Athlenda

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

WITNESS..



Witness History.. Έχουμε την τύχη να παρακολουθούμε την  επόμενη μεγάλη ομάδα η οποία θα κυριαρχήσει στη διοργάνωση..?  Ίσως.. Αυτός ο Ολυμπιακός που εμφανίστηκε στο Λονδίνο μπορεί να αποδειχτεί «τέτοια» ομάδα. Με αντεπίθεση διαρκείας και ατσάλινο χαρακτήρα οι πρωταθλητές έκαναν το repeat απέναντι στη Ρεάλ και στρογγυλοκάθησαν στο θρόνο του βασιλιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ για δεύτερη συνεχή σεζόν! Το Hoopfellas σχολιάζει..


Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ με τον Ολυμπιακό να κάνει το repeat με πολύ πειστικό τρόπο, στο τέλος μιας πολύ ανταγωνιστικής σεζόν.  Δικαίωση για το πρότζεκτ της διοίκησης, μαγικές στιγμές σε Λονδίνο και Ελλάδα.. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια όμως. Ας γυρίσουμε στο παρκέ της Ο2 να πούμε τα "δικά" μας..


-Ο Λάσο πήρε το απόλυτο στην πρώτη περίοδο. Ξεκίνησε αρχικά τον Ρούντι στον Σπανούλη (με τη σκέψη να ματσάρει τον Λο με το δυνατό κορμί και τα πόδια του Γιούλ) αλλάζοντας γρήγορα με τον Γιούλ, ο οποίος μπορούσε να βγάλει καλύτερο αποτέλεσμα στην άμυνα κυνηγώντας σε συνεχόμενα –διαφορετικού τύπου- σκρινς, τα οποία δίνει η επίθεση του Ολυμπιακού στον αρχηγό της. Μεγάλο impact στο αμυντικό κομμάτι, σε αυτό το διάστημα, έκανε ο Μπέγκιτς, παίκτης-κλειδί για τους Μαδριλένους στη δημιουργία ισχυρού χάντικαπ. Αμυνόμενος στα πικ εν ρολ του Σπανούλη, χαμήλωνε και τραβιόταν δύο βήματα πίσω περιμένοντας τον Έλληνα γκαρντ, με τον Λάσο να έχει δώσει εντολή στον Γιούλ να τρέχει «πατημένος» πίσω του, ώστε ο Σπανούλης να τον νιώθει και να μην επιλέξει το σουτ. Αυτό το κακό διάβασμα/συμπεριφορά στην επίθεση και κυρίως η διστακτικότητα για midrange παιχνίδι (ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις συνεχώς με απότομο σταμάτημα) του Σπανούλη, κόλλησαν τους ερυθρόλευκους και επηρέασαν το μυαλό τους, σε συνδυασμό με την περιφερειακή ευστοχία της Ρεάλ, με συνέπεια (το χειρότερο) να «χάνουν εκατοστά στο γήπεδο», γεγονός ακριβώς αντίθετο με το αρχικό ελληνικό πλάνο. Η Ρεάλ βρήκε φάσεις στο επιθετικό τρανζίσιον, συνέχισε αμυντικά να είναι επιθετική στη μπάλα παρουσιάζοντας μια πολύ κλειστή προσωπική άμυνα (εκτός του παίκτη που μάρκαρε τη μπάλα, το ένα πόδι των υπολοίπων βρισκόταν εντός  ρακέτας) που στόχευε να αποκλείσει κάθε ρήγμα των penetrators του αντιπάλου (Σπανούλη, Λο) και να βάλει πολλά χέρια γύρω από το ποστ στον Πρίντεζη. Στο επιθετικό κομμάτι μάλιστα (σχεδόν πάντα σε αρχική διάταξη 1-2-2 με τους ψηλούς στο χάι ποστ) επεδίωκε παιχνίδια 2-2, τοποθετώντας τους Ρούντι-Μίροτιτς στην ίδια πλευρά, θέλοντας να χτυπήσει με το μέσα-έξω παιχνίδι τους, το δίδυμο Σπανούλη-Πρίντεζη που αμυνόταν.


-Μετά από 10 αγωνιστικά λεπτά, ήταν φανερό ότι οι ερυθρόλευκοι ΕΠΡΕΠΕ να απαντήσουν στη δεύτερη περίοδο για να μη χάσουν το τραίνο. Απλά Ε Π Ρ Ε Π Ε.. Έχοντας πάντα ως σύμμαχο τους άγραφους κανόνες του σύγχρονου μπάσκετ, που λένε ότι σε τέτοιο επίπεδο, με τις ομάδες τόσο κοντά, δεν είναι ότι καλύτερο να παίρνεις πάντα τόσο μεγάλη διαφορά νωρίς γιατί απλά ο αντίπαλος επιστρέφει και τότε χάνεις και το ψυχολογικό αβαντάζ σε κομβικό σημείο (αν και είμαι της γνώμης ότι εδώ παίζει ρόλο ο χαρακτήρας της ομάδας που δέχεται την αντεπίθεση..) η second unit του Ολυμπιακού ισορρόπησε το παιχνίδι σε πολλούς τομείς. Κατσίβελης δίπλα στον Σλούκα, Άντιτς μαζί με Περπέρογλου. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασε σημαντικά την πίεση στην άμυνα της και εμφανίστηκε με μεγαλύτερη passing mood στο επιθετικό κομμάτι, αλλάζοντας τα δεδομένα στην άμυνα της Ρεάλ με το περιφερειακό aggressiveness των δύο φόργουορντς του (Αντιτς-Πέρπε). Με τον Σκοπιανό στο «4» ο Ολυμπιακός δυναμώνει πολύ στο αμυντικό ριμπάουντ και αυτό φάνηκε  και στο Λονδίνο (οι δύο τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις παιχνιδιού που του δίνουν τα δύο «4» του είναι ένα άλλο συν) ενώ βγάζει μάτι ότι ο Σλούκας έπαιξε αυτό το τριήμερο την καλύτερη άμυνα της καριέρας του κυνηγώντας σαν αφιονισμένος (νομίζω ανέβηκε ένα βήμα μπροστά ώστε να συμπληρώσει την τετράδα των γκαρντς της Εθνικής, τι λέτε..?). Ακόμα και όταν άλλαξε το μπακόρτ και επανήλθαν οι Λο-Σπανούλης, το επίπεδο έντασης παρέμεινε στο ίδιο σημείο και τη γραμμή που είχαν χαράξει οι benchers, ενώ στην επίθεση η ομάδα βρήκε σταδιακά φάσεις γιατί κυρίως μετατόπισε το κέντρο βάρους της πέρα από τον Σπανούλη, που απλά δεν είχε διαβάσει σωστά μέχρι τότε. Παράλληλα η Ρεάλ έχασε ρυθμό  κατά τη  μετάβαση στην γνωστή off screen-offense που παρουσιάζει με τον Κάρολ στο παρκέ και σκόραρε το πρώτο της καλάθι μετά από σχεδόν 5 λεπτά.


-Συζητούσα με κάτι φίλους στην ανάπαυλα πόσο κομβικό είναι σε τέτοια ματς το διάστημα 20-25’, δηλ. τα 5 πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Εκεί λοιπόν ο Βασίλης Σπανούλης άλλαξε τα δεδομένα. Ο Έλληνας σταρ άλλαξε επιθετική συμπεριφορά, εκτελώντας με σταμάτημα μετά από σκριν (στοχευμένα του Χάινς) αφήνοντας τον Μπέγκιτς να περιμένει και μέχρι να προσαρμοστεί η άμυνα της Ρεάλ και να διαβάσει (σωστά δε το έκανε ποτέ) ότι πρέπει να βγάλει τον ψηλό (ενδεχομένως με τον Σλότερ σε ένα flash & recover) η ελληνική ομάδα είχε πάρει κεφάλι. Από εκείνο το σημείο και μετά φάνηκε πόσο καλύτερα «πατούσε» ο Ολυμπιακός στο παρκέ, ακόμα και όταν το ματς πήγαινε πόντο-πόντο, και πόσο πιο έτοιμος ήταν να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση.
Ο Λάσο έπαιξε το κρυφό του χαρτί εφαρμόζοντας ένα ζον πρες 1-2-2, στα 3 ή 4/4, με τον Σλότερ πρώτο παίκτη (…οι τάσεις που χάραξε ο Πεδουλάκης σε καθαρό μαν του μαν βέβαια με τους δικούς του γρήγορους ψηλούς?)  εκμεταλλευόμενος το μέγεθος του Σουάρεθ στο «3», το οποίο του έδινε την ευχέρεια να αμυνθεί  στην τελευταία γραμμή άμυνας και πηγαίνοντας με τον Αμερικανό ψηλά σε παγίδες σε απόσταση μιας πάσας.  Από την άλλη, με πολύ σωστή προετοιμασία, ο Μπαρτζώκας έβγαζε δυναμικά τον Χάινς στο κέντρο της ρακέτας πάνω στο drive του Μίροτιτς και (ανάλογα με την διάταξη του αντιπάλου) κάλυπτε τον Σλότερ με το «2» που τον κλείδωνε στις περιστροφές, αφήνοντας τα μακριά χέρια/δυνατά πόδια του Παπανικολάου να καλύπτουν την πάσα σε δύο παίκτες στη weak side. Το δυναμικό step up του Χάινς στο κέντρο της ρακέτας αποτέλεσε τον «νέμεση» και του Ρούντι  κάθε φορά που επιχειρούσε circle μετά από κάθετο σκριν και μπούκα στο ζωγραφιστό καθώς ο Αμερικανός τον σκέπασε τουλάχιστον 3 φορές.


Ο Ισπανός προπονητής «χαμήλωσε» στην τέταρτη περίοδο με τον Ντράπερ σε μια two-guard lineup πάνω στον Σπανούλη, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας ενεργοποίησε έξυπνα την ποστ επίθεση με τον Περπέρογλου (απέναντι στον Καρολ) βάζοντας συστηματικά τη μπάλα στον Έλληνα φόργουορντ με πλάτη. Το νερό είχε μπεί στο αυλάκι βέβαια και παρόλο που η διαφορά δεν είχε ανοίξει σημαντικά οι πιθανότητες της ελληνικής ομάδας ήταν πολύ μεγαλύτερες για την τελική επικράτηση. Ακόμα και όταν οι Ισπανοί ενεργοποίησαν πάλι το ζον πρες, με τον Σλότερ μπροστά και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ (!) στην τελευταία γραμμή άμυνας θέλοντας να έχει ψηλότερους παίκτες στην πρώτη γραμμή για τις παγίδες, ο Σλούκας και η ποικιλία του στην περιφερειακή εκτέλεση (ειδικά μετά από ντρίμπλα) έδωσε τη λύση.. Ο Ολυμπιακός σκόραρε 39(!) πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο..



-Σε προσωπικό επίπεδο, αθροίζοντας συνολικά το performance των παικτών, καταλήγουμε χωρίς πολύ σκέψη ότι ο Κάιλ Χάινς είναι καθαρά και αξιοκρατικά, ο MVP αυτού του φάιναλ φορ. Και στις δύο πλευρές του παρκέ υπήρξε game changer με καθοριστικά plays, γεμάτος αποφασιστικότητα και πάθος ενώ κυριάρχησε σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα στην οποία βρέθηκε κοντά. Κέρδισε την απόλυτη καταξίωση και ανέβασε το αγωνιστικό και οικονομικό του status στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο. Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε ένα φοβερό δεύτερο ημίχρονο κρίνοντας τον νικητή. Η αλήθεια είναι ότι ο αρχηγός των ερυθρολεύκων έχει κάνει και καλύτερα ματς καθαρά αγωνιστικά, όμως σε αυτό το φάιναλ φορ υπήρξε Η Γ Ε Τ Η Σ  με όλη τη σημασία της λέξης, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά δείχνοντας το δρόμο για την κατάκτηση. Το σόου του δευτέρου ημιχρόνου και η αύρα του, του έδωσαν και το MVP του φάιναλ φορ (άλλωστε η Ευρωλίγκα έχει πάρει στο παρελθόν ανάλογες αποφάσεις) τοποθετώντας τον στην αιωνιότητα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Προσωπικά και σε αυτή την ενότητα, θα ήθελα όμως να κάνω μια αναφορά στον Έησι Λο, τον MVP του τελικού. Η ετοιμότητα, η πνευματική πειθαρχία και η αγωνιστική συγκέντρωση που επέδειξε σε αυτό το φάιναλ φορ ακούμπησε το απόλυτο. Στον τελικό, το μεγαλύτερο ματς της σεζόν, έπαιξε ως «ο καλύτερος γκαρντ της Ευρώπης», φτάνοντας οργανωτικά σε πολύ υψηλό επίπεδο (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ακόμα και στο διάστημα που παράπαιε η ομάδα, ήταν άψογος σε ρόλο pass first PG, κάτι που απέχει από το στυλ του..) με τετραγωνισμένο μυαλό, γαρνίροντας με το γνωστό pit bull style του και τις clutch επιθέσεις. Ο Λο πλέον, λογίζεται ως ένας από τους τοπ-γκαρντς/νικητές στην ευρωπαϊκή αγορά και έχει τα potential να αναρριχηθεί και άλλο..


-Το κατόρθωμα του Ολυμπιακού είναι τεράστιο βάζοντας το κλάμπ στο βιβλίο των άθλων του ευρωπαϊκού μπάσκετ με χρυσά γράμματα. Παράλληλα είναι μια τεράστια δικαίωση για τους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Έναν ρούκι σε τέτοιους αγώνες, ο οποίος παρουσίασε μια ατσαλένια ομάδα η οποία έπαιξε τους δύο καλύτερους αγώνες της σεζόν όταν η μπάλα έβγαζε φλόγες..  Κέρδισε μάλιστα σε δύο διαφορετικά στυλ παιχνιδιού επιδεικνύοντας μεγάλη προσαρμοστικότητα σε κάθε κατάσταση. Βούλωσε στόματα ο Γιώργος Μπαρτζώκας και  μεταξύ άλλων και το δικό μου, καθώς μέσα στη σεζόν (όχι άδικα νομίζω) είχα εκφράσει τη γνώμη μου στο ότι δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το μπάσκετ του Ολυμπιακού (βάσει των επιλογών και της ποιότητας που διαθέτει αυτή η ομάδα πάντα). Βέβαια το παν είναι η συνέχεια αλλά παλικάρια.. ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης οπότε τουμπεκί.. Πάνω από όλα αυτά, το αποτέλεσμα του Λονδίνου αποτελεί ένα μετάλλιο για την ελληνική προπονητική σχολή, η οποία πρέπει επιτέλους να πάρει τη θέση που της αξίζει μέσα στις κορυφαίες της Ευρώπης και να καθιερωθεί πρώτα από όλα στη δική μας συνείδηση..


Όσον αφορά τις «τάσεις» που  χαράζει το μπάσκετ που παίχθηκε στην Αγγλική πρωτεύουσα για την επόμενη μέρα του αθλήματος στην Ευρώπη, θα πω (επειδή διάβασα πολλά) ότι κυριάρχησε το μπάσκετ της έντασης, η ομάδα με τον συνδυασμό σκληράδας/δυνατών ποδιών με πλουραλισμό και προσαρμογή σε κάθε τακτικό κομμάτι. Όχι, ο Ολυμπιακός δεν χάραξε κατεύθυνση στο μπάσκετ των εκατό πόντων επειδή σκόραρε τόσους. Ο τελικός σε φυσιολογικούς ρυθμούς θα πήγαινε κοντά στους 80 άλλωστε.. Η επόμενη μέρα είναι ένταση στο μισό γήπεδο, ικανότητα να ανοίξεις το ρυθμό (και στις δύο πλευρές), πειθαρχημένη σκέψη ώστε μέσα από αυτά τα χαρακτηριστικά να μπορείς να ματσάρεις τα ομαδικά σου μειονεκτήματα, να σταθείς και να διεκδικήσεις..

Και του χρόνου, να’μαστε καλά..

Υ.Γ: Αποδείχθηκε και πάλι, ότι οι ελληνικές ομάδες, με την ταυτότητα του μπάσκετ μας και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα στη χώρα, είναι  too much για οποιονδήποτε αντίπαλου σε τέτοιους αγώνες «θανάτου»..

Σας περιμένω στην παρέα μας στο

229 σχόλια:

  1. Eξαιρετικό άρθρο jim.Φάνηκε όπως σωστά λες ότι το μπάσκετ που παίζουμε στην Ελλάδα,που δίνει έμφαση στην άμυνα,στην πειθαρχία και στις λεπτομέρειες,κάνει την διαφορά τα τελευταία χρόνια.Η Τσσκα που ήταν ο βασικός αντίπαλος του ήταν σε τραγική κατάσταση όχι μόνο αγωνιστικά αλλά κυρίως στο πνευματικό κομμάτι.Μεγάλο κακό η αλαζονεία κύριε Μεσίνα.
    Η Μπάρτσα ήταν χτυπημένη από τραυματισμούς και η ρεάλ με το μπάσκετ αλάνας που παίζει ήταν φυσικό να αποτελέσει εύκολη λεία για τον πολύ σκληρο οσφπ.Συγχαρητήρια και πάλι στον οσφπ που μπορεί να μην έθελξε με την παρουσία του καθ'όλη την διάρκεια της σεζόν αλλά την κρίσιμη στιγμή ήταν αυτός που έπρεπε και ΔΙΕΛΥΣΕ τους αντιπάλους που βρέθηκαν μπροστά σε αυτόν και την κούπα.
    Ελπίζω αυτή η κατάσταση να πείσμωσε και τον ΔΓ και την νέα σεζόν μαζί με έναν ισχυρό οσφπ να υπάρχει και ένας ακόμα πιο ισχυρός παο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κόουτς.. Το καλοκαίρι θα δούμε πολλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να'σαι σίγουρος..

      Διαγραφή
  2. πολλοι παρατηρησαν την ανεβασμενη αμυνα του σλουκα.πιστευεις ηταν θεμα προπονητικης βελτιωσης η απλα διαθεσης?εμενα παντως μου φαινεται αρκετα δυνατος παικτης για το υψος του ισως υστερουσε στα ποδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως ο Σλούκας ήταν βελτιωμένος στο κομμάτι της άμυνας αλλά συνεχίζει να χάνεται στις περιστροφές και στις αλλαγές...
      Η διάθεση είναι το βασικό στην άμυνα αλλά ορισμένα πράγματα όπως η εκρηκτικότητα, τα πόδια και η κίνηση στο χώρο απαιτούν σκληρή προπόνηση και είναι κομμάτια που μπορούν να βελτιωθούν.

      Πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το εκπληκτικό μπάσκετ στο F4. 3 συνεχόμενα χρόνια η Euroleague στην Έλλαδα και ας επλίσουμε σιγά σιγά το άθλημα που αγαπάμε να αρχίσει ξανά ανοδική πορεία και σε επίπεδο πρωταθλήματος και να γεμίσουν τα γήπεδα!!

      Υ.Γ Jim, όταν ηρεμήσουν τα πράγματα με τελικούς και NBA κάνε καμιά ανάρτηση για Γκάλη. Θα είχε ενδιαφέρον μια συζήτηση για την καλύτερη 8-12άδα των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων της δεκαετίας mid 80s - mid 90s , είχε αρκετό "πράμα"

      Dali.S

      Διαγραφή
    2. @vet13
      είχε διάθεση να αφήσει τα κόκκαλα του στο παρκέ απλά. Υστερεί στα πόδια ναι, αλλά αυτό που έβγαλε στο αμυντικό κομμάτι εξέπληξε.

      @dali

      Θα γράψουμε για Γκάλη σίγουρα. Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου..

      Διαγραφή
    3. Εγώ ανέκαθεν πίστευα ότι η άμυνα είναι και εξυπνάδα εκτός από διάθεση, θα έλεγα ένα 60-40 υπέρ της εξυπνάδας.

      Διαγραφή
  3. "-Σε προσωπικό επίπεδο, αθροίζοντας συνολικά το performance των παικτών, καταλήγουμε χωρίς πολύ σκέψη ότι ο Κάιλ Χάινς είναι καθαρά και αξιοκρατικά, ο MVP αυτού του φάιναλ φορ. "

    Περίμενα το άρθρο σου μόνο και μόνο για αυτή τη φράση. Όπως και για τις ανάλογες αποφάσεις που λες (2007 και 2009 όσο έχω δει εγώ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστότατος ο @psilos. '07 Διαμαντίδης αντί Siskauskas (final-4 στην Αθήνα), '09 Σπανούλης αντί Jasikevicius (o Saras σχεδόν δεν έπαιξε στο β' ημίχρονο του τελικού, στο σημείο δλδ που η CSKA με τα γνωστά σπρωξίματα έκανε το παιχνίδι ντέρμπυ από το πουθενά), '12 Σπανούλης αντί Hines (22 πόντοι στο καθοριστικό β' μέρος, από τους συνολικά ...90, όμως, όλης της ομάδας).

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι.. Αξιολογώντας συνολικά το δικαιούταν ο Χάινς.

      Διαγραφή
  4. Η ώρα του απολογισμού για να ευλογήσω τα γένια μου και να βουλώσουν και κάποια στόματα (manu chao)...

    1)http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/12/euroleague-power-rankings-3.html
    Ανώνυμος 18 Δεκεμβρίου 2012 - 4:08 μ.μ.

    2) http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html
    Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2013 - 2:54 π.μ.

    3) http://hoopfellas.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6.html
    Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 - 6:33 μ.μ.

    Υ.γ.1: Πραγματική όαση το blog Τζιμάκο. Το καλοκαίρι σε ανακάλυψα και το ταξιδάκι πολύ καλό. του χρόνου πάλι...
    Υ.γ.2: Είμαι Παναθηναϊκός αλλά τον ολυμπιακό τον θεωρούσα φαβορί από την αρχή. Συγχαρητήρια στον "χρονομέτρη" (χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας) και στην ομάδα του.
    Υ.γ.3: Το άρθρο δεν το διάβασα, αλλά φαντάζομαι θα είναι απολαυστικό!


    Ένας Γιώργος - Ορέστη Σ' Αγαπώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, το νο. 3 ήταν όλα τα λεφτά. Jim, μας έχεις κάνει groupies (καημένε Ορέστη...). Τυφλή εμπιστοσύνη/υπακοή.

      Shaddamn

      Διαγραφή
    2. Να'σαι καλά Γιώργο, ευχαριστώ. Μη φαντάζεσαι, διάβασε!

      Διαγραφή
  5. Σούπερ ανάλυση όπως πάντα, πέρα από τις θριαμβολογίες που διαβάζουμε παντού. Τζιμ λίγο άσχετο αλλά είχες πει ότι όποιος από μέμφις κλιπερς περάσει πολύ πιθανό να πάρει τη δύση.βλέπεις μαρκ για τίτλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Clippers είναι σπίτι τους και οι Thunder είναι στα πρόθυρα του αποκλεισμού, οι Αρκούδες έχουν κερδίσει 3 σερί παιχνίδια για το 3-1. No Westbrook, no momentum, no big boys, δεν νομίζω να τη σώσει τίποτα την Οκλαχόμα εκτός κι αν ο Ντουράντ χτυπήσει 40άρια και 50άρια.

      Η Οκλαχόμα πληρώνει το άθλιο Harden trade με τον πιο σκληρό τρόπο. Τα πικς δεν έχουν αντίκτυπο, ο Μάρτιν είναι νερόβραστος, ο Ιμπάκα που προτιμήθηκε μάλλον δείχνει πως έχει βρει ταβάνι, ο Περκινς που δεν αμνηστεύτηκε είναι πρώην παίκτης. Ακόμα και στο ποστ έχει μεγάλα θέματα.

      Ody

      Διαγραφή
    2. Πες τα ρε Ody. Αν και μέσα μου θέλω μία τελευταία παράσταση στους τελικούς από τον Duncan. Αν τα καταφέρει, πάντως, το Memphis, οι Heat (ή η ..έκπληξη που θα προκύψει από την Ανατολή - go Bulls!!) θα αντιμετωπίσουν μία ομάδα που παίζει ανατολικό μπάσκετ, με ότι συνεπάγεται αυτό..

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Παιδιά το Μέμφις μπορεί να ματσάρει καλά με το Μαϊάμι.. Έχει την περιφερειακή άμυνα. Αλλά με πολύ μικρότερο ροτέησιον..

      Διαγραφή
  6. Jim σε ευχαριστώ για την τόσο αναλυτική παρουσίαση ενόσ τόσο σημαντικού παιχνιδιού. Παρακολουθώ μπάσκετ σχεδόν 20 χρόνια και μετά από αυτά που είδα στον τελικό θεωρώ ότι όλοι μασ θα πρέπει να καταπιόυμε την γλώσσα μασ για αυτά που λέγαμε όλη την χρονιά για αυτή την ομάδα και περισότερο για τον κοουτσ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ. Το αποτέλεσμα μετράει. Και πάλι σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, οι τεχνικές αναλύσεις του τελικού έχουν δευτερεύουσα σημασία: παρά το 10-27 του 1ου ημιχρόνου, προσωπικά είχα τη σιγουριά ότι ο Ολυμπιακός είχε ήδη κατακτήσει το κύπελλο από την Παρασκευή. Ο πραγματικός τελικός ήταν η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ, γιατί η Ρεάλ είναι μεν ταλαντούχα, αλλά κι αρκετά αφελής ομάδα για να αντέξει τη διαδικασία αγώνων με ομάδες κυνικές όπως οι ελληνικές (θυμηθείτε τα 4 ματς με τον Παναθηναϊκό των λιγότερων λύσεων).
    Όταν έπεσε το πρώτο «ξύλο» στη 2η περίοδο, όλα πήραν τον δρόμο τους. Η τρομακτική επιθετική επίδοση των Ελλήνων είναι και συνέπεια της αμυντικά ανύπαρκτης Ρεάλ, περισσότερο όμως είναι απόδειξη ότι άπαντες ήταν άριστα προετοιμασμένοι ψυχολογικά. Και στα φάιναλ φορ συνήθως επικρατεί ο πιο έτοιμος στο μυαλό.
    Είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού, αλλά με ικανοποιεί η δικαίωση των αδερφών Αγγελόπουλων, οι οποίοι ξαναγράφουν - βέβαια το πρώτο ζητούμενο είναι η διάρκεια - την ιστορία του διδύμου Παύλου, Θανάση. Σε άλλη ηλικία φυσικά: επένδυσαν αρκετά, έφαγαν σφαλιάρες, αλλά επέμειναν και δικαιώθηκαν. Το μπάσκετ της μηδενικής ανταποδοτικότητας είναι εξαιρετικά τυχερό που διαθέτει τις δυο αυτές οικογένειες να το διατηρούν - τις δυο ομάδες τουλάχιστον - στο μέγιστο επίπεδο. Κι η επιτυχία των Αγγελόπουλων είναι βέβαιο ότι θα πεισμώσει περισσότερο τον Δημητράκη να «σπρώξει» περισσότερα του χρόνου για να ξαναφέρει την ομάδα πρώτη. Αλλά επιβάλλεται να έχει υπομονή.
    Credit στον Μπαρτζώκα για την ετοιμότητα. Μια τέτοια κούπα επιβάλλει, όπως είπες, τουμπεκί, αλλά εγώ θα γράψω ό,τι πιστεύω: τον Μπαρτζώκα θα τον κρίνω ασφαλέστερα όταν θα χτίσει την πρώτη δική του ομάδα, όχι φέτος που διαχειρίζεται την έτοιμη του Ντούντα.
    Credit επίσης για το δεύτερο θαύμα του Ολυμπιακού οφείλει να πάει και σε έναν εκτός ομάδας, τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Για όσους ξεχνούν, την εποχή που τα αφεντικά ήταν προσανατολισμένα προς δυσμάς και ξόδευαν αφειδώς για Τσίλντρες και Κλέιζα, ο νυν προπονητής της Κίνας (εμείς έχουμε Τρινκέρι, μη χέσω...) ξεκίνησε το παιδομάζωμα που έβγαλε μετά από μερικά χρόνια στην πρώτη γραμμή τους νέους πρωταγωνιστές: οι Παπανικολάου, Σλούκας, Κατσίβελης αποκτήθηκαν επί των ημερών του και τώρα που ωρίμασαν (συν τον Μάντζαρη, που ακολούθησε επί Ντούντα) δίνουν στον Ολυμπιακό το μέγιστο πλεονέκτημα να έχει στο ρόστερ του σχεδόν όλους τους 23χρονους της εθνικής.
    Γιατί η ιδιοφυής κίνηση του Ολυμπιακού δεν ήταν η αρπαγή του Σπανούλη: κάθε ομάδα με γερό πορτοφόλι μπορεί να κάνει μια τέτοια αγορά παίκτη πρώτης γραμμής. Η ιδιοφυής κίνηση ήταν η επένδυση στην επόμενη γενιά Ελλήνων αστέρων, κάτι που ο Παναθηναϊκός αγνόησε εμφανώς την τελευταία χρονιά του Ομπράντοβιτς: έχασε τον Μάντζαρη που παρακαλούσε, αγνόησε τον Μπράμο που θα μπορούσε να αποκτηθεί νωρίτερα, συνεχίζει να αγνοεί τον Παππά, ο οποίος είναι big prospect, παρά τις ιδιαιτερότητές του. Κι ευτυχώς, βλέπω ότι ο Πεδουλάκης κι η διοίκηση το διορθώνουν με Χαραλαμπόπουλο (next best thing), Διαμαντάκο (του χρόνου δεν φαντάζομαι να είναι εκτός 12άδας για τον... Σκορδίλη).

    Δ. ΑΛΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. file kata th gnwmh mou prepei na paroume kai bochoridh kai pappa kai giankovits.... h kaluterh kinhsh 8a htan na epistrepsei o nick calathes alla pairnei polla sth rwsia k dn boroume na tou ta dwsoume epd dinoume hdh polla se mhtso kai ukic ( uper t deontos polla gia autn tn paikth). vevaia isws na xalage h xhmeia me pappa k ukic mazi alla tetoious ellhnes paiktes dn ts afhneis... dn prepei na thn ksanapathsoume opws me papanikolaou mantzarh k slouka pou adiaforhsame...

      Aggelos A.

      Διαγραφή
    2. Ο Obradovic είναι ένας "κακομαθημένος" (προνόμιο που το έχει κατακτήσει δικαιωματικά και με το παραπάνω) προπονητής που θέλει πάντα τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και υψηλό budget (η περίοδος με το κλειστό του Σπόρτινγκ είναι ιδιάζουσα, αλλά οι τότε καταστάσεις στο ελληνικό μπάσκετ με το ευυπόληπτη Α1 ευνοούσαν την παραμονή του). Δεν θα ασχολούταν ποτέ σοβαρά με ανέτοιμους παίκτες όπως ο Μάντζαρης, ο Παπανικολάου ή ο Σλούκας. Το έχει κάνει ελάχιστες φορές στο Παναθηναϊκό, χώρια που σπανίως παρέκλινε από το στυλ μπάσκετ που ο ίδιος επέλεγε. Επίσης, συγγνώμη, αλλά κανένα credit σε έναν μέτριο προπονητή σαν τον Γιαννάκη, που είχε όλα τα λεφτά του κόσμου και ήθελε Eurolague με playmaker τον Greer. Ο, κατά τα άλλα, ζωντανός θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, μην μπορώντας να αποκτήσει την ελιτ των Ελλήνων διεθνών (που είχαν ως πρώτη τους επιλογή τον Παναθηναϊκό), έκανε παιδομάζωμα. Ο Obradovic δεν το είχε ανάγκη, διότι πάντα είχε τα χρήματα να καλύψει το roster της καλύτερης ομάδας στην Ευρώπη. Μόλις αυτό έπαψε να συμβαίνει, αποχώρησε από το σύλλογο.

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Πάντως desti νομίζω πως το να μπορείς να διαχειριστείς επιτυχώς μια ομάδα απο έτοιμους παίκτες παίζει να είναι και πιο δύσκολο απο το να χτίσεις μια ομάδα απο πιτσιρίκια. Ή, στη χειρότερη, εξίσου δύσκολο.

      Διαγραφή
    4. Desti,
      Στο λέω γιατί το ξέρω ο εγγονός μου έχει παραπάνω λόγους να θέλει ακριβούς παίκτες απο την αγορά ομάδων. Το recruiting του είναι σπάνιο, ίσως μοναδικό. Ένας μάνατζερ που μπορεί να αλλάξει την νοοτροπία έτοιμων παικτών που είναι παικταράδες (Μπατίστ, Νίκολας,κουτλουάϊ, Σάρας και πόλλοί άλλοι), δεν θα δυσκολευτεί να μεγαλώσει νέους. Ο Ζοτς δεν επέμεινε σε μάντζαρη, παπ, χρυσικόπουλο γιατί όλοι αυτοί ήθελαν χρόνο και ο Ζοτς τα τρια τελευταία χρόνια ήταν με το ένα πόδι έξω απο τον Πάο. Επίσης του εγγονού μου το αρέσει να μανατζάρει με το καρότο και το μαστίγιο, "για να σε έχω στην καλύτερη ομάδα της ευρώπης και να σου δίνω 2 εκ περιμένω πολλά απο εσένα" έλεγε στον Σάτο πχ.ήταν το στυλ που του ταίριαξε περσσότερο απ όλα. Αν απλά το μεγάλο μπάτζετ και οι ευνοικές συνθήκες ήταν το ζήτημα, θα είχε εδώ και καιρό υπογράψει στην Ρεάλ (που μετά τον Μεσίνα στην πρώτη προσέγγιση του είπε θα του έφερνε ΔΔ και θα του έδινε 50 εκ να διαχεριστεί) ή σε καμιά τούρκικη. Απλά ο Ζότς εκτός απ τ άλλα θέλει να ξέρει οτι κ οι παίκτες του είναι ευτυχισμένοι με το συμβόλαιο τους.
      "Ατσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
    5. Προκατειλημμένος είσαι με τον Ομπράντοβιτς… Φώτσης, Παπαδόπουλος, Τσαρτσαρής, Περπέρογλου, Καλάθης, ήταν ό,τι ακριβώς περιγράφεις: ανέτοιμοι ηλικίας 19-22 όταν αποκτήθηκαν, αστέρες στη συνέχεια.
      Σίγουρα πάντως ολιγώρησε το καλοκαίρι του 2011, όταν έπρεπε να κοιτάξει άμεσα την επόμενη μέρα. Εκείνο το καλοκαίρι έκανε μαζεμένα λάθη: άφησε τον Μάντζαρη να πάει στον Ολυμπιακό, είχε μπροστά του ελεύθερο τον Γκόρντον και προτίμησε Λόγκαν (έλεος...), δεν ψάχτηκε για καλύτερο του Σμιθ, δεν φρόντισε για τον διάδοχο του Μπατίστ.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα Δ. ΑΛΕΞ. το συγκεκριμένο καλοκαίρι δεν βαραίνει τον Ομπραντοβιτς κατ'εμε αλλά τους Γιαννακόπουλους με τα μένω-φεύγω και τα μονοετή συμβόλαια. Δεν νομίζω οτι πολλοι φερέλπιδες Έλληνες θα πήγαιναν σε μια όμαδα εστω και του μεγέθους του Παναθηναϊκού με την αβεβαιότητα να κρέμετε απο πάνω τους.
      Υ.Γ. Ο Πεδουλάκης για εμένα δεν έχει καταφέρει τίποτα, όλοι χειροκροτάτε την άμυνα του. Δεν παίζει άμυνα ο Παναθηναϊκος, κατενατσιο παιζει. Επιθετικη αμυνα σημαινει και παραγωγη στην επιθεση, τρεξιμο και αιφνιδιασμο. Δεν θυμαμαι παιχνιδι του Παναθηναϊκου ειδικα στην Ευρωλιγκα που να εχει πανω απο 3 αιφνιδιασμους. Επισης το συγχρονο μπασκετ απαιτει ροτεσιον 12 παιχτων, ο Πεδουλακης το εχει παει στους 7 παιχτες. Ο Μπαρτζωκας, παιζει επιθετικη αμυνα στο οριο του φαουλ και χρησιμοποιησε στον τελικο 11παιχτες. Στην τελικη ολοι οι παιχτες πλην Διαμαντιδη και Τσαρτσαρη ειναι επιλογες του. Λαθος στελεχωση της ομαδας, χωρις πλανο για το τι θελει να παιξει και καθολου flexible στο να αλλαξει κατι στον τροπο παιχνιδιου του, ειδικα στην επιθεση.
      Για να μην παρεξηγηθω ειμαι Παναθηναϊκος.
      Ξανθος Ευθυμιος.

      Διαγραφή
    7. Το θέμα Γιαννακόπουλων τελείωσε σχετικά γρήγορα, όταν αποχώρησαν οι Φώτσης, Νίκολας. Έπειτα ο Ομπράντοβιτς κινήθηκε για παίκτες, αλλά έκανε τις λάθος επιλογές που ανέφερα παραπάνω. Παίκτες πάντοτε υπάρχουν διαθέσιμοι (θυμήσου πότε βρήκε ο Ολυμπιακός τους Λο και Ντόρσεϊ), αλλά σ' αυτό ο Ζοτς δεν ήταν εύστοχος.
      Για τον Πεδουλάκη, ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι η ομάδα επιθετικά δεν είναι ιδιαίτερα καλή. Αλλά σε μερικούς μήνες, από μηδενική βάση και με ένα σωρό αλλαγές, θα ήταν μέγα θαύμα να κάνει περισσότερα. Μην ξεχνάς ότι παρέλαβε το καλοκαίρι τα απομεινάρια μιας ομάδας...

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
    8. Το θεμα των Γιαννακοπουλων δεν τελειωσε γρηγορα, αν θυμασαι ολα τα συμβολαια ηταν μονοετη για τον λογο οτι δεν ηξεραν την διαδοχη κατασταση. Με μονοετη συμβολαια και με αμφιβολια δεν μπορεις να περιμενεις πολλα. Επειδη ασχολουμαι απο 12χρονων με το μπασκετ, ειμαι 33, με πατερα προπονητη, εγω παιχτης κλπ, κλπ...να σου πω οτι μια ομαδα και με 12 μεταγραφες, αλλα με σωστο πλανο σε αυτο που θελει να παιξει μπορει να παρουσιασει κατι καλο. Αυτο που βλεπουμε απο τον Παναθηναϊκο για εμενα δεν ειναι καλο μπασκετ. Ομαδα αγυμναστη, ροτεσιον 7-8 παιχτων, αμυνα κατενατσιο δινοντας ελευθερα σουτ, αν δεν μπουν κερδισες, αν μπουν αντιο ζωη. Θεωρω τον Πεδουλακη κακο προπονητη, παλιο προπονητη, προπονητη που δεν θελει να εξελιχθει. Και θα στο δικαιολογησω αυτο. Ειναι απαραδεκτο σε αυτο το επιπεδο ενας προπονητης να μην ξερει αγγλικα (το αυτο ισχυει και για Βουγισεβιτς). Και δεν το θεωρω απαραδεκτο απο την αποψη οτι δεν μπορει να συνεννοηθει με τους παιχτες του, ειναι απαραδεκτο απο την αποψη οτι δεν μπορει να παρακολουθησει τις εξελιξεις του αθληματος, ολα τα σεμιναρια και ολα τα μπασκετικα καμπ ειναι στην επισημη γλωσσα του αθληματος την αγγλικη...το θεωρω αδιανοητο λοιπον σε αυτο το επιπεδο προπονητικης ακομα και στην Α2, ενας coach να μην ξερει αγγλικα. Ειναι περιορισμενων δυνατοτητων ο Αρτζι λοιπον και καλο θα ηταν να αποχωρησει το καλοκαιρι απο την ομαδα ανεξαρτητως αποτελεσματος τελικων. Δεν εχει καταφερει κατι για εμενα, με χαμηλο επιπεδο Ευρωλιγκας καταφερε να παει στους 8 εχοντας χασει το πλεονεκτημα εδρας, χανοντας δικα του παιχνιδια. Εχασε το πλεονεκτημα εδρας στην Α1 χανοντας απιθανα παιχνιδια και χωρις μαλιστα να επεκτεινει το ροτεσιον της ομαδας ωστε να εχει ετοιμοπολεμους παιχτες (οπως εκανε π.χ. ο Ζοτς με Βουγιουκα, Καιμακογλου, Καλαθη στις πρωτες χρονιες τους).
      Ξανθος Ευθυμιος

      Διαγραφή
    9. Δηλαδή ήταν δύσκολο για τον Ομπράντοβιτς το καλοκαίρι του 2011, όταν όλη σχεδόν η ομάδα είχαν ακόμη συμβόλαια, κι όχι για τον Πεδουλάκη το καλοκαίρι του 2012, που ξεκίνησε με 1+1 παίκτη...
      Το 2011 οι Διαμαντίδης, Σάτο, Μπατίστ, Καλάθης, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας, Μάριτς είχαν συμβόλαιο κι έμειναν. Ακόμα κι οι Φώτσης, Νίκολας (κι ο Τέπιτς, αλλά ουδείς ασχολείται) είχαν συμβόλαια, αλλά τα έσπασαν. Ο μόνος που δεν είχε, αλλά ανανέωσε (μονοετές) λόγω της γνωστής υπόθεσης υγείας ήταν ο Περπέρογλου. Άρα δεν είχε διαλύσει καμία ομάδα. Όντως το μένω - φεύγω των Γιαννακόπουλων καθυστέρησε τα πράγματα, αλλά η ομάδα ήταν σχεδόν έτοιμη και χρειαζόταν 2-3 διορθωτικές κινήσεις. Αντί όμως να τις προσέξουν, στράφηκαν σε λύσεις λιγότερο ποιοτικές (Λόγκαν, Σμιθ) ή δοκιμασμένες (Γιασικεβίτσιους). Τα περί πίεσης χρόνου εγώ τα ακούω βερεσέ: το παράδειγμα των Λο, Ντόρσεϊ είναι αποστομωτικό.8
      Όσο για τον Πεδουλάκη, όντως έχεις δίκιο. Αγύμναστη η ομάδα που έδωσε 25 ντέρμπι στην Ευρωλίγκα. Φέτος έχει 1-1 με τον πρωταθλητή Ευρώπης, 2-2 με τη δευτεραθλήτρια και 2-3 με την καλύτερη ομάδα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν (Μπάρτσα). Ο Μπαρτζώκας που παρέλαβε έτοιμη ομάδα είχε δυσκολότερη αποστολή. Ο Πεδουλάκης που είχε να διαλέξει 12 νέους τα έκανε μαντάρα.
      Μάλλον ο μπαμπάς σου θα έκανε καλύτερη δουλειά.
      Υ.Γ. Μήπως ξέρεις αν μιλάνε αγγλικά στους πάγκους της Ρεάλ και της Μπάρτσα; Μήπως μιλάνε ισπανικά;

      Δ. ΑΛΕΞ.


      Διαγραφή
    10. * Προφανώς 1-2 με τον πρωταθλητή Ευρώπης.

      Δ. ΑΛΕΞ.

      Διαγραφή
  8. Καλώς τον. Είχα τρελαθεί στο refresh. Καλησπέρα Jim, καλησπέρα και στους άλλους fellas.

    Πραγματικά είναι απίστευτη δικαίωση για τον Ολυμπιακό που έφτασε στο Λονδίνο μετά από μία πολύ... γκαντεμιασμένη σεζόν στην οποία έχει βρεθεί δύο φορές στο κενό, χάνοντας "σταθερές" του παιχνιδιού του (πρώτα τον Ντόρσεϊ και μετά τον Βαγγελάκη). Κύδος (κι όχι kudos) κυρίως για τα παιδιά της περιφερειακής γραμμής που άντεξαν το χτύπημα και βρήκαν τρόπους να ανακτήσουν την τρομερή τους χημεία. Στο ζωγραφιστό καθαρίζει ο Χάινς που ανανεώνει το περιεχόμενο της έννοιας undersized center (supermini, so to speak).

    Να πω και ότι τελικά ο Jim δικαιώθηκε που ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Κατσίβελη. Ο μικρός έδειξε ότι έχει πολλά να δώσει και κακώς αγνοήθηκε το χειμώνα - παρεμπιπτόντως, ο Πέρκινς θα γράφει στο βιογραφικό του ότι έχει κατακτήσει Ευρωλίγκα;

    Ο κόουτς Μπ. έχει ακούσει πολλά από όλους μας, αλλά γέλασε τελευταίος αποδεικνύοντας ότι είναι πανέξυπνος άνθρωπος και, τελικά, μια χαρά στο man management. Η ομάδα του έφτασε στο απόλυτο της απόδοσής της όταν έπρεπε και αυτό είναι καθαρά αποτέλεσμα σωστής πνευματικής/ψυχολογικής προετοιμασίας.

    Και κάτι άλλο. Ο Περπέ, ας πούμε, που δεν είχε τραυματισμούς, συμπλήρωσε 31 ευρωπαϊκούς αγώνες φέτος. Το νούμερο είναι ασύλληπτο και αυτά που είδαμε στο F4 (κυριαρχία των πιο γυμνασμένων ΟΣΦΠ, Ρεάλ) σίγουρα έχουν σχέση και με τη νέα μορφή της διοργάνωσης. Νομίζω ότι είναι ένας λόγος που πλέον τα αθλητικά προσόντα θα μετρούν ακόμα περισσότερο: χωρίς "κουράγια" δεν μπορείς να κυριαρχήσεις σε αγώνες νοκ άουτ (βλ. Μπάρτσα στον ημιτελικό π.χ.). Νομίζω ότι θα δημιουργηθεί μια τάση να πάνε οι ομάδες σε πιο χαμηλούς μ.ο. ηλικίας, για νά έχουν δυνάμεις την άνοιξη.

    Ως φίλος του μπάσκετ έχω μια μικρή πικρία που ο Τεό ή ο Σάρας δεν βρήκαν ένα πιο δοξασμένο φινάλε στην τεράστια καριέρα τους, από την άλλη όμως αυτά που είδαμε από τον Ολυμπιακό (πέρα από το b2b, μιλώ για το performance) δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Τα παλικάρια με έκαναν να τιναχτώ στον άερα και να ξεσπαω σε ουρλιαχτά και χειροκροτήματα (34 χρονών γάιδαρος, μόνος σε ένα γραφείο, σκεφτείτε γελοία εικόνα... κι είμαι και "πράσινος", υποτίθεται...).

    Αυτά, για την ώρα. Μη σας ζαλίζω άλλο. Jim, να είσαι καλά να εμπλουτίζεις τη μικρή μπασκετοφιλική ζωή μας - και περιμένουμε το κομμάτι για τον Κάρι, μην ξεχνιόμαστε.

    Shaddamn

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε δικτάτορα, ευχαριστώ φίλε εγώ τη παρέα και τη συμμετοχή. Σωστές οι σκέψεις σου. Είτε μικρότερους μ.ο. ηλικίας είτε βαθύτερα ρόστερ. Όσο είναι εφικτό.

      Διαγραφή
  9. Ο Οσφπ έως το 30 είχε βάλει 61 πόντους και στο 4ο δεκάλεπτο έβαλε 39 πόντους, αυτά δεν γίνονται ούτε στην Α2 της Ουγκάντας. Άντε να αρχίσει το ελληνικό final-4 για να δούμε και λίγο ποιοτικό μπασκετάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 18 πόντοι φίλε , που δεν μπορείς να το χωνέψεις , είναι από βολές στο τελευταίο δεκάλεπτο , οι δέκα στο τελευταίο λεπτό που γίνονταν φάουλ απ τη ρεάλ για να σταματήσει το χρόνο.Οι υπόλοιποι 21 πόντοι είναι από 6 δίποντα και 3 τρίποντα.
      Πέρισυ κοιμήθηκε ο θεός ....
      Φέτος παίζαμε με την Α2 της ουγκάντας....
      Αντε να δούμε τι θα πείς του χρόνου όταν θα σηκώνουμε το τρίτο

      Διαγραφή
    2. θιχτηκες πουλακι μου;;;;τι να πουμε κει εμεις που ολα τα χουμε παρει χαρη της διαιτησιας.Τελικα εδω μεσα οι του Παο πολυ πολιτισμενοι ειμαστε!!!!!!!!!Πριν λιγο ειδα δημοσιογραφο του γαυρου να λεει "οτι παιζεται με το χερι ειναι μπιμπππππππππ"!!!!!!!!!!!!!χαχαχαχαχαχαχαχα.

      Διαγραφή
  10. Καλησπερα ρε JIMARA,

    Συγχαρητηρια στο γαυρο για το μπασκετ που επαιξε και για την κατακρηση του τιτλου.. Ωραιο αρθρο αλλα ρε JIM πες κατι για ΠΑΟ και μεταγγραφες, ετσι στο τελος μια παραγραφο για μας τους αρρωστους παναθηναικους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γιάννη και ευχαριστώ. Λίγο υπομονή. Να σου πω κάτι τώρα δεν έχει σημασία. Καλύτερα ολοκληρωμένη άποψη. Πολύ σύντομα.. Και τότε τα μιλάμε από άλλη βάση.

      Διαγραφή
  11. Μπράβο Τζίμαρε, η τελευταία ανάρτηση για την φετινή Ευρωλίγκα άγγιξε και αυτή το τέλειο. Ήταν η πρώτη μου χρονιά που είδα σχεδόν κάθε αγώνα των δύο Ελληνικών ομάδων και ταυτόχρονα διάβαζα hoopfellas και μπορώ να πω ότι ήταν μια συναρπαστική εμπειρία. Θεωρώ ότι βελτιώθηκα σαν άνθρωπος και σαν μπασκετόφιλος με όλες τις κουβέντες και τις αναλύσεις που κάναμε στην διάρκεια της Ευρωλίγκας.
    Ο Ολυμπιακός απ' την στιγμή που διέλυσε την ΤΣΣΚΑ πήγε σε ένα τελικό που μόνο από τον κακό του εαυτό μπορούσε να χάσει. Απ' την στιγμή που μπήκε στο ματς, και στο +27 να ήταν η Ρεάλ το ματς τελικά θα γύριζε. Ο Ολυμπιακός έπαιζε σαν ομάδα και με ατομικές εξάρσεις σε λίγα σημεία και η Ρεάλ το ακριβώς ανάποδο. Λογική η νίκη. Μπράβο σε όλο το επιτελείο του Ολυμπιακού και σε όλους τους παίκτες, ιδιαίτερα στον τρομερό Χάινς, στον Σλούκα που έκανε καταπληκτικό τελικό και στον Λό. Νταξ ο Σπανούλης είναι εκτός συζήτησης.
    Όσον αφορά την δική μου ομάδα, η προσπάθεια με άφησε ικανοποιημένο αλλά με μια πικρή γεύση στο τέλος για την χαμένη ευκαιρία να κάνουμε την μεγάλη υπέρβαση. Ίσως και να είχαμε δει πριν λίγες μέρες Ελληνικό τελικό αν ο Παναθηναϊκός είχε έναν ακόμα γκαρντ ή αν ήταν λίγο πιο εύστοχος στα τελευταία δύο παιχνίδια. Ο Πεδουλάκης παρουσιασε ομάδα από το μηδέν και τα πήγε καλά, όμως οι επιλογές του στους Αμερικανούς ήταν κάκιστες. Παρόλα αυτά ο κορμός υπάρχει πλέον και το καλοκαίρι πρέπει να γίνουν οι σωστές κινήσεις. Υπάρχει παρόν υπάρχει και μπόλικο μέλλον.
    Μπροστά μας έχουμε τους τελικούς που θα ξεκινήσουν με μεγάλο φαβορί τον Ολυμπιακό. Έχει και ψυχολογικό προβάδισμα και καλύτερη ομάδα είναι. Άρα είναι μεγάλη ο πρόκληση, ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει ζημιά, πλέον έχει και εμπειρία σε καταστάσεις τελικών και αν τα καταφέρει θα είναι ευχής έργο γι αυτήν την ομάδα. Αν όχι, δεν πειράζει, για μένα η προσπάθεια του Πεδουλάκη είναι σε βάθος διετίας. Θα περιμένω και την επόμενη σεζόν για να κρίνω αυστηρά και ολοκληρωμένα. Πάντως και φέτος έζησα μεγάλες στιγμές με την ομάδα, σαν και αυτές που με έκαναν να αγαπήσω το μπάσκετ απλά με διαφορετική κατάληξη από την συνηθισμένη. Όλα στη ζωή είναι.
    Άντε Τζιμ και fellas και του χρόνου πάλι εδώ για μια ακόμα καλύτερη διοργάνωση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ φιλαράκι, ειλικρινά. Να'μαστε καλά και του χρόνου.

      Διαγραφή
  12. 1)Ένα από τα πιο περίεργα ευρωπαικά παιχνίδια που έχω παρακολουθήσει,πόσω μάλλον τελικός.
    Η Ρεάλ μπήκε πιο αποφασισμένη στο παιχνίδι.Χτύπησε με τα τρίποντα της με μια no fear attitude και βλέμμα κατευθείαν προς το καλάθι.Άμυνα προσαρμοσμένη πάνω στις ανάγκες του οσφπ,τον ανάγκασε σε λάθη κι έτρεξε το γήπεδο.Από την άλλη ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή διάθεση να ακολουθήσει το ρυθμό της ρεάλ και να μην παγώσει το παιχνίδι.Ο λο έπαιρνε τις αποφάσεις για το αν,πότε και πώς θα τρέξει ενώ είδαμε μεγάλη εξάρτηση από τον σπανούλη.Ο αρχηγός έβγαινε πολύ μακριά από το καλάθι και πίσω από τα σκριν έτοιμος να απειλήσει.Οι αντίπαλοι συνήθως σε μια κυκλική διάταξη που έμοιαζε με 4-1 εμποδίζοντας τις passing lanes(σωστά το είπα τζιμ?) των πρωταθλητών και τις εισόδους του σπανούλη που συχνά οδηγούσαν σε σπλιτ άουτ.Έτσι ο λαρισαίος μετά από το σκριν είχε διάδρομο να μπει...Όμως εκεί τον περίμενε η μαδριλένικη άμυνα να σφίξει και να τον κυκλώσει με τον μπέγκιτς να τον περιμένει μέχρι μέσα και να τον κόβει.Χαρακτηριστικές φάσεις με τον σπανούλη να παίρνει βήματα να ξεκινήσει,να ψάχνει την πάσα και τους παίκτες της ρεάλ να της κλείνουν όλους και να τον αναγκάζουν να πάει σε άτσαλο τζαμπ σουτ-λέι απ.Από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε μπει μουδιασμένος στην άμυνα δίχως σαφή προσανατολισμό και βλέποντας τα σουτ των μαδριλένων να μπαίνουν βροχή και να σπάνε την ψυχολογία του δίνοντας μεγάλη διαφορά στη Ρεάλ.Στο δέυτερο δεκάλεπτο περνάει μπακόρτ των σλούκα κατσίβελη.Και πάλι διαβασμένη η άμυνα της ρεάλ πάνω στον σλούκα και το πικ ν ρολ του με τον χάινς.Παρόλα αυτά λίγη τύχη από σουτ του άντιτς,η ψυχρότητα του περπέρογλου και η ικανότητα του κατσίβελη να δημιουργήσει ρήγματα στην απροετοίμαστη ρεάλ βοηθούν τον Οσφπ να μειώσει..Η ένταση της άμυνας του ολυμπιακού ανεβαίνει.Διαφορετικές τεχνικές άμυνας πάνω στη ρεάλ ώστε να χαλάσει το μυαλό της και να μην της επιτρέψει σταθερό ρυθμό.Διάβασμα των μπακντορ πλεί της,δυναμικές έξοδοι του χάινς σε σημείο αλλαγής στα σκριν,flash and recover(ελπίζω κι αυτό σωστά) με τον άντιτς,καλό χετζ άουτ από σερμαντίνι να κλείσει την εύκολη πάσα.Η ρεάλ βρήκε κάποιες λύσεις,ειδικά τα 4άρια-5άρια της συνεργάζονται πολύ ωραία σε μικρό χώρο,ενώ επωφελήθηκε από συνεργασίες ροντρίγκεθ μετά από πικ ν ρολ και κοψίματα από τη baseline των ψηλών αλλά ο Όσφπ είχε ήδη γυρίσει το παιχνίδι.Η ρεάλ αντιμετώπισε επιθετικά τα πικ ν ρολ του ολυμπιακού(όχι από σπανούλη) με χετζ άουτ και έστελνε βοήθεια όταν πέρναγε η μπάλα στον χάινς.Ο οσφπ με μεγάλη ψυχραιμία γύρισε τη μπάλα και βρήκε τον εκάστοτε ελεύθερο παίκτη που μπορεί να έκλεινε μέσα στο καλάθι..Βέβαια το ματς είχε αρχίσει να ξεφεύγει από τα στενά όρια ενός τελικού και βλέπαμε πολύ τρέξιμο,ξύλο και αιφνιδιασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2)Στο 2ο ημίχρονο:Εστιάζουμε κατευθείαν στο σημείο αναφοράς.Ο Σπανούλης γυρίζει από τα αποδυτήρια έχοντας διαβάσει το τι πρέπει να κάνει...Η Ρεάλ δεν ήταν διατεθειμένη να τον αφήσει να δημιουργήσει απο πικ ν ρολ,να μπει μέχρι μέσα,να διεισδύσει να πασάρει.Ο Σπανούλης καταλαβαίνει ότι σήμερα πρέπει να σουτάρει..Μετά τα σκριν έχει το τζαμπ σουτ,αποφασίζει κυνικά να τα πάρει το ένα μετά το άλλο και και δικαιώνεται δείχνοντας ότι μπορεί να μιλήσει κι έτσι.(παίκτης που γενικά αν είχε καλύτερα ποσοστά ευστοχίας και πιο καλή επαφή με το καλάθι από μέση απόσταση,θα ήταν αξεπέραστος..)Ο Οσφπ αρχίζει να πιέζει στην άμυνα σαν βόας,στα όρια (ή και πέρα από αυτά) του φάουλ.Καταφέρνει πολύ σωστά να κόψει τις εισόδους του ρούντι στέλνοντας τον χάινς αμέσως μετά από το σκριν πάνω του με τον ισπανό να αδυνατεί να τελειώσει τις φάσεις ή να διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι,μιας και είχε την επιλογή της ελεύθερης πάσας.Κάπου εκεί αρχίζει ο Οσφπ να μοιάζει ασυναγώνιστος.Ο σπανούλης πάτησε το κουμπάκι,ο λο που είχε καθοδηγήσει εξαιρετικά στο 1ο ημίχρονο εκμεταλλεύεται τη μισή ευκαιρία για τρανζίσιον,και δίνει ρεσιτάλ από σωστές επιλογές διαβάζοντας την άμυνα της ρεάλ και πηγαίνοντας στην αγαπημένη του κίνηση όντας εξαιρετικός penetrator.Το πάθος και η σιγουριά στα σουτ των ερυθρολεύκων(βλ.σλουκας) αρχίζουν να δημιουργούν μεγάλη πίεση στη ρεάλ,η οποία κρατιόταν στο ματς από την αθλητικότητα της(που οδηγούσε σε φάουλ του οσφπ και βολές) και το σκορ από τον ρούντι.Ελάχιστη εμπλοκή του λάσο στην εξέλιξη,δεν προσπάθησε να ηρεμήσει το ρυθμό να στοχεύσει καλύτερα τα όπλα του να βρει σαφείς επιθετικές κατευθύνσεις.Το ζον πρες και η άμυνα με τον σλότερ ψηλά να πιέζει και μια 4άδα σε διάταξη 2-2 πίσω άνοιξαν ακόμα πιο πολύ το ρυθμό,έστειλε σε κακές επιλογές τους ερυθρολεύκους,αλλά δεν απέδωσε τα μέγιστα.
      Στην 4η περίοδο,ήταν που μίλησε το μεγάλο mentality και η ψυχή της ομάδας.Μεγάλα σουτ από περπέρογλου και σλούκα.Αλλαγή τακτικής από ρεάλ,δε θέλησε να δώσει άλλα σουτ στο σπανούλη και ο έλληνας γκαρντ δημιουργεί 2 ισάριθμα ρήγματα που καταλήγουν σε 3ποντο περπέρογλου και καλάθι του άντιτς μετά από πάσα παπ.Γενικά οι επιλογές-αποφάσεις των παικτών του Οσφπ,από τους γκαρντ ώς τους φόργουρντ και τους σέντερ άγγιξε το τέλειο.Η χημεία και το εξαιρετικό teamwork των ερυθρολεύκων ήταν αυτό που έδωσε το κάτι παραπάνω στην τελευταία περίοδο.Ο οσφπ στο τέλος απλά δάγκωνε.Σούταραν με εξαιρετική αυτοπεποίθηση,άλλαζαν τη μπαλα με μεγάλη σιγουριά,έτρεχαν στον αιφνιδιασμό,έβγαζαν λαγούς από τον πάγκο μέχρι και τον σερμαντίνι.Μεγάλη διαφορά από τη ρεάλ στο γεγονός ότι δεν είχε τα γκαρντ να βγάλουν τη σωστή πάσα,να διαβάσουν σωστά το παιχνίδι και γενικά από τη στιγμή που ο Οσφπ αντίθετα με τη μπάρτσα είχε το βάθος και την αντοχή να παίξει σε τέτοιο και πιο γρήγορο ρυθμό οι Μαδριλένοι στέρεψαν από λύσεις και απόθεμα ενέργειας.(πνευματικής)Το σουτ του σπανούλη απλά υπογράφει την ατέλιωτη clutch φαρέτρα των ερυθρολεύκων σκοτώνοντας τη βασίλισσα.

      Διαγραφή
    2. 3)Στα individual:Παπ και πρίντεζης αντιμετωπίστηκαν σωστά(ο ένας δεν πήρε τα ελεύθερα σουτ,ο άλλος δεν βρήκε καλό παιχνίδι στο ποστ) αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι έπαιξαν σωστά για την ομάδα με καλές και σωστές αποφάσεις.Ο δε παπανικολάου πολύ καλός αμυντικά,με τον μπαρτζώκα να τον βάζει φρουρό για τις πάσες στην αδύνατη πλευρά και τον Έλληνα φόργουορντ να τα πηγαίνει εξαιρετικά.
      Μεγάλο φάιναλ4 από σλούκα.Σούταρε με μοναδική αυτοπεοίθηση,έδειξε σπουδαία guts,πήρε σωστές αποφάσεις και ήταν από τους καλύτερους στην άμυνα.Ο λο σπουδαίος πάικτης,απίστευτη πηγή ενέργειας και ταλέντου στην περιφέρεια,έδεσε άψογα με τον σπαν.Ο αρχηγός είχε τη μοναδική δύναμη να βγει στο ημίχρονο και από το 0 να φτάσει στο +22 κάνοντας ένα απίστευτο δεύτερο μισό.Μεγάλος παίκτης-βαθιά υπόκλιση.Ο Περπέρογλου έδωσε σε όλους και σε εμένα μια απάντηση με φοβερή παρουσία,καλή άμυνα και προσήλωση,μοναδική αξιοπιστία στα σουτ.Φοβερό ότι σε αυτό το σημείο της χρονιάς στάθηκε σαν βασικό μέλος της ομάδας και ακόμα πιο μπροστά από παπ.Ο άντιτς για άλλη μια φορά παρών σε μεγάλο ραντεβού.Παίζει όποτε χρειάζεται,δένει εξαιρετικά με χάινς,βράχος και σταθερός σε πολλούς τομείς.
      Για τον χάινς δε χρειάζεται να πούμε τίποτα...Φοβερή αίσθηση του χώρου,μαχητική νοοτροπία,τελειώματα και δέσιμο με την ομάδα.Εξαιρετικά σημαντικό ότι ακόμα και κατσίβελης-σερμαντίνι έπαιξαν ρόλο στην επιτυχία.Ο Σερμαντίνι εξακολουθεί για μένα να αποτελεί πολύ καλή λύση για 10 λεπτά.
      Πολλοί είχαν κρίνει τον μπαρτζώκα για το μεγάλο rotation,τεράστια προσωπική νίκη του Έλληνα προπονητή για την ψυχολογική δουλειά με τους παίκτες,την στάση στο παιχνίδι,τις επιλογές με τη συμμετοχή των παικτών.Σπάει την αντίληψη ότι το ρόστερ κλεινει στους 8-9 στα μεγάλα ματς με ηχηρό μήνυμα και εξαιρετική απόδωση ρόλων στους παίκτες-συνέχεια της δουλειάς του ντούντα.Μεγάλο μπράβο και σε αυτόν.

      Διαγραφή
    3. Μπράβο @peris για την play-by-play απόδοση. Ο πήχης του clutch factor έχει ανέβει απότομα. Σπάνιος συνδυασμός ανεβασμένης ψυχολογίας και ηρεμίας αυτή η ομάδα (με εξαίρεση τον καταπληκτικό κατά τα άλλα Παπανικολάου).

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    4. "Σπάνιος συνδυασμός ανεβασμένης ψυχολογίας και ηρεμίας αυτή η ομάδα"

      Akrivws auto hthela na pw !!! Pes'ta !

      MANOS

      Διαγραφή
  13. Tο κύκνειο άσμα του Τζιμ για τη φετινή Ευρωλίγκα που αποτελούσε βασικό σημείο αναφοράς με μια εξαιρετική και αντάξια της φήμης του μπλογκ ανάλυση.
    Ευχαριστούμε για όλες τις αναλύσεις,το μπλογκ γενικότερα,ήμουν τυχερός που πέτυχα τυχαία τη σελίδα σε κάποια αναζήτηση google για κάποιο ρόστερ(δε θυμάμαι καλά-πάντως είχα πέσει πάνω στα πρώτα πάουερ ράνκινγκ) και από τότε μου έδωσε την ευκαιρία να μάθω πιο πολλά για το άθλημα,να το αντιληφθώ πιο καλά και να πω κι εγώ τις απόψεις μου.
    Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια Τζιμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ ευχαριστώ όλους σας peris για τη παρέα και τη κοινή πορεία.. Ωραία η χρονιά μας, προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και που να δείς το καλοκαίρι τι έχει να γίνει..

      Διαγραφή
    2. Σαν ακραία μπασκετόφιλος, χαίρομαι που ο Jim θα ασχοληθεί πλέον σφαιρικότερα με το άθλημα στο blog, χωρίς τα "χρονικά δεσμά" των 31 αγώνων της φετινής Euroleague. Whenever you are ready, εμείς εδώ θα είμαστε αδερφέ!

      Desticado Davarosz

      Διαγραφή
    3. Desti τωρα που ξεφυγαμε από τα στενά όρια της ευρωλίγκα,νομίζω θα δούμε τα καλύτερα...

      Διαγραφή
    4. και εγω ενα μεγαλο ευχαριστω μαθαινω μπασκετ εδω μεσα και εας ειχα την τυχη να εχω καλους προπονητες (τσαφαρα,λιναρδο) στα νιατα μου και να θεωρω οτι το ξερω το ρημαδι. οποτε διαβαζω τις αναρτησεις σκεπτομαι....αλλο παιχνιδι εβλεπα εγω :)

      Διαγραφή
  14. τζιμ τπτ, εφοσον και γυρισε το παιχνιδι ο γαυρος και ειδικα σε μια ομαδα που ειναι μανουλα στο να γυρναει τους αγωνες, δν νομιζω οτι μπορουμε να σχολιασουμε κατι...
    ψυχαρα οι παιχτες και μπραβο, μεγαλο παιχνιδι απο χαινς και λο. ο σπανουλης απλα βρηκε τους χωρους και βαρουσε 3ποντα απο παντου
    O παπανικολαου ειναι το καλυτερο 3αρι στην ευρωπη αυτη την στιγμη και αν βελτιωσει τα κενα διαστηματα παει για νβα.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΚ. αυτο π θελω να σχολιασω ειναι οτι πλεον ομπρα και σια βρηκαν τον μπελα τους... ασ ζητησουν ενα καρο λεφτα για μπατζετ και ας αποτυχουν... μπαρτζωκας και πεδουλακης τους βαλανε τα γυαλια!!
    Εικικα ο γαυρος παιζει και μπασκετακι επιθεσης και οχι μονο αμυνα.. τ ακους μιστερ πεδουλακη???
    ΑΑΑ ναι.. και η διατησια το καρπουζι στα 2!!! μπραβο στους αγγελοπουλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Ο περπερογλου ηταν καλυτερος του στο Φ4 εδω δεν ξερουμε αν ειναι καν το καλυτερο τριαρι στην ομαδα του.Μην γραφεις πραγματα που σε εκθετουν.Ο παπανικολαου το καλυτερο τριαρι στη ευρωπη!Τι διαβαζουμε..

      Διαγραφή
    2. πες μ φιλε αλλον παιχτη με αυτα τα χαρακτηριστηκα... σουτ πασα αθλητικοτητα σωματοδομη επιθεση αμυνα....

      Διαγραφή
    3. Πασα ο παπανικολαου;Δεν νομιζω οτι φημιζεται για αυτο.
      Στο φ4 οι γουιμς,περπερογλου και ο ρουντι αν τον βαλεις ως 3 ηταν σαφως καλυτεροι.Και οσο παιζει ο ρουντι πολυ δυσκολα να τον ξεπερασει

      Διαγραφή
    4. O Παπανικολάου επιθετικά είναι ελλιπέστατος. Έχει σε κορυφαίο επίπεδο για Ευρώπη το τρίπτυχο άμυνα-3ποντο-αθλητικά προσόντα (πώς φαίνεται πως διαβάζω Σίμονς ε;) αλλά από δημιουργία, ντρίμπλα, ποστάρισμα, παιχνίδι 1-1, σουτ μέσα από το 3ποντο κλάφτα Χαράλαμπε.

      Και αν θέλει να πάει στο ΝΒΑ, το τρίπτυχο κινείται απλά σε αξιοπρεπές επίπεδο, τίποτα παραπάνω οπότε σκούρα τα πράγματα...

      "Θέλει δουλειά πολλή" που λέει και μια ψυχή...

      Διαγραφή
  15. Πολύ σωστή η παρατήρηση για Acie Law, καταπληκτικός παίκτης, τεράστια δύναμη στο κατέβασμα της μπάλας και στα drive, φοβερός αμυντικός και ψυχάρα για αμερικάνο επαγγελματία παίκτη που παίζει στην Ευρώπη. Μάγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν εχω πειστει. Απλα η Σιενα εχασε απο τη Βεσικτας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν έχω να γράψω τίποτε ιδιέταιρο ή πρωτότυπο, τα είπε ΟΛΑ ο Jim σε ένα καταπληκτικό άρθρο, με έμφαση στο "ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης οπότε τουμπεκί", κοινώς "τέλος καλό και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια". Η επικρατηση των repeaters ήταν καθαρή και στους δύο αγώνες. Θα σχολιάσω μόνο το εξής, αναφορικά με την τελευταία παράγραφο και το μπάσκετ που λανσάρεται ως πρότυπο στας Ευρώπας, χωρίς να μπω στη διαδικασία ανάλυσης συστημάτων, που, στην προκειμένη περίπτωση, είναι και περιττά και εξαρτώνται από τα εκάστοτε rosters: Η Siena εδώ και (τουλάχιστον) 5 χρόνια (μέχρι πέρυσι) κατάφερνε και εκμηδένιζε το ελλιπές ταλέντο στο roster της παίζοντας aggressive-basketball το οποίο και τσάκιζε κόκκαλα και παράλληλα δεν στερούταν θεάματος. Η Barcelona του 2010 με την ρακέτα της να πετάει φωτιές από athleticism (Vazquez-NDong στα καλύτερά τους) έδειξε το δρόμο πώς μια intense ομαδα περιστοιχιζόμενη από 2-3 σπουδαίες προσωπικότητες (αυτό που δεν είχαν τα παλικάρια από την Τοσκάνη) μπορεί να παίξει καθηλώσει τους πάντες. Το μοντέλο αυτό το υιοθέτησε μάλλον από σπόντα ο Dusan Ivkovic όταν είδε ότι με Kalin Lucas-Gecevicius-Λάζο Παπαδόπουλο-Howard δεν θα περάσει ούτε στο top-16 και με δύο προσθήκες μεσοχρονιά (Dorsey-Law), για τις οποίες όλη η μπασκέτική πιάτσα είχε τις ενστάσεις της, το τελειοποίησε. Τα θερμότερα συγχαρητήρια στον Γιώργο Μπαρτζώκα που λοιδωρήκε (δικαίως) καθ'ολη τη διάρκεια της χρονιάς (κατάφερε να κάνει την σκληρότερη ομάδα στην Ευρώπη να παίζει μαλθακότερα και από παλαίμαχους) ακριβώς επειδή στο κρισιμότερο σημείο της χρονιάς μετέτρεψε το winning intense-basketball σε dominant-basketball. Ο τρόπος που αντιμετώπισε διαδοχικά τις άμυνες των CSKA & Real θα κάνει πολλούς προπονητές ανά την Ευρώπη να αλλάξουν τα πλάνα τους στην off-season και να στελεχώσουν τις ομάδες τους με τέτοιο τρόπο προκειμένου να τον μιμηθούν.
    Υ.Γ.: Ο Στράτος Περπέρογλου, από τους παραδοσιακά πιο άνευρους Έλληνες διεθνείς, έδωσε τις δικές του απαντήσεις σε αυτό το final-4. Το σκοράρισμά του ήταν κομβικό, αλλά ο καθοριστικός παράγοντας στις εμφαβνίσεις του ήταν άλλος: το παιχνίδι του απέκτησε ποιότητα λόγω του καθαρού του μυαλού και τις ορθότητας των επιλογών του. Μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι του, παντελής έλειψη παρορμητισμού, στοιχείο που διέκρινε τον Ολυμπιακό συνολικά στο τελικό τουρνουά. Αντικειμενικά ο Παπανικολάου είναι καλύτερος παίκτης (ο καλύτερος Έλληνας SF, δεν σας γράφω κάτι καινούριο) και με μεγαλύτερο potential, όμως έχει να μάθει πολλά στο θέμα "διαχείριση καταστάσεων" από τον "αναπληρωματικό" του.

    Desticado Davarosz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά χαρά στον φίλο μου.. Ο Πέρπε όντως είναι πολύ "παιγμένος" σε τέτοιες καταστάσεις και του βγαίνει σε σιγουριά, το μεγαλύτερο προσόν μάλλον, για αυτό το επίπεδο. Σωστή επισήμανση..

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστος Desti...Χωρις να ξερω κατι, εχω την αισθηση πως αυτο που απελευθερωσε τον Μπαρτζωκα ειναι η διαχειριση του σπανουλη. Δεν ηταν ευκολο σιγουρα και ισως να ηταν και λιγο αγχωμενος αρχικα (αλλωστε το impact του σπανουλη στα αποδυτηρια και την ομαδα γενικα ειναι αναλογο της αξιας του). Οταν σταματησε να δισταζει να τον βγαλει οταν επρεπε ολα εγιναν καλυτερα. ολα αυτα τα λεω με επιφυλαξη...;)

      pistol-than

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα σε όλους.. Πολύ κόσμο βλέπω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. jim ειχες δεν ειχες το σηκωσες και συ, αν και μαλλον επαιζες χωρις αντιπαλο;-)
    οντως ευχαριστη εκπληξη ο σλουκας οπως και ο περπε(μια και λεμε για εθνικη) που δεν εκανε και πολυ καλη χρονια μεχρι τωρα...
    τελικα μαλλον θα πρεπει να λεμε επιμεινατε ελληνικα για ευρωπαικο μπασκετ...πλεον ειμαστε κλασσικοι εκφραστες του winning basketball χωρις να χρειαζεται να φαινομαστε ομορφοι(αν και ο ολυμπιακος το εκανε και ετσι) ενω φαινεται η υπολοιπη ευρωπη να γερνει προς την απεναντι πλευρα?συγχαρητηρια και απο μενα στους ελληνες κοουτσ και ευρωλιγκα του χρονου παλι:-)

    pistol-than

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το σήκωσα ε..? Χαχα.. Να βγούμε στους δρόμους τότε!

      Διαγραφή
    2. Μπααα, ηταν αναμενομενο;)
      οπως η ελληνικη κυριαρχια στην ευρωπη τα επομενα χρονια (εκτος συγκλονιστικου απροοποτου)

      pistol-than

      Διαγραφή
  20. Ρήξη τυμπάνου ο Law, τον είδαμε να φοράει και ωτοασπίδα στον τελικό και αναρωτιόμουν τι έπαθε το παιδί.

    Παιδιά εμένα η άποψη μου είναι οτι ούτε στις μεγάλες χαρές πρέπει να κάνουμε σαν παλαβοί ούτε στις μεγάλες λύπες να απογοητευόμαστε. Σαφώς ο Ολυμπιακός ήταν φανταστικός στο final 4 και έκανε δύο απο τις πιο dominant εμφανίσεις που έχουμε δει σε τέτοιο επίπεδο. Αλλά σαφώς και στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς θα πρέπει να δούνε τι συνέβη στη regular season, τι προβλήματα έβγαλε η ομάδα και πως μπορεί να γίνει ανταγωνιστική.

    Για παράδειγμα, δείτε τα παιχνίδια που έκανε ο Antic στο Λονδίνο. Ήταν παίκτης κλειδί κατα τη γνώμη μου, πολύ σημαντική η συνεισφορά του στην επιτυχία του Ολυμπιακού. Δείτε όμως λίγο και τη χρονιά κάνει φέτος συνολικά. 27% στα τρίποντα, τα οποία τα επιχειρεί σε ρυθμό 2 προς 1 σε σχέση με τα δίποντα, πράγμα που για έναν παίκτη με το μπόι και τον όγκο του για μένα είναι απαράδεκτο, ακριβώς επειδή ο Antic έχει αυτό το τραγικό ποσοστό. Για να καταλάβουμε για τί μιλάμε, 2 προς 1 είναι και οι προσπάθειες του Φώτση, με τη διαφορά οτι ο Φώτσης έχει 43% απο το τρίποντο. Δείτε την αξιολόγηση του στο 5.9, με 6.1 πόντους και 3.4 rebound σε 17 περίπου λεπτά. Αυτές ήταν οι επιδόσεις του Antic φέτος. Όχι ακριβώς εντυπωσιακές. Αν κρατήσουμε την εικόνα του F4, πρέπει να μείνει. Αλλά αν δούμε την συνολική εικόνα, συνεχίζουμε να πιστεύουμε οτι πρέπει να μείνει; Το αυτό για τον Περπέρογλου. Έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις σε κρίσιμα παιχνίδια αλλά συνολικά ικανοποιεί η φετινή του απόδοση;

    Κοιτάχτε, εμένα προσωπικά δεν μ'αρέσουν κουβέντες τύπου ο Περπέρογλου έδωσε τις απαντήσεις του, ο Μπαρτζώκας έκλεισε στόματα, τις βρίσκω λίγο φθηνές και γραφικές. Σαφώς και οι δύο έδειξαν οτι είναι ικανοί σε αυτό που κάνουν, αλλά αυτό δεν αναιρεί οτι η κριτική που τους ασκήθηκε μέσα στη χρονιά είχε βάση, έτσι;

    Φυσικά, για να αλλάξεις έναν παίκτη πρέπει να είσαι σχετικά σίγουρος οτι μπορείς να βρεις κάποιον καλύτερο και, με το budget να μην είναι απεριόριστο, αυτό μπορεί να είναι και δύσκολο. Εγώ δε λέω σώνει και ντε να πάρουν πόδι ο Antic και ο Περπέρογλου, λέω απλά οτι είναι δύο παίκτες που δεν θάμπωσαν και που συχνά πυκνά η παρουσία τους ήταν προβληματική για το παιχνίδι του ΟΣΦΠ. Για τους συγκεκριμένους δύο δε, πιστεύω οτι δεν είνια φοβερά δύσκολο να αντικατασταθούν. Και οι δύο έχουν στοιχεία που έχουν δέσει με τον χαρακτήρα της ομάδας, και οι δύο ήταν πολύτιμοι, αλλά και οι δύο υπήρξαν κατα τη γνώμη μου και πολύ προβληματικοί κατα τη διάρκεια της χρονιάς.

    Βέβαια για τον Ολυμπιακό προέχει να κρατήσει τους παίκτες κλειδιά Σπανούλη-Law-Hines και να ενισχύσει τη ρακέτα του. Βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, και να πω και κάτι άκυρο, οριστικά εκτός ευρωπαϊκού ο Γκασόλ (ένας είναι ο Γκασόλ, μην ακούω αηδίες).

      Διαγραφή
    2. Φιλε ο Αντιτς ειναι ενας απο τους 3 σημαντικοτερους παικτες του Ολυμπιακου σε καθε μα καθε αγωνα. Εχει αδιανοητο ιμπακτ ακομα κι οταν δεν κανει φαινομενικα τιποτα. Αρκει να κοιταξεις σε καποιο απ τα σαιτ με τα εξειδικευμενα κ πιο συνθετα στατιστικα το ποσο καλυτεροι ειναι ο Χαινς,ο Παουελ κι ο Σερμα οταν παιζουν με παρτενερ τον Περο (αντι του Πριντεζη). Θα φανει η σημαντικοτητα του οταν φυγει και μονο τοτε. Οσο για τον Περπερογλου ειναι απο τους λιγους με τοσες παραστασεις,εμπειρια,ωριμοτητα και χαρακτηρα. Και ο χαρακτηρας ενος παικτη ειναι πολυ σημαντικοτερος απ τα αγωνιστικα στοιχεια στα παιχνιδια που κρινουν τους τιτλους. Πλην παουελ,γκετσε,περκινς το μακραν ιδανικοτερο ειναι να μεινουν ολοι.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με αυτό που λες για τον Antic, το ξύλο που ρίχνει για τους άλλους είναι πολύ σημαντικό απλά γνώμη μου είναι οτι πέραν του ξύλου και γενικώς του attitude που διακατέχει αυτόν τον Ολυμπιακό δεν έχει τίποτα άλλο. Κακό ποσοστό απο τα 3π, αδυναμία παιχνιδιού κοντά στη ρακέτα, μέτριος rebounder, αυτά. Αν αύριο έφερνε ο Ολυμπιακός ένα καλό fundamental 5άρι, τον άλλαζα χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να υποτιμών την προσφορά του στην ομάδα, έτσι;

      Ο Περπέρογλου έχει κρύο αίμα, είναι σχετικά καλός αμυντικός λόγω εμπειρίας, ποστάρει συμπαθητικά και έχει καλούτσικο σουτ, όχι φοβερό, αλλά καλούτσικο. Βέβαια, καλούτσικο σουτ και κρύο αίμα αρκούν για να σκοτώσουν τον αντίπαλο. Στην μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν πάντως ήταν άνευρος και έδειχνε να έχει χάσει λίγο τα πατήματα του. Καμμία σχέση με Παπανικολάου, χαώδης διαφορά ποιότητας. Αν έβρισκα κάτι καλό, θα τον άλλαζα, αν όχι, μια χαρά ειναι για τα λεπτά που καλείται να παίξει.

      Πάντως και τους δύο πιθανώς να τους αδικώ υπο το πρίσμα οτι ο ΟΣΦΠ έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς με το ρόστερ του να γέρνει προς την περιφέρεια. Επειδή είναι βέβαιο οτι ο Ολυμπιακός του χρόνου θα έχει λύσει αυτό το θέμα, πιστεύω οτι αν μείνουν θα δούμε καλύτερα πράγματα κι απο τους δύο, απλά δε νομίζω οτι θα δούμε τραγικά καλύτερα πράγματα.

      Διαγραφή
    4. Ο Αντιτς ειναι παιχτης που αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει αλλος με τα χαρακτηριστικα του στον Ολυμπιακο.

      Μπορει να μην κανει τιποτε τελεια και τα στατιστικα του να σε ξεγελουν αλλα εχει μερικα σημαντικα χαρισματα: το οτι εχει σχεδον παντα πνευματικη διαυγεια κατα τη διαρκεια του αγωνα, δεν κολωνει ποτε σε κρισιμους αγωνες και βοηθαει την ομαδα ψυχολογικα.

      Επισης, συνδραμει σε ειδικες αποστολες οσον αφορα την αμυνα γυρω απο το καλαθι, παιρνοντας καλες θεσεις λογω εμπειριας, γεμιζοντας τη ρακετα με τον ογκο του και παιζοντας καλα το box-out. Δεν μπορει να παρει τα ριμπαουντ με την αλτικοτητα του αλλα μη μας ξεγελα το γεγονος οτι ενας παιχτης του 2.10 με μεγαλες πλατες οπως ο Αντιτς ειναι δυσκολο να αντιμετωπιστει κατω απο το καλαθι ακομα κι οταν δεν πηδαει (αν πηδουσε κι ολας δεν θα μιλουσαμε για εναν Αντιτς αλλα για ενα Ντορσεϋ). Εχω προσεξει οτι δεν προσπαθει ποτε να κανει πραγματα που δεν τον παιρνουν (π.χ. coast-to-coast οπως ο Χαϊνς ή ποσταρισμα οπως ο Περπερογλου) κι αυτο
      δειχνει ωριμοτητα.

      Δεν εχει αλλο τετοιο κορμι αυτη τη στιγμη ο Ολυμπιακος και το γεγονος οτι τα καταφερνει ολα αυτα χωρις να εχει γρηγορα ποδια εμενα μου λεει οτι αυτος ο παιχτης εχει τουλαχιστον 2-3 χρονια ακομα σε ψηλο επιπεδο.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    5. Εγώ θα μόνο πως φέτος αν υπάρχει ένας Γκασόλ αυτός είναι ο Μαρκ. Ο άλλος εξαιρετικός αλλά πάντα είχε δίπλα του έναν Κόμπι, ο Μαρκ έχει πάρει την ομάδα στην πλάτη και την πηγαίνει για τελικό. Όσο ιερόσυλο και αν είναι πάει να γίνει ο Νοβίτσκι αν όντως καταφέρουν να ματσάρουν καλά το μαιαμι, όπως είπε και ο τζιμ πιο πάνω (επίκληση στην αυθεντία είναι αυτό..)

      pan.tsak

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα και απο εμένα σε όλους...τώρα στα δικά μας,ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει!βγάζεις εκτός ομάδας αυτους που βοήθησαν ελάχιστα εώς καθόλου(παουελ,γκετσε,περκινς) όπως έγραψε και ο φίλος πιο πάνω και συνεχίζεις.Αυτο άλλωστε δεν έκανε και ο ζότς τόσα χρόνια;Το βασικό ερώτημα για εμένα είναι αν θα καταφέρεις να κρατήσεις Σπανούλη και Χάινς και με τι κόστος φυσικά!είναι πολλά τα λεφτά και δεν ξέρω τις προθέσεις των προέδρων!Αnyway αυτα ειναι συζητήσεις για το καλοκαίρι,συγχαρητήρια στα παιδιά και στο τεχνικό επιτελείο και εύχομαι να δούμε καλούς τελικούς στην Α1!

      Διαγραφή
  21. Ο Ολυμπιακός έχει κάτι το τρομερό, δεν σε πείθει με το ρόστερ απαραίτητα, δεν σε πείθει μέσα στην χρονιά γενικά, κινδυνέυει να αποκλειστεί στον όμιλο (θυμίζω με ήττα τελευταία αγωνιστική έμενε έξω), φτάνει με την Εφές να τα παίζει όλα σε ένα δεκάλεπτο και στο Φ4 κάνει πλάκα. Νομίζω σε λίγα χρόνια θα κοιτάμε το σημερινό του ρόστερ και δεν θα το πιστέυουμε, Παπ, Μάντζαρης, Σλούκας και ίσως και πρίντεζης θα εκτοξευθούν, ενώ και οι Χαινς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Λο συνθέτουν μια τετράδα φοβερή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο ΟΣΦΠ έχει πραγματικό βάθος και όχι απλά παίκτες στον πάγκο, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω οτι πήρε την κούπα με τους Παπ, κ πριν μέτριους.... Όσο για τον Μπαρτζώκα πραγματικό παράσημο αλλά πιστεύω οτι τακτικά στους τελικούς της Α1 θα έχει πολύ ποιο δύσκολη δουλειά.
    "Ατσα Νίκολιτς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Παπ και Πριντ, μέτριους" μ΄ έφαγε ο δαίμονας....

      Διαγραφή
    2. Μπράβο ρε Άτσα! Ακριβώς αυτό έλεγα σε φίλους Ολυμπιακούς. Ναι μεν το μπάτζετ είναι μικρό αλλά η αξία των παικτών είναι πολύ μεγαλύτερη από όσα παίρνουν τώρα Παπ, Λο, Χαινς, Σλούκας, αν βγουν στην αγορά θα βρουν τεράστια συμβόλαια που θα δείξουν πόσο πραγματικά αξίζει η ομάδα του Ολυμπιακού, ακόμα και ο Σπανούλης μπορεί να βρει περισσότερα χρήματα.

      όλο αυτό βέβαια είναι μαγκιά των αγγελόπουλων που έκλεισαν αυτούς τους παίκτες με αυτά τα χρήματα..

      pan.tsak

      Διαγραφή
    3. Pan.Tsak
      O Hines με τον τρόπο που παίζει είναι κατα την γνώμη παίκτης 1εκ+. Ο Σλούκας στο Φ4 θύμιζε γκαρντ με 3-4 κούπες και 7-8 Φ4 στην πλάτη του, και ο Λο σαν ο Καλύτερος γκαρντ της ευρώπης. Απίστευτες εμφανίσεις, γενικά. Θέλει δουλειά όμως απ όλους να μείνουν και να ανέβουν ποιο ψηλά!
      Η Σταθερότητα θα είναι ένα θέμα.
      "Άτσα Νίκολιτς"

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα Jim...Εκπληκτικός για ακόμη μια φορά στο finish της φετινής Euroleague...Καταρχήν ελπίζω πως αυτό δεν σημαίνει πως τα ξαναλέμε από Οκτώβρη αλλά εύχομαι και θέλω να επιβεβαιώσεις πως θα είμαστε μαζί όλο το καλοκαίρι να μαθαίνουμε από εσένα και να αναλύουμε ότι διαδραματίζεται...ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ..Τέλος, να σε ρωτήσω αν όντως συμφωνείς με την άποψη ότι τα επόμενα χρόνια το ελληνικό μπάσκετ θα συνεχίσει να κυριαρχεί στην Ευρώπη (με Παναθηναϊκό - Ολυμπιακό)????
    coolxaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να συνεχισει ο Ολυμπιακος χρειαζεται να συνεχισουν να μπαινουν τα λεφτα που μπαινουν.
      Για να συνεχισει ο Παο χρειαζεται να συνεχισουν να μπαινουν τα λεφτα+να γινουν κ πολλες ακομα σωστες επιλογες.

      Διαγραφή
    2. Ποιόν Οκτώμβρη ρε Χάρη? Η Ευρωλίγκα τελείωσε όχι το μπάσκετ.. Τώρα αρχίζουν τα ωραία. Ειδικά το καλοκαίρι το Hoopfellas βαράει κόκκινο, είναι η πιο καυτή περίοδος από όλες τις απόψεις λόγω μεταγραφών. Το ελληνικό μπάσκετ έχει το know how να διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο.

      Διαγραφή
  23. Η εκπληξη του τουρνουα ηταν ο Μπαρτζωκας.Παρουσιασε μια πανετοιμη ομαδα και ψυχολογικα και αγωνιστικα και τακτικα,και παροτι πρωταρης καταπιε αμασητους τους υπολοιπους προπονητες και παραλληλα παρεμεινε σοβαρος και μετρημενος.Κορυφαιοι αγωνιστικα ασφαλως οι Χαινς-Λο που εκτος των υπολοιπων δεν δημιουργουν ποτε προβληματα Για Ρεαλ,Μπαρτσα και Τσκκα ειναι ανευ νοηματος να σχολιασεις κατι.Γελοιοποιησαν τους εαυτους τους,εμοιαζαν σαν να εχουν παει σχολικη εκδρομη..Ποντους εχασε και ο Πεδουλακης..Σε μια Ευρωλιγκα που παρουσιασε 15 ευαλωτες σωματικα και ψυχολογικα ομαδες με μετριους και ανετοιμους προπονητες εχασε το πλεονεκτημα εδρας πολυ φτηνα,οπως το εχασε και στην Ελλαδα,πληρωνοντας τον τραγικο σχεδιασμο και την κακη στελεχωση..Αυτο που θα πρεπει να αποκομισε απο αυτο το φαιναλ 4 ειναι οτι μπορουσε και καλυτερα.Ευτυχως εχει και την γνωση αλλα και την ευκαιρια του να ρεφαρει χοντρα με το πρωταθλημα,ενω κανεις δεν μπορει να παραγνωρισει τον απαραδεκτο πολεμο της Ευρωλιγκας στον Παο..Συνχαρητηρια και στην διοικητικη τριαδα του Ολυμπιακου [αφοι Αγγελοπουλοι και Μπερτομεου ]..Τακιμιασανε για τα καλα αυτοι...Ετσι να κανουμε και λιγο χαβαλε φιλοι Ολυμπιακοι και συνχαρητηρια για την μεγαλη επιτυχια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούσε και χειρότερα όμως και θέλω να μου πεις αν στην αρχή της χρονιάς έπρεπε να ποντάρεις τα λεφτά σου σε μια απο τις δύο πιθανότητες που θα τα πόνταρες.

      Διαγραφή
    2. Χρηστο,εκτιμω και συμπαθω τον Αρτζι.Συνολικα ομως μεχρι τωρα απο ουσια,λιγα πραγματα.Βλεπω,δε οτι συνεχιζει να κανει οτι εκανε ολη τη χρονια.κακες επιλογες ακομη και τωρα.Τακτικα,εδωσε μεγαλες μαχες.αλλα εδειξε να του λειπει κατι για να κερδισει τα μεγαλα παιχνιδια,ειδικα με την τραγικη επιθετικη παρουσια της ομαδος.Εγω τουλαχιστον αποκομισα οτι ειναι πραγματι κανονικος προπονητης και οχι τυχαρπαστος,αλλα εχει ενα οριο το που μπορει να φτασει.Τελικα θα κριθει απο το εαν παρει το πρωταθλημα[που θα ειναι φουλ επιτυχημενος] η εαν το χασει[που θα ειναι φουλ αποτυχημενος] γιατι μην ξεχναμε οτι και τις συνθηκες αυτος τις δημιουργησε [απωλεια πελονεκτηματος εδρας παντου].Απο εκει και περα δεν χωραει στο μυαλο μου η απολυτη αδιαφορια για καλους Ελληνες,και το γεγονος οτι ακομη και τωρα δεν μπορει να καταλαβει οτι καλυτερα να εφερνε εναν κουτσο με μπασκετικη αξια και παραστασεις μεγαλων αγωνων,να μπορει να επηρεασει καπως εναν και μονον τελικο.παρα ενα ακομη μπρατσωμενο και αγουρο ρολιστα.Ακομη και ο Ναχμπαρ πχ,ελεγες οτι μπορει σε εναν τελικο να ξεκολωθει να βαλει 6 3ποντα και να καθαρισει ενα παιχνιδι.Εδω μιλαμε για καποιον Γκουιν που δεν εχει παιξει ποτε στη ζωη του σε μεγαλο παιχνιδι.Τελος σε ρωτω εγω κατι εαν ειχε εγκαιρως αλλαξει τον Μπανκς,που ετσι και αλλιως δεν πιστευε,η εαν ειχε επιτελους παρει ενα καλο 4σρι,η εαν εστω ειχε 3ο σεντερ η 3ο γκαρντ να μπορει να σταθει καπως,θα μπορουσε τωρα να ειναι αυτος πρωταθλητης Ευρωπης η οχι?Γιατι τοσες φανερες αδρανειες?Αυτα τα λεμε ολη τη χρονια,για να μην πει κανεις οτι ειμαστε μ.χ προφητες.Εαν αλλαξει μυαλα,πονταρει σε καλους Ελληνες,[Καλαθη,Καιμακογλου,Βουγιουκα,Μαυροκεφαλιδη,Μπουρουση],και συμπληρωσει την καλη βαση δυνατων παιδιων που εχει φτιαξει με 2 ξενους που θα ξερουν πολυ μπασκετ και θα εχουν προσωπικοτητα,να παρουν κρισιμες αποφασεις και την ομαδα στην πλατη τους στα μεγαλα παιχνιδια,ειναι ο ιδανικος να μεινει να δουλεψει γιατι ειναι και πολεμιστης και αγαπητος σε ολους μας.Εαν ψαχνει παλι ψυλλους στα αχυρα και σε απιθανα πρωταθληματα,σημαινει απλως πως δεν εγινε σοφοτερος φετος.Αναγνωριζω πως δουλευει σκληρα με χαμηλο και τιμιο προφιλ,πως πολεμαει σκληρα το καθε παιχνιδι,πως εχει καλες ιδεες,εχει διαχειριστει σωστα τους χαρακτηρες των παικτων,δημιουργωντας καλο κλιμα,και κρατησε ενωμενη την ομαδα και τον κοσμο ,αν και αυτο οφειλεται πολυ και στον Δημητρη Γιανακοπουλο που βγηκε μπροστα με το παθος του Να σου πω και την αληθεια ομως,δεν βλεπω κατι χειροτερο που μπορουσαμε να ειχαμε παει.Και μην μου πεις για το κυπελο,γιατι σορυ,αλλα 3 συνεχομενες ηττες απο τον κακο εως τοτε Ολυμπιακο θα ηταν ευκολα αιτια απολυσης.

      Διαγραφή
    3. Φίλε μου τα υπόλοιπα τα συζητάμε. Αλλά αυτό το δίπολο οτι αν πάρει πρωτάθλημα είναι ΦΟΥΛ επιτυχημένος και αν το χάσει είναι ΦΟΥΛ αποτυχημένος, δεν μου κάθεται καλά στο στομάχι. Σα να λέγαμε ας πούμε οτι ο Μπαρτζώκας αν πάρει Euroleague είναι ΦΟΥΛ επιτυχημένος και αν την χάσει είναι ΦΟΥΛ αποτυχημένος.

      Εγώ θυμάμαι πάντως το καλοκαίρι οτι παραλίγο να μην συμπληρώσει ρόστερ ο ΠΑΟ και οτι στη regular season της Euroleague λέγαμε όλοι οτι αν περάσει στους 16 είναι επιτυχία.

      Νομίζω οτι ο πήχης για τον Πεδουλάκη στα μάτια πολύ κόσμου ανέβηκε τραγικά μετά το Λονδίνο, δνε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Γνώμη μου είναι οτι πρέπει να παραμένουμε ψύχραιμοι στις κρίσεις και νομίζω οτι είναι λιγάκι too much να πεις οτι είναι full αποτυχία αν ο φετινός Παναθηναϊκός δεν κερδίσει τον φετινό Ολυμπιακό (ακόμα κι αν είχε πλεονέκτημα έδρας ο ΠΑΟ), ιδιαίτερα μετά απο την κατάκτηση της Euroleague απο τον δεύτερο.

      Γενικά, υπάρχουν κι άλλες έννοιες μεταξύ της αποτυχίας και της επιτυχίας, ιδιαίτερα για ομάδες για τις οποίες η επιτυχία δεν είναι δεδομένη και αναμενόμενη.

      Διαγραφή
    4. Σωστός ο Χρήστος. Κι αυτό το ''Σε μια Ευρωλιγκα που παρουσιασε 15 ευαλωτες σωματικα και ψυχολογικα ομαδες με μετριους και ανετοιμους προπονητες εχασε το πλεονεκτημα εδρας πολυ φτηνα'', φίλε Ανώνυμε είναι ΥΠΕΡΒΟΛΗ τραβηγμένη από τα μαλλιά.

      77

      Διαγραφή
    5. Φιλε 77,εχεις δικιο οτι ειναι υπερβολικο,αλλα το γραφω γιατι τελικα αν το καλοσκεφτεις,ολοι δεν εκαναν κατι παραπανω απο αυτο που περιμενες,και κανουν τοσα χρονια,δηλαδη τιποτα [Εφες-Κιμκι-Μαλαγα-Καχα-Σιενα-Μακαμπι-Φενερ-Ζαλγκιρις ] και επεφταν απο τη μια γκελα στην αλλη.Ενω οι μεγαλοι,απο οτι φανηκε ηταν ευαλωτοι.Οι δε περισοτεροι κοουτς, 1 παιχνιδι διαχειριζοντουσαν σωστα,και 3 λαθος.Η Τσσκα εκτεθηκε 5-6 φορες μες τη χρονια αλλα εμεις χασαμε στο κρισιμο παιχνιδι.Και στο οακα,ματωσαμε απο πολλες ομαδες που μετα τρωγανε 30αρες αλλου.. Χρηστο εχεις δικιο,οτι δεν υπαρχουν μονο τα ακρα,,αλλα ο Αρτζι θα κριθει συνολικα,οπου οι επι μερους αστοχιες,σε ενδεχομενη αποτυχια στο πρωταθλημα,θα βγουν στην επιφανεια,ενω σε ενδεχομενη επιτυχια,εγω πχ θα ρουφηξω το αυγο μου και θα του βγαλω το καπελο,γιατι θα πω οτι ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος,και αφου εφερες πισω το πρωταθλημα,μαγκια σου κοουτς.Βασικα σε αυτην την περιπτωση για να παρει το πρωταθλημα θα σημαινει οτι εχει κανει την υπερβαση του απο τον παγκο,ενω αν το χασει θα σημαινει οτι,ουτε και στους τελικους εσπρωξε προπονητικα την ομαδα για να το σηκωσει.Γι αυτο λεω οτι,οκ μεχρι εδω,αλλα τωρα ειναι η στιγμη να βγει μπροστα ο προπονητης.Εαν θα ειναι σκασμενοι οι παικτες ,η δεν θα εχει ψηλο να βαλει, θα ειναι δικη του η ευθυνη γιατι αυτος δημιουργησε αυτες τις συνθηκες.Επιμενω να παω με Τσαρτσαρη η Ξανθοπουλο η Σκορδιλη,σημαινει οτι πιστευω οτι μπορω,Αν οχι,κακως επιμενω.Ο Ολυμπιακος παντως δεν ειναι τοσο ατρωτος.

      Διαγραφή
    6. Εκεί διαφωνούμε, στο οτι όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

      Εμένα δεν μου αρέσουν οι υπερβάσεις. Μου αρέσει η εκπλήρωση στόχων μέσα απο δουλειά και σχέδιο. Ούτε ηρωϊσμοί, ούτε γιουρούσια, ούτε καταθέσεις ψυχής και τέτοια όμορφα λογοτεχνικά σχήματα. Δουλειά και σχέδιο. Αυτά θέλω να δω απο τον Πεδουλάκη και σε αυτά μπορώ να τον κρίνω. Σε κάποια τα έχει πάει υπερ του δέοντος καλά, σε κάποια όχι και τόσο. Και αν παρατηρήσεις, σε όσα δεν έχει πάει καλά όλοι εντοπίζουμε το πρόβλημα στο βάθος του ρόστερ του. Φυσικά και εκείνος επέλεξε το ρόστερ του, φυσικά και είχε την ευκαιρία για διορθωτικές κινήσεις και εξίσου φυσικά κάποιες του βγήκαν και κάποιες όχι. Λογικό το βρίσκω. Τώρα που έχει έναν κορμό μπορούμε να δούμε τις επιλογές του το καλοκαίρι και να τον κρίνουμε απο πιο σωστή βάση.

      Φυσικά και ο Πεδουλάκης έχει κάνει και θα κάνει λάθη και αντίστοιχα θα του γίνει κριτική αν και πιστεύω πρώτος απ'όλους ο ίδιος ο Πεδουλάκης και ο κάθε Πεδουλάκης τα ξέρει και τα αναγνωρίζει, αυτά τα λέμε μεταξύ μας για να περνάει η ώρα, αλίμονο αν ένας προπονητής δεν βλέπει απο κοντά αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος εξ αποστάσεως. Αλλά δεν σημαίνει οτι όταν κάποιος κάνει λάθη πρέπει να τον φάμε ζωντανό. Ούτε οτι αν πάρει ένα πρωτάθλημα ή ενα ευρωπαϊκό είναι υπεράνω κριτικής.

      Δεύτερη χρονιά στον Πεδουλάκη ασχέτως τελικών. Δεύτερη χρονιά και στον Μπαρτζώκα, ακόμα κι αν χάσει με 30 πόντους σε κάθε παιχνίδι και σκούπα.

      Διαγραφή
  24. 15 Μαιου και ψαχνουμε για παιχτες.............παμε για 11ο ξενο την ιδια χρονια........ Που σε καταντησανε Παναθηναικε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτά που έκανε ο αργύρης φέτος δεν τα έχει κάνει ο ομπράντοβιτς(για την ακρίβεια δεν τα είχε φανταστεί) ούτε μια σεζόν στα τόσα χρόνια καριέρας.Ενας πραγματικός μάγος των πάγκων ο τέως playmaker που βάραγε τις βολές με το ένα χέρι.Νομίζω πως το βραβείο coach of the year πρέπει να του απονεμηθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

    Η ατυχία είναι που δεν μπόρεσε να έχει τους παιχταράδες Κάρι και Κατελίνας πριν τα ματς με την μπαρτσελόνα.Θα μιλάγαμε για στεγνή σκούπα και το πιο εύκολο f4 στην ιστορία μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα σε όλη την παρέα. Δεν μπόρεσα να συμμετέχω στη συζήτηση χθες αλλά διάβασα όλα τα σχόλια και την εξαιρετική ανάρτηση του Jim, βέβαια. Σχεδόν όλοι οι «θρύλοι» του blog, παρόντες. Σαν να υπήρχε ραντεβού ήταν η ανάρτηση ώστε να αποδοθεί το ετήσιο βραβείο του MVP στο Jimαρο. Το blog δεν το ήξερα και όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις το έμαθα από κάποιο φίλο. Στην αρχή διάβασα μερικές αναρτήσεις, μετά τα σχόλια, αργότερα άρχισα να ψάχνω τις παλαιότερες αναρτήσεις και κάποια στιγμή αποφάσισα να πάρω μέρος στις συζητήσεις (πρώτη φορά το κάνω σε blog ή site). Εκτός της γνώσης και του πάθους για το μπάσκετ που έχει ο Jim, η ιδιαιτερότητα του blog είναι και το εξαιρετικό επίπεδο των παιδιών που συμμετέχουν με τα σχόλιά τους. Όχι μόνο όσον αφορά τις μπασκετικές γνώσεις τους αλλά και της ποιότητας της επικοινωνίας που έχουν δημιουργήσει. Σε παλαιότερο post είχα πει ότι το blog έχει αύρα «Τρίποντου» με πιο εξελιγμένη μορφή και επειδή έζησα έντονα την εποχή του περιοδικού είναι ευχής έργο που υπάρχει το hoopfellas. Jim ευχαριστούμε, στηρίζουμε, συνέχισε.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειδα τον αγώνα παλι με περιεργια (μαζοχισμός)
    για μένα όλο το κλειδί ήταν απο την πλευρα του ΟΣΦΠ ήταν ο Σπανούλης ο οποίος στο 3ο δεκάλεπτο βάζει τα mid-range σουτάκια το ένα μετα το άλλο
    ο ΟΣΦΠ ανεβάζει αυτοπεποίθηση
    σφίγγει περισσότερο την αμυνά του και φτανει την ρεαλ
    απο την απέναντι πλευρά στη ρεαλ ο Carroll δεν βάζει στο 1ο ημιχρονο 3 τριποντα εντελώς μόνος του όπου αν έμπαιναν αυτά κακά τα ψέματα αντίο ζωή

    μου άρεσε πολυ η ζωνη του Λασο με τον Σλοτερ (μια μινι κόπια απο Πεδουλάκη)

    Ρε παιδιά οκ με τον Μπαρτζώκα ειδικά με την ΤΣΣΚΑ το είχε προετοιμάει το παιχνίδι πολύ καλά
    αλλά με την Ρεαλ τι φοβερό προπονητικό κόλπο έκανε
    έβγαλε το σπανούλη και έβαλε τον σκλουκα στο 2ο δεκάλεπτο

    Για μένα ξεγυμνώνοντας λίγο τον τελικό
    1ο Ρεαλ κάνει πλάκα
    2ο Εξω Σπανούλης που δεν καταλαβαίνει τι γίνεται μέσα Σλουκα(λιγότερο διεισδυτικός) και Κατσίβελης για να παίξει αμυνα στον Ρουντι
    3ο Ο Μπατζωκας δειχνει στο βιντεο στον Σπανουλη τι πρεπει να κάνει στην επίθεση και αυτός το κάνει
    ο Λασο προσπαθει να το γυρισει με την Ζωνη
    4ο ο ΟΣΦΠ έχει ψυχολογία και όλα πάνε καλά βάζει και το 3ποντο απο τα 9μέτρα ο Σπανούλης και Repeat

    SuperSportSpy

    *Σλουκυ Λουκ
    Μεγαλος Αρχηγος και Kill Bill
    Γίγαντας τσεπης
    Πεταχταρι και Elevator

    αχ και βαχ
    και τώρα απο δω και πέρα να δούμε τι θα τραβήξουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δυο λόγια και για την ανάρτηση και τα σχετικά σχόλια. Η ανάλυση του Jim είναι πολύ κοντά σ’ αυτά που πιστεύω κι εγώ. Το κυριότερο σημείο είναι η βελτίωση της ομαδικής λειτουργίας του ΟΣΦΠ στα δύο ματς (άλλη ομάδα βλέπαμε μέχρι σήμερα) αλλά και η ατομική βελτίωση κάποιων παικτών είτε σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (Λο, Σλούκας, Χάινς, Παπανικολάου) είτε κατά την διάρκεια της τρέχουσας περιόδου (Άντιτς, Περπέρογλου, Σερμαντίνι). Προσθέτοντας και τους Σπανούλη-Πρίντεζη που ήταν οι περσινοί πρωταγωνιστές έχουμε την εικόνα που παρακολουθήσαμε στο Λονδίνο. Όλες αυτές οι παράμετροι και κυρίως η πνευματική ετοιμότητα της ομάδας είναι έργο του Μπαρτζώκα. Ο κόουτς δεν διαχειρίστηκε την έτοιμη ομάδα του Ντούντα αφού χωρίς Μάντζαρη-Ντόρσι είχε να αντιμετωπίσει τις απώλειες των δύο σημαντικότερων παικτών όσον αφορά την αμυντική λειτουργία. Προφανώς, η ομάδα δεν είναι τέλεια ούτε θα πάρει το πρωτάθλημα περπατώντας. Έχει αδυναμίες στο ρόστερ που θα κληθεί να διορθώσει το καλοκαίρι έχοντας και τον βραχνά της ανανέωσης των συμβολαίων των Σπανούλη-Χάινς-Λο. Το repeat, όμως, δίνει την ευχέρεια για διαχείριση της κατάστασης με τους καλύτερους δυνατούς όρους αφού η προσέγγιση των παικτών (παλιών και καινούργιων) θα γίνει από διαφορετική αφετηρία. Αυτή του δις πρωταθλητή Ευρώπης. Τέλος, σχετικά με την ελληνική σχολή, το μπάσκετ που κερδίζει και όλα τα συναφή, είναι προφανές ότι οι Έλληνες προπονητές είναι top επιπέδου. Παρατηρώ, όμως, μια τάση να θεωρηθούμε οι κορυφαίοι της Ευρώπης και ότι όλοι οι άλλοι είναι μυρωδιάδες. Δεν είναι έτσι. Απλά πέρα από την αναμφίβολη τεχνογνωσία έχουμε εκμεταλλευτεί και άλλες παραμέτρους και συγκυρίες που αυτήν την εποχή μας ευνοούν και μας βγάζουν στον αφρό. Και μια ερώτηση :
    Ανεξάρτητα από την ικανότητα του Τρινκιερί, πώς γίνεται η Εθνική να μην έχει προπονητή από την ελληνική σχολή;

    Υ.Γ. Αλήθεια, όλοι οι Έλληνες προπονητές ανήκουν στην ελληνική σχολή; Νομίζω ότι κάποιοι εξαιρούνται.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κουφός μάλλον είναι μια ασφαλής εξαίρεση...

      Διαγραφή
    2. Όχι μόνο. Νομίζω και η περσινή εικόνα της Εθνικής με το Ζούρο (και όχι μόνο), τον βγάζει εκτός. Επίσης και ο Σφαιρόπουλος δεν έχω καταλάβει σε τί μπάσκετ πιστεύει.

      77

      Διαγραφή
    3. Ο Κολοσσός του Σφαιρόπουλου ήταν ελληνικότατος, ο Πανιώνιος νομίζω πως έχει συμμαζευτεί προς αυτή τη κατεύθυνση αλλά δεν είναι δική του ομάδα για να την αλλάξει ριζικά και άμεσα. Άν μείνει εκεί και του χρόνου, θα δούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα.

      Διαγραφή
    4. Πανάγο, σωστός αλλά με προβληματίζει ότι είναι κολλητός του Καζλάουσκας. Με καταλαβαίνεις, έτσι;

      77

      Διαγραφή
  29. Ωραίος Τζιμ.
    Κατ'αρχήν ένα μπραβο στον Ολυμπιακό και από μένα. Κατάπιε και ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ όντας αουτσαιντερ. Πολύ ωραία παιχνίδια γενικά από τα προημιτελικά.
    Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω νομίζω και γω πως ο Σλούκας έχει προβάδισμα πια στην επιλογή της Εθνικής. Είναι πολύ καλός οργανωτής, με καλό σουτ. Αν βελτιώσει λίγο και εκρηκτικότητα,άλμα θα γίνει πληρέστατος.
    Τραγικός ο Λασο στο κοουτσάρισμα του τελικού. Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί δεν χρησιμοποίησε ταυτόχρονα Γιουλ, Ρουντι, Ροντριγκεθ(παικτάρα) για περισσότερο χρόνο. Ξέχασε τον Μπεγκιτς πολύ ώρα στον πάγκο και επίσης ο Κάρολ γιατί έπαιξε τόσο πολύ;;
    Τον κατάπιε ο Μπαρτζώκας.. Τον οποιό ήθελα στον Άρη από εποχές Ολύμπιας.. Α ρε Δαμιανίδη που μας έφερνες κάτι Ντρουκερ και κλαίγαμε..
    Στο ΝΒΑ απ' ότι φαίνεται τέλος οι Νικς νωρίς νωρίς πάλι.. Και το Μαιαμι έχει Wade τραυματία. Γενικά πολλοί τραυματισμοί φέτος των πρώτων ονομάτων και αποκτά ενδιαφέρον το πρωτάθλημα . Για να δούμε λοιπόν

    vamos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άσχετο με όλα. Αν και είμαι αναγνώστης και σπανίως σχολιαστής, κυρίως γιατί αισθάνομαι "λίγος" για το δεύτερο και αφού δώσω τα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πανάξια επιτυχία και ευχηθώ του χρόνου και στα δικά μας οι πράσινοι, θέλω με το τέλος της ευρωπαικής σεζόν να ευχαριστήσω τον Τζιμ και τους σχολιαστές του μπλογκ, γιατί μια τυχαία αναζήτηση που με οδήγησε εδώ ήταν η σπίθα που μου ξανάαναψε την αρρώστια με το αγαπημένο μου άθλημα. Είναι σαν να είσαι με την πρώτη αγάπη σου που μετά από τα διάφορα ξενερώματα βρίσκεστε αραιά και που για κανά γρήγορο μέχρι που,με την βοήθεια των φίλων σου ανακαλύπτεις ότι παραμένει ο έρωτας της ζωής σου και, ώριμος πια, είσαι έτοιμος να τον απολαύσεις. Αθελά σας, υπήρξατε "προξενήτριες" και σας ευχαριστώ. Καλά πλει οφ!

    Edwood

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φίλε Εντγουντ, μία από τα ίδια κι εγώ, αν δεν είχα εδώ να διαβαζω και που και που να γράφω, θα το είχα παρατήσει το σπορ...

      Διαγραφή
    2. Kai egw mazi sassssssss ! Trela auto to site kai ola ta comments twn paidiwn edw pera !

      MANOS

      Διαγραφή
  31. Για τον Ολυμπιακό δεν έχω άλλα να πω.

    Θέλω ΚΑΙ εγώ να σε ευχαριστήσω jim για το θαυμάσιό σου blog και την εκπληκτική, με τόσο μεράκι, δουλειά που κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Γεια σου Τζίμαρε, ΟΑΣΗ των μπασκετικών και σε όλη την παλιοπαρέα.
    Αν και Ολυμπιακός είμαι στεναχωρημένος, γιατι ο τελικός θα μπορούσε άνετα να είναι ΟΣΦΠ-ΠΑΟ!
    Το credit κατά τη γνώμη μου πάει πρώτα από όλους στον Mr B (από το Bartzokas) που διαχειρίστηκε μία ομάδα με απαιτήσεις, με φιλοδοξίες που μετά τη φυγή του Ντόρσευ και τον ερχομό του άνευρου Πάουελ αναγκάστηκε να ρίξει μεγάλη βάση στην περιφερειακή άμυνα και πάνω που πας να ρολλάρεις, χάνεις τον κινητήριο μοχλό που λέγεται Μάτζαρης και φτου απο την αρχή... Και κάπου εκεί χάνει τον τελικό κυπέλλου, και ο Σπαν μοιάζει ντεφορμέ και χαλασμένος, κι ο Πέρο ρίχνει τα βαλκανικά του γαλλικά και μοιάζει να έχει χάσει τον έλεγχο, αλλά αυτός κρατάει ακόμη, και τους πείθει να συνεχίσουνε με τον τρόπο του και τελικά κάνει ένα ονειρεμένο f4 και παίρνει την κούπα και τώρα ΟΛΟΙ (και μέσα σε αυτούς κι εγώ) ΤΟΥΜΠΕΚΙ, γιατί ο άνθρωπος είναι γνήσιος μπασκετικός.
    Και έτσι πάμε με Mr B vs RG στο ελληνικό πρωτάθλημα! Και ελπίζουμε να δούμε ακόμη τουλάχιστον 5 ματσάρες!
    Αν έβαζες συνδρομη στο μπλογκ Τζιμ δε θα σε κατηγορούσα με τίποτα!
    ΥΓ: Ξέρει κανείς γιατί ο Πέρκινς έχει βγει τελειώς εκτός ομάδας; Είναι σε τόσο κακή κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Jim, korifaios kai se euxarisoume polu opws kai stous allous sxoliastes sto blog. Blepw basket apo epoxi prin Gali ston Ari, kai xairomai tin poiotita twn sxoliwn edw. Exw na kanw ena mono sxolio , ta alla paidia ta eipan ola.
    Nomizw einai i prwti fora isws stin Ellada se opoiodipot athlima pou fainetai epitelous mia xrisi fournia newn pou eixe sarwsei ta panta (90rides ota itan stin ethniki newn), na kanoun capitalise autou kai na mpainoun mprosta sta 23-24 tous. Sinithws auta ta fovera talenta kaigontai amesws meta ta 21-22 eite me gomenes etc, eite yiati den pairnoun eukairies. Edw nomizw to elliniko bbasket xrwstaei ston Ivkovic ena megalo euxaristw pou tous empisteutike kai tous ebgale mprosta perisi. Me apotelemsa lew egw na blepoun tous Pap, Slouka, Mantzari Katsiveli kai oi alloi mikroi sinomilikoi tous(Yiankovic, Papas)na pairnoun Euroleagues kai na blepoun mprosta tous ton idio dromo (an exoun mialo, tha deixei).To mono pou prosaptw ston Pao kai ston Pedoulaki einai oti o PAO amelise na stelexwsei tin prwti omada tis Eurwpis me neous ellines, kai na dwsei lige sperisoteres se autous pou dialexe (kuriws Gianopoulo kai Xanthopoulo - o Xantho oxi kai neos). Kali sinexeia se olous, Jim gera eimaste edw pareoula.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γενιά του 90 είναι χρυσή θα έχει ίσως τους πρώτους εκπροσώπους που θα καθιερωθούν στο ΝΒΑ.

      Τώρα το θέμα του αν αμέλησε ο Πεδουλάκης ή ο οποιοσδήποτε τους παίχτες του νομίζω είναι άτοπο.

      Τώρα δε που και τα μπάτζετ έχουν πέσει δραματικά αλλά και τα παιχνίδια έχουν αυξηθεί τόσο ο κάθε παίχτης που προσπαθεί θα πάρει τις ευκαιρίες που του αναλογούν. Παλαιότερα με τα τεράστια μπάτζετ ναι ο πιτσιρικάς δύσκολα έβρισκε χώρο και χρόνο.

      Συνήθως το αν θα παίξει ένας παίχτης ή όχι είναι σταδιακό. Ξεκινάει από την προπόνηση, στη συνέχεια στην Α1 και στο κύπελλο και τέλος μπαίνεις για 2λεπτα στην Euroleague που σταδιακά αυξάνονται. Βήμα-βήμα πάει.

      Οι παίχτες που αξίζουν να παίξουν Euroleague τους βλέπεις στην Α1 να είναι dominant (Σλούκας (Άρης), Βουγιούκας(Πανελλήνιος), Καϊμακόγλου(Μαρούσι), Παπανικολάου, Lucas κλπ) αν για διαφόρους λόγους δεν είσαι έστω και στην Α1 dominant τότε δεν έχεις ελπίδα στη Euroleague.

      Οπότε το ότι δεν εμπιστεύεται ο Πεδουλάκης ή ο κάθε Χ προπονητής τους παίχτες του ούτε στην Α1 σημαίνει ότι κάτι βλέπει στις προπονήσεις (ή δεν βλέπει).

      Κι εγώ, όπως όλοι μας θα θέλαμε περισσότερο και αξιόπιστο ελληνικό στοιχείο στην ομάδα αλλά τι να κάνουμε είχαμε προβλήματα που έχουν, πλέον, χιλιοειπωθεί. Για αυτό το φετινό καλοκαίρι είναι πιο κομβικό από το προηγούμενο και φέτος θα δούμε ποιους πραγματικά στόχους θέτει η διοίκηση πρωτίστως και δευτερευόντως το τεχνικό επιτελείο. Το μόνο θετικό είναι η σχετική ενεργοποίηση του Γιαννόπουλου που παίζει 20λεπτα χωρίς όμως να είναι dominant.

      Διαγραφή
    2. στο τελευταιο παιχνιδι δεν επαιξε ο Γιαννοπουλος,ελπιζω να ναι ο τραυματισμος του λιγο πριν τον αγωνα με Πατρα(γραφτηκε).Αν τον καψει και αυτον τοτε τι να πω για τον Αρτζι.

      Διαγραφή
  34. Γειά σας ρε παιδιά! Αφού τελείωσαν όλα καλά και τα γούρια μπήκαν στο συρτάρι ξαναγράφω, μόνο και μόνο για να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου για αυτή την ομάδα με 5-10 ανθρώπους που μπορούν να με καταλάβουν καλυτερα, το παρεάκι του hoopfellas δηλαδή.

    Ομάδα που δε σταματάει να εκπλήσσει όλους (πόσο μας είχε προιδεάσει αυτή η ομάδα για τέτοια κυριαρχία στο Φ4 με τα σκαμπανεβάσματά της;) εκτός από τους ίδιους τους συντελεστές της, προπονητικό επιτελείο και παίκτες (και τις προεδράρες) των οποίων η σιγουριά, φυσική ρώμη, συνοχή και μαχητικότητα καταβάλουν κάθε αντίπαλο.

    Τεχνικοί σχολιασμοί κλπ εκ μέρους μου αστείο να γίνουν, το κάνουν άλλοι πολύ καλύτερα.

    Πάμε για ωραίους τελικούς με τον Αργύρη να ετοιμάζεται να βάλει δύσκολα στο Μπαρτζώκα. Σύγκρουση κορυφαίων εκπροσώπων της "ελληνικής σχολής", αίμα και άμμος με πολλή φαιά ουσία όταν το παιχνίδι βρίσκεται επί ξυρού ακμής (τι γράφω το άτομο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρα στη παρέα του Hoopfellas! O Jim για μια ακόμη φορά τα έγραψε ολα με το ν και με το σ. Τι άλλο να πούμε για την ομάδα του Ολυμπιακού? Μίλησαν στο παρκέ! Αν έλλειπαν και οι φανφάρες του Ιωάννου... ψάχνουν να που την ατάκα που θα μείνει στην ιστορία. Πάμε τώρα για τελικούς, που πιστεύω ότι θα είναι η απόδειξη ότι το Ελληνικό μπάσκετ είναι ο βασιλιάς της Ευρώπης. Ψυχραιμία από όλους μας και ας κερδίσει ο καλύτερος. Ας δούμε μια σειρά αγώνων δίχως τις γνωστές καφρίλες...που στο τέλος αφήνουν μια πίκρα στους νικητές. Σίγουρα οι δυο ομάδες αυτές αξίζουν καλύτερους οπαδούς.

    ΥΓ: Άσχετο αλλά από περιέργεια...Θα παίξει κανείς από την παρέα μπασκετακι στο τουρνουά του ΔΑΙΣ την ερχόμενη εβδομάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπααααα, στο τουρνουά του Νικηφόρου στο Χαιδάρι και αυτό για λίγο. Έφαγα πάγκο και έφυγα σα το Γκάλη...χαχαχα!

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχα... αφού έφυγες σαν τον Γκάλη σου αξίζει και μια παρόμοια εκδήλωση στο Παπαστράτειο!!!

      Διαγραφή
    3. Nαι, αμέ! Να κρεμάσουν και τη φανέλα μου στην οροφή! Abalos θα γράφει...: )

      Διαγραφή
  36. ΚΑΙ ΤΩΡΑ παμε στο ελληνικο πρωταθλημα οπου θα γινει ο πανικος!!! πλεον ο γαυρος δν ειναι η ηττοπαθεις ομαδα που της εκανε πλακα ο μπατιστ με τον διαμαντιδη... εχει μεταλο και πολυ πιο δεμενη ομαδα... επιθετικα ειδικα φαινεται να ειναι πολυ πιο ολοκληρωμενος σαν ομαδα. Αυτη την στιγμη ο παο μονο αμυνα μπορει να παιξει και στην επιθεση οτι κατσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΖΙΜ ΑΝ Ο ΠΑΟ ΠΑΡΕΙ ΓΟΥΙΝ NOMIZΩ ΘΑ Σ ΒΑΛΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ... ΑΗΑΗΑΗΗΑΗΑ τι λες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Jim o dorsey apo oti vlepw sta statistika tou kanei tromera match...exo na kano 2 erotiseis: -pos ginetai na exei veltiothei toso ston epithetiko tomea(anaferomai sta pososta tou sta dipoda)? -pisteveis pos tha tairiaze ston panathinaiko i tha upirxe provlima me ton lasme oson afora tous xronous pou tha pernoun? Zip13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. jim καλησπερα....πως βλεπεις αποψε δυαδα καντου-οκλαχομα?με χαντικαπ 3,5 στο αχωνευτο μεμφις και 4,5 στη σασαρι....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @jim
    τζιμακο καλημρα,πολυ ωραιο κειμενο οπως συνηθως,ομως μια ενσταση
    πολυ σωστα λες οτι ο μπαρτζωκας που οι περισσοτεροι πιστευαμε οπως και εσυ νομιζω,μας εκλεισε τα στοματα για τις κριτικες που του καναμε στα μεσα της σεζον.
    ομως δεν συμφωνω.και εννοω οτι στο φ4 η ομαδα αλλαξε πολυ τις λογικες της αναλογικα με τη σεζον και αλλαξε και αρκετα plays σε αμυνα και επιθεση,πραγμα που λεγαμε ολη τη σεζον.επισης επιτελους εφευγε η μπαλα(με εξαιρεση λιγα διαστηματα) γρηγορα απο τα χερια του σπανουλη,πραγμα που αρκετοι απο δω γκαριζαμε οτι επρεπε να γινει ολη τη σεζον.
    και το βασικοτερο επειδη δεν ξεχνω με τιποτα...οταν χτυπησε ο μαντζαρης ησουν ο πρωτος που ελεγες οτι δεν επρεπε να παρει παικτη αλλα να στηριξει κατσιβελη.
    αρα δεν βουλωσε στοματα απλα εκανε αυτα που επρεπε και δικαιωθηκε και αυτος αλλα και ολοι που ασκησαμε κριτικη.
    γιατι ηταν κριτικη πιστευω δημιουργικη και οχι βαβουρα.
    η μαγκια του ειναι οτι καταλαβε καποια πραγματα και δεν ειναι κολλημενος.
    gskordak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό θέλω να πω. Η κριτική που του ασκήθηκε ήταν 100% δίκαιη, δε το συζητώ. Σίγουρα ανέβηκε πλέον το status του αλλά προσωπικά φίλε θέλω να δω πολλά πράγματα ακόμα και κυρίως συνέχεια. Το "βούλωσε στόματα" πάει στο ότι έδωσε μια δυνατή απάντηση. Η κουβέντα συνεχίζεται.

      Διαγραφή
    2. βασικα νομιζω οτι παει σε αυτους που δεν τον πιστευαν απο την αρχη που τον εφεραν τα αδερφια.
      ομως μαζι με πεδουλακη θεωρω οτι ειναι στην 5αδα στην ευρωπη αυτη τη στιγμη με τα οσα ειδαμε αυτη τη χρονια και ασε τους πρασινους να τον κραζουνε τον rg.δεν ξερουν τι βλεπουν.
      gskordak

      Διαγραφή
    3. Ο Μπαρτζό δεν μας έχει δόσει δείγματα ότι μπορεί να φτιάξει ομάδα. Του χρόνου θα κριθεί κατά την γνώμη μου πιο σωστά. Συμφωνώ με jim. Jim έχει κάτι συγκεκριμένο για το καλοκαίρι και λες ότι έχουμε πολλά να συζητάμε; Ξέρεις κάτι που δεν το μοιράζεσαι μαζί μας; Εφόσον ξέρεις.. είμαστε τάφοι!

      Διαγραφή
    4. * Ο Μπαρτζό δεν μας έχει δώσει δείγματα ακόμα ότι μπορεί να φτιάξει μια ομάδα επιπέδου euroleague.

      Διαγραφή
    5. @taagor
      Δεν τον προσελαβε ο Οσφπ τον Μπαρτζωκα για να φτιαξει ομαδα. Δεν θελουμε ουτε χρειαζεται να φτιαξει. Ομαδα υπαρχει ετοιμη απο τον Ιβκοβιτς,τον πρωτομαστορα του ειδους.Αυτο που θελουμε ειναι να συνεχισει να κανει ο.τι ηδη εκανε επιτυχημενα. Να διαχειριζεται σωστα την ομαδα και να την εχει ετοιμη στο ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ και στο μεγαλυτερο βαθμο,σωματικα,τακτικα και πνευματικα.

      Διαγραφή
    6. Δεν διαφωνώ καθόλου. Ούτε ισχυρίστηκε το αντίθετο. Και ο Γιαννάκης συμμαζέψει αρκετούς παίχτες. Δεν είναι μόνο έργο ιβκοβιτς.

      Διαγραφή
  41. Η Ευρωλιγκα τελειωσε Τζιμ και το ταξιδι μαζι σου ηταν φανταστικο! Ολη την χρονια συντονισμενος με σπουδαιες αναλυσεις μας κανεις να κολλαμε με τις ωρες στο μπλογκ σου. Ελπιζω του χρονου με υγεια να εχουμε ακομα καλυτερη διοργανωση!ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ!!!
    Σταθης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στάθη να'σαι καλά, εγώ ευχαριστώ φίλε για τη συμμετοχή σου..

      Διαγραφή
  42. Jim αν μπορείς ανέβασε ακόμα και σήμερα την ανάρτηση για τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκου....ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ...Και θα ήθελα και την άποψή σου για τα 4 hot του Ολυμπιακού (Σπανούλης, Χάινς, Λο, Παπανικολάου)..Βλέπεις και τους 4 να μένουν...??? Προσωπική μου άποψη: Σχεδόν ακατόρθωτο να μείνουν και οι 4 καθώς τότε μιλάμε για γερή αύξηση του μπάτζετ, πράγμα που δεν νομίζω πως είναι προτεραιότητα των Αγγελόπουλων..

    ΥΓ: Δίνεις σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί ομάδα από NBA να δώσει 1 εκ. Ευρώ για το buy - out του Παπανικολάου φέτος??

    ΥΓ1: Το πρότζεκτ του Χρυσικόπουλου έχει ήδη καεί ή πιστεύεις ότι έχει ακόμα μια ευκαιρία να εξελιχθεί??

    ΥΓ2: Ο Διαμαντίδης έχει ανανεώσει ήδη όπως ακουγόταν κατά την διάρκεια της σειράς με την Μπάρτσα ή όχι ακόμα?? (Τρέμω τους Αγγελόπουλους που καιροφυλακτούν για κάτι τέτοια...ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ)
    coolxaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ειχαν κανει πριν ληξει το συμβολαιο του Σπαν οι καθως πρεπει κυριοι.Με τον ΔΔ δεν θα τολμουσαν ποτε.

      Διαγραφή
    2. Αφού ο διαμαντίδης θα σταματήσει το καλοκαίρι όπως και να΄χει.Με μπίδη στη θέση του, ο παο θα μπορέσει να βλέπει προς ευρωκούπα.Με ΔΔ θα έχει μια απο τα φετινά στην καλύτερη των περιπτώσεων(αποκλεισμός απο play off το πολύ και σκούπα στο πρωτάθλημα)

      Διαγραφή
    3. Αν φτάσει φέτος τελικό στο πρωτάθλημα.Μάλλον σκούπα απο τον πανιώνιο εννοεί ο φίλος

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    5. Κάτι ακόμα Jim και ελπίζω να μη βαραίσεις...Παίχτης Ταταρούνης που αξίζει να ασχοληθείς υπάρχει η κατάφερε μια για πάντα να κάψει το project του με τις μαλακίες που έκανε??

      Διαγραφή
    6. Που τον θυμηθηκες ρε φιλε?! Β εθνικη νοτου επαιζε νηαρ ηστ φετος σε μετρια σεζον και παλιοτερα ιωνικο νφ Γ εθνικη. Αυτο θα ειναι κ το ταβανι του νομιζω απο εδω κ περα.

      Διαγραφή
  43. jim καλησπερα....πως βλεπεις αποψε δυαδα καντου-οκλαχομα?με χαντικαπ 3,5 στο αχωνευτο μεμφις και 4,5 στη σασαρι....stonerook

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το καλοκαίρι αναμένεται καυτό αφού αρκετές top ομάδες της Euroleague θα αλλάξουν ριζικά τα ρόστερ τους. Προγνωστικά αν και πρόωρα :
    1. Η ΤΣΣΚΑ αναμένω να πάρει σκούπα και κρατώντας τον Μεσίνα να αλλάξει τελείως προσανατολισμό. Μόνους σίγουρους θεωρώ τους Μίτσοβ, Κριάπα, Κάουν, Γουΐμς. Τεόντοσιτς, Κρίστιτς, Έρτσεγκ, Τζάκσον προβλέπω ότι θα μείνουν ελεύθεροι.
    2. Η Ρεάλ θα κάνει μια-δυο μικροαλλαγές (ήδη στην ACB έχει τον Ντάρντεν) αλλά το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Λάσο. Αν χάσει το πρωτάθλημα τότε σίγουρα φεύγει. Αν το κερδίσει ίσως πάρει μια ακόμη ευκαιρία. Αλλιώς, ο Ζοτς είναι το φαβορί.
    3. Η Μπάρτσα θα κάνει σίγουρα αλλαγές αφού δεν θα έχει Μάικλ, ο Ναβάρο με τα γνωστά προβλήματα και 1 χρόνο στην πλάτη και ο Σάρας μάλλον σταματάει. Νομίζω ότι θα κρατήσουν τον Πασκουάλ για μια ακόμη ευκαιρία. Παρουσιάζει ενδιαφέρον ο τρόπος που θα πλαισιώσουν τον Τόμιτς και τον Λόρμπεκ (μεγάλη φετινή απογοήτευση).
    4. Ο ΟΣΦΠ είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι λόγω της λήξης 3 σημαντικών συμβολαίων. Αν δεν κρατήσει και τους τρεις θα πρέπει να βγει στην αγορά και κάποιες επιπλέον αλλαγές θα τις κάνει. Π.χ. Πάουελ, Πέρκινς, Γκετσεβίτσιους και μάλλον Άντιτς out.
    5. Ο ΠΑΟ αν κρατήσει τους 8 του τωρινού rotation, ψάχνει τουλάχιστον 4 επιπέδου Euroleague και 1-2 συμπληρωματικούς. Άρα πάλι αλλάζει αρκετά (4/12) και ελπίζω στην παραμονή του Άρτζι αν και η εξέλιξη των play-off θα επηρεάσουν τον ΔΓ.
    6. Η Μακάμπι είναι ένα αίνιγμα. Κανείς δεν ξέρει αν θα προσπαθήσει να ανεβάσει το επίπεδο του ρόστερ ή αν συνεχίσει στη φετινή λογική όπου τα play-off είναι το ταβάνι της. Αν επιλέξει το πρώτο θα έχει και αυτή πολλές αλλαγές με τον Μπλατ στον πάγκο, εκτός απροόπτου.
    7. Η Κάχα με τον επιτυχημένο Τάμπακ θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με φέτος εκτός και αν πάρει τη διοργάνωση του F4 του 2014. Αν συμβεί αυτό ο πρόεδρος θα φορτσάρει ώστε η ομάδα να είναι εκεί.
    8. Η Εφές μυστήριο. Πιο πιθανή μου μοιάζει η παραμονή του Μαχμούντι και μερικές αλλαγές στο ρόστερ ώστε να γίνει πιο σκληρή και πιο ανταγωνιστική. Βλέπω out τους Μπάρατς, Βούγιασιτς, ίσως Σαβάνονβιτς, Μπατίστα και μάλλον Tουντσερί. Εκτός και γίνει κανένα μπαμ με Ζοτς, που δεν το πολυβλέπω.
    9. Η Φενέρ με Ντούντα πάει για γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Άρα οι αλλαγές και πολλές και ηχηρές. Αν πάει ο Ντούντα βλέπω Κρίστιτς σίγουρα. Σίγουροι εν υπάρχουν αφού ο σοφός θα τα αξιολογήσει όλα από μηδενική βάση. Πάντως, Μπατίστ, Σάτο, Άντερσεν είναι σίγουρα out.
    10. Η Χίμκι και η Ζαλγκίρις, εξαρτώνται από τα οικονομικά τους. Αν πάνε σε λογικές ξεπουλήματος τότε έχουν παίκτες που είναι ικανοί να αλλάξουν τις ισορροπίες στη λίγκα. Για παράδειγμα Πλάνινιτς, Κόπονεν, Μόνια, Φριτζόν, Λόντσαρ, Ντέιβις, Ογκουστίν, Ρίβερς και Λαφαγιέτ, Πόποβιτς, Γιανκούνας, Καουκένας.
    11. Η Σιένα νομίζω θα συνεχίσει στο ίδιο φετινό μοτίβο με μικρές προσαρμογές στηρίζοντας το ιδιαίτερο μπάσκετ που λανσάρει. Ήδη έχει τον Κρίστμας και αναμένω ενίσχυση στη φτωχή front line.
    12. Οι γερμανικές ομάδες αναμένονται αισθητά καλύτερες κάτι που χρειάζεται η λίγκα. Φέτος έδειξαν αξιοπρόσεκτη πρόοδο και ήταν ανταγωνιστικές.
    13. Μιλάνο. Τεράστιο ερωτηματικό. Εξαρτάται από τον κόουτς. Δεν βλέπω τα δύο ελληνόπουλα (και όχι μόνο) να μένουν, οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε. Λέτε ο Σκαριόλο να πάρει το σκουντέτο και να τον κρατήσουν;
    14. Αξίζει να δούμε και τις νέες ομάδες (εκτός της Κούμπαν) και αν αυτές μπορούν να παίξουν ρόλο στην εξέλιξη της επόμενη χρονιάς.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε 77,τα έγραψες όλα.Θα υπάρχει ριζικό λίφτινγκ το φετινό καλοκαίρι και θα έχουν μεγάλη ζήτηση παίχτες με ενέργεια και γρήγορα πόδια.Παίχτες τύπου Τεόντοσιτς θα έχουν θέμα στην εύρεση ομάδας.
      Μόνη μου ένσταση το τί θα γίνει με τα οικονομικά της Σιένα.Αντιμετωπίζουν τρομερά οικονομικά προβλήματα και ίσως πολλά αλλάξουν την ερχόμενη σεζόν στην Τοσκάνη.Λέγεται πως η βασική χορηγός της ομάδας θα την παρατήσει την επόμενη σεζόν.Ο Μινούτσι αντιμετωπίζει θέματα με την δικαιοσύνη(φοροδιαφυγή)και πριν λίγους μήνες παραιτήθηκε από την θέση του.Σε αυτό το ενδεχόμενο το καλοκαίρι θα γίνει μάχη για τον Μος(νομίζω λήγει το συμβόλαιό του).
      Λογικά η Χίμκι θα χάσει πολλούς παίχτες μιας και το μπάτζετ θα είναι τεράστιο για μία ομάδα eurocup(από την νέα σεζόν)άρα παίχτες τύπου Ντέιβς θα αποχωρήσουν.Οι Ρώσοι και ο Πλάνινιτς λογικά θα παραμείνουν.Έχει δέσει με την ομάδα ο Κροάτης.
      Σημαντικό ρόλο θα παίξει και το που θα γίνει το νέο final 4.Αν πάει στην Βιτόρια,προβλέπω τρελό μπάσιμο στην αγορά από τον Κερεχέτα που θέλει να δει την ομάδα του στην κορυφή μετά τις αποτυχίες των ομαδάρων που είχε φτιάξει από το 2006-09.
      Για τον οσφπ,με αυτά που ακούω από τους Αγγελόπουλους(ότι θα ακολουθήσουν την ίδια οικονομική πολιτική) λογικά θα χάσουν τον Χάινς και θα τα δώσουν όλα για τον Σπανούλη(που μπορεί να αποχωρήσει και αυτός).Το θέμα είναι τί θα γίνει με τον Λο που με τέτοιες ματσάρες που έκανε θα ζητήσει πολλά.Λογικά ο Άντις θα μείνει.
      Για τον παο τα πράγματα είναι εύκολα,αρκεί όπως σωστά λες,να μην αλλάξουν τα δεδομένα με Πεδουλάκη σε πιθανή αποτυχία του στο πρωτάθλημα.Αποκτάς 2-3 Έλληνες (Φώτσης,Γιάνκοβιτς,Παππάς ή Ζήσης με προτίμησή μου στον 1ο),1 καλό 2αρι και ένα 5αρι και παλευείς να κρατήσεις τον Λάσμε και μετέπειτα τον Μασιούλις.
      Η Μπάρτσα πιστεύω θα αλλάξει και αυτή αρκετά.Δεν ξέρω αν ο Λόρμπεκ παραμείνει το καλοκαίρι.Έχει συμβόλαιο αλλά δεν είναι στα καλύτερά του και οι σχέσεις του με τον Πασκουάλ δεν είναι και οι καλύτερες.Πιστεύω πως θα έχει ενεργό ρόλο ο Αμπρίνες και θα υπάρξει και απόκτηση γρήγορων και κυρίως νέων παιχτών μιας και οι Καταλανοί ήταν ίσως μία από τις πιο αργές και πιο γηρασμένες ομάδες της διοργάνωσης.
      Η Ρεαλ ό,τι και να κάνει θα έχει την ίδια μοίρα με φέτος,έχοντας τον Λάσο για κόουτς.
      Η Μακάμπι θα κινηθεί στο ίδιο μοντέλο με φέτος.Διάβαζα πως στόχος της είναι η απόκτηση του Ζήση,Tάιους και Χαλπερίν και η προσπάθεία της να αποκτήσει πρώην της παίχτες όπως Φάρμαρ(δύσκολο),Πάργκο και Χέντριξ.

      Διαγραφή
    2. Zelico, η Χίμικι Eurocup του χρόνου; Νόμιζα ότι είχε εγγυημένο συμβόλαιο. Αν παίζει Eurocup, δεν πρόκειται να μείνει κανείς από τους καλούς της παίκτες. Αν η Μακάμπι κινηθεί για αυτούς που γράφεις τότε πάει να αλλάξει επίπεδο. Για τη Σιένα έχεις δίκιο. Έχει πολλά προβλήματα μπροστά της και δεν ξέρουμε πώς θα παρουσιαστεί. Στον Ολυμπιακό είναι αίνιγμα ο τρόπος που θα προσεγγίσουν την κατάσταση οι Αγγελόπουλοι. Και μένα μου φαίνεται δύσκολο να μείνουν και οι 3. Δηλ. αν ο Σπανούλης θέλει τα ίδια λεφτά (2,4), ο Χάινς δεν πέφτει κάτω από 1 και ο Λο άλλα τόσα τότε το πράγμα ξεφεύγει. Για τον Άντιτς νομίζω θα πάιξει ο ρόλο η συνολική φετινή του παρουσία μέσα και έξω από το γήπεδο. Μην κοιτάς μόνο το F4, ήταν εξαίρεση για τον Σκοπιανό. Γενικά το καλοκαίρι θα έχει ζουμί. Για σκέψου να βγουν στην αγορά και να είναι διαθέσιμοι όλοι αυτοί οι παίκτες. Θα γίνει πανικός.

      77

      Διαγραφή
    3. Η Χίμκι ήταν περσινή νικήτρια του eurocup,άρα του χρόνου(αν δεν κάνω λάθος) δεν θα είναι ευρωλίγκα δυστυχώς.Την θέση της θα την πάρει η Κούμπαν.Για τον οσφπ,προσπαθώ να τα δω αντικειμενικά αν και παναθηναικός.Δεν γίνεται όντως οι Λο,Χάινς να μην ζητήσουν αύξηση τουλάχιστον 600χιλ ευρώ(τώρα παίρνουν 200χιλ έκαστος).Ο Σπανούλης ξεκινά λένε από 3 εκ.Άντε να δεχτώ ότι θα μείνει με τα ίδια χρήματα που παίρνει φέτος.Πώς θα κρατήσουν οι Αγγελόπουλοι τους 2 αμερικάνους αν χρειάζεται να αυξήσουν το μπάτζετ 1,2 εκ ευρώ?Πώς θα κάνουν μεταγραφές και πόσα θα δώσουν στους παίχτες που θα έρθουν??Προβλέπω λοιπόν να τα δίνουν όλα για τον Σπανούλη και να ρισκάρουν να χάσουν έναν ή και τους 2 Αμερικάνους.
      Όντως φίλε,πανικός θα γίνει φέτος.Τρομερό καλοκαίρι έρχεται και δεν μπορώ να περιμένω γι'αυτό..

      Διαγραφή
    4. Αν οι τρεις του Ολυμπιακού ζητήσουν αυτά που λες, η αύξηση στο μπάτζετ δεν είναι 1,2 αλλά πάνω από 2 συμπεριλαμβανομένων και των φόρων. Για να πάρει 3εκ.ο Σπανούλης τότε το κόστος της ΚΑΕ θα ανέβει στα 5,5εκ. περίπου ενώ φέτος τα αντίστοιχα ποσά ήταν 2,4εκ. και 4,4ςκ.. Άρα αύξηση 1,1 μόνο για το Σπανούλη. Για τους άλλους δύο αν θέλουν +600χιλ. έκαστος τότε το ετήσιο κόστος της ΚΑΕ αυξάνεται κατά 2 εκ. περίπου. Επομένως, τα λεφτά είναι πάρα πολλά.

      77

      Διαγραφή
    5. Γειά σας παίδες! Με αφορμή τα μεταγραφικά σενάρια και ειδικά αυτά που αφορούν τον Ολυμπιακό θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:

      O Χάινς είμαι σίγουρος πως κατανοεί πως αυτά που κάνει στον Ολυμπιακό τα κάνει μέσα από αυτόν και όχι πάνω από αυτόν. Μπορεί κάποιοι επιπόλαιοι να του προσφέρουν και ένα μύριο ακόμα (δεν αξίζει τόσα λεφτά ο Χάινς τον οποίο λατρεύω ως παίκτη και θέλω να τον υιοθετήσω), δε το αποκλείω, αλλά πιστεύω πως αν έρθει προσφορά από τον Ολυμπιακό ακόμα και 30% κάτω από το μύριο που ακούγεται θα μείνει, ειδικά αν το συμβόλαιο είναι μεγάλης διάρκειας.

      Ο Λο είναι ο πιο επίφοβος διότι μπορεί να σταθεί και να κάνει τη διαφορά σε πολλές κορυφαίες ομάδες αυτόνομα μετά από αυτό το 18μηνο "μαθητείας" σε κορυφαίο επίπεδο Ευρωλίγκας. Πραγματικά πολύ καλό γκαρντ...Ο ίδιος δήλωσε ξεκάθαρα πως θέλει να μείνει με τη προυπόθεση πως ο κορμός θα παραμείνει, οπότε ίσως κάνει και αυτός κάποιο σκόντο. Δε φεύγεις εύκολα για εκατό χιλιάρικα από μια ομάδα με την οποία έχεις αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης, πόσω μάλλον δις...το ίδιο ισχύει φυσικά για όλους, όχι μόνο για τον Λο.

      Ο Άντιτς είναι "κόλλα" στην ομάδα, σε παρκέ και αποδυτήρια και πρέπει να μείνει (και έχει καλές πιθανότητες να μείνει υποθέτω).

      Διαγραφή
    6. φίλε Πανάγο,συμφωνώ με τα όσα λες για τον Άντις.Έχει δέσει με τον οσφπ και επομένως το πιθανότερο είναι να μείνει.Τώρα για αυτά που αναφέρεις,και εγώ συμφωνώ πως αν οι Χάινς-Λο είναι να επιλέξουν μεταξύ του οσφπ και μίας ομάδας που είναι ανταγωνιστική στην Ευρωλίγκα αλλά δεν τους παρέχει το επιπλέον κίνητρο για μία πιθανή μετακόμιση,τότε σίγουρα θα επιλέξουν τον οσφπ έστω και με λιγότερα λεφτά.
      Τί γίνεται όμως στην περίπτωση που έρθει ο Ντούντα και τους ψήσει ότι τους θέλει στην Τουρκία?Ειδικά ο Χάινς τον θεωρεί μέντορά του γιατί αυτός(μέσω Αγγέλου)τον ανακάλυψε και τον βοήθησε να γίνει αυτό που είναι τώρα.
      Πιστεύω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον οσφπ θα έχει ονοματεπώνυμο.Ντόυσαν Ίβκοβιτς θα είναι αυτός που θα προσπαθήσει να διαλύσει την ομάδα,παίρνοντας μαζί του τουλάχιστον τους Χάινς-Σπανούλη.Επίσης,σε αυτό να προστέσουμε και τον παράμετρο μάνατζερ που θα παίξει σημαντικό ρόλο.Ο Ραζνιάτοβιτς είναι μεγάλη γάτα και είναι ο κύριως λόγος που αυτή την στιγμή ο Σπανούλης είναι στον οσφπ και αυτός που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον τόσο του Έλληνα γκαρντ όσο και του Χάινς.

      Διαγραφή
    7. ΟΚ, η εκτόξευση του Χάινς οφείλεται κατά πολύ στην άψογη χημεία που έχει με την ομάδα. Αλλά και ο ίδιος έχει κάνει κατάθεση ψυχής. Είναι 26-27 χρονών και παίρνει ψίχουλα. Πότε θα κάνει το μεγάλο συμβόλαιο. Το αν αξίζει ένα μύριο είναι άλλη κουβέντα. Αν κάποιος του τα δίνει είναι η ουσία. Εγώ λέω ότι το καλοκαίρι θα βρει προσφορές με +1εκ. Γιατί να μείνει στον Ολυμπιακό με πολύ λιγότερα; Δεν γίνεται να βλέπει άλλους να υπερκοστολογούνται και αυτός να μην παίρνει τα λεφτά που μπορεί. Ο Λο, όντως, είναι διαφορετική περίπτωση. Ταιριάζει σε κάθε top ομάδα. Η πρόοδος που έχει κάνει είναι τεράστια. Ένα μικρό θέμα έχει, που χάνει τη συγκέντρωσή του σε ανύποπτες στιγμές του ματς. Αλλά ΟΚ, αυτό είναι λεπτομέρεια. Το πακέτο του είναι ελκυστικότατο. Άρα και αυτός μπορεί να χτυπήσει συμβόλαιο +1εκ.Γιατί να μείνει με λιγότερα; Τώρα ο Άντιτς. Τί ''κολλάει'' ακριβώς στα αποδυτήρια; Όπως τον έχω ψυχολογήσει είναι ένα περίπεργο τυπάκι που έπιασε στον ΟΣΦΠ το τζακ-ποτ στο ΛΟΤΤΟ και ενώ η καριέρα του πήγαινε άκλαφτη. Φυσικά και δεν είναι για πέταμα και ταιριάζει πολύ με τον Πρίντεζη αφού είναι τελείως διαφορετικοί. Αλλά πιστεύω ότι ο Μπαρτζώκας θα ψάξει για κάτι άλλο. Κατά την διάρκεια τς σεζόν έχει κάνει και κάποιες ψιλομανούρες και αυτά δεν ξεχνιούνται εύκολα.

      77

      Διαγραφή
    8. Ο Χάινς είναι ένας αντισυμβατικός δυναμίτης με φυσικούς κυρίως περιορισμούς που μπορεί να παίζει αποδοτικά 20 λεπτά, αν θέλει καποιος να δώσει ένα μύριο για αναπληρωματικό (ή συμπληρωματικό αν προτιμάς) 5άρι ας το κάνει. Τα παραδείγματα παικτών με πολύ ειδικά χαρακτηριστικά οι οποίοι σε μια ομάδα κάνουν παπάδες και σε μια άλλη χάνονται είναι πάμπολλα.
      Δε νομίζω πως η προσφορά του Ολυμπιακού θα είναι μικρή οπότε δε μιλάμε για "ψίχουλα", είναι στο χέρι του να μείνει στην ομάδα με την οποία μεγαλούργησε και στην οποία κολλάει άψογα ή να γίνει μέρος ενός νέου και αβέβαιου εγχειρήματος.

      Ο Άντιτς σχεδόν πάντα παίζει καλά σε μεγάλα παιχνίδια ακόμα και αν αυτό δε φαίνεται στατιστικά (κατανοώ πως αυτό μοιάζει με απίθανη αοριστολογία αλλά δε μπορώ να το θέσω αλλιώς αφού μιλάω για "κούμπωμα" του παίκτη με την ομάδα και όχι απαραίτητα κάποιος ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παίκτη) και όπως είπε και ο 77 συμπληρώνει ιδανικά το Πριντεζη. Επίσης έχω διαβάσει πάρα πολλές φορές και από πολλά διαφορετικά άτομα πως ο Άντιτς είναι η ψυχή των αποδυτηρίων μαζί με τον Παπ...τέτοιο παίκτες σε ομάδες παρέες όπως αυτός ο Ολυμπιακός είναι πολύτιμοι χωρίς να είναι Scalabrine (δηλάδή με πολύ μικρό αγωνστικό ρόλο).

      Τον Λο είπαμε, τον φοβάμαι περισσότερο...η δεδηλωμένη του επιθυμία να στηρίξει το τρέχον πρόγραμμα με ανακουφίζει (λίγο).

      Για το ρόλο του Ντούντα που αναφέρει ο Ζέλικο δεν ξέρω τι να υποθέσω, δεν νομίζω πως έχει τέτοια επιρροή στον Χάινς, όντας προπονητής του μόλις ένα χρόνο.

      Διαγραφή
    9. ο μανατζερ του Ιβκοβιτς διευψευσε οτιδηποτε εχει σχεση με Φενερ και τον πελατη του,μπορει δηλαδη να ναι ψεμματα;; στο gazzeta νομιζω εκανε τις δηλωσεις.

      Διαγραφή
    10. Η ανυπομονησια σας για τη μεταγραφικη περιοδο σας κανει να αναπαραγετε ο.τι μαλακια γραφεται αυτον τον καιρο στα σαιτ της κακιας ωρας. Μαη μηνα το ποσοστο επιτυχιας αυτων των υποθεσεων ειναι 1 στις 80.
      Αντιτς μενει οπωσδηποτε. Λο θελει να μεινει. Χαινς το ιδιο. Αν μεινει ο Σπανουλης μενουν ολοι και με λιγοτερα απ οσα τους δινουν εξω α λα Πριντεζης περυσι. Αυτο με τα 3 που ζηταει ο Σπανουλης ειναι η μεγαλυτερη ραδιο αρβυλα πανευρωπαικα. Καμμια σχεση. 4 ανανεωσεις κια μιαμιση μεταγραφη σ ενα ακομα βαρετο μεταγραφικα κοκκινο καλοκαιρι.

      Διαγραφή
  45. Προθεσμία για μεταγραφή έχουν οι ομάδες μέχρι την ΤΡΙΤΗ (24ώρες πριν τα πλέι οφ) όχι την Παρασκευή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. duda vs coach B
    Τον αδικουμε τον Β με την συγκριση πηγε με χειροτερη ομαδα στο F4 (λογω ελλειψης dorsey-μαντζαρη) χωρις το ελαφρυντικο του απολυτου ουτσαιντερ, με καλητερους προπονητες αντιπαλους, μετα απο εναν μαραθωνιο αντι για τα νοκ αουτ. Οσο για το εαν ο ντουντα ηξερε να φτοιαχνει ομαδες μην ξεχναμε οτι τον σλουκα τον κρατησε μετα απο μαχη με την διοικηση( θεωρω οτι κανεις δεν εχει καταλαβει την δουλεια του αχωνευτου αγγελου)

    παντως αυτο που ειναι μοναδικο ειναι ποσο υπεροχα μεγαλωνουν σαν παικτες ο law, ο hines,o σλουκας, ο παπανικολαου μαζι με την ομαδα.

    πολλα συγχαρητηρια στον γυμναστη μας παρολο το εξωντικο προγραμμα φετος καταφερε την ομαδα να ειναι στο πικ της οταν επρεπε.

    μακαρι οι προεδροι να τα σπρωξουν να κρατησουν την ομαδα οπως ειναι να παρουν τον λασμε και τον γιανκοβιτσ για να φτασουμε την γιουγκοπλαστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. file Lewnida, i poiotita tou olympiakou akomi kai me lasme kai yiankovic den exei kammia sxesi me yugoplastika. Ekeini itan oti kalitero ebgale to basket sti Yugoslavia kai stin eurwpi, yia polla xronia. Bravo ston omlympiako, alla as min iperbaloume. filika, K.

      Διαγραφή
    2. Δεν εννοεί ως προς την ποιότητα.Για την επίτευξη του three-peat.

      Διαγραφή
    3. OK , tote paso. An kai me parapolles anakatataxeis pou problepontai to kalokairi se polles omades ola einai anoixta. Isws ta kataferei yia 3-peat an kratisei Hines,Span,Law kai kanei kai kales prosthikes

      Διαγραφή
    4. Για την ιστορία, τα “repeat” στην Ευρώπη είναι τα ακόλουθα:

      1958: ΑSK ΡΙΓΑ
      1959: ASK ΡΙΓΑ
      1960: ASK ΡΙΓΑ

      1964: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
      1965: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

      1967: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
      1968: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

      1972: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ
      1973: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ

      1975: ΙΝΙΣ ΒΑΡΕΖΕ
      1976: ΜΟΜΠΙΛΤΖΙΡΤΖΙ ΒΑΡΕΖΕ

      1982: ΣΚΟΥΙΜΠ ΚΑΝΤΟΥ
      1983: ΦΟΡΝΤ ΚΑΝΤΟΥ

      1985: ΤΣΙΜΠΟΝΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ
      1986: ΤΣΙΜΠΟΝΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

      1987: ΤΡΕΙΣΕΡ ΜΙΛΑΝΟ
      1988: ΤΡΕΙΣΕΡ ΜΙΛΑΝΟ

      1989: ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ
      1990: ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΠΛΙΤ
      1991: Κ.Κ. ΠΟΠ 84 ΣΠΛΙΤ

      2004: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
      2005: ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

      2012: ΟΣΦΠ
      2013: ΟΣΦΠ

      Διαγραφή
    5. @6:10 Μαλακια ειπες.

      @6:01 οσο πιο πολλες ανακαταταξεις γινουν τοσο πιο πολλες πιθανοτητες θα χει ο Ολυμπιακος του χρονου.

      Διαγραφή
    6. που ειναι η μαλακια,οτι δεν μας συμφερει ειναι μαλακια ε.Αλλα γαυρος εισαι ετσι σου ειπαν ετσι πιστευεις.Αμφισβητεις τα δεδομενα.Πιστευε οτι σε βολευει μαθημενοι ειστε.Εδω ο Παπ ειπε οτι ειστε οι μοναδικη ομαδα που παει δευτερη φορα f4 τι περιμενεις.

      Διαγραφή
    7. ****η μοναδικη ομαδα**** Εφοσον τα αμφισβητεις η Ρεαλ λοιπον εχει τεσσερα.Α ρε γαυροι!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    8. το repeat και ότι έχει συμβεί από γιουκοπλάστικα, μακάμπι και ολυμπιακό, αφορά στη διοργάνωση από τότε που καθιερώθηκε final-4...έχει ξανασυμβεί και πριν αλλά χωρίς final-4

      Διαγραφή
  47. ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ:
    - RESPECT ΣΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ
    - RESPECT ΣΤΟΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ
    - RESPECT ΣΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ, ΣΠΑΝΟΥΛΗ
    - RESPECT ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΧΑΙΝΣ
    - RESPECT ΣΤΟ ΓΑΤΑΚΙ ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ
    - RESPECT ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΑΝΤΙΤΣ
    - RESPECT ΣΤΟΝ ΑΜΠΑΛΟ ΛΟ
    - RESPECT ΣΤΟΝ ΚΑΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΣΛΟΥΚΑ
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, RESPECT ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ...

    Υ.Γ.1: ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
    Υ.Γ.2: Ο ΟΣΦΠ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΠΛΑΣΤΙΚΑ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ) ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    Υ.Γ.3: Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΟΚΙΜΗ. ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ. Ο ΠΑΟ ΤΟΥ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Zelico πόσα παίρνουν οι Χάινς-Λο εκάστως?200?Κάποιο λάθος κάνεις φίλε.500 το κεφάλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξέρω φίλε αν ισχύει..Μου φαίνονται υπερβολικά τα 500χιλ.
      από εδώ το είδα αυτό που είπα.
      http://www.in-the-game.org/club-database/olympiacos/

      Διαγραφή
    2. Κάπου είχα τα συμβόλαια,θα το κοιτάξω.Ούτε πηγή δεν έχει το in the game για χάινς.Δε παίρνει 200 φίλε.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω πως παίρνει ένα 300άρι, άντε 350 ο Χάινς (με επιφύλαξη)...

      Διαγραφή
    4. Τί να σου πω φίλε μου.Παίζει να κάνω λάθος τότε.Αλλά 500 δεν γίνεται να παίρουν.Αν βρεις κάτι ενημέρωσε με για να δω συμβόλαια και άλλων παιχτών από ευρωπαικες ομαδες.

      Διαγραφή
    5. 300 o Xαινς 500 ο Λο

      Διαγραφή
    6. http://www.redplanet.gr/basket/anakoinwthhke-epishma-o-xains.1196633.html

      Εδώ, στην ανακοίνωση της ΚΑΕ γράφουν περίπου 400.000

      Διαγραφή
  49. Eλα

    http://www.talkbasket.net/5885-olympiacos-agrees-with-hines.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. περσι ειχα διαβασει για καποιους παιχτες του Παο που ειχαν συμμετοχη οσο ο Κατσιβελης οτι επαιρναν 30.000-40.000.Ειναι δυνατον να παιρνει 100.000 ο Κατσιβελης συμφωνα με το σαιτ αυτο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπέρα! Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για το ματς από μια διαφορετική οπτική γωνία. Περιμένω σχόλια!
    http://www.youtube.com/watch?v=uK10JzbWcAA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερβολικό τον βρίσκω τον αμερικάνο όσον αφορά το επίπεδο της Ευρωλίγκας. Κατά τα άλλα όντως πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση.

      Διαγραφή
    2. Kλασικός Αμερικανός

      Β Λ Α Κ Α Σ !!!

      Ας πάρουν τα σακουλάκια της ντόπας τους και ας αφήσουν τις μ@λακίες που πάνε να βγουν ανώτεροι και σε θέματα τακτικής..!!!

      Διαγραφή
  52. Ειδα το Καντού-Σασσαρι και διαπιστωνω οτι τελικα ο Τρινκερι πρεπει να εχει καλο ματι.

    Αυτος ηταν που ειδε και εφερε το Χαϊνς στη Ευρωπη και τωρα ειδα οτι πηρε αυτον το Ραγκλαντ που δειχνει να ανεβαζει επιπεδο την Καντου.

    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. http://www.eurohoops.net/el/2013/05/dunks-el/25503

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. JIM η λιμοζ του ΝΒΑ πέρασε στους τελικούς της δυσης και περιμένει τον τιμ (μάλλον)

    ενώ το τσικαγκο εκτός παίζει καλύτερα από ότι εντός αλλα την πάτησε (ο τριανταφυλλος δεν ανθισε ποτε, και με τον κρυπονιτη και τον γάλλο πόσο μακρια να πας)

    οι ζεστοί πλεον περιμένουν τους κίτρινους γιατι στο μήλο φτιαχνουν ουρανοξύστες με τα τουβλα τους

    ενω απο εδω ο πειραιας λέει athletism και κατοσταρα εκατο
    οι απο κει το έχουν ρίξει στις άμυνες και ο βασιλιάς γκρινιάζει γιατι δεν τον ανακύρηξαν και super duper αμυντικο

    JIM που πάει το πράγμα τελικά;

    SuperSportSpy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Το'χα πεί στο Goodfellas.. "Που πάει αυτός ο κόσμος..?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Οπου και να παει ο κοσμος Jim, το F4 πρεπει να παει στο Καουνας του χρονου. Θα σταθω σε δυο σημεια: Κοσμος που ζει και αναπνει για basket (και αξεχαστη κερκιδα με λιθουανες απο το 2011), και τρωει και καμμια σφαλιαρα ο Rudi.:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ti na pei kai o air-print re magkes....einai auto pou leme oti o gavros einai oi xeiroterh ennoia pou uparxei... alla ti na pei o "an8rwpos" afou auto to pragma tou to foraei tosa xronia o pateras tou o 3e kai o 8eios Mike !!! miloun kai oi pou8enades pleon ka8ws kai oi neoi pelates tou farmakopoiou makh....ade kai kales mpazes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ένα μεγάλο μεγάλο respect στον Μπαρτζώκα που όπως είπε και ο jim βούλωσε στόματα. Για μένα mvp αν και δυστυχώς ποτέ δεν επιλέγεται είναι αυτός. Έφτιαξε μια έτοιμη ομάδα καλά διαβασμένη σε ότι προκύψει. Και πάλι μπράβο του και άξια πρωταθλητής πολύ περισσότερο απ' το περυσινό που είχε μεγάλη δόση τύχης.
    Άλλο ένα μεγάλο respect σε εσένα jim όχι για το άρθρο που όπως πάντα είναι άψογο (θα ήθελα να προσθέσω ένα δύο αλλά δεν έχω χρόνο) αλλά για το ότι αναγνώρισες-αναγνωρίζεις τα λάθη και τα παραδέχεσαι πράγμα σπάνιο και ειδικά στον τομέα του δημόσιου διαλόγου. Και πάλι μπράβο σου. Συνέχισε έτσι.

    Yannos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλημέρα στην παρέα και στον Jim...Μαυροκεφαλίδης στην Μπάρτσα μέχρι το τέλος της σεζόν...
    @Jim Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις την ελεγχόμενη πληροφορία περί πρότασης του Γιαννακόπουλου στον Ομπράντοβιτς για επιστροφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε φίλε ανώνυμε, με όλη την καλή διάθεση, κατάλαβε το εξής : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΖΟΤΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Δεν ξέρω ποιοί τα διαδίσουν αυτά αλλά είναι να γελάς πραγματικά. Όσοι επιθυμούν την επιστροφή του Ζοτς γιατί πιστεύουν ότι μόνο έτσι η ομάδα θα επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης, δεν έμαθαν τίποτα από το Λονδίνο αλλά κυρίως δεν κατάλαβαν ποτέ γιατί ο Σέρβος αποχώρησε. Ας σταματήσει πια αυτό το πανηγύρι. Η ομάδα άλλαξε και κοιτάει μπροστά. Έλεος...

      77

      Διαγραφή
  60. Ας απαντησει ο Jim αν θελει, αλλα εγω ως φιλάθλος θεωρω οτι ο Πεδουλακης και εχει κανει πολυ καλη δουλεια, και η δουλεια του ειναι ημιτελης και χρειαζεται αλλο ενα χρονο. Εαν κανει τετοια κινηση ο ΔΓ, τοτε για μενα παει σε λαθος κατευθυνση και το βλεπει πολυ κοντοφθαλμα το πραγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Χαζη Μπαρτσελονα, πηγες για Μαυροκεφaλιδη και εχασες τον Γκουιν!


    George@Manchester

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για κατελίνας πήγαιναν αλλά τραυματίστηκε

      Διαγραφή
    2. Σωστός ο George. Αφού ψάχνουν για PF, αυτήν την εποχή, η αυτονόητη επιλογή ήταν ο Μαυροκεφαλίδης. Αντί αυτού και τα 50.000€, παρακαλάνε να τελειώσουν τα play-off στην Ουκρανία (που;) για να αποδεσμευθεί ο Γκουίν. Πόσο καταλληλότερος είναι από το Λουκά ή πόσο φθηνότερος; Και τελικά πόσο χαζή είναι η Μπάρτσα που ενώ έψαχνε για 5άρι, παίρνει το Μαυροκεφαλίδη που είναι τεσσάρι και ο Πασκουάλ ετοιμάζει αλχημείες στη front line με τον Λόρμπεκ (μάλλον) σέντερ;

      77

      Διαγραφή
    3. Χώρια που λίγο να δείξει αυτά που μπορεί ο Λουκ και θα απομυθοποιήσουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) τον λόρμπεκ των 3 εκ. ετησίως.Βασικά ήδη βλέπω να χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο με το συμβόλαιο που έκαναν στον σλοβένο...

      Διαγραφή
    4. Καλα ποσο μυρουδιαδες ειναι αυτοι εκει στην Μπαρτσελονα?Αφου βλεπουν οτι του κοουτς Αρτζι,δεν του κανει ο Μαυροκεφαλιδης,πανε και τον παιρνουν αυτοι?Χαζος ειναι ο Αρτζης δηλαδη,που καθεται και παρακαλαει τον-θα πεσουν τα τσιμεντα- παικταρα Γκουιν να ερθει εδω...Εδω κολλαει το γνωστο - στου κουφου την πορτα,οσο θελεις βροντα-..Σ.Σ.Για καποιον ανεξηγητο λογο ο Αργυρης δεν γουσταρει τους καλους Ελληνες παικτες..Η ομαδα ομως τι φταει?

      Διαγραφή
    5. Πλάκα πλάκα μάγκες εμένα με είχε ψήσει η λύση Κατελίνας. Φυσικά και δεν τον ήξερα τον παίκτη αλλά απ'όσα είδα πίστεψα ότι θα μπορέσει να κουμπώσει καλά με το σύνολο και να βοηθήσει ουσιαστικά. Και μερικές παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο είχε, είναι και προϊόν μεγάλης μπασκετικής σχολής, σουτάκι καλό είχε, καλή τεχνική για 4άρι, πολλή ενέργεια στο παιχνίδι του είχε (κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας)..
      Όσον αφορά τον Μαυροκεφαλίδη σαφώς και είναι εξαιρετική περίπτωση απλά και ο ίδιος όποτε βλέπω σε δηλώσεις του δείχνει να προτιμά ξεκάθαρα να αγωνιστεί εξωτερικό ενώ για Ελλάδα έχει προβάδισμα ο Ολυμπιακός. Δύσκολα τον βλέπω να ντύνεται στα πράσινα.
      Αντίθετα μιας και πιάσαμε Έλληνες, ο Ζήσης θα είναι μια καλή και εφικτή επιλογή για το καλοκαίρι. Ζήσης, Διαμαντίδης, Ούκιτς + ένας ξένος ποιοτικός στυλάκι Λούκας και είμαστε καλά στην περιφέρεια πιστεύω.

      Διαγραφή
    6. προφανως ο Πεδουλακης θελει παιχτη στο 4 με καλο σουτ εξβ απ'τα 6,75 γι'αυτο παει κ στη λυση Γκουιν...κατι που ο Μαυροκεφαλιδης δε το χει στο ρεπερτοριο του(το τριποντο)..

      Διαγραφή
    7. OK,ο Πάο πήγε σε 5 ματς τη σειρά με τη Μπαρτσελόνα,ανέβηκε δύο και βάλε σκάλες μέσα στη χρονιά...
      Βλέπει ότι χάνει το φάιναλ4 ελλείψει προσαρμοστικότητας και λύσεων στα γκαρντ,μια διαφορά ποιότητας έναντι μπάρτσα και τραγικής αστοχίας στα σουτ.
      Βλέπει και το φάιναλ4 και έναν Οσφπ να δαγκώνει λαρύγγια οπότε σου λέει "κάτι πρέπει να κάνουμε..."
      Πάει οπότε,εν απουσία μπανκς να ενισχύσει την περιφέρεια με τον κάρι(δεν έχω άποψη για τον παίκτη) και ορθώς θα έλεγα.Και καλός να μην είναι,ένα νέο περιβάλλον,απότομο κίνητρο και μια περίοδος που δε σε ξέρουν καλά οι αντίπαλοι μπορεί να σπρώξει ένα πάικτη και την ομάδα του(και ο μπανκς τον πρώτο μήνα σκόρπιζε ενθουσιασμό..)
      Το να πάρεις και 2ο παίκτη σε τέτοιο χρονικό σημείο,4άρι(είπαμε ο τσαρτσαρής είναι κουραστικός,αλλά δεν σπας έτσι τους δεσμούς της ομάδας..) τι σόι ουσιαστική βοήθεια μπορεί να σου δώσει.Έχει κινηθεί πολύ επιφανειακά φέτος ο Πάο και ο Πεδουλάκης.Οι αλλαγές του μέσα στη σεζόν σπάνε κάθε ρεκόρ...Κρίμα,πρέπει να παραδειγματιστούν από την πορεία του αντιπάλου τους,που έχτισε ένα σταθερό κορμό πέρσι,πάτησε πάνω σε αυτόν επιδιορθώνοντας μερικά προβλήματα και τώρα απολαμβάνει τα επινίκια.
      Με το να αλλάζεις συνεχώς σαν τα πουκάμισα τους παίκτες,και ειδικά σε κομβικές χρονικές στιγμές έίναι βέβαιο ότι δεν κάνει καλό.

      Διαγραφή
    8. περις ηρεμησε, οι παιχτες αυτοι ηταν γνωστο οτι θα τους παιρνανε οχι τα ονοματα τους αλλα οι θεσεις τους, γκαρντ και 4αρι.Ο οσφπ ηταν αμφιβολος μεχρι τον τελευταιο αγωνα με Εφες και γενικα ειχε τα χαλια του.Επαιξε με την χεσμενη Τσσκα και την επιπολαιη Ρεαλ επαιξαν καλυτερα με ψυχη και κερδισαν.Η μηπως ξεχασες πως επαιξαν με την μπαρτσα;;;.Μην πεις οτι τοτε ειχαν Μαικλ γιατι στο πρωτο παιχνιδι που τους διελυσε η μπαρτσα ο Ναβαρο ηταν σχεδον απων με 5 ποντους(τραυματιστηκε σε εκεινο ακριβως τον αγωνα)Δεν εχει ομαδαρα ο οσφπ ολη την χρονια,απλα ηταν καλυτερος στο final4 μην τρελαθουμε.Η Μπαρτσα ολη την χρονια ηταν καλυτερη, αξιζε το τροπαιο ασχετα που πλήρωσε τους τραυματισμους στο τελος με αποκορυφωμα τον τραυματισμο του Τζαγουαη.Ποσο ευκολα ξεχνατε ολοι με δυο καλα παιχνιδια εγινε διαστημικος ο οσφπ.

      Διαγραφή
    9. @@@ηταν γνωστο εδω και αρκετο καιρο το επιβεβαιωσε και ο Τζιμ.

      Διαγραφή
  62. Παιδιά μην συγκρίνετε ομάδες/παίκτες διαφορετικών εποχών δεν υπάρχει νόημα.Κανένας δεν αμφισβητεί 3 συνεχόμενα της Γιουγκοπλάστικας ή το μεγαλείο του Νίκου Γκάλη.
    Κανένας δεν αμφισβητεί επίσης και τον 6στερο Παναθηναικό αλλά αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός του Σπανούλη αυτά τα 2 χρόνια είναι ανεπανάληπτο για το σύγχρονο αθλητισμό.Tο να κατακτήσεις 2 φορές αυτόν το τίτλο με ρούκι Έλληνες παίκτες και άγνωστους Αμερικανούς και την τελευταία φορά ακόμα και με ρούκι Έλληνα Προπονητή σαν το απόλυτο αουτσάιντερ απέναντι σε ομάδες με τεράστια Ιστορία και Μπάτζετ είναι πραγματικά απίστευτο.Το οτι ο μοναδικός Σταρ, απόλυτος Ηγέτης και ακριβοπληρωμένος παίκτης αυτής της ομάδας ήταν στο τέλος ο MVP και τις 2 χρονιές έχοντας παράλληλα απίστευτη πίεση απο αντιπάλους,ΜΜΕ,παναθηναικούς,ολυμπιακούς κ.α τον κάνει αυτόματα παίκτη Θρύλο αυτή της διοργάνωσης μέχρι την στιγμή που στο μέλλον κάποιος άλλος κάνει κάτι παρόμοιο στο σύγχρονο μπάσκετ.

    Ναι ο Παναθηναικός έχει 3 περισσότερα ευρωπαικά και ο Διαμαντίδης τα ίδια με τον Σπανούλη και ο Ομπράντοβιτς είναι ο πιο επιτυχημένος προπονητής της euroleague αλλά η επιτυχία των 2 ομάδων/παικτών/προπονητών είναι τελείως διαφορετική και ασύγκριτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι λες τωρα;;αφου τα δυο συνεχομενα μετρουνται σαν 6 του γαυρου,ο γαυρος εχει 7 και ο Σπανουλης ειναι ο υπερτατος παιχτης,τα κανει ολα μονος του.Οταν ηταν στον παγκο και το γυρισε η ομαδα αυτος κρατουσε τηλεκοντρολ και κινουσε τα παντα απο το -17.Τι λες μωρε;;;;;;;;;;;Ο Γκαλης που δεν εχει ουτε τα μισα απο τους δυο ειναι ενα μηδενικο.Θρυλος ο Σπανουλης ο ενας και μοναδικος.

      Διαγραφή
  63. Jim, καλησπέρα. Δύο θεματάκια, αν μπορείς :

    1. Με αφορμή την απόκτηση του Μαυροκεφαλίδη από την Μπάρτσα, θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για το Λουκά. Τελικά είναι ένα τεσσάρι που υπό προϋποθέσεις στέκεται για λίγα λεπτά και στο 5 ή θεωρείς ότι είναι πολύ light για να παίξει σέντερ;
    2. Θέλω την εκτίμησή σου σχετικά με το ποιοί παίκτες (ευρωπαίοι και μη) που έχουν παίξει στην Ευρώπη και την φετινή σεζόν βρέθηκαν στο ΝΒΑ, ενδέχεται να επιστρέψουν του χρόνου και να παίξουν στην Ευρωλίγκα. Νομίζω έχει μεγάλο ενδιαφέρον το θέμα γιατί μάνι-μάνι μου έρχονται πολλοί στο μυαλό.

    77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Jim καλησπερα! Καταρχην να πω το αυτονοητο, οι αναλυσεις καθε φορα ειναι τρομερες και καθε φορα περιμενω το επομενο post σου. Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Μια ερωτηση μονο : Θεωρεις τον Slaughter ιδανικο για αντι Powell στον Ολυμπιακο? Βλεποντας τον στον τελικο μου φαινεται οτι θα ηταν μια τελεια προσθηκη, οπως και ο Shawn James της Maccabi. Ποιον θεωρεις καλυτερo?

    George N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Shawn James με διαφορά φίλε. Ο Slaughter είναι ένας καλός παίκτης αλλά έχεις ήδη στο ρόστερ σου ένα παίκτη με ίδια στοιχεία (Hines).
      Αν πάρεις τον James το καλοκαίρι δυναμώνει απίστευτα η ρακέτα σου με έναν φοβερό αμυντικό παίκτη, που μπλοκάρει, που πάει στη βοήθεια, που είναι ικανός να ακολουθήσει και πιο κοντούς παίκτες και ταυτόχρονα προσθέτεις και έναν αξιόλογο επιθετικό παίκτη που μπορεί να σου τελειώσει πολλές φάσεις και από τα 3-4 μέτρα και από κάτω ειδικά αν έχει και την κατάλληλη "τροφοδοσία".
      Στα μάτια μου ο James είναι ένας παίκτης τύπου Lasme μόνο που είναι μισό κλικ πιο κάτω αμυντικά και μισό κλικ πιο πάνω επιθετικά. Σαν δίδυμο με τον Hines θα σκορπίσει τρόμο και θα έχεις και μια από τις 2-3 καλύτερες frontline στην Ευρώπη. Δική μου άποψη πάντα.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνω απολυτως με τον Madness και συμπληρωννω οτι ο Shawn James φαινεται οτι θα ειναι μια απο τις πιο hot μεταγραφες του καλοκαιριου.

      Προβλεπω Αρμανι/ΤΣΚΑ/Φενερ/Μπαρτσα ως φαβορι για τον James και δυσκολα θα μπορεσουν να μπουν σφηνα οι ελληνικες ομαδες.

      George@Manchester

      Διαγραφή
    3. Προσθέστε στον Τζέιμς τους Χάινς, Λάσμε, Χέντριξ, Λάμπε και Ντέιβις και έχετε το πλήρες μενού των free πενταριών. Αν μπορέσουν οι ελληνικές ομάδες και διατηρήσουν τους δικούς τους στα ρόστερ τους και τσιμπήσουν και έναν από τους υπόλοιπους (το βλέπω χλωμό πάντως) τότε πάλι καλά να λέμε.

      77

      Διαγραφή
    4. Για τον Χεντριξ λενε οτι ειναι σχεδον σιγουρη η επιστροφη του στη Μακαμπι.

      George@Manchester

      Διαγραφή


  65. Ο ημιτελικός με την CSKA είναι άνευ σχολιασμού, ποιος ξέρει πάλι τι νερά τους ποτίσανε τους ρώσους για να έχουν τέτοια απόδοση.
    Που πας ρε καραμήτρο Μεσίνα με τον Παπαλουκά, με τον Παπαλουκά όπως είναι σήμερα δεν κερδίζεις ούτε τον Καοδ ή μήπως είχαν οι ρώσοι Πάλμερ?? Αλλά και στα νιάτα του ο Παπαλουκάς στον Πανιώνιο ήταν πάγκο για να ξεκουράζει τον Σιούτη.

    Με την Ρεάλ όμως ήταν εμφανείς η τεράστια διαφορά δυναμικότητας, οι ισπανοί ήταν ομάδα επιπέδου ελληνικής Α2 και ζητώ συγνώμη από της ελλ. ομάδες της Α2 αν τις μειώνω με αυτό το σχόλιο μου.

    Ο Παο βλέπω δεν βάζει μυαλό, πήρε σωστά τον Κάρι αφού φέτος ο ΔΔ έκανε την χειρότερη χρονιά της καριέρας του, κοινώς ήταν για τα μπάζα!
    Αλλά αφού πάει για δεύτερο ξένο πρέπει να πάρει οπωσδήποτε πεντάρι αφού ο χονδροσόφο και ο Γκαμπονέζος είναι πολύ λίγοι.

    Για τις θέσεις 3-6 που ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον Παο, θα παίξουν Πανιώνιος-Ίκαρος, τι κοινό έχουν αυτές οι 2 ομάδες?? Και οι 2 βαλαν στα καλάθια τους centers του Παο, που πας ρε καραμήτρο Πεδουλάκη με πεντάρια τον χονδροσόφο και τον Γκαμπονέζο, πάλι κηδεία θα σου κάνουνε οι Ικαροπανιώνιοι, δεν βαρέθηκες να χάνεις από Ίκαρους και Πανιώνιους??

    Το μόνο παρήγορο για τον Παο είναι ότι και τα 2 πεντάρια του Οσφπ είναι φίτσουλες, Πάουλ και Σερμαντίνι δεν παίζουν ούτε στην Καβάλα, ποιος θα βγει άλλωστε για να παίξουν? ο Κόλεμαν ή ο Ατσάρα??

    Άντε να αρχίσουν τα ελληνικά play-offs για να δούμε λίγο μπασκετάκι της προκοπής γιατί με αυτά που είδαμε στο Λονδίνο παραλίγο να ξεχάσουμε και το μπάσκετ που ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε καλύτερα να μπαίνεις σε άλλα blogs ή sites να αφήνεις τέτοια posts...Δεν προσφέρουν τίποτα...

      Διαγραφή
    2. Ωραία τα λες, αλλά εγώ θέλω να σχολιάσω το καταραμένο όνομα του William Coleman που όπως το προφέρουμε θυμίζει περισσότερο οπίσθια παρα αμερικάνο μπασκετμπολίστα.

      Κόουλμαν λέγεται ο άνθρωπος, cole (ελληνστί καυλός, ψάξτε το), όπως το coal (κάρβουνο), ασθενές το "ου".

      Διαγραφή
    3. Ωραίο παιχνίδι έκανε σήμερα ο Κόλε των Χιτ...


      Όντως Χρήστο,και δεν το είχα συνειδητοποιήσει τόσο καιρό..

      Διαγραφή
    4. 37 rebounds σήμερα ο Ηλυσιακός, 34 rebounds ο Ολυμπιακός.
      Κατά τα άλλα το σημερινό παιχνίδι ήταν copy/paste του τελικού με την Ρεαλ, πάλι ήταν ανύπαρκτοι οι Πρίντεζης και Παπανικολάου και σχετικά δυνατοί οι Λο, Σπανούλης και Χάινς.

      Διαγραφή
  66. Εμένα μ' αρέσει ο ανώνυμος ο αντισυμβατικός από πάνω. Έμπαινε ανώνυμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. jim ο Πατ Καλάθης πώς σου φαίνεται? Zip13

    ΑπάντησηΔιαγραφή