Athlenda

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

«Δράκος» στο Πεκίνο..



Ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ συνεχίζει το προσωπικό του ταξίδι και αυτή τη φορά ο νέος του σταθμός δε θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστός, από την άποψη ότι το παρατσούκλι του γεννά συνειρμούς.. Είναι γνωστό ότι  για τις Χώρες της Άπω Ανατολής και ειδικότερα την Κίνα, ο δράκος αποτελεί σύμβολο  της δύναμης, της ανδρείας, του ηρωισμού και της υπομονής.  Δε νομίζω ότι υπάρχει λοιπόν έστω ένας που διαφωνεί ότι αυτές είναι οι πιο απτές ιδιότητες του χαρακτήρα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Μάλλον είναι ο άνθρωπός τους..



Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ένας basketaholic, περπατημένος όσο λίγοι στις mean streets του αθλήματος από διάφορα μετερίζια και ένας από τους ελάχιστους πλέον ρομαντικούς που έχει κάνει το μπάσκετ σχεδία  για να τον ταξιδεύσει . Αν η φετινή του επιλογή, το Λιμόζ, (μια πόλη που «μυρίζει» μπάσκετ, με ένα δυνατό brandname του χώρου σε rebuiliding process) πιθανόν να ξένισε κάποιους, η υπογραφή τριετούς συμβολαίου με την Κινέζικη ομοσπονδία αποτέλεσε δυνατό θέμα συζήτησης στα μπασκετικά στέκια της Ευρώπης.

Καθαρά αγωνιστικά, ο Έλληνας προπονητής αναλαμβάνει ένα πρότζεκτ που στρέφει τη ματιά του στους Ολυμπιακούς του 2016. Με την επιλογή του η κινέζικη ομοσπονδία δείχνει τη διάθεση της να βελτιώσει την ομάδα σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού, η αδυναμία της στα οποία είναι φανερή στους διεθνείς αγώνες, με νωπό το παράδειγμα του Λονδίνου όπου η ομάδα μάλλον απογοήτευσε υπό τον κόουτς Μπομπ Ντάνγουολντ. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν τον Γιαννάκη, έκανε κρούση στον Ηλία Ζούρο ο οποίος όμως αρνήθηκε λόγω οικογενειακών λόγων.


Ο Γιαννάκης είναι ένας defensive minded κόουτς,  λάτρης της επίθεσης μισού γηπέδου που επιλέγει συγκεκριμένο τέμπο (slow pace) ανάπτυξης στις ομάδες του. Ρίχνοντας μια ματιά στην ταυτότητα του συνόλου που αναλαμβάνει (ακόμα είναι λογικό ότι οι Κινέζοι δεν έχουν δημιουργήσει αυτό που λέμε στη μπασκετική αργκό «σχολή») κατανοούμε ότι έχει πολύ δουλειά μπροστά του. Το μπάσκετ στην Κίνα βρίσκεται σαν προϊόν σε κατακόρυφη άνοδο μιας και το άνοιγμα του ΝΒΑ προς την παρθένα κινέζικη αγορά και η συμμετοχή μεγάλων Αμερικανών αστέρων στην κινέζικη λίγκα έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητα του αθλήματος, το οποίο όμως «πληρώνει» (στο αγωνιστικό κομμάτι) τη προσπάθεια αντιγραφής των Αμερικανών και την εξάρτηση του από αυτούς. Το πρώτο πράγμα –στον ορίζοντα του τριετούς πλάνου- πάνω στο οποίο θα δουλέψει ο Έλληνας προπονητής στη νέα του ομάδα είναι η σκέψη, κομμάτι στο οποίο το κινέζικο μπάσκετ βρίσκεται σε νηπιακό (εν συγκρίσει με τον διεθνή ανταγωνισμό) επίπεδο. Θα πρέπει να βάλει τους παίκτες του να σκεφτούν μέσα στο γήπεδο, τους λόγους που κάνουν το κάθε τι, ώστε σταδιακά το παιχνίδι της ομάδας να αρχίσει να αποκτά κατεύθυνση. Έπειτα είναι σίγουρο ότι θα στραφεί στο να εμφυτεύσει αμυντική συνείδηση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ο πολύπειρος Γιαννάκης γνωρίζει ότι δουλεύοντας εντατικά στο ξεκίνημα σε βασικούς τομείς του νέου στυλ που θα προσδώσει να λανσάρει όπως η άμυνα, το ριμπάουντ και κυρίως η συνεργασίες, η ομάδα θα είναι σχετικά γρήγορα έτοιμη να  φανεί ανταγωνιστική ακόμα και απέναντι σε αντιπάλους με περισσότερο ταλέντο. Είναι αυτονόητο ότι το μότο του σε όλη αυτή την προσπάθεια θα είναι η «υπομονή». Υπομονή από τους φιλάθλους, την ομοσπονδία, τον τύπο αλλά κυρίως από τους παίκτες του. Η μετάβαση από το ανέμελο μπάσκετ που έπαιζαν τα τελευταία χρόνια σε αυτό της υπομονής και καθαρής σκέψης του νέου τους προπονητή μπορεί να είναι επίπονη αρχικά, σε αγωνιστικό και ψυχολογικό επίπεδο αλλά στο βάθους του τούνελ θα υπάρξει φως..


 Στο ρόστερ μάλιστα, παρατηρεί κανείς  καλή πρώτη ύλη. Πίσω από τον σούπερ σταρ Γι Γιανλιάν (πάνω του θα στηριχτεί μεγάλο μέρος της προσπάθειας αλλά να είστε σίγουροι, ο Γιαννάκης θα τους αναγκάσει να μάθουν να παίζουν και χωρίς αυτόν..) υπάρχουν νέα παιδιά, στα οποία θεωρώ ότι θα στραφεί ο «Δράκος» για να δημιουργήσει κάτι φρέσκο. Ο “wing” Γκούο Αϊλούν (93αρης), ο γίγαντας Λι Μουχάο (92, αρκετά καλές προδιαγραφές και κίνηση), οι άγουροι Ζου Πένγκ (γενικά οι πρωταθλητές Γκουανόνγκ Σάουθερν Τάιγκερς έχουν έναν καλό κορμό γηγενών) και  Ουάνγκ Ζελίν (έκλεψε τις εντυπώσεις στο περυσινό Nike Hoop Summit) δείχνου  ότι έχουν τα συστατικά να ανέβουν στον σκληρό κορμό της πρώτης ομάδας.  Η πρόβα τζενεράλε θα γίνει φέτος στο Ασιατικό πρωτάθλημα της FIBA (όπου οι Κινέζοι το έχουν μετατρέψει σε προσωπική υπόθεση από την ίδρυση του), με στόχο το Παγκόσμιο της Ισπανίας και τους Ολυμπιακούς στη Βραζιλία το 2016..

Ρεαλιστικά πρέπει να συνηδειτοποίησουμε ότι ο Έλληνας προπονητής δεν μπορεί άμεσα να κάνει θαύματα. Οι Κινέζοι, των οποίων είναι ο 4ος ξένος προπονητής ιστορικά, το γνωρίζουν. Άλλωστε έχουν δουλέψει με τον Ντέλ Χάρις (στον μεγάλο θρίαμβο της Αθήνας απέναντι στη Σερβία), τον Καζλάουασκας και μέχρι πέρυσι τον Ντάνγουολντ. Στράφηκαν στην ελληνική σχολή (σωστά κατά την άποψη μου) θεωρώντας ότι μπορεί να τους δώσει κάτι διαφορετικό που δεν είχαν δεί μέχρι τώρα, μια άλλη προσέγγιση του αθλήματος διδάσκοντας το winning basketball.  Στη Γαλλία (φέτος έτυχε λόγω Γιαννάκη να μιλάω καθημερινά με συνεργάτες εκεί) στο συντριπτικό ποσοστό τους είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά του κόουτς, γνωρίζοντας ότι τη νέα σεζόν, όπου και θα  εγκλιματιστεί περισσότερο και ο ίδιος τη λίγκα, θα αποδώσει ακόμα καλύτερα. Μάλιστα αποτελεί μακράν τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή στην ProA.. H άλλη όψη του νομίσματος δείχνει ότι όπως και ο Φώτης Κατσικάρης έτσι και ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέλαβαν εθνικές ομάδες σε χώρες εκτός ευρώ, με πολύ καλά λεφτά. Αλλά αυτό είναι προσωπικό τους θέμα. Οι προπονητές στην Ελλάδα είναι πλέον ένα από τα τελευταία εξαγώγιμα προϊόντα και παράλληλα πρεσβευτές και κήρυκες του «μπασκετικού μας ευαγγελίου..»  Ε, γνωρίζετε πολλούς που μπορούν να κάνουν καλύτερα τη δουλειά αυτή από τον Παναγιώτη Γιαννάκη..?



246 σχόλια:

  1. Τελειος τιτλος, πολυ ωραιο αρθρο.

    Οποιος εχει παει στην Κινα καταλαβαινει γιατι ο χαρακτηρας και η φιλοσοφια του Γιαννακη ταιριαζει γαντι με την ιδιοσυγκρασια των Κινεζων.

    Πιστευω οτι οι Κινεζοι θ' αγαπησουν το Γιαννακη, σε περιπτωση δε καποιας επιτυχιας θα τον λατρεψουν κυριολεκτικα. Απλα δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορει να φερει καποια επιτυχια.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την δημοσίευση Τζιμ! Θα έχει ενδιαφέρον ο Δράκος στην Κίνα. Αν φέρει επιτυχίες μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο τεράστιων αλλαγών στην παγκόσμια γεωγραφία του μπάσκετ. Αντί για προπονητή εθνικής όμως καλύτερα να έπαιρναν δερβέναγα στο παραγωγικό τους σύστημα οι Κινέζοι, γιατί οι ελλείψεις τους όταν παίζουν είναι πολύ χτυπητές. Εκεί δεν μπορεί να κάνει πολλά ο Γιαννάκης, όσο και αν προσπαθήσει.

    Και μια πρόταση-παράκληση: Μιας και πλησιάζει η ώρα, τί θα έλεγες για ένα preview/primer των πλέι οφ στις σημαντικές Ευρωπαϊκές χώρες; Μικρο-ανάλυση ζευγαριών και προβλέψεις για τα κυριότερα πρωταθλήματα δηλαδή. Έχω στο μυαλό μου ειδικά την Ιταλία, όπου τουλάχιστον εγώ βλέπω τουλάχιστον 4-5 ομάδες με δυνατότητα κατάκτησης του τίτλου. Ελπίζω να βρεις τον χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύσκολο πρότζεκτ για τον Γιαννάκη. Η νέα του σεζόν επίσης στη Λιμόζ θα είναι σημαντική. Φέτος την έσωσε. Του χρόνου οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες.

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά τα λεφτά Άρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ (ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ) ΣΤΑ ..ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ..ΘΕΩΡΩ ΘΑ ΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΕΣΤΩ ΣΤΑ ΗΜΗΤΕΛΙΚΑ ΦΕΤΟΣ...ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΔΕΚΑΔΑΔΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ???

    ΤΖΙΜ ΚΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλαθης-Ζησης-Σπανουλης
      Γιανκοβιτς-Βασιλειαδης
      Μπραμος-Παπανικολαου
      Φωτσης-Καιμακογλου
      Κουφος-Μπουρουσης-Σοφο
      Αποψη μου ελπιζω να ειναι σεβαστη.
      ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
      Σταθης

      Διαγραφή
    2. Mε σειρά προτεραιότητας σε κάθε θέση:

      Καλάθης Σπανούλης
      Ζήσης Βασιλειάδης
      Μπράμος Αλβέρτης
      Καιμακόγλου Φώτσης Τσαρτσαρής
      Σόφο Βουγιούκας Κουφός

      Θα άφηνα και στον Σπανούλη έξω αλλά θα αναγκαζόμουν να βάλω το Σλούκα.

      Διαγραφή
    3. ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ....ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

      ΓΚΑΡΝΤ(1-2): ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ, ΚΑΛΑΘΗΣ, ΖΗΣΗΣ, ΣΛΟΥΚΑΣ, ΜΠΡΑΜΟΣ,
      ΣΜΟΛ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΑΙΜΑΚΟΓΛΟΥ
      ΠΑΟΥΕΡ..........: ΦΩΤΣΗΣ, ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ, ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ
      ΣΕΝΤΕΡ: ΚΟΥΦΟΣ, ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ

      Διαγραφή
    4. O 12:45 ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ..ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΕΙΑΝΟΣ ΙΣΩΣ ΘΑ ΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΑΝΤΙ ΚΑΜΑΙΚΟΓΛΟΥ...

      Διαγραφή
  6. ΠΥΡΕΤΟΣ.

    ΠΥΡΕΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΠΥΡΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ FINAL4.

    H EUROLEAGUE μας κρατάει ζεστούς.

    Μοιράζει τα βραβεία.

    Βραβείο Αlphonso Ford στον Bobby (για 2η χρονιά σε αμερκάνο 1 της Σιεννα).

    Rising Star o Παπανικολάου.

    Αμυντικό ο Lasme.

    Δυο Έλληνες στις 5άδες.

    Οι προβλέψεις για τον mvp πάνε κι έρχονται.
    Κριάπα, Ρούντι ή μήπως V-Span;

    Αγωνιστικά, η Barcelona ίσως χάσει τον Jawai.
    H CSKA δείχνει σημάδια εσωστρέφειας, μετά το χώσιμo του Κριάπα στον Teodosic.


    JIM, γράψε άρθρο για τα εθνικά πρωταθλήματα. Γράψε για την Εθνική. Γράψε για την Κίνα και για το πρωτάθλημα Καζακστάν.
    Μόνο σε παρακαλώ! Μη γράψεις για το Final4. Mη μας ξύνεις τις πληγές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λιγο πριν τη ληξη της 3ης περιοδου το ματσακι Οκλαχομα-Μεμφις φαινεται να πηγαινει προς τα γκριζλι. Ολοφανερη η απουσια του Ουεστμπρουκ πολυ καλοι οι Ραντολφ-Γκασολ για ακομα μια φορα!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τις άμυνες του Πρινς και το άστοχο floater του στο τέλος... Να μπει το τρίποντο!

      Ody

      Διαγραφή
  8. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους επισκέπτες και μέλη της παρές του hoopfellas.

    Aν μπορούσατε να πάρετε έναν παλαίμαχο μπασκετμπολίστα στην Εθνική, ποιον από τους 3 θα διαλέγατε;

    Α) Αλβέρτης
    Β) Φώτσης
    Γ) Τσαρτσαρής
    Δ)άλλον

    Σας παρακαλώ μόνο σοβαρές απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Περπερογλου

      Διαγραφή
    2. ton diko sou ton karaflo pi8iki-andrikelo tou korufaiou pg

      Διαγραφή
    3. 1:57
      Είσαι εκτός θέματος.
      Ζήτησατε μόνο σοβαρές απαντήσεις και εσύ μαλακίζεσαι.
      Ρίχνεις το επίπεδο.

      Διαγραφή
    4. Για να το χοντρύνω, θα διάλεγα Λάζαρο Παπαδόπουλο, για να αποκτήσουμε αξιόπιστο παιχνίδι από μέσα προς τα έξω. Να τρομάξει και ο "σωλήνας".

      Έλεγα να γράψω τον Μπίδη, αλλά θα με καρπαζώνατε.

      Επίσης, ο Φώτσης πρέπει τελικά να είναι πολύ έξυπνος τύπος. Για παλαίμαχος, όπως τον λέτε, αμείβεται πολύ καλά.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    5. ο Λάζαρος μάλιστα. Είναι μια σωστή επιλογή.

      Διαγραφή
    6. Και Ντικούδης παίζει δυνατά.
      Αλήθεια, ποιον προτιμάτε για ΠΑΟ το καλοκαίρι;

      Ντικούδη, Φώτση ή Κακιούζη;

      Διαγραφή
  9. Ενα καλο ερωτημα τεθηκε παραπανω..

    ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ Η ΚΑΜΑΙΚΟΓΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mπράβο ρε Τζιμ...
      Εγώ πιστεύω οτι δεν πρέπει βέβαια να τους αλλάξει εντελώς τη φιλοσοφία γτ θα έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις...Από τη στιγμή που παίζουν πιο ελεύθερα και κοιτάζουν αμερική προς τη νοοτροπία,θα θεωρούσα πιο σοφό να εμπλουτίσει το physical game και το transition με βασικές αρχές και συνεργασίες-σκληρή άμυνα-συνειδητοποιημένες επιλογές ώστε να μη φέρει μεγάλες αλλαγές που θα "σοκάρουν" την ομάδα τους.Για να δούμε,το κυνηγάει ο Γιαννάκης,παλεύει να βρει θέση στους κορυφαίους με το σπαθί του,με χειροπιαστές εμπειρίες κι επιτυχίες σε διαφορετικά μέρη και τομείς...

      Διαγραφή
    2. Η Εθνική έχει, κατά τη γνώμη μου, μια πληθώρα ποιοτικών παικτών που μπορεί να καλύψει πλήρως όλες τις θέσεις, χωρίς να ρίχνει την ποιότητα του βάθους της.
      Αν κάνουμε μια καταγραφή θα καταλήξουμε στους εξής στάνταρ ετοιμοπόλεμους: Σπανούλης, Ζήζης, Καλάθης, Σλούκας, Βασιλειάδης, Παπ, Μπράμος, Περπέρογλου, Καιμακόγλου, Πρίντεζης, Λουκάς, Σόφο, Μπορούσης, Κουφός, Βουγιούκας, συν τους μικρούς Γιάνκοβιτς και Παππά, και βετεράνους όπως ο Φώτσης, γιατί όχι και ο Παπαλουκάς.
      Σχεδόν 20 παίκτες κατανεμημένοι σε όλες τις θέσεις.

      Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρω ότι η Εθνική δε χρειάζεται αλχημείες και πολυεργαλεία που καλύπτουν κενά σε 2πλές θέσεις.
      Έτσι, θεωρώ την σκέψη για Καιμακόγλου στο 3 άκαιρη και άσκοπη.
      Κατά τη γνώμη μου, έχει σαφώς θέση στη 12άδα, αλλά σαν 4άρι πίσω από τον Πρίντεζη.
      Αν όμως ο κόουτς κρίνει ότι ο Λουκάς, ο Φώτσης ή ξέρω γω ο Τσαρτσαρής μπορεί να βοηθήσει περισσότερο, τότε καλύτερα να μείνει έξω.
      Για το 3 έχουμε τον Παπανικολάου, τον Μπράμο, τον Περπέρογλου, τον Γιάνκοβιτς.

      Διαγραφή
    3. Φιλε μου με το συμπαθειο,δηλαδη και χωρις ιχνος ειρωνιας..Συγκρινεις τον Καιμακογλου με τον πρωην μπασκετμπολιστα [???] Περπερογλου???

      Διαγραφή
  10. Να κάνω μια ακόμα άσχετη και σαχλή ερώτηση με αφορμή τα 33α γενέθλια του Δ. Διαμαντίδη. Κατ'αρχάς να πω οτι είμαι μεγάλος φαν του αρχηγού του Παναθηναϊκού (νομίζω είναι εμφανές απο όλα τα σχόλια μου) που νομίζω οτι μαζί με τον Σπανούλη και τον Παπαλουκά είναι οι τρεις παίκτες του σύγχρονου ελληνικού μπάσκετ που κάνουν transcend, είναι υπερβατικοί ως προς τα οπαδικά και είναι πρακτικά αδύνατο να μην τους γουστάρεις. Αλλά θέλω να ρωτήσω το εξής, γνήσια μπασκετική απορία.

    Όσοι έχουν προλάβει τον Διαμαντίδη στον Ηρακλή (που λείπει πολύ απο την Α1) θα θυμούνται οτι ο Διαμαντίδης ήταν ένας πολύ εντυπωσιακός παίκτης ως προς τα αθλητικά του προσόντα. Εκτός του ύψους και του wingspan ηταν και ιδιαίτερα αλτικός και τελείωνε όλες τις φάσεις με κάρφωμα στο πολύ χαλαρό όμως, δηλαδή τον έβλεπες οτι κάρφωνε για την πλάκα του και εντυπωσιακά.

    Στην πορεία των χρόνων τον είδαμε να καρφώνει όλο και λιγότερο ωσπου φτάσαμε σ'ένα σημείο που τον είδαμε να ζορίζεται πολύ όταν το επιχειρεί και πλέον το έχει κόψει εντελώς.

    Η απορία μου είναι τώρα εμένα, αυτό πως έχει προκύψει; Κατ'αρχάς, ισχύει; Έπειτα, αν ισχύει, τι φταίει; Τι μπορεί να επηρεάσει την αλτικότητα ενός αθλητή; Είναι η ηλικία; Είναι κάποιοι τραυματισμοί; Είναι οτι δεν το δουλεύει στις προπονήσεις πχ; Γνήσια απορία γενικής φύσης.

    Καλημέρα, καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα μη με θεωρήσεις σαν αυθεντία,αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι κυρίως προιόν ηλικίας.Όπως δεν έχει τα ίδια πόδια να αμυνθεί και να αλλάξει κατεύθυνση στις προσποιήσεις αντιπάλων,έτσι και δεν μπορεί να πηδήξει τόσο πολύ ώστε να καρφώνει εύκολα.Φυσικά,λογικά αν θελήσει να καρφώσει πχ. και είναι μόνος του στην προπόνηση θα το έχει χαλαρά.Αλλά το να το κάνει στον αγώνα εμπεριέχει ρίσκο και χρειάζεται κόπο...
      Πάντως γενικά προκαλεί αίσθηση ένας παίκτης με τόσο μακριά χέρια και αξιοσημείωτη αλτικότητα(το μαρτυρούν οι εκάστοτε μεγάλες τάπες που έχει κάνει..) να μην το είχε ποτέ στο ρεπερτόριο του.Αντίθετα ο τεό,αν δεν κάνω λάθος,καρφώνει ακόμα..
      Πχ. ο Παππάς,αν και το κάνει εξαιρετικά σπάνια σε αγώνες καρφώνει αυτή τη στιγμή πολύ χαλαρά.Σε 10 χρόνια σίγουρα δε θα είναι η ίδια υπόθεση.
      Γενικά αν το άλμα το αφήσεις,σε αφήνει και αυτό..Αν δεν αντέχουν τόσο τα πόδια σου,είσαι καταπονημένος,έχεις μεγαλώσει δε μπορείς να πηδάς με την ίδια ευκολία-ένταση-συχνότητα...

      Διαγραφή
    2. Παρε π.χ. το Τζινομπιλι που για μενα ειναι (ηταν) παιχτης της ιδιας "κοψια" με το Διαμαντιδη. Ειναι ακομα σε εξαιρετικη κατασταση μια και υπαρχουν ολες οι συνθηκες που του επιτρεπουν να ειναι τοπ για χρονια (αθληση, ξεκουραση, ανταγωνισμος, κινητρο, τεχνογνωσια κλπ.).

      Δεν υπαρχει κανενας λογος που ο Διαμαντιδης δεν θα μπορουσε να εχει καριερα αντιστοιχη του Τζινομπιλι στο ΝΒΑ (ισως και καλυτερη). Εδω ομως δεν ειναι ΝΒΑ και η καταπτωση χρονο με το χρονο δεν μπορει να αντισταθμιστει τοσο ευκολα γιατι δεν υπαρχουν τα παραπανω στο βαθμο που υπαρχουν εκει. Εδω ο Διαμαντιδης δεν παιζει στην εθνικη για να μην καταπονειται θ' αρχισει τα καρφωματα τωρα? Συναμα ο χαρακτηρας του ειναι τετοιος που του αρεσει πιο πολυ να κανει την πασα 10 μετρων για αλλευ-ουπ στο Λασμε παρα να κανει να καρφωνει.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    3. Σωστά όλα αυτά αλλά πραγματικά αν δεις τον Διαμαντίδη στον Ηρακλή, όχι απλά το έχει στο ρεπερτόριο του το κάρφωμα αλλά κανονικά ίπταται το παιδί. Προφανώς έκτοτε έχει αλλάξει και το στυλ παιχνιδιού του και έχει ωριμάσει και καλά κάνει κιόλας ο άνθρωπος που δεν εκβιάζει καταστάσεις, άλλωστε εμένα προσωπικά τα καρφώματα και όλα αυτά δεν με εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα (εκτός αν πρόκειται για alley oop) αλλά τίνω προς την άποψη οτι αν παρατήσεις το άλμα σε παρατάει κι αυτό. Όμως πραγματικά δεν έχω τις γνώσεις για να μπορώ να είμαι σίγουρος, είναι πάντως πολύ αισθητή η διαφορά.

      Διαγραφή
  11. 3 ερωτήσεις για την Εθνική:

    Από πότε ο Φώτσης θεωρείται παλαίμαχος; Γιατί τυχόν δεν κάνει; Υπάρχει κάποιος καλύτερος παίκτης για ν' αναλάβει αντίπαλα undersized πεντάρια;

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τελικα δικαιωνει το προσωνυμιο ''δρακος''.παιχνιδια που κανει η ζωη...εκτοσ απ την αμιγως αγωνιστικη συνεισφορα που μπορει να εχει ο γιαννακης θελω να παρατηρησω οτι ισως να ανοιξει και διαυλους επικοινωνιας με το κινεζικο μπασκετ πχ να ρθει καποιο κιεζικο ταλεντο εδω(που σιγουρα θα υπαρχουν αξιολογες περιπτωσεις στην αχανη χωρα) η να βρουν ελληνες παικτες καλα συμβολαια στο εκει ανερχομενο πρωταθλημα.εχω την εντυπωση δε οτι με το δυναμισμο που εχει η Κινα γενικοτερα και με τον τεραστιο πληθυσμο που παρα τον χαμηλο μεσο ορο υψους λογω ποσοτητας βρισκεις οσα και ο,τι υψη θες,μπορει και σε 10 χρονια να ειναι παγκοσμια μπασκετικη υπερδυναμη.σκεφτειτε το λιγο υπαρχουν ολες
    οι προ'υ'ποθεσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ανακοινώθηκε η πρώτη και δεύτερη καλύτερη πεντάδα της φετινής euroleague:

    καλύτερη πεντάδα: Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός), Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός), Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης), Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα), Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

    δεύτερη καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης: Μίλος Τεόντοσιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Βίκτορ Κριάπα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νίκολα Μίροτιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Σον Τζέιμς (Μακάμπι Τελ Αβίβ).

    κατά τη γνώμη μου, ο Κριάπα αδικήθηκε. mvp της σεζόν και σταθερότερος απ΄ όλους για μένα αλλά απ΄ότι φαίνεται θα βγει άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Greg συμφωνώ απολύτως. Μεγάλη αδικία να μην μπεί στην πρώτη πεντάδα ο Κριάπα. Νομίζω πως το έκαναν για να μην έχει δυο παίκτες της ΤΣΣΚΑ (Κριστιτς ΚΑΙ Κριάμα). Τέσπα, νομίζω πως λιγοστεύουν και οι ελπίδες του για MVP. Φαντάζομαι πως θα'ναι κάποιος απο την πεντάδα. Για να δούμε....
      Σίμος

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ θα συμφωνήσω, νομίζω αδικείται κατάφορα ο Khryapa. Και επίσης νομίζω αδικείται και ο Lasme που θα έπρεπε να είναι εκεί που γράφει Shawn James.

      Διαγραφή
    3. Ο Κριαπα ηταν συνολικα ο καλυτερος φετος, ειδικα στην αρχη της χρονιας ηταν καταπληκτικος. Φαινεται ομως οτι δεν αρκει αυτο για την Ευρωλιγκα, χρειαζεται να "πουλας" και ως παιχης και ο Κριαπα δεν ειναι κατι τετοιο.

      Πουθενα Μαικλ, πουθενα Λασμε, πουθενα Χαινς και ο Κριστιτς στην 1η πενταδα... αλλα ξεχασα οτι η Ευρωλιγκα δυσκολα βαζει Αμερικανους στη δεκαδα.

      Nομιζω οτι ο MVP πρεπει να ειναι λοιπον ο Τομιτς.

      Εγω παροτι Ελληνας θα διαφωνησω και με τη συμμετοχη των δυο Ελληνων στην πενταδα καθοτι και οι δυο ηταν χειροτεροι ατομικα απ' οτι περισυ (ομαδικα ομως ο Διαμαντιδης μαλλον αξιζε να μπει).

      George@Manchester

      Διαγραφή
    4. Mεγάλη αδικία για Κριάπα.
      Αν και για μένα δεν είναι τόσο παράλογη η 5άδα.Θα θεωρήσω ως στανταράκια σπανούλη(απόλυτος ηγέτης του οσφπ,μεγάλη εμφάνιση στο 5ο ματς-πολύ σημαντικό) και ρούντι(μπορεί να μην εντυπωσίασε,αλλά ανέβασε σκαλί τη ρεάλ προσφέροντας σε πολλούς τομείς του παιχνιδιιού της...)
      Ο κρστιτς ήταν απόλυτα σταθερός,είχε συνεχώς διψήφια νούμερα,δεν έλειψε ποτέ,είναι πρώτος στο ράνκονγκ της ευρωλίγκα,ενώ όποτε έπαιζε έδινε μια δικλείδα ασφαλείας στην τσσκα.
      Ο τόμιτς ήταν κατ'εμέ η αποκάλυψη της χρονιάς,έδωσε στην μπάρτσα το πολυπόθητο παιχνίδι στο ποστ,μονωπολούσε τη θέση 5,μάζευε-έκοβε-μοίραζε σκόραρε και ήταν ίσως ο σπουδαιότερος παίκτης(μαζί με μάικλ) στην πορεία της μπάρτσα στο τοπ16 που έδινε πολύ ποιότητα στην ομάδα του.Από την άλλη δε συμφωνώ με την επιλογή διαμαντίδη.Φυσικά έβγαλε μια χρονιά δια πυρός και σιδήρου,αλλά κινήθηκε σε απλά αποδεκτά για αυτόν στάνταρ.Φυσικά οδήγησε και μετουσίωσε την προσπάθεια αναδόμησης των πρασίνων δίνοντας κατεύθυνση σε όλους τους συμπαίκτες του,αλλά δεν έκανε την υπέρβαση μένοντας στάσιμος σε καθοριστικά παιχνίδια(τσσκα,4ο-5ο με μπάρτσα,μάλαγα) που έκριναν πολλά.Συν του οτι η ομάδα του δεν είναι στο φάιναλ4.(νομίζω έπαιξε ρόλο η ψηφοφορία του κόσμου όπου ήταν άνετα πρώτος)
      Συνεπώς,ο κριάπα δεν αδικήθηκε απτην επιλογή διαμαντίδη γιατί αφορά την περιφέρεια.Όχι ότι δεν αξίζουν κρστιτς-τομιτς αλλά μάλλον λόγω θέση θα άλλζα τους παίκτες της τσσκα και θα έπρεπε να μπει ο κριάπα αντί του κρστιτς.
      Λογικά,δεν μπορεί να μπει άλλος πλην 5άδας.Δηλαδή ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης να είναι στη δεύτερη 5άδα???
      Αν και γενικά φάσκουν και αντιφάσκουν ορισμένα βραβεία της γιούρολιγκ.
      Πως βγήκε rising star ο Παπανικολάου,δηλαδή κέρδισε τον μίροτιτς,αλλά ο 2ος βρίσκεται στις 2 καλύτερες 5άδες αντίθετα με των 1ο?(μόνο κριτήρια θέσης μπορούν να το δικαιολογήσουν,αλλά δε βλέπω καμιά τέτοια αναγκαιότητα)
      Τέλος,θεωρώ δίκαια βρίσκεται εκεί ο τζέιμς.Ας ξεφύγουμε λίγο από τις δικές μας ομάδες.Ναι,σούπερ και οι χάινς-λάσμε-πρίντεζης,δεν λέω,αλλά ο τύπος έπαιζε κάτι 35λεπτα,ήταν φοβερός αμυντικά και΄απόλυτη κολώνα της ομάδας μπροστά συνεισφέροντας ΠΑΝΤΑ στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του.Μη λέμε κι ότι θέλουμε..

      Διαγραφή
    5. @peris
      Σε όλα ακριβής

      @Christos Tsagkournis
      Χωρίς παρεξήγηση, είσαι λάθος για Λάσμε και Τζέιμς.
      Θεωρώ τον Γκαμπονέζο εξαιρετικό παίκτη, άνετα mvp για τους πράσινους αλλά ο Αμερικάνος έκανε απίστευτη χρονιά.
      Τον είδα σε αρκετά μας. Είναι εξίσου καλός αθλητής, με ακόμα μεγαλύτερη επιρροή στην άμυνα (άπειρες επαφές με τη μπάλα, σχεδόν σε κάθε πάσα). Ψηλότερος και δυνατότερος, μπορεί να κοντράρει pivot ψηλούς καλύτερα από τον Lasme. Στην επίθεση προσφέρει περισσότερα, καθώς λόγω μεγαλύτερης δύναμης μπορεί να πατήσει περισσότερο ζωγραφιστό.
      Η διαφορά τους στη στατιστική αντικατροπτίζει εν πολλοίς και την ποιοτική τους διαφορά.
      Και ξαναλέω, ότι τον Λάσμε τον εκτιμώ πολύ, κι αν εξαιρέσουμε το χρώμα της φανέλας, τον θεωρώ και αρκετά συμπαθητική παρουσία (χαρακτήρα, αγωνιστικότητα κτλ)

      Διαγραφή
    6. Δεκτό Ορέστη, ίσως να τον έχω υποτιμήσει τον James, βλέπω τον έχετε όλοι σε μεγάλη εκτίμηση και δεν θα επιμείνω.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΒΗΣΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΡΕ ΣΥ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ?? ΧΑΧΑ..

      Διαγραφή
  14. Διπλό η Ιντιάνα και νίκη η Θάντερ δύσκολα. Προγνωστικά για τις σειρές?

    manu chao

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για μενα η πενταδα επρεπε να ταν...

    1. Σπανουλης
    2. Ρουντι
    3. Κριαπα
    4. Τομιτς
    5. Κρσιτς

    και η δευτερη
    1. Τεοντοσιτς
    2. Μήτσος
    3. Ματσιουλις
    4. Μιροτις
    5. Χαινς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε αν και είμα Παναθηναικός, δεν είναι λογικό να βάζεις Ματσιούλις και οχι Ουίμς
      Σίμος

      Διαγραφή
  16. Ενταξει ρε παιδια το επιπεδο των παικτων ειναι σχεδον το ιδιο...απλως επρεπε να βγει μια πενταδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΠΠΑ Η ΣΛΟΥΚΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σλούκα, έχει άλλες παραστάσεις πλέον μετά από 2 σεζόν στο κορυφαίο επίπεδο, εμπειρία που ο Παππάς δεν έχει καν ονειρευτεί.

      Διαγραφή
    2. Aυτό με τις παραστάσεις δε σημαίνει τίποτα ρε παιδιά...
      Δηλαδή αν είχε πάρει πρόπερσι τον παππά ο οσφπ,δε θα είχε τις ίδιες παραστάσεις?Θα ήταν πιο ψηλά από αυτόν στο rotation ο κατσίβελης?
      Ή αν ο σλούκας συνέχιζε στον άρη και τον πανιώνιο πχ. δε θα εξακολουθούσε να είναι παιχτούρα...

      Διαγραφή
    3. ΦΙΛΕ ΠΕΡΗ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΛΕΣ 20ΑΡΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑ Κ.Λ.Π

      Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΦΕΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΩΡΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ.(ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ)..

      ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...

      ΓΙΑΝΝΗΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

      Διαγραφή
  18. Για μενα τα ερωτηματικα οσον αφορα το κεφαλαιο Εθνικη ειναι τα εξης:
    1. Παπανικολαου η Καιμακογλου
    2. Παππας η Σλουκας

    Και στα δυο εγω γερνω προς τους δευτερους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σορι εννοω φυσικα περπερολγου η καιμακολγου...

      και στο 2.να το μεγαλωσω Παπας Σλουκας η Βασιλειαδης?

      Διαγραφή
    2. Sloukas vevaia einai poli megalos paixths kai poli kaliteros apo Papa kai apo Vasiliadh kata tin gnwmi mou... YG eimai Pana8inaikos

      Διαγραφή
    3. Kαι εγω που εθεσα το θεμα παο ειμαι και λεω σλουκα γιατι στο 2 υπαρχουν και οι σπανουλης, μπραμος...δλδ τον βασιλειαδη η τον παιρνεις για 10-15 λεπτα η καθολου..δεν γιντεται να παιζει 5-6 λετπα..

      Διαγραφή
  19. posa lefta pairnei o giannakis stin proA ton chrono. kserei kaneis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το λέω σήμερα, επώνυμα κιόλας, λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση του mvp της Euroleague. Βραβείο για το οποίο, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει πάρα πολλές πιθανότητες να κερδίσει.
    Με το ρίσκο λοιπόν να μην μπορώ να περηφανευτώ σε 3 μέρες για τον Σπανούλη, δηλώνω τα εξής:


    Η Ευρωλίγκα, με τις φετινές της επιλογές απαξίωσε εντελώς πλέον τις επιλογές για ΟΛΑ τα βραβεία της χρονιάς! ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ!
    Και εξηγούμαι...

    Ξεκινώντας από τις 5άδες...

    First team Euroleague χωρίς των Βίκτορ Χριάπα!!!
    Ναι χωρίς τον άνθρωπο των 10 πόντων, των 7,5 rebound, των 3,8 ασσίστ, του 1,6 κλεψίματος και της σχεδόν μια τάπας και του 17,1 ranking.
    Eκτός πρώτης 5άδας ο παίκτης με την μεγαλύτερη επιρροή στη διοργάνωση, αυτός που δικαιούται περισσότερο από τον καθένα τον τίτλο του mvp.

    Πάμε στην επόμενη επιλογή που θα προκαλέσει και τους ευαίσθητούληδες.
    Δεν είναι πρώτος play maker σε ranking. Δεν είναι ούτε δεύτερος, ούτε τρίτος, ούτε τέταρτος, ούτε πέμπτος,ούτε έκτος, ούτε έβδομος. Όγδοος! (χωρίς να υπολογίζω τον Σπαν)
    Ναι ο 8ος playmaker στη διοργάνωση βρέθηκε πραγματικά ουρανοκατέβατος στην καλύτερη 5άδα.
    Θα πει κανείς: μα δε μετράει μόνο το rkg, μετράει η συνολική παρουσία, μετράει η πορεία της ομάδας, ο χαρακτήρας στα δύσκολα.
    Πρώτον, μιλάμε για τον παίκτη που στα δυο πιο κρίσιμα ματς της σεζόν ΕΣΠΑΣΕ τα στεφάνια.
    Όσο για την πορεία των ομάδων; Μίλος Τεόντοσιτς.
    Τέλος, η euroleague που βγάζει τον mvp κάθε εβδομάδας αποκλειστικά και μόνο από το ranking, αυτοακυρώνεται επιλέγοντας τον 21ο, στους καλύτερους 5.
    Το πιο εξοργιστικό και ύποπτο είναι ότι ο συγκεκριμένος αθλητής έχει ευνοηθεί εξόφθαλμα και σε άλλες περιπτώσεις. Θυμηθείτε το final4 του 2007 και τις εμφανίσεις του Σίσκα που έμειναν "αβράβευτες".

    Παρακάτω...
    Καλύτερος αμυντικός.
    Δυο ανταγωνιστές όλη τη χρονιά. Καταπληκτικοί αμυντικοί και οι δυο. Ο ένας προηγείται σε τάπες, σε κλεψίματα και σε ριμπάουντ. Ο άλλος παίρνει το βραβείο. Ότι να ναι.

    Rising star.
    Εδώ οι εκλέκτορες βρισκόταν σε φοβερή θέση.
    Μίροτιτς εναντίον Παπανικολάου.
    Ποια μπαρούφα θα γίνει;
    Θα πάει παίκτης για 3η σερί σεζόν το βραβείο ή θα το πάρει παίκτης που έχει ήδη αναδειχθεί mvp final4;
    Επέλεξαν το δεύτερο, φοβούμενοι ίσως την καταγραφή στο βιβλίο Γκίνες, ή ποιος ξέρει, το ενδεχόμενο να κρατούσε χρόνια αυτή η ιστορία και να το έπαιρνε ο Μίροτιτς μέχρι τα 32.
    Σημείωση, ο Παπανικολάου είναι μεγαλύτερος του Μίροτιτς.


    Αυτά τα λίγα για φέτος.

    Και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συνομωσία από πίσω.
    Δεν ξέρω αν απλά λαμβάνουν τόσο σοβαρά την ψήφο των οπαδών (αν ναι, ας την καταργήσουν), αν παίζουν μανατζερικά, αν κάποιος έχει επιρροή στους δημοσιογράφους-εκλέκτορες, αν σε τελική ανάλυση είναι απλά θέμα αδιαφορίας και ανικανότητας, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η λίγκα αυτοαπαξιώνει και χαλάει ένα καλό και εμπορικό προϊόν.


    Τα λέμε Λονδίνο...


    υ.γ.
    Ελπίζω μόνο να βγει καλύτερο κόουτς ο Σκαριόλο και καλύτερος παράγοντας ο Τράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και είμαι Παναθηναϊκός και οφείλω να ομολογήσω ότι το εριστικό σου ύφος δεν μου έλειψε καθόλου, σε ένα θα συμφωνήσω: η ανάδειξη του ΔΔ σε MVP το 2007 και όχι του Σισκάουσκας ήταν τεράστια αδικία που ίσως έπαιξε ρόλο και στην αποχώρηση του Λιθουανού αμέσως μετά. Χωρίς την αποχώρηση του Σισκάουσκας, πιθανότατα ο Παναθηναϊκός θα είχε πάρει τρία σερί μεταξύ 2007 και 2009. Πάντως μπορώ να υποθέσω ότι ο τελευταίος που νοιάζεται για τις προσωπικές του διακρίσεις είναι ο ίδιος ο Διαμαντίδης.

      Για τα υπόλοιπα που γράφεις δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω γιατί οι αστοχίες και τα καραγκιοζιλίκια της Ευρωλίγκα δεν μπορούν να είναι άλλοθι για τις εμπάθειες του καθενός. Πάντως, αν σε νοιάζει, εμένα μια χαρά μου άρεσε που κέρδισε ο Παπανικολάου το rising star. Είναι παίχτης που χαίρομαι να βλέπω και του εύχομαι ακόμα ψηλότερα, ειδικά με την εθνική.

      Διαγραφή
    2. Kοίτα,το να μπει ο ΔΔ βλέποντας και τις ψήφους του κόσμου(παίζει μόνο Έλληνες να μπαιναν και να ψήφιζαν) ψιλοτρώγεται.Εμένα μου έκανε εντύπωση που βγήκε 2ος αμυντικός σε ψηφοφορία "ειδικών".
      Μπροστά δηλαδή από τζέιμς-κριάπα-σάδα-μος-μάικλ κλπ...

      Διαγραφή
    3. Εγώ γιατί έχω την όλο και διογκούμενη αίσθηση οτι ο ΔΔ απολαμβάνει μεγαλύτερης εκτίμησης και σεβασμού απο τους ξένους παρά απο τους Έλληνες;

      Διαγραφή
    4. Επίσης, για τα περί συνομωσίας, εγώ πιστεύω οτι γι'αυτό έφαγε ο Παναθηναϊκός τόσο μεγάλο πρόστιμο. Ουσιαστικά πλήρωσε για να αγοράσει τη βράβευση του Διαμαντίδη.

      Makes total sense.

      Διαγραφή
    5. @peris
      Σωστός και πάλι

      @Christos
      Έχουμε διαβάσει ότι είναι καλύτερος από τον Γκάλη μέχρι τον Νοβίτσκι, ενώ κάτι Πάρκερ ή κάτι Ναβάρρο τους έχει για πρωινό (σύμφωνα με όσα λένε μεγάλοι Έλληνες δημοσιογράφοι).
      Οπότε, σε όσο μεγάλη εκτίμηση και να τον έχουν, αποκλείεται να απολαμβάνει τέτοιας θεοποίησης.

      Αντιθέτως, έχω την υποψία ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει με τον Σπανούλη, και είμαι 1000% σίγουρος ότι συνέβαινε και συμβαίνει μέχρι και σήμερα με τον Παπαλουκά.

      Διαγραφή
    6. Ναι, εντάξει, οδεύουμε προς την κλασσική συζήτηση 3D vs VSpan που νομίζω έχει αναλυθεί περισσότερο απο το νόημα της ζωής, οπότε nevermind, γούστα είναι αυτά και προτιμήσεις (και εκτιμήσεις για πράγματα που δεν γίνεται να μετρηθούν).

      Διαγραφή
    7. Όχι, δεν οδεύουμε προς αυτήν γιατί για μένα δεν υπάρχει καν θέμα συζήτησης.

      Εξάλλου, ξαναλέω ότι ο πλέον αδικημένος από τα ελληνικά μέσα αλλά και από τους Έλληνες φίλαθλους είναι ο Παπαλουκάς.

      Διαγραφή
    8. Αδικημένος δε νομίζω να είναι, αντιθέτως θεωρώ οτι τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης. Ίσως στον Ολυμπιακό λίγο να του κρατάνε κάποιοι λίγα μούτρα γιατί δεν έκανε για αυτούς όσα περίμεναν αλλά πιστεύω όλοι οι υπόλοιποι, ολυμπιακοί, παναθηναϊκοί, όλοι, τον έχουν στην εκτίμηση που του αρμόζει.

      Το δεδομένο οτι ο Θοδωρής είναι τόσα χρόνια ξενιτεμένος εξηγεί και την απουσία συχνής αναφοράς στο πρόσωπο του αν και νομίζω οτι ο βασικός λόγος είναι οτι οι συζητήσεις περι Σπανούλη και Διαμαντίδη σπάνια έχουν να κάνουν με τους ίδιους τους παίκτες και είναι κατα βάση επέκταση της αιώνας κόντρας για το ποια ομάδα είναι καλύτερη (πιο γαμιστερή δηλαδή, όχι μπασκετικά καλύτερη), οπότε επειδή ο Θοδωρής είναι άμαχος πλυθησμός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τέτοιες καφενειακές κουβέντες.

      Διαγραφή
    9. οτι και να λες οσο και να σκας ο ΔΔ ειναι μεσα στους 5 καλυτερους.Ετσι απλα για να σκασεις εσυ.

      Διαγραφή
    10. Τους αλλους 4 ομως θα τους δει απ την Αθηνα και τον καναπε του,στο Λονδινο Παρασκευη-Κυριακη ετσι για να σκασει αυτος κι εσυ μαζι. φιλακια

      Διαγραφή
    11. Χα, μιλάμε τον βούλωσες τον βάζελο με αυτό που είπες για τον καναπέ. Δηλαδή μιλάμε τώρα δικέ μου για να σου την πει θα πρέπει να καταφύγει σε κάτι ακόμα πιο ποταπό, όπως το να σου θυμίσει οτι ο ΔΔ έχει περισσότερες Ευρωλίγκες μόνος του απ'ότι οι άλλοι 4 μαζί. Αλλά σιγά μην το σκεφτεί, εδώ δεν το σκέφτηκες εσύ που εισαι και γαμώ τα παιδιά.

      Διαγραφή
    12. Όταν μεγαλώνουν τα αγοράκια πάνε απο το "ο μπαμπάς μου μπορεί να δείρει τον δικό σου μπαμπά" στο "ο point guard μου μπορεί να δείρει τον δικό σου point guard";

      Διαγραφή
    13. Ειναι και 2 χρονακια μεγαλυτερος βαζελακο,κατσε και μετραμε στο τελος της καριερας και των 2 το λογαριασμο. Περα απ αυτο περσινα ξυνα σταφυλια για το δημητρο. Κι ο γκουσγκουνης καποτε γ... και τωρα του πιανει χωρο αναμεσα στα ποδια.

      Τσαγκουρνη ασε και τιποτα να πεσει κατω,σαν κατινα πεταγεσαι συνεχεια να πεις την σαχλαμαρα σου

      Διαγραφή
    14. Ε είπα να ελαφρύνω λίγο την σοβαρότητα της συζήτησης αδερφε :)

      Διαγραφή
    15. Ναι οκ βρε ανθρωπε,ειναι ασοβαρη η συζητηση και γελοια και εξευτελιστικη για τους συμμετεχοντες. Ασε τον κοσμο να παλιμπαιδισει δεν κοστιζει τιποτα

      Διαγραφή
    16. Εχεις δίκιο.

      Χωρίς πλάκα.

      Διαγραφή
    17. @ανώνυμε 3:00,

      για το μόνο που έχω να σκάσω είναι για το γεγονός ότι ο αρχηγός της ομάδας μου, και μακράν καλύτερος παίκτης στην Ευρώπητην τελευταία διετία, έχει πάνω από 50% πιθανότητες να πάρει το βραβείο του mvp, και δε θα το χαρώ πρώτον γιατί η λίγκα απέδειξε ότι τα βραβεία της είναι αναξιόπιστα, και δεύτερον ο έτερος ανταγωνιστής του που για μένα αξίζει το βραβείο, θα έχει αποκλειστεί εκ των προτέρων.

      Διαγραφή
  21. Tζιμη ωραιο αρθρο αλλα εχω καποιες μικρες ενστασεις μιας και ειμαι και εγω Γαλλια ειδα απο πρωτο χερι το τι προσπαθησε να κανει ο Γιαννακης και τι τελικα καταφερε, στην ουσια αυτο που συναντησε εδω δεν διαφερει και πολυ απο οτι θα συναντησει στη Κινα σε επιπεδο αμυνας.
    Μια ομαδα (Λιμοζ) με παικτες Α2 που ο Γιαννακης θελησε να τους περασει το γνωστο του στυλ με τεραστιες δυσκολιες καθως αυτοι οι παικτες (εκτος απο Γκομις και Μακαλαρνευ(νομιζω περασε απο Πανιωνιο παλιοτερα) δεν ειχαν παραστασεις και δεν ειχαν δουλεψει ποτε σε τετοιο επιπεδο στην αμυνα.
    Εδω στη Γαλλια δεν ειναι συνηθισμενοι σε τετοιες μεθοδους ...
    Εκανε λαθος και το παραδεχτηκε και ο ιδιος στο τελος της σεζον υποτιμωντας το ταλεντο και την αθλητικοτητα της LNB και το πληρωσε με το χασιμο των πλευ οφ πηρε Μπαμπιτσ(δεν μπορεσε να προσφερει και πηγε στη Δραμα και δεν καταφερε να βρει σεντερ εως και το Γεναρη ) .
    Εκανε τα λαθακια του και οι Λιμουζο δεν αισθανονται και ιδιαιτερα χαρουμενοι που θα παει στη Κινα.. Πεφτει πολυ γκρινια εδω και την πληρωνει ο Φορτε πολυ ασχημα..
    Τον Οκτωμβρη τον περιμενουν στη γωνια τον κοουτς ελπιζω να μπορεσει να κανει μια δυο μεταγραφες ποιοτητας για να σιγουρεψει τα πλευ οφς.
    Απο την αλλη δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο για το θαρρος που δειχνει αυτος ο ανθρωπος στο να μπαινει σε δυσκολες καταστασεις επειδη γουσταρει το μπασκετ και θελει να κανει υπερβασεις συνεχως. Οι Λιμουζο παρολη τη γκρινια τους θα πρεπει να αισθανονται χαρουμενοι που επιτελους θα παραμεινουν στη κατηγορια για δευτερη συνεχομενη χρονια(ειχε να γινει απο πολλα χρονια).
    Θα σου ελεγα να τσεκαρεις ενα παικτη που ηρθε στη Λιμοζ περιπου Δεκεμβρη και βγηκε πρωτος ριμπαουντερ στην LNB τον Τζων Μπροκμαν παιζει τεσσαρι με δυνατο σωματοτυπο και θα ηταν ενας πολυ καλος ρολιστας για πολλες ομαδες Ευρωλιγκας.
    Οσο για τη Κινα ορεξη να εχει ο Γιαννακης και ολα γινονται μονο ελπιζω η γκρινια που επικρατει εδω να μη του κοστισει με το πρωτο στραβο αποτελεσμα.
    Ο Τσαμης εκανε μεχρι τον τραυματισμο του πολυ καλο πρωταθλημα στοιχισε στη Λιμοζ η απουσια του πολυ καλος και υποτιμημενος παικτης στην Ελλαδα ..
    Αυτα και σορρυ για τα πολλα λογια.
    Μανος Μασσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΖΕΣΤΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΘΝΙΚΗ...ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ-ΣΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ=ΚΑΙΜΑΚΟΓΛΟΥ?? ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥΣ

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΔΑ ΜΟΥ..

    ΖΗΣΗΣ, ΚΑΛΑΘΗΣ, ΣΛΟΥΚΑΣ
    ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ,ΜΠΡΑΜΟΣ
    ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΑΙΜΑΚΟΓΛΟΥ
    ΠΡΙΝΕΤΕΖΗΣ, ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ, ΦΩΤΣΗΣ
    ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ, ΚΟΥΦΟΣ

    ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ, ΠΑΠΑΣ, ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ..

    ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΝΕ ΓΝΤ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ 5 ΛΕΠΤΑ..Η ΠΑΙΖΕΙ 15 Η ΚΑΘΟΛΟΥ..Ο ΠΑΠΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΠΝ..Ο ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ..

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μπει ο βασιλειαδης στην θεση του μπραμου και να παιζει 15 λεπτα δεν γινεται;
      Πραγματικα ειναι δυνατον να υπαρχουν τοσοι πολλοι που θεωρουν τον μπραμο καλυτερο του βασιλειαδη;Υπαρχουν τοσο ασχετοι με το μπασκετ;

      Διαγραφή
    2. Την ώρα που ο Βασιλειάδης πέρνει θέση για άμυνα, η θέση του σώματος του κάνει τις μπασκέτες να κοκκινίζουν από ντροπή, και όσοι δεν είναι άσχετοι με το μπάσκετ γελάνε! Αν έχει το τουρνουά διαγωνισμό τριπόντων αν τον προτιμήσουμε...

      Διαγραφή
  23. εκπληκτικο project εξυπνοι οι κινεζοι.
    θα πρεπει να παει εκει να αναλαβει το παραγωγικο τους
    και θα πρεπει να δουλεψει με την λιγκα ενα τροπο να τους μαζευει και μεσα στην χρονια. Δεν διδασκετε η "υπομονη" ετσι απλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βλέπω Spurs v Warriors... Ο Κάρι κάνει πάταγο!Ασύλληπτος ο τύπος, και οι warriors πανε ολοταχώς για νίκη.
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερό ματς στο Σαν Αντονιο... Παράταση!
      Σίμος

      Διαγραφή
    2. στη μόδα αυτό το επώνυμο. πήρε και ο παο έναν..:)

      Διαγραφή
    3. χαχαχα έχει γίνει trend! Έβλεπα παντού, "Κλείνει Κάρι ο Παναθηναικός" και σκεφτόμουν 'no way, τρελάθηκε ο πρόεδρος!'. Αλλα μετά κατάλαβα οτι ήταν άλλος Κάρι. Μακάρι να μην είναι μονο το όνομα κοινό μεταξύ τους ;)
      Σίμος

      Διαγραφή
  25. τζιμαρα χρονια πολλα...πως βλεπεις τον ραμελ καρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ακουγεται εντονα οτι θα παρει και μαυροκεφαλιδη ο παναθηναικος για τους τελικους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο sportdog αλλα και σε καποιο αλλο σαιτ,ορισμενα παιδια λεγανε εδω και μερες οτι ψαχνετε για ψηλο ο παναθηναικος...και χθες εγραψε σε στηλη στο sportdog οτι πολυ πιθανο να χτυπησει τον μαυροκεφαλιδη τωρα.

      Διαγραφή
    2. greenhoop.gr
      Σίμος

      Διαγραφή
    3. kai o Mavrokefalidis to diepseuse gia tora. eipe oti einai 50-50 na erthei ellada apo tin epomeni season

      Διαγραφή
  27. duo kouventes gia ramel urry jimara?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΤΙ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΡΙ ΤΖΙΜ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΡΟΣΤΕΡ?ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΨΗΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ηθελα stephen curry τζιμ....πως τον βλεπεις,θα βοηθησει?stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ως παοκτσής έχω παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον την καριέρα του Μαυροκεφαλίδη. Τεράστιο ταλέντο, αλλά πιο underachiever πεθαίνεις. Να το παίζεις δύσκολη γκόμενα για τους αιώνιους, όταν η καριέρα σου είναι αυτή που είναι (άλλο που θα μπορούσε να είναι), δείχνει ότι δεν έχεις και φιλοδοξίες. Όπως θα έλεγε ο Αναστασιάδης: "Δεν μπορεί το παλικάρι". Μ'αρέσει που ορισμένοι θέλετε να τον καλέσει ο Τρινκιέρι στην Εθνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Με μια πρώτη ανάγνωση ο Curry μπορεί να βοηθήσει. Είναι καλό ότι είναι σουτέρ, δεν το σκέφτεται δύο φορές για να σουτάρει και το ποσοστό του στα τρίποντα είναι εξαιρετικό. Λείπει το killer instict από τη περιφέρεια φέτος. Και αμυντικά φαίνεται να ταιριάζει στο προφιλ της ομάδας. Αλλά το 67% στις βολές είναι κακό στατιστικό στοιχείο. Επίσης η ηλικία του μάλλον καθιστά απαγορευτικό να τον κρατήσουμε και του χρόνου. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 67% ειχε σε 2 αγωνες που σουταρε συνολικα 6 βολες στο γιουροκαπ,να κοιταμε κ λιγο πριν γραψουμε.

      Διαγραφή
    2. Σόρυ φίλε είδα απλά το 67% χωρίς να δω σε πόσες προσπάθειες.

      Διαγραφή
  32. O Κάρι φαίνεται too good to be true. Λέτε να είναι late bloomer; Αυτό θα εξηγούσε γιατί δεν έκανε καριέρα στη ζωή του. Αλλά τύπος που έχει καλό μακρινό σουτ και παίζει και δυνατή άμυνα, είναι συνδυασμός παίκτη Ευρωλίγκας. Για να δούμε τι θα δούμε γιατί και από τον Ντόρον Πέρκινς περιμέναμε να κάνει παπάδες και τελικά σκουπίζει τον πάγκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Απογοητεύτηκα λιγο με την επιλογή αλλά πιθανώς να ήταν η μόνη που είχαν σίγουρη δεδομένου οτι πιέζει ο χρόνος. Ο Curry είναι SG όμως, έτσι δεν είναι; Δύσκολα μπορεί να παίξει point για μεγάλα διαστήματα απ'ότι έχω καταλάβει. Έχω καταλάβει σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Νομίζω οτι με την μεταγραφή του Κάρι αλλα και το ενδιαφέρον που υπήρξε για τον Χότζ, καταλαβαίνουμε οτι ο Παναθηναικός ψάχνει σουτινγκ γκάρντ και οχι ποιντ. Ψάχνει έναν εκτελεστή, με ευχέρεια στο σούτ για να ξεμπουκάρει την ομάδα στην επίθεση και να επιτρέψει στον Διαμαντίδη να έχει μόνο την οργάνωση να αναλάβει. Και το λέω αυτό, διότι στα πλέι-οφ περιμένανε τα πάντα απο τον Διαμαντίδη, ο οποίος ουδέποτε δεν σκόρερ. Για να δούμε. Τζίμ, περιμένουμε να ακούσουμε και την δική σου άποψη.
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Playmaker....θεωρητικά έχει 4...
      Τέλος πάντων,αν ο ΔΔ παίζει 30 λεπτά,και αν ο κάρι είναι ένας σούτινγκ γκαρντ-καλός ball mover μια χαρά είναι αναφορικά με αυτό που έψαχναν οι πράσινοι.Μένει να δούμε αν μπορεί πρακτικά να εγκλιματιστεί και να σουτάρει καλά-αλλά και να αποτελεί λειτουργική θέση στην περιφέρεια.

      Διαγραφή
    2. Πάντως Σίμο, υποψιάζομαι οτι δεν ήταν η πρώτη τους επιλογή, απλά ήταν λίγο δύσκολο να βρεις point αυτή τη στιγμή που είναι διαθέσιμος και θα κολλήσει με την ομάδα άμεσα.

      Σε κάθε περίπτωση, ίσως ένας παίκτης που θα πάρει το ρόλο του executive shooter να είναι πιο εύκολο να βοηθήσει τη δεδομένη στιγμή τον ΠΑΟ. Και, αν ο Curry σου βγει και κάνει ένα καλό τελείωμα μπορείς να τον κρατήσεις και του χρόνου για δεύτερο SG με δεδομένο οτι ούτως ή άλλως χρειάζεσαι έναν καλό σουτέρ στο ρόστερ. Σίγουρα όμως συνεχίζεις να έχεις σοβαρή έλλειψη στη θέση 1 στην οποία το καλοκαίρι πρέπει να γίνει πολύ καλή επιλογή.

      Τώρα για τον Μαυροκεφαλίδη, ισχύει για φέτος το όλοι οι καλοί χωράνε, τώρα για του χρόνου, δεν ξέρω, έχει βελτιωθεί όντως τόσο ο Λουκάς; Παραμένω επιφυλακτικός, νομίζω ο ΠΑΟ χρειάζεται περισσότερο κάτι πιο δυνατό, πιο fundamental. Αλλά το καλοκαίρι είναι άλλη υπόθεση.

      Διαγραφή
    3. Σίγουρα δεν νομίζω να ήταν η πρώτη επιλογή. Υπήρχε ενδιαφέρον για Πάργκο, Χότζ και Λαφαγιέτ-κυρίως- αλλα όπως είπες, δεν είναι εύκολο να βρείς τον κατάλληλο παίκτη αυτη την χρονική στιγμή. Δυστηχώς, δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τον Κάρι, ελπίζω να μας διαφωτίσει ο μέγιστος Τζίμ. Απο τα βιντεάκια που είδα, κατάλαβα οτι πρόκειτε για έναν παίκτη αρκετά αθλητικό, καλό σούτ, δυναμικός στα ντράιβ, ακούω οτι ειναι και καλός αμυντικός, αλλα και ικανοποιητικός στην δημιουργικότητα με πικ-εν-ρολ κτλπ. Θα δούμε. Ελπίζω να μας βγεί.

      Τον Μαυροκεφαλίδη δεν τον έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα στην Σπαρτακ, αλλα απο'τι καταλαβαίνω είχε πρωταγωνιστηκό ρόλο, βελτίωσε το επιθετικό του ρεπερτόριο και το aggressiveness του. Είμαι και εγώ επιφυλακτικός, διότι δεν ειναι καλό να αλλάξει η ισορροπία και η χημεία της ομάδα αυτη την χρονική περίοδο. Εγω είχα καταλάβει οτι ο ΠΑΟ έχει κλείσει Φώτση για το καλοκαίρι. Αν πάρει τον Μαυροκεφαλίδη, αποσέρνει το ενδιαφέρον για τον Φώτση. Μπορεί και να πάρει και τους δύο, και να αποσυρθεί ο Τσαρτσαρής. Φώτσης-Μαυρο- Γκίστ..not bad
      Σίμος

      Διαγραφή
    4. Το Μαυροκεφαλίδη πάντως μάλλον για τη θέση 5 θα τον θέλουν παρά για την 4. Στην Spartak τουλάχιστον όσο τον έχω δει 5άρι παίζει.

      Διαγραφή
    5. εεε νομίζω όμως οτι είναι πιο πολύ 4αρι. Αν τον πάρει όμως, μπορεί να τον χρησιμοποιήσει σε διάφορα σχήματα. Τεσπα, αν δεν τον πάρει τώρα για τα πλει-οφ, νομίζω οτι θα ασχοληθεί μαζί του το καλοκαίρι. Ο ίδιος έδωσε 50-50 πιθανότητες για επιστροφή στην Ελλάδα, συνεπώς στον Παναθηναικό γιατι στον Πειραιά δεν δέιχνουν κανένα ενδιαφέρον...
      Σίμος

      Διαγραφή
    6. Ο Μαυροκεφαλιδης ειναι εξαιρετικη λυση για ΠΑΟ.Ελληνας ,σε καλη ηλικια πολυ ανεβασμενος,σοβαρος χαρακτηρας,καλο μποι και σταματας να ψαχνεις για αμφιβολους ξενους ψηλους,που δεν βρισκεις κ ευκολα ,αναφορικα με το ποσα δινεις.Για 5αρι του χρονου Λασμε.Σοφο και Μαυροκεφαλιδης ειναι αψογα και ο ενας συμπληρωνει τον αλλο.Αν μαλιστα τον φερεις απο φετος εκανες ρουα ματ γιατι δεν μπορει κανεις ψηλος του οσφπ να τον ματσαρει και να τον σταματησει.Γενικα στους τελικους και λογω εδρας του οσφπ και λογω φαουλ και λογω ασταθειας [Γκιστ κ Σοφο ] και λογω κουρασης Τσαρτσαρη,ειναι εγκλημα να πας χωρις εναν εξτρα ψηλο.Οποτε παιρνεις τον Μαυροκεφαλιδη απο φετος και ενδεχομενως τσιμπας και το πρωταθληματακι.Και ισως παιρνει και λιγο χρονο στο 4,εαν χρειαστει.Ο Φωτσης ουτως η αλλως ειναι 4αρι,οποτε εαν ερθει κ αυτος το καλοκαιρι,κλεινουμε απο ψηλους γρηγορα και ευκολα.Αν και εγω θα προτιμουσα Καιμακογλου με 1000.Γενικα μια πιθανη αποκτηση Μαυροκεφαλιδη τωρα ,αυξανει πολυ τις πιθανοτητες για πρωταθλημα φετος και λυνει πολυ τα χερια για του χρονου και τα επομενα 3-4 χρονια.Οσο για το αν θα προσαρμοστει αμεσα,νομιζω πως ουτως η αλλως η ομαδα πρεπει να προσθεσει νεα πραγματα στους τελικους γιατι σε σειρα 5 αγωνων,ειδικα στην επιθεση ειμαστε αφορητα προβλεψιμοι και θα εχουμε μεγαλο επιθετικο προβλημα.

      Διαγραφή
    7. Σιμο δεν ξερεις τι λες. Ακριβως το αντιθετο ισχυει περι "Πειραια"-Μαυροκεφαλιδη. Ηθελα να ξερα βγαζετε ακομα συμπερασματα για το τι συμβαινει σε μεταγραφικα κλπ απο σπορτοσκυλα και ψευτοσαιτ???

      Διαγραφή
    8. Εν τω μεταξύ, εγώ τον Λουκά τον πάω στον παίκτη, και για καλοκαίρι θα τον έψηνα μια χαρά για αντικαταστάστη του Πέρο. Αλλά δεν κάνει για πεντάρι. Με Μαύρο στο 5 η ρακέτα σου γίνεται πιο σοφτ και από του βούτυρο.
      Αν τον έπαιρνε ο ΠΑΟ θα τον έπαιρνε μόνο και μόνο για να περιορίσει τον χρόνο του Τσαρτσαρη, που οι φήμες τον θέλουν να παίζει χωρίς νεφρά.
      Θα βοηθούσε σίγουρα, αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν σε θέση να αλλάξει τις δεδομένες ισορροπίες των δυο ομάδων.

      Διαγραφή
  35. ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΑΛΗ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Υπάρχουν μόνο 2 Curry στο μπάσκετ. Ο μπαμπάς Dell κι ο γιός. Όσοι σήμερα μιλάτε για οποιονδήποτε τρίτο... πάω πάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ε ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ... Ο ΜΠΡΑΜΟΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ..ΕΛΕΟΣ.......Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΟΝΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΕΧΕΙ(ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΡΑΜΟΣ)..ΕΧΕΙ ΑΜΥΝΑ, ΕΧΕΙ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ?? Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ 11' ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΠΗΓΑΙΝΕ Η ΜΠΑΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΝΕ(ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ)..ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΕ ΜΟΝΟ 5 ΛΕΠΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα σας..

    Έχω έγκυρες πληροφορίες(όποιος γουστάρει με πιστεύει-δεν κρατώ κακίες) Ότι ο Πάο θα ψάξει για ένα τεσσάρι και είναι επιθυμία του πρόεδρου να γίνει αυτή η μεταγραφή. Πάντως αυτός πολύ δύσκολα θα ναι ο Μαυροκεφαλίδης..Είναι 40% πιθανότητες να πάρουμε τεσσάρι καθώς θέλουμε να είναι και μέσα στα οικονομικά δεδομένα μας...

    Η πρώτη επιλογή στα γκαρντ ήταν ο Λαφαγιέτ αλλά είχε πολύ ακριβό κασέ ενώ στην δεύτερη επιλογή που ήταν ο Χοτζ υπήρχαν τα γνωστά προβλήματα

    Θοδωρής Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ξέρουμε πόσο στο περίπου είναι οι οικονομικές απαιτήσεις του Μαυροκεφαλίδη;
    Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνει 600χιλ... το χρόνο στην Ρωσία..Ωπότε είναι λίγο γενικό να ξέρουμε τις απαιτήσεις του..Φαντάζομαι 300 και παραπάνω..

      Ο Κάρι κοντά στα 200 έρχεται....

      Θοδωρής Κ.

      Διαγραφή
    2. Ο Κάρι θα πάρει 200 για 2-3 μήνες;!
      Σίμος

      Διαγραφή
    3. Αυτο δνε το ξερω επισημα..υποθεση κανω..δικια μου

      Αλλα μην το βλεπεις απιθαν.. Ο Ουκιτς εχεις δει ποσα παιρνει το μηνα...

      Θοδωρής Κ.

      Διαγραφή
    4. Παιδια δεν ισχυουν τα ποσα που λετε, ο καρι να παρει 25-40κ max το πολυ, οσον αφορα τον λουκα αντε να παρει λιγα παραπανω οχι πανω απο 50/60 κ κ ισως λεω κ πολλα ισως κανω κ λαθος αλλα μιλαμε για συμβολαια 40-50 ημερων!!! ΟΣον αφορα τον καρι δεν τον εχω δει δεν εχω αποψη, ο μαυροκεφαλιδης επειδη τον ειδα φετος λιγο εχει βελτιωθει κ ειναι εξαιρετικος.

      Διαγραφή
    5. Φίλε ζοζε, ο Μαυροκεφαλίδης αν έρθει, δεν πρόκειτε να υπογράψει μόνο μεχρι το καλοκαίρι. Δεν είναι τέτοια μεταγραφή...
      Σίμος

      Διαγραφή
    6. 200 χιλ. για ενα μηνα το βλεπω λιγο δυσκολο, θα ειναι πολυ ακριβη μεταγραφη.

      Τεσπα, ο Πεδουλακης εχει τρελανει και συνεχιζει να τρελλαινει κοσμο με τις επιλογες του εφετος.

      Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα χρηματων ή παιχτων που δεν ηθελαν να ερθουν. Επιλογες υπηρχαν, π.χ. αν ηθελε καλο SG ο Κριστμας ειχε μεινει ελευθερος απο την ΤΣΚΑ, αν ηθελε PG oi Τζερελς, Τζααμπερ ηταν επισης ελευθεροι.

      Σ' αυτο το επιπεδο, που για να κερδισεις τα ελληνικα play-offs ειναι τοσο δυσκολο οσο να κερδισεις την Ευρωλιγκα (ουσιαστκα αυτο ειναι, και ο Ολυμπιακος αυτο το προβλημα ειχε μεχρι τωρα με τον Ομπραντοβιτς στον Παναθηναϊκο), δεν μπορεις να πας να παρεις παιχτη απο τη μικροτερη κατηγορια (Eurocup) με το σκεπτικο οτι μπορει να σου "βγει". Αυτο ειναι σκεπτικο Ελληνα τζογαδορου που σκεφτεται οτι θα του κατσει το επομενο φυλλο και θα καθαρισει το τραπεζι!

      Και ο λογος που δεν μπορεις να παρεις, ειδικά τώρα, παιχτη απο τη μικροτερη κατηγορια ειναι απλος: αυτη η κατηγορια εχει πολυ χαμηλοτερο ανταγωνισμο και οι παιχτες δεν μπορουν να φτασουν τα ορια τους και να βελτιωθουν πολυ γιατι παιζουν συνεχως εναντι ευκολοτερων αντιπαλων. Πως θα τους βαλεις να παιξουν με την αφροκρεμα της Ευρωλιγκας και μαλιστα σε συνθηκες ΣΕΦ?

      Κακα τα ψεματα, αυτο ισχυει εδω και χρονια, αλλα ειδικα τωρα που η Ευρωλιγκα εχει φτιαξει αυτη τη φαση των 16 με τους πολλους αγωνες, οι παιχτες που παιζουν σ' αυτη θα βελτιωνονται συνεχως και η διαφορα απο το Eurocup ολο και θα θα μεγαλωνει. Πιστευω οτι σε λιγα χρονια η διαφορα ποιοτητας παιχτων μεταξυ Euroleague και Eurocup θα ειναι οπως μεταξυ ΝΒΑ και NBDL, ισως και μεγαλυτερη.

      Εχουμε και λεμε λοιπον: Αρμστρονγκ (Γαλλικο πρωταθλημα, εμπειρια Ευρωλιγκας μηδεν), Πανκο (ο ισπανος Στηβεν Σμιθ με εμπειρια Ευρωλιγκας μηδεν), Κιτσεν (παιχτης 50 χιλ. δολ. στο Ισραηλ, εμπειρια Ευρωλιγκας μηδεν), Μπανκς (εμπειρια Ευρωλιγκας μηδεν), Καπονο (εμπειρια Ευρωλιγκας μηδεν) και τωρα Καρυ (εμπειρια Ευρωλιγκας μηδεν).

      Πολυ χαρτι αυτος ο Πεδουλακης ρε παιδι μου...

      θα μου πειτε τωρα .. ο Μπραμος ρε φιλε ηρθε με καθολου εμπειρια Ευρωλιγκας και αποδειχτηκε πολυ καλος.

      Ειπαμε... παιζεις χαρτι... και μεχρι τωρα σου καθεται ενα στα εξι. Τωρα τραβηξες το εβδομο.. που ξερεις .. μπορει να του κατσει. Μονο να μην ειναι οπως με τα τριποντα στους 2 τελευταιους αγωνες με τη Μπαρτσελονα.

      Δεν ξερω το γιατι, ισως ειναι θεμα ψυχοσυνθεσης ή ισως ειναι θεμα νοοτροπιας που εχει αποκτηθει σε μικροτερες ομαδες με μικροτερες τσεπες και απαιτησεις.

      Αντε για να τον δουμε κι αυτον τον Καρυ.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    7. George, παρ'ότι δεν διαφωνώ με την ουσία αυτού που γράφεις, οτι δηλαδή μπορείς να τζογάρεις αλλά δεν μπροείς να τζογάρεις παντού και πάντα, νομίζω οτι το recruitment του ΠΑΟ θα μπορεί να κριθεί πολύ καλύτερα το καλοκαίρι. Απο την άποψη οτι με ανάγκη απόκτησης 10 παικτών και με διορθωτικές κινήσεις μεσούσης της περιόδου είναι εύκολο να πέσεις έξω. Αν φέτος υπάρχει σοβαρή διάθεση να βελτιωθεί η ομάδα (γιατί δεν είναι και σίγουρο αυτό, αν χάσει δηλαδή ο ΠΑΟ τους τελικούς παίζει απο το να πεισμώσει ο ΔΓ μέχρι να απογοητευτεί αι να την διαλύσει) πιστεύω οτι ο ΠΑΟ θα έχει την ευκαιρία να κάνει πραγματικά καλές και σοβαρές προσθήκες, οπότε ας περιμένουμε να δούμε. Σίγουρα έχουν υπάρξει πολύ σοβαρές αστοχίες, για παράδειγμα, ενώ τα καλοκαιρινά μπορούν να συγχωρεθούν, οι επιλογές Kapono και Banks σίγουρα δείχνουν ένα προβληματάκι. Αλλά πιστεύω οτι το καλοκαίρι, ΔΓ θέλοντος, υπάρχει πολύ καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟ να χτίσει, ας μην προεξοφλούμε πράγματα.

      Αλλά ναι, σίγουρα ο ΠΑΟ φέτος έχει τραβήξει πολύ χαρτί.

      Διαγραφή
    8. Εγώ πάντως που τον είδα σ'ένα full παιχνίδι δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου. Μπορεί και να έτυχε βέβαια, δεν είναι κριτήριο ένα παιχνίδι, αλλά πχ, τον Hodge που είδα, παρ'οτι δεν θεωρώ οτι ήταν αυτό που θέλει ο ΠΑΟ έβλεπα οτι έχει στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν. Δεν ξέρω, κρατάω πολύ μικρό καλάθι, αν και θα ήταν ίσως υπερβολικό, όποιος και να ερχόταν, να κρατούσαμε και μεγάλο.

      Διαγραφή
    9. Το καλοκαιρι Χριστο ειναι αλλη ιστορια, μπορει να μην υπαρχει καν ο Πεδουλακης στον Παναθηναϊκο.

      Δεν θελω να τον αδικησω παντως γιατι πηρε και καποιους παιχτες που του βγηκαν (Λασμε, Γκιστ) και καποιους που απεδωσαν εστω κι αν οχι οπως θα περιμεναν πολλοι (Ουκιτς,Σοφο) οποτε συνολικα μιλαμε για ποσοστο επιτχιας 3/8 (δεν βαζω τους Ελληνες μεσα γιατι δεν υπηρχαν επιλογες). Δεν ειναι συμπτωση παντως οτι ολοι αυτοι ειχαν εμπειρια Ευρωλιγκας κι αν μη τι αλλο αυτο θα πρεπει να ειναι παραδειγμα για το μελλον.

      Κακα τα ψεματα, σχεδον ολοι οι παιχτες, ασχετα απο το αν "βγαινουν" ή οχι ειναι καλοι στα χαρτια (και ο Καρυ ετσι φαινεται) δηλ. παιχτες με καλα χαρακτηριστικα.

      Αυτo ομως που κανει ενα παιχτη να βελτιωνει αυτα τα χαρακτηριστικα και να εχει επιρροη στην ομαδα του ειναι ο ανταγωνισμος στο υψηλοτερο επιπεδο. Χωρις ανταγωνισμο και χωρις πιεση δεν φτανεις να αναπτυξεις τα χαρακτηριστικα σου, μενεις παιχτης με καποια απλα καλα χαρακτηριστικα που βγαινουν στην επιφανεια αραια και που.

      Κλασσικο παραδειγμα ο Γκιστ που μεσα απο τον ανταγωνισμο κατορθωσε να γινει (για μενα) ο καλυτερος αμυντικος του Παναθηναϊκου στα play-off και ταυτοχρονα αρχισε να δειχνει και καποιες κινησεις στο post-up κατι που δεν ειχε στο ρεπερτοριο του. Και αλλο (αντι)παραδειγμα ειναι ο Περκινς, ενας παιχτης απο τους καλυτερους της Ευρωλιγκας πριν δυο χρονια ο οποιος δειχνει στον Ολυμπιακο σαν ψαρι εξω απο το νερο εχοντας μεινει για ενα χρονο μακρια απο σοβαρο ανταγωνισμο.

      Επισης βλεπω με λυπη μου αυτα τα παιχτακια του Πανιωνιου (Γιανκοβιτς) κλπ. τα οποια εχουν ταλεντο και αν δεν παρουν μεταγραφη σ' ενα απο τους δυο μεγαλους, θα πρεπει οπωσδηποτε να παρουν μεταγραφη σε ομαδα της Ευρωλιγκας ωστε να εχουν σοβαρο ανταγωνισμο αλλα και σε προπονητες που θα μπορουν να τους δωσουν ευκαιριες με τον ιδιο τροπο που εδωσε ο Ιβκοβιτς στον Παπανικολαου τον 1ο χρονο.

      Ειμαι περιεργος να δω σε τι κατασταση θα ειναι στην Εθνικη οι Ελληνες που επαιξαν εφετος στο Eurocup (Καλαθης που ηταν και ο καλυτερος παιχτης, Καϊμακογλου και Βουγιουκας).

      George@Manchester

      Διαγραφή
    10. Συμφωνώ σε όλα και έχω να προσθέσω οτι αν είναι να ρισκάρεις με παίκτη που δεν έχει εμπειρία, ρίσκαρε επιφυλακτικά, δηλαδή, μη ρισκάρεις στον βασικό σου PG ή center ας πούμε, ρίσκαρε κάπου που και να μην σου βγει δεν θα πονέσεις.

      Απ'ότι καταλαβαίνω κι εσύ αναγνωρίζεις οτι με 10 προσθήκες σε μια ομάδα είναι εύκολο να πέσεις έξω, αλλά λες οτι στη θέση των παικτών που δεν είχαν εμπειρία θα μπορούσαν να έχουν έρθει παίκτες που είχαν. Σωστά; Αν ναι, δεν διαφωνώ καθόλου, αλλά δίνω ένα ελαφρυντικό στην απειρία σε αυτό το επίπεδο τόσο του coach όσο και του ΔΓ. Δεν ξέρω αν θα μείνει ο Πεδουλάκης, ελπίζω πραγματικά να μείνει και πιστεύω του αξίζει να μείνει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος τελικών, όμως αν μείνει, του χρόνου τόσο αυτός όσο και η διοίκηση θα πρέπει να κάνουν step up, κυρίως σε αυτόν τον τομέα. Η κριτική θα είναι πλέον πολύ πιο αυστηρή και αυτή τη φορά δεν θα αφορά τις γελοιότητες τύπου αν ξέρει ο Αργύρης αγγλικά.

      Διαγραφή
    11. Κι εγώ συμφωνώ με τον George@Manchester για να γίνεις καλύτερος παίχτης θέλεις σοβαρό ανταγωνισμό. O Curry είναι ακριβώς ο παίχτης που περίμενα να έρθει. Ελπίζω να με διαψεύσει.

      Διαγραφή
  40. Ωραίο άρθρο Τζιμ. Είναι μεγάλη προσωπικότητα ο Γιαννάκης και πολύ καλός προπονητής. Καλή επιτυχία στην Κίνα.
    Τι κάνει φέτος ο Νέητ Ρόμπινσον;;; Παίκτης που δεν είναι καν 1.75 παίρνει ματς μόνος του.. Δύσκολο βέβαια να περάσει το Σικάγο γιατί αυτή η ήττα θα αφυπνίσει τους Χητ αλλά μακάρι να γίνει καμιά έκπληξη. Που να επιστρέψει και ο Ροουζ...
    Στη Δύση λέτε να κάνει καμιά έκπληξη το Μεμφις;

    Σήμερα το φιλικό για τον μεγαλύτερο Έλληνα αθλητή, Νίκο Γκάλη. Παιδάκι πήγαινα κάθε καλοκαίρι στην κατασκήνωσή του στο Πευκοχώρι και είχα την τύχη να τον βλέπω συχνά. Χαμηλών τόνων άνθρωπος, ερχόταν και μιλούσε μαζί μας, χωρίς ίχνος βεντετισμού ή σταριλικιού πάνω του. Κρατιόταν μέχρι πριν 7-8 χρόνια που τον θυμάμαι, σε πολύ καλή φυσική κατάσταση..πολύ αθλητικό σώμα ακόμα και σε αυτή την ηλικία.
    Αν και δυστυχώς δεν τον πρόλαβα να παίζει, από τις κασέτες πατέρα και θείου που έβλεπα πιτσιρικάς αγάπησα το μπάσκετ και τον Άρη. Φοβερός παίκτης, πολύ αθλητικός ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα και πιστεύω πως μαζί με Ντραζεν είναι ότι καλύτερο έχει βγάλει το ευρωπαικό μπάσκετ.

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ο ΠΑΟ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΚΑΠ ΜΕ ΕΜΑΣ!!!! ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ ΘΥΜΙΖΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΡΛ

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η πολη του θεου που ειναι??εγω την Ιεροσαλημ ξερω.

      Διαγραφή
    2. XAXA..OXI ENNOV TOY ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

      ΓΙΑΝΝΗΣ

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχα,γραφουν πολλα παιδια εκτος Ελλαδας.

      Διαγραφή
  42. Φαίνεται ότι ο Παο ζήλεψε που ο Οσφπ έχει ένα παικταρά της κλάσεως του Πέρκινς και γιαυτό για αντιπερισπασμό πήρε τον Κάρι.
    Α ρε γλέντια που θα ξανακάνουμε στο Αρτάκης,
    ειδικά τώρα Κάρι παρόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδη ο ΠΑΟ ηταν αδιαφορος μαζι σας ενω εσεις σκυλιασατε νομιζετε οτι θα την ξαναπαθουν.Εκτος αν νομιζεις οτι εσεις και η Μπαρτσα η μηπως η Ρεαλ?? ειστε το ιδιο,χαχαχαχαχα.

      Διαγραφή
    2. Με τον Κάρι βλέπω να ξανακάνετε ήρωα τον Αθηναίου.

      Διαγραφή
    3. Oses pithanotites exei o pao na parei to protathlima,alles toses exei na ton kseftilisei o athinaiou ki o giankovits stous 4..

      Διαγραφή
    4. Άμα παίξετε με Κάρι και Μπανκς δεν σας βλέπω να μπαίνετε τετράδα, ο Άρης παραμονεύει! Οπότε με Άρη στους 4 ο ιστορικός είναι με το 1 πόδι στον τελικό.

      Διαγραφή
    5. Που πας ρε καραμήτρο με ξένους Κάρι και Μπανκς!
      Αλλά ξέχασα έχεις Ξανθόπουλο και Γιαννόπουλο που τους έδιωξε ο Ιστορικός!

      Διαγραφή
  43. Τωρα που το ξανασκεφτομαι για την εθνικη απο την στιγμη που ο καιμακ παιζει κυριως 4 και ο μαυορκεφαλιδης κυριως 5 ισως να ταν καλυτερο να περναν τον Περπερογλου στο 3 και να αφηνα τον σλουκα εκτος μιας που στα γκαρντ με Μπραμος, Σπανουλη, Ζηση, Καλαθη ειμαστε τελεια??> Πως το βρισκετε αυτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Λοιπόν καθότι άεργος έιπα να κάτσω να δω στο youtube λίγο καλύτερα τον Curry. Μάζεψα πρόχειρα κάποια videos. Τα πρώτα τρία είναι απο την σειρά των playoffs με την Azovmash απο την οποία αποκλείστηκε η Donetsk στα 5 παιχνίδια, άρα είναι και το τελευταίο δείγμα γραφής του Curry. Αν οι οπαδοί του ΠΑΟ θέλουν να χαρούν, μπορούν να παρακολουθήσουν το τρίτο οπου ο Curry ήταν μάλλον ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου μαζί με τον Lynn Greer. Επίσης στο τέταρτο link παίζει συμπαίκτης με τον Perkins.

    @Azovmash (34 λεπτά, 12 πόντοι, 11 ranking, με αντίπαλο τον Lynn Greer, το πρώτο παιχνίδι της σειράς)
    http://www.youtube.com/watch?v=8CcIwp6-wz8

    @Azovmash (28 λεπτά, 7 πόντοι, 0 ranking, το δεύτερο παιχνίδι της σειράς)
    http://www.youtube.com/watch?v=YxJXaOkQENU

    @Azovmash (43 λεπτά, 29 πόντοι, 30 ranking, το πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς)
    http://www.youtube.com/watch?v=d_Nmb3PORks

    vs Trefl Sopot (36 λεπτά, 11 πόντοι, 5 ranking, με συμπαίκτη τον Perkins)
    http://www.youtube.com/watch?v=hXPPcx5TJoA

    @ BC Kiyv (33 λεπτά, 7 πόντοι, 4 ranking)
    http://www.youtube.com/watch?v=YdZ4cHXGDMA

    @ Lietuvos Rytas (39 λεπτά, 10 πόντοι, 7 ranking, περσινό παιχνίδι)
    http://www.youtube.com/watch?v=5saSU54dY7g

    Και βασικά

    Αν πάτε εδώ

    http://www.youtube.com/results?filters=long&search_query=%D0%B1%D0%BA+%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%86%D1%8C%D0%BA&lclk=long

    θα σας βγάλει ένα σκασμό παιχνίδια της Donetsk, κυρίως για το Ουκρανικό πρωτάθλημα.

    Διαλέγετε και ένα παιχνίδι απο εδώ

    http://basketball.eurobasket.com/player/Ramel_Curry/BC_Donetsk/49373

    και καλή διασκέδαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ ωραια ολα αυτα Χριστο, καθε βραδυ εχω αϋπνιες και ψαχνω κατι για να με κανει να κοιμηθω.

      Σημερα φαινεται οτι δεν θα χρειαστει ψαξω.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    2. Ασε ρε George, εσύ τουλάχιστον είσαι στο Manchester, εγώ κοντεύω να λιώσω απο τη ζέστη τα βράδια και δεν έχω να πληρώσω και το ρεύμα να ανοίξω κανα air condition, με το βαποριζατέρ στο χέρι είμαι γαμώ την ξεφτίλα μου μέσα.

      Δεν θα εντυπωσιαστείς πάντως, τα παιχνίδια είναι αυτό που λες και παραπάνω, πολύ χαμηλού ανταγωνισμού και ο Curry δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο, ένα συμπαθητικό σουτ έξω απο τη γραμμή έχει και αξιοπρεπές ball handling, κλασσικό αμερικανάκι. PG δεν παίζει σε κανένα σημείο απο όσα παιχνίδια τσέκαρα, οπότε προβλέπεται πολύ κουπί για τα βασικά point του ΠΑΟ.

      Διαγραφή
  45. Με τόσα πρόστιμα που έχει πληρώσει φέτος, έπαιρνε άνετα Λαφαγιέτ, Μαυροκεφαλίδη μαζί για τους τελικούς και είχε και ρέστα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Δεν ξέρω τι μου λέτε, ο Curry χτες έβαλε χτες 44 πόντους και κανένας δεν έχει πει κιχ ακόμα.

    Ody

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ρε παιδια, ολοκληρη Nova να μην εχει κλεισει ενα δωματιο ξενοδοχειου για τη συνεντευξη του Γκαλη και να τον εχει παει σε μπαρακι με αποτελεσμα ν' ακουμε στο μπακγκραουντ ηχους απο ποτηρια και μουσικη?

    Χειριστη εντυπωση απο το Κο Φιλιππο Συριγο.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν υστερογραφο, αν και δεν την ειδα ολη, πολυ κακη η συνεντευξη απο το Φιλιππο Συριγο.

      Κανενας σεβασμος στον ακροατη, κανενας σεβασμος στην ιστορια του Νικου Γκαλη, "δυσκολες" ερωτησεις του κ*λου στις οποιες προσπαθουσε να δωσει απαντησεις ο ιδιος ο Συριγος και ποτε δεν μπορεσε να "δεθει" με το Γκαλη που μου εδωσε την εντυπωση οτι εβλεπε τη συνεντευξη σαν αγγαρεια γιατι ποτε ο Συριγος δεν καταλαβε τι ειδους ανθρωπος ειναι ο Γκαλης.

      Κριμα ...

      George@Manchester

      Διαγραφή
    2. αυτό που περιγράφεις είναι όχι η συνέντευξη, αλλά η δημοσιογραφική καριέρα του Φίλιππα

      Διαγραφή
  48. Eιλικρινά έχω κουραστεί απεριόριστα με τις συζητήσεις για τις φετινές μεταγραφές του ΠΑΟ

    7 διαφορετικοί Αμερικάνοι (συν ένα Γκαμπονέζος, ένας Κροάτης, ένας Λιθουανός) που με εξαίρεση τον Γκιστ και τον Καπόνο, τους υπόλοιπους είτε δεν τους είχε δει κανείς μας, είτε τους είχε πάρει το μάτι του κάπου κάπως κάποτε.
    Και σε όλες τις περιπτώσεις η ίδια κουβέντα, οι ίδιες προβλέψεις, οι ίδιες αναλύσεις επί κενού γράμματος.

    Και πάντα η ίδια διαδρομή.
    Στην αρχή ενθουσιασμός* για τον παικταρά που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες, μετά απογοήτευση, μετά ένα δυο τυχαία ματς καλά, ξανά ενθουσιασμός, ξανά υπερβολές, μέχρι τη στιγμή που ο παίκτης έπαιρνε την βαλίτσα του και έφευγε σαν αποτυχημένος.

    Οπότε κάντε τώρα τη διαφορά και μην ασχολοθείτε με τον Κάρι πριν τον δείτε έστω στα ματς του Αρτάκης...


    *Περί ενθουσιασμού...
    Όλοι οι οπαδοί έχουμε μέσα μας ένα μικρόβιο που μας κάνει να χαζεύουμε σε κάθε μεταγραφή. Και ως Ολυμπιακός, θυμάμαι να έρχονται παίκτες που δεν τους ήξερα καν, και να παρασύρομαι σε πελάγη ενθουσιασμού (α ρε Γούιφερ εσύ και τα higlights σου).
    Αλλά εσείς οι παναθηναικοί φέτος το έχετε παρακάνει. Και δεν αναφέρομαι στις φυλλάδες ούτε στα σχόλια του leoforos.gr. Εδώ μέσα, από το καλοκαίρι, έχουμε διαβάσει τα τέρατα. Όπως ότι ο Κίτσεν είναι πολύ ανώτερος του Καλάθη, ότι ο Σόφο, θα είναι καλύτερος από ποτέ, ότι ο Πάνκο -ως mvp ACB- μπορεί να συγκριθεί μόνο με παίκτες όπως ο Ναβάρρο κι ο Σπλίτερ, μέχρι το αμίμητο, ότι ο Άρμστρονγκ θα εξελιχθεί σε νέο Μπατίστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει γράψει άνθρωπος στα συγκαλά του οτι ο Kitchen είναι πολύ ανώτερος του Καλάθη;

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω αν ήταν στα συγκαλά του ή όχι...

      Πάντως αρκετοί εδώ μέσα, στην αρχή της σεζόν, και στην προσπάθειάτου να πείσουν εαυτούς ότι το ρόστερ το φετινού ΠΑΟ θα ήταν ανώτερω έφταναν συχνά σε τέτοιες υπερβολές.

      Θυμάμαι χαρακτηριστικά να διαφωνώ με παιδί που επέμενε ότι ο Άρμστρονγκ όχι απλά δεν αποκλείεται, αλλά έχει υπέρ του τις πιθανότητες να γίνει νέος Μπατίστ. Λες και παίκτες σαν το Μπατίστ βγαίνουν κάθε καλοκαίρι μαζί με τα πεπόνια και τα καρπούζια.

      Διαγραφή
    3. Ορέστη σ αγαπώ

      Διαγραφή
    4. Δεν είσαι η μόνη

      Διαγραφή
  49. Θα αρχισω με τον Δρακο, τον εκτιμω αφανταστα κ τον ευχαριστω για ολα οσα μας εχει προσφερει αλλα σαν προπονητη δεν τον θεωρω κατι το ιδιατερο μαλιστα του χρεωνω πολλα γιατι εκεινη η εθνικη επρεπε να σαρωνε οπως σαρωνει η ισπανια τα τελευταια χρονια, τρομερο βαθος παγκου στα γκαρντ αξιολογοι ψηλοι κ γενικα γεματη ομαδα, παντως πρεπει να πω οτι στις εθνικες ειναι διαφορετικο κ σιγουρα στην δεν ποιο πολυ χρειαζεται ενας ψυχολογος κ ενας προπονητης για ειδικες κατστασεις κ ο γιαννακης ειναι καλος σε αυτο το κομματι. Η επιλογη του να παει σητν Κινα ειναι πολυ ενδιαφερον πιστευω οτι θα δουμε διαφορετικα πραγματα απο την Κινα αλλα δε ξερω κ κατα ποσο θα ταιριαξει στην ομαδα αυτο που θα θελει να παιξει ο γιαννακης!!! ΤΟυ ευχομαι τα καλυτερα.

    Οσον αφορα τα σχολια περι της 12αδος την εθνικης ας περιμενουμε να δουμε ποιοι θα ΘΕΛΟΥΝ να ερθουν υπαρχουν ερωτηματικα οπως ο καλαθης/κουφος κ αυτο αλλαζει κατα πολυ την επιλογη.

    Επιβαλλεται να σχολιασω κ τον εκπληκτικο καρι, παρατριχα να μας σπασει την εδρα ηταν εξωπραγματικος κ χθες πραγματικα εχω δει τα Higlight 100 φορες.Οσον αφορα το αλλο ματς μιας κ ειδα το 1 ημιχρ οι μιαμι εδειχναν να ειναι πολυ εκτος ρυθμου κτλ , αλλα αυτο δεν αναιρει τους σκληρους του σικαγο , εξαιρετικος νειτ ξανα κ γενικα ολη η ομαδα εχει δωσει τα παντα κ μακαρι να περασουν στους τελικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μολις διαβασα το τι εγραψα κ σε μερικα σημεια δεν βγαζει νοημα !!! χααχχα, ζητω συγνωμη απλως ηθελα να σχολιασω απο χθες αλλα δεν ειχα βρει τον χρονο κ εγραψα ελαφρως στο ποδι. Ελπιζω να εγινα κατανοητος...

      Διαγραφή
  50. Ντικουδης στον Παναθηναϊκο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. min ta grafeis etsi apotoma, tha pathoume tipota..

      Διαγραφή
    2. Αρκετά με το τρολλάρισμα! Έχουν ξεφύγει μερικοί.


      Την ώρα που ο ΠΑΟ έχει Τσαρτσαρής και φέρεται να έχει κλείσει για το καλοκαίρι και τον Φώτση, ένας ανώνυμος προσπαθεί να μας πείσει ότι κινείται και για τρίτο πρώην power forward. Σιγά μην πάρει και τον Ντίνο τον Αγγελίδη

      Διαγραφή
    3. Κακιούζης στην πανάθα...αποκλειστικό.Μέχρι το βράδυ θα έχουμε ανακοίνωση

      Διαγραφή
  51. παιδια μην απαντατε σε τρολ, απλως αγνοηστε τα. ειναι φυσικο αφου εγινε δημοφιλεστερο το μπλογκ να εμφανιστουν. μην τους δινετε σημασια γιατι τους ενθαρρυνετε!

    gE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Iσχύει ότι ο Γκάλης δήλωσε στην προς τιμήν του εκδήλωση ότι ο βασικός λόγος που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ ήταν ο Δημήτρης ο Διαμαντίδης;

    Δεν ξέρω ρε παιδιά, μου φαίνεται λίγο περίεργο αλλά το έγραψε το sportdog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και ότι έχει ακόμα πάνω από το κρεβάτι του κρεμασμένη την αφίσα του Μπίδη.

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΚΤΛ ΤΠΤ..ΔΛΔ Ο ΓΚΑΛΗΣ ΤΙ ΕΙΠΕ?? ΑΦΟΥ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ?? ΔΕΝ ΚΤΛ..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΤΟ

      Διαγραφή
    3. Ρε φίλε, κι εγώ δυσκολεύομαι να το πιστέψω, αλλά το έγραψε το sportdog. Kάτι του τύπου ότι ο 3d ήταν πάντα το είδωλό του, και ότι αποτέλεσε αφορμή τόσο για να ξεκινήσει όσο και να προσπαθεί διαρκώς να γίνει καλύτερος.

      Ο σκύλος έχει το θέμα.

      Διαγραφή
    4. σκασμος σαχλοι!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. Απλά ο γκάλης υπήρξε ο προφήτης του διαμαντίδη.Απο μικρός έβλεπε οράματα με τον διαμαντίδη και αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσκετ.Είχε βρει και στον κήπο του σπιτιού του ο σκύλος του θαμένη μια εικόνα του διαμαντίδη.Ο σκύλος πέθανε ακαριαία.Η μάνα του γκάλη νόμιζε πως ο γιός της ήταν δαιμονισμένος και του έφερνε τον παπά κάθε τρεις και λίγο για εξορκισμό.

      Διαγραφή
    6. Άρα μπορούμε να πούμε ότι στο ελληνικό μπάσκετ υπάρχουν κι εκεί τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες.

      Η πρώτη θρησκεία, η οποία έχει τις ρίζες στο αχανές παρελθόν. Μιλάει για έναν και μοναδικό θεό, με το όνομα Γιεχβα-Σωλήν. Ο Θεός αυτός, είναι φύσει τιμωρός και δεν έχει διστάσει να καταστρέψει πληθυσμούς επί πληθυσμών αθώων, μόνο και μόνο για να λατρεύεται το όνομα του. Ο Γιεχβά-Σωλήν εκπροσωπείται επί Γης από μια κλειστή κάστα Γραμματέων και Φαρισαίων με Αρχιερέα τον Φίλιππα.

      Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, σε ένα μακρινό και άγνωστο τόπο, γεννήθηκε ένας νέος με αφάνα.
      Από τα πρώτα κιόλας χρόνια, φήμες κυκλοφορούσαν για τον όνομα του. Μιλούσαν για έναν άνθρωπο που μπορούσε να πετάξει. Το όνομα του, Νικ ο ΝεοΥερσέος.
      Πολλά τα θαύματά του, όσοι και οι πιστοί του. Μεγαλύτερο από όλα όμως, ήταν τη μέρα που ως ένας Δαβίδ, σκότωσε με μια σφεντόνα και μόνο μια κόκκινη αρκούσα ερχόμενη από τις παγωμένες στέπες της ανατολής.
      Κι όσο τα χρόνια περνούσαν, κι όσο τα θαύματα μεγάλωναν, τόσο οι πίστοι πλήθανιναν, και τόσο γιγάντωναν οι φήμες ότι δεν προερχόταν από θνητό πατέρα αλλά ήταν Υιός του Θεού.
      Το λάθος είχε γίνει, η ύβρις είχε διαπραχθεί. Το μόνο που απέμενε ήτο η σταύρωσις. Η ιστορία γνωστή σε όλους. Το μόνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι το όνομα, Ιούδας ο Νικαιώτης.

      Σήμερα, εδώ, στο hoopfellas, οι γραφές μίλησαν και ο Ανώνυμιος 12:35 τις ερμήνευσε.
      Ούτε Θεός, ούτε κοινός θνητός!
      Ο Νικ ο ΝεοΥερσαίος, ήταν ο προφήτης του Ενός Μοναδικού Θεού, στον οποίο όλοι οφείλουμε Υποταγή (στα αραβικά ισλαμ).
      Για αυτόν το Θεό μιλάει το η Ιερή Φυλλάδα «Πράσινο Κοράνι», έχει χιλιάδες πιστούς, που χαρακτηρίζονται από το πάθος του αλλά και την επιθετικότητά.

      Οι πέντε Στύλοι της πίστης στον θεό αυτόν:
      1. Η σαχάντα: η ομολογία της πίστης ότι δεν υπάρχει άλλος θεός κι ότι ο Σπανούλης κι ο Παπαλουκάς κάνουν μόνο για να του δένουν τα κορδόνια.
      2. Η σαλάχ: η προσευχή προς τον θεό, πέντα φορές τη μέρα.
      3. Η ζακάτ: η ελεημοσύνη, όπου όλοι πιστοί πρέπει κάθε Σεπτέμβρη να δίνουν ένα ποσό για την απόκτηση του ιερού διαρκείας.
      4. Το σαούμ ή νηστεία: μετά τα μεσάνυχα, κατά τη διάρκεια του πράσινου Ραμαζάν, όλοι οι πιστοί απαγορεύεται να ανοίξουν το ΟΤΕ sport tv, και να δουν ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, το Πράσινο Κοράνι αναφέρει ότι το ΝΒΑ είναι έργο του Σατανά, που σκοπώς του είναι η διάδωση άλλων θεοτήτων δήθεν ανώτερων.
      5. Η Ιερή Αποδημία, όπου όλοι οι πιστοί πρέπει μια φορά το χρόνο τουλάχιστον, να προσέλθουν στην Ιερή Μέκκα γνωστή και ως ΟΑΚΑ. Αναπόσπαστο μέρος του τελετουργικού, οι φωτοβολίδες, οι ροχάλες στον πάγκο του αντιπάλοι, εννίοτε τα αεροβόλα.

      Διαγραφή
    7. Αγαπητέ εν Διαμαντίδει αδερφέ,ανώνυμε 3:12 ξέχασες και το κομμάτι του ιερού πολέμου.
      Το Τζιχάντ:Ολοι οι πιστοί καλούνται να επιτίθενται ατάκτως και τακτικώς σε οποιαδήποτε προσπάθεια απίστων (απο φέροντες ερυθρόλευκους χιτώνες έως μπερτομειστές λάτρεις του υλισμού) για σπίλωση του ονόματος,των έργων και της δόξας του κύριου υμών και ποιητή των πάντων Θεού των.
      Επίσης οποιαδηποτε αιρετικό εχγείρημα ή λόγος για επι ματαίω εξύψωση του προφήτη του Θεου (γκαλιστές) ως προς τον Θεο,θα πνίγεται στο αίμα.Το ίδιο θα αντιμετωπίζεται κάθε ανάλογη προσπάθεια θεοποίησης κοινών θνητών του σήμερα(δαιμόνια σπανουλοειδών,ναβαροειδών,τζινομπιλοειδών),του χθες (μαύρη και λευκή τζορντανομαγεία) και του μέλλοντος.

      Ελπίζω οι πιστοί να κατάλαβαν το χρέος τους στην πορεία της ζωής τους...

      Διαγραφή
    8. H απάντηση 3.12 είναι θεική...

      Διαγραφή
    9. Επικροτώ κι εγώ, οπωσδήποτε. Ο φίλος του 3:12 έχει μπει στη χρυσή βίβλο των σχολιογράφων χουπφελιστών. Από τα πιο εμπνευσμένα κομμάτια όλων των αναρτήσεων.

      Τα σέβη μου, ω ανώνυμε 3:12,

      Shaddamn

      Διαγραφή
    10. Πραγματικά πολύ ωραία παραβολή. Αν ανέφερε και την ολοένα και μειούμενη σέχτα των ερυθρόμορφων αιρετικών που λατρεύουν την θεότητα του κλωτσοσκουφιού αλλά ανά 40 αλλαγές των αστερισμών (ή περίπου 15 γήινα χρόνια) θυμούνται την πραγματική θρησκεία θα ήταν πιο πλήρης.

      Η εν λόγω σέχτα ασπάζεται περιοδικά την πραγματική θρησκεία όταν θέλει να ξεσκάσει από την φανατική άσκηση της αίρεσής της (κατά την οποία έχει εξοντώσει όλες τις αντίπαλες θεολογικές απόψεις και έχει εγκαθιδρύσει ιερατείο διαφορετικών υποτίθεται αλλά πλήρως εξαρτημένων νομομαθών), αλλά κατορθώνει δυστυχώς να μεταφέρει στην πραγματική θρησκεία τα ήθη της αίρεσης.

      Ο μύθος λέει ότι κάποτε ψηλοί ξανθοί επισκέπτες ήρθαν από την Ανατολή να επισκεφτούν το ιερό της πραγματικής θρησκείας αλλά οι ερυθρόμορφοι αιρετικοί τους υποδέχτηκαν με τρόπο ενδεικτικό του πολιτισμού τους, πασάροντάς τους κάτι περίεργα νερά.

      Λίγο αργότερα εξαφανίστηκαν από την θρησκεία αλλά ενέσκηψαν ξανά πέρσι όταν για μια φορά στα 10 εκατομμύρια χρόνια και οι 15 αστρικοί θεοί κοιμήθηκαν ταυτόχρονα και έλαβαν χώρα ταυτόχρονα 300 θαύματα που οι ερυθρόμορφοι εκμεταλλεύτηκαν αρκούντως και έκτοτε μας τα πρήζουν χωρίς έλεος.

      Διαγραφή
    11. @6:41
      Αδελφέ,
      κακό πράγμα να μη σου αρέσει το χιούμορ. Θα μπορούσες μια φορά να αφήσεις κάτι να πέσει κάτω.
      Χωρίς διάθεση για παρεξήγηση.

      Διαγραφή
    12. Το χιούμορ μου αρέσει και πολύ μάλιστα, όπως και το γάργαρο μεταλικό νερό.

      Διαγραφή
    13. Aν δεν κατάλαβες ήδη, δε θα καταλάβεις ποτέ.
      Σ' αφήνω στη μιζέρια σου.

      Διαγραφή
  53. Ξέρει κανείς γιατί δεν εμφανίστηκε σήμερα ο Φάνης στο πρώην πλεον Αλεξάνδρειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μπέμπης με το αμερικανάκι δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις.

      Διαγραφή
    2. ο μπεμπης δυστυχως απο οτι ακουω εχει παει 180/190 κιλα και εχει μεγαλα οικονομικα και ψυχολογικα προβληματα.

      Διαγραφή
    3. Σε σχέση με τότε που έπαιζε στον παο δηλαδή,είναι 10-20 κιλά ελαφρύτερος;Και έχει ψυχολογικά προβλήματα γι'αυτό;;
      Εντάξει ήταν λογικό κάποιος εν ενεργεία αθλητής να τον ξεπέρναγε σε βάθος χρόνου,έπρεπε να το δεχτεί πιο ψύχραιμα.Κανονικά έπρεπε να επικροτήσει και τη προσπάθεια του συμπαθούς σοφοκλή που παρά τις ατυχίες,έμεινε πιστός στο στόχο της πρωτιάς σε κιλά για εν ενεργεία αθλητή.

      Διαγραφή
  54. Ο Ίβκοβιτς ήταν καλεσμένος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. φιλε jim θα θελαμε να μας δωσεις μαι εικονα για τον cary οποτε μπορεσεις,για μενα η γνωμη σου μετραει,γτ εχουμε γεμισει με πολλα δημοσιογραφακια που δεν εχουν ιδεα απο μπασκετ και δεν εχω σκοπω να αποκτησω εικονα απο αυτους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O jim exei kanei idi ar8ro file, oriste: http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/05/old-school.html

      Διαγραφή
    2. Με τέτοιο μπέρδεμα που έχει πέσει ανάμεσα στον κάρι των γκολντεν στέιτ με τον κάρι που πήρε ο τράκης,βλέπω χατζηγεωργίου μέσα σε μια προσπάθεια ανηλεούς γλυψίματος να πετάει μαργαριτάρια του στυλ "Ο κάρι μετά τα όργια που έκανε στα play off του nba ήρθε να βοηθήσει τον παο στην προσπάθειά του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος" ή/και "ο δημήτρης γιαννακόπουλος σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές,ματώνει για να φέρει έναν ακόμα αστέρα του nba (μετά απο τον αντίστοιχο της αστροναυτικής) για να τον θαυμάσει ο κόσμος του παο.Μαζί με τον δημήτρη διαμαντίδη βέβαια"....

      Διαγραφή
  56. Καλημέρα σε όλους και χρόνια πολλά.
    Με αφορμή την εκδήλωση για να τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης, καλό είναι να γράψουμε μερικές γραμμές για το φαινόμενο αυτό, γιατί περί φαινομένου πρόκειται. Ο Γκάλης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ που εμφανίστηκαν ποτέ σε όλο τον κόσμο. Οι αναρίθμητοι τρόποι που μπορούσε να βάλει την μπάλα στο καλάθι, η μοναδική αίσθηση του χώρου και η καταπληκτική σωματική του διάπλαση (παρά το μικρό ύψος του) ήταν χαρακτηριστικά που δύσκολα βρίσκει κανείς ψάχνοντας στην ιστορία του παγκοσμίου μπάσκετ. Είναι αναμφίβολο ότι ο ερχομός και η παρουσία του εκτίναξε το άθλημα στην Ελλάδα και άφησε το δικό του στίγμα σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Λίγοι παίκτες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, τουλάχιστον από αυτούς που εγώ πρόλαβα να δω. Η συμβολή του στο οικοδόμημα που σήμερα ονομάζουμε ελληνικό μπάσκετ ή ελληνική σχολή ή όπως αλλιώς, είναι τεράστια και ως τέτοια θα αποτιμάται πάντα. Πολλοί άνθρωποι, που σε άλλες περιστάσεις δεν θα είχαν κανένα λόγο ύπαρξης στα μπασκετικά δρώμενα, ευεργετήθηκαν από την παρουσία του και αρκετοί από αυτούς κάνουν καριέρα ακόμη και σήμερα. Ο Γκάλης βρέθηκε στην κορύφωσή του την κατάλληλη στιγμή και με το καλύτερο supporting cast που θα μπορούσε να είχε ποτέ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ο Γκάλης έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο και γνώρισε την αποδοχή που του άξιζε, δημιουργώντας ένα μύθο που ακόμη και σήμερα μοιάζει αξεπέραστος. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες ήταν η ελάχιστη ανταπόδοση σε αυτά που ο ίδιος προσέφερε. Παρόλα αυτά και με δεδομένο ότι όλοι οι άνθρωποι κρίνονται όχι μόνο με βάση τα αποτελέσματα ή τα επιτεύγματά τους αλλά και με τη γενικότερη συμπεριφορά τους και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Γκάλης δεν ήταν ένας απλός αθλητής, πρέπει να αναφέρουμε και ορισμένα αρνητικά χαρακτηριστικά του, κόντρα στο εορταστικό και συγκινησιακό κλίμα των προηγούμενων ημερών. Ο Γκάλης ήταν υπέρμετρα εγωιστής και θεωρούσε τον εαυτό του πάντα ανώτερο όλων των συμπαικτών και προπονητών που είχε ποτέ. Είναι δεδομένο ότι έχει κοντραριστεί σχεδόν με όλους τους συμπαίκτες του με ισχυρή προσωπικότητα και όλους ανεξαιρέτως τους προπονητές του. Δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό του μέρος μιας ομάδας ανθρώπων που είχαν τον ίδιο στόχο και απαιτούσε όλη η ομάδα να δουλεύει γι’ αυτόν. Είναι αλήθεια ότι ο αμερικάνικος τρόπος σκέψης του δεν του επέτρεψε ποτέ να καταλάβει την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα με αποτέλεσμα να είναι απόμακρος και ψυχρός απέναντι σε όλους και σε όλα. Το, ομολογουμένως, άδοξο τέλος της καριέρας του είναι αποτέλεσμα της άκαμπτης στάσης του να προσαρμοστεί σε διαφορετικά δεδομένα από αυτά που είχε συνηθίσει και της άρνησής του να αποδεχτεί ότι το πέρασμα του χρόνου δεν τον είχε αφήσει ανεπηρέαστο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στη χθεσινή συνέντευξη-παρωδία με το Συρίγο έδειξε να πιστεύει ακριβώς τα ίδια πράγματα, παρά το γεγονός ότι έχουν μεσολαβήσει τόσα χρόνια και σίγουρα αυτές του οι απόψεις δεν είναι προϊόντα της σεμνότητας και της ταπεινότητας που τον διακρίνει, όπως τόνιζε και ξανατόνιζε ο όψιμος υμνητής και πρώην κατακριτής του Φ. Συρίγος. Αυτό που μένει τελικά είναι η γλυκιά ανάμνηση και η ευγνωμοσύνη απέναντι σε ένα παίκτη που, όπως και να ‘χει, επηρέασε αφάνταστα το άθλημα που όλοι αγαπάμε.

    Υ.Γ. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Β.Σκουντής και κάποιος άλλος που δεν ξέρω ποιος ήταν πραγματικά χωρίς να θέλω να τον μειώσω. Δεν ξέρω σε ποιόν αναφερόταν ο Νίκος Παπαδογιάννης (τον οποίο εκτιμώ) αλλά κάποια στιγμή αποκάλεσε τον παρουσιαστή ως «κονφερασιέ». Αν αναφερόταν στον συνάδελφό του Β.Σκουντή, έχει υποπέσει σε ένα τεράστιο unfair. Ακόμα όμως και αν το «κονφερασιέ» πήγαινε στον έτερο παρουσιαστή δεν άκουσα μια φορά το όνομα του Σκουντή από το στόμα του. Φάουλ και μάλιστα αντιαθλητικό από το Νικόλα.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα 77,βαρεθηκα τοσες μερες αυτην την αγιοποιηση.Παλια ολοι ελεγαν ποσο αυταρχικος και απολυτος χαρακτηρας ηταν και τωρα ολοι σταζουν μελι.Ακομη θυμαμαι τις κατηγοριες απο την οικογενεια της πρωτης γυναικας του η οποια σκοτωθηκε αδικα,Τζενη την ελεγαν νομιζω.Ειχαν ακουστει τερατα τοτε και ηταν αδικο,αλλα ο χαρακτηρας του δεν μας αφορα οτι και να ειναι μονο μην τον παρουσιαζουν ως αγιο ειναι κοροιδια.Χτες στον Συριγο ακουσα οτι χτυπησε καποιον δημοσιογραφο δεν τιμωρηθηκε για αυτο αλλα για καποιες δηλωσεις που ειχε κανει.Ακουσα καλα;;Ειναι γνωστος δημοσιογραφος;;

      Διαγραφή
    2. Φίλε ο δημοσιογράφος που τις έφαγε ήταν ο Θ.Κοτσώνης αντί του Φ.Συρίγου που μετέδιδε το επίμαχο ματς και έκραζε τον Γκάλη. Ο Γκάλης ειδοποιήθηκε από τη γυναίκα του ότι ο σχολιαστής του προηγούμενου αγώνα του έκανε σφοδρή κριτική. Όταν ο Γκάλης είδε το Θ.Κοτσώνη τον άρχισε στις ανάποδες χωρίς πολλά πολλά. Όταν ο δημοσιογράφος κατήγγειλε το γεγονός η Ε.Φ.Ι. κάλεσε σε απολογία τον Γκάλη ο οποίος τιμωρήθηκε λένε γιατί υπερασπιζόμενος τον εαυτό του είπε ότι είναι επαγγελματίας παίκτης ενώ το μπάσκετ ήταν ερασιτεχνικό. Και χθες ο Συρίγος ανέφερε το περιστατικό ως αστείο το οποίο ο Γκάλης είπε ότι δεν θυμόταν...

      77

      Διαγραφή
    3. ευχαριστω.Δεν το ηξερα, φανταζομαι οτι αυτο θα γινε πριν πολλα χρονια.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.... φίλε 77 μπράβο που παρόλη τη θριαμβολογία των ημερών καταθέτεις την άποψή σου αν και θα ξινίσει κάποιους ... και μπράβο και για τον τρόπο που την καταθέτεις... οφείλω να ομολογήσω πως αισθάνθηκα λίγο κάπως διαβάζοντας το τι είπε ο Γκάλης στο Συρίγο και αρχικά νόμιζα ότι η αίσθηση που μου προκαλούν τα λεγόμενά του (όχι καλή, κάπως εγωκεντρική) ίσως να οφειλόταν και στο ότι γενικότερα δεν ήταν και το καλύτερό του το να μιλάει και να εκφράζεται... αλλά μάλλον δεν είναι αυτό ή μόνο αυτό και όντως τα λεγόμενά του βγάζουν όλα όσα αναφέρεις παραπάνω

      Διαγραφή
    5. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τον παραλογισμό, να πρέπει ο αγαπημένος μας αθλητής, ο αγαπημένος ηθοποιός, ο αγαπημένος μας μουσικός, ο αγαπημένος μας συγγραφέας, να είναι πάνω από όλα ΚΑΛΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ.

      Όχι φίλοι μου.
      Δε χρειάζεται να είναι καλοί χαρακτήρες όλοι αυτοί.
      Όσο ψάχνετε αραβωνιαστικούς για τις κόρες σας, ψάξτε αλλού.
      Όσοι ενδιαφέρεστε για τα «πρότυπα των παιδιών σας», φροντίστε να γίνετε οι ίδιοι πρότυπά τους.
      Όσοι αναζητάτε φίλους, κλείστε το laptop σας και πάρτε δρόμο.

      Εδώ μιλάμε για basketball που λέει κι ο Γιατζόγλου.
      Μιλάμε για μάχη, για αγώνα να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, με έναν και μοναδικό σκοπό να ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.
      Να γίνεις ο καλύτερος στη γειτονιά, μετά ο καλύτερος στο σχολείο, ο καλύτερος στην πόλη.
      Κι αν είσαι ΣΚΛΗΡΟΣ και φτιαγμένος από ατσάλι, να γίνει ο καλύτερος στη χώρα σου, ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη ή στον κόσμο.

      Τέτοιος ήταν ο Γκάλης.
      Τέτοιος παρεμπιπτόντως ήταν κι ο Τζόρνταν, τέτοιος και χειρότερος είναι ο Κόμπε.

      Διαγραφή
    6. Παιδια, ακουστε, δεν φταιει ο αμερικανικος τροπος σκεψης για τη συμπεριφορα και ιδιοσυγκρασια του Γκαλη. Το αντιθετο μαλιστα, ο μεσος Αμερικανος ειναι γενικα πολυ ανοικτος και φιλικος σε σχεση με το μεσο Ευρωπαιο.

      Ο Γκαλης ειναι υπερηφανος και ασυμβιβαστος χαρακτηρας αλλα συναμα πολυ απλος και γι αυτο δειχνει λιγο απομακρος. Πρεπει να τον πλησιασεις με αλλον τροπο, να του δειξεις σεβασμο και να του κεντρισεις το ενδιαφερον με κατι που να προαγει τη συζητηση και οχι με ερωτησεις του τυπου "δεν πηγες για προπονηση με την Εθνικη γιατι δεν σου ειχε παρει η ομοσπονδια Μερσεντες" οπως εκανε χθες ο Συριγος.

      Παραδειγματα αθλητων με το χαρακτηρα του Γκαλη εχουν υπαρξει πολλα - δυο που μου ερχονται τωρα στο μυαλο ειναι ο Μποργκ και ο Καντονα αλλα ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν κι αλλοι. Κι αυτοι οι δυο δεν μιλουσαν πολυ οπως και ο Γκαλης και επισης και δυο δεν συμβιβαζονταν με τιποτε λιγοτερο απο την κορυφη. Και οι δυο σταματησαν την καριερα τους σχετικα ξαφνικα (ο Μποργκ οταν εχασε απο τν ΜακΕνρο και ο Καντονα οταν καταλαβε οτι ο Φεργκουσον δεν τον θεωρουσε πια νο1 στη Μαντσεστερ) και δεν επανηλθαν ενω πολλοι τους περιμεναν.

      Απο κει και περα, κανεις δεν ειναι τελειος αλλα ουτε και αγιος - κρινεται στο τελος συνολικα με τα καλα του και τα κακα του.

      Παντως, βλεποντας ενα μεγαλο μερος της χθεσινης εκδηλωσης για το Γκαλη, και χωρις να θελω να μειωσω καθολου την αξια του και την ιστορια του, το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο ηταν ποσο αναγκη δειχνει να εχει αυτη η κοινωνια απο ηρωες, απο προσωπα και πραγματα που θα της δωσουν την ωθηση να βγει απ' αυτον το βουρκο που εχει πεσει.

      Πανω απ' ολα, η αναμνηση του Γκαλη φερνει μνημες απο παλιες, καλες εποχες και ειναι φανερη η διψα για επιστροφη σ' αυτες. Μονο που τοτε δεν το ξεραμε οτι οι εποχες ηταν καλες και ειχαμε κι εμεις τις ιδιοτροπιες μας οπως ισως και ο Γκαλης.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    7. Φίλε ανώνυμε 3:36, δεν είναι απαραίτητο οι μεγάλοι αθλητές να είναι και καλοί χαρακτήρες. Άλλωστε συνήθως αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν. Συμφωνώ. Ο Γκάλης, όμως, ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλος μπασκετμπολίστας και για την Ελλάδα αποτέλεσε καλώς ή κακώς σύμβολο. Μπορεί να μας δίδαξε ότι η επιτυχία απαιτεί σκληρή δουλειά, η προσπάθεια να ξεπερνάς τον εαυτό σου πρέπει να είναι επίπονη και συνεχής, η πίστη στις δυνατότητές σου είναι απαραίτητη προϋπόθεση αλλά ταυτόχρονα μας δίδαξε τί σημαίνει να απαιτείς και να εκβιάζεις, τί σημαίνει να φεύγεις όταν δεν αντέχεις την ήττα, τί σημαίνει να θεωρείς τον εαυτό σου καλύτερο από όλους τους γύρω σου, τί σημαίνει να έχεις δίπλα σου μόνο αυλοκόλακες και τίποτα άλλο. Σεβαστή η άποψή σου ότι δεν είναι απαραίτητο ο σπουδαίος επαγγελματίας να είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Αλλά τουλάχιστον να μην μας τον παρουσιάζουν ως τέτοιο ενώ δεν είναι. Επιπλέον, αν το μεγαλείο του ανθρώπου συνδυάζεται με το μεγαλείο του αθλητή τότε μιλάμε για ίνδαλμα και μόνο τότε. Σεβασμός, λοιπόν, στην αθλητική ικανότητα του Γκάλη, αναγνώριση της προσφοράς του στο άθλημα στην Ελλάδα, υπόκλιση στα αγωνιστικά του κατορθώματα αλλά όχι κορώνες για το μεγαλείο του ανθρώπου και επαίνους για τη σεμνότητα και την ταπεινότητά του.

      77

      Διαγραφή
    8. Φίλε George@Manchester, καλησπέρα και χρόνια πολλά. Δεν ξέρω από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι για να καταλάβεις το μεγαλείο του ανθρώπου Γκάλη πρέπει να τον πλησιάσεις με ειδικό τρόπο. Αφού είναι τόσο απλός γιατί να θέλει να τον προσεγγίσεις με ιδιαίτερο τρόπο; Η ουσία είναι ότι όλοι οι μεγάλοι αθλητές (και όχι μόνο) έχουν ιδιομορφίες οι οποίες είναι σεβαστές. Άλλο αυτό και άλλο παράλληλα με το μεγαλείο του αθλητή να κοτσάρουμε και ένα μεγαλείο ανθρώπου. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της σκέψης σου περί ανάγκης εύρεσης ηρώων και επιστροφή σε παλιές καλές εποχές, συμφωνώ απολύτως και προσυπογράφω.

      Υ.Γ. Δεν μ' αρέσει να υπερασπίζομαι την άποψη ότι ο Γκάλης είχε πολλά αρνητικά στοιχεία στο χαρακτήρα του γιατί έτσι νομίζω ότι παραμελώ την αθλητική του παρουσία. Αναγκάζομαι, όμως, γιατί δεν υποφέρεται πλέον κάθε φορά που κάποιος αποσύρεται να του βάζουμε φωτοστέφανο και να τον λέμε κόσμημα του χώρου.

      77

      Διαγραφή
    9. "Αφού είναι τόσο απλός γιατί να θέλει να τον προσεγγίσεις με ιδιαίτερο τρόπο; "

      Διοτι ο Γκαλης, εμενα τουλαχιστον, μου εχει δωσει την εντυπωση οτι ποτε δεν θα σου μιλησει για τον εαυτο του απο μονος του. Δεν επεδιωκε τις δημοσιες σχεσεις και δεν εδειχνε να τον ενδιαφερει η δημοσιοτητα και η φημη περα απο το γεγονος οτι ηθελε να θεωρειται παντα το νο 1 στη δουλεια του και να πληρωνεται αναλογα.

      Ο Γκαλης δεν θα καθησει να ξανοιχτει σε κανενα Συριγο που προσπαθει να δειξει οτι ηταν φιλαρακια απο τα παλια με καλαμπουρακια του στυλ "σε κερδισα στο μπιλιαρδο". Τετοιοι χαρακτηρες, που θελουν να ειναι παντα στην κορυφη τα θεωρουν τετριμμενα ολα αυτα και θελουν αλλη προσεγγιση. Κατι που να δειχνει οτι το εγω τους εχει ακομα περαση και μια συνομιλια που να τους δειχνει μια διαφορετικη διασταση που δεν ειχαν σκεφτει. Οι δυσκολες ερωτησεις πρεπει να ερχονται στη συνεχεια εφοσον ο ερωτων εχει κερδισει το σεβασμο την εμπιστοσυνη του ερωτωμενου και οχι πριν.

      Ειπαμε, με τα καλα του και τα κακα του (ταλαντουχος, εγωϊστης, επιμονος, δουλευταρας, ατομιστης, κλειστος χαρακτηρας, ασυμβιβαστος, υπερηφανος). Ο συνδυασμος ολων αυτων ισως φτανει για να φτιαξει τον "τελειο" αθλητη αλλα ισως οχι τον τελειο αδελφο, πατερα, συζυγο, φιλο κλπ.

      Τωρα που το σκεφτομαι, ο Γκαλης εχει πολλα κοινα με το Καντονα. Και οι δυο εξαιρετικα ταλαντουχοι αλλα επισης και οι δυο εξαιρετικα υπερηφανοι ασυμβιβαστοι. Η διαφορα ειναι οτι Καντονα, οταν σταματησε τη μπαλα, δεν θελησε να συμβιβαστει με τη μετριοτητα και την απλοτητα της ζωης του "συνταξιουχου" αθλητη κι ακομα προσπαθει να γινει ηθοποιος. Ο Γκαλης φαινεται οτι μπορει.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    10. @77
      Ο Γκάλης, και ο κάθε Γκάλης, δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να βάζει μια δερμάτινη μπάλα σε ένα καλάθι με φιλέ.
      Το έκανε υπέροχα, το έκανε με κάθε τρόπο, δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν με τίποτα.
      Αλλά δεν έπαυσε ποτέ να κάνει αυτό και μόνο αυτό.

      Το ότι η "Ελλάδα" τον ανέδειξε σε σύμβολό της, είναι δικό της πρόβλημα, όχι του Γκάλη.

      Συμφωνώ απόλυτα, ότι είναι γελοία η αγιοποίηση, όχι μόνο του Γκάλη, αλλά και αρκετών άλλων αθλητών και προπονητών.
      Είτε αυτός λέγεται Γιαννάκης, είτε το καλό παιδιί του ελληνικού μπάσκετ, είτε λέγεται Ομπράντοβιτς, είτε λέγεται Ρεχάγκελ.
      Όλοι αυτοί και άλλοι έχουν πετύχει μεγάλους ή μικρότερους αθλητικούς θριάμβους, αλλά ως άνθρωποι σε τελική ανάλυση, δε θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει τι είναι.

      υ.γ.
      άσε που δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πούμε ότι ο τάδε είναι καλός ή κακός χαρακτήρας. Κάποιος μπορεί να θεωρεί καλούς και ενάρετους όσους είναι υπάκουοι και υποταγείς. Άλλοι θα διαφωνούν. Και πάει λέγοντας.

      Διαγραφή
    11. Παιδιά είναι πολύ ωραία και ενδιαφέροντα όλα όσα γράφετε, αλλα νομίζω οτι για τους αθλητές, τους μουσικούς, τους ηθοποιούς, τους συγγραφείς, τους ποιητές, μπορείς πραγματικά να εκτιμήσεις και να αποτιμήσεις μόνο το έργο τους, ποτέ το πρόσωπο τους. Καλό είναι που μαθαίνουμε πτυχές της προσωπικής τους ζωής, αν μη τι άλλο απο φυσική ανθρώπινη περιέργεια, αλλά το θεωρώ λάθος να μας επηρεάζεται η κρίση μας για το πρόσωπο απο αυτό. Ιδιαίτερα η ηρωοποίηση ή η δαιμονοποίηση δείχνει απο πλευράς κοινωνίας μια πνευματική φτώχια, οποτεδήποτε καταφεύγουμε σε ήρωες και ινδάλματα, ως κοινωνία κάνουμε ένα βήμα πίσω στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της ελεύθερης ανάπτυξης του χαρακτήρα των ανθρώπων.

      Ο χαρακτήρας του Γκάλη, του Διαμαντίδη, του Σπανούλη, του Kobe, έχουν πραγματική σημασία μέσα στο γήπεδο και μόνο. Ο Teodosic, ένα απο τα μεγαλύτερα καθίκια όλων των εποχών στο μπάσκετ, είναι καθίκι για τον τρόπο που παίζιε και άγεται εντός του γηπέδου. Έξω απο αυτό, μπορεί να είναι και το πιο γαμάτο τυπάκι, μπορεί να είναι ο ιδανικός κολλητός, ο ιδανικός γκόμενος, ποτέ δεν ξέρεις. Και δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει και σοβαρά, γιατί έξω απο το γήπεδο ο Teodosic είναι αδιάφορος, όπως αδιάφορος είναι ο Γκάλης, ο Γιαννάκης, ο οποιοσδήποτε.

      Καλώς τιμήθηκε ο Γκάλης, όντως ήταν συγκινητικό, αλλα προσωπικά ελάχιστα μ'ενδιαφέρει αν ζήτησε ή δε ζήτησε την Μερτσέντα.

      ΥΓ : Συρίγος, ο πιο τραγικός αθλητικός δημοσιογράφος όλων των εποχών. Ο άνθρωπος είναι άνιωθος, θα περίμενες απο κάποιον με τόση εμπειρία να έχει την πείρα να χειριστεί σε βασικό επίπεδο μια συνέντευξη. Αντ'αυτού ήταν μια απο τις πιο awkward και άβολες στιγμές της τηλεοπτικής ιστορίας.

      Διαγραφή
    12. Πράγματι η συνέντευξη ήταν απαράδεκτη, η μόνη δικαιολογία είναι το πρόβλημα υγείας που είναι φανερό ότι έχει ο Συρίγος.

      Η ερώτηση για την μερσεντες ήταν δήθεν "δίχως μαλιά στη γλώσσα" ακόμα και τέτοιες στιγμές κάνω και καλά σκληρές ερωτήσεις, δεν χαρίζω σε κανέναν. Αντί γι αυτό βέβαια αυτό που βγήκε ήταν μια γελιότητα.

      geof

      Διαγραφή
    13. Παιδιά, ας μην δίνουμε στη συζήτηση διαστάσεις που δεν τις αρμόζουν. Δεν είναι πνευματική φτώχεια και κοινωνική κατάντια να θεωρείς φωτεινά παραδείγματα αθλητές ή πνευματικούς ή γενικώς ανθρώπους που έχουν συντελέσει ώστε κάποιοι να νιώσουν ευχαρίστηση, υπερηφάνεια ή χαρά. Απλά, λέω, ότι ο Γκάλης και ο κάθε Γκάλης δημιουργεί ένα μύθο γύρω του μέσω των επιτευγμάτων του. Ε, ως ρομαντικοί κάποιοι θα θέλαμε να ήταν και πιο παιδί τζιμάνι, να το πω έτσι. Δεν ήταν, όμως. Και αυτό δεν χρειάζεται να τον κάνεις παρέα για να το καταλάβεις. Αυτό δεν αναιρεί το μεγαλείο του αθλητή. Όσον αφορά το Συρίγο το σχόλιο του George ήταν πολύ εύστοχο. Ο «δίχως μαλλιά στη γλώσσα» ήθελε χθες να εξαγνιστεί για αυτά που έχει πει και έχει γράψει κατά καιρούς για τον Γκάλη με τη αλάνθαστη μέθοδο του «περασμένα - ξεχασμένα». Κλασσική συρίγεια μέθοδος. Εδώ δεν θυμόντουσαν αν έπαιξαν γαλλικό ή αμερικάνικο. Παρωδία σκέτη…

      77

      Διαγραφή
    14. Παίδες, μην κρίνετε τον Γκάλη με βάση την σημερινή σαπίλα των πάντων, έτσι; Για ποια υστεροφημία του φρόντισε ο Γκάλης; Ο άνθρωπος που πήρε τον σάκο του ένα βράδυ στο Μετς και χάθηκε μέσα στην νύχτα; Θα συγκριθεί με τον Γιαννάκη, έναν εργάτη του μπάσκετ μεν αλλά και φοβερό μάνατζερ του ίματζ του; Ή μήπως με τον απόλυτο χαμαιλέοντα Φασούλα;
      Θα μιλήσουμε για τον άνθρωπο που έφυγε σαν κυνηγημένος από την εθνική, τον Άρη, τον Παναθηναϊκό; Αν 200 ή 300 άνθρωποι που κατά τα άλλα έφαγαν ψωμί χάρη στον Γκάλη τον 'έδωσαν' στεγνά σε όλες τις περιπτώσεις και παρόλα αυτά εκατομμύρια κόσμου τον αγαπάει και τον θαυμάζει,αξίζει να ασχολούμαστε με τους εγωισμούς του κάθε Βασιλακόπουλου, Γιαννάκη, Πολίτη, Ίβκοβιτς;

      Περί Ίβκοβιτς: Δείξτε μου έναν Έλληνα αστέρα με τον οποίο δεν πλακώθηκε κάποτε. Είπαμε, περίεργος ο Νικ, αλλά όχι και αθώα παρθένα ο Σοφός.

      Περί ινδαλμάτων: Φίλοι μου, δεν είναι δείγμα παρακμής ότι σήμερα ακόμα μιλάμε για τον Γκάλη. Είναι μάλλον ένα ελπιδοφόρο σημάδι ότι στα χάλια που είμαστε σήμερα βλέπουμε έναν άνθρωπο δουλεφταρά, μονόχνωτο, μαμούχαλο και απόμακρο ως ίνδαλμα ακριβώς γιατί με αυτόν μάθαμε τί σημαίνει και τί χρειάζεται επιτυχία.

      Φιλικά πάντα (αλλά χωρίς να δέχομαι αντιρρήσεις, σόρυ αλλά τα είδωλα υπάρχουν για να μένουν).

      Διαγραφή
    15. Φίλε Απεργοσπάστη, ειλικρινά μπορώ να σου αντιπαραβάλλω πολλά επιχειρήματα για να στηρίξω την διαφωνία μου. Αλλά νομίζω ότι δεν έχει νόημα. Θέλω να κρατήσω τις θετικές πλευρές του Γκάλη και να μην μπω στην διαδικασία να ξύσω παλιές πληγές. Απλώς πρέπει όλα να τα βλέπουμε στη σωστή τους διάσταση χωρίς υπερβολές και μεγάλα λόγια.

      Υ.Γ. Από τους τέσσερις που ενδεικτικά ανέφερες και οι οποίοι είχαν μεγάλες κόντρες με τον Γκάλη, οι τρεις ήταν απόντες χθες. Ένας μόνο δήλωσε ''παρών''. Ο Γιαννάκης. Μήπως και αυτό είναι μέρος της προσπάθειας να μην χαλάσει το ίματζ του; Έλεος πια με τις συρίγειες φαντασιώσεις.

      77

      Διαγραφή
    16. @απεργοσπάστης

      "...αλλά και φοβερό μάνατζερ του ίματζ του..."
      Πολύ κομψή διατύπωση μιας πραγματικότητας που δεν είναι όπως φαίνεται.

      geof

      Διαγραφή
    17. Δεν είπα ότι η παρουσία του Γιαννάκη στην εορτή ήταν μέρος του μάνατζμεντ του ίματζ του, αυτό είναι δική σου ανάγνωση αυτών που είπα 77. Άλλα είναι βέβαια μάνατζμεντ και πολύ μάλιστα. Αυτό δεν αναιρεί ότι ο ΠΓ είναι ένας ακούραστος λάτρης του μπάσκετ, κάτι που ο Γκάλης πχ φάνηκε ότι δεν είναι και που κοστίζει στο Ελληνικό μπάσκετ.

      Οι δε συρίγειες φαντασιώσεις που βρίσκονται, πραγματικά αυτό δεν το κατάλαβα. Δεν νομίζεις ότι είναι λίγο ανακόλουθο να λες ότι κάποιος (πχ Γκάλης) δεν μπορεί να έχει όλα τα καλά, αλλά κάποιος άλλος (πχ Συρίγος) βρίσκεται πίσω από όλα τα κακά; Αν πιστεύεις ότι όλοι έχουν καλές και κακές πλευρές, δεν μπορεί να το εφαρμόζεις μόνο σε αυτούς που θέλεις να μειώσεις αλλά να μην το εφαρμόζεις σε αυτούς που αντιπαθείς. Και btw, δεν έχω καμιά αγάπη στον Συρίγο, μάλλον το αντίθετο ισχύει (ακριβώς για τον ρόλο που έπαιξε ως σιγονταριστής της αποχώρησης του Νικ και από την Εθνική και από τον Άρη).

      Διαγραφή
    18. Απεργοσπάστη, συρίγειες είναι οι θεωρίες περί υποκρισίας του Γιαννάκη και η χρόνια προσπάθειά να φιλοτεχνήσει ένα δήθεν δημοφιλές προφίλ. Φυσικά όλοι έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Και ο Γκάλης και ο Γιαννάκης και ο Συρίγος και εσύ και εγώ. Το θέμα είναι πόσο ο καθένας μας αναγνωρίζει τα αρνητικά του και προσπαθεί να τα βελτιώσει και όχι να υποκρίνεται πως δεν υπάρχουν. Κατά τ' άλλα περιμένω να μου πεις ποια είναι τα άλλα που είναι μάνατζμεντ.

      77

      Διαγραφή
  57. Μλαμε για τον σπουδαιοτερο ελληνα αθλητη, τον ανθρωπο που γεμιζε τα βραδυα της πεμπτης μιας χωρας, τον ανθρωπο που μας εμαθε να αγαπαμε την πορτοκαλι και γεμισαμε τα απογευματα μας με υγεια, τον ανθρωπο που μας ανεβασε για πρωτη φορα στην κορυφη της ευρωπης και παψαμε να αισθανομαστε η μικρη γωνια της ευρωπης. Αλλα κυριοτερα απο ολα που μας εμαθε οτι για να τα κανεις ολα αυτα πρεπει να δουλεψεις, να μοχθησεις.
    Νικο Γκαλη σε ευχαρηστουμε και θα σε ευχαρηστουν πολλες γενιες ακομα.
    υ.γ. Ο ποιο ελαχιστος ολων η επιτομη του ελληναρα μπασκετμπολιστα ο φανης ο χριστοδουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Για τον Φάνη Χριστοδούλου, προσωπικά αρνούμαι να πιστεψω οτι δεν είχε χρήματα να ανέβει στην Θεσσαλονίκη. Αυτό μεταφέρουν κάποιοι σε δημοσιογράφους απο χθές το βράδυ ως δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. These are in fact impressіve iԁеаs іn on the topic of blοggіng.
    Υou haνe touchеd some pleаsant
    thіngѕ herе. Any way keep up wrinting.


    Неre is my blоg poѕt - facebook cuenta gratis

    ΑπάντησηΔιαγραφή