Athlenda

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Όταν ανανέωσε ο Πεδουλάκης..


Το Hoopfellas αποκαλύπτει το αρχικό πλάνο της σελίδας για τον σχεδιασμό της frontcourt του Παναθηναϊκού της νέας σεζόν το οποίο δημιουργήθηκε την ημέρα που ανακοινώθηκε η ανανέωση με τον Αργύρη Πεδουλάκη και σχολιάζει την ονοματολογία, τους στόχους και τη πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα στον σχεδιασμό του ρόστερ των πρασίνων..




Ήταν μια ανάρτηση την οποία ήθελα να κάνω για να δούμε και να συζητήσουμε μαζί την οπτική της σελίδας για το ρόστερ των πρασίνων σε αυτή την off season, δηλαδή για ένα θέμα (το ρόστερ) για το οποίο θα ανταλλάσσουμε απόψεις τις επόμενες 365 ημέρες και που πάντα, μα πάντα θα είναι επίκαιρο. Θέλησα να σας παρουσιάσω λοιπόν ως εισαγωγή τον αρχικό σχεδιασμό της σελίδας σχετικά με τις τρεις θέσεις της frontcourt των πρασίνων, ο οποίος δημιουργήθηκε όταν ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη (οπότε και είχαμε γνώση του μπάσκετ που θα θελήσει να παρουσιάσει τη νέα σεζόν). Στη συνέχεια θα σχολιάσουμε όλη την επικαιρότητα και τους στόχους που απασχολούν τους πράσινους γαρνίροντας με κάποιες inside πληροφορίες για τον σχεδιασμό. Όλο το concept είναι μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για παίχτες, οπτικές, ανοίγοντας παράλληλα φάκελο συζήτησης για κάποιους καινούργιους με τους οποίους πιθανόν να μην είχαμε καταπιαστεί στο παρελθόν σαν κοινότητα. 


Κρατείστε κάτι. Όταν η σελίδα γράφει για έναν παίχτη ο οποίος βρίσκεται υπό το καθεστώς συμβολαίου, σημαίνει ότι ξέρει γιατί το κάνει. Σημαίνει ότι υπάρχει πληροφόρηση πως ο παίχτης είτε θα αποχωρήσει, είτε εν ολίγοις αποτελεί βατό, σε όλα τα επίπεδα, στόχο. Οι στοχεύσεις λοιπόν είναι άκρως ρεαλιστικές. Τα ονόματα δε γράφονται αυθαίρετα. Για αυτό να είστε σίγουροι..



Πάμε να δούμε τις επιλογές της σελίδας όπως αυτές τοποθετήθηκαν στον κορμό του εικονικού ρόστερ πριν ένα μήνα και πριν τις εξελίξεις. Γνωρίζεται ήδη άλλωστε τη πρόταση μου για το backcourt του Παναθηναϊκού όταν σε προηγούμενη ανάρτηση αναλύσαμε το γιατί ο Jayson Granger έχει όλο το πακέτο να ξεχωρίσει στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού και του Αργύρη Πεδουλάκη. Η συνέχεια που θα θέλαμε αναφορικά με τη στελέχωση στις θέσεις “3”, “4” και “5”..



C: Montrezl Harrell                                                 Γιώργος Παπαγιάννης


                                          F/C: Daniel Theis



PF: James Gist (F/C)                                             Αντώνης Φώτσης



                                        SF/PF: Darius Miller



SF: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος                           Michael Bramos (G/F)




Η κάθε περίπτωση πιο αναλυτικά..



Montrezl Harrell (22-C-2.04)


Αποτέλεσε περυσινή επιλογή της σελίδας, αντίστοιχη με τη προπέρσινη του Patrick Young. Με τον Harrell έχω καψούρα και θεωρώ ότι μπορεί να εξελιχθεί σε dominant ψηλό στο σωστό περιβάλλον για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και οι ελληνικές ομάδες είναι το σωστό περιβάλλον για τέτοιους παίχτες.. Όταν πέρυσι ο Παναθηναϊκός έψαχνε ψηλό (λίγο πριν καταλήξει στον Χάντερ), ο Τζόρτζεβιτς σε κουβέντα που του έγινε είπε ότι ο Harrell είναι μικρός και θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στον ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης (για αυτόν μετά έφερε τον ..βετεράνο Χάντερ). . Παιδί του Πιτίνο, ο τύπος του ψηλού που θα μετατρέψει το ζωγραφιστό σε πεδίο μάχης. Στον Harrell μπορείς να ξεχωρίσεις πολλά στοιχεία που μεταφράζονται καλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ (τρομερό κορμί, μακρύς, σούπερ αθλητικός, δυνατά πόδια, πολύ αποτελεσματικός στη περιφερειακή άμυνα και στο παιχνίδι πάνω από το καλάθι, σκληράδα Ντόρσεϊ και ενέργεια Γιανγκ..) όμως αυτό που προσωπικά με έχει κάνει να τον ξεχωρίσω είναι το ανεξάντλητο motor του.

Για τον παίχτη πέρυσι: http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html

O Harrell έχει συμβόλαιο με τους Ρόκετς όμως ο ερχομός του Μάικ Ντ'Αντόνι έχει αλλάξει τα πράγματα. O Harrell δεν είναι ο τύπος του PF που θα λειτουργήσει στο μπάσκετ του Ντ'Αντόνι μιας και η επίθεση του νέου κόουτς των Ρόκετς απαιτεί Stretch-4s που θα ανοίγουν το γήπεδο. O Harrell ελπίζει να βρει έναν ρόλο στο βάθος του πάγκου ως screener/rebounder στο νέο στυλ των “Ρουκετών” και στη θέση “5” σε καταστάσεις small ball όμως αυτή τη στιγμή τα προγνωστικά δεν είναι υπέρ του. Οι Ρόκετς ψάχνουν για έναν PF με καλό σουτ, επέλεξαν στο ντραφτ τον Onuake (επίσης από το Lousville όπως ο Harrell) που αναμένεται να αναλάβει τη βρώμικη δουλειά στη γραμμή ψηλών, έχουν ως restricted τους Μοντεγιούνας και Τέρενς Τζόουνς (unrestricted λέει η τελευταία ενημέρωση) και θα προτίθενται να φέρουν πίσω τον Beasly επίσης για τη θέση “4”.. Καταλαβαίνετε ότι η πιθανότητα του να βρεθεί ο Harrell “εκτός” είναι αυξημένη απλά η περίπτωση του θέλει αρκετή υπομονή.


Daniel Τheis (24-F/C-2.06)


Πουλέν της σελίδας που τον είχε συστήσει στο κοινό όταν έπαιζε ακόμα στην Ούλμ. O Theis έχει συμβόλαιο με τη Brose Basket με αποδοχές ύψους 400 χιλιάδων ευρώ. Η γνώμη μου είναι στη περίπτωση του πληρώνεις buy out (σε λογικά πλαίσια) και τον αποκτάς επενδύοντας πάνω σε έναν παίχτη που έχει τα καλύτερα χρόνια του μπροστά. Η Brose του δίνει την ευκαιρία του NBA out και ένα καλό περιβάλλον για να προβάλλει τις δυνατότητες του. Σας υπογράμμισα και πέρυσι, τον θεωρώ εξαιρετική περίπτωση για το δικό μας μπάσκετ. Είναι μακρύς (τεράστιο άνοιγμα χεριών), ταχύτατος με υψηλό IQ, πολύ αθλητικός με εξαιρετικό footwork και στις δύο πλευρές του γηπέδου, σπουδαίος ριμπάουντερ, μπορεί να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και φυσικά να σουτάρει από μέση και μακρινή απόσταση (38.9% τρίποντο φέτος στην EL) . Εξαιρετικό fit για το μπάσκετ του Αργύρη Πεδουλάκη και παίχτης που ταιριάζει στα χνώτα του οργανισμού. Οι πράσινοι έδωσαν buy out πέρυσι για τον Χέινς. Δε μπορώ να διανοηθώ ότι δε μπορούν να τον κάνουν για τον Theis..


Darius Miller (26-F-2.02)

Για τον Μίλερ τα είπα στις αρχές του μήνα. Αντιγράφω το τότε σχόλιο μου..


Έχω ..ξενερώσει πολύ που μας πρόλαβαν οι εξελίξεις (όπως και πέρυσι με τον Ρότσεστι) αλλά στην Off season αυτά είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. Ο Darius Millerήταν ο φόργουορντ που θα ήθελα να δω φέτος στον Παναθηναϊκό του Πεδουλάκη και το επόμενο όνομα που θα ακολουθούσε τον Jayson Granger στις προτάσεις της σελίδας για τους πράσινους. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους (προσέξτε: όχι πιο ακριβούς ή πιο διάσημους, ξεκάθαρα όμως ένας από τους καλύτερους) 3&D-Forwrards στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Παιδί του Κεντάκι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη, αντίληψη του παιχνιδιού και γνώση των βασικών. Στην Ελλάδα θα δούλευε ως SF/PF σε ένα πλαίσιο στο οποίο θα του δινόταν φρονώ ιδανικά η ευκαιρία να μεταφράσει το παιχνίδι του. Εξαιρετικός σουτέρ (BBL: 47.1% τρίποντο-88.9% προσωπικές, EL: 40.3%-90.9% αντίστοιχα) με πολύ καλό shot selection, ακόμα καλύτερος αμυντικός με άμυνα ψηλά (παράγωγο της αθλητικής του ικανότητας) που τον βοηθάει σημαντικά στη πίσω γραμμή πάντα σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό, 6'9'' wingspan του, παίχτης που δουλεύει και προάγει το παιχνίδι του μέσα από την ομάδα. Πάρα πολύ καλή περίπτωση, οικονομική, από καλό πρόγραμμα, σε καλή ηλικία και με το κατάλληλο υπόβαθρο για να κάνει το βήμα παραπάνω. Η Brose Baskets τον ανανέωσε εχθές για τα επόμενα δύο χρόνια. 


Ήταν σούπερ για τον ρόλο του 3& D SF/PF που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να συμπληρώσει ποιοτικά το “3” και να προσφέρει μια έξτρα κάλυψη στο “4”. Παίζει σωστά το άθλημα και είναι παίχτης ουσίας που δε θα σε κρεμάσει σχεδόν ποτέ ενώ το υπόβαθρο του και ο τρόπος που ανέβασε το παιχνίδι του φέτος αφήνουν ορθάνοιχτο το παράθυρο σε κλιμακωτή βελτίωση τα επόμενα χρόνια σε αυτό το επίπεδο.


Με τον Jason Granger να προστίθεται στη περιφερειακή γραμμή και τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι αυτό το σύνολο μπορεί να παίξει τα πάντα στην άμυνα. Τα πάντα. Έχει σπουδαίο “μήκος” ως ομάδα με το οποίο μπορεί να προκαλέσει ασφυξία στον αντίπαλο, ταχύτητα/athleticism, πολύ δυνατά πόδια για να πιέσει τη μπάλα σε κάθε σημείο του γηπέδου και να χαλάσει της γραμμές πάσας του πιο ικανού αντιπάλου ενώ θα μπορούσε να μετατρέψει τη ρακέτα σε άβατο. Έχει γκαρντ που μπορούν να αμυνθούν στο post και ψηλούς που μπορούν να μείνουν μπροστά από οποιονδήποτε σχεδόν περιφερειακό. Έχει δύο σπουδαίους Pick & Roll PG, Pick & Roll ψηλούς, εναλλακτικές πηγές post παιχνιδιού, σουτέρ απλωμένους κατά μήκους του ρόστερ αλλά κυρίως παίχτες με πολλαπλή χρηστικότητα που κάνουν το ρόστερ σου να φαίνεται πιο βαθύ από ότι είναι. Νομίζω ένα καλό, αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο.



Η πραγματικότητα: Απώλειες, η συμφωνία με τον Θανάση και ο Βουγιούκας..


H πραγματικότητα βέβαια είναι λίγο διαφορετική. Η μετακόμιση του Γιώργου Παπαγιάννη στην Αμερική (τεράστια απώλεια, επιτυχία σε επίπεδο πρεστίζ για το κλαμπ) και η “άρνηση” (προσωπικά έτσι το εξέλαβα) του Mάικ Μπράμος να επαναπατριστεί αποτέλεσαν σημαντικά χτυπήματα για τον εγχώριο κορμό που θα αποτελούσε τη βάση για τη καινούργια ομάδα και θα έδινε τη δυνατότητα στους πράσινους να κινηθούν με μεγάλη άνεση στην ευρωπαϊκή και αμερικανική αγορά. Το πρόβλημα μάλιστα με τις δύο αυτές περιπτώσεις δεν είναι απλά ότι πρόκειται για Έλληνες παίχτες αλλά για Έλληνες που μπορούν να υποστηρίξουν άμεσα το μπάσκετ που θέλει να παρουσιάσει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο Μπράμος θα ήταν ο αθλητικός/μακρύς 3&D-G/F που θα προσέθετε βάθος στη γραμμή των “πλαγίων” και ο Παπαγιάννης το νέο δυνατό όπλο της ομάδας με την ιδιαιτερότητα του γρήγορου seven footer ο οποίος εκτός των άλλων θα έδινε το απαραίτητο pure height στη γραμμή ψηλών. Αυτή η κατάσταση νομίζω πήγε πίσω ολόκληρο τον προγραμματισμό με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να χρειάζεται πλέον απαραίτητα τη προσθήκη 1-2 ποιοτικών Ελλήνων παιχτών στο ρόστερ του. Ο Παναθηναϊκός έχει μιλήσει με τον Θανάση Αντετοκούνμπο και υπάρχει προφορική συμφωνία στη περίπτωση που ο παίχτης δε φύγει πάλι για την Αμερική. Ο Θανάσης είναι πολύ ακατέργαστος στο επιθετικό παιχνίδι για το επίπεδο της Ευρωλίγκας όμως μπορεί φέρει πράγματα στο αμυντικό κομμάτι με την ενέργεια και την ικανότητα του να αμυνθεί και στις γραμμές. Σίγουρα η ικανότητα του Μπράμος στη περιφερειακή εκτέλεση θα ταίριαζε καλύτερα στα χαρακτηριστικά που ζητάει η ομάδα όμως οι πράσινοι είναι αναγκασμένοι να καλύψουν αυτό το στοιχείο από κάπου αλλού στη στελέχωση τους. Και μη ξεχνάμε το ότι η ανάγκη για καλούς Έλληνες παίχτες είναι μεγάλη στη παρούσα φάση.


Είμαι ιδιαίτερα σκεπτικός για τη περίπτωση του Ίαν Βουγιούκα. Δεν έχει ίσως τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από τον τρίτο ψηλό (μόνο ως τέτοιον τον βλέπω) ο οποίος θα πατήσει παρκέ για συγκεκριμένα λεπτά. Από την άλλη έχει το ύψος και ένα αρκετά αξιόλογο post παιχνίδι το οποίο θα βοηθήσει την ομάδα σε κρύες, άσφαιρες βραδιές. Πιστεύω ότι από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δε καταφέρει να φέρει τον Μπουρούση στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να κοιτάξει την υπόθεση του του Zach Auguste και το πόσο εύκολο τελικά είναι ή όχι να πάρει άμεσα το ελληνικό διαβατήριο. Ο Auguste υστερεί σε συγκεκριμένα κομμάτια της άμυνα όμως έχει τα “εργαλεία” για να βελτιώσει τη συμπεριφορά του υπό τον κόουτς Πεδουλάκη σε ένα ρόλο που θα του προσφέρει και τον χρόνο για να αναπτυχθεί. Έχει την ιδιοσυγκρασία και το πακέτο για να ανταποκριθεί στον ρόλο του τρίτου ψηλού από τον οποίο θα ζητηθούν συγκεκριμένα πράγματα όπως το να προσδώσει φρεσκάδα στο ρόστερ και ιδανικά να παρουσιάσει μια σταδιακή εξέλιξη στο παιχνίδι του (για αυτό προτιμώ νέα παιδιά στον ρόλο αυτό) η οποία μπορεί να δώσει μικρή αλλά σημαντική ώθηση στον τρόπο που δουλεύει και αγωνίζεται η ομάδα. Χωρίς Μπουρούση λοιπόν οι πράσινοι ίσως δε πρέπει να κοιτάξουν την εύκολη λύση Βουγιούκα αλλά την υπόθεση Auguste σε συνδυασμό με την απόκτηση των άλλων δύο παιχτών που θα συμπληρώσουν το “5”. Προ των εξελίξεων με τον Κρις Σίνγκλετον (ο Παναθηναϊκός φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον παίχτη) θα σας έλεγα ότι μαζί με τον Auguste και τον mobile στη θέση θα ήθελα να δω τον Colton Iverson. Έχει το απαραίτητο μέγεθος και τη παρουσία στο ζωγραφιστό που χρειάζεται μια ομάδα που θέλει να κοιτάζει ψηλά σε αυτό το επίπεδο, υγιή νοοτροπία (blue collar, παίζει για την ομάδα, μαχητικό πνεύμα) και είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμος αυτή τη στιγμή. Πλέον με τον Σίνγκλετον να βγαίνει μπροστά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δέσει αρμονικά τα χαρακτηριστικά του έτερου ψηλού που θα επιλέξει με αυτά του τρίτου “5” και κυρίως του ξένου που θα πλαισιώσει τη γραμμή των forwards. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από την υπόθεση του Γιάννη Μπουρούση..



Αλληλένδετες οι περιπτώσεις Τζέημς-Μπουρούση



Στη πραγματικότητα, κάθε κίνηση (σε οποιαδήποτε γραμμή και εάν γίνεται) έχει άμεση σχέση με οποιαδήποτε άλλη ακολουθήσει από τη στιγμή που κοιτάζεις συνολικό το ρόστερ σου σε επίπεδο αγωνιστικών χαρακτηριστικών και όχι μόνο.

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν υποχρεωμένος να περιμένει τη free agency. Ειδικά φέτος με τα πακέτα που παίζουν από εκεί.. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κάθε πικραμένος προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανέβει στο καράβι και να παίξει τη ζαριά του αμερικανικού ονείρου για αυτό και οι περισσότεροι Αμερικανοί ειδικά αθλητές έχουν βάλει στον πάγο τις ευρωπαϊκές ομάδες. Η πλευρά του Μπουρούση ζήτησε λοιπόν παράταση από τον Παναθηναϊκό και είναι απόλυτα λογικό. Ο διεθνής σέντερ δεν είναι βέβαιος για το περιβάλλον που θα τοποθετηθεί και το πόσο καλή κατάσταση μπορεί να πετύχει αυτός και ο ατζέντης του στην αμερικανική λίγκα για αυτό και κρατάει τη πόρτα των πρασίνων ανοιχτή. Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του πρέπει να είναι ήδη έτοιμος με εναλλακτικό πλάνο για τη περίπτωση που η απάντηση του παίχτη είναι αρνητική. Εκτός των πολλών θετικών αγωνιστικών χαρακτηριστικών που φέρνει ο Μπουρούσης στο τραπέζι, με την υπογραφή του οι πράσινοι πετυχαίνουν να απελευθερώσουν μια θέση που θα πήγαινε σε ξένο παίχτη και να είναι πιο ευέλικτοι στην αγορά συμπληρώνοντας το υπόλοιπο ρόστερ.


Ο Τζέημς (ο Παναθηναϊκός τον πιέζει να υπογράψει και να μην αγωνιστεί στο Summer League) είναι ένα πολύ καλός παίχτης. Αξιολογείται στο TOP-5 της διοργάνωσης όσον αφορά την ικανότητα στη προσωπική φάση. Βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία και κυρίως θα αποτελέσει κίνηση που θα “δώσει” στο πρεστίζ των πρασίνων μιας και μιλάμε για έναν παίχτη που τράβηξε τα βλέμματα όλης της Ευρώπης αγωνιζόμενος σε τοπ επίπεδο. Τα προβλήματα στη περίπτωση του είναι δύο. Πρώτον, εφόσον κληθεί στον Παναθηναϊκό να παίξει ως PG πρέπει να λάβετε υπόψιν σας ότι πρόκειται για παίχτη με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιοσυγκρασία σε σχέση με αυτό που πρεσβεύει η επίθεση του Αργύρη Πεδουλάκη. Στη Βιτόρια τον βοήθησε σημαντικά ότι ο Περάσοβιτς έπαιζε ένα up tempo style βασισμένο στη προσωπική φάση με κύριο δημιουργό τον Μπουρούση, το οποίο συνολικά “μακίγιαρε” τις αδυναμίες των περιφερειακών των Βάσκων στη δημιουργία στο μισό γήπεδο (μπάσκετ Παναθηναϊκού). Θα ένιωθα πολύ καλύτερα εάν οι πράσινοι είχαν έναν floor general τύπου Ζήση (έχει option η Brose) πίσω από τον Καλάθη και τον Τζέημς αφοσιωμένο σε ρόλο off guard να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει. Αυτά βέβαια θα τα αναλύσουμε στη συνέχεια και εφόσον προχωρήσει το θέμα του Αμερικανού.. Το δεύτερο και βασικό πρόβλημα (προσωπικά ως πρόβλημα το ορίζω) είναι το γεγονός ότι ο Τζέημς κατέχει θέση Αμερικανού γεγονός που μειώνει την ευελιξία της ομάδας αναφορικά με τις υπόλοιπες κινήσεις της στην off season. Για να σας στο κάνω άμεσα κατανοητό, θα σας πω ότι η θέση του γκαρντ εκτιμώ πως πρέπει να καλυφθεί με κοινοτικό παίχτη μιας και η ίδια η αγορά σε οδηγεί εκεί με την έννοια ότι μπορείς να βρεις πιο εύκολα τα χαρακτηριστικά του γκαρντ που ζητάς σε κατόχους κοινοτικού διαβατηρίου ενώ στη γραμμή ψηλών θα χρειαστείς athleticism και στοιχεία τα οποία για να τα βρεις πρέπει να έχεις αφήσει ανοιχτή τη πόρτα της αμερικανικής αγοράς. Ειδικά αν οριστικοποιηθεί του Σίνγκλετον.. Για αυτό θεωρώ ότι η υπόθεση του (Αμερικανού) Τζέημς έχει σύνδεση με αυτή του (Έλληνα) Μπουρούση.



Inside: Στη περίπτωση που δε κλείσει άμεσα η υπόθεση του Τζέημς ο Παναθηναϊκός θα στραφεί στον Jayson Granger. Μάλλον ανάποδα έπρεπε να είχαν γίνει τα πράγματα πιστεύω..


Ο Σίνγκλετον



Για τον παίχτη θα τα πούμε αναλυτικά εφόσον επισημοποιηθεί η συνεργασία του με τους πράσινους. Αυτό που μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι απαραιτήτως στη θέση “5” και ανεξάρτητα από το ύψος ο ένας παίχτης που θα επιλέξει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να διαθέτει δυνατό κορμό και τα ικανότητα στη post άμυνα απέναντι σε πραγματικά μεγάλα κορμιά ώστε να μπορεί η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να κλειδώσει το “ζωγραφιστό” (ένα από τα στοιχεία που με προσέλκυσαν στον Χάρελ). Αυτό το χαρακτηριστικό το διαθέτει ο Σίνγκλετον και είναι σημαντικό. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο παίχτης που θα τον συμπληρώσει στο “5” βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τον SF/PF που χρειάζεται η ομάδα. Αυτή η κίνηση, του combo forward που θα μοιράζεται το “4” με τον Γκιστ και θα ανεβαίνει παράλληλα ως Big-SF συμπληρώνοντας τη θέση “3” μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τον ποιοτικό δείκτη του ρόστερ της ομάδας που δημιουργούν οι πράσινοι..


Δεν είναι εύκολο του Κλαβέρ, φαβορί η Αναντολού


Τέλη Απριλίου σας είχα μιλήσει για τον Κλαβέρ και το πόσο πολλαπλά παραγωγικός μπορεί να είναι στο δικό μας μπάσκετ ως πολυεργαλείο στα χέρια ενός Έλληνα προπονητή, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το έδαφος.


Όλα δείχνουν πως ο 28χρονος Ισπανός φόργουορντ θα μείνει μακριά από τη πατρίδα του μιας και η Βαλένθια μοιράζει σκόπιμα λιποθυμίες με τα χρήματα που αξιώνει για την ελευθέρας του. Ας μη γελιόμαστε.. Ο Κλαβέρ θα πρέπει να είναι σημαντικό κομμάτι στον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει Αμερικανό σε αυτή τη θέση. Αν μπορείς να υπογράψεις τον Ισπανό απλά το κάνεις γιατί θα μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε χωρίς να επηρεάσει τον μετέπειτα σχεδιασμό σου. Ρεαλιστικά δεν είναι εύκολο όμως. Η Αναντολού είναι αυτή τη στιγμή frontrunner για την υπογραφή του. Ο Κλαβέρ έχει ξανασυνεργαστεί με τον Περάσοβιτς (έφτασαν μαζί στον τελικό του Eurocup το 2012) στη Βαλένθια, πριν μετακομίσει στους Blazers. Πλέον, με τον Σάριτς να πακετάρει για τη Φιλαδέλφια, ο Ισπανός ανεβαίνει στη κορυφή της λίστας των γειτόνων. Εκτός των άλλων, η Αναντολού θα του προσφέρει τουλάχιστον τα λεφτά που πήρε ο Μόερμαν από τη Νταρουσάφακα (δηλαδή πάνω από 1 εκατομμύριο ετησίως) οπότε καταλαβαίνετε ότι θα έχει το πάνω χέρι. Η εκτίμηση μου (το έχουμε ξανασυζητήσει άλλωστε) είναι ότι οι πράσινοι δε θα πρέπει να ανέβουν πάνω από τα 800 όσο σημαντικός και εάν είναι ο παίχτης στον σχεδιασμό τους. Το θλιβερό, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα, πλεονέκτημα πάντως των ομάδων μας είναι ότι μετά και το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στη Πόλη πολλοί αθλητές έχουν αρχίσει και παρουσιάζουν σοβαρούς ενδοιασμούς σχετικά με τη μετακίνηση τους εκεί, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει ένα απρόσμενο σύμμαχο στη προκειμένη περίπτωση για τον Παναθηναϊκό. Παραμένει θλιβερό όμως. Κάποια πράγματα είναι πάνω από τον αθλητισμό και το μπάσκετ..


Καλές περιπτώσεις 3&D-Forwards υπάρχουν στην Αμερικανική αγορά όμως το ερωτηματικό είναι εάν οι πράσινοι θα αφήσουν τη θέση ανοιχτή για Αμερικανό παίχτη. Ήδη έχει γίνει μια επαφή σε πολύ καλό κλίμα με τον Οκάρο Ουάιτ ο οποίος μπορεί να αποτελέσει ένα καλό fit στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Είναι μακρύς, καλός σουτέρ τριών πόντων, έχει το αθλητικό πακέτο και τα defensive insticts και κυρίως είναι παίχτης πολλαπλών χρήσεων που ανοίγει τη γκάμα επιλογών του προπονητή του σε άμυνα και επίθεση. Είμαι σίγουρος για παράδειγμα ότι ένα λαμπρό αμυντικό μυαλό όπως αυτό του Αργύρη Πεδουλάκη θα βρει τρόπους για να τον αξιοποιήσει παντού στο αμυντικό κομμάτι (σίγουρα θα τον ανέβαζε σε πολλές περιπτώσεις ψηλά, ως πρώτο παίχτη στη μπάλα). Πάντως, ο Παναθηναϊκός (σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό) προσφέρει στον Ουάιτ την ευκαιρία να δουλέψει και ως περιφερειακός παίρνοντας σοβαρά λεπτά στο “3”, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του παίχτη ο οποίος ως τέτοιος (περιφερειακός) θα ξεκλειδώσει τη πόρτα του ΝΒΑ μιας και εκεί λογίζεται ως πλάγιος. Πάντως το staff των πρασίνων θα παρακολουθήσει και άλλες περιπτώσεις παιχτών με την ευκαιρία των SL στην Αμερική.


Κeep in mind: Arturas Gudaitis


Επειδή ένας καλός κοινοτικός παίχτης μπορεί πάντα να αποτελέσει το κλειδί που θα σου λύσει την εξίσωση του ρόστερ.. Ξέρετε ότι προσωπικά προτιμώ Theis. Το ίδιο όμως και ο Τρινκιέρι.. Για τον Λιθουανό Αrturas Gudaitis (23-C/F-2.11) της Ρίτας είχαμε μιλήσει και πέρυσι σε ένα μικρό σχόλιο που είχα κάνει για αυτόν σε μια ανάρτηση. Είναι ένα παιδί προικισμένο με πλούσια φυσικά και αθλητικά εργαλεία αλλά και λίγο ιδιαίτερος χαρακτήρας (με την έννοια του διαφορετικού όχι του ενοχλητικού). Περυσινό ντραφτ των Sixers (No47), ένας γρήγορος και “μακρύς” σέντερ που διαθέτει ότι χρειάζεται ώστε να αποτελέσει σύντομα έναν από τους καλύτερους Pick & Roll ψηλούς στην Ευρώπη. Αυτό (PnR συμπεριφορά) είναι το δυνατό του κομμάτι σε άμυνα και επίθεση μαζί με την ικανότητα του να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να προστατέψει το καλάθι αμυνόμενος ψηλά. Έχει αρκετά κομμάτια προς βελτίωση αυτό είναι σίγουρο όμως οι αγωνιστικές προδιαγραφές του είναι καλές. Άφησε τη Ζάλγκιρις (παραπονούμενος από τον τρόπο που τον δούλευαν, ο ίδιος ήθελε να παίζει περισσότερο ως PF για να ανοίξει πιο εύκολα τη πόρτα του ΝΒΑ) και μετακόμισε στο Βίλνιους και τη Ρίτας με σκοπό να δουλέψει με τον γνωστό μας (πρώην παίχτη του Παναθηναϊκού) Μαρτσέλο Νικόλα (κόουτς της Λιέτουβος Ρίτας) ο οποίος είχε παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση του Motiejunas στο Τρεβίζο. Οι Λιθουανοί overall είναι πολύ αρεστοί στους προπονητές ανά την Ευρώπη γιατί εκτός του ότι έχουν δεξιότητες είναι και αρκετά coachable. Κρατήστε τον υπόψη..



Κλείνοντας (για την ώρα)..


Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια περίοδο που χρειάζεται λεπτομερές πλάνο, ετοιμότητα και υπομονή για να μπορέσει να διαχειριστεί τις εξελίξεις και να πετύχει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό στο ρόστερ του. Οι πράσινοι προσπαθούν να κλείσουν 1-2 βασικούς στόχους και μετά θα κληθούν να βρουν τον “συνδυασμό της αρμονίας” υπογράφοντας μια τριάδα παιχτών των οποίων τα χαρακτηριστικά θα δένουν σωστά μεταξύ αυτών αλλά και εντός του υπόλοιπου ρόστερ. Το Hoopfellas έχει εναλλακτικές και μάλιστα αρκετά καλές σε κάθε θέση αλλά έχω αποφασίσει να τις παρουσιάσουμε σταδιακά, πετώντας τα χαρτιά ένα ένα στο τραπέζι για να μπορέσει και αυτή η ταπεινή σελίδα να ζήσει μερικές ένδοξες στιγμές δημοτικότητας..







Υ.Γ: Για τον Awudu Abass (23-F-2.00) ήθελα να σας γράψω αρκετό καιρό ένα κομμάτι με τη μορφή πρότασης όμως οι σύνδεσμοι μου στην Ιταλία δε μου άφηναν το περιθώριο παρουσιάζοντας τη μετακίνηση του από τη Καντού στην ΕΑ7 ως Done deal η οποία δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα. Ο παίχτης εχθές έμεινε ελεύθερος από τη πρώην ομάδα του και σήμερα ανακοινώθηκε από το Μιλάνο. Ο 23χρονος Ιταλός είναι ένας πολύ ταλαντούχος SF που θα μπορούσε να ταιριάξει με με τον Χαραλαμπόπουλο λόγω του versatile αγωνιστικού του χαρακτήρα. Πρόκειται για μια πραγματική δύναμη της φύσης, ένα αθλητικό και πολύ φυσικό παιδί το οποίο ξέρει να παίζει με τη μπάλα στα χέρια. Καλό περιφερειακό σουτ, καλός και πληθωρικός αμυντικός παίχτης που μπορεί να παίξει τις τρεις ενδιάμεσες θέσεις (κυρίως το “3” και το “4”). Βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία εκμάθησης και για αυτό η πιθανή μετακίνηση του στο Μιλάνο (το οποίο σωστά προσπαθεί να χτίσει ένα εγχώριο κορμό) με φοβίζει λίγο ως προς το τρόπο που το εκεί περιβάλλον μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στην ανάπτυξη ενός τέτοιου παίχτη. Θεωρώ ότι θα ήταν μια ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον Παναθηναϊκό (είναι έτοιμος παίχτης όχι πείραμα) όμως επαναλαμβάνω από την Ιταλία δε μου άφησαν το παραμικρό περιθώριο να ευελπιστώ ότι ο παίχτης μπορεί να πάει αλλού εκτός από την Αρμάνι και τελικά δικαιώθηκαν. Στον Abass έβλεπα την ευκαιρία να δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός τον δικό του defensive stopper στα πρότυπα του Χάνγκα. Τον αναφέρω για ξεκινήσουν, όσοι δε το έχουν κάνει ήδη μιας και ο παίχτης είναι πολύ γνωστός, να τον παρακολουθούν..



597 σχόλια:

  1. JIM, ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΟΥ...ΝΑ 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό άρθρο Jim για άλλη μια φορά! Ο Βλάντο πιστεύεις χωράει στην ομάδα φέτος? Επίσης ο Χαραλαμπόπουλος είναι έτοιμος να αποτελέσει το 2ο τριάρι του Παναθηναικού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Jim το μεγαλείο σου δεν έχει τελειωμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχουν σχόλια!
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα
    -Πρωτα με μια ειδηση του πιεστηρίου..Κοβει ο Κατσικάρης τον Ντορσει τον μοναδικο γκαρντ που ειχε προσωπικη φαση στην ομάδα,μετα την ανακοινωση της απωλειας Σλουκα...Πραγματικά δεν καταλαβαίνω...

    Εξαιρετική ανάλυση για μια ακόμα φορα με πολλες πληροφορίες που θέλουν 2 και 3 φορες διαβασμα...Δυστυχως ο ΠΑΟ λογω περιορισμου ξενων και μπατζετ,εφοσον κλησει ο ΣΙνγκλετον πιστευω θα κανει αλλες 3 κινησεις μεσα στο καλοκαιρι και θα περιμενει να δει την ομαδα να ρολαρει..Μεγαλη πολυτελεια σε αυτο το ροστερ ο υπεροχος Θαις που σου δινει σχεδον τα παντα αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν εφικτος για τον ΠΑΟ ειδικα με το υπάρχον ροστερ,ιντριγκάρει η περιπτωση Γουιλιαμς παντως..

    ΥΓ Πως σου φαινεται ο Μπραντον Εντουαρντς του Arlington που υπεγραψε το Ρεθυμνο,για τα δεδομενα της Α1 παντα;;Μου αρεσε το πακετο του αλλα δεν εχει παιξει ακομα καλα στην Ευρωπη.Μακαρι να πιασει στην Κρητη γιατι φαινεται φοβερος αθλητης

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις διάβασα την είδηση για τον Ντόρσει και πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως σκέφτεται ο Κατσικάρης. Νομίζω ότι δεν έχει καμία λογική!

      Διαγραφή
    2. Πραγματικα ακατανοητα πραγματα απο τον κυριο κατσικαρη ρε πολυ περιεργα λεμε!!!

      Διαγραφή
    3. Εδω θα συμφωνησω με Κατσικαρη. Δεν είναι ο Ντορσευ ακόμα έτοιμος να βοηθήσει σε αυτό το επίπεδο. Επαρκούν οι υπόλοιποι. Ας ελπίσουμε να παραμείνουν όλοι γεροί!

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ Jim καλησπέρα.Οσο αναφορά τον Granjer,τον θεωρώ ενα πολύ καλό combo με ενα αρκετά ελκυστικό πακέτο παίκτη,ικανό σε ολες τις καταστασεις μέσα στο παρκέ.Αλλα ο ΠΑΟ χρειάζεται κατα την γνωμη μου εναν περισσοτερο δολοφόνο.Οσον αφορα το sf γιατί δεν κοιτάζουν προ Ρωσία πλεύρα τον Jannis Timmas?Πολύ καλό fit,εξελίξιμος,μακρυς με καταπληκτικό upper body και ποσοστό 40% απο το τρίποντο.Θεωρώ είναι αυτο ακριβώς που χρειάζεται.

    υγ1.Τι προβλέπεις να γίνεται με Μπουρούση?

    υγ2.Δεν θεωρώ καυολου καλή επιλογή τον Tyous.Καθόλου μακρύς,καθόλου σουτ(ουτε καν βολές) και με χαρακτήρα ωρολογιακή βόμβα.

    υγ3.Είσαι μια μπασκετικη όαση μες στον καύσωνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω για ταιους φιλε. Λιγος ο τιμας για αυτο το επιπεδο. Ανατολικη ιδιοσυγκρασια, αλεγκρο παιχτης για μεσαια ομαδα.

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου δεν γνωριζω την λογικη του χαρακτηρα του.τον παρακολουθησα σε 10 περιπου παιχνιδια φετος στο eurocap και τα προσοντα μου φανηκαν αρκετα δελεαστηκα.αν αυτος ο παιχτης ειναι coachable μπορει να σου εξελιχθει σε σημαντικο γραναζι,και λογο οτι ειναι 24 και πρεπει να κανει το βημα παραπανω,θεωρω θα εχει και το καταλληλο κινητρο.

      Διαγραφή
  8. 1)Υπαρχει οντως ενδιαφερον για τον Τζειμς για back-up pg? Περιεργη επιλογη απο Πεδουλακη ενας guard που ειναι πολυ πιο ελευθερος στο στυλ του, παιρνει αψυχολογητα σουτ και δεν εχει το μηκος και την αμυντικη προσηλωση που ζητα ο Πεδουλακης...
    2) Με αρχικους στοχους Σιγκλετον-Μπουρουση βλεπουμε οτι ο Πεδουλακης θελει να παιξει πολυ pop και να εχει τη δυνατοτητα να ανοιξει ευκολα το γηπεδο. Λογικο επομενο ειναι (αφου ο ψηλος θα τραβιεται εξω) να θελει ψηλους και καλους ριμπαουντερ guards και forwards και οι μονοι διαθεσιμοι ειναι οι Γκιστ-Καλαθης.Ο Κλαβερ λοιπον θα ταν τρομερο fit!

    DR34M

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ton ton ukic ths amerikhs me kalytero shoot perni vasika ti to akatanohto vlepeis;;;;;

      Διαγραφή
  9. Τζιμ θεωρω πολυ καλο παιχτη τον Σιγκλετον αλλα δεν θα προχωραγα στην αποκτηση σου για το οτι ειναι ξενος. Και εξηγω
    Ο Παο εχει την αναγκη του Ελληνικου στοιχειου και θα υπογραψει εναν εκ τον Ιαν/Μπορουση με προφανως τον 2ο πολυ καλυτερο.
    Χρειαζεται εναν παιχτη να παιζει 2 θεσεις, στο 4-5 ο Σιγκλετον θα ηταν ενας απο αυτους αλλα επειδη χρειαζεσαι εναν ξενο στο mobile 5 (μονο ο Ταιους ειναι κοινοτικος αλλα υπαρχουν καλυτερες επιλογες), πας για τον κοινοτικο 4-5 Κλαβερ και στο 5 φερνεις τον Εμπακουε (ο Χαρελ ειναι ενας τετοιος αλλα δεν τον εχω παρακολουθησει. Αλλιως δεν βγαινουν οι θεσεις ξενων. Και πας για φροντλαιν
    5 - Μπουρουσης, Εμπακουε/Χαρελ
    4 Κλαβερ Γκιστ (και οι 2 βοηθανε και στο 5) συν Φωτση για 5ο ψηλο (οπως ειχες προτεινει περισυ)

    Ο Μιλερ Πραγματικα πολυ καλος παιχτης, Φονιας στο σουτ αλλα βιαστηκε να υπογραψει

    Ο Τζειμς πολυ καλο παιχτης ειναι κομπο αλλα δεν ειναι τοσο καλος στην δημιουργια. Πας για εναν ακομα 1 ή τον πανγκος (αν θες σουτ) ή τον Γιοβιτς (αν θες περισσοτερο δημιουργια, ξερω εσυ θα πηγαινες για Γοβιτς :))

    Ακουω την γνωμη σου
    hugo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Jim ευχαριστούμε για το άρθρο...με μια μόνο πολύ μικρή ένσταση δική μου.
    Προσωπικά θα προσπαθούσα να κλείσω τον Claver ακόμα και αν έπρεπε να ανέβω από τα 800.000 στο 1 μύριο με 1.100.000.
    Αυτές οι 200-300 χιλιάδες διαφορά σε βοηθάνε να ξεκλειδώσεις όλη τη σύνθεση του ρόστερ σου.
    Ίσως στην πορεία , εάν δεν τον κλείσεις, η ανάγκη για δύο κοινοτικούς να σε αναγκάσει να πληρώσεις υπεραξίες και δε μιλάω απαραίτητα για τη θέση του PF-SF...ή υπάρχει πάντα η πιθανότητα να περιορίσεις σε άλλες θέσεις τις ποιοτικές επιλογές σου.

    ΥΓ: Εάν δεν κλείσει η ομάδα τον Μπουρούση παρέα με τον Singleton θα ήθελα να δω τον Harell...από τότε που μας τον ανέφερες προσπαθώ όσο μπορώ να τον παρακολουθώ. Έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά και ελπίζω να τον παρακολουθεί και ο Αργύρης.

    Φιλικά
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταπληκτικο αρθρο για ακομη μια φορα, ειλικρινα!
    Το δικο μου πουλεν εδω και 2 χρονια ειναι ο Πολωνος MATEUSZ PONITKA της Ζιελονα Γκορα. Θα ηθελα καποια στιγμη μια μικρη αναφορα σου σε αυτον, εστω και 5 λεξεων. Σε ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://blog.stoiximan.gr/basket/dont-sleep-on-them/

      Σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. Δεν ειχε τυχει να διαβασω εκεινο το αρθρο. Σε ευχαριστω πολυ, με καλυψες αρκετα!

      Διαγραφή
  12. Το διαβασα στο fb της σελιδας

    Αρθρο Επεισοδιο game of thrones για μπασκετικους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπράβο Jim.... και τώρα ώρα για διάβασμα και πολύ κουβέντα!!! (bouboukis)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αλλο ενα τιτανομεγιστο αρθρο απ το βασιλια του Kings Landing Jim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντα απολαυστικός Τζίμι.
    Θόδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Jim πολύ ωραίο άρθρο ΑΛΛΑ θα ήθελα να επιστρατεύσεις την υπομονή σου και να μου απαντήσεις σε παρακαλώ γιατί θεωρείς ενδεδειγμένη επιλογή τον Granger, δεδομένης της μετριότητάς του στο σουτ.
    Με Καλάθη-Granger έχεις δυο super PnR εγκεφαλικά PG, αλλά είσαι εντελώς ΑΣΟΥΤΟΣ και ΑΣΦΑΙΡΟΣ!
    Ποιός θα σουτάρει από την περιφέρεια;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να σε προλάβω, έχω διαβάσει το άρθρο που τον ανέλυες, αλλά απ' ότι κατάλαβα λες ότι το πρόβλημα λύνεται με 2 σουτέρ του 38-40% τρίποντο στις θέσεις 3 και 4.
      Γιατί αυτό δεν με καθησυχάζει καθόλου; Στα γκαρντ δεν πρέπει να υπάρχει ένας τουλάχιστον δολοφόνος; Πόσες φορές τα τελευταία χρόνια έχουμε χάσει κρίσιμους αγώνες και έχουμε πει "γαμώτο" λόγω της αστοχίας στο 3ποντο; Νομίζω αυτό πρέπει να αλλάξει!

      Διαγραφή
    2. ειχαμε παιχτες με 40% στο τριποντο αλλα ο Σαλε ξεχνουσε να τους βαλει,Φωτσης,Γιανκοβιτς,Χεινς.

      Διαγραφή
    3. Ο Γκρέηντζερ δεν είναι καθόλου κακός σουτέρ. Νομίζω το έχετε παρεξηγήσει. Παίχτη που εκτελεί pull up πάνω σε άμυνα με τέτοια άνεση σίγουρα είναι ικανός. Το ότι δε σουτάρει σαν τον Κοπόνεν δε τον κάνει αυτόματα κακό σουτέρ.

      Διαγραφή
  17. Jim εξεταζεται ο Harrell η απλα τον θεωρεις καλο fit?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

    ΑΠΛΑ ΘΕΟΣ ΤΖΙΜ. ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΨΕΙΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΖΛ.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΑ ΩΣ ΕΞΗΣ, ΚΑΙ ΑΝΑ ΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΤΖΙΜ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ ΣΕ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.

    ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΑΩ ΑΝΑΠΟΔΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 1 ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚ, ΤΟ 2 ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΠΑ, ΦΕΛΤΕΙΝ ΚΑΙ Η FRONTLINE ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΟ PLAYBOOK ΤΟΥ ΚΟΟΥΤΣ.
    ΣΙΓΚΛΕΤΟΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΟ 5, ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΥΝΟΣΑΥΡΟΥΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΦΑΝ ΤΟΥ ΡΑΝΤΟΥΛΙΤΣΑ. Ο ΚΟΟΥΤΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, ΤΕΛΟΣ. ΠΑΡΟΜΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΤΑΖΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ, ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΟΣΟ ADJUSTABLE ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ. ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ Ο AYGUST ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΑΦΗΝΑ ΤΩΝ ΜΠΟΓΡΗ, ΙΣΩΣ ΥΠΟ ΠΡΟΗΠΟΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ.
    ΔΕΥΤΕΡΟ 5 ΓΚΙΣΤ ΜΕ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 4. ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΟΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΙΝΗΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ 5. ΑΡΑ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΞΕΝΟ ΣΤΟ 4. ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΚΟΥΣΜΙΝΣΚΑΣ, ΜΕ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 3. ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΚΟΡ ΚΑΙ SPACING, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΚΟΣ. ΚΛΑΒΕΡ ΚΑΙ ΟΚΑΡΟ ΓΟΥΑΙΤ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΧΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΑΛΟΝ ΚΛΗΣΜΕΝΟΙ ΕΙΔΗ: DAYE, MILLER ΑΠΟ ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ.
    ΠΛΑΪ ΤΟΥΣ ΕΝΑΣ ΓΚΡΑΙΡΖΕΡ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΓΚΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΩΡΑΙΟ ΠΑΙΧΤΑΚΗ Ο JAMES, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ (ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο ΠΑΓΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ)
    ΕΠΙΣΗΣ, ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΘΑΝΑΣΟΚΟΥΜΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΕΙΑ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΜΕ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΠΟΣΟ)ΓΙΑ ΒΛΑΝΤΟ.

    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΩ ΛΙΓΟ ΠΙΟ SMALLBALL ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΖΙΜΑΡΑ, ΛΟΓΟ ΠΑΠΑΓΙΑΜΜΗ ΚΑΙ ΓΚΙΣΤ ΣΤΟ 5. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ 3 ΞΗΛΟΥΣ ΣΥΝ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΟΥΛ (ΒΛΕΠΕ ΑΜΣΤΡΟΓΚ, ΣΚΟΡΔΗΛΗΣ -ΕΔΩ ΙΣΩΣ ΤΕΡΙΑΖΕΙ Ο ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ). ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΦΟΡΓΟΥΡΤ (ΜΑΣΙΟΥΛΗΣ, ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΥΣΜΙΣΚΑΣ) ΣΤΟ 4 ΓΙΑ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΜΙΣΜΑΤΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΛΟ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ,

    ΤΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στα χέρια σου μεγάλωσαν και πόνεσαν και μάλωσαν, από το 1978 μέχρι φέτος, οι:

    Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς
    Ντράζεν Νταλιπάγκιτς
    Ντράζεν Πέτροβιτς
    Βλάντε Ντίβατς
    Ντίνο Ράτζα
    Τόνι Κούκοτς
    Ζόραν Σάβιτς
    Παναγιώτης Φασούλας
    Μπάνε Πρέλεβιτς
    Ζάρκο Πάσπαλι
    Γιούρι Ζντοβτς
    Νίκος Μπουντούρης
    Γιώργος Σιγάλας
    Ντέγιαν Μποντιρόγκα
    Ντέιβιντ Ρίβερς
    Ζέλικο Ρέμπρατσα
    Δημήτρης Παπανικολάου
    Σάσα Τζόρτζεβιτς
    Πέτζα Στογιάκοβιτς
    Ράσο Νεστέροβιτς
    Νίκος Χατζής
    Μιχάλης Κακιούζης
    Δήμος Ντικούδης
    Θοδωρής Παπαλουκάς
    Βίκτορ Χριάπα
    Μίλος Τεόντοσιτς
    Νίκολα Κάλινιτς
    Μάρκο Κέσελ
    Βασίλης Σπανούλης
    Κώστας Παπανικολάου
    Έισι Λο
    Κώστας Σλούκας
    Βαγγέλης Μάντζαρης
    Πέρο Άντιτς
    Κάιλ Χάινς
    Τζόι Ντόρσεϊ
    Ντάριο Σάριτς
    Τόμας Ερτέλ
    Τσεντί Οσμάν
    Φουρκάν Κορκμάζ
    Τζέισον Γκρέιντζερ

    όλοι αυτοί και εμείς μαζί τους ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΕΓΑΛΕ ΝΤΟΥΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός του ότι μερικοί απ’ αυτούς που γράφεις δεν θα του έλεγαν ακριβώς ‘’ευχαριστώ’’ αν τον έβλεπαν τώρα, υπάρχουν πολλοί ακόμη που αν τον συναντούσαν στον δρόμο θα γυρνούσαν απ’ την άλλη. Ο Ντούντα υπήρξε πολύ σημαντικός προπονητής και αποτελεί σίγουρα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο μύθος, όμως, που καλλιεργήθηκε γύρω απ’ το όνομά του είναι αντιστρόφως ανάλογος με την καριέρα του. Για τον σοφό η κάθε επιτυχία μετρούσε διπλή και η κάθε αποτυχία μισή.

      Διαγραφή
    2. 77 μόνο μην εννοείς τον Φασούλα. Γιατί αν εννοείς αυτόν, είναι η προσωποποίηση της αχαριστίας.

      Διαγραφή
    3. η μονη επιτυχια που οντως μετρησε "διπλη" ειναι το τελευταιο ευρωπαικο με οσφπ. Το πρωτο, αν θυμασαι, λοιδωρηθηκε επειδη ηταν "με την ομαδα του ξανθου" οπως λοιδωρηθηκε και του μπαρτζωκα το ευρωπαικο οτι ηταν με την ομαδα του ντουντα. Κατα τα αλλα εγω θυμαμαι μετα το φιασκο του 2005 και μεχρι να βγαλει το 2009 τους σερβους δευτερους, τον λεγανε ολοι εδω στο ελλαντα παρωχημενο, ξεχνωντας οτι ενδιαμεσα πηρε με τη Ντιναμο αηττητος Γιουροκαπ και την πηγε στους 8 της ευρωλιγκας την αλλη χρονια. Θυμαμαι επισης να τον λενε Υπνοβιτς τη δεκαετια του 90 για ενα ματς με την Μπενετον στο ΣΕΦ.

      Με την Εφες ηταν παταγωδης η αποτυχια του και κανεις δεν πηγε να τη μετριασει, οπως και εκεινη με τον Ολυμπιακο το 11. Την ΤΣΣΚΑ την πηρε πεσμενη και την εβαλε στην ελιτ της Ευρωπης με πολυ μικροτερο μπατζετ απο αυτο που δοθηκε αργοτερα στον Μεσινα. Απο τις τρεις χρονιες του μονο η τελευταια λογιζεται ως αποτυχημενη. Eντελως αποτυχημενη, καργα, τιγκα, φουλ, ντιπ για ντιπ fail που λενε και στο χωριο μου, αλλα μονο εκεινη. Ουτε το 03 ουτε το 04 μπορεις να πεις οτι απετυχε.

      Διαγραφή
    4. Πάτε καλά; Αντίλογο Στον 77;
      Δείτε λίγο την αλήθεια κατάματα επιτέλους.

      Διαγραφή
  20. Σκεφτειτε ολοι ποσο πιο ευκολος θα ηταν ο σχεδιασμος του παναθηναικου αν ειχε κλεισει αυτος τον παπανικολαου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα τν ειχε κλεισει προφορικα απλα ο παπ ειχε πει οτι θα περιμενε κ τν οσφπ μπας κ του κανει προταση για να γυρισει εκει...αν δν του κανε, θα χε υπογραψει στο παο

      Διαγραφή
    2. Θα ηταν λαχειο λογω Ελληνα και θα κολλουσε πολύ καλα με Χαραλαμποπουλο.

      Διαγραφή
  21. Αφρο αυτη τη στιγμη τι υπαρχει στην επικαιροτητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τζιμ εισαι μια πραγματικη οαση σε αυτο το καλοκαιρι,εισαι το ποπκορν στο σινεμα μας,το τζατζικι στο σουβλακι μας,το rock στο the casbah μας,το dive στο pick n roll μας!Ειλικρινα θα ηθελα παρα πολυ τον Κλαβερ στον Παναθηναικο γιατι μονο θετικα μπορει να λειτουργησει μια τετοια μετακινηση (στοιχεια,πολλες θεσεις και ισπανος) αλλα δυστυχως θεωρω πως δε θα υπαρξει μια τετοια μεταγραφη.Επισης θα ηθελα παρα πολυ να δω το Harrel στα χερια του Πεδουλακη, εκπληκτικο motor οπως ανεφερες κι εσυ!Για ποσους παικτες γνωριζεις οτι θα κινηθει ακομα ο Παο και θεωρεις οτι η θεση 3 θα κλεισει με παικτη που θα συμπληρωνει ως swingman και στο 2 ή combo forward?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πείνασα ρε γάτε.. Νομίζω ότι θα κλείσει ένα Έλληνα (Θανάση ή Βλάντο πιθανόν) και θα συμπληρώσει με έναν SF/PF. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις επιλογές στις άλλες θέσεις.

      Διαγραφή
  23. Εξαιρετική ανάρτηση, από τις καλύτερες που έχουν ανέβει.

    Αν ο Τζέιμς δεν απαντήσει μέχρι αύριο θα κινηθούμε για άλλον γκαρντ. Χθες αργά το βράδυ ήταν σχεδόν σίγουρη η απόκτησή του αλλά από τη στιγμή που δεν βγήκε τίποτα σήμερα, φρονώ ότι τον πιέζουν να συμμετάσχει στο summer league.

    *Κάτι σημαντικό: υπάρχει εδώ και καιρό η σκέψη να παραμείνει στο ρόστερ ο Φελντέιν ως έβδομος ξένος και να αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα όμως ο RG δεν θέλει με τίποτα να έχει διαφορετικό ρόστερ στις δύο διοργανώσεις. Αν και μέχρι πρότινος πίστευα ότι θα πάμε σε μεταγραφές δύο γκαρντ πλέον το θεωρώ απίθανο καθώς απ' ότι μου είπαν στην ομάδα σκέφτονται να παραμείνει στο ρόστερ ο Μποχωρίδης και να το δουν ξανά γύρω στον Οκτώβριο μετά τα τελευταία κοψίματα από το NBA. Σε περίπτωση που αποκτηθεί ο Τζέιμς διαφωνώ, πρέπει οπωσδήποτε να αποκτηθεί pg πίσω από τον Καλάθη, το νέο σύστημα της Ευρωλίγκα δεν σηκώνει ανορθογραφίες, τα έχουμε πει 1000 φορές.
    Όλα θα εξαρτηθούν από την απάντηση του Μπουρούση και τον παίχτη που θα βρεθεί στο 3-4. Δυστυχώς του Κλαβέρ δεν δείχνει να προχωράει, απ' ότι μου είπαν θα αποφασίσει στα μέσα Ιουλίου και ενώ η Εφές είναι το φαβορί για την απόκτησή του, πιστεύω ότι ο παίχτης περιμένει την Μιλάνο, που με τη σειρά της περιμένει να δει τι θα κάνει ο Τζεντίλε.
    Αν έχω κάτι νεότερο θα το γράψω. Καλό Σου-Κου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφρο ποτε να περιμενουμε ανακοινωση Σιγκλετον; Ρωταω γιατι οσο δεν ανακοινωνεται πολλα περνουν απο το μυαλο.

      Διαγραφή
    2. Για Σινγκλετον τι παιζει?Ποτε υπογραφει?Υπαρχει σκεψη να φυγει ο Φελντειν που χαλαει ολο το σχεδιασμο?

      Διαγραφή
  24. jim καλησπερα

    πως θα φαινοταν για παο
    1_καλαθης-ζησης-μποχωριδης
    2_μεταγραφη sg -παππας
    3_χαραλαμποπουλος , μεταγραφη sf
    4_κλαβερ-γκιστ-φωτσης
    5-μπουρουσης-σιγκλετον-μεταγραφη 3ου ψηλου

    πιστευω αν φυγει ο feldeine αδιαζει μια θεση ξενου που μας κανει ευκολοτερο τον σχεδιασμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Και όμως, για τα λεφτά που έμεινε ο Feldeine έχει value η κίνηση σου.. Μακρύς, 3&D γκαρντ που έχει και above average playmaking. Πληρώνονται αυτά σήμερα.

      Διαγραφή
    2. εχεις υπ οψη κανενα παιχτη στυλ τσαρτσαρη για τον παο;;; iverson;;;

      Διαγραφή
  25. Εγώ θέλω Και Granger Και James και να αποχαιρετήσουμε τον Feldeine. Δύσκολο το ξέρω! Στο 4-5 υπερκαλύπτομαι με Μπουρούση, Φώτση, Gist, Singleton και Hendrix.
    Και έχεις μια κενή θέση ξένου για να διαλέξει ο Πεδουλάκης όποιο 3άρι θέλει, του το επιτρέπω, να μην τα λέω όλα εγώ :) (σημ. εγώ θέλω KC Rivers ή έστω Diebler).

    Υ.Γ. Μεγάλη λατρεία για τον Colton Iverson! Μετά τον Vesely, ότι πιο αθλητικό σε λευκό παίζει στας Ευρώπας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος θα σουτάρει από την περιφέρεια με τέτοιο ΙΙμο, δεν μας λες;

      Διαγραφή
    2. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε έναν καλό σουτέρ (τουλάχιστον) όπως ο Φελντέιν.

      Διαγραφή
    3. Τζιμ, πιστεύεις ότι την επόμενη σεζόν μπορεί να σουτάρει ο Φελντέιν με ένα τουλάχιστον 38-40% στην Ευρωλίγκα? Γιατί το φετινό 31,4% δεν το λες και καλό για τον σουτέρ σου. Ο Καλάθης καλύτερο ποσοστό είχε. Ελπίζω ότι έχοντας ήδη μια χρονιά στην πλάτη του, θα νιώθει πλέον πιο απελευθερωμένος και πιο confident. Στην Α1 τελείωσε με 46,1%, πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με αυτό της Ευρωλίγκας, το οποίο εν μέρει δικαιολογείται λόγω διαφοράς δυναμικότητας αλλά η απόκλιση είναι και πάλι αρκετά μεγάλη.

      Διαγραφή
  26. Και παλι σεναρια και ονοματολογια.....για να βγαλουμε ακρη πρεπει να δουμε 1-2 ανακοινωσεις πρωτα....εχω την εντυπωση οτι ο σχδιασμος στους ψηλους περιλαμβανει μπουρουση /βουγιουκα για ποστ ενα mobile (μαλλον ταιους που λογικα εχει πεσει η τιμη του και μπαλαντερ σε 4-5 οι γκιστ & σιγκλετον...δυστηχως δεν νομιζω να υπαρχει κλαβερ η κατι παρομοιο...αλλα θα δουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Boυγουκας και Μπουρούσης δεν πάνε μαζί κατα την γνωμη μου φίλε μου !
      Γίνεσαι πολυ αργός για τα δεδομένα του Ευρωπαικού μπασκετ στις μέρες μας και νομιζω δεν το θέλεις αυτό

      Διαγραφή
    2. Δεν εννοω οτι θα Παρει και τους 2...1 απο τους 2 για ποστ παιχνιδι

      Διαγραφή
    3. Δεν εννοω οτι θα Παρει και τους 2...1 απο τους 2 για ποστ παιχνιδι

      Διαγραφή
  27. Καλησπέρα,για τον Ολυμπιακό ξέρουμε τίποτα;;

    Γι@ννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για τον Παναθηναϊκό αυτός που θα ήταν 100% τέλεια επιλογή είναι ο Βεζένκοφ. Ας πληρώσει υπεραξία να τον αγοράσει από την Μπάρτσα, το αξίζει. Ελληνικό διαβατήριο, καλό σουτ, καλός ριμπάουντερ,με όλο το μέλλον μπροστά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν στις βασικές επιλογές της σελίδας πέρυσι. Δυστυχώς το πληρώνουν οι αιώνιοι που τον άφησαν. Σας είχα πει ότι θα τον υπέγραφα και χωρίς διαβατήριο.

      Διαγραφή
    2. Η καλυτερη ιδεα με τρομερη προοπτικη,αλλα εδώ τον εχασαν ειδικα στον ΠΑΟ πριν ένα χρονο μεσα από τα χερια τους.Θα ηταν ιδανικη λυση

      Διαγραφή
  29. Δηλαδή τώρα τι να πεις ? Μερικά λεπτά αφού ανακοινώθηκε η προεπιλογή, έγραψα τα απλά και προφανή για PG, για PF και για το τι κόλλημα έχει ο Φώτης με τον Παππά. Μετά ακολούθησε και όλη η ιστορία με τα είπες-ξείπες και τους τσακωμούς όταν ήταν και οι δύο μικρά παιδιά, οπότε λέω κάτσε να δούμε, θα έχει γέλιο η ιστορία.
    Και φτάνουμε στο σήμερα, όπου ο Φώτης ξεπερνάει και τον τρισμέγιστο Τρινκιέρι, και πάμε στο προολυμπιακό με 3 (ολογράφως: ΤΡΙΑ) guards !!!! Δηλαδή για 2 θέσεις, ήτοι 80 λεπτά σε κάθε παιχνίδι, έχεις 3 (ΤΡΕΙΣ) παίκτες. Και επειδή οι δύο από τους τρεις είναι ο Αθηναίου και ο Μάντζαρης, ο Καλάθης θα πρέπει να παίζει σερί 40 λεπτά !! ΚΑΘΕ παιχνίδι !!!! Εκτός και αν παίζει PG o Γιαννοκούμπο ή κατεβάζει τη μπάλα, ξέρω γω, ο Μπόγρης....
    Δεν υπάρχει αυτό που βλέπουμε. Και εντάξει, με τον Παππά, τον Φώτση, τον Καϊ, τον ΜΚΦ, τον Βουγιούκα, τον Μαυροειδή, με όλους αυτούς είπαμε εντάξει, ας πιστέψουμε τις διάφορες δικαιολογίες (αν και επισήμως δεν έχουμε μάθε ποτέ τι έχει γίνει π.χ. με το Φώτση). Μετά λέμε ας πιστέψουμε και το ότι ο Σλούκας όντως το πάλευε (αν και όποιος έχει σχέση με αθλητισμό και πελματιαία, ξέρει τι μέγιστη παπάντζα ήταν αυτή η ιστορία). Αλλά ρε Φώτη, σου έχουν μείνει 4 (ολογράφως: ΤΕΣΣΕΡΙΣ) guards, πάρτους και τους τέσσερις, και ας είναι ο άγουρος Dorsey, ο "να παίξω και εγώ παιδιά ?" Αθηναίου, και ο "φοβάμαι και τη σκιά μου" Μάντζαρης.....
    Πλάκα-πλάκα, προβλέπω όντως να αναγκαζόμαστε να κατεβάσει μπάλα ο Γιαννοκούμπο ή ο ΒΧ, και να τρώμε το ένα κλέψιμο μετά το άλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Tρομερό άρθρο Τζιμ ! Απο τα καλύτερα σου, συγχαρητήρια !

    Πολυ καλη κίνηση του Σινγκλετον, περιμένουμε ανακοίνωση για να ηρεμήσουμε !

    Eχω ενα ενδοιασμό ομως για την στελέχωση που παρουσίασες γιατιί μου φαίνεται οτι δεν βγαίνουν τα νούμερα .
    Πως η ομάδα θα έχει 3 "center", 2 τεσσάρια, ενα 3/4ρο, 1 3αρι και 1 G/F ? Αν γίνει αυτό, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που παρουσίασες, στα guard βγαίνει η χρονιά με 4 παίκτες μονο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ. Έξι γκαρντς. Έχεις και Μποχωρίδη-Λούντζη. Μια χαρά βγαίνει.

      Διαγραφή
    2. Εφτά Τζιμ. Και Κόνιαρη, που είναι ίδια ηλικία με τον Χαραλαμπό (και πιο ταλαντούχος από Λούντζη, Μποχωρίδη), αλλά τον πήγε πίσω ο τραυματισμός.

      Διαγραφή
  31. Απαντήσεις
    1. Καλησπερα στον ολυμπιακο εχουμε κανενα νεο δεν κουνιετε τπτ το τελευταιο καιρο??

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα τζιμακο.
      Επειδη δεν ασχολουμε με λεπτομερεις αλλα καταλαβαινω αρκετα απο αυτα που γραφεις, ο Σιγκλετον δεν εχω καταλαβεις για ποια θεση τον θελει ο Πεδουλακης.
      Τον θελει για την θεση του Theis ή του Harrell που εχεις εσυ στο σχεδιαγραμμα σου??
      Επισης ποια ειναι η γνωμη σου θα ηταν καλο ενα διδυμο Σιγκλετον Εμπακουε??

      Διαγραφή
    3. Ο Ολυμπιακός είναι στην ευχάριστη θέση να περιμένει εξετάζοντας κάθε πιθανή περίπτωση. Δε χρειάζεται βιασύνη. Οι δύο κινήσεις που θα κάνει θα είναι πολύ σημαντικές. Απλά πρέπει να αναγνωρίσεις αμέσως τη καλή ευκαιρία.

      Διαγραφή
    4. Κανά buy out στον Ντάριους Μίλερ, αντίστοιχο με αυτό που είχαν βάλει αν θυμάμαι καλά στον Εμπάκουε, δεν παίζει Τζιμ ε?

      Διαγραφή
  32. Mακαρι να ερθει ο Τζεϊμς στον ΠΑΟ, πολλη ενεργεια και με την αλλαγη των κανονων ο ρυθμος στην Ευρωλιγκα μαλλον θα ανεβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο Ο.J. Mayo αποβληθηκε ΜΟΝΟ απο το ΝΒΑ για τα επομενα δυο χρονια. Αν παει καπου θα παει Κινα. Αλλα για φαντασου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ενδιαφέρον άρθρο, μεγάλη ίντριγκα φαίνεται πέφτει στην offseason...

    Θα το πω δεν αντέχω...
    Ελληνικό μπάσκετ.
    Εκεί που ασχολούνται με το 3ο σέντερ της εθνικής, και τον 5ο γκαρντ που θα παίζει 20'' και αν σε τουρνουά 5 ημερών, αρκεί να μοιάζει με επιχείρημα αρκετό για να ξεσκίσουν έναν προπονητή που μάλλον δε συμπαθούν(?)... Κανένας προπονητής της Εθνικής δεν έχει φάει τέτοια μίρλα, ποτέ. Ποτέ όμως.

    Για ΠΑΟ ετοιμάζω σεντόνι αλλά όταν ανακοινωθούν 2-3 κινήσεις.
    Μια ερώτηση μόνο, Κόνγουει. Αν προλάβεις απαντάς.
    Εδώ και τώρα, τα ίδια λεφτά, τον ίδιο ρόλο. Μέλλι ή Τάις?

    μπακαλοGM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά δεν είχα πει κάτι αρνητικό ξανά για τον Κατσικάρη και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου ποιος θα είναι το τρίτο σέντερ της εθνικής.
      Με τον Ντόρσει όμως κάνει μεγάλο φάουλ αφενός γιατί δεν κόβει το 5ο γκαρντ όπως λες αλλά το 4ο (αν υποθέσουμε ότι το τρίτο είναι ο Αθηναίου) και κατεβαίνει στο τουρνουά με τρεις και αφετέρου γιατί τσακίζει ψυχολογικά ένα παιδί 20 χρονών που έρχεται από την Αμερική με χαρά για να παίξει. Φαντάσου το λίγο.

      Διαγραφή
    2. Μωρέ Αφρο να το φανταστώ... Αν πιστεύει το παλικαράκι ότι στα 19 του χωρίς παραστάσεις οργανωμένου μπάσκετ (κάνει μπαμ) ότι θα μπει και θα παίζει στην Εθνική κάτι λάθος κατάλαβε, ή κάτι λάθος του μεταφέρανε. Αφού δουλεύει το Giannis στα γκαρντ, η επιλογή θα αφορούσε τους filler - players. Και διάλεξε να πάρει έναν φόργουρντ ακόμα (Βασιλάκη/Θανασοκούμπο) κρίνοντας ότι του δίνουν τα στοιχεία που λείπουν μάλλον.
      Το point μου είναι γενικό και δεν αφορά όχι μόνο στην Εθνική. Μπλεγμένοι στο μυαλό μας πολλές φορές καταλήγουμε να μας φταίνε οι παίχτες με backup ρόλο ακόμα και εντελώς συμπληρωματικό, και να ξεχνάμε ότι την κατεύθυνση αγωνιστικά σε κάθε ομάδα τη δίνουν οι key-players που θα παίξουν και τα χοντρά λεπτά. Ίσως μαθημένοι και στη λογική της πνευματικής ετοιμότητας κάποιων bangers με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (σουτέρ, αμυντικοί κλπ) που έχει βγάλει το μπάσκετ μας και σε συλλογικό επίπεδο, δεν αποδίδουμε ευθύνες εκεί που αναλογούν. Δηλαδή στον Ολυμπιακό για επιτυχίες και αποτυχίες δε θα ψάξεις τί έκανε ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Χάινς, ο Λω, ο Χάντερ κλπ που παίζανε 30'? Ποιον θα μελετήσεις τον Τζοσαρο τον Πάουελ, τον γίγα Πέτγουει ή τον Σερμαντίνι, κατά κύριο λόγο? Θα βρεις κάποια στοιχεία, αλλά για να χτίσεις γύρω απ'τα βασικά χαρακτηριστικά των "βασικών". Ε, αν πάμε στο προολυμπιακό και αρχίσουμε τα τσάμικα, δε θα φταίει ο Αθηναίου, ο Χαραλαμπόπουλος κι ο Ντόρσι αλλά ο Giannis, ο Νικ και ο Μπουρούσης. Αντίστοιχα πιστεύω και σε κάποια επιτυχία.

      μπακαλοGM

      Διαγραφή
  35. Ευχαριστουμε Τζιμ, μια μονο ερωτηση. Απο τον Παναθηναικο υπαρχει κανενα κονε για να δουν τις προτασεις σου η τζαμπα ο κοπος σου μονο για την παρεα εδω περα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ο ραντολφ της κουμπαν που θα παει φετος;;

    εχει συμβολαιο με την κουμπαν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Καλησπερα τζιμαρα, εξαιρετικο αρθρο, καιρο να σχολιασω μιας κ ημουν οφφ κ σε διακοπες αλλα ειμαι ενημερωμενος πανω κατω.
    Δε θα σχολιασω για ΠΑΟ σημερα, αλλα 2 λογια για την εθνικη απο εμενα, χωρις ντορσει κ καβαδα, οσο λογικο κ αν ειναι για τον δευτερο για το πρωτο δε το καταλαβα, παμε με 2 γκαρντ δηλαδη. Καλαθη κ μαντζαρη, μιας κ αθηναιου σε ρολο 3ου γκαρντ θα χασει τη γη κατω απο τα ποδια του.
    Καταλαβαινω οτι συζητιεται πολυ ο ρολος του γιαννη σαν ποιντ αλλα ο νικ δεν κανει τον off guard !! Ο ντορσει δε θεωρω οτι θα εκανε τι διαφορα αλλα θα μπορουσε να δωσει σκορ η να σου προσφερει καλυτερο spacing, ηταν αναγκαιος.
    Επισης μονο ο περπε μπορει να βαλει σουτ απο τη περιφερεια (αν κ με την εθνικη χτιζει μπασκετες).
    Μηπως πρεπει ο χαραλαμπο να εχει πιο ενεργο ρολο κ μαλιστα σαν Point forward?
    Ενα σχολιο μπορεις να κανεις. Δεν εχω δει κ τα φιλικα εκτος απο το ματς με τουρκια.

    Κ 1 σχολιο για ΝΒΑ, εχουν τρελαθει οι ομαδες κ μοιραζουν λεφτα με τη σεσουλα, ξυπνησα με τα 12μυρια του μοζγκοφ κ το απογευμα με αποτελειωσαν με τα 120 του μπατουμ. Ο λεμπρον κανονικα πρεπει να παρει μια 60αρα το χρονο αλλιως τσαμπα παιζει....

    Σχολιο για τον brandon taylor Που πηρε ο παοκ, επειδη εχω δει penn state φετος, την θεωρω πολυ μετρια σαν κινηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Jim θα θελα την γνώμη σου για Μποχωρίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ανακοινωθηκε ο πρωτος,Σινγκλετον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γραφουν οτι ο σινγκλετον εστειλε το συμβολαιο.πολυ καλη αρχη ελπιζουμε σε αναλογη συνεχεια.εγω προσωπικα απο τη στιγμη που ο ντιλεινι ειναι απιθανο να ερθει προτιμω τον τζειμς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Jim έχει κάποια λογική η κλήση του Μπόγρη στην Εθνική (όταν έχεις ήδη 3 παίκτες στο 5 μαζι με Αγραβάνη) αντί του Ντόρσευ? Επίσης ο Μπράμος που βλέπω ότι τον είχε στο σχεδιασμό σου για τον φετινό ΠΑΟ, δεν άξιζε μια κλήση έστω στην προεπιλογή?
    Δώσε μας τα φώτα σου γιατί θα τρελαθούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ωραιο αρθρο Τζιμαρα.Ετσι ακριβως τα βλεπω και γω τα πραγματα για τον φετινο Παο στις μεταγραφες.Ειναι λιγο γριφος να καλυψουν τις τρυπες με 2 κοινοτικους και 2 ξενους ακομα για τις θεσεις που χρειαζονται.Πρεπει σε μια θεση υποχρεωτικα να παει με Ελληνες ή οπως ειναι χωρις να χαραμισει θεση ξενου ή κοινοτικου.Συμφωνω οτι η αποχωρηση του Παπαγιαννη αλλαζει τις κινησεις.Πανω απ ολα ομως ειναι θεμα πρεστιζ για τον συλλογο και μπορεις να δελεασεις παικτες να ερθουν σε εναν τετοιο συλλογο σε μια χρονια που θα ερχονται σκαουτερς για τον Χαραλαμποπουλο.Παικτες οπως οι Πανγκος,Ογκαστ,ο Gudaitis που εγραψες,ο Τζειμς και αλλοι.Πρεπει να το εκμεταλλευτει αυτο ο Παο στις διαπραγματευσεις να δελεασει τους παικτες που θελει.

    Για να επανελθω στο ροστερ πρεπει σε καποια θεση να παει με Ελληνες ή με οπως ειναι.Ή στο 1 με Καλαθη-Μποχωριδη,ή στο 2 οπως ειναι με Φελνειν Παππα ή στο 3 με Χαραλαμποπουλο-Αντετονουνμπο(Μπραμος παει,ο Περπερογλου μπορει να εχει συμβολαιο)ή στο 4 με Γκιστ-Φελνειν ή στο 5 με Μπουρουση και ας πουμε Ογκαστ με ελληνικο διαβατηριο. Ειναι λιγο γριφος αλλα με σωστο πλανο και λιγο ρισκο μπορεις να βρεις την ακρη.

    Ωραια θα ηταν στο 5 η τριαδα Μπουρουσης-Σινγλετον-Ογκαστ αλλα εχω την εντυπωση οτι ο Παο θα παρει ή Σινγκλετον(ανακοινωθηκε)ή Μπουρουση.Σε αυτη τη περιπτωση θα χρειαστει κοινοτικο μομπαιλ 5 να ρολαρει οπως ο Ταιους ή καποιος αλλος με κοινοτικο διαβατηριο.Ετσι τοτε θα εχει το διλλημα ποια θεση να ριξει μετα το 1 ή το 3.Δηλαδη ή θα παρει ενα ακομα κοινοτικο γκαρντ οπως ο Πανγκος ή θα παει για κοινοτικο 3 οπως ο Κλαβερ για παραδειγμα.Αν παει σε 7 ξενους με ενα για ευρωλιγκα απλωνει τις επιλογες του αλλα στην Ελλαδα θα παιζει με 6.Θα του μενει τοτε να κλεισει το τριτο 5 με Ελληνα Βουγιουκα ή Ογκαστ.

    Προσωπικα θα πηγαινα με Πανγκος-Γκρειντζερ-Φελντειν στα γκαρντς,Γκιστ-Σινγλετον-κοινοτικος 5 στους ψηλους και ρισκο στη θεση 3 με Χαραλαμποπουλο-Κουνμπο να αναδειξουν οτι ταλεντο εχουν.Αλλιως θα πηγαινα με Τζειμς-Φελντειν-κοινοτικο 3(αν παιζει και 5 ειναι τελεια) και στους ψηλους με Γκιστ-Σινγκλ-κοινοτικο 5 που παλι εχει λιγο ρισκο η συνθεση στη θεση 1.

    Το τελειο θα ηταν να επαιρναν Μπουρουση-Σινγκλετον-Ογκαστ στο 5 ,κοινοτικο κομπο φοργουρντ και Γκρειντζερ(ή Τζειμς) και Πανγκος ή αλλο κοινοτικο με σουτ οργανωση στο 1.Πιο ακριβη ομαδα αλλα και πιο λειτουργικη.Παντως η πενταδα με μεσα τους Γκιστ-Σινγκλετον σου ανοιγει την γκαμα των επιλογων σου σε σετ παιχνιδι και στην αμυνα σε δυναμωνει αρκετα.

    ΥΓ Για εθνικη θα ακολουθησω το δρομο της σιωπης αυτη τη φορα και θα περιμενω το τουρνουα.Ευκολο-δυσκολο πρεπει να παμε Ριο.Ετσι κανεις σωστη ανανεωση και δινεις στους νεους να φανε απ το μελι και οχι απογοητευοντας τους.Η σιωπη ειναι χρυσος καποιες φορες και πρεπει η ομαδα να παει ενωμενη και συγκεντρωμενη σε ολα τα επιπεδα να περασει στην Ολυμπιαδα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Θελουμε δημιουργο μετα τον καλαθη.. δεν γινεται η ομαδα να εχει μονο τον καλαθη την στιγμη που μας εχει παρει τα αυτια ο κοους με το σκεπτομενο μπασκετ..
    Ο τζειμς ναι ειναι καλη κινηση αλλα οπως ειπε και ο τζιμ δεν κολλαει στο μπασκετ του πεδουλακα εκτος.. εκτος και αν τον θελει σαν πλαν Β... ομως ολοι ειδαμε τι εγινε με τον ουλιαμς, παιχτη που ζει με την προσωπικη φαση.
    Ο κλαβερ θα δεσει πολυ καλα ποσο κμαλλον οταν δεν πιανει θεση αμερικανου αλλα γουσταρω ουαιτ που ναι μεν στο 3 μου κανει για δυσκολακι να πιασει αλλα σ θα βγαζει 3 αδες φωτια με σιγκλε και γκιστ!!
    Τζιμ ηδη εχει βρωμησει το ιντερνετι για τον παιχτη της εφες αλλα ειναι πανακριβος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Eξαιρετικο το άρθρο σου Τζιμ όπως και η πρώτη μεταγραφή της ομάδας!Ελπίζω να έχουμε ανάλογη συνέχεια και μακάρι να δούμε την δική σου επιλογή σε guard και όχι τον Τζέιμς,που πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ακόμα ότι είναι η πρώτη επιλογή του Αρτζι!Στο 3 με Χαραλαμπο και Θανασοκουμπο πάντως δεν βγαίνει και ελπίζω να μην δοθεί ολο το μπάτζετ στις άλλες θέσεις και ψαχνόμαστε πάλι μέσα στην χρονιά... 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΈΑ. ΤΑ 3 ΓΚΑΡΝΤ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΛΑ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΟΎΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΊΝΕΙ ΡΑΒΑΣΑΚΙ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΟ, ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΊΤΑΙ ΑΛΛΙΏΣ.

    ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΛΆ ΤΑ ΛΈΕΙ Ο ΤΖΙΜ ΑΛΛΆ ΤΟ ΘΈΜΑ ΕΊΝΑΙ ΤΙ ΣΤΌΧΟΥΣ ΈΧΕΙ ΓΙΑ ΦΈΤΟΣ Η ΔΙΟΊΚΗΣΗ. ΓΙΑ ΜΈΝΑ Ο ΣΤΌΧΟΣ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΑΝΑΝΈΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΔΔ ΕΠΟΧΉΣ. ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΆΛΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ. ΕΊΝΑΙ ΑΔΙΑΝΌΗΤΟ ΝΑ ΔΊΝΕΙΣ 1Μ ΣΤΟΝ ΤΖΈΙΜΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΈΦΤΕΤΑΙ.
    ΕΙΔΩΜΕΝ.
    ΦΙΛΙΚΆ
    ΖΕΝ ΜΆΣΤΕΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζεν, είναι ολοφάνερο ότι ο coach υπολογίζει τον Γιάννη ως ‘’2’’ σ’ αυτό το ρόστερ. Νομίζω αναγκαστικά. Θα παίρνει 35’ ακατέβατα εκεί.

      Διαγραφή
  46. Καλησπέρα, πολύ ωραίο άρθρο πάλι Jim, κάθε φορά και πιο άνετος με το γράψιμο σου, μπράβο σου.

    Χαίρομαι που ο ΠΑΟ ξεκινάει με μια μεταγραφή ενός πραγματικά πολύ καλού παίκτη και σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να παραπονεθώ, όμως ακόμα και με την εξήγηση στο σημερινό άρθρο, παραμένω μπερδεμένος ως προς το ποιό πρόβλημα λύνει ο Singleton. Βλέπω πχ την προτεινόμενη πεντάδα Harrell/Παπαγιάννη/Theis/Gist/Φώτση και προσπαθώ να καταλάβω ποιού τη θέση παίρνει ο Singleton, του Παπαγιάννη σίγουρα όχι, επομένως ποιού, του Harrell ή του Theis; Τι είναι αυτό που ζητάει ο ΠΑΟ και επέμενε τόσο πολύ στον συγκεκριμένο παίκτη;

    Κάποιος να με ξεμπερδέψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον την ικανότητά του να παίξει δίδυμο με όλους τους ψηλούς

      Διαγραφή
    2. Θα σου πω την γνωμη μου οπως το βλεπω χωρις να ξερω και εγω ξεκαθαρα.
      Νομιζω οτι απο την αρχη ηθελε ο Πεδουλακης Σιγκλετον διοτι καλυπτει 2 θεσεις C/PF και ταιριαζει με Μπουρουση αλλα και Βουγιουκα. Του δινει τη δυνατοτητα να εχει περισσοτερες επιλογες παικτων για την συνεχεια γυρω του. Τωρα παιζεται αναλογα με την απαντηση Μπουρουση και αν θα βρει αξιολογη περιπτωση PF με σουτ...

      Διαγραφή
    3. Ναι μα αυτό δεν το κάνει ήδη ο Gist; Οπωσδήποτε ο Singleton έχει κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι του αλλά αυτό, το να καλύπτει δύο θέσεις και να μπορεί να παίξει και με Μπουρούση/Βουγιούκα οπωσδήποτε το'χε ήδη ο Παναθηναϊκός. Επομένως; Οπωσδήποτε για να τον κυνηγάει τόσο καιρό ο ΠΑΟ κάτι πολύ ξεκάθαρο έχει στο μυαλό του, αλλά δυσκολεύομαι να διακρίνω γιατί είναι τόσο σημαντικός στον σχεδιασμό ο Singleton.

      Διαγραφή
    4. απλα πραγματα ειναι ο δευτερος γκιστ για να παιζει στο 5.. ο γρηγορος ψηλος που λεγαμε τοοοσο καιρο??? γρηγορος ψηλος με καλα ποδια, καλο σωμα, ανετα μπορει να τα βαλει με ολους τους ψηλους, και ανετα μπορει να κανει την ζημια αφου θα αναγκαστουν να τον τρεχουν παντου.. ουσιαστικα δεν πηρε μονο ενα γρηγορο 5αρι αλλα και τον παιχτη που θα δινει ανασες στον γκιστ..

      Διαγραφή
    5. Γιατι ρε Χρηστο εχει σουτ..Απο μεση και μακρινη αποσταση..Κατι που δεν εχει ο Γκιστ και δεν εχει κανεις αλλος ΜΑΠ με εξαιρεση τον Ραντολφ..Αν και θεωρω ο Σινγκλετον εχει καλυτερο σουτ απο Ραντολφ..

      Διαγραφή
    6. Γεια σου Χρηστο.Ειναι πολυ καλη κινηση ο Σινγκλετον.Ακομα δεν εχει παιξει πολυ μπασκετ να το ευχαριστηθει.Περσι στην πρωτη σοβαρη χρονια μετα απο το NBA,σουταρε οτι περισσευε απο Ντιλεινι και τους αλλους.Σε 2 χρονια πιστευω θα ειναι απ τα καλυτερα 4-5.Θα μαθει και λιγο φετος με Καλαθη να ρολαρει προς τα μεσα,θα τον δοκιμασει ο Πεδουλακης να ποσταρει και λιγο και το πιο βασικο θα του δωσει σουτ και χρονο.

      Η πενταδα με μεσα Καλαθη-Γκιστ-Σινγκλετον θα ειναι πολυ δυνατη σε αμυνα και επιθεση.Η γνωμη μου ειναι οτι κολλαει πολυ με Γκιστ και ο Καλαθης θα εχει καλες επιλογες να πασαρει στο 4-5 σε σετ παιχνιδι.Με Γκρειτζερ(ή αλλο καλο γκαρντ οπως ο Τζειμς) στο 2 και ενα καλο 3 με σουτ-αμυνα(αν δεν στεκεται προς το παρον ο Χαραλαμποπουλος θελει ξενο και κει μπροστα του)θα εχει πολυ δυνατη ομαδα στα γουστα του προπονητη.Τωρα θα κριθουν πολλα απ την αγορα,τις επιλογες και τις θεσεις ξενων ωστε να δομησουν σωστα το υπολοιπο ροστερ.

      WILKINS

      Διαγραφή
    7. Χρήστο, ο Σίνγκλετον δεν μοιάζει και τόσο με τον Γκιστ. Μπορεί να καλύπτει κι αυτός δύο θέσεις αλλά δεν τρακάρει μαζί του. Νομίζω ότι μπορεί να δημιουργήσει πολλούς συνδυασμούς στην front line ώστε τουλάχιστον εκεί το ρόστερ να φαίνεται βαθύτερο απ’ ότι πραγματικά είναι.

      Διαγραφή
    8. Σουτ δεν ξέρω αν όντως έχει, ίσως ας πούμε το midrange του είναι αξιοπρεπές, αλλα στο τρίποντο έγραψε ~31% στην EL (34.5% είχε ο Gist). Σαν 5 που σουτάρει, οκ, ας πούμε να το καταλάβω, σαν 4 που σουτάρει όμως θα χρειαστείς άλλον παίκτη για τη δουλειά.

      Anyway, θα φανεί και απο τις επόμενες κινήσεις. Ενδιαφέρουσα πάντως η πρώτη επιλογή του Αργύρη.

      ΥΓ : CD Single. Βάλτε και ένα "τον" στο τέλος και είστε κομπλέ. Σίνγκλ-τον.

      Διαγραφή
    9. "Θα είναι ένα ρόστερ που δε θα είναι βαθύ αλλά θα είναι σαν βαθύ"

      Από το βιβλίο με τις Προφητείες.

      Διαγραφή
    10. Συμφωνώ με τον Christos T. Ο Σιγκλετον είναι μια κοντινή στον Γκιστ περίπτωση παίχτη, χωρίς να είναι overall καλύτερος. Υπερτερεί σε κάποια σημεία, υστερεί σε άλλα.

      Διαγραφή
  47. Εγώ την ερώτηση που θέλω να κάνω στην Άφρο ή σε όποιον έχει άποψη τέλος πάντων είναι το αν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως θα αποκτηθεί στάνταρ ένας εκ των Μπουρούση ή Βουγιούκα. Περίπτωση να μην είναι κανένας από τους 2 στο ρόστερ δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν υπάρχει από τη στιγμή που συναντήθηκε ο Βουγιούκας με τον RG και απ' ότι λένε συμφώνησαν. Θα προτιμούσα και εγώ στη θέση του τον Όγκαστ, αν και ο Βουγιούκας με την εμπειρία του θα μπορέσει να ανταποκριθεί άψογα στον ρόλο που είχε ο Σοφοκλής.

      Διαγραφή
    2. afro isxiei oti o james an den apantisei mexri avrio telos i periposi tou?diladi den iparxei periptosi na ton perimenoun gia paradeigma mexri deutera?

      Διαγραφή
    3. Επίσης (μιας κ σε βρήκα :Ρ) το χουμε σίγουρο πως θα αποκτηθεί παίκτης τύπου Κλαβερ, Οκαρο Ουαιτ ή δεν ξερω γω τι;
      Ευχαριστώ κ για την απάντηση

      Διαγραφή
    4. Eννοείται ότι θα αποκτηθεί combo F. Το πρόβλημα είναι ότι κοινοτικοί που να κάνουν τη διαφορά σε αυτή τη θέση δεν ξέρω πόσοι είναι. Το αφήνω στον Conway να μου βρει :Ρ

      11:47 μ.μ. δεν ξέρω, το πρόβλημα είναι η συμμετοχή του ή οχι στο summer league απ' ότι ξέρω.
      Ίσως είναι καλύτερο να πάμε για τον Γκρέιτζερ και να αφήσουμε την θέση ξένου για τον φόργουοντ που υπάρχουν πολλοί.

      Διαγραφή
  48. συμφωνα με τον Κοντο που εγραψε πριν λιγο, το εχει δεδομενο οτι θα παρουμε εναν απο τους δυο Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και επισης απ το αρθρο του αφηνει να εννοηθει οτι ταιους και εμπακουε τους ξεχναμε..

      Διαγραφή
  49. Φιλε μολο το θάρρος νιωθω οτι τους δινεις σκονακι τις απαντησεις.(για τους παικτες που δεν ξερω βασιζομαι την κριση σου).τεσπα ας ελπισουμε να κανει τα δικα του ο ΔΓ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ωραίος ο Jimαρος... Τελευταία δίνεις ρεσιτάλ.
    Λάθος του Κατσικάρη να κόψει τον Ντόρσεϋ.
    Εγώ είμαι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Και τον Μάη θάν'ωραία με το 7ο παρέα.

    Πάνγκος (Σλοβένικο διαβατήριο)-Καλάθης-Λευτέρης
    Τζέιμς-Παππάς
    Φελντέιν
    NASA (ακρωτήριο Κανάβεραλ Αντετοκούνμπο)-Χαραλάμπης
    Γκίστ-Φώτσης
    Σίγκλετον
    Μπουρούσης - Βουγιού - Τάιους (Ισραηλινό διαβατήριο)

    Ο-Μ-Α-Δ-Α-Ρ-Α

    Εξι περιφερειακοί με δημιουργία, πενετρέισον, 1 on 1
    και το σημαντικό οι τέσσερις με τρίποντο δολοφονικό
    στη μέρα τους.
    2 "μεσσαίοι" που ετοιμάζονται για μεγάλα πράγματα.
    Και έξι ψηλοί που έχουν τα πάντα και κυρίως
    εκρηκτικά για να δυναμιτίζουν την εξέδρα.
    Θέις,Χάρελ,Ιβερσον εξαιρετικοί και λειτουργικότεροι ίσως
    του Τάιους, αλλά δεν έχουν κοινοτικό διαβατήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Theis είναι Γερμανός ;)

      Διαγραφή
    2. Ε τότε κι ο Παναθηναικός θέλει το Γερμανό του !

      Διαγραφή
  52. καινούρια ανάρτηση, μεταγραφή, ήδη τα σχόλια είναι γύρω στα 100 και ο famous J άφαντος. Ούτε ένα ποστ για Μασιούλις και Λάσμε..:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΦΕΤΟΣ ΠΗΓΑ FINAL FOUR.
    TOY ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ.

    ♣ Chris Singleton ♣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αφρο τι παιζει με τζειμς; Λες τωρα που μας εφτιαξε ο Σιγκλετον να μας ξενερωσει αυτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλησπέρα παιδιά επειδή ακούγονται πολλά για τον κόουτς κατσικαρη και τις επιλογές του απλά να σας πω ότι έστησε την εθνική όχι βάσει προολυμπιακου, αλλά με γνωμονα να.ματσαρει σε όλες τις θέσεις τους αμερικανούς που θεωρεί σιγουρα ότι θα τους βρει ημιτελικο-τελικο για αυτό μην τον κατηγορείται άδικα.
    Στην μπασκόνια ενώ είχε υπογράψει προσύμφωνο τελικά όταν πήγε να υπογράψει το συμβόλαιο το μελάνι είχε τελειώσει στην βαρκελωνη και μετά το ταξίδι αστραπή ανακοινώθηκε από τους καταναλους ή περιμενουν τον gm,να γυρίσει από τα μπάνια του να κάνει τις ανακοινώσεις????
    Στα του Παναθηναϊκού εξήγησε Δημητρη στα παιδιά ότι το ροστερ που φτιάχνει εσύ είναι μία προσωπική σου άποψη έτσι ώστε να μην μπερδεύονται ψάχνοντας ποιον αντικαθιστά ο σινγκλετον από το δικό σου γράφημα εκτός ρε παιχταρα και είσαι ο αργυρης και μας το κρύβεις....
    Καλό καλοκαίρι να έχουμε και να απολαυσουμε ωραίους ολυμπιακούς αγώνες ανεξάρτητων σπορ



    Σέντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μια χαρά ο Σινγλετον για αρχή. H πλαισίωσή του όμως θα δείξει τι ψάρια θα πιάνουμε του χρόνου. Θεωρώ πως με Μπουρούση δε χρειάζεσαι άλλο 5άρι, οπωσδήποτε όμως ένα 4-3άρι με ΣΟΥΤ. Αν όμως έρθει Βουγιούκας δε βγαίνει η πασιέτζα. Θες άλλο ένα ψηλο με rebound και rim protection. Σε αυτά τα δύο τον Chris δε τον λες και super. Μια χαρά για αυτό το ρόλο Colton Iverson, M. Harell. Μετά βέβαια δε χωράει James. Δεν πειράζει. Καλύτερα ο Granger.

    2 ερωτήσεις για όποιον ξέρει
    1)Ο Βεζένκοφ έχει κάποιο buyout?
    2)O ΟΣΦΠ ποιους ξένους κρατάει σίγουρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μετονομάζω επίσημα τον Παναθηναικό Αθηνών
    σε ΑΝΙΚΗΤΟ Αθηνών οσονούπω.

    Παπά Γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.ΠΡΩΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.ΑΣΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ.ΔΕΚΑΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΩ.ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ.ΕΓΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΟΧΙ ΕΜΦΑΝΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ.ΤΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ AYΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ

    1 KALATHES,GRAINTZER,MPOXORIDIS
    2 JAMES,PAPAS
    3 XARALAMPO,ANTETOKOU
    3,4 KUZMINSKAS
    4 CLAVER,MHTOGLOU
    4,5 SINGLETON
    5 ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ,HARELL

    ΘΑ ΕΔΙΩΧΝΑ
    FELNTEIN GIST VLADO FOTSIS ΚΑΙ ΕΞΗΓΩ,
    ΦΕΛΝΤΕΙΝ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟΣ,ΔΕΝ ΜΟΘ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΣ.
    ΓΚΙΣΤ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΙΑ.ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΘΕΛΩ ΤΡΙΠΟΝΤΟ,ΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΜΥΝΑ.
    ΒΛΑΝΤΟ ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΜΗΛΟ ΤΑΒΑΝΙ.
    ΦΩΤΣΗΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΟΥΤ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΖΜΙΣΚΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΙΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΠΟΥΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟΝ ΤΣΗΜΠΙΣΙ ΚΑΝΑΣ ΖΕΛΙΚΟ Η ΜΠΛΑΤ ΜΕΤΑ ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ.ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΠΑΡΙΑ.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΙΟΣ ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΦΩΤΣΗ??Ο ΦΩΤΣΗΣ ΠΩΣ ΠΗΓΕ ΡΕΑΛ ΝΒΑ ΑΡΜΑΝΙ?????ΤΟΤΕ???ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΝΟ ΑΠΤΙΝ ΟΜΑΔΑ.ΤΗΑ ΧΑΣΟΘΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΤΟΝ ΚΟΘΖΜΙΝΣΚΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΦΩΤΣΗΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ???ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ??ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΧΟΘΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΤΙΝ ΟΜΑΔΑ.ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    @DELFINO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. delfino θελεις τον χαραλαμποπουλο πρωτο;;το παιδι για να φτασει το επιπεδο του βλαντο θελει δυο χρονισ ακομη,αν τον φτασει και τον ξεπερασει στο μελλον θα δειξει,Θελεις και τον θαναση;;α καλα.

      Διαγραφή
    2. PROTOS THA PAIZEI O KYZMISKAS.2OS O XARALAMBO.O ANTETO THA EINAI GIA EIDIKES APOSTOLES

      @DELFINO

      Διαγραφή
  59. εξαιρετικό το άρθρο σου Τζιμ...πιστεύεις ότι ο τζέιμς ή ο γκρέιντζερ θα ταίριαζε καλύτερα σε αυτόν τον παναθηναικό? επίσης βλέπουμε ότι όλος ο μεταγραφικός σχεδιασμός κρίνεται από την απόφαση του Μπουρούση...αν είναι αρνητική πιστεύεις ότι τα λεφτά που θα έπαιρνε θα μοιραστούν σε έναν αθλητικό κοινοτικό 5αρι όπως τάιους και στον βουγιούκα? επίσης βλέπεις συνύπαρξη βουγιούκα-μπουρούση στην ομάδα αν ο δεύτερος απαντήσει θετικά? ή βλέπεις να έρχεται ένας παίχτης τύπου όγκαστ για 3ος ψηλός που είναι και πιο οικονομικός? βλέπεις να γίνεται η υπέρβαση και στο 3 με τον κλαβέρ ή θα μείνουμε σε θανάση αντεντοκούμπο? (προσωπικά θεωρώ πως είναι εντελώς λάθος επιλογή παίχτης χωρίς καμία επιθετική αρετή και χωρίς καμία απολύτως εμπειρία). Τέλος έχεις παρακολουθήσει καθόλου τον σον ντάουσουν που είχε ακουστεί για 3αρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Jim ποια είναι η γνώμη σου για τον Λετονό της Ζενιτ τον Janis Timma ;

    Θα μπορούσε να ανταποκριθεί στον ΠΑΟ ως ο SF/PF που θεωρητικά έχει ανάγκη η ομάδα ;

    Ευχαριστώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Δάσκαλε Jim, επειδή στα δικά μου ''φτωχά'' μπασκετικά μάτια ο Γκιστ μοιάζει καλύτερος στο pick n'roll κι έχει χειρότερο σουτ από τον Σίνγκλετον, μήπως ο κόουτς σχεδιάζει να τους αλλάζει θέση ανάλογα με το αν αμύνεται ή επιτίθεται ο Παναθηναϊκός; Δηλαδή ο Γκιστ να παίζει ''4'' στην άμυνα και ''5'' στην επίθεση κι ο Σίνγκλετον το αντίθετο. Ευχαριστώ που μας μαθαίνεις μπάσκετ και συγνώμη αν πετάω μπαρούφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Σταματάς αιφνιδιασμό; Χρεώνεσαι με αντιαθλητικό!
    http://euroleague.sport24.gr/article/4149108/stamatas-aifnidiasmo-xrewnesai-me-antiathlhtiko.html

    Καλο νεο. Θυμαστε που ισχυε κ παλιοτερα; Αληθεια, γιατι το κατηργησαν κ πηγαμε στα απλα φαουλ με αποτελεσμα να βλεπουμε πολυ λιγοτερες τρανζισιον φασεις;
    Δεν υπαρχει πιο εκνευριστικο πραγμα!

    Πατατρακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω εχω μπερδευτει. Σε ενα σχετικο αρθρο, καταλαβα πως δεν θα χρεωνεσαι με αντιαθλητικο, αν προσπαθησεις να δειξεις οτι πηγες για την μπαλα και οχι για ξεκαθαρο φαουλ. Κανω λαθος;

      Διαγραφή
    2. 9 στις 10 φορές είναι φάουλ σκοπιμότητας, ένα απλό ακούμπημα στον επιτιθέμενο κ κόβεται η φάση. Αυτό θα σφυρίζεται αντιαθλ. Στην ουσία είναι κανονισμός αποτροπής να γίνει φάουλ γιατί κόβοντι ωραίες φάσεις κ πόντοι.

      Διαγραφή
  63. Ο Πεδουλακης δεν πηρε τον παικτη που χρειαζεται σωνει και καλα ο Παναθηναϊκος αλλά πηρε τον παικτη που χρειαζόταα και δεν πηρε ο Ολυμπιακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.44 απο που προκυπτει αυτο;;μηπως ακουστηκε ο σιγκλετον για σας και δεν το μαθαμε;;4-5αρι με μετριο σουτ απο την περιφερεια,αλλα οταν εχεις εμμονες αυτα λες.

      Διαγραφή
    2. Φυσικα και ακουστηκε. Απο περισυ τον Δεκεμβριο ακουγοταν ο Σινγκλετον για Ολυμπιακο. Ο ιδιος ο γκανγστερ το εγραψε σ' αυτον εδω τον παπυρο. Και τωρα το καλοκαιρι παλι ακουστηκε.

      ΟΜΩΣ, εμας εδω δεν μας ενδιαφερει το τι ακουστηκε. Πολλα απ' αυτα μπορει να ειναι σπασμενο τηλ. ή ακομα και ψεμματα. Αυτο που ενδιαφερει ειναι οτι ο παιχτης ηταν διαθεσιμος και ο Ολυμπιακος ηταν στην αγορα για ψηλό.

      Ο Σινγκλετον θα ηταν ταμαμ για τον Ολυμπιακο γιατι θα μπορουσε να παιξει και δίπλα στον Πριντεζη σε ελαφρια σχηματα (με Πριντ σε ρολο Ραντολφ) και διπλα στον Γιανγκ σε βαρια σχηματα ως τεσσαρι (ρε ρολο Αντιτς+). Ο Σφαιροπουλος βεβαια το ξερουμε οτι προτιμα ξυλα για τον χειμωνα και αποφασισε να παρει δυο ξυλοκοπους παντος καιρου, αλλά ηταν φανερο κιολας οτι δεν θα εφτανε σε ποσό του 1εκ. για τον Σινγκλετον (ή για τον Αϊβερσον για παράδειγμα) απο τη στιγμη που τα λεφτα αυτα εχουν δοθει στον Γιανγκ.

      Δυστυχως για το αγυριστο κεφαλι του Σφαιροπουλου, ο Σινγκλετον ειναι και αρκετα γρηγορος στην αμυνα για τους ψηλους του Ολυμπιακου και αποτελεσματικος οταν πηγαινει σε επαφες με βαρια κορμια στην επιθεση (θυμηθειτε τι εκανε σε Τομιτς και Ραντουλιτσα περισυ). Δεν θα φοβηθει π.χ. να τραβηξει εξω απο τη ρακετα τον Γιανγκ με σκοπο να τον ντριμπλαρει και να παει για καρφωμα. Για τον δε Πριτς, ουδεν σχολιο. Ο παιχτης θελει να μαθει πολυ μπασκετ ακομα και να βαλει και καποια κιλα και να μαθει πολυ μπασκετ για να μπορει να μαρκαρει ενα παιχτη τυπου Σινγκλετον.

      Αναμφισβητητα, προκειται για μεγαλη επιτυχια του Μποχού 110%.

      Διαγραφή
  64. Χωρις να θελω να αμφισβητησω τις πληροφοριες που εχεις Τζιμ, μου κανει πολυ περιεργο ο αρχικος σχεδιασμος να ειναι για Χαρελ Theis, Miller κτλ,
    αλλα τελικα η ομαδα να χτυπαει Μπουρουση-Τζεημς, και να κλεινει Σινγλετον.

    Εν τελει δεν ξερω ποσους αποαυτους θα κλεισει, αλλα το κοστος των τωρινων προτασεων ειναι μεγαλυτερο απο τον αρχικο σχεδιασμο. Δεν μου καθεται καλα.

    Επιπλεον η πρωτη κινηση για Σινγλετον ακουστηκε παρα πολυ νωρις το καλοκαιρι, αρα δεν καταλαβαινω πωςδεν ανηκε στον "αρχικο σχεδιασμο"

    Ο Darius Miller ηταν εξαιρετικη πριπτωση των αμερικανων θα μπορουσε να ξεκαθαρισει αφου πρωτα καθαρισει το τοπιο στους ψηλους. Αν ο Παναθηναικος αναγκαστει να χτυπησει 2 ψηλους αμερικανους, οι θεσεις στο 3-4 και στην περιφερια θα πηγαιναν σε κοινοτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ειναι ο σχεδιασμός του Jim...τι θα ήθελε να δει στον Παναθηναϊκό και τι πιστεύει πως θα ήταν το καλύτερο με βάση τον κόουτς που έχουμε και τα διαθέσιμα χρήματα... Δεν ειναι το τι είχε στο νου του ο Πεδουλάκης.

      Διαγραφή
    2. Εχεις δικιο, κατι δεν διαβασα καλα.

      Διαγραφή
  65. Να σπάσουμε το συμβόλαιο του Ζήση δεν παίζει ε; Απ' ότι είπε στον Ιωάννου στην ΕΡΤ πολύ πιθανό να κλείσει την καριέρα του σε κάποια ελληνική ομάδα. Ας τον πάρουμε με ένα τριετές από τώρα, θα βοηθήσει πολύ στη μετα-Διαμαντίδη εποχή. Ζήσης+ξένο γκαρντ και είμαστε κομπλέ στο 1-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τα συμβολαια που βλεπω να σκανε στο NBA δεν υπαρχουν. Μιλαμε το ριχνουν το χρημα πιτουρο που λενε στο χωριο μου. Ειναι απιστευτα τα ποσα.
    Εχουμε και λεμε:
    1) 70.5 εκ. για 3 χρονια ο Χαουαρντ, και ρωταω γιατι ρε Χοκς ΓΙΑΤΙΙΙ?!?!
    2)153 εκ. για 5 χρονια στον Κονλει οι Γκριζλις.
    3) 15 εκ. για ενα χρονο στον Τζεφ Γκριν οι Ματζικ.
    4) 94 εκ. στον Παρσονς για 4 χρονια. Στον Παρσονς!! Τραγικο
    5) 130 εκ. στον Ντραμοντ Θεε και κυριε για 4 χρονια.
    6) 96 εκ. στον Γουαιτσαιντ οι Χιτ για 4 χρονια, και τον ηθελα στην παναθα:P
    7) 120 εκ. στον Μπατουμ. oh mon dieu ρε Τζορνταν γιατι ετσι ρε ψηλε..??

    Πολυ το χρημα παιδια γνωστο απο πριν γι αυτο και καθε πικραμενος που λεει και ο Τζιμ παλευει να περασει απεναντι. Δεν υπαρχει ομως αυτο. Απιστευτα ποσα και σε παικτες που ξεκαθαρα δεν τα αξιζουν με ΤΙΠΟΤΑ. Αλλα δεν μπορω να κλεισω αλλιως παρα λεγοντας...Γατακια του NBA δεν μασαμε εμεις εχουμε Μπερτομεου ρεεεε

    Οτιναναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mallon den gnwrizeis to pws leitourgei i oikonomia...

      Διαγραφή
    2. Και ποιος εισαι εσύ που λες ότι δεν αξίζουν αυτά τα λεφτά;

      Διαγραφή
    3. @9:09 Δοξα το θεο ξερω καλυτερα απο το μεσο ορο πως λειτουργει η οικονομια καθοτι το σπουδαζω κιολας. Οπως λειτουργει η οικονομια στην Αμερικη ετσι λειτουργει και στην Ευρωπη. Η διαφορα βρισκεται στην "πιτα" οπως λεμε. Επισης ειναι η διαφορα οπτικης στο "προιον Μπασκετ" Αμερικης με Ευρωπης αλλα ειναι μεγαλη συζητηση. Τα ποσα απο τα τηλεοπτικα να δεις θα τρομαξεις. Εγω ομως δεν μιλαω για τα λεφτα αυτα καθ` εαυτα, στηλιτευω κυριως τα λεφτα με συγκεκριμενους παικτες. Εεεε δεν γινεται ο Ντραμοντ να παρει 130 εκ ή Μπατουμ μην τρελαθουμε. Μιλαμε για παικτες με μηδενικο μπαγκραουντ. Δεν τους λεω αχρηστους αλλα αυτα τα νουμερα ειναι τρελα. Δλδ ο Ντουραντ με ποσα να υπογραψει οπου υπογραψει.
      Αρα δεν ανακαλυπτουμε τον τροχο, ξεκαθαρα ορισμενοι απο αυτους δεν αξιζουν αυτα τα λεφτα με τιποτα. Αντικειμενικα.

      Τωρα @11:33 ρε φιλε τουλαχιστον τραγικος. Η "ερωτηση" σου τα λεει ολα...

      Διαγραφή
  67. εισαι απιστευτος ρε φιλαρακι.Μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Πολύ καλές μεταγραφές για τους Μπακς!

    Ντελαβεντόβα απο τους Καβαλιέρς και Τελέτοβιτς απο τους Σανς!
    Ο σωστός γκαρντ δίπλα στον PG Γιαννη και ένα στρετς φόργουορντ που τους έλειπε. Τώρα δεν θα έχουν μόνο τον Middleton για σοβαρή απειλή απο το 3ποντο.
    Bayless και Mayo αποτελούν παρελθόν. 2 guards που ποτέ δεν κόλλησαν για διαφορετικούς λόγους(λάθη/ναρκωτικά).

    Λένε πως θα χτυπήσουν τον Wade μαζί με τους Κnicks οι οποίοι θα δώσουν βάση στον Durant πρώτα και έτσι έχουν πολλές πιθανότητες οι Bucks..
    Δεν είναι προτεραιότητα ένας SG σουπερσταρ στα τελευταία του αλλά δίπλα τους θα μάθει πολλά ο Γιάννης ενώ στις clutch καταστάσεις θα έχουν την καλύτερη λύση γιατί έχασαν πολλά ματς στο πόντο πέρυσι.

    Αν αλλάξουν και τον Monroe που δεν έχει ιδέα τι θα πει άμυνα τότε τους βλέπω πολύ καλά του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. ΒΡΕ ΤΖΙΜΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ?ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΠΟΡΙΑ.
    ΚΟΚΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ή ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΒΑ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΥΒΡΙΣ.ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ,ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΦΑΝΕΛΕΣ.ΑΤΥΧΗ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΝΒΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΕΜΠΡΟΝ.....
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ OI 76ERS?ΠOY EINAI TO CHICAGO?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ CELTICS?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ H ΓΙΟΥΤΑ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ LAKERS?ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ......

    ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΝΑ ΚΑΡΦΩΜΑ Dr. J ΝΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.

    ΚΑΛΑ, ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΝΒΑ,ΘΑ ΠΕΘΑΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΠΕΡΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ.

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι ρε φιλε, τον Σλοτερ απο που τον πηρες πριν δυο χρονια?

      Τον αστροναυτη τον ειχες φερει απο τη σεληνη ή μηπως απο την ΑΣΒΕΛ?

      Ο πιτ-μπουλ που επαιζε πριν παει στον Ερυθρο?

      Μυριαδες μετριοι παιχτες εχουν περασει και συνεχιζουν περνανε απο τη γαλλικη αγορα. Συνηθως παιχτες που ειναι ανιδεοι απο ευρωπαϊκη τακτικη και ξερουν να παιζουν μον ενα τροπο μπασκετ. Κατι σαν ενα ευνουχισμενο NBDL.

      Διαγραφή
    2. Ο Γιανκοβιτς δεν παει να παιξει στο ΝΒΑ. Παει να βαλει κανα κιλο γιατι αλλιως θα τον ποσταρουν και οι οδοντογλυφιδες του χρονου.

      Αν προλαβαινει βεβαια. Επρεπε να το ειχε εδω και χρονια αντι να πηγαινει για καφεδες στη Μυκονο καθε καλοκαιρι.

      Διαγραφή
  70. Φανταστικο αρθρο Τζιμ.
    Από Τζειμς προτιμω Ανταμς,Ερτελ,Κοπονεν η Γκουντελοκ.
    Οι 4 αυτοι θα δωσουν αυτό που λειπει από την ομαδα.Την τρελα και το απροβλεπτο.Και σιγουρος 15+ ποντους και τριποντα-μαχαιριες.
    Ο Μπουρούσης είναι το κλειδι της επιτυχιας γιατι είναι Ελληνας και δυνατη προσωπικοτητα και γιατι δεν υπαρχει ψηλος να τον παιξει στην Ευρωπη.Ουτε Ο Βεσελυ δεν μπορει να τον σταματησει γιατι ο Γιάνναρος εκτος από το ότι είναι ντουκι τους παιζει με το μυαλο
    Ο Σινκλετον είναι καλη και τιμια επιλογή κυριως γιατι παιζει σε δυο θεσεις και με τον Πεδουλακη θα γινει καλυτερος
    Προβλεπω εάν ερθει ο Μπουρούσης να κλεβει Οκαρο ο ΠΑΟ αν και θα προτιμουσα τον Μπραουν της Εφες η τον Μακαντου,αν ερχεται Ευρωπη.
    Στο 3 ας μεινει ο Βλαντο να παρει άλλη μια ευκαιρια όπως και ο Μποχωριδης που ουσιαστικα δεν εχει παρει την παραμικρη σοβαρη ευκαιρια.
    Αν φυγει ισως ρισκαριζα με τον Μιτσοφ,φτηνος,εμπειρος και καλο σουτ.
    Ο Κατσικαρης όπως εστρωσε θα κοιμηθεί.Επειδη πανω απ όλα είναι η Ελλαδα και επειδή Ολυμπιαδα δεν πας κάθε μερα οφειλε ακομη και χθες να ριξει τα μουτρα του και να καλεσει για να μην πω παρακαλεσει Παππα.Ναι χωρις προετοιμασια,καλα καταλάβατε.Κατασταση εκτακτης ανάγκης.Πως να βγει βρε παιδια προλυμπιακο με δυόμισι γκαρντ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Μενει ρεαλ ο σερχιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Δηλαδη τωρα με Σινγκλετον, Μπουρουσης γιοκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Καλημέρα. Πολύ καλή κίνηση ο Σίγκλετον κατά τη γνώμη μου. Παίζει ρόλο και το συμβόλαιο βέβαια, οπότε αν ξέρει κάποιος κάτι...

    Στην περίπτωση πάντως που δεν κλείσει ο Μπουρούσης, ο ΠΑΟ θα πρέπει να πάει σε κάτι βαρύτερο από Τάιους (τύπου Ντόρσευ?), να μπορεί να κοντράρει τα θηρία τύπου Γιανγκ αυτού του κόσμου . Έτσι θα έχει μία λειτουργική τριάδα ψηλών που θα μοιράζονται κυρίως το 40λέπτο των θέσεων 4-5 και τους Βουγιου-Φώτση, να προσφέρουν 5-10 λεπτά όποτε χρειάζεται.

    Συμφωνώ ότι η απώλεια Μπράμου ήταν πολύ σημαντική και ας μην της φαίνεται. Είχες έτοιμη στην πραγματικότητα μία λειτουργική 12άδα και την πολυτέλεια προσθήκης 6ου ξένου χωρίς βιασύνες, που θα σου έδινε ποιότητα και βάθος..

    Στα γκαρντ θα ήθελα μία λειτουργική τετράδα και τον Λευτέρη 5ο, sorry Q81 :). Αυτό για μένα μεταφράζεται σε scoring pg με αξιόπιστο σουτ (όχι Τζέημς δηλαδή, αλλά κάτι σε Ρότσεστι αν δεν με προβλημάτιζε ότι θα είναι τρύπα στην άμυνα) και έναν ακόμα guard τύπου Χακετ ή Γκρέηντζερ. Προφανώς αντίο Φελντέιν.

    Νώντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Να συμπληρώσω, ότι αν τελικά υπογράψει ο Μπουρούσης και βγαίνουν τα λεφτά, ο Τάιους στο περιβάλλον του Παναθηναϊκού και στα χέρια του Πεδουλάκη, δεν θα έχει νομίζω καμία σχέση με αυτόν της Εφές.

    Νώντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. ============================
    AΦΡΟΞΥΛΑΝΘΗ ΜΑΝΗ ΜΟΥ !!!!
    ============================

    Η Μάνη μάνα καίγεται.

    Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης μαζί με τον Ιωνα Μασιουλάκο
    (προπροπάππους του Γιόνας Μασιούλης) και τον Στέφανο Λασμεκάκο τον σκούρο (προπροπάππους του Στέφαν Λάσμε)
    συναντώνται για να βρούν τρόπους αποτροπής της Τουρκιάς
    στα ιερά χώματα.
    [ Οχι που δεν θα έγραφα για Μασιούλις και Λάσμε.
    Μέχρι και γενεολογικό δέντρο έψαξα :))) ]

    10 μέρες συνεδριάζει το ανώτατο κονκλάβιο των προύχοντων
    της Μάνης, χωρίς να βάλει κανείς μπουκιά στο στόμα του.
    Πεθαμένοι από την πείνα και από τα πυρά του Ομέρ Σπανούλη.
    Εξαντλημένοι από τις ολονυχτίες παρακαλούν για ένα
    κομμάτι ψωμί τον μεγαλομάγειρα Μήτσουλα τον Γιαννακουρέα (πρόγονος του Δημήτρη του Γιαννακόπουλου).
    Αλλά αυτός τίποτα.
    Ούτε ψίχουλο.
    Οπότε ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης πεινασμένος και κατάκοπος φωνάζει μιά φράση που θα μείνει στη Μανιάτικη ιστορία και θα γραφτεί με τα πιό χρυσά γράμματα σε όλους τους Τσελεμεντέδες....

    "ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟ* ΜΩΡΕ ΓΚΙΑΟΥΡΙΔΕΣ, ΠΕΘΑΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ"

    Ο Δημήτρης ο Γιαννακουρέας (Αγγλομαθής γάρ και συμμαθητής του λόρδου Βύρωνα) άκουσε Σίγκλετον αντί για Σύγκλινο και ο απόγονος του με 200 χρόνια καθυστέρηση τους τον πήρε :))

    Μωρό σ'έσκισα !!!!

    Σύγκλινο = Το παστωμένο, καπνισμένο και βρασμένο με κρασί ή νερό και μυρωδικά κρέας του χοίρου ...

    The Famous Lover J

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίστευτος

      ΤΕΟ

      Διαγραφή
    2. Φοβερος...

      Σύγκλινο = Το παστωμένο, καπνισμένο και βρασμένο με κρασί ή νερό και μυρωδικά κρέας του χοίρου ...

      ... που εχει χρωμα σκουρο καφετί!

      Μας κανεις και ξερογλυφομαστε εδω στην ξενητια Τζιμοπληκτε...

      Διαγραφή
    3. Σύγκλινο-Σίγκλετον.

      Κλαίω..

      Διαγραφή
    4. Μας ανοιξες την ορεξη πρωι πρωι ηδη επεσε παραγγελια στα ξαδερφια απο μανη να στειλουν συγκλινο μαζι με λουκανικο με πορτοκαλι που παει πακετο με το συγκλινο για οσους γνωριζουν!να πουμε και κατι μπασκετικο τζειμς με τρελα για παναθα πιστευω με καλαθη θα εχουμε πυραυλοκινητο διδυμο.

      Διαγραφή
    5. Ρε φιλε Famous J να σε ρωτησω, τον ποιητη Σουρη τι τον εχεις? :P

      Υ.Γ: Τρωγοντας ανοιγει η ορεξη, και με Συγκλινο και με Σιγκλετον..

      Διαγραφή
    6. Χαχαχα επιτέλους επανήλθες εντυπωσιακά.

      Διαγραφή
  76. Jim ο Harrell δενει με Singleton;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ο Σινγκλετον δεν ειναι απλα μια καλη επιλογη.

    Ειναι η μεγαλυτερη ως τωρα μεταγραφη του Παναθηναϊκου στην μετα-Ζοτς εποχη.

    Το διδυμο Σινγκλετον-Μπουρουση θα ηταν το καλυτερο στην Ευρωλιγκα του χρονου. Αλλά θεωρω οτι ο Καρδιτσιώτης το παιζει Ιωαννιδης. Θα εδινε και το δεξι του χερι να γυρισει ως Μεγαλεξανδρος στον Ολυμπιακό αλλά δεν υπογραφει ουτε για 1.2 εκ. στον Παναθηναϊκο. Τα υπολοιπα περι ΝΒΑ κλπ. τα ακουω βερεσέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Τζιμ, πέρα από τους διθυράμβους των οπαδών, στα ίσια, ο Σίνγκλετον είναι ο mobile center πάνω στον οποίο θα βασίσει το παιχνίδι του ο Πεδουλάκης ή θα πρέπει να κοιτάξει και άλλον παίκτη; Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι στην πλευρική ταχύτητα δεν είναι φόβητρο. Γνώμη μου.
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σινγκλετον ειναι πανω απο ολα ΠΟΔΙΑ. Ο τροπος που κινειται μεσα και εξω απο τη ρακετα συναγωνιζεται αυτον του Γκιστ. Ειναι αλλωστε κι απο τους λιγους στην Ευρωλιγκα που εχουν κατορθωσει να ταπωσουν τον Γκιστ ολα αυτα τα χρονια.

      Πλαγια βηματα? Ενταξει, δεν θα του δωσουν δουλεια στο Μπολσοϊ, αλλά οσον αφορα το να κλεινει χωρους ειναι μανουλα.

      Διαγραφή
    2. Mη τρώτε σανό από τις μετριάτζες των διάφορων sites. Ο Σίνγκλετον είναι καλός παίχτης, σίγουρα καλή κίνηση. Όχι όμως ο mobile με τα πόδια του λάσμε ή του ντόρσεη προ τριετίας όπως τους θαυμάσαμε στην Ελλάδα. Όταν θα βγει ο Τζιμ να γράψει θα το καταλάβετε..

      Διαγραφή
    3. Κι εγώ φίλε 1:46 αυτό πιστεύω. Ίσως να χρειαστεί ακόμα ένα ζευγάρι με γρήγορα πόδια στην φροντ λάιν η ομάδα.
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Στάθης

      Διαγραφή
  79. Ο σχεδιασμός πάντως βγαίνει και χωρίς κανέναν απ’ τους δυο Έλληνες σέντερ. Κι επειδή είμαστε μια μειοψηφία που δεν θέλουμε Μπουρούση (όχι για οπαδικούς λόγους, μόνο για τα 33 του χρόνια), βγαίνει και πιο οικονομικά. Παίρνεις, π.χ., Άιβερσον και Οκάρο (κι απ’ τη στιγμή που έχεις Οκάρο έχεις την πολυτέλεια να δώσεις όσο χρόνο χρειαστεί στο «5» στον Γκιστ), κρατάς Γιάνκοβιτς για κάλυψη στο «3» κι επειδή κανείς απ’ τους τρεις δεν είναι πανάκριβος, σπρώχνεις τα πολλά χρήματα αντί για τον Μπουρούση στον PG. Όχι στον Τζέιμς, ο γκαρντ εκτός από δημιουργός επιβάλλεται (όπως κι ο φόργουορντ), με Καλάθη, Γκιστ και Παππά ασταθείς στο σουτ, να είναι φονιάς σουτέρ. Κι ούτε 7ος ξένος χρειάζεται. Με 5ο γκαρντ Μποχωρίδη και Κόνιαρη, Λούντζη πας στους 7 γκαρντ. Αν είναι υγιείς (γιατί οι δυο πρώτοι είχαν και μακρά αποχή), είναι υπεραρκετοί κι ο Πεδουλάκης εξαιρετικός για να τους αναπτύξει.
    Υποψία: ο Γκιστ θα παίζει φέτος πολύ περισσότερο «5». Ωραία η σαχλαμάρα πως είχε φέτος ψηλότερο ποσοστό στα τρίποντα απ’ τον Σίνγκλετον, αλλά περισσότερη αξία απ’ το 34%-31% έχει η αξιοπιστία του παίκτη, η αίσθηση πως η επιλογή του να πάρει ένα τρίποντο δεν είναι «σκοτωμένη», αλλά τακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7 ξένους μπορεί να μην έχεις αλλά με Άιβερσον, Οκάρο, Γκιστ, Σίνγκλετον και Φελντέιν έχεις 5 μη κοινοτικούς (εκτός κι αν έχει κάποιος από αυτούς ευρωπαϊκό διαβατήριο και δεν το γνωρίζω).

      Διαγραφή
  80. καλημερα τζιμ..μια συνθεση για την φροντ λαιν του Παναθηναικου με Μπουρουση,Σινγκλετον,Γκιστ,Οκαρο Γουαιτ(με τον Γουαιτ να πηγαινει κ στο 3),Φωτση πως θα σου φαινοταν?με δεδομενο οτι αποκτας περιφερειακο με κοινοτικο διαβατηριο π.χ τον Γκρειντζερ..

    παντως απ'οτι καταλαβα Σινγκλετον κ Οκαρο Γουαιτ εχουν πολυ καλη σεχση μεταξυ τους..δεν ξερω αν ο ερχομος του ενος συμβαλει κ στον ερχομο του αλλου..

    αποσπασμα μιας προ καιρου συνεντευξης του Σινγκλετον..συγκεκριμενα αναφερει για τον Ουαιτ.. «Αυτός είναι ο άνθρωπός μου! Φυσικά και παρακολουθώ όσα κάνει. Γνωρίζω πως τη φετινή σεζόν είναι ασταμάτητος και μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα. Είναι πολύ καλός μου φίλος. Πιστεύω πως θα του δοθεί η ευκαιρία να πάει σε μια ομάδα της Euroleague. Ίσως το καλοκαίρι τον καλέσει μια μεγάλη ομάδα της Αθήνας και του προτείνει ένα συμβόλαιο. Τον παρακολουθώ στενά, ξέρω πως τον λέτε "νέο Γκιστ" και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον. Είναι μόνο 23 ετών και τα πηγαίνει περίφημα φέτος».

    http://www.sdna.gr/mpasket/euroleague/article/180060/singkleton-oraios-typos-o-mpartzokas-kseroyme-ti-tha-perasoyme-sto

    υ.γ κ μια ειδηση που περασε στα ψηλα ..http://www.gazzetta.gr/olympic-games-2016/article/945967/karlos-ntelfino-i-epistrofi

    μακαρι να τα καταφερει να επιστρεψει υγιης στα παρκε κ να τον ξαναδουμε με της φανελα της Αργεντινης στους Ολυμπιακους αγωνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξερω για τον τζιμ αλλα εμενα θα μου φαινοταν αψογη
      απλα να πουμε οτι με Σιγετον Γουαιτ δεν εχουμε αλλη θεση ξενου για γκαρντ και 3&D G/F
      εχει ψωμι ακομα η οφ σιζον

      Διαγραφή
  81. Συμφώνησε με ξένο γκαρντ ο Παναθηναϊκός. Όχι τον Τζέημς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ανακοινώνουμε ξένο γκαρντ? Έτσι διάβασα μόλις

    Manu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Εγώ έχω απορία να δω πέρα από Τζέιμς και Γκρέιντζερ που έχουν γραφτεί-ακουστεί, τι άλλη επιλογή ενδεχομένως θα μπορούσε να υπάρξει. Απλά φαντάζομαι πως έχει να κάνει με το αν θα είναι Αμερικάνος ή κοινοτικός. Υπάρχει περίπτωση να ναι παίκτης από summer league ξέρω γω που δεν έχει αγωνιστεί σε Ευρώπη πιο παλιά; Δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Άφρο ποιός είναι ο παίκτης (γκαρντ, όχι ο James) που κλείνουμε;; Υπάρχει κάτι ή πρόκειται για ράδιο αρβύλα; Ξέρεις κάτι;

    Ν.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο λέει για παίκτη που δεν έχει γραφτεί πουθενά...αν ισχύει βέβαια, το ξαναλέω!!

      Ν.Γ.

      Διαγραφή
  85. θα γράψω κ γω το ρεαλιστικό μου ροστερ για τον ΠΑΟ
    1 καλαθης-granger-pankos-mpoxo
    2-felntein-pappas
    3-xaralampo-antetokoumpo
    3-4 okaro
    4 fotsi-gist
    5 mporousis-sigleton

    φιλικά θανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. kai to prasinoforos leei randolf polles arviles paides araxte

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Τζιμοπληκτε, δηλωσες συμμετοχη στο Aegean?

    Γιονας και Στεφαν λενε θελουν κανετε τριαδα μαζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. αμα ερθει ο μπουρουσης εχει καλως, αλλα στην περιπτωση που τελικα στραβωσει, θα παμε με φροντλαιν αποτελουμενη απο σινγκλετον - βουγιουκα και μεταγραφη τριτου ψηλου απλως για τον παγκο???? θα γελασουμε απιστευτα ετσι κ γινει αυτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Μαλλον τον Ντρειπερ εννοουν.....
    Γιαννης Μπραχαμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με τίποτα. Έχει τελειώσει του Ντρέηπερ. Θα ήταν η πιο ακαταλαβίστικη μεταγραφή γιατί δεν έχει ούτε πικ εν ρολ δημιουργία στο μισό γήπεδο, ούτε προσωπική φάση ούτε σουτ, είναι και μεγάλος. 4 σκάλες κάτω από Τζέημς

      Διαγραφή
  90. Ολυμπιακος μιλαει με ανταμς

    Zio 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. diladi 1,2 + tha dwsei???pws ?apo pou?giati den ta dine toso kairo?

      ase pou o adams leei thelei na einai prwtos kai ston osfp den ginete...

      paidia psixrema amfoteroi tha akoustoun polla...eidika me auta pou akougonte sto nba...

      Διαγραφή
    2. Τζάμπα είναι οι συζητήσεις.
      Στην ώρα της πληρωμής, αρχίζουν τα δύσκολα !

      Σάκης Ρουβάς.

      ΥΓ By the way, μιλάω με Κορινθίου.
      Λές ;;;;

      Διαγραφή
    3. Αστειο.μαξιμουμ 500 θα δωσρι ο οσφπ. Δε μπορει να χτυπησει ανταμς. Πολυ ακριβος.

      Διαγραφή
  91. Very inside info apo bouroussi :
    "An mehri triti vrady den paro tin protassi pou perimeno apo popovic tetarti ypografo stin panatha, o proedros me paei trella"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. ο κοντός είπε πριν λίγες μέρες ότι ο παίχτης που θέλει στους κοντούς ο πεδουλάκης είναι ο κόπονεν,αλλά δεν τον δίνει η κίμκι(βασικά εννοούσε ότι δεν τον αφήνει ελεύθερο για να τον πάρουμε τζάμπα,όπως ήθελαν να πάρουν οι άλλοι τον ντόρσεϊ πέρσι). υπάρχει τρόπος να τον πάρουμε όμως,αν δεν έρθει ο μπουρούσης κι έρθει τελικά ο βουγιούκας,με τη διαφορά στα συμβόλαιά τους να πηγαίνει σε buyout προς την κίμκι. οπότε αντί να δώσεις 1 εκατομμύριο στον james,το δίνεις στον κόπονεν που ταιριάζει καλύτερα με το ρόστερ

    ας γράψω και 2 ρόστερ(ένα με μπουρούση,ένα με βουγιούκα) που βγαίνουν μαξ στα 9 εκατομμύρια χωρίς φόρους,αφού μάλλον κάπου εκεί θα είναι το μπάτζετ
    ->με μπουρούση:
    -καλάθης,ρότσεστι,μποχωρίδης(2+1+0,2 σύνολο 3.2 εκατομμύρια)
    -παππάς,feldeine(0,5+0,4 σύνολο 0.9 εκατομμύρια)
    -honeycutt,χαραλαμπόπουλος (0,8+0,1 σύνολο 0.9 εκατομμύρια)
    -gist,fotsis,claver(0,7+0,4+0,9 σύνολο 2 εκατομμύρια)
    -singleton,μπουρούσης (0,8+1,2 σύνολο 2 εκατομμύρια)


    ->χωρίς μπουρούση
    -καλάθης,κόπονεν,μποχωρίδης(2+1.8 μαζί με buyout,0.2 σύνολο 4 εκατομμύρια)
    -παππάς,feldeine(0.5+0,4 σύνολο 0,9 εκατομμύρια)
    -honeycutt,χαραλαμπόπουλος(0.8+0,1 σύνολο 0,9 εκατομμύρια)
    -gist,singleton,φώτσης(0,7+0,8+0,4 σύνολο 1,9 εκατομμύρια)
    -tyus,βουγιούκας(0,7+0,5 σύνολο 1,2 εκατομμύρια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Μπορεί κάποιος να μου υπενθυμίσει την αναλογία ξένων-κοινοτικών που δύναται να έχει η κάθε ομάδα; Στο σύνολο πρέπει να μην ξεπερνάει τους 6, πάντως, σωστά;

    Ν.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πολύ 6 ξένοι συνολικά και από αυτούς το πολύ 4 μη κοινοτικοί. Μόνο για Ελλάδα αυτά. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν περιορισμοί.

      Διαγραφή
  94. http://hoopfellas.blogspot.gr/2015/06/breaking-down-panathinaikos-2015-16.html?m=1

    Ο κοπονεν ηταν η περυσινη προταση του τζιμ για τον παο. Απο τους παιχτες που αρεσουν πολυ στον ιρλανδο. Νομιζω οτι δε φευγει σπο μοσχα με ελευθερας . Μονο με buy out οπου τα χρηματα ελαχιστες ομαδες θα μπορουν να πληρωδουν στην ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ο Ογκουστίν της Κίμκι,υπέγραψε στην ΤΣ.Σ.ΚΑ !!!
    Αν έχεις χρήμα διάβαινε !
    Δίπλα από Χάινς θα κάνει παπάδες.
    Νομίζω πώς είναι ότι της έλειπε.

    Informer

    ΑπάντησηΔιαγραφή