Athlenda

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

2016-17 Hoopfellas EL Power Rankings (2)


Μετά από 9 αγωνιστικές στη φετινή Ευρωλίγκα το Hoopfellas γυρίζει το βλέμμα του πίσω και αξιολογεί τη πορεία αλλά και το παρόν status των 16 μονομάχων της φετινής Ευρωλίγκας. Hoopfellas EL Power Rankings (2)..




Καλησπέρα στη κοινότητα.. Ενάμιση μήνα και 9 αγωνιστικές μετά τη πρώτη έκδοση των καθιερωμένων Power Rankings του Hoopfellas στην αφετηρία της Ευρωλίγκας, λίγο πριν πατήσουμε το 1/3 της regular season, η σελίδα παρουσιάζει τη δεύτερη αξιολόγηση κατατάσσοντας τους 16 μονομάχους στη φετινή κούρσα. Είναι μια στιγμή όπου μπορούμε να δούμε και να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις δυνατότητες κάθε ομάδας, κομμάτια που μας αρέσουν και άλλα τα οποία θα επιθυμούσαμε να δούμε να αλλάζουν πάντα στη βάση της σωστής αξιολόγησης. Με λογική, κρύο αίμα και καθόλου στιγμιαίο ενθουσιασμό. Πάμε..



  1. CSKA Moscow (8-1)

Power Rankings 1 Position: 1

Offense-Defense: 93.7-83.8 (+9.9)


Η CSKA διατηρεί τη πιο Fluid επίθεση στη διοργάνωση η οποία εγκαταστάθηκε στη Μόσχα από τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο ρυθμός της στο μισό γήπεδο, ο τρόπος που δημιουργεί fast breaks σε σετ καταστάσεις στην αδύνατη πλευρά (με παίχτη παραπάνω) αλλά και το execution σε αυτές είναι πράγματι εντυπωσιακά στοιχεία, χαρακτηριστικά της φυσιογνωμίας της. Επιπλέον αποτελεί τη μόνη ομάδα σήμερα που μπορεί να καλύψει το κενό ενός Ντε Κολό με τέτοια άνεση στο backcourt της με το staff των πρωταθλητών να λαμβάνει διαπιστευτήρια του πολύπλευρου ταλέντου και της ποιότητας του Χίγκινς. Είχα υπογραμμίσει τη τελευταία διετία το πόσο θα ήθελα να δω τον Μίλος την επόμενη σεζόν αφού “νικήσει”. Αυτό κάνω, τον βλέπω (=απολαμβάνω).. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πάντως να τεστάρουμε τα στεγανά και την ικανότητα διαχείρισης της “αρκούδας” μετά την αψιμαχία Ιτούδη-Τζάκσον (μπορεί να κάνει καλό, εξαρτάται από τον παίχτη) και τα κενά που εντοπίζεται κατά διαστήματα στο αμυντικό κομμάτι. Η αύξηση στο παθητικό της ΤΣΣΚΑ από τους 80.6 πόντους (5 πρώτα ματς) στους 87.8 δεν είναι ακριβώς θέμα ρυθμού των παιχνιδιών..


  1. Real Madrid (7-2)

Power Rankings 1 Position: 3

Offense-Defense: 90.9-80.2 (+10.7)

Είναι σημαντικό το ότι η Ρεάλ έχει αρχίσει σταδιακά να βελτιώνει την άμυνα δεδομένου του ότι χωρίς πλέον τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ στη σύνθεση της δεν επαναπαύεται στη ζαριά του outscore προς τον αντίπαλο αλλά νιώθει περισσότερο την ανάγκη να δώσει Defensive stops και να μάθει να διαχειρίζεται καταστάσεις με αυτόν τον τρόπο. Οι Μαδριλένοι έχουν βάθος, φρεσκάδα, σπουδαίο firepower, συνοχή που τους επιτρέπει να παίζουν σε υψηλό τέμπο με λίγα λάθη και παραγωγικές δυνατότητες αν και ακόμα χτίζουν χαρακτήρα στο αμυντικό κομμάτι. Το performance τους στη Βαρκελώνη και το αποτέλεσμα απλά εκκωφαντικό. Ο Σέρχιο Γιούλ είναι ασύλληπτος και η μάχη του με τον Τεόντοσιτς για το βραβείο του MVP ένα από τα κλου της σεζόν. Περιμένω με ενδιαφέρον τη μάχη τους με τη Φενέρ..


  1. Fenerbahce (6-3)

Power Rankings 1 Position: 2

Offense-Defense: 77.1-77.4 (-0.3)

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη ήταν μαρτυρικό για τη Φενέρ φέρνοντας τους Τούρκους ένα βήμα πριν από τη πλήρη ψυχολογική κατάρρευση. Τα σημεία που υπογραμμίσαμε λίγο καιρό πριν (ανεξήγητα μικρό rotation -ειδικά- στο ξεκίνημα της σεζόν, απουσία “αλλαγών” σε επίπεδο προσώπων-playbook-rotation ώστε να επέλθει η απαιτούμενη φρεσκάδα που μπορεί να “σπρώξει” την ομάδα σε αυτό το χρονικό διάστημα) αποδείχθηκαν καθοριστικά. Η επίσκεψη στη Βιτόρια εξελίχθηκε σε μαστίγωμα. Η Φενέρ έχει πρόβλημα λειτουργικότητας στην επίθεση κυρίως τώρα που απουσιάζει ο Μπογκντάνοβιτς και η ικανότητα του να ζυγίσει αποφάσεις ως weak side& close out threat παίζοντας από έξω προς τα μέσα, με τον Ζοτς να δείχνει ροπή στο να “χαμηλώσει” με τους Άντιτς-Κάλινιτς στο “4” αντί των twin towers. Ο Κώστας Σλούκας έχει εκτοξευθεί (19.5 πόντους, 8/11 δίποντα-5/7 τρίποντα-8/9 προσωπικές, 4.0 τελικές στα δύο τελευταία νικηφόρα ματς) και πλέον ο Ζοτς καλείται να ταιριάξει αυτή του την ορμή με την επιστροφή του Μπογκντάνοβιτς ως το υλικό που θα μετατρέψει τη μέτρια επίθεση της Φενέρ σε efficient δημιουργώντας περισσότερους χώρους και εμφυσώντας ένα πιο πολύπλευρο χαρακτήρα σε παραγωγικό επίπεδο.



  1. Olympiakos (5-4)

Power Rankings 1 Position: 6

Offense-Defense: 79.3- 77.7 (+1.6)

Μετά τα διπλά σε Βιτόρια και ΟΑΚΑ (σε συνδυασμό με το κακό πρόσωπο της Φενέρ) ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει στο τσεπάκι του το Νο3 σε αυτά τα Power Rankings όμως η σφαλιάρα στο ΣΕΦ από τη Μακάμπι ήταν ηχηρή σε μια βραδιά η οποία μου θύμισε έντονα το περυσινό διπλό της Brose με τους γηπεδούχους να μοιάζουν “κλειδωμένοι”. Αυτές οι νεκρές βραδιές τους φοβίζουν.. Ο Ολυμπιακός παίζει καλή άμυνα και η ετοιμασία αλλά και η προσέγγιση του πνευματικά σε αυτόν τον τομέα είναι πάντα σε αρκετά καλό επίπεδο με τον Birch να είναι εξαιρετικός στον άξονα και την ομάδα συνολικά να δουλεύει καλά στο ριμπάουντ. Όμως η επίθεση του δεν είναι efficient και αυτό είναι πρόβλημα στη παρούσα φάση. Με τη μπάλα μακριά από τα χέρια του Σπανούλη οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν δημιουργία και αυτό οφείλεται όχι στη στελέχωση αλλά στο (ελεγχόμενο σε σετ καταστάσεις) πλαίσιο επίθεσης που έχουν επιλέξει. Σουτάρουν επίσης πολλά τρίποντα με χαμηλό ποσοστό. Ο Σφαιρόπουλος (που πόνταρε αρχικά στη μεγιστοποίηση της παραγωγής από transition επίθεση) ίσως χρειαστεί να ανακατέψει σύντομα την τράπουλα μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη θα κλειθεί να πάρει μια απόφαση για τον Πάτρικ Γιανγκ. Ο Ολυμπιακός έχει ηθική υποχρέωση, όχι μόνο απέναντι στον αθλητή αλλά και στον ίδιο τον οργανισμό να περιμένει για να σιγουρευτεί τι μπορεί να πάρει από έναν παίχτη ο οποίος πριν τον τραυματισμό του είχε δείξει γρήγορα τις σπουδαίες προδιαγραφές του. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται αναβάθμιση στη θέση “5” και αυτή θα έρθει είτε μέσω της βελτίωσης του Γιάνγκ είτε με αλλαγή προσώπων γιατί η παρούσα κατάσταση επηρεάζει αρνητικά το παιχνίδι της ομάδας.


  1. Panathinaikos (5-4)

Power Rankings 1 Position: 7

Offense-Defense: 80.9-79.0 (+1.9)

Διάβασα και άκουσα πολύ γκρίνια τη προηγούμενη εβδομάδα μετά τις απώλειες στα δύο ντέρμπι με Ρεάλ και Ολυμπιακό όμως ο Παναθηναϊκός έκανε πραγματικά υπερπροσπάθεια και με περιορισμένα όπλα στη φαρέτρα του μάλιστα. Αυτό που αδυνατεί να καταλάβει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι οι απουσίες των πρασίνων (ειδικά στα guards) ανάγκαζαν παίχτες όπως οι Φελντέιν, Νίκολς, Παππάς (ακόμα και ο ανεβασμένος Ρίβερς) να παίζουν μακριά από τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά τους καθώς ασυνείδητα η “λαβωμένη” ομάδα τους, τους ζητούσε να κάνουν πράγματα πέρα από αυτά που γνωρίζουν και μπορούν ώστε να καλύψουν το κενό. Σίγουρα δε φταίνε μόνο οι τραυματισμοί αλλά αυτό το εξαντλήσαμε από το καλοκαίρι... Ο Πασκουάλ κάνει καλή δουλειά και το βασικό αυτή τη στιγμή για το “τριφύλλι” είναι να δουλέψει με τον καλό προπονητή που βρήκε ατενίζοντας το μάλλον με αισιοδοξία μιας και ο χρόνος κυλάει υπέρ του. Ο Παναθηναϊκός παίζει αρκετά καλή άμυνα, έχει τον καλύτερο quarterback guard στη διοργάνωση να κρατάει το τιμόνι (Καλάθης) και με τον Τζέιμς πίσω ήδη μοιάζει διαφορετική ομάδα . Αυτό που δε μου αρέσει καθόλου (μα καθόλου) είναι ότι οι πράσινοι έμειναν χωρίς Pick & Roll ψηλό πλέον μετά τον τραυματισμό του Γκιστ οπότε και ήρθε η στιγμή για πλήρη απογαλακτισμό από τη συγκεκριμένη κατάσταση (στη χρονιά που ο παίχτης-σύμβολο της μάλιστα αποχώρησε) και μαζί το καμπανάκι για έναρξη μιας νέας κατεύθυνσης στο επιθετικό και αμυντικό κομμάτι. Αν είναι να γίνει αυτό, ας γίνει με τον Πασκουάλ τουλάχιστον. Αυτή τη στιγμή ο Καταλανός αποτελεί το πιο δυνατό χαρτί του Παναθηναϊκού..



  1. Baskonia (5-4)

Power Rankings 1 Position: 10

Offense-Defense: 81.8-81.4 (+0.4)

Το καλοκαίρι σας είχα μιλήσει για το μπάσκετ του κόουτς Sito Alonso και νομίζω ότι οι δύο πρώτοι μήνες της Baskonia στη φετινή διοργάνωση είναι αντιπροσωπευτικοί του ότι είχαμε πει τότε.

 “Αντιπροσωπεύει ένα high pace παιχνίδι που στοχεύει στην αυτοματοποίηση. Ζητά με πολύ επιμονή από τους παίχτες του να εκτελούν αυτό για το οποίο έχουν προπονηθεί (πάντα σε ρυθμούς υψηλής ταχύτητας) χωρίς να σκέφτονται την αποτυχία και να συνεχίζουν να το κάνουν ακόμα και εάν αποτυγχάνουν γιατί “μόνο έτσι χτίζεις ένα σύνολο που μπορεί να κερδίσει πραγματικά οποιοδήποτε παιχνίδι..”

Αυτό το στυλ μπάσκετ (έχει τις ρίζες του στη φιλοσοφία του Ρενέσες, το καλλιέργησε ο Ιβάνοβιτς στις glory days της Τάου και απέτυχε να το εμφυσήσει πέρυσι στο ΟΑΚΑ σε έναν οργανισμό με τελείως διαφορετικό αγωνιστικό DNA) σου δίνει ;όντως τη δυνατότητα να κερδίζεις παντού, οποιονδήποτε (χαρακτηριστικό το διπλό στη Μαδρίτη και ο στραγγαλισμός της Φενέρ) όμως από την άλλη δε σου αφήνει περιθώριο παιχνιδιού σκοπιμότητας σε κακές βραδιές απέναντι σε πιο αδύναμους αντιπάλους για αυτό και οι Βάσκοι μετρούν 3 ήττες στα τελευταία πέντε ματς στην ACB (η τελευταία από την Τενερίφη εντός). Παραμένουν μια καλοπροπονημένη ομάδα η οποία κρατά τα ποσοστά του αντιπάλου χαμηλά, τη στιγμή που οι Larkin (14.2 PTS- 3.6 REB- 6.2 AST- 2.0) και Voigtmann (12.2 PTS- 7.6 REB- 1.4 AST, 44% 3PT) έχουν απολύτως δικαιολογημένα κλέψει τη παράσταση. Ο Alonso περιμένει τον Χάνγκα να σουτάρει καλύτερα (8/33 3PT) και μαζί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη όπου η Baskonia υποδέχεται διαδοχικά Γαλατασαράι, Νταρουσάφακα και συνεχίζει με την Ούνιξ στο Καζάν. Καλή ευκαιρία για να ξεχωρίσουν στη κούρσα. Πρέπει να αποδείξουν όμως ότι μπορούν..


  1. Darussafaka (5-4)

Power Rankings 1 Position: 8

Offense-Defense: 81.4-80.7 (+0.7)

Ο Μπλατ προβληματίζεται από το performance των ψηλών του καθώς οι Αλντεμίρ-Ερντέν δε του έχουν δώσει τίποτα στη θέση “5” και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που η Νταρουσάφακα παίζει πολύ small ball πλέον, αν και όλη αυτή η κατάσταση της έχει στοιχίσει σημαντικά στο ριμπάουντ με συνέπεια να δυσκολεύεται να ελέγξει τον ρυθμό. Παίζουν (όπως και η Μακάμπι άλλωστε παραδοσιακά) αμερικάνικο μπάσκετ με πολύ προσωπική φάση και απομονώσεις ενώ η άμυνα τους είναι καλή και μπορεί να γίνει καλύτερη εάν δυναμώσουν λίγο κοντά στο καλάθι. Ήρθαν στο ΟΑΚΑ χωρίς Μόερμαν-Χαράνγκοντι γνωρίζοντας δεύτερη σερί ήττα (η άλλη εκτός με Γαλατά) μετά τον θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ. Ακόμα βρίσκονται στη διαδικασία όπου χτίζουν χαρακτήρα για αυτό είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Πάντως τη στιγμή που οι ξένοι παίχτες του Μπλατ είναι καλοί και ταιριαστοί με το πλαίσιο της Princetonn επίθεσης (που συχνά-πυκνά κάνει την εμφάνιση της στο playbook), o ίδιος φαίνεται σκεπτικός σχετικά με την ανυπαρξία (με εξαίρεση τον Batuk) των γηγενών του..


  1. FC Barcelona (4-5)


Power Rankings 1 Position: 4

Offense-Defense: 70.4-75.6 (-5.2)

Η Μπαρτσελόνα τον τελευταίο καιρό μοιάζει σαν να μην έχει την Stamina για να πιάσει τους αγωνιστικούς της στόχους μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις. Το ματς με τη Ρεάλ ήταν ένα σοκ, ακόμα και για τον ίδιο τον κόουτς. Ο Μπαρτζώκας πλέον περιμένει πως με την επιστροφή των Κλαβέρ-Ντόελμαν θα γεμίσει τα forwards κατάσταση που θα του δώσει δυνατότητα να μοιράσει με μεγαλύτερη άνεση την τράπουλα όντας πιο ευέλικτος σε επίπεδο rotation. Eκτιμώ ότι θα δοκιμάσει και να πάει Big με ψηλό φόργουορντ στο “3” αλλά πιθανόν και compact σχήματα με τρία forwards (δεν αποκλείεται Χολμς στο “5”). Ο Renfroe είναι ένας καλός facilitator στο backcourt τη στιγμή που μετά τον τραυματισμό του Ρίμπας δεν υπάρχει άλλος γκαρντ με τέτοια χαρακτηριστικά στη Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα πρέπει να βρει λύσεις στην επίθεση της ίσως μέσα από τη συνεχή βελτίωση της άμυνας της. Αυτό που σίγουρα δεν αρέσει στο κοινό της ομάδας (το οποίο είναι υπομονετικό και έχει σωστή αθλητική κουλτούρα) είναι η αδυναμία της ομάδας να εισάγει μια σταθερά καλή, efficient επίθεση στο παιχνίδι της. Αυτό μπορεί να ενοχλεί αυτή τη στιγμή πάνω από κάθε αποτέλεσμα..


  1. Maccabi Tel Aviv (5-4)

Power Rankings 1 Position: 11 (tie)

Offense-Defense: 83.2-82.1 (+1.1)

Οι συνεργάτες μου στο Ισραήλ (που όντως είναι καλοί γνώστες του αντικειμένου) μου λένε ότι η φετινή Μακάμπι μπορεί να ακολουθήσει τη πορεία της περυσινής Λαμποράλ όμως προσωπικά πιστεύω ότι οι πρόσφατες σπουδαίες (αναμφίβολα) επιτυχίες της αφορούν περισσότερο μια ομάδα που βρίσκεται σε streak. Όποιος δε σκοτώσει τη Μακάμπι πριν τη τελική ευθεία της αναμέτρησης θα έχει μπελάδες δεδομένου του ότι οι Ισραηλινοί διαθέτουν σπουδαίους παίχτες (και με εμπειρία στη διοργάνωση) σε επίπεδο προσωπικής φάσης, χαρακτηριστικό το οποίο μετράει πολύ στα τελευταία 3-4 λεπτά ενός κλειστού ματς. Με τον Rami Hadar να βλέπει στους τρείς “πλαγίους” που ξεκινάει (Γκάουντλοκ-Ουίμς-Σίλι) τους δικούς του Τζόρνταν-Πίπεν-Χάρπερ (..) όμως παίζοντας με Stretch-4 συνεχώς και χαμηλά σχήματα έχει καταφέρει να ανοίξει τις άμυνες για παίχτες που εκτός των άλλων είναι εξαιρετικοί midrange shooters γεγονός που τους κάνει δυσανάγνωστους στις άμυνες. Η ομαδική άμυνα τους πάντως είναι μέτρια, τζογάρει πολύ και πέτυχε κυρίως όταν τη βοήθησε η σκέψη του αντιπάλου. 18 λάθη η Φενέρ, μεγάλη περιφερειακή αστοχία οι δύο ελληνικές ομάδες ακόμα καο κάτω από ευνοϊκό καθεστώς εκτέλεσης.


  1. Anadolu Efes (4-5)

Power Rankings Position 1: 5

Offense-Defense: 87.6-89.0 (-1.4)

Η Αναντολού μετράει 4 νίκες στα τελευταία 6 ματς όμως για να είμαι ειλικρινής δε βλέπω να εδραιώνει ένα δυνατό status ανάμεσα στον ανταγωνισμό εφόσον δε βελτιώσει την αμυντική της συμπεριφορά. Το Dynamic Basketball που πρεσβεύει ο Περάσοβιτς βγήκε πέρυσι στον αφρό γιατί η ομάδα του δάγκωνε στα μετόπισθεν και ειδικά στη προσωπική άμυνα (διόλου τυχαίο λοιπόν γιατί πήρε πολλά κλειστά ματς). Ο Χόνεϊκατ (ή “2017 Χάνγκα” για τον Κροάτη κόουτς) κάνει εξαιρετική σεζόν επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του καλύτερου Rebounding-3 στη διοργάνωση ενώ η μεγαλύτερη ελευθερία για ατομική πρωτοβουλία έχει αυξήσει τις παραγωγικές δυνατότητες του συνόλου. Κλειδί εδώ το να πιάσουν κάποια μίνιμουμ αμυντικά standards γιατί μέχρι τώρα η ομάδική άμυνα (χρόνοι στα rotations, συνεργασίες) είναι κακή..


    -EA7 (4-5)

Power Rankings 1 Position: 13

Offense-Defense: 87.3-89.4 (-2.1)

Η διαφημισμένη στο ξεκίνημα της σεζόν επίθεση των Λομβαρδών βρήκε τοίχο όταν αντιμετώπισε δύο ομάδες καλά δουλεμένες από τους προπονητές του σε επίπεδο άμυνας και ελέγχου του ρυθμού με αποτέλεσμα η ΕΑ7 να μη σκοράρει πάνω από 70 πόντους στο Βελιγράδι και στο Μιλάνο απέναντι στη Φενέρ. Μιλάμε για την ίδια επίθεση που έσταζε δηλητήριο σκοράροντας 92.3 πόντους μέσον όρο τις πρώτες εφτά αγωνιστικές.. Ο Ρέπεσα έχει γαντζωθεί στον οίστρο του Σάντερς και αυτό τον ωθεί στο να εμπιστεύεται small lineups για περισσότερο χρόνο. Όμως σε πρώτη φάση η ομάδα πρέπει να παίξει λίγο άμυνα μιας και στα μετόπισθεν είναι πολύ κακή χωρίς rim protection και αμυντική συνείδηση.


  1. Crvena Zvezda (4-5)

Power Rankings 1 Position: 14

Offense-Defense: 72.9-74.9 (-2.0)

Ο Ερυθρός Αστέρας πρεσβεύει όλα εκείνα όσα μπορεί να πετύχει μια ομάδα ποντάροντας στη παράδοση, τη ταυτότητα και τη διαφορετικότητα της. Κάθε παιχνίδι των Σέρβων στη διοργάνωση είναι μια μάχη ανάμεσα στο υψηλό IQ/teamwork και το athletisicm/ υψηλές ατομικές δεξιότητες που πρεσβεύουν αρκετές ομάδες. Ο Ράντονιτς έχει βρει ένα αξιόλογο back up του Γιόβιτς στον Ουόλτερς (ακριβώς στα πρότυπα που ο κόουτς θέλει από τη θέση “1”) ενώ έχει πάρει πολύ παιχνίδι από τους Γκούντουριτς και Σιμόνοβιτς (46.7% σε 5 προσπάθειες τη βραδιά από το τρίποντο έχει ο έμπειρος διεθνής φόργουορντ). Δεν θα είναι εύκολο να διατηρηθούν ψηλά οι Σέρβοι χωρίς το καλό παιχνίδι του Μίτροβιτς για αυτό και ο Ράντονιτς ήδη βρίσκεται για έξτρα ψηλό στην αγορά.


  1. Brose Baskets (2-7)

Power Rankings 1 Position: 9

Offense-Defense: 79.1-81.7 (-2.6)


Η Βrose συνεχίζει να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας δουλεύοντας εξαιρετικά τα flare και την αδύνατη πλευρά στην επίθεση της όμως ενώ για παράδειγμα (ενδεικτικό του τι θέλω να σας πω) είναι η πιο εύστοχη ομάδα της διοργάνωσης από τη γραμμή των προσωπικών είναι και αυτή που σουτάρει τις λιγότερες από κάθε άλλη, απόρροια της έλλειψης ενός καλού slasher από το ρόστερ ο οποίος θα εξασφάλιζε στην ομάδα καλύτερες συνθήκες για να “τελειώσει” τη πληθώρα κλειστών ματς τα οποία έχει παίξει από την αρχή της σεζόν και απαιτούν παίχτες που θα πάνε (σε άμυνα και επίθεση) μέχρι τέλους στη ρακέτα. Ξέρετε, ο τρόπος με τον οποίο έρχονται οι περισσότερες ήττες της Brose (σε πολύ κλειστά ματς) είναι ικανός να κάνει μια ομάδα να χάσει τη πίστη της. Και τότε αρχίζει το underperforming.. Οι Γερμανοί βιώνουν την αντίθετη κατάσταση με αυτήν την περυσινής Λαμποράλ η οποία έχτισε το θαύμα της στο ψυχολογικό γιγάντωμα που της προσέφεραν οι απανωτές νικές στις λεπτομέρειες.. Η Brose είναι καλή ομάδα και στη πραγματικότητα έχει κάνει μια μόνο “κακή” ήττα, αυτή με τον Ερυθρό Αστέρα εντός. Χρόνος υπάρχει άφθονος για να ρεφάρει όμως πρέπει να σπάσει αυτό το τοίχος που έχει υψωθεί μπροστά της αυτή τη στιγμή ξαναχτίζοντας τη πίστη της..



  1. Galatasaray (3-6)

Power Rankings 1 Position: 11 (tie)

Offense-Defense: 83.8-89.3 (-5.5)

Η Γαλατά έχει το επιθετικό οπλοστάσιο και την ατομική ποιότητα όμως της λείπει σε μεγάλο βαθμό η αμυντική συνοχή για να μπορέσει να ελέγξει τον ρυθμό σε μια εκτός έδρας αναμέτρηση σε αυτό το επίπεδο. Έδειξε τις αρετές της στη Πόλη απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους όμως ας μην ξεχνάμε ότι έχει δώσει 6 από τα 9 πρώτα παιχνίδια μέσα στην έδρα της. Ρε Ergin αφού σου τη δίνει εκ των προτέρων η αμερικανιά του επωνύμου “Smith” γιατί μετά το παλιό σου ..παθιασμένο φλερτ με τον Νόλαν διαλέγεις τον Ρας..;


  1. Zalgiris Kaunas (3-6)

Power Rankings 1 Position: 15

Offense-Defense: 80.1-82.6 (-2.5)

Νομίζω όλοι πλέον καταλαβαίνετε ότι η τεχνογνωσία νίκης που καλλιεργεί ένας οργανισμός σε αυτό το επίπεδο είναι πιο σημαντική από την φαινομενική ποιότητα που διακρίνεται σε ένα ρόστερ. Εκεί είχαμε εστιάσει όταν ένα μεγάλο μέρος του κόσμου έχριζε τη Ζαλγκίρις ως μάλλον αδύναμη σε συνάρτηση με τον ανταγωνισμό. Οι Λιθουανοί δε καταλαβαίνουν πως μπορούν ομάδες όπως η Γαλατά, η Brose ή ακόμα και η Νταρουσάφακα να μην είναι outsiders στο Κάουνας παράγωγο της παράδοσης και της οπτικής που συνοδεύει και διακρίνει το κλαμπ. Για τον Σάρας δεν έχει τόση σημασίας η τελική κατάταξη αλλά το πόσο ανταγωνιστικό θα παραμείνει το σύνολο του μέχρι τέλος και κυρίως τι μπάσκετ θα παρουσιάσει αλλά και το πόσο θα βελτιωθεί στα χέρια του μέσα στη σεζόν. Μέχρι στιγμής (τον ευνοεί και το περιβάλλον) η δουλειά του κρίνεται θετική. Ο Πάνγκος μετά το αρχικό τρακάρισμα δείχνει να λύνεται ενώ ο Γιανκούνας πραγματικά γράφει καινούργια κεφάλαια στο βιβλίο της προσωπικής του ιστορίας μεγαλώνοντας τον θρύλο του στη Βαλτική.


  1. Unics Kazan (2-7)

Power Rankings 1 Position: 16

Offense-Defense: 78.8-83.6 (-4.8)

Η σεζόν εξελίσσεται όπως είχαμε αρχικά προβλέψει για την Ούνιξ η οποία δε κεφαλαιοποίησε τον αρχικό της ενθουσιασμό και μετά το 0-4 του ξεκινήματος βιώνει μια ακόμα στείρα περίοδο με τρεις σερί ήττες. Οι Ρώσοι δεν έχουν αρκετό ποιοτικό βάθος και κυρίως δεν έχουν αρκετή ενέργεια να ανταπεξέλθουν στις ένας εναντίον ενός μάχες και στις δύο πλευρές του παρκέ στο τέλος των παιχνιδιών. Ο Πασούτιν σωστά ψάχνει έναν έξτρα γκαρντ και φαίνεται ότι τον βρήκε στο πρόσωπό του Paul Stoll..



Υ.Γ: Αυτή τη στιγμή η ΤΣΣΚΑ ξεχωρίζει. Όμως όσον αφορά (ειδικά) τους υπόλοιπους, να θυμάστε ότι κανένας αντίπαλος ανεξαρτήτου μπάτζετ δεν είναι στη πραγματικότητα τόσο καλύτερος από τις ομάδες μας. Κρατείστε αυτό.



Υ.Γ1: O Amath M'Baye (2.06-F/C-1989) μπορεί να βγάλει καλά λεφτά στην Ευρώπη στην εποχή που προσγειώθηκε σε αυτή. Όχι γιατί κάνει παπάδες στη Brindisi αλλά γιατί το πακέτο του μεταφράζεται πολύ καλά σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Σούπερ αθλητής, μέσα-έξω παιχνίδι, καλός στην άμυνα ψηλά, το ίδιο άνετος όταν βγαίνει στη περίμετρο για να αναλάβει περιφερειακούς μέχρι τη τελική προσπάθεια. Τώρα δουλεύει με τον Σακέτι. Χρειάζεται προπονητική κατεύθυνση (πέρασε τρία χρόνια στην Ιαπωνία..). Κάποιον που θα τον πιέσει περισσότερο να πιάσει το ταβάνι του. Προβλέπω λοιπόν σύντομα να τον βρίσκει..










427 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. να παει παλι δηλαδη σε τσιτα για ποιο λογο?..θελει διαφορετικο στυλ 5 απο μπιρτσς δλδ θελει ποστ απο το 5 ετσι ωστε να μη το τραβαει μονος του ο πριντ απο το 4.

      Διαγραφή
  2. Γκάμπριελ = Πέτγουεϊ. Όσο πιο εύκολα το αντιληφθούμε τόσο καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα στην μπασκετοπαρεα, πραγματικα η ΤΣΣΚΑ δειχνει να ειναι ενα κλικ επανω απο τους αλλους και περιμενω απο τον Ιτουδη να μας δειξει εαν ειναι απλα καλος προπονητης η κατι περισσοτερο, προσωπικα πονταρω σε αυτον.
    Η τελευταια υποσημειωση ειναι προφανως για αλλαγη του Γιανγκ να υποθεσω....harvester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. άντε να βγουν αληθινά αυτά τα power rankinga να έχουμε ντέρμπι αιωνίων στους 8 γιατί αλλιώς δε βλέπω τρόπο να περάσει ελληνική ομάδα στο φάιναλ φορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσωπικα βλεπω χτυπητες αδυναμιες και στις δυο ομαδες μας.
    Και αν ο Παναθηναικος εχει καποια περιθωρια βελτιωσης(επιστοφη Τζειμς-Πασκουαλ), στον Ολυμπιακο δεν βλεπω προοδο αν δεν παρθουν γενναιες αποφασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Δυστυχως) στον Ολυμπιακο αποφευγουν διαχρονικα να παρουν γενναιες αποφασεις, και επιλεγουν τα γνωστα τσιτατα.
      (χημεια της ομαδας, αυτοματισμοι παικτων που γνωριζονται κλπ)
      Κατι σαν ενα τανκερ που αμα πιασει την επιχειρησιακη του ταχυτητα δυσκολα σταματα ή στριβει.
      ΚΑΙ να αναλογιστει κανεις οτι η καλυτερη περιοδος της ομαδας ηταν αποτοκος ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ μεσα στην χρονια(αλλα τοτε υπηρχε ενας Ντούντα)
      Τακτικα δε, στο πως προσεγγιζουν καθε παιχνιδι μαλλον ειναι η πιο προβλεψιμη ομαδα απο τις 16.
      ΤΑΛΟΣ

      Διαγραφή
  6. Jim υποβάλλω τα σέβη μου πριν διαβάσω το αρθρο. Ήθελα να σου προτείνω να γράψεις για power rankings μετα την 10η αγωνιστική όπου θα ολοκληρωθεί το 1/3 του μαραθωνιου. Αλλα εσύ βέβαια διαβάζεις τις σκέψεις των άρρωστων-φανατικών αναγνωστών του blog.

    Σε παρακαλώ να μας δίνεις τη δόση μας στις αναμενόμενες ημέρες γιατί αλλιώς εχουμε σύνδρομο στέρησης.

    Pepe

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Jim νομίζω πως οι θέσεις που δίνεις στις ομάδες αντιστοιχούν περισσότερο στα αποτελέσματα και λιγότερο στη φόρμα και στις επιδόσεις τους ειδικά στα τελευταία παιχνίδια.
    ας πούμε, η cska δεν έχει πείσει φέτος απόλυτα ως το νο 1 αδιαφιλονίκητο φαβορί ενώ αντίθετα η Real έχει δείξει στοιχεία υπερομάδας. η fener, με μικρό βέβαια rotation μερικές φορές μοιάζει ανίκητη και ο Παναθηναϊκός όταν είναι πλήρης δεν έχει ταβάνι. οι maccabi & darussafaka (o Παναθηναϊκός ήταν τυχερός που την αντιμετώπισε χωρίς moerman & haragody) έχουν ανέβει απίστευτα και σίγουρα έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, αφού είναι ακόμα στο στρώσιμο, ενώ και η efes σίγουρα βρίσκεται σε φάση απογείωσης μιάς και έχει πολύ πλούσιο roster και καλό προπονητή. επιπλέον η Barcelona περιμένει άμεσα επιστροφές και προσθήκες.
    πιστεύω πως ο ολυμπιακός και η baskonia είναι αρκετά υπερεκτιμημένοι σε αυτό το ranking και φάνηκε πολύ αυτό την τελευταία αγωνιστική. το δεύτερο crash test της πόλης θα είναι καθοριστικό γιά την πορεία του ολυμπιακού και πιστεύω πως θα χάσει εύκολα ή δύσκολα ενώ ο Παναθηναϊκός θα έχει μοναδική ευκαιρία να κερδίσει στη βαρκελώνη. αν δεν τα καταφέρει θα δείξει οτι μάλλον και φέτος η οκτάδα θα είναι το καλύτερο αναμενόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Beny ακόμα δεν έχεις καταλάβει την έννοια των Power rankings.

      TEO

      Διαγραφή
    2. ο Παναθηναϊκός όταν είναι πλήρης δεν έχει ταβάνι

      Beny Beny (Noemvrios tou 2016)

      Διαγραφή
    3. ρε 12:01, μου πόνεσες τα μάτια με το alt+shift...

      Διαγραφή
  8. ένα σχόλιο για καθε ομαδα,

    -τσσκα, καλοι αλλα οχι τοσο καλυτεροι απο τους αλλους.μονο στο σεφ εχουν κατεβει μεχρι τωρα.ουτε οακα ουτε γιαντ ελιαου ουτε καταλωνια ουτε μαδριτη ουτε βασκονια ουτε σε φενερ, πουθενα δεν εχουν παει....σε καμια εδρα μεγαλης ομαδας πλην οσφπ.

    -φενερ, πιθανοτατα η χρονια τους να κυλησει οπως προπερσι, προβληματικη δηλαδη μεχρι να βρει τον καταλληλο παικτη ο ζοτς και να τους δωσει ωθηση.προπερσι ηταν ο ζησης, φετος?

    -ρεαλ, η πιο δυνατη ομαδα για μενα μεχρι τωρα στη σεζον.φοβερο ταλεντο αλλα δεν αρκει για να πας μεχρι τελους.αυτος ο τειλορ πρεπει να βγει καποια στιγμη απο το ροτεισον και να παρει τα λεπτα συμμετοχης του ο μασιουλις.

    -εφες, καλοι αλλα λιγοι μεχρι τωρα.μικρη φανελα, ανυπαρκτη εδρα δυστυχως.

    -καχα,αντικατεστησαν αυτους που εφυγαν με τον καλυτερο δυνατο τροπο.αν ο μπεμπουα ειναι καλα στην υγεια του και νιωσει ξανα δυνατος τοτε ειναι ισχυρο αουτσαιντερ για το φ4.ηδη ετριξαν τα δοντια τους 2 φορες, μια στη μαδριτη και μια στη συντριβη της φενερ!

    -μιλανο, αν ο ρεπεσα παρει τη μεγαλη αποφαση και θεσει εκτος ομαδας το τζεντιλε το μιλανο θα αποκτησει πολλη μεγαλυτερη δυναμικη.ο ιταλος ειναι ο χειροτερος παικτης μπασκετικα στην ευρωπη.κανει φοβερη ζημια στην ομαδα και ειναι κριμα γιατι το ροστερ της αρμανι ειναι πλουσιο και ικανο να κανει ωραια πραγματα.

    -μπαμπεργκ, τελικα το ροστερ της δεν ειναι για πολλα.5-6 παικτες ειναι αυτοι που παλευουν και ειναι σε θεση να προσφερουν.με τοσους δεν πας πουθενα.τελικα η απωλεια του ουοναμεικερ και η μη αντικατασταση του απο καποιον αναλογης ποιοτητας (ο γερμανος ο λο ειναι ακομα λιγος) τους εχει τσακισει.

    -οσφπ, αν μπουν και αλλοι παικτες στο κολπο ο οσφπ δεν εχει να φοβαται κανεναν.αν μεινει ο σπανουλης με τον πριντεζη και ολιγη απο λοτζεσκι και οι υπολοιποι να εξαρτωνται εξ ολοκληρου απο τον πρωτο τοτε ακομα και η 8αδα θα μεινει μακρινο ονειρο.

    -μπαρτσελονα, δε μπορω να τους κρινω ακομα!!!το μουστακι του κοπονεν παντως ειναι απλα απαραδεκτο!!

    -νταρουσαφακα, καλυτερη απο οτι περιμενα εγω προσωπικα.δεν εχει δοκιμαστει και αυτη με τις καλες ομαδες αλλα θεωρω οτι βγαζουν μια καλη δυναμικη μεχρι τωρα.αποκαλυψη ο κλαιμπερν.

    -αστερας, πανε καλα παρα το γεγονος οτι ο γιοβιτς δε βγαζει νουμερα οπως και ο μιτροβιτς.θα θελα κατι καλυτερο απο κυρια επιθετικη αιχμη το γκουντουριτς.

    -ουνιξ, λαγκφορντ και ξερο ψωμι.λιγα πραγματα απο κει και περα ενω ηταν ατυχοι με τον κλαρκ.

    -ζαλγκιρις, ο σαρας αναλογικα παει για coach of the year.

    -μακαμπι, αν βελτιωσουν την αμυνα μπορουν μεχρι το τελος, γιατι οχι....το μεκελ ή θα τον ενεργοποιησουν ή θα τον διωξουν, μεχρι τωρα παιζουν χωρις ποιντ ουσιαστικα με ολιγη απο οχαγιον.

    -γαλατα, το θεμα ειναι να μην κανει σε σενα τη ζημια!!αν δε στην κανει δε θα χεις να θυμασαι και πολλα απο τους τουρκους για φετος!!

    ΣΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα.θα συμφωνησω για αυτο που λες για τσσκα δεν εχει τοσο μεγαλη διαφορα ουτε αποτελει καποιον οδοστρωτηρα που οποιον αντιπαλο θελει τον παταει(οπως το παρουσιαζουν μερικοι).επισης ελπιζω να ζησω πολλα χρονια για να καταφερω καποια στιγμη να δω μια σεζον που θα τη σφυρανε 50-50.προσωπικη μου αποψη ειναι οτι δεν θα το παρει και φετος!

      Διαγραφή
    2. η τσσκα χωρις ντε κολο συνεχιζει και ειναι δυνατη. η ρεαλ αν τραυματιστει ο γιουλ δεν θα κανουν νικη. οπως η φενερ που εχασε τον μπογκντανοβιτς. καλως η κακως η τσσκα ειναι πολυ καλη και δουλεμενη ομαδα με τις λιγοτερες αδυναμιες.

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το τερματισες Τζιμ. Ολυμπιακος στο 4; Γελανε ως το Τελ Αβιβ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασχετα με τα μπασκετικα κριτηρια του Τζιμ που μπορει να ειναι ακριβοδικαια, αυτα να τα βλεπουν οσοι λενε πως αφιερωνει περισσορτερα αρθρα στον Παναθηναϊκο απο οτι στον Ολυμπιακο επειδη εχει καποια ιδιαιτερη συμπαθεια. Δεν θυμαμαι ποια ηταν η τελευταια φορα που ο Ολυμπιακος ηταν κατω απο τον ΠΑΟ στα rankings του...

      Διαγραφή
    2. Ενώ αν έβαζε παναθηναϊκό στο 4 θα ήσουν προφανώς ικανοποιημένος λόγω των πολύ καλών εμφανίσεων του.

      Διαγραφή
    3. Ρε παιδιά διαβάστε τι γράφει για τα power rankings. Η σειρά εμφάνισης δεν είναι και σειρά κατάταξης

      Διαγραφή
  11. Πολύ γενναιόδωρο το νούμερο 4 για την ομάδα μου. Πιστεύω οτι οφείλεται περισσότερο στο γεγονός ότι εκτός των 2 πρώτων κάνεις άλλος δεν είναι σταθερός παρά στο μπάσκετ που έχει παίξει μέχρι τώρα..


    Η κατάσταση είναι πολύ περίεργη. Ο Σφαιροπουλος τα έκανε όλα σωστά στην πρώτη χρονιά και όλα λάθος την δεύτερη.

    Το θέμα είναι πως φέτος η ομάδα είναι ένα ποτ πουρί των 2 προηγούμενων ετών. Θυμίζει ανισορροπη διπολική γκομενα σε περίοδο. Πως γίνεται να έχει καλή κυκλοφορία με Εφες και με Μακαμπι να βαράεβαράει συνεχεια απ έξω. Πως γίνεται με Μπασκονια και ΠΑΟ να τρέχει λες και τους έβαλες νεφτι και με ΤΣΣΚΑ να είναι πιο αργοί και Από επιτάφιο στην Πάτμο.

    Για τον Σφαιροπουλο τι να πω.. Δεν έχω πια ξεκαθαρη άποψη. Πως γίνεται την πρώτη χρονιά να παίζεις αμυναρα και να λένε την ομάδα σου bad boys της Ευρωλίγκας και την άλλη να σε εκθέτουν στην άμυνα. Πως γίνεται να παίζεις το παιχνίδι σου με Νταρντεν Λαφαγιετ και με Χακεττ Γκριν να πίνεις Θάλασσα. Πως γίνεται να πηγαίνεις στη Μόσχα χωρίς Σπανούλη (και αυτοί να έχουν Κιριλενκο) να τους κοιτάς στα μάτια και να σου παίρνουν το ματς στο τέλος στις λεπτομέρειες και 1 χρόνο μετά να κάνουν όλοι ρεκόρ 3πόντων με μας. Καμία λογικη εξήγηση..


    The_Joker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θες μια λογικότατη εξήγηση; Τα Bad Boys της Ευρώπης ήταν του Μπαρτζώκα.

      Διαγραφή
    2. Είναι πολύ σημαντική η απουσία του Ρήγα

      Διαγραφή
    3. @10:53 Ενδιαφέρουσα άποψη.. Αλλά πιστευω πως κάθε φορά τα ένσημα πρέπει να τα παίρνει ο προπονητής που κάθεται στον πάγκο. Ναι η στελέχωση έγινε απ τον Μπαρτζωκα αλλά σε ενα άθλημα τόσο παρεμβατικό και το μπάσκετ δεν μπορώ να μην δώσω κρεντιτς στον Σφαιροπουλο.


      @11:07 Πάλι καλά που έφυγε και οι συνοπαδοι σου που ασπάζονται τις απόψεις σου δεν έχουν δικαιολογίες για το Μανεκεν challenge μετά το Γκολ φαουλ του Πριντεζη.

      The_Joker

      Διαγραφή
    4. Μπαρτζωκας, ο οποίος φέτος είναι υπερατυχος

      Διαγραφή
    5. o Ρηγας εφυγε αλλα αφησε πισω του αρκετους φιλους, που του κανουν την δουλεια.Ολοι ειδαν την ταπα στο πιο κρισιμο σημειο που μετρησε ως φαουλ και σας εδωσε 2 βολες.Μην ακουσω για τον Μπερτς και το δηθεν φαουλ του Σιγκλετον γιατι στην νοβα το εβαλα ριπλευ δυο φορες και δυσκολευτηκα να καταλαβω αν ηταν η οχι.Ενω την καθαρη ταπα την ειδα και απο το γηπεδο που ημουν και φανηκε οτι το σφυριγμα ηταν γελοιο,ο δε Σπαν παιρνει οσκαρ ηθοποιας.Ποτε θα φαει τεχνικη ποινη για φλοπινγκ δεν βλεπω μονο,εδω ηταν καραμπινατο θεατρο αλλα ποινη δεν ειδα https://www.youtube.com/watch?v=xkablUhsbig

      Διαγραφή
  12. Κακα τα ψεματα θελουμε τουλαχιστον 2,3 αγωνες ευρωλιγκας για να δουμε τι θελει να κανει ο πασκουαλ.
    Ο κενι ειναι safe επιλογη αφου δεν θελει χρονο προσαρμογης ξερει τον παο ο παο τον ξερει και καπου εκει τα βρηκανε.
    Θα δωσει τριποντο βοηθειες στο ριμπαουντ αλλα και περιπου σαν ριμ προτεκτορ αλλα μεχρι εκει.
    Κανενα πικ κανενα παιχνιδι με πλατη καμια δημιουργια απο το 4 (που περιμενα οτι ο κοουτς θα παει σε δημιουργηκο 4αρι, αφου τελικα δεν πηρε 5)
    Οταν γυρισει ο γκιστ θελω να δω τι θα γινει.. και ποιος θα μεινει εκτος παρκε..
    Μεχρι τωρα χρυσαφι ειναι ο ριβερς και βεβαια ο σιγκλεντον που ομως δινει αλλα πραγματα απ οτι ενα αθλητικο 5αρι.
    Μενει να δουμε πως θα δεσει ο τζειμς και σιγουρα τους ρολους των νικολς κενι.
    Αυτος ο χαραλαμποπουλος τα παει καλα στην αμυνα, που ομως δεν μπορει να μαρκαρει αθλητικα 4αρια, ουτε γρηγορα 3αρια , αλλα στην επιθεση ειναι για 3η κατηγορια ερασιτεχνικου. Αδουλευτο βημα, αδουλευτα ποδια, αδουλευτο κορμι, αδουλευτο σουτ, καμια τολμη (ουτε καν γοητεια) , αχρωμος αοσμος κτλ κλτ, βλεπω το μικρακι της ρεαλ και λεω απο που ψωνισαμε εμεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι και περιπου ο KG για rim protector- αυτο και μονο ειναι το παιδι στην αμυνα. Κοβει ο,τι κινειται στον αέρα αλλά στο έδαφος χάνει και τη θειά μου την Παρδάλω.

      Διαγραφή
  13. Η τελευταία φάση στο Αρης Μονακό είναι όλη η καριέρα του Γιάνκοβιτς.
    "Εκτός ψυχολογίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπερα σε ολους.
    Τζιμ , θα μπορουσες με απλα λογια , αν αυτο ειναι εφικτο, να μας εξηγησεις ποιες αρχες πρεσβευει και που βασιζεται κατα κυριο λογο η Princeton επιθεση που εφαρμοζει ο Μπλατ? Ευχαριστω πολυ

    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Jim τα power rankings σου ειναι το review οσων ειδαμε στις πρωτες μαγικες και πρωτόγνωρες αγωνιστικες της νεας Euroleague!!!Αρκετο σασπενς με απροσμενες ηττες και πιο επιθετικο μπασκετ απο τα προηγουμενα χρονια...αλλα καποιες ομαδες δειχνουν δειγματα ηδη στο που οριζετε το ταβανι τους και τι μπασκετ μπορουν να παιξουν και συμφωνω απολυτα στα περισσοτερα!Κατι τελευταιο αν βρεις χρονο να μου απαντησεις για καποιους παιχτες που βγαζουν ματια και σε αλλα πρωταθληματα της Ευρωπης εκτος του M'Baye,απαντα με ενα ναι ή ενα οχι αν θες(για να μη σου φαω και χρονο)στο αν μπορουν να παιξουν καλα και να σταθουν επαξια σε τοπ ομαδες Ευρωλιγκας:

    1)Darion Atkins-Israel
    2)Dajuan Summers-Turkey
    3)Jajuan Johnson-Italy
    4)Ronald Roberts Jr-Turkey
    5)Jeff Adrien-Israel
    6)Earl Clark-Turkey
    7)Richard Howell-Israel
    8)Drew Gordon-Lithuania-VTB
    9)Kenny Kadji-Turkey
    10)Darryl Monroe-Turkey

    KEEP GOING THE GOOD JOB JIM....Ευχαριστουμε για ολα!

    JohnyV 8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 2011-12 Nτόρσεϊ - Χάινς
    2012-13 Xάινς - Πάουελ - Ντόρσεϊ
    2013-14 Ντάνστον - Σίμονς
    2014-15 Ντάνστον - Χάντερ
    2015-16 Γιανγκ - Χάντερ - Τζέιμς - Γουόρικ
    2016-17 Γιανγκ - Μπιρτς
    2017-18 Μπιρτς - κάποιος άλλος ίδιου τύπου

    Με λίγα λόγια, για 5 χρόνια οι μόνοι σέντερ του ΟΣΦΠ που δεν είχαν ως βασικό τους παιχνίδι το pnr με το Σπανούλη, είναι ο Μιλουτίνοφ (!) ο Μπέγκιτς (!!) και ο Σερμαντίνι (!!!), συν τον 35άρη Λάζο (χωρίς θαυμαστικά αυτός).

    Αλλά αφού πέτυχε μια φορά, θα πετυχαίνει πάντα. Αγγελοπουλική λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι και ο Γλυνιαδάκης, την ίδια χρονιά με το Λάζο. Αν θέλουμε όμως να είμαστε δίκαιοι από το 2011 ως το 2016 που μπορούμε να κάνουμε λόγο για ολοκληρωμένες καταστάσεις ο ΟΣΦΠ έχει 3 πρωταθλήματα, 2 ευρωπαϊκά και έναν χαμένο τελικό ευρωλίγκας, ενώ με εξαίρεση την περσινή χρονιά, όλες τις υπόλοιπες (εννοώ και αυτές που δεν πήγε F4) είχε αξιοπρεπέστατη παρουσία. Συμπέρασμα: ορθότατη η στρατηγική που ακολουθείται.

      Διαγραφή
    2. Mωρέ όπως ήταν η ευρωλίγκα μέχρι πέρσι μια χαρά ήταν αυτό το μοντέλο. Το θέμα είναι ότι σε χρονιά σαν τη φετινή, το να πας πάλι με σέντερ χωρίς ποστ και χωρίς δημιουργία, είναι σα να λες σε Σπαν και Πρίντεζη "ετοιμαστείτε για το νοσοκομείο".

      Διαγραφή
  17. Καλησπέρα στην παρέα.
    Jim πολύ καλό το άρθρο, όπως μας έχεις συνηθίσει.
    Καταρχάς θέλω να πω κάτι για αυτό. Μακάρι η Ελληνική πιάτσα να είχε πολλούς αθλητικούς δημοσιογράφους τόσο καταρτισμένους αλλά και με την απαραίτητη αποστασιοποίηση που χρειάζεται ένα τέτοιο επάγγελμα, όσο ο Jim.
    Στα άλλα τώρα. Θα ήθελα να σταθώ ιδιαιτέρως σε ένα θέμα που έχει να κάνει με την ομάδα μου, η οποία είναι ο Παναθηναϊκός. Η έλλειψη pich'n'roll ψηλού, η οποία πολύ εύστοχα αναφέρεται στο άρθρο.
    Η άποψή μου από το καλοκαίρι ήταν ότι ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν έναν ακόμη pich'n'roll ψηλό(και με καλή άμυνα σε αυτό το κομμάτι) ΙΣΩΣ περισσότερο από όσο (βεβαίως)χρειαζόταν έναν ακόμη άσσο(με Τζέημς υγιή πάντα). Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τον Γκίστ θεωρώ ότι η ομάδα χρειαζόταν διαφορετικό παίκτη από τον Γκάμπριελ, ο οποίος φαίνεται να πέφτει πάνω στον Νίκολς. Κατά την άποψή μου, στη συνέχεια θα φανεί πολύ αυτή η έλλειψη. Και παρότι οι σέντερ του ρόστερ ίσως μπορούν να "κρύψουν" το πρόβλημα στην επίθεση αν πάμε σε τελείως διαφορετικούς προσανατολισμούς, δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει το ίδιο και στην άμυνα η οποία θα αιμορραγεί όταν έχει απέναντί της καλούς pich'n'roll γκάρντ και 5άρια. Αν ο Γκίστ δεν καταφέρει να επανέλθει, ίσως η ομάδα χρειάζεται ακόμη μια μεταγραφή pich'n'roll ψηλού στη θέση Νίκολς ή Γκάμπριελ(όποιος πάει καλύτερα μένει). Δεν λέω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά τι μου φαίνεται σωστό.
    Χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Allo pick n roll yilos kai allo yilos pou na markarei guard sthn amyna. Apo to 2o exeis, omws epithetika pick and roll duskola tha pai3eis fetos.

      Διαγραφή
    2. Μάλλον δεν εξήγησα πολύ καλά.. Παίκτες που παίζουν άμυνα στα γκαρντ μπορεί να έχεις. Πεντάρι που παίζει άμυνα στα γκαρντ δεν έχεις, το οποίο είναι μεγάλο όπλο. Προσπαθεί να το κάνει ο Σίνγκλετον μόνο. Όπως είπα και πριν, από το καλοκαίρι, και με Γκίστ παρώντα θα ήθελα άλλον έναν ψηλό που να μπορεί να παίξει άμυνα στο picκ'n'roll του αντιπάλου. Καθώς και να είναι στην επίθεση κλασσικός picκ'n'roll παίκτης. Γιατί και με Γκίστ ακόμη, που περνούσε πολύ χρόνο στη θέση 4 φυσικά, η επίθεση μας δεν τα πήγαινε και ιδιαίτερα καλά σε αυτό το κομμάτι. Πάντως σωστά λες ότι δύσκολα θα παίξουμε έτσι φέτος. Το θέμα είναι. Μπορουμε να αμυνθούμε όταν οι απέναντι παίζουν πικ εν ρολ? Εγώ νομίζω ότι υπάρχει θέμα και εκεί

      Διαγραφή
  18. Κινδυνεύει ο Πρίφτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνει και ο Πριφτης...ας είμαστε σοβαροί...χθες έπαιζε με το 1/3 τις ομάδας...και όμως οι Αμερικάνοι του αυτοί που έπαιζαν δεν έχουν ήδη καμία σχέση με τους ίδιους στην αρχή τις περιόδου..έχουν κάνει άλματα προόδου.....όταν θα γυρίσουν όλοι....ο Αρης του Πρίφτη θυμηθείτε το θα κάνει πολλές κηδείες...

      Διαγραφή
  19. απο τις λιγες φορες που θα διαφωνησω με κειμενο του Τζιμ..υπερτιμας Ολυμπιακο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μάλλον δεν εξήγησα πολύ καλά.. Παίκτες που παίζουν άμυνα στα γκαρντ μπορεί να έχεις. Πεντάρι που παίζει άμυνα στα γκαρντ δεν έχεις, το οποίο είναι μεγάλο όπλο. Προσπαθεί να το κάνει ο Σίνγκλετον μόνο. Όπως είπα και πριν, από το καλοκαίρι, και με Γκίστ παρώντα θα ήθελα άλλον έναν ψηλό που να μπορεί να παίξει άμυνα στο picκ'n'roll του αντιπάλου. Καθώς και να είναι στην επίθεση κλασσικός picκ'n'roll παίκτης. Γιατί και με Γκίστ ακόμη, που περνούσε πολύ χρόνο στη θέση 4 φυσικά, η επίθεση μας δεν τα πήγαινε και ιδιαίτερα καλά σε αυτό το κομμάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σόρρυ. Καταλάθος μπήκε εδώ αυτό το σχόλιο. το έγραψα εκεί που έπρεπε. αν θέλεις σβήστο από εδώ

      Διαγραφή
  21. Γεια σου Τζιμ.Συμφωνω με τα σχολια και τη θεση των ομαδων στο σημερινο παουερ ρανκινγκ.Στα πρωτα 9 παιχνιδια καπως ετσι θα τοποθετουσα τις ομαδες.Βασικα δεν εχω να προσθεσω κατι ουσιωδες.

    Θα κανω μονο ενα γενικο σχολιο για τη διοργανωση και τους Ελληνες προπονητες.Σοβαρη η επιδραση της οδηγιας για το αντιαθλητικο που ισχυει μονο ευρωλιγκα.Η FIBA ειχα διαβασει θα το εφαρμοσει(να δουμε πως) απ του χρονου.Στην ευρωλιγκα οπως τα εχουμε πει.Αλλο ενα οπλο στα χερια των διατητων για να αλωνισουν.Οποτε θελουν το δινουν και οποτε θελουν δεν το δινουν.Γελαει ο κοσμος με αυτη την οδηγια...

    Το αντιαθλητικο εχει ηδη επιδρασει στη διοργανωση που εφαρμοζεται.Επειδη για καθε δραση υπαρχει και αντιδραση,βλεπουμε μεγαλη βελτιωση στο αμυντικο τρανζισιον των ομαδων.Παλια ξεμπερδευες με ενα απλο εξυπνο φαουλ(ενος μονο παικτη σε αμυνα) ενω τωρα πρεπει να παρεις πιο σωστα σουτ,να κυνηγησεις πιο πολυ τα επιθετικα ριμπαουντ και να αμυνθεις καλα και ομαδικα στο τρεξιμο του αντιπαλου.Για να δουμε τις επιθετικες επιπτωσεις της οδηγιας πρεπει να περιμενουμε να ληξει η διοργανωση για πιο ασφαλη συμπερασματα ως προς τις κατοχες και τους ποντους σε πρωτευοντες και δευτερευοντες αιφνιδιασμους.

    Το σιγουρο ειναι οτι οι καλοι παικτες ευρωλιγκας(μειον αυτους που εφυγαν για NBA)εχουν μοιραστει σε 16 ομαδες αντι για 24,αρα εχουμε ποιο ποιοτικα ροστερ.Μεγαλο ρολο θα παιξουν οι χειμερινες προσθηκες στις ομαδες που σιγουρα θα κανουν.

    Επισης ερχεται σιγα-σιγα το τελος των μεγαλων ομαδων(με εγγυημενα συμβολαια) απ τα εθνικα τους πρωταθληματα.Αντε να μπαινουν κατευθειαν στους 4 ή 8.Αν γινει η ευρωλιγκα με 24 ομαδες,θα εχουμε 46 αγωνιστικες.Μιλαμε για 6 αγωνιστικους μηνες μεχρι τα πλει οφ.Περιπου 8 παιχνιδια τον μηνα,δηλαδη 2 την εβδομαδα.Ετσι δυσκολα οι μεγαλες ομαδες θα δεχτουν να παιζουν ντοπια ματς και να εχουν 3 ματς την εβδομαδα.

    Απο αποψη τεχνογνωσιας,προετοιμασιας και ροστερ του χρονου θα ειναι ολοι υποψιασμενοι.Ειναι ευκαιρια να τους πιασουμε φετος στον υπνο,οπως τους πιασαμε και με την αλλαγη του κανονισμου στο τριποντο και τη ρακετα(και καποιες αλλες αλλαγες) το 10-11.Απο τοτε που αλλαξαν οι κανονισμοι τους πηραμε 3 σερι ευρωλιγκες.Ευκαιρια ειναι και φετος γιατι απ του χρονου θα ειναι ολοι υποψιασμενοι.Ο Παο θελει λιγο ακομα δεσιμο και να απογαλακτιστει απ το κεντρικο πικ εν ρολ(το ιδιο σκεφτομαι Τζιμ στην μετα Πασκουαλ εποχη).Ειναι και ετσι χτισμενο το ροστερ απ την αρχη που η μονη δομημενη πικ εν ρολ συνεργασια ηταν αυτη του Καλαθη-Γκιστ.Αυτο ειχαν στο μυαλο τους φερνοντας το διδυμο Τζειμς-Μπουρουση αλλα και τον Σινγλετον,να πανε δηλαδη σε καταστασεις πικ εν ποπ,απομονωσεις και κοψιματα στο καλαθι.Σε αυτον τον απογαλακτισμο ειναι ευτυχης συγκυρια που ειναι ο Πασκουαλ στον παγκο και μπορει να τρεξει αλλου ειδους επιθεσεις με επιτυχια.Το αποτελεσμα ομως θα φανει στο γηπεδο...

    συνεχιζειαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τελος κατι για τους Ελληνες προπονητες.Οσο τυχεροι ηταν στην αρχη τοσο γυρισε η τυχη την πλατη σε μεγαλο βαθμο.Ο Πεδουλακης εφυγε για μια λαθος στιγμη ενω ο Μπαρτζωκας παιζει να ειναι φετος απ τους πιο ατυχους που εχω δει στη
    διοργανωση.Ο Πεδουλακης ηθελε να πιεσει το Τζειμς που τον πιστευε και ειναι γαματο παικτακι αλλα το πιεσε με λαθος τροπο και εκανε ο Τζειμς την μαλακια της χρονια.Θελει και απ τη μερια των προπονητων σωστη διαχειρηση και ψυχολογηση των παικτων τους.Δεν ειναι μονο τα συστηματα αλλα ειναι και η συνυρπαξη με τους παικτες και με την κουλτουρα και το ψυχοπνευματικοτητα που εχουν.Λαθος εκανε και ο Ιτουδης προχθες.Σιγουρα ο Τζακσον θα εξοργισε τον Ιτουδη.Δεν αρπαζεσαι ομως μεσα στο γηπεδο(σε ματς της πλακας) με εναν παικτη που σου εχει δωσει 2-3 ματς φετος.Υπαρχει και αλλη διαχειρηση και τον τιμωρεις σιωπηλα μακρια απ τα βλεμματα...Αμα ραγισει το γυαλι δυσκολα ξανακολαει...Το ιδιο λαθος εκανε και ο Σφαιροπουλος που πανω που φορμαραστηκε ο Γκριν και του εδωσε 2-3 ματς,του εκοψε τα φτερα.Μετα απο παιχνιδι με 27-2 επιμερους σκορ...Σιγουρα και αυτος κατι θα εκανε αλλα επρεπε να τιμωρηθει σιωπηλα και οχι να μαθουμε εμεις ποσο αυστηρη ειναι η ομαδα.Εχουν σκεφτει ποσο δυσκολα ειναι για εναν παικτη και ποσο πιεση εχει να εισαι μπακ απ του Σπανουλη ;;;Για αυτο κανενας δεν εχει σταθει διπλα του ακομα...Για αυτο θελει και σωστη πνευματικη διαχειρηση απ τη μερια των προπονητων.Πχ στον Ολυμπιακο.Καθε φορα που τους πειραζουν το μυαλο με τα φαουλ και τη διατησια(εννοω την Τσσκα κτλ 2 φορες το ιδιο εργο)αυτοι ριχνουν τα αμυντικα τους στανταρντς και την ενταση στην αμυνα που ειναι αναγκαια για το παιχνιδι τους.Αναγκαια σε σετ γιατι εχουν θεμα στην περιφερειακη αμυνα ενω αν δεν εχουν ενταση δεν μπορουν και να παραγωνουν στην μεταβαση της φασης.Μου αρεσαν παντως οι τελευταιες δηλωσεις των Ιτουδη και Σφαιροπουλο.

    Για τον Μπαρτζωκα τι να πω,θα του πω μονο να κανει υπομονη και να εμπνευσει τους παικτες και τον συλλογο γενικα.Εχει επιστροφες η ομαδα αλλα εχει και κενα οπως τη θεση 3 που θελει εναν καλο παικτη.Πιστευω οτι του χρονου θα παει για Λοτζεσκι και μπορει και Χανγκα αλλα φετος υπαρχει θεμα σε αυτη τη θεση.Παντως αν επανελθουν ολοι(πλην ριμπας) σε καλο επιπεδο ειναι πολυ δυνατη ομαδα.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Jim περίμενα και μια σχετική παρουσίαση του Γκάμπριελ.Θυμάμαι παλιότερα είχες πει πως ήταν καταλυτικός για τη σπουδαία άμυνα της Καρσίγιακα,όμως απο αναλύσεις απο μπασκετικούς δημοσιογράφους διαβάζω πως η άμυνα είναι μια από τις αδυναμίες του.Οκ, στη ποστ άμυνα λόγω αδύναμου κορμού το καταλαβαίνω, στη πικ εντ ρόλ άμυνα, στις περιστροφές και στην άμυνα σε περιφερειακούς τι ισχύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Amath M'Baye. Έκανε για τον Παναθηναικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ωραίο άρθρο-αξιολογηση Τζιμ με το οποίο συμφωνώ πλήρως με την οχτάδα.Μεχρι στιγμής η ομάδα που μου έχει βγάλει τα μάτια και δεν την περίμενα τόσο δυνατή,είναι η Ρεαλ.Υπαρχουν διαστήματα μέσα στα παιχνίδια που μοιάζει πραγματικά αχτυπητη.Αλλα ακόμα πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι κατ'εμε είναι ακόμα πολύ μακριά απ'το ταβάνι της...Αντιθέτως απογοήτευση μέχρι στιγμής είναι η ομάδα του Τρινκερι.Την περίμενα καλύτερη φέτος και μάλιστα διεκδικητρια της οχταδας.Αλλά απ'οτι φαίνεται σε αυτήν την διοργάνωση δεν φτάνει μόνο μια ομάδα να είναι δουλεμένη αλλά χρειάζεται και άλλα πράγματα,όπως η νοοτροπία νικητή, που οι Γερμανοί δεν την έχουν.Για την ομάδα μου τον Παναθηναϊκό,είμαι συγκρατημενα αισιόδοξος για την συνέχεια,κυρίως λόγω προπονητή.Πιστευω ότι όσο προχωράει η σεζόν,η ομάδα θα γίνεται καλύτερη και οι παίκτες θα έχουν ξεκαθαρους ρόλους.Οι τραυματισμοί και τα μπαλώματα προφανώς και δεν έχει αφήσει την ομάδα να ρολαρει και τον προπονητή να βάλει και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι της.Τελος θεωρώ την απώλεια του Γκιστ τεράστια και δυσαναπληρωτη,αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα και πρέπει να μάθουμε και χωρίς αυτόν. 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. δεν ξερω ποσοι ξενυχτανε για NBA αλλα αυτα που κανει ο γιαννης ειναι ασυλληπτα πλεον(οποιος βλεπει τη κοντρα με λεμπρον καταλαβαινει).....δυσκολα δεν θα γινει φετος ολ σταρ.....σε δυο χρονακια θα ειναι στη συζητηση για τους 4-5 καλυτερους σε ολη τη λιγκα.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Άντε και είχα ξεροσταλιάσει κάθε μέρα να μπαίνω να δω πότε θα έχει καινούργιο άρθρο. Συνέχισε την καλή δουλειά Jim. Είσαι το παράθυρο μας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Χαιρετίσματα από τη, χρόνια τώρα-σκάρτη μπασκετικά, Νέα Υόρκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τζιμ οι Μόερμαν-Χαρακόντι είναι τραυματίες? Με τον Ολυμπιακό θα παίξουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Wres wres anarwtiemai Jim, pws na noiwthei arage enas anthrwpos o opoios exei diavasei gia to athlima pou legetai basket, exei parakolouthisei kamposous agwnes, exei ksodepsei telos pantwn xrono apo ti zwi tou gia na veltiwthei sto sigekrimeno area kai vlepei megales/istorika isxires, ipotithetai epaggelmatikes omades kalathosfairisis tis xwras tou na leitourgoun toso erasitexnika se kapoia themata. Afta pou ginontai ston Panathinaiko ta teleftaia 3 xronia einai apo ta Agrafa.

    Eimaste eksw apo ton xoro kai mas fainontai toso apla ta pragmata (enw den einai) i apla prokeitai gia istoriki anikanotita twn anthrwpwn pou dioikoun ton Panathinaiko? Tha mou peis, ean isxiei to deftero, mporeis na to grapseis? Esi mporei na kaneis douleis avrio, methavrio me ton Panathinaiko. Kalimera.

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όποιον χρειαστεί καλό οφθαλμίατρο μετά το παραπανω ποστ.

      Αριστοτέλης (Aris) Λύτρας
      Χειρουργος οφθαλμίατρος
      Διευθυντής Α'χειρουργικης
      National hospital of Helsinki
      Adeo Dea Kavalainen 12
      Ketel Island Helsinki

      Διαγραφή
    2. Κάποτε έλεγες για τα τελευταια 5 έτη, τώρα λες για τα τελευταία 3. Ούτε πως είχες τρολλάρει παλαιότερα δε θυμάσαι.

      Διαγραφή
  30. καλημερα αρχοντα,ωραιος οπως παντα αν και αργησες να σηκωσεις αρθρο και μας ταλαιπωρησες μην επαναληφθει στο μελλον γιατι θα βαλω την κοσμοτε να σου κοψει το ιντερνετ οταν ξεκιναει το παρτιζαν-ερυθρος.
    Οπως το κοφτερο σου ματι θα εχει παρατηρησει τις τελευταιες αγωνιστικες ολο και πληθαινουν οι αποπειρες να στηθει πικ εν ρολ μεταξυ καλαθη-σινγκλετον απλα θα χρειαστει και αλλο χρονο δουλειας και ο ενας να μπει στο κεφαλι του αλλου για το τι θελουν καθε φορα να τρεξουν,ρολ η ποπ αουτ??
    Αλλα αυτο ειναι κατι το οποιο την προηγουμενη δεκαετια ο ζοτς κατα κυριο λογο μετα ο παπαλουκας και τελος ο ο βασιλης με το μιλος το απογειωσαν,πλεον δεν ειναι ευαγγελιο ναι θα σου δωσει λυσεις αλλα κυριαρχο ρολο παιζει ποσο αθλητικος εισαι ποσο καλα σουταρεις και ποσους ιζο παιχτες εχεις,εδω εχει ερθει το μπασκετ πλεον ξεκαθαρα.
    Στις επιθεσεις μισου γηπεδου ηδη μετα απο ενα μηνα ο τσαβι εχει βαλει την σφραγιδα του και η ομαδα κουνιεται αλλα και παλι θελει χρονο εργατοωρες οι οποιες θα εχουν αποτελεσμα μετα τον γεναρη.
    Τελος σε αυτα τα αναθεματισμενα παουερ ρανκινκ καλο θα ηταν να εβαζες παντα εκτος εξισωσης την μακαμπι,θυμησου μονο τους τελευταιους της τελικους η φαιναλ φορ που πηγε τετοια εποχη παντα ηταν υπο διαλυση αν σε αυτο το δνα γυρισει ο διακοπτης θα κλαψουν πολλες μανουλες.
    Τριπλο ντερμι το γεναρη οποτε ετοιμαστειτε ενθεν και ενθεν για διαβολομηνα...

    υγ:τεραστιος αντε βαλθηκε να δικαιωσει τον λεμπρον αν συνεχισει να δουλευει με αυτο τον τροπο σε λιγα χρονια θα μπαινει στο γηπεδο χωρις να "βλεπει"κανεναν,συγχαρητηρια.
    υγ2 και πραπονο μαζι σχεδον καθε χρονο ειχες και κατι για ΝΒΑ στις αρχες φετος τιποτα γιατι αυτο κυριε κονγουει????


    σεντρικ σεμπαλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα παίδες. Νομίζω όλοι πλέον κατάλαβαν αυτά που λέγαμε για τη Μονακό και κυρίως για το πόσο καλή αμυντική ομάδα είναι.. Πολύ καλά δουλεμένη αμυντικά ομάδα με athleticism, τρεξίματα και φυσικό πακέτο.

      Διαγραφή
  31. Πιστεψα πως η καθυστερηση θα μας εφερνε το νεο site Jim. Δεν πειραζει ομως το καλο πραγμα αργει να γινει και λιγη αναμονη ανοιγει την ορεξη.
    Πολυ κατατοπιστικο το επικαιροποιημενο Power Ranking και νομιζω οτι πιανει σωστα το σφυγμο της διοργανωσης.
    Δικη μου εντυπωση ειναι οτι το κοινο των ελληνικων ομαδων διακατεχεται απο αδικαιολογητη υπεροψια εναντι των ανταγωνιστικων ομαδων με αποτελεσμα να προσγειωνεται ανωμαλα στην ηττα ενω αντιθετα να μειωνει την αξια μιας νικης. Κι ομως οι διαφορες ειναι πολυ μικρες απο την 4η εωςτην 13η θεση της τωρινης βαθμολογιας κατι που προμηνυει η οκταδα να κριθει στις ισοβαθμιες η αντε το πολυ στη διαφορα μιας νικης. Αν ετσι εξελιχθουν τα πραγματα η τυχη θα παιξει κι αυτη το ρολο της τελικα κατι που προσωπικα δεν περιμενα. Σε ενα μαραθωνιο 30 αγωνων θα ανεμενε κανεις οι διαφορες να προκυψουν ξεκαθαρα.
    Στο Παναθηναικο πιστευω οτι η επιστροφη του Τζειμς λειτουργησε ιδιαιτερα θετικα στο πρωτο παιχνιδι και ισως να εδωσε και τη νικη. Παρολα αυτα καθε νεα προσθηκη εχει και παρενεργειες και προσωπικα ειμαι επιφυλακτικος μεχρι να δουμε πως τελικα διαμορφωνεται η αγωνιστικη μας φυσιογνωμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υποστηριζω τον Jimmy.
      Εξηγούμαι 🏀
      Αλλά στην όποια σεβαστή διαφωνία, θα ήθελα να διαβάσω τεκμηριωμένο αντίλογο.
      Ποιος είναι 4ος για σένα, που πρέπει να είναι ο ΟΣΦΠ και γιατί;
      Ο ΠΑΟ, η Βασκονια, η Μπαρτσα, η Αρμάνι, που είναι απο κάτω του, τον ήπιαν απο τον ΟΣΦΠ, άλλη ανετα, άλλη δύσκολα, αλλη απο ατυχία και τραυματισμούς που δεν αντικατέστησε ως όφειλε έγκαιρα και απαραίτητα.
      Με διαιτησίες δεν ασχολούμαι γιατί οι διαιτητές της ευρωλιγκα κατ'εμε πάντα είναι "λίγοι" και ανικανοι, οποτε δεν μπαίνω στο τρυπακι της αδικίας απο άσχετους 🏀
      Θυμάσαι την τεχνική ποινή σε Μποχω με Ρεαλ και Ριβερς με Νταρουσαφακα;
      Γελοίες.
      Τους επαιρνε και τις εδωσαν
      οταν σε απείρως βαρύτερα γεγονότα κάνουν τις πάπιες.
      Δείγμα ασχετοσυνης και αμπαλης διψας να επιβάλουν το λάθος σεβασμό σε παίκτες που δεν έχουν δώσει δικαιώματα ποτε ουτε κι οταν τιμωρηθηκαν άδικα,αντί να τον εμπνευσουν.
      Η Μακαμπι που τον νίκησε ξεκίνησε άσχημα κι έχει σκαμπανεβασματα κι η Νταρουσαφακα τον υποδέχεται τώρα κι εχει δείξει παράξενα πρόσωπα.
      Θα ήθελα να διαβάσω λοιπόν το δικό σου γραπτό τεκμηριωμενα.
      Θέλω να υπάρχει συνέχεια ενμυαλης κριτικής και συνέπεια σοβαρού και τεκμηριωμενου λόγου.
      Κι αυτό θα το πετύχω.
      Είτε μέσω της εδώ ολοτητας, είτε μέσω μιας μικρής αλλά κυριαρχης ομάδας δυνατων μπασκετικων.

      J🏀B

      Διαγραφή
  33. Ο Άρης.. Έχει πέσει σε ένα χαντάκι.. Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι soft. Soft.. Bιώνει επίσης μια κατάσταση όπου η απουσία ενός παίχτη (Καββαδάς) ακόμα και εάν αυτός δεν είναι ο καλύτερος που διαθέτει, έχει φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο rotation και στο παιχνίδι της ομάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim νομιζω μεγαλύτερη απώλεια ο σανικιτζε από καββαδα.

      Διαγραφή
    2. Η ευθύνη του κόουτς είναι δεδομένη. Φαίνεται να μην πιστεύει το ρόστερ του (αυτό βγαίνει από όλες σχεδόν τις δηλώσεις του) και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τη στελέχωση που έγινε. Δεν του βγήκαν κάποιες κινήσεις στην off season (δεν περίμενε ίσως να αλλάξει τόσο πολύ η σύνθεση της ομάδας)και αυτό δεν το έχει ξεπεράσει. Δεν τον βοηθάνε και οι τραυματισμοί ούτε τα αποτελέσματα, με συνέπεια να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Φορτώνει και τον ευατό του με (ανεξήγητα) μεγάλη πίεση επιτυχίας. Είναι και η ΑΕΚ που έχει μπει στη μέση... Πολύ άγχος διακρίνω γενικά. Πρέπει να ηρεμήσει ο ίδιος πρώτα και μετά να ηρεμήσει και την ομάδα του.

      ΝΙΚ

      Διαγραφή
    3. Jim μπορείς να προτείνεις τι θα έκανες εσύ σήμερα στην κατάσταση αυτή; Μείναμε και χωρίς σεντερ πλέον.

      Διαγραφή
  34. 1.Τσσκα, 2.Ρεαλ, 3.Παναθηναικός, 4. Φενερ, 5 Μακάμπι, 6 Νταρουσαφάκα, 7 Μπασκόνια, 8 Εφές, 9 Μπαρτσελόνα, 10 οσφπ, 11.Μιλάνο, 12. Μπάμπεργκ, 13. Γαλατά, 14. Ζαλγκιρις, 15. Οσφπ Σερβίας, 16 Ούνιξ. Αυτο είναι αντικειμενικό power ranking που δε χαιδεύει πειραιώτικα αφτιά. Ο Οσφπ εχει 3 κακές ήττες με Γαλατα,Μακάμπι και Τσσκα ενώ με τον Παναθηναικό ήταν για ακόμη μια φορά τυχερός αφου τον βρήκε μισό και παρόλα αυτά χρειάστηκε η συμβολή της διαιτησίας για να παρει τη νίκη. Πραγματικά όμως κύριε hoopfellas πως δίνεις 4ο τον 15ο της περυσινής διοργάνωσης όταν μάλιστα η ομάδα δεν έχει ενισχυθεί καθόλου από πέρυσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έχω Παναθηναϊκό αυτί και δεν εχω πρόβλημα με οτι έγραψε ο Jimmy.
      Αλλά αφού εχρισθεις απο το κονκλαβιο των πεφωτισμένων της Αγίας Τραπέζης του σύμπαντος ως ο μόνος αντικειμενικός στον γαλαξία μας, συμφωνώ μαζί σου και αλλάζω το αυτί μου σε Πειραιωτικο για να μου το χαϊδέψει ο hoopleader.

      Διαγραφή
    2. Καλημερα!ρε ερμη και εγω παναθηναικος ειμαι αλλα να δινεις το γαυρο στο 10 πισω απο εφες και μπασκονιες ειναι λιγο τραβηγμενο ρε φιλε!

      Διαγραφή
    3. Καθόλου τραβηγμένο. Εκεί θα καταλήξει.

      Διαγραφή
    4. Μια χαρά πιστεύω πως είναι η 10η θέση. Τη Μπασκόνια τη κέρδισε χωρίς Μπαρνιάνι, Μπομπουά όπου χτύπησαν 2 μέρες πριν, με εμάς τα γνωστά βουντού όπως γίνεται σε κάθε μεταξύ μας παιχνίδι μας βρήκε χωρίς Γκιστ-Τζέημς τη Μπαρτσελόνα χωρίς 5 πάίκτες. Τα 2 απο τα 3 παιχνίδια θα τα έχανε εάν οι αντίπαλοι τους παίζαν πλήρεις. Και τι θέση θα είχε ο οσφπ με ρεκόρ 3-6? Εν πασει περιπτώσει εγώ εκεί τους βλέπω και ο χρόνος θα δείξει.

      Διαγραφή
    5. Ermi η αντικειμενικότητα σου πρέπει να είναι το προσόν σου. Δεν απευθύνεσαι σε οπαδούς του Παο αλλά σε φίλους του μπάσκετ πάνω απ όλα. PANAIS

      Διαγραφή
  35. Καλημέρα

    Όπως έγραψε και ένας φίλος πιο πριν, οργασμός στο refresh!!!

    Η μόνη αλλαγή που θα έκανα θα ήταν της Maccabi Tel Aviv με την Barcelona F.C.

    Μεγάλη ευκαιρία να πάρει διπλό στη Βαρκελώνη ο ΠΑΟ!

    Φιλικά
    tentas13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πολύ φιλικά Jim, τα rankings είναι λίγο πρόωρα. Μετά το τέλος του α’ γύρου θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές ομάδες που βράζουν στο ίδιο καζάνι. Εύκολα απ’ το Νο 3 μέχρι το Νο 12 η σειρά θα μπορούσε να είναι ανάποδα. Γι’ αυτό θα διαβάσεις τώρα τα γνωστά ‘’μα ο ΟΣΦΠ στο Νο 4’’, ‘’είναι δυνατόν ο Χ κάτω απ’ τον Ψ’’ κλπ. Σκαμπανεβάσματα, τρύπες στα ρόστερ, τραυματισμοί και ‘’κακές’’ ήττες για όλους. Θολούρα δηλ.
    Αν εξαιρεθούν η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ απ’ την κορυφή και οι 3 απ’ το τέλος, όλοι οι υπόλοιποι είναι πάνω – κάτω στο ίδιο status. Εκεί που διαφέρουν είναι οι προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει. Το πόσο ψηλό υποθέτουμε ότι τοποθετείται το ταβάνι του καθενός.
    Επίσης, πιστεύω ότι πέρα απ’ τους μέσους όρους θα ήταν χρησιμότερο εργαλείο οι πόντοι ανά κατοχή που έβαζες παλιά. Η αλήθεια είναι ότι τους έψαξα κι εγώ αλλά τζίφος.

    ΤΣΣΚΑ – Ναι, είναι απολαυστική αλλά το Μάη οι απολαύσεις πάνε περίπατο.
    ΡΕΑΛ – Είναι στιγμές που μοιάζει με τρένο. Αλλά μεγάλη εξάρτηση απ’ τον Γιουλ, ρε Πάμπλο.
    ΜΠΑΡΤΣΑ – ΟΚ, οι απώλειες ήταν πολλές και σημαντικές. Αλλά, ρε κόουτς έχεις 1 SF και 4 PF. Παίζεις και άθλια.
    ΦΕΝΕΡ – Πέρασε τη μίνι κρίση αλλά λείπει ένας γκαρντ. Πολύ, όμως. Τους Τούρκους τους ψάχνεις με το τουφέκι κι αυτό μάλλον είναι ένα ενοχλητικό σπυρί για τον Ζοτς.
    ΠΑΟ – Μπορεί πολύ καλύτερα. Η παρουσία του Πασκουάλ προδιαθέτει για κάτι τέτοιο. Επιστρέφει ο Τζέιμς αλλά χωρίς Γκιστ το πράγμα στραβώνει πολύ. Δεν αποκλείεται νέα αλλαγή στους ψηλούς.
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Κανονικό ασανσέρ. Όχι μόνο από πλευράς αποτελεσμάτων αλλά και προσανατολισμού. Αν δεν ανέβουν οι παίκτες του δεύτερου rotation θα ‘χει τρελό ανήφορο.
    ΕΦΕΣ – Τρεχάλα του σκοτωμού κι από ‘δω παν κι άλλοι. Έχει τόση αθλητικότητα που δεν δικαιολογείται αυτό το σκορποχώρι πίσω.
    ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ – Εμ, κόουτς. Με 1,5 πεντάρι δεν γ$%*σε κανείς. Συμμάζεψες λίγο τον Γουϊλμπέκιν αλλά πολύ στο 1 on 1 το ‘χεις γυρίσει.
    ΜΑΚΑΜΠΙ – Από σπόντα μας προέκυψε νεωτερισμός χωρίς pg αλά Μπουλς. Δύσκολα θα πάει μακριά. Ο Τσίρμπες μέχρι τώρα απλά βλέπει.
    ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – Λάρκιν η νέα attraction. Το μπάσκετ που παίζει είναι διασκεδαστικό αλλά δεν φτάνει. Τα σχήματα με Μπαρνιάνι – Βόιγκτμαν είναι από άλλες εποχές. Λίγη περισσότερη αγάπη για τον Τιγί, κόουτς.
    ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – Μια χαρά το πάει πάλι ο Ράντονιτς. Για να δούμε και τον ψηλό που ψάχνει. Κάλυψε την μια τρύπα πίσω απ’ τον μέτριο μέχρι τώρα Γιόβιτς. Αν καλύψει και την άλλη στην front line είναι ικανός να επαναλάβει τα περσινά. Σκέφτομαι τώρα πόσο αταίριαστη θα ήταν η συνεργασία του κόουτς με την Μπασκόνια που συζήτησε το καλοκαίρι.
    ΑΡΜΑΝΙ – Το παραδέχομαι. Περίμενα τέτοια εποχή τον Ρέπεσα να τα ‘χει σκατώσει ήδη. Τελευταία, πάντως, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Της καφέ απόχρωσης.
    ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ – Αντρέα, πολύχρονος. Πολλά τα χαμένα ματς στο σουτ. Και συνήθως εσύ έχεις την επίθεση κι αστοχείς. Τι θα γίνει;
    ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – Καλό ντεμπούτο για τον Σάρας. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν super. Βέστερμαν, Γιανκούνας, Μότουμ. Ωραίο γήπεδο, πολύς κόσμος, μπασκετοκατάσταση. Κι όλα αυτά με φραγκοδίφραγκα. Τι χάλια είναι αυτά, ρε Σεϊμπούτις;
    ΓΑΛΑΤΑ – Βελτιώνεται τελευταία παρά το ότι έσφιξε το rotation και παίζει με pg τον Γκιουλέρ που κουφαίνει κόσμο. Αν βρει έναν καλό pg αντί του φευγάτου Σμιθ ίσως το παλέψει κι άλλο.
    ΟΥΝΙΞ – Την περίμενα σάκο του μποξ αλλά μια χαρά ομάδα είναι. Με super Λάνγκφορντ και ρόστερ που υπολείπεται σαφώς ποιοτικά της έκατσαν και οι τραυματισμοί και έδεσε το γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα 77 και ευχαριστώ για το εκτενές σχόλιο. Δεν υπάρχουν πρόωρα PR. Ακριβώς γιατί φωτογραφίζουν τη στιγμή και βασίζονται στο χρονικό σημείο. Άσε που θέλω να κάνουμε αναλύσεις όταν τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα (traffic πολλών ομάδων μετά τη δυάδα-τριάδα) γιατί πάμε πιο βαθιά στη σκέψη και τον προβληματισμό μας. Όταν ξεχωρίζουν τα πράγματα η συγκεκριμένη στήλη έχει λιγότερο ενδιαφέρον..

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα. Κατάλαβα την οπτική αλλά βλέπω 10 ομάδες να΄ναι μαλλιά κουβάρια.
      Τα στατιστικά που θα τα βρούμε;

      Διαγραφή
  37. Τζιμ ένα σχόλιο η ΑΕΚ δεν αξίζει για να μην πω κείμενο και φανώ άπληστος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρε παιδια συνοπαδοι δεν εχετε βαρεθει να υποτιματε το γαυρο τα τελευταια 3 ετη και να σας διαψευδει; Απο ενα σημειο και μετα ειναι γρουσουζια, πως να το κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να υποτιμάς κάποιον δεν είναι καλό, αλλά κάπου το κάνεις και για να χαϊδέψεις τον εγωισμό σου που επληγει.
      Αλλά να έχεις διαλύσει μόνος σου την ομάδα του 2014, να είσαι τρεις λαλούν και δύο χορεύουν μια διετία τώρα και να υποτιμάς μια πιο ορθολογική και σοβαρή απο άποψη επανδρωσης και συνέπειας ομάδας απο σένα, τότε αυτό είναι σίγουρα μεμπτό και αμπαλο.
      Τον Μασιουλις του ο γαύρος δεν τον έδιωξε (Λοτζο) έχοντας την οψιον δική του κι ούτε άφησε κανένα ψηλό του με δυο νταμπλ παραμάσχαλα πριν λήξη το συμβόλαιο του ελεύθερο στην αγορά.
      Συμφωνούμε.

      Διαγραφή
  39. Ενδιαφερουσα η ερωτηση του Λεμπρον οταν τον ρωτησαν αν του μοιαζει ο Αντετοκουνμπο. Ποσων ετων ειναι; Δε νομιζω οτι ειναι ευκολο να προβλεψει κανεις το ταβανι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Τα Power Ranking δεν εκπλήσουν. Φέρουν λογική και δικαιολογούνται απολύτως.
    Έξι αγωνιστικές ακόμη για το κλείσιμο του πρωτου γύρου και το επόμενο power ranking. Μπορεί να φανεί πρόωρο όμως ρίχνοντας μια ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα μπορούν να βγούν καποια συμπεράσματα.

    Πρόγραμμα Παναθηναικού

    Μπαρτσελόνα (έξω)
    Γαλατά (μέσα)
    Φενέρ (μέσα)
    Αρμάνι (έξω)
    Μπασκόνια (μέσα)
    Καζάν (έξω)

    Πρόγραμμα Ολυμπιακού

    Νταρουσάφακα (έξω)
    Καζαν (μέσα)
    Ζαλγκίρις (έξω)
    Ερυθρός (μέσα)
    Μπροζέ (έξω)
    Φενερ (μέσα)

    Παροτι πλέον υπάρχει το τετριμμένο "όλα τα ματς είναι ύσκολα και κρύβουν παγίδες" θεωρώ πως τα power ranking θα αλλάξουν άρδην για διάφορες ομάδες.

    Στα "δικά μας εν Ελλάδι" παιδιά λοιπον που μας ενδιαφέρουν, ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει ένα εύκολο πρόγραμμα στο κλείσιμο του πρώτου μέρους. Εαν ειδικά ξεπεράσει το σκόπελο της Πόλης αυτή την εβδομάδα και παίξει σφιχτό μπάσκετ στη συνέχεια , μπορεί να κλείσει την εξάδα αγώνων τουλ με 5 νίκες. Η Καζάν έχει 2 παίκτες όλους κι όλους , η Μπροζέ δείχνει να χάνει λάδια , ο Ερυθρός δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει απολύτως τίποτε μέσα, η Ζαλγκίρις μπορεί να έκανε την έκπληξη πέρυσι όμως φέτος ο ΟΣΦΠ θα πάει ψυλλιασμένος.Νίκες που μπορούν να το ανεβάσουν στις θέσεις 2-3 τόσο βαθμολογικά όσο και στα PR.

    Αντιθέτως ο Παναθηναικός δείχνει να έχει μπροστά του ένα μικρό Γολγοθά. Το ματς στη Βαρκελώνη είτε θα του δώσει την ψυχολογική ένεση που χρειάζεται είτε θα τον ρίξει στην ανησυχία. Τα μάτς με τους 2 Τούρκους και την κατα κάποιο τρόπο άναρχη Μπασκόνια είναι τόσο αμφίρροπα που κανεις δεν μπορεί να στοιχηματίσει σε κάποιον. Τα εκτος έδρας ματς πάλι πρέπει και μπορεί να τα κερδίσει προκειμένου να παραμείνει σε υψηλές θέσεις βαθμολογικά. Έστω και δύσκολα.

    Πιθανολογώ πως η βαθμολογική κατάταξη θα αλλάξει για πολλές ομάδες αφού στα 2/3 του α μέρους υπάρχουν ήδη πολλές εκπλήξεις και στραβοπατήματα. Μόνο τους 2 πρώτους βλέπω να κρατάνε τη θέση που ήδη κατέχουν...Οψόμεθα.

    ΥΓ. Τζιμ σε είχα ρωτήσει παλιότερα εαν βλέπεις τον Χολμς να ανεβαίνει σιγά σιγά προς το 5 παρουσία σε λίγο των Βεζένκοφ-Ντόελμαν-Κλαβέρ μπετό στο 4. Τελικά διαβάζοντας και το άρθρο σου , είναι κατι που μπορεί να υποστηρίξει ο παίκτης σε small lineups?

    Run TMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πιο πιθανό να νικήσει ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ τις Γαλατα, Μπαστον Ιανουαρίου, Φενερ πάρα να κάνει τρία δίπλα ο ΟΣΦΠ με Ντάρου,Μπροζε και Ζαλγκιρις.

      Διαγραφή
    2. Βασικά να πούμε για τη Φενερ και τη Μπαστον Ιανουαρίου ότι έχουν κάποιες πιθανότητες... Αλλά η Γαλατα; Πόσες φορές έχει κερδίσει τουρκική ομάδα μέσα στο ΟΑΚΑ;;


      Διαγραφή
  41. Ο παίχτης στο ΥΓ δεν ήτανε ταμάμ για τον ΠΑΟ?
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Λοιπόν δε θα σχολιασω πολλές ομάδες.Μια μόνο θα σχολιασω...
    Νταρουσαφακά...ναι κύριοι έτσι διαβάζεται!!!
    Ή ομάδα αυτή-την οποία πολλοί δεν πιστεύουν-είναι μία ομάδα που προσωπικά θεωρώ άξιο διεκδικητή μιας θέσης για την Πόλη.Θεωρω δε ότι θα τερματίσει από 3η έως 7η.
    Ο Μοερμάν είναι μία πολύ αξιόπιστη λύση στα forward με τον Χαραγκόντι να δίνει και μακρινά σουτ εκτός των άλλων.
    Ο Κλαϊμπερν είναι από τους καθαρούς forward.Τρομερός rebounder εξαιρετικά αθλητικός και ωραίος blocker.Θεωρώ οτι ίσως ξεπεράσει και το περυσινο hype του Χάνγκα.Λαβράκι!!!
    Στην frontline τη θεωρώ αρκετά αδικημένη.Δεν τρελαίνομαι για slaughter αλλά δεν είναι και τοοοοσο κακός.Ελαφρύς αθλητικός ημιψηλος σέντερ είναι ο άνθρωπος με εμπειρίες από το υψηλό επίπεδο.Ο Αλντεμιρ για Τούρκος είναι αρκετά καλός.την Νταρουσαφακα ειχε pir περιπου 12.5 αλλα με την ομαδα του Μπλάτ περιπου 4.9!Έχει παιχνίδι και με πρόσωπο και με πλάτη.Λογικά θα ανέβει και άλλο.Εχει και τον Ερντέν που διαθέτει εμπειρία και παιχνίδι με πρόσωπο και πλάτη και αν και δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα μπορεί να τον κρύψει.Ο Σαβαζ δε με τρλαινει αλλά έχει εμπειρία και θετικό ότι και αυτός είναι γηγενής.Βλεπετε έχει και το τουρκικό υπερ-πρωτάθλημα.
    Στα Γκαρντ έχει πάρει εναν καλό οργανωτή και πάρα πολύ αξιόπιστο closer ο οποίος είναι η μεγάλη έλλειψη της Μπάμπεργκ.Γουαναμέϊκερ και παίχτης που θα ταίριαζε σε κάθε ομάδα τέτοιου στυλ. Είχε pir 14 στη Μπάμπεργκ...και ήταν ο πιο επιθετικός της παίχτης.Η αιτία που μπορεί να γυρίσει κλειστά ματς ή και να τα πάρει.-
    Μετά ο Γουϊλμπεκιν κοντραρεται με λίγους ως ο πιο βελτιωμένος παίχτης.Τρομερός οργανωτής και καλός αμυντικός,φαντάζει το alter ego του brad.Ολο και ανεβαίνει.
    Batuk και anderson πολύ καλοί.Παιζουν και οι 2 ποτέ sg ποτέ sf ο Μπατουκ πιο πολύ sg και ο άλλος πιο πολύ sf!Την τριάδα θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμπληρώνει άρτια ο πολύ οικονομικός και ποιοτικός bertans.
    Ο Γιαγμούρ είναι γηγενής, καλός κι εξελίσιμος pg τύπου σλάσερ για να συμπληρώνει το ρόστερ και προσφέρει κάποιες λύσεις στην τουρκική Λίγκα.
    Ο Αρσλάν είναι καλός pg ,ταχύς καλός αμυντικός και με αξιόπιστο σουτ.Γηγενής
    και παει και αυτός για μεγάλη εξέλιξη.Τ ον Χρειάζεται ο Μπλατ για τη Λίγκα αλλά παίζει και Ευρωπαϊκά παιχνίδια με αρκετό χρονο.
    Για να γεμίζει το ρόστερ έχει και τον τουρέν...τουρίστας στην EL που όμως χρειάζεται στην τουρκική Λίγκα έλλειψη γηγενών forward.Εναλάσσεται στο 4 με Αλντεμιρ.Αλλωστε γίνεται αντιληπτό ότι στο 4 δεν έχει Τούρκους

    🏀Συνοπτικά το ρόστερ είναι πολύ ορθολογικά δομημένο και άκρως ανταγωνιστικό.Η ομάδα αυτή θα μπει 8αδα εκτός απροόπτου και μάλιστα σε αρκετά καλή θεση θεωρώ.Κέρδισε την ΤΣΣΚΑ και κοντραρεται τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ελλείψει κλασσικού pf(moerman,harangodi)!!!
    Αν έχει σε παράταξη αυτούς τους 2 θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ελπίδα την πέμπτη.Η ομάδα αυτή παίζει σύγχρονο και γρήγορο μπασκετ αμερικανικής φιλοσοφίας.Σε αντίθεση με άλλες τουρκικές ομάδες δίνει έφεση και σε γηγενείς και είναι ανταγωνισυικη τόσο εντός όσο και εκτός.

    Υ.γ.Ρεάλ και Μακάμπι άλλες 2 ομάδες που αξίζουν προσοχής.Και φέτος είναι ή χρονιά που τα φαβορί Εφες-Μπάρτσα δειχνουν να αποτυγχάνουν.Μην ξεγραφεε αυτές τις ομάδες.

    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω αλλά ο Τούρκος συνάδελφος (που είναι φανατικός Karsiyaka παρεπιπτόντως) τόσο καιρό την λέει Νταρουσάφακα. Να του πω ότι κάνει λάθος;

      Διαγραφή
    2. Φίλε έτσι άκουσα να την λέει εκφωνητής.Και ένας φίλος μου που έχει πάει Κών/λη μου είπε ότι έτσι τη λένε.Δε γνωρίζω...
      Αλλά εντάξει...
      Κάτι γιά τήν ομάδα την οποία παρακολουθώ επισταμενα από την αρχή της χρονιάς?
      Ευχαριστώ!!!

      ΤζεΒεΛέΚος

      Διαγραφή
    3. Νταρουσαφάκα λέγεται η ομάδα παιδιά

      Διαγραφή
  43. πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός θα κλείσει τον πρώτο γύρο στο 10/5 και ο ολυμπιακός στο 8/7 ή στο 7/8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταμάτα ρε demy demy από το Γκαντέμη Γκαντέμη.
      Και πέρσι μίλαγες για τίτλο και έβλεπε ο Σπανουλης το καλαθι μας, απο τα 8 μέτρα σαν τρύπα του όζοντος.

      The only ενας και one.

      Διαγραφή
    2. Παναθηναϊκος = 11-4 στον πρωτο γυρο και 15-0 στον 2ο!

      Συνολο 26-4 και βγαινει δευτερος οπου θα αντιμετωπισει τον Αστέρα με πλεονέκτημα εδρας στα play-offs!

      Διαγραφή
  44. Μεγαλη εμφανιση του Κουνμπο απεναντι στον Λεμπρον.Ο παικτης με μετριο σουτ στο ρεπερτοριο του και κανει οτι θελει στο NBA στα 22 του.Στο σουτ πρεπει να υπολογισουμε οτι το παιδι πηρε υψος και κιλα,ειναι μονο 22,ειναι 2.11 με ανοιγμα χεριων 2.24 και παλαμες 30 εκατοστα.Συν οτι παιζει στο μπακορτ,συν οτι προσπαθουν να του πειραξουν το μυαλο δινοντας 2 μετρα και κλεινοντας πιο μεσα.Θελει προπονηση,δεν ειναι απλα τα πραγματα αλλα ουτε και θα μπορουσε καποιος αθλητης να τα εχει ολα στα 22 του.

    Περασε μια καρτα στο ματς με το Κλιβελαντ και στα πρωτα 15 παιχνιδια οσο ο Γιαννης ειναι στο παρκε εχουν σκορ 106-102
    και ποσοστα εντος πεδιας 46%-42% ενω οταν βγαινει αντιστρεφονται ολα αυτα.Φρεσκια,νεανικη ομαδα οι Μπακς παιζοντας απ την αρχη χωρις τον καλυτερο παικτη τους τον Μιντλετον που γραφει και θα ανεβασει τις ασιστ του δικου μας κατα 2-4.Εχει επαναφερει μια αλλη εκδοση του σοου ταιμ.Απ τις καλυτερες ομαδες στο ανοικτο γηπεδο και σε σκορ στο ζωγραφιστο.Ολη την ωρα καρφωνουν.Οσα ματς εχει χασει,τα εχει χασει στο τελος.Εχουν πολυ μεγαλες δυνατοτητες για το μελλον αλλα και το παρον.Τυχερος ο Γιαννης που εχει διπλα του τον Ντελαβεντοβα που ειναι στρατηγος και τοποθετει αψογα την επιθεση και τις αποστασεις της ειτε εχει τη μπαλα ειτε οχι.Στη μεταβαση που κανει ο δικος μας να καθιερωθει στο μπακορτ ειναι ευτυχια που τον εχει διπλα του.Εως τωρα σε 16 παιχνιδια εχει μ.ο
    22,8 ποντους 8,6 ριμπ 6 ασ 2 κλ 2 ταπες με 52% εντος πεδιας και κυριαρχει.Παιζει με μυαλο,συμπεριφορα,θεση κοντου σε σωμα ψηλου.Παιρνει το 29% των κατοχων της ομαδος του οταν ειναι στο παρκε και η ομαδα του σκοραρει το 30% των σουτ που κανει απο ασιστ του Κουνμπο.Τα νουμερα που γραφει σε μ.ο με 2+ κλ και 2+ ταπες συν τους μ.ο σε ποντους,ριμπ,ασιστ δεν εχουν ξαναεμφανιστει στο ΝΒΑ απο κανεναν.Το σπουδαιο ειναι οτι μετα το περσινο ολ σταρ γκειμ
    και μεχρι σημερα εχει κανει πολλα συνεχομενα μεγαλα ματς.
    Εδω μια συγκριση με τον μεγαλο Γκαρνετ στην ιδια ηλικια

    http://www.basketball-reference.com/play-index/pcm_finder.cgi?request=1&sum=0&hint=Kevin+Garnett&player_id1_select=Kevin+Garnett&y1=1999&player_id1=garneke01&hint=Giannis+Antetokounmpo&player_id4_select=Giannis+Antetokounmpo&y4=2017&player_id4=antetgi01

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μια συγκριση με Λεμπρον στην ιδια ηλικια

      http://www.basketball-reference.com/play-index/pcm_finder.cgi?request=1&sum=0&player_id1_select=LeBron+James&player_id1=jamesle01&y1=2007&player_id2_select=Giannis+Antetokounmpo&player_id2=antetgi01&y2=2017

      Διαγραφή
    2. WILKINS πάνω στο σουτ του Γιάννη που λες σε θα θέσω ένα ερώτημα στην παρεά όντας όχι τόσο σχετικος με το μπάσκετ όσο οι υπόλοιποι. Γιατί παραδοσιακά οι κοντοί παίχτες είναι καλύτεροι σουτέρ απόστασης και 3 πόντων από τους ψηλούς και όταν εμφανίζονται εξαιρέσεις (Sabonis, nowitzki, bargnani κλπ) χαιρετίζονται ως θαύματα της φύσης; Είναι καθαρά θέμα βιολογίας και πως ένα παίκτης με μακρύτερα άκρα δυσκολεύεται να να συντονίσει αρμονικά την κίνηση που βγαίνει ευκολότερα σε κοντό ή λόγω προπόνησης (οι προπονητές βάζουν τα ψηλά παιδάκια να μάθουν καλά το ποστ παιχνίδι και τα κοντά τις ντρίμπλες και το σουτ από μέση και μακρινή απόσταση) ή κάτι άλλο;

      Διαγραφή
    3. Γιατι φιλε η συντριπτικη πλεοψηφια των ψηλων παιχτων ειναι αταλαντοι και ασχολουνται καποια στιγμη με το μπασκετ λογω υψους και οχι λογω ταλεντου!υπαρχουν και οι εξαιρεσεις οπως αυτες που γραφεις που εχουν πολυ καλο σουτ η υπαρχουν και ψηλοι τρομερα ταλαντουχοι οπως ολαζουον απο νβα η ρατζα ευρωπη καθως και αλλοι που δεν δωσανε βαρος στο σουτ αλλα δουλεψαν πολυ το παιχνιδι κοντα στο καλαθι και κανανε πλακα στους αντιπαλους τους!

      Διαγραφή
    4. Ειναι αυτα τα δυο που ειπες

      α) η μπαλα ειναι μικρη για το χερι τους και δεν εχουν τοσο καλη επαφη. Πχ Σκεψου εσενα οταν σουταρεις με μια μικροτερη μπαλα

      β) οι περισσοτεροι απο μικροι λογω υψους δουλευονται στο ποστ. Ακομα και μεσα στο παιχνιδι εκει βγάζουν το ψωμι τους. Και στα παιδικοεφηβικα θυμαμαι καναμε διαφορετικες ασκησεις ψηλοι-κοντοι

      Διαγραφή
    5. 4:38 o κοντός είναι απόλυτα φυσιολογικό να εξασκήσει πολύ περισσότερο το μακρινό σουτ από ό,τι ο ψηλός, αφού η πιθανότητα του κοντού να βάλει καλάθι στη ρακέτα μέσα στα θηρία είναι μικρότερη. Έτσι κι αλλιώς το τρίποντο θεσπίστηκε το 1979 για να μην εξαφανιστούν οι κοντοί από το ΝΒΑ (που τη δεκαετία του '70 δε γέμιζε ΚΑΝΕΝΑ γήπεδο στην Αμερική επειδή όλοι είχαν βαρεθεί να βλέπουν δυο γομάρια να τελειώνουν κάθε αγώνα με 50 πόντους και 35 ριμπάουντ έκαστος, και τους υπόλοιπους 8 παίκτες απλά να κοιτάνε).

      Είναι και το βιολογικό που λες, είναι και θέμα των προπονητών και του πόσο το εξασκεί ο κάθε παίκτης. Ο κοντός είναι φυσιολογικά πιο ευκίνητος. Παρ' όλα αυτά ο ψηλός που βάζει τρίποντο δεν είναι θαύμα της φύσης. Απλά το έχει εξασκήσει. Στην Αμερική ξέρεις πόσοι 7-footers έχουν αξιόπιστο τρίποντο; Κάθε ομάδα έχει από έναν τουλάχιστον. Εδώ εμείς λέμε τον Ράντολφ θαύμα της φύσης επειδή πηδάει, ποστάρει και σουτάρει τρίποντο. Στην Αμερική ο Ράντολφ ήταν ένα τριαράκι στους Γουόριορς που βγαίνανε τελευταίοι, και υπήρχαν άλλοι 40-50 σαν αυτόν και καλύτεροι. Εδώ τη φετινή σεζόν το καλύτερο ποσοστό τριπόντων στο ΝΒΑ (40%) το έχει ο Channing Frye που είναι 2.11. Γι' αυτό αναρωτιόμαστε γιατί να μην έχει ο Γιάννης σουτ απ' έξω.

      Το να σουτάρει ένας ψηλός τρίποντο είναι αντικειμενικά πιο εύκολο από ό,τι κάποιος με ύψος 1,90 να ποστάρει μέσα στη ρακέτα (μόνο ο Αντρέ Μίλερ το έκανε σοβαρά, άντε και ο Γουέστμπρουκ - που όμως αυτός είναι πραγματικό θαύμα της φύσης).

      Διαγραφή
    6. Γεια σας παιδια,ετσι ειναι οπως τα γραφετε.Κατ αρχας θεωρητικα αλλες δεξιοτητες θελουν οι κοντοι και αλλες οι ψηλοι αλλα με την παροδο του χρονου και με τις αλλαγες των κανονισμων καθως και λογω καλυτερης τεχνογνωσιας προπονησης,καλυτερων σωματοτυπων κτλ αλλαξαν τα δεδομενα και οι απαιτησεις.Με την παροδο του χρονου μπηκαν οι στρετς και σουτινγκ ψηλοι,οι 3&D παικτες,τα ποιντ φοργουορντ,οι ποιντ σεντερ,καποιοι ποστ κοντοι κτλ.

      Σιγουρα ενας ψηλος εχει θεμα με τον σωματοτυπο του στο σουτ(αλλα υψη,αλλα χερια και ισορροπια,αλλες γωνιες σουτ κτλ.Επισης δε μπορει να παρει ευκολα καποια σουτ κοντων(σουτ μετα απο ντριμπλα,σουτ μετα απο σκριν κτλ) αλλα στο σημερινο μπασκετ δεν νοειται ενας απ τους δυο ψηλους να μην σουταρει καλα εστω απο θεση.Ειναι θεμα επιβιωσης για τις ομαδες.Πρεπει να ανοιξει το γηπεδο για μπασιματα απ τους κοντους ωστε η βοηθεια να εχει να καλυψει περισσοτερα τετραγωνικα.Επισης ειναι ζωτικης σημασιας να τραβηξεις του αντιπαλους ψηλους μακρια απ τη ρακετα.Ακομα και στο ΝΒΑ που ισχυει ο κανονισμος των αμυντικων 3 δευτ(δε μπορεις να μεινεις στη ρακετα παραπανω απο 3 χωρις να μαρκαρεις ενεργα αντιπαλο).Απαραιτητο ακομα περισσοτερο στο ευρωπαικο μπασκετ που δεν ισχυει αυτος ο κανονισμος και μενει ο αλλος απο κατω οσο θελει.

      Για αυτο βλεπουμε να αλλαζουν τα στανταρντς και να ψαχνουν ψηλους με σουτ ή να κατεβαζουν πενταρια με σουτ στο 4(για ΝΒΑ μιλαω) ή τραβανε τα 5 να σουταρουν πισω απ τα 5 μετρα.Ειναι θεμα επιβιωσης αλλα και αλλαγης του αθληματος.Οταν παιζουν οι ομαδες στη λεπτομερεια μετρανε τα παντα.Οταν καποιος σουταρει διποντο απ τα 6,5 μετρα με 48% ειναι καλυτερα να κανει ενα βημα πισω και να σουταρει τριποντο με το 35% που σουταρει απο κει.

      Η γνωμη μου ειναι οτι μεγαλος σουτερ γεννιεσαι. Ομως μπορεις να γινεις αξιοπιστος σουτερ με πολυ προπονηση.Ειδικα αρκετοι ψηλοι δουλεψαν το σουτ τους ειτε απ τα 5-6 μετρα ειτε απ το τριποντο.Πχ μικρος Γκασολ,ο Ιμπακα,ο Αντιτς και πολλοι αλλοι.Αν φτιαξει ο δικος μας τετοιο σουτ ωστε να μην του χαριζουν τα 1-2 μετρα,δε θα μαρκαρεται με τιποτα.

      Παντως εχει βγει πολυ καλη φουρνια ψηλων με σουτ.Ειτε μιλαμε για μακρινα διποντα,ειτε για τριποντα.Οπως ο Πορζινγκις(2.21 40% τριποντο φετος)
      ο Εμπιντ(παιχτουρα 2.13 με 50% τρ,πρωτη χρονια φετος παιζει μονο 20 λεπτα),ο Ταουνς(39% τρ),o Nτειβις που σκοτωνει απο μεση και μακρινη αποσταση και δουλευει το τριποντο του.Ενταξει στη παροδο του χρονου θα αλλαξουν τα ποσοστα τους ειτε προς τα πανω ειτε προς τα κατω αλλα εχουν καλο σουτ και χωνουν απο μακρια.

      ΥΓ Πολυ καλος στο λοου ποστ ο Μιλερ,εχεις δικιο ανωνυμε απ τους λιγους κοντους που το εκανε τοσο καλα τα τελευταια χρονια.

      WILKINS

      Διαγραφή
  45. Θα παρει Γόντικα στη Βαρκελώνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω νέα.
      Τολιοπουλος και Μαραγκός πάνε Πόλη για να πάρουν το βάπτισμα της χειρός 👍

      Διαγραφή
    2. Απίθανο φίλε.Από την στιγμή που θα παίξουν οι Γκείμπριελ Τζέιμς δεν μένει χώρος για άλλο παίκτη.

      Διαγραφή
    3. Ενταξει, δεν επαθε γαστροεντεριντιδα ο Μπερτς για να παρουν τον Μαραγκο. Ο Μπουρουσης την επαθε...

      Διαγραφή
  46. ιδου τα πιρ του φαιναλ φορ 2009, μβπ ο σπανουλης...

    1 GREER, LYNN 46
    2 ANDERSEN, DAVID 43
    3 LANGDON, TRAJAN 39
    4 JASIKEVICIUS, SARUNAS 36
    4 SISKAUSKAS, RAMUNAS 36
    6 BATISTE, MIKE 34
    7 BOUROUSIS, IOANNIS 33
    8 LAKOVIC, JAKA 32
    9 KHRYAPA, VICTOR 31
    10 SANTIAGO, DANIEL 30
    11 HOLDEN, J.R. 27
    12 ERCEG, ZORAN 22
    12 SPANOULIS, VASSILIS 22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πολύ μεγάλη διαφορά καλύτερος του Φ4 ο Σάρας, αλλά είχε ήδη 2 ΜVP και είπανε να το χαρίσουν πουθενά αλλού.

      Διαγραφή
  47. τα πιρ του φαιναλ φορ 2012, μβπ ο σπανουλης...

    1 KIRILENKO, ANDREI 50
    2 PAPANIKOLAOU, KOSTAS 33
    3 MARIC, ALEKS 28
    3 KAIMAKOGLOU, KOSTAS 28
    5 PRINTEZIS, GEORGIOS 24
    5 SPANOULIS, VASSILIS 24

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. τα πιρ του φαιναλ φορ 2013, μβπ ο σπανουλης...

    1 TOMIC, ANTE 46
    2 RODRIGUEZ, SERGIO 38
    3 LAW, ACIE 37
    4 HINES, KYLE 36
    5 KHRYAPA, VICTOR 33
    6 FERNANDEZ, RUDY 31
    7 REYES, FELIPE 30
    8 KAUN, SASHA 24
    9 SPANOULIS, VASSILIS 22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tι να λέμε. Εδώ πήρε ο Ντε Κολό πέρσι αντί του Μίλος. Παμμέγιστε Μίσκο.

      Διαγραφή
  49. το impact του Σπανουλη στο Λονδινο ηταν τεραστιο, και στον ημιτελικο και στον τελικο.

    Στο Βερολινο ξεκαθαρα αδικηθηκε ο Σαρας που ειδικα στο β μερος του ημιτελικου το πηρε μονος του.

    Στην Πολη δεν θα μπορουσε να βγει ο χαμενος Κιριλενκο. Απο τους νικητες δεν ξεχωρισε καποιος ιδιαιτερα παραπανω.

    Αλλωστε το βραβειο δεν λεγεται best player αλλα most valuable.

    Ειμαι σιγουρος πως τετοιες διαφορες θα δουμε σχεδον σε ολα τα F4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφωνώ φίλε Q. Στο Λονδινο mvp ήταν ξεκάθαρα ο Law, όσο κι αν και ο Σπανουλης ήταν όντως φοβερός -όπως ήταν άλλωστε και ο Hines, mvp της διοργάνωσης εκείνη τη χρονιά για μένα.

      Νταρκο

      Διαγραφή
    2. O Λο και ο Χαινς ηταν τρομεροι, και καλυτεροι του Σπανουλη στα παιχνιδια.

      Ομως,
      ο Σπανουλης καθαρισε τον ημιτελικο με την ΤΣΣΚΑ, και στον τελικο γυρισε το παιχνιδι που ο ολυμπιακος εχανε στο πρωτο ημιχρονο με 4-5 μαζεμενα τριποντα, αλλαζοντας ολο το momentum του τελικου

      Για αυτο ειπα οτι δεν ειναι MVP ο καλυτερος, αλλα ο πολυτιμοτερος. Για μενα δικαια το πηρε ο Σπανουλης

      Διαγραφή
    3. και το 12 και το 13 έπρεπε να το πάρει ο Σπαν. Το 09 ήταν τεράστια αδικία που δεν το πήρε ο Σάρας.

      Διαγραφή
  50. Αυτό το λαβράκι που λες στο τέλος Jim δεν έκανε και για τον ΠΑΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Power rankings παικτων μεχρι τωρα.
    Γιουλ και Τεοντοσιτς σφαγη για mvp.
    Καλαθης ,Γουαναμεικερ,Σαντερς,Μυλλερ,Μοερμαν,Σλουκας ανεβηκαν κατηγορια.Ο Καλαθης ειναι ο καλυτερος κλασικος ασσος της Ευρωλιγκας.
    Ο Μπραουν ειναι σε φουλ φορμα και ο Ερτελ,περα απο καθε αμφισβητηση παιζει μπασκεταρα.Καθε φορα του φορτωνουμε τα χαλια της Εφες,πολυ κακως.Καλα το πανε ο Τομας και ο Χαινεκατ εκει και ο Αντερσον στην Νταρουσαφακακα και απλα συμπαθητικοι οι Ριβερς Σινγκλετον στον ΠΑΟ
    Λαρκιν απο τα πιο αξιολογα new entry ,Λαγκφορντ συνεχιζει για πολλοστη χρονια να κανει πλακα σε ολους[μονο εδω στην Ελλαδα δεν εκανε τοσα χρονια στους προπονηταραδες μας] ο Ντεκολο θα σαρωσει παλι αργοτερα.
    Ο Οσμαν ο Ντοντιτς και ο Βεζενκοφ καθιερωνονται σιγα σιγα,οι Χανγκα,Χαιντς,Σενγκελια, Σμιθ [Μακαμπι] σταθερες αξιες οπου ο Ουιμς και ο Γκαουντλοκ παρα την ασταθεια τους παραμενουν φονιαδες.
    Η απουσια του Μπογκτανοβιτς κατεδειξε οτι ο νεαρος φονιας ειναι κλειδι για την Φενερ και απο τους καλυτερους παικτες στην Ευρωπη.
    Εντυπωσιακη και η πρωτη χρονια του Μπιρτς σε υψηλο επιπεδο.
    Περιμενουμε περισσοτερα απο πολλους παικτες στην πρωτη σειρα βαζω Ρουντι,Σπανουλη,Λοτζεσκι,Μπουρουση,Παππα[οι 3 Ελληνες ειναι θετικοι παντως απλα εχουν την ατυχια πολλοι να συνδεουν τις κακες εμφανισεις των ομαδων τους,μονο με αυτους,απο ασχετοσυνη και συνηθεια].Δυστυχως ο Μπουρου χρεωνεται και την κακη στελεχωση της ομαδας γιατι καιγεται με το να μην υπαρχει σωστη λυση πισω του, ενω ο Σπανουλης που εχει τον Γκριν,φαινεται πως μαλλον θελει να την καψει αυτος απο μονος του την καλη λυση.Ραις,Κοπονεν[αυτος ειχε και τον τραυματισμο],Ντατομε,Βεσελι,Ουντο,Τομιτς,Ραντολφ εχουν περισσοτερα να δωσουν χωρις να ειναι κακοι βεβαια.
    Απογοητευση ο Γιοβιτς[υπερτιμημενος ουτως η αλλως],ακομη μεγαλυτερη απογοητευση ο Παπανικολαου,λιγα πραγματα ο Ογκουστιν,ακομη πιο λιγα ο Ναναλυ και καταστροφη εως τωρα ο Τζειμς.θετικη εκπληξη ο Γιανκουνας [αν και οπουδηποτε αλλου δεν θα εκανε τιποτα], αφηνει ελπιδες[επιτελους] ο Βεστερμαν και κανει δυναμικο μπασιμο ο Βοιτμαν
    Απο προπονητες λιμιτ απ ο Ιτουδης, παραμενουν ψηλα Ομπραντοβιτς[παρα τους τριγμους],Μπλατ [εκανε ομαδα σε χρονο ρεκορ ενα σχεδον ανυπαρκτο κλαμπ] και Πασκουαλ[σε αυτον και μονο πιστωνονται οι μεγαλες μαχες και καποιες νικες του ΠΑΟ σε παιχνιδια που θα εχανε με 25 ποντους].Και σε αυτον πιστωνεται οτι ταχυτατα εκανε τον ΠΑΟ να ειναι ομαδα.
    Στα κατω τους Μπαρτζωκας[οκ,πολλες ατυχιες αλλα κατι δεν του βγαινει και του ιδιου],Περασοβιτς[ειναι νωρις ομως ακομη.μαλλον θα το στρωσει] Σφαιροπουλος,Τρινκιερι και οι περισσοτεροι απο τους υπολοιπους που ουτως η αλλως ειναι μετριοι προπονητες.
    Ο Αλονσο και ο Σαρας καλα το πανε τηρουμενων των αναλογιων.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ▪Φίλε ανεπίτρεπτο αλλά ξεχάσεις τον Βόϊγκτμαν❗
      Δεν μπορεί να λες για σέντερ και να ξέχασες τον Βοιγκτμαν!!!
      ▪Επίσης ξέχασες τον Κάρολ που είναι δυναμίτης‼
      ▪Τέλος ο Ραντολφ λες ότι έχει και άλλα να δώσει(συμφωνώ) χωρίς να είναι κακός.Έπρεπε να είναι σε αυτούς που ανέβηκαν σκαλί.
      Μιλάμε ότι αν ένας παίχτης πάει ΝΒΑ του χρόνου θα είναι ένας εκ των Μίλος και Ράντολφ.Μπορεί και οι 2 αλλά είναι στους τοπ 5 παίχτες ο Ραντολφ αυτή την ώρα.
      🔸Σίγουρα-αν και αυτό ενέχει υποκειμενισμό-ειναι ο καλύτερος pf στην Ευρώπη,τη στιγμή που μιλάμε‼

      ΤζεΒεΛέΚος

      Διαγραφή
    2. θα είναι ένας από Μίλος-Ράντολφ και δε θα είναι ο Γιουλ;

      Διαγραφή
    3. Μάγκες, οποιαδήποτε συζήτηση περί MVP δεν περιλαμβάνει Ντε Κολό είναι τουλάχιστον λειψή (για να μην πω εκτός τόπου και χρόνου).

      Διαγραφή
    4. Φιλε 8:16 ο Γιούλ ΔΕ θέλει ΝΒΑ❕
      Έτσι είπε δηλαδή απ'εξω απ'εξω...

      ΤζεΒεΛέΚος

      Διαγραφή
    5. Β2Β ΜVP ειναι και θα ειναι ο Μισκο Ραζνατοβιτς.

      Διαγραφή
    6. Φιλέ μου ΤΖΕΒΕΛΕΚΟ τον εγραψα τον Βοιτμαν οτι εχει κανει γερο μπασιμο.Φυσικα ο Ραντολφ ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει στους ψηλους.Οι παικτες που γραφω οτι περιμενουμε περισσοτερα ειναι λογο μεγαλης κλασης.Ο Ραντολφ εχει ξεκινησει καλα αλλα εχει ακομη πολυ παραπανω να δωσει.Σημειωσε οτι δεν εχει φτασει καν στα περσυνα του ,επειδη τον ειχα παρακολουθησει πολυ.Σαφως ειναι ο καλυτερος PF...Τον Καρολ τον ειχα προτεινει για τον ΠΑΟ και τον Ολυμπιακο πριν καλα καλα παει στην Ρεαλ.οταν ηταν ο καλυτερος σκορερ στην Ισπανια..Ειναι παικταρας και ψυχαρα,απλα φετος ειναι καλος αλλα ,μπορει και καλυτερα,αν τον βοηθησει και ο Λασο βεβαια.
      Φιλε 8.57 Φυσικα και ο Ντε Κολο θα μπει στο κολπο για mvp..Το λεω οτι εννοω με τα μεχρι τωρα πως ειναι η κατασταση.

      Διαγραφή
    7. 🏀Έχεις δίκιο να σαι καλά...

      ΤζεΒεΛέΚος

      Διαγραφή
  52. H αλήθεια είναι θυγατέρα του χρόνου μονάχα. Τα PR καλά είναι και όπως σωστά λέει ο Τζιμ, αντικατοπτρίζουν την αλήθεια εκείνης της στιγμής και μόνο. Τα πράγματα είναι πιο ρευστά από ποτέ αλλά η ξερή αλήθεια για τους 2 εκπροσώπους μας λέει 5-4. Το μέλλον είναι αβέβαιο. Ο Ολυμπιακός έχει να περιμένει την άνοδο του Γιανγκ και την ενδεχόμενη προσθήκη που θα γίνει στους ψηλούς και έχει το αβαντάζ 2 καλών εκτός έδρας αποτελεσμάτων, ενώ είχε και 2 κακές ήττες από Γαλατά και Μακάμπι. Ο Παναθηναϊκός έχει να περιμένει την ενσωμάτωση των Τζέιμς και Γκέιμπριελ και έχει στα συν ήττες με μικρές διαφορές που παίζουν ρόλο. Και οι νίκες του βέβαια δεν ήταν άνετες. Θα μπορούσε να είναι στο 7-2 θα μπορούσε να είναι και στο 3-6.
    Από κει και πέρα στο θέμα Γκειμπριελ το μόνο που έχω να πω είναι ότι πήγαμε πάλι σε καλή λύση. Παίκτης που έχει σταθεί στο επίπεδο και είναι σε ηλικία που μπορεί να ανέβει κι άλλο. Ο Γκιστ όταν ήρθε δεν νομίζω να είχε σηκώσει κύμα ενθουσιασμού. Έδεσε όμως και σιγά σιγά άρχισε να κάνει πράγματα που δεν είχε στο ρεπερτόριο του και να γίνεται πυλώνας της ομάδας. Ο Γκειμπιελ έρχεται στην ίδια ηλικία με τον Γκιστ πάνω κάτω, και αυτός από κακό ξεκίνημα της σεζόν που λογικά θα τον έχει "μουλαρώσει". Στο χέρι του να βοηθήσει και να εξελιχθεί γιατί fundamental υλικό έχει και μάλιστα καλύτερο από του Γκιστ σε ορισμένα πράγματα. Απο κει και πέρα το ματς στην Βαρκελώνη είναι πολύ σημαντικό και το μόνο που εύχομαι είναι από δω και πέρα να μην υπάρχουν long term injuries. Ο Καλάθης ειδικά πρέπει να κυκλοφορεί με σκόρδα καλού κακου περασμένα γύρω από το λαιμό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Θελω να ρωτησω το φορουμ αντικειμενικα να μου πειτε γιατι ο ΠΑΟ θα επρεπε να ειναι πιο πανω απ τον ΟΣΦΠ στα ρανκινγκς. Αν τα ρανκιννγκς ηταν πριν το ματς με τη Μακαμπι θα το αμφισβητουσε κανεις? Προσεξτε, δε λεω αν πρεπει να ναι στο 4 η ομαδα μου αλλα γιατι ο ΠΑΟ θα επρεπε να ναι πιο πανω. Εχει κοντραρει καλυτερα ΤΣΣΚΑ και ΡΕΑΛ μονο αυτο δεχομαι! Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν τη Μακάμπι ο ΟΣΦΠ είχε χάσει από Γαλατά. Και τη βδομάδα που έχασε ο ΟΣΦΠ από τη Γαλατά, δεν είχε τραυματιστεί ο Γκιστ. Όχι ότι έχει και μεγάλη σημασία, αλλά ναι, πριν την 7η αγωνιστική θα ήταν ο ΠΑΟ πάνω από τον ΟΣΦΠ στα power-rankings.

      Διαγραφή
    2. Εγω παναθηναικός είμαι και συμφωνώ μαζί σου-δεν θα έπρεπε να είναι πιο πάνω αλλά όπως σωστά ειπώθηκε, έχουμε την τάση να υποτιμούμε λανθασμένα την ομάδα σου. 'Ομως μεταξύ μας ούτε ο ΠΑΟ ούτε ο ΟΣΦΠ είναι για 4η. 5η θέση. 4η έπρεπε να είναι η Βασκονία.

      Διαγραφή
    3. Ομως δεν εχει νοημα αυτο που λες. Πριν τον αγωνα με την Μακαμπι θα ειχαμε αλλα rankings. Ειπαμε τα PR ειναι το current momentum η current potential μιας ομαδας λαμβανει υπ' οψιν οτι εχει ηδη γινει και προβλεπει την εξελιξη με τα σημερινα δεδομενα και οπια νεα στοιχεια οπως πχ μια μεταγραφη, επιστροφες τραυματιων, απωλειες λογω τραυματισμων κλπ

      Διαγραφή
    4. Εμένα παιδιά ειλικρινά δεν με νοιάζει καθόλου το ranking αυτή την στιγμή...υπάρχουν 5 ομάδες με ρεκόρ 5-4 και άλλες τόσες με 4-5....κάνουμε σαν μικρά παιδιά...γιατί εσύ τρίτος και εγώ τέταρτος...ενώ υπάρχουν 3 ομάδες με ίδια βαθμολογία με εμάς... και μάλιστα στο τέλος αυτής τις εβδομάδας μπορεί να βρίσκονται και οι δύο 4-5 θέσεις παρακάτω....
      Αυτό που πρέπει να εστιάσουμε τώρα είναι τι μπάσκετ παίζουμε ,τι τραυματίες υπάρχουν,το μέταλλο τους σαν ομάδα αλλά το σημαντικότερο είναι τι προοπτική έχουν σε βάθος χρόνου...δηλαδή αν είναι όλοι καλά σε 2 μήνες θα παίζουν το ίδιο μπάσκετ;θα είναι χειρότεροι;Η θα έχουν πάει 1-2 επίπεδα πάνω;

      Διαγραφή
    5. Εγω απλά πιστεύω οτι και οι δυο ομάδες εχουν αρκετό ποτενσιαλ μπροστά τους, απλά ο ΟΣΦΠ ειχε λιγο δυσκολότερο προγράμμα μέχρις στιγμής και από τη στιγμή που το ρεκόρ των δυο ομάδων ειναι ιδιο ο ΟΣΦΠ λογικό να ειναι πιο πανω από ΠΑΟ! Ευχαριστω για τις απαντήσεις πάντως!

      Διαγραφή
    6. Δυσκολοτερο προγραμμα ο ΟΣΦΠ μεχρι στιγμης; Τα ακουσα ολα απο τους γαυρους..΄.

      Διαγραφή
    7. Θεωρεις οτι ειχαμε ευκολοτερο ε? Αρα εχουμε δυσκολοτερο στο εξης.

      Δηλαδη αν στο τελος του 1ου γυρου εχουμε μεγαλυτερο ρεκορ απο σας ενω τωρα ειμαστε αμφοτεροι στο 5-4, να φανταστω οτι θα παραδεχτεις οτι ειμαστε καλυτεροι?

      Διαγραφή
  54. Jim επειγον.
    Κανε προταση για coach στον ποδοσφαιρικο Παναθηναικο!!!
    χαχαχα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ποσο τελειο θα ηταν αν κυκλοφορουσε σειρα παιχνιδιων manager (αντιστοιχα του football manager) για το μπασκετ.. Θα επεφτε τρελο καψιμο. Ασχετα που οι scouting λιστες του hoopfellas θα ηταν must.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αν τα PR είναι φωτογραφία της στιγμής πάντως, νομίζω πως ο Τζιμ είναι πολύ επιεικής με τις ομάδες μας --και δη με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει μεν δύο σημαντικές εκτός έδρας νίκες που δεν θα κάνουν πολλοί (Μπασκόνια, ΟΑΚΑ), αλλά η πρώτη είναι ήδη μακριά (άρα για ποια "στιγμή" μιλάμε;) και η δεύτερη με έναν ΠΑΟ λαβωμένο και εξαντλημένο. Απ' την άλλη, έχει κάνει 2 εντός έδρας ήττες εκ των οποίων η μία (και μάλιστα η πιο πρόσφατη) ήταν σαφώς εκτός προγράμματος, και ακόμα μία "κακή" ήττα εκτός (Γαλατά). Η Νταρουσαφακά ας πούμε έχει 3 νίκες εκτός, με πιο εύκολους αντιπάλους έστω, αλλά μόλις 2 ήττες εντός κι έχει κάνει μία νίκη που ο ΟΣΦΠ απέτυχε να κάνει, με την ΤΣΣΚΑ εντός.

    Αντίστοιχα ο ΠΑΟ έχει μία νίκη εκτός-μία ήττα εντός, και οι δύο όχι εντελώς αυτονόητες αλλά ούτε και εξωφρενικές, και έχει 4 ήττες με συνολική διαφορά (μετρώντας αυτήν από την Εφές με 0, όπως θα υπολογιστεί στο goal average αν χρειαστεί) 9 πόντων, έχοντας μάλιστα πίσω του τα θεωρητικώς δύο δυσκολότερα παιχνίδια του προγράμματος.

    Προσοχή, δε λέω ότι ντε και καλά ο ΠΑΟ και Νταρού θα έπρεπε να είναι πάνω απ' τον ΟΣΦΠ, αλλά εντελώς ψυχρά δε βλέπω με ποια λογική συμβαίνει και το αντίθετο.

    Ντάρκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ο Κόνιαρης μεγαλώνει σωστά με τον Μαρκόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλημέρα. Ο Στόγιαν προσπαθεί με κάθε τρόπο να κλείσει τον Τρινκιέρι για την εθνική ομάδα της Κροατίας. Θετικός ο Ιταλός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα.
      Ο Στόγιαν προσπαθεί να κλείσει προπονητή. Ο δικός μας, που δεν είναι Στόγιαν, προσπαθεί;
      Ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να είναι ο επόμενος προπονητής της εθνικής; Μιλάμε για ρεαλιστικές περιπτώσεις.

      Βλέπεις να παίζει ως ενδεχόμενο να συνεχίσει ο Φώτης; Με την ευκαιρία τι πήγε στραβά με την Λόκο;

      Διαγραφή
    2. Θα τον ανοίξουμε και αυτόν τον φάκελο κάποια στιγμή 77. Ο Κατσικάρης ήθελε χρόνο στο Κρασνοντάρ. Χρόνο ώστε να κάνει μια νέα ομάδα να αποκτήσει "συνήθειες". Τις δικές του συνήθειες σε επίπεδο φιλοσοφίας. Ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Και ο Ομπράντοβιτς (που στηρίζεται πολύ στην άμυνα) δε θα έχει εύκολο έργο. Θέλει χρόνο. 105 έφαγε εχθές στη Γερμανία.

      Διαγραφή
    3. Εδώ δεν τον έχει ανοίξει αυτός που πρέπει θα τον ανοίξουμε εμείς; Στόγιαν στην Κροατία, Σάμπας στην Λιθουανία, Κιριλένκο στη Ρωσία, Γκαρμπαχόσα στην Ισπανία, Τούρκογλου στην Τουρκία, στη Σερβία έχουν πόστα πολλοί πρώην παίκτες κλπ. Εμείς κόντρα στο ρεύμα. Σταθερά και αταλάντευτα.

      Για τον Κατσικάρη ξενίζει το πόσο γρήγορα απολύθηκε. Η Λόκο αναγκάστηκε φέτος να προσαρμοστεί προς τα κάτω. Μετά τα περσινά μεγαλεία έπρεπε να αλλάξει τελείως ρόστερ και να περιοριστεί στο Eurocup. Στόχος της υποθέτω πως είναι η επιστροφή στην Euroleague είτε μέσω Eurocup είτε μέσω VTB. Με δεδομένο ότι έφυγαν αρκετοί παίκτες του βασικού κορμού και ο προπονητής, η διοίκηση έπρεπε να επιδείξει υπομονή και ανοχή αφού αναγκαστικά θα χτιζόταν κάτι νέο. Κι, όμως. Απέλυσε τον Κατσικάρη πολύ νωρίς.

      Πάντως, φαίνεται ότι ο κόουτς δυσκολεύεται σε δουλειές εκτός ACB. Η αποτυχημένη του θητεία στην Εθνική και το γρήγορο πέρασμά του απ’ την Λόκο τον πήγαν πίσω. Όμως, για έναν φιλόδοξο προπονητή που κάνει διεθνή καριέρα δεν μπορεί να είναι αποκλειστικοί προορισμοί οι Μούρθιες και οι Μπιλμπάο αυτού του κόσμου.

      Διαγραφή
    4. Καλημερα τζιμακο καλημερα στη παρεα!να πω και εγω κατι για την εθνικη,πιστευω οτι στις εθνικες ομαδες ενας προπονητης προσωπικοτητα-διαχειριστης ειναι ο καταλληλος αρα θεωρω ιδανικο το γιαννακη ο οποιος ισως επρεπε να ειχε μεινει ως μονιμος ομοσπονδιακος!απο εκει και περα κορυφαιοι ελληνες προπονητες για μενα ειναι οι ιτουδης,μπαρτζωκας,σουλης.οι 2 πρωτοι λογω των ομαδων που εργαζονται και ο σουλης κυριως λογω ηλικιας ειναι πολυ δυσκολο να αναλαβουν!πριφτης,αργυρης προσωπικα δεν με ψηνουν για την εθνικη,ελπιζω να γινει η καλυτερη επιλογη και να ξαναδουμε μια εθνικη ανταξια της μπασκετικης μας ιστοριας!

      Διαγραφή
    5. o κατσικάρης είχε τη μεγάλη ευκαιρία του πέρσι στο ευρωπαίκό αλλά την κλώτσησε βγάζοντας το μανικετόκουμπο από το τέσσερα, όπου όσο έπαιζε στο high post έκοβε το κεντρικό p'n'r ανάμεσα σε chacho & gasol και τον έστειλε να κυνηγάει περιφεριακά με αποτέλεσμα να μείνει η ρακέτα μας χωρίς rim protector και να επανέλθουν οι ισπανοί από εκεί που ήταν τελειωμένοι.

      Διαγραφή
    6. Τζιμ πρεπει να ανοιξουμε το φακελο εθνικη και πρεπει να μιλησουμε στα ισα.Δεν αρκει να προτεινουμε ή να αναλυσουμε τους υποψηφιους.Υπαρχει θεμα νοοτροπιας στην ομαδα εδω και χρονια.Υπαρχουν ανθρωποι που χρησιμοποιουν την εθνικη για προσωπικους λογους.Βγαζουν τα απωθημενα τους και τη χρησιμοποιουν ως δουρειο ιππο.Τι να πρωτοθυμηθουμε...Το 07 τα ιδια με το 91(η ιστορια επαναλμβανεται...),καλους προπονητες να κατεβαινουν σε διοργανωση με 3 γκαρντς,βοηθοι να μη μιλανε καθολου και να ειναι παντα εκει με καθε νεο κοουτς,αστειες ιστοριες για ασφαλίσεις 2 εβδ πριν την προετοιμασια,κοντρες προπονητων με παικτες,ανακατοσουρα των δημοσιογραφων στα ποδια της ομαδος,αθλητες να σταματανε απ την ομαδα στα 30,αθλητες που αγνοηθηκαν να κληθουν και να κλεισουν την καριερα τους,η μεταφερομενη στην εθνικη κοντρα Ολυμπιακου-Παο,προπονητες να κατεβαζουν ομαδες χωρις SG,επεμβασεις απ εξω στο ροστερ,γηπεδα ρινγκ,καρεκλοκενταυροι και ποσα αλλα...

      Μεγαλες ομαδες και του 87-89 και του 05-06 και δεν πηραμε ουτε τα μισα απ οτι μπορουσαν να δωσουν λογω της νοοτροπιας μας.

      WILKINS

      Διαγραφή
    7. Aμα ο προπονητής δε συγκρουστεί με μάνατζερς και ιδιοτελή συμφέροντα που υπάρχουν γύρω από την Εθνική δεν πρόκειται να γίνει κάτι καλό.
      Οπότε το να κάνουμε προτάσεις είναι άσκοπο.
      Αν θέλετε τη γνώμη μου ακόμα και ο Ιτουδης που είναι ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής αυτή τη στιγμή δε θα αναλάμβανε αν δεν ήξερε ότι θα πάρει τους παίχτες που θέλει.Δηλαδή να ριψοκινδυνέψει τη φήμη του για να πάρει παίχτες που θα του φορτώσουν?
      Από την άλλη που το πας το άλλο...
      Έρχεται ο Μπαρτζωκας αφήνει Παππά και του λένε ότι είναι Ολυμπιακός,ερχεται ο Πεδουλάκης και αφήνει τον Παππά του λενε ότι έχει κόντρα με τον ΔΠΓ,ερχεται ο Ιτουδης αφήνει Αγραβάνη του λένε ότι είναι Παναθηναϊκός.
      Έτσι όμως δουλειά δε γίνεται...

      ΤζεΒεΛέΚος

      Διαγραφή
    8. Ξεχασα Τζιμ υπαρχουν στην εθνικη και σημαδια αναξιοκρατιας.Με αφορμη τη φωτογραφια που ανεβασες
      με μια απ τις μεγαλες ομαδες του Περιστεριου.Σκεψου φιλε τι γινοταν με τον Κορωνιο.Θυμασαι οτι καθε καλοκαιρι περιμεναμε στην τελικη λιστα να ειναι μεσα και αυτος κοβοταν παντα τελευταια στιγμη.Τελικα επαιξε ρουκι σε μεγαλες διοργανωσεις στα 28 του.Χασαμε τα καλυτερα του χρονια στην εθνικη.Μια παιχταρα που τα ειχε ολα.Αναισθητα σουτ απ τα 7 μετρα,μπασιματα,ασιστ(απ τους πρωτους που εμφανισε μαζι με τους Αμερικανους συμπαικτες του τα αλει ουπ καρφωματα),κλεψιματα.Δεν ειναι τυχαιο οτι ειναι απ τους πρωτους σε διαφορες κατηγοριες.Μιλαμε για παικτη που εριχνε 20 ποντους διαφορα σε Κουκοτς και Μπενετον,που κερδιζε Γκαλη-Γιαννακη σε κυπελο,που γυριζε τα ματς με 10 ποντους διαφορα ενα λεπτο πριν το τελος.Μια εποχη που επαιζε στην Ελλαδα η αφροκρεμα των Ξενων και Ελληνων αθλητων.Δηλαδη δε μας φτανουν ολα τα θεματα που εχουμε διαχρονικα στην εθνικη,εχουμε και αναξιοκρατια.

      WILKINS

      Διαγραφή
    9. Ενωτική φιγούρα είναι μόνο ο Γιαννάκης.

      Διαγραφή
    10. Ρε ντομινικ ελεος,ειπαμε πολυ καλος παιχτης ο αγγελος αλλα παραλιγο να μας τον βγαλεις καλυτερο και απο τον ντραζεν!

      Διαγραφή
    11. Θικτηκες 5:42;;;
      Δεν εκανε για εθνικη απ τα 23 και μετα;;;

      Το 93 ειχαμε κοντους στην εθνικη Γιαννακη,Σιγαλα,Παταβουκα,Κακιουση,Μπακατσια
      Το 94 τους ιδιους αλλα αντι για Κακιουση ειχαμε Μπουντουρη
      Το 95 τους ιδιους με το 93
      Το 96 παλι τους ιδιους

      Αντι να την λες σε αυτους που τον πεταγαν απ εξω και στερουσαν απ την εθνικη στη μετα Γκαλη εποχη εναν πολυ καλο παικτη(οπως τον χαρακτηρισες εσυ...),καθεσαι και γραφεις ασυναρτησιες...

      ΥΓ Τρια βιντεακια για να δουν οι νεωτεροι τι σκορινγκ-γκαρντ δεν καλουσαν στην εθνικη μεχρι τα 28.Τελικα επαιξε μονο 3 μεγαλα τουρνουα.Βγηκε μαζι με τους αλλους 4ος στο ευρωμπασκετ το 97 και 4ος στο μουντομπασκετ του 98.Βασικα και τα προηγουμενα χρονια απ το 93 και μετα 4οι βγαιναμε στις διοργανωσεις αλλα τοτε αν επαιζε ο Κορωνιος θα επαιζε μαζι με τον Γιαννακη.
      https://www.youtube.com/watch?v=tqFgZM9y70k
      https://www.youtube.com/watch?v=N3BzrGBm4S0
      https://www.youtube.com/watch?v=HhH3Wf229zw

      WILKINS

      Διαγραφή
  59. μιά αισθητή διαφορά στη μέχρι τώρα απόδοση των δύο ελληνικών ομάδων είναι πως ο Παναθηναϊκός ότι έχασε το έχασε στο τελευταίο σούτ ενώ οι ήττες του ολυμπιακού ήταν μάλλον εύκολες και αποκαλυπτικές της διαφοράς του με τις τοπ ομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επισης ο ΟΣΦΠ εκανε 3 καθαρες νικες ενω ο ΠΑΟ μια.

      Διαγραφή
    2. oι καθαρες νικες του οσφπ ηταν αυτες που ηταν οι απεναντι κοτσουρεμενοι η δεν ειχαν βρει τα πατηματα τους επειδη το ροστερ ηταν φρεσκοστημενο.

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχαχα βάζει και την Μπαρτσελόνα στις "καθαρές νίκες"... κλαίω...

      Διαγραφή
    4. ο ολυμπιακός αρχικά είχε avantage απέναντι σε καινούργιες ομάδες μιάς και είχε το ίδιο roster με πέρσι με δύο μόνο προσθαφαιρέσεις. στην πορεία βλέπουμε πως αυτό το πλεονέκτημα εξανεμίζεται μιάς και ομάδες όπως η maccabi, darussafaka, efes & Panathenaicos βρίσκουν τα πατήματά τους και συναντούν τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτουν.
      μη ξεχνάμε πως αρκετές ομάδες περιμένουν και επιστροφές στο άμεσο ή μακρινό μέλλον.
      ο ολυμπιακός θέλει επειγόντως αλλαγή ξένου στο 5 με παίκτη που να διαθέτει σοβαρό post up game.
      αν δεν το κάνει ο σφαιρό θα το κάνει ο επόμενος.
      κομβικό παιχνίδι είναι το τελυταίο του α γύρου.
      αν χάσει εντός από fener αποχαιρετάει.

      Διαγραφή
    5. Ο Παναθηναικος ο,τι κερδισε το κερδισε επισης στο σουτ.

      Αλλα ζηταω απο το Μπενυ Μπενυ να παραδεχτει οτι η γη ειναι σφαιρικη τωρα....

      Διαγραφή
    6. Ρε μπενι δεν εχεις βαρεθει να εκτιθεσαι?

      Διαγραφή
    7. οι σύγχρονοι φιλόσοφοι που ασχολούνται με την νεωτερικότητα θεωρούν πως έχει φτάσει η στιγμή που θα αναγκαστούμε να επαναπροσδιορίσουμε τα αυτονόητα. θα προσπαθήσω λοιπόν να παραθέσω τις μείζονες προτάσεις : α. ο Παναθηναϊκός ότι έχασε το έχασε στο τελευταίο σούτ. μείζων πρότασις αληθής
      β. ο ολυμπιακός τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έχασε και μάλιστα τα δύο εντός έδρας τα έχασε με τα χέρια κάτω. μείζων πρότασις ομοίως αληθής.
      που πάσχει ο συλλογισμός άραγε ?

      Διαγραφή
    8. Με Ζαλγκίρις και Ερυθρό καθαρές νίκες ο ΠΑΟ.
      Με Εφές και Μιλάνο ο ΟΣΦΠ.

      Θέλω επίσης να μου βρείτε μια καθαρή νίκη (ή ήττα) της Νταρουσάφακα. Και τι είναι "καθαρό" τελικά;

      Διαγραφή
  60. Τρια ντερμπυ σημερα..Περιμενω την ματσαρα φενερ-ρεαλ οπου η ρεαλ ειναι το φαβορι για μενα και θελω να δω το μακαμπι-εφες σαν τρελος..εδω βλεπω μακαμπι..Τριτο και τελευταιο ντερμπυ το ουνιξ-αρμανι..οπου για εναν περιεργο λογο βλεπω ουνιξ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Μπράβο Τζιμ και ευχαριστούμε για το άρθρο για άλλη μια φορά.

    Ο Amath M'Baye δεν ήταν ότι πρέπει για τον ΠΑΟ ή τουλάχιστον μια καλύτερη λύση από τον Γκάμπριελ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα πολυ καλυτερος του Γκαμπριελ.

      Διαγραφή
    2. δλδ ένας παίκτης που κάνει τα πρώτα του σοβαρά μπασκετικά βήματα και χωρίς καμία εμπειρία στη euroleague είναι καλύτερος από ένα βασικό παίκτη της πρωταθλήτριας τουρκίας με σημαντικές εμπειρίες στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο. μάλιστα, και να υποθέσω πως τον έχετε δει και τον αξιολογείτε ως ανώτερο .........

      Διαγραφή
    3. Εγώ που είμαι ο 2:21 τον έχω δει σίγουρα λιγότερο από τον Γκάμπριελ απλά μου φάνηκε να ταιριάζει περισσότερο σε αντι-Γκιστ ή αν θες σε 4αρι απλά.

      Θα ήθελα όμως και τη γνώμη του Τζιμ περί αυτού.

      Διαγραφή
  62. Αντι να λετε ευχαριστω στον Τζιμ που σας εχει 5ους αντι για τη φυσικη σας θεση 7-10 σκουζετε για το θρυλο που σας ποναει... Ξυδάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μιλανε για φυσικη θεση οι περσινοι 16οι, παει πολυ...

      Διαγραφή
  63. τόδαμε και αυτό ο mclean να κάνει φάουλ στον langford πάνω σε εν κινήσει buzzer beater στο κέντρο περίπου του παρκέ. και οι τρείς βολές μέσα και ο φουκαράς ο repessa να κουνάει το κεφάλι του. από που να αρχίσει και που να τελειώσει και αυτός, που φυσικά μόνο αναμάρτητος δεν ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Δε θυμάμαι πόσο καιρό έχω να δω τον Κάρολ να χάνει 4 συνεχόμενα τρίποντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυτυχώς για την Ρεάλ έχει βρει την παραγωγικότητα που χάνει από τον σεσημασμένο εκτελεστή της στον εξαιρετικό Ρούντι και τις δημιουργίες του στο πικ ν ρολ.
      Η Φενέρ χωρίς Σλούκα πολύ προβλέψιμη αλλά αποτελεσματική ως τώρα στις εκτελέσεις της με την Ρεάλ να της το επιτρέπει.

      Θα δούμε ακόμα πιο aggressive άμυνα από την Φενέρ στο 2ο όπως σε πολλά σημεία όταν πήρε την μικρή διαφορά,οπότε αν η Ρεάλ δεν βελτιώσει άμυνα κοντά στο καλάθι και περιφερειακή ευστοχία δύσκολα θα έχει αξιώσεις.

      Διαγραφή
    2. Κι όχι μόνο αυτό αλλά έπαθε και "Γιάνκοβιτς" στο τέλος. Το φάουλ τελείως αψυχολόγητο, έδωσε το ματσάκι στη Φενέρ.

      Διαγραφή
  65. Είχα πει για Νίκη Ουνιξ,νικη Ρεάλ και Ντέρμπι με νικη ΤΣΣΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Τη ματσαρα ειναι αυτη στην πολη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Μεγάλο σπρώξιμο στη Φενέρ από τα κοράκια.
    Τουλάχιστον 3 φάουλ στο τέλος δεν έδωσαν. Το ένα στο Ραντολφ από Βέσελι που δεν το δίνει και καπάκι δίνει τεχνική ποινή. Στο τέλος δεν είδα φαουλ στο 1.7' μάλλον από Καρολ.
    Ο Ζοτς με 7 παίκτες, νομίζω παίζει πολύ ντόπα εκεί κάτω

    Η ρεαλ το έχασε μόνη της

    Koth

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αυτοκτονία και συγχρόνως πέρασμα απο πριονοκορδελα στην Ρεάλ.....δεν δίνετε αυτό το φάουλ στο τέλος αλλά και τα στραβά μάτια στην φαουλαρα του βεσελι πάνω στον καταπληκτικό σήμερα ραντολφ..με αποτέλεσμα να φάει και τεχνική ποινή στο τέλος...Ο Γιουλ ήταν χώμα....αν οι δικοί μας είχαν πετύχει την Ρεάλ με αυτόν τον Γιουλ θα την είχαν κερδίσει άνετα. .,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αυτό που έγινε σήμερα στην Πόλη στέλνει στα σκουπίδια αναλύσεις, σκέψεις και μπασκετική θεωρία. Η διοργάνωση έχει θέμα...

    Arthur Lee

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. λες και δεν θελει αυτος ο τρινκιερι να κερδισει παιχνιδι μεχρι να κανει τη ζημια στον ολυμπιακο.....ελεος.....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Της υπερβολής το ανάγνωσμα. Οι διαιτητές που χρέωσαν (ορθώς, αλλά δεν είναι δα και σφύριγμα που δίνεται εύκολα και για πλάκα το δίνεις επιθετικό φάουλ αν θες να σπρώξεις) με φλόπινγκ τον Σλούκα, που τον αποβάλουν για διαμαρτυρία στο τελευταίο δίλεπτο ( θα μπορούσαν να του δώσουν φάουλ υπέρ ή τη μπάλα απέξω δική του αν ήθελαν να σπρώξουν) και που δεν είχαν δώσει σπόρι στη Φενέρ μέχρι εκείνη τη στιγμή ( ίσα-ίσα, θυμάμαι και 2 αστείες βολές στον Γιουλ από το πουθενά) πέρασαν...πριονοκορδέλα τη Ρεάλ.

    Θα υπέγραφα και με τα δυο χέρια για να έχω τέτοια διαιτησία εκτός έδρας.

    ΥΓ
    Το ότι κάνει μ#$%%$#ία ο Κάρολ δεν σημαίνει ότι δεν είναι φάουλ ή ότι δεν...δίνεται επειδή έγινε στα 2 δευτερόλεπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το ΥΓ
      Το συγκεκριμένο υποτιθέμενο φάουλ, στη συγκεκριμένη γωνιά του γηπέδου και στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, απλά ΔΕΝ δίνεται. Είμαι βέβαιος πως εσύ σαν διαιτητής θα ντρεπόσουν να το δώσεις, όπως και σαν παίκτης θα ντρεπόσουν να το ζητήσεις. Είμαι βέβαιος.

      Arthur Lee

      Διαγραφή
    2. Arthur Lee ασε τις ντροπες και πες μας. Ηταν ή δεν ηταν φαουλ; Δεν με ενδιαφερει τι μοδα ειναι αυτη με τα παραπονα στα φαουλ των τελευταιων δευτερολεπτων, θα δεχτω οτι ειναι στην ευχερεια του διαιτητη αν θα αφησει το παιχνιδι για το θεαμα ή οχι. Αλλα δεν γινεται να θεωρειτε οτι εκανε κατι λαθος επειδη αποφασισε το ενα και οχι το αλλο... Αν θες να ειμαστε εντελως τυπικοι, θα επρεπε να σφυριζετε οποιοδηποτε φαουλ χωρις προσωπικες γνωμες και αποψεις.


      Οποτε σε ξαναρωταω, θεωρεις οτι ηταν φαουλ ή οχι; Αν θεωρεις οτι δεν ηταν θα αρχισουμε απο αλλη βαση την συζητηση. Αλλα ασε τις ντροπες κατα μερος...


      ΥΓ: Τα παραπανω τα λεω γιατι πολλοι λενε πως ηταν φαουλ αλλα δεν επρεπε να το δωσει επειδη ηταν στο τελος. Μεχρι και μπουνια ειπε καποιος πως μπορει να δωσει ο παικτης και να μην σφυριχτει.

      Διαγραφή
    3. Αν η διαιτησια εσπρωξε σημερα, εσπρωξε Ρεαλ, παιδια...

      Ηλιθιο το φαουλ του Καρολ, ειδικα αν σκεφτεις οτι σε περιπτωση παρατασης οι αλλοι ειναι με τους ορρους.

      Σε τετοιες φασεις δινεις συγχαρητηρια στους διαιτητες, κατα την αποψη μου, δεν τους βριζεις.

      Για την τελευταια φαση μιλαω ετσι, οχι για το παχνιδι.....

      Διαγραφή
  72. Ενα ευχελαιο στο Μπαμπεργκ.. Αυτο που εχουν παθει φετος δεν εχει προηγουμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Τρινκιερι κανε κανενα αγιασμο ρε αγορι μου,μαλλον καποιος σου εχει ριξει καταρα δεν εξηγειται αλλιως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Σπουδαίο μπάσκετ από τη Brose στο δεύτερο ημίχρονο. Υποδειγματική λειτουργία στην επίθεση με εξαιρετικές συνεργασίες. Κρίμα. Το τελευταίο play της ΤΣΣΚΑ είναι κλασσική κατάσταση. Ρουτίνας.. Φώναζε "Φριντζόν" από την επαναφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Jim ο χρονος ηταν 0.4 και οχι 1.7 που το εδωσε ο διαιτητης,εδειξε το βιντεο ο Νικητας Αυγουλης οτι ηταν 0.4 τι εχεις να πεις γιαυτο και για το αντιαθλητικο του Μιλος που δεν δοθηκε?

      Διαγραφή
  75. Ε τα θελει κι εσενα ο ποπος σου ρε Τρινκερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη καλά το πήγε ο Τρινκιέρι το παιχνίδι..

      Διαγραφή
    2. Καλά τα λέει ο Δημήτρης, Δημήτρη.

      Διαγραφή
    3. Βρε το παιχνιδι το πηγε θαυμασια, οπως και αλλα φετος αλλωστε. Στην τελευταια αμυνα τι οδηγιες ειχανε?

      Διαγραφή
    4. Ακυρο, την ξαναειδα τη φαση, δε μπορουσε να κανει κατι...

      Παν στην ενταση της στιγμης μου φανηκε οτι δεν προσπαθησαν καν να αλλαξουν στα σκριν. Σε 2" ειναι τεραστια μαλακια να φας τετοιο καλαθι, αλλα και τι οδηγια να δωσεις.

      Διαγραφή
    5. Στην άμυνα μετά το 86-86 ο Κοζέρ κυνήγησε το φάουλ. Προφανώς ο Τρινκιέρι ήθελε την τελευταία κατοχή και σ' αυτή την επιλογή χάθηκε και το παιχνίδι (δε δίνεται ο ορισμός του αντιαθλητικού βέβαια στο μαρκάρισμα του Τεόντοσιτς μετά τις βολές του Βοροντσέβιτς κι αυτό τώρα θα μας έκανε να μιλάμε για θρίαμβο του Τρινκιέρι κατά πάσα πιθανότητα). Στην τελευταία κατοχή μπερδεύτηκαν στις αλλαγές και βγήκε το ελεύθερο σουτ. Ο Jim το είπε πιο πάνω: η κατάσταση φώναζε Φριτζόν. Εκτός από Φριτζόν, εγώ νομίζω πως φώναζε και ότι ο Ιτούδης θα στήσει screen για να τον βγάλει στη γωνία. Πάσα στην κορυφή πάνω από όλα τα χέρια των Γερμανών και με μεγάλη καμπύλη θα ήταν τεράστιο ρίσκο. Λάθος περισσότερο των δύο ψηλών του και της ασυνεννοησίας τους.

      Διαγραφή
  76. Jim Δεν μπορώ ρε φίλε αλλά έχει αρχίσει να μου την δίνει όλο αυτό το πανηγύρι με την διαιτησία..,,είναι κρίμα....δεν μπορεί να υπάρχουν ιερές αγελάδες που απαγορεύεται να τους ακουμπήσεις παιζοντας τους στην άμυνα και στην δική τούς άμυνά να κάνουν τα στραβά μάτια. Θα σου πω ότι δεν θα ήταν καθόλου κρίμα για την Μπαμπεργκ αν είχαν σφυρίξει το αντιαθλητικο στον Τεοντοσιτς...,.Ήταν ο ορισμός του αντιαθλητικου.....όταν τους φωναξανε για να τους εξηγήσουν τον καινούργιο κανονισμό τέτοια φάση ακριβώς έδειχναν....ο επιτιθέμενος στον αιφνιδιασμό και ο αμυνομενος να απλώνει το χέρι του στο στήθος του αντιπάλου χωρίς να σημαδεύει μπάλα....ε αυτό σήμερα οι ανίκανοι το δώσανε απλό φαουλ λες και είχε ανάγκη η ομάδα του Ιτουδη να πάρει την νίκη με το έτσι θέλω....δώστε ρε και στον αδύνατο να κερδίσει όταν είναι καλύτερος....να την βράσω εγώ αυτήν την διοργάνωση που χωρίζει τις ομάδες σε παιδιά και αποπαίδια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ματσαρα στην Πολη που επρεπε να παρει η Ρεαλ...Ο Tρινκερι εχασε παλι με στυλ,συγχαρητηρια! 3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Αθλιες οι διαιτησιες σημερα. Δεν γινεται οι τυποι με τα γκρι να χαλανε το σπουδαιο θεαμα που μας δινουν οι ομαδες και οι παιχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Το είχα πει ότι θα κερδίσει η ΤΣΣΚΑ και ότι θα είναι ντέρμπι το παιχνίδι.
    Δικαιώθηκα.
    15 λεπτά πριν το τέλος οι Γερμανοί παρουσίασαν εξαιρετικό μπάσκετ.Βελτίωσαν τις περιστροφές τους που δεν ήταν καλές.Διατήρησαν τα πολλά ριμπάουντ και χτύπησαν στην περιφερειακή άμυνα.
    Εξαιρετικές συνεργασίες στη ρακέτα αλλά κάτι έλειπε από τους ψηλούς.Ενας Βόϊγκτμαν ίσως⁉
    Ο Τρινκέρι σημάδεψε στην έλλειψη του Ντε κολό αλλά στο τέλος οι παίχτες του έκαναν κάποια ανόητα φάουλ στον Τεόντοσιτς.Μερικά τα κέρδισε ο Μίλος έξυπνα.
    Ο Τζακσον φανερά νευριασμένος τα έκανε σαλάτα στο τέλος με αποκορύφωμα ότι έκανε κολλητά 2 φάουλ 4 λεπτά πριν το τέλος τα οποία έδωσαν δεύτερη ευκαιρία στη Μπάμπεργκ,που μετά από 2 άστοχες επιθέσεις πέρασε μπροστά.
    Ο Σέμεν Αντόνοφ θα είχε αξία να συγκριθεί με τον Β.Χ του Παναθηναϊκού.
    Από την άλλη ο Βοροντσέβιτς ήταν σχετικά καλός όπως και ο Theis παραδόξως.Έβαλε και 2 βολές αν δεν απατώμαι και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο.
    Αν και η Μπάμπεργκ έχει πολύ καλούς σουτέρ επιχείρησε και αρκετά σουτ απο μέση απόσταση και μερικά στο τέλος στοίχησαν.Το Ματς έγειρε στην ΤΣΣΚΑ από τα 2 πολύ δύσκολα τρίποντα του Τεόντοσιτς.
    Ο Ογκουστιν πάλι δεν με τρελαίνει.Π ολυ κατώτερος των προσδοκιών.Έχει βέβαια αλλά χαρακτηριστικά από τον Χάϊνς αλλά κάτι με χαλάει.
    Ο Ζήσης πολύ πολύ καλός αλλά αυτός που έκανε παιχνιδάρα για τους Γερμανούς στα Γκαρντ ήταν ο Στρέλνιεκς.Παραδοξως πάλι και ο Φαμπιαν Κοζερ ήταν θετικότατος!!!
    Γενικά στο τρανζίσιον η Μπάμπεργκ απόψε ήτανε όαση.
    Ετσι το είδα εγώ το ματσάκι.Έχασα λίγο από το δεύτερο δεκάλεπτο μόνο αλλά οκ.

    🔸Ποιούς λέτε ότι βοήθησε το διπλό της Εφές στο Τελ Αβίβ?
    Πάντως έβαλε φωτιά στη διοργάνωση...

    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Απο 2 διαφορετικες πηγες ( η μια 100% αξιοπιστη=euroleague show κωστας σωτηριου) ενημερωθηκαμε σημερα οτι ο Παναθηναικος ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΚΑΡΝΤ.
    Ας το κρατησουμε λοιπον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα τι να το κανουμε; Ο Πολ Στολ εφυγε...

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να στείλεις κάποιο λινκ με τον Σωτηρίου που το είπε? (από το web tv βασικά να μου πεις λεπτό)

      και η άλλη πηγή ποιά είναι?

      Διαγραφή
    3. Κινείται και για kyle fogg μεταξύ άλλων...

      Διαγραφή
  81. Ή ΤΣΚΑ πήγε λίγο σπρωχτη στο τέλος. Άσχημη εικόνα για το Άθλημα. Παρολα αυτά, το καινούργιο φορμάτ έχει αποθεώσει το προϊόν. Δουλεύω πάνω στην Ευρωλιγκα και είναι σκέτη απόλαυση.

    Αύριο τα σπουδαία. Προβλέπω νίκες τριών πράσινων ομάδων

    TrV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Παιδιά, μην το ψάχνετε με τον Τρινκέρι. Αυτό που έπαθε φέτος έχει ξεκάθαρη εξήγηση. Ο Ιταλός περίμενε ότι οι αντίπαλοι θα τον υποτιμήσουν ακριβώς όπως τον υποτίμησαν πέρσι. Και τι έγινε; Όλοι οι αντίπαλοι των Γερμανών φέτος ήταν απόλυτα διαβασμένοι. ΟΛΟΙ. Κανένας δεν τους υποτίμησε. Μέχρι στιγμής, έτσι; Γιατί αυτή η ομάδα, ΕΝΑΝ αδιάβαστο να βρει, θα του αλλάξει τα βάρδουλα. Και κάτι μου λέει ότι αυτός ο ένας θα είναι πάλι ο αιώνια μετεξεταστέος κόουτς ΓΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή