Athlenda

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Στα χρόνια της αλλαγής..


Η πρόοδος δημιουργείται μέσα από την αλλαγή. Και αυτήν επιτάσσει το σύγχρονο μπάσκετ από τις ομάδες μας. Η πρώτη αγωνιστική της φετινής Ευρωλίγκας πέρασε ξεκάθαρα μηνύματα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Πρέπει να προσαρμοστούμε. Το Hoopfellas αναλύει τους “αιωνίους” και σχολιάζει γεγονότα από τη πρεμιέρα της διοργάνωσης..






Αυτό είναι το μήνυμα που πήραν ξεκάθαρα οι ομάδες στη πρεμιέρα της Ευρωλίγκας. Ο Αμερικανικός άνεμος φαίνεται ότι πέρασε τον Ατλαντικό.. Το νέο πλαίσιο ευνοεί τη ταχύτητα, το σκορ, το θέαμα. Είναι φανερό από τον τρόπο που σφύριξαν οι διαιτητές σε όλα τα γήπεδα στην πρώτη αγωνιστική. 


Πριν μερικά χρόνια η σελίδα είχε εστιάσει στη τάση παγκοσμιοποίησης του αθλήματος που επικρατούσε στον πλανήτη τονίζοντας ότι οι δύο κόσμοι, Αμερική και Ευρώπη, τείνουν να έρθουν πιο κοντά, όχι πάντα από τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων αλλά γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν για αυτό. Oι Pace & Space επιθέσεις στο ΝΒΑ και η ανάγκη για να ανέβει η ταχύτητα, το αθλητικό επίπεδο ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα αναδείξει τις ατομικές δεξιότητες στην Ευρώπη κάποτε θα ήταν σημεία των καιρών.. Τώρα είναι πραγματικότητα. Μια βουτιά στην αρχειοθήκη θα σας βοηθήσει να βρείτε τέτοια πονήματα και συζητήσεις για τις οποίες πλέον το Hoopfellas νομίζω (και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό) έχει εξελιχθεί κάτι σαν “λίκνο”. Η φετινή Ευρωλίγκα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τον Ατλαντικό (κρίνεις τη σημασία του βήματος όταν έχεις πάντα επίγνωση της αφετηρίας) όχι μόνο σε επίπεδο δομής της λίγκας αλλά λόγω του αγωνιστικού περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί. Θα δούμε μεγαλύτερα σκορ, πιο φανταχτερά στατιστικά, περισσότερους “ήρωες”.. Περισσότερο ποιοτικό μπάσκετ; Aυτό είναι άλλο θέμα και να είστε σίγουροι ότι θα το συζητήσουμε σε βάθος κάποια στιγμή. Η ιθύνοντες της διοργάνωσης έχουν επικεντρωθεί στο να βελτιώσουν το προϊόν κάνοντας το πιο ελκυστικό στα μάτια του πελάτη αυτή τη στιγμή κάτι για το οποίο υπήρχε άμεση ανάγκη. Το θέμα είναι ότι οι ομάδες πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτή τη καινούργια αγωνιστική (αυτό είναι το θέμα μας σήμερα) πραγματικότητα.

Άλλωστε ο Hawking έλεγε ότι “Ευφυΐα είναι η ικανότητα προσαρμογής στην αλλαγή..”

Ας περάσουμε τώρα στο παρκέ..




ΟΑΚΑ


Ο Παναθηναϊκός δεν ικανοποίησε στη πρεμιέρα του απέναντι στη Ζαλγκίρις, όχι γιατί έπαιξε αυτό το μπάσκετ που έπαιξε (είναι Οκτώβρης παιδιά, καμία ομάδα δε παίζει σπουδαίο μπάσκετ) αλλά γιατί πιθανόν θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποιες καταστάσεις ή τον τρόπο που τις αποτυπώνει στο παρκέ. Το σημαντικό, για πολλούς λόγους, είναι ότι η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πήρε το ματς γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα μιλούσαμε για “κακή ήττα” η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την ομάδα σε πνευματικό επίπεδο για το επόμενο διάστημα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό το ότι οι πράσινοι βγήκαν ζωντανοί από μια τέτοια δύσκολη κατάσταση, εξασφαλίζοντας ηρεμία ώστε να δουλέψουν την ομάδα τους ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος ακόμα και σε συνάρτηση με τη χρονική περίοδο, δείχνοντας ότι χρειάζεται πολύ δουλειά για να φτιάξει το δημιούργημα που έχει ο προπονητής στο μυαλό του, με το πρόβλημα του Τζέιμς και κυρίως την απουσία δύο Αμερικανών από το ρόστερ της ελληνικής λίγκας για το επόμενο διάστημα να αποτελούν εμπόδιο στη προσπάθεια αυτή.


-Θα ήθελα να ξεκινήσω με τη Ζαλγκίρις. Τα είπαμε πριν το ματς στο καθιερωμένο Preview στο Stoiximan.blog. Μια ομάδα με καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό από τον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που έχει παίξει ήδη 6 ματς στη Λιθουανική λίγκα εκ των οποίων τα δύο εκτός έδρας ντέρμπι με τις ομάδες που θα αποτελέσουν τους πιο σοβαρούς ανταγωνιστές της φέτος. Αυτό που δε μπορούσε να κατανοήσει ο περισσότερος κόσμος ήταν το γεγονός ότι το αγωνιστικό στυλ της Ζαλγκίρις δε βόλευε ιδιαίτερα τους γηπεδούχους αυτή τη στιγμή. Οι Λιθουανοί προετοίμασαν πολύ καλά το παιχνίδι και δε θα ήταν υπερβολή (το αντίθετο μάλιστα) να πούμε ότι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ο κόουτς με τη μεγαλύτερη επίδραση στο παρκέ τη Παρασκευή το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Η Ζαλγκίρις μπορεί να ελέγχει το τέμπο ενός παιχνιδιού μέσα από τον τρόπο που τελειώνει τις φάσεις στην επίθεση της. Είναι πολύ συγκεκριμένη η κατεύθυνση της και είναι κάτι που το δουλεύει πολύ καλά τη τελευταία διετία όπου σε αντίθεση με τις εξελίξεις στη μπασκετική Ευρώπη έχει επιλέξει μια μετάβαση σε ένα στυλ μπάσκετ μακριά από τα χαρακτηριστικά της σχολής της και πιο κοντά σε αυτό των Βαλκανίων (μισό γήπεδο, πλήρως ελεγχόμενο τέμπο, κυνισμός στο βαμμένο και δραστική μείωση της ασύστολης περιφερειακής εκτέλεσης). Αυτό το μπάσκετ επικράτησε τη Παρασκευή το βράδυ στο ΟΑΚΑ..


Μέσα από την επιμονή να τελειώνουν όσο το δυνατόν περισσότερες επιθέσεις με τους ψηλούς μέσα από το ζωγραφιστό οι Λιθουανοί διατηρούν, ψηλά στη περίμετρο, έτοιμα περιφερειακά πόδια να ελέγξουν τη μπάλα στη transition άμυνα παρουσιάζοντας σχεδόν πάντα μια ισορροπία στον τρόπο που επιστρέφουν η οποία τους βοηθάει να χαμηλώσουν το τέμπο (το μπάσκετ είναι συνέχεια άλλωστε..). Βάση στις διάφορες εκφράσεις της post επίθεσης που χρησιμοποιούν είναι (όπως καταλάβατε και προχθές) ο Παούλιους Γιανκούνας τον οποίο ο Σάρας στήνει στο High Post σε ρόλο Screener (αυτόματα Flare κάθε φορά που διαβάζει τη πιθανότητα καλού σουτ στη πλάτη της άμυνας) και Passer (Ηigh-Low) ενώ η αποτελεσματικότητα του στην εκτέλεση από τα 5-5.5 μέτρα μετά από Pop out ήταν κάτι που δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι ουσιαστικά δε κατάφεραν ποτέ να ανοίξουν το γήπεδο και αναγκάστηκαν να παίξουν και να νικήσουν τους Λιθουανούς στο “δικό τους γήπεδο”..


-Βλέπω ότι υπάρχει (όχι αδικαιολόγητα) μια πρεμούρα για το εάν ο Παναθηναϊκός μπορεί να τρέξει και να στηρίξει στη γρήγορη ανάπτυξη την επίθεση του. Θα ήθελα να κρατήσουμε (θα μας βοηθήσει στη παρατήρηση και στις συζητήσεις μας) το ότι μια τέτοια μετάβαση, στη προκειμένη περίπτωση σε ένα πιο γρήγορο μπάσκετ και την αναζήτηση του ανοιχτού γηπέδου, είναι μια πολύπλοκη διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνο και λεπτομερή δουλειά με πολλές εργατοώρες. Ο Τζέιμς δεν είναι το γρήγορο μπάσκετ.. Ούτε σημαίνει ότι επειδή απέκτησες γρήγορους παίχτες σε κάθε θέση μπορείς να παίξεις αυτόματα γρήγορο μπάσκετ. Ευτυχώς (λέω εγώ) το μπάσκετ είναι πολύ πιο σύνθετο. Για να παίξεις γρήγορο μπάσκετ πρέπει αρχικά να μάθεις να τρέχεις “μαζί”, σαν ομάδα. Και να το κάνεις σωστά. Τότε θα εντάξεις τα χαρακτηριστικά των κύριων εκφραστών αυτού του στυλ στο πλαίσιο που έχεις δημιουργήσει και ιδανικά θα έχεις μια παραγωγική ομάδα και ένα μεγάλο όπλο στη φαρέτρα της επίθεσης σου. Ο Παναθηναϊκός έχει τη πρώτη ύλη για να τρέξει. Όμως είναι σημαντικό σταδιακά να εντάξει αυτή τη δεύτερη φύση στο παιχνίδι του με τρόπο ο οποίος δε θα του δημιουργήσει ηθικές αναστολές και θα απορροφηθεί στο DNA του οργανισμού ομαλά, χωρίς κλυδωνισμούς. Για αυτό και πρέπει να το κάνει μέσα από την άμυνα του.. Αυτός (η άμεση μετατροπή της άμυνας σε επίθεση) για εμένα προσωπικά είναι ο πιο ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη τους επόμενους μήνες..

Αντίθετα τοποθετούμαι στους σκεπτικιστές αναφορικά με την ικανότητα του Παναθηναϊκού να παρουσιάσει μια fluid επίθεση μισού γηπέδου μέσα στη σεζόν. Το status των πρασίνων ανάμεσα στον ανταγωνισμό σε αυτό ακριβώς το κομμάτι με προβληματίζει αρκετά και το παιχνίδι απέναντι στη Ζαλγκίρις είναι χαρακτηριστικό του προβλήματος. Ο Παναθηναϊκός είναι αργός και στατικός στο μισό γήπεδο. Δεν έχει κίνηση (τη Παρασκευή καθόλου όμως..) και εκτελεί με χαμηλό βαθμό αποτελεσματικότητας δράσεις που βασίζονται στη λεπτομέρεια όπως η ορθότητα των screens μακριά από τη μπάλα, ταχύτητα/δυναμισμός στο ξεμαρκάρισμα ή το κόψιμο, συγχρονισμός. Λεπτομέρειες που κάνουν τη καρδιά της επίθεσης να χτυπάει πιο γρήγορα και της δίνουν μια πρώτη αίσθηση ροής. Μια ματιά στον τρόπο που κινούνται οι επιθέσεις σε άλλα ευρωπαϊκά γήπεδα (δε μιλάω για συνολική παραγωγή αλλά για δομή και λειτουργία στο μισό γήπεδο) θα σας πείσει ότι οι πράσινοι ουσιαστικά με τον τρόπο που επιτίθενται στο μισό γήπεδο δημιουργούν λιγότερες ευκαιρίες για τον εαυτό τους.


Από την άλλη μεριά, η άμυνα του δεν ήταν κακή και θεωρώ ότι σταδιακά θα πλασαριστεί στις καλύτερες της διοργάνωσης. Ναι, οι πράσινοι δεν έχουν τους χρόνους που θέλουν αυτή τη στιγμή στα αμυντικά rotations και μερικοί παίχτες (πρώτος ο Σίνγκλετον) όντως είχαν αργά αντανακλαστικά σε αυτή τη διαδικασία (περιστροφές) με αποτέλεσμα οι πράσινοι να χάνουν συνεχώς σε ισορροπία, θέσεις και αμυντικά ριμπάουντ (18 κατέβασε η Ζαλγκίρις) όμως έδειξαν αμυντική συνείδηση, το performance τους πάνω στη μπάλα ήταν καλό και γρήγορα πιστεύω ότι θα χτίσουν μια καλή αμυντική ομάδα με ραχοκοκαλιά τη τριάδα Καλάθη-Νίκολς (έβγαλε πολύ ενέργεια εξ ου και τα λεπτά συμμετοχής του)-Γκιστ, τρεις Defensive Stoppers δηλ. Απλωμένους κατά μήκος του ρόστερ. Όπως λοιπόν θεωρώ ότι το νούμερο των 84 πόντων δεν αντικατοπτρίζει τη πραγματικότητα στην επίθεση των πρασίνων (κατώτερη των περιστάσεων σε λειτουργία) έτσι και το αντίστοιχο 76 αδικεί τη προσπάθεια τους στα μετόπισθεν για τα οποία επαναλαμβάνω είμαι αισιόδοξος μιας και ο κόουτς είναι master του είδους και αργά ή γρήγορα θα φανεί η δουλειά του. Έχω και άλλα όμως..


2-3 High (Patterned) Offense


Mια από τις καλές ιδέες του κόουτς τη Παρασκευή το βράδυ την οποία μάλιστα δε κατάλαβα γιατί δεν είδαμε πιο συχνά στη συνέχεια παρά μόνο στο ξεκίνημα. Patterned γιατί έχει κοινή βάση με τη φημισμένη επίθεση του Princeton με τον αστερίσκο ότι οι πράσινοι στοχεύουν περισσότερο miss match καταστάσεις που μπορεί να διακόψουν τη ροή και συνιστούν απομόνωση. Αυτή η επίθεση χρησιμοποιείται απέναντι σε πιο βαριές ομάδες με ψηλά κορμιά και η διάταξη της και μόνο (οι τρεις της δεύτερης γραμμής παρατεταγμένοι στο ύψος του High Post) μαρτυρά τη θέληση της ομάδας που τη χρησιμοποιεί να ανεβάσει αυτά τα μεγάλα κορμιά ψηλά στη περίμετρο ώστε να τα χτυπήσει με τη ταχύτητα της. Θα ήθελα να δω τέτοια sets από τον Παναθηναϊκό φέτος γιατί η ομάδα έχει ταχύτητα, γκαρντ με μέγεθος και δυναμισμό οι οποίοι μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα (εκτός των άλλων και) ως Hard cutters. Αρκεί η ομάδα να μάθει να δουλεύει σωστά αυτό το screening/cutting/spacing εγχειρίδιο και θα βρει ευκαιρίες για να το παρουσιάσει στη φετινή Ευρωλίγκα..

Diamond Format

Eδώ από την αρχή δε μου άρεσε το πράγμα. Με μια πρώτη ματιά σίγουρα δείχνει λογικό στην αρχική διάταξη να τοποθετείς ψηλά στη κορυφή του ρόμβου (High Post) τον Σίνγκλετον και στη τελική γραμμή όμως μετά από μερικά δευτερόλεπτα πιο βαθιάς σκέψης αυτή η πρώτη επιλογή μοιάζει πολύ επιφανειακή, έτσι δεν είναι; Ειδικά απέναντι σε μια Pack Line άμυνα που γεμίζει κορμιά το ζωγραφιστό. Με τον Σίνγκλετον στη θέση αυτή της διάταξης, η κατάσταση αυτή οδηγούσε συνεχώς σε ένα εκνευριστικά προβλέψιμο Pop Out και σουτ από τον Αμερικανό, με τον σέντερ της Ζαλγκίρις να μένει πίσω δίνοντας το pull up στον Καλάθη. Ο Παναθηναϊκός έχει έναν Pick & Roll ψηλό και αυτός είναι ο Γκιστ. Με τον Σίνγκλετον εκεί (και τον Γκιστ κρυμμένο στη τελική χωρίς καμιά ευκαιρία καν για post up ) οι πράσινοι απειλούν λιγότερο με ρολάρισμα γιατί ο screener τους δεν είναι τέτοιος παίχτης. Με τον Σίνγκλετον αντίθετα θα μπορούσαν να ψάξουν περισσότερο καταστάσεις Side pick (άμεση εκτέλεση με πρόσωπο από σημεία που είναι πιο αποτελεσματικός, μπάλα στο παρκέ με λιγότερες βοήθειες από την άμυνα). Ο Αμερικανός πρώην παίχτης της Κουμπάν είναι καλός παίχτης και θα προσφέρει όμως δεν είχαμε πει τυχαία το καλοκαίρι ότι υπό τον Πεδουλάκη οι πράσινοι χρειάζονταν έναν πιο Pick&Roll ψηλό (τύπου Theis) με καλύτερα πόδια στη περιφερειακή άμυνα και rim protection από τον Σίνγκλετον ακόμα και εάν δεν είχε τις αρετές του Αμερικανού στη περιφερειακή εκτέλεση. Τώρα όμως πρέπει να τον βοηθήσει η ομάδα του με το παιχνίδι που θα επιλέξει. Στη τέταρτη περίοδο με τον Γκιστ ως screener ψηλά στον άξονα και τον Σίνγκλετον μεταξύ τελικής και γωνίας ο Παναθηναϊκός απέδωσε πολύ καλύτερα, δείγμα του ότι εκτόξευσε τη παραγωγικότητα του σε ένα ματς που φαινόταν ότι θα κινηθεί στους 70 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου.


Μέσα σε όλη αυτή λειτουργία βγάζει μάτι ότι όταν οι πράσινοι επιλέγουν παιχνίδι με screen στη μπάλα στον άξονα, ο δημιουργός Καλάθης θα πρέπει να παίζει με τον Γκιστ είτε ο “κάθετος” Παππάς με τον Σίνγκλετον ο οποίος μπορεί να του εξασφαλίσει περισσότερους χώρους στη ρακέτα. Για τον 26χρονο Έλληνα γκαρντ και κορυφαίο του γηπέδου στο συγκεκριμένο ματς δε νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ειδικά αναφορά. Αυτός είναι ο Παππάς και έτσι πρέπει (και αναμένουμε) να παίζει όλη τη σεζόν. Οι ικανότητες του είναι τεράστιες, τα scoring insticts του γνωστά όπως και η ικανότητα του να δημιουργεί δρόμους προς το καλάθι που δεν είναι ορατοί για την υπόλοιπη επίθεση. Ο κόουτς Πεδουλάκης αναγκαστικά του έδωσε χρόνο ως PG (δεν είχε άλλη επιλογή με τη παρούσα κατάσταση). Με τον Παππά στο “1”, έναν attack the gap περιφερειακό ενστίκτου, η επίθεση του Παναθηναϊκού γίνεται πιο πρωτόγονη και λιγότερο ..πολιτισμένη (μη περιμένετε ροή δηλαδή ) με την έννοια ότι ο Παππάς δε φιλτράρει την αντίπαλη άμυνα αλλά την εξετάζει σε κατάσταση επίθεσης ενώ δεν είναι ο PG που θα βάλει τους συμπαίχτες του στα σωστά σημεία και θα τους τροφοδοτήσει στον σωστό χρόνο γιατί πολύ απλά βρίσκεται σε ανοιχτή σύνδεση με το καλάθι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιτεθεί. Αυτή είναι η προτεραιότητα του, η φύση, έτσι λειτουργεί. Και σε αυτό πρέπει να προσαρμοστεί ο Παναθηναϊκός αν και ο ερχομός ενός έξτρα περιφερειακού μπορεί να αλλάξει τη κατάσταση. Ο Παππάς με 19 πόντους (5/7 FG-6/6 FT) και 3 τελικές ήταν ο καλύτερος παίχτης του παιχνιδιού κυριαρχώντας στο τέλος. Όμως νομίζω οι περισσότεροι από εμάς κάπου μεταξύ δευτέρας και ξεκινήματος τρίτης περιόδου, καταλάβαμε ότι ο Παναθηναϊκός σήμερα (τη Παρασκευή) θα κερδίσει δύσκολα και μόνο με προσωπικές ενέργειες του Παππά τη Ζαλγκίρις. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο ακριβώς πρόβλημα των πρασίνων αυτή τη στιγμή..



Με ελληνικό τρόπο..


Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του στη Μαδρίτη πετώντας την ευκαιρία να διεκδικήσει μέχρι τέλους ένα παιχνίδι στο οποίο ο αντίπαλος τον έπαιξε χρησιμοποιώντας “βασικά ελληνικά όπλα” στο πεδίο της τακτικής τα οποία ουσιαστικά τον βοήθησαν να ελέγξει και το ματς. Ιντριγκαδόρικη αλλά άκρως ρεαλ-ιστική παρατήρηση μιας και η ομάδα του Λάσο εμφανίστηκε αρκετά physical παίζοντας έξυπνο μπάσκετ με το οποίο επιβλήθηκε στο μυαλό του Ολυμπιακού. Μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο η ελληνική ομάδα έσκασε χάνοντας “εκατοστά” στο παρκέ (με αποτέλεσμα να δώσει επιθετικά ριμπάουντ και κομβικές έξτρα κατοχές στους Ισπανούς) ενώ όσο περνούσε ο χρόνος η επίθεση της γινόταν πιο διστακτική κάτι το οποίο ο αντίπαλος ένιωσε και το χρησιμοποίησε για να ανεβάσει την ένταση της άμυνας του τελειώνοντας το ματς.

Πάμε να δούμε τι έχουμε κρατήσει και από αυτό το παιχνίδι..


-Όλη αυτή η προσπάθεια του Ολυμπιακού για να ανεβάσει το επίπεδο ταχύτητας στο μισό γήπεδο, σε συνάρτηση πάντα με το χρονικό σημείο της μετάβασης, δείχνει να έχει μπερδέψει τους ερυθρόλευκους οι οποίοι ακόμα δεν έχουν αυτοματισμούς σε υψηλότερες ταχύτητες. Σε πολλές περιπτώσεις στη Μαδρίτη η επίθεση του Ολυμπιακού λειτούργησε βιαστικά, έκανε το λάθος (ειδικά παρακάμπτοντας με ντρίμπλα πάσες που ξεκλείδωναν πόρτες για καλύτερη εκτέλεση) και έφτασε στην αμφιβολία με αποκορύφωμα τα τελευταία 6'30'' όπου σκόραρε μόλις δύο πόντους (ένα καλάθι ο Πρίντεζης).


Στο Preview στο Stoiximan. Blog είχαμε τονίσει ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι έτοιμος να παίξει ένα παιχνίδι 85-90 πόντων αυτή τη στιγμή, σε αυτή την έδρα απέναντι σε αυτή την ομάδα. Απλά δεν είναι έτοιμος να παίξει ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και να διαχειριστεί μια τέτοια συνθήκη σήμερα. Εάν το καλό παιχνίδι του Σπανούλη και η σημαντική ένεση που έδωσε το δίδυμο των Αγραβάνη-Χάκετ από τον πάγκο “σήκωσε” την ελληνική ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη φάνηκε καθαρά ότι η παραδοσιακές δύο-δύο καταστάσεις στις οποίες και πάλι στράφηκαν ενστικτωδώς οι ερυθρόλευκοι, “ξέρασαν” τους παίχτες οι οποίοι απαρτίζουν το υποστηρικτικό πλαίσιο. Δείτε λίγο πως συμπεριφέρεται η άμυνα της Ρεάλ απέναντι στον Μάντζαρη και τον Παπανικολάου.. Δείτε επίσης από ένα σημείο και μετά τη δήλωση χαμένης πίστης της ερυθρόλευκης επίθεσης στην εκτέλεση αυτών των παιχτών οι οποίοι είναι τόσο σημαντικοί ώστε να βάλουν πίεση κρατώντας “τεντωμένη” την αντίπαλη άμυνα. Η παραγωγικότητα τέτοιων παιχτών (δεν είναι και λίγοι στον αριθμό στο ρόστερ του Ολυμπιακού) εξαρτάται πολύ από τις spot εκτελέσεις μιας και ο τρόπος επίθεσης του Ολυμπιακού δε χαρακτηρίζεται από δράση και στην αδύνατη πλευρά ενώ σίγουρα δε μιλάμε για μια multi-cut επίθεση που εν δυνάμει μπορεί παράγει (ποικιλόμορφες) ευκαιρίες εκτέλεσης για όλους τους παίχτες. Αντίθετα βασίζεται στους ισχυρούς δεσμούς και τη χημεία που έχουν χτίσει δουλεύοντας σε συγκεκριμένες δράσεις παίχτες όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Λοτζέσκι με τον εκάστοτε “5”-Roll man να έχει πάντα θέση στο μείγμα. Αυτό φέτος δεν είναι αρκετό.. Ξεχάστε το. Θα χρειαστεί κάτι παραπάνω. Και το κάτι παραπάνω δεν είναι να εντάξεις τον Γκριν σε αυτό το πλαίσιο αλλά να διευρύνεις το ίδιο το πλαίσιο ώστε να βάλεις περισσότερο τους παίχτες σου στην επίθεση σου.


-Η Ρεάλ δε βρέθηκε σε σπουδαία βραδιά όμως έπαιξε ένα άρτιο τακτικά παιχνίδι κάτι που πέρασε στους παίχτες της δίνοντας τους σιγουριά όταν διακυβεύτηκε το τιμόνι. Το δίδυμο Γιούλ (δε θα πω εκπληκτικός στο ξεκίνημα, απλά Γιούλ..) - Αγιόν αποτέλεσε τη βάση σε επίπεδο πλάνου και τους κύριους εκφραστές της τακτικής του Λάσο σε άμυνα και επίθεση. Και οι δύο ήταν πολύ ενεργητικοί στις δύο πλευρές του παρκέ με τον Μεξικάνο να δουλεύει καλά τα πόδια του στη Show & recover άμυνα πάνω στον Σπανούλη (η οποία ανάλογα με το σημείο μετατρεπόταν σε trapping) παρουσιάζοντας πολύ καλή συνεργασία με τον Γιούλ με στόχο να αλλοιώσουν τη γραμμή της πάσας όταν θα βγει η μπάλα από τον δημιουργό γεγονός που θα καθυστερούσε καταστάσεις με παίχτη παραπάνω υπέρ της ελληνικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλό execution λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις καθώς δε δούλεψε ούτε ένα flare ή κάποιο κόψιμο στη πλάτη της άμυνας και κυρίως δε κοίταξε ποτέ σοβαρά της weak side μιας και ο φόβος της skip πάσας είχε υψώσει τοίχος. Βέβαια, εξαρτάται ποιον έχεις εκεί για να εκτελέσει μια τέτοια πάσα. Για άλλους είναι εύκολο, για άλλους όχι..

Ο Λάσο προσπαθεί (όπως έχει κάνει με επιτυχία παλαιότερα) να μετατρέψει τους έξτρα scorers που έχει στο ρόστερ του σε παίχτες-ρόλων με αμυντική συνείδηση χτίζοντας τη νέα τους ταυτότητα πάνω στην αθλητική τους ικανότητα. Πέρυσι του πήρε ολόκληρη σεζόν μέχρι να δει στους τελικούς τους Τέηλορ-Τόμπκινς να αποδίδουν σε τέτοιους ρόλους. Φέτος φαίνονται πιο συνειδητοποιημένοι. Ο Σουηδός βγήκε στον Σπανούλη στο δεύτερο ημίχρονο (τον ανεβάζει συχνά ο Λάσο στον leading guard του αντιπάλου) ενώ τόσο αυτός όσο και ο Τόμπκινς βοήθησαν τους γηπεδούχους να χρησιμοποιήσουν καθαρές αλλαγές, ειδικά στα φτερά, όποτε κρίθηκε απαραίτητο. Συνολικά η Ρεάλ πάντως ήταν αρκετά physical στο αμυντικό κομμάτι, ειδικά μακριά από τη μπάλα και πάνω στο ξεμαρκάρισμα του Σπανούλη ο οποίος στην επανάληψη έβγαινε στη περίμετρο μετά από μάχες και εμφανώς πιο κουρασμένος, κατάσταση που “έγραψε” στη τελική του προσπάθεια και σε όλη την επίθεση του Ολυμπιακού η οποία στηρίχτηκε στη κλάση του Λοτζέσκι σε αυτό το διάστημα.



-Το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή σε επίπεδο προσώπων βρίσκεται στη θέση “5”. Ενώ ο Birch ανταποκρίνεται ήδη (6 PTS-10 REB- 2 BLK σε 16:26) και τα περιθώρια βελτίωσης είναι προφανή, η κατάσταση του Γιανγκ έχει επηρεάσει τη λειτουργία όλης της ομάδας σε άμυνα και επίθεση. Ο Αμερικανός δε πατάει καλά στο παρκέ και από εκεί ξεκινούν όλα όταν μιλάμε για παίχτη που στηρίζεται τόσο στη φυσική/αθλητική του ικανότητα. Παρακολουθείστε τον τρόπο που σταματάει όταν αναπτύσσει ταχύτητα σε μικρό χώρο. Χάνει βήματα, σταματάει με δυσκολία, δεν έχει ισορροπία. Κινήσεις τις οποίες είχε και ελπίζω ότι σύντομα θα ξαναέχει. Δείτε πως οι Ρούντι-Γιούλ έψαχναν την απομόνωση με τον ψηλό στον άξονα (αμυντική κατάσταση την οποία παλαιότερα επεδίωκε η ίδια η άμυνα του Ολυμπιακού) κάνοντας τον Μιλουτίνοβ να μοιάζει με γάτο που γλιστράει στο γιαούρτι.. Όταν δε ο εκάστοτε ψηλός του Ολυμπιακού έμενε “πίσω” μετά το screen, ο Γιούλ αυτόματα και χωρίς δεύτερη σκέψη σηκωνόταν από μέση ή μακρινή απόσταση με το που πρόβαλλε η θέα του καλαθιού στα μάτια του.

Γκριν & Παπανικολάου


Ο Γκριν πήρε μια πρώτη γεύση του του πόσο δύσκολος και συνάμα σημαντικός είναι ο ρόλος του στο φετινό Ολυμπιακό. Ελπίζω να μπορέσει να χρησιμοποιήσει τη πρώτη απογοήτευση της Μαδρίτης για τη συνέχεια. Η άμυνα της Ρεάλ τον έβγαλε εύκολα εκτός με συνήγορο το γεγονός ότι και ο ίδιος ο παίχτης δεν έχει χτίσει το status του ακόμα μέσα στην ομάδα. Δεν έχει βρει τα δικά του αδιαπραγμάτευτα σουτ και τα λεπτά-μπετόν σε τέτοια ματς, φυσικό μιας και είμαστε ακόμα στην αρχή. Το βασικό του μειονέκτημα το οποίο με έκανε σκεπτικό στη περίπτωση του το καλοκαίρι είναι ότι δεν είναι ανθεκτικός στο τελείωμα του πάνω σε επαφή. Αυτό τοποθετεί λοιπόν σε δεύτερη μοίρα το καλό του πρώτο βήμα. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ απαιτείται να είσαι αποτελεσματικός μετά από επαφή όταν περνάς προς τα μέσα, ειδικά όταν μιλάμε για ένα παιδί που δεν έχει τα φοβερά πατήματα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πρέπει να εντάξει τις δεξιότητες του Γκριν με ομαλό τρόπο στο playbook του Ολυμπιακού ώστε αρχικά ο παίχτης να βρει ρυθμό και να νιώσει καλύτερα (σημαντικό για τέτοιο scorer). Για παράδειγμα, οι πρωταθλητές χρειάζονται απεγνωσμένα το midrange του, το οποίο το έχουν πετάξει από το παιχνίδι τους λες και απαγορεύεται. Δείτε πόσους χώρους ανοίγει η ικανότητα παιχτών όπως ο Κάρολ ή ο Γιούλ να εκτελέσουν άμεσα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα μετά από ντρίμπλα..


Επίσης ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πόνταρε στον Παπανικολάου στη Μαδρίτη, με τον Έλληνα φόργουορντ να είναι απογοητευτικός. Δε τον βοηθάει και ο τρόπος που επιτίθεται σε πολλές περιπτώσεις η ομάδα. Για παράδειγμα σε καταστάσεις 2-3 High Ball Screen επίθεσης στη Μαδρίτη, ο Ολυμπιακός δε κοίταξε καθόλου το curling των SG/SF του (αλλαγή κατεύθυνσης μετά το κάθετο screen και πορεία κατευθείαν προς το καλάθι αντί για ξεμαρκάρισμα στη περίμετρο) την ίδια στιγμή όπου η Ρεάλ π.χ. Έπαιζε 1-4 High Stack Post-Point δίνοντας καθαρό ποστάρισμα στον Ντόνσιτς με περίσσεια εμπιστοσύνη (ο νεαρός ήταν σούπερ και στις δύο πλευρές του παρκέ). Το πρόβλημα του κόουτς Σφαιρόπουλου είναι η ομάδα δεν αποπνέει την ίδια υγεία με τον Παπαπέτρου καθηλωμένο στον πάγκο. Μοιάζει μπερδεμένη. Ο Παπανικολάου έχει περισσότερες παραστάσεις και ίσως μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα μια κατάσταση του να έρχεται αυτός από πίσω. Είναι απόφαση που πρέπει να παρθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα για να μη λειτουργήσει εις βάρος της ομάδας. Η δική μου επιλογή αυτή τη στιγμή θα ήταν ο Παπαπέτρου. Μένει να δούμε την αντίστοιχη του κόουτς..



Σχόλια/εικόνες από τα υπόλοιπα ματς της πρεμιέρας

-Περίμενα δύσκολα ματς για Μπαρτσελόνα, Νταρουσάφακα, Παναθηναϊκό, Φενέρ. Καμία απολύτως έκπληξη. Διαψεύσθηκα από τη νίκη του Μπλατ στο Βελιγράδι την οποία, αυτή τη χρονική περίοδο και ειδικά όπως ξεκίνησε η αναμέτρηση, ομολογώ πως δε περίμενα.


-Η Μπαρτσελόνα έζησε πάλι τον περυσινό εφιάλτη της πρεμιέρας στη Σμύρνη (ήττα από Καρσίγιακα) αλλά ξύπνησε εγκαίρως. Βασικά τη ξύπνησε ο μοναδικός (ακόμα ναι..) σολίστας Ναβάρο ο οποίος μπήκε στο παρκέ με την ομάδα του να έχει κόψει κάθε επαφή με το καλάθι και ξεκίνησε να παίζει ρολόι σε μια επίδειξη μεγαλοσύνης και αυτοπεποίθησης απέναντι σε συμπαίχτες και αντιπάλους. Οι Καταλανοί ήταν σβηστοί από “ενέργεια” (απέναντι σε μια ομάδα που ήταν διαβασμένη στο αμυντικό κομμάτι), σκόραραν 20 πόντους συνολικά σε δεύτερη και τρίτη περίοδο με τον Ράις να είναι σε κακή παραγωγική βραδιά. Κλειδί η άψογη (δυνατή, καθαρή και με υποδειγματικό footwork) άμυνα του Όλεσον στο τέλος πάνω στον Λάνγκφορντ. Η Ούνικς είχε ενθουσιασμό και συνήθως ομάδες με το status της στη διοργάνωση είναι πιο επικίνδυνες στο ξεκίνημα και ειδικά σε τέτοια ματς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παίζει χωρίς Ρίμπας-Κοπόνεν, δύο πολύ βασικούς παίχτες σε άμυνα και επίθεση, αναγκαζόμενος να χρησιμοποιεί σε πολλές περιπτώσεις σχήματα ανάγκης. Χρειάζεται επειγόντως τον Ρίμπας για να ανοίξει το rotation στα γκαρντ.


-Αυτό που παρουσιάζει η Brose έχει βάση. Δεν είναι συγκυρία, ή μια έκπληξη της στιγμής. Η ομάδα είναι καλά δουλεμένη ώστε να αποδίδει σε ένα συγκεκριμένο ποιοτικό επίπεδο ανεξαρτήτων προσώπων στο παρκέ. Ναι, έχασε σπουδαία ευκαιρία στη Πόλη, τι να λέμε.. Μιλάμε για μια έδρα στην οποία πολλές ομάδες σε λίγο καιρό δε θα έχουν ούτε “ζαριά”.. Οι Βαυαροί ήταν πολύ καλοί στην άμυνα κλείνοντας χώρους και βάζοντας λουκέτο στο ζωγραφιστό, είχαν τον Μiller σε σπουδαία βραδιά (απέναντι σε ελίτ προσωπικό ανταγωνισμό) να δείχνει τη ποιότητα του και τον Theis να κερδίζει τις περισσότερες μάχες απέναντι στους σούπερ-ψηλούς της Φενέρ δείχνοντας με φάσεις σαν και αυτή..


..τι συμβαίνει όταν τα “διψασμένα και με γυαλάδα στο μάτι” 500 χιλιάρικα συναντούν πάνω από το καλάθι τα “ανυποψίαστα” εκατομμύρια.



Η Φενέρ χρειάζεται φρεσκάδα για να μην ακροβατήσει στη συνέχεια μεταξύ υγείας και τοξικότητας. Ο Ομπράντοβιτς βγήκε ανοιχτά και δήλωσε ότι “παίζουμε χάλια” όμως ο ίδιος επιμένει σε ένα κλειστό rotation 8 μόλις παιχτών στο ξεκίνημα της σεζόν. Και κάτι τελευταίο για να γίνει κατανοητό ότι σε αυτή εδώ τη σελίδα δε γράφουμε για να να.. γράφουμε αλλά κάθε σειρά σε ένα κείμενο έχει πραγματικό λόγο ύπαρξης και σημασία. Η Brose έχασε αυτό το ματς ακριβώς για τον λόγο γι τον οποίο την είχε “επιπλήξει” η σελίδα φέτος. Ακριβώς όμως.. Και φάνηκε πολλές φορές στο σαραντάλεπτο αλλά κυρίως στη τελευταία κατοχή. Της λείπει ο slasher που θα πατήσει ζωγραφιστό και θα εκτόξευση την εξαιρετικά δομημένη κυκλοφορία της μπάλας και μαζί τη παραγωγή αποτελεσματικών σουτ από τη περίμετρο..

-Εξαιρετικό ντεμπούτο για τον Johanes Voightman (12 PTS, 5/6 FG-8 REB) απέναντι στην Αναντολού. Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Γερμανός (μέλος της καλοκαιρινής λίστας του Hoopfellas) αποτέλεσε τον ψηλό στον οποίο στηρίχτηκε περισσότερο ο Sito στο δεύτερο μισό του ματς (και δικαιώθηκε παίρνοντας clutch plays από αυτόν) και όσο μπαίναμε στη τελική ευθεία παρότι οι Μπαρνιάνι-Σενγκέλια ήταν σε εξαιρετική επιθετικά βραδιά. Το πολυδιάστατο παιχνίδι του Voightman και η ικανότητα του να παίξει μέσα-έξω εναλλασσόμενος στις δύο θέσεις της frontcourt δίνει στον Ισπανό κόουτς ποικιλία σχημάτων συν την απαιτούμενη λειτουργικότητα σε μια επίθεση η οποία στοχεύει να ανοίξει χώρους στο ζωγραφιστό για τα guards της.

-Τη Πέμπτη στο Μιλάνο ήταν σαν να βλέπεις τον Goudelock να πετάει πέτρες στη θάλασσα.. Πραγματικά εντυπωσιακή παράσταση. Το Μιλάνο ήταν καλύτερο όμως όταν εμφανίστηκαν τα φαντάσματα του πρώτου ματς των playoffs του 2014, συμμετείχε σαν υπνωτισμένο στην ίδια του τη ..δολοφονία.


-Έχουμε πει ότι ο Κούζμιτς θα κάνει νούμερα. Από τη Παρτίζαν του Ντούλε μέχρι τον Ερυθρό Αστέρα του Ράντονιτς, οι ομάδες του Βελιγραδίου χτίζουν την επίθεση τους στο ζωγραφιστό με Straight Post up ψηλούς ή Pick & Roll Point Guards που σημαδεύουν τη καρδιά της αντίπαλης άμυνας. Σας έχω πει, το Βελιγράδι είναι πλέον το “Georgetown της Ευρώπης”..



-Διαβάζω για τη “τρομερή CSKA που έβαλε 110 πόντους εκτός έδρας” κλπ.. Στη κοινότητα μας νομίζω δεν αποτέλεσε έκπληξη το συγκεκριμένο γεγονός. Ήταν δεδομένο ότι η “κέντα” της άμυνας της Γαλατά με τη καλύτερη ευρωπαϊκή επίθεση θα παρήγαγε αυτό το αποτέλεσμα. Η τετράδα του backcourt των Ρώσων σκόραρε 73 πόντους. Μπορώ να σας πω και “άκοπα”.. 

659 σχόλια:

  1. ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΘΕΑΜΑ...

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου ρε Τζιμάκο. Το να πούμε ότι η ανάρτηση μας άφησε και πάλι πλήρως ενημερωμένους και καλυμμένους είναι, νομίζω, περιττό. Για το ντέρμπυ της Δευτέρας θα υπάρξει ανάλυση έστω στο στοίχημαν;
    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Στάθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω πως το κείμενο καλύπτει υπερβολικα την ομάδα του ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ δεν ειναι ΤΟΣΟ νεα ομάδα-Ο Πεδουλάκης είναι από τον Απρίλιο στην ομάδα ενώ Παππας Φελντειν Γκιστ Καλαθης Φωτσης ήταν και πέρσυ. Επομένως ο ρεαλιστικός στόχος του ΠΑΟ δεν οφείλει να ειναι απλά να μεταβαίνει άμεσα από την άμυνα στην επίθεση αλλά και όταν βρίσκεται στην επίθεση να υπάρχει κίνηση από τους παίκτες μακριά από τη μπάλα. Πέρσυ η πενταδα Καλαθης Φελντειν Παππας Φωτσης Γκιστ παρεδωσε σωστα μαθηματα spacing στον 1ο αγωνα της σειρας των τελικων. Δεν της ειναι κατι αγνωστο. Με αυτη την πενταδα μπορεις επισης να παραδωσεις και μαθηματα σωστου cutting & screening εισάγοντας τη φορά έναν έναν τους παίκτες (πχ Σινγκλτον στη Θεση του Φωτση ή Ριβερς στη Θεση του Φελντειν).

      Τζιμς το είπες και μόνος σου-όταν ο ΠΑΟ πηγε σε side pick με τον ΣΙνγκλτον, ανέβηκε η ταχύτητα. Άρα δε χρειαζεται να το μαθει τοσο η ομαδα οσο να το αποφασισει ο κοουτς πως με Singleton πας σε side pick και με Gist σε κεντρικο.

      Διαγραφή
    2. Η αποχώρηση του Μήτσου κάνει τον Παναθηναϊκό πιο νέα ομάδα κι απ' την ομάδα της πρώτης χρονιάς Πεδουλάκη, όταν άλλαξαν τα 10/12 κι έμειναν μόνο Μήτσος, Τσαρτσαρής. Στην περίπτωση του Δ.Δ. η λέξη "εξάρτηση" είναι λίγη για να αποδώσει πόσο επηρέαζε το παιχνίδι της ομάδας μετά από 12 (και τέτοιας ποιότητας) χρόνια.

      Διαγραφή
  3. Για μένα το πρόβλημα του παναθηναϊκου στο σετ παιχνίδι,δεν είναι μόνο η απουσία δευτερου pnr ψηλου,πέρα από τον Γκιστ,θέμα που τόνισα στο προηγούμενο ποστ,αλλά και η απουσία παικτών με παιχνίδι με πλάτη στο καλάθη.Μονο ο Μπουρουσης μπορεί να παίξει με πλάτη,κυρίως όμως σαν δημιουργός,όχι σαν εκτελεστής.Ολοι οι υπόλοιποι παίκτες παίζουν με πρόσωπο,στατικα χωρίς κίνηση και χωρίς την ικανότητα να βάλουν την μπάλα στο παρκέ.Θα ήθελα να δω τον καλάθη να αναπτύσσει αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού είτε σαν εκτελεστής είτε σαν δημιουργός.Οταν δεν παίζει side 'η κεντρικο pnr με τον Γκιστ,δεν πρέπει να παίζει στην κορυφή, αλλά να απομονωνεται κοντά στο καλάθη,όπου θα μπορεί να δημιουργήσει 'η να σκοράρει ' η να πάρει φάουλ. Σε οτι αφορα το σουτ,του καλάθη,να βελτιωθεί δε γίνεται.παντα θα είναι ένας σποτ σούτερ του 30%. Στόχος του πρέπει να είναι η ανάπτυξη εναλλακτικών τροπών επιθεσης.Για παράδειγμα πέρσι ήταν αρκετά ικανός επιθετικα με τα cuts που έκανε.Ο Παππας από την άλλη πρέπει να παίζει στην κορυφή του άξονα κυρίως.Η αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού στην Ευρώπη τον ευνοεί ακόμη περισσότερο,αφού είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίων ενός.Μου αρέσει η χημεία καλάθη παππα,και αυτοί οι δύο θα συρουν το κάρο του φετινού παναθηναϊκου.Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε ένας τρίτος γκαρντ,που θα έδενε αρμονικά με αυτό το δίδυμο.Θα μπορέσει να είναι αυτός ο Τζέιμς.Και ναι και όχι.Οχι τουλάχιστον σαν δίδυμο με τον παππα.Επισης είμαι της άποψης,να αφήσουν στον παναθηναϊκό τα περί φάιναλ φορ.Για μένα στοχος πρέπει να είναι καταρχήν να γίνουν ομάδα και να μεγαλώσει ο κορμός των γηγενων παικτων.Θα ήθελα να δω για παράδειγμα τον Λουντζη να αναπτύσσεται σε έναν 3&D γκαρντ,τον Μποχωριδη να γίνεται ένας χρήσιμος ρολιστας,στο δύο,όπως ο χατζηβρετας,και ο χαραλαμποπουλος να γίνεται ένας point forward υψηλών προδιαγραφών.Μετα όμως και τις αστείες δηλώσεις γιαννακοπουλου περί γκερσον,νομίζω ότι ο Πεδουλακης βρίσκεται υπό κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Μπουρουσης ειναι μετα τον Ραντουλιτσα το 5αρι με την καλυτερη εκτελεση στο ποστ στην Ευρωπη.Εχει και δεξι και αριστερο χερι,πολυ καλο footwork εκτωπισμα και εμπειρια.
      Στα υπολοιπα πανω κατω συμφωνω μαζι σου φιλε.

      Διαγραφή
    2. Johnny rogers16 Οκτωβρίου 2016 - 5:58 μ.μ. ο Πεδουλακης δεν ειναι υπο κριση γιατι ο ΔΓ δεν εννοουσε αυτον Στην συνεντευξη που εδωσε ειπε για το ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 13-14,Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 13,ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΜΕ ΑΛΒΕΡΤΗ.Καποια σαιτ δεν μπηκαν στον κοπο να το γραψουν ετσι, παρα μονο το εδωσαν οπως τους συμφερει.Σε σαιτ του ΔΓ το εδωσαν ωσ "ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 13-14".ΤΖΙΜ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ;;ΠΕΡΝΑΤΟ ΠΛΙΣ

      Διαγραφή
    3. ΤΖΩΝΥ ΡΟΤΖΕΡΣ "Μετα όμως και τις αστείες δηλώσεις γιαννακοπουλου περί γκερσον,νομίζω ότι ο Πεδουλακης βρίσκεται υπό κρίση".ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΓ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ.ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΔΓ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 13-14 Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΦΥΓΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 13 ΣΥΝΕΧΙΣΑΜΕ ΜΕ ΑΛΒΕΡΤΗ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΗΡΑΜΕ ΑΛΛΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.

      Διαγραφή
    4. Ο Μπουρουσης είναι καλύτερος σαν δημιουργός απ' ότι σαν finisher με πλατη στο καλάθι,όπου η απόδοση του είναι averaged. Αν βρει δυνατά πεντάρια απέναντι του μπορούν εύκολα να βγάλουν από τη σωστή γωνια και να δυσκολεψουν το hook που θα επιχειρήσει,μιας και δεν έχει τη πλαστικοτητα των κινήσεων ενός π.χ. Τομασεβιτς 'η τη δύναμη ενός Μπατίστ.Για παράδειγμα, πέρα από τον ραντουλιτσα, ο Τζιρμπες και ο τομιτς είναι καλύτεροι finishers,παίζοντας με πλάτη.
      Σε οτι αφορα τη δήλωση για τον Γκερσον, πέρα από το αστείο της υποθεσης να τον δούμε στον πράσινο πάγκο κάποια στιγμή στο μέλλον,αποτελει unfair για τον τωρινό προπονητή.Αν ήθελε να κάνει δημόσιες σχέσεις με το ησραηλινο λόμπυ θα μπορούσε να δηλώσει τον θαυμασμό (???) του για τον Γκερσον προσθέτοντας όμως την απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστη του στον τωρινο προπονητη,και στο project που τρέχει.Εφοσον δεν το έκανε σημαίνει για μένα αλλά πράγματα.

      Διαγραφή
    5. αυτον τον τροπο βρηκε να εκφρασει τον θαυμασμο του,σε ισραηλινο μεσο μιλησε καπως επρεπε να τους χαιδεψει δεν αποκλειω να κανει νεες επενδυσεις εκαι κατω.Δεν μιλησε γενικα και αοριστα,ανεφερε το τελος της σεζον 13-14.

      Διαγραφή
    6. Ανέφερε και το φετινό καλοκαίρι. Όσο δηλαδή είχε στο περίμενε τον Πεδουλάκη, συζητούσε με Γκέρσον. Και το παραδέχεται δημόσια.

      Μόνο ο ΔΓ αυτά.


      υγ
      Τελικά έλεγε ψέματα το γαυροχουπς;

      Διαγραφή
  4. Το σχολιο των 500k ειναι απιστευτο....επισης απιστευτο αυτο που το γραφεις κι ολας ... δηλαδη το στοπ στον βασελι εγινε πανω απ τη στεφανη !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H Mπαρτσελόνα είναι ακόμα του Πασκουάλ ομάδα, φαίνεται αυτό. Σε πρώτη φάση ο γυρισμός του Κοπόνεν και σε δεύτερη η (πιθανή το Γενάρη) έλευση του Χάνγκα είναι τα προαπαιτούμενα για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για ομάδα του Μπαρτζώκα. Προς το παρόν ο κόουτς Μπι είναι αναγκασμένος να δουλεύει με τον περσινό κορμό. Γι' αυτό βλέπουμε στο ένα παιχνίδι να τρώει 60 πόντους και στο άλλο 90 (αν ήταν κάτι που χαρακτήριζε την περσινή ομάδα, ήταν η αστάθεια/αδυναμία της να παρουσιάσει σταθερά καλά αμυντικά νούμερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για την την εξαίρεση των διαιτητών της Euroleague Γκόντα, Παπαπέτρου και Φούφη

    Με εξώδικο επιστολή εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εξαίρεση των διαιτητών της Euroleague Γκόντα, Παπαπέτρου και Φούφη, ενόψει του αυριανού ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός.

    Οι «ερυθρόλευκοι» ρωτούν απευθυνόμενοι προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης «Γιατί τους κόψατε; Ανακοινώστε μας τους λόγους».

    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Καλά αυτοί δεν ακούσαν για την κόντρα Ευρωλίγκας -ΦΙΜΠΑ; Και βασικά δλδ τι περιμένουν να τους πει η ΕΟΚ; Πως θα γράψει την μητρική της οργάνωση (της οποίας αποτελεί παράρτημα) στα παλιά της τα παπούτσια; Σοβαρά τώρα, έχει νόημα η ανακοίνση εκτός του να δυναμιτίσει το κλίμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σαφώς και έχει νόημα.

      Όχι για κάποια κόντρα μεταξύ ΟΣΦΠ και ΠΑΟ αλλά για να δούμε αν έχουν το δικαίωμα να κόβουν διαιτητές κατά το δοκούν. Να δούμε ρε παιδί μου αν ευσταθεί νομικά.

      Επίσης, αν βγει και πει η ΕΟΚ ότι δεν τους χρησιμοποιεί λόγω uleb, θα δεσμευτεί να μην τους χρησιμοποιήσει ποτέ, αυτούς και όποιον άλλον συμμετέχει στην uleb.

      Διαγραφή
    2. Ανωνυμος 9.32 πμ..... H φωνη της κοινης λογικης.

      Καλα ολοι οι αλλοι που κραξατε, προφανως πρασινοι, δε βρηκατε κατι το ενοχλητικο, στον τροπο κατα τον οποιο οριστηκαν, επι της ουσιας, διαιτητες?

      Ειστε δηλαδη εντελως οκ με το να βαζει η ΚΕΔ οποιους θελει να σφυρανε σε καθε αγωνα, και να μη δινει πουθενα λογαριασμο, και σας πειραξε το εξωδικο των Αγγελοπουλων?

      Και να ξεκαθαρισουμε κατι, ε, το εξωδικο δεν αφορουσε μονο τον αποκλεισμο των τριων αυτων λογω Ευρωλιγκας, αλλα και τον αποκλεισμο απο την κληρωση των Σχινα και -νομιζω- Καρακατσουνη.

      Βαλανε δηλαδη στην κληρωτιδα 3(!) ονοματα για δυο θεσεις.

      Αν εσεις ειστε κουλ και ανετοι με αυτο, τι να σας πω.

      Διαγραφή
    3. 'Οχι δεν ειναι η φωνή της λογικής ο 9.32. Φυσικά και η ΕΟΚ έχει δικαίωμα να κόβει αθλητές κατά το δοκούν. Η ΕΟΚ με βάση το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ, ειναι υπεύθυνη με το άρθρο 2 για αυτά τα ζητήματα και με βάση τους κανονισμούς της ( άρθρο 45, παράγραφος 2) έχει ΚΑΘΕ δικαίωμα να κόψει όποιον γουστάρει. 'Οσο κραυγαλέο και να ακούγεται αυτό.

      Αλλά μεταξύ μας δεν κόβει όποιον γουστάρει, έτσι; Η έκφραση αυτή χρησιμοποιείται κακώς (κάκιστα) για να δημιουργήσει τεχνητό κλίμα. Η ΕΟΚ έκοψε αθλητές όχι επειδή ξύπνησε ο Βασιλακόπουλος στραβά αλλά επειδή η μητρικής της οργάνωση της, ο προιστάμενος να το πω χοντρά, της έστειλε εντολή να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες.

      Αν νομίζετε πως είναι σημαντικότερο στο χώρο του μπάσκετ να μη μπαινουν 3 ονοματα για δύο θέσεις από το τι θελει η FIBA, ή αφελείς ή κάτι άλλο είστε.

      Απορώ καν που το συζητάμε αν η FIBA έχει το δικαίωμα να κόβει διαιτητές. Αν θεωρεί πως θίγεται ο ρόλος της, ό,τι γουστάρει κάνει νομικά. Αυτοί ειναι οι θεματοφύλακες του μπάσκετ παγκοσμίως με το υπάρχον πλαίσιο. Να συζητήσουμε αν θέλει αλλαγές το καταστατικό της FIBA πολύ ευχαρίστως αλλά όχι πως δεν εχει το δικαίωμα να καθορίζει ποιοι σφυρίζουν στις διοργανώσεις της.

      Διαγραφή
    4. Ωραια, για εξηγησε μας τοτε και γιατι κοψανε πχ το Σχινα.

      Διαγραφή
    5. Σιγά μην κάτσω να χαλαστώ για το ποιος θα σφυρίξει το παιχνίδι. Τι με νοιάζει; Εγώ μπάσκετ θέλω να δω. Στην τελική, όποιοι και να σφυρίξουν, ο ηττημένος πάλι στη διαιτησία θα το ρίξει. Λάθη θα γίνουν έτσι κι αλλιώς. Σε ένα παιχνίδι επαφών και τόσων κατοχών, είναι αδύνατο να είναι όλα τα σφυρίγματα σωστά.

      Διαγραφή
    6. Δεν με νοιάζει φίλε γιατί κόψανε το Σχίνα ή τον Φούφουτο και από όσο βλέπω από την ανακοίνωση, δεν νοιάζει ούτε την ΚΑΕ ΟΣΦΠ. Εγώ ξέρω πάντως πως οι 3 για τους οποίους γκρινιάζει η ΚΑΕ ΟΣΦΠ κοπήκανε λόγω ΦΙΜΠΑ και άντε μετά να διαμαρτυρηθεί ο Σκινδήλιας (και ο κάθε Σκινδήλιας στη θέση του είτε ειναι ο Μπαλτακος ειτε ο Αγγελοπουλος) στη ΦΙΜΠΑ. Το πρόβλημα εδώ δεν είναι ΠΑΟ ΟΣΦΠ ΑΕΚ κοκ, είναι προβλημα λογικης. Δεν μπορεις να διαμαρτυρεσαι στην ΕΟΚ επειδη κανει ο,τι τις λεει η μητρικη της.

      Διαγραφή
    7. @2:39

      Έστω... Μαζί σου.
      Να βγει η ΕΟΚ και να πει δημοσίως όμως γιατί τους έκοψε. Είναι κακή η διαφάνεια; Ενοχλεί κάποιον;

      υγ
      έχεις κάποια πηγή για το εν λόγω καταστατικό;

      Διαγραφή
    8. http://basket.gr/index.php/omospondia/kanonismoi-kai-dikaio

      Η διαφάνεια δεν ενοχλεί κάποιον αλλά δε βρίσκω λόγο να ζητάμε από την ΕΟΚ να βγάλει ανακοίνωση για τα πάντα.

      Εδώ το πρόβλημα είναι βαθύ, διχασμός FIBA Λίγκας και δεν υπάρχει λόγος για δυναμιτίσεις. 'Ασε που ειναι και επικινδυνες-και αν τσαντιστει η Φιμπα και πει, κοψτε ΟΣΦΠ ΠΑΟ απο το πρωταθλημα; Θα γελασει και το παρδαλο κατσικι μετα, ειδικα αν εχεις ηδη κακες σχεσεις με την ΕΟΚ.

      Στην Κοντρα Φιμπα Λιγκας την πληρωνει το μπασκετ.

      Διαγραφή
  7. Τελείωσε η πρώτη αγωνιστική,περιμένω την επομενη για πιο ασφαλή συμπεράσματα ας πω όμως σε τι με έκανε σοφότερο.
    -Αρχικά το επίπεδο των ροστερ των ομάδων φαίνεται αναβαθμισμένο,άσχετα με τα προβλήματα χημείας.
    -Η Φενερ φαίνεται ιδιαίτερα ντεφορμέ για αυτή την περίοδο
    -Ο Κουρμπανοφ είναι ο καλύτερος role player στην Ευρώπη
    -Ο Τζάκσον αν δεν έπαιζε στη ΤΣΣΚΑ θα παίρνει τοπ συμβόλαιο με ηγετικό ρόλο
    -Πολλές ομάδες όπως Αρμανι,Μακαμπι και Γαλατά δορτωσαν το ρόστερ με σκόρερ που εκ πρώτης όψεως οι ρόλοι τους αλληλοσυγκρούονται
    Υγ.Οσο δεν υπάρχει κίνηση στην επίθεση του ΠΑΟ θα υποβαθμίζεται και η δημιουργία του Μπουρούση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Φωτσης, ο Καλαθης, ο Μπουρουσης, ο Ριβερς, ο Νικολς εχουν κερδισει ευρωλιγκα. Ο προπονητης τους δεν ειναι εξισου εμπειρος. Σιγα σιγα θα μαθει καλυτερα το υλικο του,θα μαθει να προσαρμοζεται γρηγοροτερα στις απαιτησεις της διοργανωσης και των αντιπαλων. Θα περπατησει την εμπειρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Jim τι γινεται με Καμπατσο;;;

    δεν μπορει να τον αφησει ο Λασο στη Μουρθια.χαραμιζεται το παιδι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. toney douglas λευθερος ... Μηπως λεω να τον κοιταξουμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλησπερα

    1. Ο αγώνας του Παο δεν μου άρεσε. Οχι βεβαια οτι περίμενα κάτι φοβερό τέτοια εποχή, αλλά σε πολλές περιπτώσεις νομίζω ότι παίχτηλε "βιαστικό" μπάσκετ, λες και γίναμε σε μια νύχτα ΝΒΑ επειδή άλλαξε ένας κανονισμός. Θα δούμε πως θα προσαρμοστούν οι ομάδες.

    2. Ίσως λοιπόν φέτος πάμε σε πιο γρήγορες επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι θα ευνοηθούν οι παίχτες που [πέρα από τα αθλητικά προσόντα τα οποία είναι απαραίτητα εδώ και χρόνια] [α]ξέρουν καλά το άθλημα και μπορούν να παίρνουν γρήγορες και σωστές αποφάσεις [β] έχουν άνεση με τη μπάλα και είναι καλοί στην προσωπική φάση.

    3. Αν δούμε περισσότερες γρήγορες επίθέσεις θα δούμε και περισσότερες συνολικές κατοχές ανά αγώνα. Συνεπώς το ζήτημα του ριμπάουντ και της ισορροπίας σε άμυνα και επίθεση γίνεται κομβικής σημασίας για κάθε ομάδα.

    μίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζιμ πες κλατι για ΑΕΚΑΡΑ.

    Πολύ ταλέντο δεν έχει μαζευτει σε νεαρές ηλικίες?
    Μωραίτης,Άτιτς,Ιβάνοβιτς,Σκουλίδας,Τσαλμπούρης.

    Mikar21

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H Mπάνβιτ του Φιλιπόφσκι θα κάνει πολλές κηδείες φέτος. Κρατήστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σκορπιες σκεψεις παρακολουθωντας το ματσακι Λαμποραλ-Ανδορα...
    -Ζοριστηκαν λιγο στο πρωτο ημιχρονο οι Βασκοι βγαζοντας ισως και λιγη κουραση απο το ματς της Παρασκευης, αλλα στο τριτο 10λεπτο πατησαν γκαζι.
    -Λιγος ο χρονος συμμετοχης για Θαναση. Κλασσικα ,φιλοτιμος αμυντικα , αλλα μεχρι εκει.Πρεπει να σημειωσε εναν ποντο σε ολο το ματς. Επισης υποπιπτει ευκολα σε φαουλ, κακια παλια συνηθεια την οποια δεν εχει ακομα διορθωσει.Βλεποντας τον, δεν ξερω αν ειναι η Ανδορα το οχημα το οποιο θα δωσει ωθηση στην καριερα του.Μακαρι παντως.
    -Θετικη εμφανιση απο Σερμαντινι ο οποιος προσπαθησε πολυ.
    -Θα περιμενε κανεις οτι η Μπασκονια, μετα την περσινη σεζον και τις απωλειες του καλοκαιριου, θα παρουσιαζοταν πιο αδυναμη φετος.Ομως οι προσθηκες δενουν σιγα σιγα με τον ηδη υπαρχον κορμο και το αποτελεσμα ειναι ισως καλυτερο του αναμενομενου ,οσο και αν ειναι πολυ νωρις για συμπερασματα. Τα πρωτα δειγματα παντως,ειναι θετικα.Στα συν και το μεγαλυτερο βαθος στην θεση 5 σε σχεση με περισυ.Επισης,μακαρι ο Hanga να μεινει μεχρι τελους και να μην επαληθευτουν τα σεναρια περι Μπαρτσελονα το Γεναρη,για να δουμε και φετος μεχρι που ειναι ικανη να φτασει αυτη η ομαδα.

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μολις επιστρεψει και ο Μπομπουα θα ανεβει και αλλο η Λαμποραλ...σημερα επαιξε λιγο και ο Τιγι...γενικα εχουν πολυ καλο υλικο ο Βασκοι!!!

      Διαγραφή
  15. Δημητρη πως θαβλεπες σχημα με 3 γκαρντ στον ΠΑΟ,Νικ,Μποχωριδη,Παππα???θα μπορουσε να δωσει μια εναλλακτικη λυση πισω από σιγκλετον και βασιλακη στο ''3'',να δωσει χρονο στον μποχωριδη,και την ευκαιρια στον Παππα να παιξει σε ρολους που θα διευρυνουν το παιχνιδι του περα απ το σκοραρισμα...αυτά ανεξάρτητα με την επικειμενη ελευση του κουκ,που παρεπιπτοντως είναι πολύ καλο πλει μεικερ,εμπειρο,και κολλαει στη συνθεση της περιφερειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τζιμ ο Λασο λες να ψηθει να παρει πισω τον Καπατσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν τον παρει πισω θα ειναι κουτος,πραγματα και θαυματα εκανε σημερα.

      Διαγραφή
    2. Στον Καμπάτσο έπρεπε να μπούμε σφήνα τώρα εμείς.
      Να του δώσουμε συμβόλαιο καλό και προοπτική ευρωλίγκας.
      Είναι στο χέρι του κάθε παίκτη να μην θέλει να πηγαίνει δανεικός και να ζητήσει ή να παίζει
      εκεί που υπέγραψε ή να φύγει με συνοπτικές.
      Με Γιούλ, Ντόμιτς και Ντέιπερ δεν έχει μέλλον
      στην βασίλισσα και θα τον φάει καμμιά ομάδα τύπου Βασκονίας.
      Εδώ τον Ντέιπερ τον πήρε για απολύτως βοηθητικό ο Λάσο που είναι αγύριστό κεφάλι.
      Τον είχε πρίν δυό χρονια το Καμπάτσο στη Ρεάλ με μηδενική συμμετοχή και μεταξύ πάγκου και εξέδρας.
      Δεν κατάλαβα γιατί να μήν φέρουμε Καμπάτσο να παίζει στους έξι ξένους και να μεταφέρουμε τον Φελντέιν μόνο Ευρωλίγκα.
      Ασσο καλό θέλουμε οπωσδήποτε έτσι κι έτσι όχι μόνο φέτος.

      Μπακατσούλας.

      Διαγραφή
    3. Ο Καμπατσο ειναι baller.

      Βγαζει την εικονα αυτη επειδη εχει τεραστια καρδια και ο ρολος του απολυτου ηγετη μιας ομαδας του δινει αυτοπεποιθηση και κινητρο.

      Δεν ειμαι καθολου βεβαιος οτι μπορεις να του δωσεις τετοιο ρολο σε μεγαλη ομαδα, διοτι δεν ειναι ουτε Τεοντοσιτς ουτε Σπανουλης ουτε Γιουλ σαν ταλεντο.
      Και αν δεν του τον δωσεις, δε νομιζω οτι θα δεις τετοια εικονα ανα λεπτο συμμετοχης.

      Πολυ ωραιος παιχτης αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι θα τον επαιρνα στην ομαδα μου αν στοχευω σε final 4.

      Διαγραφή
    4. Καλημερα αν και δεν μου ειναι ευχαριστο να συμφωνω μαζι σου(χαβαλε κανω)σημερα φιλε δημητριε συμφωνω απολυτως με το σχολιο σου για τον καμπατσο!

      Διαγραφή
    5. http://blog.stoiximan.gr/basket/euroleague/anevazei_doncic_h_real/

      Διαγραφή
  17. 1.Τζόρνταν Θίοντορ.Παίζει στη Μπάνβιτ.
    Ποιά η γνώμη σας?Μου άρεσε πάρα πολύ σαν Παίχτης στο ματς με την Νταρουσάφακα.
    2.Ο Τάλτον παιχταράς κι αυτός(του ρεθυμνου αυτός βέβαια).Ποιά ή γνώμη σας κι εδώ?

    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ταλτον αρκετα καλος .. Εχει βελτιωθει πολυ τον τελευταιο χρονο και η χρονια στο Ρεθυμνο θα του κανει πολυ καλο πιστευω..

      Διαγραφή
  18. Ως προς την κατεύθυνση που παίρνει το μπάσκετ στην Ευρώπη και την προσέγγιση με το πώς παίζεται στις ΗΠΑ, νομίζω πως πρέπει να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί. Να περιμένουμε να τρέξει λίγο η Ευρωλίγκα για να δούμε προς τα πού πάει το πράγμα. Η κουβέντα που θα προκύψει τότε έχοντας μεγαλύτερο και ασφαλέστερο δείγμα θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Από τα πρώτα οκτώ ματς, λοιπόν, είδαμε τα μισά απ’ αυτά να παίζονται σε σετ καταστάσεις. Μπορεί οι προπονητές να επέλεξαν να πάνε σε πιο σίγουρους δρόμους καθώς οι ομάδες είναι ανέτοιμες, μπορεί και όχι. Πάνω κάτω οι ίδιες ομάδες που έπαιζαν πέρσι σε υψηλούς ρυθμούς και πολλές κατοχές, παίζουν και φέτος.

    Για τις ελληνικές ομάδες είναι ακόμη πρόωρο να πούμε αν και πως θα προσαρμοστούν στη νέα τάση αν δεχθούμε ότι υπάρχει τέτοια. Το να ανοίξεις το τέμπο και να ψάξεις πολλές επιθέσεις στο transition είναι μια μετάβαση που απαιτεί χρόνο. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι το ταβάνι τους στην Ευρωλίγκα θα καθοριστεί περισσότερο απ’ το πώς θα ανταποκρίνονται στις επιθέσεις μισού γηπέδου. Η ταχύτητα εκτέλεσης σ’ αυτές τις καταστάσεις μετράει ακόμη περισσότερο.

    Το διήμερο, είδαμε την Μπάμπεργκ να εγκλωβίζει την Φενέρ σε μετρημένες κατοχές και να χάνει τεράστια ευκαιρία να αποδράσει με το διπλό. Την Ούνιξ να υποχρεώνει την αλλοπρόσαλλη Μπάρτσα σε αυστηρά καταστάσεις 5-5 και τελικά να αυτοκτονεί στο τέλος. Το ίδιο κι ο Αστέρας στο Βελιγράδι κόντρα στην Νταρουσάφακα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Ενώ σχεδόν στους ίδιους ρυθμούς εξελίχθηκε και το ματς του ΠΑΟ.

    Σ’ αυτό το πλαίσιο καλό θα είναι να συνυπολογιστεί και η συστολή που δείχνουν οι ομάδες στην άμυνα προσπαθώντας να καταλάβουν τη νέα ντιρεκτίβα για το αντιαθλητικό. Το ίδιο και οι διαιτητές που έδειξαν επίσης μπερδεμένοι. Είδαμε παίκτες διστακτικούς να κάνουν τα λεγόμενα ‘’καλά’’ φάουλ ή να σκέφτονται διπλά να βάλουν τα χέρια τους στην μπάλα. Όταν συνηθίσουν τη νέα κατάσταση λογικά θα αυξήσουν την αμυντική τους αποτελεσματικότητα και θα μειωθούν οι ευκαιρίες που υπάρχουν τώρα για εύκολο σκορ.

    Ο ΠΑΟ δεν ήταν καλός. Αναμενόμενο με βάση τα δεδομένα της εποχής. Το αν η ομάδα θα παίξει γρήγορα και τι σημαίνει αυτό το ‘’γρήγορα’’ θα κυριαρχήσει όλη τη χρονιά στην κουβέντα. Νομίζω ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε την παράμετρο του γούστου. Τι αρέσει στον καθένα να βλέπει. Π.χ. δεν μου άρεσε καθόλου όσο είδα το Αρμάνι – Μακάμπι με τους σχεδόν 200 πόντους στο ματς ενώ απόλαυσα τα κομμάτια που πρόλαβα του Φενέρ – Μπάμπεργκ. Αντίστροφα, δεν τρελάθηκα με το Ούνιξ – Μπάρτσα που το είδα όλο αλλά γούσταρα το β’ μέρος του Μπασκόνια – Εφές αν και σε μερικά σημεία η βιασύνη ήταν αυτή που κυριάρχησε.

    Είναι σχεδόν καθολική η διαπίστωση ότι οι ομάδες μας πρέπει να παίξουν γρηγορότερα απ’ ό,τι είχαν συνηθίσει. Όσους γνώστες έχω ακούσει ή διαβάσει σ’ αυτό συγκλίνουν. Αυτή η διαπίστωση μετατρέπεται σε πίεση στους δύο Έλληνες προπονητές με ταυτόχρονες επιφυλάξεις περί της ικανότητάς τους λόγω κυρίως των βασικών αρχών που διέπουν τις φιλοσοφίες τους. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι δεν είναι εύκολο για ομάδες με τέτοια budget να φτιάξουν σύνολα που απ’ τη μια θα ικανοποιούν το μάτι των πολλών και απ’ την άλλη θα είναι ανταγωνιστικές στο top επίπεδο. Ο κόσμος θέλει μεγάλα σκορ, πολλές επιθέσεις, θεαματικές φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο αλλά και το F4. Δεν μπορείς με τέτοιο budget να παίζεις τα πάντα.

    Εδώ, λοιπόν, θα αναζητηθεί η ισορροπία απ’ τους προπονητές. Γνώμη μου είναι ότι με βάση το υλικό τους περισσότερο κοντά σ’ αυτή την ιδανική κατάσταση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να βρει το σημείο ισορροπίας κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά αν και η απουσία του Τζέιμς είναι σημαντικό πρόβλημα προς αυτή την πορεία. Τον ΠΑΟ που έχει στο μυαλό του ο κόουτς θα τον δούμε μετά τις γιορτές. Αν έχει αντέξει μέχρι τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω 77 το βλεπω ως εξης.....θα παει για περιπου 30-35 λεπτα σε γρηγορες επιθεσεις και στα τελευταια σε σετ καταστασεις οπου θακρινονται τα παντα...οποιος βλεπει NBA καταλαβαινει τι λεω......stonerook

      Διαγραφή
  19. Καλημέρα
    Παρένθεση με ολίγη ελληνική λίγκα
    -Το Ρέθυμνο - Αρης ηταν ενα κακο ποιοτικά παιχνίδι,και αν το Ρέθυμνο βρήκε ενα τρόπο με την άμυνα του να μπλοκάρει τον Αρη στο τελος,η ομάδα του Πριφτη επιθετικά έκανε ενα απο τα χειροτερα παιχνιδια που μπορει να κανει ομάδα τετοιου επιπεδου με το πολυ ποιοτικο παιχνιδι του Καββαδά(!) που με δεκαοκτω ποντους σχεδονβ αλάνθαστος κεδρισε ολες τις μάχες που έδωσε στη ρακέτα.Ο Ντραγκισεβιτς σε αυτο το παιχνιδι εκανε κακο στην ομάδα του και εδειξε γιατι ειναι πυρηνικο οπλο και ειτε σκοτωνει τον αντιπαλο η την ομαδα του.1/8 τριποντα το Σαββατο και 3/33 ολος ο Αρης χανοντας τουλαχιστον 7-8 το τελευταιο διλεπτο που εδωσε το Ρεθυμνο προκλητικά αφου προτιμησε να κλεισει τη ρακετα.Ο Μπακνερ επισης δεν δειχνει να ανταποκρινεται πολυ καλα στη λιγκα μας αφου εκτος απο το παιχνιδι ψηλα που ειναι καλος εχασε πολλες μαχες στο ποστ με προχειρα τελειωματα και χαμηλα επιπεδα μαχητικοτητας....
    Το Ρεθυμνο με ηγετες τον Γιαννοπουλο και τον Χριστοδουλου κερδισε το παικχνιδι (μη διαβάζεται τι λενε τα σαιτς) με τον Ταλτον να βαζει πεντε καθοριστικους ποντους στο τελευταιο τριλεπτο και να καθαριζει.Πρωτα με μια φοβερη ankle breaking τριπλα στον Καββαδα που του εδωσε καθαρο λει απ και στη συνεχεια με ενα τζαπ στεπ τριποντο απο την κορυφη στη ληξη των 24ρων.Δυσκολος παικτης ,δεν εχει καθαρο μυαλο στην αρχη αλλα οταν γινεται κλειστο το παιχνιδι βγαινει μπροστα..Εκανε 3 λαθη στον αιφνιδιασμο και 7 συνολικα με 5 ασιστ..Θα σας ελεγα να κανουμε υπομονη και να δουμε αν θα βγαλει ολη τη σεζον στη λιγκα μας μεχρι να βγαλουμε καθαρο συμπερασμα για το τι μπορει να κανει στο ανωτερο επιπεδο....
    Ο Ανδρεας Χριστοδουλου κανει φοβερο στεπ απ σε μια ομαδα με λιγα γκαρντ και δειχνει οτι μπορει να κανει πραγματα,ενω περσι στον Κοροιβο για καποιο λογο δεν πηρε ευκαιριες.Εκανε παιχνιδι τζιμισιου κουορτερμπακ με τεραστια ακρα που βοηθανε πολυ στην αμυνα,επιθετικος πανω στη μπαλα και με φοβερα πατηματα..Εχει περιορισμους στο παιχνιδι του αλλα νομιζω θα παιξει ακομα καλυτερα
    Ασφυκτικα γεματο το γηπεδο του Ρεθυμνου μνετα απο παρα πολυ καιρο και αναμενουμε μια καλυτερη σεζον απο περσι και προπερσι...



    -Στα αλλα ευχαριστα ο Λινος Χρυσικοπουλος συνεχιζει να παιζει καλα με διαρκεια και δειχνει ετοιμος να ξεπερασει μια κακη τριετια και να παιξει καλο μπασκετ..Ειναι μονο 24 και τα προσοντα του (χτισιμο σωματος + ταλεντο ) δεν τα εχουν πολλοι ΕΛληνες ..Για να δουμε...Ο Κολοσος συνεχιζει να μην εχει βηματισμο και το ψιλο αδειο Βεντεοκλειο την περασμενη αγωνιστικη προβληματιζει.

    -ΣΤην ΑΕΚ ο Ζντοβτς δειχνει να εχει διαθεση να βαλει ολους τους μικορυς να παιξουν και αυτη τη στιγμη δειχνει πιο ετοιμος απο τον Αρη για να κανει καλη πορεια στο "ΤΣαμπιονς Λιγκ".Ειχαμε βεβαια αλλαγη ξενου με το καλημερα και προβλεπω να ερχονται και αλλες...

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίο σχόλιο. Πράγματι το 3/33 του Άρη λέει πολλά. Πρωτίστως ότι έχει χαλάσει το μυαλό σου.

      Διαγραφή
  20. Σκόρπιες σκέψεις και προβλέψεις επιπέδου Καζαμία...

    Είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί (τουλάχιστον μέσα στις επόμενες 3-4 εβδομάδες) λόγω ιδιοσυγκρασίας Σφαιρό αλλά θα προτιμούσα τον Παπαπέτρου στο 3 πίσω από το Λοτζέσκι και τον Παπανικολάου στο 4 πίσω από το Πρίντεζη (μαζί με Αγραβανη που μπορεί να γίνει αμυντικό τέρας ΑΝ καθαρίσει το μυαλό του λίγο ακόμα).

    Θέλω να πιστεύω πως τα λεπτά του Χάκετ θα ανέβουν και πως ένας λόγος που είναι χαμηλά είναι η εγκυμοσύνη και γέννα της συζύγου του που ανακάτεψε τη προετοιμασία του και όχι αγωνιστικό συμπέρασμα του Σφαιρό.

    Οι αρκετές παρ΄ολίγον εκπλήξεις της πρεμιέρας μάλλον οφείλονται στο γεγονός πως είναι αρχή ακομα, δε βλέπω να προκύπτει πάνω από μια (και αν) εκπληξη στη τελική κατάταξη πριν τα πλει-οφ, το σύστημα αυτό ευνοεί τους δυνατούς και γεμάτους.

    Θυμάμαι ενα άρθρο για το Χρυσικόπουλο πριν αρκετά χρόνια που ανέφερε χαρακτηριστικά "big guards in Greece grow on trees". Ίσως βρει την Ιθάκη του ως 3 και να μη πάει χαμένο το ταλέντο του. Σουτ σταθερό άμα φτιάξει μια χαρά θα είναι...

    Ο Ραις έχει carte blanche να παιρνει πρωτοβουλίες κατά βούληση, την επόμενη φορά θα μπουν τα σουτ. Βλέπω MVP season (ή εστω κάτι κοντά σε αυτό) από το κοντό κυριούλι με τα τρομερά τελειώματα.

    Αν πέσω μέσα σε 2 από τα παραπάνω ευχαριστημένος θα είμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μιας και είδαμε όλα τα ματσάκια, ας γράψω και εγώ πως είδα τις ομάδες στην πρώτη αγωνιστική. Ξεκινάω ανάποδα, πρώτα τους υπόλοιπους και τέλος τον ΠΑΟ.

    - Μπάρτσα και Νταρού απλά κλέψανε τα ματσάκια τους, τι άλλο να πούμε. Ο Μπλατ εκμεταλλεύτηκε πλήρως το σάστισμα ? το άγχος ? την βιασύνη ? του Αστέρα στο κλείσιμο του ματς και έτσι απλά έγραψε. Παρομοίως ο Λάσσο !!! με την συμβολή του γεροΝαβάρο, αν και δεν μπορείς να πεις ότι η Unics είναι άπειρη ή δεν έχει παίκτες. Απλά έτυχε στο virage να έχει καλύτερο ρυθμό και Navarro-in-the-zone

    - Όλο το ματς ΕΑ7-Maccabi αποτυπώνεται στη τελευταία φάση. Μια ΕΑ περίπου παιδική χαρά, και μια Maccabi που τελικά τα περίμενε όλα από τον Goudelock. Για το "παιδική χαρά" ευθύνεται άραγε ο Ρέπεσα ? Μπορεί. Πάντως η Maccabi σίγουρα ήταν καλύτερη του αναμενομένου, και σίγουρα θα γίνει πιο σοβαρή -και επικίνδυνη- ομάδα (ας βάλουμε και τις απουσίες μέσα).

    - Κοίτα να δεις που ο Bargnani δεν ήρθε μόνο για ένσημα ή τουρισμό. Και έτρεχε, και βούταγε, και έσπρωχνε, και από όλα. Από την άλλη το'χω πει και εδώ μέσα νομίζω, ο Heurtel έχει μόνο δύο modes: στον πάγκο και turbo boost. Όταν του βγαίνει το παιχνίδι, είναι super, όταν όμως όχι, τότε δεν βοηθάει καθόλου. Ακόμα και έτσι όμως, και η Εφές μπορούσε να το είχε κλέψει το ματς...

    - Ο ΟΣΦΠ όπως είπε και ο Jim δεν ήταν έτοιμος για παιχνίδι 90 πόντων. Και κάτι μου λέει ότι, κρίνοντας από τα adv.stats των παικτών του, κυρίως πόντους/κατοχή και με τις αναμενόμενες κατοχές του ΟΣΦΠ, ότι δεν θα είναι ποτέ ομάδα 90 πόντων φέτος. Ίσως ούτε καν 85. Άρα θα πρέπει να πάει τα ματς κάτω από τους 80 αν θέλει να κερδίζει.

    - Και πάμε στον ΠΑΟ. Αρκετά προβλήματα προχθές, μερικά από τα οποία είναι απολύτως λογικά:

    1) Μοναδικός pnr ψηλός ο Gist. Και αντιστοίχως μοναδικός pnr PG o Καλάθης. Μια φορά παίξανε pnr, κατέληξε στο κάρφωμα της βραδιάς. Αντιθέτως, μια φορά παίξανε pnr με Singleton, και έκανε επιθετικό foul. Ο Μπουρούσης δεν μπορεί pnr, άρα όταν ανέβαινε ψηλός να σκρινάρει τον Καλάθη, η αντίδραση της άμυνας ήταν αυτόματη: περιμένουμε το pnp σουτάκι (εκτός από δύο φορές που βούτηξε ο Καλάθης και έκανε layup).

    2) Ωραία και καλά τα τρεξίματα και τα transitions και η motion, αλλά χωρίς cross/σταυρώματα/κοψίματα, προκοπή δεν βλέπεις σε set επίθεση. Και αυτά είναι τα δύσκολα, θέλουν συγχρονισμό και αλληλουχία, δεν βγαίνουν με 5-10 προπονήσεις. Δεν είναι pnr που το στήνεις κάνοντας απλά σήμα με το χέρι σου. Γι'αυτό και ο ΠΑΟ ήταν πολύ στατικός, θέλει δουλειά όλο αυτό.

    3) Δυστυχώς όμως, και από post λίγα πράγματα. Πόσταραν μόνο ο Μπουρούσης και 3-4 φορές ο Gist, που έβαλε κιόλας 2 "ετσιθελικά" καλάθια. Το ξέραμε ότι χωρίς Μπουρούση πρακτικά δεν θα έχουμε post παιχνίδι, απλώς το είδαμε και irl. Εκτός αυτού, πρέπει να μέτρησα διψήφιο αριθμό επιθέσεων που είχε μείνει το εκάστοτε 4/5αρι μας με τον Pangos ή τον Lekavicius και δεν πέρασε η μπάλα ούτε μία φορά στο ζωγραφιστό!!! Απίστευτο για ΠΑΟ και ομάδα Πεδουλάκη και όμως αληθινό.

    4) Άλλος ένας τομέας που θέλει δουλειά και συνοχή είναι οι περιστροφές στην άμυνα. Δεν αρκεί να έχεις καλούς μεμονωμένους αμυντικούς, μια λάθος περιστροφή και σου έβγαλαν ελεύθερο σουτ (και συνήθως το έφαγες κιόλας). Το ανέφερε και ο Τσαρτσαρής μετά στη Nova, με 2-3 αλλαγές το πολύ που γινόταν κάθε χρονιά επί Ζοτς, ο ΠΑΟ ήταν έτοιμος από το πρώτο ματς της χρονιάς, γι'αυτό και έπαιζε άμυνα που λες και τηλεμεταφερόντουσαν οι παίκτες. Απλά έκαναν πάντα και παντού σωστές περιστροφές, οπότε ο αντίπαλος έκανε πάντα και παντού πιεσμένα/βεβιασμένα σουτ πάνω σε άμυνα. Εδώ όμως είμαι σίγουρος ότι ο RG θα τη βρει την άκρη, και υλικά έχει και την ξέρει πολύ καλά τη δουλειά αυτή.

    - Δεν το έβλεπα, μόνο τη τελευταία φάση είδα, αλλά υποθέτω ότι η Φενέρ γλύτωσε από του χάρου τα δόντια (?)

    Για πάμε να δούμε τι θα δούμε και σήμερα, σημαντικό ματς, για δύο ανέτοιμες ομάδες. Αν δεν υπάρξει διψήφια διαφορά για οποιαδήποτε ομάδα, μικρή σημασία θα έχει ποιος θα είναι τελικά νικητής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Περιμένω το σημερινό παιχνίδι με πολυ ενδιαφέρον

    Εχω την εντύπωση πως και οι 2 προπονητές βρισκονται υπο κρίση

    Πιθανή ήττα του Ολυμπιακού, ή ηττα του Παναθηναικου με διαφορα που δεν ειναι ευκολα καλυψιμη στο παιχνιδι του 2ου γυρου, θα βαλει πολλά μαυρα συννεφα νωρις.

    Οι ομαδες εδειξαν κακο προσωπο. Για μενα προβαδισμα εχει ο Ολυμπιακος ομως, καθως σε σχεση με περισυ εχει αλλαξει λιγοτερο σε σχεση με τον Παναθηναικό.

    Εννοειται πως η αποδοση του Μπουρουση ιντριγκαρει, ειναι σημαντικο ομως ο ιδιος να μεινει συγκεντρωμενος και να μην μπει στο τρυπακι των προσωπικων απαντησεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πραγματι ο Τζορνταν Θιοντορ καταπληκτικος χθες με την Μπανβιτ.Τι παικτης ειναι Τζιμ αυτος?Εχεις καποια αποψη?
    Την πρωτη αγωνιστικη μαθαμε τα εξης[οχι πως δεν τα ξεραμε τα περισσοτερα].
    1]Ο Πεδουλακης δεν θα καθιερωσει ποτε καποιον νεαρο,οχι για τιποτε αλλο αλλα γιατι δεν εχει το know how να το κανει
    2]Οσο ο ΠΑΟ δεν θα παιρνει παιχτη των 25 ποντων[να καλυπτει και την αδυναμια στο επιθετικο κομματι του προπονητη] τοσο δεν θα εχει τυχη.
    3]Ειναι ποτε δυνατον ο βρομοχερας Γκουντελοκ να ειναι στην αγορα το καλοκαιρι και να μην τον βλεπει ο ΠΑΟ ,αλλα να τον παιρνει η Μακαμπι?
    4]Αντιθετα με την επιθεση ,ο Πεδουλακης, αποκλειεται να μην
    στρωσει[αργα η γρηγορα την αμυνα].Το κενο που δημιουργειται κατω απο το καλαθι[εξ ου και τα 18 επιθετικα της Ζαλγκιρις] δεν εχει να κανει με τα ατομα αλλα με το συστημα και μολις το μαθουν θα σφιξει η αμυνα
    5]Καλυτερα να παιζεις ασχημα και να κερδιζεις παρα το αντιθετο,αρα σε αυτην την φαση μετραει η νικη.
    6]Στον Ολυμπιακο το ξερουν και οι πετρες ,η παρουσια του Παπανικολαου και η επιμονη του προπονητη σε αυτον [για προφανεις λογους] ειναι το βασικο προβλημα που χαλαει την αγωνιστικη ισσοροπια
    Επισης οταν ο Χακετ παρει τον χρονο του Μαντζαρη ,η ομαδα θα γινει πολυ καλυτερη.
    Ο Μπλατ ξεκινησε νωρις νωρις να αποδυκνειει τι σημαινει να εχεις μεγαλο προπονητη
    Δρατομαι της ευκαιριας να πω οτι μετα τους Ομπραντοβιτς,Μπλατ ,Ιτουδη και Μπαρτζωκα[λιγο πιο πισω αυτος] υπαρχει το χαος
    Υπο αυτου του πρισματος δεν θα διαφωνησω καθολου με την πιθανη επιλογη ,των επομενων κατα σειρα προπονητων του ΠΑΟ..Γκερσον,Σαρας,Ιτουδης η Μπαρτζωκας.Σε βαθος 5ετιας.
    Η πρωτη αγωνιστικη ηταν πολυ ενδιαφερουσα και ξεχωριζω τη νικη του Μπλατ αλλα και την ανελπιστα καλη εμφανιση της Μακαμπι,εστω και αν απεναντι ειχε μια ομαδα γνωστη για την αδυναμια της.
    Ακομη την επιστροφη της Μπαρτσα στο παιχνιδι,την ταχυτατη πρσαρμογη στην Λαμποραλ και το πολυ καλο παιχνιδι της Εφες σε μια πολυ δυσκολη εδρα.Ντοελμαν και Μπραουν]κυριως αυτος] εβγαλαν ματια οπως και ο Μυλλερ της Μπροσε.Τι καλα που θα ηταν να ειχε ερθει καποιος απο τους τρεις στον ΠΑΟ.
    Ευσημα αξιζουν στον Πεδουλακη για την επιμονη του στον Σενγκελια,πολυ καλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Theodore τον είχε εξετάσει ο Ολυμπιακός προ τριετίας. Καλός παίχτης.

      Διαγραφή
  24. επειδη ειδα ολα τα ματς της πρωτης αγωνιστικης ας κανω και εγω το σχολιο μου...

    Ρεαλ-Ολυμπιακοσ:μετριες και οι δυο ομαδες κατα τη γνωμη μου..σε κατι τετοιες περιπτωσεις κερδιζει η ομαδα με τη μεγαλυτερη ποιοτητα και αυτη ειναι η Ρεαλ...too much συζητηση για τη διαιτησια...απλα επαιξαν εδρα..

    Γαλατα-Τσσκα:καλο ροστερ οι Τουρκοι, αλλα εχουν ακομα πολλα θεματα...τα βασικα εκανε η Τσσκα και κερδισε...Τεοντοσιτς-Ντε Κολο-Τζακσον φοβισαν κοσμο και κοσμακι...

    Μιλανο-Μακαμπι:πολυ καλο ροστερ το Μιλανο..εξαιρετικος Χικμαν, καλυτερη αποτι περιμενα η Μακαμπι...ωραιο ματς γεματο αφελεια ομως...

    Ερυθρος Αστερας-Νταρουσαφακα:στη κυριολεξια το κλεψε το ματς ο Μπλατ...σε κακη μερα η Νταρουσαφακα κερδισε σε μια δυσκολη εδρα..κατι δειχνει αυτο...

    Ουνιξ-Μπαρτσα:μια απο τα ιδια...εκει που φαινοταν πως πανε για νικη και ευκολα οι Ρωσσοι, το οιστρο του Ναβαρο αλλαξε τις ισορροπιες...σημαντικη νικη για την γεματη απουσιες Μπαρτσα..τρομερος Λαταβιους Ουιλιαμς για την Ουνιξ..

    Φενερ-Μπαμπεργκ:μικρο ροτεισον για τη Φενερ που ακομα ψαχνεται...πολυ καλη ομαδα η Μπαμπεργκ..συμφωνω ομως με τον Jim της λειπει ενας slasher να κανει τη διαφορα στο τελος...εχασε ευκαιρια για τη νικη, αλλα και παλι την περιμενω να δινει μαχη μεχρι τη τελευταια στιγμη για τα play offs...

    Παναθηναικος-Ζαλγκιρις:μετριος Παναθηναικος, δουλεμενη ομαδα η Ζαλγκιρις...δεν το ειδα πολυ αυτο το παιχνιδι να πω την αληθεια..χαιρομαι παντως για τον Παππα...ελπιζω φετος να δειξει το ταλεντο του!!

    Λαμποραλ-Εφες:το καλυτερο παιχνιδι της αγωνιστικης...σε κακη μερα ο Χανγκα αλλα με τετοιο Μπαρνιανι πως να χασεις..εξαιρετικος και ο σενγκελια...πολυ καλα στοχεια ο Βοιτμαν...μαρεσουν και φετος οι Βασκοι...οσον αφορα την Εφες ειναι η ευκαιρια της τη Πεμπτη να παρει διπλο στο σεφ...εχει μεγαλο potential αυτη η ομαδα...ο Ομιτς δειχνει εξω απο τα νερα του μεχρι στιγμης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πρώτο ματς χωρίς τον Μήτσο στο ΣΕΦ, δύσκολα τα πράγματα... Πρέπει να κάνει step-up ο Παππάς, ενώ έχει τα φόντα να παίξει καλά και ο Μπουρούσης. Αν τον βοηθήσει η ομάδα --μην παίρνει την μπάλα στα 5-6 μέτρα και αρχίζει το σπρώξιμο!- μπορεί να βάλει τους ψηλούς του ΟΣΦΠ στο καλάθι. Στην άμυνα βέβαια ο ΟΣΦΠ θα τον χτυπήσει ανελέητα με p'n'r.

    Όπως γράφει ο Q 81, ο Πεδουλάκης θα αισθανθεί άβολα με τυχόν μεγάλη ήττα. Νομίζω όμως ότι ο Σφαιρόπουλος θα αρχίσει να ιδρώνει ακόμα και με ήττα μισού πόντου. Με μείον δύο ξένους (τι καλά που θα ήταν να έπαιζε ο Νίκολς αντί του Ρίβερς!) και με τα προβλήματα που έχει δείξει ως τώρα ο ΠΑΟ, το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο βέβαια.

    Ντάρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οσον την αφορα την Μπαμπεργκ. Ειναι φανερο οτι της λειπει ο παγοθραυστης Γουναμεϊκερ φετος. Και οσο κρατανε οι Μιλλερ, Μελλι και Ταϊς μπορει να παει μακρια αλλά νομιζω οτι τουλαχιστον οι δυο πρωτοι θα κλαταρουν καποια στιγμη στα μεσα της χρονιας. Με ενα ακομα δυνατο 2-3 η ομαδα θα ηταν σουπερ παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα κανει προσθηκη ο Τρινκερι, σιγουρα βλεπει αυτο που βλεπουμε κι εμεις. Δεν ειναι πολυ δυσκολο να βρει τετοιον παιχτη στην Αερικανικη αγορα.

      Διαγραφή
  27. Χαλασε του κουκ.δεν μπορω να πω οτι στεναχωριεμαι και ιδιαιτερα αλλα αυτο σημαινει οτι θα καθυστερησουμε και αλλο, πραγμα που ειναι ανησυχιτικο διοτι οπως φανηκε και με τη ζαλγκιρις κανενα παιχνιδι φετος στην ευρωλιγκα δεν θα ειναι ευκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι το 2013 με τραυματία τον Ουκιτς πήραμε παίκτη ;;
      Το 2014 με τραυματια το Νελσον φέραμε άσσο η τον Μπλουμς που σουταρε τριποντα;
      Το 2015 με εξω Παππά και Μποχω κι ολα ολα τρια γκαρντ για ευρωλιγκα κι Ελλαδα, φέραμε περιφερειακο ;;;
      Μια ζωή τα ιδια δεν κανουν;
      Είχαμε και 3D που κάλυπτε ολες τις τρύπες τουλάχιστον.
      Απο κατεβασμα μπάλας μέχρι και σκορ στα δύσκολα.
      Ο Καμπατσο έπρεπε να ηταν ΟΑΚΑ απο το καλοκαίρι στον ασσο μαζί με Νικ, στο 2 ο Παππας με το Τζέιμς και μονο ευρωλιγκα ο Φελντειν.
      Πλήρη περιφέρεια ακόμα και σε τυχών ατυχίες κακή ώρα όπως τώρα.
      Κι ας ανήκει στη Ρεάλ.
      Δεν θα δέχονταν να πάει δανεικός στη Μούρθια και τέλος, εκτός αν τον έπαιρνε ο Λάσο που δεν τον θέλει με τίποτα.
      Εδω πήρε πισω τον Ντρειπερ που έδιωξε και οχι τον Καμπατσο που ειναι δικός του.
      Φταίμε λοιπόν για οτι συμβεί απο δω και πέρα.

      Μπακατσουλας.

      Διαγραφή
    2. Η φτηνια τρωει τον παρα.

      Διαγραφή
  28. ΤΟ GAZZETA ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΥΚ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΣΠΟΡΤΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΥ ΚΟΥΚ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ συγγνωμη για την διαφηιση αλλων σαιτ αλλα δεν αντεξα,αθανατη ελλαδαρα....

    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τι λετε ρε παιδια, χαλασε του Κουκ? Πως?

    Μηπως ο Μισκο εκτος απο σπαγγετι με σαλτσα ζητησε και εξτρα γραβιερα τριμμενη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απαντήσεις
    1. Jim απο τους κομμενους απο ΝΒΑ μεχρι στιγμης ποιον θα κολλαγες στη Μπαμπεργκ για να λυσει το θεμα της?

      Πες, κουβεντα να γινεται.

      Ο Βαντερ Μπλου νομιζω θα μπορουσε να δωσει τις μπουκες και το mid-range του Wannamaker, δεν ειναι τοσο σκληρος αλλα επιθετικα νομιζω θα ταιριαζε.

      Ο Μαρντυ Κολλινς θα ητανε ΤΑΜΑΜ γι αυτη τη Μπαμπεργκ, απορω πως δεν τον κοιταξε ο Ιταλος.

      Διαγραφή
    2. Εάν ο Τρινκιέρι κοίταζε κάτι θα αξιολογούσε ως πρώτο στοιχείο το πόσο ταιριάζει η ιδιοσυγκρασία του παίχτη με αυτή της ομάδας του και έπειτα να μη χαλάσει τις ισορροπίες. Καλές οι σκέψεις σου. Νομίζω πάντως ότι τουλάχιστον προς το παρών δε θα κοιτάξει κάτι.Ο Κοζέρ παίζει πολύ καλά και θα ανεβάσει και τον Λο. Το πρόβλημα βέβαια θα υπάρχει.

      Διαγραφή
  31. Jim τώρα που από ότι φαίνεται χαλάει του Κουκ τι γίνεται? Θα πάρει παίχτη ο ΠΆΟ ή θα μείνει ως έχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι στην αγορά Τάκη. Μια τέτοια απόφαση εξαρτάται από πολλές παραμέτρους.

      Διαγραφή
  32. Jimαρε υπαρχει ενδεχομενο επιστροφης dj?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει ιδιοσυγκρασία role player. Και αργότερα που θα είσαι πλήρης θα χρειαστείς άλλα στοιχεία από τον πέμπτο σου γκαρντ.

      Διαγραφή
  33. Kaλησπερα γκουρου πως το βλεπεις το πραγμα τωρα που χαλασε του κουκ?
    Εχεις κατι στο μυαλο σου?θα ηταν υπερβολη να παει η ομαδα ως εχει με μπολικο ρισκο μεν αλλα με την προοπτικη να κερδισει δια παντως τον μποχωριδη???
    υγ:τι γινεται στις γυναικες στην αμερικη θα κανουμε αλλο ενα ξενυχτι μεθαυριο...

    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα. Γενικά είμαι υπέρ της λογικής που χαρακτήρισες ρίσκο. Αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος του πέμπτου γκαρντ στον αρχικό σχεδιασμό. Ειδικά όμως, ο ΠΑΟ θα χρειαστεί γκαρντ.

      Διαγραφή
    2. Πιστευω οτι το στοιχημα Μποχωριδης υπαρχει μονο στην φαντασια της διοικησης. Το παιδι δεν εχει κανενα στοιχειο που να δικαιολογει την παρουσια του σ'αυτο το επιπεδο οσο καλη διαθεση και αν εχει κανεις.
      Ο Παναθηναικος χρειαζεται εναν ασσο σκετο ΤΩΡΑ!
      Ο Πεδουλακης το ξερει και η υποθεση Τζειμς δεν αφηνει περιθωρια στην διοικηση να του αρνηθει.

      Διαγραφή
  34. Λενε οτι του ζητησανε να πληρωσει τον φορο αλληλεγγυης και αρνηθηκε. Λαθος του!

    Αυτο ειναι το νεο μοντελο υπογραφης παιχτων πλεον. Πληρωνεις για να παιζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην λες ότι θέλεις η ομάδα του έδινε σαράντα χιλιάρικα το μήνα+την εφορία του και αυτός ζητά και τον φόρο αλληλεγγύηςπου βάση νόμου ΑΥΤΟΣ υποχρεούται να πληρώσει ,και φυσικά θα πάρει και η ομάδα του 140000 το μπάι άουτ του,από που και ως που λοιπόν πληρώνει ο ΤΕΛΕΙΩΜΈΝΟΣ για να παίξει μου εξηγείς ?

      Διαγραφή
    2. Και την εφορία, βάσει νόμου, ο ίδιος υποχρεούται να την πληρώνει, ασχετως αν συνηθιζουν οι διοικησεις να την πληρωνουν.

      Ωστοσο, καταλαβαινω πως με αυτα και με αυτα, μαζευτηκε μεγαλο ποσο που η διοικηση εκρινε πως δεν αξιζει να δωσει για τον παιχτη. Το αν έκρινε σωστά, θα το δουμε στην πορεία της σεζον.

      Διαγραφή
  35. Αλλο ενα ντερμπυ win-win για μας τους γαυρους.

    Η κερδιζουμε η πλησιαζει κι αλλο η μερα που θα αποκτησει η ομαδα και παλι προπονητη. Ποιος τη χαρη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ποιος ο προπονητής; ο Αγγέλου;
      έτσι όπως πάμε το στοίχημα δεν είναι το φ4 αλλά να ψηθούν για τα καλά οι μικροί, κάτι να κερδίσει ο οσφπ φέτος γιατί στην ευρώπη στους 8 και καλά είναι.

      Διαγραφή
    2. Οχι βεβαια, δεν ειμαστε στο 2011. Δεν "ψηνουμε μικρους" (οχι αποκλειστικα).

      Σαφεστατα και ειναι αποτυχια να πας απλα στους 8 σε μια απο τις τελευταιες χρονιες του Σπανουλη και απο τις καλες του Πριντεζη, ενω εχεις ευτυχησει να εχεις ταυτοχρονα στο ροστερ σου προσωπικοτητες οπως ο Χακετ και ο Λοτζεσκι και ρολιστες οπως ο Μπερτς, οι 2 Παπ και ο Μαντζαρης.

      Ιδανικα θα ηθελα ο Ολυμπιακος να συνειδητοποιησει τις προτεραιοτητες και να επενδυσει σε εναν πραγματικα καορυφαιο προπονητη, οπως ο Τρινκερι, και να σταματησει να κανει το φτωχο συγγενη με φιλοτιμες, τιμιες μετριαντζες οπως ο Σφαιροπουλος.

      Αλλα αν ειχα την επιλογη Σφαιρο η Αγγελου ακομα και τωρα, Νοεμβρη, Αγγελου χτες. Ακομα καλυτερα αν του κολλησεις και εναν ανερχομενο για ασσισταντ, πχ Δεδα η Πριφτη (δυσκολακι).

      Διαγραφή
    3. Πεδουλακης-Σφαιροπουλος ειναι πλασμενοι ο ενας για τον αλλο

      Διαγραφή
  36. Ντέρμπι σήμερα. Και με μεγάλο ενδιαφέρον σε κομμάτια πέραν του τελικού νικητή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Jim με Καμπατσο λες να ασχοληθει μεσα στη σαιζον ο Λασο...γυρω στα χριστουγεννα θα παρει και διαβατηριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Δεν νομίζω ότι αν τον ήθελε ο Παναθηναϊκός πραγματικά τον Κουκ θα χάλαγε την μεταγραφή για τον φόρο αλληλεγγύης. Κάτι άλλο παίζει, ίσως να έχουν βρει κάτι πιο value for money....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Σκόπιμα πήρε Ντρέιπερ. Έχω ανεβάσει ένα λινκ πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Με τον Τζαμόν Λούκας Γκόρντον τι γίνεται ρε παιδιά; Είναι όντως τραυματίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Αν πάει για τον Cooper Jim θα είναι πιστεύω το perfect fit για τον παίχτη που θέλουμε αυτή την στιγμή...αρκεί ο Πεδουλάκης να αποδειχθεί Μαρκόπουλος και βρει το κουμπί του....μπορεί να μην έχει εμπειρία Eurolegue αλλά είναι 1,5 κλάση πιο πάνω απο τον Κουκ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Στεφ. Είναι ιδιαίτερο παιδί όπως και παίχτης ο Κούπερ. Και ο κόουτς πιστεύω ότι θα κοιτάξει πιο strong body guard με άνω του μ.ο. άμυνα.

      Διαγραφή
  42. Σκόπιμα πήρε Ντρέιπερ. Έχω ανεβάσει ένα λινκ πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Mαγκια του Γιαννακοπουλου αυτο που εγινε με τον Κουκ. Σου δινουν ενα σκασμο λεφτα, σου πληρωνουν το φορο εισοδηματος και το προβλημα σου ειναι η εισφορα αλληλεγγυης;; Τη στιγμη μαλιστα που οι συναδελφοι σου στις ΗΠΑ πληρωνουν τα παντα απο την τσεπη τους.. Ας κατσει στην Εστουντιαντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άκου πόσο απλά είναι τα πράγματα. Ο παίκτης ζητάει 40 χιλιάρικα το μήνα καθαρά. Έχεις; Του τα δίνεις. Δεν έχεις; Κάθεσαι στα αυγά σου.

      Διαγραφή
    2. Παιδια, κρατατε λιγο μικρο καλαθι με αυτες τις διαρροες περι εισφορας αλληλεγγυης.

      Αυτα ειναι αστειοτητες που διαρρεουν οι αθλητικες διοικησεις στην Ελλαδα για να κουκουλωσουν δικους τους κακους χειρισμους (οχι μονο ο ΔΓ, ΟΛΟΙ το κανουν, ΣΑΝΟ λεγεται).

      Δεν εχει σημασια τι ειναι φορος, τι ειναι εισφορα, τι ειναι ΦΠΑ και τι ειναι καλαντα, στην ουσια ο παιχτης ζητησε Χ στην τσεπη του και εσυ του εδινες λιγοτερα. Τελος.

      Αυτα τα "ο τσιπης ο Κουκ δεν ηθελε εξαστερο" ειναι για γελια.

      Διαγραφή
    3. Ποσα ακριβως του εδωσαν? Γιατι εδω ακουστηκε οτι του εδωσαν οτι επαιρνε και στην Εστουντιαντες με το καροτο να ειναι οτι θα παιζει στην Ευρωλιγκα. Κι αυτα για δυο μηνες εγγυημενα μονο.

      Οπότε για ποιο λογο να φυγει ο παιχτης? Για να παρει τα ιδια λεφτα αλλά να εχει να πληρωσει απο την τσεπη του παραπανω φορους απο οτι θα πληρωνε στην Ισπανια?

      Διαγραφή
    4. Eγω λεω το εξης απλο: παραειναι καλομαθημενοι οικονομικα οι μπασκετμπολιστες.Εκτος απο το 'Ο παίκτης ζητάει 40 χιλιάρικα το μήνα καθαρά. Έχεις; Του τα δίνεις. Δεν έχεις; Κάθεσαι στα αυγά σου' υπαρχει και το 'η ομαδα δινει 40 χιλιαρικα το μηνα μικτα. Θελεις; Παιζεις. Δε θελεις; Παιρνω αλλον και συ καθεσαι στην Εστουντιαντες να παιζεις με λιγοτερα'. Για να τελειωνει η πλακα δηλαδη.

      Διαγραφή
  44. καλησπερα Jim..συμφωνω με τα παιδια απο πανω..ο Καμπατσο ειναι πολυ καλος για να παιζει στη μουρθια..ο Ντοτσιτς ειναι εξαιρετικος αλλα ας παρει και τονα ργεντινο..αλλωστε τον βαζει και αρκετες φορες στο 3 τον Ντοτσιτς, χωρανε και οι δυο..θα κινηθει τα χριστουγεννα να τον φερει πισω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. O Παναθηναίκός θεωρητικά θα: α) Ποστάρει με τον Μπουρούση(δυστυχώς δε θεωρώ οτι έχει τόσο το παιχνίδι με πρόσωπο,όσο αυτό εμ πλάτη!)
    β)Παίξει το PnP με Καλάθη-Singleton και το PnR με Καλάθη-Γκιστ!
    γ)Βασιστεί στο 1vs1-Isolation(+προσωπικές εμπνέυσεις)του Νίκου Παππά!
    Είναι γνωστο το πρόβλημα του στην pnr άμυνα!!!
    ¶.Τι άλλο² μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν???

    Ο Ολυμπιακός πάλι θα:α)Χτυπήσει στην weakside με τρίποντα και κοντά στο καλάθι,με ξεμαρκάριστο παίχτη έπειτα από screen!
    β)Επιμείνει με pnr Σπανούλη-Birch και λιγότερο Σπανούλη Γιάνγκ!
    γ)Ασταμάτητο ποστ-game από τον-μέτρ του είδους-Πρίντεζη!
    Είναι όμως δεδομένο οτι η περιφερειακή του άμυνα έχει θέματα,με ότι αυτό συνεπάγεται!!!
    ¶.Τι άλλο³ μπορούμε να περιμένουμε απο αυτόν???


    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Στο θεμα του Κουκ, νομιζω πως ο Παναθηναικος πρεπει να αποφασισει τι θελει

    Πιστευει στον Μποχωριδη σαν 5ο guard και υπαρχει ενα ποσοτικο προβλημα με τον τραυματισμο του Τζεημς οπως υποστηριζεται;

    Επρεπε να παρει κοινοτικο παιχτη χτες. Αντιθετα εχουν περασει 10 μερες και ακομα το συζηταμε.

    Θελει εναν PG ακομα ωστε να μεινει ΑΚΟΜΑ και οταν γυρισει ο Τζεημς; Κακως τοτε δεν ειχε παρει εναν ακομα παικτη το καλοκαιρι οπως πολλοι φιλοι εγραφαν.

    Σε καθε περιπτωση η ομαδα σε αυτο το θεμα τα εχει κανει μπαχαλο.
    Παντως δεν εχει λογικη να σου παρει 20 μερες να βρεις εναν παικτη, αλλες 15 μερες για να προσαρμοστει ενας παιχτης για να αντικαταστησεις εναν παιχτη που θα λειψει 1,5-2 μηνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι, δεν πιστευει στον Μποχωριδη!

      Ναι, θα προτιμουσε κοινοτικο!

      Ναι, θα ηθελε ενα γκαρντ ακομα να μεινει εστω κι αν γυρισει ο Τζέιμς!

      Ναι, κακώς που δεν τον πηρε το καλοκαιρι.

      Ναι, εχει λογικη να σου παρει 20 μερες να βρεις εναν παικτη, αλλες 15 μερες για να προσαρμοστει ενας παιχτης για να αντικαταστησεις εναν παιχτη που θα λειψει 1,5-2 μηνες! Ονομαζεται ανασφάλεια!

      Διαγραφή
  47. O Σπανούλης κ ο Πρίντεζης είναι παίκτες που σου παίρνουν παιχνίδια κ τελικούς με 10-15 λεπτά συμμετοχής (κ όχι περίπτωση κάρολ, 1 στις 5), στους κόκκινους έχουν ξεζουμιστεί, όπως ο ΔΔ την τελευταία πενταετία, οποιαδήποτε ομάδα από τσσκα, φενερ, ρεαλ τους είχε θα είχε 2-3 κούπες την τελευταία 5ετία. Ο οσφπ δεν πρόκειται να κάνει τίποτα φέτος, κρίμα για τον χακετ, τον λοτσέσκι, τον πρίντεζη κ τους μικρούς το κοουτσάρισμα του Σφαίρο...ακόμα και τον ίδιο αδικεί το τόσο μονοδιάστατο παιχνίδι που θάβει αρκετές από τις αρετές των παικτών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τζιμ ποια η γνωμη σου για Λαρεντζακη;
    Ντιρκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. o cooper να ξανάρθει στο οακα ? μόνο σαν DJ.
    μη με ξενερώνετε τώρα με cooper, coock & sia.
    με τόσους κομένους (douglas. murphy etc) από το NBA διαθέσιμους ! get serious !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Kana link gia ton agwna osfp-pao iparxei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. λοιπόν τώρα που ναυάγησε του cook είναι ευκαιρία να κατανοήσουν όλοι στην καε πως δε μας χρειάζεται άλλος guard αλλά μας χρειάζεται άμεσα ένα βαρύ κορμί στη ρακέτα να σπρώχνει και να παίρνει rebounds. το νιώσαμε την παρασκευή και ελπίζω να μην το εμπεδώσουμε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το νίωσαμε την Παρασκευή, συμβαίνει καθ'όλη την περίοδο προετοιμασίας και προσωπικά δεν βλέπω πως θα μπορούσε να μην συμβαίνει όταν έχεις ένα πεντάρι στο ρόστερ σου.

      Διαγραφή
    2. ριμ προτεκτορ.. παιζει να το εχει γραψει 50 φορες...

      Διαγραφή
  52. Αναρωτιεμαι αν υπαρχει πιο βλακωδης τροπος αμυνας απο αυτον του Πεδουλακη. Μπορει και να υπαρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ευτυχως γλυτωσαμε απο τον Κουκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ποσα ριμπαουντς θα χαθουν; αστειο θεαμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Με τοσα επιθετικα rebs αμα χασουμε με κατω απο 15 καλα θα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. 50 ποντους στο ημιχρονο απο αυτο τον Ολυμπιακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ακομα ενα ματς με εξαιρετικη προετοιμασια απο το σταφ τους Παναθηναικου.Ποσες φορες θα ξαναδουμε το ιδιο πραγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. α ρε κοουτς α ρε κοουτς...50 ποντοι παθητικο... τριποντα απο την σεντρα.. και ψαχτε ολοι τον μποουρουση!!!
    Που ειναι το πικ που ειναι ενα συστημα για την επιθεση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ρε τον πεδουλα.
    Χειροτερη ομαδα κ απο τον Σαλε εφτιαξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δε φταιει ο Πεδουλακης για τα χαλια, φταιει η απουσια τους Τζεημς και του Ντιμιτρις Νικολς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ελπιζω να στρωσουν τα πραγματα στο 2 ημιχρονο γιατι βλεπω αργυρη απο το σκεπτομενο σου μπασκετ να περναμε στο απερισκεπτο του πινι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Θα ακουσουμε σε λιγες ωρες οτι η λυση για τα χαλια του Παναθηναικου ειναι να παρει pg. ΑΝ δηλαδη παρει pg δε θα χανει τα ριμπαουντς, θα εχει κινηση στην επιθεση, θα μπορει να διαβασει την επιθεση του αντιπαλου στην αμυνα του κλπ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν φωναζω εδω και τοσο καιρο οτι πρεπει να φυγει ο Αργυρης δεν το κανω απο εμπαθεια .. Απλα ειμαι 10000% σιγουρος οτι δεν μπορει να παρουσιασει κατι διαφορετικο , οτι οπλα και να του δωσεις

      Διαγραφή
    2. Ναι, εγω νομιζω οτι εαν παρει ποϊντ γκαρντ οργανωτικο και βαζει τον leader Στεφανη μονο για αλλαγη κατευθυνσης παιγνιδιου τοτε ολα αλλαζουν.

      Διαγραφή
  63. Τραγικός ο Παναθηναϊκός. Στην επίθεση η μπάλα στον ραντουλιτσα, σορρυ Μπουρουση και ότι κάνει μόνος του. Παντελώς αδουλευτος. Από εκεί προκύπτει και το τεράστιο αμυντικό πρόβλημα. Οι κακές επιλογές δίνουν transition στον ολυμπιακό ο οποίος κάνει και μεγάλη ζημιά στα επιθετικά. Ο Παναθηναϊκός κάνει ίδια εμφάνιση με την περισυνη στο ΣΕΦ αλλά τότε τουλάχιστον έμπαιναν και όλα. Ας γίνει μια προσπάθεια να πέσει η διαφορά σε αναστρέψιμη στον δεύτερο γύρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλό είναι να πέσουν οι τόνοι στον ΠΑΟ και να κάτσουν να δουν με ποιον τρόπο θα φτιάξουν ομάδα. Σημαντικά κενά όχι μόνο στα γκαρντς, που δε φαίνεται ότι μπορούν να καλυφθούν με την επιστροφή Τζέιμς (που δεν είναι άσσος), αλλά και στους ψηλούς, όπου δεν υπάρχει ο άνθρωπος που θα γεμίσει τη ρακέτα πίσω από τον Μπουρούση (τεράστια πλγή το ριμπάουντ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είναι το ροστερ. Ο προππνητης είναι για κάνα Ρεθυμνο

      Διαγραφή
  65. Καταλαβαμε τωρα οτι ο Πεδουλακης ΔΕΝ μπορει να διαχειριστει ομαδα με ονοματα;; Επιθεσεις οτι να 'ναι.. Η ομαδα εχει χαλασμενο το μυαλο της και ειναι ο αποκλειστικος υπευθυνος.
    Αυτο που παρουσοαζει ο Παναθηναικος μονο μπασκετ δεν ειναι.. Κριμα για τα λεφτα που πεταει για αλλη μια χρονια ο Γιαννακοπουλος.
    Νικος Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο πεδουλακης φταιει για το 26 ριμπαουντ εναντι 46 του οσφπ;;

      Διαγραφή
    2. Με πολυ λιγα λογια, ΝΑΙ. Μονον ο Πεδουλακης.

      Διαγραφή
  66. Επίσης ατυχεστατη η επιλογή να παίξει ο Χαραλαμποπουλος τον ρόλο του μασιουλης στον πριντεζη για να πάει ο Γκιστ στον σπανουλη. Πέρασαν 4 χρόνια ρε κόουτς. Το κατάλαβαν πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Πρεπει να δοθει χρονος στον Πεδουλακη να στρωσει την ομαδα. Μπορει να μην εχει φτασει ακομα στο βελτιστο αποτελεσμα αλλα η δουλεια που γινεται στις προπονησεις ειναι εμφανης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Να φαμε 100σταρα στο κεφαλι και να ακουσω απο τον κοουτς για σκεπτομενο μπασκετ και ποσο μας ελειψε ο τζειμς , αξια ανεκτιμητη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Γυρναει η μπαλα για να βρει ελευθερο τριποντο ο Καλαθης. Σκεπτομενο μπασκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ειπαμε ειναι νωρις αλλα αυτο το πραγμα ειναι χειροτερο απο την ομαδα του σαλε!!! χωρις αρχη και τελος!!
    Με τον μπουρουση στο τριποντο και τον καλαθη να φαινεται σαν να μαθαινει μπασκετ τωρα... ο παιχτης σου δεν εχει το τριποντο και ομως εχει ριξει πανω απο 5!!!
    Ο πατ αποκτηθηκε για ποιο λογο??? και ο μποχω απλα κοιταει απο τον παγκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως είναι χειρότερο απο την ομάδα του Sale, μιλάμε για το απόλυτο μηδέν σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων ξέρω γω ακόμα και τον επαναφορών απο την τελική γραμμή. Δεν μπορώ να πω οτι περίμενα πολύ διαφορετική εικόνα σήμερα αλλά νομίζω το χέσανε εντελώς, πάγκος και παίκτες. Καμμία δικαιολογία.

      Διαγραφή
  71. Οι νοσταλγοι του μποχου παλι κατι θετικο θα βρουν να πουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Δυστυχως.. ο Tom τωρα δικαιωνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΠΑΝΙΚΟΣ στην ομάδα.Απο τον προπονητή μεχρι τον τελευταιο παίκτη.Ούτε ένας με κρυο αίμα να ηρεμησει την ομάδα και να την πάρει πάνω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Mετρ της αμυνας. Ιδιαιτερως οταν εχει στη διαθεση του αθλητικους ψηλους σαν τον Γκιστ και τον Σιγκλετον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Λοιπόν μάλλον πρέπει να ψάξουμε για προπονητή και όχι για pg.
    H καλύτερη λύση τώρα είναι PASQUAL.Να μαζέψει ότι μπορεί και να φττιάξει και επιθετικά την ομάδα.

    Πρόταση σήμερα το βράδυ το ταχύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. τρεχουν τα στοιχηματα.. θα βγαλει το βραδυ ο κοουτς???
    Αν ημουν ο προεδρος θα τον φωναζα σμρ, θα του εβαζα το βιντεακι με τις δηλωσεις στους τελικους οτι δεν ειχε ψηλο για να παρει το πρωταθλημα και θα του εδειχνα και τα παιχνιδια με οσφπ επι σαλε.. μετα θα του εδειχνα το χαρτι να υπογραψει για να την κανει χωρις αποζημιωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Προεδρε, κλεισε παλι κανα φορουμ για το "καλο του Παναθηναικου" κι ολα θα φτιαξουν, μεχρι θα βαζει τριποντα κι ο Καλαθης.
    Ε, Προεδρε? Δεν κρατας λεω γω την ΠΑΕ ΣΠΑΡΤΗ να την βγαλεις Τσ.Λ. και να αφησεις τη μεγαλυτερη ομαδα που βγαλε ο Ελληνικος αθλητισμος στα χερια καποιου που την αγαπαει? Δεν πειραζει, το πολυ αντι για 25 να χανουμε με 35 απο τον ΟΣΦΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Συγχαρητηρια στον κοουτς Σφαιροπουλο που ειναι τουλαχιστον κανονικος προπονητης. Και στους Αγγελοπουλους που προσλαμβανουν κανονικους προπονητες και τους αφηνουν να κανουν τη δουλεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλος και δαυτος, στο +27 εβαλε μεσα Σπανουλη και Πριντεζη.. Κομπλεξ απυθμενο..

      Διαγραφή
  79. Ωχ ωχ... τελικα μαλλον μενει ο Σφαιροπουλος :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Καλησπερα ειμαι φανατικος παναθηναικος και παντα προσπαθω να ειμαι υποστηρικτικος προς την ομαδα,αποψε ομως ειμαι τοσο πικραμενος και εξοργισμενος που θα πω καποια πραγματα που πιστευω(μπορει να εχω λαθος σε ολα αλλα αυτα πιστευω).αργυρης πεδουλακης καλος χρυσος εβαλε πλατη σε δυσκολες εποχες αλλα λιγος για να ξανακανει την ομαδα αυτο που ηταν.τζειμς γκιστ μετα και το δευτερο πειθαρχικο παραπτωμα περσι στη θεσσαλονικη επρεπε να ειχε εκδιωχθει απο την ομαδα το καλοκαιρι.τραγικο να τρεχουμε να ανανεωσουμε τον φελντειν περσι μεσουσης της σεζον λες και θα χαναμε το κελεπουρι.η αποφαση να παμε σε ενα ολοκληρο γυρο με μειον 2 ξενους τελειως λαθος.πρεπει καποια στιγμη ολοι να καταλαβουν οτι ο νικ καλαθης δεν ειναι τοπ επιπεδου παιχτης που θα κανει τη διαφορα αλλα ενας πολυ χρησιμος παιχτης και μεχρι εκει.ακατανοητη η εμμονη να γινει ο χαραλαμποπουλος βασικος σε μια ομαδα σαν τον παο πριν καν κλεισει τα 20 του χρονια λες και ειναι ο τονι κουκοτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Δεν πειραζει παιδια, θα κερδισουμε στη Μοσχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Σήμερα γεννήσανε και τα κοκόρια τους.....από την στιγμή που πήραν ψυχολογία τα βάζανε κάνοντας και πλεζόν....Διδακτική ήττα....θα μας κάνει πολύ καλό αν μείνουμε ενωμένοι....τώρα ξεκινάμε...Να πω και κάτι άλλο....δεν φταίει ο Πεδουλάκης που δεν μπορούσαμε να πάρουμε πάλι ριμπαουντ....δεν φταίει ο Πεδουλάκης που ο μικρός με τον Σπανούλη στην απομόνωση δεν μπόρεσε να βάλει το καλάθι κάτω από την μπα σκέτα 3 φορές στην αρχή....δεν φταίει ο Πεδουλάκης που ο γκιστ είναι λιγόψυχός...όλα θα φτιάξουν όμως αν μείνουμε ενωμένοι.....εκτός απο τον γκιστ...αυτό δεν αλλάζει...ας ξεκινήσουν παίρνοντας ένα ΚΑΛΟ παίχτη στον άσσο γιατί ο καλάθης τα έφτυσε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος φταιει βρε παληκαρι? Αυτος δε στελεχωσε και προετοιμαστε την ομαδα? Βασικα φταιει αυτος που τον διαλεξε αλλα τελος παντων..

      Διαγραφή
  83. Μηπως να ξανασυζητησουμε τινος δουλεια ηταν το νταμπλ του 2012-13; Γιατι οταν λεγαμε οτι η ομαδα ηταν ο ΔΔ καποιοι ελεγαν οτι ηταν εργο Πεδουλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Tα ΟΥΚ δεν το βαζουν κατω. Περπατανε την εμπειρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Λοιπόν, guys, φέτος θέλω να περιορίσω την έκταση των σχολίων μου, οπότε :

    - Ο ΠΑΟ έχει ένα 5άρι. Όσο το ένα αυτό 5άρι είναι στο παρκέ, το πράγμα ψιλοσώνεται. Με κανένα 5άρι στο παρκέ, έχουμε κωμωδία.

    - Gist και Singleton στα δικά μου μάτια είναι mutually exclusive. Ένας απο τους δύο πρέπει να χαιρετήσει.

    - Η κατάσταση με το επιθετικό rebound είναι απλά γελοία, ειδικά για ομάδα που υποτίθεται θέλει να τρέξει.

    - Στο 5-5 ο ΠΑΟ παρουσιάζει ως τώρα ό,τι χειρότερο έχω δει τα τελευταία χρόνια.

    - Δεν θεωρώ οτι η ομάδα χρειάζεται κατεπειγόντως guard. Πλέον είναι αργά για δάκρυα, κάτι τόσο κομβικό το σκεφτόμαστε το καλοκαίρι.

    Αυτά. Απολαυστικός ο Ολυμπιακός και μένει να δούμε αν ο νικητής του πρώϊμου derby μπορεί να αποφύγει το λάθος του να διαβάσει λάθος το αποτέλεσμα. Πιστεύω οτι ο ΠΑΟ ήταν τόσο τίποτα σήμερα που στον ΟΣΦΠ μπορούν να το διαβασουν σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Είναι απλά ντροπή για τους αθλητικους παίχτες του Παναθηναϊκού να παίρνει ριμπάουντ μόνο ο φωτσης το ριμπάουντ δεν διδάσκεται αλλά είπαμε σουτ ο αντίπαλος και όλοι στο αιφνιδιασμό και την μπάλα θα σας τη δώσει ο κολημενος στο ΟΑΚΑ και ο τσουκαλας στο σεφ.
    Όχι φίλε Δημητρη δεν χρειάζεται πλειμεικερ ο παναθηναικος να αλλάξουν την νοοτροπία τους θέλουν τα παιδια με την ζαλγκιρις λες έρχεται το σεφ και,πρεμιερα ήταν ,άγχος υπήρχε,οκ σημερα τι σκεφτοντουσαν αν θα προλάβουν να βγάλουν φωτο τις ασσιστ του Μίλος ή αν θα βγάλουν σελφι με το τρόπαιο της ευρωλίγκα που θα παρουσιαστεί στο ρωσικό κοινο???
    Συγχαρητήρια στον ολυμπιακό για την νίκη του όσο και για το θέαμα που προσέφεραν,ελπιζω οι παίχτες και ο προπονητης μας να δώσουν άλλη μία μεγαλειώδη παράσταση στη μοσχάρι και να σπασουν οι 109της προηγούμενης εβδομάδας.
    Υγ:μπορείς να είσαι αστοχος,μπορει να σου φεύγει ή μπάλα από τα χέρια μπορείς μπορείς μπορείς...αλλά δεν μπορείς να χάνεις προκλητικά το ένα μετά το άλλο τα ριμπάουντ ούτε ένα μποξ άουτ τπτ.
    Υγ2:τέτοια ώρα και μετά το μπάνιο θα ακολουθούσε τρίωρο φροντιστηριο από τον τελικό ίσως και προπονηση ελπίζω να μην κάνετε τέτοιο καψωνι στα παιδιά για μέρες που είναι όλο και κάποιο σχήμα θα έχει πρεμιέρα τουλάχιστον εκεί αν θα πετάνε γαρύφαλλα θα πιάσουν και κανένα όχι οπως τα ριμπάουντ....
    Υγ3:για να μην παρεξηγηθεί πίστη στην ομάδα και στον προπονητή υπάρχει το θέμα είναι αν οι ίδιοι πιστεύουν στους εαυτούς τους...παρασκευή κοντή γιορτή


    Σέντρικ σεμπαλλος


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Δεν φταει ο Μποχου ο Καλαθης φταιει, το χειροτερο πλεη μεικερ που εχω δει απο εποχη Λακοβιτς, οσο για Φελντειν καλυτερα αντι για αυτους τους 2 να ειχα Βιδα Σκροπολιθα καλυτερο μπασκετ θα επαιζαν ουτε μια πασα, ουτε μια, υπομονη μηδεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. "Το ματς πηγαινε στον ποντο οταν ξαφνικα οι διαιτητες αποφασισαν να βγαλουν εξω απο το παιγνιδι τον leader μας δινοντας του δυο φαουλ στο 1ο δεκαλεπτο!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Καλησπέρα σε όλους!

    Λίγες σκόρπιες σκέψεις εν θερμώ.

    Η ομάδα χρειάζεται ΔΥΟ (2) παίκτες. Και κοντό και ψηλό.

    Η απερισκεψία του Τζειμς και η επιπολαιότητα της διοίκησης να πάει με -2 ξένους μέχρι το Γενάρη μας στοίχισαν από τώρα την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

    Αυτή η ήττα ίσως αφυπνίσει όλους όσους κοιμούνται.

    Εάν όχι είμαστε άξιοι της μοίρας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ευτυχως θα διορθωθει συντομα το λαθος και θα ερθει ο Γκερσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Δυστυχώς είδαμε μια εμφάνιση σαν του Τζώρτζεβιτς περσι στον 2ο γύρο που χάναμε και με 30 πόντους.
    Υπάρχουν 2 τινά:
    1. Να διώξει τον Πεδουλάκη τώρα με ότι αυτό συνεπάγεται, να βρει άλλον προπονητή, να μάθει τους παίκτες κλπ

    2. Να κρατήσει τον Πεδουλάκη και να πει ότι πάμε για να φτιάξουμε ομάδα, ούτε για F4 ούτε τίποτα

    Ήμουν από αυτούς που δεν ήθελα τον Πεδουλάκη πίσω στον Παναθηναικό τον Απρίλιο.
    Επρεπε να είχαμε κινηθεί για κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή ξεκινάει η γκρίνια με αποτέλεσμα σε κάθε κακό αποτέλεσμα και εμφάνιση να λέμε φεύγει ή δεν φεύγει ο Πεδουλάκης.

    Αν είναι δυνατόν να χάνουμε 21 αμυντικά ρημπάουντ. Δεν νομίζω να φταίει ο Πεδουλάκης για αυτό.

    Πολύ αδουλευτη ομάδα.
    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φιλε αν λες οτι ειναι αδουλευτη η ομαδα ποιανου ειναι το λαθος αν οχι του Αργυρη??

      Διαγραφή
    2. ο πεδουλακης τον απριλιο ηταν μια χαρα, γιατι δεν θα εβρισκες κανεναν αλλο να σου ερθει... το καλοκαιρι ομως ηταν αλλη ιστορια.. μπλατ.. ουτε ενα σκασμο λεφτα χαλασε στην νταρου ουτε τπτ τρελα ονοματα εφερε... μετα προς γερμανια μερια δεν θα μας χαλουσε να ριξουμε καμια ματια...ο πασκουαλ που ακουστηκε καποια στιγμη δεν μου εκανε το κλικ ενω ο σαρας ηταν απειρος.. η επιλογη κοουτς δεν ειναι οτι πιο ευκολο

      Διαγραφή
  92. Με τα λεφτα που δινει ο ΠΑΟ σε Καλαθη-Γκιστ θα μπορουσε να εχει 2 παιχταραδες που να προσφερουν 40-50 ποντους σε καθε ματς.Είναι μακραν οι πιο άμπαλοι παικτες στην θέση τους απο ομάδες ευρωλίγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Τα λεγα και πριν τον αγωνα, το πιο αδιαφορο παιχνιδι που θα παιξουν φετος ηταν το σημερινο ματς, προφανως και το ηθελε περισσοτερο ο Ολυμπιακος για λογους γοητρου κυριως μετα το καζο της Μαδριτης. Ο Παναθηναικος λοιπον επαιζε χωρις 2+1 παικτες(Τζειμς, Νικολς + Μεταγραφη). Περυσι η δικαιολογια του Ολυμπαικου για την 7η θεση ηταν οτι του ελειπε ο Γιανγκ και για αυτο εχανε με 20 στο Καουνας και με 32 στη Κιμκι οποτε με την ιδια λογικη εμεις θα πρεπε να χασουμε με 60 σημερα.
    Δεν μου εκανε εντυπωση πως στο 2ο μερος ο Πεδουλακης ξεκουρασε βασικους παικτες οπως τον Μπουρουση(16 λεπτα) και Παππα (23λεπτα) ωστε να ειναι ετοιμοι στη Μοσχα, αν το παιχνιδι ηταν κρισιμο προφανως και θα παιζαν περισσοτερο. Η ελειψη των γκαρντ ηταν εμφανης ειδικα απο τη στιγμη που βγηκε στο 1ο δεκαλεπτο ο Καλαθης και πηρε μια διαφορα 7-8 ποντων ο Ολυμπιακος αλλα αυτο δεν θα υπαρχει στη συνεχεια. Ηταν λιγο πιο σημαντικο απο φιλικο αυτο το ματς και αυτη ειναι η αληθεια. Τα κρισιμα παιχνιδια ακολουθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΛΔ το οτι κριθηκε η πρωτη θεση δεν σου λεει κατι?? το οτι η σχεδον 30 μας εκανε κοματια σαν ομαδα δεν σου λεει κατι... αυτα που γραφεις ειναι δικαιολογιες των εφημεριδων στους πονεμενους

      Διαγραφή
    2. Αμα δεις και τους χρονους θα καταλαβεις οτι ο Αρτζι κρατησε τους παιχτες για τη Μοσχα.

      Διαγραφή
  94. Αρχη της χρονιας ειναι ακομη, μας παιρνει για ενα γρηγορο ραψε ξηλωσε...φελντειν εξω.. μεσα γκαρντ παιχτουρα, ουτε στοιχηματα ουτε πρωην παιχτες ανατολικου μπλοκ και αμερικης.
    Φερε απο τα κοψιματα του νβα ψηλο τουμπανο να μαμαει.. ΡΙΜ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡ.
    Σχολια περι δεν θελουμε γκαρντ απλα πρεπει να τους γινονται delete γιατι ο συντακτης τους ειναι απλα ασχετος.
    Οταν λεω οτι θελουμε κιλερ απο το τριποντο εννοω κιλερ.. και οχι καποιον που να ριχνει αιρμπολ(λεγε με ριβερς)
    Πως ρε κοουτς η ομαδα να γινει ομαδα οταν εχεις 2 ξενους που θα παιζουν μονο στην ευρωπη και στην ελλαδα θα ειναι εκτος.. γιατι μεχρι να μπουνε κανονικα θα εχουν τελειωσει ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξυπνα Κρις.. γιατι θα προσγειωθεις πολυ ανωμαλα...

      Διαγραφή
    2. "Σχολια περι δεν θελουμε γκαρντ απλα πρεπει να τους γινονται delete γιατι ο συντακτης τους ειναι απλα ασχετος."

      Εισαι ρατσιστης ρέ!

      Διαγραφή
  95. Νομιζω οτι η σημερινη εμφανιση μπορει να φερει κι ενα καλο. Να συγκινηθει ο ΔΔ και να ξαναφορεσει τη φανελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Η πραγματικοτητα ειναι οτι η ευθυνη του Πεδουλακη περιοριζεται στην αποδοχη της προτασης που του εγινε. Η βαρυτατη ευθυνη για την εικονα που ειδαμε βαραινει εκεινους που εδωσαν ομαδα με μπατζετ πανω απο 10 εκατ. ευρω σε αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Νοσταλγοί του Μποχου λουστείτε τα τωρα...αναλύσεις επι αναλύσεων χωρις λόγο...ο άνθρωπος ξέρει να παιζει μόνο ταμπούρι και αυτο δεν κατάφερε ακόμα να το μεταδοσει,αυτή θα ειναι η μόνη βελτίωση με την παραμονή του...Όταν φωνάζαμε πέρυσι στους τελικούς οτι έκαψε τη μισή ομάδα,λέγατε θα προωθήσει τους Έλληνες,αλλα το είδαμε και αυτο...Το λαθος ας διορθωθεί απο Οκτώβρη,δεν χρειάζεται να παει Απρίλιος...Αλλιώς ο Μπουρουσης θα ειναι ο νέος Ραντουλιτσα,ο Τζειμς ο νέος Ούκιτς,ο Σινγκλετον λίγος και τα γνωστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά όλα. Όμως μου εξηγείς τι εννοείς "νοσταλγοί"; Νοσταλγούμε κάτι που είχαμε όχι κάτι που έχουμε. Μάλλον εννοείς "οπαδοί", "υποστηριχτές", κάτι τέτοιο.

      Διαγραφή
    2. Το "νοσταλγοί" αφορά την περίοδο μετα την απομάκρυνση του Πεδουλακη επι Τζορτζεβιτς,Ιβάνοβιτς που ολοι ζητούσαν επιτακτικά την επιστροφή του γιατι παίζαμε άναρχα,δεν έπαιζαν οι Έλληνες και αλλα τετοια

      Διαγραφή
  98. Πολυ μπλα μπλα ο Πεδουλακης.Τα ιδια και τα ιδια οπως και στους περσινους τελικους.Θεωρια ,θεωρια ,θεωρια.Καθε φορα σωζει τον Σφαιροπουλο.Ειπε και το κουφο.Γι αυτο φωναζω να γινουμε ομαδα.Ε καλα και ποιος περιμενεις να την κανει την ομαδα?Ο Γκερσον?Και κραχτε οσο θελετε μια χαρα θα ηταν ο Γκερσον μπροστα σε αυτους που εχουμε δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του εχει εξηγησει καποιος οτι δεν ειναι εκει μονο για να φωναζει αλλά για ν δημιρουργησει ομαδα?

      Παρεπιπτοντως, μπασκετικη δημοσιογραφος του Παναθηναϊκου εγραψε οτι δεν ηταν η πρωτη φορα που ειχε διωξει τον Τζεϊμς απο την προπονηση.

      Διαγραφή
  99. O Πεδουλακης μας δινει ελπιδες. Ας του πουν οτι δε θα γινουν σκληροι να τελειωνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. ΜΕ 4 ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ , ΟΥΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ .

    ΕΔΩ Ο ΥΠΕΡΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΡΟΥΜΠΙΟ ΣΤΟ ΦΙΜΠΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΓΑΖΕΙ ΓΕΛΙΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΣΟΥΤ , ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΡ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΠΑΣΙΜΟ.

    ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΛΑΜΠΟΡΑΛ, ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΟΥΛΥΜΠΙΑΚΟ , Ο ΚΑΛΑΘΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ .

    ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟ ΑΣΣΟ ΕΠΑΙΞΕ 35 ΛΕΠΤΑ , ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ !

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΣΤΟ ΝΒΑ ,ΣΥΝΕΧΕΣ ΤΡΕΞΙΜΟ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΙΚΕΣ ΑΜΥΝΕΣ , ΧΩΡΙΣ ΤΡΙΚ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΕΣ.

    ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΑΣΣΟ ΜΕ ΣΟΥΤ , ΚΑΙ ΘΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΠΛΑΓΙΟΥ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ.ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ ΟΠΑΔΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.ΚΑΚΙΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΟ ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ.ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ......

    NIK THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Οι ομαδες χτιζονται με τον χρονο, μην κανουμε το ιδιο λαθος να χαλασουμε την ομαδα η να διωξουμε τον προπονητη, ισως χρειαζεται να κανουμε 1-2 προσθηκες και ΥΠΟΜΟΝΗ, τι να πουν η φενερ , η ρεαλ, και η τσσκα με τεραστια μπατζετ. Η μεταβαση σε εναν αλλο τροπο παιχνιδιου θελει χρονο και υπομονη.Η χρονια τωρα ξεκιναει, δουλεια, δουλεια, δουλεια και στο τελος κανουμε ταμειο...και δεν ειναι αναγκη στο επομενο εντος, κραξιμο στο Καλαθη γιατι σημερα ηταν επηρεασμενος απο την παρασκευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Το γεγονος πως στο σε λιγοτερο απο2 βδομαδες επισημων διοργανωσεων υπαρχει εντονη αμφισβητηση για τον Πεδουλακη ειναι ευθυνη του ΔΓ.

    Οτν εμεινε ο Αργυρης ειχα πει οτι ειναι λαθος.

    Ανεξαρτητα αν ειναι καλος ή κακος (εχει αρνητικα και θετικα, ειναι κανονικος προπονητης αλλα με ταβανι και αδυναμιες) ο Αργυρης θεωρειται αναλωσιμος και απο τους οπαδους και την διοικηση.

    Δεν μπορει μια ομαδα να παει μπροστα αν ο προπονητης ειναι ετοιμος για απολυση στο πρωτο στραβο αποτελεσμα. Αυτο δενθα αλλαξει για τον Αργυρη ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα μη αναλώσιμος πλην Ζοτς για τον ΠΑΟ με αυτή τη διοίκηση.

      Διαγραφή
  104. ΚΑνένας παίκτης δεν πρέπει να χαιρετίσει. 'Αλλοι πρέπει να χαιρετίσουν όσο είναι νωρίς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Ο καλυτερος ριμπάουντερ που διαθέτει αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι ο 35χρόνος Φώτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Καλησπέρα Χρήστο. Δεν αναφερόμουν στο σχόλιο σας για τον ΠΑΟ με την Ζαλγκίρις. Γενικά, ελπίζαμε ότι το πρώτο σας σχόλιο στην επανεμφάνιση σας θα ήταν λίγο πιό εκτενές. Φυσικά για τον αγώνα με την Ζαλγκίρις έχετε δίκιο. Τί παραπάνω να γράψει κανείς.

    Για τον σημερινό όμως σας έχω σχόλιο-τηλεγράφημα. :-)

    20 επιθετικά ΣΤΟΠ
    Ομορφιές ΣΤΟΠ :-)

    Dust in the wind
    All they are is dust in the wind
    ...

    https://www.youtube.com/watch?v=1Dj7p3h03qQ&spfreload=5

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως ο Γκιστ, με σχεδον 30 λεπτα στο παρκε, πηρε μονο δυο αμυντικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος Γκιστ ρε φιλε; τα γραφαμε τοσον καιρο και μας εβγαζαν τρελους εδω. Ο ανθρωπος κουτουλαει ακομα και με τον εαυτο του.

      Διαγραφή
    2. ο ριβερς μηδεν ριμπαουντ σε 20 λεπτα τι σου λεει;;

      Διαγραφή
    3. Είναι (επιεικώς) μέτριος ριμπάουντερ.

      Διαγραφή
  108. Είμαι εναντίον στο να αλλάζεις προπονητή κάθε χρόνο αλλά ο RG τελείωσε σημερα. Όσο υπομονή και να κάνει ο πρόεδρος στη επόμενη άσχημη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ θα τον διώξει ο κόσμος. Συμφωνώ με έναν φίλο ότι το σημερινό ματς θα ήταν εντελώς αδιάφορο με μια νικη-ήττα εως10-12 ποντους. Το ερώτημα λοιποντίκι είναι να φύγει τώρα ή πιο αργά και τι είδους προπονητής θα πρέει να έρθει.Φτασμενος τύπου Πασκουαλ ή έναν άπειρο που τυπου Σάρας. Ότι και αν είναι όμως πρέπει να τον αφήσουμε να δουλέψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Παντως εγω το εχω απορια: αφου ο Παππας εχει την ατομικη προσπαθεια και ειναι σε καλη κατασταση, γιατι δεν τον αφηνε ο Πεδουλακης να κανει τα τρελλά του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. 1)Προπονητή Pasqual άμεσα. Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Ο Πεδουλάκης χρεώνεται μια σοφτ ομάδα χωρίς όρεξη για άμυνα και επιθετικούς αυτοματισμούς. Κυρίως όμως κακή διαχείριση την ώρα του παιχνιδιού και έλλειψη ψυχραιμίας από μεριάς του. Η ομάδα ήταν ασύνδετη και αυτός σε πανικό.
    2) Καλάθης επιβεβαιώνομαι όταν τον έκραζα το καλοκαίρι αλλά μερικοί δεν το καταλάβαιναν. Παίχτης χωρίς σουτ είναι μισός παίχτης. Αυτός είναι ο νέος ηγέτης της ομάδας?
    3) Γκιστ καλός για πολύ συγκεκριμένα πράγματα κυρίως αμυντικά. Σε σετ παιχνίδι όμως επιθετικά δεν υπάρχει. Δεν προσφέρει πολλά διότι δεν μπορεί να απειλήσει ούτε από μακριά ούτε από κοντά. Συνδιασμός( Καλάθη-Γκιστ) στην πεντάδα σημαίνει σίγουρο επιθετικό πρόβλημα με καλές ομάδες.
    4) Χαραλαμπόπουλος. Και για αυτόν γράφω ότι θα μείνει αιώνιο ταλέντο αλλά μου λέτε ότι είναι μικρός ακόμα. Ναι αλλά από τώρα φαίνεται ότι δεν έχει μέταλλο και τσαμπουκά νικητή. Με Σπανούλη έπρεπε να κάνει περισσότερα επιθετικά.
    5) Ρίβερς εκτός γηπέδου. Δεν εμφανίστηκε αλλά δεν φταίει μόνο αυτός.
    6) Σίγκλετον έχει πολλές δυνατότητες και βοήθησε όσο μπορούσε σήμερα επιθετικά. Αμυντικά δεν υπάρχει .Φαίνεται ότι δεν έχει βρει ακριβώς το ρόλο του στην ομάδα.
    7) Μπουρούσης προσπάθησε επιθετικά όσο μπορούσε. Αμυντικά περιμένω περισσότερα. Στο ριμπάουντ κυρίως .
    8) Παππάς και Φελντειν χάθηκαν μέσα στην κακή βραδιά της ομάδας. Προσπάθησαν αλλά δεν μπορούσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μάζι με τον Πασκουάλ γράψε και κανα παίκτη γιατι απ'ότι βλέπω όλοι λίγοι σου πέφτουν.

      Διαγραφή
  111. Το ιδιο τροπαριο τα τελευταια 5 χρονια. Η διαδικασια της μαθησης ειναι πολυ δυσκολη για καποιους οπως φαινεται.

    Τι να σχολιασω για τον αγωνα? Η πραγματικοτητα ειναι αδυσωπητη. 25αρα στο κεφαλι και αντε γεια. Στο ρελαντι.

    Πρεπει καποιος να κανει copy paste τα σχολια που γινονταν το καλοκαιρι, τοτε που καναμε μεταγραφες και πανηγυριζαν οι παντες. Ελεγα οτι οι Μπουρουσης και Τζειμς δεν κανουν για τον ΠΑΟ. Επισης, οι Γκιστ και Σινγκλετον δεν ειναι 5αρια και δεν μπορουν να παιξουν αποτελεσματικα σ'αυτη τη θεση.

    Καποιες αλλες σκορπιες σκεψεις:

    Γιατι ειναι ακομα στον ΠΑΟ ο Μποχωριδης?

    Γιατι δεν παιζει ο Χαραλαμποπουλος βασικος στη θεση 3? Πως αλλιως θα μαθει?

    Ειναι δυνατον να παιρνει 2 μυρια το χρονο ο παιχτης Καλαθης?

    Τελος, ποιος εκανε τον καλοκαιρινο σχεδιασμο της ομαδας? Δεν εχουν χρηματα οι Γιαννακοπουλοι να προσλαβουν εναν επαγγελματια μανατζερ?

    Ο οσφπ δεν ειναι τοσο καλη ομαδα οσο φαινεται. Ο Σφαιροπουλος ειναι μετριος προπονητης. Τα βασικα να καναμε αποψε θα μπορουσαμε να ειχαμε νικησει.

    Ο Πεδουλακης εχει ηδη τελειωσει. Εχει τις ευθυνες του κι αυτος.

    Το θεμα εινα να μαθει απο τα λαθη του ο Γιαννακοπουλος και η διοικηση. Το μονο θετικο που μπορει να βγει απο αυτη την ιστορια.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. ΔΓ διωξε τον μπασκετικο τακη λεμονη και φερε κανονικο προπονητη οσο προλαβαινεις,μιας και το υλικο ειναι πολυ καλο,ασχετα που ο μποχου δεν ξερει και δεν μπορει να το διαχειριστει. Ο πασκουαλ ειναι ελευθερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. ΔΓ διωξε τον μπασκετικο τακη λεμονη και φερε κανονικο προπονητη οσο προλαβαινεις,μιας και το υλικο ειναι πολυ καλο,ασχετα που ο μποχου δεν ξερει και δεν μπορει να το διαχειριστει. Ο πασκουαλ ειναι ελευθερος ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Δεν έχω ξαναδεί μεγαλύτερο άδειασμα σε παίκτη από προπονητή.
    Είπε χάσαμε τον Τζέιμς κ δεν έχουμε ένα παιδί πίσω από Καλάθη πως θα παίξουμε?
    Δεν τον βλέπει καν τον Μποχωρίδη.
    Αν δεν το εμπιστεύεσαι το παιδί με τι ψυχολογία θα παίζει όταν πατάει στο παρκέ ρε κόουτς?
    Άφησε τον ελεύθερο να βρεί τον δρόμο οτυ όποιος κι αν είναι αυτός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Παιδια, οι εμφανισεις του Παναθηναϊκου θυμιζουν τον Ολυμπιακο του Ιβκοβιτς το 2011.

    Με δυο προσθηκες στο 1 και στο 5 και τα καλυτερα ερχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Μαγκες για ναξεφυγουμε και λιγο απο τα σημερινα ... Τι λυσεις κοινοτικες υπαρχουν στον ασσο ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. το κακό είναι ότι έρχονται 2 σερί παιχνίδια εκτός εδρας με τσσκα κ μπάμπεργκ.
    2 σερί ήττες στην ευρωλίγκα μπορεί να το βουλιάξουν το πλοίο ειδικά αν είναι σαν την σημερινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Είναι αστείο να κρίνεται ένας προπονητής μέσα σε ένα μήνα και με 3 επίσημα ματς. Αυτοί που ζητάνε την απομάκρυνση Πεδουλάκη, είναι αυτοί που όταν πήγε να σουτάρει ο Καλάθης για πρώτη φορά με τη Ζαλγκίρις γιούχαραν.
    Τα ανησυχητικά σημάδια του ΠΑΟ είναι τα εξής:
    1. Η μαλθακότητα με την οποία προσεγγίζουν τα ματς οι παίκτες. Εκεί ο κόουτς πρέπει να φροντίσει να γίνουν ομάδα και να αντιδρούν σα μια γροθιά όπως πολύ αποδοτικά έκανε ο ΟΣΦΠ σήμερα. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει ΠΑΟ. Έχουν λάθος νοοτροπία. Εδώ δεν είναι κουμπάν και δευτεροτριτες ομάδες τύπου χάσαμε και η ζωή συνεχίζεται.
    2) Κόουτς τώρα κατάλαβες ότι θες άσσο; Το καλοκαίρι δεν είδες ότι δε σου κάνει ο μποχωρίδης; Η ομάδα θέλει μια αξιόπιστη λύση, όχι πρωτοκλασσάτο παίκτη. Κάποιον που θα μπορεί να παίζει 10-15 λεπτά και να αποφορτίζει το σώμα και κυρίως ο μυαλό του Νικ.
    3) Καλά όλα με τον Τζειμς και την ταχύτητα αλλά δε μπορούμε να πάμε όλη τη χρονιά στο τρέξιμο. Η ομάδα έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν 1 με 1. Πρέπει να το επιδιώξει στο σετ παιχνίδι, έτσι ώστε μόλις προκληθεί η ανισορροπία να βγει ένα καλό σουτ από την περιφέρεια. Γι αυτό έχεις Φιλντεν, Νίκολς, Ρίβερς κτλ. Προφανώς και αυτό θα χρειαστεί χρόνο μέχρι να βγει.

    Όσο για τις δηλώσεις του Σφαιρό, δε νομίζω ότι θα δει πολλές φορές την ομάδα του να παίζει καλύτερα από σήμερα. 90 πόντοι με 2 μόνο του Κιλ Μπιλ. Ο ΟΣΦΠ έχει συγκεκριμένες ανορθογραφίες και αν δε τις διαβάσει σωστά, θα καταλήξει σα τον ΠΑΟ πέρυσι, που μετα το 2-0 του Οκτωβρίου ήμασταν κάθε μήνα και χειρότεροι.

    Officer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Μια ερώτηση ρε παιδιά. Πόσα τεσσάρια χρειάζεται ο Ολυμπιακός; Δυο; Τρία; Εισκοσιπέντε; Πόσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Δεν καταλαβαινω τους συνοπαδους που θεωρουν οτι με νεες μεταγραφες η ομαδα θα βρει τον δρομο της.

    Χρειαζονται νεοι παικτες για να μπορεσει να κανει την επαναφορα;
    Χρειαζονται νεοι παικτες για να κανουν ενα box out για να μην παιρνει επιθετικα ακομα και ο Γκριν;
    Χρειαζονται νεοι παικτες για να κανουν εστω μια επιθεση με συστημα;

    Τι παιχταραδες εχουν πια ολες αυτες οι ομαδες που δεν διασυρονται ετσι;

    Τι μπατζετ και ποσους παιχτες εχει η Ζαλγκιρις και εβγαζε εικονα καλυτερης ΟΜΑΔΑΣ απο τον Παναθηναικο;
    Ποιος ευθυνεται για το γεγονος πως για 7 λεπτα ο Σπανουλης μαρκαρε τον Β.Χ και αυτος εκανε 1 ποστ; Οτι σε καποια φαση ο Σπανουλης μαρκαρε τον Φωτση και ο Παναθηναικος εκανε επιθεση με σουτ απο τα 6 μετρα του Γκιστ;

    Αν σε ενα πραγμα υποτιθεται ειναι καλοςο Πεδουλακης ειναι οτι κανει μια ομαδα να πολεμαει. Ε σημερα ηταν για τα ρεζιλικια

    Υ.Γ

    Οταν παιζεις τελικους, και δεν βαζεις καθολου τον πιο ταλαντουχο επιθετικο σου παιχτη (Ραντουλιτσα) γιατι δεν εχει "ποδια για αμυνα" ειναι αστειο η πιο ακριβη σου μεταγραφη να ειναι ο Μπουρουσης

    ΥΓ.2 Με τον Σαλε η ομαδα τα εσπαγε, αλλα σε ασσιστ ηταν σταθερα στις κορυφαιες ομαδες. Τι επιθεσεις ειναι αυτες που κανουμε φετος; Γιουρουσι και αγιος ο θεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή