Athlenda

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Baller..


Μπορεί ο Justin Dentmon να αποτελέσει τον .. Δαίμονα  που χρειάζεται ο Ολυμπιακός στο περιφερειακή του γραμμή; To Ηoopfellas αξιολογεί τη περίπτωση ενός πραγματικού baller..


Οι πρωταθλητές Ελλάδας ψάχνουν με υπομονή τον παίχτη που θα συμπληρώσει τη περιφερειακή τους γραμμή, στοχεύοντας έναν γκαρντ που θα μπορεί να ανοίξει άμυνες, να δημιουργήσει για τους συμπαίχτες του και να διατηρήσει το επιθετικό aggressiveness στο backcourt όταν ο Σπανούλης δε θα βρίσκεται στο παρκέ. Φάνηκε πολλές φορές φέτος η απουσία του Σλούκα ή τουλάχιστον ενός γκαρντ με αυτά τα χαρακτηριστικά. Παίχτες τέτοιοι υπάρχουν ανά την Ευρώπη όμως στη πλειοψηφία τους δεσμεύονται με συμβόλαιο.



Πέρυσι τέτοιο καιρό, αναλύοντας τις ανάγκες τουπράσινου εκείνη τη περιόδου backcourtείχαμε εστιάσει στη τριάδα των Σλούκα-Κόπονεν-Ρότσεστι. Ο Κόπονεν είναι ένας παίχτης που θα έλυνε κάθε πρόβλημα αυτή τη στιγμή σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Αποτελεί “συμπάθεια” της σελίδας χρόνια τώρα, νομίζω είναι γνωστό. Οργανωτικά και εκτελεστικά είναι άψογος, θα αποτελούσε perfect fit. Όμως φαντάζει πολύ δύσκολο να αφήσει τη Μόσχα και στη περίπτωση που συμβεί αυτό θα πρέπει να ξοδευτεί πάρα πολύ χρήμα. Ο Ρότσεστι από την άλλη είναι διαφορετική περίπτωση. Η Μακάμπι ψάχνει για γκαρντ στην αγορά, διακριτικά όμως θέλοντας να προσεγγίσει παράλληλα αγοραστές για τον παίχτη. Με τη μορφή που έχει το ρόστερ της θα χρειαστεί διαφορετικό περιφερειακό. Ο Ρότσεστι έχει το background να μπει άμεσα και να πρωταγωνιστήσει στον Ολυμπιακό. Προσφέρει instant scoring, δημιουργία, leadership. Η περίπτωση του χρειάζεται υπομονή. Πιστεύω ότι θα αποδεσμευτεί και τότε θα είναι μια πολύ καλή επιλογή για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Μέχρι τότε κανείς δε ξέρει..


Ο Γιάνις Στρέλνιεκς επίσης θα ήταν μια αξιοπρόσεκτη περίπτωση. Ανανέωσε δυστυχώς το συμβόλαιο του για δύο χρόνια νωρίς νωρίς, μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Γκαρντ με χέρι αλφάδι, πραγματικός φονιάς από το τρίποντο (οι ερυθρόλευκοι το ένιωσαν φέτος άλλωστε), καλοπροπονημένος, βλέπει γήπεδο, παίχτης ομάδας σίγουρα που του αρέσει να δουλεύει με το σύνολο.


O Dentmon (1984-G-1.85) είναι ένας πραγματικός Baller. Παίχτης με μια έμφυτη επαφή με το άθλημα ο οποίος μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα με τη μπάλα στα χέρια. Βρέθηκε στις καλοκαιρινές λίστες του Hoopfellas το 2012..


ΜVP της D-League το 2012, έκανε θραύση με τη Ζάλγκιρις στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 2013-14. Έχει παίξει μπάσκετ παντού. Κάποτε ίσως έχουμε την ευκαιρία να πούμε για τις ιστορίες και τη περιπλάνηση του.  Ενδεικτικά θα σας πω (εκτός του ότι στο σχολείο ταξίδευε 5 ώρες για να προπονηθεί με την ομάδα) ότι τη πρώτη του χρονιά εκτός Αμερικής, όταν και έπαιξε στο Ισραήλ (εντυπωσιακή σεζόν) είχε πει στη μητέρα του σκόπιμα ψέμματα πως αγωνίζεται στην Ιταλία (αυτή φοβόταν..) μέχρι που η κομπίνα του ανακαλύφθηκε όταν έστειλε χρήματα και κάποια πράγματα πίσω στη πατρίδα.. Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος. Αγωνίζεται στο SL του Ορλάντο μτους "άσπρους" της Μάτζικ. Πάμε μαζί να δούμε αν μπορεί να αποτελέσει τον "Δαίμονα" (De -nt- mon) που χρειάζεται η περιφερειακή γραμμή του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν..



Γιατί ξεχωρίζει..;

O Oλυμπιακός είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα που έχει διαμορφώσει σταθερές στο backcourt της το οποίο είναι η καρδιά και βασική πηγή ζωής στο παιχνίδι των ερυθρολεύκων στέλνοντας αίμα σε όλες τις υπόλοιπες γραμμές. Σας έχω εξηγήσει και άλλη φορά στο παρελθόν το πόσο δύσκολο είναι να μπει (τα τελευταία χρόνια) ένας ξένος αθλητής σε αυτή τη γραμμή και να καθιερωθεί κάνοντας establish στο status και τον χρόνο του, σε έναν συνήθως δεύτερο ρόλο καθώς οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και παιδιά με συγκεκριμένες αδυναμίες, αυτό το επίπεδο και το σύγχρονο μπάσκετ τα “ξερνάνε”αμέσως.. Γίνεται κατανοητό ότι ακόμα και ένας αρκετά καλός παίχτης πιθανόν να μη μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχει το διαμορφωμένο πλαίσιο του ερυθρόλευκου backcourt τη στιγμή που θα του ζητηθούν άμεσα, πολύ συγκεκριμένα πράγματα.


Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε ήδη μια value/money κίνηση με τον Khem Birch και μένουν ακόμα άλλες δύο (συν τον Έλληνα τρίτο σέντερ όπου ο Καββαδάς κατά τη γνώμη μου έχει τα χαρακτηριστικά για να πάρει τη δουλειά και πρέπει να την πάρει) για να κλείσει το ρόστερ του. Ένας Guard και ένας PF. Είναι βέβαια ότι το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων χρημάτων θα επενδυθεί στον περιφερειακό μιας και ο Back up-PF μπορεί να κλείσει με 350-400 χιλιάρικα ετησίως, ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει τη πολυτέλεια να διαβεί το κατώφλι της αμερικανικής αγοράς. Η οπτική λοιπόν η δική μου είναι ότι αναφορικά με τον παίχτη που θα συμπληρώσει τη περιφερειακή γραμμή, οι ερυθρόλευκοι δε πρέπει να πειραματιστούν. Καμία παραχώρηση σε επίπεδο ποιότητας, κίνηση προς τη κατεύθυνση με το λιγότερο δυνατό ρίσκο. Αυτό πληρώνεται παραπάνω βέβαια. Παραπάνω σε σχέση με μια επιλογή πιο οικονομική/υψηλού ρίσκου δε σημαίνει όμως υπεραξία. Σε συνάρτηση με το ύψος του ρίσκου και αυτά που σου φέρνει πάντα ένας παίχτης (αγωνιστικά)στο τραπέζι η πιο ακριβή κίνηση ουσιαστικά μπορεί να αποδειχθεί σε βάθος και η πιο ..οικονομική/ευεργετική για το πορτοφόλι της ομάδας.


Σε αυτό το επίπεδο και με αυτές τις απαιτήσεις παίζει τεράστιο ρόλο ο χαρακτήρας. Όταν λέω χαρακτήρα το επίκεντρο δεν έχει να κάνει με το πόσο “καλό παιδί και πρόθυμο” είναι κάποιος αθλητής. Σαφώς και παίζει μεγάλο ρόλο η ομαλή αφομοίωση του στο σύνολο ανθρώπων που αποτελούν την ομάδα και η ευεργετική επίδραση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας του στη μικρή κοινωνία που συμβιώνει στα αποδυτήρια αλλά στη συγκεκριμένη περίσταση μιλάω για αγωνιστικό χαρακτήρα. Για τον χαρακτήρα που θα δείξει ο αθλητής στον δρόμο τον δικό του και της ομάδας προς την επίτευξη των στόχων τους στη σεζόν που έρχεται. Τι είναι διατεθειμένος να κάνει για να πετύχει.. Σε αυτή τη βάση υπάρχουν πράγματα που ξεχωρίζω στον Dentmon ο οποίος είναι ένας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός τύπος. Ακόμα και όταν διάλεξε τον δρόμο του χρήματος (σας έχω υπογραμμίσει πολλάκις ότι αυτό πολλές φορές είναι κατακριτέο από αρκετούς από εμάς όμως οι Αμερικανοί αθλητές , ένα σοβαρό ποσοστό τουλάχιστον, έχουν έναν ξεχωριστό, δικό τους τρόπο σκέψης από τη στιγμή που θα αναγκαστούν να παίξουν επαγγελματικά μακριά από τη πατρίδα τους) και τη Κίνα δεν έμοιαζε να απώλεσε αυτό το στοιχείο. Δεν είναι cool και άνετος με την “ήττα”, σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο. Αυτό το γνώρισμα ήταν που καθιέρωσε τον Acie Law ως μέλος της γραμμής κρούσης των ερυθρολεύκων και του έδωσε πολλές φορές την ικανότητα να παίζει πάνω από τις πραγματικές του δεξιότητες.


Dynamic Shooter


Ο Ντέντμον διαθέτει (όπως και ο Βασίλης Σπανούλης) ένα χαρακτηριστικό που σπάνια βρίσκεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μπορεί να σουτάρει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και μορφή πίεσης, από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου. Να σουτάρει πραγματικά και όχι να δοκιμάσει την τύχη του.. Η παρουσία ενός τέτοιους γκαρντ στο παρκέ βάζει μεγάλη πίεση στις άμυνες. Ο Ντέντμον λοιπόν είναι ένας παίχτης που βάζει σημαντική πίεση στις άμυνες. Είτε παίζει με τη μπάλα στα χέρια είτε βρίσκεται μακριά από αυτή. Έχει μεγάλη ποικιλία στη περιφερειακή του εκτέλεση. Σουτάρει αρκετά καλά μετά από ντρίμπλα (χρυσάφι στο σύγχρονο Pick & Roll based ευρωπαϊκό μπάσκετ), υπό καθεστώς άμυνας ή σε off balance εκτελέσεις, του αρέσει να παίρνει σουτ σε καταστάσεις transition. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση γεγονός που τον “ψηλώνει” τη μετοχή του σημαντικά. Ο μηχανισμός εκτέλεσης του είναι ιδιαίτερος καθώς τοποθετεί τη μπάλα δεξιά για να οπλίσει, θέση που τον βοηθάει να βρίσκει ισορροπία ακόμα και σε πολύ δύσκολα σουτ με το χέρι του αντιπάλου να ..ξύνει τη μύτη του, όπως για παράδειγμα ο αρχηγός του Ολυμπιακού εκτελεί μετά από side step. Η θέση αυτή εκτέλεσης τον βοηθάει επίσης στα σουτ εκτός ισορροπίας όπου μοιάζει να μπορεί, τερματίζοντας το χέρι του στη φόρμα εκτέλεσης κατά το release, να στείλει τη μπάλα οπουδήποτε θέλει. Είναι επίσης σημαντικό να προσθέσουμε ότι ο Ντέντμον λειτουργεί το ίδιο καλά ως executive shooter παίζοντας μακριά από τη μπάλα σε μια ball screen επίθεση όπου μπορεί να εκτελέσει σε πρώτο χρόνο ενώ παράλληλα δουλεύει πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι τις προσποιήσεις για να βγάλει εκτός ισορροπίας γρήγορους και πιο ψηλούς αντιπάλους. Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν παίχτη που έχει την ιδιοσυγκρασία και το πιστεύω να σουτάρει (σχεδόν σε όλη του τη καριέρα κυμαίνεται στο 40% στο τρίποντο) και έναν αθλητή που θα πάρει και θα ευστοχήσει σε μεγάλα σουτ. Αυτό, όσο προχωράει η σεζόν, μετράει πολύ..


Flashback: Θυμηθείτε τη βραδιά που έκανε τους Γιούλ και Ντρέηπερ να βλέπουν εφιάλτες..



Σκόρερ μετά από επαφή


Μεγάλο του συν (ειδικά απέναντι στα ονόματα που έχουν προταθεί και εξετάζουν οι ερυθρόλευκοι για τη θέση) η αποτελεσματικότητα του να τελειώσει μετά από επαφή. Πλέον δεν είναι το ίδιο γρήγορος (παραμένει σε σαφώς καλό επίπεδο) όμως ποτέ δε τον εγκατέλειψε αυτή η no fear νοοτροπία του όταν επιτίθεται στο καλάθι πατώντας στο ζωγραφιστό. Το τελευταίο του βήμα έχει πέσει όμως διαθέτει μια γκάμα κινήσεων που τον βοηθούν πολύ να τελειώσει απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους και την ικανότητα να το κάνει μετά από επαφή. Ο Ντέντμον είναι ο γκαρντ που περνώντας προς τα μέσα θα ψάξει την επαφή. Γνωρίζει ότι δε μπορεί να φτάσει ψηλά και μέσα από αυτή θα πάρει πλεονέκτημα ισορροπίας απέναντι στον αμυντικό για να τελειώσει. Έχετε σκεφτεί πόσο σημαντικό εργαλείο είναι αυτό το στοιχείο, για έναν σουτέρ στη προσπάθεια του να βρει ρυθμό και να συνδεθεί με το καλάθι; Τα συχνά ταξίδια στη γραμμή των προσωπικών (στη προκειμένη περίπτωση ο φίλος μας είναι σουτέρ του 85%..) σας διαβεβαιώ ότι είναι το καλύτερο σκαλοπάτι..

Pick & Roll execution


O Nτέντμον βρίσκεται συνεχώς σε attack mode και αυτό είναι κάτι που κεφαλαιοποιεί σε pick & roll καταστάσεις καθώς τραβάει μεγάλο μέρος της προσοχής της άμυνας γεγονός που δημιουργεί καταστάσεις για τους συμπαίχτες του. Αν και scoring guard βλέπει γήπεδο και είναι αξιόλογος πασέρ χάρισμα που αναδεικνύεται όταν το συνδυάζει με την ικανότητα του να πάει παντού με τη μπάλα. Πασάρει καλύτερα όταν έχει κλειδώσει στο μυαλό του να κάνει το απλό, την απλή και ουσιαστική μεταβίβαση, κατάσταση που συμβαίνει πιο συχνά όσο προχωράει στη καριέρα του. Νιώθει άνετα σε pick & roll καταστάσεις. Σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός βέβαια θα χρειαστεί να γίνει πιο passive στο πλαίσιο αυτό.

Επίσης θα χρειαστεί να καταθέσει μεγαλύτερο effort στην άμυνα. Πάντα δούλευε καλά τα χέρια του στα μετόπισθεν όμως το footwork του δεν είναι ανάλογο όπως και συνολικά οι αμυντικές του αντιδράσεις. Δεν ήταν ποτέ stopper ούτε οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν για κάτι τέτοιο. Απλά στο συγκεκριμένο επίπεδο θα χρειαστεί να προσπαθήσει να είναι τουλάχιστον average.

Παίχτης που αρέσει στον οργανισμό των Spurs



Ο Ντέντμον άρεσε στους Σπερς και τον Πόποβιτς ο οποίος είχε εκφραστεί θετικά για το ταλέντο του πριν τον ανεβάσεις από τους Τόρος στη μεγάλη λίγκα δίνοντας του δεκαήμερο συμβόλαιο. Οι Σπερς φημίζονται για την ικανότητα τους να διαλέγουν και να αναπτύσσουν guards μέσα στο σύστημα τους άλλωστε. Απλά το τραίνο του Ντέντμον πήρε ο 20χρονος τότε Corey Joseph  (στους Toros σκεφτείτε ότι βρισκόταν στη σκιά του ηγέτη Dentmon) ο οποίος γρήγορα μεταλλάχτηκε στον παίχτη που βλέπουμε σήμερα. Ο Ντέντμον δεν επιβίωσε ποτέ στη μεγάλη λίγκα (ενώ ήταν ο ορισμός του dominant στη D-League). Πλέον στα 31 του, ακόμα και εάν "σπάει τα πόδια του" στα Summer Leagues έχει εξοικειωθεί με την ιδέα του ότι πιθανόν θα συνεχίσει να παίζει εκτός ΝΒΑ. 

Νομίζω πως  o Nτέντμον είναι μια περίπτωση που αξίζει να αξιολογηθεί προσεκτικά από τη πλευρά του Ολυμπιακού στη παρούσα φάση. Σίγουρα έχει τις δεξιότητες για να ανταποκριθεί στον ρόλο που ζητούν οι ερυθρόλευκοι όμως δεν έγινε το σημερινό θέμα συζήτησης μας για αυτό. Θεωρώ ότι το βασικό του πλεονέκτημα είναι ο ανταγωνιστικός του χαρακτήρας και το πνεύμα νικητή που τον διακατέχει. Σε τέτοιες περιπτώσεις και σε αυτό το επίπεδο, τα πνευματικά χαρακτηριστικά αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για να μεταφράσεις το παιχνίδι ενός αθλητή σε ένα καινούργιο περιβάλλον..



Υ.Γ: Μιας και μιλήσαμε σήμερα για έναν Huskie (ο Dentmon σπούδασε στην Washington) δράττομαι της ευκαιρίας να τοποθετήσω στις σημειώσεις σας τον Andrew Andrews (1993-G-1.88), πολυβόλο των Huskies ο οποίος έμεινε εκτός ντραφτ. Πολύ καλός σουτέρ, καλοπροπονημένος, παίζει με τη μπάλα στα χέρια, έφεση στο ριμπάουντ. Ο Andrews ξεχωρίζει για την επιθετικότητα του η οποία βάζει πίεση στις αντίπαλες άμυνες ενώ πρόκειται για περιφερειακό που ψάχνει την επαφή και ξέρει να είναι παραγωγικός σε αυτό το πλαίσιο παιχνιδιού, όντας ικανός στην προσωπική φάση. Θα μπορούσε άμεσα να αποτελέσει έναν καλό σκόρερ σε σύνολο μεσαίας ταχύτητας σε μια από τις καλές ευρωπαϊκές λίγκες. Ο ανταγωνιστικός του χαρακτήρας αφήνει υποσχέσεις πως μπορεί να κάνει καλή καριέρα στα μέρη, αναπτύσσοντας το παιχνίδι υπό την επίβλεψη ενός προπονητή που θα τον σπρώξει στο όριο. Θα τα ξαναπούμε σύντομα..



Υ.Γ1: Καλή κίνηση του ΠΑΟΚ με τον Νέναντ Μιλιένοβιτς (1993-G-1.94). Είχαμε μιλήσει για αυτόν όταν μαζί με τον Μίσιτς αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά τηw fast pace τότε Μέγκα Βιζούρα (σήμερα Mega Leks) η οποία παρουσίαζε ένα από τα καλύτερα μπασκετικά θεάματα στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να του δώσει την ευκαιρία να βγει σε πρώτο ρόλο.



Υ.Γ2: Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να περιμένει την απόφαση του Γιάννη Μπουρούση για να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις του. Όσο περνούν οι ώρες και ο διεθνής σέντερ δε βρίσκει κάτι αξιόλογο από την Αμερική, οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού αυξάνονται. Τελευταία εξετάζεται πάλι η περίπτωση του Φελντέιν.. Ο Δομηνικανός δεν έχει διαβατήριο (η ομάδα ψάχνεται κατά μήκος των Βαλκανίων για να βγάλει ένα στον Τζέημς..) και οι πράσινοι πιθανόν θα χρειαστούν μια θέση Αμερικανού στη προσπάθεια τους να βρουν τον φόργουορντ που χρειάζονται. Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στη περίπτωση του Φελντέιν έχω να πω τα εξής.. Οκ, όλοι θα θέλαμε τον Κάρολ στις ομάδες μας αλλά δε μπορούμε να τον έχουμε. Ο Φελντέιν είναι ένα "μακρύ" off guard που σουτάρει, αμύνεται και έχει αρκετά ικανοποιητικό playmaking. Είναι συνεπής περιφερειακός από αυτούς που με τα στοιχεία του παιχνιδιού τους διαμορφώνουν το πλαίσιο για τα πραγματικά δυνατά χαρτιά στην επίθεση μιας ομάδας. Αυτά πληρώνονται στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ φίλοι μου.. Και η τιμή στην οποία ανανέωσε ο Φελντέιν δίνει αξία στη κίνηση του Παναθηναϊκού.. Σε διαφορετική περίπτωση οι πράσινοι θα κινηθούν για έναν κοινοτικό PG και έναν (επίσης κοινοτικό) SG/SF..




Υ.Γ3:  Με την τριάδα Καλάθη-Θανάση-Παπαπέτρου στο παρκέ η ένταση της άμυνας μας ανεβαίνει σε πολύ υψηλό επίπεδο και ειδικά ομάδες της ταχύτητας του Ιράν δε μπορούν να αντεπεξέλθουν. Ο Θανάσης είναι πολύ ακατέργαστος επιθετικά. Όμως (σας το έχω ξαναγράψει) σκεφτείτε πόσο έλειψε στη σειρά των τελικών στον Αργύρη Πεδουλάκη ένας τέτοιος energy guy στις θέσεις των forwards για να υποστηρίξει το small ball με τον Γκιστ στο "5" και τον Χαραλαμπόπουλκο στο "4".. Θέλει δουλειά ο Θανάσης για να μπορέσει να σταθεί 20 λεπτά σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ακόμα δεν είναι εκεί. Όμως στα μετόπισθεν το versality που φέρνει σε συνδυασμό με το αθλητικό του πακέτο δίνουν στον εκάστοτε κόουτς πολλές πραγματικά επιλογές.

 Οι Ιταλοί επίσης έχουν δουλέψει αρκετά στο αμυντικό κομμάτι. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως και πόσο θα παράγουμε απέναντι στην άμυνα του Μεσίνα εφόσον φτάσουμε μέχρι εκεί. Άλλο μπάσκετ πλέον για τους άλλοτε fast pace Ιταλούς. Το γρήγορο τέμπο με τις περισσότερες κατοχές τους έκανε πιο απρόβλεπτους και παρήγαγε περισσότερες μπάλες για τους σταρ τους όμως τώρα παίζουν πιο ορθολογικά.











711 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για τα "ιδιαιτερα" Jim. Για Claverton στον ΠΑΟ τι μαθαίνεις? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζιμάρα, αν και Παναθηναϊκός, το απόλαυσα πολύ αυτό το άρθρο!
    Πολύ σωστός, θέλει έναν τέτοιο παίκτη ο Ολυμπιακός...

    Πες βρε ψυγοβγάλτη :) κανα όνομα για κοινοτικό γκαρντ που εξετάζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oυτε μια αναφορα στον Γιανκοβιτς;;ο Β.Χ ειναι ουσιαστικα ανετοιμος για 1ος ουτε καν 2ος δεν κανει ακομη.Οταν ο Παο πασχει απο Ελληνες δεν αφηνεις εναν απο τους καλυτερους στην ηλικια του να φυγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδη Τζιμ ο Παναθηναικος θα κινηθει για παιχτη ΣΥΝ τον Φελντειν ή κοινοτικο;

    Και πες ως δεδομενο πως οι πρασινοι αποκτουν Μπουρουση. Έχουν ακομα να παρουν 1.SG/SF 2.εναν ακομα ψηλο (με 4 ατομα θα πανε;;;) 3. αλλο ενα γκαρντ; 2 θεσεις ξενων(κοινοτικων ή μη) για 3 παιχτες; Τι δεν λεω καλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο ΠΑΟ πάρει Μπουρούση η βασική προτεραιότητα θα είναι μετά να πάρει έναν φόργουορντ (SF/PF) που θα αποτελέσει το ταίρι του Γκιστ στο "4" και θα συμπληρώσει τους SF ως Big-SF. Μετά πηγαίνεις πιθανόν και για έναν κοινοτικό PG. Αν δεν υπογράψει ο Μπουρούσης πηγαίνει αντί του PG, υποχρεωτικά για κοινοτικό ψηλό.

      Διαγραφή
    2. "Τους sf". Άρα θεωρείς έναν εκ των θαναση και βλαντο , παιχτη του παναθηναικου. Αν δεν υπογράψει ο Μπουρουσης,πας για Ζήση ή... τίποτα δηλαδή.( ή αλλάζεις τον Φελντειν).

      Υ.γ. Μητογλου δεν ακους καθόλου; γιατί;

      Διαγραφή
  5. Για τον Κλαβέρ:

    η περίπτωσή του δεν σχετίζεται με του Μπουρούση όπως γράφουν.
    Η ομάδα τον είχε ως πρώτο στόχο από την αρχή αλλά ο παίχτης είχε συμφωνήσει προφορικά με την Ρεάλ. Αμέσως όταν έγινε γνωστό ότι η Βαλένθια δεν θέλει να τον δώσει σε Ισπανική ομάδα μπήκαμε ξανά στην διεκδίκηση με πρόταση κοντά στις 800χιλ αλλά από την πλευρά του παίχτη απάντησαν ότι θέλουν να περιμένουν έως τα μέσα Ιουλίου για να εξετάσουν και τις υπόλοιπες προτάσεις που θα δέχονταν και συγκεκριμένα από Εφές, Μιλάνο και Μακάμπι όπως είχε πει ο μάνατζέρ του.
    Χθες επικοινώνησαν ξανά οι ίδιοι αυτή τη φορά ζητώντας ένα ποσό λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο (δεν έμαθα αν πρόκειται για δολάρια ή ευρώ)και μπήκαμε ξανά σε διαπραγματεύσεις. Κάναμε την τελική πρόταση και περιμένουμε απάντηση σύντομα όπως μου είπαν.
    Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με τον Σίγκλετον και ελπίζω να έχει και αυτή η περίπτωση θετική κατάληξη.

    Έκανα μια προσπάθεια να μάθω για τον αν έχουμε προσεγγίσει ξανά τον Ζήση αλλά δεν τα κατάφερα. Ο παίχτης αρχικά ήταν αρνητικός ως προς το να γυρίσει στην Ελλάδα αλλά αν έρθει ο Μπουρούσης και λαμβάνοντας υπόψη τις υπόλοιπες ''jimopliktes'' μεταγραφές που έγιναν, είπα μήπως άλλαξε γνώμη. Εγώ θα άλλαζα :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eσύ θα μου βάλεις τη ταμπέλα [παντρεμένος]
      γλυκιά απίθανη υπέροχη κοπέλα :)))

      https://youtu.be/McoOq7P9Ehc

      Διαγραφή
    2. Εν τω μεταξύ απ'οτι γράφεται η ρήτρα για να μην πάει σε άλλη Ισπανική ομάδα έχει ισχύ μέχρι το 2017. Σε περίπτωση λοιπόν που ο παίκτης ψάχνεται για μονοετές συμβόλαιο, εγώ ως ομάδα δεν θα ήμουν τόσο θερμός να τον υπογράψω.

      Διαγραφή
    3. Στα γκαρντ δηλαδη, πιστευεις παμε για να παρουμε 5ο, ή για να αντικαταστησουμε τον Φελντειν;

      Διαγραφή
    4. ποσες πιθανοτητες δινεις για τον κλαβερ ?

      Διαγραφή
    5. Ο Κλαβερ θα έρθει μόνο αν δεν θέλει να πάει στην Τουρκία.

      Διαγραφή
  6. θα το πω και μακαρι να εκτεθω......η εθνικη ουτε ιταλια,ουτε κροατια μπορει να κερδισει.....και πιστευω οτι θα χασει ευκολα με οποια παιξει πρωτα....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μ ειδα το παιχνιδι μεταξυ της ιταλιας και της κροατιας κ συμφωνω μαζι σου...αυτη τη στιγμη η ομαδα μας ειναι κατωτερη απ αυτες τις 2...αν ηταν σκουκας πριντεζης παπανικολαου τοτε θα δινα πολλες πιθανοτητες να προκριθουμε

      Διαγραφή
    2. Ναι ρε Ακη ο Παπανικολαου θα αλλαζε τις ισορροπιες...κουνωντας πετσετες οπως περσι...

      Διαγραφή
  7. Jim, Άφρο και συνhoopfellιστες, ο Tιγί ειναι ελευθερος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ.
    ΤΙ ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ.............

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Βικτορ κανονικα αν τα ζυγισει , ασ μιλησει και με το φιλαρακι του τον Σινγλετον πρεπει να ερθει με 900 χιλ. στο ΟΑΚΑ ... Που να τρεχει στις τουρκιες να κινδυνευει η ζωη του για 300-400 χιλιαρικα διαφορα (max).Ασε που αν ερθει θα εχει τεραστιο ρολο στο 3 κυριως και 4 και θα μπορεσει να ανεβει και αλλο γιατι η Εφες που τον θελει εχει σχεδον διαλυθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας το έχω πει εδώ και ημέρες παιδιά. Η Αναντολού θα δώσει στον Κλαβέρ τουλάχιστον το συμβόλαιο που έδωσε η Νταρουσάφακα στον Μόερμαν (1.2). Είναι φαβορί για πολλούς λόγους εκτός και εάν ο παίχτης δε θέλει να μετακομίσει στη Πόλη.

      Διαγραφή
    2. Τζιμ , θα φυγει ο Μπραουν απο Εφες και ψαχνονται οι Τουρκοι για τοσο μεγαλο συμβολαιο στο 4?

      Διαγραφή
    3. Όχι, θα φύγει ο Σάριτς.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
  10. Κουζμινσκας ΝΒΑ ... Η εξελιξη των πραγματων εχει ως εξης. Οι αμερικανοι προοριζουν την αφροκρεμα της euroleague σαν 10ους εως και 14ους παιχτες της νεας σεζον. Περσι αναγκαζοντουσαν να εχουν σε αυτες τις θεσεις αμερικανους μετριου επιπεδου,διοτι ειχαν περιορισμο σαλαρι καπ. Φετος, οι καλοι ευρωπαιοι θα πανε εκει,εστω ως 14οι, με χρηματα ομως καλυτερα και απο της Ευρωπης;

    Αποτελεσμα;
    Οι ομαδες της Ευρωλιγκας να αποδυναμωθουν πληρως, η Ευρωπη να γινει μια νεα D-league. Οι ομάδες του νβα, να δυναμώσουν την ακρη του παγκου τους(πληρωνοντας υπεραξια που δεν τις ενδιαφερει) και εμεις οι ευρωπαιοι σε 2 χρονια θα θεωρουμε τον Βλαντο ως ενα απ τα καλυτερα 3αρια. Οχι επειδη θα ειναι,αλλα επειδη τα καλα θα παιζουν Αμερικη.

    Πολ μκ Καρτνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για κλαβερ θα κινηθεί ο παο μόνο αν δεν έρθει ο Μπουρούσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου μετέφεραν ότι αυτό το είπε ο Κοντός. Έχουμε κάνει δυο προτάσεις στον παίχτη ενώ περιμένουμε τον Μπουρούση, πως ακριβώς μπορεί να ισχύει;
      Anyway λογικά έχω λάθος πληροφόρηση εγώ.

      Διαγραφή
    2. Υποτιθεται δεν βγαινουν τα χρηματα και για τους δυο. Αυτο ειναι ολο.

      Διαγραφή
  12. KOYZMINSKAS ΜΑΛΛΟΝ ΚNICKS!

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ βρε Τζιμ, αν ειχες χωρεσει κι ενα σχολιακι για Μπραις Κοτον μεσα... Κατα τα αλλα το "ειδικα απεναντι στα ονοματα που εξεταζουν οι Ερυθρολευκοι" το εκλαμμβανω και ως σποντουλα για Ερικ Γκριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΤΡΟΠΗ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΝΙΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εξαιρετικό άρθρο μια ακόμα φορά. Πρώτη φορά που γράφω κάτι. Θα ήθελα ένα άρθρο για τον Singleton και τον James.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. μια μικρη διορθωση τζιμαρα, corey joseph k οχι Joseph young(καποιος χαζευε ιντιανα στο summer league) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. jim o Maurice ndour πως θα σου φενόταν για 4αρι στον Ολυμπιακό? νομίζω φέρνει ολα οσα χρειάζετε ο ολυμπιακόσ τεριάζει στο πνευμα της ομαδας και θα μπορέσει να ταιριάξει καλά με birch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ενταξει με το σημερινο στο τορινο θυμηθηκαμε την τουρκια του (Μποσα)Τανιεβιτs το 2010 στο παγκοσμιο,ομορφιεs.....
    Μιαs και ο Δημητρηs αναφερετε σε Baller γκαρντ αs αναφερω ενα Baller που βλεπω στο σαμερ λιγκ του Ορλαντο τον Nick johnson.
    Παιδι του αριζονα με Μπασκετικεs καταβολεs(Ανηψιοs του Dennis johnson των Κελτων του Μπερντ),στο χιουστον δεν βρηκε χρονο στο ροτεισον ,πηγε στο ιδιο πακετο που ειχε και τον παπανικολαου στο Ντενβερ(για τον θεριακλη λοσον)-τον ειδα χτεs στο Ματs με τουs Pistons και ξεχωριζε σαν την Μυγα μεs στο γαλα,πολυ δυνατο κορμι(6''2) για γκαρντ ,δεν φοβαται να παει στο Ντραιβ ακομα και στο καρφωμα,εχει δουλεψει στο σουτ του αρκετα και μαχεται να βρει συμβολαιο.Εαν δεν τα καταφερει για μενα ειναι ιδανικοs και για τουs 2 ''Αιωνιουs'' ,πολυ καλοs on ball defender που δινει βοηθεια στην αμυνα σε σχεση με τον Ερικ Γκριν που μπορει να ειναι σκορερ ομωs αποφευεγει την πολυ επαφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. παιδια στους ολυμπιακους αγωνες τι πρεπει να κανουμε για να περασουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα κερδίσουμε το προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο. Η αλλιώς Κροατία και Ιταλία..

      Διαγραφή
  20. Μπουρούσης κλαβερ τα'ιους ειναι κοντα ο παο ανακοινωνει οποτε θελει εναν απο τους 3 μεχρι κυριακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτα που λες εχουν βαση? η απλα τα βγαζεις απ το μυαλο σου?

      Διαγραφή
    2. 12:47 μ'αρεσει που αναρωτιεσαι κι ολας

      ;)

      Διαγραφή
  21. Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να ανάψουν μια λαμπάδα ισα με το μπόι του Ανταμ Σιλβερ γιατί, από εκεί που ήταν εκ των πραγμάτων καταδικασμένες σε ρόλο κομπάρσου, βλέπουν τους ανταγωνιστές τους α) να χάνουν ποιοτικούς/κομβικούς παίκτες και β) να μην μπορούν να ψωνίσουν από το (ευρωπαϊκό) πάνω ράφι γιατί κι αυτό σχεδόν άδειασε. Κερδισμένη και η Μακάμπι που, πάνω στη φούρια της, πρόλαβε κι έκλεισε κάποιους παίκτες πριν χαθούν ή μπουν σε πλειστηριασμό.

    Ωραίο ματσάκι το Ιταλία-Κροατία και θα υπέγραφα αν είχαμε μια ανάλογη διαιτησία κόντρα στον Ντάνιελ Ακετ ( να τον προφέρετε σωστά, Ιταλός είναι ο τύπος κι έτσι τον φωνάζουν οι ομοεθνείς του :PPPP ) και την παρέα του, σε περίπτωση που φτάσουμε φυσικά να παίξουμε με τους Ατζούρους για το εισιτήριο. ΟΚ, έκανε το κλασσικό του σόου ο Πέτροβιτς, αλλά δεν έγιναν δα κι εγκλήματα. Μια χαρά μπορούσαν να χτυπήσουν οι Κροάτες το παιχνίδι και μάλλον περισσότερο το έχασαν οι ίδιοι παρά το πήραν οι Ιταλοί. Ειδικά αυτός ο Μπιλαν απόψε έπαιζε σαν κάτι μεταξύ ματιασμένου και μιλημένου. Αν βελτιώσουμε την περιφερειακή μας άμυνα, κατεβάσουμε τα ριμπάουντ και τους βάλουμε την αμφιβολία στο μυαλό, μπορούμε το κόλπο γκρόσσο (αν κι εφόσον περάσουμε τους Κροάτες που δεν θα είναι καθόλου εύκολο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Pensierix

      Έγινε. ...Ντανιέλλο (ή Ντανίλο) Ακέττι λοιπόν, και... Λοζεσκί, όπως προφέρουν τον Ματ στο Βέλγιο! :-)

      Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι μήπως, ως Έλληνες που είμαστε, θα έπρεπε να τον προφέρουμε Δανιήλ Ακετίου;

      Αλέξης

      Διαγραφή
  22. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΈΑ.
    Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΉΘΕΛΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ ΝΩΡΊΣ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΊΣΙΜΟ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ ΑΛΛΆ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΕΡΆΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΣΤΟ ΝΒΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΥΝΟΗΣΑΝ.
    Ο ΤΖΈΙΜΣ ΉΤΑΝ ΤΟ ΠΡΏΤΟ ΌΝΟΜΑ ΑΛΛΆ Ο ΟΣΦΠ ΠΟΥ ΈΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΏΣ ΔΕΝ ΔΊΝΕΙ ΠΆΝΩ ΑΠΌ 700ΧΙΛ. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΉΘΗΚΕ ΌΤΑΝ ΤΟ ΠΡΆΓΜΑ ΞΈΦΥΓΕ. ΑΚΟΛΟΎΘΗΣΕ Ο ΡΟΤΣΕΣΤΙ ΑΛΛΆ ΤΟ ΠΡΆΓΜΑ ΚΟΛΛΆΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ. ΜΕ ΔΕΔΟΜΈΝΟ ΌΤΙ Ο ΟΣΦΠ ΘΑ ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ ΤΟΝ ΟΚΑΡΟ ΣΤΟ 4, ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΉΣΩ ΌΤΙ Ο ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΊΑΣ.
    ΕΙΔΩΜΕΝ.
    ΥΓ1 ΌΣΟ ΚΙ ΑΝ Ο ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΜΕ ΤΡΕΛΑΊΝΕΙ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΟΡΕΊ.
    ΥΓ2 ΑΥΤΌ ΜΕ ΤΗΝ 5/8 ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΈΙΜΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ. ΤΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΔΗΛΑΔΉ ΑΝ ΒΡΕΙ ΣΥΜΒΌΛΑΙΟ. Ο ΠΑΟ ΘΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌ ΤΟΥ;
    ΥΓ3 ΜΕΓΆΛΗ ΣΦΑΛΜΑ ΑΝ Ο ΠΑΟ ΒΆΛΕΙ ΠΑΊΧΤΗ ΜΠΡΟΣΤΆ ΑΠΌ ΧΑΡΆΛΑΜΠΟ
    ΦΙΛΙΚΆ
    ΖΕΝ ΜΆΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε σύ ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ θές και τα λές ή σου φεύγουνε ????
      Γιατί να μην βάλει παικταρά μπροστά από ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ
      ο Παναθηναικός ;;;;
      Εσείς δηλαδή πώς βάλατε δύο παικταράδες, ΣΠΑΝΟΥΛΗ
      ΚΑΙ ΛΟ, μπροστά από Σλούκα και Μάτζαρη κι όμως
      βρήκαν χώρο γιατί ήταν ταλεντάρες (ειδικά ο Σλούκας)
      κι όχι μόνο βγήκαν μπρσοτά και έκαναν παπάδες αλλά ο ένας σε τρία μόλιςχρόνια πήρε 1.000.000 από Φενέρ και ο άλλος παίρνει 500.000 από σάς ;;;
      Αφού ξέρεις μπάσκετ, γιατί γράφεις τέτοια πράγματα ;
      Αν αξίζει ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ, θα φάει όποιον κι αν του βάλουν μπρσοτά.
      Αν δεν αξίζει, θα παραμείνει αιώνιο ταλέντο.
      Εδώ στην κουτσουρεμένη Εθνική κι έχει πρόβλημα.
      Πλάκα μάς κάνεις ;

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα τον Παπαπέτρου που ξεπετάχτηκε ενώ ο ΟΣΦΠ στο 3 είχε μπροστά του Ντάντερ και Λοτζέκσι παρακαλώ.
      Και βγήκε από πάνω τους, πήγε Final Four και τους έτρωγε κι εναλλάξ τη θέση !!!!

      Διαγραφή
    3. ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΦΊΛΕ ΑΝΏΝΥΜΕ,
      ΚΑΤΑΡΧΉΝ ΘΕΩΡΏ ΤΟΝ ΧΑΡΆΛΑΜΠΟ ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΤΑΛΈΝΤΟ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΘΕΙ ΧΡΌΝΟΣ ΝΑ ΠΑΊΖΕΙ. ΤΟ ΊΔΙΟ ΘΕΩΡΟΎΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΑΊΖΟΥΝ. ΟΙ ΣΥΓΚΡΊΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΆΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΕΒΑΣΤΑ ΑΛΛΆ ΠΟΛΎ ΓΕΝΙΚΆ. Ο ΧΑΡΆΛΑΜΠΟ ΜΙΑ ΧΑΡΆ ΔΕΝ ΈΠΑΙΞΕ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ; ΠΑΊΧΤΗΣ ΝΤΑΡΝΤΕΝ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΕ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ). ΚΙ ΑΝ ΘΕΣ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΈΛΙΞΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΈΝΑΜΕ. Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΈΠΑΙΞΕ ΈΝΑ ΧΡΌΝΟ ΒΑΣΙΚΌΣ ΣΤΟΝ ΆΡΗ. ΚΙ Ο ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΈΔΩΣΕ ΧΡΌΝΟ ΚΑΙ ΡΌΛΟ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΎΣ.
      ΈΧΩ ΔΗΛΏΣΕΙ ΤΗΝ ΆΠΟΨΉ ΜΟΥ ΌΤΙ Ο ΠΑΟ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΑΝΑΝΈΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΆΞΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΡΜΌ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΌΜΕΝΑ ΧΡΌΝΙΑ (ΚΆΤΙ ΠΟΥ ΈΚΑΝΕ ΕΠΊ ΖΟΤΣ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ ΚΆΝΕΙ Ο ΟΣΦΠ).
      ΚΆΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΎΝ ΌΤΙ ΜΕ 5 ΚΑΛΈΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΈΣ ΘΑ ΦΤΙΆΞΕΙ ΟΜΆΔΑ. ΜΉΠΩΣ ΤΑ ΊΔΙΑ ΈΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΠΈΡΣΙ ΤΈΤΟΙΑ ΕΠΟΧΉ;
      ΑΠΌΨΕΙΣ
      ΦΙΛΙΚΑ
      ΖΕΝ ΜΆΣΤΕΡ

      Διαγραφή
    4. Φίλε μου ΖΕΝ μονο έξι ξένους μπορείς να πάρεις.
      Στις υπόλοιπες θέσεις όποιος Έλληνας έχει κότσια ας παίξει.
      Μηπως ο Σπαν η ο ΔΔ δεν είχαν ανταγωνισμό πριν γίνουν τεράστιοι ;;
      Λες για τον ΟΣΦΠ οτι έχει Ελληνικό κορμό και δεν αμφιβάλω.
      Αλλά με το που κτύπησε ο Γιανγκ και αρρώστησε ο Λοτζο ο ΟΣΦΠ μάζευε 20σαρες στο Καουνας και 30αρες στη Μοσχα συν τα δύο κοκομπλοκ απο Μπροζε μεσα εξω.
      Να τον βράσω τον Ελληνικό κορμό αν δεν έχεις καλούς ξένους.
      Κι οπως βλέπεις μιλάω με αποδείξεις.
      Πριν το ευρωπαϊκό του '12 ο ΟΣΦΠ δεν υπήρχε, ηρθαν Λο και Ντορσει κι αλλαξαν τα πάντα.
      Περσι που πηγε τελικό οι δυο Αμερικανοί ψηλοι του ελυναν κι εδεναν.
      Φετος μονος ο Χαντερ με Τζέιμς και ουορικ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα.
      Η εθνική πέρσι με Ελληνικό γαμάτο κορμό και με Σπανουλη, Πριντεζη, Μπουρουση, Γιαννη, Κουφό,Σλουκα κλπ μέσα είδε τα ραδίκια ανάποδα και τρέχει σε προλυμπιακα.
      Αξίζεις κύριε Χαραλαμποπουλε;
      Πιασε την μπάλα και φατην ωμή.
      Μπες μεσα και σκιστους όλους.
      Απέδειξε ΕΣΥ μέσα απο ανταγωνισμό οτι αξίζεις χωρίς να σου χαριστεί τίποτα.
      Ο Σλουκας ειπες πως ηταν βασικός στον ΑΡΗ.
      Ο ΒΧ που ηταν βασικός ;
      Μακάρι να γεμίσουν οι άλλες θέσεις με παικταραδες κι ας αφησουν στο 3 τον Βλαντο και τον ΒΧ πχ.
      Να δούμε τι θα κάνουν.
      Αλλά να έχεις σερβοπουθεναδες στις άλλες θέσεις και να θες απο ενα 18χρονο παιδί να παίξει ανταγωνιστικά, αυτό μου μυριζει αμπασκετοσυνη.

      Διαγραφή
  23. Τζιμάρα μου αρέσει η ιδέα του έμπειτου γκαρντ για τον ΟΣΦΠ καθώς περιέχει λιγότερο ρίσκο. Ο Ντέντμον είναι πιο έτοιμος παίχτης από τον Γκριν. Προσωπικά τον προτιμώ χωρίς σκέψη και από τον Ρότσεστι. Ο Ντέντμον είναι νικητής, θα στο βάλει το μεγάλο σουτ, εμπνέι πιο πολύ εμπιστοσύνη από τον επίσης πολύ καλό Ρότσεστι.

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σίγουρα καλή περίπτωση ο Dentmon. Ιδανικος combo για οταν δεν παιζει ο Σπανούλης αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να προσφέρει εξίσου δίπλα του. Πάντως σε ρόλο δίπλα στον Σπανούλη θεωρώ ότι είναι καλύτερος από τον Rochestie.
    Για τον ΠΑΟ, όπως έχει ήδη το ροστερ, το διδυμο Μπουρούση - Claver συμπληρώνει ιδανικά τη γραμμή των ψηλών αλλά αν δεν έρθει ένας σούπερ 'κοινοτικός' για τις θέσεις των guard, π.χ. Koponen, ή του SF, ο Feldeine, όσο και αν συμφωνώ με την ανάλυσή του Jim για τον παίκτη, περισσεύει. Αν πάλι βρεις παίκτη πρώτης γραμμής με 'διαβατήριο' για τις θέσεις αυτές σίγουρα τον κρατάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ πιστεύω ότι ο Ντέντμον ταιριάζει αρκετά δίπλα στον Σπανούλη. Πολύ περισσότερο από τον Ρότσεστι (ελάχιστα) και Γκριν (καθόλου). Ο Ντέντμον είναι πολύ αποτελεσματικός παίζοντας weak side.

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
  25. Τζιν για να καταλάβω , από τη στιγμή που δεν θα έλυνες τη συνεργασία με Φελντειν, τι θα έκανες στην περιφερεια με τα σημερινά δεδομένα; θα έπαιρνες παιχτη πίσω από καλαθη ; η θα συνεχίζες με τους υπάρχοντες;
    αν παλι έπαιρνες παιχτη , μετά δεν θα έβγαιναν τα κουκιά για τις άλλες θέσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα στο ναό του μπάσκετ. Ο Τζέιμς παίρνει διαβατήριο και ο Πεδουλάκης κοιτάζει τον Γκόρντον Λούκας. Αυτά.

    Insider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ωραιος Τζιμ, εξαιρετικη αναλυση για αλλη μια φορα.

    Στα του Προολυμπιακου, οι Φιλιππινες ζορισαν αρκετα τη Γαλλια σημερα. Εχω την εντυπωση πως ο Ερτελ μπερδευει λιγο την περιφερεια της Γαλλιας που ειναι ηδη με Παρκερ, Ντε Κολο, Ντιο. Ο Μπορις, που θα τον φανε τα Βραχωδη Ορη τωρα στα γεραματα, ειναι καταλυτικος σε αυτη την Εθνικη.

    Ωραιο παιχνιδι ειδαμε και στο Ιταλια - Κροατια. Οι Κροατες στο τελος επεσαν στην παγιδα να παιζουν στην αλλαγη με τον Χακετ και εκει η σεμνη τελετη ελαβε τελος.

    Στο NBA ακομη δεν εχουμε δει τιποτα..Οσο νυχτωνει το ...σαλαρι καπ μεγαλωνει!

    gelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βλαχοπονηρή σκέψη: αν όντως ο ΠΑΟ "την ψάχνει" να βγάλει κοινοτικό διαβατήριο στον James γιατί δεν κοιτάει προς Κροατία μεριά; Αν στερούνται κάτι οι Κροάτες είναι αξιόλογα γκαρντ. Μιλάμε ο Ούκιτς είναι ακόμα και σ'αυτή την ηλικία ότι καλύτερο έχουν. Γνωριμίες (Βράνκοβιτς κυρίως, Ράτζα δευτερευόντως) έχει για να "σπρώξει" το πράγμα. Θεωρητικά είναι η πιο προσβάσιμη λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα (αν όντως υφίσταται) .

    ΚΟΥΝΟΥΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Jim πως θα σου φαινονταν ο θανασης αντε για 3-4 στον παο? Στο τρια οταν ο φωτσης ειναι στο τεσσερα και στο τεσσερα οταν ο χαραλαμποπουλος ειναι στο τρια. Και μετα το μονο που χρειαζεται ο παο ειναι ενα βασικο τριαρι που να μπορει να σουταρει και ενα πενταρι ελληνας. Και τους ογκουστ μητογλου να συμπληρωσουν τους ψηλους. Τραβηγμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εξαιρετικός όπως πάντα. Ο Ντεντμοντ αν δεν κάνω λάθος έκανε το μπαμ στα μέρη μας τη χρονιά που το κάνε και ο ντιλεινι. Ο οσφπ έχει χρυσή ευκαιρία να χτίσει ένα τρομερό ροστερ που αρκετοί παίχτες παίζουν άνετα σε 2 θέσεις (Άγραβανης,παπαπετρου,λοτζεσκι)και καλύπτουν τυχόν κενά. 2 κομμάτια ακόμα και αν υποθέσουμε πως το 4ρι θα έρθει με 400χιλ τύπου ουαιτ,καλό potential ωραίο σουτ,ριμπάουντ κλπ. Μένει ο γκαρντ,τις τελευταίες ώρες έχουν γραφτεί χαρντυ,Έρικ γκριν,ροτσεστι,ντεντμοντ εδώ. Νομίζω όλοι έχουν κάποια απ τα στοιχεία που ψάχνουμε με μεγαλύτερη κλάση προφανώς τον ροτσεστι. Τέλος,ο υπερταλαντουχος τζερεμι παργκο είναι καμένο χαρτί πλέον γ αυτο το επίπεδο θεωρείς;γιατί δεν έχει γραφτεί πουθενά,έχει ή είχε όλα όσα ψάχνουμε αγωνιστικά συν τρελό εγωισμο και έχει φτάσει πιο μακριά από τους πιο πάνω ως πρωταγωνιστης (τελικός 11),θα θελα τη γνώμη σου για αυτόν. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Με το τρελο ντομινο που παιζεται ξαφνικα στην Ευρωπη,ο Παναθηναικος πρεπει να υπογραψει αυριο κιολας με κάθε θυσια τον Μπουρουση.Εαν το κανει αυτό βλεπει χαλαρα final 4 του χρονου.Μετα πρεπει να υπογραψει αμεσως ότι νεαρο Ελληνικο κυκλοφορει Μιτογλου,Ογκαστ,Θαναση γιατι οι Ελληνες θα γινουν ακομη πιο πολύτιμοι στο μελλον που θα είναι λιγοι οι καλοι ξενοι στην Ευρωπη.
    Και πρεπει να σκιστει να αξιοποιησει Μποχωριδη,Χαραλαμποπουλο και κάθε νεαρο Ελληνα που εχει.
    Και να κρατησει και τον Βλαντο.Και τον Φελντειν,που είναι μετριος πλην τίμιος για τα λεφτα του.
    Εκτος εάν η ομαδα εχει λεφτα και κοτσια να παρει Κοπονεν.
    Για Ολυμπιακο νομιζω ότι Ντεντμον,Γκριν και Ροτσεστι είναι πολύ καλες περιπτώσεις και οι τρεις.Πρεπει όμως να κινηθεί αμεσα για έναν από τους τρεις.Οσο περιμενει να πεσουν οι τιμες τους,θα προλαβουν αλλοι.
    Το ιδιο ισχυει και για Οκαρο.Για Παναθηναικο τον κοβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συνεχισε να μας τρελαινεις tzim...θεωρω οτι ανβο παο παρει κλαβερ,μπουρουση,θαναση και 1 ασο(μακαρι ζηση)η ομαδα λογικα θα εχει στοχο το φαιναλ φορ...Θα εχει την ευκαιρια ο παδουλακης να κατεβαζει πενταδες που θα σπανε κοκαλα αμυντικα,θα ανοιγει το ρυθμο και με αρκετες λυσεις επιθετικα.δυσκολα να δουμε φετος να παιζει αργο μπασκετ. Ο ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Mπασκετικά παίζουν δύο σενάρια.
    Αυτό του Μπουρούση που θα πάρει όλη την κάβα
    για πάρτι του και θα πάμε σε φθηνότερες λύσεις
    δίπλα του αλλά και στην περιφέρεια.
    Και αυτό του Βουγιούκα που θα πάρει ταβάνι το 1/3
    από το συμβόλαιο του Μπουρούση και θα μείνουν πάνω
    από 800.000 ευρώ να τα σπρώξεις σε παικταράδες.
    Αν ο Κλαβέρ θέλει 1.000.000, είναι δύσκολο να βγεί
    αυτό το ποσό και με Μπουρούση να ξεπέρασει τα 3.000.000
    με εφορία.
    Στις 400 όμως χιλιάδες για Βουγιούκα,σπρώχνεις το υπόλοιπο
    ποσό εκεί που γουστάρεις.
    Μπορεί να κάνω λάθος αλλά έτσι το βλέπω.
    Οχι ότι δεν υπάρχουν φθηνότεροι και καλοί παίκτες
    αν την ψάξεις για να πλαισώσεις τον Μπουρούση, αλλά λέμε.
    Σημασία έχει ότι αυτή τη στιγμή έχει κάνει δύο μεταγραφές
    από το πάνω ράφι,για μένα ανέλπιστα.
    Στο χέρι σου είναι να τις κάψεις,οπως κάψαμε φέτος
    Καλάθη και ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ,ή να τις πλαισώσεις φέτος κατά
    τέτοιο τρόπο,έτσι ώστε να απογειωθείς.
    Κι όπως λέει μιά σοφή Ελληνική παροιμία, "φάγαμε το γάιδαρο και μάς έμεινε ή ουρά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα. Υπάρχει περίπτωση Ντιό στον ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αυτό που γίνεται φέτος με την αύξηση του salary cap στο ΝΒΑ είναι φοβερό. Όλοι οι καλοί αλλά και μερικοί μέτριοι παίκτες που έπαιξαν πέρσι στην Ευρώπη κυνηγούν το American dream αφού βλέπουν ότι βρέχει δολάρια στις ΗΠΑ. Παίκτες όπως ο Κουζμίνσκας που είναι ζήτημα να έχουν 1-2 χρόνια σε top επίπεδο ή ακόμη κι ο Ερνανγκόμεζ που επί της ουσίας δεν έχουν παίξει καν. Ακόμη και φτασμένοι όπως ο Σέρχι που έχουν ήδη περάσει από εκεί κι έχουν πάρει τα πάντα εδώ, αποφασίζουν να πάνε έστω για 1 χρόνο στην Αμερική με συμβόλαιο τριπλάσιο απ’ το τωρινό τους, σε ομάδα που τους επιτρέπει μια χαλαρή σεζόν ως τον Απρίλιο και με την σκέψη ότι του χρόνου θα επιστρέψουν. Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και παίκτες με προδιαγραφές ΝΒΑ που υπό διαφορετικές συνθήκες θα έμεναν στην Ευρώπη για 1-2 χρόνια ώστε να πάνε απέναντι πιο έτοιμοι. Ή και μεγαλύτεροι που έχουν απωθημένο το ΝΒΑ και βλέπουν τις συνθήκες ευνοϊκές για να κάνουν το βήμα.
    Είναι μεγάλες οι διαφορές στα λεφτά και οι παίκτες προτιμούν 1-2 χρόνια στο ΝΒΑ ως 13οι ή 14οι σε κάποιο ρόστερ, σε ομάδες χαμηλής δυναμικότητας, να τσεπώσουν τα πακέτα και να επιστρέψουν μετά για να πιάσουν ξανά το νήμα της καριέρας τους. Τα ευρωπαϊκά clubs, η Ευρωλίγκα και η FIBA Europe πέρα βρέχει. Αντί να προβληματιστούν και να βρουν τον τρόπο ώστε το άθλημα εδώ να γίνει ελκυστικότερο, να αυξηθούν τα έσοδα των ομάδων μπας και ισορροπήσει το πράγμα. Αλλιώς, όπως εύστοχα έγραψε κι ένας φίλος παραπάνω, η Ευρώπη θα γίνει μια δεύτερη αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ.

    Σ’ αυτό το περιβάλλον η Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν αναμένεται ενδιαφέρουσα λόγω των αρκετών αλλαγών στα ρόστερ των top ομάδων. Εξαιρείται απ’ αυτό το πανηγύρι η ΤΣΣΚΑ που λογικά θα ξεκινήσει ως μεγάλο φαβορί αφού δεν έχει απώλειες και συμπληρώνει τα κενά της.

    Το χθεσινό ματς Ιταλίας – Κροατίας ήταν πολύ ενδιαφέρον. Ο Μεσίνα μπρος στο δίλημμα να αφήσει τα πολυβόλα που διαθέτει να παίξουν σε υψηλούς ρυθμούς για 100+ πόντους αλλά και να κινδυνεύει πάντα να φάει 110 ή να χαμηλώσει το tempo, να ελέγξει το παιχνίδι βελτιώνοντας παράλληλα την αμυντική του συνοχή αποφάσισε το δεύτερο. Είναι φανερό ότι μερικοί παίκτες του δυσκολεύονται σ’ αυτό το πλαίσιο σε αντίθεση με την περσινή version του Πιανιτζιάνι (Χάποελ, ε;). Δεν είναι τυχαίο που είδαμε σε ένα ανταγωνιστικό ματς τον Χάκετ να ξεχωρίζει (ήταν καταπληκτικός στον τρόπο που αμυνόταν στο β’ ημιχ. σε όλα τα miss match χαμηλά στο post) και τον Τζεντίλε να κουτουλάει μονίμως σε τοίχο (αυτό το παιδί αν δεν χαλιναγωγήσει τον παρορμητισμό του δεν πρόκειται να παίξει μεγάλο μπάσκετ). Θα δούμε πως θα εξελιχθεί το εγχείρημα του Έκτορα.
    Οι Κροάτες έσκασαν στο τέλος αφού δεν έχουν πολλές λύσεις ενώ χτύπησε κι ο Σίμον. Ήταν συγκινητικός ο Ρόκο. Δεν έκανε τίποτα φοβερό αλλά έβγαλε 35’ μόνος του στον ‘’1’’ ενώ είναι ολοφάνερο ότι τα χρόνια πλέον πέρασαν και γι’ αυτόν. Είναι κρίμα πως καταστράφηκε η καριέρα του παιδιού μετά από εκείνο το σημαδιακό καλοκαίρι του 2013 στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

    Η Εθνική έχει μπροστά της λογικά τους Κροάτες το απόγευμα της Παρασκευής στον ημιτελικό. Το ματς είναι πολύ δύσκολο αλλά μπορούμε να το πάρουμε. Νομίζω, όμως, πως η Ιταλία δεν είναι για τα δόντια μας έστω κι αν δεν φοβίζει.

    ΥΓ Τραγελαφικό στιγμιότυπο απ’ το ματς Ιράν – Μεξικό. Γύρω στο 1,5 λεπτό πριν τη λήξη το ματς είναι στους 3-4 πόντους υπέρ των Μεξικάνων και οι Ιρανοί έχουν επίθεση. Ο pg κατεβάζει την μπάλα και πιέζεται με τον ψηλό (αυτός με το ‘’15’’) περπατάει διακριτικά δίπλα στον αντίπαλο όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ταυτόχρονα ο Μπάουερμαν του ρίχνει καντήλια γιατί στην προηγούμενη φάση ο σέντερ του έχασε 2-3 αμυντικά ριμπάουντ. Ο ψηλός κοντοστέκεται, του απαντά, συνεχίζει, ξανασταματά και πιάνουν ψιλή κουβέντα. Ο Ιρανός play maker αυξομειώνει τον ρυθμό του προσπαθώντας να συγχρονιστεί με τον συμπαίκτη του που κάνει αυτό το fake screen. Το αποτέλεσμα; Χρεώνεται με 8’’ και η μπάλα αλλάζει κατοχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για άλλη μια φορά εκπληκτικός.

      Αλήθεια, γιατί δε στέλνεις μια επιστολή στο Μπερτομέου μήπως και προβληματιστεί και ψάξει να βρει έσοδα, αντί να είναι πέρα βρέχει. Είμαι σίγουρος ότι το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δεν το έχει σκεφτεί ακόμα. Δεν του έχει πάει ο νους. Χαρτί και μολύβι λοιπόν για να τον ξυπνήσεις.

      Διαγραφή
    2. Εβδομήντα εφτά γερά.
      Παρτους τα λεφτά.
      Μια λυση υπάρχει για να μην πηγαίνουν οι παίκτες ΝΒΑ.
      Οταν θέλουν να επιστρέψουν ευρωπη να τους κρατάμε μούτρα.

      Διαγραφή
    3. Λύσεις υπάρχουν.
      Για παράδειγμα μπορούμε τα καλοκαίρια όταν έρχονται στη Μύκονο να μας ζητάνε φρέντους καπουτσίνους και μεις να τους σερβίρουμε φραπέδες. Στις ταβέρνες να ζητάνε μοσχαρίσιες rare και μεις να τους φτιάχνουμε well done. Και στη σαλάτα αντί για παρθένο αγνό ελαιόλαδο, να τους ρίχνουμε πυρηνέλαιο.

      Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ

      Διαγραφή
  36. Καλημέρα κι από μένα,

    πολύ δύσκολα βλέπω να κάνουμε 2 νίκες για να πάμε Ρίο. Θα είναι μέγιστη υπέρβαση για μια νέα ομάδα με χοντρές ελλείψεις στο 2 και στο 4. Με την Κροατία πιστεύω ότι έχουμε κάποια τύχη καθώς υπερέχουμε στις θέσεις 1 και 5 και θα πρέπει να αποσυντονίσουμε τον Σάριτς όπως οι Ιταλοί. ο Μπογκντάνοβιτς απλά δεν παίζεται...

    Οι Ιταλοί παραείναι physical για τα γούστα μας. Στα μαρκαρίσματα στις θέσεις 2 και 4 θα έχουμε θέμα. Και μια απορία: αν ο Ολυμπιακός έπαιζε ξύλο στην άμυνα στη μέση της χρονιάς, οι Ιταλοί χθες τι έπαιζαν; Κατς;

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hταν προκλητικη η χθεσινη διαιτησια. Αν εχει αποφασιστει να πανε οι Ιταλοι ας το πουν στις υπολοιπες ομαδες για να μην ταλαιπωρουνται αδικα.

      Διαγραφή
  37. Επιτελους, Τεταρτη πρωϊ! Η ημερα της μεγαλης υπογραφης!

    Ειναι η στιγμη της μεγαλης εκδικησης, η στιγμη της εκπληρωσης της προσδοκιας, η στιγμη της ολοκληρωσης!

    Πανω στο σκουροχρωμο βαρύ γραφειο απο ξυλο καρυδιάς, η χρυσομαυρη Montblanc περιμενει αφημενη με προσμονη πανω σε μια ολολευκη κολλα χαρτιου.

    'Ο υπογράφων Ο Πρόεδρος ΚΑΕ

    Ι Ω Α Ν Ν Η Σ Μ Π Ο Υ Ρ Ο Υ Σ Η Σ ....'

    Δεν υπαρχει καμμια αμφιβολια πλεον. Κυριακη περασε, Δευτερα περασε, Τριτη περασε και τωρα ειναι η μεγαλη στιγμη. Τα δευτερολεπτα ηχουν μαρτυρικα στο μεγαλο σκαλιστο εκκρεμες. Ολοι σκυμμενοι πανω απο το κλασσικο κρεμ τηλεφωνο με το ενα αυτι προς τη μερια της πορτας.

    Τοκ τοκ, τοκ τοκ, το χτυπημα στην πορτα σκιζει τη σιωπη του γραφειου.

    "Παρακαλω περαστε κ. Μπουρουση..." ακουγεται απο τη θεση του γραφειου. Η απεραντη βαρια πορτα ανοιγει τριζοντας λιγακι (γαμώτο, τους ειχα να τη λαδωσουν απο την προηγουμενη εβδομαδα), αργα, σχεδον βασανιστικα...

    Μια γενειαδα αρχιζει σιγα-σιγα να ξεπροβαλλει μεσα απο τη χαραμαδα. Νατος! Αυτος ειναι! Καλλιο αργα παρα ποτε! Το περιμενα, Θεε μου σ' ευχαριστω!

    Αλλά ... μια στιγμη ... το χρωμα της γενειαδας σαν να ειναι διαφορετικο... Συν το οτι η γενειαδα θα εσκυβε για να χωρεσει να μπει, αυτη ισα-ισα ξεπερναει το μισο της πορτας.

    "Ποιος ειναι ρε??? Δεν ειπαμε να μη μας ενοχλησει κανείς?"

    "Προεδρε, εγω ειμαι ο Mr Shortie.... Απλα ηθελα να ρωτησω, τι πρωτοσελιδο να βγαλουμε αυριο στην Πρασινη? Μπουρούση ή Κλαβερ?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Βάλε πρωτοσέλιδο Ραντολφ.
      Γιατι πολύ φοβάμαι θα μας αερισουν και οι δύο αλλοι"

      ΥΓ Κλαβερ για Καβαλιερ
      Μπουρουση για Τσι Μπου Σι.
      (κινεζα πρωταθλητρια)

      Διαγραφή
    2. Famous J, πρεπει να εισαι εσυ (10:26)!

      Διαγραφή
  38. Kαλημερα μαγκες δεν ξερω τι γνωμη εχετε αλλα στο δικο μου το μυαλο αυτο που συμβαινει με το νβα ειναι αδιανοητο.δεν γινεται κουτσοι στραβοι ολοι στην αμερικη δεν γινεται καποιοι απλα καλοι παιχτες με 1-2 σεζον στην ευρωπη να φευγουν.βεβαια αυτο εχει ξεκινησει εδω και χρονια αλλα αυτο που γινεται φετος δεν εχει προηγουμενο!μακαρι να βγω ψευτης αλλα αν συνεχιστει αυτο σε βαθος χρονου θα υπαρχει τεραστιο προβλημα στο ευρωπαικο μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν γίνεται; Αν ο κουτσός στραβός Ευρωπαίος είναι καλύτερος από τον κουτσό στραβό Αμερικάνο;

      Διαγραφή
  39. Παει και ο Τζωναρας ο Μπουρουσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να παει στο καλο το παληκαρι και να μας γράφει απο την μακρινή Αστορια.
      Με τα λεφτά μου φέρνω άλλον παικταρα μου!
      Μαύρα θα τα έβαφα αν τον επαιρνα τζάμπα.
      Με 1,5 κασέρι ομως φερνω πακετο Βουγιουκα-Κλαβερ και μου μενουν και κατι ψιλά για την εφορία του Θανάση!

      Διαγραφή
  40. ενδιαφερον παικτης ο Θανασης αν θελει να βελτιωθει ισως καλυτερα να μεινει Ελλαδα θα τον βοηθουσε αρκετα η τριβη σε αυτο το μπασκετ και οχι το ελευθερο μπασκετ του NBDL
    κανονικα τον Μπουρουση δεν θα τον ηθελα στον παναθηναικο αλλα χρειαζομαστε ελληνες παικτες αλλιως το ροστερ δεν θα φτιαχτει σωστα
    ο Κλαβερ θα ηταν πολυ καλη προσθηκη
    ο Σιγκλεντον αποκτηθηκε για την θεση 5 η 4?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο μάνατζέρ του, Κώστας Παπαδάκης, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 94.6 σχετικά: «Δεν θέλω να πω πολλά, διότι αυτές τις τρεις με τέσσερις ημέρες θα κριθεί η υπόθεση. Έχει μια καλή δυνατότητα να συνεχίσει στο NBA ο Γιάννης και πιστεύω ότι θα είναι εκεί, ίσως να έπρεπε να το είχε κάνει από πιο πριν. Αυτές οι τρεις με τέσσερις ημέρες είναι σημαντικές πάντως. Είναι δύο με τρεις οι παράγοντες που θα παίξουν ρόλο για το NBA. Διαφορετικά θα συνεχίσει λογικά στην Ευρώπη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο μάνατζερ του Μπουρούση

      Διαγραφή
    2. Μάλλον εχει κλείσει σε ΠΑΟ και μας παραμυθιαζουν.
      Αλλά κι ετσι να μην είναι θα πήγαινα με τα λεφτά που θα πάρει ο Μπουρουσης σε Κλαβερ-Βουγιουκα πακέτο κι απο κει και πέρα θα έκλεινα Βλαντο-Θαναση, μαζί με μια μπόμπα χαρακίρι στην περιφερεια.
      Dreamteam !!!
      Κι ασε το Γιαννη να ξυρίζεται οταν θα γυαλίζει τον πάγκο των
      Alampama Lobsters.

      O χαρτοπαικτης :)

      Διαγραφή
    3. Οταν ο ιδιος ο μανατζερ του λέει "Ευρώπη" και οχι "Ελλαδα" καταλαβαινεις τι παιζει... Παντως οχι ΟΑΚΑ...

      Εγω παντως του βγαζω το καπελο του Μπουρουση. Ειναι Ανδρας με Αρ*ιδια (και τα δυο αλφα κεφαλαία). Δεν ειναι ευκολο να μενεις σταθερος στις αξιες σου ειδικα οταν εχεις παιδια και γυναικα που σιγουρα θα θελει να γυρισει στην Ελλαδα.

      Διαγραφή
    4. "Κι ασε το Γιαννη να ξυρίζεται οταν θα γυαλίζει τον πάγκο των
      Alampama Lobsters. "

      Χαρτοπαιχτη, πραγματικα σερβιρουν κατι αστακους και γαριδες να γλυφεις τα δαχτυλα σου σ' αυτες τις περιοχες. Λιγο παχυντικα βεβαια, οπως ολα στην Αμερικη.

      Διαγραφή
    5. 11:52

      Εχεις δίκιο.
      Ουτε εγώ θα γυρνούσα στη χώρα που μια ομάδα της με πούλησε στεγνά στα δύσκολα και ειπα λακαμαδες αυτούς που με πουλησαν στεγνά και κανουν μπροστά στις καμερες τα καλα παιδιά.
      Ακόμα κι αν υπέγραφα στην καλυτερη ομάδα της 20ετιας που εδρεύει σε αυτή τη χωρα με το 30% των ευρωπαϊκών στις τροπαιοθηκες της!!

      Διαγραφή
  42. Με Μπουρούση συν την απόκτηση ενός τεσσαριού είναι πιο ισορροπημένη η ομάδα καθώς δεν θα υστερεί κάπου σημαντικά,ενώ με το δίδυμο Βουγιούκα-Κλαβέρ δημιουργειται προβλημα στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ όσο αγωνίζεται ο Βουγιούκας.Επίσης ο Μπουρούσης μπορεί να βοηθησει τον Καλαθη στο να μην εχει ολο το βαρος.Καλες περιπτωσεις Μαρκοβιτς για PG που ακουγεται οτι θελουμε και Τζεντοβιτς για 2-3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αγωνίζεσαι πχ με Καλαθη, Τζέιμς, Κλαβερ (Θαναση), Γκιστ και Βουγιουκα πενταδα με ψηλο σχήμα και θα εχεις πρόβλημα στο πικ ν ρολ?
      Γιατί ο βαρύς Μπουρουσης ειναι αετοπουλο;
      Ρε παιδιά για όνομα Θεού δηλαδή.
      Ολόκληρος Παναθηναϊκός και κρέμεται απο τον Γιαννάκη ;
      Απίστευτα πράγματα κάνει αυτή η ριμάδα η πληση εγκεφάλου των ΜΜΕ και οχι μονο.

      Διαγραφή
  43. Duo erotiseis stin parea:poso pithano einai o panathinaikos na kinithei gia paikti tipou empakoue i taious?oxi nte k kala gia autous tous duo alla genikotera se tetoious paiktes gia tin thesi 5.O mike james ti akrivos kanei stin nea orleani apo tin stigmi pou ipegrapse se mas?pos to krinei i parea auto?Simainei kati auti i kinisi?Den einai gegonos pou ipovathmizei tin aksia enos sillogou san ton panathinaiko?
    Gia mena tha einai egklimatiko an sto 5 den erthei psilos tipou empakoue i taious

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη ο Σερχι που παρατησε την Ρεαλ στα κρυα του λουτρου, υποβαθμιζει την ομαδα?

      ΝΒΑ γουσταρουν ολοι, ξυπνηστε επιτελους, το ευρωπαϊκο μπασκετ εχει πεσει 3 επιπεδα μετα το 2010.

      Διαγραφή
    2. Γιατί ο Γκιστ που έπαιζε περσι κάτι φιλικά στην Αμερική και μας εδειχναν καρφώματα ελικοπτερακι υποβάθμισε την ομάδα του?
      Να τους στείλουμε με τον Εφραίμ στη Μονή Βατοπεδίου να κοιμόμαστε ήσυχοι τα καλοκαίρια?

      Διαγραφή
    3. Εχει μπαϊ-αουτ μεχρι 5 Αυγουστου ο Τζεϊμς. Τι σημαινει οτι υπεγραψε στον ΠΑΟ δηλ., οτι πρεπει να καθεται μηπως και του καθησει το λοττο? Κανει προπονησεις με Πελικανς μηπως και τσιμπησει κανα συμβολαιο στο ΝΒΑ.

      Ολοι αυτοι οι Αμερικανοι που παιζουν Ευρωπη, τι νομιζεις οτι κανουν τα καλοκαιρια? Πανε για καφε και ποτο στη Μυκονο οπως οι δικοι μας? Αλλοι συνεχιζουν στην Κινα ή στο Πουερτο Ρικο για να διατηρησουν τη φορμα τους (Σινγκλετον), αλλοι παιρνουν μερος σε προπονησεις ομαδων ή στο Σαμερ Λιγκ (Ανταμς, Τζεϊμς) και οι υπολοιποι εχουν σχεδον ολοι προσωπικους γυμναστες και κανουν καθημερινη προπονηση (π.χ. Ντιλεϊνι). Δεν βγαινουν ετσι τα συμβολαια χωρις κοπο και ιδρωτα.

      Διαγραφή
  44. μετά τον μπουρούση κι εφόσον πάρει τελικά διαβατήριο ο τζέιμς(πόσο καιρό θα διαρκέσει η διαδικασία?),τότε ο παναθηναϊκός μπορεί να περιμένει ώστε να πάρει κάποιον αμερικάνο στο 3-4. ο honeycutt δεν είναι φονιάς από το τρίποντο,αλλά έχει πολύ καλή άμυνα στο ποστ(την καλύτερη από όλους τους παίχτες που έχουμε τώρα στην ομάδα,καλύτερος και από σίνγκλετον) και κατεβάζει ριμπάουντ(κάτι που υστερούμε κάθε χρόνο) σαν στραγάλια. από τον κλαβέρ είναι αρκετά φθηνότερος και λογικά θα είναι 100-200 χιλιάδες πιο ακριβός από τον οκάρο στον οποίο (αν ισχύουν όσα είχαμε διαβάσει) δίνουμε γύρω στα 600 χιλιάρικα. αν μπορείς με λίγα ακόμα να πάρεις τον honeycutt τότε δεν το σκέφτεσαι. για τον πεδουλάκη είναι ταμάμ,θα βρει άμυνα στο ποστ από το 3 του,όπως με τον μασιούλις. χειρότερος σουτέρ από μασιούλις,αλλά πολύ πιο αθλητικός. κρατάς και γιάνκοβιτς αν θέλεις έλληνα στη θέση που θα σου δίνει τρίποντο. βέβαια δύσκολο να δεχτεί ο ίδιος να είναι 3ος,αλλά με honeycutt μεταξύ 3 και 4(μπροστά από φώτση στο ροτέισον) και χαραλαμπόπουλο οι χρόνοι θα μπορούσαν να βγουν κάπως έτσι
    χαραλαμπόπουλος->15 λεπτά
    γιάνκοβιτς->10 λεπτά
    honeycutt->15 λεπτά +10 στο 4
    γκιστ->20 λεπτά
    φώτσης->10 λεπτά

    παίρνεις και κοινοτικό pg με οργάνωση και καλό σουτ(όπως ο πάνγκος που είχε ακουστεί) και είσαι γεμάτος

    καλάθης
    κοινοτικό pg

    james

    παππάς
    feldeine

    honeycutt
    χαραλαμπόπουλος
    γιάνκοβιτς

    γκιστ
    φώτσης

    σίνγκλετον
    μπουρούσης

    τον μποχωρίδη εγώ θα τον έδινα δανεικό σε αυτή την περίπτωση(και αν έρθει κι άλλος περιφερειακός αυτό θα είναι το πιο σωστό πιστεύω) και παίρνεις μίτογλου,όγκουστ(αν βγάλει το διαβατήριο) για να τους έχεις κι αυτούς

    του χρόνου ο στόχος θα πρέπει να είναι ο σλούκας και ο ντόρσεϊ αν δεν γίνει ντραφτ. και φυσικά να κρατήσει τον καλάθη και να μην του φύγει για νβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να φύγει ο Καλαθης για ΝΒΑ?
      Θα μεγαλωσουν τα καλάθια σε βαρέλια και θα τον χρειαστούν?
      Ποιος θα δώσει στον Καλαθη 5.000.000 usd το χρόνο να του μείνουν καθαρά τα 2,2 εκ euros ??
      Οι New York Apelpisians?
      Αστον να φύγει και παρε Γιοβιτς με το 1/4 να γίνει στα χέρια του Πεδουλακη superkalathis, μαζι με Σλουκα αν θέλεις Έλληνα.

      Διαγραφή
    2. Ο καλαθης ειναι μεσα στα 5 καλυτερα πλεϊ μεικερ της ευρωπης. Σε καποιους τομεις μαλιστα ειναι και ο καλυτερος στη θεση του. Στο νβα ειχε ρολο 15 λεπτων σε ομαδα ημιτελικων δυσης και ανετα βρισκει ξανα τον ιδιο ρολο. Και απο τη στιγμη που βρισκουν συμβολαιο 16 και 18 εκατομμυριων οι τσουρουκαδες μοζγκοφ και νοα,ανετα βρισκει κι ο καλαθης ενα συμβολαιο 4-5 εκατομμυρια.

      Η αντικατασταση του με τον γιοβιτς σαν ανεκδοτο μου ακουγεται. Η ομαδα πλεον οσους ελληνες εχει πρεπει να τους κρατησει για πολλα χρονια

      Διαγραφή
    3. Ο Καλάθης του χρόνου έχει option-out για ΝΒΑ...
      Βρίσκει νομίζω εύκολα εγγυημένο συμβόλαιο εαν θέλει να φύγει.

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. Απο το στομα σας και καρφί αυτί στα αμερικανάκια.
      Να παρουν το Νικόλα στο Αμερικα για να απολαύσουν πεταχτάρι διπλοβελονια.
      Μακάρι να βρει το παιδί 5.000.000 ντολαρς εγγυημένο συμβόλαιο.
      Εύχομαι να μου κόβει ρουβλια ο Θεός και να του τα δινει εκατοταπλασια σε ιταλικές λιρετες και προσουτο οι μπρουσκετες.

      Διαγραφή
  45. Για τον Ολυμπιακό...

    Διαβάζω παντού ότι το ποσό που θα διατεθεί για περιφερειακό και PF θα είναι γύρω στα 800 χιλιάρικα με 1 εκατομμύριο. Και αναρωτιέμαι γιατί.
    Τα λεφτά του Χάντερ τα πήρε ο Μπερτς (μάλλον λιγότερα αλλά οκ).
    Άλλος παίκτης δεν ήρθε ή θα έρθει. Οπότε λέμε ότι έχει μείνει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο από τη μείωση του Σπανούλη και άλλα 400 χιλ. από την αποχώρηση Στρόμπερι.
    Οπότε διατηρώντας το ίδιο μπάτζετ καθαρών απολαβών, μια χαρά βγαίνει να κάνει μια σούπερ μεταγραφή στην περιφέρεια κι έναν Γουάιτ για το 4.

    Η εφορία που πράγματι είναι υψηλή δεν είναι και τόσο ψηλότερη από πέρσι. Αλλά ας πούμε ότι ματσάρετε από τα έσοδα της ευρωλίγκας.

    Αλλά ας πούμε και κάτι άλλο.
    Αν κύριοι Αγγελόπουλοι θέλετε να δείξουμε κατανόηση ότι στην Ελλάδα του 2016 δεν μπορείτε να σπαταλάτε τα ωραία σας εκατομμύρια, δείξτε και σεις μια έμπρακτη κατανόηση σε εμάς.
    Στην Ελλάδα του 2016 λοιπόν δεν μπορείτε να απαιτείτε από το φίλο της ομάδας να δώσει 60%-70% περισσότερα χρήματα για το διαρκείας του. Ούτε μπορείτε να βάζετε στα ντέρμπι τα μεμονωμένα εισιτήρια 25 ευρώ στα ορεινά του ΣΕΦ.

    Εδώ να σημειώσω και κάτι ακόμα. Πέραν της αύξησης των εσόδων απευθείας από τη λίγκα, υπάρχει και τεράστια αύξηση στα έσοδα από εισιτήρια. Δεν είναι μόνο οι τρεις περισσότεροι αγώνες. Είναι και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι αγώνες θα είναι ντέρμπι και κορυφαίες ομάδες. Τέρμα η Στρασμπούρ και η Ζιελόνα.


    Αν ωστόσο το μπάτζετ για τους δυο παίκτες αποφασιστεί κακώς να είναι στο 1 εκατ. η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να δοθεί εξ ολοκλήρου στον περιφερειακό και να πάμε με Παπαπέτρου-Αγραβάνη.


    Για το ΠΑΟ...

    Κατανοώ πλήρως και εν πολλοίς συμμερίζομαι τη στάση του ΠΑΟ να πάρει τους ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ της περσινής ευρωλίγκας. Χρόνια είχε να κινηθεί με αυτόν τον γνώμονα. Ωστόσο όλες οι μεταγραφές, ακόμα και των επιτυχημένων παικτών εμπεριέχουν ρίσκο.
    Θεωρώ λοιπόν ότι ο ΠΑΟ δεν πρέπει να κινηθεί για παίκτες αποκλειστικά από τα δυο πετυχημένα μεν, ιδιαίτερα δε, project της περσινής διοργάνωσης, αλλά κατά κάποιο τρόπο να διασπείρει το ρίσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Τι κουταμαρες γραφει παλι ο Παπαδογιαννης..
    Φανταζομαι οτι ολοι σιχαινομαστε τους φασιστες (εκτος κι αν νομιζει ο Νικολας οτι ειναι αποκλειστικα δικο του προνομιο) αλλα τι σχεση εχει αυτο με το ποιος θα ειναι σημαιοφορος της εθνικης στους Ολυμπιακους;
    Θα βαλουμε δηλ σημαιοφορο ενα συμπαθεστατο παιδι που ομως, οπως και να το κανουμε, δεν εχει καμια αθλητικη επιτυχια ως τωρα για να κανουμε σπασιμο στους λοβοτομημενους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γιάννης ο Αντετοκούνμπο είναι που δεν έχει καμμία αθλητική επιτυχία ως τώρα; Μάλλον ορίζουμε εντελώς διαφορετικά τι σημαίνει αθλητική επιτυχία.

      Διαγραφή
    2. μην τον διαβαζετε απλα....ο τυπος εχει παθει παρακρουση......
      επειδη θελει να κρυφτει μες στη χρονια(ολοι ξερουμε τι συμπαθει) βγαζει τον χουλιγκανισμο του στην εθνικη ομαδα.....οποιος γραψει εναντια στον κοουτς θελει το κακο της εθνικης,αν γραψουμε κατι για τον θαναση ή το γιαννη ειμαστε φασιστες....στο αρθρο αυτο μιλαει γαι τον κωσταντινο και λεει οτι δεν ηταν ελληνας λες και ο γιαννης ειναι ελληνας.....νομιζει οτι μονο αυτος αγαπαει την εθνικη ομαδα,ολοι οι αλλοι την μισουν,οι οπαδοι ολυμπιακου και παναθηναικου απλα δεν πρεπει να ασχολουνται με την εθνικη,ο τυπος δεν ειναι καλα....οταν θα αποτυχει η εθνικη θα φταινε οι εξης...ο διαμαντιδης που αποχωρησε νωρις,οι σπανουλης-ζησης που δεν στηριξανε τη νεα γενια,οι διαιτητες,ο μπουρουσης που ειχε το μυαλο του στο νεο συμβολαιο,ο γιατρος του ολυμπιακου που δεν προσεξε τον πριντεζη καθως και της φενερ που πιεσε τον σλουκα......κατα τα αλλα το παιζει αιρετικος........stonerook

      Διαγραφή
    3. Ο τύπος πραγματικά παραληρεί όποτε είναι στο προσκήνιο η Εθνική μπάσκετ.
      Τώρα αποφάσισε να κάνει και πολιτική μέσα από την Εθνική.Πραγματικά γλοιώδης...

      Run TMC

      Διαγραφή
    4. Tι εχει πετυχει ο Γιαννης Χρηστο; Ειναι επιτυχια οτι παιζει σε ομαδα του ΝΒΑ; Ποσοι και ποσοι παιζουν. Θα επρεπε δηλαδη οι Ιρανοι να βαλουν σημαιοφορο το Χανταντι; Ο Αντετοκουνμπο ειναι ενας καλος παικτης μια κακης ομαδας του ΝΒΑ. Και; Τι να πουν δηλαδη τοσοι αθλητες που μεσουρανουν παγκοσμιως στα αθληματα τους και μαλιστα δινοντας μοναχικο αγωνα και με αστειες οικονομικες απολαβες; Να το πουμε αλλη μια φορα. Το να βλεπει κανεις το Γιαννη Α. στις πραγματικες του διαστασεις δεν τον κανει φασιστα. Μακαρι να κανει την καριερα που φαινεται οτι θα κανει και να γινει οχι μονο σημαιοφορος αλλα και πρωθυπουργος και προεδρος της δημοκρατιας κι οτιδηποτε. Χιλιες φορες μακαρι γιατι ειναι συμπαθης, εξυπνος, εργατικος και μπορει να ειναι το καλυτερο παραδειγμα για τα παιδια μεταναστων που γεννηθηκαν στην Ελλαδα. Αλλο αυτο, κι αλλο το να κανουμε το ασπρο μαυρο για να μη μας πει ο Παπαδογιαννης φασιστες.

      Διαγραφή
    5. Γκάφα του Παπαδογιάννη που πηγάζει από την εμμονή του να γίνει αιρετικός με το ζόρι, αντιφασιστικότερος του αντιφασίστα κοκ. Και η πλάκα είναι ότι στην προσπάθειά του αυτή ξεφεύγει τόσο που αδικεί και τον ίδιο τον Αντετοκούμπο και τολμώ να πω ότι από τον πολύ...αντιρατσισμό και...μπασκετοκεντρισμό το άρθρο του γίνεται σχεδόν ρατσιστικό. Πλέον ο Γιάννης δεν είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος, ένας νέος αθλητής, ένας πιτσιρικάς Ελληνας κοκ που τώρα ξεκινάει την καριέρα του και που τα καλύτερα είναι μπροστά του (να'ναι καλά το παιδί) αλλά "σύμβολο", "σημαιοφόρος", μια "ειδική περίπτωση", κάτι σαν αντικείμενο που το κοτσάρουμε με την πρώτη αφορμή. Και η γκάφα γίνεται μεγαλύτερη αν αναλογιστούμε ότι τη θέση του Αντετοκούνμπο την...έφαγε όχι κανένας τυχαίος αθλητής αλλά μια α) γυναίκα (πρώτη σε 100 και βάλε χρόνια...) β) με ΤΙΣ διακρίσεις , γ) ΤΗ διάρκεια στο υψηλό επίπεδο δ) που αμοίβεται με ψίχουλα. Ε, δε νομίζω ότι σε επίπεδο συμβολισμού μια Μπεκατώρου σημαιοφόρος δεν αγκαλιάζει τους Γιάννηδες, τους Θανάσηδες αυτής της έρμης της κοινωνίας μας...

      Διαγραφή
    6. Ο Γιάννης αυτή την στιγμή είναι franchise παίχτης ομάδας ΝΒΑ. Όπως είναι ο Λεμπρόν στους Καβς, ή ο Davis στους Πέλικανς ή ο Καρμέλο στους Knicks.
      Είναι μέσα στα 3 μεγαλύτερα ταλέντα της λίγκας μαζί με τον Davis και τον Towns.
      Θα πάρει το max συμβόλαιο του χρόνου(145 εκ δολ).
      Έχει παίξει βασικός σε play-offs στα 20 του με τους Bucks απο το πουθενά.
      Μπορεί να επιλεγεί ως All-star ακόμη κι απο φέτος(21 χρονών).
      Στο 2ο μισό της περσινής χρονιάς ήταν ο 9ος overall καλύτερος παίχτης της λίγκας, πίσω μόνο απο σουπερσταρ όπως ο Lebron, Curry, Durant, Westbrook κλπ.

      Αυτά τα ολίγα δεν τα έχει πετύχει ποτέ κανένας άλλος Έλληνας αθλητής σε οποιοδήποτε δημοφιλές σπορ κι μάλλον δεν θα τα πετύχει κανένας άλλος πέρα απο τον Γιάννη. Ειδικά στα πρώτα 3 χρόνια της καριέρας του.

      Σαν μέγεθος στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα έχει ήδη ξεπεράσει τους πάντες(Γκάλη,Διαμαντίδη, Σπανούλη) κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά..

      Διαγραφή
    7. lol, προκριθηκαμε για το ΡΙΟ και δε το ξερω? κατσε να γινει πρωτα κυριε Παπαδογιαννη μας...

      Διαγραφή
    8. Τα εχετε μπερδεψει λιγο στο μυαλο σας. Για την περιπτωση Παπαδογιαννη τα εχω γραψει και σε προηγουμενα ποστ. Καθε του αρθρο ειναι και πιο γλοιωδες απο το ποηγουμενο. Αυτο με το οποιος δεν θεωρει πως ο Γιαννης ειναι ο θεος ο ιδιος και πως οποιος δεν το βλεπει ειναι φασιστας, το ειχε αφησει να εννοηθει ουιαστικα και για τον Θαναση, την μερα της προεπιλογης.

      Το εχω ξαναγραψει και παλαιοτερα, ο Γιαννης εχει διττο ρολο. Και αθλητη, αλλα ΚΑΙ εκπροσωπο των μειονοτητων, των παιδιων των μεταναστων κτλ.

      Χαιρομαι πολυ καθε φορα που βλεπω το παιδι να φοραει το εθνοσημο, και να το τριβει στην μουρη του καθε φασιστα που ανακατευεται στο μαυρο χρωμα του...

      ΟΜΩΣ, η σημαια των ολυμπιακων αγωνων παραδοσιακα δινεται σε καποιον που εχει καποια επιτυχια σε καποιο αγωνισμα με τα ΧΡΩΜΑΤΑ της Ελλαδας.

      Τρομερο φαουλ, ειδικα οταν την σημαια θα κραταει η Μπεκατωρου. Τοσες διακρισεις, τοσα μεταλλια, τοσα χρονια τιμαει το εθνοσημο και θα ειναι η πρωτη γυναικα σημαιοφορος.

      Ο Γιαννης μακαρι το παιδι να ερχεται καθε χρονο (ή τα περισσοτερα ) στην Ελλαδα, να εχει και μια μεγαλη επιτυχια σε ΕΘΝΙΚΟ επιπεδο (και οχι στους Bucks) και θα δακρυσω να τον δω με την σημαια.

      Ο Παπαδογιαννης το εγραψα στο προηγουμενο ποστ του Τζιμ, με ολες αυτες τις κραυγες υπερ της εθνικης και του μπασκετ φερνει ακριβως τα αντιθετα αποτελεσματα.

      Θυμιζει δημοσιογραφους τετοια εποχη περισυ...

      Διαγραφή
  47. 14 παιχτεςγια το ροστερ του παο καλαθης τζειμς γιοβιτς μποχω φελντειν παππας χαραλαμπο βλαντο θανασης κλαβερ φωτσης βουγιουκας σιγκλετον γκιστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο ροστερ.
      Και αντι για Γιοβιτς πας σε Πάγκος η Κοπονεν αμα λάχει χωρίς να έχεις πρόβλημα.

      Διαγραφή
  48. Εγω παντως θα προτιμουσα χιλιες φορες Βουγιουκα & Κλαβερ απο Μπουρουση & Γουαιτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλημέρα Hoopfellites,

    Σεντόνι εν όψει...

    1/2

    Συμφωνώ πως η φετινή και η μεγαλύτερη του χρόνου αύξηση στο sarary cap στο ΝΒΑ δημιουργεί τεράστιο θέμα-τρύπα αποχώρησης πρωτοκλασάτων παικτών προς την απέναντι μεριά του Ατλαντικού. Απο την στιγμή που δεν μπορείς να περιορίσεις το μπάτζετ των απέναντι και δεν μπορείς να κόψεις το όνειρο του κάθε πικραμένου Ευρωπαίου που θέλει να γίνει ΝΒΑer με χωρις σχεδόν καμία αγωνιστική χρονιά top επιπέδου το μόνο που εγώ μπορώ να δώ είναι τα εξής :
    Α) Πιθανόν η ίδια η Αμερικάνικη αγορά θα "ξεράσει" από μόνη της το πέρασμα Ευρωπαίων στο ΝΒΑ. Εαν από το ντράφτ (σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι) και την μεταγραφική περίοδο συρρέουν μη Αμερικάνοι παίκτες προς τη λίγκα , οι ίδιοι οι Αμερικάνοι και οσοι ασχολούνται με την ανάπτυξη γηγενών παικτών (κολλέγια,κόουτς,NBDL,παράγοντες,ατζέντηδες κλπ) θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν την κατάσταση αφού στις ομάδες του ΝΒΑ θα προωθούνται λιγότεροι Αμερικάνοι παίκτες από τα κολλέγια , θα υπάρχει μικρότερος ανταγωνισμός κλπ κλπ. Με λίγα λόγια η αγορά θα ρυθμιστεί μόνη της.
    Β) Μια συνάντηση του κομισαρίου με τον ισχυρό άνδρα της FIBA Europe είναι αναπόφευκτη. H Ευρώπη όπως ειπώθηκε επ ουδενί δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει το φυτώριο του ΝΒΑ. Δεν μπορείς ως ισχυρός άνδρας της λίγκας από τη μία να θές να ανεβάσεις το προιον και από την άλλη να το αφήνεις να αποδυναμώνεται. Δεν ξερω τι μπορεί να γίνει σε τέτοια περίπτωση. Ίσως και ο περιορισμός της χρησιμοποίησης 2-3 Ευρωπαίων παικτών ανά ομάδα να είναι μια λύση (αν και δεν ξέρω κατα πόσο είναι διατεθειμένο το ΝΒΑ να συζητήσει κατι τέτοιο γιατι πάνω από όλα το ΝΒΑ είναι μια παγκόσμια αγορά και κοιτά πως θα αυξήσει τα κέρδη του)

    Στα της Εθνικής...

    Χρειάζονται δύο υπερβάσεις...Ίσως και θαύματα θα μπρούσε να πεί κανεις. Το μάτς με τους Κροάτες θα δείξει κατα πόσο μπορούμε να κοντράρουμε εφοσον κερδίσουμε τους Ιταλούς.

    Εαν δεν μπορούμε να κερδίσουμε την Κροατία των Μπογκταν-Σάριτς τοτε δεν μπορούμε να τρέφουμε ελπίδες για τους Ιταλούς.Οι οποίοι εχουν πολύ ταλέντο...Πολύ. Αλλά ελάχιστο μυαλό και FIBA Basket παιδεία εξαιρουμένων των Χάκετ-Μέλι.
    Σοβαρή πιθανότητα πρόκρισης θα υπάρχει μόνο εαν περιορίσουμε τον Χάκετ, τους κόψουμε την δημιουργία και κυκλοφορία , και ελπίσουμε σε άστοχη βραδιά τους όπως χτές.

    Δυστυχώς δεν μπορούμε να ματσάρουμε τα κορμιά τους...Ο Μπουρού δεν μπορούσε προχτές να μαρκάρει τον βαρύ Χανταντι.Ο Κουφός δε, δεν είναι καλός αμυντικός.Σκέψου τι θα γίνει με τον Μπαρνιάνι. Ο Γκαλινάρι έχει και ύψος και όγκο. Ούτε ο Αγραβάνης ούτε ο Γιάννης μπορούν να τον περιορίσουν. Το πιο πιθανό είναι να φορτωθούν και με φάουλ..Οι Ιταλοί τέλος είναι δεδομένο αφού έδωσαν τον οβολό τους για το τουρνουά πως δεν θα πάρουν μόνο τα σπόρια αλλά και τη φλούδα.

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. 2/2
      Στα του Πάο...

      Ο Παναθηναικός με τα μέχρι στιγμής δεδομένα έχει το εξής ρόστερ :
      Στα γκάρντ : Καλάθης (2 εκ) , Φελντέιν (0,4εκ) , Παππάς (0,5εκ) , Τζέιμς (1εκ) , Μποχωρίδης (0,2εκ)

      Στους φόρ : Χαραλαμπό (0,2εκ) , Φώτση (0,4εκ) , Σίγκλετον (0,8εκ) , Γκίστ (0,7εκ)

      Στους σέντερ : Κανένας

      Θεωρώντας πως τα ποσά συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα είναι μέχρι στιγμής στα 6,2εκ και στα 6,5 εαν βάλουμε το τεχνικό τιμ.

      Ο Παναθηναικός χρειάζεται ακόμη σίγουρα 2 σέντερ και ένα τριάρι. Εαν παρουμε ως δεδομένο πως το μπάτζετ της ομάδας κυμαίνεται ανάμεσα στα 9-10 εκ πρό φόρων , αυτή την στιγμή η ομάδα έχει προς διάθεση 3 εκ για τρείς θέσεις. Ποσό ικανοποιητικό για καλούς παίχτες.

      Είναι θετικό για μένα το γεγονός πως ο Παναθηναικός και το τεχνικό του τιμ στοχεύουν σε παίχτες που μπορούν να παίξουν τουλ σε δύο θέσεις όπως οι Γκίστ-Σίγκλετον-Τζέιμς-Χαραλαμπόπουλος και εαν όλα πάνε καλά και ο Κλαβέρ.
      Δημιουργεί έναν πολύ καλό πονοκέφαλο στον προπονητή και του λύνει τα χέρια σε πολλά σχηματα και big ή small lineups.

      Υπάρχουν λαυράκια κοινοτικοί παίκτες στην αγορά ακόμη και εαν δεν παρει πρωτοκλασάτα ονόματα.

      Σημαντικό για μένα για την φετινή και επόμενες χρονιές : Ο Παναθηναικός έχει 4 νεαρα ψηλά γκάρντ με μεγάλο μέλλον αρκεί να τα δουλέψει κατάλληλα :
      Καλαιτζάκης 1,95μ
      Λούντζης 1,95μ
      Κόνιαρης 1,90μ
      Παπαδάκης 1,97μ

      Δεν ξέρω εαν κάποιοι θα δωθούν δανεικοί και ποιοί θα μείνουν στην ομάδα των μικρών. Ξέρω πως όταν έχεις δύο τοτέμ (Αλβέρτης,ΔΔ) που μπορούν να τους μάθουν σε πολύ καλό βαθμό τα βασικά (πάσα-σούτ-ντρίπλά κλπ) το κάνεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
      Ίσως θα πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη προσοχή στα μελλοντικά γκαρντ οχι μονο της ομάδας αλλά και της Εθνικής (το ιδιο θα πρεπει να κοιτάξει και ο Ολυμπιακός με τους δικούς του μικρούς) μιας και υπάρχουν αξιόλογοι και ικανότατοι άνθρωποι να δουλέψουν κοντά τους τότε σε αγωνιστικά θέματα όσο και σε νοοτροπία.

      ΥΓ Φέτος Dubs...Ψάξτε τον δεύτερο...

      Run TMC

      Διαγραφή
    2. o Koνιαρης δεν ειναι 1.90, ηταν 1.94 περσι.

      Διαγραφή
  50. Καλημέρα
    Για το προολυμπιακο:Παραδοσιακο Ευρωπαικο ντερμπυ χτες με την Κροατια να παιζει τιμιο μπασκετ και να εχει και κακη διαιτησια αλλα και μεγαλα προβληματα στο παιχνιδι της.Επισης με τον Ασα Πετροβιτς κοουτς εν ετει 2016 δεν ξερω ποσο μελλον υπαρχει.Εν τελει μεγαλο πληγμα η απουσια του Τομιτς που μπορει να ειναι λιγος στα κρισιμα αλλα εχει την ποιοτητα να ελεγχει στο μεγαλυτερο μερος του παιχνιδιου να ελεγχει τη κατασταση στο ποστ.Με Πλανινιτς και Μπιλαν με την σκληρη αμυνα των Μελλι και Μπαρνιανι(!) το επιθετικο παιχνιδι των Κροατων στο ποστ χαλαγε πολυ.Μετριος και ο Σαριτς και εμενε ο κλασσικος Μπογιαν με τον Μπαμπιτς και τον Χεζονια.Η αληθεια ειναι πωςο Χεζονια θα μπορουσε να παιξει πιο ελευθερα χτες (το λεω εγω που δεν ειμαι φαν του παιχνιδιου του)
    Απο τους Ιταλους ο Μπελινέλι ειναι σε τρομακτική φόρμα επιθετικά παρα το τραυματισμο και ο Χακετ ακολουθει σε αποδοση.Εξακολουθω να πιστευω πως ο Γκαλιναρι δεν ειναι κατι σπουδαιο στο Φιμπα μπασκετ,ενω περιμενω να ανεβουν κι αλλο οι Αραντορι και ο κιλλερ Ντατομε..Παντως με τον Χακετ μονο σοβαρο ασο στην αποστολη ειναι επιρρεπείς στα λάθη οταν πιεστουν.Αλλο ενα στοιχειο υπερ τους ειναι οτι λογω εδρας παιζουν ενα κλικ πιο σκληρα στις επαφες στη ρακετα χωρις να τιμωρούνται ,πραγμα που δυσκολευει το ευκολο καλαθι στη ρακετα στους αντιπάλους...

    Εχουμε καιρο να τα πουμε για εμας αλλα νομιζω αν ,λογικα,νικησουμε αποψε θα παμε σαν φαβορι με τους Κροατες και μετα βλεπουμε

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ήμουν Χάκετ θα τον χαστούκιζα τον Αραντόρι.

      Διαγραφή
  51. Afro Jimmybποιο σεναριο πιστυετε οτι ειναι καλυτερο και πιο πιθανο για τον Παναθηναικο. Αυτο με Ιαν Κλαβερ ή Μπουρουση χωρις Κλαβερ??
    Εγω θελω το Μπουρου με Κλαβερ:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Βγηκε το πληρες προγραμμα τηε Ευρωλιγκας, regular season.

    ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα από τα ελάχιστα που συμφωνώ μαζί σου. Βλέπεις το πρόγραμμα και σε πιάνει δέος-ζήτημα να υπάρχουν 3-4 εύκολοι αγώνες μέσα σε όλη τη χρονιά. Είναι λες και όλη τη σεζόν οι παίκτες παίζουν αγώνες play off.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα, ε τοσοι ανωνυμοι, ολο και καποιος θα διαφωνει σε ολα μαζι μου.

      Διαγραφή
  53. mpourousis bulls me kone mirotic..apo xtes vradi vgike stin ameriki auto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Και ξυπνάω σήμερα και διαβάζω για δίδυμα Μπορουρούση/White ή Βουγιούκα/Claver. Κάτι δεν έχω καταλάβει. Το αθλητικό 5 του ΠΑΟ φέτος ποιός θα είναι ρε παίδες; Ειδικά στην περίπτωση άκυρου του Μπουρούση, η ερώτηση γίνεται "ο βασικός center του ΠΑΟ φέτος ποιός θα είναι ρε παίδες;"

    Anyone?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγκλετον εναλλάξ με Γκιστ σου λέει κατι η μπα?

      Διαγραφή
    2. Λογικα οι 2 περιπτωσεις ειναι:
      Με Μπουρουση:

      C: Μπουρουσης Σινγκλετον
      PF: Γκιστ Φωτση
      PF/SF: Ουαϊτ

      Χωρις Μπουρουση:
      C: Σινγκλετον Βουγιουκας
      C/PF/SF: Κλαβερ
      PF: Γκιστ Φωτσης

      Διαγραφή
    3. Σίνγκλετον και Γκιστ. Η βασική θέση του πρώτου είναι το ''5'' στην Ευρώπη. Ο δεύτερος μπορεί να ανταποκριθεί καλά. Το 'χει δείξει στο παρελθόν. Οπότε στην περίπτωση του πρώτου διδύμου δηλ. με Μπουρούση που θα παίζει 20' τουλάχιστον μια χαρά κλείνει η θέση.
      Με το άλλο δίδυμο ίσως υπάρξει θέμα. Γιατί ο Ίαν αν έρθει θα είναι για 10' max.
      Μην αγχώνεσαι. Ο Άρτζι θα την βρει την άκρη.

      Διαγραφή
    4. Κοίτα να δεις ανακατεματα να σου φύγει ο τάκος.

      Σιγκλετον 5
      Κλαβερ 4
      Φελντιν 2-3
      Παππας 2
      Καλαθης 1

      Βουγιουκας 5
      Γκιστ 4
      Τζειμς 3
      Ροτσεστι πχ 2
      Καλαθης 1

      Σιγκλετον 5
      Γκιστ 4
      Φωτσης 3-4 (ψηλό σχημα)
      Τζειμς 2
      Καλαθης 1

      Βουγιουκας 5
      Γκιστ 4
      Σιγκλετον 3-4
      Τζειμς 2
      Ροτσεστι (Πανγκος) 1

      Να μην σου βάλω Μπουρουση μεσα στο 5 με Σιγκλετον η Γκιστ στο 4, Κλαβερ στα παουερσμολ, Τζειμς στο 2 και Νικ στον ασσο, να ξεδοντιασεις την αρκούδα μεσα στη Μόσχα για πλακα.

      Ασε τι να σου λεω.
      Εχουμε δυο ψηλούς τον Γκιστ και τον Σιγκλετον που τους θέλει ο Πεδουλακης και για 5αρια.
      Δεν ταμαθες;
      Περίπου ιδιους είχε κι ο Μπαρτζωκας.

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα ο ΠΑΟ να κατέβει με βασικό center τον Singleton; PnR ποιός θα παίξει; Εγώ;

      Διαγραφή
    6. Οχι δεν θα παίξεις εσύ θα παίξει ο Γκιστ κι ο Κρις.
      Ακόμα κι ο Κλαβερ, ακόμα κι ο Ιαν η ο Γιαννης.
      Η μήπως νομίζεις πως στην προπόνηση ο Πεδουλακης θα τους διαβάζει cosmopolitan?

      Διαγραφή
    7. Είναι ξεκάθαρο από τους τελικούς και από το μπάσκετ που ζητά στην άμυνα ο Αρτζι οτι η μία από τις τρείς θέσεις των σέντερ θα εναλλάσεται από τους Γκίστ-Σίγκλετον (PF/C) οι οποίοι μπορούν να του δώσουν αθλητικότητα.

      Ο Μπουρούσης ή ο Ιαν ή οποιος άλλος ποστ ψηλός έρθει θα είναι καθαρά το δεύτερο πεντάρι όπως στις ομάδες που έπαιζαν μέχρι τώρα.

      Πιστεύω ακράδαντα πως ο αρτζι κυνηγάει ένα ακόμη αθλητικό ψηλό κοινοτικό.

      Σε περίπτωση που ο Μπουρούσης ρίξει άκυρο ο Ίαν δείχνει μονόδρομος αφού δεν υπάρχει άλλος παιγμένος πόστ Έλληνας ψηλός στην Ευρωλίγκα. Σε αυτή την περίπτωση θα αυξηθεί το χρήμα για τον αθλητικό ψηλό ή τον Κλαβέρ εαν δεν έχει τελειώσει η υπόθεση αρνητικά.

      Run TMC

      Διαγραφή
    8. Ελα Χρηστάκη πες οτι κάνεις πλάκα και μπούγιο, για να γινει τζερτζελες.
      Δεν σ'εχω για βολλειμπολιστα πασαδορο στον κεντρικό !

      Διαγραφή
    9. Eδώ που τα λέμε, ρακέτα με Σίγκλετον, Γκιστ, Βουγιούκα, Κλαβέρ θα είναι party time για όλην την Ευρώπη.

      Διαγραφή
    10. Στην Κουμπαν που εφτασε ως το final 4 και δεν υπηρχε καθαρος οργανωτης και με 5αρια Ραντολφ-Σιγκλε δεν υληρχε κανενα προβλημα στο πικ.Εξαλου θα αποκτηθει και ο Μπουρουσης ή ο Ιαν

      Διαγραφή
    11. O Θανος κι ο Γκιστ

      Διαγραφή
    12. Κατι μ λεει πως ο Αρτζι θα δοκιμασει τον Σιγκλεντον και σε dive + οτι και ο Γκιστ την παλευει στο PnR οσο θα παιζει 5. Ο Μπουρουσης παντως που ειναι ο πρωτος στοχος, δεν μπορει να παιξει PnR, δεν ξερω πως το εχει στο μυαλο του ο Αρτζι.

      Διαγραφή
    13. Για PnR προτείνω Βέσελι. Ακριβός πολύ όμως. Δυστυχώς.

      Διαγραφή
    14. Μέχρι στιγμής πάντως απο τις απαντήσεις καταλαβαίνω πως μάλλον η περίπτωση να παίξω εγώ PnR παίζει δυνατά. Αντε και ο Gist στα όσα λεπτά θα περάσει στο 5. Δεν ρωτάω καν ποιός θα αμυνθεί στο PnR του αντιπάλου.

      Διαγραφή
    15. Σόρυ ρε Χρήστο αλλά δεν σε καταλαβαίνω...

      α) Γιατι σώνει και καλά πρέπει να πάιζουμε pnr?
      Υπάρχει και το pnp. Βρήκαμε ένα 4-5αρι με σούτ και πρέπει να αναλωθούμε σε pnr?
      β) Ποιός είπε οτι πλεον έκλεισε το ρόστερ και δεν έχεις αθλητικό ψηλό με πόδια? ακόμη 6/7 έχουμε...

      Στην τελική είναι καλό είναι να έχουμε και άλλες εναλλακτικές εκτος του pnr επιθετικά...Δεν είναι ούτε αυτοσκοπός ούτε και ο χρυσός κανόνας...Ούτε χρειάζεται να έχουμε μονοδιάστατο παιχνίδι και να ξέρει και ο κάθε πικραμένος πως να μας αντιμετωπίζει αμυντικά.

      Run TMC

      Διαγραφή
    16. Εγώ βασικά νομίζω χωρίς Διαμαντίδη δεν θα δούμε και πολλά πικ εν ρολ φέτος. Και ο Σίνγκλετον και ο Μπουρούσης πιο πολύ πικ εν ποπ παίζουν. Και στα γκαρντ μόνο ο Καλάθης μπορεί να το παίξει σε ικανοποιητικό βαθμό. Θα δούμε και λίγο πικ εν ρολ με Βουγιούκα αν έρθει αλλά βασικό όπλο της ομάδας δεν θα είναι έχω την αίσθηση. Πιο πολύ σε ποπ και σε cuts με δημιουργούς στο high post φαντάζομαι.

      Διαγραφή
    17. Χρήστο, p’n’r’ θα παίζεις και με τους δύο.

      Αλλά έχω μπερδευτεί με κάτι που έγραψες τις προάλλες. Ότι δηλ. ο Γκιστ και ο Σίνγκλετον μοιάζουν αρκετά και ρωτούσες τι ακριβώς προσθέτει η επιλογή του δεύτερου. Τι προβλήματα λύνει. Αφού θεωρείς ότι μοιάζουν αρκετά, πως αναρωτιέσαι για το p’n’r’ σε άμυνα και επίθεση; Αν δηλ. δεν μοιάζουν στον τρόπο που συμπεριφέρονται σε άμυνα και επίθεση στο p’n’r’ τότε ποια είναι τα κοινά τους; Εκτός του ότι μπορούν να παίξουν και στις δύο θέσεις των ψηλών.

      Μάλλον, κάτι έχω καταλάβει λάθος. Αν μπορείς διευκρίνισε.

      Διαγραφή
    18. Χρήστο με όλο το θάρρος, έχω την αίσθηση πως δεν έχεις παρακολουθήσει τον Σίνγκλετον. Καταρχάς εκτιμώ πως μπορεί να είναι αυτός ο βασικός, κατά δεύτερον κάνουμε το λάθος κ λέμε ποιος θα είναι βασικός χωρίς να έχει κλείσει το ρόστερ. Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω ποιος-ποιοι κ πόσοι παίκτες θα αποκτηθούν ακόμη. Αν το γνώριζα θα σου απαντούσα κ για το ποιος (πιστεύω) θα είναι βασικός και για το ποιος θα παίζει PnR.

      Διαγραφή
    19. Αμυντικα μαλλον εχει τους ενδοιασμους του ο Χρηστος... Ο Σινγκλετον και ο Γκιστ δεν θα μπορουν να αμυνθουν σε δυνατοτερα 5αρια...

      Διαγραφή
    20. Και Run και Madness και 77; Είστε too much για μένα ρε guys.

      Κοιτάχτε, όντως δεν χρειάζεται να παίξει σώνει και ντε PnR ο Παναθηναϊκός, πράγματι. Γνώμη μου είναι όμως πως είναι χαζό να φτιάξεις μια ομάδα (όπως η φετινή) που δεν μπορεί να παίξει καθόλου PnR, που δεν το έχει καν στο playbook της, πως το λένε. Σε πεντάδα ψηλών Singleton/Gist/Claver/Μπορουρούση/Φώτση PnR παίζει μόνο ο Gist, κι αυτός όχι φοβερά, άλλωστε ο Gist ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΡΙ. Ο ΠΑΟ έκανε την ανάγκη φιλότιμο και χάρη στις εξαιρετικές επιλογές ψηλών έβαλε τα προηγούμενα χρόνια τον Gist να κάνει το πεντάρι, το παιδί ανταποκρίθηκε όσο μπορούσε αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να το καθιερώσουμε κιόλας. Ούτε θεωρώ οτι είανι σοβαρή σκέψη το "θα μάθει ο Πεδουλάκης στον Singleton να παίζει PnR". Παίρνεις έναν παίκτη κοντά στο μύριο έχοντας στον μυαλό σου να του αλλάξεις ριζικά τον τρόπο παιχνιδιού; Δεν το βρίσκω καλά νέα κάτι τέτοιο.

      Για τον 77 μόνο. Κατα τη γνώμη μου (και μόνο) ο ΠΑΟ έχοντας μόνο τον Gist στους ψηλούς έχει συγκεκριμένες ανάγκες :

      - ένα stretch 4 που να μπορεί να παίξει ικανοποιητική άμυνα και να μαζέψει σκουπίδια
      - έναν καθαρό rim protector που να μπορεί να παίξει PnR μπρστά και πίσω
      - έναν ψηλό με μέγεθος που να μπορεί να παίξει με πλάτη και να μη λέγεται Raduljica.

      και μετά συμπληρώνεις. Κατα τη γνώμη μου ο Singleton δεν είναι τίποτοα απο αυτά τα τρία. Καταπληκτική επιλογή για συμπλήρωμα αλλά δεν κλείνει μόνος του κανέναν απο τους ρόλους που ανέφερα.

      Το πιθανότερο λοιπόν είναι όντως ο ΠΑΟ να πηγαίνει σε ένα μοντέλο που δεν έχουμε συνηθίσει καθόλου, με ελάχιστο (καθόλου λέω εγώ) PnR, με πρόβλημα στην PnR άμυνα και με πολύ transition και σουτ απο μέση και μακριά απόσταση, με συνεργασίες κλπ κλπ. Γνώμη μου, μαλακία πάει να γίνει αλλά είπαμε, in RG we trust.

      Διαγραφή
    21. @William, τον Singleton τον έχω παρακολουθήσει πολύ περισσότερο απ'ότι θα ήθελα. Απλώς αντιπαθώ βαθιά το μπάσκετ που έπαιζε η Kuban πέρυσι και πολύ πιθανό να έχω όντως λάθος εικόνα των δυνατοτήτων του συγκεκριμένου παίκτη.

      Διαγραφή
    22. α) Ο Λασμε πριν ερθει στον ΠΑΟ ήταν σπεσιαλίστας στο pick & roll?
      β) Tριαδα Θ.Αντετονκουμπο Γκιστ και Σινγκλετον στα 3-5 και θα εχεις προβλημα στην αμυνα στο pick & roll?
      γ)Παιδες, δεν ξερω αν το εχετε καταλαβει αλλα φετος θα δειτε πολυ transition και πραγματικα πολυ high low.
      ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΟΠΩΣ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, Ο RG ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ.

      Διαγραφή
    23. Κουβέντα κάνουμε...Γνώμες ανταλλάσουμε...

      Πρέπει όμως να γίνει όμως κάτι σαφές πριν αποφανθούμε οτι ο ΠΑΟ δεν θα έχει καθόλου pnr και δεν έχει ψηλούς να ακολουθούν το pnr στην άμυνα

      α) Το ρόστερ δεν έχει κλείσει
      β) Ο σίγκλετον μπορεί να ακολουθήσει το pnr στην άμυνα (αναλόγως φυσικά τι άμυνα θες να ακολουθήσεις στο pnr συγκριτικά με τι επιθετικό έχεις απέναντί σου)
      γ)Το σούτ από μέση απόσταση είναι καθοριστικό επιθετικά εφόσον υπάρχει

      Για να γίνω πιο συγκεκριμένος...

      α)Το οτι ο παο μπορεί να πάιξει pnp δεν είναι καινούριο...Και ο Λουκάς το έπαιζε και ο Λάσμε και ο Μπατίστ.
      β)Τα μόνα αργά πόδια στην αμυντική αντιμετώπιση του pnr θα είναι μόνο το πόστ πεντάρι , αφού ο φώτσης σε καμία περίπτωση δεν θα παίξει στη θέση αυτή.
      γ) το οτι ο Γκίστ θα ΠΡΕΠΕΙ να μετακινηθεί στο 5 εφόσον έρθει παίκτης τύπου Κλαβέρ κρίνεται επιβεβλημένο. Πρώτον διοτι έχει χειρότερο σουτ , δεύτερον διοτι μπορεί να ακολουθήσει όπως είπαμε το pnr επιτυχημένα , τρίτον διοτι έχει γρήγορα βήματα για 5αρι και άλμα για αμυντικά ριμπάουν. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Δεν μιλάμε για μπετόν στο 5. Μιλάμε για συνύπαρξή του με παίκτη τύπου Κλαβερ. Πλέον από την στιγμή που το μπάσκετ μεταβάλλεται σε κατάσταση που το 4αρι πρέπει να είναι point forward με σουτ ο γκίστ οφείλει εαν δεν βελτιωσει το κομμάτι αυτο να πάει στο 5.

      β) Πιθανό όντως με Καλάθη στο παρκέ να μην μπορέσει να υπάρξει επαρκώς κεντρικό pnr. Όλοι θα τον παίζουν under και ετσι δεν θα στήνεται εύκολα το σύστημα. Θα βγαίνει όμως πλαινό pnr ή θα screens για το 4αρι με το σουτ ή τρίγωνο για να πάρει κοντά στο ζωγραφιστό τη μπάλα το 5αρι.

      γ) Το εαν ο Σίγκλετον θα μπορέσει να παίξει επιθετικά το pnr θα φανεί στο παρκέ. Αυτο όμως δεν σημαίνει πως ΕΑΝ - και τονιζω το εαν - δεν το ξέρει δεν πρεπει να το μάθει. Δεν θα αλλάξει ριζικά το παιχνίδι του.Θα το βελτιώσει.Θα προσθέσει ένα κομμάτι στο επιθετικό του ρεπερτόριο. Ασε που στη Λοκο δεν είχε τον καθαρό pnr κοντό (εκτος Ντρέιπερ ο οποίος το έπαιζε σε συνθήκες με Ράντολφ όταν και όποτε δεν βάραγαν τρίποντα) για να το εφαρμόσει.

      Όπως και να έχει καλό είναι πριν ακόμη συμπληρωθεί το παζλ του ρόστερ να περιμένουμε. Μέχρι στιγμής οι κινήσεις δείχνουν σωστές , από το πάνω ράφι και στοχευμένες. ίδωμεν

      Run TMC

      Διαγραφή
    24. Χρήστο, καλά το σχηματοποιείς αλλά ακόμη καλύτερο θα ήταν κάποιοι απ’ τους ψηλούς σου να μπορούν να καλύπτουν και τις δύο θέσεις για πολλούς λόγους. Να κάνει δηλ. την γραμμή να φαίνεται βαθύτερη απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Στο ιδεατό σχήμα που προτείνεις ο μόνος που θα μπορούσε να το κάνει είναι ο Γκιστ για τον οποίο όμως λες ότι δεν πρέπει να παίρνει χοντρά λεπτά στο ‘’5’’. Απ’ τη στιγμή που δεν μπορείς να έχεις 5 ψηλούς που να μπορούν ανά πάσα στιγμή να δώσουν 20’-25’, ο ένας είναι ο Φώτσης και με δεδομένο ότι κυνηγάς τον Μπουρούση που θα δώσει το post τότε υποχρεωτικά θέλεις έναν ακόμη που θα παίζει ‘’4’’ και ‘’5’’.

      Σχετικά με το p’n’r’, συμφωνώ ότι πρέπει να το έχεις στο playbook και μάλιστα αρκετά. Ανοίγει πολλές παραλλαγές στην επίθεση. Νομίζω ότι ο Σίνγκλετον μπορεί να το υπηρετήσει. Δεν το έκανε αρκετά πέρσι γιατί στην Λόκο δεν έπαιζαν παρά ελάχιστα p’n’r’ αφού ο κύριος δημιουργός τους, ο Ντιλέινι, δεν είναι τέτοιου τύπου guard. Για την άμυνα, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα αν μπορεί να ακολουθήσει τον αντίπαλο περιφερειακό.

      Και κάτι τελευταίο. Ναι, συνήθως το p’n’r’ εκτελείται απ’ το ‘’5’’. Μπορεί, όμως, κι απ’ το ‘’4’’ υπό την προϋπόθεση ότι το ‘’5’’ έχει μακρινό σουτ και τραβιέται στα 6,75. Αν, λοιπόν, έχεις μέσα τον Μπουρούση που απειλεί απ’ έξω και τραβάει τον αντίπαλο center τότε μπορεί να εκτελεστεί το p’n’r’ και με τον PF. Δηλ. τον Γκιστ.

      ΥΓ Πες το, ρε μπαγάσα. Θέλεις τον Στεφάν πίσω. Έτσι;

      Διαγραφή
    25. O Singleton εσπρωχνε το Ραντουλιτσα για πλακα φετος, ειδατε καθολου Λοκο-ΠΑΟ?

      Μια χαρα θα ανταπεξελθει στο 5 σας το παλληκαρι, θα εκπλαγω αν ο Πεδουλακης εχει παρει αυτον τον παιχτη για 4αρι.

      Διαγραφή
    26. Christos δεν φταις εσυ.
      Φταίνε αυτοί που σε παίρνουν στα σοβαρά και σου απαντάνε.
      Τη μια δεν σε ξετρελαίνει ΚΑΘΟΛΟΥ ο James, την αλλη ο Σιγκλετον που πηγε ff και κουβάλαγε την κουμπαν στους ψηλούς μονος μέχρι να γυρίσει ο Ραντολφ και να βρει ρυθμό ειναι για συμπλήρωμα και δεν κανει ουτε για pnr, δεν ειναι rim prot. και δεν παιζει ικανοποιητική άμυνα !!!
      Αχαχαχαχαχαχαχαχα.
      Αχαχαχαχαχαχαχαχα.
      Μη σταματάς να γράφεις φίλε.
      Είσαι η όαση γέλιου μέσα στην κατάμαυρη Ελλαδιτσα.
      Εγώ συμφωνώ μαζι σου.
      Κι ασε τους αμπαλους να λένε.
      Ο Πριτς του οσφπ ειναι πινκερολιστας η οχι;
      Αχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

      Διαγραφή
    27. σόρι που πετάγομαι στην κουβέντα των πεδουλακοlovers, ελπίζω να μη μου κρατάει μούτρα ο σέβεντυσέβενας. <3

      Κάθε κίνηση στο μυαλό μου είναι σε συνάρτηση με την περιφέρεια στον ΠΑΟ. Αν δεν έχεις τον τρομερό δημιουργό μισού γηπέδου στα γκαρ (#giannisnatou) πρέπει να βρεις κι έναν μπαλαδόρο ψηλό. Δε γίνεται η δουλειά με Λάσμε, χωρίς Διαμαντίδη πχ. Καλά τα αθλητικά παιδιά, βγαίνουν αλλοιώνουν, παίζουν και μποχού, αλλά κάποιος πρέπει να τονε περνάει το μπαίχτη του, ξερωγωαςουμε. Επίσης η ανάγκη λέει ότι πρέπει να σουτάρει κάποιος ψηλός. Με Μπουρούση το λύνεις καλά, αδειάζει λίγο η ρακέτα, μπουκάρει ο Τζέιμς κι ο Παππάς, του πόιντς. Με Γκιστ - Σίνγκλετον, πάλι καλούτσικα είσαι, αλλά οι πάσες τους θα πηγαίνουν στα πόδια των γκαρ (ηδονή) και μετά ντρίπλα - ντρίπλα, σουτ 24'' violation, κατακαημένη Αράχωβα, μας πρόλαβαν τα closeout.

      Είναι ανακατεμένο ακόμα το πράμα. πχ στην 1-3-1 του Σάλε φέτος ήθελες κανα κεντρικό πικ για να βάλεις τη μπάλα μέσα στον Μίρο? Όχι. Έπαιρνε ένα across, πέταγε πάτο ο ευτραφής, and one. Ταλέντο είναι κι αυτό. Με Καλάθη - Τζέιμς - Φελντίν - Παππά θες έναν δημιουργό μισού γηπέδου, Διαμαντίδη έχασες, όχι Νίκο Κατσαρέ (honorable mention). Επίσης όχι απλά παίζει καλή άμυνα στο πνρ ο Singleton, είναι απ'τους καλύτερους.

      Ο Μπουρούσης αν αποκτηθεί θα θέλει μπάλα στα χέρια του, αλλιώς ακυρώνεις τα upsides του. Επίσης το Φώτση θα τον υπολόγιζα σίγουρα σαν filler πια, ο Τζιμ το έλεγε από πέρσι και δεν τον άκουγα #nataleme.

      μπακαλοGM

      Διαγραφή
    28. Χρήστο, θεωρητικά αν αποκτηθούν Κλαβέρ και Μπουρούσης καλύπτεις όλα τα κενά που έθεσες. Ο Κλαβέρ σαν stretch-4, με καλό rebounding, ο Μπουρούσης σαν τα κιλά μέσα στη ρακέτα και Γκιστ με Σίνγκλετον μαζί σαν αθλητικά small ball 5s που χωριστά ο καθένας δεν είναι pure rim protector αλλά μπορούν να ακολουθήσουν τα γκαρντ και να παλέψουν στην πίσω γραμμή.
      Επιθετικά ειπαμε το κεντρικό θα είναι δύσκολο φέτος με το παρόν ρόστερ αλλά θα προστεθούν άλλα πράγματα. Φέτος δεν είχαμε pnp καθόλου.
      Πάντως συνεχίζοντας στο εύθυμο κλίμα των ημερών χαίρομαι που κάνουμε αυτή τη κουβέντα για τη front line του ΠΑΟ, ειδικά μετά τα περσινά χαϊρια του Σάλε μιλώντας για ονόματα όπως ο Κλαβέρ, ο Μπουρούσης, ο Σίνγκλετον, ο Βουγιούκας και δεν μιλάμε για το εαν ο Βινς Χάντερ θα έχει την εμπειρία να βοηθήσει και αν ο Μπατίστα θα παίξει το μπάσκετ που έπαιζε προ πενταετίας και αν ο Κούζμιτς θα εξελιχθεί σε κράμα Λάσμε-Βέσελι.
      I love normality.

      Διαγραφή
    29. Από ότι καταλαβαίνω ο Σίνγκλετον ή δεν κάνει τίποτα καλά ή κάνει τα πάντα τέλεια! Κάτι στη μέση δεν παίζει ας πούμε;

      Παίζει στην επίθεση ΠνΡ; Δεν τον έχουμε δει, οπότε ας πούμε προς το παρόν όχι.
      Παίζει στην άμυνα τον ΠνΡ; Εξόχως καλά θα έλεγα.
      Παίζει το ΠνΠ; Όχι τόσο καλά όσο λεν οι φήμες. Οι φίλοι του ΠΑΟ μάλλον τον μπερδεύουν με τον τέλειο σε αυτό τον τομέα Ράντολφ. Τα περισσότερα μακρινά σου του Σινγκλετον είναι από ντρίπλα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, πολύ πάνω από τη βάση.
      Παίζει άμυνα σε βαριά κορμιά; Ναι. Μια χαρά άμυνα.
      Είναι rim protector; Ξεκάθαρα όχι.

      Διαγραφή
    30. Μπακάλη, το θέμα για μένα έληξε. Ξέρω ότι εσύ δεν είχες κακή πρόθεση. Τέλειωσε. Πάμε παρακάτω.

      Ως Πεδουλακοlover, θέλω να κάνω μια παρατήρηση για κάτι που επαναλαμβάνεται. Έχει επικρατήσει η εντύπωση σε πολλούς ότι ο κόουτς θέλει να παίζει αργά στην επίθεση. Μόνο, παντού και πάντα. Επηρεασμένοι περισσότερο απ’ την πρώτη του θητεία. Η αλήθεια είναι ότι τότε δεν είχε και πολλές επιλογές για να παίξει αλλιώς. Του έλειπαν τα γκαρντ κυρίως την πρώτη σεζόν. Συν ότι έχοντας στην ομάδα μια ιδιοφυία του σετ παιχνιδιού που είχε πατήσει τα 33, τον Διαμαντίδη όφειλε να τον εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Αυτό που έχει πει κατά καιρούς είναι ότι μια ομάδα που θέλει να είναι ανταγωνιστική στο top επίπεδο οφείλει να είναι αποτελεσματική στο παιχνίδι μισού γηπέδου γιατί τα μεγάλα ματς παίζονται σε χαμηλό tempo. Εκεί κρίνονται. Θέλει, λοιπόν, να ελέγχει τον ρυθμό χωρίς αυτό κατ’ ανάγκη να σημαίνει πάντα παιχνίδι 5-5. Φυσικά, δεν γουστάρει το αδιάκοπο τρεχαλητό και τα σουτ υπό κάθε συνθήκη χωρίς πολλή σκέψη.
      Φέτος, σε συνέντευξη τύπου μετά από κάποιο ματς στα play off είχε υποστηρίξει ότι ο νέος ΠΑΟ πρέπει να χτιστεί έτσι ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι ικανότητες του Καλάθη. Επομένως, θα δούμε αρκετό transition που θα βγαίνει απ’ την άμυνα (εδώ είναι αδιαπραγμάτευτος, δεν έχει σούξου μούξου) αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιμένουμε μια version ομάδας που θα θυμίζει π.χ. την περσινή Λαμποράλ. Το σκεπτόμενο μπάσκετ, που έχει λοιδορηθεί πολύ, δεν σημαίνει απαραίτητα αργό ρυθμό.

      Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς οι two way teams δεν είναι απλά πράγματα. Εκτός από λεφτά για παίκτες που να ανταποκρίνονται και στους δύο τρόπους, χρειάζεται πολλή δουλειά και χρόνος.

      Madness, αυτή την γαμημένη την κανονικότητα ψάχνουμε εδώ και 2 χρόνια.

      Διαγραφή
    31. " Έχει επικρατήσει η εντύπωση σε πολλούς ότι ο κόουτς θέλει να παίζει αργά στην επίθεση. Μόνο, παντού και πάντα. Επηρεασμένοι περισσότερο απ’ την πρώτη του θητεία"

      Επηρεασμένοι ίσως από το πως παίζεις εδώ και 20 χρόνια; Το σκέφτηκες ή μπα; Με Ντίνκινς Φορντ αργά, με Τζέρελς-Λάνγκφορντ αργά. όχι μωρέ, δεν είχε τα εργαλεία να παίξει γρήγορα.. Γελάμε ρε 77. Πες και άλλο

      Διαγραφή
    32. Κι εγώ υπερ της κανονικότητας είμαι (στον ΠΑΟ και μόνο), γι'αυτό και ρωτάω, γιατί δε νομίζω οτι είναι κανονικότητα να πάρεις ένα τεσσάρι (τον Gist), καλό, κακό, δεν έχει σημασία, και να τον βαφτίζεις πεντάρι. Παρ'όλα αυτά, όπως λέει και ο Madness απο πάνω, φέτος συζητάμε για πράγματα ένα επίπεδο πάνω, πως κουμπώνει ο τάδε παίκτης εγνωσμένης αξίας στην ομάδα κλπ, καμμία σχέση με το περσινό τριπάρισμα με LSD που είχαμε επι Sale.

      Πολύ καλό το σχόλιο του 5:40, με προβληματίζει προσωπικά το ποιός θα παίξει το ρόλο του rim protector και του pnr ψηλού ενώ δεν θεωρώ οτι το σουτ του Singleton (σαν τεσσάρι) είναι κάτι το ιδιαίτερο για 4άρι. Με λίγα λόγια, φοβάμαι οτι ο Singleton ίσως βγάλει την πάθηση των tweeners, να μην είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Ούτε rim protector, ούτε pnr ψηλός ούτε stretch 4. Γι'αυτό και είπα οτι είναι εξαιρετικός για συμπλήρωμα, αρκεί ο ΠΑΟ όντως να έχει πρώτα εξασφαλίσει οτι έχει rim protector, έχει pnr ψηλό και έχει stretch 4. Κατα προτίμηση χωρίς αλχημείες.

      ΥΓ : Μάρτυρες του Μποχού παρακαλώ, άκου εκεί "Πεδουλακοlovers".

      Διαγραφή
    33. Ο Σίνγκλετον,το πρόβλημα που μπορεί να έχει στο πικ ' ν' ρολ είναι οτι δεν τελειώνει πολύ καλά τις φάσεις μέσα στη ρακέτα και πάνω σε επαφή.Mobile είναι σίγουρα,και αμυντικά μπορεί να παίξει πολύ καλά και στην πίσω γραμμή άμυνας παίζοντας τες με βαριά 5άρια αλλά και στην περιφέρεια αμυνόμενος ψηλά.
      Ενδοιασμός μου για τον παίκτη είναι να καταλήξει βασικό 5άρι με 25-30 λεπτά.Κι αυτό γιατί έχει τα φεγγάρια του.Μυστήριο τρένο πνευματικά,χάνει τη συγκέντρωση του ή την αυτοπεποίθηση του μερικές φορές,ενώ έχει κάπως συγκεκριμένες δεξιότητες επιθετικά.Πάντως ζορίστηκε λίγο στις αρχές που είχε την περίοδο προσαρμογής οπότε πλέον μπορεί να αποδώσει με πιο σταθερά στάνταρ.

      Όσο για το θέμα του πικ'ν'ρολ
      1.είμαι βέβαιος πως δεν θα πάει ξυπόλητος στα αγκάθια ο Πέδουλας μιας και δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το κομμάτι και είχε αναφερθεί σε αυτό πέρσι πριν κοουτσάρει.
      2.ούτως ή άλλως θεωρώ οτι θα προσπαθήσει έναν απογαλακτισμό τώρα που δεν υπάρχει Διαμαντίδης από αυτό το κομμάτι ψάχνοντας λίγο υψηλότερο τέμπο,πολύ ποστ γκέιμ,συνεργασίες με πικ ν ποπ με penetrators και ψηλούς που το ματώνουν
      3. ας μην έχουμε στο μυαλό μας ως πικ ν ρολ μόνο το dive και το alley-oop των ΔΔ-Λάσμε.
      Στην περίπτωση πχ. που έρθει ο Μπουρούσης και πέραν του Γκιστ που μπορεί να δώσει plays και των συνεργασιών με Τζέιμς πχ. που γνωρίζονται, μπορεί αυτό να παιχτεί πολύ καλά σε 2ο χρόνο.
      Ο Καλάθης που ούτως ή άλλως δεν έχει τις τέλειες ευκαιρίες σε 1ο χρόνο γιατί τον παγώνουν αφήνοντας του το σουτ,μπορεί πολύ καλά να παίξει περιμετρικά της ρακέτας με την μπάλα στα χέρια φιλτράροντας την κατάσταση,εκεί όπου ο Μπουρούσης με το πολύ αργό roll,μπορεί να έχει πάρει θέση στο ζωγραφιστό κλειδώνοντας τον αντίπαλο.Έτσι παίρνοντας εκεί τη μπάλα είναι εξαιρετικός στο να τελειώσει σωστά με άμυνα πάνω του και σε διαφορετικές γωνίες από το καλάθι.

      Διαγραφή
    34. Λοιδορήθηκε το σκεπτόμενο μπάσκετ ή λοιδορήθηκε το μπάσκετ του Πεδουλάκη που με το στανιό βαφτίστηκε σκεπτόμενο;

      Διαγραφή
  55. Βασικος Center δεν ξερω ποιος θα ειναι, αλλα ολοι εσεις που λετε για αθλητικο ψηλο στο 5, ο Σιγκλεντον που νομιζετε οτι θα παζει τα χοντρα του λεπτα? 90% 5αρι ειναι ο ανθρωπος για Ευρωπη το εχει πει και ο Τζιμ. Αυτο βεβαια δε σημαινει πως δε θα ψαξει κι αλλον αθλητικο ο Αρτζι. Ο Κλαβερ ειναι σουπερ αθλητικος αν και δεν ειναι μαυρος πχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. με μπουρούση τα λεπτά θα είναι
    μπουρούσης->20 λεπτά
    σίνγκλετον->20 λεπτά+5λεπτά στο 4
    γκιστ->20λεπτά
    μεταγραφή 3-4αριου(πρώτη θέση το 3 όμως)->15 στο 3+5 λεπτά στο 4
    φώτσης->10 λεπτά


    χωρίς μπουρούση,αλλά με κλαβέρ-βουγιούκα
    βουγιούκας->10 λεπτά
    σίνγκλετον->20 λεπτά
    γκιστ-10 λεπτά και 10 λεπτά στο 5
    κλαβέρ->20 λεπτά+5 λεπτά στο 3
    φώτσης->10 λεπτά

    σε αυτή την περίπτωση θες 2-3αρι και όχι 3-4αρι και 5ος guard μποχωρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Εγώ δε ζητάω πολλά. Με Ζήση, Ντατόμε, Βέσελι, Γιάνκοβιτς και Θανασοκούμπο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
    Υγ. Χιούμορ κάνω. Μη με φάτε. Ονειρεύομαι.
    Δωδεκάδα λοιπόν.
    1. Καλάθης, Ζήσης
    1-2. Τζέιμς
    2. Παππάς, Φελντέιν
    3. Ντατόμε, Γιάνκοβιτς
    3-4. Χαραλαμπόπουλος (κυρίως 4, στο 3 μόνο σε περίπτωση τραυματισμού Ντατόμε/Γιάνκοβιτς)
    4. Φώτσης
    4-5. Γκιστ, Σίνγκλετον
    5. Βέσελι
    +Μποχωρίδης-Θανασοκούμπο να συμπληρώνουν
    Υγ1. Άντε, βρήκα και κοινοτικούς που ψάχνει η ομάδα. Βέβαια, ο Ντατόμε έχει συμβόλαιο και ο Βέσελι είναι πανάκριβος. Αλλά είπαμε. Ονειρεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΑΦΡΟ βοηθησε μας...οι δυο θεσεις κοινοτικων που εχουμε που θα πανε...σε γκαρντ και στο 4...η' εχουν κατι αλλο κατα νου..οποσδηποτε η ομαδα χρειαζεται γκαρντ,και βασικο μαλιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pg αλλαγή του Καλαθη χρειάζεται όχι βασικό. Αυτή τη στιγμή πρέπει να βρουν λύσεις στους ψηλούς πρώτα και να δούμε αν θα έρθουν οι Ογκαστ και Θανάσης για να γεμίσει το ροστερ.

      Διαγραφή
  59. Ο καθένας πάντως έχει τη δική του εικόνα για το ρόστερ, τον κάθε παίχτη ξεχωριστά, τα σχήματα κ.λπ.

    Διαβάζω για Τζέιμς στο 3 (!), για Φελντέιν περισσότερο στο 3, για Σίνγκλετον βασικό 5, για Κλαβέρ στο 5 (wtf!), για 6 γκαρντ (!!!), για Μποχωρίδη δανεικό (τον ίδιο Μποχωρίδη που είναι σειρά Παπαπέτρου και Αγραβάνη), για Βλάντο + Θανάση + Χαραλαμπόπουλο...
    ...Κι εκεί υποψιάζομαι ότι κάτι δεν έχω καταλάβει καλά.

    Λέω να εμπιστευθώ Πεδουλάκη και να ηρεμήσω...

    ΝΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε τέτοια φάση είμαι κι εγώ, φίλε.

      Διαγραφή
    2. Και μες στη ζέστα του Ιουλίου διαβάζω και για τον Θανάση Hines ή Kyle Αντετοκούνμπο. Και αρχίζω να μην αισθάνομαι καθόλου καλά. Ήρθε η ώρα να ανάψω το a/c...

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    3. Καλά εσύ είσαι στη φάση να μην ξεχωρίζεις τον ελέφαντα απο τη μύγα.

      Διαγραφή
    4. Μπραβο αυτο να κανετε ηρεμηστε και αφηστε το πεδουλακη να κανει τα πλανα σιγουρα ξερει κατι παραπανω απο ολους εμας!

      Διαγραφή
    5. κανονικα ο σιγκλετον μοιραζεται το 4 με τον γκιστ αλλα δεν το λενε για να μην στενοχωρησουν τον φωτση ...

      Διαγραφή
  60. Καλησπέρα Jim. Σε είχα ξαναρωτήσει αλλά υπήρξε ένα πρόβλημα με τα σχόλια τότε. Πως είδες την εξέλιξη Rozier, RJ Hunter φέτος; Για τον Hunter έλεγες θυμάμαι ότι ήθελες να δεις βελτίωση στο shot selection. Πιστεύεις ότι ο Rozier μπορούσε να παίξει περισσότερο;Έχουν θέση στο ρόστερ της νέας χρονιάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλησπερα και μπραβο και παλι για την φοβερη αναλυση.Συμφωνω οτι η καλυτερη λυση απο ολες τις αποψεις,ειναι ο ροτσεστι.Για οσους εχουν επιφυλαξεις σχετικα με τις ικανοτητες του στην αμυνα,να θυμαστε οτι ο ολυμπιακος εχει χακετ και μαντζαρη που ειναι σουπερ αμυντικα και μπορουν να λειτουργησουν και ως off guards.Τελος τζιμ τον janis timma δεν τον εχεις αναφερει καθολου επειδη πιστευεις οτι δεν ταιριαζει(στον παναθηναικο) ή ειναι δυσκολη περιπτωση λογω συμβολαιου?
    αμπαλος789

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάντζαρης-Χάκετ στο 2 ως ανέκδοτο και μόνο ρε φίλε. Ειδικά ο πρώτος.

      Διαγραφή
    2. Έχω ρωτήσει κ εγω για τον Timma φίλε μου, νομίζω θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του SF/PF που χρειάζεται ο ΠΑΟ αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να ανταποκριθεί ( Αλλο Eurocup και Zenit και άλλο Euroleague και Παο ) .
      Έχει και συμβόλαιο, ισχύει .

      Τον παρακολούθησα λίγο και χθες στο Λετονία-Τσεχία, ήταν θετικός κατα την γνώμη μου. Μου φαίνεται καλοπροπονημένος αθλητής (νομίζω είναι εμφανές στο σώμα του ), δεν εκβίασε προσπάθειες οσο είδα και είχε 13 πόντους με 4/7 σουτ (4/5 δίποντα, 5/5 βολες) και 4 ριμπάουντ

      Περισσότερα θα μας πει ο Jim αν θέλει, που προφανώς ξέρει κάτι παραπάνω

      Διαγραφή
  62. Πριν από λίγο ο Εντούρ (αυτός που ο Λάσο δεν έβαζε καθόλου, μάλλον τον πήρε για να μη πάει αλλού) έκανε τον υπερπρωταθλητή ΝΒΑ Τριστάν Τόμπσον να νιαουρίζει σα γατάκι Αγκύρας. 16 πόντους 10 ριμπάουντ ο Σενεγαλέζος. Μήπως στον Ολυμπιακό κάποιος πρέπει να ξυπνήσει? Ξημέρωσε!

    ΤΕΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Μια ενημέρωση απ'την Αφρο θα ήταν χρήσιμη αυτή τη στιγμή αν φυσικά μπορεί και ξέρει κάτι παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Jim, η προταση σου για τον Detmon προφανως σημαινει οτι θεωρεις οτι αυτός θα παιζει πισω απο τον Σπανούλη και όχι μαζί με αυτον. Διότι διαφορετικα δεν καταλαβαινω πως αυτοι οι δυο μπορουν να συνυπαρξουν αρμονικα στην ιδια πενταδα. Με υψος 1.83, χωρις ιδιαιτερο wingspan ή κορμι για να αμυνθει στην πισω γραμμη, χωρις καν διαπιστωμενη διαθεση για αμυνα, και με την ταση να εχει μπαλα στα χερια για ωρα, ο Dentmon μου μοιαζει εντελώς αταιριαστος για να κανει διδυμο εστω 10 λεπτων με τον Σπαν. Κι απ' οτι εχω καταλαβει ο Ολυμπιακος δεν ψαχνει γκαρντ που θα παιζει αντι του σπανουλη (ως τετοιος μια χαρα θα ηταν ο Dentmon), αλλα καποιον που να μπορει να παιζει και μαζι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κανονικός δαίμονας ο Ντέντμον,δεν ξέρω φυσικά πώς θα μπορούσε να αποδώσει στον ρόλο που θα πάρει από τον Όσφπ.
    Πάντως έχω την αίσθηση οτι ευτυχώς ή δυστυχώς ο Σφαιρόπουλος θα κοιτάξει τελικά έναν two-way player κάνοντας μια έκπτωση στο επιθετικό firepower του για ένα πιο δυνατό αθλητικό πακέτο .
    Κάτι σε στιλ Granger που για μένα,παρότι η πρόταση του πήγαινε για τον Πάο θα ήταν ότι πρέπει για τον Ολυμπιακό,γιατί θα ταίριαζε πολύ να παίξει με ή χωρίς τον Σπανούλη.

    Πάντως παρότι οι περισσότεροι λένε οτι ο Όσφπ θα πρέπει να ψάξει για παίκτη που θα αποδώσει όταν βγαίνει ο Σπανούλης,πιστεύω σαν ομάδα πρέπει πιο πολύ να φροντίσει για τη λειτουργία της με τον Σπανούλη στο παρκέ γιατί έχει άλλα δεδομένα πλέον. Δεν έχεις πλέον τον Σπανούλη του 12'-13' που τρύπαγε τους τοίχους,έφερνε την άμυνα σε ανισορροπία και έβγαζε αμαρκάριστα σουτ για τους συμπαίκτες του.
    Πλέον διαβάζει καλά μεν,αλλά πασάρει σε δεύτερο χρόνο και τα όποια ελεύθερα σουτ έβγαιναν φέτος,συνήθως αποτελούσαν και επιλογή της άμυνας.Οι παίκτες γύρω του εν ολίγοις θα πρέπει οχι απλά να είναι καλοί σουτέρ αλλά να μπορούν να δημιουργήσουν για τους ίδιους τον χώρο ώστε να εκτελέσουν κατάλληλα.Δεν είναι τυχαίο οτι φέτος ο Μάντζαρης είχε πολύ λιγότερες ευκαιρίες για άμεση εκτέλεση από την περιφέρεια. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό θα πρέπει να είναι να μην κολλάει η μπάλα στην επίθεση,πιο πολύ και από το σουτ.Αυτή τη στιγμή Λοτζέσκι και Πρίντεζης είναι ακόμα οι μόνοι που μπορούν να το εγγυηθούν. Ο Γιανγκ θα δώσει λύσεις παίρνοντας τη μπάλα βαθιά στη ρακέτα σε τέτοιες περιπτώσεις και πιστεύω ο Όσφπ και για τους 2 παίκτες που θα κινηθεί θα πρέπει να κοιτάξει σε αυτό το χαρακτηριστικό.Όχι απλά καλό σουτ,αλλά ικανότητα να επιτεθούν σε close out και να μοιράσουν σωστά τη μπάλα στην επίθεση.

    Ο Γκρέιντζερ σαν περιφερειακός μπορεί να παίξει στη weak side κι έχει ένα ευρύ ρεπερτόριο ώστε να σπάσει τη μπάλα ενώ μπορεί να είναι ικανοποιητική πηγή πρωτογενούς δημιουργίας.
    Στο 4,επειδή ο Αγραβάνης δείχνει μια βελτίωση και σοβαρά σημάδια ζωής(με το σουτ φέτος να είναι η ελπίδα για ώθηση του παίκτη) η ομάδα πρέπει να κοιτάξει για παίκτη όχι με τα χαρακτηριστικά του μικρού αλλά να αλληλοσυμπληρώνονται.Undersized και με ικανότητα να βάλει τη μπάλα κάτω,μιας και οι 2 Παπ μπορεί να βαράινουν το σχήμα όταν παίζουν στο 3. Για μένα ο Ντεμέτρις Νίκολς είναι μια καλή και ασφαλής λύση χωρίς ρίσκο που μπορεί να δώσει από 0 έως και 20+ λεπτά χωρίς πρόβλημα.Αρκεί να μην πάει πάνω από τα 400--450 χιλιάρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Αν και δεν έχω καμία γνώμη για τη χρονική στιγμή, συμφωνώ απόλυτα με την επιλογή της Μπεκατώρου ως σημαιοφόρου της ομάδας μας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το άξιζε και με το παραπάνω, μετά τις τόσες αξέχαστες στιγμές που μας χάρισε όλα αυτά τα χρόνια.

    Η σύγκριση της Beka με τον Γιάννη είναι τουλάχιστον αφελής, και είμαι 100% σίγουρος ότι ακόμα κι ο ίδιος ο Γιάννης θα έπεφτε στο πάτωμα από τα γέλια και μόνο στη σκέψη της σύγκρισης. Οπλιστείτε με κάποιο ρόφημα, ποτό, σνακ, ότι τέλος πάντων προτιμάτε γιατί η λίστα είναι μεγάλη και πάμε (πατήστε show all στους πίνακες των διοργανώσεων):

    http://www.sailing.org/biog.php?memberid=45904

    Νομίζω δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το δίδυμο Μπεκατώρου-Τσουλφά είναι οι κορυφαίες ελληνίδες αθλήτριες...

    Αλέξης

    ΥΓ. Να θυμίσω ότι το... παρκέ της ιστιοπλοΐας είναι η ανοιχτή θάλασσα; :-)

    ΥΓ 2. Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρ του να γίνει ο Γιάννης σημαιοφόρος της αποστολής κάποια στιγμή, αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του. Τώρα, για τον... κολλιό μη με ρωτάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Κατσικαρης προπονητης δεν υπαρχει .. Ας λουστει τωρα τις επιλογες του και τις κολεγιες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγάλε τώρα τη φανέλα του Μεξικού και φόρεσε της Κροατίας.

      Διαγραφή
  68. Ρε Στράτη.. Πόσο σοφτ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Τώρα που θα μπει ο Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Πολυ δουλεμενο συνολο απο τον κοουτς Κατσικαρη. Αυτα βλεπει η Μπαρτσελονα και τον προτιμαει απο το Σαρουνας. Μεγαλη μπασκετικη προσωπικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είναι φιλαράκο το σύνολο του κόουτς. Πρόσεχε τώρα μη καταπιείς το δηλητήριο σου και πάθεις τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Koουτς λογικο ειναι να απαντας σε σχολια στη διαρκεια του παιχνιδιου. Αλλωστε στον παγκο δε χρειαζεται να κανεις κατι. Καθαριζει ο Γιαννης, ο Νικ, ο Θανασης, ο Κουφος, ο Μπουρουσης. Χαιρομαι παντως που τα λεμε. Φιλικα παντα ε..

      Διαγραφή
    3. Γκιγέρμο εσύ είσαι;

      Διαγραφή
    4. Μια χαρά είναι η ομάδα. Εριξε σχεδόν 90 έφαγε 70. Δηλαδή με πόσο πρέπει να κερδίζουμε, με 40? Στην επανάληψη παίξαμε και πολύ καλό μπάσκετ. Για αυτό η Μπαρτσελόνα θα πάρει τον Κατσικάρη φιλαράκο.

      Διαγραφή
  71. «Μπορώ μόνο να πω ευχαριστώ.

    Κάποιοι λένε ότι οι φίλοι του μπάσκετ πρέπει να με ευχαριστήσουν για όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στο παρκέ. Λένε ότι υπήρξα ένας σπουδαίος παίκτης και κάποιοι ακόμα τόλμησαν να με συγκρίνουν με μερικούς από τους πιο σπουδαίους θρύλους στην ιστορία του αθλήματος. Κάποιοι λένε ότι ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό μπάσκετ πρέπει να με τιμήσουν για όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν αφοσιωμένος σε αυτά τα χρώματα.

    Σε όλους αυτούς που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να πω ότι είστε εντελώς λάθος.

    Είμαι εγώ που πρέπει να ευχαριστήσω το μπάσκετ που μου έδωσε μια σπουδαία ζωή, που μου επέτρεψε να δουλέψω σε αυτό που αγαπώ πιο πολύ. Που με έκανε να ζήσω για πολλά χρόνια, απίστευτες στιγμές, τις οποίες λίγοι μπορούν να βιώσουν. Πρέπει να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την διαρκή αγάπη και υποστήριξη, αμφότερες σε καλές και κακές στιγμές.

    Εσείς, οι φίλαθλοι, είστε αυτό που θα μου λείψει πιο πολύ. Οι φωνές σας πάντα με έκαναν να ξεπεράσω τα όριά μου. Το πάθος και η αφοσίωσή σας θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μου. Είστε η ψυχή του Παναθηναϊκού και του μπάσκετ.

    Πρέπει να ευχαριστήσω τις δύο ομάδες μου, τον Ηρακλή, όπου ξεκίνησα και ασφαλώς τον Παναθηναϊκό, που μου έδωσαν την ευκαιρία να δοκιμάσω τον εαυτό μου στο υψηλότερο επίπεδο, να αγωνιστώ με τους καλύτερους των καλύτερων και να καταφέρω αυτό που πάντα ονειρευόμουν: Δόξα.

    Οι πιο σπουδαίες αναμνήσεις μου θα είναι πάντα ντυμένες στα πράσινα. Ηταν τιμή να βοηθήσω για να φέρουμε την ομάδα σε σπουδαίες κορυφές: Σε πολλούς τίτλους πρωταθλήματος και κυπέλλου και φυσικά τρεις τίτλους στην Euroleague, μαζί. Αθήνα, Βερολίνο και Βαρκελώνη θα μείνουν για πάντα στα βιβλία της ιστορίας και νιώθω πραγματικά ευλογημένος που ήμουν μέρος αυτών των επιτυχιών. Δεν θα ήταν δυνατό να γίνουν χωρίς την ενέργεια και τον ενθουσιασμό από όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού.

    Το μπάσκετ μου επέτρεψε να συναντήσω απίστευτους ανθρώπους, να ανακαλύψω τον κόσμο και πολλές κουλτούρες του. Είναι ένα άθλημα που φέρνει τους ανθρώπους μαζί και αυτό δημιουργεί δεσμούς.

    Είμαι επίσης τόσο τυχερός που αυτή είναι η ζωή μου. Οταν κοιτώ πίσω μπορώ μόνο να ευχαριστήσω όλους αυτούς που έκαναν όλα αυτά πραγματικότητα. Παρότι αποσύρομαι τώρα, η καρδιά μου θα χτυπά πάντα σαν μια μπάλα στο παρκέ.

    Τώρα με λέτε θρύλο. Δεν είναι αυτό το βραβείο μου. Ολοι σας -φίλαθλοι, προπονητές, συμπαίκτες, διοίκηση- είστε οι αληθινοί θρύλοι!

    Σας ευχαριστώ που με εμπνεύσατε, που με προκαλέσατε και μου δώσατε μία αξέχαστη μπασκετική ζωή.

    Δημήτρης Διαμαντίδης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Σουπερ Θανασης. Κι οχι απεναντι στο Ιραν. Απεναντι σε σοβαρους αντιπαλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάσου να τον πιάσει ο Πεδουλάκης σε κανονικές
      προπονήσεις τι έχει να γίνει.

      Διαγραφή
    2. Τι έχει να γίνει;

      Διαγραφή
  73. Να παραιτηθεί ο Κατσικάρης τώρα!
    Ούτε 20 πόντους; Άμα είχε πάρει τον Παππά όλα θα ταν αλλιώς.

    Φώτη Φύγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο.Το σκοτώσαμε το θηρίο το Μεξικό.Για να δουμε με ομαδουλες τύπου Κροατίας και Ιταλίας.

      Διαγραφή
    2. Σωπα! Διαλυσαμε το Μεξικο;

      Διαγραφή
    3. Ποιός Παππάς ρε γατάκι ?
      Εφόσον υπάρχει ο Αθηναγόρας Αθηναίου από
      τον Αχιλλέα Κορφοβουνίων Πασαλιμανίου τι να
      φτουρίσει μπροστά του ο Νικολάκης ?

      Διαγραφή
    4. Φανέλα Κροατίας φορέσατε ή ακόμα;

      Διαγραφή
  74. Oχι 'Φωτη φυγε'. Θα φυγει ετσι κι αλλιως για να παει στην Μπαρτσελονα. Περιμενω πως και πως να το δω αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Κλαβέρ κλείνει σήμερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ♣ Tasuto91 κάποιος σου κάνει πλάκα φίλε.
    Και ξέρεις ποιός είναι ;;;
    Αυτός ο μασκαράς ο Lebron James που ντύθηκε
    θανασάκης ο πολιτευόμενος Αντετοκούνμπο και
    έπαιξε με την Εθνική.
    Εκανε και κάποια λαθάκια για να μην τον καταλάβουμε.
    Μασάει η κατσίκα ταραμά ;;;
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΘΑΝΑΣΗ
    ΤΟΝ ΑΜΠΑΛΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ.
    Σας καταλάβαμε.
    Ετσι tasuto91 ;;;;
    Αμ πώς :-) ♣

    YΓ Να τόν πάρει ο ΟΣΦΠ να τον βάλει δίπλα από Παπαπέτρου.
    Εμείς δεν τον θέλουμε τον Θανάση.
    Εχουμε καλύτερους Ελληνες !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Θα παρακαλούσα εδώ που ειναι ενα σοβαρο μπλογκ να.μην τρολλαρετε.Και ανώνυμα κιόλας.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ο κατσικάρης κάνει καλή δουλειά. Καλό είναι οι haters να σωπάσουν.

    Pikulin

    ΑπάντησηΔιαγραφή