Athlenda

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

EL FINAL FOUR 2016, BERLIN: Η κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού.. (Remake..?)



Μπορεί η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να σπάσει τη κατάρα που την κυνηγάει και να αποθέσει τα κοσμήματα του ρόστερ της στον βασιλικό θρόνο του ευρωπαϊκού μπάσκετ; Δυο πεινασμένα underdogs, η -έχουσα αίμα πειρατή- Λαμποράλ Κούτσα και η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, περιμένουν στην είσοδο για την αυλή του παλατιού ενώ ο “μέγας μάγιστρος” Ζέλικο Ομπράντοβιτς χαμογελάει σαρδόνια και στους τρεις δελφίνους ετοιμάζοντας τους χώρο για το νησί των Νεκρών. Το Hoopfellas κάνει τις εκτιμήσεις του για τις τεράστιες μάχες του Final Four του Βερολίνου..




Bερολίνο. Το τέλος του δρόμου σε μια σεζόν που μας κράτησε όλους στα ..δάχτυλα των ποδιών. Και το στέμμα να περιμένει τον τελικό νικητή. Η σύνθεση των τεσσάρων διεκδικητών σίγουρα φέρνει συνειρμούς στη σκέψη όλων μας μιας και τα ερωτηματικά είναι πολλά.


Είναι η ώρα για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά το εκπληκτικό προσωπικό του performance στη post season, να επιστρέψει στον θρόνο του ευρωπαϊκού μπάσκετ διαλύοντας κάθε αμφιβολία για το ποιος παραμένει ακόμα το “αφεντικό” των πάγκων;

Θα μπορέσει επιτέλους η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να σπάσει τη κατάρα που έχει εγκατασταθεί πάνω από τον οργανισμό στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης ή το μαύρο σύννεφο θα επιστρέψει στο τέλος και αυτών των παιχνιδιών; Μπορεί ο Δημήτρης Ιτούδης να χριστεί ως το “νέο αφεντικό” στον χώρο;

Σας πηγαίνω ένα χρόνο πίσω και αντιγράφω -ουσιαστικά μεταφέρω στον χρόνο- τις σκέψεις μου και τον παραλληλισμό της κατάστασης που βιώνει η αρκούδα (των 13 παρουσιών στα τελευταία 14 F4) τα τελευταία χρόνια με τον τίτλο της ανάρτησης..


Το «πλήρωμα» του Βατούνιν μοιάζει καταραμένο. Και ο θησαυρός που κατέχει (τεράστιες επενδύσεις και το μεγάλο μπάτζετ) είναι ίσως η ίδια του η κατάρα που, όπως και στην ταινία του Γκορ Βερμπίνσκι, μεταμορφώνει τους πειρατές σε σκελετούς κάθε βράδυ υπό το φως του φεγγαριού. Ο συσχετισμός είναι έντονος εάν συνδυάσετε τις εικόνες της αγνώριστης ΤΣΣΚΑ σε πολλά ματς των F4 (υπό το φως του φεγγαριού..) με τους παίχτες (πειρατές) να μεταμορφώνονται προς το χειρότερο (σκελετοί)..”' 


Μπορεί η παρουσία ενός Champ όπως ο Γιώργος Μπαρτζώκας να εμπνεύσει τους μαχητές του μετατρέποντας τον Έλληνα κόουτς στον νέο “τσάρο” του ευρωπαϊκού μπάσκετ; Σκεφτείτε το λίγο..


Και τέλος, η απόλυτη “Σταχτοπούτα”. Το Outsider, Λαμποράλ Κούτσα, έτοιμη να γράψει μια από τις ωραιότερες ιστορίες στα χρονικά του αθλήματος..

Τα ματς που ξεκινούν το βράδυ της Παρασκευής έχουν σταθερές και παραμέτρους οι οποίες πρέπει να ζυγιστούν. Λεπτομέρειες που μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα και όσα πιστεύουμε μέχρι τώρα. Όποιος γνωρίζει την ατμόσφαιρα αυτών των παιχνιδιών, τα ταυτίζει απλά με μια ζαριά.. Είναι ακριβώς έτσι; Πάμε μαζί να δούμε τα ζευγάρια..




Fenerbahce vs Laboral Kutxa


Μεγάλη μάχη με αντιπάλους δύο πάγκους που προσεγγίζουν διαφορετικά το άθλημα και φέτος έχουν βάλει τη πινελιά τους έντονα στο αγωνιστικό προφίλ των ομάδων τους. Η Φενέρ είναι μια ομάδα με σταθερότερη αγωνιστική βάση, δεδομένου του ότι μπορεί να σε κερδίσει με κάθε τρόπο ενώ παράλληλα διαθέτει την ικανότητα να προσαρμόζεται κάθε φορά στο αγωνιστικό πλαίσιο του εκάστοτε παιχνιδιού, δείγμα του Two-way χαρακτήρα της ο οποίος συνάδει με τη σύγχρονη τάση του αθλήματος. Η Λαμποράλ από την άλλη είναι, περισσότερο από κάθε σύνολο στη φετινή διοργάνωση, η ομάδα-πειρατής. Έχει αυτό το allegro style πασπαλισμένο με δώσεις ατομικισμού, πείτε το ακόμα και τυχοδιωκτισμού σε αγωνιστικά πλαίσια, όμως είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πάνω σε αυτή τη βάση δύο σημαντικές παραμέτρους:


-Οι Βάσκοι είναι μια εξαιρετική αμυντική ομάδα, πολύ καλά δουλεμένη στα μετόπισθεν και αυτό ακριβώς το στοιχείο αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα της φετινής τους επιτυχίας. Όλα τα υπόλοιπα (Μπουρούσης, Αμερικανοί γκαρντς, ικανότητα στο ένας με έναν, transition offense κλπ.) έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Περάσοβιτς ήταν ότι πέτυχε τη δέσμευση κάθε παίχτη του για το καλύτερο δυνατό effort στο αμυντικό κομμάτι διοχετεύοντας το τρομερό ποσοστό ενέργειας (πραγματικό εργοστάσιο ορισμένες φορές..) που κουβαλάει η ομάδα του, στα μετόπισθεν.

-Αυτό το γρήγορο μπάσκετ, με το “πράσινο” για άμεση εκτέλεση και ροπή στη προσωπική φάση ήταν ο μοναδικός τρόπος ώστε να δουλέψει αυτό το σύνολο και να αναδείξει τις αρετές του μακιγιάροντας τα προβλήματα του. Μια ομάδα χωρίς πηγές δημιουργίας, με περιφερειακούς scoring guards η οποία έμοιαζε με πρόβατο επί σφαγή σε καταστάσεις μισού γηπέδου απέναντι σε πραγματικά καλά δουλεμένα αμυντικά σύνολα. Αυτό το επιθετικό στυλ του “ανορθόδοξου πολέμου” ήταν ο μοναδικός τρόπος για να αναδειχθούν τόσα πολλά πρόσωπα σε ένα ρόστερ με αυτή τη συγκεκριμένη δομή.


Η Φενέρ κρατάει το χέρι του “Νονού” και φτάνει για δεύτερη σερί χρονιά στο F4 της Ευρωλίγκας. Είναι κατά τη προσωπική μου γνώμη η πιο ισορροπημένη ομάδα εδώ και αρκετό καιρό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μετά τα αρκετά λάθη της περασμένης διετίας έχτισε τη φετινή της προσπάθεια πάνω σε μια άρτια στελέχωση (τη καλύτερη ανάμεσα στον ανταγωνισμό κατά την εκτίμηση της σελίδας πριν το ξεκίνημα της σεζόν) και στη περυσινή της εμπειρία την οποία χρησιμοποίησε σωστά για να “μεγαλώσει”. Ο χαρακτήρας της μέσα στη σεζόν δείχνει αυτό ακριβώς. Ότι “μεγαλώνει” σαν οργανισμός.. Ειδικά η σειρά απέναντι στη πρωταθλήτρια Ρεάλ, ο τρόπος που διαχειρίστηκε τον κεραυνό που χτύπησε με τον τραυματισμό του Βέσελι με τον προπονητή να βγαίνει μπροστά με μια εκτυφλωτική λάμψη ως (ούτως ή άλλως) το “προσώπου αυτού του οργανισμού” σηματοδότησαν ορισμένες από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του κλαμπ.



Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς γνωρίζει ότι σε αντίθεση με τη σειρά των playoffs και τον Παναθηναϊκό, έχει απέναντι του μια ομάδα και ένα προπονητή που θα σημαδέψει και θα επιτεθεί αλύπητα στις αδυναμίες του δικού του συνόλου. Το κλειδί σε επίπεδο τακτικής για τον συγκεκριμένο ημιτελικό θα είναι ο ρυθμός. Οι επιδιώξεις των δύο αντιπάλων είναι εκ διαμέτρου αντίθετες μιας και οι Βάσκοι κυνηγούν το ανοιχτό γήπεδο και την εκτέλεση απέναντι σε άμυνες που δεν έχουν προλάβει να στηθούν χτυπώντας στα δευτερόλεπτα αυτής της transition μεταβατικής διαδικασίας ενώ οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει το “βαρύ σασί” της επίθεσης τους στο μισό γήπεδο.


Σημείωση: Και οι δύο επιθέσεις βασίζονται στη προσωπική φάση αλλά έχουν μια τελείως διαφορετική δομή και φτάνουν στη τελική εκτέλεση μέσα από μια τελείως διαφορετική διαδικασία και ένα σαφώς διαφορετικό πλαίσιο. Οι Βάσκοι βασίζονται κατά κόρον σε pure ένας εναντίον ενός καταστάσεις ενώ οι Τούρκοι ψάχνουν με περίσσεια υπομονή το miss match και γενικότερα τη πλεονεκτικότερη για αυτούς κατάσταση στην επίθεση τους και επιτίθενται πάνω σε αυτό προσπαθώντας να αξιοποιήσουν κάθε ευεργετική επίδραση που προκύπτει ακριβώς από μια τέτοια κατάσταση.


Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η Φενέρ διακρίνεται στο επιθετικό κομμάτι από έναν “κυνισμό” και μια έντονη δόση ρεαλισμού τη στιγμή που η Λαμποράλ ποντάρει σε μια επίθεση ρυθμού η οποία όταν και εφόσον “πατήσει” μπορεί να σκοτώσει. Επιστρέφω λοιπόν στη παραπάνω επισήμανση μου. Ο ρυθμός θα είναι το κλειδί για αυτό το ματς. Το Dynamic-Fast pace στυλ των Βάσκων απέναντι στο Gritty-Low pace της Φενέρ. Η προσωπική άμυνα, οι χαμηλοί χρόνοι στα recovers και ο έλεγχος της μπάλας στο αμυντικό κομμάτι θα είναι η ναυαρχίδα στο πλάνο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Είναι ένας προπονητής που παραδοσιακά “παραδίδει” στην εντέλεια απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις.. Όπως έχουμε σημειώσει και νωρίτερα στη σεζόν, οι Βάσκοι τρέχουν πολλές 2-2 ή 3-3 καταστάσεις στην επίθεση δουλεύοντας πολλά Flare Screens για Cutting ή Shooting (James/Bertans) μακριά από τη μπάλα (με πηγή δημιουργίας συνήθως το post και ξέρετε ποιον..) ακόμα και σε πρώτο χρόνο κατά τη μετάβαση από το εισαγωγικό transition play στην επίθεση μισού γηπέδου. Για τη Φενέρ το να ελέγξει τη μπάλα είναι κομμάτι ζωτικής σημασίας. Θα χρειαστεί σωστή επίθεση που θα εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για ετοιμότητα/ισορροπία στο αμυντικά transition και “πόδια” έτοιμα να “τρέξουν μαζί” με τον αντίπαλο (ballhandler ή όχι) και να κατευθύνουν τη μπάλα. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο Ομπράντοβιτς θα προσπαθήσει με αυτόν τον τρόπο (έλεγχο της μπάλας) να χρησιμοποιήσει το overdribbling ως στοιχείο που θα δυναμώσει την άμυνα του λειτουργώντας κάθε φορά θετικά για αυτήν και τη ροπή των περιφερειακών του αντιπάλου για κατά μέτωπον επίθεση ως “δόλωμα” σπρώχνοντας τους προς τα μέσα όπου ο ίδιος θα έχει σκάψει “μαύρη τρύπα”. Αν αυτή η τακτική αποδειχθεί επιτυχημένη μπορεί να δώσει πολλούς transition πόντους στους Τούρκους. Ο Περάσοβιτς γνωρίζει με τη σειρά του ότι αυτή τη φορά δε μπορεί να χτίσει μια αμυντική τακτική πάνω στην αδυναμία του αντιπάλου να ευστοχήσει σε ενδιάμεσα μετά από ντρίμπλα σουτ όπως έκανε απέναντι στον Παναθηναϊκό δεδομένου του ότι η Φενέρ έχει σπεσιαλίστες του midrange οι οποίοι μπορούν να τιμωρήσουν ανεπανόρθωτα μια τέτοια επιλογή (Σλούκας, Ντίξον, Ντατόμε, Μπογκντάνοβιτς).


Ο Κροάτης επίσης ξέρει ότι η ομάδα του χρειάζεται πρωτίστως ένα σπουδαίο αμυντικό παιχνίδι για μείνει όρθια απέναντι στους Τούρκους. Θα τζογάρει, είμαι σίγουρος για αυτό και στις δύο πλευρές του παρκέ προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα κλίμα υπέρ της Λαμποράλ εντός των τεσσάρων γραμμών. Ουσιαστικά, θα πετάξει το μπαλάκι στον αντίπαλο γνωρίζοντας ότι με αποτελεσματική Pick & Roll άμυνα (Get through τακτική με τον Χάνγκα και τους Αμερικανούς γκαρντ) ίσως καταφέρει να κερδίσει εκατοστά στο παρκέ ώστε να ως φυσική συνέχεια να είναι αποτελεσματικότερος αμυνόμενος κοντά στο καλάθι το οποίο θα σημαδέψει ο Ομπράντοβιτς στην επίθεση του (αναμένεται πιθανόν από το ξεκίνημα να φορτώσει μπάλες στον Ούντοχ). Η διαχείριση των φάουλ επίσης θα παίξει μεγάλο ρόλο στο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί στο παρκέ αναφορικά με τον ρυθμό που θα κινηθεί η επίθεση της Λαμποράλ και τους έξτρα πόντους από την άλλη που πάντα στοχεύει η Φενέρ από τη γραμμή των προσωπικών.

X-Factor: USA Forces. Η άμυνα των γκαρντ της Φενέρ απέναντι στα αντίστοιχα της Λαμποράλ. Εκτιμώ ότι ο Ομπράντοβιτς θα βγάλει μπροστά τον Χίκμαν (ο οποίος έχει περπατήσει αυτή τη διαδρομή) ακόμα και δίπλα στον Ντίξον. Ο Χίκμαν είναι κλειδί στη transition άμυνα ενώ ο σκληροτράχηλος Ντίξον μπορεί να βάλει το χέρι του “πάνω” στους περιφερειακούς των Βάσκων. Γαρνιτούρα η άμυνα του Ούντοχ ψηλά. Αυτή η τριάδα μπορεί να δώσει το κατάλληλο αμυντικό boost που χρειάζεται η Φενέρ. Από την άλλη, το δίδυμο Άνταμς-Χάνγκα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ σκοράρει μέσα στον Μάιο 22 πόντου μ.ο με 42.4% στο τρίποντο και είναι ο παίχτης που θα καθορίσει πολλά για τη Λαμποράλ στο παρκέ τη Παρασκευή το βράδυ. Ο Χάνγκα (ίσως ο πραγματικά καλύτερος αμυντικός παίχτης αυτής της σεζόν στην Ευρωλίγκα) έχει σημειώσει συνολικά 38 πόντους με 15/22 σουτ στα τελευταία δύο ματς των Βάσκων και θα παίξει τον ρόλο του Defensive stopper απέναντι στο δίδυμο των Μπογκντάνοβιτς-Ντατόμε. Προσωπικές νίκες των δύο παιχτών της Λαμποράλ στο δικό του πεδίο ο καθένας σημαίνουν αυτόματο “πράσινο” για τους Βάσκους..


Η μάχη των MVP..


Η μονομαχία του Γιάννη Μπουρούση με τον Γιαν Βέσελι συγκεντρώνει τα περισσότερα φώτα. Μιλάμε για δύο από τους καλύτερους ψηλούς στα ευρωπαϊκά γήπεδα αυτή τη στιγμή. Δε σας κρύβω πως μέχρι τον Φεβρουάριο ήμουν πεπεισμένος ότι η ψήφος μου για τον MVP της σεζόν φέτος θα πήγαινε στον Τσέχο αλλά μετά την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα νομίζω ότι τώρα ο δικός μας ψηλός δικαιούται περισσότερο τον τίτλο και από τον Βέσελι και από τον (τελικό νικητή) Ντε Κολό με την έννοια ότι είναι ο μόνος από τους τρεις που η συμμετοχή του ή όχι επηρεάζει τόσο δραστικά το status της ομάδας του. Τα ένας εναντίον ενός τους (γιατί με Βέσελι και Ούντοχ, ο Ομπράντοβιτς θα δώσει προσωπικές άμυνες πάνω στον Έλληνα ψηλό) θα είναι από τα Highlights της αναμέτρησης.

Εκτίμηση: Συναισθηματικά θα ήθελα να δω τη Λαμποράλ να βγαίνει ζωντανή από αυτή τη μάχη όμως εκτιμώ ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Η Φενέρ είναι η πιο ισορροπημένη ομάδα και πιθανόν το πιο δυνατό χαρτί για τον τίτλο σε αυτό το F4. Έχω την αίσθηση ότι η άμυνα της θα βάλει δύσκολα στην επίθεση των Βάσκων (η οποία πετάει πραγματικά φωτιές τον τελευταίο καιρό) κρατώντας τους χαμηλά. Ο Περάσοβιτς, σε τακτικό επίπεδο, θα προσπαθήσει να πουλήσει τρέλα όμως ο Ζοτς δεν αγοράζει. Gritty win για τη Φενέρμπαχτσε..




CSKΑ Μoscow-Lokomotiv Kuban



Σούπερ ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ρώσικες ομάδες και δύο σπουδαίους Έλληνες προπονητές από το οποίο ίσως λείπει η γαρνιτούρα της εντυπωσιακής κερκίδας και του τρόπου με τον οποίον αντιμετωπίζονται τέτοια ματς πιο χαμηλά, στο νότο.. ΤΣΣΚΑ και Κουμπάν συναντήθηκαν και νωρίτερα στη σεζόν. Μια φορά στο Κρασνοντάρ στις αρχές Νοέμβρη όπου η “αρκούδα” με τον Τεόντοσιτς σε σπουδαίο βράδυ και παίχτη-κλειδί τον Τζάκσον πήρε το διπλό (65-77) από την -χωρίς Ράντολφ και Τζάνινγκ εννοείται- Λοκομοτίβ και μια στη Μόσχα όπου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πλήρωσε τον αντίπαλο της με το ίδιο νόμισμα κερδίζοντας με 88-94. Εκείνη τη βραδιά ο Ράντολφ (28 πόντοι) καθάρισε τη μπουγάδα στο τέλος απέναντι στο δίδυμο Τεόντοσιτς-ΝτεΚολό το οποίο συνολικά σκόραρε 56 πόντους οι οποίοι όμως δεν έφτασαν για τους γηπεδούχους..


Το ζευγάρι απαρτίζουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες, σε επίπεδο αγωνιστικής κατεύθυνσης, ομάδες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η CSKA είναι η πιο ποιοτική, αυτή με το μεγαλύτερο star quality και το περισσότερο βάθος. Πάνω σε αυτά τα γνωρίσματα της έχει χτίσει το παιχνίδι και τον αγωνιστικό της χαρακτήρα παρουσιάζοντας (σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει “χαμηλώσει” και άλλο φέτος αφήνοντας για τα καλά πίσω τα παραδοσιακά ρωσικά μεγέθη) ένα fast pace παιχνίδι και τη καλύτερα δομημένη επίθεση της φετινής διοργάνωσης. Μια επίθεση πραγματική μηχανή παραγωγής, με ροή, κίνηση, πηγές δημιουργίας, πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, διαφορετικά “κέντρα βάρους” κάθε φορά και αυτοματισμούς, χτισμένη πάνω στις σπουδαίες δεξιότητες των παιχτών της. Από την άλλη πλευρά η Κουμπάν είναι σίγουρα η πιο hard nosed-ομάδα στο ζευγάρι. Ένα σκληροτράχηλο (σε όλα τα επίπεδα) σύνολο το οποίο παίζει σύγχρονο μπάσκετ έχοντας επενδύσει πάνω στο αμυντικό κομμάτι το οποίο αποτελεί τη βάση του παιχνιδιού της Λοκομοτίβ και στην ικανότητα του συντριπτικού ποσοστού των παιχτών της να ανοίξουν τις άμυνες στο μισό γήπεδο με αποτελεσματική περιφερειακή εκτέλεση.


H CSKA είναι η καλύτερη Shooting team της διοργάνωσης. Στο TOP-16 σούταρε με 56.3% στα δίποντα και 43.1% στα τρίποντα (πρώτη και στις δύο κατηγορίες). Η ικανότητα των παιχτών της να δημιουργήσουν ρήγμα και να μεταφέρουν τη μπάλα από τη μια πλευρά του γηπέδου στην άλλη με μεγάλη ταχύτητα είναι απλά παροιμιώδης ενώ το οπλοστάσιο της διαθέτει πληθώρα snipers που δύσκολα λαθεύει. Η Λοκομοτίβ με τη σειρά της είναι η ομάδα που βασίζει την επίθεση της στη περιφερειακή εκτέλεση περισσότερο από κάθε άλλη. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε το πόσο έχει βελτιώσει τη κυκλοφορία της μπάλας της σταδιακά μέσα στη σεζόν όπου πρόσθεσε σημεία αναφοράς στην επίθεση της όπως το individual talent του Ράντολφ (ο οποίος αναλαμβάνει να τελειώσει τις περισσότερες φάσεις από κάθε άλλον συμπαίχτη του) και την ικανότητα στη περιφερειακή εκτέλεση και το παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια του Τζάνινγκ. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, η Κουμπάν δουλεύει πολύ πιο ομαδικά για τα καλάθια της ανεβάζοντας θεαματικά το ποσοστό των Assisted FGs στο 67.3% (1η στο TOP-16) τη στιγμή που στη κανονική περίοδο η ομάδα έμοιαζε μάλλον περισσότερο σε ..Λαμποράλ σε αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι (μόλις 57.6%, 20η..). Άλλωστε η συγκεκριμένη ομάδα έχει χτιστεί με παίχτες που ξέρουν να πασάρουν και να παίζουν “μαζί” καλλιεργώντας ένα πνεύμα αλτρουισμού.

Συναισθηματική νοημοσύνη..


Αυτό το οποίο (οι περισσότεροι άλλωστε το γνωρίζετε) δε μου αρέσει και δε με έχει πείσει στη φετινή CSKA είναι η άμυνα της. Δεν έχει καταφέρει να βρει ισορροπία (μιλώντας για συνέχεια δηλαδή από “χοντρά” λεπτά έως συνεχόμενα παιχνίδια) στο συγκεκριμένο κομμάτι και σε πολλές των περιπτώσεων εμφανίστηκε να αδυνατεί να ελέγξει ένα παιχνίδι γιατί δε μπορούσε να δώσει Defensive stops. Αυτός ο soft χαρακτήρας της στα μετόπισθεν προσωπικά μου έχει καρφώσει ένα μεγάλο ερωτηματικό στο μυαλό σχετικά με το εάν η “αρκούδα” μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την αδιαμφισβήτητη ποιότητα της σε αυτά τα παιχνίδια που θα κρίνουν όλη τη χρονιά. Προσωπικά θεωρώ ότι το πρόβλημα της “αρκούδας” συγκεκριμένα στα μετόπισθεν πηγάζει από τη συναισθηματική νοημοσύνη (μια έννοια που έχει βαθύτερες ρίζες σε αυτόν τον οργανισμό) αυτού του συνόλου το οποίο απλά δεν έχει φτιαχτεί για να μπορεί να εστιάσει σε βάθος χρόνου στο αμυντικό κομμάτι ξεπερνώντας καταστάσεις με αφετηρία την άμυνα. Μη σας κάνει λοιπόν εντύπωση εάν δείτε τη low pace Λοκομοτίβ (71.5, το χαμηλότερο στο TOP-16) να είναι έτοιμη να χτυπήσει τον αντίπαλο στο transition, κομμάτι όπου αμυντικά η “αρκούδα” αντιμετωπίζει πρόβλημα. Το μεταξύ τους ματς στη Μόσχα είναι ενδεικτικό των αδυναμιών της CSKA να ελέγξει και να σταματήσει τη μπάλα με την άμυνας της να μη φτάνει έγκαιρα στις θέσεις της κατά τη μεταφορά στα μετόπισθεν. Το κρατάμε αυτό..


Adjustment: Ο Δημήτρης Ιτούδης ετοιμάζει τον μπαρουτοκαπνισμένο Τζάκσον για τον Ντιλέηνι αν και μη σας κάνει εντύπωση (αναλόγως πως θα κυλίσει το παιχνίδι) εάν τελικά τα περισσότερα λεπτά πάνω στον Smooth Criminal της Κουμπάν τα πάρει ο εξαιρετικός Χίγκινς. Οι δύο Αμερικανοί μπορούν να αποτελέσουν κλειδιά στο παιχνίδι της “αρκούδας” γιατί έχουν ποιότητα, βγάζουν ενέργεια και παρουσιάζουν αξιοθαύμαστη προσαρμοστικότητα σε δεύτερους ρόλους χαρακτηριστικό που εκτιμάται πολύ (και πληρώνεται..) στο τοπ-επίπεδο. Ο Τζάκσον μπορεί να μετατρέψει την άμυνα σε άμεση επίθεση κάτι που έχει ανάγκη η CSKA ενώ ο Cold blooded-Χίγκινς, αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς παίχτες φέτος στη διοργάνωση, σουτάρει με το εντυπωσιακό 54.4% στο τρίποντο στα 27 ματς της Ευρωλίγκας.. Δε θα μου κάνει εντύπωση να ανεβάσει εκεί (απέναντι στον Ντιλέηνι) ο Ιτούδης κάποια στιγμή και τον Κουρμπάνοβ (με τον οποίον ο Έλληνας κόουτς ρυθμίζει τα μεγέθη στα σχήματα του χαμηλώνοντας ή ψηλώνοντας ανάλογα με την περίσταση). Ο Ρώσος φόργουορντ έχει την ικανότητα να αμυνθεί στη περιφέρεια (όχι τόσο να κυνηγήσει σε ένα δάσος από screen έναν τέτοιο παίχτη αλλά να μείνει μαζί του σε ένας ένας καταστάσεις πάνω στη μπάλα) και πολλές χρησιμοποιείται εκεί για να ανοίξει τη γκάμα αμυντικών επιλογών στην αντιμετώπιση του Pick & Roll. Εκτιμώ ότι και στην επίθεση θα πάρει μπάλες στο post (η CSKA συνήθως ξεκινάει τα παιχνίδια βάζοντας τη μπάλα εκεί) ενώ παράλληλα είναι ο καλύτερος ριμπάουντερ της ομάδας και το δυναμικό του στυλ παιχνιδιού του επιτρέπει να παίζει ως Big-3, δίνοντας στον κόουτς Ιτούδη την ευκαιρία να ματσάρει σε ύψος κοντά σχήματα στη frontcourt με τον Χάινς στο “5”. Πάντως η παρουσία του Broekhoff στο “3” της Κουμπάν δίνει την ευκαιρία στο προπονητικό επιτελείο της CSKA να χρησιμοποιήσει σχήματα με τρία γκαρντς δεδομένου του ότι ο Αυστραλός δεν έχει post παιχνίδι ώστε να δημιουργήσει φθορά τραβώντας χαμηλά κοντύτερο αντίπαλο.

Switch Everything..


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εκτιμώ ότι θα μείνει σταθερός στη φιλοσοφία του και θα επιλέξει “αλλαγές” στην άμυνα του, πολύ πιθανόν πατώντας σε μια “Switch Everything” τακτική όσο προχωράμε στο παιχνίδι η οποία έχει βγάλει τη Κουμπάν πολλές φορές στον αφρό φέτος. Θεωρώ ότι στο τέλος το παιχνίδι θα πάει πολύ στο ένας με έναν (μη ξεχνάμε ότι και στην αντίπαλη όχθη υπάρχουν ψηλοί όπου ο Χάινς ή το δίδυμο των φόργουορντς Βορόντσεβιτς-Κουρμπάνοβ οι οποίοι μπορούν να μείνει μπροστά από περιφερειακό). Σε αυτό το πεδίο, η CSKA (στην επίθεση της) έχει παίχτες που μπορούν να διαβάσουν άμεσα miss match καταστάσεις και να παίξουν ένας εναντίον ενός μιας και είναι πολύ ικανοί στη προσωπική φάση ενώ η Κουμπάν διαθέτει ένα σύνολο με εξαιρετικά πόδια που παράγει χαμηλούς χρόνους στις αμυντικές περιστροφές και συνολικά μια πολύ αποτελεσματική άμυνα. Στα φετινά ματς που παρακολούθησα, ο κόουτς Ιτούδης -στις περιπτώσεις που μετά το σκριν ακολουθούσε δυναμική, στα όρια του trapping, άμυνα του αντίπαλου ψηλού- έβγαζε άμεσα τη μπάλα στη κορυφή και χτυπούσε με κάθετες πάσες του Βορόντσεβιτς σε πρώτο ή δεύτερο χρόνο. 


Η ομάδα του Κρασνοντάρ έχει τα γκαρντς για να διαθέσει σε αμυντικούς ρόλους πάνω στη φημισμένη περιφέρεια των Μοσχοβιτών. Περιμένω τον Μπίκοβ (ή τον Βορόνοβ) πιθανόν πάνω στον ΝτεΚολό στο αρχικό σχήμα ενώ δεν αποκλείεται να ανέβει ο Κλαβέρ στο “3” για να κλειδώσει τις post ευκαιρίες του Κουρμπάνοβ ενώ στο άλλο μισό του παρκέ θεωρώ ότι ο κόουτς Μπαρτζώκας θα ενθαρρύνει παιχνίδι πάνω στον Τεόντοσιτς π.χ με τον Ντρέηπερ ή τον Τζάνινγκ, με τον Ντιλέηνι (σωστά) να περιμένει με πολύ υπομονή τη κατάλληλη ευκαιρία για τη δική του επίθεση, όταν θα νιώσει ότι το παιχνίδι έρχεται σε αυτόν. Όπως είδαμε και στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα πάντως, η Κουμπάν παρουσίασε τα καλύτερα της διαστήματα όταν δεν αφηνόταν στη δίνη του τριπόντου και σε αυτή τη ροπή στη περιφερειακή εκτέλεση που τη χαρακτηρίζει φέτος αλλά προσπαθούσε να τελειώνει περισσότερες προσπάθειες γύρω από το ζωγραφιστό μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους στην επίθεση της. Εδώ, ο Άντονι Ράντολφ ήταν το βαρόμετρο δεδομένου του ότι οι Ρώσοι ακουμπούσαν συνεχώς στις iso καταστάσεις με τον Αμερικανό στα 5.5-6 μέτρα, πατώντας στην ικανότητα του να σουτάρει από μέση απόσταση ή να βάλει τη μπάλα στο παρκέ. Ο συγκεκριμένος παίχτης (πιθανόν και η αποτελεσματικότητα στο midrange παιχνίδι που υποκαθιστά την έλλειψη καθαρού post player και εκτέλεσης στο ρόστερ) θα είναι κομβικός για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στον ημιτελικό της Παρασκευής. 


Κλειδί για την εξέλιξη του παιχνιδιού το οποίο θα κρίνει πολλά για τις δύο ομάδες εκτιμώ ότι θα είναι το κομμάτι του ριμπάουντ. Για αυτό και στη πλευρά της Λοκομοτίβ ίσως αυτό το κλειδί να βρίσκεται στα χέρια του Βίκτορ Κλαβέρ ο οποίος πιθανόν να είναι ο παίχτης-ρόλων που θα δώσει την έξτρα ώθηση. Δεν έχει αποκτήσει ακόμα αυτόν τον χαρακτήρα (του παίχτη που βγαίνει μπροστά σε αυτά τα μεγάλα ματς) όμως μετά το καλοκαίρι αυτό δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει. Φέτος σουτάρει με 41.8% τρίποντο, κατεβάζει 5.9 ριμπάουντ στη διοργάνωση και διακρίνεται για το hustling του το οποίο θα χρειαστεί η Λοκομοτίβ τη Παρασκευή στη Mercedes-Benz Arena.

Eκτίμηση: 50-50. H CSKA υπερέχει σε ποιοτικό βάθος και προσωπικότητα όμως το παιχνίδι θα είναι σκυλομαχία και η Λοκομοτίβ μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το είδος μάχης εμπνεόμενη από τον προπονητή της. Θεωρώ ότι η Κουμπάν έχει καλή τύχη να βγει όρθια από τον ημιτελικό απέναντι σε μια CSKA που έχει ναι, παραπάνω όπλα αλλά δεν είναι τόσο φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι όσο παρουσιάζεται. Πάμε για παιχνιδάρα.. Και ελπίζω στην είσοδο σε μια νέα εποχή όπου δύο σπουδαίοι Έλληνες προπονητές θα καθιερώσουν τη δική τους προσωπική (αγωνιστικά πάντα) κόντρα σε παιχνίδια τίτλων σε αυτό το επίπεδο..




Υ.Γ: Ο Άρης έχει κάνει πνευματική υπέρβαση με μπροστάρη τον προπονητή του, Δημήτρη -Coach of the Year Hands down- Πρίφτη, ο οποίος πήγε πολύ βαθιά (πνευματικά) για να γυρίσει μια φαινομενικά δυσμενή, “στημένη” κατάσταση για την ομάδα του, υπέρ της. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έπραξε σωστά με το "τρίο Στούτζες" αφήνοντας τους εκτός, θέλοντας να χρησιμοποιήσει εκτός των άλλων το γεγονός για να συσπειρώσει την ομάδα του και να διατηρήσει ψηλά το επίπεδο συγκέντρωσης. Κατάσταση που δούλεψε, προσωρινά όμως. Το να επιστρέφεις από ένα τόσο κακό πρώτο ημίχρονο απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο (παλεύοντας με το “άδειασμα” που σου χτυπάει τη πόρτα μετά τη νίκη στο τρίτο ματς), είναι μεγαλύτερο και από την ίδια την ισοφάριση για τον Άρη. Μπράβο και πάλι σε όλους..
























348 σχόλια:

  1. Ματσαρες απο τις λιγες και τα 2 παιχνιδια.. η κουμπαν που απετυχε στο πρωταθλημα της φτανει εστω το φιναλ 4, ενω η τσσκ θελει τροπαιο αλλιως ο ιτουδης θα ψαχνει για ομαδα.
    Η λαμπο δυσκολο να χτυπησει τον ζοτς που λογικα θα εχει ολα τα οπλα του, αλλα με την παρεα του μπουρου ποτε δεν ξερεις!!
    Τσσκ με φενερ τελικος για μενα.
    Στο προηγουμενο ποστ ειπα οτι αυτος ο παο ηταν καθαρα παο πεδουλακη, ε λοιπον ο χθεσινος παο ηταν ο πραγματικος παο του πεδουλακη.. των 50 ποντων!!! με καλαθη με ουλιαμς με ραντου με διαμανταρο με παππα...
    Οποιος μιλησει για ελλειψεις του παο ας ξεστραβωθει να δει με τι επαιζε ο αρης .. αλλωστε χεινς δεν επαιζε καθολου, φελντειν επαιζε λιγο και ντεφορμε, ενω μονο ο γκιστ μπορει να πιαστει σαν σοβαρη απουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o βατουτιν αφησε να εννοηθει οτι ανεξαρτητως κατακτησης η μη κουπας, θελουν να ανανεωσουν ιτουδη

      Διαγραφή
    2. δηλαδη ρε κρις αν επαιζαν τι παραπανω θα εκαναν;;θα μας εβαζαν 40 ποντους;;εγω σου λεω οτι αν επαιζαν θα εχαναν ευκολα απο εμας.Μπηκε ο Φλιωνης που ηταν απων ολη την χρονια και τους εβαλε δυο κρισιμα τριποντα νομιζεις οτι ο Ξανθοπουλος θα τα βαζε στο κρισιμο σημειο;;Οι απουσιες πολλες φορες συσπειρωνουν την ομαδα.Αν βοηθουσε η οχι ο Φελτειν δεν το ξερεις,οπως δεν ξερουμε σιγουρα αν επαιζε πληρης ο Αρης τι θα γινοταν.Καλυτερα να παιξει πληρης ο Αρης στο Οακα,να δω εκει τι θα κανουν.Με το που αρχισε το β ημιχρονο εβαλαν σε 4 επιθεσεις 4 τριποντα,αν επαιζαν ολοι εισαι σιγουρος οτι θα επαιρναν τα σουτ αυτοι που εβαλαν τα τριποντα.Το οτι χασαμε εμεις ειναι αλλη περιπτωση, οι λογοι ειναι πολλοι και διαφορετικοι.

      Διαγραφή
    3. Ο "πραγματικος Παο του Πεδουλακη" των 50 ποντων!!!!
      Εισαι πραγματικα για γελια...

      Διαγραφή
    4. @Θα χαναμε με 40 ποντους;;.

      Διαγραφή
    5. Ο ΠΑΟ έχασε εξαιτίας των απουσιών του Άρη.
      Μάλιστα.

      Σχιζοφρένεια.

      Διαγραφή
    6. ενω αν επαιζε ο χεινς απο εμας τι θα εκανε?? το πολυ πολυ να τους εδινε καμια κατοχη.. οποιος δεν βλεπει οτι αυτος ο παο ειναι αρρωστος εχει θεματα.

      Διαγραφή
  2. λογικά φενέρ-τσσκα είναι ο τελικός. ελπίζω και θέλω να το πάρει ο ομπράντοβιτς και η φενέρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από ότι κατάλαβα ο Τζιμάρας βλέπει Φενέρ για κούπα..

    Insider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντονη η ελληνικη παρουσια στο Βερολινο για μια ακομα χρονια...Το ελληνικο μπασκετ στεκεται ψηλα παρα τα οικονομικα προβληματα,με τις προοπτικες τα επομενα χρονια να ειναι ακομα πιο ενθαρρυντικες...
    Τελευταια ισως ευκαιρια του Τεοντοσιτς να δειξει οτι περα απο σπουδαιο ταλεντο,εχει και χαρακτηρα...Γνωμη μου οτι μπορει ακομα και στο ΝΒΑ.
    PS Αυτος ο Αρης του Πριφτη με 3-4 λογικες προσθηκες μπορει να φτασει μεχρι το τελος στο Eurocup του χρονου???Θαναι μεγαλη υποθεση για το κλαμπ και ολο το μπασκετ μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ρε vet τελευταία ευκαιρία του μίλος? ούτε 30 δεν είναι!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτο με τον Πριφτη εχει ξεφυγει,ειναι στα πλει-οφ χαρη στην βλακεια του παιχτη της Κηφισιας και πολλοι νομιζουν οτι ο Πριφτης ειναι ιδιοφυια δεν βλεπουν οτι χαρη στους τρεις αμερικανους που τα βαζουν πανω σε αμυνα παιρνει και αυτος αξια.Να μην ακουσω για τις απουσιες γιατι απο οτι φαινεται τους εκατσαν καλυτερα.Τα χαλια του ΠΑΟ την δεδομενη στιγμη ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ να αναφερθουν.Ομαδα με 39pir θα εχανε και απο ομαδα της Α2.

      Διαγραφή
    3. E ναι να κουβεντιάζουμε για τον κακομοίρη τον Σούλη του φετινού εκτρώματος.. Ο Πρίφτης είναι ίσως ο καλύτερος Έλληνας κόουτς αυτή τη στιγμή. Ναι, αυτός ο κόουτς εργάζεται Ελλάδα και δεν είναι Βερολίνο αυτή τη στιγμή..

      Διαγραφή
    4. Γιατί αυτή τη στιγμή; Όλων τω εποχών θα έλεγα.
      Και γιατί Έλληνας. Γενικά ο καλύτερος όλων των εποχών.

      Διαγραφή
  5. Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλο φαβορί και αυτό είναι η Φενέρ. Αν εμφανίσει την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ στους αγώνες με την Ρεάλ (και χωρίς τον Βέσελι) νομίζω ότι θα σηκώσει το 9ο ο Ζοτς.
    Θα ήθελα να δω τελικό Ζοτς vs Ιτούδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα Αφρο. Όλη η Ευρώπη θέλει να δει Φενέρ-ΤΣΣΚΑ για πολλούς λόγους.

      Francis Carco

      Διαγραφή
    2. Ρε Αφρο αστα αυτα. Αυτα τα ξερουμε. Κανα καλο νεο παραπολιτικο θα μας πεις???

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα στο καθηγητή μας και στη παρέα. Πολύ αναλυτική παρουσίαση. Να πω και εγώ τη πρόβλεψη μου. ΤΣΣΚΑ με τον τίτλο του MVP στον Σερ Χάινς! Ευχαριστώ

    Johny Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. μεγας Ζοτς
    2. μαθητης του μεγαλου
    3. Λόκο
    4.Κούτσα

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχετε υποτιμησει ολοι την ΤΣΣΚΑ παντως κρινοντας απο το παρελθον.Γιατι εγω πιστευω οτι η ΤΣΣΚΑ θα κερδισει την Λοκομοτιβ και μαλιστα δια χειρος Τεοντοστς που ολοι τον κοροιδευουν.Οταν υποτιμας καποιον ειναι δεδομενο οτι απο αυτον θα την παθεις ειναι νομος της ζωης.Επισης ολοι εκθειαζουν τον Μπαρτζωκα ως προπονητη και δεν τον αμφισβητω και υποτιμουν τον Ιτουδη κακως κατα τη γνωμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το switch everything δεν είναι πολύ ριψοκίνδυνο απέναντι σε guard σαν τον Teodosic κ τον De Colo που μπορούν να διαβάσουν τις καταστάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Kαλησπερα αλανια και Jim!

    That time of the year again. Μετράω τις ωρες. 4 ομαδες που δικαιοτατα βρισκονται εκει που βρισκονται. Τεραστια διψα και απ τις 4 πλευρες και αντικρουομενες φιλοσοφιες.

    ΖΩ ΜΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΤΡΕΛΟ. ΝΑ ΔΩ ΚΟΥΤΣΑ-ΚΟΥΜΠΑΝ στον τελικο


    The_Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ
    ===============

    ► Εσείς δείτε το final 4 που θα γίνει στο Βερολίνο.
    =====================================================

    ► Εγώ θα δώ το final 4 που μου υποσχέθηκε ο Τάκης
    ο Μπαλτάκος, με την Πανάθα μέσα.

    ► Δεν θα ακούσω τους Περασοβίτσιδες και τον κάθε χθεσινό
    της Λαμποράλ, που νομίζει ότι μάς απέκλεισε με σκούπα.

    ► Αυτά είναι στην φαντασία μιάς αμπάσκετης και ιταμής
    πραγματικότητας, που δεν έχει να κάνει επ'ουδενί
    με την σπυριάρα που αγαπήσαμε εμείς οι Παναθηναικοί.

    ► Το ψυχολογικό βάθος, ενός Παναθηναικού μπασκετικού
    οπαδού δεν πιστεύει στα μάτια του.

    ♣ Αλλά στα αυτιά του.
    ======================
    Και τα αυτιά του άκουσαν ξεκάθαρα τον Τάκη να το λέει.

    ► "ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟ FINAL FOUR"

    ► Τον Τάκη τον Μπαλτάκο τον αγαπώ.
    Γιατί δεν πουλάει φύκια για μεταξωτές κοπέλες...κορδέλες
    any way.

    ► Δεν είπε θα φέρουμε την κούπα.
    Αν και θα μπορούσε.
    Ούτε το λέει τώρα, που είμαστε ένα βήμα μακριά της.
    Για Βερολίνο είπε ο καλός μου.
    Και από κεί και πέρα, ας κάνουν τα παιδιά το καθήκον τους.

    ► Ετσι δεν είναι Τάκη ;;;;

    ► Ετσι είναι TZΙΜΟΠΛΗΚΤΕ.
    Και γύρνα σε παρακαλώ στο δωμάτιο σου ήσυχα
    για το ηλεκτροσόκ των 12:00 μμ.

    ► Τα φάρμακα σου στα έδωσε η αδελφή νοσοκόμα ;;

    ► Μάλιστα Γιατρέ, αλλά θέλω μιά χάρη από σάς.
    ► Πέσμου αγόρι μου.

    ► Αφήστε με σας παρακαλώ να δώ αύριο τον ημιτελικό
    της ΠΑΝΑΘΑΣ μου με τη Φενέρ του Ζέλικο.

    ► Εντάξει, υπό έναν όρο.
    ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΑΚΗΣ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ !!!

    ► Δεκτός Γιατρέ μου.

    Jim...οπληκτος από το Δαφνή με αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα φίλε Τζιμόπληκτε...Θα περιμένεις πολλά χρόνια ακόμα για να ξαναδεις τον ΠΑΟ στο Φαιναλ Φορ..Πάρτο απόφαση για να μην χαλιέσαι. Μένουμε Ελλάδα είναι η φάση πια...

      Διαγραφή
    2. Δε βαριέσαι αγαπητέ μου.
      Κανείς δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει.
      Μπορεί να κοιμηθείς μόνος σου και να ξυπνήσεις
      με ένα ατίθασο λυγερόκορμο και τριζάτο άτι δίπλα σου.
      Αν η Πανάθα δεν αξίζει να πάει σε Φάιναλ φόρ
      ας μην πάει ποτέ.
      Οταν εγώ προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος για να
      έχω την καλύτερη :))) θα ήταν άδικο και αμετροεπή
      να χαλιέμαι που δεν πάει η Πανάθα στη γιορτή και
      πάει ο καλύτερος που την απέκλεισε.
      Ολα είναι θέμα παιδείας και ορθής αντίληψης.

      JB

      Διαγραφή
  12. Screensaver η κεντρική φωτο του άρθρου στο pc μου και συνεχίζω. Ο Βατούνιν δε θα κρατήσει (δεν υπάρχει περίπτωση) τον Ιτούδη αν χάσει τη κούπα. Για αυτό δε τον έχει ανανεώσει. Και μάλιστα πολύ πιθανό αντικατάστατης του να είναι ο ίδιος ο φονέας, Γιώργος Μπαρτζώκας. Όλοι οι Παναθηναϊκοί αύριο με τη Κουμπάν λοιπόν. Είναι ο μοναδικός τρόπος να φέρουμε πίσω τον Ιτούδη κλείνοντας για αρκετά χρόνια και δουλεύοντας με έναν προπονητή όπως είχε πει και ο Τζιμ στη συνέντευξη του στο popaganda.

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε τον Ιτούδη και πιάσε τον Περάσοβιτς.
      Ο Ιτούδης με μπάτζετ στο Θεό, κατάφερε ότι όλοι
      οι προηγούμενοι προπονητές της ΤΣ.Σ.ΚΑ.
      Να πάει στο F4.
      Ο Περάσοβιτς με μπάτζετ στο βυθό, κατάφερε ότι
      δεν κατάφερε κανένας προηγούμενος εδώ και 8 χρόνια
      στην Βασκονία.
      Να τρελάνει την Ευρώπη και να πάει με την Λάμπω-ράλ
      στο F4.
      Ο ένας βρήκε έτοιμη ομάδα σχεδόν (τεχνογνωσία-χρήμα) και οι προσθήκες του ήταν της τάξης του ενός-δύο εκατομμυρίων και πάνω.
      Και ο άλλος έκανε το ασχημόπαπο πρίγκηπα με μεγαλύτερο συμβόλαιο, κάτω του εκατομμυρίου σε
      έναν 33άρη, που πίνει νερό στο όνομα του.

      Ο Ιτούδης θέλει μπάτζετ ΤΣΕ.ΣΕ.ΚΑ για να καταφέρει
      ότι ο Περάσοβιτς με μπάτζετ ΦΤΟΥ.ΚΑ.ΚΑ.

      Εσύ τι μπάτζετ θα έχεις του χρόνου ;;;;;

      JB

      Διαγραφή
    2. pige mia fora o perasovits nikontas AUTON to pao kai to exoume kanei world war to thema
      auta den ginote kathe xrono,100% kalhteri lusi itoudi
      me epixirimata
      1)prwtos xronos ws coach stin banvit,siga to budget aderfe
      2)o mpartzwkas eipe oti to duskolotero ergo tou stin rwssia einai na tous pisei na akoun ta sximata kai na mpoun stin notropia paizw amuna

      kai twra emathes giati me 13/14 f4 exei 2 kupela i csska
      kai giati oi ellinikes auto to %

      filika

      Διαγραφή
  13. Μπράβο Jim, πάρα πολύ όμορφο το άρθρο και σε πάρα πολύ καλό timing, το διαβάζεις και θες να ξεκινήσουν οι αγώνες. Έχεις προοδεύσει πάρα πολύ στο format των παρουσίασεων σου φίλε, μπράβο.

    Συνοπτικά απο μένα :

    - Παρ'ότι ο όρος είανι θεότρελλα ταλαιπωρημένος, ας μου συγχωρεθεί. Δεν μου αρέσει ο αναρχισμός των πειρατών, είμαι με τον αναρχισμό των ninja. Κοινώς, Laboral - Fener, are you kidding me? Το μπάσκετ που λατρεύω εναντίον του μπάσκετ που απεχθάνομαι. Είμαι στα όρια του να αγοράσω κασκόλ της Fener.

    - Στο άλλο ζευγάρι, χωρίς πολλά ζόρια, CSKA. Δεν αντέχω άλλο Loko, sorry, δεν έχω καταφέρει να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά απο τη βαρεμάρα ούτε σε ένα παιχνίδι τους. Με πολλές τύψεις, ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου και go coach Ιτούδη να κόψουμε το κεφάλι του φιδιού πριν ριζώσει και στην Ευρώπη αυτή η ανεξήγητη λατρεία στο 3&D. Πρώτη και, ελπίζω, τελευταία φορά που θα είμαι με την CSKA σε final 4.

    - Πέραν των προσωπικών γούστων, το Ιτούδης vs Obradovic στον τελικό είναι απο μόνο του λόγος για να κλειδαμπαρωθείς σπίτι με κατεβασμένα τα τηλέφωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο, υπερβάλλεις με τη Λόκο. Μπορεί να έχεις ενστάσεις για το στυλ παιχνιδιού αλλά βαρετό δεν το λες. Μπορεί να μην γουστάρεις αλλά έχει ενδιαφέρον. Σημείωσε ότι από ένα σημείο και μετά μέσα στη χρονιά ισορρόπησε αρκετά στο επιθετικό της παιχνίδι. Απ’ την άλλη, το στυλ αυτό την έφτασε μέχρι εδώ. Αν σκεφτείς ότι παίζει και με την αχώνευτη την ΤΣΣΚΑ, τότε πάμε με Μπαρτζώκα.
      Να σου πω και το άλλο αφού μιλάμε για φιλοσοφία παιχνιδιού. Αυτό που παίζει η ομάδα του Ιτούδη σ’ αρέσει; Έχει καμία σχέση με την φετινή Φενέρ; Ειδικά στην περιφερειακή άμυνα οι Ρώσοι είναι για κλάματα.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς υπερβάλλω, αλλά προσωπικά τι να κάνω, ειλικρινά το βαριέμαι αυτό το ρολόι που παίζουν. Οκ μπορώ να εκτιμήσω οτι το κάνουν οργανωμένα και σωστά αλλά είναι ξέρω γω σαν κάποιο έργο της λυρικής σκηνής. Καταλαβαίνω τον κόπο που έχει πέσει και οτι οι άνθρωποι είναι καλλιτέχνες που παίρνουν σοβαρά τη δουλειά τους, respect γι'αυτό αλλά το αποτέλεσμα είναι για μένα ελαφρώς πιο διασκεδαστικό απο το να κάθομαι να βλέπω τον μετρητή της ΔΕΗ να γυρίζει.

      Αυτό που παίζιε η ομάδα του Ιτούδη μ'αρέσει σαφώς περισσότερο. Δεν τρελαίνομαι αλλά είναι στα πλαίσια αυτού που εγώ θεωρώ "καλό μπάσκετ".

      Εννοείται οτι η Fener παίζει μακράν το ομορφότερο, για μένα πάντα, μπάσκετ.

      Διαγραφή
    3. Δεν στήνουν όλοι οι προπονητές ομάδες-απόλαυση όπως ο Αργύρης ο Πεδουλάκης. Ούτε τις επιτυχίες του Αργύρη του Πεδουλάκη έχουν με τη φοβερή παρολίγον πρόκριση στο Φ4 του 2014.

      Διαγραφή
    4. Χρήστο, δεν ξέρω μπορεί να τα λες κ επίτηδες τόσο υπερβολικά για το στυλ της Λόκο, αλλά οκ γούστα είναι αυτά. Από περιέργεια μόνο να σε ρωτήσω: για το επιθετικό στυλ της ΤΣΣΚΑ (που εμενα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ) τι γνώμη έχεις; Αν δεν βαριέσαι να απαντήσεις thanks!

      Διαγραφή
  14. λοκο......οι αμερικανοι θα παιξουν για τα επομενα συμβολαια τους οποτε....
    λαμποραλ......μια απο τα ιδια οι αμερικανοι που την εφεραν εδω αυριο θα την καταδικασουν
    τσσκα.....δεν την υποτιμω,στην πραγα που την ειχαν καταδικασμενη ολοι το πηρε
    φενερ....ο ζοτς εχει μακραν την καλυτερη ομαδα,αν οι παικτες του ανταποκριθουν θα το παρει ευκολα......παιξτε πολυτιμοτερο τον μπογκντανοβιτς
    Υ.Γ ο αρης μεθαυριο θα χασει πανω απο 20 ποντους..... και μην ψαρωνετε ο παναθηναικος θα το χτυπησει μεχρι τελικης πτωσης το πρωταθλημα......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν βρεθούν τα δύο αουτσάιντερ στον μεγάλο τελικό θα έχουμε τρελά γέλια.

    Αν το σηκώσει ο Μπαρτζώκας με αντίπαλο τον Ζοτς, αλλάζει αυτόματα στάτους. Μετά έρχονται οι μεγάλες ισπανικές και τα τεράστια μπάτζετ. Με τις ευχές μου...

    Ο Ιτούδης βρίσκεται στη χειρότερη θέση. Θα θεωρηθεί επιτυχημένος μόνο με την κούπα στα χέρια του. Τεράστιο το βάρος και το άγχος της επιτυχίας-αποτυχίας.

    Ο Ομπράντοβιτς είναι σε παρόμοια θέση με τον Ιτούδη αλλά έχει από πίσω του και τις οχτώ ευρωλίγκες να τον στηρίζουν.

    Ο Περάσοβιτς ζει το όνειρο. Η παντελής έλλειψη άγχους μπορεί να δώσει φτερά στην ομάδα του αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ πως η Λαμποράλ με το άναρχο στυλ μπάσκετ που παίζει (ικανό να νικάει κυρίως κακοφτιαγμένες ομάδες, σαν τον Παναθηναϊκό π.χ.) θα καταφέρει να δυσκολέψει τη Φενέρ. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τζιμ πιστευεις ο Πριφτης μπορει να κανει το επομενο βημα και να σταθει σε μια ομαδα οπως ο Παο?
    Ο Παο πιστευεις εχει στη λιστα του την περιπτωση Πριφτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα σε όλη την κοινότητα.

    Μπαίνουμε σε ένα από τα ωραιότερα τριήμερα του έτους. Είναι από τις (σπάνιες) περιπτώσεις που δεν έχουμε εκπρόσωπο στο F4 αλλά, σαφέστατα, υπάρχει ελληνικό χρώμα και ενδιαφέρον. Οι 4 ομάδες που, κατά γενική ομολογία, παρήγαγαν σταθερά το καλύτερο μπάσκετ μέσα στη χρονιά έφτασαν στο τέλος του δρόμου.

    Χρονικά:

    CSKA - LOKOMOTIV KUBAN

    Η φετινή CSKA αποτελεί την πιο "γήινη" (από πλευράς star quality) εκδοχή που έχουμε δει στα παρκέ εδώ και πολλά χρόνια. Κατά τη γνώμη μου, η αλλαγή ρότας έγινε στα πλαίσια μίας προσπάθειας αποφόρτισης των παικτών και αποποίησης του τίτλου του φαβορί (η μεταβολή της εικόνας της ομάδας στα 2 αυτά πιο κρίσιμα παιχνίδια της κάθε σεζόν αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού). Η δίψα είναι πολύ μεγάλη. Μην ξεχνάμε πως η τελευταία (!) κατάκτηση του τροπαίου από την αρκούδα ήταν το (πάρα πολύ μακρινό, για το μέγεθος του συλλόγου) 2008.

    Απέναντι της, η LOKO. Μία ομάδα που παρά την σε πρώτη ανάλυση ροπή προς περιφερειακή εκτέλεση αμύνεται εξαιρετικά και χαρακτηρίζεται από πολύ καλούς χρόνους αντιδράσεων. Πιθανότατα η καλύτερη απεικόνιση των σύγχρονων τάσεων του αθλήματος στα ευρωπαϊκά παρκέ. Ένα σύνολο αθλητών που θέλουν να αποδείξουν πολλά και σε ενδεχόμενη επιτυχία θα επιτύχουν limit up ενόψει των θερινών διαπραγματεύσεων.

    Παίρνοντας πάτημα από προηγούμενη ανάρτηση σου Jim, η ομάδα μου αφήνει την αίσθηση του αναλώσιμου, "one and done". Μακάρι να μην δούμε κάτι τέτοιο γιατί φέτος, στη Μόσχα, χτίστηκε κάτι πραγματικά αξιόλογο. Ο coach Μπαρτζώκας έχει "κερδίσει" κυριολεκτικά τους παίκτες τους, το βλέπεις όχι μόνο εντός των 4 γραμμών αλλά και στις δηλώσεις τους.

    Η CSKA φαίνεται πως έχει το προβάδισμα σε αυτό το ζευγάρι αλλά πιστεύω πως η LOKO δεν θα παραδοθεί αμαχητί.

    FENERBAHCE - LABORAL

    Ο Σέρβος mastermind απέναντι στην ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης. Οι Τούρκοι θα κερδίσουν κατά κράτος την μάχη της εξέδρας, υπάρχει μεγάλη δίψα για διάκριση και πρωτοφανής συσπείρωση (πιστεύουν πολύ στον προπονητή τους).

    Μετά από 3 χρόνια, η FENER θυμίζει ομάδα Ζοτς, δουλεμένη στις λεπτομέρειες, με σαφείς ρόλους και πλέον αποδοτική. Δείχνει πως ήρθε η ώρα για να πατήσει στην κορυφή. Περιμένω να δω την απόδοση του Vesely. Ο Τσέχος ήταν, πιθανότατα, ο MVP της ομάδας του έως τον τραυματισμό του.

    Η LABORAL, από την άλλη, υπήρξε η πιο απροσδόκητη πρωταγωνίστρια της φετινής διοργάνωσης. Μία ομάδα με ροπή στην περιφερειακή εκτέλεση και την προσωπική φάση, με τους 2 Αμερικανούς της να βρίσκονται σε καλό φεγγάρι. Περιμένω να δω αν, σε περίπτωση που το παιχνίδι στραβώσει για αυτούς, θα επιδείξουν ωριμότητα αφήνοντας το "να έρθει σε αυτούς" (όπως αναφέρει ο Jim για τον Delaney) ή θα πάνε σε κατάχρηση της προσωπικής φάσης (και ως εκ τούτου αποβούν μοιραίοι για την ομάδα τους). Είναι κάτι που ο Παναθηναϊκός δυστυχώς δεν κατάφερε να επιτύχει στο παραμικρό στην προημιτελική σειρά (να "χαλάσει" το μυαλό τους και να τους βγάλει από την comfort zone).

    Ειδική μνεία στον Γιάννη Μπουρούση που κάνει την πιο μεστή σεζόν της καριέρας του και βγάζει ηγετικότητα, πιθανότατα δεν υπήρξε φέτος παίκτης που να είχε τόσο μεγάλο impact στην ομάδα του.

    Η FENER φαίνεται να έχει το πάνω χέρι σε αυτό το ζευγάρι αλλά με αυτούς τους Βάσκους δεν μπορείς να είσαι κατηγορηματικός.


    Και τώρα, OKC - SPURS. Φοβερή σειρά, πλέον στην κόψη του ξυραφιού. Μου προξενεί εντύπωση ότι παρά το γεγονός ότι οι Spurs έχουν μέχρι στιγμής ελέγξει την πλειοψηφία των αγωνιστικών λεπτών, δεν φαίνονται να μπορούν να πάρουν μία ικανή διαφορά για να τελειώσουν το παιχνίδι (αρκετές φορές είδαμε διαφορές των 10 πόντων να εξανεμίζονται, να χτίζονται το ίδιο εύκολα και έπειτα πάλι από την αρχή). Ένα σχόλιο αν θέλεις εδώ Jim.

    Συγκλονιστικός Leonard, πολύ καλός Westbrook, Durant παίζοντας παθιασμένα πιθανότατα στα τελευταία του παιχνίδια με τη φανέλα των Thunder.

    Καλό μπασκετικό τριήμερο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ FINAL FOUR EVER.

    ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤHN ΠΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚH ΦΕΤΙΝΗ EUROLEAGUE EVER.

    ΝΙΚ ΤΗΕ FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7 xronwn apokliete na eisai
      exeis dei to f4 tou 2009 auto htan to pio aprovlepto ever

      kamia sxesi to fetino
      alla f4 einai sigoura tha einai ena omorfo sk

      Διαγραφή
    2. Η ΤΣΣΚΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ!!!!
      ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΣΙΝΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ!!!!!

      NIK THE FREAK

      Διαγραφή
    3. Καλά, του Βερολίνου του '09 δεν ήταν από τα πιο απρόβλεπτα, αλλά να λες ότι το πιο απρόβλεπτο είναι το φετινό, είναι εντελώς αβάσιμο. Το φετινό είναι το φάιναλ φορ που και τα δυο φαβορί πάνε στον τελικό. Τα δυο μεγαλύτερα μπάτζετ. Κάτι που δεν έχει γίνει για πάρα πολλά χρόνια. Θα μου πεις ίσως αυτό να θεωρείται πια "απρόβλεπτο" μετά τις τόσες εκπλήξεις των προηγούμενων χρόνων, αλλά όπως και να το κάνουμε, το να είναι Φενέρ-ΤΣΣΚΑ στον τελικό, μάλλον προβλέψιμο το λες παρά απρόβλεπτο.

      Διαγραφή
  19. ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ(ΔΕΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ Η ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΑΚΑΜΠΙ,ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ,ΚΑΧΑ,ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ,ΡΕΑΛ,ΤΣΣΚΑ,ΕΦΕΣ,ΦΕΝΕΡ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ).ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΜΠΑ-ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ.ΤΖΙΜ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ..........

    ΝΙΚ THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Α ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ ΤΖΙΜ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ,ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΙΚΤΑ ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ Ο ΠΑΟ ΚΑΙ Ο ΟΣΦΠ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΩ ΜΗΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ κ.τ.λ ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 6 ΠΑΙΚΤΕΣ(ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ)ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΠΕΡΙΠΟΥ 4(ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ).

    ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΝΤΙΛΕΙΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΟΝΤΟΤΣΙΔΕΣ......

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Egw tha ipostiriksw tin Loco sto Final-4. Latrepsa to basket pou epaikse fetos. Ekpliktiki omada.

    Distixws vlepw na to sikwnei i Fener. Makari na diapsefstw.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχως ΤΟΜ ακομη μια φορα καρφωνεσαι, παναθηναικαρα μου εσυ με κοκκινα αισθηματα.

      Διαγραφή
  22. KD ΚΑΙ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΟΙ ΣΠΕΡΣ!!!!!!
    36 ΠΟΝΤΟΥΣ,9 ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. O Ζοτς θα το πάρει αέρα.....η ομάδα του είναι έτοιμη εδώ και πολύ καιρό για final four....Όσο για την ΤΣΣΚΑ θα μείνει μάλλον πάλι μακριά απο τον τίτλο....λες και τις έχουν ρίξει κατάρα όλοι οι Παναθηναϊκοί για τον ημιτελικό του 2012....να φθάνει στην πηγή και μην πίνει νερό...
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καλημερα τιτανα,εχει καταντησει κουραστικο να στο λεμε και να το διαβαζουμε αλλα ρε μπαγασα εξαιρετικο αρθρο για αλλα μια φορα,
    για δυο και μονο λογους θελω να το παρει η μισητη κατα τα αλλα τσκα:
    Ο πρωτος για να σταματησουμε να αποκαλουμε στην ελλαδα μαθητη του ζοτς εναν ανθρωπο που απο τα πτυχιακα του χρονια προπονουσε επαγγελματικη ομαδα μπασκετ, ναι εμαθε πολλα απο τον ζοτς(εδω εμαθαν και αντεγραψαν αντιπαλοι)αλλα ειναι ενας εξαιρετικος προπονητης με δικες του ιδεες που οι ομαδες του παιζουν μπασκετ που απολαμβανεις να το βλεπεις.
    Και ο δευτερος για τον καλυτερο παιχτη των ευρωπαικων παρκε ετσι ωστε απο του χρονου να τον απολαμβανουμε χωρις να ακουμε δεξια και αριστερα "και" "οταν"η "αλλα",μιλος τεοντοσιτς...


    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όλοι κατά της ΤΣΣΚΑ, ιτούδης του χρόνου στο οακα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ιτούδης και Τεόντοσιτς. Ποιος καλύτερος για διάδοχος του Διαμαντίδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω μαζι σου και εγω θα ηθελα Ιτουδη και Τεοντοσιτς μαζι στον Παναθηναικο.Δεν ξερω αν το ειδες αλλα ειπε ο Τεοντοσιτς οτι ο Ιτουδης ειναι ο καλυτερος προπονητης που ειχε ποτε και ο μονος προπονητης που εχει αριστες σχεσεις μαζι του και οτι θελει να ειναι μαζι με τον Ιτουδη για πολλα χρονια.

      Διαγραφή
  27. Γιατι πιστευετε ρε μαγκες οτι το ΟΑΚΑ θα ειναι ο μονος προορισμος του Ιτουδη του χρονου αν χασει η ΤΣΚΑ σημερα?

    Δεν υπαρχουν ομαδες στην Τουρκια, στη Ρωσια και στην Ισπανια που μπορουν να του τα σκασουν χοντρα?

    Ο Ιτουδης τουλαχιστον για τα επομενα 5-6 θα κανει τηυ γυρα του στην Ευρωπη για χοντρη κονομα. Και θα ειναι χαζος να μην το κανει τωρα που ειναι στα πανω του.

    Να κανει τι? Να περιμενει το Κιμ Γιουνγκ Ουν να του σφυριξει μια ξεγυρισμενη απολυση του χρονου και να ριξει εν μια νυκτι το κασε του στο μηδεν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά τότε θα έχει περισσότερες πιθανότητες ο ΠΑΟ φίλε μου.

      Διαγραφή
    2. Φέρε ακομα και το Ραντονιτς για προπονητή και τους Τεοντοσιτς, Ανταμς, Μπογκντανοβιτς, Χανγκα, Ραντολφ και Ουντοχ για ξένους και θα σου πω τι θα κάνει ο Ομπραντοβιτς κι ο Ιτουδης.
      Με Μπλουμς, Νελσον, Σλοτερ, Κουζμιτς, Παβλοβιτς και κανένα για ξένους ο Ομπραντοβιτς ουτε πρωτάθλημα Τσεχίας δεν θα έπαιρνε.
      Δύο χρόνια πατος ο Ζελικο με Φενερ.
      Οταν πέσανε τα πακέτα και ηρθαν οι Ουντο, Σλουκας, Νιξον, Ντατομε, Αντιτς, Καλινιτς και συμπλήρωσαν Βεσελι, Μπογκντανοβιτς κλπ άρχισε να γινεται ομαδα.

      Διαγραφή
    3. Τα πακέτα φίλε μου έπεφταν απο την αρχή αλλά χρειάστηκε 3 χρόνια για να φτιάξει ομάδα της προκοπής και είναι τυχερός που τα βαριά ονόματα είναι σε πτώση (Μπάρτσα, ΡΕΑΛ, Μακάμπι, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ). Άλλος στη θέση του θα είχε πάρει τον δρόμο τον μακρύτερο (άλλος βέβαια δεν έχει 8 ευρωλίγκες!!!)

      74

      Διαγραφή
    4. Ευτυχως δεν σκεφτονται πλεον σαν κι εσενα, 74, στη Φενερ. Καταλαβαν ότι βημα βημα, χρονια τη χρονια, θα προχωρουν. Την πρωτη σεζον δεν διακριθηκαν στην Ευρωπη, τη δευτερη πηγαν για πρωτη φορά στην ιστορια τους σε ΦΦ και την τριτη κατεβαινουν στο ΦΦ ως ενα απο τα μεγαλα φαβορι.

      Ετσι χτιζονται οι ομαδες, ειδικα οταν ξεκινανε απο χαμηλη αφετηρια, δηλ. δεν εχουν ιστορια στο υψηλό επίπεδο.

      Διαγραφή
    5. 74

      Αυτό λέμε φίλε.
      Με διαλυμένο ΠΑΟ για ελληνοποιησεις και ξένους που δεν θα επαιζαν ουτε στην Αστανα Καζακσταν (Μπλουμς, Νελσον, Σλοτερ, Παβλοβιτς, Κουζμιτς, Χαντερ ακόμα και Φελντιν) έγινε μάγκας ακομα και ο Ραντονιτς με 2-0 απέναντι μας κι ο Περασοβιτς με 3-0 για να μην αναφερω Ζιελονα Γκορα φετος.
      Τα λάθη μας έκαναν μάγκες τους Ζελικοιτουδομπαρτζωκες.
      Τα λάθη ολων των μεγάλων.
      Θα ειχε ο ΠΑΟ Μακνιλ ας πουμε,Τζειμς, Μασιουλι, Γκιστ, Σιγκλετον και Λασμε και θα μας κουνιόταν η Λαμποραλ στα play off και ο Ζελικο στο final 4;
      Φυσικό είναι αν καταστρεφομαστε μόνοι μας να βγαίνουν στον αφρό κάποιοι αλλοι.

      Διαγραφή
    6. 12:12

      Οπως κτιστηκε ο ΟΣΦΠ δηλαδή βημα βήμα.
      Που απο το μηδεν και την ωρα που αποχωρουσαν οι Αγγελόπουλοι με την αλλαγή των ξενων, πηρε μεσα σε τρεις μήνες κούπα.
      Αφήστε μας ρε παιδιά στην στενοχώρια μας.
      Διώξαμε το Λασμε για να πάρουμε τον Κουζμιτς, δεν πήραμε εδω και 2 ετη σοβαρο 3αρι και έχουμε κάνει μάγκες τους πάντες.
      Βήμα βήμα πάει η Μπαρτσα απο το 2010 με προσθήκες απο το πανω ράφι καθε χρόνο και ειναι 6 χρόνια διψασμένη.
      Διαλυσανε ολοι πλην ΤΣΣΚΑ και φαίνεται ο Ζοτς φαβορί!!
      Εδω πηγαν ΦΦ οι Κουμπαν και η Κουτσα που της έκανε πλάκα ο φετινός πεσμένος ΟΣΦΠ.

      Διαγραφή
    7. @ 12:41

      Η Φενερ δεν εχει καμια σχεση με την Μπαρτσα, ποσω μαλλον με εμας. Ξεκιναει απο τελειως διαφορετικη αφετηρια. Αν αυτο δεν το καταλαβαινεις, τι να σου πω, κάνε εντατικα μαθηματα ιστοριας του ευρωπαΙκου μπασκετ.

      @ 12:21

      Ναι την αποτυχια του ΠΑΟ περιμενε ο 8 φορες πρωταθλητης Ευρωπης Ομπραντοβιτς να γινει μαγκας. Τα θες και τα πετας αυτα τα μαργαριταρια?

      Διαγραφή
    8. Απο το μηδεν ηταν ο Ολυμπιακος το 2012? Δηλαδη δεν ειχε παει το 2010 τελικο? Δεν ειχε παει το 2009 ημιτελικο? Δεν ηταν μια ομαδα που βρισκοταν δεν ξερω γω ποσες χρονιες σερι στους 8 της Ευρωλιγκας?

      Πραγματικα, το γαρ πολυ της θλιψεως γεννα παραφροσυνη. Κι εγω απογοητευτηκα με την κακή εικονα του ΠΑΟ στα πλευ οφ και τον αποκλεισμο με κατω τα χερια, αλλά δεν φτανω στην παράνοια. Το ίδιο θα συνιστουσα και σε σενα.

      Ο αθλητισμος εχει και τα πανω και τα κατω του. Οι ελληνικες ομαδες κατα πασα πιθανοτητα δεν προκειται για τα επομενα χρονια να παρουν τιτλο. Πιθανον να μην ξαναειναι καν στο ΦΦ, ειδικα ο ΠΑΟ που ξεκιναει λιγο πιο πισω απο τον ΟΣΦΠ που εχει πιο ετοιμο & πιο "ψημενο" κορμο παιχτων. Αυτο που χρειαζονται και οι δυο ομαδες -και εδω θα συμφωνησω μαζι σου -ειναι καλυτερο σκαουτιγκ παιχτων, αλλα ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ καλυτερο προπονητη (και τεχνικο διευθυντη επιπεδου θα προσεθετα). Και υπομονη απο εμας τους φιλαθλους, πολλή υπομονη και λιγοτερη γκρινια στις στραβες που θα ερθουν αναπόφευκτα.

      Διαγραφή
  28. Λοιπον μαγκες, δεν βλεπω κανενα να εχει κανει το ερωτημα αν αυτο το Φ4 θα ειναι των ομαδων ή θα ειναι των μεγαλων παιχτων. Διοτι εγω πιστευω οτι θα παιξουν ρολο, οχι τοσο οι ομαδες και οι προπονητες τους, οσο οι προσωπικοτητες των παιχτων.

    Εχουμε λοιπον απο τη μια μερια Μπογκντανοβιτς και Ουντο εναντιον Μπουρουση.

    Δεν νομιζω οτι η Λαμποραλ εχει καμία πιθανοτητα. Δεν ειναι τοσο οτι παιχτες οπως οι Ανταμς και Τζεϊμς θα τα χασουν λογω απειριας σς Φ4 - πιστευω οτι εκτος Μπουρουση αυτο ισχυει για ολους του αλλους παιχτες της Λαμποραλ. Συν το γεγονος οτι αυτα τα μαγικα που μας εχουν συνηθισει δεν μπορουν να τα κανουν σε τελικους οι παιχτες της Λαμποραλ και πρεπει να αλλαξουν το παιγνιδι τους, κατι που δεν ειναι συνηθισμενοι να κανουν. Οπότε Φενερ-Λαμποραλ = 1 με τονο.

    Τωρα στο ΤΣΚΑ-Λοκο υπαρχει ο παραγοντας Μαλκολμ. Αυτος ο παιχτης μπορει απο το να αποβει καθοριστικος μεχρι του να αποβει ολοκληρωτικη καταστροφη αν δεν διαχειριστει σωστα τον εαυτο του. Δεν εχει καμια σχεση η ποιοτητα των Τεοντοσιτς και Ντε Κολο με το λιμιτ απ που μπορει να κανει απο ψυχολογικης και παικτικης αποψης ο Ντιλεϊνι αν βρεθει στη μερα του. Απλα δεν θα υπαρχει σταματημος. Το ερωτημα ειναι πως μπορει να βρεθει στη μερα του οταν ο Ιτουδης εχει κανει τα πλανα του για να τον σταματησει? Το κλειδι εδω ειναι ο Ντοντεϊ. Ενας παιχτης που πρεπει να δειξει οτι μπορει να παρει το παιγνιδι στις πλατες του οταν χρειαστει και να αποπροσανατολισει την ΤΣΚΑ. Μπορει? Αγνωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα. Προσωπικά θα ήθελα να δω έναν από τους δύο έλληνες προπονητές να κερδίζει τον ομπράντοβιτς στον τελικό. Αυτό θα επιφέρει αλλαγές στον τρόπο που αξιολογούμε πλέον τις σκάψεις μας σχετικά με τον καλύτερο κόουτς σήμερα.

    THEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τζιμάρα καλημέρα και σε ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Η κουβέντα στο Hoopfellas τέτοια μέρα είναι ότι καλύτερο. Πιστεύω ότι η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή για να χάσει από τη Κουμπάν. Δε βλέπω μεγάλο περιθώριο εκπλήξεως. Τι λες?

    Marques

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τζιμάρα καλημέρα και σε ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Η κουβέντα στο Hoopfellas τέτοια μέρα είναι ότι καλύτερο. Πιστεύω ότι η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή για να χάσει από τη Κουμπάν. Δε βλέπω μεγάλο περιθώριο εκπλήξεως. Τι λες?

    Marques

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλησπέρα. Η Κουμπάν θα πρέπει να σκοράρει παράλληλα. Δε μπορείς να πεις ότι θα κερδίσεις αυτή τη ΤΣΣΚΑ κατεβάζοντας την στους 60-65 πόντους γιατί είναι πολύ δύσκολο. Πιστεύω σε αυτό που είπε και ο κόουτς Μπαρτζώκας. "Σε κλειστό ματς έχουμε τύχη".

      Διαγραφή
  32. Καλημέρα. Προσωπικά θα ήθελα να δω έναν από τους δύο έλληνες προπονητές να κερδίζει τον ομπράντοβιτς στον τελικό. Αυτό θα επιφέρει αλλαγές στον τρόπο που αξιολογούμε πλέον τις σκάψεις μας σχετικά με τον καλύτερο κόουτς σήμερα.

    THEO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αμφίρροπο final 4.
    Με ξεκάθαρα φαβορί.
    Αντικρουομενες αλλά και συγχρόνως συμβατες έννοιες.
    Δεν βλέπω το πως μπορούν να χάσουν C.S.KA και FENER.
    Αναγιγνωσκοντας τις ομάδες των δύο ζευγαριών σε όλη τη σεζόν, βγάζουμε το εξής αναποδραστο συμπέρασμα.
    Η οργάνωση κι η ομαδικοτητα των "Ιτουδη" και "Ζελικο", απέναντι στο απρόβλεπτο, ατομικό και στοχοποιημενα χειμαρωδες των "Μπαρτζωκα" και "Περασοβιτς".
    Δεν είναι απόλυτα βέβαια τα παραπάνω.
    Γιατί και οι 4 κόουτς έχουν σφραγίσει και είναι "παιδιά" τους και τα 4 αυτά clubs.
    Αλλά περιγραφική στοιχειοθετηση των μέχρι τούδε πεπραγμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ακριβοδίκαιο F4 με 2 super φαβορί και 2 outsiders που κούφαναν τους πάντες. Η φετινή κατάληξη της Ευρωλίγκας ήταν ό,τι καλύτερο για το άθλημα στην Ευρώπη αφού η παρουσία των Λαμποράλ και Λόκο έδωσαν άλλο χρώμα στην διοργάνωση.
    Η λογική λέει ότι ο Ζοτς θα το αρπάξει κι αυτό. Έχει 5 χρόνια τώρα να απλώσει χέρι. Φαίνεται σαν έτοιμος από καιρό. Όλα είναι υπέρ του.

    Το μπάσκετ που με εκφράζει είναι αυτό της Φενέρ. Καθαρά μπασκετικά, λοιπόν, θέλω αυτό το στυλ να κυριαρχήσει.

    Υπάρχουν, όμως, κι άλλα που μετρούν. Σίγουρα θέλω να δω ξανά τα μούτρα του Βατούτιν ξινισμένα. Η ΤΣΣΚΑ μαζί με τη Ρεάλ μου είναι οι πιο απεχθείς ομάδες στην Ευρωλίγκα. Για διαφορετικούς λόγους.

    Δηλ. δεν θα με χαλάσει όποιος κι αν το πάρει εκτός της ΤΣΣΚΑ.

    Η δική μου 1η καλύτερη 5άδα :

    PG – Ντιλέινι, SG – Ντεκολό, SF – Μπογκντάνοβιτς, PF – Βέσελι, C - Μπουρούσης

    Και η 2η :

    PG – Άνταμς, SG – Τεόντοσιτς, SF – Χάνγκα, PF – Ράντολφ, C – Ούντοχ

    Στην Ευρωλίγκα μάλλον δεν ξέρουν τι σημαίνουν τα γράμματα απ’ το MVP. Εννοείται ψηφίζω Μπουρούση. Καλύτερος αμυντικός για μένα ο Χάνγκα. Πιο βελτιωμένος παίκτης ο Μέλι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για μένα η φετινή ευρωλίγκα ήταν η χειρότερη όλων των εποχών, λόγω της φοβερής ανισοκατανομής των δυο ομίλων. Εκτός του ότι αδικήθηκαν 4 ομάδες πάρα πολύ (οι Χίμκι-Μπάμπεργκ που αποκλείστηκαν, οι Μπάρτσα-Ρεάλ που πήγαν με μεινέκτημα) παρακολουθήσαμε μισό top16 καθώς στον όμιλο της Φενέρ, δε λες ότι έπεφταν και κορμιά. Ευτυχώς είναι η τελευταία χρονιά αυτού του φορμάτ.

      Αδιανόητη επιλογή ως ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΥ παίκτη του Ντε Κολό έναντι του Μπουρούση ή του Ντιλέινι.

      Διαγραφή
  35. Χορταστικο αρθρο.
    Μπορει φετος να μην εχουμε Ελληνικη ομαδα, αλλα το Ελληνικο στοιχειο δηλωνει παρον αφου καθε ομαδα εχει και εναν τουλαχιστον Ελληνα στη συνθεση της. Θα επιβεβαιωθει λοιπον και φετος ο κανονας που θελει την ομαδα που σηκωνει την κουπα τα τελευταια 15 χρονια να εχει τουλαχιστον εναν Ελληνα στη συνθεση της.
    Δεν εχω λοιπον καμια προτιμηση για το ποιος θα παρει την κουπα. Θα ηθελα να το παρει ο Ιτουδης, αλλα οσο σκεφτομαι οτι παιζει ο Τεοντοσιτς σε αυτη την ομαδα και μονο η σκεψη οτι θα τον δω να σηκωνει την κουπα μου φαινεται καπως. προτιμω να τον δω να τελειωνει την καριερα ακουπος...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αμφίρροπο final 4.
    Με ξεκάθαρα φαβορί.
    Αντικρουομενες αλλά και συγχρόνως συμβατες έννοιες.
    Δεν βλέπω το πως μπορούν να χάσουν C.S.KA και FENER.
    Αναγιγνωσκοντας τις ομάδες των δύο ζευγαριών σε όλη τη σεζόν, βγάζουμε το εξής αναποδραστο συμπέρασμα.
    Η οργάνωση κι η ομαδικοτητα των "Ιτουδη" και "Ζελικο", απέναντι στο απρόβλεπτο, ατομικό και στοχοποιημενα χειμαρωδες των "Μπαρτζωκα" και "Περασοβιτς".
    Δεν είναι απόλυτα βέβαια τα παραπάνω.
    Γιατί και οι 4 κόουτς έχουν σφραγίσει και είναι "παιδιά" τους και τα 4 αυτά clubs.
    Αλλά περιγραφική στοιχειοθετηση των μέχρι τούδε πεπραγμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Θέλω να μπει η Λαμποράλ σήμερα το βράδυ στο γήπεδο και να βρέξει τρίποντα. Να σκοράρει 90 συν και να τελειώσει τη δουλειά τη Κυριακή. MVP ο Άνταμς. Ξυπνητήρι. Ώρα για δουλειά..

    Mistoklas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. κανενα προγνωστικο απο μενα.και οι 4 ομαδες ειναι ικανες να πανε μεχρι τελους.καθεμια απο αυτες εχει τα δικα της αξιολογα οπλα και τη δικη της σπουδαια πορεια φετος.το τι μετραει πλεον σε αυτα τα φ4?για μενα δεν ειναι ευκολα προσδιορισιμο γιατι αν ηταν θα υπηρχε και η μαγικη συνταγη.μετραει η καλη αμυνα περισσοτερο?οι προσωπικοτητες?οι προπονητες?η καλη βραδια?2-3 αδικα σφυριγματα?το κινητρο?

    δε μπορει να το παρει ο ζοτς με την "πιο ομαδα" απο τις 4?
    δε μπορει ο περασοβιτς με τα πολυβολα που εχει και με το μπουρουση?
    δε μπορει μηπως ο μπαρτζωκας με την καλη αμυνα, την τελεια κυκλοφορια της μπαλας και τους καλυτερους σουτερ της ευρωπης?
    ή μηπως η τσσκα παει πισω με το καλυτερο διδυμο στα γκαρντ και τον πιο σκυλο ψηλο της φετινης ευρωλιγκας?

    κλειδι στον πρωτο ημιτελικο για μενα ο ντρειπερ και κατα ποσο μαζι με την αμυντικη δουλεια που θα βγαλει θα τα σταξει και στην επιθεση.η τσσκα εχει ενα μικρο μειονεκτημα απεναντι στη λοκομοτιβ, οτι δηλαδη δυσκολα θα χρησιμοποιησει για ωρα το διδυμο ντε κολο-μιλος μιας και κανεις τους δεν ειναι αυτο που λεμε αμυντικος εξολοθρευτης, αρα περιμενω να παρει χρονο συμμετοχης ο τζακσον, ο οποιος επιθετικα μειονεκτει (βεβαια, στον περσινο ημιτελικο τα ειχε παει καλα εκτελεστικα).στην καλη τους μερα και οι δυο ομαδες πιστευω οτι υπερεχουν οι κουμπανεοι.

    στον αλλο ημιτελικο εχουμε μια φοβερη αμυνα εναντιον μιας εντελως παλαβης επιθεσης.κλειδι για μενα η αντιμετωπιση του μπουρουση.αν καταφερει ο ζοτς να κοψει το μπουρουσαγκα τοτε ο,τι και αν κανουν οι υπολοιποι δυσκολα θα κερδισουν.ειδικα η δημιουργια του μπουρουση ειναι επικινδυνη γιατι με 2-3 πασες του μπορουν να βγουν 6-8π και οι βασκοι με κατι τετοια παιρνουν ευκολα σκορ και ψυχολογια.

    προσωπικα θα θελα να δω καχα-λοκο στον τελικο και να το σηκωνει ο μπαρτζωκας με buzzer του κλαβερ απο τη γωνια αφου πρωτα εχει βγαλει το συστημα στο τελευταιο ταιμ αουτ ο μπαρτζι σνιφαροντας στο τελος το μαρκαδορο!!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλο ΠΣΚ να εχουμε και να ευχαριστηθουμε ομορφο μπασκετ, να εχουμε τον Τζιμ μετα να μας κανει αναλυση 15.000 λεξεις το λιγοτερο! Προσωπικη προβλεψη ειναι ο,τι καθε final 4 που σεβεται τον εαυτο του πρεπει να εχει και καποια εκπληξη..Η ΤΣΚΑ δε θα μπορεσει να περιορισει την Λοκομοτιβ απο την αμυνα της και αυτο θα την καταδικασει..Τελικος Ζοτς-Μπαρτζωκα με νικητη τον πρωτο..MVP Μπογκντανοβιτς..

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για πρωτη φορά μετά απο χρόνια υπαρχει σχεδον ομοφωνία στο σαιτ τοσο για τα φαβορι στο φαιναλ φορ οσο και για τις κορυφαιες πενταδες - δεκαδες της φετινης Ευρωλιγκας (εγω στη λιστα μου παντως προτιμησα Τεοντοσιτς-Χιγκινς απο ΤΣΣΚΑ αντι του Ντε Κολο)
    Αποψε υπαρχουν στανταρντ φαβορι με μικρη υποψια για συγκινήσεις,και αν υπαρξουν τετοιες θα μας τη δωσει μαλλον η Φενερ με την ΛΑμποραλ παρα οι Ρωσσοι.
    Εχω μια μικρή υποψία οτι στη Λοκομοτιφ και μετα το σταρπατσο απο τη Χιμκι και σε συναρτηση με διαφορες δηλωσεις (μαζι με αυτες του παικτη-λογιστη Ντιλεινι) οτι ηδη ο σκληρος πυρηνας της ομαδας ψαχνεται για την επομενη μερα και το φαιναλ φορ που ειναι υπερβαση για αυτους θα ειναι απλα μια τελευταια παρασταση,αφου κανεις δε θα στενοχωρηθει πραγματικα αν η ομαδα χασει ευκολα απο την ΤΣΣΚΑ.
    Αντιθετα θεωρω πως οι Βασκοι,αν και εφόσον αιφνιδιασουν τον Ζοτς και δεν παιξουν οπως στη σειρα με τον ΠΑΟ αλλα σε παιχνιδι με περισοτερες επαφες ,ποσταρισματα και λιγοτερο ραν εν γκαν μπορουν να ζορισουν τη Φενερ,οπου αν υπαρχει ενα θεμα ειναι στην αμυνα στα γκαρντ οπου ο ΣΛουκας και ο Ντιξον εχουν να αντιμετωπισουν 3 δυνατους παικτες οι δυο εκ των οποιων εχουν σπουδαια αθλητικα προσοντα.ΑΝ λοιπον ο Περασοβιτς τιθασευσει το σουτιν γκειμ των περιφεριακων του και καταφερει και φθειρει την γραμμη των γκαρντ της Φενερ θα οδηγησει σε ανισοροπιες υπερ της.ΕΠισης πρεπει να κοψει το δαιμονισμενο τρανζισιον που τρεχει ο Μπογντανοβιτς και ο Ντιξον ,το οποιο διελυσε τη Ρεαλ που δεν ειχε ποδια και ανασες για αντιμετωπιση τη ταχυτητα των Τουρκων.
    Ουσιαστικα ειναι ενα παιχνιδι το οποιο εχει παιχτει αρκετες φορες στο παρελθον και αρκετες απο αυτες η πιο ταλαντουχα ομαδα εχασε απο την πιο αποφασισμενη που επελεξε να παιξει και ως ενα βαθμο "αντι-τουριστικα".
    Θα το δουμε το βραδυ...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πολυ γουσταρω τους thunder.
    Πιστευω (ή ισως θελω να πιστευω) πως θα κοντραρουν στα ισια τους GSW.

    Θα φορεθει και αρκετα το σχημα με Durant στο 4 και Ibaka ή Kanter στο 5 για να ματσαρει το smallball του GSW. Για μενα κλειδι στην σειρα θα ειναι το ποσο θα μπορεσει ο Ρομπερτσον (και ο Waiters) να περιορισει τον Klay και να χτυπησει την τον Curry στην επιθεση. Απο την αλλη πιστευω πως Iggy και Barnes θα ειναι οι παιχτες κλειδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ ΘΕΛΩ να πιστεύω ότι θα τους κοντράρουν, αλλά νομίζω θα περιοριστώ εκεί. Ρεαλιστικά και αφού δεν πέρασε το Σαν Αντόνιο, δε νομίζω ότι υπάρχει καμία πιθανότητα να κοντραριστεί το Γκόλντεν Στέητ από κανέναν αλλόν εκτός του Κλίβελαντ.

      Δυστυχώς, η Οκλαχόμα είναι μόνο iso των δύο παιχταράδων στην επίθεση και στην άμυνα άναρχοι τελείως (παρότι στα play off έχουν βελτιωθεί σε αυτό τον τομέα). Ωστόσο, πράγματι κλειδί είναι ο Ρόμπερτσον. Για τον Waiters δεν έχω καμία ελπίδα. Ο άνθρωπος ειδικά μετά το θάνατο του αδερφού του είναι κάκιστος.

      Πάντως μακάρι να δούμε ανταγωνιστικά παιχνίδια. Η Δύση μέχρι τώρα είναι πολύ κατώτερη του αναμενομένου.
      tsou

      Διαγραφή
    2. Thunder επαιξαν μπασκεταρα στην αμυνα, και κανανε το αυτονοητο για να εχουν αυξημενες ελπιδες απεναντι στους spurs: παθος, hustle plays και παικτες πισω απο τους durant-westbrook. Για μενα οσο καλα κ να δενει την αμυνα τους ο roberson (που νταξει..) οταν ειναι μεσα θα εχουν μεγαλο μειονεκτημα στην επιθεση. Ο green θα τον αφηνει να περιφερεται και θα παιζει λιμπερο να μοιραζει stops δεξια και αριστερα. Μ αρεσε το effort του waiters στα τελευταια ματς με spurs κ νομιζω για να εχουν τυχη οι okc πρεπει να παιξει περισσοτερο απο roberson. Δεν ειναι τυχαιο που εκλεινε τα ματς. Οπως και να χει κ εγω περιμενω ματσαρες, ακομα και 7 ματς.

      Απο την αλλη, αυτοι που με εχουν εκπληξει ευχαριστα ειναι οι (αντιπαθητικοι) cavs. Επιθετικη πανδαισια, ιδεες, κινηση, αυτοπεποιθηση, ταχυτητα, ευστοχια και ολα τα καλουδια στην επιθεση. Ο,τι βρισκει σιδερο ειναι ο (αντιπαθητικος) tompson και δινει δευτερες και τριτες ευκαιριες. Και αμυνα ειναι κομπλε τα παιδια. Τελικα μηπως ο (αντιπαθητικος) lue εκανε κατι καλο εκει περα? Sweep και στους τελικους ανατολης προβλεπω. Ευχομαι να φανε τα μουτρα τους ομως απεναντι σε warriors ή εστω okc.

      Διαγραφή
    3. Οι Cavs δεν ειναι εκπληξη. Τους υποτιμαει πολυ ο κοσμος αλλα ξεχναει ευκολα πως περισυ πηγαν αποδεκατισμενοι στους τελικους, πηραν το πρωτο ματς και εχασαν το δευτερο στο σουτ για να ξεκινησουν με 0-2 και ουσιαστικα να παρουν το πρωταθλημα.

      Ωραιος σαν προπονητης ο LBJ, σορρυ ο Lue. Ειμαι σιγουρος πως ο βασιλιας εχει σκυλιασει και θα βγαλει τρομερο εγωισμο. Πειρσυ επαιξε μονος του και ολοι τους, φετος η ομαδα εχει πολυ περισσοτερη ισορροπια, τους δινω καλες πιθανοτητες.

      Αλλα ας δουμε πρωτα τους ημιτελικους. Δεν ξερεις τι ξημερωνει, μπορει πχ να πεσουν κορμια, να τραυματισει καποιος σουπερ-σταρ

      Διαγραφή
    4. Ισχύει ότι είναι καλός προπονητής ο LBJ. Για του λόγου το αληθές τσέκαρε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=TFVF0TptMME (γενικά το κανάλι του τύπου είναι φοβερό).

      Πάντως για τη σειρά OKC-GSW που κανονικά θα έπρεπε να ενθουσιαστώ, έχω την αίσθηση ότι η OKC θα εμφανίσει και πάλι τις αδυναμίες που της στερούν τη δυνατότητα για αυτό το κάτι παραπάνω: Λάθη, απουσία 2αριού, ένα 4άρι που από τανκ θέλει να γίνει Love και φυσικά iso, iso, iso.

      Όσο για Cavs, λογικά αυτές τις μέρες θα προετοιμάζουν τον Dellavedova σαν τον Ρόκι πριν τη μάχη με τον Ρώσο..
      tsou

      Διαγραφή
  42. 1. Αν το πάρει ο Ομπράντοβιτς θα είναι το 9ο ευρωπαϊκό και θα μας αφήσει ακόμα πιο έντονη την απορία γιατί δεν ξενερώνει που ο Μπλατ κι ο Μεσίνα παίζουν ως υποψήφιοι σε πάγκους ομάδων-θρύλων του ΝΒΑ.
    Επιπλέον, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, θα είναι η 5η ομάδα με την οποία κατακτάει τον τίτλο.

    2. Αν το πάρει ο Μπαρτζώκας γίνεται μόλις ο έκτος προπονητής που παίρνει ευρωπαϊκό με διαφορετική ομάδα. Ομπράντοβιτς, Μεσίνα, Μάλκοβιτς, Παβλίσεβιτς, Μπιαντσίνι οι προηγούμενοι.

    3. Αν το πάρει ο Μπουρούσης κάνει back2back με διαφορετικές ομάδες. Μπαίνει στην ίδια λίστα με Μποντιρόγκα, Γιασκεβίτσιους, Σισκάουσκας.

    4. Αν το πάρει ο Σλούκας φτάνει τα 3 ευρωπαϊκά και συγκατοικεί με αρκετούς άλλους Έλληνες στη δεύτερη θέση των πολυνικών πίσω από τον Αλβέρτη, μόλις στα 26 του. Αν δεν κάνω λάθος γίνεται ο πρώτος Έλληνας που θα έχει πάρει ευρωλίγκα και με ξένη και με ελληνική ομάδα, ενώ γίνεται μαζί με τον Σπανούλη ο μοναδικός που το έχει πάρει με τρεις διαφορετικούς προπονητές (μάλιστα τους ίδιους τρεις προπονητές).

    5. Αν το πάρει ο Ιτούδης γίνεται ο δεύτερος Έλληνας προπονητής που παίρνει τον τίτλο.

    6. Αν το πάρει Άντιτς πραγματοποιεί ένα άτυπο προσωπικό 3-peat. Επιπλέον θα συμπληρώσει μια μυθική 5ετία, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2011 με την εθνική της πΓΔΜ, συνεχίστηκε με το back2back του ολυμπιακού, επεκτάθηκε με την επιτυχημένη συμμετοχή του στο ΝΒΑ. Από την αφάνεια μέχρι τα 30 του, έχει διαψεύσει και τον τελευταίο αμφισβητία του.

    7. Αν το πάρει ο Χάινς θα είναι το τρίτο του κύπελλο, αλλά κυρίως θα είναι δεύτερη φορά που θα το κάνει όντας μια ρακέρα μόνος του. Παρά τα 195 εκατοστά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σήμερα εχει ανοικτή προπόνηση ο θρύλος το απόγευμα.
    Σιγά μη δω φαιναλ φορ και να χάσω τους παικταραδες μας που θα πάρουν το πρωτάθλημα.
    Κι αν δεν είχαμε τις φετινές ατυχίες στο Βερολίνο θα ειμασταν και παλι.
    Φαβορί οπως παντα για το δισκοπότηρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Zήτα και ένα αυτόγραφο από τον χάντερ,τράβα κι μία φωτογραφία μαζί γιατί πότε θα τον ξαναδείς........

      Διαγραφή
    2. E να πάρουμε στη θέση του τον Vince Hunter. Αυτόν που έφερε ο ΔΓ όταν το πήρε πάνω του και θα οδηγούσε τον ΠΑΟ στο 7ο.

      Διαγραφή
    3. Ελα να ανταλλάξουμε αυτόγραφα.
      Στείλε μου εσύ του δικού σου Χαντερ που δεν παίζει να σου στείλω του Οθελο.
      Πάλι κερδισμένος θασαι.

      Διαγραφή
    4. Πουλα τρελα μαν...τζαμπα ειναι...

      Διαγραφή
  44. Καλησπέρα στην παρέα...με μερικές σκέψεις
    Fener-Laboral: Δυσκολεύομαι να βρω λογικές πιθανότητες οι οποίες θα δίνουν πρόκριση στην Laboral. Πέρα από το ένα παιχνίδι και όλα γίνονται, δεν βρίσκω αγωνιστικά πως μια ομάδα που αν απέναντι της πετύχαινε τον Ερυθρό στους 8, πολύ δύσκολα θα προκρίνονταν, θα πρικριθεί από αυτή την Φενέρ. Ο Ζοτς θα κατευθύνει τους αντίπαλους περιφερειακούς εκεί που ο ίδιος θέλει, εμμονικά θα έλεγα, μέχρι να οδηγήσει το ίδιο το παιχνίδι όπου ακριβώς επιθυμεί.
    CSKA-Kuban: Παιχνίδι που θα πάει στην κόψη του ξυραφιού...κλειστό παιχνίδι πιθανολογώ. Δεν ξέρω γιατί αλλά έτσι όπως είναι δομημένες οι δύο Ρώσσικες ομάδες βλέπω πως δύσκολα η Αρκούδα μπορεί να κλειδώσει τον Μπαρτζώ.
    Η πρόβλεψη μου είναι πως πάμε για τελικό Fener-Kuban ...
    Τί ελπίζω??? Να φάνε καμιά 20αριά πόντους στο κεφάλι οι δύο κουμπάροι μπας και απολυθεί κανείς τους και κατηφορίσει προς ΟΑΚΑ...αλλά τα βλέπω εξαιρετικά δύσκολα και τα δύο σκέλη.
    Όσον αφορά την ομάδα μου...Θεωρώ πως για μια ακόμη χρονιά πέφτει στην ίδια λούμπα. Κοιτάει MONO το Πρωτάθλημα και ο καιρός περνάει...προπονητής για του χρόνου πρέπει να βρεθεί άμεσα (ακόμα και αν αυτός που θα πορευτεί είναι ο Πεδουλάκης) ώστε να χτυπήσει με αξιώσεις όποιους παίκτες του προτείνει ο νέος coach... και όχι όποιους περισσέψουν.
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να περάσουν τα 2 outsider γιατί βαρέθηκα το playstation!!! Προς Θεού, δεν με κάνει να βαριέμαι η τελειότητα αλλά η τελειότητα χωρίς ψυχή. Σε μεταφορά στο ποδόσφαιρο: είμαι Μπάρτσα αλλά δικαίως αποκλειστήκαμε απο την Ατλέτικο. Και η ΤΣΣΚΑ πρωτίστως και η Φενέρ μετά μου βγάζουν το "παίζω βάση πλάνου μέχρι θανάτου και ότι έρθει ας κατεβάσει". Θέλω να δω αυτό που έβγαζε η ομάδα μου τις προηγούμενες χρονιές (ΟΣΦΠ) και η προηγούμενη γενιά του ΠΑΟ, ο Παπαλουκάς στο τελικό του 2007 και ο Γιαννάκης σαν παίχτης και και.... θα χάσω αφού έχω παραδώσει την ψυχή μου!!! Και επιπλέον θα ήθελα να το πάρει ο Μπαρτζώκας, ενας εξαιρετικός άνθρωπος (έχουμε κοινούς φίλους) και προπονητής ή ο Γιάνναρος ο Μπουρόύσης ο οποίος μέσα απο την προσωπική του δουλειά (όποιος τον θυμάται στην αρχή της καριέρας, καταλαβαίνει!) έφτασε όπου έφτασε και πιστεύω ότι έχει ωριμάσει απίστευτα και σαν άνθρωπος πλέον (και δεν εννοώ το pr).

    ΥΓ Η άμυνα του Κουρμπάνοφ στο τέλος του Μπάρτσα-ΤΣΣΚΑ ήταν για γέλια. Όσο κι αν μια στιγμή δεν κρίνει εναν αθλητή, δε νομίζω ότι αυτός ο τύπος σε κρίσιμη στιγμή θα πάρει τη σωστή απόφαση.


    74

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. TON AΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.Ο ΟΥΚΙΤΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Ποια λέξη χαρακτηρίζει καλύτερα τον Δημήτρη Διαμαντίδη;

    «Είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο μια λέξη για έναν τόσο σπουδαίο παίκτη, αλλά η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό, είναι ηγέτης. Πραγματικός ηγέτης. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και ταπεινός, χωρίς να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, παρά τα όσα έχει καταφέρει».

    Τι ήταν αυτό που τον έκανε ηγέτη στον Παναθηναϊκό και στην Ευρωλίγκα;

    «Κάθε φορά σε κάθε ματς έκανε τα πάντα για να κερδίσει η ομάδα του. Ήταν πάντα πρόθυμος να θυσιάσει τα στατιστικά του και να μην φανεί καλός εκείνος, αλλά ο συμπαίκτης του που είχε το ελεύθερο σουτ και αυτό το έκανε για το καλό της ομάδας. Είχε επίσης πολύ ενέργεια στην άμυνά του και έκανε πολλά πράγματα στο παιχνίδι, που οι θεατές μπορεί να μην καταλάβαιναν, αλλά ήταν πολύ σημαντικά για την ομάδα. Είχε μεγάλη συμβολή στο παιχνίδι κάθε φορά που ήταν στο παρκέ και επίσης απίθανος σουτέρ».

    Τον έζησες δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό, τι είναι αυτό που σου έμεινε από εκείνον;

    «Έμαθα πολλά από εκείνον, έμαθα το πικ ν ρολ από τον Διαμαντίδη. Πριν έρθω στον Παναθηναικό ήμουν ένας αθλητικός πόιντ γκαρντ και καλός στο one on one που απλά ήθελα να σκοράρω. Εκείνο το διάστημα που ήμουν στην ομάδα, έμαθα και βελτίωσα το πικ εν ρολ μου δίπλα στον Διαμαντίδη. Τέσσερα χρόνια μετά, βλέπω το πικ εν ρολ είναι το βασικό μου στοιχείο παιχνιδιού. Έμαθα επισης ότι δεν έχει σημασία να έχω εγώ καλή εμφάνιση και να κερδίζει η ομάδα, αλλά να νικάμε ομαδικά».

    Στο τέλος της σεζόν, ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα σταματήσει την μεγαλειώδη καριέρα του, τι θα ήθελες να του ευχηθείς;

    «Η καλύτερή μου στιγμή με εκείνον ήταν όταν κερδίσαμε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Κύπελλο Ελλάδος. Δεν ήταν εύκολο για μένα να προσαρμοστώ στον Παναθηναϊκό και για τρεις μήνες δεν είχα καλή απόδοση. Στον τελικό Κυπέλλου όμως πήγαν όλα καλά και είχα πολύ καλό παιχνίδι. Στην απονομή, ο Διαμαντίδης έδειχνε πραγματικά χαρούμενος για μένα και με συνεχάρη. Πραγματικά το εκτίμησα εκείνη τη στιγμή και πάντα θα είμαι ευγνώμων στον Δημήτρη Διαμαντίδη, που έκανε τα δύο χρόνια παρουσίας μου στην ομάδα, ευκολότερα και καλύτερα για μένα. Του εύχομαι να του πάνε όλα καλά σε ότι και αν κάνει!».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Για απυθμενα καραγκιοζιλίκια, ειναι ο Παναθηναϊκός στο καναβατσο, με εικόνα διαλυσης.
    Αντι να ειναι στο φαιναλ φορ.
    Για να μην φέρει έμπειρο προπονητή και ξένους φθηνούς αλλά αξιόλογους και να πάει με 5 και Κουζμιτς, Παβλοβιτς μεσα σε αυτούς συν 3 γκαρντ για τα 3/4 της χρονιάς.
    Και θεοποιουμε τους Ζελικομπαρτζωκοπερασοβιτσιτουδηδες γιατί δεν μπορέσαμε εμείς να κάνουμε τα βασικά που κάνει μια ομάδα που παίζει στην ΕΣΚΑ και στην ΕΣΚΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κανω μια προσευχη
    Στον ανεμο που θα σε βρει
    ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ρε τιτανοτεραστιε μπαρτζω
    να τους τρελανεις ουλους!!
    ζεπ μπλατερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. και ο ζεπ να ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ τζοκερ..,το λαχειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ζεπ μπλατερ

    Αλα της.
    Και ποιητής ο φιλαράκος μου.
    Παρτους ολους με γιουρούσι
    Παικταρά μου εσύ Μπουρουση.
    Θέλω να το σηκώσει η Λαμποραλ.
    Δύσκολο αλλά θα το χαρώ σα να
    το σήκωσε η ομάδα μου.

    Ζεπ_ελιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ‘’…ένα προπονητή που θα σημαδέψει και θα επιτεθεί αλύπητα στις αδυναμίες του αντιπάλου.
    …οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει το “βαρύ σασί” της επίθεσης τους στο μισό γήπεδο.
    …οι Τούρκοι ψάχνουν με περίσσεια υπομονή το miss match και γενικότερα τη πλεονεκτικότερη για αυτούς κατάσταση στην επίθεση τους και επιτίθενται πάνω σε αυτό προσπαθώντας να αξιοποιήσουν κάθε ευεργετική επίδραση που προκύπτει ακριβώς από μια τέτοια κατάσταση.
    …η Φενέρ διακρίνεται στο επιθετικό κομμάτι από έναν “κυνισμό” και μια έντονη δόση ρεαλισμού.
    Το Dynamic-Fast pace στυλ των Βάσκων απέναντι στο Gritty-Low pace της Φενέρ.
    Η προσωπική άμυνα, οι χαμηλοί χρόνοι στα recovers και ο έλεγχος της μπάλας στο αμυντικό κομμάτι θα είναι η ναυαρχίδα στο πλάνο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
    Για τη Φενέρ το να ελέγξει τη μπάλα είναι κομμάτι ζωτικής σημασίας. Θα χρειαστεί σωστή επίθεση που θα εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για ετοιμότητα/ισορροπία στο αμυντικό transition και “πόδια” έτοιμα να “τρέξουν μαζί” με τον αντίπαλο (ballhandler ή όχι) και να κατευθύνουν τη μπάλα.
    …ο Ομπράντοβιτς θα προσπαθήσει με αυτόν τον τρόπο (έλεγχο της μπάλας) να χρησιμοποιήσει το overdribbling ως στοιχείο που θα δυναμώσει την άμυνα του λειτουργώντας κάθε φορά θετικά για αυτήν και τη ροπή των περιφερειακών του αντιπάλου για κατά μέτωπον επίθεση ως “δόλωμα” σπρώχνοντας τους προς τα μέσα όπου ο ίδιος θα έχει σκάψει “μαύρη τρύπα”. Αν αυτή η τακτική αποδειχθεί επιτυχημένη μπορεί να δώσει πολλούς transition πόντους στους Τούρκους.’’

    Μερικές απ’ τις αρχές που διέπουν τις ομάδες του Ζοτς διαχρονικά προσαρμοσμένες στον εκάστοτε αντίπαλο και εξελισσόμενες στο χρόνο.
    Ας αναλογιστούμε τώρα, τι απ’ όλα αυτά είδαμε στο παιχνίδι του ο ΠΑΟ τα χρόνια που ακολούθησαν την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς. Ύστερα να διαλέξουμε τον κατάλληλο προπονητή για του χρόνου και να αρχίσουμε την στελέχωση του ρόστερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 77 ωραία η σπόντα σου αλλά δύσκολα η περισσότεροι θα την καταλάβουν.....ξέρεις γιατί?Γιατί έχουν μάθει να κρίνουν ένα δώρο από το χαρτί του τυλίγματος....άστα να πάνε...
      Στεφ

      Διαγραφή
    2. Ti kathesai kai grafeis re anthrwpe... Oi perissoteroi edw mesa einai epipedou Tasuto kai Beny Beny. Tzampa ta grafeis. To kalo me ola afta ksereis poio einai. Ta epomena xronia pou tha erthoun apanwtes apotixies kai fapes gia ton PAO, emeis tha kathomaste araxtoi pisw galaria kai tha gelame. Kai ta talimpania mprosta tha wriontai. xD. Trela gelia. 13 xronia o Obradovic stin Ellada kai ta talimpania den emathan apolitws tipota..!

      Διαγραφή
  52. Μεγάλη μέρα σήμερα για όλους τους μπασκετόφιλους παρά το γεγονός ότι απουσιάζει ελληνική ομάδα. Υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ αλλά μην ξεχνάτε τον κανόνα των final four: όλοι έχουν από 25%. Θυμηθείτε τι έγινε στην Πόλη, στο Λονδίνο, όταν το πήρε η Μακάμπι κλπ.

    ΦΕΝΕΡ-ΚΑΧΑ
    Ναι η Φενέρ είναι φαβορί με πολλά ΑΛΛΑ:
    - πώς θα εμφανιστούν οι Ντίξον, Ντατόμε που δεν έχουν σχετική εμπειρία;
    - πώς θα περιορίσουν το τρελό δίδυμο Τζέιμς-Άνταμς;
    - ποιος θα βγαίνει στο 3ποντο στον Μπουρούση;
    Νομίζω πολλά θα κριθούν και στον τρόπο που θα σφυρίξουν οι διαιτητές. Αν αφήσουν το σκληρό παιχνίδι, έχει προβάδισμα η Φενέρ. Και η Κάχα πρέπει να ΤΡΕΞΕΙ για να αντιμετωπίσει την πληρέστερη σε ρόστερ και πάγκο Φενέρ.

    Βλέπω Φενέρ αλλά εννοείται ότι θέλω Κάχα.

    ΤΣΣΚΑ-ΚΟΥΜΠΑΝ
    Και οι 2 στηρίζονται πολύ στην περιφέρεια. Επειδή η ΤΣΣΚΑ έχει τα γνωστά θέματα στην άμυνα, αν Delaney και Rudolph βρεθούν σε καλή μέρα δεν βλέπω πως θα χάσει η Κούμπαν. Επίσης, αν το ματς πάει στον πόντο, που το βλέπω πολύ πιθανό, θεωρώ ότι η Κούμπαν θα έχει πλεονέκτημα: ο Τεόντοσιτς θα τα κάνει πάλι θάλασσα και δεν εμπιστεύομαι τον Ντε Κολό για τόσο κρίσιμα παιχνίδια. Επίσης θεωρώ ότι ο Μπαρτζώκας υπερτερει του Ιτούδη.

    Βλέπω και θέλω Μπαρτζώκα.

    Jim, ποια από τις 4 είναι η πιο 3D ομάδα; Μάλλον η Λοκομοτίβ και ακολουθεί η Κάχα;

    Εννοείται ότι MVP έπρεπε να βγει ο Μπουρούσης. Η επίδραση που είχε στην ομάδα ήταν καταλυτική. Το ranking του Ντε Κολό ήταν απίστευτο για περιφεραιακό, αλλά θεωρώ ότι δεν επηρέασε τόσο σημαντικά το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ.

    Υ.Γ. Τέλος εποχής για τους Spurs. Δεν το περίμενα αλλά φάνηκε ότι οι παλιοί γέρασαν και οι νέοι αστέρες Leonard και Aldridge δεν έφτασαν για να αντιμετωπίσουν τους εκρηκτικούς Thunder.

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Στο περσινό φάιναλ φορ Ομπράντοβιτς και Ιτούδης γνώρισαν την ήττα στους ημιτελικούς και παίξανε αντιμέτωποι στον μικρό τελικό της παρηγοριάς.
    Φέτος μοιάζουν και οι δύο ότι είναι τα φαβορί για τους ημιτελικούς και η λογική λέει ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι στον μεγάλο τελικό.
    Θα είναι όπως μεγάλο χαστούκι αν κάποιος από τους δύο χάσει σε δεύτερο συνεχόμενο ημιτελικό και δεν ξέρω αν μια τέτοια σκέψη μπορεί να τους επηρεάσει και να τους αγχώσει κατά την διάρκεια των αποψινών ημιτελικών.

    Πάντως ήδη ο Ομπράντοβιτς άρχισε τα mind games δίνοντας έτοιμη ασίστ στον Μπαρτζώκα ο οποίος δεν την άφησε αναξιοποίητη.
    Είπε ο Ομπράντοβιτς στον Μπαρτζώκα ότι έχοντας κατακτήσει τα περισσότερα βραβεία παίχτες της ΤΣΣΚΑ τι ήρθαμε να κάνουμε στο φάιναλ φορ και ο Μπαρτζώκας δημοσιοποίησε αυτή την κουβέντα θέλοντας να αυξήσει περισσότερο την πίεση και το άγχος του φαβορί προς την ομάδα του Ιτούδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο δεν επρεπε να το κανουν ο Ομπραντοβιτς που ηταν 13 χρονια με τον Ιτουδη και ο Μπαρτζωκας.Ηταν ακομψο δεν θα τους περασει ομως η συμμαχια,ο Ιτουδης θα παει στον τελικο οσο κι αν δεν τους βολευει αυτο.

      Διαγραφή
  54. Ξέρουμε τι προβληματά τραυματισμού αντιμετωπίζουν οι 4 ομάδες ?
    Λογικά η Φενέρ και η Λοκομοτίβ κατεβαίνουν χωρίς προβλήματα, ενώ από την ΤΣΣΚΑ θα λήψει ο Φρίλαντ ενώ έχει επιστρέψει κανονικά στην δράση ο Κριάπα.
    Από την Λαμποράλ Κοζέρ και Σενγκέλια είναι ακόμα τραυματίες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Νομίζω ότι ενδεχόμενη αποτυχία της ΤΣΣΚΑ θα φέρει κοσμογονικές αλλαγές στον οργανισμό. Ξήλωμα και φτιάξιμο από την αρχή. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι η χρονιά της όμως. Θα το σηκώσει φέτος. Εύκολα στο ένα ματς, δύσκολα στο άλλο. Χωρίς απαραίτητα το εύκολο να είναι σήμερα. MVP ο Μίλος.

    Bou gatsas3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αμφίρροπο Φ4 παρότι υπάρχει φαβορί και αυτό είναι η Φενέρ. Προσωπικά θα ήθελα μια έκπληξη με Λόκο ή Κάχα αλλά σε αυτά τα ματς δεν παίζουν μπάσκετ μόνο οι παίκτες και οι προπονητές αλλά και η λεγόμενη έκτη αίσθηση στα ματς που κρίνουν κούπες. Καμία ομάδα δεν διαθέτει σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο στοιχείο εκτός από τη Φενέρ γι αυτό και την λογίζω ως φαβορί.
    Σε γενικές γραμμές και με αφορμή το τέλος της σεζόν που πλησιάζει, η δουλειά του κόουτς Β στο Κρασνοντάρ ίσως να μπορεί να αποτελέσει φάρο για τις ελληνικές ομάδες στην off season που ακολουθεί. Αυτό το πρότυπο ομάδας με 3&D χαρακτηριστικά, χωρίς τον μεγάλο δημιουργό και με έντονο αθλητικό στοιχείο ίσως και να αποτελεί μονόδρομο για τον Παναθηναϊκό ειδικά στην μετά Διαμαντίδη εποχή.
    Ένα σχόλιο για τον Τζάνινγκ. Χωρίς να έχει κάνει την τέλεια σεζόν, βοήθησε σημαντικά την ομάδα από την στιγμή που ήρθε. Οικονομικές προσπάθειες, άμεσο σκορ, καλές άμυνες. Θυμάμαι το καλοκαίρι ήταν και καλά εναλλακτική (;) για τον Φελντίν. Πολύ σοφή κίνηση Σάλε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τζάνινγκ έδωσε ποιότητα, προσωπική φάση και scoring insticts πέραν του Ντιλέηνι στη περιφέρεια της Κουμπάν και έναν ολ-αράουντ χαρακτήρα που τον έκανε αξιοποιήσιμο κάτω υπό οποιεσδήποτε συνθήκες για τον κόουτς Μπαρτζώκα.

      Διαγραφή
  57. αν νομιζετε οτι οι φωτογραφιες των τριων βγηκαν τυχαια,η οτι αλλοι παιχτες απο μεγαλες ομαδες δεν νυχτοπερπατανε ειστε γελασμενοι και βαθεια νυχτωμενοι.Ολα εγιναν για να δημιουργηθει προβλημα στον ΠΑΟ και το καταφεραν τρεις μερες σε ολα τα σαιτ εδειχναν τους "εγκληματιες" Το ιδιο εντελως τυχαια εγινε και περσι με τον Γκιστ που εκανη χρηση κανναβης πριν τον τελικο με την Πατρα και το μαθαμε παραμονες του αγωνα με τον γαυρο,2 μηνες σχεδον μετα.Ολα γινονται επιτηδευμενα για να πληξουν την ομαδα.Τρομαρα του ΔΓ που λενε οτι ελεγχει τον τυπο.Χαχχαχαχα!!!εδω γελαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Από τους 4 προπονητές του Βερολίνου, μόνο ένας προβλέπω να παραμένει στον πάγκο του και για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν..

    the wolf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Mπαρτζώκας / Περάσοβιτς κάνανε υπερβάσεις. Γιατί να τους...φύγουνε; Ο δε Μπαρτζώ συγκεκριμένα δε νομίζω να είναι αχάριστος, έστω κι αν μένει εκτός Ευρωλίγκας (ούτως ώστε να πάει Εφές πχ).
      Ο Ιτούδης να έφευγε μόνο αν έχανε με κάτω τα χέρια από Μπαρτζώ. Αν χάσει ΤΕΛΙΚΟ, και δη πιθανώς από Ζοτς, μαλακία να τον φύγουνε.
      Ο Ζοτς τέλος έχει ήδη νομίζω ανανεώσει.

      Διαγραφή
  59. Καλησπέρα σε όλους. Πάμε για σπουδαία ματς σήμερα, με την πιθανότητα της εκπλήξεως που εμφανίζεται πάντα στο πάλκο (σαφώς πιο ισχυρή σε νοκ αουτ ματς, ευνοεί το πλαίσιο για κάτι τέτοιο) να δίνει άλλο χρώμα στη βραδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πολυ καλη αναλυση Jim.
    Νομιζω θα δουμε πολυ ωραια ματς αποψε. Πιστευω απο τον χειμωνα στην αρμαδα του Ζοτς οπως και στην αριστα στημενη επιθετικα Τσσκα του Ιτουδη, ομως εχω ενα προαισθημα οτι μια απο τις 2 μεγαλες θα μεινει εκτος διεκδικησης!!
    Το σιγουρο ειναι οτι τα παιχνιδια θα εχουν τεραστιο ενδιαφερον απο καθε αποψη...
    Καθε χρονο ως μπασκετοαρρωστοι περιμενουμε τον Μαιο σαν τρελοι για Final4.
    Παμε να δουμε ματσαρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ο συναγερμός που έχουν για buzzer σπάει νεύρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. πολυ λιγος ο μπαρτζω, επιθετικο πλανο με 3ποντα του κλαβερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπερα Jim πως τα βλεπεις τα πραγματα για ΤΣΣΚΑ-Λοκομοτιβ? Τι αισθηση εχεις απο το παιχνιδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Εκτος κλιματος ως τωρα ο σιγκλετον...πολυ καλο παιχνιδι ως τωρα απο τον μετρ τετοιων παιχνιδιων χαινς που δινει παρασταση νικης παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες του ραντολφ που δειχνει μονο αυτος και ο τζανιγκ να εχει καταλαβει την σημασια του αγωνα....

    Chivas7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Α ρε Παναθηναικέ μόνο διαλυμένος εκ των έσω δεν
    θα πήγαινες final 4, με αυτές τις ομάδες που βλέπουμε.
    Χωρίς ξένους με Πάβλοβιτς και Κούζμιτς κι όμως το πολέμησες
    όσο μπορούσες και σε άφησαν !
    Λοκομοτί Κούμπαν σου λέει ο άλλος.
    Οι Αμερικάνοι να κάνουν τη δουλειά (Ντρέ-Ντιλε-Σιγκλ-Τζα
    και Ραντ) και ο Ισπανός να βοηθάει όπου μπορεί μαζί
    με τον Αυστραλό !
    Κι εμείς παρακαλούσαμε για ξένους όλη τη χρονιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ταπεινή μου αποψη ειναι πως η ΤΣΣΚΑ αργα η γρηγορα θα καθαρισει το παιχνιδι,ειδικα αν ριξει κι αλλο το ρυθμο

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ιτούδη, πολύ καλύτερη της Λοκομοτίβ η ΤΣΣΚΑ.
    Ελπίζω να κερδίσει και ο Ζοτς σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αλλη μια μυθικη εμφανιση του Σερβου...harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Μια μικρή μελαγχολία θα μας πιάσει όταν θα δούμε τους δύο πρώην προπονητές του Παναθηναικού στον τελικό της Ευρωλίγκας με άλλες ομάδες.Επίσης όταν βλέπουμε το σουτ του Ντε Κολό και τον συγκρίνουμε με τον Καλάθη.

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φταίει ο Καλάθης που πήρε το μισό μπάτζετ.
      Και μετά πλαισιώθηκε από Φελντίν, Πάβλοβιτς
      και Κούζμιτς στους ξένους !!!!!
      Δεν φταίει ο Καλάθης που δεν είχε έναν Ντρέιπερ
      κι έναν Τζέιμς δίπλα του.
      Δεν φταίει κανείς άλλος που οι καλοί προπονητές δεν
      έχουν έρθει τα τελευταία δύο χρόνια στην ομάδα.
      Οσοι κάνουν αυτές τις επιλογές φταίνε.
      Οσοι κάνουν παραμύθι Ελληνοποιήσεις, όταν η Λαμποράλ
      δεν έχει Ισπανό σχεδόν κανένα και κάνει παγκοσμιοποίηση και η Κούμπαν,έχει δύο Ρώσους που
      δεν έπαιξαν σχεδόν καθόλου σήμερα και έχει κάνει
      Αμερικανοποίηση !!!!
      Η Λαμποράλ έχει μικρότερο κατά πολύ μπάτζετ
      από εμάς, αν το μπάτζετ για ξένους είναι το πρόβλημα.
      Αυτά.

      Διαγραφή
    2. Διορθώνω.
      Τρείς όλους κι όλους Ρώσους έχει η Κούμπαν.
      Και αυτοί οι τρείς παίξανε 8 από τα 200 λεπτά
      όλης της ομάδας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Ποσοστό της Ρωσοποίησης μόλις 4% !!!!!
      Να μου ζήσεις Πρόεδρε μου με την Ελληνοποίηση σου.
      Ας βλέπουμε τα final 4 από την TV λοιπόν
      μιά που είμαστε λάτρεις της Μογγολοποίησης
      είς βάρος της ομάδας και των επιτυχιών !!!!!

      Διαγραφή
  70. Ο Ναντο τους ΝτεΚολιασε.

    H Κουμπαν ως κλασσικη 3&D ομαδα δεν καταφερε να κανει καλα και στα στανταρ της κανονικης περιοδου, τιποτα απο τα δυο!!
    Κυριως επαιξε καλα η ΤΣΣΚΑ και με υπομονη επεβαλε τον ρυθμο της και το παιχνιδι της.

    Τους εκανε Να τον πωπο ο Ναντο Ντε Κολο.. :P :P

    Φυσικα κανω χιουμορ RESPECT στον κοουτς Μπαρτζωκα και στην ομαδα του για φετος.

    Παμε για μαχη Γερμανικα σκυλια Ζοτς-Βελιμιρ τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. 30 πόντους από δίποντα.
    30 πόντους από τρίποντα.
    Και 21 πόντους από βολές.
    Η Κούμπαν.
    40 πόντους από δίποντα.
    33 πόντους από τρίποντα.
    Και 15 πόντους από 15 βολές.
    Η ΤΣ.Σ.ΚΑ.
    Συμπέρασμα.
    Από τους 169 πόντους του ημιτελικού
    οι 63 προήρθαν από τρίποντα, ποσοστό 37% !
    οι 70 προήρθαν από δίποντα, ποσοστό 41% !
    Και το υπόλοιπο 22% προήρθε από βολές !
    Αυτά τα ποσοστά μελετούνται από σοβαρές ομάδες
    τύπου Παναθηναικού (λέμε τώρα) και ανάλογα γίνονται
    και οι μεταγραφές εφόσον παίζεις σε αυτό το περιβάλλον.
    Υπάρχουν μάτς που τα τρίποντα είναι όσα τα δίποντα.
    Πράγμα που σημαίνει, πώς του χρόνου ο Παναθηναικός
    θέλει μαζί με τα υπόλοιπα προσόντα να πάρει κι αξιόπιστους
    σουτέρ, από τον Ζήση πχ στην περιφέρεια και τον Μπράμο
    στα σμόλ, μέχρι τον Μπουρούση στα σέντερ, αν μιλάμε για
    Ελληνες, η ομάδα πρέπει να το βάζει στο κοφίνι το τόπι
    από μακριά με κάθε τρόπο.
    Πράγμα που δεν έκανε φέτος και χαντακώθηκε.

    Aπλή ανάλυση, που την κάνουν παιδιά του γυμνασίου
    όχι όμως ο Παναθηναικός της ευρωλίγκα !

    Informer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ τα λες αλλα οχι ρε φιλε και ο μπραμος αξιοπιστος σουτερ....

      Διαγραφή
    2. Με 45% σουτάρει φέτος στη Βενέτσια.
      Είναι παίκτης ψυχολογίας καθαρά.
      Απαξ και του βρείς το κουμπί του και να
      μην είναι σφόδρα έυστοχος θα βγάλει συκώτια
      παίζοντας άμυνα.

      Διαγραφή
    3. Ελεος με το Μπραμο, δυο χρονια ητανε στον ΠΑΟ, καλο σουτερ δεν το λες.. για ονομα, μανατζερ του εισαι κι εσυ κι ο Τζιμοπληκτος? Η Βενετσια δεν ειναι ομαδα Ευρωλιγκας..

      Διαγραφή
  72. Εξαιρετικος Ντε Κολο,Ιτουδης και Τσσκα επιθετικα. Πολυ υπομονετικη,ωραια κυκλοφορια της μπαλας και κινηση χωρις αυτην με την οποια ισοπεδωσε την switch all defense της Λοκο βασιζομενη στην ισορροπημενη και πληρως αποτελεσματικη δραση του Ντε Κολο,το εξαιρετικο διαβασμα των χωρων και μοιρασμα της μπαλας μισο βημα μπροστα και την ευστοχια στα σουτ. Δικαιωση του προπονητικου team για την επιλογη στηριξης στους γηγενεις παικτες που εκαναν την ομαδα πιο γηινη αλλα πιο "ομαδα".

    Ο κοουτς Μπι δεν ειχε πολλες ιδεες να αλλαξει τα δρωμενα. Δεν καταφερε να εκμεταλλευτει το midrange game των ψηλων του, για μενα κακως δεν σημαδεψε ιδιαιτερα τον Μιλος για να επιτεθει πανω του ενω αμυντικα απετυχε να κλειδωσει τον Γαλλο.
    Ζαρια ηταν(προσωπικα δεν θεωρω οτι αυτα τα ματς βεβαια δεν αναδεικνυουν αξιο νικητη-αντιθετως τιποτα για μενα δεν γινεται τυχαια εστω μια φορα) και παει.. Σε μια ομως μεγαλη χρονια για την Λοκομοτιβ Κουμπαν.

    Περιμενω μεγαλο 2ο ημιτελικο με μεγαλυτερη ενταση.Ηλεκτρισμενες κερκιδες, το μπριο των βιρτουοζων καμικαζι της Μπασκονια,tactics απο τη Γιουγκοσλαβικη σχολη και τον godfather,παλικαρια Μπουρουση και ψυχαρα Σλουκα.

    Η αληθεια ειναι πως δινω καλο προβαδισμα στη Φενερ μιας και ειναι two way team(αντιθετα με την Τσσκα που εχει προβλημα σε αμυνα και ριμπαουντ αλλα παρουσιασε μια αρτια επιθετικη λειτουργια με την οποια ελεγξε το ματς) η οποια με το διδυμο ψηλων της μπορει να βαλει λουκετο στη ρακετα,απαγορευοντας καθε κοψιμο μεσα στο ζωγραφισγο,που θα σπρωξει τη Λαμποραλ να ζησει κ να πεθανει με τα σουτ(και μονο ο Ανταμς μπορει να τη σωσει).
    Βαρομετρο ο τελευταιος και το αν θα μπει aggressive και με το δαχτυλο στη σκανδαλη, μαζι με την προσεγγιση του spacing-κινηση χωρις τη μπαλα.Καθοριστικος και ο Μπερτανς στις τροφοδοτησεις απο Μπουρουση στο ποστ και τα σουτ που μπορουν να ανοιξουν την αμυνα της Φενερ. Ο Μπογκντανοβιτς και η δημιουργια του θα ειναι κλειδι απο την αλλη. Θα φανουν πολλα απο το 1ο δεκαλεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Μακαρι να κερδισει η Λαμποραλ. Ειναι μπασκετικα ομορφο να κερδιζουν οι σταχτοπουτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Για κάτι τέτοια ματς λατρεύουμε αυτό το άθλημα. Όσο και αν με πονάει, πρέπει να παραδεχτώ πως θα ήταν έγκλημα αν αποκλείαμε αυτή την ΟΜΑΔΑ. Πάμε μεγάλε Μπουρούση. Φέτος σου αξίζουν τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ανταμς και Τζέιμς έχουν φαγωθεί ωμοί από τους
    λεφτάδες της ευρωλίγκα στο τσάκ μπάμ.
    Α ρε Λυκογιάννη Παναθηναικάκια.
    Είχες αυτή τη μπόμπα τον Τζέιμς στον Κολοσσό
    και αντί να τον φέρεις κολυμπώντας στην Πανάθα
    τον άφησες να μάς κουνήσει μαντήλι.
    Τι παικταράδες ρε είναι αυτοί οι δύο της Λαμποράλ ;;;;
    Δεν υπάρχει κάτι που δεν κάνουν μέσα στο γήπεδο.
    Και εσπρέσσο να τους πείς θα στον ψήσουν την ώρα
    που κατέβαζουν την μπάλα πρίν την κολήσουν στο καλάθι
    ή πρίν την καρφώσουν στα μούτρα του Βέσελι !!!!
    ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΓΕΝΕΙΣ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ωραίο ματς, από αυτά που θέλουμε να βλέπουμε...τελικα δεν ειναι και πολύ ευκολο να ελέγξεις τα γκαρντ της Λαμπερά, ακόμα και για τη Φενερ...
    LB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Απαντήσεις
    1. Ενα σχολιο για ΤΣΣΚΑ-Λοκομοτιβ? Τι βλεπεις για τελικο?

      Διαγραφή
  78. Έχει απορρυθμιστει η Φενερ στο 3ο δεκάλεπτο... η Κουτσά μοιάζει έτοιμη για την έκρηξη στο 4ο... για να δούμε...
    LB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ο Γιαννης Μπουρουσης ειναι οτι καλυτερο και πληρες υπαρχει στην Ευρωλιγκα μαζι με τον Μαικ Μπατιστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Απαντήσεις
    1. Αρρωστια απ τις λιγες... Σπουδαια παρασταση ... Συγκινητικος και συγκλονιστικος

      Κωστας Δ

      Διαγραφή
  81. Σιχαμερή ευρωλίγκα, γελοίοι...μακάρι να το σηκώσει η Κουτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας προσεχε ο ανταμς,τι φταινε οι διαιτητες αν αυτος πηγε να κανει τον μαγκα.

      Διαγραφή
  82. Κρίμα για κουτσα. Δεν είχε τύχη στην παράταση. Έσκασε. Τρομερός μπουρουσης πολύ μεστος ο σλουκας. Ευτυχώς χαρήκαμε μια παιχνιδαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Καλάθι του Ουντό στην παράταση εκπρόθεσμο και
    δεν έβαλαν το στιγμιαίο ριπλέι να το δούνε οι διαιτητάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Πάντως ο ομολογουμένως γαλλομαθής Χατζηγεωργίου τον λέει Τιλί, οπότε κάτι θα ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα'πιασες τα λεφτά σου τώρα.

      Διαγραφή
    2. Επειδη εβλεπα τον αγωνα με γαλλικο σχολιασμο, ΤιΛι λεγανε κι αυτοι..

      Διαγραφή
    3. Aμ πώς. Μόνο αυτός ήξερε να προφέρει σωστά τον Σεραφάν (Serafin).

      Διαγραφή
  85. Τι σου είναι αυτή η ρουφιάνα η ζωή όμως ε ;
    Μας στέρησε στη Βιτόρια η Κούτσα το 1-1 στην παράταση.
    Εχασε τον ημιτελικό ακριβώς έτσι.
    Τρελάθηκαν από τη χαρά τους τότε.
    Σκάσανε από τη στενοχώρια τους τώρα.
    Ο δήμιος του Παναθηναικού Ανταμς, ήταν ο μοιραίος παίκτης
    της Λαμποράλ στην κανονική διάρκεια.
    Δώσε ρε τη μπάλα στον Μπουρούση στη ρακέτα να έχει
    δύο στίς τρείς επιλογές υπέρ του.
    Καλάθι ή φάουλ ή το χάνω.
    Κρίμα γιατί την έκαναν τη νεόπλουτη Φενέρ του γεμάτου
    και πανάκριβού ρόστερ και του πολύ Ζέλικο να πάθει συγκοπή.
    Εναν αξιόπιστο ψηλό ακόμα να είχε η Λαμποράλ θα
    βλέπαμε άλλο παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Μας τρομαξε η φενερ,αλλα ευτυχως ο ανταμς επιβεβαιωσε οτι ειναι κλοουν και τσαρλατανος. Τη μπαλα να κραταγε για 24 δευτερολεπτα μετα το χαμενο τριποντο του σλουκα,με 1 λεπτο μονο και την κουτσα μπροστα με 4,θα το ειχε παρει το ματς. Εχασε και μια βολη στη συνεχεια κι εδεσε το γλυκο. Ελπιζω στον τελικο να το σηκωσει ο ζοτς

    Υγ. Α ρε ζοτς,πραγματικα με τον ντιξον βασικο pg πορευεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιβεβαίωσε ότι είναι τσαρλατάνος και κλόουν
      ο Ανταμς που έπαιζε αυτός και ο Τζέιμς στην
      περιφέρεια της Κούτσα, έσκασε ο άνθρωπος και
      τους κόλησε και 19 πόντους ;;;;
      Τασούτο εσύ πρέπει να ξέρεις καντάρια μπάσκετ.
      Το να είσαι φανατικός Παναθηναικός και να
      μην σέβεσαι τέτοιους παίκτες δεν περιποιεί τιμή
      στην ομάδα που υποστηρίζεις.
      Και όχι δεν είναι δικαίωμα σου και γνώμη σου
      να μιλάς από τον καναπέ, απαξιωτικά για έναν
      τέτοιο παίκτη.
      Το να μην σου αρέσει είναι σεβαστό.
      Τον να τον βρίζεις είναι απαράδεκτο.
      Παναθηναικός οπαδός σημαίνει σεβασμός και αξιοπρέπεια.

      Διαγραφή
    2. Εσυ πραγματικα μετα το σημερινο ματς θελεις να το παρει η Φενερ?
      Ο Ανταμς κλοουν!!!!!
      Μηπως ο κλοουν εισαι εσυ?

      ΝΙΚ THE FREAK

      Διαγραφή
    3. Κλοουν και τσαρλατανος ειναι ο ανταμς. Οπως και ο ντιξον φυσικα. Δε θα δωσω και αναφορα σε κανεναν για την προσωπικη μου γνωμη για ορισμενους παιχτες.

      Διαγραφή
    4. Κλόουν και τσαρλατάνος ο Άνταμς, τι διαβάζω θεέ μου εδώ μέσα, πόσο πιο χαμηλά;;;;;;
      Jasone

      Διαγραφή
    5. Τασούτο δεν με εκπλήσεις.
      Σε διαβάζω και ξέρω το ύψος σου.
      Δεν είναι αγοράκι μου προσωπική γνώμη το να λές
      έναν οποιονδήποτε παίκτη και ειδικά του FINAL FOUR
      Τσαρλατάνο και κλόουν.
      Είναι ύβρη και γελοιότητα.
      Μάθε να ξεχωρίζεις τα πράγματα.
      Κι εγώ θέλω να σε πώ, όπως είπες τον Ανταμς
      αλλά δεν θα το κάνω γιατί είναι ύβρη και
      όχι η γνώμη μου για σένα.
      Η γνώμη μου για σένα είναι πώς δεν μου αρέσει
      ο τρόπος που γράφεις και απευθύνεσαι στον κόσμο.
      Τρόπο που τον θεωρώ ιταμό και άκρως οπαδικό.
      Από πότε είναι γνώμη το βρίσιμο ;;;;
      Θα μας τρελάνεις ;;;;

      Διαγραφή
    6. Τσαρλατάνος, κλόουν και προπάντων σκούπας
      και λάτρης του sweep !!!!!

      Διαγραφή
    7. nik the freak

      Είδες; Με 24-12 βολές υπέρ της Φενέρ σήμερα, με σφαγή της Λαμποράλ, και πάλι η Φενέρ δε μπορεί να γίνει περισσότερο αντιπαθητική από την ΤΣΣΚΑ. Ο τελικός των αντιπαθητικών είναι την Κυριακή. Ένα αυτό κι ένα το Χίλαρι-Τραμπ.

      Διαγραφή
  87. Α ΡΕ ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!!!! ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΝ ΜΠΟΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΝ ΑΝΤΑΜΣ....ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΕΙΞΕ ΓΤ ΣΚΟΥΠΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΜΕΝΕ ΕΞΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Προσπερνώ λίγο το χαμόγελο ικανοποίησης που είχα καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού της CSKA με τη Laboral και τη χαρά μου που θα δούμε Ιτούδη vs Ζοτς και καταλήγω στο εξής :

    Ρε μλκες, πόσα χρόνια θα μας πάρει να απορροφήσουμε τη χρονιά που έκανε ο Μπουρούσης; Τι όργια είναι αυτά; Δηλαδή, το ξέραμε και πριν οτι είναι παιχτάρα αλλά αυτό το πράγμα είναι απο άλλο πλανήτη. Λίγο έλειψε να τους πάρει μόνος του ο άνθρωπος. Αν θυμόμουν πως γίνεται, θα έκανα το σταυρό μου. Μπράβο, τι να πω.

    Παιχνιδάρα πάντως, φοβερός ημιτελικός, φοβερή και η Laboral, λίγο έλειψε να το πάθει το εγκεφαλικό ο Ζελικο, μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι έφτασε αυτός ο παίκτης στα 33-34 να δείξει το 100% των δυνατοτήτων του είναι θέμα για επιστημονική έρευνα. Και μεγάλο κρίμα γιατί βλέπουμε κάτι αστείους Ευρωπαίους να έχουν χεστεί στα λεφτά στο ΝΒΑ μόνο και μόνο επειδή είναι πάνω από 2.10. Έστω και τώρα, ας το χαρεί. Ας ρουφήξει την κάθε στιγμή δόξας και αναγνώρισης γιατί του αξίζει.

      Διαγραφή
    2. Αν μου κολλούσες ένα περίστροφο στο κεφάλι και μου ζητούσες να το εξηγήσω θα σου έλεγα οτι είναι έργο Perasovic, όχι τακτικά αλλά όσον αφορά το ρόλο που του έχει δώσει. Δεν ξέρω αν υπάρχει EL club που θα τον άφηνε να κάνει ο,τι γουστάρει μέσα στο παρκέ, να φωνάζει, να μανουριάζει κλπ. Η Laboral έχει πάρα πολύ περιορισμένο playbook και το 50-60% απο αυτό περιστρέφεται γύρω απο τον Γιάννη. Επίσης, βλέπεις πχ, χάνει τη μπάλα ο Γιάννης και γυρίζει και ρίχνει καντήλια στον James και το παλικαράκι κατεβάζει το κεφάλι. Πραγματικά δεν είναι πολλές οι ομάδες που θα μπορούσαν να δώσουν τέτοιο ρόλο, όχι απλά στον Γιάννη αλλά στον οποιονδήποτε.

      Αυτό που με εντυπωσιάζει πάτνως, και το αποδίδω στην ασχετοσύνη μου, είναι πως σκατά γίνεται να έχεις μια Laboral που παίζει με ένα πεντάρι και να μη βλέπεις ΟΛΟΥΣ τους αντιπάλους της να χτυπάνε κατευθείαν πάνω στον Μπουρούση, απο το πρώτο λεπτό. Κάτι χάνω. Ο Ζοτς πάντως χθες όταν χρεώθηκε ο Μπουρούσης το τρίτο φάουλ άφησε μπόλικα ελεύθερα σουτ για να πάει το παιχνίδι προς τα μέσα, και πάλι καλά γιατί υπήρχε ένα τρίλεπτο που οι παίκτες του την είχαν δει Loko.

      Διαγραφή
  89. Θα ήταν από τις πιο όμορφες μπασκετικές ιστορίες αυτή της Λαμποράλ αλλά δυστυχώς έπεσε πάνω στη μηχανή που λέγεται Φενέρ και στον Ομπράντοβιτς, τον οποίον βέβαια και ζόρισε πριν ξεμείνει από δυνάμεις. Ολο το παιχνίδι για τη Λαμποράλ η τελευταία επίθεση που βασίστηκε στην άστοχη ατομική ενέργεια του Άνταμς. Κρίμα για Μπουρούση και Περάσοβιτς, ειλικρινά στενοχωρήθηκα. Κάτι μου λέει ότι θα τους δούμε από κοντά στο ΟΑΚΑ του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΚΑΡΙ ΦΙΛΕ.
      ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΑΥΤΙ.
      ΠΑΚΕΤΟ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ
      ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ.
      ΜΟΥ ΕΦΙΑΞΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΣΚΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ
      ΤΗΣ ΛΑΜΠΟΡΑΛ.

      Διαγραφή
  90. αποψε ειμαι ετοιμος να δωσω πολλα συγχαρητηρια
    σε ολυμπιακο παναθηναικο που τον καλυτερο σεντερ στην ευρωπη τον εχουν παρακαρισμενο στην βιτορια(παραλιγο και στο πεκινο)
    που τον τζειμς που τον ειχαν στα ποδια τους τον αφησαν για τους παβλοβιτσοστρομπερηδες
    που τον σλουκα τον εδωσαν ετσι για πλακα μπας και παρει και κανενα κυπελλο η τουρκια
    που ιτουδης-μπαρτσωκας που ο ενας εφαγε ξυλο και για τον αλλον εβγαλαν ανακοινωση-ντροπη ηταν στο φαιναλ φορ δειχνοντας το επιπεδο τους
    Υ.Γ 1....οι τουρκοι παικτες υπαρχουν?ρε γειτονες δωσατε τοσα λεφτα, μαζεψατε 10.000 κοσμο για να δειτε πως ειναι να κερδιζει και να πανηγυριζει ο κωστας σλουκας?.....το μισο παθος του σλουκα να ειχαν οι αλλοι παικτες και θα κερδιζαν ευκολα
    Υ.Γ 2 τεραστιος γιαννης μπουρουσης.....ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΧΑ ΜΕ 6 ΠΑΙΚΤΕΣ.ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.Η ΦΕΝΕΡ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΑΡ'ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΚΑΧΑ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΧΑΣΕΙ Η ΦΕΝΕΡ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ.

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω προτιμω φενερ παρα τσσκα...δν τους γουσταρω τους ρωσουσ

      Διαγραφή
    2. ΟΚ γουστα ειναι αυτα.Η Φενερ παντως σημερα με απογοητευσε ενω η Καχα και ο Ντε κολο με εντυπωσιασανε.H Φενερ βεβαια με εντυπωσιασε με τη Ρεαλ(αμυνα)αλλα για μενα η Ρεαλ δεν ειναι ομαδα(αν και πολυ επικινδυνη)χωρις να μειωνω την εκπληκτικη αμυνα του Ζοτς.

      NIK THE FREAK

      Διαγραφή
  92. Ματσαρα πάντως, μπράβο στην Κουτσα, ψύχραιμη η Φενερ, έκανε αυτό που έπρεπε στην παράταση.
    LB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ματσάρα ο 2ος ημιτελικός. Η Λαμποράλ μένει με την πίκρα ότι κρατούσε το ματς στα χέρια της αλλά η απειρία του Άνταμς της κόστισε. Του ίδιου, όμως, που υπήρξε καταλυτικός σε όλο το φετινό παραμυθένιο ταξίδι της. Σπουδαίος και πάλι ο Μπουρούσης που απλά δεν μπορούσε να κάνει τα πάντα. Φέτος έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του. Εξαιρετικός ο Σλούκας και σωτήριος ο Βέσελι στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Ο Ζοτς ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε και την Κυριακή έχει το πάνω χέρι. Μπράβο και στους δύο για τις συγκινήσεις που μας προσέφεραν.

    Στον 1ο ημιτελικό η ΤΣΣΚΑ πέρασε τον πρώτο σκόπελο αν κι εκεί στο σουτ του Μπρόχοφ στο -7 με 1,5 λεπτό να μένει είμαι σίγουρος ότι μου ‘ρθε μια μυρωδιά. Ο Ιτούδης ήταν καλύτερα προετοιμασμένος και με εκπλήξεις όπως αυτή η περίεργη match up ζώνη που αποσυντόνισε την Λόκο. Ο Μίλος αρκετά παθητικός. Ο Μπαρτζώκας δεν ήταν σε καλό βράδυ. Δεν χρησιμοποίησε σωστά τα time out ενώ επέμεινε αδικαιολόγητα πολύ στον Μπρόχοφ.

    Πάμε για μεγάλο τελικό. Μακάρι ο Ζοτς να καταπιεί ένα ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Κριμα για την κουτσα....εχασε δικο τις παιχνιδι.....αν σκεφτεις αν εβαζε την μια βολη που εχασε ο ανταμς θα ηθελε η φενερ τριποντο για να ισοφαρισει με προοπτικη να τις κανουν φαουλ....μια βολη απο αυτον που δεν εχανε βολη....αυτος ο ζοτς οντως εχει το κοκκαλακι τις νυχτεριδας.....κριμα παντος για τους Βασκους...δεν το περιμενα και τους βγαζω το καπελο.....παντως να τα λεμε και ολα ο ζοτς μας εδειξε πως σκανε μεσα στο γηπεδο τα 2 γκαρντ τις καχα.....απο το 3λεπτο πριν ληξη το παιχνιδι μεχρι το τελος τις παρατασης ειχαν ηδη παραδωση πνευμα....δεν ειχαν την δυναμη να την φτασουν στο καλαθι.....ακομα και η χαμενη βολη ηταν προιον αυτης τις κουρασης...οχι οπως σε εμας που ειχαν την δυναμη για ακομα ενα ημιχρονο....
    Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Ζοτς μας εδειξε πως σκανε τα 2 γκαρντ της Καχα?
      Οι ανθρωποι βγαλανε σχεδον 40 λεπτα μεσα στο γηπεδο στο υψηλοτερο επιπεδο και με τον Ζοτς να ξεκουραζει τα γκαρντ του οποτε ηθελε!ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΚΑΡΝΤ Η ΚΑΧΑ.
      Και την πυρπολησαν την Φενερ παρ'αυτα.
      Ο Ζοτς ειναι ο καλυτερος προπονητης στην Ευρωπη αλλα σημερα απετυχε!Και επισης τον εσπρωξε και η διαιτησια....
      Οσο για ΕΜΑΣ,εμεις δεν μπορουμε να περιορισουμε τους γκαρντ του Κοροιβου της Καχα θα περιοριζαμε?

      Διαγραφή
    2. Λαθος του Περασοβιτς να αφησει μεσα τα δυο γκαντ για τοσο πολυ χρονο στο 3ο δεκαλεπτο. Το ιδιο εκανε και με τον Μπουρουση.

      Εδειχνε οτι δεν υπολογιζε σε παραταση αλλά οταν παιζεις τετοια παιγνιδια πρεπει να τα δινεις πιθανοτητα σ' ολα τα σεναρια.

      Διαγραφή
  95. Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν ματς καρμπόν με το Παρτίζαν-Ολυμπιακός το '10 στο Παρίσι. Η φραγκάτη/λουσάτη ομάδα κάνει χάλια εμφάνιση στην κανονική διάρκεια και γυρνάει από την κόλαση στην έξτρα περίοδο. Αν η ιστορία επαναληφθεί μέχρι τέλους, τότε η ΤΣΣΚΑ ως άλλη Μπαρτσελόνα, πάει για άνετη επικράτηση στον μεθαυριανό τελικό. Με βάση τα σημερινά πάντως οι Ρώσοι φαίνονται πιο λογικό φαβορί. Προσωπικά θέλω και εύχομαι να γίνει ο Ιτούδης ο δεύτερος Έλληνας κόουτς που θα κατακτήσει την Ευρωλίγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ.

    Ζησης-Καλάθης-Τζέιμς
    Γουίλιαμς-Παππάς-Wanamaker
    Μπράμος-Βλάντο-Θανάσης
    Γκίστ-Σίγκλετον-Μήτογλου
    Μπουρούσης-Ντιόν Τόμσον (Οθέλο Χάντερ δεν έχει κλείσει ακόμα στη Ρεάλ)-Ομιτς μόνο Ευρώπη

    Αν δεν έχει κάποια ένσταση ο προπονητής μας
    Ο ΒΕΛΙΜΙΡ ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ που φυσικά θα γίνει απόλυτα δεκτή.

    Οτιδήποτε άλλο θα είναι.....final 4 ξανά από την TV.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. η βλακεια του αρη δεν εχει ορια. ζητησαν 500 εισιτηρια. δεν καταλαβαινουν οτι μια τετοια λανθασμενη κινηση θα ειχε ως αποτελεσμα 500 τεμαχισμενα πτωματα? εδω δεν ερχονται ολυμπιακοι και παοκτζηδες, θα ερθουν αυτοι? για μια φορα ας σκεφτουν πως να τελειωσει οσο γινεται πιο ηρεμα αυτη η σειρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετα από οσα κανιβαλιστικα εκαναν πανω είναι σιγουρο ότι θα εφτυναν αιμα.Απορω πως το σκεφτηκαν.

      Διαγραφή
    2. 500 temaxismena ptomata? Mipos paizeis poly play station?

      Διαγραφή
  98. Κριμα για τη Λαμποραλ κα τον Μπορουση,πραγματικα κριμα. Αρκετα ατυχη και εχασε στις λεπτομερειες,ηταν σαν να αδειασε 1 λεπτο πριν το φιναλε.

    Απο τους καλυτερους ημιτελικους που θυμαμαι να εχω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έκαναν υπερπροσπάθεια μετά το κακό ξεκίνημα, έλεγξαν τον αγώνα στο β' ημίχρονο, αλλά μάλλον ξέμειναν από δυνάμεις στο τέλος... Φοβερό ματς πάντως, δεν τους περίμενα τόσο καλούς

      μίμης

      Διαγραφή
  99. Τελικά η Λαμποράλ είναι ο Περάσοβιτς που τους
    εμπνέει και παίζουν σεμιναριακή άμυνα.
    Και οι Ανταμς, Τζέιμς και ο ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ.
    Ο Τιγί είναι δυνατός ρολίστας και χρησιμότατος.
    Οι Μπετράνς, ο Μπλάζιτς και ο Χάνγκα δεν είναι καταλύτες και τίποτα το τρομερό, αλλά τους έχει εντάξει τόσο
    έξυπνα ο Περάσοβιτς στο ροτέισον που μαζί με
    τους πρωταγωνιστές δίνουν κι αυτοί ότι έχουν
    και δεν έχουν.
    Για Ντιόπ και Πλάνινιτς να μην μιλήσουμε καλύτερα.
    Και οι δύο είναι χειρότεροι από τον Κούζμιτς !!!
    Κι όμως αυτή την ομάδα την έχει κάνει αρμάδα
    ο Κροάτης.
    Τέτοιο δέσιμο ομάδας δεν υπάρχει στην ευρωλίγκα.
    Μπράβο στον κόουτς Περάσοβιτς, με έχει καταπλήξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Μελαγιες αναρωτιεμαι θα βγαλεις μπλουζακι 18-2?Κιτρινο-μπλε αυτη τη φορα , μην μπερδευτεις και παρεις το ετοιμο απο τους προεδρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Στον τελικό οι Παναθηναικοί θα είναι μοιρασμένοι.
    Είτε με τον Ιτούδη, είτε με τον Ζότς.
    Οι Ολυμπιακοί δεν θα έχουν πρόβλημα.
    Θα είναι όλοι με τον Χριστοδούλου :P

    { Διεκδικώ το πιό έξυπνο σχόλιο για τη φετινή
    χρονιά στης ευρωλίγκα }

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. πλακα κανετε;; αν παρει ευρωλιγκα ο Ζοτς θα κατσει πανω απο 10 χρονια στην τουρκια η φενερ θα γινει υπερδυναμη δεν το καταλαβαινετε,δεν μας φτανει ρεαλ τσσκα μπαρτσα θα χουμε μονιμα και την φενερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηδη ο Ζοτς εχει αρχισει νσ φτιαχνει στρατο αλά θυρα 13 στη Φενερ. Δεν φευγει ευκολα απο εκει. Εξαλλου το Βελιγραδυ ειναι μιση ωρα δρομος.

      Διαγραφή
  103. Στούς ψηλούς φοβάμαι τη Φενέρ.
    Γιατί στην περιφέρεια την έχουμε με Τεόντοσιτς,
    Ντεκολό και Χίγκινς.
    Μακάρι να μπορέσει ο Χάινς να μην φθαρεί με φάουλ
    από την αρχή.
    Πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε με ροτέισον 8 παικτών
    και τον Τζάκσον, την γεμάτη Φενέρ.
    Ο τραυματισμός του Φριλαντ μάς τα χάλασε.
    Πάμε ρε μπαμπούσκα να τα δώσουμε όλα κι ότι βγεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ξεκινησα με ερτ και στα πεντε λεπτα γυρισα novasports αλλα και εκει δεν αντεξα και εβαλα deportes, απιστευτες μαλακιες και πολυ γλυψιμο,τρομερη χρονια ο Μπουρουσης αλλα οχι και Ντουραντ ελεος....harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Κανενα κριμα ουτε για μπουρουσαρο ουτε για λαμποραλ!! φουλ επιτυχημενο σεζον και ο ηττημενος δινει αξια στον νικητη.. αν η λαμποραλ με το ενα ποδι ειχε περασει στον τελικο που πηγαινε η παναθηναικαρα μας να την αποκλεισει ???
    Το σιγουρο ειναι οτι το καλοκαιρι θα γινει νταβαντουρι μεγαλο για πολλους παιχτες τοσο της λοκο οσο και της λαμπο..
    Η ρεαλ τσιμπησε τον χαντερ αλλα αν δεν μαζευει τους κοντους της τα ιδια χαλια θα ιεναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ρεάλ συνεχίζει με λάσο στον πάγκο; αν ναι, για πόσο ακόμα;

      μίμης

      Διαγραφή
  106. Στους τουρκους χορευει η μερκελ δεν θα χορεψει η ευρωλιγκα...παλι καλα που ειναι η τσσκα απεναντι, οποιοσδηποτε αλλος θα παιζοταν 70 30 οπως σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. επέστρεψε ο Κόνιαρης μάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Που είναι εκεινοι οι περίφημοι και αυτοονομαζομενοι ως "υγιεις" φίλαθλοι του Παναθηναικου που μας εχουν καψει τα τελευταια χρονια με τα δεν θελουμε τον Μπουρουση,δεν θελουμε τον Παπανικολάου,δεν θελουμε τον έναν δεν θελουμε τον άλλο.
    Θα βαλουνε μυαλο επιτελους να μην μας καταστρεφουν?Μονο ο Μπουρούσης να ειχε ερθει εφέτος ο Παναθηναικος θα ηταν άλλη ομαδα.Οχι τιποτε άλλο ,αλλα τελικα μαζι με αυτους ,την πληρωνουμε και εμεις και τρωμε στη μαπα κατι παλτουδιες τυπου Κουζμιτς και κατι Μπατιστες
    Ο Μπουρουσαρος πρεπει να ερθει με κάθε θυσια το καλοκαιρι.
    Από εκει και περα οι Ανταμς και Τζειμς μονο αμα πανε μαζι καπου θα παιξουν καλα.Γιατι όχι λοιπον?Πακετο και οι τρεις.
    Και αν δεν κατσει Ιτουδης,ερχεται και ο Περασοβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω λεω να ερθει και ο προεδρος της Λαμποραλ για να δεσει το γλυκο!

      Διαγραφή
  109. Καλημέρα σε όλους. Με τη χθεσινή βραδινή ματσάρα να μπαινοβγαίνει στο μυαλό..

    Η τρομερή εμφάνιση του Γιάννη Μπουρούση (22PTS-9/14 FG, 10 REB) θύμισε την αντίστοιχη του Παπαλουκά στον τελικό του 2007. Και οι δυο τους μετά από αυτά τα ματς, παρά την ήττα, μεγάλωσαν τον προσωπικό τους θρύλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Μονο εγω ειδα να μην τιμωρειται το κουνγκ-φου των παιχτωμ της Φενερ στο χτεσινο παιγνιδι?

    Και ο Νικολαϊδης θα ζηλευε τις πολεμικες τεχνες που εφευρεθηκαν χτες για να σταματησουν τη Λαμποραλ του Μπουρουση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Φιλέ καλημέρα ματς το οποίο σήμερα το μεσημέρι θα πρέπει να το ξαναδεις για να απολαύσεις αυτά που κάνει ο μπουρουσης ξανά και ξανά,τεράστιος μπράβο του το αξίζει πέρα ως πέρα εύχομαι να βρει τα λεφτά ο κερεχετα να τους κρατήσει όλους γιατί είναι μία φανταστική ομάδα που ομορφαίνει τα μπασκετικά μας βραδιά.
    Αυτό που ήθελα να πω ομως, χωρίς καμία σποντα καμία μομφή προς κανέναν,είναι ότι εν τέλει η αποτυχία με την επιτυχία απέχει όσο ένας Κωστας σλουκας,όταν οι άλλοι είχαν κάνει κακακια(συγγνώμη για την έκφραση)αυτός βγήκε μπροστά και τους οδήγησε στο σωστό μονοπάτι,μπράβο κωστα..
    Υγ:λίγο άσχετο αλλά δεν το έχω αναφέρει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κωστα χαραλαμπιδη για όλες τις μαγικές που μας προσφερε...


    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Συγκλονιστικό, χιτσκοκικό και γκρανγκινιολικό παιχνίδι, από τα καλύτερα που έχουμε δει σε F4.
    Στον τελικό ποντάρω στη Φενέρ, φρονώ ότι είναι καλύτερη και θα πάρει περισσότερα μακρινά ριμπάουντς. Επίσης δεν ξέρω αν θα αντέξει ο Χάινς απέναντι σε Ούντο και Βέσελι και περιμένω καλό Μπογκντάνοβιτς από νωρίς. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή