Athlenda

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

H "ιδανική συνθήκη": 15 παίχτες έτοιμοι για μια σπουδαία σεζόν..


Euroleague, Eurocup, Champions League. Tο Hoopfellas διάλεξε 15 αθλητές από όλες τις βαθμίδες οι οποίοι έχουν πετύχει φέτος τη συνθήκη του “καλού περιβάλλοντος” (αγωνιστικά και μη) στην αφετηρία της σεζόν και είναι είναι έτοιμοι για σπουδαία πράγματα. O Παππάς, ο Birch και ο νέος "Δράκος" της Λουμπλιάνας..




Είναι το feeling που κουβαλάει ο παίχτης από τη προηγούμενη σεζόν ή το καλοκαίρι. Η συνέχεια της καριέρας του μέσα από τη δουλειά που έχει κάνει. Κάποια στιγμή πετυχαίνεις τη “καλή συνθήκη”. Ένα περιβάλλον το οποίο θα σε βοηθήσει να είσαι παραγωγικός και θα αναδείξει τις δεξιότητες και το παιχνίδι σου, ιδανικά προς όφελος της ομάδας. Αυτό ισχύει για όλες τις βαθμίδες ανταγωνισμού και όλα τα επίπεδα. Το Hoopfellas επέλεξε 15 αθλητές τους οποίους θα παρακολουθήσουμε φέτος σε Ευρωλίγκα, Eurocup και Champions League και είναι έτοιμοι για μια σπουδαία σεζόν. Γνωστοί, λιγότερο γνωστοί ή άγνωστοι. Πάμε να τους δούμε..




Adrien Moerman ( 2.04-F-1988): Ο Μόερμαν βρίσκεται στην ιδανική κατάσταση και όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα μέχρι τώρα φαίνεται ότι το καλοκαίρι πήρε τη καλύτερη δυνατή απόφαση. Η Νταρουσάφακα του έχει δώσει πρώτο ρόλο σε ένα σύνολο σωστά στημένο υπό τη μεγάλη προσωπικότητα του David Blatt. H Princeton Offense η οποία καλύπτει ένα μεγάλο μέρος μέρος του Playbook της Νταρουσάφακα απαιτεί παίχτες ακριβώς όπως ο Γάλλος φόργουορντ. Αθλητές με πρόσωπο-πλάτη παιχνίδι, καλή αντίληψη του παιχνιδιού (μιλάμε άλλωστε για μια επίθεση η οποία εντάσσεται στη δεξαμενή των Read & React οπότε αυτό το χαρακτηριστικό είναι προαπαιτούμενο), ικανότητα στη ντρίπλα και τη πάσα (θα δείτε ότι αρκετό κομμάτι της δημιουργίας της Νταρουσάφα θα περνάει φέτος από τα χέρια των ψηλών, παίχτες όπως ο Μόερμαν και ο -σε κατά πολύ αλλαγμένο με βάση τις προτεραιότητες ρόλο- Σλότερ λειτουργούν ως playmakers από το ψηλό ή το χαμηλό post, ένας λόγος άλλωστε που ο Μπλατ δεν υπέγραψε πραγματικό floor general στο backcourt), καλή περιφερειακή εκτέλεση. Ο Μόερμαν μπορεί να διακριθεί σε αυτό το πλαίσιο, δε χωρά αμφιβολία. Μη σας φανεί περίεργο εάν η Νταρουσάφακα με όπλο αυτή ακριβώς την επίθεση καταφέρει να ελέγξει το τέμπο απέναντι σε πιο αθλητικές ομάδες. Προπονητικά τεράστιο ενδιαφέρον..




Krunoslav Simon (1.94-G/F- ): Ο Σιμόν έχει χτίσει τεράστια αυτοπεποίθηση από το περυσινό δεύτερο μισό της σεζόν όπου οδήγησε την ΕΑ7 στον τίτλο της Lega A και το πολύ δυνατό του καλοκαίρι με την εθνική ομάδα της Κροατίας όπου ξεχώρισε σε διάφορους ρόλους δεδομένου ότι φέτος χρειάστηκε να παίξει ακόμα περισσότερο ως pure guard, με τη μπάλα στα χέρια και ένα τσουβάλι ευθύνες στο δημιουργικό κομμάτι φορτωμένο στις πλάτες του. Θυμάμαι το 2011 τον σπουδαίο T.J. Ford (είχε περάσει από τη ΚΚ Ζagreb) να δηλώνει ότι “ο Σιμόν είναι παίχτης που παίζει ΝΒΑ”


Το πιο σημαντικό στοιχείο στη περίπτωση του ενόψει της σεζόν που ξεκινάει είναι ότι έχει εδραιώσει το status του μέσα στην ομάδα έχοντας πάρει το χρίσμα του go-to-guy (πάνω και από τον μεγάλο σταρ της Αλεσάντρο Τζεντίλε) με τη σπουδαία αποτελεσματικότητα του στις κρίσιμες στιγμές και το clutch παιχνίδι του. Ο Ρέπεσα τον εμπιστεύεται τυφλά άλλωστε..


Nikos Pappas (1.94-G-1990): Όταν ο Παναθηναϊκός πέρυσι ολοκλήρωσε τη σπουδαία κίνηση με την υπογραφή του Νικ Καλάθη, το Hoopfellas υπογράμμισε ξανά και ξανά (και ξανά..) ότι οι πράσινοι πρέπει να βασίσουν το παιχνίδι τους στο δίδυμο Καλάθη-Παππά και την ικανότητα αυτού του διδύμου Ελλήνων γκαρντ στο παιχνίδι ανοιχτού γηπέδου, η οποία μάλιστα μπορεί να μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε άβατο. Με μεγάλη μου χαρά πρόσφατα διάβασα συνέντευξη του Αργύρη Πεδουλάκη στην οποία ο κόουτς του Παναθηναϊκού τόνιζε ότι η ομάδα περνάει από το παιχνίδι του Διαμαντίδη σε αυτό των Καλάθη-Παππά, πάνω στο οποίο θα βασιστεί η φιλοσοφία του Παναθηναϊκού. Η συνθήκη πλέον είναι ιδανική για τον Παππά. Η επίθεση του κόουτς Πεδουλάκη δεν θα είναι τόσο Fluid όσο του Τζόρτζεβιτς (παρά τα πολλά μείον του Σέρβου αυτό ήταν το δυνατό του κομμάτι, επίθεση εξαιρετικά δομημένη πάνω σε συνεργασίες και κίνηση, δείτε λίγο πως θα παίξει η Μπάγερν φέτος) και θα χρειαστεί παίχτες με ικανότητα στη προσωπική φάση για να τη “σηκώσουν”, να προσδώσουν σπίθα και να τη κάνουν λιγότερο προβλέψιμη. Ο Παππάς είναι ακριβώς τέτοιος παίχτης και η ομάδα από μόνη της θα του ζητήσει να βγει μπροστά δίνοντας του αρκετές φορές τη μπάλα όταν αυτή καίει. Η ευκαιρία του..


Fabien Causeur (1.94-G/F-1987): O Causeur όπως σας είπα τις προάλλες φαίνεται ότι βρήκε το perfect fit για τη καριέρα του στη Βαυαρία και στο μπάσκετ του Τρινκιέρι. Σε μια τόσο καλά ζυγισμένη, ισορροπημένη, πολυπρόσωπη επίθεση ο Γάλλος wing έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο με το playbook του Τρινκιέρι να έχει μοιράσει σωστά τις καταστάσεις που τον βρίσκουν σε strong και weak side αντίστοιχα (εξίσου ικανός). Το λεπτομερειακό spacing και η κυκλοφορία της μπάλας (σήμα κατατεθέν του Ιταλού από τα χρόνια της Λομβαρδίας), στοιχεία που παράγουν αρκετά σουτ είναι το ιδανικό περιβάλλον για τον Causeur. Γεννημένος πάνω στις ακτές του Ατλαντικού (Βρέστη, Βρετάνη) δε πέρασε ποτέ τον ωκεανό όπως έλεγαν οι αισιόδοξες προβλέψεις στο ξεκίνημα της καριέρας του όμως έχτισε το όνομα του στο Eurocup και στην Ευρωλίγκα όπου πλέον μπορεί να κάνει αίσθηση ηγούμενος ενός δυνατού γκρουπ.


Shane Larkin (1.81-PG-1992): Αρχές Αυγούστου όταν τα ισπανικά media είχαν βουίξει για συμφωνία της Baskonia με τον Bryce Cotton, το Hoopfellas σας είχε προετοιμάσει..

 “Θα είναι σπουδαία κίνηση για τη Λαμποράλ να φέρνει τον Shane Larkin των Nets στη Βιτόρια. Σε αντίθεση με τα όσα γράφουν τα ..τσακάλια των ισπανικών media ο παίχτης όχι μόνο δεν είναι εναλλακτική του Cotton αλλά αυτός που αποτελεί τον δύσκολο στόχο για τους Βάσκους. Τον Larkin θα ήθελα πολύ να τον δω στα δικά μας μέρη καθώς έχει ποιότητα, είναι παίχτης ομάδας με ικανότητα στο να τρέχει Pick & Roll καταστάσεις και να διαβάζει το παιχνίδι. Με τα νέα δεδομένα που ισχύουν στην αμερικανική αγορά, πίστευα (όπως και ο ίδιος από ότι φάνηκε γιατί έκανε opt out από τη συμφωνία του με τους Nets) ότι θα βρει καλύτερο συμβόλαιο και μάλιστα γρήγορα αλλά μέχρι τώρα τα πράγματα δεν έχουν λειτουργήσει όπως θα ήθελε.”

Ο Beaubois θα είναι ο παίχτης που θα παράγει περισσότερο στην επίθεση των Βάσκων (καλός σκόρερ με ποιότητα, θα το διαπιστώσετε άμεσα) όμως ο Larkin θα τρέχει το show. Nομίζω ότι η οξυδέρκεια του και η ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων που τον χαρακτηρίζει σε συνδυασμό με συγκεκριμένα αγωνιστικά στοιχεία (ικανότητα στο Pick & Roll, αποτελεσματικό φιλτράρισμα των πιθανοτήτων του κάθε φορά που περνάει με τη μπάλα τη πρώτη γραμμή άμυνας σε σετ καταστάσεις, σουτ μετά από ντρίμπλα) θα τον βοηθήσουν να παράγει στο γρήγορο μπάσκετ του Alonso. Hχηρή κίνηση από τη Saski Baskonia.



Cedi Osman (2.03-G/F-1995): Ο Οsman είναι ένας από τους καλύτερους παίχτες στην Ευρώπη στην ηλικία του αλλά το πιο βασικό για τη συγκεκριμένη αναφορά που κάνουμε σήμερα είναι ότι μετράει τρεις γεμάτες σεζόν στην Ευρωλίγκα μόλις στα 21 του. Δε μπορώ να φανταστώ κάτι καλύτερο για το αγωνιστικό του πακέτο από το στυλ μπάσκετ που πρεσβεύει ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Ο Osman είναι ένας hard runner που βγάζει τόνους ενέργειας στο παρκέ και ακριβώς με αυτά του τρεξίματα μπορεί να είναι ο παίχτης-κλειδί στο επιθετικό και αμυντικό transition για την Αναντολού. Πέρυσι σούταρε με 38% από το τρίποντο στην Ευρωλίγκα ενώ το παιχνίδι του μακριά από τη μπάλα (όπως και των Χόνεϊκατ, Τόμας) αποτελεί σημείο αναφοράς σε πολλά plays του Κροάτη κόουτς ο οποίος τον ετοιμάζει και για σημαντικές αμυντικές αποστολές λόγω της ικανότητας του να κυνηγήσει και να ελιχθεί σε ένα δάσος με screens ακολουθώντας μέχρι τη τελική προσπάθεια. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες για τον Τούρκο (εκ Σκοπίων) , No31 του περυσινού ντραφτ από τη Μινεσότα, ο οποίος φέτος μπορεί να αποτελέσει έναν εκ των stars της διοργάνωσης της Ευρωλίγκας.


Khem Birch (2.06-C-1992): O Birch αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερη κατάσταση στον Ολυμπιακό η οποία ίσως διαφοροποιεί το αρχικό πλάνο για την ανάπτυξη του μέσα στο πρόγραμμα όμως στο τέλος μπορεί να αποβεί υπέρ του όντας ιδιαίτερα εποικοδομητική σαν εμπειρία.Αναφέρομαι στον τραυματισμό του Πάτρικ Γιάνγκ ο οποίος αναγκάζει τον Birch να βγει με το καλημέρα στον ρόλο του πρώτου σέντερ των ερυθρολεύκων παίρνοντας αυτός τα χοντρά λεπτά στη θέση. Ο Γιανγκ ξεκινάει τη χρονιά ως τρίτος σέντερ στο rotation του Ολυμπιακού και όταν θα νιώθει πάλι δυνατός θα συναντήσει τον Birch στη “μάχη” του εσωτερικού ανταγωνισμού για τον βασικό (δηλαδή αυτόν που θα παίρνει τον περισσότερο χρόνο) ψηλό του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Την εκτίμηση μου για τη προοπτική του παίχτη σε αυτό το επίπεδο τη γνωρίζεται.


Αυτό το πέταγμα στα βαθιά μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη προσωπική ευκαιρία για τον 24χρονο Καναδό εάν το διαχειριστεί σωστά ώστε να εδραιώσει το status του μέσα στην ομάδα. Αμυντικά είναι τόσο versatile, πάνω από το καλάθι απλώνει δίχτυ και μένει να χτίσει τη γραμμή σύνδεσης του με τα guards του Ολυμπιακού. Δε θα μου κάνει εντύπωση του χρόνου το καλοκαίρι να έχει διπλασιάσει σχεδόν το οικονομικό του status στην αγορά..



Facundo Campazzo (1.79-PG-1991): O Campazzo έχει φουσκώσει από αυτοπεποίθηση. Είναι φανερό. Και όταν αυτό το συναίσθημα συναντά το δικό του, πολύ ιδιαίτερο ταμπεραμέντο το μείγμα γίνεται εκρηκτικό. Έρχεται από μια εξαιρετική χρονιά με τη Μούρθια στην οποία επέστρεψε μετά από ένα καταπληκτικό Ολυμπιακό τουρνουά (16.4 πόντοι- 3.2 ριμπ.- 5.2 τελικές- 2.6 κλεψίματα, 40% τρίποντο) όπου έκανε θαύματα. Ποιος θα ξεχάσει το performance του στα προημιτελικά απέναντι στην TEAM USA..; Ξεκίνησε μάλιστα με νικητήριο καλάθι απέναντι στη Joventut.. Ο Campazzo είναι ο απόλυτος leader για τη Μούρθια, ένας πραγματικά απρόβλεπτος και σκληροτράχηλος πόιντ γκαρντ γεννημένος για υπερβάσεις. Πολλοί από εμάς στη ζωή μας και σε όλους τους τομείς πέρα από τον αθλητισμό έχουμε ή είχαμε τη τύχη να γνωρίσουμε τέτοιους χαρακτήρες, ικανούς να γυρίσουν βράχους ανάποδα για να υπερβούν τα όρια τους. Ο Campazzo είναι τέτοιος τύπος και η μετουσίωση του..



...



Maximilian Kleber (2.07-PF-1992): Για τον Kleber έχουμε ξαναμιλήσει. To παιδί είχε πρώτη ύλη η οποία θα μπορούσε να τον έχει μετακινήσει αυτή τη στιγμή στην Αμερική όμως ένας τραυματισμός στο γόνατο παλαιότερα (τον έχει ξεπεράσει πλήρως) τον πήγε πίσω. Σαφέστατα ένας από τους καλύτερους Γερμανούς παίχτες αυτή τη στιγμή. Πολύ αθλητικός, μακρύς (7'2'' wingspan, 35 inches vertical), ασταμάτητη δύναμη στο επιθετικό ριμπάουντ με πολύ καλά δεύτερα άλματα (fundamental τελειώματα χωρίς να κατεβάζει τα χέρια μετά το ριμπάουντ), καλός με τη μπάλα στα χέρια, πολύ καλό σουτ. Η Ισπανική λίγκα (Ομπραντόιρο, 11.5 πόντοι-6.5 ριμπ.) τον βοήθησε πολύ στο να βελτιώσει το επιθετικό του παιχνίδι. Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς στο Μόναχο τον παίζει μαζί με τον Ντέβιν Μπούκερ )σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δίδυμο ψηλών που αναμένεται να έχει επιτυχία για τη Μπάγερν φέτος. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Μ'αρέσει..


Ζeljko Sakic (2.04-F-1988): Ok, το να σας πω ότι ο σούπερ-ταλαντούχος Άντε Ζίζιτς (Νο23 του φετινού ντραφτ από τους Σέλτικς) θα κάνει μια σπουδαία χρονιά δε συνιστά ακριβώς ανακάλυψη της Αμερικής. Για αυτό προτίμησα να πάμε λίγο παραπέρα. Αυτή είναι άλλωστε η λογική της σελίδας, η ματιά πίσω από τη βιτρίνα. Και ας βρίσκεται εκεί ένας τύπος βγαλμένος από ταινία του Jason Statham.. O Sakic είναι αντιτουριστικός, όχι ιδιαίτερα αθλητικός, ούτε θα κρεμάσει γλώσσες με τη τεχνική του κατάρτιση. Είναι όμως ο τύπος που θα σου βγάλει δουλειά. Και κυρίως θα το κάνει τη στιγμή που πρέπει. Ο Μουλαμέροβιτς τον χρησιμοποιεί και στις δύο θέσεις των forwards δίπλα στον Ζίζιτς (ανοίγει το γήπεδο για τον νεαρό με το καλό του σουτ, τον βρίσκει στη τελική γραμμή δημιουργώντας στο χαμηλό post, συνολικά η physical παρουσία του Sakic κάνει καλό στον Ζίζιτς) κεφαλαιοποιώντας το πρόσωπο-πλάτη παιχνίδι του. Μιλάμε άλλωστε για παίχτη ο οποίος είχε διψήφιο αριθμό πόντων σε Ιταλία (Μοντεγκρανάρο) και Ισπανία (Μανρέσα) και ήρθε στο Ζάγκρεμπ για να αποτελέσει σταθερά.


Darius Johnson Odom (1.88-G-1989): Θα το επαναλάβω. Ο Όντομ ανταποκρίθηκε καλά στη περυσινή τουτ παρουσία στον Ολυμπιακό ειδικά εάν αναλογιστούμε ότι μπήκε σε ένα πολύ ιδιαίτερο περιβάλλον και σε ένα σύνολο που βίωνε μια επίσης ιδιαίτερη κατάσταση τη συγκεκριμένη περίοδο. Φέτος θα παίξει καλό μπάσκετ στην Ιταλία και τη Σάσσαρι. Τα φυσικά του προσόντα και το αθλητικό του πακέτο δύσκολα ματσάρεται τόσο στη Lega A όσο και στο Champions League ενώ η πρότερη εμπειρία της Καντού θα τον βοηθήσει. Θα τον δούμε απέναντι στην ΑΕΚ. Ακόμα πιστεύω ότι θα ήταν ιδανικό fit για το μπάσκετ του Πρίφτη και τον Άρη ως ο Big/Athletic Guard από τον οποίον θα ξεκινούσαν οι press-άμυνες και το transition παιχνίδι των "κιτρίνων"..



Elmedin Kikanovic (2.10-F/C-1988): Η Άλμπα φέτος έχει καλή ομάδα και καλό νέο προπονητή απλά περνάει δύσκολα το μεταβατικό στάδιο της αφομοίωσης καινούργιων πραγμάτων στο παιχνίδι της. Ο Kikanovic είναι ένας από τους καλύτερους “Eurocup-ψηλούς” (αν μου επιτρέπεται η έκφραση) που υπάρχουν στη πιάτσα. Old School κινήσεις, post παιχνίδι με παραγωγή-δημιουργία, καλό ρεπερτόριο κινήσεων από τα 4-5 μέτρα και μέσα με γαρνιτούρα τη πολύ έξυπνη χρήση προσποιήσεων που συχνά φθείρει τον αντίπαλο, αντίληψη των δρώμενων και σπουδαία αίσθηση του σκορ στο βαμμένο απόρροια κατά ένα σημαντικό ποσοστό του πολύ καλού positioning που τον διακρίνει. Ο Βόσνιος έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά τη σεζόν μετρώντας στα δύο πρώτα ματς 23.5 πόντους με 69.6% στα δίποντα.


Blaz Mesicek (1.97-G-1997): Όπα.. Στάση. Ο Mesicek είναι το νέο αστέρι των “Δράκων” και ένας από τους λόγους για τους οποίους φέτος θα βάλω ακόμα περισσότερα παιχνίδια της Ολίμπια Λουμπλιάνας στο πρόγραμμα παρακολούθησης μου (η αλήθεια είναι ότι παραδοσιακά τη παρακολουθώ αρκετά συχνά). Ο 19χρονος αριστερόχειρας SG μπορεί να παίξει ουσιαστικά και τις τρεις περιφερειακές θέσεις. Η ποικιλία ντρίμπλας που διαθέτει (και χρησιμοποιεί για να φτιάξει τον χώρο του) σε συνδυασμό με το μήκος του παράγουν highlights όπως και “γλυκά” τελειώματα του στο καλάθι. O Mesicek, ο οποίος διακρίνεται από μια έμφυτη αρμονία στη κίνηση του στο παιχνίδι, θα αποτελέσει πολύ καλό δίδυμο με τον Νταβόν Τζέφερσον (1.76-PG-1991, επίσης αναμένεται να κάνει καλή χρονιά, μη ξεχνάτε ότι στη Λουμπλιάνα έχουν παράδοση στους ξένους παίχτες) και το μόνο ζητούμενο στη περίπτωση τους είναι να μείνουν υγιείς.



Johanes Thiemann (2.05-F/C-1994): O Thieman είναι ένα όνομα άγνωστο στο ευρύ κοινό το οποίο θα συναντήσουμε μπροστά μας στο κοντινό θεωρώ μέλλον δεδομένου του ότι βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία και μόλις τώρα ξεκινάει την αναρρίχηση του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δυνατό παιδί, όχι ιδιαίτερο πλαστικό στο παιχνίδι του αλλά με ικανότητα να παίξει ψηλά και να βάλει τη μπάλα στο παρκέ ξεκινώντας με πρόσωπο από τα 4-5 μέτρα. Αρκετά μαχητικός κάνει γρήγορα αισθητή τη παρουσία του στις διεκδικήσεις της μπάλας. Κολόνα και παράλληλα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη Ludwigsburg.


Ludvig Hakanson (1.90-G-1996): Hoopfellas Ιανουάριος 2015

 περί Χάκανσον.. “Ο πιο έτοιμος όλων (εκτός Χεζόνια που γεννήθηκε..έτοιμος). Ο Σουηδός έχει τραβήξει πολλά βλέμματα και είναι ήδη μέλος της πρώτης ομάδας, μετρώντας 5 συμμετοχές στην ACB και 3 στην Ευρωλίγκα. Το παιχνίδι του είναι πραγματικά fundamental που σε κάνει να μη μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του, γαρνισρισμένο με ωριμότητα-Ζήση. Με έχει η εντυπωσιάσει ο τρόπος που φιλτράρει καταστάσεις και αποφασίσει σε αυτή την ηλικία. Smooth perimeter game.. Σουτάρει εξαιρετικά, ο μηχανισμός του δεν αλλοιώνεται ακόμα και υπό καθεστώς πολύ πιεστικής ψηλά, άμυνας. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει πιο επιθετικός, ψάχνωντας καταστάσεις και εντός του ζωγραφιστού, περιοχή εντός της οποίας δεν αισθάνεται βολικά μιας και ποτέ δεν υπήρξε "ο διεμβολιστής", προτιμώντας το λουστραρισμένο midrange παιχνίδι του. Σπουδαία περίπτωση, θείο-δώρο για την εθνική Σουηδίας της οποίας μπορεί να ηγηθεί πολύ γρήγορα.”

Ιούλιος 2016

 “Ακόμα περισσότερο μου άρεσε το γεγονός ότι ο κόουτς έχει δρομολογήσει την επιστροφή του δανεικού Ludvig Hakanson (20-G-1.90) ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν πέρυσι ξεκινώντας από τη Ρίγα το πρώτο μισό της σεζόν και τελειώνοντας στη Σεβίλλη. Ο Σουηδός είναι από τους παίχτες που μου αρέσουν αρκετά. Για να σας το κάνω τάλιρα, εάν (λέμε τώρα..) είχα πόστο σε ομάδα θα είχα προσπαθήσει με όλες μου τις δυνάμεις να τον φέρω σε αυτήν εδώ και μια τετραετία.. Είναι περισσότερο off guard, θέλει δουλίτσα στο ball handling (παρότι στη Σεβίλλη έπαιζε και άσσος) όμως τα potential του είναι μεγάλα. Το παιδί μπορεί να φτάσει ψηλά.. Όποιος θέλει να πάρει μια τζούρα από τον ..σουηδικό κινητήρα αεριώθησης ας δει το τελευταίο ματς της σεζόν με τη Ρεάλ (26 πόντους με 5/6 τρίποντα).. 


Παίχτης που αρέσει πολύ στη σελίδα και είμαι σίγουρος το ίδιο και στον Γιώργο Μπαρτζώκα (στη μηδαμινή περίπτωση που διαφωνεί ας το ξανασκεφτεί και θα συμφωνήσει). Βασικά πιστεύω ότι θα ήθελε πολύ να τον έχει από φέτος εάν δεν υπήρχε αυτό το traffic στη περιφερειακή γραμμή της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έχουν αποφασίσει ότι ο νεαρός Σουηδός πρέπει να παίζει όσο το δυνατόν περισσότερο για αυτό και στη περίπτωση του ακολουθούν τη τακτική του δανεισμού. Εξαιρετικός πέρυσι στη Σεβίλλη, μπορεί να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και φέτος με τη Φουενλαμπράδα. Το μπάσκετ του ταιριάζει, μένει να βρει χημεία με τον Πόποβιτς. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι όμως ο Σουηδός έχει τέτοια ποιότητα που θα βρει τρόπο να εντάξει τα προσόντα του με παραγωγικό τρόπο σε σχήματα με τον Κροάτη..



Υ.Γ: Θα ήθελα να δω τις ελληνικές ομάδες να δουλεύουν περισσότερο με νεαρούς Ευρωπαίους αθλητές (γιατί με Αμερικανούς ήδη γίνεται). Ξέρω ότι πλέον με τους 6 Αμερικανούς και τον σημερινό ανταγωνισμό η πολυτέλεια αυτή δεν υπάρχει στα μυαλά των περισσότερων προπονητών/διοικητικών. Όμως όταν έχεις στήσει σωστά το ρόστερ σου και έχεις μοιράσει ρόλους μπορείς να βάλεις 1-2 τέτοια παιδιά σταδιακά στην ομάδα. Όπως για παράδειγμα η ΑΕΚ με τον Άτιτς και τον (μεγαλύτερο) Ιβάνοβιτς ο οποίος θα έχει βασικό ρόλο στο rotation. Υπάρχει “χρυσός” σε αυτό το κομμάτι της αγοράς και πολύ ενδιαφέρον (σε παγκόσμιο επίπεδο) στις ομάδες που έχουν μάθει να δουλεύουν έτσι. Άλλες εποχές (ελληνοποίηση τότε, κοινοτικοί-Αμερικανοί τώρα) και ανάγκες όμως μη ξεχνάτε ότι ο Ολυμπιακός έφτιαξε μια αυτοκρατορία πάνω σε τέτοια παιδιά την εποχή του Ιωαννίδη (Τόμιτς, Τάρλατς, Νάκιτς). Το μπάσκετ έχει αλλάξει όμως η συνταγή της αναδόμησης δε διαφέρει..


Υ.Γ1: Dez Wells και Melsahn Basade η Δόξα Λευκάδας..



Μμμμ.. Μάλλον πρέπει να πάω μια βόλτα κατά εκεί..




Υ.Γ2: Μου αρέσει σε ένοχο βαθμό να βλέπω στο ανοιχτό γήπεδο τη Μπεσίκτας σε Small lineups με δίδυμο forwards τους Kyle Weems και D.J. Strawberry (με τον Ρολ ακροβολισμένο για transition three..). Αυτή η ομάδα έχει σχεδιαστεί για να παίζει αυτό το μπάσκετ και η διαχείριση του Σάριτσα (σε επίπεδο προσώπων και coaching) θα είναι το βαρόμετρο..



Υ.Γ3: Περί Fantasy.. Παίζεις σωστά όχι μόνο όταν συγκεντρώνεις υψηλές βαθμολογίες αλλά κυρίως όταν η ομάδα σου σε μικρό χρονικό διάστημα κοστίζει περισσότερο από την αρχική της αξία..

367 σχόλια:

  1. Απολαυστικός όπως πάντα κρίμα που δεν προλάβαμε να δούμε αρκετά τον Κρίστοφερ όλοι οι άλλοι λίγο έως πάρα πολύ έπαιξαν στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζιμ γιατί τα μεγάλα κλαμπ να επενδυσουν σε νέους ταλαντούχους Ευρωπαίους, από την στιγμη που βρίσκουν ομάδα στο ΝΒΑ σε πολύ νεαρή ηλικία. Βλέπε χεζονια, σατορανσκι, παπαγιαννης κτλ. Τη κέρδισε ο παναθηναϊκός πχ που είχε εναποθεσει τόσες ελπίδες στον παπαγιαννη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1. Υπάρχουν εξαιρετικά prospects που δε τηρούν το "πρωτόκολλο" εισαγωγής στην Αμερικανική λίγκα (σωματότυπο, athleticism) όμως μπορούν να παίξουν σπουδαίο μπάσκετ στην Ευρώπη.

      2. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για ένα κλαμπ να στέλνει παίχτες στην Αμερική. Ανοίγει πόρτες που σε πρώτη φάση δεν είναι ορατές. Έχεις να κερδίσεις από αυτό πίστεψε με..

      Διαγραφή
  3. Ο σλοβένος είναι Νο3 στο στο draftexpres πάνω από τον χαραλαμπόπουλο. Τον τσέκαρα κσταπληκτικό ταλέντο.

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φελντέιν και Νίκολς έξω. Τι λέτε παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος. Ο Παο έπρεπε να πάει με αυτούς που έπαιξαν πλερσι τελικούς συν τον Νίκολς. Κομπλέ τα ήμασταν.

      Διαγραφή
    2. A little love for Demetris...

      Διαγραφή
    3. Σίγκλετον Ρίβερς καλύτερα μου είχε καθίσει

      Διαγραφή
  5. Τρομερό ματς στη μαδρίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποσο clutch εισαι ρε Serjio??? φαντάσου να μην έπαιζες και στη μισητή Ρεσλ...

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Darussafaka λοιπόν.Πολυ ιντριγκαδίρικο πρότζεκτ.Προσωπικά το πιστεύω και βλέπω τώρα τελευταία μία τάση για ψηλούς με playmaking abilities.Ο Μπλάτ έχει φτιάξει μία ομάδα και διόρθωστε με αν κάνω λάθος,η οποία κινείται σε μία διαφορετική από τις κυρίαρχες ομάδες.
    Είναι ή ιδέα μου ή και η Μακάμπι σε πρώτη φάση και ο Παναθηναϊκός σε δεύτερη κινούνται στην ίδια λογική?
    Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει?
    Δηλαδή και ο forward Wheems με τον Zirbes έχουν καλό περιφερειακό σουτ.Επισης έχουν το playmaking.
    Το ίδιο συμβαίνει και με τον Παναθηναικό και με τον Μπουρούση όπως και τον Νικολς.
    Εσείς που το αποδίδεται αυτό?
    Επίσης αυτές οι ομάδες μπορούν να παίξουν την princeton επίθεση?Λέτε να το κάνουν?
    Τη γνώμη σας...


    Υ.γ Σέϊν Λάρκιν παιχταράς.Πολύ αθλητικός με εξαιρετική διεισδυτικότητα.Ικανοποιητικό court vision και πολύ δυνατός στο 1 vs 1.



    Τσουρέκας-Ποντίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Άσε τη princeton ήσυχη τσουρέκα.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα,τσουρεκα κανε μας μια αναλυση της princeton να τη μαθουμε και εμεις που δεν τη ξερουμε!

      Διαγραφή
    3. ο ζίρμπες περιφερειακό σουτ. ήμαρτον που λέει και ο γεωργίου. o γερμανός είναι περισσότερο παίχτης ρακέτας και από τον ραντούλιτσα. καμία σχέση ο ζίρμπες με τον μπουρούση

      επίσης τι σχέση έχει ο weems με τον nichols? ο πρώτος είναι ένας sg που στην τσσκα τον είδαμε κυρίως στο 3 και στην μακάμπι θα τον δούμε κι εκεί περισσότερο στο 3. είναι σκόρερ που παίζει με τη μπάλα στα χέρια. ο νίκολς είναι παίχτης που θα παίξει μακριά από τη μπάλα και είναι 4αρι που έχει παίξει πριν την τσσκα και στο 3. στον παναθηναϊκό μπορεί να παίξει και πάλι για λίγα λεπτά στο 3 αν χρειαστεί. καμία σχέση λοιπόν και μεταξύ αυτών των 2

      Διαγραφή
    4. Συνεχείς πάσες και αργές επιθέσεις μέχρι να βρεθεί γρήγορο σουτ(και άρα θες αξιόπιστο σουτερ)ή πάσα πίσω από την πλάτη της αντίπαλης άμυνας.Σε γενικές γραμμές όλη ή ομάδα χρειάζεται playmaking abilities γιατί ακόμα και ή frontline διαχέεται παντού και ανακατεύεται ή τράπουλα των θέσεων.
      Πάντα χρειάζεται και ο βαρύς σέντερ να μπορεί να έχει passing skills και να μπορεί να πασάρει στην weak side.Και για οσους δεν κατάλαβαν:ρειάζεται οι παίχτες γενικά να πασάρουν συνεχώς ώσπου να βρούν κενό στην αντίπαλη άμυνα ή μις ματς για γρήγορο σουτ ή μπάσιμο.
      Ελπίζω να σας κάλυψα.
      Μία ερώτηση έκανα και με βαλατε να απολογηθώ σαν το Γαλιλαίο.

      Πάντως Ακόμα δεν με κάλυψε το ξερό σας όχι.Αυτες οι ομαδες που ανέφεραν θεωρώ ότι μπορεί να παίξουν αυτή την επίθεση αφού έχουν καλούς πασερ και σουτερ σε όλες τις θέσεις.Γρήγορα σουτ και αν εξαιρέσουμε ίσως τη Ρεάλ δεν έχουν κάποιον σούπερσταρ που να βασίζονται σε αυτόν οι επιθέσεις.



      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
    5. η μακάμπι δεν έχει σουτ από όλες τις θέσεις. ούτε ο ζίρμπες σουτάρει,ούτε ο iverson. και οι 2 παίζουν με πλάτη κοντά στο καλάθι και σχεδόν καθόλου με πρόσωπο. για μακρινό σουτ ούτε λόγος φυσικά και για τους 2.

      τέλος για την μακάμπι αναρωτιέμαι που τους είδες τους καλούς πασέρ και ότι δεν έχει σούπερσταρ στους οποίους θα βασίζονται οι επιθέσεις της. ο weems και ο goudelock είναι σούπερσταρ και οι επιθέσεις της μακάμπι θα βασίζονται πάνω τους. βασικά θα παίρνει ο ένας από τους 2 τη μπάλα κι ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. ομοίως και ο ρουντ σε μικρότερο βαθμό που θα καλύψει το κενό του μίλλερ που κι αυτός παίζει με τον ίδιο (ατομικό) τρόπο όπως και ο weems και ο goudelock. το μόνο ομαδικό πλάνο που φαντάζομαι θα έχει η μακάμπι θα είναι το τάισμα του ζίρμπες κοντά στο καλάθι,αφού μόνο εκεί είναι απειλητικός. δεν ξέρω ποιον περιγράφεις παραπάνω,πάντως σίγουρα όχι τον ζίρμπες

      Διαγραφή
  8. Σπουδαίο άρθρο Jim. Μια ερώτηση αν ξέρεις. Γιατί οι ελληνικές ομάδες δεν σκανάρουν τα 16-17χρονα στα Βαλκάνια αρχικά επενδύοντας σε αυτά και δανειζοντας τα αρχικά. Αν περιμένουν να ενηλικιωθουν είναι πλέον πολύ ακριβοι για την τσέπη μας . Στην ομάδα μου τον ΠΑΟ μετά την ακαδημία ξέρεις αν υπάρχουν σκέψεις για δημιουργία τμήματος scouting?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H παράγραφος για τον παππά και ένα καλό μολτ έφτιαξαν τη βραδιά μας σήμερα. Τζίμ πως θα γίνει να σε φιλοξενήσει μια μικρή λέσχη που έχουμε ως guest? Σου έχω στείλει ήδη inbox. Ευχαριστώ.

    Jeremy Bentham

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ίσως λίγο άκυρο σχόλιο για την ανάρτηση ίσως και όχι..
    Jim,ποια η γνώμη σου για τον Τσαγκαράκη?
    Σαν σχέση και με την ''ιδανική συνθήκη' του άρθρου σου,πιστεύω ότι με τον χαρακτήρα run 'n gun που έχει χρόνια η όμαδα της πόλης μας(των Τρικάλων) ,ο Ελληνογάλλος θα ταιριάξει απόλυτα και δεν θα μου φανει περίεργο να προκαλέσει και μεσούσης της χρονιας ενδιαφέρον απο ομάδες που θα μπουν πλειοφ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε το πρόβλημα είναι ότι φέτος αναμένεται δύσκολη η χρονιά και ΙΣΩΣ να κινδυνεύσουμε περισσότερο από ποτέ.Είναι αυτή η ρουτίνα που κάθε χρόνο παλεύουμε για τον ίδιο στόχο,δηλαδή την παραμονή,χωρίς να υπάρχει διάθεση σε διοικητικό επίπεδο σε συνδυασμό με το ότι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για να ψάξουμε το κάτι παραπάνω, όπως π.χ την είσοδο στα play off,χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα καταφέρναμε κάτι παραπάνω από το να παίξουμε απλά δύο επιπλέον ματς.Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα και πλέον έχει κουραστεί ψυχολογικά με τον στόχο της παραμονής.

      Διαγραφή
    2. Η αληθεια ειναι οτι καθε χρονο φαινεται οτι ηρθε η χρονια μας να πεσουμε και στο τελος μενουμε...
      Κατα τ'αλλα θα συμφωνησω μαζι σου οτι ολοι θα θελαμε να προσπαθησουμε εστω μια χρονια για το κατι παραπανω.

      Διαγραφή
  11. ματσαρα σημερα...Γιουλ τι παιχταρα εισαι...οτι ποιο cluch υπαρχει στην Ευρωπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα. Τζιμ σε ευχαριστούμε που μοιράζεσαι δωρεάν τη γνώση σου μαζί μας. Η ρεάλ έκανε μεγάλο ματς χθες. Αν και είναι η πιο αθλητική ίσως ομάδα στην ευρώπω φάνηκε πόσο πιο γρήγορες είναι οι αμερικανικές ομάδες. Δεν είναι πάντως μόνο ο γιούλ. Έχουν σούπερ παίχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα
    -Καταρχάς σχόλιο για τα κοψίματα στο πρωτάθλημα(και κυριως στο ντερμπυ) για τον ΠΑΟ:Είχα γράψει οτι ο Φελντειν με την εικονα των φιλικών ηταν ο σιγουρος κομμένος,απο την αλλη περιμενα μηπως μεσα του πρωταθληματος του δωσει λεπτα και σουτ για να κανει build up μέσα στη χρονια αλλα ο Πεδουλακης δειχνει οτι προτιμάει σχηματα με τον Παππα και τον Τζειμς αλλα και θελει να δωσει λιγο χωρο στον θετικο ως τωρα Μποχωριδη.Ο Ριβερς σαν πολυ καλος αμυντικος και με την δυνατοτητα να μαρκαρει γκαρντ αλλα και scoring abilities,θα πάει στο ΣΕΦ και ο Σινγκετον ειναι ο βασικος σεντερ αυτη τη στιγμη με τον Μπουρου να έρχεται σαν 6ος παικτης οπως περσι...

    Στον ΟΣΦΠ δειχνουν να διαχειριζονται εσωτερικα τα προβληματα τους και οσο ειναι ολοι υγιεις,δεν θα δουμε κατι δραματικο.ΑΠο τη στιγμη που ο Αγραβάνης παιζει κυριως στο 5,το πιο μεγάλο πρόβλημα ειναι το μπακ απ του Πριντεζη ,που ουσιατικά δεν υπαρχει.Το θέμα του Γιανγκ ειναι υπαρκτο αλλα υπαρχει ακομα χρόνος μεχρι το ντερμπι και την Ευρωλιγκα ,που δουλευει υπερ του παικτη και ειναι στο χερι του να πατησει καλα μεσα στο γηπεδο.Αν δεν μπορει να ξαναπαιξει μπασκετ θα φανεί μεχρι το τελος του έτους και τοτε λογικά θα αντικατασταθεί....

    Στην Ισπανια ο Μπαρτζωκας παει να παθει κατι που συνεβαινε στον ΟΣΦΠ στα μεσα της σεζον,με λαβωμενο ολο το μπακορτ του να προσπαθει να δουλεψει και να γινονται ορατα καποια προβληματα στελεχωσης.Ελπιζουμε ολοι ο ΚΟπονεν να πατησει γερος το γηπεδο...

    Με φοβερή αυτοπεποίθηση η Ρεαλ κερδισε τους Θαντερ,δειχνοντας ποσο επικινδυνη ειναι στο γρηγορο και αναρχο τεμπο,με του Γιουλ να ειναι σε ημιαγρια κατασταση ,υποψηφιος MVP πιθανως..

    Μου φανηκε πολυ μακρυά η πρι-σιζον φέτος αντε να αρχιζουμε σιγα σιγα τους αγώνες

    nO_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mα αν έπαιζε η Ρεαλ ΝΒΑ θα είχε ταβάνι τις 10 νίκες στο τσεπάκι και τις 70 plus ηττες στην κωλοτσεπη 😁

      Διαγραφή
    2. Γέλιο με τον χαζοουέστμπρουκ χθες και τους αστείους θάντερ. . Και για να προλάβω κάποιους θα πω ότι και η ρεάλ βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας..

      Διαγραφή
    3. Λουζερ γκουφηδες οπως οι ουέστμπρουκ χάρντεν δε θα δουν δαχτυλίδι ποτέ.

      Pikulin

      Διαγραφή
    4. Λουζερ γκουφηδες οπως οι ουέστμπρουκ χάρντεν δε θα δουν δαχτυλίδι ποτέ.

      Pikulin

      Διαγραφή
    5. Γκουφηδες εκτος παρκε, συμφωνοι, κλαρινογαμπροι απο τους λιγους.

      Αγωνιστικα και επαγγελματικα δε νομιζω οτι ειναι για το ιδιο τσουβαλι οι δυο τους, Πικουλιν.

      Διαγραφή
  14. Έχουμε κι εμείς σημειώσεις, κύριε. Περιμένω με ενδιαφέρον τη χρονιά μερικών ακόμη.

    1. Χάνγκα. Ο καλύτερος αμυντικός της περσινής Ευρωλίγκας καλείται φέτος να το πάει παραπέρα. Κυρίως επιθετικά θα έχει περισσότερες ευκαιρίες να δείξει ότι δεν είναι μονοδιάστατος.
    2. Σλούκας. Ο Κώστας πέρσι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς κι έτσι η χρονιά κινήθηκε κάπως περίεργα. Φέτος, υπάρχουν προσδοκίες για το πραγματικό του ξεπέταγμα.
    3. Ντόνσιτς. Υπάρχει μπόλικο βάρος πάνω του. Δύσκολα ένα club με την φιλοσοφία της γαλαζοαίματης Ρεάλ μπορεί να στηρίξει τέτοια project. Για να μην πάρουν άλλον γκαρντ μέσα στη χρονιά πρέπει ο μικρός να βγάλει μάτια.
    4. Ερτέλ. Εδώ κι 1,5 χρόνο στην Εφές δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις ότι θα φτάσει στο ανώτατο επίπεδο. Ένας απ’ τους 2-3 καλύτερος δημιουργούς της λίγκας χρεώθηκε με πολλά κουσούρια. Αλλά αυτό είναι ξεχωριστό κεφάλαιο. Μην ξύνουμε πληγές. Τον περιμένω σ’ ένα διαφορετικό πλαίσιο πια να επιβεβαιώσει τις αναμφισβήτητες ικανότητές του.
    5. Μίλερ. Μετά την εξαιρετική του χρονιά πέρσι αναμένω την μετάβασή του σε status που το ερχόμενο καλοκαίρι θα τον μετατρέψει σε ένα απ’ τα πιο hot ονόματα στην αγορά.
    6. Καλνιέτις. Τον εκτιμώ πολύ. Ένας εξαιρετικός pg για τα τουρνουά της FIBA που παιδεύεται να βρει τον δρόμο του σε συλλογικό επίπεδο. Μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα. Το περιβάλλον που βρίσκεται τώρα δεν τον βοηθά, βέβαια. Μην τα ξαναλέμε.
    7. Καλάθης. Ήρθε η ώρα του. Έχει ακούσει πολλά (τα περισσότερα αδικαιολόγητα) κυρίως λόγω του μεγάλου του συμβολαίου. Φέτος η ομάδα είναι στημένη με τρόπο που να τον υποστηρίξει. Πρέπει να πάει στο επόμενο επίπεδο.
    8. Μίτροβιτς. Μετά απ’ την περσινή του περιπέτεια με τον σοβαρό τραυματισμό επιστρέφει. Θα έχει τον χώρο και τον χρόνο να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε πρόπερσι.
    9. Χάκετ. ΟΚ, καλός αμυντικός, τίμιος, πάντα προσπαθεί αλλά σαν να έχει βαλτώσει. Σαν να αρκείται στα απολύτως απαραίτητα. Μετά την μισή εξαιρετική του χρονιά με την Αρμάνι του Μπάνκι, περίμενα την εξέλιξή του σε έναν ολοκληρωμένο γκαρντ. Με επιθετική παρουσία και πρωτοβουλίες. Μπορεί;
    10. Βέστερμαν. Η Ζαλγκίρις κι η λάμψη του Σάρας θα τον βοηθήσουν. Συμπαθητική χρονιά πέρσι με την Λιμόζ αλλά είναι για παραπάνω.

    ΥΓ Το γράφεις για δεύτερη φορά. Ο Όντομ ανταποκρίθηκε καλά στην θητεία του στον Ολυμπιακό. Πώς ακριβώς; Στους περισσότερους άφησε την εντύπωση ότι δεν κόλλησε ποτέ με την ομάδα. Γι’ αυτό και επέστρεψε σε ομάδες επιπέδου Σάσαρι.
    ΥΓ1 Στηβ Γιατζόγλου, δεν σε είχα και ποτέ σε μεγάλη εκτίμηση. Από χθες, όμως, έχεις φάει ένα μεγάλο Χ από μένα. Τεράστιο Χ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγω δεν καταλαβαινω αυτο για τον Οντομ...

      Διαγραφή
    2. οσοι γκαρντ παιζουν διπλα στον σπανουλη απλα αφαιρεστε τους ενα 40% της αξιας τους οταν παιζουν στην ιδια ομαδα.....δε λεω παιχταρας ο μπιλ αλλα επισκιαζει τους υπολοιπους.....χακετ,σλουκας τα τρανταχτα παραδειγματα οι οποιοι ειναι για παραπανω ο χακετ το χει δειξει,ο σλουκας φετος θα το δειξει....για μενα ο σφαιροπουλος αν δεν δωσει την μπαγκετα στον χακετ και ο σπανουλης να παιζει 20 ποιοτικα λεπτα τη χρονια δεν τη βγαζει.......stonerook

      Διαγραφή
    3. Τι δεν καταλαβαινετε ρε παιδια με τον οντομ?οταν παρεις ενα χιουνται περιμενεις στανταρ παραγματα και οταν στα δωσει εισαι ικανοποιημενος για την επιλογη αν τωρα περιμενεις απο το χιουνται πραγματα που μπορει να σου δωσει μια λαμποργκινι θα απογοητευτεις αλλα το προβλημα δεν το εχει το χιουνται αλλα εσυ που το περιμενες να σου βγει λαμποργκινι.

      Διαγραφή
    4. Stonerook, η καλυτερη μακραν χρονια της Σιενα με Χακετ μεσα εγινε με το Ιταλο σε ρολο υποστηρικτικο του Μπραουν, οπου τα νουμερα του ηταν παλι μετριοκακα, αλλα η ομαδα εκανε φοβερα πραγματα για το ροστερ της.

      Κατα τα αλλα, ενω ο Ολυ με τον Σπανουλη εχει παραδοσιακα υπερβαλλει εαυτον (ροστερ), συνεχιζουμε να διαβαζουμε για το πως ο Σπανουλης ακυρωνει τα καλα γκαρντ διπλα του...

      Δε διαφωνω οτι ο Χακετ μπορει να κανει περισσοτερα, αλλα αυτο το χρεωνω κυριως στο ρολο που του δινει ο Σφαιροπουλος, ακομα κι οταν ο Σπανουλης δεν ειναι στο παρκε. Τα ιδια με το Σλουκα, επαιξε πολυ καλο μπασκετ και στον Ολυμπιακο, οταν του δοθηκε απο τον προπονητη του το καταλληλο περιθωριο, η παρουσια του Σπανουλη δεν επηρρεασε κατι.

      Ελεος με την καραμελα αυτη πια.

      Διαγραφή
    5. Καλά τα λέει ο stonerook.
      Δηλαδή ο Σλούκας που έπαιζε δίπλα στον Σπανούλη, και πήγε στη Φενέρ με 1 εκατομμύριο συμβόλαιο, αν δεν έπαιζε δίπλα στον Σπανούλη θα έπαιρνε 1,8. Κι αν έπαιζε δίπλα στο ΔΔ, που ως γνωστόν διπλασιάζει αξία θα έπαιρνε 3,6.


      Να έγραφες ρε αδερφέ ότι γράφουν μικρότερα νούμερα, να σου δινα ένα point. Αλλά αξίες; ΕΛΕΟΣ.

      Διαγραφή
    6. Προς 77

      Ὸταν λέτε Μίλερ εννοείτε τον Δαρείο ή τον Quincy (άσχετα από τον τραυματισμό του, κάποια στιγμή θα επανέλθει); Γιατί και οι δύο έκαναν εξαιρετική χρονιά πέρσι. Αν εννοείτε τον πρώτο τον είχα σκεφτεί και για την ομάδα του Fantasy, αλλά λόγω credits και συμβιβασμών στην κατηγορία του, η... μεταγραφή του δεν προχώρησε.

      Επίσης, ο ΝΙΚ πιστεύω έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη δεκάδα σας, γιατί αφορά ελληνική ομάδα. Όμως, όταν λέτε "Πρέπει να πάει στο επόμενο επίπεδο", εννοείτε, ως επόμενο επίπεδο, να ηγηθεί πλέον μιας ομάδας του επιπέδου του ΠΑΟ (μια που μέχρι και πέρσι ήταν υπό τη σκιά του ΔΔ); Γιατί, συνήθως επόμενο επίπεδο θεωρούμε το ΝΒΑ και ο Νικ όχι μόνο έχει ήδη αγωνιστεί με επιτυχία εκεί, αλλά και λογίζεται ως ένας από τους καλούς PG καθώς και ως ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς στο ΝΒΑ. Thanks!

      Αλέξης

      Διαγραφή
    7. Προς Stonerook

      Να προσθέσω στα του Dimitri, ότι ο Σλούκας βρέθηκε να παίρνει πλέον στη Φενέρ, λόγω μείωσης κατά 40% της αξίας του, μόνον 1 μύριο το χρόνο. Αλλά, το πιό σημαντικό αντιπαράδειγμα είναι ένα: AC LAW. Ακόμα ψάχνουμε να βρούμε τον αντικαταστάτη του (ΜVP του τελικού το 2013, ανάμεσα στα άλλα), τόσο πολύ που τον χαντάκωσε ο VSpan...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    8. Θενκς για την υποστηριξη παιδες, αλλα δεν εννοει οικονομικη αξια ο Stonerook, αγωνιστικη εννοει....

      Διαγραφή
    9. Hanga ο Ευρωπαίος Kawhi Leonard ίσως;

      Διαγραφή
    10. Προς Dimitrios

      Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση, αλλά το παράδειγμά μου με τον AC, όπως μπορείτε να δείτε, αναφέρεται στην αγωνιστική αξία του παίκτη και όχι στο πόσο κοστίζει. Κατάλαβα τί εννοούσε ο Stonerook, απλά ταύτισα την αγωνιστική αξία του Σλουκ με τη "χρηματιστηριακή" του, γιατί θεωρώ ότι και στα δύο είναι αξίας 1 μύριου. Εξάλλου, υπήρχε ποτέ περίπτωση να πάρει παίκτη ο Ζοτς από τον ΟΣΦΠ, του οποίου η αξία θα ήταν 40% κάτω από αυτά που θα έδινε η Φενέρ; ;-)

      Αλέξης

      Διαγραφή
    11. εννοειται συζηταμε αγωνιστικη.....stonerook

      Διαγραφή
    12. Διαφωνώ κι εγώ για Καλνιέτις. Μια του ύψους δυο του βάθους. Εκεί που οργιάζει τη μια μέρα σε χαντακώνει την άλλη. Δεν τον αξιολογώ για top Euroleague player.

      Το ερώτημα για τον Σπανούλη και τους συμπαίκτες του είναι απλό: μπορεί η ομάδα να πρωταγωνιστήσει με αυτόν στον γνωστό του ρόλο; Ή θα αποτύχει παταγωδώς στην Ευρώπη όπως πέρσι; Νομίζω ότι πρέπει μόνος του να βρει τον νέο ρόλο που θα του επιτρέψει να αγωνίζεται στο top επίπεδο για 2 ακόμα χρόνια. Για το δικό του καλό και της ομάδας του. Ο coach δεν νομίζω ότι μπορεί να του το επιβάλει...

      Για τον Όντομ θα συμφωνήσω με τον Jim σημειώνοντας όμως πως δεν ανήκει στις 8-10 καλύτερες ομάδες της Euroleague. Στην άμυνα έδωσε μερικές εντυπωσιακές παραστάσεις, αλλά στην επίθεση περίμεναν περισσότερα απ' όσα μπορούσε να δώσει ο παίχτης.

      PEPE

      Διαγραφή
    13. Δεν έχει σουτ και είναι πολυ προβλέψιμος στο σετ παιχνίδι. Αλλιώς θα τον είχε πάρει προ πολλού καλή ομάδα. Καμία δεν ενδιαφέρθηκε. Στο FIBA ας κάνει ότι θέλει.

      Διαγραφή
    14. Ααααα...
      Εννοούμε αγωνιστική αξία. Η οποία επουδενί δεν λαμβάνεται υπόψιν από ...κάποιον Ομπράντοβις όταν αποφασίζει να δαπανήσει 1 εκατομμύριο για πάρτη του.

      Με λίγα λόγια εμείς εδώ είμαστε σε θέση να κρίνουμε την αγωνιστική αξία του Σλούκα όσο έπαιζε στον οσφπ καλύτερα ακόμα και από τον Ομπράντοβιτς.

      Well done.

      Σταματήστε να θεωρείτε να στατιστικά ως αγωνιστική αξία.

      Διαγραφή
    15. Μεγαλε μη μοερδευεσαι.

      Εγω να συμφωνησω οτι ο Σλουκας ειχε αγωνιστικη αξια, οχι ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ, που εβγαινε στα αποτελεσματα της ομαδας, δεν την "χαντακωνε" ο Σπανουλης. Αυτο λεω εξαρχης, οτι ο Σπανουλης αναδεικνυει συμπαικτες, οχι στα νουμερα, αλλα στην τελικη συμμετοχη στις επιτυχιες της ομαδας.

      Απλα δε μ'αρεσει να μπλεκετε τη χρηματιστηριακη αξια του παιχτη, το βρισκω εκτος θεματος, γιατι αξια μπορει να εχεις ενας παιχτης και χωρις να αποδιδει στην τωρινη του ομαδα.

      Δε συζηταμε εδω αν το κασε του Σλουκα χαντακωνεται ενω ειναι συμπαικτης του Σπανουλη. Συζηταμε αν η αποδοση του Σλουκα στον Ολυμπιακο χαντακωνεται ενω ειναι συμπαικτης του Σπανουλη. Οχι νουμερα. Αποδοση.

      Το οτι ο Ομπραντοβιτς τον πληρωσε ενα μυριο δε λεει κατι. Τον πληρωσε γιατι ειναι παιχταρας. Συζηταμε αν ΕΔΩ μπορουσε να παιξει σαν παιχταρας που ΕΙΝΑΙ.

      Εγω λεω οτι επαιζε σαν παιχταρας, ο Στοουνρουκ λεει οτι επαιζε 40% κατω.

      Αυτα, και απλα διαλυω την παρεξηγηση γιατι ειμαι φανατικος του διαλογου και εχω πολυ ελευθερο χρονο.

      Διαγραφή
    16. Ρε Δημήτρη, και που το είδε ο Ομπράντοβιτς ότι είναι παικταράς; Μήπως τη χρονιά που ήταν δανεικός στον Άρη; Ή στην εθνική εφήβων; Ή μήπως ερχόταν στις προπονήσεις στο ΣΕΦ;

      Προφανώς ο Σέρβος είδε μέσα από την αγωνιστική του απόδοση στο τοπ επίπεδο με τον Ολυμπιακό, ότι η αγωνιστική αξία του παίκτη είναι τέτοια ώστε να αξίζει να δαπανήσει ένα εκατομμύριο.
      Η όλη διαφορά είναι ότι δε έκρινε την αγωνιστική του απόδοση (και άρα αγωνιστική αξία) μέσα από τα στατιστικά της καρτέλας της ευρωλίγκας, όπως πολλοί από εμάς συνηθίζουμε.

      Διαγραφή
    17. Ρε συ, ενας προπονητης σαν τον Ομπραντοβιτς μπορει να καταλαβει πως ΜΠΟΡΕΙ να παιξει ενας παιχτης ακομα κι αν τον βλεπει να παιζει ασχημα.

      Θα μπορουσε να ειναι οπως τα λεει ο Στοουνρουκ, δηλαδη ο Σλουκας να παιζει οχι μονο στα νουμερα, αλλα και στην ουσια, 40% κατω, και να τον δει ο Ζελικο και να πει, χμμμμ, αυτος ο παιχτης στη Φενερ μπορει να παιξει 40% πανω! Ας τον παρω.

      Εισαι εκτος θεματος, δεν ξερω αν το καταλαβαινεις.

      Διαγραφή
    18. Δημήτρη, μάλλον εσύ είσαι εκτός θέματος.

      Καταρχήν ρε φίλε, τα κασέ δε διαμορφώνονται με "χμμμμ". Είπαμε να απλουστεύουμε και να εκλαϊκεύουμε τη συζήτηση, αλλά μην το φτάνουμε σε επίπεδα καφενείου.

      Δεύτερον, αν ίσχυε η διαδικασία που περιγράφεις ο Ζοτς θα κατέληγε στο συμπέρασμα "να δώσω μια ευκαιρία στον παίκτη", όχι στο συμπέρασμα "να σκάσω ένα εκατομμύριο στον παίκτη".

      Τρίτο, και πάλι αυτό που περιγράφεις χολαίνει. Ότι και να είδε στον Σλούκα ο Ομπράντοβιτς, το είδε μέσα από το παιχνίδι του στον Ολυμπιακό. Τέλος. Τελεία, πως το λένε.
      Άρα όπως και να το δεις, όπως και να το περιγράψεις, η ουσία είναι η ίδια: η παρουσία του Σλούκα στον Ολυμπιακό (και εμμέσως η συνύπαρξη με το Σπανούλη) όχι απλά δεν του αφαίρεσε, αλλά του προσέθεσε τρομακτική αξία. Όπως και να την ορίσουμε αυτή.

      Τέταρτο και βασικότερο, για να καταλάβεις πόσο εκτός θέματος είσαι. Ανάτρεξε στο κείμενο του stonerook και δες ότι δε μιλάει για αγωνιστική απόδοση, αλλά για αξία. ΑΞΙΑ!
      " αφαιρεστε τους ενα 40% της αξιας τους"

      Πάμε ξανά: "αφαιρεστε τους ενα 40% της αξιας τους"

      Μπορείς να καταλάβεις ότι σε αυτό απαντήσαμε, μπας και πάμε παρακάτω;

      Διαγραφή
    19. Θα σφαξει γλαρο ο Γιατζογλου που του έβαλες χ

      Διαγραφή
  15. Καλνιέτις!
    Αχαχαχαχαχαχαχα!
    Αχαχαχαχαχαχαχαχα!
    Μπα σε καλό σου πρωινιάτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέτριος παίχτης μόνο για το FIBAκαλός ο λιθουανός. Παίχτης των 400 για ευρωλίγκα. Ο στίβαρος τι είπε 77 το έχασα δε διάβασα κάτι..

      Pikulin

      Διαγραφή
    2. 77 Oταν δεν έχεις να πεις κάτι σοβαρό, μίλα με τη σιωπή σου.

      Kaite L.O Pascharavani

      Διαγραφή
    3. @ 10:42

      Ο Γιατζογλου πηγε σε εκδηλωση της Χρυσης Αυγης και μαλιστα ειχε και αγκαλιες με Μιχαλολιακο.

      Διαγραφή
    4. E καλα.. Δεν ηταν ποτε καμια σοβαρη προσωπικοτητα ο Στηβ για να πεφτουμε απο τα συννεφα. Καλος παικτης, πλακατζης αλλα ως εκει. Δεν μπορω να καταλαβω το θορυβο που γινεται. Δηλ τον ειχατε για ανθρωπο με σοβαρη πολιτικη σκεψη και σας απογοητευεσε; Εδω τους ψηφιζει το 7-8% του ελληνικου λαου, στην Αυστρια παρολιγο να βγει ναζι προεδρος, η Ουγγαρια εχει πρωθυπουργο με αναλογες θεσεις, στις ΗΠΑ ειναι υποψηφιος προεδρος ο Τραμπ και το προβλημα μας ειναι ο Στηβ Γιατζογλου; Δυστυχως σε αυτη την εποχη ζουμε, ας κανουμε ο,τι περναει απο το χερι μας για να αλλαξουν τα πραγματα.

      Διαγραφή
  16. Γιατί Ρίβερς εντός? Νομίζω είναι ο λιγότερος ικανός από τους 6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ριβερς??? Λιγοτερο ικανος πχ απο τον Φελντειν?? Εχεις παρακολουθησει αγωνες του Ριβερς? Την καριερα του την εχεις υποψη?

      Διαγραφή
    2. O Ριβερς ειναι ο πιο εμπειρος που μπορει να κυνηγησει 3αρια.

      Ο Β.Χ ακομα δεν εχει δειξει οτι μπορει να παρει χοντρα λεπτα σε ντερμπυ με επιτυχια, και το σχημα με 3 guard δεν μπορει να ειναι μονιμη λυση

      Διαγραφή
    3. Ξέχασες να υπογράψεις κύριε Ζελικο Ομπραντοβιτς😁

      Διαγραφή
    4. Ο Ριβερς δεν ειναι υποδεεστερος του Φελντειν σε καμια περιπτωση, τοσο σαν σουτερ οσο και σαν αμυντικος σε ολες τις πλαινες θεσεις, οσο και σαν δημιουργος.
      Σα μοναδα ο Φελντειν ειναι ο υποδεεστερος και λιγοτερο εμπειρος απο ολους τους ξενους του ΠΑΟ.

      Οπως ομως πολυ σωστα εγραψε ενας ακωνυμος Παναθηναικος φιλος παραπανω, το καλυτερο κατα την αποψη μου θα ηταν να κρατησει ο κοουτς μεσα τον Δομινικανο, επειδη επαιξε περσι τελικους και ειναι πιο πολυ μεσα στο κλιμα, εν οψει ντερμπι.

      Απο κει και περα, ειναι και θεμα χρονου συμμετοχης, αν ο Πεδουλακης κρινει οτι θελει να ρολαρει αμεσα ο Ριβερς, τοτε καλα κανει και επιλεγει αυτον.

      Διαγραφή
    5. Καλά.. Ο Φελντέιν είναι σαφώς καλύτερος του Ρίβερς αυτή τη στιγμή για το μοντέλου του ΠΑΟ. Κάνει ότι κάνει και ο KC με τη διαφορά ότι είναι πιο οικονομικός και πολύ πιο δημιουργικός από τον σουτέρ θέσης Ρίβερς. Λάθος του Άρτζι που θα πάει στον πρώτο γύρο με 3 ουσιαστικά γκαρντ. Ρίβερς στο δύο πλέον δεν υφίσταται. Δεν είναι Λοτζέσκι.

      Διαγραφή
    6. Και τι θα αντιπροτεινες, να παει με μονο εναν 19χρονο tweener στο 3?

      Ως ολυμπιακο δε θα με χαλαγε καθολου.

      Διαγραφή
    7. Αν ο Ρίβερς αποδειχθεί χειρότερος του Φελντέιν, απορώ γιατί συζητάμε για την Superfoods.

      Διαγραφή
    8. Προς Dimitrios

      Μάλλον εννοεί, ότι αν δεν δώσει τα αναμενόμενα ο Rivers (με άλλα λόγια, αν αποτύχει η μεταγραφή του), τότε δεν θα έχει νόημα να ασχολούμαστε με τον ΠΑΟ, γιατί κατά τη γνώμη του, δε θα έχει ελπίδες για κάτι καλύτερο από πέρσι.

      Στην ουσία, προφανώς αφήνει να εννοηθεί, έμμεσα πλην σαφώς, ότι δεν θεωρεί καλό παίκτη τον Φελντέιν, και ότι ο Rivers είναι ο ξένος-κλειδί για την καλή πορεία του ΠΑΟ.

      Αλέξης

      Διαγραφή
    9. Δημήτρη θα πρότεινα Νίκολς-Φελντέιν. Και Γκιστ Μπουρούση στο "5". Είσαι κομπλέ για ΣΕΦ.

      Διαγραφή
    10. Δηλαδή για να εξηγηθώ έξω Σίγκλετον-Ρίβερς. Πας όπως στους τελικούς. Έχεις όμως Μπουρούση αντί Ραντούλιτσα συν τον Νίκολς για τις δύο θέσεις φόργουορντ. Εννοείται Χαραλαμπόπουλο μπροστινό.

      Διαγραφή
    11. 11:22, λύσε μου μια απορία. Η τετράδα που λες συνεπάγεται ή μάλλον μεταφράζεται για το ντέρμπι του ΣΕΦ ως ΒΧ και Νίκολς στο 3 για τον ΠΑΟ, τη στιγμή που στην ίδια θέση ο ΟΣΦΠ θα έχει ΠΑΠ, Ματ και Γιόχαν. Εδώ δε μιλάμε για πάρτυ, μιλάμε για ερυθρόλευκο... όργιο!

      Αλέξης

      Διαγραφή
    12. Σαν το όργιο που κάνατε στους περυσινούς τελικούς στο 3 εννοείς? Μόνο με τον Χαραλαμπόπουλο? Τέτοιο εννοείς..?

      Διαγραφή
    13. Όχι, σαν αυτό με τον πραγματικό MVP του τέταρτου τελικού, τον Άγρα, που ανάμεσα στα άλλα που έκανε, έκανε ΚΑΙ πλάκα στον νυν αρχηγό σας, αναγκάζοντάς τον να παρακολουθήσει το υπόλοιπο παιχνίδι από τον πάγκο...

      Αλήθεια, το ΠΑΠ που έγραψα το είδες; Έπαιζε κανένας ΠΑΠ στους περσινούς τελικούς και δεν το κατάλαβα; Αναφερόμουν στον ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΠ, αυτόν που θα δούμε φέτος!

      Διαγραφή
    14. Αλεξάκο, δεν υπάρχει παίχτης ΠΑΠ αγόρι μου. Μηδέν, ζίροου, νάθινγκ. Πουθενά. Μακάρι να παίξει 40 λεπτά στο ΣΕΦ απέναντι μας. Συγνώμη που στο χαλάω αλλά είτε εθελοτυφλείς είτε τρολάρεις μιλώντας για έναν πρώην διεθνή, πρώην παίχτη ευρωλίγκας. Παίξε εσύ με ΠΑΠ (..) και τα λέμε. Αυτά Άλεξ.

      Διαγραφή
    15. Μακάρι ο RG να σκεφτόταν όπως εσύ στους μεταξύ μας αγώνες, αλλά και η τύχη κάποτε τελειώνει...

      Διαγραφή
    16. Αυτό λέω και εγώ. Τέρμα τα τρίποντα με ταμπλό του Αγραβάνη. Βάλτε ΠΑΠ μέσα να δούμε! Άκου ΠΑΠ..!! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
      διώχτε τον όσο είναι καιρός ή τουλάχιστον παροπλίστε τον μπας και σωθεί ο Παπαπέτρου.

      Διαγραφή
    17. Την απαντηση, νομίζω, έδωσε ο Πεδούλακης σε Σπορ ΦΜ. Είπε ότι ο Καλάθης χρειάζεται καλούς σουτέρ δίπλα του. Ο Ρίβες είναι σουτέρ. Αυτό συν ότι θα βοηθήσει περισσότερο στο 3.

      Διαγραφή
    18. Να ξερατε ποσο βαρετη ειναι αυτη η κοκκινοπρασινη αντιπαραθεση.. Απλα μετα δε σας παιρνει κανενας στα σοβαρα.

      Διαγραφή
    19. Διογενη αν θεωρεις παρτι τις νικες με βηματα και buzzer beater αναρωτιεμαι τι θεωρεις ολα τα προηγουμενα χρονια αυτα που εχετε τραβηξει απο τον Παναθηναϊκο....αναρωτιεμαι τι κουσουρια εχει αφησει....

      Διαγραφή
    20. 2:39, απόλυτα σωστός, εγώ φταίω που ασχολήθηκα (δε συνηθίζω να ασχολούμαι με τέτοια σχόλια) και κακώς ασχολήθηκα. Όμως, εγώ απλά τόνισα ότι με Νίκολς και ΒΧ δεν έβγαιναν τα μαρκαρίσματα στο 3 που έχει τρία κλασικά (τα δύο μάλιστα πολύ ψημμένα) τριάρια ο ΟΣΦΠ. Έδωσα μάλιστα και μια δόση χιούμορ στη διαφορά αυτή στο 3. Από κει ξεκίνησε αυτός ο "διάλογος" του παραλόγου και λυπάμαι που τον υποστήκατε όσοι τον διαβάσατε.

      Συχνά, κάποιοι νομίζουν ότι αν δεν απαντήσεις στην "εξυπνάδα" τους, δεν έχεις τί να πεις, σε στρίμωξαν κλπ. Χθες από λάθος μου το συνέχισα. Για τελευταία φορά.

      Αλέξης

      ΥΓ. Σπανιότερα, υπάρχουν και μερικοί που δεν ανήκουν στους παραπάνω "έξυπνους" και αποσκοπούν αλλού (π.χ. ρίχνουν... "παραγάδι" ή "καθετή" να πιάσουν "ψάρια"), προκαλώντας έναν τέτοιο "διάλογο".

      Διαγραφή
    21. 1:59, ακριβώς. Αν και ο ΠΑΟ έχει φέτος πολλούς καλούς σουτέρ σε όλες τις θέσεις (ειδικά στις θέσεις 2,4,5 είναι υπερπλήρης σε σουτ), οπότε δεν χρειάζεται τόσο πολύ το σουτ και από το 3 (τουλάχιστον όχι όσο ο ΟΣΦΠ του Ματ ή μέχρι ενός σημείου του Παπ, που δεν έχει άλλους κλασικούς σουτέρ, ίσως με εξαίρεση τον Πράσινο), προφανώς ο Νίκολς όσο καλός παίκτης κι αν είναι, παίζει κυρίως στο 4 και δεν μπορεί να βοηθήσει τόσο πολύ όσο ο Rivers, ειδικά στην άμυνα, στο 3.

      Διαγραφή
    22. 1:15, να `ξερες πόσο μου λείπουν τα σουτ με ταμπλό. Και να σκεφτεί κανείς ότι ένα σουτ με ταμπλό έχει συνήθως μεγαλύτερη πιθανότητα να μπει. Κάτι ήξερε ο Δράκος που αυτά τα σουτ τα είχε κάνει επιστήμη...

      Διαγραφή
  17. 17.10.2016 SEF

    Spanoulis vs James
    Hacket vs Kalathes N.
    Matzaris vs Bochorides
    Green vs Pappas

    Lojeski vs Rivers
    Papanikolaou vs Charalampopoulos

    Papapetrou vs Pat Kalathes
    Printezis vs Gist
    Agravanis vs Fotsis

    Young vs Mpourousis
    Mpirts vs Singleton
    Milountinof vs .......

    Feldeine and Nikols are for the second round

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tom μενεις εκτος Ελλαδας;

      Διαγραφή
    2. Σιγά μην ήξερε ο Tom τις αντιστοιχιες των δύο μονομαχων😁
      Για κανένα τρολλαρισμα ειναι μανούλα.

      Διαγραφή
    3. ο γιανγκ ζήτημα είναι αν θα αγωνιστεί πάνω από 7-8 λεπτά με τον παναθηναΪκό. μακάρι πάντως να τον βάλει παραπάνω ο σφαιρόπουλος,αν και δε νομίζω να το ρισκάρει,αφού φαίνεται ανίκανος να βοηθήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή. ο μπιρτς θα πάει κόντρα στον σίνγκλετον και ο μιλουτίνοφ στον μπουρούση. αν ο σέρβος κάνει γρήγορα φάουλ,τότε σκούρα τα πράγματα για τον οσφπ μιας και ο μπιρτς δε μπορεί σε καμία περίπτωση να μαρκάρει κοντά στο ποστ τον μπουρούση

      Διαγραφή
  18. Οσοι δεν βαριούνται η συνεντευξη του πεδουλα σμρ το πρωι!
    http://www.sport-fm.gr/videos/24083253

    ΒΓ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μποντίρογκα, Διαμαντίδης ... Μπουρούσης.

      Εγκεφαλικό.

      Διαγραφή
    2. γελαμε αλλα ο μπουρουσης ειναι ο καλυτερος παικτης του παο αυτη τη στιγμη. μακραν.

      Διαγραφή
  19. Ο παίχτης που θα ήθελα να δω περισσότερο φέτος γιατί απλά έχω τη περιέργεια για τη περίπτωση του είναι ο Παπανικολάου. Θα βελτιωθεί? Άξιζε τον κόπο η περυσινή κίνηση του ΟΣΦΠ ή απλά δεν άφησε τον Έλληνα αθλητή να ρίξει γέφυρες με τον αιώνιο. Θα ανέβει αγωνιστικά ή θα είναι μια χρυσή μετριότητα που απλά τρώει τα παραπάνω λεπτά του Παπαπέτρου?

    Καλιγούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνος σου ρωτάς και μόνος σου τα απαντας.

      Διαγραφή
    2. Προφανώς και δεν έχει ξεχάσει το μπάσκετ. Τα ματς θα είναι πολλά φέτος και θα παίζουν όλοι αναγκαστικά γιατί από ένα σημείο και μετά η κούραση των βασικών θα είναι μεγάλη. Ο Παπαπέτρου θα παίζει αρκετά. Αν δείξει ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον Παπανικολάου θα φανεί και θα διεκδικήσει θέση βασικού, εκτός και αν ο Σφαιρόπουλος τον έχει αποκλειστικά στο 4...
      Vincanity

      Διαγραφή
    3. Νομιζω θα ειναι καλος ο Παπανικολαου φετος.

      Διαγραφή
    4. Προς Καλιγούλας

      Μια που το αναφέρατε. Αν και δεν έχω πλήρη εικόνα (από τα ελάχιστα παιχνίδια που είδα -μόλις 1 του ΠΑΟ, αυτό με τη Μακαμπί στη Μόσχα) κατά τη γνώμη μου κλειδί για τις πορείες των ομάδων μας φέτος θα είναι οι:

      1) Στους Έλληνες, ο Μπουρού για τον ΠΑΟ και ο Παπ για τον ΟΣΦΠ. Από την απόδοσή του θα εξαρτηθούν πολλά...

      2) Στους ξένους, ο James για τον ΠΑΟ (ειδικά αν δεν πάρουν άλλον guard) και ο Ματ για τον ΟΣΦΠ.

      Συνολικά, πιστεύω ότι η θέση που θα κρίνει το πόσο καλή πορεία θα κάνουν οι ομάδες μας είναι στον ΠΑΟ το 5, ενώ στον ΟΣΦΠ το 3.

      Αλέξης

      ΥΓ. Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη μήπως ο Πράσινος αποδειχθεί κελεπούρι. Δυστυχώς δεν έχω επαρκές δείγμα της δράσης του στους αγώνες για να κάνω ακριβέστερη πρόβλεψη.

      ΥΓ 2. Να θυμήσω ότι και η ακριβέστερη πρόβλεψη δεν παύει να είναι ΠΡΟΒΛΕΨΗ, οπότε... Εκτός αν πρόκειται για την καφετζού (γνωστή και ως Γεωργία Βασιλειάδου) τις οποίας οι "προβλέψεις" ήταν λίρα εκατό!

      ΥΓ 3. Η σημαντικότερη μεταγραφή του ΟΣΦΠ φέτος είναι ο Παπ (οι λόγοι πολύ σύντομα θα γίνουν αντιληπτοί)...

      Διαγραφή
    5. βρε Αλέξη, ένα παιχνίδι στα έξη έχασε ο Παναθηναϊκός και ήταν το μόναδικό που είδες ? μας καντέμιασες

      Διαγραφή
    6. Προς beny beny

      Έλα ντε :-). Πάντως δεν ήταν θέμα επιλογής, τα υπόλοιπα παιχνίδια είτε δεν μπόρεσα να τα δω λόγω υποχρεώσεων τις ώρες των αγώνων, είτε δεν υπήρχε (ή δεν βρήκα) μετάδοση ή δεν έψαξα να βρω. Πάντως, κάνα δυό, αν θυμάμαι καλά, ίσως τα "παρακολούθησα" σε live text stream στους γνωστούς ιστοχώρους. Σίγουρα όχι το "Diamonds are Forever" του οποίου δεν είδα ούτε δευτερόλεπτο.

      Αλέξης

      Διαγραφή
  20. άρχισαν τα όργανα....
    http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Euroleague/o-xamos-me-to-antiathlhtiko-neo-faoyl-sthn-eyrwligka.4298021.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δημητρη,μια ερωτηση για τον Βασιλακη τον Χαραλαμποπουλο...
    Δεν θα μπορουσε να χρησιμοποιηθεί σαν ''6ος παικτης'' απ'τον Πεδουλακη,κερδιζοντας χρονο συμμετοχης και αναπτύσσοντας κομματια του παιχνιδιού του,ενω ταυτόχρονα καλύπτοντας και αγωνιστικες ανάγκες του συνολου...Ας πουμε μπορει να χρησιμοποιηθεί και στο low post ως 4ρι που εκει ο ΠΑΟ δεν εχει αλλον παικτη να φτιαξει καταστασεις,και ως stretch-4,και ως αμυντικος ρολιστας κατά περισταση,οπου βεβαια θελει βελτιωση,αλλα κυριως,κι εδώ θελω τη γνωμη σου,σαν back-up δημιουργος στο μισο γηπεδο πισω απ τον Καλαθη...Θα μπορουσε ν ανταποκριθεί σε τετοιο ρολο τι πιστευεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χαραλαμπόπουλος (βασικός ή ερχόμενος από τον πάγκο) θα πρέπει να έχει ζωτικό ρόλο στην ομάδα, ανάλογο με αυτόν που κατείχε στους περυσινούς τελικούς. Πρέπει να πέσει στα βαθιά για να έχει νόημα η όλη στελέχωση στα forwards..

      Διαγραφή
    2. Eννοείται ότι και ο ίδιος πρέπει να έχει ανάλογη απόδοση. Να κερδίσει τα λεπτά του.

      Διαγραφή
  22. Ειδα χτες Μπαμπεργκ και ηταν παλι καταπληκτικη παιζοντας ουσιαστικα με τα "δευτερα". Συμφωνω Τζιμ για Κοζερ. Πραγματικα perfect fit η Μπαμπεργκ για τον ιδιο. Φαινεται να παιζει με τετοια ανεση σαν να παιζει χρονια.
    Θα την δουμε βεβαια και στα δυσκολα παιχνιδια αλλα θεωρω οτι η Μπαμπεργκ φετος θα ειναι, μαζι με την Εφες, απο τις ομαδες που θα κανουν κηδειες. Προσωπικα αν δεν εχουν τραυματισμους τυπου Ζηση, τους πιστευω για 8αδα και γιατι οχι για F4!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω φιλε τη πιστευω τη μπαμπεργκ για οχταδα φετος.Οσο για το φιλο μας τον αντρικο τον τρινκερι κατα τη ταπεινη μου αποψη περσι ηταν ο κοουτς της χρονιας γιατι πιστευω οτι ηταν ο προπονητης που εβαλε τη σφραγιδα του στο παιχνιδι της ομαδας του περισσοτερο απο οποιονδηποτε αλλον τη περασμενη σεζον!

      Διαγραφή
    2. Την 1η χρονια εχεις μαζι σου την αγνοια κινδυνου, την τυχη του ατζαμή και την ελλειψη σεβασμου απο τις μεγαλες ομαδες.

      Τη 2η χρονια δεν σου δειχνουν mercy...

      Διαγραφή
    3. Πολύ καλή ομάδα, τη βοηθάει πολύ ότι συνεχίζει και δουλεύει στο ίδιο σύστημα.

      Διαγραφή
    4. PS: Όπως είπαμε και στην αξιολόγηση τη προηγούμενη εβδομάδα θα χρειαστεί παραπάνω βάθος. Ο Τρινκιέρι θα πρέπει είτε να ανεβάσει παιδιά από πίσω είτε να προσθέσει. Είναι προπονητής που πιστεύει τα ρόστερ του πάντως και τα στηρίζει.

      Διαγραφή
    5. Στον τελευταιο αγωνα παντως χρησιμοποιηθηκαν αρκετο χρονο ο Νικολιτς στο 1 λογο απουσιας του Ζηση,ο Χεκμαν,ο Λο.
      Μου κανει θετικη εντυπωση ως ομαδα και για την γενικοτερη φιλοσοφια της. Δεν ετρεξε να πουλησει Μελλι Μιλλερ Ταις για παραδειγμα οπως εκαναν Λοκομοτιβ ή Μπασκονια.
      Νομιζω θα πρωταγιστησει αργα ή γρηγορα!!

      Διαγραφή
    6. Αυτες δεν ειχαν συμβολαια με τους παιχτες τους..αντιθετα η μπαμπεργκ ειχε ανανεωσει για 2 ετη τον μελλι και τον μιλλερ για 3 χρονια πριν καν κλεισουμε προπονητη..
      ΒΓ

      Διαγραφή
  23. http://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/250537/o-diaskedastikos-fasistas-tis-geitonias-sas

    +1000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το σημερινό με το Γιατζόγλου αποδεικνύει ότι δε νοείται η παραμικρή ανοχή στη γραφικότητα. Όσοι χασκογελούσαμε με τις δήθεν κωμικές ατάκες του, πήραμε την απάντησή μας. Ο τύπος δεν δικαιούται να εκφράζει δημόσια θέση με την ιδιότητα του ανθρώπου του μπάσκετ. Δεν εκπροσωπεί το μπάσκετ. Οι φορείς του αθλήματος οφείλουν να τοποθετηθούν επίσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσο και αν σιχαινομαι αυτο που αγκαλιαζει πολιτικα ο Γιατζογλου
      δεν νομιζω οτι οι φορεις του αθληματος πρεπει να παρουν επισημη θεση

      Δεν νομιζω οτι υπαρχει ουτε ενας ανθρωπος που θεωρει πως ο Γιατζογλου εκπροσωπει "τους ανθρωπους του μπασκετ"

      Τον γνωριζω αρκετα απο τοτε που ηταν προπονητης στην Δαφνη και δεν μου κανει καμια εκπληξη. Δηλαδη τι περιμενατε να ψηφιζει;

      Ο φασισμος δεν κερδιζεται με ανακοινωσεις. Καθε φορα που ο Γιανναρος με τον Θαναση περναν απο τα Σεπολια, η σφαλιαρα στον φασισμο ακουγεται απο την Αλεξανδρουπολη ως το Καστελοριζο

      Διαγραφή
    2. Με όλο το σεβασμό, διαφωνώ. Ο Γιατζόγλου κλήθηκε στην εκδήλωση ως δημόσιο πρόσωπο. Έγινε δε δημόσιο πρόσωπο χάρη στο μπάσκετ. Ο άνθρωπος αυτός προπονούσε μέχρι πρόσφατα ομάδες της Α1. Έχει προπονήσει (και δεν ξέρω αν εξακολουθεί να προπονεί) νέους ανθρώπους στο άθλημα. Η επίσημη τοποθέτηση των φορέων δεν είναι ζήτημα τυπικό ή εντυπώσεων ούτε έχει να κάνει με το αν μας εξέπληξε ή όχι το γεγονός. Το μπάσκετ οφείλει να τον απομονώσει. Δε χωράνε ημίμετρα. Δεν έχει θέσει στο χώρο. Καμία ανοχή στη μισανθρωπία, με οποιοδήποτε προσωπείο κι αν εμφανίζεται.

      Διαγραφή
    3. Και τι ακριβως θα κανει μια ανακοινωση στον Γιαντζογλου ή στους υποστηρικτες της ΧΑ; Θα τους ανοιξουν τα ματια; Θα τους αποτρεψουν να ειναι νεοναζι;

      Με τετοια λογικη εφτασε η ΧΑ τριτο κομμα. Αν θες να ριξεις τους νεοναζι και να απομακρυνεις τον κοσμο γυρω τους, κανεις εργα και δε βγαζεις ανακοινωσεις.

      Διαγραφή
    4. Κατά την άποψή σου πρέπει μόνο να βγαίνουν ανακοινώσεις που μας λένε τι καλό παιδί ήταν ο Διαμαντίδης και πόσο χρειάζονται τέτοια πρότυπα για τη νεολαία και την κοινωνία; Η ανακοίνωση σε τέτοιες περιπτώσεις έχει ουσιαστικό χαρακτήρα. Δίνει ένα στίγμα, ένα μήνυμα ότι το μπάσκετ είναι έξω από οποιαδήποτε λογική διάκρισης. Το μπάσκετ φέρνει ανθρώπους και λαούς κοντά, δεν χωρίζει. Κι αν το θέλεις, αυτό είναι το "έργο" που λες. Όχι να βγαίνουμε πολύ όμορφα (αλλά και εύκολα) με μπλουζάκια one team και say no to racism και δε συμμαζεύεται. Το να καταδικάσεις τον Γιατζόγλου και τον κάθε Γιατζόγλου, που είναι "παιδί του μπάσκετ", είναι το δύσκολο. Γι' αυτό και δεν περιμένω και να γίνει.

      Διαγραφή
    5. "oι φορείς του αθλήματος" κοινως η καρκινικη μασονια, αν ο Στιβ Γιανγκ (οχι Γιατζογλου} εβγαινε φωτο με το Χιτλερ, θα προτιμουσαν να πουν οτι το "ο Αγων μου" αναφερεται σε αγωνα μπασκετ, παρα να καταδικασουν στα ισια το δικο τους παιδι. Για τετοια ανθρωπακια μιλαμε.

      Διαγραφή
    6. Εντάξει μεγάλε. Αναλώσου σε ένα πόλεμο ανακοινώσεων και καταδικών της ΧΑ. Είδανε άλλωστε όλοι πόσο βοήθησε να πέσει η ΧΑ από τρίτο κόμμα.

      Διαγραφή
    7. Φίλε, εσύ κάνε μόνο όσα είσαι σίγουρος πως θα έχουν αποτέλεσμα και στο τέλος να είσαι βέβαιος ότι δε θα κάνεις απολύτως τίποτα.

      Διαγραφή
    8. Πηξαμε εδώ μέσα σε δημοκραταρους Βόρειας Κορέας,βρε βρε στείλτε τον στα γκουλακ για παραδειγματισμο.......... Στην δημοκρατία αποφασίζει ο λαός ποιους θέλει στη βουλή και όχι οι κλαδικες συριζα ΑΝΤΑΡΣΥΑ

      Διαγραφή
  25. Τζιμ θα ηθελα μια στοιχηματικη συμβουλη. Το αυριανο παιχνιδι Φενερ Εφες τι το βλεπεις? Εγω πιστευω στο 2πλο αλλα για να μην ρισκαρω λεω να το βαλω +10.5. Ποια ειναι η γνωμη σου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πω απλά ότι προσωπικά δε θα έπαιζα τέτοιο ματς τέτοια εποχή. Δεν είναι σωστό παίξιμο. Πάντως τσέκαρε και το preview που ανεβάσαμε στο Stoiximan.blog σήμερα εάν θέλεις.

      http://blog.stoiximan.gr/basket/san_na_min_perase_mia_imera/

      Διαγραφή
  26. Προς Καλιγούλα

    Συγγνώμη, στο 1) εννοούσα: από την απόδοσή ΤΟΥΣ θα εξαρτηθούν πολλά.

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο δικός σου ο Μόερμαν Τζιμ έκανε πλάκα στη Μακάμπι. Πάλι νίκη η Νταρουσάφακα, αυτή τη φορά στο Τελ Αβίβ. 86-90

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι δύο Γάλλοι, Μόερμαν και Κοζέρ, πάνε για σπουδαία σεζόν.

      Διαγραφή
    2. Σοφτ ο Μόερμαν για μενα, δεν νομιζω να βγαλει τη χρονια αλωβητος.

      Εχουν να πεσουν γελια με ομαδες που εχουν αθλητικα τεσσαρια. Βεβαια, ποσες ειναι αυτες θα μου πει καποιος?

      Διαγραφή
  28. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Λέγοντας ότι ο James θα κρίνει πολλά στον ΠΑΟ, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι οι π.χ. Singleton, Rivers, Nichols δεν είναι σημαντικές μεταγραφές. Απλά, θεωρώ ότι δεν θα κάνουν τόσο πολύ τη διαφορά, όσο ο πραγματικά καλός James ή ο Μπουρού. Όπως φυσικά δεν εννοώ ότι π.χ. ο Νικ δεν θα είναι πολύ σημαντικός φέτος. Απλά, όχι στον βαθμό που θα είναι ο Μπουρού, με τον οποίον μέσα, ο ΠΑΟ είναι τελείως ΑΛΛΗ ομάδα, ειδικά στην επίθεση (άσχετα από το ποιά guard παίζουν).

    Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει και για τον ΟΣΦΠ. Για παράδειγμα, μπορεί ο Birch να κάνει παπάδες φέτος, όμως πιστεύω ότι στα δύσκολα δεν θα είναι τόσο σημαντικός όσο ο Ματ ή ο ΠΑΠ. Μην ξεχνάμε το πόσο έλλειψε πέρσι από την ομάδα ο Ματ στις δύσκολες στιγμές, όπως και το γεγονός ότι ο ΠΑΠ ως γνωστόν (has) been there, done that σε αντίθεση με τον Σημύδα...

    Αυτό εννοώ με τη λέξη κλειδί. Για να μην ξεχνιόμαστε, ΓΝΩΜΗ έτσι;-)

    Αλέξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ερώτηση προς όλους.Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να παίξει την περιβόητη τριγωνική επίθεση ή έστω μία παραλαγή της,για να προφυλάξει τον Σπανούλη?
    Τι λέτε?
    Επίσης άλλη μία ερώτηση:
    Μπορεί άραγε ο Βέστερμαν να απειλήσει με τρίποντο μετα απο τρίπλα?Πόσο καλό court vision έχει?Και θα μπορούσε να σταθεί σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό?



    Τσουρέκας-Ποντίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τριγωνικλη επιθεση? Με τι ψηλο? Ειναι μηπως ο Μιλουτινοφ ο νεος Γκασολ?

      Ο Βεστερμαν θα επαιρνε τις Θεσεις Μαντζαρη και Καλαθη σε Ολυμπιακο και Παναθηναϊκο αντιστοιχα. Γιατι να μη μπορουσε να σταθει? Θεωρω οτι στεκεται ανετα και με Σπανουλη και με Μπουρουση. Στο λιγο καλυτερο του υπαρχουν επισης οι Γιοβιτς και Ντιο.

      Διαγραφή
    2. Τσουρεκα-ποντικα θελω μια ειλικρινη απαντηση απο εσενα.Ποσο χρονων εισαι?

      Διαγραφή
    3. O terkenlee απο το gazzetta ειναι. Αρα κρινοντας και απο τα σχολια του εκει η απαντηση στην ερωτηση σου ειναι 12-15

      Διαγραφή
    4. Ποιος είμαι?Ούτε καν που γράφω αλλού σε άλλα site.
      12-15? xaxaxa xaxa!!!
      Έχω γεννηθεί τη δεκαετία 80 άρα ειμαι από 27-36!
      Παίδες μην ειρωνεύεστε και μη βγαζετε αυθαίρετα συμπεράσματα για κάποιον.Αυτα που ρωτάω μου τα ρωτάνε φίλοι μου που βλεπουν ΝΒΑ και επειδή εγώ δεν βλέπω μεταφέρω περίεργα ερωτήματα.Την είχα αυτή την απορία για την τριγωνική επίθεση.Αν ο Ολυμπιακός είχε Μπουρούση ενδεχομένως να μπορούσε να παίξει και τριγωνική επίθεση.



      Υ.γ το όνομα μου βγαίνει από την ταινία Ρόζ γάτος.


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
  30. Τσουρεκα, διαβασε τα βασικά της επίθεσης εδώ πρώτα και μετά ποστάρεις.
    http://thetriangleoffense.blogspot.ch/p/triangle-offense-basics.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αγνωούσα...να σαι καλά.Η Μπάλα πρέπει να είναι πορτοκαλί?


      Τσουρέκας-Ποντίκας

      Διαγραφή
  31. Έχουμε αγωνιστική δράση σήμερα. Καιρός ήταν..

    Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

    ΣΕΦ 16:00 Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου (Novasports2)

    ΟΑΚΑ 18:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (Novasports3)

    Αλεξάνδρειο 20:30 Άρης-Κύμη (Novasports2)

    Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

    ΟΑΚΑ 18:30 ΑΕΚ-Κόροιβος Αμαλιάδας (Novasports1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φενέρ-Αναντολού για το Super Cup στην Ankara και φυσικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιώργος Μπαρτζώκας εναντίον Μπίλι Ντόνοβαν στη Βαρκελώνη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για το σημερινό Φενέρ-Αναντολού..

    http://blog.stoiximan.gr/basket/san_na_min_perase_mia_imera/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω τα έχω πει Τζιμ-φέτος ούτε ευρωπαικο θα παρει ο Ζοτς ούτε πρωταθλημα. Η Εφες θα παρει το τελευταιο.

      Διαγραφή
    2. kai sto keimeno sto stoiximan einai bras de fer (=brato apo sidhro)

      Διαγραφή
  35. Link για τα ματς Κυπέλλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. σαδα ο προμηθεας????????????..............stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ξερει καποιος γιατι παιζουμε κεκλεισμενων;;αν ειναι καποια παλια τιμωρια λογω του ΔΓ η κατι αλλο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο Παναθηναϊκός χωρίς ολοκληρωμένο ρόστερ (-2) αντιμετωπίζει προβλήματα απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ημίχρονο. Ας όψεται ο Παππάς (για να πάμε και στα του άρθρου) που κάνει τη διαφορά στα πρώτα 20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Aυτός ο Λίνος που ήταν τόσο καιρό?

    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο Σίνγκλετον που είναι? Καλά έλεγε ο φίλος να πάμε α γύρο όπως πέρυσι στους τελικούς συν Νίκολς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η φετινή EUROLEAGUE αναμένεται άκρως ανταγωνιστική.Αν εξαιρέσεις τις ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ,ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ,ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ όλες οι άλλες έχουν υλικό για να φθάσουν έστω ως τους 8.Άκρως θετικό το γεγονός ότι από το πρώτο ματς θα υπάρχει ενδιαφέρον και κάθε αποτέλεσμα θα έχει θετικές ή αρνητικές συνέπειες στη τελική κατάταξη των ομάδων.Η αλήθεια είναι ότι έφυγαν αρκετοί καλοί παίκτες από την Ευρώπη,παρ' όλα αυτά οι περισσότερες από τις ομάδες έχουν φτιάξει αρκετά καλά σύνολα και πολλοί παίκτες παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον σε ατομικό επίπεδο.Ως προς την στελέχωση του Ολυμπιακού γνώμη μου είναι ότι ίσως χρειαζόταν ένα τεσσαροπεντάρι τύπου Σίνγκλετον αντί του Μιλουτίνοφ,αφού ο Γιάνγκ θέλει χρόνο ακόμα για να επανέλθει πλήρης.Από την άλλη στον Παναθηναικό δεν είναι τόσο ξεκάθαρη η εικόνα,επειδή είναι αλλαγμένος κατά πολύ σε σχέση με πέρσι και θα χρειαστεί ένα διάστημα να καταλάβουμε το παιχνίδι του.Σε πρώτη φάση πάντως φαίνεται να χρειάζεται ένα γκάρντ που να του δίνει σκόρ και δημιουργία μαζί,γι'αυτό ήμουν αρνητικός με την παραμονή του Φελντέιν.Φυσικά,ερωτηματικά υπάρχουν για όλες τις ομάδες,απλώς εστίασα στις δύο ελληνικές,επειδή το ενδιαφέρον είναι πιο άμεσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Το γνωστό τουρλουμπούκι μπάσκετ του Αργύρη που αγαπήσαμε. Μηδεν στην επιθεση, μηδεν και στην αμυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8.06 μπραβο καλα το πας,εσυ ξερεις πολυ μπασκετ.

      Διαγραφή
  43. Ο Ραντουλιτσα δεν εκανε. Ηρθε ο Σιγκλετον που κανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ραντούλιτσα αντικαταστάθηκε από τον Μπουρούση. Προφανώς σα δίδυμο δεν έκαναν. Δε νομίζω ότι διαφωνείς.
      Για το Σίνγκλετον ας δούμε και κανένα ακόμα παιχνίδι, πριν τον θάψουμε. Σίγουρα δεν είναι το perfect fit αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή.

      Διαγραφή
    2. Το προβλημα δεν το εχει ο Σιγκλετον, οπως δεν το ειχε κι ο Ραντουλιτσα. Αλλου ειναι το θεμα. Τελοσπαντων. Το ροστερ ειναι καλο, οποτε οσο και να κουτουλανε κουτσα στραβα θα παιρνουν τα ματς που πρεπει να παρουν.

      Διαγραφή
    3. 8.10 ε ναι δεν εκανε, τι να κανουμε;;ηθελες μπουρουση και ραντουλιτσα μαζι;;α καλα.

      Διαγραφή
    4. Κανεις οτι δεν καταλαβαινεις.. Δεν πειραζει. Ετσι κι αλλιως ο Φραγκι θα παρει το πρωτάθλημα.

      Διαγραφή
    5. 10.23 θυμασαι πως το γυρισε το πρωταθλημα;;,(οταν εχασε στην αρχη) και το σηκωσε ο Φραγκι;;,αντε να θυμηθεις να ησυχασεις, με αμυνα και τακτικη Πεδουλακη σου λεω εγω,γιατι δεν θες να θυμασαι εσυ.

      Διαγραφή
  44. Πολύ καλός ο Σλούκας καίτηση στις 2 πλευρές του γηπέδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που το βλεπεις τάκη? Το δειχνει κάπου?

      Διαγραφή
    2. Που το βλεπεις τάκη? Το δειχνει κάπου?

      Διαγραφή
  45. 8.06 στειλε αγορακι μου ενα βιογραφικο να σε παρει ο γιαννακοπουλος προπονητη του χρονου!8.10 κακως που εγινε η στελεχωση χωρις να σε ρωτησουν!ελεος ρε!!!ορισμενοι πραγματικα δεν υπαρχετε σοβαρευτειτε λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Jim o Jovic δεν θα ήταν perfect fit για τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κι ο Ερντογάν στο γήπεδο... Κι ο αχαϊρευτος ο σκηνοθέτης τον έδειξε τρεις φορές λιγότερες απ' τον Ομπράντοβιτς... Προβλέπω να τους δένει και τους δύο για φιλογκιουλενικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Με το που μπαίνει ο Σλούκα ανοίγει η ψαλίδα. Επίσης τρομερή οικονομία από τον Σλούκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τι ωραιο ματσακι το Φενερ-Εφες.

    Μας ειχες προϊδεασει ρε Τζιμαρε!


    ΥΓ: Γεια σου Παππα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Το συμβόλαιο του Σλούκα λήγει το καλοκαίρι? Αν ναι Δ.Γιαννακόπουλε δώσε 1.5 από τώρα και κλείσε Σλούκα γία καλοκαιρι. Θα έχουμε άσσο για 10 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναθηναϊκος ειμαι, αλλα ο Σλουκας θα ερθει στην Ελλαδα μονο για τον Ολυμπιακο. Δεν ειναι ολοι οι παικτες αχαριστοι για να πηγαινουν στον αιωνιο ενω οι οπαδοι και η διοικηση τους γουσταρουν. Ειδικοτερα αν εχουν επιλογες να πανε και στο εξωτερικο...

      Διαγραφή
    2. Οι οπαδοί και η διοίκηση του Ολυμπιακού γουστάρουν το Σλούκα;
      Τα καρφιά των Αγγελόπουλων τα ξέχασες; "Πέντε πάνω πέντε κάτω" τον αποκαλούν αρκετοί γαύροι και τον βγάζουν μέτριο τώρα που έφυγε από την ομάδα τους. (υπάρχουν και αρκετοί που αναγνωρίζουν την αξία του, μην παρεξηγηθώ)
      Τέλος πάντων. Όταν έρθει η ώρα να παίξει αντίπαλος στο Σεφ θα αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα.
      Έχει αυτόν και άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο. Εφόσον όμως ο Ζοτς είναι ευχαριστημένος μαζί του, δε το βλέπω εύκολο να φύγει από τη Φενέρ. Θα τον ήθελα πάντως στον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    3. Ο Σλουκας ειναι ηδη με το ενα ποδι στο "Νικος Γκαλης". και δεν θα χρειαστει 1.5 εκ. Με ενα 800-αράκι ερχεται μπουσουλωντας.

      Αυτο που δε ειναι σιγουρο ειναι ποιον θα αντικαταστησει: τον Καλαθη ή τον Τζεϊμς?

      Διαγραφή
  51. Στην Τουρκια σφυρανε πολλα +1 ενω το φαουλ ειναι νωρις η χαμηλα η ειναι ιδεα μου?

    Εχω δει τουλαχιστο 3 φασεις στο 3ο δεκαλεπτο Φενερ Εφες που θα τις εδινα απλο φαουλ και αυτοι το μετρησανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τι παικτης οικονομιας που ειναι αυτος ο Γκρεηντζερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Πολύ ξύλο η Φενέρ, τα μισά σφύραγαν όπως πάντα.
    Παρόλα αυτά είναι δεμένη ομάδα. Όμως ομάδα με μηδέν γηγενείς παίκτες είναι εντελώς αδιάφορη

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ματσάρα στην Πόλη. Η Φενέρ είναι κόμπακτ και φυσιολογικά νίκησε μια ομάδα που τώρα χτίζεται. Ο Σλούκας έβγαλε μάτια. Πολύ (αλλά ΠΟΛΥ) ώριμο παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. O Σίγκλετον έχει πάθει υπερμπασκετοποίηση.
    Παίζει ενάμιση χρόνο χωρίς διακοπή.
    Θα στρώσει σιγά σιγά δεν τον φοβάμαι.
    Εδώ έκανε πρώτα βιολιά ο Αρτζi παίκτες από Ομπραντόριο
    (Λάσμε) από την εξέδρα της Μάλαγα (Γκίστ) και διωγμένους
    από τη Σιένα (Μασιούλις).
    Στον Σίγκλετον θα κολήσει που ήρθε από final four ;;;;
    Πρόβλημα οι 4 μόνο ξένοι στην Ελλάδα κι αυτό γιατί
    η ομάδα θα ψάχνεται στη χημεία και στους αυτοματισμούς
    εφόσον θα έχει Φελντέιν, Νίκολς στις προπονήσεις
    και στην ευρωλίγκα και δεν θα τους έχει στον Α'γύρο
    της Ελλάδας.
    Κι εκεί όμως θα βρεθεί η λύση.
    Μποχωρίδης και Χαραλαμπόπουλος δυστυχώς πάνε πίσω
    σε πρόοδο και αυτοί και ο Παναθηναικός σε step up
    όσο προσπαθεί να τους ενσωματώσει σε μιά ομάδα
    που τα κτυπάει όλα.
    Μέγας play maker ο Μπουρούσης.
    Ψάχνει να βρεί ρόλο ο James που με έναν κανονικό
    επιπλέον άσσο όπως ο Ζήσης, θα έβγαζε γούστα,
    με Καλάθη, Παππά το άλλο δίδυμο στην 12άδα.

    Pascharavani

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ρε παιδιά ο Καλαθης μπορεί να ήταν ο δεύτερος καλύτερος ποιντ γκαρντ πέρυσι αλλά...
    Μόλις κατεβάζει τη μπάλα ή αντίπαλη άμυνα λοκάρει ενώ και οι επιθέσεις γίνονται σχετικά προβλέψιμες.Παράλληλα ο τρόπος αντιμετώπισής του είναι συγκεκριμένος και παίζει και mind games όλο αυτό στον Νίκ.Βεβαια κάποιες φορές θα ευστοχεί αλλά τι γίνεται όταν θα έχει 0/8 όπως απόψε???



    Τζεβελέκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τσανίστηκε ο Πέδουλας με το Νίκ και την επιμονή του να βάραει τούβλα από το τρίποντο και αντί να ξεσπάσει σε αυτόν την πλήρωσε ο δίσμοιρος ο αδελφός του που ήταν πάλι DNP σήμερα.
    Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
    Βάλε και τον Πάτ ρε RG μέσα.
    Για την Ελλάδα τον πήραμε.
    Αφού είδες πώς ο Σίγκλετον ήταν αγουροξυπνημένος και δεν τράβαγε, βάλε το παλικαράκι μέσα.
    14 πόντους είχε στη VTB league και 8 ριμπάουντ.
    Εσύ ξερεις καλύτερα βέβαια, αλλά είναι κρίμα για τον παίκτη.
    Τι τον πήρες ;
    Δεν είχαμε πετσετοκουνίστρες και τον έφερες από το Καζακστάν που ήταν πενταδάτος ο ανθρωπάκος ;;;;;;

    Μπακατσούλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπακατσουλα,ειδες στα κοντινα τι ειχε στο αυτι του ο Πατ;;;;κατι θα χει,δεν το χε για μοστρα εκει αυτο το μαυρο μαραφετι.

      Διαγραφή
    2. Το πρόσεξα.
      Αλλά δεν πήγε το μυαλό μου στο κακό.
      Ίσως να'χεις δίκιο.

      Μπάκας

      Διαγραφή
  58. Τζιμ, πιστεύεις πως η αστοχία του Καλάθη είναι θέμα προπόνησης ή έχει να κάνει κυρίως με το μηχανισμό στο σουτ του;
    Εγώ νομίζω ότι όσο και να προπονηθεί δε θα μπορέσει να γίνει αξιόπιστος σουτέρ όσο συνεχίζει να σουτάρει με αυτόν τον τρόπο. Δε ξέρω αλλά μου φαίνονται όλα λάθος. Ο τρόπος που πιάνει την μπάλα που ώρες ώρες νομίζεις ότι είναι έτοιμη να του γλιστρήσει απ' τα χέρια, ο τρόπος που χρησιμοποιεί τα πόδια, γενικά το όλο στυλ δε μοιάζει με επαγγελματία παίκτη. Θα μου πεις τώρα έχει φτάσει 27 χρονών, πώς θα αλλάξει στυλ; Ποια είναι η γνώμη σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει μπασκετικό μηχανισμό στο σουτ ο Νικόλας δυστυχώς.
      Μονοκοματος σποτ σουτερ με μηδενικό σπάσιμο καρπού και απελευθέρωση της μπάλας και με τα δυο χέρια, αντι να την κραταει σταθερά το ένα και να σπάει το άλλο.
      Δεν έχει καθόλου σουτ μετά απο ντριμπλα επίσης.
      Έχει όμως αλλα κι αυτά πρέπει να βγάλει.
      Οξυδερκεια καλή, δημιουργία καλή, άμυνα καλή, διαβασμα παιχνιδιού καλό για ντραιβ και πενετρεισον, μαζί με γρήγορα πόδια για σοβαρό μυαλωμενο τρανζισον.
      Αυτά αν του τα πάρεις είναι μια χαρά ο Νικόλας.
      Αν επιμένεις σε αυτά δεν έχεις ανάγκη το τρίποντο του.
      Και διείσδυση καλή έχει για να τελειώνει φάσεις και κόβει μια χαρά στην πλάτη της άμυνας και είναι μαέστρος στο πασινγκ γκειμ και στην εκμετάλλευση της αδυνατης.
      Εγώ τον πάω το Νικόλα.
      Έχει τόσα καλά που πρέπει ο Πεδουλακης να επιμείνει σε αυτά και θα δείτε πόσο θα ανέβει η ομάδα απο την προσφορά του.
      Ειναι σκυλί του πολέμου ο Νικόλας.
      Προσήλωση θέλει σε αυτά που μπορεί να κάνει άριστα και κατάλληλους συμπαίκτες να τους κάνει μαγκες αλλά και να καλύπτουν τις ατέλειες του.

      Διαγραφή
    2. Αμα δεν το μαθανε να σουταρει στην Αμερικη, περιμενεις να τον μαθει ο Βοβορας? Αν ειναι ετσι τυφλα να εχει ο Μεσινα που πηγε ως βοηθος στο ΝΒΑ.

      Διαγραφή
  59. Τζιμ αν θελεις καποια στιγμη πες μας μια γνωμη για τα μεγαλα ταλεντα Ζιζιτς,Ζουμπατς,Μουσα και Μαζαλιν και ακομη τι ακριβως εστι ο Πετσαρσκι[ο γιος του Μιρο]..Δεν αξιζει να επενδυσει χοντρα σε αυτον ο Παναθηναικος?
    Απο τη λιστα Ο Μεσιτσεκ εχει εκπληκτικα στοιχεια και ολοι αυτοι που ανεφερες λογικα θα κανουν ενα βημα μπρος εφετος..Νο 1 νομιζω ο Μοερμαν.
    Ασφαλως και οι Ελληνικες ομαδες πρεπει να επενδυσουν σε Ευρωπαιους πιτσιρικαδες ειναι το μελλον αυτο ,ποσο μαλλον οταν μπορουν να εξασφαλιζουν καλα μπαι αουτ για Αμερικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Συνέντευξη Ίβκοβιτς, ένα δεν κατάλαβα...πως ο "μέγας" κόκκαλης που είχαν κ καλή χημεία άφησε τρίτους να διαλύσουν την ομάδα ρίβερς που όντως έπαιζε 2 ταχύτητες πάνω από όλους τους άλλους;...στον πειραιά μάλλον ζαλίζονται με τις κούπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Πολύ γάτα αυτός ο Μαρκόπουλος.....ξεκινάει το παιχνίδι και παίζει άμυνα σε όλη την ομάδα εκτός του Καλάθη και του Γκίστ στο τρίποντο.....και με άβουλους τους Μποχωρίδη και Χαραλαμπόπουλο και εκτός τόπου και χρόνου τον Σιγκλετον(σε όλο το ματς κιόλας) μας έκανε πλάκα ο ΠΑΟΚ στην αρχή και στα ίσια μέχρι το 35....Από το πρώτο παιχνίδι έδειξε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού....Αν δεν βελτιωθούν οι μικροί θα έχουμε πρόβλημα στο Ελληνικό πρωτάθλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. site για live streaming
    http://www.acesoplisting.in/
    Απαιτεί να κατεβάσεις και να κάνεις εγκατάσταση και εγγραφή των προγραμμάτων AceStream και SopCast

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Η ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΤΑ

    - Για τον Άρη. Τους έκανε χάρη που πήγε. Ήθελε ειδικό κλίμα (παραθαλάσσια πόλη) λόγω ενός προβλήματος του παιδιού του. Αποχώρησαν οι καλοί παίκτες της ομάδας και έμεινε με τα πιτσιρίκια. Οι σχέσεις του με τον Γκάλη ήταν εξαιρετικές ενώ κάποια στιγμή κατάλαβε ότι η διοίκηση δεν ήθελε να κατακτήσει το πρωτάθλημα!!!
    - Για τον ΠΑΟΚ. Απέτυχε στο F4 του ’93 επειδή χάλασε η χημεία της ομάδας μετά τον τραυματισμό του Τσέκου.
    - Για τον Λέβινγκστον. Του έδωσε 3 βδομάδες άδεια για να συνέλθει αφού ήταν αλλού γι’ αλλού και ήθελε να παίζει ‘’3’’. Πήγε ο Βεζυρτζής και τον παρακάλεσε να τον δεχτεί πίσω αλλά ο Ντούντα ήταν ανένδοτος. Όταν ο Κλιφ επέστρεψε με άλλα μυαλά έγινε το καλύτερο 4άρι της Ευρώπης. Πάντως, ο ίδιος ο Βεζυρτζής έδωσε άλλη εκδοχή. Ότι πίεσε τον Ίβκοβιτς κι αυτός υποχώρησε τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση αυτός που θα έφευγε απ’ την ομάδα θα ήταν ο Σέρβος.
    - Για τον Φασούλα. Είχε πολύ καλές σχέσεις ακόμη και με τους γονείς του.
    - Για την 1η του θητεία στον Ολυμπιακό. Μετά το triple crown του ’97 η ομάδα απέτυχε τις δύο επόμενες χρονιές γιατί η διοίκηση δεν κράτησε τον Ρίβερς. Αν τον κρατούσαν, ο Ολυμπιακός θα κυριαρχούσε για χρόνια στην Ευρώπη. Είχε αποφασίσει μάλιστα να πάει στον Πειραιά και τον Μποντιρόγκα.
    - Για τον Πανιώνιο. Στις συζητήσεις για να αναλάβει έβαλε δύσκολους όρους πιστεύοντας ότι θα ήταν αδύνατο να τους εκπληρώσουν. Δεν ήθελε με άλλα λόγια να πάει. Ενώ υπήρχαν την προηγούμενη χρονιά οι Γιαννάκης, Τέρνερ και Στόουκς όταν πήγε αυτός είχαν φύγει όλοι και υπήρχαν μόνο πιτσιρίκια.
    - Για τον Φάνη. Κανένα πρόβλημα σχέσεων. Όταν είδε τον παίκτη υπέρβαρο και του είπε να πάει σε ειδικό κέντρο για να αδυνατίσει ο παίκτης του απάντησε ότι δεν γουστάρει πλέον το μπάσκετ.
    - Για την ΑΕΚ. Η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά απ’ τον Ντούντα με τον Σάκοτα στον πάγκο. Ο ίδιος ο διάδοχός του παραδέχθηκε ότι τα κατάφερε γιατί η ομάδα ήταν έτοιμη από πριν. Στρωμένα πράγματα δηλ.
    - Για την ΤΣΣΚΑ. Όταν ανέλαβε η κατάσταση ήταν πρωτόγονη. Ούτε φούτερ για τις προπονήσεις δεν υπήρχαν. Η ομάδα απέτυχε στο F4 της Μόσχας επειδή ο οργανισμός δεν άντεξε την πίεση. Όταν ο Ιωάννου τον συμπλήρωσε λέγοντας ότι για πολλά χρόνια η αρκούδα είχε πρόβλημα με την διαχείριση της πίεσης όπως είδαμε και στον τελικό του ’12, ο Ντούντα του απάντησε ότι το ματς της Πόλης ήταν κάτι διαφορετικό. Οι βάσεις της επιτυχημένης τριετίας 2006-2008 του Μεσίνα τέθηκαν απ’ τον Ίβκοβιτς.
    - Για την 2η θητεία του στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι του ΄11 που οι Αγγελόπουλοι ήταν στο μένουμε – φεύγουμε, του είπαν για δραστική περικοπή στο budget κι αυτός πρότεινε να αποχωρήσει για να διευκολύνει την κατάσταση. Τον παρακάλεσαν κι έτσι έμεινε. Η πατέντα με τους undersized center τότε εφευρέθηκε και όλη η Ευρώπη την ακολούθησε μετά. Το επόμενο καλοκαίρι τον κάλεσαν στην ΚΑΕ και τον ενημέρωσαν για νέο πετσόκομμα 20% στο budget και μείον 1 εκ. στο τεχνικό team. Αυτός προσφέρθηκε να αποχωρήσει γλιτώνοντας την ΚΑΕ απ’ το μεγάλο συμβόλαιό του. Αυτή η αποχώρηση έσωσε την ομάδα αφού τελικά δεν χρειάστηκε περικοπή 20%.
    - Για την εθνική. Ότι το ’92, αν δεν διαμελιζόταν η Γιουγκοσλαβία θα κέρδιζε την original dream team.
    - Για την Εφές. Δεν πρόλαβαν να αναφερθούν. Ο Αγγέλου, πάντως, είπε πως την διετία στην Πόλη έγινε σπουδαίο έργο κι αυτό θα φανεί τα επόμενα χρόνια.

    Και μερικά εξτραδάκια.

    - Δεν είχε ποτέ ατζέντη και πάντα ο ίδιος μιλούσε με τις ομάδες. Μίσκο, ακούς;
    - Αυτός πρότεινε στον Ζοτς να πάρει τον Χατζηβρέττα στον ΠΑΟ.
    - Ποτέ δεν την έπεσε σε μικρότερους παίκτες για να κάνει τον μάγκα στους μεγαλύτερους.
    - Αρνήθηκε να απαντήσει στο αν υπάρχει ελληνική προπονητική σχολή.
    - Ποτέ του δεν δούλεψε κάπου για τα λεφτά.
    - Ο Πρίντεζης παραδέχθηκε στον ίδιο ότι μέχρι το ’12 στον Ολυμπιακό έπαιζαν για τα λεφτά. Εκείνη τη σεζόν όλα άλλαξαν. Όλοι έπαιζαν για να μάθουν το μπάσκετ.
    - Οι ΚΑΕ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ συνεννοούνταν να αφήνουν απλήρωτους τους παίκτες για 2-3 μήνες.

    Η κατακλείδα. Ο Ντούντα δεν απέτυχε ποτέ και πουθενά.

    Παρόλα αυτά, το ταξίδι πίσω στο χρόνο ήταν χορταστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει δεν παίζεσαι ρε 77.
      Δηλώνω φανατικός θαυμαστής σου.
      Απίστευτα χαλαρωτικό και όμορφο ποστ.
      😁😁😂😂😱😱😱😱😱

      Διαγραφή
    2. Πρακτικό συμπέρασμα: Όλα τα λεφτά σας στην Εφές.

      Διαγραφή
  64. Πλάκα έκανε ο μπαρτζώκας χθες σε θάντερ. Αν είχε ράις κοπόνεν ρίμπας με πόσα θα έφευγαν στο κεφάλι οι νβαερς? 20? Τουλάχιστον λέω εγώ.


    Manos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Toν rice να είχε θα άρπαζαν δέκα δεκαπέντε ποντάκια. Αυτός έφτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλημέρα

    -Αδικαιολόγητος πανικός για τον ΠΑΟ ξανα στα σχόλια.Η ομάδα είναι νεα με 5 νεους παικτες σε κεντρικους ρολους(4 νεοι στην Ελλαδα) με τον Σινγλετον ακομα να μην ειναι σε καλη φόρμα..΄Φυσιολογική κατασταση με τους νεους ,και τον Μπουρουση απο νωρις να δειχνει πως στην Ευρωλιγκα πλεον ειναι στα 5 καλυτερα πενταρια σιγουρα,και θα δουμε απ αυτον πραγματα που δεν ειναι δυνατον να βλεπαμε στην εθνικη
    Αυτα που με προβληματισαν ειναι τα κλασσικα
    α)στατικες επιθέσεις με τον Καλαθη να ψαχνει παντα την εξτρα πασα και το σουτ απ εξω.Στην ιδια λογικη και το παιχνιδι του Γκιστ που ξεκινησε το ματς με αστοχα(λογικο) τριποντα χωρις να ψαχτει το πικ εν ρολ ή η φθορα την ρακετας με ποσταρισμα του Σινγκετον ,ακομα κι αν ο τελευταιος ειναι αστοχος...
    β)Κατι πρεπει να γινει σε εντονο βαθμο με το Χαραλαμποπουλο κυριως και το Μποχωριδη δευτερευοντως.Πρεπει να μαθουν να τελειωνουν προσπαθειες να εκτελουν χωρις να σξεφτονται την εξτρα πασα ή τη βοηθεια του παλιού.Ο Μποχωριδης ειδικα κινειται πολυ καλα μεσα στο γηπεδο χωρις τη μπαλα και στην αμυνα και στην επιθεση,θα μπορουσε να παιρνει μετρημενες προσπαθειες με το σουτ του που ειναι καλυτυερο απ την τριπλα η τη δημιουργια του.Κακα μποξ αουτ απ τον Χαραλαμποπουλο που χανει ευκολα τη θεση του και πρεπει να επεμβει ο κοουτς...
    γ)Ο Γκιστ δεν εχει κολησει ακομα με Μπουρουση και Σινγκλετον με αποτελεσμα να τραβιεται πιο εξω και να προσπαθει (οχι τοσο πετυχημενα) να παιξει σαν φοργουορντ.Ο δε Φωτσης ειναι μεν πολυτελεια αλλα για ακομα λιγοτερο χρονο απ οτι περσι και χωρις παιχνιδι στην ρακετα στην επιθεση...
    Συνολικα η ομαδα θελει ακομα πολυ μονταρισμα και κυριως να φιλτραρει ο Αρτσι το παιχνιδι του Καλαθη και να τον κανει πιο αποτελεσματικο και να εξάρει το δημιουργικό κομματι του παιχνιδιου του περισοτερο.Δουλεια στο κομματι των μποξ αουτ και περιοστερο επιθετικοτητα απ ολους.Μονο ο Τζειμς κι ο Παππας εχουν ήδη την απαιτουμενη επιθετικοτητα στο παιχνιδι τους(αντε κι ο Μπουρουσης που δε χρειαζεται πολυ παραπάνω..)

    -Προβληματιζομαι με την υποθεση Γιανγκ στον ΟΣΦΠ,παικτης που μενει εκτος αποστολης στο "φιλικο" με την Ροδο δεν ξέρω κατα ποσο υπολογιζεται άμεσα απ τον ΟΣΦΠ.Η γνωμη μου ειναι πως αν δεν ειναι διατεθιμενοι να δουλεψουν μαζι του με υπομονη και σταδιακο ανεβασμα του στο παιχνιδι καλυτερα να τον αλλαξουν αμεσα


    -Καλη η συνεντευξη τπου Ιβκοβιτς χτες(αν δεν ηταν κι ο Ιωαννου...) οπου ο Ντουντα με εντυπωσιασε με τη μνημη του(να μιλαει ο Ντουντα το 2016 για τον Χρηστο Τσεκο και τον Γιώργο Βαλαβανίδη δεν του το χα) και την ωραια (τηρουμενων των αναλογιων) χρήση της γλώσσας μας."Εδωσε" παραγοντες και δεν ειπε ασχημο λογο για κανενα παικτη...Ωραια η ιστορια με το κοψιμο των Ατσα Πετροβιτς και Γκρμποβιτς απο τη Σεουλ

    no_closure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χτεσινο 0% του Καλαθη ηταν σταχτη στα ματια του Σφαιροπουλου. Ο Νικ θα εχει 60% στο ΣΕΦ ειδικα γιατι θα του το δινουν το τριποντο.

      Διαγραφή
  67. προλαβαίνουμε να πάρουμε ΜΦΚ, να παρκάρουμε singleton (γιά ξεκούραση)& feldeyne μόνο γιά ευρώπη και να φέρουμε nickols γιά Α1.
    ίσως έτσι είμαστε λίγο πιό soft αλλά σίγουρα θα παίρνουμε πολλούς πόντους από το front court και θα φθείρουμε πολύ τους ψηλούς του γαύρου.
    ας το δούνε λίγο εκεί στην καε αφού οι μικροί δεν τραβάνε και ο πατ είναι διακοσμητικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ θα μας τρελανεις;
      Τρια χρόνια τούρκικα δεν τραβάνε για εξαστερο αυτοί οι δυο μικροί, τώρα το είδανε στην ΚΑΕ;
      Δηλαδή αν δεν υπάρχει πιτσιρικάς που να τραβάει για ΠΑΟ, πρέπει να βαφτίζουμε παίκτες αυτοκράτορα οτι λαχει;
      Ο ΒΧ δεν ειναι έτοιμος καθόλου όμως ακόμα και για τα εύκολα της Α1.
      Κι ο Λευτερακης ουτε καν ρολιστας ουσίας δεν ειναι για ευρωλιγκα.
      Ο Αργυρουκος ξέρει ποιόν ξένο θέλει και γιατί.
      Ο Πατ έχει πρόβλημα υγείας με το αυτί του.
      Όλα θα γίνουν μη σκας.

      Διαγραφή
    2. Και εγενετο ο δουλος του Θεου Πατ Καλάθης «Σανγκ Πίιιινγκ» ...

      Διαγραφή
    3. Ο Χαραλαμπης ειναι ενας Σαρικοπουλος στο πιο κοντο και ο Μποχω ειναι ενα άμπαλο τριαρι που προσπαθουν να το βαλουν να παιξει ποϊντ. Με ολο το σεβασμο στα παιδια...

      Διαγραφή
  68. Ο πεδουλάκης ειπε κατι που με προβληματισε πολυ: Να μην ψαχνουμε λεει ευκολα το τριποντο αλλα μονο στα τελευταια 5-6 δευτερολεπτα. Δεν ξερω, εγω τετοιες δηλώσεις τις φοβαμαι πολύ. 'Οταν κόβεις το ένστινκτο απο τετοιους παικτες, τα σουτ δεν μπαινουν γιατι το πιο σημαντικο ειναι η ψυχολογια. Αρχιζουν και βγαινουν παλι οι αμφιβολιες που εχω για τον κοουτς αν μπορει να διαχειριστει μια τετοια ομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεμα ειναι πως ψαχνουν να βαλουν την μπαλα στο καλαθι τα προηγουμενα 18 δευτερα. Αυτο δεν το εξηγησε.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή μπορείς να βρεις σε σετ παιχνίδι και γύρισμα της μπάλας, διάβασμα παιχνιδιού, μις ματς και αλλων επιθετικών επιλογων οπως παιχνίδι απο το ποστ.
      Πιο γρήγορα ελεύθερο τρίποντο απο τα 15-18 δευτερόλεπτα επίθεσης που ζήτησε ο Πεδουλακης;
      Πλάκα μας κάνετε ρε παιδιά;
      Θα ξεχάσουμε και το μπάσκετ που σπουδασαμε😁
      Τι ειναι το ελεύθερο υπό καλές προϋποθέσεις τρίποντο, να έχεις έτοιμο και το επιθετικό ριμπάουντ;
      Καρσιλαμαδες και γρήγορα μπαμ μπουμ στο γάμο του Καραγκιόζη ;;;
      Απο αυτό το σωστό που είπε έχεις αμφιβολίες για τον κόουτς ;
      Λες και έχεις τον Κάρι και τον Τζονσον των GSW στην ομάδα να τραβάνε τρίποντα στον αιφνιδιασμό κι απο την καφετέρια της γειτονιάς τους👌

      Διαγραφή
  69. Σε δύο χρόνια ο Χαραλαμποπουλος συμπληρώνει 5ετια στην ομάδα.
    (κι ακόμα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το Λινο 😪)
    Το 2018 λοιπόν αν οχι γρηγορότερα περιμένω ευρωπαϊκό απο την Παναθα, βαση των λεγομενων του Προέδρου πώς "με τον Χαραλαμποπουλο θα σηκώσουμε ευρωλιγκα σε μια πενταετία"

    ❌❌❌

    ΑπάντησηΔιαγραφή