Athlenda

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Μinister of National Defense



Η τελευταία άμυνα του Καλάθη που προσέφερε την ηδονή ενός winning shot, τα προβλήματα της άμυνας του Ολυμπιακού απέναντι στη φύση της επίθεσης της Brose και η πνευματική nirvana του Ζοτς στη Μόσχα. Το Hoopfellas τυλίγει με κορδέλα τη Χριστουγεννιάτικη ανάρτηση στους αναγνώστες του και τη παραδίδει..




Καλησπέρα σε όλους.. Χρόνια Πολλά μαζί με τις θερμότερες ευχές μου..

Το Hoopfellas δε σταματάει ποτέ. Ούτε καν αυτές τις γιορτινές ημέρες. Ειδικά μετά από μια τέτοια εβδομάδα γεμάτη Ευρωλίγκα και μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο.. Πάμε λοιπόν να κάνουμε μερικά σχόλια για αυτά που είδαμε λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου και στο λυκόφως του 2016..




lineup των Granger-Paul-Honeycutt-Thomas/Brown-Dunston που χρησιμοποίησε ο Περάσοβιτς στη τέταρτη περίοδο του τουρκικού ντέρμπι με τη Γαλατασαράι έμοιαζε με τανκ.. Ήταν τέτοια η φυσική και αθλητική της υπεροχή απέναντι στον αντίπαλο ώστε έγινε αντιληπτή στο παρκέ από τα πρώτα τρεξίματα και τις πρώτες διεκδικήσεις. Ο Paul είναι ποιοτικός παίχτης (αλλιώς δε θα τον είχα στις λίστες της σελίδας) και μόλις πάρει μια βαθιά “τζούρα” του παιχνιδιού στο υψηλότερο επίπεδο θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Συνολικά η Anadolu πρέπει να ανεβάσει την αποτελεσματικότητα της άμυνα της. Είναι απαράδεκτη η εικόνα για μια ομάδα που έχει πολλούς ικανούς individual αμυντικούς παίχτες και ένα από τα καλύτερα φυσικά πακέτα στη διοργάνωση. Όταν και εφόσον αποκτήσει συνοχή στα μετόπισθεν η ομάδα του Περάσοβιτς θα γίνει πραγματική επικίνδυνη γιατί το συγκεκριμένο ρόστερ είναι χτισμένο για να μετατρέπει άμεσα την άμυνα σε επίθεση.


-Το βράδυ της Παρασκευής ο mastermind από το Τσάτσακ έγραψε μια ακόμα ιστορία για το βιβλίο της καριέρας του, αυτή τη φορά στη Μόσχα και απέναντι στην ομάδα και τον προπονητή που του στέρησε τον τίτλο τη περυσινή σεζόν. Ξέρετε, όταν ο Ομπράντοβιτς βρίσκεται στα σχοινιά, ταπεινωμένος, ως πυγμάχος που τις τρώει και κρατιέται με όλη του την αυταπάρνηση για να μη πέσει, τότε είναι στα καλύτερα του.. Τότε, ετοιμαστείτε για “θαύμα”. Αυτή η ψυχολογική κατάσταση (θυμηθείτε ενδεικτικά τη Μπολόνια ή ακόμα και το δεύτερο ημίχρονο του περυσινού τελικού) του ενεργοποιεί κρυφές δυνάμεις και τον οδηγεί σε βαθιά πνευματικά μονοπάτια που λίγοι έχουν περπατήσει. Δε ξέρω εάν το νιώσατε αλλά αυτή η αυταπάρνηση πέρασε στο μυαλό και την αμυντική συμπεριφορά των παιχτών του.


Στη τελική ευθεία ο Ζοτς παίζει το ματς κατοχή-κατοχή. Έχει ήδη μείνει όρθιος απέναντι σε μερικά από τα καλύτερα χτυπήματα του αντιπάλου και παίρνει το μομέντουμ με το μέρος μέσα από την ενέργεια της άμυνας του. Είδαμε την αποθέωση του πάω Big (όχι χωρίς λόγο) με lineups στις οποίες ο Άντιτς έπαιζε δίπλα στους δίδυμους πύργους της Φενέρ, τον Βέσελι στον Τζάκσον, τους Νάναλι-Κάλινιτς δίδυμο στο backcourt και άλλα τέτοια φρέσκα αποστάγματα από το ταξίδι του Σέρβου σε μια άλλη διάσταση.. Πρακτικά ο Ομπράντοβιτς ήθελε το μέγεθος και athleticism απέναντι στη τελική προσπάθεια του αντιπάλου έχοντας παράλληλα σημαδεύσει τους δύο παίχτες οι οποίοι θα μπορούσαν να τον ρίξουν στο καναβάτσο (Τεόντοσιτς και Τζάκσον, ο Χίγκινς είχε βγει νωρίς “εκτός” ). Η total switch άμυνα της Φενέρ ήταν στα καλύτερα της όταν (σε συνάρτηση με το playbook της ΤΣΣΚΑ φυσικά) ο Βέσελι είχε τη δυνατότητα να παίζει στη τελική γραμμή (γρήγορες αντιδράσεις στο recovering, καλά σπριντ στα σουτ των Ρώσων από τις γωνίες) . Είχε αδύναμα σημεία στα close outs του Άντιτς και τους χρόνους του Κάλινιτς από στάση όμως με το μέγεθος και την ενεργητικότητα της κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό. Να κάνει τον αντίπαλο (ΑΥΤΟΝ τον αντίπαλο) να αισθανθεί ανασφαλής να μεταφέρει τη μπάλα από τη δυνατή στην αδύνατη πλευρά (23 λάθη, 9 ο Μίλος) της επίθεσης της, κομμάτι το οποίο συχνά την κάνει ασυναγώνιστη μιας και της επιτρέπει να δημιουργεί fast breaks μισού γηπέδου στη πλευρά παίζοντας με παίχτη παραπάνω (το execution της είναι μακράν το καλύτερο στην Ευρώπη εδώ). Μοιραία οι Ρώσοι έπαιξαν με ροπή στη προσωπική φάση περνώντας το πορτάκι της φάκας σε ένα ματς μάλιστα που δεν είχαν στη διάθεση τους τον ΝτεΚολό. 



Ο Μπόμπι Ντίξον ήταν (και πάλι) ο Go-to-Guy της Φενέρ κάνοντας ασύλληπτα πράγματα στη παράταση (έγκλημα το χλιαρό φάουλ του Όγκουστιν στο τέλος της κανονικής διάρκειας που έδωσε την ευκαιρία για το γκολ-φάουλ στον Αμερικανό). Ο PG του Ομπράντοβιτς δεν έχει τη ποιότητα ενός Τεόντοσιτς όμως είναι ένας από τους πιο σκληροτράχηλους και ανταγωνιστικούς παίχτες τριγύρω και έχει καρδιά λιονταριού. Θυμηθείτε λίγο τον περυσινό τελικό της Ευρωλίγκας ή τη πορεία τίτλου του στα playoffs με τη Καρσίγιακα..


Η νίκη αυτή και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Φενέρ η οποία δε παίζει καλά φέτος ενώ είναι φανερό ότι κουβαλάει στον ψυχισμό της τη περυσινή ήττα στον τελικό της διοργάνωσης. Η ΤΣΣΚΑ σήμερα είναι αναμφίβολα καλύτερη ομάδα. Όμως αυτή η μετωπική της Μόσχας (παρότι η μάχη έγινε σε ιδιαίτερο πλαίσιο και για τους δύο) μπορεί να αλλάξει την ατμόσφαιρα στο μεταξύ τους match up το οποίο αρχίζει να αποκτά τη δική του γοητεία..


-Μετά το Summer League του 2015 στο Ορλάντο είχαμε υπογραμμίσει τη σταδιακή βελτίωση του Scottie Wilbekin σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Το ίδιο κάναμε και πέρυσι σε συζητήσεις μας στη σελίδα αλλά και φέτος στην αρχή της σεζόν. Παρ'όλα αυτά για να είμαι ειλικρινής περίμενα από τον Μπλατ να πάρει έναν ακόμα ακόμα leading guard και να βγάζει τον πρώην Gator από τον πάγκο σε έναν πιο “δεύτερο” ρόλο. Ο Μπλατ πήρε μόνο τον Ουοναμέικερ και έδωσε περισσότερες αρμοδιότητες στον Ουίλμπεκιν ο οποίος ανταποκρίνεται με άκρως πειστικό τρόπο. Νομίζω πως ήταν ένα από τα “πρόσωπα της εβδομάδας” αυτής. Μετά το κουτουλίδι του Ντίξον “αγρίευσε” αγωνιστικά αποτελόντας κλειδί στο διπλό της Νταρουσάφακα επί της Φενέρ ενώ στη σκυλομαχία με τη Μακάμπι ήταν πραγματικά απολαυστικός. Ο Ουίλμπεκιν έχει προοδεύσει πολύ στη προσωπική άμυνα (εξαιρετικό footwork) ενώ παράλληλα είναι πολύ αποτελεσματικός εκτελώντας υπό καθεστώς πίεσης στο τέλος κλειστών παιχνιδιών. Αυτό στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε περισσότερο είναι ότι πρόκειται για ένα παιδί που είναι γεννημένο το 1993 (Απρίλη). Ούτε καν 24 δηλαδή.. Και η συνεργασία με δύο εκ των κορυφαίων διδασκάλων του αθλήματος (Ντόνοβαν, Μπλατ) μπορεί να αποβεί καθοριστική για τη πορεία της καριέρας του. Ευλογία..


-Νομίζω ότι όλοι κατάλαβαν πλέον γιατί το Hoopfellas έχει στρέψει τόσες φορές τη ματιά του στο Μπάμπεργκ και τη δουλειά που γίνεται εκεί. Ο Ολυμπιακός έπεσε αμαχητί (για αυτό που αντιπροσωπεύει ο χαρακτήρας των “ερυθρολεύκων”) απέναντι σε μια ομάδα η οποία δούλεψε άψογα στο πρώτο ημίχρονο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο τρόπος που κυκλοφορεί τη μπάλα η Brose, σήμα-κατατεθέν του μπάσκετ του Αντρέα Τρινκιέρι (θυμηθείτε τα χρόνια του στο Καντού), είναι στα μάτια ένα από αρτιότερα θεάματα στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η δουλειά στη λεπτομέρεια είναι εξαιρετική. Απλά προσέξτε το πως δημιουργεί χώρους και καλές καταστάσεις εκτέλεσης χωρίς καν να χρησιμοποιεί σκριν. Δείτε επίσης το πως δουλεύει μακριά από τη μπάλα για να παράγει εκτέλεση. Το δίδυμο Μέλι-Μίλερ ήταν καθοριστικό όντας μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Είναι εμφανές ότι μιλάμε για παίχτες υψηλού επιπέδου των οποίων τα χαρακτηριστικά έχουν απορροφηθεί πολύ καλά στο μπάσκετ της συνεργασίας, της δημιουργίας χώρων και της προσαρμογής του Ιταλού κυρίως γιατί διαθέτουν υψηλό IQ και γνώση των βασικών του αθλήματος.



Ο Ολυμπιακός δεν είχε φλόγα και για πρώτη φορά φέτος έδειξε συμβιβασμένος με τη μοίρα του. Από πέρυσι η άμυνα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειξε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα απέναντι σε αυτή τη καλά κατασκευασμένη επίθεση των Βαυαρών σε επίπεδο (αμυντικών) συνεργασιών όμως φέτος οι ερυθρόλευκοι είχαν πρόβλημα και στη προσωπική άμυνα το οποίο επέφερε ρήγματα. Και όταν δίνεις τόσο εύκολα σε μια τέτοιου είδους επίθεση αυτό ακριβώς το οποίο επιδιώκει είσαι σε πραγματικά δύσκολη θέση καθώς της προσφέρεις την ευκαιρία να εκτελέσει καταστάσεις που έχει δουλέψει καλά. Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός δε κατάφερε να πιέσει πραγματικά και να σπρώξει τον αντίπαλο με την άμυνα του “προς τα έξω” αναγκάζοντας τον να υιοθετήσει μονόπλευρο περιφερειακό χαρακτήρα. Δε μπορείς να επιτρέπεις την εισαγωγική πάσα στο post τόσο εύκολα μένοντας στη πλάτη του αντιπάλου χωρίς μάχη. Δε γίνεται να δημιουργεί ο αντίπαλους άμεσα πλεονέκτημα με ένα απλό give & go. Απαγορεύεται αυτό το επίπεδο συγκέντρωσης σε πολλές καταστάσεις αμυντικού transition απέναντι σε μια από τις καλύτερες shooting teams της διοργάνωσης.


Με τον Birch σε μια από τις ελάχιστες φετινές του κακές βραδιές (αξιοθαύμαστη σταθερότητα μέχρι τώρα), τον Πρίντεζη εκτός και χωρίς τον Defensive Stopper που λέγεται Χάκετ, ο Ολυμπιακός έμοιαζε λιγότερο aggressive από ποτέ. Στα μετόπισθεν η ομάδα του Σφαιρόπουλου δεν εκτελεί με την ίδια αποτελεσματικότητα ίδιες αμυντικές επιλογές με τον Γιανγκ στο παρκέ και αυτό επηρεάζει τη συνολική συμπεριφορά της. Το βασικό πρόβλημα του Αμερικανού αυτή τη στιγμή είναι ότι δε μπορεί να ελέγξει το κορμί του. Απλά παρακολουθείστε πως κινείται σε μικρό χώρο. Αδυνατεί να σταματήσει όταν σπριντάρει, δεν έχει κοντρόλ. Σαφέστατα ο Ολυμπιακός χρειάζεται γκαρντ και μάλιστα άμεσα. Ο Γκριν δεν είναι Λο για να αλλάξει εν μια νυκτί δέρμα και να μεταμορφωθεί σε Defensive Stopper. Και οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται έναν τέτοιο περιφερειακό για να γίνουν πιο επιθετικοί στη περιφερειακή τους άμυνα και να αξιοποιήσουν με μεγαλύτερη άνεση τα χαρίσματα του υπόλοιπου ρόστερ τους. Νομίζω ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις..



-Με εντολή του ..Υπουργού Εθνικής άμυνας (τον αξίζει τον τίτλο) Νικ Καλάθη ο Παναθηναϊκός έμεινε όρθιος σε μια πολύ δύσκολη βραδιά απέναντι στη Baskonia το βράδυ της Παρασκευής. Ειλικρινά, η τελευταία φάση (συγκέντρωση, ετοιμότητα, αντανακλαστικά) με την άμυνα του διεθνή PG και το κλείδωμα στον πραγματικά ταλαντούχο Beaubois μοίρασε στα φτωχά μου μάτια ηδονή ανάλογη με αυτή ενός νικητήριου καλαθιού.. O Kαλάθης ουσιαστικά (πιθανότατα κατ'εντολή Πασκουάλ ο οποίος συνολικά τον έχει βοηθήσει πολύ) έπαιξε ένα ιδιότυπο (γιατί δεν αφορούσε side pick, ο Μπουρούσης δε προλάβαινε ούτως ή άλλως να χαμηλώσει αφήνοντας το midrange του Diop) ICE στον άξονα ουσιαστικά κρατώντας τον Beabois στη πλευρά και κατευθύνοντας με αυτόν τον τρόπο το να πραγματοποιηθεί η τελευταία εκτέλεση των Βάσκων πάνω του. Νομίζω ότι εάν οι γηπεδούχοι μπορούσαν να ζητήσουν εκ των προτέρων ένα δωράκι από τον Άγιο Βασίλη στα τελευταία δευτερόλεπτα, θα ήθελαν αυτό το τελευταίο σουτ (ειδικά του ζεστού Beaubois) να γίνει πάνω στον καλύτερο αμυντικό τους..



Έχει γίνει κατανοητό σε όλους πλέον το πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να κερδίζεις παιχνίδια σε τέτοια βράδια. Η νίκη αυτή είναι πραγματικό χρυσάφι για τον Παναθηναϊκό σε ένα ματς το οποίο δε στράβωσε από την αρχή αλλά (χειρότερα) μετά την πρώτη περίοδο. Είναι φανερό ότι κάθε φορά που ο Νίκολς θα έχει πρόβλημα φθοράς (η οποία τον βγάζει εκτός ρυθμού) οι πράσινοι θα έχουν πρόβλημα στα μετόπισθεν γιατί αναγκάζονται να χαμηλώσουν ή να πάνε σε σχήματα με δύο ψηλούς μιας και ο Γκάμπριελ είναι πολύ αδύναμος σε αυτό το κομμάτι. Αν στο “τριφύλλι” πιστεύουν ότι ο Γκιστ θα γυρίσει αρκετά νωρίτερα του αναμενομένου μπορώ να καταλάβω (κατά κάποιο τρόπο..) τη σκέψη αλλά από την άλλη είναι τόσο φανερό πλέον ότι η ομάδα θα δυνάμωνε σημαντικά με έναν παίχτη τύπου π.χ. Tillie (μιας και μιλάμε για Baskonia σήμερα) δηλ. High energy F/C που θα μπορούσε να μπει στα παπούτσια του Γκιστ. Ο Σένγκέλια “πόνεσε” πολύ τον Παναθηναϊκό όπως το ίδιο μπορεί να κάνει και ο Πρίντεζης στο μέλλον.. Ο Σίνγκλετον έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα παρασύροντας όλη την ομάδα στη πρώτη περίοδο (τρομερά νούμερα για τον ψηλό του Πασκουάλ) ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κόουτς πλέον δείχνει να εμπιστεύεται περισσότερο την Two guard-lineup των Καλάθη-Τζέιμς (η οποία σαφέστατα χρειάζεται καλό σουτέρ στο “3”). Θυμηθείτε λίγο το πόσο επιμέναμε το καλοκαίρι για αυτό..


 Στο ΟΑΚΑ , με αφορμή τα περυσινά playoffs και τους στόχους της φετινής offseason, φαίνεται πως έχουν ένα όραμα. Διαθέτοντας δύο από τα πιο καλοπροπονημένα guards στην Ευρώπη (τοπ σε επίπεδο φυσικής κατάστασης) στα πρόσωπα των Καλάθη-Τζέιμς, ευελπιστούν ότι την άνοιξη (όταν θα κρίνονται όλα) η ομάδα τους θα παίζει μια ταχύτητα πάνω από τον ανταγωνισμό ωθούμενη από αυτό το ανεξάντλητο, non stop/High motor στυλ των δύο αυτών παιχτών. Κάτι ανάλογο (σε επίπεδο ενέργειας) με αυτό που έβγαλε πέρυσι η Baskonia.. Πραγματικά θα ήθελα να το δω αυτό (και) με τον Γκιστ στην εξίσωση.


Στο μονοπάτι του Διαμαντίδη..;



Οι αμυντικές επιδόσεις και το impact του Νικ Καλάθη στο παιχνίδι έχουν τραβήξει βλέμματα και οι πρώτες συγκρίσεις με το τοτέμ του είδους Δημήτρη Διαμαντίδη είναι φυσιολογικό να γίνονται. Ο Καλάθης είναι πραγματικά αδιαπέραστος. Ball Hawk από τα λίγα, προκαλεί εκνευρισμό σε κάθε αντίπαλο όταν βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον μιας πάσας από τη μπάλα και αμύνεται σεμιναριακά μακριά από αυτήν, ελέγχει τη ντρίμπλα στο αμυντικό transition όσο λίγοι, είναι ανθεκτικός και εξαιρετικός ριμπάουντερ. Πέρυσι ΄(όταν ο παίχτης στηνόταν στο ..απόσπασμα) εδώ πέρα γράψαμε ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός PG στην Ευρωλίγκα. Φέτος σας λέω ότι είναι ο καλύτερος αμυντικός παίχτης σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν κάποιοι Χάνγκα και Χάινς..Ένας ένας οι σπουδαίοι guards χτυπούν στον “βράχο” που λέγεται Καλάθης και χάνονται στο κενό. Όμως ο Διαμαντίδης είναι το ίδιο το έπαθλο.. Στα prime του η πιθανότητα του να σκοράρεις “πάνω του” είχε φτάσει στα όρια του μύθου. Σαν τα θαύματα που ακούς ότι γίνονται αλλά στη πραγματικότητα ποτέ δε βλέπεις.. Ο (πιο καλοπροπονημένος, American product γαρ..) Καλάθης είναι τουλάχιστον το ίδιο καλός (πιθανόν καλύτερος) στο να κυνηγήσει και να κλειδώσει έναν σουτέρ μέσα σε ένα δάσος από screens όταν ο Διαμαντίδης χρησιμοποιούσε τη διορατικότητα και τα καταπληκτικά του χέρια για να ελέγξει τη κίνηση της μπάλας και να προκαλέσει Deflections. Ως Help Defender ο 27χρονος γκαρντ των πρασίνων είναι εξαιρετικός όμως ο Διαμαντίδης θα έκανε τον Πίπεν να αναφωνήσει από θαυμασμό βλέποντας το performance του. Και μη ξεχνάτε τα Chasedown blocks και συνολικά την άμυνα ψηλά του πρώην αρχηγού του Παναθηναϊκού.



Φυσικά, μιας και μιλάμε για αμυντικές αντιδράσεις, αυτές που αφορούν το performance του πάνω από το καλάθι πήρε για ένα μεγάλο διάστημα τη μορφή θρύλου, σαν τις χειμωνιάτικες ιστορίες που διηγούνται γύρω από το τζάκι οι γιαγιάδες στα χωριά της Ρωσίας και των Βαλκανίων στα φοβισμένα εγγόνια τους και περνούν από γενιά σε γενιά. Ήταν κάποτε ένα “τέρας” που με τα πλοκάμια του έπνιγε πεντάδες ανθρώπων.. Τα chasedown blocks του ήταν το κερασάκι στη τούρτα. Το στοιχείο που σκορπούσε ..θάνατο ανά την Ευρώπη. Πόσες φορές δεν έχουμε γίνει μάρτυρες της σκηνής ενός αντιπάλου να κλέβει τη μπάλα φεύγοντας σφαιράτος στο καλάθι και κάπου στη μέση του δρόμου να συνειδητοποιεί ότι στο κατώφλι του βρίσκεται ο Διαμαντίδης.. Η ψυχοσύνθεση του επιτιθέμενου εκείνη τη στιγμή χρίζει διατριβής. Είναι σαν να βλέπεις τον Μαύρο καβαλάρη να σε κυνηγά γνωρίζοντας το τέλος σου. Είναι μια σκηνή από τον κύκλο της ζωής στην Αφρικανική σαβάνα όπου το λιοντάρι κυνηγά το φοβισμένο ελάφι.. Κεφάλια κολλούσαν στο ..ταμπλό, μπάλες στις κερκίδες, ηθικά και εγωισμοί έφταναν στο πάτωμα. Ο Διαμαντίδης ήταν απλά παντού. Ένα είδος τιμωρίας για τους αμαρτωλούς απέναντι στις 10 εντολές της πράσινης άμυνας..”


Aς βάλουμε λοιπόν τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Ο Καλάθης αξίζει κάθε ευρώ του συμβολαίου και αποτελεί (εντελώς αξιοκρατικά) τον νέο ηγέτη στη καινούργια εποχή των πρασίνων. Ας λάβουμε υπόψιν ότι ακόμα δεν έχει συμπληρώσει τα 28 του χρόνια.. Προσωπικά λατρεύω το παιχνίδι του και αυτό το gritty style που δίνει άλλη υφή στο πράσινο backcourt. Όμως ο Διαμαντίδης (ακόμα τουλάχιστον ) είναι κάπου αλλού. Όχι μόνο αναφορικά με την ικανότητα των δύο στα μετόπισθεν αλλά συνολικά ως πακέτο παιχνιδιού. Η βασική (μεταξύ άλλων) διαφορά του Διαμαντίδη (και αυτό είναι άκρως τιμητικό για τον Νικ) εντοπίζεται όταν το χρονόμετρο παίρνει τον κατήφορο και τα δευτερόλεπτα τρέχουν για να αγκαλιάσουν τον μηδενισμό. Η συναισθηματική του νοημοσύνη, το σταθερό του χέρι και η αυτοπεποίθηση με την οποία ενεργούσε υπό καθεστώς πίεσης τον ανέβασαν στον Όλυμπο. Για τον Καλάθη (που τώρα μπαίνει στα prime του) το γεγονός ότι μια τέτοια πρώτη σύγκριση (έστω) με σημείο αναφοράς την αμυντική ικανότητα των δύο, αποτελεί αν μη τι άλλο παράσημο..





Υ.Γ: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις ένα Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι στη Νέα Υόρκη..


Υ.Γ1: Oι Warriors πρέπει να καταλάβουν ότι στο ματσάρισμα με τους Καβς ο Draymond Green είναι ο πιο σημαντικός τους παίχτης. Βασικά, πρώτα πρέπει να το καταλάβει ο ίδιος ο Green..

Tρομερός Kyrie και πάλι. Πετάει δηλητήριο όπως λίγοι στη λίγκα..



Υ.Γ2: Kαλώς εχόντων των πραγμάτων, στις επόμενες ημέρες το Hoopfellas θα περάσει σε μια νέα εποχή και μαζί του όλοι εμείς μαζί σαν κοινότητα. Η σκέψη μου για τη νέα σελίδα βασίστηκε στο να κάνει την επικοινωνία μας ακόμα καλύτερη, τη περιήγηση σας πιο λειτουργική χωρίς να χαθεί η αμεσότητα. Γιατί απλά η επικοινωνία μας είναι η καρδιά αυτού που έχουμε χτίσει μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Θα υπάρξει ενημέρωση μέσω της σελίδας του Ηοopfellas στο FB και φυσικά μέσω το μπλογκ..

316 σχόλια:

  1. Χρονια πολλα και καλη χρονια να εχουμε.
    Το τσσκ φενερ ηταν απο τις ματσαρες που περιμενα να δω ομως λιγο με ξενερωσε.. Τοσο τα λαθη της τσσκ οσο και το περφορμανς τους στην αμυνα.
    Στην παραταση δεν κατεβηκαν ποτε στο γηπεδο οι ρωσοι..
    Για παο φανηκε ποσο αναγκαιος ειναι ενας παιχτης σαν τον τζεντιλε στην ομαδα.. σκληρο 3αρι που μπορει να παιξει ξυλο και στην επιθεση θα δωσει το κατι παραπανω με κινησεις που δεν τις εχουν τα 3αρια μας.
    Ο γκαμπριελ ναι μεν απο τις καλυτερες μοναδες που μπορουσαν να ερθουν σαν παιχτης αλλα δεν μπορει να βοηθησει με βαρια κορμια ενω επιθετικα βρισκει ρυθμο απο το τριποντο.
    Μακαρι ο γκιστ να ερθει αλλιως θελουμε 5αρι. Νομιζω οτι ο παιχτης στα γκαρντ παει περιπατο μετα και απο την ελευση του ιταλου αλλα η τρυπα στο 5 πρεπει να κλεισει οπως και να εχει.
    Για τον Νικ θα τα λεω σε καθε ποστ μου.. ο παιχτης αυτος δεν υπαρχει, ο κοουτς τον εχει φιαξει και εχει κρυψει αδυναμιες του αλλα ο νικ αυτη την στιγμη μοιαζει με τον σουπερμαν σε αναβολικα!! Μαρκαρει, κοβει, κλεβει, τρεχει , σουταρει ,ποσταρει και μαζευει κα τα ριμπαουντ.. μαυρο σκυλι του πολεμου ακομη και αν ειναι στο παρκε γεματα 35 λεπτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρονιά Πολλά Δημήτρη, Kαλά Χριστούγεννα. Ρε μπαγάσα New York ήσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά Jim, καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά να έχουμε! Ευχαριστούμε για το γιορτινό άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια καλά, χρόνια πολλά, χρόνια ευτυχισμένα για σένα, την οικογένειά σου Δημήτρη αλλά και όλα τα παιδιά εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xρόνια πολλά και σε σένα ρε αδίστακετε ΠΙΠΙΝΟΦΑΓΕ :-)

      JB

      Διαγραφή
    2. αχαχαχα ρε τέρας, θα τα ξαναπούμε πρωτοχρονιάτικα

      Διαγραφή
    3. Χρόνια πολλά Παναγιώτη, ότι καλύτερο εύχομαι..

      Διαγραφή
  6. Jim το ποσο σημαντικος ειναι ο Γκριν το γνωριζουν και οι διαιτητες αλλιως δεν εξηγουνται τα δυο ανυπαρκτα φαουλ πανω του που εβγαλαν ολη την ομαδα εκτος ρυθμου.παντως για εμενα ακομα παραμενουν φαβορι οι GS!Υ.Γ.1.ποσο παιχταρα ειναι ο ΚD φαινεται απο τα νουμερα του λες κ δεν αλλαξε ποτε ομαδα! Υ.Γ.2 Που οφειλεται η πτωση του Καρι?(λες και εχει ξενερωσει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΦΛΟΣ !!!
    ===================================

    Βρήκαμε επιτέλους ένα στοιχείο καλά κρυμένο της προσωπικότητας του, για τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων.
    Γι'αυτόν τον γεροντάκο με τα άσπρα μούσια και την κοκκινόασπρη στολή (το μόνο που τον χαλάει :-) ) που γέμιζε ελπίδα τις παιδικές μας καρδιές και δώρα τη διψασμένη για παιχνίδι πρώτη μας νιότη.
    364 μέρες υπομονής στις παιδικές μας ψυχούλες, μέχρι να ξαναέρθει παραμονή πρωτοχρονιάς, για να ζητήσουμε από τον Αγιο Βασίλη το δώρο που λιγουρευόμασταν ένα χρόνο ολόκληρο.
    Για να του ζητήσουμε να ντύσει με γεναιόδωρη προσφορά την πιό μεγάλη μας παιδική στέρηση.
    Πόσες φορές δεν τον είχαμε φανταστεί να πρακάρει το έλκυθρο έξω από την πόρτα του διαμερίσματος μας η στην αυλή της μονοκατοικίας που ζούσαμε ;
    Απειρες φορές.
    Πόσες φορες δεν φανταστήκαμε τι κρύβει μέσα από το κόκκινο του καπέλο του ;
    Ασπρα μαλιά ή μήπως μιά γυαλιστερή καράφλα ;;;;
    Και να που ήρθε ο καιρός για μάς τους Παναθηναικούς να μάθουμε τι κρύβει ο Αγιος Βασίλης μας κάτω από το κόκκινο του καπέλο.

    ♣ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΡΑΦΛΟΣ.
    ----------------------------------------------------------

    Και ίσως να μην χρειαστεί να περιμένουμε άλλο εναν χρόνο για να δούμε το επόμενο δώρο του.
    Μπορεί να μάς το φέρει με το τέλος της Ανοιξης.
    Γιατί όπως λέει κι ένα παλιό καλό άσμα της εποχής του γεροντάκου......
    "Ηρθες με την Ανοιξη και μου'φερες αυτό που καρτερούσα"

    Jim...οπληκτος

    YEA baby.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά Jim χρόνια πολλά σε όλους τα μέλη της κοινότητας του hoopfellas. Υγεία και ευτυχία για εσάς και όσους αγαπάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χρονια πολλα jim και στην παρεα.......περσι ελεγα για λεμπρον και με κοροιδευανε....φετος λεω οτι οι τελικοι θα ειναι οι πιο ευκολοι των τελευταιων ετων....οι γουοριορς θα κανουν πλακα το περσινο μαθημα ηταν πολυ μεγαλο και φετος θα παρουν τα μετρα τους......stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρονια πολλα σε ολους με υγεια.Τζιμ πολυ ωραιο χριστουγεννιατικο δωρο το αρθρο σου,ευχαριστουμε.Προσωπικα εκτος βεβαιως της αρτιας μπασκετικης αναλυσης σου,οι παρομοιωσεις και οι παραπομπες που κανεις σε λογοτεχνικα κειμενα,μου αρεσουν παρα πολυ.Καλη επιτυχια και στο νεο εγχειρημα,αν και ειναι σιγουρη...
    3dbigfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλη χρονια σε όλους...
    Αναμένουμε την σελίδα!!!
    Ευχαριστούμε για το πολύ ωραίο άρθρο και όλες τις πληροφορίες.
    1.Περί Παναθηναϊκού:Το two guard lineup με Καλάθη-Τζέϊμς λες φίλε Τζίμ ότι θέλει καλό σουτέρ στο "3".Ρίβερς ας πούμε που τον έχει.Μηπως εδώ κολλάει ο Τζεντίλε?Λέω εγώ...
    Λες κάποια πράγματα για Νίκολς θα ταίριαζε ο Ντάριους Μίλλερ?Θα ταιριάζε ας πούμε ο Σάντερς ίσως καλύτερα?
    Πίστεύεις ακόμα ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται γκαρντ.Για μένα μπορεί να παίξει και έτσι αν δεχτούμε ότι ο Τζέϊμς θα βελτιωθεί και άλλο στο οργανωτικό κομμάτι.Έχει καλά στοιχεία για point guard,ενώ είναι ήδη γνωστό ότι δημιουργεί πρώτα για τον εαυτό του.
    Θεωρείς και εσύ ότι το γεγονός ότι πλέον ο Καλάθης ποστάρει κοντύτερα Γκάρντς είναι έργο Πασκουάλ?Γιατί σε κάποια φάση λες ότι τον Βοηθήσε ο Καταλανός.
    Για εμένα είναι 100% έργο Πασκουάλ αυτό.

    2.Περι Ολυμπιακού:
    Είμαστε σίγουροι ότι ο στόπερ που ψάχνει είναι ψηλό Γκαρντ τύπου Χακετ?
    Τελευταία πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι ίσως να μην είναι τέτοιος παίχτης.Ακουστηκε λέει ο Γιοβιτς άρα αν το δεχτούμε αυτό γιατί δεν θα έκανε και κάποιος παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά.Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός χάνει από τη δημιουργία και όχι τόσο από τους ψηλούς του.
    Εννοείται ότι χωρίς Πρίντεζη υπολείπεται του ανταγωνισμού.Επίσης το έργο του στις 6/1 θα είναι δύσκολο και εάν χάσει αλλάζει το μομέντουμ.Αν και μεταξύ μας ο Ολυμπιακός έχει πιο πολλές ελπίδες με μειονέκτημα να φτάσει στην Πόλη!!!
    Για μένα ο Ολυμπιακός δεν έχει παίχτη να δημιουργήσει σκορ μόνος του(πλην Σπανούλη).Ο Τρινκιέρι έδωσε προκλητικά κάποια σουτ και μπήκαν ελάχιστα.
    Επίσης ενώ ετοιμάζει τον Παπαπέτρου για 4άρι σε αυτό το παιχνίδι έριξε στο 4 τον Αγραβάνη.
    Θεωρείς ότι ο Παπαπέτρου είναι καλύτερος στο 4???Γιατί να επέλεξε άραγε τον-ανέτοιμο όπως φαίνεται-Αγραβάνη???
    Πάνω που μειώνει τη διαφορά ο Ολυμπιακός κατεβάζει τη μπάλα ο Γκρίν και μετά από ανεξήγητο χορευτικό κάνει έρμπολ.Δείγμα και αυτό της έλλειψης στο δημιουργικό κομμάτι.Αντί του Γιανγκ το Καλοκαίρι θα ήθελα να δω τον Κόλτον Άϊβερσον.
    Θεωρώ ότι είναι σέντερ που ταιριάζει στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού.

    3-Περί ΤΣΣΚΑ:Δεε θέλω να σχολιάσω τη Φενέρ αλλά μόνο ο την ΤΣΣΚΑ.Έχει αδυναμίες που τις κρύβει πολύ καλά ο coach Ιτούδης.Στην άμυνα με αλλαγές από τον αντίπαλο π.χ αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα κατ εμέ.Επίσης δεν ξέρω αλλά ο Όγκουστιν δεν μου φαίνεται και η καλύτερη επιλογή στην εμπροσθοφυλακή των Ρώσων.Πάλι θεωρώ ότι ένας Βοιγκτμαν ίσως και να ήταν καλύτερη επιλογή.

    Υ.γ.Νταρουσαφάκα κύριοι.Η ομάδα που φωνάζω από το καλοκαίρι ότι θα είναι έκπληξη.Ευχαρίστως να της άλλαζα τον Ερντέν με κάποιον άλλο η και τον Σλότερ και ίσως και τον Άλντεμιρ.Οχι όλους αλλά 1 ή 2 από αυτούς.Θα είναι σίγουρα στην 8άδα σε αντίθεση με την Εφές που θα δώσει ταιραστια μάχη για την 8άδα.Βέβαια με τον Πολ αντί του Κότον δείχνει άλλη ομάδα...

    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρονια πολλα!! τι εννοεις εκπληξη?? γιατι ειναι εκτος 4αδας μχρι τωρα και ουσιαστικα ειναι ενα κλικ κατω απο τους πανω της. Στην 8αδα θα δυσκολευτει πολυ να μπει και αν μπει θα ιεναι επειδη η μπαρτσα ειναι πραγματικα κακη!!!
      Για τα λεφτα που εριξε και τον κοουτς που εφερε και για πρωτη χρονια θα ελεγα κανει μια φυσιολογικη πορεια

      Διαγραφή
    2. Εννοώ οτι χωρίς να ξοδέψει μία περιουσία και με 3 παίκτες eurocup(με τους 2 βασικούς πυλώνες)
      Πηγαίνει εξαιρετικά.
      Το καλοκαίρι όλοι λέγανε περιμένουν την έκπληξη από Εφές και Μπαρτσελόνα ή και κάποιοι λίγοι και Μακάμπι ή Αρμάνι.
      Πες μου μία ομάδα που έχει κερδίσει ΤΣΣΚΑ,Ρεάλ και Φενέρ.Μια όχι δεύτερη...
      Καμία θα σου πω εγώ.Είναι φανερό ότι της λείπει ένας ποιοτικός σέντερ και δεν αποκλείεται να έρθει.Μεχρι στιγμής έχει καταφέρει να παίξει εξαιρετικά σε ορισμένα παιχνίδια.
      Θα σου έλεγα δε ότι είναι πολύ πιθανό διπλό στο ΣΕΦ,με δεδομένο ότι παίζει καλύτερα εκτός.
      Όσο για τους από πάνω της η διαφορά είναι στη μια νίκη αν δεν κάνω λάθος.Μια γκέλα και φτάνει τετράδα.
      Αν και μεταξύ μας δεν την είχα φαβορί για την κούπα αλλά για την 8άδα αρχικά.Δείχνει ότι θα είναι 80% στην 8άδα.
      Να στο πω πιο απλά...
      Αν είχε μία ομάδα πλεονέκτημα ποιον λες να ήθελε αντίπαλο?
      Μπάμπεργκ,Νταρουσαφάκα η Μπαρτσελόνα???

      ΤζεΒεΛέΚος

      Διαγραφή
  12. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και αλληλεγγύη. Χρηστάρα Ταυ, πολύχρονος κι ό,τι επιθυμείς.

    Ωραία ματς το διήμερο. Αν μένει κάτι ως διαπίστωση είναι ότι ακόμη και τώρα που βγαίνει ο Δεκέμβρης και είμαστε στα μισά του δρόμου οι ομάδες δύσκολα κάνουν δύο σερί καλά ματς τις εβδομάδες με τις διπλές αγωνιστικές. Μερικές μάλιστα από επιλογή. Η Μπάμπεργκ ‘’άφησε’’ το ματς στην Μαδρίτη και χτύπησε το εντός με ΟΣΦΠ, ο Αστέρας τα ίδια κλπ. Επίσης, είναι ξεκάθαρο πια ότι ομάδες που παρουσιάζονταν ως απλοί κομπάρσοι κάνουν θόρυβο όπως η Ζαλγκίρις, η Ούνιξ και ο Αστέρας. Θα είναι σημαντικός ο αριθμός των ζημιών που θα κάνουν όπως και το μέχρι πότε θα τις κάνουν.

    Στα δικά μας, καμία έκπληξη απ’ την ήττα και την εικόνα του Ολυμπιακού. Η απουσία του Πρίντεζη και η έλλειψη 4ου γκαρντ ήταν too much απέναντι σε μια ομάδα πολύ καλά οργανωμένη και δουλεμένη που η βαθμολογική της θέση δεν λέει την αλήθεια. Περισσότερο απ’ όλα πρέπει να σταθούμε στην επιμονή του Τρινκέρι να σημαδεύει στην επίθεσή του τον αμυνόμενο Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός έχει ένα πολύ σοβαρό test μπροστά του με τη Φενέρ και μπόλικο ανήφορο. Δεν καταλαβαίνω γιατί αργούν την επιλογή του αντι-Χάκετ ενώ έχουν και το φυσιολογικό ντεφορμάρισμα του Μπίρτς να καλύψουν.

    Ο ΠΑΟ δεν ήταν καλός με την Μπασκόνια που για μένα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα. Κέρδισε για έναν απλό λόγο. Έχει αποκτήσει τον χαρακτήρα της ομάδας που στις κακές επιθετικά βραδιές θα επενδύει στην άμυνα. Κάτι που του έλειπε εδώ και 2 χρόνια. Έτσι τα κατάφερε προχθές κι έτσι θα τα καταφέρνει με ομάδες του δικού του status όπως οι Βάσκοι. Φαντάζομαι την ομάδα όπως είναι τώρα με τον Γκιστ υγιή και αισιοδοξώ.

    Για τον Καλάθη ό,τι και να πεις είναι λίγο. Και πέρσι ήταν πολύ καλός, μην το ξεχνάμε, αλλά δεν είχε το κατάλληλο supporting cast. Και στους περσινούς τελικούς ήταν ο καλύτερος της ομάδας. Φέτος, βολεύεται απ’ την στελέχωση του ρόστερ και απλά ελπίζω όταν θα κάνει την κοιλιά μέσα στη χρονιά να τύχει της αντιμετώπισης που δικαιούται. Εκπληκτικός κι ο Σίνγκλετον που παίζει για δύο. Γενικά, καμιά απ’ τις φετινές προσθήκες δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως άστοχη.

    Για μία απ’ αυτές, όμως, πρέπει να πούμε την αλήθεια. Ο Μπουρούσης είναι κατώτερος των περιστάσεων. Όχι των προσδοκιών που ενδεχομένως υπήρχαν για επανάληψη των περσινών οργίων αλλά των περιστάσεων. Των αναγκών της ομάδας δηλ. Η αντιμετώπιση που τυγχάνει από διάφορους αυτόκλητους προστάτες (μερικούς από δαύτους τους εκτιμώ κιόλας) μάλλον τον εκθέτει περισσότερο παρά τον βοηθά. Το να λέμε ότι ήταν καθοριστικός προχθές είναι αστείο. Δεν μπορούσε να κάνει καλά τον Ντιόπ (πολύ βελτιωμένος φέτος) που πέρσι ήταν η δεύτερη αλλαγή του ενώ πήρε και 2-3 αψυχολόγητες πρωτοβουλίες στην επίθεση. Θα σταθώ σε δύο μόνο σημεία που καταδεικνύουν το πρόβλημα. Ο Μπουρούσης αδυνατεί να τελειώσει με συνέπεια φάσεις στο post που τις έχει ενώ δυσκολεύεται στο αμυντικό ριμπάουντ. Είναι προφανές ότι αλλιώς τα περίμενε κι αλλιώς του προέκυψαν. Πρέπει μέσα σε 15’ χοντρικά να κάνει ό,τι του ζητάει η ομάδα. Ούτε ηγετιλίκια, ούτε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Πρέπει να κάνει με συνέπεια αυτά που αποδεδειγμένα μπορεί. Όταν και αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν ας κάνει και το παραπάνω. Πιστεύω ότι μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος. Η βελτίωσή του είναι επιτακτική ανάγκη καθώς ο Σίνγκλετον δεν θα παίζει όλη τη χρονιά super.

    Κατά τα λοιπά, φαίνεται όλο και περισσότερο πόσο αταίριαστη ήταν η προσθήκη του Γκάμπριελ. Νομίζω ότι με μια σωστότερη επιλογή η ομάδα θα ήταν αρκετά καλύτερη.

    Στα υπόλοιπα, ο Τζόρτζιο αγνόησε τις φιλικές συμβουλές και συνεχίζει να μετράει φάπες. Τα ιταλικά media τώρα ανακάλυψαν τα κουσούρια του Μίρο, καλώς τα παιδιά. Μεγάλο διπλό της Φενέρ με τον Μίλος να θυμίζει τον παλιό κακό Μίλος. Ο Ζοτς βρήκε από σπόντα τον 3ο γκαρντ που του έλειπε στο πρόσωπο του Μαχμούτογλου και ισορρόπησε το back court με τον Βέσελι σε χαμηλές πτήσεις φέτος και τον Ντατόμε άφαντο. Ο Μπαρτζώκας πήρε ανάσα αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά. Ο Αταμάν χαρίζει νέες δροσιστικές στιγμές. Άσε τον Τάιους ελεύθερο, ρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1 για μπορουση

      μιμης

      Διαγραφή
    2. -2 για Μπουρουση

      Μια χαρά παίζει υπο αυτές τις συνθήκες.
      Πιο πολύ κοίταγε να δημιουργήσει μέχρι την έλευση κι αλλου δημιουργού.
      Οσο γινόμαστε ομάδα τόσο καλύτερος θα είναι.
      Μάθε μπάσκετ κι ασε τα ξερολαδικα ποστ.
      Χρόνια πολλά.

      Διαγραφή
    3. Ο Μπουρουσης ειναι σ'ενα πολυ διαφορετικο περιβαλλον απο το περσινο με αλλους συμπαιχτες και αλλο ρολο. Η προσφορα του ειναι ουσιαστικη μεχρι στιγμης και ελπιζουμε να ειναι ετσι ολη τη χρονια. Τα προτερηματα και τα ελλατωματα του ειναι ιδια και δεν αλλαξαν σε σχεση με περσι. Και 100% ευστοχος να ειναι παραπανω χρονο δεν προκειται να παρει οσο ειναι υποχρεωτικο για την ομαδα να δινει αυτος τις ανασες στον Σιγκλετον. Ισως αργοτερα με την επιστροφη του Γκυστ που θα επιτρεψει σχηματα Σιγκλετον-Μπουρουση και Γκυστ- Μπουρουση να παρει περισσοτερο χρονο. Αλλα δεν νομιζω οτι αυτο ειναι το θεμα μας. Πρεπει εμεις να το δουμε διαφορετικα.. γιατι αλλιως και θα πιεζουμε και θα αδικουμε συνεχως τον παιχτη.

      Philby

      Διαγραφή
    4. +1

      για όλα.

      +100

      για Μπουρούση. Πολύ κάτω των περιστάσεων. 1 καλό παιχνίδι και 4 άθλια. Κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα αλλά η εικόνα του και οι αριθμοί του δείχνουν το πρόβλημα. Η εντυπωσιακά καλή παρουσία του Σ΄γκλετον μασκαρεύει το πρόβλημα προς το παρόν αλλά πρέπει ο Μπουρούσης ν' ανέβει πολύ στο μέλλον αλλιώς η απόκτιση ενός 5αριού ή γρήγορης και ομαλής επίστρφής Γκιστ κρίνεται επιτακτική.

      Διαγραφή
    5. Κατω των περιστασεων σημαινει, οτι αυτος με την αποδοση του κρεμαει την ομαδα (τωρα πολυ κατω, μαλλον σημαινει 'δεκα μερες ελεγες'). Ποτε το εκανε αυτο ο Μπουρου ρε παιδια; Χασαμε πουθενα εξαιτιας του; Οι αριθμοι λενε οτι ειναι ο τριτος σε αξιολογηση παιχτης μετα απο Καλαθη και Σιγκλετον και με διαφορα απο τον τεταρτο. Και ολα αυτα εχοντας συγκατοικο στη θεση του εναν υπερπαιχτη οπως ο Κρις. Μακαρι να μας δινανε και οι αλλες θεσεις οσο παιρνει η ομαδα απο τη θεση 5. Σε 2-3 παιχνιδια υστερησε απο τα 14 με το ενα να ειναι αυτο της Βαρκελωνης. Που ειναι η αθλιοτητα;
      Βεβαια και μπορει να ειναι καλυτερος, και θα ειναι αν τον αφησουμε ησυχο, αλλα μην του ζηταμε να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας. Εκτος αν αυτο ειναι που ζηταμε και μετα μας φταινε οσοι λενε μια καλη κουβεντα.

      Philby

      Διαγραφή
  13. Jim εισαι σκετη απολαυση! Καλες γιορτες και κλη χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η πλακα ειναι οτι αυτον τον παικτη (τον Καλαθη) καποιοι μεχρι πριν λιγο καιρο τον εβγαζαν υπερτιμημενο, αμπαλο, τον ελεγαν Στεφανη κλπ κλπ. Γιατι; Επειδη ζοριζοταν να δωσει αυτα που μπορει για διαφορους λογους. Ειτε δεν ηταν ψυχολογικα εκει που επρεπε, ειτε δεν υπηρχε το σωστο πλαισιο για να παιξει σωστα, ειτε αυτα κι αλλα μαζι. Οι παικτες δεν ειναι μηχανες. Ειναι ανθρωποι, εργαζομενοι που η αποδοση τους εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο το περιβαλλον εργασιας τους. Αυτα ισχυουν και για τον Καλαθη και για τον Μπουρουση και για ολους. Να τα θυμομαστε κι οταν μοιραια ο Καλαθης ξαναπερασει φαση κακης αποδοσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρονια πολλά σε όλους!

    Πλήρης ανάρτηση που προσφέρει ηδονή... τα συγχαρητήριά μου

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητε Jim χρονια πολλα κατ'αρχας αλλα για το παιχνιδι της Μοσχας μην επιμενεις οτι το κερδισε ο Ομπραντοβιτς γιατι ολος ο κοσμος ειδε οτι το εδωσε ο Ιτουδης στον κουμπαρο του.Στο τελος της κανονικης περιοδου ο Ιτουδης δεν βαζει τον Χαινς μεσα για την αμυνα που ειναι ειδικος και βαζει τον Ογκουστιν που τα κανει θαλασσα,επισης για το σουτ της απελπισιας του Τεοντοσιτς τι να πει κανεις? Ειναι δυνατον η ΤΣΣΚΑ στην παραταση να εχει μονο 4 ποντους και η Φενερ 20 ποντους? Εσενα σου φαινονται σοβαρα αυτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα σε όλους. Αρχικά να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους φίλους του πιο ωραιου ομαδικου αθλήματος. Αναμένω με ιδιαίτερη ανυπομονησία τη νέα μορφή της ιστοσελίδας και εύχομαι στον Jim ουριο άνεμο σε κάθε νέα του προσπάθεια.

    ΥΓ. Back to back to back χθες με την οικογένεια να παρακολουθεί Knicks - Boston, Cavs - Warriors και Spurs - Bulls και ενδιάμεση παρακολούθηση Muppets: A Christmas Carol. Καλές γιορτές σε όλους 😀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ. Τρομερό το Χριστουγεννιάτικο σας πρόγραμμα..

      Διαγραφή
  18. Χρόνια Πολλά σε όλους!

    Θα θίξω ένα φαινομενικά άσχετο θέμα, αλλά στην πραγματικότητα πολύ σχετικό. Ελάχιστη ενημέρωση υπήρξε για μια σημαντικότατη εξέλιξη στο ΝΒΑ την περασμένη εβδομάδα: την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ παιχτών και λίγκας σχετικά γρήγορα και αναίμακτα (θυμίζω ότι στην προηγούμενη ανανέωση είχαμε λοκ άουτ λόγω διαφωνίας το 2011). Ο βασικός λόγος που η διαπραγμάτευση έληξε τόσο εύκολα είναι ότι τα λεφτά του νέου τηλεοπτικού συμβολαίου με το ABC είναι τόσο πολλά που και οι δυο πλευρές είχαν συμφέρον να συμβιβαστούν προκειμένου να συνεχίσει να ρέει το χρήμα τα επόμενα χρόνια.

    Πώς επηρεάζεται η Ευρωλίγκα από την νέα σύμβαση; Πρώτον, ομάδες και παίχτες συμφώνησαν επιτέλους όλοι οι μισθοί να εναρμονιστούν με το νέο μεγαλύτερο σάλαρι καπ - το οποίο θα αυξηθεί κι άλλο μέχρι τα 100 εκ. δολάρια ανά ομάδα στα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται αναλογικά οι εγγυημένοι μισθοί των ρούκις, οι mid level exceptions, και ο χαμηλότερος εγγυημένος μισθός που πλέον κοντεύει το 1 εκ. δολάρια (ενδεικτικά, το 1995 ήταν 250χιλ. δολάρια). Δεύτερον, αυξάνονται οι μισθοί στο ΝΒDL με σκοπό αυτό να καταστεί πιο ανταγωνιστικό έναντι ξενών λιγκών. Οι ομάδες θέλουν να κάνουν το NBDL κανονικό farm system, όπου κάθε ομάδα θα έχει την δικιά της ομάδα Β' και όπου θα παρακολουθούν την εξέλιξη των παιχτών. Τρίτον, και σχετικό με το δεύτερο, στο ρόστερ κάθε ομάδας του ΝΒΑ προστίθενται δυο επιπλέον θέσεις (από 15 στους 17 παίχτες) για παίχτες που θα κάνουν την διαδρομή ΝΒΑ-NBDL πιο εύκολα.

    Άποψή μου είναι ότι με αυτές τις εξελίξεις το Ευρωπαϊκό συλλογικό μπάσκετ θα έχει τελειώσει σε 5 χρόνια όπως το ξέραμε. Πρώτον, δεν υπάρχει περίπτωση η Ευρωλίγκα να μπορεί να ανταγωνιστεί τους μισθούς του ΝΒΑ για να κρατήσει τους πρωτοκλασάτους παίχτες της. Πλέον ο κάθε Γιουλ και Ντε Κολό θα μπορεί να βγάζει 7-8 εκ. τον χρόνο για να είναι ο 9ος-10ος παίχτης μιας ομάδας στο ΝΒΑ. Δεύτερον, τόσο οι ομάδες του ΝΒΑ όσο και οι νεαροί Ευρωπαίοι παίχτες δεν θα έχουν λόγο να αφήνουν ταλέντα στην Ευρώπη αφού γίνουν ντραφτ (το λεγόμενο draft and stash). Το NBDL θα προσφέρει ικανοποιητική αποζημίωση και οι ομάδες του ΝΒΑ θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη των παιχτών καλύτερα εκεί (βλ. Παπαγιάννης φέτος). Ειδικά ταλέντα από βορειοδυτικές χώρες με λίγη έκθεση στην Ευρωλίγκα (Γερμανία, Γαλλία, Σκανδιναβία) θα τα μαθαίνουμε κατευθείαν στα 20 τους όταν θα γίνονται ντραφτ στις ΗΠΑ. Τρίτον, και οι τελευταίες πιθανότητες να έρχονται αξιόλογοι Αμερικανοί στην Ευρώπη εξανεμίζονται - δεν μιλάω φυσικά για παίχτες επιπέδου Ντάνυ Φέρυ ή Ντομινίκ, αλλά ακόμα και για επιπέδου Ντιλέινι (που τα πάει αρκετά καλά φέτος στους Χοκς). Ακόμα και αν κάποια ταλεντάκια ξεπέφτουν στην Ευρώπη και κάνουν το ξεπέταγμα, θα μπορούν πολύ εύκολα να ξαναγυρίσουν στο ΝΒΑ - ή (όπως ο Μπόμπι Μπράουν) να πάνε στην Κίνα όπου κάθε ομάδα μπορεί να έχει μόνο δυο Αμερικάνους και τα συμβόλαια είναι βασιλικά. Περιπτώσεις τύπου Ράντολφ ή Σίνγκλετον θα γίνουν ακόμα πιο πολύ η εξαίρεση. (συν.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου πω που κάνεις λάθος:

      α.Η ευρωλιγκα παντοτε εδινε λιγοτερο μισθο απο τους Αμερικανους. Παντοτε τα συμβολαια στο ΝΒΑ ηταν υψηλοτερα. Αυτο που κραταγε τους Ευρωπαιους πισω ηταν κατι απλο: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Ο Σαρας πηγε και εφυγε γιατι δεν επαιζε, ο Σπανουλης το ιδιο (μιλαμε για εποχες που οι Ευρωπαιοι δεν ηταν ταμπου),ο Κλειζα επισης. Ακομα και αν δεν συμμετειχαν στο ΝΒDL, οι παικτες φευγανε επειδη δεν θελαν να σκουπιζουν το παγκο ή να παιζουν 5-6 λεπτα.

      β. Οι ΗΠΑ δεν ειναι μονο Βοστονη, Ωκλαντ, Νεα Υορκη. Υπαρχει και το Φοινιξ στη μεση της Ερημου, το Σαρλοτ που ειναι μικροτερο της Πατρας, το Ντιτροιτ που μπροστα του ο Αγιος Παντελεημονας ειναι πολυτελης περιοχη αναψυχης. Το να στειλεις 20χρονο Ευρωπαιο να παει στις ΗΠΑ, σε μια αλλη κουλτουρα στη μεση του πουθενα μπορει να τον τσακισει ψυχολογικα. Ο Πορζιγκινς ζει ζωααρα στη Νεα Υορκη αλλά υπάρχουν αρκετοί που σε 2-3 έτη σπάνε και γυρίζουν πίσω. Ειδικά αν τους στειλουν να παιζουν με τους αστακους του Μαιν και τα κριαρια της Νεβαδα. Γιατι αλλο να εισαι απο τη Ριγα και να παιζεις στη Μοσχα και αλλο να εισαι απο τη Σικελια και να ζεις καπου στη Μινεσοτα.

      γ. Η Ευρωλιγκα επισης αναμενεται να αρχισει να δινει περισσοτερα λεφτα. Δες ποσο ανεβηκε η συμμετοχη των φιλαθλων φετος, ποσο περισσοτερα λεφτα βγαζουν μεσω χορηγων.Οσο και να λεει ο Μπερτομεου πως δε θα μεγαλωσει η λιγκα, εγω δε βαζω το χερι μου στη φωτια πως στο απώτερο μελλον δε θα δουμε 20 ομαδες να συμμετεχουν με εκπροσωπηση για 2η ομαδα απο το Ισραηλ και τη Γερμανια ή αλλη μια χωρα απο τη Γαλλια. Πολλοι αγωνες, πολλοι φιλαθλοι, πολλοι χορηγοι μεγαλυτερος τζιρος. Ειμαστε στα 25-30 περιπου εκατομμυρια ανα ομαδα φετος, αυτο ευκολα μπορει να παει στα 40 με περισσοτερους χορηγους και αγωνες. Ειδικα αν τα βρουν Φιμπα-Γιουρλιγκ...

      Δε θα φτασουμε το μπατζετ του ΝΒΑ ποτε ΑΛΛΑ δε θα διαλυσει και η διοργανωση. Χώρια την ισοτιμια ευρω δολλαριου οπου κανεις ποτε δεν εχει ιδεα για το πως θα κινηθει. Το δολλαρι ενισχυεται (και θα ενισχυθει) για τα εποενα 4 ετη αλλα μου εγγυασαι εσυ πως σε 7 ετη απο τωρα θα ειναι στο 1-1 και οχι στο 1-1.5;

      Διαγραφή
    2. Ολοσωστος 6.09 ο καθε παιχτης θελει να παιζει.. και θελει να παιζει και σε καλο πρωταθλημα. αλλος αν ειναι για τα λεφτα πανε ΚΙΝΑ.
      Η Αμερικη εχει και τα τρελα ταξιδια.. εχει και το μακρια απο την οικογενεια..
      Βεβαια οι αμερικανοι ξενει θα ειναι πιο δυσκολο να ερθουν αφου θα βγαζουν λεφτακια απο την μικρη λιγκα!! Παιχτες τυπου οκαρο που ερχονται απο αναγκη δυσκολο να ερθουν. Αλλα και παλι η μικρη λιγκα δεν ειναι τιποτα αλλα απο αγωνες που απλα φιαχνουν τους αριθμους. Δυσκολο καποιος παιχτης να βελτιωθει εκει ποσο μαλλον να αναδειχτει.

      Διαγραφή
    3. Και οι δυο εχετε πολυ ευστοχες προσεγγισεις αλλα πιστευω οτι η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση. Γιατι μπορει να αυξανονται τα χρηματα αλλα δεν αυξανονται οι θεσεις οποτε παντα θα υπαρχει υλικο και για την Ευρωπη. Στα αμεσως επομενα χρονια παντως θα ειναι καπως αποτομο το φαινομενο αλλα σιγα-σιγα πιστευω θα επελθει καποια ισορροπια. Στο κατω-κατω παντα ετσι γινοταν με τους πολυ καλους παιχτες απλα τωρα το ΝΒΑ θα τρυγαει και στο ενα κλικ πιο κατω. Το θεμα ειναι να ανεβει επιπεδο η ιδια η ευρωλιγκα και απ'οτι δειχνει η φετινη διοργανωση τα περιθωρια υπαρχουν. Δεν θεωρω οτι το ΝΒDL οπως και να εξελιχθει ειναι πραγματικη απειλη σε αντιθεση με τις παθογενειες στο ευρωπαικο μπασκετ που μοιαζουν πιο επικινδυνες.

      Διαγραφή
    4. Θέλω επίσης να σημειώσω πως ναι μεν θα ανέβει το Σαλαρι Καπ αλλά θα ανέβουν και οι μισθοί των πρωοτοκλασάτων παιχτών που θα καλυψουν το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης και αναλογικά τα χρήματα που θα περισσεύουν για τους καλούς Ευρωπαίους θα είναι σίγουρα λίγο παραπάνω αλλά όχι τόσα πολλά όσα αναφέρεστε.

      Διαγραφή
  19. Χρονια πολλα,υγεια,υγεια και υγεια σε ολους(και σε τιποτα λεφτα δεν θα λεγαμε οχι)!τριφυλλαρα 3 ματς ερχονται,3 νικες και εχεις καπαρωσει το πλεονεκτημα παμε γερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. (συν.)

    Δεν ξέρω για σας, αλλά αυτό που έγραψε ο Δημήτρης για την πεντάδα της Εφές με Γκρέιντζερ-Χάνεϊκατ-Ντάνστον κλπ. είναι για μένα εικόνα από ένα δυστοπικό μέλλον του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ένα μέλλον όπου η Ευρωλίγκα δεν θα είναι ούτε ένα είδος κολλεγιακού μπάσκετ για καλούς Ευρωπαίους παίχτες ούτε ένα NBDL υψηλού επιπέδου, αλλά μια ενδιάμεση μετριότητα και των δυο μοντέλων. Μια λίγκα Αμερικάνων τύπου Γουίλμπεκιν και Ευρωπαίων τύπου Γιανκούνας, Σιμόνοβιτς και Σλούκα, από χώρες με μπασκετική παράδοση όπου η Ευρωλίγκα έχει αίγλη αλλά οι ίδιοι απλά δεν μπορούν να παίξουν στο ΝΒΑ.

    Οι ομάδες του ΝΒΑ πλέον έχουν βελτιώσει το σκάουτινγκ τους και την ικανότητα να αναπτύσσουν παίχτες. Οι εποχές που ντραφτ γινόντουσαν ο Μίλιτσιτς και ο Κορόλεφ και η Ευρωλίγκα είχε την τύχη να κρατάει τον Βούιτσιτς, τον Παπαλουκά και τον Σκόλα έχουν περάσει. Πλέον μια ομάδα όπως οι Νάγκετς μπορεί να βρίσκει και να αναπτύσσει τον Νούρκιτς και τον Γιόκιτς χωρίς εμείς καν να έχουμε πάρει χαμπάρι από που ήρθαν. Πλέον ακόμα και παίχτες με νοοτροπία ρετρό και ιστορικό perspective όπως ο Σάριτς δεν θα έχουν λόγο να μένουν στην Ευρώπη πέρα από τα 22 τους. Το ΝΒΑ θα έχει 60 επιπλέον θέσεις ρόστερ να διαθέσει - φανταστείτε την σημερινή Ευρωλίγκα μείον (όχι τους 60, αλλά ας πούμε) τους 30 καλύτερους σημερινούς παίχτες της και αντικαταστήστε τους με 30 Γουίλμπεκιν. Σε 5 χρόνια αυτό μπορεί να είμαστε - μια καλύτερη εκδοχή της σημερινής ιταλικής ή γερμανικής λίγκας με τις στρατιές undrafted Αμερικανών.

    Όπως έχω ξαναγράψει εδώ, μια ξεχωριστή Ευρωπαϊκή λίγκα μπορεί να είναι βιώσιμη και ανταγωνιστική σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο αν μπορεί να κρατάει ένα μίνιμουμ αριθμό Ευρωπαίων αστέρων προκειμένου να διατηρεί και την ιδιότητά της ως θερμοκήπιο νέων εξελίξεων στο παγκόσμιο μπάσκετ (από αυτό το θερμοκήπιο άλλωστε 'ψώνισε' το ΝΒΑ από τα τέλη των 00s και μετά για να μετεξελιχτεί στο σημερινό pace and space υπερθέαμα). Κατά την γνώμη μου (αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα) αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν η Ευρωλίγκα κλείσει ακόμα περισσότερο σε 8-10 ομάδες, ενδεχομένως με μέρος αυτών να μην είναι παραδοσιακοί σύλλογοι όπως τους ξέραμε αλλά ομάδες-franchises σε πόλεις όπως το Παρίσι ή το Βερολίνο.

    Εν πάση περιπτώσει, το όλο πράγμα χρειάζεται σκέψη, και ίσως μια απευθείας διαπραγμάτευση ΝΒΑ-Ευρωλίγκας (αν και δεν βλέπω πώς το ΝΒΑ θα χαριστεί στην Ευρώπη όταν έχει διακηρυγμένο στόχο να κάνει το NBDL ανταγωνιστική και κερδοφόρα λίγκα).

    Παραδόξως, αυτή που μπορεί να είναι στην right side of history μπορεί τελικά να είναι η ΦΙΜΠΑ η οποία θα μπορεί να έχει πρόσβαση στους Ευρωπαίους αστέρες του ΝΒΑ έτσι κι αλλιώς στις εθνικές της διοργανώσεις. Αν και κάτι μου λέει ότι, σε μερικά χρόνια, μπορεί να δούμε το ΝΒΑ να λαμβάνει πρωτοβουλίες και στο μέτωπο των καλοκαιρινών τουρνουά εθνικών ομάδων (και γιατί να μην το κάνει αν, δυνητικά, το 40-50% των παιχτών ενός Ευρωμπάσκετ θα αγωνίζεται στο ΝΒΑ ή στο NBDL ή θα έχει γίνει ντραφτ).

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συνεχεια της απαντησης παραπανω:
      Ο πιο σιγουρος τροπος να αυτοκτονησει η Λιγκα ειναι με ομαδες φραντσαιζ τυπου Παρισι Βερολινο. Σιγουρακι ομως, σαν το ΟΣΦΠ Ερυθρος 1.

      Ομαδες σε πολεις γνωστες ΔΙΧΩΣ μπασκετικο κοινο, δλδ διχως φιλαθλους που θα ενδιαφερονται να αγορασουν διαρκειας, φανελες, σημαιακια, να παραγουν τζιρο δεν εχουν μελλον σε μια αναπτυγμενη Ευρωλιγκα. Τα μεγαλες πολεις ειναι για τους Ασιατες τουριστες, οχι για να πουλησεις μπασκετικο προιον με προοπτικες. Εδω θες ομαδες οπως τη Βασκονια και το Καουνας, το (φετινο) Μιλανο και τον ΠΑΟ, την παλια Παρτιζαν, τη Σιενα ή τους φανατικους της Χαποελ. ΑΝθρωπους που θα γεμισουν ενα γηπεδο 10000 φιλαθλων, θα βοηθησουν την λιγκα να προμοταρει το προιον της και θα σπρωξουν το μπατζετ των ομαδων. Συμφωνω πως ομαδες τυπου Εφες, Νταρουσαφακα, Γιουνιξ δεν εχουν μελλον, ισως και Βαβεργη (εκτος και αν εχουν πλουσιους ιδιοκτητες. Αλλα το να κανεις μια λιγκα με 10 ομαδες αψηφει καθε ψηγμα κοινης επιχειρηματικης λογικης και θα οδηγησει ακριβως στο αντιθετο απο οσα υποστριζεις. Εδω στο εχουμε ξαναεπισημανει οταν το σχολιαζες παλαιοτερα και δεν μπηκες καν στον κοπο να απαντσεις, απλα συνεχιζεις απτοητος.
      Πώς ακριβως θα ανεβασεις το τζιρο διχως αρκετες ομαδες; Πως θα κοψεις εισιτηρια, πως θα πουλησεις φανελες, πως θα βρεις χορηγους μεσω της συνδεσης με την τοπικη κοινωνια;

      Ειναι αφελης (για να μην πω δημιοσιουπαλληλικη που ειναι πιο βαρια κουβεντα) η λογικη λιγες ομαδες με τα ιδια χρηματα ως συνολικο τζιρο. Σοβαρομιλαμε τωρα; Δλδ θα εχεις 10 ομαδες να παιζουν 20 αγωνες, αντε 30 και θα περιμενεις να σου βγαλουν τζιρο αρκετο για 30 εκατομμυρια μπατζετ την ομαδα;

      Στο μονο που εδω εχεις δικιο ειναι στο μετωπο ΝΒΑ-ΦΙΜΠΑ. Εδω ερχεται αυτο που εγραφα παραπανω, πως στο μεσοπροθεσμο μελλον ειναι λογικη μια συμπραξη ΦΙΜΠΑ Ευρωλιγκας με κοινο εχθρο το ΝΒΑ. Αυτη η συμπραξη θα δωσει λεφτα στην Ευρωλιγκα ενώ θα επιτρεψει στην ΦΙΜΠΑ να δει τους κορυφαιους παικτες να συμμετεχουν στα τουρνουα αφου η ευρωλιγκα θα δινει πιο ευκολα αδεια για συμμετοχη των παικτων της. Τελος θα μπορει να κανει τη ζωη δυσκολη των αμερικανων ή ευρωπαιων που δε θα συμμετεχουν. Επι παραδειγματι, θα μπορει να επιβαλλει αποκλεισμο απο τους ολυμπιακους αν δεν συμμετεχεις και στο ευρωπαικο πρωταθλημα.

      Ολα αυτα ομως ειναι πολυ μακρια απο τωρα, το 2022 όπως κινούμαστε δεν είναι εύκολο να προβλέψεις τις εξελιξεις.

      ΥΓ. Το ΝΒDL κερδοφορα λιγκα; Και δη σε πολιτειες πού εχουν ήδη αγώνα ΝΒΑ; Καλά χαιρετίσματα. Για ποιο λογο ο κατοικος του Τεξας ή της Ινδιανας να παει σε αγωνα NBDL; 'Η Ξεκινούν από την παραδοχή τα τζιμανια του ΝΒΑ πώς θα πάνε και στους δύο οι φίλαθλοι; Δλδ θα δωσει 400 δολλαρια για ενα εισιτριο με το Ντιτροιτ ο κατοικος του Βερμοντ και θα δωσει και αλλα 300 για να δει και εναν αγωνα των αστακων; Εδω περσυ οι τελικοι συγκεντρωνανε 5000 κοσμο σε μια χωρα 350 000 000, το οποιο ειναι λογικο αφου το ΝΒΑ ηδη χανει σε δημοτικοτητα στις ΗΠΑ λογω προβλεψιμοτητας του τελικου νικητη. Και θελει ο Σαντλερ να εχει το κολλεγιακο τιγκα, το ΝΒΑ τιγκα και το NBDL κερδοφορο και ολα αυτα δινοντας 7 μυρια στους Ευρωπαιους που θα σκουπιζουν παγκο. Καλα κρασια, εδώ θα μαστε και θα τα πουμε.

      Διαγραφή
    2. Για να μην εχουμε παρεξηγησεις-5000 ηταν οι θεατες στους τελικους της βοηθητικης λιγκας, αμεσης συναρτησης της θεαματικοτητας του ΝΒΑ.

      Διαγραφή
    3. Το μοντελο που λες ειναι ξενο στην ευρωπαικη κουλτουρα ποσον μαλλον η επιβολη του απο πανω.

      Διαγραφή
  21. καλησπερα και χρονια πολλά!

    Τζιμη περιμένουμε εναγωνίως άρθρο [και νεο site φυσικα] και εσυ ξεκινάς με αναντολού εφές;;; τους εχω δει σε 2-3 ματς και πραγματικα ΔΕΝ μου αρεσουν. Τελευταιο δικου τους αγωνα που ειδα ηταν με Μπαμπεργκ [ρεσπεκτ στον ιταλο], οπου ηταν [στα δικα μου ματια] κακοί. Αυτο το μπασκετ, του στυλ ΝΒΑ [;;], δε συγκινεί καθόλου...
    Θα προτιμουσα αλλες ομαδες στα play off.

    Στα υπολοιπα συμφωνω σε όλα, κυριως για 3D-καλαθη.

    Για το ΠΑΟ-Μπασκονια :
    1. Στο πρωτο μερος, ο σιτο αλονσο κανει συνεχεις αλλαγες [κατι δεν του βγαινει...] και η ομαδα του χανει σε ρυθμο. Σε αντιθεση ο Τσαβι κανει πολυ μετρημενο ροτεισον και ανταμειβεται απο αυτο
    2. Δεν ειχαμε παιχτη σαν τον Τζεημς, να δινει σκορ απο το πουθενα στα νεκρα διαστηματα
    3. ο,τι ισχυει για τον καλαθη ισχυει και για τον σινγκλετον. Δυστυχως αν λειψει ενας απο τους δυο θα εχουμε σοβαρο προβλημα. Οι υπολοιποι ψηλοι μας δεν μπορουν στην αμυνα
    4. Με τοσους παιχταραδες, γιατι ο αλονσο αφησε τα κλειδια της ομαδας του στον [εκτος τοπου και χρονου] λαρκιν; Γιατι δεν δοκιμασε κατι αλλο; [τον ευχαριστουμε σε καθε περιπτωση]
    5. ο πριχιονι αποκτηθηκε για να παιζει ενα χαντ-οφ στα 8 μετρα και μετα τιποτα;;;
    6. μετα απο καθε αγωνα καθομαι και σκεφτομαι : αφου δεν εμπιστευοταν πραγματικα τον πεδουλακη, γιατι δεν πηγε για πασκουαλ [ή μπλατ ή καποιον αλλο] απο το καλοκαιρι;;; τωρα θα ημασταν τουλαχιστον ενα βημα μπροστα

    μιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ¨Εχω μια μικρή αμφιβολία φίλε αν ο Πασχάλης θα έστηνε την ομάδα το καλοκαίρι όπως την έστησε ο Αργύρης...

      Διαγραφή
    2. αυτό ακριβώς θα ήθελα κ εγώ, να τη έστηνε όπως [όσο είναι εφικτό] ακριβώς ήθελε ο ίδιος. Δλδ η πρόσληψη του Πασχάλη έπρεπε να γίνει αμέσως μετά το τέλος των τελικών!

      μίμης

      Διαγραφή
    3. ναι αλλα τοτε δεν θα ειχαμε Σιγκλετον και Τζειμς.ειδικα τον πρωτο τον περιμενε ο Αργυρης 2 μηνες.Ο Σιγκλετον μεχρι τωρα ειναι λιρα εκατο,ο Τζειμς με εκπλησει ολοενα με το σουτακι απο τα 4-5 μετρα,αλλο ροστερ θα ειχαμε αν ειχαμε εξαρχης τον Πασκουαλε.

      Διαγραφή
    4. Εγώ ψήνομαι που ξεκίνησε με Εφες και με τους άλλους γιατί έτσι κορυφώθηκε το ενδιαφέρον και νομίζω το προτιμώ έτσι!

      Διαγραφή
    5. Σχετικα με το 6 φιλε Μιμη μην αποκλειεις να ειναι και καλυτερα ετσι οπως ηρθαν τελικα τα πραγματα και σ'αυτο ισως ειναι πολυ τυχερος ο ΔΓ παρα τις αγαρμπες κινησεις του. Και αυτο γιατι αφενος ο καλοκαιρινος σχεδιασμος δειχνει σημαντικα αποτελεσματα αφετερου υπαρχει ενα μιγμα ιδεων δυο προπονητων. Πιστευω οτι η σωστοτερη κινηση του Πασκουαλ ηταν οτι κρατησε τους βοηθους και συνεχισε να δουλευει κυριως πανω στα υπαρχοντα πλανα της ομαδας. Θα ηταν πιο δυσκολο γι'αυτον το recruitment το καλοκαιρι απ'οτι στον Πεδουλακη που γνωριζε πολυ καλα την ομαδα και απο την αλλη του δινεται η ευκαιρια να δουλεψει με επιλογες και σχεδιασμους χωρις ο ιδιος να εχει προσωπικο κοστος σε περιπτωση αστοχιας ενω αντιθετα θα πιστωθει τα οφελη. Σε καθε περιπτωση δυο-τρεις λυσεις ετοιμες απο αλλους κακο δεν κανουν...

      Διαγραφή
  22. Χρόνια πολλά jimara και σε όλα τα παιδιά .. υγεία πάνω από όλα και πολύ μπασκετακι που είναι το καλύτερο φάρμακο για τις δύσκολες εποχές που περνάμε..θελουμε περισσότερο hoopfellas το 2017 και περισσότερο διάλογο με τον μεγάλο Jim να μας διδάσκει τα σαγηνευτικά μονοπάτια του αθλήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τζιμαρα κι ο Αταμαν εσενα διαβαζει! Φιτιπαλντο στη γαλατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. O Jim εδωσε απαντηση για την συγκριση Καλαθη και Διαμαντιδη στην αμυνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο ΠΑΟ δεν εχει πια αναγκη απο δημιουργο, ΒΡΗΚΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ πισω απο τον Καλαθη.Οποιος εχει ματια, βλεπει ξεκαθαρα πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πείτε και σε μένα που δεν έχω μάτια να δω ξεκάθαρα, ρε παιδιά. Ποιος είναι ο δημιουργός που βρήκε ο ΠΑΟ; Δεν είναι δίκαιο αυτό που κάνετε. Να έχετε καταλάβει κάτι τόσο σημαντικό και να μην το μοιράζεστε με τους τυφλούς.

      Διαγραφή
  26. Αν ο τζεντιλε συνεχισει να πασαρει ετσι πραγματικα τον βλεπω να μενει ΟΑΚΑ μεχρι να παει (αν παει στην αλλη πλευρα του ατλαντικου) !!
    Εδειξε σε μικρο δειγμα βεβαια τους λογους που αποκτηθηκε.. Δημιουργος σε σωμα 3αριου. Θελω να τον δω και στο 4 σε κοντα σχηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να πεις πως έτυχε; Ο Τζεντιλε τις 3 τελευταιες χρονιες στην Ευρωλιγκα δεν επεσε κατω απο το 2.5 μεσο ορο στις ασσιστ. Ο ανθρωπος "βλεπει" γηπεδο και το κανει συχνα αυτο. Αν ο Πασκουαλ τον ενσωματωσει ετσι ωστε να μοιραζει 3-4 ασσιστ ανα αγωνα, με δεδομενη την περιστασιακη ικανοτητα των Φελντειν Τζειμς και Μπουρουση σε αυτο το θεμα, δεν θα υπαρχει προβλημα διχως τον Καλαθη. Οκ, κανεις τους δεν ειναι ο Καλαθης αλλα αν βγαλουν ολοι απο 2-3 ασσιστ, εληξε το ζητημα.

      Διαγραφή
    2. Ρε chris, από το ντεμπούτο του Τζεντίλε σ’ ένα εντός έδρας ματς με το Ρέθυμνο που η ομάδα σκόραρε 120 πόντους, τα κατάλαβες όλα αυτά;

      Διαγραφή
  27. Χρόνια πολλά σε όλους τους αναγνώστες του blog.

    Τζιμ το κομμάτι για τις αμυντικές επιδόσεις του Διαμαντίδη είναι καταπληκτικό. Έιχα διαβασει ξανα από μόνος μου την παλαιότερη ανάρτηση στην οποία παραπέμπεις και στην οποία περιγράφεις τα χρακτηριστικά του τεράστιου αυτού πάιχτη. Ηλιακά έχω προλάβει την εποχή που ο 3D πηδούσε στο θέο και έκοβε τους guards τα 3α, 4α και τα 5α των άλλων ομαδων (γρηγορους-αλτικους -ψηλους - ογκωδεις -αμερικανους- σερβους- ρωσους- ο,τι ναναι ). Για αυτό και όταν διαβάζω ότι οι αντίπαλοι ένιωθαν σα να τους ακολουθεί ο μαύρος καβαλάρης, χαμογελαω γιατι ειναι απιστευτα ακριβες.
    ΣΙγουρα ο Nick δε μπορει να μαρκαρει ψηλοτερους παιχτες, ουτε να κοψει διεισδησεις αθλητικων παιχτων. Επισης ειμαι σιγουρος οτι οταν ο χρονος σε ενα κλειστο ματς τελειωνει ολοι θα προτιμουσαμε η μπαλα να ειναι στα του 3D παρα του Καλαθη.
    Παρολα αυτα ο Νick ειναι εξαιρετικος παιχτης , πολυ βελτιωμενος τα τελευταια χρονια σε αμυνα και επιθεση. Ο Παναθηναικος ειναι τυχερος που βρηκε ελληνα παιχτη με τετοια χαρακτηριστικα να ηγηθει της μετα Διαμαντιδη εποχης

    Nothingman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ίδιο ποστ ο Τζιμ αναφερει..
      "Ο Διαμαντίδης ήταν το σκοτάδι"

      Οι μελετητές των γραφών θα το θυμούνται αιώνια αυτό και αυτή τη ρήση θα διδάξω στα παιδιά μου.

      TrV

      Διαγραφή
    2. Ειρωνικα το λες TrV?

      Διαγραφή
    3. Όχι φίλε μου,κάθε άλλο.
      Θεωρώ ότι αυτή η ατάκα, όπως και το εδάφιο το οποίο μας ξαναθυμισε ο Τζιμ, αντιπροσωπεύει απολυτα τι τι ήταν ο Μήτσος.

      Είμαι κι εγώ της άποψης ότι ο κόσμος δεν θυμάται των ΔΔ στην απόλυτη ακμή του όταν εκτός από μαέστρος ήταν και τερμινειτορ

      TrV

      Διαγραφή
  28. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Dominic Waters πρώην παίχτη του Άρη. Δεν ξέρω τι ακριβώς βλέπει ο Σφαιρόπουλος σε αυτόν αλλά νομίζω ότι δεν είναι γι' αυτό το επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, αυτό είναι το "μεγάλο" όνομα και ο "ποιοτικός" παίχτης πρώτης γραμμής. Κλαίω..

      Διαγραφή
    2. Ούτε αμυντικός σπεσιαλίστας ούτε δημιουργός.

      Διαγραφή
    3. Είναι και άλλο ένα όνομα μεταξύ των πολύ βασικών υποψηφίων.
      Σας είχα πει ότι ο Ολυμπιακός κοιτάζει κοντο παίχτη σε χώρα Μεσογειακή και όχι με τα στοιχεία του Χάκετ.
      199cm ο Χάκετ παρεμπιπτόντως.
      Να τον ακούτε το Γιαβρούτα...
      Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ κοιτάζει παίχτες με τα στοιχεία του Χάκετ κύριοι.Και τζάμπα το κουράζετε δηλαδή.Ο παίχτης που θα αποκτηθεί δεν είναι στη λίστα του φίλου Τζίμ.

      Κρατήστε και άλλη μία πληροφορία..Ένας που κοιτάζει δεν είναι Αμερικάνος...
      Καλή χρονιά σε όλους!!

      Διαγραφή
    4. Και επειδή δεν το ήξερα να ξέρετε ότι είναι κοντά στον Μαρκ Λαϊονς ο Ολυμπιακός.
      Σας είχα πει ότι δεν ψάχνει αντιΧάκετ.Αυτό το είχα μάθει από δημοσιογράφο κοντά στον Ολυμπιακό.

      Διαγραφή
    5. Εχει τινάξει την μπάνκα στον αέρα ο Σπανούλης.
      Οπότε μένουν ψίχουλα για κάτι καλό.
      Ηδη ο Σλούκας χαιρέτησε γι'αυτό το λόγο.
      Και πάλι καλά να λέμε.
      Ο ΟΣΦΠ έχει ομοιογένεια και δεν φαίνονται καταλυτικά αυτές οι αστοχίες.
      Μέχρι να τελειώσει η παλιά φρουρά.

      Διαγραφή
    6. Γιαβρούτα το έχεις χάσει το παιχνίδι. Μη πας να γίνεις άφρο.

      Διαγραφή
    7. Λοτζο, Μιλου, ΓΙανγκ του χρονου χαιρετουν. Πριντ Μαντζαρς εχουν ανανεωσεις (που λογικα θα εχουν αυξησεις). Του χρονου η χρονια αν δεν αυξηθει το μπατζετ θα ειναι ακομα πιο δυσκολη.

      Διαγραφή
    8. Gregoryyyyy χαθήκαμε φίλε μου. In Greg we trust!
      Από τον επόμενο μήνα back to Athens, ετοιμάσου. Ρε συ από Γιοβιτς κ Θιοντορ στον Γουοτερς; φαντάζομαι θα μέτρησε η προϋπηρεσία του στο σκεπτόμενο μπάσκετ μουχαχα.. :Ρ

      Διαγραφή
    9. @11:09 αν ήταν Ολυμπιακάρας θα δεχόταν και με λιγότερα.
      Αλλά και πάλι θεωρώ ότι οι Αγγελόπουλοι κάνουν τσιγγουνιές...
      Το ψηφίζουν το θέμα και συνδυαστικά με τη δήθεν χημεία κάνουν εγκλήματα.
      Ο Μάρκοβιτς λέει δε θα ερχόταν για 6 μήνες ενώ οι Πράσινοι πήραν για 6 μήνες το Τζεντίλε.
      Δηλαδή δε έκανε ο Μπάρτον Πολ η ο φιτιπάλντο στην Ομάδα?

      Διαγραφή
    10. ¨Ένας ωραίος play maker ο Γουότερς με φανταστικό σουτ ειδικά μετά απο τρίπλα.....στην άμυνα όμως δεν φτάνει ούτε το νυχάκι του Χακετ....Ο Σφαιρόπουλος με αυτόν αλλάζει κατεύθυνση.....στο στήσιμο τις ομάδας του....είδωμεν λοιπόν....

      Διαγραφή
    11. @11:14
      Δεν πάω να γίνω τίποτα...
      Είμαι ότι είμαι...
      Μέσα έπεσα πάντως...
      Σας είχα πει ότι ΔΕΝ κοιτάζει αντιΧάκετ.
      Σας ίσα πει ότι θα είναι παίχτης Μεσογειακής χώρας κοινώς πάλι μέσα έπεσα.
      Και όλα αυτά ενώ εσείς ακουγατε για παίχτες από Γερμανία,Σερβία,Ρωσία κ.λ.π
      Καλό βράδυ φίλε μου...

      Διαγραφή
    12. Thanks Aφρο, σας περιμένω τώρα που αρχίζουν τα καλά.

      Διαγραφή
    13. Αυτό που λέγαμε με τον Τζίμ στο προηγούμενο άρθρο.
      Ο Ολυμπιακός σας είχα πει ότι κοιτάζει κοντο με καλό σουτ μετά από τριπλά.Το πε ο Τζιμ για κοντό penetrator...
      Εξαρχής αυτή ήταν η κατεύθυνση όπως είχα μάθει...
      Και από ότι βλέπω δε μου παν ψέμματα οι γνωστοί μου!!!

      Διαγραφή
    14. Καλημέρα Γιαβρούτας. Όχι δεν έλεγα αυτόν. Δεν είναι penetrator.

      Διαγραφή
    15. Καλημέρα!
      Ναι το ξέρω ότι δεν έλεγες αυτόν...
      Λέω απλά ότι έλεγες για penetrator
      Κοντό...Εξάλλου όπως κι εσύ είδες κοιτάνε περίεργες περιπτώσεις.
      Κοιτάνε 2-3 κοντούς με σουτ.

      Διαγραφή
  29. Η ευρωλιγκα αποτελεί αναπτυξιακη λίγκα του NBA. Θα βγάζει λαβράκια κάθε χρόνο που θα τα παίρνουν χαβαλε οι Αμερικάνοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ο παο (διοίκηση κ έντυπα) όσο θα διατηρεί τον πασκουάλ νούμερο ένα κεφάλαιο θα ανεβαίνει κ πραγματικά νομίζω ίσως φέτος φτάσει φ4 κ μάλιστα με αξιώσεις, ενέργεια κ ταλέντα που αν τα τιθασεύσεις δεν παλεύονται. οι κόκκινοι εδώ και 2 χρόνια δεν έχουν κίνητρο νομίζω, δεν μπορεί να βουλιάζουν όλοι σε κάποιους αγώνες, δεν μπορεί οι μικροί (το 70% είναι κάτω από 23-24) να μην φαίνονται σε κάτι τέτοιους αγώνες έστω με την θέλησή τους για άμυνα...κίνητρο κύριε σφαιρόπουλε. κάνας "χωμένος" εδώ μέσα να μας πει για πιθανά γκαρντ του γαύρου, θα δούμε πάλι τα περσινά; όταν μάλιστα οι πράσινοι έχουν πάρει φέτος 5αδα που θα έπαιζε οπουδήποτε στην ευρώπη, πραγματικά δεν ξέρω πως θα κλείσουν τζέιμς-τζεντίλε-σίγκλετον στον πειραιά. Χαραλαμπ κ Παπάς βλέπω να μένουν πλέον πολύ πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΧ γιατι; Δεν ειναι ακομα σε επιπεδο να σταθει Ευρωλιγκα και δεν μπορει να παιξει κιολας σε τοσο ανεβασμενης δυσκολιας γιατι θα εκτεθει. Οσο για τον Παππα, στο χερι του ειναι να ανεβει.

      Διαγραφή
  31. Στον φίλο 6.09 και 6.35 που απάντησε σε αυτά που είπα:

    Ένας λόγος που δεν ανταπαντώ συχνά είναι γιατί δεν είμαι συνέχεια στο Hoopfellas. Μέχρι να δω ποιος απάντησε στα σχόλιά μου (δεν είναι και πολλοί) έχουν ανέβει άλλα 100 σχόλια, έχει περάσει το μομέντουμ, δεν έχει νόημα.

    Ένας δεύτερος λόγος να μην απαντήσω είναι αν οι απαντήσεις είναι σαν τις δικές σου. Ένα μείγμα πλήρους άγνοιας της αμερικανικής πραγματικότητας, οπισθοδρομισμού στα 90ς, στερεότυπων (το Ντιτρόιτ Άγιος Παντελεήμονας - ότι ο Αντρέ Ντράμοντ έχει δυάρι στην πλατεία δηλαδή), και μπασκετικής φουστανέλας. Ότι το μέλλον δηλαδή είναι ο περήφανος λαός της Παρτιζάν και της Σιένα. Αν ήταν έτσι, ακόμα στην Ευρωλίγκα θα έπαιζαν ο Άρης και η Ορτέζ.

    Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά και σε όλα τα άλλα που έγραψες έχεις λάθος. Απλά βαριέμαι να κάθομαι να τα γράφω τώρα.

    Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε Στεγοσαυρε, ειμαστε ασχετοι με την χωρα. Εισαι ο μονος σχετικος, στην τελικη σαμπως ξερεις ποιος σου απαντα; Ενα ψευδωνυμο, μια ημερομηνια. Προσεξε μονο- ειτε εσυ δεν εχεις επαφη με τις ΗΠΑ, ειτε εγω. Εγω μπορει να ειμαι ενας κοτοπουλας στις Σερρες, μπορει να ειμαι και ο ιδιος στις ΗΠΑ ή να εχω συγγενεις ή να εχω ζησει. Πάντως σε βλεπω πολυ σιγουρο πως ψηνω κοτοπουλα και εγω θα ειμαι ειλικρινης: Δεν το εχω με το ψησιμο.

      Κατα τα άλλα, συνεχισε να πιστευεις πως η δημοσιουπαλλικη λογικη του "λιγοτερες ομαδες, ιδιος τζιρος" εχει επαφη με την πραγματικοτητα. Makes perfect sense φιλος. Και στην τελικη τα εισιτηρια στο Παρισι και το Λονδινο θα τα κοβουν οι τουριστες που θα ερχονται καθε μηνα για να δουν την λιγκα των 10 ομαδων. Αυτοι θα σου ανεβασουν το τζιρο, αυτους θα δειχνεις στους χορηγους καταναλωτικων προιοντων για να βαλουν ταμπελες στο γηπεδο, αυτοι θα αγοραζουν συνδρομητικα πακετα για να δουν το ντερμπι Πραγα Λονδινο.

      Ανταπαντω στα φιλια και σου δινω τις χριστουγεννιατικες ευχες μου,
      ενας καποιος ραπτορας.

      ΥΓ. Βαρυς ο στεγοσαυρος. Αυτο φταιει που δεν απαντα. Οχι πως προτεινει πραγματα τα οποια δεν εχουν επιχειρηματικη λογικη ή πως δεν εχει επαφη για το τι περιγραφει. Μεγαλη ζωη παιδια το Ντιτροιτ. Και οι γυρω περιοχες, Ινδιαναπολις, Κλιβελαντ, ολη η rust belt το καλυτερο μερος να περασεις τα νιατα σου.

      Διαγραφή
    2. Αν εγώ έχω δεν έχω επιχειρηματική λογική που λέω να μειωθούν οι ομάδες, ο Μπερτομέου που τις πήγε από 24 στις 16 τι έχει;

      Το Λονδίνο το ανέφερες εσύ, όχι εγώ. Εγώ μένω στο Λονδίνο και ξέρω ότι ομάδα Ευρωλίγκα εδώ δεν περπατάει. Τυχαίνει να ξέρω όμως ότι μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ αλά Παρί Σεν Ζερμέν θα περπάταγε στο Παρίσι (το οποίο κάποτε ούτε ομάδες ράγκμπι ή χάντμπολ είχε, αλλά όταν αυτές δημιουργηθήκαν καθαρά επιχειρηματικά, εκ του μηδενός, τις αγκάλιασε). Το δε Βερολίνο έχει ήδη την Άλμπα. Διάβαζε προσεκτικά τι λέω πριν σχολιάσεις.

      Με την λογική σου ο Ιλγκάουσκας που έπαιξε 15 χρόνια στο Κλίβελαντ έπρεπε στα δυο χρόνια πάνω να φύγει να πάει να παίξει στην Αλικάντε επειδή εκεί είναι καλύτερος ο καιρός ή στην Μοντεκατίνι επειδή εκεί φτιάχνουν καλύτερες πίτσες. Εδώ υπάρχουν παίχτες που παίζουν στην Σαμάρα και την Αστάνα, και δεν θα παίζουν στο Ντιτρόιτ και το Κλίβελαντ με τα 10πλάσια χρήματα;

      Κλπ κλπ κλπ. Όπως σου πα, σε όλα μπορώ να σου απαντήσω αλλά βαριέμαι. Ευχαριστώ για την κουβέντα.

      Φιλιά, ο Στεγόσαυρός σου

      Διαγραφή
    3. Δεν απαντάς,ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως απαντας.Σοβαρα τώρα πιστευεις πως το Παρισι θα στηριζε και θα αντεχε ομαδα Ευρωλιγκας;Επειδη ετσι το αισθανεσαι"; Το ψυλλιαζεσαι επειδη φτιαχτηκε ομαδα ραγκμπι που περπατησε;Oκ,σοβαρη λογικη.Βεβαια το γεγονος πως το ραγκμπι ειναι πιο δημοφιλες αθλημα στη Γαλλια απο οτι το μπασκετ φανταζομαι δεν παιζει ρολο.Επειδη εσυ ομως μενεις Λονδινο, ασε μας εμεις που εχουμε φαει στη μαπα στην αγρια υγρασια του Παρισιου να σε διαβεβαιωσουμε πως ομαδα στο Παρισι δεν περπατα. Γηπεδο 8 χιλιαδων γεμιζει δε γεμιζει σε καθε αγωνιστικη, μια κατασταση σα τη Βαβεργη θα εχουμε (8000 εισιτηρια και αν). Καλυτερες προοπτικες θα εχει το μπασκετ στο ΒΙλερμπαν γιατι
      εχει πολυ πληθυσμο η περιοχη, εχει λεφτα επειδη ειναι πλουσια βιομηχανικη περιοχη η ρον-αλπ και
      ο κοσμος εκει αγαπα το μπασκετ, εχει φανατικους που θα σπρωξουν το αθλημα.

      Ο Μπερτομεου δε μειωσε απλα τις ομαδες, μειωσε τις ομαδες γιατι αυξησε τις αγωνιστικες. Πλεον εχεις 30 ματς για καθε ομαδα απο τις 15. Μιλαμε για 450 αγωνες. Αν τους εκανε τν Ευρωλιγκα 20 ομαδες ολοι με ολους, θα τον ειχαν φαει ζωντανο. Σε 5-10 ετη ομως, αυτο θα ειναι το μελλον του αθληματος με ομαδες οπως η Μαλαγα, η Χαποελ, ο Αρης να επανερχονται και να εχουμε ενα πρωταθλημα ευρωπης. 400 ματσακι σημαινει πως το προιον θα προμοταρεται σε 20 διαφορετικες εδρες για πολλες αγωνιστικες και ο κατοχος διαρκειας θα πληρωνει παραπανω και θα αυξηθουν και τα εισιτηρια με το ενδιαφερον να ειναι αμειωτο. Οκ, θα βρυχηθουν ορισμενοι παικτες αλλα θα ειναι τετοια η αυξηση του τζιρου που θα επιτρεψει σε αρκετες ομαδες να διατηριουν 14-15 παικτες ετοιμοπολεμους ετσι ωστε να μην καταλβαινεις απο τραυματισμους. Μικροτερες ομαδες οπως η πχ Χαποελ και η ΑΕΚ θα εχουν ενα μπατζετ 10 εκατομμυριων που θα τους επιτρεπει να συντηρουν ενα αξιοπρεπες ροστερ. Αλλωστε και στο ΝΒΑ δεν πρωταγωνιστουν ολες οι ομαδες, φετος εχουμε τους Ραπτορς εχουμε και τους Πελικανς, εχουμε τους Σπερς εχουμε και τους Σανς.

      Τελος, ο Ιλγκαουσκας επαιζε στο Κλιβελαντ σε μια εποχη που στην Ευρωπη δεν υπηρχε μεγαλο μπατζετ. Ο Μπερτομεου πλεον δινει 25 000 000 ανα ομαδα (θεωρητικα).Φυσικα και δε θα σταματησει αυτο τους Ευρωπαιους να πηγαινουν ΗΠΑ αλλα αυτο παντοτε συνεβαινε, εσυ ομως το εφτασες στο αλλο ακρο διχως καν να αντιλαμβανεσαι τι λες.Ποσοι Ευρωπαιοι δε γυρισανε πισω;Στο γραψαμε και παραπανω αλλα το προσπερασες με τη χαρη και την ευελιξια χορευτριας του Μπολσοι επειδη δε σε βολευε.Γιατι ξεχνας πως πας για 1-2 ετη να κανεις κομποδεμα αλλα μετα κουραζεσαι, δεν παιζεις, τα χρονια περνας και αναρωτιεσαι τι κανεις με τ ζωη σου. Στην ιδια λογικη με την Αστανα και τη Σαμαρα που αναφερεις, ποσοι καλοι παικτες φυγανε μετα απο ενα δυο καλες χρονιες και πηγαν σε καλυτερο μερος παρα τον πακτωλο χρηματων; Μην παμε μακρια, ο Καλαθης το 2015 ζηταγε απο τν ΤΣΣΚΑ τα διπλα χρηματα συμβολαιου απο οσα ζητησε απο Φενερ και ΠΑΟ γιατι ειχε πικρη εμπειρια απο το Κρασνονταρ που ηταν στη μεση του πουθενα. Αλλα και αυτο το περναμε στα ψιλα, λεπτομερειες.

      Οπως βλεπεις,ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.Βολευει πολυ το να ερχομαστε, να γραφουμε ενα κειμενο το οποιο ειναι η αποψαρα μας διχως να το εχουμε σκεφτει καλα, να ζυγισουμε ολες τις παραμετρους και οταν μας τις επισημαινουν, να τις κανουμε γαργαρα. Απο το να πρεπει να σκεφτουμε πως αυτα που γραφουμε δεν εχουν λογικη, ειναι πιο ευκολο να παιρνουμε το δρομο της απαξιωσης των παρατρήσεων- έλα μωρε, δεν ξερει.

      Οπως και να εχει θα δειξει ο χρονος ποιος εχει δικιο.

      Hags and kisses,
      ενας ραπτορας.

      Διαγραφή
    4. Ντιτροιτ και Σικαγο λεει. Κατσε ζησε εσυ στο Ιλινοι που ειναι μια πολιτεια 8 εκατομμυριων με την εκταση της Γαλλιας και πλην Σικαγου δεν εχει τιποτα τριγυρω και ελα πες μας για "τον καιρο στο Αλικαντε και τις πιτσες στη Μοντεκατινι". Νομιζετε πως ολες οι πολεις στις ΗΠΑ ειναι σαν τη Φιλαδελφεια και τη Νεα Υορκη, τη Βοστονη και το Λος Ανχελες. Εδω το Τεξας ωρες δεν παλευεται, φανταστειτε τι γινεται σε πολιτειες οπως Οκλαχομα, το Κολοραντο, η Μινεσοτα. Και θα κατσει ο αλλος 22 χρονων παλικαρι να σκουπιζει παγκο σε 80 παιχνιδια στη μεση του πουθενα (εντος εδρας), να παιζει Χριστουγεννα τα 5 λεπτα που του αναλογουν και να τρωει στη μαπα και την αποσταση απο τη χωρα του επειδη θα βγαζει (ετσι το κοβει ο Σαντλερ κιολας, εγω περιμενω να το δω) 6 μυρια. Σιγα. Ο Σερχιο βγαζει 7 εκατομμυρια αλλα ειναι Πενσυλβανια και παιζει. Δεν ειναι ο μπακαπ αναπληρωματικος του δεινα Αμερικανου καπου στη Γιουτα...

      Διαγραφή
    5. Sry guys, ψυχαναγκασμός.

      30 αγωνιστικές και 16 (και όχι 15) ομάδες δεν βγάζουν 450 παιχνίδια, βγάζουν 240, καθ'ότι οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους.

      Α, και κάτι ακόμα. Μου κάνει λίγο εντύπωση που συζητάτε για USA χωρίς να αναφέρετε οτι εκει πέρα εκτός απο NBA, NBDL και NCAA (για να μην αρχίσω με τις γυναικείες εκδοχές τους) έχουν και αντίστοιχα σε Football, Hockey και Baseball με τεράστιες (και ανούσιες) regular seasons, με franchises (παίρνω την ομάδα μου απο το Seattle και την πάω στην Oklahoma, αλήθεια, πόσο γαμάτη είναι η ζωή στην Oklahoma), με subsidized γήπεδα και οπαδούς που πάνε γήπεδο με τα παιδάκια τους για να φάνε nachos, να αγοράσουν κανά καπέλο και να φωνάξουν και κανένα de-fence. Θέλω να πω, ωραίες οι συγκρίσεις Minessota και Κάτω Ραχούλας Ιταλίας, πλάκα έχουν, αλλά είναι περισσότερο wishful thinking (μην πω daydreaming) παρά σοβαρή συζήτηση.

      Η Ευρώπη έχει μόνο ένα σοβαρό επαγγελματικό ομαδικό άθλημα και λέγεται ποδόσφαιρο. Κι αυτό επειδή οι Αμερικάνοι το σνομπάρουν.

      ΥΓ : Που, btw, και που το σνομπάρουν, μην μπείτε να δείτε attendances κλπ, παίζει να κλάψετε.

      Διαγραφή
    6. Κλασσικος Christos T. 3 παράγραφοι και ζήτημα αν έχει γράψει κάτι ουσιαστικό σε μια προταση. Και όχι, ούτε οι Αμερικάνοι σνομπάρουν το σόκερ πλέον (ειδικά με τόσους Λατίνους), ειδικά η νεότερη γενικά (προβλέπεται πως θα ξεπεράσει την δημοτικοτητα του μπειζμπολ) ούτε οι Ευρωπαίοι έχουν μόνο ένα σοβαρό άθλημα.

      Αλλα πειτε μας ρε παιδια για την ποιοτητα ζωης και ποσο δεν ειναι σοβαρος παραγοντας. Και όοοολα αυτά από άτομα που ζήτημα αν έχουν παει ΝΥ και αυτό μονο για διακοπές. Για κατι Βορειες Καρολινες και και κατι Μισιγκαν δεν το συζητω, αυτα τα λεμε εμεις οι προβληματικοί που δεν κανουμε "σοβαρες συζητησεις" αλλά wishful thinking (το οποιο αποδεικνυεται απο τους αμερικανους που τρωνε νατσος και φωναζουν ντιφενς κατά τον Christos T).

      Διαγραφή
    7. Α, νομίζω σε θυμάμαι απο άλλη διαφωνία μας. Πάσο και καλημέρα.

      Διαγραφή
    8. 1. Καθε μεγαλη πολη στον πλανητη γη θα μπορουσε να εχει ενα σοβαρο franchise μπασκετ. Οταν λεμε σοβαρο franchise σημαινει στα προτυπα του nba με αντιστοιχη οργανωση και αντιστοιχο προιον.
      2. Για καθε εναν μεγαλο ευρωπαιο που πηγε και γυρισε γιατι του ελειπε ο φραπες ή γιατι δεν επαιζε αρκετα υπαρχουν 10 παραδειγματα που εμειναν εκει αποδεχομενοι τον τεταρτο-πεμπτο ρολο τους. Γιατι; επειδη απλα ειναι το καλυτερο πρωταθλημα που υπαρχει και δινει τα περισοτερα χρηματα και την μεγαλυτερη αναγνωριση.
      3. Το Ντιτροιτ και το Σικαγο ειναι βαρετες πολεις και η Σαρλοτ, που εχει και ομαδα nfl, μικροτερη της Πατρας (;;;;;;). Λες και ολες οι ευρωπαικες πολεις ειναι ο παραδεισος. Αληθεια ολοι εσεις που εχετε φαει τα rust belt με το κουταλι εχετε δοκιμασει να μεινετε στην Σιενα πχ για πανω απο 2 μερες; Καλη ηταν πως σας φανηκε; Περα απο αυτο και στη μεση της ερημου να εισαι με μερικα εκατομυρια κατι ενδιαφερον θα βρεις να κανεις.
      4. Μου αρεσει που μιλατε για ελευθερο ανταγωνισμο και εσοδα λες και μπορει οποιαδηποτε ευρωπαικη λιγκα να ανταγωνιστει το nba με οποιονσηποτε τροπο. Εκτος αυτου, το ιδιο το nba ακριβως επειδη δεν υπαρχει ανταγωνισμος δεν λειτουργει με συνθηκες ελευθερου ανταγωνισμου (σαλαρι καπ, νταφτ κλπ). Αυτο με την ευρωπαικη λιγκα με τις λιγοτερες ομαδες ισως να μπορουσε να λειτουργησει αλλα θα απαιτουσε λειτουργεια αντιστοιχη της αμερικανικης και ολοι οι ευρωπαικοι θεσμοι του αθληματος να δρουν συντονισμενα. Το θεωρω απλα ουτοπικο.
      5. Ας καταλαβουμε οτι ακομα και στην ευρωπη πιο δημοφιλες ειναι το ΝΒΑ παρα η ευρολιγκα.

      Διαγραφή
  32. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...
    ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ:
    - ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΝΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΝΙΚΗΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΙΚΗΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗ ΡΕΑΛ...
    - ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΤΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ
    - Ο ΠΑΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ.
    - ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ - ΚΑΛΩΝ - ΞΕΝΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ / ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΙ, ΕΝΝΟΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ)
    - ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΙ ΑΝΤΟΧΕΣ ΚΑΛΑΘΗ - ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ
    - Ο ΟΣΦΠ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ (ΠΑΠx2, ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ), ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
    - Ο ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΤΟΥ ΟΣΦΠ, ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ...ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ Ο ΟΣΦΠ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑ
    - ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΣΦΑΙΡΟ (ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΙΧΤΩΝ) ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΓΚΑΡΝΤ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΧΑΚΕΤ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΟΣΦΠ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗ
    - Α ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΓΙΑΝΓΚ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

    ΚΑΛΗ - ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΖΕΝ ΜΑΣΤΕΡ

    ΥΓ: ΜΗΠΩΣ ΝΤΟΥΡΑΝΤ - ΣΤΕΦ - ΚΛΕΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ? ΗΔΩΜΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nai zen o τροπος διεξαγωγης φταιει για την ομαδα σου στη Βαβεργη, οχι πως ο πρωτος αγωνας της εβδομαδας ηταν φιλικο με αποδοση 1.16 στα γραφεια στοιχηματων.

      Διαγραφή
    2. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΊΖΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΏ ΣΕ ΑΝΏΝΥΜΑ ΤΡΟΛΛΑΚΙΑ, Ο ΤΡΌΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΉΣ ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΕΠΗΡΕΆΖΕΙ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΆΔΕΣ. ΣΤΟ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΜΟΥ ΕΠΗΡΈΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΡΕΑΛ, ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΊΓΟ ΝΑ ΕΠΗΡΕΆΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΆΟ.
      ΠΡΟΦΑΝΏΣ ΣΟΥ ΑΡΈΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΎΣ ΕΔΏ ΜΈΣΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΊΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΛΕΎΕΙ...
      ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΣΟΥ...
      ΦΙΛΙΚΆ,
      ΖΕΝ ΜΆΣΤΕΡ

      Διαγραφή
  33. Marc lyons για τον ΟΣΦΠ. Ισως αυτος να εινα ο κοντος μπουκαδορος που λέγανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χρονια πολλα Τζιμ και ευχομαι ο καινουργιος χρονος να μας βρει στο νεο σπιτι!
    Απο το πλεον εξαιρετικα το αρθρο σου για την συγκριση Διαμαντιδη-Καλαθη. Εκφραζεις με λογια και μπασκετικη γνωση τις σκεψεις και το αισθητηριο μας.
    Παντα επιτυχιες ευχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στο γηπεδο σημερα καταλαβα οτι ο Τζεντιλε δεν μπορει να θεωρηθει ξενος παιχτης για εμας.
    Ρομαντικο? Ισως.. αλλα ετσι αισθανθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πραγματικά κακή επιλογή ο waters...κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ante na erthei to neo website. Xronia polla se olous. Akoma kai sta prasina talimpania, pou mas xwrizoun mono kati planites.

    Poso kala domimenos organismos einai oi Celtics. Vlepeis pws leitourgei kai den mporeis para na zilepseis. Egw proswpika den tous simpathw katholou alla τά του Καίσαρος τω Καίσαρι. Vlepw ton Thomas na ipografei vasiliko simvolaio ekei (to 2018).

    Tom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αν ο Ολυμπιακός πάει στον άσο με Μαντζαρη-Γουοτερς, θα είναι η χειρότερη ομάδα από τις 16 της Ευρωλιγκας στη θέση 1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Διαφωνώ καθέτως σε κάθε προσπάθεια συγκρισης του μεγαλυτερου αθλητη ολων των εποχων του Συλλογου σε ολα τα τμηματα του, με τον Καλαθη.Ο ΔΔ13 αντιπροσωπει οτι εχει ο μεσος οπαδος του Παναθηναικου στο μυαλο του για την ομαδα του.Οποτε ειναι κριμα,κυριως για τον Καλαθη,να αναφερεται αυτη η συγκριση μετα απο ενα μηνα εξαιρετικων εμφανισεων του.Αποψη μου ειναι οτι βλεπουμε το peak του Καλαθη αυτην την περιοδο,κατι το οποιο πιστωνω 100% στον Πασκουαλ.Με τον Πεδουλακη δεν υπηρχε προφανως κανενα μελλον για τον παιχτη Καλαθη.Οποτε η αποψη μου παραμενει παγιωμενη στο θεμα.Το βασικο 1 της ομαδας του Παναθηναικου,πρεπει να εχει τα στοιχεια του Σαρας,του Τεοντοσιτς,του Γιουλ και γενικοτερα τετοιων παιχτων,καταλαβαινετε τι εννοω,δε χρειαζεται να μπω σε αναλυσεις για τα ακριβη χαρακτηριστικα του καθενος εξ αυτων που ανεφερα.
    To ματς με την Baskonia ειναι μακραν το καλυτερο που κανει ο Καλαθης φετος,καλυτερο και απο αυτο που κανει με τη Φενερ.Ειναι τετοιο γιατι παρουσιαζει μια σκληραδα που περιμενα να δω απο αυτον,εχει σχετικα καλο shot selection και γιατι ειναι επιτελους κομβικος στην τελευταια φαση του αγωνα(με τη Μπαμπεργκ ειναι τυχη,εδω ειναι ικανοτητα).Βεβαια να μη ξεχναμε οτι απο τους τελευταιους 9 ποντους μας,τους 7 τους βαζει ο Τζεημς(τον οποιο θεωρω καλυτερο on ball αμυντικο απο τον Καλαθη,αλλα οκ δεν εγινε και τιποτα).Εν ολιγοις,ευχομαι στον Καλαθη να συνεχισει ετσι και ακομα καλυτερα(γιατι στην τελικη ειμαι Παναθηναικος) απλως το βλεπω εξαιρετικα δυσκολο.Το 'χτικιο' με το σουτ δε φευγει ευκολα και το φαντασμα του πλαναται πανω απο τον Νικ,οποτε ειναι ευκολο να χαλασει το μυαλο του.Εκει ειναι η δευτερη και απολυτη δοκιμασια του.Του ευχομαι ολοψυχα να το καταφερει.
    ΥΓ:Ο παιχτης που ονομαζεται Kyrie Irving ειναι αυτη τη στιγμη οτι πιο προστυχο και συναμα πραγματικα σκληρο σε επιπεδα mentality που κυκλοφορει απεναντι.Παροτι δε γουσταρω το μπασκετ του Λεμπρον,με θυμαμαι περυσι στους τελικους να χαιρομαι εντελει που το πρωταθλημα παει στους Cavs εξαιτιας αυτου του υπερπαιχτη(ναι ειμαι απο αυτους που πιστευουν οτι ο Irving ειναι ο πραγματικος MVP των τελικων περισυ-οποτε το παιχνιδι πηγαινε 'πανω του' και οχι στον Λεμπρον οι Cavs παιζανε καλυτερα και συνηθως κερδιζανε,πλην του game 7)και εντελει εξαιτιας του θεωρω τους Cavs ξανα φαβορι.ΑΥΤΟ το ball handling...

    Profanatica

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ να σκεφτώ τι σχέση έχει ο Saras, ο Llull και ο Teodosic (ειδικά αυτός) με τον Διαμαντίδη (που είναι στο μυαλό του μέσου Παναθηναϊκού ο ίδιος ο Παναθηναϊκός) και δεν καταλαβαίνω.

      Το οτι ο James είναι καλύτερος on ball αμυντικός το αφήνω ασχολίαστο.

      Διαγραφή
    2. Τι σχέση έχουν; Το ότι είναι παικταράδες ίσως...; Δεν είναι και ανώτερα μαθηματικά

      Βασίλης

      Διαγραφή
  40. Καλημέρα παίδες. Πολύ ενδιαφέρουσα η ενδεχόμενη μετακίνηση του Ζίζιτς στη Νταρουσάφακα. Ο μικρός είναι ψηλός με σπουδαίες δεξιότητες και motor το οποίο θα είναι το Νο1 όπλο του στο μπάσκετ της EL. Μένει να δούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες της μετακίνησης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπληκτικη κινηση του μεγαλου Μπλατ.Εγω τον γραφω απο περσυ τον μικρο
      Οπως εγραφα και τους δυο Μπογκτανοβιτς τον Σαριτς τον Χεζονια και πολλους αλλους.Ουδεμια αξια εχει αυτο και εγω ειμαι ασχετος ενδεχομενως.Αλλα για να τους γραφει ενας ασχετος απορω πως δεν τους ανακαλυπτουν οι σχετικοι.
      Και τωρα γραφω Πετσαρσκι.Οποιος καταλαβε,καταλαβε.Και θα ανοιξει λιγο τα ματια του.Επισης γραφω Ζουμπατς και Μεσιτσεκ που τον εκλεψα απο εσενα Τζιμ και τον μελετησα.

      Διαγραφή
    2. Καλη κινηση του Μπλατ.Ποναει η Νταρουσαφακα στο 5.Πολυ καλη ομαδα με μια αδυναμια.Οι δικοι μας ηταν τυχεροι που την βρηκαν με απουσιες.Ειναι μεγαλο ταλεντο ο Ζιζιτς.Γενικα πολυ καλη φουρνια για τους Κροατες στους ψηλους αλλα και στα πλαγια. Ομως ειναι αποριας αξιο πως δε μπορουν να βγαλουν ενα ταλαντουχο ποιντ γκαρντ τα τελευταια χρονια.

      WILKINS

      Διαγραφή
  41. Καλημερα αλανια μου!ρε γιαβρουτας ο ντομινικ γουοτερς ειναι ο φοβερος πενετρειτορ?μηπως τα εχεις μπλεξει λιγο?εγω ηξερα το ροκο σιφρεντι για φοβερο πενετρειτορ οχι το γουοτερς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Παρεμπιπτόντως απολαύστε όσο μπορείτε τη "φόρτωση περισσότερων" γιατί δε θα τη ξαναδείτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένουμε με ανυπομονησία!! Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
    2. Καηλημερα και χρονια πολλα,σαν αλλος μιζραχι που για εμπορικους λογους διελυσε την μυσταγωγια του γιαντ ελιαου ετσι και εσυ θα ισοπεδωσεις την μυσταγωγια του χουπ με την καταργηση του "φορτωση περισσοτερων",δολοφονε...

      σεντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    3. Tzim έχεις εκφραστεί κολακευτικά για τον νεαρό Κροάτη αν και νομίζω δε περίμενες τον Έιντζ να τον κάνει ντραφτ. Μακάρι να είχαμε ένα τέτοιο κορμί με mobile στυλ στον ΠΑΟ.

      Διαγραφή
    4. RIP φόρτωση περισσότερων...

      Διαγραφή
    5. Κατω τα χερια απο τη "φορτωση περισσοτερων"...

      Χρονια πολλα σε ολους παιδια!!

      Διαγραφή
    6. Jim, με e-mail θα μπορούμε να διαβάσουμε τα σχόλια; :-)
      Έχει αρκετά συν και ελάχιστα πλην...

      Αλέξης

      Διαγραφή
    7. Jim, σε συνέχεια του προηγούμενου, όχι ότι δεν θα κοιμηθώ το βράδυ αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα :-), απλά συχνά βολεύει και θα ήταν χρήσιμο αν υπήρχε...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  43. Καλημέρα. Αυτό που συμβαίνει στην ΑΕΚ είναι έγκλημα. Η ομάδα έχει μια μεγάλη τρύπα κάτω από το καλάθι και κάθε αντίπαλος ανεξαρτήτως επιπέδου κάνει πάρτι. Έχουμε καταντήσει να έχουμε μόνιμο MVP τον Σάκοτα. Έλεος! Και κρίμα..

    Empire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε κοίταζαν άλλες 2 περιπτώσεις.
      Το πρόβλημα είναι ότι δεν κοίταζαν αντιδάνεια όπως είχα τονίσει.
      Και όπως είχα πει ο παίχτης θα έχει σουτ μετά από ντρίμπλα και θα είναι κοντός.
      Άρα να ξέρεις δεν ψάχναμε ποτέ αντιΧάκετ.

      Διαγραφή
    2. Ο Μάρκοβιτς είναι ακριβώς αντι-Χάκετ φίλε. Αυτόν ήθελες απλά δε μπορούσες.

      Διαγραφή
  44. ξερουμε τι παιζει με 5αρι στο παο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά πότε έπαιξε τέτοιο σενάριο;

      Διαγραφή
    2. o καρυδας το λεγε οτι κοιταζουν ενα 5αρι απο κροατια πριν απ 2-3 βδομαδες αλλα απο τοτε τιποτα..γ αυτο ρωτησα

      Διαγραφή
    3. E to eipes kai mono sou..
      To eixe pei o Karydas.

      Διαγραφή
  45. http://www.sdna.gr/mpasket/euroleague/article/279423/anakoinose-fitipalnto-i-galatasarai-pic

    Φιτιπάλντο η Γαλατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Να δυναμιτίσω λίγο το εορταστικό κλίμα των ημερών...?!

    Θα τιμήσουν μέχρι και τον Ζέλικο στο λιμάνι για να το πάρουν το ματσάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις γιατι δεν εχετε τιμησει κανεναν τελευταια...?

      Ειναι κανενας παιχτης εν ενεργεια απο την τελευταια φορα που πηγατε Φ4....?

      Διαγραφή
    2. Ο Σπανούλης που ήταν και μβπ τον τιμάμε κάθε χρόνο από τότε που έφυγε Περιστέρι έσπασε ο διαολος το ποδάρι του και μας τίμησε αυτος,συμβαίνουν και τούτα...
      Καλές γιορτές μητσαρα μη τσιμπάει συνέχεια....


      Σέντρικ σεμπαλλος

      Διαγραφή
    3. @ Δημητρης:

      Καλαθης, Περπερογλου, Σάτο, Καιμακογλου, Βουγιουκας, Λογκαν έτσι γρήγορα.

      Όλοι μάλιστα από τους παραπάνω θα αποτελούσαν μεταγραφές δωδεκαδας στο σημερινό Ολυμπιακο. Α ξέχασα εσείς έχετε στη θεση τους παιχταραδες σαν τον Αθηναίου, τον Αγραβανη, τον Παπαπετρου,τον Γιαγκ το Μιλουτινοφ και εσχάτως τον Ντομινικ τον Γουοτερς. Μιλάμε για Ολ σταρ ομαδα

      Διαγραφή
    4. XAXAXAXA!

      Ούτε χιόυμορ δεν έχουν κάποιοι. Θλιβερό...

      Βασίλης

      Διαγραφή
  47. Η ομαδάρα σπέρνει πανικό! Αυτή τη στιγμή δεν είναι το black horse της ευρωλίγκας είναι οι 7 καβαλάρηδες της αποκάλυψης και βαδίζουν προς το f4. Μία πρώτη παράσταση θα δωθεί στις 6 Ιανουαρίου εκεί όπου θα αναμετρηθούμε με τον πιο τυχερο coach του ευρωπαικού μπάσκετ ο οποίος όμως θα έχει στις τάξεις του το υπερόπλο Γουότερς. 6 Ιανουρίου αγαπητοί είναι το turning point του 6άστερου όσους Λαμόνικα και να βάλει ο Μπερτομέου όσα φάουλ και αν σφυρίξουν τα κοράκια μη ξεχνάμε άλλωστε την αγαπημένη ομάδα της Ευρωλίγκας την δέυτερη σε κερδισμένα φάουλ και 4η σε βολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα κοιτα να κερδισουμε την γιουνιξ εκτός γιατί αν δεν κερδίσουμε όλοι οι διθυράμβοι πάνε περίπατο. Και δεν είναι καθόλου σιγουράκι η νίκη την Παρασκευή.

      Διαγραφή
    2. Ναι θα ανησυχήσουμε από τον Καιμακόγλου. Ομάδα 2 παικτών και ενός κοντόχοντρου pg.Ο Καλάθης θα κρατήσει τον Λάνγκφορντ κάτω από τους 10 πόντους και ψηλοί σαν τον ο Αρτέμη τον Παραχουσκίδη το τεμέτερον είναι το φαγάκι του Μπουρούσαρου. Άντε να επέλθει η ισορροπία. Με 3 συνεχόμενες ήττες που κατρακυλάει ο refuse to lose? Χοχοχοχο

      Διαγραφή
    3. Ελπίζω να πέσεις τόσο μέσα στην πρόβλεψη για τις 6 Γενάρη, όσο μέσα έπεσες για τον αριθμό των καβαλάρηδων της Αποκάλυψης.
      Ανυπομονησία για το νέο σάιτ και θερμή. θερμότατ\η παράκληση να έχει μαϊμού κουμπάκι "Φόρτωση περισσοτέρων" με λειτουργία-ψευδαίσθηση φόρτωσης, έτσι για την κουλτούρα.
      Χρόνια Πολλά σε όλους.

      Διαγραφή
    4. Ermis, η αλαζονεια ειναι πολυ κακο πραγμα. Και στο λεει συνοπαδος σου. Η Γιουνιξ εχει πολυ ζορικη ομαδα και κακώς την υποτιμας τοσο πολύ. Ελπιζω να μην κανει το ιδιο και η ομαδα μας.

      Διαγραφή
  48. Κάτω τα χέρια από την "φόρτωση περισσοτέρων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017:

    1)Η ΕΦΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙ ΑΜΥΝΑ KAI O HONEYCUTT ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΘΗΝΑ...
    2)Η ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ...
    3)Η ΤΣΣΚΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ ΜΕ ΤΑ 10 ΛΑΘΗ,ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΓΚΟΥΣΤΙΝ...
    4)Η ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΧΤΑΔΑ ΣΕ ΜΑΤΣ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ...
    5)ΕΡΥΘΡΟΣ ,ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΙ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ ΣΕ ΤΣΣΚΑ,ΡΕΑΛ,ΦΕΝΕΡ
    6)Η ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ CLYBURN...
    7)Η ΑΡΜΑΝΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΜΑΝΙ...
    8)Η ΜΠΑΡΤΣΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΜΑΥΡΟΓΑΤΟCLAVΕRΙΤΙΔΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ο ΝΑΒΑΡΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ...
    9)ΣΤΗ ΦΕΝΕΡ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΗΣΤΙΚΟ ΤΟΝ ΟΥΝΤΟ...
    10)Η ΓΑΛΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΟΥΦΟΥΚ ΣΑΡΙΤΣΑ...
    11)Η ΜΑΚΑΜΠΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ...
    12)ΣΤΗ ΡΕΑΛ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΓΙΟΥΛ ΝΒΑ...
    13)ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟ 4ΑΡΙ...
    14)ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑΒΑΡΟ...

    ΚΑΛΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΝΙΚ THE FREAK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NIK THE FREAK, όλα καλά αλλά γιατί το 2; Εντάξει, μπορεί πέρσι να μην άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις στους φιλάθλους του ΠΑΟ :-), αλλά νομίζω ότι σαν ομάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση για πολλές άλλες στην Euroleague, καταφέρνοντας με χαμηλό μπάτζετ να δημιουργεί δυνατές και σκληρές ομάδες που διεκδικούν επί ίσης όροις ακόμα και θέσεις στα F-4. Προσωπικά, μου αρέσει ιδιαίτερα ο τρόπος παιχνιδιού της και η ικανότητά της να προσαρμόζεται στον εκάστοτε αντίπαλο παίζοντας αποτελεσματικά είτε στο σετ, είτε στο transition παιχνίδι, όπως δείχνει και το ρεκόρ της στη διοργάνωση μέχρι τώρα. Εξάλλου, είναι η μόνη ομάδα μέχρι τώρα, που πέρασε αλώβητη από τη Μαδρίτη. Επίσης, για 'μένα, το φετινό Μπασκόνια-ΟΣΦΠ, είναι μέχρι στιγμής το κορυφαίο παιχνίδι που έχω δει, πραγματικός αγώνας του ΝΒΑ...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  50. Χρονια πολλα Τζιμ και σε ολη την παρεα

    Αλλη μια νικη στο Καζαν για Παο και εχει βγαλει με απολυτη επιτυχια αυτο τον δυσκολο μηνα.Στο δευτερο γυρο μπαινει και ο Τζεντιλε.Ειναι εμφανες οτι λειπει απ την ομαδα ενας τετοιος παικτης με τα χαρακτηριστικα του και αναγκαζονται οι υπολοιποι να κανουν πραγματα καλα αλλα εξω απ τις δυνατοτητες τους.Γενικα παντως τωρα θα δομηθει πληρως η χημεια,οι ρολοι και η ομαδικοτητα στην ομαδα,με οριζοντα την τελικη ευθεια.Εγω περιμενω εκτος απ την καλυτερη λειτουργια της επιθεσης να δω και την αμυνα να απλωνεται πιο συχνα.Προχθες οι Βασκοι δυο συνεχομενες φορες εχασαν τη μπαλα πριν περασουν το κεντρο.Αμυντικα ειναι πολυ καλη η ομαδα.Μου αρεσει που δοκιμαζει ζωνες ο Πασκουαλ και αν φαει ενα καλαθι αλλαζει αμεσως.Γενικα βλεπω με Πασκουαλ οτι περιμενα και ειμαι ευχαριστημενος.

    Δυο επισημανσεις μονο που δε μου αρεσουν στον Παο.Η μια ειναι οτι για δευτερο παιχνιδι αφηνει μεσα με 3 φαουλ τον Σινγκλετον απο νωρις και αυτος κανει συντομα τελικα το 4ο φαουλ.Ειμαι σιγουρος οτι προχθες το αφησε γιατι ηθελε να ρισκαρει και του βγηκε τελικα αλλα γενικα πρεπει να προστατευτει o Singkleton και να ανεβει ο Μπουρουσης αλλο λιγο.

    Το δευτερο που δε μου αρεσει ειναι οτι σε ολα σχεδον τα ματς δεν εχει βγει ενα καθαρο,ωραιο πλει ωστε να γινει ενα καλο σουτ ή καλο μπασιμο με περισσοτερες πιθανοτητες.Σιγουρα εχει αυρα η ομαδα και παιρνει τα πιο πολλα κλειστα ματς,αλλα τα παιρνει με φολοου ή με την αμυνα στην τελευταια κατοχη.Πρεπει να βελτιωθει σε αυτο το κομματι.Σιγουρα ομως ειναι και θεμα παικτων ωστε να βγει σωστα η τελευταια φαση.Πχ με Τζειμς δε βλεπεις πολυ καλα το γηπεδο,ενω ο Καλαθης δεν εχει το σουτ πχ του Διαμαντιδη και σουταρει χαμηλα βολες για τις-την τελευταια-ες κατοχες.Εδω θα μπει και βοηθησει σε αυτο το κομματι ο Τζεντιλε καθως και στις φασεις που μενουν 4-5 δευτερα και κολλαει η επιθεση.

    WILKINS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι οχι οχι. Αυτό ίσχυε για τρία χρόνια. Ο μπασκετικά εκπαιδευμένος φίλαθλος του ΠΑΟ δεν έβλεπε plays. Επιτέλους φέτος ξαναβλέπουμε. Χαρακτηριστικό πραάδειγμα η τελευταία φάση στο τέλος του ημιχρόνου με την Μπασκονία, που σε 3 δευτερόλεπτα από την βασική γραμμή βγήκε υπέροχα λει απ του τζέιμς αλλά η μπάλα μπήκε και βγήκε. Αν σφιχτώ θα θυμηθώ και άλλα, από τα τελευταία 3-4 παιχνίδια, αλλά δεν θα το κάνω γιατί σέρνεται και γαστρεντερίτιδα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ! Νόμιζα πως κανείς δεν πρόσεξε αυτη τη φαση. Μάλιστα ο Νικ που έκανε την επαναφορά το έπαιζε δήθεν "δεν βρίσκω συμπαίκτη θα μου μείνει η μπάλα στα χέρια" μεχρι να ξεκινήσει την κούρσα ο Τζειμς.

      Διαγραφή
    3. Κατ αρχας περαστικα και χρονια πολλα.
      Τι να σφιχτεις και να θυμηθεις 5:24 οταν δεν εχεις διαβασει τι γραφει ο αλλος και βιαζεσαι να διαφωνισεις;;

      Μιλαω μονο για τις τελευταιες κατοχες των ματς.Επισης πιστευω οτι οταν θα μπει ο Τζεντιλε καλα,η ομαδα δε θα εχει προβλημα ουτε εκει,οπως δε θα εχει προβλημα ουτε και σε καποιες σετ επιθεσεις που κολλαει η μπαλα...

      WILKINS

      Διαγραφή
  51. Χρονια πολλα Τζιμαρα χρονια πολλα σε ολους.
    Το σημαντικοτερο με τον Τσαβι Πασκουαλ ειναι οτι ειναι σοβαροτατος και πολυ ψυχραιμος ανθρωπος.Ουτε καραγκιοζιλικια ουτε οπαδιλικι,ουτε δικαιολογιες ουτε να κανει σαν τρελος.Επισης γλυτωσαμε απο τις υπεραναλυσεις που ειχαν ως σκοπο την δικαιολογια στις ηττες.Του στυλ..χασαμε γιατι ο ταδε παικτης επρεπε να ποσταρει μεχρι το πρωι τον δεινα και δεν το εκανε...Χασαμε γιατι επρεπε να σουταρουμε τριποντο μεχρι να γκρεμισουμε το κλειστο..χασαμε γιατι ο ταδε εχει αργα ποδια και κοντα χερια κλπ.
    Ο Καλαθης ηταν ο ιδανικοτερος διαδοχος του ΔΔ δεν υπηρχε αλλος να μπορει να μπει τοσο ΄πολυ στα παπουτσια του
    Οτι και να λενε καποιοι η προσωπικοτητα του Γιανναρου του Μπουρουση φωναζει και μαζι το ηγετικο του πνευμα.Αμα δεν εμπαινε προχθες δεν γυριζε με τιποτα το παιχνιδι.Θελει λιγο να ρολαρει απλα.Και κακα τα ψεμματα οταν μπαινει μεσα αισθανεται αβολα ο αντιπαλος
    Ο Τζεντιλε θα προσφερει αυτο ακριβως που πρεπει .Ηγετικο πνευμα,ογκο και Ευρωπαικο μαπσκετ.Χθες μοιρασε 5 ασσιστ σε μια ομαδα που ουτε καν ηξερε.
    Η ομαδα με τον Τσαβι και 2 καλους παικτες αναβαθμισμενους το καλοκαιρι αποκλειεται να μην παρει Ευρωπαικο στα επομενα 3 χρονια.
    Ηρεμια χρειαζεται,οχι ανχος και να σταματησουν και καποιοι φιλαθλοι τον πολεμο που εχουν ανοιξει με την διοικηση.Ας μετρησουν καλυτερα τις καταστασεις και τι θα ηταν ο ΠΑΟ χωρις την οικογενεια Γιαννακοπουλου.
    Ξερετε οταν το πληθος αποφασιζει με το θυμικο του και αγεται και φερεται απο αυτο,χωρις να προβλεπει το μελλον,η καταληξη ειναι τραγικη.Τρανο παραδειγμα η χωρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν εννοεις τον πολεμο εδω μεσα, την εχουην ετοιμη την απαντηση. αμα τα πραγματα πανε καλα η επιτυχια θα ειναι του πασκουαλ. αμα δεν πανε, θα φταιει ο δημητρακης.

      Διαγραφή
    2. 5:53, το

      "Ξερετε οταν το πληθος αποφασιζει με το θυμικο του και αγεται και φερεται απο αυτο,χωρις να προβλεπει το μελλον,η καταληξη ειναι τραγικη.Τρανο παραδειγμα η χωρα μας."

      είναι πράγματι on the spot!

      Διαγραφή
  52. πέστε μας τώρα πόσο μεγάλη παιχτάρα είναι ο waters !
    στα καθ'ημάς. μιά ανταλλαγή gabriel με elegar or mbakwe και με gentille & gist που θα επανέλθει είμαστε το αδιαφιλονίκητο φαβορί της euroleague

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τι μου άρεσε και τι όχι από το μπασκετικό 2016:
    + Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη. Ιστορική λύτρωση για την αρκούδα και τον Μίλος. Σπουδαίο μπάσκετ. Μπράβο, κόουτς.
    + Η ανατροπή των τελικών του NBA. Πλήρωσαν την οίησή τους οι GS. Το έχει πάθει και ο βασιλιάς στο παρελθόν, αλλά έβαλε μυαλό. Θα γίνει το πάθημα μάθημα και για τους πολεμιστές;
    + Giannis. No comments.
    + Η clutch performance του Σπανούλη στους τελικούς της Α1 (αν και πονάει ακόμα). Βγαλμένη από ταινία Hollywood, πραγματικά. RESPECT.
    + Η τελευταία φάση στην καριέρα του ΔΔ. Έδωσε τη μάχη, ήταν για άλλη μια φορά εκεί, έχασε. That's life. Έδειξε ότι ήξερε πότε να αποχωρήσει. Ταπεινός, όχι ταπεινωμένος. Αντισταρ μέχρι τέλους. Ένας θνητός θεός. Πρότυπο όχι μόνο αθλητή, αλλά και ανθρώπου. Μητσάρα, σ' ευχαριστώ.
    + Η Λοκο του Μπαρτζώκα και η Μπασκόνια του Περάσοβιτς. Φωτιά στη διοργάνωση και φρέσκιες ιδέες βγαλμένες από το μέλλον του ευρωπαικού μπάσκετ. Να τους δούμε και φέτος με μεγαλύτερα budget.
    - Η αποχώρηση του Kobe από τα παρκέ. Ο τρόπος που έγινε, δηλαδή. Πανηγύρι χωρίς τέλος. Σε μια χρονιά ντροπή για τους Lakers.
    - H επιστροφή Άρτζι στον ΠΑΟ. Καλό το στρατιωτηλίκι κόουτς, αλλά δε σεβάστηκες τον εαυτό σου. Δεν υπήρχε αμοιβαία εμπιστοσύνη και αυτό φάνηκε στην πορεία. Το περιστατικό με τον James ενδεικτικό ότι κάτι πήγαινε στραβά.
    - Η εθνική το καλοκαίρι. Ή είναι στραβός ο γυαλός, ή στραβά αρμενίζουμε. Σωστοί άνθρωποι στα σωστά πόστα επειγόντως, να ξαναμπεί το τρένο στις ράγες.
    - Τα hedge out του Ραντούλιτσα και γενικότερα ο ΠΑΟ του Τζόρτζεβιτς. Κακή στελέχωση, ασαφείς ιδέες, εμμονές μέχρι αηδίας. Ασυγχώρητη ξεροκεφαλιά στην τελευταία χρονιά του Μητσάρα. Κρίμα.
    - Η αύξηση του salary cap. Ντάξει, καλό-χρυσό το μπάσκετ και το θέαμα αλλά νομίζω το παραχ...ε κάπου. Να έχουμε και ένα μέτρο. Ακούς εκεί 21 μύρια ο Μπατούμ...
    - Το "φόρτωση περισσότερων" στο hoopfellas. Πόσες φορές καθόμουν στο κινητό να σκρολάρω και εκεί που έφτανα στην τελευταία φόρτωση έκανα καταλάθος refresh...νισάφι!

    Τζιμ ευχαριστούμε για τη δουλειά που αφιερώνεις ώστε να απολαμβάνουμε την μπασκετοκουβέντα. Καλή χρονιά σε όλους και καλή αντάμωση στο νέο σάιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος σε όλα φίλε. Θα προσθέσω μόνο στα (+) το ΓΕΛΙΟ του Μήτσου όταν ρωτήθηκε για την τελευταία φάση της καριέρας του. Μεγαλείο.

      Ντάρκο

      Διαγραφή
  54. "Τουλάχιστον με Γουοτερς δεν θα χαλάσει η χημεια"
    -Ζελιμιρ Ομπραντοβιτς,
    27/12/2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. 38.5% στα 3π. ο Γιανναρος τον τελευταιο μηνα... Ειπαμε, ανογει ο καρπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτα που κανουν οι Αγγελοπουλοι (αν ηταν δικη τους αποφαση) μικραινουν τον Ολυμπιακο μας. Τι σχεση εχει η αξια του Χακετ με του Γουοτερς; Η Μπαμπεργκ πηρε Μακνιλ κι εμεις ο,τι περίσσεψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Σημερα διατεθηκε στην αγορα το World Basketball Manager 2. Το αγορασε κανεις να μας πει εντυπωσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπέρα Jim , χρόνια πολλά ο,τι επιθυμείς με υγεία πάνω απ'όλα.... Μήπως υπάρχει σε κάποιο άρθρο σου κάποιο σχόλιο για τον Zizic?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θυμαμαι καλα, το προοηγουμενο βολτα στην Ευρωπη.

      Διαγραφή
  59. με γουοτερς αλλαζουν οι συσχετισμοι στο παγκοσμιο μπασκετ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 60000€ ο μισθός του Waters έως το τέλος της σεζόν χωρίς τα πριμ κατάκτησης στόχων.
    Μου φαίνεται ότι κάποιος έβαλε 'νερό' στο κρασί του για τη μεταγραφή αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. μια ματια μονο στα μμε και θα καταλαβετε οτι η μεταγραφη του ουοτερς για την εποχη θεωρειται η καλυτερη μεταγραφη,στο sdna μιλανε για "Ο Ολυμπιακός θα πίνει... Water(s) στο όνομα της Ενισέι" ο Καβαλιερατος μια απο τα ιδια,oπως και το gazzeta.Απορω οι φιλοι του ΟΣΦΠ γιατι στραβωσαν μια χαρα παιχτης σου λεει, τι σκατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Καλησπέρα,

    Ο Καλάθης είναι υπεραθλητής και φοβερός μαχητής. Βελτιώνεται συνεχώς και είναι ο χαρακτήρας που μέσα απ την αποτυχία τρέφεται και δουλεύει σκληρότερα. Εδώ θυμίζει λίγο Σπανούλη (όσο κι αν αντιπαθώ ότι πρεσβεύει).

    Δεν νομίζω πως μπορεί να συγκριθεί με Διαμαντίδη. Ο Διαμαντίδης δεν είναι απλά ένας παίκτης που βάζει τη μπάλα στο δικτάκι με 1000 τρόπους. Τέτοιοι είναι ο Σπανούλης, ο Ναβάρο, ο Λάνγκφορντ, ο Φορντ παλιότερα, ο Ντιλέινι, ο Ντίξον τώρα στο περίπου κλπ. Ο Διαμαντίδης άλλαξε το μπάσκετ στην ευρώπη, άλλαξε το πως βλέπουμε μπάσκετ. Μας έμαθε 10 πράγματα πέρα από το μπορώ να βάλω καλάθι με 1000 τρόπους όπως οι προαναφερθέντες. Μας έμαθε ασσίστ, πικ εν ρολ, άμυνα ψηλά, άμυνα στο χώρο, κλέψιμο, να είσαι αυτό το κορμί και να είσαι pg (πριν αυτόν δυσκολεύομαι να θυμηθώ παρόμοιου σωματότυπου pg). Παράλληλα να έχει βάλει σωρεία winning shots και ταυτόχρονα να είναι ένας κανονικός άνθρωπος που δεν πούλησε ... όλους τους ευεργέτες του (σπανούλης) για τον άκρατο εγωισμό του!

    Ο Καλάθης τώρα, είναι εντυπωσιακός και αφού έχουμε όλοι θριαμβολογήσει για τα φοβερά ατού του θα ήθελα να εστιάσω σε ένα μειονέκτημα του στα δικά μου μάτια. Τελευταία δευτερόλεπτα, τελευταία κατοχή και κρατάει τη μπάλα για το τελείωμα μένουν 20 δεύτερα. Δεν με γεμίζει σιγουριά, πολύ συχνά μένει με τη μπάλα στα χέρια ή παίρνει το τελευταίο ... κρεμμασμένο και άστοχο σουτ. Εκεί ο Διαμαντίδης ήταν εγγύηση και ελπίζω να βελτιωθεί ΚΑΙ σε αυτό ο Καλάθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πριν αυτόν δυσκολεύομαι να θυμηθώ παρόμοιου σωματότυπου pg

      Antoine Rigodeau.Φοβερη παικτουρα, μελος της απιστευτς Μπολονιας το 2002.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω και εγω, δεν εχει ακομα την αυρα του Διαμαντιδη στις τελευταιες επιθεσεις

      Αλλα και αυτο δουλευεται ακομα και ειναι θεμα ψυχολογιας

      Και ο ΔΔ το βελτιωσε πολυ μετα το 2009 αυτο, που εγινε το πρωτο βιολι

      Διαγραφή
    3. Καλημερα,μια και αναφερεις ριγκοντο να θυμισουμε οτι στις αρχες της δεκαετιας του 90 που εσκασε μυτη ειχε το παρατσουκλι ο πλει μεικερ του 2000 καθως ηταν ο πρωτος διμετρος που η θεση του ηταν το 1.βεβαια ο κορυφαιος ευρωπαιος ολων των εποχων κατα την αποψη μου(τονι κουκουτς)επαιρνε το 1989 ευρωλιγκα παιζοντας οταν σοβαρευαν οι αγωνες ουσιαστικα πλει μεικερ με υψος κοντα στα 2.10,ετης φωτος μπροστα ο τονι απλα ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ!

      Διαγραφή
  63. Ο σφαιρο έχει 5 συστήματα στο μυαλό του, δεν θα έπαιρνε παίχτη να τον μπερδεύει, ΚΊΝΗΤΡΟ ρε κοουτς δεν υπάρχει ούτε φέτος. Πασκουάλ σημαίνει ΠΑΟ φέτος, αν τα καταφέρει θα φανεί στους οκτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Καλησπέρα στην παρέα. Μερικές σκέψεις για τους αγώνες των ομάδων μας την περασμένη αγωνιστική στην Euroleague...

    1) Μπάμπεργκ - ΟΣΦΠ

    Το φοβόμουν πολύ αυτό το παιχνίδι και δεν μου άρεσε καθόλου η συντριβή της Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη, γιατί όχι μόνο φανέρωσε την πρόθεσή της να επικεντρωθεί στον αγώνα με τον ΟΣΦΠ, αλλά επίσης η βαριά αυτή ήττα (όσο κι αν δεν χτύπησε το παιχνίδι με την Ρεάλ, η τριαντάρα στο κεφάλι δεν είναι ποτέ ευκολοχώνευτη) της έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο για εξιλέωση με τον ΟΣΦΠ. Μετά την ήττα από την Μακάμπι, ο ΟΣΦΠ παρουσιάστηκε πνευματικά έτοιμος στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του και περίμενα (πίστευα ακράδαντα) ότι θα συνέβαινε το ίδιο και με την Μπάμπεργκ. Αντ' αυτού είδαμε, ήδη από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα, την μεν Μπάμπεργκ να μην παίρνει ούτε αιχμάλωτους, τον δε ΟΣΦΠ να ψάχνεται και να δείχνει αλλού παίρνοντας βαθμό μηδέν στην πνευματική ετοιμότητα που απαιτούνταν προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του παιχνιδιού αυτού. Αν στα παραπάνω, προσθέσουμε και το γεγονός ότι ουσιαστικά η Μπάμπεργκ είχε rotation 7 παικτών απέναντι σε 10 του ΟΣΦΠ, δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσω ως προϊόν κούρασης την απόδοση του ΟΣΦΠ στο παιχνίδι (στο τρίτο δεκάλεπτο πώς βρήκαν τις δυνάμεις και την συγκέντρωση να κάνουν το προσωρινό καμ-μπακ;). Ειδικά αν υπολογίσουμε και την εμφάνισή της ομάδας χθες στο ΣΕΦ, που μπήκε και αγωνίστηκε όπως θα έπρεπε να είχε κάνει με την Μπάμπεργκ. Μοναδική παρηγοριά ότι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων για να παίξει ρόλο αυτή η ήττα. Όσον αφορά τον MVP του αγώνα, ποιός Μέλι και... Μαρμελάδας :-), ο Δαρείος στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν in the zone έχοντας ντύθει... Γιούλ και βάζοντας τον ΟΣΦΠ στα καλάθια με κάτι απίστευτα σουτ όταν το σκορ είχε μειωθεί στο -9 (εντάξει, και ο Μέλι ήταν πολύ καλός, αλλά...).

    2) ΠΑΟ - Μπασκόνια

    Πού ενδιαφέρον παιχνίδι, στο οποίο η Μπασκόνια, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, απέδειξε ότι είναι πολύ δυνατή και φέτος. Απίστευτος, για άλλη μια φορά, o Νικ που τα κάνει όλα και συμφέρει. Jim, συμφωνώ απόλυτα με τη σύγκρισή σας του Νικ με τον ΔΔ, και το μόνο που θέλω για να παραδεχθώ ότι το ρίσκο στην απόκτηση του δικαιώθηκε, είναι να περιμένω λίγο ακόμα μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο-Μάϊο, όταν οι διοργανώσεις θα κριθούν, για να είμαι βέβαιος. Όσον αφορά τον αγώνα, ο ΠΑΟ υπερίσχυσε ξεκάθαρα στο 1-2 με τους Νικ και James να κάνουν μεγάλο παιχνίδι και να σβήνουν από το χάρτη του αγώνα τους αντίστοιχους περιφερειακούς των Ισπανών, ενώ απ' την άλλη, η Μπασκόνια έδειξε ότι στο 3-4 (απόντως του Gist) o ΠΑΟ δεν έχει τόσο (και τόσους, όσους θα έπρεπε για ομάδα που στοχεύει στο F-4) ποιοτικούς παίκτες όσο στις υπόλοιπες θέσεις (θεωρώντας τον Σύγκλινο ως 5, αν και κατά βάση είναι μάλλον 4). Ειδικά ο Σενγκέλια με τον Ντιόπ και τον Χάνγκα έκαναν πάρτι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Ο Σύγκλινος συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις και έχει δικαιώσει πλήρως και με το παραπάνω τις προσδοκίες που είχε η ομάδα απ' αυτόν...

    Αλέξης

    ΥΓ. Δεν βλέπω ντέρμπι στο Καζάν, με τον ΠΑΟ εύκολα ή δύσκολα να καθαρίζει τον αγώνα. Στο ΣΕΦ, αντίθετα, το παιχνίδι αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο Ζοτς επιστρέφει στον τόπο των κατά συρροήν εγκλημάτων του με τα πράσινα (κοινώς, στο... εξοχικό του :-). Προβλέπω, το match-up Άγρα-Βέσελι, με τον Πριντ απών, να είναι όλα τα λεφτά...

    ΥΓ.2. Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε... Δεν κάνουμε καλύτερα λίγο υπομονή και αν και εφόσον έρθει τελικά στον ΟΣΦΠ ο... Νεράς να περιμένουμε για να δούμε τί μπορεί να προσφέρει, αντί να παριστάνουμε τους Κάλχες; Κάτι περισσότερο θα ξέρει ο προπονητής για να τον επιλέξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  65. Ερυθρός Αστέρας-Νέϊτ Γουόλτερς
    Νταρουσάφακα-Ζιζιτς (ταλεντάρα)
    Μπαρτσελόνα-Χόλμς,Ρένφρο
    Παναθηναϊκός-Τζεντίλε,Γκάμπριελ
    Μπασκόνια-Πριχιόνι,Κλούνεϊ,Ακόνιον, Μπάντιτζερ
    Μπάμπεργ-Μακνίλ
    Ολυμπιακός-Γουότερς
    Γαλατασαράϊ-Φιτιπάλντο
    Εφές-Μπράντον Πόλ
    Ούνιξ-Πόλ Στόλ

    ◾Ποιά θεωρείτε την καλύτερη μεταγραφή μεσούσης της περιόδου???

    ΤζεΒεΛέΚος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤζεΒεΛέΚο, αν και δεν γνωρίζω ή έχω δει να παίζουν τουλάχιστον 5-6 από δαύτους, νομίζω ότι για άμεσο αποτέλεσμα, ο Μακνίλ είναι η καλύτερη τέτοια μεταγραφή. Για ΠΑΟ και ΟΣΦΠ θα πρέπει να περιμένουμε, γιατί τουλάχιστον για Τζεντίλε και Γουότερς δεν έχουμε δείγμα ακόμα, όπως και για Πριχιόνι στην Μπασκόνια (μπορεί να τον γνωρίζουμε πολύ καλά ως παίκτη, αλλά πρέπει και να δούμε πώς θα προσαρμοστεί και θα αποδώσει στη νέα παλιά του ομάδα, ειδικά πλέον στα 39 του). Επίσης, νομίζω ότι οι Γουόλτερς, Χολμς, Ρένφρο δεν έχουν ακόμη κάνει συγκλονιστική διαφορά στις ομάδες τους...

      Αλέξης

      Διαγραφή
  66. Καλησπέρα παίδες. Θα ήθελα να εκφράσω μια απορία-παρατήρηση και ει δυνατόν να λάβω μια αιτιολόγηση του γεγονότος, αν βέβαια δεν είναι π..ρια η παρατήρηση αυτή.
    Μου φαίνεται ότι οι ιταλοθρεμένοι παίχτες στο τοπ επίπεδο της ευρωλίγκας έχουν μια προσφιλέστατη κίνηση ή τουλάχιστον μια ροπή προς έναν τρόπο επίθεσης?
    Συγκεκριμένα έχω παρατηρήσει το γκρουπ (Χάκετ, Τζεντιλε, Ντατόμε, Μέλι) πολύ συχνά αφού ποστάρει, να επιλέγει ένα fade away σουτ με καλή πιθανότητα επιτυχούς εκτέλεσης.

    Υπάρχει κάποιος λόγος που θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό και αν ναι πως διαμορφώνεται κάτι τέτοιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Καλημέρα. Ελεύθερος ο Laprovittola από τους Σπερς. Δεν υπήρξε συγχρονισμός.. (καθόλου άσχημη περίπτωση για τον Ολυμπιακό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Φενερ πως και δεν έχει πλησιάσει κανένα παίκτη?

      Διαγραφή
    2. Τώρα που γυρίζει και ο Μπογκντάνοβιτς..;

      Διαγραφή
    3. Το είδα το video αλλά δεν είδα πουθενά τίποτα για το γυρίζει και πότε

      Διαγραφή
    4. χρονια πολλα στο σαιτ!
      να τα εκατοστησεις conway
      και καλες εκτελεσεις!
      ο παο εχει πολυ καλο μομεντουμ και πολυ καλο ροστερ!
      αν και ολυμπιακος μπασκετικος γαρ
      αυτη η ομαδα με λιγη τυχη και πολυ αμυνα στοχευει ψηλα.
      οι φιλοι του μονο θα πρεπει να σταματησουν την μιρλα
      με παππα γκιστ και αν ειχαμε αυτο η το αλλο και να καταλαβουν
      πως ο πασχαλης και το ροστερ καθως και ο τρακης τους οδηγουν
      σε μονοπατια φαιναλ φορ τολμω να το πω.
      για την ομαδα μου τωρα αν δεν βγουν μπροστα οι ρολιστες που
      τοσο καιρο τους περιμενει η ομαδα δυστυχως δε βλεπω πεδιο λαμπρο..!
      με θλιβει ιδιαιτερα οτι στους ενδοξους καιρους του συμπαθητικου
      κοουτς μπουλετ δεν εχει βελτιωθει ουτε..ο φροντιστης που λεει ο λογος!
      επισης με στενοχωρει το γεγονος οτι τοπ ομαδα τηςΕΛ δεν ξερει
      τι σημαινει σκαουτιν δηλαδη εχω 5 ζευγαρια εμπειρα στην ευρωπη
      και τσιμπαω σε ανυποπτο χρονο τους εκολαπτομενους ζιζιτς και
      μπογκντανοβιτς αυτου του ματαιου κοσμου τους δινω δανεικους
      σε μικροτερες ομαδες αλλα ανταγωνιστικες και τους εντασσω
      εν καιρο στην ομαδα αναλογα με την προοδο τους χωρις να δαπανηρω ενα σκασμο φραγκα.
      στατιστικα απ τους δεκα θα βγουν οι 2 3 οταν μιλαμε για ταλενταρες!
      λαθος συγχρονισμος στον ολυμπιακο μετα το 2013
      που ειναι λυπηρο γιατι και το απωθημενο βγηκε(2 ευρωλιγκες)
      αλλα και κορμο ειχε ικανο να πρωταγωνιστει για αρκετα χρονια.
      πιστευω πωσ εκφραζω το συνολο των ολυμπιακων στο τιμημενο
      αυτο σαιτ οταν απορω πως χαθηκαν χωρις ενα δακρυ παικτες που
      αποτελεσαν την απαρχη στο να ανεβει ο θρυλος στο πιο ψηλο σκαλι..!
      και η απωλεια συνεχιζεται..?? λοτζεσκι.
      ειναι κριμα και αδικο.
      ελπιζω ο λαθος συγχρονισμος να μην συνεχιστει
      μετα την ντροπιαστικη ηττα μπαμπερκ με την καθοδικη
      πορεια οπως περσι ακριβως μετα απο αυτον τον αντιστοιχο αγωνα
      που εγινε στη συνεχεια της κακομοιρας.
      λαθος συγχρονισμος αλλα και γενικως...
      φιλικα
      ΖΕΠ ΜΠΛΑΤΕΡ

      Διαγραφή
    5. Χρόνια πολλά, σε ευχαριστώ Ζεπ..

      Διαγραφή
  68. - Η επιλογή του Γουότερς ούτε κρύο ούτε ζέστη. Οι ελληνικές ομάδες δυσκολεύονται παραδοσιακά να εντάξουν παίκτες μεσούσης της χρονιάς και ειδικά γκαρντ. Εξαίρεση ο Λο.
    - Εξαιρετική κίνηση πάει να κάνει ο Αστέρας με την προσθήκη του Ντίον Τόμπσον. Έλειπε πολύ ένας τέτοιος παίκτης απ’ την front line του Ράντονιτς. Οι Σέρβοι μετά τον Γουόλτερς προχωρούν σε μια ακόμη ποιοτική προσθήκη και αναμένονται αρκετά βελτιωμένοι στον β’ γύρο.
    - Περιμένω τις κινήσεις του Μπαρτζώκα. Αν θα αφήσει τον Χόλμς για ένα κλασσικό τριάρι τώρα που λείπει κι ο Περπέρογλου.
    - Εντυπωσιακή κίνηση της Νταρουσάφακα με τον Ζίζιτς. Στο ‘’5’’ έχει μεγάλο ζήτημα απ’ την αρχή της χρονιάς.
    - Ο Μπαγκάτσκις θα έχει τον Κουίνσι Μίλερ πίσω ενώ δεν αποκλείονται περαιτέρω αλλαγές στο ρόστερ της Μακάμπι.
    - Στο Μιλάνο στην κοσμάρα τους. Φάπα κι απ’ την Ρέτζιο Εμίλια και το κοντέρ συνεχίζει να γράφει.
    - Ο Αταμάν είναι -3 (Σμιθ, Ντέντμον, Τόμπσον) +1 (Φιτιπάλντο) = -2. Νορμάλ πράγματα δηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως έχει traffic στο "4" η Μπάρτσα (Ντόελμαν, Βέζε, Χολμς, Κλαβέρ) αλλά ούτως ή άλλως (το είχαμε συζητήσει τον Σεπτέμβρη χρειαζόταν παίχτη στο "3". Ο Χολμς είναι πολύ καλή περίπτωση (π.χ. πριν πάρει τον Γκάμπριελ ο ΠΑΟ).

      ΠΑΝΤΑ είναι ωραία όταν μια ομάδα της Μπολόνια (έστω της ευρύτερης περιοχής) κερδίζει το Μιλάνο..

      Διαγραφή
    2. Να υποθέσω Τζιμ ότι χθες ήσουν με Ρέτζιο και ξύπνησαν μνήμες με Παλαντόζα,,

      Διαγραφή
    3. Χαχα.. Εννοείται. Εν τω μεταξύ να πούμε ότι ο Ρέπεσα είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Μπολόνια και ειδικά στις τάξεις των οπαδών της Φορτιτούντο..

      Διαγραφή
    4. Ταυτόχρονα άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες στην Βιτόρια για τον Μπαρνιάνι. Και πολύ άργησαν. Λες και δεν ήξεραν τι ψώνιζαν το καλοκαίρι. Ο Κερεχέτα, βέβαια, δεν κολλάει σε κάτι τέτοια. Αν δει πως ο Ιταλός έχει αράξει θα τον στείλει με συνοπτικές διαδικασίες και θα πάρει άλλον.
      Ο Αντρέα είναι γεννημένος για να παίξει στην Αρμάνι του Ρέπεσα. Απ’ το καλοκαίρι τα έλεγα. Θα έκανε super δίδυμο με τον Μίρο.

      Διαγραφή
  69. Εν τω μεταξύ η άμυνα της Αρμάνι συνεχίζει να δίνει ρέστα. Εχθές στο PalaDozza οι σηματοδότες έδειχναν πράσινο παντού για τους παίχτες της Ρέτζιο Εμίλια. Ο Αραντόρι έκανε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο (20 από τους 26 του πόντους) και ο Πολονάρα έβγαλε πολύ ενέργεια (11+13). Ο Ρέπεσα είναι με το ένα πόδι στην έξοδο και ο Τζεντίλε το γλεντάει στα Social media..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν χρειάστηκαν 3 μήνες, τόσες ήττες, τέτοιο χάλι, αυτή η κατρακύλα για να βγάλει το ένα πόδι στην έξοδο φαντάζομαι ότι για να βγει και το άλλο υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.
      Το ότι ο Τζεντίλε συνεχίζει να λειτουργεί ανώριμα δεν είναι καλό σημάδι. Τα πικρόχολα σχόλια κατέβηκαν απ’ τους λογαριασμούς του προφανώς με παρέμβαση του μπαμπάκα που συνεχίζει να τον νταντεύει.

      Διαγραφή
    2. Όντως. Συμφωνώ 77. Το μάνατζμεντ της ΕΑ7 έχει θέμα.

      Διαγραφή
  70. Jim άποψη για τον Γουότερς

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τα πούμε σύντομα παιδιά. Είναι γνωστός ο παίχτης οπότε θα εστιάσουμε στη μετάφραση του παιχνιδιού του και όχι σε report.

      Διαγραφή
  71. Jim το site πότε θα ανέβει?

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα έχω προγραμματίσει, αύριο.Θα σας ενημερώσω και από εδώ και από το FB μερικές ώρες πριν.

      Διαγραφή
  72. Γραφεις Τζιμ για Λαπροβιτολα και το κακο ταιμινγκ της απελευθερωσης του.

    Λες και θα παιρνε κανεις μυρωδια στο σκαουτινγκ τσιρκο της ΚΑΕ Ολυμπιακος αν ειχε μεινει ελευθερος ο Λαπροβιτολα πριν και κανα διμηνο ακομα.

    Αντε μωρε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Άντε με το καλό Jim και καλοτάξιδο (το μόνο σίγουρο δηλαδή..)

    zio7

    ΑπάντησηΔιαγραφή