οτι είναι χαλια ο Μαντζαρης
    Όμως εχουν μια τετραδα πολύ δυνατων και φρεσκων ξενων Χακετ[δυναμιτης],Στρομπερυ,Χαντερ,Οντομ που ολοι μαζι βαζουν πολύ ενεργεια στο παιχνιδι συν τον Πριντεζη που αμα τον ξεκουρασουν λιγο απλα δεν εχει αντιπαλο.Αν βγουν αυτοι μπροστα και ερθουν οι αλλοι βοηθητικα από πισω ο Ολυμπιακος θα ξαναβρει τον χαρακτήρα του.Κλεισιμο του ροτεισον θελει.
    Αρε Ντορσευ.Οποια ομαδα από τις δυο σε ειχε παρει θα ανεβαινε μια κλαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας δώσουμε λίγο χρόνο στον Σάλε. Σκεφτείτε ότι δεν έχει τα "χιλιόμετρα" σε συλλογικό επίπεδο και δη στην Ευρωλίγκα. Ακόμα μαθαίνει. Για Ντόρσεϊ συμφωνώ. Μπήκε και έκανε τη διαφορά αμέσως.

      Διαγραφή
  41. Άλλη μια εξαιρετική και υψηλού επιπέδου ανάλυση από τον μοναδικό στη χώρα μας που με τον τρόπο γραφής του μπορεί να μεταφέρει στον κόσμο τον τρόπο που παίζεται το άθλημα στις μέρες μας. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ενδιαφερουσα η 9η αγωνιστικη της Euroleague με τρομερα ντερμπι και μαχες..Βλεπω καποιες ωραιες αποδοσεις και δεν γινεται να μην τις πονταρω.
    1)Real 1 2.00
    2)Barca 2 2.12
    3)Efes 1 1.65
    4)Osfp 1 1.40
    Αποδοση 9,79

    -Πεθεροπληκτος-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του ΟΣΦΠ η οποία συγκυριακά μας βοήθησε (δεν το λέω ειρωνικά) διότι η ήττα στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι μας ταρακούνησε και η διοίκηση πήρε άμεσα 3 παίχτες .Σε αντίθεση η νίκη τους, προκάλεσε ενθουσιασμό ο ποιος κάλυψε πρόσκαιρα τις αδυναμίες του ΟΣΦΠ. Σίγουρα όμως ο σχεδιασμός πρέπει να γίνεται με μεγαλύτερο βάθος για την ενίσχυση η όχι μιας ομάδας και όχι ανάλογα από το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού.
    ΥΓ. Αντίστοιχα κακό μας είχαν κάνει οι 2 νίκες στην αρχή της σεζόν που ναι μεν κερδίσαμε χρόνο αλλά όχι παίχτες
    ΥΓ2 O Williams σαν κοψιά, μου θυμίζει τον τον Edie Jonhson(χωρίς το ίδιο τρίποντο βεβαιως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πως φαινεται ο καλος παιχτης..Elliot Williams 17 ποντους σε 15' και συνολο 59 ποντοι σε 4 παιχνιδια με την πρασινη φανελα!!Αξιοσημειωτο είναι επισης και το ποσοστο στις βολες 88%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. βλεπω αγωνα Παο-Λαυριο ο Παναθηναικος εχει την τελευταια επιθεση με 21 δευτερολεπτα, δεν εκδηλωνει επιθεση.Βλεπω το ΟΣΦΠ-Καβαλα το ταμπλο δειχνει 15 δευτερολεπτα και την κατοχη την εχει η Καβαλα κλεβουν οι παιχτες του ΟΣΦΠ και καρφωνει ο Παπανικολαου.Αυτη ειναι η διαφορα μας σας αρεσει η οχι,σε ολα τα παιχνιδια οι του Πειραια σκοτωνουν πατανε τις μικρες ομαδες και δεν δειχνουν κανενα σεβασμο σε αντιθεση με τον Τζορτζεβιτς που απαγορευει τις τελευταιες επιθεσεις μας.Δεν θα το σχολιαζα καν αν δεν το εβλεπα να γινεται συνεχεια σε ολα τα παιχνιδια της Α1.Ενα παιχνιδι δεν θυμαμαι να χουν την τελευταια κατοχη οι του Παο και να εκδηλωνουν επιθεση, ακριβως το αντιθετο κανουν οι κοκκινοι.Σεβασμος μηδεν σε αδυναμο αντιπαλο.Αλλα τι να λεμε τωρα ο Σφαιροπουλο νικησε μια ομαδα(δεν θυμαμαι πια απο ολες)με τεραστια διαφορα γυρω στους 60 ποντους και μιλησε για σεβασμο στον αντιπαλο.Αυτος ετσι αντιλαμβανετε τον σεβασμο με το να τον ταπεινωνει.Ντροπη ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλιστα, οταν το εκανε ο Σερχιο στο τελικο περσι με τον ΟΣΦΠ (που δεν ηταν η τελευταια επιθεση και θα του εμενε η μπαλα στα χερια) ο "κυριος" Σπανουλης εκνευριστηκε και του πεταξε τη μπαλα στο κεφαλι.
      Τεραστια διαφορα νοοτροπίας που αυτο δεν αλλαζει οσα εκατομμύρια και να ριξουν τα αδερφια.

      Διαγραφή
    2. εδώ ρε φίλε στο θρυλικό Μιλάνο-Ολυμπιακός 81-51 είχε πει ο Μπιν στο Σλούκα να κάνει κανονικά την τελευταία επίθεση για να μη χάσουν με 30 αλλά με 28, τι να λέμε...

      Και ενώ σε όλο το 4ο 10λεπτο τους έκανε η Αρμάνι fair play για να μην πάει στο +50...

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστος φιλε μου.Λυπηρο φαινομενο και μαζι μυαλο κουκουτσι από καποιους παικτες.Απορω που δεν εχει βρεθει ενας εκει να τους πει να μην το ξανακανουν γιατι είναι τελειως ανφερ!

      Διαγραφή
  46. απο τη στιγμη που τα μπατζετ σε παο και οσφπ επεσαν αισθητα μειωθηκε και η ικανοτητα αντιδρασης στις ατυχιες που μπορει να προκυψουν μεσα στη σεζον, ειτε αυτες αφορουν τραυματισμους ειτε ντεφορμαρισματα ειτε ακομα και καποιες ατυχεις επιλογες παικτων.

    συζητησεις επι συζητησεων γιατι δεν αντικαταστηθηκε επαξια ο γιανγκ του οσφπ, γιατι δεν πηρε ο παο παικτη στη θεση του παππα,γιατι ο οντομ δεν ειναι αυτο που ζηταει τελικα ο οσφπ στη θεση του τραυματια λοτζεσκι , γιατι δεν παιζει ο παβλοβιτς κοκ...

    αυτα ειναι θεματα στην ημερησια διαταξη των ομαδων που κανουν πρωταθλητισμο.καποιοι παικτες θα τραυματιστουν, καποιοι εξ αυτων μαλιστα θα ναι βασικα και αναντικαταστατα στελεχη, καποιοι παικτες δε θα τραβηξουν, καποιοι θα εχουν παρατεταμενο ντεφορμαρισμα.

    το θεμα απλα ειναι κατα ποσο εσυ εισαι οικονομικα δυνατος να καλυψεις ολες αυτες τις παραμετρους!!!και εμεις δυστυχως δεν ειμαστε σε θεση τετοια να καλυπτουμε ολες αυτες τις παραμετρους.κινησεις θα γινουν απο τη διοικηση της εκαστοτε ομαδας αλλα εδω μιλαμε για μπαλωματα με την κρυφη ελπιδα καποιος νεος παικτης να βγει εξαιρετικη περιπτωση.τι πιθανοτητες υπαρχουν ομως για κατι τετοιο?για καθε λο και ντορσει, που πηρε ο οσφπ το χειμωνα του 2012, υπαρχουν λογης λογης περκινς, μουν, τζειμς, παουελ,ενω για καθε γκιστ και ουιλιαμς στον παο υπαρχουν οι ραιτ, καπονο, μπανκς, μοργκαν, κουπερ και δε συμμαζευεται για να υποδηλωσουν οτι η χειμερινη μεταγραφη μιας ομαδας με περιορισμενο μπατζετ ισουται με ρισκο και μαλιστα υψηλου βαθμου.

    απο την αλλη, βλεπεις τη μπαρτσα να της τραυματιζεται ο λαουαλ και παει χαλαρα , μεσα σε ενα πρωινο και κλεινει το ντορσει!!βλεπεις τον ιβκοβιτς περυσι να βλεπει τελικα κενό στο ποιντ και εν μια νυκτι κλεινει τον ερτελ πληρωνοντας οσο οσο τον κερεχετα!!!

    σταυρωνουμε τον οσφπ επειδη λεει εχασε απο τη ζαλγκιρις και τη μπαμπεργκ και τον παο επειδη εχασε απο τους σερβους στο οακα!!οκ, εχασε!!ποια ομαδα δεν εχει κακες ηττες μες στη σεζον?για να το πω καλυτερα, ποια ομαδα με το μπατζετ του παο και του οσφπ δεν εχει τετοιες ηττες μεσα στη σεζον?

    το μεγαλυτερο οφελος μιας ομαδας με υψηλο μπατζετ δεν ειναι οι επιλογες που εχει το καλοκαιρι.μπορεις και με λιγοτερα χρηματα να φτιαξεις αρκετα αξιομαχη ομαδα πατωντας στο πλανο που εχεις στο μυαλο σου.οταν ξεκινησει ομως η σεζον και δεις τι τραυματισμους εχεις, τι λαθη εχεις κανει, τι ατυχιες μπορει να σε ταλαιπωρουν τοτε ειναι που η οικονομικη ευχερεια θα σε βγαλει απο το αδιεξοδο!!τοτε ειναι που οι 3-4 μεγαλοι παικτες που εχουν οι τοπ ομαδες και που εχουν συμβολαιο πανω απο 2εκ το χρονο θα βγουν μπροστα και θα τραβηξουν τους υπολοιπους!!!βλεπουμε τον καλαθη στον παο και ποσο εχει κουβαλησει την ομαδα παιζοντας τραυματιας ολο το χειμωνα.αλλα ο καλαθης ειναι ενας και η ρεαλ πχ εχει 2-3 σαν και αυτον....αυτη ειναι μια ακομα διαφορα.

    ή μηπως οι τοπ ομαδες δεν κανουν μεταγραφες που δεν τους βγαινουν?η τσσκα εσκασε ενα καραβι λεφτα για το φριλαντ, η κιμκι δινει 3,5εκ στο σβεντ για να παιζει μπασκετ παιδικης χαρας, μιλαμε για κινησεις που αν γινονταν στην ελλαδα θα χαμε αλλα κολπα...

    ας μην ειμαστε λοιπον τοσο αυστηροι στην κριτικη μας με τις ομαδες μας.και αυτα που κανουν στην ευρωλιγκα πολλα ειναι!!!δεχονται κριτικη ποιοι?οι αγγελοπουλοι?καλως ή κακως εχουν γαζωσει την ευρωλιγκα τα τελευταια χρονια με μπατζετ τυροπιτας σε σχεση με τα μεγαλα κλαμπς!!!τι συζηταμε?ο γιαννακοπουλος δεχεται τα πυρα γιατι?επειδη κανει λαθη?ποιος δεν κανει?δεν κανει η διοικηση των ρεαλ, τσσκα, μπαρτσα?δεν κανουν οι τουρκοι?μια χαρα τους παιζει μεχρι τωρα , παντα βασει των συνθηκων που υφιστανται, και θα τους παιξει και καλυτερα στο μελλον.

    πού ηταν η μπαρτσα μεχρι το 2008?η ρεαλ μεχρι το 2010?οι τουρκοι?πού ειναι τωρα η σιενα?τι κανει η αρμανι τοσα χρονια?κοιταξτε λιγο παραπερα να δειτε τι γινεται και μετα ασκειτε οση κριτικη θελετε στις ελληνικες ομαδες που με τη μειωση που εκαναν στο μπατζετ τους ακομα το παλευουν!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο και να δικαιολογείς την απόκτηση Κούζμιτς
      και Πάβλοβιτς,μαζί με τους πέντε ξένους αντί
      για έξι που δικαιούται ο Παναθηναικός,τα λάθη αυτά
      πλήρωνε.
      Και καθόλου τα μεγάλα μπάτζετ και τα μικρά.
      Ο Παναθηναικός δεν έκανε μείωση στο μπάτζετ.
      Πέταξε τα λεφτά του σε ακατάλληλους ξένους και
      είναι κάτι που ειχε σημειώση αυτή εδώ η σελίδα
      και ο Conway από το καλοκαίρι.
      Κάντα όλα σωστά και μετά θα δούμε αν φταίει η μείωση
      του μπάτζετ.
      Πόσο αυξημένο μπάτζετ θα είχες,αν αντί για Πάβλοβιτς
      έφερνες Γουίλιαμς το καλοκαίρι μαζί με Χέινς ή Ρόλλ
      για να είχες μεγάλο και καλό ροτέισον ;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    2. αν μου χαρισεις το ονοματακι σου τοτε θα σου δωσω απαντηση σε ο,τι αποζητας....

      ΣΜ

      Διαγραφή
    3. Βαγγέλης απο την καταπράσινη Λακωνική και λεβεντογεννα Μάνη.
      Αν θέλεις ανταλασουμε κι επώνυμα.
      Δεν καταλαβαίνω βέβαια τι σχέση έχει αυτό με την απάντηση,αλλα δεν εχω κανένα πρόβλημα.

      Διαγραφή
    4. ρωταω ρε συ βαγγελη το διαδυκτιακο σου ονοματακι, και οχι το πραγματικο, αλιμονο δηλαδη, διοτι υπαρχει ενας φιλος στο μπλογκ που απαιτει να συνομιλει μονο επωνυμα και οχι ανωνυμα και σε καποιες περιπτωσεις δεν εχει και αδικο.

      οσο για το ποστ σου, περιληπτικα και για να μην κουραζω μιας και τα εχω αναφερει πολλες φορες,

      -ο παβλοβιτς ηταν καλη μεταγραφη ανεξαρτητα αν στο μεγαλυτερο μερος της χρονιας μεχρι τωρα δεν εχει παιξει αναλογα της εμπειριας του, των ικανοτητων του και της ποιοτητας του ως παικτης.αν εχεις διαφορετικη αποψη παρακαλω να την καταθεσεις αναλυτικα σχετικα με την προοπτικη αποκτησης του σερβου το καλοκαιρι απο την ομαδα.

      -ο κουζμιτς ξεκινησε καλα και μετα επεσε και λογω της γενικοτερης μετριοτητας της ομαδας μεχρι προτινος.η περιφερεια , κατα τη γνωμη μου , ηταν το κυριο προβλημα και αυτο φαινεται τωρα που η ομαδα ειναι εμφανως ανεβασμενη και χωρις να μπει ο νεος αθλητικος ψηλος.
      -ο παο δεν εκανε μειωση στο μπατζετ?ειμαστε στο 2016 και οχι στο 2012!
      -αφου το ειπε ο conway οκ, παω πασο.δηλαδη,εμεις οι υπολοιποι να μην εχουμε τη δικη μας αποψη?
      -αυτο εξηγω παραπανω, το να τα κανεις ολα σωστα ειναι δυσκολο εως απιθανο.κατι θα σου ξεφυγει, κατι δε θα τσουλησει, κατι θα παει στραβα.σε ολους συμβαινει!!εκτος και αν εσυ στη δικη σου δουλεια πανε ολα ρολοι και οπως τα εχεις ακριβως προγραμματισει!!!αν εισαι βεβαια δημοσιος υπαλληλος αλλαζει το πραγμα και εκει θα εχεις εσυ δικιο.

      -επρεπε δηλαδη ο παο να κανει 2 μεταγραφες γκαρντ το καλοκαιρι και να αφησει το βλαντο μονο του στο 3?οκ αλλα διαφωνω.το τι επακολουθησε ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.

      -το ρολ πού τον ξερεις ρε βαγγελη?επειδη στο ειπε ο conway ή απο κανα βιντεακι?αν μου πεις οτι οντως παρακολουθεις την πορεια του παικτη και εχεις αποψη εγω θα σε πιστεψω.

      -ουτε εγω εχω θεμα με τα nicknames αλλα εχω θεμα με το κρυφτουλι.

      τα ξαναλεμε..

      ΣΜ

      Διαγραφή
    5. Εγω πάντως ΣΜ συμφωνώ σε πολυ μεγάλο ποσοστό μαζί σου. Και με τα λάθη που έχουν και παρά το χαμηλομένο μπάτζετ ο Ολυμπιακός φτάνει στους τελικούς και ο ΠΑΟ στα χειρότερα του φτάνει στούς 8 και δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό!!!

      Διαγραφή
    6. ΣΜ έχεις απόλυτο δίκιο
      Έπρεπε να βάλω νικ αλλά ξεχάστηκα.
      Το Ρολλ τον παρακολούθησα αφού τομ πρότεινε ο Jim.
      Δεν εχω πρόβλημα να το παραδεχτώ.
      Δε εχεις άδικο σχεδον σε όλα.
      Ακόμα και για Παβλοβιτς που έπρεπε όμως να διορθώσουν το Δεκέμβρη.
      Αλλά επέτρεψε μου να εχω διαφωνία στη λειψανδρεια στα γκαρντ που έβγαλε μάτι απο την αρχή και στην καθυστερηση στις προσθήκες.
      Βαλε αν θες το μικρό σου όνομα να τα λέμε πιο οικεία.
      Β@γγ3λη$

      Διαγραφή
  47. http://www.eurohoops.net/el/euroleague-el-2/198874/nikolas-o-kaliteros-koouts-pou-icha-pote

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Οι κόκκινοι έχουν σοβαρό πρόβλημα με την στελέχωση όπως εξελίχθηκε, πραγματικά στην όλη γκαντεμιά τους φέτος πήραν κ λάθος αποφάσεις από τις γιορτές κ μετά, από την άλλη οι πράσινοι παρόλα τα μεγάλα λάθη τους (μέχρι το σεφ) δεν το πλήρωσαν, ήταν τυχεροί και τώρα ανεβαίνουν με γεωμετρική πρόοδο. Για τους κόκκινους η Κούτσα ίσως είναι το κύκνειο άσμα, όπως κ του Σφαίρο...Λοτζέσκι, Αγραβάνης, Αθηναίου μοιάζουν να το έχουν αποδεχτεί.
    ΥΓ. Τον Τσαιρέλη δεν τον δίνει σε καμιά ομάδα, καλό θα κάνει σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα στην παρέα, με μερικές επισημάνσεις...
    Πολύ ενέργεια ο ΠΑΟ! Μπαίνουν βγαίνουν παίκτες στο 1-2-3 και δεν μπορείς να καταλάβεις ποιος θα κατεβάσει την μπάλα, ποιος θα δημιουργήσει και ποιος θα εκτελέσει! Ο Σάλε πρέπει να αρχίσει να βάζει στο παρκέ συστήματα επιπλέον από τα υπάρχοντα τα οποία θα κεφαλαιοποιούν τη δυνατότητα της ομάδας να δημιουργεί από όλες τις θέσεις! Η μπάλα πρέπει να κυκλοφορεί όσο το δυνατόν περισσότερο, όσο το δυνατόν ταχύτερα...
    Έχω ακόμα τις αμφιβολίες μου για τα εκτός έδρας παιχνίδια, εκεί που η εξέδρα του αντιπάλου πιθανόν να καλύπτει το έλλειμμα ενέργειας που μπορεί να έχει!...εκεί ακριβώς που το παιχνίδι βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού αμφιβάλω για τις δυνατότητες του τρίο Φελντέιν-Ουίλιαμς-Χάινς...
    Ευτυχώς ακόμα (όπως λέει και ο Jim) o 3D έχει τη δυνατότητα να παίρνει σχεδόν πάντα (και τώρα πιο ξεκούραστος) τη σωστή απόφαση!
    Το παιχνίδι με τη Μάλαγα είναι, όχι απλά κομβικό αλλά κυριολεκτικά all the money...
    Νίκη στην Ισπανία...στην ουσία σου δίνει πρόκριση και σε φέρνει πολύ κοντά στην 3η θέση, ειδικά αν αυτό συνδιαστεί με διπλό του Μπαρτζώ!!! Μη ξεχνάμε ότι η 4η θέση σε στέλνει, πιθανότατα, για 3η συνεχή φορά στα νύχια της Αρκούδας, ξανά με μειονέκτημα!!!
    Υπομονή λοιπόν...και διπλό ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στην πόλη που γεννήθηκε ο Πάμπλο Πικάσσο!
    Δε θα είναι καθόλου εύκολο...
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Νομίζω ότι σήμερα είδαμε τον ορισμό του Jim..όπληκτου καρφώματος από έναν καθαρά jim..όπληκτης επιλογής παίχτη. Τα λέω σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Σε περιπτωση τριπλης- ισοπαλιας μεταξυ των ομαδων ποιος προκρινεται;;;το +- πότε μετραει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχικά μετράει το ρεκόρ που έχουν στα μεταξύ τους παιχνίδια (νίκες-ήττες). Αν έχουν το ίδιο ρεκόρ και οι τρεις (δηλ. 2 νίκες - 2 ήττες), τότε μετράει το +/- στα μεταξύ παιχνίδια και των τριών ομάδων. Αν έχουν το ίδιο ρεκόρ οι δύο από τις τρεις ισόβαθμες ομάδες (πχ. 1-3 οι δύο και 4-0 η άλλη), τότε για τις δύο που έχουν το ίδιο ρεκόρ μετράει το +/- μόνο των δύο μεταξύ τους παιχνιδιών.

      Διαγραφή
    2. 12.58 σε ευχαριστω πολυ.

      Διαγραφή
  52. Διάβασα απνευστί το άρθρο του Jim και όλα τα σχόλια ως εδώ.
    Η άποψη μου για τις 2 ομάδες μας στη διοργάνωση είναι ότι ο ΠΑΟ εύκολα-δύσκολα θα περάσει στην 8αδα, ο δε ΟΣΦΠ θα αποκλειστεί και μάλιστα χωρίς να..παιδευτεί πολύ. Όμως θα σταθώ λίγο στην περίπτωση του ΟΣΦΠ και θα πω ότι ακόμα κι αν φέτος η χρονιά δεν εξελιχθεί όπως έχει μάθει τα τελευταία χρόνια (διαδοχικές παρουσίες στο F4) δεν χρειάζεται να απογοητευτεί αλλά να χρησιμοποιήσει τη σεζόν αυτή για να παρουσιαστεί καλύτερος του χρόνου. Ούτε αναθέματα, ούτε καζούρες. Α! και λιγότερη αμετροέπεια στους πρόεδρούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομιζω να αποκλειστει ο γαυρος,εχει το πιο ευκολο προγραμμα,η Κουτσα το πολυ με τα βιας να κανει δυο νικες ακομη.Θα δειτε οτι θα περασει μπορει τεταρτος αλλα θα περασει.Με 9-10 νικες στον ομιλο τους θα βγει ο πρωτος,Ρεαλ η ΤΣΣΚΑ μετα πιστευω οτι θα δουμε πολλες ισοβαθμιες,εκει δεν ξερω τι μετραει,δηλαδη σε τριπλες ισοβαθμιες τι γινεται;

      Διαγραφή
  53. Αν και Παναθηναϊκός θα έλεγα να μην τα ισοπεδώνουμε όλα για τον Ολυμπιακό. Έγραψε κάποιος πιο πάνω ότι 'Αγραβάνης και Παπαπέτρου δεν είναι για πολλά πράγματα'. Παιδιά, μην συγχέουμε ανόμοια πράγματα. Ο Παπαπέτρου είναι κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ και θα το δείτε. Παίχτης Αγραβάνης δεν υφίσταται. Τα ίδια έγραφα ήδη από το Ευρωμπάσκετ νέων του 2013 στην Εσθονία, που συζητούσαμε εδώ την εθνική όπου έπαιζαν και Παπ και Αγρα.

    Ο Αγραβάνης είναι μια κακή κόπια του Φώτση - πιο χοντρός, λιγότερο αθλητικός, με χειρότερη νοοτροπία. Μόνο στα σπυριά και το ανοιχτό στόμα και το βλαμμένο βλέμμα της αγελάδας μοιάζουν. Ο Παπαπέτρου υποφέρει από την έλλειψη καθιέρωσης σε μια θέση, αλλά έχει αθλητικές προϋποθέσεις για μεγάλα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι κανει τον Παπαπετρου κεφαλαιο για το ελληνικο μπασκετ; Τι εχει δειξει ως τωρα; Ειναι ενα παιδι με καλο σωμα (υψος και μυικο συστημα), μετρια τεχνικη και μετριο σουτ στις καλες του μερες. Ταυτοχρονως δεν ειναι καθολου πλαστικος στις κινησεις του, εχει κακο χειρισμο μπαλας για 3αρι και σχεδον ανυπαρκτη δημιουργια. Τετοιες υπερβολες περι κεφαλαιου του κανουν κακο. Αλλοι εγραφαν οτι ειναι παιχταρας, αλλοι οτι ειναι καλυτερος απο τον 25χρονο Γιανκοβιτς, οι Αγγελοπουλοι ελεγαν οτι εφτιαξε καλα τον Περπερογλου (!!!) κλπ κλπ. Για να παιξει σοβαρο ρολο στο ελληνικο και το ευρωπαϊκο μπασκετ ο Παπαπετρου πρεπει να δει τον εαυτο του οπως πραγματικα ειναι, να ξεχασει τους κουταμαρες που λεγονται και γραφονται γι'αυτον, να κοψει τα καραγκιοζιλικια που εμαθε στην Αμερικη και να σκιστει στη δουλεια. Να αντιληφθει δηλαδη οτι αυτα που του λειπουν για να γινει σοβαρος παικτης ειναι περισσοτερα απο αυτα που εχει. Αν το καταλαβει αυτο και δουλεψει τοτε ισως γινει κεφαλαιο για το ελληνικο μπασκετ.

      Διαγραφή
    2. Ο Παπαπέτρου όπως και ο Αγραβανης εχουν παρει,και λογω συμπτώσεων και επειδή από γινατι θελουν σονι και καλα να τους καθιερωσουν στον Ολυμπιακο αμέτρητες ευκαιριες.Σε τι ακριβως εχουν γινει καλυτεροι,ειναι ένα θεμα.Ο Παπαπέτρου πασχει από το συνδρομο του ΝΒΑ και αν και εχει προσοντα και καλα στοιχεια,εχει σοβαρες αδυναμίες και δειχνει λιγος τουλάχιστον για να παιξει στον Ολυμπιακο εχοντας χαμηλο ταβανι.Ισως επρεπε να ξεκινησει από χαμηλοτερα.Σαφως η επιστροφη Παπανικολαου είναι καταστροφικη γι αυτόν γιατι ηδη τον πανε κακην κακως στο 4.Ετσι δεν φτιαχνονται οι παικτες όμως.Εαν μιλαμε για κεφαλαια εγω σκέφτομαι τον Χεζονια πχ που ουτε καλα καλα τον εβαλαν να παιξει στην Μπαρτσελονα και βρισκεται ηδη στο ΝΒΑ.Και τον Μιροτιτς που από τον πρωτο του χρονο στην Ρεαλ εδειχνε πως μπορει να εξελιχθει

      Διαγραφή
  54. Καλησπέρα. Γνώμη μου, ο ενθουσιασμός, παρ'ότι καλοδεχούμενος και, πλέον, δικαιολογημένος, απο τους φίλους του ΠΑΟ είναι λίγο πρώορος. Η νέα, πλέον, ομάδα δεν έχει προλάβει να δείξει οτι έχει ένα standard απόδοσης που θα μας επιτρέπει να λέμε πχ οτι έχει σίγουρες τις νίκες εκτός έδρας με Malaga και Darussafaka (πόσο μάλλον με Αστέρα) και, επομένως, όλα είναι ακόμα στον αέρα. Θεωρώ οτι είναι σε καλό δρόμο αλλά με μια νίκη εκτός προγράμματος μπαίνει ξανά σε μπελάδες. Τα επόμενα δύο παιχνιδια θα μας επιτρέψουν να έχουμε μια καλύτερη εικόνα.

    Για τον Ολυμπιακό, θεωρώ οτι έχει αποκλειστεί. Οι ομάδες του ομίλου του ανεβάζουν στροφές την ώρα που ο ίδιος προβληματίζει και, επομένως, και με δεδομένη την ήδη πολύ δυσμενή θέση που βρίσκεται βαθμολογικά, δεν πιστεύω οτι υπάρχει γυρισμός.

    Και για καληνύχτα, ένα βιντεο με την καψούρα του ΔΓ, τον Jimmer Fredette και το πακέτο που τρώνε παίκτες που παλεύουν για μια θέση στο NBA μέσα απο τη D League.

    https://www.youtube.com/watch?v=6zm6ZKrfRZs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηστο εκτιθεσαι,ο γαυρος θα περασει μαλλον η Κουτσα θα ξεφουσκωσει,το πολυ να κανει δυο νικες.ο ΟΣΦΠ με 5/6 νικες θα εχει το πανω χερι σε τυχον ισοβαθμια.Δεν ξερω μονο σε τριπλη ισοβαθμια ποιος ευννοειται,π.χ Μπαρτσα ΟΣΦΠ Κουτσα.Η Κουτσα εχει μεχρι τωρα 6 νικες,το πολυ να κερδισει Χιμκι εντος και Μπαμπερκ εκτος τελευταια αγωνιστικη.

      Διαγραφή
  55. Ο Χάντερ μάλλον δεν είναι τόσο έτοιμος.Λογικό βέβαια. Είναι μόλις 21, χωρίς εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ και θα χρειαστεί να επεξεργαστεί πολλά δεδομένα σε μικρό χρονικό διάστημα γα τον τρόπο που παίζουμε και λειτουργούμε εδώ ώστε να μπορέσει να βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jimmy καλημέρα.
      1. Δεν τον αλλάζει τώρα για να πάρει κύπελλο με Κουζμιτς που ηταν παρών μέχρι τελικό.
      2. Θέλει να δεί αν τραβάει το άλογο γιατί είναι η τελευταία αλλαγή στην Α1 και δεν το διακινδυνεύει χωρίς να το ψάξει καλά.
      Φαντάζεσαι να βγει αστροναύτης αντί για κυνηγός? :))
      Ταπεινογνωμη μου.

      JB

      Διαγραφή
    2. Σαφώς και πρέπει να το ψάξει καλά. Όπως είναι βέβαιο ότι χρειάζεται κάποιο διάστημα προσαρμογής. Νομίζω ότι με το υπόβαθρο του παίχτη, το γνώριζαν ήδη στον Παναθηναϊκό.

      Διαγραφή
  56. Καλημερα Jim,

    Ποιες διασταυρωσεις στην 8αδα θα ηθελες να δεις?

    Απο μπασκετικης και ιντριγκαδορικης σκοπιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμμ.. Καλή ερώτηση
      Νομίζω Μπαρτζώκας με ΟΣΦΠ ή Ρεάλ θα ήταν ενδιαφέρον ματσάρισμα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω για την απαντηση!

      Και μια ακομα ερωτηση (μιας και εγραψες για Ρεαλ):

      Πιστευεις οτι παρα το δυσκολο προγραμμα η Ρεαλ θα παρει πλεονεκτημα?

      Εγω πρεπει να παραδεχτω οτι απο περσι η Ρεαλ δειχνει να εχει χτισει χαρακτηρα.Φετος στην πρωτη φαση οταν εσφιξαν τα γαλατα νικησε τους παντες, και νομιζω φετος θα κανει το ιδιο.Ο Γιουλ δεν μασαει...

      Διαγραφή
  57. ΕΠΕΤΕΙΟΣ
    ==========
    Πρώτη του Μάρτη γνώρισα
    τον άγγελο την τρέλα
    ενα κορίτσι ζαχαρι
    και σκέτη καραμέλα

    Στο hoopfellas τα είπαμε
    κι έκλεψε την καρδιά μου
    και οταν πρωτοβγηκαμε
    με σκλάβωσες χαρα μου

    Οπως και με Γουιλιαμς
    έρωτας με την πρώτη
    νοοτροπία παικταρά
    και πράσινου στρατιώτη

    Αφροξυλανθη θα στο πω
    κι ας με παρεξηγήσεις
    μεσ'απ'το έβδομο θα πιω
    το είναι σου αν μ'αφησεις :))

    ΥΓ Υγρά κι ανηλιαγα στενά
    και σπίτια χαμηλά μου
    γειασου Γουίλιαμς παικταρά
    γειασου Άφρο κυρα μου.

    Jim... οπληκτος




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Σήμερα η Άφρο σας έχει γενέθλια οπότε γλυκομίλητοι διαδικτυακοί μπασκετικοί φίλοι μου περιμένω τις Jim..όπληκτες ευχές σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά στη Μπέκι Χάμον του Hoopfellas!!!!!!!!!

      Panos

      Διαγραφή
    2. Xρόνια πολλά Αφροξυλάνθη. Με υγεία. Θα μας κεράσεις κανένα νέο για τα γενέθλια σου?

      Ιnsider

      Διαγραφή
    3. Χρόνια Πολλά Άφρο, ότι καλύτερο εύχομαι.. Χαρά μας να σε έχουμε εδώ. Βέβαια, καρφώθηκες με τα γενέθλια.. Καταλάβαμε πλέον ποιος βρίσκεται πίσω από το προφίλ σου. Η Αφροξυλάνθη είναι ο ..Σούλης Μαρκόπουλος! 1/3/1949..

      Διαγραφή
    4. Xρονια πολλα Αφρο!

      Διαγραφή
    5. lol είτε μπέκι είτε σούλης.. χρόνια πολλά κόουτς!

      Διαγραφή
    6. Ααααχχχχ.. Δύσκολα τα 21. Σαν του Χάντερ Άφρο (Χρόνια Πολλά)

      Mario

      Διαγραφή
    7. Kooυτς ειμαι μεγαλος θαυμαστης σου!! Χρονια πολλα και καλα!!

      Διαγραφή
    8. Χρονια πολλα Αφρο!!οτι επιθυμεις!αντε κ με τη κουπα στο Βερολινο τον Μαιο!!βεβαια αμα εισαι ο Σουλης οπως λεει ο Jim, θα σου ευχηθω με το καλο εισοδο σταο play-off της Α1!! :p

      κανα καλο κους-κους για το ποτε θα μπει να παιξει ο Χαντερ εχουμε?εχουν μεινει ολοι Χαντερ-οπληκτοι στην ομαδα μαζι του? :p

      Διαγραφή
    9. σημερα εχει γεννεθλια και η μανα μου... λες;;;;
      Χρόνια πολλα Αφρο!!

      μίμης

      Διαγραφή
    10. Χρονια πολλα Αφρο πολυχρονη και οτι επιθυμεις.
      Ευχομαι ως δωρο το 7ο στην Παναθα!!

      Διαγραφή
  59. Μωρό μου και λατρεία μου.
    Απο τούδε κι εφεξής η 1η του Μάρτη εντάσσεται στις προσωπικές εθνικές και παγκόσμιες επετείους.
    Να ζήσεις σαν τα ψηλά βουνά να σε χαίρομαι εντελβάις μου.
    Καθότι φανατικός φυσιολατρης :)))

    Jim.. οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Bλέποντας ένα βίντεο παραπάνω, πόσο στεναχωριέμαι για τον φριντέτ… ¨Ελα ρε άνθρωπε στην Ευρωλίγκα, δε μπορείς να μαρκάρεις και τόσο αλλά τουλάχιστον δεν έχει Ρόουζ και Τόμας εδώ πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Μιας και είπαμε για Becky Hammon, οι Σπερς προσέλαβαν τον Kirk Goldsberry πρώην αρθρογράφο της Grantland. Σύντομα θα ανακοινωθεί ο ρόλος του στον οργανισμό. Είναι φανερή η θέληση τους να μαζέψουν δυνατά μυαλά και να τα απορροφήσουν σε αυτό που η ομάδα δουλεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O τύπος είναι ικανός να βγάλει στατιστικά και shot charts για να συσχετίσει το φτάρνισμα του Πόποβιτς με τα ποσοστά του Γκριν από το 3ποντο όταν έχει πανσέληνο!!!

      Διαγραφή
    2. Και στα δικα σου να πουμε Jim ?

      Kaspar Hauser

      Διαγραφή
  62. Ιντριγκαδορικη ερώτηση
    Θα μπορουσε ο Παπαγιάννης να βοηθησει την εθνικη ανδρών είτε σαν κληση ειτε σαν 12ος παικτης,ή θα ηταν καλυτερα να βοηθησει την u20 να ανέβει κατηγορία το καλοκαίρι(προσωπικά πιστευω πως οι μικρες εθνικές δεν βοηθούν ιδιαίτερα τον συγκεκριμένο παικτη)

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα, no_closure.

      Αν αναφέρεσαι στο καλοκαίρι που μας έρχεται, μάλλον όχι. Εκτός κι αν υπάρξει απουσία κάποιου απ’ τους Μπουρούση (αν αποφασίσει να αποσυρθεί απ’ την εθνική) ή Κουφού (να μην του επιτρέψουν απ’ την ομάδα του να έρθει). Ή λείψει πάλι περιέργως απ’ τις κλήσεις ο Λουκάς.
      Το προοολυμπιακό είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση αφού θα διεξαχθεί πολύ νωρίς χωρίς την δυνατότητα για σοβαρή προετοιμασία όπου θα υπήρχε το περιθώριο να ενταχθεί στην ομάδα ο μικρός. Ο Κατσικάρης λογικά, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, θα προσπαθήσει να επιλέξει μια 12άδα με την μεγαλύτερη δυνατή συνοχή. Που θα απαρτίζεται κυρίως από παίκτες των δύο τελευταίων διοργανώσεων. Ακριβώς λόγω του περιορισμένου χρόνου προετοιμασίας. Στα προκριματικά που επανέρχονται απ’ του χρόνου, σαφέστατα πρέπει να έχει θέση αφού η εθνική θα μπει πλέον στην φάση της ριζικής ανανέωσης.
      Γενικά, πάντως, συμφωνώ ότι το παιδί δεν φαίνεται να αποκομίζει πολλά απ’ την συμμετοχή του στις μικρές εθνικές σ’ αυτή την φάση της καριέρας του. Το ιδανικό θα ήταν να δουλέψει ατομικά το ερχόμενο καλοκαίρι αφού πλέον του χρόνου θα πρέπει να παίξει σοβαρά στο υψηλό επίπεδο. Να δούμε δηλ. το ‘’Παπαγιάννης 3ος σέντερ’’ σε όλα τα ματς του ΠΑΟ να γίνεται πράξη.
      Μετά το περσινό πολυθρύλητο πράσινο παιδομάζωμα, ο μόνος που δείχνει να έχει κάνει σαφέστατη πρόοδο είναι ο Παπαγιάννης. Οι υπόλοιποι για διάφορους λόγους (τραυματισμοί, αλλαγή κατεύθυνσης της ομάδας κλπ) φαίνονται στάσιμοι. Η περίπτωση, δε, του Χαραλαμπόπουλου προβληματίζει. Φέτος, σχεδόν έχασε την σεζόν και το καλοκαίρι που έρχεται θα πρέπει να αποφασίσουν στον ΠΑΟ τι θα κάνουν. Ο δανεισμός για έναν τουλάχιστον χρόνο σε μια ομάδα όπως ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ μοιάζει μια καλή προοπτική για την εξέλιξή του.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα
      Νομιζω πως το θέμα με τους δυο συγκεκριμένους εχει αρχισει να ξεκαθαριζεί.
      Ο Χαραλαμπόπουλος εχει εμφανές προβλημα με το σωμα του αφου σε καμια περιπτωση δεν ανταποκρινεται στην δεδομενη του μπασκετική ευστροφία.Ειναι σχετικα "ξερος" για τριαρι και μικροσωμος για τεσσαρι,συν του οτι βγαζει αρκετους τραυματισμους απο πέρσι συν το οτι ξεζουμιστηκε υπερβολικα το καλοκαίρι απο τον Παπαθεοδώρου.Μοιαζει οντως μονοδρομος ο δανεισμός αν θελουν να παρει παιχνίδια ,αλλα πρεπει να δουλεψει κι ο ιδιος στις αδυναμιες του.Για να σταθει ας πουμε στο τοπ επιπεδο δεν φτανει να ναι συμπαθητικός σουτερ,αλλα άριστος αφου δεν ειναι αρκετα αθλητικός για εμπλουτισει το επιθετικο παιχνιδι του

      Ο Παπαγιαννης απο την αλλη εχει αρκετες αρετες που μπορει να τον καθιερωσουν σύντομα.Πρωτα ειναι το υψος του και το σκαρί του.Αλλα σε σχεση με τους υπολοιπους ψηλους της γενιας του (Διαμαντακος ,Τσαλμπουρης,Δημακοπουλος) που δεν προκειται να παιξουν επαγγελματικο μπασκετ αξιωσεων απο οτι φαινεται,εχει εξαιρετικη τεχνική στην επιθεση και πολυ δουλεμενο κορμι.Ο Παπαγιαννης δεν ειναι ο ιδιος παικτης σωματικα με αυτον που ηταν το Σεπτεμβρη,εχει ριξει απιστευτη δουλεια στο γυμναστηριο και αυτο φαινεται ευκολα.Συν τις αλλοις εχει αναγκασει το Σαλε να του δινει πολυ χρονο στην Α1 που δεν ειναι χαριστικος αλλα αποτελεσμα δουλειας και συγκεντρωσης στην προπονηση.Δεν νομιζω να υπαρχει συνομηλικος του με τετοια τελειωματα στην Ευρωπη...Αν δουλεψει στο πνευματικο επιπεδο για να μπορει να βγαζει αμυνες του χρονου (αν ολα πανε καλα) θα μοιαζει ετοιμος παικτης για Ευρωλιγκα.Για την εθνικη εχουμε χρονο να τα πουμε αλλα νομιζω πως δε θα ειναι ευκολο να εχει απαρτια ο Κατσικαρης και μπορει να εχουμε εκπληξεις...

      no_closure

      Διαγραφή
  63. Ρε παιδια ο Παππας τι γινεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Θα μπορούσε. Χρειαζόμαστε ταχύτητα στη θέση 5 όμως… Θα μου πεις, από άλλους ταχύτερος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΑΦΡΟΞΥΛΑΝΘΗ ΟΛΟΓΙΟΜΗ
    ======================

    Ο Jimmy μου εζήτησε
    Αφρουλα αγαπημένη
    ποιμα να γράψω εγώ για σε
    του site παινεμενη.

    Ποιο ποιμα όμως θα μπορεί
    με ομορφιές να ντύσει
    γλυκια μου ολο το ειναι σου..
    ΑΝΤΥΤΟ ΘΑ Τ'ΑΦΗΣΕΙ ! ? !

    Ποια λόγια πεσμου θα βρεθουν
    να υμνησουν το κορμι σου
    κοραλι σπανιο του βυθού
    κι ουρί του παραδείσου??

    Γιορτάζει και το hoopfellas
    θα σβήσετε κεράκι
    σαν σήμερα γεννήθηκε
    το πιο λαμπρό αστεράκι

    Χρονια πολλά λατρεια μου
    για τα γενεθλια σου
    κι όλη τη θάλασσα θα πιω
    ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ !


    Jim.. οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άσε τα ποιήματα και έλα να δούμε τον τελικό όλη η παρέα μαζί

      δικαιολογίες δεν θα γίνουν δεκτές (εκτός αν είναι για κανα γκομενάκι)

      Διαγραφή
  66. http://www.gazzetta.gr/basketball/article/885270/antams-gia-olympiako-xeroyme-pos-kapoia-sfyrigmata-den-tha-dothoyn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΟΛΓΟΘΑ Η ΛΟΚΟ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΤΟΘΔΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ!ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    03/03/16 ΕΦΕΣ*
    07/03/16 ΚΙΜΚΙ
    10/03/16 ΦΕΝΕΡ
    13/03/16 ΝΙΖΝΙ*
    17 ΠΑΟ
    ginobilli

    ΑπάντησηΔιαγραφή