Athlenda

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

The Closer..


Είναι ο Βασίλης Σπανούλης ο καλύτερος Closer σήμερα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ; Υπάρχουν αλλού τα quarterback skills του Νικ Καλάθη; Πόσο θα αλλάξει τις ισορροπίες η απουσία του Γιώργου Πρίντεζη από το υπόλοιπο της σειράς; To Ηοοpfellas διηγείται ιστορίες από τον τρίτο (πραγματικά μεγάλο) φετινό τελικό και προετοιμάζει τον επόμενο για το αναγνωστικό του κοινό..



Ματσάρα ολκής παρακολουθήσαμε τη Πέμπτη το βράδυ στο Φάληρο, ενδεικτικό του (επαναλαμβάνω) πόσο κοντά βρίσκονται οι δύο ομάδες και του μεγέθους της πιθανότητας του απροόπτου σε αυτή τη σειρά. Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά διαβασμένος και κατά τη γνώμη μου καλύτερος για 35 περίπου λεπτά στο παρκέ του ΣΕΦ όμως λύγισε στην ορμητική τελική επίθεση του αντιπάλου και από την επιμονή του κόουτς Σφαιρόπουλου σε αμυντικά σχήματα τα οποία άλλαξαν το μομέντουμ υπέρ των γηπεδούχων. Με το σκορ στο 2-1 για τους ερυθρόλευκους και τον Γιώργο Πρίντεζη σίγουρα εκτός από το τέταρτο παιχνίδι (πιθανόν και από τη σειρά), οι πράσινοι θα χρειαστούν μια καθαρή (ακόμα καλύτερα για αυτούς, εμφατική), σε αγωνιστικό επίπεδο, νίκη στο τέταρτο παιχνίδι πηγαίνοντας τη σειρά στο πέμπτο ματς όπου μπορούν να αισιοδοξούν λόγω του αγωνιστικού υπόβαθρου τους στα δύο προηγούμενα ματς του Φαλήρου. Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του έχει τη ψυχολογία με το μέρος του μιας και επανήλθε από το 0-1. Θα προσπαθήσει να μεταφέρει τη πίεση στον αντίπαλο και να τον πνίξει στη ψευδαίσθηση (;) των αγωνιστικών κραδασμών που μπορεί να επιφέρει η απουσία του Γιώργου Πρίντεζη. Γαρνιτούρα σε όλα αυτά, η συγκινησιακή φόρτιση από το τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Διαμαντίδη μπροστά στους πιστούς του. Το ξέρω, χαμός..

Πάμε να τσεκάρουμε μαζί τις σημειώσεις μου από τον τρίτο τελικό..

Defensive Lineups & 2-3 Ηigh Stack Offense


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος λαμβάνει credit γιατί κατάφερε, σε δύο πολύ δύσκολα σημεία του παιχνιδιού, να οδηγήσει την ομάδα του στην επιστροφή ποντάροντας σε καθαρά αμυντικές πεντάδες. Είναι σημαντικό ότι και στις δύο περιπτώσεις οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν “κλειδωμένοι” επιθετικά ζητώντας απεγνωσμένα σκορ με τον αντίπαλο να χτίζει μεθοδικά μια διαφορά. Στο πρώτο ημίχρονο και με τον Παναθηναϊκό στο +8, βάζει τον Χάκετ να κυνηγάει τον Φελντέιν στη ball screen-επίθεση των φιλοξενουμένων, προσθέτει ύψος στην αντιμετώπιση του κεντρικού PnR του αντιπάλου με τον Στρόμπερι πρώτο παίχτη στη μπάλα (ώστε να μπορεί να υποστηρίξει άμυνα στη πίσω γραμμή με τη τακτική των αλλαγών) πλαισιώνοντας τους με τους Χάντερ, Αγραβάνη και Λοτζέσκι. 



Σε αυτό το διάστημα πρέπει να υπογραμμίσουμε το πόσο καλά δούλεψε στην επίθεση του ο Ολυμπιακός με τον Λοτζέσκι, ο οποίος έμοιαζε με τη μοναδική εν δυνάμει παραγωγική πηγή. 2-3 Ηigh Ball Screen Set, προσαρμοσμένο πάνω στο δίδυμο Διαμαντίδη-Ραντούλιτσα (στον χρόνο που ο Σέρβος πάτησε παρκέ) με κλειδί στην επιτυχία τον screener Χάντερ ο οποίος μετά το πρώτο screen στη μπάλα (Χάκετ) έψαχνε κάθετα τον Διαμαντίδη με ένα Down Screen, το οποίο όταν είναι πραγματικά αποτελεσματικό (δηλαδή ντουβάρι-αλά Μάικ Ουίλκινσον..) και σε συνδυασμό με τη ταχύτητα από στάση του Λοτζέσκι μπορεί να οδηγήσει από μόνο του χωρίς καμία άλλη δράση σε close out επίθεση λόγω της διαφοράς χρόνων που έχει δημιουργηθεί (δε το πέτυχε ακριβώς έτσι βέβαια και σε αυτό τον βαθμό Χάντερ..). Ο Παναθηναϊκός άργησε κατά τη γνώμη μου να προσαρμοστεί σε αυτή τη τακτική παρότι στη διάταξη των γηπεδούχων οι θέσεις των Αγραβάνη και Στρόμπερι σε ρόλο Stretch στις γωνίες ευνοούσαν τη βοήθεια. Ο Λοτζέσκι ήταν πραγματικά εντυπωσιακός με τον Ολυμπιακό να δουλεύει μαζί του τα Flare στη Weak Side όταν μετέπειτα ο Ουίλιαμς “μάζευε” προς το κέντρο της ρακέτας. Μου αρέσει πολύ η συμπεριφορά του Βέλγου wing και το πόσο επιθετικός είναι μακριά από τη μπάλα στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα όπου η άμυνα προσπαθεί να προσαρμοστεί στη μπάλα (κόψιμο, γρήγορο step out που δημιουργεί γωνία πάσας για άμεση εκτέλεση από τη περιφέρεια). Εξαιρετικός..


Η δεύτερη περίπτωση που ο κόουτς Σφαιρόπουλος στράφηκε στην άμυνα του για να αλλάξει το μομέντουμ, εντοπίζεται μετά το πρώτο τρίλεπτο της τέταρτης περιόδου όταν οι πράσινοι έχουν φτάσει το παιχνίδι εκεί που θέλουν, έχοντας τον έλεγχο και το προβάδισμα στα χέρια τους. Ο Σφαιρόπουλος ρισκάρει προτιμώντας να χτίσει ένα κενό παραγωγικά διάστημα για τις δύο ομάδες με αποκλειστική προτεραιότητα να μη σκοράρει ο αντίπαλος (γνωρίζοντας ότι το πιο πιθανό είναι να μη σκοράρει με αυτό το σχήμα ούτε και η δική του ομάδα), ώστε να τον κλειδώσει επιθετικά χαλώντας του το μυαλό και τη σύνδεση του με το καλάθι και να προσπαθήσει, στη τελική ευθεία του παιχνιδιού, να κερδίσει τη παρτίδα πετώντας τον δικό του βαρύ οπλισμό στο παρκέ. Μάντζαρης, Στρόμπερι, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Αγραβάνης με εντολή για “αλλαγή” στο κεντρικό pick των πρασίνων.


Πάντως και ο Παναθηναϊκός (ο οποίος έχει βάλει στο ντουλάπι την 1-3-1 του Τζόρτζεβιτς) δούλεψε πολύ με 2-3 High Ball Screen (θα έλεγα ότι επέμενε και λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε). Απομόνωσε και πάλι σωστά στον άξονα το δίδυμο Σπανούλη-Μιλουτίνοβ (κυρίως ο Φελντέιν αλλά και ο Καλάθης βρίσκουν πολύ εύκολα σουτ μετά από ντρίμπλα απέναντι στον αρχηγό των ερυθρολεύκων) ενώ από την αρχή ο κόουτς Πεδουλάκης έδειξε διάθεση να διαφοροποιήσει τη διάταξη βάζοντας σε μια περίπτωση screener ψηλά τον Διαμαντίδη με σκοπό να κλειδώσει τον Σπανούλη στην αλλαγή και να τον πάρει μαζί του χαμηλά στο post. Οι πράσινοι εκτέλεσαν σωστά (αν και σε αυτό το ματς είχαν λιγότερες ευκαιρίες) σε καταστάσεις όπου ο Παπανικολάου φλόταρε από το φτερό προς τον άξονα στην άμυνα του Ολυμπιακού, χρησιμοποιώντας κόψιμο (Καλάθης) στη πλάτη της με σωστούς χρόνους συνεργασίας. Αντίθετα δεν είδαμε καθόλου side pick καταστάσεις με τους Διαμαντίδη-Γκιστ οι οποίες στο πρώτο ματς προβλημάτισαν πολύ τον Ολυμπιακό.


Ο καλύτερος Closer σήμερα..;


H ραψωδία του Βασίλη Σπανούλη στα τελευταία λεπτά του τρίτου τελικού έμοιαζε με συνέχεια του τριπόντου που έκρινε το δεύτερο ματς. Έχω την αίσθηση ότι πάνω σε αυτό το σουτ (σαν άλλο The Shot..) έχτισε την αυτοπεποίθηση για να πολεμήσει τη κακοδαιμονία που τον κυνηγάει απέναντι στην (πολύ διαβασμένη συνήθως απέναντι του ) άμυνα του Παναθηναϊκού. Η μεγαλύτερη προίκα από το εκπληκτικό φινάλε του δεύτερου τελικού για τον αρχηγό των ερυθρολεύκων είναι πιθανόν η προσωπική λύτρωση που συντελέστηκε μέσα του. Αυτό το σουτ και οι στιγμές που ακολούθησαν αποτέλεσαν το υπόβαθρο για τη παράσταση του στον finish του τρίτου ματς. Ο Σπανούλης φαίνεται ότι έχει απασφαλίσει. Είναι παίχτης ρυθμού και όταν βρίσκεται σε αυτή τη κατάσταση μπορεί να ευστοχήσει σε σουτ τρομερής δυσκολίας που χτίζουν σιγά σιγά την αυτοπεποίθηση του και μια ορμή στη σχέση του με το καλάθι σχεδόν ανίκητη. Είναι επίσης σημαντικό ότι πρόκειται για σκόρερ που επιστρέφει. Έχουμε θαυμάσει πολλούς σπουδαίους Αμερικανούς σκόρερ κατά καιρούς στα ευρωπαϊκά γήπεδα με ατομικό πακέτο και προσόντα καλύτερα του δικού μας γκαρντ, όμως στη συντριπτική τους πλειοψηφία παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι τέλους στη πραγματικά κακή τους βραδιά. Ο Σπανούλης είναι ιδιαίτερη περίπτωση πνευματικά και εκεί βρίσκεται το δυνατό του σημείο. Ο τρόπος με τον οποίον καθάρισε για την ομάδα του στο φινάλε του τρίτου τελικού μου θύμισε το κρεσέντο του στον περυσινό ημιτελικό της Μαδρίτης απέναντι στη ΤΣΣΚΑ, σίγουρα μια από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω δει ποτέ σε επίπεδο F4.. Είναι ο καλύτερος closer που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ; Είναι μια συζήτηση την οποία θα πρέπει να κάνουμε εν καιρώ. . Σημασία άλλωστε δεν έχει πόσους πόντους μπορείς να σκοράρεις. Σημασία έχει πόσους πόντους μπορείς να σκοράρεις στο τέλος ενός κλειστού ματς.. Το σίγουρο είναι πλέον ότι χωρίς τον Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός θα ακουμπήσει περισσότερα κιλά από το συνολικό βάρους του παιχνιδιού του στις πλάτες του αρχηγού. Μπορεί να τα αντέξει και κυρίως να νικήσει τους δικούς του δαίμονες απέναντι στη προσωπική του Νέμεση..;

Ο λήθαργος του Γκιστ, μοιραίος για τον Παναθηναϊκό


Ο Αργύρης Πεδουλάκης πήγε το παιχνίδι εκεί που ακριβώς ήθελε. Ήταν προετοιμασμένος, έσυρε τον αντίπαλο στο χαντάκι και έπρεπε απλά να τον ..φυσήξει για να πέσει μέσα. Αναφέρομαι στο σημείο που όλα στο παρκέ φώναζαν “Παναθηναϊκός” (59-66 σκορ) μιας και ο συγκεκριμένος προπονητής δύσκολα χάνει παιχνίδια τα οποία έχει φέρει στο δικό του “γήπεδο”. Ο βετεράνος κόουτς έχει κερδίσεις τη μάχη της σκακιέρας στα πρώτα 35 λεπτά και η εικόνα της ομάδας σε αυτό το διάστημα πιστώνεται και στο δικό του Performance σε μεγάλο βαθμό. Στήριξε πολύ την επίθεση του στον Φελντέιν και την ικανότητα του να επιλέγει σωστά σουτ (ο Δομηνικανός πήρε πλέον καθαρά side top screens στα πλαϊνά picks για να πάει προς το κέντρο και όχι baseline side όπου δε νιώθει το ίδιο καλά), δούλεψε μαζί τα flare στη post up επίθεση (εξαιρετικός ο Χαραλαμπόπουλος) μη διστάζοντας να βάλει τη μπάλα στοχευμένα μάλιστα σε ένας με έναν στη πίσω γραμμή απέναντι στον Μάντζαρη (ένας από τους καλύτερους περιφερειακούς αμυντικούς στην Ευρώπη σε αυτό το κομμάτι, εξαιρετικό positioning και πολύ ενεργά χέρια), ενεργοποίησε overplay στο baseline cut του Πρίντεζη με τον Φώτση (βοήθησε βέβαια και η εμφανής κούραση του ερυθρόλευκου φόργουορντ), δε καταπόνησε τον Διαμαντίδη με άσκοπο κουβάλημα της μπάλας στο δεύτερο μισό (ο μόνος προπονητής στη μετά Ζοτς εποχή) . Στο τελευταίο πεντάλεπτο όμως οι πράσινοι χρειάζονταν ένα ακόμα φιλί της ζωής από τον προπονητή τους αλλά δε το πήραν ποτέ. .


Είναι γεγονός ότι σε αυτή την κατεύθυνση επίθεσης που λανσάρει ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερη βάση για να χτίσει τη παραγωγικότητα της με τον Γκιστ στο “5”. Η ομάδα είναι πιο γρήγορη, τηρεί σαφώς καλύτερο spacing, ο Αμερικανός ως main screener (flare, flat για να σπάσει τη πίεση, σκριν στον άξονα) λειτουργεί πολύ καλά καθώς μπορεί να υποστηρίξει τον ρόλο της miss match threat ο οποίος αποτελεί τη πεμπτουσία αυτής της επίθεσης. Ειδικά η ικανότητα του να πάει με ντρίμπλα προς τα μέσα σε Post up κατάσταση είναι σημαντική. Ο Γκιστ όμως ήταν ο μοιραίος παίχτης του τριφυλλιού και ο βασικός λόγος που ο Παναθηναϊκός πνίγηκε, παίζοντας τόσο “περιφερειακά” στη τελική ευθεία. Οι πράσινοι βρίσκονταν πάνω στη λεπτή γραμμή που χωρίζει την αμφίρροπη μάχη με το καθαρό πλέον προβάδισμα. Χρειάζονταν ένα καλάθι για να ακουμπήσουν τη διψήφια διαφορά που θα πετούσε τον αντίπαλο στο κενό. Δε το πέτυχαν ποτέ. Αντίθετα πέταξαν στο κενό την αίσθηση υπεροχής τους που είχαν δώσει σε όλους μας σε αυτά τα 35 λεπτά. Ο Γκιστ απλά δε μπορούσε να τελειώσει τίποτα. Ακόμα και με τον Σπανούλη στη πλάτη του χαμηλά, αντί για clear out πάσαρε στο κόψιμο του Καλάθη. Στη κατάσταση που ήταν ουσιαστικά δεν υπήρχε η miss match απειλή και αυτή η δυσπιστία βγήκε στο παιχνίδι της ομάδας η οποία προσπάθησε να κερδίσει από την περιφέρεια με τραβηγμένες προσπάθειες των γκαρντ πάνω σε “μήκος” με αποτέλεσμα να χαλάσει η σκέψη των φιλοξενούμενων.

Ο καλύτερος Quarterback guard στην Ευρώπη..;


Νομίζω πως αυτή η σειρά των τελικών είναι μια καλή απάντηση στην ερώτηση σχετικά με το εάν ο Νικ Καλάθης αξίζει τα λεφτά του. Μιλάμε για το απόλυτο πακέτο quarterbacking στη περιφέρεια είτε μιλάμε για τον τρόπο που αμύνεται και στις δύο πλευρές, το πως χρησιμοποιεί τα χέρια του αμυνόμενος πάνω ή μακριά από τη μπάλα, την ικανότητα του στο ριμπάουντ, τα ταχύτητα του με τη μπάλα στα χέρια και το πως αξιοποιεί τους συμπαίκτες του στην επίθεση. Συνολικά το πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού λειτουργώντας εξίσου καλά ως prime defensive stopper και κυρίως δημιουργός σε μεγάλα κομμάτια του παιχνιδιού. Ο Καλάθης είναι πρώτος σκόρερ των πρασίνων στη σειρά (13.3), πρώτος ριμπάουντερ (5.8), πρώτος στις τελικές (5.8) και φυσικά πρώτος στα κλεψίματα (με τέτοια χέρια.. 3.0). Το μεγαλύτερο λάθος όλων μας θα είναι να συγκρίνουμε τον 27χρονο διεθνή γκαρντ (ή οποιονδήποτε περιφερειακό έρθει τη νέα σεζόν στο ΟΑΚΑ με στόχο να πρωταγωνιστήσει αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο) με τον Διαμαντίδη. Σας έχω πει ότι ο Διαμαντίδης (τέτοιοι χαρισματικοί παίχτες δε γεννιούνται κάθε μέρα) είναι σαφώς πιο οξυδερκής, πιο clutch/φονικός από τον Καλάθη ο οποίος όμως είναι με τη σειρά του μια πραγματική μηχανή που τροφοδοτείται από πολλά οκτάνια. Σαφέστατα (με το σκεπτικό μάλιστα ότι αναφερόμαστε σε Έλληνα διεθνή ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία) ήταν η καλύτερη δυνατή επένδυση που θα μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι σε αυτά τα χρήματα..

Green Grobari..;


Tο Performance των Χαραλαμπόπουλου-Παπαγιάννη μόνο έκπληξη δε μπορεί να θεωρηθεί. Ήταν δεδομένο ότι στο πλαίσιο που διεξάγονται αυτά τα ματς και με το συγκεκριμένο supporting cast, σε αυτό ακριβώς το στυλ μπάσκετ (πιο ξεκάθαρη, απλή στη δομή επίθεση και όχι μια multi-screen motion offense που στηρίζεται στη συνεχή κίνηση) μπορούσαν να βοηθήσουν ανοίγοντας τη γκάμα των επιλογών του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Παπαγιάννης (το σημειώσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, το είπε και ο κόουτς) έδωσε μέγεθος και ταχύτητα στη γραμμή ψηλών αλλάζοντας τις ισορροπίες στη μάχη των αιθέρων (έχασε φάσεις στην άμυνα λόγω απειρίας π.χ ανέβαινε πολύ ψηλά σε PnR άμυνες απέναντι σε ballhandler που δεν είχαν σουτ μετά από ντρίμπλα όπως ο Στρόμπερι). Ο Χαραλαμπόπουλος ήταν απλά ο.. Χαραλαμπόπουλος.



Από πέρυσι έχουμε πει ότι μπορεί να παίξει και να σταθεί. Έχει τις προδιαγραφές να γίνει ένα από τα καλύτερα Post-SF στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια γιατί είναι ευφυής, διαβάζει τον αντίπαλο και συνολικά την άμυνα και τα τελειώματα του, για αυτή την ηλικία, είναι αρκετά καλά. Αν το καλοκαίρι δουλέψει τον κορμό του και γενικά το σώμα του αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο την επαφή του με το αντίπαλο καλάθι χαμηλά θα μπορέσει γρήγορα να αναβαθμίσει τον ρόλο του στην επίθεση των πρασίνων αποτελώντας σημείο αναφοράς στο ως ψηλός περιφερειακός (SF) στο low post. Δε θέλω να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή. Ξέρετε ότι με τρώει.. το χέρι μου για σύνολα που δουλεύουν με προτεραιότητα την ανάπτυξη τέτοιων παιδιών ακόμα και σε αυτό το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού (EL) όπως οι Σέρβοι με τη Παρτίζαν στα χρόνια του Βουγιόσεβιτς ή ο εξαιρετικός φετινός Ερυθρός Αστέρας του Ράντονιτς. Μικρότερος προϋπολογισμός και πιθανότητα για να φτάσεις στο τέλος του δρόμου αλλά ομάδες πολύ ελκυστικές στο κοινό και έμφαση σε μια γραμμή παραγωγής η οποία σύντομα θα σε βάλει σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν γίνεται έτσι απλά. Πρέπει να το υποστηρίξεις μεθοδικά και με σωστή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα. Για τον Χαραλαμπόπουλο και για τον Παπαγιάννη μιλήσαμε αρκετά πέρυσι αναφορικά με τον ρόλο που η σελίδα πίστευε ότι πρέπει να λάβουν στο φετινό ρόστερ. Αν εσείς πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε περισσότερα (όχι σαν οργανισμός, αυτό είναι ολοφάνερο πως όχι) αγωνιστικά με τη παρουσία των Πάβλοβιτς-Κούζμιτς στη θέση.. Πιθανόν να είχαν ανάλογα ακόμα μικρότερα νούμερα οι μικροί. Σίγουρα πολλά σκαμπανεβάσματα. Όμως τώρα (και ειδικά ενόψει της νέας σεζόν) θα βρίσκονταν περίπου ένα βήμα μπροστά..


Πόσο αλλάζει η απουσία του Πρίντεζη τις ισορροπίες στη σειρά;


Πιθανόν αρκετά αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί.. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που προέχει είναι η διαχείριση των νέων δεδομένων και για τις δύο πλευρές. Eίναι σαφές ότι εάν ο Παναθηναϊκόςς μπει τη Δευτέρα το βράδυ στο παρκέ του ΟΑΚΑ έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι ο αντίπαλος του θα έχει μικρότερη δυναμική χωρίς τον καλύτερο του παίχτη, θα διαψευσθεί πανηγυρικά. Οι πράσινοι θα πρέπει να δουλέψουν σημαντικά στον τέταρτο τελικό για να φέρουν τον Ολυμπιακό σε αυτό το status. Από την άλλη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει μια μεγάλη πρόκληση (και παράλληλα λίγο χρόνο) μπροστά του για να μη ζήσει το έργο που έζησε ο Αργύρης Πεδουλάκης στο τελευταίο πεντάλεπτο του τρίτου ματς. Το γράφω αυτό γιατί χωρίς τον Πρίντεζη η δραστηριότητα και γενικά η αποτελεσματικότητα των ερυθρολεύκων στο ζωγραφιστό μειώνεται δραστικά και εάν δεν εμπλουτίσουν με εναλλακτικές την επίθεση τους (η οποία ουσιαστικά αλλάζει κέντρο βάρους) κινδυνεύουν να παρουσιαστούν χωρίς ισορροπία στο συγκεκριμένο και με ροπή στη περιφερειακή εκτέλεση κάτι που θα τους κάνει σημαντικά ευάλωτους κάποια στιγμή και στα μετόπισθεν (transition άμυνα). Είναι γεγονός ότι χωρίς τον Πρίντεζη η ερυθρόλευκη επίθεση μπορεί να γίνει πιο ευανάγνωστη για την άμυνα του Αργύρη Πεδουλάκη ο οποίος από τη πλευρά του θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τους εναλλακτικούς τρόπους με τους οποίους ο αντίπαλος θα προσπαθήσει να παράγει (πιστεύω ότι ο Σφαιρόπουλος θα στοχεύσει σίγουρα στο να πατήσουν οι γκαρντ του περισσότερο στη πράσινη ρακέτα) και τον πιθανό αστάθμητο παράγοντα που μπορεί να προκύψει σε επίπεδο προσώπων. Ανακεφαλαιώνοντας τη σκέψη μου.. Βρισκόμαστε λίγο πριν τον τέταρτο τελικό. 40 ή 80 λεπτά μακριά από το τέλος της σεζόν. Θα μετρήσει περισσότερο ποιος προπονητής (και μαζί ποια ομάδα) θα πάει πιο βαθιά πνευματικά και θα έχει πιο πειθαρχημένη σκέψη ώστε να εμφανίσει (από τη πλευρά του Παναθηναϊκού) ή να “μακιγιάρει” (από τη πλευρά του Ολυμπιακού) αυτή τη σημαντική έλλειψη στη σκακιέρα του παρκέ. Αυτός που θα μπορέσει προβλέψει την επόμενη κίνηση του αντιπάλου μέχρι η σκέψη του απέναντι να στερέψει, θα κρατήσει στα χέρια του το κλειδί της σειράς..




Υ.Γ: Για όσους δε το είδαν στα Social media της σελίδας..

Hoopfellas & Lazos..






621 σχόλια:

  1. Ο Γκιστ εχει τελειωσει για φετος. Ειναι τραγικη φιγουρα. Κατηγορια Ραντουλιτσα. Τελικως αποδεικνυεται λανθασμενη η αποφαση του ΔΠΓ να τον κρατησει μετα απο τα περσινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παει Ντογκους...

      Διαγραφή
    2. Χμμ, ενδιαφερουσα φημη...

      Ειναι γεγονος οτι στους αγωνες με την Κουμπαν ο Γκιστ ηταν κατι παπαρπανω απο "θερμος" στις χειραψιες του με τον Mr Bean (και στους δυο αγωνες).

      Διαγραφή
    3. Αν πληρώνουν οι Τούρκοι ας πάει όπου θέλει..

      Διαγραφή
    4. Ας πάει όπου θελει αφού πρώτα παίξει σαν κανονικός επαγγελματίας μπασκετμπολίστας εδω. Ως τώρα παντως απουσιάζει.

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα Αλανια και Τζιμ
    Ακομα ενα ωραιο παιχνιδι σε αυτην την καθηλωτικη μεχρι τωρα σειρα. Δυο ομαδες προερχομενες απο κακες σεζον στην Ευρωπη προσπαθουν να σωσουν τις χρονιες τους καε μεχρι στθγμης η μονομαχια συναρπαζει

    Πνευματικα πιο ετοιμος και διαβασμενος ο Παναθηναικος.. Εβαλε δυσκολα στον Ολυμπιακος στο Game 3. Καθοριστικοτατοι για το παιχνιδι του ΠΑΟ οι Χαραλαμποπουλος και Παπαγιαννης που εδειξαν πρωτοφανη ετοιμοτητα, ειδικα ο δευτερος. Οι τακτικη με τις αλλαγες του Ολυμπιακου δημιουργησε πολλα μισαματς στη ρακετα εκ των οποιων τα περισσοτερα διαβαστηκαν και ειχαμε καλαθια υπερ των πρασινων.


    Με προβληματιζει παρα πολυ ο Σφαιροπουλος. Εχει περιφερειακους που μπορουν να αμυνθουν και στην πισω γραμμη αμυνας.. Τον Χακεττ και τον Στρομπερυ. Ο πρωτος εχει πρωταγωνιστικο ρολο. Ο Στρομπερυ ομως δεν τον χρησιμοποιει σχεδον καθολου. Αν αυτου εκθετει τον Μαντζαρη ο οποιος εχει σιγασει επιθετικα εδω και μηνες και δεν ειναι αποδοτικος στην ποστ αμυνα. Τον Στρομπερυ με πολυ λιγοτερο χρονο τον ενιωσε πιο πολυ η αμυνα του ΠΑΟ.


    Κακιστος ο Παπανικολαου μεχρι τωρα.. Επιθετικα ανυπαρκτος. Αμυντικα εχει φαει το cut του Καλαθη ενα σωρο φορες. Credits στον Παπαπετρου αρχικα καθως αυτος βρηκε την αυτοπεποιθηση να σκοραρει το καθοριστικο τριποντο απ το οποιο αρχιζει η ανατροπη του ολυμπιακου κοντρα στη ροη του αγωνα. Πολυ ψυχωμενος στην αμυνα ο Ολυμπιακος σ εκεινο το σημειο. Ειδαμε παλι αυτο που ειχε πει ο Τζιμ. ''12 χιλιαδες χερια να αμυνονται μαζικα''. Δυστυχως και καποια λεηζερ.. Απο κει και μετα Σπανουλης.. Nough Said..


    Oι λαθος αμυντικες επιλογες και η επιθετικη δυστοκια εφεραν την ηττα για τον ΠΑΟ. Ευθυνη για αυτο φερει ο προπονητης.


    Το λεω απο τωρα.. Ο Παναθηναικος κραταει την τυχη της σειρας.. Στο πρωτο και στα 35 λεπτα του τριτου επαιξε πιο διαβασμενο και λογικο μπασκετ. Αν προσθεσουμε και την απουσια του Πριντεζη, εχει ξεκαθαρα το πανω χερι.. Xωρος το Γιωργαρο ο Ολυμπιακος χανει ενα 40% της επιθετικης παραγωγικοτητας του που με τα ποσοστα του Ολυμπιακου μεχρι στιγμης απ το τριποντο δυσκολα αναπληρωνεται.


    Για ακομα μια φορα σταθηκαμε στο δεντρο και υπερ αναλυσαμε τη διαιτησια. Κοντευουμε να γινουμε μπλογκ κριτικης διαιτησιας πλεον. Λυπηρο. Κανετε κακο χαμο για τις βολες. Στο πρηγουμενο παιχνιδι ομως πηρατε 27.. Ψιλα γραμματα.. Παρτε παραδειγμα απ τους πιο εμπειρους και λογικους Παναθηναικους του Μπλογκ και μην λετε γραφικοτητες.
    Βιντεο Sopist: Πρωτη φαση: Bηματα Σπανουλη με το σκορ στο 4-2. Απο κει φαινεται η αστειοτητα του ολου εγχειρηματος.. Που αν περναμε φαση φαση με ταχυτητα 0.25 του YouTube ολες τις φασεις απ ολα τα παιχνιδια παγκοσμιως θα βλεπαμε ενα σωρο παραβασεις που δεν σφυριζονται. Μιλαμε για ΜΠΑΣΚΕΤ! Μπορει να γινει ενας αγωνας και μετα να φωναζουν και οι δυο οτι αδικηθηκαν. Ωραια αντιλαμβανονται το αθλημα οι so called ''πιο μπασκετικοι οπαδοι της Ελλαδας''. Ντροπιαζετε την ομαδα σας και τους συνοπαδους σας.


    ΕΡΩΤΗΣΗ: Τζιμ λες πως το ''The Shot'' του Σπανουλη ηταν η μεγαλη προικα απ το προηγουμενο ματς και βοηθαει να χτισει την αυτοπεποιθηση του. Γιατι δεν συνεβη το ιδιο με το buzzer beater μπροστα στον Γκιστ στο ματς της Ευρωλιγκας το 2014??


    The_Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελαχιστα σχολια γκρινιας αναφεραν τις βολες,ο κοσμος μας δεν γκρινιαξε για τις βολες αλλα για τα διαφορετικα κριτηρια σφυριγματος και στις δυο πλευρες του παρκε.Μπρος πισω,λειζερ,ταπες που χρεωθηκαν φαουλ.Φαουλ που εγιναν εσκεμμενα μπροστα στον διαιτητη και δεν σφυρχτηκαν ποτε.Ο Χακετ μεχρι το 38 δεν ειχε ουτε ενα φαουλ.Βημματα κατ'έπαναληψη του Σπανουλη μπροστα στους διαιτητες που δεν δωθηκαν ποτε.Δυο λεπτα ο Ραντουλιτσα δυο φορες βημματα.Ο Σπανουλης βρισκει και τα κανει,ασε που προκαλει με τις αντιδρασεις του οταν του σφυριξουν φαουλ.Τα 2 απο τα 5 φαουλ του Καλαθη ηταν ανυπαρκτα,η διαιτησια ηταν τουλαχιστον αστεια.Στο ΟΑΚΑ που πηραμε 27 βολες τα φαουλ μεταξυ μας ηταν 2 παραπανω,τωρα ηταν 22-28.4.Τι να λεμε τωρα η σειρα ειναι 2-1 απο διαιτικη ευνοια,πιθανον ο Παο να μην κανει αλλη νικη,γιατι ποσες καλες εμφανισεις να κανει ακομη με τοσο μικρο ροστερ;;.Απαγορευεται να κανει λαθος ο Παο γιατι εκει υπαρχει ο Πηλοιδης και ο καθε Πηλοιδης να τιμωρει το καθε λαθος μας.Την αλλη φορα να βαλουμε και εμεις φουσκωτους να τρομοκρατησουν τους διαιτητες,τζαμπα πραμα 2.500 ευρουλακια μονο.

      Διαγραφή
    2. Εντελως τυχαια,η ομαδα καταρευσε οταν βγηκε εξω ο Καλαθης με τα ανυπαρκτα φαουλ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΩΘΗΚΑΝ στο τελος.Ο στοχος ηταν αυτος, να βγει εξω ο Καλαθης.

      Διαγραφή
    3. Εντάξει, δεν πάει έτσι, απο το τρίποντο της Ευρωλίγκας μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος μεσολάβησε κάποιος καιρός, ενώ απο το 2ο στον 3ο τελικό μερικές μέρες, συν οτι σε μια σειρά υπάρχει φυσική ακολουθία, ο ένας αγώνας είναι, υπο μια έννοια, φυσική συνέχεια του άλλου.

      Συζήτηση για τη διαιτησία δεν είναι κακό να γίνεται, γενικά, ακόμα και με απαξιωτικό τρόπο, αλλά είναι φανερό οτι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είτε χρησιμοποιείται ως δικαιολογία ή η ευαισθησίες είναι επιλεκτικές. Και λογικό αν το σκεφτείς, ποιά είναι η τελευταία φορά που έχουμε ακούσει coach, παίκτες ή διοίκηση να λένε "ναι, πήραμε το παιχνίδι επειδή μας ευνόησε η διαιτησία"; Για να μην παρεξηγηθώ, καλά κάνουν και δεν το λένε, γιατί θα ακύρωναν την προσάθεια τους και γιατί (τουλάχιστον οι παίκτες και ο προπονητής) δεν έχουν και ευθύνη για το αν τους ευνόησε η διαιτησία. Αλλά εφ'όσον δεν το λες για τις φορές που ευνοήθηκες, οφείλεις να μη μιλάς και για τις φορές που ευνοήθηκες.

      Απο την άλλη υπάρχει το παράδειγμα των Ιτούδη, Perasovic με τις αναφορές τους στην άμυνα του Ολυμπιακού. Έκαναν καλά που αναφέρθηκαν ή δεν έκαναν; Δεν είμαι τόσο κατηγορηματικός γι'αυτούς τους δύο και θεωρώ οτι είναι διαφορετικές περιπτώσεις απο την αναφορά του Πεδουλάκη. Υπο μια έννοια, μπορώ και να τους δικαιολογήσω, όσο άκομψη και αν βρήκα την αναφορά τους.

      Διαγραφή
    4. Ο Στρομπερι τελειωσε τον αγωνα με 0 φαουλ,εσπρωχνε, εβγαινε εξω απο το παρκε για να πιασει την μπαλα και οι διαιτητες δεν εβλεπαν τιποτα,άορατος και άυλος λεμε.Σε αντιθεση με τον Ραντουλιτσα που εκανε σε 1.35, 1 φαουλ και 2 λαθη,ειδες ρε παιδι μου.

      Διαγραφή
    5. @9:47 @9:56 @10:28

      Αχ ατυχησατε. Δεν απανταω σε σχολια που αναφερονται αμοιγως στη διαιτησια. Μπορειτε να μοιραστειτε με αλλον τις αποψεις σας που ισως τις εκτιμησει πιο πολυ.


      @Christos T

      Απ την Λαμποραλ΄δεν εχασε ο Ολυμπιακος ουτε διεκρινα καποια υποπτη διαιτησια.
      Οι ηττες απ την ΤΣΣΚΑ δεν προηλθαν απ τη διαιτησια. Προηλθαν επειδη επαιξε εξυπνα, διαβασε τα μισματς και εξεθεσε τις αμυντικες αδυναμιες του Ολυμπιακου. Πιο πολυ με προβληματισε το οτι στη Μοσχα οι διαιτητες εδειξαν μια προθυμια να κανουν το χατιρι του Ιττουδη παιρνωντας του μυνημα οτι ανταποκριθηκαν στην διαμαρτυρια του. Εκληξη μου προκαλουν αυτοι που αυτες τις μερες καθως και τις μερες της σειρας της Λαμποραλ εχουν σκισει τα ρουχα τους απ τις φριχτες διαιτησιες που κατακρεουργουν την ομαδα τους, μετα το παιχνιδι στη Μοσχα εκαναν εκκλησεις να ασχοληθουμε μονο με το μπασκετ και πωε δεν εγινε κατι μεμπτο.

      Ας τα αφησουμε αυτα. Δινω στον Παναθηναικο τον τιτλο του φαβορι καθως πιστευω αυτος θα κρινει τη σειρα με την αποδοση του. Αν παιξει καλα ο Ολυμπιακος μπορει να ελπιζει σε νικη μονο μεσω Σπανουλιαδας. Ποσο συχνα ομως μπορει να το κανει αυτο ο Bill?? Το επιθετικο κενο του Πριντεζη πολυ δυσκολα μπορει να καλυφθει. Ο Ολυμπιακος απ το τριποντο ειναι μετριος, μην πω κακος και δεν πιστευω οτι αυτο θα αλλαξει αυριο στο καμινι του ΟΑΚΑ. Κατα ποσο συμφωνεις??

      Συμφωνω με πολλες απ τις παρακατω αποψεις σου


      The_Joker



      Διαγραφή
    6. Κοιτα φαν του coach Σφαιρόπουλου δεν είμαι, αν και μου άρεσε αυτό που προσπάθησε (αλλά απέτυχε) να φτιάξει φέτος, plus οτι δεν θέλω να τον μηδενίζω τον άνθρωπο γιατί φέτος μάθαμε τι πραγματικά σημαίνει "κακός προπονητής". Φαν δεν είμαι λοιπόν αλλά δεν τον θεωρώ και βλάκα, οπότε θεωρώ οτι θα το ετοιμάσει καλά το παιχνίδι.

      Ο Πρίντεζης και στο Φάληρο ήταν non factor και βγήκε μπροστά ο Lojeski στην αρχή και ο Σπανούλης στο τέλος. Περισσότερο κι απο το σκορ του Πρίντεζη νομίζω οτι είναι σημαντικό το οτι η απουσία του απελευθερώνει εντελώς τον Gist που πλέον μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

      Ο Jim γράφει για λήθαργο του Gist και συμφωνώ, και προσωπικά εμένα που με αφήνει παγερά αδιάφορο το παρκάρισμα του Williams και του Raduljica, τους οποίους θεωρώ ξένο σώμα για τον ΠΑΟ, πολύ περισσότερο με προβληματίζει η διαχείριση του συγκεκριμένου παίκτη. Ο Gist είναι απο τα πολύ δυνατά χαρτιά του Πεδουλάκη και είναι απαραίτητο να γίνει παράγοντας στο παιχνίδι. Αν συμβεί αυτό, τότε ναι, θεωρώ οτι ο ΠΑΟ μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την απουσία του Πρίντεζη, αλλιώς θεωρώ οτι ο Ολυμπιακός μπορεί να την διαχειριστεί με το μίνιμουμ δυνατό της ζημιάς.

      Γενικά αύριο το παιχνίδι έχει πολλές απαιτήσεις απο τους δύο προπονητές, δε νομίζω οτι μπορεί να γλιτώσει την ήττα η ομάδα που θα δει τον coach της να υστερεί. Και θεωρώ οτι και οι δύο έχουν να δώσουν απαντήσεις, ο μεν Σφαιρόπουλος γιατι συνολικά θεωρώ οτι υστερεί αδικαιολόγητα στη σειρά (εντελώς αδικαιολόγητα όμως) και ο δε Πεδουλάκης γιατί απο το 35' του αγώνα και μέχρι και το τέλος των δηλώσεων του δεν είναι...Πεδουλάκης.

      Διαγραφή
    7. ε ναι the_joker απαντας οπου σε συμφερει το καταλαβαμε αυτο.Δεν χρειαζεται να μας το πεις.

      Διαγραφή
    8. Joker το σουτ του δευτέρου τελικού έχει πολύ μεγαλύτερο βάρος κατά τη γνώμη μου. Νικάς εκείνη την ώρα όχι μόνο τον δαίμονα του ΠΑΟ αλλά και του ΟΑΚΑ. Βέβαια αυτό δε συνιστά de facto λύτρωση. Ο Σπανούλης έχει ένα θέμα σε αυτό το γήπεδο το οποίο συντηρείται, με τη βοήθεια του ιδίου, χρόνια και τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι θα το ξεπεράσει.

      Διαγραφή
  3. Η τριπλα του Χαραλαμποπουλου ειναι σε καλο επιπεδο για τριαρι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεχνικά ναι. Θα το βελτιώσει κι άλλο γιατί θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του παιχνιδιού του. Αλλά ναι. Είναι σε καλό επίπεδο.

      Διαγραφή
  4. Τζιμ αναλυτικότατος ως συνήθως. 2 εκτιμήσεις θέλω για τον 4ο τελικό. Θεωρείς ότι ο Αρτζι θα αλλάξει τακτική με τους παροπλισμένους, τουλάχιστον τους 2 Αμερικανούς λόγω της κρισιμότητας του ματς; Ο δε Σφαιρο θα δώσει μπάλες στον Παπαπετρου στο 4 ή θα προτιμήσει τον Σπανούλη που ειναι σαφώς πιο έμπιστος αλλα θα μείνει απο δυνάμεις πιο γρήγορα;

    Τζον Αυλακιωτης

    Υ.Γ. Αφρο ξέρουμε τι παικτηκε με Λαούδης στο gazetta και γιατι αποχώρησε? απ τα συμφραζόμενα του Παπανδρέου κατάλαβα για... πέσιμο. Κρίμα γιατι μ άρεσε πολυ ο μη φανατισμός του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε με λενε Αφρο αλλα ισως σου λυσω την απορια.

      http://www.biznews.gr/2016/05/to-xroniko-mias-paraitisis.html

      Διαγραφή
    2. Σοβαρολογούμε τώρα; Γι'αυτό το άρθρο;

      Διαγραφή
    3. Α, ρε Τρακη. Παραμένεις το ίδιο στενόμυαλος όπως ήσουν, κριμας, κριμας και έτρεφα ελπίδες πως κάτι άλλαζε.
      Thx anonymous 11.48
      John Avlakiotis

      Διαγραφή
    4. 12.33 xaxaxaxa ο ΔΓ φταιει και εδω για σενα;;;τραγικο!!!Ο ΔΓ ειναι γνωστο οτι με το Γκαζζετα εχει κακιστες σχεσεις εδω και χρονια,ειναι γνωστη η αντιπαραθεση τους,αυτο φαινεται και στα σχολια που περνανε.Αλλα τοσα ξερεις.Εξαλλου κανεις δεν τον απελυσε, του ειπαν να αλλαξει καποια σημεια του κειμενου του,ο ιδιος αρνηθηκε και παραιτηθηκε.Τι δεν δεν καταλαβες;;

      Διαγραφή
    5. 12.33 οπαδος που αποκαλει τρακη τον ΔΓ νομιζει οτι τα ξερει ολα.Σαν δεν ντρεπεσαι.

      Διαγραφή
    6. Το... Τρακης δεν ειναι καθολου υποτιμητικό, δεν νομίζω ότι τα ξέρω όλα και δεν με γνωρίζεις προσωπικά για να με κρίνεις. Ο κ. Γιαννακόπουλος, αν θέλετε να τον αποκαλείτε και sir κανένα πρόβλημα, είχε όντως πολύ κακές σχέσεις με τον όμιλο gazetta, είχε πάει και τα είχε σπάσει σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους πριν μπόλικα χρόνια με μηνύσεις κλπ. Αυτά όμως είναι παρελθόν και οι σχέσεις τους έχου φτιάξει τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα πριν λίγους μήνες είχε φιλοξενήσει και συνεντευξή του. Και για να το κλείσουμε, από την πλευρά μου τουλάχιστον, ποιος άλλος θα ενοχλείτο με αυτό το άρθρο; οι Αγγελόπουλοι; ο Αλαφούζος; ο Μαρινάκης;

      Τζον Αυλακιώτης

      Διαγραφή
    7. Ο Σφαιρόπουλος δε θα φορτώσει επιθέσεις στον Σπανούλη και ο αρχηγός του Ολυμπιακού δε θα εκβιάσει μέχρι τη τελική ευθεία εκτιμώ. Σημαντικό το σουτ από το "4". Ο Πεδουλάκης θα πάει πάνω κάτω στο ίδιο rotation, ίσως (ίσως και ανάλογα με την εξέλιξη) να δώσει παραπάνω χρόνο στον Ουίλιαμς του οποίου η ικανότητα να πάει στη γραμμή των προσωπικών είναι σημαντική για ένα τέτοιο εντός έδρας ματς.

      Διαγραφή
  5. Με το παιχνίδι Brose Bamberg - Bayern Munchen στο 75- 42 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου,σας παρακαλώ μην ξαναμιλήσει κανείς απαξιωτικά για προπονητή ελληνικής ομάδας και δη Έλληνα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του Οκτώβρη...

    Pesic,πως να διαλύσετε ένα ελπιδοφόρο project. Andrea Trinchieri, εθνικός σταρ τώρα και στη Γερμανία...

    Εύγε στον coach Martinez , που με σωστή δουλειά,recruiting, κατεύθυνση και πλάνο διέσυρε το έτερον μπάχαλο της φετινής Bayern, τη Malaga του Plaza...

    Κοινός παρονομαστής,η από κοινού αποτυχία τους να εξελίξουν παίχτες όπως Nedovic,Micic κ.α. Γι αυτό και ο Jim φαγώνεται να σας γράφει για δουλειές τύπου Vujocevic,Grobari και Crvena Zvezda...

    Celtics Pride Sweetney...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς JB 24 Μαΐου 2016 - 9:50 π.μ.

    Το λειτουργικό μου σύστημα (τα όποια little grey cells διαθέτει η γκλάβα μου) είναι απόλυτα συμβατό με το λογισμικό παραγωγής χιούμορ ΑΡΚΑΣ που βρίσκεται εγκατεστημένο στον σκληρό μου "δίσκο" εδώ και δεκαετίες. Διάβαζοντας λοιπόν πριν από λίγο καιρό το παρακάτω άρθρο

    http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/humor/na-poios-einai-o-arkas-kai-den-einai-ayto-poy-nomizeis.4049906.html

    δεν μπόρεσα παρά να σκεφτώ ότι συμφωνώ απόλυτα με τη "γνώμη" :-) που παρατίθεται εκεί:

    "...ο Αρκάς είναι ένας υπέργηρος, άθεος ψυχίατρος που υποφέρει από καταληκτική νόσο, και ψηφίζει Νέα Δημοκρατία –κάτι που το έκρυβε επιμελώς για δεκαετίες, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των αριστερών."

    Φυσικά το συγκεκριμένο σχόλιό μου απευθύνονταν σε άγνωστους οπαδούς σχολιαστές τύπου 77, Χρήστος, Peris, Μπακάλη, κλπ...

    Φανατίλας

    ΥΓ 1. ST: TOS - Balance of Terror
    McCoy: Captain, I know you don't really expect an answer, but I've got one. In this galaxy, there's a mathematical probability of three million earth-type planets, and in all the universe, three trillion galaxies like this. And in all of that and perhaps more, only one of each of us. Don't destroy the one named...

    ΥΓ 2. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, δεν συγκρίνω το όποιο χιούμορ ενδεχομένως διαθέτω, με αυτό του Αρκά. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, το δικό μου είναι σαφώς πολύ ανώτερο...

    ΥΓ 3. Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση σας για το σουτ του VSpan. Ο ΠΑΟ όμως δεν ανέλαβε τις ευθύνες του για την ήττα αλλά όπως γνωρίζετε, πέραν πάσης αμφιβολίας, τις μετέθεσε στη διαιτησία. Αυτό σημαίνει μπάσκετ; Τα καλώς κείμενα θα είναι για τον ΠΑΟ να πάρει 40 φάουλ και 50 βολές αύριο για να νιώθει ηθικά δικαιωμένος (ή να βγουν με 5 φάουλ από νωρίς οι Hackett, VSpan, Ματ κλπ) ή μήπως να διορθώσει τα αγωνιστικά λάθη που έκανε την Πέμπτη (ξαναείδα με προσοχή τον 3ο αγώνα και μπορώ να πω ότι για παράδειγμα, μόνον τα χαμένα lay-ups του στέρησαν τουλάχιστον 8 πόντους);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά δεν είμαι φαν του χιούμορ τύπου Αρκά. Δεν έχω βρει ποτέ έστω και κάτι που να μου κινεί το ενδιαφέρον, αλλά τουλάχιστον δεν παθαίνω και μινι εγκεφαλικά όπως με τους υπόλοιπους χιουμορίστες της χώρας.

      Δε νομίζω οτι αξίζει να κοιτάει κανείς τα χαμένα lay up για να βρει τον λόγο που έχασε ο ΠΑΟ, μέσα στο παιχνίδι είναι κι αυτά. Ο ΠΑΟ έχασε γιατί δεν κατάφερε να επιτεθεί σωστά στο σημείο που ο Σφαιρόπουλος αποφάσισε να τον μπλοκάρει. Και μιλάμε για μια δύο επιθέσεις τώρα, όχι κάτι φοβερό. Αν το είχε καταφέρει θα είχε ανακόψει την ορμή της αντεπίθεσης του Ολυμπιακού.

      Τέλος δε νομίζω οτι υπάρχει κάτι που να μπορεί να κάνει ο ΠΑΟ (ή ο ΟΣΦΠ) που να του φέρει διαιτητική αντιμετώπιση τέτοια που να του εξασφαλίσει τη νίκη. Ή θα παίξει μπάσκετ 40 λεπτά (όχι 35, ούτε 39:52) και θα κερδίσει, ή θα πνιγεί πάλι και θα χάσει. Περισσότερο ενδιαφέρον πάντως έχει για μένα ο Ολυμπιακός. Αν κατέβει με το τουπέ του 1ου και του 3ου αγώνα, θα πρέπει να ελπίζει σε πολύ κακή βραδιά του ΠΑΟ για να κερδίσει.

      Και κάτι ακόμα. Διαφωνώ με την άποψη του Jim οτι σημασία δεν έχει αν σκοράρεις, αλλά αν σκοράρεις την κρίσιμη στιγμή. Καταλαβαίνω τι προσπαθεί να πει, αλλά η διατύπωση είναι ατελής. Για μένα ο Σπανούλης που επιστρέφει (δηλαδή ξεκινάει άσχημα αλλά κλείνει φοβερά) κακώς παίρνει όλο το credit. Για να μπορέσει ο Σπανούλης να πάρει τα κρίσιμα σουτ, όση ώρα δεν τραβάει υπάρχουν κάποια παιδιά στον Ολυμπιακό που τραβάνε μεγάλη ανηφόρα. Ως τώρα ήταν ο Πρίντεζης και ο Lojeski. Με τον Πρίντεζη off, τον Ολυμπιακό δεν τον παίρνει να περιμένει μια Σπανουλειάδα στο τέλος. Θα πρέπει ο αρχηγός του να είναι συνεπής για όσο αγωνιστεί. Υπο αυτή την έννοια, θεωρώ οτι ίσως δεν είναι και φοβερά καλά νέα η περίπτωση να μπει ο Σπανούλης στο ΟΑΚΑ ως κάτι σαν εξολοθρευτής του ΠΑΟ. Θα πρέπει να κάνει ώριμο και μυαλωμένο παιχνίδι και θεωρώ το κλειδί θα είναι να διαβάσει τις καταστάσεις και να μοιράσει τη μπάλα περισσότερο απ'ότι θα κοιτάξει να εκτελέσει. Άλλωστε νομίζω οτι θα τον οδηγήσει το παιχνίδι και προς τα κεί. Γενικά ο Βασίλης ξέρει να το κάνει πολύ καλά αυτό, αλλά με ιντριγκάρει η απόδοση του στο συγκεκριμένο τόσο κομβικό σημείο και με αυτό το μομέντουμ για τον ίδιο.

      Τέλος, ελπίζω όσοι είναι στο γήπεδο αύριο να έχουν κατα νου οτι βρέξει χιονίσει, μετά το τελευταίο σφύριγμα είανι το πραγματικό event της μάζωξης.

      Διαγραφή
    2. φιλε χρηστο το ιβεντ ειναι πραγματι μετα αλλα το βρεξει χιονισει ειναι προβλημα. εσκασε που εσκασε το 0-3 στην ευρωλιγκα αμα σκασει και 1-3 στο πρωταθλημα θα ειναι κηδεια οχι γιορτη

      Διαγραφή
    3. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει το αποτέλεσμα ενός (οποιουδήποτε) αγώνα με την τελευταία ευκαιρία μου να πω αντίο στον παίκτη εξ αιτίας του οποίου παρακολουθώ αποκλειστικά μπάσκετ.

      Διαγραφή
    4. 11:51

      Δεν υπάρχουν κηδείες στον αθλητισμό.
      Στα μυαλά των φανατικών απ'έξω υπάρχουν κηδείες
      και αποθεώσεις, γιατί ζούν μέσα από αυτές.
      Get a life man.

      Διαγραφή
    5. Βρέξει, χιονίσει φιλε ανώνυμε 11.51...Βρέξει, χιονίσει..από ποτε μια χρονιά είναι σημαντικότερη από την απόσυρση του ζωντανού θρύλου του κλαμπ;

      G-Bo

      Διαγραφή
    6. Προς Χρήστος

      Έχετε κάθε δικαίωμα να μην σας αρέσει ο οποιοσδήποτε γελοιογράφος. Συνεπώς είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας να μη σας κινεί το ενδιαφέρον το χιούμορ του Αρκά. Στην περίπτωση μου, είναι ο αγαπημένος μου γελοιογράφος/χιουμορίστας και έχω αρκετά από τα βιβλία του (κυρίως τα παλαιότερα, γιατί αυτά των τελευταίων 5-10 ετών, λόγω εξωτερικού και οικονομικών δυσκολιών...).

      Στα υπόλοιπα του σχολίου σας συμφωνώ. Θέλω να σταθώ μόνο στην «κρίσιμη στιγμή» που λέτε. Σαφώς πρέπει να πάρουν credit οι 11 παίκτες που κρατούν την ομάδα όρθια στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως σε αντιστοιχία με τον 3D στον ΠΑΟ (τον Navarro στην Μπάρτσα, κλπ.), ο ΟΣΦΠ έχει μόνο έναν παίκτη που μπορεί να κάνει αυτά που είδαμε στο τέλος του 3ου τελικού. Τα οποία, κανένας άλλος παίκτης δεν μπορεί να κάνει με τέτοια συνέπεια και αποτελεσματικότητα, σε εκείνο το σημείο του αγώνα που η μπάλα όχι απλά ζεματάει σαν την κόλαση, αλλά ζυγίζει και καμιά 10αρια τόνους. ΌΠως ακριβώς και στο απίστευτης δυσκολίας (και πίεσης) "unbalanced" τρίποντο, με κρεμασμένο τον Νικ επάνω του, στο κλείσιμο του 2ου αγώνα, υπό τις ιαχές 20000 φίλων του ΠΑΟ...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    7. Αλεξη ειναι πολυ ευκολο μην σου πω,κανεις βηματα στην αρχη της πασας απο τον Μαντζαρη,κανεις ξανα και αλλα βηματα αλλα ο διαιτητης δεν τα βλεπει.Με 13/37 στα τριποντα ειναι,ακομη και ο Λοτζεσκι εχει καλυτερο ποσοστο.

      Διαγραφή
    8. Γενικώς δεν είμαι φαν των comic strips, ίσως δεν φταίει ο Αρκάς, για να είμαι ειλικρινής. Σου προτείνω το Αδόλφος το Ναζιστόσκυλο του Walter Moers πάντως, το κοντινότερο που'χω βρει στο να με διασκεδάσει, κυκλοφορεί στα ελληνικά, γύρω στα 15 euros κάνει.

      Δεν είναι σωστή νομίζω η αντιστοιχία ΔΔ και Σπανούλη όσον αφορά τον ρόλο τους στις ομάδες. Ο Βασίλης είναι κορυφαίος killer, αλλά στην κακή του ημέρα μπορεί να κρεμάσει πραγματικά την ομάδα του. Ο Διαμαντίδης σε καμμία περίπτωση δεν είναι τέτοιας κλάσης δολοφόνος αλλά την ομάδα σπανίως την κρεμάει. Η κατάρα στη σχέση Ολυμπιακού/Σπανούλη είναι οτι είναι απολύτως αδύνατο να μην του δώσεις τη μπακέτα, ακόμα και όταν ξέρεις οτι οι πιθανότητες είναι να σε χαντακώσει. Αναγκαστικά, θέλοντας και μη, θα πρέπει να τον βάλεις στο παρκέ και να φτιάξεις γύρω του σχήματα που είναι φανερά λιγότερο λειτουργικά. Δεν φταίει, προφανώς, ο Σπανούλης σε αυτό, αλλά, εγώ ισχυρίζομαι στα σοβαρά οτι στο δεύτερο (κυρίως, αλλά όχι μόνο) παιχνίδι, αν ο Σπανούλης είχε μείνει περισσότερο χρόνο στον πάγκο το παιχνίδι δεν θα έφτανε ποτέ στο τελευταίο τρίποντο, θα το'χε καθαρίσει πολύ νωρίτερα ο Ολυμπιακός.

      Για να μην κατηγορηθώ για ιεροσυλία, εγώ θεωρώ οτι ο Σπανούλης είναι εξαιρετικά ώριμος παίκτης στο πως διαχειρίζεται τον ρόλο του και αυτή την περίεργη σχέση που έχει με τον Ολυμπιακό σαν club και, με εξαίρεση τα black out με τον Πεδουλάκη και κάποια άλλα σκόρπια παιχνίδια, είναι πραγματικά φοβερός στο να βοηθάει πραγματικά τους συμπαίκτες του, χωρίς να ακυρώνει παράλληλα τον εαυτό του και τον λόγο για τον οποίο πληρώνεται. Ακριβώς όμως λόγω αυτού του ρόλου, ένας παίκτης σαν τον Σπανούλη είναι πολύ ευκολότερο να εκτεθεί και να εκθέσει τους συμπαίκτες του σε μια άσχημη βραδιά.

      Διαγραφή
    9. @@στα πλει-οφ εχει 13/37 τριποντα.

      Διαγραφή
    10. Ας αναλάβει κάποιος φίλος του ΠΑΟ να εξηγήσει στο παιδί ότι το 35% είναι ένα καλό ποσοστό τριπόντων.

      Διαγραφή
  7. Με αφορμή τα τεκταινόμενα στους τελευταίους δύο αγώνες των τελικών της Α1, και την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε σχετικά με τη διαιτησία αυτών, παραθέτω ξανά ένα απόσπασμα από παλαιό σχόλιό μου (στο άρθρο Φώτης ή Δράκος; Πολυθρόνα για δύο...) που περιέχει την άποψη μου για το πώς πρέπει να εκλαμβάνεται και να αντιμετωπίζεται η διαιτησία στην καλαθοσφαίριση. Jim, ζητώ συγγνώμη που ξαναποστάρω μέρος του σχολίου αυτού, αλλά το θεωρώ απόλυτα απαραίτητο για να αποσαφηνίσω τη θέση μου...

    8 Φεβρουαρίου 2014 10:14 μ.μ.

    Καταρχήν, θέλω να υπενθυμίσω ότι η διαιτησία σε αυτά τα δύο αθλήματα είναι τελείως διαφορετική, αλλά έχει κάποια κοινά δεδομένα (ή αν θέλετε χαρακτηριστικά). Όσοι παρακολουθούν την Super Ball διαδικτυακά ίσως θυμούνται μια περσινή εκπομπή στην οποία, ο διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου κ. Τσίκινης που σχολιάζει τις επίμαχες φάσεις της κάθε αγωνιστικής, είχε πει ότι είναι επίσης διαιτητής Α` κατηγορίας τόσο στην καλαθοσφαίριση όσο και στην πετοσφαίριση. Είναι λοιπόν ο πλέον αρμόδιος να συγκρίνει την διαιτησία και να τονίσει τις ιδιαιτερότητες που αυτή έχει στα δύο αθλήματα. Τόνισε λοιπόν ότι η διαιτησία στην καλαθοσφαίριση είναι πολύ πιό δύσκολη, γιατί στο ποδόσφαιρο, σε ένα ολόκληρο αγώνα υπάρχουν 3-4 πραγματικά επίμαχες φάσεις, ενώ στην καλαθοσφαίριση οι 3-4 φάσεις συμβαίνουν σε κάθε λεπτό του αγώνα. Επιπροσθέτως, και συνήθως, για να είναι απόλυτα σίγουρος ότι δεν έχει κάνει κάποιο λάθος στην κρίση του, ελέγχει κάθε φάση στο βίντεο 15-20 φορές! Για να μην αναφερθώ στις τόσες φορές, που επίμαχες φάσεις υπόκειται στην υποκειμενική κρίση των διαιτητών για το π.χ. αν ήταν θέατρο, σε τί βαθμό έσπρωξε ο παίκτης τον αντίπαλο, τί πρόθεση είχε ο εκάστοτε παίκτης να κάνει σε μια φάση, κλπ. Αν σε αυτά προσθέσουμε την ειδική εκπαίδευση των διαιτητών, και τους κανονισμούς της διαιτησίας, και στα δύο αθλήματα, που είναι ένα βιβλίο γύρω στις 100 σελίδες, και που δεν έχουν καμία σχέση με τις γνώμες που πετάει, χωρίς κανένα οίκτο προς τους υπόλοιπους δυστυχείς αναγνώστες, ο καθένας από εμάς στα σχόλια του, ως διαιτητής του πληκτρολογίου (γιατί δεν έχουμε μόνο ως χώρα, το ρεκόρ σε προπονητές του πληκτρολογίου, αλλά και σε διαιτητές), τότε γίνεται σαφές πόσο δύσκολο (αν όχι αδύνατο) είναι να εκφέρουμε την γνώμη μας για οποιαδήποτε φάση στους αγώνες, ιδιαίτερα όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα του replay (και προφανώς της σωστής θέσης ακόμα και όταν είμαστε στο γήπεδο, για να κρίνουμε ένα π.χ. offside), πόσο μάλλον τις κατάλληλες γνώσεις.

    Συνέχεια στο σχόλιο 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και για να γίνω πιό συγκεκριμένος, δανείζομαι από το εγχειρίδιο ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ της ΟΔΚΕ για το 2012, ένα... βιβλιαράκι 148! σελίδων, που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα

    http://www.odke.gr/images/Uploads/kanonismoi/2012episimoiKanonismoiKalathosfairisis_diefkrinisis.pdf

    ή γενικά στην ιστοσελίδα

    http://www.coachbasketball.gr/2013/06/kanonismos-mpasket-kalathosfairisis.html

    ένα απόσπασμα του άρθρου 33.7 περί ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ (γνωστού και με τον ωραιότατο και καθαρά ελληνικό όρο SCREEN, αν και στο ποδόσφαιρο διατηρείται η ονομασία φράγμα).


    33.7 Φράγμα: Νόμιμο και παράνομο

    Φράγμα είναι μία προσπάθεια να καθυστερήσει ή να εμποδίσει έναν αντίπαλο χωρίς μπάλα από το να φθάσει σε επιθυμητή θέση στον αγωνιστικό χώρο.

    Νόμιμο είναι το φράγμα, όταν ο παίκτης ο οποίος φράσει έναν αντίπαλο:

    - Είναι ακίνητος (εντός του κυλίνδρου του) όταν συμβαίνει η επαφή.
    - Έχει και τα δύο του πόδια στο δάπεδο, όταν συμβαίνει η επαφή.


    Παράνομο είναι το φράγμα, όταν ο παίκτης που φράσει έναν αντίπαλο:

    - Κινείται όταν συμβαίνει η επαφή.
    - Δεν έδωσε αρκετή απόσταση, κάνοντας το φράγμα έξω από το οπτικό πεδίο ενός ακίνητου αντιπάλου, όταν συμβεί η επαφή.
    - Δεν σέβεται τα στοιχεία του χρόνου και της απόστασης, ενός κινούμενου αντιπάλου, όταν συμβεί η επαφή.

    Αν το φράγμα γίνεται μέσα στο οπτικό πεδίο ακινήτου αντιπάλου (μπροστά ή πλάγια), ο παίκτης που το κάνει, μπορεί να σταθεί όσο κοντά επιθυμεί στον αντίπαλο του, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα υπάρχει επαφή.
    ..........

    Λέω απόσπασμα, γιατί υπάρχει άλλη περίπου μισή σελίδα για το φράγμα, που δεν παραθέτω εδώ, για προφανείς λόγους χώρου. Πόσοι από εμάς, γνωρίζουν όλες αυτές τις λεπτομέρειες?

    Πολύ δε περισσότερο, όποιος καταφέρει να με πείσει ότι μπορεί να δει, αν ένα φράγμα σε κάποιο αγώνα είναι παράνομο, με βάση τα παραπάνω στοιχεία που παρέθεσα, στο 1 δευτερόλεπτο που πρέπει να αποφασίσει ο διαιτητής, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον!

    Και όλα αυτά αφορούν μόνο το φράγμα! Το ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ καταλαμβάνει 6! ολόκληρες σελίδες στους κανονισμούς του συγκεκριμένου εγχειριδίου!

    Συνέχεια στο 3ο σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 9 Φεβρουαρίου 2014 - 2:13 π.μ.
    Και κατί πιό... συγκεκριμένο για τη διαιτησία και όχι μόνο.

    Επειδή συχνά, και άθελα μου γίνομαι, αναγνώστης σχολίων του τύπου, ο ΠΑΟ μας έκλεψε δεν ξέρω πόσα πρωταθλήματα στην καλαθοσφαίριση τα τελευταία χρόνια, ο δε ΟΣΦΠ το ίδιο έκανε στο ποδόσφαιρο, από τους αντίστοιχους φίλους των δύο ομάδων. Γενικά, δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τέτοιες υπερφίαλες ανακοινώσεις. Απόψε όμως, κάνω ΜΟΝΟ μια εξαίρεση, για να ξεκαθαρίσω κάτι που κανένα από τα δύο στρατόπεδα δεν έχει προφανώς αντιληφθεί.

    Όταν οι του ΟΣΦΠ μιλάνε για κλεμμένα, καταρχήν φαντάζομαι ότι αναφέρονται σε 2-3 πρωταθλήματα (από όσο μπορώ να καταλάβω) που θα έπρεπε να πάρει ο ΟΣΦΠ, και που δεν κατέκτησε λόγω της διαιτησίας (είτε με το no call ή όπως τέλος πάντων λέγεται, είτε μιλούν για τον 3ο τελικό του 2010 με την αποκαλούμενη σφαγή). Άρα πρώτον, δεν μιλάμε για όλα τα περίπου 15 πρωταθλήματα που δίκαια κατέκτησε ο ΠΑΟ στην καλαθοσφαίριση τα τελευταία χρόνια. Δεύτερον, στις 2-3 χρονιές που υπάρχουν οι "υποψίες" βοήθειας προς τον ΠΑΟ από τους γκρι, αυτή ήταν κυρίως σε 1 αγώνα της κάθε σειράς, τον 5ο τελικό στο no call και τον 3ο το 2010. Αν την χρονιά του no call ήταν το σκορ στο 2-2, για ποιό λόγο οι διαιτητές να πάνε τη σειρά σε 5ο παιχνίδι, αν πράγματι, "έπαιζαν τάβλι" με τη διοίκηση του ΠΑΟ. Δεν μπορούσαν να την τελειώσουν στο 3-1 ή 3-0? Θα ήταν η πρώτη φορά με τέτοιο σκορ? Επίσης, ακούω ΜΟΝΟ για το no call στο συγκεκριμένο αγώνα, συνεπώς υποθέτω (δεν θυμάμαι, αν και είχα δει, το συγκεκριμένο παιχνίδι) ότι στον υπόλοιπο αγώνα δεν υπήρχαν διαιτητικά θέματα. Επίσης, το 2010, έγινε μεν η σφαγή του αιώνα στον 3ο τελικό για να γυρίσει ο ΠΑΟ από το -14 (και θυμάμαι πάρα πολύ καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι), αλλά το σκορ έγινε 2-1, και ο ΠΑΟ δεν κατέκτησε κανένα πρωτάθλημα τότε. Το πρωτάθλημα τελείωσε στον επόμενο αγώνα στο ΣΕΦ. Αν είχαμε κερδίσει εκεί (παρόλο που οι παίκτες ήταν επιρρεασμένοι από τα συμβάντα στον 3ο τελικό στο ΟΑΚΑ), τότε θα διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα σε 5ο αγώνα στο ΟΑΚΑ και πάλι. Συνεπώς δεν χάσαμε κανένα πρωτάθλημα στον 3ο τελικό.

    Στους τελικούς του 2011, ας βάζαμε τις βολές στο 4ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, κανείς δεν μας έφταιγε τότε. Το να έχει πιθανόν ο ΠΑΟ κάποια σχετική εύνοια, ειδικά στο ΟΑΚΑ, δεν σημαίνει και ότι του δίνουν τους αγώνες στο πιάτο. Το 2012, παραλίγο θα παίρναμε το πρωτάθλημα με 3-0, αν δεν χάναμε πολύ οριακά, και από σπόντα που οδήγησε στο κάρφωμα του Batiste, στο ΟΑΚΑ στον 2ο τελικό, στο τέλος του αγώνα.

    Θεωρώ πιό σημαντικό, τον τρόπο με τον οποίο σφυρίζουν οι διαιτητές σε όλο τον αγώνα, δηλαδή π.χ. αν σφυρίζουν κάθε επαφή σε όλο τον αγώνα και για τις δύο ομάδες ή όχι (στο ΠΑΟ - Barca γενικά δεν σφύριξαν τις επαφές σε όλο τον αγώνα και για τις δύο ομάδες). Θέμα υπάρχει, κατα τη γνώμη μου, μόνο όταν δεν ακολουθούν την ίδια πολιτική (σφυρίζοντας ΞΕΚΑΘΑΡΑ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ πολύ ή λίγο σε όλο το παιχνίδι) αλλά διαφορετικά σε κάθε δεκάλεπτο. Σε πόσα παιχνίδια της Α1 μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν και πόσο σφύριξαν?

    Αμπάσκετος Φανατικός Πανηγυρτζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω οτι έχεις ελπίδες να πείσεις κάποιον, ειλικρινά. Είναι απο τις συζητήσεις που δεν υπάρχει ελπίδα, γιατί οι δύο συνομιλητές δεν ξεκινούν απο την ίδια βάση, δεν αναγνωρίζουν τα ίδια λογικά θεμέλια, οπότε είναι εκ των προτέρων άσκοπη.

      Προσωπικά, δεν αμβισβητώ καθόλου την πιθανότητα (την πιθανότητα λέω) να υπάρχουν και διαιτησίες που προκύπτουν απο τρομακτική ανικανότητα των διαιτητών, και διαιτησίες που είναι προϊόν δόλου και ολόκληρα συστήματα τα οποία ελέγχουν τη διαιτησία.

      Οι λόγοι που δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία είναι γιατί :

      - χάνεις το ζουμί, που έιναι το γαμωμπάσκετ, και το χάνεις εντελώς. Οι τελικοί που έχουμε δει ως τώρα είναι υπερβολικά καλοί για να ασχολούμαστε με χαζομάρες

      - βρίσκω μάλλον βαρετό και κακόγουστο να συζητάω για τον Πηλοΐδη αντί για τον Διαμαντίδη

      - είναι, στο ~90% των περιπτώσεων, ξεκάθαρα μια φθηνή δικαιολογία, και μου ανεβάζουν την πίεση άνθρωποι που δεν μπορούν να παραδεχθούν οτι έκαναν ένα λάθος (εν προκειμένω, πως έχασαν έναν αγώνα). Είμαι προγραμματιστής στο επάγγελμα και είναι το συνηθέστερο ελάττωμα στον χώρο μου.

      - σπανίως βλέπω στο μπάσκετ διαιτησίες που πραγματικά κρίνουν αγώνες, σε βαθμό που δικαιούται μια ομάδα να ουρλιάζει

      - αναγνωρίζω στους ανθρώπους το δικαίωμα να κάνουν και λάθη, ακόμα και κραυγαλέα, ακόμα και σε μια δουλειά όπως οι διαιτητές

      - και στην τελική, σε όλα τα αθλήματα μπορούμε τεχνολογικά να αφαιρέσουμε το ανθρώπινο λάθος, αλλά δεν βλέπω να θέλουμε. Μας αρέσει "ο ανθρώπινος παράγοντας". Ως προγραμματιστής, γελάω. Software και video παντού, αυστηρότατη εφαρμογή των κανονισμών και τέλος. Τα βήματα είναι βήματα, είτε τα κάνει ο Σπανούλης, είτε τα κάνει ο Φλιώνης. Αυτό το "στην κρίση του διαιτητή" και το "σύμφωνα με τη ροή του αγώνα" και major και minor infraction μου προκαλούν υστερικό γέλιο. Εγώ βλέπω μόνο ένα μάτσο ανθρώπους να καθυστερούν το αναπόφευκτο για απολύτως συντεχνιακούς λόγους. Οπότε, μέχρι να τελειώνουμε με τα παλαιολιθικά, τι να κάνω; Να ουρλιάζω άσκοπα; Pointless.

      Διαγραφή
    2. Προς Χρήστος

      Με κίνδυνο της... ζωής μου από κάποιους που χρωστάω απάντηση εδώ και κάμποσα σχόλια απαντάω κατά παράβαση των αρχών μου στο τρέχον σχόλιό σας.

      Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Δεν ασχολούμαι γενικά με τη διαιτησία, απλά εκνευρίζομαι όταν διαβάζω ατελείωτα σε αριθμό σχόλια για το πως σφάχτηκε η μια ή η άλλη ομάδα σε κάποιον αγώνα.

      Εϊναι πράγματι πολύ χειρότερο να μην αναγνωρίζεται από τον αντίπαλο το πόσο δύσκολη, ωραία αλλά και σημαντική ήταν η προσπάθεια του VSpan στο τρίποντο της νίκης στο ΟΑΚΑ από το γεγονός ότι οι διαιτητές δεν έδωσαν τα βήματα που έκανε. Η αλήθεια είναι λόγω της γενικότερης υστερίας αυτές τις ημέρες με το θέμα της διαιτησίας, δεν έχω καταφέρει σε καμία περίπτωση να χαρώ το γεγονός ότι, μέχρι τώρα είδαμε τρεις πολύ ωραίους αγώνες με τις δύο ομάδες να χαρίζουν και θέαμα κατά διαστήματα (βέβαια, σίγουρα όχι τόσο ποιοτικούς όσο ήταν οι αγώνες του final-four της Euroleague, αλλά σε καμία περίπτωση κακούς). Πώς να χαρείς για τη μεγάλη νίκη της ομάδας σου στο ΟΑΚΑ (με τον τρόπο που αυτή ήρθε) όταν η συνέχεια είναι αυτή που όλοι γνωρίζουμε;

      Αλέξης

      Διαγραφή
    3. το no call του 2007 ήταν στον 3ο τελικό και όχι στον 5ο. στον 5ο τελικό το μοναδικό no call έχει γίνει το 1995,στην τελευταία φάση κιόλας του παιχνιδιού από τον σιγάλα στον σοκ.
      βέβαια φέτος κατέρρευσε ο μύθος και του 2007 και του 2010,αφού είχαμε τις αντίστοιχες κόκκινες βερσιόν αυτών των 2 στην ίδια σειρά κιόλας. no call στα βήματα του billy walker,σφαγή ώστε να μείνει κοντά ο ολυμπιακός μέχρι το 35 στον 3ο τελικό

      Διαγραφή
  10. τζιμ πιστευεις οτι ο σπανουλης λογω του υπερμετρου εγωισμου του ως αθλητης θελει παση θυσια να σβησει τους προβολεις απο τον διαμαντιδη και να τους τραβηξει ολους επανω του μαζι με την δοξα ως ο καλυτερος ολων των εποχων? η ολη συμπεριφορα του αυτο δειχνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραιος Αλεξη. Χαιρομαι που δεν ασχολεισαι με την διαιτησια και σε ενδιαφερει μονο το μπασκετ. Επισης μου αρεσει που λες "οι Ολυμπιακοι" αναφερομενους στους οπαδους του Ολυμπιακου.

    Εσυ αλλωστε θυμομαστε απο το δευτερο παιχνιδι Λαμποραλ-Παναθηναικος πως εισαι φουλ Λαμποραλ, τοτε που αφριζες με την διαιτησια και εβριζες τον Μπερτομεου.

    Ενταξει οταν αδικειται η ομαδα σου (βιτωρια) δεν αντεχεις. ΤΟ καταλαβαινω. Οταν βλεπεις αδιαφορα ματσακια οπως Παναθηναικος-Ολυμπιακος 1 φαουλ πανω-1 βηματα κατω δεν σε νοιαζει.

    Ετσι νιωθω και εγω τωρα που βλεπω τους ημιτελικους NBA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΩΤΟΝ, η ομάδα "μου" στους 8 (όπως και στο final-four) ήταν, όπως έκανα τότε ξεκάθαρο, η KUBAN (Μπαρτζώ) και όχι η Λαμποράλ. Την τελευταία, την υποστήριζα ΜΟΝΟ στον ημιτελικό με τη Φενέρ!

      ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ήμουν επίσης σαφής ότι οι λόγοι του ξεσπάσματός μου στον 2ο αγώνα του ΠΑΟ με την Κάχα δεν είχαν καμία σχέση με τον ΠΑΟ. Ήταν άμεση απώρρεια τόσο του tasuto όσο και των γνωστών γεγονότων στον αγώνα του OSFP με την CSKA και της επιρροής αυτού στους επόμενους αγώνες στην άμυνα του ΟΣΦΠ (με Μπάρτσα κλπ) που ουσιαστικά του κόστισε την πρόκριση. Η μόνη σχέση με τον ΠΑΟ ήταν ότι τον υποστηρίζε(;) ο tasuto...

      ΤΡΙΤΟΝ, ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί απαντάω σε παντελώς ανώνυμους...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. Δεν πειθεις κανεναν. Ο Ολυμπιακος στον ομιλο του βγηκε 7ος. Κανενας δεν του στερησε την προκριση. Το ξεκατινιασμα σου οφειλεται σε μια φανατιλα που πιστευεις οτι κρυβεις μεσα απο εναν δηθεν διαλογο.

      Ανωνυμος εισαι και εσυ φιλε μου, το οτι εχεις ενα ψευδωνυμο δεν λεει κατι. Ποσο μαλλον οταν το ψευδωνυμο σου δεν συμφωνει με την υπογραφη σου.

      Διαγραφή
  12. τζιμ, να υποθέσω ότι δεν θες να κανεις προβλεψη για τον αυριανο νικητη [και της σειρας ισως] ;;

    μιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Jim, πολύ ενδιαφέρον τα άρθρο σας. Έχω μόνο μια απορία:

    Λέτε σε κάποιο σημείο: «Σημασία έχει πόσους πόντους μπορείς να σκοράρεις στο τέλος ενός κλειστού ματς..» αφήνοντας να εννοηθεί, έμμεσα πλην σαφώς, ότι θεωρείτε τον τρίτο τελικό ως ΚΛΕΙΣΤΟ ματς σε όλη του τη διάρκεια.

    Όμως, σε άλλα σημεία του άρθρου λέτε:

    «Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά διαβασμένος και κατά τη γνώμη μου καλύτερος για 35 περίπου λεπτά στο παρκέ του ΣΕΦ»

    «Ο βετεράνος κόουτς έχει κερδίσει τη μάχη της σκακιέρας στα πρώτα 35 λεπτά»

    «Αντίθετα πέταξαν στο κενό την αίσθηση υπεροχής τους που είχαν δώσει σε όλους μας σε αυτά τα 35 λεπτά»

    Αν το ματς ήταν κλειστό, όπως λέτε, πώς μπορεί να ισχύουν τα παραπάνω; Και κυρίως τα 1 και 3, γιατί, όπως έχω γράψει σε παλαιότερα σχόλιά μου, δεν γνωρίζω το άθλημα, για να μπορώ να κρίνω τους προπονητές στο 2. Κλειστό ματς δεν σημαίνει αγώνας με τις δυο ομάδες συνεχώς πολύ κοντά στο σκορ και συνήθως με εναλλαγές στην πρωτοπορία (όπως λίγο πολύ συνέβει στο 2ο δεκάλεπτο);

    Συμφωνώ ότι ο ΠΑΟ ήταν πολύ καλύτερος από τον 2ο αγώνα στο ΟΑΚΑ, πολύ διαβασμένος, αποφασισμένος για το break, και σε αρκετά σημεία του παγνιδιού καλύτερος του ΟΣΦΠ. Κατά τη γνώμη μου, ΟΧΙ όμως για 35 λεπτά, όπως αποδεικνύει και το σκορ στο 2ο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟ μπορούσε να πάρει τη νίκη αν ήταν πιό προσεκτικός στις τελικές του προσπάθειες. Μέχρι και ο 3D έχασε lay-up στον αιφνιδιασμό. Όταν όμως προηγείσαι με 59-66 5 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, στο σημείο εκείνο ο αντίπαλός σου χάνει τον καλύτερό του παίκτη με τραυματισμό, και καταφέρνεις να δεχθείς ένα 12-0 στο άψε σβήσε (τουος 10 από τον ίδιο παίκτη και μένοντας σχεδόν 3 λεπτά χωρίς πόντο -δεν σου φταίει γι' αυτό η διαιτησία, με π.χ. 1/6 βολές), τότε είσαι άξιος της μοίρας σου...

    Αλέξης

    ΥΓ. Επειδή διαπίστωσα μια γενίκευση στα τελευταία σας άρθρα, θα παρακαλούσα να μην γράφετε «όλοι», γιατί ενδεχομένως κάποιοι να έχουν άλλη γνώμη. Εξάλλου, δικαίωμά τους δεν είναι;

    ΥΓ 2. Το πόσο κακό πράγμα είναι η προπαγάνδα και το βαθμό που αυτή επιρρεάζει τους φανατίλες, αποδείχθηκε και στο θέμα των laser. Στις 4 βολές του 3D στο 4ο δεκάλεπτο, δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ laser στο πρόσωπό του την ώρα ΑΚΡΙΒΩΣ που εκτελούσε τις βολές. Συγκεκριμένα, στις πρώτες 2, στην πρώτη δεν υπήρχε laser και στη δεύτερη όταν έπεσε στο στήθος του και ερχόταν προς το πρόσωπο, οι προτροπές από τα μεγάφωνα να σταματήσουν τη χρήση των laser, είχε ως αποτέλεσμα να μη συνεχιστεί η ρίψη της δέσμης προς το πρόσωπο του 3D (σταμάτησε τελείως η εκπομπή των laser) και εν τέλει ο 3D εκτέλεσε τη βολή χωρίς κανένα laser να πέφτει στο πρόσωπό του. Στις επόμενες δύο δεν υπήρχε κανένα laser εξαρχής. Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι, αν το laser πέσει στο στήθος ενός παίκτη και μετά σβήσει, θεωρείται από τους κανονισμούς ως χρήση laser στο πρόσωπο του παίκτη, και άρα επανάληψη της χαμένης βολής; Ή πρέπει να πέσει υποχρεωτικά στο πρόσωπο-μάτια του παίκτη για να ισχύει η επανάληψη;

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δες το βιντεο του σοπιστ στο 4.04-4.25 λεπτο περιπου,οχι λειζερ δεν ειναι αυτο, αλλα προβολεας,δεν εχει σημασια αν βρισκει στηθος η μπουτι, απαγορευεται το λειζερ το καταλαβαινεις ΑΥΤΟ;;;Στο προσωπο καθαρα τον βρισκει,εδω,μαλιστα γυρισε στον παγκο μας και ειδοποιησε την ομαδα, βεβαια ξερω και εδω παλι καποια δικαιολογια θα βρεις δεν χωνευεται ετσι,για πες μας και για τον Χακετ που εκανε το πρωτο φαουλ στο 37,ενω εκανε εσκεμμενο στον Παππα και δεν του το δωσαν.Να σου πω δεν το σταματας,παμε να ξεχασουμε το αισχος και ξυνεις πληγες.

      Διαγραφή
    2. αξιος της μοιρας σου;;; οταν σε ολο τον αγωνα ο διαιτητης σε σπρωχνει σε κραταει κοντα στο σκορ και βρισκεις και την ευκαιρια να τον χτυπησεις επειδη ο καλυτερος του παιχτης ο Καλαθης χρεωνεται με 2 γελοια φαουλ και εσυ βαρας 4 βολες;;Δεν εχει δικαιωμα να χανεις βολες και λει-απ γιατι ο διαιτητης σε τιμωρει αυτοματα.Οσο για τον Πριντεζη και την μεγαλη απωλεια του ειχε 3 ποντους μεχρι εκεινο το σημειο,δεν ηταν και ο καλυτερος σου στον τριτο τελικο.Μην κορδωνεις για το 12-0 γιατι οταν παιζεις ξυλο και δεν σε τιμωρουν επομενο ειναι εχεις ελευθερια κινησεων σε αντιθεση με τον Παο που η παραμικρη επαφη σφυριζαν φαουλ.Εικοσι οκτω φαουλ 28 λεμε.Αληθεια το 4 και 5 φαουλ του Καλαθη τι μας λες ηταν η οχι;;Ειδικα εκει που τον κοπαναει απο πισω ο Χαντερ ηταν ολο τα λεφτα.

      Διαγραφή
    3. https://www.youtube.com/watch?v=sLyIInTDYuA το βιντεο για το λειζερ.

      Διαγραφή
    4. Από την στιγμή που δώσει την μπάλλα ο διαιτητής για την εκτέλεση της βολής laser είτε σε πρόσωπο είτε στο σώμα = επανάληψη. Αυτος είναι ο κανονισμός που δεν ξέρεις

      Διαγραφή
  14. @ Διογένης ο Ποινικός
    @ Αλέξης
    @ Αμπάσκετος Φανατικός Πανηγυριτζής :)
    @ Το αυτό και ίδιο πρόσωπο

    Ελα Αλέκο....
    Οταν γράφεις κάτι, θα μπαίνεις αυθημερόν να απαντάς
    για να γίνεται συζήτηση όμορφη και σύγχρονη των τότε
    γραφομένων.
    Οταν μου απαντάς μετά από ένα μήνα....

    ► 1ον έχω πάει διακοπές
    ► 2ον εχω πάει διακοπές με πιπίνι
    ► 3ον έχω πάει διακοπές με πιπίνι και τη βρήκα
    ► 4ον εχω πάει διακοπές με πιπίνι, την βρήκα και ξέχασα
    τι σου έγραψα.
    ► 5ον εχω πάει διακοπές με πιπίνι, την βρήκα, ξέχασα
    τι σου έγραψα και δεν επανέρχομαι και
    ► 6ον εχω πάει διακοπές με πιπίνι, την βρήκα, ξέχασα
    τι σου έγραψα, δεν επανέρχομαι, γιατί πέρασα καλά.

    ► 7ον δεν υπάρχει γιατί θα πάμε στα ακατάλληλα :)

    JB - Jim...οπληκτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ότι προγραμματίζω προσεχώς να απαντήσω σε ένα σχόλιο που μου έγινε στο άρθρο One & Done: Το μεγάλο παζάρι..! Τί να πει κι αυτός ο κακόμοιρος που κοντεύει να... αποδημήσει εις Κύριον και απάντηση δεν έχει δει ακόμα; :-)

      Πάντως, δεν είναι σε καμία περίπτωση σκόπιμη η καθυστέρηση. Απλά, κάποιες φορές προκύπτουν σχόλια προς απάντηση σε στιγμές που έχω πολύ δουλειά και δεν προλαβαίνω να απαντήσω εγκαίρως. Ή πέφτουνε πολλά μαζί σε διαφορετικά συνεχόμενα άρθρα (όπως τώρα που έχουμε τους τελικούς και φυσικά και περισσότερα άρθρα) οπότε δυστυχώς κάποιοι μένουν παραπονεμένοι...

      Έχω και μια λίστα με απαντήσεις σε κάποια σχόλια διαφόρων στο προηγούμενο άρθρο. Να δω πότε θα μπορέσω να απαντήσω. Ήδη είμαι στο -2 στο παρόν άρθρο από τον Χρήστο...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    2. Αλέξη ΜΟΥ....

      Στο Τζιμόπληκτο θα απαντάς αμέσως..ΣΤΟ ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟ.
      =================================================

      Μπορείς και να ΠΟΙΕΙΣ ΤΗ ΝΗΣΣΑΝ όπως πολλοί φίλοι:)
      Η να με βρίζεις ανώνυμα, όπως κάποιοι άλλοι φίλοι:)
      Αλλά όταν απαντάς σοβαρά και θέλεις τον μέγιστο
      σοβαρό (ακόμα και με χιούμορ) διαπλανητικό μπασκετικό διάλογο, θα απαντάς άμεσσα, ή έστω αυθημερόν !!!! :))))

      Kαληνύχτα και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ :)))))

      JB

      Διαγραφή
    3. Προς JB

      Προσπαθώ, ως είθισται, να απαντώ χρονολογικά σε όλους τους σχολιαστές, αλλά ούτως ή άλλως ο σχολιασμός είναι για 'μένα χόμπυ και η δουλειά ή οι διάφορες καθημερινές υποχρεώσεις φυσικά προηγούνται. Τελευταία μάλιστα, δεν προλάβαινα καν να ενεργοποιήσω τις ειδοποιήσεις με e-mails και δεν έχω διαβάσει πολλά από τα σχόλια στα 2-3 πιό πρόσφατα άρθρα.

      Το... διαπλανητικό μου σχόλιο και τα περί διαιτησίας ετοιμαζόμουν να τα αναρτήσω στο προηγούμενο άρθρο, αλλά όταν είδα το νέο άρθρο του Jim, τα πόσταρα σ' αυτό, για να μην πάνε χαμένα (της διαιτησίας) για όσους δεν έχουν ειδοποίηση με e-mails για τα προηγούμενα άρθρα.

      Καληνύχτα και... ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ (για τις επόμενες απαντήσεις μου) :-)))

      Αλέξης

      Διαγραφή
  15. Πολύ μεγάλα ματς βλέπουμε ως τώρα.Πολύ σημαντική η απουσία του Πρίντεζη,ικανή να κρίνει το τέταρτο παιχνίδι.Θεωρώ πως ο Σφαιρόπουλος θα προσπαθήσει να καλύψει την απουσία αυτή με ένα σχήμα με τρία forwards.Πιστεύω θα χρησιμοποιήσει πολύ ώρα στο παρκέ από το 2 έως στο 4 τους Λοτζέσκι,Παπανικολάου και Παπαπέτρου.Συνεπώς κατά την γνώμη μου η τριάδα αυτή θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόδοση του Ολυμπιακού.Σίγουρα θα χρειαστούν και άλλα προπονητικά τρικς ώστε να καταφέρει ο ΟΣΦΠ να κερδίσει τον αγώνα.Άλλωστε τα τριάρια είναι το ξεκάθαρο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού απέναντι στον ΠΑΟ και δεν το έχει εκμεταλλευτεί μέχρι τώρα ο κόουτς.Γνώμη μου ότι ο νικητής θα κριθεί γύρω στους 75-76 πόντους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπερα.
    Τζιμ θεωρεις καλη ιδεα αν στον τριτο τελικο ο πεδουλακης επρεπε κοντρα στην αμυντικη πενταδα του σφαιροπουλου επαιζε με δδ, γουιλιαμς, παππα, φωτση, παπαγιαννη;
    Εκτιμω οτι δυο καθετοι παικτες στα φτερα σε συνδυασμο με τη μοναδικη ικανοτητα του αρχηγου να μεταφερει τη μπαλα απο πλευρα σε πλευρα θα μπορουσε να ανοιξει αρκετα την αμυνα του οσφπ.
    Ειδικα αν επαιζε ενα πικ για καμουφλαζ στην αρχη και στη συνεχεια εψαχνε ειτε την επιθεση απο τις πλευρες ειτε το σουτ του φωτση.
    Σε καθε περιπτωση ο προπονητης δεν εδειξε ρεφλεξ. Εμεινε εκει να βλεπει την ομαδα του να μενει απο δυναμεις.
    Οσον αφορα τον Γουιλλιαμς, αυριο ελλειψει πριντεζη πρεπει να ταμπουρωθει η ρακετα απο τα ντραιβ κ στα ριμπαουντ να ψαξουν τον αμερικανο για τρανζισιον κ 1-1. Ειναι βουτυρο στο ψωμι του αυτες οι καταστασεις.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Officer. Όχι ιδιαίτερα. Δεν θα είχε εκτέλεση από τη περιφέρεια ενώ μη ξεχνάς ότι, με βάση τη μέχρι τότε εξέλιξη του παιχνιδιού, ο Φελντέιν δε μπορούσε να λείπει από το σχήμα. Επίσης στο τέλος τέτοια ματς πάνε στο ένας με έναν και το δίδυμο Παπαγιάννη -Φώτση στους ψηλούς, ε θα'ταν κάπως.. Για αυτό διατήρησε τον κακό επιθετικά Γκιστ.

      Διαγραφή
  17. Νέλσον - Σλότερ - Μπλουμς - Μαυροκεφαλίδης - Μπατίστα θα ήταν μια καλή 5άδα για τον Άρη του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα σε όλους, καλησπερα Τζίμ. Έχω την εντύπωση ότι ο Γκιστ έχει ταβανιασει επιθετικά. Σαν 4 θα ήθελα ένα πιο μπασκετικό 4αρι η ένα τουλάχιστον με καλύτερο σουτ. Πιστεύετε, ότι ο Γκιστ μπορεί να μονιμοποιηθει στο 5 με δυαδα τον Παπαγιαννη και π.χ. τον Ντορσει ή κάποιον άλλο αθλητικό ψηλό με δυνατό κορμό; Θεωρώ ότι σαν 5 θα είναι πολύ καλύτερος γιατί θα είναι αθλητικός σέντερ με σουτ, ποστ και θα μπορεί να βάλει την μπάλα κάτω και να παίξει έναν πιο αργό αντίπαλο στα πόδια. Επίσης βλέπω πολλούς αθλητικούς σέντερ να μην υπερτερούν σωματικά π.χ. τον οθέλο Χαντερ σε σχεση με αυτον. Ποια είναι η γνώμη σας, θα ήθελα και την δική σου Τζιμ....ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ διαφωνώ. ποστ δεν έχει για κανένα λόγο ο γκιστ. όσο παίζει στο 4 και ποστάρει με πιάνουν τα γέλια που δεν μπορεί να σπρώξει όταν ποστάρει γι αυτό καταλήγει να κάνει 9 στις 10 φορές fadeaway σουτάκια(τις περισσότερες φορές άστοχα). φαντάσου στο 5 που θα έχει να σπρώξει μεγαλύτερα κορμιά. τώρα στους τελικούς δίνει ρεσιτάλ ανικανότητας να ποστάρει ακόμα και τον σπανούλη,τον μάντζαρη ή τον λοτζέσκι.

      επίσης διαφωνώ στο ότι μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να περάσει στα πόδια τον αντίπαλό του. δεν είναι σίνγκλετον για να το κάνει αυτό. ο γκιστ είναι πολύ καλός στο πλάγιο σκριν και άμεσο κόψιμο για τελείωμα ψηλά(χαμηλά αν την πάρει δυσκολεύεται αν δεν είναι σε εμβέλεια άμεσου καρφώματος) και στις λόμπες στην πίσω γραμμή της αντίπαλης άμυνας. σε κλειστές άμυνες το δεύτερο το ξεχνάμε.

      αμυντικά είναι ίσως ο καλύτερος στη θέση του στην ευρώπη,αλλά τον τελευταίο καιρό είναι σε άλλο σύμπαν. το έδειξε 2 φορές προχθές που δε βγήκε πάνω στον σπανούλη που βαρούσε ανενόχλητος τρίποντα μετά από ένα απλό σκριν. δείγμα της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης και οι πολλές χαμένες βολές και τα άστοχα τρίποντα. ποτέ δεν ήταν κλασσικός σουτέρ,αλλά ένα 30-35% στα τρίποντα και 70-75% στις βολές το είχε. τώρα κυμαίνεται στο 0% στα τρίποντα και στο 40% στις βολές

      Διαγραφή
    2. Ο Γκιστ είναι φανερο πως δεν κανει για βασικος σε ομαδα πρωτης γραμμης.Εχει πολλα προσοντα αλλα και πολλα προβλήματα και πολύ ασταθεια.Ισως κανει και περισσευει για αναπληρωματικος.Εχει και εκεινο το τραγικο πρόβλημα με τις βολες που είναι μαχαιρια σε οαλ τα μεγαλα παιχνίδια.Και είναι πολύ ευκολος στο λαθος

      Διαγραφή
  19. με 3 ποντους τελειωσε το τελευταιο παιχνιδι ο Πριντεζης,πιο πολυ θα μπερδεψει τον Παο παρα θα τον ωφελησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για τον Καλαθη,αν αξιζει τα λεφτα που παιρνει θελω να σου κανω μια ερωτηση.Καταρχας τα χρηματα με τα οποια αμοιβεται τα παιρνουν στην Ευρωπη συγκεκριμενοι ασοι.Συγκεκριμενα θα αναφερω τους Τσατσο,Ντε Κολο,Τεοντοσιτς,Σπανουλη.Πιστευεις,με το χερι στην καρδια οτι ο Καλαθης ειναι στο επιπεδο αυτων?Και εντελει,ποιος απο αυτους θα ηταν λιγοτερο χρησιμος απο τον Καλαθη σε οποιαδηποτε ομαδα,οπως και να ηταν αυτη στημενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτοί όλοι (σκόρινγκ γκαρντς) παίρνουν πάνω από 2 εκατομύρια φιλαράκο. Ατύχησες.

      Διαγραφή
    2. Ποιος από αυτούς έχει καλύτερο quarterbacking από τον Νικ? To ότι παίρνουν τα ίδια ή περισσότερα (που παίρνουν αρκετά περισσότερα) δε σημαίνει ότι ο Καλάθης δε δικαιούται αυτά τα χρήματα. Ειδικά σε σχέση με τον Σπανούλη αυτή τη στιγμή ο οποίος έχει περάσει τη κορυφή του λόφου.

      Διαγραφή
    3. Ο Τζαμόν Λούκας (μιας και μιλάμε για quarterback) τσιμπάει 1.2 στα τριανταφεύγα του. Το 1.7 για τον 26 ετών Νικ κατά τα άλλα είναι πολλά..

      Διαγραφή
  21. Σχετικά με το κρίσιμο διάστημα απ’ το 35’ και μετά που ο Ολυμπιακός γυρνάει το ματς με το σερί 12-0 έχει επικρατήσει η άποψη ότι ο ΠΑΟ χάνει το ματς γιατί δεν επιτίθεται σωστά. Ότι επιλέγει περιφερειακό παιχνίδι και γίνεται μονοδιάστατος. Η γνώμη μου είναι ότι οι πράσινοι επιτέθηκαν σωστά αλλά προδόθηκαν απ’ την άμυνά τους. Ας δούμε τις φάσεις απ’ το 59-66 μέχρι το 74-68.

    - Άστοχο lay up του Παππά απέναντι στο Σπανούλη μετά από πάσα του Διαμαντίδη. (59-66)
    - Λάθος πάσα του Φελντέιν στον Παππά σε φάση 2 εναντίον 1 απέναντι στον Παπαπέτρου. Είχε προηγηθεί κλέψιμο του Δομινικανού περίπου στο κέντρο. (59-66)
    - Κάρφωμα του Παπαπέτρου μετά από ασίστ του Χάντερ. Πολύ κακή αμυντική συμπεριφορά από τους πράσινους αφού ο παίκτης του Ολυμπιακού βρέθηκε εντελώς ελεύθερος κάτω απ’ το καλάθι. (61-66)
    - Εντελώς αμαρκάριστο αλλά άστοχο τρίποντο του Καλάθη. (61-66)
    - Άστοχο σουτ μετά από ντρίπλα του Λοτζέσκι μπροστά στο Νικ.(61-66)
    - Σκοτωμένη επίθεση του Φελντέιν σε φάση 1 με 1 απέναντι στον Χάντερ. (61-66)
    - Τρίποντο του Παπαπέτρου. Ο Νικ ρισκάρει κλέψιμο σε πάσα προς τον Σπανούλη, δημιουργείται αμυντική ανισορροπία, ο Φώτσης πάει στον Βασίλη, δεν λειτουργούν οι περιστροφές, μένει ελεύθερος ο Παπαπέτρου και σκοράρει. (64-66)
    - Ποστάρει ο Διαμαντίδης τον Σπανούλη και κερδίζει δύο βολές. Αλλά αστοχεί και στις δύο. (64-66)
    - Φάουλ του Καλάθη στο Σπανούλη. 2/2 ο Bill. (66-66)
    - Πάσα του Γκιστ μετά από κόψιμο στον κεντρικό διάδρομο του Νικ αλλά χαμένο lay up απ’ τον τελευταίο. (66-66)
    - Σκριν στον Σπανούλη στην κορυφή, ο Γκιστ κολλάει και δεν βγαίνει στην βοήθεια και ο αρχηγός του ΟΣΦΠ σκοράρει για 3. (69-66)
    - Ποστάρει ο Γκιστ τον Χάκετ σε miss match μετά από αλλαγή στο σκιρν, φάουλ στον Αμερικανό. Αλλά 0/2 βολές. (69-66)
    - Φάουλ του Νικ στον Σπανούλη. 2/2 βολές. (71-66)
    - Καλάθι ο Φελντέιν με δύσκολο lay up. (71-68)
    - Σκριν του Χάντερ στον Σπανούλη, μπερδεύεται ο Γκιστ αφού πάει να δώσει βοήθεια στη λάθος πλευρά, τρίποντο. (74-68)

    Εκτός, λοιπόν, από μια κακή επιλογή του Φελντέιν όλες οι υπόλοιπες πράσινες επιθέσεις είναι σωστές, με σχέδιο και όλες εξασφάλισαν καλό αμυντικό transition αφού ο Ολυμπιακός σκόραρε αποκλειστικά σε σετ επιθέσεις. Μάλιστα, το καλάθι που έψαχνε η ομάδα για να ξεκολλήσει θα μπορούσε να το βρει απ’ την γραμμή του φάουλ αφού πήγε εκεί για δύο ζευγάρια βολών. Είχε, όμως, 0/4. Ακόμη κι έτσι, ο ΠΑΟ δεν θα έχανε τον έλεγχο του ματς αν αμυνόταν σωστά. Εκτός της φάσης του άστοχου σουτ του Λοτζέσκι οι πράσινοι έκαναν μαζεμένα αμυντικά λάθη.

    Ο Πεδουλάκης σ’ αυτό το διάστημα είχε στο παρκέ την καλή του 5άδα όπως έχει δείξει στους τελικούς. Πληρώνει την άσχημη μέρα του Γκιστ ο οποίος κάνει λάθη και στις δυο πλευρές του παρκέ. Ο Αμερικανός δεν είναι καλά κι αυτό φαίνεται απ’ το ότι δεν ανταποκρίνεται σε φάσεις που τις έχει εύκολα. Αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί κρίσεις περί της ανεπάρκειάς του γι’ αυτό το επίπεδο. Ή το να μπαίνει ο επαγγελματισμός του δίπλα σ’ αυτόν του Ραντούλιτσα. Ή το να αξιολογείται αρνητικά η συνολική παρουσία του στην ομάδα.

    Το ματς σήμερα είναι πολύ ιδιαίτερο και λόγω της τελευταίας εμφάνισης του Μήτσου στο ΟΑΚΑ. Όσες φορές φέτος στερήθηκε ο Ολυμπιακός τον Πρίντεζη είχε μεγάλο πρόβλημα. Πιστεύω ότι η σειρά είναι ανοιχτή και σε ενδεχόμενο 5ο ματς δεν ξεφεύγει απ’ το 50-50.

    Υ.Γ. Η ‘’φήμη’’ περί Γκέρσον στον ΠΑΟ πρόσφερε δροσιστικές στιγμές το ΣΚ. Ωραιότατη φάρσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σκοτωμένη επίθεση του Φελντέιν, βήματα του Διαμαντίδη που τελικά δόθηκαν φάουλ, λάθος 2 εναντίον ενός του Φελντέιν, Γκιστ στο ποστ με Σπανούλη και αντί να τελειώσει πασάρει στο κόψιμο του Καλάθη. Άστοχο lay up του Παππά ο οποίος αντι να σταματήσει από κάτω από το καλάθι πήγε να το παίξει Ρούντι Φερνάντεθ. Δε το λες και "επιτέθηκαν σωστά".. Το καλό τρίποντο του καλάθη στο έδωσαν. Το ότι έπρεπε να το πάρεις δε το μετατρέπει σε σωστή επίθεση. Σε κατεύθυναν.

      Johny Q

      Διαγραφή
    2. 50% σήμερα, 50% την Πέμπτη. Αυτό βγάζει 25% για τον ΠΑΟ.

      ΥΓ
      Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία του eurohoops δεν πρέπει να δροσίστηκε και πολύ για τον Γκέρσον.

      Διαγραφή
    3. Εντάξει έκανες τη διαφήμιση σου στο site παράρτημα του γάβρου άντε τώρα να κάνεις κάνα ρεπορτάζ και κλείσε το Hoopfellas. Το eurohoops είναι ότι πιο κατευθυνόμενο υπάρχει, είναι γνωστό.

      Διαγραφή
    4. @10:57
      Εντάξει, από εδώ και πέρα θα διαβάζω μόνο της dpg.
      Γαύρικο ξε-γαύρικο, μακράν το πιο έγκυρο.

      Διαγραφή
    5. Επειδή την έχουμε παρακολουθήσει τη πορεία του για αυτό αμφιβάλλουμε. Ντροπή και μεγάλη κατινιά η αναδημοσίευση του για Γκέρσον εν μέσω τελικών.

      Διαγραφή
    6. Όπως ντροπή ήταν και η είδηση για Ιβάνοβιτς το 2014 εν μέσω τελικών;

      Πάρε λίγο χαμπάρι ότι η δουλειά τους δεν είναι να κοιτάνε το καλό του ΠΑΟ, αλλά να ενημερώνουν το κοινό.

      υγ
      Όταν έβγαλε την είδηση για Χάντερ ήταν κατινιά;

      Διαγραφή
    7. Καρφώνεσαι φίλε..

      Διαγραφή
    8. Και το συμπερασμα μπορει να πολυ απλο δηλ. το οτι το κοντο ροτεϊσον του Πεδουλακη αφησε την ομαδα χωρις δυναμεις να ετλειωσει τις προσπαθειες στο τελος.

      Διαγραφή
    9. Δυο ανωνυμοι μαλωνανε σε ξενο αχυρωνα.

      Ρε 11.26, δεν καταλαβαινεις οτι κι ο αλλος, ανωνυμος ων, μπορει να γραψει οτι Π@π@ρια θελει, χωρις καμια συνεπεια η υποχρεωση τεκμηριωσης στην "αποψη" του?

      Τι περιμενεις, σοβαρη απαντηση? Θα βρισει το σαιτ, θα πει και ενα "εινια γνωστο οτι" (σε ποιον, το Μπαμπη το Σουγια?) και τελειωσε.

      Τζιμ, βαλε υποχρεωτικο login στα comments να βρουμε την υγεια μας...
      Παλι με νικς θα γραφουν ολοι, αλλα εστω θα ξερουμε το παρελθον του καθενος στην κουβεντα, ωστε να φιλτραρουμε.

      Διαγραφή
    10. Παντως Τζιμ, με ολο το σεβασμο στον συγγραφικο σου οιστρο, το να κανεις την ερωτηση αν ο Καλαθης ειναι o καλυτερος quarterback στην Ευρωπη ειναι απλα στη σφαιρα του ανεκδοτου. Αναρωτιεμαι κιολας αν με καθυστερηση 5 ημερων εχασες την Πρωταπριλια του Γρηγοριανου ημερολογιου.

      Και απορω, πως εσυ, που συνηθως κοιτας πισω και περα απο τα στατιστικα, παραθετεις απλα μια λιστα απο αριθμους για να πεισεις περι των λεγομενων. Δηλ. τι να υποθεσουμε οτι ο Καλαθης ειναι ο καλυτερος quarterback διοτι παιρνει πολλα ριμπαουντ???? Δηλαδη για τα ριμπαουντ τον εχουν στον Παναθηναϊκο? Ή οτι εχει λεει 5.8 ασσιστ εκ των οποιων το 90% ειναι να δινει πασσα στον Φελντιν για τριποντο? Ή μηπως στο τελος-τελος ειναι οι ποντοι του, που τελικα ειναι σχεδον ολοι απο επιλογη να τον αφηνει ελευθερο ο αντιπαλος προπονητης? Ο Σφαιροπουλος προτιμα να τους φαει απο τον Καλαθη παρα απο τον Διαμαντιδη, αυτο ειναι φανερο. Κι αυτο γιατι ξερει οτι με τον Καλαθη μεσα, ο Παναθηναϊκος χανει πολυ στα τελευταια λεπτα. Και γιατι κανει φαουλ και γιατι δεν μπορει να ειναι clutch - ποτε δεν ηταν.
      Ενταξει, ας μη σχολιασω για τα αμυνομενα χερια του Καλαθη πανω σε Ανταμς και Τζεϊμς ή ακομα και στον Σπανουλη (που 9 στις 10 φορες ειναι φαυλ).

      Μια ομως και σκεφτηκες να γραψεις γι αυτο, γιατι δεν γραφεις ενα αρθρο για τα quarterback skills του Καλαθη στο τοπ-16 και το τοπ-8. Εκει τι δεν πηγε καλα? Σιγουρα ο Σαλε φανταζομαι.

      Διαγραφή
    11. Καλησπέρα φίλε μου. Όλα, μα όλα όσα έγραψες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον όρο quarterback.

      Διαγραφή
    12. Τζιμ, μήπως θα μπορούσες να δώσεις συνοπτικά έναν ορισμό των quarterback skills? Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    13. Δεν είμαι ο Τζιμ αλλά πιστεύω ότι θα μου επιτρέψει. Έχει να κάνει με παίχτες που μπορούν να ελέγξουν τη μπάλα, τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου, την ίδια του άμυνα. Πρόκειται συνήθως (όχι απόλυτα) για φυσικά γκαρντ με μεγάλο σώμα.

      Cielo

      Διαγραφή
    14. Διαβάστε οι νέοι τους μπασκετικούς όρους στο παρακάτω λινκ αλλιώς δεν θα βγάλετε άκρη με τον Conway:Ρ
      http://www.coachbasketball.gr/p/blog-page_4139.html

      Διαγραφή
  22. Σταματήστε τη γκρίνια. Περί Γκέρσον.. Αν και εφόσον ισχύει (δεν είναι αυτό το θέμα επί του παρόντος) θα πρέπει να προβληματιστούμε πολύ με τον ΔΓ. Όλοι σήμερα για τον αρχηγό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασχετα αν ισχυει ή οχι για Γκερσον (ολα δειχνουν να ειναι μια επικοινωνιακη φαρσα) αξιζει κανεις να αναρωτηθει "Τι θελει η αλεπού στο παζαρι?"

      Μα, η χοντρη αλεπού ηρθε γιατι ακριβως υπαρχει παζάρι! Δηλ. οι ατζεντηδες εχουν παρει εντολη απο τον Παναθηναϊκο να ψαξουν για πιθανους προπονητες. Τσουπ λοιπον και η "αλεπού" να δειξει μουρη μηπως και τσιμπησει κανα ψιλο. Αυτο συμβαινει και τιποτε αλλο.

      Με οτι και αν σημαινει για τον τιμιο και μονο καου-μπόϊ Αργυρη Πεδουλακη...

      Διαγραφή
    2. Σωστός ο φίλος. Παιδιά ο Παναθηναϊκός πρέπει να στραφεί σε Έλληνα προπονητή. Αυτό μόνο.

      Διαγραφή
  23. για να μπορεσει ο Χαραλαμποπουλος να δουλεψει το σωμα του το καλοκαιρι θα πρεπει και η ομοσπονδια να σταματησει να τον υποχρεωνει να παρει μερος σε ολα τα τουρνουα μικρων εθνικων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα. Κάποιος να μας πει για τη Θάντερ του χαζο-Ουέστμπρουκ? Άντε γιατί πολύ είχατε ξεσαλώσει.. Ο Ιγκουοντάλα κατάπιε τον ντουράντ και ο ρας (χαχα) ήπιε όλο τον ατλαντικό στο τέλος. Αυτοί είναι οι Θάντερ. Μια καλή, ανταγωνιστική ομάδα που δε θα νικήσει ποτέ. Ας το χωνέψουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλός ο Ουέστμπρουκ αλλά μυαλό κατηγορίας Χάρντεν. Χαζός.

      Διαγραφή
    2. Εν μέρη συμφωνώ: στο τελος οι Ντουράντ και Γουέστμπρουκ τα κάναν θάλασσα..πραγματικά τραγικοί, αγήσαν ό,τι κάναν για 3 δεκάλεπτα και πήγαν με καλαματιανά να πάρουν το παιχνίδι.
      Οχι οτι δεν είναι παικταράδες, αλλά έτσι δε πας τελικό

      Αλλά βέβαια αρκεί να δεις γενικά τις συνεντεύξεις τύπου που δίνουν για να δεις οτι γενικά δεν..το έχουν

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο. Παιχταράδες αλλά μειωμένης αντίληψης ειδικά ο Ουέστμπρουκ. Ο Ντουράντ όχι τόσο. Τα γελάκια προχθές (όταν ο ρεπόρτερ ρώτησε για το αν ο Καρι είναι υποτιμημένος αμυντικός) του κόπηκαν. Καναπέ τώρα (δηλαδή σε λίγο) να βλέπεις τη μασέλα του Στεφ.

      Διαγραφή
    4. Αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού της Οκλαχόμα. Ουεστμπρουκκκκ.. Μπεεεεεεεε!

      Διαγραφή
    5. Εντάξει, για να είμαστε λίγο δίκαιοι, δε νομίζω ότι τα γελάκια του Γουεστμπρουκ ήταν για τον Κάρυ, αλλά για την ηλίθια ερώτηση του βλάκα δημοσιογράφου

      Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός οτι δε φαίνεται να έχει μεγάλη επαφη ο Ράσσελ...απλά είναι ωμή δύναμη και άμα πάρει το πρωτο βήμα απλά δε σταματιέται

      Διαγραφή
  25. Ο Γκερσον έχει συνταξιοδοτηθεί σαν κόουτς.
    Ούτε καν λαμβάνω υπ'όψη μου τέτοια δημοσιεύματα ακόμα και σαν κατευθυνόμενα.
    Η σειρά γυρίζει ευκολοτατα.
    Το κλειστό ροτεισον του Πεδουλακη την έχει φτάσει ως εδώ δυστυχώς.
    Αλλά και πάλι τα σοβαντισματα του Πεδουλακη εχουν κρατήσει ζωντανή την αλάνα του Τζορτζεβιτς.
    Δεν ξέρω τι παίζεται με haynes και Williams, οπότε δεν μπορώ να πω τι γίνεται.
    Μου φαίνεται πως σαν επαγγελματιες, δεν έχουν πρόβλημα, αρα δεν κάνουν στον κόουτς ως παίκτες και σε αυτό που θέλει να βγάζει ως ομάδα με αυτούς μέσα.
    Πάντως με όσους μπασκετικους εχω μιλήσει τον Williams τον υπολόγιζαν ως αποδοτικό γρανάζι των τελικών και πρόβλημα για τον Ολυμπιακο, όπως και τον haynes εναν αμυντικό που θα προσφέρει ουσιαστικά ειδικά απέναντι στον Σπανουλη, θα καρφώσει και το τρίποντο η το λει απ του, οταν η ομάδα κολλήσει, όπως στο ΣΕΦ.
    Γενικά με τον ΠΑΟ του Δ.Γ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

    ΥΓ Τον Πεδουλακη τον φοβάμαι για του χρόνου.
    Εχει αρχίσει τις περίεργες ελληνοποιησεις γούστα του Δ.Γ εν μεσω τελικών και το εξοντωτικο κλειστό ροτεισον (οπως παλιά με Γκιστ και Στέφαν στους ψηλούς) αφήνοντας σκόρερ οπως ο Ελλιοτ με 15 πόντους μ.ο στην ευρωλιγκα προκλητικά ανεκμεταλευτους.
    Δηλαδή ο Πεδουλακης με τον Κουζίνα και το Μπανκς η τον πεθαμένο Ουκιτς μετα το πανευρωπαϊκό, είχε καλυτερες επιλογές στην περιφέρεια, που δεν έχει εστω ενα plan b για το πενετρεισον παιχνίδι του Ελλιοτ, οπως και για το αμυντικό παιχνίδι του haynes και βάζει τον Παππά ακόμα κι αν τα σπαει η εξοντώνει το Νικ, μαζι με τους διαιτητές ;

    Μaurice Clevallier jr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχε ο ΟΣΦΠ στη θέση του Φράουλα τον Γουίλιαμς θα μας είχε κάνει μεγάλη ζημιά με τις μπουκες του και τα φάουλ που θα έπαιρνε και μετά το πρώτο βήμα που τον χάνεις, αλλά και κοντά στο καλάθι που πηδάει στο Θεό.
      Αλλά στον Αρτζουκο δεν κάνει να τον βλέπουν με κυάλια οι Παπς και να τον κρατάνε με τα χέρια κατω οι Μιλουντινοφ, οι Χαντερ κι οι Αγραβανηδες.
      Δεν αξίζει ενα ριμαδιασμενο play για πάρτι του!
      Τριβαμε τα ματια μας με τον παικταρά πλην Λαμποραλ που ολη η ομάδα του Σάσα δεν βλεποταν κι ο Αρτζουκος φοβάται τον 7ο του ομίλου της Λαμποραλ πιο πολυ κι απ'τους Βασκους.
      Δεν τολμάει να χρησιμοποιήσει για να βρει ρυθμό και θυμό, τον πρώτο σκορερ μας στο 2ο μισό των 16 της ευρωλιγκας - τότε που κλειδωσαμε την πρόκριση - στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό που βγήκε 14ος στους 16 της ευρωλιγκα!!!
      Εναν προπονητή χωρίς κολλήματα δεν θα δούμε στην ομάδα δυστυχώς.
      Απο τον Αρτζουκο στον συνταγματάρχη Βαρτανη κι απο αυτόν στον κολλημένο με τη Σερβικη σκαρταδουρα, Γυαλιστερό.


      Διαγραφή
    2. Παιδιά, καλή και απαραίτητη η κριτική σε Πεδουλάκη, απλώς να κρίνουμε σε σωστή βάση. Δεν μιλάμε για την αρχή ή την μέση της σεζόν, αλλά για τους τελικούς, εκεί που το λογικό είναι τα rotations να κλείνουν, όχι να ανοίγουν. Ο Πεδουλάκης παίζει ζαριές, δεν κάνει ορθολογική διαχείριση του roster, δεν τον ενδιαφέρει το μεσοπρόθεσμο (πόσο μάλλον το μακροπρόθεσμο) αλλά μόνο το άμεσο. Παίζει λοιπόν τις εξής ζαριές θεωρώ :

      - για τον Raduljica δεν μπαίνω καν στον κόπο, το παιδί απλά δεν θέλει να παίξει μπάσκετ αυτή τη στιγμή. Δεν είναι ούτε καλός finisher, ούτε καλός πασέρ τη δεδομένη στιγμή, είναι απλά ένας τουρίστας.
      - τον Haynes τον θυσιάζει καθαρά θεωρώ για να απελευθερώσει χρόνο για τον μακράν αποδοτικότερο Feldeine και τον ξεκάθαρα πιο επιδραστικό Παππά. Θεωρεί οτι έχει να κερδίσει περισσότερα απο αυτούς τους δύο, παρά απο τα 7-8 λεπτά του Haynes.
      - ο Williams των 15 πόντων στην Ευρωλίγκα αναζητείται στα βάθη του top 16. Αυτός ο παίκτης τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει στη διάθεση του Πεδουλάκη. Απο τη σειρά με την Kutxa ως τώρα, βλέπουμε έναν παίκτη που απλά δεν μπορεί να παίξει μπάσκετ. Όχι το μπάσκετ του Πεδουλάκη αλλά κανενός είδους μπάσκετ. Μπορεί να είναι παράγοντας; Εγώ λέω όχι. Κάποιος άλλος μπορεί να πει ναι. Σίγουρα όμως θα συμφωνήσουμε οτι με την εικόνα που δείχνει, δεν είναι ο παίκτης για τον οποίο μπορεί κάποιος να ισχυριστεί στα σοβαρά οτι ο Πεδουλάκης εγκληματεί. Εκτός των άλλων αμφισβητω σοβαρά και την πιθανότητα ο Williams να θέλει πραγματικά να σκιστεί για μια ομάδα με την οποία συζητούσε ανανέωση κοντά στα 2 μύρια και η οποία πλέον θα πρέπει να είναι στα όρια της κλινικής σχιζοφρένειας για να του δώσει επταψήφιο συμβόλαιο

      Αν ήμασταν στην αρχή ή στη μέση της χρονιάς πάντως, θα συμφωνούσα απολύτως μαζί σου. Απλά, δεν είμαστε εκεί.

      Διαγραφή
    3. Παιδιά, καλή και απαραίτητη η κριτική σε Πεδουλάκη, αρκεί να μη γίνεται.

      Διαγραφή
    4. ~η αυτολογοκρισία "για το ευρύτερο καλό" είναι ο θάνατος της κριτικής σκέψης~

      Η αφεντιά μου, 28 Ιανουαρίου, σε απάντηση για το αν πρέπει να γίνεται κριτική στον προπονητή της ομάδας σε δύσκολες στιγμές. Κουνάς το δάχτυλο της λογικρισίας σε λάθος άνθρωπο.

      Διαγραφή
    5. @ Christos T.

      Αν είναι ετσι όπως τα λες δεν γεννάται θέμα συζήτησης.
      Συμφωνώ και τέλος.
      Εγώ πιστεύω πώς δεν είναι έτσι.
      Ο Williams πληρώθηκε για συγκεκριμένους μήνες, αυτούς και θα εξαντλήσει παίζοντας στο maximum που μπορεί.
      Το λόγο εχει πιά και ο μάνατζερ του.
      Αλλά σεν είναι αυτό.
      Δεν τον έχει κερδίσει ο Πεδουλακης φοβάμαι.
      Με τον Τζορτζεβιτς βομβαρδίζε με το που ήρθε.
      Δεν γινεται να λέμε πως χάθηκε στα παιχνίδια με kutxa και να μένουμε εκεί.
      Δηλαδή ο Παππάς που χάνεται γενικώς πρέπει να τον τελειώσουμε ;
      Κατι συμβαίνει.
      Κι εφόσον ο Πρόεδρος σε ξαναμπιστευτηκε, πρέπει να χρησιμοποιήσεις ολα τα όπλα που έχει η ομάδα που σου ξαναδωσε.
      Φίλε δεν μιλάμε για Παβλοβιτς η για Ραντουλιτσα που ουτε καν τον ανέφερα.
      Αλλά για τον πρώτο σκόρερ σου.
      Οσο για Ηaynes όντως παιζει με Φελντιν και Παππά.
      Αλλά οταν κάποιος δεν τραβάει δεν επιμένεις εκεί.
      Προπονητής είσαι.
      Δεν είναι Γκιστ που δεν έχεις άλλο τέτοιο κι αν τον βγάλεις θα κάνουν πάρτι οι πάντες κτυπωντας σε στα πόδια πχ.
      Ουτε εμένα μου γεμίζει το μάτι ο Haynes αλλά απο τον Πεδουλακη που τον θεωρώ σκάλες πανω απο Τζωρτζεβιτς περίμενα να τον βάλει στο 2 που ειναι η θέση του σαν κρυφό του τρικ.
      Μη ξεχνάς οτι ο ίδιος έχει πει πως η ομάδα στους ψηλούς άδειασε και την αδειάζει και στους κοντούς.
      Δεν κανω τον ξερολα αλλά δεν σου κρύβω θα ήθελα να δω περισσότερα πράγματα απο τον κοουτς.

      Maurice Chevallier jr

      Διαγραφή
    6. Όπως βλέπεις ανώνυμε 1:30, που κάνεις τον πονηρό, όσοι υπερασπίζονται την δουλειά του προπονητή στην παρούσα φάση αντιπαραθέτουν επιχειρήματα και σε καμία περίπτωση δεν λογοκρίνουν. Όπως, επίσης, μπορείς να διαπιστώσεις έχουν εξαφανιστεί επιχειρήματα του στυλ είστε ξερόλες, μίρλες, αντιπαναθηναϊκοί, προπονητές του πληκτρολογίου, φίλαθλοι του καναπέ, νάρκισσοι, προβοκάτορες, μηδενιστές, άμπαλοι, εμμονικοί, εμπαθείς, γραφικοί, ατζέντηδες του Χ, υπερασπιστές της διαδικτυακής σας περσόνας, θέλετε να παρασύρετε τον όχλο και άλλα πολλά.

      Μια σχετική διαφορά υπάρχει. Έτσι;

      Είναι κι αυτό μια πρόοδος.

      Διαγραφή
  26. Βρίσκομαι 300χλμ εκτός ΑΘήνας και από το πρωί σκέφτομαι αν πρέπει να πάω ή οχι στο ΟΑΚΑ το απόγευμα. Όλα αυτά μέχρι που διάβασα το παρακάτω...

    Η δική του τελευταία σεζόν είναι το μεγαλύτερο πειστήριο πως η ζωή δεν είναι Hollywood. Όμως είμαι πεπεισμένος ότι σε αυτό το -τελευταίο μπροστά στο κοινό του- ματς, ο Διαμαντίδης θα δώσει όχι απλά το 100% αλλά και το κάτι παραπάνω. Θα σπάσει τα πόδια του και θα αφήσει τη ψυχή του στο παρκέ. Αυτό αρκεί για να μετατρέψει τον τέταρτο τελικό σε ένα από τα μεγαλύτερα classics στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ..
    http://blog.stoiximan.gr/basket/h_zwh_den_einai_kinimatografos/

    Ξεκινάω σε '15.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lol..
      Περιμένω το μερίδιο μου από τη ΚΑΕ (στον γνωστό λογαριασμό) για τη συνεισφορά μου στη πώληση των εισιτηρίων (λες και δε θα έφευγαν σήμερα..)

      Διαγραφή
    2. Τζιμ, φανέρωσε τη θέση σου σήμερα στο ΟΑΚΑ, να μαζευτούμε όλοι εκεί να μας κάνεις live ανάλυση του αγώνα. Χαχα
      Υγ. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να μας πεις που θα κάτσεις, αλλά νομίζω ότι θα είσαι στο γήπεδο. Δεν το χάνεις αυτό.

      Διαγραφή
  27. Καλημέρα
    Θεωρώ πως η διαιτητική παραφιλολογία μετά το τελος του β τελικού έχει επισκιάσει εντελώς το μπασκετικό κομμάτι της σειρας οποτε οι πολλες αναλύσεις για το αγωνιστικό εχουν ενα αέρα ματαιότητας σε αυτη τη φάση.Νομιζω οτι το εξωαγωνιστικό παρασκήνιο και κυριως η μαχη των πάγκων εχει ενα ενδιαφέρον.
    Μια κριτική που έχω στο μυαλό μου για τον Πεδουλάκη ειναι πως απο τη 1η στιγμη προσπαθεί να ειναι crowd pleaser ιαι dpg pleaser χωρις να ξερω αν αυτος ο ΠΑΟ είναι το μοντέλο του για το μέλλον η το χαρτί με τα στατιστικά του Χαραλαμπο και του Παπαγιαννη που θα πάει το καλοκαίρι για να συζητήσει για συμβόλαιο.
    Το σίγουρο ειναι οτι τα δυο παιδιά ειναι ετοιμα για το επόμενο βήμα και ο Πεδουλακης τους ξέρει απο Αιγαλεω και Περιστερι πολλα χρονια τωρα.Η αποτομη αποΣαλεο-ποιηση της ομάδας ομως μπορει να ηταν επιβεβλημένη σε καποιυς τομείς παραμενει ακομψη σε ενα βαθμο.
    (Ο Σαλε παντως εκοψε τον Κουζμιτς(και τον Στιματς) απο την Εθνικη και πηρε το Μιλουτινοφ.Διασκεδαστικά νέα)

    ΥΓ περιμένω με πολύ ενδιαφέρον(και σχετική αγωνία) τη προεπιλογή του Κατσικάρη.Οι απουσίες και οι αποχωρήσεις δημιουργούν μια σχετικλη ίντριγκα για τα καλεσματα

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. γενικως αυτο το τωρα τελειωνει ο διαμαντιδης, μετα τελειωνει ο διαμαντιδης, ποτε ειναι το τελευταιο του διαμαντιδη εχει κανει πολυ κακο στην ομαδα. εχει αποπροσανατολισει και αποσυντονισει παικτες και ομαδα. δεν φταιει βεβαια ο διαμαντιδης σε αυτο αλλα η καε και οι δημοσιογραφοι. δεν γινεται μια ομαδα να παιζει συνεχως με αυτον τον νταλκα στο κεφαλι της οτι ολοι πρεπει να παιξουν γιατι τελειωνει ο διαμαντιδης. ειναι και αγχωτικο για ολους αυτο στην τελικη. χωρις αυτο το μπουρου μπουρου συνεχεια και η ομαδα θα ηταν πιο απελευθερωμενη και πιο επιτυχημενη και ο διαμαντιδης πιο χαρουμενος, πιστεψτε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Jim, πιστέυω οτι για τη νέα χρονιά θα πρεπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε Elliot Williams και Παππά. Ποιός θα ήταν η καλύτερη επιλογή πιστέυεις?
    Για τη θέση του play-maker ο Quino Colom πώς θα σου φαινόταν, αν όχι για ΠΑΟ, για αντι-Arroyo στην Barca ή στην Caja?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Κολομ είναι ολοκληρωμένο πακέτο κόμπο, που για τον ΠΑΟ θα ηταν σούπερ.
      Παίζει Ρωσία ομως.
      Σε ομάδα με λεφτά και είναι το πρώτο της βιολί στην περιφέρεια.
      Είναι α-δ-υ-ν-α-τ-ο-ν να μπορέσει έστω να του κάνει προσφορά ο συγκεκριμένος Γιαννακόπουλος.
      Αν λεγοταν Κολομκαλαθης η Κολομφωτσης μπορεί.
      Πεδουλακη στη μάπα ξανά (οχι γιατί δεν αξίζει αλλά γιατί ειναι yespresident) και μικρομεσαίος στην ευρωλιγκα των 16.
      Κάτι σαν τα Τρίκαλα εδώ με ταβάνι την Κηφησια.

      Διαγραφή
    2. Ψάχνω ήδη το άρθρο του Τζιμ στην (ή πριν δε θυμάμαι) αρχή της σεζόν όπου μας συνιστούσε να προσέξουμε κάποιον Ισπανό Κόλομ. Θυμάμαι το σχόλιο συγκεκριμένα!

      Mario

      Διαγραφή
    3. http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/10/2015-16-euroleague-power-rankings-1.html

      Στο υστερόγραφο 1.

      Διαγραφή
  30. θα πω κατι που ισως φανει αστειο. ο παο θα παρει το πρωταθλημα αν συνεχισει να δειχνει εκεινη την ψυχολογια που ειχε το μαρουσι του μπαρτζωκα και καποιες χρονιες ο παοκ του μαρκοπουλου. ομαδες-τσιμπουρια στο σβερκο, δεν μπορουσες να τους παρεις διαφορά στο σκορ, ενιωθες συνεχεια την καυτη ανασα τους, ειχαν γαιδουρινη επιμονη, δεν τα παραταγαν ποτε-σε εκνευριστικο βαθμο, ωσπου στο τελος εσπαγαν τα νευρα του αντιπαλου απο την υπερβολικη αντισταση. ο οσφπ ψαχνει να δει στα ματια του παο κυριως μετα απο καποιο τυχον ξεσπασμα, οτι απογοητευεται και παραδινεται. αν αυτο ο οσφπ δεν το δει σε κανενα απο τα 4800 δευτερολεπτα αγωνα που απομενουν, τοτε θα αγχωθει πολυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σε αντίθεση με το άρθρο που αναφέρεται σε έναν εκ των μεγαλύτερων ευρωπαιων καλαθοσφαιριστών του 21 αιώνα εγώ θα αναφερω ότι σήμερα δίνεται ή τελευταία παράσταση του μεγαλύτερου ευρωπαίου καλαθοσφαιριστή του αιώνα που ζούμε μπροστά στο κοινό που τον λάτρεψε μέσα στο γήπεδο που ο ίδιος συνέβαλε ώστε να μετατραπεί σε ναό του ευρωπαϊκού μπασκετ,τα δάκρυα θα τρέχουν κορόμηλο κερδίσουμε χάσουμε δεν μας νοιάζει σήμερα για πολλούς από εμάς τελειώνει ή πιο όμορφη αθλητική περίοδος της ζωής μας.
    Δημητρη σε ευχαριστούμε για όλα, σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ή αγάπη που σού δώσαμε εμείς να είναι ελάχιστη μπροστά σε αυτή που θα λάβεις από εδώ και εμπρός σου ζητάω συγγνώμη για ότι άσχημο ειδες από πλευράς μας σε αυτό το γήπεδο σου εύχομαι υγεία σε σένα και στην οικογένεια σου.
    Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ


    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήδη έχει βάλει κι ακούει Ρουβα ο Προεδρος.
      Μια κι απο του χρόνου δεν θα υπάρχει ο ΘΕΟΣ να κουκουλώνει τις αρλούμπες.
      "τώρα αρχίζουν τα δυσκολα.
      Τωρα που έδαφος που χάνουμε.
      Τωρα που Καλοθοποιηθηκαμε, τώρα για πεσμου τι κάνουμε ;"

      Διαγραφή
    2. Μεγαλύτερου ευρωπαίου καλαθοσφαιριστή του αιώνα που ζούμε ; Good one...
      Νοβιτσκι, Παρκερ, Γκασολ, Σαρας, Μποντιρογκα , Σπανουλη , Ναβαρο δεν τους βλεπει καν ε;
      Δεν βλαπτει να βαζεις ενα ''κατα τη γνωμη μου'' πριν απο τετοιες υπερβολες

      Διαγραφή
    3. Παιχταρα αυτό που μου απαντήσεις το αντεγραψες από κανέναν για δεν ειδα πουθενά να βάζεις την έκφραση"κατά την γνώμη μου";;;Άρα υποθέτω ότι δε ν είναι δική σου γνώμη σωστά φωστηρα μου???

      Σέντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    4. @6:22
      Εγω εθεσα ερωτημα, δεν πηρα θεση οπως εσυ για το ποιος ειναι καλυτερος, οποτε καλως δεν εγραψα "κατά την γνώμη μου". Μηπως τα χεις μπερδεψει λιγο τεραστιε;;;;;;

      Διαγραφή
  32. ο ουιλιαμς δεν κανει παπαδες επειδη δεν υπεγραψε συμβολαιο. αν ειχε υπογραψει θα επαιζε σαν μικρος τζορνταν. τωρα αν βρεθει ενας ανθρωπος να του δωσει σουπερ κινητρο θα δειτε αλλον παικτη. αλλιως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειχε υπογραψει και επαιζε χαλια θα λεγατε οτι καθησε στο συμβολαιο. τωρα λετε οτι δεν παιζει καλα επειδη δεν εχει συμβολαιο. Δεν ειναι ολα τοσο περιπλοκα.

      Διαγραφή
    2. Κι ο Σπανουλης δεν έχει υπογράψει ανανέωση και τα δίνει όλα για να κονομησει.
      Αν σκέφτεται ετσι ο Γουίλιαμς στο καλό και να μας γράφει.
      Μέσα απο τη δίψα του ο παίκτης ζητάει συμβόλαιο.
      Αν έπαιρνε το πρωτάθλημα και ηταν καταλύτης όπως ο Σπανουλης η αν μας οδηγούσε στο FF θα τον χρυσώνε ο Γιαννακόπουλος.
      Δε λες καλά που έδειξε ποιος είναι για να μην τραβάμε τα μαλλιά μας μετά;

      Φραγκισκος Κουμουτσας

      Διαγραφή
    3. Μα υποτιθεται οτι το συμβολαιο ηταν το καροτο για να συνεχισει να παιζει καλα μεχρι το τελος της περιοδου.

      Ισως λοιπον να συνεβη το αντιθετο τελικα δηλ. αυτος να ειπε το ναι κι αυτοι να του ειπαν περιμενε.

      Διαγραφή
  33. Έτσι για να γράψω και εγώ κάτι για το σημερινό παιχνίδι, δεν έχει και τόση σημασία το αν θα κερδίσουμε ή χάσουμε (με 5 ή 8 αντιπάλους, και αυτό μικρή σημασία έχει), αλλά να είμαστε εκεί να δούμε την τελευταία παράσταση -μπροστά σε μας, το "κοινό" του- του ΔΔ, αρχηγού και σημαίας του ΠΑΟ τα τελευταία 10 χρόνια. Δεν θα συμφωνήσω στα "θα κλάψουμε", "θα ραγίσουν οι πέτρες" κλπ, και τον Ανδρίτσο και τον Κορωναίο και τον Ιωάννου και τον Γκάλη και τον Αλβέρτη τους είδα ζωντανά στα τελευταία τους παιχνίδια (με τη φανέλλα του ΠΑΟ -για τον Γκάλη βέβαια το μάθαμε εκ των υστέρων), η θλίψη πάντα υπάρχει και είναι παρούσα, αλλά όχι και να μας πάρουν τα ζουμιά ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  34. Πως αλλάζουν οι καιροί…

    Ο Πεδουλάκης αποχώρησε τον Μάρτιο του 2014 γιατί μεταξύ άλλων δεν έβαζε Παππά και Βλάντο για χάρη του άμπαλου του Μπράμου, του γερο-Κάρι, του κουτσο-Ούκιτς και του ατάλαντου Ράιτ. Και τώρα, 2 χρόνια μετά, η ομάδα τον καλεί λίγο πριν τα play off της Α1 για να την οδηγήσει στον τίτλο. Αυτός επιλέγει να βγάλει μπροστά τους παροπλισμένους Παππά, Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη αφήνοντας πιο πίσω τους Χέινς, Ουΐλιαμς και Ραντούλιτσα. Τα ακούει τώρα απ’ την ανάποδη. Πρώτα γιατί δεν αξιοποιεί τους τρεις ξένους και μετά γιατί θέλει να κάνει pr με εξέδρα και αφεντικό.

    Και μένεις παγωτό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο Πεδουλακης έχει πάρει μήνυμα ξέρετε απο που να τα βρει και να ενεργοποιήσει το Νίκο τον Παππά, τον Βασίλη τον Χαραλαμποπουλο και τον Παπαγιαννη.
    Χεινς, Γουίλιαμς και Ραντουλιτσα τελειώσανε κι ας πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός.
    Δεν πολυασχολειται με αυτούς,για να τους μπριζαρει και να πάρει πολλά πράγματα κι απ'τούς τρεις.
    Θα ζήσει και θα πεθάνει μ'αυτους που θέλει και με το message.
    Ειναι σα να μην υπολογίζει ο Ολυμπιακός Ματζαρη, Χακετ η Λοτζεσκι και Χαντερ (κατ'αναλογία μιλάω οχι για πολυετή αξια)
    Οχι πρωτάθλημα δεν θα έβλεπε αλλά κι η σκούπα θα ηταν τιμητική αν δεν ετρωγε 30αρες μέσα εξω.
    Θα είχε ο Σφαιροπουλος τον πρώτο του σκόρερ στην απ'εξω και δεν θα τον εκραζαν μέχρι κι οι κουρτίνες του ΣΕΦ;
    Αλλά είπαμε, ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα την εξαστερη καβατζα, ειναι πάνω απο ΟΣΦΠ σε πρωταθλήματα κι ευρωπαϊκά κι ολα συγχωρούνται μέχρι να γίνει το δυνατο μπαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγω θεωρω απιθανο να μπορει να παρει πραγματα απο Χαραλαμποπουλο και Παπαγιαννη αλλα να μην μπορει να παρει ΤΙΠΟΤΑ απο Γουιλλιαμς,Χεϊνς,Ραντουλιτσα λες και ειναι παικτες για Α2

      Διαγραφή
  36. Εκλεισε Leo Westermann, αδυναμια του Jim, ο Jasikevicius με 1+1, μεχρι δηλαδη και την επεκταση του συμβολαιου που υπεγραψε ο ιδιος..

    Flashback για τον παικτη:
    http://hoopfellas.blogspot.co.uk/2012/08/22.html

    http://hoopfellas.blogspot.co.uk/2012/09/rising-stars-10-euroleague.html

    http://hoopfellas.blogspot.co.uk/2014/05/for-sale.html

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στάσιμος μετά τον τραυματισμό του. Τον έχει επηρεάσει πολύ. Για αυτό και δε τον ανέβασε η Μπαρτσελόνα. Στο Κάουνας του δίνεται η ευκαιρία να παίξει καλό μπάσκετ.

      Διαγραφή
    2. Αυτα τα ρημαδια τα γονατα εχουν κοψει πολλες καριερες! Μακαρι να επανλεθει πληρως το παλικαρι και να φτασει εκει που εχει δειξει οτι μπορει να φτασει.

      gelo

      Διαγραφή
  37. περί williams ο λόγος. ο παίκτης έβγαλε μάτια με το καλημέρα και μετά τον προσέγγισε ο γαύρος διά μέσου του ατζέντη του. αναγκαστικά τότε ο παίκτης κλήθηκε από την ομάδα γιά ανανέωση και ο ίδιος απαίτησε 2 εκατομμύρια μιάς και φαίνεται πως είχε πρόταση από τους nets (γιά ολυμπιακό δε μιλάμε γιατί η πρόταση ήταν της τάξης του μισού εκατομυρίου). εκεί επάνω, όταν ο παίκτης ρωτήθηκε γιά το μέλλον του απάντησε πως όλα είναι στο χέρι της διοίκησης, που σημαίνει δώστε μου κοντά στα δύο γιά να συνεχίσω. ο ΔΠΓ φυσικά και δεν του τα έδωσε και ο παίκτης από τότε βολοδέρνει και κάνει αγγαρεία. αυτά.
    ο gist δυσαρεστήθηκε πολύ γιά το πρόστιμο και το βγάζει στο παρκέ. είναι όμως κρίμα γιατί η ομάδα και ο πρόεδρος του στάθηκαν πολύ όλα αυτά τα χρόνια. υπάρχει βέβαια έντονο παρασκήνιο στα περσινά αλλά όλα θα τα πούμε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί μπήκε σε διαδικασία παζαριού ο ΔΓ από
      την αρχή και δεν είπε στον Γουίλιαμς, πιάσε τους στόχους της ομάδας, παίξε όσο μπορείς καλύτερα
      και στο τέλος της χρονιάς κάνουμε απολογισμό
      και τα λέμε για την ανανέωση σου ;;;
      Και ο Γκίστ γιατί στράβωσε με το πρόστιμο ;
      Στην απομόνωση τον έβαλε ;
      Απλά ο Γκίστ τα έχει φτύσει beny.
      Επαιζε για τον Ραντούλιτσα και τον Φώτση όλη
      τη χρονιά.
      Ηρθε και μπούκωσε στο τέλος που τον ήθελες
      με Λαμποράλ και ΟΣΦΠ.

      2-13 είναι ο ΟΣΦΠ στο 5'.
      Kαι το πρωτάθλημα χλωμό μου φαίνεται αλλά τέσπα.

      Διαγραφή
  38. Παιδάκια υπάρχει περίπτωση να δουμε τον αγώνα και μεις τα αποπαίδια του εξωτερικού;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπερα στην παρεα...

    Η αποψη μου ειναι πως αυτη τη στιγμη υπαρχει καλυτερος closer απο τον Βασιλη...με τον Βασιλη δευτερο καλυτερο.
    Το καλο για τον kill Bill ειναι πως λιγες ωρες-μερες μεινανε για να περασει πρωτος.
    Καλη συνεχεια Μητσο...σε ευχαριστουμε για ολα!!!
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πεδουλακης...4:30 λεπτα εντος εδρας και η ομαδα του εχει βαλει μονο 2 ποντους...απιστευτα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και σε 2:30 λεπτά έβαλε 11 πόντους.
      Πιστευτά πράγματα !!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Πως γινεται να παιζει καλυτερα ο ΠΑΟ στο ΣΕΦ απ'οτι στο ΟΑΚΑ θελω καποιος να μου εξηγησει :P

      Διαγραφή
  41. Μεχρι στιγμης το μηνυμα ειναι: δε θα σφυριξουμε και πολλα πραματα στο Διαμαντιδη τελευταιο του ματς...

    Ελπιζω τουλαχιστο να σταματησετε να μας τα πρηζετε με τη διαιτησια στο εξης αν ενα ματς εξελιχτει ολο ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα ρε σταμάτα πιά.
      Σεβάσου μερικά πράγματα και άσε τον οπαδισμό
      που σε τυφλώνει.
      Εχεις γίνει ο γραφικός Ολυμπιακός του blog.
      Ρίχνεις στο κεφάλι ακόμα και σε ανώνυμους Ολυμπιακούς.
      Διαμαντίδης και Σπανούλης είναι η ιστορία
      των δύο αυτών συλλόγων.
      Ο δικός μας, έχει πάρει τα πάντα όσα ολόκληρος
      ο Ολυμπιακός και ο Σπανούλης σας έβγαλε από
      την αφάνεια και την σφαλιάρα.
      Δεν το καταλαβαίνεις ότι είναι ΝΤΡΟΠΗ να μιλάς
      έτσι για τον ΑΓΙΟ ΜΗΤΣΟ που λατρεύουμε και
      ειδικά στο τελευταίο του μάτς μπροστά στο κοινό
      που τον έχει ΘΕΟ του ;;;;
      Μη μας προκαλείς.
      Πήγαινε σε κανένα οπαδικό site να τα γράψεις αυτά.

      Φ.Κ

      Διαγραφή
    2. Φιλε ασε τις υποδειξεις, δε θα με στειλεις πουθενα και θα γραφω ο,τι θελω.

      Αποχαιρετα οποιον θες, εγω δεν αποχαιρεταω κανενα, για το πρωταθλημα παιζουμε.

      Και μεχρι στιγμης τα χερακια σας ειναι.... αδιακριτα. Ειδικα οταν εχουμε ακουσει τα χιλια οσα για Βηματουληδες και σφαγες.

      Αμα θες να αποχαιρετησεις καποιον κανε φιεστα. Το πρωταθλημα ομως παρτο καθαρα, οχι αποχαιρετιστηριο δωρακι.

      Διαγραφή
  42. Αν δεν νικήσει και σήμερα κααθαρά ο ΠΑΟ τον ΟΣΦΠ
    χωρίς τον Πρίντεζη, που είναι σχεδόν η μισή του ομάδα
    θα πρέπει να πάρουμε τα βουνά.
    Πόσο να σκοράρει ο Σπανούλης και ο Βέλγος ;
    Ποιά θα είναι η αναφορά του ΟΣΦΠ στο ζωγραφιστό χωρίς
    το μεγάλο του αστέρι ;
    Ο Χάντερ, ο Μιλουντίνοφ ή ο Αγραφαβάνης ;
    Παρεμπιπτόντως, θεωρώ τον Θανάση Αντεντοκούμπο μεγαλύτερο
    πρότζεκτ από τον Παπανικολάου, ακόμα και από τον Παπαπέτρου.
    Οπότε ;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8.07 προχτες που χασαμε ο Πριντ εβαλε 3 ποντους,βεβαια το παιχνιδι δεν παιχτηκε στα ισα.

      Διαγραφή
  43. Δημητράκη όταν μπαίνεις στο HOOPFELLAS δεν θα βρίζεις.
    Τα "μας τα πρήζετε" κτλπ θα τα γράφεις στο red planet.
    Μη δείχνεις το χαμηλό επίπεδο σου σε ένα κορυφαίο
    μπασκετικό site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. στην νοβα κοιμουνται ορθιοι ο Χακετ εβαλε καλαθι και ειπαν οτι εκανε βηματα ξαναβλεπουν, δεν εκανε λεει βηματα τον σερβο τον ψηλο που αγκαλιασε τον φελτειν το επιθετικο δεν το ειδαν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.

    ΤΙ ΜΑΤΣΑΡΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΣ ΘΕΕ ΜΟΥ. ΤΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΤΙ ΡΑΨΩΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ο Πεδουλακης και ο Τρακης ειναι επικινδυνοι για τον ΠΑΟ.

    Δινεις τριποντο στον Σπανουλη που ειναι ζεστος αντι για βολες?

    Μπραβο στον Σπαν.


    ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ ΗΔΗ ΜΕΓΑΛΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ποσα παιχνιδια να παξεις καλα ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ τα 2.????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Για λαθος παιχτη τελικα τραγουδουσε η Θυρα 13 σημερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μια επιθυμια μονο.

    Τρακη παρε Πεδουλα και φυγετε παρεα...καταφερες σε 2 χρονια να μικρυνεις τον Παναθηναϊκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Η μυσταγωγική αμήχανη βραδιά είχε σκεπάσει το ΟΑΚΑ από νωρίς με την ατμόσφαιρα να τρεμοπαίζει μεταξύ γιορτινής και λυπητερής... Από τη μία η συγκίνηση και η περηφάνια για το καμάρι του Παναθηναικού και από την άλλη η νοσταλγία για το ..χθες και το αναπόφευκτο της αποχώρησης.

    Και ανάμεσα ένα πρωτάθλημα,μια κούπα που στην Ελλάδα οι οπαδοί θα ζητήσουν παραπάνω κι από πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη και 10 final-4.

    Μέσα σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι,αλλά μια απίστευτη τροπή με πάθος,αυταπάρνηση και ρίγος για το αποτέλεσμα.Όπου ένας τεράστιος παίκτης μεγαλώνει το θρύλο του(αν και δεν πάει άλλο..) και με συγκινητικά ψυχικά αποθέματα και πνευματική δύναμη σπρώχνει μια ολόκληρη ομάδα στον πολυπόθητο τίτλο,με μια παράσταση που θα ζήλευαν άπαντες. Και μάλιστα,ένας παίκτης που δυστυχώς δεν είναι καμάρι ούτε των πράσινων,ούτε των κόκκινων στην πλειοψηφία οπαδών,ούτε καν της υγιούς μπασκετικής Ελλάδας.Ένας παίκτης που έχει λοιδωρηθεί όσο κανείς άλλος για πάσης φύσεως.. φαντάσματα.Ένας παίκτης που βροντοφωνάζει για την αναγνώριση που λαμβάνει στην Ευρώπη και πρέπει να του δώσουν όσοι τιμούν το άθλημα στη χώρα μας.

    Κι εκεί που μένουν 6-7 δευτερόλεπτα για το τέλος και έχουν μείνει στο 1 εναντίον ενός μπορεί και να έσκασε από συγκίνηση η μπασκετική μας αορτή. Και να μου έκλεινε κάποιος την τηλεόραση δεν με ένοιαζε γρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. http://panathinaikos24.gr/2016/05/30/sygxaritiria-apo-ton-dimitri-giannakopoulo-ston-osfp/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σημερα τελειωσε οριστικα και αμετακλητα ο μπασκετικος παναθηναικος ως συλλογος και ως οντοτητα και αρχισε για τις επομενες πολλες δεκαετιες η παντοκρατορια του ολυμπιακου. επισης αποδειχτηκε οτι ο σπανουλης ειναι τρεις κλασεις ανωτερος παικτης απο τον διαμαντιδη του οποιου του εκλεισε σπιτι, μαγαζι και εξοχικο μαζι. ταπεινωμενος και ντροπιασμενος αποχωρησε ο διαμαντιδης απο την καριερα του. και για ολα αυτα η αιτια ειναι μια. δημητρης γιαννακοπουλος. δεν θελουμε ουτε προπονητη ουτε παικτες. θελουμε βιαιη εκδιωξη δημητρη και αντικατασταση του απο την κατερινα. ειδαλλως για τα επομενα 50 χρονια ο παναθηναικος δεν προκειται να σηκωσει κεφαλι ποτε.

      Διαγραφή
    2. 10.36 τραγικος,Χάκετ: «Θα το λέω στα εγγόνια μου ότι έπαιζα αντίπαλος του Διαμαντίδη»!

      Διαγραφή
  52. Φανηκε τελικα ποσο αμπαλοι ηταν ορισμενοι που ελεγαν για Πεδουλακη. Φωναζατε ολοι να φυγει ο Τζορτζεβιτς. Γιατι να φυγει? Επειδη εχασε απο την Κουτσα η οποια λιγο ελειψε να παρει το Ευρωπαικο? Και τι δεν ειδαμε απο Πεδουλακη. Παροπλισε Ραντουλιτσα-Ουιλιαμς. Αφησε το Σπανουλη να του ριξει 2 φορες τριποντο αντι να δωσει βολες. Και ποσα αλλα , τι να πρωτοπουμε. Ο ανθρωπος ειναι επικυνδυνος και ηδη γραφτηκε με μαυρα γραμματα στην ιστορια του ΠΑΟ ως ο προπονητης που χασαμε μετα απο 20 χρονια πρωταθλημα μεσα στο ΟΑΚΑ, οπου δεν εχει χασει ως προπονητης ουτε ο Αλβερτης.
    Τον φαγατε τον Τζορτζεβιτς προπονητες και ειδικοι και να τα αποτελεσματα.
    Και ενα τελευταιο γιατι ειμαι εκνευρισμενος οσο δε παει. Στο Σπανουλη εχουν καταργηθει τα βηματα? Σημερα μετρησα ποσες φορες βηματα , αλλα φαινεται οι διαιτητες εχουν συγκεκριμενους κανονες για αυτο τον παικτη.
    Και κατι για τους Ολυμπιακους. Πριν λιγες μερες φωναζανε για το Σπανουλη, βριζανε το Μαντζαρη, οτι ναναι, πραγματικα η αμπαλοσυνη σε αυτο το μπασκετικο κοσμο της χωρας ειναι απειρη, αλλα δε φταινε αυτοι, τα ΜΜΕ τους εχουν κανει ετσι.
    Δημητρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μποχου αντε πισω στην ερτ. Βγειτε να κραξετε τον τζορτζεβιτς ξανα ξεφτιλισμενοι και να αποθεωσετε τον επικινδυνο αρτζι. Οσοι μεινουν του χρονου πρεπει να νιωθουν τυχεροι που ο μποχου λογικα(και θελω να ελπιζω) θα χαιρετησει απο σημερα. Ο ανθρωπος δεν εχει την παραμικρη ιδεα απο ροτεϊσον,ενω εχει και μηδενικο επιθετικο πλανο(1 εναντιον ολων απο τους κοντους και ποστ-σχεδον παντα αποτυχημενο του συγκινητικου γκιστ που ζητουσε αλλαγη κι ο μποχου δεν τον εβγαζε).

    Πρωτα σοβαρος προπονητης λοιπον κι επειτα 4-5 μεταγραφες. Λεφτα υπαρχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τασουτο εισαι γραφικος,Τζιμ να περασει δεν βριζω.

      Διαγραφή
    2. καρφί δεν μου καίγεται για τη γνώμη σου,όπως φυσικά και όλων των άλλων δημοσιοσχεσιτών που μας είχαν πρήξει με τον μποχού. ελπίζω ο ΔΓ να είδε τα σημερινά και από αύριο να αρχίσει το ψάξιμο για τον επόμενο προπονητή(αν δεν το έχει κάνει ήδη)

      Διαγραφή
    3. Μια χαρα τα λεει ο Τασουτο. Επικινδυνος ο Σαλε. Εξισου επικινδυνος ο Πεδουλακης. Η αλλη οψη του ιδιου νομισματος.

      Διαγραφή
  54. Παιδες δεν υπαρχει χαμενος αποψε.

    Απονεμηθησαν δυο κουπες και η καθε ομαδα πηρε απο μια.

    Μπορεις να πεις αυτο το Διαμαντιδη δευτερο;
    Αυτον τον ΠΑΠΑ δευτερο;
    Αυτον τον Γκιστ δευτερο;

    Αποψε το ελληνικο μπασκετ πατησε κατω καθε αλλη εκφραση του αθληματος ανα την Ευρωπη.

    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. Τιποτα αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωραίος Δημήτρη, κι ακόμα πιο ωραίος που ανήκεις στη νικήτρια πλευρά.

      Ντάρκο

      Διαγραφή
    2. Πλακα κανεις ρε συ, τι ειδαμε...!!!???

      Ουτε θυμαμαι τι χρωμα ειναι η φανελα, τετοια μπασκετικη εκσταση δεν εχω ζησει στα 28 μου.

      Παρακαλαγα το Τζιμ να μου γραψει στο FB ποιο αλλο ματς καλυτερο θυμαται στη ζωη του, εγω δε μπορω να θυμηθω.

      Ποια Πολη, ποια Σαιταμα...

      Διαγραφή
    3. Η σειρά ολόκληρη, θα έλεγα, είναι ίσως η καλύτερη που έχω παρακολουθήσει στα 35 μου.

      Διαγραφή
    4. Δεν νομίζω ότι είναι καλύτερη από τη σειρά του 2007 ούτε από τη σειρά του 2010 παιδιά. Ούτε σε θέαμα ούτε σε προπονητικά τρικς, ούτε σε ποιότητα παικτών.

      Ανδρέας

      Διαγραφή
    5. Δεν υπάρχει σύγκριση, ακριβώς επειδή και οι δύο ομάδες είναι προβληματικές, η καθεμία για τους δικούς της λόγους, αναγκάστηκαν να πάνε τη σειρά περισσότερο στην ψυχική δύναμη παρά στα τεχνικά. Είδες το σημερινό παιχνίδι, ήταν πραγματικά κακό, κάκιστο θα έλεγα, αλλά ήταν πανέμορφο. Έτσι ήταν και όλη η σειρά, για μένα πάντα, έτσι;

      Διαγραφή
    6. Δε συμφωνω οτι ηταν κακιστο. Συμφωνοι δεν ειχε την ποιοτητα του τελικου Ευρωλιγκας (προφανως), αλλα εχουμε δει ΠΟΛΥ αντιαισθητικοτερο μπασκετ και απο Πεδουλα και απο Σφαιρο.

      Διαγραφή
  55. Δεν χανετε ρε αυτο το παιχνιδι.......μια βολη ρε γκιστ,ρε φωτση,ενα @%÷×#$ ριμπαουντ ,ενα καλαθι στις 4 τελευταιες επιθεσεις.....ρε καλαθη πηγες να κανεις μανουρα με 4 φαουλ στην πλατη....ποσα λαθη για να παρει αυτο το παιχνιδι ο Ολυμπιακος...αυτοκτονια.....κριμα για τον αρχηγο μας...ρε κριμα....δεν χωνευεται ρε πως το χασαμε.....φαινοτανε σε ολο το παιχνιδι οτι δεν μας πηγαινε.....ειδικα εκει που την πεταξε ο αγραβανης και μπηκε με ταμπλο...μεγαλη πικρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Σπουδαία ματς. Τα χαρήκαμε όλοι. Δυστυχώς για εμάς τους παναθηναϊκους πονάει να έχεις φάει 3 τρίποντα buzzer beater. Ο Ολυμπιακός δεν δεχόταν να χάσει και μπράβο του. Το να χάνεις 2 φορές σήμερα το παιχνίδι μετά το χαμένο παιχνίδι στο σεφ που αυτοκτονησες δεν είναι τιμή για τον πάγκο του παναθηναϊκου. Αδυνατεί να χωρέσει το φτωχό μυαλό μου γιατί δίνεις στον σπανουλη που είναι σε άγρια κατάσταση το δικαίωμα να σε σκοτώσει. Πόσο μάλλον όταν στην κανονική διάρκεια επέλεξε φάουλ με το παιχνίδι ισοπαλία για να πάρεις την τελευταία επίθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. η τελευταια παρασταση του ΔΔ εγραψε 24pir ενω ο Σπαν ειχε 17 και ας ειχε 25 ποντους. http://www.esake.gr/el/action/EsakegameView?idgame=20B51CE4&mode=2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπέρα. Τι να πεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα αφήσω εντελώς τα του Διαμαντίδη γιατί δε νομίζω οτι μπορώ να γράψω σωστά τι σημαίνει για μένα αυτή η μέρα.

    Πάρα πολύ κακό παιχνίδι, πραγματικά αλλά και πάρα πολύ όμορφο, δε νομίζω οτι υπάρχει κάτι να σχολιάσει κανείς. Δεν υπάρχει περίπτωση η τηλεόραση να έπιασε την κούραση των παικτών του ΠΑΟ και το τι έγινε στο γήπεδο στο τρίποντο του Μάντζαρη. Απλά δεν υπάρχει.

    Ο Παναθηναϊκός τα'δωσε όλα. Αυτά είχε, τα'δωσε και πέθανε, κυριολεκτικά όμως, στο παρκέ. Αν είδε κάποιος σήμερα απο κοντά την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν στο τέλος ο Φώτσης και ο Gist, πραγματικά πονούσε η ψυχή σου.

    Ο Παναθηναϊκός θυμίζε σε όλη τη σειρά ετοιμοθάνατο που παλεύει ηρωϊκά με το αναπόφευκτο. Αν, αν λέω ο Ολυμπιακός έχανε αυτή τη σειρά, θα έπρεπε να προβληματιστεί πάρα πολύ σοβαρά. Δεν την έχασε όμως και πήρε ένα πρωτάθλημα απολύτως παλικαρίσια απέναντι σ'έναν αντίπαλο που επίσης τον κόντραρε απολύτως παλικαρίσια.

    Για τον Σπανούλη δεν έχω να πω κάτι, έχω μείνει απλά άναυδος. Θεωρώ πως χωρίς υπερβολή, ο Βασίλης σε αυτή τη σειρά ρέφαρε όχι απλά για το πρώτο πρωτάθλημα του Πεδουλάκη, αλλά και για το δεύτερο. Πραγματικά τεράστιος παίκτης, δεν έχω λόγια αυτή τη στιγμή, νομίζω οτι αυτή η σειρά θα είναι πραγματικά το επιστέγασμα σε μια μυθική καριέρα.

    Ήταν πολύ μυστήρια αυτή η σειρά. Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς ανώτερη ομάδα, βασικά είναι ομάδα, καλή, κακή, δεν έχει σημασία. Κι όμως, και τα τέσσερα παιχνίδια ο ΠΑΟ θα μπορούσε να τα'χει πάρει. Θεωρώ πως στα τρία απο τα τέσσερα, ήταν καλύτερος. Λίγο, αλλά καλύτερος.

    Αν δεν ξέραμε οτι αυτή η ομάδα του ΠΑΟ δεν είναι καταδικασμένη να διαλυθεί, οτι χάνει τον απόλυτο ηγέτη της, οτι (φαντάζομαι) μένει χωρίς προπονητή, θα μπορούσα να πω πως οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν ως να είναι κάργα υπερήφανοι γι'αυτό που έδωσε στο παρκέ η ομάδα. Δυστυχώς όμως όλα τα παραπάνω ισχύουν και, επομένως, πολύ δύσκολα μπορεί να μείνει κάτι για να αισιοδοξείς, εκτός απο την φρεσκάδα που δίνει ένα σβήσιμο και πάμε πάλι απο την αρχή.

    Απο την άλλη οι φίλοι του ΟΣΦΠ προφανώς και δικαίως θα πρέπει να μεθύσουν, όχι τόσο απο το πρωτάθλημα αλλά απο τον τρόπο που αυτό ήρθε, που ήταν πραγματικά μαγικός. Τους ζηλεύω. Για την επόμενη ημέρα όμως, δε νομίζω οτι τα πράγματα είναι μια χαρά. Η μαχητικότητα του ΠΑΟ θα μασκαρέψει κάπως το γεγονός οτι ο ΟΣΦΠ έφτασε στο σημείο να χρειάζεται τρελά σουτ ξανά και ξανά για να καταβάλει μια ομάδα στην οποία ο προπονητής είναι 1.5 μήνα, με χοντρό πρόβλημα στο 3 και το 5, της οποίας τα βαριά επιθετικά χαρτιά έχουν πάει διακοπές, και, και, και...

    Αλλά αυτή είναι μια συζήτηση για μια άλλη ημέρα.

    Συγχαρητήρια στον άξιο πρωταθλητή Ολυμπιακό και ελπίζω κάθε σειρά τελικών να είναι τόσο όμορφη όσο ήταν αυτή.

    ΥΓ : Και τώρα ας σταυρώσουμε ελεύθερα τον Πεδουλάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρήστο, respect φίλε για το σχόλιο. Τα είπες όλα.

      Ντάρκο

      Διαγραφή
    2. ισχυει αυτο π λες...περυσι κ φετος ο σπανουλης πηρε εκδικηση για τους 2 χαμενους τελικους .....οσον αφορα τωρα τον πεδουλακη για μενα πρεπει να μεινει, να αξιποιηθουν σωστα οι νεοι και με 3-4 παιχταραδες να ανεβουμε ξανα κορυφη

      Διαγραφή
    3. Εκτός από το σταύρωμα, φαντάζομαι η περίπτωση της κριτικής δεν παίζει, έτσι ? Μπαααα.....

      Διαγραφή
    4. Και κάτι τελευταίο απο το γήπεδο, το σύνθημα για την Ολυμπία Χοψωνίδου είναι μακράν το πιο εμετικό που έχω ακούσει στη ζωή μου. Το να βλέπεις την έκσταση στη φάτσα του διπλανού σου την ώρα που το ουρλιάζει πραγματικά σε τσακίζει.

      Διαγραφή
    5. Πρεπει να τελειωσει το αστειο με τον Πεδουλακη. Εχασε τρια ιδια παιχνιδια. Αν συνεχιζαν να παιζουν με το γαυρο θα εχανε ξανα και ξανα με τον ιδιο τροπο. DNP στο Ραντουλιτσα επειδη ειναι τραγικος στην αμυνα. Ενω ο Παπαγιαννης δεν ηταν τραγικος. Σχεδον DNP στο Χεηνς για να παιζει ποιος; Ο τραγικος σημερα Φελντεην. Ξανα και ξανα και ξανα τα ιδια. Δεν μπορει. Το οτι υπαρχουν πολυ χειροτεροι δε σημαινει οτι Πεδουλακης ειναι επαρκης. Βεβαια απο το να συζηταμε φαιδροτητες οπως περσι για Μανωλοπουλο Λυκογιαννη ειναι οντως καλυτερα να σταυρωνουμε τον Πεδουλακη. Σε καθε περιπτωση πρεπει να σταματησει η πλακα, να επιλεγει ενας καλος προπονητης, να του δοθουν οπλα αξιας αναλογης με αυτα που δοθηκαν στο Σαλε και να δειξει τι μπορει να κανει. Παντως οχι αλλο Αργυρη. Ας παει να σωσει καμια αλλη ομαδα.

      Διαγραφή
    6. Χωρις φυσικα να βαζουμε μετρητη στον εμετο, νομιζω πως το συνθημα για την γυναικα του Ιωαννιδη ηταν σαφεστατα πιο ασχημο. Πραγματικα κακοψυχο.

      Αυτο για την Σπανουλαινα προφανως και ειναι αθλιο, αλλα πως γινεται να το ακουσες πρωτη φορα; Για την γυναικα του Κοκκαλη το λεγανε για 20 χρονια...

      Διαγραφή
  59. Ο ολυμπαικος ήταν καλύτερος σήμερα .Παρόλα αυτά η τύχη επαιξε πολύ μεγάλο ρόλο και σε αυτό το παιχνίδι όπως και σε όλη τη σειρά..Coach πεδουλακη,δε νοείται ο αποδεκατισμός Ολυμπιακός να παρουσιάζει μεγαλύτερο rotation από σενα..Αντίο στο μεγαλύτερο ευρωπαίο παίκτη της 10ετιας.Ο παο έχει μεγάλο μέλλον αν χτίσει πάνω στους έλληνες και προσθέσει 3-4 ποιοτικούς ξένους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΩΡΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΧΤΕΣ ΛΕΜΕ!

      Διαγραφή
    2. 10.39 που ηταν καλυτερος;;μονο στα τριποντα,πουθενα αλλου.Στο τσαμπουκα του Αγραβανη-Καλαθη τι εκανε ο Καλαθης καιπηρε 5ο φαουλςς.Τι να λεμε τωρα αστο,μην γινουμε γαυροι.

      Διαγραφή
    3. τελικα ο σπανουλης μαζι με τον γκαλη ειναι οι μεγαλυτεροι μπασκετμπολιστες ολων των εποχων στην ιστορια του ελληνικου μπασκετ και οι υπολοιποι ακολουθουν ετη φωτος πισω. ειναι κολοσσιαια η διαφορα με τους υπολοιπους για να μην την δεις. οσο και να σπρωχτηκε ο διαμαντιδης ηταν νανος μπροστα στον σπανουλη.

      Διαγραφή
    4. @10:50:Μεγάλος παίκτης ο σπανουλης,ίσως ο πιο τυχερός παίκτης που έχω δει(Αν είναι γκαστονε ο ομπραντοβιτς τι να πούμε για τον σπανουλης).Όλοι οι αντικειμενικοί που έχουν ιδέα από μπασκετ θα διαλέξουν οι 9/10 τον διαμαντιδη.. Ή είσαι ο 1/10 ή παντελώς άσχετος..Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου..

      Διαγραφή
    5. 10.50 ειδες σπρωχτηκε και τελειωσε ο ΔΔ με 24 pir ο καλυτερος ολων βασει στατιστικης.Λεγε οτι θελεις,πικρα και κομπλεξ βγαζεις.

      Διαγραφή
    6. Χάκετ: «Θα το λέω στα εγγόνια μου ότι έπαιζα αντίπαλος του Διαμαντίδη»!

      Διαγραφή
  60. Και τώρα αρχίζουν τα (πολύ) δύσκολα…
    Τα προηγούμενα 4 χρόνια ήταν δύσκολα, αλλά ακόμα και στις (ουκ ολίγες) μεγάλες στραβές υπήρχε κυματοθραύστης. Να μείνει στην ομάδα όταν ένας – ένας οι υπόλοιποι λάκιζαν, να την πάρει απ’ το χέρι όταν ο οργανισμός τελούσε εν πανικώ, να της δώσει ανέλπιστους τίτλους εντός συνόρων, να την κρατήσει πρωταγωνίστρια (παρ’ ότι εμφανέστατα δεν ήταν πια ομάδα top class) και στην Ευρωλίγκα. Από σήμερα ο κυματοθραύστης αυτός δεν υπάρχει πια. Και το μείζον θέμα δεν θα είναι πώς αυτός ο γίγας θα αντικατασταθεί αγωνιστικά: δεν είναι καν θέμα γιατί, απλούστατα, δεν γίνεται να αντικατασταθεί… Το μείζον θέμα είναι ποιος θα λειτουργήσει ως κυματοθραύστης σε μια ομάδα τόσο καλομαθημένη στην επιτυχία για δεκαετίες, που η σχετική υποχώρησή της κάθεται βαριά στο στομάχι των ανόητων. Εκείνων που δεν λένε να αντιληφθούν ότι ζουν στην Ελλάδα του 2016 κι η κριτική τους γίνεται με όρους (οικονομικούς) προ 5 10 ή ετών. Αυτό θα είναι ο μεγαλύτερος σκόπελος για τον «μετά Δ.Δ.» Παναθηναϊκό… Ο Μήτσος δεν είχε ούτε καν το μισό ταλέντο σε σχέση με κάμποσους από τους θρύλους του κλαμπ, αλλά άσκησε τόση επίδραση στο Panathinaikos basketball που κερδίζει άνετα το δικαίωμα να αποκαλείται ο κορυφαίος στην ιστορία του. Ο συνδυασμός στρατηγός στις αποφάσεις / στρατιώτης στην αυτοθυσία υπήρξε ακαταμάχητος. Είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός κλήθηκε επανειλημμένα στο παρελθόν να αντικαταστήσει θρύλους, παίκτες με εξωφρενικό impact στο παιχνίδι του (Μποντιρόγκα, Σισκάουσκας οι πιο δύσκολες περιπτώσεις, εκτιμώ, ή Βράνκοβιτς πολύ παλιότερα), αλλά στην περίπτωση του Δ.Δ. τα πράγματα είναι δυσκολότερα: η οικονομική ισχύς αλλοτινών εποχών δεν υφίσταται πια. Σήμερα είναι άλλοι που πληρώνουν σε πιο σκληρό νόμισμα. Ναι, ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει το πλαίσιο (Καλάθης στο μεσοδιάστημα, Χαραλαμπόπουλος μακροπρόθεσμα), αλλά τα παπούτσια του Μήτσου παραείναι μεγάλα για τον καθένα. Τώρα, λοιπόν, αρχίζουν τα πολύ δύσκολα: χωρίς Δ.Δ. ο Παναθηναϊκός θα είναι πια πολύ πιο ευάλωτος (όχι μόνο αγωνιστικά) και, ενδεχομένως, εσωστρεφής.
    Για το ματς, όπως και για τη σειρά, ήταν τόσο epic που απομονώνοντας το ένα ή το άλλο ως καθοριστικότερο παράγοντα είναι προφανές πως θα αδικήσεις τα υπόλοιπα. Προφανώς η ύπαρξη ενός άλλου γίγαντα απέναντι, με 2/2 νικητήρια σουτ στα ισάριθμα break, είναι το πρωτεύον. Ασφαλώς και οι αποφάσεις των γκρίζων έπαιξαν (και απόψε με το ευρηματικό 5ο του Καλάθη, όχι μόνο στα βήματα του 2ου τελικού) τον ρόλο τους, αλλά γενικά και στα 4 ματς ο φιλοξενούμενος φρόντισε να παίξει «πάνω» στο άγχος του εκάστοτε γηπεδούχου, γι’ αυτό και 4/4 φορές ο φιλοξενούμενος έμοιαζε καλύτερος. Αποδείχτηκε πως πράγματι οι ομάδες είναι πολύ κοντά, κι ας πλήρωσε ακριβά ο Παναθηναϊκός την απόφαση αλλαγής προπονητή: χωρίς να γνωρίζει κανείς αν με τον τρόπο του Τζόρτζεβιτς (Ραντούλιτσα και σία) τα πράγματα θα εξελίσσονταν έτσι ή αλλιώς, είναι προφανές πως με 4 ξένους παρκαρισμένους ο Παναθηναϊκός πλήρωσε σε κούραση (το χαμένο ριμπάουντ στη βολή ή η επιλογή να μη γίνει φάουλ στο τέλος είναι προφανέστατα προϊόντα εξουθένωσης) την επιλογή Πεδουλάκη. Ο οποίος Πεδουλάκης, βεβαίως, υπήρξε συνεπής στον δικό του τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Δυστυχώς δεν είδα το σημερινό παιχνίδι και την τελευταία παράσταση του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ. Τελικά Jim η μοίρα έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι στον Διαμαντίδη: ήττα στο ΟΑΚΑ από τον αιώνιο αντίπαλο με σουτ του Σπανούλη στην εκπνοή πάνω σε δική του άμυνα. Ούτε ο Χίτσκοκ δεν θα έγραφε τέτοιο σενάριο...

    Πολύ θετικά τα μηνύματα από τις αντιδράσεις των Γιαννακόπουλου και Αγγελόπουλου στο τέλος του αγώνα. Μακάρι να έχουν συνέχεια και διάρκεια.

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Live o Μήτσος αυτή τη στιγμή:
    https://youtu.be/xkIoFowLdEw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΙΛΕ.ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΙΣ;;.ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΛΑΡΟΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ.

      Διαγραφή
  63. Κατ΄αρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη και το πρωτάθλημα. Είναι πολύ δύσκολη και στενάχωρη βραδυά για εμάς τους Παναθηναικούς. Έγιναν πολλά λάθη από την ομάδα μας στο τέλος και ο Ολυμπιακός αποδεκατισμένος πανηγύρισε δίκαια το πρωτάθλημα. Δεν θα σταθώ στη διαιτησία παρ΄όλο που έπαιξε για μια φορά ακόμα ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Άλλωστε στο μπάσκετ η διαιτησία έχει την τάση να είναι αβανταδόρικη για τους δυνατούς. Όπως ακριβώς ήταν και για εμάς όταν είχαμε ομαδάρα, έτσι είναι τώρα και για τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναικός δεν πρέπει να μείνει εκεί αλλά να βρει προπονητή από το πάνω ράφι διότι κινδυνεύει να φτάσει σε ένα οδυνηρό τέλος εποχής. Δεν συμβιβαζόμαστε με ημίμετρα και πειράματα στην προπονητική καρέκλα. Από αύριο κιόλας πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση με τον Ομπράντοβιτς για την επιστροφή του. Μόνο αυτό θα απάλυνε κάπως τον πόνο από τη σημερινή αποχώρηση του Διαμαντίδη.

    Υ.Γ ολοένα και λιγοστεύουν οι σύνδεσμοι της ομάδας με τη χρυσή εποχή της

    Ανδρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τιτανομαχιες ειδαμε.
    Ενα Παναθηναικο να αρνειται να χασει ενω ειχε λιγοτερα οπλα στη φαρετρα του.
    Προσωπικα δε θυμαμαι να εχω δει τοσο αμφιροπους τελικους και ειναι κριμα που δεν ειδαμε και ενα 5ο παιχνιδι.

    Δυστυχως η χρονια του Παναθηναικου καταστραφηκε απο το χειροτερο ανθρωπο που ηρθε ποτε στην Ελλαδα για να παριστανει τον προπονητη, τον Τζορτζεβιτς.
    ή ο ανθρωπος αυτος εχει παντελη ελλειψη αυτογνωσιας και νομιζει οτι οντως ειναι προπονητης ή προκειται περι ενος απατεωνα που εβγαλε και τις μιζουλες τους κουβαλωντας στον Παναθηναικο τους πιο αχρηστους Σερβους που εχουν παιξει ποτε στην Ευρωλιγκα. Εγω προσωπικα τεινω στη 2η εξηγηση.

    Για τον Παναθηναικο δεν πιστευω οτι τα πραγματα ειναι τοσο ασχημα.
    Ουτε θα με ενοχλουσε να παραμεινει ο Αργυρης. Εκτος αν ερθει κανενας Μπλατ (λεμε τωρα).
    Πρεπει ομως η ομαδα να ενισχυθει σωστα, δε θελει κοπο ουτε πολυ χρημα, τροπο θελει.

    Για τον Ολυμπιακο τωρα, δε ξερω ποσο καλα ειναι τα πραγματα.
    Προφανως η κατακτηση αλλα και ο τροπος που εγινε χαροποιουν πολυ τους φιλους του.
    Αλλα μπορει ο Σπανουλης να συνεχισει τετοια κρεσεντα στη νεα χρονια? Μπορει να γινει καλυτερος προπονητης ο Σφαιρο?
    Θα παρουν γενναιες αποφασεις οι Αγγελοπουλοι ή θα κρατησουν στη ομαδα ολους τους νικητες?

    Ενα τεραστιο ευχαριστω σε εναν απο τους μεγαλυτερους αθλητες που εβγαλε ο τοπος, το ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ.
    Ειμαστε πολυ τυχεροι που απολαυσαμε το μπασκετ στα χρονια του.


    theBgt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο Δρακος του Περιστεριου ξαναχτυπησε. Εγκληματιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλησπέρα σε όλη τη κοινότητα.

    Τρομερές στιγμές. Θέλω να πω κάτι το οποίο πιστεύω οτι εδώ μέσα δε θα πάει χαμένο. Ας αξιοποιήσουμε όλοι αυτή την απίστευτη σειρά και τις στιγμές αθλητικού πολιτισμού που ζήσαμε για πρώτη φορά, για να αναβαθμίσουμε το προιόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. O στρομπερι ρε παιδια ειναι καλα, γιατι για να βγει για να βαρεσει ο σπανουλης τις βολες πρεπει ναχε παθει μεγαλη ζημια. τι εδειξαν οι εξετασεις ξερει κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. μια φωτογραφια χιλιες λεξεις,ο ΔΔ απεδειξε οτι ξερει να νικαει αλλα και να χανει,μεγαλειο ψυχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. @@@https://www.facebook.com/Greenworldgr/photos/a.190401337813575.1073741828.186386891548353/514289472091425/?type=3&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Νικος Παππας. Ας του δοθει ο ρολος που του αξιζει, ας πλαισιωθει σωστα κι ας προσληφθει ενας προπονητης που να ξερει να παιζει μπασκετ και στις δυο πλευρες του παρκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Μετρ της αμυνας ο Αργυρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Wrath of the titans
    Palmer eldritch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Εφυγε ο Σαλε και παλι 'Σαλε' ειχαμε. Εναν καλο προπονητη ζηταμε. Τοσο δυσκολο ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ
    =================
    =====================

    Για τους Ολυμπιακούς , ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
    Για τους Παναθηναικους , ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
    Για μένα , ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
    Και γιατί νίκησε το άθλημα μου.
    Και γιατί είδα ωραίους τελικούς.
    Και γιατί την ανθίστηκα τη δουλειά, την ήξερα
    και δεν με άγγιξε καθόλου το τέλος σαν οπαδό.
    Και για σάς, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
    Για όλους.
    Ωραίο πρωτάθλημα, ωραίοι τελικοί, με τις αντιπαραθέσεις
    για τη διαιτησία και με μεγάλα σούτ που ομόρφηναν
    την μπασκετική ατμόσφαιρα.
    ΧΑΣΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ.
    ΚΑΙ ΠΕΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ.
    Σημασία έχει ότι ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΑΝ
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΞΑΝΑ.
    Αυτός που δεν το ήξερε, την πάτησε και πιστεύω να έμαθε
    από τα λάθη του.
    Αν δεν έμαθε, κακό του κεφαλιού του.
    Και κακό του κεφαλιού και σε αυτούς που συμφωνούν
    μαζί του και τον ακολουθούν στην παρακμή της μεγαλύτερης
    ομάδας που έχει γνωρίσει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
    ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟ
    ΚΤΙΖΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ.
    Και το μπάσκετ σήμερα νίκησε.
    Τα λάθη πληρώνονται και τα πληρώσαμε με ένα πρωτάθλημα μόνο.
    Εχουμε 34 δοξα το Θεό (τον κανονικό όχι τον Διαμαντίδη)
    Κι αν είναι κατάρα η αποχώρηση του για το άθλημα.
    ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ !!!
    =========================================================
    Γιατί αυτός που έφιαξε την ομάδα το 2012 και την κατέστρεψε
    το 2014 χωρίς να ανοίξη μύτη, δεν μπορεί να κρυφτεί πιά
    πίσω από τον ΘΕΟ (τον Διαμαντίδη, όχι τον κανονικό)
    Και θα είναι αναγκασμένος τα υλικά του 2012 που γκρέμισε
    το 2014, να τα ξαναβρεί και να προστέσει μάλιστα άλλα
    τόσα.
    ΜΗ ΦΟΒΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟ....Ο ΤΖΙΜΟΠΛΗΚΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
    ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.
    ΕΥΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΘΕΟ, Ο ΚΟΙΝΟΣ ΘΝΗΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
    ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΠΙΑ
    ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΦΙΑΞΕΙ (και μπορεί πανευκολα) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
    Πιό δυνατή και πιό μυαλωμένη σε βάθος χρόνων.

    ΥΓ Χαρείτε με την χαρά των συνανθρώπων σας.
    ΥΓ2 Πεδουλάκαρε θα συμφωνούσα μαζί σου για το φάουλ
    που δεν έκανες στην τελευταία επίθεση, αν δεν είχες
    χάσει τον 2ο τελικό ακριβώς έτσι και την 1η παράταση
    ακριβώς έτσι.
    Θέλεις πολλά καρβέλια μεγάλε για να πάς τον ΠΑΟ
    στην Ευρώπη.
    Φάτα και τα ξαναλέμε.
    ΥΓ3 Ντάριους, Ανταμς, Γιάννης Μπουρούσης, Νίκος Ζήσης
    και Θανάσης Αντεντοκούμπο για αρχή.
    ΥΓ4 Σε καλή μεριά Βασίλη :)
    Και τα κοκόρια σου γεννάνε, γιατί είσαι μάγκας.
    ΥΓ5 Γιαννακό, αν είσαι και εσύ μάγκας, συνέχισε τις
    Ελληνοποιήσεις με τα μωρά, χωρίς 6 ΒΑΡΒΑΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ
    και αν είσαι ακόμα πιό μάγκας ξαναβγές και πέσμας
    πώς δεν είναι αυτοσκοπός οι τίτλοι, για τον πολυτιτλούχο
    αλλά αυτοσκοπός είναι οι σφαλιάρες στην Ευρώπη
    και τα πρωταθλήματα στον Ολυμπιακό :)
    Mετά από δύο ντάμπλ στην έδωσε και μας κάθησες στο αυγό.
    Τώρα μετά από δύο σφαλιάρες...παρ'τ'αυγό και κούρευτο :))

    Jim....οπληκτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή